View Full Version : KTM Super Adventure 1290
amyroukai
29/08/2014, 19:00
Η τελευταία στην παχιά άμμο και μετά καθαρά όντως.
peterTHErider
29/08/2014, 19:05
και απο ηρακλειο για μπαλι η ρεθυμνο που ειναι οι συνηθισμενες γρηγορες βολτες τις 2 στο φοδελε τις πυροβολησανε αλλα και παλι φαινονται και εχει και ταμπελα!
Εμένα μου αρέσουν τα μεγάλα. Δεν είναι για μένα αλλά μου αρέσουν. Όσες φορές βγήκα εγνατία θα ήθελα ένα. Στο ορεινό στροφιλίκι δε θα με χάλαγε. Σε δικάβαλες χαλαρές βολτούλες θα ήταν πιο άνετο χωρίς να είναι πιο βενζινοβόρο. Σε μεγάλα ταξίδια χωρίς ανάγκη δύσκολων χωμάτινων περασμάτων είναι ιδανικά.
Βάλε και τα ηλεκτρονικά τους, την καλύτερη ποιότητα που έχουν απ' τα μικρά, τους περισσότερους χώρους για δύο και μπαγκάζια, τις υψηλότερες μωτ, ακριβότερα περιφερικά, καλύτερες αναρτήσεις ή αναρτήσεις που λειτουργούν σαν μαγικό χαλί λόγο βάρους, το απείρως περισσότερο γκάζι..
Οι στοιχειώδεις δυνατότητές τους στο χώμα είναι αρκετές για το είδος τους. Βατούς χωματόδρομους και σπασμένους επαρχιακούς θα κλιθούν να διαβούν. Όσες κι είναι οι δυνατότητές τους, όσες κι αν είναι οι ικανότητες του αναβάτη τους, κάτι παραπάνω δεν θα κάνουν.
Αν κάποιος θέλει πολλές δυνατότητες στο χώμα απλά δεν πάει εκεί. Ψάχνει κάτι ελαφρύ ή το ελαφρύτερο που να μπορεί να συνδυάσει τις ανάγκες του.
Αν κάποιος θέλει να κυκλοφορεί καθημερινά στην πόλη και να πηγαίνει μια φορά στο τόσο μια βολτούλα τότε σίγουρα δεν θα τα ευχαριστηθεί. Αν το πάρει και δεν έχει λεφτά να το πάει βόλτα έκανε λάθος. Αν το πάρει και νομίζει ότι θα κατεβάσει δέκα πόντους τους αμμόλοφους της αφρικής τότε επέλεξε τον καλύτερο τρόπο για να χάσει κιλά όχι να απολάυσει το ταξίδι του.
Αυτός που μπορεί να τα αγοράσει συντηρήσει και χρησιμοποιήσει σε τομείς που είναι εντός των δυνατοτήτων τους θα τα απολαύσει.
Μην προσπαθείτε να φέρετε τον τερενς σε λογαριασμό, είναι αδύνατον. Του έχω εξηγήσει ένα εκατομμύριο φορές πως ακόμα κι αν πάρεις ένα μεγάλο και κάνεις ότι ακριβώς θα έκανες με μένα μικρό η διαφορά παραμένει χαοτική. Το αν κάποιος επιλέξει να δώσει ένα σκασμό λεφτά είναι δικό του γούστο και καπέλο. Ένα πολυτελές αυτοκίνητο μπορεί να κάνει ότι ακριβώς και ένα μικρότερο μόνο που θα το κάνει εντελώς διαφορετικά. Αυτός ακόμα προσπαθεί να μας πείσει να πάρουμε παντα 4χ4 αντί τουαρεγκ γιατί κάνουν τα ίδια πράγματα. Και τα δύο είναι 4χ4 και με τα δύο θα πας με την ίδια ταχύτητα γιατί οι κάμερες είναι ρυθμισμένες στα 70χλμ/ωρα λέει. Και να τον ακούμε γιατί είχει πολλά τουαρέγκ και είναι άχρηστα και να απολαύσουμε τη ζωή με ένα πάντα.
Η κατηγορία των μαστόδοντων δεν είναι για όλους και όχι πάντα λόγο τιμής ή κόστους. Από κει και πέρα όμως οι συνειδητοποιημένοι που ξέρουν τι πήραν και γιατί το πήραν θα το απολαύσουν.
Γιατί συζητάμε αν έχει λόγο ύπαρξης αντί να λέμε αν το θεωρούμε καλό, αν μας αρέσει, αν θα το θέλαμε διαφορετικό αν είναι καλύτερο απ' το bmw κτλ.
peterTHErider
29/08/2014, 22:09
+10000000000000
Εμένα μου αρέσουν τα μεγάλα. Δεν είναι για μένα αλλά μου αρέσουν. Όσες φορές βγήκα εγνατία θα ήθελα ένα. Στο ορεινό στροφιλίκι δε θα με χάλαγε. Σε δικάβαλες χαλαρές βολτούλες θα ήταν πιο άνετο χωρίς να είναι πιο βενζινοβόρο. Σε μεγάλα ταξίδια χωρίς ανάγκη δύσκολων χωμάτινων περασμάτων είναι ιδανικά.
Βάλε και τα ηλεκτρονικά τους, την καλύτερη ποιότητα που έχουν απ' τα μικρά, τους περισσότερους χώρους για δύο και μπαγκάζια, τις υψηλότερες μωτ, ακριβότερα περιφερικά, καλύτερες αναρτήσεις ή αναρτήσεις που λειτουργούν σαν μαγικό χαλί λόγο βάρους, το απείρως περισσότερο γκάζι..
Οι στοιχειώδεις δυνατότητές τους στο χώμα είναι αρκετές για το είδος τους. Βατούς χωματόδρομους και σπασμένους επαρχιακούς θα κλιθούν να διαβούν. Όσες κι είναι οι δυνατότητές τους, όσες κι αν είναι οι ικανότητες του αναβάτη τους, κάτι παραπάνω δεν θα κάνουν.
Αν κάποιος θέλει πολλές δυνατότητες στο χώμα απλά δεν πάει εκεί. Ψάχνει κάτι ελαφρύ ή το ελαφρύτερο που να μπορεί να συνδυάσει τις ανάγκες του.
Αν κάποιος θέλει να κυκλοφορεί καθημερινά στην πόλη και να πηγαίνει μια φορά στο τόσο μια βολτούλα τότε σίγουρα δεν θα τα ευχαριστηθεί. Αν το πάρει και δεν έχει λεφτά να το πάει βόλτα έκανε λάθος. Αν το πάρει και νομίζει ότι θα κατεβάσει δέκα πόντους τους αμμόλοφους της αφρικής τότε επέλεξε τον καλύτερο τρόπο για να χάσει κιλά όχι να απολάυσει το ταξίδι του.
Αυτός που μπορεί να τα αγοράσει συντηρήσει και χρησιμοποιήσει σε τομείς που είναι εντός των δυνατοτήτων τους θα τα απολαύσει.
Μην προσπαθείτε να φέρετε τον τερενς σε λογαριασμό, είναι αδύνατον. Του έχω εξηγήσει ένα εκατομμύριο φορές πως ακόμα κι αν πάρεις ένα μεγάλο και κάνεις ότι ακριβώς θα έκανες με μένα μικρό η διαφορά παραμένει χαοτική. Το αν κάποιος επιλέξει να δώσει ένα σκασμό λεφτά είναι δικό του γούστο και καπέλο. Ένα πολυτελές αυτοκίνητο μπορεί να κάνει ότι ακριβώς και ένα μικρότερο μόνο που θα το κάνει εντελώς διαφορετικά. Αυτός ακόμα προσπαθεί να μας πείσει να πάρουμε παντα 4χ4 αντί τουαρεγκ γιατί κάνουν τα ίδια πράγματα. Και τα δύο είναι 4χ4 και με τα δύο θα πας με την ίδια ταχύτητα γιατί οι κάμερες είναι ρυθμισμένες στα 70χλμ/ωρα λέει. Και να τον ακούμε γιατί είχει πολλά τουαρέγκ και είναι άχρηστα και να απολαύσουμε τη ζωή με ένα πάντα.
Η κατηγορία των μαστόδοντων δεν είναι για όλους και όχι πάντα λόγο τιμής ή κόστους. Από κει και πέρα όμως οι συνειδητοποιημένοι που ξέρουν τι πήραν και γιατί το πήραν θα το απολαύσουν.
Γιατί συζητάμε αν έχει λόγο ύπαρξης αντί να λέμε αν το θεωρούμε καλό, αν μας αρέσει, αν θα το θέλαμε διαφορετικό αν είναι καλύτερο απ' το bmw κτλ.
ΠΑΛΙ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ....??
Όχι άλλο κάρβουνοοοοοοοοοοοοο......
ΠΑΛΙ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ....??
Όχι άλλο κάρβουνοοοοοοοοοοοοο......
Τελικά ρε τερενς εσύ πρέπει να είσαι το πιο παρεξηγημένο άτομο του φόρουμ. Κανείς δεν σε καταλαβαίνει.:lol::beer:
Τελικά ρε τερενς εσύ πρέπει να είσαι το πιο παρεξηγημένο άτομο του φόρουμ. Κανείς δεν σε καταλαβαίνει.:lol::beer:
ΚΙ ΕΜΕΝΑ ΡΕ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ.................ΟΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙ
Άλλά δέν μπορώ νά πάρω,μόλις μπορέσω όμως θά σέ πάρω παρέα
νά πάμε στό φεγγάρι..........
ΚΙ ΕΜΕΝΑ ΡΕ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ.................ΟΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙ
Άλλά δέν μπορώ νά πάρω,μόλις μπορέσω όμως θά σέ πάρω παρέα
νά πάμε στό φεγγάρι..........
Τερενς!!! Θα μας παρεξηγήσουν!
Και εγώ πάντως τα ίδια λέω στην κοπέλα μου. :lol:
Τερενς!!! Θα μας παρεξηγήσουν!
Και εγώ πάντως τα ίδια λέω στην κοπέλα μου. :lol:
ΠΌΣΟ ................
Χρονών είσαι βρέ...??
Άσε τά πούστικα καί λέγε πρίν μάς τό κλείσουν
μπάς καί κάνουμε δεσμό.
Bob_o_mastoras
30/08/2014, 01:09
Ποιο Tuareg ρε Daz?? Eνα ειναι το 4x4, το Suzuki Samurai!:D
peterTHErider
30/08/2014, 10:18
Ποιο Tuareg ρε Daz?? Eνα ειναι το 4x4, το Suzuki Samurai!:D
Μονο lada niva...τι νοημα εχουν ολα τα αλλα?περιττες χλιδες και αλογα που με τοσα ρανταρ δεν τα πας πουθενα!
road spirit
30/08/2014, 10:40
Όχι στην Κρήτη :)
υπερ-άνετα, και στα βουνά τσι Κρήτης
Μιλάμε για σύγχρονα, δυνατά, μηχανάκια σαν και αυτό του θρεντακίου ετούτου, όχι για μοτόρια σαν τον ματρακά που καβαλάς που μέχρι να ανοίξει έχει νυχτώσει :p
Κουβέντα να γίνεται. Στο τεστ ράιντ του 1190 στα πέριξ του Ρεθύμνου, η διαδρομή ήταν σε επαρχιακό δρόμο που σκαρφάλωνε σε κοντινό χωριό νοτίως της πόλης. Η μεγαλύτερη ευθεία ηταν-δεν ήταν 500 μέτρα. Το υπόλοιπο κομάτι στριφτερό ανηφόρα-κατηφόρα. Στο ευθειάκι των 500τόσο μέτρων με έξοδο απο την πορηγούμενη στροφή με καμιά 80αριά χλμ, άνοιγμα γκαζιού και διακτυνισμός... μέχρι να πιάσω φρένα για την επόμενη στροφή είδα 180 στο κοντέρ και πήγαινε και άλλο (και αν είχα βγεί με μια κάτω ...όι παναία μ) αλλά φρέναρα πολύ νωρίς γιατί όπως και να το κάνουμε, το μηχανάκι δεν το "ήξερα"....
peterTHErider
30/08/2014, 10:44
υπερ-άνετα, και στα βουνά τσι Κρήτης
Μιλάμε για σύγχρονα, δυνατά, μηχανάκια σαν και αυτό του θρεντακίου ετούτου, όχι για μοτόρια σαν τον ματρακά που καβαλάς που μέχρι να ανοίξει έχει νυχτώσει :p
Κουβέντα να γίνεται. Στο τεστ ράιντ του 1190 στα πέριξ του Ρεθύμνου, η διαδρομή ήταν σε επαρχιακό δρόμο που σκαρφάλωνε σε κοντινό χωριό νοτίως της πόλης. Η μεγαλύτερη ευθεία ηταν-δεν ήταν 500 μέτρα. Το υπόλοιπο κομάτι στριφτερό ανηφόρα-κατηφόρα. Στο ευθειάκι των 500τόσο μέτρων με έξοδο απο την πορηγούμενη στροφή με καμιά 80αριά χλμ, άνοιγμα γκαζιού και διακτυνισμός... μέχρι να πιάσω φρένα για την επόμενη στροφή είδα 180 στο κοντέρ και πήγαινε και άλλο (και αν είχα βγεί με μια κάτω ...όι παναία μ) αλλά φρέναρα πολύ νωρίς γιατί όπως και να το κάνουμε, το μηχανάκι δεν το "ήξερα"....
Πες τα ρε πνευμα....
Bob_o_mastoras
30/08/2014, 12:17
Μονο lada niva...τι νοημα εχουν ολα τα αλλα?περιττες χλιδες και αλογα που με τοσα ρανταρ δεν τα πας πουθενα!
Πολυ καλο και το Niva αλλα πιο βαρυ νομιζω. Τουλαχιστον τετοια αισθηση μου δινει. Το ξαδερφακι του samurai ειναι απο τη mother Russia!
amyroukai
30/08/2014, 13:38
Νταξ, στα ορεινά του Λασιθίου τσε του Ηρακλειου με τον ματρακα τον αρχαίο που τον ξέρω και με ξέρει, δεν ένιωθα και πολύ άνετα για τόσα... Αλλά είμαι γνωστό κουλαδι :)
Νταξ, στα ορεινά του Λασιθίου τσε του Ηρακλειου
Τα ορεινα της Κρητης δεν ειναι για καμια μηχανη....'η μαλλον ειναι μεχρι το πρωτο καφενειο που θα κατσεις...
Μετα θελει navara μαυρο να παιζει Σκορδαλο και.... ;)
LOUKILOUK
30/08/2014, 19:43
Τα ορεινα της Κρητης δεν ειναι για καμια μηχανη....'η μαλλον ειναι μεχρι το πρωτο καφενειο που θα κατσεις...
Μετα θελει navara μαυρο να παιζει Σκορδαλο και.... ;)
36άωρο, για πλάκα και μια χαρά το 160άριζα το 990 στα ορεινά, αν και δεν ήταν εκεί η χαρά η μεγάλη... οι στροφές ήταν η πόρωση.:evil: Μόνο προβλήμα τα... ππραάτα πετάγονταν από απίθανα σημεία...
Κατά τα άλλα ο Απόστόλης τα λέει απλά και κατανοητά...τωρά γιατί δεν τον καταλαβαίνουν δεν ξέρω...
Αλλό πράγμα η κοινωνικοπολιτικόοικονομική κουβέντα που έχει να κάνει με την καταναλωτική συνείδηση-παιδεία του νεοέλληνα (και όχι μόνο...)και άλλο η κριτική σε ένα καινούριο μηχανάκι που περπατάει στην αγορά. Στην τελική συμφωνώ απόλυτα με την λογική του Τέρενς και των υπολοίπων για ρεαλισμό και αυτογνωσία στις αγορές μας και στην ζωή μας γενικότερα, αλλα αυτό δεν έχει να κάνει με την παρουσίαση νέων προιόντων και την κριτική και αξιολόγησή τους...
Επίσης η λογική και ο ρεαλισμός δεν θα μπορούσαν ποτέ να συμβαδίσουν σε μεγάλο βαθμό με το "μοτοσυκλετισμό" σαν έννοια γενικότερα...
"Βρε παιδάκι μου με τρία (3) μύρια παίρνεις ένα ωραιώτατο 206 με 5 πόρτες, 4 ρόδες, ραδιοκασετόφωνο και ερκοντίσιον, και βάζεις και τους φίλους σου μέσα για βόλτα και δεν βρέχεσε, ούτε κρυώνεις ΚΑΙ ούτε κινδυνεύεις κιόλας, όσο με αυτό τον διάολο..." Αυτά μου είπε η μάνα μου το 2001, αλλά εγώ πήγα και πήρα το 640adv κούτα... άντε τώρα να καταλάβει...Τα χρόνια πέρασαν...δεν ξέρω αν κατάλαβε αλλά σίγουρα το σεβάστηκε...
Για τις ευρώπες τώρα τις κάμερες και τα λέιζερ να ενημερώσω μόνο, ως κάτοικος εξωτερικού, ότι υπάρχουν αλλά όχι παντού και πάντα...;):D Και για να μην φανεί οτί κάνω τον εξυπνάκια... σε κατοικημένες περιοχές και αυτοκινητόδρομους καλύτερα να προσέχεις πολύ αν και πάντα υπάρχουν προειδοποιήσεις ή απλά φαίνονται οι κάμερες (δια νόμου...). Στο επαρχιακό που είναι πολύ και καλό του δίνεις και καταλαβαίνει...:evil: ποιο πολύ κινδυνεύεις από το χέρι σου και το μυαλό σου...
Η αλήθεια είναι ότι αν είσαι "ευθειάκιας" και τις στροφές τις τρέμεις πάντα τελευταίος παραγγέλνεις καφέ...(μπύρα ποτέ...)
Τιμούλα για το 1290 γνωρίζουμε και αν ναι τι περιλαμβάνει? νομίζω εκεί θα πρέπει να εστιάσουμε...
υ.γ. Τέρενς από όσο διαβάζω και τα γκάζια σου τα καβάλησες και τα τετράροδα τα "έστιψες" στο παρελθόν και από πάθη προφανώς γνωρίζεις...αν είναι όντως έτσι τι δεν καταλαβαίνεις? πολύ κόσμος ζει για να γουστάρει και αυτό κακό δεν είναι ειδικά όταν έχεις και τις ασφαλιστικές σου δικλείδες που σε κρατούν ζωντανό και αξιοπρεπή...
36άωρο, για πλάκα και μια χαρά το 160άριζα το 990 στα ορεινά, αν και δεν ήταν εκεί η χαρά η μεγάλη... οι στροφές ήταν η πόρωση.:evil: Μόνο προβλήμα τα... ππραάτα πετάγονταν από απίθανα σημεία...
Κατά τα άλλα ο Απόστόλης τα λέει απλά και κατανοητά...τωρά γιατί δεν τον καταλαβαίνουν δεν ξέρω...
Αλλό πράγμα η κοινωνικοπολιτικόοικονομική κουβέντα που έχει να κάνει με την καταναλωτική συνείδηση-παιδεία του νεοέλληνα (και όχι μόνο...)και άλλο η κριτική σε ένα καινούριο μηχανάκι που περπατάει στην αγορά. Στην τελική συμφωνώ απόλυτα με την λογική του Τέρενς και των υπολοίπων για ρεαλισμό και αυτογνωσία στις αγορές μας και στην ζωή μας γενικότερα, αλλα αυτό δεν έχει να κάνει με την παρουσίαση νέων προιόντων και την κριτική και αξιολόγησή τους...
Επίσης η λογική και ο ρεαλισμός δεν θα μπορούσαν ποτέ να συμβαδίσουν σε μεγάλο βαθμό με το "μοτοσυκλετισμό" σαν έννοια γενικότερα...
"Βρε παιδάκι μου με τρία (3) μύρια παίρνεις ένα ωραιώτατο 206 με 5 πόρτες, 4 ρόδες, ραδιοκασετόφωνο και ερκοντίσιον, και βάζεις και τους φίλους σου μέσα για βόλτα και δεν βρέχεσε, ούτε κρυώνεις ΚΑΙ ούτε κινδυνεύεις κιόλας, όσο με αυτό τον διάολο..." Αυτά μου είπε η μάνα μου το 2001, αλλά εγώ πήγα και πήρα το 640adv κούτα... άντε τώρα να καταλάβει...Τα χρόνια πέρασαν...δεν ξέρω αν κατάλαβε αλλά σίγουρα το σεβάστηκε...
Για τις ευρώπες τώρα τις κάμερες και τα λέιζερ να ενημερώσω μόνο, ως κάτοικος εξωτερικού, ότι υπάρχουν αλλά όχι παντού και πάντα...;):D Και για να μην φανεί οτί κάνω τον εξυπνάκια... σε κατοικημένες περιοχές και αυτοκινητόδρομους καλύτερα να προσέχεις πολύ αν και πάντα υπάρχουν προειδοποιήσεις ή απλά φαίνονται οι κάμερες (δια νόμου...). Στο επαρχιακό που είναι πολύ και καλό του δίνεις και καταλαβαίνει...:evil: ποιο πολύ κινδυνεύεις από το χέρι σου και το μυαλό σου...
Η αλήθεια είναι ότι αν είσαι "ευθειάκιας" και τις στροφές τις τρέμεις πάντα τελευταίος παραγγέλνεις καφέ...(μπύρα ποτέ...)
Τιμούλα για το 1290 γνωρίζουμε και αν ναι τι περιλαμβάνει? νομίζω εκεί θα πρέπει να εστιάσουμε...
υ.γ. Τέρενς από όσο διαβάζω και τα γκάζια σου τα καβάλησες και τα τετράροδα τα "έστιψες" στο παρελθόν και από πάθη προφανώς γνωρίζεις...αν είναι όντως έτσι τι δεν καταλαβαίνεις? πολύ κόσμος ζει για να γουστάρει και αυτό κακό δεν είναι ειδικά όταν έχεις και τις ασφαλιστικές σου δικλείδες που σε κρατούν ζωντανό και αξιοπρεπή...
ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ...............
Καί έπειδή τά έχω ζήσει..........γράφω
ΠΟΛΥ ΑΤΥΧΗΣ Η ΠΑΡΟΜΟΙΩΣΗ............
Προφανώς όταν δέν ύπάρχει άντίλογος,έπιστρατεύεται ή είρωνία.
Σού γράφω λοιπόν γιά τελευταία φορά ότι μιλάς μέ κάποιον
πού έπί 30 χρόνια κυκλοφορούσε μέ άρκουδόγκαζα χωρίς πινακίδα.
Διαχώρισε μερικά πράγματα.
Όπως τό ότι ή ποιότητα κύλισης δέν έχει σχέση μέ τό πόσα χλμ. πιάνει τό όχημα.
Τό θέμα είναι άν μπορείς νά κινείσαι μέ 200 μέ τό κάθε τουαρέγκ ή θά σέ μαζέψουν
σέ ένα μήνα τό πολύ μέσα καί θάσαι χωρίς δίπλωμα γιά 2 χρόνια..!!
Καλά αύτά γιά τίς διακοσάρες σέ έπαρχιακούς μέ κατσίκια ,γίδια,τρακτέρ μέ λάσπες κ.λ.π.
είναι γιά τόν παιδικό σταθμό.
Ναί γίνεται ,ένα χαγιαμπούζα στά 400-500 μέτρα είναι μέ 240-250 ........καί μετά..??
Άμα ξεμπουκάρει ό άγρότης..??
Τί ήλικία έχεις..??
Έτσι γιά νά ξέρουμε μέ ποιόν μιλάμε.
Τό ζητούμενο κούκλε μου δέν είναι μέ πόσα μπορείς νά άνάλογα μέ τήν τρέλλα καί τήν μαλακία
πού διαθέτεις άλλά τό....................
ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΣ ΒΟΛΤΑ καί τήν άλλη μέρα....!!!!
Τί ήλικία έχεις..??
:a4:
amyroukai
03/09/2014, 10:06
Dear Τερενς το ότι επί 30 χρόνια παρανομείς δεν το κάνει σωστό, δεν το κάνει παράδειγμα για μίμηση, δεν σε κάνει μάγκα, γνώστη ή αν θέλεις αυτό δεν σε κάνει από μόνο του κατάλληλο να συμβουλεύεις άλλους. Οπότε η συνεχής αναφορά στο τρομερό κατόρθωμα αυτό είναι άκυρη. Είστε πολλοί οι απινακίδωτοι (μαζί βάζω και όσους τις κολλάνε μπροστά από το πίσω λάστιχο, οριζόντια κάτω από το φτερό κλπ) και είστε όλοι λάθος. Οπότε σταμάτα να το λες γιατί γελάω με το "εγώ είμαι λάθος μιά ζωή αλλά τώρα ακούστε με θα σας πω σοφία ορθή των κυβικών και των αλόγων, να κάνετε ότι λέω και όχι ότι κάνω".
Οπότε να το πάμε πάλι; Το 1290 έχει εξαιρετική ποιότητα κύλισης (ελπίζω να έχει βελτιωθεί η σέλα και τα φώτα), εξαιρετικό μοτέρ, εξαιρετικά φρένα, αναρτήσεις και γενικώς μπορεί να κάνει ότι μπορεί να κάνει και ένα τουριστικό στριτ στην άσφαλτο. Και αν κάποιος έχει λεφτά να το πάρει και να το συντηρήσει και να το χαρεί θα κάνει μιά γαμάτη αγορά. Όπως και όποιος πάρει οποιοδήποτε άλλο στην κατηγορία. Δεν ζούμε στην ανατολική γερμανία, δεν ζούμε στην αλβανία του χότζα, δεν ζούμε στην ρωσία του στάλιν. ΚΑΤΩ Η ΜΙΖΕΡΙΑ.
(ελπίζω να έχει βελτιωθεί η σέλα και τα φώτα), .
Η σελα δεν εχει βελτιωθει.... τουλαχιστον στο 1190.
Ειναι το μονο που θελω να αλλαξω το 1190...
spyrakos35
03/09/2014, 10:33
Η σελα δεν εχει βελτιωθει.... τουλαχιστον στο 1190.
Ειναι το μονο που θελω να αλλαξω το 1190...
Αχοεταγοι ρπστμ....
Σε ξεκωλιαζουν για να το αγορασεις και μετα δε σου δινουν μια σελα να καθεται ο πονεμενος πωπουδακος ανετα.....
Εκει, να την πλερωσεις.....
Λες και δεν θα βγαλει αλλες βλαβες να στα παρουν.....
:p
Αχοεταγοι ρπστμ....
Σε ξεκωλιαζουν για να το αγορασεις και μετα δε σου δινουν μια σελα να καθεται ο πονεμενος πωπουδακος ανετα.....
Εκει, να την πλερωσεις.....
Λες και δεν θα βγαλει αλλες βλαβες να στα παρουν.....
:p
:lol:
amyroukai
03/09/2014, 11:09
Πες το χαζό το ερώτημα, αλλά πέρα από τα παράπονα για τη ζέστη από τον πίσω κύλινδρο και τη σκόνη στο φιλτροκούτι, έχουν αναφερθεί συστηματικές βλάβες;
spyrakos35
03/09/2014, 11:21
Πες το χαζό το ερώτημα, αλλά πέρα από τα παράπονα για τη ζέστη από τον πίσω κύλινδρο και τη σκόνη στο φιλτροκούτι, έχουν αναφερθεί συστηματικές βλάβες;
η λαβή του συνεπιβάτη που σπάει....
:lol:
Εγω εχω 8500 απο τον Γεναρη που το πηρα.
Ζεστη εχει οπως θα ειχε καθε μεγαλο μηχανακι. Δεν εχω δει-νιωσει τραγικα πραγματα...
Σκονη στο φιλτροκουτι... Νομιζω οτι αφορα χωματινους, πραγμα που εγω δεν κανω, αλλα και να εκανα δεν κανει το μηχανακι....Ειναι Λαθος να το συγκρινουμε με το 950/990.
Τωρα για αυτους που πανε υπαρχει η λυση του Unifilter και του DNA. Το τοποθετει η ΚΤΜ δωρεαν, αλλα καποιος που θα το εχει καθε βολτα χωμα , ερημο κτλ μαλλον θα πρεπει να ειναι πιο σχολαστικος.
Θα το δω με τα ματια μου στο επομενο σερβις και θα σας πω.
Γενικα δεν εχει παρουσιασει κατι.
Η σελα ομως ειναι για πεταμα... :lol:
Τοσα χρονια και μια σελα δεν μπορουν να σχεδιασουν....:moutza:
Dear Τεrens
Οπότε να το πάμε πάλι; Το 1290 έχει εξαιρετική ποιότητα κύλισης (ελπίζω να έχει βελτιωθεί η σέλα και τα φώτα), εξαιρετικό μοτέρ, εξαιρετικά φρένα, αναρτήσεις και γενικώς μπορεί να κάνει ότι μπορεί να κάνει και ένα τουριστικό στριτ στην άσφαλτο. Και αν κάποιος έχει λεφτά να το πάρει και να το συντηρήσει και να το χαρεί θα κάνει μιά γαμάτη αγορά. Όπως και όποιος πάρει οποιοδήποτε άλλο στην κατηγορία. Δεν ζούμε στην ανατολική γερμανία, δεν ζούμε στην αλβανία του χότζα, δεν ζούμε στην ρωσία του στάλιν. ΚΑΤΩ Η ΜΙΖΕΡΙΑ.
ΚΑΤ'ΑΡΧΗΝ...........ΠΟΛΥ ΚΑΚΩΣ ΑΠΑΝΤΑΣ ΑΝΤΙ ΑΛΛΟΥ
Έπειτα γράφω αύτά πού γράφω διότι ό έν λόγω κύριος προφανώς νομίζει ότι
άπευθύνεται σέ κάποιον χλεχλέ τού Κολωνακίου.
Τρίτον δέν νοιώθω καθόλου περήφανος γιά αύτά πού έγραψα άλλά έπρεπε
διότι είπαμε μέ κολλάει νομίζοντας ότι μιλάει μέ τόν πιό νομοταγή πολίτη.
Σού δίνω δίκαιο στό ότι ΝΑΙ δέν μπορείς νά μήν τηρείς αύτά πού πρεσβεύεις ,
όπως λέει καί τό ρητό.....ΔΑΣΚΑΛΕ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΣ.......διότι πολύ άπλά
δέν γίνεσαι πιστευτός.
Ένα κάτι σάν νά πηγαίνεις στό σχολείο μέ τό τσιγάρο στό στόμα καί νά κάνεις
έκστρατεία κατά τού καπνίσματος στά παιδιά....!!!!
Ό χρόνος όμως πού χρησιμοποιείς είναι ΛΑΘΟΣ ,όχι Ένεστώτας,άν ύπάρχει ένα
έλαφρυντικό είναι στό παρελθόν λέμε ,έστω καί πρόσφατο.
Καί όπως θά σού έχει τύχει σίγουρα θά είδες πολλούς ΠΡΩΗΝ ναρκομανείς ,στό σχολείο,
στό δρόμο,σέ συλλόγους κ.λ.π......ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ...!!
Έχω λοιπόν τό ΔΙΚΑΙΩΜΑ,νά μιλάω όπως ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΩΗΝ....!!!!
Καί πιστεύω νά συμφωνείς τουλάχιστον σέ αύτό, ότι κανείς δέν είναι καλύτερος στό
νά περιγράψει κάτι ,άπ'ότι ένας ΠΡΩΗΝ......
Καί όλη ή κουβέντα ξεκίνησε άπό τίς χοντράδες πού διάβασα.
ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ στούς Έλληνικούς δρόμους όπους έγραψες
καί ΕΣΥ μέ 150άρες, πού γίνονται 180άρες καί ένίοτε 200ΑΡΕΣ...!!
Άρες.........μάρες.
120-130 καί προσεκτικά 140 μπορείς νά κινείσαι έννοείται στούς τρείς-τέσσερεις
μεγάλους δρόμους πού έχουμε,καί τά 140 έπειδή κλέβουν όλα τά κοντέρ.
Άλλιώς θά είσαι μέ τήν ψυχή στό στόμα ή θά φάς καμμιά φλασιά άπό καμμία
φορητή κάμερα καί θά τό νοιώσεις όταν σού χτυπήσει ό μπάτσος τήν πόρτα
νά σού έπιδώσει τό ραβασάκι.
Ό Κ.Ο.Κ. λέει άν πάς πάνω άπό 30 χλμ. άπό τό όριο........ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ
ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΣ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ....!!!
Λίγοι δρόμοι έχουν όριο 130 σέ μερικά σημεία,οί Έθνικές όδοί έχουν συνήθως 120,
οί έπαρχιακοί πού μάς έγραψε ό λεβέντης 90 καί λίγοι 110....!!!!
Γιά νά άπολαύσεις λοιπόν τό γκάζι όπως μάς γράφεις βρές τρόπο.....
Τώρα προτρέχεις καί μάς έκθειάζεις ένα μηχανάκι πού ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ...!!
ΩΠΑΑΑΑΑΑΑΑΑ...........μπάστα,άλλο 1190 καί άλλο 1290,κάτσε νά τό δούμε.
Άπλή έρώτηση,γιατί βγάζουν ένα μηχανάκι θάβοντας ένα άλλο έντελώς νέο μοντέλλο...??
Μήπως διότι δέν έκανε τό προηγούμενο τό μπάμ πού ήθελαν καί περίμεναν...??
Ή Έλλάδα άν δέν κατάλαβες........δέν ξέρω γιατί, ίσως είσαι λεφτάς,περνάει τήν έποχή
τού Χότζα έδώ καί 6 χρόνια.
Μιλάμε τώρα γιά 50 άνθρώπους πού ίσως δώσουν τά 20 χιλιάρικα,στό 1290 άντί γιά
νά πάρουν BMW ,έτσι γιά νά ξεχωρίζουν έπειδή καί τά bmw έγιναν σούπα...!!!
Γιά ποιά ΜΙΖΕΡΙΑ μιλάς ..??
Γιά αύτήν πού έκανε όλους τούς Έλληνες νά κυκλοφορούν μέ Καγιέν καί Μερσεντές
πού κόστιζαν 50 χιλιάδες καί ΟΛΟΙ χρωστούσαν τίς 49....??
Καί σήμερα τά μετράμε καί είναι 70 δίς δανεικά κι άγύριστα..??
Αύτήν τή μιζέρια έπικαλείσαι..??
ΟΧΙ ΡΕ ΦΙΛΕ.......ΠΑΝΩ Η ΜΙΖΕΡΙΑ...!!
Δέν έχουμε λοιπόν νά ξαναπούμε τίποτε.
Ούτε κάτι τό ίδιαίτερο είναι αύτό τό ΚΤΜ.
Ή Χόντα πρίν 2 χρόνια πήρε ένα μοτέρ άπό μηχανάκι δρόμου ,τού έριξε
ένα κουστούμι on-off καί τό έριξε στήν άγορά,καί τί ΜΟΤΕΡ,τό lc8
δέν πιάνει μία μπροστά του....!!!
Είχε όμως καί τήν λογική νά πεί ......τελική 228 φτάνει δέν έχει νόημα παραπάνω
αύτό τό κουστουμάκι,άλλης φιλοσοφίας καί άλλης χρήσεως είναι.
Τά ίδια καί ή καβασάκι,μέ ένα πολύ πετυχημένο μοτέρ άπό τό χιλιάρι της.
Κανείς δέν άνακάλυψε τήν Άμερική.
Καλώς γουστάρετε τά ΚΤΜ,δέν είναι όμως τό κέντρο τής γής...!!!
Τά ύπέρ καί τά κατά τους τά ξέρετε καλύτερα έσείς οί χρήστες,τώρα άν
ή γκαύλα είναι τόσο μεγάλη καί δέν τά όμολογείτε ούτε στόν ίδιο σας τόν έαυτό..??
Παραδίπλα διάβασα γιά τό 990.......έ θά είχα αύτοκτονήσει άν τό είχα....έσείς γουστάρετε...!!!
Καί ή μεγαλύτερη παγίδα..??
Γιά ΚΤΜ καί BMW......??
Τά παίρνουν οί πακέτοι........4-5 χρόνια λίγο έγγύηση ,λίγο έπέκταση περνάει ό καιρός,
καί μετά έρχονται οί πονεμένοι καί ξαναμένοι,πού δέν είχαν τόν παρά καί ΚΑΡΦΩΝΟΝΤΑΙ
χώνωντας ότι έχουν καί δέν έχουν καί................
ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ πού διάβαζα προηγουμένως γιά τό 990....!!!άπό τούς ίδιους τούς χρήστες.
ΑΦΟΡΜΗ πήρα λοιπόν τό έπερχόμενο 1290 γιά νά πώ κάποια πράγματα.
450 εύρώ ό βασικός καί 50% ή άνεργία στούς νέους κάτω τών 30 έτών....!!!
Ε.........ΚΑΤΩ Η ΜΙΖΕΡΙΑ ΛΟΙΠΟΝ....!!!!
akis_trevor
03/09/2014, 11:54
νομιζω πως ακομα και ο πιο "αργος" οδηγος που ταξιδευει σε εθνικη με 120-140 αν ειχε τα γκαφρα θα επαιρνε ενα μεγα ον οφ αντι για το στρωμα/βερσυς/τρανσαλπ/ η οτι αλλο εχει.απο λιγα χλμ που εχω κανει με 2-3 τετοια μηχανακια δεν υπαρχει συγκριση.
amyroukai
03/09/2014, 13:58
Ας πιάσουμε την ουσία, η οποία είναι ότι το 1290 πρακτικά είναι ένα 1190 με άλλο μοτέρ και λίγες (αν έχει) βελτιώσεις περιφερειακές. Άρα το ότι θα είναι εξαιρετικό γιατί το μοτέρ ήδη δοκιμάστηκε και ενθουσίασε στο γυμνό μοντέλο και το 1190 έχει επίσης σαφή εξαιρετικά χαρακτηριστικά είναι δεδομένο.
Στα 140 που προτείνεις, ταξιδεύει ΧΑΛΑΡΟΤΑΤΑ/ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΤΑΤΑ με υπερεπάρκεια φρένων για την στραβή στιγμή, επαρκή λειτουργία ανάρτησης για παν ενδεχόμενο, δύναμη για προσπέρασμα κλπ κλπ κλπ σε πλήρη αντίθεση με άλλα που πουλούσαν 2700 τεμάχια το χρόνο -επίσης δανεικά- τις καλές χρονιές. Δεν ξέρω αν μας έριξε έξω η αγορά τριών χιλιάδων "ψωνισμένων" 990/1190 ή η αγορά είκοσι χιλιάδων "λογικών λύσεων", όλων με δανεικά την τελευταία δεκαετία.
Και τέλος πάντων επειδή καιρό τώρα δεν γράφεις κάτι καινούριο, για τις ντόλτσε βίτα με δανεικά τα λέμε συνεχώς, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΝ Η ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ Η ΟΧΙ και κακώς αναφέρονται καθ' επανάληψη. Δεν είναι δυνατόν να ζητάς να μην αγοράσει κανείς πιά ακριβή μοτοσικλέτα επειδή κάποιοι συμπολίτες έπαιρναν καγιέν τόσα χρόνια με δανεικά ή κλεμμένα. Άλλο η μιζέρια που προτείνεις, άλλο η συνειδητά λιτή ζωή. ΟΧΙ στη γαμημένη τη μιζέρια, Τέρενς. Φτάνει. Δεν θα πάρω "τίμιο μηχανάκι" χωρίς ανάρτηση, χωρίς φρένα και με μοτέρ άδειο απλά επειδή έχει μπούγιο και αναγνωρισιμότητα ανάμεσα στους μίζερους.
Θα μπορούσα να πω πολλά για την "φοβερή" κατασκευή που σκαρφίστηκε η χόνδα, αλλά είναι οφ τόπικ και το ότι το εν λόγω δεν μου ταιριάζει σε τίποτα δεν σημαίνει πως κάποιος άλλος δεν θα το θεωρεί καλό.
Την ΚΤΜ δεν την γουστάρω, θεωρώ τις μοτοσικλέτες της ανεξέλικτες, θεωρώ ότι είναι απαράδεκτο το προτεινόμενο άρμεγμα σε σέρβις και αστείο για εταιρία να έχει συστηματικές βλάβες υποσυστημάτων που δεν αντιμετωπίστηκαν ποτέ (τρόμπες συμπλέκτη στα 990 πχ). Αυτό δεν σημαίνει πως όταν δουλεύουν δεν είναι καλές... Όπως βλέπεις κάποιοι όλο αυτό που εγώ θεωρώ γολγοθά το θεωρούν φυσιολογικό ή/και αποδεκτό. Περί ορέξεως ουδεμία διαφωνία. Έχοντας οδηγήσει μερικά, αν υποθέσουμε ότι μου περίσσευαν ίσως να έπαιρνα ένα, έτσι για το χαβαλέ. Φτηνότερες λύσεις για σέρβις στο σπίτι υπάρχουν καταγεγραμμένες παντού στο ίντερνετ και τα χέρια μου πιάνουν. Άσε που οι πιθανότητες του να πάρεις ένα μεταχειρισμένο ΚΤΜ με όλα τα προβλήματα λυμένα είναι πολλές, εξίσου πολλές με το να πάρεις ένα "τίμιο" μηχανάκι που είναι αφρόντιστο και θα διαλύσει "αύριο" κιόλας, στοιχίζοντάς σου τα ίδια και χωρίς να έχει τίποτα καλό επάνω του.
Τέλος, οι αμερικανοί λένε once an addict, always an addict. Κοινώς, δεν ξεφεύγεις ποτέ από τον εθισμό σου, για αυτό και θεωρείται απαραίτητη για να μην ξανακυλήσεις η ένταξη σε ομάδα υποστήριξης κλπ κλπ κλπ. Εσύ περιορίστηκες γιατί έτσι είπε η όποια Μέρκελ και όχι γιατί είδες το φως το αληθινό, αν υποθέσουμε ότι αύριο ανοίγει τις τσέπες σε βλέπω πάλι απινακίδωτο και τριακοσαρισμένο στην εγνατία να καις λάστιχο κάθε πέντε χιλιάδες χιλιόμετρα. Οπότε live and let live, μεγάλα παιδιά είναι όλοι εδώ μέσα. Και για όσους δεν είναι μεγάλα παιδιά, ονειρευτείτε την έρημο με το 1290 και ας μην πάτε ποτέ και ας είναι το λάθος μηχανάκι για την έρημο. Από ένα όνειρο ξεκινάνε όλα τα όμορφα. Kill misery.
peterTHErider
03/09/2014, 14:08
ΠΟΛΥ ΑΤΥΧΗΣ Η ΠΑΡΟΜΟΙΩΣΗ............
Προφανώς όταν δέν ύπάρχει άντίλογος,έπιστρατεύεται ή είρωνία.
Διαχώρισε μερικά πράγματα.
Όπως τό ότι ή ποιότητα κύλισης δέν έχει σχέση μέ τό πόσα χλμ. πιάνει τό όχημα.
Τό θέμα είναι άν μπορείς νά κινείσαι μέ 200 μέ τό κάθε τουαρέγκ ή θά σέ μαζέψουν
σέ ένα μήνα τό πολύ μέσα καί θάσαι χωρίς δίπλωμα γιά 2 χρόνια..!!
Καλά αύτά γιά τίς διακοσάρες σέ έπαρχιακούς μέ κατσίκια ,γίδια,τρακτέρ μέ λάσπες κ.λ.π.
είναι γιά τόν παιδικό σταθμό.
Ναί γίνεται ,ένα χαγιαμπούζα στά 400-500 μέτρα είναι μέ 240-250 ........καί μετά..??
Άμα ξεμπουκάρει ό άγρότης..??
Τί ήλικία έχεις..??
Τό ζητούμενο κούκλε μου δέν είναι μέ πόσα μπορείς νά άνάλογα μέ τήν τρέλλα καί τήν μαλακία
πού διαθέτεις άλλά τό....................
ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΣ ΒΟΛΤΑ καί τήν άλλη μέρα....!!!!
terens τριανταριζω σχεδον αφου σε ενδιαφερει η ηλικια μου...
θεωρω εντελως ανουσιες τις παρατηρησεις σου και συνεχιζω...
ο καθενας παει οπως θελει και αναλαμβανει τι ευθυνες των πραξεων του,εχω πληρωσει ουκ ολιγες φορες 300αρια και εχω στερηθει εξισου αρκετες φορες το διπλωμα μου...(ολες με το κουτι και τη μηχανη ΠΟΤΕ!απειρες διαδρομες εθνικης και ουτε μια φωτογραφια)η αληθεια ειναι ομως πως ηταν ελαχιστες σε σχεση με ποσες παρανομω.θεωρω ρουτινα να ταξιδευω στην εθνικη με 170-180 και περιστασιακα πολυ περιςοτερα...λιγοτερα σπανια και μονο οταν ο δρομος το επιβαλλει...τα ρανταρ φαινονται τα περισσοτερα και σε μπλοκα οι απεναντι συνηθως παιζουν τα φωτα οποτε παλι την γλυτωνω και συνεχιζω γρηγορα...τωρα οσο αφορα τους επαρχιακους παλι στην κριση του καθενος ειναι το ποσο θα ρισκαρει,και υπαρχουν φορες που ρισκαρω αρκετα!δεν ενδιαφερει η τελικη η οι διακοσαρες αλλα η ροπη που ακομα και απο τα 60-140 σου προσφερει απιστευτες συγκινησεις...
οπως ειπε ο amyroukai εχει τεραστια διαφορα ποιοτητας κυλισης και ασφαλειας ενα μεγαλο και συγχρονο ονοφ σε σχεση με ενα μικρο.απο το cornering abs μεχρι ημιενεργητικες αναρτησεις και τις ηλεκτρονικες ρυθμισεις!ακομα και στις χαλαρες βολτες σου παρεχουν αλλη ασφαλεια και ποιοτητα αλλα εχεις και την δυνατοτητα οποτε θες να κανεις ταρζανιες...
προσωπικα με ενα ον οφ 600 δεν μπορουσα να ταξιδεψω.δικαβαλο και φουλ φορτωμενο με μεγαλη ζελατινα απλα δεεεεεν...ακομα και στα 140 αν ψαξεις ρεπριζ για προσπεραση δεν θα βρεις τιποτα...
σιγουρα τα λεφτα ειναι πολλα αλλα δεν ειμαι στο πορτοφολι κανενος και αλλα και παλι το οτι ειναι ακριβο δεν το κανει λιγοτερο καλο απο οτι ειναι!απιστευτο μηχανακι ειναι αλλα ακριβο,οκ,οποιος μπορει και θελει ας το παρει...
http://www.newsbeast.gr/weird/arthro/725099/i-teleutaia-peripeteia-pede-80hronon/
:cool:
terens τριανταριζω σχεδον αφου σε ενδιαφερει η ηλικια μου...
θεωρω εντελως ανουσιες τις παρατηρησεις σου και συνεχιζω...
ο καθενας παει οπως θελει και αναλαμβανει τι ευθυνες των πραξεων του,εχω πληρωσει ουκ ολιγες φορες 300αρια και εχω στερηθει εξισου αρκετες φορες το διπλωμα μου...(ολες με το κουτι και τη μηχανη ΠΟΤΕ!απειρες διαδρομες εθνικης και ουτε μια φωτογραφια)η αληθεια ειναι ομως πως ηταν ελαχιστες σε σχεση με ποσες παρανομω.θεωρω ρουτινα να ταξιδευω στην εθνικη με 170-180 και περιστασιακα πολυ περιςοτερα...λιγοτερα σπανια και μονο οταν ο δρομος το επιβαλλει...τα ρανταρ φαινονται τα περισσοτερα και σε μπλοκα οι απεναντι συνηθως παιζουν τα φωτα οποτε παλι την γλυτωνω και συνεχιζω γρηγορα...τωρα οσο αφορα τους επαρχιακους παλι στην κριση του καθενος ειναι το ποσο θα ρισκαρει,και υπαρχουν φορες που ρισκαρω αρκετα!δεν ενδιαφερει η τελικη η οι διακοσαρες αλλα η ροπη που ακομα και απο τα 60-140 σου προσφερει απιστευτες συγκινησεις...
οπως ειπε ο amyroukai εχει τεραστια διαφορα ποιοτητας κυλισης και ασφαλειας ενα μεγαλο και συγχρονο ονοφ σε σχεση με ενα μικρο.απο το cornering abs μεχρι ημιενεργητικες αναρτησεις και τις ηλεκτρονικες ρυθμισεις!ακομα και στις χαλαρες βολτες σου παρεχουν αλλη ασφαλεια και ποιοτητα αλλα εχεις και την δυνατοτητα οποτε θες να κανεις ταρζανιες...
προσωπικα με ενα ον οφ 600 δεν μπορουσα να ταξιδεψω.δικαβαλο και φουλ φορτωμενο με μεγαλη ζελατινα απλα δεεεεεν...ακομα και στα 140 αν ψαξεις ρεπριζ για προσπεραση δεν θα βρεις τιποτα...
σιγουρα τα λεφτα ειναι πολλα αλλα δεν ειμαι στο πορτοφολι κανενος και αλλα και παλι το οτι ειναι ακριβο δεν το κανει λιγοτερο καλο απο οτι ειναι!απιστευτο μηχανακι ειναι αλλα ακριβο,οκ,οποιος μπορει και θελει ας το παρει...
ΟΚ........ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ
Τίς προσωπικές σου θέσεις,δέν γίνεται νά σέ πείσω γιά κάτι.
ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ.........καλές βόλτες.
Ας πιάσουμε την ουσία, η οποία είναι ότι το 1290 πρακτικά είναι ένα 1190 με άλλο μοτέρ και λίγες (αν έχει) βελτιώσεις περιφερειακές. Άρα το ότι θα είναι εξαιρετικό γιατί το μοτέρ ήδη δοκιμάστηκε και ενθουσίασε στο γυμνό μοντέλο και το 1190 έχει επίσης σαφή εξαιρετικά χαρακτηριστικά είναι δεδομένο.
Στα 140 που προτείνεις, ταξιδεύει ΧΑΛΑΡΟΤΑΤΑ/ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΤΑΤΑ με υπερεπάρκεια φρένων για την στραβή στιγμή, επαρκή λειτουργία ανάρτησης για παν ενδεχόμενο, δύναμη για προσπέρασμα κλπ κλπ κλπ σε πλήρη αντίθεση με άλλα που πουλούσαν 2700 τεμάχια το χρόνο -επίσης δανεικά- τις καλές χρονιές. Δεν ξέρω αν μας έριξε έξω η αγορά τριών χιλιάδων "ψωνισμένων" 990/1190 ή η αγορά είκοσι χιλιάδων "λογικών λύσεων", όλων με δανεικά την τελευταία δεκαετία.
Και τέλος πάντων επειδή καιρό τώρα δεν γράφεις κάτι καινούριο, για τις ντόλτσε βίτα με δανεικά τα λέμε συνεχώς, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΝ Η ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ Η ΟΧΙ και κακώς αναφέρονται καθ' επανάληψη. Δεν είναι δυνατόν να ζητάς να μην αγοράσει κανείς πιά ακριβή μοτοσικλέτα επειδή κάποιοι συμπολίτες έπαιρναν καγιέν τόσα χρόνια με δανεικά ή κλεμμένα. Άλλο η μιζέρια που προτείνεις, άλλο η συνειδητά λιτή ζωή. ΟΧΙ στη γαμημένη τη μιζέρια, Τέρενς. Φτάνει. Δεν θα πάρω "τίμιο μηχανάκι" χωρίς ανάρτηση, χωρίς φρένα και με μοτέρ άδειο απλά επειδή έχει μπούγιο και αναγνωρισιμότητα ανάμεσα στους μίζερους.
Θα μπορούσα να πω πολλά για την "φοβερή" κατασκευή που σκαρφίστηκε η χόνδα, αλλά είναι οφ τόπικ και το ότι το εν λόγω δεν μου ταιριάζει σε τίποτα δεν σημαίνει πως κάποιος άλλος δεν θα το θεωρεί καλό.
Την ΚΤΜ δεν την γουστάρω, θεωρώ τις μοτοσικλέτες της ανεξέλικτες, θεωρώ ότι είναι απαράδεκτο το προτεινόμενο άρμεγμα σε σέρβις και αστείο για εταιρία να έχει συστηματικές βλάβες υποσυστημάτων που δεν αντιμετωπίστηκαν ποτέ (τρόμπες συμπλέκτη στα 990 πχ). Αυτό δεν σημαίνει πως όταν δουλεύουν δεν είναι καλές... Όπως βλέπεις κάποιοι όλο αυτό που εγώ θεωρώ γολγοθά το θεωρούν φυσιολογικό ή/και αποδεκτό. Περί ορέξεως ουδεμία διαφωνία. Έχοντας οδηγήσει μερικά, αν υποθέσουμε ότι μου περίσσευαν ίσως να έπαιρνα ένα, έτσι για το χαβαλέ. Φτηνότερες λύσεις για σέρβις στο σπίτι υπάρχουν καταγεγραμμένες παντού στο ίντερνετ και τα χέρια μου πιάνουν. Άσε που οι πιθανότητες του να πάρεις ένα μεταχειρισμένο ΚΤΜ με όλα τα προβλήματα λυμένα είναι πολλές, εξίσου πολλές με το να πάρεις ένα "τίμιο" μηχανάκι που είναι αφρόντιστο και θα διαλύσει "αύριο" κιόλας, στοιχίζοντάς σου τα ίδια και χωρίς να έχει τίποτα καλό επάνω του.
Τέλος, οι αμερικανοί λένε once an addict, always an addict. Κοινώς, δεν ξεφεύγεις ποτέ από τον εθισμό σου, για αυτό και θεωρείται απαραίτητη για να μην ξανακυλήσεις η ένταξη σε ομάδα υποστήριξης κλπ κλπ κλπ. Εσύ περιορίστηκες γιατί έτσι είπε η όποια Μέρκελ και όχι γιατί είδες το φως το αληθινό, αν υποθέσουμε ότι αύριο ανοίγει τις τσέπες σε βλέπω πάλι απινακίδωτο και τριακοσαρισμένο στην εγνατία να καις λάστιχο κάθε πέντε χιλιάδες χιλιόμετρα. Οπότε live and let live, μεγάλα παιδιά είναι όλοι εδώ μέσα. Και για όσους δεν είναι μεγάλα παιδιά, ονειρευτείτε την έρημο με το 1290 και ας μην πάτε ποτέ και ας είναι το λάθος μηχανάκι για την έρημο. Από ένα όνειρο ξεκινάνε όλα τα όμορφα. Kill misery.
ΠΡΟΦΑΝΩΣ..........ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΗΜΕΙΟ ΕΠΑΦΗΣ
Δέ μάς λές καί πόσα 1190 πούλησε ή ΚΤΜ στήν Έλλάδα σχεδόν 2 χρόνια τώρα.
Καί πόσα 1290.....
Γιά νά σού άπαντήσω καί γώ πόσα μίζερα 600-700 κ.λ.π......ίαπωνικά πουλήθηκαν...!!!
όσο γιά τό τί λένε άπό τήν άλλη μεριά τού Άτλαντικού άπλά θά πώ ότι......
έχουν τόση ίστορία σάν λαός όσο έμείς μετά τόν Κολοκοτρώνη....
Ούτε ίστορία,ούτε κουλτούρα,ούτε πνεύμα....!!!
Μόνο δύναμη,τή δύναμη τών καιρών.
Τελευταίο ......όσοι νομίζετε ότι έχοντας κάτω άπό τά σκέλια σας 500-600 κυβικά παραπάνω
πιάσατε τόν πάππα άπό τά τέτοια........άπλά..............................
ΚΑΛΕΣ ΒΟΛΤΕΣ καί σέ σένα,τό κλείνω καί περιμένω τό 1290
νά τό βολτάρω καί άν μού άρέσει νά τό πάρω.....ΧΩΡΙΣ ΜΙΖΕΡΙΑ.
Άλλοίμονο σ'άυτούς πού νομίζουν ότι μπορούν ή ή γκαύλα τους είναι τόση πού ......
ΚΑΝΟΥΝ ΠΕΤΡΑ ΤΟ ΣΚΑΤΟ...!!
theofilos888
03/09/2014, 16:05
ΠΡΟΦΑΝΩΣ..........ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΗΜΕΙΟ ΕΠΑΦΗΣ
Δέ μάς λές καί πόσα 1190 πούλησε ή ΚΤΜ στήν Έλλάδα σχεδόν 2 χρόνια τώρα.
Καί πόσα 1290.....
Γιά νά σού άπαντήσω καί γώ πόσα μίζερα 600-700 κ.λ.π......ίαπωνικά πουλήθηκαν...!!!
όσο γιά τό τί λένε άπό τήν άλλη μεριά τού Άτλαντικού άπλά θά πώ ότι......
έχουν τόση ίστορία σάν λαός όσο έμείς μετά τόν Κολοκοτρώνη....
Ούτε ίστορία,ούτε κουλτούρα,ούτε πνεύμα....!!!
Μόνο δύναμη,τή δύναμη τών καιρών.
Τελευταίο ......όσοι νομίζετε ότι έχοντας κάτω άπό τά σκέλια σας 500-600 κυβικά παραπάνω
πιάσατε τόν πάππα άπό τά τέτοια........άπλά..............................
ΚΑΛΕΣ ΒΟΛΤΕΣ καί σέ σένα,τό κλείνω καί περιμένω τό 1290
νά τό βολτάρω καί άν μού άρέσει νά τό πάρω.....ΧΩΡΙΣ ΜΙΖΕΡΙΑ.
Άλλοίμονο σ'άυτούς πού νομίζουν ότι μπορούν ή ή γκαύλα τους είναι τόση πού ......
ΚΑΝΟΥΝ ΠΕΤΡΑ ΤΟ ΣΚΑΤΟ...!!
Και γιατι ακριβως μας πετας στη μουρη, μετα τον εξαψαλμο, πως εχεις αερατο παρα και θα μπορεις να αγορασεις το σκατεμ που τοση ωρα θαβεις; Δεν καταλαβαινω κατι στη σκεψη σου;
Bob_o_mastoras
03/09/2014, 16:16
Αυτη η ΚΤΜ ρπστμ σπερνει τη διχονια παντου! :mad:
Ειρηνη υμιν! :flowers:
taisteal
03/09/2014, 16:30
Και γιατι ακριβως μας πετας στη μουρη, μετα τον εξαψαλμο, πως εχεις αερατο παρα και θα μπορεις να αγορασεις το σκατεμ που τοση ωρα θαβεις; Δεν καταλαβαινω κατι στη σκεψη σου;
++++
Eδω τερενς εισαι φαουλ..
ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΗ ΣΚΕΨΗ ΜΟΥ.................
Καί έπικεντρώνονται όπου θέλουν καί βολεύονται.
Τόν έξάψαλμο τόν διάβασες.........τή μιζέρια μέ κεφαλαία
πού μού προσάπτουν πώς άποπνέω καί βγάζω ....
ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΣ....??
Άπλά γιά νά καταλάβουν ότι αύτά πού λέω είναι θέση καί στάση,
όταν σέ κολλάει κάποιος δέν θά άπαντήσεις...??
Τό ζητούμενο λοιπόν δέν είναι τό τί μπορώ έγώ νά άγοράσω,
άλλά τό τί θά ταίριαζε στήν τσέπη τού καθενός.
Τό ότι λοιπόν έχω αύτή τή θέση δέν σημαίνει καί ότι
δέν μπορώ νά τό πάρω.......
Οι εμμονές κουράζουν πολύ...
εκκατέρωθεν...:a12:
theofilos888
03/09/2014, 17:30
ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΗ ΣΚΕΨΗ ΜΟΥ.................
Καί έπικεντρώνονται όπου θέλουν καί βολεύονται.
Τόν έξάψαλμο τόν διάβασες.........τή μιζέρια μέ κεφαλαία
πού μού προσάπτουν πώς άποπνέω καί βγάζω ....
ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΣ....??
Άπλά γιά νά καταλάβουν ότι αύτά πού λέω είναι θέση καί στάση,
όταν σέ κολλάει κάποιος δέν θά άπαντήσεις...??
Τό ζητούμενο λοιπόν δέν είναι τό τί μπορώ έγώ νά άγοράσω,
άλλά τό τί θά ταίριαζε στήν τσέπη τού καθενός.
Τό ότι λοιπόν έχω αύτή τή θέση δέν σημαίνει καί ότι
δέν μπορώ νά τό πάρω.......
Για να εχουμε καλο ερωτημα, τι σχεση εχει η μιζερια της κοινωνιας, της σκεψης ή η δικη σου, δεν με αφορα, στο θεμα μας. Τοσα ποστ εχουν περασει και το μονο που διαβαζω ειναι για δανεικα λεφτα, κλεμμενα καγιεν και αρπαγμενα λεφτα απο τις τσεπες μας. Ακομη δεν μπορω να καταλαβω γιατι πρεπει να κανω την καυλα μου, η μηχανη ειναι καυλα, με 120 χλμ την ωρα, ενω μπορω να το κανω με οσα γουσταρω. Στην τελικη με οσα γουσταρω θα πηγαινω. Γιατι μπορω. Γιατι πληρωσα ενα εργαλειο για να το κανω. Πολλα η λιγα δεν το εξεταζω. Για καθε εναν, αλλωστε, το μεγεθος ειναι διαφορετικο. Ειναι θεμα αντιληψης.
amyroukai
03/09/2014, 18:22
Τέρενς εξάψαλμο; Γιατί; Εξάψαλμο από ποιόν; Δηλαδή αυτό που λες εσύ για τους άλλους (πιθανούς αγοραστές/ονειροαγοραστές του 1190/1290) είναι άποψη και η άποψη των άλλων για την δική σου επιλογή είναι εξάψαλμος; Σε διαβάζω καιρό και σε πολλά που λες συμφωνώ αλλά όπως λες δεν έχουμε σημείο επαφής. Και με ξενίζει το ότι απορρίπτεις κάθε ξένη με την δική σου άποψη, χαρακτηρίζοντάς την αρνητικά, άρα απορρίπτοντάς την άκριτα.
Πας δικάβαλα ταξιδάκια με το Vstrom 650, το οποίο πουλάει σαν τρελό παγκοσμίως. Με ανάρτηση ανέκδοτο, με φρένα αστεία και μοτέρ που με πλήρες φορτίο είναι οριακά επαρκές. Και σου αρέσει αυτό; Είναι πραγματικά επιλογή ενός ανθρώπου "ζωντανού" να πάρει την μετριότητα για να κάνει το όμορφο που έχει στο μυαλό του; Τη στιγμή που, όπως εσύ λες, μπορείς να πάρεις κάτι πραγματικά καλό με τον παρά που φυσάς, γιατί δεν ψώνισες ένα S10, ένα crosstourer, ένα Versys1000; (ντάξει το τελευταίο αναφέρεται απλά γιατί είναι τζαπάν, καταλαβαίνω γιατί δεν το παίρνει κανείς). Να έχεις υπερεπάρκεια σε όλα τα καίρια για την διαδρομή σου, με έξοδα συντήρησης ελάχιστα μεγαλύτερα (έξοδο που δεν έχει και σημασία γιατί όπως λες έχεις χρήματα); Για να κάνεις οικονομία στην τιμή αγοράς, οικονομία που δεν την χρειάζεσαι πρακτικά, αλλά που κάνοντάς την καταδικάζεις κάθε διαδρομή σου στην μετριότητα. Έχεις συνειδητά επιλέξει ένα μέτριο προς κακό προϊόν για την κατηγορία, βγαλμένο από ανθρώπους που κοιτούσαν πως θα φάνε την πίτα από το όνειρο της περιπέτειας που άλλοι δημιούργησαν, με ένα μηχανάκι μετρημένο και στημένο από λογιστές. Ένα μηχανάκι το οποίο καλύπτει επαρκώς μιά ανάγκη. Ψωμί, τυρί κονσέρβα και μπόλικο νερό για χόρταση, ενώ χωρίς να στενέψεις οικονομικά θα μπορούσες να τρως ένα νόστιμο πιάτο φαγητό; Αυτό το θεωρώ μιζέρια και την προτροπή για την ίδια συμπεριφορά την θεωρώ προτροπή για είσοδο στη μιζέρια. Και σε αυτή την μιζέρια δεν θέλω να εισέλθω και οικτίρω όσους την ζουν, ειδικά όταν το κάνουν χωρίς λόγο.
Με τα ελάχιστα λοιπόν που έχω, καβαλάω ένα μηχανάκι με μοτέρ που περισσεύει, με φρενάρες, με πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις στημένες στα γούστα μου και που μου φτιάχνει το κέφι σε κάθε διαδρομή. Όχι γιατί δεν μου στοίχισε πολλά, γιατί το γουστάρω από τότε που το πήρα ως σήμερα όλο και περισσότερο. Και με κάνει να ονειρεύομαι την επόμενη βόλτα, την επόμενη στροφή, το επόμενο πατημένο χωματάκι, το επόμενο χάδι με την συνεπιβάτιδα, το χαμόγελο και το επιφώνημα θαυμασμού όταν θα δούμε το επόμενο υπέροχο τοπίο ή το ρυτιδιασμένο χαμόγελο της γιαγιάς στο καφενείο στο πουθενά. Και αν δεν έχω αυτό το μήνα; Ας μην πάω βόλτα, δεν χάθηκε ο κόσμος. Δεν θέλω να καβαλήσω ένα πλυντήριο για να πάω κούτσα κούτσα γιατί δεν μπορεί να με πάει όπως θέλω. Αν φτάσω σε σημείο που δεν έχω άλλη επιλογή και ή κόβω τις βόλτες ή καβαλάω το άχρουν-άοσμο-άγευστο... Εκεί θα υποκύψω, πάντα ονειρευόμενος κάτι ευωδιαστό και νόστιμο. Δεν μιζεριάζω.
Κάποιοι, μένουν ζωντανοί και μετά τα σαράντα (χρόνια).............
Κάποιοι, μυρίζουν πτωμαίνη από τα νιάτα τους......................
Κάποιοι, μένουν ζωντανοί και μετά τα σαράντα (χρόνια).............
Κάποιοι, μυρίζουν πτωμαίνη από τα νιάτα τους......................
ΤΟ ΠΕΤΥΧΕΣ..............
Τί νά πώ...??
Bob_o_mastoras
04/09/2014, 01:15
χαχααχαχα! :lol::lol:
Που να δειτε τι πηρα εγω που ακομα ειμαι μολις σε αποσταση αναπνοης απο τα 30. Πιο ζυγισμενη, λογικη και ξενερωτη αγορα μηχανης δεν εχω κανει.
Θα με κραξετε αλλα ειναι ειδικου σκοπου το συγκεκριμενο. Και με σκοπο την αγορα της επομενης σχετικα συντομα αν και αυτη θα μεινει στα χερια μου δια παντος. Περισσοτερα μετα τις 10/09.
Τουλαχιστον δεν ειναι σκουτερ :p
peterTHErider
30/09/2014, 11:54
Τι εγινε ρε παιδια ακομα τιποτα για το μηχανακι αυτο?
Είμαστε σε αναμονή όλοι γιατί τον επόμενο μήνα μάλλον θα παρουσιάσει το 1390 :lol:
peterTHErider
30/09/2014, 12:17
Χαχαχαχα!σοβαρα και απο αυτο σημερα δεν θα εχουμε νεα η περιμενω αδικα?
peterTHErider
01/10/2014, 15:36
https://m.youtube.com/watch?v=h8qSZacFtsY
:a03::a03::a03::a03::a03:
μιλαμε για ερωτα οχι αστεια...
Ktm.Prestige
03/10/2014, 00:26
Αχχχ ρε Monte Carlo....
Σε κάποια στροφή κάτω στη μαρίνα την έπεσα για κανα 10λεπτο...
Όσο για έρωτα , θα περιμένω την αγάπη , οταν πια φτάσει τον κινητήρα στα 1800κεκ....
Σε καμια 5ετία το βλέπω να'ρχεται...
peterTHErider
03/10/2014, 00:55
εγω παντως περιμενω να μαθω την τιμη και αν τα βριςκουμε να γινει ο ερωτας γαμος και να ζησουμε ευτυχισμενοι...
εγω παντως περιμενω να μαθω την τιμη και αν τα βριςκουμε να γινει ο ερωτας γαμος και να ζησουμε ευτυχισμενοι...
Νομιζω 17000
peterTHErider
03/10/2014, 10:47
Ενταξει,οχι πολλα πανω απο τα 16000+του 1190.αν ειναι τοσο παλι καλα και με βλεπω να αποχωριζομαι την τωρινη κυρια!
spyrakos35
03/10/2014, 10:49
Δεν μπορει μονο ενα χιλιαρικο διαφορα.....
endopandou
03/10/2014, 10:55
Ενταξει,οχι πολλα πανω απο τα 16000+του 1190.αν ειναι τοσο παλι καλα και με βλεπω να αποχωριζομαι την τωρινη κυρια!
Δεν ξέρω αν έχεις βολτάρει σοβαρά το 1190 για να έχεις μια άποψη για την τάξη πραγμάτων που συζητάτε, παρόλα αυτά σου λέω πως ήδη το 1190 μπορεί να φέρει τον αναβάτη σε δύσκολη θέση από την πρώτη βόλτα λόγω του ότι μαζεύει αφύσικα πολλά χλμ από στροφή σε στροφή για τέτοιου είδους μοτό. Δεν έχει καμία σχέση με τον κάπακα που έχεις
Είμαστε σε αναμονή όλοι γιατί τον επόμενο μήνα μάλλον θα παρουσιάσει το 1390 :lol:
Για τον επομενο μήνα είπε να παει 150 κυβικά κάτω. Ανακοινώθηκε λέει το 1050
Για τον επομενο μήνα είπε να παει 150 κυβικά κάτω. Ανακοινώθηκε λέει το 1050
το χουν χάσει τελειώς μου φαινεται. 3 μοντέλα Adventure όλα μεταξύ 300 κυβικών και όλα άνω των χιλίων. κάψε το πρώτο απο την αγορά χωρίς να χεις τελειώσει με τις προπαραγγελείες και άνακοίνωσε το 3ο χωρίς να χεις παρουσιάσει το 2ο ακόμα.
ότι να ναι
peterTHErider
03/10/2014, 12:14
Δεν ξέρω αν έχεις βολτάρει σοβαρά το 1190 για να έχεις μια άποψη για την τάξη πραγμάτων που συζητάτε, παρόλα αυτά σου λέω πως ήδη το 1190 μπορεί να φέρει τον αναβάτη σε δύσκολη θέση από την πρώτη βόλτα λόγω του ότι μαζεύει αφύσικα πολλά χλμ από στροφή σε στροφή για τέτοιου είδους μοτό. Δεν έχει καμία σχέση με τον κάπακα που έχεις
η αληθεια ειναι πως δεν το εχω οδηγησει αλλα εχω κανει πολλες βολτες με το καινουργιο μουλτι που και αυτο απο οτι λενε εντυπωσιαζει με τις επιδοσεις του και να πω την αληθεια δεν εντυπωσιαστηκα...απλα προτιμω το κτμ λογο του λιγοτερου απολυτου χαρακτηρα σε σχεση με το ντουκατι...κοιτα,δεν ξερω αν εχεις οδηγσει το κ1300 gt αλλα με 0-200 κατω απο 10 sec και τελικη γυρω στα 260 καπακα δεν το λες σιγουρα...για να σε προλαβω δεν συγκρινω ταχυτητα μεσα στη στροφη και ποσο βαθεια μπορεις να στριψεις αλλα καθαρα επιδοσεις...
peterTHErider
03/10/2014, 12:18
μου θυμιζει λιγο αυτοκινητιστικη λογικη,ενα μοντελο σε πολλες κυβισμους να διαλλεξεις...δεν με ενοχλει καθολου...
endopandou
03/10/2014, 12:19
η αληθεια ειναι πως δεν το εχω οδηγησει αλλα εχω κανει πολλες βολτες με το καινουργιο μουλτι που και αυτο απο οτι λενε εντυπωσιαζει με τις επιδοσεις του και να πω την αληθεια δεν εντυπωσιαστηκα...απλα προτιμω το κτμ λογο του λιγοτερου απολυτου χαρακτηρα σε σχεση με το ντουκατι...κοιτα,δεν ξερω αν εχεις οδηγσει το κ1300 gt αλλα με 0-200 κατω απο 10 sec και τελικη γυρω στα 260 καπακα δεν το λες σιγουρα...για να σε προλαβω δεν συγκρινω ταχυτητα μεσα στη στροφη και ποσο βαθεια μπορεις να στριψεις αλλα καθαρα επιδοσεις...
Ωραίος! Το κάπακας είναι παλιά έκφραση για τα Κ της bmw, δεν είναι προσβλητικό. Αφού ξέρεις έστω και χοντρικά περί τίνος πρόκειται η γνώμη μου περισσεύει.
Το 1190 είναι πραγματικά υπέροχο αρκεί να του δοθεί ο ανάλογος σεβασμός. :a013:
peterTHErider
03/10/2014, 12:29
αααα...οκ...καπακας εκ του κ...σωστο...απλα φανηκε κατι σαν ταφος ενα πραγμα.
ψαχνομουν για ενα τεστ αλλα εδω στο νησι δεν ηταν ευκολο και οταν αρχισα να κανονιζω να ανεβω αθηνα για μια βολτα αρχισαν τα οργανα για το μεγαλο και το ανεβαλα!
οταν ερθει στη χωρα μας το 1290 πρωτα φυσικα θα επιδιωξω μια μεγαλη βολτα πριν προχωρησω αλλα μου φαινεται αυτο που ηθελα,δηλαδη λιγο πιο ανετο για 2 απο το 1190 και λιγο παραπανω γκαζι παντα ειναι ευπροσδεκτο...
αααα...οκ...καπακας εκ του κ...σωστο...απλα φανηκε κατι σαν ταφος ενα πραγμα.
ψαχνομουν για ενα τεστ αλλα εδω στο νησι δεν ηταν ευκολο και οταν αρχισα να κανονιζω να ανεβω αθηνα για μια βολτα αρχισαν τα οργανα για το μεγαλο και το ανεβαλα!
οταν ερθει στη χωρα μας το 1290 πρωτα φυσικα θα επιδιωξω μια μεγαλη βολτα πριν προχωρησω αλλα μου φαινεται αυτο που ηθελα,δηλαδη λιγο πιο ανετο για 2 απο το 1190 και λιγο παραπανω γκαζι παντα ειναι ευπροσδεκτο...
Αν θες την γνωμη μου μεταξυ των 2 (1190-1290)
Μπορω να σου πω οτι η ποιο μεγαλη τους διαφορα ειναι το 30lt ντεποζιτο....
Τα παραπανω 100 κυβικα δεν θα δεις καμια ουσιαστικη διαφορα.
Και κατι ακομα...
Ο Stefan Pierer, πρόεδρος της ΚΤΜ, βρέθηκε στην Ινδία για την παρουσίαση των RC200 και RC390 στην τοπική αγορά, και κατά την διάρκεια της παρουσίας του, έβγαλε ενδιαφέρουσες ειδήσεις σχετικά με το μέλλον της γκάμας της αυστριακής εταιρείας.
Αρχικά, λοιπόν, ανακοίνωσε την παρουσίαση ενός νέου μοντέλου, του Adventure 1050, το οποίο θα κάνει την επίσημη πρώτη του στην EICMA τον ερχόμενο Νοέμβρη. Πρόκειται για μια πιο οικονομική έκδοση του Adventure 1190, η οποία μάλιστα στην Ινδία θα κοστίζει "φθηνότερα από τα υπόλοιπα χιλιάρια της κατηγορίας", καθώς η διαφορά του με το 1190 –πέρα από τον κυβισμό- θα είναι και σε επίπεδο εξοπλισμού. Η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα θα λανσαριστεί πρώτα στις ευρωπαϊκές αγορές και δύο μήνες μετά την παρουσίασή της, θα κάνει το ντεμπούτο της και στην ινδική αγορά. Όλα τα εξαρτήματά της θα κατασκευάζονται από την ΚΤΜ στην Αυστρία και θα αποστέλλονται στο εργοστάσιο της Bajaj όπου θα γίνεται η συναρμολόγηση της μοτοσυκλέτας, εκεί που παράγονται τα μικρά Duke και RC. Απομένει μόνο να δούμε την διαφορά της τιμής του με το Adventure 1190 για να δούμε αν συντρέχει πραγματικά λόγος ύπαρξης για το καινούργιο 1050.
Η άλλη σημαντική είδηση που βγήκε από τα χείλη του κ. Pierer είναι η αντικατάσταση των μονοκύλινδρων κινητήρων της οικογένειας των 690, με νέους δικύλινδρους κινητήρες, οι οποίοι "θα ξεκινήσουν αρχικά με χωρητικότητες μεταξύ 500 και 600 κυβικών και σταδιακά θα φτάσουν τα 800 κυβικά", όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΤΜ. Ο Stefan Pierer δήλωσε επίσης πως θα μπορούσαν οι κινητήρες αυτοί να κατασκευάζονται στην Ινδία. Παράλληλα, σε μια συνέντευξή του στο ινδικό Autocar, είπε πως στο προσεχές μέλλον, εκτός από την σειρά των Duke 125-200-390 και των αντίστοιχων RC, θα παρουσιαστεί και μια σειρά on-off μοτοσυκλετών που θα "φορούν" τους μονοκύλινδρους κινητήρες, ενώ ανακοίνωσε πως θα κατασκευάσουν κι έναν κινητήρα 250 κυβικών που θα διευρύνει ακόμη περισσότερο την γκάμα της αυστριακής εταιρείας, τον οποίο οι Ινδοί δημοσιογράφοι εκτιμούν πως θα είναι δικύλινδρος.
Πηγη: motomag http://www.motomag.gr/news/moto-nea-nea-montela/ktm-adventure-1050-kai-neoi-dikylindroi-kinitires-meso-bollywood-i-eidisi
Η άλλη σημαντική είδηση που βγήκε από τα χείλη του κ. Pierer είναι η αντικατάσταση των μονοκύλινδρων κινητήρων της οικογένειας των 690, με νέους δικύλινδρους κινητήρες, οι οποίοι "θα ξεκινήσουν αρχικά με χωρητικότητες μεταξύ 500 και 600 κυβικών και σταδιακά θα φτάσουν τα 800 κυβικά"
Αυτο θα ειναι ενδιαφερων...
:beer:
peterTHErider
03/10/2014, 12:54
σιγουρα το μεγαλυτερο ρεζερβουαρ παρεχει καλυτερη καλυψη στα ποδια+την φαρδυτερη και ψηλοτερη ζελατινα+την comfort σελες σαν συνολο μιλαμε για ενα πιο ανετο μηχανακι!και τα 100 cc σιγουρα δεν κανουν τρελη διαφορα αλλα μονο που το μοτερ του δουκα ειναι πολυ πιο γεματο απο ροπη στις χαμηλομεσαιες και τα 10 παραπανω αλογακια ειναι ενα εξτρα θετικο!
επισης μεγαλη διαφορα των 2 ειναι οι semiactive αναρτησεις 1290,που τελικα με κανουν να πηγαινω προς το μεγαλο!
peterTHErider
03/10/2014, 12:58
σιγουρα geez πολυ σημαντικα και ωραια νεα αυτα απο το ktm...
σιγουρα το μεγαλυτερο ρεζερβουαρ παρεχει καλυτερη καλυψη στα ποδια+την φαρδυτερη και ψηλοτερη ζελατινα+την comfort σελες σαν συνολο μιλαμε για ενα πιο ανετο μηχανακι!και τα 100 cc σιγουρα δεν κανουν τρελη διαφορα αλλα μονο που το μοτερ του δουκα ειναι πολυ πιο γεματο απο ροπη στις χαμηλομεσαιες και τα 10 παραπανω αλογακια ειναι ενα εξτρα θετικο!
επισης μεγαλη διαφορα των 2 ειναι οι semiactive αναρτησεις 1290,που τελικα με κανουν να πηγαινω προς το μεγαλο!
Δεν το επισυμαινω απο αεροδυναμικης αλλα απο αποψη αυτονομιας...
Σαφως και απο αποψη ροπης θα εχει διαφορα αλλα πιστεψε με σε σχεση με το 1190 ουτε που θα το καταλαβεις.
Tωρα semi-active αναρτησεις δεν κατεχω λεπτομερειες... αλλα θα σου πω τουτο: Ειμαι απο τους ανθρωπους που τα ψιψικίνια και τα κοκοκόψαρα δεν το κατεχουν και ουτε τα γουσταρουν...ουτε καν ABS δεν θελω.
Ομως οταν πηρα το 1190 τα δοκιμασα (και τα δοκιμαζω ακομα) και μπορω να πω οτι δεν με εχουν ενοχλησει. Τα μαθαινω και με μαθαινουν με πρωτο και καλυτερο το απιστευτο RAIN MODE.
peterTHErider
03/10/2014, 13:39
Δεν το επισυμαινω απο αεροδυναμικης αλλα απο αποψη αυτονομιας...
Σαφως και απο αποψη ροπης θα εχει διαφορα αλλα πιστεψε με σε σχεση με το 1190 ουτε που θα το καταλαβεις.
Tωρα semi-active αναρτησεις δεν κατεχω λεπτομερειες... αλλα θα σου πω τουτο: Ειμαι απο τους ανθρωπους που τα ψιψικίνια και τα κοκοκόψαρα δεν το κατεχουν και ουτε τα γουσταρουν...ουτε καν ABS δεν θελω.
Ομως οταν πηρα το 1190 τα δοκιμασα (και τα δοκιμαζω ακομα) και μπορω να πω οτι δεν με εχουν ενοχλησει. Τα μαθαινω και με μαθαινουν με πρωτο και καλυτερο το απιστευτο RAIN MODE.
βρε το καταλαβα πως εσυ το ειπες απο αποψη αυτονομιας αλλα εγω του εδωσα και αλλη χρησιμοτητα που στο φιναλε ειναι κατι που με ενδιαφερει.επειδη προερχομαι απο touring μηχανακι η ανεση ειναι απο τις προτεραιοτητες μου!
οσον αφορα το ψιψιψινια γενικα μου αρεσουν και τα γουσταρω γιατι και μου κανουν τη ζωη πιο ανετη και πιο ασφαλη!αρκει να μην τρεχω συνεχεια στα συνεργεια...
βρε το καταλαβα πως εσυ το ειπες απο αποψη αυτονομιας αλλα εγω του εδωσα και αλλη χρησιμοτητα που στο φιναλε ειναι κατι που με ενδιαφερει.επειδη προερχομαι απο touring μηχανακι η ανεση ειναι απο τις προτεραιοτητες μου!
οσον αφορα το ψιψιψινια γενικα μου αρεσουν και τα γουσταρω γιατι και μου κανουν τη ζωη πιο ανετη και πιο ασφαλη!αρκει να μην τρεχω συνεχεια στα συνεργεια...
Σελα BMW σε ΚΤΜ δεν θα βρεις :bawl:
Θελω να πω οτι η σελα χρηζει αλλαγης.
...
Τα μαθαινω και με μαθαινουν με πρωτο και καλυτερο το απιστευτο RAIN MODE.
για πες
για πες
Να πω...
Την περασμενη παρασκευη εφυγα μαζι μ'ενα GS παρεα για Καρπενησι. Στον δρομο η βροχη επεφτε right through που λενε...
Αντε να βαλω και το rain mode να'ουμε...
και επειδη η αλλαγη γινετε εν κινηση ειδα τεραστια διαφορα στον τροπο αποδοσης. Εγινε πολυ γραμμικο στο ανοιξε κλεισε του γκαζιου και πολυ πιο προοδευτικο.
Πραγματικα με εντυπωσιασε.
Και επειδη ειμαι και βλαξ μεγαλος, αρχισα να το χουφτωνω να δω ποτε και πως θα γλυστρισει...
Μπορω να πω οτι μαζι με το τρακσιον ο τροπος αποδοσης ηταν φανταστικος.
Οποτε για εμενα ηταν ενα μαθημα τεχνολογιας.
Αυτα.
peterTHErider
03/10/2014, 15:23
Σελα BMW σε ΚΤΜ δεν θα βρεις :bawl:
Θελω να πω οτι η σελα χρηζει αλλαγης.
νομιζω παντως πως στο 1290 βαλανε τις σελες comfort θερμαινομενες που ειχαν ως εξτρα στο 1190...οποτε ισως ειμαι καλυμενος...
νομιζω παντως πως στο 1290 βαλανε τις σελες comfort θερμαινομενες που ειχαν ως εξτρα στο 1190...οποτε ισως ειμαι καλυμενος...
Μπαααα....
peterTHErider
03/10/2014, 21:02
Μπαααα....
μπα δεν θα εχει τις comfort σελες η μπα δεν θα με καλυψει?
Δεν θα σε καλύψει....
Φώτα και σελες η ΚΤΜ.... κλαφτα
https://m.youtube.com/watch?v=h8qSZacFtsY
Σοβαρά; όταν γέρνει το 1290 ανάβει το αντίστοιχο προβολάκι; cool gagetιά!
endopandou
04/10/2014, 19:06
Σοβαρά; όταν γέρνει το 1290 ανάβει το αντίστοιχο προβολάκι; cool gagetιά!
ready to race... :giggle:
peterTHErider
04/10/2014, 19:44
και μονιμα αναμενα δεν μενουν ποτε???:confused:
και μονιμα αναμενα δεν μενουν ποτε???:confused:
Και βέβαια όχι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Τι το πέρασες το μηχανάκι, για κάνα BMW;;;;;;;;;
:bawl::bawl:
bros400pgm
05/10/2014, 08:37
H μαλακια στην αριστερη δαγκανα τι ειναι?
Δίσκολουκέτο ενσωματωμενο
bros400pgm
05/10/2014, 10:14
Φανταζομαι και οι βιδες της δαγκανας ειναι "ειδικες" ή υπαρχει καποιος αλλος μηχανισμος, ωστε και να βγει η δαγκανα δεν μπορει να βγει απο το δισκοφρενο?
το ειχα δει και στο caponord που το ειχαν στην εκθεση κ μου ειχε κανει εντυπωση
Bob_o_mastoras
05/10/2014, 14:28
Ειναι ειδικα σχεδιασμενο για να προσθετει ακομα μεγαλυτερο βαρος! :rolleyes::rolleyes::moutza:
devil's animal
05/10/2014, 18:48
μπορει να εχει να κανει με το tc και να διαβαζει διαφορα απο την μπροστινη ροδα...μεχρι και υδραργυρο για τις σουζες και τα εντο μπορει να εχει...:uplate:
Φανταζομαι και οι βιδες της δαγκανας ειναι "ειδικες" ή υπαρχει καποιος αλλος μηχανισμος, ωστε και να βγει η δαγκανα δεν μπορει να βγει απο το δισκοφρενο?
Πολύ λογική παρατήρηση. Άν είναι αυτό που λές, ο πείρος θα μπλοκάρει τη δαγκάνα επάνω στη δισκοπλακα και δεν θα βγαίνει ακόμα και αν ξεβιδωθεί. Νομίζω οτι φαίνεται η κλειδαριά με τον πείρο από πίσω.
Black Mamba
06/10/2014, 12:06
Ειναι ειδικα σχεδιασμενο για να προσθετει ακομα μεγαλυτερο βαρος! :rolleyes::rolleyes::moutza:
...ναι, αλλα ελαφραινει ομως το πορτοφολι!
ME MONO 308 EURO ΤΟ ΕΞΥΠΝΟ ΔΙΣΚΟΛΟΥΚΕΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ....:D
ΝIKOLTSOS
10/10/2014, 09:46
Κάποιοι θα το κάνουν να πηγαίνει έτσι...
https://www.youtube.com/watch?v=JWIZfYQhgMc
και εμείς τα πραγματικά χέρια θα ξενερώνουμε για το ένα και το άλλο...
Χωρίς να θέλω να προσβάλω κανέναν..!
Να ρωτήσω κάτι βρε παιδιά..
Έχει κυκλοφορήσει η μηχανή? Την έχει αγοράσει κανείς?
Κανένα test ride παίζει πουθενά?
Δεν εχει κυκλοφορησει νομιζω ακομα επισημα στην ελλαδα και για τεστ ραιντ το μονο που εχω βει κατι βιντεακια promotion στο youtube. Η τιμη της παντως ανακοινωθηκε στην ευρωπη: 18.690 ευρω..ενδιαφερον το πως θα συγκριθει στο αμεσον μελλον με το διπλανο δεος που ονομαζεται ducati multistrada s 1200 που ειναι state of art σε σχεδιαση και τεχνολογια αλλα και πιο ακριβη...
αυτα ειναι προβληματα..
macdeath_s
01/03/2015, 18:53
ξεπέρασε και στο Superduke στην τιμή. Λογικό βέβαια μιας και έχει σχεδόν τα διπλάσια ηλεκτρονικά. Τo Multi είναι καθαρά για δρόμο οπότε κατά τη γνώμη μου δεν έχει και πολύ νόημα να τα συγκρίνουμε.
καλημέρα παιδιά.
το 1290 είναι εξοπλισμένο εργοστασιακά μέ το mcs τής bosch.στό 1190 μπορούν νά στό περάσουν αλλά εδώ μού ζητάνε 200ε.σουηδία εννοώ.
είναι δυνατόν μιά αναβάθμιση software νά κοστίζει τόσο πολύ??
ΔΕΝ είναι απλά μία αναβάθμιση software... πληρώνεις ένα προϊόν, το οποίο έχει κόστος για να μελετηθεί, δοκιμαστεί, παραχθεί,
και έχεις και το προνόμιο να ΜΠΟΡΕΙ να είναι συμβατό με τη μοτοσυκλέτα σου πράγμα που δεν γίνεται σε πολλές άλλες...
Αν αξίζει τα 200 ευρώ...? αυτό το ξέρεις εσύ και θα φανεί αν αξίζει ή όχι από το αν θα τα δώσεις ή όχι...
καλημέρα παιδιά.
το 1290 είναι εξοπλισμένο εργοστασιακά μέ το mcs τής bosch.στό 1190 μπορούν νά στό περάσουν αλλά εδώ μού ζητάνε 200ε.σουηδία εννοώ.
δώστου λίγο χρόνο ρε φίλος. σε λίγο καιρό θα το σπάσουν οι αμερικάνοι και θα το δώσουν στο λαό. δε παρακολουθώ κάποιο συγκεκριμένο θέμα, αλλά είμαι σίγουρος ότι ήδη υπάρχει κουβέντα στο advrider
Από ότι έχω διαβάσει, είναι κάποιο εξάρτημα με μερικά γυροσκόπια και επιταχυνσιόμετρα, όχι μόνο software.
Γειά χαρά.
Bob_o_mastoras
01/04/2015, 21:08
Tσαμπα ειναι 200 ευρω. Πραγματικα. Αν λειτουργει ετσι οπως λενε.
amyroukai
01/04/2015, 21:37
Από ότι έχω διαβάσει, είναι κάποιο εξάρτημα με μερικά γυροσκόπια και επιταχυνσιόμετρα, όχι μόνο software.
Γειά χαρά.
Τα οποία είναι ΗΔΗ επάνω στο μηχανάκι, απλά προστίθεται το λογισμικό που τα χρησιμοποιεί και για αυτό το λόγο.
endopandou
01/04/2015, 22:32
Tσαμπα ειναι 200 ευρω. Πραγματικα. Αν λειτουργει ετσι οπως λενε.
Φυσικά τσάμπα είναι. Μου κάνει εντύπωση που χρειάζεται να το γράψει κάποιος...
harris_x
01/04/2015, 22:55
εξυπνα επιλεγμενη η μιζερη απαντηση σου αγαπητε.περιμενω εκτος απο γυφτο να με υπολογισεις κ σαν φαν του παρουμπα.
επι του θεματος το μηχανακι το πηρα 9 χιλιαρικα κ δεν εδωσα οσα σας ζητανε οι ντιλερς σας οπερ κ συ τοσα θα εδινες αν ψαχνοσουν
εφοσον σου ειχαν κλεψει το smt στην βουδαπεστη.σαχλαμαρες κ εξυπναδες λοιπον στο παρεακι σου κ στους ευθειακηδες της καφετεριας σου.
οσο για τα 200ε ειναι προσφορα σε παλιους πελατες.κ 2 μηχανες εχω παρει απ την συγκεκριμενη εταιρια,και εκει κανω σερβις,και αυτοι μου εδωσαν σε τιμη προσφορα το 1190 κ το σοφτγουερ χτες.
τα 200 ειναι χωρις φπα κ εργατωρες οπως ολες οι προσφορες εδω.μια ωρα που θελει ειναι 80ε κ το φπα ειναι 25 τοις εκατο.δηλ 300ε συν.
κ τσπ εγω γραφτηκα σε γραικο φορουμ να ρωτησω αν το εχει βαλει κανεις,αν αξιζει κ εντυπωσεις κ οχι να διαβαζω παπαριες απ το 1.40 σερρες κ ταξιδιωτικα αμυνταιο γιαννιτσα
Χαλάρωσε.
Η απάντηση του Ζεύκα μπορεί να σε ενόχλησε αλλά αναφέρεται σε αυτούς που δεν το βάζουν και προσπαθούν να το σπάσουν όπως αναφέρει ο Spyro, όχι σε εσένα που το ψάχνεις. Μάλλον λοιπόν του οφείλεις μια συγνώμη ή εγώ σε εσένα μια κίτρινη.
Απο 'κει και πέρα, αν δεν σου αρέσει κάτι στο φόρουμ ευκολότατα όπως ήρθες, φεύγεις.
:wave2:
Αχ αχ αχ τι κάνει στον άνθρωπο η ανωνυμια του ίντερνετ...
Νάσο μου φίλαι μου να σου απαντούσα αλλά ας μην ξεφύγει το θρεντ από το θέμα του.
φιλάκια, πολλά φιλάκια :heartpound:
Cpt. Haddock
02/04/2015, 09:40
Ηρεμα παιδες.
Για μηχανακια μιλάμε, τα υπολοιπα περιττευουν :wave2:
FILARAKO
Γραικούς μας λέγανε οι Τούρκοι 500 χρόνια.Εδώ είναι ΕΛΛΑΣ.
Όσο για τα 300 είτε εδώ τα χώσεις είτε στο Βόρειο Πόλο η τακτική της εταιρείας
αυτή είναι.Δένονται με τον πελάτη για να τον..........:a26: