PDA

View Full Version : Greece2india (Ένα μεγάλο τόλμημα)

Σελίδες : 1 [2] 3 4 5 6 7

Smith
29/07/2007, 05:38
Γεια Χαρά ρε Ηλία και από εδώ....:wave2:
Καλό Κουράγιο (Τhemis - ApriliaBikers):wave2:

powerphot
31/07/2007, 22:04
31 Ιουλίου 2007 Πατέντα πάνω στην πατέντα!

Μετά από, σχεδόν, μια βδομάδα στο Gilgit, έφτιαξα προσωρινά τι μοτοσικλέτα για να συνεχίσω το ταξίδι μου. Έβγαλα τους δίσκους του συμπλέκτη και έστειλα δείγμα στην πρωτεύουσα για να βρουν καινούριους, αλλά μάταια.
Αναγκαστικά, "γυαλοχαρταρισα" μόνο τους μεταλλικούς δίσκους, καθάρισα τους δίσκους του συμπλέκτη κι έβαλα φρέσκα λαδάκια στη μοτοσικλέτα. Έτσι βελτιώθηκε αρκετά η κατάσταση, αλλά, φυσικά, δεν είναι για πολύ. Θα παραγγείλω να μου στείλουν καινούριους απ' την Ελλάδα και ελπίζω αυτοί να αντέξουν μέχρι να φτάσουν οι καινούριοι. Θα μου βγει, βέβαια, ο κούκος αηδόνι, αλλά είναι η μόνη λύση.
Την βάση την κόρνας την ηλεκτροκόλλησα και στην ακτίνα που έσπασε από την πίσω ρόδα βάλαμε μια άλλη. Δεν υπήρχε, βέβαια, ίδια. Βγάλαμε από μια παλιά ρόδα. Είναι λίγο πιο λεπτή και στην άκρη έκανε γωνία, γιατί η παλιά ρόδα είχε ταμπούρο.
Την ισιώσαμε, όμως, και την περάσαμε. Μετά έγινε και ευθυγράμμιση (με το μάτι, βέβαια!).
Την αλυσίδα κίνησης όταν την άλλαξα δε μου είχε αρέσει ο τρόπος που την ένωσε ο μάστορας. Ήταν μια μεταχειρισμένη με ο-rings. Για καινούρια, φυσικά, ούτε λόγος. Ήμουν τυχερός που βρήκα και αυτήν, αφού έψαχνα σε όλο το Iran και δεν έβρισκα τίποτα. Για να την ενώσει είχε βγάλει έναν απλό πίρο και τον έβαλε σε δυο συνδέσμους βαρώντας τον με το σφυρί. Εδώ, είδα ότι ο πυρός κόντεψε να βγει, μετά από 1500 χλμ. περίπου και άμα κοβόταν η αλυσίδα φαντάζεστε τι θα γινόταν...
Έβαλα, λοιπόν, τον πίρο μέσα και τον ηλεκτροκόλλησα κι από τις δυο μεριές!
Έτσι δεν πρόκειται να βγει με τίποτα. Πατέντα πάνω στην πατέντα δηλαδή! Είναι οι πακιστανοί, αλλά είμαστε κι εμείς...

Αύριο, λοιπόν, επιτέλους αναχωρώ προς τα σύνορα με την Κίνα, με πρώτο σταθμό το "Karimabad". Εδώ η Κυριακή τους είναι η Παρασκευή. Όλα τα μαγαζιά είναι κλειστά, οπότε πήγαμε εκδρομή με τον μάστορα στην περιοχή του "Chakarkote".
Έκανα πατέντα και κατάφερα να διαβάσω μερικές φωτογραφίες μου κι έτσι σας στέλνω μια δροσιστική φωτογραφία από την εκδρομή. Ελπίζω να σας δροσίσει, γιατί έχω πληροφορίες ότι οι θερμοκρασίες είναι ανεβασμένες εκεί!

Καλό καλοκαίρι,
Ηλίας Βροχίδης

----------------------------------------------
P.S. Περισσότερες λεπτομέρειες για το ταξίδι θα βρείτε και στην ιστοσελίδα του Ηλία: Απο την Ελλάδα στην Ινδία με μοτοσικλέτα (http://www.madnomad.co.cc/)

98086

ironbum2
02/08/2007, 08:28
Διαβάζω τόση ώρα και έχω πάθει πλάκα....:eyepop: :eyepop: :eyepop:

Από τις περιπτώσεις που τα λόγια δεν φτάνουν....

Ένα μεγάλο μπράβο κι απο μένα και εύχομαι οτι καλύτερο για την συνέχεια Ηλία!!!!!

:a20: :a18: :a20: :a18: :a20:

thanosvl
02/08/2007, 11:49
Μας έχεις τρελάνει ρε Ηλία, σαν σήριαλ έχει καταντήσει, ανυπομονώ να συνδεθώ για να δω αν έχεις κανένα καινούργιο νέο. Καλή συνέχεια στο ταξίδι σου.

Timberg
02/08/2007, 13:05
Καλή συνέχεια

:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

alexvas
04/08/2007, 09:10
Ηλια εισαι κορυφη .
Συνεχισε ετσι :a23: :a23: :a23:

Meni0s
05/08/2007, 08:13
Ηλια περιμενουμε νεα σου και

ελπιζω ολα να πανε καλα απο εδω και περα ! ! ! !

:beer: :beer: :beer:

robben
06/08/2007, 22:45
Μπράβο Ηλία . Καλή συνέχεια.:wave2:

powerphot
08/08/2007, 08:35
8 Αυγούστου 2007 Στις κορυφές του κόσμου!

Μετά από μια 'βδομάδα κολλημένος στο ίδιο μέρος για να φτιάξω την μοτοσικλέτα, όταν επιτέλους βγήκα και πάλι στο δρόμο ένιωθα πολύ ευχάριστα! Είδα το μεγαλοπρεπές θιβετιανό φρούριο στο "Karimabad", που επιβλέπει αγέρωχο όλη την κοιλάδα από ‘κει ψηλά.
Ύστερα κατέβηκα στο διπλανό χωριό, το Ganish, το οποίο βραβεύτηκε από την UNESCO για τα αριστουργηματικά, σκαλιστά, ξύλινα τζαμιά του. Ήρθε ένα πολύ φιλικό παιδί και με ξενάγησε στα σοκάκια του χωριού.
Συνέχισα προς τα σύνορα με την Κίνα, το φημισμένο Khunjerab Pass. Ο δρόμος ήταν τελείως έρημος και έκανε το τοπίο μέσα στα βουνά ακόμη πιο απολαυστικό. Έφτασα μέχρι τα 3600 m υψόμετρο, 40 χλμ. Πριν τα σύνορα και εκεί σταμάτησα, γιατί ο δρόμος κοβόταν από ένα ποτάμι βάθους μεγαλύτερου από 1 μέτρο. Μόνο τα φορτηγά και τα "jeepakia" περνούσαν, αλλά ένα φορτηγό δεν τα κατάφερε και τούμπαρε!
Εγώ δεν υπήρχε λόγος να περάσω, αφού ούτος η άλλος δε θα έμπαινα στην Κίνα. Απλός, πήγα ως εκεί για να ταξιδέψω στον φημισμένο Karakoram Highway. Εκεί, μετά από 800, περίπου, χλμ. ήρθε η ώρα να αρχίσω να κατηφορίζω.
Πήγα στο χωριό Hoper, για να κάνω την δεύτερη πεζοπορία μου μέχρι την λίμνη Rush, στα 4600 m υψόμετρο. Άφησα την μοτοσικλέτα εκεί και βρήκα δυο Σλοβάκους κι έναν Τσέχο, που θα έκαναν την ίδια πεζοπορία. Ξεκινήσαμε, λοιπόν, όλοι μαζί. Ήμασταν πολύ ωραία παρέα! Υπήρχε κατανόηση, αλληλοβοηθούμασταν και μοιραζόμασταν φαγητό, νερό, εξοπλισμό και ότι είχαμε. Δυστυχώς, δε βρήκαμε το μονοπάτι για την λίμνη, γιατί τα βουνά ήταν πολύ απότομα και δεν υπήρχε ίχνος μονοπατιού. Περπατούσαμε, όμως, 3 μέρες δίπλα σε πανύψηλες, χιονισμένες βουνοκορφές και το τοπίο ήταν πανέμορφο! Διασχίσαμε και δυο παγετώνες. Για 'μένα ήταν κάτι πρωτόγνωρο! Ήταν γεμάτο πάγους ύψους 4-5 μέτρων και προσπαθούσαμε να ανεβοκατεβαίνουμε χωρίς να γλιστράμε. Ήταν δύσκολο και κάναμε πολύ ώρα να περάσουμε, αλλά το τοπίο ήταν μοναδικό!
Τώρα, γύρισα στο Gilgit για να πάρω από ‘δω τους χωματόδρομους και να φτάσω μέχρι το Peshawar, μέσα από ελάχιστα ταξιδεμένους δρόμους στις κοιλάδες των Ιμαλαΐων.
Στη φωτογραφία φαίνεται η πάντα χιονισμένη κορυφή Ultar Ι στα 7389 m. υψόμετρο! Δροσερή εικόνα για το καλοκαίρι!

Ηλίας Βροχίδης

P.S. Περισσότερες λεπτομέρειες για το ταξίδι θα βρείτε και στην ιστοσελίδα του Ηλία: Απο την Ελλάδα στην Ινδία με μοτοσικλέτα (http://www.madnomad.co.cc/)

98813

Tzeni
12/08/2007, 06:25
Εχω μεινει αναυδη!! Ηλια σε θαυμαζω πολύ κ σε ζηλευω (με την καλη εννοια).
Θελει μεγαλη δυναμη κ ψυχη αυτό που κανεις κ καθως φαινεται τα εχεις σε μεγαλο βαθμο.
Νομιζω ότι οι υπολοιποι παιρνουμε μια μικρη γευση από το φοβερο οδοιπορικο σου (ειλικρινα καποια στιγμη νομισα ότι ο αερας βαρυνε κ μυριζε μπαχαρικα) :p
Σ’ευχαριστουμε,…. :D
Ο Θεος μαζι σου

:wave2: :a013: :a19:

crs-k
12/08/2007, 08:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από powerphot
................................
Πήγα στο χωριό Hoper, για να κάνω την δεύτερη πεζοπορία μου μέχρι την λίμνη Rush, στα 4600 m υψόμετρο. Άφησα την μοτοσικλέτα εκεί και βρήκα δυο Σλοβάκους κι έναν Τσέχο, που θα έκαναν την ίδια πεζοπορία. Ξεκινήσαμε, λοιπόν, όλοι μαζί. Ήμασταν πολύ ωραία παρέα! Υπήρχε κατανόηση, αλληλοβοηθούμασταν και μοιραζόμασταν φαγητό, νερό, εξοπλισμό και ότι είχαμε. Δυστυχώς, δε βρήκαμε το μονοπάτι για την λίμνη, γιατί τα βουνά ήταν πολύ απότομα και δεν υπήρχε ίχνος μονοπατιού. Περπατούσαμε, όμως, 3 μέρες δίπλα σε πανύψηλες, χιονισμένες βουνοκορφές και το τοπίο ήταν πανέμορφο! Διασχίσαμε και δυο παγετώνες. Για 'μένα ήταν κάτι πρωτόγνωρο! Ήταν γεμάτο πάγκους ύψους 4-5 μέτρων και προσπαθούσαμε να ανεβοκατεβαίνουμε χωρίς να γλιστράμε. Ήταν δύσκολο και κάναμε πολύ ώρα να περάσουμε, αλλά το τοπίο ήταν μοναδικό!
..........................

Χρειαζοντουσαν Κραμπόν και Πιολέ εκει? :look: :confused:

Ελπιζοντας πως καποια στιγμη θα το δει... :rolleyes:

powerphot
12/08/2007, 10:46
8 Αυγούστου 2007 Στις κορυφές του κόσμου!

..............(itan gemato pagous)......Ήταν γεμάτο πάγκους ύψους 4-5 μέτρων και προσπαθούσαμε να ανεβοκατεβαίνουμε χωρίς να γλιστράμε. ....................

P.S. Περισσότερες λεπτομέρειες για το ταξίδι θα βρείτε και στην ιστοσελίδα του Ηλία: Απο την Ελλάδα στην Ινδία με μοτοσικλέτα (http://www.madnomad.co.cc/) :wave2:
Με την ευκαιρία της παράθεσης του Χρήστου θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι το κείμενο του Ηλία έρχεται κάθε φορά σε greeklish. Περνά απο την γνωστή μετατροπή "greeklish to greek", και μετά το διαβάζετε.
Ζητώ συγνώμη αν κάποιες φορές η μετατροπή "μεταλλάζει" κάποιες λέξεις αλλάζοντας και την ένοια αυτού που θέλει να πεί.
Ότι προλάβω το διορθώνω (βλ. παραπάνω πχ) :D :wave2:

powerphot
15/08/2007, 18:37
15 Αυγούστου 2007
Μετά από το προηγούμενο μήνυμα του Ηλία και συγκεκριμένα αυτό που έλεγε για κάποιες βλάβες που είχε στον δίσκο ταχυτήτων κλπ κλπ, κάποιοι είχαν την καλή πρόθεση και ιδέα αν γινόταν να κάναμε κάτι όσοι ήθελαν να βοηθήσουμε οικονομικά τον Ηλία τουλάχιστον όσον αφορά τις τυχών μηχανικές βλάβες που του παρουσιάζονται ώστε να συνεχίσει το ταξίδι του ακάθεκτος.

Το «αίτημα-ιδέα» μεταφέρθηκε στον Ηλία και ακολουθεί η απάντηση του η οποία παραθέτεται ακριβώς όπως ήρθε.

Προσωπικά εγώ δεν βρίσκω λόγια για να το σχολιάσω! :a19: :a18: :a013:

"Γεια σου Νίκο!
Χαίρομαι που έκανα τόσους ανθρώπους να ενθουσιαστούν, να εμπνευσθούν, να ονειρευτούν... Καταλαβαίνω ότι ξεκινάν όλα από τον ενθουσιασμό κάποιων ανθρώπων, επειδή θέλουν να κάνουν κάτι καλό για 'μένα και τους ευχαριστώ.
Νομίζω, όμως, ότι όταν τόσοι "άνθρωποι" στον πλανήτη μας πεινάν είναι τρομερά εγωιστικό και μου φαίνεται πολύ άσχημο να δεχθώ εγώ οικονομική βοήθεια για να κάνω το κέφι μου.
Απλούστατα, αν τα χρήματα μου τελειώσουν, θα σταματήσω το ταξίδι μου. Σίγουρα κάποιοι θα στεναχωρηθούν αν το ταξίδι μου τελειώσει έτσι και πρώτος απ' όλους εγώ. Είναι πολύ βασικό, όμως, ότι κάνω να το κάνω με τα κότσια μου.
Μόνο έτσι μπορώ να ξέρω πόσο δύσκολο είναι και να το εκτιμήσω. Αν αυτό που κάνω το έκανα με τους κόπους άλλων, τότε δε θα μπορούσα να το εκτιμήσω.
Τους ευχαριστώ, πάντως, όλους για την καλή τους πρόθεση. Ας αισθάνονται ότι μου τα έδωσαν τα χρήματα, ότι το έκαναν αυτό το κάτι που ήθελαν για μένα.
Αυτό το κάτι είναι η υποστήριξη τους και η θετική τους πρόθεση!
Πριν ξεκινήσω η αντιμετώπιση του κόσμου ήταν 90% αρνητική έως και εχθρική :(
Τώρα, μόνο που διαβάζω τα μηνύματα τους και βλέπω το θετικό κλίμα και την ειρήνη, που επικρατεί, χαίρομαι και παίρνω δύναμη για να συνεχίσω.
Τώρα που είμαι εδώ, σκέφτομαι πολλές φορές πως θα είναι η κατάσταση όταν γυρίσω. Χρήματα, νομίζω, πάντα θα έχω τόσα όσα χρειάζομαι για να ζήσω όπως θέλω. Αυτό που νομίζω ότι θα μου λείψει είναι η ζεστασιά τον ανθρώπων που συναντάω εδώ. Αν θέλουν, λοιπόν, να κάνουν κάτι καλό για μένα ας έχουν στο μυαλό τους αυτό:
Μπορούμε να γίνουμε πιο ζεστοί, να βάλουμε περισσότερη αγάπη και ειρήνη στις σχέσεις μας?
Όχι μόνο στις σχέσεις μας με τα αγαπητά μας πρόσωπα, και αυτό είναι το βασικό, στις σχέσεις μας με τον καθένα! Είναι ότι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε! Τα λεφτά μας δεν έχουν καμιά δύναμη, η δύναμη κρύβεται στις καρδιές μας!
Τώρα πως να τους το μεταφέρεις αυτό? Αν θέλεις το λες με δικά σου λόγια, αλλά δεν έχω τίποτα να κρύψω, οπότε αν θες τους μεταφέρεις και ακριβώς το μήνυμα που έγραψα. σε ευχαριστώ κι εσένα για όλη αυτή τη μεσολάβηση και μη στεναχωριέσαι, δεν έρχομαι σε δύσκολη θέση.

Να 'σαι καλά και τα λέμε,

Ηλίας Βροχίδης"

Stergios69
15/08/2007, 19:01
Γεια σου ρε Ηλία... :wave2:

powerphot
15/08/2007, 19:04
15 Αυγούστου 2007 Στους συγγενείς μας, τους Καλάς!

Ο δρόμος που ταξίδεψα από το Gilgit μέχρι το Chitral ήταν από τους ομορφότερους της διαδρομής μου. Αρχικά κινούμουν δίπλα σ’ ένα ποτάμι με γαλαζο-πράσινα νερά! Μετά, άρχισε ο χωματόδρομος για 100, περίπου, χλμ. Περνούσα από οροπέδια με χορταράκι και τα ζώα έβοσκαν ανέμελα μέσα στην ησυχία των βουνών. Ανέβηκα μέχρι το Shandur Pass, στα 3700 μ. υψόμετρο. Σ’ αυτά τα ύψη υπάρχει μια λίμνη, που κάνει το τοπίο μοναδικό!
Έκατσα ένα βράδυ στο Chitral και στο ξενοδοχείο πέτυχα 2 Έλληνες! Είχαν πάει κι αυτοί στις κοιλάδες των Καλάς για 2 ‘βδομάδες και γυρνούσαν στην πατρίδα. Πήρα κι εγώ την άδεια από την αστυνομία για τις κοιλάδες των Καλάς και ξεκίνησα. Οι Καλάς λέγεται ότι είναι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Από την Τουρκία μέχρι εδώ είναι η μόνη μη-μουσουλμανική φυλή. Έχουν τη δική τους θρησκεία, τη δική τους γλώσσα, μοναδικά ήθη κι έθιμα και φανταχτερές φορεσιές!
Φανταστείτε τι γινόταν όταν τους έλεγα ότι είμαι Έλληνας... Με θεωρούσαν αδερφό τους! Στο δρόμο γνώρισα έναν Καλάς, που πήγαινε στο χωριό του, στην κοιλάδα Rumbur, με το μηχανάκι. Με ξενάγησε στους τόπους του και με φιλοξένησε στο σπίτι του.
Την άλλη μέρα επισκέφθηκα τους Έλληνες εθελοντές στην κοιλάδα Bumboret, που εδώ και 15 χρόνια κάνουν ότι μπορούν, για να διασώσουν τον υπό-εξαφάνιση, πλέον, πολιτισμό των Καλάς. Ευτυχώς, έχουν την υποστήριξη της Ελληνικής κυβέρνησης. Με περιήγησαν στο μουσείο που έχουν ιδρύσει, το οποίο είναι πολύ καλά οργανωμένο και ιδιαίτερα ενημερωτικό.
Κατέβηκα στο Peshawar, οδηγώντας 2 μέρες μέσα στα βουνά με πολλά χιλιόμετρα χωματόδρομων και πάντα δίπλα στα σύνορα με το Αφγανιστάν. Πέρασα γρήγορα, χωρίς να κάνω στάσεις, γιατί σ’ εκείνες τις περιοχές ο κόσμος ήταν εξαγριωμένος με την απόφαση της κυβέρνησης για το τζαμί Lal και εκεί ποτέ δεν ίσχυαν οι Πακιστανικοί νόμοι. Οι φυλές, πρακτικά, είναι αυτόνομες και έχουν το νόμο στα χέρια τους.
Το Peshawar απέχει μόνο λίγα χιλιόμετρα από το Αφγανιστάν και ποτέ δεν ήταν ιδιαίτερα ασφαλές. Κοιμήθηκα ένα βράδυ εκεί και το πρωί μου είπαν ότι ήταν η Μέρα Ανεξαρτησίας του Πακιστάν και περίμεναν 4 βόμβες από την Αλ Γκάιντα! Δεν ξέρω τι έγινε, τελικά, πάντως εγώ όπου φύγει, φύγει!
Ήρθα στο Islamabad για να πάρω την ινδική βίζα, και να αλλάξω τους δίσκους του συμπλέκτη στη μοτοσικλέτα. Η ινδική βίζα ισχύει από την ημερομηνία που την παίρνεις και έχει διάρκεια 6 μήνες, οπότε αν την έπαιρνα από την Ελλάδα, θα έληγε μόλις έμπαινα στη χώρα. Τα γραφειοκρατικά θέματα είναι το χειρότερό μου... Σήμερα έκανα την πρώτη προσπάθεια, αλλά η Ινδική Πρεσβεία ήταν κλειστή, επειδή χθες ήταν η Μέρα Ανεξαρτησίας του Πακιστάν! Θα πάω αύριο και βλέπουμε...
Δυστυχώς, αυτός ο Η/Υ έχει Windows 98, οπότε, όπως καταλαβαίνεται δε διαβάζει τη φωτογραφική μου μηχανή, για να σας στείλω φωτογραφία. Ας ελπίσουμε στην Ινδία να χρησιμοποιούν πιο σύγχρονους Η/Υ στα Internet Café.

Να ‘στε καλά,
Ηλίας Βροχίδης"

powerphot
25/08/2007, 17:30
25 Αυγούστου 2007 Πάτησα Ινδία!

Μπήκα στην Ινδία! Όλα εδώ είναι τόσο διαφορετικά... πιο ελεύθερα, χωρίς τις αυστηρές μουσουλμανικές αρχές, πιο αναρχικά, πιο πολύχρωμα!
Στο Πακιστάν, όσο περίμενα να βγει η ινδική βίζα, άλλαξα τους δίσκους του συμπλέκτη και η μοτοσικλέτα μετά από 18.300 χλμ. από την αρχή του ταξιδιού είναι και πάλι σαν καινούρια! Η βίζα έκανε μια 'βδομάδα, οπότε ενδιάμεσα είδα και τη Λαχόρη και μόλις πήρα τη βίζα έφυγα κατευθείαν για την Ινδία. Πέρασα τα σύνορα, είδα τη φημισμένη τελετή υποστολής της σημαίας και ήρθα στο Amritsar με τον πανέμορφο Χρυσό Ναό των Σιχ.
Αύριο συνεχίζω κατευθείαν για τα ινδικά Ιμαλάια, χωρίς ενδιάμεσες στάσεις, για να τα προλάβω πριν αρχίσουν τα χιόνια. Κάποιοι δρόμοι σε 2-3 'βδομάδες θα αρχίσουν να κλείνουν! Όταν κατέβω θα δω τα μέρη από τα οποία τώρα απλώς θα περάσω. Θα κάνω μερικές εκατοντάδες χλμ. παραπάνω, αλλά είναι η μόνη λύση για να απολαύσω τα Ιμαλάια, που δε θέλω να τα χάσω με τίποτα!

Αυτή η φωτογραφία, φυσικά, είναι απ' την Ινδία, από τον εκθαμβωτικό Χρυσό Ναό στο Amritsar.

Ηλίας Βροχίδης

100690

Meni0s
25/08/2007, 23:54
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από powerphot
[B]25 Αυγούστου 2007 Πάτησα Ινδία!

Μπήκα στην Ινδία!
Αυτή η φωτογραφία, φυσικά, είναι απ' την Ινδία, από τον εκθαμβωτικό Χρυσό Ναό στο Amritsar.
Ηλίας Βροχίδης

:eyepop: :a8: :a18: :a20: :a20:

vangelis 64
26/08/2007, 00:03
Φίλε Ηλία,επειδή τα λόγια δεν μπορούν να περιγράψουν συναισθήματα.....επειδή όταν μιλάει η καρδιά τα χείλη σωπαίνουν,σού εύχομαι μέσα από την ψυχή μου να βιώνεις αυτό το "όνειρο",μέρα με τη μέρα όλο και πιο έντονα.

Καλό σου ταξίδι,απροβλημάτιστο και να επιστρέψεις μόνο με όμορφα πράγματα,όπως αυτά που έχεις μέσα σου.:beer: :wave2:

OldMan
26/08/2007, 15:32
Ότι προλάβω το διορθώνω (βλ. παραπάνω πχ) :D :wave2:
Νίκο, σε κάποια φάση (προφανώς όταν ολοκληρωθεί το "εγχείρημα"..) θα μπεις στον κόπο να το ρετουσάρεις και να το βάλεις (τη βοηθεία τέως κουτσού μέλους του φόρουμ:D ) στα Ταξιδιωτικά ??? :winka:

crs-k
26/08/2007, 22:39
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Νίκο, σε κάποια φάση (προφανώς όταν ολοκληρωθεί το "εγχείρημα"..) θα μπεις στον κόπο να το ρετουσάρεις και να το βάλεις (τη βοηθεία τέως κουτσού μέλους του φόρουμ:D ) στα Ταξιδιωτικά ??? :winka:

Ειναι εδω και καιρο στα "Ταξιδιωτικα", αλλα ειναι σκόρπιο ... :dizzy: :lol:

powerphot
27/08/2007, 11:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k
Ειναι εδω και καιρο στα "Ταξιδιωτικα", αλλα ειναι σκόρπιο ... :dizzy: :lol:

Αρχικά δημιουργήθηκε από
OldMan
Νίκο, σε κάποια φάση (προφανώς όταν ολοκληρωθεί το "εγχείρημα"..) θα μπεις στον κόπο να το ρετουσάρεις και να το βάλεις (τη βοηθεία τέως κουτσού μέλους του φόρουμ ) στα Ταξιδιωτικά ???[/B]
Σίγουρα καλό θα είναι να ρετουσαριστεί λίγο αλλά μάλλον δύσκολο το βλέπω.
Κι αυτό γίνεται γιατί όλοι θέλουν να γράψουν κάτι για τον Ηλία.
Πάντως ξέρω καλά ότι ο Ηλίας τα διαβάζει όποτε μπορεί.
Σίγουρα ομως διαβάζει κι απαντά σε μηνύματα. :wave2:

powerphot
02/09/2007, 18:27
02 Σεπτεμβρίου 2007 Ανέβηκα στα ινδικά Ιμαλάια!

Ανέβηκα στα ινδικά Ιμαλάια και είναι ακόμη πιο όμορφα από τα πακιστανικά! 4-5 μέρες γυρνούσα μέσα στα βουνά, σε έρημους χωματόδρομους μέχρι τα 4.500 μ. υψόμετρο! Ήταν πανέμορφα! Κατασκήνωνα σε γραφικά μέρη δίπλα σε ρυάκια, σε πανύψηλες, χιονισμένες βουνοκορφές και έβλεπα απομακρυσμένα βουδιστικά μοναστήρια. Έκανα έναν κύκλο στις κοιλάδες Spiti, Kinnaur και Kullu.
Η Spiti ήταν η πιο ψηλή κοιλάδα με χώμα, πέτρα και χιόνια. Οι άλλες είχαν καταπράσινα δάση τόσο πυκνά που δεν έφτανε ο ήλιος κάτω. Ευτυχώς, εδώ δεν τα έχουν κάψει και βλέπω λίγο πράσινο, γιατί απ' ότι κατάλαβα άμα γυρίσω στην πατρίδα δε θα βρω πράσινο ούτε για δείγμα.
Τα χωριά πάνω στα βουνά ήταν πανέμορφα, γεμάτα σπίτια που ήταν σαν πύργοι από ξύλο και πέτρα! Ο δρόμος που οδήγησα σήμερα, στην κοιλάδα Kullu, ήταν ο πιο όμορφος στο ταξίδι μου! Ήταν μέσα σε υγρά δάση, με ελαφριά ομίχλη σε κάποια σημεία και με ένα πέρασμα στα 3.200 μ. υψόμετρο, που ήταν και το πιο όμορφο σημείο.
Στέλνω μία φωτογραφία με την ηρωική μοτοσικλέτα μου μέσα σ' ένα από τα καταπράσινα δάση που ήμουνα, έτσι για να δείτε λίγο δάσος, γιατί σε λίγο μόνο σε φωτογραφίες θα τα βλέπουμε...

Με λύπη για όσα συμβαίνουν εκεί,
Ηλίας Βροχίδης

101458

tifoefs
05/09/2007, 13:06
Καλο σου δρομο και να θυμασαι οτι γυριζοντας δε θα γνωρισεις την πατριδα σου.

Αγνωριστη εγινε ....:uplate:

Περιμενουμε νεα σου !

:beer: :beer:

Uriah Heep
07/09/2007, 14:27
Καλή συνέχεια Ηλία!

zeb
09/09/2007, 23:37
:wave2: :wave2: χαιρομαι γιατι υπαρχουν ακομα ΑΝΘΡΩΠΟΙ που ξερουν να ζουν την ζωη τους.
:beer: :beer: συνεχισε και απολαυσε την ζωη σου.

powerphot
19/09/2007, 09:33
Το πρώτο μου χιόνι στον ψηλότερο δρόμο του κόσμου!

Χάθηκα λίγο, ε? Ήμουν στα Ιμαλάια και internet υπήρχε μονο στην πολη τις περιοχής, το Leh, αλλα ήταν δορυφορικό, κοβόταν συνεχεια και ήταν πανάκριβο!
Τα Ιμαλάια από αυτή την μεριά είναι ακόμη πιο όμορφα από τα Πακιστανικά! Ανέβηκα από το Ladakh, που το αποκαλούν "Μικρό Thivet". Η περιοχή συνορεύει με το Thivet και έχει περισσότερες ομοιότητες με αυτό παρά με την India. Ειδικά από την εποχή που η Κίνα επιτέθηκε στο Thivet πολλοί βουδιστές μοναχοί κατέφυγαν εδώ. Είναι γεμάτο ήσυχα, βουδιστικά μοναστήρια γεμάτα χρώμα και ζωηρές γιορτές. Ήμουν εκεί στο δεκαπενθήμερο τον εορτών τους (1-15 Σεπτεμβρίου) και είδα πολύ περίεργες και ενδιαφέρουσες τελετές, όπως τους χορούς με τους μασκοφόρους.
Έφτασα σε μέρη πολύ απομακρυσμένα, κοντά στα σύνορα με το Thivet, την Κίνα και το Pakistan. Στη διαδρομή ανέβηκα στον ψηλότερο δρόμο του κόσμου, στα 5.602 m.!
Εδώ βρίσκεται και ο πρώτος και ο δεύτερος (5.328 m.) και ο τρίτος (5.289 m.) ψηλότερος δρόμος του κόσμου και πέρασα από όλους αυτούς. Ειδικά στον τρίτο
ψηλότερο οδηγούσα στο χιόνι για 13 χλμ. Ήταν, όμως, φρέσκο και δε γλιστρούσε πολύ. Το απόλαυσα!
Τώρα ήρθα στο Kashmir, αυτό που λένε πως είναι ο παράδεισος στη γη! Μένω στη λίμνη, στα φημισμένα "καραβοσπιτα", που είναι σαν παλάτια, παράδοση από την εποχή τις αγγλικής αποικιοκρατίας.Είναι πραγματικά παράδεισος! Η λίμνη είναι γεμάτη νούφαρα και έχει μια ανεκτίμητη γαλήνη... Τα βουνά είναι καταπράσινα, όπως
είναι (η ήταν...) η Ήπειρος στην Ελλάδα!.

Η φωτογραφία είναι από τον ψηλότερο δρόμο του
κόσμου, στα 5.602 m. υψόμετρο! Κανείς δεν πίστευε ότι
μπορώ να φτάσω εδώ και μάλιστα με ένα μικρό ΧR 250...
Κι, όμως, είναι γεγονός! Τα καταφέραμε και εγώ και η
πιστή μου μοτοσικλέτα!
Ηλίας Βροχίδης

104859

PanVas
19/09/2007, 12:15
You make me cry...

:beer: :beer: :beer: :beer:

Tropeas
19/09/2007, 13:46
ανατριχίλα εεΕ?:wacko:

zeb
20/09/2007, 21:16
born to be wild:a20: :a20: :a20: :a20: :a20: :a20: :

tamar
22/09/2007, 15:31
Καλή συνέχεια ρε φίλε. Σήμερα μόλις είδα στο moto.gr τι κάνεις και σε θαύμασα. ΜΠΡΑΒΟ…!!

:a23:

furious
24/09/2007, 16:52
Γεια σας παιδιά! Συγγνώμη, αλλά δεν έβλεπα το forum τόσο καιρό. Καλύτερα ότι θέλετε να το γράφετε στο blog (http://greece2india.apriliabikers.gr/ilias), για να τα βλέπω όλα μαζεμένα. Διάβασα όλες τις απαντήσεις που δεν είχα δει και χάρηκα πολύ που έκανα τόσους ανθρώπους να ανατριχιάσουν, να κλάψουν, να ταξιδέψουν μαζί μου...

Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια και τις ευχές! Τα λέμε,
Ηλίας Βροχίδης

furious
24/09/2007, 16:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k
Χρειαζοντουσαν Κραμπόν και Πιολέ εκει? :look: :confused:

Ελπιζοντας πως καποια στιγμη θα το δει... :rolleyes:

Φίλε crs-k, αν και καθυστερημένα να σου απαντήσω ότι δε χρειαζόταν ούτε κραμπόν ούτε πιολέ οι συγκεκριμένες διασχίσεις των παγετώνων, γιατί δεν ήταν τεχνικές διασχίσεις, όπως λέγεται στην ορειβατική ορολογία. Δε χρειαζόταν, δηλαδή, ούτε παπούτσια με καρφιά, ούτε τίποτα. Απλώς στη μία γλυστρούσε και ήταν αρκετά δύσκολη η διάσχιση.

Ηλίας Βροχίδης

powerphot
24/09/2007, 18:51
Στην πόλη του Δαλάϊ Λάμα

Είμαι στο McLeod Ganj, την πόλη όπου μένει πλέον ο 14ος Δαλάϊ Λάμα. Το 1949 οι Κινέζοι επιτέθηκαν στο Θιβέτ. Έτσι, το 1959 ο Δαλάϊ Λάμα μαζί με πάρα πολλούς μοναχούς, που τον ακολούθησαν, ταξίδεψαν περπατώντας από το Θιβέτ και βρήκαν άσυλο εδώ. Τώρα εδώ βρίσκεται η Εξορισμένη Θιβετιανή Κυβέρνηση και ότι έχει σωθεί από τους θησαυρούς του Θιβέτ.
Μετά το Kashmir ταξίδευα μέσα στα βουνά για μέρες. Έκανα ένα μεγάλο κύκλο, γιατί στο δρόμο που ερχόταν εδώ έπεσε μια γέφυρα κι έτσι έκλεισε ο δρόμος. Σε καλό μου βγήκε, όμως... Η διαδρομή ήταν πανέμορφη και μια που πέρασα από ‘κει είδα και το Dalhousie και το Khajjiar μέσα στο δάσος. Συνέχισα για το Chamba με τους εντυπωσιακούς πέτρινους ναούς του και ύστερα μέσα από μικρά δρομάκια στο βουνό έκανα την παράκαμψη και βγήκα τελικά εκεί που ήθελα μετά από 3 μέρες! Ήταν, όμως, 3 μέρες μέσα σε πανέμορφα τοπία!
Η φωτογραφία που στέλνω είναι από το ναό Tsuglangkhang, που είναι σα να λέμε ο μητροπολιτικός ναός του Θιβέτ, ο σπουδαιότερος ναός για τους βουδιστές του Θιβέτ. Είναι την ώρα της προσευχής των μοναχών.

Να ‘στε καλά,
Ηλίας Βροχίδης

105863

crs-k
25/09/2007, 08:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από furious
Φίλε crs-k, αν και καθυστερημένα να σου απαντήσω ότι δε χρειαζόταν ούτε κραμπόν ούτε πιολέ οι συγκεκριμένες διασχίσεις των παγετώνων, γιατί δεν ήταν τεχνικές διασχίσεις, όπως λέγεται στην ορειβατική ορολογία. Δε χρειαζόταν, δηλαδή, ούτε παπούτσια με καρφιά, ούτε τίποτα. Απλώς στη μία γλυστρούσε και ήταν αρκετά δύσκολη η διάσχιση.

Ηλίας Βροχίδης

Ευχαριστω για την απαντηση φιλε Ηλια! :smilea:

Πραγματοποιεις αυτην την στιγμη, ενα ονειρο ζωης για μενα (μιας και προερχομαι κι απ' τις ταξεις των ορειβατων)... :rolleyes:

Να 'σαι καλα και καλη συνεχεια!

:smokin: :beer: :wave2:

Nik0s
27/09/2007, 16:15
Μα καλά, πόσο καιρό λείπει ο Ηλίας ?:look:

furious
02/10/2007, 18:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από Nik0s
Μα καλά, πόσο καιρό λείπει ο Ηλίας ?:look:

5 μήνες και 3 μέρες φίλε μου! Κι αν όλα πάνε καλά έχω μπροστά μου, τουλάχιστον, άλλο τόσο!!!

powerphot
02/10/2007, 21:18
Έκπληξη… Μπαίνει και το Νεπάλ στο πρόγραμμα!

Αφού το σκεφτόμουν εδώ και αρκετό καιρό, το αποφάσισα! Το Νεπάλ είναι δίπλα, είναι γεμάτο βουνά (εκεί είναι και το Έβερεστ!), που είναι το στοιχείο μου και ο Οκτώβριος και ο Νοέμβριος έχουν την καθαρότερη ατμόσφαιρα για να τα δω. Έτσι, λοιπόν, μετά το Δελχί θα ανέβω να δω τα ινδικά Ιμαλάια κοντά στο Νεπάλ και από ‘κει θα περάσω τα σύνορα. Θα ταξιδέψω εκεί για κανένα μήνα κι ύστερα θα ξανακατέβω να δω και την υπόλοιπη Ινδία.
Είχαμε μείνει, λοιπόν, στην πόλη του Δαλάι Λάμα. Συνεχίζοντας είδα μερικά ήσυχα βουδιστικά μοναστήρια σε κάποια χωριά και έφτασα στο Chandigarh. Είναι η μόνη πόλη στην Ινδία που χτίστηκε βάση σχεδίου. Τη σχεδίασε ο Le Corbusier τη δεκαετία του ‘50. Έχει όμορφα πάρκα, τεράστιους, κάθετους μεταξύ τους δρόμους, αριθμημένα τετράγωνα κ.λ.π.
Είδα το τεράστιο παλάτι που άφησαν οι Άγγλοι στο Dehra Dun και σάστισα! Είναι μεγαλύτερο κι από το Buckingham! Επισκέφθηκα κι ένα φοβερό ινδουιστικό ναό μέσα σε σπηλιά και βγήκα έξω από την πόλη να κατασκηνώσω.
Πέτυχα στο δρόμο έναν Αμερικάνο, που αγόρασε ένα ινδικό μηχανάκι 100 κ.εκ. και τριγυρνούσε στα Ιμαλάια. Είπαμε να κατασκηνώσουμε μαζί, αλλά τελικά μόνο προβλήματα μου δημιούργησε.
Κατά τις 1:00 το βράδυ άρχισε να βρέχει καταρρακτωδώς. Αυτός είχε ένα φθηνό αντίσκηνο και βράχηκαν κατευθείαν τα πάντα. Ήρθε στο αντίσκηνό μου και φώναζε τρομοκρατημένος ότι έπρεπε να φύγουμε αμέσως, γιατί πλυμμήρισε το μέρος. Όλο κι όλο είχε 2 δάχτυλα νερό και το δικό μου αντίσκηνο δεν είχε πάρει ούτε σταγόνα. Άλλωστε, είχα πετύχει τέτοια καταιγίδα που κράτησε για ώρες και ούτε καν είχα ξυπνήσει. Αυτή κράτησε όλο κι όλο 10 λεπτά και μετά το νερό το ρούφηξε, αμέσως, το χώμα.
Του είπα, φυσικά, να έρθει στο αντίσκηνό μου, αλλά αυτός είχε πανικοβληθεί και μάζευε τα πράγματά του για να φύγει και ήθελε κι εμένα μαζί του, γιατί φοβόταν μόνος του. Έτσι, λοιπόν, μάζεψα κι εγώ τα πράγματά μου
και οδηγούσαμε μέχρι τις 3:00 μέσα στα σκοτάδια για να πάμε στην πρώτη πόλη, στο Rishikesh, να βρούμε ξενοδοχείο.
Είδα το Rishikesh, που θεωρείται η παγκόσμια πρωτεύουσα του yoga και συνέχισα για το Haridwar. Εκεί έμενα σε ashram, τα συγκροτήματα όπου φιλοξενούνται οι προσκυνητές. Το Haridwar είναι ιερή πόλη, γιατί από ‘κει περνάει ο ποταμός Γάγγης, ο ιερότερος για τους ινδουιστές. Όπως και στο Βαρανάσι, λοιπόν, όταν σουρουπώσει μαζεύεται αμέτρητο πλήθος στις όχθες του ποταμού, για να ξεπλύνει τις αμαρτίες του και να προσφέρει τα καλαθάκια με λουλούδια και ένα κεράκι, που αφήνουν να πάρει ο Γάγγης. Το κλίμα ήταν εκστατικό!
Ήρθα στο Δελχί με μια ανησυχία για το χάος που θα συναντήσω. Ευτυχώς, τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα από ότι περίμενα. Φυσικά, υπάρχει το χάος και θέλει πολύ προσοχή στην οδήγηση, γιατί πετάγεται κόσμος από παντού, αλλά μετά από τόσο καιρό στην ανατολή προσαρμόστηκα στις συνθήκες.
Σαν σήμερα, το 1869, γεννήθηκε ο Γκάντι. Εδώ βρίσκεται και το μέρος όπου δολοφονήθηκε το 1948. Φυσικά, είναι εθνική εορτή και έρχεται αμέτρητο πλήθος στο σημείο όπου άφησε την τελευταία του πνοή, για να αποδώσει φόρο τιμής σ’ αυτό το σπουδαίο άνθρωπο. Το ίδιο έκανα κι εγώ, αφού τον θαυμάζω ιδιαίτερα. Είδα μερικά αξιοθέατα, τριγύρισα λίγο στη γεμάτη ζωή παλιά πόλη και αύριο θα ψάξω για λάστιχα και αλυσιδο-γράναζα για τη μοτοσικλέτα.
Η φωτογραφία που στέλνω είναι από το Haridwar, την ώρα που οι προσκυνητές αφήνουν τις προσφορές τους στο Γάγγη.

Να ‘στε καλά,
Ηλίας Βροχίδης

107060

PanVas
13/10/2007, 22:28
Ηλία να ανησυχήσω ;

11 και σήμερα χωρίς νέα... :confused:

Οι σκέψεις μας και οι ευχές μας σε ακολουθούν!
:wave2:

Anty12
15/10/2007, 14:21
Power, κανένα νέο...???

powerphot
15/10/2007, 15:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από Anty12
Power, κανένα νέο...???
Παιδιά όχι δεν έχω ακόμα κανένα νέο.
Ότι καινούριο υπάρχει είναι αυτό το παράπάνω.
Όταν έχω κάτι νέο το ανεβάζω αμέσως δεν το καθυστερώ, οπότε αναμένουμε όλοι.:wave2:

powerphot
16/10/2007, 14:07
Μπήκα στο ΝΕΠΑΛ!

Στο Δελχί άλλαξα λάστιχα και αλυσίδα στη μοτοσικλέτα, αλλά γρανάζια, δυστυχώς, δε βρήκα. Με τη μοτοσικλέτα, λοιπόν, ανανεωμένη κατευθύνθηκα και πάλι προς τα βουνά, που με τραβάνε σα μαγνήτης! Ανέβηκα στα ινδικά Ιμαλάια, στην περιοχή Uttaranchal, που συνορεύει με το Νεπάλ.
Εκεί έκανα την πιο ωραία πεζοπορεία που έχω κάνει στο ταξίδι μου! Δε χρειαζόμουν οδηγό, γιατί η διαδρομή είναι πολύ διαδεδομένη λόγω των Σιχ που ανεβαίνουν να προσκυνήσουν στην ιερή λίμνη στα 4.300 μέτρα υψόμετρο. Έτσι, το μονοπάτι είναι ευδιάκριτο. Ευτυχώς, η περίοδος προσκυνήματος είχε τελειώσει κι έτσι δεν είχε κόσμο. Περνούσα από μικρά χωριουδάκια και πότε-πότε ανεβοκατέβαιναν οι ντόπιοι με τα ζώα. Ανέβηκα μέχρι την Κοιλάδα των Λουλουδιών, που φιλοξενεί 300 είδη σπάνιων, άγριων λουλουδιών και πολλά πανέμορφα πουλιά. Δυστυχώς, τα λουλούδια ανθίζουν από τον Αύγουστο μέχρι το Σεπτέμβριο και τώρα ήταν όλα μαραμένα. Τα πουλιά, όμως, ήταν ακόμα εκεί και το τοπίο ήταν πανέμορφο!
Μετά από 3 μέρες κατέβηκα στους δρόμους και ακολούθησα τους Ινδουιστές προσκυνητές σε έναν από τους ιερότερους ναούς τους, στο Badrinath. Ύστερα ανέβηκα ακόμη πιο πάνω, στο χωριό Mana, ένα πολύ γραφικό χωριό των Ιμαλαϊων και το τελευταίο σε ινδικό έδαφος. Από 'κει και πέρα τα βουνά χωρίζουν την Ινδία από την Κίνα.
Μέσα από μικρά δρομάκια στην αγνή, αμόλυντη από τουρίστες επαρχία πήρα το δρόμο για το Νεπάλ. Επί 2 μέρες ταξίδευα σε πανέμορφα τοπία! Σήμερα, λοιπόν, μπήκα στο Νεπάλ και είμαι στο Mahendranagar, την πρώτη πόλη από τα σύνορα. Πριν 2 μέρες, στις 14 του μηνός, έκλεισα μισό χρόνο στο δρόμο και η μοτοσικλέτα έχει γράψει 25.000 χλμ. απ' την Ελλάδα!
Στέλνω μία φωτογραφία από την υπέροχη πεζοπορεία μου στην Κοιλάδα των Λουλουδιών, αν και η ομορφιά αυτή δε μπορεί να φανεί σε φωτογραφία... Ήταν η ερημιά, η ησυχία του τοπίου, η αίσθηση του απομακρυσμένου, οι χιονισμένες κορυφές, οι κοκκινισμένες από τα λουλούδια πλαγιές, τα ρυάκια ανάμεσα τους, τα πανέμορφα πουλιά, οι μυρωδιές...

Να ‘στε καλά,
Ηλίας Βροχίδης

108823

Vasilis_Strom
16/10/2007, 14:15
Α ρε Ηλία μας έχεις καταστρέψει :bigcry: :bigcry: :bigcry:

Σου εύχομαι ολόψυχα να είσαι πάντα καλά και τα ταξίδια σου να μην τελειώσουν ποτέ

:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

Σου έβαλα πολλές γιατί θα σου έχουν λείψει :lol: :lol:

tai
16/10/2007, 16:41

. Πριν 2 μέρες, στις 14 του μηνός, έκλεισα μισό χρόνο στο δρόμο και η μοτοσικλέτα έχει γράψει 25.000 χλμ. απ' την Ελλάδα!

Να ‘στε καλά,
[b]Ηλίας Βροχίδης

έκλεισες μισό χρόνο ζώντας το όνειρό σου :a18:
:a23: :a23: :a23:

Nik0s
16/10/2007, 17:00
5 μήνες και 3 μέρες φίλε μου! Κι αν όλα πάνε καλά έχω μπροστά μου, τουλάχιστον, άλλο τόσο!!!

Τι λες τώρα !!!!

:a08: :a08: :a08:

Καλή συνέχεια εύχομαι ! :winka:

cityfly
17/10/2007, 18:31
μπράβο σου Ηλία

:wave2: :wave2: :wave2: :wave2: :wave2:

project.breeze
17/10/2007, 18:55
:a19: :a20: :a18: :a23: :a23: :a23:

powerphot
01/11/2007, 21:10
Τρέξτε στα περίπτερα!

Έκπληξη! Από σήμερα, 1 Νοεμβρίου, αρχίζει να δημοσιεύεται μία σειρά ανταποκρίσεων που στέλνω κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μου στο περιοδικό MOTO(http://www.motomag.gr)! Έχουν πλούσιο υλικό με πολλές φωτογραφίες. Η πρώτη ανταπόκριση από την Τουρκία, για παράδειγμα, είναι ένα αφιέρωμα 11 σελίδων. Ελπίζω να καταφέρω να σας πάρω για λίγο μαζί μου, να γίνουμε συνταξιδιώτες και να νοιώσετε όσο το δυνατόν συναρπαστικότερα αυτή την περιπέτεια. Περιμένω τα σχόλια σας, λοιπόν!
Στο Νεπάλ τώρα! Οι πεδιάδες αποτελούνται από ζούγκλα με άγρια και σπάνια ζώα. Την πρώτη φορά στη ζούγκλα έκανα μια ωραία βόλτα με τη μοτοσικλέτα από τους χωματόδρομους, που έχουν ανοίξει γι' αυτό το σκοπό. Είδα 4 φορές πανέμορφα ελάφια και κατασκήνωσα εκεί!
Ανέβηκα στους λόφους και στην Pokhara έκανα για πρώτη φορά paragliding! Το Sarangkot, απ' όπου ξεκινάνε οι πτήσεις θεωρείται από τα ομορφότερα μέρη στον πλανήτη για paragliding! Δεν έχω μπει καν σε αεροπλάνο (μόνο μία φορά όταν ήμουν μικρούλης και δε θυμάμαι τίποτα). Αυτή, δηλαδή, ήταν η πρώτη μου φορά στον αέρα και ήταν πραγματικά στον αέρα! Αισθανόμουν σαν πουλί. Δεν είχα κανένα κουβούκλιο να με φυλακίζει... Οι μηχανόβιοι με καταλαβαίνεται. Κοιτούσα κάτω από τα πόδια μου και έβλεπα τη λίμνη, τα σπιτάκια, μικρά ανθρωπάκια και τριγύρω τα μεγαλοπρεπή βουνά. Μπαίναμε στα σύννεφα και ήταν σα να νιώθω το σύννεφο στο πρόσωπό μου! Μοναδική αίσθηση!
Επισκέφθηκα κάποια πολύ γραφικά χωριουδάκια πάνω στους λόφους, όπως τη Gorkha, που είναι σημαντικό θρησκευτικό κέντρο για τους Ινδουιστές και θυσιάζουν ζώα. Ανατριχιαστική εικόνα, αλλά γι' αυτούς είναι θρησκεία.
Ξανακατέβηκα στη ζούγκλα και έκατσα 2 μέρες στο εθνικό πάρκο Chitwan, το οποίο είναι ένα από τα τελευταία καταφύγια στον κόσμο που φιλοξενείται ο ρινόκερος με ένα κέρατο και εδώ βρίσκονται οι περισσότεροι από αυτούς. Έκανα σαφάρι πάνω στη ράχη ενός ελέφαντα και ήμουν αρκετά τυχερός. Eίδα 2 ρινόκερους, 4 κροκόδειλους και ένα τεράστιο ελάφι, που είναι σπάνιο είδος (sambar deer)! Έκανα και κανό στο ποτάμι και μία μικρή πεζοπορεία στη ζούγκλα. Έχει και τίγρεις, αλλά είναι λίγες και σπάνια τις πετυχαίνεις. Εκεί με φιλοξένησε ένας πολύ φιλικός Νεπαλέζος από ένα διπλανό χωριό κι έτσι βίωσα για λίγο τη ζωή στο χωριό από κοντά.
Μέσα από ωραίους δρόμους στο βουνό ανέβηκα στην πρωτεύουσα, στο Κατμαντού. Όλη η παλιά πόλη είναι ένα υπαίθριο μουσείο με απίστευτα αριστουργήματα. Θα εξερευνήσω την κοιλάδα του Κατμαντού, που είναι όλη πολύ πλούσια ιστορικά και ύστερα θα ξεκινήσω για τη μεγαλύτερη πεζοπορεία του ταξιδιού μου: 20 μέρες στην καρδιά των Ιμαλαίων, στην περιοχή Annapurna!

Η φωτογραφία που στέλνω είναι από τη ζούγκλα στο Chitwan. Φόρεσα το μαγιώ, πάτησα στην προβοσκίδα του ελέφαντα, με ανέβασε και ετοιμάστηκα για το μπάνιο μου! Ρούφηξε νερό, σήκωσε την προβοσκίδα του και... σπλας... με δρόσισε!

Να 'στε όλοι καλά! Περιμένω με αγωνία τα σχόλιά σας στο Blog (http://greece2india.apriliabikers.gr/ilias/) μου για την ανταπόκριση στο περιοδικό! Εσείς θα τη δείτε, εγώ όχι!

Να ‘στε καλά,
Ηλίας Βροχίδης

110843

PanVas
01/11/2007, 21:36
Τρέξτε στα περίπτερα!

Έκπληξη! Από σήμερα, 1 Νοεμβρίου, αρχίζει να δημοσιεύεται μία σειρά ανταποκρίσεων που στέλνω κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μου στο περιοδικό MOTO(http://www.motomag.gr)! Έχουν πλούσιο υλικό με πολλές φωτογραφίες. Η πρώτη ανταπόκριση από την Τουρκία, για παράδειγμα, είναι ένα αφιέρωμα 11 σελίδων. Ελπίζω να καταφέρω να σας πάρω για λίγο μαζί μου, να γίνουμε συνταξιδιώτες και να νοιώσετε όσο το δυνατόν συναρπαστικότερα αυτή την περιπέτεια. Περιμένω τα σχόλια σας, λοιπόν!

:(
απλά δεν συμφωνώ. προσωπική άποψη.

--------------------------------------------------------------------------------------------- - - - -- --- -- -- --- ---

Μπράβο ρε Ηλία!
Καλή συνέχεια!

powerphot
02/11/2007, 09:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από PanVas

Κοίταξε, έχεις δίκιο να λες ότι αυτή είναι η γνώμη σου.
Ο καθένας το βλέπει από διαφορετική σκοπιά το θέμα.
Κι η σκοπιά του Ηλία σίγουρα είναι εντελώς διαφορετική από τον καθένα μας που παρακολουθεί την πορεία του.

Απ’ την στιγμή που αποφάσισε να κάνει αυτή την κίνηση δεν νομίζω ότι θα μπορούσα εγώ από εδώ να τον κρίνω.
Αυτό έκρινε από μόνος του ότι έπρεπε να κάνει κι αυτό έκανε. Άλλωστε κανένας δεν είναι υποχρεωμένος ντε και καλά να αγοράζει ότι του λένε.

Πάντως έτσι για ενημέρωση, σε αυτό το προαναφερθέν τεύχος δεν έχει τίποτα.
Όταν κι αν μπει κάτι θα ενημερώσω.:wave2:

edit: Όλα τα κείμενα μπαίνουν όπως έρχονται με e-mail απο τον Ηλία και δεν "διαμορφώνονται"με κανένα τρόπο.
Αν κάποιος θέλει να γράψει κάτι σχετικό προς εκείνον μπορεί να το κάνει στο "blog" που σίγουρα διαβάζει. Εγώ η κα΄ποιος άλλος σε καμιά περίπτωση δεν παρεμβαίνει, όλα τα γραφόμενα μου είναι προσωπικές απόψεις.

furious
05/11/2007, 07:01
Γεια σας παιδιά! Σας ευχαριστώ όλους για τις ευχές σας και την υποστήριξη!

Οι γονείς μου, που πήραν πρώτοι το περιοδικό, μου είπαν ότι η ανταπόκρισή μου δεν είναι σε αυτό το τεύχος. Δεν ξέρω τι έγινε. Φαντάζομαι ότι θα θέλουν να το βάλουν στο επόμενο τεύχος. Μόλις μάθω θα σας πω. Συνεννοούμαστε μέσω e-mail και όπως καταλαβαίνεται, η επικοινωνία από 'δω είναι λίγο δύσκολη.

Ηλίας Βροχίδης

furious
05/11/2007, 07:02

--------------------------------------------------------------------------------------------- - - - -- --- -- -- --- ---

Μπράβο ρε Ηλία!
Καλή συνέχεια!

Φίλε PanVas, δεν κατάλαβα! Έχασα κάτι; Με τι εννοείς ότι δε συμφωνείς; Αν λες για το "Τρέξτε στα περίπτερα", φυσικά, όποιος θέλει το κάνει. Δεν προστάζω κανέναν και ούτε μπορώ να προστάξω. Άμα θέλεις γίνε λίγο πιο αναλυτικός περί της γνώμης σου για να καταλάβω τι εννοείς και τι σε πείραξε.

Φιλικά πάντα,
Ηλίας Βροχίδης

matmat
05/11/2007, 08:08
Πικραμένες απόψεις Ηλία
Θα δείς πολλά τέτοια σχόλια κάποια στιγμή
μήν δίνεις σημασία !!!

Καλή Συνέχεια φίλε
Κουβαλάς την σκέψη και τα όνειρα πολλών απο εμάς

:beer: :wave2: :beer:

makis206
05/11/2007, 08:12
Καλή συνέχεια κι από μένα Ηλία !

Συνέχισε να γεμίζεις τον εαυτό σου με τις ομορφιές του κόσμου !

:beer: :beer: :beer: :wave2:

PanVas
05/11/2007, 14:01
Φίλε PanVas, δεν κατάλαβα! Έχασα κάτι; Με τι εννοείς ότι δε συμφωνείς; Αν λες για το "Τρέξτε στα περίπτερα", φυσικά, όποιος θέλει το κάνει. Δεν προστάζω κανέναν και ούτε μπορώ να προστάξω. Άμα θέλεις γίνε λίγο πιο αναλυτικός περί της γνώμης σου για να καταλάβω τι εννοείς και τι σε πείραξε.

Φιλικά πάντα,
Ηλίας Βροχίδης

Προφανώς παρεξήγησης.

Και βέβαια δεν με ενόχλησε κάτι στον τόνο ή στον τρόπο που προτρέπεις τους αναγνώστες για την αγορά του περιοδικού. Δεν αναφέρομαι στο τρέξτε.

Προσωπικά και εγώ, με την πρώτη ευκαιρία θα προσπαθήσω να προμηθευτώ όλα τα τεύχη που θα περιέχουν το ταξιδιωτικό σου. Ναι. Όταν θα είμαι πάλι Ελλάδα, θα τρέξω να αγοράσω τα συγκεκριμένα τεύχη μαζί με όλα τα υπόλοιπα περιοδικά που μου κρατάει ο περιπτεράς μου.

Παράλληλα θεωρώ επιτυχία το γεγονός της δημοσίευσής όλων αυτών των εμπειριών σου σε ένα μέσο με τόσο μεγάλη κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα.

Δεν υπάρχει κάποια πικρία ή άλλη υποχθόνια σκέψη ή συναίσθημα από πίσω.
Και γιατί να υπήρχε άλλωστε; Δεν έχω καμία ενεργή εμπλοκή στον χώρο και οποιαδήποτε επαγγελματική δραστηριότητά μου δεν εμπλέκεται με τον δικυκλισμό.

Εκτός από το πάθος μου για τα ταξίδια με μέσο την μοτοσικλέτα μου και κίνητρα πραγματοποίησης εντελώς προσωπικά, δεν με συνδέει απολύτως τίποτα με τον χώρο.

Σαν υποστηρικτής της δωρεάν πληροφορίας και της ελεύθερης πρόσβασης σ’ αυτήν, με στεναχωρεί το γεγονός ότι η μόνη δίοδος αναδείξεων κάποιον πραγματικά όμορφων εμπειριών θα πρέπει να γίνει μέσα από το συγκεκριμένο περιοδικό. Και αυτό δεν έχει να κάνει με την συμπάθειά μου ή την αντιπάθεια μου στο MOTO. Μπορεί όντως να διαβάζω ποιο ευχάριστα το 0300 ή κάποιο άλλο περιοδικό αλλά και σε ένα από αυτά να δημοσιευόταν η άποψη μου θα παρέμενε ίδια.

Όπως καταλαβαίνεις το θέμα είναι απλά ιδεολογικό. Δεν ξέρω αν οι προσωπικές μου ιστορίες θα ήταν άξιες δημοσίευσης ή όχι, προσωπικά τώρα που το σκέφτομαι μπορεί και όχι. Δεν θα με ενδιέφερε όμως η δημοσίευσή τους σε ένα τέτοιο μέσο.

Ο λόγος που γράφω και εγώ τα δικά μου ταξιδιωτικά στο Moto.gr είναι πολύ διαφορετικός και ανήκει σε άλλο κεφάλαιο συζήτησης. Αν μου πρότειναν την δημοσίευσή τους σε κάποιο έντυπο μέσο, θα αρνιόμουν ευγενικά.

Τα δικά σου κίνητρα για την δημοσίευση των εμπειριών σου μέσα από ένα τέτοιο μέσο μπορεί να είναι συγκεκριμένα ή και όχι, αλλά και πάλι δεν έχει σημασία και δεν με αφορούν.

Θα μπορούσα να υποθέσω ότι είναι οικονομικά. Και λογικό θα ήταν. Αλλά και πάλι δεν με ενδιαφέρει και δεν θέλω να ξέρω. Υποθέτοντας ότι το ταξίδι σου ξεκίνησε και στην δικιά σου περίπτωση λόγο προσωπικών λόγων και αναγκών, με γοήτευσε η απλότητα γραφής σου, το παράτολμο επιχείρημά σου και γενικότερα η ερασιτεχνική χροιά του ταξιδιού σου. Όταν σε ένα ερασιτεχνικό εγχείρημα υπάρχουν δείγματα επαγγελματισμού η αξία είναι πολύ μεγαλύτερη από επαγγελματικά εγχειρήματα με δείγματα ερασιτεχνισμού. Με την δημοσίευση του ταξιδιωτικού σου σε περιοδικό περνάς σε άλλο επίπεδο.

Μπορεί και να γίνεις ένας νέος Ψημένος ή και πολύ καλύτερος από αυτόν. Και πραγματικά αν μία από τις φιλοδοξίες σου είναι και αυτή, σου εύχομαι πραγματικά να το πετύχεις. Και λογικό θα είναι το πρώτο βήμα σου να είναι η συγκεκριμένη κίνηση.

Και όλα τα παραπάνω τα έγραψα γιατί από όσο σε γνωρίζω, και αυτό είναι μόνο μέσα από τα γραπτά σου, σε εκτιμώ και θεωρώ ότι είσαι από τα άτομα που θα ήθελα να υπάρχουν γύρω μου μιας και έχεις πολλά να πεις. Κι όλα αυτά με δεδομένο ότι μοιραζόμαστε πολλά κοινά πάθη και θέλω.

Και με δεδομένο ότι ξεκαθάρισα την άποψη μου και την θέση μου για το συγκεκριμένο θέμα, νιώθοντας και άσχημα για την παρεξήγηση, αν νομίζεις ότι χαλάει το θρεντ με το παραπάνω μήνυμά μου, μπορώ εύκολα να το σβήσω, καθώς και το παρόν, και να στα στείλω να πμ απλά για να τα έχεις.

Ευχαριστώ, με τιμή
Παναγιώτης

powerphot
05/11/2007, 22:40
Προφανώς παρεξήγησης.
..........................................
...................................
Ευχαριστώ, με τιμή
Παναγιώτης
Έγραψες Παναγιώτη!:a013:

furious
08/11/2007, 18:22
Φίλε PanVas, σ' ευχαριστώ για την απάντηση. Απλώς δεν είχα καταλάβει τι εννοούσες με ένα απλό "δε συμφωνώ". Τώρα έγινες σαφής. Είμαι κι εγώ υπέρ της ελεύθερης πληροφορίας και γι' αυτό κάθισα και έφτιαξα αναλυτικότατη ιστοσελίδα για όποιον θέλει να κάνει κάτι τέτοιο και στέλνω τα νέα μου στο blog, δωρεάν φυσικά. Άλλωστε το θεωρώ χρέος μου, γιατί κι εγώ διδάχθηκα από κάποιους άλλους χάρη στην ελευθερία της πληροφορίας.
Επαγγελματίας ταξιδιώτης δε θέλω να γίνω και γενικότερα δεν έχω καμιά φιλοδοξία να αναδειχθώ. Είχα την ευκαιρία να κάνω το ταξίδι πολύ πιο επαγγελματικά, αλλά δεν το έκανα, γιατί δεν ήταν αυτό που ήθελα. Δε θα είχα την ελευθερία που έχω σαν ερασιτέχνης.
Η δημοσίευση στο περιοδικό, όμως, δε με εμποδίζει καθόλου. Συνεχίζω να ταξιδεύω ερασιτεχνικά, απολύτως ελεύθερα και απλώς δημοσιεύω κάποιες ανταποκρίσεις. Αυτό είναι όλο και δεν είναι το πρώτο βήμα για να γίνω επαγγελματίας. Δε μου αρέσει κάτι τέτοιο. Απλώς εκεί έχω την ευκαιρία να παρουσιάσω πολύ αναλυτικότερα το ταξίδι μου, είναι ένας πολύ όμορφος τρόπος, που απευθύνεται σε πολύ περισσότερους και είναι κάτι που όποιος θέλει το παίρνει και το διαβάζει. Γι' αυτό, λοιπόν, δε νομίζω ότι είναι κάτι κακό, το οποίο έπρεπε να αρνηθώ.

Υ.Γ.: Φυσικά, δε με ενοχλούν τα μηνύματα σου και δεν υπάρχει κανένας λόγος να τα διαγράψεις.

Συνεχίζοντας να σε σέβομαι και ελπίζοντας να σε γνωρίσω κι από κοντά,
Ηλίας Βροχίδης

powerphot
09/11/2007, 08:44
Η Κοιλάδα του Kathmandu

Τόσες μέρες στην κοιλάδα του Kathmandu, την εξερεύνησα καλά - καλά. Έχει αμέτρητα ενδιαφέροντα αξιοθέατα σε κάθε γωνιά της. Ανακαλύπτεις παντού παραμελημένα, σπουδαία αριστουργήματα. Οι πλατείες με τα παλιά παλάτια στα τρία ιστορικά βασίλεια (Kathmandu, Patan, Bhaktapur) είναι, πραγματικά, υπαίθρια μουσεία.
Είδα πολλές Βουδιστικές stupa (αυτούς τους πύργους με ημισφαιρική βάση) και Ινδουιστικούς ναούς. Σε έναν από τους σημαντικότερους Ινδουιστικούς ναούς είδα τους νεκρούς, που φέρνουν από κάθε γωνιά του Νεπάλ και κάποιες φορές και από την Ινδία και τους καίνε στις όχθες του ιερού ποταμού. Ήταν, βέβαια, μακάβριο, αλλά σου θυμίζει ποια είναι η αλήθεια και τι είναι η ζωή.
Ετοιμάστηκα για τη μεγάλη πεζοπορία στα Ιμαλάια και σε 2-3 μέρες θα ξεκινήσω. Θα κάνω το Annapurna Circuit, που είναι γύρω στις 20 μέρες! Για κανένα μήνα, δηλαδή, θα χαθώ. Μην ανησυχήσετε.
Η φωτογραφία που στέλνω είναι μία ζωντανή αναπαράσταση της Ινδουιστικής θεότητας Hanuman στις όχθες του ιερού ποταμού όπου καίνε τους νεκρούς.

Να 'στε καλά,
Ηλίας Βροχίδης

111610

DimChios
10/11/2007, 06:13
Να σαι γερός ρε φιλε Ηλια να ζεις το ονειρό σου καθε λεπτο!

:beer: :beer: :beer: :wave2:

tifoefs
17/11/2007, 20:00
Ομορφα μερη :eyepop:

Αληθεια η μηχανη σου πως τα παει ;; Κανα νεο απο το μεσο μεταφορας ;;

yannism
19/11/2007, 21:49
Με XR ειναι ο ανθρωπος, τί
προβλημα να 'χει ?

ΥΓ. Καλους δρομους, μοναχικε ταξιδιωτη !!!

furious
10/12/2007, 07:09
Καλά τα λέει ο προλαλήσαντας. Μετά από 27.000 χλμ. μέσα στο ταξίδι όλα είναι μια χαρά με το XRάκι! Σαν καινούριο δουλεύει!

Σας ευχαριστώ για τις ευχές! Τα λέμε,
Ηλίας Βροχίδης

powerphot
10/12/2007, 08:32
Αυτή ήταν πεζοπορία!
Μόλις κατέβηκα από τα βουνά, μετά την πεζοπορεία Annapurna Circuit. Την καταυχαριστήθηκα! Ήταν 20 μέρες μέσα στην καρδιά των Ιμαλαΐων. Ανέβηκα μέχρι το πέρασμα Thorung, στα 5.416 μ. υψόμετρο. Όλα εκεί ήταν καλυμμένα με χιόνι και η ανάβαση με την αραιότερη ατμόσφαιρα σε αυτά τα υψόμετρα δεν είναι όπως στα χαμηλά. Μόλις η ανηφόρα γινόταν απότομη ο ρυθμός της αναπνοής μου ανέβαινε στη στιγμή. Το τοπίο στην κορυφή, όμως, με αποζημίωσε!
Διένυσα τόσο μεγάλη απόσταση, που σε κάθε περιοχή η εικόνα ήταν διαφορετική. Στα χαμηλά είχε δάση, οριζώνες και άλλα χωράφια, ενώ στα ψηλά το τοπίο γινόταν ερημικό. Τα πιο γραφικά χωριά που είδα ήταν αυτά των Θιβετιανών μεταναστών, στα βόρεια. Δεν ήθελα να τελειώσει αυτή η πεζοπορεία. Τα βράδια μαζευόμασταν οι ορειβάτες στους λιτούς ξενώνες, καθόμασταν γύρω από τη σόμπα και λέγαμε ιστορίες από τα ταξίδια μας ή στήναμε παιχνίδια. Κάθε μέρα ήταν υπέροχη!
Μετά από τόσο καιρό, όταν έβαλα και πάλι μπρος τη μοτοσικλέτα μου και την καβάλησα με κυρίευσε μία χαρά μικρού παιδιού. Από τότε που άρχισα να οδηγάω μοτοσικλέτες, πρώτη φορά τις αποχωρίστηκα για τόσο καιρό.
Τώρα είμαι στο Κατμαντού, όπου γύρισα για να βγάλω καινούρια βίζα για την Ινδία. Αν όλα πάνε καλά, τη Δευτέρα θα την πάρω και θα κατευθυνθώ προς τα σύνορα.

Η πρώτη μου ανταπόκριση από την Τουρκία δημοσιεύτηκε, τελικά, στο τεύχος Δεκεμβρίου του περιοδικού moto (http://www.motomag.gr). Περιμένω να μου πείτε αν σας αρέσει. Εγώ δεν το έχω δει ακόμη τυπωμένο!
Η φωτογραφία που στέλνω είναι τη στιγμή που «κατέκτησα» την κορυφή του περάσματος Thorung, στα 5.416 μ. υψόμετρο. Δεν είναι και η κορυφή του Έβερεστ, αλλά για αρχή καλά είναι!

Χαιρετίσματα,
Ηλίας Βροχίδης

113846

Tropeas
10/12/2007, 17:04
Ηλία ανατρίχιασα μόλις είδα αυτήν σου την φωτό...
την προηγούμενη βδομάδα είδα slides απο μια περυσινή εκδρομή πεζοπορίας στην Anapurna του ΕΟΣ Αθηνών ! Φοβερά τοπία ! διανύσαν γύρω στα 250 χλμ με τα πόδια σε 15 μέρες φτάνοντας και στο σημείο που έχεις τραβήξει και εσύ αλλά και σε πολλές κορφές του όμορφου αυτού μέρους.
Μας αφηγηθήκαν και τις πολλές διαφορές μεταξύ Βουδιστικού κομματιού και Ινδουιστικού και είδαμε πάρα πολλές φωτό με ενναλαγές τοπίων.
Εχω το τεύχος του Moto.gr αν δεν έχεις πρόβλημα όταν περάσει ο μήνας και βγει απο κυκλοφορία πες μου αν θες να το αναδημοσιεύσω και εδω.
να σαι καλά να συνεχίζεις το όμορφο ταξίδι σου !!!
:wave2: :wave2: :wave2: :beer:

powerphot
19/12/2007, 12:56
Μπήκα και πάλι στην Ινδία!

Αφού πήρα από το Κατμαντού την καινούρια μου βίζα για την Ινδία, κατευθύνθηκα προς τα σύνορα. Κατασκήνωσα μία βραδιά στη ζούγκλα κι έκανα εκεί το συνηθισμένο service: ρύθμιση βαλβίδων, αλλαγή λαδιών, σφίξιμο βιδών κ.λ.π.
Στο Janakpur γιόρταζαν το γάμο του ινδουιστικού θεού Ράμα με τη θεά Σίτα και έμεινα εκεί για τον παρακολουθήσω. Από 'κει πήρα το μοναδικό τρένο του Νεπάλ, που διανύει τα 25, περίπου, χιλιόμετρα μέχρι τα σύνορα με την Ινδία. Είναι από τα τελευταία τρένα στην Ασία όπου ο κόσμος ταξιδεύει στην οροφή του. Όταν πήγαινα προς τα σύνορα υπήρχε χώρος στην οροφή και απολάμβανα το τοπίο βρισκόμενος στον ανοιχτό αέρα. Όταν γύριζα, όμως, γινόταν πανικός! Πλήθος πιστών συνέρρεε για να λάβει μέρος στον εορτασμό. Κάθισα στην άκρη της οροφής και προσπαθούσα να κρατηθώ. Ήταν το πιο τρομακτικό ταξίδι που έχω κάνει με τρένο!
Είδα τον εορτασμό και μπήκα στην Ινδία. Ανέβηκα και πάλι στα Ιμαλάια, στο Darjeeling, όπου βρίσκομαι τώρα. Εδώ παράγεται μία από τις πιο φημισμένες ποικιλίες τσαγιού στον κόσμο. Μέχρι και στη Μυτιλήνη είχα βρει τσάι από το Darjeeling. Η πόλη είναι χτισμένη υπό τη σκιά της τρίτης ψηλότερης κορυφής του κόσμου, το Khangchendzonga (8.585 μ.).
Αύριο θα ανέβω ακόμη πιο βόρεια, στην απομακρυσμένη περιοχή Sikkim, ανάμεσα στα σύνορα του Νεπάλ και του Μπουτάν. Η φωτογραφία που στέλνω είναι από το τρομακτικό τρένο στο οποίο έπρεπε να ανέβω για να γυρίσω στο Janakpur.

Καλά Χριστούγεννα με υγεία και αγάπη μεταξύ όλων. Εάν υπάρχει αγάπη η ειρήνη και η ευτυχία είναι φυσικά επακόλουθα. Ανάψτε ένα κεράκι και για 'μένα που δε θα κάνω Χριστούγεννα φέτος.

Ηλίας Βροχίδης

114996

furious
19/12/2007, 15:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από Tropeas
Ηλία ανατρίχιασα μόλις είδα αυτήν σου την φωτό...
την προηγούμενη βδομάδα είδα slides απο μια περυσινή εκδρομή πεζοπορίας στην Anapurna του ΕΟΣ Αθηνών ! Φοβερά τοπία ! διανύσαν γύρω στα 250 χλμ με τα πόδια σε 15 μέρες φτάνοντας και στο σημείο που έχεις τραβήξει και εσύ αλλά και σε πολλές κορφές του όμορφου αυτού μέρους.
Μας αφηγηθήκαν και τις πολλές διαφορές μεταξύ Βουδιστικού κομματιού και Ινδουιστικού και είδαμε πάρα πολλές φωτό με ενναλαγές τοπίων.
Εχω το τεύχος του Moto.gr αν δεν έχεις πρόβλημα όταν περάσει ο μήνας και βγει απο κυκλοφορία πες μου αν θες να το αναδημοσιεύσω και εδω.
να σαι καλά να συνεχίζεις το όμορφο ταξίδι σου !!!
:wave2: :wave2: :wave2: :beer:

Έχεις δηλαδή μια ιδέα από την περιοχή, ε; Έτσι είναι λίγο-πολύ, όπως τα λες. Κάθε κομμάτι είχε την ομορφιά του, αλλά η δική μου η καρδιά είναι στο Βουδιστικό κομμάτι.

Με την αναδημοσίευση του άρθρου από το moto εγώ δεν έχω πρόβλημα, αλλά φαντάζομαι θα έχει πρόβλημα η εκδοτική εταιρία, οπότε καλύτερα μην το κάνεις. Νομίζω ότι δεν είναι σωστό γι' αυτούς.

Καλά Χριστούγεννα,
Ηλίας Βροχίδης

powerphot
29/12/2007, 16:42
Καλή χρονιά απ' την Καλκούττα!

Πήρα την τελευταία μου δόση Ιμαλαΐων στην περιοχή Sikkim. Είναι γεμάτη πανέμορφα Βουδιστικά μοναστήρια σε ήσυχα μέρη ανάμεσα στα βουνά. Σε ένα από αυτά με φιλοξένησε ένας πάρα πολύ φιλικός μοναχός στην ηλικία μου.
Πηγαίνοντας προς τα σύνορα με το Μπουτάν κατασκήνωσα κοντά σε ένα χωριό, γιατί δεν υπήρχε κανένα απομακρυσμένο μέρος. Αφού έστησα το αντίσκηνο, ήρθαν μερικά παιδιά και μου έλεγαν να φύγω! Τελικά, φώναξαν την αστυνομία και με πήραν να κατασκηνώσω κοντά στο αστυνομικό τμήμα. Οι Ινδοί, γενικά, δεν είναι φιλόξενοι σαν τους μουσουλμάνους, αλλά πρώτη φορά συνάντησα τόση αφιλοξενεία.
Ήθελα να μπω στο Μπουτάν για μία μέρα στην πόλη που είναι στα σύνορα, γιατί εκεί δε χρειαζόταν ούτε βίζα, ούτε τα 200 δολλάρια ανά ημέρα που παράλογα ζητάει η κυβέρνηση από κάθε τουρίστα. Καλά ακούσατε 200 δολλάρια την ημέρα, παρακαλώ! Δυστυχώς, στα σύνορα μου είπαν ότι ο νόμος άλλαξε και πλέον χρειάζονται τα ανωτέρω ακόμη και για αυτή την πόλη στα σύνορα. Άδικα έκανα μία μέρα δρόμο για να πάω εκεί.
Άρχισα να κατεβαίνω νότια προς την Καλκούττα, όπου έφτασα σε 3 μέρες. Είναι από τις πόλεις που βλέπεις την περισσότερη φτώχια, αλλά ταυτόχρονα είναι και σύγχρονη πόλη για τους έχοντες και κατέχοντες. Μέχρι και Μετρό έχει, που δεν υστερεί ούτε σε τεχνολογία, ούτε σε καθαριότητα από αυτό της Αθήνας.
Εδώ ήταν η πρωτεύουσα της Ινδίας, όταν βρισκόταν στα χέρια των Άγγλων. Η πόλη είναι γεμάτη εντυπωσιακά κτίρια που άφησαν πίσω τους, Χριστιανικούς ναούς και νεκροταφεία.
Η φωτογραφία που στέλνω είναι από το πολύχρωμο παζάρι λουλουδιών της Καλκούττας. Τα λουλούδια αυτά τα χρησιμοποιούν για στόλισμα κυριώς στις καμπίνες των φορτηγών τους, που είναι γεμάτες από αυτά.

Καλή χρονιά να έχετε και εύχομαι να πραγματοποιήσετε κάθε όνειρό σας στο νέο χρόνο. Άμα περισσέψει κανένα κομμάτι στη βασιλόπιτα κόψτε και για 'μένα να δούμε αν είμαι τυχερός, γιατί συνήθως δεν είμαι (τουλάχιστον στη βασιλόπιτα).

Ηλίας Βροχίδης

115758

Vstrommer71
30/12/2007, 00:57
Καλη συνεχεια στο ταξιδι Ηλια,
Εισαι τυχερος και τολμηρος που κανεις αυτο το ταξιδι που ειναι εμπειρια ζωης...
Αμποτε να τα καταφερουμε κι μεις:wave2:

AXL954
30/12/2007, 09:36
Φίλε Ηλία,

Απλά είσαι

Θ Ε Ο Σ

:a23: :a23: :a23: :a23: :a23: :a23: :a23: :a23:

matmat
31/12/2007, 09:32
Καλή χρονιά Ηλία και καλή συνέχεια στο ταξίδι σου
εχεις μαζί σου τις ευχές και τα όνειρά μας !

:wave2: :wave2:

mats8282
31/12/2007, 09:50
Σιγα τα αυγα.....

Εγω ειχα παει με ενα TTR600 Ναυπλιο :smokin:

Και το ειχα και καμαρι :rotflmao:

Καλη συνεχεια στον φιλο :beer:

dosko
31/12/2007, 09:56
Ηλία,
απλά ένα μεγάλο ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ για το απίστευτο ταξίδι σου.

Να σαι καλά και καλή συνέχεια.

:beer: :beer:

PanVas
03/01/2008, 13:23
Καλή Χρονιά Ηλία και Χρόνια Πολλά!

Τις καλύτερες ευχές για σένα και την οικογένειά σου!

Καλή συνέχεια στο ταξίδι σου!!!!!

ΙΠΠΕΑΣ
03/01/2008, 13:51
Με την εμπειρία που θα έχεις αποκομίσει από τα χιλιάδες χιλιόμετρα δεν τολμώ να σου κάνω τον έξυπνο αλλά το ταξίδι είναι μεγάλο (θα έλεγα ιστορικό και μνημειώδες για ένα έλληνα μηχανόβιο ) και όλοι εδώ στην δικτυακή μας κοινότητα σε ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ να προσέχεις .

Καλή Χρονιά και καλό δρόμο !!! :wave2: :cool:

furious
05/01/2008, 14:23
Σας ευχαριστώ όλους για τις ευχές και ανταποδίδω παιδιά. Με συγκινεί το ενδιαφέρον που δείχνετε. Να ξέρετε ότι πάντα προσπαθώ να ικανοποιώ την παράκληση που μου γράφεται στο τελευταίο μήνυμα. Ακριβώς χάρη στο ότι πάντα προσέχω δεν έπαθα ούτε γραντζουνιά στην τελευταία ατυχία που είχα με την τρελή αγελάδα. Ακόμη κι όταν ο δρόμος φαίνεται ακίνδυνος ξέρω ότι ειδικά εδώ στο επόμενο δευτερόλεπτο μπορεί να συμβεί ότι πιο περίεργο και γι' αυτό ποτέ δεν τρέχω.

Να προσέχετε κι εσείς κι εύχομαι να 'στε πάντα όρθιοι.
Ηλίας Βροχίδης

gousgoun_69
05/01/2008, 15:31
Μπράβο Ηλία :wave2:

Κουράγιο :beer: :beer:

powerphot
05/01/2008, 15:41
Δεν μπήκε καλά η χρονιά!

Έπεσα θύμα τρελής αγελάδας! Φεύγοντας απ' την Καλκούττα, στην εθνική είδα στην άκρη του δρόμου μια αγελάδα να αρχίζει να τρέχει σαν παλαβή. Πέρασε πάνω από ένα παρκαρισμένο μηχανάκι και όταν το είδα αυτό φαντάστηκα τη συνέχεια... Άρχισα αμέσως να φρενάρω. Ως συνήθως δεν έτρεχα, όποτε τη χτύπησα με ελάχιστη ταχύτητα. Ούτε καν έπεσα. Έσπασε, όμως, ένα κομμάτι της ζελατίνας στη μοτοσικλέτα.
Η ζελατίνα συνεχίζει να κάνει τη δουλειά της κι έτσι δεν υπάρχει πρόβλημα. Εκτός αυτού, όμως, εδώ και 1.500 χλμ., περίπου, ο κινητήρας δε μπορεί να δουλέψει στις υψηλές στροφές. Δε φταίει η βενζίνη, το μπουζί, τα λάδια ή οι βαλβίδες, οπότε μένουν οι σοβαρότερες αιτίες. Όταν περάσω από 'κει κοντά, θα πάω πάλι στην πρωτεύουσα που ξέρω το μοναδικό συνεργείο στην Ινδία που ασχολείται με "μεγάλες" μοτοσικλέτες, όπως η δικιά μου. Μπορεί να χρειάζεται απλώς καθάρισμα το καρμπυρατέρ, αλλά μπορεί να είναι και σοβαρότερο, αν και δε νομίζω. Θα δείξει...
Αρκετά με τα μικροπροβληματάκια, όμως. Η αλλαγή της χρονιάς με βρήκε να μένω σ' ένα βουδιστικό μοναστήρι στο Bodhgaya, τον ιερότερο Βουδιστικό χώρο προσκυνήματος στον κόσμο. Εκεί βρίσκεται το δέντρο κάτω από το οποίο ο Βούδας επιφωτίστηκε.
Πηγαίνοντας προς το Varanasi σταμάτησα στο Sasaram για να θαυμάσω το εντυπωσιακό μαυσωλείο. Πολύ πιθανών να έχετε ακούσει για το Varanasi, αφού είναι ένας από τους ιερότερους τόπους προσκυνήματος για τους Ινδουιστές. Φέρνουν εδώ πτώματα από κάθε γωνιά της Ινδίας για να τα κάψουν στις όχθες του ιερού Γάγγη.
Η φωτογραφία που στέλνω είναι από την όχθη του Γάγγη, όταν οι πιστοί ξεπλένουν τις αμαρτίες τους κατά την πρωινή προσευχή.

Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον και την υποστήριξή σας. Να 'στε καλά!

Ηλίας Βροχίδης

116160

powerphot
14/01/2008, 15:59
Είναι πολύ μικρός ο κόσμος!
Τελικά, είναι πολύ μικρός ο κόσμος... Ποιον λέτε να πέτυχα στο Taj Mahal; Τον Καραμανλή! Αν είναι δυνατόν! Μέχρι την Ινδία με κυνηγά! Πήγα να περάσω από κάτι δρομάκια γύρω από το Taj Mahal και με σταμάτησαν οι αστυνομικοί επειδή εκείνη την ώρα το επισκέπτονταν λέει ο πρωθυπουργός της Ελλάδας! Δεν το πίστευα! Ρώτησα, ξαναρώτησα και μου είπαν "Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας. Δεν ξέρεις ποια είναι η Ελλάδα;".
Πριν την Agra με το Taj Mahal είδα την Orchha με τα κάστρα και τα παλάτια της και τους περίφημους ναούς του Khajuraho με τις ανάγλυφες σκηνές που θυμίζουν Κάμα Σούτρα.
Πηγαίνοντας προς τα 'κει το πίσω λάστιχο είχε φθαρεί τόσο που είχε χαρακιές μέχρι μέσα και μου τρύπησαν τη σαμπρέλα. Την άλλαξα και σε 20 χλμ. την ξανατρύπησαν. Έπρεπε να αλλάξω λάστιχο επί τόπου. Ευτυχώς, ήμουν κοντά σε μία πόλη, όπου ψάχνοντας όλα τα λαστιχάδικα βρήκα ένα λάστιχο στη σωστή διάσταση, αλλά χωμάτινο λάστιχο δεν υπήρχε ούτε για δείγμα. Τουλάχιστον, από 'δω και πέρα το μόνο off-roading που έχω είναι στην έρημο, όπου δε χρειάζεται χωμάτινο λάστιχο.
Τώρα είμαι στο Δελχί, όπου ήρθα για να επισκεφθώ το συνεργείο και να δω τι συμβαίνει στον κινητήρα. Ελπίζω απλώς να έχει βουλώσει κανένα ζιγκλέρ στο καρμπυρατέρ.
Η φωτογραφία που στέλνω είναι η πιο ιστορική του ταξιδιού. Αυτήν ακριβώς την εικόνα είχα ονειρευτεί ένα απόγευμα στη Σαντορίνη τρία καλοκαίρια πριν. Από 'κει ξεκίνησαν όλα. Τότε το όνειρο μου φαινόταν τόσο άπιαστο όσο φαινόταν και σε 'σας. Όταν, όμως, έφτασα με την αγαπημένη μου μοτοσικλέτα μπροστά στο Taj Mahal ακριβώς έτσι όπως το ονειρεύτηκα, συγκινήθηκα...

Να 'στε πάντα καλά,
Ηλίας Βροχίδης

116948

PanVas
14/01/2008, 16:14
:a23: :a23: :a23:

:wave2:

Nik0s
14/01/2008, 16:18
:a18: :a20: :a19:

TOMASKTM
14/01/2008, 16:54
πάλι καλά να λές που δεν συνάστησες τον ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ:D :D

καλά χιλιόμετρα να'χεις:beer:

MikeG
14/01/2008, 16:59
Συγχαρητήρια.. Εύχομαι κάποτε να γίνουν πράξη αυτά που & εγώ σκέφτομαι, όπως & τόσοι φίλοι εδώ μέσα. :beer: :beer: :beer: :wave2:

ΙΠΠΕΑΣ
14/01/2008, 21:48
Κοίτα να δεις σύμπτωση. Πάνω που είδα ότι κάποιος έγραψε στο topic της Ινδίας, λέω κάτσε να μπω να γράψω αυτού του παιδιού :D να έχει υπ' όψιν του ότι αυτές τις ημέρες ο χοτ-ντογκ είναι σε επίσημο ταξίδι στην Ινδία.

Μόλις διάβασα το post σου και τσούπ να το νέο .... Έπεσες στην αποστολή του Καραμανλή. :lol:

Uriah Heep
15/01/2008, 10:04
Eίναι ασύλληπτο, το να ταξιδεύεις 8 μήνες περιφερόμενος σε απρόσιτα μέρη στην Ασία ...
...έχοντας δραπετεύσει από την βλαχονεόπλουτη κοινωνία των λόμπι και των χόμπι...
...και να πέφτεις πάνω στην ταξιανθία των Μαξιμαίων τροφίμων, μετά των γκρίζων ψαλιδόκωλων παρατρεχάμενων με τις λιμουζίνες!
Σου εύχομαι καλή συνέχεια στο ταξίδι σου!
Κυριολεκτικά, το ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΑΞΙΔΙ!
Το ταξίδι που περικλείει όλα τα μοτοσυκλετιστικά μου όνειρα!

Φιλική συμβουλή. Κρατάς ένα Θησαυρό από τις εμπειρίες του ταξιδιού. Μη τον χαραμίσεις σε διηγήσεις... στυλ τουριστικού προσπέκτους. Γράψε (στο "ΜΟΤΟ") όσο μπορείς για τις απλές καθημερινές στιγμές, με έμφαση στις παράδοξες λεπτομέρειες που παρατηρείς σ΄αυτά τα μέρη. Αυτή θα είναι και η "σφραγίδα" του δικού σου ταξιδιού.

Καλά χιλιόμετρα!
...και προσεχτικά!

grigorisK7
15/01/2008, 10:38
ετσι ετσι συνεχισε φιλαρακι ωραιος :beer: :beer:

tamar
15/01/2008, 12:13
Απλά απίστευτος....
Πολλά μπράβο όσα και τα χιλιόμετρα σου αδερφέ...
:a19: :a19: :a19:

H.A.Balafoutre
15/01/2008, 13:26
Το ποιό εντυπωσιακό στοιχείο για μένα είναι πως αρκούν μόλις 200c.c. τετράχρονου, αερόψυκτου κινητήρα εσωτερικής καύσης για να ζήσεις πραγματικά αυτόν τον κόσμο.

Αν το σκεφτείτε, είναι λιγότερο σε όγκο από ένα αλλουμινένιο κουτάκι αναψυκτικό. Σε κάνει να αναρωτιέσαι προς τι το υπερβάλον...

Η λέξη κλειδί βέβαια είναι το "να ζήσεις"....διότι αλλιώς τον περνάς σουβλάκι τον κόσμο σε μια στιγμή.

Είναι πολύ καλό να βλέπουμε ανθρώπους γύρο μας που είναι ευτυχισμένοι με αυτό που διαλέγουν να κάνουν. Είναι το καλύτερο φάρμακο για τη μιζέρια των υπολοίπων.

tai
15/01/2008, 16:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από H.A.Balafoutre

Η λέξη κλειδί βέβαια είναι το "να ζήσεις"....διότι αλλιώς τον περνάς σουβλάκι τον κόσμο σε μια στιγμή.
:a18: +1000 ...........

:mad: ζωή φαστ φουτ γμτ ζουν κάποιοι :(

.................... Είναι το καλύτερο φάρμακο για τη μιζέρια των υπολοίπων.
και για τους ονειροπόλους, μια ελπίδα, που λέει οτι ΓΙΝΕΤΑΙ

furious
16/01/2008, 13:47
Έτσι είναι ρε παιδιά... Δε χρειάζεται ούτε Ωνάσης να είσαι, ούτε να έχεις μοτοσικλέτα 1200 κ.εκ. Και με 200 κ.εκ. γίνεται και με 50 γίνεται και με ποδήλατο γίνεται. Τόσοι και τόσοι το αποδεικνύουν. Αν κάποιος το πιστέψει αυτό, αν το νιώσει στο πετσί του, οι περισσότερες φοβίες θα διαλυθούν και τότε... "Έξω οι δρόμοι αναπνέουν διψασμένοι, ανοιχτοί..."!

Operater
16/01/2008, 14:25
Έτσι είναι ρε παιδιά... Δε χρειάζεται ούτε Ωνάσης να είσαι, ούτε να έχεις μοτοσικλέτα 1200 κ.εκ. Και με 200 κ.εκ. γίνεται και με 50 γίνεται και με ποδήλατο γίνεται. Τόσοι και τόσοι το αποδεικνύουν. Αν κάποιος το πιστέψει αυτό, αν το νιώσει στο πετσί του, οι περισσότερες φοβίες θα διαλυθούν και τότε... "Έξω οι δρόμοι αναπνέουν διψασμένοι, ανοιχτοί..."!

Καλή συνεχεια Ηλία! Είσαι η έμπνευσή μας!! :wave2: :beer: :beer:

powerphot
24/01/2008, 19:22
Πάλι ασπροπρόσωπο με έβγαλε το ηρωικό XR μου!

Πριν λίγες ώρες πήρα από το συνεργείο το αγαπημένο μου XR και επιτέλους το έχω και πάλι ανάμεσα στα πόδια μου! Ο λόγος που δε δούλευε στις υψηλές στροφές ήταν αυτός που περίμενα: είχε σκιστεί η μεμβράνη του καρμπιρατέρ μετά από τόσα χιλιόμετρα. Τη μπαλώσανε με μια άλλη μεμβράνη και η μοτοσικλέτα δουλεύει και πάλι όπως όταν βγήκε από το εργοστάσιο!
Μετά από 2.000 χλμ με σκισμένη μεμβράνη, η δύναμη του μικρού XR μου με έκανε να νομίζω ότι οδηγάω την Africa Twin μου. Με το χαμόγελο στα χείλη, λοιπόν, αύριο συνεχίζω προς την περιοχή του Rajasthan.
Όσο περίμενα να επισκευάσουν τη μοτοσικλέτα, ταξίδεψα με το τρένο στη ροζ πόλη, την Jaipur. Την ονομάζουν έτσι, γιατί η παλιά πόλη είναι βαμμένη ροζ συμβολίζοντας τη φιλοξενεία.
Στο τεύχος Φεβρουαρίου του περιοδικού moto (http://www.motomag.gr) θα δημοσιευθεί η δεύτερη ανταπόκρισή μου, η οποία είναι από το Ιράν.
Η φωτογραφία που στέλνω είναι από το κάστρο στο Amber, κοντά στην Jaipur. Τα ζωγραφισμένα σχέδια πάνω στο δέρμα των ελεφάντων και τα χρωματιστά υφάσματα που τους στολίζουν σε κάνουν να νιώθεις πως βρίσκεσαι στην εποχή των μαχαραγιάδων.
Να ‘στε καλά,

Ηλίας Βροχίδης

118200

powerphot
30/01/2008, 23:00
Με τη μοτοσικλέτα να πετάει και πάλι

Με τη μοτοσικλέτα να πετάει και πάλι συνέχισα στην περιοχή Shekhawati. Εκεί έχει τις λεγόμενες χαβέλι. Είναι τα σπίτια των εμπόρων που έκαναν χρυσές δουλειές κατά το 18ο αιώνα. Τα έχτιζαν σαν παλάτια και είναι γεμάτα πολύχρωμες τοιχογραφίες. λλα είναι, πλέον, εγκαταλελειμμένα και σε άλλα ζούνε ακόμη οι απόγονοί τους, οι οποίοι με χαρά ανοίγουν την πόρτα του σπιτιού τους στους ξένους που θέλουν να το δούνε με το αζημίωτο βέβαια, καθώς στην Ινδία δεν υπάρχει η έννοια της αφιλοκέρδειας.
Τα βράδια κατασκήνωνα στην έρημο που κατακλύζει την περιοχή. Τώρα είμαι στην Jodhpur, τη λεγόμενη μπλε πόλη. Κατά παράδοση οι Βραχμάνοι (η κάστα των Ινδουιστών ιερέων) έβαφαν τα σπίτια τους μπλε. Μετά τους αντέγραψαν και άλλοι κι έτσι τώρα όταν βλέπει κανείς από ψηλά την παλιά πόλη τα βλέπει όλα μπλε! Είναι όμορφη πόλη με ένα εντυπωσιακό κάστρο στην κορυφή του λόφου που υψώνεται στο κέντρο.
Η φωτογραφία που στέλνω είναι από το ναό Karni Mata στο Deshnok. Εκεί λατρεύουν τα ποντίκια ως ιερά και αυτά τριγυρνούν παντού ελεύθερα. Όλοι ψάχνουν το άσπρο ποντίκι που φέρνει τύχη, αλλά εγώ δεν το είδα.

Να 'στε καλά,
Ηλίας Βροχίδης

118894

crs-k
30/01/2008, 23:11
Καλη συνεχεια!

:smokin: :beer: :wave2:

Nik0s
31/01/2008, 00:42
Ηλία, σου΄ρχομαι !!!

zafiris41
31/01/2008, 06:54
Kali tyxi megale.:wave2:

H.A.Balafoutre
31/01/2008, 09:29
Πάχυνε ή ιδέα μου είναι?:lol:

Καλά να περνάς, καλή επιστροφή με υγεία.... :wave2:

furious
07/02/2008, 15:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από Nik0s
Ηλία, σου΄ρχομαι !!!

Ela, se perimeno! Pou kai pote?

Sas eyxaristo paidia gia tis eyxes! Lete na paxyna? Mia zoi sta idia eimai: 58 kila! H alitheia einai oti troo kala edo... otan to thymitho!

Operater
07/02/2008, 15:50
Ela, se perimeno! Pou kai pote?

Sas eyxaristo paidia gia tis eyxes! Lete na paxyna? Mia zoi sta idia eimai: 58 kila! H alitheia einai oti troo kala edo... otan to thymitho!

Εχεις καλύτερα πράγματα να κανεις, αλλά γράψε και καμια συνταγη για τις γυναίκες του φόρουμ!

Να είσαι καλά, να περνάς καλά, και μακάρι να βλέπαμε όλες τις φωτό σου (στην ελάχιστη ανάλυση)
να ζήσουμε λίγο το ταξίδι σου και οπτικά! :wave2:

:sun:

powerphot
08/02/2008, 01:00
Τι είναι το off-roading

Σ’ έναν κόσμο όπου, σχεδόν, όλοι κινούνται πάνω σ’ ένα δρόμο που κάποιοι άλλοι έχουν χαράξει για ‘σένα, off-roading είναι να στρίβεις το τιμόνι και να βγαίνεις απ’ το δρόμο. Να χαράζεις τη δική σου πορεία. Να διαλέγεις μια κατεύθυνση στον ορίζοντα και να πηγαίνεις εκεί που θέλεις μέσω της οδού που θέλεις. Μπροστά σου να μην υπάρχει δρόμος και πίσω σου να μένει μόνο μια ροδιά, που κι αυτή θα τη σβήσει ο καιρός. Έτσι, κανείς δε θα μπορεί να ακολουθήσει την ίδια πορεία με ‘σένα. Κάθε αληθινός off-roader θα πρέπει να χαράξει τη δική του, μοναδική πορεία κι όταν συναντάει δρόμο να τον περνάει κάθετα, όσο πιο γρήγορα γίνεται, αλλά προσεκτικά, για να μη συγκρουστεί με το πλήθος που κινείται στο δρόμο.
Το off-roading είναι επικίνδυνο. Μπορεί να χαθείς, να χρειάζεσαι τη βοήθεια κάποιου και να μη βρίσκεις κανένα γύρω σου, γιατί κινείσαι στο δικό σου δρόμο κι είσαι μόνος σου εκεί.
Το off-roading, όμως, είναι και γλυκό. Είναι μοναδικό να νιώθεις ότι βρίσκεσαι κάπου όπου ελάχιστοι έχουν βρεθεί. Λίγα συναισθήματα μπορούν να συγκριθούν με τη χαρά που δίνει η εξερεύνηση σ’ έναν κόσμο που την έχουμε ξεχάσει... Σ’ έναν κόσμο που όλα τα ξέρουμε, πλέον και δε χρειάζεται να εξερευνήσουμε τίποτα.
Σιχαίνομαι να κινούμαι στο δρόμο που μου έχουν χαράξει. Θέλω τη ζωή μου off-road!

Ηλίας Βροχίδης

119845

furious
08/02/2008, 11:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από Operater
Εχεις καλύτερα πράγματα να κανεις, αλλά γράψε και καμια συνταγη για τις γυναίκες του φόρουμ!

Να είσαι καλά, να περνάς καλά, και μακάρι να βλέπαμε όλες τις φωτό σου (στην ελάχιστη ανάλυση)
να ζήσουμε λίγο το ταξίδι σου και οπτικά! :wave2:

:sun:

Edo to fagito pou trone kathe mera dyo fores einai ryzi me fakes kai diafora alla laxanika, opos kounoupidi vrasto, laxano i patates. Meta apo tosous mines edo exo ginei ki ego san Indos. Ama den to fao ayto mia mera, kati mou leipei!
Ta mageirevoun teleios diaforetika. Exo katsei mazi tous kai eida pos ta mageirevoun, alla mou lene ta indika onomata ton ylikon kai de vgazo akri. Vazoun 1002 xromatista mpaxarika. Oute ksero ti einai. Mono na ta troo ksero ;-)

Oi fotografies pou exo einai gyro stis 11.000. Einai adynaton na tis steilo oles esto kai se mikri analysi. Prepei na fao ta niata mou mprosta sto computer. De leei. Sto periodiko moto, pantos, exei polles fotografies mou se kathe antapokrisi. E, gia perissoteres otan gyriso...

Panta orthios! Ta leme,
Ilias Vrochidis

powerphot
10/02/2008, 13:47
Περιπέτειες στην έρημο!

Έκανα safari με καμήλα στην έρημο για δυο υπέροχες μέρες και μια μαγευτική νύχτα. Κοιμήθηκα στους αμμόλοφους, κάτω απ’ τα άστρα, χωρίς αντίσκηνο, κοιτάζοντας αστέρια να πέφτουν μέχρι τα μάτια μου να κλείσουν σιγά – σιγά.
Όταν γύρισα ήθελα να μπω ξανά στην έρημο με τι μοτοσικλέτα. Η άμμος ήταν πολύ μαλακή και δε μπόρεσα να κάνω πολλά χιλιόμετρα. Κατασκήνωσα στην έρημο και το επόμενο πρωί Η μπαταρία ήταν άδεια και Η μοτοσικλέτα δεν έπαιρνε μπρός!
Δυστυχώς, αυτό το μοντέλο δεν έχει μανιβέλα και αυτό είναι το μόνο του μειονέκτημα, που μ’ έχει κάνει να μετανιώσω που το διάλεξα.
Όπως καταλαβαίνετε είναι αδύνατον να πάρει μπρός σπρώχνοντας στην άμμο και αδύνατον να τι σπρώξω μόνος μου στην άμμο. Ευτυχώς, είχε κοντά ένα χωριό και ήρθαν άλλοι δυο άνθρωποι να σπρώξουμε τι μοτοσικλέτα μέχρι το δρόμο και να τι βάλουμε μπρός εκεί. Ακόμη και με τρία άτομα ήταν εξουθενωτικό. Μετά δεν είχα δύναμη ούτε το μοχλό τον ταχυτήτων να πατήσω, ούτε να κρατηθώ απ’ το τιμόνι.
Τηλεφώνησα στο Ζαβαλιάνη, τον άνθρωπο που έκανε ρεκτιφιέ τον κινητήρα πριν ξεκινήσω και το μόνο μάστορα που εμπιστεύομαι. Του λέω τα συμπτώματα τηλεφωνικός και πάντα βρίσκει 100% τι βλάβη! Είναι μάγος ο άνθρωπος! Μου είπε ότι είχε καεί ο ανορθωτής.
Έβαζα τι μοτοσικλέτα μπρός σπρώχνοντας και έκανα περίπου 200 χλμ. μέχρι την κοντινότερη πολύ. Με τους μάστορες δεν έβγαινε άκρη. Θα μου την κατέστρεφαν τι μοτοσικλέτα αντί να τι φτιάξουν. Φυσικά, ρώτησα σε 20 μαγαζιά, αλλά όταν έβλεπαν τον ανορθωτή μου νόμιζαν ότι είναι από κανένα εξωγήινο μηχανάκι.
Και τότε εγένετο το θαύμα! Βρήκα έναν ανορθωτή από μια προπολεμική Enfield (Made in India απ’ το 18xx και απ’ το 1955 δεν έχουν αλλάξει ούτε βίδα!). Τον συνέδεσα, άλλαξα μπαταρία, γιατί Η παλιά είχε πεθάνει τσούφ! Το θαύμα εγένετο!
Δουλεύει και δείχνει να φορτίζει Η μπαταρία! 100% σίγουρος θα είμαι την επόμενη ‘βδομάδα, αφού κάνω μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα, αλλά από τις μετρήσεις που έκανα δείχνει να δουλεύει.
Όπως και να ‘χει είμαι πολύ χαρούμενος! Λίγες χαρές συγκρίνονται με τι χαρά που παίρνεις όταν επισκευάζεις μόνος σου με τον πιο παράξενο τρόπο μια βλάβη που όλοι έβλεπαν αδιόρθωτη.
Κανείς μάστορας εδώ δε μπορούσε να κάνει κάτι. Η μόνη βοήθεια που είχα ήταν από το Ζαβαλιάνη που με διαβεβαίωσε για την αιτία τις βλάβης και από τον πατέρα μου, που είναι ηλεκτρονικός και μου εξήγησε πως μπορώ να κάνω την πατέντα.
Δεν μπορώ ακόμη να πιστέψω ότι δουλεύει! Την επόμενη ‘βδομάδα θα είμαστε 100% σίγουροι. Στην επόμενη ανταπόκριση μου, λοιπόν, θα ξέρετε σίγουρα τα αποτελέσματα τις πατέντας.
Η φωτογραφία που στέλνω είναι από το safari με την καμήλα στην έρημο. Όπως μπορείτε να δείτε, πίσω μου έδεσα την τσάντα που έχω και στη μοτοσικλέτα. Μόνο πλαϊνές βαλίτσες δεν έβαλα στην καμήλα. :-)

Κάντε προσευχές να δουλεύει ο ανορθωτής. Τα λέμε.

Ηλίας Βροχίδης

120076