View Full Version : Το μηχανακι της αργοπεθαινει...και μετα, τι?
Nikol1979
17/04/2015, 01:45
Καλησπερα σε ολους και χρονια πολλα.
Ειμαι 35 χρονων και ολη μου τη ζωη (απο τα 16) οδηγω παπι. Τωρα ομως το modenas 115 που εχω ειναι στα τελευταια του (απο προπερσυ καθε χρονο πληρωνω ολοκληρη την αξια του σε επισκευες). ηρθε η ωρα να αλλαξω και δεν ξερω ουτε αν scooter ή παπι - το πρωτο που πρεπει να αποφασισω-, ουτε ποιο...
Να σας δωσω μια ιδεα καταρχας για τη χρηση που του κανω. Πολλα, παρα πολλα χιλιόμετρα (ντεποζιτο κραταει δυομιση μερες το καλοκαιρι), μεσα σε πολη με πολλες λακκουβες και μεγαλες ανηφορες, παντα και μονο πολυ χαμηλες ταχυτητες, γυρω στα 35-40χλμ/ω συνηθως, και συχνα δευτερο ατομο πισω που δεν ξερει απο μηχανακια.
Επομενως με ενδιαφερει παρα πολυ να εχει σταθεροτητα και καλα κρατηματα στις στροφες και τις βροχες, να αντεχει τις χαμηλες ταχυτητες, ε και να μη ζηταει πολλα χρηματα στα service αφου αυτα θα πρεπει να ειναι πολυ συχνα.
Budget 2000 ευρω.
Νομιζω θα ηθελα παπι παλι γιατι τραβαει καλα ακομα και με μεγαλοσωμους πελατες πισω, και γιατι με τρομαξαν τα forum περι ακριβης συντηρησης αυτοματων. Η πρωτη μου και βασικη ερωτηση ειναι η εξης: Επειδη οσον αφορα την ταλαιπωρια του παπιου δεν ξερω ακομα να το οδηγαω σωστα ( νομιζω τις περισσοτερες φορες εχω ταχυτητα πολυ μεγαλυτερη απο οσο πρεπει), εχω την εντυπωση οτι αν ξαναπαιρνα παπι θα χρειαζομουν οπωσδηποτε ενα με στροφομετρο ωστε να ξερω ευκολα ποτε πρεπει να αλλαζω ταχυτητα.
Ξερετε εσεις ποια παπια (110-125cc) απο τις καλες μαρκες εχουν στροφομετρο? δεν μπορω να βρω ψαχτηρι στο ιντερνετ με το σχετικο κριτηριο....
Οσοι κανετε τον κοπο να απαντησετε, σας ευχαριστω πολυ πολυ - :a20:
Δε χρειαζεσαι στροφόμετρο για τις ταχύτητες. Το αυτί σου είναι αρκετό. Το ξέρεις και εσύ εφόσον ήδη, καβαλάς χρόνια, απλά, δεν το έχεις παρατηρήσει.
Εφόσον δεν σε ενδιαφέρει να έχεις καλή τελική, κοίτα το wave 110 της Honda, αξιόπιστο, με πολύ χαμηλά κόστη συντήρησης και καυσίμου.
Ξέχνα τα σκούτερ, κοστίζουν συνολικά πολυ για αυτά που προσφέρουν.
Στροφόμετρο δεν ξέρω να έχει κανένα παπί.... αλλά δεν το χρειάζεσαι κιόλας.
Καλημέρα.
Μιάς και που κάνεις πολλά χιλιόμετρα θα σου πρότεινα και το μοτοσυκλετάκι της Honda το CBF125.
Έχει 13άρι τεπόζιτο και κατανάλωση εσύ θα βλέπεις 1,8 λτ/100χλμ οπότε θα έχεις μια αυτονομία 550-600χλμ.
Ποιό άνετο από παπάκι και βολεύει και τον συνεπιβάτη μιας και που έχει σέλα με διαζώματα.
Για στροφόμετρο μην πολυτρελενεσαι αλλά κ πάλι το εν λόγω μηχανάκι διαθέτει
pipe_smoker
17/04/2015, 08:53
Παίξε με Honda Wave 110i.
Καινούριο έχει γύρω στα 1.800€
Στροφόμετρο δεν έχει αλλά δε χρειάζεται.
Από τα όσα περιγράφεις, αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι ότι χρειάζεσαι λίγη εξάσκηση και κάποιον γνωστό σου που να ξέρει από μηχανάκια να σου δείξει δυο πράγματα γιατί μάλλον οδηγείς λίγο λάθος όλα αυτά τα χρόνια.
Δεν είναι τίποτα το τρομερό.
Λίγη συνήθεια στο να μάθεις πότε να αλλάζεις ταχύτητες ανάλογα με το τράβηγμα και τον ήχο, ανάλογα αν πηγαίνεις μόνη σου ή έχεις και συνεπιβάτη κλπ.
Υπάρχουν και πιο δυνατά παπιά (πχ κρύπτον 135) αλλά είναι πολύ πιο ακριβά (το συγκεκριμένο καινούριο νομίζω έχει περίπου 2.600) και δε νομίζω ότι σου χρειάζεται κιόλας.
Εφόσον δεν σε ενδιαφέρει να έχεις καλή τελική, κοίτα το wave 110 της Honda, αξιόπιστο, με πολύ χαμηλά κόστη συντήρησης και καυσίμου.
+109
Στροφόμετρο δεν ξέρω να έχει κανένα παπί....
Κάποια (π.χ. το Modenas GT135) έχουν.
αλλά δεν το χρειάζεσαι κιόλας.
Σωστά.
Εκτός του ό,τι (πρέπει να) ξέρεις να νοιώθεις ποια ταχύτητα θέλει το μηχανάκι, το Wave έχει πάνω στο κοντέρ και ενδείξεις για τις σχέσεις.
334058
pipe_smoker
17/04/2015, 09:16
Για να μην μπερδευτεις από τη φωτογραφία του Θωμά
Τα κίτρινα σου δείχνουν τί σχέση έχεις μέσα
Και τα κόκκινα είναι τα ενδεικτικά που σου λένε χοντρικά σε ποιά χιλιόμετρα πάει ποιά σχέση πχ μέχρι τα 30 με 1η, μέχρι τα 50 με 2α, μέχρι 80 με 3η, μέχρι 110 με 4η, κι από και πέρα πας με τον αέρα:lol:.
(ωραία μαγκίτσα αυτό για κάποιον αρχάριο)
334059
334059
Φαντάσου πόσο μπροστά ήταν τα C & Glx που έχουν την ίδια πατέντα :D
harris_x
17/04/2015, 10:39
Σχεδόν όλα τα παπιά είχαν και έχουν αυτή την "μαγκίτσα" ;)
Εγω θα ελεγα κατι αλλο περα του wave.
Ισως και κανα crypton X μεταχειρισμενο.
Τωρα για το wave επειδη βλεπω να το προτεινετε αρκετα,εγω δεν εχω τις καλυτερες εντυπωσεις.
2 φιλοι το εχουν,τα χειροτερα λενε για ποιοτητα κατασκευης και επιδοσεις ενω στον εναν αν θυμαμαι καλα στις 25000χλμ του βαρεσαν τα ρουλεμαν στροφαλου,το ανοιξε να τα αλλαξει και ο μαστορας του ειπε χαρακτηριστικα οτι το μοτερ μεσα ειναι ολο ποιοτητα κινεζιας και δεν ειναι για πολλα πολλα.
pipe_smoker
17/04/2015, 10:57
Σχεδόν όλα τα παπιά είχαν και έχουν αυτή την "μαγκίτσα" ;)
Μπορεί να μην το έχω προσέξει.
Το παπί που καβαλάω εγώ στο πού και πού δεν έχει φως στο καντράν και είναι και ψιλοσπασμένο το πλαστικό:lol:
harris_x
17/04/2015, 10:58
:bawl:
Και τα κόκκινα είναι τα ενδεικτικά που σου λένε χοντρικά σε ποιά χιλιόμετρα πάει ποιά σχέση πχ μέχρι τα 30 με 1η, μέχρι τα 50 με 2α, μέχρι 80 με 3η, μέχρι 110 με 4η, κι από και πέρα πας με τον αέρα:lol:.
334059
Άρα αν το πάρει μπορεί άνετα να βγάλει το λαμπάκι της 4ης, να το έχει ρεζέρβα.
Σύμφωνα με τα λεγόμενά της στο 1ο ποστ δεν θα το χρειαστεί ποτέ :lol::D
Εδώ είσαι: http://www.car.gr/classifieds/bikes/?fs=1&category=&make=&variant=varadero&price-from=&price-to=®istration-from=®istration-to=&mileage-from=&mileage-to=&engine_power-from=&engine_power-to=&engine_size-from=%3E100&engine_size-to=%3C150&fuel_type=&exterior_color=&significant_damage=&gearbox_type=&kteo=&sort=&rg=&radius=&postcode=65403&modified=&hi=&st=&offer_type=sale
Honda Varadero 125. Παπί με στήσιμο μηχανής. Καίει ελάχιστα, έχει τεράστια αυτονομία, άριστα κρατήματα 16 άλογα αντί για 9 που έχουν τα περισσότερα παπιά, από σέρβις δεν ζητάει τίποτα πέρα από τα λάδια-φίλτρα. Άσπαστο μοτεράκι και πολύ καλά φρένα.
Μπορείς να του βάλεις και μια βαλιτσάρα και να το φορτώνεις. Άνετα πάει σε λακούβες, χωματόδρομους κλπ είτε μονό είτε διπλό. Από ανηφόρες δεν καταλαβαίνει τίποτα.
Πάρτο και θα με θυμηθείς!
Καλημέρα.
Μιάς και που κάνεις πολλά χιλιόμετρα θα σου πρότεινα και το μοτοσυκλετάκι της Honda το CBF125.
Έχει 13άρι τεπόζιτο και κατανάλωση εσύ θα βλέπεις 1,8 λτ/100χλμ οπότε θα έχεις μια αυτονομία 550-600χλμ.
Ποιό άνετο από παπάκι και βολεύει και τον συνεπιβάτη μιας και που έχει σέλα με διαζώματα.
Για στροφόμετρο μην πολυτρελενεσαι αλλά κ πάλι το εν λόγω μηχανάκι διαθέτει
Εδώ είσαι: http://www.car.gr/classifieds/bikes/?fs=1&category=&make=&variant=varadero&price-from=&price-to=®istration-from=®istration-to=&mileage-from=&mileage-to=&engine_power-from=&engine_power-to=&engine_size-from=%3E100&engine_size-to=%3C150&fuel_type=&exterior_color=&significant_damage=&gearbox_type=&kteo=&sort=&rg=&radius=&postcode=65403&modified=&hi=&st=&offer_type=sale
Honda Varadero 125. Παπί με στήσιμο μηχανής. Καίει ελάχιστα, έχει τεράστια αυτονομία, άριστα κρατήματα 16 άλογα αντί για 9 που έχουν τα περισσότερα παπιά, από σέρβις δεν ζητάει τίποτα πέρα από τα λάδια-φίλτρα. Άσπαστο μοτεράκι και πολύ καλά φρένα.
Μπορείς να του βάλεις και μια βαλιτσάρα και να το φορτώνεις. Άνετα πάει σε λακούβες, χωματόδρομους κλπ είτε μονό είτε διπλό. Από ανηφόρες δεν καταλαβαίνει τίποτα.
Ρε παίδες...εδώ η κοπελιά συζητούσε για αυτόματο και της λέτε για συμπλέκτη; εδώ καλά καλά δεν ξέρει να παίξει με τις 4 ημιαυτόματες του παπιού και θα παίξει με 5 και τις 6;
Αυτό που δεν κατάλαβα είναι αυτο που είπε " Νομιζω θα ηθελα παπι παλι γιατι τραβαει καλα ακομα και με μεγαλοσωμους πελατες " για μοτοταξί το έχει; :confused: :p
spyrakos35
17/04/2015, 11:59
Αυτό που δεν κατάλαβα είναι αυτο που είπε " Νομιζω θα ηθελα παπι παλι γιατι τραβαει καλα ακομα και με μεγαλοσωμους πελατες " για μοτοταξί το έχει; :confused:
έσυ τι είσαι? εφορία?
:p
Όλα καλά, αλλά κόψε κανένα άλογο :winka:...
έσυ τι είσαι? εφορία?
Μην μου κλέβει τους πελάτες λέω :bawl:
dimmie_72
17/04/2015, 12:05
και κάνε και καμιά αναλογία με τα κιλά (169 kg)... :eek:
έσυ τι είσαι? εφορία?
Κατοχος ιταλικου ρε φιλε.............
Που ξερεις μπορει να το χρειαστει το μοτοταξι............:D
Κατοχος ιταλικου ρε φιλε.............
Που ξερεις μπορει να το χρειαστει το μοτοταξι............:D
:moutza::moutza: πάει ο καφές :moutza::bawl:
(άτιμοι αλήτες τσαντάκηδες μηχανόβιοι το καταστρέψαμε πάλι το θρεντ)
Το μηχανάκι προορίζεται για άντρα ή γυναίκα τελικά;
Προτείνω SH 150 για να τελειώνει η ιστορία. Δύναμη, ευκολία, πρακτικότητα, λιγότερα προβλήματα έναντι άλλων σκούτερς.
dimmie_72
17/04/2015, 12:20
Το μηχανάκι προορίζεται για άντρα ή γυναίκα τελικά;
ρατσιστή... :p
Κωνσταντοπούλου που σας χρειάζεται... :mad:
Μαστορα :D χτυπα ενα SH 150 που σου εγραψαν παραπανω και εισαι κομπλε.
Nikol1979
17/04/2015, 14:25
Άρα αν το πάρει μπορεί άνετα να βγάλει το λαμπάκι της 4ης, να το έχει ρεζέρβα.
Σύμφωνα με τα λεγόμενά της στο 1ο ποστ δεν θα το χρειαστεί ποτέ :lol::D
Χα χα κανονικά οχι ποτε δε θα το χρειαζομουνα αλλα αμα σου πω οτι όλο τεταρτη εχω και μάλιστα ποτε σχεδόν δεν ανεβαίνω πάνω απο τα 35χλμ σημερα που το κοίταξα;;;; Μαλλον πρέπει να απορώ που το μοντενακι κρατάει ακομα!! Τι να κανω ρε παιδιά εδώ Κρήτη ειναι καννιβαλοι οι οδηγοί, παντού τουρίστες και οι μισοί πελατες μου δεν εχουν ξανακάτσει ποτε σε μηχανακι και καθίζουν ενα χιλιόμετρο πισω μου στη σέλα, πουυυυυ ισορροπία, θα λεει ο κόσμος οτι εχω parkinson ( οχι, ενταξει,δεν εχω πέσει ποτε, υπερβάλλω λιγο). Παντως παιδιά πω πω ποσα μηνύματα!! Δεν ξερω πως να σας ευχαριστήσω, και μάλιστα πολυ χρήσιμες συμβουλές! Τωρα ειμαι δουλεια το βραδυ που θα παω σπιτι θα τα δω με την ησυχία μου και θα απαντησω!! Ως τοτε καλη μερα και καλές διαδρομές σε όλους σας!
zannisvel
17/04/2015, 14:38
Παντως και 'γω αν επαιρνα παπι, μαλλον για wave θα πηγαινα.
Μια απορια μονο Nikol: Τι δουλεια κανεις και παιρνεις δικαβαλο τους πελατες?
:beer:
Λοιπόν, τόση ώρα νόμιζα ότι είσαι ο Νίκος από την Κρήτη κ μόλις τώρα συνειδητοποίησα ότι είσαι η Νικόλ από την Κρήτη. Καλά τα λέω;
Θα πρότεινα δύο πράγματα:
1. κάποιος Κρητικός από εδώ να προτείνει ένα σωστό /τίμιο συνεργείο κοντά στην περιοχή σου
2. δούλεψε λίγο το μηχανάκι να του πάρεις τον αέρα και αν έχεις κ κάποιον γνώστη για για παρέα, ακόμα καλύτερα να σου πει δυο πραγματάκια στην πράξη κ επάνω στο μηχανάκι.
ps: εν κατακλείδι, υποψιάζομαι πως το μηχανάκι σου δεν έχει κάποιο ουσιαστικό πρόβλημα ώστε να μπεις σε διαδικασία αλλαγής.
Bob_o_mastoras
17/04/2015, 14:42
Τελικα να δεις που οντως μοτοταξι θα δουλευει!! Γεια σου συναδελφισα! :beer:
Το 'χα κανει για ενα μηνα στο εξωτερικο με σκουτερ. Πολυ γελιο.. (και πολυ καθισιο). Εν τελει το γυρισε σε courier ο τυπας που ειχε την εταιρια γιατι ειδε οτι δεν ειχε ανταποκριση απο το κοινο. Αλλα στο μεταξυ ειχα βρει πολυ καλυτερη δουλεια και την εκανα με ελαφρα...
Στο θεμα μας, παρε ενα σκουτερ Kymco ή SYm που ειναι φθηνα και αξιοπιστα γιατι με τις ταχυτητες δεν βλεπω να το εχεις πολυ..:look:
Θα σου λυσει τα χερια απο αποψη πρακτικοτητας και ευκολιας. Προσοχη να εχει τροχους 16 ιντσων!! ;)
Χα χα κανονικά οχι ποτε δε θα το χρειαζομουνα αλλα αμα σου πω οτι όλο τεταρτη εχω και μάλιστα ποτε σχεδόν δεν ανεβαίνω πάνω απο τα 35χλμ σημερα που το κοίταξα;;;; Μαλλον πρέπει να απορώ που το μοντενακι κρατάει ακομα!! Τι να κανω ρε παιδιά εδώ Κρήτη ειναι καννιβαλοι οι οδηγοί, παντού τουρίστες και οι μισοί πελατες μου δεν εχουν ξανακάτσει ποτε σε μηχανακι και καθίζουν ενα χιλιόμετρο πισω μου στη σέλα, πουυυυυ ισορροπία, θα λεει ο κόσμος οτι εχω parkinson ( οχι, ενταξει,δεν εχω πέσει ποτε, υπερβάλλω λιγο). Παντως παιδιά πω πω ποσα μηνύματα!! Δεν ξερω πως να σας ευχαριστήσω, και μάλιστα πολυ χρήσιμες συμβουλές! Τωρα ειμαι δουλεια το βραδυ που θα παω σπιτι θα τα δω με την ησυχία μου και θα απαντησω!! Ως τοτε καλη μερα και καλές διαδρομές σε όλους σας!
μονίμως 4η με 35;;; :eek:
Δεν είναι να απορείς που όλο πάει συνεργείο.... δεν έχει τίποτα το μΕχανάκι, φτιάξτο και απλά μάθε να τις αλλάζεις σωστά και δεν θα ξανά έχεις θέμα,
τα modenas είναι σκυλιά :)
dimmie_72
17/04/2015, 14:54
εχω την εντυπωση οτι αν ξαναπαιρνα παπι θα χρειαζομουν οπωσδηποτε ενα με στροφομετρο ωστε να ξερω ευκολα ποτε πρεπει να αλλαζω ταχυτητα.
τώρα που κατάλαβα το οδηγικό σου στυλ (sic), αν πω ότι δεν θα σε βοηθήσει θα χαρακτηριστώ αρνητικός; :cool:
devil's animal
17/04/2015, 15:05
ποσες φορες του εχεις αλλαξει μπιελα?:eek::confused::(:a35::plaf:
πραγματικα η συμβουλη μπορει να ειναι μονο μια: ΜΑΘΕ ΝΑ ΟΔΗΓΑΣ!
τιποτα αλλο...
γιατι οτι και να παρεις, εφ'οσον συνεχιζεις το ιδιο βιολι, το μηχανακι δεν θα αντεχει και ειναι φυσικο...
υπ'οψιν οτι τα παπια ειναι οτι πιο αξιοπιστο και ασπαστο υπαρχει σε μηχανοκινητο 2 τροχων...
αληθεια αν οδηγεις και αμαξι (που φανταζομαι οδηγεις), γιατι δεν προσπαθεις να κανεις το ιδιο?? βαλε μια 5η ή 6η και πηγαινε με 35...:whiteflag::tomates::hunter::panic::priest:
harris_x
17/04/2015, 15:06
το νου σας :evil:
alexzafeir
17/04/2015, 15:28
Νομίζω οτι απο τον τρόπο που περιγράφεις οτι οδηγάς... καλυτερα μου φαίνεται η επιλογη scooter
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/5998724/
334069
harris_x
17/04/2015, 15:49
Νομίζω οτι απο τον τρόπο που περιγράφεις οτι οδηγάς... καλυτερα μου φαίνεται η επιλογη scooter
+675
theofilos888
17/04/2015, 16:06
Παρε σκουτερ. Καλυτερα θα πας.
Nikol1979
17/04/2015, 16:09
Ενταξει εχετε δίκιο δεν ξερω να οδηγώ σωστά και το πρώτο που εχω να κανω ειναι βόλτες με κάποιον που ξερει- έπρεπε να το είχα φροντίσει απο χρονια. Κατα τα αλλα δεν παρεξήγω εγω,ο καθένας εκφράζεται οπως νομίζει. Εγω και καλά περνάω εδώ, και πολλή περισσότερη βοήθεια απο όσο περίμενα μου εχετε προσφέρει! Και για να λυθούν κάποιες απορίες, εγω παιδιά μεσιτρια ειμαι, παιρνω πελατες για να τους δείχνω σπίτια...μοτοταξι παντως ΦΟΒΕΡΗ ιδέα!!
Nikol1979
17/04/2015, 16:11
ΥΓ τι σημαίνει οταν απαντάτε "+έναν αριθμό" ;;;
theofilos888
17/04/2015, 16:13
Τα κυβικα της μηχανης μας... πχ +998
Είναι ο χίπστερ τρόπος να δείχνουν ότι συμφωνούν με κάποιο ποστ, το οποίο συνήθως παραθέτουν.
patsavour
17/04/2015, 16:18
Αν λογω συνθηκων πηγαινεις με τεταρτη και μαξιμουμ 35 ,οτι παπι και να παρεις θα το διαλυσεις και θα παιρνεις τα πιστονια και τις μπιελες στο χερι.Γι αυτο παρε ενα σκουτερ με μεγαλη σελλα μεχρι 125 κυβικα που μεχρι τα 35-50 θα πηγαινει παντα υψηλοστροφα, και καλυτερη ανεση και προστασια θα εχεις απο το παπι, και θα γλυτωσεις και τις επισκευες, και θα γλυτωσεις και απο τις ταχυτητες,και ο πελατης θα καθεται πιο ανετα κλπ.:):):wave2:
Συσταση μου χοντα sh 125-150,γιατι ειναι ΧΟΝΤΑ
τιποτα αλλο
Με 2000 βρισκεις σχεδον καινουργια
alexzafeir
17/04/2015, 16:28
Mεσιτρια + Κρήτη (ειναι καννιβαλοι οι οδηγοί, παντού τουρίστες και οι μισοί πελατες μου δεν εχουν ξανακάτσει ποτε σε μηχανακι και καθίζουν ενα χιλιόμετρο πισω μου στη σέλα, πουυυυυ ισορροπία, θα λεει ο κόσμος οτι εχω parkinson) + χοντροι πελατες = 334071
Nikol1979
17/04/2015, 16:29
Αν λογω συνθηκων πηγαινεις με τεταρτη και μαξιμουμ 35 ,οτι παπι και να παρεις θα το διαλυσεις και θα παιρνεις τα πιστονια και τις μπιελες στο χερι.Γι αυτο παρε ενα σκουτερ με μεγαλη σελλα μεχρι 125 κυβικα που μεχρι τα 35-50 θα πηγαινει παντα υψηλοστροφα, και καλυτερη ανεση και προστασια θα εχεις απο το παπι, και θα γλυτωσεις και τις επισκευες, και θα γλυτωσεις και απο τις ταχυτητες,και ο πελατης θα καθεται πιο ανετα κλπ.:):):wave2:
Συσταση μου χοντα sh 125-150,γιατι ειναι ΧΟΝΤΑ
τιποτα αλλο
Με 2000 βρισκεις σχεδον καινουργια:a56:
Στην Αθήνα ισως.... Εδώ στο ρεθυμνο όλοι εχουν sh και κανεις δεν πουλάει, πολυ δύσκολα κατω απο 3000€...αν παω για scooter παντως, μαλλον για honda vision έλεγα, να παει και το παπί σε τίποτα καλύτερα χέρια.....πεντε γλώσσες μιλάμε ενα μηχανακι δεν αξιωθήκαμε να οδηγήσουμε σωστά... Φοβάμαι οτι έγινα ρεζίλι!!
Δες το πιο απλά.
1η ταχύτητα :Αααν
2η ταχύτητα :Ααααν
3η ταχύτητα :Αααααν
4η ταχύτητα :Ααααααααααααααν
(Όπου, Αν, ο ήχος του κινητήρα)
alexzafeir
17/04/2015, 16:36
Δες το πιο απλά.
1η ταχύτητα :Αααν
2η ταχύτητα :Ααααν
3η ταχύτητα :Αααααν
4η ταχύτητα :Ααααααααααααααν
(Όπου, Αν, ο ήχος του κινητήρα)
Σε δικάβαλο με υπερβαρους πελατες οπου ν βαζεις χ
sapila racing
17/04/2015, 16:36
Στην Αθήνα ισως.... Εδώ στο ρεθυμνο όλοι εχουν sh και κανεις δεν πουλάει, πολυ δύσκολα κατω απο 3000€...αν παω για scooter παντως, μαλλον για honda vision έλεγα, να παει και το παπί σε τίποτα καλύτερα χέρια.....πεντε γλώσσες μιλάμε ενα μηχανακι δεν αξιωθήκαμε να οδηγήσουμε σωστά... Φοβάμαι οτι έγινα ρεζίλι!!
Είναι αλήθεια οτι για καποιο μυστήριο λόγο όλα μα όλα τα μηχανάκια είναι ακριβότερα στην Κρήτη. :confused:
Παρτο κι εσύ απο την Αθήνα λοιπόν. ;)
Δεν ξερω απο scooter αλλά να εχει 16ρη τροχό γιατι εχει και με πιο μικρό.
Nikol1979
17/04/2015, 16:49
Ααααααααν!
Χα χα χα χα χα :lol:
Δυστυχώς παίζει και πολυ αχ, αλλα οκ τι να κάνουν κι αυτοί, αμα φας απακι με στακα, θα καταλάβεις..
Ωραίο εργαλείο και το τριτροχο, ουτε θα ρωτήσω τιμη...
Εννοειται 16αρα ρόδα...
patsavour
17/04/2015, 16:54
Είναι αλήθεια οτι για καποιο μυστήριο λόγο όλα μα όλα τα μηχανάκια είναι ακριβότερα στην Κρήτη. :confused:
Παρτο κι εσύ απο την Αθήνα λοιπόν. ;)
Δεν ξερω απο scooter αλλά να εχει 16ρη τροχό γιατι εχει και με πιο μικρό.
Δεν υπαρχει μυστηριο πουθενα.Απλως η Αθηνα ειναι φτωχομανα και πουλιουνται 30000 μηχανακια ενω οι κρητικοι λογω τουρισμου και λοιπης οικονομιας και παραοικονομιας ειναι πιο κονομημενοι και πουλιουνται και 1000 μηχανακια μονο.Απλα μαθηματα οικονομιας:)
SHOOTER045
17/04/2015, 16:59
Πάρε ένα μηχανάκι Diesel ( καυσιμο- όχι μάρκα)
Δεν θα έχει πρόβλημα ότι ταχύτητα και να έχεις μέσα
amyroukai
17/04/2015, 17:33
αμα φας απακι με στακα, θα καταλάβεις..
Η καμμια ομελετα με ξυγαλο.
Οπως τα λες παντως, πανω απο 3η δεν θα επρεπε να βαζεις, το κρεμας το μοτορι δουλευοντας το με πολυ λιγες στροφες και δεν ειναι καλο.
pipe_smoker
17/04/2015, 17:53
Και πήγε το μυαλό μου ότι μπορεί να είσαι μεσίτρια αλλά δε μου καθότανε καλά.
Ανεβαίνουν στο παπί και πάτε και τους δείχνεις σπίτια? Πάντα μόνοι τους έρχονται?:confused:
Τέσπα, δουλειά σου είναι, δεν είναι εκεί το θέμα, έμαθες και το μοτοταξί αν έρθουν δύσκολες μέρες:lol:
Συμφωνώ στο να μάθεις να οδηγάς, και στο να πάρεις σκούτερ, όσο αντίθετος κι αν είμαι με τα σκούτερ γενικά.
Καβάλα, άνοιγε γκάζι εσύ κι άσ'το αυτό να αποφασίζει τί "σχέση" θα έχει μέσα να μη σκοτίζεσαι.
alexzafeir
17/04/2015, 18:58
Ααααααααν!
Χα χα χα χα χα :lol:
Δυστυχώς παίζει και πολυ αχ, αλλα οκ τι να κάνουν κι αυτοί, αμα φας απακι με στακα, θα καταλάβεις..
Ωραίο εργαλείο και το τριτροχο, ουτε θα ρωτήσω τιμη...
Εννοειται 16αρα ρόδα...
Το τριτροχο τιμή:http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/5933144/
dimmie_72
17/04/2015, 19:03
ότι και να πάρεις περίμενε λίγο που θα ρίξει όπου νάναι ο βαρουφάκης το ΦΠΑ στα νησιά στο 9%. :p
patsavour
17/04/2015, 19:39
ότι και να πάρεις περίμενε λίγο που θα ρίξει όπου νάναι ο βαρουφάκης το ΦΠΑ στα νησιά στο 9%. :p
οτι και να παρεις παρτο γρηγορα γιατι με eur/δρχ 1/1000 ουτε πατινι δεν θα παιρνεις σε λιγο καιρο:(
atom_smasher
17/04/2015, 19:45
Είναι ο χίπστερ τρόπος να δείχνουν ότι συμφωνούν με κάποιο ποστ, το οποίο συνήθως παραθέτουν.
+2433
Nikol1979
17/04/2015, 20:38
Το τριτροχο τιμή:http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/5933144/
τι μου λες βρε Αλεξ, πολυ φτηνο...εχετε πολλες επιλογες εσεις εκει :)
Nikol1979
17/04/2015, 20:49
+109
Κάποια (π.χ. το Modenas GT135) έχουν.
Σωστά.
Εκτός του ό,τι (πρέπει να) ξέρεις να νοιώθεις ποια ταχύτητα θέλει το μηχανάκι, το Wave έχει πάνω στο κοντέρ και ενδείξεις για τις σχέσεις.
334058
334059
μα βρε παιδια, με κατασκλαβωσατε!! Μου ανεβασατε και φωτογραφιες!!!!! McGyver εκτος του οτι το nickname σου ηταν ο πρωτος μου μεγαλος ερωτας στο δημοτικο, καταλαβα οτι το στροφομετρο οντως δε χρειαζεται. Χωρις τα κιτρινα κυκλακια βεβαια δεν θα ειχα δει την αναλογια σχεσης-ταχυτητας, αλλα αυτο μπορω να το γραψω και μονη μου πανω στο ταχυμετρο με εναν ανεξιτηλο μαρκαδορο!!!!! εεεε??? ;)
harris_x
17/04/2015, 20:57
:moutza:
:bawl::lol::lol::lol::lol:
harris_x
17/04/2015, 21:00
[...]γιατι ειναι ΧΟΝΤΑ[...]
πω - πω ρε παιδί μου, αυτό το επιχείρημα όταν το διαβάζω, ανατριχιάζω.....
:lol:
Nikol1979
17/04/2015, 21:00
Δεν υπαρχει μυστηριο πουθενα.Απλως η Αθηνα ειναι φτωχομανα και πουλιουνται 30000 μηχανακια ενω οι κρητικοι λογω τουρισμου και λοιπης οικονομιας και παραοικονομιας ειναι πιο κονομημενοι και πουλιουνται και 1000 μηχανακια μονο.Απλα μαθηματα οικονομιας:)
...παραοικονομιας? δεν ειναι ολη η Κρητη Ζωνιανα......:rolleyes:. Ειναι βεβαια και αυτα που λες, ειναι και το οτι μιλαμε για μικρες πολεις και κοντινες αποστασεις, με ανεπαρκεις θεσεις σταθμευσης....Πραγματικα βολευει το μηχανακι! Κι αμα εχουν και SH που ειναι καλα, γιατι να τα πουλησουν? τις πινακιδες του αυτοκινητου μπορει να τις καταθεσουν, το μηχανακι δεν το αγγιζει κανεις........
doctoras
17/04/2015, 21:03
Και κανά piaggio liberty 125 θα ήταν καλή περίπτωση για σένα
Nikol1979
17/04/2015, 21:19
Και πήγε το μυαλό μου ότι μπορεί να είσαι μεσίτρια αλλά δε μου καθότανε καλά.
Ανεβαίνουν στο παπί και πάτε και τους δείχνεις σπίτια? Πάντα μόνοι τους έρχονται?:confused:
Τέσπα, δουλειά σου είναι, δεν είναι εκεί το θέμα, έμαθες και το μοτοταξί αν έρθουν δύσκολες μέρες:lol:
Συμφωνώ στο να μάθεις να οδηγάς, και στο να πάρεις σκούτερ, όσο αντίθετος κι αν είμαι με τα σκούτερ γενικά.
Καβάλα, άνοιγε γκάζι εσύ κι άσ'το αυτό να αποφασίζει τί "σχέση" θα έχει μέσα να μη σκοτίζεσαι.
Γιατι δε σου καθοτανε καλα?
Οχι δεν ερχονται μονοι τους αλλα δεν περιμενω και τελευταια στιγμη να το μαθω! :nono: Ρωταω απο πριν πως θα ερθουν και ποσα ατομα θα ειναι στο ραντεβου. Αν ειναι παραπανω απο ενας και το αμαξι του γραφειου δεν ειναι ελευθερο, ή τους δειχνω μονο ενα σπιτι, ή κανω παραπανω ραντεβου....τι θα θες, καθε δουλεια εχει τα δικα της, και η συγκεκριμενη εχει παααααρα πολλα, αλλα την κανω καλα :blush:
Επισης ρε aleaxzafeir και 7Tolis, :a012: !! Απο το μεσημερι γελαω μονη μου με τα αααν και τα αχχχχ!!
Και κατι ακομα μου κανει εντυπωση, πως και ολες οι απαντησεις ειναι το πρωι και το βραδυ χαμενοι ολοι σας?? Ή ποσταρετε απο τη δουλεια πουλακια μου, ή ειστε ολοι νυχτοκάματο...:D
Σημερα παντως μετα που σχολασα τις προσεχα τις ταχυτητες που μου λεγατε, και δεν εβαλα ΚΑΘΟΛΟΥ τεταρτη...ολα λαθος τα ειχα στο μυαλο μου τελικα, εγω νομιζα δεν πρεπει να κανει θορυβο ο κινητηρας, αλλα ετσι που μου τα λετε, οταν πηγαινεις σωστα κανει και λιγο βρουμ...........τι μαθαινει κανεις...
harris_x
17/04/2015, 21:24
Ας περιοριστούμε στην επιλογή μηχανής.
Αν χρειαστείς συμβουλές οδήγησης, στην σχετική ενότητα του φόρουμ παρακαλώ.
:wave2:
Nikol1979
17/04/2015, 21:32
Α ενταξει ζητω συγνωμη!:look:
lykourgi
17/04/2015, 22:08
Σημερα παντως μετα που σχολασα τις προσεχα τις ταχυτητες που μου λεγατε, και δεν εβαλα ΚΑΘΟΛΟΥ τεταρτη...ολα λαθος τα ειχα στο μυαλο μου τελικα, εγω νομιζα δεν πρεπει να κανει θορυβο ο κινητηρας, αλλα ετσι που μου τα λετε, οταν πηγαινεις σωστα κανει και λιγο βρουμ...........τι μαθαινει κανεις...
Μήπως δεν είναι ανάγκη να αλλάξεις μηχανάκι;
Μήπως με ένα μάζεμα και πιό σωστή χρήση σταματήσουν τα προβλήματα;
Σκέψου το. :winka:
Nikol1979
17/04/2015, 22:52
ναι ρε γαμωτο....δυο μερες τωρα αυτο σκεφτομαι...αυτο και το honda vision - που μαλλον δεν ενθουσιαζει κανεναν ως ιδεα
ναι ρε γαμωτο....δυο μερες τωρα αυτο σκεφτομαι...αυτο και το honda vision - που μαλλον δεν ενθουσιαζει κανεναν ως ιδεα
Μην το λες.....
Και εμας σε αυτο ειναι κολλημενο,αλλα δεν το φτιαχνει η Χοντα......:D
Περα απο την πλακα η σκεψη του να κρατησεις το δικο σου μαλλον ειναι η ποιο ενδεδειγμενη.
Κανε μια αναθεωρηση του οδηγικου σου στυλ και θα ανακαλυψεις οτι το παπι σου αντεχει αρκετα βασανα.
Nikol1979
18/04/2015, 00:02
...να δεις που στο τελος θα με πεισετε....
patsavour
18/04/2015, 00:05
E τι να κανουμε τωρα.Οταν μια εταιρεια πουλαει τοσα, οσο ολες οι αλλες μαζι, κατι λεει αυτο για την ποιοτητα των προιοντων της,ειδικα στα μικρα-λαικα-κυβικα.:)
Bob_o_mastoras
18/04/2015, 02:32
Kαι πολυ καλα κανεις!!!! :evil::evil::evil:
Honda ρεϊιιιιιι!!!!
να το παμε λιγο σοβαρα..........
τι εννοεις οτι απο προπερσι χαλαει συνεχεια; τι χαλαει δηλαδη;
τα παπια δεν χαλανε και αν χαλασουν φτιαχνονται φθηνα και αν ειναι σωστος ο μαστορας οταν φτιαχτουν μια φορα κρατανε πολυ καιρο ακομα
κρατα αυτο που εχεις και καντου ενα καλο σερβις να ανασανει
μετα αλλαξε τροπο οδηγησης κανοντας δοκιμες μονη σου
αφου πηγαινεις συχνα δικαβαλο με χαμηλες ταχυτητες εξηγησε το στον μαστορα μηπως σε βοηθησει με ενα γραναζωμα
Όταν το είχα εγώ τόσα άλογα είχε... H έκδοση που είχα ήταν του 2001 αν θυμάμαι καλά.
και κάνε και καμιά αναλογία με τα κιλά (169 kg)... :eek:
Παρά τα κιλά του εγώ ξέρω ότι σε απότομες ανηφόρες της Καβάλας (και όσοι έχουν έρθει Καβάλα ξέρουν για πόσο απότομες μιλάω) με δεύτερο άτομο πάνω και γεμάτη βαλίτσα δεν μάσαγε. Πες μου ένα παπί που να μπορεί να κάνει το ίδιο.
Όταν το είχα εγώ τόσα άλογα είχε... H έκδοση που είχα ήταν του 2001 αν θυμάμαι καλά.
Για το βαραντεράκι λέτε; Πανέμορφο μηχανάκι όταν είχε βγει, θυμάμαι είχα διαβάσει στη σκοπιά 100 φορές το άρθρο κάποιου περιοδικού (κάπου το 2002).
Τα λιμιτέισονς ωστόσο κατά τη γνώμη μου είναι δύο: Είναι παλιό και έχει συμπλέκτη. Δε νομίζω να την πάλευε η φίλη μας με ταχύτητες.
Επιμένω σε σκούτερ (ή ακόμα καλύτερα Smart να μην καταπίνει την ψυχή της όταν πάει για δουλειά κ με κόσμο επάνω) ή να κρατήσει το δικό της και να το μάθει σωστά κ τέλος.
Για το βαραντεράκι λέτε; Πανέμορφο μηχανάκι όταν είχε βγει, θυμάμαι είχα διαβάσει στη σκοπιά 100 φορές το άρθρο κάποιου περιοδικού (κάπου το 2002).
Τα λιμιτέισονς ωστόσο κατά τη γνώμη μου είναι δύο: Είναι παλιό και έχει συμπλέκτη. Δε νομίζω να την πάλευε η φίλη μας με ταχύτητες.
Επιμένω σε σκούτερ (ή ακόμα καλύτερα Smart να μην καταπίνει την ψυχή της όταν πάει για δουλειά κ με κόσμο επάνω) ή να κρατήσει το δικό της και να το μάθει σωστά κ τέλος.
Γιατί να μην την παλεύει με ταχύτητες;;; Όντως είναι παλιό αλλά είναι άσπαστο. Επίσης κατά την δική μου άποψη απορώ πως ο οποιοσδήποτε την παλεύει με τα σκουτερ και δεν προτιμά να πάρει μια μηχανή.
Nikol1979
21/04/2015, 20:42
Το δοκιμαζω τωρα λιγες μερες να μη βαζω τεταρτη και το ψιλοκαταφερνα, ωσπου σημερα εκατσα παλι μια κοπελια που σωνει και καλα να με κραταει απο τους ωμους, όποτε παταγα φρενο κοντευε να μου κανει καφαλοκλειδωμα....και να σου, κοιταω προς τα κατω και ειχα ξεχαστει, παλι αναβε το λαμπακι της τεταρτης στα 35χλμ.....Αλλα τελοσπαντων μη γραφω πολυ για το πως οδηγαω γιατι εδω λεμε για μοντελα....
Οσο για το φιλο toyar, χαλαει και παραχαλαει...περσυ ειχε παθει το πηνιο Αυγουστο μηνα και δε βρισκαμε αλλο πουθενα, οποτε μου αδειαζε τη μπαταρια καθε τρεις μερες....αναγκαστηκα να παρω τη μπαταρια με τα τσιμπιδακια, και μερα παρα μερα ξεβιδωνα πλαΐνα, εβαζα μανταλακια και το φορτιζα με μια μπαλαντεζα λες και ηταν υβριδικο....αυτο τωρα σε περιοδο 15ωρων τη μερα οπου καθε χαμενη ωρα απο τη δουλεια ηταν και χαμενα λεφτα, επομενως το φορτιζα μετα τις εντεκα το βραδυ που σχολνουσα και περιμενα τριωρο να φορτισει, στη δουλεια, γιατι σπιτι μου δε γινοταν....αστα τι τραβηξα!!!!!!!!!!! την ιδια περιοδο μου χαλουσαν και τα μπουζια καθε βδομαδα, αναγκαστηκε ο μαστορας να μου μαθει να τα αλλαζω μονη μου για να μην τον πρηζω. Και την περασμενη βδομαδα πριν το service, μου μαυρισε μπουζι και δεν επαιρνε μπρος μεσα σε μια μερα που του ειχα βαλει καινουριο!!!!! (καποιο λαστιχακι μου ειπε ειχε φαγωθει)..Αλλες κυκλοφορανε με κραγιον στο μηχανακι για ωρα αναγκης, εγω με 2 μπουζια spare.....
Αρα, και δεν ξερω αν με νιωθετε, δεν εχω πει "το αλλαζω" με την πρωτη δυσκολια- οσο να ναι κουραστηκα, αφου οι στραβες τυχαινουν μονο οταν μου ειναι απαραιτητο το μηχανακι....αν δε σκεφτομουν τα λεφτα θα ειχε φυγει.
προφανως εχεις χασει την εμπιστοσυνη σου αν και με αυτα που περιγραφεις ως βλαβες δεν εχεις δικιο
δεν ειναι ουτε συχνες ουτε σοβαρες ουτε ακριβες ουτε δυσκολο να επισκευαστουν
και βεβαια δεν δειχνουν οτι το μηχανακι ειναι για πεταμα:)
alexzafeir
21/04/2015, 21:39
προφανως εχεις χασει την εμπιστοσυνη σου αν και με αυτα που περιγραφεις ως βλαβες δεν εχεις δικιο
δεν ειναι ουτε συχνες ουτε σοβαρες ουτε ακριβες ουτε δυσκολο να επισκευαστουν
και βεβαια δεν δειχνουν οτι το μηχανακι ειναι για πεταμα:)
+1100
Nikol1979
21/04/2015, 22:13
:hmm:
lykourgi
21/04/2015, 22:22
Όπως περιγράφεις τα προβλήματα του παπιού, πιθανόν για όλα να έφταιγαν τα πηνία (αδύναμο ρεύμα, κακός σπινθήρας, ατελής καύση) σε συνδυασμό με το στυλ οδήγησής σου (συνέχεια τετάρτη και μεγάλα ανοίγματα του γκαζιού).
Αν τα πηνία επισκευάστηκαν (επιτυχώς) και συνηθίσεις τον σωστό τρόπο χρήσης του σασμάν, μάλλον θα ξενοιάσεις.
(Υποθέτω ότι κατά τα άλλα είσαι ΟΚ. Βαλβίδες, φίλτρο αέρα, λάδια, ρύθμιση καρμπυρατέρ.)
Το δοκιμαζω τωρα λιγες μερες να μη βαζω τεταρτη και το ψιλοκαταφερνα, ωσπου σημερα εκατσα παλι μια κοπελια που σωνει και καλα να με κραταει απο τους ωμους, όποτε παταγα φρενο κοντευε να μου κανει καφαλοκλειδωμα....και να σου, κοιταω προς τα κατω και ειχα ξεχαστει, παλι αναβε το λαμπακι της τεταρτης στα 35χλμ.....Αλλα τελοσπαντων μη γραφω πολυ για το πως οδηγαω γιατι εδω λεμε για μοντελα....
Οσο για το φιλο toyar, χαλαει και παραχαλαει...περσυ ειχε παθει το πηνιο Αυγουστο μηνα και δε βρισκαμε αλλο πουθενα, οποτε μου αδειαζε τη μπαταρια καθε τρεις μερες....αναγκαστηκα να παρω τη μπαταρια με τα τσιμπιδακια, και μερα παρα μερα ξεβιδωνα πλαΐνα, εβαζα μανταλακια και το φορτιζα με μια μπαλαντεζα λες και ηταν υβριδικο....αυτο τωρα σε περιοδο 15ωρων τη μερα οπου καθε χαμενη ωρα απο τη δουλεια ηταν και χαμενα λεφτα, επομενως το φορτιζα μετα τις εντεκα το βραδυ που σχολνουσα και περιμενα τριωρο να φορτισει, στη δουλεια, γιατι σπιτι μου δε γινοταν....αστα τι τραβηξα!!!!!!!!!!! την ιδια περιοδο μου χαλουσαν και τα μπουζια καθε βδομαδα, αναγκαστηκε ο μαστορας να μου μαθει να τα αλλαζω μονη μου για να μην τον πρηζω. Και την περασμενη βδομαδα πριν το service, μου μαυρισε μπουζι και δεν επαιρνε μπρος μεσα σε μια μερα που του ειχα βαλει καινουριο!!!!! (καποιο λαστιχακι μου ειπε ειχε φαγωθει)..Αλλες κυκλοφορανε με κραγιον στο μηχανακι για ωρα αναγκης, εγω με 2 μπουζια spare.....
Αρα, και δεν ξερω αν με νιωθετε, δεν εχω πει "το αλλαζω" με την πρωτη δυσκολια- οσο να ναι κουραστηκα, αφου οι στραβες τυχαινουν μονο οταν μου ειναι απαραιτητο το μηχανακι....αν δε σκεφτομουν τα λεφτα θα ειχε φυγει.
Αυτο δεν ειναι μηχανακι το iDUCK ειναι...........:lol:
Nikol1979
21/04/2015, 22:43
Αυτο δεν ειναι μηχανακι το iDUCK ειναι...........:lol:
Σε παρακαλω. iDuck-6.
Όπως το αντιλαμβάνομαι έναν ανορθωτή (20-30€) ήθελε το μηχανάκι κ τέλος.
Όπως είπαν κ πριν τα παιδιά, ένα καλό σέρβις, λάδια (ζωτικής σημασίας), φίλτρα μπιτζίνας-λαδιού, καινούρια μπαταρία, ΚΑΛΑ λάστιχα, τσεκ στα φρένα και βουρ στους δρόμους.
Θα επαναπροσδιορίσεις τη σχέση σου με το 2κυκλό σου, εκτός κ αν το έχεις βαρεθεί κ θέλεις να το αλλάξεις.
dimmie_72
22/04/2015, 08:40
σωστά, καλού-κακού επισκεφτείτε και ένα σύμβουλο γάμου μήπως περνάτε κάποια κρίση :a13:
ΔΕΝ πρέπει να κοιτάς τι ταχύτητα έχεις. Απλά όταν κινείσαι με λίγα χλμ βάζεις 1η-2α-3η, ενώ όταν πας με πολλά χρησιμοποιείς την τελευταία (που εσύ δεν πας με πολλά αρα δεν σου χρειάζεται βάζεις 4η).
Οσο για το φιλο toyar, χαλαει και παραχαλαει...περσυ ειχε παθει το πηνιο Αυγουστο μηνα και δε βρισκαμε αλλο πουθενα, οποτε μου αδειαζε τη μπαταρια καθε τρεις μερες....αναγκαστηκα να παρω τη μπαταρια με τα τσιμπιδακια, και μερα παρα μερα ξεβιδωνα πλαΐνα, εβαζα μανταλακια και το φορτιζα με μια μπαλαντεζα λες και ηταν υβριδικο....αυτο τωρα σε περιοδο 15ωρων τη μερα οπου καθε χαμενη ωρα απο τη δουλεια ηταν και χαμενα λεφτα, επομενως το φορτιζα μετα τις εντεκα το βραδυ που σχολνουσα και περιμενα τριωρο να φορτισει, στη δουλεια, γιατι σπιτι μου δε γινοταν....αστα τι τραβηξα!!!!!!!!!!!
αν επισκευάστηκαν ή αλλάχθηκαν τα πηνεία δεν θα ξαναέχεις σύντομα πρόβλημα.
την ιδια περιοδο μου χαλουσαν και τα μπουζια καθε βδομαδα, αναγκαστηκε ο μαστορας να μου μαθει να τα αλλαζω μονη μου για να μην τον πρηζω. Και την περασμενη βδομαδα πριν το service, μου μαυρισε μπουζι και δεν επαιρνε μπρος μεσα σε μια μερα που του ειχα βαλει καινουριο!!!!! (καποιο λαστιχακι μου ειπε ειχε φαγωθει)..Αλλες κυκλοφορανε με κραγιον στο μηχανακι για ωρα αναγκης, εγω με 2 μπουζια spare.....
Το κόβω για τσιμουχάκι βαλβίδας άρα περνάει λάδι, και μουντζουρώνει το μπουζί και εν τέλει καίγεται. Αν σου στέγνωσε το μοτέρ κάποια στιγμή και την άκουσαν τα ελατήρια του κυλίνδρου ενδεχομένως να χρειαστείς και ελατήρια για να μην κολλήσει το μηχανάκι. Τα λάδια του τα ελέγχεις τακτικά? τα αλλάζεις όταν προβλέπεται?
από όλες τις συμβουλές μου άρεσε αυτή του μικρού varadero, διότι είναι κατάλληλο για δικάβαλο, για λακούβες και με δύναμη. Όμως επειδή δεν πρόκειται να καταφέρεις να το δουλέψεις λόγω ταχυτήτων, προτείνω κι εγώ το σκούτερ. Όποιο κι αν είναι αυτό, λιγότερα προβλήματα θα έχεις από το παπί λόγω του ότι δεν έχει ταχύτητες και άρα δεν θα το τυραννάς.... Ένα 125cc αυτόματο θα είναι υπεραρκετό αφού τώρα δουλέυεις με παπί δικάβαλο και 4η καρφωμένη μόνιμα...
Σε παρακαλω. iDuck-6.
Οχι και 6 ρε φιλε...το 6 ειναι πιο ακριβο απο το συγκεκριμενο παπι....
:D
Όποιο κι αν είναι αυτό, λιγότερα προβλήματα θα έχεις από το παπί λόγω του ότι δεν έχει ταχύτητες και άρα δεν θα το τυραννάς.... Ένα 125cc αυτόματο θα είναι υπεραρκετό αφού τώρα δουλέυεις με παπί δικάβαλο και 4η καρφωμένη μόνιμα...
Προς Θεού όχι Ιταλικό! Μόνο SH!
devil's animal
22/04/2015, 09:18
και εγω για sh σε κοβω ή για pcx...
Nikol1979
22/04/2015, 13:55
(Οχι, εγω ειμαι Σκορπιος. Ειμαστε πιστοι εμεις.)
Ναι παιδια honda θα διαλεγα.....
Οχι, εγω ειμαι Σκορπιος. Ειμαστε πιστοι εμεις.
Όπως και πολλοί άλλοι (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=43594)...
spyrakos35
22/04/2015, 14:06
Όπως και πολλοί άλλοι (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=43594)...
τι μαλάκα είναι αυτό το παιδί
χαχαχαχαχαχαχαχαχααααααααααααα
Nikol1979
22/04/2015, 14:55
Ιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι....ντροπη σου.
Ασχετως που εχεις δικιο.
:rolleyes::rolleyes::rolleyes:
Το γουσταρεις το μουχαμπέτι, φιλεναδα...:smokin:
SHOOTER045
22/04/2015, 19:00
Το Chanel ε!
SHOOTER045
22/04/2015, 19:03
Κάτι γουρουνιτσες DINLI αυτόματες με αργό - γρήγορο τις έχεις υπ όψιν?
Είχα νοικιάσει πριν χρόνια μια σε νησί με πολύ ανηφόρα και μας έβγαζε πάντα επάνω
Nikol1979
22/04/2015, 21:32
:rolleyes::rolleyes::rolleyes:
Το γουσταρεις το μουχαμπέτι, φιλεναδα...:smokin:
Τι έςτι μουχαμπετι παρακαλω για τους αμόρφωτους;; Πείραγμα σα να λεμε;
SHOOTER045
22/04/2015, 21:51
Μουχαμπετι = κουβέντα, τζερτζελες να γίνεται
Nikol1979
22/04/2015, 22:31
Αααα...τοτε guilty as charged.
Γουρουνα εγω δε μπορω. Ντρεπομαι.
Stam2 σε ευχαριστω κι εσενα για τις συμβουλες. Μολις πριν λιγες μερες εκανα service προληπτικο και εχεις δικιο, κατι λαστιχακια ειχαν φαγωθει μιυ ειπε ο μηχανικος και περνουσε κατι που δεν επρεπε, καπου που δεν επρεπε. Τα αλλαξαμε. Τωρα ενταξει το και μπουζι. Ναι τα προσεχω τα service και τα λαδια καθε οσα χλμ μου πουν και λιγο νωριτερα. Το προσπαθω με τη σωστη οδηγηση. Ομως λεω να ξεκινησω και κανα thread να δω μηπως πετυχω κανεναν που να εχει honda vision να παρω εντυπωσεις για να ειμαι προετοιμασμενη αν χρειαστει.
Σας το ξαναπα το ξερω αλλα...ειστε πολυ καλοι ολοι σας!
amyroukai
22/04/2015, 23:29
Honda vision εχετε ολοι σας και δεν βλεπετε αλλες μαρκες. Παρωπιδες με πτερα και πιπουλα. Ο τονος στο ι, ετσι;
Honda vision εχετε ολοι σας και δεν βλεπετε αλλες μαρκες. Παρωπιδες με πτερα και πιπουλα. Ο τονος στο ι, ετσι;
Μην το λες.....
Και εμας σε αυτο ειναι κολλημενο,αλλα δεν το φτιαχνει η Χοντα......:D
Περα απο την πλακα η σκεψη του να κρατησεις το δικο σου μαλλον ειναι η ποιο ενδεδειγμενη.
Κανε μια αναθεωρηση του οδηγικου σου στυλ και θα ανακαλυψεις οτι το παπι σου αντεχει αρκετα βασανα.
;)
Nikol1979
23/04/2015, 00:19
Το φτιαχνει.