Σύνδεση

View Full Version : Ελαστικά για αυτοκίνητο

Σελίδες : 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10

mikes
25/01/2016, 22:18
Δεν πρέπει να πάει να κάνει μια μέτρηση να είναι σίγουρος 100% ;;σαφως! αλλα 100% σιγουρος δεν θα είναι, καθως το "αμορτισερομετρο" δεν μετρα μονο την αποδοση του αμοερτισερ, αλλα ολου του συνδυασμου αναρτησης (αμορτισέρ-ελατηριο) ως συνολο.. οποτε ένα 80% σιγουρος θα είναι..

georgemark
26/01/2016, 08:26
και ελατήρια πότε αλλάζουμε ?

SHOOTER045
26/01/2016, 08:39

Σχεδόν ποτέ αν το προοριζεις για Νορμάλ χρήση.
Όμως μια αλλαγή αναβαθμισμένου αμορτισέρ συνήθως επιβάλει και αλλαγή ελατηρίων

Panos76
26/01/2016, 08:50

Δεν υπάρχει πιστεύω στάνταρ απάντηση σε αυτό μιας και το αμορτισερόμετρο δεν δείχνει την κατάστασή τους.

Εμπειρικά, θα έλεγα ότι αντέχουν πάνω από 200Κ km και κυρίως ο οδηγός είναι αυτός που μπορεί να αντιληφθεί την κατάστασή τους. Χοντρικά και αναλόγως της χρήσης, θα λέγαμε ότι χρήζουν αλλαγής κάθε 3η ή 4η αλλαγή αμορτισέρ.

(πχ ο πατέρας μου που το έχει κάνει αγροτικό το αμάξι θα χρειαστεί νωρίτερα από εμένα αλλαγή που το έχω ''garage queen'' το αμάξι, στα ίδια km)

SHOOTER045
26/01/2016, 08:50
εχει δοκιμάσει κανεις τα ΝΕΧΕΝ?

εφτασε η ωρα να αλλαξω λάστιχα στο αυτοκίνητο και στις διαστασεις που φοραει (255/35/18 πισω και 225/40/18 εμπρος) το κοστος ανεβαινει. Μεχρι τωρα εβαζα τα continental SC αλλα βγαινουν γυρω στο 700αρι... οποτε μου τα προτείναν σαν καλη και πιο οικονομική λύση στα 450 πανω κατω... γνωμες?

Τίμο
Πριν δύο χρόνια έβαλα αυτά
350888
Federal 595 evo
Σε διάσταση 225/40/18
350 η τετράδα
Καλά και τίμια,αλλά αν παίζανε φράγκα δεν θα τα έβαζα.
Στο στεγνό οκ
Στο όριο οκ
Ζεσταμα γρήγορο
Αλλά στο βρεγμένο και αν το κυνηγας λίγο θα σε προδώσουν.
Τα nexen που λέει ο Μικές τα είχα για κινέζικα και δεν τα είχα σε υπόληψη, λόγω και πολλών αρνητικών σχολίων που διάβασα στο νετ

noodles
26/01/2016, 15:29
τιμιο το 595 και πολυ vfm. εχετε μεγαλες διαστασεις, αρα μιλαμε για κουτια με αρκετη υποδυναμη σωστα? εμπιστευεστε τα κινεζικα ελαστικα σε τετοια αυτοκινητα? πιστευω πως απο τη στιγμη που εχεις ενα καλο και ακριβο κουτι δε θα σε σωσουν τα 150 ευρω που θα γλυτωσεις αν βαλεις κινεζικο λαστιχο. πανω απο ολα η ασφαλεια ρε σεις.

SHOOTER045
27/01/2016, 00:55
τιμιο το 595 και πολυ vfm. εχετε μεγαλες διαστασεις, αρα μιλαμε για κουτια με αρκετη υποδυναμη σωστα? εμπιστευεστε τα κινεζικα ελαστικα σε τετοια αυτοκινητα? πιστευω πως απο τη στιγμη που εχεις ενα καλο και ακριβο κουτι δε θα σε σωσουν τα 150 ευρω που θα γλυτωσεις αν βαλεις κινεζικο λαστιχο. πανω απο ολα η ασφαλεια ρε σεις.

Μου τα πρότεινε φίλος λαστιχας εγγυημένα.
Αλλά δεν με ενθουσίασαν

rider
28/01/2016, 22:31
τα ΝΕΧΕΝ μου τα προτεινε γνωστος λαστιχας σαν καλη και ανερχομενη εταιρια ... πολυ διαφημιση αρχισαν να κανουν οποτε υποθέτω θα αρχισουν να ανεβαζουν και τιμες. το κακο στη περιπτωση μου ειναι οτι πρεπει να πάρω "σπασμένη" τεράδα (255 πισω, 225 μπροστα) οπότε ανεβαινει λιγο το κόστος. Το SLK 200 (R171) εχω και δεν το κηνυγαω ιδιαιτερα πλεον οποτε τα 162 "ταπεινα" αλογάκια του δεν νομιζω οτι χρειαζονται ενα πολυ απαιτητικο ελαστικο. εχει και κατι κινεζικα τυπου LingLong κλπ σε πιο φθηνες επιλογες τα οποια κι εγω δεν θα τα εμπιστευομουν. Απ την αλλη μου περναει απο το μυαλο να δωσω τις 18αρες γιατι κοπαναει πολυ στους κολοδρομους και να βαλω 17αρες αλλα τις ειχα χρυσοπληρωσει (ηθελα AMG ο μπρουκλης!) και θα μου κακοφανει αισθητικα... θα ρωτησω και για τα federal Δημητρη, να δω αν τα δουλευει κανεις γνωστος. Εντος του φεβρουαριου θα γινει η αλλαγη οποτε θα ενημερωσω για τις οποιες εντυπωσεις.

:beer:

MikeG
14/03/2016, 15:23
Ο brother μάλλον κατέληξε σε ένα Dacia Sandero 1400Mpi του 2010, αφού η τιμή είναι σκότωμα. Θέλει όμως λαστιχάκια. Το αυτοκίνητο βγάζει 75 άλογα και ο αδερφός μου είναι ήρεμη δύναμη. Δε πιέζει σχεδόν καθόλου. Διαδρομές κυρίως commuting προς τη δουλειά. Επαρχιακοί δρόμοι και ενίοτε λίγο χωματάκι για τα χωράφια ή για καμιά παραλία.

Τι έχουμε να προτείνουμε; Το budget είναι θα έλεγα ταβάνι 250€. Επίσης τι δείκτη ταχύτητας κοιτάμε για τούτο εδώ το αυτοκίνητο;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

due
14/03/2016, 16:55
Γιατι ειχα εντυπωση οτι το χες δωσει το SLK? Μαλακια μου μαλλον, οντως πολυ καλα τα Federal και τιμια, βαλε 17'' ρε!

Mike για λαστιχα δεν ξερω, αλλα δεικτη οτι προτεινει ο κατασκευαστής στο manual.

mikes
14/03/2016, 17:33
Ο brother μάλλον κατέληξε σε ένα Dacia Sandero 1400Mpi του 2010, αφού η τιμή είναι σκότωμα. Θέλει όμως λαστιχάκια. Το αυτοκίνητο βγάζει 75 άλογα και ο αδερφός μου είναι ήρεμη δύναμη. Δε πιέζει σχεδόν καθόλου. Διαδρομές κυρίως commuting προς τη δουλειά. Επαρχιακοί δρόμοι και ενίοτε λίγο χωματάκι για τα χωράφια ή για καμιά παραλία.

Τι έχουμε να προτείνουμε; Το budget είναι θα έλεγα ταβάνι 250€. Επίσης τι δείκτη ταχύτητας κοιτάμε για τούτο εδώ το αυτοκίνητο;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
διασταση?

mikes
14/03/2016, 17:35
Mike για λαστιχα δεν ξερω, αλλα δεικτη οτι προτεινει ο κατασκευαστής στο manual.
:nono: :nono: όχι απαραίτητα.....
ο δεικτης δεν πρεπει να είναι μικροτερος από την τελικη του αυτοκινητου, μεγαλυτερο μπορεις αφοβα να βαλεις...

MikeG
14/03/2016, 17:44
διασταση?

185/65 R 15 T με βάση το automobile-catalog (http://www.automobile-catalog.com/auta_details1.php)

SHOOTER045
14/03/2016, 17:45
:nono: :nono: όχι απαραίτητα.....
ο δεικτης δεν πρεπει να είναι μικροτερος από την τελικη του αυτοκινητου, μεγαλυτερο μπορεις αφοβα να βαλεις...

Στα μπροστινά μου έχω παρατηρήσει ρωγμές στο πέλμα αναμεσα απο τα αυλάκια.
Πίεση κοίταζα και κοιτάζω συχνα και όση πρέπει
Μάλλον θα πάω για αλλαγή και όχι παλι federal.
Στο στεγνό ηταν οκ
Αλλά στο βρεγμένο (έχουν δείκτη c)
Νόμιζα οτι λόγω τετρακίνησης θα το κάλυπτα,αλλά το αμάξι (οκ έχει δύναμη) γλιστράει.
Μου ειπαν για τα sava.
Καμια γνώμη ?

mikes
14/03/2016, 18:18
Στα μπροστινά μου έχω παρατηρήσει ρωγμές στο πέλμα αναμεσα απο τα αυλάκια.
Πίεση κοίταζα και κοιτάζω συχνα και όση πρέπει
Μάλλον θα πάω για αλλαγή και όχι παλι federal.
Στο στεγνό ηταν οκ
Αλλά στο βρεγμένο (έχουν δείκτη c)
Νόμιζα οτι λόγω τετρακίνησης θα το κάλυπτα,αλλά το αμάξι (οκ έχει δύναμη) γλιστράει.
Μου ειπαν για τα sava.
Καμια γνώμη ? βαλαμε τα petlas pt 741 σε Mitsubishi evo 10 και ο τυπος μετα από κάμποσες μερες ηρθε και μας ειπε ότι ενιωθε πολύ μαλακας που τοσο καιρο πληρωνε σχεδόν 3 κατοστάρικα παραπανω για να βαζει πιρελλι..
τα σαβα σε αυτή τη κατηγορια δεν τα ξερω, σε πιο νορμαλ που τα εχω δουλεψει, (μικρες διαστασεις) λιωνουν για πλακα, και δεν εχουν διαρκεια.. εγω δεν θα τα εμπιστευομουν..

mikes
14/03/2016, 18:21
ΜΗΝ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΣΟΒΑΡΑ ΥΠ'ΟΨΙΝ ΤΟΥΣ ΔΕΙΚΤΕΣ ΕΤΙΚΕΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ....

αυτές οι βαθμολογιες εχουν προκυψει μετα από ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΤΕΣΤ ΣΕ ΠΙΣΤΑ

καμια απολυτως σχεση με τον παραγοντα ελληνικοι δρομοι δλδ...

αλλα αν σας καιει τοσο αυτή η παραμετρος, τοτε να σας ενημερωσω ότι εγω προσωπικα θα προτημουσα ένα ελαστικο που εχει παρει οσο το δυνατον χειροτερη βαθμολογια στη καταναλωση

SHOOTER045
14/03/2016, 18:50
βαλαμε τα petlas pt 741 σε Mitsubishi evo 10 και ο τυπος μετα από κάμποσες μερες ηρθε και μας ειπε ότι ενιωθε πολύ μαλακας που τοσο καιρο πληρωνε σχεδόν 3 κατοστάρικα παραπανω για να βαζει πιρελλι..
τα σαβα σε αυτή τη κατηγορια δεν τα ξερω, σε πιο νορμαλ που τα εχω δουλεψει, (μικρες διαστασεις) λιωνουν για πλακα, και δεν εχουν διαρκεια.. εγω δεν θα τα εμπιστευομουν..

Στο μέγεθος μου
Τα δίνει b στο βρεγμένο
Και 71bd
Τα sava έχουν a και 68.
Το στεγνό δεν με νοιάζει στο βρεγμένο έχω θεματακι.
Αν μου βγαζουν 3 χρόνια είμαι οκ

mikes
14/03/2016, 20:00
Στο μέγεθος μου
Τα δίνει b στο βρεγμένο
Και 71bd
Τα sava έχουν a και 68.
Το στεγνό δεν με νοιάζει στο βρεγμένο έχω θεματακι.
Αν μου βγαζουν 3 χρόνια είμαι οκ

δες το αποπανω σχολιο μου...
πραγματικα ηελα να ξερα πριν αυτή τη μοδα με τις ετικετογραφησεις το 2012, με τι κριτήρια αγοράζατε λάστιχα ορισμένοι...

η μαλλον ποση διαφορα νομιζετε ότι κανει μια βαθμολογια Β από F ας πουμε?

SHOOTER045
14/03/2016, 20:08
δες το αποπανω σχολιο μου...
πραγματικα ηελα να ξερα πριν αυτή τη μοδα με τις ετικετογραφησεις το 2012, με τι κριτήρια αγοράζατε λάστιχα ορισμένοι...

η μαλλον ποση διαφορα νομιζετε ότι κανει μια βαθμολογια Β από F ας πουμε?

Με τα προηγούμενα kumho.
Σε βρεγμένο A δείκτη δεν είχα αυτά τα γλιστρηματα.
Μιλάμε στο ίδιο αυτοκίνητο, με το ίδιο στήσιμο, ίδιο στυλ οδήγησης στην ίδια διαδρομή.
Πριν το 2012 οτι φόραγαν οι ίδιοι κάτοχοι ιδίων οχημάτων και τι έλεγαν αυτοί, όπως κάνουμε εδώ για τα ελαστικά μότο.

mikes
14/03/2016, 20:14
Με τα προηγούμενα kumho.
Σε βρεγμένο A δείκτη δεν είχα αυτά τα γλιστρηματα.
Μιλάμε στο ίδιο αυτοκίνητο, με το ίδιο στήσιμο, ίδιο στυλ οδήγησης στην ίδια διαδρομή.
Πριν το 2012 οτι φόραγαν οι ίδιοι κάτοχοι ιδίων οχημάτων και τι έλεγαν αυτοί, όπως κάνουμε εδώ για τα ελαστικά μότο.
γιατι τα κουμο είναι κλασεις καλυτερα από τα φεντεραλ προφανως, όχι επειδή εχουν ένα βαθμο παραπανω στην ετικετα...

SHOOTER045
14/03/2016, 20:19
Αρα που καταλήγουμε.
Ουτε τα sava είναι τοπ όνομα
Ουτε τα petlas

mikes
14/03/2016, 20:27
Αρα που καταλήγουμε.
Ουτε τα sava είναι τοπ όνομα
Ουτε τα petlas
τα petlas είναι δοκιμασμένα όμως και είναι απλα απαιχτα.. τωρα επειδή δεν είναι επωνυμα δε λεει κατι.. πληρωσε κανα 150αρι παραπανω και βαλε πιρελλι τοτε ξερω γω.. (αν κι εγω στη θεση σου αν μπορουσα να διαθεσω χρημα για επωνυμα θα εβαζα toyo t1 sport..)

SHOOTER045
14/03/2016, 20:31
τα petlas είναι δοκιμασμένα όμως και είναι απλα απαιχτα.. τωρα επειδή δεν είναι επωνυμα δε λεει κατι.. πληρωσε κανα 150αρι παραπανω και βαλε πιρελλι τοτε ξερω γω.. (αν κι εγω αν μπορουσα να διαθεσω χρημα για επωνυμα θα εβαζα toyo t1 sport..)
Απο τα pirelli έχω κακές εμπειρίες.
Ασε
Αυτά κοιταζα τώρα toyo T1sportκαι τα hankook
K120 V12evo2 :beer:

toyar
14/03/2016, 20:40
παντως στον θορυβο το 68 με το 70 ειναι μεγαλη διαφορα ειδικα αν κανεις ταξιδια
εγω στο yaris φοραω 14αρια και ολοι λενε οτι δεν υπαρχουν σοβαρες γομες στα 14ρια
michelin και continental εχω δοκιμασει χωρις να ενθουσιαστω
τα continental παντα εκαναν περισσοτερο θορυβο και τωρα με 40000+χλμ στο βρεμενο ειναι σαν να εχω +50 αλογα απο το σπινιαρισμα

mikes
14/03/2016, 20:48
τα οποια 68 και 70 αυτόματα πανε περιπατο στην ελληνικη ασφαλτο καθως εδώ οι τιμες είναι εντελως διαφορετικες...

SHOOTER045
14/03/2016, 20:51
τα οποια 68 και 70 αυτόματα πανε περιπατο στην ελληνικη ασφαλτο καθως εδώ οι τιμες είναι εντελως διαφορετικες...

Για τον ήχο θα συμφώνησω.
Και εν μέρη με την βροχή, γιατί με την δική μου λογική και όπως ειπες<οι δοκιμές γίνονται σε πίστες και όχι στην άθλια ελληνική άσφαλτο>
Αν δηλαδή ενα ελαστικό παίρνει c σε δοκιμές σε πίστα,τότε στην ελληνική άσφαλτο θα πλέει.
Αρα πάμε σε Α για να έχουμε c στην πράξη....

MikeG
14/03/2016, 20:55
Οπότε για το Sandero?

SHOOTER045
14/03/2016, 21:00
Σε golf κολλητου(ίδιες διαστάσεις)
Uniroyal rain expert

mikes
14/03/2016, 21:06
Οπότε για το Sandero?διασταση λεμε....

SHOOTER045
14/03/2016, 21:11
διασταση λεμε....

185/65/15 είπε

MikeG
14/03/2016, 21:14
185/65 R 15 T με βάση το automobile-catalog (http://www.automobile-catalog.com/auta_details1.php)

διασταση λεμε....

Ready again

mikes
14/03/2016, 21:45
Ready again σε αυτή τη διασταση και με 250 ευρω υπαρχουν πολλες επιλογες....

κατ'αρχην να ξεκινήσουμε με τον δεικτη ταχύτητας που σε αυτή τη διασταση παιζει συνηθως σε Τ..

καλυτερα να αποφυγει τα μαλακα λάστιχα καθως στο χωμα θα φευγουν κομματια από το πελμα, οποτε καλυτερα να παει σε μια μεση κατασταση καθως και οι σκληρες γομες δεν είναι και οι πλεον κατάλληλες για εδώ! επισης η χαραξη πρεπει να εχει αρκετα τακουνάκια για να γατζωνει στο χωμα.. οποτε Goodyear, Dunlop Michelin continetal καλο είναι να τα αποφυγει καθως είναι πολύ μαλακα, ωραιο λαστιχο είναι το Pirelli p1 αλλα η χαραξη του δεν θα κανει παρα πολύ καλη δουλεια στο χωμα, ωραια χαραξη εχει το bridgestone b250, και το kleber hp3 ενώ αν θελει φθηνοτερα τοτε παει σε petlas barum matador..

omega
14/03/2016, 22:11
Για τον MikeG.

Πολύ φοριέται και το TIGAR στην Αθήνα,ειδικά από τους ταξιτζήδες οι οποίοι ταλαιπωρούν τα οχήματά τους και θέλουν να βγάλουν χιλιόμετρα..
Για το αδερφάκι σου θα είναι ότι πρέπει.Είμαι υπέρ και στα Petlas..

mikes
14/03/2016, 22:40
Για τον MikeG.

Πολύ φοριέται και το TIGAR στην Αθήνα,ειδικά από τους ταξιτζήδες οι οποίοι ταλαιπωρούν τα οχήματά τους και θέλουν να βγάλουν χιλιόμετρα..
Για το αδερφάκι σου θα είναι ότι πρέπει.Είμαι υπέρ και στα Petlas..

εγω στο μαγαζι που δουλευω παντως δεν εχω δει ποτε ταξιτζή να προτιμάει τιγκαρ, η να τα φοραει και να θελει να τα ξαναβαλει...

omega
14/03/2016, 23:11
εγω στο μαγαζι που δουλευω παντως δεν εχω δει ποτε ταξιτζή να προτιμάει τιγκαρ, η να τα φοραει και να θελει να τα ξαναβαλει...Είναι μέσα στην γκάμα των ελαστικών που εμπορεύεστε;
Συνήθως τα μαγαζιά επιλέγουν τα επώνυμα κι 1-2 οικονομικές λύσεις.Όχι όλες..

Δεν έχω λόγους να αμφισβητήσω την γνώμη σου mikes μιας κι αφορά τον δικό σας χώρο.

Πρέπει να τα έχουμε πει στο παρελθόν.Ήθελα δεύτερη γνώμη για συγκεκριμένο ελαστικό και με βοήθησες,νομίζω.

mikes
15/03/2016, 07:06
Είναι μέσα στην γκάμα των ελαστικών που εμπορεύεστε;
Συνήθως τα μαγαζιά επιλέγουν τα επώνυμα κι 1-2 οικονομικές λύσεις.Όχι όλες..

Δεν έχω λόγους να αμφισβητήσω την γνώμη σου mikes μιας κι αφορά τον δικό σας χώρο.

Πρέπει να τα έχουμε πει στο παρελθόν.Ήθελα δεύτερη γνώμη για συγκεκριμένο ελαστικό και με βοήθησες,νομίζω.
δεν εχει να κανει με το αν είναι στη γκαμα των ελαστικων που εμπορευόμαστε, το ότι δεν το εχουμε σε στοκ, δε σημαινει ότι δεν μπορούμε να το φερουμε αμα μας ζητηθεί, οποτε ο πελατης μπορει να ρωτησει "τιγκαρ εχετε?"
ε δεν εχω ακουσει κανεναν ποτε να το ζηταει, και δεν εχω δει κανεναν ποτε που το φοραει, να θελει να το ξαναβαλει!

faraway
15/03/2016, 07:25
Τα viking τι λένε ρε παιδιά ?

Μου τα προτείνει ο λαστιχάς σαν 2nd της continental ? Ισχύει ?

zopas
15/03/2016, 08:07
Για διασταση 195/65/15 αποκλειστικα εθνικη τι προτεινετε; κσι τι τιμες παιζουν με ζυγοσταθμιση και ευθυγραμμιση;

Σκεφτομαι τα continental premimur 5 με τα οποια ημουν ευχαριστημενος..

Panos76
15/03/2016, 08:50
Τα conti τα 5 που σκέφτεσαι είναι πολύ καλά ;)΄

Η ζυγοστάθμιση είναι μέσα στην τιμή που θα σου πουν ενώ η ευθυγράμμιση ποικίλει αναλόγως το μαγαζί. (από δωρεάν εως κανα 50άρι με μέση τιμή τα 20€).

MikeG
15/03/2016, 13:52
σε αυτή τη διασταση και με 250 ευρω υπαρχουν πολλες επιλογες....

κατ'αρχην να ξεκινήσουμε με τον δεικτη ταχύτητας που σε αυτή τη διασταση παιζει συνηθως σε Τ..

καλυτερα να αποφυγει τα μαλακα λάστιχα καθως στο χωμα θα φευγουν κομματια από το πελμα, οποτε καλυτερα να παει σε μια μεση κατασταση καθως και οι σκληρες γομες δεν είναι και οι πλεον κατάλληλες για εδώ! επισης η χαραξη πρεπει να εχει αρκετα τακουνάκια για να γατζωνει στο χωμα.. οποτε Goodyear, Dunlop Michelin continetal καλο είναι να τα αποφυγει καθως είναι πολύ μαλακα, ωραιο λαστιχο είναι το Pirelli p1 αλλα η χαραξη του δεν θα κανει παρα πολύ καλη δουλεια στο χωμα, ωραια χαραξη εχει το bridgestone b250, και το kleber hp3 ενώ αν θελει φθηνοτερα τοτε παει σε petlas barum matador..

Οπότε, έχουμε κάποια συγκεκριμένα μοντέλα προς πρόταση ; Να τα κατηγοριοποιήσω μετά με βάση το κόστος και τη ποιότητα.

Ευχαριστώ πολύ παιδιά.

due
15/03/2016, 13:58
Τα P1 τα φοράω στο εταιρικό μετά από Goodyear EfficientNONgrip. Πολύ καλό λάστιχο!

omega
15/03/2016, 15:10
δεν εχει να κανει με το αν είναι στη γκαμα των ελαστικων που εμπορευόμαστε, το ότι δεν το εχουμε σε στοκ, δε σημαινει ότι δεν μπορούμε να το φερουμε αμα μας ζητηθεί, οποτε ο πελατης μπορει να ρωτησει "τιγκαρ εχετε?"
ε δεν εχω ακουσει κανεναν ποτε να το ζηταει, και δεν εχω δει κανεναν ποτε που το φοραει, να θελει να το ξαναβαλει!Δεν νομίζω επίσης να έρχεται κόσμος "καρφωμένος" να αγοράσει πολλά από τα οποία αναφέρθηκαν παραπάνω..
Μην απαξιώνουμε έτσι εύκολα.

Παραθέτω κάποιες πληροφορίες το λοιπόν.

Η Tigar είναι Σερβική κατασκευαστική εταιρία ελαστικών από το 1935.
Ξεκινώντας το 2005 επαφές η Michelin,το 2007 έγινε μεγαλομέτοχος της εταιρίας και το 2009 πήρε και το εναπομείναν ποσοστό παίρνοντας και τυπικά τον έλεγχο της εταιρίας.Στο Σερβικό εργοστάσιο κατασκευάζονται και τα Kormoran,Riken που επίσης ανήκουν στον όμιλο Michelin.
Από τότε μέχρι τώρα έχει επενδύσει εκατομμύρια στην εταιρία,δίνοντας τεχνογνωσία.Απώτερος σκοπός να μεγαλώσει το μερίδιό της στην παγκόσμια αγορά έχοντας δε τιμές σε προϊόντα της που θα μπορούν να ανταγωνιστούν τα Κινέζικα παρέχοντας καλύτερη ποιότητα σε προσιτή τιμή.
Αυτά τα ελαστικά είναι ευρύτερα γνωστά,εδώ και χρόνια στις χώρες του Ανατολικού μπλόκ.
Αυτά από εμένα για τα Tigar.

Δυο κουβέντες κι από την Michelin http://www.michelin.com/eng/media-room/press-and-news/press-releases/Group/Michelin-and-its-subsidiary-Tigar-Tyres-sign-a-memo-andum-of-understanding-with-Serbian-authorities-to-expand-capacity-at-the-Tigar-Tyres-plant

mikes
15/03/2016, 20:59
Δεν νομίζω επίσης να έρχεται κόσμος "καρφωμένος" να αγοράσει πολλά από τα οποία αναφέρθηκαν παραπάνω..
Μην απαξιώνουμε έτσι εύκολα.

Παραθέτω κάποιες πληροφορίες το λοιπόν.

Η Tigar είναι Σερβική κατασκευαστική εταιρία ελαστικών από το 1935.
Ξεκινώντας το 2005 επαφές η Michelin,το 2007 έγινε μεγαλομέτοχος της εταιρίας και το 2009 πήρε και το εναπομείναν ποσοστό παίρνοντας και τυπικά τον έλεγχο της εταιρίας.Στο Σερβικό εργοστάσιο κατασκευάζονται και τα Kormoran,Riken που επίσης ανήκουν στον όμιλο Michelin.
Από τότε μέχρι τώρα έχει επενδύσει εκατομμύρια στην εταιρία,δίνοντας τεχνογνωσία.Απώτερος σκοπός να μεγαλώσει το μερίδιό της στην παγκόσμια αγορά έχοντας δε τιμές σε προϊόντα της που θα μπορούν να ανταγωνιστούν τα Κινέζικα παρέχοντας καλύτερη ποιότητα σε προσιτή τιμή.
Αυτά τα ελαστικά είναι ευρύτερα γνωστά,εδώ και χρόνια στις χώρες του Ανατολικού μπλόκ.
Αυτά από εμένα για τα Tigar.

Δυο κουβέντες κι από την Michelin http://www.michelin.com/eng/media-room/press-and-news/press-releases/Group/Michelin-and-its-subsidiary-Tigar-Tyres-sign-a-memo-andum-of-understanding-with-Serbian-authorities-to-expand-capacity-at-the-Tigar-Tyres-plant
ναι ρε αδερφε, δεν ειπα πουθενα ότι είναι κακο λαστιχο... ειπα απλα ότι σε αντιθεση με αυτό που λες ΔΕΝ είναι λαστιχο που εχει ζητηση... δεν το απαξιωσα πουθενα..
τα κορμοραν παντως, είναι απλα απαράδεκτα....

mikes
15/03/2016, 21:07
Οπότε, έχουμε κάποια συγκεκριμένα μοντέλα προς πρόταση ; Να τα κατηγοριοποιήσω μετά με βάση το κόστος και τη ποιότητα.

Ευχαριστώ πολύ παιδιά.

αμα θελει σχετικα "ενισχυμενα": σε επωνυμα bridgestone σε οικονομικα petlas (ένα μοντελο εχουν σε αυτά τα νουμερα)

αμα θελει κατι σε πιο μαλακο: επωνυμα kleber οικονομικα barum matador αυτά οσον αφορα τακουνι καταλληλο για λιγο χωματακι

αλλιως αν δεν τον πολυνοιαζει αυτό το κομματι, σε επωνυμα βαζει και Pirelli, yokohama toyo...

mikes
15/03/2016, 21:10
Για διασταση 195/65/15 αποκλειστικα εθνικη τι προτεινετε; κσι τι τιμες παιζουν με ζυγοσταθμιση και ευθυγραμμιση;

Σκεφτομαι τα continental premimur 5 με τα οποια ημουν ευχαριστημενος..

χοντρικα γυρω στα 250-260 τα επωνυμα... πολύ καλο το continental για αυτή τη χρηση, δες και τα Pirelli p1 και yokohama bluearth-A

mikes
15/03/2016, 21:25
Τα viking τι λένε ρε παιδιά ?

Μου τα προτείνει ο λαστιχάς σαν 2nd της continental ? Ισχύει ?

κατασκευαστης εκ νορβηγιας από τη δεκαετια του 30, ανηκουν οντως στο GROUP continental, τωρα το ποσο καλα είναι δεν μπορω να το ξερω,
αλλα αν κρινω από τα αδερφα gislaved που είναι αξιοπρεπεστατα, τοτε υποθετω πως και αυτά μια χαρα θα είναι!

Sapadak
07/04/2016, 12:02
Για τα Kormoran καμιά γνώμη παίζει?
Τα βρίσκω πολύ φθηνά (200 ευρω, με τοποθέτηση, ζυγοστάθμιση, ευθυγράμμηση) στη διάσταση μου (205/55/16) και ανησυχω)

Επίσης ο λαστιχάς μου είπε όποιο μοντέλο θέλω (Gamma B2, RunPro B3 κτλ) οπότε αν υπάρχει άποψη και για αυτό θα είμαι ευγνώμων

billzisia
07/04/2016, 12:35
Εχοντας προσωπικη αποψη για τα kormoran (τα ειχα βαλει πριν λιγα χρονια στο αμαξι τις γυναικας μου).... ΜΗΝ τα βαλεις!!! Αυτα που ειχα βαλει εγω (με φρεσκια ημερομηνια παραγωγης) σε 1,5 χρονο ξεραθηκαν και γλιστρουσαν σε οποιοδηποτε οδοστρωμα και με λιγοτερο απο 10.000 χλμ.
(το αμαξι ηταν σχεδον συνεχεια σε γκαραζ και δεν "εψηνε" ο ηλιος τα ελαστικα).

spertoy
07/04/2016, 12:41
Να ρωτησω και εγω για τα KAMA , ρωσσικα λάστιχα, σε εντυπωσικα χαμηλη τιμή (στη διασταση που φοραει το αυτοκινητο μου 110 ευρω η τετραδα...)? θα με ενδιεφερε να ακουσω αποψεις.

Sapadak
07/04/2016, 12:50
Εχοντας προσωπικη αποψη για τα kormoran (τα ειχα βαλει πριν λιγα χρονια στο αμαξι τις γυναικας μου).... ΜΗΝ τα βαλεις!!! Αυτα που ειχα βαλει εγω (με φρεσκια ημερομηνια παραγωγης) σε 1,5 χρονο ξεραθηκαν και γλιστρουσαν σε οποιοδηποτε οδοστρωμα και με λιγοτερο απο 10.000 χλμ.
(το αμαξι ηταν σχεδον συνεχεια σε γκαραζ και δεν "εψηνε" ο ηλιος τα ελαστικα).

Ευχαριστώ για την απάντηση.
Βέβαια σε ένα χρόνο θα τα έχω αλλάξει ΣΙΓΟΥΡΑ λόγο χιλιομέτρων σε εθνική οδο.

Panos76
07/04/2016, 13:12
Να ρωτησω και εγω για τα KAMA , ρωσσικα λάστιχα, σε εντυπωσικα χαμηλη τιμή (στη διασταση που φοραει το αυτοκινητο μου 110 ευρω η τετραδα...)? θα με ενδιεφερε να ακουσω αποψεις.

Σε τι αμάξι; Σε φόρα του Νίβα και του Terios club γράφουν θετικά σχόλια, ή τουλ. δεν υπάρχει κάτι αρνητικό.

spertoy
07/04/2016, 13:24
Σε τι αμάξι; Σε φόρα του Νίβα και του Terios club γράφουν θετικά σχόλια, ή τουλ. δεν υπάρχει κάτι αρνητικό.

σωστη η ερωτηση, c4 είναι το αυτοκινητο, τις αποψεις που αναφέρεις τις εχω δει και εγω ψάχνοντας, παρ' όλα αυτά ευχαριστω.

mikes
07/04/2016, 21:54
Για τα Kormoran καμιά γνώμη παίζει?
Τα βρίσκω πολύ φθηνά (200 ευρω, με τοποθέτηση, ζυγοστάθμιση, ευθυγράμμηση) στη διάσταση μου (205/55/16) και ανησυχω)

Επίσης ο λαστιχάς μου είπε όποιο μοντέλο θέλω (Gamma B2, RunPro B3 κτλ) οπότε αν υπάρχει άποψη και για αυτό θα είμαι ευγνώμωνμην τα βαλεις για κανεναν λογο.. δεν εχω ακουσει ουτε έναν να λεει καλα λογια.. ολοι ότι τη πατησαν σα μαλακες λενε..

Sapadak
08/04/2016, 07:44
μην τα βαλεις για κανεναν λογο.. δεν εχω ακουσει ουτε έναν να λεει καλα λογια.. ολοι ότι τη πατησαν σα μαλακες λενε..

Σε ευχαριστώ μικε

noodles
09/04/2016, 16:25
@Sadapak στη διασταση σου παιζουν τα avon zt5 σε λογικη τιμη (320ε η 4αδα) ;)

mikes
09/04/2016, 20:00
@Sadapak στη διασταση σου παιζουν τα avon zt5 σε λογικη τιμη (320ε η 4αδα) ;)
δε τη λες και τοσο λογικη για Standard ελαστικο με καποια χρονια στη πλατη όταν σχεδόν όλα τα υπολοιπα High performance επωνυμα παιζουν στα 3 κατοστάρικα..

Nostradamus
09/04/2016, 20:22
mikes Σε 205/55/16 για χρηση κατα βαση σε αυτοκινητοδρομο, περιορισμενες διαδρομες στην πολη, πολλα ταξιδια και μεγαλες αποστασεις τι θα συνιστούσες ??

sapila racing
09/04/2016, 21:25
mikes Σε 205/55/16 για χρηση κατα βαση σε αυτοκινητοδρομο, περιορισμενες διαδρομες στην πολη, πολλα ταξιδια και μεγαλες αποστασεις τι θα συνιστούσες ??

Aυτη την χρήση κάνω κι εγω και περσι τετοια εποχή που έψαχνα έβαλα μετα απο έρευνα τα Pirelli P7 σε αυτές τις διαστάσεις.
Μετα απο 15000 χλμ μπορώ να πω οτι είναι πολύ καλά λάστιχα.
Τα πήρα και με εγγυηση 1 χρόνο, όπου ακόμα και να διαλύσεις το λάστιχο απο λαθος σου σου το αλλάζουν δωρεάν.

mikes
09/04/2016, 22:02

Aυτη την χρήση κάνω κι εγω και περσι τετοια εποχή που έψαχνα έβαλα μετα απο έρευνα τα Pirelli P7 σε αυτές τις διαστάσεις.
Μετα απο 15000 χλμ μπορώ να πω οτι είναι πολύ καλά λάστιχα.
Τα πήρα και με εγγυηση 1 χρόνο, όπου ακόμα και να διαλύσεις το λάστιχο απο λαθος σου σου το αλλάζουν δωρεάν.

το αυτό! με τη διαφορα ότι αυτό το πρόγραμμα θα το βρεις μονο σε επιλεγμενα καταστήματα driver και keypoint και ισχυει για μια και μονο αντικατασταση, ενός και μονο ελαστικου..
(αν δλδ σκισεις 2 σε μια λακουβα, η πιρελλι θα σου αντικαταστησει δωρεαν μονο το ένα) αναλογο προγραμα αλλα 18μηνο και με 4 αντικαταστασεις τρεχει η Goodyear..

AUFGEBRACHT
09/04/2016, 22:17
Όντας σε διαδικασία ψαξίματος εν όψει επικείμενης αλλαγής ελαστικών, προς το παρόν προς Dunlop Sport BluResponse (185/60 R15 84H) έχω καταλήξει...

cotsos
30/06/2016, 18:16
καλησπέρα... μια δικη μου ερωτηση τωρα... εχω κ χειμερινα και θερινα λαστιχα στο αυτοκινητο μου (audi a3). πρεπει πάλι να τα αλλαζω καθε τεσσερα χρονια..? αχρηστευονται ακομη κ αν δεν χρησιμοποιουνται? υποψην οταν δεν τα φοραω καποια (πχ τα χειμερινα το καλοκαιρι) τοτε ειναι αποθηκευμενα σε χωρο χωρις ηλιοφανεια κ σκεπασμενα με υφασμα... η χρηση τους ειναι φυσιολογικη.. κυρίως πόλη κ 20% εθνικη...

turogalos
30/06/2016, 20:07
Εδώ Φινλανδία που είμαι, τα λάστιχα τα αλλάζουν σύμφωνα με το πόσο βαθύ είναι το αυλάκι. Λογικά τα χειμωνιάτικά σου δεν θα χρειαστούν αλλαγή σύντομα (καθόλου λογικά για όσο έχεις το όχημα στην κατοχή σου) εκτός και εάν κάνεις πολλά χιλιόμετρα και φθήρονται. Στα θερινά λάστιχα συνιστούν αλλαγή στα 4-5χιλ, στα χειμωνιάτικα 5χιλ.
Από την στιγμή που τα αποθηκεύεις σωστά δεν έχεις ιδιαίτερο πρόβλημα κόπωσης υλικού κτλ.

mikes
30/06/2016, 20:19
καλησπέρα... μια δικη μου ερωτηση τωρα... εχω κ χειμερινα και θερινα λαστιχα στο αυτοκινητο μου (audi a3). πρεπει πάλι να τα αλλαζω καθε τεσσερα χρονια..? αχρηστευονται ακομη κ αν δεν χρησιμοποιουνται? υποψην οταν δεν τα φοραω καποια (πχ τα χειμερινα το καλοκαιρι) τοτε ειναι αποθηκευμενα σε χωρο χωρις ηλιοφανεια κ σκεπασμενα με υφασμα... η χρηση τους ειναι φυσιολογικη.. κυρίως πόλη κ 20% εθνικη...
όχι! τα 4 χρονια αφορουν σε μονιμη τοποθετηση και χρηση στο οχημα.. εσυ που τα σκατζαρεις χειμωνα καλοκαιρι θα τα αντικαταστησεις όταν δεις ότι σου γλυστρανε η όταν δεις ότι εχουν εμφανή σημαδια γηρασμου (εντονες ραγαδες στα αυλακια και στους ωμους) και δε κρατανε καλα στο δρομο.. σε καποιο εγχειριδιο ειχα διαβασει ότι 1 χρονος αποθηκευσης αντιστοιχει σε δυο εβδομάδες χρησης. επισης καλο θα είναι (αν δε το εχεις ηδη κανει) εκει που τα αποθηκευεις, να βρεις μια παλετα και να τα βαζεις πανω για να μην είναι απευθειας σε επαφη με το δαπεδο για να αποφυγεις τυχον προωρο σαπισμα από υγρασίες..

7Tolis
13/07/2016, 07:20
για 215 45 17 τι παίζει πάιδες ξέρουμε;Πλησιάζει η ώρα και ξεκινάμε ψάξιμο.250 με 300 ευρώ
Στυλ οδήγησης,συνταξιούχου,,αργά βαδίζω ζωή κερδίζω.Χλμ ανά έτος βαριά 5000.

mikes
13/07/2016, 07:24
για 215 45 17 τι παίζει πάιδες ξέρουμε;Πλησιάζει η ώρα και ξεκινάμε ψάξιμο.250 με 300 ευρώ
Στυλ οδήγησης,συνταξιούχου,,αργά βαδίζω ζωή κερδίζω.Χλμ ανά έτος βαριά 5000.
στα 250-300 μονο κινεζικα βαζεις, η κορμοραν που θα σου συνιστουσα να το αποφυγεις.. θα μαθω για τα πετλας που εβαλα στο δικο μου και θα σου στειλω μυνημα..

Panos76
13/07/2016, 08:10
Τόλη βάλε τουλ. Toyo με κανά 350άρι. Με 400 είσαι άρχοντας μιας και πας σε μπρίτζεστον κλπ.

teogtp
13/07/2016, 09:00
Μια ερωτηση στον μικε.
Τωρα τελευταια τα λαστιχα (μισλεν πριμασι) μυριζουν καμμενο μετα απο πολυωρη διαδρομη.
Ειναι στο προγραμμα για αντικατασταση αλλα μου κανει εντυπωση η συμπεριφορα τους.
Εχεις συναντησει κατι αναλογο;

Sapadak
13/07/2016, 09:12
Μια ερωτηση στον μικε.
Τωρα τελευταια τα λαστιχα (μισλεν πριμασι) μυριζουν καμμενο μετα απο πολυωρη διαδρομη.
Ειναι στο προγραμμα για αντικατασταση αλλα μου κανει εντυπωση η συμπεριφορα τους.

Εχω τα ίδια, και εμένα είναι κοντά (μάλλον παρα πολυ κοντά) σε αλλαγή.

Καμμένο δεν έχω μυρίσει

Panos76
13/07/2016, 09:12
Μια ερωτηση στον μικε.

Θα πάρω το λόγο από το μικέ :p

Μόνο σε μία bmw είναι λογικό να υπάρχει τέτοια μυρωδιά :D

Άλλη περίπτωση να θες δίσκο; :confused:

teogtp
13/07/2016, 09:15
Μπα.
Μυριζει λαστιχιλα.

Panos76
13/07/2016, 09:24
Να θερμαίνεται ο χώρος του κινητήρα τόσο πολύ και να επηρεάζει τα λάστιχα;

Να μυρίζουν ελαστικά μέρη του κινητήρα και να έχεις την αίσθηση ότι είναι από τα λάστιχα του αμαξιού;

mikes
13/07/2016, 18:21
με τις θερμοκρασίες που παιζουν στο οδόστρωμα αυτή την εποχη τα μαλακα λάστιχα, και ειδικα σε βαρια αυτοκίνητα είναι λογικο να μυριζουν λιγο μετα από μεγαλη διαδρομή..

mikes
13/07/2016, 18:25
Τόλη βάλε τουλ. Toyo με κανά 350άρι. Με 400 είσαι άρχοντας μιας και πας σε μπρίτζεστον κλπ.
που πουλανε ρε παιδες τογιο με 350 σε 215/45-17 και μπριτζεστον με 400?
η μαλον για καντε ένα τηλ σε οποιο μαγαζι δινει τετοια τιμη για αυτά τα λάστιχα, και ρωτήστε, τα εχει εκει να πατε να τα βαλετε επιτοπου?
γιατι εμενα αυτές οι τιμες για αυτή τη διασταση σε επωνυμα ελαστικα μου φαινονται τουλάχιστον περιεργες και "υποπτες"

WiSe
13/07/2016, 18:39
η μαλον για καντε ένα τηλ σε οποιο μαγαζι δινει τετοια τιμη για αυτά τα λάστιχα, και ρωτήστε, τα εχει εκει να πατε να τα βαλετε επιτοπου?
γιατι εμενα αυτές οι τιμες για αυτή τη διασταση σε επωνυμα ελαστικα μου φαινονται τουλάχιστον περιεργες και "υποπτες"

ΔΕΝ υπαρχει αυτο.... ισως σε μεταχειρισμενα.

Τωρα αν θελετε να κανετε οικονομια στη τσεπη με λιγο θυσια στην ανεση πηγαιντε σε 215/40/17 ή κοιταξτε ποσο εχει το 205/50/17 που ειναι σχεδον κατι αναλογο του 215/45/17.

Στο σκρουτζ θα δειτε μια ταξη μεγεθους των τιμων.

noodles
13/07/2016, 19:58
Μια ερωτηση στον μικε.

λογικο φενεται με τις θερμοκρασιες που εχει η ασφαλτος αυτη την εποχη. το ιδιο παρατηρω και στα δικα μου (kleber).
αν θες να το αποφυγεις μπορεις να ανεβασεις 1-2 psi.

λιγακι απιθανο να πουλαει καποιος καινουρια toyo σε αυτη τη διασταση στα 350 ευρω (εκτος αν ειναι παλιο dot). τα toyo t1sport παιζουν στα 420 σε αυτη τη διασταση (αρκετα vfm επιλογη θα ελεγα).

mikes
13/07/2016, 21:16
ΔΕΝ υπαρχει αυτο.... ισως σε μεταχειρισμενα.

Τωρα αν θελετε να κανετε οικονομια στη τσεπη με λιγο θυσια στην ανεση πηγαιντε σε 215/40/17 ή κοιταξτε ποσο εχει το 205/50/17 που ειναι σχεδον κατι αναλογο του 215/45/17.

Στο σκρουτζ θα δειτε μια ταξη μεγεθους των τιμων.

λιγακι απιθανο να πουλαει καποιος καινουρια toyo σε αυτη τη διασταση στα 350 ευρω (εκτος αν ειναι παλιο dot). τα toyo t1sport παιζουν στα 420 σε αυτη τη διασταση (αρκετα vfm επιλογη θα ελεγα).

μη το λετε σε μενα.. εγω το ξερω λαστιχας είμαι, και ξερω επισης τι παιζεται συνηθως πισω από αυτό.. σε αυτόν που το εγραψε πεστε το..

wise και οι δυο διαστασεις που ανεφερες είναι ακριβότερες από τη 215/45.. η 215/40 με μικροτερη διαφορα τιμης τη 205/50.. (που είναι και αρκετα ψηλοτερα σε κυκλο)
ακομα και αν βρεθει 215/40 φθηνοτερο από το 45 θα πληρωσει παραπανω από τη διαφορα σε καυσιμα λογο αρκετα μικροτερου κυκλου!

7Tolis
13/07/2016, 21:32
κοιτα να μου βρεις λάστιχα και ασε τις αναλύσεις νεαρέ. :smokin:

mikes
13/07/2016, 22:00
κοιτα να μου βρεις λάστιχα και ασε τις αναλύσεις νεαρέ. :smokin: ναι ρε ανυπομονε θα το ψαξουμε αυριο το πρωι λεμε... (by the way το βρουμ και το πμ που ζητας το τηλ τα ειδα το βραδυ που γυρισα σπιτι, γι αυτό δεν εδωσα σημεια ζωης ολη μερα..)

WiSe
13/07/2016, 22:15
μη το λετε σε μενα.. εγω το ξερω λαστιχας είμαι, και ξερω επισης τι παιζεται συνηθως πισω από αυτό.. σε αυτόν που το εγραψε πεστε το..

wise και οι δυο διαστασεις που ανεφερες είναι ακριβότερες από τη 215/45.. η 215/40 με μικροτερη διαφορα τιμης τη 205/50.. (που είναι και αρκετα ψηλοτερα σε κυκλο)
ακομα και αν βρεθει 215/40 φθηνοτερο από το 45 θα πληρωσει παραπανω από τη διαφορα σε καυσιμα λογο αρκετα μικροτερου κυκλου!

Παλια ηξερα οτι τα "ολοκληρα" προφιλ ειναι πιο φτηνα απο τα "μισα" γιαυο το ειπα.... βεβαια δε ξερω τι γινεται στην Ελλαδα πολλα χρονια τωρα γιατι ψωνιζα απο camskill Αγγλια τα Parada που στην 215/40/17 τα επαιρνα 340 εως 380 τετραδα με τα μεταφορικα..... Ηταν τα μονα μαζι με 2-3 αλλα που τα ειχε πατωμα.

Παντως αυτο με το καυσιμο δε το καταλαβαινω....... δε νομιζω τι ειναι τοσο μεγαλη διαφορα, αλλα δεν επιμενω κιολα... :beer:

vaska
13/07/2016, 22:27
Παλια ηξερα οτι τα "ολοκληρα" προφιλ ειναι πιο φτηνα απο τα "μισα" γιαυο το ειπα.... βεβαια δε ξερω τι γινεται στην Ελλαδα πολλα χρονια τωρα γιατι ψωνιζα απο camskill Αγγλια τα Parada που στην 215/40/17 τα επαιρνα 340 εως 380 τετραδα με τα μεταφορικα..... Ηταν τα μονα μαζι με 2-3 αλλα που τα ειχε πατωμα.

Παντως αυτο με το καυσιμο δε το καταλαβαινω....... δε νομιζω τι ειναι τοσο μεγαλη διαφορα, αλλα δεν επιμενω κιολα... :beer:

με την ίδια σχέση στο κιβώτιο και τις ίδιες στροφές του κινητήρα τα λάστιχα με μικρότερο κύκλο (περίμετρο) βγάζουν λιγότερο δρόμο (μικρότερη απόσταση) από τα λάστιχα με μεγαλύτερη διάμετρο. Οπότε για να διανύσει την ίδια απόσταση με τα μικρότερα λάστιχα θα δουλέψει ο κινητήρας περισσότερη ώρα άρα μεγαλύτερη κατανάλωση!

mikes
13/07/2016, 22:29

η τιμη της διαστασης καθορίζεται από τη κινησιμοτητα της (δλδ ποσα μοντελα τη φορανε) δλδ σε 17αρα ζαντα αυτή τη στιγμη η πιο φθηνη διασταση είναι η 225/45 που τη φορανε τα περισσοτερα μοντελα της αγορας.

οσον αφορα το καυσιμο, εχει να κανει με τον κυκλο του ελαστικου σε σχεση με το βημα του αυτοκινητου. αν βαλεις μικροτερο λαστιχο θα διαγραψει μικροτερο κυκλο και συνεπως για κάθε πχ 100 χλμ που θα γραφει το κοντερ αυτό θα διανυει 80. συνεπως θα χρειαστεί περισσοτερο καυσιμο για να διανυσει 500 πραγματικα χιλιόμετρα, ενώ αμα βαλει μεγαλυτερο θα συμβει το αντιθετο

7Tolis
13/07/2016, 22:35
Να ρωτήσω κάτι.Εγω που εχω προφίλ 45 αλλά βαρέθηκα να έχω γκαπ γκουπ στις λακούβες μπορώ να βάλω 50 προφιλ;

WiSe
13/07/2016, 22:35
Ειναι τοσο ελαχιστη η διαφορα μωρε.... τεσπα σου ειπα δεν επιμενω! :)

mikes
13/07/2016, 22:46
Να ρωτήσω κάτι.Εγω που εχω προφίλ 45 αλλά βαρέθηκα να έχω γκαπ γκουπ στις λακούβες μπορώ να βάλω 50 προφιλ;:nono: :nono: δεν υπαρχει αντιστοιχια σε 50αρι για τη ζαντα σου... το μονο που μπορεις να κανεις είναι 16αρα ζαντα με 195/55 διασταση όπως φοραει μαμα δλδ...

7Tolis
13/07/2016, 22:52
Mα μαμά είναι και τώρα.Ετσι αγοράστηκε.Ενηγουέη,είδα και κάτι infinity και κάτι viking και federal.Τωρα όνομα ελαστικών infinity το λες και μακάβριο.όπως και βίκινγκ-----> βαλχάλα....:confused:

mikes
14/07/2016, 07:18
Mα μαμά είναι και τώρα.Ετσι αγοράστηκε.Ενηγουέη,είδα και κάτι infinity και κάτι viking και federal.Τωρα όνομα ελαστικών infinity το λες και μακάβριο.όπως και βίκινγκ-----> βαλχάλα....:confused:
αυτο το αμαξι μαμα βγηκε με 185/70-14, 185/65-15, 195/55-16 215/45-17.

τα ινφινιτι και φεντεραλ ειναι κινεζικα, τα βικινγκ ειναι βορεια ευρωπη (δανια η σκανδιναβια) και ανοικουν στο γκρουπ κοντινεταλ.. και τα τρια παντως ειναι καλυτερα απο τιγκαρ και κορμοραν

παω για δουλεια τωρα.. μολις εχω νεα στο θεμα σου θα σε παρω τηλ..

Panos76
14/07/2016, 08:03
σε αυτόν που το εγραψε πεστε το..

Αυτά μας κάνουν; (http://www.ityres.gr/index.php?route=product/product&product_id=103311)

7Tolis
14/07/2016, 15:02
Πήγα να βάλω τα λάστιχα στου Μικέ και πάλι έτρωγε ο π@@@ς. Κάτι πετλας έβαλα τελικά, ο Θεός βοηθός. Ααααμην.

mikes
14/07/2016, 18:03
Αυτά μας κάνουν; (http://www.ityres.gr/index.php?route=product/product&product_id=103311)

εάν εσυ θεωρεις ότι για ένα τοσο σημαντικο θεμα οσο η επαφη του αυτοκινητου σου με τον δρομο (το Α και το Ω της ασφαλεια σου δλδ), αξιζει να ψάχνεις τυχαια και απροσωπα site στο Internet για να τα βρεις οσο φθηνοτερα γινεται χωρις να ξερεις τι θα συμβει μετα την απομακρυνση απ'το ταμειο τοτε μπορει και να σου κανουν.. αν φυσικα δεν είναι μουφα ολο αυτό, και δε σου πει "ξερεις φιλαρακι ηταν προσφορα και εξαντληθηκε" η "δεν υπαρχουν λάστιχα στη πιρελλι αυτές τις μερες και εχουν ελλειψη" "αλλα εχω ένα άλλο λαστιχακι πολύ καλο και φθηνοτερο γιατι να πληρωνεις τοσα να βαλεις πιρελλι" κτλ

αμα εσενα σου κανει τοτε μπορεις να τα παραγγειλεις να πληρωσεις 25 ευρω πηγαινε-ελα βενζίνες-διοδια να πεταχτείς μεχρι τα μεγαρα να τα βαλεις "δωρεαν" και να σου παει συνολο η 4αδα 388+25=413 ευρω χωρις καν να ξερεις σε τι μαγαζι πας και τι δουλεια θα σου κανουν (τοσο χαμηλες τιμες προϋποθέτουν και σημαντικες εκπτωσεις στο λειτουργικο κοστος να ξερεις.. παντου και στην παρεχομενη εργασια, και στο προσωπικο και στα αναλλωσιμα.. παντου λεμε!), η μπορεις να τα παραγγειλεις και να πληρωσεις 16 ευρω μεταφορικα και αλλα 50 περαστικα σε καποιον λάστιχα που εμπιστεύεσαι και να σου κοστισει 388+16+50=454, σχεδόν οσο θα τα επαιρνες κατ'αυθειαν από τον λάστιχα που θα τα τοποθετήσεις δλδ.. η επιλογή είναι δικη σου.

αλλα τοσα χρονια στα λάστιχα και στα συνεργεια, και εχοντας διορθωσει τοσες και τοσες παπαριες αλλων (που ειχαν παει οι πελατες "για φθηνοτερα") και εχοντας ακουσεις άλλες τοσες, ασε με να γνωριζω καλυτερα από εσενα τι παιζει σε αυτόν τον τομεα.. εσυ απλα δες φθηνη τιμη και τρεξε να αγορασεις!

παντως το 4-7 μερες διαθεσιμοτητα παντως για ψιλοκινησιμο νουμερο εταιρεια με τις κεντρικες αποθηκες στον ασπροπυργο που αμα παραγγειλεις μεχρι τις 10 τα εχεις το μεσημερι, ενώ αμα παραγγειλεις από 10-4 τα εχεις την επομενη το πρωι, εμενα με προβληματιζει καπως...

mikes
14/07/2016, 18:05
Πήγα να βάλω τα λάστιχα στου Μικέ και πάλι έτρωγε ο π@@@ς. Κάτι πετλας έβαλα τελικά, ο Θεός βοηθός. Ααααμην.

δεν ετρωγα ρε.. ανακτουσα ενεργεια για να σου βαλω τα λάστιχα.. ασχετα αν τελια ελαβα εντολη απ'τη διοικηση να τελειωσω το γιαρις... :lol:

nik69
14/07/2016, 21:13
Από τα matador MP47 έχει κάποιος εμπειρία?

mikes
14/07/2016, 21:49
Από τα matador MP47 έχει κάποιος εμπειρία?γενικα τα ματαντορ είναι αξιοπρεπεστατα ελαστικα, ανηκουν στο γκρουπ κοντινεταλ και παιζουν στην ιδια κατηγορια με τα μπαρουμ..

nik69
14/07/2016, 22:01
Ενδιαφέρον με τόσο δελεαστικές τιμές. Απ'ότι είδα είναι τσέχικης προέλευσης με αρκετά μεγάλη ιστορία. Απλά εγώ δεν τα είχα ξανακούσει.

mikes
14/07/2016, 22:38
Ενδιαφέρον με τόσο δελεαστικές τιμές. Απ'ότι είδα είναι τσέχικης προέλευσης με αρκετά μεγάλη ιστορία. Απλά εγώ δεν τα είχα ξανακούσει.
σλοβακια, όχι τσεχια.. αλλα αυτό λιγη σημασια εχει.. είναι αξιοπρεπεστατο value for Money ελαστικο...

Panos76
15/07/2016, 09:12
αλλα τοσα χρονια στα λάστιχα και στα συνεργεια, και εχοντας διορθωσει τοσες και τοσες παπαριες αλλων (που ειχαν παει οι πελατες "για φθηνοτερα") και εχοντας ακουσεις άλλες τοσες, ασε με να γνωριζω καλυτερα από εσενα τι παιζει σε αυτόν τον τομεα.. εσυ απλα δες φθηνη τιμη και τρεξε να αγορασεις!

παντως το 4-7 μερες διαθεσιμοτητα παντως για ψιλοκινησιμο νουμερο εταιρεια με τις κεντρικες αποθηκες στον ασπροπυργο που αμα παραγγειλεις μεχρι τις 10 τα εχεις το μεσημερι, ενώ αμα παραγγειλεις από 10-4 τα εχεις την επομενη το πρωι, εμενα με προβληματιζει καπως...

Μικέ μου δε διαφωνούμε κάπου και η δεύτερη παράγραφος έτσι είναι όπως τα λες.

Τυχαία έβαλα το πρώτο παράδειγμα που βρήκα για να δείξω ότι το πόιντ μου από την αρχή ήταν και είναι πως καλύτερα να τη ψάξει τη δουλειά και να βάλει κάτι επώνυμο και ας δώσει 50-60-70 ευρώ παραπάνω παρά να τοποθετηθεί κάτι αμφιλεγόμενο.

ps: Για του λόγου το αληθές πήρα τηλ. το μαγαζί που πηγαίνω και ζήτησα προσφορά για κάτι επώνυμο στις διαστάσεις αυτές και μου πρότεινε Falken (Ιαπωνικά, σε τιμή ακριβότερη από 300€ αλλά αποδεκτή) το οποίο είναι ένα καλό allaround λάστιχο ή Roadstone (Κορεάτικα) στη τιμή που θέλει ο Τόλης.

mikes
15/07/2016, 21:13
Μικέ μου δε διαφωνούμε κάπου και η δεύτερη παράγραφος έτσι είναι όπως τα λες.

Τυχαία έβαλα το πρώτο παράδειγμα που βρήκα για να δείξω ότι το πόιντ μου από την αρχή ήταν και είναι πως καλύτερα να τη ψάξει τη δουλειά και να βάλει κάτι επώνυμο και ας δώσει 50-60-70 ευρώ παραπάνω παρά να τοποθετηθεί κάτι αμφιλεγόμενο.

ναι ρε φιλε ότι λεω δε τα λεω με διαθεση αντιπαράθεσης, προς θεου, και φυσικα ασχέτως αν κανω quote σε σενα δεν απευθύνομαι προσωπικα σε σενα αλλα γενικα, καθως μας διαβαζουν κι αλλοι!
εχω δει τοσα και τοσα, όλα αυτά τα χρονια στο κουρμπετι, δε τα βαζω μαζι σας, να σας προφυλαξω θελω..

τωρα οσον αφορα αυτά που λες για τα 60-70 ευρω παραπανω για επωνυμα, όταν εγω λυσαω για τα πετλας ως οικονομικη αξιοπιστη λυση, λυσαω γιατι 4 χρονια σε αυτο το μαγαζι που είμαι
τα εχω τοποθετησει σε ότι αμαξι μπορεις να φανταστείς.. και σε ακριβα, και σε γρηγορα (μεχρι σε λανσερ εβο τα βαλαμε και ηρθε ο ανθρωπος και μας ειπε μετα από λιγες μερες ότι νιωθει εντελως μαλακας που τοσο καιρο εδινε σχεδόν τα διπλα λεφτα για επωνυμα..) και δεν βρεθηκε ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ να μας κανει παραπονα.. το διαπιστωσα και ο ιδιος όταν τα φορεσα και στα δυο αμαξια που εχουμε στο σπιτι! οποτε αφου δεν εχει τιποτα να ζηλεψει από τα επωνυμα γιατι να πληρωσετε παραπανω?

αντιθέτως για κορμοραν και τιγκαρ παρολο που είναι ευρωπαιοι κατασκευαστες θυγατρικες της μισελεν δεν εχει ακουστει ουτε ενας καλος λογος.. ολοι παραπονα κανουν, τα βαζουν γιατι είναι πάμφθηνα και μετα κλαινε τα λεφτα τους..

αυτά τα δυο που αναφέρεις, είναι αξιοπρεπή λάστιχα, τα φαλκεν παιζουν στη κατηγορια που παιζουν τα ευρωπαικα θυγατρικα (μπαρουμ, σαβα, κτλ) ενώ τα roadstone (δευτερο Μπραντ της nexen) είναι για αρκετα νορμαλ χρηση..

el-Gatto
07/09/2016, 19:17
Μικέ....τα φώτα σου. :)

Πρέπει να τα "σκάσω" για 4αδα.

Το αυτ/το > HONDA HRV 1.6
Χιλιόμετρα ανά Χρόνο...λίγα...6-8,000 (τα λάστιχά μου τα πετάω πάντα λόγω παλαιότητας ,κ πάντα με πλούσιο πέλμα)
Απαιτήσεις: να κρατάνε ΚΑΙ στην βροχή ,κ να μπορούν να πατήσουν βατό χώμα (μιά στο τόσο) χωρίς να καταστρέφονται.
Ιδανικά: κάποια VFM

Διαστάσεις: 195/70/15 -ή- 205/65/15

Για πέ...:a014:

mikes
07/09/2016, 20:47
Μικέ....τα φώτα σου. :)

Πρέπει να τα "σκάσω" για 4αδα.

Το αυτ/το > HONDA HRV 1.6
Χιλιόμετρα ανά Χρόνο...λίγα...6-8,000 (τα λάστιχά μου τα πετάω πάντα λόγω παλαιότητας ,κ πάντα με πλούσιο πέλμα)
Απαιτήσεις: να κρατάνε ΚΑΙ στην βροχή ,κ να μπορούν να πατήσουν βατό χώμα (μιά στο τόσο) χωρίς να καταστρέφονται.
Ιδανικά: κάποια VFM

Διαστάσεις: 195/70/15 -ή- 205/65/15

Για πέ...:a014:

φορας πολύ δυσκολα νουμερα που δεν τα βγαζουν ολες οι εταιρειες.. από τις vfm δεν ξερω ποιες εχουν σε αυτές τις διαστασεις, να φανταστείς είναι τοσο σπανιο νουμερο για επιβατικο, που δεν ξερω καν αν το εχει η πετλας που τοσο εκθειάζω, καθως και οι υπολοιπες δυο-τρεις "φθηνες" εταιρειες που δουλεύουμε στο μαγαζι..

εγω θα σου προτεινα να πας στη τζιπαδικη διασταση 205/70-15 και αν το σηκωνει η τσεπη σου να βαλεις γιοκοχαμα! αλλιως καποια θυγατρικη

τωρα αν θες να μεινεις στα νουμερα σου καθαρα ασφαλτινα δλδ), για τη χρηση που θες να κανεις αποφυγε κορμοραν τιγκαρ και σαβα...

el-Gatto
07/09/2016, 21:48
Ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση. :beer:

Για κάτι σε Petlas σκεφτόμουν.
Βγάζει σε αυτές τις διαστάσεις.

Petlas Elegant PT311 195/70R15 97T
Petlas Imperium PT515 205/65R15 94H

Δεν ξέρω αν τα φέρνει ο εδώ αντιπρόσωπος βέβαια.

Εχω δεί και τα Uniroyal Rain Max 195/70R15 97T

Για πρότεινε VFM σε 205/70-15 (γιατί δεν είμαστε κ για πολλά-πολλά €υρά...)

mikes
07/09/2016, 21:56
Ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση. :beer:

Για κάτι σε Petlas σκεφτόμουν.
Βγάζει σε αυτές τις διαστάσεις.

Petlas Elegant PT311 195/70R15 97T
Petlas Imperium PT515 205/65R15 94H

Δεν ξέρω αν τα φέρνει ο εδώ αντιπρόσωπος βέβαια.

Εχω δεί και τα Uniroyal Rain Max 195/70R15 97T

Για πρότεινε VFM σε 205/70-15 (γιατί δεν είμαστε κ για πολλά-πολλά €υρά...)αν βγαζει η πετλας τοτε βαλτα.. για τα 205/70 με σιγουρια μονο για τα γιοκοχαμα μπορω να σου πω (κορυφαια), για ότι δηποτε άλλο δυστυχως δεν εχω γνωμη... και η ντανλοπ ειχε ωραιο λαστιχακι καποια εποχη, τωρα δεν ξερω τι εχει.. δεν τα εχω δουλεψει!