View Full Version : KTM Super Adventure 1290
Bob_o_mastoras
27/08/2014, 16:24
Ναι αλλα για ποσα χλμ. Σε καποια μηχανακια κουμπωσα τελεια και μετα απο 50 χλμ πονουσα ολοκληρος. Παραδειγμα το 1190. Λεπτη σελα που σε ποναει ο κωλος σου μετα απο λιγο.
Οχι πολλα με τα συγκεκριμενα (δεν ειμαι φαν). Μονο με το τρανσαλπ εχω κανει το Αθηνα-Σαλονικη. Δεν πιαστηκα (πολυ) και δεν ετρεχα αν και ειχα καλη ζελατινα. Αυτο που με απασχολουσε περισσοτερο παντως, το γονατο μου, δεν με ενοχλησε παρα ελαχιστα.
devil's animal
27/08/2014, 16:42
Δεν νομιζω οτι τα street ειναι πιο ξεκουραστα. Εξαρταται και απο το υψος. Εγω ας πουμε με 1,85 δεν μπορω να ειμαι συνεχως σκυφτος πανω στο μηχανακι για ταξιδι. Κουραζεται και η μεση μου και τα γονατα μου που τα εχω μαζεμενα. Και αναγκαστικα μετα ριχνω το βαρος μου στο τιμονι για να ξεκουραστω. Ενω σε ενα ον-οφ που ειμαι σε ορθια θεση κρατιεμαι αισθητα πιο ξεκουραστος.
προσεξε τι λεω!
"η μεση υποφερει σ'ενα on οff πολυ περισσοτερο απο ενα naked ή ενα sport touring..."
η μεση καταπονειται με την ορθια θεση οδηγησης γιατι εκτελει χρεη 2ης αναρτησης σε ενδεχομενη λακουβα...
οταν εισαι ελαφρως σκυμενος η καθετη δυναμη που ασκειται στην αναρτηση οταν πεφτει σε λακουβα το μηχανακι δεν μεταφερεται στην μεση σου...
αλλα ακομα και εργονομικα να το δεις τα on off εχουν βγει και για οδηγηση εκτος δρομου, που σημαινει οτι μπορουν να οδηγηθουν πιο ευκολα και απο ορθια εντελως σταση...
τα sport touring εχουν κατασκευαστει για τουρισμο και ειναι οτι πιο φιλικο υπαρχει για την πολυωρη οδηγηση...
και σαφως παιζει ρολο και ο σωματοτυπος του αναβατη...και δεν εννοω μονο το υψος...
αλλος μπορει να εχει πιο μακρυα ποδια στο 1,85 και αλλος πιο μακρυ κορμο...
ολα αυτα παιζουν ρολο...
Bob_o_mastoras
27/08/2014, 17:20
Αυτο δεν το γλιτωνω ουτε στο αμαξι :( γιατι με τις αναρτησεις που εχω αν περασω πανω απο νομισμα θα σου πω αν ειναι κορωνα ή γραμματα.
Ακομα αντεχω τα χτυπηματα απλα θελω να ειμαι σε ψιλο-ορθια θεση οσο το δυνατον πιο πολυ για τους μυς στη μεση, οχι τη σπονδυλικη στηλη. Στο μηχανακι χτυπιεμαι λιγοτερο γιατι σηκωνομαι στα μαρσπιε στις λακουβες. Στο αμαξι τι να κανω;;; :cry:
spyrakos35
27/08/2014, 18:07
απλα πρεπει να βαλουμε και κατι ακομα στην κουβεντα μας περι ανεσης...
ναι ταξιδευοντας στην ευρωπη ενα sport touring πιθανον να ειναι πιο ξεκουραστο και ανετο,
αλλα ελατε τωρα στη ελληνικη πραγματικοτητα και τους ελληνικους δρομους που ειναι χειροτεροι απο δρομους της βομβαρδισμενης γαζας...με ενα ον οφ λοιπον περνας πολυ πιο ανετα και ξεκουραστα πανω απο ολες τις λακουβες!σχεδον δεν τις νιωθεις!ειδικα με ενα 1190 που ακομα και υπο κλιΣη δεν φοβαΣε καμια λακουβα!καλα δεν μιλαμε για πολη με υπονομους,τρυπες,σαμαρακια κλπ οπου με τα πιο σφιχτα μηχανακια καθε φορα που περνας απο πανω τις νιωθεις παντου αλλα και ταλαιπωρεις ολη τη μηχανη!
καπως ετσι και εγω εχω μπει στη διαδικασια να ζαχαρωνω το 1290...
Στο παταω σε ανεση το υποψηφιο 3μπουρδελό σου και σου ριχνω και δεκα κυβικά
:smokin:
street ειναι και το fazer 600 πχ street ειναι και το fjr :evil:s2 πι
Όπως επίσης ον οφφ είναι το 690 και το s10ere.
Ο devil έχει δίκιο. Η όρθια θέση καταπονεί την μέση περισσότερο απ' την σκυφτή σε ένα ταξίδι. Επίσης η όρθια θέση είναι χάλι μαύρο γενικότερα. Οι προσαγωγοί πιάνονται γιατί ο αέρας σου ανοίγει τα πόδια. Όσο καλή και να είναι η κάλυψη στα πόδια η πίεση είναι μεγαλύτερη. Ακόμα και αν δεν πας γρήγορα το ίδιο μπορεί να συμβεί σε άσχημες συνθήκες, όπως κόντρα άνεμος. Επίσης στις συνθήκες αυτές επειδή το σωστό είναι κρατιόμαστε απ' τη μηχανή με τα πόδια για να μην πηγαίνουμε βάρκα γιαλό οι προσαγωγοί την ακούνε πιο γρήγορα.
Επίσης η όρθια θέση δεν επιτρέπει ψιλομετατοπίσεις των μαλακών μορίων για να μην πιάνονται, το βάρος του κορμού πέφτει επάνω στη σέλα, ενώ το μέρος που ακουμπά στην σέλα είναι πιο ευάλωτο.
Κεφάλι και σβέρκος είναι πιο ευάλωτα.
Οι κάθετες και μεγάλες ζελατίνες προκαλούν περισσότερους στροβιλισμούς και συνεπώς θόρυβο.
Οι ώμοι είναι συνήθως εκτεθειμένοι όπως και στα σκυφτά δλδ μόνο που στην όρθια θέση αυτό προκαλεί περισσότερα προβλήματα.
Τα ον οφφ απαιτούν πολύ μικρότερες ταχύτητες για να σε κρατήσουν ξεκούραστο.
Το τεράστειο μεταξόνιο των τούρινγκ κάνει τις λακουβίτσες παιχνίδια.
Τα ον οφφ δεν φτιάχτηκαν για να περνάς αλώβητος τους σπασμένους ελληνικούς δρόμους. Σιγά το κατόρθωμα. Εγώ δεν τις καταλάβαινα ούτε με σσ τις μικρολακουβίτσες και τα σπασίματα, το μηχανάκι λυπόμουν.
Με λογική ταχύτητα, ταξίδι κάνεις και με ss γιατί ο αέρας σου κρατάει τον κορμό όρθιο χωρίς να πιάνονται οι καρποί ενώ η μέση αποσβένει ότι περνάει απ' τις αναρτήσεις χωρίς να καταπονείται. Εδώ η πίεση στους ώμους είναι καλοδεχούμενη γιατί σου κρατάει τον κορμό. Σε μηχανάκια με πιο όρθια θέση όπως φαιζερ δεν χρειάζεται να "πηγαίνεις" συνέχεια για να μην πιάνονται τα χέρια. Όσο πιο "σκυφτό" είναι το μηχανάκι τόσο πιο σκληρή σέλα θα έχει. Αλλά όσο πιο σκυφτό είναι τόσο η πίεση στα μαλακά μόρια λόγο του βάρους και της σκυφτής θέσης είναι μικρότερη. Οι μετατοπίσεις έρχονται από μόνες τους ενώ τα μαλακά μόρια είναι στον αέρα. Οι πρσαγωγοί δεν δέχονται καμία πίεση, εκτός απ' την περίπτωση ανέμων που θα τους χρησιμοποιήσουμε εμείς για να κρατηθούμε από την μηχανή αλλά φυσικά με πολύ μικρότερη πίεση. Ο κορμός δεν επηρεάζεται τόσο πολύ απ' τους πλάγιους ανέμους.
Οπότε ταξίδι κάνεις με οτιδήποτε και το καθε ένα έχει τους δικούς του περιορισμούς και ιδιαιτερότητες και εσύ πρέπει να κάνεις διαφορετικές παραχωρήσεις στο καθε ένα.
Τα ον οφφ οφείλουν να είναι αυτό που υπόσχονται. Διαφορετικά υπάρχουν άλλα μηχανάκια πιο κατάλληλα για οποιονδήποτε σωματότυπο αναβάτη. Η όρθια θέση βολεύει περισσότερο μόνο εκτός δρόμου.
peterTHErider
27/08/2014, 18:32
Στο παταω σε ανεση το υποψηφιο 3μπουρδελό σου και σου ριχνω και δεκα κυβικά
:smokin:
με τι????Α και που σε....1290 τι λενε αλλα 1301 κυβικα ειναι... :bawl:
Τα μεγάλα ον οφφ είναι γι' αυτούς που θέλουν να ταξιδέψουν στην Αμερικανική ήπειρο από καναδά μέχρι κάτω χωρίς να του απασχολεί αυτονομία ή έδαφος. Να παίρνουν αυτοκινητόδρομους, back roads, να περνάνε ερήμους (από άσφαλτο), να στρίβουν σε χωματόδρομους.
Αν θέλεις να γυρίσεις την ευρώπη πάρε touring.
Στην Ελλάδα αν θέλεις να κάνεις κάθε μέρα Αλεξανδρούπολη Ηγουμενίτσα το κατάλληλο είναι τούρινγ. Αν θέλεις να πηγαίνεις βόλτα στα βουνά χωρις να σε πειράζει αν θα περάσεις από χωματόδρομους πάρε stroma. Αν θέλεις να ανεβαίνεις προς τα βόρια από πίνδο πάρε 690.
Αν θέλεις stroma με γκάζια πάρε 1190.
Αν θέλεις stroma με λίγο απ' την αίγλη του 690 στο χώμα πάρε xtz.
Αν θέλεις να κυκλοφορείς στο κολωνάκι πάρε gs1200 adv. :lol:
Είναι απλά τα πράγματα.
Το κάθε μηχανάκι φτίαχτηκε για διαφορετικά γούστα. Όχι μόνο για διαφορετικές ανάγκες. Υπάρχουν και αυτά που φτιάχτηκαν για διαφορετικές κ@υλες. Θα ψάξουμε να βρούμε χρηστικότητα και σε αυτά?
Υπάρχουν και άλλα που φτιάχτηκαν και για τα δύο. (Και κ@υλα και να εξυπηρετούν ανάγκες) Θα τα συγκρίνουμε μήπως με κανένα τρανσαλπ?
theofilos888
27/08/2014, 18:48
Τα μεγάλα ον οφφ είναι γι' αυτούς που θέλουν να ταξιδέψουν στην Αμερικανική ήπειρο από καναδά μέχρι κάτω χωρίς να του απασχολεί αυτονομία ή έδαφος. Να παίρνουν αυτοκινητόδρομους, back roads, να περνάνε ερήμους (από άσφαλτο), να στρίβουν σε χωματόδρομους.
Αν θέλεις να γυρίσεις την ευρώπη πάρε touring.
Στην Ελλάδα αν θέλεις να κάνεις κάθε μέρα Αλεξανδρούπολη Ηγουμενίτσα το κατάλληλο είναι τούρινγ. Αν θέλεις να πηγαίνεις βόλτα στα βουνά χωρις να σε πειράζει αν θα περάσεις από χωματόδρομους πάρε stroma. Αν θέλεις να ανεβαίνεις προς τα βόρια από πίνδο πάρε 690.
Αν θέλεις stroma με γκάζια πάρε 1190.
Αν θέλεις stroma με λίγο απ' την αίγλη του 690 στο χώμα πάρε xtz.
Αν θέλεις να κυκλοφορείς στο κολωνάκι πάρε gs1200 adv. :lol:
Είναι απλά τα πράγματα.
Το κάθε μηχανάκι φτίαχτηκε για διαφορετικά γούστα. Όχι μόνο για διαφορετικές ανάγκες. Υπάρχουν και αυτά που φτιάχτηκαν για διαφορετικές κ@υλες. Θα ψάξουμε να βρούμε χρηστικότητα και σε αυτά?
Υπάρχουν και άλλα που φτιάχτηκαν και για τα δύο. (Και κ@υλα και να εξυπηρετούν ανάγκες) Θα τα συγκρίνουμε μήπως με κανένα τρανσαλπ?
Το στρωμα ειναι ο ορισμος της κατηγοριας και ολα συγκρινονται με αυτο;
Όπως επίσης ον οφφ είναι το 690 και το s10ere.
Ο devil έχει δίκιο. Η όρθια θέση καταπονεί την μέση περισσότερο απ' την σκυφτή σε ένα ταξίδι. Επίσης η όρθια θέση είναι χάλι μαύρο γενικότερα. Οι προσαγωγοί πιάνονται γιατί ο αέρας σου ανοίγει τα πόδια. Όσο καλή και να είναι η κάλυψη στα πόδια η πίεση είναι μεγαλύτερη. Ακόμα και αν δεν πας γρήγορα το ίδιο μπορεί να συμβεί σε άσχημες συνθήκες, όπως κόντρα άνεμος. Επίσης στις συνθήκες αυτές επειδή το σωστό είναι κρατιόμαστε απ' τη μηχανή με τα πόδια για να μην πηγαίνουμε βάρκα γιαλό οι προσαγωγοί την ακούνε πιο γρήγορα.
Επίσης η όρθια θέση δεν επιτρέπει ψιλομετατοπίσεις των μαλακών μορίων για να μην πιάνονται, το βάρος του κορμού πέφτει επάνω στη σέλα, ενώ το μέρος που ακουμπά στην σέλα είναι πιο ευάλωτο.
Κεφάλι και σβέρκος είναι πιο ευάλωτα.
Οι κάθετες και μεγάλες ζελατίνες προκαλούν περισσότερους στροβιλισμούς και συνεπώς θόρυβο.
Οι ώμοι είναι συνήθως εκτεθειμένοι όπως και στα σκυφτά δλδ μόνο που στην όρθια θέση αυτό προκαλεί περισσότερα προβλήματα.
Τα ον οφφ απαιτούν πολύ μικρότερες ταχύτητες για να σε κρατήσουν ξεκούραστο.
Το τεράστειο μεταξόνιο των τούρινγκ κάνει τις λακουβίτσες παιχνίδια.
Τα ον οφφ δεν φτιάχτηκαν για να περνάς αλώβητος τους σπασμένους ελληνικούς δρόμους. Σιγά το κατόρθωμα. Εγώ δεν τις καταλάβαινα ούτε με σσ τις μικρολακουβίτσες και τα σπασίματα, το μηχανάκι λυπόμουν.
Με λογική ταχύτητα, ταξίδι κάνεις και με ss γιατί ο αέρας σου κρατάει τον κορμό όρθιο χωρίς να πιάνονται οι καρποί ενώ η μέση αποσβένει ότι περνάει απ' τις αναρτήσεις χωρίς να καταπονείται. Εδώ η πίεση στους ώμους είναι καλοδεχούμενη γιατί σου κρατάει τον κορμό. Σε μηχανάκια με πιο όρθια θέση όπως φαιζερ δεν χρειάζεται να "πηγαίνεις" συνέχεια για να μην πιάνονται τα χέρια. Όσο πιο "σκυφτό" είναι το μηχανάκι τόσο πιο σκληρή σέλα θα έχει. Αλλά όσο πιο σκυφτό είναι τόσο η πίεση στα μαλακά μόρια λόγο του βάρους και της σκυφτής θέσης είναι μικρότερη. Οι μετατοπίσεις έρχονται από μόνες τους ενώ τα μαλακά μόρια είναι στον αέρα. Οι πρσαγωγοί δεν δέχονται καμία πίεση, εκτός απ' την περίπτωση ανέμων που θα τους χρησιμοποιήσουμε εμείς για να κρατηθούμε από την μηχανή αλλά φυσικά με πολύ μικρότερη πίεση. Ο κορμός δεν επηρεάζεται τόσο πολύ απ' τους πλάγιους ανέμους.
Οπότε ταξίδι κάνεις με οτιδήποτε και το καθε ένα έχει τους δικούς του περιορισμούς και ιδιαιτερότητες και εσύ πρέπει να κάνεις διαφορετικές παραχωρήσεις στο καθε ένα.
Τα ον οφφ οφείλουν να είναι αυτό που υπόσχονται. Διαφορετικά υπάρχουν άλλα μηχανάκια πιο κατάλληλα για οποιονδήποτε σωματότυπο αναβάτη. Η όρθια θέση βολεύει περισσότερο μόνο εκτός δρόμου.
Οχι δεν εχει απολυτο δικιο.
Τα ον-οφφ εχουν καλλιτερες γωνιες στα γονατα και περισσοτερο χωρο να μετακινεισαι στην σελα για ξεμουδιασμα.
Εχουν πιο ενδοτικες αναρτησεις, οποτε δεν πολυ χαμπαριαζουν απο λακουβες και στο κατω κατω για μεγαλα ταξιδια παντα πρεπει να φοραμε ζωνη μεσης. Στο θεμα αερα σαφως χανουν, αλλα τα περισσοτερα εχουν τα 150-170 ολη μερα, απο κει και πανω τα τουρινγκ υπερτερουν.....
....αλλα οπως λεει κι ο ΤΕΡΕΝΣ.....η περιπετεια πεθανε!
Το στρωμα ειναι ο ορισμος της κατηγοριας και ολα συγκρινονται με αυτο;
Όχι είναι μέτριο σε όλα και πολύ δημοφιλές γι' αυτό το χρησιμοποιώ σαν βάση. :lol:
peterTHErider
27/08/2014, 19:13
Όχι είναι μέτριο σε όλα και πολύ δημοφιλές γι' αυτό το χρησιμοποιώ σαν βάση. :lol:
υπαρχουν και αυτοι που μαζι με την καυλα θελουν να κανουν σχεδον τα παντα σε πολυ καλο επιπεδο!καποιος λοιπον που θελει να ταξιδευει πολυ δικαβαλος και φορτωμενος,να μπαινει ανετα χωμα και να γουσταρει,να ανεβαινει πεζοδρομια και μεσα στην πολη να μην κανει συνεχεια σλαλομ να αποφευγει καθε λακουβα αλλα θελει και πολλα γκαζια ανταξια σπορ μοτοσυκλετας ,γρηγορη σε ορεινες αλλα και ανοιχτες διαδρομες αλλα και εξυπνα ηλεκτρονικα ετΣι ωΣτε να εχουμε και τις ανεΣεις αλλα και την ασφαλεια μας ποια θα του προτεινες?
ετσι ωστε με αριστα στο 10 σε καθε κατηγορια να συμπληρωνε το μεγαλυτερο αθροισμα.
theofilos888
27/08/2014, 19:15
υπαρχουν και αυτοι που μαζι με την καυλα θελουν να κανουν σχεδον τα παντα σε πολυ καλο επιπεδο!καποιος λοιπον που θελει να ταξιδευει πολυ δικαβαλος και φορτωμενος,να μπαινει ανετα χωμα και να γουσταρει,να ανεβαινει πεζοδρομια και μεσα στην πολη να μην κανει συνεχεια σλαλομ να αποφευγει καθε λακουβα αλλα θελει και πολλα γκαζια ανταξια σπορ μοτοσυκλετας ,γρηγορη σε ορεινες αλλα και ανοιχτες διαδρομες αλλα και εξυπνα ηλεκτρονικα ετΣι ωΣτε να εχουμε και τις ανεΣεις αλλα και την ασφαλεια μας ποια θα του προτεινες?
ετσι ωστε με αριστα στο 10 σε καθε κατηγορια να συμπληρωνε το μεγαλυτερο αθροισμα.
Το 1290 δεν ανταποκρινεται σε αυτα που λες;
Οχι δεν εχει απολυτο δικιο.
Τα ον-οφφ εχουν καλλιτερες γωνιες στα γονατα και περισσοτερο χωρο να μετακινεισαι στην σελα για ξεμουδιασμα.
Εχουν πιο ενδοτικες αναρτησεις, οποτε δεν πολυ χαμπαριαζουν απο λακουβες και στο κατω κατω για μεγαλα ταξιδια παντα πρεπει να φοραμε ζωνη μεσης. Στο θεμα αερα σαφως χανουν, αλλα τα περισσοτερα εχουν τα 150-170 ολη μερα, απο κει και πανω τα τουρινγκ υπερτερουν.....
Έχουν σχεδόν τις ίδιες γωνίες με ένα fjr. Οι πίεση που δέχονται οι προσαγωγοί στα 170 ή στα 150 είναι μεγαλύτερη. Το ένα θέλει να σου ανοίξει τα πόδια το άλλο στα πιέζει επάνω στα φέρινγ. η συνεχής πίεση στους προσαγωγούς επιφέρει την κούραση πολύ νωρίτερα. Η όρθια θέση σε καθηλώνει σε ένα σημείο. Η πίεση που ασκεί στα μαλακά μόρια είναι στο σημείο που πονάει περισσότερο και πιάνεται γρηγορότερα. Αυτή η μικρή γωνία είναι καθοριστική.
Ο χώρος για ξεμούδιασμα είναι ο ίδιος. Οι μικρομετατοπίσεις έρχονται πιο εύκολα και πιο φυσιολογικά στο ένα απ' ότι στο άλλο.
Η θέση οδήγησης ενός τουρινγ είναι η καλύτερη για πολύωρη οδήγηση, με οποιαδήποτε ταχύτητα.
Οι αναρτήσεις είναι πιο ενδοτικές στα ον οφφ γιατί είναι ον-οφφ και τις χρειάζονται, αυτό δεν είναι ανεξάρτητο απ' την μέση αλλά η καταπόνηση στη μέση παραμένει μεγαλύτερη. Οι αναρτήσεις των τουρινγ είναι ιδανικές για να κινείσαι σε οποιονδήποτε "ομαλό" δρόμο. Ακόμα και στον σπασμένο πριν το Αγρίνιο.
Η περιπέτεια πεθαίνει όταν γεράσεις λέω εγώ.
spyrakos35
27/08/2014, 19:21
με τι????Α και που σε....1290 τι λενε αλλα 1301 κυβικα ειναι... :bawl:
Α πααινε ωρε μη σε βυθισω......
:lol:
O bulmond έκανε άριστα που αγόρασε το 1190, o vaska θα έκανε λάθος μόνο αν αγόραζε το 1200 adv αντί για το απλό που πήρε, εγω είμαι ευχαριστιμένος με το xtz, ο vstromer είχε βρει το κατάλληλο στο 690 και ο Βροχίδης ξεκίνησε πάλι με xr 250.
Απάντησα στην ουσία της ερώτησης?
spyrakos35
27/08/2014, 19:24
Σορρυ γκαυς αλλα στο 1000 το στρωμα η κουρ@δοαναροφηση ηταν παρουσα....
Στο φουζουρου ειναι απουσα οπως και η ζωνη μεσης.....
Έχουν σχεδόν τις ίδιες γωνίες με ένα fjr. Οι πίεση που δέχονται οι προσαγωγοί στα 170 ή στα 150 είναι μεγαλύτερη. Το ένα θέλει να σου ανοίξει τα πόδια το άλλο στα πιέζει επάνω στα φέρινγ. η συνεχής πίεση στους προσαγωγούς επιφέρει την κούραση πολύ νωρίτερα. Η όρθια θέση σε καθηλώνει σε ένα σημείο. Η πίεση που ασκεί στα μαλακά μόρια είναι στο σημείο που πονάει περισσότερο και πιάνεται γρηγορότερα. Αυτή η μικρή γωνία είναι καθοριστική.
Ο χώρος για ξεμούδιασμα είναι ο ίδιος. Οι μικρομετατοπίσεις έρχονται πιο εύκολα και πιο φυσιολογικά στο ένα απ' ότι στο άλλο.
Η θέση οδήγησης ενός τουρινγ είναι η καλύτερη για πολύωρη οδήγηση, με οποιαδήποτε ταχύτητα.
Οι αναρτήσεις είναι πιο ενδοτικές στα ον οφφ γιατί είναι ον-οφφ και τις χρειάζονται, αυτό δεν είναι ανεξάρτητο απ' την μέση αλλά η καταπόνηση στη μέση παραμένει μεγαλύτερη. Οι αναρτήσεις των τουρινγ είναι ιδανικές για να κινείσαι σε οποιονδήποτε "ομαλό" δρόμο. Ακόμα και στον σπασμένο πριν το Αγρίνιο.
Τι ιδιες γωνιες με λες?
Βαλε +10 μοιρες ενα 1190 απο ενα FJR και στα γονατα και στους μηρους. Το αυτο και για τον συνεπιβατη.
Οι μικρομετατοπισεις ειναι πολυ πιο ευκολες λογω του παραπανω στα ον-οφ...ειδικα αν εχεις ευαισθησιες στα γονατα.
Για την μεση τι να πω...τιποτε περαν του οτι εχω κανει πολλες φορες αποσταση 2500χλμ μονοκοπανια 24ωρο με 1150Adv, εχω ψιλοθεματακι με την μεση και δεν με πονουσε στο τελος ουτε ενας μυς.
Ενταξει , το δικο σου δεν μετραει...
Αφου εχει και δικλινη καμπινα (με WC) για να ξεκουραζεσαι..:lol:
χαχαχα.. :lol: κουραδοαναρρόφηση!!!! Δεν θα μπορούσα να το περιγράψω καλύτερα. Αυτό ακριβώς! :beer:
Δεν εννοούσα ουτε στο ελάχιστο ότι μηχανές σαν το 1190 είναι άχρηστες για την Ελλάδα ή για κάποιον που δεν ειναι on the road για το αγνωστο. Γι' αυτό μίλησα ΚΑΙ για κ@υλες ανάγκες και θέλω. Ανέφερα όμως το ταξίδι στην Αμερικάνικη Ήπειρο από back roads διότι κάπου εκεί βρίσκονται στο στοιχείο τους. Και μάλιστα εκεί τα adv με το μεγαλύτερο ρεζερβουάρ είναι προτειμότερα.
Και όπως κάποιος μπορεί να έχει την κ@υλα να κάνει τους back roads των Αμερικάνικων μεγαλουπόλεων με 690 έτσι κάποιος μπορεί να θέλει ένα 1190 γι' αυτό που περιγράφεις.
Σορρυ γκαυ, αλλα το 1000 το στρωμα δεν ειναι και γνωστο για την εξελιγμενη του αεροδυναμικη...Αν θυμαμαι καλα ειναι αυτο που ειχε κοφτη γιατι ετρεμε....:lol:
Επισης στο φουζου εβαλες ολινς για τις λακουβες.
επισης, ειτε το θελετε ειτε οχι, στην παγκοσμια αγορα τα τουρινγκ πανε κατα διαολου, ενω τα μεγαλα ον-οφφ πουλανε.
peterTHErider
27/08/2014, 19:49
Α πααινε ωρε μη σε βυθισω......
Ε βεβαια αφου καραβι εχεις....χαχαχα... :bawl:
peterTHErider
27/08/2014, 19:50
Το 1290 δεν ανταποκρινεται σε αυτα που λες;
Αυτο λεω...
Γι' αυτο αλλωστε το λεει ο Oldman. :)
peterTHErider
27/08/2014, 20:18
χαχαχα.. :lol: κουραδοαναρρόφηση!!!! Δεν θα μπορούσα να το περιγράψω καλύτερα. Αυτό ακριβώς! :beer:
Δεν εννοούσα ουτε στο ελάχιστο ότι μηχανές σαν το 1190 είναι άχρηστες για την Ελλάδα ή για κάποιον που δεν ειναι on the road για το αγνωστο. Γι' αυτό μίλησα ΚΑΙ για κ@υλες ανάγκες και θέλω. Ανέφερα όμως το ταξίδι στην Αμερικάνικη Ήπειρο από back roads διότι κάπου εκεί βρίσκονται στο στοιχείο τους. Και μάλιστα εκεί τα adv με το μεγαλύτερο ρεζερβουάρ είναι προτειμότερα.
Και όπως κάποιος μπορεί να έχει την κ@υλα να κάνει τους back roads των Αμερικάνικων μεγαλουπόλεων με 690 έτσι κάποιος μπορεί να θέλει ένα 1190 γι' αυτό που περιγράφεις.
Οπως ειπες ειναι και θεμα γουστου!εχω ακουσει ιστοριες απο γηραιους για ταξιδι απο γερμανια ελλαδα με φλωρετα παρακαλω και ο συνεπιβατης δεμενος με ζωνη στον οδηγο για να κοιμαται!ολα μπορουν να γινουν με τις αναλογες υποχωρησεις!
Ετσι λοιπον εγω θελω να κανω οσα περισσοτερα μπορω οσο καλυτερα!ετσι λοιπον εβλεπα ζεστα το 1190 αλλα τωρα που ειδα το 1290 γιατι να μην το απολαυσω στην υπερβολη?
Τι ιδιες γωνιες με λες?
Βαλε +10 μοιρες ενα 1190 απο ενα FJR και στα γονατα και στους μηρους. Το αυτο και για τον συνεπιβατη.
Οι μικρομετατοπισεις ειναι πολυ πιο ευκολες λογω του παραπανω στα ον-οφ...ειδικα αν εχεις ευαισθησιες στα γονατα.
Για την μεση τι να πω...τιποτε περαν του οτι εχω κανει πολλες φορες αποσταση 2500χλμ μονοκοπανια 24ωρο με 1150Adv, εχω ψιλοθεματακι με την μεση και δεν με πονουσε στο τελος ουτε ενας μυς.
Και εγώ γυρίζω όλη μέρα με το κατσίκι, είμαι 2 μέτρα ζώνη φοράω μόνο για το κρύο και δεν την έχω ακούσει ποτέ στη μέση. Πάρε όμως κάποιον με πρόβλημα στη μέση να δούμε πόσες φορές θα κάνει κουραδοαναρρόφιση, που λέει και ο σπυράκος, στο ένα και πόσες στο άλλο.
Doc τίποτε καλύτερο απ' αυτό για όλη μέρα Εγνατία με ταχύτητες που να δικαιολογούν τα cc κουβαλάει ή ακόμα και με τα όρια της autostrada.
322340
Τόσο όρθια όσο πρέπει τόσο σκυφτή όσο χρειάζεται, μικρές γωνίες στα γόνατα, καθόλου πίεση σε προσαγωγούς, αεροδυναμική κάλυψη που ελαχιστοποιεί τους στροβιλισμούς. Ότι και να λέμε για το γύρο της Ευρώπης είναι τα ιδανικά.
Ακόμα και εγώ που είμαι ψηλός έτσι όπως κούμπωσα επάνω σε fjr δεν κουμπώνω πουθενά.
Όλα τα άλλα με κρατάνε πολύ όρθιο έχουν τα μαρσπιέ πολύ μπροστά κτλ κτλ. Για αναβάτες μέσου ύψους τα πράγματα είναι καλύτερα και στα δύο αλλά εγώ καταλαβαίνω καλύτερα που υπερέχει η κάθε θέση και που όχι.
Τόσο όρθια όσο πρέπει τόσο σκυφτή όσο χρειάζεται, μικρές γωνίες στα γόνατα, καθόλου πίεση σε προσαγωγούς, αεροδυναμική κάλυψη που ελαχιστοποιεί τους στροβιλισμούς. Ότι και να λέμε για το γύρο της Ευρώπης είναι τα ιδανικά.
Ακριβως τα ιδια θα ελεγα κι εγω για το 1150...μονο που οι γωνιες στα γονατα και τους μηρους δεν ηταν μικρες, το οποιο και παραγνωριζεις ως ενα πολυ βασικο στοιχειο ανεσης στην πολυωρη οδηγηση (ειδικα σε ψηλα αναστηματα)
Οπως ειπες ειναι και θεμα γουστου!εχω ακουσει ιστοριες απο γηραιους για ταξιδι απο γερμανια ελλαδα με φλωρετα παρακαλω και ο συνεπιβατης δεμενος με ζωνη στον οδηγο για να κοιμαται!ολα μπορουν να γινουν με τις αναλογες υποχωρησεις!
Ετσι λοιπον εγω θελω να κανω οσα περισσοτερα μπορω οσο καλυτερα!ετσι λοιπον εβλεπα ζεστα το 1190 αλλα τωρα που ειδα το 1290 γιατι να μην το απολαυσω στην υπερβολη?
Κάτσε γιατί χάθηκα. Το 1190 δεν είναι υπερβολή? Εννοώ δεν έχει τα πάντα στον υπερθετικό βαθμό? Μερικοί ίπποι παραπάνω θα κάνουν την διαφορά ή μήπως τα 10 λίτρα παραπάνω με το περισσότερο βάρος και όγκο είναι προς όφελός σου?
Ο road spirit κουβάλαγε έχτρα βενζίνη μαζί του πήγαινε αργά και δυο φορές δεν τον έφτασε.
Σε παρόμοια περίσταση μπορεί να βρεθεί οποιοσδήποτε που έχει απαιτήσεις σε αυτονομία (σε παρόμοια είπα Γιάννη :lol:). Εκεί έχουν λόγο ύπαρξης τα adv με τα 10 λίτρα παραπάνω. Σε κάθε άλλη περίπτωση τα απλά μοντέλα δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν απ' τα adv, ίσα ίσα!
επισης, ειτε το θελετε ειτε οχι, στην παγκοσμια αγορα τα τουρινγκ πανε κατα διαολου, ενω τα μεγαλα ον-οφφ πουλανε.
Πράγμα που όμως οφείλεται σε διαφορετικούς λόγους απ' την άνεση.
Ακριβως τα ιδια θα ελεγα κι εγω για το 1150...μονο που οι γωνιες στα γονατα και τους μηρους δεν ηταν μικρες, το οποιο και παραγνωριζεις ως ενα πολυ βασικο στοιχειο ανεσης στην πολυωρη οδηγηση (ειδικα σε ψηλα αναστηματα)
Ίσως έχεις δίκιο. Η αρίδα πάντως αν δεν απλωθεί δεν ξεκουράζεται. :lol: Οτιδήποτε άλλο..
Ή μάλλον όχι ίσως, προφανέστατα έχεις δίκιο. Το γονατο και ο μηρός στις 90 μοίρες είναι ότι καλύτερο. Αυτή είναι και η πιο ξεκουραστη θέση σε δουλειά γραφείου.
Συνολικά όμως θεωρώ την θέση των τουρινγ πιο άνετη. Τα προβλήματα που πηγάζουν απ' αυτό είναι σημαντικότερα.
Στα 1150 μπορείς να απλώσεις τα ποδάρια και πάνω στα κάγκελα. Αν είχαν κάτι και για την πλάτη παίζει να σε πάρει και ο ύπνος. :lol:
spyrakos35
27/08/2014, 21:42
Σορρυ γκαυ, αλλα το 1000 το στρωμα δεν ειναι και γνωστο για την εξελιγμενη του αεροδυναμικη...Αν θυμαμαι καλα ειναι αυτο που ειχε κοφτη γιατι ετρεμε....:lol:
Επισης στο φουζου εβαλες ολινς για τις λακουβες.
ναι έβαλα όλινς και είμαι ο πρώτος που λεει οτι η μαμά ανάρτηση που έχει το φουζουρού είναι για τον Μπέο (η ναυαρχίδα της γιαμάπα ΕΠΡΕΠΕ να φοράει καλύτερη ανάρτηση)....
από την άλλη, ίσως σε πραγματικούς δρόμους (και ουχί στους ελληνικούς που κάνεις εντούρο παντού και πάντα) ίσως και η μαμά ανάρτηση να μην εχει (τόσο) θέμα....
και για να μην το γυρίσουμε σε "fjr vs 1290" (δε σας παίρνει κιόλας να μαλιοτραβηχτούμε :lol:), το είπα και πιο πάνω και το ξαναλέω....
όποιος μπορεί να το πάρει, για όποιον λόγο νομίζει οτι θέλει να το πάρει, πολύ καλά θα κάνει και με τις ευχές μου.... :beer:
μετά να έρθει να πάει μία βόλτα το φουζουρού να καταλάβει τη μαλακία του..... :bawl:
kokkiklhs
27/08/2014, 21:57
Άντε, με το καλό να δούμε και κάνα δίλιτρο ρε παιδιά...!!!
:rotflmao::a04:
Μα καλά, μηχανάκι είναι αυτό το 1290, ή κουβάς; Τι χρησιμότητα έχει να καβαλάς τέτοιο πράμα, εκτός αν ταξιδεύεις σε διεθνείς αυτοκινητοδρόμους τουλάχιστον 9 μήνες το χρόνο;
Φιγούρα, δηθενιά και σύνδρομο μικρού μορίου βρωμάει, όπως και τα διάφορα άλλα αντίστοιχα on-off (ο θεός να τα κάνει) 1000+cc, δυστυχώς και για πολλούς έλληνες δικυκλιστές ισχύει η νοοτροπία των αμερικάνων "the bigger the better"...
Περαστικά!!
:a9:
el-Gatto
27/08/2014, 22:56
http://www.motomag.gr/news/epikairotita/ktm-1290-super-adventure-milisame-me-ton-anthropo-poy-dokimase
Λευκάδιος
27/08/2014, 23:31
http://www.motomag.gr/news/epikairotita/ktm-1290-super-adventure-milisame-me-ton-anthropo-poy-dokimase
Ότι πρεπει για την γιαγια μου,το μόνο που χρειαζεται ειναι να τραβαει το γκαζι και όλα τα άλλα τα αναλαμβανουν αλγοριθμοι και τσιπακια.Τζαμπα μαγκας η γιαγιά :D
devil's animal
28/08/2014, 00:06
nice...
:beer::beer:
Bob_o_mastoras
28/08/2014, 00:15
Πω πω... Πηξαμε στα ηλεκτρονικα μπλιμπλικια και τσιμπλικοκονια παλι! Του διαολου πραγματα. :p
devil's animal
28/08/2014, 00:21
και γιατι αυτο πρεπει να επηρεαζει εμας?
γενικοτερα γιατι πρεπει να επηρεαζομαστε απο την προτιμηση των πολλων σε κατι και να μην προτιμαμε εμεις συμφωνα με τις δικες μας αναγκες?:confused:
και γιατι αυτο πρεπει να επηρεαζει εμας?
γενικοτερα γιατι πρεπει να επηρεαζομαστε απο την προτιμηση των πολλων σε κατι και να μην προτιμαμε εμεις συμφωνα με τις δικες μας αναγκες?:confused:
Το γεγονος οτι δεν τα προτιμαμε, κατι λεει.
DAZ...................
Ή περιπέτεια μέ τήν μορφή πού έννοώ όχι άπλά πέθανε άλλά
ΤΗΝ ΞΕΘΑΨΑΜΕ ΚΙΟΛΑΣ...........ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ
ΚΑΙ ΧΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΣΣΕΛΑΚΙ ΜΕ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ....!!!
Άν λές περιπέτεια τό νά φορτώσω ένα μηχανάκι καί νά κάνω τόν γύρο τής γής,
αύτό ποτέ δέν άπαγορευόταν καί ούτε πρόκειται,φυσικά καί έχει νά κάνει
μέ τήν διάθεση,τήν τρέλλα,τά ΝΙΑΤΑ,καί προπαντός τίς ύποχρεώσεις τού καθενός
σέ αύτόν τόν κόσμο...!!
Καί φυσικά κανένα μηχανάκι,όσο χάλια καί νά είναι ,όσο χοντροκομμένο κ.λ.π.
δέν είναι ίκανό νά σταματήσει κάποιον άπό τό νά τήν ζήσει.
Βέβαια όπως έγραψε καί ό Κούντερα στήν άβάσταχτη έλαφρότητα......
κάθε πράμμα στόν καιρό του καί τόν Αύγουστο ό κολιός...!!
ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ........
και το κλισε, η Ελλάδα με τις πολλές λακούβες αρα θέλει ον-οφφ χρειάζεται αναθεώρηση. Μάλλον δεν εχετε δει λακούβες
Μια χαρα τουρινγκ μηχανακια θελει εκτός κ αν κάνεις πολλους χωματόδρομους κ ταξιδέψεις ανατολή/αφρικη. Εκει που λεωφόροι ειναι χωματόδρομοι και τα φορτώματα δίνουν κ πέρνουν... Οι μεγάλες διαδρομές δεν σημαίνουν αναγκαστικά άνεση ιδίως στην άσφαλτο, ισα ισα...
spyrakos35
28/08/2014, 08:05
και το κλισε, η Ελλάδα με τις πολλές λακούβες αρα θέλει ον-οφφ χρειάζεται αναθεώρηση. Μάλλον δεν εχετε δει λακούβες
Μια χαρα τουρινγκ μηχανακια θελει εκτός κ αν κάνεις πολλους χωματόδρομους κ ταξιδέψεις ανατολή/αφρικη. Εκει που λεωφόροι ειναι χωματόδρομοι και τα φορτώματα δίνουν κ πέρνουν... Οι μεγάλες διαδρομές δεν σημαίνουν αναγκαστικά άνεση ιδίως στην άσφαλτο, ισα ισα...
Νταξ εσυ πηγες στο αλλο ακρο .....
theofilos888
28/08/2014, 08:26
Μου αρεσει που τσακωνεστε για ενα μηχανακι και μια εταιρεια, λες και ειναι δικη σας ή του μπαμπα σας και θα πεσουν εξω οι μετοχες σας! Διασκεδαζω, δε λεω, παρακολουθωντας το θεμα, αλλα μαλλον ξεφυγαμε. Και καθε θεμα, σε αυτο το φορουμ, που ασχολειται με BMW ή KTM την ιδια καταληξη εχει. Τα γιαπωνεζικα γαμανε και τα ευρωπαικα ειναι ματρακαδες. Καθε φορα το πιανουμε απο τα μαλλια και το πεταμε κατω σα χταποδι μεχρι να λιωσει. Τσακωνομαστε ή διαφωνουμε, πειτε το οπως θελετε, για 20 ή 30 μηχανακια, που θα κυκλοφορησουν σε ολη τη χωρα. Καλα εκανε και εβγαλε η σκατεμ το 1290. Διακρινε καποιος μανατζερ της κακιας συμφορας το κενο στην αγορα. Ή η βιομηχανικη κατασκοπεια τους εδωσε πληροφοριες για το bmw 1280 υγροψυκτο αντβεντσουρ με ψεκασμο νερου στον αναβατη για δροσια στην ερημο της Γκουανταλαχαρα.
Γαμω τα μηχανακια ειναι ολα. Φραγκα να ειχαμε, να αγοραζαμε. Γκαραζ να τα βαλουμε και βενζινη να τα καβαλαμε. Το ειπαμε και πιο πανω: Η μηχανη ειναι καυλα. Και την καυλα αγοραζουμε!
spyrakos35
28/08/2014, 09:00
η σκατεμ το 1290
είπε και άναψε την πίπα της ειρήνης....
Το μόνο κακό που έχουν αυτά τα μηχανάκια , είναι ότι δεν βγήκαν την περίοδο 2004-2010…
πυξιδας990
28/08/2014, 09:07
θα πουλησει.....................και μαλιστα πιο πολυ απο το 1190.να το θυμηθητε,τωρα που απογειωσε και την οικονομια ο σαμαρας σε τρια χρονια θα εχουμε γεμισει απο αυτο..........αλλα με ιταλογερμανικες πινακιδες.
για την ιστορια επειδη ειμαι σε περασμα για μανη και σε προτεινωμενη διαδρομη σε διαφορα ξενα φορουμ,τα touring(fjr κτλπ)ενω πριν καποια χρονια τα βλεπαμε σε ποσοτητες,τωρα δεν τα βλεπεις.
multi-1190-990-1200gs-tiger αντε και κανενα super-tenere με γαλλικες πινακιδες η πλειοψηφια
peterTHErider
28/08/2014, 11:10
Και εγω αυτα πιστευα μεχρι που μετακομισα στην κρητη...
Και εγω που λατρευω το sport touring μηχανακι μου αρχισα να το βλεπω με αλλο ματι το θεμα...
Και εγω αυτα πιστευα μεχρι που μετακομισα στην κρητη...
Και εγω που λατρευω το sport touring μηχανακι μου αρχισα να το βλεπω με αλλο ματι το θεμα...
ε καλά, εκει εισαι στη περιπτωση...
απλα δεν μπορω να πιστεψω πως καποιος στην ηπειρωτικη ελλάδα δεν τον βολευει ενα σπορ τουρινγκ να κανει την δουλεια του εκτος αν κανει εκδρομικο χωμα ή μενει σε ορεινα χωριά (που και πάλι)
peterTHErider
28/08/2014, 16:35
ε καλά, εκει εισαι στη περιπτωση...
απλα δεν μπορω να πιστεψω πως καποιος στην ηπειρωτικη ελλάδα δεν τον βολευει ενα σπορ τουρινγκ να κανει την δουλεια του εκτος αν κανει εκδρομικο χωμα ή μενει σε ορεινα χωριά (που και πάλι)
οπως το λες...στην περιτωση...
ελα που ομως τωρα θελω ναι μεν να βρω την υγεια μου στις βολτες μου στο νησι και στις κακοτραχαλιες αλλα τις 2-3 φορες το χρονο κανω ταξιδι πανω να μην μου λειπει το γκαζι αλλα και στα ελαχιστα καλα κομματια του νησιου που θελω να τρεξω!
σκεφτομουν πχ κατι σε τιγρη 800(που ειναι τελειο για κρητη) αλλα θα μου λειψει το γκαζι οπως σου ειπα,ετσι κοιτουσα προς 1190 μερια.ε τωρα θελω δεν θελω μου τραβαει την προσοχη το 1290...αρα και paris-dakar να μην κανει καποιος μπορει να βρει ευρος χρησης για τετοιες μηχανες...
Bob_o_mastoras
28/08/2014, 16:39
Οπως και να 'χει ενα ον-οφ σου κοβει απο μ.ω.τ αλλα σου δινει αρκετα μεγαλυτερη ελευθερια κινησεων ως προς το δρομο που θα διαλεξεις να πας και στο τι θα αντιμετωπισεις.
Συνεπως για μενα ειναι προτιμοτερα για ενα ταξιδι και ειδικα ανευ σχεδιασμου.
amyroukai
28/08/2014, 16:55
Αυτό με την "χαμηλή" μωτ των 1200αριων ον οφ, διασκεδαστικό.
theofilos888
28/08/2014, 17:57
Αυτό με την "χαμηλή" μωτ των 1200αριων ον οφ, διασκεδαστικό.
Δεν ξερεις εσυ.....
Bob_o_mastoras
28/08/2014, 18:37
Λαθος διατυπωση. Ειχα στο μυαλο μου μικροτερα ον-οφ και με υποδεεστερη οδηγικη συμπεριφορα στην ασφαλτο απο ενα σπορ τουρινγκ.
Εχεις δικιο. :)
amyroukai
28/08/2014, 21:10
Μωρέ δεν είναι θέμα "υποδεέστερης". Πόσοι έχουν ικανότητες και σε ποιό δρόμο θα "ξεζουμίζουν" το σπορτούρινγκ; Θα πάει κανείς με 250+ όλο το δρόμο ως το Σαλόνικα; Θα κάνει όλη την εγνατία πλακωμένος; Για μιά χούφτα ανθρώπων που έχουν ικανότητες, τρέλα και λεφτά για λάστιχα και βενζίνες γίνεται η συζήτηση ή για την μεγάλη μάζα των αγοραστών που απλά θα πάνε με 140-150 ταξίδι για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο απ' όλες τις πλευρές; Δες τους χρόνους που έκανε το "ασχημόπαπο" Vstrom1000 στο isle of moto (και τα λοιπά ον-οφ δηλαδή) δεν δείχνουν "χειρότερα" από τα στριτ. Και για αναβάτες όπως εμείς που το 100% δεν ξέρουμε να το πάρουμε από καμμιά μοτοσικλέτα, η κουβέντα αποκτά βαρύτητα φτερού. Δεν πιστεύω ότι θα πάει "αργά" κάποιος με ένα 1190/1290 αλλά θα πάει "γρήγορα" με ένα FJR που αναφέρθηκε. Μάλλον το ίδιο θα πάνε και σε σφιχτό επαρχιακό (η χώρα μας είναι γιομάτη τέτοιους) μάλλον το ον-οφ θα έχει πλεονέκτημα.
Τα ον-οφ έχουν αναλάβει το ρόλο των "παλιών" σπορτούρινγκ. Για το FJR, καβαλώντας στο αμέσως μετά το S10 στην έκθεση μου φάνηκε απίθανα στριμόκωλο και στις γωνίες των ποδιών και στα χέρια. Όταν το είχα καβαλήσει (του Σπύρου) σε ένα πάρκινγκ ξεκαβαλώντας από το fazer μου είχε φανεί ευρύχωρο. Άρα η αλήθεια είναι κάπου στη μέση, πάντως η αίσθηση που αφήνει το μεγάλο ον-οφ (ακόμα και το F800/tiger 800) είναι ότι ανεβαίνεις και κατεβαίνεις όταν βαρεθείς, όχι επειδή κουράστηκαν τα γόνατα σου, οι καρποί σου, ο πισινός σου κλπ. Και ας μην ξεχνάμε και αυτό που γράφτηκε ήδη, ότι αυτό που φαίνεται άβολο σε έναν αναβάτη, μπορεί να είναι τέλειο για άλλον με άλλα σωματικά χαρακτηριστικά.
matador21
29/08/2014, 00:16
Μωρέ δεν είναι θέμα "υποδεέστερης". Πόσοι έχουν ικανότητες και σε ποιό δρόμο θα "ξεζουμίζουν" το σπορτούρινγκ; Θα πάει κανείς με 250+ όλο το δρόμο ως το Σαλόνικα; Θα κάνει όλη την εγνατία πλακωμένος; Για μιά χούφτα ανθρώπων που έχουν ικανότητες, τρέλα και λεφτά για λάστιχα και βενζίνες γίνεται η συζήτηση ή για την μεγάλη μάζα των αγοραστών που απλά θα πάνε με 140-150 ταξίδι για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο απ' όλες τις πλευρές; Δες τους χρόνους που έκανε το "ασχημόπαπο" Vstrom1000 στο isle of moto (και τα λοιπά ον-οφ δηλαδή) δεν δείχνουν "χειρότερα" από τα στριτ. Και για αναβάτες όπως εμείς που το 100% δεν ξέρουμε να το πάρουμε από καμμιά μοτοσικλέτα, η κουβέντα αποκτά βαρύτητα φτερού. Δεν πιστεύω ότι θα πάει "αργά" κάποιος με ένα 1190/1290 αλλά θα πάει "γρήγορα" με ένα FJR που αναφέρθηκε. Μάλλον το ίδιο θα πάνε και σε σφιχτό επαρχιακό (η χώρα μας είναι γιομάτη τέτοιους) μάλλον το ον-οφ θα έχει πλεονέκτημα.
Τα ον-οφ έχουν αναλάβει το ρόλο των "παλιών" σπορτούρινγκ. Για το FJR, καβαλώντας στο αμέσως μετά το S10 στην έκθεση μου φάνηκε απίθανα στριμόκωλο και στις γωνίες των ποδιών και στα χέρια. Όταν το είχα καβαλήσει (του Σπύρου) σε ένα πάρκινγκ ξεκαβαλώντας από το fazer μου είχε φανεί ευρύχωρο. Άρα η αλήθεια είναι κάπου στη μέση, πάντως η αίσθηση που αφήνει το μεγάλο ον-οφ (ακόμα και το F800/tiger 800) είναι ότι ανεβαίνεις και κατεβαίνεις όταν βαρεθείς, όχι επειδή κουράστηκαν τα γόνατα σου, οι καρποί σου, ο πισινός σου κλπ. Και ας μην ξεχνάμε και αυτό που γράφτηκε ήδη, ότι αυτό που φαίνεται άβολο σε έναν αναβάτη, μπορεί να είναι τέλειο για άλλον με άλλα σωματικά χαρακτηριστικά.
Για χοχλιός αν και σβέλτος τα λες μια χαρά...Συμφωνώ σχεδόν 100% μαζί σου...:)
Για να συμαζέψω λίγο τη κουβέντα, συφωνούμε όλοι οτι η κίνηση της ΚΤΜ με το 1290 είναι έυστοχη, είτε χρηστικά είτε εμπορικά είτε στρατηγικά.
Το πρόβλημα είναι το κατα πόσο οι 1190 αναβάτες, και πες οχι οι R που εχουν αναλάβει το χωματερό ταχα μου της υπόθεσης, είναι συνειδητοποιημένοι ή θα νιώσουν οτι υστερούν στην νέα έκδοση. Καλώς ή κακώς και σε αυτή την κατηγορία ενα R, ένα i, ενα isp, 2 λίτρα αυτονομίας... ξερω γω δικαιολογεί ακόμα κ αλλαγή μοντέλου κ στάτους ΑΡΑ δεν μπορώ να πω οτι η ιδια η ΚΤΜ δεν υποβάθμισε αυτόματα το ίδιο της το μοντέλο. Δεν λειτουργεί συμπληρωματικά δηλαδή...
Πείτε μου αν σε κάποιο μελλοντικό τεστ, συγκριτικό ΔΕΝ επιλεχθεί το 1290 απέναντι στον ανταγωνισμό αλλά το 1190? Ασχέτως παράλληλων επιδόσεων κλπ.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΟ ΑΝΕΤΗ ΘΕΣΗ ΟΔΗΓΗΣΗΣ.................
Άπό αύτήν τού κάθε είδους.......βαραντέρο....!!!!
fgr,gtr κ.λ.π.........κατηγορίας ντεμέκ γρήγορου τουρισμού,
είναι μιά παπαριά...!!!
Οί Άγγλοι πρώτοι άφησαν τά προσχήματα καί έστησαν τή νέα τους ναυαρχίδα
μέ μικρότερη τελική άπό τό explorer καί φυσικά τό ίδιο μοτέρ σεταρισμένο πιό ήπια
καί μέ 50 κιλά παραπάνω,πάνω άπό 300.....!!!! μέ 21000 εύρώ .
Άντε πάρτο αύτό καί άνέβαινε,Χολομώντα , Φαλακρό, Πρέσπες , Βασιλίτσα, Πήλιο,
Τυμφρηστό, Παρνασσό, Ταύγετο, Μαίναλο, Πάρνωνα..............
Γιά ποιά 150 μιλάτε...??
Τών τριών Έθνικών δρόμων πού είναι γεμάτοι άπό κάμερες καί μπάτσους μέ λέηζερ..??
Ή αύτών τών έπαρχιακών καλών σχετικά δρόμων πού πετάγονται γελάδια
κατσίκια καί τρακτέρ πού άφήνουν όλη τους τή λάσπη..??
Έπειδή βλέπω ότι πολλοί δέν τό ΕΧΕΤΕ το θέμα προφανώς είστε τής θεωρίας μόνο,
σήμερα γιά νά κινείται κάποιος έκτός τών όρίων ταχύτητας μόνο ένας τρόπος ύπάρχει....!!!
ΧΩΡΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ..!!
Έδώ μιά Χαλκιδική καί άστυνομεύεται τρελλά.
Στή μεγάλη εύθεία τής Καλλικράτειας φορητή κάμερα δίπλα στή μπαριέρα
μέ τρίποδα στημμένη καί μιά μπαταρία τεράστια, οί μπάτσοι έπιναν
καφεδάκι παραδίπλα στό βενζινάδικο,καί γώ περνώντας άπό τόν παράπλευρο είδα τήν κάμερα
νά παίρνει φωτιά......τήν πλησίασα καί τραβούσε συνέχεια καρτποστάλ....!!!
Άντε μετά βρές άπό πού σού ήρθε....!!
ΕΙΠΑΜΕ Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΠΕΘΑΝΕ.......
Όποιος λοιπόν γουστάρει τήν πινακίδα στό γκαράζ καί άς είναι προετοιμασμένος
γιά τά 350 πού είναι ή ποινή όταν τόν σταματήσουν έννοείται έντός πόλεως διότι έκεί
πλέον δέν παίζεις,κάθε μέρα άκούμε γιά συμπλοκές μέ πυροβολισμούς.
Ή δίπλωμα άπό κάτω άπό τό φτερό....!!! καί μόλις τελειώνει τό έργο,μιά στάση καί
κο.....κο.....κο.......κο......όλα στή θέση τους....!!!
Άφήστε τίς ......τίς έκατονογδοντάρες ....καί τίς διακοσάρες γιά τά έργα έπιστημονικής
φαντασίας στό σινεμά....!!!!
120......130........άντε 140 τό πολύ .
Φανταστείτε λοιπόν πόσο χρήσιμα είναι τά 150 καί 180 άλογα on-off πού μάς προσφέρουν
μέ τόση άπλοχεριά οί άνθρωποι.......πού τί είρωνία σού άπαγορεύουν νά κυκλοφορείς
στό ΧΩΜΑ παρακαλώ τής χώρας τους καί πού άν ύπερβείς τά όρια ταχυτήτων
ΣΟΥ ΚΟΒΟΥΝ ΤΟΝ ΚΩΛΟ....!!!!
Μεγάλο παραμύθι τό μάρκετιγκ τελικά.....μάς ταίζει πολύ χόρτο
Για να συμαζέψω λίγο τη κουβέντα, συφωνούμε όλοι οτι η κίνηση της ΚΤΜ με το 1290 είναι έυστοχη, είτε χρηστικά είτε εμπορικά είτε στρατηγικά.
Το πρόβλημα είναι το κατα πόσο οι 1190 αναβάτες, και πες οχι οι R που εχουν αναλάβει το χωματερό ταχα μου της υπόθεσης, είναι συνειδητοποιημένοι ή θα νιώσουν οτι υστερούν στην νέα έκδοση. Καλώς ή κακώς και σε αυτή την κατηγορία ενα R, ένα i, ενα isp, 2 λίτρα αυτονομίας... ξερω γω δικαιολογεί ακόμα κ αλλαγή μοντέλου κ στάτους ΑΡΑ δεν μπορώ να πω οτι η ιδια η ΚΤΜ δεν υποβάθμισε αυτόματα το ίδιο της το μοντέλο. Δεν λειτουργεί συμπληρωματικά δηλαδή...
Πείτε μου αν σε κάποιο μελλοντικό τεστ, συγκριτικό ΔΕΝ επιλεχθεί το 1290 απέναντι στον ανταγωνισμό αλλά το 1190? Ασχέτως παράλληλων επιδόσεων κλπ.
Εμενα με αφηνει αδιαφορο... Εξαλλου ειπα απο την αρχη οτι εγω βλεπω ενα 1190 με 30λτ ντεποζιτο.
Τι να κουβεντιαζουμε ? Για το cruise control ?
Κατ'εμε (ΚΤΜ :lol:) καλα εκανε και το εβγαλε. Εχει 1 καλο μοτερ και παιζει με την χωρητικοτητα.
Σε ολες αυτες τις σελιδες δεν μπορω να καταλαβω γιατι κανει τοσο εντυπωση η κινηση αυτη της ΚΤΜ. Δηλαδη Suzuki GSXR με 600-750 και 1000 κυβικα δεν κουβεντιαζουμε ουσιαστικα για το ιδιο πραγμα ?
:a014:
amyroukai
29/08/2014, 08:31
Δεν υπάρχει λόγος να μην τα έχεις τα άλογα, διότι αν δεν τα ξεσταυλίσεις δεν καις τίποτα παραπάνω (ο Σπύρος για παράδειγμα με το 1300 στις σιδερόκωλες έχει ελάχιστη διαφορά σε κατανάλωση από τα μισά του κυβικά στην ίδια διαδρομή με τις ίδιες ταχύτητες απλά και μόνο γιατί πάει χαλαρότατος) οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί βγαίνεις από τα ρούχα σου διερωτώμενος για τον λόγο ύπαρξής τους.
Σε μιά ανηφόρα, σε ένα προσπέρασμα, σε μιά φάση που θα μπορείς να το ανοίξεις, αυτό το μπραφ δύναμης είναι ωραίο να υπάρχει.
Σε ολες αυτες τις σελιδες δεν μπορω να καταλαβω γιατι κανει τοσο εντυπωση η κινηση αυτη της ΚΤΜ. Δηλαδη Suzuki GSXR με 600-750 και 1000 κυβικα δεν κουβεντιαζουμε ουσιαστικα για το ιδιο πραγμα ?
:a014:
Πάνω κάτω ναι.... Το μόνο σίγουρο είναι η αντιεμπορικότητα τόσο των 600/750 όσο κ μελλοντικά του 1190.... από ότι φαντάζομαι...
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΟ ΑΝΕΤΗ ΘΕΣΗ ΟΔΗΓΗΣΗΣ.................
Άπό αύτήν τού κάθε είδους.......βαραντέρο....!!!!
fgr,gtr κ.λ.π.........κατηγορίας ντεμέκ γρήγορου τουρισμού,
είναι μιά παπαριά...!!!
Οί Άγγλοι πρώτοι άφησαν τά προσχήματα καί έστησαν τή νέα τους ναυαρχίδα
μέ μικρότερη τελική άπό τό explorer καί φυσικά τό ίδιο μοτέρ σεταρισμένο πιό ήπια
καί μέ 50 κιλά παραπάνω,πάνω άπό 300.....!!!! μέ 21000 εύρώ .
Άντε πάρτο αύτό καί άνέβαινε,Χολομώντα , Φαλακρό, Πρέσπες , Βασιλίτσα, Πήλιο,
Τυμφρηστό, Παρνασσό, Ταύγετο, Μαίναλο, Πάρνωνα..............
Γιά ποιά 150 μιλάτε...??
Τών τριών Έθνικών δρόμων πού είναι γεμάτοι άπό κάμερες καί μπάτσους μέ λέηζερ..??
Ή αύτών τών έπαρχιακών καλών σχετικά δρόμων πού πετάγονται γελάδια
κατσίκια καί τρακτέρ πού άφήνουν όλη τους τή λάσπη..??
Έπειδή βλέπω ότι πολλοί δέν τό ΕΧΕΤΕ το θέμα προφανώς είστε τής θεωρίας μόνο,
σήμερα γιά νά κινείται κάποιος έκτός τών όρίων ταχύτητας μόνο ένας τρόπος ύπάρχει....!!!
ΧΩΡΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ..!!
Έδώ μιά Χαλκιδική καί άστυνομεύεται τρελλά.
Στή μεγάλη εύθεία τής Καλλικράτειας φορητή κάμερα δίπλα στή μπαριέρα
μέ τρίποδα στημμένη καί μιά μπαταρία τεράστια, οί μπάτσοι έπιναν
καφεδάκι παραδίπλα στό βενζινάδικο,καί γώ περνώντας άπό τόν παράπλευρο είδα τήν κάμερα
νά παίρνει φωτιά......τήν πλησίασα καί τραβούσε συνέχεια καρτποστάλ....!!!
Άντε μετά βρές άπό πού σού ήρθε....!!
ΕΙΠΑΜΕ Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΠΕΘΑΝΕ.......
Όποιος λοιπόν γουστάρει τήν πινακίδα στό γκαράζ καί άς είναι προετοιμασμένος
γιά τά 350 πού είναι ή ποινή όταν τόν σταματήσουν έννοείται έντός πόλεως διότι έκεί
πλέον δέν παίζεις,κάθε μέρα άκούμε γιά συμπλοκές μέ πυροβολισμούς.
Ή δίπλωμα άπό κάτω άπό τό φτερό....!!! καί μόλις τελειώνει τό έργο,μιά στάση καί
κο.....κο.....κο.......κο......όλα στή θέση τους....!!!
Άφήστε τίς ......τίς έκατονογδοντάρες ....καί τίς διακοσάρες γιά τά έργα έπιστημονικής
φαντασίας στό σινεμά....!!!!
120......130........άντε 140 τό πολύ .
Φανταστείτε λοιπόν πόσο χρήσιμα είναι τά 150 καί 180 άλογα on-off πού μάς προσφέρουν
μέ τόση άπλοχεριά οί άνθρωποι.......πού τί είρωνία σού άπαγορεύουν νά κυκλοφορείς
στό ΧΩΜΑ παρακαλώ τής χώρας τους καί πού άν ύπερβείς τά όρια ταχυτήτων
ΣΟΥ ΚΟΒΟΥΝ ΤΟΝ ΚΩΛΟ....!!!!
Μεγάλο παραμύθι τό μάρκετιγκ τελικά.....μάς ταίζει πολύ χόρτο
Ειχα μια γκομενα πριν πολλα χρονια , την Κατινα. τρομερο γκομενακι. Μου εκανε ολα τα γουστα.... και τι δεν εκανε...
Με επλενε, μου μαγειρευε , με ετριβε , στο σεξ απιθανη,γαμο δεν ζητουσε , οχι δεν μου ειχε πει ποτε...
Ο μπαμπας της και οδερφος της μου την ειχαν στημενη και με κυνηγουσαν... δεν με γουσταραν.
Μια μερα καθως περνουσα απο τον Αλιμο... τσουπ... κοζαρω ενα γκομενακι ΥΠΕΡ ΤΟΥΜΠΑΝΟ την Κατερινα....μουρλαθηκα.
Αμεσως το ψηστηρι την εβγαλα και αυτη γκομενα...
Σουπερ το Κατερινακι....
Μου εκανε ολα τα γουστα.... και τι δεν εκανε...
Με επλενε, μου μαγειρευε , με ετριβε , στο σεξ απιθανη,γαμο δεν ζητουσε , οχι δεν μου ειχε πει ποτε...
Ο μπαμπας της ομως και ο αδερφος της με κυνηγουσαν και μου την ειχαν στημενη.... δεν με γουσταραν.
Ετυχε μια μερα να ξαναπερασω απο τον Αλιμο.... Και τσουπ κοζαρω ενα Υπερ-Υπερ τουμπανο... το Μαρακι...
Ο μπαμπας της ομως και ο αδερφος της με κυνηγουσαν και μου την ειχαν στημενη.... δεν με γουσταραν...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
****Ελπιζω να καταλαβες
Πάνω κάτω ναι.... Το μόνο σίγουρο είναι η αντιεμπορικότητα τόσο των 600/750 όσο κ μελλοντικά του 1190.... από ότι φαντάζομαι...
΄
Βρε Χρηστο.... ποιος ψωνιζει με εμπορικοτητα ?
Και τι θελω να πω... ποιος δεν χανει απο την αγορα τροχοφορου ?
Να πω τι βλεπω μελλοντικα για τα μοντελα αυτα... Θα τραβηξουν για καμια 20αρια χρονια σε στοχευμενο κοινο , οπως τα 950 -990. Οπως και τα Africa και τα super tenere και τα GS.
Απλα πραγματα.
amyroukai
29/08/2014, 08:49
μπλα μπλα μπλα
****Ελπιζω να καταλαβες
Οι γκόμενες στον Άλιμο έχουν κάτι που σε φτιάχνει θες να πεις; :lol:
Το να τραβήξουν 20 χρόνια geez δεν είναι τυχαία κίνηση. Ένα μοντέλο ή μιά κατηγορία "άχρηστη" δεν τραβάει 20 χρόνια. Α ναι, τα σούπερσπορτ... Ντάξει, υπάρχει και η εξαίρεση στον κανόνα.
Οι γκόμενες στον Άλιμο έχουν κάτι που σε φτιάχνει θες να πεις; :lol:
Αστα να πανε.... εχουν κανει φωλια εκει στο 500 :lol:
amyroukai
29/08/2014, 08:52
Αστα να πανε.... εχουν κανει φωλια εκει στο 500 :lol:
Πληρωμένη απάντηση ρπμ, θα με πεθάνεις πρωί πρωί...
πυξιδας990
29/08/2014, 09:02
στο εξωτερικο μπαινεις χωμα,αλλα συνοδευομενος.
η ktm οργανωνει πολλα τετοια.
τι 1190,τι 1290
και στα 950-990 λεγαμε οτι θα χασει πολυ το 950.τελικα τιποτα απο αυτα.
1500e εχουν διαφορα στις χαμηλοτερες τιμες.
΄
Βρε Χρηστο.... ποιος ψωνιζει με εμπορικοτητα ?
Και τι θελω να πω... ποιος δεν χανει απο την αγορα τροχοφορου ?
Αλλο το ένα άλλο το άλλο, στην συγκεκριμένη (και οχι μονο) κατηγορία όπως προείπα λογω ματαιοδοξίας το 80% των αγοραστών το εχουν σαν στατους συμπολ. Γι αυτο τους κάνει μεροκάματο η μπε μπε με τα χιλιαδες προβολακια και προστατευτικά προστασίας και καταλήγουν λατέρνες.... θες να μου πεις οτι αυτός ο τύπος (και δεν τον κρινω γουστο του καπέλο του απλα προσπαθω να το εξηγήσω) δεν θα "χρειαστεί" το 30ρι τεπόζιτο στις καθημερινές του περιπέτειες και θα συμβιβαστεί με το 21 ξερω γω τι εχει το 1190? Μη κοιτας τον εαυτο σου που ξερει 2-3 πράγματα και συνειδητά επιλέγει ή απορρίπτει ηλεκτρονικά πχ., η πλειοψηφία δεν αγοράζει έτσι... και ναι η μεταπώληση παιζει σημαντικο ρολο στην αγορά μιας και δεν ειναι και μικρή
Αυτό που γραφει το αρθρο :
"Η KTM δοκιμάζει με επιλεγμένους κατασκευαστές μοτοσυκλετών (σ.σ. μαλλον , ελαστικων θελει να πει) το νέο Super Adventure, γιατί όπως και στο 1190 με το MSC, θα πρέπει ο ιδιοκτήτης να τοποθετεί μονάχα τα ελαστικά που θα έχουν ομολογκαριστεί, διαφορετικά το traction control δεν θα έχει την μέγιστη απόδοση."
Θα πρέπει δλδ ο αναβατης να επιλεγει ΜΟΝΟ από συγκεκριμένα ελαστικα ετσι ώστε να διασφαλίζεται η μεγιστη αποδοση του TC?
amyroukai
29/08/2014, 09:35
Ναι Τζώρτζ, το έλεγαν και στο υπάρχον 1190, ότι δουλεύει τέλεια μόνο με το στοκ ελαστικό (continental αν θυμάμαι).
Δεν υπάρχει λόγος να μην τα έχεις τα άλογα, διότι αν δεν τα ξεσταυλίσεις δεν καις τίποτα παραπάνω (ο Σπύρος για παράδειγμα με το 1300 στις σιδερόκωλες έχει ελάχιστη διαφορά σε κατανάλωση από τα μισά του κυβικά στην ίδια διαδρομή με τις ίδιες ταχύτητες απλά και μόνο γιατί πάει χαλαρότατος) οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί βγαίνεις από τα ρούχα σου διερωτώμενος για τον λόγο ύπαρξής τους.
Σε μιά ανηφόρα, σε ένα προσπέρασμα, σε μιά φάση που θα μπορείς να το ανοίξεις, αυτό το μπραφ δύναμης είναι ωραίο να υπάρχει.
ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΕΦΑΓΑ ΣΤΗ ΜΑΠΑ.............40 ΧΡΟΝΙΑ
Αύτά τά κυβικά...........γιαυτό λέω πόσο ΑΧΡΗΣΤΑ είναι.
Μετά άπό 40 χρόνια χρήσης όλων αύτών τών άρκουδόγκαζων
έχω μιά άποψη.......έσύ κράτα τή δική σου,no problem.
Όμως νά μήν προσπαθήσω νά σώσω μερικούς ,είδικά στίς μέρες μας
πού τό χρήμα έγινε πολύτιμο ...??
Νά τούς παροτρύνω νά άπολαύσουν τή μοτό χωρίς όμως νά παίρνουν
στή βόλτα ταπεράκι γιατί τά έχωσαν έπειδή έφαγαν τόν παππά καί τά δίνουν
στή δόση στερούμενοι ένα ταβερνάκι,ή πάνε βόλτα μόνο όταν έχουν
γιά βενζίνη...??
Σήμερα ,έκτός άν ζείς άλλού έσύ, ύπάρχουν έπιτακτικά ΑΠΕΙΡΟΙ ΛΟΓΟΙ
νά μήν έχει κάποιος τά κυβικά...!!!
Δές άσφάλεια,τέλη κυκλοφορίας,σέρβις ,κατανάλωση.
Ή διαφορά αύτοκινήτου μοτό στόν συγκεκριμμένο τρόπο σκέψης έγκειται
στό ότι ό όδηγός τού αύτοκινήτου σκέφτεται πολύ πιό συντηρητικά καί
μυαλωμένα γιαυτό καί τό down όλων τών έταιρειών,ένώ στή μοτό
ό κατασκευαστής ποντάρει στή ΓΚΑΥΛΑ τού όδηγού πού γουστάρει νά τό πάρει
καί νά τό ΒΛΕΠΕΙ έπειδή δέν έχει μία......!!!!
Ε.....λοιπόν ή δική μου παρέμβαση έδώ καί καιρό έχει νά κάνει μέ τό ότι προσπαθώ
νά πείσω τούς φίλους τής μοτό ότι πολύ καλύτερο είναι νά δώσουν λιγότερα
καί νά τό άπολαύσουν σέ βόλτες καί ταξίδια...!!!
Άλλο χώνω 7-8 καί άλλο 16-18.
Πόσες βόλτες κσί έκδρομές τών πεντακοσίων εύρώ είναι ή διαφορά..??
Πόσες βόλτες καί ταξιδάκια είναι ή διαφορά πού προκύπτει άπό τά έξοδα άνά χλμ.
μιάς μοτό έξακοσίων -έπτακοσίων κυβικών άπό μιάς άλλης χιλίων τριακοσίων..??
υγ. Πολύ άκριβό τό μπράφ ρέ φίλε,μπορούμε καί χωρίς αύτό...!!!
Ναι βεβαίως γι αυτό γεμίσαμε μερτσεντες και καγιεν....
Με το σκεπτικό αυτό θα έπρεπε όλοι να επιλέγουμε παπί και σμαρτ. Οι φραγκατοι 250 και κορολα. ..
Ειχα μια γκομενα πριν πολλα χρονια , την Κατινα. τρομερο γκομενακι. Μου εκανε ολα τα γουστα.... και τι δεν εκανε...
Ο μπαμπας της και οδερφος της μου την ειχαν στημενη και με κυνηγουσαν... δεν με γουσταραν.
Μια μερα καθως περνουσα απο τον Αλιμο... τσουπ... κοζαρω ενα γκομενακι ΥΠΕΡ ΤΟΥΜΠΑΝΟ την Κατερινα....μουρλαθηκα.
Αμεσως το ψηστηρι την εβγαλα και αυτη γκομενα...
Σουπερ το Κατερινακι....
Ο μπαμπας της ομως και ο αδερφος της με κυνηγουσαν και μου την ειχαν στημενη.... δεν με γουσταραν.
Ετυχε μια μερα να ξαναπερασω απο τον Αλιμο.... Και τσουπ κοζαρω ενα Υπερ-Υπερ τουμπανο... το Μαρακι...
Ο μπαμπας της ομως και ο αδερφος της με κυνηγουσαν και μου την ειχαν στημενη.... δεν με γουσταραν...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
****Ελπιζω να καταλαβες
ΟΧΙ
Ναι βεβαίως γι αυτό γεμίσαμε μερτσεντες και καγιεν....
Με το σκεπτικό αυτό θα έπρεπε όλοι να επιλέγουμε παπί και σμαρτ. Οι φραγκατοι 250 και κορολα. ..
ΑΓΟΡΙ.....?? ΜΑΛΛΟΝ ΑΛΛΟΥ ΕΙΣΑΙ
Άπό τή μιά μού μιλάς γιά τή λάθος νοοτροπία πού πολεμάω,
καί άπό τήν άλλη είσαι πρό κρίσης όλης τής Εύρώπης.
Πάνε ρίξε μιά ματιά στά αύτοκίνητα.
Μή στά γράφω ένα-ένα.
Έφτασαν πιά ξανά στά χίλια κυβικά σκάφη 4,60 - 4,80
Ή μερσεντές πού παραπιμπτόντως άνέφερες κατέβασε τά κυβικά τής
σειράς Β C καί Ε στά 1500 πετρέλαιο μοτέρ ρενώ καί 1600 βενζίνη μέ
σκάφη 5 μέτρων...!!
Άν δέν έχεις άκόμα παπί.......κορόιδο είσαι...!!!
amyroukai
29/08/2014, 10:02
Κάτσε γιατί κάπου χάνουμε την ουσία.
Υπάρχουν άπειροι λόγοι να μην αγοράζεις μοτοσικλέτα που δεν μπορείς να συντηρήσεις, όχι να μην πάρεις σώνει και καλά "πολλά κυβικά". Και τα 600 είναι πιθανόν να μην μπορείς να συντηρήσεις γιατί λάστιχα ίδια τιμή με το 1000, λάδια φίλτρα μπουζί ίδια ποσότητα και άρα και τιμή, σέρβις με βαλβίδες ίδια τιμή, τακάκια ίδια τιμή (να συνεχίσω; )... Να κερδίσεις 100 ευρώ το χρόνο από την ασφάλεια και τα τέλη; Slow the eggs. Κατανάλωση ίδια, μας κοροϊδεύουν οι βενζινάδες "καλά, όλοι ίδια ευρώ βάζετε;".
Το πόσα θα χώσει ο καθ' ένας γούστο του, ειδικά αν αυτό που πάρει μπορεί να το χαίρεται. Αν πάρει κάποιος το πανάκριβο και μετά όπως λες δεν έχει να φάει ή να κυκλοφορήσει, συμφωνούμε 100%. Ειδικά για το τάπερ, δεν ξέρω αν είναι άποψη ή αναγκη, ότι και να είναι ο "ταπερμαν" την κάψα του την κάνει πράξη οπότε σεβαστός.
Οπότε για εμένα, και κάθε χρόνο να παίρνεις άλλη μοτοσικλέτα καλά κάνεις, αν μπορείς να κάνεις ότι θέλεις με αυτήν. Και το 1290 είναι μεν πεομεγεθυντής και καλύπτει μιά κατά βάση πουλ μουρ ανάγκη (γιατί τα πραγματικά προβλήματα του μοντέλου δείχνουν να μην τα διόρθωσαν) αλλά και να το πάρουν και να το χαρούν όπως θέλουν να το χαρούν όσοι θέλουν να το χαρούν. Και το μπραφ είναι ωραίο και όχι κατ' ανάγκην ακριβό.
Αλλά θα μείνω στο "μην αγοράζετε μηχανή που θα σας γονατίσει οικονομικά και δεν θα σας αφήσει να κυκλοφορείτε και να την χαίρεστε", όχι στο "μην αγοράζετε πολλά κυβικά".
Αγορα μηχανής και απόλυτος ορθολογισμός …
Πόσο φτωχότερος θα ήταν ο μοτοσυκλετιστικος κόσμος (μπορεί και να μην υπήρχε) αν αυτά τα δυο συμβάδιζαν..
ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΩΣ...............
Δηλαδή ώς πρός τό μήν παίρνετε κάτι πού σάς γονατίζει οίκονομικά όπως είπες.
Γράφω δέ γιά κυβικά διότι πόσο κάνει ένα 650 καί πόσο ένα 1300...??
Ύπάρχει περίπτωση νά είναι φθηνότερο ποτέ τό μεγάλο..??
Όπότε αύτά ΜΑΖΙ ΠΑΝΕ.
Έπίσης καμμία σχέση τό σέρβις τού χαγιαμπούζα μου μέ τό βεστρόμ,τά λάστιχα του,
ή άσφάλεια του άκόμα καί τά τέλη.
Δέ μιλάω γιά κατανάλωση.
Αύτά βέβαια είναι κάθε χρόνο,λάστιχο 190 πίσω κάθε 5-6-7 χιλιάδες χλμ....??
Λάστιχο βεστρόμ κάθε 12-15 .
Κοστολόγιο...??
Άστα μή τά βάλουμε κάτω ,όμως τό ένα έκανε 7 καί τό άλλο 15....!!!
ΑΥΤΟ ΛΙΓΟ ΕΙΝΑΙ...??
Δέ λέμε νά πέσεις........πλαστικά χάγια πάνω άπό 1000 ,βεστρόμ 300
ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ...........
Χαίρομαι πού συμφωνήσαμε στό βασικό πράμμα,πάρε όσο μπορείς καί όχι νά σέ τρώει...!!!
υγ. Ταπεράκι γουστάρω κι έγώ,άλλο άπό έπιλογή όμως ,καί άλλο άπό άνάγκη......
ΟΧΙ
Εχω στερεψει απο παραδειγματα....:(
Αγορα μηχανής και απόλυτος ορθολογισμός …
Πόσο φτωχότερος θα ήταν ο μοτοσυκλετιστικος κόσμος (μπορεί και να μην υπήρχε) αν αυτά τα δυο συμβάδιζαν..
ΕΝΤΑΞΕΙ............ΤΟ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΓΕΡΑΣΑ
Οί καιροί όμως πού μοιράζαμε έπιταγές πάει πέρασε.
70 δίς έγιναν άέρας.
Δέ νομίζω ότι θά ξαναπαίξει τό έργο.
Όσο γιά τά χρόνια τά παλιά 70-80 τότε ότι καί νάχαμε
ήμασταν εύτυχισμένοι,άπό φλορέττα....φάντικ.....μοτομπεκάν
μέχρι μπουλντάκο,ζάκς,μοντέσσα....!!!!
ΑΓΟΡΙ.....?? ΜΑΛΛΟΝ ΑΛΛΟΥ ΕΙΣΑΙ
Άπό τή μιά μού μιλάς γιά τή λάθος νοοτροπία πού πολεμάω,
καί άπό τήν άλλη είσαι πρό κρίσης όλης τής Εύρώπης.
Πάνε ρίξε μιά ματιά στά αύτοκίνητα.
Μή στά γράφω ένα-ένα.
Έφτασαν πιά ξανά στά χίλια κυβικά σκάφη 4,60 - 4,80
Ή μερσεντές πού παραπιμπτόντως άνέφερες κατέβασε τά κυβικά τής
σειράς Β C καί Ε στά 1500 πετρέλαιο μοτέρ ρενώ καί 1600 βενζίνη μέ
σκάφη 5 μέτρων...!!
Άν δέν έχεις άκόμα παπί.......κορόιδο είσαι...!!!
Ξερεις... απο σωτηρες χορτασαμε. Σαν πολιτικος ακουγεσε.
Μπας και εισαι ο ρομπεν των αργων ? Δηλαδη με την φορολογικη δηλωση θα ειναι αποδεκτο απο σενα η ΓΚΑΥΛΑ οπως γραφεις του καθ'ενος ?
Τωρα για το παπι εχεις δικιο μωρε... αλλα πες μου... να παρω το inova 125 ή να επιλεξω το super cub ? Θα τραβαει στην Γκιωνα ή δεν θα με κανεις παρεα ?
Πες μου αληθεια.... εχεις BMW gs1300 και καγιεν ετσι ?
Και για να απαντησω σοβαρα στο παραδειγμα σου. Εχεις δικιο, στα αυτοκινητα ετσι εχει γινει.
Ξερεις αυτο εμπορικα το λενε "κυνηγω κομματι της πιτας"
Καπως ετσι κανει η (ΣΚΑ)ΚΤΜ και η κεθε ΚΤΜ.
Specialized
29/08/2014, 14:46
Συμφωνώ με τον Τέρνενς. Το κάτω κεφάλι πάντα τρώει το πάνω όταν είναι ανεξέλεγκτο! Βλέπω κι εγώ ανθρώπους που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα και πάνε να πάρουν smartphone με 500-700€! Υποθέτω ότι το χρειάζονται για τις μεγάλες τους μπίζνες (μαμά, γκόμενα, παιχνίδια να περνά η ώρα μας).
Για οτιδήποτε υλικό, πρέπει να είσαι υπερβολικά άνετος στη κατοχή-χρήση-συντήρηση. Να εργάζεται αυτό για σένα, όχι το ανάποδο.
Τώρα όσοι θέλουν και φτάνουν τα χέρια τους ή τα οικονομικά τους, ας πάρουν και 2.000 κυβικά μηχανή να "ξεχωρίζουν". Οι υπόλοιποι με ότι μπορούμε και όπως μπορούμε.
Έχω ένα ταπεινό Χόντα και με πρήζει ένας με ένα "ανεβασμένο" GS1200 ότι η μηχανή μου ΔΕΝ. Έχω κάνει παραπάνω χιλιόμετρα, δεν καίω τόσο όσο να με απασχολεί, φτάνω με ασφάλεια στον προορισμό μου, δεν μου χάλασε ποτέ, πάω παντού. Τι άλλο να ζητήσω, χαρακτήρα; Χαρακτήρα έχουν οι άνθρωποι. "Δύσκολη μηχανή που θέλει χέρια"; Προτιμώ τις "εύκολες". Εκατοντάδες άλογα; Που, στους ελλιηνικούς καρόδρομους;
Σέβομαι την επιλογή αυτών που θέλουν κάτι μη-χρηστικό και ακριβό αλλά τους λυπάμαι όταν φτάνει η ώρα του ταμείου που κλαίγονται.
Τελευταία βλέπω πολλές μηχανές με εντελώς τελειωμένα λάστιχα, αναβάτες με 1200 μηχανή και κράνος των 20€ (κοινώς πλαστικό καθίκι).
amyroukai
29/08/2014, 16:47
Μαϊστα... Το 1290 "μη χρηστικό". Νταξ, και εμένα με ενοχλεί το ότι δεν το φτανω (όχι αυτό, κανένα 1200αρι ον οφ) αλλά μην τα κάνουμε κρεμασταρια, μικρές μου αλεπούδες.
taisteal
29/08/2014, 16:58
Μαϊστα... Το 1290 "μη χρηστικό". Νταξ, και εμένα με ενοχλεί το ότι δεν το φτανω (όχι αυτό, κανένα 1200αρι ον οφ) αλλά μην τα κάνουμε κρεμασταρια, μικρές μου αλεπούδες.
Το εχω ξαναπει,δεν ειμαστε ολοι αλεπουδες που δεν φτανουμε τα κρεμασταρια...
Εννοειται οτι οποιος το γουσταρει και μπορει να το παρει,ας το παρει και αυτο και καθε μαμουθ ον-οφ,αυτο δεν σημαινει οτι
θα το χρησιμοποιησουν ολοι οπως του αρμοζει η θα δουνε ολες τις δυνατοτητες του.
Οσο γραφικο κι αν ακουγεται,γεμισαμε κυβικα και θηρια,και απο ουσια μηδεν(0).
Το εχω ξαναπει,δεν ειμαστε ολοι αλεπουδες που δεν φτανουμε τα κρεμασταρια...
Οχι, υπαρχουν και οι ωριμοι μοτοσυκλετιστες που ξερουν και εχουν καθηκον να λενε τα συκα συκα και την σκαφη σκαφη, αλλα :a12:
amyroukai
29/08/2014, 17:08
Γιώργη για αυτά ακριβώς που γράφεις, με έχουν κάψει στην πυρά... Δεν φταίει η μηχανή αν ο αναβάτης είναι μαλάκας. Καμμιά μηχανή δεν σε κάνει κάτι που δεν είσαι. Αν την πάρεις και μονο την κοιτάς δεν την κάνει άχρηστη ούτε μη έχουσα λόγο ύπαρξης.
Bob_o_mastoras
29/08/2014, 17:09
Μα δεν ειναι χρηστικο, τουλαχιστον για χωμα. Αμα ηταν και στο Ντακαρ θα κατεβενανε με δαυτα. Το χωματοδρομο προσεκτικα τον περναω και με ss.
Το χωμα θελει λιγα κυβικα και μικρο βαρος. Και οσο για την ασφαλτο δεν νομιζω να ελειψαν απο κανα 1000αρι τετοιου ειδους οι ρεπριζ για να προσπερνανε κουτια.
Ο λογος που ανεβαζουν τα κυβικα και τη δυναμη ειναι για να ανεβασουν τα κυβικα και τη δυναμη. Μπορουσαν να κανουν αλλες βελτιωσεις για τη χρηστικοτητα αν ηθελαν.
taisteal
29/08/2014, 17:10
Οχι, υπαρχουν και οι ωριμοι μοτοσυκλετιστες που ξερουν και εχουν καθηκον να λενε τα συκα συκα και την σκαφη σκαφη, αλλα :a12:
Ουτε ωριμο μοτοσικλετιστη με θεωρω,ουτε εχω κανενα καθηκον.
Η απαντηση σου ειναι κακοπροαιρετη οποτε...
:a57:
Ουτε ωριμο μοτοσικλετιστη με θεωρω,ουτε εχω κανενα καθηκον.
Η απαντηση σου ειναι κακοπροαιρετη οποτε...
:a57:
Δεν μιλαω για σενα, μη μυγιαζιεσαι...και δεν το κανω και κακοπροαιρετα...με δοση ειρωνιας, ναι.
Επισης δεν υπαρχει λογος να βριζεις μελη. Ειναι κανων του φορουμ.
Στην επομενη ... μπανακι ;)
taisteal
29/08/2014, 17:16
Γιώργη για αυτά ακριβώς που γράφεις, με έχουν κάψει στην πυρά... Δεν φταίει η μηχανή αν ο αναβάτης είναι μαλάκας. Καμμιά μηχανή δεν σε κάνει κάτι που δεν είσαι. Αν την πάρεις και μονο την κοιτάς δεν την κάνει άχρηστη ούτε μη έχουσα λόγο ύπαρξης.
:beer::beer:
amyroukai
29/08/2014, 17:27
Μα δεν ειναι χρηστικο, τουλαχιστον για χωμα. Αμα ηταν και στο Ντακαρ θα κατεβενανε με δαυτα. Το χωματοδρομο προσεκτικα τον περναω και με ss.
Το χωμα θελει λιγα κυβικα και μικρο βαρος. Και οσο για την ασφαλτο δεν νομιζω να ελειψαν απο κανα 1000αρι τετοιου ειδους οι ρεπριζ για να προσπερνανε κουτια.
Ο λογος που ανεβαζουν τα κυβικα και τη δυναμη ειναι για να ανεβασουν τα κυβικα και τη δυναμη. Μπορουσαν να κανουν αλλες βελτιωσεις για τη χρηστικοτητα αν ηθελαν.
Δεν ήθελαν.
Δεν αγωνιζεται λόγω κανονισμων κανένα μεγάλο στο Ντακάρ, μέχρι 450 επιτρέπεται.
Κανένα μεγάλο, από τα Άφρικα και τα dr800 και τα elephant και τα tenere 750 δεν ήταν για εντουρο. Για αυτό υπάρχουν τα μονοκυλινδρα των 100 κιλών. Αυτά τα τερατακια των πολλών κυβικών σε πάνε παντού, χαλλλλλαρό, άνετο, ταχύτατα κλπ κλπ κλπ... Και το οτι εξελίχθηκαν για να κάνουν αυτό που κάνουν, διόλου τυχαίο. Οι ελβετικοι σουγιάδες των διτροχων. Και ευτυχώς για όλους, έχει και άλλες μοτοσικλέτες στην αγορά για όποιον δεν τα γουσταρει :)
peterTHErider
29/08/2014, 17:41
Δεν ήθελαν.
Δεν αγωνιζεται λόγω κανονισμων κανένα μεγάλο στο Ντακάρ, μέχρι 450 επιτρέπεται.
Κανένα μεγάλο, από τα Άφρικα και τα dr800 και τα elephant και τα tenere 750 δεν ήταν για εντουρο. Για αυτό υπάρχουν τα μονοκυλινδρα των 100 κιλών. Αυτά τα τερατακια των πολλών κυβικών σε πάνε παντού, χαλλλλλαρό, άνετο, ταχύτατα κλπ κλπ κλπ... Και το οτι εξελίχθηκαν για να κάνουν αυτό που κάνουν, διόλου τυχαίο. Οι ελβετικοι σουγιάδες των διτροχων. Και ευτυχώς για όλους, έχει και άλλες μοτοσικλέτες στην αγορά για όποιον δεν τα γουσταρει :)
:a013::a013::a013:
ΔΩΣΑΜΕ.................ΔΩΣΑΜΕ
peterTHErider
29/08/2014, 18:18
terens οταν παρω το 1290 θα με συγχωρεσεις η θα μου κρατας μουτρα...?ετσι να ξερω να στεναχωρηθω αν ειναι...
υγ.εγω μια φορα μια χαρα τα σκιζω τα μηχανακια μου στις εθνικες και τα περισσοτετα ρανταρ ευτυχως φαινονται και τα υπολοιπα δεν εχουν μεσα μηχανισμους...αλλα και στα ορεινα στροφιλικια που δεν εχει αστυνομο ουτε για δειγμα τα γουσταρω πολυ τα ανοιγματα ανω των 200...τωρα εσυ πως το θεωρεις αδυνατο να το κοιταξεις...
amyroukai
29/08/2014, 18:38
Πέτραν κοψε κανένα χιλιόμετρο απο τα ανοίγματα στο ορεινό στροφιλικι μην σκοτώσω όλο το χωριό... :lol:
peterTHErider
29/08/2014, 18:41
ρε αδερφε κουβεντα να γινεται...αλλα σε επαρχιακο σιγουρα βρισκεις ευθειουλες που με την καταλληλη διαθεση τα 180-200 ειναι στο προγραμμα!
amyroukai
29/08/2014, 18:47
Όχι στην Κρήτη :)
peterTHErider
29/08/2014, 18:48
Όχι στην Κρήτη :)
μην το λες...
ρε αδερφε κουβεντα να γινεται...αλλα σε επαρχιακο σιγουρα βρισκεις ευθειουλες που με την καταλληλη διαθεση τα 180-200 ειναι στο προγραμμα!
ΣΙΓΑ............ΠΡΟΣΕΧΕ ΘΑ ΣΚΙΣΤΕΙ ΤΟ
ΚΑΛΤΣΟΝ..!!
ΥΓ. Άντε σάς κλείνω τώρα νά δώ ΑΕΚΑΡΑ.......
amyroukai
29/08/2014, 18:53
ΒΟΑΚ τιγκα στην κάμερα. Στο ορεινό δεν χωράς για τόσα... Σε ποιό νομό είσαι;
peterTHErider
29/08/2014, 18:54
ΣΙΓΑ............ΠΡΟΣΕΧΕ ΘΑ ΣΚΙΣΤΕΙ ΤΟ
ΚΑΛΤΣΟΝ..!!
ασε εσυ φοβασαι και δεν κανει...
ειπαμε,ολα τα μηχανακια που πανε πανω απο 150 ειναι αχρηστα...
εσυ μαλλον το εχεις ηδη ΣΚΙΣΕΙ το καλσονακι σου...
peterTHErider
29/08/2014, 18:56
ΒΟΑΚ τιγκα στην κάμερα. Στο ορεινό δεν χωράς για τόσα... Σε ποιό νομό είσαι;
βοακ οι περισσοτερες εχουν ΗΔΗ τουφεκιστει...αλλα προς αγιο νικολαο εχει 3 που φαινονται και ξερουμε που ειναι...απο κει και μετα δεν εχει τιποτε αλλα εχει αρκετες ευθειουλες...