Ηρεμα τέκνα μου...
Ηρεμα τέκνα μου...
Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.
Μου θύμισες αυτό
http://www.youtube.com/watch?v=dWS6X...e=1&guid=:lol:
The only easy day was yesterday.
Καλά γεγονός είναι ότι @@δια ξέρουμε πως είναι δημοκρατία, οπότε αν δεν γνωρίζουμε πως είναι κάτι, είναι δύσκολο να εντοπίσουμε/αναγωρίσουμε και την απώλεια του. Αν χρειάζεται να φτάσουμε στο "απαγορεύεται το συναθροίζειν" και στα κλιμάκια της ΕΑΤ/ΕΣΑ ως ένδειξη κατάλυσης της δημοκρατίας, επειδή μόνο αυτά γωρίζουμε ως αναφορές και ως ενδείξεις για κάτι τέτοιο, την κάτσαμε την βάρκα... εμένα μου αρκεί το ότι τα τελευταία 4 χρόνια έχουν γίνει (με την σιωπηρή συγκατάθεση μας) ουκ ολίγες φορές συνταγματικές εκτροπές, έχουν ξεφτυλιστεί παντελώς οι θεσμοί και οι θεσμοί - πρόσωπα και γενικά έχει καταστεί σαφές πως ότι γουστάρουν κάνουν και στον πο*τσο τους λουλούδια. Δεν ξέρω αν είναι κατάλυση της δημοκρατίας, αλλά σαν κατάσταση και γεγονός δεν είναι και ότι καλύτερο....
ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές
Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
ψαναψόφα φούστη γλάρε
Εγώ υποστηρίζω οτι το να ψηφίζεις κάθε 4 χρόνια ΔΕΝ είναι ούτε αρκετό αλλά και ούτε Συνταγματικό πλέον.
Οταν οι πράξεις νομοθετικού περιέχομένου απολύουν,καταλύουν και δεν υπολογίζουν ούτε το συμβούλιο της επικρατέιας (ΣΤΕ )
μήπως είναι λίγο ουτοπικό και αφελές να μιλάμε για δημοκρατία επειδή ψηφίζουμε κάθε 4 χρόνια???
έχω ποστάρει αρκέτες φορές για συνελεύσεις που ασχολούνται με την αλλάγη του Συντάγματος.
Και επειδή πιστέυω οτι ξέρω τον τρόπο να επαναγκατασταθεί η δημοκρατία στην χώρα θα στον πώ.
Μαζική συμμετοχή σε συνελεύσεις κατοίκων, αυτοοργάνωση και αλληλουποστήριξη σε νομικά θέματα (χαράτσια-διόδια κτλ κτλ)
Πρόσεξε όμως ... πολιτικοποιημένος δεν σημαίνει απαραίτητα κομματικοποιημένος
Και επαναλβάνω είναι πρόβλημα του καθενός να μην θέλει να συμμετέχει για τους α,β λόγους , -τεμπελιά ως επι το πλείστον-
γιατί δεν μπορώ πραγματικά γενικέυσεις φτιαγμένεις από την Ομάδα Μουρούτη (Ολοι ιδιοι είναι , το μνημόνιο είναι μονόδρομος κτλ κτλ )
...
Ελπίζω να κατάλαβες εσύ και οποιοι άλλοι συμετείχαν στην συζήτηση αυτή την διαφορά μεταξύ πολιτικοποιημένου/ κομματικοποιημένου
Αυτό είναι το πιο σημαντικό
Τα λογια πρεπει να ακολουθουνται απο πραξεις.Αλλιως...τουφες :-)
"ΘΕΛΩ ΝΑ ΝΙΚΗΣΩ,ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΝΙΚΗΘΩ"
Μωρέ μίλησαν, αλλά έπεσε ξύλο και χημικό... http://www.youtube.com/watch?v=bQP_-jIbr2c
ναι... δημοκρατικό ξύλο... να τα λέμε όλα...
Εμένα προσωπικά θα με ανησυχούσε αν ταυτιζόντουσαν οι απόψεις μου με την ΧΑ . Αν εσύ μπορείς να διαχωρίζεις το τι λέγεται με τους σκοπούς που μπορεί να υπηρετήσει , για να κοιμάσαι ήσυχος τα βράδια , εγώ πάω πάσο !!!! Με το, φιτιλιές και κυβιστήσεις δεν θα ασχοληθώ....
Οκ μάθε το έστω και τώρα
Όταν η εκτελεστική εξουσία, η δικαστική εξουσία και η νομοθετική εξουσία ελέγχονται από ΕΝΑ κόμμα (άρα δεν είναι ανεξάρτητες) το οποίο κόμμα δε δίνει λογαριασμό πουθενά τότε έχεις πρόβλημα δημοκρατίας.
Πολύ δε περισσότερο όταν το κόμμα αυτό εκλέγεται με 30% (απλή αναλογική κλπ κλπ)
Η διαφθορά επίσης είναι πρόβλημα δημοκρατίας.
Ας μείνουμε λοιπόν σ αυτά τα βασικά που αρκούν για να καταλάβεις ότι έχουμε πρόβλημα.
Κατανοώντας αυτό μπορούμε να κάνουμε το 2ο βήμα που λέει πως θα ξεπεράσω το πρόβλημα αυτό.
![]()
Αχ παναγίτσαμ...
Πόσοι τόνοι χαρτί έχουν γραφτεί για όλα αυτά...?
ΑΠλά, όχι δεν είναι τεμπελιά, αν στη ζωή δεν θες να κυβερνήσεις τότε εκτώς του ότι θα τη φας από πίσω δεν θ αλλάξει ποτέ τίποτε.
Όοοοολα τα αντιεξουσιαστικά, αντικομματικά κλπ κλπ αυτό το σκόπο έχουν, να μην αλλάξει τίποτε.
Φώναζε όσο θες, κλάψε, ψόφα, κάνε απεργία λιτανεία κι ότι άλλο θες.
Το κράτος θα επιβάλει αυτό που θέλει. ΑΝ είναι καλό καλώς αν είναι κακό την έβαψες !
δατ σιμπλ