PDA

View Full Version : Τι θα γίνει με τις κλοπές;

Σελίδες : 1 [2] 3 4 5 6 7 8

byron
28/04/2015, 15:33
θεμα...σοβαρο θεμα...
αλλα νομιζω αυτοι ειναι και καποιοι απ'τους λογους (αναμεσα σε αλλους) που δεν εχουν ολοι οπλο σπιτι τους...

ουτε θελω να το παιξω καλαχαν, ραμπο,τσακ νορις κλπ...ουτε ειμαι κ@υλωμενος με γκανια, αεροβολα και τα ρεστα...
ουτε σφεντονα δεν εχω...
σκεψεις κανω και εικασιες για την κακια στιγμη....

Τις σκέψεις σου, τις έχουν κάνει πολλοί εδώ μέσα. Το πρόβλημα είναι πως ο θυμός ή ο πανικός είναι κακός σύμβουλος. Λόγω γεγονότος στο στενό οικογενειακό μου περιβάλλον, που λίγο ο θυμός, λίγο ο τσαμπουκάς, λίγο η εύκολια με την οποία βγήκε όπλο τρείς άνθρωποι πέθαναν σε 1 λεπτό. Οι άνθρωποι χάθηκαν, ο θύτης έμεινε πάνω από 25 χρόνια στην φυλακή, τα παιδιά του μεγάλωσαν χωρίς πατέρα, η γυναίκα του πέθανε κανένα χρόνο μετά την αποφυλάκιση.

Πολλές χαμένες ζωές, για το τίποτα.

Άστο...για τα μηχανάκια και τα αντικείμενα ΣΙΓΟΥΡΑ δεν αξίζει. Μόνο για να προστατευτεί η οικογένεια μας αξίζει, αλλά χωρίς εκπαίδευση το πιθανότερο είναι να κάνω μεγαλύτερο κακό.

byron
28/04/2015, 15:36
Πρώτα από όλα χαίρομαι που έχει απήχηση το thread. Και από την άλλη πως να μην είχε. Επιτρέψτε μου όμως να γράψω το εξής. Παιδιά θεωρώ ότι μιλάτε οι περισσότεροι σε λάθος εντελώς βάση. Το θέμα δεν είναι να πάρουμε τα όπλα, αν και ξαναγράφω ενίοτε χρειάζεται.

Το θέμα είναι ότι απλά έχουμε παραδεχτεί ότι μας γ@μ@νε και εμείς βάζουμε και βαζελίνη για να μη πονέσει. Το να μας κλέψουν μια μοτοσυκλέτα ή κάποια υλικά αγαθά σωστά δεν είναι σημαντικό. Το ότι η καθημερινότητα είναι φουλ γ@μημένη, το ότι γίνεται της πουτ@ν@ς δε λέει τίποτα; Στη ζούγκλα τουλάχιστον παίζουν και 2-3 κανόνες.

Αυτό που βλέπω είναι λίγο η λογική, οκ ας μη φύγουμε από το ευρώ, ας μας βάλουν και άλλους φόρους μη χάσουμε το σπιτάκι μας. Άσχετο ότι σιγά σιγά μας παίρνουν το σπιτάκι, εμείς γερνάμε και εν τέλει ψοφάμε.

Πλήρης παρανομία, είτε "μικρού" ή μεγάλου βαθμού και εμείς απλά πάμε να σώσουμε ότι έχει απομείνει. & εν τέλει τι έχει απομείνει; Γιατί αγωνιζόμαστε;

Όλοι εσείς που έχετε παιδιά τι πιθανότητες δίνετε ότι τα παιδιά σας θα ζήσουν σε καλύτερες συνθήκες σε αυτό το κομμάτι Γης; Πως τους φτιάχνουμε το μέλλον;

Μάγκες συγνώμη αλλά θα γίνουν πολύ χειρότερα τα πράγματα και τότε ίσως χρειαστούν Θυσίες.

Sorry Mike, αλλά δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις. Αόριστο κείμενο με συγκαλυμμένες λύσεις μου φαίνεται το παραπάνω.

sniper
28/04/2015, 15:46
Sorry Mike, αλλά δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις. Αόριστο κείμενο με συγκαλυμμένες λύσεις μου φαίνεται το παραπάνω.

Θα μας πει βέβαια αλλά νομίζω καταλαβαίνω μια κούραση στο να μην υπάρχει κάτι που να δουλεύει σωστά σ' αυτόν τον τόπο...

byron
28/04/2015, 15:58
Θα μας πει βέβαια αλλά νομίζω καταλαβαίνω μια κούραση στο να μην υπάρχει κάτι που να δουλεύει σωστά σ' αυτόν τον τόπο...

Το οτι δεν δουλεύει τίποτα σωστά σ΄αυτόν τον τόπο είναι καθημερινότητα. Και παλιά έτσι θυμάμαι να ήταν δλδ...
Για την γ@μημένη καθημερινότητα και της π@υτάνας που γίνεται για τα προς το ζειν, το οτι γερνάμε και κάποια στιγμή ψοφάμε και κάτι πρέπει να γίνει, κάποιες θυσίες...το χάνω.
Δεν νομίζω οτι υπάρχει εύκολη ζωή πουθενά στον πλανήτη. Εκτός του lucky sperm...οι υπόλοιποι γ@μιούνται καθημερινά αν θυμάμαι καλά :lol:

ggs
28/04/2015, 15:58
Οι κλοπές μοτοσυκλετών (και γενικότερα) δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο ούτε και τωρινό.
Είναι πολύ φυσικό , ένα αντικείμενο μεγάλης αξίας που είναι αφημένο στον δρόμο , να γίνει εύκολος στόχος .
Οι λύσεις είναι συγκεκριμένες και γνωστές .
Φύλαξη σε κλειστό χώρο , συναγερμοί , λουκέτα και ασφάλεια κλοπής .

Όλα τα άλλα είναι για b movie του Bollywood…

Nikol1979
28/04/2015, 16:23
Να πω κι εγω τη βλακεία μου παρόλο που όλοι σας μιλάτε σοβαρά;; Σημερα βρωμοκαιρος, μποφορια, κακό,άγχος, πάρκαρα το μηχανακι πεντε λεπτα απ το γραφειο και ξέχασα τα κλειδια στο διακόπτη..γύρισα μετα απο μιάμιση ωρα που το συνειδητοποίησα- όλα στη θέση τους!!!!

Εγω σας το χω ξαναπεί: ελάτε Ρεθυμνο!

macdeath_s
28/04/2015, 16:29
Όπως έχω γράψει και έχω τεκμηριώσει επιχειρηματολογώντας (με ντοκουμέντα κύριο :a014:) ΔΕΝ υπάρχει τρόπος ώστε 100% να ΜΗΝ κλαπεί. Υπάρχει τρόπος να μην κλαις τα λεφτά σου ? Ναι ασφάλεια κλοπής (κλαις καμιά 300αρα 400αρα κάθε εξάμηνο). Να μην στο φάνε αν το βάλουν στο μάτι και το θέλουν πολύ δεν υπάρχει. Το γκαράζ με CCTV, βιομηχανική πόρτα και οι κλειδαριές με ασφάλεια 20 της Abus τους κάνουν να το σκεφτούν 2-3 φορές και να το ζυγιάσουν αν έχουν εναλλακτικές. Από κει και πέρα άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

Οκ εγώ έχω γκαράζ που μπλοκάρει και η πόρτα με τηλεπανικό και τους εγκλωβίζω. Έχω και ένα pitbulάκι που κοιμάται εκεί κάποιες φορές. Αν χρειαστεί να πάω κάπου - επείγον - και δεν έχω παπί, ταξί, μετρό τι θα κάνω ? Δεν θα πάω ? Θα πάω γιατί μπορεί να ναι το τελευταίο που με νοιάζει εκείνη την ώρα το μηχανάκι... Εκεί μπορεί και να την πατήσεις.

Το νούμερο 1 είναι να μην σταμπαριστεί και αν προσπαθείτε όσο περισσότερο για αυτό, μειώνετε τις πιθανότητες. Τώρα τις υπόλοιπες φιλοσοφίες ειδικά σε παθόντες καλύτερα αφήστε τις.

Ζεύκας
28/04/2015, 16:30
Να πω κι εγω τη βλακεία μου παρόλο που όλοι σας μιλάτε σοβαρά;; Σημερα βρωμοκαιρος, μποφορια, κακό,άγχος, πάρκαρα το μηχανακι πεντε λεπτα απ το γραφειο και ξέχασα τα κλειδια στο διακόπτη..γύρισα μετα απο μιάμιση ωρα που το συνειδητοποίησα- όλα στη θέση τους!!!!

Εγω σας το χω ξαναπεί: ελάτε Ρεθυμνο!

Έχω ξεχάσει κλειδιά σε σκούτερ στον Αγ.Παντελεήμωνα για ένα ολόκληρο Παρασκευοσαββατοκύριακο.

Ελάτε όλοι Άγιο Παντελεήμωνα!! #live_your_myth_in_middle_east.

doctoras
28/04/2015, 16:31
Πρώτα από όλα χαίρομαι που έχει απήχηση το thread. Και από την άλλη πως να μην είχε. Επιτρέψτε μου όμως να γράψω το εξής. Παιδιά θεωρώ ότι μιλάτε οι περισσότεροι σε λάθος εντελώς βάση. Το θέμα δεν είναι να πάρουμε τα όπλα, αν και ξαναγράφω εννοείτε χρειάζεται.

Το θέμα είναι ότι απλά έχουμε παραδεχτεί ότι μας γ@μ@νε και εμείς βάζουμε και βαζελίνη για να μη πονέσει. Το να μας κλέψουν μια μοτοσυκλέτα ή κάποια υλικά αγαθά σωστά δεν είναι σημαντικό. Το ότι η καθημερινότητα είναι φουλ γ@μημένη, το ότι γίνεται της πουτ@ν@ς δε λέει τίποτα; Στη ζούγκλα τουλάχιστον παίζουν και 2-3 κανόνες.

Αυτό που βλέπω είναι λίγο η λογική, οκ ας μη φύγουμε από το ευρώ, ας μας βάλουν και άλλους φόρους μη χάσουμε το σπιτάκι μας. Άσχετο ότι σιγά σιγά μας παίρνουν το σπιτάκι, εμείς γερνάμε και εν τέλει ψοφάμε.

Πλήρης παρανομία, είτε "μικρού" ή μεγάλου βαθμού και εμείς απλά πάμε να σώσουμε ότι έχει απομείνει. & εν τέλει τι έχει απομείνει; Γιατί αγωνιζόμαστε;

Όλοι εσείς που έχετε παιδιά τι πιθανότητες δίνετε ότι τα παιδιά σας θα ζήσουν σε καλύτερες συνθήκες σε αυτό το κομμάτι Γης; Πως τους φτιάχνουμε το μέλλον;

Μάγκες συγνώμη αλλά θα γίνουν πολύ χειρότερα τα πράγματα και τότε ίσως χρειαστούν Θυσίες.

φίλε ο καθένας ξέρει ο ίδιος γιατί αξίζει να αγωνίζεται, τώρα εάν ως σύνολο δεν έχει το αποτέλεσμα που (υποκειμενικά και χωριστά ο καθένας) θα ήθελε, είναι μεγάλο θέμα.. Το κοινωνικό ως φαινόμενο συμβαίνει σε όλα τα μήκη και πλατη στην γη άλλοτε λιγότερο άλλοτε περισσότερο

μπορείς να φανταστείς τι θα γινόταν εδώ με αυτή τη φυσική καταστροφή που καταγράφηκε στο νεπάλ?θεωρείται οτι τα συχνά φαινόμενα που καταγράφονται τα τελευταία χρόνια οφείλονται στην πρόωρη γήρανση της γης που με την σειρά της οφείλεται στην υπερθέρμανση που προκαλεί ο άνθρωπος, όμως αν ρωτήσεις ο καθένας(άτομο-εταιρεία-οργανισμος-κράτος) θεωρεί οτι προσπαθεί απο την μεριά του για καλύτερο μέλλον
Όμως οικονομικά μοντέλα, αδυσώπητες πολιτικές, ταξικές διαφορές, κάνουν ανθρώπους άπληστους, κοινωνίες ενεργοβόρες ενώ παράλληλα σπέρνουν διχόνοια αυτοκαταστροφής
Σε αυτό το πεδίο ζούμε ή βρισκόμαστε κοντά να ζήσουμε

Που θέλω να καταλήξω, βάλτο σε πάρκινκ και απέβαλε τον θυμό σε περίπτωση κλοπής του, και εάν στραβώσει ευκαιρία να πάρεις ένα νέο!!!:D
:wave2:

Ζεύκας
28/04/2015, 16:39
Υπάρχει τρόπος να μην κλαις τα λεφτά σου ? Ναι ασφάλεια κλοπής (κλαις καμιά 300αρα 400αρα κάθε εξάμηνο).

10 χρόνια μηχανές Χ 700 ευρώ το χρόνο επιπλέον για ασφάλεια κλοπής = 7000 ευρώ.

Χμμμ...δηλαδή να μην τα δώσω στους κλέφτες, να τα δώσω στους αρχικλέφταρους. ΟΥΣΤ.

Bob_o_mastoras
28/04/2015, 16:41
Έχω ξεχάσει κλειδιά σε σκούτερ στον Αγ.Παντελεήμωνα για ένα ολόκληρο Παρασκευοσαββατοκύριακο.

Ελάτε όλοι Άγιο Παντελεήμωνα!! #live_your_myth_in_middle_east.

Kαι 'γω πριν κανα εναμησι μηνα που ημουν Αθηνα ξεχασα ξεκλειδωτο το αμαξι στα Εξαρχεια. Ουτε γατα ουτε ζημια και μου εχει ξανασυμβει. Βεβαια εκει δεν κλεβουν. Αμα το αφηνα κανα Κολωνο αμφιβαλω αν θα το βρισκα.
Στο νησι ξεχναω οτι εχω συναγερμο και στο αμαξι και στο μηχανακι. Ο μονος λογος που κλειδωνω το αμαξι ειναι μην παει κανας μπομπιρας μεσα να παιξει και λυσει κανα χειροφρενο και τον κλαιμε γιατι συνηθως παρκαρω σε μερη με κλιση.
Στο ΤΤR που 'χα παλια το κλειδι ηταν μονιμα στο λαιμο διοτι το ξεχναγα εκει που ειναι κρυμενο και εσβηνα με killswitch.
A, ρε νησακι τι ωραια που περναμε... :sun:

Στην Αθηνα οταν πηγα να παρω το Dominator το βαλα σε παρκινγκ απο το φοβο. Που ειναι και μηχανακι που δεν κλεβεται γενικα και εχει disclock, πεταλο και συναγερμο.:cry:

kostaskk
28/04/2015, 16:55
Ολες οι κυρωσεις που θα εχεις ( εκτος απο καποιο ελαφρυντικο αμυνας ) ειτε με τον κλεφτη ειτε με ασχετο θα ειναι ιδιες.......

Ξερις τι ειναι να πληρωνεις τον κλεφτη με 2μιση χιλιαρικα αποζημιωση και 14 μηνες φυλακη γιατι τον σακαταψες στον ξυλο ....( αποπειρα κλοπης tdm μεσα απο αυλη παρακαλω..)

Ξερεις τι ειναι ....να σου διαρηξουν το μαγαζι για να σου παρουν απο μεσα το μηχανακι ....

Τα δυο σκυλια να κανουν την δουλεια τους μια χαρα ....

Και εσυ να τρως 6 μηνες φυλακη γιατι δεν ειχες ταμπελα " προσοχη σκυλος "

Μπορεις να φανταστεις τωρα εαν τον τραυματισεις με οπλο.....!!

παντα υπαρχει και η πιθανοτητα να μην μαθευτεί τίποτα ποτε..

τους σπας στο ξυλο ή κανεις οτι αλλο θες.
γυρνας στο κρεβατι και την αλλη μερα λες οτι κοιμωσουν και δεν ξερεις τιποτα
με κανα ψευδομάρτυρα που ηταν μαζι σου και καλα οταν κοιμόσουν μπορεις να σκεφτεις και να πεις οτι ιστορια θες στις αρχες μεχρι και οτι δάρθηκαν ή πυροβολοθικαν μεταξυ τους. αρκει να μην υπαρχουν στοιχειά εναντίων σου

επισης αν δεν φωνάξεις εσυ την αστυνομία προφανώς δεν θα το κανουν οι δαρμένοι κλεφτες

menelaos46
28/04/2015, 16:56
θες να μου πεις οτι οι ε.φ. που εχουν 2 μηνες εκπαιδευση και οπλοφορουν ειναι καλυτεροι απο τους κρητικους που ειναι ολη τους την ζωη μεσα στα οπλα???
και δεν λεμε οταν ειναι σε υπηρεσια που εχουν τον φοβο του πειθαρχικου, της ε.δ.ε κλπ...οταν ειναι χαλαροι..σπιτι τους..

ή αν μπουν σε σπιτι μπατσου και ειναι μεσα δεν θα το βγαλει??

Το αστυνομικό προσωπικό είναι ένα σύνολο από το οποίο δεν θέλουν όλοι να έχουν όπλο, περνάει μία σχετική εκπαίδευση (όποια κι αν είναι αυτή) και κάθε τόσο όλο και κάποιος άκυρος πυροβολισμός συμβαίνει... σε τοίχο, σκοπιά, χέρι και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς. Σκέψου κάθε καυλωμένος να παίρνει όπλο επειδή απλώς μπορεί.... είμαστε καλύτερα χωρίς όπλα πιστεύω. Επίσης το όπλο δεν αποτρέπει τον κλέφτη... Αλλά ας μη γυρίσουμε την κουβέντα στα όπλα...

Στράτος88
28/04/2015, 16:56
Γέμιση στα φυσίγγια με αλάτι χοντρό ή φακές, και άσε κανα-δυό με μολύβι στο τέλος ανάλογως το όπλο για καμμιά δύσκολη. Να τον κάνεις τον πούστη να ουρλιάζει σαν αλεπού. Έχει ξεφύγει η κατάσταση πλέον με τα ντου μέσα σε σπίτια, και με αυτά τα δεδομένα πιστευω προσώπικά πως πρέπει να κινούμαστε.
Βέβαια αναφέρθηκε παραπάνω εάν έχεις παιδιά στο σπίτι, και προσωπικά είμαι απ'εξω από τον χορό και λέω πολλά τραγούδια. Όμως σε σπίτι με όπλα μεγάλωσα, όπως μεγαλώνουν και τα πιτσιρίκια ανίψια μου στις οικογένειες των τριών αδερφών μου. Εγγυητης για το αν θα γίνει η στραβή η όχι δεν μπορεί να μπεί κανείς, αλλά με την σωστή φύλαξη, και πάνω από όλα την σωστή ΠΑΙΔΕΙΑ οι πιθανότητες μειώνονται δραματικά...
Επίσης είμαστε ήδη Τέξας. Ίσως Αθήνα να μην το γνωρίζουν κάποιοι, αλλά ποιός στην επαρχία δεν έχει κυνηγετικό όπλο?
Το για το πόσο αστεία είναι η διαδικασία απόκτησης, δεν θα το συζητησω.

Bob_o_mastoras
28/04/2015, 16:59
Ρε ξεκοληστε!! :a38:
Αντε καμια μπουφλα τη ριχνεις αν δεις οτι σε παιρνει.. Ειναι δυνατον να τραβηξεις οπλο και να ριξεις επειδη σου κλεβουν το μηχανακι;;;
Και αμα τον σκοτωσεις;;; Αξιζει να αφαιρεσεις μια ζωη;;; Πατε καλα;;; Ακομα και αν ηξερες σιγουρα οτι δεν θα εχεις νομικες συνεπειες.

7Tolis
28/04/2015, 17:06
Μεγάλη αύξηση και σε πορτοφολάδες.

Coyote.V
28/04/2015, 17:26
Ρε παιδιά σόρυ... μπορεί να μου πει κάποιος τι μηχανάκι είναι αυτό στο πρώτο βίνδεο που κλειδώνει δεξιά το τιμόνι και σπάει σαν καλαμάκι από σουβλάκι ;

MikeG
28/04/2015, 17:28
Άντε να ξαναγράψω μήπως και...

Το θέμα δεν είναι μόνο οι κλοπές. Άνοιξα το thread αυτό με αφορμή τις κλοπές. Το θέμα για μένα είναι το μπουρδέλο που έχει περιέλθει αυτός ο τόπος και το γεγονός ότι εμείς κοιτάμε απλά να τη περάσουμε όσο πιο ελαφρυά γίνεται και όχι πως θα κάνουμε τα πράγματα καλύτερα. Εδώ είναι πόσοι που λέτε ότι φίλαι αν έχεις ακριβό μοτόρι κάνε και ασφάλεια κλοπής. Άρα παραδεχόμαστε ότι μας γ@μ@νε και εμείς δε μπορούμε να κάνουμε κάτι καλύτερο από το να βάλουμε βαζελίνη.

Και σόρρυ ρε παιδιά αλλά δεν είναι έτσι ακριβώς σε πάρα πολλές χώρες ακόμα και για τα μη προνομιούχα σπέρματα. Εδώ έχει παραγ@μηθεί το πράμα.

p.s Εδώ που μένω εγώ κλοπές δεν. Κλειστό γκαράζ έχω δεν ανησυχώ. Ανησυχώ όμως για όλους τους ανεγκέφαλους που περνάνε με κόκκινο και όταν αρχίζω τα γαλλικά οι άλλοι απλά μου λένε άσε μωρέ τι θα καταλάβεις.

AUFGEBRACHT
28/04/2015, 17:34
Ανησυχώ όμως για όλους τους ανεγκέφαλους που περνάνε με κόκκινο και όταν αρχίζω τα γαλλικά οι άλλοι απλά μου λένε άσε μωρέ τι θα καταλάβεις.

Δυστυχώς όπως έχει γίνει η κατάσταση δεν ξέρεις αυτός που έχεις απέναντί σου τι έχει (ή δεν έχει στο μυαλό του) και πως θ' αντιδράσει... Πριν αρκετό καιρό συνάδελφος από τη δουλειά με το παπί του οδηγούσε σε κεντρικό δρόμο, παραβιάζει κάποιος το στοπ δολοφονικά, τον αρχίζουν στα γαλλικά, γερμανικά, σλαβικά και ο τύπος βγαίνει από το αυτοκίνητο και του κολλάει ένα περίστροφο στο κεφάλι... :eek:

georgezzr600
28/04/2015, 17:52
συμφωνω απολυτα με αυτους που τοποθετηθηκαν στη πολιτιστικη-πολιτισμικη-πλευρα του θεματος..
σε παρακμαζουσες κοινωνιες τα ποσοστα εγκληματικοτητας ειναι αυξημενα..οποως αυξημενα ποσοστα υπαρχουν και σε μεγαλες και πυκνοκατοικημενες περιοχες.
για να γελασουμε...στο χωριο του πατερα μου το χειμωνα κατοικουν 53 κατοικοι....
εχει τυχει να παω στο χωριο μετα τη δουλεια (μουσικος γαρ σημαινει οτι σχολαω..4 το πρωι...) με συντροφια και να χτυπησει τηλεφωνο στις 8 το πρωι,να ειναι ο πατερας μου και να με ρωταει αν ειμαι στο χωριο....
γιατι του εστειλε μυνημα ο κυρ τετοιος....οτι ειδε φως στο σπιτι και μηπως μπηκαν κλεφτες.......
στη πολη δολοφονουνται ανθρωποι στο διπλανο διαμερισμα και τους ανακαλυπτουμε μετα απο μια εβδομαδα......
παντως για του λογου του αληθες και γω εχω αφηση τη μοτο με τα κλειδια πανω ολο το βραδυ και την αλλη μερα μια χαρα ολα...

SONone
28/04/2015, 18:03
Και βλεπετε ενα καθαρματακι να βαζει χερι στην καλη σας.....

Δικο σας

επειδή την εχω δει λιγο βουδιστής και δεν χαλάει η ψυχραιμία μου ουτε χανω την αυτοσυγκρατηση μου ευκολα τωρα τελευταια και ιδικα στις πραγματικά δυσκολες περιπτώσεις.

αν ειναι μερα και εχει περαστικούς πας και τον σκουντας στην πλατη ελαφρα. "συγνωμη κυριος" αν δεν φυγει ή σου γυρίσει κανα οπλο και σε σημαδεύει του δινεις τα κλειδια κυριος και του λες μονο οτι δεν εχεις λάστιχα μην σκοτωθεί ο μαλακας. και απλα περνεις την αστυνομία τηλ.

αν ειναι βραδυ εισαι στο μπαλκόνι και το πάρεις γραμμή έγκαιρα αφου παρεις τηλ. την αστυνομια εεεε δεν ποτίζεις και τα λουλούδια ε καταλαθος δεν τους πιτσίλισες και λιγο? ζητας και ενα συγνώμη.. τωρα αμα τους πιτσιλίσεις με χλωρινη η λαδι για να γλυστραει σαν τρελο κατω , τι πειράζει?

Ζεύκας
28/04/2015, 18:06
H φτώχεια μεγαλώνει, η ανεργία μεγαλώνει, λογικό δν είναι να αυξηθούν και οι ληστείες;

Η λύση δεν είναι να πάρουμε το νόμο στα χέρια μας, πρέπει να δώσουμε στους μη έχοντες δουλειές να ζήσουν.

menelaos46
28/04/2015, 18:42
H φτώχεια μεγαλώνει, η ανεργία μεγαλώνει, λογικό δν είναι να αυξηθούν και οι ληστείες;

Η λύση δεν είναι να πάρουμε το νόμο στα χέρια μας, πρέπει να δώσουμε στους μη έχοντες δουλειές να ζήσουν.

Τέτοιου είδους κλοπές δε γίνονται λόγω φτώχιας αλλά κατ'επάγγελμα ΜΟΝΟ. Αυτό το παραμύθι που συνδέει τη φτώχεια με την κλοπή και τη ληστεία κάνει μόνο για πολιτικές σκοπιμότητες.
Φτωχοί ήταν και οι παππούδες μας που δεν είχαν παρά μόνο ψωμί να φάνε αλλά δεν κλέβανε. Φτωχοί υπάρχουν και σήμερα που δεν έχουν να φάνε και δεν κλέβουν.
Και για να γνωρίζετε μερικά πράγματα οι κλοπές γίνονται από δύο κατηγορίες ανθρώπων. Η πρώτη είναι οι μικροκλοπές που γίνονται από εξαρτημένους στα ναρκωτικά ώστε να εξασφαλίσουν τη δόση τους και οι υπόλοιπες γίνονται από οργανωμένες συμμορίες που το κάνουν κατ'επάγγελμα. Όλα τα υπόλοιπα είναι παραμύθια των καναλιών.....

sfigas
28/04/2015, 18:47
Κατι αντιστοιχο γινετε και στην Αγγλια. https://www.facebook.com/DatatoolUK

Police launched a pan-London operation against motorcycle theft with figures revealing more than 9,500 bikes were stolen in the capital last year - or 27 each day. Scotland Yard said there had been a 31 per cent surge in thefts of bikes and mopeds - with criminals stealing machines to commit crimes such as smash and grab raids and mobile phone snatches.

Oμως εδω δουλευουν, συνεργαζονται και δν σκεφτονται μονο την παρτη τους.

Ζεύκας
28/04/2015, 18:52
Σύμφωνα με τη eurostat, με την κρίση οι ληστείες υπερδιπλασιάστηκαν και τα εγκλήματα κατά της περιουσίας αυξήθηκαν κατά 75%.

Τα στατιστικά όσο αφορά τα ναρκωτικά δείχνουν ότι δεν έχουμε ραγδαία αύξηση απο πρεζόνια.
Άρα σύμφωνα με τη λογική σου Μενέλαε πνιγήκαμε στις οργανωμένες συμμορίες;

Και αυτές οι συμμορίες που τα βρίσκουν τα μέλη τους; Τι κοινωνικό προφίλ έχουν;

doctoras
28/04/2015, 19:02

Δεν είδες το βίντεο με το απαγαγωνενο μπουσα; Μη σου πω οτι ήταν hipsters..!
Εννοώ δε τους έκανες για σεσημασμένους φαινοντουσαν παιδια της διπλανής πόρτας, αμάνικα, φούτερ κουκούλα, αθλητικό (επωνημο κατα πάσα πιθανότητα)..!
Σκατα

menelaos46
28/04/2015, 19:08
Σύμφωνα με τη eurostat, με την κρίση οι ληστείες υπερδιπλασιάστηκαν και τα εγκλήματα κατά της περιουσίας αυξήθηκαν κατά 75%.

Τα στατιστικά όσο αφορά τα ναρκωτικά δείχνουν ότι δεν έχουμε ραγδαία αύξηση απο πρεζόνια.
Άρα σύμφωνα με τη λογική σου Μενέλαε πνιγήκαμε στις οργανωμένες συμμορίες;

Αυτό δεν είναι θεωρεία μου αρχικά αλλά πραγματικότητα. Δεν είναι κάτι που πιστεύω ή θεωρώ πως είναι έτσι αλλά κάτι που βλέπω καθημερινά και γνωρίζω πως είναι έτσι.
Το ότι αυξήθηκαν οι ληστείες (βάση στατιστικής πάντα- ας μην αναλύσουμε πως βγαίνει η στατιστική ας το δεκτώ) έστω ότι είναι πραγματικότητα (που πράγματι είναι ). Αυτό είναι ένα γεγονός, το ότι αυθαίρετα το συνδέεις με τη φτώχεια πως το εξηγείς??? Δηλαδή δεν υπάρχουν άλλοι παράγοντες???
Και εξηγούμαι. Έχουν έρθει στη χώρα μας μετανάστες από εμπόλεμες ζώνες και χώρες όπου όχι απλώς δεν έχουν μάθει τη λέξη ηθική αλλά σφαζόταν μεταξύ τους. Αυτοί οι άνθρωποι δε το έχουν σε τίποτα να κάνουν ληστεία ή κλοπή. Και για να μη παρεξηγηθώ δεν έχει να κάνει με τους μετανάστες αλλά με την ηθική που έχει ο καθένας.
Επιπλέον υπάρχει τελευταία ευνοική νομοθεσία ( προς αποσυμφώρηση των φυλακών) που ουσιαστικά αν αποζημιώσεις το θύμα ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΕΙΣΑΙ σε περιπτώσεις κλοπών. Άρα ασυδοσία. Επίσης όλοι οι παππούδες- γιαγιάδες υπό το φόβο της πτώχευσης έχουν τραβήξει το χρήμα στο σπίτι και αυτό το ξέρουν αυτοί που ασχολούνται με το επάγγελμα και έχουν αυξηθεί οι μπούκες σε σπίτια ( ενώ παλιότερα δεν έβρισκαν τίποτα).
Υπάρχουν κι άλλα που δε γνωρίζεις. Ουσιαστικά αυτό που μας ορίζει να μη γίνουμε κλέφτες είναι ο φόβος και η ηθική... αλλιώς συμφέρει.
Ας μη βγάζουμε αυθαίρετα συμπεράσματα λοιπόν του τύπου φτώχια άρα περισσότερες κλοπές επειδή το λέει μόνο η τηλεόραση ή κάποιος....

amyroukai
28/04/2015, 19:08
Όλη η πλατεία Αγ. Ειρήνης στην μπουζού τώρα.
Η αλήθεια για το που βρίσκουν οι χίπστερς λεφτά για ανακατασκευές από χρέπια στο φως.
"Άκου μάστορα, θα σου φέρω ένα GS μπλιαχ και θα με δώκεις αυτό το XT350 που έχεις στην αποθήκη να το κάνω καφέ. Ναι το ξέρω ότι είναι καφέ από τη σκουριά ήδη. ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΒΑΨΩ. Και αυτά τα κλιπονάκια από το cb400rr θα με τα δώκεις. Για το ΧΤ, ναι. ΜΗ ΓΕΛΑΣ, ΟΤΙ ΘΕΛΩ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΡΕ ΜΑΣΤΟΡΑ. Το GS το θέλεις τέλος πάντων να ρεφάρουμε;"

Καλημέρα adidas εκεί; Ναι, έχω ένα σκούτερ, το παίρνετε ανταλλαγή με την νέα κολεξιόν αθλητικά πατούμενα;

Ζεύκας
28/04/2015, 19:26
Αυτό δεν είναι θεωρεία μου αρχικά αλλά πραγματικότητα. Δεν είναι κάτι που πιστεύω ή θεωρώ πως είναι έτσι αλλά κάτι που βλέπω καθημερινά και γνωρίζω πως είναι έτσι.
Το ότι αυξήθηκαν οι ληστείες (βάση στατιστικής πάντα- ας μην αναλύσουμε πως βγαίνει η στατιστική ας το δεκτώ) έστω ότι είναι πραγματικότητα (που πράγματι είναι ). Αυτό είναι ένα γεγονός, το ότι αυθαίρετα το συνδέεις με τη φτώχεια πως το εξηγείς??? Δηλαδή δεν υπάρχουν άλλοι παράγοντες???
Και εξηγούμαι. Έχουν έρθει στη χώρα μας μετανάστες από εμπόλεμες ζώνες και χώρες όπου όχι απλώς δεν έχουν μάθει τη λέξη ηθική αλλά σφαζόταν μεταξύ τους. Αυτοί οι άνθρωποι δε το έχουν σε τίποτα να κάνουν ληστεία ή κλοπή. Και για να μη παρεξηγηθώ δεν έχει να κάνει με τους μετανάστες αλλά με την ηθική που έχει ο καθένας.
Επιπλέον υπάρχει τελευταία ευνοική νομοθεσία ( προς αποσυμφώρηση των φυλακών) που ουσιαστικά αν αποζημιώσεις το θύμα ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΕΙΣΑΙ σε περιπτώσεις κλοπών. Άρα ασυδοσία. Επίσης όλοι οι παππούδες- γιαγιάδες υπό το φόβο της πτώχευσης έχουν τραβήξει το χρήμα στο σπίτι και αυτό το ξέρουν αυτοί που ασχολούνται με το επάγγελμα και έχουν αυξηθεί οι μπούκες σε σπίτια ( ενώ παλιότερα δεν έβρισκαν τίποτα).
Υπάρχουν κι άλλα που δε γνωρίζεις. Ουσιαστικά αυτό που μας ορίζει να μη γίνουμε κλέφτες είναι ο φόβος και η ηθική... αλλιώς συμφέρει.
Ας μη βγάζουμε αυθαίρετα συμπεράσματα λοιπόν του τύπου φτώχια άρα περισσότερες κλοπές επειδή το λέει μόνο η τηλεόραση ή κάποιος....

Και πες ΟΚ έρχονται μετανάστες. προ 2008 είμασταν παρθένα χώρα; μόνο ντόπιοι;

οι αριθμοί λένε για τρομακτικές μεταβολές με την έλευση της κρίσης. δεν μιλάμε για στατιστικά σφάλματα του 4-5%.

επίσης επειδή την έχεις πετάξει την σπόντα περί τηλεπλύσης εγκεφάλου εις διπλούν...προσωπικά δεν έχω τηλεόραση από το 2004.

Nikol1979
28/04/2015, 19:29
Ελάτε όλοι Άγιο Παντελεήμωνα!!

Ναι πηγαινετε, μπορει να μη σας κλεψουν, αλλα αμα πιανουν το τιμονι τυφλοι και κουτσοι....κλαφτα.. :p

macdeath_s
28/04/2015, 19:30
Δεν νομίζω ότι αυξηθήκαν έτσι κατακόρυφα μέσα σε 2 μήνες οι κλοπές λόγω της κρίσης. Τι δλδ οι κλέφτες νομίζουν ότι πάμε για χρεοκοπία και καβατζώνονται :p ? Κατά τη γνώμη μου κάτι άλλο παίζει. Τώρα έιναι συνεργεία, είναι κύκλωμα που τους λέει φέρτε τις αλβανία, βουλγαρία, ρουμανία δεν ξέρω γω που (και Γερμανία μέσα είναι) και θα τις αγοράσουμε... Η κρίση κατ' εμέ δεν είναι.

Σήμερα λόγω της ημέρας (Τρίτη) :p πήγα μια βόλτα από το συνεργείο (για τον εβδομαδιαίο έλεγχο της Τρίτης). Πέραν ότι μου είπε για 10 περιπτώσεις που δεν είναι γραμμένες πουθενά πέραν στο νετ από 2, έμαθα ότι έξαρση έχει και η κλοπή ανταλλακτικών ακόμη και τιμόνια. Τιμόνι αν σου κόψουν και ντίζες/σωληνάκια φτάνει το χιλιάρικο η ζημιά (αναλόγως και τι σου πάρουν). Με την αυτοδικία δεν συμφωνώ σε καμία περίπτωση. Ακόμη και να δώσω τον κλέφτη στην αστυνομία και να μπει μέσα δεν ξέρω κατά πόσο θα τον σωφρονίσει μέσα σε 2 χρόνια. Από την άλλη να τον αφήσω παράλυτο και να πάω εγώ για σωφρονισμό ? Να τον αφήσω να φύγει για να ξαναγυρίσει ή να πάει στον επόμενο ?

Επίσης σήμερα που πήγα να βγάλω αντικλείδια ο κλειδαράς μου πε ότι κάνουν χρυσές δουλειές σε αλυσίδες, disclocks κλπ κλπ

Από την αστυνομία προσωπικά δεν περιμένω τπτ απολύτως για διάφορους λόγους. Απλά ερώτημα για αδύνατους λύτες: Αν αντί για μηχανές ήταν τράπεζες ή χρηματαποστολές - χωρίς να ανοίγει ρουθούνι όχι με πυροβολισμούς κλπ - θα χε γίνει της πουτάνας τώρα ναι ή όχι ?

Bob_o_mastoras
28/04/2015, 19:44

Δηλαδη και εδω, μετα το Β' ΠΠ και τον Εμφυλιο θα επρεπε ολοι να κλεβουμε ο ενας τον αλλο... :rolleyes:
Επισης να σε ενημερωσω οτι σε χωρες οπως το Πακισταν, Συρια κλπ και γενικα σε μερη με Ισλαμικη παιδεια η κλοπη θεωρειται μεγαλη ατιμωση και αμαρτια.
Επισης, πως εξηγεις οτι Τουρκοι, Ελληνες και λοιποι μεταναστες στη Γερμανια εχουν δημιουργησει μεγαλες μαφιες ενω δεν προερχονταν απο εμπολεμες ζωνες;;

Αλλα καταλαβαινω οτι ειναι "ανθρωπινο, πολυ ανθρωπινο" (οπως λεει και ο Νιτσε) να βρισκουμε αποδιοπομπαιους τραγους για την κατασταση μας..

Εσυ λοιπον, ώ αμεμπτου ηθικης ανθρωπε, ασε τη Δημοκρατια, το Πρωτο Θεμα και την Ελευθερη Ωρα.
Διοτι δεν φταιει η κουλτουρα καποιου αλλα η περιθωριοποιηση και η φτωχια ειναι αυτα που οδηγουν σε παραβατικες, αντικοινωνικες συμπεριφορες.

Φιλικα :wave2:

daz
28/04/2015, 19:54
Έτυχε να περάσει μηχανάκι με κόκκινο στο ρεύμα που περίμενα εγώ. Πάτησα κόρνα παρατεταμένα, φώναξα "κόκκινοοοοοοοοοοοοοοοοο εεεεεεεεεεεεεεεε".
Έτυχε το μηχανάκι να το καβαλάει γυναίκα η οποία ζήτησε και τα ρέστα. Ε λοιπόν με βάλανε μπρος 2-3 που περιμένανε πίσω μου γιατί τα βάζω με τη "κοπελιά" και "τι σε νοιάζει εσένα..." και "δε σκότωσε κανέναν..." [σταματάμε εδώ]

Βλέπω σε κεντρικότατο δρόμο πατέρα με παιδάκι πάνω σε scooter χωρίς κράνη και οι δύο (εννοείται) και του λέω ευγενικότατα να βάλει ένα κράνος τουλάχιστον στο παιδί. Ε, μου κατέβασε κάτι καντήλια και μόνο που δε κατέβηκε να με δείρει και οι γύρω μας σφυρίζανε αδιάφοροι [σταματάμε πάλι εδώ]

Φάση τρίτη. Βλέπω στην Τσιμισκή μια ξανθιά να οδηγεί το σκουτεράκι της ανέμελη. Σταματάω δίπλα της στο φανάρι και της λέω χαμογελώντας.. "κοπελιά, είσαι πολύ όμορφη για να οδηγείς δίχως κράνος"!

Τα έχασε! Άρχισε να γελά για να καλύψει την αμηχανία της, ενώ εγώ την κοιτούσα χαμογελώντας έχοντας πάρει το πιο αισθησιακό μου βλέμμα (ευτυχώς φορούσα κράνος!)

Δυστυχώς το φανάρι άναψε πολύ νωρίς. [σταματάμε εδώ].

:lol: :wave2:

menelaos46
28/04/2015, 19:59
Και πες ΟΚ έρχονται μετανάστες. προ 2008 είμασταν παρθένα χώρα; μόνο ντόπιοι;

οι αριθμοί λένε για τρομακτικές μεταβολές με την έλευση της κρίσης. δεν μιλάμε για στατιστικά σφάλματα του 4-5%.

επίσης επειδή την έχεις πετάξει την σπόντα περί τηλεπλύσης εγκεφάλου εις διπλούν...προσωπικά δεν έχω τηλεόραση από το 2004.

Ποιοί αριθμοί το λένε αυτό??? Για να σου απαντήσω ακριβώς.

Ζεύκας
28/04/2015, 20:01
Ποιοί αριθμοί το λένε αυτό??? Για να σου απαντήσω ακριβώς.

http://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/Crime_statistics/el

stefanos
28/04/2015, 20:03
Κλέβονται δεκάδες χιλιάδες οχήματα κάθε χρόνο.
Είναι και ήταν καλοπληρωμένο ΕΠΆΓΓΕΛΜΑ.
Δεν κλέβουν busa οι φτωχοί ρακένδυτοι μετανάστες.
Καλοστημένες οργανωμένες συμμορίες είναι και παίζεται πολύ χρήμα.

menelaos46
28/04/2015, 20:04
Δηλαδη και εδω, μετα το Β' ΠΠ και τον Εμφυλιο θα επρεπε ολοι να κλεβουμε ο ενας τον αλλο... :rolleyes:
Επισης να σε ενημερωσω οτι σε χωρες οπως το Πακισταν, Συρια κλπ και γενικα σε μερη με Ισλαμικη παιδεια η κλοπη θεωρειται μεγαλη ατιμωση και αμαρτια.
Επισης, πως εξηγεις οτι Τουρκοι, Ελληνες και λοιποι μεταναστες στη Γερμανια εχουν δημιουργησει μεγαλες μαφιες ενω δεν προερχονταν απο εμπολεμες ζωνες;;

Αλλα καταλαβαινω οτι ειναι "ανθρωπινο, πολυ ανθρωπινο" (οπως λεει και ο Νιτσε) να βρισκουμε αποδιοπομπαιους τραγους για την κατασταση μας..

Εσυ λοιπον, ώ αμεμπτου ηθικης ανθρωπε, ασε τη Δημοκρατια, το Πρωτο Θεμα και την Ελευθερη Ωρα.
Διοτι δεν φταιει η κουλτουρα καποιου αλλα η περιθωριοποιηση και η φτωχια ειναι αυτα που οδηγουν σε παραβατικες, αντικοινωνικες συμπεριφορες.

Φιλικα :wave2:

Φιλικά, αυτά που λες βασίζονται όλα σε θεωρείες. Αυτά που σου λέω εγώ βασίζονται στο τι βλέπω, διότι με τις κλοπές ασχολούμαι στο επάγγελμά μου.
Υπάρχουν χώρες εμπόλεμες και χώρες όπως π.χ. η Αλγερία και άλλες όπου σφάζονται μεταξύ τους, πόσο μάλλον απλώς να κλέψει κάποιος.
Επίσης στην Θρησκεία μας το ξενοπήδημα θεωρείται αμαρτία μεγάλη... ( αν αυτό είναι επιχείρημα...)
Δεν ξέρω για τον Νίτσε ή τον Κίτσε αλλά αυτό που σας λέω συμβαίνει.
Στη Γερμανία οι Τούρκοι και οι Έλληνες δεν έχω ιδέα τι κάναν, εγώ θα επιμείνω ότι η ηθική μας χωρίζει από την παρανομία η οποία συμφέρει ως ανθρώπους γενικότερα, μαύρους άσπρους Έλληνες ή Πορτογάλους. Είναι τόσο απλό...

menelaos46
28/04/2015, 20:05
http://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/Crime_statistics/el

Θα το κοιτάξω και θα επανέλθω... γιατί πρέπει να φύγω.

macdeath_s
28/04/2015, 20:11
Όπως το είπε ο Stefanos εδώ πιο πάνω. Είδατε σε κανά βίντεο μήπως κανέναν Συριανό ή Σομαλό ή Ιρακινό ?

stefanos
28/04/2015, 20:18
Φιλικά, αυτά που λες βασίζονται όλα σε θεωρείες. Αυτά που σου λέω εγώ βασίζονται στο τι βλέπω, διότι με τις κλοπές ασχολούμαι στο επάγγελμά μου.

Δεν μιλάμε για κλεφτοκοτάδες.
Μιλάμε για λουκέτα αλυσίδες συναγερμούς και κλέφτες με φορτηγά μοτοσυκλέτες όπλα και ικανότητα να διαχειριστούνε τα κλοπιμαία.
Δεν είναι ακριβώς το προφίλ του μετανάστη.

amyroukai
28/04/2015, 20:19
Όπως το είπε ο Stefanos εδώ πιο πάνω. Είδατε σε κανά βίντεο μήπως κανέναν Συριανό ή Σομαλό ή Ιρακινό ?

Εκεί που εγώ βλέπω απλά την κουκούλα που φοράνε, εσύ καταλαβαίνεις και εθνικότητα; :bawl:

(δεν διαφωνώ με αυτά που λες, νομίζω πως αυτοί δεν ασχολούνται με τέτοια)

Μανολης67
28/04/2015, 20:26

https://www.youtube.com/watch?v=S51tO5prAEA

Μιλάμε για λουκέτα αλυσίδες συναγερμούς και κλέφτες με φορτηγά μοτοσυκλέτες όπλα και ικανότητα να διαχειριστούνε τα κλοπιμαία.

AUFGEBRACHT
28/04/2015, 20:34
Τελικά οι μετανάστες είναι σαν την Coca-Cola, πάνε με όλα τα θέματα...

macdeath_s
28/04/2015, 20:41

https://www.youtube.com/watch?v=S51tO5prAEA

θες να πετάξεις την προπαγάνδα σου και βάζεις ότι να ναι. Σοφοκλέους που είναι όλη η σάρα και μάρα μες στα ναρκωτικά και τις πουτάνες... Παντελώς άσχετο με αυτό που συζητάμε.

Bob_o_mastoras
28/04/2015, 20:52
Φάση τρίτη. Βλέπω στην Τσιμισκή μια ξανθιά να οδηγεί το σκουτεράκι της ανέμελη. Σταματάω δίπλα της στο φανάρι και της λέω χαμογελώντας.. "κοπελιά, είσαι πολύ όμορφη για να οδηγείς δίχως κράνος"!

Τα έχασε! Άρχισε να γελά για να καλύψει την αμηχανία της, ενώ εγώ την κοιτούσα χαμογελώντας έχοντας πάρει το πιο αισθησιακό μου βλέμμα (ευτυχώς φορούσα κράνος!)

Σεξυ μου σουπια! :blush::kiss:

foogr01
28/04/2015, 21:18

Φαντάστηκα τη σκηνή που περιγράφεις, αλλά το σκουτεράκι οδηγούσε ένας νταγλαράς.... :bawl:

menelaos46
28/04/2015, 23:05
Ρε αγόρια τελικά το μάτι σας έπεσε μόνο στους μετανάστες έτσι??? Το ότι υπάρχει νομοθεσία που ουσιαστικά επιτρέπει την κλοπή δε σας ενόχλησε καθόλου έτσι???
Είπα ότι απλώς είναι ένας μέρος του γιατί αυξήθηκε η εγκληματικότητα. Δεν είναι αυτό το θέμα όμως.
Αυτοί που κλέβουν Busa με συναγερμούς και αλυσίδες σίγουρα δεν είναι μετανάστες, σίγουρα δε πεινάνε και σίγουρα είναι γνώστες του αντικειμένου και του τι κάνουν ακριβώς.

Όσο για τη στατιστική με μία φευγαλέα ματιά που έριξα λέει αύξηση στις μπούκες σε σπίτια στην Ελλάδα ως 76% και μείωση σε συνολικά εγκλήματα, αύξηση στις ανθρωποκτονίες και τις ληστείες. Τώρα να κάνω μία παρένθεση για τη στατιστική και να πω πως το τι δηλώνεται έχει να κάνει άμεσα με τα μέσα καταγραφής της αστυνομίας και με άλλους παράγοντες που δε μπορώ να αναλύσω (για ευνόητους λόγους και πραγματικά δεν έχει ουσία) και δεν αποτυπώνει την πραγματικότητα όπως είναι ή όπως τη φανταζόμαστε κοιτάζοντας τα νούμερα μόνο.

Ένας λόγος αύξησης της εγκληματικότητας είναι και το διαδίκτυο όσο περίεργο και να σας φαίνεται όποιος θέλει μπορεί να μάθει ότι θέλει μέσω διαδυκτίου ενώ π.χ. το 2000 δε μπορούσε τόσο εύκολα.

Αυτό που πρέπει να σας μείνει για να κρατήσουμε την ουσία είναι να φυλάμε τα ρούχα μας όσο καλύτερα μπορούμε. Όλα τα υπόλοιπα περί όπλων και τσαμπουκάδων για μένα είναι μπούρδες.

Bob_o_mastoras
28/04/2015, 23:10
Ρε αγόρια τελικά το μάτι σας έπεσε μόνο στους μετανάστες έτσι??? Το ότι υπάρχει νομοθεσία που ουσιαστικά επιτρέπει την κλοπή δε σας ενόχλησε καθόλου έτσι???
Είπα ότι απλώς είναι ένας μέρος του γιατί αυξήθηκε η εγκληματικότητα. Δεν είναι αυτό το θέμα όμως.
Αυτοί που κλέβουν Busa με συναγερμούς και αλυσίδες σίγουρα δεν είναι μετανάστες, σίγουρα δε πεινάνε και σίγουρα είναι γνώστες του αντικειμένου και του τι κάνουν ακριβώς.

Όσο για τη στατιστική με μία φευγαλέα ματιά που έριξα λέει αύξηση στις μπούκες σε σπίτια στην Ελλάδα ως 76% και μείωση σε συνολικά εγκλήματα, αύξηση στις ανθρωποκτονίες και τις ληστείες. Τώρα να κάνω μία παρένθεση για τη στατιστική και να πω πως το τι δηλώνεται έχει να κάνει άμεσα με τα μέσα καταγραφής της αστυνομίας και με άλλους παράγοντες που δε μπορώ να αναλύσω (για ευνόητους λόγους και πραγματικά δεν έχει ουσία) και δεν αποτυπώνει την πραγματικότητα όπως είναι ή όπως τη φανταζόμαστε κοιτάζοντας τα νούμερα μόνο.

Ένας λόγος αύξησης της εγκληματικότητας είναι και το διαδίκτυο όσο περίεργο και να σας φαίνεται όποιος θέλει μπορεί να μάθει ότι θέλει μέσω διαδυκτίου ενώ π.χ. το 2000 δε μπορούσε τόσο εύκολα.

Αυτό που πρέπει να σας μείνει για να κρατήσουμε την ουσία είναι να φυλάμε τα ρούχα μας όσο καλύτερα μπορούμε. Όλα τα υπόλοιπα περί όπλων και τσαμπουκάδων για μένα είναι μπούρδες.

Τωρα μιλας λογικα. :beer:
Αν και αυτο με τη νομοθεσια δεν το αντεληφθειν. Εννοεις οτι οι ποινες ειναι μικρες ως πλημεληματικη πραξη;;

dimzan
28/04/2015, 23:15
Αν και αυτο με τη νομοθεσια δεν το αντεληφθειν. Εννοεις οτι οι ποινες ειναι μικρες ως πλημεληματικη πραξη;;

εννοει το προφανες: περισσοτερο προφυλλασει τον κλεφτη ο νομος, παρα τον νοικοκυρη.

δε μπορεις να βαλεις καμερα γτι ειναι προσωπικα δεδομενα, δε μπορεις να πας να τον σπρωξεις να φυγεια απο τη μηχανη σου γιατι θα σου κανει μηνυση για επιθεση, αν τον κατηγορησεις για κλοπη επειδη κραταει κατι που σου ανηκει δε μπορεις να το αποδειξεις κλπ κλπ

menelaos46
28/04/2015, 23:18

Θα το ξαναγράψω γιατί είναι σημαντικό. Προς αποσυμφώρηση των φυλακών έγινε αλλαγή σε διάφορες διατάξεις σχετικά με το τι ποινή κάνει ο παραβάτης του νόμου. Για την κλοπή τώρα ισχύει ότι αν ο κλέφτης αποζημιώσει το θύμα παύει να υπάρχει ποινική δίωξη.
Και για να γίνει κατανοητό. Αν κλέψω ένα μηχανάκι και δεύτερο και τρίτο και τέταρτο και στο τέταρτο με πιάσουν, εγώ θα πάω και θα πω ορίστε κύριοι πάρτε το μηχανάκι σας πίσω και αθώος ο κατηγορούμενος.... πάμε για το 6ο.....

amyroukai
28/04/2015, 23:24
το 5ο; Τι σου έκανε το 5ο και το πηδάς ρε μένιο; Γιατί ξηγιέσαι έτσι δηλαδής, το 5ο δεν έχει ψυχή, τι στο καλό, του Ρόσι είναι;

SHOOTER045
28/04/2015, 23:32
Όπως επίσης αν ισχυριστει ο κλέφτης ότι το χρειάστηκε για να πάει κάπου, είναι σαν να μην έγινε

menelaos46
28/04/2015, 23:35
Όπως επίσης αν ισχυριστει ο κλέφτης ότι το χρειάστηκε για να πάει κάπου, είναι σαν να μην έγινε

Αυτό που λες είναι η κλοπή χρήσης. Δηλαδή αν ο τσάκαλος πει ότι ήθελε ένα Busa να κάνει μία βόλτα και να το παρατήσει εσύ πρέπει να αποδείξεις το αντίθετο κάτι που δε μπορείς....

334648

Ο Γιατρός πάει για το 10 το καλό ρεεεεεεεεεεεεεεεεεε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nikol1979
29/04/2015, 23:25
Κλοπη χρησης????? υπαρχει τετοιο πραμα??
Μπραβο ρε παιδια ωραια ιδεα μου δωσατε και εβλεπα εδω στη γειτονια ενα vision και ελεγα να το κανω test drive!
Και για πειτε, χωρις κλειδια πως παιρνει μπρος?

nick_VFR
29/04/2015, 23:31
το 5ο; Τι σου έκανε το 5ο και το πηδάς ρε μένιο; Γιατί ξηγιέσαι έτσι δηλαδής, το 5ο δεν έχει ψυχή, τι στο καλό, του Ρόσι είναι;

Δεν το πήδηξε... πρόλαβε και το σούφρωσε πριν καν τελειώσει ο δικαστής την φράση "αθώος ο κατηγορούμενος"! :cry:

tzimidis
30/04/2015, 05:57
3 fores exo brethei apo thyma katigoroumenos. To oti mou epitethike me matomeni syrigga theorithike amyna epeidi ton eixa strimoksei.

O nomos peri apozimiosis leei oti osoi plironoun einai apla koroida. Afou an se piasoun apla plironeis xoris prosayksiseis ayta pou pires kai telos.
Episis oloi koubalane pano tous mia syrigga, xoris na einai xristes, giati me tin apli epideiksi tis syriggas theorountai xristes kai pali athoonontai.
Dystyxos stin ellada o nomos einai me toys kleftes.

To kako einai oti stin athina den exoume kseropigada, opos mou eixe pei astynomikos sti lakonia kapote. Dikio eixe.

spyrakos35
30/04/2015, 07:35
To kako einai oti stin athina den exoume kseropigada, opos mou eixe pei astynomikos sti lakonia kapote. Dikio eixe.

στην πολυκατοικία που χτίσανε πίσω από το σπίτι μου, έχουν βρει μια χαρά υγρό πηγάδι.....

για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μόνο με π.μ.

vkats
30/04/2015, 07:48
στην πολυκατοικία που χτίσανε πίσω από το σπίτι μου, έχουν βρει μια χαρά υγρό πηγάδι.....

Τι να σας κάνω που μπαζώσατε όλα τα ρέματα εκεί χάμω στην Αττική....

stam2
30/04/2015, 17:10
https://m.youtube.com/watch?v=D0P819rXfXw

Κι αυτοι απο αναγκη το κανουν. Το μηχανακι δανεικο το πηραν για τη δουλεια...

amyroukai
30/04/2015, 17:26

Παρακαλείσθε όπως μη μολύνετε τον υδροφόρο ορίζοντα πετώντας πτώματα κλεπτών στα υγρά πηγάδια. Δεν φτάνουν όλα τα άλλα κακά, να' χουμε και τούτο...

Coyote.V
30/04/2015, 19:17
Κλοπη χρησης????? υπαρχει τετοιο πραμα??
Μπραβο ρε παιδια ωραια ιδεα μου δωσατε και εβλεπα εδω στη γειτονια ενα vision και ελεγα να το κανω test drive!
Και για πειτε, χωρις κλειδια πως παιρνει μπρος?

Δεν παίρνει. Πρέπει να έχεις καβάντζα εγκέφαλο.

thunder ace
30/04/2015, 19:28

Άρθρο 374Α. 1. Όποιος αφαιρεί από την κατοχή άλλου ξένου μηχανοκίνητο μεταφορικό μέσο με αποκλειστικό σκοπό να το χρησιμοποιήσει για πολύ μικρό χρονικό διάστημα τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών. 2. Η ποινική δίωξη γίνεται μόνο ύστερα από έγκληση. 3. Η διάταξη του άρθρου 379 εφαρμόζεται και για το έγκλημα της παρ.1 αυτού του άρθρου, μαζί όμως με την απόδοση του πράγματος απαιτείται και η ολοκληρωτική ικανοποίηση του ζημιωμένου.

menelaos46
30/04/2015, 19:33
https://www.youtube.com/watch?v=wg0sViKshI8

Έχει παραγίνει το κακό με τις κλοπές...

nathair
30/04/2015, 20:39
10 χρόνια μηχανές Χ 700 ευρώ το χρόνο επιπλέον για ασφάλεια κλοπής = 7000 ευρώ.

Χμμμ...δηλαδή να μην τα δώσω στους κλέφτες, να τα δώσω στους αρχικλέφταρους. ΟΥΣΤ.

Πολλά λέτε, κανένα 300ρι με 400ρι το έτος είναι το έξτρα για κλοπή... Εγώ για το Tracer έδωσα 352 διαφορά μεταξύ του απλού και του Moto extra που καλύπτει κλοπή, φωτιά, και ξέρωγωτι (ετήσιο ασφάλιστρο).

7Tolis
30/04/2015, 20:52
Πολλά λέτε, κανένα 300ρι με 400ρι το έτος είναι το έξτρα για κλοπή... Εγώ για το Tracer έδωσα 352 διαφορά μεταξύ του απλού και του Moto extra που καλύπτει κλοπή, φωτιά, και ξέρωγωτι (ετήσιο ασφάλιστρο).

508 το χρόνο εγώ.

Nikol1979
30/04/2015, 23:57
Coyote Z750s Δεν παίρνει. Πρέπει να έχεις καβάντζα εγκέφαλο.

Καβαντζα?????????? Εδω ενας και "κανει λιγιά", να'χεις και δευτερο????????

Coyote.V
01/05/2015, 07:54
Δεν γίνεται αλλιώς... πρέπει να έχεις εγκέφαλο με γραμμένο κλειδί.
Επειδή κάποτε είχα χάσει τα κλειδιά μου σε ένα gpzr600 προσπάθησα να σπάσω το τιμόνι αλλά δεν τα κατάφερα. Αυτός είναι και ο λόγος που νομίζω ότι τα βίνδεο με τις κλοπές είναι μαϊμού και εξυπηρετούν συμφέροντα εμπόρων για να πουλήσουν ασφάλειες λουκέτα συναγερμούς.
Εγώ έχω πάθει μεγάλη ήτα τώρα τελευταία με το σπάσιμο στα τιμόνια ! στα βίνδεο σπάνε λες και είναι από ζάχαρη.
Όχι κύριοι, τα τιμόνια δεν σπάνε έτσι, οι κλέφτες καρφώνουν στην τρύπα του διακόπτη κατσαβίδι με καρέ για κλειδί και στην συνέχεια τον γύρναγαν με το κατσαβίδι και ένα γερμανικό... φυσικά με το κατσαβίδι δεν παίρνει μπροστά αλλά σπάει ο μηχανισμός της κλειδαριάς που τον φρενάρουν τα 4-5 λαμάκια τα οποία πιέζει το κλειδί και ξεκλειδώνει το τιμόνι.

Ελπίζω να έγινα κατανοητός.

toyar
01/05/2015, 08:08
τα λαμακια δεν φρεναρουν τον μηχανισμο αλλα φρεναρουν τον αφαλο
απαξ και γυρισει ο αφαλος ελυθερωνει και ο πειρος του τιμονιου χωρις να σπασει
δεν εχω δοκιμασει να σπασω ποτε αλλα υποθετω πως με μια καλη κλωτσια ισως σπαει
στα παλια μηχανακια χωρις εγκεφαλους ειναι ευκολο να δωσεις ρευμα παρακαπτοντας τον διακοπτη

Coyote.V
01/05/2015, 08:10
στα παλια μηχανακια χωρις εγκεφαλους ειναι ευκολο να δωσεις ρευμα παρακαπτοντας τον διακοπτη

Έτσι ακριβώς γίνεται η δουλειά... Έχω δοκιμάσει και ο πείρος δεν σπάει !

Υ.Γ δεν ήθελα να το αναφέρω για ευνόητους λόγους...αλλά εδώ που φτάσαμε καλό είναι να γνωρίζουν όλοι πως να προστατευθούν.

toyar
01/05/2015, 09:56
το αναφερουμε δεν το αναφερουμε αν κατι μπει σε -εμπειρο- ματι δυστυχως.............
αυτα ειναι πραγματα γνωστα και παραβιασμενα εδω και δεκαετιες

amyroukai
01/05/2015, 18:04
Coyote Z750s Δεν παίρνει. Πρέπει να έχεις καβάντζα εγκέφαλο.

Καβαντζα?????????? Εδω ενας και "κανει λιγιά", να'χεις και δευτερο????????

σε ειπε χαζη, ανεγκεφαλη κι ετς η μου φανηκε;

Pan (dvs)
01/05/2015, 19:00

Σπανε το τιμονι και το φορτωνουνε λιγο παρακατω.Σιγα μην κατσουνε να παιζουνε με τα καλωδια μερα μεσημερι.Αυτα τα κανανε καποτε καποιοι που τα θελανε για βολτα.Τωρα τσιμπανε τις μηχανες,για το μεροκαματο.

Nikol1979
01/05/2015, 21:05
amyroukai σε ειπε χαζη, ανεγκεφαλη κι ετς η μου φανηκε;

Οχι. Εγω με ειπα.

pipe_smoker
01/05/2015, 21:21
amyroukai σε ειπε χαζη, ανεγκεφαλη κι ετς η μου φανηκε;

Οχι. Εγω με ειπα.

Καν'τα κανονικά τα quotes.

Τυφλωνόμαστε έτσι.

teogtp
01/05/2015, 21:24
σε ειπε χαζη, ανεγκεφαλη κι ετς η μου φανηκε;

Yanis mode on/
Ουαου!
Yanis mode off/
Αυτο με τις παραθεσεις πως το κανεις;:D

Nikol1979
01/05/2015, 21:30
Παιδιά σας ζητώ συγνωμη κατι εχει το PC και δε δουλεύουν οι παραθεσεις απο αυτο... Κι εμένα με ενοχλεί, κατέβασα το ccleaner θα δω τι αλλο μπορω να κανω γιατι μαλλον το δικο μου φταίει, παντως μεχρι να το βρω ενταξει, δε θα κανω αλλη παράθεση...

pipe_smoker
02/05/2015, 00:56
Παιδιά σας ζητώ συγνωμη κατι εχει το PC και δε δουλεύουν οι παραθεσεις απο αυτο... Κι εμένα με ενοχλεί, κατέβασα το ccleaner θα δω τι αλλο μπορω να κανω γιατι μαλλον το δικο μου φταίει, παντως μεχρι να το βρω ενταξει, δε θα κανω αλλη παράθεση...

Καλά δεν είπαμε κι έτσι μην τρελαίνεσαι.

Αν δε σε κουράζει κάν'το μέχρι να βρεις λύση.

macdeath_s
02/05/2015, 02:30
508 το χρόνο εγώ.

Εξαρτάται το μηχανάκι παιδάκια. Για ένα καινούργιο φτάνει το 400άρι εξάμηνο άνετα.

nathair
02/05/2015, 08:01
Εξαρτάται το μηχανάκι παιδάκια. Για ένα καινούργιο φτάνει το 400άρι εξάμηνο άνετα.

Ωραία. Για το άλλο μου μηχανάκι, 15.500 αξία καινούργιο πλήρης ασφάλιση 870 το έτος.
Για το Tracer, απλή ασφάλιση (έκανα πρώτα την απλή για τεχνικούς λόγους) 270. Αυτό σημαίνει με απλή αριθμητική ότι οι έξτρα καλύψεις για το παραπάνω είναι 600/έτος. Φυσικά άλλη είναι η χρέωση για μηχανάκι 24.000, άλλη για 15.000, άλλη για 9.000...
Για να φτάσει το 400/εξάμηνο "άνετα" το ΕΞΤΡΑ που θα πληρώσεις για την κλοπή (εκτός και αν σκοπεύεις να κυκλοφορείς εντελώς ανασφάλιστος που δυστυχώς παίζει και αυτό) το μηχανάκι πρέπει να αξίζει περί τα 20.000...
Με λίγους περισσότερους υπολογισμούς 352/9000 = 3.9% (πόσο μου κόστισε η κλοπής για το Tracer σε σχέση με την αξία ασφάλισης), και 600/15500= 3.9% επίσης περίπου.
Συμπέρασμα: περίπου 4% της αξίας ασφάλισης με χρεώνουνε για κλοπή, φωτιά, πτώση μετεωρίτη (lol, δεν ξέρω αν έχω και τέτοιο, θεωρείται άραγε 'φυσικό φαινόμενο';).
Μπορεί το τιμολόγιο να διαφέρει βέβαια από εταιρεία σε εταιρεία, με το ιστορικό του πελάτη επίσης, το σύνολο του χαρτοφυλακίου του, και την όλη σχέση του με την ασφαλιστική...

amyroukai
02/05/2015, 10:37
υποτιθεται πως απο χτες το εντελως ανασφαλιστο εξασφαλιζει τηλεφραφικη κληση και προστιμο.

vkats
03/05/2015, 20:06
Τελικά ρε παιδιά, ποιές εταιρείες ασφαλίζουν για κλοπή; Γιατί ξέρω οτι πολλές δεν το κάνουν. Εσείς που ασφαλίσατε τις μηχανές σας;

7Tolis
03/05/2015, 20:09
Ιντεραμέρικαν όλα τα μηχανάκια ακόμη και τα υψηλής όπως λένε επικινδυνότητας,και η AIG ,αλλά όχι όλα.

dimzan
04/05/2015, 06:02
interamerican αλλα την πληρωνουμε χρυση

vkats
04/05/2015, 07:27
Interamerican κανονική ή Anytimeonline? εγώ έχω την απλή ασφάλεια στην online αλλά δεν έχει επιλογή για κλοπή. Μήπως μπορώ να την προσθέσω αν τους τηλεφωνήσω;

7Tolis
04/05/2015, 07:28
Ιντεραμερικαν.

spyrakos35
04/05/2015, 08:20
interamerican αλλα την πληρωνουμε χρυση

εξού και το ιντερΑΡΑΠΙΚΑΝ

7Tolis
04/05/2015, 09:17
εξού και το ιντερΑΡΑΠΙΚΑΝ
Μεγάλη και σίγουρη.

macdeath_s
04/05/2015, 11:40
Ωραία. Για το άλλο μου μηχανάκι, 15.500 αξία καινούργιο πλήρης ασφάλιση 870 το έτος.
Για το Tracer, απλή ασφάλιση (έκανα πρώτα την απλή για τεχνικούς λόγους) 270. Αυτό σημαίνει με απλή αριθμητική ότι οι έξτρα καλύψεις για το παραπάνω είναι 600/έτος. Φυσικά άλλη είναι η χρέωση για μηχανάκι 24.000, άλλη για 15.000, άλλη για 9.000...
Για να φτάσει το 400/εξάμηνο "άνετα" το ΕΞΤΡΑ που θα πληρώσεις για την κλοπή (εκτός και αν σκοπεύεις να κυκλοφορείς εντελώς ανασφάλιστος που δυστυχώς παίζει και αυτό) το μηχανάκι πρέπει να αξίζει περί τα 20.000...
Με λίγους περισσότερους υπολογισμούς 352/9000 = 3.9% (πόσο μου κόστισε η κλοπής για το Tracer σε σχέση με την αξία ασφάλισης), και 600/15500= 3.9% επίσης περίπου.
Συμπέρασμα: περίπου 4% της αξίας ασφάλισης με χρεώνουνε για κλοπή, φωτιά, πτώση μετεωρίτη (lol, δεν ξέρω αν έχω και τέτοιο, θεωρείται άραγε 'φυσικό φαινόμενο';).
Μπορεί το τιμολόγιο να διαφέρει βέβαια από εταιρεία σε εταιρεία, με το ιστορικό του πελάτη επίσης, το σύνολο του χαρτοφυλακίου του, και την όλη σχέση του με την ασφαλιστική...

Ti δεν κατάλαβες ?

Για μηχανάκι αξίας 17000, με ασφάλεια κλοπής στα 12 όπως ζήτησα, η Interamerican (είμαι πελάτης της από το 08) ζητούσε 400 το Ε Ξ Α Μ Η Ν Ο! Χωρίς κλοπή δίνω 130 το εξάμηνο. Έχει μια μικρούλα τοση δα διαφορά δεν νομίζεις ?

Η ασφαλίστρια μου είπε (ρητά) ότι δεν παίζει κανένα ρόλο ούτε πόσο καιρό είμαι interamerican ούτε πόσα οχήματα έχω ή μπορεί να φέρω.

nathair
04/05/2015, 12:00
Ti δεν κατάλαβες ?

Για μηχανάκι αξίας 17000, με ασφάλεια κλοπής στα 12 όπως ζήτησα, η Interamerican (είμαι πελάτης της από το 08) ζητούσε 400 το Ε Ξ Α Μ Η Ν Ο! Χωρίς κλοπή δίνω 130 το εξάμηνο. Έχει μια μικρούλα τοση δα διαφορά δεν νομίζεις ?

Η ασφαλίστρια μου είπε (ρητά) ότι δεν παίζει κανένα ρόλο ούτε πόσο καιρό είμαι interamerican ούτε πόσα οχήματα έχω ή μπορεί να φέρω.

Μια χαρά κατάλαβα, εσύ; 270/εξάμηνο χ 2 = 540/έτος = /12000 = 4.5% της αξίας. Δεν είναι μακριά απο τους δικούς μου υπολογισμούς, δε ξέρω που βρίσκεις την τρομερή διαφορά; Ρώτησες την ασφαλίστρια αν μετράει η επικινδυνότητα του συγκεκριμένου μοντέλου; Εγώ άραγε γιατι πληρώνω λίγο κάτω από 4%; Χμ, θα ρωτήσω τον ασφαλιστή μου κάποια στιγμή. Σίγουρα δεν είναι επειδή με αγαπάει περισσότερο από ότι εσένα η ασφαλίστριά σου...

Gia
04/05/2015, 12:54
Καλησπέρα
όπως έμαθα πρόσφατα παίζει ρόλο και ο ΤΚ.. δλδ το που μένεις. Οχι μεγάλη αλλα για το ίδιο πάνω-κάτω ασφαλιστηριο (κυβικά. έτος, παλαιότητα) υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο Π.Φάληρο και τη Γλυφάδα, της τάξεως των 15 ευρώ. Απο την ίδια εταιρία πάντα..

Χαιρετώ
Γιάννης

Ζεύκας
04/05/2015, 13:07
Για μηχανάκι αξίας 17000, με ασφάλεια κλοπής στα 12 όπως ζήτησα, η Interamerican (είμαι πελάτης της από το 08) ζητούσε 400 το Ε Ξ Α Μ Η Ν Ο!

Για να καταλάβω, ολοκαίνουριο μηχανάκι αξίας 17000 και άμα στο κλέψουν θα σου δώσουν 12000;

thunder ace
04/05/2015, 13:11
Και πριν απο λιγο διαβασα για ενα CRF 250 απο Βυρωνα.

Manalishi
04/05/2015, 13:14
Για να καταλάβω, ολοκαίνουριο μηχανάκι αξίας 17000 και άμα στο κλέψουν θα σου δώσουν 12000;

Ναι., γιατί ζήτησε να το ασφαλίσουν για 12χιλ.

pipe_smoker
04/05/2015, 13:17
Ναι., γιατί ζήτησε να το ασφαλίσουν για 12χιλ.

Και για 50 να ζητούσε ή που δε θα το ασφάλιζαν και θα του έλεγαν εκείνοι για πόσο του το ασφαλίζουν ή που θα πλήρωνε τα μαλλιοκέφαλά του κι αν τυχόν γινόταν η στραβή θα έπαιρνε όσα κάνει το μηχανάκι του μτχ τη στιγμή που του το κλέψανε (μέσες άκρες).

Manalishi
04/05/2015, 14:27
Και για 50 να ζητούσε ή που δε θα το ασφάλιζαν και θα του έλεγαν εκείνοι για πόσο του το ασφαλίζουν ή που θα πλήρωνε τα μαλλιοκέφαλά του κι αν τυχόν γινόταν η στραβή θα έπαιρνε όσα κάνει το μηχανάκι του μτχ τη στιγμή που του το κλέψανε (μέσες άκρες).

Σωστός.

devil's animal
05/05/2015, 00:05
δεν συμφερει ρε μαγκες...
αν συνεφερε θα το εκαναν οι περισσοτεροι...
απλα στοχευουν στον τρομο που δημιουργειται στον κατοχο απλα και μονο στην ιδεα να του το φανε...

αν εχεις ενα γκαραζ και οποτε βγαινεις εκτος σπιτιου, εχεις eye contact ή οταν δεν μπορεις να το βλεπεις για μικρο χρονικο διαστημα κλειδωνεις μια αλυσιδα/πεταλο/disk lock νομιζω οτι εισαι καλυμμενος...

θα ημουν υπερ της ασφαλειας κλοπης αν δεν υπηρχε η δυνατοτητα γκαραζ και οταν θα ησουν εκτος σπιτιου δεν θα μπορουσες να την βλεπεις...
δλδ να δουλευεις σε μερος χωρις parking και να την αφηνεις δρομο/πεζοδρομιο και να εισαι σε κανενα υπογειο ή σε κανενα γραφειο στον >7ο οροφο...

και φυσικα να εχεις ενα πραγματικα ακριβο μηχανακι, καινουργιο κλπ...
γιατι αν εισαι στο μεταχειρισμενο με τρεχουσα αξια 4-5 χιλιαρικα, ειναι τσαμπα χρημα...

my 2 cents...

macdeath_s
05/05/2015, 03:39

Εδώ δεν πάει ετσί ακριβώς. Στο 990 που είχαν κάνει εκτίμηση για 3500 (μόνο τα τελικά κάνανε 2000) πλήρωσα κάτι τις παραπάνω (+80/εξάμηνο) και το ασφάλισαν στην τιμή που ήθελα και αυτήν θα αποζημίωναν. Αν το εκτιμήσουν αυτοί σε ένα ποσό και πληρώνεις για αυτό τότε αποζημιώνεσαι βάσει τρέχουσας αξίας, αλλιώς μπορείς να ορίσεις εσύ το ποσό που θες (με το αζημίωτο πάντα).

Όλα αυτά interamerican.

pipe_smoker
05/05/2015, 03:43
Εδώ δεν πάει ετσί ακριβώς. Στο 990 που είχαν κάνει εκτίμηση για 3500 (μόνο τα τελικά κάνανε 2000) πλήρωσα κάτι τις παραπάνω (+80/εξάμηνο) και το ασφάλισαν στην τιμή που ήθελα και αυτήν θα αποζημίωναν. Αν το εκτιμήσουν αυτή σε ένα ποσό και πληρώνεις για αυτό τότε αποζημειώνεσαι όπως το λες.

Α οκ πάσο.

Αν και φαντάζομαι κι εκεί θα υπάρχει κάποιος περιορισμός κλπ και δε θα μπορείς με +80/εξάμηνο να ασφαλίζεις για όσα γουστάρεις και να σε αποζημιώσουν γι'αυτά.

ΥΓ. Αλλιώς να αλλάξω το συμβόλαιό μου αύριο και να μιλήσω με κάτι γνωστούς του μπατζανάκη της ξαδέρφης του περιπτερά μου να περάσουν να παραλάβουν το μηχανάκι μου:lol:

AristidisZ
05/05/2015, 07:58
Κατά τη γνώμη μου η ασφάλεια κλοπής "συμφέρει" για μεσαίου κόστους μηχανάκια (ήτοι μτχ, με κάνα 5αρι ~ 6αρι κόστος), καθότι από εκεί και πάνω το κόστος γίνεται υπερβολικά υψηλό
Ένα εντελώς άδικο σύστημα βέβαια είναι ότι (αν δεν ασχοληθεί ο ασφαλιστής ή ο ασφαλιζόμενος) παρόλο που η αγοραία αξία συνεχώς μειώνεται, το ασφαλιζόμενο ποσό μπορεί να παραμένει ίδιο, με αποτέλεσμα π.χ. να ασφαλίσεις ένα όχημα σήμερα 5 χιλιάρικα και αν χρειαστεί να αποζημιωθείς μετά από 2~3 χρόνια να σου δώσουν τα μισά και αν, και ειδικά στις μηχανές κάθε χιλιάρικο αξίας είναι αρκετά ευρώ συν στο συμβόλαιο...
Χώρια που κατά τη γνώμη μου το ποσό αποζημίωσης θα έπρεπε να είναι προσυμφωνημένο, ήτοι π.χ. ζητάω εγώ σήμερα τέσσερις χιλιάδες, αν μου το εγκρίνουν θα έπρεπε φυσικά η αξία να μειώνεται με μια φόρμουλα (έστω π.χ. 1% μηνιαίως), και όχι να μου πουν μετά από 3 μήνες
"α ξέρεις, τότε έκανε 4, σήμερα έχει 3"
ψιλά γράμματα θα μου πεις, καθόσον είναι γνωστό τοις πάσι ότι οι ασφάλειες είναι μέγιστη λαμογιά μιας και οι ασφαλιστικές βάζουν ότι όρο γουστάρουν και είσαι υποχρεωμένος να ακολουθείς...

Red Rider
05/05/2015, 08:30
Εδώ δεν πάει ετσί ακριβώς. Στο 990 που είχαν κάνει εκτίμηση για 3500 (μόνο τα τελικά κάνανε 2000) πλήρωσα κάτι τις παραπάνω (+80/εξάμηνο) και το ασφάλισαν στην τιμή που ήθελα και αυτήν θα αποζημίωναν. Αν το εκτιμήσουν αυτοί σε ένα ποσό και πληρώνεις για αυτό τότε αποζημιώνεσαι βάσει τρέχουσας αξίας, αλλιώς μπορείς να ορίσεις εσύ το ποσό που θες (με το αζημίωτο πάντα).

Όλα αυτά interamerican.

Πολύ σωστό αυτό που λες,αλλά μόνο για αρχικό συμβόλαιο?
Γιατί όταν εγώ έκανα έναρξη ασφάλισης με εκτίμηση -τους- 12.000 ,και πέρασαν 2 χρόνια,πάλι τα ίδια ασφάλιστρα πλήρωνα για το ίδιο ποσό (που δεν θα έπαιρνα ποτέ σε περίπτωση στραβής).Δηλαδή δεν έκαναν ανατιμολόγηση του συμβολαίου με βάση την τρέχουσα αντικειμενική αξία.
Δηλαδή αυτό που έκανες εσυ με το 990,νομίζω πως μετα απο 1 ή 2 ανανεώσεις χάνει την "αξία" του έτσι κι'αλλιώς.
Επίσης ανέβασες την αξία της μήχανής με επιχείρημα τα extra που είχε επάνω?