Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 39

Θέμα: Οδική συμπεριφορά πεζών

Αρχικά δημιουργήθηκε από latris mixanis
    Μπορείς αλλά δεν νομίζω ότι θα δικαιωθείς !!!Δεν υπάρχει φταίει ο πεζός έπρεπε να προσέχεις.
    Έτσι ακριβώς.

Απο προσωπική εμπειρία σου λέω ότι 100% δίκιο να έχεις και με οποιονδήποτε μάρτυρα, το δικαστήριο θα σου δώσει 70% άδικο.

Συν οτι αν απλά χτυπήσεις ένα πεζό χωρίς να τον τραυματίσεις και την μέρα του ατυχήματος δηλώσει οτι είναι μια χαρά, για τους τρεις επόμενους μήνες αν πάθει οτιδήποτε και ισχυριστεί οτι είναι απ'το ατύχημα, τότε μπορεί να τρέξει εσένα. Κι ας μην έφταιξες ποτέ γι'αυτή τη σύγκρουση!

Είχα την εμπειρία αλλά ευτυχώς χωρίς παρατράγουδα. Συμβουλεύτηκα δικηγόρο και μου είπε όλα όσα έγραψα μόλις, κι απο'κεί και πέρα η καρδούλα μου το ξέρει πως το πέρασα το επόμενο τρίμηνο αφού ο πεζός ήταν ενα γεράκος που και το παραμικρό πρόβλημα καρδιάς θα μπορούσε να το φορτώσει σε μένα που ΔΕΝ έφταιξα !

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Από όσο γνωρίζω, οι πεζοί αντιμετωπίζονται από τα δικαστήρια, σχεδόν πάντα ως θύματα, ακόμη και σε κραυγαλέες περιπτώσεις.

Εξαίρεση αποτελεί μια πρόσφατη αθωωτική απόφαση δικαστηρίου,που αφορούσε οδηγό αυτοκινήτου που χτύπησε και σκότωσε πεζό, ενώ αυτός περπατούσε στην εθνική οδό, και ήταν τύφλα στο μεθύσι.

Δημοσιεύτηκε πρίν λίγο καιρό στις εφημερίδες, και σχολιάστηκε αρκετά, ακριβώς λόγω του ότι η απόφαση καταλόγιζε (για πρώτη φορά; ) ευθύνη σε πεζό, και βέβαια δημιουργεί δεδικασμένο.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Χιλιομετροφάγος Το avatar του/της SF
    Σχετικά με το παραπάνω παράδειγμα, *δεν* είναι εξαίρεση. Η εθνική οδός, η Αττική οδός και άλλοι δρόμοι που θεωρούνται "ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙ" δεν είνα μέρος του αστικού ή επαρχιακού δικτύου, και δεν ισχύει η προταιρεότητα πεζού.
    ---
    Προσέχουμε για να τρέχουμε

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    SF δεν ξέρω λεπτομέρειες, απλά θυμάμαι πως διάβασα ότι η πρωτόδική απόφαση και του εφετείου ήταν καταδικαστική για τον οδηγό, ο οποίος προσέφυγε στον Αρειο Πάγο, όπου και βγήκε η τελεσίδικη απόφαση.
    Θυμάμαι ότι ο πεζός είχε βγεί από μπουζουκσίδικο (παραπλεύρως της εθηνικής οδού), και περπάταγε μεθυσμένος στον δρόμο
    Ίσως το δυστύχημα να έγινε κοντά ή μέσα σε χωριό που το διασχίζει η εθνική.........
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

SV 1000S K3 Το avatar του/της div400
    Όταν υπάρχει διάβαση και κόκκινο να υπάρχει για τον ΠΕΖΟ έχει προταιρεότητα.Άσχετα αν δεν ισχύει στην Ελλάδα.

δεν θελω να το κανουμε διαμαχη αλλα αν δηλ εγω ειμαι στο φαναρι (πεζος) και εχω κοκκινο (σταματης δηλ) και περάσω εχω δικιο και μπορω να διεκδικησω αποζημιωση ????!!!!

προς τι το φανάρι τοτε δηλ ρε ελενακι?

δεν διαφωνω οτι πρεπει να προσεχουμε τους πεζους (μιας και ειναι οι πιο αδυναμοι χρηστες των δρομων) αλλα οχι οτι εχουν καρτα ελευθερης διελευσης παντου και παντα

καλες βολτες!!! Το avatar του/της SUPERMARIO
    Αρχικά δημιουργήθηκε από γεροπιτσιρικος
    Από περιέργεια ρε παιδιά.

Πες, χτύπα ξύλο χτυπήσεις έναν πεζό και φταιει αυτός. Ο πεζός δεν παθαίνει τίποτα, αλλά εσύ κάνεις ζημιά στην μηχανή σου.
    Μπορείς να ζητήσεις να σου πληρώσει την ζημιά;;;;;;
    ---------------------------------------------------------

στην ευρωπη εχει συμβει.πεζος βρηκε με το χερι μοτοσυκλετιστη με αποτελεσμα να χασει τον ελεγχο της μηχανης και να χτυπησει τοσο ο οδηγος οσο και η μηχανη του.
    δεν θυμαμαι το ποσο που πηρε ο μοτοσυκλετιστης αλλα δικαιωθηκε.
    για να πας μπροστα πρεπει να πας πισω και να παρεις φορα.

πωλειται power commander (XT660) 200€

[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από div400
    [B]συμφωνω αλλλααααα.....
    εχω την εντυπωση πως ο φωτινος σηματοδοτης υπερισχυει των πινακιδων και διαγραμησεων(για αυτο εξαλλου υπαρχει το φαναρι εκει) οποτε τυπικα αν ο πεζος εχει κοκκινο και περάσει παραυτα εχει αδικο......
    οπως και αν περασει απο μη καθορισμενο σημειο εχει τυπικα αδικο...
    οπου υπαρχει μονο διαγραμηση για πεζους εχουμε υποχρεωση να σταματησουμε μολις αντιληφθουμε τον πεζο....
    --------------------------------------------------

+1000

και το συνεχιζω....

στην γερμανια (εκει μεγαλωσα οποτε ας πουμε οτι κατι ξερω) οι πεζοι υποκειντε στις ιδιες κυκλοφοριακες διαταξεις με ολους τους υπολοιπους χρηστες των δρομων.
    δηλ κε πεζε περασες με κοκκινο (για τον οποιο λογο) φταις
    περασες απο ''αφυλακτο'' σημειο, οπου δεν προβλεπετε να περάσεις? φταις και παρε και μια κληση να μαθεις (ναι ναι κληση σε πεζο! το επεθα για αυτο ξερω )
    και αλλα ωραια και καλα.....

δηλ στο κοκκινο φαναρι ο πεζος δεν εχει υποχρεωση να σταματησει και να περιμενει το πρασινο?

αν ναι τοτε η παραβιαση του κοκκινου ενεχει και υπαιτηοτητα νομικα (λογικα ετσι δεν ειναι?)

αν οχι, προς τι οι φωτηνοι σηματοδοτες που ρυθμιζουν την κυκλοφορια και εχουν νομική ισχυ?

το οτι οι πεζοι λανθασμενα θεωρουνται παντα ως θυματα των τροχαιων δεν αλλαζει τα παραπανω θεωρω

Χιλιομετροφάγος Το avatar του/της SF
    Αρχικά δημιουργήθηκε από srx6
    SF δεν ξέρω λεπτομέρειες, απλά θυμάμαι πως διάβασα ότι η πρωτόδική απόφαση και του εφετείου ήταν καταδικαστική για τον οδηγό, ο οποίος προσέφυγε στον Αρειο Πάγο, όπου και βγήκε η τελεσίδικη απόφαση.
    Θυμάμαι ότι ο πεζός είχε βγεί από μπουζουκσίδικο (παραπλεύρως της εθηνικής οδού), και περπάταγε μεθυσμένος στον δρόμο
    Ίσως το δυστύχημα να έγινε κοντά ή μέσα σε χωριό που το διασχίζει η εθνική.........
    Α, οκ. Αυτό που εμείς ονομάζουμε "εθνική" αλλά περνάει μέσα από κατοικημένες περιοχές, προφανώς και ΔΕΝ είναι αυτοκινητόδρομος, και συνεπως... κλπ κλπ. Μιλάω για τους κανονικούς κλειστούς αυτοκινητόδρομους. Έχουν και τη σχετική σήμανση.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	ist2_145632_autobahn_sign_german.jpg 
Προβολές:	141 
Μέγεθος:	9,7 KB 
ID:	46860
    ---
    Προσέχουμε για να τρέχουμε

Αρχικά δημιουργήθηκε από SF
    Α, οκ. Αυτό που εμείς ονομάζουμε "εθνική" αλλά περνάει μέσα από κατοικημένες περιοχές, προφανώς και ΔΕΝ είναι αυτοκινητόδρομος, και συνεπως... κλπ κλπ. Μιλάω για τους κανονικούς κλειστούς αυτοκινητόδρομους. Έχουν και τη σχετική σήμανση.
    ----------------------------------------------

AAAA!!!! ωραιο σηματακι... τι ειναι;;;;

:rotflmao: :rotflmao:

sosTa? ..... paliaaaa :-)
    Με αυτά τα λίγα που ξέρω ισχύει ότι αν ο πεζός π.χ. πέρασε τη Συγγρού πηδώντας τις μπαριέρες και τον χτυπήσεις, με βάση τον ΚΟΚ δεν έχεις ευθύνη αλλά έχεις αστική ευθύνη για τραυματισμό ανθρώπου (νεάντερναλ πιθανώς αλλά κατά τα λοιπά ανθρώπου).
    Και μάλιστα η μήνυση γίνεται αυτεπάγγελτα από την αστυνομία.

Σε κοντινό μου παράδειγμα σε παραβίαση στοπ από μοτό χτυπήθηκε από κουτί και ο αναβάτης τραυματίστηκε. Για τον ΚΟΚ έφταιγε η μοτό αλλά αστικά κυνηγήθηκε ο οδηγός του κουτιού για τραυματισμό. κάτι αντίστοιχο ισχύει και με τους πεζούς.

Η διαφορά στο νομικό μας σύστημα είναι ότι η παραβίαση του στοπ ή η παράνομη διέλευση ενός πεζού από σημείο που δεν επιτρέπεται είναι υποδεέστερες παραβιάσεις σε σχέση με τον τραυματισμό τους από τον οδηγό που κινούταν κανονικά με βάση τον ΚΟΚ... οπότε είτε έτσι είτε αλλιώς θα φταίει ο οδηγός που κινούταν κανονικά.

Τώρα για αποζημίωση από πεζό... ζήσε Μάικ μου να φας τη φίλη

Ο πεζός δεν είναι ασφαλισμένος από εταιρία οπότε για να βγάλεις άκρη πρέπει να έχεις αδερφό δικηγόρο και κουμπάρο δικαστή και μερικά χρόνια στη διάθεσή σου για δικαστήρια.

Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν έχουμε οδική παιδεία οι οδηγοί, θα έχουν οι πεζοί; Αφού βλέπεις μανάδες-γιαγιάδες και περνάνε τα παιδάκια εκτός διαβάσεων στη μέση της Κηφισίας. Είναι δυνατόν μετά το παιδάκι μου θα μεγαλώσει και θα γίνει ένας μαμούχαλος δυο μέτρα να έχει τη συνήθεια να περνάει δρόμους από εκεί που πρέπει;

Τέσπα, όσοι οδηγούμε και μοτό και auto έχουμε πιο πλήρη συναίσθηση του δρόμου (νομίζω) και χρειάζεται στερεοσκοπική όραση και διόραση μέντιουμ για να φτάνεις κανείς πάντα εκεί που θέλει... αλλά και πάλι εκεί που πηγαίνεις μπορεί να σου έρθει κανένα πιάνο από τον πέμπτο... ουρανοκατέβατο...

Nostra

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    μιλάμε για την Γερμανία, που θεωρείται το πρότυπο του ΚΟΚ , μαζί με Ελβετία.

μιλάμε για άλλες νοοτροπίες...άλλες νομοθεσίες και τίποτα ουσιαστικά όμοιο σε δομές και θεσμούς με την χώρα μας.

Όντως οι πεζοί εκεί τρώνε πρόστιμο... όταν ήμουν εκεί , ήταν περίπου 45 μάρκα, τώρα δεν ξέρω πόσο είναι σε ?.
    όντως όμως και απο την άλλη, αν δοκιμάσεις, έστω και το δαχτυλάκι σου να ακουμπήσεις στον δρόμο, θα φρενάρουν επιτόπου , ακόμα και αν κινδυνεύουν να τρακάρουν με τους πίσω.
    Επίσης έχουν και ειδικούς δρόμους για ποδήλατα , τυφλούς , κτλ.

Ξέρετε όμως τι είναι εκείνο που τους κάνει να διαφέρουν τους έξω απο εμάς;...Η ΟΔΗΓΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ.

Γιατί ότι και να κάνει το κράτος, αν δεν αλλάξουμε οι ίδιοι σαν άτομα, τίποτα δεν μπορεί να γίνει προς το καλύτερο.

όταν μια μητέρα και το παιδί της, έχουν "παγιδευτεί" στον δρόμο, ανάμεσα στα δύο ρεύματα, για τον όποιο λόγο, ....δεν λες εκεί...να μην πέρναγε... απλά σταματάς και τους αφήνεις να περάσουν;

Τι είπατε;...αυτονόητο;...αν σας τύχει , κοιτάξτε να δείτε τι συμβαίνει , πρώτα με τα ΙΧ , που μόνο 1 στα 6-7 θα σταματήσουν , και μετά με τις μηχανές που περνάνε ξυστά , για να μην κόψουν και χάσουν δέκατα χρόνου...

Ο κάθε πολίτης έχει και το κράτος που του αρμόζει. Και αυτό το έχουμε βιώσει καλά απο το 1950 και δώθε. Που τυπικά είχαμε και το δικαίωμα εκλογής κυβέρνησης (με διάλειμα 7 ετών).

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Ανήσυχο πνεύμα.... Το avatar του/της latris mixanis
    Αρχικά δημιουργήθηκε από div400
    και το συνεχιζω....

στην γερμανια (εκει μεγαλωσα οποτε ας πουμε οτι κατι ξερω) οι πεζοι υποκειντε στις ιδιες κυκλοφοριακες διαταξεις με ολους τους υπολοιπους χρηστες των δρομων.
    δηλ κε πεζε περασες με κοκκινο (για τον οποιο λογο) φταις
    περασες απο ''αφυλακτο'' σημειο, οπου δεν προβλεπετε να περάσεις? φταις και παρε και μια κληση να μαθεις (ναι ναι κληση σε πεζο! το επεθα για αυτο ξερω )
    και αλλα ωραια και καλα.....

δηλ στο κοκκινο φαναρι ο πεζος δεν εχει υποχρεωση να σταματησει και να περιμενει το πρασινο?

αν ναι τοτε η παραβιαση του κοκκινου ενεχει και υπαιτηοτητα νομικα (λογικα ετσι δεν ειναι?)

αν οχι, προς τι οι φωτηνοι σηματοδοτες που ρυθμιζουν την κυκλοφορια και εχουν νομική ισχυ?

το οτι οι πεζοι λανθασμενα θεωρουνται παντα ως θυματα των τροχαιων δεν αλλαζει τα παραπανω θεωρω
    Διορθωσέ με αν κάνω λάθος αλλά έχω την εντύπωση ότι αν υπάρχει διάβαση ότι χρώμα και αν έχει το φανάρι σου(για πεζο) μπορείς να περάσεις. Τουλάχιστον στην Γερμανία το έχω κάνει και ποτέ δεν με σταμάτησες κανείς. Βέβαια όπου δεν είχε διαβαση περνούσα κανονικά με το πράσινο σαν καλό παιδί .Πράγμα που προσπαθώ να κάνω και στην Αθήνα.

Τρελοκοτσιδού..!!!!

Ωχώχ...τα πλευρά μου Το avatar του/της bonepeeler
    Είμαστε πολύ πίσω και μην κοιτάτε τη Γερμανία που είναι πρότυπο.
    Δείτε Ρουμανία.Σταματάς σε διάβαση πεζών που δεν έχει φανάρι.
    Μόλις σε δουν οι οδηγοί σταματάνε κατ'ευθείαν για να περάσεις.
    Τελικά Ουγκάντα είμαστε.

Και να ρωτήσω τώρα.
    Εφόσον ο πεζός έχει πάντα προτεραιότητα, τότε γιατί υπάρχουν οι διαβάσεις πεζών χωρίς να υπάρχει φανάρι;
    Όλες οι μνήμες είναι ίχνη δακρύων.

Jurobei Chikanatsu

Διορθωσέ με αν κάνω λάθος αλλά έχω την εντύπωση ότι αν υπάρχει διάβαση ότι χρώμα και αν έχει το φανάρι σου(για πεζο) μπορείς να περάσεις. Τουλάχιστον στην Γερμανία το έχω κάνει και ποτέ δεν με σταμάτησες κανείς. Βέβαια όπου δεν είχε διαβαση περνούσα κανονικά με το πράσινο σαν καλό παιδί .Πράγμα που προσπαθώ να κάνω και στην Αθήνα.

εχω την αισθηση οτι κανεις λαθος, διατηρω βεβαια μια επιφυλαξη σαν καλο παιδι που ειμαι....

ξερω οτι η φωτινη σημανση υπερτερει των πινακιδων και διαγραμησεων, οπου συνυπαρχουν τα δυο....
    εξαλλου (για μενα τουλχ.) ετσι λεει η λογικη οτι δεν μπορει να σου βαζει φαναρι για τους πεζους, αλλα να μην ισχυει η σημανση του διοτι υπαρχει διαγραμηση....

τεσπα, ραντεβου στο δελεαρ με το κοκ(και οχι δεν εννοω το γλυκο ) στο ενα χερι και τις kaiser στο αλλο οκ?
    :rotflmao:

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 37
    Τελευταίο μήνυμα: 06/07/2010, 05:23
  2. Απαντήσεις: 22
    Τελευταίο μήνυμα: 08/04/2010, 19:57
  3. Οδική συμπεριφορά
    από XJR_Billy στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 42
    Τελευταίο μήνυμα: 22/05/2008, 09:29
  4. Οδικη Συμπεριφορα Μοτο