View Full Version : Ελαστικά για αυτοκίνητο
Σελίδες :
1
2
3
4
[
5]
6
7
8
9
10
el-Gatto
08/09/2016, 05:15
Eυχαριστώ κ πάλι για τις πληροφορίες Μικέ...:wave2:
Christofer85
15/09/2017, 08:05
Καλημερα σε ολους.
Εχω ενα grande punto 2006 με λαστιχα Continental ContiPremiumContact 2 185/60R15 84Hκαι ηρθε η ωρα για αλλαγη αλλα η τιμη τους 300 με τοποθετηση ειναι απαγορευτικη.τι προτεινετε σε αυτες τις διαστασεις και να ναι αξιοπιστο για 120 χιλιομ.καθημερηνης χρησης σε επαρχια.(αγρινιο-Μυτικας Αιτωλ/νιας διαδρομη)
γιατι φιλε μου πανε 300 ευρω; στο δικο μου το φιατ στιλο με μεγαλυτερες διαστασεις τα conti πηγαν 240 ευρω και μαλιστα ειχα αρκευες επιλογες βουλκανιζατερ...για ψαξ στο γιατι για τη χρηση που θελεις ειναι τα πλεον ιδανικα σχεση ποιοτητας/τιμης..
Christofer85
15/09/2017, 08:23
Αυτες ειναι τιμες internet τωρα αγρινιο που θα τα βαλω πιστευω θα παιζουν εκει οι τιμες για αυτο τρομαξαα...αν και τα λαστιχα αυτα ειναι σκυλοι για καθημερινη χρηση.
Αν θες, που θες φαντάζομαι διάρκεια, δοκίμασε τα michelen primacy
Είχα τα HP πριν, εδώ και 15 μήνες φοράω τα 3.
Τα HP τα άλλαξα στις 65000, και τα 3 τα υπολογίζω κάπου κατα εκεί.
Κανένα παράπονο είτε σε βρεγμένο, είτε σε στεγνο. Εχω την αίσθηση βέβαια, και θα το επιβεβαιώσω σύντομα σχετικά, οτι οταν πλησιάζουν σε αλλαγή γλιστράν. Μου έτυχε με τα προηγούμενα, και θέλω να το επιβεβαιώσω και με αυτά.
Τα είχα βάλει ή 280 ή 300 σε διάσταση 205/55/16, τιμή μαζί με ευθυγράμμιση όμως
γιατι φιλε μου πανε 300 ευρω; στο δικο μου το φιατ στιλο με μεγαλυτερες διαστασεις τα conti πηγαν 240 ευρω και μαλιστα ειχα αρκευες επιλογες βουλκανιζατερ...για ψαξ στο γιατι για τη χρηση που θελεις ειναι τα πλεον ιδανικα σχεση ποιοτητας/τιμης..
γιατι η τιμη παει αναλογα με τη κινησιμοτητα της διαστασης και οχι με το μεγεθος.. τις διασταεις του στιλο τις φορανε σχεδον τα μισα μοντελα της αγορας ενω του πουντο καμια 10ρια 15αρια..
τα 300 ευρω ειναι εξαιρετικη τιμη για επαρχια για κοντινενταλ σε αυτη τη διασταση. και οχι ΔΕΝ ειναι το πλεον ιδανικο σε σχεση ποιοτητας/τιμης.. εγω στο δικο μου αμαξι ΔΕΝ θα τα φοραγα παντως! μια φορα την εκανα τη μαλακια και το μετανιωσα! αλλα αυτα ειναι γουστα.. κατι που εγω το θεωρω σαβουρα καποιος αλλος μπορει να το θεωρησει διαμαντι! και οχι μονο στα λαστιχα! παντου!
Αν θες, που θες φαντάζομαι διάρκεια, δοκίμασε τα michelen primacy
Είχα τα HP πριν, εδώ και 15 μήνες φοράω τα 3.
Τα HP τα άλλαξα στις 65000, και τα 3 τα υπολογίζω κάπου κατα εκεί.
Κανένα παράπονο είτε σε βρεγμένο, είτε σε στεγνο. Εχω την αίσθηση βέβαια, και θα το επιβεβαιώσω σύντομα σχετικά, οτι οταν πλησιάζουν σε αλλαγή γλιστράν. Μου έτυχε με τα προηγούμενα, και θέλω να το επιβεβαιώσω και με αυτά.
Τα είχα βάλει ή 280 ή 300 σε διάσταση 205/55/16, τιμή μαζί με ευθυγράμμιση όμωςsapadak, primacy δε βγαινει σε 185/60-15.. σε αυτη τη διασταση εχει το energy saver, ακαταλληλο για επαρχια κατα τη γνωμη μου...
[tl;dr: προτάσεις για low/mid budget ελαστικά 165/70/R13 και λαστιχάδικο στο Ηράκλειο Κρήτης]
Δεν είχα δει αυτό το θέμα, εξαιρετικό timing:
Πρέπει σύντομα -πριν αρχίσουν οι βροχές αν θέλω να ζήσω- να αλλάξω ελαστικά (165/70/R13) σε ένα Mazda Demio 1.3 που αγόρασα για μουλάρι. Προτιμώ να μην περάσω τα 200€ οπότε premium μάρκα δύσκολα θα μπει αλλά προέχει αυτό που θα πάρω να είναι ασφαλές σε στεγνό/βρεγμένο (ABS/ESP δεν παίζουν). Δε με πολυνοιάζει η αντοχή στα χιλιόμετρα αφού δεν κάνω πάρα πολλά και η Κρητική άσφαλτος είναι... οικολογική και δε φθείρει. Χιόνια και χαλάζι θεωρούμε ότι δεν υπάρχουν. Χρήση 30% πόλη, 30% επαρχιακοί, 40% εθνική (δηλαδή επαρχιακοί αλλά στο πιο φαρδύ).
Βασίζομαι σε τεστ για 155/70/13 (https://www.test.de/Reifen-Billigreifen-oft-riskant-1504157-1504611/) (παλιό), 165/70/14 (https://www.adac.de/infotestrat/tests/reifen/sommerreifen/2012_Sommerreifen_Test_165_70_R14.aspx) και 175/65/14 (https://www.adac.de/infotestrat/tests/reifen/sommerreifen/2014_Sommerreifen_Test_175_65_R14.aspx) ενώ έχω κοιτάξει και άλλα. Το πρόβλημα είναι ότι όσο περισσότερο διαβάζω, τόσο λιγότερο βγάζω άκρη γιατί σε κάποια μοντέλα υπάρχουν αποκλίσεις: θαύμα τα Kumho εδώ, χάλια παραδίπλα κ.ο.κ.
Έχω ρωτήσει 2-3 λαστιχάδικα στη γειτονιά, από αυτά που έχω βρει ρέπω προς Barum Brillantis 2 (190€) ή Yokohama BluEarth AE01 (210€). Από τις φθηνότερες επιλογές δε βρίσκω αρκετές πληροφορίες για τα Dayton (ανθυπο-θυγατρική Bridgestone όπως έμαθα). Για μερικές επιλογές που με ενδιαφέρουν (π.χ. Falken, Hankook, Nexen) δεν έχω βρει κατάστημα. Επίσης, δεν ξέρω ποιος λαστιχάς είναι καλός και ποιος όχι, οπότε αν κάποιος έχει να προτείνει ελαστικό αλλά και λαστιχά στο Ηράκλειο Κρήτης, θα το λάβω υπ'όψιν μετά χαράς.
devil's animal
16/09/2017, 08:03
[tl;dr: προτάσεις για low/mid budget ελαστικά 165/70/R13 και λαστιχάδικο στο Ηράκλειο Κρήτης]
Δεν είχα δει αυτό το θέμα, εξαιρετικό timing:
Πρέπει σύντομα -πριν αρχίσουν οι βροχές αν θέλω να ζήσω- να αλλάξω ελαστικά (165/70/R13) σε ένα Mazda Demio 1.3 που αγόρασα για μουλάρι. Προτιμώ να μην περάσω τα 200€ οπότε premium μάρκα δύσκολα θα μπει αλλά προέχει αυτό που θα πάρω να είναι ασφαλές σε στεγνό/βρεγμένο (ABS/ESP δεν παίζουν). Δε με πολυνοιάζει η αντοχή στα χιλιόμετρα αφού δεν κάνω πάρα πολλά και η Κρητική άσφαλτος είναι... οικολογική και δε φθείρει. Χιόνια και χαλάζι θεωρούμε ότι δεν υπάρχουν. Χρήση 30% πόλη, 30% επαρχιακοί, 40% εθνική (δηλαδή επαρχιακοί αλλά στο πιο φαρδύ).
Βασίζομαι σε τεστ για 155/70/13 (https://www.test.de/Reifen-Billigreifen-oft-riskant-1504157-1504611/) (παλιό), 165/70/14 (https://www.adac.de/infotestrat/tests/reifen/sommerreifen/2012_Sommerreifen_Test_165_70_R14.aspx) και 175/65/14 (https://www.adac.de/infotestrat/tests/reifen/sommerreifen/2014_Sommerreifen_Test_175_65_R14.aspx) ενώ έχω κοιτάξει και άλλα. Το πρόβλημα είναι ότι όσο περισσότερο διαβάζω, τόσο λιγότερο βγάζω άκρη γιατί σε κάποια μοντέλα υπάρχουν αποκλίσεις: θαύμα τα Kumho εδώ, χάλια παραδίπλα κ.ο.κ.
Έχω ρωτήσει 2-3 λαστιχάδικα στη γειτονιά, από αυτά που έχω βρει ρέπω προς Barum Brillantis 2 (190€) ή Yokohama BluEarth AE01 (210€). Από τις φθηνότερες επιλογές δε βρίσκω αρκετές πληροφορίες για τα Dayton (ανθυπο-θυγατρική Bridgestone όπως έμαθα). Για μερικές επιλογές που με ενδιαφέρουν (π.χ. Falken, Hankook, Nexen) δεν έχω βρει κατάστημα. Επίσης, δεν ξέρω ποιος λαστιχάς είναι καλός και ποιος όχι, οπότε αν κάποιος έχει να προτείνει ελαστικό αλλά και λαστιχά στο Ηράκλειο Κρήτης, θα το λάβω υπ'όψιν μετά χαράς.
σε αυτες τις διαστασεις οι διαφορες στις τιμες μεταξυ των premium μαρκων και των "δευτερων" δεν ειναι μεγαλες...ισως δεν υπαρχουν καν...
στο λεω γιατι εψαχνα να βαλω στο atos με διασταση 155/70/13 και δεν αξιζε να κινηθω σε κατι "δευτερο"...
τελικα φορεσα κατι πολυ ωραια dunlop streetresponse 180€ τοποθετημενα και με εγγυηση 1 χρονου για ΟΤΙ παθει το λαστιχο...ακομα και να το σκισεις εσυ ο ιδιος με μαχαιρι που λεει ο λογος...no questions asked στο αντικαθιστουν...
σε αυτες τις διαστασεις οι διαφορες στις τιμες μεταξυ των premium μαρκων και των "δευτερων" δεν ειναι μεγαλες...ισως δεν υπαρχουν καν...
στο λεω γιατι εψαχνα να βαλω στο atos με διασταση 155/70/13 και δεν αξιζε να κινηθω σε κατι "δευτερο"...
τελικα φορεσα κατι πολυ ωραια dunlop streetresponse 180€ τοποθετημενα και με εγγυηση 1 χρονου για ΟΤΙ παθει το λαστιχο...ακομα και να το σκισεις εσυ ο ιδιος με μαχαιρι που λεει ο λογος...no questions asked στο αντικαθιστουν...
με τη διαφορα οτι αυτη η εγγυηση (ενα χρονο? 18 μηνες θυμομουν εγω) ισχυει ΜΟΝΟ οταν παρεις τα λαστχα απο εξουσιοδοτημενο καταστημα goodyear.. σε οποιοδηποτε αλλο δεν εχει..
αναλογο προγραμμα τρεχει και η pirelli
@Devil's Dunlop με 180€ εδώ, χλωμό έως κατακίτρινο, τόσο βρήκα τα Matador. Michelin/Bridgestone στα 250€ για να καταλάβεις. Θα συνεχίσω το ψάξιμο και βλέπουμε.
Devils animal εντυπώσεις από τα dunlop streetresponse στο atos ταβαλες?
Dunlop με 180€ εδώ, χλωμό έως κατακίτρινο, τόσο βρήκα τα Matador. Michelin/Bridgestone στα 250€ για να καταλάβεις. Θα συνεχίσω το ψάξιμο και βλέπουμε.
το ματαντορ ειναι αξιοπρεπεστατο λαστιχο να ξερεις.. ριξε μια ματια και σε πετλας, απεφυγε δια ροπαλου τα κορμοραν
κακως βεβαια αλλα η γυναικα μου τα ειχε τα κοντινεταλ 8 χρονια, ουσιαδτικα μονο εθνικη και παρολα αυτα ποτε δεν μας δημιουργηδαν προβλημα, ουτε σε βρεγμενο..και παλι κοντινεταλ βαλαμε πριν λιγο καιρο οταν αποφασισε επιτελους να τα αλλαξει...και μεχρι τωρα συνεχιζουν ολα καλα...
το ματαντορ ειναι αξιοπρεπεστατο λαστιχο να ξερεις.. ριξε μια ματια και σε πετλας, απεφυγε δια ροπαλου τα κορμοραν
Λαμβάνω σοβαρά υπ'όψιν αυτά που προτείνεις, αλλά σε ένα από τα τεστ που παραθέτω το Matador βγήκε προτελευταίο, ενώ το Barum ΟΚ προς καλό (και τα δύο προηγούμενα μοντέλα πάντως), οπότε για ένα δεκάρικο διαφορά λέω να προτιμήσω τους Τσέχους αν δεν καταλήξω αλλού. Τα Kormoran τα βρήκα στη φθηνότερη τιμή (170€) και στο λαστιχά που θα ήθελα να προτιμήσω (γείτονας και φαίνεται καλός), αλλά ούτε εσύ ούτε τα τεστ τα συμπαθείτε :cry:
Petlas δεν έχω βρει ακόμα, αν τα βρω σε καλή τιμή θα τα προτιμήσω αν και, τελείως υποκειμενικά, πιο σίγουρος θα ένιωθα με Τσεχοσλοβάκο ή Κορεάτη
devil's animal
17/09/2017, 00:14
με τη διαφορα οτι αυτη η εγγυηση (ενα χρονο? 18 μηνες θυμομουν εγω) ισχυει ΜΟΝΟ οταν παρεις τα λαστχα απο εξουσιοδοτημενο καταστημα goodyear.. σε οποιοδηποτε αλλο δεν εχει..
αναλογο προγραμμα τρεχει και η pirelli
επειδη πανε και 2 χρονια απ'οταν τα εβαλα, θα σε γελασω αν ηταν 1 χρονος ή 1,5....
αλλα μου εδωσε κανονικα χαρτι εγγυησης το οποιο ισχυε σε οποιον λαστιχα πηγαινα και του το εδειχνα και δουλευε dunlop...
και αυτο το ρωτησα γιατι τα εβαλα Αθηνα και ειχα σκοπο να παω Θεσσαλονικη...
@Devil's Dunlop με 180€ εδώ, χλωμό έως κατακίτρινο, τόσο βρήκα τα Matador. Michelin/Bridgestone στα 250€ για να καταλάβεις. Θα συνεχίσω το ψάξιμο και βλέπουμε.
παρτα απο το internet και πληρωσε μονο τοποθετηση...τα μεταφορικα βολεψε τα με κανεναν φιλο απο Αθηνα να στα βαλει απλα καραβι...
το 2015 που τα εβαλα εγω βλεπω στο νετ (https://www.skroutz.gr/s/7319708/Dunlop-Streetresponse-2-155-70R13-75T.html) οτι επαιζαν καπου εκει στο 45αρι το κομματι...τωρα εχουν ανεβει...ανεξηγητα...
Devils animal εντυπώσεις από τα dunlop streetresponse στο atos ταβαλες?
ναι στο ατος...
απολυτα ευχαριστημενος...
βεβαια δεν τρωνε ζορια...και τι ζορια να φανε με το ατος?:rolleyes:
αλλα σε νερα συμπεριφερονται αψογα και το μεγαλο τους ατου ειναι οτι ζεσταινονται με το καλημερα...
2 φρεναρισματα πανικου εχω κανει στα 2 χρονια που τα εχω και τα εχουν βγαλει και με το παραπανω τα λεφτα τους...(χωρις abs το ατος)..
επειδη πανε και 2 χρονια απ'οταν τα εβαλα, θα σε γελασω αν ηταν 1 χρονος ή 1,5....
αλλα μου εδωσε κανονικα χαρτι εγγυησης το οποιο ισχυε σε οποιον λαστιχα πηγαινα και του το εδειχνα και δουλευε dunlop...
και αυτο το ρωτησα γιατι τα εβαλα Αθηνα και ειχα σκοπο να παω Θεσσαλονικη...
παρτα απο το internet και πληρωσε μονο τοποθετηση...τα μεταφορικα βολεψε τα με κανεναν φιλο απο Αθηνα να στα βαλει απλα καραβι...
το 2015 που τα εβαλα εγω βλεπω στο νετ (https://www.skroutz.gr/s/7319708/Dunlop-Streetresponse-2-155-70R13-75T.html) οτι επαιζαν καπου εκει στο 45αρι το κομματι...τωρα εχουν ανεβει...ανεξηγητα...
ναι στο ατος...
απολυτα ευχαριστημενος...
βεβαια δεν τρωνε ζορια...και τι ζορια να φανε με το ατος?:rolleyes:
αλλα σε νερα συμπεριφερονται αψογα και το μεγαλο τους ατου ειναι οτι ζεσταινονται με το καλημερα...
2 φρεναρισματα πανικου εχω κανει στα 2 χρονια που τα εχω και τα εχουν βγαλει και με το παραπανω τα λεφτα τους...(χωρις abs το ατος)..
αυτο εννοω εξουσιοδοτημενο ρε συ.. να δουλευει τη μαρκα συστηματικα απο τον επισημο αντιπροσωπο και οχι περιστασιακα απο χονδρεμπορους..
ο λογος που ανεβηκαν "ανεξηγητα" οπως λες ειναι επειδη απο τη μια πηραν καπου 3-5% αυξηση λογο καουτσουκ και απο την αλλη οι ιντερνετολαστιχαδες καταλαβαν οτι με τις τιμες που βγαζαν στο διαδικτυο εμπαιναν μεσα με τα τσαρουχια..
karafire
22/09/2017, 00:59
καλησπερα, πριν αρχίσουν οι βροχες θελω αλλαγη ελαστικων 185/60/14 σε seat ibiza 1.4 75 ps .Το αυτοκινητο κινείτε επαρχία και με νορμάλ οδήγηση. Tα continetal που φοράει φαγώθηκαν πολύ και γρήγορα ,τι προτεινετε;
καλησπερα, πριν αρχίσουν οι βροχες θελω αλλαγη ελαστικων 185/60/14 σε seat ibiza 1.4 75 ps .Το αυτοκινητο κινείτε επαρχία και με νορμάλ οδήγηση. Tα continetal που φοράει φαγώθηκαν πολύ και γρήγορα ,τι προτεινετε;
Προσωπικά χρησιμοποιώ Michelin Energy Saver και conti 5 (στη παρούσα φάση, διότι τα έχω δοκιμάσει πριν τα 4,3 και 2).
Το conti φαγώθηκε διότι έχει μαλακή γόμα για αυτό και είναι βεντούζα στο δρόμο (ειδικά στο βρεγμένο).
Τα energy τα βλέπω μαλακότερα.
karafire
22/09/2017, 15:17
Τι γνωμη εχετε για τα 1)TOYO Proxes cf2,2)pirelli cinturato p1 verde kai 3) goodyear efficient grip performance, διάσταση οπως προ ειπα 180/60/14 .Προς toyo κατευθύνομαι τι λετε καλο ; δεν εχω ξαναβαλει τη μαρκα αυτη ...ανωτερο μπατζετ τα 220-230 .
απο τα κορυφαια λαστιχα τα τογιο! και τα πιρελι επισης! αν εκει που εισαι εχει στροφιλικι απεφυγε τα goodyear και οποιοδηποτε αλλο λαστιχο με πολυ μαλακο πλαϊνο
Κατ΄ αρχήν, για τι αυτοκίνητο και τι χρήση ....
Από εμένα, ναι, τα ΤΟΥΟ αξίζουν...Φορεμένα εδώ και ένα χρόνο, τα εμπιστεύομαι απόλυτα...
απο τα κορυφαια λαστιχα τα τογιο! και τα πιρελι επισης! αν εκει που εισαι εχει στροφιλικι απεφυγε τα goodyear και οποιοδηποτε αλλο λαστιχο με πολυ μαλακο πλαϊνο
Αυτόν άκουσα κι΄ εγώ ... Mikes:beer::beer:
Από εμένα, ναι, τα ΤΟΥΟ αξίζουν...Φορεμένα εδώ και ένα χρόνο, τα εμπιστεύομαι απόλυτα...
το αναφερει, seat ibiza 1.4 75ps
Mikes, σόρρυ, είδα το #420 και ''πήδηξα'' το #418. Οι μπύρες ισχύουν ....
Mikes, σόρρυ, είδα το #420 και ''πήδηξα'' το #418. Οι μπύρες ισχύουν .... ετσι σκετες? χωρις λιγο κοκορετσακι? η κανα φρυγαδελι ξερω γω?? :lol::lol:
SHOOTER045
22/09/2017, 20:23
Εγώ πάντως προτίμησα Falken (fk 510 azenis)
Το οποιο στα ξένα φόρα κλπ,το έχουν στην τριάδα στα sport ελαστικά.
Σε στατική δοκιμή το προφίλ του δεν πιέζεται με τίποτα με το χέρι..
Με Α βρεγμένο C κατανάλωση και 69 db
Το μονο αρνητικό είναι η φθορά του πέλματος, η όχι μεγάλη δηλαδή αντοχή τού.
Που έτσι και αλλιώς δεν κάνω χλμ όπως κάποτε
στο ματιζ της γυναικας μου εβαλα τα kormoran μια θυγατρικη της μισελεν.μια χαρα οικονομικο λαστιχακι για τετοιο οχημα
Εγώ πάντως προτίμησα Falken (fk 510 azenis)
Το οποιο στα ξένα φόρα κλπ,το έχουν στην τριάδα στα sport ελαστικά.
Σε στατική δοκιμή το προφίλ του δεν πιέζεται με τίποτα με το χέρι..
Με Α βρεγμένο C κατανάλωση και 69 db
Το μονο αρνητικό είναι η φθορά του πέλματος, η όχι μεγάλη δηλαδή αντοχή τού.
Που έτσι και αλλιώς δεν κάνω χλμ όπως κάποτετα σπορ ελαστικα που προοριζονται για αυτοκινητα σαν το δικο σου η και δυνατοτερα/γρηγοροτερα ΔΕΝ στοχευουν στη διαρκεια χρονου η χιλιομετρων αλλα στις καλες επιδοσεις! τετοιας κατηγοριας ελαστικα λογικο ειναι να μην εχουν τη διαρκεια και τη χιλιομετρικη αποδοση που εχουν τα πιο "συμβατικα"
και μιας και ανεφερες τις ετικετες, οσον αφορα την ελληνικη ασφαλτο προσωπικα θα προτιμουσα ενα ελαστικο με χαμηλοτερη βαθμολογια στι καταναλωση, καθως υψηλη καταναλωση σημαινει μεγαλυτερες απωλειες λογο θερμοτητας η οποια προερχεται απο τη τριβη, πραγμα που μεταφραζεται σε καλυτερη προσφυση
karafire
22/09/2017, 23:04
τα petlas PT515 και pt311 einai ok για 180/60/14 ; τα βρισκω σε καλη τιμη .Τα falken τα ειδα και εγω ιντερνετικα αλλα το FalkenSincera SN832που εχει καλυτερη ετικετα απο το falken Ziex ZE914 εχει δεικτι 82Τ ενω εγω φοραω 82Η δεν ξερω αν εχει μεγαλη σημασια ,σαν εταιρεια δεν την ηξερα καθολου ...Εγω ψαχνω κατι που να βγαζει χιλιομετρα ,κανω γυρω στα 20.000 το χρονο με νορμαλ οδηγηση σε ασφαλτο κυριως εθνικη και ενισχυμενο λογω επαρχιας μην φαγωθει σχετικα αμεσα οπως τα conti ΚΑΙλογω καιρων σε καλη τιμη ....!
τα petlas PT515 και pt311 einai ok για 180/60/14 ; τα βρισκω σε καλη τιμη .Τα falken τα ειδα και εγω ιντερνετικα αλλα το FalkenSincera SN832που εχει καλυτερη ετικετα απο το falken Ziex ZE914 εχει δεικτι 82Τ ενω εγω φοραω 82Η δεν ξερω αν εχει μεγαλη σημασια ,σαν εταιρεια δεν την ηξερα καθολου ...Εγω ψαχνω κατι που να βγαζει χιλιομετρα ,κανω γυρω στα 20.000 το χρονο με νορμαλ οδηγηση σε ασφαλτο κυριως εθνικη και ενισχυμενο λογω επαρχιας μην φαγωθει σχετικα αμεσα οπως τα conti ΚΑΙλογω καιρων σε καλη τιμη ....!
τα πετλας ειναι απο τα καλυτερα (αν οχι τα καλυτερα) στην οικονομικη κατηγορια και δεν εχουν τιποτα να ζηλεψουν απο τα επωνυμα! βαλτα αφοβα! απο τα δυο μοντελα που ανεφερες προτιμησε το 515
οι δεικτες ταχυτητας Τ ειναι για μεχρι 190χαω ενω ο Η μεχρι 210χαω μπορεις να φορεσεις και τους δυο!
SHOOTER045
23/09/2017, 07:51
Εδώ να αναφερω όπως είπε ο mikes,οτι δεν φοραω Νορμάλ η συμβατική διάσταση ( 225/40/18)
Και το ζητούμενο μου είναι λάστιχο με μαλακό πέλμα να ζεσταίνεται γρήγορα, και να έχει καλη συμπεριφορά στο βρεγμένο .
Γι αυτό και πήγα στα falken.
Τα οποια στο εξωτερικό (Αγγλία, Αμερική, Ιαπωνία) είναι πολύ διαδεδομένα,σε αυτοκίνητα σαν το δικο μου και σε δυνατότερα απο αυτό.
Εδώ μια αξιολόγηση σχετική με τον συγκεκριμένο τύπο (dk 510)
http://www.youtube.com/watch?v=fh1gigbTP3c
Τώρα
Οσον αφορα αυτό με τους δείκτες (βρεγμενου / θορύβου / κατανάλωσης)
Σε συζήτηση με λάστιχαδες μου είπαν οτι αυτά τα νούμερα και οι αξιολογήσεις δεν μπαίνουν αυθαίρετα, αλλά μετα απο δοκιμές και μετρήσεις απο ανεξάρτητους δημοσιογράφους/ ειδικούς κλπ.
Αλλά
Τα τεστ γίνονται ως επι το πλήστον, σε πίστα που ακόμα και βρεγμένη ,είναι πίστα.
Έτσι μια αξιολόγηση με Α βρεγμένο, στον δρόμο μεταφράζεται σε Β η ακόμα και σε C.
Μου επισήμαναν το σκάνδαλο που είχε δημιουργηθεί με την nokian(αν θυμάμαι.καλά) που η εταιρεία έδινε στα τεστ λάστιχα με καλύτερες γόμες, απ οτι η ίδια παρήγαγε και πουλούσε στο κοινό
τα falken μου τα προτειναν αντι για michelin σε 175/65-14 και κλεινοντας ενα χρονο ειμαι ευχαριστημενος
ηταν και 20% φθηνοτερα..........
τα χειροτερα που εβαλα ποτε ηταν κατι αντιστοιχα continental
Christofer85
23/09/2017, 19:00
Καλησπερα στην ομαδα.
Ο λαστιχας αγρινιο μου ειπε οτι τα continental ta premium 2 εχουν παρελθει και υπαρχουν τα 5αρια τωρα.
Τιμη τοποθετησης με ζυγοσταθμιση και βαλβιδες 310.
Τι προτεινετε γιατι πρεπει να τα αλλαξω και εγω τα λαστιχακια.παντως παιδια τα λαστιχα που φοραω αν σας πω τι χρονολογια λενε το 10 τα εβαλα θα με κραξετε αλλα παρ ολα αυτα αντεχουν ακομα.βεβαια 2 χρονια το αμαξι δεν εκανε τρελες διαδρομες τωρα χρειαζετε ομως.
Ευχαριστω εκ τω προοτερων για τις γνωμες σας.
Καλησπερα στην ομαδα.
Ο λαστιχας αγρινιο μου ειπε οτι τα continental ta premium 2 εχουν παρελθει και υπαρχουν τα 5αρια τωρα.
Τιμη τοποθετησης με ζυγοσταθμιση και βαλβιδες 310.
Τι προτεινετε γιατι πρεπει να τα αλλαξω και εγω τα λαστιχακια.παντως παιδια τα λαστιχα που φοραω αν σας πω τι χρονολογια λενε το 10 τα εβαλα θα με κραξετε αλλα παρ ολα αυτα αντεχουν ακομα.βεβαια 2 χρονια το αμαξι δεν εκανε τρελες διαδρομες τωρα χρειαζετε ομως.
Ευχαριστω εκ τω προοτερων για τις γνωμες σας.ολα τα επωνυμα σε αυτη τη τιμη παιζουν.. αφου δεν κανει και ιδιεταιρες διαδρομες το αμαξι και αμα ειναι και πολυ νορμαλ η χρηση βαλε καποιο θυγατρικο να σου βγει φθηνοτερα. εγω παντως στο δικο μου (i30) καθως και στο δευτερο της οικογενειας (cordoba) που εχω βαλει πετλας, ολο το στροφιλικι απο αντιρριο μεχρι λευκαδα (τη παλια διαδρομη) που το κανουν αρκετα συχνα δε ξεκουνανε απ'το δρομο οτι συνθηκες και να επικρατουν... στη διασταση τη δικη σου πρεπει να βγαινουν καπου στα 220-230 νομιζω
Christofer85
24/09/2017, 07:23
Κοιτα οντως 310 ευρω για μενα ειναι αρκετα.αλλα θα πηγαινωερχομαι καθε μερα αγρινιο 140 χιλιομ..για αυτο ρωταω σαν ομαδα πιο ειδικους απο μενα.
Μικε βρηκα το Petlas Imperium PT515 185/60R15 84H 200 ευρω αγορα 4αδα ιντερνετ.
Τι λες για τα hankook??
Τι λες για το puntaki?θα βγει καλυτερο απο το conti??
Κοιτα οντως 310 ευρω για μενα ειναι αρκετα.αλλα θα πηγαινωερχομαι καθε μερα αγρινιο 140 χιλιομ..για αυτο ρωταω σαν ομαδα πιο ειδικους απο μενα.
Μικε βρηκα το Petlas Imperium PT515 185/60R15 84H 200 ευρω αγορα 4αδα ιντερνετ.
Τι λες για τα hankook??
Τι λες για το puntaki?θα βγει καλυτερο απο το conti??
τα μαμισια χανκουκ στο δικο μου τα εβγαλα στα 3000 χλμ γιατι τα θεωρουσα απαραδεκτα και δε καθονταν το αμαξι στο δρομο με τιποτα... μπορει βεβαια να εφταιγε και η διασταση καθως 185/65-15 για i30 παραηταν μικρα.. (εβαλα 17ρια) αλλα η χανκουκ απο τοτε εχει κανει αλματα.. περα απο εκει σε οσα μαγαζια εχω δουλεψει, σε κανενα δε δουλευαμε χανκουκ οποτε αλλη γνωμη δεν εχω!
αν βρηκες πετλας στα 200 βαλτα
karafire
27/09/2017, 16:07
MIKES τελικα εβαλα σημερα τα toyo proxes cf2 πιστευω να μου βγουν καλα δεν εχω ξαναβαλει τη μαρκα αυτη , ηταν μικρη η διαφορα με τα petlas και τα θεώρησα καλυτερη επιλογη .ευχαριστω ολους για τη βοηθεια!
Κοίτα συμπτώσεις... εγώ σήμερα έβαλα τα Petlas PT311 Elegant (προτίμησα 175/70 αντί της εργοστασιακής 165/70/r13 τελικά) οπότε κι από εμένα ένα ευχαριστώ σε όσους έδωσαν συμβουλές (mikes ειδικά εσένα, αφού δεν θα τα είχα λάβει υπ'όψιν) :beer:
Τα βρήκα στην καλύτερη τιμή εδώ γύρω, 170€ (ίδια με Kormoran και Tigar σε άλλο μαγαζί) . Αν θυμηθώ θα γράψω εντυπώσεις όταν έχω κάνει χιλιόμετρα, στα πρώτα 10 πάντως και σχετικά ήσυχα είναι και γενικά η ποιότητα κύλισης φαίνεται μια χαρά.
Καλημερα σε όλους.
Εχω ενα Ford Fiesta 1.4 automatic του 2008 και θελω να αλλάξω τα Continental 195/50/15 που φοράει πριν αρχίσουν οι βροχές, γιατί εχουν φθαρεί από πολυκαιρία όχι από πολλά χιλιόμετρα, αφού κάνω μολις +/-5000 χλμ. σε νησί του ΝΑ Αιγαίου με πολύ ζεστη το καλοκαιρι και λίγες βροχές τον χειμωνα. Η οδηγηση που κανω ειναι ηρεμη και κυριως μεσα σε πόλη, πολύ λίγο σε επαρχιακές οδούς.
Σε μια ερευνα αγοράς που εκανα πριν κανα-δυο μηνες σε 3-4 λαστιχάδες, σε επώνυμα (Goodyear-Pirelli-Kuhmo-Toyo) μου ειπαν ~350+ €, κινέζικα αποκλείστηκαν, ενώ σε οικονομικά-θυγατρικά μου ειπαν ~250 €. Συγκεκριμένα μου πρότειναν Cooper 250 €, Nexen 250 € (τα ξερω ως μαρκα, τα φοράει το δευτερο αυτοκίνητο μου ενα Nissan Primera 1.6, κανένα ουσιαστικό πρόβλημα, αλλά ούτε κρύο ούτε ζεστη) και ένας μου πρότεινε τα Kelly (θυγατρική της Goodyear) 220 €.
Θα ήθελα τη γνώμη σας πρώτα για τα παραπάνω οικονομικά-θυγατρικά, γιατί κατ'αρχάς αυτά μπορώ να βρω εδώ και μετά αν εχετε κάποιες άλλες αξιόπιστες προτάσεις εκεί γυρω στα 250 € και να δω τι μπορώ να βρω εδώ.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθειά σας.
Καλημερα σε όλους.
Εχω ενα Ford Fiesta 1.4 automatic του 2008 και θελω να αλλάξω τα Continental 195/50/15 που φοράει πριν αρχίσουν οι βροχές, γιατί εχουν φθαρεί από πολυκαιρία όχι από πολλά χιλιόμετρα, αφού κάνω μολις +/-5000 χλμ. σε νησί του ΝΑ Αιγαίου με πολύ ζεστη το καλοκαιρι και λίγες βροχές τον χειμωνα. Η οδηγηση που κανω ειναι ηρεμη και κυριως μεσα σε πόλη, πολύ λίγο σε επαρχιακές οδούς.
Σε μια ερευνα αγοράς που εκανα πριν κανα-δυο μηνες σε 3-4 λαστιχάδες, σε επώνυμα (Goodyear-Pirelli-Kuhmo-Toyo) μου ειπαν ~350+ €, κινέζικα αποκλείστηκαν, ενώ σε οικονομικά-θυγατρικά μου ειπαν ~250 €. Συγκεκριμένα μου πρότειναν Cooper 250 €, Nexen 250 € (τα ξερω ως μαρκα, τα φοράει το δευτερο αυτοκίνητο μου ενα Nissan Primera 1.6, κανένα ουσιαστικό πρόβλημα, αλλά ούτε κρύο ούτε ζεστη) και ένας μου πρότεινε τα Kelly (θυγατρική της Goodyear) 220 €.
Θα ήθελα τη γνώμη σας πρώτα για τα παραπάνω οικονομικά-θυγατρικά, γιατί κατ'αρχάς αυτά μπορώ να βρω εδώ και μετά αν εχετε κάποιες άλλες αξιόπιστες προτάσεις εκεί γυρω στα 250 € και να δω τι μπορώ να βρω εδώ.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθειά σας.
Απορω σε αυτη τη διασταση για τις τιμες..... Ισως λογο νησιου. Μιλαμε για μια διασταση που η ακριβοτερη τιμη που θα βρεις σε racing ελαστικο ειναι λιγο πανω απο 300. Πολλοι να φανταστεις ειχαν 190-55-15 και το εκαναν 50 για καλυτερη τιμη.
Τα θυγατρικα δε τα εμπιστευομαι αν θελεις τη γνωμη μου γιατι το θεωρω ενα ειδος μαρκετινγκ για να πουλησουν σκαρταδουρα. Αποψη μου παντα.
Στην περιπτωση σου δεν θελει καποιο απαιτητικο ελαστικο οποτε μπορεις να κινηθεις σε καποιο φτηνοτερο continental pirelli michelen. Αυτα Ειναι μαλακα ελαστικα οποτε να μην εχεις θεμα οταν δεν προλαβαινουν να ζεσταθουν σε καποιο γρεναρισμα κλπ.
Ευχαριστώ για την απάντηση.
Ξερουν ότι για να ερθουμε Αθηνα να βαλουμε φθηνα λαστιχα θελουμε 220 € πηγαινε-ελα εισιτηρια μονο το αυτοκινητο, οπότε ειμαστε όμηροί τους.
Τελος παντων, πήγα κι εκανα και σημερα μια βολτα στυς λαστιχαδες και τα νεωτερα ειναι μαλλον πιο απογοητευτικά απ' ό,τι ηταν πριν λιγους μηνες.
Δειτε τιμές (195/50/15)
Κινεζικα (δεν θυμάμαι μαρκες και μοντελα) 230-240-250 € (από 3-4 διάφορους)
Matador 230-250-260 € (από 3 διαφορετικούς)
Falken ΖΕ914 EcoRun 270 €
Pirelli P1 280 €
Toyo 280 €
Yokohama 280-320 €
Bridgestone 320 €
Cooper 320 €
Σημειωστε ότι τα Toyo, Yokohama, Bridgestone, Cooper δεν ηταν ετοιμοπαραδοτα, ήθελαν παραγγελία, επομένως δεν υπήρχαν για να τα δω ποια ήταν...!!
Επίσης υπήρχε μια αυξηση τιμής σε όλα κατά 15-20%, τα δε Kelly που ειχαν 220 € πριν λίγους μήνες, δεν υπήρχαν τώρα.
Μεταξύ Matador, Falken & Pirelli που ειναι ετοιμοπαραδοτα, τι λέτε? Να παω σε ενα από αυτά ή να παραγγείλω καποιο από τα άλλα των 280 €??
akis_trevor
02/10/2017, 15:18
Επειδή είσαι σε απομακρυσμένη περιοχή και κοπανανε στο κεφάλι όπως λες,ρίξε καμία ματιά σε μαγαζιά που δουλεύουν μέσω ίντερνετ μην τυχόν σε συμφέρει να στα στείλουν και απλά να πληρώσεις τοποθέτηση στο νησί.
Επειδή είσαι σε απομακρυσμένη περιοχή και κοπανανε στο κεφάλι όπως λες,ρίξε καμία ματιά σε μαγαζιά που δουλεύουν μέσω ίντερνετ μην τυχόν σε συμφέρει να στα στείλουν και απλά να πληρώσεις τοποθέτηση στο νησί.
To εχω σκεφτεί αλλά δυστυχώς δεν παιζει... ποιος θα δεχτεί να τα βαλει αφου δεν τα εχεις αγορασει από εκει?? :confused:
Ασε που αν τα υπολογισεις, αγορά+μεταφορικά+τοποθετηση, μπορεί να σου βγει και παραπάνω...και θα γίνεις και κακός....:facepalm:
akis_trevor
02/10/2017, 20:09
To εχω σκεφτεί αλλά δυστυχώς δεν παιζει... ποιος θα δεχτεί να τα βαλει αφου δεν τα εχεις αγορασει από εκει?? :confused:
Ασε που αν τα υπολογισεις, αγορά+μεταφορικά+τοποθετηση, μπορεί να σου βγει και παραπάνω...και θα γίνεις και κακός....:facepalm:
Όλοι λογικά θα στα βάλουν,απλά με την ανάλογη χρέωση.
Τώρα το ποσό θα κοστίσει,γιαυτό είπα να κοιτάξεις μην τυχόν σε συμφέρει.
Τελευταία φορά είχα αγοράσει λάστιχα από Αγγλία, με τα μισά λεφτά σχεδόν και το κατάστημα εδώ με χρέωσε 40€ για την εργασία τοποθέτησης. Ακόμα και με την έξτρα χρέωση, γλίτωσα πάνω από 100€.
Ο.Κ. Θα το ψάξω, αν και φοβάμαι ότι θα βγει παραπάνω.
Αναμεσα τώρα σε Matador (230-250 €), Falken ZE914 EcoRun (270 €), Pirelli P1 Verde (280 €) και Toyo (δεν θυμαμαι μοντελο) (280 €) τι γνωμη εχετε??
Τα θυγατρικα δε τα εμπιστευομαι αν θελεις τη γνωμη μου γιατι το θεωρω ενα ειδος μαρκετινγκ για να πουλησουν σκαρταδουρα. Αποψη μου παντα.
:eyepop::eyepop: :facepalm: :facepalm: οποιος ειναι εξω απ'το χορο πολλα τραγουδια ξερει..
μια χαρα ειναι τα θυγατρικα και τιποτα δεν εχουν να ζηλεψουν απο τα επωνυμα..
εν το μεταξυ το πιρελλι με τιποτα δε το λες μαλακο λαστιχο.. μεταξυ των 4 που αναφερεις προτιμησε πιρελλι αν ο λαστιχας τα δινει με το προγραμμα tyrelife που σου δινει ενα λαστιχο δωρεαν σε περιπτωση που παθει μη επισκευασιμη ζημια..
κατα τα αλλα ολα μια χαρα λαστιχακια ειναι
:eyepop::eyepop: :facepalm: :facepalm: οποιος ειναι εξω απ'το χορο πολλα τραγουδια ξερει..
εν το μεταξυ το πιρελλι με τιποτα δε το λες μαλακο λαστιχο.. μεταξυ των 4 που αναφερεις προτιμησε πιρελλι αν ο λαστιχας τα δινει με το προγραμμα tyrelife που σου δινει ενα λαστιχο δωρεαν σε περιπτωση που παθει μη επισκευασιμη ζημια..
κατα τα αλλα ολα μια χαρα λαστιχακια ειναι
Μικε, ευχαριστω για την απάντηση.
Δεν νομιζω ότι ο λαστιχάς με το pirelli εχει το πρόγραμμα που λες, αλλά θα ρωτησω.
Αν δεν το εχει, πάλι στο Pirelli P1 προτείνεις να πάω?? Eίναι τόσο σαφώς καλύτερο ή είναι τα ίδια πάνω κάτω τα Matador (MP47 μάλλον, δεν τα εχω δει) και τα Falken ZE914 ΕcoRun ??
Eνταξει, 50 € διαφορά έχουν (Pirelli με Matador), δεν ειναι πολλά, ειναι όμως κατι...
Μικε, ευχαριστω για την απάντηση.
Δεν νομιζω ότι ο λαστιχάς με το pirelli εχει το πρόγραμμα που λες, αλλά θα ρωτησω.
Αν δεν το εχει, πάλι στο Pirelli P1 προτείνεις να πάω?? Eίναι τόσο σαφώς καλύτερο ή είναι τα ίδια πάνω κάτω τα Matador (MP47 μάλλον, δεν τα εχω δει) και τα Falken ZE914 ΕcoRun ??
Eνταξει, 50 € διαφορά έχουν (Pirelli με Matador), δεν ειναι πολλά, ειναι όμως κατι... τα φαλκεν δε τα ξερω τι ειναι δεν τα εχω δουλεψει! αλλα δεν εχουν ακουστει κακα λογια στη πιατσα! τα υπολοιπα 3 που τα δουλευω ομως πανω κατω τα ιδια ειναι οποτε επιλεγεις οποιο σου καθεται καλυτερα στο ματι.. οποιο σου "μιλαει" ρε παιδι μου...
anavatis19
03/10/2017, 02:37
φοραω στο αυτοκινητο (Astra H GTC) τα Uniroyal Rainsport 3 (205/55/16). Παρολο που θεωρουνται βροχινα, και οντως ειναι κυριως βροχινα, δεν πιανονται στο στεγνο με μονο τιμημα τα μαλακα πλαινα. Το λεω για τις θυγατρικες που αναφερθηκε. Η Uniroyal ειναι θυγατρικη της Continental ομως στο ιδιο εργοστασιο φτιαχνονται και γενικως ολοι τα αποθεωνουν σαν σπορ λαστιχο. Πριν φοραγα τα Pirelli Cinturato P7. Premium και καλα και εν τελει το πιο τραγικο λαστιχο που ειχα ποτε στο αμαξι. Ακομα και τα μαμα που ειχε τα bridgestone er300 turanza οταν το αγορασα καινουργιο ηταν μακραν καλυτερα. Ολα τα λαστιχα εχουν δοκιμαστει σε ολες τις συνθηκες. (βροχη, επαρχιακους, εντος πολης και γρηγορη οδηγηση σε στροφιλικια, σε σημειο που δουλευε το esp υπερωρια.
Καθολου σκαρτα λοιπον τα θυγατρικα και πρεπει να σου πω πως το ρισκαρα γιατι και εγω το ιδιο σκεφτομουν αλλα τα αποθεωναν ως ελαστικα οποτε ειπα να τα δοκιμασω. Για την ιστορια τα εβαλα τον Νοεμβρη του 2014. 3 χρονια σχεδον μετα και ακομα δεν με εχουν προδωσει (λιμανακια, πεταλο σεφ κτλ)
τα λαστιχα συνοδευονται απο πιστοποιησεις
νομιζω απο εκει μπορει να γινει μια πρωτη συγκριση οταν προκειται για προιοντα που δεν γνωριζουμε
Ευχαριστώ για την απάντηση.
Pirelli P1 280 €
Toyo 280 €
Yokohama 280-320 €
Μεταξύ Matador, Falken & Pirelli που ειναι ετοιμοπαραδοτα, τι λέτε? Να παω σε ενα από αυτά ή να παραγγείλω καποιο από τα άλλα των 280 €??
Ψηφιζω Yokohama. Απο ολες τις μαρκες που εχω χρησιμοποιησει ηταν η μονη που μεχρι τελευταιου χιλιοστου του πελματος κραταγε (τουλαχιστον στο στεγνο) σχεδον το ιδιο με καινουριο!
Δε θελω να απαντησω στο ιδιο στυλ αλλα θα μου επιτρεψεις φιλε μου να διαφωνησω μιας και ΔΕΝ ειμαι εξω απο το χορο ουτε και τωρα που εχω μηχανη ουτε και τοτε... ουτε και βιογραφικο θα σου δωσω. Οπως ειπα αυτη ειναι η προσωπικη μου διαπιστωση μετα απο παρα πολλες 4δες και εμπειριες.
Το πως πασαρουν τα ναϋλον σαν θυγατρικες οι λαστιχαδες το ξερουμε ολοι. Το οτι οι θυγατρικες χρησιμοποιουν πιο φτηνιαρικα υλικα για χαμηλοτερο κοστος ειναι λογικο, αν βαζεις εκτος απο τον εαυτο σου, το κοριτσι σου τους φιλους σου και την οικογενεια σου μεσα στο κουτι σου και τους σεβεσαι τοτε πας σε κατι επωνυμο που σου ταιριαζει. :wave2:
Τελευταία φορά είχα αγοράσει λάστιχα από Αγγλία, με τα μισά λεφτά σχεδόν και το κατάστημα εδώ με χρέωσε 40€ για την εργασία τοποθέτησης. Ακόμα και με την έξτρα χρέωση, γλίτωσα πάνω από 100€.
Αθανατο camskill..... ειχα παρει πολλες 4αδες yokohama parada απο κει! Γλυτωνα μεχρι και 250 ευρω την 4αδα μεχρι που σταματησε να στελνει Ελλαδα με 40 ευρω μεταφορικα.... δε ξερω τι κανει τωρα.... στα υπολοιπα λαστιχα στην 215/40/17 δεν εβρισκα αλλο που να συμφερει τοσο... ωραιες εποχες!
O.K. κύριοι, ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Θα παω να μαθω ποια μοντέλα φερνουν με παραγγελία σε Toyo, Yokohama και λοιπούς επώνυμους . και όταν εχω όλα τα δεδομένα και ειμαι στην τελική επιλογή, θα επανέλθω. :wave2:
strokt up
03/10/2017, 11:40
Επειδή οι περισσότεροι κινούμε το αυτοκίνητο μόνο όταν βρέχει προτιμήστε τα βρόχινα λάστιχα. Εγω γλυκοκοιτάζω αυτά https://www.skroutz.gr/s/7448067/Uniroyal-RainExpert-3-185-60R14-82H.html
SHOOTER045
03/10/2017, 12:36
Αθανατο camskill..... ειχα παρει πολλες 4αδες yokohama parada απο κει! Γλυτωνα μεχρι και 250 ευρω την 4αδα μεχρι που σταματησε να στελνει Ελλαδα με 40 ευρω μεταφορικα.... δε ξερω τι κανει τωρα.... στα υπολοιπα λαστιχα στην 215/40/17 δεν εβρισκα αλλο που να συμφερει τοσο... ωραιες εποχες!
Ακριβώς.
Ακόμα και τα καλά τα χρόνια, συνέφερε 1000% απο εκεί
Δε θελω να απαντησω στο ιδιο στυλ αλλα θα μου επιτρεψεις φιλε μου να διαφωνησω μιας και ΔΕΝ ειμαι εξω απο το χορο ουτε και τωρα που εχω μηχανη ουτε και τοτε... ουτε και βιογραφικο θα σου δωσω. Οπως ειπα αυτη ειναι η προσωπικη μου διαπιστωση μετα απο παρα πολλες 4δες και εμπειριες.
Το πως πασαρουν τα ναϋλον σαν θυγατρικες οι λαστιχαδες το ξερουμε ολοι. Το οτι οι θυγατρικες χρησιμοποιουν πιο φτηνιαρικα υλικα για χαμηλοτερο κοστος ειναι λογικο, αν βαζεις εκτος απο τον εαυτο σου, το κοριτσι σου τους φιλους σου και την οικογενεια σου μεσα στο κουτι σου και τους σεβεσαι τοτε πας σε κατι επωνυμο που σου ταιριαζει. :wave2:
και μονο αυτη η απαντηση που δινεις φωναζει ποσο ασχετος wannabe γνωστης εισαι με το θεμα ελαστικα... :wave2:
πληροφοριακα να σε ενημερωσω οτι εγω που 20 φευγα χρονια τωρα ειμαι μεσα στα συνεργεια και τα λαστιχαδικα (αρα κατα το ελληναραδικο σκεπτικο δεν ξερω τη δουλεια μου :lol: ) και εχοντας βαλει στα αυτοκινητα μου λαστιχα απο τα κορυφαια μοντελα των καλυτερων εταιρειων, αυτη τη φορα επελεξα να βαλω και στα δυο μια μαρκα που εσυ θεωρεις δευτεραντζα και σκαρταδουρα γιατι ειναι πιο οικονομικη απο τα επωνυμα.. και ξερεις τι? ειναι με διαφορα οτι καλυτερο εχω φορεσει! κλασεις καλυτερο απο τα "κορυφαια" επωνυμα!
και ο σεβασμος στον εαυτο σου και στους ανθρωπους που βαζεις στο αμαξι σου, δε φαινεται απο το τι μαρκα λαστιχα βαζεις.. φαινεται απο το καθε ποτε τα αλλαζεις και πως τα συντηρεις... τι να τα κανεις τα κορυφια μισελεν πχ αμα τα αλλαζεις καθε 8 χρονια ( η αμα σε κοψουν στο ΚΤΕΟ) και κοιτας τον αερα μια φορα το 6μηνο? η το πας ξεφουσκωτο μεχρι τον λαστιχα γιατι βαριεσαι να βαζεις ρεζερβα?
Tι γνωμη εχετε για τα Toyo DBR ??
Τα ξερετε??
Για FOCUS 1.6 115ps 205/55/16 τι λάστιχο προτείνετε;
Χρήση επαρχία, ήρεμα πράγματα, κυρίως ευθείες και εγνατία, 15000-20000 χλμ το χρόνο.
Τωρινό λάστιχο GOOD YEAR EfficientGrip Performance. Πολύ ευχαριστημένος αλλά αν υπάρχει κάτι ανάλογο σε πιο καλή τιμή γιατί οχι;
Ps. μπορώ να κατέβω σε πέλμα; ΠΧ 195 ? αν ναι τι χάνω τι κερδίζω;
http://taramigkos.gr/allagh-diastaseon/
195/60-16
αλλα δεν ξερω αν συμφερει απο τιμες
Χρήση επαρχία, ήρεμα πράγματα, κυρίως ευθείες και εγνατία, 15000-20000 χλμ το χρόνο.
Τωρινό λάστιχο GOOD YEAR EfficientGrip Performance. Πολύ ευχαριστημένος αλλά αν υπάρχει κάτι ανάλογο σε πιο καλή τιμή γιατί οχι;
Michelin Primacy 3
Χονδρικά, χάνεις πρόσφυση, κερδίζεις κατανάλωση και βάρος. Αλλά και τα 3 εξαρτώνται κι από άλλους παράγοντες.
devil's animal
04/10/2017, 16:59
petlas PΤ741
περιπου τα ιδια χαρακτηριστικα που αναφερεις toyota auris 1.6 124ps με τις ιδιες διαστασεις ελαστικων...15 με 20 χιλ χλμ τον χρονο και χρηση επαρχια και ηρεμα πραγματα...
τα φοραω τωρα 4 χρονια και δεν ειχα κανενα προβλημα...δεν εχουν φαγωθει για να τα αλλαξω..οι δεικτες δλδ δεν εχουν ευθυγραμμιστει και κραταει μια χαρα χωρις ακροτητες και υπερβολες...
η τιμη που τα ειχα βαλει τοτε το 2013 ειναι η ιδια που τα βρισκω και τωρα... 220€ η τετραδα...
petlas PΤ741
περιπου τα ιδια χαρακτηριστικα που αναφερεις toyota auris 1.6 124ps με τις ιδιες διαστασεις ελαστικων...15 με 20 χιλ χλμ τον χρονο και χρηση επαρχια και ηρεμα πραγματα...
τα φοραω τωρα 4 χρονια και δεν ειχα κανενα προβλημα...δεν εχουν φαγωθει για να τα αλλαξω..οι δεικτες δλδ δεν εχουν ευθυγραμμιστει και κραταει μια χαρα χωρις ακροτητες και υπερβολες...
η τιμη που τα ειχα βαλει τοτε το 2013 ειναι η ιδια που τα βρισκω και τωρα... 220€ η τετραδα...
Τα έχεις κάνει δηλαδή 70k χλμ?
και μονο αυτη η απαντηση που δινεις φωναζει ποσο ασχετος wannabe γνωστης εισαι με το θεμα ελαστικα... :wave2:
πληροφοριακα να σε ενημερωσω οτι εγω που 20 φευγα χρονια τωρα ειμαι μεσα στα συνεργεια και τα λαστιχαδικα (αρα κατα το ελληναραδικο σκεπτικο δεν ξερω τη δουλεια μου :lol: ) και εχοντας βαλει στα αυτοκινητα μου λαστιχα απο τα κορυφαια μοντελα των καλυτερων εταιρειων, αυτη τη φορα επελεξα να βαλω και στα δυο μια μαρκα που εσυ θεωρεις δευτεραντζα και σκαρταδουρα γιατι ειναι πιο οικονομικη απο τα επωνυμα.. και ξερεις τι? ειναι με διαφορα οτι καλυτερο εχω φορεσει! κλασεις καλυτερο απο τα "κορυφαια" επωνυμα!
και ο σεβασμος στον εαυτο σου και στους ανθρωπους που βαζεις στο αμαξι σου, δε φαινεται απο το τι μαρκα λαστιχα βαζεις.. φαινεται απο το καθε ποτε τα αλλαζεις και πως τα συντηρεις... τι να τα κανεις τα κορυφια μισελεν πχ αμα τα αλλαζεις καθε 8 χρονια ( η αμα σε κοψουν στο ΚΤΕΟ) και κοιτας τον αερα μια φορα το 6μηνο? η το πας ξεφουσκωτο μεχρι τον λαστιχα γιατι βαριεσαι να βαζεις ρεζερβα?
:bawl: :bawl:
you are the man! :a46:
Ε τι; Πολλά είναι; Ούτε 100Κ
Ε τι; Πολλά είναι; Ούτε 100Κ
Οχι, ικανοποιητικά απλώς
devil's animal
04/10/2017, 18:01
οχι ακριβως...εναν χρονο η χρηση ηταν ελαχιστη...τα τρια χρονια κανω τα χλμ που ειπα πριν...
τους εχω κανει μεχρι στιγμης 63χιλ χλμ...
Tι γνωμη εχετε για τα Toyo DBR ??
Τα ξερετε??
Και ακούστε και το κουφό...
Ο λαστιχάς που ειχε και τα DRB και τα Cf2 και μαλιστα με τιμές 240 & 300 αντιστοιχα, μου ειπε ότι για το δικό μου αυτοκινητο Ford Fiesta δεν προτεινει τα CF2 γιατί δεν θα πατανε καλά γιατί ειναι πιο σκληρά και ειναι για πιο βαριά αυτοκινητα, συγκεκριμένα μου είπε ότι τα cf2 τα δινει σε tαχι, το δικό μου ειναι ελαφρυ και αν τα βαλω θα γλιστράνε.... :facepalm:
AUFGEBRACHT
04/10/2017, 19:05
Την επόμενη εβδομάδα είναι να αλλάξω κι εγώ λάστιχα στο κουτί (Skoda Rapid TDI- 185/60R15), μαμίσια φόραγε τα Dunlop SP Sport 01 κι επειδή έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος από τα συγκεκριμένα, λέω να πάω πάλι σε Dunlop και συγκεκριμένα στα Dunlop Sport Bluresponse. Κοίταζα επίσης και τα Goodyear EfficientGrip Performance (ουσιαστικά ίδια εταιρεία με την Dunlop), ενώ ο λαστιχάς προτείνει (κλασικά) Michelin Energy Saver τα οποία δεν τα σκέφτομαι καθόλου. Τα Goodyear από αυτά που έχω διαβάσει είναι ένα κλικ καλύτερα σε βρεγμένο.
:bawl: :bawl:
you are the man! :a46:
κλασικη απαντηση "ξερολα" που στερειται επιχειρηματων..
δε περιμενα κατι περισσοτερο
Και ακούστε και το κουφό...
Ο λαστιχάς που ειχε και τα DRB και τα Cf2 και μαλιστα με τιμές 240 & 300 αντιστοιχα, μου ειπε ότι για το δικό μου αυτοκινητο Ford Fiesta δεν προτεινει τα CF2 γιατί δεν θα πατανε καλά γιατί ειναι πιο σκληρά και ειναι για πιο βαριά αυτοκινητα, συγκεκριμένα μου είπε ότι τα cf2 τα δινει σε tαχι, το δικό μου ειναι ελαφρυ και αν τα βαλω θα γλιστράνε.... :facepalm: ο λαστιχας σου λεει μαλακιες... απλα το DRB ειναι η "οικονομικη" σειρα της τογιο, τιποτα περισσοτερο τιποτα λιγοτερο! αν βαλεις τογιο καλο το DRB αλλα το cf2 ακομα καλυτερο..
Την επόμενη εβδομάδα είναι να αλλάξω κι εγώ λάστιχα στο κουτί (Skoda Rapid TDI- 185/60R15), μαμίσια φόραγε τα Dunlop SP Sport 01 κι επειδή έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος από τα συγκεκριμένα, λέω να πάω πάλι σε Dunlop και συγκεκριμένα στα Dunlop Sport Bluresponse. Κοίταζα επίσης και τα Goodyear EfficientGrip Performance (ουσιαστικά ίδια εταιρεία με την Dunlop), ενώ ο λαστιχάς προτείνει (κλασικά) Michelin Energy Saver τα οποία δεν τα σκέφτομαι καθόλου. Τα Goodyear από αυτά που έχω διαβάσει είναι ένα κλικ καλύτερα σε βρεγμένο.
να εχεις υπ'οψιν σου οτι τα τελευταιας γενιας goodyear και dunlop εχουν πολυ μαλακα πλαϊνα (σα τα μισελεν και κοντινεταλ ενα πραμα) καμια σχεση με τα SP Sport 01!
σε αυτοκινητα που φορανε σχετικα ψηλα προφιλ οπως το δικο σου εχουν ακουστει παραπονα οτι το αμαξι στις στροφες "παλατζαρει" λιγακι αμα πας να μπεις λιγο πιο γρηγορα οποτε εκει καθως και αμα καβαλας κανα πεζοδρομιο η εκει που εισαι εχει καροδρομους, θελουν λιγο προσοχη
ο λαστιχας σου λεει μαλακιες... απλα το DRB ειναι η "οικονομικη" σειρα της τογιο, τιποτα περισσοτερο τιποτα λιγοτερο! αν βαλεις τογιο καλο το DRB αλλα το cf2 ακομα καλυτερο..
Eυχαριστω Μικε! Και μενα μ@λ@κιες μού ακουστηκαν αλλά ειπα να ρωτησω ως ασχετος...
Γι'αυτό και ενω το λαστιχο μού φανηκε ενδιαφέρον δεν ειμαι θετικος λογω του λαστιχά.
(ειδες τι ζημιές κανετε ορισμένοι...?? :lol::lol:)
Επομένως μάλλον ειμαι μεταξυ Matador MP 47 Hectorra 3 & Toyo DBR. Τι λες? Χαρακτηριστικά και τιμη σχεδόν ιδια.
AUFGEBRACHT
04/10/2017, 20:40
να εχεις υπ'οψιν σου οτι τα τελευταιας γενιας goodyear και dunlop εχουν πολυ μαλακα πλαϊνα (σα τα μισελεν και κοντινεταλ ενα πραμα) καμια σχεση με τα SP Sport 01!
σε αυτοκινητα που φορανε σχετικα ψηλα προφιλ οπως το δικο σου εχουν ακουστει παραπονα οτι το αμαξι στις στροφες "παλατζαρει" λιγακι αμα πας να μπεις λιγο πιο γρηγορα οποτε εκει καθως και αμα καβαλας κανα πεζοδρομιο η εκει που εισαι εχει καροδρομους, θελουν λιγο προσοχη
Η αλήθεια είναι ότι καθημερινά η μισή διαδρομή είναι επαρχιακό στροφιλίκι και μετά εθνική... Μου είπε κι ο λαστιχάς ότι είναι αρκετά μαλακά, αλλά υπέθεσα ότι ήθελε να "σπρώξει" τα Michelin γτ τα δουλεύει περισσότερο. Έχεις να προτείνεις κάποιο άλλο;
Eυχαριστω Μικε! Και μενα μ@λ@κιες μού ακουστηκαν αλλά ειπα να ρωτησω ως ασχετος...
Γι'αυτό και ενω το λαστιχο μού φανηκε ενδιαφέρον δεν ειμαι θετικος λογω του λαστιχά.
(ειδες τι ζημιές κανετε ορισμένοι...?? :lol::lol:)
Επομένως μάλλον ειμαι μεταξυ Matador MP 47 Hectorra 3 & Toyo DBR. Τι λες? Χαρακτηριστικά και τιμη σχεδόν ιδια.και τα δυο αρκετα καλα, μεταξυ των δυο εγω προσωπικα θα εβαζα το ματαντορ λογο ασυμμετρης χαραξης πελματος... αλλα ριξε και μια ματια στις ετικετες και δες ποιο εχει καλυτερες βαθμολογιες και πραξε αναλογα!
Η αλήθεια είναι ότι καθημερινά η μισή διαδρομή είναι επαρχιακό στροφιλίκι και μετά εθνική... Μου είπε κι ο λαστιχάς ότι είναι αρκετά μαλακά, αλλά υπέθεσα ότι ήθελε να "σπρώξει" τα Michelin γτ τα δουλεύει περισσότερο. Έχεις να προτείνεις κάποιο άλλο;
αμα θες ντε και καλα επωνυμα, πολυ καλο το pirelli p1, το toyo cf2 και το yokohama bluearth-A απ'οσα εχω δουλεψει.. και η bridgestone εχει πιο ενισχυμενα πλαϊνα παντως..
σε πιο οικονομικα petlas matador barum kleber
και τα δυο αρκετα καλα, μεταξυ των δυο εγω προσωπικα θα εβαζα το ματαντορ λογο ασυμμετρης χαραξης πελματος... αλλα ριξε και μια ματια στις ετικετες και δες ποιο εχει καλυτερες βαθμολογιες και πραξε αναλογα!
Κι εγώ προς Matador κλίνω, αλλά δεν ηθελα να σε επηρρεάσω. :D
Από ετικετες πάντως τα Matador εχουν δεικτες Ε και C, ενώ τα Toyo F & C αντιστοιχα, αν θυμάμαι καλά.
AUFGEBRACHT
04/10/2017, 21:11
αμα θες ντε και καλα επωνυμα, πολυ καλο το pirelli p1, το toyo cf2 και το yokohama bluearth-A απ'οσα εχω δουλεψει.. και η bridgestone εχει πιο ενισχυμενα πλαϊνα παντως..
σε πιο οικονομικα petlas matador barum kleber
Bridgestone ούτε σε καρότσι οικοδομής δεν βάζω, ό,τι έχω βάλει σε δίτροχο-τετράτροχο μεγάλη μούφα... Σε ευχαριστώ πολύ!!!
κλασικη απαντηση "ξερολα" που στερειται επιχειρηματων..
δε περιμενα κατι περισσοτερο
σε αγνοησα απλα.
Αλλα απο οτι βλεπω απο τις απαντησεις σου μαλλον εισαι λαστιχας ή συνεργειατζης ξερω γω. Εγω δεν σε προσεβαλα ουτε και σε εθιξα πραγμα που επραξες. Συνεχισε λοιπον τις συμβουλες σου. Μαθε ομως να δεχεσαι κ τη διαφωνια κ να μην κανεις σαν παιδακι νηπιαγωγειου.... αντε μη σου κανω καθρεφτακι! :facepalm: :roflmao:
Κ βαλε και χιουτζιγιαμα με ασυμετρο πελμα να και να! αχαχαχ
Bridgestone μια φορά έβαλα στην οδηγική μου πορεία Κ τράκαρα 2 φορές με δική μου υπαιτιότητα.
Οδηγώ από το '95 χωρίς να έχω τρακάρει ποτέ εκτός από δύο φορές μαζεμένες που είχα αυτή τη μάρκα.
Να σημειωθεί ότι έβρεχε Κ τις δύο φορές.
Προσωπικά μου έχει κάτσει στραβά αυτή η εταιρεία (Που εννοείται δεν την απαξιωνω αλλά.. )
οχι ακριβως...εναν χρονο η χρηση ηταν ελαχιστη...τα τρια χρονια κανω τα χλμ που ειπα πριν...
τους εχω κανει μεχρι στιγμης 63χιλ χλμ...
Thanks, για να τα έχω στα υπόψη και αυτά
σε αγνοησα απλα.
Αλλα απο οτι βλεπω απο τις απαντησεις σου μαλλον εισαι λαστιχας ή συνεργειατζης ξερω γω. Εγω δεν σε προσεβαλα ουτε και σε εθιξα πραγμα που επραξες. Συνεχισε λοιπον τις συμβουλες σου. Μαθε ομως να δεχεσαι κ τη διαφωνια κ να μην κανεις σαν παιδακι νηπιαγωγειου.... αντε μη σου κανω καθρεφτακι! :facepalm: :roflmao:
Κ βαλε και χιουτζιγιαμα με ασυμετρο πελμα να και να! αχαχαχαμα δε θες να σε "προσβαλουν" η να μη σε "θιγουν" τοτε μη το παιζεις γνωστης λεγοντας πραγματα που ΔΕΝ ισχυουν.. τοσο απλα!! :wave2:
mikes και WiSe χαλαρωστε λιγο. δεν βλεπω κανεναν λογο να υπαρξει ενταση για κατι λαστιχα αυτοκινητων. μπορει ο καθενας να χει τη γνωμη του και να την εκφραζει χωρις προσωπικους χαρακτηρισμους και προκλησεις.
στο επομενο flame post δεν θα ειμαι τοσο ευγενικος.
Έξω οι κουτάκηδες από το φόρουμ μας.
Άσε το username/password στην έξοδο.
+999:rockon::a10:
Βαλτε ενα DUNLOP VS ALL σε μοτολαστιχα να γινει σωστο τζερτζελο ρε γατακια..:p
petlas PΤ741
Και τώρα που έφυγαν οι κουτάκηδες, ας πούμε κάτι σοβαρό.
Φοράω ContiSport 205/50/16 τώρα, χρήση αστεία (3-4.000 χλμ/έτος, κυρίως στις καλοκαιρινές διακοπές, σπανίως εντός πόλης), αλλά συχνά σβέλτη. Δε θέλω να δώσω μια περιουσία (ξανά), γιατί η χρήση είναι ελάχιστη και η διάστασή μου είναι, γενικά, πανάκριβη. Αξίζουν τα παραπάνω, δεδομένου ότι θα πρέπει να βάλω και χαμηλότερο προφίλ (δε βλέπω να υπάρχει 205/50); Clio III 1.4.
anavatis19
12/12/2017, 10:23
Φοράω ContiSport 205/50/16 τώρα, χρήση αστεία (3-4.000 χλμ/έτος, κυρίως στις καλοκαιρινές διακοπές, σπανίως εντός πόλης), αλλά συχνά σβέλτη. Δε θέλω να δώσω μια περιουσία (ξανά), γιατί η χρήση είναι ελάχιστη και η διάστασή μου είναι, γενικά, πανάκριβη. Αξίζουν τα παραπάνω, δεδομένου ότι θα πρέπει να βάλω και χαμηλότερο προφίλ (δε βλέπω να υπάρχει 205/50); Clio III 1.4.
δοκιμασε να βαλεις τα dunlop sport maxx rt. Ειμαι στη φαση για αλλαγη απο τα uniroyal rainsport 3 και λεω να παω σε αυτα. Εχουν πολυ καλες κριτικες και τα φοραει φιλος σε 2 αυτοκινητα. Επισης εχουν σκληρα πλαινα που σημαινει λιγοτερες ταλαντωσεις στο αμαξωμα και δυνατοτερο σκελετο με τις κακοτεχνιες που εχουμε.
Μμμ ναι... δε θέλω να δώσω 400€, ευχαριστώ. :p
anavatis19
12/12/2017, 10:28
Μμμ ναι... δε θέλω να δώσω 400€, ευχαριστώ. :p
εχεις και περιεργη διασταση παναθεμα σε!! εναλλακτικα δες σε κανα ματαντορ η χανκουκ η φουλντα. μεσαιο μπατζετ ολα και σιγουρα οχι λινγκ λονγκ! οπως και να χει οπωςδηποτε σκληρο πλαινο!
devil's animal
12/12/2017, 10:33
δεν μπορω να σε κατατοπισω συμφωνα με την δικη μου εμπειρια γιατι εγω παω αργα και δεν το πιεζω ενω εσυ το πιεζεις...
εχω, ομως, πληροφοριες απο ατομο που τα φοραει σε δυνατο αμαξι (lexus gs450 με 350hp) και δεν ειχε προβλημα...σε κουνηματα κλπ..
μαλλον ψεμματα...ειχε προβλημα...του πεταξε βυζι αλλα περναει σαμαρακια και λακουβες με χιλια ο συγκεκριμενος + οτι το προφιλ ειναι 40αρι:eek:, οποτε δεν ξερω αν ειναι αντιπροσωπευτικο δειγμα και οντως συγκαταλεγεται στα προβληματα των ελαστικων...:rolleyes:
αν αποφυγεις το 50αρι προφιλ και πας σε 55αρι και πιο φθηνα θα το πληρωσεις και θα εισαι και πιο "προστατευμενος" απο τις κακοτεχνιες των δρομων...
κατα τ'αλλα η αποδοση τους δεν θα σε προδωσει...
https://www.skroutz.gr/s/7450051/Uniroyal-RainSport-3-205-50R16-87V.html με 350 η τετράδα.
αλλιώς https://www.skroutz.gr/s/7447846/Yokohama-BluEarth-A-AE50-205-55R16-91V.html με 260 η τετράδα.
αν αποφυγεις το 50αρι προφιλ και πας σε 55αρι και πιο φθηνα θα το πληρωσεις και θα εισαι και πιο "προστατευμενος" απο τις κακοτεχνιες των δρομων...
κατα τ'αλλα η αποδοση τους δεν θα σε προδωσει...
Σε 205/55 δε θέλω να πάω, γιατί το αυτοκίνητο έβγαινε κανονικά με 15'' ζάντες (οι 16'' είναι εργοστασιακές μεν, αλλά στον έξτρα εξοπλισμό) και θεωρώ ότι με 205/55/16 το παρατραβάω. Εκτός αν πάω σε 195/55... Περιμένω και τη γνώμη του υπερειδικού! :p
devil's animal
12/12/2017, 10:42
Σε 205/55 δε θέλω να πάω, γιατί το αυτοκίνητο έβγαινε κανονικά με 15'' ζάντες (οι 16'' είναι εργοστασιακές μεν, αλλά στον έξτρα εξοπλισμό) και θεωρώ ότι με 205/55/16 το παρατραβάω. Εκτός αν πάω σε 195/55... Περιμένω και τη γνώμη του υπερειδικού! :p
τι παρατραβας μωρε με μισο ποντο??!!:rolleyes: δεν ειναι καμια τεραστια διαφορα...:p
αλλα αφου βγαινει και σε 50αρι προφιλ, παρτο ετσι...
Δεν είναι ο μισός πόντος. Κανονικά φορούσε 195/50, άρα ήδη είμαι στο όριο. Με 205/55 θα καίω +2λ/100 και θα χάσω καμιά 15αριά άλογα. :p Ναι, τώρα είδα ότι βγαίνει και με 50άρι προφίλ τελικά. Οπότε κοιτάζω 195/50, 205/50, 205/45, με σοβαρή πιθανότητα να επιστρέψω στη "μαμά" διάσταση. Χμ...
DoctoR_k6
12/12/2017, 15:24
Εγω στη θεση σου θα πηγαινα σε 195/45/16 που ειναι παραπλησιο του βηματος στη μαμα διασταση με το 195/50/15 (αν καταλαβα σωστα).
Παιζουν αρκετα λαστιχακια καλα οπως το Dunlop sport blue response(Ειμαι dunlopακιας δεν το κρυβω).
Δες κ ενα calculator (http://www.gocar.gr/calculators/lastixa.html) για τις αλλαγες σε διαστσεις κλπ κλπ κ πραξε αναλογως!!
φιλε μπλιτσερ... (στειλε ενα μνμ στο φατσοβιβλιο να το δω ρε συ.. αργω να μπω εδω μεσα..)
τα πετλας οπως σου ειπε ο σταυρος, ειναι απλα απαιχτα για τη χρηση που θες και στα νουμερα σου ειναι και φθηνα.. το θεμα με το βυζι που αναφερθηκε δεν φταιει το λαστιχο, αμα περνας αερα πατερα λακουβες και σαμαρακια οτι να και φορας αυτο ειναι το αποτελεσμα.. επισης εκτος απο το λεξους που λεει ο σταυρος, εμεις τα εχουμε βαλει σε golf r32 και σε lancer evo 10 και δεν υπηρξε προβλημα... αυτος με το λανσερ μαλιστα κοπανιονταν κιολας που πληρωνε ακριβα επωνυμα τοσες φορες ενω υπηρχε τοσο γαματη λυση στα μισα σχεδον λεφτα..
εγω προτεινω παντως να μη πας παλι σε 205/50 γιατι ετσι εισαι πιο ψηλος σε κυκλο.. θα μαθω τιμη για τα νουμερα σου και για 205/45 και θα σε ενημερωσω γιατι δε ξερω τι παιζει με διαθεσιμοτητες αυτες τις μερες.. (ερχονται ετησιες απογραφες βλεπεις και οι εταιρειες δε φορτωνουν τις αποθηκες τους αυτο το καιρο...)
ολα τα επωνυμα σε αυτη τη τιμη παιζουν.. αφου δεν κανει και ιδιεταιρες διαδρομες το αμαξι και αμα ειναι και πολυ νορμαλ η χρηση βαλε καποιο θυγατρικο να σου βγει φθηνοτερα. εγω παντως στο δικο μου (i30) καθως και στο δευτερο της οικογενειας (cordoba) που εχω βαλει πετλας, ολο το στροφιλικι απο αντιρριο μεχρι λευκαδα (τη παλια διαδρομη) που το κανουν αρκετα συχνα δε ξεκουνανε απ'το δρομο οτι συνθηκες και να επικρατουν... στη διασταση τη δικη σου πρεπει να βγαινουν καπου στα 220-230 νομιζω
mike kalispera sto renault ti proteineis na foresw? petlas pt515 h toyo proxes cf2 kati na einai skuli alla kai asfalh euxaristw
Ψάχνω για κουβέρτες αντιολισθητικες. Το κοντινότερο νούμερο που βρίσκω είναι 215 55 17 ενώ εγώ φοράω 215 45 17. Θα παίξει θέμα τρελό στην εφαρμογή και το αποτέλεσμα λέτε;