View Full Version : Ποια θεωρείτε την ιδανικότερη μοτό για βόλτα, ταξίδι και εκδρομή;
Σελίδες :
[
1]
2
3
4
5
6
7
8
ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ..........
Ποιά θεωρείτε τήν ίδανικότερη μοτό γιά βόλτα ,ταξίδι καί έκδρομή..??
Λαμβάνοντας ύπόψιν τούς Έλληνικούς δρόμους,τούς δύσκολους καιρούς κ.λ.π....
Παράδειγμα ,τί νά τό κάνω τό gtr όταν πάω νά άνεβώ Πήλιο..??
320 ή μοτό καί μαζί μέ δύο πάει μισό τόνο...!!
Δευτέρες,τρίτες καί Πορταριά,Μακρυνίτσα..??
Έχετε άνέβει νά δείτε τί γλίτσα είναι..??
Γιαυτό λοιπόν θά ήθελα τή γνώμη σας όμως μέ έπιχειρήματα παρακαλώ.
γιά νά κάνουμε καλή κουβέντα πού μπορεί νά μάς βγεί όλους σέ καλό.
Οί καιροί δυσκόλεψαν πολύ καί όποιαδήποτε άστοχη έπιλογή πονάει ...!!
BMW δέν παίρνω μέ τίποτε,γιά πολλούς λόγους.
Ό σπουδαιότερος..??
Δέν ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ, καί δέν θά ήθελα νά χαλιέμαι
στίς βόλτες μου ,άλλά καί στή τσέπη μου καί τήν ήρεμία μου.
spyrakos35
26/11/2012, 22:45
ανοιξες θέμα τώρα για κουβέντα.... που σίγουρα θα έχει ξανασυζητηθεί.... ας είναι
αφού μιλάς για ελλάδα, ΟΝ-οφ είναι το ιδανικο... πάει παντού και στο χώμα που ακόμα έχουμε (με παραχωρήσεις ίσως μεν, παει δε)
τωρα το πιο από όλα είναι και θέμα γούστου... ονοφάς ήμουν με φουζουρου κατέληξα, δεν με χαλάει η ιδέα του βερσυς 1000.... το μούτρο του με χαλάει.....
Ιδανικες μηχανες για γενικου τουρινγκ καθηκοντα ειναι τα μεγαλα ον-οφφ. Καποτε ειχαν ψιλο-βαρετους κινητηρες, τωρα ομως (βλεπε Triumph 1200), φυσανε. Εκει που τα αμειγως τουρερ δεν παιζονται, ειναι τα ατελειωτα χιλιομετρα σε εθνικες με 200.
Ιδανικες μηχανες για γενικου τουρινγκ καθηκοντα ειναι τα μεγαλα ον-οφφ. Καποτε ειχαν ψιλο-βαρετους κινητηρες, τωρα ομως (βλεπε Triumph 1200), φυσανε. Εκει που τα αμειγως τουρερ δεν παιζονται, ειναι τα ατελειωτα χιλιομετρα σε εθνικες με 200.
ΜΗΝ ΠΡΟΤΡΕΠΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ..........ΜΕ ΤΟΣΟ ΕΛΑΦΡΥΑ ΚΑΡΔΙΑ
Τό Τράϊομφ έχει τά θέματα του.
Τό όδήγησα καί δέν είναι όλα τόσο καλά καί ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ,όσο φαίνονται.
θά έπέλεγες τόσο εύκολα μιά έταιρεία ή όποία άν έπαιρνες κάποιον κύλινδρο στό χέρι
θά έβγαζε άνακοίνωση ότι φταίει ή Έλληνική βενζίνη γιά τή ζημιά...!!
Αύτή ήταν ή θέση τους γιά τούς χαλασμένους κυλίνδρους τών tiger,ότι φταίνε τά όκτάνια........!!!!!!!!!
Έγώ λοιπόν άφού τό έψαξα πολύ ...............
ΠΡΟΤΕΙΝΩ
VERSYS-1000..!!
Γρηγορότερο πολύ,έλαφρύτερο,πιό άνετο,2300 εύρώ φθηνότερο καί τό βασικό..........ΑΘΡΑΥΣΤΟ...!!
Μέ πιό φθηνή συντήρηση παρά τούς 4 κυλίνδρους.
Καί 200 κυβικά λιγότερο μέ ότι συνεπάγεται γιά έφορίες,τέλη,άσφάλειες....
Τώρα γιατί τό explorer πούλησε 25 περίπου κομμάτια μέχρι τό Νοέμβριο καί τό καβασάκι δέ φαίνεται
πουθενά στίς πωλήσεις..??
Έκεί παίζουν καί άλλα πράματα ρόλο,ή μούρη,τό μάρκετιγκ κ.λ.π....
harris_x
28/11/2012, 09:35
+675
Εδώ είσαι..
http://www.youtube.com/watch?v=8m3HnrxblXo
πυξιδας990
28/11/2012, 10:14
versus ενα εχω δει και αυτο με γαλλικες πινακιδες.
αντε παρτε κανενα να πουλησει η kawa.
taisteal
28/11/2012, 11:19
ktm 950 adv s. :)
On Off & όχι από αυτά τα καινούρια τέρατα. 800 κυβικά είναι ότι πρέπει. Άντε να βγάλει και η ΚΤΜ να βγει και το Husqvarna να υπάρχει γκάμα επιλογών.
και καπως ετσι καταληγουμε στο vstrom
spyrakos35
28/11/2012, 13:39
:bawl:
και καπως ετσι καταληγουμε στο vstrom Ήταν αναμενόμενο.
αν μπει το οικονομικο στη μεση στρομα
αλλιως σκατεμ 990
endopandou
28/11/2012, 14:08
Ποιο είναι το μπάτζετ; Σκληρό χώμα θα κάνει;
Ποιο είναι το μπάτζετ; Σκληρό χώμα θα κάνει; Αν βρισκόμαστε 2 μέτρα κάτω, ας είναι ότι θέλει.. ελαφρύ να είναι μόνο..
yannis24
28/11/2012, 14:11
ή στο αιωνιο και all time classic : AFRICA XRV750
sapila racing
28/11/2012, 14:20
Και γιατί ενα μηχανάκι για βόλτα/ταξίδι/εκδρομή πρέπει να είναι μια ψηλόφτερη μαούνα?
Αντε τα ΚΤΜ δεν ειναι μαούνες, αλλά έχουν άλλα θέματα.
:D
akis_trevor
28/11/2012, 14:43
παιδες,ειναι και τι βολευει τον καθε εναν απο τους αναβατες.εννοω στυλ μοτοσυκλετας.ναι οκ οι περισσοτεροι θα πουν για ον-οφ.εγω ας πουμε προτιμω τα τουριστικα στριτ γιατι λογω της ελαφριας κυρτωσης στα ον οφ πιανεται ολη η πλατη μου.(εκτος αν μου κανουν δωρο ενα super tenere 1200:p ).
ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ..........
BMW δέν παίρνω μέ τίποτε,γιά πολλούς λόγους.
Ό σπουδαιότερος..??
Δέν ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ, καί δέν θά ήθελα νά χαλιέμαι
στίς βόλτες μου ,άλλά καί στή τσέπη μου καί τήν ήρεμία μου.
Επειδη αμα σου πω ευρωπαικο θα μου αρχισεις διαφορα γαλλικα....
Θα σου πω για γιαπωνεζικο που θα πρεπει....
Να εινια ελαφρυ ( στην αισθηση εννοω ... ) για την βολτα...
Και να ειναι αξιοπρεπες στο ταξιδι....
Να μας κραταει την μεση στην θεση της, οσο αφορα τους ελληνικους δρομους ....
Και να μας παει και σε καμμια παραλια.....
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=51278... :wave2:
Και γιατί ενα μηχανάκι για βόλτα/ταξίδι/εκδρομή πρέπει να είναι μια ψηλόφτερη μαούνα?
Αντε τα ΚΤΜ δεν ειναι μαούνες, αλλά έχουν άλλα θέματα.
γιατι στο ελλαδισταν οταν πεφτεις σε πηγαδια δε σου πεφτει η μασελα με αυτα :p
MG-KTiNoS
28/11/2012, 15:58
ΤΔΜ 900 2ο χέρι φουλ έξτρα σε τίμη άστα να πάνε και τα ρέστα βόλτα στο Άσεν για ΣΒΚ
(αν δε θες εξτρα τα πουλάς στους μπάμιες κι έχεις πιο πολλά λ7 στη τσέπη)
;)
CHRISTOF
28/11/2012, 17:35
CBF 1000 :wave2:
Αν και δε τα γουσταρω τα Honda .... NC700
LOUKILOUK
28/11/2012, 18:54
Μιας και είσαι οπαδός της "Γιαπωνίας" κοίτα κατά τενερέ 1200 μεριά...
Όμορφο το βρίσκω (πλην της εξάτμισης).
Στο ταξίδι δεν θα σε απογοητεύσει σε γκάζι και άνεση, δικάβαλο και φορτωμένο (είσαι και καλομαθημένος παναθεμάσε....).
Διαφορετικά πας για το βέρσους, όπως ήδη είπες, αν και κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι αδιάφορο σε εμφάνιση.
Γενικά θα πρέπει να ζυγίσεις προς τα που θα κλίνεις...άνεση; γκάζι; φόρτωμα, τιμή; εσύ ξέρεις καλύτερα...
υ.γ.1 Εγώ πάντως με το "αναξιόπιστο" 990 μια χαρά καραγούσταρα (αλλά από κατανάλωση κλάμα λέμε έτσι και έβγαζες γούστα...)
υ.γ.2 Όλα μια ιδέα είναι....
Για τη χρήση που περιγράφει ο Terens....Vstrom θα έπαιρνα. Αλήθεια, το 1000 γιατί δεν έχει πουλήσει καθόλου?
devil's animal
28/11/2012, 18:55
cbf 1000
v-strom 1000
αναλογως τον τυπο του αναβατη (4κ vs 2κ)...
:wave2:
stefanos
28/11/2012, 20:06
Αν και δε τα γουστάρω τα Honda .... NC700
Νομίζω για Ελλάδα το πλέον κατάλληλο αν και μικρό για κάποιον που γουστάρει 1000+
tc-drift
28/11/2012, 20:09
Αν έπαιρνα μηχανή All Around αυτή την εποχή θα επέλεγα Triumph 800XC.. Γιατί η Ελλάδα είναι γεμάτη όμορφα βουνά!
bmw f 800 gs ή την παλιά μου αγάπη xlv600 !
Billymuse
28/11/2012, 20:22
Έχω την εντύπωση οτι το TDM κάνει σχεδόν για όλες τις δουλείες (άλλο που έχει καταντήσει η μηχανή του κάγκουρα με τις εξατμίσεις να βαράνε σαν κομπρεσέρ), έχει τέτοιο στήσιμο και για πόλη,και την άνεση για ταξίδι,και για μια γρήγορη βόλτα..
Translatoras
28/11/2012, 21:37
Θα συμφωνήσω με τον Κάγκουρο!!!!
Πάρε με 1000 ευρώ ένα Transalp 600 (το γιαπωνέζικο με το ένα δισκόφρενο μπροστά)
και με τα ρέστα μπορείς να φας φουντούνια στο Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας (να έχεις να το λες και στα εγγόνια σου).
thanos_s
28/11/2012, 21:56
CBF1000
KotsosDR
28/11/2012, 22:05
xtz 660 tenere
Για ΟΝ (Low budget) Bandit 1250cc. Ευκολοδήγητο και ξύνεις και μαρσπιε φτάνει να έχεις και χέρια! Όποιου του φαίνεται βαρύ ν αρχίσει να τρώει το φαΐ του. :pΔε χρειάζεται να μιλήσουμε ΠΑΛΙ για την απόλυτη αξιοπιστία του! ;)
Μετά VFR για τους έχοντες και αυτούς που ζητούν ένα λίιιγο ποιο σπορ φιλινγκ!
Για ON-OFF εννοείται Tiger 800XC. Πανέμορφο και όχι ιδιαίτερα βαρύ αλλά ρίσκο γιατί απλά είναι Triumph! :lol:
Για ΟΝ (Low budget) Bandit 1250cc. Ευκολοδήγητο και ξύνεις και μαρσπιε φτάνει να έχεις και χέρια! Όποιου του φαίνεται βαρύ ν αρχίσει να τρώει το φαΐ του. :pΔε χρειάζεται να μιλήσουμε ΠΑΛΙ για την απόλυτη αξιοπιστία του! ;)
Μετά VFR για τους έχοντες και αυτούς που ζητούν ένα λίιιγο ποιο σπορ φιλινγκ!
Για ON-OFF εννοείται Tiger 800XC. Πανέμορφο και όχι ιδιαίτερα βαρύ αλλά ρίσκο γιατί απλά είναι Triumph! :lol:
Εγω παλι για low budget θα προτεινα hayabusa gen1 02 μεχρι 07.
As reliable as it gets, πολυ χαμηλη καταναλωση σε ταξιδι, σοβαρες και πληρως ρυθμιζομενες αναρτησεις που εχει νοημα (και μπορεις) να βελτιωσεις, εξαιρετικες σελλες και αναβατη και συνεπιβατη με χωρους για 2+αποσκευες, κινητηρας με γλυκεια λειτουργια και αστηρευτη δυναμη και ροπη απο τα 10 μεχρι τα 300, τεραστια επιλογη απο ζελατινες για χρηση τουρινγκ κι αν τα κλιπ-ον σου φαινονται χαμηλα και κουραστικα, μπορεις να βαλεις απο ψηλοτερα, μεχρι καρατιμονα ala bandit.
http://www.hayabusa.org/forum/attachments/parts-modifications/242357d1332270053-lsl-handle-bar-converison-gen-1-busa-lsl-handle-bar-kit.jpg
Shaolin Monk
29/11/2012, 07:22
CBF 600.... Ξαναπηρα το παλιο μου πισω για να κανω ενα ταξιδιωτικο μηχανακι.... Με λιγα χρηματα το στηνεις μεσα απο το car.gr, αμα πεσεις μια απο τα ιδια, βαλιτσες, σχαρες, σιδερα, τα παντα ολα μπαινουν ανετα. Ανταλακτικα γεματος ο τοπος, χωραει δυο ατομα, ταξιδευει με 120-160 χλμ ανετα και ωραια, δεν θα κλαψεις και αν το βαλεις φορτωμενο σε στρωτους χωματοδρομους.... Τιμη αγορας 2-3000 ευρωπουλα...
...και δεν ειναι βστρομ..... :moutza:
CBF 600.... Ξαναπηρα το παλιο μου πισω για να κανω ενα ταξιδιωτικο μηχανακι....
Ιντα εγινε το μπουσα ωρε?
Shaolin Monk
29/11/2012, 07:30
Ιντα εγινε το μπουσα ωρε?
Το εχω και αυτο.... Με τοσα που εχω μαζεψει, μαλλον θα με διωξει η γυναικα.... :cry:
Το εχω και αυτο.... Με τοσα που εχω μαζεψει, μαλλον θα με διωξει η γυναικα.... :cry:
Δεν πειραζει....το σπορ εχει θυσιες και παραπλευρες απωλειες!
endopandou
29/11/2012, 08:01
Υποθέτοντας πως το μοτοσακό δεν θα κάνει χώμα...
Την σήμερον ΠΟΙΟΣ ακουμπάει 13 χαρτιά για Versys ή 15 για explorer βρε παιδιά; Του παλαιού ψυχικού είμαστε και μου διέφυγε;
Θα πάρεις Versys για να ΜΗΝ μπεις χώμα; Γιατί ΑΜΑ μπεις, θα πας πιο αργά απο παπί, γιατί ΑΝ πας πιο σβέλτα και σου πέσει ΤΟΝ ήπιες.
Ο Δημήτρης πήγε ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ για καφέ στον βόρειο πόλο με το γυμνό (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=131739) και ΕΜΕΙΣ έχουμε θέμα επιλογής για την ανάβαση της Πορταριάς;
Τα εξπλόρερ, οι μουλτιστράτες:a018: και τα λοιπά (σε παρόμοια χρηματική κλίμακα) είναι για καμιά κουβέντα με φιλαράκια σε κάνα φόρουμ (όπως καλή ώρα) και για κοινωνική θέση. Απο 'κει και πέρα το κόστος και το άγχος κτήσης-χρήσης είναι άντε γεια. (αν χρειάζεται περαιτέρω εξήγηση αυτό, ευχαρίστως)
Για να μην παρεξηγιόμαστε δεν αναφέρομαι σε όλους αλλά στους περισσότερους (κάνα 90% το μπακαλουπολογίζω)
Οπότε καταλήγουμε ή σε στρώμα ή σε ΑΥΤΌ http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/2973065/ ΚΑΙ για να λυθεί το θεματάκι της Πορταριάς... tip: Αλλάζεις το τιμονάκι με ένα άλλο 3 πόντους πιο φαρδύ και έχοντας άλλους μοχλούς πλέον γίνεσαι ο ζιμπερνό της Ελλάδας και δικάβαλο άμα λάχει παρακαλώ. :wave2:
:beer:
Τα εξπλόρερ, οι μουλτιστράτες:a018: και τα λοιπά (σε παρόμοια χρηματική κλίμακα) είναι για καμιά κουβέντα με φιλαράκια σε κάνα φόρουμ (όπως καλή ώρα) και για κοινωνική θέση. Απο 'κει και πέρα το κόστος και το άγχος κτήσης-χρήσης είναι άντε γεια. (αν χρειάζεται περαιτέρω εξήγηση αυτό, ευχαρίστως)
Εγω! εγω!
Γιατι το εξπλορερ εχει μεγαλυτερο κοστος χρησης και συντηρησης απο ενα cbf1000 (η και vstrom)? Εγω θα ελεγα μικροτερο μαλιστα γιατι το κοβω να εχει πιο φτηνα λαστιχα κι απο καταναλωση τα ιδια πρεπει να καινε.
To κοστος κτησης δεν το αναφερω καθ'οτι προφανες.
sapila racing
29/11/2012, 09:22
Εγω! εγω!
Γιατι το εξπλορερ εχει μεγαλυτερο κοστος χρησης και συντηρησης απο ενα cbf1000 (η και vstrom)? Εγω θα ελεγα μικροτερο μαλιστα γιατι το κοβω να εχει πιο φτηνα λαστιχα κι απο καταναλωση τα ιδια πρεπει να καινε.
Eιναι πολύ απλό Dr.
Μπορεί το Explorer να κάνει 100.000 χλμ χωρίς να ρυθμίσει καν βαλβίδες? χλωμό.
Μονο Honda το κάνει αυτό. :wave2:
endopandou
29/11/2012, 09:23
Εγω! εγω!
Αν και κανονικά δεν θα έπρεπε να σου απαντήσω λόγω του είσαι mod και είμαι σε πόλεμο με την εξουσία μέρες που 'ναι...:smokin: :tooth:
Για διάφορους λόγους. Καταρχήν κτήσης και χρήσης είναι αλληλένδετα.
Κτήσης: Κοστίζει τα διπλά (1)
Χρήσης: 15 χήνες στο δρόμο χωρίς ασφάλεια είναι ψιλομαλακία. Το στυλάκι πάω βόλτα αλλά δεν απομακρύνομαι για να το βλέπω απο εκεί που το πάρκαρα είναι εξ αρχής λάθος, ανήκει σε μια λανθάνουσα νεοελληνική αντίληψη η οποία καμία σχέση δεν έχει με την έννοια του μοτοσικλετισμού. Δεν αγοράζουμε τούμπανο μοτό για κοινωνική θέση, μα για χρήση, όσο κι αν κάποιοι μπορεί να πέφτουν απο τα σύννεφα με αυτό (δεν αναφέρομαι σε εσένα)
Αρα κάλυψη κλοπής... τα κέρατά μας τα τράγια κάθε χρόνο (2)
Προχωράμε στο κόστος service - ανταλλακτικών - αβαρίες. Το τίμιο cbfάκι κοστίζει λιγότερα στα σερβάκια κι ας είναι 4κ. Τα ανταλλακτικά του δε, είναι πολύ πιο φθηνά άσε που έχει στοκ και η κουτσή Μαρία (αλήθεια με τόση παραεισαγωγή ο Σαρακάκης υπάρχει ακόμα;).
Πάμε στην αξιοπιστία και τις αβαρίες εκτός εγγύησηηηηηης. Εκεί αν έχεις θρίαμβο τον ήπιες και μην πεις μετά πως δεν ήξερες ότι αγοράζεις μοτό που και δεν είναι τόσο αξιόπιστο και έχει πιο ακριβά ανταλλακτικά κι απο μερσεντέ. Στο θεματάκι το Versys υπερτερεί σαφώς, αλλά το cbf είναι άθραυστο. (3)
Απαξίωση: Εγγυημένα ένας θρίαμβος σε 3 χρονάκια θα απολέσει τουλάχιστον το 40% της αξίας του. Το ίδιο και το Versys. Ητοι 15000 x 40% - =9000 (κι αν το δώσεις τόσο γράψε μου...) ή το Κawa 13000 x 40% - =7800 (ποιος ήρθε;)
Ενώ στο CBF 6500 x 40% - = 3900 (εφικτό) (4)
Και κάτι ακόμα που δεν κοστολογείται. Πολλοί απο εμας έχουμε γνωστούς που έχουν μοτό των 15000 και άλλους με μοτά των 6000. Προσωπικά έχω αρκετούς και απο τις 2 κατηγορίες. Οι μεν(όχι όλοι ε) είναι στο στυλ μην μου το ακουμπάτε, μην το κοιτάτε, θες βόλτα; δεν δίνονται οι μοτό ρε φίλε, αλλά ας κουβεντιάσουμε όσο θέλετε γι αυτή. (μια κατάσταση μόνιμα στο άγχος δηλαδή)
Οι δε των πιο οικονομικών είναι πιο κούλ και δείχνουν (με τη δική μου αντίληψη πάντα) να απολαμβάνουν περισσότερο το όχημά τους κι ας ξέρουν πως δεν είναι το κάτσε καλά τελευταίας γενιάς.
Αυτό μεταφράζεται σε άγχος. Πολύ στην πρώτη περίπτωση, λίγο στην δεύτερη. (5)
Συγνώμη..το θέμα δεν είναι "ποια θεωρείτε την ΙΔΑΝΙΚΟΤΕΡΗ μοτο..";
Γιατί μπαίνει στη μέση το μπάτζετ και η συντήρηση;
Cpt. Haddock
29/11/2012, 09:48
Γιατι δεν εχουμε βρει χορηγούς ακομα...
Εντάξει..δε λέω..κι εγώ στο 90 τοις εκατό που προαναφέρθηκε είμαι.
Αλλά εφόσον μιλάμε για ιδανικές καταστάσεις, το όνειρο επιτρέπεται.. ;)
endopandou
29/11/2012, 10:10
:tooth::tooth::tooth:
@est διάβασε το 2ο ποστ του Τέρενς
Το διάβασα.. για το τρίουμφ λέει:D
endopandou
29/11/2012, 10:19
Το διάβασα.. για το τρίουμφ λέει:D
μιλάει για κόστος μαν. Αυτό δες
Shaolin Monk
29/11/2012, 10:37
:lol::lol::lol:
LuckyStrike
29/11/2012, 20:27
Αν και κανονικά δεν θα έπρεπε να σου απαντήσω λόγω του είσαι mod και είμαι σε πόλεμο με την εξουσία μέρες που 'ναι...:smokin: :tooth:
Για διάφορους λόγους. Καταρχήν κτήσης και χρήσης είναι αλληλένδετα.
Κτήσης: Κοστίζει τα διπλά (1)
Χρήσης: 15 χήνες στο δρόμο χωρίς ασφάλεια είναι ψιλομαλακία. Το στυλάκι πάω βόλτα αλλά δεν απομακρύνομαι για να το βλέπω απο εκεί που το πάρκαρα είναι εξ αρχής λάθος, ανήκει σε μια λανθάνουσα νεοελληνική αντίληψη η οποία καμία σχέση δεν έχει με την έννοια του μοτοσικλετισμού. Δεν αγοράζουμε τούμπανο μοτό για κοινωνική θέση, μα για χρήση, όσο κι αν κάποιοι μπορεί να πέφτουν απο τα σύννεφα με αυτό (δεν αναφέρομαι σε εσένα)
Αρα κάλυψη κλοπής... τα κέρατά μας τα τράγια κάθε χρόνο (2)
Προχωράμε στο κόστος service - ανταλλακτικών - αβαρίες. Το τίμιο cbfάκι κοστίζει λιγότερα στα σερβάκια κι ας είναι 4κ. Τα ανταλλακτικά του δε, είναι πολύ πιο φθηνά άσε που έχει στοκ και η κουτσή Μαρία (αλήθεια με τόση παραεισαγωγή ο Σαρακάκης υπάρχει ακόμα;).
Πάμε στην αξιοπιστία και τις αβαρίες εκτός εγγύησηηηηηης. Εκεί αν έχεις θρίαμβο τον ήπιες και μην πεις μετά πως δεν ήξερες ότι αγοράζεις μοτό που και δεν είναι τόσο αξιόπιστο και έχει πιο ακριβά ανταλλακτικά κι απο μερσεντέ. Στο θεματάκι το Versys υπερτερεί σαφώς, αλλά το cbf είναι άθραυστο. (3)
Απαξίωση: Εγγυημένα ένας θρίαμβος σε 3 χρονάκια θα απολέσει τουλάχιστον το 40% της αξίας του. Το ίδιο και το Versys. Ητοι 15000 x 40% - =9000 (κι αν το δώσεις τόσο γράψε μου...) ή το Κawa 13000 x 40% - =7800 (ποιος ήρθε;)
Ενώ στο CBF 6500 x 40% - = 3900 (εφικτό) (4)
Και κάτι ακόμα που δεν κοστολογείται. Πολλοί απο εμας έχουμε γνωστούς που έχουν μοτό των 15000 και άλλους με μοτά των 6000. Προσωπικά έχω αρκετούς και απο τις 2 κατηγορίες. Οι μεν(όχι όλοι ε) είναι στο στυλ μην μου το ακουμπάτε, μην το κοιτάτε, θες βόλτα; δεν δίνονται οι μοτό ρε φίλε, αλλά ας κουβεντιάσουμε όσο θέλετε γι αυτή. (μια κατάσταση μόνιμα στο άγχος δηλαδή)
Οι δε των πιο οικονομικών είναι πιο κούλ και δείχνουν (με τη δική μου αντίληψη πάντα) να απολαμβάνουν περισσότερο το όχημά τους κι ας ξέρουν πως δεν είναι το κάτσε καλά τελευταίας γενιάς.
Αυτό μεταφράζεται σε άγχος. Πολύ στην πρώτη περίπτωση, λίγο στην δεύτερη. (5)
+1000
Και ακόμα καλύτερα ένα μεσαίο on-off με καγκελάρες όπου αν κάτσει η στραβή του χαζοπεσίματος (ιδιαίτερα σε χώμα), απλά να το σηκώσεις και να πεις "Shit happens".
Εγώ θα έλεγα BMW 800gs. Δεν το έχω οδηγήσει αλλά είναι πιστεύω η μέση λύση για όλα πολη, βολτα, ταξίδι.
Η καλύτερη all around μετά την Αυτού Μεγαλειότης Africa twin. ;)
Θα συμφωνήσω με τον Κάγκουρο!!!!
Πάρε με 1000 ευρώ ένα Transalp 600 (το γιαπωνέζικο με το ένα δισκόφρενο μπροστά)
και με τα ρέστα μπορείς να φας φουντούνια στο Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας (να έχεις να το λες και στα εγγόνια σου).
http://www.youtube.com/watch?v=-Hqq1DUH7l4
αν και 650 το βλέπω κι έχω τάσεις φυγής
Δαγκωτό VFR 800 του 2000 το οποίο θα το πάρω κάποια στιγμή,
και σε ον/οφ
XRV 750 αυτό που εχω, ετσι οπως το έχω φερει στα μέτρα μου.
Το μόνο που θα ήθελα μελλοντικά, λεφτά για βενζίνες, λάδια και λάστιχα (άντε και για κανα ανορθωτή :) )
stefanos
29/11/2012, 21:52
βόλτα, ταξίδι, εκδρομή, Ελλάδα.
Ποιό σημερινό μηχανάκι δεν καλύπτει τα παραπάνω?
Δεν είναι και τόσο μεγάλο μέρος η Ελλάδα.
Εκτός εάν η μηχανή αποτελεί το μοναδικό κίνητρο για όλα τα παραπάνω.
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΕ ΚΑΘΕΝΑΝ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ..............ΑΛΛΑ
Τέλος πάντων,γιά νά σάς έπαναφέρω στήν τάξη............
Δέ θέλω νά μού γράψετε τί σάς άρέσει μόνο άλλά καί γιατί..!!
Τό v-strom θά ήταν όντως τό ίδανικό ΑΝ είχε λίγη δύναμη άκόμα.
γιά όσους όμως συμβιβάζονται καί μέ τά 150-160 του καί τήν άργή άπόκριση του
πάνω άπό έκεί τότε ναί τό θεωρώ τό ίδανικό μηχανάκι...!!
Κάποιοι γράψατε γιά χώμα.............είπαμε,άπλά νά περνάμε δέν πάμε γιά έντούρο
μέ 200+κιλά.
Τό ούσιαστικό έρώτημα είναι βαρύ ταξιδιάρικο λιμουζίνα ή πιό έλαφρύ on-off..??
Ή περίπου όπως τό cbf 1000...???
Τό cbf έχει θέμα μέ άνορθωτές , πηνία..??
Έ όχι καί τό Χαγιαμπούζα ρέ παιδιά γιά τουρισμό...!!
8 χρόνια μέ μονόσελλο τό είχα.
Έδώ μιλάμε ..........
1ον γιά μεγάλα τουριστάδικα πού είναι βαριά καί δυστυχώς φίλε μου πάρε ένα fjr ή gtr καί άνέβα Πορταριά.
Μάλλον δέν έχεις πάει.........
2ον πάρε βαρύ on-off μέ 250-260 κιλά σχεδόν τό ίδιο πράμμα άλλάζει ή θέση όδήγησης καί ή δύναμη φυσικά.
3ον πιό έλαφρά ταξιδιάρικα μέ συμβιβασμούς ,κατηγορία cbf
4oν τά μικρότερα on-off 800 - 650 on-off τά ίδανικότερα άπό άποψης προσόντων καί
5ον τά μικρότερα ,στύλ cbf άλλά έξακοσάρια.
Περίπου αύτά είναι..........
spyrakos35
30/11/2012, 01:06
1ον γιά μεγάλα τουριστάδικα πού είναι βαριά καί δυστυχώς φίλε μου πάρε ένα fjr ή gtr καί άνέβα Πορταριά.
..........
http://www.youtube.com/watch?v=31d3PWw9Uy4&list=UUrJ3knYDbcBzTKljyOrSaQg&index=9&feature=plcp
http://www.youtube.com/watch?v=31d3PWw9Uy4&list=UUrJ3knYDbcBzTKljyOrSaQg&index=9&feature=plcp
ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟΣ.............
Τό ζητούμενο δέν είναι τό τί μπορεί νά κάνει τό μηχανάκι.......ΑΛΛΑ
τό τί θά ήθελε κάποιος .
Νά άπολαύσει τή βόλτα του όρθιος καταβάλοντας τόν λιγότερο κόπο καί
έχοντας τό λιγότερο ρίσκο.
Δέν άμφιβάλλω ότι καί μέ Λάντα πάς Άθήνα-Θεσσαλονίκη άλλά καί μέ Μερσεντές
Μετά άπό περισσότερο άπό 30 χρόνια χρήσης τών μεγάλων στρητάδικων μηχανών
έχω τή γνώμη μιά καί κολλήσαμε μέ τό Πήλιο,γιατί ύπάρχει καί Πάρνωνας,Ταύγετος,
Χολομώντας,Καϊμακτσιλάν,Μπέλες κ.λ.π...κ.λ.π.......ότι δέν χαίρεται κάποιος καί
δέν άπολαμβάνει τή βόλτα του μέ αύτές τίς μηχανές.
Τό τί μπορεί νά καταφέρει ό καθένας ,ή πώς θά τή βρεί είναι νομίζω ένα άλλο θέμα.
Τό πόσο έπίσης θά συμβιβαστεί πάλι είναι άλλο θέμα.
Όπως καί τό νά έχει μιά μοτό πού νά τά κάνει όλα τέλεια , δέν ύπάρχει.
Γιαυτό όμως προχθές πού παρατηρούσα μηχανές έβλεπα ,μία μοτό καί ένα v-strom....!!!
Παρά τό ότι τό άντιμετωπίζουμε μέ μπλαζελίκι όφείλουμε νά παραδεχτούμε ότι..........
έπιασε τό σφυγμό τού κόσμου καί πούλησε σέ αύτόν πού ξέρει τί θέλει μέχρι αύτόν πού
άφησε τό σκουτεράκι του γιά πρώτη φορά καί άνέβηκε σέ μηχανάκι....!!!
Άπαντώ σέ φίλο,.........αύτό έθαψε τό μεγάλο άδερφό τό 1000, τό όποίο διάβασα ότι βγαίνει
άκόμα σέ Άμερική π.χ.,άπλά γιατί πολλοί θεώρησαν ότι είναι περιττά τά παραπάνω κυβικά.
Ή διαφορά τους αύτή είναι φυσικά τά τριάντα περίπου άλογα, άκόμα καί τά κιλά ίδια είναι σχεδόν.
Τά 30 άλογάκια καί τά έπιπλέον κυβικά όμως δίνουν τή δύναμη καί τή ροπή πού λείπει.
ΦΙΛΟΙ..........
Άς γράψουμε ποιά μοτό πιστεύουμε καί γιατί , ότι συγκεντρώνει γιά αύτά πού ρώτησα ,
καί όχι τή μοτό πού μάς άρεσε ή έχουμε...!!!!!
ΠΡΟΣ ΤΟ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΣΤΟΥΜΠΙ............
Άν θεωρείς ότι ένα Ντουκάτι Μυλτιστράντα π.χ., ένα ΚΤΜ , ένα BMW,ένα Τράϊομφ είναι άξιόπιστα
έγώ τί νά πώ..??
Μπήκα στά φόρουμ.........ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ, καί φρίκαρα...!!!
Ή BMW παραδέχτηκε έπισήμως στό Βέλγιο μέσω τού Διευθυντή της πώς 60 άνακλήσεις γιά τό GS είναι
πολλές καί όφείλονται στήν αύξημένη ζήτηση πού δέν τήν προλάβαινε ή γραμμή παραγωγής.
Τήν ΚΤΜ όλοι τήν ξέρουμε,άσε πού είναι καί είδικό μηχανάκι θά έλεγα,ή Ντουκάτι κάνει όμορφιές
μέ τά Μούλτι της,καί ή Τράϊομφ ψάχνει κυλίνδρους στήν ΚΑΚΗ :lol: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΕΝΖΙΝΗ...!!!
Παρόλα αύτά άν νομίζεις κάτι γράψε το,γνώμες άνταλλάσουμε.......
ΠΡΟΣ ΤΟ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΣΤΟΥΜΠΙ............
Άν θεωρείς ότι ένα Ντουκάτι Μυλτιστράντα π.χ., ένα ΚΤΜ , ένα BMW,ένα Τράϊομφ είναι άξιόπιστα
έγώ τί νά πώ..??
Μπήκα στά φόρουμ.........ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ, καί φρίκαρα...!!!
Ή BMW παραδέχτηκε έπισήμως στό Βέλγιο μέσω τού Διευθυντή της πώς 60 άνακλήσεις γιά τό GS είναι
πολλές καί όφείλονται στήν αύξημένη ζήτηση πού δέν τήν προλάβαινε ή γραμμή παραγωγής.
Τήν ΚΤΜ όλοι τήν ξέρουμε,άσε πού είναι καί είδικό μηχανάκι θά έλεγα,ή Ντουκάτι κάνει όμορφιές
μέ τά Μούλτι της,καί ή Τράϊομφ ψάχνει κυλίνδρους στήν ΚΑΚΗ :lol: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΕΝΖΙΝΗ...!!!
Παρόλα αύτά άν νομίζεις κάτι γράψε το,γνώμες άνταλλάσουμε.......
Δεν θα ανοιξουμε αντιπαραθεση για τα ευρωπαικα.....
( γιατι περι ορεξεως.....)
Σου προτεινα συγκεκριμενο μηχανακι και δεν μου απαντησες για αυτο.....
700 transalp λοιπον γιατι θεωρω οτι λογο κυβικων και βαρους μεσαιομεγαλο μηχανακι τα κανει ολα μετρια προς το καλα ......
Δεν καταλαβαινω γιατι μεγαλο μηχανακι οταν... ναι μεν ειναι απολαυστικο στο ταξιδι αλλα σου βγαζει την παναγια μεσα στην πολη η μικρομεσαιο με τα αντιθετα αποτελεσματα.....
Προς τους υπολοιπους....
Δεν θεωρησα ποτε οτι στρητ μηχανακια θα μπορεσουν να σου δωσουν το 100% του ταξιδιου η της εκδρομης...
Οχι τοσο για τους ελληνικους δρομους και την κατασταση τους ..
Οσο οτι λογο της φυσης τους, και θα ξεχαστεις, κοιτωντας μακρυα να βρεις μονο την ιδανικη γραμμη να μπεις στην επομενη φουρκετα....
Και σιγουρα θα βρεθουν διαδρομες στην εκδρομη σου που θα σε βαλουν σε σκεψεις για το αν μπορεις να τις ακολουθησεις..!!!
christof40
30/11/2012, 08:16
αυτες που κανουν τα πιο πολλα (οχι τελεια ομως)και ειναι ιδανικες για την ελλαδα,ειναι οι μεσαιες on-off.
v-strom
versus 650
nc700x
tenere 660
ειναι οικονομικες,αξιοπιστες,γιαπωνεζικες,τις πουλας ευκολα χωρις να χασεις πολλα λεφτα και κανουν σχεδον τα παντα.
δεν θα τα κανουν τελεια αλλα πια μοτο τα κανει ολα τελεια?
οι παραπανω μοτο ειναι η χρυση τομη του ρητου.....παν μετρον αριστον
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΕ ΚΑΘΕΝΑΝ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ..............ΑΛΛΑ
Τέλος πάντων,γιά νά σάς έπαναφέρω στήν τάξη............
Δέ θέλω νά μού γράψετε τί σάς άρέσει μόνο άλλά καί γιατί..!!
Τό v-strom θά ήταν όντως τό ίδανικό ΑΝ είχε λίγη δύναμη άκόμα.
γιά όσους όμως συμβιβάζονται καί μέ τά 150-160 του καί τήν άργή άπόκριση του
πάνω άπό έκεί τότε ναί τό θεωρώ τό ίδανικό μηχανάκι...!!
Κάποιοι γράψατε γιά χώμα.............είπαμε,άπλά νά περνάμε δέν πάμε γιά έντούρο
μέ 200+κιλά.
Τό ούσιαστικό έρώτημα είναι βαρύ ταξιδιάρικο λιμουζίνα ή πιό έλαφρύ on-off..??
Ή περίπου όπως τό cbf 1000...???
Τό cbf έχει θέμα μέ άνορθωτές , πηνία..??
Έδώ μιλάμε ..........
2ον πάρε βαρύ on-off μέ 250-260 κιλά σχεδόν τό ίδιο πράμμα άλλάζει ή θέση όδήγησης καί ή δύναμη φυσικά.
3ον πιό έλαφρά ταξιδιάρικα μέ συμβιβασμούς ,κατηγορία cbf
4oν τά μικρότερα on-off 800 - 650 on-off τά ίδανικότερα άπό άποψης προσόντων καί
5ον τά μικρότερα ,στύλ cbf άλλά έξακοσάρια.
Περίπου αύτά είναι..........
KTM Adventure
και θα βρεις το χαμογελο σου...
ΣΤΟΥΜΠΙ............
Δέν ύπάρχει άντιπαράθεση,καί δέν ύπάρχει λόγος γιά αύτήν.
Κυκλοφορούσα μέ Εύρωπαϊκά πρίν τήν απόβαση τών Τζάπς..!!
Τό transalp είναι μέσα σέ αυτά πού έψαξα όντως.
ΑΛΛΑ...........δέν φτάνει,θέλει συμβιβασμούς ώς πρός τή δύναμη,
τήν ταχύτητα καί αύτές οί σαμπρέλλες πρόβλημα.
Πιό άδύνατο καί πιό μικροκαμωμένο άπό τό v-strom όπότε..??
Δέν περπάτησε όπως τό 650 γιαυτό καί έφυγε γρήγορα άπό τή λίστα
τής Χόντα.
Τό 700 είναι μιά πολύ καλή έπιλογή γιά αύτόν πού ψάχνει όντως τήν ήρεμία,
καί τήν βόλτα χωρίς ΚΑΘΟΛΟΥ γκάζι,ταξιδεύει μέ 130-140 τό πολύ.
Τό v-strom έχει άλλα 20 χλμ. πάει καλά μέχει 150-160 καί είναι άρκετά δυνατότερο.
Περνάνε καί τά δύο άπό χώμα,διότι όταν είσαι διπλός άπλά θά περάσεις,
Στήν πόλη έχω λύσει τό πρόβλημα μέ ένα ΖΧ-130,δέ μέ άπασχολεί.
Όλες οί μεγάλες μοτό ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΠΟΛΗ,άπλά τίς χρησιμοποιεί
ό κόσμος πού δέν έχει δυνατότητα γιά δεύτερη.
Άν τά τρανσάλπ καί Βεστρόμ διακοσάριζαν άξιοπρεπώς,θά ήταν μπέστ-σέλερ..!!
Γιαυτό ψάχνομαι στό βέρσυς τό χιλιάρι.
Ύπάρχει άλλο γιαπωνέζικο παρόμοιο..??
explorer, καί bmw ....ΔΕΝ,τό καθένα γιά τούς λόγους του.
Τό Μούλτι,τό ξαναάλλαξαν καί προσπαθούν νά βρούνε πού πήγαν τά 150 άλόγατα..!!
Μήπως στήν Άουντι..??
Μέ πολλά προβλήματα, ΤΟ ΩΡΑΙΟΤΕΡΟ ΜΑΚΡΑΝ.......είδικά τό κόκκινο...!!
ΚΤΜ δέν τόλμησα ποτέ,άσε πού έχει χωμάτινο προσανατολισμό,τώρα θά τό κάνω
στά γεράματα..??
Άπρίλια 1200..?? έρχεται καί ό Θεός βοηθός,Πιάτζιο πλέον.
ΑΝΤΕ ΒΡΕΣ ΜΟΥ ΕΣΥ..........ΠΟΙΟ...??
και αφου εξελισεται η κουβεντα αν καταλαβα καλα θελεις ενα ον-οφ με επιδοσεις σπορ τουρινγκ?
v-strom 1000 :lol:
nicksior
30/11/2012, 11:18
Τελικά ψάχνουμε για μηχανάκι ασφαλές καλοζυγισμένο , μανιτζέβελο , που στρίβει , φρενάρει σε ταξιδεύει απολαυστικά και σε κάνει να χαμογελάς ?
Ή κάποιο που θα σου κρατήσει 20+ χρόνια κι ας είναι γκουμούτσα 230 + κιλά , αζύγιστο , με αθλιες αναρτήσεις , φρένα και τον "άστριφτο" ?
Η μηχανή είναι προσωπική υπόθεση , γιαυτό και υπάρχει μεγάλη ποικιλία μοντέλων , καθένας διαλέγει αυτό που ταιριάζει στον σωματότυπό του , στις οδηγηκές του ικανότητες (τα μπράτσα δηλ.) και στον σκοπό χρήσης αλλά και την ηλικία του (έσύ γράφεις πως είσαι στα "γεράματα")
Αρα λοιπόν , αν εγώ ήμουν εσύ , θα διάλεγα αυτό που θα με έφτιαχνε περισσότερο και θα με έκανε να αισθάνομαι ασφαλής στο δρόμο και όχι στο συνεργείο!
Και αφορισμοί του τύπου " δεν παίρνω BMW" εν είναι σοβαροί .. Καβάλησε το πρώτα , οποιοδήποτε απ`τα 800ρια της και κρίνε αυτό που έχεις κάτω απ`τα σκέλια σου σε βάρος , ευκολία, άνεση και ασφάλεια .
Τυχαία ανέφερα τα 800άρια της BMW επειδή τα έχω οδηγήσει σίγουρα θα υπάρχουν και άλλα εύχρηστα και βολικά μηχανακια .
Τελικά είπα να μην παρασυρθώ σε ... σεντόνια αλλά δεν το απέφυγα..
Κοντολογίς αγπητέ Τέρενς πάρε τη μηχανάκι εκείνο που θα σε κάνει να νιώσεις 10 χρόνια νεώτερος και όχι αυτό που θα σου κρατήσει 10 χρόνια περισσότερο...
Έλεος πιά με σας τους "γέροντες" δεν φτάνει που μας τρώτε τις πιο καλές γκόμενες (λόγω πορτοφολίου) αλλά μας κάνετε και να ζηλεύουμε τις μηχανές σας:smokin:
devil's animal
30/11/2012, 11:42
τα ξαναπαμε και δεν θες ν'ακουσεις ή απλα θες να τραβαει η συζητηση...
παρε v-strom 1000 ή cbf 1000...
και τα 2 διακοσαριζουν αξιοπρεπεστατα και ειναι αξιοπιστα και value for money...
:a56:
nikos_abel
30/11/2012, 11:50
τα ξαναπαμε και δεν θες ν'ακουσεις ή απλα θες να τραβαει η συζητηση...
παρε v-strom 1000 ή cbf 1000...
και τα 2 διακοσαριζουν αξιοπρεπεστατα και ειναι αξιοπιστα και value for money...
:a56:
(Δεν το λέω για σένα ειδικά ντεβίλιο)
Δηλαδή, όλη μέρα κάνουμε βόλτες στην ότομπαν για αυτό πρέπει να διακοσαρίζουν; Λέω εγώ τώρα.
Βόλτα με 160 δηλαδή είναι μόνο για κουλούς; Ξαναλέω εγώ τώρα.
Βόλτα με τη ταυτότητα στο στόμα δεν είναι βόλτα, είναι πίστα και μου φαίνεται ότι τα μπερδεύουμε
χρόοοοονια τώρα.
(είπε το σκούτερ και σώπασε)
Το νέο ΚΤΜ που θα βγει/βγαίνει, θα έχει λέει 2 εκδόσεις..μια χωματεRή για τους πιστούς του είδους (είδος προς εξαφάνιση στην Ελλάδα) και μια πιο νορμάλ, πιο στρητ οριέντηντ που λένε και στο χωριό μου..:lol:
Τιμές δεν έχω δει καθόλου, αλλά φαντάζομαι ότι θα είναι σχετικά ψηλά.
ΛΟΓΙΚΑ θα έχουν μάθει από τα λάθη τους και θα είναι καλύτερα από τα προηγούμενα μοντέλα..
Επίσης λογικά, αν περιμένεις 2 χρόνια θα το πάρεις καινούριο 2-3 χιλιάρικά κάτω από την τιμή που θα βγει.
devil's animal
30/11/2012, 11:58
(Δεν το λέω για σένα ειδικά ντεβίλιο)
Δηλαδή, όλη μέρα κάνουμε βόλτες στην ότομπαν για αυτό πρέπει να διακοσαρίζουν; Λέω εγώ τώρα.
Βόλτα με τη ταυτότητα στο στόμα δεν είναι βόλτα, είναι πίστα και μου φαίνεται ότι τα μπερδεύουμε
χρόοοοονια τώρα.
(είπε το σκούτερ και σώπασε)
προς αποφυγη παρεξηγησεων:
το thread λεει "Ποιά θεωρείτε τήν ίδανικότερη μοτό γιά βόλτα, ταξίδι καί έκδρομή;"
προφανως και τα 200 που γραφω πανε στο ταξιδι, διοτι αν εχεις να διανυσεις ξερω'γω 800χλμ σε μια μερα, θες το μηχανακι να περναει τις βαρετες ευθειες πιο γρηγορα...
επισης τα 200 τα εγραψα παραθετοντας τον terens που εκανε παραπονο οτι δεν διακοσαριζουν αξιοπρεπως τα 650...
btw η βολτα με 160 ειναι οντως για κουλους...:smokin:
nikos_abel
30/11/2012, 12:03
προς αποφυγη παρεξηγησεων:
το thread λεει "Ποιά θεωρείτε τήν ίδανικότερη μοτό γιά βόλτα, ταξίδι καί έκδρομή;"
προφανως και τα 200 που γραφω πανε στο ταξιδι, διοτι αν εχεις να διανυσεις ξερω'γω 800χλμ σε μια μερα, θες το μηχανακι να περναει τις βαρετες ευθειες πιο γρηγορα...
επισης τα 200 τα εγραψα παραθετοντας τον terens που εκανε παραπονο οτι δεν διακοσαριζουν αξιοπρεπως τα 650...
btw η βολτα με 160 ειναι οντως για κουλους...:smokin:
Μη ξανακούσω γκρίνια για παραβίαση στοπ, κόκκινου κλπ κλπ, ή είμαστε νόμιμοι, ή δεν είμαστε
http://en.wikipedia.org/wiki/Speed_limit#Effectiveness
(btw ας πήγαινε το καράβι μου παραπάνω και τα λέγαμε :cry: )
chr1s_86
30/11/2012, 12:58
χρόοοοονια τώρα.
Αν η τελική σου (όχι εσένα) είναι 160 ε προφανώς δεν μπορείς να πας βόλτα με 160. Χρειάζεσαι παραπάνω τελική. Επίσης για να έχεις την επιτάχυνση που "θέλεις" έως τα 160, αν το θέσουμε ως όριο, θα έχεις σχεδόν "αναγκαστικά" και μηχανάκι που θα πάει πάνω από 200.
Και τα 200 δεν είναι για όλους ταυτότητα στο στόμα... :smokin: :a014:
Και για να μην είμαι και off-topic, αν δεν υπάρχει χώμα στις διαδρομές, τα πιο κατάλληλα μηχανάκια κατά τη γνώμη μου πάντα, είναι τα Sport-touring. Δηλαδή VFR, Sprint ST κτλ.
Αν βάλουμε και το χώμα νομίζω τα καταλληλότερα είναι τα F800GS και το αντίστοιχο Triumph. Τα σύγχρονα Africa δηλαδή, μέχρι να το ξαναβγάλει η Honda :smokin: :tooth: :a014:
spyrakos35
30/11/2012, 13:17
...............
Αν βάλουμε και το χώμα νομίζω τα καταλληλότερα είναι τα F800GS και το αντίστοιχο Triumph. Τα σύγχρονα Africa δηλαδή, μέχρι να το ξαναβγάλει η Honda :smokin: :tooth: :a014:
προς στιγμή με τρόμαξες..... :bawl:
Cpt. Haddock
30/11/2012, 13:18
Αυτό το αφρικα πια...
Σαν τον μαρμαρωμενο βασιλιά έχει καταντήσει...:p
chr1s_86
30/11/2012, 13:23
προς στιγμή με τρόμαξες..... :bawl:
:lol::lol:
Αυτό το αφρικα πια...
Σαν τον μαρμαρωμενο βασιλιά έχει καταντήσει...:p
800GS & 800XC λέμε! :D
Λέτε λέτε. Είδα και γω που είχα την 800 GS και μετά από δυο γερά ταξίδια ήθελε η μισή αλλαγμα. Και τρία recall σε δυο χρόνια. Αν σηκώνει η τσέπη 1200GS, και πας όπου, όπως ,όσο, όταν...πάντα
nikos_abel
30/11/2012, 18:38
Αν η τελική σου (όχι εσένα) είναι 160 ε προφανώς δεν μπορείς να πας βόλτα με 160. Χρειάζεσαι παραπάνω τελική. Επίσης για να έχεις την επιτάχυνση που "θέλεις" έως τα 160, αν το θέσουμε ως όριο, θα έχεις σχεδόν "αναγκαστικά" και μηχανάκι που θα πάει πάνω από 200.
Και τα 200 δεν είναι για όλους ταυτότητα στο στόμα... :smokin: :a014:
Και για να μην είμαι και off-topic, αν δεν υπάρχει χώμα στις διαδρομές, τα πιο κατάλληλα μηχανάκια κατά τη γνώμη μου πάντα, είναι τα Sport-touring. Δηλαδή VFR, Sprint ST κτλ.
Εννοάω ότι τα 160 είναι υπερβολικά μεγάλη ταχύτητα.
Για τους νέους επειδή δεν έχουν συναίσθηση του κινδύνου, για τους γέρους επειδή ενώ νομίζουν οτι τόχουν....
....και για τις κότες από επιλογή γιατί τους αρέσει η χαλαρή ζωή και όχι το χωρίς αύριο
Υ. Γ. 180 είναι.
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ...........
Μή τό προσωποποιούμε τό θέμα.
Δέ μιλάμε άποκλειστικά γιά μένα.
Κάνω τήν κουβέντα,νά βγάλουμε ένα
συμπέρασμα.
Μή μέ πιάνετε άπό τό λαιμό.
Θά σάς πώ κάτι όντως προσωπικό.
Μετά τά μοτοποδήλατα,τίς φλορέττες κ.λ.π....
άρχισα τίς μοτό μέ έντούρο.
Κάποια στιγμή γύρω στό 80 άρχισα τά χιλιάρια,παράλληλα
πάντα μέ μία μοτό γιά τό βουνό.
Κόλλησα μέ τά πυραυλάκια καί ή τρέλλα ήταν έκεί.
ΟΜΩΣ ΟΜΟΛΟΓΩ ΟΤΙ...........
ποτέ δέν άπόλαυσα τή μηχανή τρέχοντας σάν παλαβός κυνηγώντας τά όρια μου.
Ξεκίνησα τίς μηχανές κινούμενος άπό τό αίσθημα τής έλευθερίας πού σού χαρίζει
ή μοτό,αύτό τό άνεπανάληπτο συναίσθημα,καί στή διαδρομή τό έχασα ξύνοντας μαρσπιέδες.
Έχουν δίκαιο όλοι αύτοί πού τό λένε.
Καί πίστα στή ζωή μου δέν πάτησα,όλα έξω.
Άφού λοιπόν ΚΑΤΑΝΤΗΣΑ νά έχω στό γκαράζ σκονισμένο πλέον μόνο γιά τό ΓΑΜΩΤΟ
ότι έπιανε τά τριακόσια,είπα κάποια στιγμή ΦΤΑΝΕΙ.........άς ξαναγυρίσω άπό έκεί
πού ξεκίνησα όσο βαστάω άκόμα.
Έλα όμως πού έκανα πολλές λάθος έπιλογές.
Καί τώρα άκούω πιά τίς γνώμες σας,διαβάζω τίς έμπειρίες σας καί προσπαθώ νά μήν
κάνω άλλη μιά πατάτα.
Άν τό καλοκαίρι έβρισκα ZZR σίγουρα θά είχα κάνει τή μαλακία...!!
Κάποια στιγμή σκέφτεσαι,νά πάρω κάτι πού κάνει δεκαπέντε ή κάτι μέ τά μισά
καί νάχω νά πληρώνω τίς δόσεις καί νά τραβάω καί καμμιά βόλτα..??
Όλες αύτές τίς συμβουλές πού έδωσα σέ πολλούς κατά καιρούς,δυστυχώς
άσπαζόμενος τήν παροιμία πού λέει ΔΑΣΚΑΛΕ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΣ.........
δυσκολεύομαι νά τίς κάνω πράξη στόν έαυτό μου
ΧΑΙΡΕΤΙΖΩ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.........
υγ. v-strom 1000 ρέ παιδιά τού χρόνου θά βγεί πάλι......
:lol:
...
....
και το μηχανάκι τι σου φταίει αν εσύ το βίαζες;
nikos_abel
30/11/2012, 20:22
ποτέ δέν άπόλαυσα τή μηχανή τρέχοντας σάν παλαβός κυνηγώντας τά όρια μου.
Ή γέρασα νωρίς ή έχεις απόλυτο δίκιο
(νταξ' να πούμε και την αλήθεια, μια στο τόσο καλά είναι να έχεις τη
δυνατότητα να ξεκ@υλώσεις, να ξεμπουκώσεις ρε παιδί μου)
υγ. v-strom 1000 ρέ παιδιά τού χρόνου θά βγεί πάλι......
:lol:
Μαζί με το άφρικα 850 :cry:
motomaniac
30/11/2012, 21:19
εγω για ολα αυτα που θες διαλξεα cbr600f4i. αν εβαζα τον παραγοντα χωμα θα επαιρνα cbf600 που εχει καρινα και παει χωμα οσο πανε και τα vstrom kai tdm πηγαινοντας καλυτερα στην ασφαλτο. λοιπες μηχανες με μεγαλες διαδρομες οπως transalp η xc800 κλπ δεν θα με ενδιεφεραν λογω οτι χανουν πολυ απο την απολαυση στην ασφαλτο. εξαιρεση ισως αποτελει το ΚΤΜ το 1000 αλλα θα το απεφευγα λογω οτι μια εμπειρια με το ΚΤΜ του κολλητου την εχουμε για την ποιοτητα των κινητηρων τους και δεν θα ρισκαρα τοσες χιλιαδες ευρω μπας και μου κατσει.. οταν δω adventure με 100000χλμ στο κοντερ χωρις καμι απολυτως επισκευη να δουλευει ρολοι θα αλλαξοπιστησω μα το θεο.. μεχρι τοτε... θα βαζω μονο βενζινη στα μηχανακια μου.. (αντε και καναν ανορθωτη..)
chr1s_86
30/11/2012, 22:09
Λέτε λέτε. Είδα και γω που είχα την 800 GS και μετά από δυο γερά ταξίδια ήθελε η μισή αλλαγμα. Και τρία recall σε δυο χρόνια. Αν σηκώνει η τσέπη 1200GS, και πας όπου, όπως ,όσο, όταν...πάντα
Δεν ξέρω για την αξιοπιστία τους (κάποια πρώτα νομίζω είχαν κάτι θέματα) αλλά μιλάω για αυτό που βλέπω σαν σύνολο. Αλλά όχι να βγάλουμε αναξιόπιστο το 800 και τέρας αξιοπιστίας το 1200 !!
Α, βάλε και το 990 μέσα στις επιλογές πάντως.
Εννοάω ότι τα 160 είναι υπερβολικά μεγάλη ταχύτητα.
Για ποιο δρόμο ; :confused:
Λέτε λέτε. Είδα και γω που είχα την 800 GS και μετά από δυο γερά ταξίδια ήθελε η μισή αλλαγμα. Και τρία recall σε δυο χρόνια.
Για πες..
endopandou
01/12/2012, 06:41
Για πες..
χαχαχα ναι ναι πες...:a01:
spyrakos35
01/12/2012, 07:09
αν και γνωστός αντι μπεμβεδάκιας, μπορώ να σας γνωρίσω φίλη που εχει πάει αρκετες φορες εκτός, και μάλιστα γύρισε προσφατα απο πορτογαλια ταξίδι μόνη της.... χωρίς κανένα θέμα....
ας μην το γυρίσουμε εκεί....
ΣΤΟΥΜΠΙ............
Δέν ύπάρχει άντιπαράθεση,καί δέν ύπάρχει λόγος γιά αύτήν.
Κυκλοφορούσα μέ Εύρωπαϊκά πρίν τήν απόβαση τών Τζάπς..!!
Τό transalp είναι μέσα σέ αυτά πού έψαξα όντως.
ΑΛΛΑ...........δέν φτάνει,θέλει συμβιβασμούς ώς πρός τή δύναμη,
τήν ταχύτητα καί αύτές οί σαμπρέλλες πρόβλημα.
Πιό άδύνατο καί πιό μικροκαμωμένο άπό τό v-strom όπότε..??
Δέν περπάτησε όπως τό 650 γιαυτό καί έφυγε γρήγορα άπό τή λίστα
τής Χόντα.
Τό 700 είναι μιά πολύ καλή έπιλογή γιά αύτόν πού ψάχνει όντως τήν ήρεμία,
καί τήν βόλτα χωρίς ΚΑΘΟΛΟΥ γκάζι,ταξιδεύει μέ 130-140 τό πολύ.
Τό v-strom έχει άλλα 20 χλμ. πάει καλά μέχει 150-160 καί είναι άρκετά δυνατότερο.
Περνάνε καί τά δύο άπό χώμα,διότι όταν είσαι διπλός άπλά θά περάσεις,
Στήν πόλη έχω λύσει τό πρόβλημα μέ ένα ΖΧ-130,δέ μέ άπασχολεί.
Όλες οί μεγάλες μοτό ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΠΟΛΗ,άπλά τίς χρησιμοποιεί
ό κόσμος πού δέν έχει δυνατότητα γιά δεύτερη.
Ύπάρχει άλλο γιαπωνέζικο παρόμοιο..??
explorer, καί bmw ....ΔΕΝ,τό καθένα γιά τούς λόγους του.
Τό Μούλτι,τό ξαναάλλαξαν καί προσπαθούν νά βρούνε πού πήγαν τά 150 άλόγατα..!!
Μήπως στήν Άουντι..??
Μέ πολλά προβλήματα, ΤΟ ΩΡΑΙΟΤΕΡΟ ΜΑΚΡΑΝ.......είδικά τό κόκκινο...!!
ΚΤΜ δέν τόλμησα ποτέ,άσε πού έχει χωμάτινο προσανατολισμό,τώρα θά τό κάνω
στά γεράματα..??
Άπρίλια 1200..?? έρχεται καί ό Θεός βοηθός,Πιάτζιο πλέον.
ΑΝΤΕ ΒΡΕΣ ΜΟΥ ΕΣΥ..........ΠΟΙΟ...??
Δεν ταξιδευεις μονο με 120-140 με το 700 .... Μην τρελαθουμε κι ολας........!!!
Δηλ πριν 20-25 χρονια ταξιδευες με μηχανακι 700-750 κυβικα ( super tenere klp ) με 80-90...???
Γιατι εγω με tdr 250 δεν επεφτα ποτε κατω απο τα 150...!!!
Τα ισοπεδωνεις ολα ρε γμτ σου και στο τελος ..τελος δεν εχεις σχεση και με τον τιτλο του θρεντ...!!!
Τελος...!! Εχεις το χρημα...???
Θες μεγαλο......??
Εμενα αυτο http://www.mototriti.gr/data/news/preview_news/90879.asp μου αρεσε πολυ !!!
Και απο ευρωπαικο...!!!
ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΕ ΚΡΑΞΙΜΟ ΓΙΑ ΤΑ BMW.............
Είπαμε 60 άνακλήσεις τό GS.....!!!!!!!!!!!!
Έχει καί μερικούς τυχερούς,τί νά λέμε φίλε Σπύρο.
Άν έξαιρούσαμε τήν άναξιοπιστία τους,άν βγάζαμε καί τά 18,19 χιλιάρικα
πού πιάνουν κώλους καί λέγαμε άς τό όδηγήσουμε.......
Άνέβηκα γιά ένα τέταρτο-είκοσι λεπτά καί τό μόνο πού σκέφτηκα
προσπαθώντας νά ξεμουδιάσω έπειτα άπό μισή ώρα ήταν....
ΜΑ ΤΟΣΟ ΦΟΒΕΡΟ ΜΑΡΚΕΤΙΓΚ έχουν οί τύποι,
ή τόση γκλαμουριά χαρίζει αύτό τό σηματάκι έδώ στήν Έλλάδα είδικά..??
Τέλος πάντων άς μή τό ΞΕΥΤΕΛΙΣΟΥΜΕ γιά μία άκόμα φορά.
Ούτε έμείς θά πείσουμε αύτούς πού τά παίρνουν,ούτε αύτοί έμάς ότι
δέν πρέπει νά έχω άγορασμένη καί μία όδική βοήθεια μόνιμη
παράλληλα μέ ενα πορτοφόλι πού θά θυμίζει ΤΡΥΠΙΟ ΚΟΥΜΠΑΡΑ..!!
Μιά και έχεις FJR πόσα θά έδινες σήμερα γιά ένα τού 2007-2008 σέ καλή κατάσταση
μέ περίπου 35000χλμ. πραγματικά πού θέλει καί ένα πεντακοσάρικο
γιά λάστιχα καί ένα καλό σέρβις..??
endopandou
01/12/2012, 07:33
Εμενα αυτο http://www.mototriti.gr/data/news/preview_news/90879.asp μου αρεσε πολυ !!!
:a3: αλλά κάτσε μισό γιατί στο παιχνίδι μπήκαν και μεταχειρισμένα
spyrakos35
01/12/2012, 07:53
Μιά και έχεις FJR πόσα θά έδινες σήμερα γιά ένα τού 2007-2008 σέ καλή κατάσταση
μέ περίπου 35000χλμ. πραγματικά πού θέλει καί ένα πεντακοσάρικο
γιά λάστιχα καί ένα καλό σέρβις..??
για 2009 που έχει κάποιες μικροδιαφορές από το 2008 (στον ψεκασμό νομίζω), μέχρι 9.000 βία (αν είχε και κάτι εξτρα).... σήμερα.... από την άλλη πάλι ίσως να είναι και πολλά.... είναι και θέμα στιγμής, αν στην δώσει το παίρνεις...
ΡΕ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ..............
Έδώ δέ γράφουμε έκθεση γιά τίς πανελλήνιες καί φοβόμαστε
μή βγούμε έξω άπό τό θέμα....!!!
Μιά κουβέντα γίνεται,μέσα σέ αύτό τό φόρουμ έχω διαβάσει
ΑΠΕΙΡΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ,τώρα άν σάς ένοχλεί πού ρώτησα κάποιον πού έχει fjr
τή γνώμη του γιά τό πόσο θά έδινε γιά ένα μηχανάκι τέτοιο πειράζει πολύ..??
Σέ τελική άνάλυση κουβέντα κάνουμε ,όλο καί κάποιος θά βγεί κερδισμένος.
ΣΤΟΥΜΠΙ.........
έπειδή τό τρανσάλπ πέρασε άπό τά χεράκια μου πίστεψε με ότι είναι ένα μηχανάκι
πού μπορεί νά κινηθεί μέ άσφάλεια ,χωρίς νά ζορίζεται ούτε αύτό ούτε οί άναβάτες
γιά μεγάλη διαδρομή τό πολύ μέ 130-140.
Άπό κεί καί πάνω ΝΑΙ ΜΕΝ άλλά.
700 κυβικά,λιγότερα άπό 60 άλογα καί 215-220 κιλά + δύο έπάνω και καμμιά μπαγκαζιέρα
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ γιά παραπάνω,καί όταν πάς γιά προσπέραση είναι σάν λάντα...!!!
Δοκίμασες νά άνοίξεις γκάζι μέ τρανσάλπ μέ δεύτερο άτομο καί μία μπαγκαζιέρα
έχοντας ήδη 140 χλμ. στό κοντέρ γιά τόν Χ λόγο..??
Άλλά καί σαμπρέλλα τό 2013..??
Τό crosstourer τό περπάτησα.
Πολύ βαρύ,μηδενική προστασία άπό άέρα καιρικές συνθήκες,μπροστινό άλλά βαραντέρο τσιγαρόχαρτο
καί ό άξονας χοροπηδάει στίς Έλληνικές λακούβες..!!
15800..?? ΝΟ
Σπύρο ............
Ξέρω ότι τό 2009 τό fjr έκτός άπό μικροαλλαγές στόν ψεκασμό έχει καί στό σασμάν.
2009 ΔΕΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΑΕΙ μεταχειρισμένο άσε τί γράφουν,καινούργιο δέ
άπλά ΤΕΛΟΣ...!!
Έρχεται πλέον καί τό άναβαθμισμένο τού 2013,δέν είναι αύτό ένας λόγος νά πάει
πιό κάτω ή τιμή..??
Πιστεύω ότι ενα 750-800 ον/οφ είναι ιδανική επιλογή.
+
-ταξιδεύουν ανετα στην εθνική με ταχύτητες 140-160 άνετα τουλάχιστον από θεμα μοτέρ
-στους επαρχιακούς είναι άπαιχτα, δεν δουλεύουν μόνο σε καλή ασφαλτο, στρίβουν πιο ευκολα, συγχωρούν.
-κυκλοφορείς και καθημερινά, δεν χρειάζεται σκούτερ ή παπί
-τερμα το αγχος για λακούβες, σαμαρια και τα σχετικά
-εχεις καλύτερη ορατότητα και πιο ανθρώπινη θεση οδήγησης
-θα περάσεις από χώμα γρήγορα και διασκεδαστικά, σε προδιαθέτουν να αφήσεις την ασφαλτο συνειδητά για να πιάσεις χώμα
http://www.youtube.com/watch?v=A0eLknfIXWU&feature=g-upl
-καίνε λιγότερη βενζίνη - καλύτερη αυτονομία από 1000 (αυτό είναι πολύ σημαντικό)
-τα λάστιχα είναι φτηνότερα από των steet
-με τα κάγκελα δεν παθαίνουν ζημιές σε χαζοπτώσεις
-
δεν μπορούν να ταξιδέψουν με 200+
δεν μπαίνεις πίστα με αξιώσεις
το γκάζι είναι αρκετό αλλά όχι σαν των 1000
Δυστυχώς όμως υπάρχουν μόνο δυο ευρωπαϊκές επιλογές στα 800 ον/οφ και καμμιά γιαπωνέζικη. Προσωπικά μου αρέσουν και τα ίδια αλλά θα ήθελα να δω και ενα σύγχρονο 800 γιαπωνέζικο πραγματικό ον/οφ και όχι περίεργα σχήματα τύπου κροσόβερ και v strom.
Από τα δύο ευρωπαικά θα αγόραζα 800gs γιατί είναι πιο ον/ΟΦ.
Δυστυχώς όμως υπάρχουν μόνο δυο ευρωπαϊκές επιλογές στα 800 ον/οφ και καμμιά γιαπωνέζικη. Προσωπικά μου αρέσουν και τα ίδια αλλά θα ήθελα να δω και ενα σύγχρονο 800 γιαπωνέζικο πραγματικό ον/οφ και όχι περίεργα σχήματα τύπου κροσόβερ και v strom.
Από τα δύο ευρωπαικά θα αγόραζα 800gs γιατί είναι πιο ον/ΟΦ.
ειλικρινά δε ξέρω τι είναι αυτο που κάνει ένα triumph 800 με τις ασφάλτινες ζάντες που δε κάνει καλύτερα το vstrom και χωρίς άγχη για τη "Ελληνική" (και καλα) Βενζίνη.
με τις χωμάτινες ζάντες το Τ θα πάει λίγο καλύτερα στο χώμα,.... αλλά οχι λόγω στησίματος μηχανής (το οποίο είναι επιεικώς απαράδεκτο) ουτε λόγω μοτερ το οποίο είναι καθαρά ασφάλτινο,.... αλλά λόγω λάστιχα και ύψος.
το BMW είναι σε λίγο καλύτερη κατάσταση (στο χώμα όχι στην άσφαλτο) αλλά άμα το φορτώσεις (τριβάλιτσα, δικάβαλα κτλ) για ταξίδια που θέλει ο Τέρενς και χάσεις και κανα υποπλαίσιο η BMW θα νίψει τας χείρας της.
Σε κάθε περίπτωση πάντως το vstom στην άσφαλτο στρίβει και ταξιδεύει καλύτερα και απο τα 2, καίει λιγότερο και απο τα 2, είναι πολυ πιο άνετο και απο τα 2, τα βρίσκεις καλύτερα με τους συνεργιατζίδες και απο τα 2 (μπας και έχεις υπόψη του τι σημαίνει "εξουσιοδοτημένοι Triupmh στην Ελλάδα"? :bawl: ) και εν τέλει ζητάει πολυ πιο λιγότερα απο το πορτοφόλι σου και απο τα 2.
ειλικρινά δε ξέρω τι είναι αυτο που κάνει ένα triumph 800 με τις ασφάλτινες ζάντες που δε κάνει καλύτερα το vstrom και χωρίς άγχη για τη "Ελληνική" (και καλα) Βενζίνη.
με τις χωμάτινες ζάντες το Τ θα πάει λίγο καλύτερα στο χώμα,.... αλλά οχι λόγω στησίματος μηχανής (το οποίο είναι επιεικώς απαράδεκτο) ουτε λόγω μοτερ το οποίο είναι καθαρά ασφάλτινο,.... αλλά λόγω λάστιχα και ύψος.
το BMW είναι σε λίγο καλύτερη κατάσταση (στο χώμα όχι στην άσφαλτο) αλλά άμα το φορτώσεις (τριβάλιτσα, δικάβαλα κτλ) για ταξίδια που θέλει ο Τέρενς και χάσεις και κανα υποπλαίσιο η BMW θα νίψει τας χείρας της.
Σε κάθε περίπτωση πάντως το vstom στην άσφαλτο στρίβει και ταξιδεύει καλύτερα και απο τα 2, καίει λιγότερο και απο τα 2, είναι πολυ πιο άνετο και απο τα 2, τα βρίσκεις καλύτερα με τους συνεργιατζίδες και απο τα 2 (μπας και έχεις υπόψη του τι σημαίνει "εξουσιοδοτημένοι Triupmh στην Ελλάδα"? :bawl: ) και εν τέλει ζητάει πολυ πιο λιγότερα απο το πορτοφόλι σου και απο τα 2.
ΝΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ.................ΧΩΡΙΣ ΜΟΥΡΗ
Έτυχε νά έχω τό v-strom 650 γιά ένα χρόνο περίπου στά χεράκια μου.
Είναι άπό τά λίγα μηχανάκια πού μετάνοιωσα όταν το έδωσα.
Σιγουριά...........όλα αύτά πού γράφεις τά βάζω έπί δύο καί τρία
στίς μέρες πού ζούμε....!!!
Είναι δυνατόν νά μπορώ νά πάρω τό v-strom μέ 7000 εύρώ καί νά πηγαίνω
γιά 800σάρι Τράϊομφ τών 10000 εύρώ ή bmw τών 11000..??
Καί μετά νά μού τήν έχουν καί στημένη στά σέρβις..??
Καί νά ψάχνω βενζίνη 98 όκτανίων ..??
Νά τήν πηγαίνω στό χημείο τού κράτους πρίν τή βάλω στό μοτόρι μπάς καί πάρω
κανέναν κύλινδρο στό χέρι..??
Ψευδαίσθηση χωμάτινου...??
Καλό τό παραμύθι άλλά έπιτέλους δείτε κόσμε τί μάς ταϊζουν..!!
Καί μετά νά τό φορτώνω στή μεταφορική νά ψάχνω τόν καλό τό μάστορα
πού θά μέ ξεσκίσει..??
Έλάτε παίδες μόνοι μας κάνουμε τή ζωή μας δύσκολη.
ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ............
Πού μάς τό σερβίρουν τέλεια.
Ό λαχειοπώλης φωνάζει π.χ. έλα καλά λαχεία ό ένας στούς δύο κερδίζει.
Δέ λέει όμως ό ένας στούς δύο ΧΑΝΕΙ...!!
Έτσι πού μάς έκαναν ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΟΥΣ
όλα τά ώραία καί άκριβά.
Όπως είπε και κάποιος φίλος καλό τό cbf μέ 6000 εύρώ άλλά έδώ δέν έχουμε
λεφτά νά βάλουμε βενζίνη...!!
Όπότε όπως είπες πρέπει νά ύπολογίζουμε τά πάντα.
Τιμή μοτό,βενζίνες ,συντήρηση,άνταλλακτικά,συνεργεία,άναλώσιμα,εύκολία... .!!!
ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΟ V-STROM ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΑΣΤΟ....!!!
Τώρα χέστηκα άν στό χώμα πάει καλύτερα τό τάδε λές καί θά πάω γιά έντούρο.
Ποιός πήρε τέτοιο μηχανάκι καί έτρεχε στίς άντιπυρικές..??
Μέσα σέ λίγα λόγια νομίζω όποιος σέ διαβάσει προσεκτικά είπες αύτά πού φωνάζω έδώ καί
πολύ καιρό,ΑΛΛΑ, είπαμε ............ΠΡΩΤΑ Η ΜΟΥΡΗ...!!
Τρέ μπανάλ νά πάς γιά τό χιλιοκυκλοφόρητο βεστρομάκι,πού τό καβαλάει ό κάθε άσχετος.
Καί τελικά τήν άκούς άπό κάτι κουλούς,κάτι χθεσινούς κ.λ.π......
:wave2::beer:
endopandou
01/12/2012, 11:21
Τέρενς δεν σε καταλαβαίνω. Προτάθηκαν απο καινούρια φθηνά έως πανάκριβα και μεταχείρω πιο φθηνά ακόμα και στο τέλος λες πως δεν έχουμε λεφτά για βενζίνη.
Τότε προς τι η παρότρυνση κουβέντας;
Τέρενς δεν σε καταλαβαίνω. Προτάθηκαν απο καινούρια φθηνά έως πανάκριβα και μεταχείρω πιο φθηνά ακόμα και στο τέλος λες πως δεν έχουμε λεφτά για βενζίνη.
Μη του δίνεις σημασία.. Τόσα χρόνια τα ίδια..
ΣΟΡΡΥ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΠΩ...............ΑΛΛΑ
Όταν κάποιοι πήγαιναν κάποιοι άλλοι.............
ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ...............
Γιά νά μή μείνεις μέ τήν άπορία...........
Κάπου άνέφερα πρώτον ότι δέν είναι προσωπικό τό θέμα καί δεύτερο καί σπουδαιότερο
πάρε τό μαχαίρι καθάρισε τή φλούδα καί δές το άπό μέσα.....
Άν γράψω περισσότερα δέν θάχει καί νόημα..
endopandou
01/12/2012, 11:41
ΣΟΡΡΥ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΠΩ...............ΑΛΛΑ
Όταν κάποιοι πήγαιναν κάποιοι άλλοι.............
Αν αυτό πήγαινε για εμένα να ξεκαθαρίσω πως σε θεωρώ αξιόλογο άνθρωπο και είσαι και συμπαθής.
Απλά ειλικρινά δεν καταλαβαίνω ποιο το θέμα κουβέντας αν βάλουμε στην παράμετρο και το καύσιμο στον βαθμό που έγραψες.
AUFGEBRACHT
01/12/2012, 11:44
Άμα βρείτε την ιδανική μοτό για βόλτα-ταξίδι-εκδρομή μετά έχει σειρά να βρεθεί η ιδανική γυναίκα για τέλειο σέξ-καλό μαγείρεμα-μεγάλωμα παιδιών...
spyrakos35
01/12/2012, 12:19
....η ιδανική γυναίκα για τέλειο σέξ...
ευκολάκι.... η γυναίκα του άλλου.... :bawl:
nikos_abel
01/12/2012, 16:55
Ξεχάσατε το σίδερο