Σύνδεση

View Full Version : ΔΝΤ, ΤΡΟΙΚΑ και λοιπές δυνάμεις ΙΙΙ

Σελίδες : 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21

takis-kk
31/10/2011, 21:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Γιατι έγιναν εκλογές ίσως; :confused:

Γιατί είπε ψέματα μήπως??

BLACKGAS
31/10/2011, 21:44
Α, λες για τότε που "λεφτά υπήρχαν"? :confused:

Εχετλαίος
31/10/2011, 21:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από takis-kk
Γιατί είπε ψέματα μήπως??

Nαι, αλλά επίσης και σε ποιούς μάου-μάου τα είπε!

BLACKGAS
31/10/2011, 21:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
Nαι, αλλά επίσης και σε ποιούς μάου-μάου τα είπε!

ΟΚ εγώ είμαι μάου-μάου, μερικές φορές και μίκυ-μάου, αλλά ποιός νοήμων κοινός θνητός ήξερε ή μπορούσε να προβλέψει έστω, την σημερινή κατάσταση το 2009?

Cpt. Haddock
31/10/2011, 21:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από BLACKGAS
ΟΚ εγώ είμαι μάου-μάου, μερικές φορές και μίκυ-μάου, αλλά ποιός νοήμων κοινός θνητός ήξερε ή μπορούσε να προβλέψει έστω, την σημερινή κατάσταση το 2009?

Σιγα το δύσκολο.

Ηταν σίγουρο οτι θα φτάναμε εδω, αλλα κανενας μας δεν πιστευε οτι μπορει να υπαρξει τοση ανικανότητα.

Δες στα πρωτα ποστ εδω που λέω οτι στη δουλεια συζητούσαμε για "κουρεμα" απο τον Ιανουάριο του 2010...

Τότε που οι πολιτικοι το εξόρκιζαν

BLACKGAS
31/10/2011, 22:00
Το 2010 αυτοί που ασχολούνταν με το σπορ ναι. Το 2009 εκτός από τους τραπεζίτες, τους τύπους του Υπ.Οικ. και τους πολιτικούς, ποιός?

Cpt. Haddock
31/10/2011, 22:02
Ο οποιοσδήποτε καθόταν να ενημερωθεί και να διαβασει 10 πραγματα.

Δε θελει και πτυχίο για να καταλάβεις οτι, εαν εισαι σε περιβάλλον διεθνους κρίσης, εχεις προβλήματα με τα νούμερα και δεν λαβεις μέτρα, τελικά θα την πατήσεις.

BLACKGAS
31/10/2011, 22:05
Από το σημείο αυτό μέχρι να φτάσεις να γίνεσαι case study σε όλα τα οικονομικά τμήματα παγκοσμίως έχοντας εξασφαλίσει και μια αντίστοιχη θέση για τα επόμενα 50+ χρόνια, έχει μια απόσταση.

ΥΓ όπως ήταν αναμενόμενο (http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=103994&catid=13)

la_villa
31/10/2011, 22:49
Δεν ξέρω τί είσαστε και δε με κόφτει :lol:

Αλλα να γκρινιάζουμε όταν επιτέλους γινεται πράξη αυτό που χρόνια ζητείται έστω και αργα, ειναι αστείο.

Δηλαδή ειναι καλύτερο να περάσει με 153 βουλευτές απο το να γινει δημοψήφισμα?

όχι , αλλά αφού ΔΕΝ έκανε εκλογές όταν έπαιζε τον κώλο μας δεν έχει νόημα να κάνει τώρα. Αυτό που πρέπει να κάνει είναι να πάει σε εκλογές.

Θα μου πεις και ποιος θα βγει...ΚΑΝΕΙΣ... ΚΑΝΕΙΣ για όσο χρειαστεί μέχρι διάλυσης των σημερινών πολιτικών κομμάτων και αλλαγή του πολιτικού συστήματος

υ.γ τελευταία ευκαιρία των βουλευτών έστω και την ύστατη στιγμή να αποκτήσουν αρχίδια αλλά και του προέδρου της Δικτακτορίας να δικαιολόγησει τα 300.000€ που παίρνει τον χρόνο.
Αλλιώς θα χαθούν ,ΓΙΑ ΕΜΑΣ, τρεις μήνες (αυτοί θα εισπράξουν 3μηνεςΧ 20000=60.000€)

la_villa
31/10/2011, 22:54
Ρε σεις, επιμένετε πίσω απο την ανικανότητα να βλέπετε εντολές; :lol:

δεν μπορώ να καταλάβω για πιο λόγο τον βγάζετε ΑΝΙΚΑΝΟ....βλέπεις να έχει αποτύχει κάπου όσον αφορά τον εαυτό του?

θεωρώ υποτιμητικό για εμάς, ως νοημοσύνη, να θεωρούμε έναν τέτοιο άνθρωπο ανίκανο....
είναι σαν να τον δικαιολογούμε

αντο σημερινό ήταν ο σκοπός του (μην ξεχνάμε ότι κυνήγησε και κατάφερε να διαλύσει ΟΛΑ τα εργασιακά με πρόσχημα τα χρέη και τους φόρους δούρειο ίππο). Ε όχι και ανίκανος.Απεναντίας

Cpt. Haddock
31/10/2011, 23:27
Δε μλησα για ανικανότητα σε ατομικό επιπεδο.

Ανικανότητα διακυβερνησης (προφανως) εννοώ, δε φταίει μονο ο μανατζερ αλλα και τι δυναμικό έχει απο κατω...

Ειναι οι περισσότεροι δέσμιοι του βαθέος πασόκ και, ως εκ τούτου, λιγοι για να να πάρουν τις αποφάσεις που χρειάζονται.

Αλλα εξακολουθω να εκπλησομαι με την εχθρα προς το δημοψήφισμα... Σα να φοβαστε να αναλαβετε ευθυνες μου φαινεται... :smokin:

MitsosNaked
31/10/2011, 23:36

Αλλα εξακολουθω να εκπλησομαι με την εχθρα προς το δημοψήφισμα... Σα να φοβαστε να αναλαβετε ευθυνες μου φαινεται... :smokin:

+πολλά

el_hymador
31/10/2011, 23:53
Οταν ο περισσοτερος κοσμος ζητουσε να γινει δημοψηφισμα(-τα) και να παρει σημαντικοτατες αποφασεις για το μελλον της χωρας στο διαστημα που περασε, δε νομιζω οτι καταδεικνυει ανθρωπους που δισταζαν να αναλλαβουν ευθυνες, αλλα κυβερνηση που τους εχει γραμμενους στα @@δια της. Δεν τους δοθηκε ποτε η ευκαιρια και τωρα ακομα και ο πιο ηλιθιος αντιλαμβανεται το ατελεσφορο της διαδικασιας ενος δημοψηφισματος, οπου θα κλειθει να αποφασισει για το πως θα συνεχιστει μια κατασταση την οποια δεν επελεξε, αλλα του επιβληθηκε.

la_villa
31/10/2011, 23:58

καθόλου , απεναντίας.

Το 3μηνο με παραξενεύει. Και γιατι δεν βάζει μια απλή ερώτηση...θέτε εκλογές ή όχι.Δευτέρα πρωί να γίνει

στην διάρκεια του 3μήνου, θα περαστεί η συμφωνία της 26/10;
όταν βγει το Οχι θα πάει σε εκλογές;Ούτε ξεκαθαρίστηκε ούτε ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ
τι 3μηνο που θα χαθεί πόσο σημαντικό είναι;
και τέλος αυτό το 3μηνο τι συμφέροντα εξυπηρετεί;
και γιατί βάζει μέσα το ερώτημα της ευρωζώνης (απλά στυγνός εκβιασμός)

οπότε δεν διαφωνούμε με το δημοψήφισμα...αλλά με τον τρόπο και τα ερωτήματα που μπαίνει...

και θα προτιμούσα και ενα 3ο ερώτημα....την απόφαση ΔΝΤ,μνημονίου η κυβέρνηση είχε την νομιμοποίηση να την πάρει ή ΟΧΙ; απλά και όμορφα ξεκάθαρα ερωτήματα
(οπότε αν βγει ΟΧΙ ο επόμενος πρωθυπουργός είναι υποχρεωμένος να κυρήξει το χρέος απεχθές και να προβεί στις απαραίτητες ενεργειες, αλλά δεν βλέπω τέτοια ερωτήματα)

blackbusa
01/11/2011, 00:08
Σα να φοβαστε να αναλαβετε ευθυνες μου φαινεται... :smokin:

ποιες ευθυνες δεν μας λες ομως...

el_hymador
01/11/2011, 00:15
Επιτέλους! Θα αποφασίσουμε για τις τύχες μας!!!

239018

la_villa
01/11/2011, 00:16
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

hidefnick
01/11/2011, 00:44
Δηλαδή τώρα θα μας εξηγήσει αναλυτικά ο γαπ τη συμφωνία, και όλες τις πτυχές της, και αμέσως μετά θα μας εξηγήσει, επίσης αναλυτικά τις συνέπειες της τυχόν καταψήφησης. (Επειδή άλλωστε, αυτός τις ξέρει) Και μετά θα μας βάλει να αποφασίσουμε.....

Βέβαια, με αυτή την κίνηση, πολεμάει το σύστημα εκ των εσω. Μήπως θυμήθηκε τις σοσιαλιστικές ρίζες του και είπε να σκοτώσει 2-3 τράπεζες? Τι να πει κανείς πιά.....

Τον έχουν κράξει όλα τα διεθνή μέσα. Και απο αύριο, και μέχρι να ψηφίσουμε, ότι ψηφίσουμε, θα φάμε τις σφαλιάρες που δεν φάγαμε εδώ και χρόννια.

Κάποιοι άγγλοι βέβαια, του έβγαλαν ήδη το καπέλο (http://www.talkcarswell.com/show.aspx?id=2145) . Αλλωστε και εκεί ζαχαρώνουν δημοψήφισμα για έξοδο απο την Ευρώπη....

zephyr1
01/11/2011, 01:31

Ρε Ηλια σε παρατηρω στην γραφη σου και πραγματικα νομιζω οτι γραφεις απο καποια αλλη χωρα,ειδικα αυτο το υπεροπτικο στυλακι που ξερεις αλλα δεν λες ,ειλικρινα μου χει σπασει τα νευρα.

Δεν πειραζει ομως ,ο καθεις εχει τον ρολλο του εδω μεσα και εσυ τον κρατας με νυχια και με δοντια........

Ο κοσμος αλλαζει ειτε φοβαστε ειτε εχετε θαρρος και δεν αλλαζει με το παρακατω λινκ που θα βαλω,γιατι η παγιδα της εξουσιας παρασυρει πολλους φερεγυους ελπιδοφορους ανθρωπους .....

Αυτη η αλλαγη ξερω σιγουρα οτι δεν θα ρθει για την γεννια μου ,ελπιζω οτι θα ρθει για τα παιδια μου και ειμαι ακομα πιο σιγουρος οτι θα ρθει για τα παιδια των παιδιων μου.

Φιλουμπες.

http://www.epam-thess.net/category/epam/

Cpt. Haddock
01/11/2011, 07:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
[...]Δεν πειραζει ομως ,ο καθεις εχει τον ρολλο του εδω μεσα και εσυ τον κρατας με νυχια και με δοντια........[...]

Ποιο ρόλο ρε μλκ Πανο κι εσυ; :lol:

Ελεος, ξεκόλα λιγο :wave2:

Άκου "υπεροπτικό στυλάκι" :lol:

THEOD
01/11/2011, 07:35
Δημοψήφισμα και μαλακίες....Αυτοί παιδιά είναι εντελώς ανίκανοι και τυχοδιώκτες - θα μας καταστρέψουν εντελώς...
Αν ήταν να κάνουν δημοψήφισμα αυτό επρεπε να γίνει πριν την είσοδό μας στο ΔΝΤ-Τρόικα το 2010.
Τώρα δηλαδή θα ρωτήσουν τι ? Αν θέλετε να συνεχίσουμε να σας τον χώνουμε με προφυλακτικό ή χωρίς ?

Για μένα έχουν καταντήσει γελοίοι και επικίνδυνοι... Βλέπουν ότι είναι ανίκανοι να διαχειριστούν την κατάσταση και αντί να παραιτηθούν και να αφήσουν κάποιον άλλο να το κάνει βρήκαν το "κόλπο" του δημοψηφίσματος για να κερδίσουν μια παράταση της παραμονής τους στην εξουσία με κόστος όμως την καταστροφή της χώρας. Μέχρι να γίνει το δημοψήφισμα θα έχουν ξαναλλάξει τόσο πολύ τα δεδομένα που τότε θα παρακαλάμε να πετύχουμε αυτό που έχουμε τώρα... Δεν μπορεί να είναι τόσο ηλίθιοι που να μην το βλέπουν...

Ειλικρινά δεν βλέπω άλλη λύση παρά την ΑΜΕΣΗ ανατροπή αυτής της ανίκανης κυβέρνησης είτε στα πλαίσια του Συντάγματος, είτε και έξω από αυτό... :confused:

zephyr1
01/11/2011, 07:40
Ποιο ρόλο ρε μλκ Πανο κι εσυ; :lol:

Ελεος, ξεκόλα λιγο :wave2:

Άκου "υπεροπτικό στυλάκι" :lol:

Ενταξει....ξεκολησα.:wacko:

:wave2:

Cpt. Haddock
01/11/2011, 07:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από THEOD
[...]Ειλικρινά δεν βλέπω άλλη λύση παρά την ΑΜΕΣΗ ανατροπή αυτής της ανίκανης κυβέρνησης είτε στα πλαίσια του Συντάγματος, είτε και έξω από αυτό... :confused:

http://www.youtube.com/watch?v=Xtt0Mgr2nYc :wacko:

noble
01/11/2011, 08:43
Ηλία θα πρέπει να παραδεχτείς όμως πως ενα δημοψήφισμα,χωρίς γνώση είναι κάτι πολύ επικίνδυνο.
Κανείς φυσικά δεν έχει εμπιστοσύνη σε ο,τι θα ακούσει απο τους κυβερνώντες κ ακόμα χειρότερα,απο όσα θα διαβάσει στο ιντερνετ κ θα ακούσει στα σκατοκάναλα που εξυπηρετούν συμφέροντα άλλα οχι δικά μας.

Έχεις μια καλύτερη ενημέρωση λόγω δουλειάς και αντικειμένου,αλλά άνθρωποι σαν και σενα είναι η μειοψηφία.Πως λοιπόν θ αποφασίσουμε κ τι νόημα έχει ενα δημοψήφισμα τώρα,με 2 επιλογές του στυλ μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα?Θα μου πεις δίναμε λαική εντολή κάθε 4 χρόνια.Αυτό μόνο κράτα για το δημοψήφισμα :lol:

Δεν πιστεύω οτι υπάρχει περίπτωση να φτάσουμε σε δημοψήφισμα,γιατί δεν πιστεύω οτι θα ρίσκαραν τόσο να αποτύχει αυτό που θέλουν.Κ φυσικά δεν μας έχουν εμπιστοσύνη,οτι θα είμαστε ΖΩΑ για πάντα.:wave2:

Cpt. Haddock
01/11/2011, 08:47
Αρα καταλήγουμε ότι καλώς τόσα χρονια δεν κανουμε δημοψηφίσματα?

Αρα κακώς γκρινιαζαμε που δεν γινονταν και οι πράξεις των κυβερνώντων δεν ειχαν τη νομιμοποίηση του λαού;

Το δημοψήφισμα χωρι γνωση ειναι επικινδυνο, το ίδιο και το να ψηφιζεις καποιον επειδή σου τάζει λεφτα (2007, 2009)

Απλα πρέπει να αναλαβουμε τις ευθυνες μας. Το αν ειμαστε ικανοι ή οχι ειναι αλλο θεμα. Αν δεν ειμαστε, ας προσέχαμε. Στο κατω-κατω στις δημοσκοποήσεις (που ειναι μια ανέξοδη ερώτηση), το 60% διαφωνει με το κούρεμα του χρέους. Να δω εαν θα ταυτιστεί με αυτό, όταν η απαντηση στην ίδια ερώτηση θα εχει και επιπτώσεις.

:winka:

Θάλεια, η "καλυτερη" ενημερωση που έχω οφειλεται στο οτι διαβαζω και ξεψαχνιζω τις ειδησεις. Δεν κανω κατι παραπανω απο αυτο που μπορει να κανει ο οποιοσδηποτε :beer:

iosif
01/11/2011, 08:51
τι ασχολειστε ρε παιδες

με απατες? το δημοψηφισμα ειναι παντα ναι ή οχι δηλαδη δυαδιος τροπος απαντησης και βεβαιως κρισιμο ρολο ποια ειναι η ερωτηση

οι ανθρωποι ειναι παρασιτα γαντζωμενα στην εξουσια. θα πεσει προπαγανδα στο εξης στυλ " ναι στο κουρεμα = απαλλαγη απο μερος του χρεους, αναταση χωρας κλπ-οχι σημαινει να μην χασουν λεφτα οι τραπεζες, χρεος στο 200% μπλα μπλα " και φυσικα στο ιδιο κουτι ολοι απο συριζα εως λαος
αν γινει με συμμετοχη τοτε α) με ναι δηλαδη 51% του 50& του εκλογικου σωματος σημαινει οτι με 25% νιωθουν να εχουν λαικη εντολη β) το οχι ετσι και αλλιως δεν ειναι δεσμευτικο

σε χουντα απαντας με απαξιωση και γενικη απεργια διαρκειας. καμια συμμετοχη καμια πληρωμη εισφορας, τελους ακινητων κλπ.
(κοινοβουλευτικη) δημοκρατικη επιλογη ειναι μονο οι εκλογες.

εαν δεν συμμετασχει ο κοσμος απλα θα λενε "εμεις σας ρωτησαμε αλλα εσεις απαξιωνεται την δημοκρατια, δεν αναλαμβανεται ευθυνες, μπλα μπλα μπλα"

nikos_abel
01/11/2011, 09:02
Εμένα πάντως η ιστορία με το δημοψήφισμα μου θύμισε αυτό

http://www.youtube.com/watch?v=2ZILPq6in9Y&feature=related

noble
01/11/2011, 09:09
Οχι,δεν καταλήγουμε σ αυτό!Το να έρθει ένα δημοψήφισμα λάθος χρονική στιγμή(φυσικά καθόλου τυχαίο),δεν σημαίνει οτι καλώς δεν είχαμε δημοψηφίσματα μέχρι τώρα.Καταρχήν σημαίνει οτι ήρθε λάθος στιγμή(ντα :lol: ) .Το μη τυχαίο του πράγματος,σημαίνει κι άλλα.

Θεωρώ οτι πλέον είναι θέμα υπεκφυγής.Έχουμε αποδείξει πολλάκις,οτι δεν αλληλοεμπιστευόμαστε.
Σίγουρα όμως σε θεωρητικό επίπεδο,γιατί δεν νομιζω να φτάσει να γίνει πράξη,έχει ενδιαφέρον η απόφαση όταν θα έχει και συνέπειες,απ όλες αυτές τις ανέξοδες δηλώσεις που ακούμε τόσο καιρό.

Ηλία είναι δύσκολο στον οχετό της παραπληροφόρησης να διακρίνεις αλήθειες και πραγματικότητες.Νομίζω οτι σου συμβαίνει ευκολότερα γιατί είχες μέχρι τώρα άλλο πεδίο επικοινωνίας και γνώσεων απ οτι κάποιος που δουλεύει σε άσχετο κομμάτι.
Κ φυσικά δεν νοείται,τουλάχιστον για μένα,να πάρεις μια απόφαση με ΤΕΤΟΙΑ σημασία,με ελλειπής γνώσεις ή έστω με αμφιβολίες.
Αλίμονο αν εξαρτάται η απόφαση μας, απο όσα θα μπορέσουμε να συλλέξουμε στο ίντερνετ κ να τα φιλτράρουμε.:wave2:

Cpt. Haddock
01/11/2011, 09:21
Στις εκλογές πώς ψηφίζεις; :winka:

chr1s_86
01/11/2011, 09:33
Μ'αρέσει που μιλάνε για εκλογές μερικοί... λες και πάει ο κόσμος να ψηφίσει.... :dizzy:

el_hymador
01/11/2011, 09:37
Πισω απο την προθεση του ασαφους δημοψηφισματος - γιατι ακομα ουτε ξερουμε αν θα γινει, ουτε ποιο ακριβως θα ειναι το ερωτημα- θα πρεπει να αναζητηθουν τα πραγματικα αιτια που οδηγησαν τον πρωθυπουργο και την κυβερνηση σε αυτο.

Το σιγουρο ειναι οτι δεν προκειται για αυτο που φαινεται σε πρωτη αναγνωση, δηλαδη στο "να ζητησουν τη γμωμη μας". Ας μη γελιομαστε, το timing ειναι αστειο πλεον, σαν να ρωτας τον στημμενο στο εκτελεστικο αποσπασμα που θελει τη σφαιρα "στο κεφαλι η στο στηθος;"

Για το τι κρυβεται λοιπον πισω απο αυτο... θα δειξει...

Ειναι ενας μοχλος πιεσης προς τις ξενες αγορες και τους δανειστες μας; Ηδη εχει αρχισει να δηλωνεται η δυσαρεσκεια πολλων εξ αυτων για το επικειμενο ( ; ) δημοψηφισμα...

Ειναι ενα αγαρμπο επικοινωνιακο πυροτεχνημα για να κατευναστει το μενος του κοσμου; Ισως να πιστευουν οτι πετωντας μας ενα ξεροκομματο με επιφαση λαϊκης βουλησης θα αποφευχθουν τα πογκρομ εναντιων τους (που πλησιαζουν ολοενα και πιο πολυ...)

Γνωριζουν οτι θα παρουμε τον (μ)πουλο ετσι και αλλιως και θελουν να μας φορτωσουν τα σπασμενα;

Δεν ξερω, υποθεσεις κανω. Για το μονο που ειμαι σιγουρος ειναι οτι την εχουν χεσμενη τη γνωμη και τη βουληση μας. Κατι αλλο κρυβεται απο πισω και δεν κατεληξα σε αυτο εν μεσω συνωμοσιακου παραλληρηματος... ας αναλογιστει καποιος το πως αντιμετωπισε η κυβερνηση αυτη τους πολιτες απο την αρχη της "Οδυσσειας" του μημνονιου (ταδε εφη ΓΑΠ) και θα καταλαβει.

noble
01/11/2011, 09:39
Στις εκλογές πώς ψηφίζεις; :winka:

Πως?Αξιολογώντας μεταξύ σκ@τών?Ε,συμφωνούμε και για το δημοψήφισμα :lol:

υ.γ.μεγάλη κουβέντα οι εκλογές και αρνούμαι :blush: :wave2:

STOYBI
01/11/2011, 09:39
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=104045&catid=3

la_villa
01/11/2011, 09:45
το 2π ερώτημα τι σχέση έχει; και για πιο λόγο μπήκε;

σαν να σου λέει ή την δική μας πολιτική ή σε βγαζουμε απο την Ε.Ε (δεν ξέρω αν είναι απαραίτητο αυτό).

ΑΛΛΑ προτιμώ να προκαλέσω μονος μου την έξοδο παρά να με βγάλει εκβιαστικα ο ΓΑΠ.Δηλ λέει ότι ΔΕΝ υπάρχει άλλη πολιτική παρά μόνο η δική του.
Πέρα απο αυταρχικό θα έπρεπε να προσβάλει και τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις.

¨Ηδη ξεκινήσαν τα ΜΜΕ να λένε ότι στην ουσία το δημοψήφισμα ειναι "για το αν θα μείνουμε ή όχι στην Ε.Ε"
και φυσικά να προωθούν να υπάρξει αποχή στο δημοψήφισμα.

nikos_abel
01/11/2011, 09:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από noble
.Έχουμε αποδείξει πολλάκις,οτι δεν αλληλοεμπιστευόμαστε.

Ετοιμάζεσαι για μπάνιο (κρούκης στάιλ; ) :lol:

.Αλίμονο αν εξαρτάται η απόφαση μας, απο όσα θα μπορέσουμε να συλλέξουμε στο ίντερνετ κ να τα φιλτράρουμε.

Σαν με ποιον άλλο τρόπο να ενημερωθούμε και να πάρουμε απόφαση δηλαδή;

Η εποχή μας έχει ακριβώς αυτό το πλεονέκτημα, να έχεις μια τεράστια πηγή πληροφόρησης.

Το δύσκολο, ναι, είναι να φιλτράρεις. Για αυτό το φίλτρο χρειάζεται η χρήση ενός άλλου
εργαλείου που διαθέτει ο άνθρωπος -> το μυαλό.

Xrider
01/11/2011, 09:51

239025

ggs
01/11/2011, 09:53
(Nikokireos speaking)
Ο μεγάλος φόβος = Να χάσει την αξία της η περιουσία μας (κινητή, ακίνητη)

(Pretenteris speaking)
Επιστροφή στην δραχμή = χάνουμε τις περιουσίες μας

(Dimopsifisma – Benito speaking)
ΝΑΙ =μένουμε στο ευρο
ΟΧΙ = πάμε στην δραχμή

(Poloi Nikokireoi speaking)
ΝΑΙ = να σώσουμε τις περιουσίες μας

(Benito speaking)
Πολλά ΝΑΙ = οι πολλοί μας θέλουν

….Ρε τσόγλανοι αφού οι πολλοί γουστάρουν , τι σκατα θέλετε ?
(ΜΑΤ speaking)

Απλά , όμορφα , δημοκρατικά , στεγνά…

la_villa
01/11/2011, 09:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
Δεν ξερω, υποθεσεις κανω. Για το μονο που ειμαι σιγουρος ειναι οτι την εχουν χεσμενη τη γνωμη και τη βουληση μας. Κατι αλλο κρυβεται απο πισω και δεν κατεληξα σε αυτο εν μεσω συνωμοσιακου παραλληρηματος... ας αναλογιστει καποιος το πως αντιμετωπισε η κυβερνηση αυτη τους πολιτες απο την αρχη της "Οδυσσειας" του μημνονιου (ταδε εφη ΓΑΠ) και θα καταλαβει.

+46

SVX
01/11/2011, 09:57
NA Rotiseis enan gonio an theleis na steiloun to paidi tou

1. stin zougla me tous kanivalous

2. stin vila me tous paidofilous

ETSI EINAI TO SWSTO DHMOPSIFISMA~!

sorry for the greekliz

nikos_abel
01/11/2011, 09:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs
(Nikokireos speaking)
Ο μεγάλος φόβος = Να χάσει την αξία της η περιουσία μας (κινητή, ακίνητη)

(Pretenteris speaking)
Επιστροφή στην δραχμή = χάνουμε τις περιουσίες μας

(Dimopsifisma – Benito speaking)
ΝΑΙ =μένουμε στο ευρο
ΟΧΙ = πάμε στην δραχμή

(Poloi Nikokireoi speaking)
ΝΑΙ = να σώσουμε τις περιουσίες μας

(Benito speaking)
Πολλά ΝΑΙ = οι πολλοί μας θέλουν

….Ρε τσόγλανοι αφού οι πολλοί γουστάρουν , τι σκατα θέλετε ?
(ΜΑΤ speaking)

Απλά , όμορφα , δημοκρατικά , στεγνά…

Άρα, εμείς που δεν έχουμε περιουσία να κλαίμε, είμαστε ΟΚ και στις 2 περιπτώσεις ε;

:sun: (του πατσοκ)

Xrider
01/11/2011, 09:59
Δεν ξερω αν το δημοψηφισμα ειναι οπως ολοι νομιζουμε.
Εννοω οτι -στην Ιταλια που ξερω- το δημοψηφισμα για να ισχυει πρεπει να εχουν ψηφισει τουλαχιστον το 70% των Ιταλων...δλδ να εχουν παει στην καλπη 70 ατομα στα 100 και μετα μετρανε το αποτελεσμα του δημοψηφισματος...που σημαινει , οτι οι Ελληνες -αν ειναι ισχυει το ιδιο- θα πρεπει να παει τουλαχιστον το 70% των Ελληνων στις καλπες και να ψηφισει αλλιως οτι και να ψηφιστει δεν εχει καμια σημασια

zephyr1
01/11/2011, 10:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos_abel

Η εποχή μας έχει ακριβώς αυτό το πλεονέκτημα, να έχεις μια τεράστια πηγή πληροφόρησης.

+++

Που οπως και να χει ειναι πολυ προτιμοτερο απο την ΤΒ.

la_villa
01/11/2011, 10:07
Αρχικά δημιουργήθηκε από Xrider
Εννοω οτι -στην Ιταλια που ξερω- το δημοψηφισμα για να ισχυει πρεπει να εχουν ψηφισει τουλαχιστον το 70% των Ιταλων...δλδ να εχουν παει στην καλπη 70 ατομα στα 100 και μετα μετρανε το αποτελεσμα του δημοψηφισματος...που σημαινει , οτι οι Ελληνες -αν ειναι ισχυει το ιδιο- θα πρεπει να παει τουλαχιστον το 70% των Ελληνων στις καλπες και να ψηφισει αλλιως οτι και να ψηφιστει δεν εχει καμια σημασια

οπότε αν παίζει και κατι τέτοιο (βαλε και την προσπάθεια αποχής) το μόνο που κάνει είναι να κερδίσει 3 μήνες.

ΚΑΙ ΜΟΝΟ

HelenKoR
01/11/2011, 10:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από SVX

sorry for the greekliz

.......

HelenKoR
01/11/2011, 10:12

Σύμφωνα με τον προσφάτως ψηφισθέντα νόμο, το δημοψήφισμα προκηρύσσεται μέσα σε ένα μήνα από τη λήψη της σχετικής απόφασης της Βουλής, ενώ για να θεωρηθεί έγκυρο το αποτέλεσμα της λαϊκής ετυμηγορίας στον μεν πρώτο είδος δημοψηφίσματος για κρίσιμα εθνικά θέματα θα πρέπει η συμμετοχή των ψηφοφόρων θα είναι στο 40%, ενώ για το δεύτερο θα πρέπει στην κάλπη να προσέλθει το 50% του εκλογικού σώματος.

http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/252701/eguro-apotelesma-me-ti-summetohi-tou-40-ton-psifoforon/

noble
01/11/2011, 10:18
Ετοιμάζεσαι για μπάνιο (κρούκης στάιλ; ) :lol:

Σαν με ποιον άλλο τρόπο να ενημερωθούμε και να πάρουμε απόφαση δηλαδή;

Το δύσκολο, ναι, είναι να φιλτράρεις. Για αυτό το φίλτρο χρειάζεται η χρήση ενός άλλου
εργαλείου που διαθέτει ο άνθρωπος -> το μυαλό.

Όταν κάποιος σου θέτει ενα δημοψήφισμα οφείλει να σ ενημερώσει με ΑΛΗΘΕΙΑ,για τις επιλογές σου.Αν δεν το κάνει(που δεν θα το κάνει),δεν νομίζω οτι έπειτα βαραίνει εσένα το όποιο λάθος.Είναι τραγικό να θεωρούμε οτι θα απαντήσουμε σ ένα δημοψήφισμα,με οτι βρούμε ο καθένας απο το ίντερνετ.Να σου θυμήσω γιαγιάδες και παππούδες που προφανώς θα κλήθούν ν απαντήσουν και δεν έχουν ιντερνετ.:wave2:

υ.γ.Όσο για το μπάνιο :lol: :smokin:

Xrider
01/11/2011, 10:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από la_villa
οπότε αν παίζει και κατι τέτοιο (βαλε και την προσπάθεια αποχής) το μόνο που κάνει είναι να κερδίσει 3 μήνες.

ΚΑΙ ΜΟΝΟ
εγω πιστευω οτι το εκανε μηπως και βγαλει ακρη τι θελουν οι Ελληνες μεσω δημοψηφισματος...εστω και τωρα αφου ολοι μεχρι πριν 2 μερες ακομα "πιπιλαγαν" τα γεγονοτα της παρελασης και τα ΜΜΑποβλακωσης προβαλλουν εικονες 100..200..20000 οτι να'ναι και υποτιθεται αυτο ειναι που θελεουν τα 11εκατομυρια...
Αλλα απ'οτι φενεται τους Ελληνες δεν τους πιανει ουτε στα μονα ,ουτε στα ζυγα...οταν τα σπανε στο κεντρο φωναζουν που ειναι η αστυνομια και μια χουντα χρειαζετε...οταν τα ΜΑΤ κανουν το αυτονοητο...φωναζουν εχουμε χουντα που ειναι η Δημοκρατια...οταν λεει πρεπει να παρουμε αυτα τα μετρα για να μην πτωχευσουμε καποιοι φωναζουν για αλλα ..οταν κανει αυτα τα αλλα...φωναζουν γιατι τα εκανε....με λιγα λογια βγαλε ακρη!!!
Δεν θα ηθελα με τιποτα να ημουν στην θεση του ΓΑΠ

Οπως και να ερθουν τα πραγματα στο τελος θα κερδισουν αυτοι που αρμεγαν -δλδ τα λαμογια- τοσα χρονια-
Οι ελληνες δεν ειναι ακομα ετοιμοι για σοβαρες αλλα αναγκαιεες αλλαγες...ανν καποιος εμενε στο εξωτερικο για πολλα χρονια και εκανε συγκριση το πως λειτουργουν τα πραγματα στην Ελλαδα και πως "εξω" θα μπορουσε να καταλαβει...αλλα επειδη ΔΕΝ μενουν οι Ελληνες "εξω" και ΔΕΝ ειναι διατεθυμενοι να αλλαξουν ,απ'οτι φαινετε θα τον "φαμε" ξανα..και μετα παλι θα διαμαρτυρομαστε.
Οσο σας πλενουν το μυαλο Καναλαρχες κ δημοσιογραφοι που ειναι και οι νταβατζηδες...ακρη δεν θα βγαζετε και τα κεφαλια συνεχεια μεσα θα ειναι.
Σημερα επιβεβεονετε η θεωρια της βλακειας της μαζας που εδω και χρονια -το εχω ξαναγραψει σε αυτο το φορουμ πριν χρονια- τα ΜΜΑ και αλλοι εκμεταλευονται

noble
01/11/2011, 10:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από SVX

sorry for the greekliz

:lol: :lol:

Όταν το "δημοψήφισμα" είχε και 3 και 4 ήμασταν busy :wave2:

Cpt. Haddock
01/11/2011, 10:22
Τα δημοψηφισματα ποτέ δεν έχουν 3 και 4

:D

nikos_abel
01/11/2011, 10:33
Όταν κάποιος σου θέτει ενα δημοψήφισμα οφείλει να σ ενημερώσει με ΑΛΗΘΕΙΑ,για τις επιλογές σου.Αν δεν το κάνει(που δεν θα το κάνει),δεν νομίζω οτι έπειτα βαραίνει εσένα το όποιο λάθος.Είναι τραγικό να θεωρούμε οτι θα απαντήσουμε σ ένα δημοψήφισμα,με οτι βρούμε ο καθένας απο το ίντερνετ.Να σου θυμήσω γιαγιάδες και παππούδες που προφανώς θα κλήθούν ν απαντήσουν και δεν έχουν ιντερνετ.:wave2:

Επειδή ΔΕΝ θα μας πουν την αλήθεια και επειδή το αποτέλεσμα ΘΑ μας επηρεάσει
και επειδή οι γιαγιάδες και οι παπούδες ΘΑ ψηφίσουν και επειδή το δημοψήφισμα

(αλήθεια, γιατί; ) σου δίνει 2 loose loose περιπτώσεις, πως προτείνεις να δράσουμε;

noble
01/11/2011, 10:36

Γι αυτό τα βάζουμε σε εισαγωγικά :lol:

Cpt. Haddock
01/11/2011, 10:36
Δεν προτεινω, ψηφίστε ότι νομιζετε :lol:

Σταχτη και μπουλμπερη όλα :lol:

nikos_abel
01/11/2011, 10:43
Δεν προτεινω, ψηφίστε ότι νομιζετε :lol:

Σταχτη και μπουλμπερη όλα :lol:

Δε ρωτάω εσένα ρε μηδενιστή :D

Την Noble ρωτάω

Εχετλαίος
01/11/2011, 10:46
Ωραία, είπαμε όχι.
Την επόμενη τι μπορεί να γίνει;
Κανείς θεωρητικός/ως ;

ggs
01/11/2011, 10:49
Π Α Σ Ο Κ ή Τ Ε Φ Ρ Α !!!!!! (http://pasokhtefra.blogspot.com/)

"ΠΑ.ΣΟ.Κ Ή ΤΕΦΡΑ" . Μια διαδικτυακή παρουσία για το Σοσιαλισμό , την Αλήθεια , το Λαό , τη Δημοκρατική Παράταξη και τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος , τον Λατρεμένο Ηγέτη και Σωτήρα μας .. τον ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ !

ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΡΕ .....:alien:

Cpt. Haddock
01/11/2011, 10:49
Ωραία, είπαμε όχι.
Κανείς θεωρητικός/ως ;

Πείτε όχι να δειτε. Μην τα θετε όλα έτοιμα :D

McGyver
01/11/2011, 10:51

Του Τσαλδάρη το '46 τρεις είχε...

noble
01/11/2011, 10:53
Επειδή ΔΕΝ θα μας πουν την αλήθεια και επειδή το αποτέλεσμα ΘΑ μας επηρεάσει
και επειδή οι γιαγιάδες και οι παπούδες ΘΑ ψηφίσουν και επειδή το δημοψήφισμα

(αλήθεια, γιατί; ) σου δίνει 2 loose loose περιπτώσεις, πως προτείνεις να δράσουμε;

Δεν πιστεύω στο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ δημοψήφισμα κ επίσης δεν πιστεύω οτι θα φτάσει να πραγματοποιηθεί.
Αν κάνω λάθος απλά να ευχηθώ να φτάσει η forthnet στην Κωλοπετεινίτσα,προτού πραγματοποιηθεί :lol: .

Είναι δικό σου θέμα,αν πιστεύεις οτι σου δίνουν επιλογές ή οχι.Αν θεωρείς οτι υπάρχει κάποια άλλη που δεν αναφέρεται,απλά δεν ψηφίζεις.Αν θεωρείς οτι δεν υπάρχει τρίτη και είσαι μεταξύ των 2 Loose loose όπως λες,προφανώς και διαλέγεις όποια θεωρείς λιγότερο κακή.

υ.γ.που είναι και ο Oldman και δεν ξέρω πως γράφετε η Κωλοπετεινίτσα?

el_hymador
01/11/2011, 11:02
Ωραία, είπαμε όχι.
Κανείς θεωρητικός/ως ;

Ε μα αυτο ειναι το σωστο timing βρε αδερφε, να κληθεις να αποφασισεις μονο στην περιπτωση που δεν ξερεις τι θα γινει... αν ηξερες δεν θα σε ρωταγανε, θα σου επεβαλαν!

Τωρα που οι μυαλοι μας ειναι σαν ξεραμενος αφρος φραπε, μια χαρα κατευθυνομαστε απο ξερολες, ειδικους αναλυτες, κινδυνολογους, προφητες, καφετζουδες και χαρτοριχτρες... και μετα απο λιγο καιρο σου εχουν και ετοιμη την ατακα: "Μαζι το ψηφισαμε"

Εχετλαίος
01/11/2011, 11:05
Πείτε όχι να δειτε. Μην τα θετε όλα έτοιμα :D

Εσείς θα πείτε "ναι" κε προιστάμενε;
Εκεί δε θα δούμε;

:alien:

noble
01/11/2011, 11:05

Να συμπληρώσω πως αν το δημοψήφισμα είχε τη δύναμη ν αλλάξει τα πράγματα,θα ητο παράνομο.
Αυτό που εννοούσα νωρίτερα και έβαλα τη λέξη σε εισαγωγικά,είναι πως αργήσαμε.Χρόνια τώρα έπρεπε να έχουμε αγανακτήσει με όσα συμβαίνουν γύρω μας,τότε που είτε είχαμε περισσότερες επιλογές είτε διαφορετικές αν θέλεις,αλλά υπήρχε χρήμα εξ ου και το busy...
Ευτυχώς ποτέ δεν είναι αργά.Ελπίζω να φανούμε λιγότερο θυμωμένοι και περισσότερο σοφοί.

Cpt. Haddock
01/11/2011, 11:07
Εσείς θα πείτε "ναι" κε προιστάμενε;
Εκεί δε θα δούμε;

Η ψηφος ειναι μυστικη :smokin:

Εχετλαίος
01/11/2011, 11:09
Η ψηφος ειναι μυστικη :smokin:

Tι μυστική ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε;
Δυο οι επιλογές και μας στυλίτευσες ήδη (για) τη μια!
Τι να υποθέσω λοιπόν;
:wacko:

Cpt. Haddock
01/11/2011, 11:12
Δε στηλιτεύω καμια επιλογή.

Καθε μια, εχει τα υπερ και τα κατα. Στο χέρι σας ειναι να αποφασισετε :smokin:

alex14
01/11/2011, 11:13
Ρε μη μασατε λεμε. Ο ΓΑΠ εχει κρυφο ασσο στο μανικι του καθως και ενα περιστροφο στραμενο προς την τροικα. Θα τους χορεψει για τα καλα :smokin:

:lol:

p.s. Καλυφθειτε παιδες μη σας παρει καμια αδεσποτη :lol:

THEOD
01/11/2011, 11:13
εγω πιστευω οτι το εκανε μηπως και βγαλει ακρη τι θελουν οι Ελληνες μεσω δημοψηφισματος...εστω και τωρα αφου ολοι μεχρι πριν 2 μερες ακομα "πιπιλαγαν" τα γεγονοτα της παρελασης και τα ΜΜΑποβλακωσης προβαλλουν εικονες 100..200..20000 οτι να'ναι και υποτιθεται αυτο ειναι που θελεουν τα 11εκατομυρια...
Αλλα απ'οτι φενεται τους Ελληνες δεν τους πιανει ουτε στα μονα ,ουτε στα ζυγα...οταν τα σπανε στο κεντρο φωναζουν που ειναι η αστυνομια και μια χουντα χρειαζετε...οταν τα ΜΑΤ κανουν το αυτονοητο...φωναζουν εχουμε χουντα που ειναι η Δημοκρατια...οταν λεει πρεπει να παρουμε αυτα τα μετρα για να μην πτωχευσουμε καποιοι φωναζουν για αλλα ..οταν κανει αυτα τα αλλα...φωναζουν γιατι τα εκανε....με λιγα λογια βγαλε ακρη!!!
Δεν θα ηθελα με τιποτα να ημουν στην θεση του ΓΑΠ

Οπως και να ερθουν τα πραγματα στο τελος θα κερδισουν αυτοι που αρμεγαν -δλδ τα λαμογια- τοσα χρονια-
Οι ελληνες δεν ειναι ακομα ετοιμοι για σοβαρες αλλα αναγκαιεες αλλαγες...ανν καποιος εμενε στο εξωτερικο για πολλα χρονια και εκανε συγκριση το πως λειτουργουν τα πραγματα στην Ελλαδα και πως "εξω" θα μπορουσε να καταλαβει...αλλα επειδη ΔΕΝ μενουν οι Ελληνες "εξω" και ΔΕΝ ειναι διατεθυμενοι να αλλαξουν ,απ'οτι φαινετε θα τον "φαμε" ξανα..και μετα παλι θα διαμαρτυρομαστε.
Οσο σας πλενουν το μυαλο Καναλαρχες κ δημοσιογραφοι που ειναι και οι νταβατζηδες...ακρη δεν θα βγαζετε και τα κεφαλια συνεχεια μεσα θα ειναι.
Σημερα επιβεβεονετε η θεωρια της βλακειας της μαζας που εδω και χρονια -το εχω ξαναγραψει σε αυτο το φορουμ πριν χρονια- τα ΜΜΑ και αλλοι εκμεταλευονται

Φίλε μου ΠΟΤΕ και σε ΚΑΜΜΙΑ χώρα δεν μπορεί μια κυβέρνηση να "πιάσει" το λαό.
Ειδικά σε επίπεδο μεγάλων στρατηγικών αποφάσεων και ακόμα περισσότερο σε συγκυρία σοβαρής κρίσης, εκεί είναι που ξεχωρίζει ο ηγέτης από τον απλό διαχειριστή.
Μέχρι και ο μπούλης το είχε καταλάβει γιαυτό την έκανε με ελαφριά πηδηματάκια...
Οι σοβαροί πολιτικοί που έχουν άποψη, γνώση, πιστεύουν σε αυτό που κάνουν, και θέλουν το καλό της χώρας, παίρνουν πάνω τους το βάρος των μεγάλων αποφάσεων και προχωράνε (συνήθως κόντρα στο ρεύμα)- δεν περιμένουν δημοψηφίσματα και άλλες τέτοιες αηδίες. Ειδικά όταν το θέμα είναι σύνθετο και απαιτεί μεγάλο πεδίο εξειδικευμένων γνώσεων.
Και έχουν και τα αρχίδια να παραδεχθούν τα όποια λάθη και αν χρειαστεί να κάνουν στροφή 180 μοιρών - ΕΓΚΑΙΡΑ όμως...

Τι θα πει δημοψίφησμα ? Με τι ερώτημα ? Και πως θα απαντηθεί από μια τεράστια μερίδα ανθρώπων επιγραμματικά ένα τέτοιο σύνθετο και επί πολλοίς ψευδεπίγραφο δίλλημα μιας και πλέον η πορεία της χώρας και της οικονομίας σε μεγάλο βαθμό είναι προδιαγραμμένη ? Και τι θα εννοεί ο καθένας ? Και ποιοί θα ψηφίσουν περί αυτού ?
Αυτοί που καθηλώνονται κάθε μέρα στα τούρκικα ? οι απανταχού συντεχνίες που προσπαθούν με νύχια και με δόντια να πείσουν ότι η διατήρηση των απίστευτων κεκτημένων τους ταυτίζεται με το "λαικό κίνημα" ? οι "εργαζόμενοι" της Βουλής ? τα δεκάδες χιλιάδες λαμόγια που έχουν βγάλει μαύρα δις έξω και τώρα φοβούνται μήπως τους τσιμπήσουν ? οι 60.000 που εισέπρατταν συντάξεις νεκρών ή οι πολλές χιλιάδες που και σήμερα ακόμα τσεπώνουν μαιμού αναπηρικές ? οι πολλές χιλιάδες που χωθήκανε με μπάρμπα στην Κορώνη στον απόλυτο νιρβάνα του δημοσίου και δεν θέλουν να ξεβολευτούν ? οι πολλές χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες που ούτε κάν ξέρουν που πέφτει το κτίριο της εφορίας ? οι χιλιάδες "αγρότες" που τρώγανε τα λεφτά των επιδοτήσεων στα κωλάδικα της επαρχίας ?...

Αν συνθέσεις το παζλ της Ελληνικής κοινωνίας θα δεις ότι δεκάδες κατηγορίες πολιτών είτε δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει και με το δίκιο τους αντιδρούν στις απώλειές τους, είτε απλά έχουν αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα. Και τελικά μέσα από τον σκοταδισμό, τον λαικισμό, την λαική οργή και εκτόνωση, και την πλύση εγκεφάλου όλοι αυτοί μπορεί να ψηφίσουν το μεν ή το δε

Δεν γίνεται έτσι...

Ο ΓΑΠ πέρα από ψεύτης, μη διορατικός, άσχετος, τώρα αποδυκνείεται και παντελώς ανίκανος.
Αφού παραπλάνησε τον κόσμο με το λεφτά υπάρχουν, αφού δεσμευμένος από τον προεκλογικό του λόγο και το παρελθόν του ίδιου και του κόμματός του δεν έκανε επι 2 χρόνια τίποτα σχεδόν προς την σωστή κατεύθυνση, τώρα που τα έκανε θάλασσα και αντιλαμβάνεται ότι το τέλος του είναι πολύ κοντά, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το κόλπο του δημοψηφίσματος ως κολυμπήθρα του Σιλωάμ...
Και δεν έχει την στοιχειώδη εξυπνάδα ή αίσθηση ευθύνης ότι μια τέτοια περιπέτεια το πιθανότερο να καταστρέψει την χώρα σε τέτοιο βαθμό που τελικά το όποιο αποτέλεσμα του όποιου δημοψηφίσματος να είναι μη εφαρμόσιμο... Η χώρα θα έχει βουλιάξει πριν τον Γενάρη-Φλεβάρη που διαβάζω ότι προγραμματίζεται... Αν ήθελε πράγματι δημοψήφισμα έπρεπε να ενημερώσει και να πεί την ευθαρσώς την (πικρή) αλήθεια στον λαό αμέσως μετά την εκλογή του - και τέλος πάντων αν ήθελε να το έκανε πριν την προσφυγή στην Τρόικα παραθέτωντας και το σχέδιο του για την αντιμετώπιση της κρίσης. όχι να τσαμπουνάει μαλακίες περί "πράσινης ανάπτυξης"... Τώρα παπάρια μάντολες...

Αν εξαιρέσουμε το απίθανο κατά την γνώμη μου σενάριο (μιας και δεν τους έχω για τόσο ικανούς) αυτή η κίνηση να εντάσσεται σε κάποιο οργανωμένο σχέδιο στρατηγικής πίεσης προς τους Ευρωπαίους συνέταιρους, η κυβέρνηση αυτή είναι πλέον επικίνδυνη για την ίδια την ύπαρξή μας και πρέπει να φύγει εδώ και τώρα... Φοβάμαι μάλιστα ότι είναι ήδη αργά...

Εχετλαίος
01/11/2011, 11:21
Στο χέρι σας ειναι να αποφασισετε :smokin:

Θα απουσιάζεις τότεσές;
:smokin:

Cpt. Haddock
01/11/2011, 11:26
Εαν γινει προς το Φεβρουάριο, ναι :lol:

zephyr1
01/11/2011, 11:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από alex14
Ρε μη μασατε λεμε. Ο ΓΑΠ εχει κρυφο ασσο στο μανικι του καθως και ενα περιστροφο στραμενο προς την τροικα. Θα τους χορεψει για τα καλα :smokin:

:lol:

p.s. Καλυφθειτε παιδες μη σας παρει καμια αδεσποτη :lol:

:rotflmao: :lol:

daz
01/11/2011, 11:40

υ.γ.που είναι και ο Oldman και δεν ξέρω πως γράφετε η Κωλοπετεινίτσα?

Κολοπετινίτσα. Παράφραση του Καλοπετινίτσα. :winka:

Μπορούσες να γράψεις και Τριταία όμως! :lol: :wave2:

nikos_abel
01/11/2011, 11:49

Αν εξαιρέσουμε το απίθανο κατά την γνώμη μου σενάριο (μιας και δεν τους έχω για τόσο ικανούς) αυτή η κίνηση να εντάσσεται σε κάποιο οργανωμένο σχέδιο στρατηγικής πίεσης προς τους Ευρωπαίους συνέταιρους, η κυβέρνηση αυτή είναι πλέον επικίνδυνη για την ίδια την ύπαρξή μας και πρέπει να φύγει εδώ και τώρα... Φοβάμαι μάλιστα ότι είναι ήδη αργά...

Πόσες φορές πριν και μετά την εκλογή του ΓΑΠ διάβασα πόσα άρθρα που ανέλυαν το πόσο
έξυπνος είναι και πόσο οργανωμένα κατέστρωνε το σχέδιό του να βγει πρωθυπουργός εδώ
και δεκαετίες....

Αααααχχχχ! Όνειρα, όνειρα κι ελπίδες φρούδες.....

Cpt. Haddock
01/11/2011, 11:56
Και λιγη θεωρια:

Τι προβλέπει το Σύνταγμα για τη διενέργεια δημοψηφισμάτων

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκηρύσσεται για κρίσιμα εθνικά θέματα, ύστερα από απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας του όλου αριθμού των βουλευτών, που λαμβάνεται με πρόταση του Yπουργικού Συμβουλίου.

Δημοψήφισμα προκηρύσσεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με διάταγμα και για ψηφισμένα νομοσχέδια.

Συγκεκριμένα, δύο ειδών δημοψηφίσματα προβλέπονται από το Σύνταγμα και τον πρόσφατο εφαρμοστικό νόμο: το πρώτο αφορά «κρίσιμα εθνικά θέματα» και προκηρύσσεται με τη σύμφωνη γνώμη 151 βουλευτών, ενώ το δεύτερο αφορά ψηφισμένα νομοσχέδια και απαιτεί αυξημένη πλειοψηφίας των 180 βουλευτών.

Σύμφωνα με το νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα, το δημοψήφισμα προκηρύσσεται μέσα σε ένα μήνα από τη λήψη της σχετικής απόφασης της Βουλής.

Για να θεωρηθεί έγκυρο το αποτέλεσμα δημοψηφίσματος για κρίσιμα εθνικά θέματα, η προσέλευση των ψηφοφόρων θα πρέπει να ανέλθει τουλάχιστον στο 40%, ενώ στην περίπτωση δημοψηφίσματος για ψηφισμένα νομοσχέδια η προσέλευση στην κάλπη πρέπει να ανέλθει τουλάχιστον στο 50% του εκλογικού σώματος.

Οι διαδικασίες προκήρυξης και διενέργειας δημοψηφισμάτων καθορίζονται από το Άρθρο 44 του Συντάγματος, όπως αυτό αναθεωρήθηκε με το Ψήφισμα της 27 Μαΐου 2008 από την Η’ Αναθεωρητική Bουλή των Ελλήνων.

'Αρθρο 44: Πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, δημοψηφίσματα, διαγγέλματα

1. Σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί, ύστερα από πρόταση του Yπουργικού Συμβουλίου, να εκδίδει πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.
Oι πράξεις αυτές υποβάλλονται στη Bουλή για κύρωση σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 72 παράγραφος 1, μέσα σε σαράντα ημέρες από την έκδοσή τους ή μέσα σε σαράντα ημέρες από τη σύγκληση της Bουλής σε σύνοδο. Aν δεν υποβληθούν στη Bουλή μέσα στις προαναφερόμενες προθεσμίες ή αν δεν εγκριθούν από αυτή μέσα σε τρεις μήνες από την υποβολή τους, παύουν να ισχύουν στο εξής.
2. O Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκηρύσσει με διάταγμα δημοψήφισμα για κρίσιμα εθνικά θέματα, ύστερα από απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας του όλου αριθμού των βουλευτών, που λαμβάνεται με πρόταση του Yπουργικού Συμβουλίου.
Δημοψήφισμα προκηρύσσεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με διάταγμα και για ψηφισμένα νομοσχέδια που ρυθμίζουν σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, εκτός από τα δημοσιονομικά, εφόσον αυτό αποφασιστεί από τα τρία πέμπτα του συνόλου των βουλευτών, ύστερα από πρόταση των δύο πέμπτων του συνόλου και όπως ορίζουν ο Kανονισμός της Bουλής και νόμος για την εφαρμογή της παραγράφου αυτής.
Δεν εισάγονται κατά την ίδια περίοδο της Bουλής περισσότερες από δύο προτάσεις δημοψηφίσματος για νομοσχέδιο. Aν νομοσχέδιο υπερψηφιστεί, η προθεσμία του άρθρου 42 παράγραφος 1 αρχίζει από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.
3. O Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε εντελώς εξαιρετικές περιστάσεις μπορεί να απευθύνει προς το Λαό διαγγέλματα, μετά από σύμφωνη γνώμη του Προέδρου της Kυβέρνησης. Tα διαγγέλματα προσυπογράφονται από τον Πρωθυπουργό και δημοσιεύονται στην Eφημερίδα της Kυβερνήσεως.

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231135440

p@nos
01/11/2011, 11:57
giati milame gia sidagma ti stigmi poy exi katali8i pliros?

Εχετλαίος
01/11/2011, 11:58
Αααααχχχχ!.....

Όντως!
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=104074&catid=5
:eyepop:

nikos_abel
01/11/2011, 12:06
Όντως!
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=104074&catid=5
:eyepop:

Τι μλκς :bawl: και πάνω που θα το έλεγα !!!! :lol:

MikeG
01/11/2011, 12:37
Ρίξτε μια ματιά εδώ όσοι θέτε

http://www.clv.gr/

nikos_abel
01/11/2011, 12:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
Ρίξτε μια ματιά εδώ όσοι θέτε

http://www.clv.gr/

Χωρίς να θέλω να θίξω εσένα, αλλά ούτε και το κίνημα.

Έχει γεμίσει ο τόπος με ενώσεις, κινήματα, νέα κόμματα, χαρακτηριστικό δυστυχώς των Ελλήνων...:(

alex14
01/11/2011, 12:46
Ανεξαρτητοποιήθηκε η Μιλένα Αποστολάκη

http://www.capital.gr/News.asp?id=1317824

Τωρα ειναι αργααααα αγαπη μου γλυκιααααα που λεει και το γνωστο λαικο ασμα :smokin:

el_hymador
01/11/2011, 12:52

Τωρα ειναι αργααααα αγαπη μου γλυκιααααα που λεει και το γνωστο λαικο ασμα :smokin:

Εγω περιμενω να διαβασω τη σχετικη επιστολη της... γιατι ακουγεται οτι ανεξαρτητοποιηθηκε επειδη διαφωνουσε με την αποφαση για δημοψηφισμα.

Για να δουμε... αλλοι 2 να την κανουν και τερμα...

hidefnick
01/11/2011, 12:54

Το να αναρωτηθεί κανείς γιατί δεν έφυγε γενικά, μάλλον είναι αφέλεια. Αλλωστε την συγκεκριμένη ποίος θα την συμπεριλάβει σε σχήμα? (Αν και η ιστορία που ετοιμάζει ο Φλωρίδης παίζει και να την εντάξει)

byron
01/11/2011, 13:07

Μπα.....μια χαρά γρήγορα είναι. Αργά θα ήταν αν περίμενε τον αριθμό 151 και την ταμπέλα της αποστασίας.

Για το νούμερο 152 θα γίνει σφαγή στα χρονομετρημένα.

takis-kk
01/11/2011, 13:09
Δημοψήφισμα Δεν...
Τους έχει τρελάνει όλους Σαρκοζι,Μέρκελ κλπ...

δέσμευση πως θα τηρηθουν τα συμφωνηθέντα απο αντιπολίτευση και εκλογές

ή κατι άλλο με κυβέρνηση συνεργασίας..

Γιωργάκης Τέλος!!

ggs
01/11/2011, 13:15
ελα να ανοιγει το thredaκι "ΕΚΛΟΓΕΣ 2011"

el_hymador
01/11/2011, 13:22
http://www.vimaonline.gr/default.asp?pid=20&ct=8&artid=3639

αναλοιωτες αξιες...

alex14
01/11/2011, 13:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
http://www.vimaonline.gr/default.asp?pid=20&ct=8&artid=3639

αναλοιωτες αξιες...

Δεν εχει πεσει ακομη σε χειμερια ναρκη αυτος ? :confused:

Εχετλαίος
01/11/2011, 13:28
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=104010&catid=9

zephyr1
01/11/2011, 13:30

Τοτε επρεπε.

:ZZZ:

http://www.antinews.gr/2011/03/18/91699/

p@nos
01/11/2011, 13:31

για να γινει αυτο 8ελει και @@ τα οποια δε διαθετει ουτε ο συγκεκριμενος ουτε η παραταξη που εκπροσωπει....

BELZEBOYLIS
01/11/2011, 13:34
Δε στηλιτεύω καμια επιλογή.

Καθε μια, εχει τα υπερ και τα κατα. Στο χέρι σας ειναι να αποφασισετε :smokin:

και εγώ ορέ καπετάνιε που θέλω την χώρα μέσα στην Ευρώπη και την ένωσή της , αλλά διαφωνώ με την κυβερνητική πολιτική , τι σκατά ψηφίζω ?????

Προσωπικά θεωρώ ότι το δημοψήφισμα που γίνεται με εκβιαστικούς όρους σε περιόδους κρίσης , όχι μόνο είναι λάθος αλλά και επικίνδυνο..... :wave2:

jimmis5
01/11/2011, 13:38
151 παει και αυτος στο μουσκιο..
http://www.youtube.com/watch?v=HOgBjS7tlZc

zephyr1
01/11/2011, 13:43

Ρε η κουκουβαγια δεν μπορει να μιλησει.:cry:

Ε ρε ντερτια.:rotflmao:

takis-kk
01/11/2011, 13:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από BELZEBOYLIS
και εγώ ορέ καπετάνιε που θέλω την χώρα μέσα στην Ευρώπη και την ένωσή της , αλλά διαφωνώ με την κυβερνητική πολιτική , τι σκατά ψηφίζω ?????

Προσωπικά θεωρώ ότι το δημοψήφισμα που γίνεται με εκβιαστικούς όρους σε περιόδους κρίσης , όχι μόνο είναι λάθος αλλά και επικίνδυνο..... :wave2:

Ακριβώς αυτό φίλε!

Ευτυχώς που δεν θα γίνει.

BELZEBOYLIS
01/11/2011, 13:48
Ακριβώς αυτό φίλε!
Ευτυχώς που δεν θα γίνει.

και από πού προκύπτει αυτό ? :wave2:

THEOD
01/11/2011, 13:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από BELZEBOYLIS
και από πού προκύπτει αυτό ? :wave2:

Ειλικρινά πιστεύεις ότι θα φθάσει η κυβέρνηση μέχρι το Γενάρη που λέει ότι θα κάνει δημοψήφισμα ? :a5: :a5:

BELZEBOYLIS
01/11/2011, 13:54
Ειλικρινά πιστεύεις ότι θα φθάσει η κυβέρνηση μέχρι το Γενάρη που λέει ότι θα κάνει δημοψήφισμα ? :a5: :a5:

Όχι ! Αλλά δεν μπορώ να το αποκλείσω κιόλας ....:wave2:

Boxer
01/11/2011, 13:55
Δυο τρεις πρωτες σκεψεις για το δημοψηφισμα...
Ειμαι πεπεισμενος οτι το μελλον της ελλαδας ειναι μεσα στο ευρω...
Ειμαι επισης πεπεισμενος οτι η σκληρη μονεταριστικη πολιτικη της ευρωπης (γερμανια) ειναι αδιεξοδη οχι μονο για την ελλαδα αλλα για την ευρωζωνη στο συνολο της...
Αυτες οι δυο πεποιθησεις ειναι φανερο πως συγκρουονται μεταξυ τους...
Γνωριζω πως υπαρχει και αλλος δρομος μεσα στο ευρω για την ευρωπη...
Τα οικονομικα εργαλεια υπαρχουν, η πολιτικη βουληση μονο χρειαζεται και μεχρι στιγμης τιποτα δεν εδειχνε οτι ενας τετοιος δρομος θα ακολουθηθει... τιποτα μεχρι χθες...
Ισως τωρα η ευρωπη εκβιαστει να αλλαξει ροτα... ισως οχι... μενει να το δουμε...

παντως δεν πρεπει να το βλεπουμε στενα ελληνικα... ισως παιχτει το ευρω σε αυτο το δημοψηφισμα...

takis-kk
01/11/2011, 13:56
Δε μου λες Βελζεβούλη..

Ποιόν φοβάσαι?

Τον Απατεώνα ή τον Μαλάκα ?

BELZEBOYLIS
01/11/2011, 14:00
Δε μου λες Βελζεβούλη..

Ποιόν φοβάσαι?

Τον Απατεώνα ή τον Μαλάκα ?

βασικά και τους δύο ...:wave2:

...οκ και το λιβάνι μου την σπάει λίγο:lol:

zephyr1
01/11/2011, 14:01
http://www.naftemporiki.gr/podcast/listenclip.asp?id=43726

SVX
01/11/2011, 14:03
politikous allazoume me ekloges....

polites pws allazoume?

tha vgei o papandreou methavrio kai tha pei oti ton fagan ta megala symferonta kai i dysareskeia twn "pelatwn" :evil: