Σύνδεση

View Full Version : Αδελφές και παλικάρια, γίναμε μαλλιά κουβάρια...

Σελίδες : 1 2 3 [4] 5

crs-k
09/11/2004, 15:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από monstermind
..................
και άν ο idi είναι παλιομοδίτης και χωριάτης να ξέρεις πως είναι πιο μάγκας
..................

Για τον idi συγκεκριμενα πιστευω οτι ειναι φιλος μου, ισως περισσοτερο απο οτι ειναι δικος σου (τουλαχιστον εγω ετσι αισθανομαι γι' αυτον).
Το οτι αντιτιθεμαι σε καποιες λαθος δικες του αποψεις (κατα την ταπεινη μου γνωμη παντα) δεν σημαινει οτι θα τον εβριζα ποτε και δεν ειδα να τον βρισει και καποιος αλλος ...
Απο την αλλη μερια δεν ξερω κατα ποσο χρειαζεται αυτοκλητους δικηγορους, μιας κι ειναι μεγαλο παιδι και μπορει να υπερασπιστει μια χαρα τον εαυτο του, ΑΝ νοιωσει οτι κινδυνευει φανταζομαι...

afrotwin
09/11/2004, 15:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k
Για τον idi συγκεκριμενα πιστευω οτι ειναι φιλος μου, ισως περισσοτερο απο οτι ειναι δικος σου (τουλαχιστον εγω ετσι αισθανομαι γι' αυτον).
Το οτι αντιτιθεμαι σε καποιες λαθος δικες του αποψεις (κατα την ταπεινη μου γνωμη παντα) δεν σημαινει οτι θα τον εβριζα ποτε και δεν ειδα να τον βρισει και καποιος αλλος ...
Απο την αλλη μερια δεν ξερω κατα ποσο χρειαζεται αυτοκλητους δικηγορους, μιας κι ειναι μεγαλο παιδι και μπορει να υπερασπιστει μια χαρα τον εαυτο του, ΑΝ νοιωσει οτι κινδυνευει φανταζομαι...

RE TI 8A GINI TORA 8A APOLOGI8OUME STON MARINO EPIDI VARIETE KE GRAFI KINEZIKA LIGO EKSO APO TO ARGOSTOLI...
:rotflmao: :rotflmao:

ETSI IMASTE KE KRATAME TIN KINEZIKI FILOSOFIA OPOU IMASTE KE KALI KE KAKI KE DEN IMASTE IPOKRITES NA PROSPIOUMASTE TOUS KALOUS
KE IMASTE ANIXTOMIALI
KE 8ELOUME ALAGES STIN ZOI
KE GOUSTAROUME NA TA VLEPOUME OLA APO APOSTASI KE NA MIN AFINOUME TIPOTA NA MAS KIRIEVI NA IMASTE ADESMEFTI
KE NA KOLODAXTILIAZOUME TOUS PAPOUDES STIN APOPSI
KE SE OPION DEN ARESI NA FAI MONO TIS PATATES
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

antares
09/11/2004, 16:38

όταν κατακρίνεις απόψεις με τέτοιους χαρακτηρισμούς κατακρίνεις και πρόσωπα και μη γελοιέσαι και γίνεσαι αφελής. Αν οι απόψεις του είναι (για σένα) "και οπισθοδρομικές, και συντηρητικές, και άψαχτες" τότε και ο ίδιος ο φορέας τους είναι όλα τα παραπάνω.

και άν ο idi είναι παλιομοδίτης και χωριάτης να ξέρεις πως είναι πιο μάγκας για το μόνο λόγο ότι πάει κόντρα σε μία τάση (=μόδα) που όλοι εσείς οι υπόλοιποι νομίζετε ότι είναι μαγκία και πρωτοπορία.

Ουφ ρε monster!!!
Με κουράζεις!
Δεν τον ξέρω τον idi, μπορεί αν τον γνωρίσω να είναι και γαμώ τα άτομα, με σωστές απόψεις και ανήσυχο πνεύμα κλπ κλπ.
Αλλά ΔΕΝ τον ξέρω.
Γι' αυτό και ΔΕΝ τον κατακρίνω σαν πρόσωπο.
Αυτό έγραψε, αυτό σχολιάζω, και τίποτα παραπάνω, τελεία και παύλα.
Τι μας πρήζεις τώρα με φτηνούς δικηγορισμούς;

2 φορές σας παρότρυνα να καθοδηγήσετε την συζήτηση στην εύρεση μιάς αλήθειας που θα μπορέσουμ να την κουμπώσουμε στις πρακτικές μας ανάγκες, και τις 2 φορες σας περασε έτσι.
Τι ακριβώς είναι αυτό που θέλεις να σου πούμε; Ας το πάρει το ποτάμι, γιατί εγώ τουλάχιστον...δηλώνω αδυναμία στο να βρίσκω αλήθειες, και ειδικά τέτοιες που να κουμπώνουν στις πρακτικές ανάγκες (σαν τα πλατοκαθίσματα απ' το practiker, ένα πράμα; :rotflmao: )

crs-k
09/11/2004, 17:22
Εγω διαβλεπω μια επιθεση προς ολες τις κατευθυνσεις, χωρις κανενα συγκεκριμενο, στοχο. Κατηγορουνται καποιοι για "επιδειξη" γνωσεων, παραβλεποντας οτι μια συζητηση (σοβαρη), ειναι ακριβως αυτο το πραγμα! Παραθεση επιχειρηματων που δεν μπορουν να βασιζονται πουθενα αλλου εκτος απο την γνωση.
Θα μπορουσε κανεις να φανταστει μια αναζητηση καποιας αληθειας, που θα βασιζοταν στις εικασιες του καθενος?
Για του λογου το αληθες παραθετω ...

ποιός παράγει νέες απόψεις μωρέ? τι αφέλεια είναι αυτή? εδω μέσα γίνεται ένα μπαράζ απο "αυθεντίες" και "κρίσεις". ο στόχος αυτής της συζήτησης δεν έιναι η ανεύρεση κάποιας αλήθειας, αλλά η επίδειξη τρόπου σκέψης και γνώσεων, πού είναι και η κλασσική παγίδα κάθε προσπάθειας για συζήτηση.
............

Αληθεια Μαρινο ...
Εχω μερικες ερωτησεις ...
Ειδες πουθενα εδω μεσα "αφελεια" στα λεγομενα καποιου (ασχετα με το τι υποστηριζε) ?
Πως μπορει καποιος να κανει επιδειξη "τροπου σκεψης", εκτος φυσικα αν κατσει και παραθεση καποιο λογικο διαγραμμα ?
Μια συζητηση πρεπει να γινεται χωρις γνωσεις επι του θεματος, ειδαλλως αποτελει παγιδα και μαλιστα "κλασσικη" ?

Αληθεια γιατι σαν ανθρωποτητα εχουμε την ταση να ΜΗΝ δεχομαστε το ΝΕΟ, ενω ολη η ιστορια μας, μας λεει οτι οι νεοτερισμοι μας οδηγησαν μπροστα ?

Γυρω στα 1500 (1514 νομιζω), ενας ιερεας, ο Νοκολαος Κοπερνικος συγκλονιζε την ανθρωποτητα, δηλωνοντας μετα λογου γνωσης, οτι η Γη ΔΕΝ ειναι το κεντρου του Ηλιακου συστηματος!
Τι επρεπε να γινει τοτε, μ' αυτον τον "αιρετικο"?
Να τον καψουν, μιας και οι "πολλοι" ειχαν αντιθετη αποψη ή να κατσουν και να τον ακουσουν και να μαθουν απο αυτην την καινουργια θεωρια?

Οταν καπου τρακοσια χρονια μετα ενας καποιος Καρολος Δαρβινος, συγκλονιζε κι αυτος με την σειρα του δηλωνοντας οτι, "ο Ανθρωπος εχει τοση σχεση με το Θειο, οση και ο Πιθηκος απο τον οποιο καταγεται", επρεπε να στηθει μια μεγαλη πυρα ?

Πολλοι ηταν αυτοι που "αναστατωσαν" την ανθρωποτητα, ευτυχως για μας, εναντια στο ρευμα των "πολλων" και τα χρηστα ηθη της καθε εποχης, η ανθρωποτητα "ακουσε" αυτα τα μυαλα και προχωρησαμε.

Με τα παραδειγματα αυτα απλως θελω να πω οτι ΔΕΝ ειναι και τοσο ΚΑΚΟ, να ανοιγουμε τα αυτια μας και τα ματια μας στους τυχον νεοτερισμους που δεν συναδουν και τοσο πολυ με τα χρηστα μας ηθη. Τουναντιον η ιστορια μας διδασκει οτι μονο να κερδισουμε εχουμε.

Εν αναμονη
και παντα ετοιμος
(σαν προσκοπος ενα πραμα)

Χρηστος

Θάνος
09/11/2004, 22:47
Εγω διαβλεπω μια επιθεση προς ολες τις κατευθυνσεις, χωρις κανενα συγκεκριμενο, στοχο. Κατηγορουνται καποιοι για "επιδειξη" γνωσεων, παραβλεποντας οτι μια συζητηση (σοβαρη), ειναι ακριβως αυτο το πραγμα! Παραθεση επιχειρηματων που δεν μπορουν να βασιζονται πουθενα αλλου εκτος απο την γνωση.
Θα μπορουσε κανεις να φανταστει μια αναζητηση καποιας αληθειας, που θα βασιζοταν στις εικασιες του καθενος?

Τη γνώση θα την δω μέσα από τη γνώμη σου. Κάτι καταλαβαίνουμε κι εμείς.

Αν όμως κάτσεις και μου βάλεις ένα κατεβατό βιβλιογραφία είναι σαν να προσπαθείς αφενός να μου πεις ότι είσαι πολύυυ διαβασμένος και αφετέρου να μου περάσεις την άποψη σου σαν σωστή επειδή το είπε και ο τάδε.

Δηλαδή τι με νοιάζει εμένα τι κάνουν οι πίθηκοι και τα ποντίκια με την τρύπα τους; Εσύ τι γνώμη έχεις για τους ομοφυλόφιλους στην Ελλάδα του 2004; Δεν ξέρω αν με κατάλαβες...

Αληθεια γιατι σαν ανθρωποτητα εχουμε την ταση να ΜΗΝ δεχομαστε το ΝΕΟ, ενω ολη η ιστορια μας, μας λεει οτι οι νεοτερισμοι μας οδηγησαν μπροστα ?

Γυρω στα 1500 (1514 νομιζω), ενας ιερεας, ο Νοκολαος Κοπερνικος συγκλονιζε την ανθρωποτητα, δηλωνοντας μετα λογου γνωσης, οτι η Γη ΔΕΝ ειναι το κεντρου του Ηλιακου συστηματος!
Τι επρεπε να γινει τοτε, μ' αυτον τον "αιρετικο"?
Να τον καψουν, μιας και οι "πολλοι" ειχαν αντιθετη αποψη ή να κατσουν και να τον ακουσουν και να μαθουν απο αυτην την καινουργια θεωρια?

Οταν καπου τρακοσια χρονια μετα ενας καποιος Καρολος Δαρβινος, συγκλονιζε κι αυτος με την σειρα του δηλωνοντας οτι, "ο Ανθρωπος εχει τοση σχεση με το Θειο, οση και ο Πιθηκος απο τον οποιο καταγεται", επρεπε να στηθει μια μεγαλη πυρα ?

Πολλοι ηταν αυτοι που "αναστατωσαν" την ανθρωποτητα, ευτυχως για μας, εναντια στο ρευμα των "πολλων" και τα χρηστα ηθη της καθε εποχης, η ανθρωποτητα "ακουσε" αυτα τα μυαλα και προχωρησαμε.

Με τα παραδειγματα αυτα απλως θελω να πω οτι ΔΕΝ ειναι και τοσο ΚΑΚΟ, να ανοιγουμε τα αυτια μας και τα ματια μας στους τυχον νεοτερισμους που δεν συναδουν και τοσο πολυ με τα χρηστα μας ηθη. Τουναντιον η ιστορια μας διδασκει οτι μονο να κερδισουμε εχουμε.

Όσο οι νεοτερισμοί γίνονται τελικά αποδεκτοί εγώ θα καταλαβαίνω ότι η ανθρωπότητα τελικά έχει την τάση να τους αποδέχεται. Μήπως θέλεις να το βλέπεις έτσι;

Κοίτα Χρήστο. Το λάθος σου σε όλη αυτή τη συζήτηση κατά τη γνώμη μου είναι ότι τοποθετείς τον εαυτό σου στη θέση του προοδευτικού, του νεοτεριστή, του ανοιχτόμυαλου και βάζεις όλους του υπόλοιπους απέναντι σου με στόχο να τους πείσεις.

Δεν νομίζω ότι σου πέρασε ποτέ από το μυαλό ότι μπορεί τελικά από τα πολλά που κάθεσαι και διαβάζεις να έχεις μπερδευτεί τόσο πολύ ώστε να μην μπορείς να δεις ούτε τα προφανή.

Έχεις μία εμμονή με τη γνώση και την επιστήμη. Αυτό δεν είναι κακό αρκεί να μην σε εμποδίζει να απολαύσεις και λίγο την πραγματικότητα που ζεις σήμερα.

Τι με νοιάζει αν ο Κοπέρνικος είπε ότι η Γη δεν είναι το κέντρο του ηλιακού συστήματος; Και ο Αϊνστάιν είπε ότι όλα είναι σχετικά ανάλογα με το τι θεωρούμε ως σύστημα αναφοράς.

Γιατί να γυρίζει η Γη γύρω από τον Ήλιο σε 365 μέρες και όχι ο Ήλιος γύρω από τη Γη σε 24 ώρες; Οι άνθρωποι που κάνουν επιστημονική έρευνα είναι απόλυτα εξειδικευμένοι. Δεν προσπαθούν να κατακτήσουν όλη τη γνώση διαβάζοντας ό,τι βρουν μπροστά τους. Δεν νομίζω ότι μπορεί το μυαλό να χειριστεί τόση πληροφορία.

Θέλεις να σου πω τι με ενοχλεί; Θεωρούμε ότι η ομοφυλοφιλία είναι απαραίτητο συστατικό της επιτυχίας. Βλέπεις νέα παιδιά στη "Show Biz" και θεωρείς ότι για να φτάσουν να γίνουν επιτυχημένα μάλλον θα τον έχουν αρπάξει κάποια στιγμή. Κάποιες "χάρες" θα έχουν κάνει.

Αλήθεια ή ψέμματα δεν ξέρω. Έχω συμμαθητή που αυτή τη στιγμή είναι πολύ επιτυχημένος και γνωστός ηθοποιός. Ακούω συνέχεια ότι είναι gay. Πότε έγινε ρε γαμώτο; Μ'αυτό το παιδί μέναμε στην ίδια γειτονιά. Κάναμε παρέα. Γκόμενες είχε. Δεν είχε δείξει ποτέ τίποτα. Τι συμβαίνει;

Αν είναι μόνο φήμες, τότε δυστυχώς έστω και έτσι αυτό περνάει στον κόσμο και δημιουργείται προηγούμενο. Υπάρχει βρωμιά πίσω από αυτά και αυτό μου τη δίνει περισσότερο. Νομίζω ότι το προσεγγίζουμε λάθος το θέμα.

antares
10/11/2004, 00:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από Thanos_

Θέλεις να σου πω τι με ενοχλεί; Θεωρούμε ότι η ομοφυλοφιλία είναι απαραίτητο συστατικό της επιτυχίας. Βλέπεις νέα παιδιά στη "Show Biz" και θεωρείς ότι για να φτάσουν να γίνουν επιτυχημένα μάλλον θα τον έχουν αρπάξει κάποια στιγμή. Κάποιες "χάρες" θα έχουν κάνει.

Αλήθεια ή ψέμματα δεν ξέρω. Έχω συμμαθητή που αυτή τη στιγμή είναι πολύ επιτυχημένος και γνωστός ηθοποιός. Ακούω συνέχεια ότι είναι gay. Πότε έγινε ρε γαμώτο; Μ'αυτό το παιδί μέναμε στην ίδια γειτονιά. Κάναμε παρέα. Γκόμενες είχε. Δεν είχε δείξει ποτέ τίποτα. Τι συμβαίνει;

Ρε φίλε Θάνο.
Αν δεν ήταν συμμαθητής σου αυτός και ήταν συμμαθήτρια, γιατί θα σε ενοχλούσε λιγότερο το γεγονός ότι θα έστηνε κώλο για να πάρει ένα ρολάκι; Μη μου πεις ότι δεν ισχύει και αυτό.
Αυτές είναι οι απαιτήσεις των ΜΜΕ, όποιος γουστάρει και δεν τον ενοχλεί που θα χαλαρώσει λιγάκι ο σφιγκτήρας του, μπορεί να δοκιμάσει.
Αλλά να σου πω και κάτι άλλο;
Στην ελευθερη ραδιοφωνία και τηλεόραση υπάρχει αμφίδρομη σχέση μέσων και κοινού.
Δηλαδή... αν ο Παπακαλιάτης δείξει δύο άντρες να φιλιούνται και τα μηχανάκια της AGB χτυπήσουν κόκκινο, αυτό σημαίνει αποδοχή και ενθαρρύνει τους μιμητές του. Με άλλα λόγια, το ότι ο συμμαθητής σου είναι (ή περνιέται για) gay, οφείλεται ΚΑΙ σε μας, που δεν έχουμε το σθένος να το κλείσουμε το αποχαυνωτήρι, ή έστω να αλλάξουμε κανάλι.
Η κατάσταση στα ΜΜΕ είναι απαράδεκτη, σ'αυτό συμφωνούμε όλοι, έτσι δεν είναι;
Για να καταλάβεις, αυτός ο γελοίος ο Χαρδαβέλας είχε παραφράσει κάποτε στην ΕΤ1 μια γνωστή ρήση, (σχολιάζοντας τα τύπου big brother παιχνίδια) και είπε ότι έχουμε την τηλεόραση που μας αξίζει!!

Και εγώ συμφωνώ!

Εγώ!!

Με το Χαρδαβέλα!!!! :rotflmao: :rotflmao:
Σε τέτοια ξεφτίλα έχουμε φτάσει!

Αφού λοιπόν επιμένουμε να καταναλώνουμε σκουπίδια, τι μας παραξενεύει που κάποιοι θέλουν στημένους κώλους για να τα παράξουν;

crs-k
10/11/2004, 06:12
Τη γνώση θα την δω μέσα από τη γνώμη σου. Κάτι καταλαβαίνουμε κι εμείς.
Αν όμως κάτσεις και μου βάλεις ένα κατεβατό βιβλιογραφία είναι σαν να προσπαθείς αφενός να μου πεις ότι είσαι πολύυυ διαβασμένος και αφετέρου να μου περάσεις την άποψη σου σαν σωστή επειδή το είπε και ο τάδε.
Δηλαδή τι με νοιάζει εμένα τι κάνουν οι πίθηκοι και τα ποντίκια με την τρύπα τους; Εσύ τι γνώμη έχεις για τους ομοφυλόφιλους στην Ελλάδα του 2004; Δεν ξέρω αν με κατάλαβες...

Μα ρε Θανο ...
Απο μονη η γνωμη δεν λεει τιποτα, πρεπει να την υποστηριξεις με καποιο τροπο.
Οσο για την δικια μου γνωμη στο θεμα την εχω πει ξεκαθαρα...
Δεν μου αρεσει η ιδεα, αλλα παρ' ολα αυτα υπαρχουν κι ειναι ακομα (μονο) ενα 4%.
Απο 'κει και μετα θα υποστηριζω το δικαιωμα τους να συνυπαρχουν μεσα στην κοινωνια.
Τα παραδειγματα απο την φυση τα αναφερω μονο γι' αυτους που λενε οτι ειναι 100% "αφυσικο".
Δεν μου αρεσει το Ασπρο ή Μαυρο. Διαβαθμισεις του Γκρι ειπαμε φιλε μου ... :lol:

Όσο οι νεοτερισμοί γίνονται τελικά αποδεκτοί εγώ θα καταλαβαίνω ότι η ανθρωπότητα τελικά έχει την τάση να τους αποδέχεται. Μήπως θέλεις να το βλέπεις έτσι;
Κοίτα Χρήστο. Το λάθος σου σε όλη αυτή τη συζήτηση κατά τη γνώμη μου είναι ότι τοποθετείς τον εαυτό σου στη θέση του προοδευτικού, του νεοτεριστή, του ανοιχτόμυαλου και βάζεις όλους του υπόλοιπους απέναντι σου με στόχο να τους πείσεις.

Μακρυα απο μενα τετοιοι διαχωρισμοι ...
Πρωτον, θεωρω τον εαυτο μου καπου στην μεση της κλιμακας.
Δευτερον, αν δεν ειμουνα σιγουρος οτι συζηταω με ανθρωπους που εχουν μυαλο και κριση δεν θα καθομουνα καν να ασχοληθω.
Θα πεταγα ενα γενικολογο αφορισμο του στυλ ειστε "αφελεις", οπως κανουν αλλοι που δεν εχουν τιποτα τελικα ναπουν, και θα τελειωνα εκει το θεμα.
Δεν εχω απολυτως τιποτα να κερδισω με το να πεισω ή οχι καποιους.
Απλως νομιζω οτι κανω μια μικρη προσφορα, σ' αυτην την μικρη κομωνια, μοιραζομενος την (μικρη) γνωση μου σε καποια θεματα και βαζοντας το "σκουληκακι" του προβληματισμου.

Δεν νομίζω ότι σου πέρασε ποτέ από το μυαλό ότι μπορεί τελικά από τα πολλά που κάθεσαι και διαβάζεις να έχεις μπερδευτεί τόσο πολύ ώστε να μην μπορείς να δεις ούτε τα προφανή.
Έχεις μία εμμονή με τη γνώση και την επιστήμη. Αυτό δεν είναι κακό αρκεί να μην σε εμποδίζει να απολαύσεις και λίγο την πραγματικότητα που ζεις σήμερα.
Τι με νοιάζει αν ο Κοπέρνικος είπε ότι η Γη δεν είναι το κέντρο του ηλιακού συστήματος; Και ο Αϊνστάιν είπε ότι όλα είναι σχετικά ανάλογα με το τι θεωρούμε ως σύστημα αναφοράς.
Γιατί να γυρίζει η Γη γύρω από τον Ήλιο σε 365 μέρες και όχι ο Ήλιος γύρω από τη Γη σε 24 ώρες; Οι άνθρωποι που κάνουν επιστημονική έρευνα είναι απόλυτα εξειδικευμένοι. Δεν προσπαθούν να κατακτήσουν όλη τη γνώση διαβάζοντας ό,τι βρουν μπροστά τους. Δεν νομίζω ότι μπορεί το μυαλό να χειριστεί τόση πληροφορία.

"Εξειδικευση ειναι το να μαθαινεις ολο και περισσοτερα πραγματα για ολο και μικροτερα τμηματα, με αποτελεσμα να φτασεις να ξερεις τα παντα για το τιποτα"
Δεν θυμαμαι αυτη τη στιγμη ποιος (συγχρονος επιστημονας) το ειπε, αλλα δεν ειναι καταπληκτικα σωστος?
Στην παγιδα αυτη ειχα πεσει και 'γω καποια εποχη πριν πολλα χρονια. Τωρα πια ξερω σιγουρα οτι εχω ξεφυγει απο αυτην, μιας και ξερω πια οτι η "εγκυκλοπαιδικη" μορφωση σε ολοκληρωνει σαν οντοτητα. Σκεψου οτι αν καθομασταν να συζητησουμε και εγω μιλαγα ΜΟΝΟ για Μαθηματικα ή Υπολογιστες, ενω εσυ ΜΟΝΟ για στατικα ή σχεδιο, ΔΕΝ θα 'χαμε τελικα τιποτα να πουμε ...

Κατα την ενηλικιωση ο ανθρωπινος εγκεφαλος "αποφασιζει" με ποιο τροπο θα διαχειριζεται την τεραστια μνημη του. Αυτη χωριζεται σε δυο τμηματα, την "αποθηκευτικη" και την "επεξεργασιας". Οι ανθρωποι με μικροτερο IQ, εχουν ποιο προσβασιμη την αποθηκευτικη μνημη, κατα κανονα. Θα εχεις δει παραδειγματα απο γραμματεις που θυμουνται τηλεφωνικα φωνες απο χιλιαδες πελατες, ή ανθρωπους που θυμουνται χιλιαδες αριθμους τηλεφωνων ή πινακιδες αυτοκινητων. Στους περισσοτερους ανθρωπους ομως ειναι πιο προσβασιμη η μνημη "επεξεργασιας". Αν προσεξεις (απο τον εαυτο σου πιθανον) αυτοι χρειαζεται να φτιαξουν εναν μικρο αλγοριθμο για να θυμηθουν ενα τηλεφωνο.
Αυτο λοιπον το μεγαλυτερο ποσοστο (που πιστευω οτι ανηκουν ολοι εδω μεσα) εχει την ικανοτητα απο την πληροφορια που δεχεται να φιλτραρει και να κατατασει τα διαφορα τμηματα της σε διαφορες κατηγοριες, "πετωντας" μαλιστα την "αχρηστη". Αυτη λοιπον η συλλογη πληροφοριας (διαβασμα) εχει σαν αποτελεσμα να ανοιγονται συνεχεια και νεοι πιο πλατεις οριζοντες μπροστα τους. Δεν ειναι τυχαιο λοιπον οτι ολοι οι επιστημονες μετα απο τους τοννους βιβλια που ειχαν διαβασει, αντι να "χαζεψουν" καταληξαν να γινουν σχεδον "φιλοσοφοι"...
Ναι το μυαλο μπορει να διαχειριστει ΟΣΗ πληροφορια μπορεις να του προσφερεις χωρις να "χασει" τιποτα απο το περιβαλον γυρω του ...
Αρκει να εχεις χρονο να του την προσφερεις. Εμενα μου λειπει ο χρονος και λυπαμαι γι' αυτο ... :sad:

Αν είναι μόνο φήμες, τότε δυστυχώς έστω και έτσι αυτό περνάει στον κόσμο και δημιουργείται προηγούμενο. Υπάρχει βρωμιά πίσω από αυτά και αυτό μου τη δίνει περισσότερο. Νομίζω ότι το προσεγγίζουμε λάθος το θέμα.

Σ' αυτο απαντησε κι ο Ανταρες πιο πανω και συμφωνω απολυτα.
Οταν τις αηδιες τις επιβραβευουν τα ποσοστα θεαματικοτητας θα συνεχιζουν και θα γινονται και χειροτερες.
Εγω προσωπικα στην τηλεοραση βλεπω ΜΟΝΟ αθλητικα και επιλεγμενες ταινιες. Ουτε καν Ειδησεις! Τις διαβαζω την αλλη μερα απο την εφημεριδα.

Μικρή Λουλού
10/11/2004, 08:22
Ρε κοριτσια...ας χαλαρωσουμε λιγο..
Ο τροπος που απανταει ο Χρηστος,ειναι κατα την αποψη μου και ο ιδανικος για να μπορει ο αλλος να προσεγγιζει το θεμα και απο διαφορετικες κατευθυνσεις.
Αντι να απαντα λακωνικα,η μονολεκτικα καταθετει και τις υπαρχουσες θεωριες,δινοντας σου το περιθωριο στην γνωση.
Το ευκολο ειναι να να το χαρακτηρισεις σαν προβολη...
Το δυσκολο ειναι να αποδεχθεις την γνωση των αλλων,να την χρησιμοποιησεις,να την κανεις και δικη σου και να το οφειλεις στην διαθεση (και υπομονη)τους να το μοιραζονται..
Αυτο ειναι και το κερδος παντα σε τετοιου ειδους συζητησεις.
Κκαι δεν αφορα μονο τον Χρηστο αυτο που λεω,αλλα τους περισσοτερους που γραφουν εδω.
Τουλαχιστον εγω αυτο εισεπραξα διαβαζοντας τους..
Ασχετως αν τωρα το κεφαλι μου εγινε καζανι απο τον ογκο των πληροφοριων...:lol: :lol:

monstermind
10/11/2004, 08:40
φίλε antares
Δεν τον ξέρω τον idi, μπορεί αν τον γνωρίσω να είναι και γαμώ τα άτομα, με σωστές απόψεις και ανήσυχο πνεύμα κλπ κλπ.
Οι απόψεις του και οπισθοδρομικές είναι, και συντηρητικές, και άψαχτες. Τι άλλο πρέπει να πει κανείς δηλαδή για να τον πεις συντηρητικό;

τι να σου πω τώρα... πρέπει να κάνουμε συντακτικό-εννοιολογική ανάλυση για να καταλάβεις τι γράφεις?

Ουφ ρε monster!!!
Με κουράζεις!
...
Τι μας πρήζεις τώρα με φτηνούς δικηγορισμούς;
...
σαν τα πλατοκαθίσματα απ' το practiker, ένα πράμα?

...η ειρωνεία να λείπει. τα δικά μου λόγια μπορεί να μην σου αρέσουν και να είναι επιθετικά, αλλά ούτε προσβλητικά είναι, ούτε ειρωνικά. και σε καμία περίπτωση δεν είπα (και ούτε πιστεύω) πως δεν έχεις κάτι να πείς, και το απαραίτητο μυαλό να το υποστηρίξεις.

σε κουράζω και σε πρήζω? να το συνηθίσεις. θα σε κουράζω και θα σε πρήζω μέρι να αρχίσεις να "παράγεις" νέες ιδέες.

====
και crsk, για όνομα του θεού, από που και ώς που να κάνω τον δικηγόρο του idi? και συγνώμη αλλά στα @@ μου που είναι φίλος σου. τι σόι επιχείρημα είναι αυτό και τι δείχνει?

από όσα είπα αυτά κατάλαβες? ψάχνεις να βρεις και πάλι πεδίο μάχης? το θέμα δεν είναι το "τι είναι ο idi" τι πρεσβεύουν οι απόψεις του και τι οι δικές σας. απο την μία λέτε ότι κρίνετε μόνο απόψεις (που είναι άτοπο) αλλά στις δικές μου απόψεις ψάχνετε να βρέιτε ανθρώπινο υποκείμενο.

[Ι]μια συζητηση (σοβαρη), ειναι ακριβως αυτο το πραγμα! Παραθεση επιχειρηματων που δεν μπορουν να βασιζονται πουθενα αλλου εκτος απο την γνωση.[/Ι]

και δύο αυγά τουρκίας.

σημαντικότατο συστατικό μιας συζήτησης είναι η ύπαρξη στόχου, όχι μόνο η παράθεση επιχειρημάτων. δεν το έχες καταλάβει ακόμα?

προφανώς δεν το έχεις καταλάβει εφόσον χρησιμοποιείς και την λέξη "ακριβώς".

Μια συζητηση πρεπει να γινεται χωρις γνωσεις επι του θεματος, ειδαλλως αποτελει παγιδα και μαλιστα "κλασσικη" ?

αυτό είναι απόλυτη παράφραση των λόγων μου.

και σχετικά με τους νεωτεριστές... και ο χίτλερ ήταν νεωτεριστής, και ο μάο και ο τζέκινς .

μου παραθέτεις νεωτεριστές της επιστήμης ενώ εδώ μιλάμε για νεωτερισμούς φιλοσοφίας. εντελώς διαφορετικό υποκείμενο. δεν είσαι ικανός να καταλάβεις τη διαφορά? το επιχείρημα σου είναι άχρηστο αλλά συνεχίζεις να το χρησιμοποιείς.

====
gandalf για τα λεγόμενα σου το μόνο που έχω να πώ είναι ότι συμφωνώ απόλυτα.
:wave2:

afrotwin
10/11/2004, 08:55
mpravo mas katantisate tin sizitisi epikentromeni ston kirio marino tou arese na mas traviksi tin prosoxi mas ke to petixe

orea lipon as metatrepsoume to 8ema tis sizitisis
sto o marinos aftos o poustis

min akouso ala sxolia gia marinous ke mandarinous
giati 8a sas stilo io
ainte proi proi

antares
10/11/2004, 09:22
φίλε antares
Οι απόψεις του και οπισθοδρομικές είναι, και συντηρητικές, και άψαχτες. Τι άλλο πρέπει να πει κανείς δηλαδή για να τον πεις συντηρητικό;

τι να σου πω τώρα... πρέπει να κάνουμε συντακτικό-εννοιολογική ανάλυση για να καταλάβεις τι γράφεις?

σε κουράζω και σε πρήζω? να το συνηθίσεις. θα σε κουράζω και θα σε πρήζω μέρι να αρχίσεις να "παράγεις" νέες ιδέες.

====

Καλά, καλά...
Εκεί που λέει "...για να ΤΟΝ πεις συντηρητικό" βάλε "...για να ΤΙΣ πεις συντηρητικΕΣ"
Εντάξι τώρα; Ευχαριστημένος;
Πάντως τα "σου'πα, μου'πες, του'πα, δεν του'πα, σου'πε, μου'πε..." δεν βοηθάνε και πολύ τη συζήτηση. 'Ασε ρε monster να εκφράζεται ο κόσμος, και ας αντιφάσκει και καμιά φορά, δεν είμαστε δικαστήριο εδώ.

Όσο για τις νέες ιδέες...
Το μόνο που μου έλλειπε τώρα είναι ενας αυτόκλητος πνευματικός πατέρας...

crs-k
10/11/2004, 09:23
.............
και crsk, για όνομα του θεού, από που και ώς που να κάνω τον δικηγόρο του idi?

Οταν καποιος "υπερασπιζεται" καποιον αλλον εκτος απο τον εαυτο του, συνηθιζουμε να τον αποκαλουμε δικηγορο ...

και συγνώμη αλλά στα @@ μου που είναι φίλος σου. τι σόι επιχείρημα είναι αυτό και τι δείχνει?

Το παραθετω απλως προς δημοσια κριση ...
Αρνουμαι να απαντησω!

από όσα είπα αυτά κατάλαβες? ψάχνεις να βρεις και πάλι πεδίο μάχης? το θέμα δεν είναι το "τι είναι ο idi" τι πρεσβεύουν οι απόψεις του και τι οι δικές σας. απο την μία λέτε ότι κρίνετε μόνο απόψεις (που είναι άτοπο) αλλά στις δικές μου απόψεις ψάχνετε να βρέιτε ανθρώπινο υποκείμενο.

Δεν ειδα πουθενα να "ψαχνομαι" για καυγα ...
Ενω τουναντιον η δικη σου συμπεριφορα ειναι απο την αρχη επιθετικη προς ολους. Προσπαθεις λες να μας "κατευθυνεις". Δηλωνεις απαγορευσεις του στυλ "η ειρωνια να λειπει". Και αλλα πολλα σε μια ελευθερη και ανοικτη συζητηση.
Αληθεια εχεις διοριστει "διαχειριστης" της παρουσας συζητησης, ή μηπως η πολυ μεγαλυτερη ευφυια, που δηλωνει πιθανον τον nick σου, σου δινει τετοια δικαιωματα?

και δύο αυγά τουρκίας.

Αυτο προφανως ειναι σοβαρο επιχειρημα ...

σημαντικότατο συστατικό μιας συζήτησης είναι η ύπαρξη στόχου, όχι μόνο η παράθεση επιχειρημάτων. δεν το έχες καταλάβει ακόμα?
προφανώς δεν το έχεις καταλάβει εφόσον χρησιμοποιείς και την λέξη "ακριβώς".

Υπαρχουν συζητησεις που ξεκιναν με καποιον στοχο και στην πορεια αλλαζουν κατευθυνσεις. Αλλα σαφως ανα πασα στιγμη υπαρχει καποιος στοχος. Μονο που η επιτευξη αυτου του στοχου πρεπει να ερχεται μεσα απο παραθεση επιχειρηματων.
Τωρα το αν καταλαβαινω εγω ή οχι ειναι ενα αλλο θεμα ...
Πιθανον μιλαω σε χαμηλοτερα επιπεδα ευφυιας απο τα δικα σου ...

αυτό είναι απόλυτη παράφραση των λόγων μου.

Στο συγκεκριμενο ποστ, ακριβως απο πανω παρεθεσα τα γραφομενα σου. Τωρα αν αλλο ηθελες να πεις και αλλο εγραψες, δεν φταιω εγω. Παντως μονο για διαστρευλωτη δεν με εχουν κατηγορησει μεχρι σημερα ...

και σχετικά με τους νεωτεριστές... και ο χίτλερ ήταν νεωτεριστής, και ο μάο και ο τζέκινς .

Ωραια!!!
Τρια προσωπα εντελως ανομοια μεταξυ τους ...
Μμμμ ...
Αν προσπαθουσα παντως να τους βαλω και τους τρεις σε ενα τσουβαλι, θα τους εβαζα σ' αυτο που εχω και τον Χριστοδουλο ...
Παντως μονο Νεοτεριστες (εκτος απο τον Μαο σε ενα βαθμο) δεν υπηρξαν!
Ηταν απο εκεινους τους επικινδυνους ανθρωπους που μπορουν και χειριζονται τις μαζες.

μου παραθέτεις νεωτεριστές της επιστήμης ενώ εδώ μιλάμε για νεωτερισμούς φιλοσοφίας. εντελώς διαφορετικό υποκείμενο. δεν είσαι ικανός να καταλάβεις τη διαφορά? το επιχείρημα σου είναι άχρηστο αλλά συνεχίζεις να το χρησιμοποιείς.

Μηπως γνωριζεις οτι ΟΛΟΙ οι γνωστοι σαν "φιλοσοφοι" στην ιστορια αυτου του πλανητη ηταν επιστημονες?
Πολλοι μαλιστα (να μην πω οι περισσοτεροι) προερχονταν απο τον χωρο των λεγομενων "θετικων" επιστημων?
Οτι αφου παρηγαγαν επιστημονικο εργο και μετα απο εμπλουτισμο των γνωσεων τους, εβγαλαν και θεωριες που αφορουσαν το "πνευματικο" κομματι ή τον τροπο ζωης του ανθρωπου, που γενικολογα το αποκαλουμε "φιλοσοφια"?
Μαλλον δεν το γνωριζεις ...
Αααα... Δεν ειναι "υποκειμενο", ειναι "αντικειμενο"!
Ευχαριστω για την κριση σου σχετικα με τα επιχειρηματα μου ...
"Μ' αρεσουν οι παρατηρησεις! Διορθωνομαι!" που θα 'λεγε κι ο Σκαραβαιος ...

Στο παρον ποστ, επεσα λιγο στην παγιδα (εν γνωση μου βεβαια) και απαντησα σε "προσωπικη" επιθεση. Αν συνεχιστει αυτη η κατασταση, θα σταματησω να απανταω. Θα απανταω μονο σε ποστς που προαγουν την συνεχιση του διαλογου ...

Φιλικα (ακομα)

Χρηστος

afrotwin
10/11/2004, 10:03
file crs edo pou ta leme i eki pou ta leme:lol:
iparxi ena provlima me esena mas exi para8esi tis egkiklopedies sou ke ta periodika sou ke emis apo tin ali kata8etoume apopsi enantia stis egkiklopedies sou
ke afto ine kourastiko ine san na mas exis vali na sou apodiksoume an i egkiklopedies sou exoun dikio i adiko

prosopika exo diavasi arketa pragmata se prosopikes mou anazitisis ke exo er8i ke se epafi me an8ropous tou idous pou me endiefere na anixnefso ka8e fora ite exo parakolou8isi seminaria
gia to fenomeno kirlian as poume ke ala.... afto pou exo gia na stirizo tis prosopikes mou apopsis ine prosopika kritiria mesa apo afton ton kikeona pliroforion ke gnoseon ke oxi 36 diaforetikes apopsis 36 diaforetikon egkiklopedion vivlion epistimonon nomizo oti oli dia8etoume kapia efioia gia na kanoume sisxetismous ke diastavrosi skepseon akoma ke silogi me ipopsies gia na kataliksoume se kapia apopsi tekmiriomeni ke anixti apo emas tous idious an den mporoume na kanoume diaxorismo ke epilogi pliroforion ke trome etimi tin apopsi tou ka8e dianooumenou entasoume tous eaftous mas se ainstainikous i oti dipote alo oloklirotiko se mia zoi pou ola ine se ekseliksi ke ola anerounte kata kerous kat epektasi den iparxi tipota pio axristo apo tis egkiklopedies ta periodika ke genika ine ola prosxera ke perastika
isos to mono pou prosferoun ine enas arxikos epireasmos ke tipota alo gia na min 8eori8o ke eretikos me ton entipo tipo
ala sto epistimoniko kosmo i 8eories ke i filosofies eksiperetoun tous idious tous epistimones giati me afto ton tropo edreonoun 8esi ston epistimoniko kosmo
as poume o froint ine ena eleino skouliki giati gia na gini avlikos ke na edreosi 8esi arxise tis erminies tou ipoti8emenou psixikou kosmou se mia kasta an8ropon pou me afton ton aorato kosmo ixan agnia ke me merika texnasmata katafere na ekmetalefti katastasis apo opou ke an proerxontan ke na edreo8i os epistimonas ke na tekmiriosi tis arloumpes tou enanti tis imima8ias pou epikratouse tote
to idio kanoun oloi
anakatevoun tin agnia ke ton skotadismo me texnasmata ke sofisties xiroteres ton girologon ala epidi ine tekmiriomeni epistimones an8ipovaloun ke etsi edreonoun 8esi
ke esi trexa piso apo afto to pexnidi ke mazeve saxles
an kata8eso apopsis epistimonon gia to ti ine o an8ropos 8a gemiso ena vivlio me agnia ke 8a mperdepso perisotero tous an8ropous

ego lipon prosopika varieme ta kitapia kati perno apo afta ala perisotero apo to mpakraount ton grafomenon para apo ta idia ta grafta ke to kratao to sinxeo to sigrino ala pote den perno mia aftousia apopsi tou ka8e loukouma epistimona
pou safos ine an8ropos ke safos mpori na 8eli na kani tin epanastasi tou ston xoro tou ke an psixogenitika fenomena mpori na simvenoun mpori na stravog@m1se :rotflmao:
ksero ke ego ti alo
8a ka8ome na ton akouo ke na ton pistevo kiolas

ke gia na to kano pio liana an ksekinages na grapsis ena vivlio ke eprepe na grafis mono tin arxi ana takta xronika diastimata
ka8e fora 8a to ksekinages diaforetika analoga me tin dia8esi sou
ke afto ine o an8ropinos paragontas ke sinama o paragontas psixismos ke o lan8anon paragontas tis antidrasis tis ptosis

pos leme dotiki tis poutsas
tin poutsin....

den mas xezis diladi me tou epistimones
ke kita mipos aftos pou goustaris exi emoroides ke grafi me zoxada

Κανένας
10/11/2004, 10:10
Απέφυγα να γράψω μέχρι τώρα, αλλά ας βάλω ένα δυο επιστημονικές αναλύσεις
Λέγοντας εκ των προτέρων, ότι για μένα η ομοφυλοφιλία γενετικά, είναι ανωμαλία της φύσης
Και για να μην παρεξηγηθώ, ερωτικά ο καθένας, μπορεί να κάνει ότι θέλει, διότι στο σεξ δεν υπάρχει ανωμαλία και παρεκτροπή, εκτός και αν γίνεται παρά την θέληση του

Γαμώτο, με στενεύει το κόκκινο στριγκ που μου χάρισε ο άφρονας :bigcry:
:smokin:

Κανένας
10/11/2004, 10:11
ομοφυλοφιλία στα ζώα

Αν ξαφνικά συνειδητοποιήσετε ότι ο πιστός σας Μαξ εμπλέκετε σε ερωτικές περιπτύξεις με μέλη του ιδίου φύλου μη απορήσετε.

Η σεξουαλική συμπεριφορά των κατοικίδιων, σύμφωνα με έρευνες εκδηλώνεται με κάποιες ιδιαιτερότητες. Το 16% των κατοικίδιων δεν ζευγαρώνουν (δεν θέλουν για την ακρίβεια) κατά την αναπαραγωγική περίοδο, ενώ το 6% αυτών «δηλώνει» παντελώς αδιάφορο για το σεξ.

Τέλος, το 10% του αρσενικού πληθυσμού προτιμά να συνάπτει σεξουαλικές σχέσεις με αρσενικά ακόμη και όταν υπάρχουν «διαθέσιμα» και πρόθυμα θηλυκά. Μόνο οι γάτες δεν εκδηλώνουν ποτέ τέτοια συμπεριφορά, αφού τα αιλουροειδή δεν έχουν ομοφυλοφιλικές τάσεις.

Κανένας
10/11/2004, 10:12
Γενετικοί παράγοντες φαίνεται να προδιαθέτουν για την ομοφυλοφιλία

Associated Press
Η ομοφυλοφιλία ίσως οφείλεται σε έναν συνδυασμό περιβαλλοντικών και γενετικών παραγόντων
Πάντοβα
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο
Η ομοφυλοφιλία πιθανώς οφείλεται όχι μόνο σε περιβαλλοντικούς παράγοντες αλλά και σε μια ομάδα άγνωστων μέχρι στιγμής γονιδίων, διαπιστώνουν Ιταλοί ερευνητές. Η μελέτη, που πραγματοποιήθηκε σε ομοφυλόφιλους άνδρες, φαίνεται μάλιστα να εξηγεί γιατί τα υποθετικά «γκέι γονίδια» δεν εξαλείφθηκαν από τη φυσική επιλογή.

Μέχρι σήμερα, πολλοί ερευνητές υποστήριζαν ότι αν υπήρχαν γονίδια που προδιαθέτουν για ομοφυλοφιλία, σταδιακά θα εξαφανίζονταν από τους ανθρώπινους πληθυσμούς, δεδομένου ότι δεν ευνοούν την αναπαραγωγή.

Όμως ο Αντρεα Καμπέριο-Τσιάνι του Πανεπιστημίου της Πάντοβα υποστηρίζει τώρα ότι τα γονίδια αυτά υπάρχουν, και διατηρούνται στον πληθυσμό επειδή επιδρούν και στις γυναίκες, αλλά με διαφορετικό τρόπο: τις κάνουν πιο γόνιμες, και γι' αυτό ευνοούνται από τη φυσική επιλογή.

Η έρευνα έδειξε ότι τα γονίδια κληρονομούνται στους ομοφυλόφιλους άνδρες από την μητέρα και ότι μερικά τουλάχιστον από αυτά βρίσκονται στο χρωμόσωμα Χ, που κληροδοτείται στους άρρενες απογόνους από τη μητέρα.

«Το βασικό είναι ότι τα γονίδια αυτά συνδέονται τόσο με την ομοφυλοφιλία στους άνδρες όσο και με την αυξημένη γονιμότητα στις γυναίκες και προέρχονται από την πλευρά της μητέρας και όχι του πατέρα» αναφέρει στο Reuters ο Καμπέριο-Τσιάνι.

Πριν από περίπου μια δεκαετία, Αμερικανοί ερευνητές είχαν υποστηρίξει ότι ανακάλυψαν το «γκέι γονίδιο», όμως τα συμπεράσματά τους δεν κατέστη δυνατό να επαναληφθούν και αμφισβητήθηκαν έντονα.

Οι Ιταλοί ερευνητές δεν πιστεύουν ότι πίσω από την ομοφυλοφιλία βρίσκεται ένα και μοναδικό γονίδιο. Αν ήταν έτσι, εξηγούν, το γονίδιο θα διαδιδόταν σχετικά εύκολα στον πληθυσμό και πιθανώς θα είχε ήδη εντοπιστεί.

Η ομάδα του Καμπέριο-Τσιάνι ζήτησε από 98 ομοφυλόφιλους και 100 ετεροφυλόφιλους άνδρες να συμπληρώσουν ερωτηματολόγια για τα γενεαλογικά τους δέντρα.

Οι ομοφυλόφιλοι άνδρες αφενός είχαν πολύτεκνες μητέρες και θείες, αφετέρου είχαν και περισσότερους ομοφυλόφιλους άνδρες συγγενείς από την πλευρά της μητέρας τους.

Αν και τα αποτελέσματα αυτά υποδεικνύουν ότι τα «γκέι γονίδια» υπάρχουν, ο Καμπέριο-Τσιάνι τονίζει ότι στην ανάπτυξη της ομοφυλοφιλίας παίζουν ρόλο και ψυχολογικοί παράγοντες, όπως οι εμπειρίες κατά την βρεφική και παιδική ηλικία, ή το ορμονικό περιβάλλον της μήτρας. Εξάλλου, κάθε περίπτωση ομοφυλοφιλίας μπορεί να είναι διαφορετική, και να οφείλεται σε διαφορετικούς παράγοντες από ό,τι άλλες περιπτώσεις.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι υπάρχει ένα σετ γονιδίων που επηρεάζει τη σεξουαλική έκφραση, αλλά δεν την καθορίζει» διευκρινίζει ο Καμπέριο-Τσιάνι.

Η έρευνα, που δημοσιεύεται στο Proceedings of the Royal Society Β, έδειξε ότι τα υποθετικά «γκέι γονίδια» συμμετέχουν στην εμφάνιση της ομοφυλοφιλίας κατά 14% -το υπόλοιπο ποσοστό συμμετοχής προέρχεται από άλλους παράγοντες.

news.in.gr

Κανένας
10/11/2004, 10:13
Η ομοφυλοφιλία κληροδοτείται από τη μητέρα στο γιο
HEALTH.IN.GR
13/10 | 15:28

Λονδίνο: Ιταλοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν τον τρόπο που η ανδρική ομοφυλοφιλία κληροδοτείται από γενιά σε γενιά, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Royal Society's Biological Sciences. Ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου της Πάδοβα με επικεφαλής τον Δρ Αντρεα Καμπέριο-Τσιάνι πιστεύει ότι η ίδια η φύση ενθαρρύνει τις μητέρες, ενισχύοντας την γονιμότητα τους, να μεταδώσουν «το στίγμα της ομοφυλοφιλίας» στους άρρενες απογόνους τους. Αυτό διατηρεί ζωντανό το μοτίβο της ομοφυλοφιλίας. Οι επικριτές της παραπάνω θεωρίας αντιτείνουν ότι ένα ομοφυλοφιλικό γονίδιο τελικά θα εξαλειφθεί καθώς τα ζευγάρια ομοφυλοφίλων δεν μπορούν να τεκνοποιήσουν. Το 1993, Αμερικανοί επιστήμονες είχαν υποστηρίξει ότι η ανδρική ομοφυλοφιλία περνάει από τη μητέρα στον γιο, μετά από ισχυρά μοτίβα κληρονομικότητας που είχαν εντοπίσει σε οικογενειακά δέντρα. Είχαν δε επισημάνει ότι οι άρρενες ομοφυλόφιλοι είναι τις περισσότερες φορές τα μικρότερα παιδιά της οικογένειας. Αυτό σύμφωνα με τους ειδικούς ίσως οφείλεται στο γεγονός ότι η μητέρα αναπτύσσει κάποιου είδους ανοχής στο ανδρικό χρωμόσωμα Υ που φέρει το κυοφορούμενο έμβρυο, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες το αγόρι που θα γεννηθεί να είναι ομοφυλόφιλος. Εξάλλου μελέτες που έγιναν σε δείγματα DNA ομοφυλόφιλων αδερφών εντόπισαν γενετικό υλικό-κλειδί σε περιοχή του χρωμοσώματος Χ που οι μητέρες κληροδοτούν στους απογόνους τους. Το τελευταίο αυτό στοιχείο μέχρι στιγμής δεν έχει επαληθευτεί από άλλες μελέτες. Ο Δρ Καμπέριο-Τσιάνι διαφωνεί με τη θεωρία ότι γενετικοί παράγοντες που φέρουν οι άρρενες ομοφυλόφιλοι απόγονοι κάνουν τις γυναίκες περισσότερο γόνιμες. «Τα στοιχεία μας επιλύουν αυτό το παράδοξο, αποδεικνύοντας ότι ίσως υπάρχουν, ανυποψίαστα μέχρι τώρα, αναπαραγωγικά πλεονεκτήματα που σχετίζονται με την ανδρική ομοφυλοφιλία», εξηγεί ο Ιταλός επιστήμονας. Και συμπληρώνει: «Μελετήσαμε 98 ομοφυλόφιλους και 100 ετεροφυλόφιλους άνδρες και τους συγγενείς τους, περιλαμβάνοντας συνολικά 4.600 άτομα. Οι γυναίκες-συγγενείς από την πλευρά της μητέρας του ομοφυλόφιλου άνδρα έτειναν να έχουν περισσότερους απογόνους συγκριτικά με τις γυναίκες-συγγενείς από την πλευρά του πατέρα. Αυτό δείχνει ότι αυτές οι γυναίκες, που θεωρητικά, κληροδοτούν «το στίγμα της ομοφυλοφιλίας» στον άρρενα απόγονό τους είναι επίσης πιο γόνιμες. Αντίθετα, οι γυναίκες-συγγενείς τόσο από την πλευρά της μητέρας όσο και από την πλευρά του πατέρα των ετεροφυλόφιλων ανδρών δεν ήταν τόσο γόνιμες και είχαν λιγότερους απογόνους». Αυτό κάνεις τους επιστήμονες να πιστεύουν ότι το στίγμα «ομοφυλοφιλία-αυξημένη γονιμότητα» εγγράφεται στο χρωμόσωμα Χ. Αυτό βέβαια δεν εξηγεί την πλειοψηφία των περιπτώσεων ομοφυλοφιλίας, διότι πολιτιστικοί παράγοντες παίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο. «Είναι προφανές ότι αν τα ευρήματά μας επαληθευθούν από περαιτέρω μελέτες, θα αποτελέσουν ένα μικρό κομμάτι στο τεράστιο παζλ της ανθρώπινης σεξουαλικότητας», καταλήγει ο Δρ Καμπέριο-Τσιάνι.

Κανένας
10/11/2004, 10:19
Σε άλλη έρευνα έλεγε ότι περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν να γεννηθεί κάποιος ομοφυλόφιλος, από πολύτεκνη μητέρα και από πολύ θηλυκή γυναίκα
Μήπως πρέπει να αρχίσουμε να προσέχουμε οι γυναίκες μας, να μην είναι πολύ θηλυκά ?
:confused:

afrotwin
10/11/2004, 10:24
poli orea ola afta mexri na vgoun ke na pou oti signomi kaname la8os apo ton patera klirodotite i apo ta ximika tade pou vriskonte stin atmosfera logo tou fenomenou tade....

afrotwin
10/11/2004, 10:25
AAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
episis ta teleftea xronia exoun afksi8i i omofilofiloi ke i ginekes exoun xasi tin 8ilikotita tous ine pio ksenerotes sexualika ke ala sinafi
ante vgale akri

crs-k
10/11/2004, 10:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από afrotwin
file crs edo pou ta leme i eki pou ta leme:lol:
iparxi ena provlima me esena mas exi para8esi tis egkiklopedies sou ke ta periodika sou ke emis apo tin ali kata8etoume apopsi enantia stis egkiklopedies sou
.........................
den mas xezis diladi me tou epistimones
ke kita mipos aftos pou goustaris exi emoroides ke grafi me zoxada

Αναγνωριζω την χιουμοριστικη διαθεση στο κειμενο σου (αν και "πηδηχτηκα" να το διαβασω, δυο φορες), αλλα δεν συμφωνω καθολου με την μηδενιστικη αποψη που καταθετεις.
Θα ελεγα επισης οτι ειναι και εγωιστικη, μιας και θεωρεις τον εαυτο σου ικανο να κρινει ολους αυτους τους ανθρωπους που αφιερωσαν την ζωη τους σε καποιο σκοπο.
Εγω παντως δεν με θεωρω ικανο για κατι τετοιο και μονο να παρω εχω απο το εργο τους.

Ξαναειπα και σε αλλο ποστ οτι δεν σημαινει οτι συμφωνω απολυτα με τα "εγκυκλοπαιδικα" αρθρα που ειχα παραθεσει. Επισης απο τοτε σταματησα και να κανω κατι τετοιο μιας και κουραζε καποιους. Ηταν απλως μια "βαση εργασιας".

Το μονο κομματι που θα απαντησω πιο αναλυτικα ειναι η "κριση" σου για τον Φροϋντ.
Ο Σιγκμουντ Φροϋντ ηταν ενας ανθρωπος που ΤΟΛΜΗΣΕ στα 60 του (αρκετα οριμος νομιζω), να συγκλονισει τον κοσμο λεγοντας οτι ο ανθρωπος δεν ελεγχει καν το μυαλο του, χρησιμοποιοντας μεθοδους ψυχοθεραπειας του Γαλλου Σαρκώ (η καπως ετσι τελος παντων, Charcot). Πατερας της ψυχαναλυσης, ο Freud ισχυριστηκε πως ανακαλυψε τι ειναι αυτο που μας κανει πραγματικα να ειμαστε αυτο που ειμαστε και βρηκε τα καταλληλα μεσα για να αποκαλυψει τον τροπο που λειτουργει η ψυχη μας. Στην πορεια του χρονου, διατυπωσε ιδεες που επηρεασαν τη συγχρονη σκεψη: το «εγω», οι φροϋδικες παραδρομες της γλωσσας, το Οιδιποδειο συμπλεγμα και το ασυνειδητο.
Το εργο του ακομα και σημερα γινεται αντικειμενο εμπνευσης αλλα και διαμαχης (ακομα και εκρηξης οργης).
Μια τετοια "εκρηξη οργης" ειναι προφανως και η δικια σου, αλλα δεν μπορω να φανταστω που βασιζεται ... :lol:

Αααα, και (μεταξυ μας) ...
Ειχε αιμοροϊδες αλλα φορωντας στριγκακι του περασαν ...

:lol: :rotflmao: :lol:

antonis111
10/11/2004, 11:01
22!!!!!! ΣΕΛΙΔΕΣ ΓΙΑ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ????????????????????

crs-k
10/11/2004, 11:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από antonis111

Αυτο καταλαβες ?
Εχεις διαβασει τιποτα απο τα προηγουμενα ?

Θελεις να πεις κατι?
Την αποψη σου ισως σ' αυτα που ΔΕΝ διαβασες?

crs-k
10/11/2004, 11:07
Αρχικά δημιουργήθηκε από NAVIGATOR
Σε άλλη έρευνα έλεγε ότι περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν να γεννηθεί κάποιος ομοφυλόφιλος, από πολύτεκνη μητέρα και από πολύ θηλυκή γυναίκα
Μήπως πρέπει να αρχίσουμε να προσέχουμε οι γυναίκες μας, να μην είναι πολύ θηλυκά ?
:confused:

Φιλε Κωστα το νου σου ...
Εμενα "μου βαλανε χερι" που παρεθεσα μερικα κειμενα ...

Οχι τιποτ' αλλο αλλο μπορει και να σ'αρεσει μετα και να γινουμε "μαλια κουβαρια" ...

Ασε που το στριγκακι που σου χαρησε ο κ.Αφρος ειναι δικο μου ...
Του το δανεισα το καλοκαιρι μαζι μ' ενα ζεγαρι ζαρτιερες και δεν μου τα επεστρεψε ακομα ...

Κανένας
10/11/2004, 11:07

Αντώνη πήγαινε στο πδ μέλους Επεξεργασία επιλογών- Προεπιλεγμένα μηνύματα ανά συζήτηση:
Αριθμός μηνύματος που θα εμφανίζονται ανά σελίδα σε μία συζήτηση. Στα 40
Τότε θα δεις ότι είναι μόνο 9 σελίδες και αν είχαν σβήσει τα gkreeklish του άφρονα θα ήσαν λιγότερες :bawl:
:beer: :wave2: :smokin:

Κανένας
10/11/2004, 11:13

Οχι τιποτ' αλλο αλλο μπορει και να σ'αρεσει μετα και να γινουμε "μαλια κουβαρια" ...

Ασε που το στριγκακι που σου χαρησε ο κ.Αφρος ειναι δικο μου ...
Του το δανεισα το καλοκαιρι μαζι μ' ενα ζεγαρι ζαρτιερες και δεν μου τα επεστρεψε ακομα ...

:lol:

Γαμώτο για αυτό με στενεύει :rotflmao:
Δεν μου λες, η ψηλοτάκουνες μπότες και το μαστίγιο, που μου έδωσε για να του τις βρέξω, στα μαλακά και αυτά εσύ του τα χάρισες ?
γιατί αν ήσουν εσύ, έχεις καλό γούστο... του πανε:lol: :rotflmao: :lol:

crs-k
10/11/2004, 11:16
:lol:

Γαμώτο για αυτό με στενεύει :rotflmao:
Δεν μου λες, η ψηλοτάκουνες μπότες και το μαστίγιο, που μου έδωσε για να του τις βρέξω, στα μαλακά και αυτά εσύ του τα χάρισες ?
γιατί αν ήσουν εσύ, έχεις καλό γούστο... του πανε:lol: :rotflmao: :lol:

Οχι αυτα ηταν της γυναικας μου ...

Θάνος
10/11/2004, 11:23

No problemo... εγώ τουλάχιστον απλά δεν τα διαβάζω γιατί ΒΑΡΙΕΜΑΙ!!! :smokin:

Αν είχα ένα τερματικό εκεί που και ο βασιλιάς πάει μόνος του, θα είχαν τύχει πολύ καλύτερης αντιμετώπισης.

Έχετε δει ποτέ στα βιβλία κάπου εκεί στο τέλος που λέει βιβλιογραφία; Αυτοί λοιπόν που έγραψαν το βιβλίο πήραν τις πληροφορίες τους από τη βιβλιογραφία και μετά κάθισαν έβαλαν το μυαλό τους κάτω και έγραψαν κάτι δικό τους! Για σκεφτείτε αντί γι'αυτό να μας αράδιαζαν όλα όσα έχουν διαβάσει.

Αφήστε μας να διαβάζουμε ό,τι εμείς θέλουμε. Εγώ έχω επιλέξει να μιλάω με το Χρήστο. Όχι με τον Cobain ή τον Φρόιντ ή τον Κοπέρνικο κλπ κλπ κλπ...

ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;;; ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ! :confused:

Όχι τίποτα άλλο, αλλά είναι η δεύτερη φορά σε δύο μέρες που συμφωνώ με τον Άφρο και αρχίζω να προβληματίζομαι! :D

Anyway... I give up!

afrotwin
10/11/2004, 11:31
Αναγνωριζω την χιουμοριστικη διαθεση στο κειμενο σου (αν και "πηδηχτηκα" να το διαβασω, δυο φορες), αλλα δεν συμφωνω καθολου με την μηδενιστικη αποψη που καταθετεις.
Θα ελεγα επισης οτι ειναι και εγωιστικη, μιας και θεωρεις τον εαυτο σου ικανο να κρινει ολους αυτους τους ανθρωπους που αφιερωσαν την ζωη τους σε καποιο σκοπο.
Εγω παντως δεν με θεωρω ικανο για κατι τετοιο και μονο να παρω εχω απο το εργο τους.

Ξαναειπα και σε αλλο ποστ οτι δεν σημαινει οτι συμφωνω απολυτα με τα "εγκυκλοπαιδικα" αρθρα που ειχα παραθεσει. Επισης απο τοτε σταματησα και να κανω κατι τετοιο μιας και κουραζε καποιους. Ηταν απλως μια "βαση εργασιας".

Το μονο κομματι που θα απαντησω πιο αναλυτικα ειναι η "κριση" σου για τον Φροϋντ.
Ο Σιγκμουντ Φροϋντ ηταν ενας ανθρωπος που ΤΟΛΜΗΣΕ στα 60 του (αρκετα οριμος νομιζω), να συγκλονισει τον κοσμο λεγοντας οτι ο ανθρωπος δεν ελεγχει καν το μυαλο του, χρησιμοποιοντας μεθοδους ψυχοθεραπειας του Γαλλου Σαρκώ (η καπως ετσι τελος παντων, Charcot). Πατερας της ψυχαναλυσης, ο Freud ισχυριστηκε πως ανακαλυψε τι ειναι αυτο που μας κανει πραγματικα να ειμαστε αυτο που ειμαστε και βρηκε τα καταλληλα μεσα για να αποκαλυψει τον τροπο που λειτουργει η ψυχη μας. Στην πορεια του χρονου, διατυπωσε ιδεες που επηρεασαν τη συγχρονη σκεψη: το «εγω», οι φροϋδικες παραδρομες της γλωσσας, το Οιδιποδειο συμπλεγμα και το ασυνειδητο.
Το εργο του ακομα και σημερα γινεται αντικειμενο εμπνευσης αλλα και διαμαχης (ακομα και εκρηξης οργης).
Μια τετοια "εκρηξη οργης" ειναι προφανως και η δικια σου, αλλα δεν μπορω να φανταστω που βασιζεται ... :lol:

Αααα, και (μεταξυ μας) ...
Ειχε αιμοροϊδες αλλα φορωντας στριγκακι του περασαν ...

ax ti orea tekmiriosi kero ixa....:rotflmao:
kala esi katse eki pou ise ke min nomizis oti den ine egoistiko to na dieonizis ta grafomena tou propapou sou pros terpsin tou egkefalikou sou gigneste
i an 8es ise enas asimantos:rotflmao: metaforeas apopseon:rotflmao:

ego den ka8ome sta avga mou exo tin diki mou apopsi sta panta pou gnorizo ke an 8eoris egoistiko kati tetio tote ise xamenos sto diastima ke apla fliaroume mazi sou
ala den to pistevo:lol: malon 8elis na tekmiriosis apopsi ke na fanis vatos,ego pali adiaforo an 8a tekmirioso apopsi ke se pion

mias ke i arxi ke to telos tou kosmou gia mena ime ego
oso iparxo ego gia mena iparxoun ola epilego oti iparxoun ke me tin piotita pou iparxoun
an den iparxo ego gia mena den iparxi tipota ine ola mia mavri tripa ena apiro mavro keno
ego tous dino ipostasi ego ta vazo stin 8esi pou tous aksizi
gia mena
an 8eori afto egoistiko
tote fovase na dis apla planase ke iptase

den ine kako ke ine ke dikeoma sou
ala akirononte i krisis sou ke i apopsis sou ine aerika gia pragmatiki entiposi triton oi opioi pragmatika den endiaferonte
opos esi den endiaferese gia mena i oloi oi aloi den endiaferonte gia sena

ke an goustaris na dexese apopsis tipou froint ka8e fora pou vazis mia ginekia 8ili sto stoma sou apo kapio ginekio sti8os pisteve oti iposinidita psaxnis na 8ilaksis apo tin mitera sou ke ise anasfalis gia afton ton logo
kitakse arketa exo gelasi me tis malakies tou froint
na alazoume ke 8ema oxi olo me ta idia

ke file mou den se ksero kala ke sigoura pistevo oti ise enas poli kalos ke spoudeos an8ropos ke se sevome mexri tou simiou pou elafra tin kardia me apokalis egoisti giati tolmao na exo gnosi ke apopsi isxiroteri olon afton pou doulevoun gia mena ton an8ropo ke tous exo olous sigketrotika mesa mou eno afti oxi
ke fisika ime anixtos se ka8e kritiki ke xaraktirismo apo an8ropous pou apodexome ala 8elo na me krinoun sferika ke oxi xoris epixirimata

min ginese ke esi san ton navigator pou exi katantisi to enoxlitiko kounoupi pou variese na siko8is na tou riksis me to flit

crs-k
10/11/2004, 11:35
...............
ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;;; ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ! :confused:

Ρε 'συ ...
Απο την τελευταια φορα που ειπωθηκε κατι τετοιο ΔΕΝ ξαναβαλα "κειμενο", μηπως με μπερδευεις με αλλον ??? :lol:

Όχι τίποτα άλλο, αλλά είναι η δεύτερη φορά σε δύο μέρες που συμφωνώ με τον Άφρο και αρχίζω να προβληματίζομαι! :D

Να πας να το κοιταξεις ... :lol:

Anyway... I give up!

Don't give up!

idi
10/11/2004, 11:36
Ειρήνη υμήν τέκνα μου!!!! Θέλετε να πω Κανά ανέκδοτο να ηρεμήσετε? :lol:

Δε χρειάζομαι υπεράσπιση ρε Μαρίνο, εξάλλου τελευταία δέχομαι το « οπισθοδρομικός » σαν μεγάλο κομπλιμέντο!!!

Αν το TREND είναι να είσαι λουγκρα εγω προτιμώ να υποστηρίζω την επαναφορά του νόμου περί τεντιμποϊσμού.... (στο αλλο ακρο δηλαδη... αφου πιο ακραίες ειναι οι δικες σας θεσεις!)

crs-k ευχαριστώ
διαφανώ κάθετα και οριζόντια με τις απόψεις σου στο συγκεκριμένο θέμα, και επιμενω οτι δεν ειναι φυσιολογικό και αποδεκτο να νιώθεις έλξη σεξουαλικη με ατομα του ιδίου φύλου άσχετα με το τι κανουν τα ζωα... ειναι αιδία ..

και antares...
Μιας και με κατεταξες (επιμενω στο ρατσισμο των «προοδευτικών»...), θα σε καταταξω και εγω ...
Είσαι τυπος αντιδραστικος που ακομα ζει με τα συμπλέγματα του «κυνηγημένου αριστερου» θα σε πληροφορήσω ενα κρατικο μυστικο κατευθείαν απο την ΑΥΠ και τη CIA...
ΔΕ ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΠΛΕΟΝ!!! Στη Ελλαδα εχει αποκατασταθεί η δημοκρατία εδω και παρα πολλα χρονια.
Η «αντιδραση για την αντίδραση» δεν εχει πια περαση... αυτα αφορουν αλλες εποχες και ξεπεραστικαν οριστικα.
Το να θεωρησε συντηρητικός σε μια κοινωνια που εχουν καταρρεύσει οι αξιες ειναι ...τουλάχιστον ενθαρρυντικό.
Αψαχτος είσαι εσυ... που θεωρεις « οπισθοδρομικο » οποιον εχει διαφορετικές αντιλήψεις απο σενα (και τη πλειοψηφία, εκτως αν είσαι στον κοσμο σου και νομιζεις οτι οι περισσοτεροι ανθρωποι ασπάζονται τις ακραιες αποψεις σου... πχ στην αποδοχη των λουγκρων...)

Επισης θα πληροφορήσω το φορουμ (παλι απο τις έμπυρες πηγες μου απο μυστικες υπηρεσίες) :lol: οτι τελικα δεν ειναι τοσο «cool» ουτε «της μοδος» πλεον, να είσαι αρνητικος με οτιδήποτε εχει σχεση με παραδοση, θρησκείες και θεματα που αφορουν την Ελλαδα...

afrotwin
10/11/2004, 11:45
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από idi
[B]Ειρήνη υμήν τέκνα μου!!!! Θέλετε να πω Κανά ανέκδοτο να

Επισης θα πληροφορήσω το φορουμ (παλι απο τις έμπυρες πηγες μου απο μυστικες υπηρεσίες) :lol: οτι τελικα δεν ειναι τοσο «cool» ουτε «της μοδος» πλεον, να είσαι αρνητικος σε με οτιδήποτε εχει σχεση με παραδοση, θρησκείες και θεματα που αφορουν την Ελλαδα...

pia elada re mavre

:rotflmao:
me tosa pou xrostame 8a mas to paroun to xorafi pou kimase?
ke oxi mia ala dio fores mas to pernoun ke den exoume na dosoume piso ta xreei oute me sferes
ke afou ise toso ipostiriktis tis or8odoksias ante na voi8isis ton xristopsaro na mazepsi pelatia sta magazia tou giati exoun kesatia ke den kanoune sefte me tipota
ti elate me ta skoularikia ti elate opos iste ti me ka8e eklisiasmo ena mixer doro psixi den patai ektos apo tous sini8ismenous pelates kati gries etimo8anates pou aftes tis exoun sosi apa ta kaka tis zois:rotflmao:
ke to patrida 8riskia ikogenia
kati ratses perierges to dialaloun akoma ke afti ine 100 atoma fasistoidi pou exoun ksemini gia touristikous logous
ke se aftin tin xora pia an petaksis petra i alodapo 8a xtipisis i politiko i skilo
pou tous ides tous elines ke i lougkres ine ke afto ksenoferto frouto o elinas poustis o paradosiakos den iparxi pia ke an iparxi 8a ine prostatevomeno idos
diladi esi agapite file zis se ena oniro ke kala kanis ala kimisou min tarazese:rotflmao: :rotflmao:

idi
10/11/2004, 11:49
pia elada re mavre
me tosa pou xrostame 8a mas to paroun to xorafi pou kimase?
ke oxi mia ala dio fores mas to pernoun ke den exoume na dosoume piso ta xreei oute me sferes
ke afou ise toso ipostiriktis tis or8odoksias ante na voi8isis ton xristopsaro na mazepsi pelatia sta magazia tou giati exoun kesatia ke den kanoune sefte me tipota
ti elate me ta skoularikia ti elate opos iste ti me ka8e eklisiasmo ena mixer doro psixi den patai ektos apo tous sini8ismenous pelates kati gries etimo8anates pou aftes tis exoun sosi apa ta kaka tis zois:rotflmao:
ke to patrida 8riskia ikogenia
kati ratses perierges to dialaloun akoma ke afti ine 100 atoma fasistoidi pou exoun ksemini gia touristikous logous
ke se aftin tin xora pia an petaksis petra i alodapo 8a xtipisis i politiko i skilo
pou tous ides tous elines ke i lougkres ine ke afto ksenoferto frouto o elinas poustis o paradosiakos den iparxi pia ke an iparxi 8a ine prostatevomeno idos
diladi esi agapite file zis se ena oniro ke kala kanis ala kimisou min tarazese:rotflmao: :rotflmao:

πατριδα και οικογενεια ειναι συμαντικα για μενα
θρησκος μαλλον δεν ειμαι...:rotflmao: ειμαι.... αμαρτωλος :D και γαμωσταβριζω ολη μερα :rotflmao:
εκκλησια δε παταω , και πιστευω οτι η εκκλιασιαστικη περιουσια πρεπει να μοιραστει στους φτωχους (και σε μενα να παρω τη γ@@@ ολοσωμη φορμα!!!) :lol:

afrotwin
10/11/2004, 11:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από idi
θρησκος μαλλον δεν ειμαι...:rotflmao: ειμαι.... αμαρτωλος :D και γαμωσταβριζω ολη μερα :rotflmao:
εκκλησια δε παταω , και πιστευω οτι η εκκλιασιαστικη περιουσια πρεπει να μοιραστει στους φτωχους (και σε μενα να παρω τη γ@@@ ολοσωμη φορμα!!!) :lol:

pigene eklisia re
ama kanis 10 eklisiasmous sou dinoun pistotiki me 8eiko xamilo epitokio ke dorean na paris tin olosomi
ke gia mena ine simantiki i ikogenia otan vlepo na erxete klotsa vazo ta xeria amesos ke prostatevo tin ikogenia mou
kseris pos ponai i klotsa stin ikogenia?:rotflmao: :rotflmao:

tora patrida ti ine i patrida mas min ine ta psila vouna? min ine i kampi? min ine afti i mpekatsa? min ine o lokatzis pou meni stin taratsa?:rotflmao: :rotflmao:
anarotieme giati ime stin elada ke troo katsikia apo tin voulgaria portokalia apo tin tourkia mousmoula apo to kourdistan karota apo tin egipto mila apo tin olandia ke ego den ksero ti alo pou skata ine afti i patrida to xoma pou patao?

antares
10/11/2004, 11:59
Όσον αφορά τα 3-4 τελευταία post του Navigator
Σίγουρα, δεν μπορεί κανείς να φέρει αντιρήσεις, εκτός κι αν είναι γενετιστής, ας πούμε. Καλό είναι να τα ξέρουμε και αυτά, αν και... όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, μάλλον είναι θέμα χρόνου, μέχρι να αλλάξουν.
Σε περίπτωση που ισχύουν όμως, τι μας λένε;
Ότι υπάρχει κληρονομική προδιάθεση στούς ομοφυλόφιλους. Άρα δεν είναι για όλους επιλογή, ή μάλλον είναι μια επιλογή που γίνεται, ακολουθώντας τη φυσική κλίση του ατόμου.
Οπότε, σε αυτήν τη περίπτωση είναι απόλυτα ρατσιστικό (τι λέω! είναι ο ΟΡΙΣΜΟΣ του ρατσισμού!) το να διαχωρίζεις και να απομονώνεις τους ομοφυλόφιλους, με τον ίδιο τρόπο που θα ήταν αν έκανες το ίδιο με τους μαύρους. Και αυτοί, από κληρονομικότητα γίνονται μαύροι και σεβόμενοι το χαρακτηριστικό τους αυτό, συμπεριφέρονται και ως τέτοιοι (γίνονται υπερήφανοι για το χρώμα τους, αναπτύσουν τη δικιά τους κουλτούρα, κλπ)
Δεν είναι όμως αυτό το θέμα.
Δεν είναι το θέμα να ερευνήσουμε, από πού μας έρχονται οι ομοφυλόφιλοι και πως γίνεται να υπάρχουν. Υπάρχουν!

Το θέμα είναι τι στάση κρατάμε απέναντί τους, ως κοινωνία και ως μεμονομένα άτομα. Περισσότερο θέμα ηθικής δηλαδή και λιγότερο βιολογίας.
Εκεί νομίζω παίζεται η κόντρα.
Η ηθική, όχι με τη στενή έννοια (σεμνοτυφία) αλλά με την ευρεία, η ηθική ώς ένα ιεραρχημένο σύστημα αξιών.
Αν αυτή η συζήτηση θέλουμε να προχωρήσει, θα πρέπει να δούμε αυτό ακριβώς, αλλιώς θα αναμασάμε τα ίδια και τα ίδια για άλλες 20 σελίδες.
Μεγάλη κουβέντα θα ανοίξουμε, αλλά γόνιμη ελπίζω.
Ανθρώπινη ζωή, αξιοπρέπεια,συνύπαρξη και κοινωνικοποίηση, ελευθερία επιλογής και αυτοδιάθεσης,...ορίστε μερικές έννοιες που πραγματεύεται η δικιά μου προσωπική ηθική (και μάλιστα τις τοποθετεί πολύ ψηλά). Αυτά θα με βοηθήσουν να αξιολογήσω το θέμα της ομοφυλοφιλίας και να πω ότι τους αποδέχομαι, ή τους απορίπτω, ή τους πετάω στην πυρά.
Η χριστιανική ηθική, έχει άλλη ιεράρχιση.
Η ηθική του monster, του afro, του Χρήστου και του Θάνου, άλλη.
Και ο καθένας προσεγγίζει το συγκεκριμένο θέμα μέσα από τη δική του ηθική.
Ας μιλήσουμε για αυτές λοιπόν.
Ποιές ιδέες πχ, θα τοποθετούσε κανείς ΠΑΝΩ από την ανθρώπινη ζωή;
Ποιές περιπτώσεις επιλογών έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην αξιοπρέπεια; Τι από τα δύο θα πρέπει να προστατεύται πρώτα;
Αν η συγκεκριμένες μορφές προσωπικής αυτοδίαθεσης λειτουργούν διασπαστικά σε ένα κοινωνικό σύνολο, τι κάνουμε;
Άντε, ας το ψάξουμε λίγο και έτσι.

crs-k
10/11/2004, 12:04
Ρε γαμωτο ...
Ουτε μια μπυρα δεν μπορει να πιει κανεις με την ησυχια του ...

Λοιπον ...

ax ti orea tekmiriosi kero ixa....:rotflmao:
kala esi katse eki pou ise ke min nomizis oti den ine egoistiko to na dieonizis ta grafomena tou propapou sou pros terpsin tou egkefalikou sou gigneste
i an 8es ise enas asimantos:rotflmao: metaforeas apopseon:rotflmao:

ego den ka8ome sta avga mou exo tin diki mou apopsi sta panta pou gnorizo ke an 8eoris egoistiko kati tetio tote ise xamenos sto diastima ke apla fliaroume mazi sou
ala den to pistevo:lol: malon 8elis na tekmiriosis apopsi ke na fanis vatos,ego pali adiaforo an 8a tekmirioso apopsi ke se pion

Με την δευτερη παραγραφο απαντησες για μενα!

mias ke i arxi ke to telos tou kosmou gia mena ime ego
oso iparxo ego gia mena iparxoun ola epilego oti iparxoun ke me tin piotita pou iparxoun
an den iparxo ego gia mena den iparxi tipota ine ola mia mavri tripa ena apiro mavro keno
ego tous dino ipostasi ego ta vazo stin 8esi pou tous aksizi
gia mena
an 8eori afto egoistiko
tote fovase na dis apla planase ke iptase

den ine kako ke ine ke dikeoma sou
ala akirononte i krisis sou ke i apopsis sou ine aerika gia pragmatiki entiposi triton oi opioi pragmatika den endiaferonte
opos esi den endiaferese gia mena i oloi oi aloi den endiaferonte gia sena

Ενω κατα μεγαλο ποσοστο κι εγω (δυστυχως) ετσι αντιμετωπιζω (εκ των πραγματων) την κοινωνια, θα ηθελα να ΜΗΝ ειμαι τοσο εαυτουλης, οσο ειμαι. Θα μου αρεσε να ειμαι πιο πολυ αλτρουϊστης.
Αλλα ενω συμβιβαζομαι με την κατασταση μου, παντα κανω προσπαθειες για λιγο παραπανω. Για μια καλυτερη κοινωνια, κατι που θα οφελησει πιθανον τα παιδια μου περισσοτερο παρα εμενα ...
Απο 'κει και μετα και αποψη εχω (επι παντως επιστητου θα ελεγα) και δεν φοβαμαι να κρινω καποιον, αλλα παντα μεσα στα ορια των γνωσεων μου.
Δεν μπορω πχ να πω οτι ο ταδε Πυρηνικος λεει μαλακιες, οταν ΔΕΝ καταλαβαινω καν τι λεει ...
Αν το εκανα τοτε θα ηταν μια εγωιστικη θεωρηση ...
Δηλαδη, αφου δεν σε καταλαβαινω εγω (που ειμαι το κεντρο του συμπαντος) εισαι μαλακας ...

ke an goustaris na dexese apopsis tipou froint ka8e fora pou vazis mia ginekia 8ili sto stoma sou apo kapio ginekio sti8os pisteve oti iposinidita psaxnis na 8ilaksis apo tin mitera sou ke ise anasfalis gia afton ton logo
kitakse arketa exo gelasi me tis malakies tou froint
na alazoume ke 8ema oxi olo me ta idia

Ας αλλαξουμε θεμα καλυτερα γιατι οι συνειρμοι που μου ερχονται ειναι ακαταλληλοι για ανηλικους ... :lol:

ke file mou den se ksero kala ke sigoura pistevo oti ise enas poli kalos ke spoudeos an8ropos ke se sevome mexri tou simiou pou elafra tin kardia me apokalis egoisti giati tolmao na exo gnosi ke apopsi isxiroteri olon afton pou doulevoun gia mena ton an8ropo ke tous exo olous sigketrotika mesa mou eno afti oxi
ke fisika ime anixtos se ka8e kritiki ke xaraktirismo apo an8ropous pou apodexome ala 8elo na me krinoun sferika ke oxi xoris epixirimata
......................

Παρακαλω οχι φιλοφρονησεις ... :lol:
Καλος μπορει και να 'μαι (ετσι με σκεφτομαι και 'γω), αλλα σπουδαιος δεν το δεχομαι, γιατι δεν ειμαι. Ειμαι ενας σκεπτομενος ανθρωπος οπως οι περισσοτεροι γυρω μας.

"Δεν ηθελα να σε πληγωσω καρντια μου ... " :lol:
Σοβαρα τωρα, δεν σε ειπα εγωιστη, ειπα οτι ειναι εγωιστικη η αποψη που εξεφρασες, συμφωνα με το παραδειγμα που εδωσα παραπανω ...

Μην εισαι και τοοοοσο "ανοιχτος" σε κριτικες γιατι ειδικα σ' αυτο το ποστ, κινδυνευεις! :lol:

Και που 'σαι ...
Μη γελας τοσο πολυ οταν μιλας ...
Δεν ακουω τι λες ... :lol:

idi
10/11/2004, 12:08
Αρχικά δημιουργήθηκε από antares

Ανθρώπινη ζωή, αξιοπρέπεια,συνύπαρξη και κοινωνικοποίηση, ελευθερία επιλογής και αυτοδιάθεσης,...ορίστε μερικές έννοιες που πραγματεύεται η δικιά μου προσωπική ηθική (και μάλιστα τις τοποθετεί πολύ ψηλά). Αυτά θα με βοηθήσουν να αξιολογήσω το θέμα της ομοφυλοφιλίας και να πω ότι τους αποδέχομαι, ή τους απορίπτω, ή τους πετάω στην πυρά.
...

Ναι θεωρώ γελοίο και αρρωστημένο να είσαι gay πράγμα ούτε φυσιολογικό ούτε αποδεκτό από εμένα. Είναι όμως επιλογή του καθενός και ποτέ δε το αμφισβήτησα. Ας κάνει ο καθένας ότι θέλει αρκεί να μη μας το παρουσιάζει σαν ...φυσιολογικό!

antares
10/11/2004, 12:09

WOW!!!
How trendy!!!!!
And again.... WOW!!!!
μεγάλε idi!!
Δύο στα τρία δηλαδή!!
Ε, προσπάθησε λίγο ακόμα βρε παιδί μου, θα τα καταφέρεις, μπορείς!

idi
10/11/2004, 12:11
WOW!!!
How trendy!!!!!
And again.... WOW!!!!
μεγάλε idi!!
Δύο στα τρία δηλαδή!!
Ε, προσπάθησε λίγο ακόμα βρε παιδί μου, θα τα καταφέρεις, μπορείς!

ΖΗΛΕΒΕΙΣ?:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

crs-k
10/11/2004, 12:18
.....................
Δεν είναι όμως αυτό το θέμα.
Δεν είναι το θέμα να ερευνήσουμε, από πού μας έρχονται οι ομοφυλόφιλοι και πως γίνεται να υπάρχουν. Υπάρχουν!

Το θέμα είναι τι στάση κρατάμε απέναντί τους, ως κοινωνία και ως μεμονομένα άτομα. Περισσότερο θέμα ηθικής δηλαδή και λιγότερο βιολογίας.
Εκεί νομίζω παίζεται η κόντρα.
Η ηθική, όχι με τη στενή έννοια (σεμνοτυφία) αλλά με την ευρεία, η ηθική ώς ένα ιεραρχημένο σύστημα αξιών.
Αν αυτή η συζήτηση θέλουμε να προχωρήσει, θα πρέπει να δούμε αυτό ακριβώς, αλλιώς θα αναμασάμε τα ίδια και τα ίδια για άλλες 20 σελίδες.
Μεγάλη κουβέντα θα ανοίξουμε, αλλά γόνιμη ελπίζω.
Η χριστιανική ηθική, έχει άλλη ιεράρχιση.
Η ηθική του monster, του afro, του Χρήστου και του Θάνου, άλλη.
Και ο καθένας προσεγγίζει το συγκεκριμένο θέμα μέσα από τη δική του ηθική.
Ας μιλήσουμε για αυτές λοιπόν.
Ποιές περιπτώσεις επιλογών έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην αξιοπρέπεια; Τι από τα δύο θα πρέπει να προστατεύται πρώτα;
Αν η συγκεκριμένες μορφές προσωπικής αυτοδίαθεσης λειτουργούν διασπαστικά σε ένα κοινωνικό σύνολο, τι κάνουμε;

Συμφωνωωωωωω!!!
Μα σε καμμια 10αρια ποστ μεχρι τωρα λεω αυτο ακριβως το πραγμα!
Δεν με ενδιαφερει αν ειναι φυσιολογικο ή οχι, αν τους αρεσει ή οχι, και οτιδηποτε αλλο σχετικο με τους ομοφυλλοφιλους ΔΕΝ με αφορα!

Με ενδιαφερει (και εκει ειναι το θεμα) πως πρεπει να συμπεριφερεται η κοινωνια μας, σε αυτην και σε αλλες μειονοτητες!

Σε μια απο αυτες τις "αλλες" μειονοτητες ανηκω κι εγω ...
Και το Κρατος (πολυ σωστα) απαγορεψε την αναγραφη του θρησκευματος στην ταυτοτητα, ωστε να μην ξεχωριζω και με δειχνετε με το δαχτυλο.

Συμφωνω λοιπον φιλε antares ...
Αλλο ειναι το θεμα, κι ας προσπαθησουμε να το καταλαβουμε ...

afrotwin
10/11/2004, 12:19
Ρε γαμωτο ...
Ουτε μια μπυρα δεν μπορει να πιει κανεις με την ησυχια του ...

Λοιπον ...

Με την δευτερη παραγραφο απαντησες για μενα!

Ενω κατα μεγαλο ποσοστο κι εγω (δυστυχως) ετσι αντιμετωπιζω (εκ των πραγματων) την κοινωνια, θα ηθελα να ΜΗΝ ειμαι τοσο εαυτουλης, οσο ειμαι. Θα μου αρεσε να ειμαι πιο πολυ αλτρουϊστης.
Αλλα ενω συμβιβαζομαι με την κατασταση μου, παντα κανω προσπαθειες για λιγο παραπανω. Για μια καλυτερη κοινωνια, κατι που θα οφελησει πιθανον τα παιδια μου περισσοτερο παρα εμενα ...
Απο 'κει και μετα και αποψη εχω (επι παντως επιστητου θα ελεγα) και δεν φοβαμαι να κρινω καποιον, αλλα παντα μεσα στα ορια των γνωσεων μου.
Δεν μπορω πχ να πω οτι ο ταδε Πυρηνικος λεει μαλακιες, οταν ΔΕΝ καταλαβαινω καν τι λεει ...
Αν το εκανα τοτε θα ηταν μια εγωιστικη θεωρηση ...
Δηλαδη, αφου δεν σε καταλαβαινω εγω (που ειμαι το κεντρο του συμπαντος) εισαι μαλακας ...

Ας αλλαξουμε θεμα καλυτερα γιατι οι συνειρμοι που μου ερχονται ειναι ακαταλληλοι για ανηλικους ... :lol:

Παρακαλω οχι φιλοφρονησεις ... :lol:
Καλος μπορει και να 'μαι (ετσι με σκεφτομαι και 'γω), αλλα σπουδαιος δεν το δεχομαι, γιατι δεν ειμαι. Ειμαι ενας σκεπτομενος ανθρωπος οπως οι περισσοτεροι γυρω μας.

"Δεν ηθελα να σε πληγωσω καρντια μου ... " :lol:
Σοβαρα τωρα, δεν σε ειπα εγωιστη, ειπα οτι ειναι εγωιστικη η αποψη που εξεφρασες, συμφωνα με το παραδειγμα που εδωσα παραπανω ...

Μην εισαι και τοοοοσο "ανοιχτος" σε κριτικες γιατι ειδικα σ' αυτο το ποστ, κινδυνευεις! :lol:

Και που 'σαι ...
Μη γελας τοσο πολυ οταν μιλας ...
Δεν ακουω τι λες ... :lol:

gia akou na sou po den 8a mou pis esi an ise spoudeos i oxi

Κανένας
10/11/2004, 12:23

Φίλε μου, δεν έχω το κουράγιο να ξαναδιαβάσω 9 σελίδες, για να δω, τι μου έχει ξεφύγει, αλλά μιας και θέτεις, το θέμα της αξιοπρέπειας, σε ένα αρχικό ποστ που έγραφε συν τοις άλλοις, ότι οι ομοφυλόφιλοι είναι κράτος εν κράτη και ελέγχουν αν μη τι άλλο, τις τέχνες, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τα περιοδικά life style
Σημαίνει ότι ελέγχουν την σκέψη μας και την παιδεία μας, μεσω αυτών
Μην ακούσω ότι η τηλεόραση δεν ασκεί παιδεία,δεν διαμορφώνει σκέψεις και ότι δεν υποβάλει υποσυνείδητα μηνύματα- πέρα από τα προφανή

Η παιδεία διαμορφώνει την αξιοπρέπεια και όπως βλέπεις ελέγχεται ΚΑΙ από τους gay

Εμένα πάντως, με ενοχλεί πολύ, η κουλτούρα και η αισθητική των gay και λεω για μια ακόμα φορά, Ότι Δεν Είναι Τυχαίο Που Παραπονιούνται Οι Γυναίκες, Ότι Δεν Υπάρχουν Άντρες Πια

afrotwin
10/11/2004, 12:26
Φίλε μου, δεν έχω το κουράγιο να ξαναδιαβάσω 9 σελίδες, για να δω, τι μου έχει ξεφύγει, αλλά μιας και θέτεις, το θέμα της αξιοπρέπειας, σε ένα αρχικό ποστ που έγραφε συν τοις άλλοις, ότι οι ομοφυλόφιλοι είναι κράτος εν κράτη και ελέγχουν αν μη τι άλλο, τις τέχνες τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τα περιοδικά life style
Σημαίνει ότι ελέγχουν την σκέψη μας και την παιδεία μας μεσω αυτών
Μην ακούσω ότι η τηλεόραση δεν ασκεί παιδεία, διαμορφώνει σκέψεις και ότι δεν υποβάλει υποσυνείδητα μηνύματα πέρα από τα προφανή
η παιδεία διαμορφώνει την αξιοπρέπεια και όπως βλέπεις ελέγχεται ΚΑΙ από τους gay

εμένα πάντως, με ενοχλεί πολύ, η κουλτούρα και η αισθητική των gay και λεω για μια ακόμα φορά ότι δεν είναι τυχαίο που παραπονιούνται οι γυναίκες, ότι δεν υπάρχουν άντρες πια

karasimfono milame
pezi telios afti i fasi

dimitris74
10/11/2004, 14:24
Φίλε μου, δεν έχω το κουράγιο να ξαναδιαβάσω 9 σελίδες, για να δω, τι μου έχει ξεφύγει, αλλά μιας και θέτεις, το θέμα της αξιοπρέπειας, σε ένα αρχικό ποστ που έγραφε συν τοις άλλοις, ότι οι ομοφυλόφιλοι είναι κράτος εν κράτη και ελέγχουν αν μη τι άλλο, τις τέχνες, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τα περιοδικά life style
Μην ακούσω ότι η τηλεόραση δεν ασκεί παιδεία,δεν διαμορφώνει σκέψεις και ότι δεν υποβάλει υποσυνείδητα μηνύματα- πέρα από τα προφανή

Η παιδεία διαμορφώνει την αξιοπρέπεια και όπως βλέπεις ελέγχεται ΚΑΙ από τους gay

Εμένα πάντως, με ενοχλεί πολύ, η κουλτούρα και η αισθητική των gay και λεω για μια ακόμα φορά, Ότι Δεν Είναι Τυχαίο Που Παραπονιούνται Οι Γυναίκες, Ότι Δεν Υπάρχουν ?ντρες Πια

πες τα χρυσοστομε....

antares
10/11/2004, 15:24
Εμένα πάντως, με ενοχλεί πολύ, η κουλτούρα και η αισθητική των gay και λεω για μια ακόμα φορά, Ότι Δεν Είναι Τυχαίο Που Παραπονιούνται Οι Γυναίκες, Ότι Δεν Υπάρχουν Άντρες Πια

Για να δω αν κατάλαβα καλά...
Υπάρχει δηλαδή μία κάστα, σαν τους μασώνους κάτι, που αποτελείται από gays και συνομωτεί και προσπαθεί μέσω των MME και των τεχνών (;;; ) να ελέγξει τη σκέψη μας; Κάτι ανάλογα έχω ακούσει και για τούς εβραίους. Αλλά και για τους μασώνους που προανέφερα. Όπως επείσης και για τους Ροταριανούς, τους Σαϊεντολόγους, τους Ιεχωβάδες, τους Ροδοσταυρίτες. Και τους βουδιστές, τους σατανιστές, τους πνευματιστές, τους "...συμπλήρωστε την προτίμηση σας".

Αγαπητέ Navigator, νομίζω πως ψοφάμε για συνομοσιολογία!!
Τη γουστάρουμε ρε παιδί μου, μας εξιτάρει, μας γεμίζει με ένταση, μας συσπειρώνει απέναντι στον κοινό εχθρό...

TV δεν έχω. Όση δω τυχαία σε φίλους.
Ραδιόφωνο ακούω όμως σχεδόν όλη μέρα.
Εφημερίδα διαβάζω, τακτικά αλλά όχι καθημερινά.
Τα των τεχνών...τα ψιλοπαρακολουθώ, κυρίως τα της μουσικής, της λογοτεχνίας και λιγότερο της ζωγραφικής.
Πραγματικά δεν έχει υποπέσει στην αντίληψη μου, ότι κάποιος προσπαθεί να μου περάσει gay πρότυπα. Άλλα πρότυπα ναι (πχ. το πρότυπο του ευρωπαίου πολίτη, ή το πρότυπο το ελληνάρα), αλλά όχι του gay.
Και τέλος πάντων, κρίση δεν έχουμε για να απορίψουμε Την πληροφορία που είναι άχρηστη;
Μήπως λοιπόν για άλλη μια φορά κυνηγάμε μάγισσες;

Όσο για τις γυναίκες που δεν βρίσκουν πια άντρες...
Ε, τι να τους πεις;
Δεν έχουν αυξηθεί πια τόσο πολύ τα ποσοστά των gay που να μπορεί να δικαιολογηθεί κάτι τέτοιο.
Μάλλον αυτές θα πρέπει να έχουν κάτι.
Αλλά δε φταίνε αυτές, τους φταίμε εμείς που γινόμαστε gay

Α και κάτι ακόμα
Τα life style περιοδικά μην τα παίρνουμε και τόσο στα σοβαρά.
Να πουλήσουν θέλουν. Αν τώρα πουλάνε οι gay, θα τους προβάλουν μέχρι συχασιάς! Αν μετά πουλάνε οι γιατροί χωρίς σύνορα, θα νομίζουμε ότι προσπαθούν να μας κάνουν όλους γιατρούς (χωρίς σύνορα). Το θέμα είναι να πουλάνε, και μάλλον το καταφέρνουν καλά!

crs-k
10/11/2004, 15:57
Ρε παληκαρι μου ...
Δεν σε γνωριζω και λυπαμαι γι' αυτο ...

Μιλαμε οτι γραφεις για μενα !!! :lol:

Αντε αναλαβε εσυ γιατι αρχισα να κουραζομαι .... :rotflmao:

.....................
Τα των τεχνών...τα ψιλοπαρακολουθώ, κυρίως τα της μουσικής, της λογοτεχνίας και λιγότερο της ζωγραφικής.
..................

Εκτος απο κατι μικροδιαφορες ....
(Τηλεορασεις εχω δυο, αλλα ΔΕΝ βλεπω, και οτι διαβαζω καθε μερα εφημεριδα)
Τα υπολοιπα ειναι οπως τα λες !

Αν βρεθουμε κερναω !!!
Με ξεκουραζεις ρε αδερφε ....

:beer: :beer:

Μικρή Λουλού
10/11/2004, 16:31
ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ..!!

:beer:

antares
10/11/2004, 16:44
Ρε παληκαρι μου ...
Δεν σε γνωριζω και λυπαμαι γι' αυτο ...

Έχουμε βρεθεί ρε Chriss
Σ'εκείνο το 5Χ5, που είχα κλάδευα ότι κινούνταν!!
Εσύ μου τη γλίτωσες μπαγάσα, δε θα σε ξαναπετύχω όμως;:rotflmao: :rotflmao:

antares
10/11/2004, 16:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtymoto
ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ..!!

Ναι ρε γαμώτο, το έχω υποσχεθεί, το ξέρω. :(
Μόλις σκαναριστούν τα slides, να έχουμε και εικόνα!

crs-k
10/11/2004, 16:52
Έχουμε βρεθεί ρε Chriss
Σ'εκείνο το 5Χ5, που είχα κλάδευα ότι κινούνταν!!
Εσύ μου τη γλίτωσες μπαγάσα, δε θα σε ξαναπετύχω όμως;:rotflmao: :rotflmao:

Ναι !!!
Ναι !!!

Ηταν λιγο πριν φυγεις για Βορειο Πολο ...

Θάνος
10/11/2004, 16:57
Για να δω αν κατάλαβα καλά...
Υπάρχει δηλαδή μία κάστα, σαν τους μασώνους κάτι, που αποτελείται από gays και συνομωτεί και προσπαθεί μέσω των MME και των τεχνών (;;; ) να ελέγξει τη σκέψη μας; Κάτι ανάλογα έχω ακούσει και για τούς εβραίους. Αλλά και για τους μασώνους που προανέφερα. Όπως επείσης και για τους Ροταριανούς, τους Σαϊεντολόγους, τους Ιεχωβάδες, τους Ροδοσταυρίτες. Και τους βουδιστές, τους σατανιστές, τους πνευματιστές, τους "...συμπλήρωστε την προτίμηση σας".

Αγαπητέ Navigator, νομίζω πως ψοφάμε για συνομοσιολογία!!
Τη γουστάρουμε ρε παιδί μου, μας εξιτάρει, μας γεμίζει με ένταση, μας συσπειρώνει απέναντι στον κοινό εχθρό...

Δεν πιστεύω να υπάρχει καμία συνωμοσία.

Με τους λούγκρους ισχύει αυτό που λέμε "Δώσε θάρρος στο χωριάτη να σ'ανέβει στο κρεβάτι".

Έχουν ξεσαλώσει και έχουν και εσάς τους φιλελεύθερους να υπερασπίζεστε τα δημοκρατικά τους δικαιώματα με επιστημονικές αναλύσεις.

Ωχουυυύ.

Σαν τις στρουθοκάμηλους που κρύβουν το κεφάλι τους στο χώμα. Έχετε κλείσει την τηλεόραση και νομίζετε ότι διώξατε τα προβλήματα.

ΞΥΠΝΗΣΤΕ!

Πραγματικά δεν έχει υποπέσει στην αντίληψη μου, ότι κάποιος προσπαθεί να μου περάσει gay πρότυπα. Άλλα πρότυπα ναι (πχ. το πρότυπο του ευρωπαίου πολίτη, ή το πρότυπο το ελληνάρα), αλλά όχι του gay.

Πωπωωωωώ...!!! :eyepop: Λυπάμαι που θα στο πω... είσαι εκτός πραγματικότητας!! Μα τελείως λέμε;

Φυσικά και περνάνε gay πρότυπα. Παντού! Χαμπάρι δεν παίρνετε; Μου κάνει τεράστια εντύπωση αυτό που λες και αφού δεν το βλέπεις δεν μπορώ να στο εξηγήσω, γιατί δεν θα ήξερα από πού ν'αρχίσω και πού να τελειώσω.

Δεν είναι συνωμοσία. Είναι κάποιου είδους συμφέροντα που δεν μπορώ να απαριθμήσω. Ίσως και εμπορικοοικονομικά after all! Κάποιοι βλέπουν το ρεύμα της εποχής, βλέπουν και τον άερα που έχουν πάρει οι gay και το εκμεταλλεύονται ανάλογα. Το ενισχύουν!

"Ας κάνουμε τους άντρες λίγο πιο θηλυπρεπείς... Υπάρχουν καλλυντικά και για άντρες!"

"Ας ψήσουμε τους άντρες και τα αγοράκια με τη μόδα... Μόνο στις γυναίκες θα πουλάμε ρούχα; Παρθένα αγορά οι άντρες... με ένα τζην και ένα μπλουζάκι θα είναι μια ζωή;"

Λέω τώρα εγώ με τη φαντασία μου...

Και τέλος πάντων, κρίση δεν έχουμε για να απορίψουμε Την πληροφορία που είναι άχρηστη;
Μήπως λοιπόν για άλλη μια φορά κυνηγάμε μάγισσες;

Εμ... έχουμε; Εσύ τι λες; Ξέρεις κανέναν που να γεννιέται με κρίση; Άντε βάλε μυαλό στα παιδιά. Μπορείς να λογικέψεις τις επιρροές τους από το σχολείο; τους φίλους; τα κοριτσάκια που γουστάρουν; τη μόδα; τον ανταγωνισμό;

Είμαι τόσο λάθος; Ας μου το εξηγήσει κάποιος με απλά λόγια χωρίς πολλές αναλύσεις! :confused:

crs-k
10/11/2004, 17:15
Δεν πιστεύω να υπάρχει καμία συνωμοσία.

................

Είμαι τόσο λάθος; Ας μου το εξηγήσει κάποιος με απλά λόγια χωρίς πολλές αναλύσεις! :confused:

Οχι πουθενα αλλου, εκτος απο τα "δικαιωματα", δεν εχεις λαθος!
Τα δικαιωματα του καθε πολιτη για μενα ειναι αδιαπραγματευτα!
Και δεν το συνεχιζω το θεμα, για να μην "κουρασω" κι αλλο ...

Στα αλλα που λες λοιπον εχεις δικιο ...
Αλλο αν ο καθενας απο μας ΠΡΕΠΕΙ να αντισταθει ειτε κλεινοντας την τηλεοραση, ειτε με οποιονδηποτε αλλο τροπο.
Οντως για τους εμπορικους λογους που αναφερεις, προωθουν την "θυληπρεπη" συμπεριφορα.
Βεβαια ενα τετοιο παιδι, δεν γινεται αυτοματα και γκεϋ.
Μην ξεχνας οτι σ' ολο το ζωικο βασιλειο τα αρσενικα ειναι τα πιο "φανταχτερα" ζωα.
Μπορει λοιπον καποια στιγμη να καταληξουμε σε μια κοινωνια που οι αντρες να βαφονται και να φοραν φανταχτερα καπελα κλπ.
Δεν σημαινει οτι θα ειναι λιγοτερο αντρες τοτε. Απλως δεν θα ταιριαζουν με την δικη μας "τωρινη" εικονα.

Αλλα, οπως και εσυ παραδεχεσαι, αυτο ειναι ενα κολπο της "μοδας", που ειτε πιασει, ειτε οχι, δεν ενοχοποιει με τιποτα τους ιδιους τους ομοφυλλοφιλους απλους πολιτες.
Τα μεγαλα τραστ, τους οικους μοδας, ναι!
Αυτοι δεν φταινε σε τιποτα!

Θάνος
10/11/2004, 17:53
Μπορει λοιπον καποια στιγμη να καταληξουμε σε μια κοινωνια που οι αντρες να βαφονται και να φοραν φανταχτερα καπελα κλπ.

:eyepop: :rotflmao: Ε ρε γλέντια! :lol: :lol:

Μικρή Λουλού
10/11/2004, 18:05
:eyepop: :rotflmao: Ε ρε γλέντια! :lol: :lol:

καλα....περνα καμμια μερα να δεις πως βγαινουμε εξω με τον Χρηστο μετα το Δελεαρ...!!!!:lol: :lol:

crs-k
10/11/2004, 18:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtymoto
καλα....περνα καμμια μερα να δεις πως βγαινουμε εξω με τον Χρηστο μετα το Δελεαρ...!!!!:lol: :lol:

Ποιος ???

Ο ΔΕΝ_μπορω_τις_Δευτερες_Θανος ???

:lol: :rotflmao: :bawl: :rotflmao: :lol:

:beer: :beer: :beer:

Θάνος
10/11/2004, 18:29
Ποιος ???

Ο ΔΕΝ_μπορω_τις_Δευτερες_Θανος ???

:lol: :rotflmao: :bawl: :rotflmao: :lol:

:rotflmao: :rotflmao: Όχι δεν με λένε έτσι πια. Τώρα είμαι ο ΔΕΝ_μπορώ_πριν_τις_έντεκα_τις_Δευτέρες_Θάνος!

Αλλά μετά από την αποκάλυψη του Θανάση θα έρθω να σας δω την επόμενη που να γυρίσει ο κόσμος ανάποδα! :smokin:

tai
10/11/2004, 18:34
O idi δεν γουστάρει της λουγκρες για τι προσβάλουν το ήθος που θεωρεί σωστό.
Κατηγορήθηκε για οπισθοδρομικός, δηλαδή για άτομο που δεν μπορεί να αφομοιώσει νέες ιδέες.
O afro δεν γουστάρει τον <<χρηστόψαρο>> και κατ’επέκταση όσους δηλώνουν ένα πιστεύω που λέει πως πιστεύει και ο <<χρηστόψαρος>> θεωρεί ότι προσβάλουν το ήθος πού θεωρεί σωστό.
Κάποιος θέλει της λούγκρες στην πυρά.
Ποιες απόψεις είναι λιγότερο και ποιες περισσότερο ρατσιστικές?

Κάποιος άλλος δεν θέλει να αντιταχθεί στην προσπάθεια που κάνουν οι λούγκρες να επιβάλουν την αισθητική και το ήθος τους. Σε μέγεθος που μπορεί να χαρακτηριστεί προσηλυτισμός.
Αυτό το βλέπω σαν αφασία.
Αν έχεις άποψη για το καλό και το κακό αντιτάσσεσαι στην προσπάθεια επιβολής της αισθητικής και ηθικής από οιαδήποτε ομάδα.
Όσο φασιστικό είναι να κυνηγάς τους ομοφυλόφιλους, άλλο τόσο φασιστικό είναι να σε κυνηγάνε αυτοί, λέγοντας σε οπισθοδρομικό, ανασφαλή, σοβινιστικό γουρούνι, στενόμυαλο, ναζί, φανατικό, παλιομοδίτη, και άλλα πολλά.
Όταν έλεγα πριν 15 σελίδες, ότι είναι μια εμπόλεμη κατάσταση ο crs-k το αμφισβήτησε.
Οι περισσότεροι εδώ μέσα υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα επιλογής των ομοφυλοφίλων. Προσέχετε μην φτάσουμε στο σημείο να αναζητούμε το δικαίωμα των ετερόφυλων στην επιλογή. Και μην μου πει κάποιος ότι αυτό είναι επιστημονική φαντασία, γιατί στο star system, έχει ίδει επικρατήσει το ψηλό πηδηματάκι ένθεν και ένθεν.
Σε οιοδήποτε ιεραρχικό σχήμα, προωθούνε άτομα που καταστρατηγούν την ηθική τους, πηδώντας κώλο, η στήνοντας κώλο. Αν δεν αντιδράσουμε στον ξεπεσμό, αντιπαραθέτοντας έναν υγειές πολιτισμό αλληλοπεριχώρησης, δεν θα μπορέσουμε να έχουμε ισορροπία.
Μέχρι όμως να αποκτήσουμε την συνολική παιδεία που απαιτεί αυτός ο πολισμός, καλό είναι να είμαστε πιο επιφυλακτικοί στην ελευθερία που (ανεξέλεγκτα λέτε να) δίδεται σε ανθρώπους που δεν έχουν μάθει να σέβονται την δικιά σου ελευθερία.
Άλλο είναι να τους συγκρατώ και άλλο να τους πολεμάω. Για να τους δώσω χώρο, πρέπει να αφερέσω από τον δικό μου χώρο. Να συν-χωρέσουμε δηλαδή. Αν δω ότι και αυτοί από την μεριά τους με σέβονται και έχουν διάθεση να συν- χωρέσουν, να χωρέσουμε μαζί δηλαδή, και όχι να προσπαθούν να εισ-χωρέσουν, να καταπατήσουν και να καταστρατηγήσουν εντέλει τα κατ’εμέ σωστά, τότε θα πάψω να αμύνομαι.
Είμαι ανασφαλής. Το ομολογώ. Γιατί βλέπω εξελίξιμες καταστάσεις, που δεν με καθησυχάζουν. Φοβάμαι για να μην ξαφνιάζομαι. Γιατί ο φόβος φυλάει τα έρμα.
Δεν τους θέλω στην πυρά. Τους θέλω να σέβονται την κουλτούρα μου, όπως απαιτούν από μένα να σέβομαι την επιλογή τους.

crs-k
10/11/2004, 18:37
:rotflmao: :rotflmao: Όχι δεν με λένε έτσι πια. Τώρα είμαι ο ΔΕΝ_μπορώ_πριν_τις_έντεκα_τις_Δευτέρες_Θάνος!

Αλλά μετά από την αποκάλυψη του Θανάση θα έρθω να σας δω την επόμενη που να γυρίσει ο κόσμος ανάποδα! :smokin:

Αντε με το καλο !!!

Μετα ομως θα πουμε πως ηταν αποκριες ...

monstermind
10/11/2004, 20:03
Καλά, καλά...
Εκεί που λέει "...για να ΤΟΝ πεις συντηρητικό" βάλε "...για να ΤΙΣ πεις συντηρητικΕΣ"
Εντάξι τώρα; Ευχαριστημένος;

οκ... είναι αλήθεια ότι έχω επιθετικό λόγο, και κακώς περιμένω αντίλογο εφόσον, εγώ ο ίδιος προκαλώ την αντεπίθεση.

====
πιστεύω ότι όταν κρίνουμε τις απόψεις κάποιου κρίνουμε και τον ίδιο, καθότι είμαστε αυτά που πρεσβέβουμε (και αυτά που πράτουμε).

επίσης πιστεύω πως φοβόμαστε μην φέρουμε σε δύσκολη θέση τον στόχο της κριτικής μας για αυτό και αρνούμαστε να παραδεχτούμε οτι κρίνουμε τον άνθρωπο, και κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας λέγοντας ότι κρίνουμε μόνο απόψεις.

αν υποθέσουμε ότι δεν ισχύουν τα παραπάνω τότε θα μπορούσε κάποιος να πει σε κάποιον άλλο "οι απόψιες σου είναι οπισθοδρομικές αλλά εσύ είσαι προοδευτικός" ή "οι απόψεις σου είναι άψακτες αλλά εσύ είσαι ψαγμένος" ή "οι απόψεις σου είναι ευφυέστατες αλλά εσύ είσαι βλάκας"

νομίζω ότι η κοινή λογική θα τις χαρακτήριζε αντιφατικές και ουτοπικές και άνευ νοήματος.

===

Υπαρχουν συζητησεις που ξεκιναν με καποιον στοχο και στην πορεια αλλαζουν κατευθυνσεις. Αλλα σαφως ανα πασα στιγμη υπαρχει καποιος στοχος. Μονο που η επιτευξη αυτου του στοχου πρεπει να ερχεται μεσα απο παραθεση επιχειρηματων.
Τωρα το αν καταλαβαινω εγω ή οχι ειναι ενα αλλο θεμα ...
Πιθανον μιλαω σε χαμηλοτερα επιπεδα ευφυιας απο τα δικα σου ...

έχεις δίκιο. ο χρόνος μελέτης και φιλοσόφισης του σύμπαντος ( :p ) μου έχει μειωθέι αισθητά. κάθε φορά που έρχομαι σε επαφή με φιλοσοφική συζήτηση χαίρομαι γιατί μέσα μου λεω "κάτι θα μάθω σήμερα". Αντιδρώ γιατί έχω βαρεθεί να κάνω συζητήσεις μετά το πέραν των οποίων "όλοι φεύγουν έχοντας τις ίδιες απόψεις, και περισσότερα επιχειρήματα για αυτές"και με ενοχλεί που οι συμμετέχοντες φροντίζουν με ιδιαίτερα εμφανή (σε μένα) τρόπο ακριβώς για αυτό (να ενισχύουν την άποψη τους) ενώ ταυτόχρονα μιλάνε για ανοιχτομυαλιά και (και καλά) πρεσβέβουν την ανιδιοτέλεια.

οι συζητήσεις με "δυναμικό" επίκεντρο-στόχο απαιτούν ιδιαίτερα υψηλή ευφυια. καλό θα είναι λοιπόν να επικεντρονόμαστε σε κάποιο ζητούμενο και να μην αμπελοφιλοσοφούμε (παπαρολογούμε) γιατί ουσιαστικά, θα έχουμε χάσει χρόνο, και δεν θα έχουμε κερδίσει τίποτα.

Μηπως γνωριζεις οτι ΟΛΟΙ οι γνωστοι σαν "φιλοσοφοι" στην ιστορια αυτου του πλανητη ηταν επιστημονες?

τι να σου πω. πιστεύω πως προοδευτική φιλοσοφική σκέψη και επιστημονική ανακάλυψη είναι άσχετα πράγματα, αλλα προφανώς διαφωνούμε. (επίσης... δεν ήταν ολοι και μην επιμένεις)

Φιλικα (ακομα)

Χρηστος

και ελπίζω και στην συνέχεια...

επέτρεψε μου εδώ να σου κάνω μια κριτική.

Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που δεν έχουν γραφτεί. και είναι εξίσου σημαντικά με αυτά που έχουν γραφτεί. και για να το αποσαφηνίσω: η υπέρμετρη γνώση βάζει φρένο στην φαντασία. Κάθε τι υπερβολικό έχει αντίτιμο. δείχνεις ικανός μελετητής και ιδιαίτερα διαβασμένος άνθρωπος, αλλά η σκέψη και αντίληψη σου σταματάει σε αυτά που έχεις διαβάσει και στα άμεσα παράγωγα αυτών. όσο ανοιχτόμυαλος και αν διαλλαλείς ότι είσαι, πιστεύω οτι τόσο κλειστόμυαλος είσαι πραγματικά. αλλά σαν καλός χειριστής του λόγου και της τέχνης της επιχειρηματολογίας το κρύβεις απο τους άλλους, και από τον εαυτό σου.

και αμφιβάλλω αν θα μπορέσεις ποτέ να το δεις.

παρόλο που με έχεις ειρωνευτεί πανω από μια φορές, δεν έχω κανένα λόγο να μην σε βλέπω φιλικά (όχι πια σεξ). άλλωστε η αντίσταση στην ειρωνία (στην οποία έχω κάνει διατριβή) με γοητεύει.

κάποιος θεωρείται έξυπνος, όταν οι γύρω του είναι λιγότερο έξυπνοι από αυτόν. ο μονόθαλμος στους τυφλούς, βασιλεύει.
Δεν είσαι τόσο έξυπνος όσο νομίζεις (όχι πως δεν είσαι έξυπνος άνθρωπος), και μην προτρέξεις και πεις "δεν πιστεύω οτι ειμαι".

για σένα άφρο δεν έχω κάτι να πω. σε όλα όσα λές έχεις τόσο άδικο όσο και δίκιο. ζεις σε έναν τρελόκοσμο, αλλά τον έχεις τέλεια δομημένο.

antares
10/11/2004, 20:52

====
πιστεύω ότι όταν κρίνουμε τις απόψεις κάποιου κρίνουμε και τον ίδιο, καθότι είμαστε αυτά που πρεσβέβουμε (και αυτά που πράτουμε).

επίσης πιστεύω πως φοβόμαστε μην φέρουμε σε δύσκολη θέση τον στόχο της κριτικής μας για αυτό και αρνούμαστε να παραδεχτούμε οτι κρίνουμε τον άνθρωπο, και κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας λέγοντας ότι κρίνουμε μόνο απόψεις.

Δεν είναι έτσι.
Κρίνω έναν άνθρωπο όταν κρίνω το σύνολο των απόψεών του.
Εγώ κρίνω όμως μόνο μία άποψή του, άρα θα ήταν αυθαίρετη γενίκευση να τον κρίνω συνολικά, από αυτήν και μόνο.
Πχ, ο συγκεκριμένος άνθρωπος είπε και πολύ καλά πράγματα. Να μοιραστεί η εκκλησιαστική περιουσία στους φτωχούς είπε! Κάτι πολύ πολύ σωστό και απ' τη μεριά των παπάδων επαναστατικό.
Είμαστε ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ αυτών που πρεσβεύουμε.

Όσο για την επιθετικότητα του λόγου σου...
Αφού μας υποχρεώνεις να την υποστούμε, πρέπει να είσαι και 'συ έτοιμος να υποστείς την ειρωνία μας, δίκαιο δεν είναι;
;)

antares
10/11/2004, 21:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
Δεν τους θέλω στην πυρά. Τους θέλω να σέβονται την κουλτούρα μου, όπως απαιτούν από μένα να σέβομαι την επιλογή τους.

Πριν περίπου 100 χρόνια ένα σημαντικό κομάτι της κοινωνίας μας απαίτησε ίση αντιμετώπιση με τους υπόλοιπους. Οι γυναίκες.
Βγήκανε, διαδηλώσανε, διαπομπεύτικαν, ξυλοφορτώθηκαν, έκαναν απεργία πείνας και τελικά πέτυχαν το σήμερα πια αυτονόητο! Να ψηφίζουν. Και βέβαια τότε ανέτρεψαν αντιλήψεις αιώνων, και ανάγκασαν το αντρικό κομάτι της κοινωνίας να τους παραχωρήσει το χώρο που δικαιωματικά τους ανήκε. Να συν-χωρέσουν, όπως λες. Περί τίνους πρόκειται στην πραγματικότητα; Ούτε καταστρατήγηση των ελευθεριών των αντρών έφερε αυτή η αλλαγή, ούτε μετάφερε την καταπίεση στις πλάτες τους, ούτε τίποτα. Αυτό που έφερε ήταν η δυνατότητα να συναποφασίζουν. Και βέβαια μια αλλαγή στα βικτωριανά ήθη.
Λίγο πιό πρόσφατα, στην Αμερική μια άλλη, όχι τόσο μεγάλη μερίδα, οι μαύροι, έκαναν πάνω-κάτω τα ίδια, ζητώντας ίση μεταχείρηση. Ο λευκός αμερικάνος βέβαια αισθάνθηκε απειλούμενος και αντέδρασε μανιασμένα, αλλά στην πραγματικότητα δεν έχασε καμία από τις κατοχυρωμένες ελευθερίες του.
Σήμερα λοιπόν ένα άλλο κομάτι της κοινωνίας μας, το τρίτο φύλο, βρίσκεται σε παρόμοια φάση.
Και εμείς, ώς κυρίαρχοι αρσενικοί, πάλι, αισθανόμαστε απειλή. Αλλά
τι είναι αυτό που φοβόμαστε τόσο πολύ;
Αν πχ. πετύχουν κάποια στιγμή αυτό που ζητάνε (και για το οποίο γίνεται λόγος τελευταία), τη συνταγματική κατοχύρωση της συμβίωσης τους σε γάμο, με πιό τρόπο μου στερεί εμένα αυτό ελευθερίες; ή δικαιώματα; ή κοινωνικό χώρο;
Αν το έργο τους είναι αξιόλογο, σε τι ζημειώνομαι, αν το αναγνωρίσω;
Από τι θα κινδύνευα, αν είχαν κάποια εκπροσώπιση στη βουλή;
Εξηγήστε μου, ρε παιδιά, τι είναι αυτό που φοβόμαστε τόσο πολυ τέλος πάντων!!

please μην αναλωθούμε συζητώντας τι μπορουμε να πάθουμε αν πάρουν την εξουσία στα χέρια τους, κάτι τέτοιο αποκλείεται να γίνει, λόγω αναλογιών

tai
10/11/2004, 22:24
Κάποιοι αναφέρθηκαν στην παιδία και στην διαπαιδαγώγηση. Ο CRS-K δηλώνει πολέμιος της. Μαζί του και άλλοι. Και έχοντας μια τηλεόραση κλειστή πολλοί νομίζουν ότι τα παιδιά τους θα αποφύγουν αυτήν την αποχαύνωση του μυαλού, αυτήν την αφασικότιτα που παράγει η τηλεόραση.. Τα άλλα παιδιά που θα κάνουν παρέα με τα δικά μας θα είναι δασκαλεμένα πιθανόν από αποχαυνωμένους γονείς, η αποχαυνωμένα απευθείας από την τηλεόραση. Τελικά η τηλεόραση θα περάσει εμμέσως την κουλτούρα της στα παιδιά μας ακόμα και αν δεν την έχουμε στο σπίτι.

Ο crs-k προσπαθεί απ’ότι λέει να ωθήσει τα παιδιά του στο να διαβάσουν βιβλία και προτείνει να είναι οποιουδήποτε είδους ώστε να αποκτήσουν μαζί με την γνώση και κριτική άποψη. Εκκεντρική μειοψηφία δυστυχώς. Έχω ακούσει γονείς να μου λένε ότι θα αφήσουν τα παιδιά τους ανεπηρέαστα, για να αποφασίσουν μόνα τους από το τι ομάδα θα υποστηρίξουν μέχρι τι κόμμα θα ψηφίσουν. Και ξεχνάνε ότι όλοι οι άλλοι θα προσπαθήσουν να παρασύρουν προς την δικιά τους μεριά αυτά τα παιδιά, που θα ακούσουν το κάθε τι από την σκοπιά του προσηλυτιστή. Και μια και λέμε για λούγκρες ο προσηλυτισμός στον τρόπο τους στην έκφραση και στα γούστα τους είναι τόσο εμφανής, που έχει γίνει προβλέψιμος. Να ένας κίνδυνος. Η επιβολή των ιδεών μου για το σωστό, έτσι ώστε να δικαιώσω την επιλογή μου γίνεται προσηλυτισμός.

antares
11/11/2004, 00:27
Να ένας κίνδυνος. Η επιβολή των ιδεών μου για το σωστό, έτσι ώστε να δικαιώσω την επιλογή μου γίνεται προσηλυτισμός.
Σόρυ ρε tai...
δε βγάζω νόημα, δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις.
Ποιός ακριβώς είναι ο κίνδυνος;

crs-k
11/11/2004, 07:05
οκ... είναι αλήθεια ότι έχω επιθετικό λόγο, και κακώς περιμένω αντίλογο εφόσον, εγώ ο ίδιος προκαλώ την αντεπίθεση.

Χαιρομαι που το αναγνωριζεις. Σημαινει οτι εισαι σκεπτομενος ανθρωπος ...
Οποτε προχωραμε ... :)

.......................................
νομίζω ότι η κοινή λογική θα τις χαρακτήριζε αντιφατικές και ουτοπικές και άνευ νοήματος.

Με καλειψε η απαντηση του Ανταρες πιο πανω!
Η δυο τρεις λανθασμενες αποψεις καποιου ΔΕΝ τον χαρακτηριζουν σαν συνολο. Αλοιμονο!

έχεις δίκιο. ο χρόνος μελέτης και φιλοσόφισης του σύμπαντος ( :p ) μου έχει μειωθέι αισθητά. κάθε φορά που έρχομαι σε επαφή με φιλοσοφική συζήτηση χαίρομαι γιατί μέσα μου λεω "κάτι θα μάθω σήμερα". Αντιδρώ γιατί έχω βαρεθεί να κάνω συζητήσεις μετά το πέραν των οποίων "όλοι φεύγουν έχοντας τις ίδιες απόψεις, και περισσότερα επιχειρήματα για αυτές"και με ενοχλεί που οι συμμετέχοντες φροντίζουν με ιδιαίτερα εμφανή (σε μένα) τρόπο ακριβώς για αυτό (να ενισχύουν την άποψη τους) ενώ ταυτόχρονα μιλάνε για ανοιχτομυαλιά και (και καλά) πρεσβέβουν την ανιδιοτέλεια.

οι συζητήσεις με "δυναμικό" επίκεντρο-στόχο απαιτούν ιδιαίτερα υψηλή ευφυια. καλό θα είναι λοιπόν να επικεντρονόμαστε σε κάποιο ζητούμενο και να μην αμπελοφιλοσοφούμε (παπαρολογούμε) γιατί ουσιαστικά, θα έχουμε χάσει χρόνο, και δεν θα έχουμε κερδίσει τίποτα.

Ποτε καποιος δεν εχει να χασει απο μια συζητηση.
Επισης δεν καταληγουν παντα ολες οι συζητησεις στο να πεισει ο ενας τον αλλον.
Αλλα μεσα απο μια σοβαρη συζητηση παντα καποιος γινεται "καλυτερος"
Ανακαλυπτει πιθανον, αναγκαζομενος να επιχειρηματολογησει, γνωσεις που ειχε ξεχασει πως εχει.
Θετει νεους προβληματισμους και προβληματιζεται κι αυτος απο τον συνομιλητη του.
Ακομα κι αν φυγεις απλως, "έχοντας τις ίδιες απόψεις, και περισσότερα επιχειρήματα για αυτές", παλι κερδισμενος εισαι πο αυτο.
Γνωριζεις διαφορετικους τροπους σκεψεις, που τελικα στο μελλον μπορει να σε επιρεασουν.
Ακομα κι αυτες με "δυναμικο" στοχο (ποιος δεν ειναι ευφυης εδω μεσα?), κερδος μας προσφερουν.
Εγω τουλαχιστον παντα επιδιωκω μια σοβαρη συζητηση ...

τι να σου πω. πιστεύω πως προοδευτική φιλοσοφική σκέψη και επιστημονική ανακάλυψη είναι άσχετα πράγματα, αλλα προφανώς διαφωνούμε. (επίσης... δεν ήταν ολοι και μην επιμένεις)

Δεν ειναι θεμα αν διαφωνουμαι η δυο μας.
Εδω υπαρχει η ιστορια που δεινει απαντηση.
Η προοδευτικη φιλοσοφικη σκεψη, οδηγησε στις μεγαλυτερες ανακαλυψεις!
Ειναι αμεσα συνδεδεμενα πραγματα.

Για το αν ηταν ή οχι ολοι, θα μπορουσες να μου παραθεσεις ΕΝΑ παραδειγμα που θα ισχυροποιουσε αυτην την θεση.
Εγω απο την αλλη μερια, αν προκληθω, μπορω να παραθεσω εναν τεραστιο καταλογο (συνεπικουρουμενος φυσικα απο βιβλια, μιας και ΔΕΝ μπορω νατα θυμαμαι ολα απ' εξω), με τους φιλοσοφους που περασαν απο αυτον τον πλανητη και το παραλληλο επιστημονικο τους εργο.
Επισης μπορω να παραθεσω και φιλοσοφικο εργο απο επιστημονες που καταγραφηκαν στην ιστορια απλως σαν ερευνητες.
Δεν το κανω αυτη την στιγμη, πρωτον γιατι θα κουρασω και δευτερον γιατι πρεπει να παω και στην δουλεια ... :lol:

............
επέτρεψε μου εδώ να σου κάνω μια κριτική.
Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που δεν έχουν γραφτεί. και είναι εξίσου σημαντικά με αυτά που έχουν γραφτεί. και για να το αποσαφηνίσω: η υπέρμετρη γνώση βάζει φρένο στην φαντασία. Κάθε τι υπερβολικό έχει αντίτιμο. δείχνεις ικανός μελετητής και ιδιαίτερα διαβασμένος άνθρωπος, αλλά η σκέψη και αντίληψη σου σταματάει σε αυτά που έχεις διαβάσει και στα άμεσα παράγωγα αυτών. όσο ανοιχτόμυαλος και αν διαλλαλείς ότι είσαι, πιστεύω οτι τόσο κλειστόμυαλος είσαι πραγματικά. αλλά σαν καλός χειριστής του λόγου και της τέχνης της επιχειρηματολογίας το κρύβεις απο τους άλλους, και από τον εαυτό σου.
και αμφιβάλλω αν θα μπορέσεις ποτέ να το δεις.

Παντα ειμαι ανοικτος στην καλοπιστη κριτικη.
Τα πιανω ενα - ενα ....
Γνωση και φαντασια !
Αντιθετα με αυτα που λες η γνωση προκαλει κυριολεκτικα μια εκρηξη στην φαντασια.
Παραδειγμα ...
Ο ουρανιος θολος. Ενας θολος με φωτακια και η φαντασια σταματαει εκει.
Οταν ομως καποιος μαθει, οτι αυτοι ειναι Ηλιοι και μαλιστα σε διαφορετικες αποστασεις, ξαφνικα αρχιζει να σκεφτεται, για αλλους πολιτισμους, για τον Θεο, για την μικροτητα της ιδιας του της υπαρξης, με αποτελεσμα ενας "απλος" ανθρωπος να γινεται φιλοσοφος ενα βραδυ στην παραλια, με νονο πατημα την γνωση αυτη.
Σε παρα πολλες ανακαλυψεις η επιστημη εφτασε βασιζομενη στην "Επιστημονικη Φαντασια" και ακομα προχωραει με βαση αυτην.

Για μενα τωρα ....
Δεν ξερω αν ειμαι ικανος μελετητης, μπορει αλλα δεν το ξερω. Σιγουρα ομως δεν ειμαι τοσο διαβασμενος οσο λες. Μπορει να εχω διαβασει λιγο περισσοτερο απο καποιους εδω, αλλα πιστευω οτι αναμεσα στους "διαβασμενους" θα επιανα πατο!
Για το "ανοιχτομυαλος", εχω πει πιο πανω οτι θεωρω πως κυμαινομαι στον Μεσο Ορο. Ουτε πιο πανω, ουτε πιο κατω, και το "διαλαλω" ακριβως τοσο οσο και ολοι οσοι εχουν παραθεσει αποψεις εδω μεσα.
Οσο για χειρηστης του λογου ...
Ουτε λογος να γινεται ...
Πηγαινα στο "Πρακτικο" και ειμουνα ο χειροτερος στην Εκθεση!
Στις εισαγωγικες για το Πανεπιστημιο θα ειμουνα πολυ ευχαριστημενος, αν εγραφα για 5 (με αριστα το 20)!
Τελικα εγραψα 10 και εκανα παρτυ !!! :lol:

Εν κατακλειδι, με τιποτα δεν θεωρω τον εαυτο μου "καλυτερο ανθρωπο" απο κανεναν εδω μεσα και δεχομαι ευχαριστα την κριτικη σου, ακομα κι αν δεν συμφωνω σε πολλα σημεια ...
Μου δινει ομως μια εικονα του τι περναω προς τα εξω και μπορω ισως να βρω πραγματα που να πρεπει να διορθωσω ... :rolleyes:

παρόλο που με έχεις ειρωνευτεί πανω από μια φορές, δεν έχω κανένα λόγο να μην σε βλέπω φιλικά (όχι πια σεξ). άλλωστε η αντίσταση στην ειρωνία (στην οποία έχω κάνει διατριβή) με γοητεύει.

κάποιος θεωρείται έξυπνος, όταν οι γύρω του είναι λιγότερο έξυπνοι από αυτόν. ο μονόθαλμος στους τυφλούς, βασιλεύει.
Δεν είσαι τόσο έξυπνος όσο νομίζεις (όχι πως δεν είσαι έξυπνος άνθρωπος), και μην προτρέξεις και πεις "δεν πιστεύω οτι ειμαι".
......................

Η "ειρωνια" με μετρο ειναι ιδιον γενικα εξυπνων ανθρωπων. Βεβαια εδω εχουμε πολλους διαχωρισμους.
Οταν χρησιμοποιειται στην αποκρουση επιθεσεων, ειναι δειγμα πολιτισμου.
Η υπερμετρη, δειχνει εμπαθεια.
Οταν απευθυνεται σε λιγοτερο απο 'σενα "εξυπνους" ανθρωπους, δειχνει κακια και ρατσισμο.
Λοιπον ΔΕΝ πιστευω οτι εισαι λιγοτερο απο μενα εξυπνος και δεχτηκα και επιθεση ... :winka:

Δεν θα πω "δεν πιστευω οτι ειμαι", οχι γιατι με προλαβες, αλλα απλα γιατι δεν το πιστευω!
Πιστευω οτι ειμαι τοσο εξυπνος οσο και ΟΛΟΙ οι αλλοι. Ποτε μου δεν ξεκινησα θεωρωντας καποιον ανθρωπο "χαζο".
Μπορει, πολλες φορες, καποιος να εχει λιγοτερες γνωσεις απο μενα, αλλα αυτο ΔΕΝ τον κανει χαζο!
Το εχω ξαναπει νομιζω. Ο δεικτης νοημοσηνης ειναι ενα ποτηρι. Στον εναν μπορει να φτανει στο 120 και στον αλλο το 110. Το ποσο γεματο ειναι αυτο το ποτηρι ειναι ο πραγματικος δεικτης εξυπναδας. Αυτος με το 110 μπορει να ειναι εξυπνοτερος απο αυτον με το 120, γιατι απλουστατα εχει γεμισει το ποτηρι του ενω ο αλλος το εχει αφησει στο 105! Το ποτηρι λοιπον αυτο γεμιζει μονο με "γνωση" που διευρυνει τους οριζοντες της Σκεψης μας ....

Και για να παω και για δουλεια ...
Οπως ειπες κι εσυ ...

Οχι πια sex ...
Μονο φιλοι ...

crs-k
11/11/2004, 08:43
Ρε συ Χρηστο ...
Εχω αποφυγει να απαντησω σε δυο τρια ποστς σου, οχι απο σνομπισμο, μακρυα απο 'μενα τετοιες πρακτικες, αλλα επειδη αναφερεσαι παντα σε ενα θεμα παρα πολυ γενικα, απο πολυ μακρυνη θεωρηση. Σαν να λοιπουν κομματια μεσα απο αυτα που γραφεις. Σαν προφορικος λογος θα ηταν πιθανον καλος, μιας και θα μπορουσαν επι τοπου να ζητηθουν διευκρινισεις. Αλλα σαν γραπτος με παιδευει ρε αδερφε ...
Καθε κειμενο σου το εχω διαβασει τρεις και τεσσερεις φορες και καθε φορα φοβαμαι πως κατι παρερμηνευω ...
Δεν ειμαι δα και τοσο εξυπνος, οπως σωστα διαγνωσκει και ο Μαρινος (peace brother!!!) :lol:
Θα κανω αυτη τη φορα μια προσπαθεια παραπανω ...

Κάποιοι αναφέρθηκαν στην παιδία και στην διαπαιδαγώγηση. Ο CRS-K δηλώνει πολέμιος της. Μαζί του και άλλοι.

Ειμαι πολεμιος της παιδειας ή της διαπεδαγωγησης?
Πιθανον να παρερμηνευω, αλλα αυτο γραφεις ...
Εγω δινω μαχες για την "μορφωση" και πιστευω οτι μονο μεσα απο αυτην θα διαλυθει η εννοια της μαζας και της "συλλογικης σκεψης", που πολυ ευκολα κατευθυνονται απο τον οποιοδηποτε "Χι" (Χιτλερ ή Χριστοδουλο, βαζεις οποιον θες, το ιδιο πραμα ειναι), και θα περασουμε στην "ατομικη σκεψη" που ειναι παραγωγικη και αδυνατον να κατευθυνθει!

Και έχοντας μια τηλεόραση κλειστή πολλοί νομίζουν ότι τα παιδιά τους θα αποφύγουν αυτήν την αποχαύνωση του μυαλού, αυτήν την αφασικότιτα που παράγει η τηλεόραση.. Τα άλλα παιδιά που θα κάνουν παρέα με τα δικά μας θα είναι δασκαλεμένα πιθανόν από αποχαυνωμένους γονείς, η αποχαυνωμένα απευθείας από την τηλεόραση. Τελικά η τηλεόραση θα περάσει εμμέσως την κουλτούρα της στα παιδιά μας ακόμα και αν δεν την έχουμε στο σπίτι.

Δεν ειναι απο μονη της λυση το κλεισιμο της τηλεορασης.
Η παιδεια που περνουν απο τους γονεις και τους δασκαλους, οχι μονο μεσα απο τα βιβλια, αλλα και απο τον τροπο ζωης, ειναι το κυριο βημα προς την σωστη διαπαιδαγωγηση. Η αγαπη που τους δειχνουμε ειναι ενας ισχυρος καταλυτης στο να παρουν σοβαρα τα λεγομενα μας και να μας πιστεψουν. Με τον τροπο αυτο μπορουμε να τα απομακρινουμε απο την τηλεοραση, χωρις υποχρεωτικα να την κλεισουμε (κατι που απο μονο του θα ηταν φασιστικη συμπεριφορα), ή να μαθουν να την βλεπουν με κριτικο πνευμα.
Απο 'κει και μετα ΔΕΝ μπορει καποιος να κτισει εναν τεραστιο τοιχο μονος του. Μπορει να βαλει καποια πετραδακια. Ας βαλουν κι αλλοι για να κτιστει ο τοιχος.

Ο crs-k προσπαθεί απ’ότι λέει να ωθήσει τα παιδιά του στο να διαβάσουν βιβλία και προτείνει να είναι οποιουδήποτε είδους ώστε να αποκτήσουν μαζί με την γνώση και κριτική άποψη. Εκκεντρική μειοψηφία δυστυχώς. Έχω ακούσει γονείς να μου λένε ότι θα αφήσουν τα παιδιά τους ανεπηρέαστα, για να αποφασίσουν μόνα τους από το τι ομάδα θα υποστηρίξουν μέχρι τι κόμμα θα ψηφίσουν. Και ξεχνάνε ότι όλοι οι άλλοι θα προσπαθήσουν να παρασύρουν προς την δικιά τους μεριά αυτά τα παιδιά, που θα ακούσουν το κάθε τι από την σκοπιά του προσηλυτιστή. Και μια και λέμε για λούγκρες ο προσηλυτισμός στον τρόπο τους στην έκφραση και στα γούστα τους είναι τόσο εμφανής, που έχει γίνει προβλέψιμος. Να ένας κίνδυνος. Η επιβολή των ιδεών μου για το σωστό, έτσι ώστε να δικαιώσω την επιλογή μου γίνεται προσηλυτισμός.

Κανεις δεν αφηνει τα παιδια του ανεπηρεαστα, ειτε εκκουσια, ειτε ακουσια. Η σταση ζωης των γονιων, που ανεφερα πιο πανω, ειναι το κυριοτερο μεσο διδασκαλιας.
Πρεπει να φερω καποια παραδειγματα ...
Ενα παιδι δεν θα θυμαται οταν μεγαλωσει αν καποια στιγμη το βοηθησες στα μαθηματα του, θα θυμαται ομως οτι μπαινοντας στο σπιτι ο μπαμπας, ειτε ετρεμε γιατι φωναζε με το παραμικρο (πχ), ειτε ηταν ολο χαρα γιατι θα καθοντουσαν αργοτερα μαζι να παιξουν ενα παιχνιδι ή να συζητησουν γαι διαφορα θεματα.
Να σου πω και κατι προσωπικο ...
Πηγαινοντας βολτες με την μεγαλη μου, οταν ηταν εναμιση χρονου, τρωγοντας μια καραμελλα, πεταξε το χαρτακι κατω στο δρομο. Εσκυψα και το μαζεψα πετωντας το σε ενα καλαθακι πιο κατω, χωρις να πω τιποτα, απλως συνεχισα την κουβεντουλα μας, σαν να ηταν κατι πολυ φυσιολογικο αυτο που εκανα. Με κοιταζε στα ματια χωρις να καταλαβαινει γιατι το εκανα και απορωντας γιατι δεν την "μαλωσα" αν ηταν κακο αυτο που εκανε. Αυτο επαναληφθηκε κανα δυο φορες σε ενα διαστημα ενος μηνα. Στο τελος δεν αντεξε και με ρωτησε. Της εξηγησα οτι δεν ειναι σωστο να πεταμε τα σκουπιδια μας οπουδηποτε, κι ας το εκανα ολοι οι αλλοι γυρω της.
Κανα δυο χρονια μετα στην βολτα ηταν και η μικροτερη που εκανε ακριβως το ιδιο. Τοτε η μεγαλη αντεδρασε ακριβως οπως ειχα αντιδρασει εγω πριν δυο χρονια (προς μεγαλη μου εκπληξη), μονο που νουθετησε την μικρη (με πολυ χαλαρο υφος) λεγοντας της αυτα που ειχα πει πριν δυο χρονια, και αφηνοντας με με ανοιχτο το στομα, μιας και δεν πιστευα οτι θα μπορουσε να τα θυμαται.
Την θυμαμαι εκεινη την στιγμη γιατι αισθανθηκα οτι ψηλωσα 30 ποντους! "Πληρωθηκα" δυο χρονια μετα, αλλα με βασιλικη αμοιβη.
Τα παιδια μου απο τοτε (και οσο μπορω να ξερω) δεν πετανε σκουπιδια κατω. Το θεωρουν σαν κατι "πολυ κακο", σαν κατι αφυσικο.
Αισθανομαι ασχημα γιατι μοιαζει (ειναι) αυτοπροβολη το παραδειγμα αυτο, αλλα ηταν μια προσωπικη εμπειρια που με ειχε συγκλονισει, γι' αυτο και την κατεθεσα. Μην τολμησει καποιος να με κανει να αισθανθω ακομα πιο ασχημα, λεγοντας κανα "Μπραβο Χρηστο", για θ' αφησω τον καφε και θα πνιξω τον πονο μου στην Μπυρα!!! Κι αυτο ναι ειναι απειλη!!! :lol:

Ο προσυλητισμος ειναι μια παρεξηγημενη εννοια.
Δεν με προσυλητιζει καποιος οταν με πειθει για κατι μεσα απο γονιμο διαλογο.
Προσυλητιζονται μονο οι πιο "αμορφωτοι" απο καποιους πιο μορφωμενους, οταν πατανε πανω στην αγνοια τους και συνηθως, ειτε με ψεματα, ειτε με μισες αληθειες. Αυτη ειναι κια η νομικη εννοια του "αδικηματος"!
Ενας ανθρωπος λοιπον με κριτικη σκεψη ειναι αδυνατον να προσυλητιστει.
Απο την αλλη δεν ειναι προσυλητισμος αυτο που κανει πχ ο Παππας του χωριου στο αγραμματο χωριατη?
Αν του πει πχ οτι η Γη ειναι ισια και να μην παει στην ακρη γιατι θα πεσει δεν θα τον πιστεψει?

Ααααχχχ ...
Δεν περναει κι ωρα για να πιουμε καμμια μπυρα ...

Boxer
11/11/2004, 08:59
Αν πχ. πετύχουν κάποια στιγμή αυτό που ζητάνε (και για το οποίο γίνεται λόγος τελευταία), τη συνταγματική κατοχύρωση της συμβίωσης τους σε γάμο, με πιό τρόπο μου στερεί εμένα αυτό ελευθερίες; ή δικαιώματα; ή κοινωνικό χώρο;

Οσον αφορα το πολιτικο γαμο μεταξυ γκει νομιζω οτι το αιτημα τους αυτο ειναι απολυτα ΔΙΚΑΙΟ.
Και εξηγω:
Σε ενα γκει ζευγαρι που ζει μαζι χρονια και δουλευει μονο ο ενας.Στην περιπτωση που αυτος πεθανει τι γινεται με τον αλλον.
Η στην περιπτωση που αγοραζουν ενα σπιτι μαζι για να μενουν και ο ενας πεθανει.Τι γινεται ; Μπαινουν στο σπιτι τα τριτοξαδερφα του μακαριτη;

Το κρατος πρεπει να βλεπει σχεσεις γενικα και να τις αντιμετωπιζει το ιδιο.

Θάνος
11/11/2004, 09:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από Boxer
Οσον αφορα το πολιτικο γαμο μεταξυ γκει νομιζω οτι το αιτημα τους αυτο ειναι απολυτα ΔΙΚΑΙΟ.
Και εξηγω:
Σε ενα γκει ζευγαρι που ζει μαζι χρονια και δουλευει μονο ο ενας.Στην περιπτωση που αυτος πεθανει τι γινεται με τον αλλον.
Η στην περιπτωση που αγοραζουν ενα σπιτι μαζι για να μενουν και ο ενας πεθανει.Τι γινεται ; Μπαινουν στο σπιτι τα τριτοξαδερφα του μακαριτη;

Το κρατος πρεπει να βλεπει σχεσεις γενικα και να τις αντιμετωπιζει το ιδιο.

Και αυτός ο φουκαράς που εκτός της γυναίκας του έχει και μία γκόμενα και την ταλαιπωρεί ποιος ξέρει πόσα χρόνια... να μην την κατοχυρώσουμε κι αυτή; Ναι και στην πολυγαμία λοιπόν!

Ρε παιδιά... ήμαρτον!!!

Ρε συ Boxer, άντρες είναι και οι δύο, τη δουλειά τους θα την έχουν, παιδιά δεν θα έχουν, οπότε; τι εννοείς "τι γίνεται με τον άλλον;" Άμα ο ένας πεθάνει, ο άλλος θα συνεχίσει τη ζωή του.

Αν έχουνε πάρει σπίτι μαζί, θα το έχουν και οι δύο στο όνομα τους. Το απαγορεύει κανείς; Αφήστε μας πια! Και οι κληρικοί δεν παντρεύονται αλλά δεν το κάνουν και θέμα. Δεν ασχολούμαστε και με τίποτα άλλο από τα χαμένα δικαιώματα των γκέυ; Μια χαρά ισότιμοι πολίτες είναι και βαρέθηκα να συζητάω πια γι'αυτό.

Στάχτη στα μάτια! Ο tai καλά τα λέει, σωστά το έπιασε το νόημα και πολύ ωραία το εκφράζει. Μάλλον δεν θέλετε να το καταλάβετε. Σας έχει κάτσει εκεί με τα δημοκρατικά δικαιώματα κουβέντα να γίνεται και κάνουμε κύκλους με τα ίδια και τα ίδια.

Αφού δεν συμφωνούμε τι το κουράζουμε;

afrotwin
11/11/2004, 09:20
re si crs xalarose ligo re ti ine afto pou se exi piasi analampi prin to egkefaliko?:rotflmao:

mia stigmi na po ke afto
ego den ime ratsistis tous miso olous to idio

lipon afti i nea genia ke i epomeni genia ke i me8epomeni 8a zisoun me ta dika tous dedomena me tis dikes tous antilipsis
ke milame panta gia to megalitero pososto siga min ine oli idioi
ke an 8a ekselix8oun se lougres se falokratika gourounia se eves8itous stoxastes ine kati to opio den mporoume na elenksoume ke oute mporoume na apofasisoume
8eloume den 8eloume imaste mia genia pio monternoi apo tous gonis mas ta katoxika... pou ixan os idaniko tin epiviosi ke ton fovo ke ixame dinatotita epireasmou morfosis apelef8erosis ke alon dinon ala i genies pou erxonte exoun akoma perisotera apo mas i diafora ine oti den xriazonte kapio mai tou 68 i kapio epanastatiko kinima gia na zisoun ine pio aneti apo emas ke tous ftani apla na kanoun epiloges ta simerina gerontia diladi apo 25 ke pano exoun katalipa ke poso malon ama katagonte apo laika stromata tous ine diskolo na katanoisoun aftin tin kenouria taksi pragmaton pou fernoun i kenouries genies
emis i megaliteri 8eoroume oti imaste pio anixti ala exoume ke emis ta psiloxontradia mas stin stenoegkefaliasi:lol:
pantos ola 8a ekselix8oun adiaforontas gia tis dikes mas apopsis ke ola 8a paroun ton dromo pou tous prepi
pantos den 8eoro oti ine asxima ta pragmata girizoun ola se mia pio eves8iti roi ke antimetopisi ton katastaseon 8a zisoun perisotero san an8ropoi ke oxi san andres ginekes ego afto vlepo

episis pedia min mas trote ta niata mas me katevata peri tou atomou sas ke kimena epi ton kimenon me apologies giati to ipa afto ke ti enoousa
mas ta kanate aerostato
kanis den endiaferete gia to an iste eksipni an iste omorfi iperoxi gay sosti metri vari glikis ke neromeni
xestike to simpan gia to ti isaste:rotflmao:
ke to 8ema ine an mporoume mesa apo tin sizitisi na vroume neous tropous skepsis pou simeni apo kapou 8a epireastoume
gia na ksekinisoume kenourious sinirmous

i egkiklopedikes gnosis den ine eksipnada
mpori apla kapios na exi fotografiki mnimi ke na aposti8izi tomous afto den ine eksipnada

ke re crs mono 120 exis dikti noimosinis?

ke agapite file marino
ego ime an8ropos den ime domimeno ktirio apo igrompeton
ke exo dikeoma na alazo opote mou tin doni

ke stamatiste na to pezete krites o enas tou alou
mas ta priksate

afrotwin
11/11/2004, 09:22
Και αυτός ο φουκαράς που εκτός της γυναίκας του έχει και μία γκόμενα και την ταλαιπωρεί ποιος ξέρει πόσα χρόνια... να μην την κατοχυρώσουμε κι αυτή; Ναι και στην πολυγαμία λοιπόν!

Ρε παιδιά... ήμαρτον!!!

Ρε συ Boxer, άντρες είναι και οι δύο, τη δουλειά τους θα την έχουν, παιδιά δεν θα έχουν, οπότε; τι εννοείς "τι γίνεται με τον άλλον;" Άμα ο ένας πεθάνει, ο άλλος θα συνεχίσει τη ζωή του.

Αν έχουνε πάρει σπίτι μαζί, θα το έχουν και οι δύο στο όνομα τους. Το απαγορεύει κανείς; Αφήστε μας πια! Και οι κληρικοί δεν παντρεύονται αλλά δεν το κάνουν και θέμα. Δεν ασχολούμαστε και με τίποτα άλλο από τα χαμένα δικαιώματα των γκέυ; Μια χαρά ισότιμοι πολίτες είναι και βαρέθηκα να συζητάω πια γι'αυτό.

Στάχτη στα μάτια! Ο tai καλά τα λέει, σωστά το έπιασε το νόημα και πολύ ωραία το εκφράζει. Μάλλον δεν θέλετε να το καταλάβετε. Σας έχει κάτσει εκεί με τα δημοκρατικά δικαιώματα κουβέντα να γίνεται και κάνουμε κύκλους με τα ίδια και τα ίδια.

afou file mou apo tin mia den katalavenis ke apo tin ali kourazese pigene stin efxi tis panagias ke asemas na kanoume kouventa ti mpenis ke mas grafis afta ta spoudea tipota pou den exis na pis

Θάνος
11/11/2004, 09:33
afou file mou apo tin mia den katalavenis ke apo tin ali kourazese pigene stin efxi tis panagias ke asemas na kanoume kouventa ti mpenis ke mas grafis afta ta spoudea tipota pou den exis na pis

ke stamatiste na to pezete krites o enas tou alou
mas ta priksate

Τι έλεγες;

mas grafis afta ta spoudea tipota pou den exis na pis

Παρεμπιπτόντως να σου πω ότι δύο αρνήσεις κάνουν μία κατάφαση. Γράψτο καλύτερα γιατί έτσι μάλλον για φιλοφρόνηση θα το πάρω.

afrotwin
11/11/2004, 09:46
Τι έλεγες;

Παρεμπιπτόντως να σου πω ότι δύο αρνήσεις κάνουν μία κατάφαση. Γράψτο καλύτερα γιατί έτσι μάλλον για φιλοφρόνηση θα το πάρω.

ma ke ego den grafo tipota alo ektos apo filofronisis

ke monos sou karfonese me afta pou grafis den fteo ego

crs-k
11/11/2004, 09:56

Ρε παιδιά... ήμαρτον!!!

Δεν ειναι το ιδιο. Αυτος που λες δεν εχει καν κατασταλαξει στο ποιες (θελει να) ειναι οι υποχρεωσεις του!
Ναι στην πολυγαμια? :rolleyes:
Χωρις πολλες - πολλες υποχρεωσεις ? :rolleyes:
Τωρα που το ξανασκεφτομαι ...
Δενκακο ...
Ρε μηπως να γινομουνα Μουσουλμανος ??? :rolleyes: :lol:

Το αλλο μισο σπιτι λοιπον θα ερθουν να το διεκδικησουν εκεινοι οι συγγενεις που το πιο πιθανον ειναι οτι ΔΕΝ ηθελαν να τον βλεπουν σε ολη τους την ζωη ...
Αυτο ειναι σωστο?
Οι κληρικοι μπορουν να ειναι παντρεμενοι (απο πριν), εκτος απο τους Μητροπολητες.
Αυτες τις μερες μαλιστα η Ιερα Συνοδος συζηταει να επιτραπει να ξαναπαντρευονται ή να παντρευονται γενικα ενω ειναι παπαδες.
Και ο κυριοτερος λογος ειναι για να μειωσουν την τρομερη διαδωση της ομοφυλογιλιας και ακολασιας γενικοτερα στους κολπους της Εκκλησιας (που συχνα πυκνα χρησιμοποιουμε σαν παραδειγμα)!

Απλως για γυμναστικη .... :lol:
(Του μυαλου, σιγουρα)

Εγω παντως (σοβαρα τωρα) ειδα μεσα σ' αυτες τις ΧΧ σελιδες, να εξομαλυνονται οι ακραιες τασεις απ' οπου κι αν προερχονται και να υπαρχουν προσεγγισεις σε πολλα θεματα!
Δεν ειπα οτι καποιος θα πεισει τον αλλο 100%, αλλα προαγεται η μετριοπαθεια και ο προβληματισμος, ενθεν κι ενθεν!

sniper
11/11/2004, 10:08
Υπάρχουν και οι διαθήκες....
Ας τ' αφήσει η μία λούγκρα στην άλλη να τελειώνουμε......

Και τι σημαίνει δεν δουλεύει; Και τι κάνει; Την οικοκυρά; Κυρία στο σαλόνι, πουτάνα στο κρεββάτι; Εδώ σήμερα δουλεύουν το 90% των γυναικών δεν θα δουλεύει η λούγκρα;

Ωχουυυυυυυυυ πολύ υποστήριξη λέμε

idi
11/11/2004, 10:12
Να υιοθετήσουν και κανα παιδακι τοτε, να γινει κομπλεξαρας σαν και αυτους....
:bawl: :bawl: :bawl: :bawl:

afrotwin
11/11/2004, 10:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper

Υπάρχουν και οι διαθήκες....
Ας τ' αφήσει η μία λούγκρα στην άλλη να τελειώνουμε......

Και τι σημαίνει δεν δουλεύει; Και τι κάνει; Την οικοκυρά; Κυρία στο σαλόνι, πουτάνα στο κρεββάτι; Εδώ σήμερα δουλεύουν το 90% των γυναικών δεν θα δουλεύει η λούγκρα;

Ωχουυυυυυυυυ πολύ υποστήριξη λέμε

re ti ton afinete afton na simetexi se teties sizitisis

re fele den sou ipa na min asxolise me tetia zitimata
8eloun egkefalo leme

sniper
11/11/2004, 10:13
Πριν περίπου 100 χρόνια ένα σημαντικό κομάτι της κοινωνίας μας απαίτησε ίση αντιμετώπιση με τους υπόλοιπους. Οι γυναίκες.
Βγήκανε, διαδηλώσανε, διαπομπεύτικαν, ξυλοφορτώθηκαν, έκαναν απεργία πείνας και τελικά πέτυχαν το σήμερα πια αυτονόητο! Να ψηφίζουν. Και βέβαια τότε ανέτρεψαν αντιλήψεις αιώνων, και ανάγκασαν το αντρικό κομάτι της κοινωνίας να τους παραχωρήσει το χώρο που δικαιωματικά τους ανήκε. Να συν-χωρέσουν, όπως λες. Περί τίνους πρόκειται στην πραγματικότητα; Ούτε καταστρατήγηση των ελευθεριών των αντρών έφερε αυτή η αλλαγή, ούτε μετάφερε την καταπίεση στις πλάτες τους, ούτε τίποτα. Αυτό που έφερε ήταν η δυνατότητα να συναποφασίζουν. Και βέβαια μια αλλαγή στα βικτωριανά ήθη.

Τί λες ρε φίλε; Αλήθεια; Για δες λίγο τριγύρω σου και ξανασκέψου το....

................

Σήμερα λοιπόν ένα άλλο κομάτι της κοινωνίας μας, το τρίτο φύλο, βρίσκεται σε παρόμοια φάση.
Και εμείς, ώς κυρίαρχοι αρσενικοί, πάλι, αισθανόμαστε απειλή. Αλλά
τι είναι αυτό που φοβόμαστε τόσο πολύ;

Αυτό καταλαβαίνεις εσύ; Ότι μας απειλούν;

Αν το έργο τους είναι αξιόλογο, σε τι ζημειώνομαι, αν το αναγνωρίσω;
Από τι θα κινδύνευα, αν είχαν κάποια εκπροσώπιση στη βουλή;

Και ποιός σου λέει ότι δεν έχουν;

Εξηγήστε μου, ρε παιδιά, τι είναι αυτό που φοβόμαστε τόσο πολυ τέλος πάντων!!

Μάλλον εσύ φοβάσαι... Δεν φοβόμαστε κάτι. Δεν συμφωνούμε με τον τρόπο ζωής τους... Δεν είπε όμως κανείς να τους εκτελέσουμε........

please μην αναλωθούμε συζητώντας τι μπορουμε να πάθουμε αν πάρουν την εξουσία στα χέρια τους, κάτι τέτοιο αποκλείεται να γίνει, λόγω αναλογιών

crs-k
11/11/2004, 10:15
........................
lipon afti i nea genia ke i epomeni genia ke i me8epomeni 8a zisoun me ta dika tous dedomena me tis dikes tous antilipsis
.......................
pantos den 8eoro oti ine asxima ta pragmata girizoun ola se mia pio eves8iti roi ke antimetopisi ton katastaseon 8a zisoun perisotero san an8ropoi ke oxi san andres ginekes ego afto vlepo

Συμφωνω με το (σοβαρο) κομματι αυτο!
Ποτε στην ιστορια η προηγουμενη γεννια δεν καταφερε να επιρεασει τις εξελιξεις!
Προφανως ουτε κι εμεις δεν θα μπορεσουμε ...
Παντα ομως η ματαιοδοξια μας, μας κανει να προσπαθουμε.
Αδικα παντα!

episis pedia min mas trote ta niata mas me katevata peri tou atomou sas ke kimena epi ton kimenon me apologies giati to ipa afto ke ti enoousa
mas ta kanate aerostato
kanis den endiaferete gia to an iste eksipni an iste omorfi iperoxi gay sosti metri vari glikis ke neromeni
xestike to simpan gia to ti isaste:rotflmao:
ke to 8ema ine an mporoume mesa apo tin sizitisi na vroume neous tropous skepsis pou simeni apo kapou 8a epireastoume
gia na ksekinisoume kenourious sinirmous

i egkiklopedikes gnosis den ine eksipnada
mpori apla kapios na exi fotografiki mnimi ke na aposti8izi tomous afto den ine eksipnada

ke re crs mono 120 exis dikti noimosinis?

Να τα προσπερνας αυτα αμα δεν γουσταρεις!
Χωρια που τα δικα μας διαβαζονται κι ολας ... :lol:

Κανεις ΔΕΝ ενδιαφερεται ??? :confused:
Κι εγω που νομιζα πως η διαταξη του Ηλιακου συστηματος (ξεκινοντας απο το κεντρο) ειναι: crs-k, Ηλιος, Γη, κλπ ...

Αν ειναι "επεξεργασμενες" (οι εγκυκλοπαιδικες γνωσεις) Ειναι φιλε μου ... :D

Δεν εκανα αναφορα στον δικο μου Δ.Ν.
Χωρια που μεσα απο μια σειρα μετρησεων (πολυυυ παλιοτερα) ξερω πανω απο ποσο ειναι (οχι ακριβως), γιατι δεν συνεχισα!
Ηταν πολυ ρατσιστικο το περιβαλον για τα γουστα μου ... :smokin:

afrotwin
11/11/2004, 10:15
Να υιοθετήσουν και κανα παιδακι τοτε, να γινει κομπλεξαρας σαν και αυτους....
:bawl: :bawl: :bawl: :bawl:

file idi ise poli piso leme min pedevese
stin elada den ginete akomi ala se pola ala krati iparxi simveni ke den kseroume an akrivos to pedi ine kompleksara san ke aftous i san ke emas ala iparxi simveni omofilofili ke andres ke ginekes me diaforous tropous na megalonoun pedia
ke afta xriazonte kirios storgi agapi ke frontida gia na megalosoun oxi antilipsis

:sun:

afrotwin
11/11/2004, 10:22
[

Αν ειναι "επεξεργασμενες" (οι εγκυκλοπαιδικες γνωσεις) Ειναι φιλε μου ... :D

afto ama to ksanapis 8a se metatrepso se vatraxo
ela mpravo exoume ke doulies min leme olo ta idia

den ine leme
pai ke teliose

ke gia na to katalavis
stis egkiklopedies den iparxi akrivos i etia to simvanton gegonoton
den iparxi to giati
afti i simantiki leksi den ifistate

giati

apla pliroforia etimi paketarismeni poy tin pernis ke trexis

ke afto den to sxoliazo

ke min mou arxisis oti to exis diavasi poles fores se piramata fisikis
giati 8a sou po ego ti IQ exis

idi
11/11/2004, 10:22
file idi ise poli piso leme min pedevese
stin elada den ginete akomi ala se pola ala krati iparxi simveni ke den kseroume an akrivos to pedi ine kompleksara san ke aftous i san ke emas ala iparxi simveni omofilofili ke andres ke ginekes me diaforous tropous na megalonoun pedia
ke afta xriazonte kirios storgi agapi ke frontida gia na megalosoun oxi antilipsis

:sun:

Εγω πάντως θα αντισταθώ σε αυτο το αρρωστημένο ενδεχομενο ακομα και με πορείες.... τι φταινε τα παιδακια να ερθουν στο κοσμο και απο τη πρωτη μερα της ζωης τους να ζουν μεσα στην ανωμαλία? Ειμαι καθετος σε αυτο, αν θελουν να συζουνε μπορούν να κανουν συμβόλαια, δεν ανάγκη να το ονομασουνε «γαμο» . και ποτε μα ποτε να μην εχουν το δικαιωμα να υιοθετήσουν ενα παιδι, θα γινει κατα πασα πιθανότητα προβληματικο. Φαντάζεστε τι δούλεμα θα τρωει απο τους συμαθητες του αν στη συγκέντρωση των γονέων σκασουν μυτη δυο μπαμπομαναδες και φιλιόνται? Πω πω.... μιλαμε θα πέθαινα....

afrotwin
11/11/2004, 10:24

pos 8a gini na ma8oume aftou tou pediou tin enia epixirimata?
diskolo e?
as tou pi kapios oti den milame gia podosfero

afrotwin
11/11/2004, 10:32
Εγω πάντως θα αντισταθώ σε αυτο το αρρωστημένο ενδεχομενο ακομα και με πορείες.... τι φταινε τα παιδακια να ερθουν στο κοσμο και απο τη πρωτη μερα της ζωης τους να ζουν μεσα στην ανωμαλία? Ειμαι καθετος σε αυτο, αν θελουν να συζουνε μπορούν να κανουν συμβόλαια, δεν ανάγκη να το ονομασουνε «γαμο» . και ποτε μα ποτε να μην εχουν το δικαιωμα να υιοθετήσουν ενα παιδι, θα γινει κατα πασα πιθανότητα προβληματικο. Φαντάζεστε τι δούλεμα θα τρωει απο τους συμαθητες του αν στη συγκέντρωση των γονέων σκασουν μυτη δυο μπαμπομαναδες και φιλιόνται? Πω πω.... μιλαμε θα πέθαινα....

orea na vris alon enan san ke esena na sou kratai to pano apo tin ali meria ke na ksekinisete kinitopioisis
re file simveni leme edo ke pola xronia ke den iparxoun afta ta provlimata pou anaferis

pigene kanena taksidi olandia souidia pigene kapou telos panton den ine mono i elada
i elada ine mia xersonisos tis afstralias as poume
den ine olos o kosmos
ke empasi periptosi ola simvenoun ke 8a simvenoun asxeta me to ti pistevoume emis
na sou po ke ena alo fenomeno se pola krati to pedi otan ftasi 18 xronon exi dikeoma na girisi ton kosmo na apoktisi empiries ke meta sta 20 prepi na ine enas aneksartitos politis aftodinamos xoris ton mpampa ke tin mama
opos kanoun afti i spoudei xestes klasompanieres elines
pou ka8onte sto spiti me tin mama na tous ksexezi mexri ta 30 ke ta 40 kamia fora ke to pezoun ke gnostes ke filosofi ke magkes

lipon kirie anti8ete kirie antrakla ti fagaki mas exi i manoula simera
elpizo na mas exi siderosi ke ta sovraka ke na exi psonisi ke ta ksiristika mas

antonis111
11/11/2004, 10:35
26????????????????????????????????????????????????????????

ok, crs-k, σταματάω, σταματάω.:( :sad:

crs-k
11/11/2004, 10:43
26????????????????????????????????????????????????????????

ok, crs-k, σταματάω, σταματάω.:( :sad:

Φοβητρο εγινα ρε πουστη μου ???

Λεω και κακες λεξεις εδω μεσα ....
Επικινδυνα κακες θα ελεγα ...

crs-k
11/11/2004, 10:48

Τί λες ρε φίλε; Αλήθεια; Για δες λίγο τριγύρω σου και ξανασκέψου το....

Ρε 'συ Νικε ...
Που κανει λαθος στο παραπανω κειμενο ο Αρης? :(

Γιατι του απαντας με μια τετοιου τυπου ερωτηση? :sick:

Πες που διαφωνεις ...
Δεν εγιναν ετσι τα πραγματα ? :confused:

afrotwin
11/11/2004, 10:55
Ρε 'συ Νικε ...

Πες που διαφωνεις ...

signomi re crs kanis dialogo me ton sniper?:eyepop:
ke prospa8is na vgalis ke noima apo ta grafomena tou?:uplate:
diladi ise toso kalos ke ipomonetikos an8ropos?:hypnotize
se 8avmazo:wacko:
to exis skefti ka8olou na doulepsis se idrima ka8isterimenon?
sigoura 8a ta katafernis na voi8isis ke kanena an8ropo

pantos apo ton sniper min perimenis pola
aftos exi dikti noimosinis 200 anapodo oxi 002 prepi na kanis rotate to 200 gia na katalavis
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

sniper
11/11/2004, 11:01
Ρε 'συ Νικε ...

Πες που διαφωνεις ...

Δεν λέω ότι οι γυναίκες δεν πρέπει να έχουν δικαιώματα, απλά με την ίδια λογική που αντιμετωπίζονται απο τα ΜΜΕ και από κάποιους εδώ μέσα οι gay αντιμετωπίστηκαν οι γυναίκες και φτάσαμε σε τέτοιο βαθμό που λίγοι από εμάς μπορούν πλέον μπορούν να λέγονται άντρες... ( λες τζάμπα να τσακωνόμαστε τόσες μέρες; )

Για σκέψου το ρε Χρήστο... (το ανέκδοτο με το άλογο και την κότα το ξέρεις; ΔΕΝ είναι ανέκδοτο)

crs-k
11/11/2004, 11:05

Δεν λέω ότι οι γυναίκες δεν πρέπει να έχουν δικαιώματα, απλά με την ίδια λογική που αντιμετωπίζονται απο τα ΜΜΕ και από κάποιους εδώ μέσα οι gay αντιμετωπίστηκαν οι γυναίκες και φτάσαμε σε τέτοιο βαθμό που λίγοι από εμάς μπορούν πλέον μπορούν να λέγονται άντρες... ( λες τζάμπα να τσακωνόμαστε τόσες μέρες; )

Για σκέψου το ρε Χρήστο... (το ανέκδοτο με το άλογο και την κότα το ξέρεις; ΔΕΝ είναι ανέκδοτο)

Οτι και να λεμε, ενα ειναι το σιγουρο (ξαναειπωθηκε πιο πανω)!

Δεν μπορουμε τελικα να "ρυθμισουμε" την εξελιξη, ασχετα αν μας φαινεται εμας καλη ή κακη. :sad:

Boxer
11/11/2004, 11:14

Καταρχην CRSK με καλυψες οσο διαστημα ελειψα και σε ευχαριστω

Κατα δευτερον - sorry λαθος διατυπωση- δεν εννοουσα γαμο κανονικο.Απλα μια κατοχυρωση των γκει ζευγαριων εναντι του κρατους.Επ ουδενι δεν εννοουσα υιοθετηση παιδιων κλπ.
Να αντιμετωπιζονται ως "παντρεμενοι" ως προς τα κληρονομικα , τα φορολογικα και ουτω καθεξης.

crsk keep up
afro το εχω ξαναπει , το ξαναλεω και τωρα , δεν ξερω τι λες γιατι δεν σε διαβαζω .
Κουραζομαι:wave2:

idi
11/11/2004, 11:23
εμενα με καλυψαν Thanos_, sniper, milaber, monstremind, Dimitris74, Gandalf dr685sm, και εν μερη tai, NAVIGATOR...

x-rider
cbanthropos
alex14
BlueRider
ppaylos
free rider
bm_gr...

και periklisk αλλα αυτος ειναι Λουγκρα...:rotflmao:

I rest my case δεν υπαρχει τιποτα αλλο να προσθεσω...:beer:

afrotwin
11/11/2004, 11:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από Boxer
Καταρχην CRSK με καλυψες οσο διαστημα ελειψα και σε ευχαριστω

Κατα δευτερον - sorry λαθος διατυπωση- δεν εννοουσα γαμο κανονικο.Απλα μια κατοχυρωση των γκει ζευγαριων εναντι του κρατους.Επ ουδενι δεν εννοουσα υιοθετηση παιδιων κλπ.
Να αντιμετωπιζονται ως "παντρεμενοι" ως προς τα κληρονομικα , τα φορολογικα και ουτω καθεξης.

crsk keep up
afro το εχω ξαναπει , το ξαναλεω και τωρα , δεν ξερω τι λες γιατι δεν σε διαβαζω .
Κουραζομαι:wave2:

ke ego to idio

antares
11/11/2004, 14:48

Προς sniper
Κοίταξε να δεις.
Θα έμπενα στο trip να κάτσω να σου εξηγήσω και να στα ξεδιαλύνω όλα αυτά τα "περίεργα" που έγραψα. Κάνε όμως πρώτα τον κόπο να διαβάσεις τι γράφεται εδώ και μια βδομάδα εδώ μέσα, γιατί μου φαίνονται λίγο άστοχες οι παρατηρήσεις σου, σαν να μην ξέρεις για τι πράγμα ακριβώς μιλάμε.
Και όταν τα διαβάσεις είμαι σίγουρος ότι θα σου λυθούν κάποιες απορίες.
Τις υπόλοιπες ευχαρίστως, και στη διάθεσή σου.

Α, επίσης...

απλά με την ίδια λογική που αντιμετωπίζονται απο τα ΜΜΕ και από κάποιους εδώ μέσα οι gay αντιμετωπίστηκαν οι γυναίκες και φτάσαμε σε τέτοιο βαθμό που λίγοι από εμάς μπορούν πλέον μπορούν να λέγονται άντρες...

Εσύ ΒΓΑΖΕΙΣ νόημα απ' αυτό εδώ;
Εγώ δεν είμαι σίγουρος ότι βγάζω το σωστό.
Θες να πείς ότι οι γυναίκες αντιμετωπίστηκαν από κάποιους όπως αντιμετωπίζονται σήμερα οι gay, και για αυτό δεν μπορούμε να λεγόμαστε άντρες;
Στέκει αυτό λογικά;
Μάλλον κατάλαβα λάθος, ε;

Προς CRS-K
Keep on the good work man!
Δεν ευκαίρησα σήμερα να σε συνδράμω, έπεσε δουλειά βλέπεις...

Προς Boxer
Συμφωνούμε, χαίρομαι που τα βλέπεις έτσι τα πράγματα.
Όσο για το γάμο, τυχαίνει να χρησιμοποιείται αυτή ακριβώς η λέξη για να εκφράσουμε τη θεσμική κατοχύρωση της συμβίωσης.
Για κάποιους άλλους είναι επιπλέον ένα θρησκευτικό μυστήριο, οπότε φρικάρουν με την ιδέα να τελείται για τόοοοοσο βαθιά αμαρτωλούς.
Πάντως "γάμος" λέγεται. Πολιτικός μεν, αλλά "γάμος". Ε, δεν τον ευλογεί η εκκλησία, τι να γίνει...
Και που χέστηκαν οι gays.
Έτσι και αλλιώς, και η εκκλησία χεσμένους τους έχει..

antares
11/11/2004, 14:58
Τώρα που το βλέπω...
Ξεπεράσαμε ακόμα και τη θρυλική (πλέον) διαμάχη chopperatou / afrotwin, στο steed united
Άντε, πάντα τέτοια

crs-k
11/11/2004, 15:01
Τώρα που το βλέπω...
Ξεπεράσαμε ακόμα και τη θρυλική (πλέον) διαμάχη chopperatou / afrotwin, στο steed united
Άντε, πάντα τέτοια

Μη μου τον θυμωνεις!

Καλα τον εχω ηρεμο τοση ωρα ... :(

Θες να παει ν' αρχισει να γραφει εκει τωρα ???

antares
11/11/2004, 15:43

pigene kanena taksidi olandia souidia pigene kapou telos panton den ine mono i elada

Ναι, τώρα θυμήθηκα και αυτό:
Γενικά ομοφυλοφιλία είναι αποποινικοποιημένη στην Ευρώπη (πλήν Ιρλανδίας νομίζω). Δεν διώκονται δηλαδή.
Κάποιες χώρες επιπλέον τους αναγνωρίζουν de facto ή de juris ισότητα.
Οι Σκανδιναβοί τι έχουν κάνει;
Έχουν ποινικοποιήσει το ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ!!!!!
Μάλιστα!! Εγκαλείται δηλαδή όποιος πχ. απολύσει εργαζόμενο επειδή είναι gay.
Είδατε οι "κουτόφραγγοι";
Είδατε οι "...τρώγανε βελανίδια όταν εμείς χτίζαμε παρθενώνες και ακρόπολες";

Ο κόσμος πάει μπροστά, οι αντιλήψεις, τα ήθη, όλα είναι εύπλαστα και αλλάζουν, όποιος δεν το αναγνωρίζει εθελοτυφλεί και θα χάσει το τρένο.
Εμείς εδώ.... καθόμαστε και προβληματιζόμαστε (όπως Ameriki!) αν θα πρέπει να έχουν δικαιώματα...

tai
11/11/2004, 23:06
(Κάποιοι αναφέρθηκαν στην παιδία και στην διαπαιδαγώγηση. Ο CRS-K δηλώνει πολέμιος της. Μαζί του και άλλοι.)
ΛΑΘΟΣ αντικατέστησε το πολέμιος με το υποστηρικτής.

Προς Antares
(Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
Να ένας κίνδυνος. Η επιβολή των ιδεών μου για το σωστό, έτσι ώστε να δικαιώσω την επιλογή μου γίνεται προσηλυτισμός. )
Επιβάλλοντας της απόψεις μου σαν σωστές, δικαιώνω την επιλογή μου. Ο προσηλυτισμός, η αλλιώς πλύση εγκεφάλου, αναφέρεται στο <επιβάλλοντας>

CRS-K (Δεν ειναι απο μονη της λυση το κλεισιμο της τηλεορασης.
Η παιδεια που περνουν απο τους γονεις και τους δασκαλους, οχι μονο μεσα απο τα βιβλια, αλλα και απο τον τροπο ζωης, ειναι το κυριο βημα προς την σωστη διαπαιδαγωγηση. Η αγαπη που τους δειχνουμε ειναι ενας ισχυρος καταλυτης στο να παρουν σοβαρα τα λεγομενα μας και να μας πιστεψουν. Με τον τροπο αυτο μπορουμε να τα απομακρινουμε απο την τηλεοραση, χωρις υποχρεωτικα να την κλεισουμε (κατι που απο μονο του θα ηταν φασιστικη συμπεριφορα), ή να μαθουν να την βλεπουν με κριτικο πνευμα.)

Το ξανάπα
TAI (Ο crs-k προσπαθεί απ’ότι λέει να ωθήσει τα παιδιά του στο να διαβάσουν βιβλία και προτείνει να είναι οποιουδήποτε είδους ώστε να αποκτήσουν μαζί με την γνώση και κριτική άποψη. ]Εκκεντρική μειοψηφία δυστυχώς.)

AFRO
(lipon afti i nea genia ke i epomeni genia ke i me8epomeni 8a zisoun me ta dika tous dedomena me tis dikes tous antilipsis
ke an 8a ekselix8oun se lougres se falokratika gourounia se eves8itous stoxastes ine kati to opio den mporoume na elenksoume ke oute mporoume na apofasisoume
8eloume den 8eloume imaste mia genia pio monternoi apo tous gonis mas)

kai h genia prin ton skotadismo ta idia pisteve. H proodos den einai taftosimi me to monterno. An ejelisomaste sinexia tote o kostakis h o giorgakis 8a htan kaliteroi kivernites apo ton Περικλή ton arxeo.

Crs-k
Ναι στην πολυγαμια?
Χωρις πολλες - πολλες υποχρεωσεις ?
Τωρα που το ξανασκεφτομαι ...
Δενκακο ...
Ρε μηπως να γινομουνα Μουσουλμανος ???

H γυναίκα σου τα διαβάζει αυτά? :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Crs-k
Ποτε στην ιστορια η προηγουμενη γεννια δεν καταφερε να επιρεασει τις εξελιξεις!
Προφανως ουτε κι εμεις δεν θα μπορεσουμε ...
Παντα ομως η ματαιοδοξια μας, μας κανει να προσπαθουμε.

[COLOR=red]Η επόμενη γενιά είναι πάντα επηρεασμένη από την προηγούμενη. Κάνει εν πολύς πράξη τα όνειρα της προηγούμενης.[/COLOR

crs-k
12/11/2004, 06:50
By the way ...

Μολις ακουσα στο ραδιοφωνο οτι ειναι πολυ κοντα στο να νομιμοποιηθει ο "γαμος" ομοφυλοφιλων στην Ελλαδα ...

Αντε παλι διαδηλωσεις με την κα Λουκα επικεφαλης ...

afrotwin
12/11/2004, 08:42
[

AFRO
(lipon afti i nea genia ke i epomeni genia ke i me8epomeni 8a zisoun me ta dika tous dedomena me tis dikes tous antilipsis
8eloume den 8eloume imaste mia genia pio monternoi apo tous gonis mas)

kai h genia prin ton skotadismo ta idia pisteve. H proodos den einai taftosimi me to monterno. An ejelisomaste sinexia tote o kostakis h o giorgakis 8a htan kaliteroi kivernites apo ton Περικλή ton arxeo.

kitakse polixronemene mas filosofe sofisti tai
an ixes dikio se afta pou les den 8a isoun gkarsoni (tropos tou legin):rotflmao:

lipon file mou afti i simeologiki episimansi ton katastaseon sou den ine aksia dialogou ala aplis antipara8esis
mou 8imizi knites
ke oxi sovaro ke skeptomeno an8ropo
tora ine aporia aksio pos gnorizis ti pisteve i genia prin ton skotadismo to diavases se kapio vivlio kapiou foverou ke antikimenikou analiti :rotflmao:
ke esi to analiois to 8ema os idravlikos?:rotflmao:
nomizo oti den mporo na asxoli8o me teties sofisties peretero
se mia ali zoi isos exis kati na pis

iparxi leksi ke sta agklika gia afta pou grafis an ke exi eliniki riza parola afta iparxi ke ine

aerologi

ego 8a elega mpourdologi
gia na ime pio mesa stin enia

tai
12/11/2004, 20:45
[

kitakse polixronemene mas filosofe sofisti tai
an ixes dikio se afta pou les den 8a isoun gkarsoni (tropos tou legin):rotflmao:

lipon file mou afti i simeologiki episimansi ton katastaseon sou den ine aksia dialogou ala aplis antipara8esis
mou 8imizi knites
ke oxi sovaro ke skeptomeno an8ropo
tora ine aporia aksio pos gnorizis ti pisteve i genia prin ton skotadismo to diavases se kapio vivlio kapiou foverou ke antikimenikou analiti :rotflmao:
ke esi to analiois to 8ema os idravlikos?:rotflmao:
nomizo oti den mporo na asxoli8o me teties sofisties peretero
se mia ali zoi isos exis kati na pis

iparxi leksi ke sta agklika gia afta pou grafis an ke exi eliniki riza parola afta iparxi ke ine

aerologi

ego 8a elega mpourdologi
gia na ime pio mesa stin enia

Με ζηλεύεις με ζηλεύεις.
Αλλά δεν θα φτάσεις ποτέ το μέγεθος της σοφίας μου.
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :beer:

afrotwin
15/11/2004, 08:29
Με ζηλεύεις με ζηλεύεις.
Αλλά δεν θα φτάσεις ποτέ το μέγεθος της σοφίας μου.
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :beer:

giati esi 8a ftasis pote to mege8os tis marias mou?