PDA

View Full Version : Λάστιχα για βαριά On-Off (Γενική συζήτηση)

Σελίδες : 1 [2] 3 4 5

taisteal
13/05/2012, 11:12
εγω εδω Λαμια τα παιρνω 170 μαζι με τα περαστικα κομπλε.παραγγελια τα κανουμε,και δεν επιβαρυνομαι εξτρα

MikeG
13/05/2012, 12:23
170 με μεταφορικά?

Ναι.

crfouras
14/05/2012, 14:51
τα φοραω αυτα φιλε στο χωμα,λασπη ειναι πρωτα,τωρα στην ασφαλτο σβουριζουν λιγο αλλα χαλαλι,ασφαλτο μην τα πηγαινεις συχνα πανω απο 150-170 γιατι οταν σταματας θα σου λειπουν ντακουνια πισω:eyepop:για πες τιμουλα και απο που γιατι οπου ναναι θα χρειαστω πισω!

Τιμη 200 γιουρια, τοποθετημενα, απο Μυλωνιδη. Οτι χρειαστεις στην διαθεση σου.....

antonis_a
14/05/2012, 16:55
Τώρα είδα το μήνυμα σου.
Λάστιχα περνάει ο Πνευματικάκης, πιστεύω κανά 30euros αλλά και ο Παπαδάκης στη γέφυρα των Πατελών.

Αν τελικά αγόρασες, ενημέρωσε μας για τι και πόσο.

Για κάνε και μια βόλτα στου Βαγγέλη και πες του ότι σε έστειλα εγώ. Ο Αντώνης πες του που πήρε το BMW F 650. Θα σου κάνει καλή τιμή και είναι καλό παιδί. Στον πεταλοιδή είναι πάνω από του Κουτσάκη ακριβώς.

MikeG
14/05/2012, 17:02
Για κάνε και μια βόλτα στου Βαγγέλη και πες του ότι σε έστειλα εγώ. Ο Αντώνης πες του που πήρε το BMW F 650. Θα σου κάνει καλή τιμή και είναι καλό παιδί. Στον πεταλοιδή είναι πάνω από του Κουτσάκη ακριβώς.

Στη Μίνωος λες? Περνάει λάστιχα εκεί?

antonis_a
14/05/2012, 17:07
Στη Μίνωος λες? Περνάει λάστιχα εκεί?

Μπράβο στη Μίνωος. Περνάει.

MiltiadisK.D
14/05/2012, 20:52
Τιμη 200 γιουρια, τοποθετημενα, απο Μυλωνιδη. Οτι χρειαστεις στην διαθεση σου.....

thanks mate!:beer:

kordix
02/06/2012, 08:16
εχω γραψει πανω απο 25000 χλμ με τα heidenau.δεν τα αλλαζω για κανενα αλλο λαστιχο,ειναι καταπληκτικα.και εχω αλλαξει πολλα λαστιχα.μεγιες και καλολασπωτα:beer:

:wave2:

Τα heidenau που μπορούμε να τα βρούμε στην Αθήνα;

bogart
02/06/2012, 11:43
:wave2:

Τα heidenau που μπορούμε να τα βρούμε στην Αθήνα;

Μόνο Τρίπολη Κώστα!
Τα σκέφτομαι κι εγώ για επόμενα!!

road spirit
02/06/2012, 11:45
Tις ερχόμενες μέρες θα ψαχτώ για αγορά Heidenau (Κ60 Scout), η απόφαση έχει ληφθεί απλά πότε θα βρώ χρόνο να ασχοληθώ.

Υπάρχει ενδιαφέρον, μπας και μαζευτούμε για ομαδική παραγγελία με τη ελπίδα να πετύχουμε καλύτερες τιμές?

MikeG
02/06/2012, 14:57
Tις ερχόμενες μέρες θα ψαχτώ για αγορά Heidenau (Κ60 Scout), η απόφαση έχει ληφθεί απλά πότε θα βρώ χρόνο να ασχοληθώ.

Υπάρχει ενδιαφέρον, μπας και μαζευτούμε για ομαδική παραγγελία με τη ελπίδα να πετύχουμε καλύτερες τιμές?

Είναι κάποιος από το GS forum που τα φέρνει σε καλές τιμές.

Δες και εδώ : http://www.symoska.gr/viewtopic.php?f=14&t=858

road spirit
08/06/2012, 09:59

κουοτάρω τον εαυτό μου για να πω ότι επειδή τα λάστιχα τα βιάζομαι, τα βρήκα τελικά με 195 ευρώ το ζευγάρι (150/70-17 & 90/90-21) από moto-endisi.gr. H αναγραφόμενη τιμή στο site είναι μεγαλύτερη αλλά αν ζητήσετε να έρθουν κατευθείαν απο Γερμανία στο όνομά σας (και όχι μέσω moto-endisi) τότε προκύπτει η τιμή αυτή.

bogart
08/06/2012, 10:15
κουοτάρω τον εαυτό μου για να πω ότι επειδή τα λάστιχα τα βιάζομαι, τα βρήκα τελικά με 195 ευρώ το ζευγάρι (150/70-17 & 90/90-21) από moto-endisi.gr. H αναγραφόμενη τιμή στο site είναι μεγαλύτερη αλλά αν ζητήσετε να έρθουν κατευθείαν απο Γερμανία στο όνομά σας (και όχι μέσω moto-endisi) τότε προκύπτει η τιμή αυτή.

Νομίζω πολύ καλή τιμή Γιάννη!!!

@topos
03/07/2012, 05:05
Μετα απο ~1000χλμ με τα κ60 συνεχιζω να δηλωνω πασιχαρης για ασφαλτο κ χωματαδες...
Μονο "αρνητικο" βγαζει λιγο θορυβο το μπροστινο...

MikeG
27/09/2012, 19:36
Τι λέτε για τα Sahara σε βαρύ on off ; Τα έχει χρησιμοποιήσει κανείς ; Για 800GS είναι. Σκέφτομαι ότι παραπάει να πάω σε TKC 80 ή Karoo, μιας και το χώμα δε θα είναι τόσο πολύ.

DrBig
27/09/2012, 20:05
Τι λέτε για τα Sahara σε βαρύ on off ; Τα έχει χρησιμοποιήσει κανείς ; Για 800GS είναι. Σκέφτομαι ότι παραπάει να πάω σε TKC 80 ή Karoo, μιας και το χώμα δε θα είναι τόσο πολύ.

Το σαχαρα σε διασταση 140/80-18 ειναι το πιο υπεργαματο D/S λαστιχο που εχω δοκιμασει, και για μπροστα το anakee2, μιλωντας παντα για μη τακουνατα λαστιχα. Αψογα στο δρομο και πολυ καλα εκτος.
Τωρα για το δικο σου πισινο (στεφανι) δεν ξερω αν το βγαζει με την ιδια χαραξη. Αν το βγαζει τοτε το συστηνω.

MikeG
28/09/2012, 12:11
Τελικά το Sahara δε βγαίνει 150αρι πισινό. Οπότε άκυρον δυστυχώς. Οπότε συνεχίζω το διάβασμα και τη σκέψη. Σαφώς η μια λύση είναι να βάλω Anakee, αλλά δε με ψήνει τόσο μιας και θέλω να αρχίσω πάλι το Travel Enduro.

DrBig
28/09/2012, 12:15
Τελικά το Sahara δε βγαίνει 150αρι πισινό. Οπότε άκυρον δυστυχώς. Οπότε συνεχίζω το διάβασμα και τη σκέψη. Σαφώς η μια λύση είναι να βάλω Anakee, αλλά δε με ψήνει τόσο μιας και θέλω να αρχίσω πάλι το Travel Enduro.

Ψαξε τοτε για τα ΜοτοΖ και πες μας και μας αν βρεις κατι!
εντιτ δεν νομιζω να υπαρχουν για την ζαντα σου.

Παντως τελικα η επιλογη σου ειναι μονο tkc80 εκτος κι αν αλλαξεις πισω στεφανι για 18ρι

MikeG
28/09/2012, 12:22
Ψαξε τοτε για τα ΜοτοΖ και πες μας και μας αν βρεις κατι!
εντιτ δεν νομιζω να υπαρχουν για την ζαντα σου.

Παντως τελικα η επιλογη σου ειναι μονο tkc80 εκτος κι αν αλλαξεις πισω στεφανι για 18ρι

MotoZ ?

edit Παίζουν και k60scout και Karoo και άλλα.

MikeG
28/09/2012, 12:45
Ελαστικά Motoz από Αυστραλία στην Ελλάδα εδώ : http://www.motozone.gr/

DrBig
28/09/2012, 13:11
φτιασε ενα 18 τροχο με κεντρο απο ebay και στεφανι απο car.gr, βαλε αυτο:
http://www.motozone.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=29791
και εισαι τζετ.

antsoar
28/09/2012, 15:40
Μόνο Τρίπολη Κώστα!
Τα σκέφτομαι κι εγώ για επόμενα!!

Τα heidenau σε σχέση με τα TKC80 σε άσφαλτο και χώμα τι διαφορές έχουν ?

MikeG
28/09/2012, 16:12
Τα heidenau σε σχέση με τα TKC80 σε άσφαλτο και χώμα τι διαφορές έχουν ?

Τα TKC80 είναι αρκετά πιο χωμάτινο ελαστικό. Φθείρεται γρηγορότερα, έχει περισσότερο θόρυβο.

spyro
28/09/2012, 17:42
Εγω μετά από αρκετό ψάξιμο εδώ μέσα και advirider για χωμάτινα στο 990 δοκίμασα πρόσφατα τα Pirelli MT21 μπροστά και Dunlop D908 πίσω. Το Pirelli βγήκε κορυφαίο. Με εξέπληξε ευχάριστα για το πόσο κρατάει πέρα από το χώμα που είναι δεδομένο ότι είναι καλό. Απλά θέλει πολύ προσοχή ώσπου να στρώσει λίγο. Στην αρχή αισθανόμουν ότι θα πέσω ανα πάσα στιγμή.

Δε θα λεγα το ίδιο για το Dunlop αλλά νομίζω ότι σαν συνδυασμός είναι πάρα πολύ καλός γιατί έχεις κράτημα στο μπροστινό και διάρκεια στο πίσω που είναι ευαίσθητο σε γρήγορο φάγωμα στα δικά μας κιλά και ροπή.

Εδιτ: καλά δε συζητάω για θόρυβο του Dunlop. Απλά χαμός. :p

antsoar
02/10/2012, 15:10
Βρήκα τα heidenau στο motoraid με 215e

απ' ότι έχω καταλάβει πρόκειται για λίγο πιο χωμάτινα scorpion, σωστά?

bogart
02/10/2012, 15:27
Tώρα και στην Αθήνα!

http://www.tasoselastika.gr/130/el/

Επίσης

http://moto-plus.gr/infobox_contact_us.php

http://www.moto-endisi.gr/

antsoar
03/10/2012, 14:04
Tώρα και στην Αθήνα!

http://www.tasoselastika.gr/130/el/

παιδιά τσεκάρετε τι πληροφορίες βάζετε, το παραπάνω δεν ισχύει :rolleyes:

bogart
04/10/2012, 13:54
παιδιά τσεκάρετε τι πληροφορίες βάζετε, το παραπάνω δεν ισχύει :rolleyes:

Εννοείς ότι αυτό που το κατάστημα διαφημίζει στην επίσημη ιστοσελίδα του δεν υφίσταται ?
Ευθύνομαι εγώ για αυτό ή το κατάστημα ?

Για σκέψου καλύτερα και πές μου...:wave2:

Edit: Μόλις πήρα τηλ το κατάστημα και πουλάνε κανονικά

road spirit
09/10/2012, 03:41
Τα TKC80 είναι αρκετά πιο χωμάτινο ελαστικό. Φθείρεται γρηγορότερα, έχει περισσότερο θόρυβο.
Μετά απο ~ 650 χλμ όλα offroad συμπεριλαμβανομένων: άμμου, αφράτου χώματος, πέτρα, κατσικοχωματόδρομος, ελαφρώς βρεγμένο χώμα (αλλά όχι λάσπη ακόμα), τολμώ να πω ότι το heidi K60 είναι αν όχι καλύτερο, εξίσου καλό με το ΤΚC80

antsoar
09/10/2012, 08:45
Μετά απο ~ 650 χλμ όλα offroad συμπεριλαμβανομένων: άμμου, αφράτου χώματος, πέτρα, κατσικοχωματόδρομος, ελαφρώς βρεγμένο χώμα (αλλά όχι λάσπη ακόμα), τολμώ να πω ότι το heidi K60 είναι αν όχι καλύτερο, εξίσου καλό με το ΤΚC80

Καμιά φωτό δεν θα δούμε από τα μέρη που τα τσούλησες :wave2:

antsoar
09/10/2012, 08:57
Εννοείς ότι αυτό που το κατάστημα διαφημίζει στην επίσημη ιστοσελίδα του δεν υφίσταται ?
Ευθύνομαι εγώ για αυτό ή το κατάστημα ?

Για σκέψου καλύτερα και πές μου...:wave2:

Edit: Μόλις πήρα τηλ το κατάστημα και πουλάνε κανονικά

Σόρυ δεν ήθελα να σε προσβάλω,

μίλησα στο τηλέφωνο με μια γυναίκα και μου είπε ότι δεν είχε ούτε το μπροστά ούτε το πίσω, μήπως φέρνουν μόνο για αυτοκίνητα ? :confused:

tthodor
09/10/2012, 09:45

Ωραίο το "παρασύνθημα"... αλλά προχώρα και σε details άμεσα να ταξιδέψει το μυαλό μας :):beer:

antsoar
09/10/2012, 11:50
Τα heidenau K60 Scout παραγγέλθηκαν :D από moto-endisi.gr

90-90/21 150-70/18 όπως είπε και ο Γιάννης, αν γίνει παραγγελία στο όνομα σου από Γερμανία, βγαίνουν πιο φτηνά από την τιμή του site

195 ευρώ, και αποστολή Αθήνα με ACS χωρίς χρέωση :sun::a2:

Τώρα μου μένει να βρω και κάποιον να τα βάλω :look:

MikeG
09/10/2012, 12:05
Τα heidenau K60 Scout παραγγέλθηκαν :D από moto-endisi.gr

90-90/21 150-70/18 όπως είπε και ο Γιάννης, αν γίνει παραγγελία στο όνομα σου από Γερμανία, βγαίνουν πιο φτηνά από την τιμή του site

195 ευρώ, και αποστολή Αθήνα με ACS χωρίς χρέωση :sun::a2:

Τώρα μου μένει να βρω και κάποιον να τα βάλω :look:

Το ίδιο μου φαίνεται θα κάνω και εγώ, αφού τα sahara δε ταιριάζουν στις διαστάσεις μου.

ANDY 72
09/10/2012, 12:37
Αυτά τα heidenau για το varadero πόσο θα μου στοιχίσουν;;;;;και ποιον τύπο
και πόσο περίπου πέρνει ένα βουλκανιζατερ για να τα τοποθετήσει και να κάνει ζυγοσταθμισει;;;;;

MikeG
09/10/2012, 12:38
και πόσο περίπου πέρνει ένα βουλκανιζατερ για να τα τοποθετήσει και να κάνει ζυγοσταθμισει;;;;;

Δε νομίζω ότι αυτά τα λάστιχα κάνουν για το μηχανάκι σου, εκτός αν πας αρκετό χώμα με το Varadero που μου φαίνεται απίθανο.

ANDY 72
09/10/2012, 12:47
Δε νομίζω ότι αυτά τα λάστιχα κάνουν για το μηχανάκι σου, εκτός αν πας αρκετό χώμα με το Varadero που μου φαίνεται απίθανο.

σε αυτή την μάρκα ελαστικών δεν υπάρχουν άλλου τύπου π.χ όπως τα EXP.
Γιατί είναι μου φαίνεται πολύ οικονιμικά

daz
09/10/2012, 14:40
Μετά απο ~ 650 χλμ όλα offroad συμπεριλαμβανομένων: άμμου, αφράτου χώματος, πέτρα, κατσικοχωματόδρομος, ελαφρώς βρεγμένο χώμα ..

:beer:

KAGOURO
09/10/2012, 15:02

Aν δεν πας χώμα...exp μονόδρομος !

TZANNSPY
09/10/2012, 22:59
Σε εύσωμη "κοπέλα" βάρους 215.00 kg και 94.00 HP ποια από τα δύο ζευγάρια παπουτσάκια φοράμε;

Michelin Anakee 2 ή Metzeler Tourance Exp ;

Χρήση 90% ΟΝ -10% ΟFF αλλά ακόμη και εμφανισιακά δεν θέλω να χαθεί τελείως το OFF του πράγματος.

Νούμερο 90/90-ZR21 & 150/70-ZR17 ξώφτερνο.

Θα αντικαταστήσουν τα Bridgestone Battle Wing 501 & 502 από τα οποία έμεινα ευχαριστημένος μόνο κατά τους πρώτους μήνες/χιλιόμετρα της ζωής τους.

Το μηχανάκι είναι το Tiger 800 xc.

bogart
09/10/2012, 23:13
Anakee2 φίλος!
Θα μείνεις πολύ ικανοποιημένος.

daz
09/10/2012, 23:42
Τα exp δεν τα έχω δοκιμάσει αλλά στις προηγούμενες σελίδες θα βρεις κάποιες αναφορές γι' αυτά.

Με τα anαkee2 εγώ έμεινα ευχαριστημένος. Οι περισσότερες απόψεις είναι θετικές γι' αυτά αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχω ακούσει και αρνητικές από κάποιους.

Σε γενικές γραμμές τα σχόλια είναι θετικά και για τα δύο.

spyrakos35
09/10/2012, 23:55
εγώ έχω δοκιμάσει μόνο exp

είμαι τόσο ευχαριστημένος που απλά δεν κοιτάω τπτ άλλο....

χρήση 99% άσφαλτο, απλά περνάμε από χώμα (δεν το χω ντε....)..... στην πρώτη σελ πάντως έχουν γράψει οτι κρατάνε απίστευτα και στο χώμα.....

μοτό: v strom 1000....

tthodor
10/10/2012, 03:47
Τελικά με τα λάστιχα.... είναι πως την βρίσκει ο καθένας.... Κατά καιρούς τα έχω δοκιμάσει όλα....
Μιλώντας για ασφάλτινα λοιπόν....
Προσωπικά τα anakee δεν με ικανοποίησαν καθόλου (βέβαια η εμπειρία μου με αυτά είναι από την προηγούμενη μηχανή μου -Transalp 650).
-Υπερβολικά γρήγορη κορώνα για μένα και για τα χούγια της ΤΑ
-Πολύ μικρή διάρκεια ζωής για ασφάλτινα λάστιχα (αν θυμάμαι καλά στα 8000+ το TA έκανε πατιλίκια λές και είχε 30 άλογα παραπάνω :D :D )

Τα Tourance τα φοράω τωρα στο 800gs (αλλά τα έιχα βάλει και παλιότερα στο TA) Σαφώς καλύτερα σε όλα τα (ασφάλτινα) τεραίν σε σχέση με τα anakee και με διπλάσια (give or take) διάρκεια.....

Πάντως όταν ξανα-αλλαξω ασφάλτινα.... μάλλον στα Battlewing θα πάω πάλι που τα φόραγε "μαμά" το GS. Τα κράτησα σχεδόν 20.000 Km και μέχρι το τέλος μου ενέπνεαν εμπιστοσύνη.

bogart
10/10/2012, 08:36
Τελικά με τα λάστιχα.... είναι πως την βρίσκει ο καθένας.... Κατά καιρούς τα έχω δοκιμάσει όλα....
Μιλώντας για ασφάλτινα λοιπόν....
Προσωπικά τα anakee δεν με ικανοποίησαν καθόλου (βέβαια η εμπειρία μου με αυτά είναι από την προηγούμενη μηχανή μου -Transalp 650).
-Υπερβολικά γρήγορη κορώνα για μένα και για τα χούγια της ΤΑ
-Πολύ μικρή διάρκεια ζωής για ασφάλτινα λάστιχα (αν θυμάμαι καλά στα 8000+ το TA έκανε πατιλίκια λές και είχε 30 άλογα παραπάνω :D :D )

Τα Tourance τα φοράω τωρα στο 800gs (αλλά τα έιχα βάλει και παλιότερα στο TA) Σαφώς καλύτερα σε όλα τα (ασφάλτινα) τεραίν σε σχέση με τα anakee και με διπλάσια (give or take) διάρκεια.....

Πάντως όταν ξανα-αλλαξω ασφάλτινα.... μάλλον στα Battlewing θα πάω πάλι που τα φόραγε "μαμά" το GS. Τα κράτησα σχεδόν 20.000 Km και μέχρι το τέλος μου ενέπνεαν εμπιστοσύνη.

Θοδωρή μήπως μιλάς για τα Anakee1 ?

tthodor
10/10/2012, 11:04
Θοδωρή μήπως μιλάς για τα Anakee1 ?

Αντρέα αυτό είναι πολύ πιθανό (δε θυμάμαι είναι η αλήθεια) για αυτό και ανέφερα οτι τα χα βάλει μόνο στο ΤΑ (γύρο στο 2008 αν θυμάμαι καλά) . . . . . πάει καιρός :)

bogart
10/10/2012, 11:06
Αντρέα αυτό είναι πολύ πιθανό (δε θυμάμαι είναι η αλήθεια) για αυτό και ανέφερα οτι τα χα βάλει μόνο στο ΤΑ (γύρο στο 2008 αν θυμάμαι καλά) . . . . . πάει καιρός :)

Εκείνα βγήκανε μάπα.
Τα Anakee2 πολύ βελτιωμένα.

Τα EXP απ'όσο γνωρίζω είναι καλά για βαριές μηχανές.
Προσωπικά απολαμβάνω ένα σετ Dunlop TR91 (εξαιρετικά by the way) το οποίο φτάνει στο τέλος του και επόμενη δοκιμή τα Anakee2.

daz
11/10/2012, 08:01
Τελικά με τα λάστιχα.... είναι πως την βρίσκει ο καθένας....

Κάτι σαν τα λάδια δλδ ή τη λίπανση/καθαρισμό αλυσίδας. ;)

road spirit
15/10/2012, 01:07
Καμιά φωτό δεν θα δούμε από τα μέρη που τα τσούλησες :wave2:

Ωραίο το "παρασύνθημα"... αλλά προχώρα και σε details άμεσα να ταξιδέψει το μυαλό μας :):beer:

εν καιρό παίδες, είναι λιγάκι δύσκολο αυτή τη στιγμή :)

asteris_adv
18/10/2012, 12:39

please δώσε μας τα φώτα σου για τα k60 !!!!!
ΟΚ για το χώμα ακούγονται υπέροχα για το μέσο on-offά, αλλά τι παίζει με τις δυνατότητές τους στο δρόμο; Κράτημα; Πώς είναι πχ σε σχέση με τα metzeler sahara ή τα pirelli scorpion;

GhostDog
18/10/2012, 13:46
Εκείνα βγήκανε μάπα.
Τα Anakee2 πολύ βελτιωμένα.

Τα EXP απ'όσο γνωρίζω είναι καλά για βαριές μηχανές.
Προσωπικά απολαμβάνω ένα σετ Dunlop TR91 (εξαιρετικά by the way) το οποίο φτάνει στο τέλος του και επόμενη δοκιμή τα Anakee2.

για πες ρε φίλε πιο αναλυτικά για τα ΤR91 γιατί μου είπαν ότι θα βγήκαν και στις διαστάσεις του 990 και ενδιαφέρομαι να τα δω.

ιδίως άμα είχες conti trail attack ποτέ και μπορείς να μου πεις και συγκριτικά θα βοήθαγες πολύ. :)

bogart
18/10/2012, 13:56
για πες ρε φίλε πιο αναλυτικά για τα ΤR91 γιατί μου είπαν ότι θα βγήκαν και στις διαστάσεις του 990 και ενδιαφέρομαι να τα δω.

ιδίως άμα είχες conti trail attack ποτέ και μπορείς να μου πεις και συγκριτικά θα βοήθαγες πολύ. :)

Φίλε μου είναι ένα τρομερό καθαρά ασφάλτινο λάστιχο.
Τρομερά σταθερό σε κλίσεις και βροχή αλλά έχει ζωή περίπου 12.000 χμ, λιγότερο από τα υπόλοιπα δηλαδή.

Εγώ το έχω κακομεταχειριστεί βέβαια καθώς έχω κάνει και πολύ χώμα.

Σου προτείνω να τα δοκιμάσεις πάντως!

relis
18/10/2012, 17:41
O Γερμανος HEIDENAU βγαζει και ενα λαστιχο πολυ κοντα στο σταμπο του παλιου TOURANCE για οσους ενδιαφερονται ειναι το K 76 .

road spirit
19/10/2012, 02:28
please δώσε μας τα φώτα σου για τα k60 !!!!!
ΟΚ για το χώμα ακούγονται υπέροχα για το μέσο on-offά, αλλά τι παίζει με τις δυνατότητές τους στο δρόμο; Κράτημα; Πώς είναι πχ σε σχέση με τα metzeler sahara ή τα pirelli scorpion;

Τα ασφάλτινα χλμ μέχρι τώρα είναι όλα σε ταξίδι με φορτωμένο μηχανάκι και δικάβαλο. Έτσι, δεν τα έχω πιέσει, είναι με τουριστικούς ρυθμούς. Δεν μπορώ να βγάλω συμπεράσματα για το πόσο θα κρατάνε ή πόσο εμπιστοσύνη θα δίνουν σε "σβέλτη" ασφάλτινη οδήγηση. Το μπροστινό βγάζει μια ταλάντωση στις χαμηλές ταχύτητες ( <30 χαω) αλλά μπορεί να φταίει και το στεφάνι μου που είναι λίγο ... τσαλακωμένο. Sahara και scorpion δεν έχω φορέσει ποτέ και δεν μπορώ να συγκρίνω. Φοβάμαι πως δε σε βοηθάω πολύ ε?

asteris_adv
19/10/2012, 11:20
Τα ασφάλτινα χλμ μέχρι τώρα είναι όλα σε ταξίδι με φορτωμένο μηχανάκι και δικάβαλο. Έτσι, δεν τα έχω πιέσει, είναι με τουριστικούς ρυθμούς. Δεν μπορώ να βγάλω συμπεράσματα για το πόσο θα κρατάνε ή πόσο εμπιστοσύνη θα δίνουν σε "σβέλτη" ασφάλτινη οδήγηση. Το μπροστινό βγάζει μια ταλάντωση στις χαμηλές ταχύτητες ( <30 χαω) αλλά μπορεί να φταίει και το στεφάνι μου που είναι λίγο ... τσαλακωμένο. Sahara και scorpion δεν έχω φορέσει ποτέ και δεν μπορώ να συγκρίνω. Φοβάμαι πως δε σε βοηθάω πολύ ε?

Κάθε πληροφορία είναι και μια βοήθεια. Όταν θα έχεις άποψη από ικανοποιητική ασφάλτινη χρήση σίγουρα θα μου χρειαστεί. Σ ευχαριστώ.

Γενικά αναζητώ extra πληροφορίες για τα heidenau k60 scout, οπότε όποιος τα έχει χρησιμοποιήσει και θέλει να μοιραστεί την εμπειρία του, θα βοηθήσει πάρα πολύ. Βασικά με ενδιαφέρει η απόδοσή τους σε "σβέλτη" ασφάλτινη οδήγηση και στο βρεγμένο, μιας και για το χώμα έχουμε ήδη ακούσει καλά λόγια.

antsoar
19/10/2012, 21:22
Ήρθααααααααααν :D:sun::a2:271922

271923

MikeG
19/10/2012, 22:34
Έχει κανείς άποψη για τα Shinko E705 ; http://www.shinkotire.co.kr/english/

Γράφονται πολύ καλά λόγια στο advrider. http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=443226

Επίσης οι τιμές τους είναι πολύ super.

antsoar
20/10/2012, 15:43
Heidenau K60 Scout

...και φορεμένα :D271989

271990

Τοποθετήθηκαν στο κατάστημα Ψυχογιός, στη Λένορμαν

Απ' ότι μου είπαν, θα ξεκινήσουν να τα φέρνουν και εκείνοι, τιμές θα ξέρουν από Δευτέρα

asteris_adv
20/10/2012, 16:09
Φίλε Antsoar, όποτε μπορέσεις, περιμένω εντυπώσεις για τα heidenau κυρίως για την ασφάλτινη συμπεριφορά τους. thanks

Mariner
21/10/2012, 09:53
Heidenau K60 Scout

...και φορεμένα :D

Πότε θα τα εγκαινιάσουμε??? :D

spyro
21/10/2012, 15:35
Heidenau K60 Scout

...και φορεμένα :D

Τοποθετήθηκαν στο κατάστημα Ψυχογιός, στη Λένορμαν

Απ' ότι μου είπαν, θα ξεκινήσουν να τα φέρνουν και εκείνοι, τιμές θα ξέρουν από Δευτέρα

μεγιες Αντώνιους

antsoar
21/10/2012, 22:02
Φίλε Antsoar, όποτε μπορέσεις, περιμένω εντυπώσεις για τα heidenau κυρίως για την ασφάλτινη συμπεριφορά τους. thanks

Λοιπόν αν και είναι πολύ πρώιμο, να πω την πρώτη μου εντύπωση.

Κατ' αρχήν εμπειρία έχω μόνο από τα scorpion μέχρι τώρα. Και μάλιστα το μπροστινό είχε φάει ένα στράβωμα και έδινε βαριά αίσθηση τελευταία.

Τώρα η πρώτη αίσθηση είναι ότι το μηχανάκι ελάφρωσε. Είναι πολύ πρόθυμο να βουτήξει στη στροφή, αλλά και στην εναλλαγή από πλευρά σε πλευρά.

Σου δίνει την εντύπωση πως το πίσω "βιάζετε" να πλαγιάσει περισσότερο από το μπροστά. Γενικά μου φαίνεται αρκετά παιχνιδιάρικο, με το πίσω να είναι έτοιμο να ντριφτάρει

ομαλά. Σε "βαθύ" πλάγιασμα μου έδωσε εμπιστοσύνη όπως και στα φρένα.

Σε πολύ αργές ταχύτητες βγάζει ένα κραδασμό μπροστά, αλλά δεν ενοχλεί.

Υποθέτω πως το μόνο μου θέμα θα είναι σε μεγάλο ταξίδι σε εθνική, όπου μέχρι τώρα δεν με απασχόλησε ποτέ τι νούμερο γράφει το κοντέρ :lol: (συντελεστής Τ-190)

Όλα αυτά βέβαια σε άσφαλτο, για χώμα... :a2::a8::a30:

antsoar
21/10/2012, 22:05
Πότε θα τα εγκαινιάσουμε??? :D

σύντομα (αυτό το σ/κ? :winka::smokin: )

antsoar
21/10/2012, 22:07
μεγιες Αντώνιους

Ευχαριστώ, εσύ τα έβαλες?

Έλα να τα σκονίσουμε :wave2:

asteris_adv
21/10/2012, 22:20
Thanks Αντώνη για την τόσο γρήγορη ανταπόκριση. Ακόμα και μια τόσο "όψιμη" άποψη με βοηθάει πολύ στην επιλογή μου, η οποία από καιρό ήταν τα k60 scout. Όσο για το γρήγορο ταξίδι στην εθνική, νομίζω ότι θα αντέξω τα 190 χλμ/ώρα αν είναι να πάρω κάτι παραπάνω απ τα scorpion σε πλάγιασμα και χώμα...

Lioulios
22/10/2012, 00:04
'Ενα θα πω ....

Ξεκίνησα να παρακολουθώ το παρών ...

Χαμός ......

αν και με κοβω να ξαναβαζω πιρελια ...(δεν είχα ποτε σε ον-οφ άλλο λαστιχο)

Lioulios
26/10/2012, 23:50
αν και με κοβω να ξαναβαζω πιρελια ...(δεν είχα ποτε σε ον-οφ άλλο λαστιχο)

Αλλά ξίνωμαι κιόλας ....

ΑΝΤΩΝΗΗΗΗΗΗΗΗ !!!!! ΠΟΥ ΣΕΕΕ ;;;

272530

sek
27/10/2012, 02:16
Τώρα η πρώτη αίσθηση είναι ότι το μηχανάκι ελάφρωσε. Είναι πολύ πρόθυμο να βουτήξει στη στροφή, αλλά και στην εναλλαγή από πλευρά σε πλευρά.

Σου δίνει την εντύπωση πως το πίσω "βιάζετε" να πλαγιάσει περισσότερο από το μπροστά. Γενικά μου φαίνεται αρκετά παιχνιδιάρικο, με το πίσω να είναι έτοιμο να ντριφτάρει ομαλά. Σε "βαθύ" πλάγιασμα μου έδωσε εμπιστοσύνη όπως και στα φρένα.

Σε πολύ αργές ταχύτητες βγάζει ένα κραδασμό μπροστά, αλλά δεν ενοχλεί.

Τα έχω βάλει κι εγώ σε 1200gs και συμφωνώ με τα παραπάνω. Στο χώμα είναι :vroum:
Για βρεγμένο δεν έχω ακόμα άποψη.

antsoar
27/10/2012, 15:55
Αλλά ξίνομαι κιόλας ....

ΑΝΤΩΝΗΗΗΗΗΗΗΗ !!!!! ΠΟΥ ΣΕΕΕ ;;;

Ένα θα σου πω, ο μόνος που αγόρασε αυτό το μηχανάκι και δεν ενέδωσε στο χώμα (ακόμα) είναι ο...

trooper, αυτός και ο Τσακ Νόρις φίλε :lol::bawl::lol:

bogart
30/10/2012, 08:50
Ελαστικά Mitas!

Μόλις διάβασα ότι τα εμπορεύεται πλέον εταιρεία στην Θεσσαλονίκη.
Μιλάμε για πολύ καλές τιμές στο σετ, 125,00 - 145,00 Ευρώ.

Προσωπικά θα με ενδιέφερε το Ε10.
Ρίξτε μια ματιά, είναι πολύ ενδιαφέρον!

http://www.panelast.gr/elastika%20moto%20on%20off%20-%20MITAS.html

ΥΓ: Την πληροφορία δεν την έχω διασταυρώσει με τον προμηθευτή. Το ξεκαθαρίζω για να μην εκτεθώ ανεπανόρθωτα (και πάλι :smokin:).

daz
30/10/2012, 19:37
Ελαστικά Mitas!

Σε ξένα φόρουμ, έχω διαβάσει αρκετά καλές κριτικές για δαύτα. Δυο φίλοι που τα βάζουν εδώ και 3 χρόνια μου λένε επίσης ότι είναι ευχαριστημένοι. Η τιμή τους είναι πολύ καλή (νομίζω τα βρίσκουν και φθηνότερα απ' όσο λες) και για τα παλιά μηχανάκια που οδηγούν (Freewind και Dr800) λένε πως είναι ιδανικά.

Αν θέλεις μπορώ να ρωτήσω για λεπτομέρειες, μοντέλα, τιμές κτλ.

foogr01
30/10/2012, 20:50
Σε ξένα φόρουμ, έχω διαβάσει αρκετά καλές κριτικές για δαύτα. Δυο φίλοι που τα βάζουν εδώ και 3 χρόνια μου λένε επίσης ότι είναι ευχαριστημένοι. Η τιμή τους είναι πολύ καλή (νομίζω τα βρίσκουν και φθηνότερα απ' όσο λες) και για τα παλιά μηχανάκια που οδηγούν (Freewind και Dr800) λένε πως είναι ιδανικά.

Αν θέλεις μπορώ να ρωτήσω για λεπτομέρειες, μοντέλα, τιμές κτλ.

Και δεν κάνεις ένα κόπο να ρωτήσεις σε παρακαλώ (από που ψωνίζουν, ποιο pattern φοράνε & τι λένε σε άσφαλτο & ειδικά βρεγμένη, γιατί για χώμα είμαστε σχεδόν σίγουροι ότι θα μας καλύψουν). Το ψάχνουμε εδώ κάτω το θέμα για F800GS και G650GS.

edit: και διάρκεια :)

naxiotis
21/11/2012, 07:41
τα έβαλα σε αφρικα HEIDENAU K 60 scout

λόγω νησιού τα παράγειλε ο λαστιχάς μου στον Τάσο

και εδώ έγινε το μπέρδεμα

το μπροστινό είναι το Κ60 το απλό και όχι το scout:)

αφού το είδα αφού τα έβαλα θα τα λουστώ

τέσπα,επειδή έβραχε κατ'α την τοποθέτηση είπα να τα δώ σε χώμα

πήγα από αγία άννα-πλάκα(ΝΆΞΟ) οπότε σε σχέση με τα ανακεε :eek: έπαθα την πλάκα μου

τώρα για βρεγμένο σε άσφαλτο δεν ξέρω γιατί ακόμα'ηταν καινούρια για να δοκιμάσω

πάντως σε στεγνή άσφαλτο με νορμάλ πλαγιάσματα είναι μια χαρά

πρέπει λιιιιιιιιγο να ψήλωσε το μηχανάκι και από κραδασμούς μέχρι τα 140 όλα καλά(πολύ λιγοι , σε ανεκτά όρια)

απλά ακόμα το μαθαίνω με αυτά τα λάστιχα

asteris_adv
21/11/2012, 12:57
Μετά από 2000 χλμ συμβίωσης με τα heidenau k60 scout, νομίζω ήρθε η ώρα να γράψω κι εγώ τις εντυπώσεις μου προς ενημέρωση όλων εκείνων που τα 'χουν στα υπόψιν. Αρχικά η μηχανή μου είναι μια ΚΤΜ 990 Adventure. Τα λάστιχα στο χώμα δεν παίζονται!!!!! Πήγα με αυτά στο σχολείο του Δ. Χελιώτη πριν μια βδομάδα και κάτι και ειλικρινά δεν με πρόδωσαν πουθενά. Τι λάσπες περάσαμε, τι νεροφαγώματα, λιμνούλες, χαλίκι, πηλό, πουθενά δεν κώλωσαν. Τουλάχιστον στο δικό μου επίπεδο στο χώμα (αρχάριος) είναι μια χαρά. Στο ταξίδι πήγαινε έλα Αθήνα ήταν άψογα σε ταχύτητες 130-150 χλμ, χωρίς να κουράσουν και χωρίς θόρυβο (συγκριτικά, ας πούμε με τα Sahara). Τώρα για παραπάνω ταχύτητες δεν ξέρω, αλλά εγώ έτσι ταξιδεύω συνήθως οπότε είναι οκ. Στην άσφαλτο τώρα εμπνέουν εμπιστοσύνη. Ένα μικρό τρέμουλο που βγάζουν γύρω στα 30 χλμ το συνηθίζεις γρήγορα. Για μένα στο στρίψιμο και στα φρένα είναι εξίσου καλά με τα Scorpion, τα οποία είχα καταφέρει να τα πατήσω μέχρι το τέρμα του πέλματος. Τα Heidenau θέλω λίγο ακόμα για να τα τερματίσω, αλλά ακόμα τα συνηθίζω... Σε βρεγμένη άσφαλτο είναι επίσης πολύ καλά, χωρίς ιδιαίτερα γλιστρήματα και αν είναι να γλιστρήσουν σε "προειδοποιούν". Σε γενικές γραμμές είμαι πολύ ευχαριστημένος από αυτά τα ελαστικά γιατί πιστεύω ότι βρήκα τη σωστή, λίγο πιο χωμάτινη, εναλλακτική για τα Scorpion (για το δικό μου μηχανάκι πάντα).
Αυτά.Ελπίζω να βοήθησα!!!

Lioulios
22/11/2012, 00:19
Aστέρη , είσαι αστέρι .
Ωραία λοιπόν .... Το λέω γιατί τα έχω αγοράσει (για το 950) και τα χω αφόρετα ακόμα . Με το νέο έτος θα μπούνε και το μόνο που με προβλημάτιζε ήταν η ασφάλτινη συμπεριφορά .

akispoulis
22/11/2012, 08:09
HEIDENAU K 60 scout

για TIGER 800. ΟΧΙ ΤΟ XC.. Το χαμηλο! μου τα προτεινετε αυτα?τα βγαζει στοις διαστασεις του tiger?

foogr01
21/12/2012, 14:21
Ήρθε ο Άγιος Βασίλης λίγο νωρίτερα φέτος.

Mitas E07... ψήθηκα να τα δοκιμάσω κ βλέπουμε...

taisteal
21/12/2012, 20:16
Ήρθε ο Άγιος Βασίλης λίγο νωρίτερα φέτος.

Mitas E07... ψήθηκα να τα δοκιμάσω κ βλέπουμε...

ωραια φαινονται...περιμενουμε εντυπωσεις

sek
10/02/2013, 22:23
Λες ότι θα πάς νωρίτερα από μας, οπότε θα έχεις κάνει και τις ανάλογες προετοιμασίες μιας και απότι κατάλαβα σκοπεύεις και συ για Άτλας μεριά.
Τι λάστιχα θα πρότεινες για μια τέτοια εκδρομή?
Λάστιχα δηλαδή που να μπορεις να κάνεις βουνίσιες διαδρομές, να περνάνε κάποιο αμμουδερό κομμάτι και να μη μας βγάλουν και τη ψυχή στον αυτοκινητόδρομο μέχρι τη Γαλλία?

:confused:

Είναι ένα ταξίδι που προγραμματίζω από καιρό κι έχω ρίξει πολύ διάβασμα :D

Φοράω τα Heidenau K60, έχω 4000 χλμ και είμαι ευχαριστημένος και στην άσφαλτο και στο χώμα. Ταξιδεύουν με ικανοποιητικές ταχύτητες και λένε ότι έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τα κλασικά τακούνια, TKC και Karoo.

Απ' την άλλη υπάρχει και η λύση που προτείνει ο zandesiro...

Manuel650
11/02/2013, 13:32
Είναι ένα ταξίδι που προγραμματίζω από καιρό κι έχω ρίξει πολύ διάβασμα :D

Φοράω τα Heidenau K60, έχω 4000 χλμ και είμαι ευχαριστημένος και στην άσφαλτο και στο χώμα. Ταξιδεύουν με ικανοποιητικές ταχύτητες και λένε ότι έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τα κλασικά τακούνια, TKC και Karoo.

Για να πω την αλήθεια δεν ήξερα για το λαστιχάκι αυτό.

Τα Heidenau απότι βλέπω έχουν και επιλογές για 17άρα ζάντα.
Αφού τα φοράνε τα "μικρά" BMW θα είναι ότι πρέπει και για το μηχανάκι μου.

Πού τα βρίσκουν όμως? Δεν κατάφερα να βρώ στην Ελλάδα(έψαξα με το γούγκλι)...:(

zandesiro
11/02/2013, 15:44
Για να πω την αλήθεια δεν ήξερα για το λαστιχάκι αυτό.

Τα Heidenau απότι βλέπω έχουν και επιλογές για 17άρα ζάντα.
Αφού τα φοράνε τα "μικρά" BMW θα είναι ότι πρέπει και για το μηχανάκι μου.

Πού τα βρίσκουν όμως? Δεν κατάφερα να βρώ στην Ελλάδα(έψαξα με το γούγκλι)...:(

http://www.motoraid.eu/accessories/tyres :wave2:

Manuel650
11/02/2013, 16:36
http://www.motoraid.eu/accessories/tyres :wave2:

Manuel650
11/02/2013, 16:43
Τα heidenau τα φέρνει στην Ελλάδα ο Γαλάτσης και έχουν και σάιτ

Άψογος!:)

http://issuu.com/kansevelli_enterprises/docs/catalogue_2013/16?mode=window

road spirit
11/02/2013, 17:41
...

Είμαι στο 2ο ζευγάρι Κ60 scout. To 1o έκανε 18.300 χλμ, εκ των οποίων περίπου τα 1.700 χωμάτινα mix (πέτρα, φλαταδούρα, λάσπη, άμμος, κλπ) με τίγκα φορτωμένο και δικάβαλο μηχανάκι (F800GS). Είχαν και άλλο ψωμί, αλλά τα άλλαξα προληπτικά. Πιέσεις δεν κοίταξα ποτέ!
Το 2ο ζευγάρι έχει για την ώρα ~ 9.300 χλμ, και εδω επίσης τα ~1.700 χλμ χωμάτινα με τις ίδιες συνθήκες και φόρτωμα.
Όχι, δεν είναι καλά στη λάσπη, δεν είναι καλά στην άμμο. Δεν έχουν το top κράτημα στη γρήγορη ασφάλτινη οδήγηση. Σε στεγνα χωμάτινα τεραίν και πέτρα είναι παρα πολύ καλά. Αλλά το πεδίο χρήσης τους είναι άλλο: ταξίδι σε παντός χρήσης δρόμους με μεγάλα φορτωμένα ον-οφφ. Εκεί όπου πρέπει να κάνεις κάποιους συμβιβασμούς γιατί δεν μπορείς να τα έχεις όλα. Εκεί είναι τα ιδανικά λάστιχα για μεγάλα ον-οφφ κατά τη γνώμη μου.

Manuel650
11/02/2013, 19:50
Είμαι στο 2ο ζευγάρι Κ60 scout. To 1o έκανε 18.300 χλμ, εκ των οποίων περίπου τα 1.700 χωμάτινα mix (πέτρα, φλαταδούρα, λάσπη, άμμος, κλπ) με τίγκα φορτωμένο και δικάβαλο μηχανάκι (F800GS). Είχαν και άλλο ψωμί, αλλά τα άλλαξα προληπτικά. Πιέσεις δεν κοίταξα ποτέ!
Το 2ο ζευγάρι έχει για την ώρα ~ 9.300 χλμ, και εδω επίσης τα ~1.700 χλμ χωμάτινα με τις ίδιες συνθήκες και φόρτωμα.
Όχι, δεν είναι καλά στη λάσπη, δεν είναι καλά στην άμμο. Δεν έχουν το top κράτημα στη γρήγορη ασφάλτινη οδήγηση. Σε στεγνα χωμάτινα τεραίν και πέτρα είναι παρα πολύ καλά. Αλλά το πεδίο χρήσης τους είναι άλλο: ταξίδι σε παντός χρήσης δρόμους με μεγάλα φορτωμένα ον-οφφ. Εκεί όπου πρέπει να κάνεις κάποιους συμβιβασμούς γιατί δεν μπορείς να τα έχεις όλα. Εκεί είναι τα ιδανικά λάστιχα για μεγάλα ον-οφφ κατά τη γνώμη μου.

Και τα Κ60 με τα Κ60 scout, τι διαφορά έχουν:confused:

sek
11/02/2013, 20:15
Τα Κ60 είναι παλιότερα, τα scout είναι τα καινούρια, η διαφορά είναι κυρίως στο πέλμα του πίσω ελαστικού, το οποίο είναι ενιαίο στο κέντρο για λιγότερο θόρυβο στην άσφαλτο αλλά αυτό μειώνει τις δυνατότητές του σε άλλα τεραίν.

daz
11/02/2013, 22:23
Είμαι στο 2ο ζευγάρι Κ60 scout...

Nice review, thanks. :beer:

elrodeo77
12/02/2013, 19:36
τα heidenau επισης μπορεις να τα βρεις Τάσος ΕλαστικάΚατάστημα ΑιγάλεωΔιεύθυνση: Λ. Αθηνών 255 και ΘηβώνΤηλ: 210-5313574-5Κόστος 220€ όλα
 Τα έχει και ο Περιστέρας http://www.peristeras-tyres.gr/

Lioulios
12/02/2013, 21:32
Σήμερα έβλεπα με κάποιον από εδώ ένα σάιτ στη Γερμανία που στέλνει Ελλάδα με 155 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά τα Κ60 scout. Θα ρωτήσω και θα σας πω

Shiatman
05/03/2013, 18:17
Θα βάλω τα Heidenau K60 Scout αλλά το πίσω δεν είναι διαθέσιμο σε 140/80-18 που παίρνει η ζάντα του 640. Αντί αυτού, υπάρχει το 150/70-18. Ο έμπορος λέει ότι δεν θα έχω πρόβλημα. Εσείς τι λέτε;

DrBig
05/03/2013, 18:30
Θα βάλω τα Heidenau K60 Scout αλλά το πίσω δεν είναι διαθέσιμο σε 140/80-18 που παίρνει η ζάντα του 640. Αντί αυτού, υπάρχει το 150/70-18. Ο έμπορος λέει ότι δεν θα έχω πρόβλημα. Εσείς τι λέτε;

Εγω λεω να βαλεις ενα sahara σε 140/18 εκτος κι αν θεωρεις το 640 βαρυ ον-οφφ. Δεν παιζεται το λαστιχο για μικτη χρηση και ειναι και πιο μαλακο απο το Κ60. Στο 950 βγαζει ευκολα 8000 καθολου ηρεμα χιλιομετρα, στο 640 θα βγαλει αρκετα παραπανω. Μπροστα ενα karooT για τα παντα η anakee2 για κυριως δρομο (σε κροκαλα ειναι πολυ καλο).

Σε σχεση με την αρχικη σου ερωτηση, οχι να μη βαλεις 150 σε 2.5αρα ζαντα μηχανης 150 κιλων που θα κινειται με 140κμ/ω το πολυ, δεν θα πεθανεις αν βαλεις, αλλα δεν εχει νοημα να πληρωσεις φουλ πραις για κατι που δεν ενδεικνυται.

Shiatman
05/03/2013, 18:39
Εγω λεω να βαλεις ενα sahara σε 140/18 εκτος κι αν θεωρεις το 640 βαρυ ον-οφφ. Δεν παιζεται το λαστιχο για μικτη χρηση και ειναι και πιο μαλακο απο το Κ60. Στο 950 βγαζει ευκολα 8000 καθολου ηρεμα χιλιομετρα, στο 640 θα βγαλει αρκετα παραπανω. Μπροστα ενα karooT.

Με βάζεις σε σκέψεις μάστορα. Μπροστά στα μεγαθήρια που κυκλοφορούν, όχι το 640 δεν το λες βαρύ. Ο κυριότερος λόγος που σκέφτομαι τα Κ60 είναι οι καλές κριτικές για μικτή χρήση, ένα ταξιδάκι 3.000-4.000 χλμ. και πολλά χιλιόμετρα σε όλα τα τερέν στο Ελλάδα το καλοκαίρι, αν όλα πάνε καλά. Με το 150/70 λες να έχω πρόβλημα;

DrBig
05/03/2013, 18:50
Με βάζεις σε σκέψεις μάστορα. Μπροστά στα μεγαθήρια που κυκλοφορούν, όχι το 640 δεν το λες βαρύ. Ο κυριότερος λόγος που σκέφτομαι τα Κ60 είναι οι καλές κριτικές για μικτή χρήση, ένα ταξιδάκι 3.000-4.000 χλμ. και πολλά χιλιόμετρα σε όλα τα τερέν στο Ελλάδα το καλοκαίρι, αν όλα πάνε καλά. Με το 150/70 λες να έχω πρόβλημα;

Εκανα εντιτ στο παραπανω ποστ. Δυο πραγματα φιλε μου:
1) σκληρο λαστιχο σε ελαφρια μηχανη δεν δουλευει. Του roadspirit του κρατησε 18000 κμ οπως ειπε διπλος και φορτωμενος σε σενα ποσα θα κρατησει? 30000? Αυτο ειναι τσιμεντο, οχι λαστιχο.
2) Μη φυγεις απο την διασταση του κατασκευαστη, κι αν φυγεις βαλε 120-130 αν θες καλλιτερη χωματινη συμπεριφορα. Το 150 στη ζαντα σου σημαινει οτι το μισο λαστιχο δεν θα δει ποτε το δρομο, σε οποιαδηποτε κλιση.
και
3) Σου εχω μιλησει για τα σαχαρα? :D

Shiatman
05/03/2013, 18:59
Εκανα εντιτ στο παραπανω ποστ. Δυο πραγματα φιλε μου:
1) σκληρο λαστιχο σε ελαφρια μηχανη δεν δουλευει. Του roadspirit του κρατησε 18000 κμ οπως ειπε διπλος και φορτωμενος σε σενα ποσα θα κρατησει? 30000? Αυτο ειναι τσιμεντο, οχι λαστιχο.
2) Μη φυγεις απο την διασταση του κατασκευαστη, κι αν φυγεις βαλε 120-130 αν θες καλλιτερη χωματινη συμπεριφορα. Το 150 στη ζαντα σου σημαινει οτι το μισο λαστιχο δεν θα δει ποτε το δρομο, σε οποιαδηποτε κλιση.
και
3) Σου εχω μιλησει για τα σαχαρα? :D

Ευχαριστώ πολύ που με "επαναφέρεις" στην τάξη. Όλα τα παραπάνω θα ληφθούν σοβαρά υπ' όψην και το πρωί θα πράξω ανάλογα.

Αμφίσημος
05/03/2013, 19:38
Αν και τοποθετήθηκα στην ανάρτηση περί ελαστικών Tenere 660, επαναλαμβάνομαι σχετικά με τα Κ60 scout που φόρεσα μόλις στο XTZ.
Δεν έχω πάνω απο 300km και δεν μπορώ να βγάλω ουσιαστικό συμπέρασμα μα σε σύγκριση με τα Sahara που πέταξα μόλις θα έλεγα πως είναι πιο σκληρά και πιο γρήγορα στις εναλλαγές κλίσης. Το feedback το θεωρώ ίδιο αν όχι καλύτερο απ'τα Sahara μα μου βγάζει ενα τρέμουλο μετά τα 140-150 στο τιμόνι και με προβληματίζει. Περισσότερα προσεχώς. Keep rolling!

DrBig
05/03/2013, 19:43
Αν και τοποθετήθηκα στην ανάρτηση περί ελαστικών Tenere 660, επαναλαμβάνομαι σχετικά με τα Κ60 scout που φόρεσα μόλις στο XTZ.
Δεν έχω πάνω απο 300km και δεν μπορώ να βγάλω ουσιαστικό συμπέρασμα μα σε σύγκριση με τα Sahara που πέταξα μόλις θα έλεγα πως είναι πιο σκληρά και πιο γρήγορα στις εναλλαγές κλίσης. Το feedback το θεωρώ ίδιο αν όχι καλύτερο απ'τα Sahara μα μου βγάζει ενα τρέμουλο μετά τα 140-150 στο τιμόνι και με προβληματίζει. Περισσότερα προσεχώς. Keep rolling!

Ποιο σαχαρα ειχες (διασταση) ?

Αμφίσημος
05/03/2013, 20:54
Ποιο σαχαρα ειχες (διασταση) ?

Sahara Enduro 3 - 90 μπρος και 130 πίσω το προβλεπόμενο. Και γ@μώ τα λάστιχα!
Τώρα φόρεσα 140 πίσω στα K60.

DrBig
05/03/2013, 21:01
90 μπρος και 130 πίσω το προβλεπόμενο. Τώρα φόρεσα 140 πίσω στα K60.

Οκ....το 130 δεν εχει καμια σχεση με το 140 παντως, λογικο ειναι να το αισθανοσουνα καπως. Το 130 ειναι αρκετα πιο χωματινο και εχει διαφορετικο πελμα.

Αμφίσημος
05/03/2013, 21:09
Οκ....το 130 δεν εχει καμια σχεση με το 140 παντως, λογικο ειναι να το αισθανοσουνα καπως. Το 130 ειναι αρκετα πιο χωματινο και εχει διαφορετικο πελμα.
Και ο λαστιχάς στην αντίστοιχη ερώτηση μου λέει: -Πας χώμα; Εγώ: Ενίοτε. Λαστιχάς: Ε, βάλε τα 140 τότε!
Το επέλεξα κυρίως γιατί ναι μεν θέλω το τακουνάκι μου μα κάνω πολύ περισσότερο άσφαλτο πια και τα Sahara τα λιώνω γλήγορα.
Το ψάρεμα στα πολλά παραδόξως με το Sahara δεν το είχα ενω με τα K60 όπως είπα & πιο πάνω με ενοχλεί μετά τα 140 (που υποτίθεται είναι & πιο ασφάλτινο).
Τώρα που το σκέφτομαι ορθότερο θα ήταν να βάλω Sahara μπροστά...Ίδωμεν!

DrBig
05/03/2013, 21:29
Και ο λαστιχάς στην αντίστοιχη ερώτηση μου λέει: -Πας χώμα; Εγώ: Ενίοτε. Λαστιχάς: Ε, βάλε τα 140 τότε!
Το επέλεξα κυρίως γιατί ναι μεν θέλω το τακουνάκι μου μα κάνω πολύ περισσότερο άσφαλτο πια και τα Sahara τα λιώνω γλήγορα.
Το ψάρεμα στα πολλά παραδόξως με το Sahara δεν το είχα ενω με τα K60 όπως είπα & πιο πάνω με ενοχλεί μετά τα 140.
Τώρα που το σκέφτομαι ορθότερο θα ήταν να βάλω Sahara μπροστά...Ίδωμεν!

ψιλοασχετος ο λαστιχας...
Μελλοντικα παντως εχε υποψιν το σαχαρα σε 140. Ειναι αναλογης χρησης με το πιρελι σκορπιον, αλλα καλλιτερο και στο δρομο και στο χωμα. Το μπροστινο ειναι λιγο θορυβωδες και γενικα δεν με εχει εντυπωσιασει οσο το πισω.