PDA

View Full Version : Λάστιχα για βαριά On-Off (Γενική συζήτηση)

Σελίδες : 1 2 [3] 4 5

Αμφίσημος
05/03/2013, 21:39
ψιλοασχετος ο λαστιχας....
Άβυσσος ο μοτοσυκλετιστικός κόσμος DrBig. :look:
Τώρα θα κοιτάξω να τους φάω τι παναϊα για λάστιχα να πιάσει τόπο το 200€.
Το μπροστινό σαχαρίδι πράγματι είναι θορυβώδες αλλά δεν μου γλίστρησε και ποτέ. Ελπίζω ούτε και το K60.
Είναι ο μεγαλύτερος εφιάλτης μου!
To Scorpion δεν είναι ασφάλτινο 95%; Εντύπωση μου κάνει πως συγκρίνεται με το Σαχάρα.
Το 140 έχει τέτοια διαφορά απο το 130;

DrBig
05/03/2013, 22:06
Άβυσσος ο μοτοσυκλετιστικός κόσμος DrBig. :look:
Τώρα θα κοιτάξω να τους φάω τι παναϊα για λάστιχα να πιάσει τόπο το 200€.
Το μπροστινό σαχαρίδι πράγματι είναι θορυβώδες αλλά δεν μου γλίστρησε και ποτέ. Ελπίζω ούτε και το K60.
Είναι ο μεγαλύτερος εφιάλτης μου!
To Scorpion δεν είναι ασφάλτινο 95%; Εντύπωση μου κάνει πως συγκρίνεται με το Σαχάρα.
Το 140 έχει τέτοια διαφορά απο το 130;

Το πως μετρωνται τα ποσοστα δεν το γνωριζω. Παντως το σαχαρα 130 εχει αρκετα μεγαλυτερη σχετικη επιφανεια αυλακωσεων απο το 140, το οποιο εχει σχετικα αρκετα περισσοτερο πελμα. Τωρα το σκορπιον δεν θυμαμαι ακριβως γιατι πανε χρονια και εκτοτε δεν το ξαναβαλα ποτε. Ισως εχεις δικιο. Αυτο που ομως θυμαμαι ειναι το εβρισκα μετριο εντος/εκτος σε αντιθεση με το σαχαρα που το βρισκω αριστο εντος και ικανοποιητικοτατο εκτος.

Επισης δεν εχω εμπειρια απο 140/17 σαχαρα, κατι που θα επρεπε να εχω ηδη πει :)

DrBig
06/03/2013, 21:13
Συντομα σε λαστιχα της γειτονιας σας...

283881

AUFGEBRACHT
06/03/2013, 21:15

283881

Φλερτάρει περισσότερο με την άσφαλτο από τα προηγούμενα ή είναι ιδέα μου;

DrBig
06/03/2013, 21:18
Φλερτάρει περισσότερο με την άσφαλτο από τα προηγούμενα ή είναι ιδέα μου;

Σιγουρα...παντως το ενδιαφερον ειναι οτι στο ορθιο ειναι αρκετα χωματινο και οσο πλαγιαζει τοσο πιο ασφαλτινο γινεται.

Καπου πηρε το ματι μου, οτι θα βγουν σε παρα πολλες διαφορετικες διαστασεις. Κατι μου λεει οτι θα ειναι το επομενο μου ζευγαρι, και αν οχι το πισω, σιγουρα το μπροστα.

Shiatman
06/03/2013, 21:35

283881

Πήγα σήμερα να πάρω τιμές για τα Sahara και μου τα δείξανε (στο φυλάδιο) αλλά θα αργίσουν λιγουλάκι και δυσκολεύομαι να περιμένω!!

Bigoula σε metzeler τελικά θα καταλήξω και μάλλον sahara μπρός-πίσω να βγεί το ανοιξοκαλόκαιρο και μετά βλέπουμε για πιο χωμάτινες καταστάσεις!!! :a01:

Αυτό το καρουδάκι πάντως φαίνεται μούρλια!!

DrBig
06/03/2013, 21:51
Αντε καλοφορετα! :)

Αμφίσημος
13/03/2013, 20:38
Σας είπα πως με τα Κ60 γλιστράω στο βρεγμένο και δεν μου αρέσει;
Άρχισε τις παντιές σε μια ανηφόρα τις προάλλες το XTZ (με 3η γουργουριστή) και εντάξει ξενέρωσα.
Κάτι έσπασε μέσα μου απο το άγχος που πήρα...

Lioulios
13/03/2013, 21:04
:hmm:

road spirit
13/03/2013, 22:47
Σας είπα πως με τα Κ60 γλιστράω στο βρεγμένο και δεν μου αρέσει;
Άρχισε τις παντιές σε μια ανηφόρα τις προάλλες το XTZ (με 3η γουργουριστή) και εντάξει ξενέρωσα.
Κάτι έσπασε μέσα μου απο το άγχος που πήρα...

και έλεγα ότι κάτι έχω ξεχάσει να αναφέρω στο σχετικό πόστ μου ... αυτό είναι ... ότι οι εντυπώσεις που έχω αποκομίσει απο τη χρήση τους είναι εξ' ολοκλήρου στο εξωτερικό, και πως δεν ήξερα ένα τόσο σκληρό λάστιχο πως θα συμπεριφέρεται στην βρεγμένη ελληνική άσφαλτο ...

asteris_adv
13/03/2013, 22:58
Προσωπικά πιστεύω πως η λύση για τα Κ60, που δε λύνει εξ' ολοκλήρου το πρόβλημα "γλίστριμα σε βρεγμένο ή/και κακό οδόστρωμα" αλλά τουλάχιστον το περιορίζει σημαντικά, είναι να χαμηλώσουν οι πιέσεις. Θα αρχίσουν να κάνουν θόρυβο (αντίστοιχο των sahara) και θα χάσουν λίγο σε διάρκεια ζωής αλλά θα κερδίσουν σε κράτημα χωρίς να χάνεται η ευστάθεια. Το πόσο ακριβώς θα ρίξει ο καθένας τις πιέσεις είναι προσωπική επιλογή και θέλει να πειραματιστεί κανείς για να βρει τις τιμές που θα του προσφέρουν και σιγουριά αλλά και θα περιορίζουν αισθητά το γλίστριμα. Εγώ πχ. εδώ και 2000 χλμ περίπου στο 990 Adv έχω 28 μπροστά και 31 πίσω (μόνος μου χωρίς αποσκευές) και είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος. Αυτή είναι η δική μου γνώμη και φυσικά οι γνώσεις μου είναι ελάχιστες αλλά ελπίζω να φανεί χρήσιμη σε κάποιους..

Lioulios
13/03/2013, 23:21
Eδώ να πω και εγώ πως σε συζητήσεις που είχα με τον Αστέρη , κατέληξα σε αυτό που λέει και έχω και εγώ παρόμοιες πιέσεις ( 29-32 ) .

Το λάστιχο δεν το πολυζορίζω στην άσφαλτο που με το μάτι φοβάμαι και η αλήθεια είναι πως σε τέτοιους δρόμους ...το μαθαίνω ακόμα .Έχω την αίσθηση δηλ πως η στροφή με κάποια κλίση ,δεν θα με βάλει ...παρόλα αυτά...σιγά σιγά με βάζει χωρίς κανένα πρόβλημα ...Και σε οδόστρτωμα που μου εμπνέει εμπιστοσύνη , το τερματίζω χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα .

Σε βρεμένο τώρα δρόμο δεν μου παρουσίασε κανένα πρόβλημα ,αλλά η αλήθεια είναι πως σε βρεμένο δρόμο εγώ προσωπικά ,οδηγάω τελείως διαφορετικά με ότι μοτό και να είχα .
Στα καλά καθούμενα , κανένα μηχανάκι δεν φεύγει ακόμα και σε βρεμένο...

Αμφίσημος
14/03/2013, 09:14
Eδώ να πω και εγώ πως σε συζητήσεις που είχα με τον Αστέρη , κατέληξα σε αυτό που λέει και έχω και εγώ παρόμοιες πιέσεις ( 29-32 ) .
Στα καλά καθούμενα , κανένα μηχανάκι δεν φεύγει ακόμα και σε βρεμένο...

Ορθά! Κατεβάζοντας τις πιέσεις σε 29-32 είδα φοβερή βελτίωση. Στο βρεγμένο σαφώς και αλλάζω mode αλλά εδώ μιλάμε σε γλίστρυμα απρόβλεπτο, με τα λιωμένα Sahara είμαι βέβαιος πως δεν θα είχα το παραμικρό γλίστρυμα και ίσως συνηθισμένος απο αυτά τα υπερεκτίμησα το K60. Μιλάμε για βρεγμένη ανηφόρα (κάποια κυρία έπλενε) με 3η χαλαρή και σταθερό γκάζι. Δεν το περίμενα - τρόμαξα και τώρα μπήκε το μικρόβιο του άγχους και σε κάθε στροφή κόβω. Θα μου περάσει...

Lioulios
14/03/2013, 09:51
Άλλο βρεγμένος δρόμος ...Που πας πορεία μέσα στα νερά ...Και άλλο να πατήσεια απότομα νερά ενώ πας σε στεγνό .Πόσο μάλλον να είχε και τίποτα καθαριστικά μέσα .

Με τα πιρέλια τα σκόρπιον σε άλλο μηχανάκι ...Δεν θα ξεχάσω σε μια στροφή που ενώ το οδόστρωμα ήταν στεγνό ...Έμπαινα σε βρεμένο (απάνω στη στροφή) και έχασα κάθε πρόσφυση .Ευτυχώς δεν έπεσα ,αλλά το πόδι μου που έβαλα κάτω πόναγε καμια βδομάδα.

ggs
14/03/2013, 10:02
Νομίζω ότι το «καλό λάστιχο» είναι αρκετά υποκειμενικό.
Για τον κάθε αναβατή (και την χρήση που κάνει στην μοτοσυκλέτα) ίσως ταιριάζει διαφορετικό λάστιχο..
Έχοντας δοκιμάσει διάφορα λάστιχα (Sirac,Anakee,Tourance,Karoo,TKC80,Sahara) σε παρόμοιες περίπου μηχανές (ΧΤΖ750,Caponord,XTR660 , XTZ660) το λάστιχο που ΕΜΕΝΑ μου ταιριάζει καλυτέρα είναι το Sahara…
Θα ήθελα όμως να δοκιμάσω και τα καινούργια Karoo που έβαλε ο Dr.Big

MikeG
09/04/2013, 20:10
Σήμερα παραγγέλθηκαν τα Mitas E07. Σύντομα photos φορεμένα & κριτική μετά από κάποια χιλιόμετρα.

foogr01
09/04/2013, 23:02
Σήμερα παραγγέλθηκαν τα Mitas E07. Σύντομα photos φορεμένα & κριτική μετά από κάποια χιλιόμετρα.

Μεγειές μεγειές λοιπόν !
Join the club που ίδρυσες αλλά άργησες να γίνεις μέλος :D

:beer:

crfouras
10/04/2013, 10:39
MikeG, απο που κ ποσο?
Αντε καλολασπωτα.......

MikeG
10/04/2013, 10:44
MikeG, απο που κ ποσο?
Αντε καλολασπωτα.......

Θεσσαλονίκη, 130 euros

panelast

spyro
10/04/2013, 11:04
πάντως εμένα η πρόσφατη αλλαγή με τα scorpion με πόνεσε πολυ

260

:vava:

πριν 3 χρόνια είχα βάλει με 190

Anty12
10/04/2013, 11:32
Θεσσαλονίκη, 130 euros

panelast

Για πες λίγο ρε Μικέ....για τα Ε07 ...??

Τι ημερομηνία έχουν ?

Τα προτιμάς π.χ. από τα Anakee λόγω καλύτερης τιμής ή για κάποιο άλλο λόγο ......?

Μερσί

Υ.Γ. Να υποθέσω ότι 130Ε είναι μπρος -πίσω εεε???

MikeG
10/04/2013, 11:39
Για πες λίγο ρε Μικέ....για τα Ε07 ...??

Τι ημερομηνία έχουν ?

Τα προτιμάς π.χ. από τα Anakee λόγω καλύτερης τιμής ή για κάποιο άλλο λόγο ......?

Μερσί

Υ.Γ. Να υποθέσω ότι 130Ε είναι μπρος -πίσω εεε???

130 euros μπρος πίσω. 90/90-21 & 150/70-17

Τα λάστιχα είναι στο δρόμο να έρθουν Κρήτη, αλλά είναι φετινά & για την ακρίβεια Νοέμβρης (2012) από ότι μου είπε ο πωλητής. Δεν τα έχω φορέσει ακόμα στο μηχανάκι, είναι η πρώτη φορά που τα βάζω. Τα Anakee τα έχω ξεγράψει εδώ και καιρό, για τα 3 δε το συζητώ καθόλου εννοείτε μιας και είναι 100% άσφαλτος και εκεί προτιμώ Continental ContiRoadAttack.

Έψαξα αρκετά για τα Mitas, μίλησα αρκετά με τον CEO τους στο κομμάτι των ελαστικών μηχανής, απευθείας με Γερμανία (ανταλλάξαμε καμιά 10αρια mail, έμενε Ελλάδα κάποιο καιρό), τα φοράει ήδη ο φίλος foogr01 και είναι ευχαριστημένος.

Μπορείτε να διαβάσετε εδώ : http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=706242 & εδώ : http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=389662&highlight=mitas+800gs

foogr01
11/04/2013, 00:26
Τα λαστιχάκια τα παρήγγειλα πριν τα Χριστούγεννα και τα φόρεσα στο μηχανάκι την προτελευταία βδομάδα του Γενάρη. Το μηχανάκι μου τώρα (G 650 GS (μονοκύλινδρο BMW, δηλ. το παλαιό F 650 GS)) δεν ξέρω αν το λέτε βαρύ on-off.... anyway...

Το "προξενιό" το έκανε ο Mike καθότι εγώ κοίταζα πιο "κλασικά". Προερχόμενος από Bridgestone Trail Wing, τα επονομαζόμενα και DEATH Wing, το σίγουρο ήταν ότι ό,τι και να έβαζα θα μου φαινόταν καλύτερο :D Κοίταζα λοιπόν Anakee 2, Tourance Exp, Scorpion Trail με επικρατέστερα τα τελευταία, λόγω reviews και περίπου ένα κοσάρικο πιο φτηνά. Αυτά όμως μόνο για δρόμο, κι επειδή με το Mike προσανατολιζόμαστε και για χώμα, ζαχάρωνα τα TKC 80. Βέβαια κι αυτά πιο ακριβά σε σχέση με τα Mitas και με το μειονέκτημα ότι "τρώγονται" πολύ γρήγορα. Οπότε θα μου έβγαινε ο κούκος αηδόνι και... πάμε γι' άλλα. Ποια ; χμμμμμμ Heidenau K60 Scout (για πίσω και το απλό Κ60 για μπροστά αφού το Scout δεν έβγαινε για τον μπροστινό τροχό μου). Εκεί λοιπόν που ήμουν έτοιμος να τα παραγγείλω έρχεται ο Mike με την τσέχικη πρόταση (από πίσω βέβαια βρίσκοναι και πάλι Γερμανοί (Continental)). Πιο φτηνά, με προφίλ να μοιάζει στο Sahara (αυτό που ήθελα εξ' αρχής αλλά δεν έβγαινε για τις διαστάσεις μου, οπότε ήταν σα να μην υπήρχε :sick:)

Παρήγγειλα και ήρθανε σε 10 μέρες ακριβώς (από Μότο Ένδυση γιατί αυτός που ανέφερε ο Mike θα καθυστερούσε μήνες και δεν με έπαιρνε), 140 ευρώπουλα. Καλή τιμή νομίζω. Άλλα 15 χρειάστηκα για το πέρασμα (πήγα τους τροχούς), οπότε με 155 ήμουν κομπλέ (σε σχέση με κάτι 240άρια, 200άρια που άκουγα για τα παραπάνω).

Στο δια ταύτα τώρα μετά από 1800 Km περίπου. Εν αρχή τα φοβόμουν είναι η αλήθεια. Δεν ήξερα τι πήρα, αν και οι κριτικές ήταν και είναι καλές έως πολύ καλές. Αλλά αν δεν τα δοκιμάσει κανείς και μόνος του, δύσκολα τα εμπιστεύεται... Αμέσως αμέσως κατάλαβα ότι η κορώνα είναι πιο αργή. Πολύ πιο αργή από τα, βέβαια, πιο street oriented Death Wings. Η πληροφόρηση όμως είναι πολύ καλή και ζεσταίνονται αρκετά γρήγορα !!! Στο στεγνό δεν είχα κανένα μα κανένα θέμα. Άψογα ! Στο βρεγμένο πήγαινα και πάω πάντα διαφορετικά, πιο προσεκτικά και σιγά. Με την οδήγησή μου λοιπόν και πάλι δεν συνάντησα κανένα θέμα, αλλά, το τονίζω, δεν τα πίεσα όπως στο στεγνό. Η μόνη περίπτωση που μου γλυστρίσανε λίγο ήταν όταν έριξε όλο το χώμα που κουβάλησε ο νοτιάς και τότε ένιωσα για 1η φορά να γλυστράνε. Στο φρενάρισμα δεν έχω κανένα παράπονο, ίσα ίσα μου εμπνέουν περισσότερη εμπιστοσύνη από τα παλαιά (είπαμε... death wings) και το μόνο που με χάλασε είναι στα εσάκια στο βουνό ότι κλίνει πιο αργά από τη μια κατεύθυνση στην άλλη.
Δεν είμαι κανένας ειδικός, αλλά τη μηχανή τη χρησιμοποιώ κάθε μέρα, λιάσει, βρέξει, χιονίσει κλπ. και όλα τα παραπάνω είναι η προσωπική μου άποψη σύμφωνα με τον τρόπο που οδηγάω εγώ. Κινούμαι επί το πλείστον σε επαρχιακό βουνίσιο δρόμο (ο Θεός να τον κάμει :bawl:) και μέσα στην πόλη. Μέχρι τώρα έχω περάσει, εκτός από άσφαλτο ;), και από πέτρες-χαλίκια-κλπ. για αρκετά χλμ χωρίς κανένα πρόβλημα. Για χώμα δεν μπορώ να εκφέρω ακόμα άποψη αλλά οσονούπω αναμένεται μεγάλο τεστ :evil:

Να αναφέρω επίσης ότι είχα καλή επικοινωνία με τους Τσέχους για τις πιέσεις που συνιστούν αυτοί, καθώς επίσης και για ένα θέμα ανάκλησης του μπροστινού, που τελικά δεν το προχώρησα, αφού αφορούσε την tubeless τοποθέτησή του ενώ εγώ τα έχω βάλει με σαμπρέλες, κατόπιν διαβεβαίωσης των ειδικών τους και αφού βέβαια μου προτείνανε να το αλλάξω αν θέλω κυρίως για ψυχολογικούς λόγους.

Εν κατακλείδι πιστεύω ότι τα λεφτά τους τα άξιζαν και μάλλιστα είναι πολύ καλά (και τα λεφτά και τα λάστιχα :p ) για όσα προσφέρουν. Το γράφω αυτό με την ελπίδα ότι δε θα με απογοητεύσουν στο χώμα, καθότι είχα σκοπό να γράψω και αφού τα είχα δοκιμάσει και σε κανα δυο χωμάτινες διαδρομές.

Hope this was helpful :wave2:

MikeG
11/04/2013, 14:47
Λοιπόν....:D

Πάρελαβα το πρωί & αμέσως σα μικρό παιδί ξεκίνησα να βγάλω τους τροχούς. Ευχαριστώ πολύ το foogr01 που μου δάνεισε το stand του για τη πίσω ρόδα, μιας και άφησα τη μηχανή χωρίς τροχούς για να πάω να γίνει η αλλαγή στα λάστιχα.

2 ωρίτσες, χαλαρά είχε γίνει η δουλειά. Κόστος περαστικών 15 euros. Σύνολο δηλαδή τα λάστιχα κόστισαν 145 euros. Ακολουθούν photos. Εντυπώσεις μετά από κάμποσα χιλιόμετρα, πάντως φαίνονται αρκετά μαλακά.

287343

;)
287344

287345

MikeG
11/04/2013, 14:48
Ready !

:beer: :beer:

287346

Anty12
11/04/2013, 15:20
Οι απόψεις σας για τα Mitas αναμένονται εναγωνίως, μιας και από την μία πλευρά οι διαδικτυακές γνώμες διίστανται, από την άλλη η τιμή τους είναι εξωφρενικά χαμηλή (το ζευγάρι Ε08 κοστίζει όσο το μπροστινό της Μισλέν για παράδειγμα)

please keep us updated.:beer:

Edit:Παρατήρησα ότι το 90/90-21 TBL 54 T για παράδειγμα, το έχουν σαν tubless οπότε.....σαμπρέλα σε tubless λάστιχο.....:confused:

Lioulios
11/04/2013, 16:14
Στα Heidenau μου που είναι τουμπλες ...φοραω σαμπρέλες μπρος -πίσω . Κανένα πρόβλημα ...Γίνεται μια χαρά η δουλειά .

foogr01
11/04/2013, 16:48
Μεγειές Mike !!! :beer: :beer: :beer:

Οι απόψεις σας για τα Mitas αναμένονται εναγωνίως, μιας και από την μία πλευρά οι διαδικτυακές γνώμες διίστανται, από την άλλη η τιμή τους είναι εξωφρενικά χαμηλή (το ζευγάρι Ε08 κοστίζει όσο το μπροστινό της Μισλέν για παράδειγμα)

please keep us updated.:beer:

Edit:Παρατήρησα ότι το 90/90-21 TBL 54 T για παράδειγμα, το έχουν σαν tubless οπότε.....σαμπρέλα σε tubless λάστιχο.....:confused:

Κι εμένα (100/90-19, 130/80-17) tubeless τα δίνανε αλλά τα έβαλα με σαμπρέλες. Γενικώς δεν υπάρχει πρόβλημα όπως είπε και ο lioulios, αλλά και στην επικοινωνία μου με την εταιρία μου είπαν ότι τα beads του Ε07 είναι από τα παλαιότερα tubed type ελαστικά τους και γι' αυτό η ανάκληση αφορούσε τα πρόσφατα μοντέλα (παραγωγής μέχρι και τέλη 2012) που τα βγάλανε tubeless ενώ από το 2013 αλλάξανε το bead για να μην υπάρχει πρόβλημα, πάντα "under extreme conditions". (Γι' αυτό και με διαβεβαιώνανε όπως έγραψα και πιο πάνω ότι αφού τα έβαλα με σαμπρέλες δε θα έχω κανένα πρόβλημα!)

Edit: Θα έχετε πλέον 2πλή άποψη μόλις γράψει κ ο Μike χλμ και μπούμε και χώμα. Η τιμή είναι όντως εξωφρενικά καλή και θέλω να δω και πόσο θα μου κρατήσουν (άμα είναι παραπάνω από τα TKC80 σίγουρα θα είμαι κερδισμένος κατά πολύ ;) )

MikeG
11/04/2013, 17:34
Μα σχεδόν σε όλα τα tubeless βάζουμε σαμπρέλα στα on-off. Για παράδειγμα τα 800 έρχονται με Bridgestone Battlewing 501/502 το οποίο είναι tubeless, αλλά τα 800 φοράνε σαμπρέλες.

MikeG
11/04/2013, 19:08
By the way, τα E08, μη τα κοιτάτε... Δεν... Μόνο E07 & E10. :wave2:

el-Gatto
11/04/2013, 22:26
Προερχόμενος από Bridgestone Trail Wing, τα επονομαζόμενα και DEATH Wing, το σίγουρο ήταν ότι ό,τι και να έβαζα θα μου φαινόταν καλύτερο
Φίλε μου ,επειδή Trail Wing βγαίνουν με διάφορους κωδικούς από την BRIGESTONE , αν δε σου κάνει κόπο ,μου λές ποιά ακριβώς είχες φορεμένα;

Το ρωτάω αυτό ,γιατί φοράω το 2ο ζευγάρι Trail Wing 41-42 (σε ΧΤΖ660 Τenere) ,απο τα οποία είμαι πάνω απο ευχαριστημένος.
Στην στεγνή ασφαλτο στρίβω με όλα ,πατώντας τα μέχρι το τελείωμα του πέλματος ,νιώθωντας απολύτως ασφαλής.
Στή βρεγμένη άσφαλτο δεν μ'έχουν φοβησει ποτέ.
Στο καλό χώμα έχουν πολύ καλό γκρίπ.
Στή λάσπη με εντυπωσίασαν. Περίμενα να στομώσουν αμέσως λόγω πυκνής χάραξης ,αλλά δεν.
Στη σαθρή πέτρα κ την κροκάλα ,γλύστραγαν. Ηθελαν προσοχή.
Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη ,απο την εμπειρία συμβίωσης με τα BRIDGESTONE TRAIL WING 41-42

Προσπαθώ να ανεβάσω φωτό αλλά για κάποιο λογο δεν...
Ενα λίνκ για να δείς ποιά λέω:
http://www.motocross-shop.de/motocross-shop/images/Bridgestone_TW41_42.jpg

Στα ίδια αναφέρεσαι κι εσύ;
Αυτά ειναι που τα λές Death Wing???
Kαι γιατί;
Για πέ...

foogr01
11/04/2013, 23:58
Φίλε μου ,επειδή Trail Wing βγαίνουν με διάφορους κωδικούς από την BRIGESTONE , αν δε σου κάνει κόπο ,μου λές ποιά ακριβώς είχες φορεμένα;

Το ρωτάω αυτό ,γιατί φοράω το 2ο ζευγάρι Trail Wing 41-42 (σε ΧΤΖ660 Τenere) ,απο τα οποία είμαι πάνω απο ευχαριστημένος.
Στην στεγνή ασφαλτο στρίβω με όλα ,πατώντας τα μέχρι το τελείωμα του πέλματος ,νιώθωντας απολύτως ασφαλής.
Στή βρεγμένη άσφαλτο δεν μ'έχουν φοβησει ποτέ.
Στο καλό χώμα έχουν πολύ καλό γκρίπ.
Στή λάσπη με εντυπωσίασαν. Περίμενα να στομώσουν αμέσως λόγω πυκνής χάραξης ,αλλά δεν.
Στη σαθρή πέτρα κ την κροκάλα ,γλύστραγαν. Ηθελαν προσοχή.
Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη ,απο την εμπειρία συμβίωσης με τα BRIDGESTONE TRAIL WING 41-42

Προσπαθώ να ανεβάσω φωτό αλλά για κάποιο λογο δεν...
Ενα λίνκ για να δείς ποιά λέω:
http://www.motocross-shop.de/motocross-shop/images/Bridgestone_TW41_42.jpg

Kαι γιατί;
Για πέ...

Έχεις δίκιο, δεν το διευκρίνησα, αλλά με αυτά που είχα σιχάθηκα το brand name "trail wing" εντελώς...
Εμένα ήταν (R.I.P.) τα TW 101 (εμπρός) και TW 152 (πίσω). Πιο street oriented και καμία σχέση το πέλμα με αυτό που μου έβαλες στο link.
To "death wings" τους το κολλήσανε (ομολογουμένως επιτυχώς) τα αμερικανάκια και αναφέρεται κυρίως για τις μικρές διαστάσεις όπως στο μηχανάκι μου και στο δικό σου. Λένε ότι όσοι τα φορέσανε σε πιο μεγάλες διαστάσεις και σε πιο βαριά μηχανάκια δεν είχανε πρόβλημα...

Αυτά, :wave2:

Edit: Το μόνο θετικό είναι ότι κράτησαν πολύ, αλλά πήγαινα..... κοτ κοτ κοτ σχεδόν πάντα ;)

el-Gatto
12/04/2013, 07:27
Mάστα.
Σ'ευχαριστώ για την απάντηση.
Μου φυγε η απορία.
Είπα κι εγώ.
Μπας κ την πάθω άξαφνα.

Ενημερωτικά:
Απο άποψη διάρκειας ,με σκληρή χρήση (140-150 κμ/ω ταξίδια 2κάβαλα Εθνικής & στριφτερά επαρχιακά) ,τα ΤW 41-42 , κρατάνε 8-9,000κμ το πίσω ,κ τα 2πλάσια το εμπρός.
Νιώθωντας ασφαλής πάντα κ βλέποντας τη μορφή του πέλματος τους ,αλλά κ λαμβάνοντας την αίσθηση που σου δίνουν.

bogart
12/04/2013, 08:18
By the way, τα E08, μη τα κοιτάτε... Δεν... Μόνο E07 & E10. :wave2:

Επειδή τα κοιτάω, τα ξανακοιτάω και δεν καταλαβαίνω την διαφορά.
Ανάλογα με τα TKC 80 και τα Karroo T είναι τα Ε09 ή τα Ε10 ?

MikeG
12/04/2013, 08:39
Επειδή τα κοιτάω, τα ξανακοιτάω και δεν καταλαβαίνω την διαφορά.
Ανάλογα με τα TKC 80 και τα Karroo T είναι τα Ε09 ή τα Ε10 ?

Ναι, απλά τα Ε10 βγάζουν περισσότερα χιλιόμετρα, σαν Karroo T σε σχέση με απλό Karoo.

daz
12/04/2013, 10:53
...
Kαι γιατί;
Για πέ...

Είναι ψιλοσκληρά, αργούν να ζεσταθούν, τρελαίνονται στην εναλλαγή στεγνό - βρεγμένο και νομίζουν πως οι διαγραμμίσεις των δρόμων είναι πετρελαιοκηλίδες. (Συνεπώς είναι ακατάλληλα για πόλη).

Ικανοποιητικά όταν ζεσταθούν και ο δρόμος έχει καλή έως μέτρια πρόσφυση, ποτέ δεν τα πίεσα σε βρεγμένο. Πολύ καλή αντοχή στην εθνική, καλή πληροφόρηση και κράτημα στο χώμα. Όλα αυτά στη διάσταση και στο βάρος του tenere μετά από 2 ζευγάρια.

Shiatman
05/06/2013, 09:10
Να γράψω κι εγώ για τα Metzeler Sahara μετά από 1000+ κλμ, με έχουν αφήσει τρελά ικανοποιημένο σε άσφαλτο, πάνε τρένο. Σε βρεγμένο κούλ έτσι κι αλλιώς. Σε χώμα αξιοπρεπέστατα μεγάλη σιγουριά σε περτρόδη-κροκάλα εδάφη και χώμα. Ασάφειες και γλιστρήματα ένοιωσα μόνο σε δασικό δρόμο με ψιλό χαλικάκι και βρεγμένο (σαν να μην είχε αέρα το μπροστινό - αλλά εκεί το έννοιωσε όλη η παρέα) και σε αμμώδες έδαφος όπου έννοιωσα να χάνω το μπροστινό ελαφρώς αλλά με έγγυρη προειδοποίηση. Γενικά πολλύ ευχαριστημένος, μου προσφέρουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στο χώμα από τα Pirelli Scorpion trail. Για να δούμε και διάρκεια ζωής, αν και νομίζω θα είναι νορμάλ όσο δεν σπάς άτσαλα τον καρπό :vroum::tooth:

THEOD
05/06/2013, 19:30
Δεν την παλεύω να διαβάσω 16 σελίδες οπότε μπορεί να έχει γραφτεί και να μην το έχω δει και να με πάρετε με τις πέτρες, εγώ όμως θα ρωτήσω... :smokin:

Για χιλιάρι Στρώμα τι εμπειρίες-προτάσεις υπάρχουν ?
Μιλάω για χρήση 95% ασφάλτινη όχι όμως για τεράστια ταξίδια φορτωμένος με το μισό νοικοκυριό...
Η χρήση είναι σβέλτες εξορμήσεις εκτός των τειχών με λίγο εθνική, πολύ επαρχιακό και αρκετό στροφιλίκι...
Η σχετικά περιορισμένη χιλιομετρική ζωή δεν είναι θέμα μιας και τα χιλιόμετρα ετησίως προβλέπονται λίγα - οπότε μάλλον από γήρανση θα πάνε και όχι από φάγωμα...
Τώρα φοράει Bridgestone Battlewing 501/502 και στο στεγνό (αφού ζεσταθούν) δεν με προβληματίζουν. Είναι όμως 3ετίας και βάλε φορεμένα επάνω και όσο νάναι δεν τα λες "φρεσκαδούρα"...
Παίζει καμμιά πρόταση ?

MikeG
05/06/2013, 19:55
Δεν την παλεύω να διαβάσω 16 σελίδες οπότε μπορεί να έχει γραφτεί και να μην το έχω δει και να με πάρετε με τις πέτρες, εγώ όμως θα ρωτήσω... :smokin:
Για χιλιάρι Στρώμα τι εμπειρίες-προτάσεις υπάρχουν ?
Παίζει καμμιά πρόταση ?

Continental Trail Attack

THEOD
06/06/2013, 10:39
Continental Trail Attack
Καμιά λεπτομέρεια-εντύπωση παίζει ή θα στα βγάζω ένα-ένα με το τσιγκέλι ? :lol:

Lioulios
13/06/2013, 02:05
Heidenau K60 Scout Tires – A Review On A Big Bike

http://petriemotorsports.wordpress.com/2011/07/14/heidenau-k60-scout-tires-a-review-on-a-big-bike/

Οι τύποι όλοι με 950 και ...φούλ φορτωμένοι

292879

daz
16/09/2013, 00:34
Μερικές πολύ καλές πληροφορίες απ' τον osevax για τα k60 φορεμένα σε τενερε 660.

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=128808&page=5&p=2372695&viewfull=1#post2372695

MikeG
16/09/2013, 20:46
Ήρθε η ώρα να γράψω για τα Mitas E07, τα οποία όπως είχα γράψει (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=122659&page=15&p=2309852&viewfull=1#post2309852), φόρεσα τον Απρίλιο του 2013. Μέχρι στιγμής έχω διανύσει 6000 συμπεριλαμβανομένου & αυτού (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=137233).

Τα χιλιόμετρα έχουν γίνει σε :

- Οδικό δίκτυο της Κρήτης
- Εθνικές στην Ελλάδα και εξωτερικό (Βαλκάνια)
- Επαρχιακοί δρόμοι στα Βαλκάνια που συναγωνίζονται σε αθλιότητα τους Ελληνικούς
- Χώμα καμιά 30ρια χιλιόμετρα
- Καιρικές συνθήκες 99% στεγνό.

Μέχρι στιγμής τα λάστιχα δείχνουν να έχουν φαγωθεί ελάχιστα και χωρίς να έχουν τετραγωνίσει, ειδικά το πίσω μετά το ταξίδι που το μηχανάκι ήταν αρκετά φορτωμένο, δικάβαλο. Έτσι όπως το βλέπω και με ελάχιστη χρήση στο χώμα θα μου βγάλουν άνετα 12.000 με 14.000 χλμ.
Στο στεγνό δρόμο δαγκώνουν αρκετά καλά, και δε με έχουν φοβίσει καθόλου σε ταχύτητες μέχρι 140χλμ/ω. Σίγουρα κάνουν αρκετή φασαρία, ειδικά από τα 90χλμ/ω και μετά. Δε τα νοιώθω να είναι "αργά" σε αλλαγές κατεύθυνσης ενώ στα φρεναρίσματα συμπεριφέρονται αρκετά καλά. Γλιστρήματα ποτέ, αν εξαιρέσεις το Μάιο που έριξε μια μπόρα και ΄είχα ένα γλίστρημα του πίσω σε μια ανηφορική στροφή μέσα στη πόλη.
Όπως γράφω σε βροχή δεν έχω ολοκληρωμένη άποψη. Έρχονται όμως οι βροχές. Σίγουρα θα οδηγώ αρχικά λίγο συγκρατημένος σε βρεγμένο τερέν.

Προς το παρόν με άριστα το 10 και με τους συνδυασμούς που κάνει κάποιος σε ένα μικτό λάστιχο, θα έβαζα ένα 7 με 8 στα 10.

Θα ξαναγράψω μετά από οδήγηση σε βρεγμένο αλλά και χώμα. Πάντως σίγουρα για τη τιμή που τα πήρα είναι απόλυτα ευχαριστημένος.

MikeG
25/01/2014, 15:13
Συνεχίζω λοιπόν για τα Mitas E07, αφού το προηγούμενο Σάββατο είχε βόλτα με αρκετά χιλμ χώμα, κυρίως πέτρα, λάσπη και αφράτο χώμα.

Το λάστιχο γραπώνει πολύ πολύ καλά, ειδικά στο πετρώδες αλλά και στο χώμα. Στη λάσπη είχα γλιστρήματα αλλά το θεωρώ φυσιολογικό. Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος θα έλεγα από τη συμπεριφορά του. Μέχρι να φτάσω στο χώμα είχε 50 χιλιόμετρα επαρχιακή άσφαλτο, όπου και εκεί, όπως ήδη έχω γράψει συμπεριφέρεται άψογα.

Πλέον το ελαστικό το έχω χρησιμοποιήσει σε όλες τις πιθανές συνθήκες (εκτός από χιόνι :lol:) οπότε η άποψη μου πλέον έχει 100% σχηματιστεί.
Το σίγουρο είναι ότι αυτά θα είναι πάλι τα επόμενα ελαστικά μου.

p.s Μετά από 8000χλμ δεν δείχνουν καμία ιδιαίτερη φθορά.

J.T.R
10/02/2014, 14:07
Να πω κι εγώ για τα Karroo 3. 90-90-21 και 140-80-17

Με 3000+ χλμ ,τα 2500 σε χωμα,λασπη,πετρες ,χιονι,χαλικι,χορταρι,ρεματα και τα 500 σε ασφαλτο, ειμαι απολυτα ικανοποιημενος.

Στο βουνο πηγαινω στην κυριολεξια οπου θελω χωρις κανενα προβλημα και εμεινα εκπληκτος απο το κρατημα στη βρεγμενη ασφαλτο.

Απο θορυβο ,ε ενταξει τακουνια εχει.

Ομως...διακρινω σημαδια κοπωσης στο πισω λαστιχο(σαν να μου δειχνει οτι οπου ναναι θα αρχισει να φθειρεται), σε αντιθεση με το μπροστα ,που ειναι σαν καινουργιο.

Βεβαιως δεν ξερω πως θα συμπεριφεροταν σε μια καινουργια και μεγαλη on-off μηχανη.

road spirit
10/02/2014, 14:44
Quotάρω τον εαυτό μου για να κάνω ένα update. Eίχα γράψει :

Είμαι στο 2ο ζευγάρι Κ60 scout. To 1o έκανε 18.300 χλμ, εκ των οποίων περίπου τα 1.700 χωμάτινα mix (πέτρα, φλαταδούρα, λάσπη, άμμος, κλπ) με τίγκα φορτωμένο και δικάβαλο μηχανάκι (F800GS). Είχαν και άλλο ψωμί, αλλά τα άλλαξα προληπτικά. Πιέσεις δεν κοίταξα ποτέ!
Το 2ο ζευγάρι έχει για την ώρα ~ 9.300 χλμ, και εδω επίσης τα ~1.700 χλμ χωμάτινα με τις ίδιες συνθήκες και φόρτωμα.
Όχι, δεν είναι καλά στη λάσπη, δεν είναι καλά στην άμμο. Δεν έχουν το top κράτημα στη γρήγορη ασφάλτινη οδήγηση. Σε στεγνα χωμάτινα τεραίν και πέτρα είναι παρα πολύ καλά. Αλλά το πεδίο χρήσης τους είναι άλλο: ταξίδι σε παντός χρήσης δρόμους με μεγάλα φορτωμένα ον-οφφ. Εκεί όπου πρέπει να κάνεις κάποιους συμβιβασμούς γιατί δεν μπορείς να τα έχεις όλα. Εκεί είναι τα ιδανικά λάστιχα για μεγάλα ον-οφφ κατά τη γνώμη μου.

και έλεγα ότι κάτι έχω ξεχάσει να αναφέρω στο σχετικό πόστ μου ... αυτό είναι ... ότι οι εντυπώσεις που έχω αποκομίσει απο τη χρήση τους είναι εξ' ολοκλήρου στο εξωτερικό, και πως δεν ήξερα ένα τόσο σκληρό λάστιχο πως θα συμπεριφέρεται στην βρεγμένη ελληνική άσφαλτο ...

Οι παραπάνω εντυπώσεις ήταν λοιπόν σε χρήση φουλ φορτώματος + δικάβαλο και πάντα σε συνθήκες ταξιδιού. Πλέον, επί ελληνικού εδάφους, τα λάστιχα δεν μου εμπνέουν εμπιστοσύνη για να τα πιέσω. Σβέλτες βόλτες με πλαγιάσματα κλπ δεν τολμάω. Οι κραδασμοί στις χαμηλές ταχύτητες είναι ενοχλητικοί. Σε χωμάτινη βόλτα ισχύουν οι προηγούμενες εντυπώσεις. Το λάστιχο είναι ικανοποιητικό αρκεί να μη μπείς σε λάσπη. Το μπροστινό το έχω δουλέψει μέχρι και 16 psi χωρίς πρόβλημα (με χοντρή μοτοκροσάδικη σαμπρέλα).

Εμφανίζει ένα περίεργο pattern φθοράς και επίσης, και στα 2 ζευγάρια που έχω βάλει μέχρι τώρα, το πίσω λάστιχο βγάζει κάτι σκισίματα (ανοίγει δλδ σε κάποια σημεία) μετά τα 10.000 χιλιόμετρα. Θα βάλω φωτός με την πρώτη ευκαιρία. Όμως αυτό ίσως οφείλεται και στο ότι τα δουλεύω με πολύ χαμηλές πιέσεις σε αντίθεση με ότι λέει ο κατασκευαστής.

Το γενικό συμπέρασμα μετά απο όλα αυτά, είναι πως το λάστιχο είναι εξαιρετικό για μια συγκεκριμένη και μόνο δουλειά: φόρτωμα + μακρινό ταξίδι, όπου θες ένα ελαστικό να αποδίδει λίγο-πολύ στο 90% των περιπτώσεων και να βγάλει πολλά χιλιόμετρα ώστε να μην ανυσηχείς για το πότε θα χρειαστεί να αλλάξεις στη μέση του ταξιδιού. Θα το χαρακτήριζα ως ελαστικό adventure μεγάλων αποστάσεων. Με άλλα λόγια, όποιος σκέφτεται να πάρει την χοντρή του και να πάει προς μογγολία μεριά, ας τα βάλει άφοβα.
Για οτιδήποτε άλλο, νομίζω υπάρχουν καλύτερες επιλογές.

ggs
10/02/2014, 14:49
Να πω κι εγώ για τα Karroo 3. 90-90-21 και 140-80-17

Με 3000+ χλμ ,τα 2500 σε χωμα,λασπη,πετρες ,χιονι,χαλικι,χορταρι,ρεματα και τα 500 σε ασφαλτο, ειμαι απολυτα ικανοποιημενος.

Στο βουνο πηγαινω στην κυριολεξια οπου θελω χωρις κανενα προβλημα και εμεινα εκπληκτος απο το κρατημα στη βρεγμενη ασφαλτο.

Απο θορυβο ,ε ενταξει τακουνια εχει.

Ομως...διακρινω σημαδια κοπωσης στο πισω λαστιχο(σαν να μου δειχνει οτι οπου ναναι θα αρχισει να φθειρεται), σε αντιθεση με το μπροστα ,που ειναι σαν καινουργιο.

Βεβαιως δεν ξερω πως θα συμπεριφεροταν σε μια καινουργια και μεγαλη on-off μηχανη.

JTR ειχεσ ποτε βαλει Metzeler Sahara και , αν ναι , πες μας αν θες μια συγκριση μεταξυ ΚΑΡΟΟ3 και ΣΑΧΑΡΑ... :beer:

taisteal
10/02/2014, 15:01
Φοραω το τεταρτο ζευγαρι k60,ασφαλτο στριψιμο απιστευτο,χωμα λασπη εξαιρετικα,βρεγμενο μια χαρα...δεν τα αλλαζω για κανενα λογο,και εχω αλλαξει αρκετες μαρκες ελαστικων μεχρι να βρω αυτο που θελω..μα τι στο καλο συμβαινει,αλλαζει τοσο η συμπεριφορα τους απο μηχανακι σε μηχανακι??
Και φυσικα δεν εχω λογο να αμφισβητησω κανεναν,απλα ειναι πολυ περιεργο...

road spirit
10/02/2014, 16:37
Φοραω το τεταρτο ζευγαρι k60,ασφαλτο στριψιμο απιστευτο,χωμα λασπη εξαιρετικα,βρεγμενο μια χαρα...δεν τα αλλαζω για κανενα λογο,και εχω αλλαξει αρκετες μαρκες ελαστικων μεχρι να βρω αυτο που θελω..μα τι στο καλο συμβαινει,αλλαζει τοσο η συμπεριφορα τους απο μηχανακι σε μηχανακι??
Και φυσικα δεν εχω λογο να αμφισβητησω κανεναν,απλα ειναι πολυ περιεργο...

Αφενός είναι θέμα εντελώς υποκειμενικό, μιας και 2 αναβάτες δεν μπορούν να έχουν ίδιες εμπειρίες ή οδηγικές ικανότητες και ερμηνεύουν διαφορετικά τη συμπεριφορά των ελαστικών. Μπορεί πχ εσύ να είσαι καλό τιμόνι και στη λάσπη να "το έχεις" ενώ εγώ να είμαι κουλάδι και να χέζομαι πάνω μου. Μπορεί επειδή μια ζωή πριν τα ον-οφφ είχα στρητάδικα και SS και φορούσα πάντα "γόμες" να μη μπορώ να συνηθήσω με τπτ το feeling των on-off ελαστικών... Πολλά μπορεί ...

Αφετέρου έχω διαβάσει πως το 130/80/17 που φοράς εσύ σε σχέση με το 150/70/17 που φοράω εγω είναι εντελώς διαφορετικό λάστιχο. Μπορεί να έχουν το ίδιο όνομα αλλά έχουν άλλο σκελετό (πολύ σημαντικό αν ισχύει) και άλλη χάραξη (το τέλευταίο φαίνεται κιόλας).

Τέλος, μπροστά το λάστιχο σου είναι 54Η ή 54Τ ?

taisteal
10/02/2014, 16:48
Ναι εχεις δικιο,εξαρταται και απο τον αναβατη.Απλα οι αποψεις μας επι του ελαστικου ειναι εντελως αντιθετες,και γι'αυτο μου φαινεται παραξενο..
Ναι ισχυει οτι εχουν αλλο σκελετο και χαραξη,αλλα καβαλησα και αφρικα με μεγαλυτερο προφιλ απο το δικο μου ελαστικο πισω,και ηταν τσιχλα,χωμα και
ασφαλτο..
Το δικο μου μπροστα ειναι 54Τ

el-Gatto
10/02/2014, 18:53
Kατ'αρχήν να πώ ότι ,
το σύνολο των συμπερασμάτων του RoadSpirit ,εκτός από ακριβή ,εμπεριστατωμένα κ εξειδικευμένα ανά περίπτωση ,
αντικατοπτρίζουν και την πραγματικότητα ,όπως αυτή προκύπτει βάσει:
κατασκευαστικής λογικής ,διαφορετικών προδιαγραφών ,διαφορετικών μοτοσυκλετών ,διαφορετικής χρήσης.
Σε αυτό τουλάχιστον συνηγορούν ,κ οι τόσες διαφορετικές απόψεις χρηστών.

Η ειδοποιός διαφορά δε ,καταγράφεται στην παρακάτω παράγραφο.

Αφετέρου έχω διαβάσει πως το 130/80/17 που φοράς εσύ σε σχέση με το 150/70/17 που φοράω εγω είναι εντελώς διαφορετικό λάστιχο.
Μπορεί να έχουν το ίδιο όνομα αλλά έχουν άλλο σκελετό (πολύ σημαντικό αν ισχύει) και άλλη χάραξη (το τέλευταίο φαίνεται κιόλας).

Τέλος, μπροστά το λάστιχο σου είναι 54Η ή 54Τ ?

Εδώ είναι κ το ζουμί της διαφορετικότητας των απόψεων μεταξύ των χρηστών.
Η ΧάΙντυ ,έφτιαξε έναν τύπο ελαστικών ,αλλά με διαφορετικές προδιαγραφές ανά τύπο μοτό ,κ ενδιαφέρον χρήσης.

Το 130άρι πίσω ,σαφώς κ έχει μαλακότερο σκελετό αλλά κ μίγμα πέλματος από το 140άρι ,
το οποίο 140άρι θα φορεθεί σε δυνατότερες μοτ/τες ,άρα πρέπει να έχει μεγαλύτερες αντοχές ,
κ' το 150άρι θα έχει αντίστοιχα ακόμα πιο heavy Duty χαρακτηριστικά ,αφού προορίζεται για βαρύτερες κ ακόμα πιο δυνατές μοτό..
Η επιπλέον compact ρίγα πέλματος στο κέντρο των 140-150 δε ,είναι προφανές ότι προσβλέπει στην καλύτερη ποιότητα κύλισης στα συνεχόμενα ταξιδιωτικά κμετρα ,αλλά κ στην μεγαλύτερη διάρκεια "ζωής" του πέλματος στο κέντρο τους.

Το ίδιο ισχύει κ για τα μπροστινά με διαφορετικό δείκτη ταχύτητας κ φορτίου.

Αν πχ ένα λάστιχο με δείκτη ταχύτητας Η(210Km/h) & δείκτη φορτίου 57(230kgr) ,φορεθεί σ'ένα μονοκύλινδρο ,
πιθανότατα δεν θα έρθει ποτέ στην προβλεπόμενη θερμοκρασία λειτουργίας ,κ θα γλυστράει παντού.
αντίστοιχα
Αν πχ ένα λάστιχο με δείκτη ταχύτητας Τ(190Km/h) & δείκτη φορτίου 52(200kgr) ,φορεθεί σ'ένα βαρύ & δυνατό 2κύλινδρο 1000άρι ,
θα υπερθερμαίνεται γλιστρώντας ανεξέλεγκτα & θα γίνει φυτίλια λίαν συντόμως.

1. Οι σωστές προδιαγραφές ελαστικών
2. για τις εκάστοτε μοτοσυκλέτες
3. λαμβανομένων υπόψιν των δεδομένων χρήσης & οδοστρώματος

αποτελούν το 3πτυχο της επιτυχημένης επιλογής ελαστικών για τις "καλές" μας. :wave2::

el-Gatto
10/02/2014, 19:19
θα ήταν πιστεύω πολύ χρήσιμο για την εξαγωγή συμπερασμάτων ,αν εκτός από τις απόψεις για τα ελαστικά
καταρτιζόταν κι ένας πίνακας που να αναφέρει:

Μοτοσυκλέτα - Λεπτομερή Τύπο ΕΜΠΡΟΣ ελαστικού (πχ.90/90-21 M/C 54S) - Λεπτομερή Τύπο ΠΙΣΩ ελαστικού

Ισως έτσι ,να δινόταν η λύση στο γρίφο ,των εκ'διαμέτρου αντιθέτων απόψεων για τα "ίδια" ελαστικά.

Και για να τα'χουμε πρόχειρα:

309458-309459

Africaptan
11/02/2014, 11:41
Γατε, στο δεικτη φορτιου, τα κιλα εννοουν ΜΟΝΟ βαρος μοτοσυκλετας, η συνηθες συνθηκες;

el-Gatto
11/02/2014, 20:12
Γατε, στο δεικτη φορτιου, τα κιλα εννοουν ΜΟΝΟ βαρος μοτοσυκλετας, η συνηθες συνθηκες;
Ο δείκτης φορτίου ελαστικών δείχνει το μέγιστο φορτίο στο οποίο τα ελαστικά αναμένεται να λειτουργήσουν σωστά ,
κ χωρίς τις ανεξέλεγκτες παρενέργειες που πιθανόν να υπάρξουν ,όταν αυτά κληθούν να αντιμετωπίσουν καταστάσεις εκτός των προδιαγραφών τους.

Η αναγραφή του γίνεται στην πλευρική επιφάνεια των ελαστικών δίπλα στον τύπο του ελαστικού.

Αν για παράδειγμα ο δείκτης φορτίου είναι ο "52" (σύμφωνα με τον πίνακα) το μέγιστο φορτίο στο οποίο τα ελαστικά αναμένεται να λειτουργήσουν σωστά είναι 200 κιλά ανά ελαστικό.
Αυτό σημαίνει ότι εάν ένα όχημα έχει 2 ελαστικά(βλ.μοτό) και υποθέτοντας ότι η κατανομή βάρους είναι ισοδύναμη σε κάθε ελαστικό,
τότε το μέγιστο επιτρεπόμενο μικτό βάρος του οχήματος δεν πρέπει να είναι περισσότερο από 2 Χ 200 = 400 κιλά.

Το ανωτέρω παράδειγμα βέβαια αποτελεί "υπόθεση εργασίας" ,αφού συνήθως στις μοτ/τες
αφενώς δεν υπάρχει απόλυτη ισοκατανομή του βάρους ,
αφαιτέρου αλλάζει άρδειν ,ανάλογα με τον τρόπο φορτώματος (1κάβαλο-2κάβαλο-αποσκευές) ,αλλά κ το είδος χρήσης (ΟnRoad-OffRoad-Touring-Racing-κτλ)

Επίσης ,ο πίσω τροχός πολλαπλασιάζει τις δυνάμεις καταπόνησης φορτίου που δέχεται κατά την επιτάχυνση κ την πρόσφυση που καλείται επιπλέον να διαχειριστεί.
Ο μπροστινός αντίστοιχα ,πολλαπλασιάζει τις δυνάμεις καταπόνησης φορτίου που δέχεται κατά την επιβράδυνση κ την πρόσφυση που καλείται επιπλέον να διαχειριστεί.
Όλα αυτά μεταφράζονται σε αυξομειώσεις θερμοκρασιών που επίσης αλλάζουν την συμπεριφορά των ελαστικών.

Αν βάλουμε στην εξίσωση κ τις "σωστές" πιέσεις ,αντιλαμβανόμαστε ότι έχουμε μπροστά μας μια πολύ δύσκολη εξίσωση να επιλύσουμε.

Επειδή λοιπόν όλα αυτά ,είναι σχεδόν αδύνατο να τα υπολογίσουμε σωστά εμείς ,με τις φτωχές μας γνώσεις ,
σοφό θα είναι ,όταν έρχεται η ώρα να αλλάξουμε τα ελαστικά της μοτ/τας μας ,ανεξαρτήτως της μάρκας-τύπου που θα επιλέξουμε
να παραμείνουμε πιστοί στον ακριβή τύπο προδιαγραφών ελαστικού ανά τροχό ,
ο οποίος αναγράφεται υποχρεωτικά ,στο κάθε μΑνιουάλυ ,της όποιας μΑτοτσυκλέτας.

kordix
22/01/2015, 21:17
Στο άφρικα εχω 2 ζευγάρια ζάντες. Στο χωμάτινο σετ τα τελευταία 6 χρόνια χρησιμοποιώ τα conti TKC 80 και είμαι πολύ ευχαριστημένος αλλά το σετ εχει πάει 225 Ε και τα Mitas E 09 τα βρίσκω 170 Ε που όπως και να το κάνουμε είναι μεγάλη διαφορά. Στα TKC 80 μου αρέσει ότι είναι πραγματικά 50-50, κρατάνε άψογα στην άσφαλτο ακόμα και σε βρεγμένη και στο χώμα είναι αρκετά καλά εκτός από βαρύ λασπωμένο τερέν.

Τα τεστ που διαβάζω για τα Ε ο9 στο εξωτερικό εχουν δυφορούμενες απόψεις και δεν με βοήθησαν να αποφασίσω. Εχει δοκιμάσει κανείς σε μεγάλο βαρύ ον/οφ τα Mitas E 09 ;

330062

camen
22/01/2015, 22:33
Φοραω τα ΜΙΤΑS σε ενα klr250... Aυτο που μου εχει κανει εντυπωση ειναι η πολυ καλη ποιοτητα κυλισης που εχουν στην ασφαλτο!

sek
22/01/2015, 22:42
[QUOTE]Στο άφρικα εχω 2 ζευγάρια ζάντες. Στο χωμάτινο σετ τα τελευταία 6 χρόνια χρησιμοποιώ τα conti TKC 80 και είμαι πολύ ευχαριστημένος αλλά το σετ εχει πάει 225 Ε και τα Mitas E 09 τα βρίσκω 170 Ε που όπως και να το κάνουμε είναι μεγάλη διαφορά. Στα TKC 80 μου αρέσει ότι είναι πραγματικά 50-50, κρατάνε άψογα στην άσφαλτο ακόμα και σε βρεγμένη και στο χώμα είναι αρκετά καλά εκτός από βαρύ λασπωμένο τερέν.

Τα τεστ που διαβάζω για τα Ε ο9 στο εξωτερικό εχουν δυφορούμενες απόψεις και δεν με βοήθησαν να αποφασίσω. Εχει δοκιμάσει κανείς σε μεγάλο βαρύ ον/οφ τα Mitas E 09 ;[QUOTE]

Μήπως να έβλεπες και τα Karoo 3; τελευταία που τα κοιτούσα τα βρήκα γύρω στα 200 ευρώ..

330088

kordix
23/01/2015, 08:18
Επειδή εχω διπλές ζάντες έλεγα να παω σε κάτι πιο xtreme απο τα karoo3 ή τα tkc 80.

el-Gatto
23/01/2015, 10:09
Κωστή ,πρίν κανα 6μηνο ,είχα πάρει τηλ τον αντιπρόσωπο των Mitas κ τον ρώτησα για τα E 09.
Μου΄χε δώσει τιμή 110 € το ζεύγος ,με τα μεταφορικά για Αθήνα μέσα στην τιμή.
Τα 170€ που λές ,μου φαίνονται πολλά.
Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι ,αλλά ,αν τα βρήκες απο κάποιον ενδιάμεσο dealer ,καλό θα ήταν πρίν ψωνίσεις ,να πάρεις κι ένα τηλ για μια τιμή κι απο δω
http://www.car.gr/parts/view/2945621/

daz
23/01/2015, 11:26
Κωστή ,πρίν κανα 6μηνο ,είχα πάρει τηλ τον αντιπρόσωπο των Mitas κ τον ρώτησα για τα E 09.
Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι ,αλλά ,αν τα βρήκες απο κάποιον ενδιάμεσο dealer ,καλό θα ήταν πρίν ψωνίσεις ,να πάρεις κι ένα τηλ για μια τιμή κι απο δω

Κάπου στα 100 τα έβαζαν και κάτι γνωστοί μου στη Θεσσαλονίκη.

MikeG
23/01/2015, 11:41
Δείτε τα Ε10. Εγώ φοράω τα Ε07 και είμαι αρκετά ικανοποιημένος. Μακριά από Ε08.

kordix
23/01/2015, 14:13

Ευχαριστώ Κώστα ;)
Δεν εχω κάνει ερευνα αγοράς, απλά μου είπε ο Σταμάτης με το 950 ότι τα συγκεκριμένα τα φέρνει γνωστός λαστιχάς στον οποίο βάζω εδώ και χρόνια λάστιχα. Δεν γνώριζα ότι εχει τέτοια τρελή διαφορά στην τιμή με την τιμή του αντιπρόσωπου...

Θα το ψάξω λίγο πρώτα...

kordix
23/01/2015, 14:17
Δείτε τα Ε10. Εγώ φοράω τα Ε07 και είμαι αρκετά ικανοποιημένος. Μακριά από Ε08.

Mαλισταααα τα Ε10 μοιάζουν πολύ στο τακούνι με τα παλιά karro T, είναι στην κατηγορία ΤKC 80 κλπ, ενώ τα Ε09 που θέλω εγώ είναι σαν τα αντίστοιχα karoo το πιο χωμάτινο.

Επειδή στις περισσότερες χωμάτινες βόλτες, εχει και μπόλικη άσφαλτο πριν και μετά μάλλον θα βάλω κάτι σε 50-50 πάλι. Ευχαριστώ παίδες :beer:

kordix
19/02/2015, 15:07
Τελικά κατέληξα στον συνδυασμό: μπροστινό ΤKC 80 (το ειχα) και πίσω Heindenau k60 Scout σε xrv 750.

Ο λόγος που άφησα τα TKC 80-karoo-sahara e3-T63-MT21 είναι ότι εχω κουραστεί με τα χωματινα λάστιχα να πηγαίνω εθνική με 120-130 το πολύ για να μην φαγωθούν, γι ' αυτό επέλεξα τον πραπάνω συνδυασμό ώστε να μπορώ να πηγαίνω με 140-150+ σε ταξίδι. Ενας δεύτερος λόγος είναι ότι βαρέθηκα να αλλάζω πίσω λάστιχα κάθε 5.000 - 7.000 km στην καλύτερη περίπτωση και πήγα σε κάτι που πιο σκληρό μεν αλλά ικανοποιητικό απ ότι διαβάζω στα φόρουμ.

Εξάλλου το άφρικα είναι μηχανάκι για ταξίδι σε οποιαδήποτε τερέν δεν είναι μηχάνημα αδρεναλίνης στο χώμα οπότε νομίζω ότι ο παραπάνω συνδυασμός είναι υπεραρκετός για τις δυνατότητες της μηχανής και τις δικές μου.

Πρώτες εντυπώσεις...
Σήμερα στις 6 το πρωί πέρασα από την κυριολεκτικά παγωμένη-χιονισμένη Κατεχάκη και είχα μόνο ενα ζόρικο γλίστριμα μπροστά σε χαλαρό φρενάρισμα λόγω κόκκινου φαναριού. Πίσω το k 60 δεν εκανε κιχ, δεν το περίμενα. Θέλω να κάνω μερικά χιλιόμετρα ακόμα και να μπω πιο πολύ χώμα και θα γράψω εντυπώσεις αναλυτικά.

Απολογισμός ελαστικών μέχρι τώρα που εχω βάλει στο άφρικα (τυχαία σειρά):

Bridgestone 501-502 - τίποτα ιδιαίτερο, καλό για ασφάλτινο ταξίδι
Βridgestone tw kάτι - tw 152 δούλεψε πολύ καλά στο άφρικα
Sahara enduro 3 καλό αλλά το πίσω τέλειωσε υπερβολικά γρήγορα και έκανε φασαρία. Εχασα μια φορά το μπροστινό απότομα αλλά δεν με εριξε.
Pirelli MT 21 - 130/90/17 πίσω αντί για 140/80/17 χάλασε την γεωμετρία της μηχανής, δεν μου άρεσε καθόλου εκτός από το ξερό χώμα. Τα βγαλα αφάγωτα.
Michelin T63 - πολύ καλό παντού αλλά το πίσω έλιωσε στις 3500 km
Metzeler tourance - τίμιο για ταξίδι, στην πόλη δεν είναι για πολλά πολλά, θα το ξαναβαζα για ταξίδι στην Ευρώπη.
Continental TKC 80 - 3 ζευγάρια - το καλύτερο χωμάτινο 50-50 για βαρύ μηχανάκι αλλά ακριβό και το πίσω τρωγεται αρκετά σε γρήγορους ρυθμούς.
Anakee 2 (2 ζευγάρια καινούργια + 1 μεταχειρισμένο) Το καλύτερο πολιτικό λάστιχο για μένα, δυστυχώς δεν βγαίνει πια. Μπορείς να ξύσεις κι αυτιά κάτω.

Τέλος μου άρεσε πολύ ο συνδυασμός TKC 80 μπροστά και anakee 2 πίσω. Δούλεψε απρόσμενα καλά σε ζόρικο χώμα, όχι φυσικά σε λάσπες.

est
19/02/2015, 15:51
Ωραία η ανάλυση για τα μέχρι τώρα φορεμένα, περιμένω και το update για τον νέο συνδυασμό. Κοντεύει ο καιρός που θα πρέπει να αποχωριστώ τα anakee 2 και παρακολουθώ με ενδιαφέρον!

taisteal
19/02/2015, 19:42
Μολις μπηκε το Heidenau...
Επιτελους εχω μηχανακι που φρεναρει και στριβει...
Το tourance ηταν πολυ επικινδυνο,μονο για την σομπα κανει

akis_trevor
19/02/2015, 21:46
Kordix:προσφατα μιλαγα με φιλο που ψαχνεται για λαστιχ και μου ειπε πως ρωτησε σε ενα γνωστο μαγαζι της πατρας για τιμες και το ανακι το 2 βγαινει ακομα.ψαξτο λιγο εφοσον σαρεσαν τοσο...

dimmie_72
19/02/2015, 21:51
Μολις μπηκε το Heidenau...
Επιτελους εχω μηχανακι που φρεναρει και στριβει...

να δω αν θα λες το ίδιο και στην 1η βροχή... :(

Αμφίσημος
19/02/2015, 23:07

Τι μου θύμησες...Η καρδιά μου πρέπει να πεταρίζει ακόμα.

dimmie_72
19/02/2015, 23:09
Τι μου θύμησες...Η καρδιά μου πρέπει να πεταρίζει ακόμα.

και μένα, αλλά ευτυχώς συνέβαινε στο caponord μπροστά από μένα :D

Αμφίσημος
19/02/2015, 23:31
Στο βρεγμένο όλα τα λάστιχα απαιτούν πιο ντελικάτο χειρισμό αλλά αυτό το πράγμα με τρόμαζε. Tenere 660

dimmie_72
19/02/2015, 23:44
Ο φίλος σε εκδρομή στην Εύβοια όταν πηγαίναμε έξυνε μαρσπιέδες και στην επιστροφή που μας έπιασε βροχή τον έβλεπα τρομοκρατημένο να στρίβει όρθιος μόνο με το τιμόνι με 20-30 χλμ/ω. Όταν πλέον βγήκαμε στην ευθεία στον Ε75 το δικό μου με BW, που δεν τα λες και τέλεια, έφευγε με 180 και αυτός πάλευε να το κρατήσει απ την υδρολίσθηση με 60χλμ/ω. Άπειρο δεν τον λες με 34 μηχανές στο ενεργητικό του.
Το ίδιο και φίλος με GS 1200. Kατάφεραν και οι 2 και τα πούλησαν σχεδόν καινούργια με 1000 χλμ.

Αμφίσημος
19/02/2015, 23:49
Ο φίλος σε εκδρομή στην Εύβοια όταν πηγαίναμε έξυνε μαρσπιέδες και στην επιστροφή που μας έπιασε βροχή τον έβλεπα τρομοκρατημένο να στρίβει όρθιος μόνο με το τιμόνι με 20-30 χλμ/ω. Όταν πλέον βγήκαμε στην ευθεία στον Ε75 το δικό μου με BW, που δεν τα λες και τέλεια, έφευγε με 180 και αυτός πάλευε να το κρατήσει απ την υδρολίσθηση με 60χλμ/ω. Άπειρο δεν τον λες με 34 μηχανές στο ενεργητικό του.
Το ίδιο και φίλος με GS 1200. Kατάφεραν και οι 2 και τα πούλησαν σχεδόν καινούργια με 1000 χλμ.

Αν και ακούγεται υπερβολικό το πιστεύω. Προσωπικά εμένα δεν μου ταιριάξανε όπως ίσως οδηγώ το συγκεκριμένο μηχανάκι.
Είχα κλάσει μέντες όχι τόσο σε βροχή αλλά σε ξαφνικά νερά στο δρόμο πριν το STOP κτλ.
Εγώ τα άλλαξα στις 10.000χλμ όπου ομολογουμένως ήταν σε καλή κατάσταση (σε σχέση με τα Sahara που ξανα-φοράω τώρα) με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση!
Αν και φοβάμαι τα "κράματα" μου αρέσει το μπροστινό Sahara και το πισινό Tourance (βασικά που δεν ακούγεται και δεν λιώνει με τίμια συμπεριφορά) αλλά είναι άλλοι κόσμοι. Αν τα μπαστάρδευα τι αποτέλεσμα θα είχα;

taisteal
20/02/2015, 00:58

Το λεω μετα απο 110.000 χλμ με heidenau,και στο 5ο ζευγαρι.Και στο τενερε δουλευουν μια χαρα.
Φυσικα στο βρεγμενο πηγαινω κυριλε γιατι δεν παυει να ειναι ενα λαστιχο με τακουνι,που ομως
στα τοσα χρονια που κινουμαι και σε βροχες δεν με τρομαξε ποτε.
Στο στεγνο και σε χωμα το λαστιχο μαμει

zopas
20/02/2015, 07:13
Αν καποιος σκέφτεται να βαλει στο θηριο του metzeler next θα του ελεγα να μην τα φοβηθεί..Τα εβαλα μετα τα ΕΧΡ που δυστυχως καταγηρθηκαν και οι εντυπώσεις μου είναι πολύ καλες...Τα λάστιχα δοκιμαστηκαν σε ολες τις συνθηκες πλην χωματος και από τη μια υπαρχει μια μικρη ασαφεια στις χαμηλες ταχύτητες στο δρομο από την άλλη τα κρατηματα του ειοναι εξαιρετικα σε ολες τις συνθηκες, και κυριως δεν χρειαζονται ζέσταμα, ενώ η μηχανη παραμενητη ακλονητη ακομα( δεν κουναει καθολου) και στις τελικες της..βεβαια μειον είναι ισως η τιμη τους σε σχεση με τον ανταγωνισμο..Είναι ένα παρα πολύ τιμιο λαστιχο..

Γενικα η εμπειρια μου δειχνει ότι η Μετζελερ εχει την καλυτερη συνθεση γομας που ταιριαζει απολυτα στο χαλι των ελληνικων δρομων..ότι και λαστιχο αυτης της εταιριας ειχα βαλει στις διαφορες μηχανες μου, το αποτέλεσμα ηταν αψογο..

kordix
20/02/2015, 08:17
Kordix:προσφατα μιλαγα με φιλο που ψαχνεται για λαστιχ και μου ειπε πως ρωτησε σε ενα γνωστο μαγαζι της πατρας για τιμες και το ανακι το 2 βγαινει ακομα.ψαξτο λιγο εφοσον σαρεσαν τοσο...

Για 21 τροχό δεν βγαίνουν, ο.ύτε σε διάσταση 140 80 17.

freco
20/02/2015, 08:33
Εγώ τα Karoo 3 πάντως πριν λίγες μέρες σε βρεγμένο τα φοβήθηκα. Έπεσα με 20 χλμ χωρίς ευτυχώς δυσάρεστα πέρα από γρατζουνιά στο κάγκελο.
Ανεβαίνω πολύγωνο και μόλις φτάνω ψηλά για να πέσω πίσω προς Ν. Φιλοθέη ξεκινάει ξεκινάει την αμμοβροχή. Κάνω το λάθος και πάω από την απότομη κατηφόρα (δεξιά) και λίγο πιο κάτω είναι τα αυτοκίνητα σταματημένα. Με 10 - 20 χιλιόμετρα αλλά το έβλεπα να 'ρχεται.
Ε... δεν κράτησε πουθενά. Δεξιά αριστερά συνέχεια ο κώλος με ελάχιστο φρένο και κατέβασμα και απαλές κινήσεις στο συμπλέκτη. Μέχρι που πίεσα περισσότερο το μπροστινό για να μην φτάσω με τις πάντες πάνω στο σταματημένο. Και έγινε. Ευτυχώς την έσπρωξα με το πόδι και πήγε προς το πεζοδρόμιο. Σύρθηκε 2 - 3 μέτρα και σταμάτησε.

Στο στεγνό μέχρι στιγμής είναι άψογα και στο χώμα (αν και δεν τα έχω πατήσει πολύ), δεν τα φοβήθηκα πουθενά. Δεν περίμενα θαύματα στο βρεγμένο αλλά (μεταξύ μας) τα λέρωσα. :cry:

zopas
20/02/2015, 08:52
τα karro3 ξερω ότι τα προτιμανε αυτοι που πανε πολύ χωμα..εχουν μεγαλο τακουνι και γαντζώνονται σε οφ καταστασεις αλλα σε ισιο δρομο , ακριβως το ότι φτιαχτει για χωμα, δεν μπορεις να εχεις απαιτησεις, πρεπει να καποιος να είναι πολύ προσεκτικος..δεν μπορεις να εχεις τα ιδια κρατήματα με ένα on ελαστικο..

akis_trevor
20/02/2015, 14:54
Για 21 τροχό δεν βγαίνουν, ο.ύτε σε διάσταση 140 80 17.

πασο τοτε..:wave2:

Eversman
21/02/2015, 18:40
Pirelli MT 21 - 130/90/17 πίσω αντί για 140/80/17 χάλασε την γεωμετρία της μηχανής, δεν μου άρεσε καθόλου εκτός από το ξερό χώμα. Τα βγαλα αφάγωτα.

Κώστα, αυτό έχω πάθει και εγώ. Έβαλα 130 αντί 140. Ενώ μπορώ να αλλάξω κατεύθυνση πιο γρήγορα και γενικά μου δίνει την αίσθηση ότι έχει γίνει πιο "ελαφριά", τα περιθώρια κλίσης έχουν μειωθεί δραματικά και μου προκαλεί μεγάλη ασάφεια όταν την πιέζω. Προτίθεμαι να τα αλλάξω άρδην :(

kordix
22/02/2015, 08:46
Κώστα, αυτό έχω πάθει και εγώ. Έβαλα 130 αντί 140. Ενώ μπορώ να αλλάξω κατεύθυνση πιο γρήγορα και γενικά μου δίνει την αίσθηση ότι έχει γίνει πιο "ελαφριά", τα περιθώρια κλίσης έχουν μειωθεί δραματικά και μου προκαλεί μεγάλη ασάφεια όταν την πιέζω. Προτίθεμαι να τα αλλάξω άρδην :(

Προτιμώ 140 80 17 και με το μαμα αμορτισέρ θέλει κατέβασμα μπροστά τιμονόπλακες 3-5 mm και γίνεται σούπερσπορτ.

kordix
26/02/2015, 14:29
Μπροστινό ΤKC 80, πίσω Heindenau k60 Scout σε xrv 750.

Τα σχόλια που είχα διαβάσει για το Κ60 σε βρεγμένο ήταν αρνητικά και στην σημερινή βροχή ήμουν στην αρχή κάπως μαζεμένος. Τελικά δεν υπήρχε λόγος να οδηγάω συγκρατημένα.

Δοκίμασα να πατήσω γερό πίσω φρένο σε κακή άσφαλτο, χωρίς να το μπλοκάρω και δεν γλίστρυσε. Δοκίμασα να πατήσω εντελώς άτσαλα φρένα πάλι δεν γλίστρυσε.
Σε γκάζι σε μέτρια προς κακή άσφαλτο δεν σπίνιαρε οπότε για μένα μια χαρά κρατάει το λαστιχάκι στο βρεγμένο. Σε κανονική οδήγηση δεν είχα κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.

Μέχρι τώρα όλα καλά λοιπόν και είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον συνδυασμό που έκανα. Στο ΑDV rider απ ότι διβάζω, πολλοί εχουν καταφύγει σε αυτή τη λύση, ΤKC 80 μπροστά και πίσω Heindenau k60 Scout σε βαριά ον/οφ που μπαίνουν και σε χωμάτινα τερέν.

Africaptan
26/02/2015, 16:32
Καλα το Heidanau πισω. Αλλα για ποιο λογο μπροστα το TKC;

daz
26/02/2015, 16:38
Καλα το Heidanau πισω. Αλλα για ποιο λογο μπροστα το TKC;

Γιατί απλά είναι ένα απ' τα καλύτερα ελαστικά για τον εμπρός τροχό αν θέλεις μεικτή χρήση που περιλαμβάνει και χώμα.

Και σε επιδόσεις σε όλα τα τερέν και σε διάρκεια, ακόμα και με ταξίδι.

Africaptan
26/02/2015, 16:45
Γιατί απλά είναι ένα απ' τα καλύτερα ελαστικά για τον εμπρός τροχό αν θέλεις μεικτή χρήση που περιλαμβάνει και χώμα.

Και σε επιδόσεις σε όλα τα τερέν και σε διάρκεια, ακόμα και με ταξίδι.

Ενω το πισω Heid ειναι καλυτερο απ το Conti;;;

taisteal
26/02/2015, 16:59

Σε διαρκεια

Africaptan
26/02/2015, 17:20
Σε διαρκεια

Σε επιδοσεις/ασφαλεια;

Δηλαδη μ αλλα λογια μου λες οτι τα Conti ειναι καλυτερα αλλα δεν τα πετας συντομα; Καιποσο ειναι αυτο το συντομα; (αν καλως ρωταω)

taisteal
26/02/2015, 17:27
Σε επιδοσεις/ασφαλεια;

Δηλαδη μ αλλα λογια μου λες οτι τα Conti ειναι καλυτερα αλλα δεν τα πετας συντομα; Καιποσο ειναι αυτο το συντομα; (αν καλως ρωταω)

Εχω βαλει και conti πισω το οποιο ηταν εξαιρετικο ειδικα εκτος δρομου,και κρατουσε και πολυ καλα στην ασφαλτο,γενικα παρα πολυ καλο
αλλα το ελιωσα σε 5-6 χιλιαδες χλμ.
Το heidenau ειναι εξισου καλο αλλα εχει και μεγαλη διαρκεια ζωης,εγω βγαζω γυρω στα 13 χιλιαδες χλμ με χρηση ασφαλτο και χωμα

Africaptan
26/02/2015, 17:29
Εχω βαλει και conti πισω το οποιο ηταν εξαιρετικο ειδικα εκτος δρομου,και κρατουσε και πολυ καλα στην ασφαλτο,γενικα παρα πολυ καλο
αλλα το ελιωσα σε 5-6 χιλιαδες χλμ.
Το heidenau ειναι εξισου καλο αλλα εχει και μεγαλη διαρκεια ζωης,εγω βγαζω γυρω στα 13 χιλιαδες χλμ με χρηση ασφαλτο και χωμα

Αρα καταληγουμε οτι το προβλημα, το εχει το μπροστινο Heid; (αφου το πισω ειναι ΕΞΙΣΟΥ καλο με το Conti)

taisteal
26/02/2015, 17:34
Αρα καταληγουμε οτι το προβλημα, το εχει το μπροστινο Heid; (αφου το πισω ειναι ΕΞΙΣΟΥ καλο με το Conti)

Μπροστα φοραω παντα heidenau,δεν το αλλαζω για κανενα λογο.
Με πηγαινει 2 ελαστικα πισω,ενα μπροστα στις αλλαγες
Απλα οι ξενοι προτιμουν conti για μπροστα.

Africaptan
26/02/2015, 17:36
Μπροστα φοραω παντα heidenau,δεν το αλλαζω για κανενα λογο.
Απλα οι ξενοι προτιμουν conti για μπροστα.

daz
26/02/2015, 19:33

Ότι είπε ο tai.

To conti πισω δεν αντέχει σε ταξίδια και γενικά σκληρή ασφάλτινη χρήση οπότε πίσω βάζω κάτι άλλο.

Heid εγώ δεν έχω δοκιμάσει αλλά στο εμπρός condi έχω βρει την καλύτερη σχέση διάρκειας και κρατήματος τόσο σε χώμα όσο και σε άσφαλτο βρεγμένη ή μη.

kordix
02/03/2015, 21:36
Μπροστινό ΤKC 80, πίσω Heindenau k60 Scout σε xrv 750 σε συνθήκες υπερβολικής λασπουριάς στον Πάρνωνα.

Σε πολλά σημεία είχε ΛΑΣΠΗ αφράτη, να πατάς και να βουλιάζεις, να ακούς το φρουυυ από τα λαστιχα, το μπροστινό να κάνει τα δικά του λούκια και αλλά τέτοια ωραία. Η διαδρομή είχε και πιο πατημένο χώμα, ποτάμι, βρεγμένη και χιονισμένη άσφαλτο δηλαδή xtreme καταστάσεις.

Στην αρχή το κ60 πίσω μου εδωσε μια πολύ περίεργη αίσθηση. Δεν γλιστρούσε αλλά δεν ένιωθα και την σιγουριά στο πάτημα που μου εδινε το tkc 80 σε ανάλογες συνθήκες. Η πλάκα είναι ότι σε τέτοιο γλυστερό και δύσκολο τερέν δεν εχασα πουθενά την πρόσφυση αλλά σε χαλαρούς ρυθμούς. Με κέρδισε σιγά σιγά αφού δεν γλιστρούσα, και ετσι όλο και άνοιγα μέχρι που εκανε κάτι πιρουέτες αλλά σε τέτοιο τερέν ότι λάστιχο και να χεις θα χορέψεις κάποια στιγμή αμα προσπαθήσεις να πας γρήγορα. Αυτό μου μου εκανε εντύπωση είναι ότι με τα tkc 80 το μηχανάκι ντριφτάρει ευκολα και ελεγχόμενα. Το πίσω κ60 το ντριφτάριζε με δυσκολία. Βέβαια είχα και ενα μεγάλο λουκάνικο πίσω φορτωμένο που βοηθάει την πρόσφυση αλλά και πάλι μου φάνηκε περίεργο.

Γρήγορα πήγα μόνο σε αφράτο νωπό χώμα που ετσι κι αλλιώς κρατάει καλά, και δεν ειχα θέμα ούτε στα φρένα ούτε στο γκάζι. Στις λάσπες πήγαινα πιο μαζεμένα και θα συμφωνήσω 100% με τον roadspirit ότι είναι λάστιχα για ταξίδι σε οποιοδήποτε τερέν αλλά όχι για γρήγορες καταστάσεις στο χώμα. Για πιο γρήγορους ρυθμούς τα γνωστά χωμάτινα είναι απείρως καλύτερα.

Στην εθνική γύρισα με 140 και βροχή και όλα καλά, σε στροφιλίκι στεγνό κρατάει σούπερ, σε νωπό επαρχιακό δεν είχα κάποιο γλίστριμα περίεργο, στην ανοιγμένη από τα χιόνια αλλά νωπή και παγωμένη άσφαλτο πάλι δεν γλύστρισα πουθενά. Κατέβηκα από καταφύγιο Πάρνωνα μέχρι Αστρος και από κει με επιασε βροχή. Γύρισα σπίτι 9 το βράδυ και καβάλησα το πρωί στις 8.30 9 παρά. Κάναμε με τα παιδιά μπόλικο χώμα και κάμποσο στροφιλίκι ασφάλτινο + την εθνική οπότε εκανα ενα ολοκληρωμένο τσεκ σε δύσκολες συνθήκες. Το λαστιχάκι είναι ιδανικό για τέτοια μικτή χρήση.

Αυτά...

dimmie_72
02/03/2015, 21:44
Το λαστιχάκι είναι ιδανικό για τέτοια μικτή χρήση. Αυτά...

Θα βοηθούσε να μας πεις με τι μηχανή.

Υ.Γ. οκ, τώρα το είδα μερικές σελίδες πίσω. Άφρικα, n'est pas?

Africaptan
02/03/2015, 21:52
Θα βοηθούσε να μας πεις με τι μηχανή.

Το γραφει στην πρωτη γραμμη.

MikeG
14/03/2016, 14:20
Επαναφέρω το θέμα μιας και έχουν βγει αρκετά καινούρια μοντέλα ελαστικών και έχω μείνει λίγο πίσω,.

Ψάχνω λοιπόν ελαστικά για το 800gs με τα εξής χαρακτηριστικά :

● 90% άσφαλτο (υπάρχει 2ο ζευγάρι Mitas E07)
● Πολύ καλό κράτημα σε βρεγμένο
● Γρηγορο ζέσταμα άρα μαλακό
● Σχετικά γρήγορη κορώνα

Δε με ενδιαφέρει καθόλου η αντοχή τους. Και 8000χλμ να βγάλουν μου είναι οκ.

Κάποια πρόταση;

dimmie_72
14/03/2016, 14:34
Φορώντας τα Bridgestone BW 501-2 και έχοντας μείνει απόλυτα ικανοποιημένος απ τη μικτή χρήση τους αλλά και ταυτόχρονα συνειδητοποιημένος απ τη χρήση που κάνω και καταλήγει νάναι στο συντριπτικό ποσοστό σε άσφαλτο,
......................................................................
περιμένω με ανυπομονησία να τελειώσουν το ερχόμενο φθινόπωρο για να φορέσω τα BATTLAX A40 για τα οποία φίλοι μου με V-strom κλπ πίνουν νερό στ' όνομά τους. Πιο ασφάλτινα βέβαια που ίσως δεν ταιριάζουν σε GS800.

SHOOTER045
14/03/2016, 14:44
Επαναφέρω το θέμα μιας και έχουν βγει αρκετά καινούρια μοντέλα ελαστικών και έχω μείνει λίγο πίσω,.

● Σχετικά γρήγορη κορώνα

Κάποια πρόταση;

Σε ίδιο μηχανάκι
Απο metzeler
Dunlop .
Έχει τα χαρακτηριστικά που λες εκτός το γρήγορο ζεσταμα

foogr01
15/03/2016, 00:37

● Σχετικά γρήγορη κορώνα

Κάποια πρόταση;

Τα Pirelli Scorpion Trail 2 που δεν έχουν και τα θεματάκια που παρουσίασαν τα δικά μου.
Καλύπτουν όλα τα bullets σου.

MikeG
15/03/2016, 19:16
Επανέρχομαι.

Με αρκετή αναζήτηση που έκανα μέχρι στιγμής νομίζω είμαι μεταξύ των Dunlop Trailsmart & Pirelli Scorpion Trail 2.

Αν κάποιος φοράει κάποιο από τα 2 ζευγάρια ας δώσει ένα feedback.

Ευχαριστώ.