PDA

View Full Version : KTM Super Adventure 1290

Σελίδες : [1] 2 3 4 5

road spirit
08/08/2014, 14:20
Eίχα γράψει στο θρεντ για το 1190, μετά από τεστ ράιντ (orange days) στη Κρήτη:

...
...
...
ΥΓ1: από το στόμα στελέχους της ΚΤΜ από τα κεντρικά : ετοιμάζεται έκδοση 1290 με μεγάλο ντεπόζιτο, για να παίξει μπάλα με το 1200 GS ADV.

Ιδού, η πρώτη φωτογραφία, τραβηγμένη στο Μονακό :

321383

:a014:

bulmont
08/08/2014, 14:26
:hmm::hmm::hmm:

taisteal
08/08/2014, 14:27
Αυτο ελειπε.
1290,με μεγαλο ντεποζιτο.
Ο,τι πρεπει για adventure και off road..

road spirit
08/08/2014, 14:38
Αυτο ελειπε.
1290,με μεγαλο ντεποζιτο.
Ο,τι πρεπει για adventure και off road..

Για το μεγάλο αφεντικό, τον Stefan Pierer, αυτές οι λεπτομέριες δεν έχουν σημασία. To άτομο δεν καταλαβαίνει απο μοτοσικλέτες, δεν ήταν ποτέ του μοτοσικλετιστής. Η δουλειά του ήταν και είναι να αγοράζει εταιρείες και να αυξάνει τα κέρδη τους. Είναι το μόνο που βλέπει. Τα λεφτά. Το έχει δηλώσει, θέλει να κάνει την ΚΤΜ να χτυπήσει την BMW και να της φάει όσο περισσότερο μπορεί απο την πίτα.

Οταν λοιπόν οι γερμανοί κάνουν ιστορικό ρεκόρ πωλήσεων και το 2012 και το 2013 και το 2014 (με βάση τις μέχρι τώρα πωλήσεις), με αιχμή του δόρατος τα 12gs, η πορεία για τα μεγάλα αντβέντσουρ είναι προδιαγεγραμένη.

taisteal
08/08/2014, 14:58
Για το μεγάλο αφεντικό, τον Stefan Pierer, αυτές οι λεπτομέριες δεν έχουν σημασία. To άτομο δεν καταλαβαίνει απο μοτοσικλέτες, δεν ήταν ποτέ του μοτοσικλετιστής. Η δουλειά του ήταν και είναι να αγοράζει εταιρείες και να αυξάνει τα κέρδη τους. Είναι το μόνο που βλέπει. Τα λεφτά. Το έχει δηλώσει, θέλει να κάνει την ΚΤΜ να χτυπήσει την BMW και να της φάει όσο περισσότερο μπορεί απο την πίτα.

Οταν λοιπόν οι γερμανοί κάνουν ιστορικό ρεκόρ πωλήσεων και το 2012 και το 2013 και το 2014 (με βάση τις μέχρι τώρα πωλήσεις), με αιχμή του δόρατος τα 12gs, η πορεία για τα μεγάλα αντβέντσουρ είναι προδιαγεγραμένη.

Συμφωνω,αν και το βλεπω κομματι δυσκολο να χτυπησει την bmw στην αγορα.
Να ειμαι ειλικρινης,μου φανταζουν αστεια τα τερατωδη adventure..

taisteal
08/08/2014, 14:59
:hmm::hmm::hmm:

Εσυ τωρα το τελειωσες το 1190,και κοιτας για το super adventure;;;

:D

akis_trevor
08/08/2014, 15:13
Εσυ τωρα το τελειωσες το 1190,και κοιτας για το super adventure;;;

:D

ο βαγγελης το δοκιμασε και περιμενει να βγει το σουπερ ντουπερ adventure.:bawl:

amyroukai
08/08/2014, 16:46
Εν τω μεταξύ, το από κάτω κενό σε βάρος και κυβικά, ανεκμετάλλευτο...

spyrakos35
08/08/2014, 16:55
Δωστε ογκο στο λαο!

teogtp
08/08/2014, 18:32
Για να μείνουμε και στο θέμα.
Το μεγαλύτερο ντεπόζιτο μπήκε για να καλύψει την αυξημένη κατανάλωση από τον μεγαλύτερο κινητήρα;
Δηλαδή το 1190 ήταν αναιμικο; :confused:

πυξιδας990
08/08/2014, 19:31
υπαρχουν τυποι που δεν σταματανε αν δεν τελειωσει η βενζινη
υπαρχουν τυποι που τη βρισκουν με τον ογκο
υπαρχουν τυποι που ειναι 2.10 και θελουν μεγαλο μηχανακι
υπαρχουν τυποι που ο ογκος θεωρειται προεκταση

σε αυτους απευθυνεται

Vstrommer71
08/08/2014, 22:14
υπαρχουν τυποι που δεν σταματανε αν δεν τελειωσει η βενζινη
υπαρχουν τυποι που τη βρισκουν με τον ογκο
υπαρχουν τυποι που ειναι 2.10 και θελουν μεγαλο μηχανακι
υπαρχουν τυποι που ο ογκος θεωρειται προεκταση

σε αυτους απευθυνεται
Οι υπολοιποι,κι εγω μεσα,περαστε απο εδω>>>>>http://www.lc450dakar.com/#!past/cvjc
Το προτζεκτ περιλαμβανει και Σουηδικη συμμετοχη,το παρακολουθω με ενδιαφερον,και συντομως θα πιασω ακρες με τους εμπλεκομενους
Αμαν πια με τα μαστοδοντα....:p

geez996
08/08/2014, 22:41
Μια χαρά θα πουλήσει όπως πουλάν και τα bmw

road spirit
09/08/2014, 11:02
Οι υπολοιποι,κι εγω μεσα,περαστε απο εδω>>>>>http://www.lc450dakar.com/#!past/cvjc
Το προτζεκτ περιλαμβανει και Σουηδικη συμμετοχη,το παρακολουθω με ενδιαφερον,και συντομως θα πιασω ακρες με τους εμπλεκομενους
Αμαν πια με τα μαστοδοντα....:p

Γιάννη,
αν και ξεφεύγουμε απο το θέμα,

γιατί να προτιμήσει κάποιος μη αγωνιζόμενος αυτό, τη στιγμή που έχει το ίδιο βάρος με το 690? Το project της rally-raid στοχεύει σε άτομα που θέλουν να τρέξουν στο ντακάρ ή σε άλλους αγώνες ράλλυ με περιορισμό στα 450 κ.εκ. και που δεν έχουν μια περιουσία για να αγοράσουν ένα φάκτορυ μοτό.

Διαφορετικά, αν το θες για ον-οφφάδες, για αντβέντσουρ ταξίδια, για road of bones και ΣΙΑ, γιατί να πάρεις ένα 690 και να το κάνεις "detune" χωρίς κέρδος σε βάρος ή σε αξιοπιστία (έχουν ανεβάσει το όριο στροφών, άρα μεγαλύτερη γραμμική ταχύτητα εμβολου, άρα δεν νομίζω να κερδίζουν σημαντικά σε αξιοπιστία έναντι του 690, παρόλο το detuning)

Vstrommer71
09/08/2014, 12:47
Γιάννη,
αν και ξεφεύγουμε απο το θέμα,

γιατί να προτιμήσει κάποιος μη αγωνιζόμενος αυτό, τη στιγμή που έχει το ίδιο βάρος με το 690? Το project της rally-raid στοχεύει σε άτομα που θέλουν να τρέξουν στο ντακάρ ή σε άλλους αγώνες ράλλυ με περιορισμό στα 450 κ.εκ. και που δεν έχουν μια περιουσία για να αγοράσουν ένα φάκτορυ μοτό.

Διαφορετικά, αν το θες για ον-οφφάδες, για αντβέντσουρ ταξίδια, για road of bones και ΣΙΑ, γιατί να πάρεις ένα 690 και να το κάνεις "detune" χωρίς κέρδος σε βάρος ή σε αξιοπιστία (έχουν ανεβάσει το όριο στροφών, άρα μεγαλύτερη γραμμική ταχύτητα εμβολου, άρα δεν νομίζω να κερδίζουν σημαντικά σε αξιοπιστία έναντι του 690, παρόλο το detuning)
Οπως ειπα το προτζεκτ ειναι ενδιαφερον,αλλα δεν ειπα σωνει και καλα οτι ειναι το μοναδικο.Οι Σουηδοι εδω παιζουν και με ενα Husaberg 390,το οποιο το πειραζουν.Θα ημουνα περιεργος,προτου το κανει καποτε η ΚΤΜ,να εβλεπα πως μπορει να μαστορευτει ενα 390 Duke,κρατωντας πλαισιο-κινητηρα και αντικαθιστωντας τα αλλα πειφερερειακα με πιο χωματερα.Θα το παρακολουθω,γιατι οπως σου ειπα,εχω τους Σουηδους κοντα.Και μου αρεσει,γιατι ειναι πατεντιαρηδες.Θα συζητηθει σε αλλη μερια το θεμα.Τελος του σπαμ,συνεχιστε με τους ελεφαντες χαχα

bulmont
09/08/2014, 12:55
[spam=on]...........συνεχιστε με τους ελεφαντες

:bawl::bawl::bawl:

DrBig
09/08/2014, 13:50
450 κυβικα για χωμα? Ελεφαντας μπροστα σε ενα SX250
1290 κυβικα ονοφoειδες για τουρινγκ? Μπαλαρινα μπροστα σε ενα FJR1300

MiltiadisK.D
09/08/2014, 14:01
:lol:

Ζεύκας
09/08/2014, 15:54

Ναι, γιατί οι CEO's σε όλες τις άλλες εταιρείες μοτοσυκλέτας είναι hardcore μοτοσυκλετιστές, commuters, έχουν κάνει το γύρο του κόσμου ή/και κάθε κυριακή πίστα.

Όλοι λεφτά θέλουν να βγάλουν και το κάνουν προβλέποντας τι θα πουλήσει.

peterTHErider
09/08/2014, 16:17
Δεν μπορω να καταλαβω γιατι τετοιος αφορισμος ρε παιδια.σας.υποχρεωσε κανεις να την αγορασετε και δεν το λετε?καλη η εξελιξη αλλα για μενα λαθος της κτμ ειναι η καταργηση του μεσαιου adventure.εκεινο το μηχανακι με καινουργιο μοτερ και περιφερειακα θα ηταν απιστευτο.προσωπικα το 1290 το βλεπω με πολυ καλο ματι!παντα το περισσοτερο γκαζι ειναι καλυτερο...

Gallos
21/08/2014, 10:26
Το θέμα είναι ότι αυτή την στιγμή πουλάνε αυτά, άρα εξελίσσονται αυτά... Όταν θα έρθει η φάση και η μόδα των μικρών αντβε, τότε θα βγουν και τα αντίστοιχα...
Σιγά τώρα μην κάτσει η ΚΤΜ για 5 10 καυλωμένα σαν τον Ροαντ να στήσει ένα 390 αντβε... Πουλάνε τα μεγάλα, τέλος... Διότι και εδώ όταν το χρήμα υπήρχε, όλοι μαουνες αγοράζαμε... Διότι όσο ποιο καινούριο το μηχανάκι τόσο ποιο κάλο, εκτός από το design. Εκτος μερικών ελαχίστων εξαιρέσεων.

Διότι ποιος δεν θα ήθελε ένα καινούριο μασίνι, με τα μπλιμπλικια όλα και να του πίνει το αίμα? Αλλά δεν υπάρχει σάλιο και λέμε, σαν το 990 και την Αφρικα δεν θα ξαναβγούν μηχανάκια..χαχαχαχα...

Προσωπικά το βρίσκω όμορφο, και αναμένουμε την έκθεση του Βερολίνου.

Διότι απαξ και σου αρέσουν τα ον οφ, η χαρά που σου δίνει μια μαουνα καλοζυγισμενη με όρεξη να σου κάνει τα χατίρια, είναι μεγάλη...

Πάντως το κλου είναι το εξης. Σχολίασε ο Colebach το ποστ του roadspirit στο blog της ΚΤΜ σχετικά με το 1290, οπου τους εγραψε βγαλτε ενα 390 ανβτε ρε και με την σειρα του αυτος παροτρυνει μεσο fb να αφησουν ολοι ενα αντιστοιχο σχόλιο μπας και το φτιάξουν...

Johny the Fox
21/08/2014, 12:01
Αυτα τα ΜΕκαΝΑκια ειναι για αλλες χωρες,αλλους λαους,αλλες τσεπες.Εδω ,στην Ελλαδα απο τοτε που τα Cayenne αντικατασταθηκανε απο τα Smart,ολοι θυμηθηκαν να γινουν καθαροαιμοι αντβετσουραδες.Ετσι και ξανααρχιζανε οι τραπεζες να μοιραζουν δανικα,υποψηφιο best seller θα ηταν το 1290

daz
21/08/2014, 14:22
Αυτα τα ΜΕκαΝΑκια ειναι για αλλες χωρες,αλλους λαους,αλλες τσεπες.Εδω ,στην Ελλαδα απο τοτε που τα Cayenne αντικατασταθηκανε απο τα Smart,ολοι θυμηθηκαν να γινουν καθαροαιμοι αντβετσουραδες.Ετσι και ξανααρχιζανε οι τραπεζες να μοιραζουν δανικα,υποψηφιο best seller θα ηταν το 1290

Κάνε μου δώρο ένα 1290 να δεις για πότε το πουλάω για να βάλω ζάντες και αναρτήσεις στο ριμάδι μου.

road spirit
21/08/2014, 14:31
...

Πάντως το κλου είναι το εξης. Σχολίασε ο Colebach το ποστ του roadspirit στο blog της ΚΤΜ σχετικά με το 1290, οπου τους εγραψε βγαλτε ενα 390 ανβτε ρε και με την σειρα του αυτος παροτρυνει μεσο fb να αφησουν ολοι ενα αντιστοιχο σχόλιο μπας και το φτιάξουν...

και έχουν μαζευτεί μέχρι τώρα 60 σχόλια, όπου στην συντριπτική πλειοψηφία όλοι τους κραζουν :lol: και ζητούν μονοκύλινδρο ελαφρύ αντβέ ....

τόσα σχόλια δεν έχει ξαναμαζέψει ποτέ κανένα ποστ στο επίσημο μπλογκ της ΚΤΜ ... τρολο-λολ

daz
21/08/2014, 15:40
Βάλτε κανένα λινκ μωρε.

cosgili
21/08/2014, 19:22
καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς...
322175322175

μακάρι:D

daz
21/08/2014, 20:01
Α καλά αλλού έψαχνα εγώ. Thanks Joy. :beer:

Well done Yannis.

Vstrommer71
21/08/2014, 20:53
καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς...
322175322175

μακάρι:D
Αμα το ποσταρεις εις διπλουν,εχει πιο πολλες πιθανοτητες να βγει στην παραγωγη?:D
Καλο θα ειναι να βγει ετσι,μια μανιβελιτσα μονο και ειναι περφεκτ
(Μερακλης κι ο...φωτοσοπατζης με σελλα Della Valle στον στανταρντ εξοπλισμο! :lol: )

Vstrommer71
21/08/2014, 20:55
και έχουν μαζευτεί μέχρι τώρα 60 σχόλια, όπου στην συντριπτική πλειοψηφία όλοι τους κραζουν :lol: και ζητούν μονοκύλινδρο ελαφρύ αντβέ ....

τόσα σχόλια δεν έχει ξαναμαζέψει ποτέ κανένα ποστ στο επίσημο μπλογκ της ΚΤΜ ... τρολο-λολ
Απολυτα λογικο,αμα θελαμε φορτηγο θα παιρναμε μεγαλο BMW!:lol:

Bob_o_mastoras
23/08/2014, 01:30
Κάνε μου δώρο ένα 1290 να δεις για πότε το πουλάω για να βάλω ζάντες και αναρτήσεις στο ριμάδι μου.

:eek::confused:
Καλα τι ζαντες θα βαλεις;; απο χρυσο;;; :lol:

Και γω παντως θα το πουλαγα αν μου το χαριζαν και θα παιρνα κατι μικροτερο και τα ρεστα αξεσουαρ, βενζινη και καμια μπυρα. Βαρκα εχω ηδη, δε θελω και αλλη. :p
Γενικοτερα το θεωρω ανοικονομητο να βαζεις κυβικα αυτοκινητου σε μοτοσυκλετες. Μεχρι 1000 και πολλα ειναι.
Το 390 μου φαινεται μια απολυτως σωστη και λογικη προταση για αυτη τη δουλεια πχ.

daz
23/08/2014, 02:40
:eek::confused:
Καλα τι ζαντες θα βαλεις;; απο χρυσο;;; :lol:

Και γω παντως θα το πουλαγα αν μου το χαριζαν και θα παιρνα κατι μικροτερο και τα ρεστα αξεσουαρ, βενζινη και καμια μπυρα. Βαρκα εχω ηδη, δε θελω και αλλη. :p
Γενικοτερα το θεωρω ανοικονομητο να βαζεις κυβικα αυτοκινητου σε μοτοσυκλετες. Μεχρι 1000 και πολλα ειναι.
Το 390 μου φαινεται μια απολυτως σωστη και λογικη προταση για αυτη τη δουλεια πχ.

Ε θα περισσέψει και κάτι μωρέ. :lol:

Μωρέ το μηχανάκι καλό είναι. Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι δεν είναι για όλους ακόμα και αν βάλεις στην άκρη τους οικονομικούς λόγους.

irinia
23/08/2014, 19:18
ΠΟΛΥ ΑΠΛΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΜΟΥ......................

Τό 1190 μετά άπό έναν άρχικό ένθουσιασμό πού δημιούργησε ΑΛΛΑ καί τίς κρυάδες πού άκολούθησαν
δέν έκανε κανένα μπάμ καί είδε άπό πολύ μακρυά τίς πλάτες τών Γερμανών είδικά...!!
Πάρε λοιπόν κι άλλα κυβικά ,πάρε κι άλλο γκάζι,πάρε κι ένα τεπόζιτο άπό τά παλιά μαμμούθ,
πάρε καί μπόλικα κιλά καί ξανά άπό τήν άρχή πίσω άπό τούς Γερμανούς.......
ΟΜΩΣ ΑΔΕΡΦΙΑ............οί άνθρωποι έχουν ήδη χάσει τό δάσος κρατώντας άγκαλιά τό δέντρο...!!!
Τί νά τά κάνει κάποιος αύτά τά κυβικά σέ μιά Εύρώπη μέ χιλιάδες κάμερες όπου άν ΚΛΑΣΕΙΣ σέ γάμησαν..??
Τραγική είρωνία..??
Στήν Αύστρία γιά νά μπείς χωματόδρομο ...??
Μόνο άν πιάσει πυρκαγιά καί είσαι πυροσβέστης...!!
Ταξίδι...??
Μέ 1300 κυβικά κυκλοφοράνε φανταστικά μοτόρια.......
ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΥΣΚΑ.............μέ έντελώς λάθος κουστούμι.
Άν μέ τό 1190 ήταν σάν νά πήγαινες στήν έκκλησία μέ σορτάκι,
τώρα πιά είναι σάν νά πηγαίνεις μέ κιλοτάκι χωρίς κωλοκόφτη κάν.....!!!!

DrBig
23/08/2014, 19:39
ΠΟΛΥ ΑΠΛΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΜΟΥ......................

Τό 1190 μετά άπό έναν άρχικό ένθουσιασμό πού δημιούργησε ΑΛΛΑ καί τίς κρυάδες πού άκολούθησαν
δέν έκανε κανένα μπάμ καί είδε άπό πολύ μακρυά τίς πλάτες τών Γερμανών είδικά...!!
Πάρε λοιπόν κι άλλα κυβικά ,πάρε κι άλλο γκάζι,πάρε κι ένα τεπόζιτο άπό τά παλιά μαμμούθ,
πάρε καί μπόλικα κιλά καί ξανά άπό τήν άρχή πίσω άπό τούς Γερμανούς.......
ΟΜΩΣ ΑΔΕΡΦΙΑ............οί άνθρωποι έχουν ήδη χάσει τό δάσος κρατώντας άγκαλιά τό δέντρο...!!!
Τί νά τά κάνει κάποιος αύτά τά κυβικά σέ μιά Εύρώπη μέ χιλιάδες κάμερες όπου άν ΚΛΑΣΕΙΣ σέ γάμησαν..??
Τραγική είρωνία..??
Στήν Αύστρία γιά νά μπείς χωματόδρομο ...??
Μόνο άν πιάσει πυρκαγιά καί είσαι πυροσβέστης...!!
Ταξίδι...??
Μέ 1300 κυβικά κυκλοφοράνε φανταστικά μοτόρια.......
ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΥΣΚΑ.............μέ έντελώς λάθος κουστούμι.
Άν μέ τό 1190 ήταν σάν νά πήγαινες στήν έκκλησία μέ σορτάκι,
τώρα πιά είναι σάν νά πηγαίνεις μέ κιλοτάκι χωρίς κωλοκόφτη κάν.....!!!!

Εσυ μεχρι και το σεξ (ακα τικιπομπ) ) με την λογικη θα το κανεις...

irinia
23/08/2014, 22:31
ΑΣΕ ΤΟ ΣΕΞ ΘΑ ΤΟ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΣΟΥΜΕ ΑΡΓΟΤΕΡΑ..............

Στά ύπόλοιπα πές μας τήν άποψη σου.......

DrBig
24/08/2014, 07:09
ΑΣΕ ΤΟ ΣΕΞ ΘΑ ΤΟ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΣΟΥΜΕ ΑΡΓΟΤΕΡΑ..............

Στά ύπόλοιπα πές μας τήν άποψη σου.......

Μα οι μηχανες ειναι σα το σεξ ρε Τερενς. Εσυ δεν το βλεπεις ετσι και προσπαθεις να πεισεις αυτους που το βλεπουν ετσι οτι δεν θα επρεπε να το βλεπουν ετσι.

Και να σου πω την γνωμη μου για ποιο πραγμα? Για το αν εχει νοημα να βαλεις 1300 κυβικα σε μοτοσυκλετα?
Δεν ειναι θεμα νοηματος για μενα, δεν κανω αυτην την ερωτηση, η ερωτηση που κανω ειναι αν εχει καυλα και η απαντηση που δινω ειναι ..... μαντεψε :D...κι ας πηγαινω πιο αργα γιατι ζυγιζει, κι ας χρησιμοποιω σπανα και τα 160 αλογα τροχο.

ΥΓ
Εχεις πιασει ποτε κουβεντα με αγγλο για trainspotting?

el patron
24/08/2014, 09:38
Πρεπει να ακούσουμε τόν τέρενς, μην πάρει κανείς μηχανή άνω τών 100 ίππων γιατί έχει κάμερες παντού και είναι άχρηστη.

Bob_o_mastoras
24/08/2014, 10:21
Να τον ακουσετε! Το θεμα δεν ειναι αλλωστε τα 100 αλογα αλλα τα πολλα κυβικα. Σκοπος ειναι να κανουμε τους κινητηρες ολο και περισσοτερο αποδοτικους, οχι να τους φορτωνουμε κυβικα σαν το Αμερικα, λες και το πετρελαιο θα υπαρχει για παντα.
Πλεον δυστυχως πρεπει να σκεφτομαστε και τους διαθεσιμους ενεργειακους πορους που εχουν απομεινει.
Και το να εχουμε ενα adventure με 1300 cc ειναι το ακριβες αναλογο των μεγαλων και ενεργοβορων suv που καταληγουν να μεταφερουν ενα μονο ατομο στη δουλεια του καθε μερα και να κανουν ταξιδι φορτωμενα μια φορα το χρονο και αν. Και να χρησιμοποιουν την τετρακινηση μονο για να περασουν το φθινοπωρο πανω απο πεσμενα φυλλα στην ασφαλτο.

irinia
24/08/2014, 10:47
Πρεπει να ακούσουμε τόν τέρενς, μην πάρει κανείς μηχανή άνω τών 100 ίππων γιατί έχει κάμερες παντού και είναι άχρηστη.

ΡΕ ΚΟΥΚΛΕ.............30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΑΡΚΟΥΔΟΓΚΑΖΑ ΧΩΡΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΑ

Τώρα πιά δέν παίζει τίποτε,μόνο κάτι άλλοδαπά καί οί ύπόλοιποι Μέγαρα καί Σέρρες.
Καί πάντα δεύτερο μηχανάκι on-off.
Έτσι γιά νά ξέρεις μέ ποιόν μιλάς.....
ΣΥΝΕΧΙΣΕ .........τώρα.

υγ. Άν έχεις άμφιβολίες ρώτα, κάποιοι στό φόρουμ είδαν καί ξέρουν.

DrBig
24/08/2014, 12:05
Να τον ακουσετε! Το θεμα δεν ειναι αλλωστε τα 100 αλογα αλλα τα πολλα κυβικα. Σκοπος ειναι να κανουμε τους κινητηρες ολο και περισσοτερο αποδοτικους, οχι να τους φορτωνουμε κυβικα σαν το Αμερικα, λες και το πετρελαιο θα υπαρχει για παντα.
Πλεον δυστυχως πρεπει να σκεφτομαστε και τους διαθεσιμους ενεργειακους πορους που εχουν απομεινει.
Και το να εχουμε ενα adventure με 1300 cc ειναι το ακριβες αναλογο των μεγαλων και ενεργοβορων suv που καταληγουν να μεταφερουν ενα μονο ατομο στη δουλεια του καθε μερα και να κανουν ταξιδι φορτωμενα μια φορα το χρονο και αν. Και να χρησιμοποιουν την τετρακινηση μονο για να περασουν το φθινοπωρο πανω απο πεσμενα φυλλα στην ασφαλτο.

Δεν εχεις δικιο και σου λεω εκ πειρας οτι ενας κινητηρας 1300 μπορει να καιει και λιγοτερο σε ανοιχτο δρομο απο σχεδον οτιδηποτε αλλο στα μισα του κυβικα.

giwrgos2012
24/08/2014, 12:06
ότι έχουμε φτάσει πλέον να θεωρούμε τα 600 παπιά σχεδόν φτάσαμε, τα κυβικά πλέον εχουν μεγαλώσει πάρα πολύ και δεν καταλαβαίνω τον λόγο.
Οσον αφορά το κτμ 1290 εγώ ακόμα δεν κατάλαβα γιατί βγήκε ενώ υπάρχει το 1190, το μόνο που θα έπρεπε να κάνουν είναι να διορθώσουν τις παιδικές ασθένειες του 1190 όχι να βγάλουν το 1290. Τέλος πάντων όποιος έχει τα λεφτά και το γούστο του με το καλό να το πάρει να μας πεις και τις εντυπώσεις του.

DrBig
24/08/2014, 12:09
ότι έχουμε φτάσει πλέον να θεωρούμε τα 600 παπιά σχεδόν φτάσαμε, τα κυβικά πλέον εχουν μεγαλώσει πάρα πολύ και δεν καταλαβαίνω τον λόγο.
Οσον αφορά το κτμ 1290 εγώ ακόμα δεν κατάλαβα γιατί βγήκε ενώ υπάρχει το 1190, το μόνο που θα έπρεπε να κάνουν είναι να διορθώσουν τις παιδικές ασθένειες του 1190 όχι να βγάλουν το 1290. Τέλος πάντων όποιος έχει τα λεφτά και το γούστο του με το καλό να το πάρει να μας πεις και τις εντυπώσεις του.

Το ιδιο μηχανακι ειναι με το 1190, απλα εχει λιγο διαφορετικα πλαστικα, μεγαλυτερο τεποζιτο και λιγο παραπανω κυβικα.
Μια χαρα κανανε και το βγαλανε. Το μονο που εγω προσωπικα θα προτιμουσα ειναι να εβγαινε με καθαρα ασφαλτινους τροχους.

Bob_o_mastoras
24/08/2014, 12:14
Ισχυει στην περιπτωση που πας το μεσσαιου κυβισμου κοφτες και το 1300 ρελαντι για να πετυχεις την ιδια ταχυτητα.
Αλλα δεν χρειαζεται και να τα κυνηγαμε συνεχεια. Και συνολικα το μεσαιο θα καψει λιγοτερο κατα τη διαρκεια της ζωης του δεδομενου οτι και οι δυο κινητηρες ειναι προσφατης τεχνολογιας.

DrBig
24/08/2014, 12:19
Ισχυει στην περιπτωση που πας το μεσσαιου κυβισμου κοφτες και το 1300 ρελαντι για να πετυχεις την ιδια ταχυτητα.
Αλλα δεν χρειαζεται και να τα κυνηγαμε συνεχεια. Και συνολικα το μεσαιο θα καψει λιγοτερο κατα τη διαρκεια της ζωης του δεδομενου οτι και οι δυο κινητηρες ειναι προσφατης τεχνολογιας.

Δεν μιλαω για κοφτες...αλλα βρες μου μια 'μικρη' μηχανη που να καιει κατω απο 6λτ/100 σε ταξιδι με 150-180 (150 σταθερα με 180αρες καπου καπου για προσπερασματα)

Το οτι δεν χρειαζεται να πηγαινεις με τοσα το ξερω κι εγω, αλλα εγω προσωπικα βαριεμαι τα 120-130 (οπου εκει καιει το 1300 γυρω στα 5λτ/100)

(Η διαφορα ειναι οτι με τα μεγαλα κυβικα αυτες οι ταχυτητες (ακομα και τα 200) ειναι στην περιοχη λειτουργιας του λαμδα)

Bob_o_mastoras
24/08/2014, 12:22
Καμια, πιθανοτατα αλλα σε ποσσες στροφες δουλευουν τα μικρα για τα 150-160;;
Και ποσο καινε σε μικροτερες ταχυτητες σε σχεση με τα μεγαλα;; Και μη βαλουμε και την κινηση στην πολη στην εξισωση. Γιατι ειναι γεγονος πως τα περισσοτερα εκει θα κανουν τα πιο πολλα χιλιομετρα.

DrBig
24/08/2014, 12:27
Καμια, πιθανοτατα αλλα σε ποσσες στροφες δουλευουν τα μικρα για τα 150-160;;
Και ποσο καινε σε μικροτερες ταχυτητες σε σχεση με τα μεγαλα;; Και μη βαλουμε και την κινηση στην πολη στην εξισωση. Γιατι ειναι γεγονος πως τα περισσοτερα εκει θα κανουν τα πιο πολλα χιλιομετρα.

Ασε την πολη στην ακρη, εκει δεν εχει νοημα καν να μιλαμε για μηχανη και οχι μονο λογω καταναλωσης. Υπαρχουν και οι παπιες.

Το δικο μου συμπερασμα παντως απο μηχανες 400-1300 που ειχα στην κατοχη μου ειναι οτι το 1300 ειναι το πιο οικονομικο αν θες να κινεισαι σε ανοιχτους δρομους.

giwrgos2012
24/08/2014, 12:28
Το ιδιο μηχανακι ειναι με το 1190, απλα εχει λιγο διαφορετικα πλαστικα, μεγαλυτερο τεποζιτο και λιγο παραπανω κυβικα.
Μια χαρα κανανε και το βγαλανε. Το μονο που εγω προσωπικα θα προτιμουσα ειναι να εβγαινε με καθαρα ασφαλτινους τροχους.

Το ξέρω ότι είναι το ίδιο το μηχανάκι η ένσταση μου, ότι απλά θα μπορούσαν να βελτίωναν τις παιδικές ασθένειες χωρίς να αλλάξουν κινητήρα, μια χαρά δύναμη έβγαζε και αυτός

toyar
24/08/2014, 12:34
πρωτα πρεπει να βρεθει ενας δρομος στην ελλαδα οπου να πηγαινεις <<σταθερα με 150 και να προσπερνας με 180>> χωρις τον κινδυνο ή να σε σκοτωσουν ή να σου παρουν τα σωβρακα
και αν καποιος θελει συνειδητοποιημενα να ταξιδεψει με υψηλες μωτ αρα να κανει πολλα χλμ σε μικρο χρονικο διαστημα σιγα μην εμπιστευτει οποιοδηποτε ΚΤΜ οταν υπαρχουν FJR VFR ZZR ακομα και ΒΜW..........

DrBig
24/08/2014, 12:35
Το ξέρω ότι είναι το ίδιο το μηχανάκι η ένσταση μου, ότι απλά θα μπορούσαν να βελτίωναν τις παιδικές ασθένειες χωρίς να αλλάξουν κινητήρα, μια χαρά δύναμη έβγαζε και αυτός

Και για το 990 ελεγαν μια χαρα δυναμη εβγαζε οταν ακουστηκε το 1190. Μετα οδηγησαν το 1190 και αλλαξαν γνωμη. Μετα οδηγησαν το 1290SDR και ξαναλλαξαν. Ετσι ειναι ο ανθρωπας, θελει ολο και περισσοτερα. Εξ'αλλου επειδη ειναι το ιδιο βασικα μηχανακι (τον κινητηρα τον ειχαν, ενα τεποζιτο φτιαξανε μονο), οι παιδικες ασθενειες ειναι κοινες και ο,τι εφαρμοζεται στο ενα κανει και για το αλλο.

Bob_o_mastoras
24/08/2014, 12:36
Οκ fair enough για την πολη που λενε και οι Αγγλοι. :) Αλλα και παλι, γνωμη μου, κατι μεσσαιο και με καπως συνετη οδηγηση θα καψει λιγοτερο απο κατι μεγαλο.
Αλλωστε η ενσταση μου ηταν στο να γινουν πιο αποδοτικοι οι κινητηρες χωρις να αυξησουμε τα κυβικα και την καταναλωση. Αυτο θα ωφελησει και τα μεγαλα και τα μικρα. Η ταση αλλωστε πλεον αυτη ειναι στις βιομηχανιες οχηματων αλλα και στους καταναλωτες.

DrBig
24/08/2014, 12:37
πρωτα πρεπει να βρεθει ενας δρομος στην ελλαδα οπου να πηγαινεις <<σταθερα με 150 και να προσπερνας με 180>> χωρις τον κινδυνο ή να σε σκοτωσουν ή να σου παρουν τα σωβρακα
και αν καποιος θελει συνειδητοποιημενα να ταξιδεψει με υψηλες μωτ αρα να κανει πολλα χλμ σε μικρο χρονικο διαστημα σιγα μην εμπιστευτει οποιοδηποτε ΚΤΜ οταν υπαρχουν FJR VFR ZZR ακομα και ΒΜW..........

Εγω μια χαρα εμπιστευομαι παντως ΚΤΜ και ειμαι σιγουρος οτι εκφραζω τον μεσο ορο κατοχων, γιατι αλλιως θα ειχε κλεισει η εταιρια.

Bob_o_mastoras
24/08/2014, 12:38
Και για το 990 ελεγαν μια χαρα δυναμη εβγαζε οταν ακουστηκε το 1190. Μετα οδηγησαν το 1190 και αλλαξαν γνωμη. Μετα οδηγησαν το 1290SDR και ξαναλλαξαν. Ετσι ειναι ο ανθρωπας, θελει ολο και περισσοτερα. Εξ'αλλου επειδη ειναι το ιδιο βασικα μηχανακι (τον κινητηρα τον ειχαν, ενα τεποζιτο φτιαξανε μονο), οι παιδικες ασθενειες ειναι κοινες και ο,τι εφαρμοζεται στο ενα κανει και για το αλλο.

Ναι αλλα το οτι θελουμε ολο και περισσοτερα δεν σημαινει οτι ειμαστε σωστοι. Ισως και να ειναι η νεμεσις μας ως ειδος.

giwrgos2012
24/08/2014, 12:42
Ναι αλλα το οτι θελουμε ολο και περισσοτερα δεν σημαινει οτι ειμαστε σωστοι. Ισως και να ειναι η νεμεσις μας ως ειδος.

Αυτο ακριβώς, και αν συνεχίσουν να μεγαλώνουν τα κυβικά ας τα κανουμε μετά και 1400 και 1500 γιατί όχι 1600, κάπου πρέπει να υπάρχει και ένα όριο, ειδικά στις μηχανές που το κάθε τι παίζει ρόλο.

toyar
24/08/2014, 12:47

η εταιρεια δεν μενει ανοιχτη λογω των πωλησεων της στην ελλαδα, ουτε ο μεσος ελληνας κατοχος ψωνιζει δεινοσαυρους
προφανως μενει ανοιχτη γιατι πουλαει προιοντα με δυνατα πλεονεκτηματα που της δινουν τη δυνατοτητα να τα υπερτιμολογει
εχουν ομως εξισου σοβαρες αδυναμιες τις οποιες η πλειοψηφια του αγοραστικου κοινου δεν ειναι διατεθειμενη να τις ανεχτει ειδικα σε προιοντα που ειναι πανακριβα

DrBig
24/08/2014, 13:11
Οκ fair enough για την πολη που λενε και οι Αγγλοι. :) Αλλα και παλι, γνωμη μου, κατι μεσσαιο και με καπως συνετη οδηγηση θα καψει λιγοτερο απο κατι μεγαλο.
Αλλωστε η ενσταση μου ηταν στο να γινουν πιο αποδοτικοι οι κινητηρες χωρις να αυξησουμε τα κυβικα και την καταναλωση. Αυτο θα ωφελησει και τα μεγαλα και τα μικρα. Η ταση αλλωστε πλεον αυτη ειναι στις βιομηχανιες οχηματων αλλα και στους καταναλωτες.

1) Δεν θελω να οδηγω συνετα, για οσο τουλαχιστον ακομα μπορω
2) Αν γινουν πιο αποδοτικοι οι κινητηρες, θα γινουν οχι μονο οι μικροι αλλα και οι μεγαλοι. Οποτε και παλι θα ειναι πιο αποδοτικοι οι μεγαλοι στην μη συνετη οδηγηση, η οποια θα γινει αυτοματως συνετη αν τα ορια στους αυτοκινητοδρομους αυξηθουν.

DrBig
24/08/2014, 13:12

Δεν συμφωνω στο οτι η εξαφανιση του ειδους μας ειναι κατι το μη σωστο....

Bob_o_mastoras
24/08/2014, 13:17
Δεν συμφωνω στο οτι η εξαφανιση του ειδους μας ειναι κατι το μη σωστο....

;) χεχεχε! Σωστος! Μαλλον καλο θα κανουμε στο οικοσυστημα.

matador21
24/08/2014, 17:56
Δεν εχεις δικιο και σου λεω εκ πειρας οτι ενας κινητηρας 1300 μπορει να καιει και λιγοτερο σε ανοιχτο δρομο απο σχεδον οτιδηποτε αλλο στα μισα του κυβικα.

Καλησπέρα είμαι νέο μέλος και μιας και έχω το 1190 είπα να συμμετέχω κι εγώ στην κουβέντα,
Συμφωνώ με τον Dr Big. Έχω την μηχανή έναν χρόνο και το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν είναι ενεργοβόρα. Την έχω μετρήσει δεκάδες φορές.
Ενδεικτικά στην πιό πρόσφατη μέτρηση σε κυκλο 400 χλμ (200χλμ Εγνατία, 80χλμ επαρχιακός ,120 χλμ ορεινο οδικό δικτυο) Καστοριά-Θεσσαλονίκη-Καστοριά έκαψε:
Εγνατία με ταχύτητες 170 σταθερά + 20, 30χλμ καμια φορα 6,2 λίτρα /100 χλμ.
Επαρχιακός Θεσνίκη Έδεσσα Καστοριά 120*130 με αρκετά ξεσπάσματα 5,3.
Υπάρχουν λοιπόν δρόμοι που μπορείς να πας με 170 χλμ σταθερά, και το καλό είναι ότι αισθάνεσαι ασφαλής πηγαίνοντας με τόσα πάνω στην μηχανή, είναι σαν να πηγαίνεις με 120με το V Strom.
Το να την βάλεις στην πόλη για τις καθημερινές μετακινήσεις, είναι αμαρτία. Δώσε 1000 € και πάρε και ένα παπί.
Και επειδή η μηχανή είναι γούστο και τα γούστα είναι σαν την κολοκυθόπιτα, για εμένα αυτός ο συνδυασμός ασφάλεια, ταχύτητα και οικονομία είναι μπόμπα, οπότε είμαι χαρούμενος.
Τώρα σε ότι αφορά το καινούργιο μοντέλο καλά θα κάνουν να το βγάλουν κι αν πιάσει έπιασε, άλλωστε θα είναι συγκρίσιμο με την χοντρή BMW και εμένα σαν ιδικτήτη 1190 εφόσον δεν το καταργήσει δεν με ενοχλεί.
Αυτά τα (πολλά) ολίγα.:)

DrBig
24/08/2014, 19:29
Καλησπέρα είμαι νέο μέλος και μιας και έχω το 1190 είπα να συμμετέχω κι εγώ στην κουβέντα,
Συμφωνώ με τον Dr Big. Έχω την μηχανή έναν χρόνο και το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν είναι ενεργοβόρα. Την έχω μετρήσει δεκάδες φορές.
Ενδεικτικά στην πιό πρόσφατη μέτρηση σε κυκλο 400 χλμ (200χλμ Εγνατία, 80χλμ επαρχιακός ,120 χλμ ορεινο οδικό δικτυο) Καστοριά-Θεσσαλονίκη-Καστοριά έκαψε:
Εγνατία με ταχύτητες 170 σταθερά + 20, 30χλμ καμια φορα 6,2 λίτρα /100 χλμ.
Επαρχιακός Θεσνίκη Έδεσσα Καστοριά 120*130 με αρκετά ξεσπάσματα 5,3.
Υπάρχουν λοιπόν δρόμοι που μπορείς να πας με 170 χλμ σταθερά, και το καλό είναι ότι αισθάνεσαι ασφαλής πηγαίνοντας με τόσα πάνω στην μηχανή, είναι σαν να πηγαίνεις με 120με το V Strom.
Το να την βάλεις στην πόλη για τις καθημερινές μετακινήσεις, είναι αμαρτία. Δώσε 1000 € και πάρε και ένα παπί.
Και επειδή η μηχανή είναι γούστο και τα γούστα είναι σαν την κολοκυθόπιτα, για εμένα αυτός ο συνδυασμός ασφάλεια, ταχύτητα και οικονομία είναι μπόμπα, οπότε είμαι χαρούμενος.
Τώρα σε ότι αφορά το καινούργιο μοντέλο καλά θα κάνουν να το βγάλουν κι αν πιάσει έπιασε, άλλωστε θα είναι συγκρίσιμο με την χοντρή BMW και εμένα σαν ιδικτήτη 1190 εφόσον δεν το καταργήσει δεν με ενοχλεί.
Αυτά τα (πολλά) ολίγα.:)

Καλως μας ηρθες και να το χαιρεσαι το 'κατεμακι' σου :)
Αν δεν εχεις ακουσει κατι για το φιλτρο αερα η δεν εχεις λαβει καποια ανακληση ριξε μια ματια οτι σφραγιζει καλα στο φιλτροκουτι :beer:

matador21
24/08/2014, 19:48
Καλως μας ηρθες και να το χαιρεσαι το 'κατεμακι' σου :)
Αν δεν εχεις ακουσει κατι για το φιλτρο αερα η δεν εχεις λαβει καποια ανακληση ριξε μια ματια οτι σφραγιζει καλα στο φιλτροκουτι :beer:

Ευχαριστώ πολύ. Το είχα υπόψη μου από τις αρχές του χρόνου και τον Μάιο που έβαλα την καλωδίωση του GPS και βγήκε το τεπόζιτο το τσέκαρα και ήταν μια χαρά. Τον Σεπτέμβριο που θα κάνω το ετήσιο service θα το ξαναδώ και αν μπορώ θα το αντικαταστήσω.

Bob_o_mastoras
24/08/2014, 22:33
Αν δεν εχεις ακουσει κατι για το φιλτρο αερα η δεν εχεις λαβει καποια ανακληση ριξε μια ματια οτι σφραγιζει καλα στο φιλτροκουτι

:uplate::a02: Toυς ειναι τοσο δυσκολο να φτιαξουν ενα μηχανακι χωρις τετοιες ή παρομοιες χαζομαρες;; Απορω. Ή τουλαχιστον να το κοστολογησουν αναλογα. :rolleyes:

matador21
24/08/2014, 23:54
:uplate::a02: Toυς ειναι τοσο δυσκολο να φτιαξουν ενα μηχανακι χωρις τετοιες ή παρομοιες χαζομαρες;; Απορω. Ή τουλαχιστον να το κοστολογησουν αναλογα. :rolleyes:

Βοb, έχεις δίκιο, εν μέρει...
Αυτή είναι η χειρότερη παιδική ασθένεια που παρουσίασε αυτή η μηχανή η οποία στήθηκε εξ αρχής, από λευκό χαρτί. Προβλήματα με το φιλτροκούτι παρουσιάσθηκαν στην Ν. Αφρική, στην Αυστραλία και δυο περιπτώσεις στην Ισπανία που πήγαν ταξίδι Μαρόκο, Μαγκρέμπ. Δηλαδή σε ερήμους με λεπτή σκόνη.
Το πρόβλημα λύνεται με τοποθέτηση καινούργιου φίτρου (unifilter) αξία περίπου 50 €.
Όσοι έχουν ζητήσει από την ΚΤΜ να τους αλλάξει φιλτροκούτι (επανασχεδιασμένο για τα μοντέλα του 2014), τουλάχιστον στην Ευρώπη (Ισπανία και Βέλγιο που παρακολουθώ τα αντίστοιχα forums) αντικαταστάθηκε. Τον Σεπτέμβριο θα ζητήσω κι εγώ να μου το αλλάξουν έστω και προληπτικά.
Χωρίς να θέλω να γίνω υπερασπιστής και συνήγορος της ΚΤΜ, το θεωρώ θέμα μικρής σημασίας το οποίο λύνεται εύκολα και με την υποστήριξη της εταιρίας.
Επίσης να αναφέρω ότι για όλες αυτές τις μικρομαλακίες, η ΚΤΜ έκανε επέκταση εγγύησης στους κατόχους μοντέλων 2013, γιά έναν ακόμη χρόνο (τρία συνολικά, αν και στην επιστολή που έστειλαν η ημερομηνία λήξης της εγγύησης είναι τέσσερα χρόνια από την ημερομηνία αγοράς).
Όσο για την κοστολόγηση το value for money στην κατηγορία είναι το καλύτερο. 16200 με θερμαινόμενα γκρίπ, σίδερα κινητήρα, συναγερμό και tank bag. Το αντίστοιχο bmw φθάνει 20000+.

Bob_o_mastoras
25/08/2014, 00:18
Το κοστος ειναι μικρο οντως. Αν το ειχα θα το αγοραζα και 'γω μονος μου το φιλτρο.
Αλλα το θεμα ειναι γιατι να μην ειναι πιο προσεκτικοι και τελειομανεις με τα προϊοντα τους;; Εχουν βγαλει εστω και ενα μοντελο χωρις εστω και μια "παιδικη" ασθενεια;; Τοσα εκατομυρια βγαζουν, ας φτιαξουν εναν R&D τομεα επιφορτισμενο μονο με αυτο το ρολο.
Αν διναν περισσοτερη βαση σε αυτο και συνολικα στην αξιοπιστια θα εκτοξευοταν σαν εταιρια μιας και σε ολους τους αλλους τομεις, οσο αφορα τα μηχανακια, σκιζουν.
Ειναι κριμα τοσος κοσμος να φοβαται, δικαιολογημενα κατ'εμε, να τα παρει για αυτους τους λογους.

matador21
25/08/2014, 00:35
Σου είπα ότι έχεις δίκαιο.. Στο R&D δεν μπορούν να προβλεφθούν τα πάντα.
Αρκετά ξεφεύγουν και από τις εκτεταμένες δοκιμές κάθε μοντέλου οποιασδήποτε εταιρείας.
Στην πραγματική ζωή φαίνονται τα πάντα....

irinia
25/08/2014, 07:45
Δεν μιλαω για κοφτες...αλλα βρες μου μια 'μικρη' μηχανη που να καιει κατω απο 6λτ/100 σε ταξιδι με 150-180 (150 σταθερα με 180αρες καπου καπου για προσπερασματα)

Το οτι δεν χρειαζεται να πηγαινεις με τοσα το ξερω κι εγω, αλλα εγω προσωπικα βαριεμαι τα 120-130 (οπου εκει καιει το 1300 γυρω στα 5λτ/100)

(Η διαφορα ειναι οτι με τα μεγαλα κυβικα αυτες οι ταχυτητες (ακομα και τα 200) ειναι στην περιοχη λειτουργιας του λαμδα)

ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ................

Πόσοι δρόμοι στήν Έλλάδα είναι γιά 150άρες συνεχόμενες όπου γιά νά ξεμουδιάζεις
θά χτυπάς καί 180 καί 200 όπως μάς γράφεις..??
Έπειδή τήν έχω περπατήσει τή χώρα πολύ ,θά έλεγα μόνο Έγνατία Θεσσαλονίκη Ήγουμενίτσα,
Θεσσαλονίκη Ξάνθη, Έθνική όδό Θεσσαλονίκη Άθήνα, καί Άθήνα Τρίπολη.
Τρείς δρόμοι.......
Μέ όλη τήν ύπόλοιπη χώρα πού θές νά περπατήσεις ένα έξακοσάρι είναι ΣΟΥΠΕΡ.
Τώρα θεωρίες γιά γκάζια,κυβικά,ροπές κ.λ.π. δέν εύσταθούν,είναι γιά γέλια.
Όταν άνεβαίνεις όποιονδήποτε όρεινό δρόμο μέ δευτέρες-τρίτες καί 250-260-270 κιλά,
όποιος ξέρει άντιλαμβάνεται πόσο άχρηστα είναι έκεί τά κυβικά καί τά κιλά....!!!!
Όσο γιά τό έξωτερικό έκεί να δείς ,πέρασες τά όρια..?? σέ σκίζουν στό λεπτό..!!!
Βρεττανία χιλιάδες κάμερες,έκλασες ....??σέ είδαν.
Ίταλία, Ίσπανία, δέν κουνιέται φύλλο.
Μόνο Γερμανία καί έκεί μέ προσοχή,έλεύθερα μέν στόν μεγάλο αύτοκινητόδρομο,
ΠΟΛΥ ΑΥΣΤΗΡΑ δέ όταν οί πινακίδες γράφουν όρια..!!!
Έλβετία.....χα...χα.....χα
Αύστρία...??? ώχ
Καί έρχόμαστε στό Έλλάδιστάν.......πάνε αύτά πού ξέραμε τό 80 καί τό 90.
Οί δρόμοι άστυνομεύονται πολύ,τά λέηζερ έχουν πάει σέ όλα τά κωλοχώρια,ό κάθε
τοπικός μπάτσος κουβαλάει κι άπό ένα ,κάμερες γέμισε ό τόπος.....
Γιά νά πάς λοιπόν μέ 150 καί μερικές στιγμές όπως έγραψες 180 γιά προσπεράσεις καί 200
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗ ΦΟΡΑΣ ΠΙΝΑΚΙΔΑ...!!!
Τώρα νά πάρω on-off μηχανάκι καί νά τό κάνω ίνδιάνικο γιά νά κάνω τουρισμό,βόλτες,ταξίδια κ.λ.π.
ΤΟ ΒΛΕΠΩ........ΑΧΡΗΣΤΟ ...!!!
Έπειδή έδώ καί ένα μήνα κινούμαι συνέχεια στούς δρόμους πού άνέφερα κάθε στιγμή πού άγγιζα
τά 150-160 ένοιωθα ότι άπό κάπου θά τή φάω.......κάμερα,λέηζερ,μπλόκο...?? καί ξέρεις τί σημαίνει
180 όταν τό όριο είναι 120.
Άφαίρεση διπλώματος έπί τόπου .....!!!
Δέν θυμάμαι ποτέ νά είδα μηχανάκι on-off χωρίς πινακίδα,σπάνιο πράμμα.
Όλα αύτά τά γράφω γιά νά δείξω άπό πολλές μεριές πόσο άχρηστο είναι είδικά τό πολύ γκάζι σέ αύτού
τού είδους τά μηχανάκια.
Νομίζω πώς τό πιό πετυχημένο είναι τό σούπερ τενερέ πού έχει μέν τά κυβικά μέ ότι μείον συνεπάγεται
άλλά δέν κυνηγάει νά μαυρίσει τήν άσφαλτο.
Άν καί πιστεύω ότι τό τόπ σέ κυβικά σέ αύτήν τήν κατηγορία θά έπρεπε νά είναι τά 800 μέ πολύ πιό έλαφρές
κατασκευές οί όποίες θά κυκλοφορούσαν μέ πολύ μεγαλύτερη άνεση σέ όρεινές,έπαρχιακές κ.λ.π. διαδρομές,
μέ χαμηλότερες καταναλώσεις,πού θά συντηρούνταν μέ λιγότερα χρήματα γιά σέρβις ,άσφάλειες καί άλλα.
Δέν είναι δυνατόν τό αύτοκίνητο νά έχει πιάσει τό σκεπτικό τής έποχής καί νά βγάζει όλο καί μικρότερα μοτέρ
στοχεύοντας στήν οίκονομία άπό κάθε πλευρά καί οί μοτό νά συνεχίζουν αύτό τό ΒΛΑΚΩΔΕΣ.....πάμε
σέ παραπάνω κυβικά .
Καταντήσαμε νά κυκλοφοράμε μέ αύτοκίνητο χιλιάρι καί 1200 κινητήρες,φόρντ,ρενώ,VW,καί βάλε,
έδώ έρχονται σκάφη όπως κασκάι 1200,φόκους 1000 μέ τρικύλινδρο,ρενώ 900,τό καινούργιο μοντέο, σκάφος μαούνα
έρχεται μέ τόν βραβευμένο γιά τό 2012 καί 2013 χιλιάρη κινητήρα ,
άκόμα καί ή Μερσεντές κατέβασε τά κυβικά σέ σειρά C καί Ε τά πολύ έμπορικά της μοντέλλα....!!!!
Έ....τώρα νά έρχονται οί μοτό καί νά έχουν 1200 καί 1300 κυβικά σέ μοντέλλα μάλιστα on-off
ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΑΧΡΗΣΤΟ ΕΝΤΕΛΩΣ, καί μέγα λάθος τακτικής πού είναι σέ βάρος τών καταναλωτών,
καί άποβλέπει μόνο στόν έντυπωσιασμό.
Γιά σκεφτείτε ένα χιλιάρι φόκους νά καίει 5 -6 λίτρα στά 100 καί μία 1200-1300 μοτό 7-8 ...!!!!!
Κάποτε είχαμε τά 500άρια μονοκύλινδρα καί όργώναμε τή χώρα μέ μεγάλη άξιοπιστία καί πολλές ύποχωρήσεις
φυσικά στό θέμα άνεση,φόρτωμα.
Τώρα πάμε σέ 1200σάρια μέ μεγάλες έξατμίσεις,πολλούς κυλίνδρους,καί άτελείωτο έως ΑΧΡΗΣΤΟ γκάζι
πού διακοσιαπενηνταρίζουν καί κάμερες,μπάτσους ,λέηζερ κ.λ.π.....
ΠΛΑΚΑ ΕΧΕΙ.............γιά όποιον ΔΕΝ ΕΧΕΙ......τί άραγε....????

DrBig
25/08/2014, 08:01
αφιερωμενο στον ΤΕΡΕΝΣ

https://www.youtube.com/watch?v=FCKzdZ8IKvg

Stabak
25/08/2014, 10:18
Δεν μπορώ να καταλάβω τι συζητάτε για τόσο υποκειμενικά πραγματα την στιγμή που η ίδια η εταιρία ΞΕΚΑΘΑΡΑ (υπο)δηλώνει οτι αποσκοπεί σε ένα μεριδιο αγοράς και συγκεκριμένο κοινό. Με λίγα λόγια στα φράγκα χωρις κατι να ναι μεμπτό/κατακριτέο.

Τωρα εμείς, οι μεν haters gonna hate και οι δε θα φαντάζονται "χαρακτήρα" και ready to race σε οτιδήποτε σκουπίδι της πουλήσει η ινδική εταιρία .... Όσο η ματαιδοξία θα πουλάει και η εταιρική ταυτιση ή αντιπάθεια θα αποτελεί παράσημο άλλο τόσο θα την εκμεταλεύονται οι εταιρίες προς όφελος τους. Τιποτε καινούργιο σε αυτό...

geez996
25/08/2014, 12:05
Για μισο ρε παιδες...

Δηλαδη τοσα χρονια προ 1190 εποχης , τοτε που βγηκε το GS 1200 και το Τενερε 1200 και το Guzzi STELVIO 1200.... δεν σας πειραζε ?

Λετε να ειναι χαζοι στην εκαστοτε εταιρια ?

Να σας πω τι βλεπω εγω με το 1290 ? Το 1190 με 30λτ ντεποζιτο.... τιποτε αλλο.

geez996
25/08/2014, 12:10
ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ................

Πόσοι δρόμοι στήν Έλλάδα είναι γιά 150άρες συνεχόμενες όπου γιά νά ξεμουδιάζεις
θά χτυπάς καί 180 καί 200 όπως μάς γράφεις..??
Έπειδή τήν έχω περπατήσει τή χώρα πολύ ,θά έλεγα μόνο Έγνατία Θεσσαλονίκη Ήγουμενίτσα,
Θεσσαλονίκη Ξάνθη, Έθνική όδό Θεσσαλονίκη Άθήνα, καί Άθήνα Τρίπολη.
Τρείς δρόμοι.......
Μέ όλη τήν ύπόλοιπη χώρα πού θές νά περπατήσεις ένα έξακοσάρι είναι ΣΟΥΠΕΡ.
Τώρα θεωρίες γιά γκάζια,κυβικά,ροπές κ.λ.π. δέν εύσταθούν,είναι γιά γέλια.
Όταν άνεβαίνεις όποιονδήποτε όρεινό δρόμο μέ δευτέρες-τρίτες καί 250-260-270 κιλά,
όποιος ξέρει άντιλαμβάνεται πόσο άχρηστα είναι έκεί τά κυβικά καί τά κιλά....!!!!
Όσο γιά τό έξωτερικό έκεί να δείς ,πέρασες τά όρια..?? σέ σκίζουν στό λεπτό..!!!
Βρεττανία χιλιάδες κάμερες,έκλασες ....??σέ είδαν.
Ίταλία, Ίσπανία, δέν κουνιέται φύλλο.
Μόνο Γερμανία καί έκεί μέ προσοχή,έλεύθερα μέν στόν μεγάλο αύτοκινητόδρομο,
ΠΟΛΥ ΑΥΣΤΗΡΑ δέ όταν οί πινακίδες γράφουν όρια..!!!
Έλβετία.....χα...χα.....χα
Αύστρία...??? ώχ
Καί έρχόμαστε στό Έλλάδιστάν.......πάνε αύτά πού ξέραμε τό 80 καί τό 90.
Οί δρόμοι άστυνομεύονται πολύ,τά λέηζερ έχουν πάει σέ όλα τά κωλοχώρια,ό κάθε
τοπικός μπάτσος κουβαλάει κι άπό ένα ,κάμερες γέμισε ό τόπος.....
Γιά νά πάς λοιπόν μέ 150 καί μερικές στιγμές όπως έγραψες 180 γιά προσπεράσεις καί 200
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗ ΦΟΡΑΣ ΠΙΝΑΚΙΔΑ...!!!
Τώρα νά πάρω on-off μηχανάκι καί νά τό κάνω ίνδιάνικο γιά νά κάνω τουρισμό,βόλτες,ταξίδια κ.λ.π.
ΤΟ ΒΛΕΠΩ........ΑΧΡΗΣΤΟ ...!!!
Έπειδή έδώ καί ένα μήνα κινούμαι συνέχεια στούς δρόμους πού άνέφερα κάθε στιγμή πού άγγιζα
τά 150-160 ένοιωθα ότι άπό κάπου θά τή φάω.......κάμερα,λέηζερ,μπλόκο...?? καί ξέρεις τί σημαίνει
180 όταν τό όριο είναι 120.
Άφαίρεση διπλώματος έπί τόπου .....!!!
Δέν θυμάμαι ποτέ νά είδα μηχανάκι on-off χωρίς πινακίδα,σπάνιο πράμμα.
Όλα αύτά τά γράφω γιά νά δείξω άπό πολλές μεριές πόσο άχρηστο είναι είδικά τό πολύ γκάζι σέ αύτού
τού είδους τά μηχανάκια.
Νομίζω πώς τό πιό πετυχημένο είναι τό σούπερ τενερέ πού έχει μέν τά κυβικά μέ ότι μείον συνεπάγεται
άλλά δέν κυνηγάει νά μαυρίσει τήν άσφαλτο.
Άν καί πιστεύω ότι τό τόπ σέ κυβικά σέ αύτήν τήν κατηγορία θά έπρεπε νά είναι τά 800 μέ πολύ πιό έλαφρές
κατασκευές οί όποίες θά κυκλοφορούσαν μέ πολύ μεγαλύτερη άνεση σέ όρεινές,έπαρχιακές κ.λ.π. διαδρομές,
μέ χαμηλότερες καταναλώσεις,πού θά συντηρούνταν μέ λιγότερα χρήματα γιά σέρβις ,άσφάλειες καί άλλα.
Δέν είναι δυνατόν τό αύτοκίνητο νά έχει πιάσει τό σκεπτικό τής έποχής καί νά βγάζει όλο καί μικρότερα μοτέρ
στοχεύοντας στήν οίκονομία άπό κάθε πλευρά καί οί μοτό νά συνεχίζουν αύτό τό ΒΛΑΚΩΔΕΣ.....πάμε
σέ παραπάνω κυβικά .
Καταντήσαμε νά κυκλοφοράμε μέ αύτοκίνητο χιλιάρι καί 1200 κινητήρες,φόρντ,ρενώ,VW,καί βάλε,
έδώ έρχονται σκάφη όπως κασκάι 1200,φόκους 1000 μέ τρικύλινδρο,ρενώ 900,τό καινούργιο μοντέο, σκάφος μαούνα
έρχεται μέ τόν βραβευμένο γιά τό 2012 καί 2013 χιλιάρη κινητήρα ,
άκόμα καί ή Μερσεντές κατέβασε τά κυβικά σέ σειρά C καί Ε τά πολύ έμπορικά της μοντέλλα....!!!!
Έ....τώρα νά έρχονται οί μοτό καί νά έχουν 1200 καί 1300 κυβικά σέ μοντέλλα μάλιστα on-off
ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΑΧΡΗΣΤΟ ΕΝΤΕΛΩΣ, καί μέγα λάθος τακτικής πού είναι σέ βάρος τών καταναλωτών,
καί άποβλέπει μόνο στόν έντυπωσιασμό.
Γιά σκεφτείτε ένα χιλιάρι φόκους νά καίει 5 -6 λίτρα στά 100 καί μία 1200-1300 μοτό 7-8 ...!!!!!
Κάποτε είχαμε τά 500άρια μονοκύλινδρα καί όργώναμε τή χώρα μέ μεγάλη άξιοπιστία καί πολλές ύποχωρήσεις
φυσικά στό θέμα άνεση,φόρτωμα.
Τώρα πάμε σέ 1200σάρια μέ μεγάλες έξατμίσεις,πολλούς κυλίνδρους,καί άτελείωτο έως ΑΧΡΗΣΤΟ γκάζι
πού διακοσιαπενηνταρίζουν καί κάμερες,μπάτσους ,λέηζερ κ.λ.π.....
ΠΛΑΚΑ ΕΧΕΙ.............γιά όποιον ΔΕΝ ΕΧΕΙ......τί άραγε....????

Διαφωνω πληρως με τις αποψεις σου...

Θεωριες ειναι τα γκαζια , αλογα και ροπες ?

Bob_o_mastoras
25/08/2014, 13:09
Για μισο ρε παιδες...

Δηλαδη τοσα χρονια προ 1190 εποχης , τοτε που βγηκε το GS 1200 και το Τενερε 1200 και το Guzzi STELVIO 1200.... δεν σας πειραζε ?

Λετε να ειναι χαζοι στην εκαστοτε εταιρια ?

Να σας πω τι βλεπω εγω με το 1290 ? Το 1190 με 30λτ ντεποζιτο.... τιποτε αλλο.

Εμενα με πειραζαν και αυτα απλα δεν βρηκα θρεντ να τα κραξω! :p:lol:

geez996
25/08/2014, 13:11
:lol::lol::lol:
Εμενα με πειραζαν και αυτα απλα δεν βρηκα θρεντ να τα κραξω! :p:lol:

DrBig
25/08/2014, 13:47
Δεν μπορώ να καταλάβω τι συζητάτε για τόσο υποκειμενικά πραγματα την στιγμή που η ίδια η εταιρία ΞΕΚΑΘΑΡΑ (υπο)δηλώνει οτι αποσκοπεί σε ένα μεριδιο αγοράς και συγκεκριμένο κοινό. Με λίγα λόγια στα φράγκα χωρις κατι να ναι μεμπτό/κατακριτέο.

Τωρα εμείς, οι μεν haters gonna hate και οι δε θα φαντάζονται "χαρακτήρα" και ready to race σε οτιδήποτε σκουπίδι της πουλήσει η ινδική εταιρία .... Όσο η ματαιδοξία θα πουλάει και η εταιρική ταυτιση ή αντιπάθεια θα αποτελεί παράσημο άλλο τόσο θα την εκμεταλεύονται οι εταιρίες προς όφελος τους. Τιποτε καινούργιο σε αυτό...

η ματαιοδοξια ειναι κατακριτεα? :a014:

Stabak
25/08/2014, 14:56
η ματαιοδοξια ειναι κατακριτεα? :a014:

όταν είναι συνειδητή νομίζω όχι

irinia
25/08/2014, 17:01
Διαφωνω πληρως με τις αποψεις σου...

Θεωριες ειναι τα γκαζια , αλογα και ροπες ?

ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΣΟΥ.................

Νά τό κουβεντιάσουμε.........

devil's animal
25/08/2014, 17:59
ειτε το θελουμε ειτε οχι, ο terens εχει δικιο οσον αφορα την χρηστικοτητα του μοντελου...

αν θες οντως να χαρεις γκαζια, επιταχυνσεις και τελικες πρεπει να γινεις παρανομος και να μην εχεις πινακιδα πανω...
αυτο προϋποθετει 1ον να εισαι συνειδητοποιημενος και να αποδεχτεις την παρανομια αν σε σταματησουν καπου...2ον να ενταξεις την μηχανη σε "ειδικου τυπου οχημα" το οποιο θα βγαινει για συγκεκριμενη δουλεια σε συγκεκριμενους δρομους...και να μην την εχεις για all day use...
τα λεω αυτα γιατι το ιδιο ισχυει και για ενα 1000αρι ss ή και 600...

και καλα αυτα, εχουν φτιαχτει για την πιστα, αρα αποτελουν εν τη γενεση τους "ειδικου τυπου οχηματα"...αρα το να το βγαλεις δρομο και ν'ανοιξεις μια 1η, αυτοματως σε βγαζει παρανομο, ακομα και στον Ε75 να εισαι...
αλλα ενα on off που εχει φτιαχτει και για την πολη και για να ταξιδευει και γενικα για all around, ειναι αχρηστο τοσο γκαζι...

εκτος αν εχεις χρημα και πληρωνεις τις κλησεις και ξερεις και που ειναι οι περισσοτερες καμερες ή το παιζεις καθημερινα κορωνα γραμματα με την μη υπαρξη πινακιδας...

τα γκαζια, τα αλογα και τα κυβικα ουδεις εμισησε...τις καμερες, τους μπατσους και τις κλησεις, ολοι...
:a15:

bros400pgm
25/08/2014, 18:32
Γιατι δεν μπορειτε να συμφωνησετε οτι αλλοι επιλεγουν συμφωνα με την καυλα τους και αλλοι ορθολογικα βαζωντας κατω τις αναγκες τους, τους νομους, την οικολογια?:rolleyes:

irinia
25/08/2014, 22:54
ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΣΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ............

Πού κυκλοφοράνε μέ on-off κυριλέ ,καί χωρίς πινακίδα..??
Διότι δέ φτάνει τό νά πληρώνεις ΑΝ ,λέμε ΑΝ τά είχες...!!!
Τή δεύτερη φορά πάει τό δίπλωμα γιά κανά δυό χρονάκια.
προφανώς δέν έχετε παίξει τό κλέφτες κι άστυνόμοι,γιαυτό
καί άμολάτε ........διάφορα.
Γιά όποιον δέν τό πήρε χαμπάρι............

ΟΙ ΜΑΓΚΕΣ....ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΑ..........

https://www.youtube.com/watch?v=yAHPsdnKq0M

ΥΓ. Έμεινα έκπληκτος άπό τίς λεπτομερείς καί άκριβέστατες άπαντήσεις μερικών.
Στήν κυριολεξία μέ κόλλησαν στόν τοίχο

BabisStinson
26/08/2014, 08:23
Γιατι δεν μπορειτε να συμφωνησετε οτι αλλοι επιλεγουν συμφωνα με την καυλα τους και αλλοι ορθολογικα βαζωντας κατω τις αναγκες τους, τους νομους, την οικολογια?:rolleyes:

Η απάντηση σε όοοοολες τις διαφωνίες για αγορά μηχανής. :-)

geez996
26/08/2014, 08:31
ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΣΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ............

Πού κυκλοφοράνε μέ on-off κυριλέ ,καί χωρίς πινακίδα..??
Διότι δέ φτάνει τό νά πληρώνεις ΑΝ ,λέμε ΑΝ τά είχες...!!!
Τή δεύτερη φορά πάει τό δίπλωμα γιά κανά δυό χρονάκια.
προφανώς δέν έχετε παίξει τό κλέφτες κι άστυνόμοι,γιαυτό
καί άμολάτε ........διάφορα.
Γιά όποιον δέν τό πήρε χαμπάρι............

ΟΙ ΜΑΓΚΕΣ....ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΑ..........

https://www.youtube.com/watch?v=yAHPsdnKq0M

ΥΓ. Έμεινα έκπληκτος άπό τίς λεπτομερείς καί άκριβέστατες άπαντήσεις μερικών.
Στήν κυριολεξία μέ κόλλησαν στόν τοίχο

Να σου πω.
Ενα απο τα δικα μου κριτιρια ειναι ο κινητηρας. Η αποδοση και η ροπη ειναι απο τα πραγματα που θεωρω εγω πολυ σημαντικα.

Να σου πω ενα παραγειγμα. Οταν ειχα ΚΤΜ 950 χρειαστικα αλλαγη γραναζιων για να εχω ροπη και να δουλευω σε πιο ωφελιμη περιοχη στροφων. Απο την αλλη εχασα αυτο το φασμα στην εθνικη οδο. Δεν με πειραξε ομως διοτι πολλες φορες φορτωμενος ροπη ηθελα και οχι τελικη. Ειναι το σχολιο που εκανες για επαρχιακη οδο και ορεινο στροφιλικη.

Πριν αλλαξω μοτοσυκλετα δοκιμασα ενα ΒΜW 800. Παρα πολυ καλο μηχανακι και υποψηφιο για να αντικαταστησω το 950. Αλλα ενω τα 800 κυβικα αποδιδουν μαγικα μολις το δοκιμασα φορτωμενο απογοητευτικα.
Επισεις στην εθνικη ημουν σε περιοχη λειτουργιας παρα πολλων RPM. Γι'αυτο και ο κοσμος λεει οτι καιει. Καει οσο το 950 με καρμπυρατερ.

Και οταν λεω το δοκιμασα το ειχα μια εβδομαδα ταξιδι, μονος , διπλος, αδειος και φορτωμενος.

Οποτε εγω , για την χρηση που κανω δεν κοιτω κατω απο 1000 κυβικα και μονοκυλινδρα.

Τωρα για τα χιλιομετρα και τις εθνικες, τις αστυνομιες και τα ρανταρ τι να σου πω... Θελεις να ειμαι politicaly corect και να σου πω παω με το γραμμμα του νομου. Οχι βρε αδερφε... Μια χαρα κανω τις μαλακιες μου.
Δεν εχει σχεση η χρηστικοτητα με τα κυβικα. Μια χαρα μαλακιες κανεις με το 600-800-1000-1300 και μια χαρα παρανομος θα εισαι με ολα.

Τωρα στο θεμα... το 1290. Μαλιστα... Εγω λεω οτι ειναι ενα 1190 με 30λτ ντεποσιτο. Αυτο και μονο. Γιατι το εβγαλαν ? Γιατι μπορουν. Γιατι το κοινο το ηθελε.

Προσπαθησε να το βλεπεις σαν αγοραστης και οχι σαν μοτσυκλετιστης. Καπως ετσι σκεφτονται και οι εταιριες.

ΥΓ. Υπαρχουν και τα γουστα...

Stabak
26/08/2014, 09:15
Να σου πω.
Ενα απο τα δικα μου κριτιρια ειναι ο κινητηρας. Η αποδοση και η ροπη ειναι απο τα πραγματα που θεωρω εγω πολυ σημαντικα.

Να σου πω ενα παραγειγμα. Οταν ειχα ΚΤΜ 950 χρειαστικα αλλαγη γραναζιων για να εχω ροπη και να δουλευω σε πιο ωφελιμη περιοχη στροφων. Απο την αλλη εχασα αυτο το φασμα στην εθνικη οδο. Δεν με πειραξε ομως διοτι πολλες φορες φορτωμενος ροπη ηθελα και οχι τελικη. Ειναι το σχολιο που εκανες για επαρχιακη οδο και ορεινο στροφιλικη.

Πριν αλλαξω μοτοσυκλετα δοκιμασα ενα ΒΜW 800. Παρα πολυ καλο μηχανακι και υποψηφιο για να αντικαταστησω το 950. Αλλα ενω τα 800 κυβικα αποδιδουν μαγικα μολις το δοκιμασα φορτωμενο απογοητευτικα.
Επισεις στην εθνικη ημουν σε περιοχη λειτουργιας παρα πολλων RPM. Γι'αυτο και ο κοσμος λεει οτι καιει. Καει οσο το 950 με καρμπυρατερ.

Και οταν λεω το δοκιμασα το ειχα μια εβδομαδα ταξιδι, μονος , διπλος, αδειος και φορτωμενος.

Οποτε εγω , για την χρηση που κανω δεν κοιτω κατω απο 1000 κυβικα και μονοκυλινδρα.

Τωρα για τα χιλιομετρα και τις εθνικες, τις αστυνομιες και τα ρανταρ τι να σου πω... Θελεις να ειμαι politicaly corect και να σου πω παω με το γραμμμα του νομου. Οχι βρε αδερφε... Μια χαρα κανω τις μαλακιες μου.
Δεν εχει σχεση η χρηστικοτητα με τα κυβικα. Μια χαρα μαλακιες κανεις με το 600-800-1000-1300 και μια χαρα παρανομος θα εισαι με ολα.

Τωρα στο θεμα... το 1290. Μαλιστα... Εγω λεω οτι ειναι ενα 1190 με 30λτ ντεποσιτο. Αυτο και μονο. Γιατι το εβγαλαν ? Γιατι μπορουν. Γιατι το κοινο το ηθελε.

Προσπαθησε να το βλεπεις σαν αγοραστης και οχι σαν μοτσυκλετιστης. Καπως ετσι σκεφτονται και οι εταιριες.

Μέχρι εδώ είσαι το τάργκετ γκρουπ του νέου στροματος 1000 δηλαδή ... :look:

Αυτο τι το θελες; :lol:

geez996
26/08/2014, 09:33
Μέχρι εδώ είσαι το τάργκετ γκρουπ του νέου στροματος 1000 δηλαδή ... :look:

Αυτο τι το θελες; :lol:

:lol:
:cool:

stam2
26/08/2014, 10:24
εγώ αναπολώ την αληθινή αγωνιστική enduro adventure δοκιμασία, το dakar, και θυμάμαι ότι ξεκίνησαν από μονοκύλινδρα μικρομεσαίου κυβισμού για να φτάσουν σε δικύλιδρα 750-800 κ.εκ. και πάνω που αυτά τα καράβια της ερήμου έμοιαζαν να είναι τα ιδανικά adventure bikes χάρη στην τεράστια ροπή και ιπποδύναμή τους, ξαναγύρισαν σε 450άρια τα οποία είναι ελαφρύτερα πιο βολικά και βγάζουν τα ίδια ίσως και περισσότερα χιλιόμετρα από τους παππούδες τους, παρά τα συμμαζεμένα τεπόζιτά τους, χάρη στους βελτιωμένους κινητήρες τους...

βέβαια οι αγώνες δεν είναι τόσο κοντά στην καθημερινότητά μας, και μην ξεχνάμε ότι και στον κόσμο των μηχανών επικρατεί η μόδα... Θεωρώ ότι αφού κάνει τον κύκλο του το πράγμα, θα ξαναγυρίσουμε σε downsizing ακολουθώντας τη λογική... όπως και να 'χει, είναι ωραίο συναίσθημα το να έχεις τόση ροπή και ιπποδύναμη στη διάθεση του καρπού σου και σε αυτό το ψυχολογικό αβαντάζ χτυπάνε αυτά τα μοντέλα, όμως ισχύει και η άποψη του Τέρενς, πράγματι για να αξιοποιήσεις έστω και στο 50% τις δυνατότητες του 1190-1290 πρέπει ασχέτως με το εκτός δρόμου να βγεις και εκτός νόμου....

Όμως αυτό ισχύει και με το hayabusa και με το κάθε θρεμμένο μοτερ που υπόσχεται επιδόσεις... Τελικά μένουμε σε άλλα ζητήματα όπως,
αν ένα δίκυκλο 230 κιλών μπορεί να θεωρηθεί adventure και τι εννοούμε με αυτό τον όρο,
αν ένα δίκυκλο που κοστίζει 16.000 ευρώ δηλαδή λίγο πάνω από την αξία ενός μεσαίου αυτοκινήτου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αληθινές αντίξοες συνθήκες και τι συνεπάγεται αυτό οικονομικά
αν το συγκεκριμένο μηχανάκι μπορεί να χρησιμοποιείται καθημερινά, ή θέλει και έναν βοηθό 125 κυβικών για τα καθημερινά βάρη
και άλλα πολλά....

spyrakos35
26/08/2014, 10:46
Ενα 1290 ειναι adventure για οποιον μπορει (απο πολλες σκοπιες το “μπορει”) και για οποια ερμηνεια δινει ο καθενας στον ορο adventure.....

amyroukai
26/08/2014, 17:19
Εγώ ακόμα απορρω.
990 είχε 235 κιλά, 1190 έχει 237
Διαδρομή ανάρτησης ίδια.
Το 1190 φαίνεται πιο εύκολο στη συντήρηση με πιο απλό κοστούμι.
Ναι έχει το ευαίσθητο ή το κακοσχεδιασμενο φίλτρο αέρα.
Ζέστη βγάζουν αμφότερα υπερβολική.
Σέλα το 1190 απείρως καλύτερη. Το 1290 δείχνει ίδιο, πλην μοτέρ.

Γιατί το ενα είναι το υπεργαμιστερο μηχανάκι και το άλλο το ποζεραδικο σκουπίδι;

irinia
26/08/2014, 20:14
Να σου πω.

ΣΕΒΑΣΤΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ............ΚΑΙ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ , ΓΟΥΣΤΑ

Τί νά πώ...??
Ότι καί νά γράψω,βλέπω ότι είμαστε πολύ μακρυά,
έχουμε ό καθένας μας άλλες προτεραιότητες....
Όπότε ........
ΚΑΛΕΣ ΒΟΛΤΕΣ, μέ ύγεία..!!

irinia
26/08/2014, 20:17
εγώ αναπολώ την αληθινή αγωνιστική enduro adventure δοκιμασία, το dakar, και θυμάμαι ότι ξεκίνησαν από μονοκύλινδρα μικρομεσαίου κυβισμού για να φτάσουν σε δικύλιδρα 750-800 κ.εκ. και πάνω που αυτά τα καράβια της ερήμου έμοιαζαν να είναι τα ιδανικά adventure bikes χάρη στην τεράστια ροπή και ιπποδύναμή τους, ξαναγύρισαν σε 450άρια τα οποία είναι ελαφρύτερα πιο βολικά και βγάζουν τα ίδια ίσως και περισσότερα χιλιόμετρα από τους παππούδες τους, παρά τα συμμαζεμένα τεπόζιτά τους, χάρη στους βελτιωμένους κινητήρες τους...

βέβαια οι αγώνες δεν είναι τόσο κοντά στην καθημερινότητά μας, και μην ξεχνάμε ότι και στον κόσμο των μηχανών επικρατεί η μόδα... Θεωρώ ότι αφού κάνει τον κύκλο του το πράγμα, θα ξαναγυρίσουμε σε downsizing ακολουθώντας τη λογική... όπως και να 'χει, είναι ωραίο συναίσθημα το να έχεις τόση ροπή και ιπποδύναμη στη διάθεση του καρπού σου και σε αυτό το ψυχολογικό αβαντάζ χτυπάνε αυτά τα μοντέλα, όμως ισχύει και η άποψη του Τέρενς, πράγματι για να αξιοποιήσεις έστω και στο 50% τις δυνατότητες του 1190-1290 πρέπει ασχέτως με το εκτός δρόμου να βγεις και εκτός νόμου....

Όμως αυτό ισχύει και με το hayabusa και με το κάθε θρεμμένο μοτερ που υπόσχεται επιδόσεις... Τελικά μένουμε σε άλλα ζητήματα όπως,
αν ένα δίκυκλο 230 κιλών μπορεί να θεωρηθεί adventure και τι εννοούμε με αυτό τον όρο,
αν ένα δίκυκλο που κοστίζει 16.000 ευρώ δηλαδή λίγο πάνω από την αξία ενός μεσαίου αυτοκινήτου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αληθινές αντίξοες συνθήκες και τι συνεπάγεται αυτό οικονομικά
αν το συγκεκριμένο μηχανάκι μπορεί να χρησιμοποιείται καθημερινά, ή θέλει και έναν βοηθό 125 κυβικών για τα καθημερινά βάρη
και άλλα πολλά....

ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΑ ΑΝ..............ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ...??

Δέν θά είχε όμως νόημα,όπως έγραψα καί παραπάνω.......

irinia
26/08/2014, 20:22
Ενα 1290 ειναι adventure για οποιον μπορει (απο πολλες σκοπιες το “μπορει”) και για οποια ερμηνεια δινει ο καθενας στον ορο adventure.....

ΕΛΑ ΡΕ ΦΙΛΕ.......!!!

Τό μόνο πού μπορούμε νά φαντασιωθούμε μέ αύτά τά μηχανάκια,
είναι τά δύο φορτηγά συνοδείας μέ τά άπειρα άνταλλακτικά ,τίς
άτελείωτες έρήμους καί τά άτσαλάκωτα τζάκετ μέ τά φοβερά χρώματα..!!

amyroukai
26/08/2014, 20:28
ΕΛΑ ΡΕ ΦΙΛΕ.......!!!

Τό μόνο πού μπορούμε νά φαντασιωθούμε μέ αύτά τά μηχανάκια,
είναι τά δύο φορτηγά συνοδείας μέ τά άπειρα άνταλλακτικά ,τίς
άτελείωτες έρήμους καί τά άτσαλάκωτα τζάκετ μέ τά φοβερά χρώματα..!!
Αν μου επιτρέπεις, χέστηκα για την έρημο διότι δεν θα πάω ποτέ και αν τύχει να πάω, ξέρω ότι ελαφρύ μηχανάκι θέλει και τίποτα άλλο. Αλλά στον πραγματικό κόσμο και στην καθημερινότητα/συνήθη χρήση μου, με ένα τέτοιο ημερήσιες βόλτες 800 χιλιομέτρων και βάλε, τις έχω χαλαρότατα σε ότι έδαφος και αν πατήσω. Σε σχέση με το fazer που επίσης βγάζει την ίδια βόλτα χωρίς το ίδιο να ιδρώσει αλλά εμένα με γυρίζει σπίτι κουρασμένο, όλα αυτά τα τερατOn-Off είναι όαση ξεκούρασης και χαράς της διαδρομής... Και για τον πίσω επίσης. Τι άλλο να ζητήσω από τη μοτοσικλέτα μου;

GFawkes
27/08/2014, 11:08

devil's animal
27/08/2014, 14:32
Αν μου επιτρέπεις, χέστηκα για την έρημο διότι δεν θα πάω ποτέ και αν τύχει να πάω, ξέρω ότι ελαφρύ μηχανάκι θέλει και τίποτα άλλο. Αλλά στον πραγματικό κόσμο και στην καθημερινότητα/συνήθη χρήση μου, με ένα τέτοιο ημερήσιες βόλτες 800 χιλιομέτρων και βάλε, τις έχω χαλαρότατα σε ότι έδαφος και αν πατήσω. Σε σχέση με το fazer που επίσης βγάζει την ίδια βόλτα χωρίς το ίδιο να ιδρώσει αλλά εμένα με γυρίζει σπίτι κουρασμένο, όλα αυτά τα τερατOn-Off είναι όαση ξεκούρασης και χαράς της διαδρομής... Και για τον πίσω επίσης. Τι άλλο να ζητήσω από τη μοτοσικλέτα μου;

μπορει φαινομενικα να ειναι πιο ξεκουραστη η θεση οδηγησης, αλλα η μεση υποφερει σ'ενα on οff πολυ περισσοτερο απο ενα naked ή ενα sport touring...
o συναναβατης ειναι μια αλλη ιστορια...

αλλα θα προτιμουσα να γυρισω την Ευρωπη π.χ. μ'ενα fazer1000 ή ενα bandit 1250 παρα με καποιο mega on off....

Bob_o_mastoras
27/08/2014, 15:03
μπορει φαινομενικα να ειναι πιο ξεκουραστη η θεση οδηγησης, αλλα η μεση υποφερει σ'ενα on οff πολυ περισσοτερο απο ενα naked ή ενα sport touring...
o συναναβατης ειναι μια αλλη ιστορια...

αλλα θα προτιμουσα να γυρισω την Ευρωπη π.χ. μ'ενα fazer1000 ή ενα bandit 1250 παρα με καποιο mega on off....

Δεν νομιζω οτι τα street ειναι πιο ξεκουραστα. Εξαρταται και απο το υψος. Εγω ας πουμε με 1,85 δεν μπορω να ειμαι συνεχως σκυφτος πανω στο μηχανακι για ταξιδι. Κουραζεται και η μεση μου και τα γονατα μου που τα εχω μαζεμενα. Και αναγκαστικα μετα ριχνω το βαρος μου στο τιμονι για να ξεκουραστω. Ενω σε ενα ον-οφ που ειμαι σε ορθια θεση κρατιεμαι αισθητα πιο ξεκουραστος.

alex14
27/08/2014, 15:08
Δεν νομιζω οτι τα street ειναι πιο ξεκουραστα. Εξαρταται και απο το υψος. Εγω ας πουμε με 1,85 δεν μπορω να ειμαι συνεχως σκυφτος πανω στο μηχανακι για ταξιδι. Κουραζεται και η μεση μου και τα γονατα μου που τα εχω μαζεμενα. Και αναγκαστικα μετα ριχνω το βαρος μου στο τιμονι για να ξεκουραστω. Ενω σε ενα ον-οφ που ειμαι σε ορθια θεση κρατιεμαι αισθητα πιο ξεκουραστος.

Για street μιλαει ο devil, οχι για ss. και πραγματι ειναι πιο ξεκουραστα.

akis_trevor
27/08/2014, 15:13

street ειναι και το fazer 600 πχ street ειναι και το fjr :evil:s2 πι
θελω να πω πως υπαρχουν διαφορες.εγω ειδα διαφορα αναμεσα στο s2 και το 8 (fazer) που ειχαν να κανουν μαλλον με την θεση του τιμονιου.το s2 πιο ορθιο και ξεκουραστο,το 8αρι νομιζω ειχε λιγο πιο χαμηλα και μπροστα το τιμονι και σε "ξαπλωνε" λιγο παραπανω που βεβαια ηταν καλυτερη θεση για σπορ οδηγηση.
just saying....:)

peterTHErider
27/08/2014, 15:28
απλα πρεπει να βαλουμε και κατι ακομα στην κουβεντα μας περι ανεσης...
ναι ταξιδευοντας στην ευρωπη ενα sport touring πιθανον να ειναι πιο ξεκουραστο και ανετο,
αλλα ελατε τωρα στη ελληνικη πραγματικοτητα και τους ελληνικους δρομους που ειναι χειροτεροι απο δρομους της βομβαρδισμενης γαζας...με ενα ον οφ λοιπον περνας πολυ πιο ανετα και ξεκουραστα πανω απο ολες τις λακουβες!σχεδον δεν τις νιωθεις!ειδικα με ενα 1190 που ακομα και υπο κλιΣη δεν φοβαΣε καμια λακουβα!καλα δεν μιλαμε για πολη με υπονομους,τρυπες,σαμαρακια κλπ οπου με τα πιο σφιχτα μηχανακια καθε φορα που περνας απο πανω τις νιωθεις παντου αλλα και ταλαιπωρεις ολη τη μηχανη!
καπως ετσι και εγω εχω μπει στη διαδικασια να ζαχαρωνω το 1290...

Bob_o_mastoras
27/08/2014, 15:40

Nαι βρε Αλεξ και γω για street τυπου fazer, bandit κλπ λεω. Για να κανω ταξιδι με ss θελω μεροκαματο καλο :lol:.
Αλλα και αυτα δεν με βολεψαν ποτε για πολυ ωρα, κυριως λογω γονατου και τελευταια και λογω μεσης.
Ωραια κατ'εμε αλλα για πιο κοντινες διαδρομες, οχι το γυρο της Ευρωπης.
Και οπως λεει και ο Πετερ, στην Ελλαδα τα αξιοποιεις περισσοτερο τα ον-οφ λογω κακου οδοστρωματος.

ggs
27/08/2014, 15:48
Είναι άλλο όμως γυρναω την ευρωπη και άλλο περναω τις λακουβες .

Αν μιλάμε για πολύωρα-πολυήμερα ταξίδια , εκτός από τις επιδοσεις της μοτο , παίζει τεράστιο ρόλο η σέλα , η γωνία των γονάτων , η γωνία των χεριών ,η κάλυψη από αέρα κ.λ.π
Τα ιδια και για τον συναναβατη.
Αυτά τα χαρακτηριστικά , είναι άμεσα συνδεδεμένα με τον σωματοτυπο του κάθε αναβατή.
Γι αυτό πολλες φορες για την ιδια μηχανή , άλλος θα σου πει ότι ειμαι ξεκούραστος μετά από 1000 χλμ και άλλος θα πει ότι εχω πιαστεί ολόκληρος .

Η ορθια θεση οδηγησης είναι η αληθεια ότι στην αρχη δειχνει πιο ξεκουραστη απ ολες , όμως μετα από πολλες ωρες την ακουει η μεση,οι ώμοι και ο σβερκοσ-κεφαλι αν δεν υπαρχει επαρκη καλυψη απ τον αερα…

Είναι γελοιο να δίνουν σουπερ ντουπερ μεγκα τουρερ ον-οφφ κλαιν μαιν 17000 με μια ζελατινιτσα τόση δα

Bob_o_mastoras
27/08/2014, 16:04
Είναι άλλο όμως γυρναω την ευρωπη και άλλο περναω τις λακουβες .

Αν μιλάμε για πολύωρα-πολυήμερα ταξίδια , εκτός από τις επιδοσεις της μοτο , παίζει τεράστιο ρόλο η σέλα , η γωνία των γονάτων , η γωνία των χεριών ,η κάλυψη από αέρα κ.λ.π
Τα ιδια και για τον συναναβατη.
Αυτά τα χαρακτηριστικά , είναι άμεσα συνδεδεμένα με τον σωματοτυπο του κάθε αναβατή.
Γι αυτό πολλες φορες για την ιδια μηχανή , άλλος θα σου πει ότι ειμαι ξεκούραστος μετά από 1000 χλμ και άλλος θα πει ότι εχω πιαστεί ολόκληρος .

Η ορθια θεση οδηγησης είναι η αληθεια ότι στην αρχη δειχνει πιο ξεκουραστη απ ολες , όμως μετα από πολλες ωρες την ακουει η μεση,οι ώμοι και ο σβερκοσ-κεφαλι αν δεν υπαρχει επαρκη καλυψη απ τον αερα…

Είναι γελοιο να δίνουν σουπερ ντουπερ μεγκα τουρερ ον-οφφ κλαιν μαιν 17000 με μια ζελατινιτσα τόση δα

+1290 (οχι του ΚΤΜ :p)
Η καλυψη απο αερα ειναι must, αλλιως και γω σκυφτος προτιμω να ειμαι. Και το υψος και ο σωματοτυπος ειναι αυτο ειναι αυτο που σε κανει να κουμπωνεις στο εκαστοτε μηχανακι. Εγω που ειμαι ξυλαγκουρο θελω ψηλα για να ειμαι ξεκουραστος δυστυχως.

theofilos888
27/08/2014, 16:07
+1290 (οχι του ΚΤΜ :p)
Η καλυψη απο αερα ειναι must, αλλιως και γω σκυφτος προτιμω να ειμαι. Και το υψος και ο σωματοτυπος ειναι αυτο ειναι αυτο που σε κανει να κουμπωνεις στο εκαστοτε μηχανακι. Εγω που ειμαι ξυλαγκουρο θελω ψηλα για να ειμαι ξεκουραστος δυστυχως.

Δεν εχεις καβαλησει τα σωστα μηχανακια. 1190 εχεις οδηγησει;

peterTHErider
27/08/2014, 16:13
παντως η ζελατινα του 1290 δεν μοιαζει μικρη και αρκετα πλατια ειναι!και απο αρκετες φωτος που το ειδα μαλλον θα εχει αριστη καλυψη και στα ποδια!

Bob_o_mastoras
27/08/2014, 16:13
Δεν εχεις καβαλησει τα σωστα μηχανακια. 1190 εχεις οδηγησει;

Το ΚΤΜ;; οχι. μεχρι το lc4 εχω φτασει απο ΚΤΜοεμπειριες. Το συγκεκριμενο αν και λιγο στριμοκωλο με βολευει πολυ σαν θεση οδηγησης.
Απο ον-οφ μεγαλα (σε ογκο :lol:), τρανσαλπ, στρωμα, αφρικα, βαρκαντερο. Σε ολα κουμπωσα τελεια.

theofilos888
27/08/2014, 16:16
Το ΚΤΜ;; οχι. μεχρι το lc4 εχω φτασει απο ΚΤΜοεμπειριες. Το συγκεκριμενο αν και λιγο στριμοκωλο με βολευει πολυ σαν θεση οδηγησης.
Απο ον-οφ μεγαλα (σε ογκο :lol:), τρανσαλπ, στρωμα, αφρικα, βαρκαντερο. Σε ολα κουμπωσα τελεια.

Ναι αλλα για ποσα χλμ. Σε καποια μηχανακια κουμπωσα τελεια και μετα απο 50 χλμ πονουσα ολοκληρος. Παραδειγμα το 1190. Λεπτη σελα που σε ποναει ο κωλος σου μετα απο λιγο.