View Full Version : Μετά το vstrom τι; Πες και εσύ την άποψή σου..
Αρχικά δημιουργήθηκε από project.breeze
Να και λίγη ειλικρίνεια επιτέλους.Στο είπα 2-3 σελίδες πριν (είδες που τα πιάνω πολύ πιο γρήγορα από όσο νομίζεις; ) ,πες του να πάρει KTM να τελειώνουμε,αφού τα επιχειρήματά σου εκεί οδηγούν ρε μαστορα το θεμα δεν ειναι τι θα περνα εγω...τι δε καταλαβαινεις.το οτι μαρεσει εμενα το κτμ δε παει να πει οτι το προτεινα.τωρα που με ρωτησε του ειπα οτι δε νομιζω οτι ειναι για αυτον.
εγω απλα του προτεινα πολυ πριν να αλλαξει το βστρομ.
και αυτα τα λιγο ειλικρεινια δε τα καταλαβαινω..τι του λεω ψεματα μπας με κανει παρεα?
τη παλευεις τωρα ?
Αρχικά δημιουργήθηκε από DimChios
Κοιτα, να σου πω εγω? σοβαρα!
Κι επειδη εχεις κολημα με τα ΚΤΜ τα οποια τα μπ00ρδελα κι εγω τα γουσταρω κι ας λεμε μλκιες κατα καιρους...
Θα σε παει ανετα και γ@μ@ τους παραπανω κραδασμους σε σχεση με το BMW. Στο χωμα, ναι... πιο ελαφρυ και καλυτερο απο τη μπεμπα!
Ασε βεβαια αυτονομιες και προστασιες απο αερα κλπ...
Δεν ειναι ομως ρε φιλε μηχανη που δε θα εχεις 70% τουλαχιστον το νου σου μη τυχει κατι, πως να το κανουμε?
Στα υπολοιπα, (τις μπεμπες εννοω) εισαι αν θες, στη χειροτερη 50-50!
Ο Αντυ πιο πανω ειπε για Αφρικα, που ασφαλως δε νομιζω οτι περναει καν απο το μυαλο του Παν και καλως γιατι σε πολλα δεν τον καλυπτει...
Αγγιζει η πορνη ομως το 90% να χεις το ρημαδοκεφαλο σου ησυχο!
Για το Ντουκ, οκ...παιζεις στο 100% να ευχεσαι εστω και ελαιολαδο να εχεις στην αναγκη μαζι σου!
:wave2: ωχ ασε με ρε ντιμ αυτο λεω..μην αγοραζετε μοτο αν φοβαστε λεμε μη χαλασει..
project.breeze
01/06/2010, 10:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από DUKASII
ρε μαστορα το θεμα δεν ειναι τι θα περνα εγω...τι δε καταλαβαινεις.το οτι μαρεσει εμενα το κτμ δε παει να πει οτι το προτεινα.τωρα που με ρωτησε του ειπα οτι δε νομιζω οτι ειναι για αυτον.
εγω απλα του προτεινα πολυ πριν να αλλαξει το βστρομ.
και αυτα τα λιγο ειλικρεινια δε τα καταλαβαινω..τι του λεω ψεματα μπας με κανει παρεα?
τη παλευεις τωρα ?
Όλα όσα έλεγες από την αρχή ότι το ένα είναι βαρύ,το άλλο είναι ακριβό,το άλλο είναι χαμηλό κτλ με οδηγούσαν στο ότι ήθελες να πεις ΚΤΜ ΡΕ! αλλά δεν το έλεγες,εκεί που είπα επιτελους ειλικρίνεια ήταν γιατί το ειπες στα ίσα :wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από project.breeze
Εννοώ πώς από την αρχή όλα σου τα επιχειρήματα οδηγούσαν στο ΚΤΜ ακόμα και αν δεν το 'έλεγες,το ένα είναι βαρύ,το άλλο είναι χαμηλό άρα ΚΤΜ.Τα στοιχεία αυτά που δίνεις εκεί οδηγούσαν ακόμα και αν δεν το έλεγες,ακόμα και αν δεν ήξερα ότι έχεις κόλλημα με τα ΚΤΜ από αυτά που έλεγες εκεί θα με οδηγούσες,αυτό λεω.Και εκεί που είπα επιτέλους ειλικρίνεια ήταν γιατί είπες στα ίσα για τα ΚΤΜ :wave2: για κανενα δεν ειπα ειναι βαρυ..τι στη πλατη θα το παρει??
για το ντουκατι που εβαλες ειπα πολλα γιατι ειναι αλλη κατηγορια μοτο δε κανει.
LOUKILOUK
01/06/2010, 10:30
Αρχικά δημιουργήθηκε από QSpec
Πετάγομαι λίγο.
Κατ' αρχάς συμφωνώ μαζί σου. Το θέμα όμως, για εμένα τουλάχιστον, είναι το πόσο διασκεδαστικά πάει στο χώμα για τα δικά μου κριτήρια. Όλα πάνε παντού. Υπάρχει ο τύπος που έβαζε το R1 στην άμμο. Έχω δει ταξιδιωτικό στο Μαρόκο με ένα XT660 και ένα CBR900, σε αμμολόφους κανονικά. ΑΛΛΑ αμα είναι κάθε τρεις και λίγο να σταματάω για να σπρώξω, να μην μπορώ να το γύρω πολύ σε ένα κλειστό κομμάτι γιατί δεν μπορώ να το κρατήσω κτλ κτλ εγώ προτιμώ να μην μπω στο χώμα. Εξαρτάται λοιπόν από το τι θέλει να κάνει ο καθένας στα off κομμάτια.
Για εμένα είναι ιδανική μια μηχανή κοντά στα 200 κιλά, με 21 μπροστινό και ικανοποιητική δύναμη. 990/800GS δηλαδή.
Όπως είπα και παραπάνω όμως για τις απαιτήσεις που έχω καταλάβει πως έχει ο Παναγιώτης το 1200 θα είναι μια χαρά.
Οι 2 μηχανές που αναφέρεις ήταν αυτές που πέρασαν στον δικό μου "τελικό" πριν αποφασίσω τελικά οτι θα πάρω το 990. Ο βασικός λόγος της επιλογής ήταν η αναλογία της τιμής με αυτά που προσέφερε η μηχανή... φαντάσου ότι η διαφορά τους τότε (κούτα) ήταν περίπου 2000 ευρώ... μια διαφορά που κατά την γνώμη μου δεν κάλυπτε την ποιοτική διαφορά στην ανάρτηση, τα φρένα, και την ιπποδύναμη... (μιλάω για το 800 εξοπλισμένο με τα έξτρα που η ΚΤΜ τα είχε ήδη πάνω στο μηχανάκι...). Σε αυτά πρόσθεσα την άνεση,το φόρτωμα και τέλος την ασθητική και η πλάστιγκα έγειρε ξεκάθαρα στη Αυστριακή πλευρά. Η κατανάλωση/αυτονομία που είναι το σημείο που μειονεκτεί τότε δεν μου φαινόταν σοβαρό πρόβλημα...τώρα η οικονομική διαφορά στο καύσιμο δεν είναι αμελητέα... :rolleyes: (το γεγονός ότι τελικά αγόρασα μεταχείρω ήταν κάτι που αποφασίστηκε κατόπιν...)
Στην ουσία βέβαια δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα ήμουν ένας άλλος οδηγός αν είχα διαλέξει την μπέμπα...
Ο Παναγιώτης νομίζω θέλει κάτι ποιο στιβαρό από το στρομ που θα περάσει από παντού με άνεση και θα το κρατήσει χρόνια... Μου έχει δημιουργήσει την εντύπωση ότι δεν έχει σκοπό να κυνηγάει το στροφιλίκι και ούτε θα κάνει σκληρό οφ-ροαντ ταξίδι...θέλει να κινηθεί σβέλτα και να μην κολώσει στην πρώτη αμμοπαγίδα ή λασπουριά που θα βρει... έχει φάει και ένα κόλλημα με την "γερμανίδα" και τον βλέπω να καταλήγει σύντομα εκεί και να είναι καταχαρούμενος...όπως ακριβώ είπες και εσύ δηλαδή... δεν ξέρω ο Παναγιώτης αν συμφωνεί...:winka:
αυτιά...:beer: :wave2:
υ.γ. QSpec νομίζω ότι συμφωνούμε και σε κάτι που έγραψες για την Αλγερία...δεν είμαι σίγουρος αν κατάλαβα σωστά, αλλά είχε ενδιαφέρον η άποψή σου... ξαναρίχτη κάπου... :wave2:
project.breeze
01/06/2010, 10:34
για κανενα δεν ειπα ειναι βαρυ..τι στη πλατη θα το παρει??
για το ντουκατι που εβαλες ειπα πολλα γιατι ειναι αλλη κατηγορια μοτο δε κανει.
Τέλος πάντων,για να μη παρεξηγούμαστε,τα ΚΤΜ τα γουστάρω κι εγώ με χίλια αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας.Εγώ απλά πρότεινα το Duc γιατί είναι πολύ φρέσκο,δυνατό,όμορφο,διαφορετικό βρε αδερφέ από αυτά που βλέπουμε κάθε μέρα έξω και στάθηκα ιδιαίτερα στο γεγονός ότι θέλει ένα μηχανάκι για να πηγαινοέρχεται Βουλγαρία-Ελλάδα.Όπως και να το κάνουμε,ένα μηχανάκι 1200 κυβικά με 150 άλογα,κορυφαία περιφερειακά,χαμηλό βάρος αλλά υψηλή τιμή είναι ό,τι καλύτερο για τέτοια ταξίδια.Αν ο φίλος Panvas έχει σκοπό να διασχίσει την έρημο Σαχάρα,να πιεί καφέ στα υψίπεδα του Θιβέτ ή να κάνει μπάνιο στους καταράκτες των Αγγέλων στη Βενεζουέλα σίγουρα είναι καλύτερο να πάρει το 800GS ή το ΚΤΜ.Αν όμως σκοπό του από δω και πέρα έχει ταξίδια σε όλη την Ευρωπαϊκή επικράτεια και με δεδομένο ότι οι περισσότερες χώρες έχουν καλό οδικό δίκτυο θα μπορούσε να πάρει και το multi
LOUKILOUK
01/06/2010, 10:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από PanVas
Πες το ρε παιδάκι μου...
Μια οικογένεια είμαστε....
990 και τα μυαλά στα κάγκελα;
:beer: :beer: :beer: :beer:
Στρώνεις σιγά σιγά...:smokin:
LOUKILOUK
01/06/2010, 10:47
ωχ ασε με ρε ντιμ αυτο λεω..μην αγοραζετε μοτο αν φοβαστε λεμε μη χαλασει..
Πέστα ρε Δούκα γιατί μου φαινεται ότι έχουμε μπλέξει με συντηριτικούς παλιόγερους, θεωρητικούς που δεν βγήκαν παραπέρα από την πόρτα τους αλλά ξέρουν τα πάντα και φέρνουν, βεβαίος- βεβαίος, πάντα την καταστροφή....
Η ζημιά είναι η εξαίρεση ρε...ακόμα και για τα ευρωπαικά... :rotflmao:
υ.γ.1 Το ότι έπαθε αβαρία το στρομ κανεις δεν το θυματε...; παρά σαν το αλατοπίπερο του στόρυ για να δέσει η σάλτσα της περιπέτειας... !!!;:confused:
υ.γ.2 Τα περι Άφρικα-αξιοπιστία- παιρνω μόνο ανορθωτή και αντλία βενζίνης μαζί μου...ασχολίαστα...
DimChios
01/06/2010, 10:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από LOUKILOUK
Πέστα ρε Δούκα γιατί μου φαινεται ότι έχουμε μπλέξει με συντηριτικούς παλιόγερους, θεωρητικούς που δεν βγήκαν παραπέρα από την πόρτα τους αλλά ξέρουν τα πάντα και φέρνουν, βεβαίος- βεβαίος, πάντα την καταστροφή....
αν με το να θελω να κοιμαμαι ησυχος και να βαζω ως επι το πλειστον το κλειδι στην κλειδαρια και να παιρνει μπρος, με θεωρεις παλιογερο και συντηρητικο, ναι, τοτε ειμαι!
Τα παντα δεν τα ξερω και αν εξαιρεσεις οτι απεχθανομαι τα καβασακι και 1-2 ακομα μηχανακια, ειμαι πολυ λιγοτερο κολημενος σε σχεση με καποιους αλλους εδω μεσα!
υ.γ.1 Το ότι έπαθε αβαρία το στρομ κανεις δεν το θυματε...; παρά σαν το αλατοπίπερο του στόρυ για να δέσει η σάλτσα της περιπέτειας... !!!;:confused:
δε νομιζω οτι το ξεχναει κανεις αλλα ποιος ειναι αυτος που σε ενα μηχανακι με 65000 χιλιομετρα, οχι "νορμαλ" πολλα απο αυτα, θα του ζητησει το λογο για μια τετοια ζημια? :winka:
υ.γ.2 Τα περι Άφρικα-αξιοπιστία- παιρνω μόνο ανορθωτή και αντλία βενζίνης μαζί μου...ασχολίαστα...
Ασ τα γιατι μαλλον δεν εχεις ζησει με Αφρικα και ποσο καυλα ειναι να ξερεις οτι μονο αυτα τα 2 μπορει να σου βγαλει και το επομενο 10λεπτο εισαι και παλι ετοιμος να συνεχισεις το ταξιδι σου!
:wave2:
Ασ τα γιατι μαλλον δεν εχεις ζησει με Αφρικα και ποσο καυλα ειναι να ξερεις οτι μονο αυτα τα 2 μπορει να σου βγαλει και το επομενο 10λεπτο εισαι και παλι ετοιμος να συνεχισεις το ταξιδι σου!
:wave2: [/B]
:a014: :lol: :rotflmao: :a014:
Cpt. Haddock
01/06/2010, 11:21
Ασ τα γιατι μαλλον δεν εχεις ζησει με Αφρικα και ποσο καυλα ειναι να ξερεις οτι μονο αυτα τα 2 μπορει να σου βγαλει και το επομενο 10λεπτο εισαι και παλι ετοιμος να συνεχισεις το ταξιδι σου!:wave2:
Για πε, ρε Μητσο....
Εκεί μεταξυ Σιντι Μπαρανι - Ελ Αγκέιλα (στο νότιο πέρασμα) τον άλλαξες εύκολα τον ανορθωτή; :smokin:
LOUKILOUK
01/06/2010, 11:45
-Μήτσο μη το παίρνεις προσωπικά...
δεν είσαι μόνο εσύ παλιόγερος που τα ξέρει όλα...
άσε λίγο χώρο και για τους άλλους...:lol: :beer:
-Δεν απεχθάνομαι ουσιαστικά κανένα μηχανάκι, απλά δεν προτιμώ κάποια...το μοναδικό που λέω σε σας που τα ξερετε όλα είναι ότι εγώ που έχω ΚΤΜ από το 2002 ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΨΥΧΟΠΑΘΗΣ... (λες να είμαι... ; :confused: ). Και εγώ το κλειδί γυρνάω και φεύγω...και επιστρέφω πάντα...γκέγκε...?
-ξαναλέω ότι αν ήταν ΚΤΜ με τα ίδια χλμ και την ίδια ζημιά τώρα κάποιοι θα έκαναν πάρτυ βλογώντας τα γέννια τους...Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου ότι τετοιες βλαβες συμβαίννουν ακόμα και στα γιαπωνέζικα...(65 δεν είναι πολλά και την ταλαιπωρία του συγκεκριμένου στρώματος δεν την έχω διαβάσει πουθενα... πρωτη φορά ζορίστηκε ουσιαστικά λίγο...γνώμη μου...εκτός και αν ξέρεις κάτι παραπάνω...)
-Άφρικα δεν είχα ποτέ γιατί δεν επέλεξα να πάρω βάρκα... είχα όμως το μικρό adv 640 και δεν με άφησε ποτέ και πουθενά μετά από 55.000χλμ και ταξίδια σε βουνά και ραχούλες...)
- αυτά τα 2 τα βγάζει μαζί και σε 10 λεπτά τα αλλάζεις και τα 2 με νυχοκόπτη μέσα στην ερημιά? ...
Ρε συ Μήτσο κάντω συνεργείο το φωτοτυπάδικο να χεστείς στο χρήμα...και τις Τρίτες θα περνάω για καφεδάκι... σε πορτοκαλί κούπα... :winka: :beer:
υ.γ. "Ιούδα" μίλα ρε... μονο ποπκορν και γελάκια... :lol: :beer: :wave2:
DimChios
01/06/2010, 11:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Για πε, ρε Μητσο....
Εκεί μεταξυ Σιντι Μπαρανι - Ελ Αγκέιλα (στο νότιο πέρασμα) τον άλλαξες εύκολα τον ανορθωτή; :smokin:
αναμεσα Βολλισσο και Κηπουριες στο ρεμα ρε χαμενε!
:evil: :bigcry:
DimChios
01/06/2010, 11:58
-Μήτσο μη το παίρνεις προσωπικά...
δεν είσαι μόνο εσύ παλιόγερος που τα ξέρει όλα...
άσε λίγο χώρο και για τους άλλους...
-Δεν απεχθάνομαι ουσιαστικά κανένα μηχανάκι, απλά δεν προτιμώ κάποια...το μοναδικό που λέω σε σας που τα ξερετε όλα είναι ότι εγώ που έχω ΚΤΜ από το 2002 ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΨΥΧΟΠΑΘΗΣ... (λες να είμαι... ; :confused: ). Και εγώ το κλειδί γυρνάω και φεύγω...και επιστρέφω πάντα...γκέγκε...?
-ξαναλέω ότι αν ήταν ΚΤΜ με τα ίδια χλμ και την ίδια ζημιά τώρα κάποιοι θα έκαναν πάρτυ βλογώντας τα γέννια τους...Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου ότι τετοιες βλαβες συμβαίννουν ακόμα και στα γιαπωνέζικα...(65 δεν είναι πολλά και την ταλαιπωρία του συγκεκριμένου στρώματος δεν την έχω διαβάσει πουθενα... πρωτη φορά ζορίστηκε ουσιαστικά λίγο...γνώμη μου...εκτός και αν ξέρεις κάτι παραπάνω...)
-Άφρικα δεν είχα ποτέ γιατί δεν επέλεξα να πάρω βάρκα... είχα όμως το μικρό adv 640 και δεν με άφησε ποτέ και πουθενά μετά από 55.000χλμ και ταξίδια σε βουνά και ραχούλες...)
- αυτά τα 2 τα βγάζει μαζί και σε 10 λεπτά τα αλλάζεις και τα 2 με νυχοκόπτη μέσα στην ερημιά? ...
Ρε συ Μήτσο κάντω συνεργείο το φωτοτυπάδικο να χεστείς στο χρήμα...και τις Τρίτες θα περνάω για καφεδάκι... σε πορτοκαλί κούπα... :winka: :beer:
υ.γ. "Ιούδα" μίλα ρε... μονο ποπκορν και γελάκια... :lol: :beer: :wave2:
δε μιλας προσωπικα, δε μιλας προσωπικα αλλα ολο σε μενα κανεις παραθεση! :evil:
:bigcry::rotflmao:
Βαριεμαι τωρα να απαντησω, εχω να τελειωσω και ενα σερβις σε δακτυλογραφιση με θεμα την ψυχασθενεια!
:hypnotize :wacko: :alien: :sick:
Αυτό.
Με 45 λίτρα η αυτονομία ξεπερνάει τα 600χλμ και αφήνεις τους άλλους να κουβαλάνε κουβαδάκια.
Εννοείται ότι κρατάς τα μαμά και αυτά τα χρησιμοποιείς για τέτοια ταξίδια που σκέφτεσαι !!
:wave2: :wave2:
200139
Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
Πρώτα-πρώτα αυτό που έκανες, με το μηχανάκι που το έκανες δεν θα το έκανα ποτέ...
νομίζω ακόμη και να με πληρώναν...
Να σΕ πώ την αλήθεια, δεν θα το έκανα με κανένα μηχανάκι ψεκαστό, με κανένα σύγχρονης τεχνολογίας. Και σαφέστατα ΟΧΙ με RGS, είτε αντβ είτε απλό.
Καθώς επίσης θεωρώ ότι αν δεν είχατε ''άλλα'' από αξιοπιστία μεριά, ήταν καθαρά θέμα τύχης...
Αρχικά δημιουργήθηκε από reinmeister
για την χρηση που κανεις εσυ χρειαζεται ,ενα μεγαλο,αξιοπιστο και με ελαχιστα ηλεκτρονικα μηχανακι...
θα ακουστω γραφικος,αλλα θα πω r100gs παλιο...
:a013: Χ 100
Στα τα 3-4 μηχανάκια που ΚΑΝΟΥΝ για τέτοιες ''δουλειές'' σαφέστατα το 100άρι είναι στις πρώτες δύο θέσεις.
ΚΑΙ ΝΑΙ, ΣΤΗΝ ΤΕΤΡΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΦΡΙΚΑ. :wave2:
@ ΡΕ ΣΕΙΣ: συνεχίζετε ορισμένοι και μιλάτε ακόμη για 800άρια, για κτμ και για δουκάτια...? πάτε καλά..?:confused: :confused:
project.breeze
01/06/2010, 12:57
r100gs ε;Τώρα έχετε την προσοχή μου...Να αντιπροτείνω και κάτι άλλο;
200142
project.breeze
01/06/2010, 12:58
Για όσους δεν κατάλαβαν,Triumph Scrambler :beer:
200143
http://www.advrider.com/Bikes/Bikes.html
Και ΝΑΙ υπάρχει το adv μέσα
Αλλά τί να ξέρουν αυτοί οι παλιοξένοι οι φλώροι.
Εμείς εδώ έχουμε τους παντογνώστες και οι υπόλοιποι τουμπεκί......
devil's animal
01/06/2010, 13:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από vagtav
Αυτό.
Με 45 λίτρα η αυτονομία ξεπερνάει τα 600χλμ και αφήνεις τους άλλους να κουβαλάνε κουβαδάκια.
Εννοείται ότι κρατάς τα μαμά και αυτά τα χρησιμοποιείς για τέτοια ταξίδια που σκέφτεσαι !!
+990
:smokin:
Μαλιστα υπαρχει καποιος εκει με 150,000 μιλια σε 950adv (δε τολμω να σκεφτω ποσες φορες χαλασε...).
ultimate adventure bike for the buck = Ενα 950 με 5000 +2000 για να γινει καινουργιο. Το καρμπυρατερατο μαλιστα ειναι και οικονομικοτερο απο το ιντζεξιον. Το δικο μου ταξιδευει στα 140 με 6-7λτρ/100 κμ.
Ρε τι τραβάμε εδω μέσα...
Εν μέσω εξετάσεων (ΕΑΠ) και με δουλειά να βαράω 10ωρα, βρήκα το χτες το βράδυ το συγκεκριμένο θέμα του Παναγιώτη...
Μετά απο 1-2 σελίδες ανακαλύπτω το ταξιδιωτικό στην Αλγερία-Τυνησία, κάθομαι και το διαβάζω ΟΛΟ, στο καπάκι πιάνω και το ταξίδι του Uraia στην Τυνησία...
ΓΜΣΤ κοιμήθηκα στις 5 το πρωί... Με πεθάνετε πάλι..
LOUKILOUK
01/06/2010, 14:37
δε μιλας προσωπικα, δε μιλας προσωπικα αλλα ολο σε μενα κανεις παραθεση! :evil:
:bigcry::rotflmao:
Βαριεμαι τωρα να απαντησω, εχω να τελειωσω και ενα σερβις σε δακτυλογραφιση με θεμα την ψυχασθενεια!
:hypnotize :wacko: :alien: :sick:
Πρόσεξε λίγο καλύτερα...καμία παράθεση σε εσένα Δημήτρη... (αυτή είναι η πρώτη...)Μόνο εσύ σε μένα...κυριολεκτικά... και φυσικά εκεί ακριβός σου απαντώ χωρίς και πάλι καμία παράθεση μιας και δεν θα είχε νόημα...
Χιούμορ έχεις, με πιάνεις νομίζω...:winka:
Παναγιώτη αποφάσισε γιατί όσο αργείς...μας βλέπω για τις αντιπαραθέσεις... :winka: :lol:
υ.γ. πέρα από τα ρεζερβουάρ αυτά για το 950-990 παίζουν τίποτα μικρότερα και φτηνότερα ίσως πλαινά...;
"Ιούδα" μίλα ρε... μονο ποπκορν και γελάκια... :lol: :beer: :wave2: [/B]
Σε 4 ποστ σου τα έχεις πει όλα. Το θέμα είναι ότι δεν σε άκουσε κανείς, όπως θα γίνει και ΄μένα.
Έχεις ρωτήσει 3 φορές ''αν τη βλάβη που έβγαλε το V Strom την είχε βγάλει ένα ΚΤΜ τι θα γραφότανε εδώ μέσα'' και κανένας δεν απάντησε έστω και σε επίπεδο χιουμοριστικό.
Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω περισσότερο απ΄όλα τ΄άλλα, είναι γιατί ποτέ μα ποτέ σε μια παρέα off-road δεν υπάρχει ένα ΚΤΜ.
Κι αν υπάρχει... γιατί ποτέ δεν ακούγονται γνώμες αναβατών άλλων μοτό (από την ίδια παρέα), για τα ΚΤΜ.
(Ενάμιση χρόνο περιμένω π.μ. από τον Άντυ12 για βόλτα κι όλο ''κάτι έτυχε''. :lol: Τώρα που πήρα το αξιόπιστο επιτέλους βρεθήκαμε έστω και για καφέ. :beer: )
Ο ταξιδευτής φίλος μας είναι σχεδόν πεπεισμένος για το τι θέλει από την καινούρια του μοτό, αλλά και για το ποια θέλει. Ο μόνος τρόπος που ίσως θα τον κάνει να δει με άλλο μάτι τα ΚΤΜ, είναι να πάει ένα χωμάτινο 2μερο με τον el patron.
Το θέμα αξιοπιστίας των ΚΤΜ είναι δυστηχώς μία καραμέλα που δεν θα λιώσει ποτέ. Κάποιοι άκουσαν πως έχει γλυκόξινη γεύση, και το διαδείδουν αριστερά και δεξιά.
Ως αναβάτης ΚΤΜ για δύο χρόνια και 37.000 χλμ έχω να πω ένα μόνο.
Για την δουλειά που το θέλεις το μηχανάκι δεν έχει ανταγωνιστή
Σε σύγκριση με το GS 1200 Adv μπορεί να χάνει λίιιιγο στην άσφαλτο, αλλά στο χώμα κερδίζει χωρίς να παλέψει. Εκτός κι αν έχεις τα @@ του Σπανού.
Και το R 100 καλά ακούγετε, αλλά αν είναι να γυρίσεις τόσο πίσω υπάρχει και το Elefant της gagiva.
@ Tpap, θέλεις να μας πεις τα άλλα 2 για την τετράδα σου?
Cpt. Haddock
01/06/2010, 14:49
Αρχικά δημιουργήθηκε από VALES
Σε 4 ποστ σου τα έχεις πει όλα. Το θέμα είναι ότι δεν σε άκουσε κανείς, όπως θα γίνει και ΄μένα.
Έχεις ρωτήσει 3 φορές ''αν τη βλάβη που έβγαλε το V Strom την είχε βγάλει ένα ΚΤΜ τι θα γραφότανε εδώ μέσα'' και κανένας δεν απάντησε έστω και σε επίπεδο χιουμοριστικό.
Να απαντήσω εγω και να πω οτι έχετε απόλυτο δίκιο. Και οχι μονο για τα ΚΤΜ. Εαν τα έβγαζε οποιοδήποτε ευρωπαϊκο ισως (ακομα και τα bmw) θα γινοταν φοβερό τζέρτζελο για τα "παρταλια τα ευρωπαϊκα ενω το τζαΜπαν ειναι σκυλος κλπ κλπ"
Τωρα, τιποτα... αδιαφορο σφυριγμα
:smokin:
@ Tpap, θέλεις να μας πεις τα άλλα 2 για την τετράδα σου?
1. r100gs
2. r80gs-r80st
3. africa twin
4. xtz 750
και ένα τελευταίο:
5. enfield diesel.
Προσωπικά, μόνο με κάποιο από τα παραπάνω θα έκανα αυτό που έκανε ο φίλος PAN VAS...
@vagtag:
Δεν είπα πουθενά ότι οι ξένοι είναι φλώροι.
Είπα μονάχα στην ΠΡΟΣΩΠΙΚΉ ΜΟΥ λίστα ποιά μηχανάκια έχω, για κάτι ανάλογο.
Διάβαζε πριν απαντάς.
Από το πρώτο μου μήνυμα στο νήμα του φίλου, έγραψα μάλιστα ότι μάλλον δεν ενδιαφέρει κανένα τι θα επέλεγα...
Αν δεν κάρφωνε ο Ρέιν και δεν ρώταγε το φιλαράκι ο Βαλές, θα σας άφηνα ήσυχους πάλι να πλέκετε τα εγκώμια στα 800άρια gs και στα κτμ.
Δεν μπαίζεστε με τίποτΙς.
;) :wave2:
@ ΡΕ ΣΕΙΣ: συνεχίζετε ορισμένοι και μιλάτε ακόμη για 800άρια, για κτμ και για δουκάτια...? πάτε καλά..?:confused: :confused:
Διαβάζω, διαβάζω
Και εμείς τη γνώμη μας λέμε
pakosgemistos
01/06/2010, 15:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από aristrom
Να φιλε μου .Πριν λιγα χρονια αν ηθελες να πας σε '"ιν"κλαμπ-καφε-μποζουκλερι απλως περναγες απεξω και...μετραγες GS οσο πιο πολλα τοσο πιο hi το ....μαγαζι :smilea:
Σε αυτο δεν φταιν βεβαια τα gs ουτε βεβαια και οι ιδιοκτητες τους ,δημοκρατια εχουμε ο καθενας
αγοραζει οτι θελει.παει οπου θελει και..σκεφτεται οπως θελει:rotflmao:
ναι!+1000
για την Πατρα το επιβεβαιωνω,το παρατήρησα 4 χρονια που έμενα εκεί!
Shaolin Monk
01/06/2010, 15:36
Ειδες τι γραφει;
it's probably a serious dual-purpose bike not made for long-range adventure touring.
Cpt. Haddock
01/06/2010, 15:39
1. r100gs
2. r80gs-r80st
3. africa twin
4. xtz 750
και ένα τελευταίο:
5. enfield diesel.
Προχωράει ο κοσμος ρε Τασε.... :look:
Προχωράει ο κοσμος ρε Τασε.... :look: Ρε συΚαπτεν ΕΣΥ που κανείς κ παρέα μαζί του για τσεκάρε.. Κανά ημερολόγιο έχει ανοίξει;; Τις Πρωτοχρονιες μπάς Μεθατε πολύ ρε σεις και δε πάτε παρακάτω;;:rotflmao: :bawl: :lol:
Cpt. Haddock
01/06/2010, 16:04
Ρε συΚαπτεν ΕΣΥ που κανείς κ παρέα μαζί του για τσεκάρε.. Κανά ημερολόγιο έχει ανοίξει;; Τις Πρωτοχρονιες μπάς Μεθατε πολύ ρε σεις και δε πάτε παρακάτω;;:rotflmao: :bawl: :lol:
re les? :bawl:
makis206
01/06/2010, 16:08
Εγώ πιστεύω ότι ο Τάσος έχει ένα point (πως το λέτε εσείς εντώ;:p )
Τα μηχανάκια έχουν αποδείξει ότι αντέχουν στις σκληρές αυτές συνθήκες, χώρια ότι καίνε και το νερό που λέει ο λόγος χωρίς αισθητηρομαλακίες που την ακούνε στο ξεκάρφωτο καμμιά φορά..
Εντάξει, ότι θα είναι και λίγο "στάσου Τούρκο να γεμίσω" δίπλα στα Μπεμβέ όταν ο δρόμος είναι μια ατελείωτη ευθεία ασφαλτοστρωμένη...:D
(χρωστάς μπύρα αρχαιοκάπηλε :smokin: )
Οι προτάσεις του Trap εμένα με αγγίζουν, είμαι λίγο ημι-ρετρολάγνος χώρια που από τότε που το CAD έγινε καθεστός κοντεύουμε να ξεχάσουμε τι πάει να πει όμορφη μηχανή κατά τη γνώμη μου.
Τέλος πάντων, εγώ ήθελα να προτείνω κάτι πιο αντισυμβατικό, αφού η βασική ανάγκη φαίνεται να είναι τουρισμός αποστάσεων (ενίοτε με χώμα). Το μόνο πρόβλημα είναι ίσως το αυτόματο κιβώτιο και το ότι δεν είναι διαθέσιμο εκτός Ολλανδίας μέχρι τουλάχιστον του χρόνου. Όμορφο βέβαια δεν το λες... ούτε ελαφρύ.
Αυτό που θέλω να δω είναι η 2WD έκδοση.
200163
Αρχικά δημιουργήθηκε από Acacius
Οι προτάσεις του Trap εμένα με αγγίζουν, είμαι λίγο ημι-ρετρολάγνος χώρια που από τότε που το CAD έγινε καθεστός κοντεύουμε να ξεχάσουμε τι πάει να πει όμορφη μηχανή κατά τη γνώμη μου.
Τέλος πάντων, εγώ ήθελα να προτείνω κάτι πιο αντισυμβατικό, αφού η βασική ανάγκη φαίνεται να είναι τουρισμός αποστάσεων (ενίοτε με χώμα). Το μόνο πρόβλημα είναι ίσως το αυτόματο κιβώτιο και το ότι δεν είναι διαθέσιμο εκτός Ολλανδίας μέχρι τουλάχιστον του χρόνου. Όμορφο βέβαια δεν το λες... ούτε ελαφρύ.
Αυτό που θέλω να δω είναι η 2WD έκδοση.
Καλη επιλογη και στο θεμα αξιοπιστιας και καταναλωσης δεν θα παιζεται. Οταν ταξιδευω ομως εντος ευρωπης θελω κατι πιο γρηγορο και αν ταξιδεψω ποτε εκτος θα ηθελα κατι 100 κιλα πιο ελαφρυ. Κατι σαν DR650 η DRZ400.
Το 2WD παντως εχει μπει προς το παρον στο συρταρι και ειναι κριμα.
Προχωράει ο κοσμος ρε Τασε.... :look:
Λιάκο, αν πρόοδος είναι το στρανταπρέτα, τα ΚΤΜ, τα 1200τζιες των 25.000€ ευχαριστώ, αλλά δεν θα πάρω.
Και στο προκείμενο θέμα:
-πόσο το θές το κανμπας μες την έρημο..?
-Πόσο θές τους αισθητήρες προανάφλεξης εκεί...?
-τα 30-35 κιλά καλώδια σε 220 κιλά μηχανάκι δεν είναι κομματάκι πολλά...?
-πόσο θές τα καπάκια μαγνησίου
-τον ψεκασμό
-τα άγρια προφίλ σε εεκ
-τα δεσμοδρομικά συστήματα του ιταλού..
και θα μπορούσα να την πήγαινα μακρυά την λίστα, αν δεν ήμουν προ πολλού εκτός θέματος...
Και επειδηΣ γλέπω ένα σχετικό ενδιαφέρον από μερικούς, υπάρχει ένας μοντ που να έχει διάθεση να το διαχωρήσει μήπως κάνουμε μιά ωραία κουβέντα, χωρίς να ενοχλΑμε το φρεντάκι τούτο...?
Λέω, μήπως. :wave2: :beer:
Να ρωτήσω και εγώ κάτι τον Παναγιώτη? Αν υποθέσουμε πως δεν τίθεται κανένα θέμα αξιοπιστίας για τις δύο μηχανές, Bmw & Ktm, εσύ ποια νομίζεις πως θα ήταν η πιο κατάλληλη για 'σένα? Αν θέλεις μπορείς να βάλεις και το F800 ή και κάποια άλλη.
Το ίδιο θα ρωτούσα και τους υπόλοιπους. Αν υποθέσουμε πως οι δύο μηχανές βρίσκονται στα ίδια επίπεδα αξιοπιστίας εσείς ποια πιστεύετε πως θα ήταν η πιο κατάλληλη για την δουλειά που την θέλει?
Και επειδηΣ γλέπω ένα σχετικό ενδιαφέρον από μερικούς, υπάρχει ένας μοντ που να έχει διάθεση να το διαχωρήσει μήπως κάνουμε μιά ωραία κουβέντα, χωρίς να ενοχλΑμε το φρεντάκι τούτο...?
Λέω, μήπως. :wave2: :beer:
για δες αυτο ....:wave2:
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=60108
Shaolin Monk
01/06/2010, 18:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από daz
Να ρωτήσω και εγώ κάτι τον Παναγιώτη? Αν υποθέσουμε πως δεν τίθεται κανένα θέμα αξιοπιστίας για τις δύο μηχανές, Bmw & Ktm, εσύ ποια νομίζεις πως θα ήταν η πιο κατάλληλη για 'σένα? Αν θέλεις μπορείς να βάλεις και το F800 ή και κάποια άλλη.
Το ίδιο θα ρωτούσα και τους υπόλοιπους. Αν υποθέσουμε πως οι δύο μηχανές βρίσκονται στα ίδια επίπεδα αξιοπιστίας εσείς ποια πιστεύετε πως θα ήταν η πιο κατάλληλη για την δουλειά που την θέλει?
Το μπεμβε. Ο λογος ειναι οτι το ΚΤΜ ειναι πολυ σκληροπυρηνικο και αυτο ειναι και το κακο που εχει. Οταν θελεις να κανεις χιλιομετρα, ενα μηχανακι αρκετα απολυτο οπως αυτο ειναι μακραν πιο κουραστικο απο οτιδηποτε. Η μπεμπα ειναι εξυπνα φτιαγμενη ωστε να εξυπηρετει καλυτερα ενα ταξιδιωτη που εχει και εκτος δρομου ανησυχιες,
Για ταξιδιωτικο σαν του Pan Vas δεν θα επελεγα κανενα απο τα δυο. Ειναι κουραστικα για πολλα χιλιομετρα σε σχεση μετα μαστοδοντα - καναπεδες που ειναι τα υπολοιπα (XLV,KLV,GS,Vstrom).
Αρχικά δημιουργήθηκε από Shaolin Monk
Το μπεμβε. Ο λογος ειναι οτι το ΚΤΜ ειναι πολυ σκληροπυρηνικο και αυτο ειναι και το κακο που εχει. Οταν θελεις να κανεις χιλιομετρα, ενα μηχανακι αρκετα απολυτο οπως αυτο ειναι μακραν πιο κουραστικο απο οτιδηποτε. Η μπεμπα ειναι εξυπνα φτιαγμενη ωστε να εξυπηρετει καλυτερα ενα ταξιδιωτη που εχει και εκτος δρομου ανησυχιες,
Για ταξιδιωτικο σαν του Pan Vas δεν θα επελεγα κανενα απο τα δυο.
Δηλαδη τι το σκληροπυρηνικο εχει το ΚΤΜ που θα σε κουρασει?
Λοιπόν.... Για να παρεμβάλω ένα ήπιο INTERMISSION.... :o
Οι εποχές των μηχανών της σχολής DAKAR παρήλθε (γνωμη μου πάντα) ...
Των σκληροτραχηλων εκεινων μοτό που δεν ελεγαν οχι σε συνεχομενα ατελειωτα χιλιομετρα....δεν ειχαν "ευαισθησιες" ΚΑΙ "ιδιαιτερότητες" με τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες ή με τις ψηλές θερμοκρασιες κ.λ.π
Κι οταν χαλουσε κατι , αρκουσαν λιγες γνωσεις και τα 2-3 εργαλεια που κουβαλουσες....
Τυχαίο ; :a024: Δε νομίζω ! :a027:
το συμπερασμα ειναι πως δεν υπαρχει Ιδανικη λυση /Χρυση Τομη/Πανακεια κλπ....απλα αγοραζεις "προσδοκιες και "ανεχεσαι" τον "ιδιαιτερο χαρακτηρα" της μηχανης σου
200173
el patron
01/06/2010, 20:30
Πιστευω πως ο καθενας λεει τα δικα του,και τα προσωπικα γουστα του καθενος εμεις δεν μπορουμε να τα αλλαζουμε,προσπαθησε να οδηγησεις ολα τα παραπανω και αποφασισε τι θες μονος σου.Ειναι πολυ απλο ,τι θες πιο πολυ απο ολα ,ανεση,γκαζι,αξιοπηστια ,ευκολια,χαμηλη συντηρηση,κρατημα; Η ολα μαζι ; Πχ θα σου πω την δικια μου σκεψη,εγω αυτην που εχω την ειδα πρωτη φορα το 2002 σε μια βιτρινα απο κοντα και απο τοτε ηξερα οτι αυτη ειναι η μηχανη των ονειρων μου ,καποια στιγμη το 05 κατορθωσα να παρω ενα μαυρο 950 ,αυτο ηταν,erase σε οτι ειχα μεχρι τοτε,και ο πιο ευτυχησμενος ανθρωπος του κοσμου,φυσικα καποια στιγμη δεν αντεξα και πηρα το 990-R,που εχω μεχρι τωρα.Δεν με νοιαζει φιλε μου που βγαζει πολυ ζεστη ,δεν με νοιαζει που η σελα της δεν ειναι πολυθρονα ,δεν με νοιαζει που καιει πολυ,δεν με νοιαζει που εχει σχετικα ακριβη συντηρηση,και το βασικοτερο δεν με νοιαζει αν μου παθει κατι ,και το επαθα στο βουνο γιατι μου βουλωσε το φιλτρο βενζινης και εμεινα 10 ωρες περιμενωντας να με μαζεψουν,στα αρχ@@δια μου ωραια περασα διπλα στο ποταμι.γουσταρω να την βλεπω , μου αρεσει ο ηχος της , κανω σουζες , ντριφταρω σαν τρελλος , παω χωμα ταπα , παω με την γυναικα για ψωνια κυριος ,βαζω τον γιο μου πανω και τον πηγαινω στα δαση βολτες,και το κυριοτερο δεν βλεπω την ωρα να την οδηγαω και να την χορταινω.υπομονη μεχρι 18 ιουνιου, πινδο σου ερχομαι για 4 χωματινες μερες στην αγκαλια σου.αυτα απο εμενα ,η επιλογη δικια σου ,οτι και να παρεις ειμαι σιγουρος οτι θα το ταξιδεψης,και θα του φερθεις οπως του αρμοζει...
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από SVX
Kαλό θα ήταν να μην σκαλίζουμε τα μπαούλα στη σοφίτα βραδιάτικο.
Όχι τίποτα άλλο δλδ αλλά έχω κάτι φωτό από ένα XLR, και δεν κάνει να με φάνε οι αράχνες για να τις βρω.
Το 600 (το μπλεδάκι) το είχα στην κατοχή μου για ενάμιση χρόνο περίπου. Θα μου επιτρέψεις όμως να ποστάρω αύριο τα αρνητικά του, ώστε να προλάβω να τα ταξινομήσω με αλφαβητική σειρά.
Χρυσή τομή υπάρχει, απλά πολλοί κάνουν πως δεν τη βλέπουν.
Αλήθεια, το TENERE 660 γιατί δεν μπαίνει στο παιχνίδι?
christostr
01/06/2010, 21:10
Αχ να έβγαινε πάλι κάτι σαν... Africa:beer: :beer:
EliasKir
01/06/2010, 21:37
Εγω παλι να ρωτησω κατι που δεν καταλαβα???
Το Super Tenere γιατι ειναι εξω απο το παιχνιδι, ενω φαινεται να ειναι η καλυτερη επιλογη (μιας και τα πρωτα κομματια θα τα δωσουν με φουλ adventure εξοπλισμο στην ιδια τιμη)?
Θα με κάνετε ρε φούστηδες να κάνω το dr650 μου Ready4Adventure
και είναι και μόλις 150 κιλά...:smokin:
Αλλά δυστηχώς για την ώρα δεν εισάγεται με αυτή τη μορφή.. Ο ΣΚΥΛΟΣ.. KLR650 US specs
200175
Shaolin Monk
01/06/2010, 23:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από EliasKir
Εγω παλι να ρωτησω κατι που δεν καταλαβα???
Το Super Tenere γιατι ειναι εξω απο το παιχνιδι, ενω φαινεται να ειναι η καλυτερη επιλογη (μιας και τα πρωτα κομματια θα τα δωσουν με φουλ adventure εξοπλισμο στην ιδια τιμη)?
Γιατι εχει οδηγηθει ηδη, πριν κυκλοφορησει καν, απο ειδικους ταρο-μελετητες μαχανοβιους σε πασιεντζα και θεωρειται αχρηστο, βαρυ και χαλια... Και αφου το ειπαν τα χαρτια, τελειωσε....:lol:
βλεπω εδω υπάρχει εμπειρια....
Για να απαντησω στην αρχική ερώτηση : Θες ενα μηχανάκι να τρώει χιλιόμετρα οσο το δυνατόν ελαφρύ (χωμα) με κάλυψη απο τον αέρα (υποκειμενικό) και καλή κατανάλωση καθώς και αντοχή σε κακουχιες με ευκολη ευρεση ανταλλακτικών, επισκεψιμότητα, να φορτώνεται και και και.... ωραια; και ολα αυτα φτηνα...
Πρόμπλεμ κυριε... εδω θελει συμβιβασμους... και σιγουρα δοκιμες τεστ ραϊντς...
Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι οτι επειδη εκλασε ενα τσιμουχάκι στην έρημο παει να πει οτι ειναι αχρηστο το DL γι αυτο τους συμβιβασμους? Αυτα τα τσιμουχακια σε ΚΤΜ κλανουν σε 2Κ χλμ στην μέση της Μεσογείων....:lol: :lol: Ή με ενα γενικο σερβις με ενα ροποκλειδο δεν μπορεις να κάνεις αλλα τοσα χλμ? Αρα μαλλον πας στην λογικη το βαρεθηκα και θελω αλλο..... (οποτε δεν μιλαμε για εργαλειο τόσο αλλα για αλλους λόγους υποκειμενικους). Το να σου προτείνει ο καθένας ντεποζιτα των 40 λιτρων που προσφέρουν εκτός απο εξτρα βαρος τρελο, μη μελετημένο κέντρο βαρους μοτο καθώς και κάθε άλλη πατέντα για να θεραπεύσει προβληματάκια του εργοστασίου, ε αυτό σημαίνει συμβιβασμό που πρέπει να ψάξεις πολυ νωρίτερα.... οπως και την συχνοτητα/αναγκαιότητα των σερβις διοτι να το χέσω το 40λιτρο αν απο αρυθμιστες βαλβιδες καιω τα παντα ολα...
... και ξερεις τι ? Θα πρέπει να τον κάνεις (συμβιβασμο) οπως και δηποτε μιας και αυτο το μοτο που ψαχνεις απο μαμα δεν υπάρχει ή ειναι πολύ ακριβό... σιγουρα θα πας σε καστομιες λυσεις (ανεμοθωρακα, τεποζιτο, αναρτησεις, θεση οδηγησης, σελα κα) αρα μιλάμε για εξτρα $$$ που πρέπει να τα υπολογίσεις... απο ότι κατάλαβες η παραμικρή λεπτομέρεια μπορει να στο βγάλει ξινο (βλ. επιλογή ελαστικού) συνεπώς μην ακουσεις κανένα ξερολα εδω μεσα ( με τις τρελές εμπειρίες των 2 ετων κλπ, ακομα και μενα) και ακου ΕΣΕΝΑ και τα θέλω σου...
οταν θα μεινεις απο καμια τρομπα βενζινης ή συμπλεκτη 'η σου κουρέψει καμια ταχυτητα στη μεση του πουθενα ολοι αυτοι των φλορουμς θα ειναι πολυ μακρια :ZZZ: :ZZZ:
..
φιλε τελικα μη παρεις μοτο
πουλα και το βστρομ που χαλαει και αυτο τελικα δεν ειναι και κανα αξιοπιστο.
και για οπου κανεις κεφι..ξεκινα και πηγαινε με τρενο.
δε χαλα ποτε.
η παρε καμια αρχαιολογια..οχι φιλε..χαναλε και αυτα..αλλα τοσα χρονια μες τα ποδια μας..εχουμε μαθει τι χαλα..πως φτιαχν..και εχεις την ελπιδα εκει στα ερημους να χει πεθανει και κανενα και να βρεις και ανταλακτικα σε λεω..:bawl:
DimChios
02/06/2010, 03:05
4. xtz 750
και ένα τελευταίο:
5. enfield diesel.
:bigcry: :bigcry: :bigcry:
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
:bawl: :bawl: :bawl: :bawl:
DimChios
02/06/2010, 03:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από daz
το bmw ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ γιατι δεν θα ειναι συνεχεια στην Αλγερια και την Αφρικη γενικοτερα!
αλλιως, αν εξαιρεσουμε τον παραπανω παραγοντα, 50-50 προσωπικα εγω! :wave2:
Να ευχαριστήσω τους άπαντες για τον χρόνο σας να απαντήσετε.
Σεβαστές όλες οι απόψεις!
Ξεκαθάρισα ότι η τελική απόφαση θα παρθεί τον Φεβρουάριο, οπότε μην περιμένετε ανακοινώσεις του στιλ, άντε με πείσατε θα πάρω το φρίγουιντ...
Συνεχίστε να γράφετε ότι νομίζεται, αλλά σιγουρευτείτε ότι έχετε παρακολουθήσει την κουβέντα, μην έχουμε και παρεξηγήσεις.
Αρχικά δημιουργήθηκε από Stabak
.... και ολα αυτα φτηνα...
Πουθενά δεν αναφέρθηκε τα θέλω όλα και φθηνά. Είπα από την αρχή για μετρητά και αντβ. Το μόνο που είπα είναι ότι είναι κρίμα να εγκλωβίσω τόσα χρήματα σε τέτοιες εποχές, με δεδομένο ότι θα την χρησιμοποιώ μόνο σε ταξίδια και όχι για καθημερινή ευχαρίστηση - εξυπηρέτηση.
Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι οτι επειδη εκλασε ενα τσιμουχάκι στην έρημο παει να πει οτι ειναι αχρηστο το DL γι αυτο τους συμβιβασμους?
Αναφέρω, ότι πριν ξεκινήσω το ταξίδι στην Αλγερία, σκεφτόμουν την αντικατάσταση. Προς Θεού, η τσιμούχα, όπως αναφέρω και στο ταξιδιωτικό είναι σύνηθες βλάβη. Όπως και η μπαταρία θα μπορούσαν να έχουν συμβεί σε οποιοδήοτε μηχανάκι και οποιαδήποτε στιγμή. Είπα ότι εγώ προσωπικά δεν νιώθω την αυτοπεποίθηση και δεν με καλύπτει.
Ή με ενα γενικο σερβις με ενα ροποκλειδο δεν μπορεις να κάνεις αλλα τοσα χλμ? Αρα μαλλον πας στην λογικη το βαρεθηκα και θελω αλλο..... (οποτε δεν μιλαμε για εργαλειο τόσο αλλα για αλλους λόγους υποκειμενικους).
Το είπαμε αυτό. Αν είχα τον χρόνο, τον χώρο και τις γνώσεις θα μπορούσε να πάει άλλα τόσα και πολλά περισσότερα. Ίσως και όχι όμως... Ποτέ δεν ξέρεις...
Το να σου προτείνει ο καθένας ντεποζιτα των 40 λιτρων που προσφέρουν εκτός απο εξτρα βαρος τρελο, μη μελετημένο κέντρο βαρους μοτο καθώς και κάθε άλλη πατέντα για να θεραπεύσει προβληματάκια του εργοστασίου, ε αυτό σημαίνει συμβιβασμό που πρέπει να ψάξεις πολυ νωρίτερα....
Έχεις ένα δίκιο, αλλά να πω πάλι ότι σε ερώτηση του τραπ, απάντησα ξεκάθαρα ότι ένας λόγος να σκέφτομαι το αντβ, είναι το γεγονός ότι εκτός από 2 μόνο έξτρα πραγματάκια δεν θα ξαναχαλάσω δεκάρα για μοντιφιές. Αν δεν είναι μαμά δεν κάνει για μένα και τα ταξίδια μου. Δεν το εμπιστεύομαι. Αναφέρθηκαν οι αφτερμάρκετ αναρτήσεις σαν αντιπαράθεση στον κανόνα μου.
... και ξερεις τι ? Θα πρέπει να τον κάνεις (συμβιβασμο) οπως και δηποτε μιας και αυτο το μοτο που ψαχνεις απο μαμα δεν υπάρχει ή ειναι πολύ ακριβό...
Άντε πάλι...
και ακου ΕΣΕΝΑ και τα θέλω σου...
Το μόνο σίγουρο. Γι αυτό και στο πρώτο ποστ, είπα πείτε τις απόψεις πιο πολύ για την κουβέντα...
οταν θα μεινεις απο καμια τρομπα βενζινης ή συμπλεκτη 'η σου κουρέψει καμια ταχυτητα στη μεση του πουθενα ολοι αυτοι των φλορουμς θα ειναι πολυ μακρια :ZZZ: :ZZZ:
Να και κάτι που δεν είχε αναφερθεί και έχεις δίκιο... Πολύ δίκιο...
Αλλά από την άλλη, θα πηγαίναμε με τρένο και όχι με μηχανή αν φοβόμασταν μην χαλάσουν. Τα δίκια μας στον Δούκα.
Να και κάτι που δεν είχε αναφερθεί και έχεις δίκιο... Πολύ δίκιο...
Αλλά από την άλλη, θα πηγαίναμε με τρένο και όχι με μηχανή αν φοβόμασταν μην χαλάσουν. Τα δίκια μας στον Δούκα.
:beer: :beer: :beer: :beer: τυχαίο????
ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ..:lol: :bawl: :rotflmao:
Πάντως, αφού γλίτωσες την κατάθλιψη μετά από τόσα χιλιόμετρα με το Στρόμα, πρέπει να είσαι πολύ δυνατός... εγώ δε σε φοβάμαι ό,τι κ να πάρεις... :a18:
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από Stabak
Όπως ΑΚΡΙΒΩΣ σου τα είπε ο συγγραφέας του θρεντ.
Είδες 17 σελίδες... διάβασες τις τελευταίες 2 το πολύ (άντε και την πρώτη)... και έβγαλες ξερόλες και μ@λ@κες 100 - 150 ανθρώπους με τη μία. Μας έκανες όμως τη χάρη, κάπου σε μία γωνία να βάλεις και τον εαυτό σου μέσα. <<( με τις τρελές εμπειρίες των 2 ετων κλπ, ακομα και μενα)>>
Ίσα ίσα να μας χαλάσεις το πρωινό.
Αρχικά δημιουργήθηκε από lkol
Πάντως, αφού γλίτωσες την κατάθλιψη μετά από τόσα χιλιόμετρα με το Στρόμα, πρέπει να είσαι πολύ δυνατός... εγώ δε σε φοβάμαι ό,τι κ να πάρεις... :a18:
Εσυ ποσα στροματα ειχες στη ζωη σου? 2 ή 3? :lol: :lol: :lol: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
sapila racing
02/06/2010, 04:05
..και εχεις την ελπιδα εκει στα ερημους να χει πεθανει και κανενα και να βρεις και ανταλακτικα σε λεω..:bawl:
Kι όμως εχει γίνει!!!
Σε Paris Dakar εμεινε από σοβαρή βλάβη ο άνθρωπος στη μέση του πουθενά αφού είχε ήδη χαθεί και ηταν εκτός διαδρομής.
Ερχονται κατι Toyareg και του λένε οτι εχουν ενα μηχανάκι ιδιο με το δικό του στο χωριό και να πανε να το παρει. Hταν το μηχανάκι που έτρεχε την περασμένη χρονιά, ενα σχεδόν ιδιο DR600, πήρε τα κομμάτια που ηθελε κι εφυγε.
Hταν ενας απο τους αδερφοπύς Joineau, δεν θυμάμαι ποιός απτους 2.
Tυχαίο? Δεν νομίζω!!! :lol:
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από Stabak
Όπως ΑΚΡΙΒΩΣ σου τα είπε ο συγγραφέας του θρεντ.
Είδες 17 σελίδες... διάβασες τις τελευταίες 2 το πολύ (άντε και την πρώτη)... και έβγαλες ξερόλες και μ@λ@κες 100 - 150 ανθρώπους με τη μία. Μας έκανες όμως τη χάρη, κάπου σε μία γωνία να βάλεις και τον εαυτό σου μέσα. <<( με τις τρελές εμπειρίες των 2 ετων κλπ, ακομα και μενα)>>
Ίσα ίσα να μας χαλάσεις το πρωινό.
Ο συγγραφεας ειπε στα μισα οτι εχω δικιο αδερφε.. χαλαρωσε, δεν σου εθιξα τις μετοχές... η κρίση φταιει.... :smokin:
ΥΓ στον βας: Α και ενα αλλο, αν θες να κανεις χωμα αμμο κλπ κανε προπόνηση σε αυτό...
Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
Kι όμως εχει γίνει!!!
Σε Paris Dakar εμεινε από σοβαρή βλάβη ο άνθρωπος στη μέση του πουθενά αφού είχε ήδη χαθεί και ηταν εκτός διαδρομής.
Ερχονται κατι Toyareg και του λένε οτι εχουν ενα μηχανάκι ιδιο με το δικό του στο χωριό και να πανε να το παρει. Hταν το μηχανάκι που έτρεχε την περασμένη χρονιά, ενα σχεδόν ιδιο DR600, πήρε τα κομμάτια που ηθελε κι εφυγε.
Hταν ενας απο τους αδερφοπύς Joineau, δεν θυμάμαι ποιός απτους 2.
Tυχαίο? Δεν νομίζω!!! :lol: ε μαα σε λεωωωωωω δεν τυχαιο ..οτι λεωωωωωωωω:bawl: :bawl: :lol: :rotflmao: :lol: :bawl: :rotflmao:
Εσυ ποσα στροματα ειχες στη ζωη σου? 2 ή 3? :lol: :lol: :lol: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Δυο... :blush: Ένα από άγνοια κ ένα γιατί σε εμπιστεύτηκα... :a28:
Στο 2ο όμως, ομολογώ ότι πήγα να σπάσω... :lol:
Αρχικά δημιουργήθηκε από lkol
Δυο... :blush: Ένα από άγνοια κ ένα γιατί σε εμπιστεύτηκα... :a28:
Στο 2ο όμως, ομολογώ ότι πήγα να σπάσω... :lol:
ΑΚΥΡΟΝ
Θα σου θυμισω τι μου απαντησες περι στροματος : Άσε, το μηχανάκι «κλέβει»:wave2: :wave2: :wave2: οταν θα σου ρχονται τα ΠΥ του ψυχολογου μου εκει να δεις....:wave2:
ΑΚΥΡΟΝ
Θα σου θυμισω τι μου απαντησες περι στροματος : Άσε, το μηχανάκι «κλέβει»:wave2: :wave2: :wave2: οταν θα σου ρχονται τα ΠΥ του ψυχολογου μου εκει να δεις....:wave2:
για να τα λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, το Στρόμα έχει κ μια μεγάλη χαρά, τη μεταπώλησή του... κ δεν κάνω πλάκα...
κατά τα λοιπά, είναι ένα κακο μηχανάκι που θα σε πάει όπου σε πάει κ ένα Bandit, το οποίο όμως είναι μακράν καλύτερο ως σύνολο.
Για αυτό το λόγο κ ο φίλος εδώ είναι τυχερός... Ό,τι κ να αποφασίσει να πάρει, θα είναι μακράν καλύτερο από αυτό που έχει κ θα το καταευχαριστηθεί :wave2:
Έλα, στο βρήκα.
Με βαλίτσες αλουμινίου, βγαίνει...;
Λοιπόν, έφτιαξα την υπογραφή μου...
Ρίξτε μια ματιά, γιατί εγώ έριξα και κατέληξα ότι μάλλον θέλω κάτι πιο ον τελικά...
Αν δω το παρελθόν μου στα ταξίδια μου...
Λάδι στην φωτιά... :lol:
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
200191
Οποτε ετοιμος για ρ1 κροςπλεϊν καιταλοιπα σωστα?:look:
Cpt. Haddock
02/06/2010, 06:01
Ρίξτε μια ματιά, γιατί εγώ έριξα και κατέληξα ότι μάλλον θέλω κάτι πιο ον τελικά...
:evil:
http://www.triumphmotorcycles.co.uk/motorcycles/range/touring/sprint/2011/sprint-gt
Πες οτι αποφάσισες για το απλό 1200GS γιατί αν αρχίσουμε με τα sport touring θα αρχίσουν να τσακώνονται για τα VFR. :sun:
ΠιΕς: Εγώ αν δεν έχεις χωμάτινες βλέψεις θα πρότεινα Tiger. Κι αν θες μια πραγματικά καλή και πανέμορφη μηχανή, πάρε Versys. :a08:
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: cbf 1000 ενα σετ ελατηρια + λαδακια σε μπροστινο και στην πισω αναρτηση,μια μεγαλυτερη ζελατινα και τα παρελκομενα(τσαντες παρατσαντες μπαγκαζιερες κτλ.)
Και φυσικά... αφου σε ειπε ο αλλονας..στη μεσσογειων χαλαει τρομπα βενζινης τρομπα συμπλεκτη και κουρευει και κανα δυο ταχυτητες.
χαλανε αυτα μη το κουραζουμε.
Cpt. Haddock
02/06/2010, 06:10
αφου σε ειπε ο αλλονας..στη μεσσογειων χαλαει τρομπα βενζινης τρομπα συμπλεκτη και κουρευει και κανα δυο ταχυτητες.χαλανε αυτα μη το κουραζουμε.
να παει απο Κηφισιας
(εκεί δε χαλάνε - τσεκαρισμενο :bawl: )
αφου σε ειπε ο αλλονας..στη μεσσογειων χαλαει τρομπα βενζινης τρομπα συμπλεκτη και κουρευει και κανα δυο ταχυτητες.
χαλανε αυτα μη το κουραζουμε.
Το διάβασα, αλλά ο Παναγιώτης μένει Σόφια, δεν θα έχει πρόβλημα. Κι αν κατέβει ποτέ Αθήνα θα πηγαίνει από τα στενά. :rotflmao:
DimChios
02/06/2010, 06:11
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
ΔΕ ΜΑΣ Χ3ΖΕΙΣ ΡΕ ΝΤΑΛΑΡΑ?????
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Και φυσικά...
+ 1000!!!
:winka:
Α, επίσης....
Αι νταμπλ δατ.
Ποιο παιχνιδιαρικο "on-off" δεν εχω οδηγησει.
Την εκδοση ΧΤ :)
Και οχι απο Ελλαδα αλλα απεξω σε τιμες vstrom Ελλαδας
η cbf η νταενβουλ (?ετσι το λενε?) honda 650.
Πολυθρονα το μηχανακι.
κανα σταυρολεξο να παρεις μαζι μη παιθανεις απο βαρεμαρα ομως.
Cpt. Haddock
02/06/2010, 06:13
νταενβουλ (?ετσι το λενε?) honda 650.
Ντωβιλ ρε χάλια :rotflmao:
:lol: :lol: :lol: :rotflmao: :rotflmao:
Love you all...
(Ενάμιση χρόνο περιμένω π.μ. από τον Άντυ12 για βόλτα κι όλο ''κάτι έτυχε''. :lol: Τώρα που πήρα το αξιόπιστο επιτέλους βρεθήκαμε έστω και για καφέ. :beer: )
α. Είσαι μέγας ψεύτης ψηλέ........5-6 μηνάκια είναι :blush:
β. Σάββατο 9:00 να είσαι στα Μάλγαρα με τα απαραίτητα.....Καρπεννήσι - Άγραφα - Γιάννενα και πίσω (Σ.Κ)
:lol: :lol: :lol: :rotflmao: :rotflmao:
Love you all...
Γράψου κι εδώ. (http://www.gaybikers.co.uk/) :a07:
να παει απο Κηφισιας
(εκεί δε χαλάνε - τσεκαρισμενο :bawl: )
Μου ΄χει φύγει ο καφές από την μύτη. :rotflmao: :bawl: :rotflmao:
υ:γ: Ντεβίλ:wave2:
Ντωβιλ ρε χάλια :rotflmao:
το δικαιως αποκαλουμενο 'νταλβιλ'
Cpt. Haddock
02/06/2010, 06:18
υ:γ: Ντεβίλ:wave2:
ΝτΩβιλ
Deauville στα φραγκολεβαντίνικα :wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Anty12
α. Είσαι μέγας ψεύτης ψηλέ........5-6 μηνάκια είναι :blush:
β. Σάββατο 9:00 να είσαι στα Μάλγαρα με τα απαραίτητα.....Καρπεννήσι - Άγραφα - Γιάννενα και πίσω (Σ.Κ) αυτος ειναι χειροτερος κ απο μενα τελικα..μου χει κλεισει ραντεβου σαββατο μεσημερακι για ποτο μπυρα στη μπουγατσουπολη και θα λειπει...:bawl: :lol: :rotflmao:
Κάνω Recap και loggαρω γιατί έτσι δεν βγαίνει δουλειά.
Εγώ για τουρισμό δρόμου με δυνατότητα αξιοπρεπούς (στο θέμα διασκέδασης) διέλευσης από χώμα θα σκεφτόμουν:
Ulysses - ιδιαίτερο, όμορφο, σύμφωνα με τους αναβάτες του έχει 1-2 αρκετά ενοχλητικές λεπτομέριες (ανεμιστηράκι, κραδασμούς). Καινούργιο στα 13.000, μεταχειρισμένο Ελλάδα από 7 μέχρι 9.
SMT - Μοτέρ καύλα, στήσιμο καύλα, όλο καύλα. Πόσο πάει αυτό; Στα 13 - 14 χιλιάρικα; Και 2 χιλιάρικα τον χρόνο για μπιέλες. :rotflmao:
Tiger - Θα σου πει ο κάπτεν. Ίσως να χάνει λίγο στο χώμα;
Versys - Καταπληκτικό value for money και το γεγονός πως είχα ένα θα έπρεπε να είναι αρκετό σαν επιχείρημα. :a25:
Multistrada είπαμε δεν παίρνουμε, έχει ρουθούνια.
Καλή διασκέδαση. :wave2:
αυτος ειναι χειροτερος κ απο μενα τελικα..μου χει κλεισει ραντεβου σαββατο μεσημερακι για ποτο μπυρα στη μπουγατσουπολη και θα λειπει...:bawl: :lol: :rotflmao:
Δεν σΕ είπα ρε " Αν δεν πάρω τα βουνά..."..... σήμερα έκατσε παρεάκι από Σέρρες....Παρασκευή θα φιξαριστεί...άμα χαλάσει θα σΕ τελεφωνήσω....:mad:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Anty12
Δεν σΕ είπα ρε " Αν δεν πάρω τα βουνά..."..... σήμερα έκατσε παρεάκι από Σέρρες....Παρασκευή θα φιξαριστεί...άμα χαλάσει θα σΕ τελεφωνήσω....:mad: δε θελω τωρα ρε.:mad:
Cpt. Haddock
02/06/2010, 06:39
Tiger - Θα σου πει ο κάπτεν. Ίσως να χάνει λίγο στο χώμα;
ΔΕΝ ειναι για χώμα
Θα περάσει ανετα ενα πατημενο χωματοδρομο, όπως τα περισσότερα μηχανακια αλλωστε (εχει και σχετικο υψος απο το εδαφος), αλλα μεχρι εκει.
Guido_Brasletti
02/06/2010, 06:47
Μια και λες ότι σε ενδιαφέρει 90% το ταξίδι...
... το Honda c90 το έχεις σκεφτεί;;;;
Ναι το παπάκι, έχει άλλωστε δοκιμαστεί με επιτυχία σε (ΠΟΛΥ) μακρινά ταξίδια!
Για του λόγου το αληθές: http://www.mopedtrip.com/othermopedtrips/adampaul.html
Να δω τι θα πουν τώρα κάποιοι που δηλώνουν "σιδηρόκωλοι".
DimChios
02/06/2010, 06:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από Guido_Brasletti
Μια και λες ότι σε ενδιαφέρει 90% το ταξίδι...
... το Honda c90 το έχεις σκεφτεί;;;;
Ναι το παπάκι, έχει άλλωστε δοκιμαστεί με επιτυχία σε (ΠΟΛΥ) μακρινά ταξίδια!
Για του λόγου το αληθές: http://www.mopedtrip.com/othermopedtrips/adampaul.html
:rolleyes:
:a014:
αμα λεω γω..τρενο..δε μακουτε..
makis206
02/06/2010, 06:56
Παναή... τράβα με τ'αεροπλάνο και νοίκιασε καμήλα ρε..:lol:
Cpt. Haddock
02/06/2010, 06:57
αλλο σιδηρόκωλος, αλλο μαλακας :wave2:
Απο την άλλη ας του προτείνουμε να παρει ποδήλατο.
- δεν καιει τιποτα
- φτιαχνεται παντου με λιγα εργαλεία
- παει ανετα χωμα
makis206
02/06/2010, 07:00
- δεν καιει τιποτα
- παει ανετα χωμα
-Αφαιρείται η σέλα μ'ένα 6άρι άλλεν..:lol:
LOUKILOUK
02/06/2010, 07:00
αμα λεω γω..τρενο..δε μακουτε..
Δούκα, το ΚΤΜ... τρένο λέμε...:winka: :evil:
:beer: :wave2: :lol: :rotflmao: :lol: :rotflmao:
αλλο σιδηρόκωλος, αλλο μαλακας :wave2:
- δεν καιει τιποτα
- παει ανετα χωμα
:rolleyes: ναι και αμα θελει γουστα βγαζει κ τη σελα..
Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
Χρυσή τομή για μένα το 800. Ταξιδεύει ασφάλτινα και χωμάτινα άνετα, φορτώνεται, έχει αρκετά καλή αυτονομία (αγγίζει τα 320 χιλ).
Παει να σβησει η φωτια, οποτε ας ριξω λιγο λαδι.
Ισως το πιο παρεξηγημενο μηχανακι στην ελληνικη αγορα ειναι το 950 super enduro.
Σε σχεση με το 990 ταξιδευει με -20 κμ/ωρα λογω απουσιας φαιρινγκ αλλα με μηδεν θορυβο (με 140 ολη μερα για πλακα), εχει πολυ ευκολα σερβις λογω απουσιας πλαστικων (πχ λαδια σε 1 λεπτο, εκει που το 990 θελει 2 ωρες), ειναι αισθητα πιο ελαφρυ και απιστευτα διασκεδαστικο τοσο στο χωμα οσο και στο δρομο. Με αναλογη ρυθμιση του μπροστινου στριβει σαν super moto παρ'ολο τον 21' τροχο. Εχει και χαμηλοτερη καταναλωση απο το ιντζεξιον, καπου 6λτρ/100κμ σε ταξιδι με νορμαλ ταχυτητες. (Με 120 γυρω στα 5.0-5.5)
Μια και προτεινεται το F800GS συχνα και μια και ανηκει στην ιδια κατηγορια με το 950ΣΕ, απλα να πω οτι δεν υπαρχει καμια απολυτως σχεση μεταξυ των δυο, με μοναδικο πλεονεκτημα του 800 την λιγο χαμηλοτερη καταναλωση. Κατα τ'αλλα το χαος, τοσο σε ανεση οσο και σε επιδοσεις.
Τα ειπα και ξεθυμανα :p
Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
-Αφαιρείται η σέλα μ'ένα 6άρι άλλεν..:lol: α μπα...ψαγμενος ο φιλος...:lol: :bawl: