Επειδή δεν ξέρω τον λόγο, το κάνει λάθος κι εσένα σωστό; Εξήγησέ μου πως ακριβώς καταλήγεις σε αυτό και κερνάω σουβλάκια
Δε με ενδιαφέρει να μάθω γιατί το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ είναι σωστό. Ξέρω ότι είναι σωστό. Μπορώ να ψάξω και να βρω, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας. Το θέμα μας δεν είναι καν ότι εγώ το κάνω σωστά κι εσύ όχι. Το θέμα μας είναι ότι εσύ επιμένεις ότι το δικό σου σύστημα είναι πιο σωστό/καλύτερο. Ειδικά τη στιγμή που οι λόγιοι παγκοσμίως (και όχι κάποιος τυχαίος σε κάποιο φόρουμ μοτοσυκλετιστών) διαφωνούν.
Μπορώ να σου παραθέσω 100 μαθηματικούς κανόνες που δε στέκουν ΛΟΓΙΚΑ ούτε στην πιο τρελή φαντασίωσή σου. Αλλά παρ'όλ'αυτά ισχύουν γιατί έτσι ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ.
Οτιδήποτε και να αλλάξεις στην ορθογραφία, χάνεις πληροφορία. Αλλιώς δε θα υπήρχε ορθογραφία. Αν θες να μου δώσεις συγκεκριμένο παράδειγμα, το οποίο στέκει γλωσσολογικά. Κι εγώ, αντίστοιχα, θα μπω στον κόπο να βρω τον κανόνα, ώστε να ΔΕΙΣ κιόλας ότι έχεις άδικο. Γιατί όλοι ξέρουμε ότι έχεις.
Έγραψα ξεκάθαρα "στο δεκαδικό σύστημα". Μιλάς με έναν τεχνικό/προγραμματιστή. Ευχαριστώ, όμως.
Τέλος πάντων, επειδή κουράζει το θέμα και επαναλαμβανόμαστε, θα πω απλά αυτό (μην το πάρεις προσωπικά) και πάω για ύπνο: Η γλώσσα μας (την οποία θαυμάζουν παγκοσμίως γι'αυτό που είναι κι όχι γι'αυτό που θέλετε να καταντήσει) είναι το μοναδικό πράγμα, που μας προσδιορίζει ως λαό. Το μοναδικό πράγμα που μας κρατά σε επαφή με αυτό που κάποτε ήταν. Το μοναδικό πράγμα που έχουμε ΜΟΝΑΔΙΚΟ. Είναι κουλτούρα, είναι πνευματικότητα, είναι παιδεία, είναι ευφυϊα. Δε μπορεί να πιστεύει κάποιος ότι πρέπει να την ευνουχίσουμε, ακόμα και να τη λατινοποιήσουμε, επειδή ο ίδιος δε μπορεί να μάθει 50 απλούς κανόνες. Μου είναι αδύνατο να το διανοηθώ καν ότι υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι. Δε μπορείς να πετάς στα σκουπίδια τόσα μυαλά, τόσους ασύλληπτα μορφωμένους ανθρώπους που αφιέρωσαν ζωές ολόκληρες, που βοήθησαν να χτιστεί, να μεγαλώσει, που τη μελέτησαν, που την εξύμνησαν, που έγραψαν έπη και ποιήματα και κάθε λογής κείμενα σε αυτή. Ανθρώπους που εκτιμούν και καταλαβαίνουν την τελειότητά της, το "τίποτα τυχαίο" της, τη δομή, τη ροή της. Επειδή... είναι δύσκολο. Σόρρυ (στα engreek), αλλά λολ (στα κομπιουτερίστικα).
EDIT: Επίσης, για να μην παρεξηγηθώ κιόλας, να σου πω (αυτό παρ'το προσωπικά) ότι γενικά γράφεις ωραία. Η δομή σου και η σκέψη σου είναι όμορφες και το θυμάμαι πολύ καλά γιατί κάποιο κείμενό σου είχα διαβάσει πρόσφατα και με έβρισκε απολύτως σύμφωνο και μάλιστα το απόλαυσα, παρά τα κάποια ορθογραφικά. Δεν είμαι άνθρωπος που θα υποτιμήσει κάποιον αυτόματα επειδή κάνει ορθογραφικά λάθη. Αλλά εδώ έχεις άδικο από την αρχή. Εξηγώ στη δεύτερη παράγραφο τον λόγο, σε αυτό ακριβώς το post. Αυτά.