Σελίδα 22 από 25 ΠρώτοΠρώτο ... 12171819202122232425 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 316 έως 330 από 368

Θέμα: Ορθογραφία

Λοιπόν, για να συμφωνήσω και λίγο με τον σόνικ (που κατά τα άλλα μας τα έχει κάνει τσουρέκια - διάβασα και από τα παλιά σου θρεντ, έλεος )

Ο γραπτός λόγος υπάρχει ως τρόπος αποθήκευσης και μεταφοράς το προφορικού. Αν ο προφορικός λόγος μπορεί να καταγράψει επακριβώς
    τον προφορικό (συμπεριλαμβάνοντας γλωσσικές ιδιομορφίες, εμφάσεις κλπ), τότε μια χαρά θα ήταν με ι, ο, ε.

(Μέχρι εδώ η συμφωνία)

Αμ έλα που δεν μπορεί.

Ο προφορικός λόγος, ο "εν αρχή ήν ο λόγος" δεν είναι παρά η εξωτερίκευση της σκέψης μας, του "πνεύματός" μας, της συνείδησης μας.
    Αναρωτηθείτε, πόσες φορές το μυαλό σας τρέχει σε σκέψεις που θα ποθούσατε να προλάβετε να τις καταγράψετε και να τις μελετήσετε
    και βελτιώσετε αργότερα. Πόσες φευγαλέες ιδέες συλλάβατε και δεν είχατε τρόπο να τις επανεξετάσετε γιατί χάθηκαν σε μια στιγμή.
    Και πόσες από αυτές, γιατί όχι μόνο δεν προλάβατε, αλλά δεν είχατε καν τις κατάλληλες λέξεις να το εκφράσετε, το λεξιλόγιο σας
    αποδεικνυόταν φτωχό.

Αν δεν εκπαιδεύεται ο μυαλός σας σε όλο και πολυπλοκότερους κανόνες, τότε αδρανεί. Όχι μόνο δεν απαλλάσσεται από άχρηστο χάσιμο
    χρόνου, αντίθετα, χάνει περισσότερο χρόνο για να μπορέσει να βρει τρόπους να εκφράσει τη συνείδησή του με ανύπαρκτους όρους.
    Να "επικοινωνήσει".

Η ανταλλαγή σκέψεων είναι το παιχνίδι που καλώς ή κακώς μας έχει φθάσει στο καλό ή κακό επίπεδο που βρισκόμαστε ως ανθρώπινο γένος.
    Ότι σκατά κάνουμε, λέμε, μαθαίνουμε, παθαίνουμε οφείλεται στην εξέλιξη αυτής της καταγραφής που προστιθέμενα κληρονομούμε στα παιδιά
    μας.

Η μεταφορά και η κοινωνία της γνώσης μας καθορίζει ως είδος, ως ύπαρξη. Είναι ο ορισμός μας και η διαφορά μας από το υπόλοιπο σύμπαν*

Και αντί να το εξελίξουμε και να το βελτιώσουμε, προσπαθούμε να το απλοποιήσουμε με σκοπό τι; Να ξαναγυρίσουμε σε ουγκ;

Θα ανέπτυσσα και άλλο το θέμα περί του λόγου και του λόγου ύπαρξής του αλλά περιμένω έναν άλλο συνομιλητή που δεν έχει γράψει ακόμα
    να εκφέρει (αν δεήσει) την άποψή του πρώτα (ξέρεις ποιος είσαι).

*καλά, από όσα γνωρίζουμε, μην ανοίγεστε

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nikos_abel Προβολή μηνύματος
    ..κληρονομούμε στα παιδιά μας.

Κληροδοτούμε μωρέεε..
    safety doesn't happen by accident

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από VANDA Προβολή μηνύματος
    Κληροδοτούμε μωρέεε..
    Ναι αλλά εγώ το έγραψα ορθογραφημένα

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από VANDA Προβολή μηνύματος
    Κληροδοτούμε μωρέεε..
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nikos_abel Προβολή μηνύματος
    Ναι αλλά εγώ το έγραψα ορθογραφημένα
    τώρα κανονικά, πρέπει να γυρίσει ο fkol να σε παύσει από μέλος του φανατικού κοινού του.....

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sonic22 Προβολή μηνύματος
    Sorry κιολας αλλα προς τι ολη αυτη η φλιαρια;

Στο μηχανακι π.χ. υπαρχουν διαφοροι τροποι να πας πιο γρήγορα. Η αξια καθε τεχνικης ή προσπαθειας εχει μετρησιμα αποτελεσματα και αρα ειναι ευκολο να δεις ποιο ειναι το αντικειμενικα σωστο.
    Στην ορθογραφια (γιατι για την ορθογραφια μιλαμε, αφηστε το συντακτικο απο εξω) δεν υπαρχει κατι τετοιο (τουλαχιστον στην συγχρονη γραφη).
    Θελετε ο ορθος τροπος γραφης να ειναι θεμα γουστου, καλαισθησιας και "συνηθιας". Παρα πολυ ωραια...
    Εγω μπορω αντικειμενικα να σου αποδειξω οτι το να γραφεις "ανορθογραφα" καταναλωνει λιγοτερο χρονο και το οτι αν η γλωσσα απλουστευθει εκει που χρειαζετε η εκμαθηνση της θα ειναι πολυ πιο ευκολη και πολυ πιο γρηγορη.
    Και παντα σε ενα εργαλειο (οπως ειναι και η γλωσσα) η ευχρηστια και η εργονομια υπερτερουν εναντι της ομορφιας...
    Το μονο κακο οτι αρκετοι φιλολογοι θα μηνουν χωρις δουλεια...

π.χ. αυτο το κειμενακι μου πηρε λιγοτερο χρονο να το γραψω παρα να προσπαθησω να το διορθωσω...
    ΔΕΝ ΕΠΙΔΙΟΚΟΥΜΕ ΑΝΑΡΧΙΑ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΓΡΑΦΗΣ. ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΛΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΘΕΛΟΥΜΕ

Με αλλα λογια ο βασιλιας ειναι γυμνος και καποιος πρεπει να το επισημανει μπας και γινουν αλλαγες.

υ.γ. 1 Ο υπολογιστης μου δεν αντιδρα οταν του γραφω ανορθογραφα...αρα δεν χρειαζετε να τον πισω για κατι...

................
    Το έχω διαβάσει από χθες ίσα με 5 φορές...
    Προσπαθώ να μείνω ψύχραιμος και να μιλήσει ο πολιτισμός μέσα μου. Γιατί υπάρχει και ο άλλος τρόπος..

Φίλε, με κάθε σεβασμό, η αποθέωση της ταχύτητας, της μείωσης του χρόνου που απαιτείται για κάτι, η ευκολία και η εργαλειοποίηση των πάντων, (τις οποίες θεωρείς υπέρτατες αξίες)..θέλω να στο πω κάπως για να μην παρεξηγηθείς, αλλά όχι, θα στο πω όπως μου 'ρχεται: είναι ΦΑΣΙΣΜΟΣ.
    [ Όχι αυτός με τη σβάστικα και τα πουλιά, αλλά η ουσία αυτού ]

Προσοχή, δεν σου απευθύνω χαρακτηρισμό, διότι δεν ξέρω ποιος είσαι και τι πιστεύεις.

Λέω απλά, απλούστατα ότι αυτή η λατρεία της ταχύτητας, αυτή η γαμημένη αναγωγή των πάντων σε χρόνο και μάλιστα μετρήσιμο (που πρέπει να μειωθεί), αυτή η θεώρηση των πάντων σαν μονάδες μετρήσιμες που πρέπει να υπηρετούν στόχους και να είναι λειτουργικοί, είναι για ιστορικότατους λόγους αξίες και επιθετικά εργαλεία αυτών που μας έχουν τσακίσει τις ζωές.

Παρτο χαμπάρι και βάλτο στο μυαλό σου: η ταχύτητα είναι καλή για τα μηχανάκια, όχι για τις ζωές μας. Όταν τα αφεντικά λένε "πιο γρήγορα" στην ουσία σου χτυπάνε το βούρδουλα στην πλάτη σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής σου: στην εργασία, στις σπουδές, στο σεξ, στις φιλίες, στις χαρές της ζωής.

Άθελά σου λοιπόν επαναλαμβάνεις αυτό το σιχαμένο μοτίβο και το εφαρμόζεις στο ζήτημα της γλώσσας.
    Από που και ως που πρέπει η γλώσσα να είναι γρήγορη; Ποιος διάολος και γιατί λέει ότι η πρώτη και σημαντική χρήση της γλώσσας πρέπει να είναι εργαλειακή;

Ένα τελευταίο γιατί πρέπει να συγκρατηθώ: η ορθογραφία έχει ιστορία από πίσω της. Το "αι" με το "ε" έχουν τεράστια διαφορά, όπως το "ο" με το "ω".

Όσο λιγότερα είναι τα γράμματα, τόσο φτωχαίνουν τα μάτια και τα μυαλά.

Αυτά και χωρίς παρεξήγηση

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BLiTzER Προβολή μηνύματος
    Επειδή δεν ξέρω τον λόγο, το κάνει λάθος κι εσένα σωστό; Εξήγησέ μου πως ακριβώς καταλήγεις σε αυτό και κερνάω σουβλάκια

Δε με ενδιαφέρει να μάθω γιατί το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ είναι σωστό. Ξέρω ότι είναι σωστό. Μπορώ να ψάξω και να βρω, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας. Το θέμα μας δεν είναι καν ότι εγώ το κάνω σωστά κι εσύ όχι. Το θέμα μας είναι ότι εσύ επιμένεις ότι το δικό σου σύστημα είναι πιο σωστό/καλύτερο. Ειδικά τη στιγμή που οι λόγιοι παγκοσμίως (και όχι κάποιος τυχαίος σε κάποιο φόρουμ μοτοσυκλετιστών) διαφωνούν.

Μπορώ να σου παραθέσω 100 μαθηματικούς κανόνες που δε στέκουν ΛΟΓΙΚΑ ούτε στην πιο τρελή φαντασίωσή σου. Αλλά παρ'όλ'αυτά ισχύουν γιατί έτσι ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ.

Οτιδήποτε και να αλλάξεις στην ορθογραφία, χάνεις πληροφορία. Αλλιώς δε θα υπήρχε ορθογραφία. Αν θες να μου δώσεις συγκεκριμένο παράδειγμα, το οποίο στέκει γλωσσολογικά. Κι εγώ, αντίστοιχα, θα μπω στον κόπο να βρω τον κανόνα, ώστε να ΔΕΙΣ κιόλας ότι έχεις άδικο. Γιατί όλοι ξέρουμε ότι έχεις.

Έγραψα ξεκάθαρα "στο δεκαδικό σύστημα". Μιλάς με έναν τεχνικό/προγραμματιστή. Ευχαριστώ, όμως.

Τέλος πάντων, επειδή κουράζει το θέμα και επαναλαμβανόμαστε, θα πω απλά αυτό (μην το πάρεις προσωπικά) και πάω για ύπνο: Η γλώσσα μας (την οποία θαυμάζουν παγκοσμίως γι'αυτό που είναι κι όχι γι'αυτό που θέλετε να καταντήσει) είναι το μοναδικό πράγμα, που μας προσδιορίζει ως λαό. Το μοναδικό πράγμα που μας κρατά σε επαφή με αυτό που κάποτε ήταν. Το μοναδικό πράγμα που έχουμε ΜΟΝΑΔΙΚΟ. Είναι κουλτούρα, είναι πνευματικότητα, είναι παιδεία, είναι ευφυϊα. Δε μπορεί να πιστεύει κάποιος ότι πρέπει να την ευνουχίσουμε, ακόμα και να τη λατινοποιήσουμε, επειδή ο ίδιος δε μπορεί να μάθει 50 απλούς κανόνες. Μου είναι αδύνατο να το διανοηθώ καν ότι υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι. Δε μπορείς να πετάς στα σκουπίδια τόσα μυαλά, τόσους ασύλληπτα μορφωμένους ανθρώπους που αφιέρωσαν ζωές ολόκληρες, που βοήθησαν να χτιστεί, να μεγαλώσει, που τη μελέτησαν, που την εξύμνησαν, που έγραψαν έπη και ποιήματα και κάθε λογής κείμενα σε αυτή. Ανθρώπους που εκτιμούν και καταλαβαίνουν την τελειότητά της, το "τίποτα τυχαίο" της, τη δομή, τη ροή της. Επειδή... είναι δύσκολο. Σόρρυ (στα engreek), αλλά λολ (στα κομπιουτερίστικα).

EDIT: Επίσης, για να μην παρεξηγηθώ κιόλας, να σου πω (αυτό παρ'το προσωπικά) ότι γενικά γράφεις ωραία. Η δομή σου και η σκέψη σου είναι όμορφες και το θυμάμαι πολύ καλά γιατί κάποιο κείμενό σου είχα διαβάσει πρόσφατα και με έβρισκε απολύτως σύμφωνο και μάλιστα το απόλαυσα, παρά τα κάποια ορθογραφικά. Δεν είμαι άνθρωπος που θα υποτιμήσει κάποιον αυτόματα επειδή κάνει ορθογραφικά λάθη. Αλλά εδώ έχεις άδικο από την αρχή. Εξηγώ στη δεύτερη παράγραφο τον λόγο, σε αυτό ακριβώς το post. Αυτά.

ΜΠΡΑΒΟ

. καί _

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spyrakos35 Προβολή μηνύματος
    +1300

δεν λέγανε πάντως, γίνε παιδί μου αστος, αλλά μάθε παιδί μου γράμματα (για να γίνεις αστός).....

+1000 (μικροαστός θα'λεγα)

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spyrakos35 Προβολή μηνύματος
    του το έχω ξαναπει μωρέ, όταν θέλει σπέρνει.....

ευτυχώς που τα είπε κάποιος άλλος γιατί δεν ήθελα με τιποτα να πάω το παιχνίδι στον ρατσισμό....

μόνο ένας ΑΕΚΑΡΑΣ θα μπορούσε άλλωστε

βέβαια θα υπάρξουν και αυτοί που θα πουν, "Σώπα μωρέ, διαβάζεις τον Τερενς????"......

ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΥΡΕΙΣ ΡΕ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ....................

Άντιλαμβάνεσαι,πρέπει καί νά ύπάρχουν οί κατάλληλες συνθήκες,χώμα φρέσκο ,καιρός,έποχή, κ.λ.π.....
    Άλλιώς ..............λές άνέκδοτα νά περνάει ή ώρα......!!!

υγ. Μήν άγχώνεσαι.......διαβάζουν πολλοί,άλλά δέν τό 'μολογάνε

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από fkol k4 Προβολή μηνύματος
    Εντάξει μωρέ, μια χαρά τα προφέρουμε τα ελληνικά, ας μη γινόμαστε αυστηροί αρχαιολάτρες. Η δημοτική προφορά είναι φυσική εξέλιξη, δεν την επέβαλε κανένας με το ζόρι.

Και για όποιον αναρωτιέται το τι προσέφερε το πολυτονικό στη δημοτική αν και δεν προφερόταν, προσέφερε μια καταγραφή του γιατί σε μια σύνθεση λέξεων άλλαζε η γραφή και πως.
    Κάτι το οποίο το έκανε ευκολότερο να εντοπίσεις τα συστατικά μιας λέξης, οπότε από τα συστατικά αυτά να δημιουργείς νέες.
    Όμορφα τα λες, μια δυο συμπληρωματικές παρατηρήσεις αν επιτρέπεται... Μετα την δημιουργία του σύγχρονου ελληνικού κράτους, ο Κοραής προσπαθώντας να βοηθήσει την πνευματική άνθιση του λαού ανασύστησε την Ελληνική γλώσσα και προσπαθώντας να την "καθαρίσει" από τις πολλές ξένες επιρροές πρότεινε και διέδωσε την καθαρεύουσα, την οποία μάλλιστα οι Βαυαροί προς τιμήν τους, κάνανε την επίσημη γλώσσα του ελληνικού κράτους. Η φυσική της εξέλιξη είναι η Δημοτική όπως την αποτύπωσε ο Ροίδης, ο Τριαναφυλλίδης, ο Ψυχάρης ή ακόμα και ο Παπαδιαμάντης που βρισκόταν κάπου στο ενδιάμεσο... Η οποία Δημοτική όμως επικράτησε αφού προηγήθηκε εθνικός διχασμός.
    από εκεί και πέρα με την έλευση του "εθνάρχη" καραμανλή, και μετά από διάφορους διχασμούς προηγουμένως, πήγαν "επιτέλους" όλα περίπατο, ήρθε η νέα ελληνική, καταργήθηκε το πολυτονικό, να 'ναι καλά ο μπαμπινιώτης, μας μάθανε το "αβγο" και ξεχάσαμε το "αυγό" και άλλα πολλά χαριτωμένα, τα οποία γίναν αβίαστα, διότι περάσαμε σαν λαός την εποχή της ευκολίας. Έυκολο το χρήμα, εύκολη η δουλειά αφού αρκούσε μόνο να "ρίξεις" το κουκί εκεί που πρέπει, γιατί να μην είναι "εύκολη" και η γλώσσα...?
    Από κει και πέρα επειδή μπαίνουμε στην τρίτη δεκαετία άναρχης και ανεξέλεγκτης λαθροεισβολής, και όλοι αυτοί οι άνθρωποι που ήρθαν εδώ πρέπει να εξυπηρετούνται από τους δημόσιους θεσμούς (δωρεάν μάλιστα), χωρίς όμως να έχουν την υποχρέωση να μάθουν τη γλώσσα μας, "φτιάχνουμε" κι εμείς τη γλώσσα μας στα μέτρα τους... Το "μαλάκα" είναι εύκολη λέξη, γράφεται με όλα άλφα, το "διείδυση" ή το "κυνηγός" είναι πιο δύσκολα όμως, πού θα πάει; θα φτιάξουμε ένα σύστημα που θα δουλεύει με ένα γιώτα και ένα έψιλον και θα είναι πιο εύκολα και αυτά...
    και έτσι, στα πλαίσια της γενικής απαξίωσης και του ωχαδερφισμού η γλώσσα μπήκε στο πλάι, μπροστά στην "πρόοδο" της κοινωνίας μας...

Αυτόματοι διορθωτές κειμένου, λεξικά, μέθοδοι ελληνικής γλώσσας, ναι, υπάρχουν όλα αυτά.... αλλά εμείς φτάνουμε να ασχολούμαστε όχι με το πρόβλημα αλλά με το να βάζουμε ταμπέλες σε αυτούς που ορθογραφούν και σε αυτούς που δεν ορθογραφούν... "ελίτ και πλέμπα" το λέμε...

το χει η μοίρα μας τελικά να είμαστε διχασμένοι....

Παλαιό μέλος Το avatar του/της bruno
    Nα σας πω την αληθεια,στο βιογραφικο μου θα βαλω σπουδες στο moto.gr.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stam2 Προβολή μηνύματος
    Από κει και πέρα επειδή μπαίνουμε στην τρίτη δεκαετία άναρχης και ανεξέλεγκτης λαθροεισβολής, και όλοι αυτοί οι άνθρωποι που ήρθαν εδώ πρέπει να εξυπηρετούνται από τους δημόσιους θεσμούς (δωρεάν μάλιστα), χωρίς όμως να έχουν την υποχρέωση να μάθουν τη γλώσσα μας, "φτιάχνουμε" κι εμείς τη γλώσσα μας στα μέτρα τους... Το "μαλάκα" είναι εύκολη λέξη, γράφεται με όλα άλφα, το "διείδυση" ή το "κυνηγός" είναι πιο δύσκολα όμως, πού θα πάει; θα φτιάξουμε ένα σύστημα που θα δουλεύει με ένα γιώτα και ένα έψιλον και θα είναι πιο εύκολα και αυτά...
    και έτσι, στα πλαίσια της γενικής απαξίωσης και του ωχαδερφισμού η γλώσσα μπήκε στο πλάι, μπροστά στην "πρόοδο" της κοινωνίας μας...

Αυτόματοι διορθωτές κειμένου, λεξικά, μέθοδοι ελληνικής γλώσσας, ναι, υπάρχουν όλα αυτά.... αλλά εμείς φτάνουμε να ασχολούμαστε όχι με το πρόβλημα αλλά με το να βάζουμε ταμπέλες σε αυτούς που ορθογραφούν και σε αυτούς που δεν ορθογραφούν... "ελίτ και πλέμπα" το λέμε...

το χει η μοίρα μας τελικά να είμαστε διχασμένοι....
    Ναι … γενικά είμαστε πολύ φιλόξενος λαός … μέχρι και την γλώσσα μας αλλάξαμε για να μπορούμε να συνεννοούμαστε με τους «λαθροεισβολεις» …

Άντε , να τα φέρει ο θεός δεξιά (πως αλλιώς θα τα έφερνε ο θεός) , να γίνει καμία καραμπόλα στις εκλογές , να αναλάβει υπουργός παιδείας κάνας «ελληνοψυχος» να επαναφέρει πάλι πολυτονικό , καθαρεύουσα , ποδιά και κατηχητικό κάθε Κυριακή…

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ggs Προβολή μηνύματος
    Ναι … γενικά είμαστε πολύ φιλόξενος λαός … μέχρι και την γλώσσα μας αλλάξαμε για να μπορούμε να συνεννοούμαστε με τους «λαθροεισβολεις» …

Άντε , να τα φέρει ο θεός δεξιά (πως αλλιώς θα τα έφερνε ο θεός) , να γίνει καμία καραμπόλα στις εκλογές , να αναλάβει υπουργός παιδείας κάνας «ελληνοψυχος» να επαναφέρει πάλι πολυτονικό , καθαρεύουσα , ποδιά και κατηχητικό κάθε Κυριακή…
    θεωρείς ότι είναι τυχαίο το παράδειγμα αλλά έχω δύο παραδείγματα το ένα από ΙΚΑ από αλλοδαπό που ζήταγε ασφάλιση χωρίς να γνωρίζει γρι ελληνικά και απαιτούσε ο υπάλληλος να του απαντήσει σε σουαχίλι-φαρσί,
    και ένα παρόμοιο σε δημόσιο νοσοκομείο δεν καταλαβαινε τις ταμπέλες...

τεσπα, ξεμακραίνει το πράγμα, το θέμα είναι να εκτιμήσουμε το θησαυρό που έχουμε και να τον διαφυλάξουμε για τις επόμενες γενιές γιατί τους αξίζει να παραλάβουν μία ζωντανή και όμορφη γλώσσα και όχι ένα μόρφωμα-απολειφάδι του mad-mtv και της ξύλινης παιδείας μας...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stam2 Προβολή μηνύματος
    θεωρείς ότι είναι τυχαίο το παράδειγμα αλλά έχω δύο παραδείγματα το ένα από ΙΚΑ από αλλοδαπό που ζήταγε ασφάλιση χωρίς να γνωρίζει γρι ελληνικά και απαιτούσε ο υπάλληλος να του απαντήσει σε σουαχίλι-φαρσί,
    και ένα παρόμοιο σε δημόσιο νοσοκομείο δεν καταλαβαινε τις ταμπέλες...

τεσπα, ξεμακραίνει το πράγμα, το θέμα είναι να εκτιμήσουμε το θησαυρό που έχουμε και να τον διαφυλάξουμε για τις επόμενες γενιές γιατί τους αξίζει να παραλάβουν μία ζωντανή και όμορφη γλώσσα και όχι ένα μόρφωμα-απολειφάδι του mad-mtv και της ξύλινης παιδείας μας...
    το παράδειγμα θα ειχε βάση αν ο υπάλληλος του απαντούσε σε σουαχιλι-φαρσι…
    χλωμό το κόβω…

για τον «θησαυρό» που λες …
    όπως φαίνεται να ξέρεις ,μέχρι και άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Ελλάδα για τις –κατά καιρούς – γλωσσικές διαμάχες …
    «γλωσσαμύντορες» vs «μαλλιαρών» , «καθαρευουσιάνοι» vs «δημοτικιστών» κ.λ.π
    Πάντα οι πρώτοι είχαν ως σημαία την «διαφύλαξη του θησαυρού» όμως στην πραγματικότητα οι λόγοι σύγκρουσης ήταν πάντα κοινωνικοπολιτικοί…
    Από τις κατά καιρους «μαχες» , τελικα χαμένοι βγήκαν οι «υπερασπιστές του θησαυρού της «σωστής» ελληνικής γλώσσας» , αλλά αυτό δεν εμπόδισε την ανθρωπότητα να υποκλιθεί σε ένα δημοτικιστή καζαντζακη ,ουτε να μην θαυμάσει τον Νιτσε που έγραφε στην «βαρβαρικη»…

Και για να μην τεντώσουμε άλλο το θέμα , εδώ είναι ένα μοτοφορουμ που όλοι γράφουμε…
    Δεν θα λυσουμε το «γλωσσικό ζήτημα» ούτε θα αναστήσουμε το 1901…
    Πολύ απλα , είναι δείγμα σεβασμού στο φορουμ η προσπάθεια συγγραφής όσο το δυνατόν πιο κατανοητών κειμένων με ορθογραφία , σημεία στίξης , παραγράφους …

Μπραβο σε οσους το "εχουν" και 1000 φορές μπράβο σε όσους δεν το "έχουν" αλλά προσπαθούν να το επιτύχουν , έστω και με λάθη ….
    Όσοι δεν θέλουν να σεβαστούν το φόρουμ είτε από «άποψη» είτε από «βαρεμάρα» μην περιμένουν και το φορουμ να τους πολυσεβαστεί …

disclaimer (στα νεα ελληνικά)
    Αυτές είναι προσωπικές μου απόψεις και δεν αντιπροσωπεύω την διαχείριση του φορουμ …
    Τελευταία τροποποίηση από ggs; 05/03/2014 στις 16:45.

επειδή εδώ δεν είναι σχολείο να παίρνουμε βαθμούς, θυμηθείτε οτι είναι σημαντικότερο να εμπλουτίσουμε την σκέψη και να βρει ίσως άλλους δρόμους το μυαλό μας με την Χ ανορθόγραφη άποψη απο το να μην γράψει κάποιος επειδή είναι ανορθόγραφος

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ggs Προβολή μηνύματος
    το παράδειγμα θα ειχε βάση αν ο υπάλληλος του απαντούσε σε σουαχιλι-φαρσι…
    χλωμό το κόβω…

για τον «θησαυρό» που λες …
    όπως φαίνεται να ξέρεις ,μέχρι και άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Ελλάδα για τις –κατά καιρούς – γλωσσικές διαμάχες …
    «γλωσσαμύντορες» vs «μαλλιαρών» , «καθαρευουσιάνοι» vs «δημοτικιστών» κ.λ.π
    Πάντα οι πρώτοι είχαν ως σημαία την «διαφύλαξη του θησαυρού» όμως στην πραγματικότητα οι λόγοι σύγκρουσης ήταν πάντα κοινωνικοπολιτικοί…
    Από τις κατά καιρους «μαχες» , τελικα χαμένοι βγήκαν οι «υπερασπιστές του θησαυρού της «σωστής» ελληνικής γλώσσας» , αλλά αυτό δεν εμπόδισε την ανθρωπότητα να υποκλιθεί σε ένα δημοτικιστή καζαντζακη ,ουτε να μην θαυμάσει τον Νιτσε που έγραφε στην «βαρβαρικη»…

Και για να μην τεντώσουμε άλλο το θέμα , εδώ είναι ένα μοτοφορουμ που όλοι γράφουμε…
    Δεν θα λυσουμε το «γλωσσικό ζήτημα» ούτε θα αναστήσουμε το 1901…
    Πολύ απλα , είναι δείγμα σεβασμού στο φορουμ η προσπάθεια συγγραφής όσο το δυνατόν πιο κατανοητών κειμένων με ορθογραφία , σημεία στίξης , παραγράφους …

Μπραβο σε οσους το "εχουν" και 1000 φορές μπράβο σε όσους δεν το "έχουν" αλλά προσπαθούν να το επιτύχουν , έστω και με λάθη ….
    Όσοι δεν θέλουν να σεβαστούν το φόρουμ είτε από «άποψη» είτε από «βαρεμάρα» μην περιμένουν και το φορουμ να τους πολυσεβαστεί …

disclaimer (στα νεα ελληνικά)
    Αυτές είναι προσωπικές μου απόψεις και δεν αντιπροσωπεύω την διαχείριση του φορουμ …
    οκ σε γενικές γραμμές καλύπτομαι... τα υπόλοιπα καπως κάπου κάποτε σε κάποια μοτοεκδρομή ή μοτοκαφέ....

Παρόμοια θέματα

1. Internet - Έλληνες & Ορθογραφία... Οι αγράμματοι!
    από RapidShade στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 72
    Τελευταίο μήνυμα: 20/11/2006, 22:24

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF