Σύνδεση

View Full Version : Μετά το vstrom τι; Πες και εσύ την άποψή σου..

Σελίδες : 1 2 3 [4] 5

DUKASII
02/06/2010, 07:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
Παει να σβησει η φωτια, οποτε ας ριξω λιγο λαδι.

Ισως το πιο παρεξηγημενο μηχανακι στην ελληνικη αγορα ειναι το 950 super enduro.
Σε σχεση με το 990 ταξιδευει με -20 κμ/ωρα λογω απουσιας φαιρινγκ αλλα με μηδεν θορυβο (με 140 ολη μερα για πλακα), εχει πολυ ευκολα σερβις λογω απουσιας πλαστικων (πχ λαδια σε 1 λεπτο, εκει που το 990 θελει 2 ωρες), ειναι αισθητα πιο ελαφρυ και απιστευτα διασκεδαστικο τοσο στο χωμα οσο και στο δρομο. Με αναλογη ρυθμιση του μπροστινου στριβει σαν super moto παρ'ολο τον 21' τροχο. Εχει και χαμηλοτερη καταναλωση απο το ιντζεξιον, καπου 6λτρ/100κμ σε ταξιδι με νορμαλ ταχυτητες. (Με 120 γυρω στα 5.0-5.5)

Μια και προτεινεται το F800GS συχνα και μια και ανηκει στην ιδια κατηγορια με το 950ΣΕ, απλα να πω οτι δεν υπαρχει καμια απολυτως σχεση μεταξυ των δυο, με μοναδικο πλεονεκτημα του 800 την λιγο χαμηλοτερη καταναλωση. Κατα τ'αλλα το χαος, τοσο σε ανεση οσο και σε επιδοσεις.

Τα ειπα και ξεθυμανα :p αυτο το ποστ ειναι εμπρησμος.

makis206
02/06/2010, 07:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από DUKASII
α μπα...ψαγμενος ο φιλος...:lol: :bawl:

Σε βλέπω και σένα (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&postid=1779806#post1779806) φίλος, αρχίζει να σου κάνει καλό αυτό το φόρουμ τελικά..:lol: :D

DUKASII
02/06/2010, 07:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
Σε βλέπω και σένα (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&postid=1779806#post1779806) φίλος, αρχίζει να σου κάνει καλό αυτό το φόρουμ τελικά..:lol: :D για σκουτερ μια χαρα..τη κυριακη πηγα δικαβαλο με το μπαμια μου με το sh 300 κερατεα απο καισαριανη..

πολυ καλο και με αυτο το μπαμπριζ που του χει βαλει κανει και ταξιδακια μεσα σε λογικα πλαισια..

οχι πανβαν ΔΕ ΛΕΩ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΣΚΟΥΤΕΡ.

project.breeze
02/06/2010, 07:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από PanVas

Ρίξτε μια ματιά, γιατί εγώ έριξα και κατέληξα ότι μάλλον θέλω κάτι πιο ον τελικά...

Τα 'λεγε ο Ηρακλάκος αλλά ποιός τον άκουγε...

makis206
02/06/2010, 07:18
οχι πανβαν ΔΕ ΛΕΩ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΣΚΟΥΤΕΡ.

Για να μην παρεξηγηθούμε ούτε εγώ, παρόλο που η κουβέντα περιέχει V-Strom αλλά και το άλλο το Ντεουβίλ, Ντεβίλ, Ντουβλί κάπως έτσι..:lol:

makis206
02/06/2010, 07:18
Αρχικά δημιουργήθηκε από project.breeze
Τα 'λεγε ο Ηρακλάκος αλλά ποιός τον άκουγε...

Όλοι ακούγαμε απλώς διαφωνούσαμε..:lol:

project.breeze
02/06/2010, 07:21
Όλοι ακούγαμε απλώς διαφωνούσαμε..:lol:

Εσύ πρόσεξε μην πάρει κανένα CBF στο τέλος και σε τραβάει στη Μοζαμβίκη μαζί του :smokin:

DUKASII
02/06/2010, 07:22
Εσύ πρόσεξε μην πάρει κανένα CBF στο τέλος και σε τραβάει στη Μοζαμβίκη μαζί του :smokin: μπα...μεχρι ηρακλειο παει το παιδι τωρα...:lol: :bawl: :rotflmao:

makis206
02/06/2010, 07:24
μπα...μεχρι ηρακλειο παει το παιδι τωρα...:lol: :bawl: :rotflmao:

Μωρέ και Λασίθι πάει αλλά για παραπέρα θέλει Βαραντέρι..:lol: :rotflmao:

sapila racing
02/06/2010, 07:31
Παναγιώτη δεν κοιτάς και το Vstrom το 1000 που σίγουρα εχει και κουμπάκι διακτίνησης?
Θα το βρείς και φτηνα και θα ειναι μια χαρά αφού εχεις συνηθίσει με το 650.

:cool:

QSpec
02/06/2010, 07:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
Παναγιώτη δεν κοιτάς και το Vstrom το 1000 που σίγουρα εχει και κουμπάκι διακτίνησης?
Θα το βρείς και φτηνα και θα ειναι μια χαρά αφού εχεις συνηθίσει με το 650.

:cool:

Κι αν σπάσει η τσιμούχα διακτίνησης και μείνεις ανάμεσα στις διαστάσεις ποια οδική θα έρθει;
:nono:

road spirit
02/06/2010, 07:37
εγώ θέλω να ρωτήσω κάτι όσους προτείνουν ΚΤΜ (ρε συ doc... αυτο με το super enduro τι το ήθελες :smokin: )

Τι διάρκειας και απόστασης είναι το μεγαλύτερο ταξίδι που έχετε κάνει??? :evil:

δεν μιλάω για μονοήμερη εκδρομή... μιλάω για ταξίδι ημερών... όπου πρέπει να είσαι απο το πρωί μέχρι τη δύση στη σέλα να οδηγείς, κάθε μέρα ...

τι θέλω να πω: στα μεγάλα ταξίδια, δεν έχει σημασία να παίρνεις το μέγιστο απο την οδική συμπεριφορά (απόλυτο στήσιμο, απόλυτες αναρτήσεις, κλπ κλπ).

Οι κανόνες των μεγάλων ταξιδιών δρόμου είναι η διαχείριση δυνάμεων και αντοχών πρώτα απο όλα. Για να επιτευχθεί απαιτείται οδήγηση χαλαρή, όχι να βγάζεις τον ινδιάνο απο μέσα σου. Η κούραση είναι σωρευτική στα μεγάλα ταξίδια και μετά την 5η, 6η μέρα αρχίζεις να αισθάνεσαι ότι οι ρυθμοί πέφτουν, ότι πρέπει να κάνεις οικονομία στην ενέργεια που δαπανάς. Δεν θα πας ταξίδι 15 μέρες και 6.000 χλμ για να βγάλεις τον ινδιάνο απο μέσα σου...

Ο PanVas θέλει μηχανή για ταξίδια. Αυτό το ξεκαθάρισε, και απο τα ταξιδιωτικά του - όσοι τα έχετε διαβάσει - θα καταλάβετε τι ζητά ο άνθρωπος....

Τα παραπάνω δε τα γράφω για να μειώσω τα ΚΤΜ. Το ξεκαθαριζω. Είναι οι βασιλιάδες της οδηγικής απόλαυσης στην κατηγορία των ον-οφφ. Όμως όταν θα πάω ταξίδι, δεν ζητάω αυτό, δεν θα μου το προσφέρουν, δε θα το αξιοποιήσω

DrBig
02/06/2010, 07:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από QSpec
Κι αν σπάσει η τσιμούχα διακτίνησης και μείνεις ανάμεσα στις διαστάσεις ποια οδική θα έρθει;

το επιτελειο του χαρδαβελα.

sapila racing
02/06/2010, 07:40

Oλολογώ οτι δεν την σκεφτηκα αυτην την πιθανότητα! :uplate:

Cpt. Haddock
02/06/2010, 07:40

Με μερικά Latinum bars ερχονται αυτοι

:wacko:

200199

VALES
02/06/2010, 07:48
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit

Μπορείς να πας και σιγά. Θέλει πολύ αυτοσυγκέντρωση... αλλά μπορείς. :smokin:

road spirit
02/06/2010, 07:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από VALES
[QUOTE]Μπορείς να πας και σιγά. Θέλει πολύ αυτοσυγκέντρωση... αλλά μπορείς. :smokin: χαχαχα, βρε το ξέρω! Άρα? αν θες μια μηχανή μόνο για ταξίδια, 3μήνες το χρόνο, καλυτερα δεν είναι να επιλέξεις κάτι που έχει πλεονέκτημα σε αυτό? παιδιά μη τρελαθούμε, το gs είναι μερικά κλικ πιο πάνω στο θέμα ταξίδι και άνεση...

Αν μη τι άλλο, πέρυσι στα Πυρηναία ο Νίκος (sonik) με 990 ήταν. Ε δεν νομίζω να χρησιμοποίησε πουθενά πάνω απο το 50% * των δυνατοτήτων αυτής της μοτό... Άσε που στα βενζινάδικα εγώ αναπλήρωνα με 15 ευρώ αυτός με 30 (για τα ίδια χιλιόμετρα :lol: :lol: )

* χαζομπαμπά, που είσαι ρε να μας πείς ? :smokin:

DrBig
02/06/2010, 08:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
εγώ θέλω να ρωτήσω κάτι όσους προτείνουν ΚΤΜ (ρε συ doc... αυτο με το super enduro τι το ήθελες :smokin: )

Τι διάρκειας και απόστασης είναι το μεγαλύτερο ταξίδι που έχετε κάνει??? :evil:

δεν μιλάω για μονοήμερη εκδρομή... μιλάω για ταξίδι ημερών... όπου πρέπει να είσαι απο το πρωί μέχρι τη δύση στη σέλα να οδηγείς, κάθε μέρα ...

τι θέλω να πω: στα μεγάλα ταξίδια, δεν έχει σημασία να παίρνεις το μέγιστο απο την οδική συμπεριφορά (απόλυτο στήσιμο, απόλυτες αναρτήσεις, κλπ κλπ).

Οι κανόνες των μεγάλων ταξιδιών δρόμου είναι η διαχείριση δυνάμεων και αντοχών πρώτα απο όλα. Για να επιτευχθεί απαιτείται οδήγηση χαλαρή, όχι να βγάζεις τον ινδιάνο απο μέσα σου. Η κούραση είναι σωρευτική στα μεγάλα ταξίδια και μετά την 5η, 6η μέρα αρχίζεις να αισθάνεσαι ότι οι ρυθμοί πέφτουν, ότι πρέπει να κάνεις οικονομία στην ενέργεια που δαπανάς. Δεν θα πας ταξίδι 15 μέρες και 6.000 χλμ για να βγάλεις τον ινδιάνο απο μέσα σου...

Ο PanVas θέλει μηχανή για ταξίδια. Αυτό το ξεκαθάρισε, και απο τα ταξιδιωτικά του - όσοι τα έχετε διαβάσει - θα καταλάβετε τι ζητά ο άνθρωπος....

Τα παραπάνω δε τα γράφω για να μειώσω τα ΚΤΜ. Το ξεκαθαριζω. Είναι οι βασιλιάδες της οδηγικής απόλαυσης στην κατηγορία των ον-οφφ. Όμως όταν θα πάω ταξίδι, δεν ζητάω αυτό, δεν θα μου το προσφέρουν, δε θα το αξιοποιήσω

Το θρεντ αυτο δεν θα υπηρχε, αν ο φιλτατος Παναγιωτης μας ελεγε αναλυτικα τι δεν του αρεσει στο στρομ και θελει να το αλλαξει. Οποτε λεμε ο καθενας το μακρυ και το κοντο του :blush:

Παντως, ενα μεγαλο μερος του ταξιδιου ειναι και η οδηγικη απολαυση, και δεν ειναι τυχαιο (δεν νομιζω) που επιλεγουμε συνηθως προορισμους που ταιριαζουνε και στην μηχανη μας. Αλλο να ταξιδεψεις τις αλπεις με βιραγκο και αλλο με μουλτιστραντα.
Πολλες φορες δε, καποιες μηχανες ειναι λιγοτερο καταλληλες (η περισσοτερο) για καποια χρηση απ'οτι φαινονται, η τα σπεκς τους δηλωνουν. Για αυτο ανεφερα το SE, γιατι αν το δει καποιος θα πει τι χαρντ-κορ μηχανακι ειναι αυτο, αλλα αν το οδηγησει για 1000 κμ και σε καθε εδαφος θα αλλαξει γνωμη. Το μονο που δεν ειναι, ειναι καναπες, αλλα και αυτο μπορει να γινει αν του βαλεις ενα air-hawk (η σελλα του παντως ειναι αξιοπρεπεστατη και ετσι οπως ειναι).

Οπως καταλαβαινω, υπαρχουν πολλων ειδων αναβατες. Αυτοι τους οποιους θαυμαζω περισσοτερο ειναι οσοι καβαλανε παρταλια και την βρισκουν πραγματικα μες την νιρβανα τους, ακομα κι ας πανε με 80 και εχουν πλαισια, γεωμετριες και αναρτησεις ανυπαρκτες. Μακαρι να ημουν τετοιος και εγω. Η μοναδικη μου κατακτηση εν προκειμενω, ειναι οτι δεν χρειαζομαι πια 150 αλογα, και 100 μου φτανουν (αρκει να ειναι καθαροαιμα). Αλλα καλως η κακως, ακομα με διασκεδαζει πολυ η αισθηση της ποιοτητας του στησιματος μιας μηχανης, (την οποια δεν ειχα ποτε την τυχη να απολαυσω σε κανενα ον-οφφ πλην κτμ).

Οποτε για να μπει σε ενα δρομο μια τετοια κουβεντα, θα πρεπει να μας πει ο ΠανΒας τι ακριβως θελει οταν κλεινει τα ματια του και σκεφτεται οτι καβαλαει την ιδανικη μηχανη για την χρηση που θελει.

DrBig
02/06/2010, 08:24

Αν μη τι άλλο, πέρυσι στα Πυρηναία ο Νίκος (sonik) με 990 ήταν. Ε δεν νομίζω να χρησιμοποίησε πουθενά πάνω απο το 50% * των δυνατοτήτων αυτής της μοτό... Άσε που στα βενζινάδικα εγώ αναπλήρωνα με 15 ευρώ αυτός με 30 (για τα ίδια χιλιόμετρα :lol: :lol: )

Το μονο στο οποιο διαφωνουμε ειναι στο οτι εγω νομιζω οτι και με 50 να στριβεις στο χαλαρο, την διαφορα την καταλαβαινεις. Η χαρη στους 2 τροχους φαινεται και στα λιγα.

project.breeze
02/06/2010, 08:28

Οποτε για να μπει σε ενα δρομο μια τετοια κουβεντα, θα πρεπει να μας πει ο ΠανΒας τι ακριβως θελει οταν κλεινει τα ματια του και σκεφτεται οτι καβαλαει την ιδανικη μηχανη για την χρηση που θελει.

Σε απευθείας μετάδοση τί βλέπει ο PanVas όταν κλείνει τα μάτια του

200206

PanVas
02/06/2010, 08:29
Τρεις μέρες πριν:

Δεν με καλύπτει ως προς σασί.
Αναρτήσεις. Άνεση. Άλλαξα την ζελατίνα (κοντή εμαρέι και πάλι δεν ήταν αρκετό)
Αυτονομία ίσως αλλά το συζητάμε.

Βασικά πρόκειται για μία λιωμένη μοτοσικλέτα που για να ξαναφύγω ταξίδι μεγάλο μαζί της, θα πρέπει να την λύσω όλη και να σφίξω εγώ προσωπικά μία μία βίδα με λοκ τάιτ, έτσι ώστε να νιώσω αυτοπεποίθηση...

Θα μπορούσα να πάω να πάρω ένα βεστρομ κουτιού πάλι. Δεν έχω παράπονα από την μηχανή μου.
Χρόνο, χώρο και γνώσεις για να την συντηρήσω σωστά ίσως δεν έχω...

Γι' αυτό και το κουβεντιάζω...

:beer: :beer: :beer: :beer:

Επίσης.
Το πρώτο σκέλος, με λεπτομερέστατη διευκρίνηση για το τι σκέφτομαι και ότι μην το πάρετε κρίμα στο λαιμό σας ότι αυτό που θα μου πείτε, αυτό θα κάνω, ζητάω άποψη για νέα αγορά.

Το δεύτερο σκέλος του ερωτήματος μου στο πρώτο ποστ, το οποίο και με καίει πιο πολύ μιας και είναι το νούμερο ένα βήμα, για να προχωρήσω στο νούμερο δύο (την αγορά), είναι πως να διαχειριστώ την προίκα του βεστρομ.

:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

Cpt. Haddock
02/06/2010, 08:30
Το δεύτερο σκέλος του ερωτήματος μου στο πρώτο ποστ, το οποίο και με καίει πιο πολύ μιας και είναι το νούμερο ένα βήμα, για να προχωρήσω στο νούμερο δύο (την αγορά), είναι πως να διαχειριστώ την προίκα του βεστρομ.

Όπως μια ανυπαντρη γεροντοκόρη

Τη δίνεις ευκολα και σε καλή τιμη :lol:

PanVas
02/06/2010, 08:33
Σε απευθείας μετάδοση τί βλέπει ο PanVas όταν κλείνει τα μάτια του

Το εντίσιον, αλλά ένας αργόσχολος με τρακαρισμένο αντβ, βαριέται να ρωτήσει τον μανούλα μου πόσο φτάνει...

Και επειδή για φέτος το καλοκαίρι έχω κλείσει σαν πρόγραμμα διακοπών και υποχρεώσεων,(προς το παρόν), είμαι στην απόφαση να κάνω την αγορά τον Φεβρουάριο. Όπου θα έχω πιο πολλές επιλογές, και σε μοντέλα - μάρκες θεωρητικά, αλλά και σε μοντέλα - χρονολογίες πρακτικά.

:beer: :beer: :beer: :beer: :rotflmao:

road spirit
02/06/2010, 08:38
Το μονο στο οποιο διαφωνουμε ειναι στο οτι εγω νομιζω οτι και με 50 να στριβεις στο χαλαρο, την διαφορα την καταλαβαινεις. Η χαρη στους 2 τροχους φαινεται και στα λιγα. δε διαφωνούμε καθόλου σε αυτό

Απλά δεν μπορώ να φανταστώ ότι η διαφορά στην ποιότητα κύλισης πχ μεταξύ 990 και 1200adv όταν αυτά πάνε στο 50% των δυνατοτήτων, τους είναι αξιοσημείωτη... δεν τα έχω οδηγήσει και δεν μπορώ να υποστηρίξω αυτή την άποψη μου για τα συγκεκριμένα 2, οk ...

DUKASII
02/06/2010, 08:38
Το εντίσιον, αλλά ένας αργόσχολος με τρακαρισμένο αντβ, βαριέται να ρωτήσει τον μανούλα μου πόσο φτάνει...

Και επειδή για φέτος το καλοκαίρι έχω κλείσει σαν πρόγραμμα διακοπών και υποχρεώσεων,(προς το παρόν), είμαι στην απόφαση να κάνω την αγορά τον Φεβρουάριο. Όπου θα έχω πιο πολλές επιλογές, και σε μοντέλα - μάρκες θεωρητικά, αλλά και σε μοντέλα - χρονολογίες πρακτικά.

:beer: :beer: :beer: :beer: :rotflmao: καλα θα κανεις να περιμενεις λιγο να πιασουν τοπο τα νεα οικονομικα μετρα..να δεις ποσα μεταχειρα με λιγα χιλ και αψογη κατασταση θα δινονται μεχρι και 3κ κατω απο τις σημερινες τιμες.

PanVas
02/06/2010, 08:41
καλα θα κανεις να περιμενεις λιγο να πιασουν τοπο τα νεα οικονομικα μετρα..να δεις ποσα μεταχειρα με λιγα χιλ και αψογη κατασταση θα δινονται μεχρι και 3κ κατω απο τις σημερινες τιμες.

Είναι και αυτό μέσα στις σκέψεις.
Σε κρίση δεν είναι μόνο η Ελλάδα...
Ανεβαίνεις Γερμανία και τα ψωνίζεις από το καλάθι...

Άλλο η κούτα βέβαια... Και με δεδομένο ότι θα γίνει η μαλακία... Ας γίνει με μεγαλοπρέπεια...

DrBig
02/06/2010, 08:51
Τρεις μέρες πριν:

Επίσης.
Το πρώτο σκέλος, με λεπτομερέστατη διευκρίνηση για το τι σκέφτομαι και ότι μην το πάρετε κρίμα στο λαιμό σας ότι αυτό που θα μου πείτε, αυτό θα κάνω, ζητάω άποψη για νέα αγορά.

We have and we say...

1)οικονομικα.....σαφως και σε συμφερει να παρεις αλλο στρομ ωστε να μπορεις να χρησιμοποιησεις ολα τα εξτρα που ηδη εχεις. Αλλιως τα βγαζεις και τα πουλας χωρια.

2)Τι ακριβως θα ηθελες να βελτιωσεις στο στρομ και τι πανω κατω εξτρα του φορας? Πχ εχεις ασχοληθει με αναρτησεις?

3)Αν σε τρωει για κατι διαφορετικο σε στρητ, κοιτα για μουλτιστραντα, μπαντιτ, βερσυς. Σε ον-λιγο οφφ 1200Α και σε πραγματικο ον-οφφ κτμ.

Πιστευω οτι για χαλαρο τουρινγκ με λιγο πατημενο χωμα δε θα βρεις κατι πιο συμφερον απο το στρομ. Για λιγοτερο χαλαρο τουρινγκ με καθολου χωμα βασιλευει το μπαντιτ, για γαμησε τα τουρινγκ με τα μυαλα στα καγκελα πας για 1200 μουλτι και για πολυ διασκεδαση ον η οφφ περνεις ενα κτμ. Το μπεμβε 1200 ειναι jack of all trades, master of none, και για αυτο δεν θα το εβαζα στις επιλογες μου προσωπικα (αν και ειχα το 1150) αλλα κατ τα αλλα ειναι μια ικανοτατη και πολυ ξεκουραστη μηχανη, βαρδα να μη γλυστραει η ασφαλτος (γιατι μεταμορφωνεται στο πλεον δυσχρηστο τερας ως δια μαγειας).

DimChios
02/06/2010, 09:04
..... βαρδα να μη γλυστραει η ασφαλτος (γιατι μεταμορφωνεται στο πλεον δυσχρηστο τερας ως δια μαγειας).

:eyepop: :rolleyes: :uplate: :hypnotize

DrBig
02/06/2010, 09:07
δε διαφωνούμε καθόλου σε αυτό

Απλά δεν μπορώ να φανταστώ ότι η διαφορά στην ποιότητα κύλισης πχ μεταξύ 990 και 1200adv όταν αυτά πάνε στο 50% των δυνατοτήτων, τους είναι αξιοσημείωτη... δεν τα έχω οδηγήσει και δεν μπορώ να υποστηρίξω αυτή την άποψη μου για τα συγκεκριμένα 2, οk ...

Εκει εχει να κανει με τα γουστα του καθενος. Το ΚΤΜ εχει πιο 'involving' αισθηση εκει που το 1200 σε κανει να νοιωθεις καπως αποστασιοποιημενος. Η καταρα και (ευχη) του 1200 ειναι το απλωμα των μαζων στον διαμηκη αξονα (σε συνδυασμο με το μπροστινο του), που το κανει απιστευτα ευσταθες, αλλα λιγοτερο παιχνιδιαρικο και μανιτζεβελο. Παντως το ορεινο ανηφορικο και σχετικα γρηγορο στροφιλικι ειναι απο τα πολυ δυνατα σημεια του 1200 και φανταζομαι πολυ λιγες μηχανες το συναγωνιζονται. Ισως και το ΚΤΜ να μην ειναι μια απο αυτες. Αλλα η διασκεδαση δεν ειναι παντα αμεσα σχετιζομενη με το ποσο γρηγορα μπορεις να πας.

Εγω προσωπικα καταλαβα τι θα πει 'στησιμο' οταν πριν 2 χρονια σε σφιχτο ορεινο στροφιλικι στη κρητη, ιδρωνα για να ακολουθησω με drz400s φιλο με 990adv που πηγαινε σχετικα χαλαρα.

DrBig
02/06/2010, 09:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από DimChios
:eyepop: :rolleyes: :uplate: :hypnotize

ναι ρε συ....δεν καταλαβαινεις χριστο ποτε και αν θα το χασεις, καμια πληροφορηση απο το μπροστινο η το πισω. Αν η ασφαλτος ειναι γυαλοχαρτο ομως και το εμπιστευεσαι, πραγματικα δεν παιζεται.

granazi
02/06/2010, 09:31
παρακολουθω με ενδιαφερον τη συζητηση.
λεφτα για κτμ δεν υπαρχουν για gs επισης. ασε που περα απο τα ταξιδια περισοτερο ειναι η καθημερινη χρηση...............
οποτε μπας και ειμαι καλουτσικα με το klv?

:a014:

Ζεύκας
02/06/2010, 09:35
πάρε βέσπα :wave2:

καιρό είχα να το πώ αυτό! :lol:

McTalas
02/06/2010, 09:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ζεύκας
πάρε βέσπα :wave2:
καιρό είχα να το πώ αυτό! :lol:

:beer: :beer: :lol: :lol: :lol: :rotflmao:

LOUKILOUK
02/06/2010, 09:41
Το μονο στο οποιο διαφωνουμε ειναι στο οτι εγω νομιζω οτι και με 50 να στριβεις στο χαλαρο, την διαφορα την καταλαβαινεις. Η χαρη στους 2 τροχους φαινεται και στα λιγα.

Ευτυχώς "μεγάλε" που πήρες φόρα και γράφεις γιατί είχα βαρεθεί να κατεβάζω σεντόνια και να σφυράνε αδιάφορα... όλα όσα λες με καλύπτουν απόλυτα και θα ήθελα μόνο να δοκιμάσω κάποια στιγμή το 950 για διασκέδαση...:winka: :evil:

Κατά τα άλλα απαντώντας σε απορίες που τέθηκαν, αν και απαντήθηκαν και από τον ίδιο που ρωτάει με την αναφορά στον sonik..., θα πω ότι ταξίδεψα δικάβαλος φορτωμένος (βλέπε υλικό καμπινγκ...) για 20 περίπου μέρες από Αθήνα-Πάτρα-Αγκόνα- Περούτζια- Γένοβα- Μονακό- Μασσαλία-Κόμο-Μπολζάνο-Γκροσκλοκνερ- Βενετία-Αγκονα-Πάτρα-Αθήνα. 4000κλμ...
Και καλά εγώ, μέσα στην καύλα δεν ένοιωθα πες..., το μωρό που ήταν φρεσκαδούρα και υποστηρίζει πλέον ότι αν δεν ταξιδέψεις τουλαχιστον για 2 εβδομάδες στο εξωτερικό με την μηχανή δεν αξίζει...;!!!

Δεν είναι δύσκολο να ταξιδέψεις με ένα καλοστημένο και γρήγορο μηχανάκι αργά...Το δύσκολο είναι να κινηθείς γρήγορα με έναν ελέφα για να μην σε πιάσει η νύχτα ή χάσεις το δρομολόγιο του φέρρυ κτλ...Τότε νοιώθεις την διαφορά στην ασφάλεια σε γρήγορη οδήγηση που σου προσφέρει ένα καλοστημένο μηχανάκι...και μετά πας και ένα τριανταεξάωρο μόνος σου να βγάλεις και τον ινδιάνο και τον χίππυ και ότι άλλο θες από μέσα σου... :winka: :evil:

Και για να μην τρελαθούμε εντελώς...το 1200 είναι σίγουρα ποιο άνετο από το 990 αλλά όχι και το 800... anyway και πάλι θα κλίσω λέγοντας ότι σημασία έχει ο άνθρωπος και μετά το μηχάνημα...Ο Hλίας πήγε με XR250... και κατάλαβε ότι θα χρειάζονταν κάτι μεγαλύτερο...ένα 400 μανιβελάτο... :confused:
Εδώ πρέπει ίσως να επαναπροσδιορίσουμε και το τι εννοεί ο καθένας μας λέγοντας "ταξιδεύω" και "περιπέτεια"... Το ταξίδι του Παναγιώτη είχε λίγο σχετικά οφ σε σχέση με το όν και πολλοί ίσως μπερδεύτηκαν και νόμιζαν ότι τα παιδιά μόνο άμμο πάταγαν και ήταν κοντά σε "Παρί- Ντακάρ" καταστάσεις... Εγώ δεν κατάλαβα αυτό... Εγώ είδα ένα ταξιδιωτικό από αυτά που οι οδηγικές ικανότητες ενός μέσου ταξιδιώτη μάλλον φτάνουν και τα σχολεία εκμάθησης οφ ροάντ οδήγησης θα ήταν χρήσιμα αλλά όχι υποχρεωτικά... Στη συνέχεια διάβασα για μια πρόταση ταξιδιάρας μηχανής και όχι μηχανής για την "Διάσχιση την Σαχάρας no2" μετά το no1 που μερικοί διαβάσανε... Μερικοί μοιάζουν να κατάλαβαν ότι ο Πάνος θα γίνει τουαρέγκ και θα απαρνηθεί την Δύση, θα σταματήσει να πίνει μπύρα και θα αρχίσει τα πετιμεζάτα τσάγια...
Σόρρυ ρε Παναγιώτη, αλλά αν κάνω λάθος διόρθωσέ με, ψάχνεις για μια στιβαρή μηχανή για χρήση κυρίως ασφάλτινη που να μην κολώσει στο πρώτο χώμα και να σου κάνει τα χατήρια σε κάθε σου επιθυμία...Θές ένα δυνατό μηχανάκι, με μεγάλες δυνατότητες φόρτοσης και αυτονομίας, άνετο, αξιόπιστο... Ότι και αν επιλέξεις, δεν υπάρχει περίπτωση να μην ακούσεις το κλασσικό "καλορίζικο ρε φίλε αλλά εγώ στη θέση θα έπερνα...άλλο. Επειδή όμως μόνο εσύ βρίσκεσαι στη θέση σου, είμαι σίγουρος ότι θα κάνεις την καλύτερη επιλόγη για σένα....
Ο καθένας μας προσπαθεί να κάνει την καλύτερη επιλογή για τον εαυτό του και όποιος το πετυχαίνει νοιώθει ευτυχία... όπως και εγώ :D
Καλες επιλογές και καλά ταξίδια πάντα...:beer: :wave2:

granazi
02/06/2010, 09:43
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από Ζεύκας
[B]πάρε βέσπα :wave2:

ετσι θα απαντουσα και εγω πριν 12 χρονια νεαρε :D

Ζεύκας
02/06/2010, 09:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από granazi
ετσι θα απαντουσα και εγω πριν 12 χρονια νεαρε :D

εγώ έτσι απαντώ τα τελευταία 3 χρόνια :p

QSpec
02/06/2010, 10:02
Ε λοιπόν εγώ με αυτούς τους ΚαΤεΜάδες συμφωνώ πολύ.

Συνεχίζω να θέλω το 800 όμως. :blush:

granazi
02/06/2010, 10:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ζεύκας
εγώ έτσι απαντώ τα τελευταία 3 χρόνια :p

εχουμε θρεντακι για χαβαλε περι v-strom το οποιο οχι μονο απολαμβανω αλλα και τροφοδοτω ευχαριστως για να γελαμε. εδω ειναι νομιζω αλλο υφος συζητησης :wave2:

DrBig
02/06/2010, 10:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από LOUKILOUK
Ευτυχώς "μεγάλε" που πήρες φόρα και γράφεις γιατί είχα βαρεθεί να κατεβάζω σεντόνια και να σφυράνε αδιάφορα... όλα όσα λες με καλύπτουν απόλυτα και θα ήθελα μόνο να δοκιμάσω κάποια στιγμή το 950 για διασκέδαση...:winka: :evil:

Οποτε θες, αρκει να μην ειναι χαλασμενο ;)

noe13
02/06/2010, 10:07
Πολυ φοβαμαι οτι ολα οδηγουν σε Varadero....

http://img96.imageshack.us/img96/6495/mrd082007050jpg308361.jpg (http://img96.imageshack.us/i/mrd082007050jpg308361.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

DrBig
02/06/2010, 10:08
Ε λοιπόν εγώ με αυτούς τους ΚαΤεΜάδες συμφωνώ πολύ.

Συνεχίζω να θέλω το 800 όμως. :blush:

Δεν πειραζει, καποιος πρεπει να πληρωσει για να εχει ανταγωνισμο η ΚΤΜ :beer:

LOUKILOUK
02/06/2010, 10:25
Οποτε θες, αρκει να μην ειναι χαλασμενο ;)

θα κανονίσω να μην είναι Τρίτη..:p

QSpec το 800 θα το γουστάρεις μέχρι να βγει το ΚΤΜ 690adv...:winka:

Προς το παρόν οι Αυστριακοί αφήνουν χώρο στους "γείτονες" και αλωνίζουν στην κατηγορία...

:lol: :bigcry:
:wave2:

epp1640
02/06/2010, 10:48
Μωρέ και Λασίθι πάει αλλά για παραπέρα θέλει Βαραντέρι..:lol: :rotflmao:

<SPAM>ή Suzuki.. Swift.. :bigcry: :rotflmao:</SPAM>

Lioulios
02/06/2010, 10:55
μέχρι να βγει το ΚΤΜ 690adv...:winka:

ΕΕΕΕΕΕΕ ;

DrBig
02/06/2010, 11:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από lioulios
ΕΕΕΕΕΕΕ ;

200221

Stabak
02/06/2010, 11:05
παντως το SM και το SE δεν ταξιδευουν με την καμια (ιδιως δικαβαλα), ασε με αερα δεν την παλευουν.... κατα τα αλλα, μαμω τα μηχανακια σαν στησιμο/συμπεριφορα κλπ

el patron
02/06/2010, 11:15
Μολις γυρισα απο Ρωσσο με gs 1200 για πρωτη φορα , ρε τη σελα ειναι αυτη? μολις καθησα ,επαθα πλακα ,μιλαμε για πολυ ανεση ,ωραια φρενα λιγο καλυτερα απο το δικο μου , πιο ασφαλτινα, αλλα οδηγηκη συμπεριφορα μετρια , το
μηχανημα ειναι για χαλαρα πραγματα, μολις πηγα να το πιασω απο το σβερκο , να παιξουμε λιγο ξυλο αρχισε
να στραβωνει , δεν σε αφηνει να το πιεσης πολυ, εχει ελαστικοτητες το πλαισιο ,φανταζομαι για λογους ανεσης.
Σιγουρα ειναι πολυ καλη μοτοσυκλετα ,οταν θα παω 50 και εχω και προβλημα με την μεση , μπορει να παρω κατι τετοιο.
Παπουδιερα μου κανει....

Lioulios
02/06/2010, 11:24

Ξυρίζει.

DrBig
02/06/2010, 11:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από Stabak
παντως το SM και το SE δεν ταξιδευουν με την καμια (ιδιως δικαβαλα), ασε με αερα δεν την παλευουν.... κατα τα αλλα, μαμω τα μηχανακια σαν στησιμο/συμπεριφορα κλπ

To SM δεν ξερω, παντως το SE ταξιδευει μια χαρα. Με μικρη ζελατινα (απο το 690) τα 140-150 τα εχει ολη μερα, εκτος κι αν εχει δυνατο αντιθετο ανεμο, οποτε πεφτεις στα 120-130. Η σελλα του ειναι αρκετα φαρδια (για εντουρο), μαλιστα ειναι η πιο φαρδια εντουρο σελλα που υπαρχει (αισθητα πιο ανετη απο το 800) . Για ενα 6ωρο τη μερα ειναι οκ, για περισσοτερο θελει μια μικρη βοηθεια. Σε πλευρικο ανεμο δεν εχει ιδιαιτερο προβλημα λογω μικρης πλαγιας επιφανειας, μια φορα μοναχα ζοριστηκα, αλλα φυσαγε δαιμονισμενα και ημουνα σε μεγαλο υψομετρο με τελειως πλαγιο ανεμο. Δικαβαλος εχω παει μονο μια φορα ενα 2ωρο και ηταν οκ και για μενα και για τον πισινο μου. Το μονο του θεμα εκει ειναι οτι δεν προσφερεται να τη φορτωσεις με πολυ πραμα για δυο ατομα, αλλα για νορμαλ καταστασεις ειναι μια χαρα.
Σε ανεση στο ταξιδι το κατατασσω αναμεσα στο dr800 και στο r1150gs. Απο το πρωτο ειναι πιο ανετο στα παντα και απο το δευτερο ειναι πιο ανετο στο χωρο στα ποδια, λιγοτερο ανετο στη σελλα και ταξιδευει με 20 κμ/ωρα λιγοτερα. Σε πολυωρο ταξιδι ομως εκει που η βαρια μηχανη αρχιζει και γινεται πολυ κουραστικη γιατι πρεπει να την παλευεις λογω βαρους στις στροφες, το σουπερ εντουρο εχει αισθηση ποδηλατου, αερινο και ελαφρυ. Οι αμερικανοι το εχουν βαφτισει 'the swiss army knife of motorcycles' και μετα απο 5 μηνες που το εχω, συμφωνω απολυτα.

DrBig
02/06/2010, 11:35
Αρχικά δημιουργήθηκε από el patron
Μολις γυρισα απο Ρωσσο με gs 1200 για πρωτη φορα , ρε τη σελα ειναι αυτη? μολις καθησα ,επαθα πλακα ,μιλαμε για πολυ ανεση ,ωραια φρενα λιγο καλυτερα απο το δικο μου , πιο ασφαλτινα, αλλα οδηγηκη συμπεριφορα μετρια , το
μηχανημα ειναι για χαλαρα πραγματα, μολις πηγα να το πιασω απο το σβερκο , να παιξουμε λιγο ξυλο αρχισε
να στραβωνει , δεν σε αφηνει να το πιεσης πολυ, εχει ελαστικοτητες το πλαισιο ,φανταζομαι για λογους ανεσης.
Σιγουρα ειναι πολυ καλη μοτοσυκλετα ,οταν θα παω 50 και εχω και προβλημα με την μεση , μπορει να παρω κατι τετοιο.
Παπουδιερα μου κανει....

Ειμαι ο τελευταιος που θα πει καλο λογο για τα μποξερ :smokin: αλλα για να ειμαι ειλικρινης, στο 1150 δεν ειχα ποτε παρατηρησει κατι τετοιο (αλλα ειχα αλλες αναρτησεις και σωστα ρυθμισμενες).

Μαλλον του ηπιες το αιμα αγαπητε βαμπιρ μηχανων...

VALES
02/06/2010, 12:18

Μαλλον του ηπιες το αιμα αγαπητε βαμπιρ μηχανων... [/B]

Mάλλον πήγε να του κάνει αυτά που τάζει, αλλά... :nono:

Stabak
02/06/2010, 12:39
To SM δεν ξερω, παντως το SE ταξιδευει μια χαρα. Με μικρη ζελατινα (απο το 690) τα 140-150 τα εχει ολη μερα, εκτος κι αν εχει δυνατο αντιθετο ανεμο, οποτε πεφτεις στα 120-130.,.................................... Οι αμερικανοι το εχουν βαφτισει 'the swiss army knife of motorcycles' και μετα απο 5 μηνες που το εχω, συμφωνω απολυτα.

Κοιτα στα περισσοτερα εχεις δικιο, και το μασκακι του 690 που ειχα βαλει, λιγα πραγματα, σε καλο αερα τον τρως στα χερια οποτε και η κουραση ειναι δεδομενη... οντως και το φορτωμα ειναι ακυρο... σε αυτο που λενε οι αμερικλανοι και εχουν δικιο ειναι γιατι εχουν και 7-8 διαφορετικά τεραιν ... εμεις εδω κανα χωματακι για την απομερη παραλια ειμαστε :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: αλλο το κοινο δηλαδη... αυτος που θα παρει SE ξεριε 100% γιατι θα το πάρει, κατ εμε ειναι το απόλυτα ειδικο μηχανακι... κακα τα ψεμματα.. οπως ειναι και το 690 το εντουρο

DimChios
02/06/2010, 13:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από el patron
Παπουδιερα μου κανει....

:eyepop:

σορυ αλλα αντικειμενικη αποψη δεν τη λες αυτη!

Μαλλον τα "χερια" σου ειναι συνηθισμενα στο ΚΤΜ!

:winka: :wave2:

DimChios
02/06/2010, 13:28
Mάλλον πήγε να του κάνει αυτά που τάζει, αλλά... :nono:

:bigcry: :bigcry: :bigcry:

ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ ΓΜΤ?????

:cry: :cry: :cry:

Cpt. Haddock
02/06/2010, 13:41
σορυ αλλα αντικειμενικη αποψη δεν τη λες αυτη!

Δεν υπαρχει αντικειμενική αποψη ρε Μητς :winka:

VALES
02/06/2010, 13:41

ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ ΓΜΤ?????

:cry: :cry: :cry:

Τι δεν κατάλαβες κύριος?
Αυτά που λέει ο el patron τα έχουν πει πολλοί που έχουν καβαλήσει 1200.

DimChios
02/06/2010, 14:16
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock

ναι ρε φιλε αλλα με μια και μονη βολτα, μη γνωριζοντας τα "χουγια" μιας μοτοσυκλετας, θες να την πας "στο οριο-λεμε τωρα" και κανεις τετοια κριτική?

Αυτο λεω και με το αλλο ποστ οτι τα χερια του φιλου, ειναι για το ΚΤΜ! Αν κανει καποια χλμ και να δεχθω οποια αποψη!

DimChios
02/06/2010, 14:18
Τι δεν κατάλαβες κύριος?
Αυτά που λέει ο el patron τα έχουν πει πολλοί που έχουν καβαλήσει 1200.

βρε δε πα να τα λεει οποιος θελει! Μαγκια του και ολοι μας λεμε ο,τι θελουμε στην τελικη!
Διαβασε τι εγραψα ομως και οσο για την αντιδραση μου στο ποστ σου ηταν απλα γιατι μου φανηκε αστεια! τιποτα περισσοτερο και τπτ λιγοτερο!

:winka:

και ολα αυτα επειδη ειμαστε σε ενα "σοβαρο" θρεντ και οχι σε αστειευουσα αντιπαραθεση! αν ηταν ετσι θα ελεγα κι εγω οπως παντα μλκιες για τα ΚΤΜ

:wave2:

Cpt. Haddock
02/06/2010, 14:22
ναι ρε φιλε αλλα με μια και μονη βολτα, μη γνωριζοντας τα "χουγια" μιας μοτοσυκλετας, θες να την πας "στο οριο-λεμε τωρα" και κανεις τετοια κριτική?

Αυτο λεω και με το αλλο ποστ οτι τα χερια του φιλου, ειναι για το ΚΤΜ! Αν κανει καποια χλμ και να δεχθω οποια αποψη!

Αν τα χερια του ειναι για το ΚΤΜ, τοτε ειναι και ΠΑΡΑειναι για το GS :winka:

LOUKILOUK
02/06/2010, 14:45

Το ότι εγώ και κάτι άλλοι πειραγμένοι ψυχασθενής είμαστε κάθε Τριτοτετάρτη μάστορα είναι ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΑΤΟ...:bigcry: :bawl: :lol:
...και πως να μην είναι μιας και την άποψη αυτή την στηρίζουν και την αποδυκνείουν με τρανταχτά επιχειρήματα και αποδείξεις άνθρωποι που ΠΟΤΕ δεν είχαν ΚΤΜ ...γιατί φυσικά ΗΞΕΡΑΝ...:winka: :rotflmao: :bigcry:

Τώρα βέβαια πετάγετε ένας πειραγμένος...,ο EL (τυχαίο...;δεν νομίζω...) PATRON και λέει την γνώμη η όποια φυσικά και είναι υποκειμενική αλλά φαντάσου να ήταν αντικειμενική... θα κατέρρεαν κοσμοθεωρείες...
:bigcry: :bawl: :lol:

υ.γ. Μα και συ ρε Ελ... με τέτοια χέρια πας να χουφτώσεις την μπέμπα... αυτή είναι λουλόυδι ρε...μίσχος...τα χουφτώνουν τα λουλούδια ρε... μαραίνονται ρε τα λουλούδια άμα τα χουφτώσεις... :lol: :beer:

Cpt. Haddock
02/06/2010, 15:05
[...]

Λουκυ νομιζω οτι δεν επιασες αυτο που είπα στον Μητσο :look:

LOUKILOUK
02/06/2010, 15:09
Λουκυ νομιζω οτι δεν επιασες αυτο που είπα στον Μητσο :look:

Κάπ10 νομίζω ότι δεν κατάλαβες το σαρκασμό και το ότι η παράθεση σε σένα απλά βοήθησε λίγο παραπάνω για να τον εκφράσω...
:winka: :beer: :wave2:

Cpt. Haddock
02/06/2010, 15:09
:beer: :beer: :beer:

LOUKILOUK
02/06/2010, 15:11
:beer: :beer:

υ.γ. ετοιμάζεσαι για Βόρεια;

DrBig
02/06/2010, 15:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από Stabak
... αυτος που θα παρει SE ξεριε 100% γιατι θα το πάρει, κατ εμε ειναι το απόλυτα ειδικο μηχανακι... κακα τα ψεμματα.. οπως ειναι και το 690 το εντουρο

'Απολυτο' λες ενα μηχανακι που κανει ενα η δυο πραγματα. Το εν λογω ΚΤΜ κανει ο,τι ακριβως και το 800, καποια καλλιτερα, καποια λιγοτερο καλα. Οπως λοιπον δεν λεμε το 800 απολυτο, ετσι δε λεμε και το Σ.Ε. :wave2:

Cpt. Haddock
02/06/2010, 15:28
υ.γ. ετοιμάζεσαι για Βόρεια;

νοητικα

:D

road spirit
02/06/2010, 15:30
:beer: :beer:

υ.γ. ετοιμάζεσαι για Βόρεια; μα γιατί το λες αυτό? :lol:

είναι που δεν ήθελε γιατί θα καταστρεφόταν (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&postid=1724486#post1724486) ο κανάγιας

Cpt. Haddock
02/06/2010, 15:45

καταστραφηκαμε :sad:

200254

Sapadak
02/06/2010, 16:38
Ετοιμος εισαι

Limited Edition για το 2010

Και καποια στοιχεια γενικα

Power
BMW R1200GS: 110bhp @ 7,750rpm
Ducati Multistrada 1200 150bhp @ 9,250rpm
Yamaha Super Tenere 110bhp @ 7,250rpm
KTM 990 Adventure 105bhp @ 8,250rpm
Suzuki V-Strom 1000 98bhp @ 7,400rpm
'80 BMW R80G/S: 50bhp @ 6,500rpm

Torque
BMW R1200GS: 88lb/ft @ 6,000rpm
Ducati Multistrada: 88lb/ft @ 7,500rpm
Super Tenere: 85lb/ft @ 6,000rpm
KTM Adventure: 74lb/ft @ 6,250rpm
V-Strom 1000: 74lb/ft@ 6,400 rpm
'80 R80G/S 41lb/ft @ 5,000 rpm

Tank Size
BMW R1200GS: 5.3 gallons
Ducati Multistrada: 5.3 gallons
Super Tenere: 6.1 gallons
KTM Adventure: 5.2 gallons US
V-Strom 1000: 5.8 gallons
'80 R80G/S: 5.2 gallons

Front Wheel
BMW R1200GS: 19"
Ducati Multistrada: 17"
Super Tenere: 19"
KTM Adventure: 21"
V-Strom 1000: 19"
'80 R80G/S: 21"

Dry Weight
BMW R1200GS: 203kg (448 lbs)
Ducati Multistrada: 189kg (417lbs)
Super Tenere: 244kg (538lbs)
KTM Adventure: 209kg (461lbs)
V-Strom 1000: 207kg (456lbs)
'80 R80G/S: 186kg (410lbs)

Power to weight (bhp:kg)
BMW R1200GS: .54:1
Ducati Multistrada: .79:1
Super Tenere: .45:1
KTM Adventure: .50:1
V-Strom 1000: .47:1
'80 R80G/S: .27:1

Torque to weight (lb/ft:kg)
BMW R1200GS: .43:1
Ducati Multistrada: .47:1
Super Tenere: .35:1
KTM Adventure: .35:1
V-Strom 1000: .36:1
'80 R80G/S: .22:1

Rider Aids
BMW R1200GS: optional and fully-defeatable ABS
Ducati Multistrada: push-button adjustment of suspension height, power delivery and traction control, fully-defeatable ABS
Super Tenere: combined brakes, non-defeatable ABS, three-mode traction control, two-mode power delivery
KTM Adventure: fully-defeatable ABS
V-Strom 1000: none
'80 R80G/S: balls

200272

Cpt. Haddock
02/06/2010, 16:42
Κουκλα! :beer:

DrBig
02/06/2010, 16:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από Sapadak

Dry Weight
BMW R1200GS: 203kg (448 lbs)
V-Strom 1000: 207kg (456lbs)

:rotflmao:

project.breeze
02/06/2010, 16:57
Παιδιά εγώ Multistrada θα πάρω:smokin:

granazi
02/06/2010, 16:59
:blush: ψηνομαι για το ΚΤΜ αλλα τα οικονομικα εχουν αλλη γνωμη :mad:

ggs
02/06/2010, 17:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από Sapadak

Rider Aids

'80 R80G/S: balls

200275

QSpec
02/06/2010, 18:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από granazi
:blush: ψηνομαι για το ΚΤΜ αλλα τα οικονομικα εχουν αλλη γνωμη :mad:

Σου αγοράζω το KLV 2500 ευρω! DimChios το πρόλαβα!

granazi
02/06/2010, 18:22
Σου αγοράζω το KLV 2500 ευρω! DimChios το πρόλαβα!

:eek: :look: :hypnotize :uplate: :eyepop: :sad: :sick: :rolleyes: :confused: :cry: :bigcry: :bawl:

φερτε και αλλα εμοτικον :a35:

DrBig
02/06/2010, 18:35
Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs

200284

el patron
02/06/2010, 19:19

dim , εγω ειπα την αποψη μου , προσπαθησα να οδηγησω αυτην την μηχανη λιγο στο οριο να δω τη ψαρια πιανει ,
οταν την πιεσεις σου εχει ενα στοπ και σου λεει μεχρι εδω , διαφωνεις η συμφωνης?
το τελεβερ δουλευει καλα σε μπαλωματα η λακουβες πατωντας μπροστινο φρενο? η αρχιζει και χοροπηδαει λιγο?
νιωθεις ενα δισταγμο οταν ανεβαζει στροφες?
δεν ειναι λιγο αργη σε αποτομο αλλαγμα πορειας?
δηλαδη αυτα δεν μπορω να τα καταλαβω σε μια βολτα?
Για να μην παρεξηγιουμαστε ομως ξαναλεω οτι ειναι ειναι μια απο τις καλυτερες αγορες η μπεμπα , ειναι φιλοσοφημενο μηχανημα, ανετο ,σχετικα σπορ , εμφανισημο , και αλλα που βαριεμαι να γραψω.
το θεμα ειναι ομως καθαρα προσωπικο και αφορα μονο εμενα , δεν μπορω να κανω αυτα που κανω με το κατεμι μου στην κυρια αυτη, πως να το κανουμε, δεν με κανει να νιωθω νεος....:wave2:

project.breeze
02/06/2010, 19:46
Αν έβγαζε η Yamaha ένα Tenere 900άρι δικύλινδρο (ακόμα και του TDM) με τιμή κόντα στα 9000 ευρώ το παρών thread νομίζω δε θα είχε λόγω ύπαρξης

el patron
02/06/2010, 20:04
σχεδον ολες οι εταιριες ζηλευουν τις πωλησεις της bmw, οποτε προσπαθουν να φτιαξουν κατι αναλογο. η ταση ειναι μεγαλα ον-οφ με σουπερ ντουπερ ηλεκτρονικα , μπετονιερες απο βαρος , αλλα το πιο βασικο, πουλ μουρ περιπετειας
και κυρους .Αναμενουμε και αλλες αφιξεις ,varadero , ktm 1190adv,aprilia touareg, triumph, suzuki .
Ιδωμεν:rolleyes:

sonik
03/06/2010, 04:41
χαχαχα, βρε το ξέρω! Άρα? αν θες μια μηχανή μόνο για ταξίδια, 3μήνες το χρόνο, καλυτερα δεν είναι να επιλέξεις κάτι που έχει πλεονέκτημα σε αυτό? παιδιά μη τρελαθούμε, το gs είναι μερικά κλικ πιο πάνω στο θέμα ταξίδι και άνεση...

Δυστυχώς στο θέμα κατανάλωση έχεις δίκιο.
200? παραπάνω απο τα gs800 (road spirit) & gs650 (mike g)!!!!:(
ειναι ενα μεγαλο μειον η αυτονομια/κατανάλωση του 990 για ταξίδια οπως αυτό του Pan Vas.

Στην άνεση δεν ειχα κανενα πρόβλημα ουτέ απο αέρα, ουτε απο τα μαλακά μορια:lol:

Παρολα αυτα παραμένει ενα k@vlotik μηχανάκι :D :D :D :D

:beer:

sapila racing
03/06/2010, 05:18
Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs

Επαυξανω!

200306

Cpt. Haddock
03/06/2010, 05:21
Αρη, δες την υπογραφή του Παναγιώτη.

Εχει 9 μεγάλα ταξιδια, εκ των οποίων 1 ειναι "φτιαγμένο" για τέτοιο μηχανακι.

Δε νομιζω οτι τον καλυπτει. :wave2: :winka:

PanVas
03/06/2010, 05:22
Επαυξανω!

Που το βρίσκω αυτό ρε παιδιά;

Ο μανούλας το φέρνει..; :blush:

Σοβαρά τώρα. Σε τι τιμές παίζουν αυτά;

Cpt. Haddock
03/06/2010, 05:23

:sad:

latris mixanis
03/06/2010, 05:24

Ο μανούλας το φέρνει..; :blush:

Σοβαρά τώρα. Σε τι τιμές παίζουν αυτά;

Ο santa :look:

PanVas
03/06/2010, 05:25
Αρη, δες την υπογραφή του Παναγιώτη.

Εχει 9 μεγάλα ταξιδια, εκ των οποίων 1 ειναι "φτιαγμένο" για τέτοιο μηχανακι.

Δε νομιζω οτι τον καλυπτει. :wave2: :winka:
Καλά πιστεύεις ότι ακόμα ψάχνουν μηχανάκι για μένα..;

Εκτός από αυτά που έχουν γραφτεί, αλήθεια λέω ότι όλα τα υπόλοιπα χιλιόμετρα είναι σε ταξίδια...
Πάτρα-Αθήνα τουλάχιστον 50 φορές.
Αθήνα - Θεσσαλονίκη λόγω μιας παλιάς αγάπης για μισό χρόνο τουλάχιστον 15 φορές...
Τώρα με την Βουλγαρία...

sapila racing
03/06/2010, 05:27
:sad:

Tα βλέπεις? :lol:

Παναγιώτη στην Ελλάδα δεν εχει πολλά, ενα καλό πωλείται εδω 4000 Ευρω.

http://www.bmwbikers.org/forum/showthread.php?t=10360&highlight=%F1%EF%E5%EA%E1%F4%EF

Απο Γερμανία 2500 παίρνεις πολύ καλό.

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/search.html?isSearchRequest=true&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&lang=en&scopeId=MB&_features=on&category=&makeModelVariant1.makeId=3500&makeModelVariant1.modelDescription=r100gs&makeModelVariant2.makeId=&makeModelVariant2.modelDescription=&makeModelVariant3.makeId=&makeModelVariant3.modelDescription=&minFirstRegistrationDate=&maxFirstRegistrationDate=&numberOfPreviousOwners=&minMileage=&maxMileage=&minPowerAsArray=&minPowerAsArray=KW&maxPowerAsArray=&maxPowerAsArray=KW&cubicCapacities=&minPrice=&maxPrice=&vatable=&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&ambitCountry=&zipcode=&adLimitation=&daysAfterCreation=&drivingMode=

VALES
03/06/2010, 05:30
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από PanVas
[B]Καλά πιστεύεις ότι ακόμα ψάχνουν μηχανάκι για μένα..;

:( :rolleyes:

Cpt. Haddock
03/06/2010, 05:32
Εκτός από αυτά που έχουν γραφτεί, αλήθεια λέω ότι όλα τα υπόλοιπα χιλιόμετρα είναι σε ταξίδια...
Πάτρα-Αθήνα τουλάχιστον 50 φορές.
Αθήνα - Θεσσαλονίκη λόγω μιας παλιάς αγάπης για μισό χρόνο τουλάχιστον 15 φορές...
Τώρα με την Βουλγαρία...

Γι' αυτό λέω οτι μηχανάκι με σκληρα οφ/αντβεντσιουρ χαρακτηριστικά δεν σου κάνει. Το rgs adv, λεει μεν adv στην ουγια, αλλα ειναι και τουρερ μηχανη.

Όμως, οπως το σκέφτομαι, το 90% των χιλιομετρων σου ειναι ασφαλτος. Θες τουρερ και ευχρηστο, οποτε ισως θα πρεπει να αρχισεις να κοιτας σε αλλη κατηγορία, άλλη λογικη. Να σκυψεις μπροστά (με την καλή έννοια :blush: ), να μικρύνει το τιμονι, ν' ανέβουν οι στροφές και τα άλογα, να υπάρχουν μαμισιες βαλιτσες χωρις καγκελα και ακαλαισθητες βασεις.

Το βλέπω απο μενα (παρ' όλο που η ολικη μου εμπειρία σε μηχανες ειναι μικρή και τα ταξιδια μου ειναι ελαχιστα), προς τα εκει προσανατολιζομαι. Φεύγει σιγα-σιγα η όρθια θεση και η μεγάλη ζελατινα.

:beer: :beer: :beer:

Καλά πιστεύεις ότι ακόμα ψάχνουν μηχανάκι για μένα..;

Οχι, αλλα μπορεί να βρούμε εμείς :rotflmao:

sapila racing
03/06/2010, 05:34
Τωρα ας μιλήσουμε λίγο σοβαρα για τα παλιά διβάλβιδα GS.

Η γνώμη μου είναι οτι αν δεν σε νοιάζει να είσαι ο πιο γρήγορος και πουλ μουρ, οχι μόνο δεν εχουν να ζηλέψουν τίποτα απο τα μοντέρνα υποκατάστατα, αλλά θα σε βγάλουν μια χαρά, δεν θα χαλάσουν, δεν θα χρειάζεται να ψάχνεις αλλο μηχανάκι κάθε 2-3 χρόνια, καίει οτι βενζίνη ναναι, και οταν τελικά θελήσεις να το αλλάξεις θα πάρεις και τα λεφτά σου πίσω.

Εδω ο ίδιος με πριν σε αλλο ταξίδι, πήρε το πιο καινουριο μοντέλο. Παντα μιλάμε για R100GS οχι R80.

Aξίζει να δείτε καμμια φωτό απο τα ταξίδια του Jochen A. H&uuml;bener.

http://www.motor-cycle-world-traveller.de/fotogall.htm

200308

QSpec
03/06/2010, 05:34
Το βλέπω απο μενα (παρ' όλο που η ολικη μου εμπειρία σε μηχανες ειναι μικρή και τα ταξιδια μου ειναι ελαχιστα), προς τα εκει προσανατολιζομαι. Φεύγει σιγα-σιγα η όρθια θεση και η μεγάλη ζελατινα.

Με το καλό. Πόσο δίνεις το Tiger; :a018: :rotflmao:

Cpt. Haddock
03/06/2010, 05:35
Με το καλό. Πόσο δίνεις το Tiger; :a018: :rotflmao:

ρε μ' ενα πουστη που μπλέξαμε :bigcry:

sapila racing
03/06/2010, 05:36
captain σε βλέπω με VFR οσονούπω. :lol: :wave2:

Cpt. Haddock
03/06/2010, 05:38
captain σε βλέπω με VFR οσονούπω. :lol: :wave2:

Οσονούπω, όχι. Τον τιγρη αυτον θελω να τον στιψω (χανουν που χανουν αξία, ας του πιώ το αίμα :lol: )

Μαρκα δε μπορω ν' αλλαξω ομως (τι θα κανω τα 4 μπουφαν και τις 15 μπλουζες με την αγγλική σημαία :bawl: :lol: :sick: :sad: )

(=θυμα)

sapila racing
03/06/2010, 05:40
Οσονούπω, όχι. Τον τιγρη αυτον θελω να τον στιψω (χανουν που χανουν αξία, ας του πιώ το αίμα :lol: )

Μαρκα δε μπορω ν' αλλαξω ομως (τι θα κανω τα 4 μπουφαν και τις 15 μπλουζες με την αγγλική σημαία :bawl: :lol: :sick: :sad: )

(=θυμα)

Tι παει αν πει αυτό? Κι εγω εχω μπλουζακια Kawasaki, Triumph, Bimota, Husaberg, Ducati αλλά δεν εχω κολλήματα.
πχ δεν εχω μπλουζακι Honda. :lol:

PanVas
03/06/2010, 05:41
Τωρα ας μιλήσουμε λίγο σοβαρα για τα παλιά διβάλβιδα GS.

Σοβαρά τώρα...
Σε αυτό που λέει ο Καπετάνιος υπάρχει μεγάλη αλήθεια...
Πιο τουριστομηχανές, με μεγαλύτερες μουαγιέν, είναι κάτι που δεν μπορείς να αμελήσεις από την πρακτική τους πλευρά. Το θέμα εκεί είναι ότι δεν υπάρχει πάθος...
Εκτός από κάτι μονόμπρατσα σκυφτά, όπου εκτός από μία πιστωτική δεν την αφήνεις να πάρει τίποτα περισσότερο από ένα στρινγκ ρεζέρβα μαζί της... :wacko:

Πάντως, αν είναι με 3-4 χιλιάρικα, να βρω ακόμα και απ' έξω ένα καλό σαν τα παραπάνω που έβαλε ο Σαπήλας, να μάθω το μάνουαλ απ' έξω και να το έχω σαν την πραγματική μοτοσυκλέτα μου... Είναι κάτι το οποίο δεν μπορείς να μην το σκεφτείς το βράδυ στο κρεβάτι πριν κοιμηθείς...

sapila racing
03/06/2010, 05:48
Σοβαρά τώρα...
Σε αυτό που λέει ο Καπετάνιος υπάρχει μεγάλη αλήθεια...
Πιο τουριστομηχανές, με μεγαλύτερες μουαγιέν, είναι κάτι που δεν μπορείς να αμελήσεις από την πρακτική τους πλευρά. Το θέμα εκεί είναι ότι δεν υπάρχει πάθος...
Εκτός από κάτι μονόμπρατσα σκυφτά, όπου εκτός από μία πιστωτική δεν την αφήνεις να πάρερι τίποτα περισσότερο από ένα στρινγκ ρεζέρβα μαζί της... :wacko:

Πάντως, αν είναι με 3-4 χιλιάρικα, να βρω ακόμα και απ' έξω ένα καλό σαν τα παραπάνω που έβαλε ο Σαπήλας, να μάθω το μάνουαλ απ' έξω και να το έχω σαν την πραγματική μοτοσυκλέτα μου... Είναι κάτι το οποίο δεν μπορείς να μην το σκεφτείς το βράδυ στο κρεβάτι πριν κοιμηθείς...

Σιγουρα δεν θα πηγαίνεις με 200 αλλά και με το Vstrom δεν πήγαινες, και τωρα που έφτασε 60000 χλμ το έλιωσες.
Αυτα τα BMW δεν ειναι σαν τα καινουρια, κάνουν 200.000 χλμ ανετα χωρίς γενική επισκευή, βαλβίδες ρυθμίζεις μονος σου σε 20 λεπτα, εχει μανιβέλα για τις δύσκολες ώρες, και αν το ζήσεις αυτο το μηχανάκι πραγματικά το εκτιμάς και δεν το πουλας.
Με 150-160 ταξιδεύει όλη μέρα κάθε μέρα για μήνες, φορτωμένο μεχρι τα μπούνια, και συμπεριφέρεται το ίδιο σαν να ησουν μονοκάβαλος.

τυχαίο? δε νομίζω!! :lol:

PS πήρε αλλο για την Ταυλάνδη!

200309

Cpt. Haddock
03/06/2010, 06:18
πχ δεν εχω μπλουζακι Honda. :lol:

το 'ξερα οτι εισαι σοβαρός ανθρωπΑς :lol:

DimChios
03/06/2010, 06:20

(=θυμα)

ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ ΞΕΧΑΣΕΣ!

:evil: