Σελίδα 83 από 134 ΠρώτοΠρώτο ... 3373787980818283848586878893133 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1.231 έως 1.245 από 2002

Θέμα: Ξεχρεώσαμε; Μπα...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Nostradamus
    Αυτό είναι η κατάντια των ΜΜΕ. Έγραψε ο Χ δημοσιογράφος "ε όχι και μαχαίρι.." και άρθρο για την 24χρονη κουκλάρα αστυνομικό (τι μάτάρες έχεις ρε..) που έπιασε τον δράστη και γίνεται θέμα το αυτονόητο. Ότι ένας αστυνομικός έκανε την δουλεία του.
    και εγώ σου λέω οτι το είπε με το τρόπο που σκέφτηκες. Άλλωστε αμέσως μετά τις εκλογές πριν ένα χρόνο τα εκλογικά τμήματα στα αστυνομικά κέντρα βγάζανε 45% ποσοστό στην Χ.Α. Τι συζητάμε ακριβώς?? Να δούμε αν λειτουργούν με τις ανοχές της αστυνομίας??
    εδώ το σύνολο πάει με γραμμές χρόνια ολόκληρα.
    Quod me nutrit... me destruit.....

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από kostaspetrou Προβολή μηνύματος
    Υπήρχε.Αν δεις,ξεκινώντας απ'τον κροκόδειλο Κλαδά το 146φεύγα,πάντα επαναστατούσαμε ως Έλληνες.
    Πάντα αυτοπροσδιοριζόμασταν ως ρωμιοί-έλληνες.

Ο Φερραίος μην ξεχνάς ότι προωθούσε την από κοινού εξέγερση όλων των εθνών των βαλκανίων επειδή έτσι θα έδιωχναν ευκολότερα τους τούρκους.
    Αν το σκεφτείς πάντως,παντού στα έργα του έδινε προτεραιότητα στους Έλληνες και ως επί το πλείστον σ'αυτούς αναφέρονταν,άσε που έγραφε στα ελληνικά.

Πρότεινε μέχρι και σύνταγμα ελληνικής δημοκρατίας.

Δεν ήταν το είδος του εθνικιστή που ήταν ο Κοραής και οι υπόδουλοι,αλλά πάντα είχε τους Έλληνες ως επίκεντρο για το όραμά του.
    Ξαναλέω, άλλο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ άλλο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ. Όταν η μητρική γλώσσα του ήταν τα ελληνικά λογικό δεν ήταν να γράψει στα ελληνικά; Δεν το κατάλαβα να είμαι ειλικρινής το επιχείρημα... ίσως θέλεις να πεις κάτι άλλο;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της kostaspetrou
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AUFGEBRACHT Προβολή μηνύματος
    Ξαναλέω, άλλο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ άλλο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ. Όταν η μητρική γλώσσα του ήταν τα ελληνικά λογικό δεν ήταν να γράψει στα ελληνικά; Δεν το κατάλαβα να είμαι ειλικρινής το επιχείρημα... ίσως θέλεις να πεις κάτι άλλο;
    Μισό λεπτό φίλε...κατ'εσέ τί είναι πατριωτισμός και τί εθνικισμός;

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    Μισό λεπτό φίλε...κατ'εσέ τί είναι πατριωτισμός και τί εθνικισμός;
    Πατριωτισμός είναι η αγάπη για την πατρίδα, όπως έχει πει χαρακτηριστικά κι ο Θεοτοκάς "ένας ειλικρινής, ανυστερόβουλος πατριωτισμός, μια φροντίδα για την Ελλάδα".
    Ο δε εθνικισμός είναι η υπέρμετρη προσήλωση στα εθνικά ιδεώδη, με ταυτόχρονη θεώρηση ότι το έθνος μου υπερέχει και είναι ανώτερο των άλλων με αποστροφή για τους άλλους.
    Εάν το θες και με παράδειγμα, εάν βάλω στο σπίτι μου μια σημαία στο μπαλκόνι μου και πω θα βάλω το εθνικό σύμβολο γιατί αγαπάω την πατρίδα μου, αυτό είναι πατριωτισμός. Εάν πάρω τη σημαία και την περιφέρω αλλαλάζοντας και ενίοτε την κατεβάζω και σε κανένα κεφάλι μιλάμε προφανώς για εθνικισμό.

Πατριωτισμός είναι η αγάπη για την πατρίδα, όπως έχει πει χαρακτηριστικά κι ο Θεοτοκάς "ένας ειλικρινής, ανυστερόβουλος πατριωτισμός, μια φροντίδα για την Ελλάδα".
    Συμφωνώ.Διαφωνώ με το παρακάτω:
    Ο δε εθνικισμός είναι η υπέρμετρη προσήλωση στα εθνικά ιδεώδη, με ταυτόχρονη θεώρηση ότι το έθνος μου υπερέχει και είναι ανώτερο των άλλων με αποστροφή για τους άλλους.
    Διαφωνώ αρκετά.Μιλάω για υγιή εθνικισμό που είναι το ν'αγαπάς και να υποστηρίζεις το έθνος σου και να θες να προοδεύει
    Η ταυτόχρονη θεώρηση ότι το έθνος μου υπερέχει και είναι ανώτερο των άλλων με αποστροφή για τους άλλους ΔΕΝ είναι εθνικισμός,αλλά σωβινισμός.

Εάν πάρω τη σημαία και την περιφέρω αλλαλάζοντας και ενίοτε την κατεβάζω και σε κανένα κεφάλι μιλάμε προφανώς για εθνικισμό.
    Όχι,αυτό λέγεται καφρίλα,βανδαλισμός,καραγκιοζιλίκι αλλά ΟΧΙ εθνικισμός.

Δες τί είπε ο Ίων Δραγούμης για τον εθνικισμό:
    «Ο εθνικισμός είναι μορφή ενέργειας. Όλοι λοιπόν οι ενεργητικοί άνθρωποι είναι εθνικιστές, είτε το ξέρουν είτε όχι. Ο διεθνιστής είναι στοιχείο θανάτου για το έθνος του».

Πουθενά ο άνθρωπος δεν κάνει καραγκιοζιλίκια και βανδαλισμούς,ούτε μισεί άλλα έθνη.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της skylaros
    Πατριώτης είναι αυτός που είναι διατεθειμένος να πεθάνει για την πατρίδα του, Εθνικιστής αυτός που προτίθεται να σκοτώσει για αυτή. Προσωπικά μου μοιάζουν κάπως κουτά και τα δύο, το ένα ηλίθιο και το άλλο εμετικό θα έλεγα. Ε μιας που αρχίσαμε τα τσιτάτα λοιπόν "μόνη μας πατρίδα τα παιδικά μας όνειρα"

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από skylaros Προβολή μηνύματος
    Πατριώτης είναι αυτός που είναι διατεθειμένος να πεθάνει για την πατρίδα του, Εθνικιστής αυτός που προτίθεται να σκοτώσει για αυτή. Προσωπικά μου μοιάζουν κάπως κουτά και τα δύο, το ένα ηλίθιο και το άλλο εμετικό θα έλεγα. Ε μιας που αρχίσαμε τα τσιτάτα λοιπόν "μόνη μας πατρίδα τα παιδικά μας όνειρα"
    Οι παππούδες μας το '40 λοιπόν ήταν εμετικοί και ηλίθιοι....
    :a31:

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    Οι παππούδες μας το '40 λοιπόν ήταν εμετικοί και ηλίθιοι....
    :a31:
    οι παπουδες μας το 40 ήταν εθνικηστές?
    ανανήψαντας

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MG-KTiNoS Προβολή μηνύματος
    οι παπουδες μας το 40 ήταν εθνικηστές?
    Φίλε ας απαντήσει ο skylaros,βάσει της δικιάς του λογικής όποιος είναι διατεθειμένος να πεθάνει για την πατρίδα του ή προτίθεται να σκοτώσει για αυτή είναι εμετικός και ηλίθιος....

Αν πάλι θες την άποψή μου,θα σου πώ τι μου είχε πει ο δικός μου παππούς (2/29 Σύνταγμα Ευζώνων,Μεσολόγγι) όταν τον είχα ρωτήσει για τον πόλεμο και συμπέρανε εσύ τί ήταν..

α)Όταν ξεκίνησε για το μέτωπο ένιωθε φόβο και αβεβαιότητα και με βαριά καρδιά ετοιμάστηκε.Λογικό δεν είναι;
    β)Οταν άρχισε η πρώτη μάχη αρχικά φόβο και μετά έχθρα για τους ιταλούς διότι απλα πυροβολούσαν αυτόν και τους άλλους συντρόφους του.Λογικό δεν είναι;
    γ)Όταν σκότωσε τον πρώτο ένιωσε ανακούφιση διότι αν δε το'κανε θα σκοτώνονταν αυτός. Λογικό δεν είναι;
    δ)Όταν τραυματίστηκε σκέφτηκε αν θα γλίτωνε.Τελικά ανάρρωσε και τον ξαναστείλαν μετά 4 βδομάδες ξανά πίσω.
    ε)Όταν συνέλαβαν Ιταλούς αιχμαλώτους δεν ένιωθε έχθρα διότι απλά δεν απειλούσαν πλέον αυτόν και τους υπόλοιπους!
    στ)Όταν τελείωσε ο πόλεμος είπε ευτυχώς που ζω και να πα να γαμηθεί ο πόλεμος.

Ποτέ του δεν ένιωσε μίσος για τους Ιταλούς μετά τον πόλεμο.Από κάποιους αιχμαλώτους έμαθε και μερικά ιταλικά.
    Ποτέ του δεν έβλεπε πολεμικές ταινίες,χαλιόταν πολύ,έβγαινε απ'το σπίτι και πήγαινε στον κήπο.
    Πάντα έλεγε ότι ο πόλεμος είναι άσχημο πράγμα.
    Απ'την άλλη ποτέ του δε μετάνιωσε που σκότωσε διότι δε γινόταν αλλιώς,έπρεπε να επιβιώσει αυτός και οι υπόλοιποι Έλληνες.
    Μου 'πε επίσης ότι όταν βλέπεις να χτυπάνε φίλους σου(ειδικά αν είναι κοντοχωριανοί) μεταμορφώνεσαι και θες ν'ανταποδώσεις.
    Το χρέος του το έκανε και με το παραπάνω.Δε λιποτάκτησε,δε κρύφτηκε,δε λούφαξε.

Εσύ τί λες να ήταν;
    1)εμετικός επειδή σκότωσε;
    2)ηλίθιος επειδή εκτέθηκε σε κίνδυνο κινδυνεύοντας να πεθάνει
    3)απλά ένας κωλόφαρδος φαντάρος που επέζησε
    4)καλός πατριώτης
    5)εθνικιστής επειδή ήθελε αυτός και οι δικοί του να νικήσουν

Τί απ' όλα;

ΥΓ:Ποτέ δεν έλεγε ψέματα ούτε το'παιζε μούρη
    ΥΓ2:Ποτέ δεν ήταν δεξιός

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Καλά, ας αφήσουμε χαρακτηρισμούς και παραδείγματα παλαιότερων και ας ευχόμαστε να μην κλήρώσει πότε και για εμάς να ζήσουμε πόλεμο.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της skylaros
    "στ)Όταν τελείωσε ο πόλεμος είπε ευτυχώς που ζω και να πα να γαμηθεί ο πόλεμος.

Ποτέ του δεν ένιωσε μίσος για τους Ιταλούς μετά τον πόλεμο.Από κάποιους αιχμαλώτους έμαθε και μερικά ιταλικά.
    Ποτέ του δεν έβλεπε πολεμικές ταινίες,χαλιόταν πολύ,έβγαινε απ'το σπίτι και πήγαινε στον κήπο.
    Πάντα έλεγε ότι ο πόλεμος είναι άσχημο πράγμα".

Ο παππούς σου λοιπόν παρότι δέχτηκε σφαίρες κατάλαβε τι μαλακία είναι ο πόλεμος, εσύ χωρίς να έχεις δεχθεί ούτε κάν απειλή είσαι διατεθειμένος να σκοτώσεις ή να σκοτωθείς για κάτι που ονομάζεις πατρίδα.

Επειδή ρίχνω ξενύχτια και πνίγομαι γενικά δε θα μπω σε ανάλυση, σε καμιά βδομάδα που χαλαρώνω λιγάκι θα μπορούμε να πάμε και σε σεντόνια. Απλά δύο λέξεις έτσι για το γαμώτο

1) όταν είσαι σε άμυνα δε δολοφονείς, απλά αμύνεσαι. Πάμε παρακάτω λοιπόν αφού το ξεκαθαρίσαμε αυτό.

Πατριώτης λοιπόν είναι αυτός που είναι έτοιμος να πεθάνει για αυτό που ονομάζεται πατρίδα. Ο παππούς σου στην περίπτωσή σου πήγε χεσμένος όπως ο μέσος άνθρωπος γιατί απλά δεν ήταν διατεθειμένος να πεθάνει για καμιά πατρίδα, μπήκε σε μια διαδικασία άμυνας καθότι βρέθηκε εκεί που βρέθηκε και απλά προσπάθησε να επιβιώσει. Το ότι ο πόλεμος σε κάνει κτήνος (sorry ktinos δε μιλάω για εσένα) είναι κάτι που δε νομίζω πως χρειάζεται εξήγηση ε? Όταν πλέον ο άνθρωπος καλή του ώρα εκεί που είναι ( αν θες επειδή νιώθω άβολα να μιλάω για τον παππού σου μπορούμε να βάλουμε λίγο πολύ τον οποιοδήποτε παππού, στην τελική δεν έκανε κάτι κακό, αμυνόταν και πάλευε για τη ζωή του) δεν ήταν σε κίνδυνο κατάλαβε όπως μπορεί να καταλάβει ο οποιοσδήποτε (οκ μερικά ορκ δε μπορούν) ότι αυτοί που είχε απέναντί του και σκότωνε δεν ήταν άλλοι από τον ίδιο του τον εαυτό, από ανθρώπους που ήταν περίπου ίδιοι με αυτόν και που τους είχαν στείλει όπως και αυτόν, να σκοτώσουν ή να σκοτωθούν και γι αυτό και τα παρεάκια με τους Ιταλούς.
    Ένας εθνικιστής πάλι δεν έχει πρόβλημα να φύγει από την Ελλάδα και να πάει στο Σαράγιεβο να σκοτώσει γιατί αυτό ίσως να είναι καλό για την πατρίδα και το έθνος στο δικό του μυαλό, δεν έχει πρόβλημα να βιάσει ή να ακρωτηριάσει, να ξεκοιλιάσει εγκύους, να βασανίσει, να εκτελέσει αν αυτό θεωρεί πως είναι καλό για την πατρίδα του. Αυτός λοιπόν που βγάζει μια σημαία στο μπαλκόνι ο πατριώτης ντε , ναι το θεωρώ κουτό να είμαι περήφανος για την βιολογική καταγωγή μου? για το ότι έτυχε να γεννηθώ πίσω από κάτι νοητές γραμμές πάνω στο χάρτη? επειδή η μάνα μου και ο πατέρας μου μιλάνε μια συγκεκριμένη γλώσσα? πραγματικά δεν έχει νόημα τουλάχιστο στο δικό μου μυαλό. Τώρα για τις περιπτώσεις τις άλλες των Εθνικιστών που όχι μόνο βγάζω μια σημαία αλλά πιστεύω πως είμαι και ο πιο γαμάτος του πλανήτη, πως όλοι με ζηλεύουν γιατί ο Καραϊσκάκης είχε μακρύ μουστάκι και πάει λέγοντας ε ναι είναι εμετικό και άρρωστο.

ps: η επανάσταση του 21 στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας ήταν πολύ περισσότερο κοινωνική και πολύ λιγότερο εθνικοαπελευθερωτική. Μαζί με τους Έλληνες ζούσαν αρβανίτες και Αλβανοί, Τούρκοι, Αιγύπτιοι, Σλάβοι και άλλοι... Οι περισσότεροι μάλιστα από αυτούς ζούσαν μέχρι σχετικά πολύ πρόσφατα (πχ Εβραίοι και Σλάβοι Θεσσαλονίκης στις αρχές του 19ου αιώνα που φρόντισαν επιμελώς να εξαφανίσουν σχεδόν τα ίχνη τους και μιλάμε για ποσοστά ίσως και μεγαλύτερα των Ελλήνων, όχι αστεία) Οι περισσότεροι λοιπόν από αυτούς ξεσηκώθηκαν εξαιτίας της καταπίεσης γιατί κάπου στο 1805-15 τα χαράτσια της εποχής τετραπλασιάστηκαν στις περισσότερες επαρχίες της τότε αυτοκρατορίας. Επίσης την ίδια εποχή ξεκινούσε και το οικονομικοκοινωνικό ρεύμα του φιλελευθερισμού στην Ευρώπη κάτι που σπάνια αναλύεται. Εδώ να πούμε ότι μεγάλη ήταν η επιρροή της Γαλλίας και του Ναπολέοντα στην Ελλάδα ακόμα και σε περιοχές που δε βάζει το μυαλό μας ( για παράδειγμα στη Μάνη υπάρχουν απογραφές από Γάλλους από τον 16ο αιώνα και αργότερα γύρο στο 1800 μετράνε πλήρως την παραγωγή, φτιάχνουν χάρτες, στέλνουν μελετητές και δημιουργούν ένα εμπορικό δίκτυο σημαντικό) χωρίς να ασπάζομαι απόλυτα τον Κολοκοτρώνη τα απομνημονεύματά του τα θεωρώ πολύ καλύτερα από των περισσοτέρων και απείρως καλύτερα ακόμα και από του Μακρυγιάννη. Έλεγε λοιπόν ο γέρος ότι ο Ναπολέοντας του άνοιξε τα μάτια, παλιότερα οι άνθρωποι είχαν τους βασιλείς για θεούς. Επίσης ίσως η μεγαλύτερη μορφή (για εμένα) της περιόδου ο Ρήγας ήταν σαφώς επηρεασμένος από τον Ρουσό (βλέπε κοινωνικό συμβόλαιο πχ και σύγκρινε με τα γραπτά του Ρήγα). ο Ρήγας λοιπόν μιλάει ΚΑΘΑΡΑ για κοινωνική επανάσταση, για έναν τόπο που θα ποτίζεται με τον ιδρώτα αυτών που δουλεύουν πάνω σε αυτό το χώμα, όποιας εθνικότητας και αν είναι, έδινε λοιπόν ταξικά χαρακτηριστικά στην επανάσταση... Θα ήταν καλό να αναφέρουμε πως εκείνη την εποχή (και λίγο νωρίτερα) το πάθος για την αρχαιότητα είχε φουντώσει στην Ευρώπη και αυτό ίσως να έδωσε κάποια εθνικά χαρακτηριστικά στη λογική του αρχαίου πνεύματος και της όποιας αξίας θα μπορύσε να έχει για αργότερα. Τεσπά μπορούμε να γράφουμε για μέρες.
    Τελευταία τροποποίηση από skylaros; 23/09/2013 στις 01:12.

Ντυμένοι στα λευκά είπαν "όχι στη βία" - Και ο Καμίνης στη διαμαρτυρία

«Όχι στη βία» έγραφαν τα πλακάτ των λευκοντυμένων μελών της «Δράσης», που επέλεξαν έναν μη βίαιο τρόπο διαμαρτυρίας στα κλιμακούμενα περιστατικά βίας στη χώρα, με ταυτόχρονη διαμαρτυρία στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.
    http://www.newsit.gr/default.php?pna...240326&catid=3

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	oxi via.jpg 
Προβολές:	93 
Μέγεθος:	62,7 KB 
ID:	299856

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	goldchamp.jpg 
Προβολές:	94 
Μέγεθος:	19,9 KB 
ID:	299858
    Τελευταία τροποποίηση από ggs; 23/09/2013 στις 07:45.

Ο παππούς σου λοιπόν παρότι δέχτηκε σφαίρες κατάλαβε τι μαλακία είναι ο πόλεμος, εσύ χωρίς να έχεις δεχθεί ούτε κάν απειλή είσαι διατεθειμένος να σκοτώσεις ή να σκοτωθείς για κάτι που ονομάζεις πατρίδα.
    Μα προφανώς και είναι μαλακία ο πόλεμος αλλά γιατί δεν παρέθεσες και το παρακάτω που έγραψα;
    "Απ'την άλλη ποτέ του δε μετάνιωσε που σκότωσε διότι δε γινόταν αλλιώς,έπρεπε να επιβιώσει αυτός και οι υπόλοιποι Έλληνες."
    Οπότε ήταν διατεθειμένος να σκοτώσει επειδή είχε ανώτερα κίνητρα(επιβίωση δική του και συντρόφων-ομοεθνών).

Μην κάνεις επιλεκτική παράθεση αλλoιώνοντας το κυρίως νόημα,είναι τουλάχιστον "φάουλ" για τη συζήτηση...

Ένας εθνικιστής πάλι δεν έχει πρόβλημα να φύγει από την Ελλάδα και να πάει στο Σαράγιεβο να σκοτώσει γιατί αυτό ίσως να είναι καλό για την πατρίδα και το έθνος στο δικό του μυαλό,
    Είσαι σίγουρος;Δηλαδή ο μακεδονικός αγώνας τί ήταν,καθαρή μάχη σε ηλιόλουστα πεδία μεταξύ 2 κρατών;
    Οι μακεδονομάχοι απ'τη νότια Ελλάδα λοιπόν τί ήταν;
    Φίλε ο πόλεμος είναι πόλεμος,άγριο πράγμα και απευκταίο.Κάποιες φορές-ευτυχώς λίγες και μακάρι στο μέλλον να μην υπάρξουν-πρέπει να γίνει.
    Δεν αρέσει σε κανέναν αλλά έτσι είναι,η ιστορία της ανθρωπότητας το αποδεικνύει.
    Αν δε το δέχεσαι απλά εθελοτυφλείς(δικαίωμά σου βέβαια).

δεν έχει πρόβλημα να βιάσει ή να ακρωτηριάσει, να ξεκοιλιάσει εγκύους, να βασανίσει, να εκτελέσει αν αυτό θεωρεί πως είναι καλό για την πατρίδα του.
    Αυτά τα κάνει ένας αιμοβόρος άνθρωπος και είναι λάθος να τον ταυτίζεις μ'έναν σωστό εθνικιστή.
    Μπορεί βέβαια ένας οποιοσδήποτε να τα κάνει αν ο πόλεμος τον αποκτηνώσει σε μέγιστο βαθμό χωρίς να'ναι εθνικιστής.Είπαμε,war sucks!

Αυτός λοιπόν που βγάζει μια σημαία στο μπαλκόνι ο πατριώτης ντε , ναι το θεωρώ κουτό να είμαι περήφανος για την βιολογική καταγωγή μου? για το ότι έτυχε να γεννηθώ πίσω από κάτι νοητές γραμμές πάνω στο χάρτη? επειδή η μάνα μου και ο πατέρας μου μιλάνε μια συγκεκριμένη γλώσσα? πραγματικά δεν έχει νόημα τουλάχιστο στο δικό μου μυαλό.
    Δικαίωμα σoυ όπως και δικαίωμα των υπόλοιπων να'ναι περήφανοι.Δεν έχει σχέση με την κουβέντα μας πάντως.

ps: η επανάσταση του 21 στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας ήταν πολύ περισσότερο κοινωνική και πολύ λιγότερο εθνικοαπελευθερωτική.
    Ξέχασέ το,ήταν καθαρά εθνικοαπελευθερωτική.Πάντα ξεσηκώνονταν εναντίων των τούρκων με σκοπό να ζήσουν ελεύθεροι ως Έλληνες.
    Απόδειξη ότι ακόμα και περιοχές καβατζωμένες με πολλά οικονομικά προνόμια και καλό κοινωνικό status(πχ Χίος) δε δίστασαν να ξεσηκωθούν.
    Επίσης ίσως η μεγαλύτερη μορφή (για εμένα) της περιόδου ο Ρήγας ήταν σαφώς επηρεασμένος από τον Ρουσό (βλέπε κοινωνικό συμβόλαιο πχ και σύγκρινε με τα γραπτά του Ρήγα). ο Ρήγας λοιπόν μιλάει ΚΑΘΑΡΑ για κοινωνική επανάσταση, για έναν τόπο που θα ποτίζεται με τον ιδρώτα αυτών που δουλεύουν πάνω σε αυτό το χώμα, όποιας εθνικότητας και αν είναι, έδινε λοιπόν ταξικά χαρακτηριστικά στην επανάσταση...
    Τεράστια μορφή ο Ρήγας αλλά είναι η μεγαλύτερη ΓΙΑ ΣΕΝΑ.
    Τυχαίνει όμως άλλες μορφές που εφάρμοσαν στην πράξη τις επαναστάσεις στα βαλκάνια(ελληνική επανάσταση,εξέγερση σέρβων,ανεξαρτησία βουλγαρίας κλπ) να έκαναν ΕΘΝΙΚΕΣ επαναστάσεις,όχι κοινωνικές.
    Αυτό φάνηκε ακόμα περισσότερο στους βαλκανικούς πολέμους αργότερα.

Οπότε τα περί κοινωνικής επανάστασης δε στέκουν.
    Τελευταία τροποποίηση από kostaspetrou; 23/09/2013 στις 08:41.

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Πάντα ξεσηκώνονταν εναντίων των τούρκων με σκοπό να ζήσουν ελεύθεροι ως Έλληνες.
    λολ...
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Ο ΠΡΟΕΔΡΑΣ Το avatar του/της Anty12
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από byron Προβολή μηνύματος
    λολ...
    ναι ρε Βύρωνα....τι γελάς.....???

τι νομίζεις....?? ότι ξεσηκώθηκαν να πατήσουν τους κοτζαμπάσηδες και τους χωραφάδες που τα είχαν (μαζί με το παπαδαριό) κάνει πλακάκια με τα μεμέτια..??....εεεε...???

άντε γιατί μπίλιες θα γίνουμε.......:a13:
    Στων χιλιομέτρων την ερημιά....
    ..... και στη σιωπή των χρονομέτρων

Παρόμοια θέματα

1. Ξεχρεώσαμε;
    από el_hymador στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 1949
    Τελευταίο μήνυμα: 28/05/2013, 13:17
  2. βελτιωση η μπα?
    από reinmeister στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 23
    Τελευταίο μήνυμα: 27/10/2010, 21:57
  3. να λύσω την καρίνα μόνος μου ή μπα...?
    από LiakosVstrom στο forum Suzuki V-Strom series
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 12/01/2009, 20:48
  4. Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 28/09/2005, 14:57

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ