PDA

View Full Version : Τι θα γίνει με τις κλοπές;

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 [7] 8

g_m900
07/03/2016, 17:30
Κάτσε γιατί μπερδευτήκαμε
1. Δεν ήμουν μέρος της ΕΛΙΤ των ΕΔ, αλλά εχω περασει πολλές ώρες/μερες στο Καντήλι
2. Δεν παραπέμπουν πουθενά σ' αυτα που γράφεις, ένας ένοπλος ένστολος, θα πρέπει να ειναι εκπαιδευμένος στη χρήση του όπλου του. Όχι μόνο να ρίχνει αλλά και πότε και πως να ρίχνει.
3. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι εξοργιστικά λεπτή και δύσκολη απόφαση να βγαλεις όπλο, αλλά τι να κάνουμε τώρα, υπάρχουν νόμοι κι ακόμα χειρότερα προιστάμενοι, που δεν τους γουσταρετε απ' οτι καταλαβαίνω. Ε, υπάρχει και η λύση της παραίτησης. Το έκανε ξάδερφός μου.. (κι από μπατσος τώρα έχει χοιροστάσιο :bawl:χωρίς πλάκα). Η αδερφή του παραμένει για λιγο ακομα αλλά δεν της φτανουν τα 680 για να ζήσει μακρυα απο το σπιτι των δικών της και το σκέφτεται.
4. Δεν ειμαστε αυτόπτες μάρτυρες αλλά βγαίνει ο κάθε ένστολος σε καθε περιστατικό και το βγάζει λάδι.. ε δεν μπορεί να μην κάνει κάποιος λάθος σ αυτο το σώμα, τι διάολο, όλοι άριστοι;
5. Στο συγκεκριμένο, ξανά δεν ήμασταν μαρτυρες, ο ένας τραυματιστηκε (και περαστικά του), ο άλλος δεν κινδύνευσε, και πυροβολησε. Αν ήταν πλατη, γεια σας. Αν δεν ήταν πλάτη, τότε αν δεν τον σημαδεψε, δεν ξέρει απο σημάδι.
6. Εχεις ακούσει για περιστατικά που σε ένοπλες συμπλοκές σκοτώθηκαν αθώοι πολίτες απο πυρα αστ/κών, εκει τι λέμε; Σόρρυ φιλαράκι, εν θερμώ;

Λυπάμαι πολύ, είστε σε πολύ δύσκολη θέση για πολλούς λόγους.

θα σου απαντησω ενα ενα για να τελειωνουμε ομορφα.

1. Το οτι περασες στρατιωτικη εκπαιδευση δεν σε κανει κριτη κανενος για χρηση οπλου σε αντικειμενου που δεν εχει καμμια σχεση με οτι εκπαιδευτηκες εσυ.

2. Ο νομος περι χρησης οπλου ειναι σαφης και ολοι ειναι ενημερωμενοι. Απο κει και μετα καμμια σχεση οτι λες με οτι ισχυει. Με βαση τα γραφομενα σου πρεπει να αφοπλιστουμε και να εχουμε μυγοσκοτωστρες.
Ο Κορκονεας που εκανε την παπαρια του τιμωρηθηκε. Το αν πρεπει να κριθοουμε ολοι στο σωμα για εναν...ειναι ακυρο και τουλαχιστον ρατσιστικο.

3. Φιλαρακι αμα απειληθει η ζωη μου εν ωρα υπηρεσιας οπως του συναδελφου...κανενας νομος δεν προστατευει τον θητη. Καλα εκανε και του εριξε ο αλλος. Τωρα τα παραιτησης να με συγχωρεις αλλα δεν με αγγιζουν.

4. Μπερδευεις περιστατικα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ με περιστατικα Ματατζηδων και ΔΕΛΤΑ και απο κει και μονο φαινεται οτι απλα δεν γουσταρεις την αστυνομια γενικα(και καλα κανεις) οποτε οτι και να λεμε...εμεις φταιμε.

5. Ειναι περιστατικο οπου απειλειται η ζωη καποιου. Αν νομιζεις οτι ο Ελληνας αστυνομικος γινεται HULK σε τετοιες στιγμες και απωθει αυτοκινητα 1.5 τονων...τοτε το 100 θα γινει Dial 100-AVENGERS.

6. Τα περιστατικα που αναφερεις ειναι 2-3 σε οριζοντα 50ετιας και μακαρι να μην υπηρχαν ποτε και φυσικα να μην γινει κατι αντιστοιχο στο μελλον.

η θεση μου σε τετοια περιστατικα ειναι ξεκαθαρη και καθολου δυσκολη.
γιαυτο ετοιμαζω τον εαυτο μου καθε μερα ωστε να εχω καθαρο μυαλο αν γινεται και οχι για περιστατικα με δικηγορο που απειλησε να με στειλει στον Εβρο γιατι δεν την αφησα να παρκαρει σε χωρο ελεγχομενο.

:wave2:

sniper
07/03/2016, 17:44
θα σου απαντησω ενα ενα για να τελειωνουμε ομορφα.

1. Το οτι περασες στρατιωτικη εκπαιδευση δεν σε κανει κριτη κανενος για χρηση οπλου σε αντικειμενου που δεν εχει καμμια σχεση με οτι εκπαιδευτηκες εσυ.

Δεν πέρασα απλή εκπαίδευση, και συνέχισα και μετά από αυτόν. Όχι στο να ρίχνω μόνο, αυτό είναι το λιγότερο.

2. Ο νομος περι χρησης οπλου ειναι σαφης και ολοι ειναι ενημερωμενοι. Απο κει και μετα καμμια σχεση οτι λες με οτι ισχυει. Με βαση τα γραφομενα σου πρεπει να αφοπλιστουμε και να εχουμε μυγοσκοτωστρες.
Ο Κορκονεας που εκανε την παπαρια του τιμωρηθηκε. Το αν πρεπει να κριθοουμε ολοι στο σωμα για εναν...ειναι ακυρο και τουλαχιστον ρατσιστικο.

Ποιος μίλησε για αφοπλισμό; Το αντίθετο, και μάλιστα εγώ πολύ περισσότερο θέλω να υπάρχουν. Αρκεί να είστε εκπαιδευμένοι. Είστε; Εκ του αποτελέσματος όχι. Τα περιστατικά που γνωρίζω απο πρώτο χέρι ( © MG-Ktinos ) λένε τό αντίθετο.

3. Φιλαρακι αμα απειληθει η ζωη μου εν ωρα υπηρεσιας οπως του συναδελφου...κανενας νομος δεν προστατευει τον θητη. Καλα εκανε και του εριξε ο αλλος. Τωρα τα παραιτησης να με συγχωρεις αλλα δεν με αγγιζουν.

Αν απειληθεί. Αν δεν είναι το πρόβλημα. Αυτό με τον νόμο και τον θύτη, δεν το ξέρω, το ξέρουν όμως οι νομικοί.

4. Μπερδευεις περιστατικα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ με περιστατικα Ματατζηδων και ΔΕΛΤΑ και απο κει και μονο φαινεται οτι απλα δεν γουσταρεις την αστυνομια γενικα(και καλα κανεις) οποτε οτι και να λεμε...εμεις φταιμε.

Δεν γουσταρω την αστυνομία; Εγώ; Δεν γουστάρω την αυθαιρεσία απ' όπου κι αν προέρχεται. Είτε λέγεται αστυνομία είτε λέγεται αγρότης, φούρναρης κλπ.
Επίσης αναφέρθηκα σε προσφατη συμπλοκή ΔΕΛΤΑ με κακοποιούς όπου βλήθηκαν αθώοι περαστικοί. Δεν μίλησα για βενζινοκάφτες.

5. Ειναι περιστατικο οπου απειλειται η ζωη καποιου. Αν νομιζεις οτι ο Ελληνας αστυνομικος γινεται HULK σε τετοιες στιγμες και απωθει αυτοκινητα 1.5 τονων...τοτε το 100 θα γινει Dial 100-AVENGERS.

Δεν ξερω τι ήταν, κι εσυ πολύ πιθανό αφού δεν ήσουν εκεί. Εξ ου και η ένσταση μου στο "καλά του έκανε".

6. Τα περιστατικα που αναφερεις ειναι 2-3 σε οριζοντα 50ετιας και μακαρι να μην υπηρχαν ποτε και φυσικα να μην γινει κατι αντιστοιχο στο μελλον.

η θεση μου σε τετοια περιστατικα ειναι ξεκαθαρη και καθολου δυσκολη.
γιαυτο ετοιμαζω τον εαυτο μου καθε μερα ωστε να εχω καθαρο μυαλο αν γινεται και οχι για περιστατικα με δικηγορο που απειλησε να με στειλει στον Εβρο γιατι δεν την αφησα να παρκαρει σε χωρο ελεγχομενο.

:wave2:

Καλά whatever, αν εισαι νηφάλιος και δίκαιος με τον ευατό σου καταλαβαίνεις τι θέλω να πω, αν όχι, live the dream.

g_m900
07/03/2016, 17:55
Κοιτα...θιγεις πολυ το θεμα της εκπαιδευσης και προσφατα περασα 5ημερη.

Ε λοιπον οι εκπαιδευτες εκει φροντισανε να ξεκαθαρισουνε το θεμα χρησης οπλου και μαλιστα ηταν κατηγορηματικα αποτρεπτικοι στην οποια ασκοπη επιδειξη η χρηση αν δεν συντρεχουν λογοι απειλης κατα ζωης.

Οποτε καποιος εκπαιδευμενος σου μιλαει αφου το τονιζεις συνεχεια.
Μονο που δεν αισθανομαι εκπαιδευμενος γιατι το live περιστατικο ενοπλης αντιπαραθεσης συμβαινει στα 3-7 μετρα.
Το ιδιο εγινε και με τον συναδελφο που εριξε.
Αρα ηταν σωστα εκπαιδευμενος και αυτος ...και να σαι σιγουρος οτι η ΔΙΑΣ περναει καλυτερο σχολειο απο εμενα που ηταν περισσοτερο θεωρεια.

sniper
07/03/2016, 18:04
Κοιτα...θιγεις πολυ το θεμα της εκπαιδευσης και προσφατα περασα 5ημερη.

Ε λοιπον οι εκπαιδευτες εκει φροντισανε να ξεκαθαρισουνε το θεμα χρησης οπλου και μαλιστα ηταν κατηγορηματικα αποτρεπτικοι στην οποια ασκοπη επιδειξη η χρηση αν δεν συντρεχουν λογοι απειλης κατα ζωης.

Οποτε καποιος εκπαιδευμενος σου μιλαει αφου το τονιζεις συνεχεια.
Μονο που δεν αισθανομαι εκπαιδευμενος γιατι το live περιστατικο ενοπλης αντιπαραθεσης συμβαινει στα 3-7 μετρα.
Το ιδιο εγινε και με τον συναδελφο που εριξε.
Αρα ηταν σωστα εκπαιδευμενος και αυτος ...και να σαι σιγουρος οτι η ΔΙΑΣ περναει καλυτερο σχολειο απο εμενα που ηταν περισσοτερο θεωρεια.

Ας μην το κανουμε σηριαλ. τελος, εχεις ΠΜ

dimmie_72
07/03/2016, 18:47
Έχουμε 1 συγκεκριμένο περιστατικό κλοπής. Το ποιόν του δράστη άγνωστο σ'αυτό το σημείο. Αδιαμφισβήτητο.
Έχουμε 1 περιστατικό πυροβολισμού από αστυνομικό σε ΥΠΟΠΤΟ (μέχρι στιγμής), που προκαλεί θάνατο η ανήκεστο βλάβη. Αδιαμφισβήτητο.
Έχουμε 1 περιστατικό τραυματισμού αστυνομικού εκ προθέσεως από ύποπτο με αυτοκίνητο προϊόν κλοπής. Στην αίθουσα του δικαστηρίου... Αμφισβητήσιμο.

Ο τραυματισμός του αστυνομικού μπορεί να προήλθε από λάθος χειρισμό, επειδή ο αστυνομικός μπήκε μπροστά στην πορεία του αυτοκινήτου, από πανικό του οδηγού, για 1002 λόγους που στις αίθουσες ανασύρονται.

Το να μην καλέσει ο συνάδελφός του τη βάση του και να μην αποδυθεί σε καταδίωξή του η έστω ενέργεια ανάλογα με τις οδηγίες της προϊσταμένης του Αρχής και μάλιστα να το συζητάμε εδώ μέσα και να υποστηρίζουμε και την ενέργειά του, με κάνει να σκέφτομαι ότι από θαύμα θα ζήσω αν δεν σταματήσω στην επόμενη υπόδειξη τροχονόμου η ακόμη περισσότερο αν αγνοήσω τις παρατηρήσεις και μπω στο αμάξι μου να φύγω.

10άδες-100άδες βίντεο σε εκπομπές για το σκοπό αυτό με ώρες επί ωρών καταδίωξη υπόπτων με κλεμμένα η μη αυτοκίνητα στο US. Με αεροπλάνα, ελικόπτερα, αυτοκίνητα, της παναγιάς τα μάτια, ώρες επί ωρών και ενέργειες που θέτουν σε κίνδυνο 10άδες αστυνομικούς και μια σφαίρα δεν πέφτει. Αλλά εκεί είναι σερίφηδες και δω τσακάλια.

toyar
07/03/2016, 18:57
παντως αν ειναι να φοβασαι κατι ειναι ποιο πιθανο κυκλοφορωντας σημερα να πεσεις πανω σε τυπο σαν τον συγχωρεμενο και να σε φαει γιατι του κορναρες παρα σε αστυνομικο που θα σε φαει απο αμελεια λογω ελλιπους εκπαιδευσης
γι αυτο πριν τελειοποιησουμε την εκπαιδευση των ενστολων καλο ειναι να φροντισουμε να μαντρωνουμε τα μπουμπουκια που οι ''ανεπαρκεις'' αστυνομικοι μαζευουν
πως ομως θα γινει αυτο σε μια χωρα με τετοιο νομικο συστημα που οι υπουργοι τη γλυτωνουν λογω ''παραγραφης'';
σε ενα ευνομουμενο κρατος ο συγκεκριμενος μακαριτης θα ηταν ολοζωντανος στη φυλακη και ο αστυνομικος δεν θα χρειζοταν να τεσταρει την εκπαιδευση του.........

dxeavy
07/03/2016, 19:09
Πολλά έχετε γράψει και έχω διαβάσει για αυτό το θέμα. Εγώ με την σειρά μου θα σας προτρέψω ΜΟΝΟ να διαβάσετε τι λέει ο νόμος και από εκεί και ύστερα ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του.

ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 3169
Οπλοφορία, χρήση πυροβόλων όπλων από αστυνομικούς, εκπαίδευση τους σε αυτά και άλλες διαάξεις.

Άρθρο 3
Χρήση πυροβόλου όπλου και αρχές που τη διέπουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ (http://www.astynomia.gr/images/stories/Attachment10308_189.pdf)

macdeath_s
07/03/2016, 22:01
Να πω εγώ κάτι "άσχετο-σχετικό" ? Ο ενδομπατσικός διάλογος που έχει ανοίξει εδώ δεν είναι offtopic ? To #@+!$@#$ και ψόφησε που λέμε :beer:

SHOOTER045
07/03/2016, 22:04
:a014::a014:

dxeavy
07/03/2016, 22:42
Να πω εγώ κάτι "άσχετο-σχετικό" ? Ο ενδομπατσικός διάλογος που έχει ανοίξει εδώ δεν είναι offtopic ? To #@+!$@#$ και ψόφησε που λέμε :beer:

Νομίζω πως ναι είναι και ίσως θα έπρεπε να είχε μεταφερθεί στις "αντιπαραθέσεις" αλλά τα παιδιά το έληξαν νομίζω :beer:

anavatis19
23/04/2017, 18:41
τι αλλο πια? κλειστο γκαραζ, κλειδωμενο τιμονι, κλειδωμενοι τροχοι, δεσιμο με κουλουρα, συναγερμο, καμερες και ενα ντοπερμαν διπλα?? η και με αυτα θα την παρουν??? ψοφο!

xaotikos
23/04/2017, 18:49
Ιδιόκτητο το garage ή ενοίκιο (μαζικό) ;
Εδω ειναι το ζουμί...
Ελπίζω να γίνει κατι επιτέλους.

7Tolis
23/04/2017, 20:04
τι αλλο πια? κλειστο γκαραζ, κλειδωμενο τιμονι, κλειδωμενοι τροχοι, δεσιμο με κουλουρα, συναγερμο, καμερες και ενα ντοπερμαν διπλα?? η και με αυτα θα την παρουν??? ψοφο!
Κοίτα να δεις, με το ντοπερμαν ίσως κάτι να γίνει. Με τα προηγούμενα που είπες, σαφώς και γίνεται.

Pew
23/04/2017, 22:24
Το οτι ειναι ενα οχημα σε κλειστο γκαραζ, προσωπικα το βρισκω δικοπο μαχαιρι. Ειδικα εαν σε αυτο το γκαραζ, προσβαση εχει μονο ενας η πολυ λιγοι χρηστες.
Μπαινουν και κανουν τη δουλεια με την ησυχια τους χωρις καποιος να τους παιρνει ματι.

anavatis19
23/04/2017, 23:45
εγω προσωπικα την εχω σε ιδιοκτητο κλειστο γκαραζ με αυτοματη πορτα. δεν ξερω τι πορτα ειχε το παιδι αλλα εμενα ειναι η κλασικη αυτοματη που κατεβαινει σα ρολο..το θεμα ειναι πως αυτος ο μηχανισμος πιεζει με τοσα κιλα και κλειδωνει με δυναμη κατω...πως σκατα ανοιγεις μια τετοια πορτα με τα χερια??? και επισης δεν τους ακουσε κανεις? κανει φασαρια αυτο το πραμα...τι να πω

7tolis φαντασου να στα κοψουν ολα αυτα και να φυγουν και παλι..εκει πηδας απο το παραθυρο χαχαχα

7Tolis
24/04/2017, 06:09
Ναι, το φαντάζομαι Σπύρο, νταξ δε πηδάς από το παράθυρο αλλά όπως και να το δεις είναι μπινιά.
Υπάρχει περίπτωση ο μηχανισμός της πόρτας να είχε γυρίσει στο χειροκίνητο λόγω βλάβης;

anavatis19
24/04/2017, 09:32
Ναι, το φαντάζομαι Σπύρο, νταξ δε πηδάς από το παράθυρο αλλά όπως και να το δεις είναι μπινιά.
Υπάρχει περίπτωση ο μηχανισμός της πόρτας να είχε γυρίσει στο χειροκίνητο λόγω βλάβης;

εχει προβλεψει ο κατασκευαστης και σε περιπτωση διακοπης ρευματος αφου δεν θα ανοιγει η πορτα με τηλεχειρισμο εχεις ενα ειδικο κλειδακι που ανοιγει..ομως αυτοι αποκλειεται να ειχαν τετοιο κλειδι..υπαρχουν και οι αυτοματες που ανοιγουν οπως στα αμερικανικα γκαραζ..δεν ξερω αν καταλαβες τον τροπο..τι να πω το θεμα ειναι οτι ο αλλος την κλαιει..και αντε να ειχε και κανα 1000αρικακι εξτρα πανω....

macdeath_s
24/04/2017, 10:38
Ας μην σπαμάρουμε καλύτερα το thread με το πώς και τι. Όσοι δεν έχετε καταλάβει ότι αν τη βάλουν στο μάτι "επαγγελματίες" τελείωσες ελπίζω να μην το μάθετε με τον άσχημο τρόπο. Το γκαράζ δεν λέει τπτ και δεν είναι πιο safe από μια πολύ σκληρή αλυσίδα μιας και όπως είπε κάποιος πιο πάνω μπαίνουν μέσα και κάνουν τη δουλειά τους ανενόχλητοι. Σε σώζει στο γκαράζ ότι δεν την βλέπουν πολλοί και είναι εκτός δρόμου από φορτηγάκια που βγαίνουν μάζεμα. Είχα ποστάρει παλιότερα πόσο εύκολο είναι ναι να "χακάρεις" γκαράζ. Πολύ πιο εύκολο από σπιτικό WiFi δυστυχώς.

anavatis19
24/04/2017, 12:16
Ας μην σπαμάρουμε καλύτερα το thread με το πώς και τι. Όσοι δεν έχετε καταλάβει ότι αν τη βάλουν στο μάτι "επαγγελματίες" τελείωσες ελπίζω να μην το μάθετε με τον άσχημο τρόπο. Το γκαράζ δεν λέει τπτ και δεν είναι πιο safe από μια πολύ σκληρή αλυσίδα μιας και όπως είπε κάποιος πιο πάνω μπαίνουν μέσα και κάνουν τη δουλειά τους ανενόχλητοι. Σε σώζει στο γκαράζ ότι δεν την βλέπουν πολλοί και είναι εκτός δρόμου από φορτηγάκια που βγαίνουν μάζεμα. Είχα ποστάρει παλιότερα πόσο εύκολο είναι ναι να "χακάρεις" γκαράζ. Πολύ πιο εύκολο από σπιτικό WiFi δυστυχώς.

πως? οτι ειναι εκει κοντα και περιμενουν να ερθεις να ανοιξεις για να κλεψουν τον κωδικο του τηλεκοντρολ?

Pew
24/04/2017, 12:41
Ε μα ναι, RF Πομπος ειναι σε τυποιποιημενες συχνοτητες πολυ συχνα!

macdeath_s
24/04/2017, 13:16
πως? οτι ειναι εκει κοντα και περιμενουν να ερθεις να ανοιξεις για να κλεψουν τον κωδικο του τηλεκοντρολ?

ναι και με bruteforce κάποια. Το χαν δείξει πρώτη φορά σε συνέδριο Γερμανία (chaos computer lab) πριν καμια 15άρα χρόνια.

AristidisZ
24/04/2017, 13:18
Νομίζω πάντως ότι ένας υποτυπώδης συναγερμός είναι πολύ καλή & φτηνή ιδέα (αν μιλάμε φυσικά για ατομικό γκαράζ)

macdeath_s
24/04/2017, 15:15
@Takis: Ναι σωστά αν είναι δικό σου το γκαράζ ρίχνεις το ρεύμα και δεν δουλεύει η πόρτα.

7Tolis
24/04/2017, 15:27
Καλό θα ήταν να μην λέμε τέτοιες μεθόδους εδώ.

irinia
24/04/2017, 15:34
Το οτι ειναι ενα οχημα σε κλειστο γκαραζ, προσωπικα το βρισκω δικοπο μαχαιρι. Ειδικα εαν σε αυτο το γκαραζ, προσβαση εχει μονο ενας η πολυ λιγοι χρηστες.
Μπαινουν και κανουν τη δουλεια με την ησυχια τους χωρις καποιος να τους παιρνει ματι.

ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ..??

Να τις βγάλουμε απ'έξω από τα γκαράζ για να μην είναι δίκοπο το μαχαίρι..??

sniper
24/04/2017, 15:39
ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ..??

Με τα κλειδιά επάνω, να τρομάξουν... Να πουν "του Τσακ Νορρις το μηχανάκι θα είναι".

Red Rider
24/04/2017, 15:42
Για αρχή ρίχνουμε το ρεύμα.
Έπειτα υπάρχουν κλειδαριές, που κλειδώνουν τις άκρες του ρόλου.
Επιπλέον βάζεις και συρτες εσωτερικά, αν έχεις πρόσβαση εσωτερικά.
Βέβαια αν ξεχάσεις τις ασφάλειες και πατήσεις το κουμπί, bye bye μοτέρ...

irinia
24/04/2017, 15:43
Αυτόματο γκαράζ και πρόσβαση έχει μόνο ο ιδιοκτήτης που είναι 80 χρόνων (δεν ξέρει καν τι αξία έχει το GS)
Θέλει ειδικό χειριστήριο, αλλά και πάλι αυτά τα αντιγράφουν για πλάκα. Εάν σε βάλουν στο μάτι στο περνούν από παντού, δεν υπάρχει ασφάλεια πουθενά πλέον

ΔΕΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ

Ένα χειριστήριο αν δεν το καταγράψεις την ώρα που δουλεύει με κάποιο μηχάνημα
που το διαβάζει την ώρα που εκπέμπει.Αυτά τα έχουν αυτοί που κλέβουν Φερράρι.
Εσείς πιστεύω ότι κάπου αλλού πρέπει να ψάξετε.
Συναγερμό είχε το μηχανάκι..??
Πρόσβαση σε φορτηγάκι για να το φορτώσουν είχε το γκαράζ..??
Τι κλείδωμα το είχατε..?? Κανένα λουκέτο..??
Πόσες μέρες το είχατε σε αυτό το γκαράζ..??
Ταυτόχρονα από αντιπροσωπεία μεριά και από το γκαράζ ο Δούρειος ίππος..??
Αυτό μου ακούγεται σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας.
Σε ποιούς είπατε που θα είναι το μηχανάκι..?? Ποιοι το ήξεραν..??
Η γειτονιά που το είχατε..??
Εκτός αν είστε ΠΟΛΥ άτυχοι και όλα έγιναν τυχαία,αλλά και αυτό πολύ χλωμό το βλέπω.

Limas_34
24/04/2017, 16:53
Αυτά τα έχουν αυτοί που κλέβουν Φερράρι.

Εκ πειρας μπορω να σε διαβεβαιωσω οτι απο Βουλαρια-Ρωσια ερχονται με το κιλο τετοια μηχανηματα και δεν τα φερνουν για Ferrari, αλλα για οτι αμαξι δωθει παραγγελια απο τους πανω (απο τους μεγαλους που κινουν τα νηματα του κυκλωματος).
Τα πιο ευκολα αμαξια που χακαρονται ειναι τα VW και BMW, σε λιγοτερο απο 1 λεπτο εχουν παρει μπρος και ο κλεφτης εχει φυγει κυριος σαν να ειναι ο ιδιοκτητης τους, τα δυσκολοτερα ειναι τα Mercedes, τα οποια προσφατα καταφεραν να τα χακαρουν (πριν 2-3 χρονια νομιζω, μεχρι πριν ηταν απαραβιαστα και μονο με γερανο μπορουσες να το κλεψεις η τσουλιστο).

Εαν ζητηθει απο τους πανω το αμαξι σου, ή η μηχανη σου ειναι θεμα "ωρων-ημερων" να την χασεις ακομη και στο κρεβατι διπλα σου να την εχεις που λεει ο λογος φυσικα.
Μου ειχε τυχει περιπτωση αυτοκινητου που ειχε σταμπαριστει για κλοπη να το ειναι κολλημενο τερμα στον τοιχο της πυλωτης και αλλα 2 αμαξια απο μπροστα του ολα κλειδωμενα και το ενα μαλιστα με μπαστουνι στο τιμονι, ανοιξαν τα 2 αμαξια που ηταν μπροστα, αφαιρεσαν το μπαστουνι στο τιμονι, τα εβαλαν μπρος κανονικοτατα, τα ξεπαρκαραν σαν κυριοι, πηραν το στοχευμενο αμαξι που ηθελαν και αφησαν τα αλλα 2 αμαξια χυμα στο δρομο και εφυγαν κυριοι.

Μονο ασφαλεια κλοπης. ""ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΠΑΙΔΙΑ"".

Οσο για την μηχανη του φιλου απλα κριμα, τουλαχιστον τα λεφτα της ασφαλειας θα ειναι εστω μια μικρη παρηγορια.
Ειδη αυτην την στιγμη που μιλαμε κατα 99.9% η μηχανη ειναι σε 1.000.000 κομματια.
Ο ερασιτεχνης κλεφτης δεν μπαινει σε γκαραζ με γκαραζοπορτες κ.τ.λ. αλλα χτυπα μονο πεζοδρομειο, αντε βαρυα και καμια πυλωτη.

Η κλοπη της μηχανης δυστυχως εγινε απο 100% επαγγελματικο κυκλωμα κλοπης δικυκλων.
Στα οργανομενα κυκλωματα ειναι μπλεγμενοι οι παντες, απο αντιπροσωπειες, κλειδαραδες μεχρι και αστυνομικοι, τα ματια σας 1014 που αφηνετε την μηχανη σας και ειδικα τι στοιχεια επικοινωνιας/κατοικιας δινετε στα συνεργεια που πατε τις μηχανες σας.

Εγω προσωπικα εχω και γκαραζ και συναγερμο με τηλεειδοποιηση και ασφαλεια κλοπης, μονο το ντοπερμαν μου λειπει οπως λεει και ο Σπυρος.

Pew
24/04/2017, 17:47
ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ..??

Δε θελω ...αλλα προκαλεις...
Παρε τα χαπια σου πριν ποσταρεις.
Δικοπο μαχαιρι ειπα, τι δεν καταλαβαινεις;
Ειπα οτι ειναι κακο να εχεις τη μηχανη στο γκαραζ ή μηπως ειπα οσοι εχετε μηχανες στο γκαραζ, πεταχτε τες εξω στο δρομο?
Εγραψα, οτι στο γκαραζ, υπογειο, κλειστο, σφραγισμενο... απαξ και μπει ο κλεφτης και βρει και την ησυχια του, εχει οοοοοοοοολη την απλα μπροστα του να μαϊμουδέψει και πεταλα και κουλουρες και συναγερμους και doberman και να ριξει και ενα χεσιμο αν τον πιασει κοψιμο.

Και 'γω στα ημιυπογεια γκαραζ με ρευμα, νερο και θερμανση χλιδατος ειμαι. Κούλαρε θα μας παθεις και τιποτα...

toyar
24/04/2017, 20:54
εγω δεν καταλαβαινω.......αυτος που παιρνει τετοιο μηχανακι αντε και το ασφαλιζει στο σπιτι του
στη βολτα τι κανει;που το αφηνει;

Pew
24/04/2017, 21:03
εγω δεν καταλαβαινω.......αυτος που παιρνει τετοιο μηχανακι αντε και το ασφαλιζει στο σπιτι του
στη βολτα τι κανει;που το αφηνει;
Ε νταξει, ποσο ρισκο μπορει να 'χει ενας φρεντο ;;

xaotikos
24/04/2017, 22:13
Κανόνας (για εμένα) βγαίνουμε και καθόμαστε εκει που βλέπουμε το μηχανάκι ή πιάνει η τηλεειδοποιηση για συχνο έλεγχο. Αλλιώς μετρό, αυτοκίνητο, ταξί κλπ. Δεν θα πεθάνουμε απο το άγχος για μια έξοδο..

irinia
25/04/2017, 07:45
Δε θελω ...αλλα προκαλεις...
Παρε τα χαπια σου πριν ποσταρεις.
Δικοπο μαχαιρι ειπα, τι δεν καταλαβαινεις;
Ειπα οτι ειναι κακο να εχεις τη μηχανη στο γκαραζ ή μηπως ειπα οσοι εχετε μηχανες στο γκαραζ, πεταχτε τες εξω στο δρομο?
Εγραψα, οτι στο γκαραζ, υπογειο, κλειστο, σφραγισμενο... απαξ και μπει ο κλεφτης και βρει και την ησυχια του, εχει οοοοοοοοολη την απλα μπροστα του να μαϊμουδέψει και πεταλα και κουλουρες και συναγερμους και doberman και να ριξει και ενα χεσιμο αν τον πιασει κοψιμο.

Και 'γω στα ημιυπογεια γκαραζ με ρευμα, νερο και θερμανση χλιδατος ειμαι. Κούλαρε θα μας παθεις και τιποτα...

Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΗΡΑ ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩ..............

Δεν ξέρεις την ψυχολογία του κλέφτη...!!
Όταν μπει σε κάποιον χώρο δεν νοιώθει άνετα όπως περιγράφεις,ΑΛΛΑ παγιδευμένος
και θέλει να φύγει το ταχύτερο..!!!
Γιαυτό και όταν βλέπουν κάτι δύσκολο πηγαίνουν στο επόμενο πράγμα που θα κλέψουν.
Αυτά για κάποιον φυσιολογικό κλέφτη..!!
Τώρα για παραγγελιές και τέτοια.......??
Να κάνουμε και λίγο γραμματική..??
Τι σημαίνει η έκφραση ΔΙΚΟΠΟ ΜΑΧΑΙΡΙ..??
Αναφερόμαστε σε κάτι που έχει θετικές και αρνητικές πλευρές.
Αν λοιπόν εσυ θεωρείς ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ το ότι το γκαράζ είναι η χαρά του κλέφτη
επειδή θα δουλεύει με την ησυχία του για την κλοπή....
ΕΙΣΑΙ ΛΑΘΟΣ κατά την άποψη μου.
Το γκαράζ φίλε μου είναι ότι καλύτερο σήμερα για να προστατεύσεις ένα μηχανάκι..!!
Το πόσο καλό ή ασφαλές θα είναι το κάθε γκαράζ είναι ένα θέμα.
Η ασφάλεια κατά της κλοπής δεν είναι λύση,το να ξαναπληρώνεις κάθε μέρα διπλό το μηχανάκι σου
δεν είναι λύση.......Ειδικά με τις συνθήκες που ασφαλίζουν στην Ελλάδα....!!!
Οι παραβιάσεις όμως αυτές γίνονται συνήθως εκ των έσω...!!!
Με κάποιον Δούρειο ίππο που χρησιμοποιεί κάποιος...!!!
Αν ήταν να στήνονται απ'έξω από τα γκαράζ οι αλλοδαποί με αυτά τα μηχανήματα που διαβάζουν
τα τηλεκοντρόλ,τότε κάθε μέρα θα άδειαζαν όλα τα γκαράζ...!!
Γιαυτό και λέμε ,πάντα μικρή εμβέλεια το τηλεκοντρόλ,και του συναγερμού της μηχανής
αλλά και του οποιοδήποτε τηλεκοντρόλ των γκαράζ,για να μην διαβάζονται από μακρυά...!!!
Και μέσα στο γκαράζ τα μηχανάκια μας κλειδωμένα ,με συναγερμό και ότι άλλο έχουμε.
Αλλά και κάθε φορά που μπαίνουμε, ΠΡΟΣΟΧΗ σε περίεργους που κινούνται εκεί κοντά.
ΚΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ....λέμε τώρα.

υγ. Πάντως η περίπτωση του φίλου μας που του έκλεψαν το bmw είναι όντως πολύ περίεργη.
Έχουν ακουστεί κατά καιρούς διάφορα για μικρούς που δούλευαν σε συνεργεία και αντέγραφαν
κλειδιά μηχανών και αυτοκινήτων που κλάπηκαν εντελώς ΚΥΡΙΛΕ,χωρίς να ανοίξει μύτη.
Προσοχή παιδιά όταν πάτε στα συνεργεία,τα μάτια σας στα κλειδιά,εννοείται ποτέ σε παρκαδόρους κ.λ.π.

oti nanai
25/04/2017, 08:23
Κανόνας (για εμένα) βγαίνουμε και καθόμαστε εκει που βλέπουμε το μηχανάκι ή πιάνει η τηλεειδοποιηση για συχνο έλεγχο. Αλλιώς μετρό, αυτοκίνητο, ταξί κλπ. Δεν θα πεθάνουμε απο το άγχος για μια έξοδο..

αν είναι να πας μια βόλτα και να ελέγχεις συνέχεια το μηχανάκι σου καλύτερα κάτσε σπίτι η μην αγοράζεις μηχανάκι . δεν λέω είναι δύσκολη εποχή τα οικονομικά είναι σκατά αλλά δεν θα κάτσω να πεθάνω για μια χούφτα σίδερα γιατί πάρα πολύ απλά όπως έχουν πει και παραπάνω αν το θέλουν θα το πάρουν ότι και να κάνεις . ο άνθρωπος έχει κάνει μια ανάρτηση για κλοπή και έχετε κάνει αναλύσεις τύπου csi

doctoras
25/04/2017, 08:23
Ενταξει αυτο που γινεται στην αττικη ειναι οργανωμένο, δεν αξιζει πια ο κοπος..φανταζομαι ο παθων και καθε παθών στην επόμενη επιλογη μπορει να ειναι μηχανακι 10-15ετιας αντιεμπορικο και ζμπου-τσο-του εαν του το κλέψουν, αγοράζει αλλο..
Δεν βλεπω αλλη λυση με την φορα που πηραν τα πράγματα

irinia
25/04/2017, 09:03
αν είναι να πας μια βόλτα και να ελέγχεις συνέχεια το μηχανάκι σου καλύτερα κάτσε σπίτι η μην αγοράζεις μηχανάκι . δεν λέω είναι δύσκολη εποχή τα οικονομικά είναι σκατά αλλά δεν θα κάτσω να πεθάνω για μια χούφτα σίδερα γιατί πάρα πολύ απλά όπως έχουν πει και παραπάνω αν το θέλουν θα το πάρουν ότι και να κάνεις . ο άνθρωπος έχει κάνει μια ανάρτηση για κλοπή και έχετε κάνει αναλύσεις τύπου csi

ΣΥΜΠΟΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΜΗΧΑΝΟΒΙΟΙ

Τον φίλο μας μια και θα μπορούσε να είναι ο καθένας μας στη θέση του.
Από εκεί και πέρα το να γράφουμε για το πως μπορούμε να προφυλαχτούμε
όσο το δυνατόν καλύτερα από τους κλέφτες οι οποίοι βασίζονται και στην
τεμπελιά μας και ανεμελιά μας πολλές φορές, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ...!!
Δεν υπάρχει λόγος λοιπόν να δυσανασχετείς με τις συζητήσεις μας και τα μέτρα
πρόληψης κατά των κλοπών,όπου παραθέτει ο καθένας μας τις εμπειρίες του
και τις ιδέες του.....

oti nanai
25/04/2017, 09:14
ΣΥΜΠΟΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΜΗΧΑΝΟΒΙΟΙ

Τον φίλο μας μια και θα μπορούσε να είναι ο καθένας μας στη θέση του.
Από εκεί και πέρα το να γράφουμε για το πως μπορούμε να προφυλαχτούμε
όσο το δυνατόν καλύτερα από τους κλέφτες οι οποίοι βασίζονται και στην
τεμπελιά μας και ανεμελιά μας πολλές φορές, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ...!!
Δεν υπάρχει λόγος λοιπόν να δυσανασχετείς με τις συζητήσεις μας και τα μέτρα
πρόληψης κατά των κλοπών,όπου παραθέτει ο καθένας μας τις εμπειρίες του
και τις ιδέες του.....

συγνώμη αλλά δεν νομίζω ότι αυτό που κάνουμε είναι συμπαράσταση ίσα ίσα μπερδεύουμε καινούργιους οδηγούς που σκέφτονται να πάρουν καινούργιο μηχανάκι

oti nanai
25/04/2017, 09:18
Ενταξει αυτο που γινεται στην αττικη ειναι οργανωμένο, δεν αξιζει πια ο κοπος..φανταζομαι ο παθων και καθε παθών στην επόμενη επιλογη μπορει να ειναι μηχανακι 10-15ετιας αντιεμπορικο και ζμπου-τσο-του εαν του το κλέψουν, αγοράζει αλλο..
Δεν βλεπω αλλη λυση με την φορα που πηραν τα πράγματα

δεν είναι μόνο στην αττική και εδώ πάνω σε εμάς έτσι είναι ανοίγεις το facebook και βλέπεις 2-3 μηχανάκια , και δεν είναι καινούργιο φαινόμενο και παλιά έτσι ήταν απλά δεν το βλέπαμε γιατί δεν υπήρχε τόσο ενημέρωση ( ιντερνετ )

irinia
25/04/2017, 09:43
συγνώμη αλλά δεν νομίζω ότι αυτό που κάνουμε είναι συμπαράσταση ίσα ίσα μπερδεύουμε καινούργιους οδηγούς που σκέφτονται να πάρουν καινούργιο μηχανάκι

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ ΝΑ ΠΕΙΣ ΕΝΑΝ ΛΟΓΟ ΠΑΡΗΓΟΡΙΑΣ

Σε αυτόν που τον έκλεψαν,δεν νομίζω ότι δεν το κάναμε ΟΛΟΙ.
Παράλληλα όμως μας δίνεται η αφορμή να γράψουμε και τα υπόλοιπα.
Γιατί λοιπόν προβληματίζω αυτούς που σκέφτονται να αγοράσουν..??
Και δεν θεωρείς ότι τους ενημερώνω για να είναι υποψιασμένοι..??
Μήπως ο κόσμος μας ήταν ποτέ αγγελικά πλασμένος..??

BLiTzER
25/04/2017, 09:46

Έτσι ακριβώς είναι. Οι υπόλοιποι απλά αναρωτιούνται γιατί έχασαν τα μηχανάκια τους, αλλά οκ, ένας καφές χωρίς να έχεις την έννοια σίγουρα το αξίζει. ^^

Η ουσία και αυτό που πρέπει να έχει στο μυαλό του ο καθένας είναι ότι αν το βάλουν στο μάτι και το θέλουν, θα το πάρουν. Κάντε ό,τι μπορείτε για να μη γίνετε στόχος. Μετά είναι αργά.

ΣΤΕΛΙΟΣ-ΤΕΡΙ
25/04/2017, 09:51
Ένα πλαστικοποιημένο σημείωμα (με το τηλ μας και τις προθέσεις μας) σε κάποιο κρυφό σημείο τις μότο, δεν ειν κακό.

SHOOTER045
25/04/2017, 09:54
Υπόνοιες για
Τσιράκια σε συνεργεία η και συνεργεία
ΚΤΕΟ
Ασφαλιστικές
Ντελιβεραδες
Αστυνομικούς
Και οποιονδήποτε μπορεί να βρει διεύθυνση κατοικίας,έχουν υπάρξει.
Έχουν αποδειχθεί λίγα
Έχουν αποδειχθεί όμως.
Το θέμα είναι τι προφύλαξη μπορούμε να έχουμε .
Γιατί
Οι οργανωμένες σπείρες έχουν πληροφόρηση.
Για το ειδος του οχήματος
Την ασφάλεια που τυχών έχει
Το περιβάλλοντα χώρο.
Οι ευκαιριακοι που θα βρουν το όχημα εξω απο καφέ, η σουπερ μάρκετ κλπ
Είναι αλλη ιστορία

SoR
25/04/2017, 11:02
όπως έχει ειπωθεί εδω μέσα και έχουν απόλυτα δίκιο "Για να μην στην κλέψουν"

ο κλέφτης την δουλειά του θα την κάνει. Η δουλεία σου είναι να την προστατέψεις! Ο φίλος είναι στην άτυχη κατηγορία που θεωρητικα την είχε στο κλειστό γκαράζ και παρόλαυτά την έκλεψαν.

απο εκεί και πέρα, γίνετσαιο καχύπτοπτος και υπερβολικά προσεκτικός.
απλα να τον είδε ο επαγγελματίας κλέφτης όταν πάρκαρε και να πήγαν να την πάρουν , σπάνιο αλλά όχι αδύνατο.
να τον είδαν με τη μοτο , να τον ακολουθησαν/παρακολουθησαν που την αφήνει και να πήγαν να την πήραν , ομοιώς
να ήταν δουλεία απο συνεργειοασφαλειοαντιπροσωπείες , τι να πείς... όλα πιθανά και απίθανα.

σε όλες τις περιπτώσεις κλοπών που διαβάζω... είτε είναι κλοπή απο μοτο πουχε τα κλειδιά αποάνω , τι κλοπή μοτο απο το Μπουρτζι μέσα... το ίδιο συναισθημα νιώθω, θυμό.

BLiTzER
25/04/2017, 15:23
Σε περίπτωση που στο κλέψουν μέσα από γκαράζ εταιρείας επί πληρωμή, δε φέρουν απολύτως καμία ευθύνη;

sniper
25/04/2017, 15:25
Σε περίπτωση που στο κλέψουν μέσα από γκαράζ εταιρείας επί πληρωμή, δε φέρουν απολύτως καμία ευθύνη;

Συνήθως όχι. Αναλόγως τι υπογράφεις (αν υπογράψεις).

john74
25/04/2017, 15:36
Είναι αυτό που είπε ο φίλος πιο πάνω, ανάλογα τι υπογράψει. Δυστυχώς δεν υπήρχε κάποιο έγγραφο κτλ. Στη περίπτωση του αδερφού μου, από τι στιγμή που δουλεύει 20+ χρόνια είχε να πάρει και είχε να κάνει ασφάλεια κλοπής, αλλά δεν έχουμε όλοι για ασφάλεια κλοπής εκεί που τα φτάσανε όμως. Θα ζούμε με το φόβο μην μας κλέψουν ότι πιο πολύτιμο σε εμάς που έχουμε το μικρόβιο. Κρίμα είναι

irinia
01/05/2017, 12:56

ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΓΚΑΡΑΖ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

Είναι το .........δεν φέρουμε καμμία ευθύνη σε περίπτωση κλοπής ή φωτιάς...!!!
Δυστυχώς κι αυτοί ΤΖΑΜΠΑ ΛΕΦΤΑ παίρνουνε αν αναλογιστούμε,και φυσικά
διασφαλίζονται με το συμβόλαιο που υπογράφεις.
Αν κανείς υπέγραψε συμβόλαιο που λέει ότι το γκαράζ ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΕΙ σε περίπτωση
κλοπής ή φωτιάς ......ας μας το πει που είναι να το πάω κι εγώ,Αθήνα....Ταγκανίκα όπου νάναι...!!!
Μη λέτε ρε παιδιά τέτοια......πληζζζζζζζζ.
Αν στο φάνε, αν καεί,αν καταστραφεί....ΑΝ....ΑΝ....ΑΝ, αυτοί ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΓΩΝΙ....!!!!
Όσοι μπήκατε στον κόπο και διαβάσατε το συμβόλαιο που υπογράψατε, ΟΣΟΙ ΥΠΟΓΡΑΨΑΤΕ,
γιατί τα μισά είναι και καουμπόικα λέμε.......
θα είδατε ότι οι άνθρωποι ΔΕΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΟΥΝ..........
ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΦΛΑΣΑΚΙ...!!!

υγ. Εκεί που τρελαίνομαι ΕΝΤΕΛΩΣ είναι με αυτά τα γκαράζ στο κέντρο,όπου παραδίνεις τα κλειδιά
και το παρκάρουν αυτοί και κάθε λίγο και λιγάκι το βγάζουν ....το βάζουν.
ΕΚΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ, δεν θα άφηνα αυτοκίνητο με τίποτε...!!
Πόσο μάλλον μηχανή...!!!!

Ελένη
02/05/2017, 21:16
εγω συγκεκριμένα έχω δει γυναίκα (νταρντάνα) χαχαχαχα να βλέπει απο το μπάλκόνι να ανοιγει ένας το αμάξι της και κατεβαίνει τον βάζει κάτω και τον αρχίζει στο ξύλο (το ειδα με τα ματια μου) τον τύπο ήρθε η αστυνομία και τον συνέλαβε και βλάστημισε την ώρα και την στιγμή που άνοιξε το αυτοκίνητο της. Οι περισσότεροι ειναι πρεζόνια

agamoi-thytai
05/05/2017, 13:29
Ίσως δεν της έκαναν κάτι γιατί ήταν γυναίκα.
Σε άλλη περίπτωση πιθανόν το θύμα θα ήταν υπόδικος.
Δυστυχώς η πολλή δημοκρατία μας έχει κάνει κακό.

NIKOS.
05/05/2017, 13:48
εγω συγκεκριμένα έχω δει γυναίκα (νταρντάνα) χαχαχαχα να βλέπει απο το μπάλκόνι να ανοιγει ένας το αμάξι της και κατεβαίνει τον βάζει κάτω και τον αρχίζει στο ξύλο (το ειδα με τα ματια μου) τον τύπο ήρθε η αστυνομία και τον συνέλαβε και βλάστημισε την ώρα και την στιγμή που άνοιξε το αυτοκίνητο της. Οι περισσότεροι ειναι πρεζόνια
νταξει δεν παίζει αυτό θα ήταν κανένας πρεζακιας κτλπ αν ήταν <σοβαρος>
κλέφτης θα τα έβρισκε σκούρα η νταρντανα ...
λάθος της που κατέβηκε μόνη της!

lleonidas
21/05/2017, 14:51
Πριν από λίγο διάβασα το εξής απίστευτο στο fb : Παρακαλώ την προσοχή σας. Όποιος μπορεί να το κοινοποιήσει. Σήμερα το βράδυ στη Νέα Φιλαδέλφεια κλάπηκε η μοτοσικλέτα μάρκας BMW GS 1200 adventure με αριθμό κυκλοφοριας ΟΙΥ606 Και το golf GTI με αριθμό κυκλοφορίας ΙΚΡ 9173. Κλάπηκαν και τα δυο μαζί από κλειστό Πάρκιν ώρα 3:30 τα ξημερώματα και κινήθηκαν προς Μενιδι. Ευχαριστώ για την προσπάθεια που θα κάνετε.
Του έκλεψαν του χριστιανού από κλειστό γκαράζ και τη μοτοσυκλέτα και το αμάξι...
Εδώ (https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1575412565863257&id=100001835867942) βρίσκεται η δημοσίευση μήπως θέλει κάποιος να την κοινοποιήσει.

amyroukai
21/05/2017, 14:57
Στο Λονδίνο διαβάζω έχουν ξεκινήσει πρωτοβουλίες ιδιωτών "εκδικητών" με περιπολίες. Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε την κατάληξη...

Coyote.V
21/05/2017, 14:58
Πριν από λίγο διάβασα το εξής απίστευτο στο fb : Παρακαλώ την προσοχή σας. Όποιος μπορεί να το κοινοποιήσει. Σήμερα το βράδυ στη Νέα Φιλαδέλφεια κλάπηκε η μοτοσικλέτα μάρκας BMW GS 1200 adventure με αριθμό κυκλοφοριας ΟΙΥ606 Και το golf GTI με αριθμό κυκλοφορίας ΙΚΡ 9173. Κλάπηκαν και τα δυο μαζί από κλειστό Πάρκιν ώρα 3:30 τα ξημερώματα και κινήθηκαν προς Μενιδι. Ευχαριστώ για την προσπάθεια που θα κάνετε.
Του έκλεψαν του χριστιανού από κλειστό γκαράζ και τη μοτοσυκλέτα και το αμάξι...
Εδώ (https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1575412565863257&id=100001835867942) βρίσκεται η δημοσίευση μήπως θέλει κάποιος να την κοινοποιήσει.

Κάποιος είχε τα κλειδιά του, ακόμα και του γκαραζ. Είμαι σίγουρος.

George_Sp
21/05/2017, 14:59
Προχθές το ξημέρωμα στις 4:00 έφαγαν το μισό TDM που παρκάρει στα 10 μέτρα από το δικό μου. 2 άτομα πεζοί. Τους είδε γείτονας φώναξε αστυνομία και δε τους πρόλαβαν για 5 λεπτά. Χάθηκαν μέσα στα στενά.

Το πρόβλημα είναι τώρα οτι έχουν δει και το δικό μου. Απόψε καραούλι στο μπαλκόνι. Δευτέρα έξτρα κάμερα, κουκούλα, αλυσίδα.

Αν τολμήσουν ξανά θα φωνάξω και το παλικάρι με το TDM να κατέβουμε για πέσιμο. Ως εδώ αυτή η κωλοκατάσταση.

lleonidas
21/05/2017, 15:11
Γ@μησέ τα...να ξυπνάς το πρωί και να διαπιστώνεις ότι σου έχουν κλέψει δικά σου αγαπημένα οχήματα αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ και μάλιστα μέσα από το σπίτι σου.
Coyote ακόμα και έτσι να είναι,πόσο θράσος πρέπει να έχει αυτό το καθίκι που μπήκε μέσα...

Coyote.V
21/05/2017, 15:20
Γ@μησέ τα...να ξυπνάς το πρωί και να διαπιστώνεις ότι σου έχουν κλέψει δικά σου αγαπημένα οχήματα αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ και μάλιστα μέσα από το σπίτι σου.
Coyote ακόμα και έτσι να είναι,πόσο θράσος πρέπει να έχει αυτό το καθίκι που μπήκε μέσα...

Μεγάλο φίλε μου, σε φίλο μπήκαν μέσα στο σπίτι στην κουζίνα και πήραν από το πάσο τα κλειδιά του αυτοκινήτου και το πορτοφόλι του, έφυγαν με το αυτοκίνητο φυσικά.

Ζεύκας
21/05/2017, 15:36
Και βέβαια άμα τολμήσεις και πεις τιποτα για τη κωλόφαρα που έχουν δημιουργήσει σκόρπια αυτόνομα κράτη που δνε τολμά να πατήσει αστυνομία θα σε πούνε ρατσιστή

toyar
21/05/2017, 16:50
''εφυγαν προς Μενιδι''........αυτο τα λεει ολα

sakis81
21/05/2017, 17:27
Και βέβαια άμα τολμήσεις και πεις τιποτα για τη κωλόφαρα που έχουν δημιουργήσει σκόρπια αυτόνομα κράτη που δνε τολμά να πατήσει αστυνομία θα σε πούνε ρατσιστή

Δεν είναι κωλοφαρα,είναι,συμφωνα με την πολιτική ορθότητα,ευπαθής ομάδα πληθυσμού:lol::bawl:

macdeath_s
21/05/2017, 18:03
Άσε στο Λονδίνο παίζουν βίντεο με τυπάκια που έχουν τροχούς μπαταρίας στα χέρια και κόβουν disclocks ή ακόμη και δισκόπλακες φαντάζομαι.

Δεινόσαυρος
22/05/2017, 18:18
Στην Αγγλία η αστυνομία έχει εντολές να μην κυνηγάει κλέφτες αν δεν... φοράνε κράνος. Όχι, δεν αστειύομαι...

Όπότε, κατα τη γνώμη μου, το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης δεν το φέρει ούτε το τσαβόνι, ούτε ο γύφτος, ούτε οποιαδήποτε άλλη εγκληματική συντεχνία.
Αυτοί θα κάνουν πάντα ο,τι βλέπουν οτι τους παίρνει.
Για αυτό που βλέπουν, όμως, ας όψεται η υπερβολική πολιτική ορθότητα (η οποία ΔΕΝ είναι «δημοκρατία» ό,τι και να λένε οι θιασώτες της - μάλλον το αντίθετο).

Οι κανονισμοί της ΕΕ περί "Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων" έχουν κάτι φοβερά μυστήριες ιδέες. Μπορεί να ταιριάζουν στον ζάμπλουτο Ευρωκράτη, που και να του κλέψουν τη Μερσεντές παίρνει αύριο άλλη, ή τον ασφαλιστή, που βρίσκει ευκαιρία να ανεβάζει ασφάλιστρα και να οικονομάει - αλλά επ' ουδενί δεν ανατποκρίνονται στο τι θέλει ο περισσότερος κόσμος.
Τζάμπα μαγκιά «κοινωνική συνείδηση» που δεν κοστίζει τίποτα στους χωρηγούς της, και στοιχίζει τα πάντα σε όποιον την πληρώνει.
Και μετά αναρωτιούνται οι "Αγκαλίτσες" γιατί έχει τέτοια άνοδο ο λαικισμός...

Η αγανάκτηση είναι διάχυτη παντού, μη νομίζετε μόνο στην Ελλάδα.

amyroukai
22/05/2017, 19:39
Στην Αγγλία διάβαζα χτες; απόπειρα κλοπής από παρέα με σκούτερ σε αναβάτη με μοτοσικλέτα. Τον έβαλαν ανάμεσα, τον έριξαν κάτω, τον ψέκασαν με πυροσβεστήρα αλλά δεν κατάφεραν (δεν έγραφε για ποιό λόγο) να πάρουν την μοτοσικλέτα...

Coyote.V
22/05/2017, 20:00
Στην Αγγλία διάβαζα χτες; απόπειρα κλοπής από παρέα με σκούτερ σε αναβάτη με μοτοσικλέτα. Τον έβαλαν ανάμεσα, τον έριξαν κάτω, τον ψέκασαν με πυροσβεστήρα αλλά δεν κατάφεραν (δεν έγραφε για ποιό λόγο) να πάρουν την μοτοσικλέτα...

Για αυτή την περίπτωση έχω πάρει τα μέτρα μου, θα κατέβω θα τους την αφήσω και μόλις καβαλήσουν και φύγουν θα πατήσω δυό κουμπάκια στον συναγερμό που δεν τον έχω μαζί με τα κλειδιά της μηχανής και θα μπλοκάρει την αντλία καυσίμου. Μέχρι 1.5 χιλιόμετρα σε ευθεία πιάνει, εγώ θα το βάλω στα 50 μέτρα.
:cool:

Coyote.V
22/05/2017, 20:09
Επίσης στο madmax είχα δει μια ωραία θήκη στα αριστερά της μηχανής για κομμένη καραμπίνα και κομμένο υποκόπανο.

LOUKILOUK
22/05/2017, 20:26
Στην Αγγλία η αστυνομία έχει εντολές να μην κυνηγάει κλέφτες αν δεν... φοράνε κράνος. Όχι, δεν αστειύομαι...

Όπότε, κατα τη γνώμη μου, το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης δεν το φέρει ούτε το τσαβόνι, ούτε ο γύφτος, ούτε οποιαδήποτε άλλη εγκληματική συντεχνία.
Για αυτό που βλέπουν, όμως, ας όψεται η υπερβολική πολιτική ορθότητα (η οποία ΔΕΝ είναι «δημοκρατία» ό,τι και να λένε οι θιασώτες της - μάλλον το αντίθετο).

Οι κανονισμοί της ΕΕ περί "Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων" έχουν κάτι φοβερά μυστήριες ιδέες. Μπορεί να ταιριάζουν στον ζάμπλουτο Ευρωκράτη, που και να του κλέψουν τη Μερσεντές παίρνει αύριο άλλη, ή τον ασφαλιστή, που βρίσκει ευκαιρία να ανεβάζει ασφάλιστρα και να οικονομάει - αλλά επ' ουδενί δεν ανατποκρίνονται στο τι θέλει ο περισσότερος κόσμος.
Τζάμπα μαγκιά «κοινωνική συνείδηση» που δεν κοστίζει τίποτα στους χωρηγούς της, και στοιχίζει τα πάντα σε όποιον την πληρώνει.

Έτσι ακριβώς και ακόμα χειρότερα, μιας και τις περισσότερες φορές τους βρίσκουν, τους πιάνουν και φυσικά τους αφήνουν μετά από δίκες και καταδίκες "χάδι"...Αν είναι ανήλικοι δεν τρέχει και τίποτε..., αν είναι ενήλικοι βρίσκονται έξω με αναστολή...οι κοινωνικές υπηρεσίες αναλαμβάνουν να βοηθήσουν τους "αδύναμους" και φυσικά αυτοί συνεχίζουν ακάθεκτοι. Το φοβερό είναι οτί οι μπάτσοι κάνουν πραγματικά σοβαρή δουλειά αλλά ο νόμος είνα νόμος...
Ο τελευταίος που μου έκλεψε την μηχανή πιάστικε μιας και είχε ανεβάσει φωτόγραφίες στο φατσοβιβλίο καβάλα και με καμάρι, αλλά αρνήθηκε ότι την έκλεψε και όλα καλά.!!! Φαντάζομαι είναι κάπου εκεί έξω και βγάζει καινούριες φωτό...
Εγώ πήρα μια αποζημίωση αλλά έχασα όλα τα bonus claims και αντί για 80-90 λίρες έφτασα τις 210 για ασφάλεια...
Αν πάλι τον κυνηγήσω και τον χτυπήσω κινδυνεύω να βρεθώ κατηγορούμενος και να έχω και πρόβλημα με την δουλειά μου... λόγια του μπάτσου όταν του είχα πει για το πρώτο ποδήλατο που μου έκλεψαν ότι τους είδα και τους κυνήγησα...

Υ.γ νομίζω ότί η κατάδίωξη απαγορεύται ανεξαρτήτα από το αν φοράνε κράνος ή όχι, για την ασφάλεια όλων...

Δεινόσαυρος
22/05/2017, 20:40
Το φοβερό είναι οτί οι μπάτσοι κάνουν πραγματικά σοβαρή δουλειά αλλά ο νόμος είνα νόμος...
Γι αυτό λέω οτι ίσως έφτασε ο καιρός να δούμε από ΠΟΥ ακριβώς προήρθε αυτός ο «νόμος».

Γιατί δεν νοείται φυσιολογικός άνθρωπος να είναι υπέρ τέτοιου νόμου!

LOUKILOUK
22/05/2017, 21:11
Έχεις ήδη απαντήσει...
Στο όνομα της δημοκρατίας και του ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταλήγουμε να δημιουργούμε τέτοιες στρεβλώςεις και αδικίες για κομμάτια του πληθυσμού που προφανώς δυσκολεύονται να ελέγξουν πρόσωπα και καταστάσεις...
Είναι επίςης μάλλον φτηνότερο/ποιο συμφέρον για το κράτος να διατηρεί την κατάσταση ως έχει, για λόγους που ίσως μας είναι ακατανόητοι ή εντελώς άγνωστοι. Και φυσικά το ίδιο συμβαίνει με διάφορες άλλες καταστάσεις όπως πχ η διακίνηση ναρκωτικών... Αν θέλαμε τα "τελιώνανε" όλα σε λίγα 24ωρα...
Έτσι νομίζω...

Δεινόσαυρος
22/05/2017, 21:48
Στο όνομα της δημοκρατίας και του ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταλήγουμε να δημιουργούμε τέτοιες στρεβλώςεις και αδικίες για κομμάτια του πληθυσμού που προφανώς δυσκολεύονται να ελέγξουν πρόσωπα και καταστάσεις...

Να σου πω: Δυσκολεύομαι να δεχθώ οτι στο όνομα της δημοκρατίας κλπ δημιουργήΣΑΜΕ τέτοιες στρεβλώσεις. Ποιοι είμαστε «εμεις» που τις δημιουργήσαμε; Τώρα αν έλεγες κάποιοι πολιτικάντηδες που δεν είχαν τίποτα καλύτερο να κάνουν, ή γραφειοκράτες που αρέσκονται σε Καφκικά σενάρια, ΟΚ. Πάντως σίγουρα όχι εγώ κι εσύ και φαντάζομαι σχεδόν κανένας άλλος εδώ μέσα.

Παίζει και κάτι ακόμα, αν και δεν ξέρω σε τι βαθμό. Οι παρατάξεις που θέλουν να πουλάνε «νόμο και τάξη» ευνοούνται από ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα, τους δημιουργεί ζήτηση. Σιγά μη κάνουν κάτι να την ελατώσουν. Ποιον φόβο θα εκεμεταλεύονται μετα; Αυτό ισχύει μάλλον σε μεγαλύτερο βαθμό Αγγλία παρά Ελλάδα προς στιγμην, Ι know.

LOUKILOUK
22/05/2017, 22:13
ΔημιουργήΣΑΜΕ... σαν ανθρωπότητα... όχι εγώ και εσύ...συμφωνούμε...
Κατά τα άλλα η προώθηση της ψυχολογίας του φόβου ήταν ανέκαθεν πετυχημένη και επικερδής συνταγή...
Συμφωνούμε επίσης...

Triathlon 7
22/05/2017, 22:59

ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟΣ.
Το θέμα αυτό, έχει πολύ ευρύτερες διαστάσεις. Πέρα από την προστασία της περιουσίας μας. Σήμερα όποιος είναι νορμάλ άνθρωπος, δλδ οικογενειάρχης, εργαζόμενος και χριστιανός (στον τρόπο ζωής του), είναι υπό διωγμό! Είναι πολύ πιθανότερο να καταδικαστείς εσύ αν τολμήσεις να τραυματίσεις έναν κλέφτη, παρά να τιμωρηθεί αυτός αν συλληφθεί!
Η παρανομία πλέον (ανεπίσημα και υπογείως) προμοτάρεται από το επίσημο κράτος. Εγώ έπεσα θύμα οικιακής διάρρηξης αυτές τις ημέρες και το διαπίστωσα στην πράξη. Αλλεπάλληλες κλήσεις στην αστυνομία έπεφταν στο κενό. Ο επόμενος αστυνομικός που λάμβανε την κλήση με διαβεβαίωνε ότι δεν υπήρχε καμμία προηγούμενη! Κάθε 15 λεπτά, επί μιάμιση ώρα, αυτό το βιολί. Με το περιπολικό τελικά - όπως μου είπαν οι ίδιοι όταν ήρθαν - να είναι αραχτό τρία στενά μακριά απο το σπίτι μου επί μία ώρα πρίν χωρίς να έχει καμμία ειδοποίηση. Κανένα ενδιαφέρον όταν ήρθαν. Ούτε που κοίταξαν στο υπόγειο όταν τους επισήμανα οτι πιθανόν να έχουν καταφύγει εκεί οι διαρρήκτες.
Σε άλλες περιπτώσεις όμως, που δεν άπτονται της ασφάλειας του πολίτη, θα είχε έρθει άμεσα ολόκληρη διμοιρία. Καταλαβαίνετε νομίζω...
Αυτή η επιδίωξη της κρατικής εξουσίας, να επικρατήσει ενα κλίμα τρόμου στους νόμιμους πολίτες, επεκτείνεται πολύ παραπέρα απο το θέμα της ασφάλειας των μηχανών μας.

Με ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό συμπατριωτών μας, όχι μόνο να μην αντιδρά, αλλά και να συμφωνεί, ακόμα και να επαινεί τέτοιες πολιτικές, είτε στο όνομα μιας - παρεξηγημένης στην ερμηνείας της - δημοκρατίας, είτε ακόμα χειρότερα να υποτάσσεται σιωπηλά χάριν κάποιων πρόσκαιρων παροχών. Που φυσικά θα πληρωθούν με πολύ βαρύ τόκο, αλλά και παραχώρηση ουσιωδών δικαιωμάτων και εθνικών πόρων στο μέλλον.....

Μέχρι τότε σύντροχοι κάνετε ότι νομίζετε για να προστατέψετε την περιουσίας σας. Τι είναι νόμιμο και τι όχι, απο ότι φαίνεται, καθορίζεται ανάλογα με την πλευρά που βρίσκεστε.

Δεινόσαυρος
22/05/2017, 23:28
O Roosevelt, κάποτε που κάποιος του έλεγε τι έπρεπε να γίνει, απάντησε:
- Έχεις απόλυτο δίκιο, με έπεισες και συμφωνώ μαζί σου. Θα ήμουν ακόμα διατεθιμένος να κάνω ότι περνάει από το χέρι μου σαν Πρόεδρος. Τώρα όμως θα σου ζητήσω μια χάρη. Πήγαινε και ανάγκασέ με να το κάνω!

...

FotisFz1
22/05/2017, 23:46
Παιδια μια ερωτηση
Την ερχομενη τεταρτη φευγουμε για Φλωρεντια
θα μεινουμε 5 βραδυα κ θα δουμε το gp στο Μουτζελο
Ειχαμε κλεισει απο καιρο την διαμονη με κλειστο παρκινγκ αλλα σημερα μας εριξε το ακυρο οτι τελικα
δεν υπαρχει κλειστο παρκινγκ
γνωριζει καποιος τι παιζει με το θεμα κλοπες εκει περα?
Να κοιταξω να βρω φυλασομενο παρκινγκ?
γνωριζει καποιος να προτεινει οτιδηποτε?
ευχαριστω

amyroukai
23/05/2017, 01:07
Σοβαρά, ο single ή έχων σχέση εκτός γάμου, εργαζόμενος ή μη (γιατί η ανάπτυξη αργεί πολύ ακόμα και πολλοί έχουν χάσει τις δουλειές τους) και άθεος ή αλλόθρησκος (στον τρόπο ζωής του), είναι ανώμαλος άνθρωπος; Ή "μη νορμάλ" τέλος πάντων;

Καλά κάνετε και τα πιστεύετε όσα γράφετε, αλλά όλα αυτά δεν έχουν σχέση με τις κλοπές. Αδιαφορεί ο κλέφτης αν πας κάθε πρωί στην εκκλησία ή αν είσαι το ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη, αν σε χαστουκίζουν και γυρνάς το άλλο μάγουλο ή αν πας σπίτι και καταχεριάζεις την σύζυγο και τα παιδιά επειδή δεν ήταν σωστά σιτεμένο το Black Angus μπιφτέκι σου και ήταν μπαγιάτικη η κινόα στην σαλάτα και δεν το μαθαίνει κανείς μέχρι να σε βγάλουν στις ειδήσεις και να πέσει έκπληκτη η γειτονιά από τα σύννεφα (ως τότε είσαι μοντέλο συζύγου/εργαζομένου/οικογενειάρχη/χριστιανού). Το μηχανάκι που καβαλάς τον ενδιαφέρει, το αυτοκίνητο, το κινητό, το αν έχεις πράγματα αξίας στο σπίτι σου ή όχι. Και δεν είναι ΟΛΕΣ οι κλοπές από ΜΙΑ ομάδα πληθυσμού, όπως υπονοείται στην προηγούμενη σελίδα, προφανώς, αλλά πάλι θα ανοίξουμε βλακώδη συζήτηση και πάλι θα έχουμε χαρακτηρισμούς ένθεν και ένθεν και πάλι θα έχουμε στεναχώριες μου είπε σου είπε του είπα και μετά ήθελαν αυτοί αλλά δεν θέλαμε εμείς δώσε πόνο πρόεδρε του πανσεΤΤαϊκού τι στο καλό ήταν εκείνος ο ρήτορας ο ξεκάθαρος.

Κύριοι, παρακαλώ θερμά ας μείνουμε στα γεγονότα και η θεωρία περί κλοπών ας συζητιέται στο αγαπημένο σας καφέ δια ζώσης με την παρέα σας, διότι τα γραπτά ευκόλως παρεξηγούνται και χαλάνε την εικόνα γενικότερα και για εσάς σαν πρόσωπα και για το μέσον στο οποίο έχετε βήμα για συζήτηση. Αν και τώρα που το ξανασκέφτομαι, δεν εκτίθεστε και τόσο σαν πρόσωπα γιατί πόσο βολική η ανωνυμία του nickname μερικές φορές. Τέλος πάντων αυτό που θέλω να πω είναι κάπως κατανοητό, μάλλον, ελπίζω, τι θέλω και μπλέκομαι και κάνει και νύστα...

amyroukai
23/05/2017, 01:17
Παιδια μια ερωτηση
Την ερχομενη τεταρτη φευγουμε για Φλωρεντια
θα μεινουμε 5 βραδυα κ θα δουμε το gp στο Μουτζελο
Ειχαμε κλεισει απο καιρο την διαμονη με κλειστο παρκινγκ αλλα σημερα μας εριξε το ακυρο οτι τελικα
δεν υπαρχει κλειστο παρκινγκ
γνωριζει καποιος τι παιζει με το θεμα κλοπες εκει περα?
Να κοιταξω να βρω φυλασομενο παρκινγκ?
γνωριζει καποιος να προτεινει οτιδηποτε?
ευχαριστω

Οι επιλογές μου τώρα με το άσχετο ποστάκι ήταν να βοηθήσω καίτοι νυστάζω, να το μετακινήσω σε άλλο νήμα στις "πληροφορίες", να το στείλω ως άσχετο με το νήμα...

Τελικά προσπαθώντας να κάνω το δεύτερο, είδα ότι μπορώ να κάνω το πρώτο γιατί, για δες φίλε, Ταξιδιωτικά, Πληροφορίες και ο μικιμάους έχει ποστάρει αυτό:

https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=152296

Που θεωρητικά σου λύνει τα χέρια να βρεις άλλο πάρκινγκ, το οποίο πάντα όταν ταξιδεύεις σε ξένη χώρα καλό είναι να φροντίζεις γιατί κάλλιο γαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε.

FotisFz1
23/05/2017, 08:54
Αρχικα ευχαριστω για το λινκ
ΑΛΛΑ
ολα τα υπολοιπα ειρωνικα και να χαμε να λεγαμε
ειναι αχρειαστα...
Αφου ηταν ασχετο το ποστακι θα ηταν προτιμοτερο να το διαγραψεις απ ευθειας απο το να μου κανεις κηρυγμα
με το γνωστο υφακι

amyroukai
23/05/2017, 09:30
ε όχι και ιεροκύρηκας από το πουθενά... Αν πιάσω κάποια στιγμή και καταγράφω τους εισπραττόμενους χαρακτηρισμους τον ΜΑΕΘΡΑΤ τον έχω χαλαρά σε ακρωνύμιο :lol:

Ρώτησες για το αν "πρέπει" να βρεις γκαράζ ή όχι. Γνώμη μου ναι. Αν θέλεις τα πάντα να τα βλέπεις στραβά και με "υφάκι" λες και δύο το πρωί είχα καμμιά όρεξη να αρπάζομαι με τον κάθε έναν εδώ μέσα, μάλλον έχεις κάποιο άλλο πρόβλημα που δεν οφείλεται σε εμένα. Καλό ταξίδι, είναι πραγματικά υπέροχα αυτή την εποχή.

Ζεύκας
23/05/2017, 10:57
Κύριοι, παρακαλώ θερμά ας μείνουμε στα γεγονότα και η θεωρία περί κλοπών ας συζητιέται στο αγαπημένο σας καφέ δια ζώσης με την παρέα σας, διότι τα γραπτά ευκόλως παρεξηγούνται και χαλάνε την εικόνα γενικότερα και για εσάς σαν πρόσωπα και για το μέσον στο οποίο έχετε βήμα για συζήτηση. Αν και τώρα που το ξανασκέφτομαι, δεν εκτίθεστε και τόσο σαν πρόσωπα γιατί πόσο βολική η ανωνυμία του nickname μερικές φορές. Τέλος πάντων αυτό που θέλω να πω είναι κάπως κατανοητό, μάλλον, ελπίζω, τι θέλω και μπλέκομαι και κάνει και νύστα...

θα μπορούσα να απαντήσω αλλά όπως είπα από κοντά την Κυριακή στον admin του φόρουμ,
έχω κουραστεί να μπαίνω σε τέτοιες διαδικασίες γιατί ποτέ δεν βγαίνει άκρη.

ένα σχόλιο για την εικόνα μου, όσοι με γνωρίζουν και μ'αγαπάνε ξέρουν πως γράφω όσα γράφω.
οι υπόλοιποι δεν με απασχολούν.

αυτό βέβαια δεν μου δίνει την ελευθερία/δικαίωμα/θράσος να παραφέρομαι και να ξεφεύγω
από τους κανόνες λειτουργίας οπότε άμα παραστρατίζω just let me know.

:beer:

LOUKILOUK
23/05/2017, 20:03
Σοβαρά, ο single ή έχων σχέση εκτός γάμου, εργαζόμενος ή μη (γιατί η ανάπτυξη αργεί πολύ ακόμα και πολλοί έχουν χάσει τις δουλειές τους) και άθεος ή αλλόθρησκος (στον τρόπο ζωής του), είναι ανώμαλος άνθρωπος; Ή "μη νορμάλ" τέλος πάντων;

Καλά κάνετε και τα πιστεύετε όσα γράφετε, αλλά όλα αυτά δεν έχουν σχέση με τις κλοπές. Αδιαφορεί ο κλέφτης αν πας κάθε πρωί στην εκκλησία ή αν είσαι το ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη, αν σε χαστουκίζουν και γυρνάς το άλλο μάγουλο ή αν πας σπίτι και καταχεριάζεις την σύζυγο και τα παιδιά επειδή δεν ήταν σωστά σιτεμένο το Black Angus μπιφτέκι σου και ήταν μπαγιάτικη η κινόα στην σαλάτα και δεν το μαθαίνει κανείς μέχρι να σε βγάλουν στις ειδήσεις και να πέσει έκπληκτη η γειτονιά από τα σύννεφα (ως τότε είσαι μοντέλο συζύγου/εργαζομένου/οικογενειάρχη/χριστιανού). Το μηχανάκι που καβαλάς τον ενδιαφέρει, το αυτοκίνητο, το κινητό, το αν έχεις πράγματα αξίας στο σπίτι σου ή όχι. Και δεν είναι ΟΛΕΣ οι κλοπές από ΜΙΑ ομάδα πληθυσμού, όπως υπονοείται στην προηγούμενη σελίδα, προφανώς, αλλά πάλι θα ανοίξουμε βλακώδη συζήτηση και πάλι θα έχουμε χαρακτηρισμούς ένθεν και ένθεν και πάλι θα έχουμε στεναχώριες μου είπε σου είπε του είπα και μετά ήθελαν αυτοί αλλά δεν θέλαμε εμείς δώσε πόνο πρόεδρε του πανσεΤΤαϊκού τι στο καλό ήταν εκείνος ο ρήτορας ο ξεκάθαρος.

Εγώ κατάλαβα ότι ο οικογενειάρχης είναι απλά παράδειγμα...θα μπορούσε να είναι και άγαμος...όλοι νορμάλ κοινωνικά.
Για την δεύτερη παράγραφο που αναπτύσσεις εγώ αυτό που κατάλαβα είναι ότι το κράτος στοχοποιεί τους "νορμάλ" πολίτες και όχι φυσικά τα κλεφτρόνια...
Γενικά νομίζω ότι το διάβασες στραβά και απάντησες λάθος, αλλά καλύτερα θα ήταν να μας πει ο γράφων αν σωστά κατάλαβα εγώ...

toyar
23/05/2017, 20:30
κατω απο το σπιτι μου πριν λιγο.........
yaris υβριδικο τακαρισμενο χωρις τροχους
τι να πεις.........:(

DAYMAN
23/05/2017, 22:00
ριξτε μια ματια. Σχετικο και ασχετο μαζι. Οι διαχστες αν κρινουν το λαθος του ποστ ας το βαλουν στο σωστο σημειο.

http://www.cityofathens.gr/node/12965

Triathlon 7
23/05/2017, 22:40
Εγώ κατάλαβα ότι ο οικογενειάρχης είναι απλά παράδειγμα...θα μπορούσε να είναι και άγαμος...όλοι νορμάλ κοινωνικά.
Για την δεύτερη παράγραφο που αναπτύσσεις εγώ αυτό που κατάλαβα είναι ότι το κράτος στοχοποιεί τους "νορμάλ" πολίτες και όχι φυσικά τα κλεφτρόνια...
Γενικά νομίζω ότι το διάβασες στραβά και απάντησες λάθος, αλλά καλύτερα θα ήταν να μας πει ο γράφων αν σωστά κατάλαβα εγώ...

Φίλε μου κατάλαβες πολύ καλά. Νομίζω ότι ήμουν ξεκάθαρος σε αυτά που διατύπωσα. Καμμία σχέση με αυτά που απάντησε ο amyroukai. Μάλλον νύσταζε όπως εξομολογείται παρακάτω. Ούτε για ιδιωτικές ...προτιμήσεις (τέλος πάντων) έγραψα, ούτε για ...ανεργίες, ούτε βέβαια για άθεους κτλ. κτλ. Αν το ξαναδιατυπώσω σαν ο "μέσος (όρος) συνηθισμένος ΝΟΜΙΜΟΣ πολίτης", το καταλαβαίνετε;

"Τα κλεφτρόνια δεν τα ενδιαφέρει αν εσύ πάς στην εκκλησία !!!! κτλ. κτλ"
Έλεος ρε αμυρου. Τι είναι αυτά που μου γράφεις; Κοίτα τι γράφει το παλληκάρι απο πάνω. Θέλω να πιστεύω ότι και όλοι οι υπόλοιποι το ίδιο κατάλαβαν.

Το συγκεκριμένο thread από ότι εγώ καταλαβαίνω, δεν είναι ένα ακόμα θέμα με συμβουλές και απόψεις για αντικλεπτική προστασία, απο τα άπειρα που διαβάζεις στο net. Αλλά εκφράζει την γενική πλέον αγανάκτηση για την ανύπαρκτη προστασία που "απολαμβάνει" ο κάθε ΝΟΜΙΜΟΣ και βαριά φορολογούμενος πολίτης, με την παράλληλη ατιμωρησία ( αν όχι υποστήριξη! ) του κάθε περιθωριακού και άνομου. ( άλλα θα ήθελα να γράψω εδώ, αλλά είπα να κρατήσω χαμηλούς τόνους ).

Αν και τώρα που το ξανασκέφτομαι, δεν εκτίθεστε και τόσο σαν πρόσωπα γιατί πόσο βολική η ανωνυμία του nickname μερικές φορές.

Ακριβώς! Δεν θα τολμούσα να εκφράσω τις απόψεις μου ενυπόγραφα. Είναι πλέον παράνομο. Αν ερμηνεύσεις κατά το δοκούν κάποιους παλαβούς νόμους που ψηφίστηκαν πρόσφατα. Εκεί καταντήσαμε. Φωνάζει ο κλέφτης και φοβάται ο νοικοκύρης!

Η εκστρατεία επιβολής φόβου και ανασφάλειας στους πολίτες ( πλέον σωστότερο το "υπηκόους" ) καλά κρατεί. Δεν χρειάζεται να διαβάσει κανείς και τις 46 - εως τώρα - σελίδες του thread για να διαπιστώσει ότι σχεδόν όλοι έχουν αποδεχθεί ότι "αν θέλει ο κλέφτης να σου πάρει τη μηχανή, θα το κάνει".

Άυριο ρε παίδες τι άλλο (χειρότερο φυσικά) θα αποδεχθούμε σαν φυσικό και αναπόφευκτο;

stefanos
23/05/2017, 23:36
Αλλά εκφράζει την γενική πλέον αγανάκτηση για την ανύπαρκτη προστασία που "απολαμβάνει" ο κάθε ΝΟΜΙΜΟΣ και βαριά φορολογούμενος πολίτης, με την παράλληλη ατιμωρησία ( αν όχι υποστήριξη! ) του κάθε περιθωριακού και άνομου.

Αν δεν υπήρχαν νόμιμοι και καθώς πρέπει πολίτες που συναλλάσσονται με τους περιθωριακούς και άνομους δεν θα υπήρχαν και κλοπές.
Το παραεμπόριο ανθεί στις μέρες μας σε όλες τις μορφές του...

Δεινόσαυρος
24/05/2017, 01:17
Θέλω να πιστεύω ότι και όλοι οι υπόλοιποι το ίδιο κατάλαβαν.

Αγαπητέ, νομίζω οτι όλοι λίγο πολύ καταλάβαμε ακριβώς τι ήθελες να πείς, μη φοβάσαι.

Αυτό που ίσως θα πρέπει να αναλογιστούμε είναι πόσο τρομαχτική είναι η σκέψη οτι το "κράτος" έχει πια ρεστάρει σαν σημείο αναφοράς, και όχι μόνο αυτό -- αλλά όπως λες (και λέμε) στρέφεται πια συχνά εναντίον της κάθε ανθρώπινης αξιοπρέπειας και κοινής αποδοχής οποιασδήποτε (μα οποιασδήποτε) έννοιας προοδόυ. Αν δεν έχει συνηθήσει κανείς σε αυτήν την ιδέα, ειλικρινά, δεν ξέρω πώς θα την αντιμετωπίσει. Αρχικά με κάποια αποφυγή; υπεκφυγή; εστιαση σε άσχετα; Μετά τι γίνεται; Τί γίνεται όταν το σκυλί πια δαγκώσει; Ιδέα δεν έχω, αλλά σίγουρα δεν είναι εύκολο για κανέναν.

Τώρα, αν δεν πρέπει να κάνουμε τέτοιες συζητήσεις εδώ μέσα γιατί είναι δύσκολες, τι να πώ; Εγώ μια φορά τρέφω μεγάλη εκτίμηση στα περισσότερα μέλη εδώ (ιδίως σε όσους διαφωνουν μαζί μου - σχεδόν όλους δηλαδή :lol:) και νομίζω οτι ο χώρος σηκώνει τέτοιους προβληματισμούς -- σίγουρα πολύ περισσότερο από "αλλους" διαδυκτιακούς χώρους. Θα δείξει. Ελπίζω να μην κάνω λάθος.

amyroukai
24/05/2017, 01:25
σχεδόν όλοι έχουν αποδεχθεί ότι "αν θέλει ο κλέφτης να σου πάρει τη μηχανή, θα το κάνει".

Πότε ήταν διαφορετικά; Πότε δεν υπήρχαν κλοπές; Γιατί οι ιστορίες που ακούω από τα 70ς και τα 80ς δεν είναι διαφορετικές. Νυχτερινά "ψειρίσματα" ανταλλακτικών και βενζίνης και μοτοσικλετών ολόκληρων και τότε ήταν πολύ λιγότερες, άρα πιο δύσκολο να κρυφτεί το κλοπιμαίο (νομίζω δηλαδή). Δεν το έχω αποδεχτεί (και δεν πρόκειται να το αποδεχτώ) ως σωστό και καλό αλλά είναι στρουθοκαμηλισμός να πιστέψω το αντίθετο. Ο κόσμος στον οποίο δεν κλέβονται πράγματα (και μηχανάκια κατ' επέκταση) δεν υπάρχει.

Για τα λοιπά ας δεχτούμε ότι παρανόησα το ιδιαίτερα ατυχές παράδειγμά σου και ας κλείσει εδώ η συζήτηση για αυτό.

Τα περί στοχοποίησης δεν τα κατάλαβα καθόλου.

SHOOTER045
24/05/2017, 09:01
Κάποτε πριν 20/30 χρόνια ας πουμε,όταν η συντριπτική πλειοψηφία των <κακοποιών > του είδους, περιοριζόταν στην εγχώρια παραγωγή, τα πράγματα ηταν ποιό εύκολα.
Ηταν 10/15 οι σεσημασμενοι οπότε όταν γινόταν κάτι ενα περασμα απο τις σχετικές υπηρεσίες και ηταν αρκετό για να βρεθεί άκρη.
Με την έλευση ανθρώπων απο αλλες χώρες το πράγμα ξέφυγε.
Οι συμμορίες πολλαπλασιάστηκαν .
Χτυπάνε <επαγγελματικά> και έχουν στεγανά οπου ο ένας δεν ξέρει τον ανώτερο από πάνω.
Απο την αλλη οι <ξεκαρφωτοι> του είδους που δουλεύουν απ το σπίτι ( χωρίς την ιδιότητα κάποιου καταστήματος εμπορίας /ανταλλακτικών) είναι πάρα πολλοί.
Κατα καιρούς και εδώ σε κάποια θέματα σχετικα έχουν μπει απο μέλη <περίεργες> αγγελίες απο την γνωστή σελίδα πώλησης οχημάτων .
Γνωρίζω 2 - 3 περιπτώσεις αλλά επιτρεψτε μου να μην πω περισότερα για ευνόητους λόγους.
Η αρμόδια υπηρεσία έχει ελάχιστο προσωπικό και με την άνοδο της εγκληματικότητας μέσω ίντερνετ διαβαθμιζει την σοβαρότητα ανάλογα, νομιζω πως όλοι βλέπουν τι γίνεται σχεδόν καθημερινά με εγκλήματα σχετικα με το ίντερνετ.
Ήρθε και η ελάφρυνση ποινών σχετικα με αυτό το αντικείμενο και η μη σωστη επιτήρηση ατόμων που αποφυλακίστηκαν απο συμμετοχή με το <σπόρ>,γιατί κακά τα ψέμματα οι περισότεροι όταν βγαίνουν κανουν αυτό που γνωρίζουν καλύτερα.
Εχουν λιγοστεψει και οι περιπολίες με τους ένστολους να αναλώνονται σε αλλότρια καθήκοντα και φυλαξεις σταθερές σε κάθε είδους< πρόσωπα > και το γλυκό έδεσε.
Το μονο που μπορεί να κανει ο καθένας μας,είναι να προστατευτεί όσο μπορεί καλύτερα.
Το πως περιγράφεται ποιο πίσω σε αυτό και σε άλλα σχετικά θέματα

amyroukai
24/05/2017, 09:25
Μήτσε το να προσπαθείς να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα είναι ευγενές (και δεν το λέω με ειρωνία) αλλά άχρηστο.

Ο James May πρόσφατα ανέβασε στο fb μιά φωτογραφία Kill Bike Thieves γιατί τα ίδια συμβαίνουν και στην Αγγλία, παρά το γεγονός ότι είναι απείρως πιο οργανωμένοι από εμάς. Είπα και προηγουμένως ότι έχουν ξεκινήσει ομάδες "εκδικητών". Οπότε να κυκλοφορούμε όλοι με ένα κουμπούρι και όποιος δεν μας γεμίζει το μάτι πάρε τον κάτω, αφού έτσι και αλλιώς στοχοποιημένοι είμαστε, έτσι και αλλιώς κανείς δεν δίνει δεκάρα για εμάς. Όποια ομοιότητα στο modus operandi με τα αυγά, τυχαία. Δεν είναι ρατσιστικό, αυτοί είναι κλέφτες. Guru meditation.

SHOOTER045
24/05/2017, 09:38
Δεν προσπαθώ να δικαιολογησω τίποτα.
Τα λέω όπως είναι.
Και σίγουρα σε κάποιες περιπτώσεις θα μπορούσαν να γίνουν πολλά παραπάνω απο τις αρχές.
Αλλά ας μην το πάμε παλι προς τα εκεί

Δεινόσαυρος
24/05/2017, 11:18
Είπα και προηγουμένως ότι έχουν ξεκινήσει ομάδες "εκδικητών".
Τα παραλές. Και πέφτεις, μάλλον άθελά σου, και σε παγίδα.

Επειδή κάποιος «Αγαναχτιζμένος» Εγγλέζος Τζιμης ο Τίγρης κυκλοφορεί για 5 δευτερόλεπτα μια χαζομάρα στο Ace (ε, δεν ξέρει και τίποτα καλύτερο), και ο γνωστός σαβουροδημοσιογράφος (ο θεός να τον κάνει) το εκμεταλεύεται για τους σύνηθεις λόγους ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟΥ (έτσι γράφουν, με caps lock) βρίσκει ευκαιρία η κάθε βαριεστημένη αστή (και ο Μay) να κυλίσει στον βούρκο των ενοχών της και να σκίσει έτσι λίγο τα καλσον της για το «πόσο απάνθρωπη έχει γίνει η κοινωνία μας». Ε, πουλάει και τεύχη το συγκεκριμένο είδος. Δεν νομίζω οτι μας τιμά να δίνουμε σημασία....

ΠΟΥ στον Μπέο, είδε κανείς «εκδικητές»;;;;
Εστω μία περίπτωση; Αλλά δεν βαριέσαι, γιατί να αφήσουμε την πραγματικότητα να μας χαλάσει την γλύκα του αυτομαστιγώματος;

Αντι να πούμε, ναι, ετσι ακριβώς οπως τα λέει ο Shooter είναι, τί μπορούμε να κάνουμε εμείς για να οργανωθούμε να το αποτρέψουμε, σωστά και νόμιμα;

Ετσι ωστε να μην χρειάζεται καν να γίνεται λόγος για εκδικητές.

DrEvil
24/05/2017, 11:32
ΠΟΥ στον Μπέο, είδε κανείς «εκδικητές»;;;;
Εστω μία περίπτωση; Αλλά δεν βαριέσαι, γιατί να αφήσουμε την πραγματικότητα να μας χαλάσει την γλύκα του αυτομαστιγώματος;

Σχωρνατε με, δεν το εχω παρακολουθησει το θεμα εξ'αρχης, ουτε καν απο την μεση
Μονο αυτη την σελιδα διαβασα.
Μα Dino, αν θες μια ή και δυο μέχρι και τρεις περιπτωσεις εκδικητων, μπορω να στις προσφερω εγω.
Δικες μου εμπειριες, οχι "μου ειπε ο ξαδερφος του παπου του θειου μου".

amyroukai
24/05/2017, 12:17
Ακόμα ένα κρούσμα, μερικοί αγανακτισμένοι φιλήσυχοι πολίτες εκφράζουν την αγανάκτησή τους.

382747

DAYMAN
24/05/2017, 13:13
τον Αλεξακη τον διαβαζουν πολλοι τελικα.:cry:

amyroukai
24/05/2017, 13:19
τον Αλεξακη τον διαβαζουν πολλοι τελικα.:cry:

δεν είχα ιδέα ότι μπήκε και εκεί.

***αλλά να είσαι καλά που το είπες, εκεί έχει καλύτερα μαργαριτάρια! Δεν βάΝω άλλες φωτό γιατί δεν έχει νόημα.

DAYMAN
24/05/2017, 13:25
δεν είχα ιδέα ότι μπήκε και εκεί.

πολλες οι κοινοποιησεις. Το εκανα και εγω εχοντας στο μυαλο μου 2 μηχανες που βρεθηκαν μεσω FB την ιδια μερα χαρη στην παρατηρητικοττα καποιων. Σταγονα στον ωκεανο θα μου πεις αλλα η ελπιδα ειναι ζωντανη.

basilis_k6
24/05/2017, 13:28
το πρόβλημα ξεκινάει απο τα σύνορα που ειναι ξεφραγκο αμπέλι και μπαίνει-βγαίνει οτι θελεις. Η εξαγωγή κλεμμένων απο ελλάδα ειναι χοντρή μπίζνα οχι αστεία. Πάντως για να είμαστε και λογικοί, τα πεισσότερα μηχανάκια φεύγουν ξεκλέιδωτα και αφύλακτα.

amyroukai
24/05/2017, 13:55
to SMT είναι "σπάνιο" θέαμα, ειδικά μαύρο ματ.... δεν μπορεί να κρυφτεί ακριβώς.

irinia
24/05/2017, 15:07
Αν δεν υπήρχαν νόμιμοι και καθώς πρέπει πολίτες που συναλλάσσονται με τους περιθωριακούς και άνομους δεν θα υπήρχαν και κλοπές.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.............

ΣΕ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΑΝ ΟΛΟΙ.............ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ..!!
Η αλήθεια όμως εμπεριέχεται σε αυτά τα λίγα που έγραψες....!!!
Από μένα

:a18::a18::a18:

Με μια μικρή διόρθωση για να είμαι και λίγο πιο σκληρός,
όχι παρεμπόριο............αλλά ΚΛΕΠΤΑΠΟΔΟΧΗ...!!!
Αν δεν υπήρχαμε όλοι εμείς να ψάχνουμε την ευκαιρία........
οι κλέφτες θα ήταν πολύ λιγότεροι,ο νοών.......!!!!

Coyote.V
24/05/2017, 20:21

Η αλήθεια όμως εμπεριέχεται σε αυτά τα λίγα που έγραψες....!!!
Από μένα

:a18::a18::a18:

Με μια μικρή διόρθωση για να είμαι και λίγο πιο σκληρός,
όχι παρεμπόριο............αλλά ΚΛΕΠΤΑΠΟΔΟΧΗ...!!!
Αν δεν υπήρχαμε όλοι εμείς να ψάχνουμε την ευκαιρία........
οι κλέφτες θα ήταν πολύ λιγότεροι,ο νοών.......!!!!

Αν αυτά καταλήγουν σε καταστήματα με ανταλλακτικά τι μπορεί να γίνει και που φταίω, να μην αγοράζουμε μεταχειρισμένα; Λέω εγώ τώρα για να μην πιάσω την ακραία περίπτωση που ο άλλος πήγε σε κλεφτρόνι να του ζητήσει μηχανάκι.

macdeath_s
24/05/2017, 20:44
Να κάνω εγώ μια ρητορική ερώτηση. Είναι γνωστό τοις πάσι ότι Καλιθέα είναι η πρωτεύουσα και στο βούτηγμα αλλά και στο εμπόριο κλεμμένων. Παλιά είχα ακούσει και μια και δυο για σκηνικά που κατέβαζαν οδηγό με όπλο στο φανάρι. Επίσης περιστατικά κλοπής από high end pro μέσα από κλειστά γκαράζ, με κάμερες συναγερμούς και λοιπά ουκ ολίγα σε Καλιθέα, Μοσχάτο, Πειραιά και φυσικά νέα σμύρνη. Το βίντεο με το busa που κάνει φτερά νομίζω το θυμόμαστε όλοι.

Αν θεωρήσουμε ότι υπάρχει ένα κύκλωμα εκεί, υπάρχει κάποιος που να πιστεύει ότι δεν έχουν πλάτες, χοντρές κιόλας, από μπάτσους ή από κάποιο επίσημο φορέα ? Αν δεν έχουν πώς γίνεται να συνεχίζεται το έργο σε αυτές τις περιοχές χωρίς κανέναν κόφτη ?

Triathlon 7
24/05/2017, 23:19

Στέφανε, νόμιμος και συναλλασσόμενος με παράνομους είναι αντιφάσκουσες έννοιες. Εκτός αν θεωρείς παράνομο ακόμα και αυτόν που κάνει μιά οδική παράβαση. Εδώ αναφερόμαστε σε όσους βιοπορούν από το έγκλημα. Από πολιτικούς και διαπλεκόμενους επιχειρηματίες μέχρι το κλεφτρόνι της γειτονιάς. Αν σε αυτούς προσφέρεται (υπογείως δια μέσου της κρατικής ανοχής) ασυλία, τότε την δικαιούμε σαν αμυνόμενος και εγώ. Έστω μια άδεια οπλοφορίας. Δεν απαιτούμε να εξαλειφθεί ολοσχερώς το έγκλημα. Δεν ζούμε σε παράδεισο. Να περιορισθεί σε αποδεκτά επίπεδα ζητάμε. Αυτά που οι αρχές έχουν την δυνατότητα να επιβάλλουν αν υπάρξει πολιτική βούληση. Πετυχημένα ενδεικτικά παραδείγματα υπάρχουν στό παρελθόν. Απο το Σικάγο του μεσοπολέμου εως την ΝΥ του 70.
Για τους επιφανειακά καθώς πρέπει συμφωνώ. Κλασσικό παράδειγμα οι μαφιόζοι.

Δεν προσπέρασα κανένα. Απλά δεν είμαι ολημερίς στο forum. Όταν βρίσκω χρόνο, ρίχνω μιά ματιά και αν κρίνω ότι πρέπει να ποστάρω συνδέομαι. Παραφράζοντας ελαφρά ( και καλοπροαίρετα ) όσα υποστηρίζεις, πρέπει να υφίσταμαι την εκληματικότητα επειδή ο διπλανός μου αρέσκεται στην αγορά κλοπιμαίων! Κλέφτρόνια, κλέφτες, κλεπταποδόχοι όλοι ίδιοι είναι. Ας κρίνει η πολιτεία απο που θα ξεκινήσει.

Πότε ήταν διαφορετικά; Πότε δεν υπήρχαν κλοπές; Γιατί οι ιστορίες που ακούω από τα 70ς και τα 80ς δεν είναι διαφορετικές.

Για τα λοιπά ας δεχτούμε ότι παρανόησα το ιδιαίτερα ατυχές παράδειγμά σου και ας κλείσει εδώ η συζήτηση για αυτό.

Τα περί στοχοποίησης δεν τα κατάλαβα καθόλου.

Ιδιαίτερα ατυχής ήταν η λέξη "νορμάλ" και όχι το παράδειγμα. Την παίρνω πίσω και την καταπίνω. Δεν γράφω διατριβή για να προσέχω την κάθε μία λέξη. Κατά τα άλλα:
Οικογενειάρχης: Αυτός που έχει αναλάβει το βαρύ καθήκον της ανατροφής των παιδιών του, θέτοντας παράλληλα το άτομο του σε δεύτερη μοίρα. Το μηχανάκι του είναι ίσως η μόνη απόλαυση που επιτρέπει στον εαυτό του. Πιθανόν και ο μόνος τρόπος να πηγαίνει στη δουλειά του.
Εργαζόμενος: Κάποιος που αγόρασε την μηχανή του φτύνοντας αίμα 8 με 16 ώρες την ημέρα. Δεν του την έκανε δώρο η "μαμα και ο μπαμπα" ούτε του κάθησε το JOKER.
Χριστιανός: Ένας ....άθεος που πατά σε εκκλησία μόνο για τις κοινωνικές εκδηλώσεις. Λόγω ανατροφής όμως, του έχει γίνει ιδία φύση ο σεβασμός (χωρίς υπερβολές) του συνανθρώπου του.
Συνδυάστε όλα τα ανωτέρω, όπως συμβαίνει πολλάκις και θα καταλάβαιτε τον πόνο που του προκαλεί ο κάθε αλήτης.

Για την δεκαετία του 70, εσύ "άκουσες" και εγώ έζησα. Οχι μόνο σαν μοτοσυκλετιστής αλλά και σαν ιδιοκτήτης ενός απο τα ελάχιστα superbikes που κυκλοφορούσαν τότε στη Ελλάδα. (ναι, είμαι πουρόγερος). Σου λέω λοιπόν.
ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ.
Εικάζεται ότι οι περισσότερες μεγάλες μηχανές που κυκλοφορούσαν ήταν κλεμμένες! Η (νόμιμη) κατοχή ενός τέτοιου εργαλείου σε κατέτασσε αυτομάτως στα κακοποιά στοιχεία! Στα μάτια όλης της κοινωνίας. Και είναι αυτονόητο ότι ανάλογη "περιποίηση" είχες απο την αστυνομία. Χειροδικίες και βρισιές ήταν κάτι το συνηθισμένο. Ούτε λόγος να αντιδράσεις. Για να πας στην δουλειά σου (τις περισσότερες ώρες της ημέρας), έπρεπε να "φέρεις άδεια απο το οικείον ατυνομικόν τμήμα". Να κινείσαι σε αυστηρά προκαθορισμένη διαδρομή. Αυτά ούτε η Γκεστάπο δεν τα έκανε. ...Η κυκλοφορία στο κέντρο των πόλεων απαγορευόταν. Προστασία απο κλοπές είπες; Καλό ανέκδοτο. Έπιανες εσύ τον κλέφτη, τον παρέδινες στο ΑΤ και αυτοί τον άφηναν αμέσως ελεύθερο λόγω "παρέλευσης του αυτόφωρου"! Μετά ο "ανήκων στις ευπαθείς ομάδες" γύρναγε με την αλητοπαρέα του και σε μαύριζε στο ξύλο...

Οι εποχές παρήλθαν. Οι μοτοσυκλέτες έγιναν αποδεκτές απο την κοινωνία. Και απο την δεκαετία του 90 και εντεύθεν, οι κλοπές μηχανων περιορίστηκαν σε αποδεκτά επίπεδα. Αν μπορεί κανείς να το πει έτσι.
...Μέχρι πρόσφατα. Που άρχισαν να επιστρέφουν οι παλιές "καλές εποχές". Με μιά τεράστια διαφορά. Πλέον δεν είναι "ελεύθεροι" να κλέβουν μηχανές μόνο. Αλλά τα πάντα. Μαζί με το κράτος. Που σου κλέβει τα ομόλογα Δημοσίου που το ίδιο είχε εγγυηθεί! Που αφήνει (μέσω των ΜΜΕ) να εννοηθεί οτι το ίδιο θα γίνει με καταθέσεις, θυρίδες ακόμα και το ίδιο σου το (εξωφλημένο παρακαλώ) σπίτι. Και αν τα έχεις στο στρώμα.. Περάστε κόσμε. Ελεύθερα. Κλέψτε, βασανίστε, σκοτώστε. Φεύγοντας πάρτε και κάνα αυτοκίνητο ή μηχανή μαζί. Με τα κλειδιά. Σαν κύριοι. Οι πολίτες; Ας πρόσεχαν, όπως είπε και απόστρατος πρωθυπουργός.

Η συνέχεια, εκτός απροόπτου, αύριο.