View Full Version : Λάστιχα για βαριά On-Off (Γενική συζήτηση)
Συνέχεια της συζήτησης από εδώ. (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&postid=2080874#post2080874)
Μάγκες τα tourance στα 8,000χλμ (και με πολύ ψωμί ακόμα) τα πήγα μια βόλτα Ιταλία και τα έφερα πίσω μετά από 3000χλμ περίπου, σώβρακο. Είχαν τετραγωνίσει εντελώς, ειδικά το πίσω. Αν δεν έτρωγαν 150άρες στην Αutostrata με φουλ φορτίο και 2κάβαλο θα με έβγαζαν σίγουρα γύρω στα 15000. Aufgerbracht μιλάω για τα τουρανς τα απλά όχι τα exp.
Τα tkc αν δεν ελάττωνα ρυθμούς ή δεν τα έβγαζα δεν θα με πήγαιναν με τίποτα πάνω από 5000. Δεν μπορώ να περάσω αυτή την εγνατία με 100 - 120. Και με τα 150 που κρατάω στο κοντέρ πάλι συμβιβάζομαι. (Δλδ με αυτό συμβιβάστηκα όταν πήρα μονοκύλινδρο). Σε αυτούς τους ρυθμούς και με φορτίο το χωμάτινο λάστιχο δεν αντέχει ενώ το λιγότερο χωμάτινο τετραγωνίζει.
Αρχικά δημιουργήθηκε από AUFGEBRACHT
Μιλάς για τα απλά Tourance ή τα ΕΧΡ;;; Έχω ακούσει για Tourance 20.000χλμ σε άσφαλτο πάντα,παίζει κάτι τέτοιο; Εγώ τα έχω 4 χρόνια και 15.000χλμ και επειδή είναι φορεμένα τόσα χρόνια τα πήγα σε λαστιχά να τα δει κ μου είπε πως ακόμα έχουν ψωμί....
Τα τουρανς μετά από 4 καλοκαίρια και 15000 θα έχουν γίνει καουτσούκ. Μην περιμένεις να φαγωθούν, δεν θα γίνει ποτέ. Αλλαξέ τα! Δεν είναι και το πιο μαλακό λάστιχο στην κατηγορία του και σίγουρα έχει σκληρύνει κι' άλλο λόγο χρήσης. Άλλαξέ τα και θα δεις διαφορά ακόμα και στις λακούβες.
Αρχικά δημιουργήθηκε από chr1s_86
Anakee σε XT600 έβγαλαν αρκετά πάνω από 20.000 σε άσφαλτο οπότε λογικά παίζει αφού είναι και παρόμοιας χρήσης...
Τα anakee είναι λίγο πιο μαλακό και λίγο πιο ασφάλτινο απ' το tourance. Ρε πως κάνετε τόσα χλμ με ένα λάστιχο? Υπάρχει κάποιο κόλπο? :lol: Ως τώρα την καλύτερη διάρκεια και με καλό συνδιασμό όλων των υπολοίπων την είδα με τα τουρανς πρώτης τοποθέτησης. (Τα 08 δεν είχαν sirac).
Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
Εξαρτάται πολυ απο την ζαντα daz. Σε 18/4.25 που εχουν τα 990 μπορει να βγαλει και 50% παραπανω χιλιομετρα αν δεν τα κυνηγας απ'οτι σε στενοτερη και 17αρα.
Τα tourance στο 1150 μου βγαζαν γυρω στα 15000 πριν γινουν σωβρακο, αλλα με γληγορη οδηγηση.
What? :eek:
Ένας λόγος παραπάνω για να βάλω 18άρα πίσω δοκτορ. Καλά εγώ τόσα δεν θα δω ούτε με τα anakee που φοράω τώρα και τους έχω συμπεριφερθεί με το γάντι. Το 1150 18άρα είχε? Κοίτα.. με την 18άρα μειώνονται δραματικά οι επιλογές ελαστικών. Αλλά αν έχω 1 τουλάχιστον καλό τουριστικό με αντοχή >8000χλμ για μακρινά ταξιδάκια είμαι ευχαριστημένος. H πρώτη τοποθέτηση του 990 τι λέει? (Οι σκορπιοί της πιρέλι νομίζω)
Doc το πιο χωμάτινο με την καλύτερη διάρκεια ως τώρα ήταν το Trail Wing της Bridgestone. Καλά στο χώμα (για την κατηγορία τους), λίγα στη λάσπη (όπως οτιδήποτε πλην των ενδεδειγμένων), καλά στο στεγνό (αρκεί να προλάβαιναν να ζεσταθούν πριν σταματήσεις), επικίνδυνα στο βρεγμένο (το κάτι άλλο), καλή διάρκεια στο χρόνο και στην σκληρή χρήση. Καλά, εγώ λέω καλή διάρκεια, στο χωμάτινο που θα με βγάλει κοντά στα 8000χλμ μεικτής χρήσης. Συμπεριλαμβανομένου του αυτοκινητόδρομου με ρυθμούς ως άνωθεν. Αυτό με το βρεγμένο πάντως μου το είπε και ο QSpec με πιο ελαφρύ μηχανάκι. Τα έβαλα 2 φορές συνεχόμενα και έκανα πάνω από 15.000 (και με τα 2 ζευγάρια ε! :look: ) χωρίς να τα λυπηθώ πουθενά. Το δεύτερο ζευγάρι το άλλαξα και λίγο νωρίτερα γιατί ένα σκισιματάκι, σουβενίρ από τα άγραφα, ήταν έτοιμο να τσαμπουκαλευτεί.
Υγ. Όταν λέω χωμάτινο για βαριά ον-οφφ καταλαβαίνεται τι εννοώ έτσι? Από αυτό που η χάραξή του ξεφεύγει λίγο και τα τακούνια έχουν αρχίσει να αποκτούν μορφή μέχρι εκείνα που τα τακούνια τους βουίζουν σαν μελίσσι.
Αρχικά δημιουργήθηκε από kostasYZ
(Το προηγούμενο πίσω TKC 80 με 120 στην εθνική και γενικά όχι πολύ σπινιάρισμα στα χώματα μου έβγαλε 9000km. Πριν είχα ΜΤ21και στα 3.000 ελιωσε εντελώς. Πιο πριν είχα Sahara E3 που μου έβγαλαν περίπου 12.000 km.)
Sahara ε? Θα καταφέρω να τα πάω πάνω από 6000? Υπόσχομαι πως δεν θα τα κάνω βόλτα σε αυτοκινητόδρομο. :lol:
Ο Γιάννης, (vstromer71) μου έχει πει τα καλύτερα αλλά αυτός έχει πιο ελαφρύ μηχανάκι και η εγνατία του πέφτει μακρυά . Εσύ με το afrika τα πήγες 12000?
taisteal
10/10/2011, 17:09
τα heidenau τα εχετε ακουστα???:)
Αρχικά δημιουργήθηκε από tommy dakar
τα heidenau τα εχετε ακουστα???:)
Ακουστά μόνο. Για αυτοκινητόδρομο τύπου κολλημα Highway δεν είναι αυτά? :dizzy:
taisteal
10/10/2011, 17:22
οχι.50-50 ειναι,και τα εβαλα πριν ενα μηνα.πριν φορουσα τα continental escape,απο τα οποια ημουν πολυ ευχαριστημενος εκτος απο το χωμα.και πιο πριν τα απαραδεκτα anakee.απλα το ανεφερα γιατι ειναι εκπληκτικο λαστιχο...
Ποια έβαλες? Αν έβαλες τα Κ60 πες εντυπώσεις απ' το λάστιχο και τι μηχανάκι οδηγείς. Πες μου επίσης πως το οδηγείς, που το οδηγείς κτλ. κτλ.. :D
Τα ανακεε γιατί απαράδεκτα? Εντάξει στο χώμα είναι λίγα αλλά στον δρόμο γιατί?
taisteal
10/10/2011, 17:57
ναι τα Κ60 εβαλα.εχω περιπου 3000 χλμ μεχρι τωρα,και εχω το ντακαρ της φωτο.το μηχανακι ταξιδευει σε γρηγορους ρυθμους,πηγαινει χωμα και δεν εννοω φλατ,μιλαω για λασπη κτλ,και αυτες τις μερες που βρεχει εγραψε πολυ χιλιομετρο σε επαρχιακους.τα anakee μου γλυστρουσαν υπο ολες τις συνθηκες,δεν ζεσταινοταν με τιποτα.καλα τα tourance που ειχα στο αφρικα ηταν τραγικα και επικινδυνα.τα heidenau ειναι εκπληκτικα σε ολες τις περιπτωσεις,και προσωπικα το καλυτερο λαστιχο που ειχα ποτε.μενει να δω ποσο θα κρατησουν;)
road spirit
10/10/2011, 18:58
Για τα heidenau K60 γράφουν πολύ καλά λόγια στο advrider, μόνο για το πίσω όμως. Το μπροστά δεν έχει αφήσει τους περισσότερους ικανοποιημένους και βάζουν άλλο.
Λένε ότι τους βγάζει άνετα 20.000 χλμ σε μικτή χρήση.
Tommy μιλάς για το Κ60 "σκέτο" ή για το K60 Scout ?
Αν και δεν μιλαμε για βαρια on -off αλλα για μεσαια τετοιο ειναι και το KLE
Dunlop πολυ καλα και ειδικα στη βροχη ,χωμα δυστυχως δεν τα δοκιμασα
Anakee στην ασφαλτο και στεγνο αλλα και βρεγμενο απλα κολανε κατω μεινονεκτημα το χωμα και οτι λιωνουν ως μαλακο λαστιχο γρηγορα( το μπροστινο μου ειναι με λινα:uplate: :blush: ) και "κραταει" στο στεγνο ακομα
tourance αργουν πολυ να ζεσταθουν νομιζω ειναι για πιο βαρυα μηχανη (αφρικανες κτλ) στο χωμα ομως ειναι απιστευτα καλα
sirac αρκετα καλα στο χωμα αλλα στην ασφαλτο δεν εμπνεουν καμια εμπιστοσυνη ειδικα στην βροχη,αλλα ειναι νομιζω μια φθηνη καλη επιλογη
:beer: :beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από daz
Συνέχεια της συζήτησης από εδώ. (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&postid=2080874#post2080874)
Μάγκες τα tourance στα 8,000χλμ (και με πολύ ψωμί ακόμα) τα πήγα μια βόλτα Ιταλία και τα έφερα πίσω μετά από 3000χλμ περίπου, σώβρακο. Είχαν τετραγωνίσει εντελώς, ειδικά το πίσω. Αν δεν έτρωγαν 150άρες στην Αutostrata με φουλ φορτίο και 2κάβαλο θα με έβγαζαν σίγουρα γύρω στα 15000. Aufgerbracht μιλάω για τα τουρανς τα απλά όχι τα exp.
Τα tkc αν δεν ελάττωνα ρυθμούς ή δεν τα έβγαζα δεν θα με πήγαιναν με τίποτα πάνω από 5000. Δεν μπορώ να περάσω αυτή την εγνατία με 100 - 120. Και με τα 150 που κρατάω στο κοντέρ πάλι συμβιβάζομαι. (Δλδ με αυτό συμβιβάστηκα όταν πήρα μονοκύλινδρο). Σε αυτούς τους ρυθμούς και με φορτίο το χωμάτινο λάστιχο δεν αντέχει ενώ το λιγότερο χωμάτινο τετραγωνίζει.
Τα τουρανς μετά από 4 καλοκαίρια και 15000 θα έχουν γίνει καουτσούκ. Μην περιμένεις να φαγωθούν, δεν θα γίνει ποτέ. Αλλαξέ τα! Δεν είναι και το πιο μαλακό λάστιχο στην κατηγορία του και σίγουρα έχει σκληρύνει κι' άλλο λόγο χρήσης. Άλλαξέ τα και θα δεις διαφορά ακόμα και στις λακούβες.
Τα anakee είναι λίγο πιο μαλακό και λίγο πιο ασφάλτινο απ' το tourance. Ρε πως κάνετε τόσα χλμ με ένα λάστιχο? Υπάρχει κάποιο κόλπο? :lol: Ως τώρα την καλύτερη διάρκεια και με καλό συνδιασμό όλων των υπολοίπων την είδα με τα τουρανς πρώτης τοποθέτησης. (Τα 08 δεν είχαν sirac).
What? :eek:
Ένας λόγος παραπάνω για να βάλω 18άρα πίσω δοκτορ. Καλά εγώ τόσα δεν θα δω ούτε με τα anakee που φοράω τώρα και τους έχω συμπεριφερθεί με το γάντι. Το 1150 18άρα είχε? Κοίτα.. με την 18άρα μειώνονται δραματικά οι επιλογές ελαστικών. Αλλά αν έχω 1 τουλάχιστον καλό τουριστικό με αντοχή >8000χλμ για μακρινά ταξιδάκια είμαι ευχαριστημένος. H πρώτη τοποθέτηση του 990 τι λέει? (Οι σκορπιοί της πιρέλι νομίζω)
Doc το πιο χωμάτινο με την καλύτερη διάρκεια ως ήταν το Trail Wing της Bridgestone. Καλά στο χώμα (για την κατηγορία τους), λίγα στη λάσπη (όπως οτιδήποτε πλην των ενδεδειγμένων), καλά στο στεγνό (αρκεί να προλάβαιναν να ζεσταθούν πριν σταματήσεις), επικίνδυνα στο βρεγμένο (το κάτι άλλο), καλή διάρκεια στο χρόνο και στην σκληρή χρήση. Καλά, εγώ λέω καλή διάρκεια, στο χωμάτινο που θα με βγάλει κοντά στα 8000χλμ μεικτής χρήσης. Συμπεριλαμβανομένου του αυτοκινητόδρομου με ρυθμούς ως άνωθεν. Αυτό με το βρεγμένο πάντως μου το είπε και ο QSpec με πιο ελαφρύ μηχανάκι. Τα έβαλα 2 φορές συνεχόμενα και έκανα πάνω από 15.000 (και με τα 2 ζευγάρια ε! :look: ) χωρίς να τα λυπηθώ πουθενά. Το δεύτερο ζευγάρι το άλλαξα και λίγο νωρίτερα γιατί ένα σκισιματάκι, σουβενίρ από τα άγραφα, ήταν έτοιμο να τσαμπουκαλευτεί.
Υγ. Όταν λέω χωμάτινο για βαριά ον-οφφ καταλαβαίνεται τι εννοώ έτσι? Από αυτό που η χάραξή του ξεφεύγει λίγο και τα τακούνια έχουν αρχίσει να αποκτούν μορφή μέχρι εκείνα που τα τακούνια τους βουίζουν σαν μελίσσι.
Dazzzzz,
Εχε υπ'οψιν οτι η γομα και ο σκελετος στα λαστιχα αλλαζει με την διασταση. Απο, 140 και πανω γενικα αντεχουν αρκετα παραπανω (μιλαμε για το ιδιο λαστιχο της ιδιας εταιριας) απ'οτι τα μικροτερα, γιατι ειναι φτιαγμενα για βαριες μηχανες με πιο πολλα αλογα. Εγω προσωπικα, το καλλιτερο dual λαστιχο μη τακουνατο που εχω δοκιμασει ποτε ειναι το sahara σε 140/18. Τωρα με τις βροχες θα εχω την ευκαιρια να δω τι κανει στο υγρο στοιχειο και θα σου πω. Παντως στο στεγνο ειναι αψογο, και στο χωμα παρομοιο με τα scorpion που ειχα παλια. Υποθετω πως και το 140/17 ειναι αναλογο (αν βγαινει σε 140/17).
Τα scorpion στα 990 ειναι καλα παντου πλην του βρεμμενου που ειναι μετριοτατα, αλλα ασφαλη και με αρκετη προειδοποιηση. Αλλα λαβε υποψιν οτι ειναι 150 και τοποθετουνται σε 4.25 ζαντες. Σε 18/2.5 που εχω εγω, το 140/18 ηταν τρομακτικο στο βρεμμενο, καλο οπουδηποτε αλλου και αρκετα σκληρο. Γενικα το λαστιχο βλεπε το παντα σε συνδυασμο με τη ζαντα που το βαζεις!
Αν θελεις να βαλεις πρωτιστως χωματινη 18αρα ζαντα, βαλε 2.5 πλατος. Σ'αυτην μπορεις να βαλεις χωματινο/dual και 130 και 140 και θα εισαι θεος (οχι οτι δεν εισαι τωρα). Αν παλι σε ενδιαφερει να εχεις παραπανω ασφαλτινες δυνατοτητες, βαλε ειτε 17 ειτε 18 σε 3.5 πλατος. Εκει μπαινει και 140 και 150 λαστιχο. Πιστευω παντως οτι η 18/2.5 (η 18/3.0 αν υπαρχει) ειναι η ιδανικη μεση λυση. Αν σε απασχολει το θεμα της γεωμετριας επειδη θα σηκωθει 1.5 εκατοστα το πισω, μπορεις να σηκωσεις λιγο τα πηρουνια στις πλακες για να δεις πως το σηκωμα του πισω θα επηρεασει, πριν κανεις την αλλαγη.
Για μπροστα (21'), εχω καταληξει στο anakee2, πολυ καλο στο δρομο και αρκετα καλο εκτος, για μη τακουνατο. Εχει στενη φορμα που το βοηθαει να 'σκαβει'.
Το 1150 ειχε 17αρα ζαντα, αλλα το tourance σε 150 ειναι λαστιχο τσιμεντο, πλην ομως εξαιρετικο για πολυ βαρυ ον-οφφ και πολυ καλλιτερο παντου απ'οτι δειχνει.
crfouras
10/10/2011, 21:29
Ρε αδερφια, σχετικα με τα ΚΤΜ adventure και το γεγονος οτι τα πιρελια ειναι μονοδρομος αυτη την στιγμη με εχει εκνευρισει αφανταστα!!!! δεν θελω τα continetal με τιποτα ομως (παρα ειναι ασφαλτινα.....χωρις να προσφερουν υψηλοτερα επιπεδα προσφυσης εν σχεση με τα πιρελια), τα TKC - karoo δουλευουν μονο σε off road καταστασεις, ενω σε βρεγμενο κ χλμ-τρικα ειναι πολυ λιγα. Ετσι λοιπον που καταληγουμε παλι............στα ΜΤ90!!!!
Εχει κανεις σας αλλος δοκιμασει κατι αλλο??
taisteal
10/10/2011, 21:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
Για τα heidenau K60 γράφουν πολύ καλά λόγια στο advrider, μόνο για το πίσω όμως. Το μπροστά δεν έχει αφήσει τους περισσότερους ικανοποιημένους και βάζουν άλλο.
Λένε ότι τους βγάζει άνετα 20.000 χλμ σε μικτή χρήση.
Tommy μιλάς για το Κ60 "σκέτο" ή για το K60 Scout ?
για το σκετο.και το μπροστα ειναι εξισου καλο με το πισω.βεβαια εξαρταται και ποιο μηχανακι τα φοραει.δεν δουλευουν ολα τα λαστιχα το ιδιο σε ολα τα μηχανακια.τα φοραει και φιλος με αφρικα και ειναι υπερικανοποιημενος
για το σκετο.και το μπροστα ειναι εξισου καλο με το πισω.βεβαια εξαρταται και ποιο μηχανακι τα φοραει.δεν δουλευουν ολα τα λαστιχα το ιδιο σε ολα τα μηχανακια.τα φοραει και φιλος με αφρικα και ειναι υπερικανοποιημενος
Ψήνομαι να τα βάλω σύντομα στο F800GS. Πόσο πήγαν αν επιτρέπεται? Υπάρχει λαστιχάς στη Λάρισα που τα φέρνει? Εδώ Ηράκλειο δεν έχουν ιδέα.
taisteal
10/10/2011, 21:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
Ψήνομαι να τα βάλω σύντομα στο F800GS. Πόσο πήγαν αν επιτρέπεται? Υπάρχει λαστιχάς στη Λάρισα που τα φέρνει? Εδώ Ηράκλειο δεν έχουν ιδέα.
εδω τα εφεραν στη λαμια,δεν θα τα φερνουν στη λαρισα???υποθετω παντα.εγω τα πληρωσα 160 γιατι συνεργαζεται η εταιρεια που δουλευω με τον λαστιχα:wave2:
road spirit
10/10/2011, 22:02
Αντιπρόσωπος είναι η εταιρεία GASTON ΕΠΕ στη Τρίπολη. Δεν έχει site αλλά ο γκούγκλης θα σου βρεί στοιχεία επικοινωνίας για να ρωτήσεις
Αρχικά δημιουργήθηκε από crfouras
Ρε αδερφια, σχετικα με τα ΚΤΜ adventure και το γεγονος οτι τα πιρελια ειναι μονοδρομος αυτη την στιγμη με εχει εκνευρισει αφανταστα!!!! δεν θελω τα continetal με τιποτα ομως (παρα ειναι ασφαλτινα.....χωρις να προσφερουν υψηλοτερα επιπεδα προσφυσης εν σχεση με τα πιρελια), τα TKC - karoo δουλευουν μονο σε off road καταστασεις, ενω σε βρεγμενο κ χλμ-τρικα ειναι πολυ λιγα. Ετσι λοιπον που καταληγουμε παλι............στα ΜΤ90!!!!
Εχει κανεις σας αλλος δοκιμασει κατι αλλο??
Μπορεις να βαλεις και 140 (σαχαρα), δεν τρεχει καστανο (ειδικα αν εχεις το 950).
Vstrommer71
11/10/2011, 09:43
Eγω επαυξανω στο γεγονος οτι τα καλυτερα μικτης χρησης(προς το ασφαλτο μερια) ειναι τα Sahara
Στο 690 οπως εχω πει δουλευουν απο καλα εως πολυ καλα σε οτιδηποτε εκτος απο ΠΟΛΛΗ λασπη
Παει τεζα στην ασφαλτο και πολυ αξιοπρεπως στο χωμα
Ειναι λαστιχο με σκληρο πλαινο σκελετο(θα το δειτε στο βαλε) και μου δειχνει και ανθεκτικο στα σκασιματα
Κι εφαγε και πολυ γ@μησι στο 5ημερο!:rotflmao:
Αμφίσημος
11/10/2011, 12:38
Tαπεινά θα συνεισφέρω με τα ευχολόγια μου για τα Sahara μιας και όταν άλλαξα στο Tenere απο Tourance σε Sahara 3 απέκτησα νέο αέρα...
Dazzzzz,
Εχε υπ'οψιν οτι η γομα και ο σκελετος στα λαστιχα αλλαζει με την διασταση. Απο, 140 και πανω γενικα αντεχουν αρκετα παραπανω (μιλαμε για το ιδιο λαστιχο της ιδιας εταιριας) απ'οτι τα μικροτερα, γιατι ειναι φτιαγμενα για βαριες μηχανες με πιο πολλα αλογα. Εγω προσωπικα, το καλλιτερο dual λαστιχο μη τακουνατο που εχω δοκιμασει ποτε ειναι το sahara σε 140/18. Τωρα με τις βροχες θα εχω την ευκαιρια να δω τι κανει στο υγρο στοιχειο και θα σου πω. Παντως στο στεγνο ειναι αψογο, και στο χωμα παρομοιο με τα scorpion που ειχα παλια. Υποθετω πως και το 140/17 ειναι αναλογο (αν βγαινει σε 140/17).
Τα scorpion στα 990 ειναι καλα παντου πλην του βρεμμενου που ειναι μετριοτατα, αλλα ασφαλη και με αρκετη προειδοποιηση. Αλλα λαβε υποψιν οτι ειναι 150 και τοποθετουνται σε 4.25 ζαντες. Σε 18/2.5 που εχω εγω, το 140/18 ηταν τρομακτικο στο βρεμμενο, καλο οπουδηποτε αλλου και αρκετα σκληρο. Γενικα το λαστιχο βλεπε το παντα σε συνδυασμο με τη ζαντα που το βαζεις!
Αν θελεις να βαλεις πρωτιστως χωματινη 18αρα ζαντα, βαλε 2.5 πλατος. Σ'αυτην μπορεις να βαλεις χωματινο/dual και 130 και 140 και θα εισαι θεος (οχι οτι δεν εισαι τωρα). Αν παλι σε ενδιαφερει να εχεις παραπανω ασφαλτινες δυνατοτητες, βαλε ειτε 17 ειτε 18 σε 3.5 πλατος. Εκει μπαινει και 140 και 150 λαστιχο. Πιστευω παντως οτι η 18/2.5 (η 18/3.0 αν υπαρχει) ειναι η ιδανικη μεση λυση. Αν σε απασχολει το θεμα της γεωμετριας επειδη θα σηκωθει 1.5 εκατοστα το πισω, μπορεις να σηκωσεις λιγο τα πηρουνια στις πλακες για να δεις πως το σηκωμα του πισω θα επηρεασει, πριν κανεις την αλλαγη.
Για μπροστα (21'), εχω καταληξει στο anakee2, πολυ καλο στο δρομο και αρκετα καλο εκτος, για μη τακουνατο. Εχει στενη φορμα που το βοηθαει να 'σκαβει'.
Το 1150 ειχε 17αρα ζαντα, αλλα το tourance σε 150 ειναι λαστιχο τσιμεντο, πλην ομως εξαιρετικο για πολυ βαρυ ον-οφφ και πολυ καλλιτερο παντου απ'οτι δειχνει.
Doc καταρχήν σε ευχαριστώ για όλες αυτές τις πληροφορίες.
Το θέμα της γεωμετρίας δεν με ενδιαφέρει και πολύ. Λίγο το ότι πιστεύω πως θα βελτιωθεί παρά θα χαλάσει (εκτός και αν ελαφρύνω παράλληλα και το πίσω με άλλη εξάτμιση οπότε θα χαλάσει μάλλον) λίγο το ότι μπορώ να το φέρω στα μέτρα μου πολύ εύκολα και με ελάχιστα έξοδα, βάζοντας πιο μεγάλους βραχίονες στο μοχλικό, το θέμα της γεωμετρίας δεν με απασχολεί.
Η ζάντα μου αυτή τη στιγμή είναι 17/2,75. Ενδεδειγμένοι δείκτες ταχύτητας ελαστικού S και Τ. Το sahara βγαίνει σε και 130 και σε 140 για 17άρα. Το ίδιο και για 18άρα. Το tkc σε 18άρα έχει μόνο 140 και με δείκτη Η.
Τα 150 μάλλον θα ήταν υπερβολή στο δικό μου, οπότε αν ποτέ πάω σε 18άρα ζάντα θα κοιτάξω κάτι σε 2,5 ώστε να μπορώ να βάλω 130 και 140. Αν το 140/80-18 μπορεί να δουλέψει καλά στο δικό μου.
Γενικά με την ζάντα που φοράω έχω σχεδόν όλες τις επιλογές. Το 140άρι εντάξει θα μου κόψει κάτι λίγα μουλάρια, θα καίει και λίγο παραπάνω. Θα το ζεσταίνει όμως? Τώρα θα μου πεις, πίσω είναι όχι εμπρός. Λες να το δοκιμάσω? Έχω στην αποθήκη ένα μπροστινό tkc ολοκαίνουριο λες να βάλω πίσω 140άρι? :cool:
Αυτό το λαστιχάκι μου άρεσε πάρα πολύ για μεικτή χρήση. Φυσικά μένει να δοκιμάσω και τα sahara ενώ τώρα με μπρίζοσε και ο Τομυ με τα Heidenau.
Τα ανάκεε 2 μου αρέσουν και μένα. Στο στεγνό ως τώρα. Στο βρεγμένο ακόμα δεν, ενώ στο χώμα θέλω κάτι παραπάνω.
Και για να μην ψαχνόμαστε θα κάνω εγώ την βρωμοδουλειά..
Heidenau:
237627
Ωχ το Heidenau σε 17άρα βγαίνει μόνο tubeless. :mad:
Έχω την εντύπωση ότι αν είναι tubeless (TL) μπορείς να του βάλεις σαμπρέλα, οπότε no problem...
Αντίθετα αν είναι tube-type (TT) δε γίνεται να το φορέσεις χωρίς σαμπρέλα...
...
Παρακολουθώ στενά το thread και περιμένω "verdict" ;)
Ψάχνομαι και εγώ για κάτι καλό στο χώμα με τους όποιους συμβιβασμούς στην άσφαλτο δεκτούς (τελικές, κλπ) αλλα με "χαλάει" ιδιαίτερα να σκάσω 220€+, και να ψάχνω για λάστιχα πάλι με τα από 5.000 km.....
(f800 GS, με τα μαμά bridgestone battlewing, έχω κάνει 20.000 κμ, και ενώ θέλουν αλλαγή - το πίσω έχει τετραγωνίσει λίγο - ακόμη μου εμπνέουν εμπιστοσύνη, ακόμη και με τη χθεσινή δυνατή βρόχα. Στο χώμα έχω κάνει πολλά Km σε δύσκολα terrain αλλά ποτέ σε λάσπη φυσικά - απλά αδύνατο με τα battlewing ;))
Vstrommer71
11/10/2011, 21:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από tthodor
Ψάχνομαι και εγώ για κάτι καλό στο χώμα με τους όποιους συμβιβασμούς στην άσφαλτο δεκτούς (τελικές, κλπ) αλλα με "χαλάει" ιδιαίτερα να σκάσω 220€+, και να ψάχνω για λάστιχα πάλι με τα από 5.000 km.....
Μην περιμενεις απο λαστιχο με καποιο τακουνι(κι ακομα περισστερο τα χωματινα)να κρατησουν πανω απο 10000χλμ ρεαλιστικα.Ασφαλτινα θα βρεις αλλα οσα ειναι λιγο πιο χωματινα τρωγονται πιο γρηγορα
Γενικα ομως ειναι και σχετικα φτηνοτερα(εκτος απο το Sahara το οποιο τιμολογιακα ειναι ψηλα)
Να επισημανω βεβαια οτι μεγαλη σημασια εχει και το μηχανακι που φοριουνται τα λαστιχα
Το ΚΤΜ ας πουμε ψιλοαδιαφορει για το τι λαστιχο φοραει ενω πχ το DRZ που ειχα πριν ειχε ΜΕΓΑΛΗ διαφορα απο λαστιχο σε λαστιχο(μιας και το λαστιχο βοηθουσε το μηχανακι κι οχι το αντιθετο!)
Οποτε μπορει ενα λαστιχο που σε εμενα δουλευει πολυ καλα σε αλλο μηχανακι πιθανα βαρυτερο και με αλλη αποκριση στο γκαζι,αλλο σκελετο-αναρτησεις-στησιμο στον δρομο,να μην δουλευει καλα
edit:Να υπενθυμισω οτι τα ΤΚC τα δοκιμασα και ενω το πισω ειναι αξιοπρεπες,το μπροστινο δεν με ικανοποιησε.Και απο αντοχη σε εμενα δεν εσκισαν κιολας,5000χλμ εβγαλε το πισω σαν το Τ63 το οποιο ξερουμε εκ των προτερων οτι ειναι μαλακο και τρωγεται γρηγορα
Μπορεις να βαλεις και 140 (σαχαρα), δεν τρεχει καστανο (ειδικα αν εχεις το 950). φιλε drbig το SAHARA δεν εινε radial και το 950 θα το κανει φυτιλια ..μονο RADIAL σε 950- 990.στο βρεγμενο εινε αντε γεια!προτεινω τα υπολοιπα εκτος απο SAHARA.
road spirit
11/10/2011, 22:34
Έχω την εντύπωση ότι αν είναι tubeless (TL) μπορείς να του βάλεις σαμπρέλα, οπότε no problem... ισχύει
Vstrommer71
11/10/2011, 23:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από BILLISP
φιλε drbig το SAHARA δεν εινε radial και το 950 θα το κανει φυτιλια ..μονο RADIAL σε 950- 990.στο βρεγμενο εινε αντε γεια!προτεινω τα υπολοιπα εκτος απο SAHARA.
Tα 950-990 φορανε radial για να μην στρεβλωνει το λαστιχο στις 200αρες
Δεν ειναι θεμα αντοχης σε φορτιο γιατι τα 140αρια τα Sahara τα φορανε οι Αφρικανες που ειναι βαρυτερα μηχανακια
Οποτε το Sahara το φοραει αφοβα το ΚΤΜ αλλα να εχουμε στον νου οχι παρατεταμενες 200αρες
Βασικα βεβαια ολα τα λαστιχα αμα το κυνηγας το 990 τα κανει φυτιλια
(Που να δεις και τα Κaroo,βολτα και καινουργια λαστιχα ΑΝΕΤΑ! :lol: )
taisteal
11/10/2011, 23:21
εγω φοραω 130/80/17 με σαμπρελα :)
Αρχικά δημιουργήθηκε από BILLISP
φιλε drbig το SAHARA δεν εινε radial και το 950 θα το κανει φυτιλια ..μονο RADIAL σε 950- 990.στο βρεγμενο εινε αντε γεια!προτεινω τα υπολοιπα εκτος απο SAHARA.
Το αν ειναι radial θα το κοιταξω αυριο και θα αναφερω. Παντως στο δικο μου 950 εδω και 4,000κμ δεν εχει καταλαβει jesus christ και δεν θα ελεγα οτι ειμαι και ο ποιο ηρεμος οδηγος ;)
Έχω την εντύπωση ότι αν είναι tubeless (TL) μπορείς να του βάλεις σαμπρέλα, οπότε no problem...
Αντίθετα αν είναι tube-type (TT) δε γίνεται να το φορέσεις χωρίς σαμπρέλα...
...
Παρακολουθώ στενά το thread και περιμένω "verdict" ;)
(f800 GS, με τα μαμά bridgestone battlewing, έχω κάνει 20.000 κμ, και ενώ θέλουν αλλαγή - το πίσω έχει τετραγωνίσει λίγο - ακόμη μου εμπνέουν εμπιστοσύνη, ακόμη και με τη χθεσινή δυνατή βρόχα. Στο χώμα έχω κάνει πολλά Km σε δύσκολα terrain αλλά ποτέ σε λάσπη φυσικά - απλά αδύνατο με τα battlewing ;))
Και εγώ το είχα ακούσει αυτό αλλά δεν ήμουν σίγουρος. Πάντως τα TL πρέπει να είναι και πιο ακριβά έτσι δεν είναι?
Verdict σε λάστιχα? Κάτσε να βρούμε πρώτα άκρη με τα λάδια και μετά βλέπουμε τι μπορεί να γίνει με τα λάστιχα! :lol:
Stay tuned man όλο και κάτι θα βγει! :beer:
crfouras
11/10/2011, 23:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από Vstrommer71
Βασικα βεβαια ολα τα λαστιχα αμα το κυνηγας το 990 τα κανει φυτιλια
(Που να δεις και τα Κaroo,βολτα και καινουργια λαστιχα ΑΝΕΤΑ! :lol: )
Οντως ρε γαμω την τρελα μου.......σκεφτεσαι την γκαζια........γιατι σε καθε ανοιγμα αυτονομει κ ενα τακουνι!!!! Θελει σύνεση, αλλα αποζημειωνεσαι οταν πατησει στα χωματα. Βεβαια στο παρελθον ειχα κανει μια αλητεια κ ειχα δοκιμασει ενα desert race κατασταση λαστιχο 140ρι.......το ευχαριστηθηκα τοσο πολυ κ ας εφτασε ισα ισα να με γυρισει πισω απο την Βαρυπομπη!!!! Τα karro και τα conti ειναι ισως η μοναδικη descent επιλογη για multi-culti χρηση με κατευθυνση το χωμα....
τo karoo ξεχνα το. Το ελιωσα σε 700 κμ
taisteal
12/10/2011, 00:33
:eyepop: :eyepop: πως το εκανες αυτο?????
Δεν ηταν ιδιαιτερα δυσκολο. Πολυ καλα στο χωμα, αλλα ειναι μαλακά και η ασφαλτος τα ξεκατινιαζει.
Φαντάζομαι το τακουνάτο karoo γιατί το karoo T με τα φαρδιά μεγάλα τακούνια σαφώς και αντέχει πιο πολύ.
Για βαριά μηχανάκια τα karoo T και TKC80 είναι μονόδρομος. Τα Conti είναι καλύτερα στο βρεγμένο. Στο χώμα είναι περίπου το ίδιο. Υστερούν σε πολύ λασπη αλλά με τα θηρία ότι και να βάλεις θα στομώσει αν δεν έχεις ψυχή να ανοίξεις γκάζι.
Επίσης στα παραπάνω λάστιχα δεν πρέπει να ανεβάζουμε τις πιέσεις πάνω από 25 - 28 στην άσφαλτο γιατί τότε τρώγονται στη μέση (κορόνα) ακόμα πιο εύκολα. Αν μας ενδιαφέρει να βγάλουν χιλιόμετρα τότε πρέπει να πηγαίνουμε με 120-130. Δοκίμασα σε κάποια βόλτα να πάω παραπάνω και από Ακράτα μέχρι Αθήνα με 140+ σταθερά έλιωσε - τετραγώνησε πολύ στη μέση το Conti.
(Τα πίσω Conti μέχρι την 130 διάσταση έχουν πολύ μικρότερα τακούνια και διαφορετική χάραξη ενώ από 140 και πάνω έχουν τα γνωστά μεγάλα).
Πάντως τα βαριά άνετα ταξιδεύουν με 150+ αλλά δεν μένει λάστιχο.Τα Conti κρατάνε άψογα στην άσφαλτο και μπορείς να τα ακουμπήσεις εύκολα όλα κάτω αφού ζεσταίνονται γρήγορα.
-Αν είχα tenere 660 θα έβαζα με κλειστά μάτια τα Τ63.
Τέλος εχει σημασία πως οδηγάει κανείς αλλά και πως κατεβάζει την δύναμη το μοτέρ. Για παράδειγμα ο ίδιος οδηγός με τα ίδια λάστιχα θα βγάλει περισσότερα χιλιόμετρα με το F800 παρά με ένα 990 λόγω πιο ήρεμης απόδοσης. Βέβαια ο ίδιος οδηγός θα γυρίσει με μεγαλύτερο χαμόγελο με το 990 αλλά ας σταματήσω εδώ για να μη ξαναπάμε στις αντπαραθέσεις. :lol:
road spirit
13/10/2011, 11:36
...Επίσης στα παραπάνω λάστιχα δεν πρέπει να ανεβάζουμε τις πιέσεις πάνω από 25 - 28 στην άσφαλτο γιατί τότε τρώγονται στη μέση (κορόνα) ακόμα πιο εύκολα. σωστός ...
Επίσης, για τις πιέσεις σε αυτά τα λάστιχα, σε παλαιότερο άρθρο του στο Μοτο ο Σπανός έγραφε ότι για να δουλέψουν σωστά βάζουμε 1,5 bar (~ 22 psi) είτε πάμε χώμα είτε άσφαλτο (ίδιες πιέσεις!)
Φαντάζομαι το τακουνάτο karoo γιατί το karoo T με τα φαρδιά μεγάλα τακούνια σαφώς και αντέχει πιο πολύ.
Στο Τ αναφερομαι Κωστα! Ειναι το μαμισιο του 950SE. Μεσα σε 700κμ τα τακουνια ξαφανιστηκανε κατα τα 2/3.
σωστός ...
Επίσης, για τις πιέσεις σε αυτά τα λάστιχα, σε παλαιότερο άρθρο του στο Μοτο ο Σπανός έγραφε ότι για να δουλέψουν σωστά βάζουμε 1,5 bar (~ 22 psi) είτε πάμε χώμα είτε άσφαλτο (ίδιες πιέσεις!)
Εδω νομιζω παιζει ρολο και το ευρος της ζαντας Γιαννη. Στην δικια μου 2.5αρα αν βαλω 22psi θα αγορασω οικοπεδο στην πρωτη στροφη :eyepop:
Εσυ εχεις 4.25 και κρατιεται το λαστιχο αρκετα καλλιτερα.
road spirit
13/10/2011, 12:05
Εδω νομιζω παιζει ρολο και το ευρος της ζαντας Γιαννη. Στην δικια μου 2.5αρα αν βαλω 22psi θα αγορασω οικοπεδο στην πρωτη στροφη :eyepop:
Εσυ εχεις 4.25 και κρατιεται το λαστιχο αρκετα καλλιτερα. :eyepop: ε, πάρε bmw ρε άνθρωπΑ να στρίβεις τότες :smokin:
:lol:
:eyepop: ε, πάρε bmw ρε άνθρωπΑ να στρίβεις τότες :smokin:
:lol:
Απο την ατιμωση επελεξα ενα δευτερο πισω τροχο :p
Στο Τ αναφερομαι Κωστα! Ειναι το μαμισιο του 950SE. Μεσα σε 700κμ τα τακουνια ξαφανιστηκανε κατα τα 2/3.
Είναι κτήνος τελικά το 950!!!
Είναι κτήνος τελικά το 950!!!
Και να σκεφτεις ηταν στο στρωσιμο....
χαχα.. Και παραπονιέμαι εγώ? Doctor έχεις μπλέξει με το θεριό ε? :lol:
(Τα πίσω Conti μέχρι την 130 διάσταση έχουν πολύ μικρότερα τακούνια και διαφορετική χάραξη ενώ από 140 και πάνω έχουν τα γνωστά μεγάλα).
Τελικά όπως όλα δείχνουν το tkc θα το συνοδεύσει 140άρι πίσω.
-Αν είχα tenere 660 θα έβαζα με κλειστά μάτια τα Τ63.
Ναι ε?! Χμμ.. :rolleyes:
Νομίζω πως θα ήταν το ιδανικό σαν το λάστιχο του ΣΚ αλλά όχι για μόνιμο πάνω στο μηχανάκι. Και αυτό μόνο λόγο διάρκειας.
Η χρήση του μάλλον ενδείκνυται σε εξορμήσεις όπως αυτή που έκανε ο Γιάννης με τα παιδιά στην Πίνδο. Δεν μπορείς όμως να το έχεις και στην Πίνδο με τον Vestromer KAI στις 12 λίμνες με τον Npat.
Πάντως πολύ θα ήθελα ένα ζευγάρι καβάντζα για τέτοιες βόλτες.
Μη με ξεσηκώνετε ρε γαμώτο. Αν δεν λιώσω τα TKC δεν αγοράζω άλλα λάστιχα. :lol:
Πρέπει να αλλάξω και αλυσιδογράναζα ρε πστ μου!
σωστός ...
Πονεμένο θέμα άνοιξες Γιάννη!
Ο κατασκευαστής σε μένα λέει 30/33 μπρος/πίσω. 33/36 στο μέγιστο φορτίο. 29/29 στο χώμα.
Οι λαστιχάδες μου λένε 33-36 παντού και πάντα εκτός από το χώμα.
Βεμβεδάκιας με 1200, συνοδοιπόρος σε μια εξόρμηση μου είπε να το κατεβάσω μέχρι 25 στο χώμα.
Εγώ το tkc στο χώμα το δούλεψα 28-28 και στο ταξίδι για Θεσσαλονίκη με φορτίο 29-32. Πέρυσι το χειμώνα στους γλιστερούς δρόμους της Θεσσαλονίκης το είχα για λίγο 29-29. Μετά τα έβγαλα.
Πολύ τα είχα με 2,75 ζάντα?
road spirit
13/10/2011, 21:19
Πονεμένο θέμα άνοιξες Γιάννη!
Ο κατασκευαστής σε μένα λέει 30/33 μπρος/πίσω. 33/36 στο μέγιστο φορτίο. 29/29 στο χώμα.
Οι λαστιχάδες μου λένε 33-36 παντού και πάντα εκτός από το χώμα.
Βεμβεδάκιας με 1200, συνοδοιπόρος σε μια εξόρμηση μου είπε να το κατεβάσω μέχρι 25 στο χώμα.
Εγώ το tkc στο χώμα το δούλεψα 28-28 και στο ταξίδι για Θεσσαλονίκη με φορτίο 29-32. Πέρυσι το χειμώνα στους γλιστερούς δρόμους της Θεσσαλονίκης το είχα για λίγο 29-29. Μετά τα έβγαλα.
Πολύ τα είχα με 2,75 ζάντα?
και για τα ΤΚC στο φ800 o κατασκευαστής δίνει 36/36. Τόσα μου έβαλε ο λαστιχάς μου και το λάστιχο γλυστρούσε παντού και έδινε έντονη αίσθηση ασάφειας ... άρχισα να κατεβάζω σταδιακά, τώρα τα έχω σε 25/25 και είναι σαν να καβαλάω άλλο μηχανάκι ...
Το θέμα με τις διαστάσεις της ζάντας όπως το έγραψε και ο Dr δεν το ήξερα
Στο δεύτερο ζευγάρι ζάντες που έχω για την πόλη και για άσφαλτο χρησιμοποιώ τα bridgestone trailwing 101/152 και επειδή βαριέμαι να αλλάζω το μπροστινό αφήνω μπροστά το ΤΚC 80 και πίσω βάζω το 152. Το κράτημα είναι πολύ καλό παντού.
Τα δοκίμασα και σε στεγνό χώμα και δούλεψαν αρκετά καλά. Πλέον τα TKC θα τα βάζω μόνο σε βόλτες με λάσπη μέχρι να φαγωθούν και μετά για χωμάτινα θα επιστρέψω σε Τ63 που είναι καλύτερο στις λάσπες.
Λόγω βάρους του άφρικα τα TKC τα δουλεύω στα χώματα με 25 μπροστά και 27 πίσω και όταν ταξιδεύω φορτωμένος βάζω 29 πίσω για την αποφυγή κλαταρισματος (φούϊτ για τους βόρειους :) ) .
Άποψη για τα Pirelli Scorpion Trail (http://www.pirelli.com/tyre/ww/en/motorcycle/sheet/scorpion_trail.html?url=%3Fsubtype%3Droad) ? Θα μπουν σε F800GS. Τα είδα από κοντά, τα φοράνε τα καινούρια 800GS από εργοστάσιο. Δείχνει μαλακό λάστιχο και με γρήγορη σχετικά κορώνα.
Γνώμες?
(Θυμάμαι ότι πρέπει να είχαν ξαναγραφτεί για αυτά, αλλά το search δυστυχώς έχει θέμα)
:wave2:
chr1s_86
11/11/2011, 15:02
mike
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?threadid=80950
Αρχικά δημιουργήθηκε από chr1s_86
mike
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?threadid=80950
Ευχαριστώ!
Άρα καλά τα είδα τα λαστιχάκια. Ας ψάξω τώρα και τιμές.
Vstrommer71
11/11/2011, 18:26
Ευχαριστώ!
Άρα καλά τα είδα τα λαστιχάκια. Ας ψάξω τώρα και τιμές.
Oπως τα κοβω,με αυτα θα πας στα χωματα ΤΑΠΑ!...
στο χαντακι! :rotflmao:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Vstrommer71
Oπως τα κοβω,με αυτα θα πας στα χωματα ΤΑΠΑ!...
στο χαντακι! :rotflmao:
Εύκολαααααα!!!
Κάνω όμως μόνο ασφάλτινα χιλιόμετρα προς το παρόν, αρκετά τη μέρα & επίσης δε παίζουν φράγκα για συχνές αλλαγές ελαστικών, για να έβαζα TKC80 ή κάτι παρόμοιο.
Εξάλλου, προς το παρόν υπάρχει και το ΚΤΜ
AUFGEBRACHT
04/12/2011, 16:55
Η Metzeler έχει σταματήσει την παραγωγή του απλού Tourance και πλέον βγάζει μόνο το ΕΧΡ;;; Μπήκα σε διάφορα sites για να δω τιμές και μόνο το ΕΧΡ βλέπω πλέον, το απλό πουθενά. Το οποίο ΕΧΡ στο advrider το θάβουν σε σύγκριση με το απλό Tourance. Βρε Daz έχεις μήπως εμπειρία από αμμφότερα τα Tourance; Συγκριτικά με τα δύο, λένε ότι το απλό έχει πολύ μεγαλύτερη διάρκεια (αυτό το έχω διαπιστώσει από προσωπική εμπειρία) ενώ το ΕΧΡ το χαρακτηρίζουν αποτυχημένο.
Όχι δυστυχώς δεν τα έχω δοκιμάσει και τα δύο. Για το exp τα ίδια άκουσα και εγώ! Γιατί λες όμως ότι δεν το βρίσκεις? Στον κατάλογο υπάρχει ακόμα!
http://www.metzelermoto.com/web/catalog/moto/moto_catalogo_schedaDescription.page?categoria=/catalog/moto/enduro_street/none&vehicleType=MOTO&product_id=877487&uri=/metzeler/en_IT/browser/xml/catalog/moto/EnduroStreet_Tourance.xml&menu_item=/products/catalog/enduro_street
AUFGEBRACHT
04/12/2011, 17:33
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από daz
[B]Όχι δυστυχώς δεν τα έχω δοκιμάσει και τα δύο. Για το exp τα ίδια άκουσα και εγώ! Γιατί λες όμως ότι δεν το βρίσκεις? Στον κατάλογο υπάρχει ακόμα!
Στον κατάλογο κι εγώ το είδα ότι υπάρχει ακόμα, αλλά σε 3-4 site πώλησης ελαστικών που μπήκα στις ιστοσελίδες τους, τα απλά δεν υπήρχαν, μόνο τα ΕΧΡ. Στο είχα γράψει και στην αρχή του παρόντος thread ότι τα δικά μου τα έχω 4 χρόνια γεμάτα και έχουν κάνει 17.000 χλμ, Ιταλία φέτος τα καταευχαριστήθηκα, και ακόμα φαίνονται να έχουν ψωμί αλλά δεν παύουν να είναι 4 χρόνια τοποθετημένα στη μοτοσυκλέττα. Βέβαια αυτό που τα ταλαιπωρεί εκτός της χρήσης είναι και οι καιρικές συνθήκες και κυρίως ο ήλιος, αλλά εγώ την έχω πάντα σκεπασμένη με κουκούλα και δεν έχουν γίνει σκέτο καουτσούκ, ο λαστιχάς που πήγα να μ πει τη γνώμη του μ είπε πως τα χρόνια δεν είναι παράγοντας αλλαγής, όσο η κατάστασή τους καθαυτή. Συγκριτικά, τα bridgestone πρώτης τοποθέτησης που είχαν πάνω ήταν με μια λέξη ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ, γλύστραγαν με το παραμικρό και ξεράθηκαν στο εξάμηνο επάνω. Από μια ματιά εδώ μέσα διάβασα και διθυραμβικά σχόλια για τα ΕΧΡ αλλά από τα απλά είμαι υπερευχαριστημένος.
Θα είναι κρίμα πάντως να τα καταργήσουν εκτός και αν τα αντικαταστήσουν με κάποιο καινούριο μοντέλο. Τα exp έχουν τελείως διαφορετική (πιο ασφάλτινη) χάραξη και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τα απλά.
Ψάξε μήπως βρεις πουθενά στοκ αλλιώς δοκίμασε τα anake.
AUFGEBRACHT
04/12/2011, 18:01
Θα είναι κρίμα πάντως να τα καταργήσουν εκτός και αν τα αντικαταστήσουν με κάποιο καινούριο μοντέλο. Τα exp έχουν τελείως διαφορετική (πιο ασφάλτινη) χάραξη και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τα απλά.
Κοίτα, πλέον η χρήση που της κάνω είναι αυστηρώς ασφάλτινη, οπότε τα ΕΧΡ φάνταζαν ιδανική επιλογή. Για τα δε Anakee που λες, όταν πριν 4 χρόνια πήγα να αλλάξω λάστιχα, ήμουν μεταξύ Anakee και Tourance...ο λαστιχάς (ο οποίος λεπτομέρεια είναι εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος της Michelin) μου είπε μακρυά από Anakee, έτυχε περίπτωση σε πελάτη του που έγιναν κομμάτια εν κινήσει (μάλλον από αστοχία υλικού να φανταστώ; ) και μόλις είδε το λάστιχο ορκίστηκε να μην ξαναφέρει παρά μόνο άμα το απαιτήσει ο ενδιαφερόμενος πελάτης, χαρακτηριστικά μου έλεγε "δεν θα βάλω την ανθρώπινη ζωή πάνω από τα χρήματα". Βέβαια άλλοι πίνουν νερό στο όνομά τους και άλλοι τα μισούν, αλλά από διάρκεια δεν έχω ακούσει τα καλύτερα, ίσως έχουν μικρότερη διάρκεια επειδή είναι μαλακά και από το ΕΧΡ.
spyrakos35
04/12/2011, 18:38
σε στρώμα χιλιάρι, τα ΕΧΡ τα έχω για κλασεις ανώτερα από τα trailwing - battlewing.....
και σε διάρκεια και σε κρατήματα....
Ναι είναι μαλακότερα που σημαίνει πως θα τελειώσουν νωριτερα, αλλά απ' την άλλη προσφέρουν ακόμα καλύτερο κράτημα ενώ ζεσταίνονται και πιο γρήγορα. Εγώ φοράω τα II και σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος. Δεν ξέρω όμως πως συγκρίνονται με τα exp για να σε βοηθήσω. Τα anakee Ι λένε πως ήταν ακόμα καλύτερα. Περιστατικά με αστοχία υλικών έχω ακούσει μόνο για τα conti tkc. (Την έχω πατήσει και εγώ)
Φαντάζομαι ότι τα anakee με ένα μεγάλο ταξίδι φορτωμένος σε autostrata θα την ακούσουν κανονικά. Για μικρές αποστάσεις όμως μέσα στην πόλη, όπου το λάστιχο δεν προλαβαίνει να ζεσταθεί είναι αρκετά καλά. Αυτή τη στιγμή τους έχω κάνει 5000 μεικτά χλμ στα οποία τους έχω συμπεριφερθεί όσο καλύτερα μπορούσα. Φαίνονται πως μπορούν τουλάχιστον άλλα τόσα. Αν θέλεις μπορώ βγάλω και φωτό να δεις την κατάστασή τους μετά από 5000χλμ και να κρίνεις.
Τώρα για τα όσα λέω εγώ αλλά και οι υπόλοιποι γνωρίζεις πως όλα είναι υποκειμενικά. Μόνο την γενική εικόνα που θα σου παρουσιάσουν μπορείς να λάβεις υπόψιν σου γιατί τα μηχάνακια είναι διαφορετικά, ο τρόπος που οδηγούμε το ίδιο κτλ κτλ.
Τι μηχανή οδηγείς?
AUFGEBRACHT
04/12/2011, 18:52
F650GS το μονοκύλινδρο
Αρχικά δημιουργήθηκε από spyrakos35
σε στρώμα χιλιάρι, τα ΕΧΡ τα έχω για κλασεις ανώτερα από τα trailwing - battlewing.....
Τα Death Wings εννοείς? :lol:
Αυτά μετατρέπουν το νερό σε λάδι. Πατάς βρεγμένο και αρχίζεις το καλλιτεχνικό πατινάζ. Ποια trial wing είχες?
F650GS το μονοκύλινδρο
Ελαφρύ είναι! Γι' αυτό τα tourance δεν τελείωναν με τίποτα. Και με το δικό μου επιστρατεύτηκε η autostrata για να το τετραγωνίσω. Και μαλακό λάστιχο να βάλεις θα σε βγάλει αρκετά χλμ αν το προσέξεις. Δεν ξέρω όμως πως συμπεριφέρεται το καθένα στην πάροδο του χρόνου. Το anakee μπορεί να είναι μαλακό αλλά με την αλλαγή θερμοκρασίας (όχι περιβάλλοντος) να σκληραίνει μετά από λίγο οπότε να είναι και ακατάλληλο. Με 5000 χλμ απ' τον Αύγουστο δεν μπορώ να κρίνω.
spyrakos35
05/12/2011, 05:40
Τα Death Wings εννοείς? :lol:
Αυτά μετατρέπουν το νερό σε λάδι. Πατάς βρεγμένο και αρχίζεις το καλλιτεχνικό πατινάζ. Ποια trial wing είχες?
όταν το αγόρασα φόραγε τα trail wings.... απλώς καλό λάστιχο, δεν είχα παραπονο.....
μετά έβγαλε τα battle wings...... ε, γλυστραγε παντου και πάντα με όλους τους τρόπους....
με τα ΕΧΡ σώθηκα...
road spirit
05/12/2011, 10:25
Στο 800 είχα βάλει τα tourance EXP. Απόλυτα ικανοποιημένος απο συμπεριφορά, κράτημα, ευστάθεια, φθορά
όταν το αγόρασα φόραγε τα trail wings.... απλώς καλό λάστιχο, δεν είχα παραπονο.....
μετά έβγαλε τα battle wings...... ε, γλυστραγε παντου και πάντα με όλους τους τρόπους....
με τα ΕΧΡ σώθηκα...
hmmm πολύ περίεργο με αυτά τα λάστιχα (battlewings).... Eχω ακούσει από πάρα πολλούς πολύ άσχημα σχόλια....
Εμενα από την άλλη με τα "μαμα" Batlewings που ήρθε το f800gs... έμεινα ΑΠΟΛΥΤΑ ικανοποιημένος....
Έκανα 20.000 km σε εθνικές, επαρχιακό, πόλη, χωματόδρομο μέχρι και μονοπάτια.....
Μέχρι το τέλος (20.000 παρά κάτι ψιλά έτσι) το λάστιχο μου ενέπνεε απίστευτη εμπιστοσύνη.
Και στο βρεγμένο και στο στεγνό. Θα τα έβαζα ξανά αβλεπή, αλλά λόγω χειμώνα ήθελα να πάω σε "τακούνι". (μια φορά μου έτυχε λίγο λάσπη σε βουνό, και εκεί δεν την πάλευε μια το λάστιχο, αλλά λόγω πέλματος το θεωρώ απόλυτα φυσιολογικό)
Δεν έχω δοκιμάσει στην τωρινή μου μηχανή άλλο (ασφάλτινο) λάστιχο, αλλά στο Transalp που είχα πριν είχα δοκιμάσει και anakee και tourance (όχι EXP όμως). Τα anakee ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ (Τελειώσαν / Ξεράθηκαν σε λιγότερο από 5.000 km) ta Tourance αξιόλογα αλλά τελείωσαν σε λιγότερο από 15.000 km.... φυσιολογικό νούμερο μεν, ...αλλά πολύ μικρότερο σε σχέση με τα σχεδόν 20.000 Km που έβγαλαν τα battlewing στο GS (με σχεδόν διπλάσια ιπποδύναμη από το TA)....
AUFGEBRACHT
05/12/2011, 20:32
Έτσι ενδεικτικά δηλ. τα ΕΧΡ πόσο σου κράτησαν σε διάρκεια;
spyrakos35
05/12/2011, 20:38
Έτσι ενδεικτικά δηλ. τα ΕΧΡ πόσο σου κράτησαν σε διάρκεια;
τα έβαλα και έφυγα ευρώπας δικάβαλος τριβάλιτσος 5500 χλμ και μετά τα είχα εδω φορεμένα σχεδόν δύο χρονάκια ακόμα.... πλέον βέβαια δεν έκανα πολλά χλμ καθότι πήρα το φουζουρού αλλά ποτέ μέχρι που τα άλλαξα πριν το καλοκαίρι δεν με προβλημάτισαν ποτέ και πουθενά.....
φαντάσου οτι το σκεφτόμουν αν θα τα άλλαζα (ντροπή μου) .... πιο πολύ τα άλλαξα γιατί τα φορούσα πολύ καιρό παρά επειδή είχαν ρημάξει....
υπολογίζω οτι καμμια 20άρα χιλιάδες τα εβγαλαν....
spyrakos35
05/12/2011, 20:42
hmmm πολύ περίεργο με αυτά τα λάστιχα (battlewings).... Eχω ακούσει από πάρα πολλούς πολύ άσχημα σχόλια....
Εμενα από την άλλη με τα "μαμα" Batlewings που ήρθε το f800gs... έμεινα ΑΠΟΛΥΤΑ ικανοποιημένος....
μπορεί να λέω και παπαριά τώρα αλλά μήπως σε άλλες διαστάσεις, σε άλλες γεωμετρίες μοτό και σε άλλα βάρη το λάστιχο συμπεριφέρεται αλλιώς???
είπα γω τώρα...
μπορεί να λέω και παπαριά τώρα αλλά μήπως σε άλλες διαστάσεις, σε άλλες γεωμετρίες μοτό και σε άλλα βάρη το λάστιχο συμπεριφέρεται αλλιώς???
είπα γω τώρα...
Το ανέφερε και ο Doc στην πρώτη σελίδα. "Η γόμα και ο σκελετός αλλάζουν με την διάσταση.."
.... Τα anakee ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ (Τελειώσαν / Ξεράθηκαν σε λιγότερο από 5.000 km).....
Εννοείς ότι ξεράθηκαν πριν καν φαγωθεί η γόμα οπότε και ήταν άχρηστα?
Εννοείς ότι ξεράθηκαν πριν καν φαγωθεί η γόμα οπότε και ήταν άχρηστα?
Ναι... παρόλο που ήταν πολύ μαλακά στην αρχή....ξεράθηκαν πολύ γρήγορα...
AUFGEBRACHT
06/12/2011, 18:00
Τελικά τα παλιά καλά Tourance πάπαλα, πλέον μόνο το ΕΧΡ...Το παλαβό είναι πως στο site της Metzeler υπάρχουν ακόμα αλλά όχι στον έντυπο κατάλογο της εταιρείας όπως μου επιβεβαίωσε και το μαγαζί που πήγα και ρώτησα. Οπότε θα δοκιμάσουμε τί λένε και τα ΕΧΡ, τιμή για τα λάστιχα με τοποθέτηση και ζυγοστάθμιση 250 ευρώ (υπάρχει ακόμα ως νόμισμα έτσι;;; ), πρώτα Θεός θα τοποθετηθούν την Παρασκευή.
AUFGEBRACHT
13/12/2011, 19:10
Τρίτη & 13 κυριολεκτικά σήμερα!!! Όπως έγραψα και παραπάνω, την Πέμπτη τοποθέτησα τα Tourance ΕΧΡ, από εκείνη την ημέρα δεν έτυχε να καβαλήσω τη μοτοσυκλέτα, πάω σήμερα το μεσημέρι να την πάρω...το τιμόνι βαρύ κι έστριβε με δυσκολία...κοιτάω κάτω, το λάστιχο πάταγε :cry: Ευτυχώς που εκεί που άλλαξα τα ελαστικά είναι σε απόσταση 200m από το σπίτι, οπότε πήγα χορεύοντας ζεϊμπέκικο από το ξεφούσκωτο λάστιχο. Τελικά αποδείχτηκε ότι η σαμπρέλα είχε μια μικρή τρύπα που έκανε τη ζημιά, τώρα πως έγινε...αλλάχτηκε χωρίς χρέωση άμεσα. Το ερώτημα είναι: Εφόσον η μπροστινή ρόδα βγήκε και μονταρίστηκε το λάστιχο στη ζάντα πάλι, έπρεπε να γίνει ξανά ζυγοστάθμιση; Όταν έγινε η αλλαγή μου είπαν ότι έγινε ζυγοστάθμιση και μάλιστα σε μια από τις ακτίνες υπάρχει ένα μολυβένιο βαριδάκι το οποίο δεν υπήρχε πριν.
Τρίτη & 13 κυριολεκτικά σήμερα!!! Όπως έγραψα και παραπάνω, την Πέμπτη τοποθέτησα τα Tourance ΕΧΡ, από εκείνη την ημέρα δεν έτυχε να καβαλήσω τη μοτοσυκλέτα, πάω σήμερα το μεσημέρι να την πάρω...το τιμόνι βαρύ κι έστριβε με δυσκολία...κοιτάω κάτω, το λάστιχο πάταγε :cry: Ευτυχώς που εκεί που άλλαξα τα ελαστικά είναι σε απόσταση 200m από το σπίτι, οπότε πήγα χορεύοντας ζεϊμπέκικο από το ξεφούσκωτο λάστιχο. Τελικά αποδείχτηκε ότι η σαμπρέλα είχε μια μικρή τρύπα που έκανε τη ζημιά, τώρα πως έγινε...αλλάχτηκε χωρίς χρέωση άμεσα. Το ερώτημα είναι: Εφόσον η μπροστινή ρόδα βγήκε και μονταρίστηκε το λάστιχο στη ζάντα πάλι, έπρεπε να γίνει ξανά ζυγοστάθμιση; Όταν έγινε η αλλαγή μου είπαν ότι έγινε ζυγοστάθμιση και μάλιστα σε μια από τις ακτίνες υπάρχει ένα μολυβένιο βαριδάκι το οποίο δεν υπήρχε πριν.
Αν σημαδεψανε τη θεση του ελαστικου στη ζαντα και το ξαναβαλανε στην ιδια θεση ακριβως, τοτε δεν χρειαζεται, αλλιως ναι! Αλλα μονο αν εσυ νοιωθεις καποιο προβλημα.
Kαι εγω τα ψαχνω και δυστηχως ηρακλειο μονο anakee μου προτεινουν..
Τα εχω βρει ομως απο εδω στα 137 ευρω το ζευγαρι εδω (http://www.tires4all.gr#) σε διασταση 90/90/21 κ 130/80/17 (kle) -ιδιες διαστασεις φοραει και το F800gs?-
Eχεις υποψη σου ποσο θα πηγαινανε τα περαστικα ηρακλειο?
Εχει κανεις καμια γνωμη/εμπειρια απο τα conti escape?
Τα συγκεκριμενα τα βρηκα στη Yamaha στα ~240 περασμενα αλλα μου φαινοντε ψιλοακριβα...
Τελικά τα παλιά καλά Tourance πάπαλα, πλέον μόνο το ΕΧΡ...Το παλαβό είναι πως στο site της Metzeler υπάρχουν ακόμα αλλά όχι στον έντυπο κατάλογο της εταιρείας όπως μου επιβεβαίωσε και το μαγαζί που πήγα και ρώτησα.
Δηλαδη δεν παιζει να πετυχω πουθενα τα σκετα τα Tourance? μιας και ενας φιλος που εδωσε ενα καινουργιο για πισω και ψαχνω για το αντιστοιχο εμπρος μιας και εχω το τελειωμενο AnakeeI το οποιο μπορω να πω πως ειναι απιστευτα καλο ειδικα στην ασφαλτο ακομα και στην βρεγμενη.
Μπορεις να εχεις αλλη μαρκα μπρος, αλλη πισω, δεν υπαρχει κανενα προβλημα.
AUFGEBRACHT
15/12/2011, 18:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από jimmis5
Δηλαδη δεν παιζει να πετυχω πουθενα τα σκετα τα Tourance? μιας και ενας φιλος που εδωσε ενα καινουργιο για πισω και ψαχνω για το αντιστοιχο εμπρος μιας και εχω το τελειωμενο AnakeeI το οποιο μπορω να πω πως ειναι απιστευτα καλο ειδικα στην ασφαλτο ακομα και στην βρεγμενη.
Παίζει να βρεις και ιδιαίτερα μέσω internet...εκεί που πήρα τα δικά μου ήταν ένα Transalp με τα απλά Tourance του κουτιού και όταν τον ρώτησα πώς τα βρήκε, με παρέπεμψε να δω πολύ απλά πότε είχαν κατασκευαστεί...εεεε, ήταν κάτι χρονάκια πίσω...
AUFGEBRACHT εντυπώσεις απ' τα exp?
siraxanz
27/12/2011, 04:08
Επειδή υπαρχει μια ταση προς τα Heidenau για χρηση 50/50 ειδικά σε μeγαλα ον-οφφ
υπάρχουν εμπειρίες για το scoutk60?
AUFGEBRACHT
27/12/2011, 17:31
AUFGEBRACHT εντυπώσεις απ' τα exp?
Δυστυχώς τα έχω φορεμένα τρεις εβδομάδες και έχω κάνει μόνο 20χλμ και αυτά μέσα στην πόλη, οπότε δεν μπορώ ακόμα να εκφέρω γνώμη...( ας είναι καλά οι "συνάδελφοι" που μου έκοψαν 2 φορές την άδεια στη δουλειά και ακύρωσα την βόλτα για ορεινή Κορινθία που είχα κανονίσει...). Άμα αξιωθώ και την πραγματοποιήσω θα πω κι εντυπώσεις.
taisteal
27/12/2011, 17:42
εντελως πληροφοριακα το πισω heidenau μετα απο 14.000 χλμ βγαζει ανετα αλλα 5-6 χιλιαδες χλμ.και ειναι τα scout,δεν το ειχα προσεξει..το μπροστα ειναι σαν καινουργιο ακομη.
Δυστυχώς τα έχω φορεμένα τρεις εβδομάδες και έχω κάνει μόνο 20χλμ και αυτά μέσα στην πόλη, οπότε δεν μπορώ ακόμα να εκφέρω γνώμη...( ας είναι καλά οι "συνάδελφοι" που μου έκοψαν 2 φορές την άδεια στη δουλειά και ακύρωσα την βόλτα για ορεινή Κορινθία που είχα κανονίσει...). Άμα αξιωθώ και την πραγματοποιήσω θα πω κι εντυπώσεις.
Οκ. :)
εντελως πληροφοριακα το πισω heidenau μετα απο 14.000 χλμ βγαζει ανετα αλλα 5-6 χιλιαδες χλμ.και ειναι τα scout,δεν το ειχα προσεξει..το μπροστα ειναι σαν καινουργιο ακομη.
Ουάου.. :eek:
AUFGEBRACHT
28/12/2011, 21:05
(Πρός Daz ενταύθα)...Mini εντυπώσεις από τα ΕΧΡ με αφορμή σκόρπια περιστατικά από την μέχρι τώρα χρήση τους εντός αστικού πεδίου.
Το λάστιχο είναι ΚΑΘΑΡΑ για χρήση δρόμου και μόνο και είναι εμφανές αυτό από τη χάραξή τους και γενικά την εμφάνισή τους...φόραγα τα απλά Tourance 4+ χρόνια και τα είχα συνηθίσει "οπτικά" φορεμένα στη μπουμπού, εάν είναι δόκιμος ο όρος. Όταν είδα φορεμένα πάνω της τα ΕΧΡ μου φάνηκε λες και είχα βάλει λάστιχα για supermotard...έστω και αυτό το τακουνάκι στη χάραξη που είχαν τα απλά, σε σχέση με τα ΕΧΡ μοιάζουν να σαν φόραγες πριν Karoo :lol: :lol: Σήμερα έτυχε να περάσω με σχετικά μικρή ταχύτητα από κάποιο σημείο που γίνονταν δημοτικά έργα και είχε σκορπισμένο χαλικάκι, πέρασα από πάνω και η μηχανή μου χάρισε ένα απρόσμενο ζεϊμπέκικο, με χάλασε αρκετά μπορώ να πω...αν ανακαλέσω στη μνήμη μου τους χωματόδρομους σε Φολέγανδρο-Σέριφο-Σύρο που είχα διαβεί για να φτάσω σε μια απόμερη παραλία, τα ΕΧΡ μου έδωσαν την εντύπωση πως θα το έκαναν με μεγάλη δυσκολία, ιδιαίτερα στις ξερολιθιές της Φολεγάνδρου ίσως και να είχαμε δράματα...ή στο χωματόδρομο που μπήκα το καλοκαίρι στο Μαίναλο και το καταευχαριστήθηκα δικάβαλος...έχω την εντύπωση πως με τα ΕΧΡ θα ζοριζόμουνα. Το λάστιχο είναι κατ' όνομα on-off, το απλό ήταν πολύ πιο τίμιο σε αυτό τον τομέα.
Στα θετικά έχω την εντύπωση πως φρενάρω καλύτερα, μου δίνεται η αίσθηση πως έχω καλύτερη ποιότητα τροχοπέδησης σε σχέση με τα απλά tourance...
Όπως είπα και παραπάνω τα λάστιχα είναι ΑΣΤΡΩΤΑ ακόμα, ανυπομονώ να κάνω καμιά καλή βολτούλα να ξεκαπνίσω κι εγώ και να έχω και πληρέστερη εικόνα από αυτά.
(Πρός Daz ενταύθα)...
Thanks man. Έχεις δίκιο τα απλά ήταν απρόσμενα καλά σε εύκολους χωματόδρομους. Όσο οι κλίσεις ήταν μικρές και η ταχύτητα λογική δεν είχες να φοβηθείς τίποτα. Ίσως τα exp τα απολαύσεις περισσότερο σε σφιχτό ασφάλτινο στροφιλίκι.
Εμένα με είχαν βγάλει ασπροπρόσωπο σε όλες καταστάσεις. Απορώ γιατί τα κατάργησαν.
242808
Καλή χρονιά!
Μια ερώτηση:
Στο Tiger 800 η επίσημη διάσταση του μπροστινού είναι 100/90-19 που από ότι καταλαβαίνω δεν υπάρχει σε radial από οποιονδήποτε κατασκευαστή (ίσως λόγω διάστασης δεν μπορεί τεχνικά να βγει σε radial).
Αν κοιτάξεις στην Michelin π.χ. θα δεις να προτείνουν απευθείας (και μόνο) 110/80-19 για το Tiger 800.
Θα το καταλάβαινα αν δεν είχαν κανένα μοντέλο σε 100/90-19. Αλλά έχουν π.χ. τα Anakee 2 που βγαίνουν και σε 100/90-19. Γιατί να προτείνουν το ίδιο λάστιχο σε 110/80-19 και όχι στην επίσημη διάσταση;
Τέτοια διαφορά (σε κράτημα, αίσθηση, αντοχή ή ...) υπάρχει μεταξύ του 110 (radial) και του 100 (μη radial);
Με βάση τους υπολογισμούς, η διαφορά είναι μικρή: 100Χ90=90 vs 110Χ80=88.
Είναι σημαντική όμως; Είναι ΟΚ να βάλεις 110;
Ευχαριστώ!
Αρχικά δημιουργήθηκε από Panoskl
Καλή χρονιά!
Μια ερώτηση:
Στο Tiger 800 η επίσημη διάσταση του μπροστινού είναι 100/90-19 που από ότι καταλαβαίνω δεν υπάρχει σε radial από οποιονδήποτε κατασκευαστή (ίσως λόγω διάστασης δεν μπορεί τεχνικά να βγει σε radial).
Αν κοιτάξεις στην Michelin π.χ. θα δεις να προτείνουν απευθείας (και μόνο) 110/80-19 για το Tiger 800.
Θα το καταλάβαινα αν δεν είχαν κανένα μοντέλο σε 100/90-19. Αλλά έχουν π.χ. τα Anakee 2 που βγαίνουν και σε 100/90-19. Γιατί να προτείνουν το ίδιο λάστιχο σε 110/80-19 και όχι στην επίσημη διάσταση;
Τέτοια διαφορά (σε κράτημα, αίσθηση, αντοχή ή ...) υπάρχει μεταξύ του 110 (radial) και του 100 (μη radial);
Με βάση τους υπολογισμούς, η διαφορά είναι μικρή: 100Χ90=90 vs 110Χ80=88.
Είναι σημαντική όμως; Είναι ΟΚ να βάλεις 110;
Ευχαριστώ!
Δε θα έχεις πρόβλημα βάζοντας το 110. :wave2:
Δε θα έχεις πρόβλημα βάζοντας το 110. :wave2:
Ευχαριστώ και πάλι! :beer:
Γειά χαρά και καλή χρονιά σε όλους.
Είδα την κουβέντα σχετικά με τα exp/non-exp metzeler tourance και είπα να πω μιά γνώμη καθότι είχα τα απλά για 28000χλμ και τα exp για 29000. Αυτά θα αλλαχθούν αύριο με το καλό.
Τα απλά για μένα ήταν πολύ καλύτερα των exp απλά και μόνο για την συμπεριφορά τους στο βρεγμένο δρόμο. Τα exp δεν μου έδωσαν ποτέ σιγουριά όπως τα απλά. Ειλικρινά δεν κατάλαβα ποτέ γιατί αποσύρθηκε το απλό tourance.
Μια και αλλάζω αύριο καμιά γνώμη για TR91 Dunlop;
Μπήκαν χθες τα METZELER Sahara …..
Μόλις πατήσουν καλά , θα έχουμε και μια σύγκριση με τα METZELER Tourance…
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gia
είχα τα απλά για 28000χλμ και τα exp για 29000. Αυτά θα αλλαχθούν αύριο με το καλό.
28 και 29 χιλιαδες χιλιομετρα :eek: με ενα σετ την καθε φορα :confused: :confused:
σα να ειναι πολλα δεν νομιζεις;
γνωμη μου οτι ειναι υπερβολικα και δεν αξιζει το ρισκο:wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs
Μπήκαν χθες τα METZELER Sahara …..
Μόλις πατήσουν καλά , θα έχουμε και μια σύγκριση με τα METZELER Tourance…
Προσπαθώντας να θυμηθώ πως ήταν τα τουρανς όταν ήταν φρέσκα για να είναι δίκαιη η σύγκριση , θεωρώ ότι τα σαχαρα είναι μαλακότερα από τα τουρανς και είναι καλυτέρα στον στεγνό και στον βρεγμένο . επίσης , είναι πολύ καλύτερα σε χωματόδρομο (χωρίς να δοκιμαστούν σε πολλές λάσπες) .
Στα μείον τους είναι ο θόρυβος τους (όχι όμως κάτι φοβερό) καθώς και ότι δεν θα έχουν την ίδια εντυπωσιακή διάρκεια των τουρανς.
Νομίζω ότι τα σαχαρα ταιριάζουν απόλυτα στην χρήση του τενερε…
Αρχικά δημιουργήθηκε από atopos
Kαι εγω τα ψαχνω και δυστηχως ηρακλειο μονο anakee μου προτεινουν..
Τα εχω βρει ομως απο εδω στα 137 ευρω το ζευγαρι εδω (http://www.tires4all.gr#) σε διασταση 90/90/21 κ 130/80/17 (kle) -ιδιες διαστασεις φοραει και το F800gs?-
Eχεις υποψη σου ποσο θα πηγαινανε τα περαστικα ηρακλειο?
Εχει κανεις καμια γνωμη/εμπειρια απο τα conti escape?
Τα συγκεκριμενα τα βρηκα στη Yamaha στα ~240 περασμενα αλλα μου φαινοντε ψιλοακριβα...
Τώρα είδα το μήνυμα σου.
Λάστιχα περνάει ο Πνευματικάκης, πιστεύω κανά 30euros αλλά και ο Παπαδάκης στη γέφυρα των Πατελών.
Αν τελικά αγόρασες, ενημέρωσε μας για τι και πόσο.
Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs
Προσπαθώντας να θυμηθώ πως ήταν τα τουρανς όταν ήταν φρέσκα για να είναι δίκαιη η σύγκριση , θεωρώ ότι τα σαχαρα είναι μαλακότερα από τα τουρανς και είναι καλυτέρα στον στεγνό και στον βρεγμένο . επίσης , είναι πολύ καλύτερα σε χωματόδρομο (χωρίς να δοκιμαστούν σε πολλές λάσπες) .
Στα μείον τους είναι ο θόρυβος τους (όχι όμως κάτι φοβερό) καθώς και ότι δεν θα έχουν την ίδια εντυπωσιακή διάρκεια των τουρανς.
Νομίζω ότι τα σαχαρα ταιριάζουν απόλυτα στην χρήση του τενερε…
Thanks man! :beer: :beer: :beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Panoskl
Καλή χρονιά!
Μια ερώτηση:
Ευχαριστώ!
Σε σχέση με το προηγούμενο που έγραψα και με βάση επικοινωνία με την Michelin, παραδέχτηκαν ότι ο κατάλογός τους είναι λάθος όσον αφορά την διάσταση του μπροστινού στο Tiger 800. Με βάση αυτό προτείνουν -ΜΟΝΟ- το Anakee II σε 100/90-19 μπροστινό, 150/50-17 πίσω.
Σας το αναφέρω για πληροφόρησή σας. Προφανώς είναι τυπικά υποχρεωμένοι να ακολουθούν τις προδιαγραφές του κατασκευαστή.
Με πολυ ψαξιμο κατεληξα αναμεσα στα shinko 705,metzeler sahara 3 και heidenau k60 scout.
Τα shinko 705 τα βρηκα τελικα ηρακλειο σε καλη τιμη αλλα δυστηχως μπερδεψε λιγο η συννενοηση κ δεν μπηκανε.
Τα sahara βρεθηκανε σε super τιμη (σε σχεση με τον ανταγωνισμο) 200ευρω ευρω περασμενα με σαμπρελες,αλλα τα απεφυγα λογω κυριως οτι ακουσα οτι βγαζουν θορυβο και κατα δευτερων λιγα χλμ.
Οποτε καταληξαμε στα heidenau k60 scout στα ~170 ευρω με παραγγελια απο το moto-endisi.gr:
Μια φωτο διπλα σε ενα tkc 80
257427
Mεχρι στιγμης εχω γραψει ~150χλμ (τα ~10 σε χωμα) και δηλωνω τρομερα ευχαριστημενος παντου.Δεν εχουν βγαλει καθολου τρεμουλο και θορυβο(τουλαχιστων που να αντιλαμβανομαι με το kle μεχρι τα 150χλμ).
Μολις κανω καμια καλουτσικη βολτα(λογικα μεσα στο σαβ/ακο) θα επανελθω...
Υ.Γ Το tires4all.gr εχει κλεισει.
crfouras
11/05/2012, 21:46
Μολις εψες αγοραστηκαν τα karoo 2 για το 950......περιμενω την πρωτη χωματο-βολτα για να τα πεταξω πανω!!!! Θα επανελθω με εντυπωσεις....
Ναι είναι μαλακότερα που σημαίνει πως θα τελειώσουν νωριτερα, αλλά απ' την άλλη προσφέρουν ακόμα καλύτερο κράτημα ενώ ζεσταίνονται και πιο γρήγορα. Εγώ φοράω τα II και σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος. Δεν ξέρω όμως πως συγκρίνονται με τα exp για να σε βοηθήσω. Τα anakee Ι λένε πως ήταν ακόμα καλύτερα. Περιστατικά με αστοχία υλικών έχω ακούσει μόνο για τα conti tkc. (Την έχω πατήσει και εγώ)
Φαντάζομαι ότι τα anakee με ένα μεγάλο ταξίδι φορτωμένος σε autostrata θα την ακούσουν κανονικά. Για μικρές αποστάσεις όμως μέσα στην πόλη, όπου το λάστιχο δεν προλαβαίνει να ζεσταθεί είναι αρκετά καλά. Αυτή τη στιγμή τους έχω κάνει 5000 μεικτά χλμ στα οποία τους έχω συμπεριφερθεί όσο καλύτερα μπορούσα. Φαίνονται πως μπορούν τουλάχιστον άλλα τόσα. Αν θέλεις μπορώ βγάλω και φωτό να δεις την κατάστασή τους μετά από 5000χλμ και να κρίνεις.
Τώρα για τα όσα λέω εγώ αλλά και οι υπόλοιποι γνωρίζεις πως όλα είναι υποκειμενικά. Μόνο την γενική εικόνα που θα σου παρουσιάσουν μπορείς να λάβεις υπόψιν σου γιατί τα μηχάνακια είναι διαφορετικά, ο τρόπος που οδηγούμε το ίδιο κτλ κτλ.
Τι μηχανή οδηγείς?
anakee I , φόρεσα στο μπροστά του 1150 πριν 7.000 χιλιόμετρα.
Έφυγα για εκδρομή να τα στρώσω και καμμιά 30αρία χιλιόμετρα μετά ένιωσα να χάνω το μπροστινο σε ελαφριά κλίση. Σκέφτηκα για λάθος πιέσεις ή λάθος ρύθμιση αναρτήσεων.
Ρύθμισα στα μέτρα μου και μετά από 1000 χλμ. σχεδόν έξυνε κυλίνδρους σε ορεινό επαρχιακό.
Και στο χωματάκι καλό.
Μπήκα και πίστα στα 6.000χλμ και..... αυτό ήταν.
Από τότε δεν ξανα-αισθάνθηκα ασφάλεια.
Είτε με κατεβασμένες πιέσεις, είτε με ανεβασμένες.
Εμφάνισε και κάτι "ραγάδες" αν και το λάστιχο κατα τ'άλλα δείχνει να έχει πολύ ψωμί ακόμα.
Ίσως να πρέπει να βρω πάλι τις σωστές πιέσεις ή σωστές ρυθμίσεις σε αναρτήσεις, αλλά αν όλα είναι εντάξει και απλά το λάστιχο κρατάει 6-7.000 χλμ, τότε χαλάστηκα και δεν με βλέπω να το ξαναβάζω.
taisteal
12/05/2012, 18:24
εχω γραψει πανω απο 25000 χλμ με τα heidenau.δεν τα αλλαζω για κανενα αλλο λαστιχο,ειναι καταπληκτικα.και εχω αλλαξει πολλα λαστιχα.μεγιες και καλολασπωτα:beer:
MiltiadisK.D
12/05/2012, 19:31
Μολις εψες αγοραστηκαν τα karoo 2 για το 950......περιμενω την πρωτη χωματο-βολτα για να τα πεταξω πανω!!!! Θα επανελθω με εντυπωσεις....
τα φοραω αυτα φιλε στο χωμα,λασπη ειναι πρωτα,τωρα στην ασφαλτο σβουριζουν λιγο αλλα χαλαλι,ασφαλτο μην τα πηγαινεις συχνα πανω απο 150-170 γιατι οταν σταματας θα σου λειπουν ντακουνια πισω:eyepop:για πες τιμουλα και απο που γιατι οπου ναναι θα χρειαστω πισω!
road spirit
12/05/2012, 21:32
.....
Οποτε καταληξαμε στα heidenau k60 scout στα ~170 ευρω με παραγγελια απο το moto-endisi.gr:
Μια φωτο διπλα σε ενα tkc 80
170 με μεταφορικά?