Σύνδεση

View Full Version : ΧΤ 660 Ζ Part II

Σελίδες : 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10

peskandritsos
28/08/2011, 12:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από spiridaus
Σίγουρα θα έχει αναφερθεί αλλά δεν βρίσκω τον τρόπο να κάνω αναζήτηση μέσα στο θέμα.
Από αυτονομία πώς πάτε;; Ο δείκτης είναι αρκετά απαισιόδοξος, σωστά;
Απο τη στιγμή που αρχίζει να αναβοσβήνει πόσο απομένει στο περίπου;
Τις προάλλες αφού το φούλαρα έκανα σχεδόν 300km και άρχισε να αναβοσβήνει!

**Σέρβις 10000 και τακάκια. 190 ευρώ, καλά είναι; Τι εργασίες??
Και τι τακάκια?(μόνο πίσω ή και μπροστινά??)

daz
28/08/2011, 14:46
Είναι πολλά. Τακακια εμπρος αποκλείεται να χρειάστηκε εκτός κ αν σταματάς μόνο με εντο. Φίλτρο πάλι δεν, ακόμα και αν κυκλοφορείς μόνο σε χώμα. Οι εμπρος αναρτήσεις στα 10000 χλμ δεν χρειάζονται τίποτα Μόνο με τακακια πίσω είναι πολλά. Αν σου κατέβασε τον λαιμό για να βάλει γρασο, πράγμα που έπρεπε να κάνει, κάτι πάει και έρχεται αλλά και έτσι είναι ακριβός.
Η εργασία του στον κινητήρα, για αλλαγή λαδιών, μπουζι, βαλβίδες είναι 60 + φπα. Λαδι φίλτρο λαδιού, μπουζι με το ζόρι να είναι άλλα τόσα, μαζί με το φπα τους όμως. Και μόνο αν σου έβαλε 15 50 που είναι πιο ακριβό η yamalube που είναι γενικά ψιλότσίμπημενο. Πόσο σου χρέωσε τα τακακια;

spiridaus
28/08/2011, 18:03
Λοιπόν, εργασία 80 με ΦΠΑ, τακάκια brembo 32, λάδι biker 48 (!) και φίλτρο υγρά φρένων υγρά ψυγείου άλλα 30...

daz
30/08/2011, 17:22
..
Από αυτονομία πώς πάτε;; Ο δείκτης είναι αρκετά απαισιόδοξος, σωστά;
Απο τη στιγμή που αρχίζει να αναβοσβήνει πόσο απομένει στο περίπου;
Τις προάλλες αφού το φούλαρα έκανα σχεδόν 300km και άρχισε να αναβοσβήνει!

..

Ο απαισιόδοξος δείκτης μπαίνει σε ρεζέρβα στα 300 χλμ!!! :winka:

Η πρώτη μπάρα πέφτει συνήθως μετά από 80 με 90 χλμ αν το φουλάρεις καλά. Το ίδιο περίπου χρειάζεται και η τελευταία για να αρχίσει να αναβοσβήνει. Απ' την στιγμή που θα μπει σε ρεζέρβα έχει ακόμα 6,7 λιτρα, αν θυμάμαι καλά. Οι ενδιάμεσες μπάρες πέφτουν ανά 30 με 40χλμ. Με ρεζέρβα έχω κάνει μέχρι 135 χλμ και μετά έχω φουλάρει 21 λίτρα. Το ρεζερβουάρ σου χωράει 23 λίτρα αλλά το τελευταίο λίτρο είναι λίγο δύσκολο να το βάλεις. Αν επιμείνεις λίγο μπορείς να βάλεις άλλο μισό.

Τα παραπάνω ισχύουν με χαμηλή έως μέση κατανάλωση. Σε φουλ φορτίο θα δεις την αυτονομία να πέφτει στα 340 και την ρεζέρβα να ανάβει αρκετά κάτω απ' τα 300. Αν δεν έχεις πειράξει τίποτα (εξάτμιση, φίλτρο) τα 340 τα έχεις ακόμα και με burn out. Έχω δει μέχρι και 480. Ελάχιστη έχω μετρήσει στο 4,2 μέγιστη στο 6,5 με 6,7.

daz
30/08/2011, 17:36
... φίλτρο υγρά φρένων υγρά ψυγείου άλλα 30...

Τι φίλτρο αέρα ή λαδιού?

Υγρά φρένων και ψυγείου στα 10,000 χλμ? Γιατί? 08-09 έχεις?

Πάω στοίχημα πως στα 20,000 θα σου πει 60 + φπα για εργασία στις αναρτήσεις + 40 για λάδια, τσιμούχες = 120.
Και ακόμα γράσο στο ρουλεμάν του λαιμού δεν θα σου έχει βάλει.

Φίλε μου αν η μηχανή σου δεν είναι στην εγγύηση έλεγξε το ρουλεμάν του λαιμού αν έχει γράσο, λύνοντας 2 βίδες και κατεβάζοντας τον λαιμό. Απ το εργοστάσιο βάζουν πολύ λίγο. Έχει δεν έχει βάλε γράσο θαλάσσης. Αν την εργασία αυτή στην κάνει άλλος και σου πει πως όλα τα γράσα είναι αδιάβροχα πήγαινε αγόρασε γράσο θαλάσσης (είναι ψιλοακριβό αλλά θα σου ξαναχρειαστεί) και δώσε το να στο βάλει. Αν δεν το κάνεις στο επόμενο σέρβις θα είναι αργά, ακόμα και αν την σκεπάζεις ή την έχεις σε γκαράζ. Κόστος ρουλεμάν (σετάκι πάνω και κάτω) μαζί με εργατικά πάνω από 100 ευρώ.

Αμφίσημος
30/08/2011, 18:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από daz

Φίλε μου αν η μηχανή σου δεν είναι στην εγγύηση έλεγξε το ρουλεμάν του λαιμού αν έχει γράσο. Αν δεν το κάνεις στο επόμενο σέρβις θα είναι αργά, ακόμα και αν την σκεπάζεις ή την έχεις σε γκαράζ. Κόστος ρουλεμάν (σετάκι πάνω και κάτω) μαζί με εργατικά πάνω από 100 ευρώ.

Ωχ, ούτε που το έχω ψάξει. Είμαι στα 15.000km προλαβαίνω;

daz
30/08/2011, 18:49
Αρχικά δημιουργήθηκε από Αμφίσημος
Ωχ, ούτε που το έχω ψάξει. Είμαι στα 15.000km προλαβαίνω;

Εφυγεεεεες.. :lol:

Εμένα στα 20,000 ήταν για πέταμα. Η μηχανή ήταν σκεπασμένη ή σε πυλωτή αλλά είχε κάνει πολλά χλμ σε βροχή κτλ. Αλλάχθηκαν στην εγγύηση και μπήκαν τα γνήσια.

Επόμενη αλλαγή στα 30,000 (νομίζω) χλμ γιατί αυτός που τα άλλαξε μάλλον έβαλε γράσο ότι να 'ναι. Απ τα 30 μέχρι τα 40 που το ξαναέλεγξα με γράσο θαλάσσης όλα οκ. Τώρα στα 50 όταν βρω χρόνο θα ξαναελέγξω γιατί την δεύτερη φορά τα πλήρωσα και έχω τρομάξει.

leontheprof
30/08/2011, 22:36
Καντο αυτο που σου λεει ο Daz, εγω την πηρα μεταχειρα με 17.000χλμ και ο τυπος μολις την ειχε βγαλει απο συνεργειο γιατι του μαμιοταν το ρουλεμαν τιμονιου.

Μου ειπε οτι του πηρε 150 ευρα ρουλεμαν και εργασια.

Αμφίσημος
31/08/2011, 09:44
Αυτό να κάνει; http://www.zorzosae.gr/index.php?target=products&product_id=30127

Αμφίσημος
06/09/2011, 00:25
Xαιρετώ τους συνφορουμίτες. Όπως λέει κι ο τίτλος σήμερα άλλαξα επιτέλους τα λάστιχα.
15.000 μεικτά χιλιόμετρα με τα μαμίσια Tourance της μοτοσυκλέτας με τα θετικά του τον χαμηλό συντελεστής φθοράς τους και τα εξίσου χαμηλά επίπεδα θορύβου. Κατα τ'αλλα το θεωρώ μέτριο - ενα λάστιχο που ουδέποτε εμπιστεύτηκα.
Κατόπιν έρευνας φόρεσα ξανά Metzeler μα με λίγο πιο χωμάτινο χαρακτήρα και πιο συγκεκριμένα τα Sahara Enduro 3.
Κάποιοι με συμβούλαψαν να βρω την 2η έκδοση και κάποιοι την 4η.
Ο λαστιχάς πρότεινε την 3η όπως και ο συμφορουμίτης leontheproof όπου ήταν και ο σύνδεσμος της ιστορίας. ( ακούει; )
Ωραία χάραξη, μαλακή γόμα και αναβαθμισμένες χωμάτινες ικανότητες. Είναι νωρίς να πω εντυπώσεις μιας και μετά τα λιωμένα Tourance το αποτέλεσμα θα ήταν ούτως ή άλλως ανώτερο.
Ως πρώτη αίσθηση θα αναφέρω την πρόσφυση - και στο βρεγμένο (μα δείχνουν τόσο μαλακά που δεν τα βλέπω να ζούνε πάνω απο 6.000km) και τον θόρυβο / γαργαλητό μετά τα 60-80km/h. Μιλάμε για ψιλοφασαρία ,σε σχέση πάντα με τα Tourance, μα προς το παρόν καλοδεχούμενη. Τέλος ακόμη και οπτικά 'κουμπώνουν' καλύτερα στο μηχανάκι. Ας ελπίσω να ταιριάξουν καλά τόσο στο Tenere όσο και στον τρόπο οδήγησης μου.
Περισσότερα στις επόμενες μέρες όπου θα ακολουθήσει εκτεταμένο τεστ.

Όβερ

dimitris_a
06/09/2011, 15:50
Εμένα από μαμά φοράει τα michelen sirac και μέχρι στιγμής μου φαίνονται μια χαρά.

Το κακό είναι πως δεν έχω μέτρο σύγκρισης. Γι αυτό θα ήθελα να ρωτήσω αν κανένας άλλος τα έχει δοκιμάσει και έχει δει πως είναι υποδεέστερα κάποιου άλλου ελαστικού.
ευχαριστώ

Αμφίσημος
08/09/2011, 11:07
Ελπίζοντας να μην σπαμάρω αναφέρω ευπειθώς πως το λαστιχάκι είναι πολύ καλό με απίστευτο κράτημα στην άσφαλτο (φοβερό - δεν το περίμενα απο ημιτακουνάτο).
Χτες πήγα για δουλειά στο Λαύριο (και φυσικά με το μηχανάκι) διαδρομή που έκανα τακτικά και δεν πίστευα το στρίψιμο. Δεν είναι τόσο η ικανότητα του όσο η πληροφορία που παίρνω σαν αναβάτης και το αίσθημα εμπιστοσύνης. Χαλάλι η φασαρία που κάνουν (μετά τα 100km/h μετατρέπεται σε υψηλής συχνότητας και σε συνδυασμό με τον αέρα δεν ακούγεται και πολύ).
Και να σκεφτεί κανείς πως είναι σχεδιστικά 20 χρονών λάστιχο...
Προσεχώς και χώμα...

daz
08/09/2011, 22:52
Δημήτρη τα δικά σου τα έχουν δοκιμάσει όσοι το πήραν καινούριο απ το 09 και μετά. Τα 08 φορούσαν τα τουρανς.
Δεν είναι άσχημο λαστιχάκι απ' όσο ψιθυρίζεται. Σε σύγκριση με τα τουρανς, έχουν καλύτερο κράτημα και μικρότερη διάρκεια. Επίσης έχουν λίγο πιο χωμάτινη χάραξη απ' τα ανακε 2 τα οποία είναι πολύ καλά στο δρόμο (κάτι παραπάνω από καλά στο στεγνό). Εκτός δρόμου ακόμα δεν τα πάτησα και μάλλον ούτε θα το κάνω γιατί στην αποθήκη μου με περιμένουν ένα ζευγάρι tkc 80.
Όταν έρθει η ώρα να αλλάξεις τα λέμε.

Κώστα όταν λιώσω και τα δύο επόμενο στην σειρά θα είναι το sahara ως τότε περιμένω εντυπώσεις.

Πάντως μη κάνει κανένας το λάθος και βάλει τα trailwing τώρα που χειμωνιάζει.

leontheprof
09/09/2011, 00:11
Ελπίζοντας να μην σπαμάρω αναφέρω ευπειθώς πως το λαστιχάκι είναι πολύ καλό με απίστευτο κράτημα στην άσφαλτο (φοβερό - δεν το περίμενα απο ημιτακουνάτο).
Χτες πήγα για δουλειά στο Λαύριο (και φυσικά με το μηχανάκι) διαδρομή που έκανα τακτικά και δεν πίστευα το στρίψιμο. Δεν είναι τόσο η ικανότητα του όσο η πληροφορία που παίρνω σαν αναβάτης και το αίσθημα εμπιστοσύνης. Χαλάλι η φασαρία που κάνουν (μετά τα 100km/h μετατρέπεται σε υψηλής συχνότητας και σε συνδυασμό με τον αέρα δεν ακούγεται και πολύ).
Και να σκεφτεί κανείς πως είναι σχεδιστικά 20 χρονών λάστιχο...
Προσεχώς και χώμα...

Καλοφαγωτα τα λαστιχακια.
Αν τα περιεγραφα θα ελεγα ακριβως τα ιδια, εχουν απιστευτο κρατημα...εγω και στο χωμα που τα εχω δοκιμασει μια χαρα πανε...γι αυτα που ξερω να κανω :smilea:

crazy artist
16/09/2011, 19:45
και γω μόλις πέρασα τα metzeler enduro sahara 3. Ποιά φασαρία ρε πάιδες? Με τα προηγούμενα (Metzeler Karoo) μετά τα 80 νόμιζα ότι ήμουν σε αεροπλάνο! Πόλύ σφύριγμα!!! Για να μη πούμε για πρόσφυση - πολύ πολύ ωραία!

Να σας πω τώρα τις εμπειρίες από το Tom Tom Urban Rider. Λοιπόν είναι πάρα πολύ ωραίο, στιβαρό με αμεση απόκριση στους υπολογισμούς του. Όσοι όμως σκοπεύετε να το πάρετε (εχει 2 τελευταία ο κωτσόβολος στη γλυφαδα στα 144 ευρώ από 300) και να το βάλετε στο μπαράκι πάνω από τα όργανα έχετε υπόψη τα εξής:
1) Οι βίδες είναι πολύ μεγάλες και θα πρέπει να τις κόψετε με ένα σιδεροπρίονο. Μετά θα πρέπει να λειάνετε τα γρέζια σε ένα τριβείο κι αυτό επειδή τα παξιμάδια είναι ασφαλείας (με λάστιχο) και θα καταστραφούν. Είναι πανεύκολο - μην αγχώνεστε
2) Όσοι έχετε μόνιμα τη βάση τοποθετημένη στο μηχανάκι - χωρίς τη συσκευή - να ξέρετε ότι ακούγεται και μετά από λίγο - λογω κραδασμών - αποκολλάται η πλακέτα όπως μου συνέβη εμένα σήμερα. Η λύση? Βιδώνετε δυο μικρές ξυλόβιδες στις κάτω οπές στήριξης της πλακέτας και για να κουμπώνει το gps επάνω κολλάτε από πίσω δύο αυτοκόλλητα λαστιχάκια - από αυτά που πουλάν στο praktiker για να μη βροντάν οι πόρτες. Γίνεται πολύ πιο σταθερό και δε τρίζει καθόλου. Άλλη λύση είναι να βγάζετε τελειώς τη βάση και να αφήνετε πάνω μόνο το βραχίονα με τη μπίλια

μιλάω για αυτό το μαραφέτι εδώ
http://img854.imageshack.us/img854/9894/tomtomrideradditionalbi.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/854/tomtomrideradditionalbi.jpg/)

και βιδώνετε εδώ, αφού πριν έχετε τοποθετήσει από πίσω τα αυτοκόλλητα λαστιχάκια
http://img338.imageshack.us/img338/2716/tomtomriderv2carkitcarc.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/338/tomtomriderv2carkitcarc.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

crazy artist
16/09/2011, 20:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από crazy artist
και γω μόλις πέρασα τα metzeler enduro sahara 3. Ποιά φασαρία ρε πάιδες? Με τα προηγούμενα (Metzeler Karoo) μετά τα 80 νόμιζα ότι ήμουν σε αεροπλάνο! Πόλύ σφύριγμα!!! Για να μη πούμε για πρόσφυση - πολύ πολύ ωραία!

Να σας πω τώρα τις εμπειρίες από το Tom Tom Urban Rider. Λοιπόν είναι πάρα πολύ ωραίο, στιβαρό με αμεση απόκριση στους υπολογισμούς του. Όσοι όμως σκοπεύετε να το πάρετε (εχει 2 τελευταία ο κωτσόβολος στη γλυφαδα στα 144 ευρώ από 300) και να το βάλετε στο μπαράκι πάνω από τα όργανα έχετε υπόψη τα εξής:
1) Οι βίδες είναι πολύ μεγάλες και θα πρέπει να τις κόψετε με ένα σιδεροπρίονο. Μετά θα πρέπει να λειάνετε τα γρέζια σε ένα τριβείο κι αυτό επειδή τα παξιμάδια είναι ασφαλείας (με λάστιχο) και θα καταστραφούν. Είναι πανεύκολο - μην αγχώνεστε
2) Όσοι έχετε μόνιμα τη βάση τοποθετημένη στο μηχανάκι - χωρίς τη συσκευή - να ξέρετε ότι ακούγεται και μετά από λίγο - λογω κραδασμών - αποκολλάται η πλακέτα όπως μου συνέβη εμένα σήμερα. Η λύση? Βιδώνετε δυο μικρές ξυλόβιδες στις κάτω οπές στήριξης της πλακέτας και για να κουμπώνει το gps επάνω κολλάτε από πίσω δύο αυτοκόλλητα λαστιχάκια - από αυτά που πουλάν στο praktiker για να μη βροντάν οι πόρτες. Γίνεται πολύ πιο σταθερό και δε τρίζει καθόλου. Άλλη λύση είναι να βγάζετε τελειώς τη βάση και να αφήνετε πάνω μόνο το βραχίονα με τη μπίλια

μιλάω για αυτό το μαραφέτι εδώ
http://img854.imageshack.us/img854/9894/tomtomrideradditionalbi.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/854/tomtomrideradditionalbi.jpg/)

και βιδώνετε εδώ, αφού πριν έχετε τοποθετήσει από πίσω τα αυτοκόλλητα λαστιχάκια
http://img338.imageshack.us/img338/2716/tomtomriderv2carkitcarc.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/338/tomtomriderv2carkitcarc.jpg/)

παιδιά άκυρο αυτό με τις βίδες!!! περιλαμβάνονται δικές του βίδες στη συσκευασία!!!

jpk chios
18/09/2011, 16:37
Σύντροφοι τα φώτα σας!Πολλοί ανεγκέφαλοι πιάνουν και μου μετακινούν τη μηχανή τραβώντας ή κρατώντας τη και από την πινακίδα με αποτέλεσμα να μου την έχουν κόψει.Τί προτείνετε να κάνω (η πινακίδα είναι τόσο κομμένη που θέλει αντικατάσταση)?

Αμφίσημος
18/09/2011, 16:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από jpk chios
Σύντροφοι τα φώτα σας!Πολλοί ανεγκέφαλοι πιάνουν και μου μετακινούν τη μηχανή τραβώντας ή κρατώντας τη και από την πινακίδα με αποτέλεσμα να μου την έχουν κόψει.Τί προτείνετε να κάνω (η πινακίδα είναι τόσο κομμένη που θέλει αντικατάσταση)?

Μα καλά κι αυτοί τόσο καϊλα; Απο την πινακίδα την πιάνουνε; Βέβαια κρίνοντας κι απο την δικιά μου πινακίδα (και όλων των μονοκύλινδρων) είναι περισσότερο θέμα κραδασμών.
Μετά τα πρώτα δυο ραγίσματα κόλλησα μια πλαστική βάση πίσω της με 6 πριτσίνια (για μεγαλύτερη σταθερότητα και αποφυγή συντονισμών) και το πρόβλημα εξαλείφθηκε κατά 90%. Ελπίζω να μην συνεχίσει και καταλήξω με μια πινακίδα πνιγμένη στο πριτσίνι...
Διαφορετικά σκέψου μια ανάλογη στοιβαρή κατασκευή - βάση πινακίδας. Ο συντονισμός νομίζω είναι ο εχθρός περισσότερο, εναλλακτικά μπορείς να βγάλεις ενα καναλάκι απο την μπαταρία και να το ενώσεις με την πινακίδα για ενα μικρό ηλεκτροσόκ ή να την λιμάρεις στις άκρες και να γίνει ξουράφι :)

jpk chios
18/09/2011, 17:01
Μα καλά κι αυτοί τόσο καϊλα; Απο την πινακίδα την πιάνουνε; Βέβαια κρίνοντας κι απο την δικιά μου πινακίδα (και όλων των μονοκύλινδρων) είναι περισσότερο θέμα κραδασμών.
Μετά τα πρώτα δυο ραγίσματα κόλλησα μια πλαστική βάση πίσω της με 6 πριτσίνια (για μεγαλύτερη σταθερότητα και αποφυγή συντονισμών) και το πρόβλημα εξαλείφθηκε κατά 90%. Ελπίζω να μην συνεχίσει και καταλήξω με μια πινακίδα πνιγμένη στο πριτσίνι...
Διαφορετικά σκέψου μια ανάλογη στοιβαρή κατασκευή - βάση πινακίδας. Ο συντονισμός νομίζω είναι ο εχθρός περισσότερο, εναλλακτικά μπορείς να βγάλεις ενα καναλάκι απο την μπαταρία και να το ενώσεις με την πινακίδα για ενα μικρό ηλεκτροσόκ ή να την λιμάρεις στις άκρες και να γίνει ξουράφι :)
Δεν είναι από κραδασμούς (εκτός και αν πήρα τη μηχανή του Michael Knight και πάει τσάρκα μόνη της τα βράδια)... Το δεύτερο το σκέφτηκα κι εγώ!:evil:
Τίποτα άλλο?

dimitris_a
18/09/2011, 21:11
εμένα σχεδόν έσπασε στα δύο από τους κραδασμούς (επιβαρύνθηκε από τη στιγμή που έβαλα τη βάση για βαλιτσες της sw mοtech)
Τέλος πάντων, αυτό που έκανα ήταν να πάρω ένα επιπλέον μέταλλο (πιο παχύ από την πινακίδα) με διαστάσεις περίπου στο 80% της πινακίδας και αφού άνοιξα αρκετές τρυπούλες με ένα τρυπάνι το στερέωσα με πριτσίνια πάνω στην πινακίδα.Μέχρι στιγμής μια χαρά.

peskandritsos
18/09/2011, 21:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από dimitris_a
εμένα σχεδόν έσπασε στα δύο από τους κραδασμούς (επιβαρύνθηκε από τη στιγμή που έβαλα τη βάση για βαλιτσες της sw mοtech)
Τέλος πάντων, αυτό που έκανα ήταν να πάρω ένα επιπλέον μέταλλο (πιο παχύ από την πινακίδα) με διαστάσεις περίπου στο 80% της πινακίδας και αφού άνοιξα αρκετές τρυπούλες με ένα τρυπάνι το στερέωσα με πριτσίνια πάνω στην πινακίδα.Μέχρι στιγμής μια χαρά. Το αυτό και εγώ.
Την έχω γαζώσει με πριτσίνια επάνω σε ένα μέταλλο!

crazy artist
18/09/2011, 22:53
...και ότι ήμουν έτοιμος να το ρωτήσω γιατί έχει αρχίσει και σχίζεται και στο δικό μου...

NickolasV
23/09/2011, 20:57
Μία ακόμη εναλλακτική για την πινακίδα είναι να αφαιρέσετε το φωτάκι πάνω από αυτήν.

:confused: Το φωτάκι είναι μόνο για να μας γράφουνε (άρα άχρηστο :evil: ) η μοτοσυκλέτα φαίνεται από το tail-lights. Η αφαίρεσή του μας επιτρέπει να βιδώσουμε την πινακίδα ψηλότερα, από την θέση1 στην θέση2.
[...............................................]
[.1..........................................1.]
[.2..........................................2.]

Αυτό τουλάχιστον έλυσε το πρόβλημα σε εμένα. :sun:

daz
23/09/2011, 23:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από NickolasV

[.1..........................................1.]
[.2..........................................2.]

Αυτό τουλάχιστον έλυσε το πρόβλημα σε εμένα. :sun:

Όλο προβλήματα είναι αυτό το μηχανάκι. :lol:

Νικόλα ωραίο σχεδιάγραμμα! :beer:

crazy artist
25/09/2011, 08:42
λοιπόν εγώ στο θέμα της πινακίδας έκανα τα εξής:

1) έκοψα ένα πλαστικό μουσαμά στο σχήμα και τις διαστάσεις τις πινακίδας (τα πουλάνε με το μέτρο εκεί που πουλάν μοκέτες)
2) κόλλησα την πινακίδα πάνω του με εποξειδική κόλλα 2 συστατικών (πχ araldit, τις πουλάνε σε όλα τα χρωματοπωλεία και στο πράκτικερ)
3) πήγα σε μιά αντιπρωσωπέια ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ και πήρα μια καινούρια πλαστική βάση (μου τη δώσαν τσάμπα). Είναι πολύ καλές γτ έχουν εγκοπές για να κρατιέται η πινακίδα και από κάτω....
4) άνοιξα έξι τρύπες και τοποθέτησα ισάριθμες βίδες 6χιλ πάχους με τις ανάλογες ροδέλες και παξιμάδια

και η πινακίδα έγινε ξανά jet!

daz
25/09/2011, 14:14
Χαχα..
Τελικά δεν είμαι τρελός.

-Well I know this has been discussed before due to the pessimistic fuel gauge.
After filling up on sunday for the ride down to Hereford (two up) I had 200 pre miles on the clock. I used it into work on monday with the reserve light flashing which I know is good for at least 50 miles but I still only get 20 odd litres in come fill up time. So this time I fill a one litre container and strapped it on the back for the trip into work yesterday. I expected to run out on the way back but still made it home! Filled up this morning with 313 miles on the clock and the tank took 23 litres so ne question answered ie it definitely is a 23 tank! 62 mpg.

-I was at 298 Miles when I passed a garage
got 21 litres in the tank so I think 350 Miles could be acheived with a few mods ie free flowing zorst, topbox and a limp wrist lol

-I always ride on the tripmeter, never mind the fuel gauge. When I ride backroads, it runs 1lt:25/26km(doin' 80/90kmh), so 500+km's range is possible... When I ride highways it runs 1lt: 20/21km's, so understandable less range, but still good enuff! But all fact&figures aside, I usually gas up around 460km's, that'll do for me just fine...

http://www.xt660.com/showthread.php?t=17293

O Vales λαμβάνει? :sun:

Αμφίσημος
25/09/2011, 23:01
When I ride backroads, it runs 1lt:25/26km(doin' 80/90kmh), so 500+km's range is possible...

Παίζει να βγάλει και πεντακόσσσα χιλιόμετρα το θηρίο;

daz
25/09/2011, 23:56
Έχω βγάλει 480 και έχω φουλάρει με 22 λίτρα. :D

gelcat
27/09/2011, 12:09
Γειά σας και πάλι ωρέ κλεφτόπουλα, ελπίζω να περάσατε ενα
καλό καλοκαίρι :sun:
Λοιπόν
Εγώ μονίμως πάω από 22- 25ΚΜ/lit με τον δικό του χιλιομετρητή.
Πριν από 15 μέρες έβαλα μπροστά γρανάζι με 16 δόντια! :D αποτέλεσμα:
ΔΕΝ κατεβάζω ταχύτητα τόσο συχνά εντός πόλεως, σε ένα λοφάκι με στροφές που πάω δεν χρειάστηκε να κατεβάσω παρ΄εκτός σε μια πολύ κλειστή, ΔΕΝ ψάχνω για 6η στα ταξιδια, ταξιδεύω συνήθως με 5η/ 5000στρ.
Το κοντερ μέχρι τα 90 δείχνει πραγματικά μετά κάθε 10 ΚΜ περίπου χάνει 1 δηλ στα 150 πάω με 143-45 έγινε πολύ αξιόπιστο το μέτρησα με GPS.
Επιδόσεις ΠΕΡΙΠΟΥ: ;Eπιασα 155Km/h με 4η στις 7.000 και 160Km/h με 5η στις 6.000 στην Εγνατία
Εκείνο που δεν είμαι σίγουρος είναι αν μετράει τα χλμ που διανύω κανονικά. Αυτές τισ μέρες θα πάω σε
ένα μέρος που απέχει 90 χλμ ακριβώς και θα σας ενημερώσω:wave2:
Δεν ξέρω τι γίνεται σε σοβαρό off με 16 δόντια, αλλά εγώ συνήθως πάω σε ήρεμα μέρη:wave2:

Nice to be back :beer:
τόσο καιρό Aπό τον Μάιο δεν ήξερα:a26: ότι πήγαμε στο ΧΤΖ part II :a18:

Anty12
27/09/2011, 14:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από gelcat

Εκείνο που δεν είμαι σίγουρος είναι αν μετράει τα χλμ που διανύω κανονικά.

Όχι .....έχει και εκεί 10% λάθος

peskandritsos
27/09/2011, 14:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από Anty12
Όχι .....έχει και εκεί 10% λάθος Δηλαδή εμείς με τα μαμίσια πόσο % λάθος έχουμε??:confused:

paraligo
27/09/2011, 14:59
Με το 16, ούτε μετρά ούτε δείχνει λάθος.

Anty12
27/09/2011, 15:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από peskandritsos
Δηλαδή εμείς με τα μαμίσια πόσο % λάθος έχουμε??:confused:

Ρε Στράτε....ο αισθητήρας στον τροχό είναι, όχι στο γρανάζι....:rolleyes:

Anty12
27/09/2011, 15:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από paraligo
Με το 16, ούτε μετρά ούτε δείχνει λάθος.

Αυτό πως γίνεται ρε ψηλέ ?

daz
28/09/2011, 00:38
Γιατί ο αισθητήρας είναι στο στο γρανάζι Νίκο. Από το κιβώτιο ταχ/των μετράει.

paraligo
28/09/2011, 07:22
Ο χηλιομετρητής παίρνει ένδειξη από τον κινητήρα ………….. οπότε μακραίνοντας την τελική μετάδοση μηδενίζεις την απώλεια του κοντέρ.

peskandritsos
06/10/2011, 09:05
Αλλαγή μπροστινά τακάκια στα 41.700 χλμ και είχαν και λίγο ψωμί ακόμα...

Brembo 66,00 ευρώπουλα.

Της κυραyamaha άν θυμάμαι καλά έχουν πάνω από 100,00

Τα ρέστα θα τα φάω σε βενζίνες για βόλτες.

:D :D :D :D :D :D :D

Αμφίσημος
29/10/2011, 23:42
Σήμερα πήγα για δουλειά στο Καπανδρίτι και στην επιστροφή λόγω αργοπορίας μου σε σημαντικότατο ραντεβού αποφάσισα να 'τηγανίσω' το tenere.
Αποτέλεσμα να δω 186km/h στο κοντέρ - με ευνοϊκές συνθήκες πάντα όπου αν και το μηχανάκι ξεκίνησε να αποσυντίθεται μπορώ να πω πως ήταν ακόμα ελέγξιμο. (νταξ' για την κατηγορία του πάντα)
Δίδαγμα; Θα ήθελα λίγο πιο μακρυά την μετάδοση για να βλέπω πιο ξεκούραστα τα 140-150km/h και το 16άρι γρανάζι μπροστά το θεωρώ must. Νομίζω πως λόγω ροπής δεν θα με κουράσει εντός πόλης ή σε κλειστά κομμάτια. Ας μιλήσει κάποιος που το 'μάκρυνε' please.
Όβερ.

daz
29/10/2011, 23:58
Σήμερα πήγα για δουλειά στο Καπανδρίτι και στην επιστροφή λόγω αργοπορίας μου σε σημαντικότατο ραντεβού αποφάσισα να 'τηγανίσω' το tenere.
Αποτέλεσμα να δω 186km/h στο κοντέρ - με ευνοϊκές συνθήκες πάντα όπου αν και το μηχανάκι ξεκίνησε να αποσυντίθεται μπορώ να πω πως ήταν ακόμα ελέγξιμο. (νταξ' για την κατηγορία του πάντα)
Δίδαγμα; Θα ήθελα λίγο πιο μακρυά την μετάδοση για να βλέπω πιο ξεκούραστα τα 140-150km/h και το 16άρι γρανάζι μπροστά το θεωρώ must. Νομίζω πως λόγω ροπής δεν θα με κουράσει εντός πόλης ή σε κλειστά κομμάτια. Ας μιλήσει κάποιος που το 'μάκρυνε' please.
Όβερ.

Τι αλλαγές του έχεις κάνει? Εξάτμιση, φίλτρο κτλ?

Ο παραλίγο το έχει λίγο πιο μακρύ και είναι ευχαριστημένος (ωχ τι γράφω? :look:), αλλά ας μπει ο ίδιο να σου πει εντυπώσεις.

Στην πόλη δεν θα σε κουράσει αλλά δεν ξέρω σε καμιά σαθρή ανηφόρα πόσο θα σε ταλαιπωρήσει. :)

Αμφίσημος
31/10/2011, 00:41
Τι αλλαγές του έχεις κάνει? Εξάτμιση, φίλτρο κτλ?

Ο παραλίγο το έχει λίγο πιο μακρύ και είναι ευχαριστημένος (ωχ τι γράφω? :look:), αλλά ας μπει ο ίδιο να σου πει εντυπώσεις.

Στην πόλη δεν θα σε κουράσει αλλά δεν ξέρω σε καμιά σαθρή ανηφόρα πόσο θα σε ταλαιπωρήσει. :)

Έπρεπε να έχουν και 6η σχέση ας μην γελιόμαστε. Τουλάχιστον να 'μακρύνει' ελαφρώς για οικονομία στο ταξίδι...
Τώρα τo μηχανάκι μηχανολογικά είναι 'μαμά' μα σκέφτομαι αν προλάβω αυτή τη βδομάδα να του περάσω ενα μονόμπουκο πίσω (χειροποίητη ελληνική) και φίλτρο πρώτο στάδιο. Τα είχαμε πει και με pm και σκέφτομαι να μην του πειράξω τα μείγματα καθόλου πιστεύοντας πώς αυτού του είδους την 'μικρή' επέμβαση θα μπορέσει να την διαχειριστεί ο ψεκασμός. Βλέποντας και κάνοντας δηλαδή...
Τέλος θα δημιουργηθεί χρήσιμο κενό απο πίσω όπου μπορεί να μπει κυλινδρική εργαλειοθήκη (κάπου το είχα δει εδώ μέσα) και να μπορώ να μεταφέρω μόνιμα σαμπρέλες / εργαλεία και παραφερνάλια).

daz
31/10/2011, 07:28
Έπρεπε να έχουν και 6η σχέση ας μην γελιόμαστε. Τουλάχιστον να 'μακρύνει' ελαφρώς για οικονομία στο ταξίδι...
Τώρα τo μηχανάκι μηχανολογικά είναι 'μαμά' μα σκέφτομαι αν προλάβω αυτή τη βδομάδα να του περάσω ενα μονόμπουκο πίσω (χειροποίητη ελληνική) και φίλτρο πρώτο στάδιο. Τα είχαμε πει και με pm και σκέφτομαι να μην του πειράξω τα μείγματα καθόλου πιστεύοντας πώς αυτού του είδους την 'μικρή' επέμβαση θα μπορέσει να την διαχειριστεί ο ψεκασμός. Βλέποντας και κάνοντας δηλαδή...
Τέλος θα δημιουργηθεί χρήσιμο κενό απο πίσω όπου μπορεί να μπει κυλινδρική εργαλειοθήκη (κάπου το είχα δει εδώ μέσα) και να μπορώ να μεταφέρω μόνιμα σαμπρέλες / εργαλεία και παραφερνάλια).

Ναι θα μπορέσει να την διαχειριστεί ο ψεκασμός αλλά μόνο εκεί που η μηχανή δουλεύει σε ανοιχτό βρόγχο. (open loop). Στα πολύ μικρά ανοίγματα του γκαζιού, σε σταθερό γκάζι και κάτω απ' τις 3000 στροφές, καθώς και όταν είναι κρύα μάλλον θα δουλεύει με λάθος μείγμα αφού οι τιμές αυτού είναι προκαθορισμένες και επιδέχονται διορθώσεις απ' τους αισθητήρες, (close loop). Αυτό και μόνο θα χρειαστεί να διορθώσεις με μια καυσανάληση (όχι ότι μπορείς να πειράξεις και τίποτε άλλο χωρίς Pc) αν αλλάξεις φίλτρο και εξάτμιση.

DrBig
31/10/2011, 07:30
Ναι θα μπορέσει να την διαχειριστεί ο ψεκασμός αλλά μόνο εκεί που η μηχανή δουλεύει σε ανοιχτό βρόγχο. (open loop). Στα πολύ μικρά ανοίγματα του γκαζιού, σε σταθερό γκάζι και κάτω απ' τις 3000 στροφές, καθώς και όταν είναι κρύα μάλλον θα δουλεύει με λάθος μείγμα αφού οι τιμές αυτού είναι προκαθορισμένες και επιδέχονται διορθώσεις απ' τους αισθητήρες, (close loop). Αυτό και μόνο θα χρειαστεί να διορθώσεις με μια καυσανάληση (όχι ότι μπορείς να πειράξεις και τίποτε άλλο χωρίς Pc) αν αλλάξεις φίλτρο και εξάτμιση.

Νομιζω τα λες αντιθετα. Σε κλειστο βροχο νο προμπλεμ, σε ανοιχτο βροχο γιες μπρομπλεμ!

daz
31/10/2011, 07:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
Νομιζω τα λες αντιθετα. Σε κλειστο βροχο νο προμπλεμ, σε ανοιχτο βροχο γιες μπρομπλεμ!

Εσύ ξέρεις καλύτερα. Νόμιζα πως σε close loop οι τιμές είναι προκαθορισμένες. :wave2:

DrBig
31/10/2011, 08:23
Εσύ ξέρεις καλύτερα. Νόμιζα πως σε close loop οι τιμές είναι προκαθορισμένες. :wave2:

Το αντιθετο, σε κλειστο βροχο (μικρα ανοιγματα) παιζει μπαλα ο λαμδα και αναπροσαρμοζει παρ'αυτα. Σε ανοιχτο, δεν παιζει ο λαμδα, ο βροχος δεν κλεινει, οποτε παιζουν προκαθορισμενοι χαρτες.

Με εξατμιση μονο δεν υπαρχει θεμα γιατι η μαμισια στο 660 ειναι αρκουντος ανοιχτη για πολλα αλογα παραπανω, αλλα οταν μπει φιλτρο, δεν ειναι σιγουρο οτι δεν θα υπαρχει θεματακι. :wave2:

Αμφίσημος
31/10/2011, 11:59

Με εξατμιση μονο δεν υπαρχει θεμα γιατι η μαμισια στο 660 ειναι αρκουντος ανοιχτη για πολλα αλογα παραπανω, αλλα οταν μπει φιλτρο, δεν ειναι σιγουρο οτι δεν θα υπαρχει θεματακι. :wave2:

Ωραία λοιπόν! Μόνο εξάτμιση τότε...

peskandritsos
18/11/2011, 12:30
Το αντιθετο, σε κλειστο βροχο (μικρα ανοιγματα) παιζει μπαλα ο λαμδα και αναπροσαρμοζει παρ'αυτα. Σε ανοιχτο, δεν παιζει ο λαμδα, ο βροχος δεν κλεινει, οποτε παιζουν προκαθορισμενοι χαρτες.

Με εξατμιση μονο δεν υπαρχει θεμα γιατι η μαμισια στο 660 ειναι αρκουντος ανοιχτη για πολλα αλογα παραπανω, αλλα οταν μπει φιλτρο, δεν ειναι σιγουρο οτι δεν θα υπαρχει θεματακι. :wave2: Εμένα πάντως έχει κάνει περίπου 25.000 χλμ με εξάτμιση-φίλτρο-κάλυμα φίλτρου και σε κάποιες περιπτώσεις στίψιμο κινητήρα, και ακόμα δεν έχει παραδώσει πνεύμα. ΦΤΟΥ ΚΑΚΑ ΟΞΩ ΑΠΟ ΔΩ.:lol:

Να με θεωρήσω τυχερό ή ότι δεν ισχύουν αυτά???

DrBig
18/11/2011, 13:52
Εμένα πάντως έχει κάνει περίπου 25.000 χλμ με εξάτμιση-φίλτρο-κάλυμα φίλτρου και σε κάποιες περιπτώσεις στίψιμο κινητήρα, και ακόμα δεν έχει παραδώσει πνεύμα. ΦΤΟΥ ΚΑΚΑ ΟΞΩ ΑΠΟ ΔΩ.:lol:

Να με θεωρήσω τυχερό ή ότι δεν ισχύουν αυτά???

Οχι, να σε θεωρησεις απλα βιαστικο στο να βγαλεις συμπερασμα.

peskandritsos
18/11/2011, 18:42
Οχι, να σε θεωρησεις απλα βιαστικο στο να βγαλεις συμπερασμα. Δηλαδή στα πόσα χαλάει??

Μήπως είναι λίγο υπερβολή για μονοκύλινδρο 48 αλόγων χαμηλόστροφο?

DrBig
18/11/2011, 19:04
Δηλαδή στα πόσα χαλάει??

Μήπως είναι λίγο υπερβολή για μονοκύλινδρο 48 αλόγων χαμηλόστροφο?

Κατ'αρχην λεγοντας 'θεματακι' δεν επεται οτι η καταστροφη ειναι δεδομενη. Σιγουρα οι φθορες ειναι παραπανω απ'οτι με σωστο μιγμα και ειναι το συσσωρευτικο αποτελεσμα των φθορων που εχουν να κανουν λογω λειτουργιας σε υψηλοτερες θερμοκρασιες, λογω μεγαλυτερων εσωτερικων τριβων και λογω detonation σε πολυ ανοιχτο γκαζι. ΤΗν διαφορα μπορει να μην την δεις στα 25,000κμ αλλα σιγουρα θα την δεις στα 100,000.

Σου αντιστρεφω την ερωτηση ως εξης. Αν δεν υπαρχει κανενα προβλημα στην λειτουργια με φτωχο μιγμα και με δεδομενο οτι τοτε η καυση ειναι πιο καθαρη και η ισχυς συνηθως μεγαλυτερη, τοτε γιατι οι κατασκευαστες δεν σεταρουν το μιγμα να ειναι φτωχοτερο απ'οτι το κανουν τωρα?

Αν ποτε βαλεις ενα PC με ΣΩΣΤΟ χαρτη, τοτε θα καταλαβεις τι παει να πει καλη λειτουργια κινητηρα, απο αισθηση και μονο.

Ψαξε στο δικτυο για αρθρα με keywords 'dangers of running lean'

peskandritsos
18/11/2011, 19:11
Κατ'αρχην λεγοντας 'θεματακι' δεν επεται οτι η καταστροφη ειναι δεδομενη. Σιγουρα οι φθορες ειναι παραπανω απ'οτι με σωστο μιγμα και ειναι το συσσωρευτικο αποτελεσμα των φθορων που εχουν να κανουν λογω λειτουργιας σε υψηλοτερες θερμοκρασιες, λογω μεγαλυτερων εσωτερικων τριβων και λογω detonation σε πολυ ανοιχτο γκαζι. ΤΗν διαφορα μπορει να μην την δεις στα 25,000κμ αλλα σιγουρα θα την δεις στα 100,000.

Σου αντιστρεφω την ερωτηση ως εξης. Αν δεν υπαρχει κανενα προβλημα στην λειτουργια με φτωχο μιγμα και με δεδομενο οτι τοτε η καυση ειναι πιο καθαρη και η ισχυς συνηθως μεγαλυτερη, τοτε γιατι οι κατασκευαστες δεν σεταρουν το μιγμα να ειναι φτωχοτερο απ'οτι το κανουν τωρα?

Αν ποτε βαλεις ενα PC με ΣΩΣΤΟ χαρτη, τοτε θα καταλαβεις τι παει να πει καλη λειτουργια κινητηρα, απο αισθηση και μονο.

Ψαξε στο δικτυο για αρθρα με keywords 'dangers of running lean' Μα άν θυμάμαι καλά, μετά ή πριν τη δυναμομέτρηση ο μηχανικός κάτι είχε ρυθμίσει στο μίγμα, και μου είπε ότι τώρα είμαι οκ

DrBig
18/11/2011, 19:19
Μα άν θυμάμαι καλά, μετά ή πριν τη δυναμομέτρηση ο μηχανικός κάτι είχε ρυθμίσει στο μίγμα, και μου είπε ότι τώρα είμαι οκ

Να αλλαξεις μηχανικο. Η ρυθμιση που σου εκανε αφορα μονο πολυ μικρα ανοιγματα γκαζιου, στα οποια δεν τιθεται ετσι κι αλλιως θεμα προβληματος. Θα πειστεις και θα ησυχασεις μια για παντα αν πας σε ενα δυναμομετρο με φρενο και παρεις ενα χαρτη AFR. Ολα τ'αλλα ειναι φιλοσοφιες πληκτρολογιου (και βαζω και τα δικα μου λεγομενα σε αυτο). Κανα 50ρικο θα στοιχησει, δεν ειναι πολλα τα χρηματα.

ΥΓ Τωρα ειδα οτι εχεις κανει δυναμομετρηση, εχεις παρει γραφημα μιγματος?
Αν εχεις γραφημα και για γκαζι πανω απο 50-70% το AFR ειναι κατω απο 13.5 (το πολυ) τοτε πασο. Ιδανικα νουμερα ειναι 12.5-13.0

peskandritsos
18/11/2011, 21:55
Να αλλαξεις μηχανικο. Η ρυθμιση που σου εκανε αφορα μονο πολυ μικρα ανοιγματα γκαζιου, στα οποια δεν τιθεται ετσι κι αλλιως θεμα προβληματος. Θα πειστεις και θα ησυχασεις μια για παντα αν πας σε ενα δυναμομετρο με φρενο και παρεις ενα χαρτη AFR. Ολα τ'αλλα ειναι φιλοσοφιες πληκτρολογιου (και βαζω και τα δικα μου λεγομενα σε αυτο). Κανα 50ρικο θα στοιχησει, δεν ειναι πολλα τα χρηματα.

ΥΓ Τωρα ειδα οτι εχεις κανει δυναμομετρηση, εχεις παρει γραφημα μιγματος?
Αν εχεις γραφημα και για γκαζι πανω απο 50-70% το AFR ειναι κατω απο 13.5 (το πολυ) τοτε πασο. Ιδανικα νουμερα ειναι 12.5-13.0 Τώρα άν σου πω ότι αυτά που γράφεις εμένα μου φαίνονται κινέζικα τι θα πεις??
Είχε βγάλει θυμάμαι ένα γράφημα, αλλά τι είναι αυτό το AFR ούτε ξέρω ούτε θυμάμαι να μου είχε πει κάτι...
Πάντως καυσανάλυση είχε κάνει σίγουρα.

Αμφίσημος
19/11/2011, 00:56
Οι απόψεις διίστανται...

peskandritsos
06/12/2011, 13:52
Τενεράκηδες,

Να χαιρόμαστε τον πρόεδρα!!!

daz
06/12/2011, 17:57
Να τον χαιρόμαστε να τον χαιρόμαστε!

Χρόνια πολλά πρόεδρα! :beer: :beer: :beer:

Anty12
08/12/2011, 16:02
Μερσί κορίτσια......για κέρασμα έχει ταξιδιωτικό.....με πολλές
:beer: :beer:

Λευκάδιος
09/12/2011, 11:14

απλα και μπακαλιστικα τι μπορει να εχει γινει στις 100.000χλμ?ετσι και αλλιως ενα μεγαλο μονοκυλινδρο σε αυτα τα χιλιομετρα δεν χρειαζεται ενα φρεσκαρισμα στο μοτερ?(τσιμουχακια βαλβιδων,ελατηρια πιστονιου ή καδενα εκκεντροφορου).ή μπορει να εχουμε και ζημιες σε βαλβιδες,μπιελα κτλ?

DrBig
09/12/2011, 11:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από giorgos76
απλα και μπακαλιστικα τι μπορει να εχει γινει στις 100.000χλμ?ετσι και αλλιως ενα μεγαλο μονοκυλινδρο σε αυτα τα χιλιομετρα δεν χρειαζεται ενα φρεσκαρισμα στο μοτερ?(τσιμουχακια βαλβιδων,ελατηρια πιστονιου ή καδενα εκκεντροφορου).ή μπορει να εχουμε και ζημιες σε βαλβιδες,μπιελα κτλ?

Αυξημενες φθορες σε οτι ειναι φτιαγμενο απο μεταλλο. Επαναλαμβανω οτι αυτο εχει να κανει και με το σκισιμο. Αν βλεπει κοκκινα ενα δευτερο καθε πασχα τοτε μπορει και να μη συμβει τιποτα. Αν πας ομως τερμα γκαζι για καμια μια ωρα, κατι για το οποιο ΕΙΝΑΙ φτιαγμενη μια τετοια μηχανη, τοτε μπορει και να την ακουσει πολυ νωριτερα.
Αλλα το θεμα ειναι οτι κανενα μα κανενα μηχανακι δεν δουλευει πιο καλα (για αισθηση μιλαω) αν κανεις τετοιες αλλαγες, απο ο,τι να το αφησεις μαμα, αν τις αλλαγες τις κανεις μισες. Ειδικα τα ψεκαστα. Τωρα αν καποιος νομιζει οτι ο παραπανω θορυβος ειναι και παραπανω ροπη, η τραβηγμα, παω πασο!

Anty12
09/12/2011, 14:29
αλλά τι είναι αυτό το AFR ούτε ξέρω ούτε θυμάμαι να μου είχε πει κάτι...

Air Fuel Ratio (AFR)

peskandritsos
09/12/2011, 21:38
Air Fuel Ratio (AFR) Ααααα, τώρα κατάλαβα... :lol: :rotflmao: :lol:

Αμφίσημος
11/12/2011, 01:35
Σύμφωνα με τον Big με το να αλλάξεις απλά τελικό είναι αφενός ακίνδυνο και αφετέρου άστοχο.
Βέβαια πέρα απο το ελάφρωμα 'πίσω και ψηλά' (δε μπορεί - αν πετάξεις το 2πλό καζάνι και βάλεις μονό λουμίνι, 1-2kg θα τα κερδίζεις τουλάχιστον) μόνο και μόνο η αίσθηση εκτόνωσης και ευστροφίας που θα έχεις απο την μοτοσυκλέτα αξίζει!
Τώρα το αν θα σκορπίσει στα 100.000km πιστεύω πως είναι οριακά εκτός θέματος.
Α ρε μαλακία που πέταξα την supertrapp!

DrBig
11/12/2011, 07:00
Αν θυμαμαι καλα, το αρχικο επιχειρημα του drbig ηταν οτι στο συγκεκριμενο μηχανακι, αν ειναι να ξοδεψεις καποια χρηματα με αντικειμενο την παραπανω ροπη και αλογα, ομορφα κι ωραια σε ολο το φασμα στροφων, τοτε καλλιτερα ειναι να βαλεις ενα stage whatever φιλτρο και powercommander, παρα να δωσεις περιπου τα ιδια χρηματα για εξατμιση. Κι αυτο γιατι το συγκεκριμενο μηχανακι ειναι πνιγμενο στην εισαγωγη και οχι στην εξαγωγη. Αυτο βασιστηκε σε δυναμομετρησεις που ειδε απο μελος του xt660.com το οποιο εδειξε οτι ενω υπαρχουν τεραστιες συγκριτικα διαφορες σε διαφορετικα σεταπ εισαγωγης, υπαρχουν μηδαμινες σε διαφορετικες εξατμισεις. :wave2:

peskandritsos
11/12/2011, 08:12
Εδώ ο DrBig μάλλον έχει δίκιο, γιατί απ' όσο θυμάμαι διαφορά αισθητή είδα όταν έβαλα φίλτρο και φιλτροκούτι...:beer:

Παρεπιπτόντως ρε δόκτορα, οδήγησα ένα 950 adv το οποίο οδηγικά πραγματικά "δεν παίζεται" αλλά με την βενζίνη πως την παλεύετε?????:confused:
9,5 l /100 χλμ???????:eyepop: :eyepop: :eyepop:

DrBig
11/12/2011, 08:41
Εδώ ο DrBig μάλλον έχει δίκιο, γιατί απ' όσο θυμάμαι διαφορά αισθητή είδα όταν έβαλα φίλτρο και φιλτροκούτι...:beer:

Παρεπιπτόντως ρε δόκτορα, οδήγησα ένα 950 adv το οποίο οδηγικά πραγματικά "δεν παίζεται" αλλά με την βενζίνη πως την παλεύετε?????:confused:
9,5 l /100 χλμ???????:eyepop: :eyepop: :eyepop:

Το δικο μου εχει πολυ λογικη καταναλωση, στην αθηνα με αρκετα χουφτωματακια (κινουμαι αποκλειστικα στην Λ. Βουλιαγμενης που ειναι σχετικα ανοιχτος δρομος) μου αναβει λαμπακι στανταρ στα 120κμ και εχει καψει 8 λιτρα . Σε ταξιδι μου καιει 6-7λτ/100 με 130-160κμ/ω. Πηγαινοντας με 80 στη ρεζερβα για να βρω βενζιναδικο μου εκαψε 4.5

Μεγαλη διαφορα κανει και η ρυθμιση των καρμπυρατερ. Εχω βαλει ενα πολυ ψαγμενο κιτ απο ενα αμερικανο που του εχει δοσει πολυ ροπη χαμηλα εκει που ειχε αρχικα τρυπα, οποτε ειμαι με μια σχεση πανω συγκριτικα με πριν, ενιοτε και δυο. Εκτοτε ειδα βελτιωση 10-20% αναλογα τις συνθηκες και η πλακα ειναι οτι η αισθηση στο γκαζι ειναι ακομα πιο αρκουδισια. Η μεγαλυτερη καταναλωση που εχω δει με πρωτες και δευτερες τερμα γκαζι σε βουνο, αντε και μια τριτη, ειναι 12.5/100

Ειναι πολυ ενδιαφερον το τι κανει στην καταναλωση ενα καλορυθμισμενο μιγμα! :wave2:

peskandritsos
17/12/2011, 07:04
45.000 χλμ
Λάδια, φίλτρο, πίσω τακάκια (μετά από 25.000 χλμ πρόεδρα)
80,00 ευρά!!!

Πέσαν οι τιμές, ή η ιδέα μου είναι???
:confused: :confused: :confused:

Anty12
18/12/2011, 21:45
45.000 χλμ
Λάδια, φίλτρο, πίσω τακάκια (μετά από 25.000 χλμ πρόεδρα)
80,00 ευρά!!!

Πέσαν οι τιμές, ή η ιδέα μου είναι???
:confused: :confused: :confused:

Τα εργατικά, ναι........

ggs
20/12/2011, 10:36
γκρίνια mode on
ξέρω… ξέρω….
Η αγορά μηχανής δεν είναι επένδυση, χάνεις λεφτά με το καλημέρα , καλύτερα μεταχειρισμένες…. Κ.λ.π.
Αλλά κάθε φορά που συνειδητοποιείς ότι μέσα σε τρία χρόνια έχει χάσει το 40-45 % της αξίας της είναι ένα …σοκ….(καλά, μικρό…)
Με 4500 – 5000 € βρίσκεις τενερε πολύ καλά και με προίκα…
Νομίζω , πάντως, ότι απαξιώνουμε πολύ εύκολα τις μηχανές …

Γκρίνια mode off
:lol:

Anty12
20/12/2011, 10:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs
γκρίνια mode on
ξέρω… ξέρω….
Η αγορά μηχανής δεν είναι επένδυση, χάνεις λεφτά με το καλημέρα , καλύτερα μεταχειρισμένες…. Κ.λ.π.
Αλλά κάθε φορά που συνειδητοποιείς ότι μέσα σε τρία χρόνια έχει χάσει το 40-45 % της αξίας της είναι ένα …σοκ….(καλά, μικρό…)
Με 4500 – 5000 € βρίσκεις τενερε πολύ καλά και με προίκα…
Νομίζω , πάντως, ότι απαξιώνουμε πολύ εύκολα τις μηχανές …

Γκρίνια mode off
:lol:

Τι έγινε.....βγήκαμε για αγοραπωλησίες....??? :lol:

Στα 5k με προίκα ........ούτε του παπά

peskandritsos
20/12/2011, 10:55
Στα 5k με προίκα ........ούτε του παπά Για τον αγοραστή ή τον πωλητή???

gliout
20/12/2011, 10:55
Γι΄αυτό, θα την κρατήσω τουλάχιστον μια δεκαετία και 100.000χιλ. Να την πουλήσω όσο όσο μετά, αλλά να μην κλαίω τα 3.500 μείον που μου την ζητούσαν κάποιοι!!!!!!!!!

ggs
20/12/2011, 10:58
Τι έγινε.....βγήκαμε για αγοραπωλησίες....??? :lol:

Στα 5k με προίκα ........ούτε του παπά

Όχι ρε … δεν το αλλάζω ….

Ντροπή mode on
Μου πέρασε από το μυαλό να πάρω κι ένα μτχ varadero …. :blush:
Ντροπή mode off

Anty12
20/12/2011, 11:41
Για τον αγοραστή ή τον πωλητή???

Τον δεύτερο...δηλαδή εσένα....:lol:

peskandritsos
28/01/2012, 17:57
Αλλαγή μπαταρίας στα 46000 χλμ Yuasa 62 ευρώ :D

Έχει αλλάξει κανένας άλλος??

daz
29/01/2012, 11:07
Αλλαγή μπαταρίας στα 46000 χλμ Yuasa 62 ευρώ :D

Έχει αλλάξει κανένας άλλος??

Μόνο? Έχε το νου σου, υπάρχουν πολλές Yuasa που τρώνε μπανανούλες!

peskandritsos
29/01/2012, 15:06
Μόνο? Έχε το νου σου, υπάρχουν πολλές Yuasa που τρώνε μπανανούλες! Taiwan είναι, σίγουρα τρώει μπανάνες αλλά είναι οι καλές οι chiquita,:rotflmao:

daz
29/01/2012, 15:27
A ok! :lol: :beer:

leontheprof
14/02/2012, 01:05
Ρε παιδια να ρωτησω κατι, εδω και ενα μηνα εχω παει μερικες φορες με το Τενερε στη Βαρυμπομπη και κανω χωματινες διαδρομες και αλματακια, ειναι ομως καμποσος καιρος που οταν ειμαι στην ασφαλτο μεσα στην πολη νομιζω οτι νιωθω τις λακουβες πιο πολυ απο πριν οταν παταει η πισω ροδα.
Πως να το πω, νιωθω οτι δεν την περναει ετσι ομαλα η πισω ροδα και την καταλαβαινω καλα τη λακουβα. Σαν να εισαι με πιο street μηχανη.

Δε ξερω, ισως να ειναι και ιδεα μου επειδη την παω και στα χωματα και μετα φοβαμαι μη της εχω κανει καμια ζημια.

Λαστιχα φουσκωμενα εχω, θα τσεκαρω αυριο ποσα ακρβιως psi εχουν. Νομιζω 30.

Η πισω αναρτηση ειναι στη θεση 2 που νομιζω ειναι η standard οταν την αγοραζεις. Δεν την εχω πειραξει καθολου.

Λετε υπαρχει περιπτωση να εχω κανει καμια μλκια η ιδεα μου ειναι? Τι να πω...δε ξερω.

Anty12
14/02/2012, 01:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από leontheprof
Ρε παιδια να ρωτησω κατι, εδω και ενα μηνα εχω παει μερικες φορες με το Τενερε στη Βαρυμπομπη και κανω χωματινες διαδρομες και αλματακια, ειναι ομως καμποσος καιρος που οταν ειμαι στην ασφαλτο μεσα στην πολη νομιζω οτι νιωθω τις λακουβες πιο πολυ απο πριν οταν παταει η πισω ροδα.
Πως να το πω, νιωθω οτι δεν την περναει ετσι ομαλα η πισω ροδα και την καταλαβαινω καλα τη λακουβα. Σαν να εισαι με πιο street μηχανη.

Δε ξερω, ισως να ειναι και ιδεα μου επειδη την παω και στα χωματα και μετα φοβαμαι μη της εχω κανει καμια ζημια.

Η πισω αναρτηση ειναι στη θεση 2 που νομιζω ειναι η standard οταν την αγοραζεις. Δεν την εχω πειραξει καθολου.

Λετε υπαρχει περιπτωση να εχω κανει καμια μλκια η ιδεα μου ειναι? Τι να πω...δε ξερω.

Επειδή η πίσω ανάρτηση είναι που είναι σώβρακο, και επειδή την ζορίζεις κιόλας...βάλτην τέρμα σκληρή

leontheprof
14/02/2012, 01:32
Ναι ρε Προεδρα, αλλα αμα την βαλω τερμα σκληρη τοτε δεν ειναι που θα την "ακουω" περισσοτερο στις λακουβες?
Κατσε γιατι εγω δε ξερω ουτε τα βασικα. Εμεις δε θελουμε να κανει "σισπασιον : ) γαμ@ τις λεξεις μου" το μηχανακι?
Αμα την σκληρηνουμε την αναρτηση δε θα την κανουμε πιο "street" ας πουμε?

peskandritsos
14/02/2012, 05:17
Ναι ρε Προεδρα, αλλα αμα την βαλω τερμα σκληρη τοτε δεν ειναι που θα την "ακουω" περισσοτερο στις λακουβες?
Κατσε γιατι εγω δε ξερω ουτε τα βασικα. Εμεις δε θελουμε να κανει "σισπασιον : ) γαμ@ τις λεξεις μου" το μηχανακι?
Αμα την σκληρηνουμε την αναρτηση δε θα την κανουμε πιο "street" ας πουμε? Τσου!!!:nono:

Δεν μικραίνεις τη διαδρομή της ανάρτησης, που ούτως η άλλως έχει αρκετά μεγάλη.

Στο χώμα νομίζω θέλεις μικρότερη όμως ταχύτητα απόσβεσης.

paraligo
14/02/2012, 07:09

30 psi χώμα!!!
Δοκίμασε 24psi……καμία σχέση.
:wave2:

dimitris_a
14/02/2012, 14:36
Καλησπέρα παίδες,
μια ερώτηση σχετικά με τις πιέσεις θα ήθελα να κάνω.

Στο manual η yamaha αναφέρει πιέσεις 30psi μπροστά 33 πίσω.

Παλιότερα που είχα πάθει λάστιχο άλλαξα σαμπρέλα σε γνωστό μου ο οποίος έχει κατάστημα ελαστικών και ασχολείται χρόνια με μηχανες (enduro και street) μου είπε πως είναι καλύτερα όταν το μηχανάκι κινείται στην άσφαλτο να το έχω 32 - 35 μπροστά πίσω. Το βάλαμε και μετά μέχρι να το συνηθίσω άρχισαν οι καλλιγραφίες. Το πίσω γλυστρούσε με το παραμικρό. Μετά που το συνήθισα είδα πως πήγαινε καλύτερα το μηχανάκι.
Για εκτός δρόμου μου είχε πει για 25 - 27 αν θυμάμαι καλά.

Μήπως να τις γυρίσω τις πιέσεις στις 30 - 33 όπως λέει το manual?
Τι λέτε κι εσείς?

Αμφίσημος
14/02/2012, 21:58
Καλησπέρα παίδες,
μια ερώτηση σχετικά με τις πιέσεις θα ήθελα να κάνω.

Στο manual η yamaha αναφέρει πιέσεις 30psi μπροστά 33 πίσω.

Παλιότερα που είχα πάθει λάστιχο άλλαξα σαμπρέλα σε γνωστό μου ο οποίος έχει κατάστημα ελαστικών και ασχολείται χρόνια με μηχανες (enduro και street) μου είπε πως είναι καλύτερα όταν το μηχανάκι κινείται στην άσφαλτο να το έχω 32 - 35 μπροστά πίσω. Το βάλαμε και μετά μέχρι να το συνηθίσω άρχισαν οι καλλιγραφίες. Το πίσω γλυστρούσε με το παραμικρό. Μετά που το συνήθισα είδα πως πήγαινε καλύτερα το μηχανάκι.
Για εκτός δρόμου μου είχε πει για 25 - 27 αν θυμάμαι καλά.

Μήπως να τις γυρίσω τις πιέσεις στις 30 - 33 όπως λέει το manual?
Τι λέτε κι εσείς?

? Kαλή ερώτηση και οχι μόνο δεν έχω απάντηση αλλά θα βάλω και άλλη μια παράμετρο - αυτή του είδους του ελαστικού. π.χ τα 33psi δεν θα είναι διαφορετικά σε αίσθηση μεταξύ ενός tourance και ενος sahara? Θέλω να πω - δεν υπάρχει μια υποκειμενικότητα στους αριθμούς;

daz
14/02/2012, 22:09
Leon η μηχανή μπορεί να έχει "κάτσει" πίσω. Σε απλά Ελληνικά δηλαδή να έχει gami8ei το sag. Με πιο απλά λόγια το ελατήριο μπορεί να έχει υποχωρήσει λίγα εκατοστά υπό το βάρος της μηχανής. Όχι το βάρος δεν αυξήθηκε απλά αυτό χαλάρωσε. Και η δική μου το έπαθε και όλες.

Αυξάνοντας την προφόρτιση δεν μειώνεις την διαδρομή ούτε "σφίγγεις το ελατήριο". Αυτό θα συνέβαινε αν το πάνω μέρος (που στηρίζεται στο αμορτισέρ) ήταν σταθερό όπως και το κάτω (ψαλίδι). Επειδή όμως δεν είναι όσο εμείς "βιδώνουμε την βίδα" της προφόρτισης το πάνω μέρος σηκώνεται (μαζί με το έμβολο του αμορτισέρ). Δεν αλλάζει λοιπόν κάτι στην ανάρτησή μας αλλά αλλάζει η γεωμετρία της μηχανής, αφού αλλάξαμε την κατανομή βάρους. Συνεπώς και η ανάρτηση μπορεί να δουλεύει λίγο διαφορετικά τώρα γιατί έχει λιγότερο βάρος να διαχειριστεί.

Γι αυτό προφορτίζουμε όταν την φορτώνουμε. Το βάρος καταναλώνει διαδρομή. Η μηχανή "κάθεται". Προφορτίζοντας ανεβάζουμε την μηχανή στην αρχική της θέση ώστε να μην αλλάξει η γεωμετρία. Η διαδρομή είναι το ίδιο μειωμένη απ' το έχτρα βάρος.

Έτσι και εσένα ίσως έχει μειωθεί η διαδρομή του αμορτισέρ απ' το βάρος της μηχανής (στατικό sag). Συνεπώς και υπό το βάρος το δικό σου η μηχανή κάθεται περισσότερο (δυναμικό sag). Περισσότερα για το sag θα βρεις σε κανένα άρθρο του oldman.

Δεν ξέρω αν όντως φταίει αυτό (συνήθως τα αμορτισέρ γίνονται μαγικά χαλιά με το βάρος), αλλά δεν χάνεις αν δοκιμάσεις. Πάρε το γατζόκλειδο που έχει στην συλλογή και γύρνα τη βίδα στο τέρμα. Κάνε τη βόλτα σου και βλέπεις.

Πιθανός λόγος μπορεί να είναι και τα ελαστικά. Σκληραίνουν και μεταφέρουν στην ανάρτηση πιο ξερές αντιδάσεις, και αυτή με τη σειρά της σε μας. Μεγάλο μέρος της αίσθησης που έχουμε οφείλεται στα ελαστικά.

Πιέσεις για χώμα από 29 και κάτω.

daz
14/02/2012, 22:11
30 psi χώμα!!!
Δοκίμασε 24psi……καμία σχέση.

24psi βάζεις στην 17", στην 18" ή και στις δύο? Εγώ με 29-29 πήγαινα και στην τελευταία το έβαλα 27-27.

peskandritsos
15/02/2012, 06:26
24psi βάζεις στην 17", στην 18" ή και στις δύο? Εγώ με 29-29 πήγαινα και στην τελευταία το έβαλα 27-27. Γενικά στην πίσω, στην μπροστινή δεν νομίζω ότι χρειάζεται τόσο χαμηλή πίεση.
Άν κάνω λάθος διορθώστε με!

paraligo
15/02/2012, 07:17
24psi βάζεις στην 17", στην 18" ή και στις δύο? Εγώ με 29-29 πήγαινα και στην τελευταία το έβαλα 27-27.

24psi και στην17’’ και στην 18’’ η πίεση έχει να κάνει με το πλάτος του ελαστικού, και το συνολικό βάρος (αναβάτη, μοτοσυκλέτας, εξοπλισμού) και 18psi εμπρός.

daz
15/02/2012, 21:19
Δλδ και εγώ με τις μαμά διαστάσεις, όταν έχω ελάχιστο βάρος, να βάζω τις ίδιες πιέσεις? Το 24pci πίσω δεν το φοβάμαι αλλά 18 μπροστά?

Τεσπα αν δεν ξέρεις εσύ ποιος ξέρει.

Θα το δοκιμάσω. :winka:

:beer:

peskandritsos
15/02/2012, 21:55
Γενικά στην πίσω, στην μπροστινή δεν νομίζω ότι χρειάζεται τόσο χαμηλή πίεση.
Άν κάνω λάθος διορθώστε με! Πάλι μαλακία είπα.:rolleyes: :rolleyes:

dimitris_a
16/02/2012, 09:16
Καλημέρα,
δεν απάντησε κανείς στο ερώτημά μου σχετικά με υψηλότερες πιέσεις όταν κινούμαστε στην άσφαλτο......
Δεν είμαι :cry: :cry: αλλά βλέπω ότι οι περισσότεροι ενδιαφέρεστε για το χώμα.... :) :) :) :)

leontheprof
16/02/2012, 12:17
Καλημέρα,
δεν απάντησε κανείς στο ερώτημά μου σχετικά με υψηλότερες πιέσεις όταν κινούμαστε στην άσφαλτο......
Δεν είμαι :cry: :cry: αλλά βλέπω ότι οι περισσότεροι ενδιαφέρεστε για το χώμα.... :) :) :) :)

Ειναι οπως το συνηθισεις εσυ Δημητρη, εγω πχ πιστευω οτι ειναι υπερβολικα 33-36 αλλα αφου σου το πε μαστορας κατι θα ξερει παραπανω. Εγω για σιγουρια θα το εβαζα οπως το manual αν και τωρα το εχω 30-30. :D :D

STOYBI
16/02/2012, 13:26
Κανενας μαστορας και κανενα manual δεν μπορει να ξερει τις αναγκες σας και το πως συνηθιζετε να φορτωνετε την μοτο σας.....

Εισαι κατα 90% μονος...?

Εισαι δικαβαλος.....?

Πλακωνεσαι.....?

Πας ηρεμα και ωραια μονο...???

Τις ιδανικες πιεσεις τις δινεις εσυ ,οταν μετα απο μερικες μετρησεις, βρισκεις αυτην που αισθανεσαι την συμπεριφορα της μοτο στα μετρα σου!

Στο δικο μου για τις δικες μου αναγκες μου δουλευω 32-34 τον χειμωνα ...

30-33 το καλοκαιρι... :D

Ηρεμοι χωματεροι ... Πιεσεις 24-26 ειναι ιδανικες για την βολτα σας....

Κατι 18αρια και κατι 23 αρια που διαβαζω μεσα απο κατι ανησυχους ......

Εχετε γεια Ζαντουλες ..... Σαμπρελες και ακτινουλες....!!!

Οι πιεσεις αυτες μπορουν να δουλεψουν ( και αυτο παιζετε εαν μιλάμε για επιθετικη συμπεριφορα ... )

Μονο με μοτοκροσσαδικες σαμπρελες σε αναλογα χωματερα ελαστικα ....

( Οποιος μπορει να τις υποστει με τα μειονεκτηματα τους.... :winka: )

leontheprof
16/02/2012, 13:31
Μας εβαλες στη θεση μας :)

24-26 λοιπον :rotflmao: :rotflmao:

dimitris_a
16/02/2012, 13:43
Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.
Stoybi 32 - 34 το χειμώνα και 30 - 33 καλoκαίρι.
Οπότε και το 32 - 35 που μου πρότεινε ο φίλος δεν είναι κάτι υπερβολικό.
Απλά επειδή δεν είχα δεί αναφορά για τόσο υψηλή πίεση ανησύχησα.

paraligo
16/02/2012, 13:51
Μετά από 4 χρόνια χρήσης.
Με δυο ζευγάρια ζαντολάστιχα (ένα ασφάλτινο και ένα χωμάτινο)
Δεν έμμηνα ποτέ από λάστιχο, δεν στράβωσα ποτέ ζάντα και δεν έσπασα ποτέ αχτίνες.
Όσοι τα παθαίνουν αυτά, έχουν άλλα μηχανάκια (έχω παραδείγματα).
Τώρα για την χρήση?...............όσοι ξέρουν μπορούν να κρίνουν.
Πρόσφατα αντικατέστησα το tenere και για να το αντικαταστήσω χρειάστηκα δυο μηχανάκια (ένα wr450f 09 και ένα 1200gs07)
Αν άξιζαν τα λεφτά τους………… ΟΧΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ
Ναι είναι καλύτερα............ αλλά είναι ΔΥΟ.

:wave2: [/B][/QUOTE]

STOYBI
16/02/2012, 13:57
Μετά από 4 χρόνια χρήσης.
Δεν έμμηνα ποτέ από λάστιχο, δεν στράβωσα ποτέ ζάντα και δεν έσπασα ποτέ αχτίνες.
Όσοι τα παθαίνουν αυτά, έχουν άλλα μηχανάκια (έχω παραδείγματα).
Τώρα για την χρήση?...............όσοι ξέρουν μπορούν να κρίνουν.
Πρόσφατα αντικατέστησα το tenere και για να το αντικαταστήσω χρειάστηκα δυο μηχανάκια (ένα wr450f 09 και ένα 1200gs07)
Αν άξιζαν τα λεφτά τους………… ΟΧΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ
Ναι είναι καλύτερα............ αλλά είναι ΔΥΟ.

:wave2: [/B][/QUOTE]

Ti εννοεις με .... Δυο ζευγαρια ζαντολαστιχα.....

Στο χωματινο ζευγαρι τι φοραγες...???

paraligo
16/02/2012, 14:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από STOYBI

Ti εννοεις με .... Δυο ζευγαρια ζαντολαστιχα.....

Στο χωματινο ζευγαρι τι φοραγες...??? [/B][/QUOTE]

Αν εννοείς διάσταση, εμπρός 90/90/21 και πίσω 140/70/18 η 130/80/18
Τώρα από μάρκες αρκετές αν σκεφτείς ότι μόνο για αγώνες χιάζεσαι για κάθε 1000χιλ μέσω όρο δυο πίσω και ένα εμπρός.
Άσε που στο tenere έκανα σέρβις κάθε 5000χιλ ενώ στο άλλο μετρώ ώρες.

STOYBI
16/02/2012, 14:14
[i][/B

Αν εννοείς διάσταση, εμπρός 90/90/21 και πίσω 140/70/18 η 130/80/18
Τώρα από μάρκες αρκετές αν σκεφτείς ότι μόνο για αγώνες χιάζεσαι για κάθε 1000χιλ μέσω όρο δυο πίσω και ένα εμπρός.
Άσε που στο tenere έκανα σέρβις κάθε 5000χιλ ενώ στο άλλο μετρώ ώρες. [/B]

Δεν ρωταω μαρκες....

Ρωταω εαν φοραγες χωματινα ελαστικα με σκληρες σαμπρελες..???

Και εαν οχι... Τοτε γιατι...

Δυο ζευγαρια ζαντολαστιχα...???

paraligo
16/02/2012, 14:15

STOYBI
16/02/2012, 14:17

Το ειπαμε αυτο...!!!

Εγω αλλο ρωτησα....!