Σελίδα 110 από 132 ΠρώτοΠρώτο ... 1060100105106107108109110111112113114115120 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1.636 έως 1.650 από 1966

Θέμα: Δημοψήφισμα 2015

Αμετανόητος Κριός... Το avatar του/της Manalishi
    Champion 2ης Βουνίσιας
    Τώρα βέβαια εσύ μπορεί να έχεις δίκιο και ο Βαρουφ να λέει παπάντζες, αλλά ο μόνος τρόπος να το διαπιστώσουμε είναι να περιμένουμε...
    Εαν ανοίξουν οι τράπεζες , δηλάδη σταματήσει το CC, την επόμενη ώρα όσοι έχουν λεφτά θα πάνε/παμε να τα σηκώσουν.. Πόσο πιό απλό απο αυτό??? Αρα, πάλι θα βρεθουν οι τράπεζες σε απειλή, γιατί θα έχουμε εκροή αποταμιεύσεων.....

Πόσο πιό απλά, τι δεν καταλαβαίνει δηλ ο Βαρουφάκης που έχει ένα καρότσι Σκλαβενίτη πτυχία και το καταλαβαίνω εγώ με εντολή έξωσης 2ας γυμνασίου έπειτα απο 3ετή παραμονή στο ίδιο θρανίο???
    I’ve got the bike every middle-aged dude dreams of!!

Καρχάριος προχωρημένος Το avatar του/της kostas777
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Manalishi Προβολή μηνύματος
    Εαν ανοίξουν οι τράπεζες , δηλάδη σταματήσει το CC, την επόμενη ώρα όσοι έχουν λεφτά θα πάνε/παμε να τα σηκώσουν.. Πόσο πιό απλό απο αυτό??? Αρα, πάλι θα βρεθουν οι τράπεζες σε απειλή, γιατί θα έχουμε εκροή αποταμιεύσεων.....
    Και με αυτά τα λεφτά θα αδειάσουν τα σούπερ μάρκετ;

Δεν νομίζω να υπάρξει τέτοιο πρόβλημα αν υπάρξει εντελώς διαφορετικό κλίμα και όχι κλίμα πανικού και τρομοκρατίας όπως τώρα. Τώρα υπάρχει λόγος (φόβος) να σηκώσουν λεφτά, μετά όχι. Σίγουρα θα υπάρξει πάντως αυξημένη κίνηση λόγω της στέρησης των προηγούμενων ημερών. Αυτό δεν είναι πρόβλημα. Δηλαδή υπάρχουν πολύ μεγαλύτερα από αυτό.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Flying Mythos Προβολή μηνύματος
    Ενδεχομένως να ασχολούμαστε και με τυπικούρες βέβαια, καθώς από τη στιγμή που η οδηγία ενσωματώνεται στο εσωτερικό δίκαιο υπερισχύει κάθε αντίθετης διάταξης
    +904

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Flying Mythos Προβολή μηνύματος
    κανείς δεν θα ενσωμάτωνε αντισυνταγματική οδηγία.
    Επειδή τα πρώτα 25 άρθρα του Σ είναι πολύ γενικά και αόριστα, επιδέχονται ερμηνείες.
    Πολλές οδηγίες σχετικά με περιβάλλον - αειφόρο ανάπτυξη κλπ θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν αντισυνταγματικές.
    Φυσικά ελέω της γενικότητας, πέρασαν ως συνταγματικές.

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από peterbmwrider Προβολή μηνύματος
    Ο Γιάνης Βαρουφάκης ανέφερε σε συνεντευξή του στο ραδιόφωνο του ABC τόνισε πως δεν είναι δυνατό να τυπώσει η Ελλάδα δραχμές, ακόμη και αν το επιθυμούσε. "Δεν έχουμε τη δυνατότητα. Ένα από τα πράγματα που έπρεπε να κάνουμε το 2000 πριν μπούμε στο ευρώ, ήταν να ξεφορτωθούμε τις εκτυπωτικές μας μηχανές, σαν μέρος της θέσης πως η νομισματική ένωση είναι ανεπίστρεπτη".

και τωρα???ενα ενα τα καστρα πεφτουν...
    Κάπου διάβασα (δεν ξέρω αν ισχύει) ότι μπορούμε να κρατήσουμε το ευρώ ως νόμισμα, απλά δε θα έχει σχέση με το ευρωπαϊκό ευρώ.
    Life begins at 45°.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της peterTHErider
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BLiTzER Προβολή μηνύματος
    Κάπου διάβασα (δεν ξέρω αν ισχύει) ότι μπορούμε να κρατήσουμε το ευρώ ως νόμισμα, απλά δε θα έχει σχέση με το ευρωπαϊκό ευρώ.
    δυσκολο μου φαινεται αυτο...και πως θα τα ξεχωριζουμε?
    αν δεν κοιτας εκει που πας...θα πας εκει που κοιτας!

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BLiTzER Προβολή μηνύματος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από GFawkes Προβολή μηνύματος
    παω 10 χιλιαδες δραχμες στοίχημα πως δε θα βγουμε απ'το ευρω...
    Παίξε το !

Μέλος Το avatar του/της Flying Mythos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από KRS Προβολή μηνύματος
    +904

Επειδή τα πρώτα 25 άρθρα του Σ είναι πολύ γενικά και αόριστα, επιδέχονται ερμηνείες.
    Πολλές οδηγίες σχετικά με περιβάλλον - αειφόρο ανάπτυξη κλπ θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν αντισυνταγματικές.
    Φυσικά ελέω της γενικότητας, πέρασαν ως συνταγματικές.
    Συμφωνώ σε αυτό, λόγω αοριστίας μπορούν εντός πλαισίων να εμηνευτούν κατά το δοκούν και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Άλλωστε όταν στην ερμηνεία υπεισέρχεται η πολιτική τότε η ερμηνεία ενδεχομένως να επηρεαστεί ανάλογα με τους σκοπούς της πολιτικής.

case closed

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Manalishi Προβολή μηνύματος
    Το ότι θα ανοίξουν οι τράπεζες ΔΕΝ σημαίνει ότι αυτόματα δεν θα υπάρχουν CC...
    Στην καλύτερη περίπτωση θα αρχίσουν σταδιακά να αναιρούνται κάποιοι περιορισμοί και να αυξάνουν τα όρια αναλήψεων αλλά μέχρι να φτάσουμε στην προ κλεισίματος κατάσταση θα απαιτηθούν εβδομάδες - μήνες... Στην καλύτερη λέμε... Αν προσέξεις ακόμα και οι κυβερνητικοί μιλάνε για ΑΝΟΙΚΤΕΣ τράπεζες - δεν λένε λέξη για CC...

εδιτ Ακόμα και με τέλειο σενάριο σε κατάσταση θαυμάτων να βρεθούμε, είναι τέτοιο το στέγνωμα σε ΦΥΣΙΚΟ χαρτονόμισμα που θα πρέπει να μεταφερθούν γρήγορα τεράστια αποθέματα από την ΕΚΤ και αυτό είναι μια φυσική διαδικασία που δεν γίνεται όπως μια λογιστική εγγραφή πατώντας ένα κουμπί στο PC... και να είσαι σίγουρος ότι η εκροή των χαρτονομισμάτων αμέσως μετά το άνοιγμα θα είναι ακόμα μεγαλύτερη από σήμερα... Σε ΚΑΘΕ περίπτωση η τραπεζική πίστη έχει πληγεί ανεπανόρθωτα και θα κάνει ΧΡΟΝΙΑ να επανέλθει...
    Τελευταία τροποποίηση από THEOD; 03/07/2015 στις 11:15.

non serviam Το avatar του/της kachius
    Μπορεί κάποιος να μου λύσει την εξής απορία?
    Γιατί κλείσανε οι τράπεζες?!
    Τον περιορισμό κεφαλαίου τον καταλαβαίνω, αλλά μια χαρά δε μπορούσε να ισχύει και με τις τράπεζες ανοιχτές?
    Ενδεχομένως να έχουν απαγορευτεί και άλλες συναλλαγές κτλ, αλλά δε θα μπορούσαν να είναι ανοιχτές και "απλά" να μην εκτελούν εκείνες τις συναλλαγές?

Δε λέω ότι έχει γίνει από μλκια, πραγματική απορία είναι...
    Ξέρω από βέσπα!

Σε κατάσταση πανικού και εσπευσμένης αλλαγής νομίσματος, και επειδή ένα νέο νόμισμα κάνει μήνες να σχεδιαστεί και να τυπωθεί, μια λύση θα ήταν να σφραγίζονται με εμια ειδική σφραγίδα τα υπάρχοντα χαρτονομίσματα και να κυκλοφορούν ως "νέο νόμισμα" μέχρι την φυσική εισαγωγή του καινούργιου... Κάτι σαν χαρτονομίσματα Monopoly δηλαδή...

Ο σημειολόγος Το avatar του/της spyro
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από kachius Προβολή μηνύματος
    Τον περιορισμό κεφαλαίου τον καταλαβαίνω, αλλά μια χαρά δε μπορούσε να ισχύει και με τις τράπεζες ανοιχτές?
    ...
    οχι

και πολυ άργησαν να τις κλείσουν λεω εγώ

Προφανώς φοβήθηκαν ντου του κόσμου στις τράπεζες και στιγμές απείρου κάλλους μεσα σε αυτές...

Ενδεχομένως να έχουν απαγορευτεί και άλλες συναλλαγές κτλ, αλλά δε θα μπορούσαν να είναι ανοιχτές και "απλά" να μην εκτελούν εκείνες τις συναλλαγές?

Οι τράπεζες έχουν 500m, και πρέπει να δώσουν μισθούς και συντάξεις 1b. Επιπρόσθετα υπάρχουν και 100-120b καταθέσεις.
    Ο ELA δεν τις δανείζει. Φαντάσου τι είχε να γίνει αν άνοιγαν....

Banned
    το μονο θετικο ειναι οτι ανοιξαν για καταθεσεις και ετσι αρχισε να ανακυκλωνεται το χρημα που ηταν εξω σε μετρητο
    (βενζιναδικα, περιπτερα κλπ)

Ας τον μπανάρει κάποιος! Το avatar του/της pipe_smoker

Μια πολύ πρόχειρη απάντηση που μου έρχεται στο μυαλό μου (το φτωχό πάντα) είναι ότι θα παίζανε "πιάσε-πέτα" με μολότοφ, πέτρες, και διάφορα αντικείμενα, οι υπάλληλοι με τους πελάτες και τους διάφορους αγανακτισμένους.

Άλλο να πηγαίνεις στο ΑΤιΜο το πράμα και να σου λέει "Σόρυ μάστορα" να του κατεβάζεις μια χριστοπαναγία και να φεύγεις, κι άλλο να σου το λέει υπάλληλος και δώσ'του παρακάλια, και μετά τα παρακάλια να αρχίζουν τα "Μακερόσο!" και "Τα κυτεί αίμα!".

Επίσης δεν έχουν απλώς απαγορευτεί ΚΑΙ άλλες συναλλαγές.
    Έχουν παγώσει πολλά πράγματα για να μείνει η κατάσταση όπως ακριβώς ήταν πριν την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος.

Τέλος, για να βάλω και την προσωπική μου πινελιά, άμα δεν ταμπουρωθεί ο φταίχτης ποιός θα ταμπουρωθεί?

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 30/11/2010, 00:56
  2. Δημοψήφισμα για το Ασφαλιστικό
    από ermiss στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 27/03/2008, 11:00
  3. Ερωτηση-Δημοψήφισμα για όλους...
    από almalibera στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 63
    Τελευταίο μήνυμα: 25/07/2005, 17:44
  4. Cnn Δημοψηφισμα Για Ελλασ Euro 2004