ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές
Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
ψαναψόφα φούστη γλάρε
Δηλαδή στις πολυκατοικίες που υπάρχουν κοινές καμινάδες, πως ακριβώς θα εντοπίζονται οι παραβάτες;
Σχετικό άσχετο.
http://www.protothema.gr/world/artic...nergo-polonio/
Εγώ πάλι ρε φίλος νομίζω πως γελιοποιεί τους πολίτες της και γελάνε με τα χάλια μας και το διασκεδάζουν... το έχω πει πολλάκις εδώ μέσα, ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι η ελπίδα του τόπου είναι η νεολαία, αλλά η νεολαία που βλέπω εγώ αντί να στίβει την πέτρα κάθεται και μαλακίζεται αποχαυνωμένη, το μέλλον τους είναι γαμημένο και καμμένο και αυτά χαζογελάνε. Πέτυχα σε ένα κανάλι ρεπορτάζ για το περιβόητο wi-fi, όλα ανεξαιρέτως χασκογελάγανε και με τα 5 βασικά ελληνικά που μιλάνε - οι λέξεις εντάξει, ας πούμε, ναι, έχουν την τιμητική τους, είναι το 90% του λεξιλογίου ενός νέου ανθρώπου πλέον - λέγανε ότι είναι φοβερός ο Σαμαράς (γουάου, άλλη αγαπημένη λέξη τους) γιατί θα μπορούν να στέλνουν δωρεάν μηνύματα και να μπαίνουν δωρεάν στο ίντερνετ από το κινητό τους και να είναι όλη μέρα στο γαμημένο το facebook να κάνουν like. Πριν από λίγο καιρό πάλι σχημάτιζαν ουρές να πάνε να θαυμάσουν το νέο i-gamisou της Apple με τα υπέροχα φλούο χρώματα που σύμφωνα με τους διαφημιστές αλλάζει τη ζωή σου... Γιατί παλιά πάλευες για ένα πουκάμισο αδειανό, τώρα παλεύεις για ένα smartphone βεραμάν.
Κοίταζα τυχαία μια μέρα μια παλιά εκπομπή γυρισμένη κάπου στο 80 πρέπει να ήταν από το όλο σκηνικό και συνειδητοποίησα κάτι που σκεφτόμουνα πολύ καιρό. Έβλεπα τους ανθρώπους, τα πρόσωπά τους και συνειδητοποίησα ότι 2 πράγματα δεν βλέπεις πλέον. Από το πρόσωπο των νέων έχει χαθεί η σπίθα, η εξυπνάδα, το βλέμμα που θέλει να τα περιεργάζεται όλα (άλλο εξυπνάδα άλλο κουτοπονηριά). Από το πρόσωπο των ενηλίκων έχει χαθεί η τιμιότητα,η αποτύπωση του μόχθου και της περηφάνειας για το αποτέλεσμά του. Γιατί τότε έβλεπες πρόσωπα σκαμμένα από το μόχθο για τη ζωή αλλά και μια περηφάνεια, ένα βλέμμα αετίσιο ότι τα βγάζω πέρα τίμια, δύσκολα ίσως, αλλά είμαι περήφανος για το ότι τα βγάζω πέρα κι είμαι ευτυχισμένος. Μετά, εκεί γύρω στα μέσα του 80 κι ιδιαίτερα στο 90 τα πρόσωπα άρχισαν να έχουν ένα βλέμμα αλλιώτικο, πονηρό, παραδομένο στην ευκολία, να βγάλω λεφτά όχι με κόπο αλλά γρήγορα και χωρίς να ιδρώσω. Τώρα τα βλέμματα είναι αδειανά, παραδομένα, ηττημένα, να αγωνιούν για την επόμενη μέρα και για την επιβίωση, βλέμματα κουρασμένα. Τότε οί άνθρωποι χαμογέλαγαν πραγματικά, τώρα είτε δε γελάνε καθόλου, είτε όσοι γελάνε χαζογελάνε ψυχαναγκαστικά.
Δηλαδη εσυ αυτη την στιγμη χρησιμοποιεις επιλεκτικα μεχρι και την ατζεντα των media με τα χαζοχαρουμενα πιτσιρικια που αντι να στιβουν την πετρα περιμενουν τζαμπα ιντερνετ
και με αφορμη αυτη την ηλιθια και χυδαια εικονα προσπαθεις να δικαιολογησεις τις φαντασιωσεις σου για τον κοσμο;Σε τι διαφερεις απο ολους αυτους τους καφρους που καταδικαζεις;
Τι παραπανω εχεις να προσφερεις εσυ απο αυτα τα χαζα πιτσιρικια;
Επισης διαβασα την δευτερη παραγραφο σου και συνειδητοποιησα οτι εισαι πιο γερος και απο τον προπαππου σου.
Καληνυχτα.
-Have you any famous last words?
-..Not Yet!
-"Not yet"!? Is that famous?
Τα ίδια λέγανε πάντως και οι περσβύτεροι του 80 για τους νέους του 80 και οι πρεσβύτεροι του 70 και του 60 για τους νέους του 70 και του 60... υποθέτω μάλιστα πως τα ίδια θα λένε και οι σημερινοί νέοι γαι τα πιτσιρίκια του 2040... προσωπικά δεν έχω απαίτηση από κανέναν 18-χρονο, 20-χρονο και βάλε -χρονο, να σηκώσει παντιέρα επανάστασης και ανατροπής. Φυσικά έχουν και τσαμπουκά και δυναμική, αλλά κάποιος πρέπει να τους γυρίσει το κεφάλι στη σωστή κατεύθυνση και να τους ανοίξει τα μάτια και δυστυχώς αυτό είναι που λείπει στις μέρες μας. Ούτε ένας μαλάκας διανοούμενος, καλλιτέχνης, μια ισχυρή προσωπικότητα, μια ομάδα ανθρώπων, μια τάση, κάτι ρε πούστη μου που να μην είναι ψεύτικο αλλά πραγματικό. Νέοι υπήρξαμε όλοι, θα θυμάστε ότι μπορεί να μην είχαμε σοφία (my ass), εγκράτεια, σοβαρότητα (και φόβο), στοιχεία που χαρακτηρίζουν τους "ώριμους" ανθρώπους, αλλά είχαμε -και πιστεύω ότι και οι νέοι σήμερα εξακολουθούν να έχουν- ένστικτο για το ποιος είναι αυθεντικός και ποιος παπαρίζει. Αυτοί λοιπόν λείπουν, όχι η κ@υλ@ των νέων.
οταν οι ''πιτσιρικαδες'' καβλαντιζουν χαζογελοντας δεν μας αρεσει.
οταν αποφασιζουν να ενεργοποιηθουν με οποιο τροπο πεφτει κραξιμο για τα μαλακισμενα που την ειδαν τσε γκε βαρες και προσπαθουν να κανουν μια ντεμεκ επανασταση και αλλα ομορφα.
μηπως να αποφασιζαμε τι θελουμε? λεω εγω τωρα.....
ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...
Eidame Kai tis proigoumenes genies neon, opos h dikia mou, poso kala ta kataferan... +1se trooper, hymador k gcrook.
Sorry Gia ta greeklish...