View Full Version : AFRICA!
Σελίδες :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
[
18]
19
20
21
Για να μη μου στεναχωριεσαι, ποστ #899
http://advrider.com/index.php?threads/the-africa-twin-crf1000l-owners-thread.1112644/page-45
Για το επόμενο κουσουρι σε θέλω πιο ευφάνταστο :p
χμμ.. δλδ μια αυτονομια πανω απο 400 στα 18.7 λιτ..
Ναι, θα πεσει γελιο.....
Ρε φιλε, Αθηνα ή εστω Ελλαδα μενει αυτος με τα 4.3;
Σπυρακο , εχεις γινει πιο γραφικός απο ηλιοβασίλεμα στην Οια...:lol:
ουτε η Ελενη Λουκα στο Corpus Christi τέτοια εμμονή...:bawl:
άπλωσε με την τρατα αθερινοδικτο να πιασεις καμια παιδικη του αφρικα να μας δειξεις εσυ…:lol:
αλλωστε , έχουν πουληθεί πολλά οπότε θα βγουν γρήγορα..
spyrakos35
17/02/2016, 08:45
χμμ.. δλδ μια αυτονομια πανω απο 400 στα 18.7 λιτ..
Σπυρακο , εχεις γινει πιο γραφικός απο ηλιοβασίλεμα στην Οια...:lol:
ουτε η Ελενη Λουκα στο Corpus Christi τέτοια εμμονή...:bawl:
άπλωσε με την τρατα αθερινοδικτο να πιασεις καμια παιδικη του αφρικα να μας δειξεις εσυ…:lol:
αλλωστε , έχουν πουληθεί πολλά οπότε θα βγουν γρήγορα..
Ναι, εγω ειμαι γραφικος, οι αλλοι που το εκθειαζουν πριν καλα καλα κυκλοφορησει ειναι γνωστες....
Θελουμε και συγκριση με το 1190.... Να παω και γω να συγκριθω με το χαγιαμπουσα ή το ζζρ....
:lol:
Ναι, εγω ειμαι γραφικος, οι αλλοι που το εκθειαζουν πριν καλα καλα κυκλοφορησει ειναι γνωστες....
Θελουμε και συγκριση με το 1190.... Να παω και γω να συγκριθω με το χαγιαμπουσα ή το ζζρ....
σκοπεύεις να πας σε μεγαλο ονφφ και σε καιει ,ε?:lol:
ρε συ , αφού σπαμοτρολλαρεις αδιάκοπα εδώ..
αν δεν το έχεις πάρει χαμπάρι , εδώ και κάνα μήνα το έχει οδηγήσει πολύς κόσμος και στο εξωτερικό κι εδώ και γραφει ,όχι τι υποθέτει ,αλλά τι είδε.
τα υπερ και τα κατά σε σύγκριση με το 1190 τα έχουμε πει και παραπάνω .
είναι τελείως διαφορετικές μηχανές σε φιλοσοφία.
Τα έχω οδηγήσει πλέον και τα δυο .είναι και τα δυο καταπληκτικές μηχανές ανάλογα το τι θες να κάνεις και πως.
Όπως θα εβλεπες ,αν δεν σπαμαρες συνεχεια, είπαμε παραπάνω ότι στα λεφτά αυτά υπάρχουν πλέον πολλές επιλογές ανάλογα το τι θες να κάνεις και πως,με τν προσθηκη της αφρικα να αλλάζει τον χάρτη στην κατηγορία.
Όμως , γιατι δεν πατε για ένα τεστ ραιντ να μας πειτε κι εσεις?
theofilos888
17/02/2016, 09:01
Θελω σπυρακο φωτο πανω στο τεστ ραιντ αφρικα. Διπλα στο σπιτι σου ειναι. Προλαβαινεις.....
spyrakos35
17/02/2016, 09:08
Πηγε και πητερμπεμβε, ειπε οτι “ναι οκ αλλα δεν τρελαθηκε κιολας" αλλα το προσπερασαμε.....
Γιατι δλδ να υιοθετησουμε την αποψη του χ και οχι του ψ;
Καντε κρατει.... Αυτο σας λεω μονο αλλα δε θελετε να το καταλαβετε....
Καλες αγορες λοιπον
spyrakos35
17/02/2016, 09:09
Θελω σπυρακο φωτο πανω στο τεστ ραιντ αφρικα. Διπλα στο σπιτι σου ειναι. Προλαβαινεις.....
Δε μιλησες μωρη κοτα..... Φοβηθηκες το κραξιμο....
theofilos888
17/02/2016, 09:30
Δε μιλησες μωρη κοτα..... Φοβηθηκες το κραξιμο....
Το κραξιμο απο σενα ειναι μουσικη στα αυτια μου....:D
spyrakos35
17/02/2016, 09:32
Το κραξιμο απο σενα ειναι μουσικη στα αυτια μου....:D
Τρου Λαβ
:a07::a07:
XLGeorge
17/02/2016, 10:36
Πονηρε...Έχουμε και λέμε λοιπόν, κατ εμε και ΟΧΙ με σειρα προτεραιότητας, τα γράφω όπως μου ρχονται.
1. Διαστήματα σερβις και γενικότερα οικονομία χρησης/συντήρησης.
2. Ροπή χαμηλά. Θυσιαζω κάποια ευστροφια για να τραβάει σα γαιδουρι.
3. ABS και TC
4. Εμβέλεια..το δικό μου έχει 15 λίτρα ρεζερβουαρ...
5. Πλαίσιο που να προσφερει σωστό τρόπο προστασίας απ κατ.
6. DCT. Το γουστάρω λέμε....
7. Ανεση
8. Ψεκασμος, και γενικότερα σύνολο, που να δουλεύει καλά χωρίς αναγκη δακτυλιασματος. Γενικά και παρ όλο που το χαρηκα στο 950/990 το ψάξιμο, δεν είμαι διατεθημενος πλέον να τα σκάσω για καινούργια μηχανή που χρειάζεται να δαπανησω χρόνο και χρήμα για να δουλέψει σωστά. Και με το σωστά δεν εννοώ να βγαζει παραπάνω αλογα. Καλό το ready to race, αλλά πλέον θα ηθελα κάτι πιο συντηρητικο και καθημερινό. Πιστεύω δε, ότι το αφρικα θα αποδειχτεί πως αυτά τα λίγα που χάνει σε σχέση με το κτμ σε αδρεναλινη, αν τα χανει, τα κερδίζει με το παραπάνω σε γενικότερη ποιοτητα συμβιωσης. Αυτό μένει να αποδειχτεί βέβαια.
9. Από όσα έχω διαβάσει, το αφρικα πρέπει να έχει πιο κατάλληλη γεωμετρία και κινητηρα για να το πηγαίνεις ανθρώπινα. Το κτμ απο την αλλη δουλεύει κατά πως έχει σχεδιαστεί για καταστάσεις πιο Chris birtch.
Very well put και ιδιως τα εξης για μενα:
1. Διαστήματα σερβις και γενικότερα οικονομία χρησης/συντήρησης.
2. Ροπή χαμηλά. Θυσιαζω κάποια ευστροφια για να τραβάει σα γαιδουρι.
3. ABS και TC
7. Ανεση
8. Ψεκασμος, και γενικότερα σύνολο, που να δουλεύει καλά χωρίς αναγκη δακτυλιασματος.
Και θα προσεθετα για μενα:
10. Χρηση καθε μερα στην πολη χωρις ψηλες θερμοκρασιες και μικρο κοψιμο τιμονιου.
:beer:
Με ενα σετ 19 17 τροχους και μια χαρτογραφιση το μηχανακι θα ειναι χουλιγκαν
Με ενα σετ 19 17 τροχους και μια χαρτογραφιση το μηχανακι θα ειναι χουλιγκαν
Κάτι μου λέει ότι θα βγει και τέτοια εκδοση, με μικροτερες διαδρομές στις αναρτήσεις και ίσως tubeless τροχούς.
pipe_smoker
17/02/2016, 12:31
Να βγάλουνε καμιά μοταρντοποιημένη έκδοση?
Χμμ δε'ν'κακό...
Τύπου sm/smt κλπ.
Καλό με ακούγεται.
Κάτι μου λέει ότι θα βγει και τέτοια εκδοση, με μικροτερες διαδρομές στις αναρτήσεις και ίσως tubeless τροχούς.
λιγο δυσκολο το βλεπω λογω και honda, αλλα και ονοματος africa, αλλα νομιζω πως θα ειναι απο τις πρωτες μετατροπες που θα γινουν στο μηχανακι...
spyrakos35
17/02/2016, 16:43
με το που σταμάτησα να γράφω, ψόφησε το θέμα.....
ρε δίνω ζωή στα νήματα εγώ.... :lol:
θα επανέλθω μετά το test ride.... ;)
αν δε σπάσει στα χέρια μου, να το πάρετε, θα είναι καλό :bawl:
άντε λοιπόν να πω και εγώ αν και είναι γνωστό σε όλους το επίπεδο κουλαμάρας μου.
πρώτη εντύπωση , παρκαρισμένη σε έδαφος με κλίση προς το πλαινό σταντ και σηκώθηκε για πλάκα.
μια περίεργη αίσθηση της διαχείρησης του γκαζιού μου φάνηκε στην αρχή αλλά καταλαβαίνεις γρήγορα πως και τι θέλει.
ΦΡΕΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑΡΕΕΕΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ.
αλλαγές κατεύθυνσης ( κάτι που δεν το έχω ) για πλάκα.
ύψος μηχανής με τη σέλα στη μεσαία θέση ακουμπάνε και τα δυο πόδια λιγο καλύτερα από τις μύτες με το 1,77 μου.
πολύ ροπή χαμηλά , αλλά και χωρίς κανένα κόμπιασμα σε όλο το φάσμα στροφών .
κιβώτιο καλύτερο δεν περίμενα να δω ποτέ.
έκανα τη διαδρομή τζιτζιφιές αιγάλεω μέσω κηφισού χωρίς να την πιέσω πάρα πολύ αλλά δείχνει τα 160 να τα έχει εύκολα για ταξιδι.
αέρας δεν με χτύπησε αλλά σε αυτο βοηθάει και το χαμηλό μου ύψος.
υπάρχει και μεγαλύτερη ζελατίνα αλλά μαλλον για ύψη 1,90+.
το traction δεν το πείραξα το άφησα στη μεγάλη σκάλα για ευνόητος λόγους (βλέπε κουλαμάρα)
με ενα crossrunner που συναντήθηκα μετά απο συννενόηση τον είχα στην αρχή και μου ξέφυγε μετά την κουμπωμένη 5η ταχύτητα.
οι αναρτήσεις σίγουρα θέλουν σκάλισμα αφού η μηχανή υποτίθετε ότι έχει χωμάτινο χαρακτήρα.
αναζητείτε χρηματοδότης για να την πάρω εχτές.
μέσα μαρτίου η ίδια έκθεση θα διαθέση για testride και την έκδοση με dct..
:bawl::bawl::bawl:
352405
spyrakos35
17/02/2016, 17:45
Τελειωσε το τεστ......
:evil:
Τελειωσε το τεστ......
352415
lykourgi
17/02/2016, 19:27
Τελειωσε το τεστ......
Ωχ, την γ......με,
ή όχι;
spyrakos35
17/02/2016, 19:54
εν συντομία
σέλα, δεν με βόλεψε παρότι πατούσα καλά κάτω ενώ ήταν στην πιο ψηλή θέση (!!!).... προσοχή, εμένα δε βόλεψε, τον δικό μου σωματότυπο, ναι? εγώ λοιπόν, δεν θα έκανα ταξίδι σε αυτή τη σέλα με τίποτα...
χερούλια συνοδηγού, εξέχουν πολύ, εγώ τράκαρα το πόδι μου όταν πήγα να ανέβω.... μετά πήγαινα υποψιασμένος και δεν ξανατράκαρα
βάρος, χα.... πόσα κιλά είπαμε οτι είναι? ε, είναι σαν ποδήλατο.... αμα σας λέω να μην δίνετε τόση βάση στα σκέτα νούμερα, να με ακούτε....
τιμόνι, καρατιμόνα, πολύ ανοικτά χέρια, σαν τζιές ένα πράμα
συμπλέκτης, βούτυρο
σασμάν, εκνευριστικό, δεν καταλαβαίνεις αν υπάρχουν μεσα γρανάζια
φρένα, το μπροστινό πολύ καλό, το πίσω έχει το αβς εύκολο
αναρτήσεις, αν και θα είναι αδικο να μιλήσουμε γι αυτές, γενικά, έτσι όπως ήταν σεταρισμένο, το μπροστινό μου άρεσε πολύ (αν και εγώ θα το σκλήραινα λίγο ειδικά γιατί βυθίζεται αρκετα στα δυνατά φρένα με αποτέλεσμα ο πίσω τροχος να παίζει δεξά - αριστερά)) το πίσω θέλει δουλίτσα να το φέρεις εκεί που το θες.... στις περισσότερες των περιπτώσεων πάντως, και το πίσω δεν ήταν κακό
κινητήρας
κινητήραααααας.... τραχιά λειτουργία, δεν τρελάθηκα, δεν με χάλασε, συνήθειο είναι όλα... ροπή από χαμηλά, χωρίς ξεσπασμα αλλά και χωρίς κρέμασμα (αισθητό τουλάχιστον) στα ψηλά.... ακούει στο παραμικρό κλικ του γκαζιού, τραβάει με όλες τις ταχύτητες από χαμηλά χωρίς ιδιαίτερα ή ενοχλητικά σκορτσαρίσματα αν είσαι με μεγάλη σχέση και λίγες στροφές.... απο σταματημένος, εγώ που σούζα δεν, να ναι καλά το τράξιον θα τα είχα φάει τα καπάκια μου....
στο δρόμο... σταθερό στα πολλά παρά την αναλαφρη αίσθησή του (βέβαια δεν είχε αέρα) αλλάζει με την σκέψη κατέυθυνση, στρίβει ευκολα και αβίαστα, δεν ξέρω στα μέγαρα με τους πλάγιους ανέμους τι θα κάνει.... χάρηκα πολύ που έκανα διήθηση χωρίς να φοβάμαι μη βρει κάτι σε κανα καθρέφτη...
στο χώμα.... είναι τόσο ευκολο, που παίζει να είναι το πιο καλό στο χώμα (δεν έχω ιδέα από χώμα, καθαρά τι αίσθηση αποκόμισα)
κατανάλωση.... αυτό που πήρα έδειχνε 6,4 λίτρα/100 στα τελευταία 800 χλμ... αυτό που εγώ κατάλαβα είναι οτι αν δεν το σκίζεις, δεν πρέπει να καίει.... σε ταξίδι με 120 - 130 (που η 6η είναι στις 4-4κάτι χιλιάδες) δεν πρέπει να καίει τίποτα... λέω "αν δεν το σκίζεις" γιατί η απόκριση στο γκάζι είναι τόσο αμεση και όμορφη που θεωρώ απίθανο να μην το λυσσας.... 94 (ή όσα) άλογα? είναι όμως εκεί όποτε τα θες.... βασει αυτού, θεωρώ λοιπόν οτι είναι μάλλον αδύνατο να το πάρει κάποιος και να πηγαίνει κότα, θα το λυσσάει γιατί και γαμάτα πάει και δεν θα τρομάξει τον άπειρο....
με τι μπορεί να συγκριθεί... με 990 (ας πάει ρε παιδιά να κάνει τεστ ένας κάτοχος 990) και με το στρωμα το 1000 (μονο και μονο επειδη σε απολυτα νουμερα είναι κοντά)
αυτά από έναν γραφικό που δεν θα το πάρει ποτέ γιατί δεν παύει να είναι μπουρδέλο.... :lol:
απο που το πηρατε τεστ παιδια?
amyroukai
17/02/2016, 20:39
το είχε ως σήμερα.ο.γκινοσατης στην αμφιθεας
ως αυριο θα το εχει?πρεπει να κλεισεις μερα/ωρα?
spyrakos35
17/02/2016, 20:47
εγώ πήρα τηλ το πρωί και εκλεισα για το απογευμα....
amyroukai
17/02/2016, 20:50
που να ξέρω. επίτηδες δεν πήγα. και μη εισενεγκης ημας εις πειρασμον αλλα ρυσαι ημας απο του αφρικανου. αμήν.
ένα τηλεφωνο αυριο πρωί θα στα πει ο ίδιος.
catmaster
17/02/2016, 21:32
Στα test ride έχει γέλιο που οι μισοί που έχουν πάει να δοκιμάσουν έχουν ,η είναι υποψήφιοι αγοραστές ΚΤΜ και κράζουν κανονικά :lol: ....
Πάντως όλοι τρέξανε μόλις βγήκε για τεστ ραιντ... μιλάμε για μεγάλη πετυχεσιά το μάρκετινγκ team θα τρίβει τα χέρια του
352428
Λεπ0ν
Δεν ξέρω πως τα φέρνει ο διάολος .. αλλά πήγα σχεδόν κατά τύχη, απλά σταμάτησα να το δω δηλαδή ..
και το έκανα μια βόλτα ..
και το απόγευμα μου άφησαν ενα ΚΤΜ 950 για 2 μέρες ..
οπότε μέσα σε 6 ώρες οδήγησα και τα δύο .. :D
όπως μου έρχονται οι σκέψεις λέω ..
θα ήθελα να ήταν και το ΚΤΜ καινουργιο, περκέ είναι του '03 με ακράπες και ένα δόντι μπροστά πιο μακρύ,
κ μάλλον όποια σύγκριση με ένα ολοκαίνουργιο μηχανάκι είναι μάλλον άκυρη .
ωστόσο ακόμα και έτσι είναι πιο δυνατό το ντε λα μοτοR ΚΤΜ
του άφρικα παρόλα αυτά είναι πιο αξιοποιήσιμο, άνοιγες το γκάζι, το χούφτωνες κ επιτάχυνες από πολύ πιο νωρίς ..
για τα φρένα ουδεμία σύγκριση, πιστεύω όσο χάνει στο γκάζι, το κερδίζει στα φρένα, πολύ ωραία, μα πάρα πολυ ωραία φρένα, με αίσθηση κ δύναμη .
το στήσιμο μου αρέσει περισσότερο του ΑΤ αλλά περί ορέξεως κολοκυθόπιτα συν ότι το ΚΤΜ κουβαλάει 13 χρόνια στην πλάτη
με άγνωστο πότε κ αν έχει γίνει σερβις στις αναρτήσεις ..
μέσα στην κίνηση αρκετά πιο φιλικό το ΑΤ για μένα, το μοτέρ είναι γλυκό, γραμμικό, ακούει αμέσως, με είδα να έχω 170+ στο κοντέρ
με περίπου 1000κάτι στροφές πριν το κόκκκινο .. δεν το καταλαβαίνεις ότι στροφάρει τόσο ψηλά αν δεν κοιτάξεις το κοντέρ.
Σου δίνει την αίσθηση ότι μπορεί ακόμα, αλλά όχι πολλά πράγματα .
Τα όργανα είναι ωραία μεν κ δείχνουν πολλά αλλά πρέπει να τα διαβάσεις
στο ΚΤΜ απλά ρίχνεις μια ματιά κ έχεις δεί ότι χρειάζεσαι .
Στο 1,90 που είμαι είχα στροβιλισμούς στο κράνος, αλλά έχω δει και χειρότερα
επίσης και η θέση οδήγησης μου έκανε πολύ περισσότερο από το ΚΤΜ,
ένιωθα ότι έχω καλύτερο έλεγχο γενικά κ μεγαλύτερη άνεση .
¨Οσο για στροβιλισμους στο ΚΤΜ με την τουριστική ζελατίνα μπροστά, ουδεμία συγκριση με ΑΤ.
Ξαφνικά το ΚΤΜ μου φάνηκε λίγο βαρύ λίγο μεγάλο το ΑΤ ήταν σαν πουπουλο κ πολύ μικρό για 1000 κυβικά μηχανή .
Περισσότερο όγκο μου φαίνεται ότι έχει το ΑΤ650 που έχω .. σαν ένα τρανσαλπ 400 με ζελατίνα είναι
Αν θες λίγο την χαρά του γκαζιού πιστεύω αργά η γρήγορα θα το βαρεθείς όμως
κ σε βλέπω κάτι άλλο πιο χαρωπό να το πω, είναι κάτι που δεν θα το αποφύγεις ..
Στο απόγευμα που είχα το ΚΤΜ, το πανΔηλίκι πήγε σύννεφο, τρομοκρατούσες όποιον ήθελες με τις ακράπες
ντριφτάριζε παντού όταν το ζήταγες και πιστεύω το χαμόγελο φαινόταν μέσα από την φιμέ ζελατίνα του κράνους :D
Θα ήθελα πολύ να το πάρω το ΑΤ, να το ζήσω, όπως ζω με την γριά μου κοντά 8 χρόνια τώρα.
Στα 14,000 έουρος που μου είπε, δεν ξέρω αν αξίζει, δεν νομίζω ότι αξίζει 14,000 εουρος η απόκτηση κ η στέρηση των έουρος αυτων από τον μισθό μου
αλλά αν καίει όσο δείχνει
είναι όσο φιλικό δείχνει
μάλλον μπορεί να πάει με ανεση να κανει το παπι μέχρι να το γυρνάς στον αγύριστο
σέρβις κ αξιοπιστία γιαπόν ( αν κ τα ΚΤΜ έχουν κάνει άλματα εκεί, το ψυχολογικό δεν μου το βγάζεις )
Γενικά είναι πολύ πολύ ωραίο, τα κάνω όλα και παντού μηχανάκι,
η τιμή το θάβει, τουλάχιστον για μένα
σε καλύτερα μισθολόγια θα το τολμούσα χωρίς τύψεις ..
amyroukai
17/02/2016, 21:45
Δεν είπε κανείς το πιο σημαντικό: ξεπούλησαν ήδη και έμειναν λίγα μαύρα, μόνον...
spyrakos35
18/02/2016, 04:13
να πω και κάτι για μένα και μόνο πάλι....
έχω θέμα με τη μέση μου, έχω κάνει σπονδυλοδεσία...
οδήγησα το αφρικα 30 λεπτά..
όταν κατέβηκα (με το που κατέβηκα όμως), είχα ενοχλήσεις οι οποίες συνεχίζονται μέχρι και αυτή τη στιγμή που γράφω, 11 ωρες μετά.... το περίεργο είναι οτι δεν ήταν σκληρό να κοπανάει για να πεις οτι την ζόρισα....
δεν ξέρω αν φταίει η σέλα (που ούτως ή άλλως δε με βόλεψε), ο κώλος μου, η μέση μου, ο αναδρμος ερμής, η σκόνη απο την αφρική, όλα αυτά μαζί ή τίποτε απο αυτά, απλά λέω οτι σαν θέση οδήγησης δε με βόλεψε καθόλου.... ίσως αν επαιζα με τη θέση της σέλας να την έβρισκα την ακρη
taisteal
18/02/2016, 04:24
να πω και κάτι για μένα και μόνο πάλι....
έχω θέμα με τη μέση μου, έχω κάνει σπονδυλοδεσία...
οδήγησα το αφρικα 30 λεπτά..
όταν κατέβηκα (με το που κατέβηκα όμως), είχα ενοχλήσεις οι οποίες συνεχίζονται μέχρι και αυτή τη στιγμή που γράφω, 11 ωρες μετά.... το περίεργο είναι οτι δεν ήταν σκληρό να κοπανάει για να πεις οτι την ζόρισα....
δεν ξέρω αν φταίει η σέλα (που ούτως ή άλλως δε με βόλεψε), ο κώλος μου, η μέση μου, ο αναδρμος ερμής, η σκόνη απο την αφρική, όλα αυτά μαζί ή τίποτε απο αυτά, απλά λέω οτι σαν θέση οδήγησης δε με βόλεψε καθόλου.... ίσως αν επαιζα με τη θέση της σέλας να την έβρισκα την ακρη
:tooth::tooth:
352451
spyrakos35
18/02/2016, 07:11
:tooth::tooth:
352451
Δε σε πιανω τσακαλε
amyroukai
18/02/2016, 09:32
Είσαι ειδική περίπτωση όμως.
λογικά οτιδήποτε όρθιο δεν σου κάνει, δεν φταίει το μηχανάκι.
spyrakos35
18/02/2016, 09:43
Είσαι ειδική περίπτωση όμως.
λογικά οτιδήποτε όρθιο δεν σου κάνει, δεν φταίει το μηχανάκι.
Γι αυτο εγραψα και τονισα το “για μενα"
Γενικοτερα παντως, δεν με βολεψε ουτε η σελα ουτε η θεση που με εβαζε....
Οι πιο ψηλοι με μεγαλυτερο κορμο, χερια και ποδια πιστευω δεν θα εχουν θεμα.....
Ισως βεβαια να τους χτυπαει ο αερας μετα (εμενα δε με ενοχλησε ποτε) αλλα αυτο δεν ειναι θεμα να σε προβληματισει
dimmie_72
18/02/2016, 10:35
Ισως βεβαια να τους χτυπαει ο αερας μετα (εμενα δε με ενοχλησε ποτε)
ποτέ δεν ξέρεις, πλέον η τεχνολογία εμφύτευσης μαλλιών κάνει θαύματα :)
taisteal
18/02/2016, 14:01
Δε σε πιανω τσακαλε
Προβλεψιμος εννοω,το εθαψες το εργαλειο :lol:
Αν και λογικο,οταν κατεβαινεις απο το fjr ολα να ειναι αβολα
;)
spyrakos35
18/02/2016, 14:04
Προβλεψιμος εννοω,το εθαψες το εργαλειο :lol:
Αν και λογικο,οταν κατεβαινεις απο το fjr ολα να ειναι αβολα
;)
Οχι ρε, αν ηθελα να το θαψωτο μπουρδελο θα εβρισκα ουουουου
Θες να σου πω;
taisteal
18/02/2016, 14:07
Οχι ρε, αν ηθελα να το θαψωτο μπουρδελο θα εβρισκα ουουουου
Θες να σου πω;
Οχι μωρε αστο..
Εχεις ξεπερασει και εκεινο τον Σουπια,ασχολειται με τα εργαλεια και σταματησε το θαψιμο :lol:
Καλα κανεις,να κυλαει η κουβεντα
:beer:
Εδώ είμαι και σας παρακολουθώ. :D
spyrakos35
18/02/2016, 14:43
Εδώ είμαι και σας παρακολουθώ. :D
Βοηθα λιγο ντε.... Εγινες μοντ και το παιζεις εργολαβος;
peterTHErider
18/02/2016, 14:50
ρε σπυρακο εσυ καταλαβες τι τους αρεσει γιατι εγω ακομα απορω...:confused::confused:
spyrakos35
18/02/2016, 15:10
ρε σπυρακο εσυ καταλαβες τι τους αρεσει γιατι εγω ακομα απορω...:confused::confused:
Εχει παρα πολυ καλη αποκριση στο οποιο γκαζι του και η γενικη του συμπεριφορα ειναι καλη....
Εχει βεβαια και την φτερουγα αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα....
Ας το δοκιμασει κατοχος κτμ990 να μας πει
Βοηθα λιγο ντε.... Εγινες μοντ και το παιζεις εργολαβος;
Έλα μωρέ! Απ' τη στιγμή που δεν διαβάζω πολλά καρότα τι να πω?
Και αφού το μηχανάκι φαίνεται καλό γιατί να το παιδέψω κι' άλλο?
Απ' τη στιγμή που η χοντα υπήρξε όσο πιο ειλικρινής γινόταν στις ανακοινώσεις της δεν έχω κάτι να πω. Και αρνητικά υπάρχουν και προσωπικές προτιμήσεις που δεν συμβαδίζουν με την προσέγγιση αυτή, μα όλα αυτά λίγη σχέση έχουν με την ουσία.
Αυτό που μου ανακατεύει το στομάχι είναι ο οπαδισμός και ο παρωπιδισμός. Έχουμε χρόνο γι' αυτά αλλά μετά τον αρχικό ενθουσιασμό και τις πολεμικές ιαχές επικράτησε ηρεμία οπότε....
Shaolin Monk
18/02/2016, 16:09
Αυτό που μου ανακατεύει το στομάχι είναι ο οπαδισμός και ο πριαπισμός όταν βλέπεις ενα Honda. .
1000 like ρε Αποστόλη... :D
http://www.honda-motorcycles.gr/model.php?model=crf1000
έχει και υπολογισμό δανείου... :owned:
xarisiero
19/02/2016, 12:33
Για πείτε ρε παιδιά αν ξερετε κανένα σημείο test drive κοντά στο κέντρο προς βόρεια αν ξέρετε....
Για πείτε ρε παιδιά αν ξερετε κανένα σημείο test drive κοντά στο κέντρο προς βόρεια αν ξέρετε....
http://www.baxevanismoto.com/index.php?sel=news&aid=178
xarisiero
19/02/2016, 13:09
http://www.baxevanismoto.com/index.php?sel=news&aid=178
Ευχαριστώ....
Ευχαριστώ....
Καλορίζικο :D
Johny the Fox
19/02/2016, 15:08
Αιντε και το καβαλησα και αυτο το μηχανακι.Αυτο που βασιμα υποψιαζομαι , ειναι οτι η μαμα χοντα εχει μπει σε γενικοτερη τακτικη να αποστρογγυλοποιει οτιδηποτε μπορει να προκαλεσει την εκρηξη αδρεναλινης που θα εχει σαν συνεπεια την ταλαιπωρια των υλικων της μοτοσυκλετας .
Κινητηρας γραμμικος χωρις κραδασμους-θορυβο-ξεσπασματα,στροφαρει πολιτισμενα χωρις να προδιδει τον δικυλινδρο χαρακτηρα του , καπου εκει αναμεσα στα ποδια σου να δουλευει αφανης εργατης.Δεν θα σε κανει να ασχοληθεις κατα οποιονδηποτε τροπο μαζι του .
Xαμηλα ειναι ροπατος και δειχνει ζωντανος,ομως οταν τον χουφτωνεις για να μπεις στα ψηλα, σε εκεινη την περιοχη των στροφων που περιμενεις να ακουσεις το 1000αρι να τρελενεται και να βρυχαται... σε προσγειωνει ο κοφτης .
Αναρτησεις ειναι μαλακες με ψιλοαποτομη επαναφορα , να ισιωνουν τις λακουβες ,αλλα να προσπαθουν ομως να ισιωσουν και τις στροφες καθως εχει την γενικη ταση να υποστρεφει θελωντας χαστουκισμα στο μεγαλο κλιπον για να γυρει ακομα περισσοτερο Ορθιος στα ποδοστηρια με πιεση του τιμονιου για να βυθισεις το μπροστινο και μαζι πατημα της μπροστινης μανετας ,η μηχανη υποκλινεται στυλ γιαπωνεζικο ojigi και σε φερνει να κοιτας τα χαλικια στο δρομο. Τερμα μαλακο το ελατηριο και με την μεγαλη διαδρομη,εχει αναγκη περισσοτερης προφορτισης σε ασφαλτινο στροφιλικι ,ισως και ελατηριο με μεγαλυτερη σκληροτητα
Τα Φρενα τυπικαλ japan παραγωγης.Ουτε αρχικα δαγκωματα,ουτε μακροσυρτες προοδευτικοτητες ,ειναι αυτα που θα συναντησεις σε ολα τα χοντα και ειναι καταλληλα για την δουλεια που καλουνται να κανουν.Δεν θα διαχειριστουν extreme καταστασεις για να θελησεις κατι περισσοτερο.Το πισω abs αμολαει πολυ και με την μια.
Σασμαν μαλακο και ακριβες ,ο λεβιες δεν ειδα εαν ρυθμιζεται γιατι μου επεσε ψηλοτερα απο οτι εχω συνηθισει.Μου πεταξε πανω στην αποτομη αλαγη 2α-3η κανα δυο φορες νεκρα,αλλα οκ συμβαινει εαν δεν τον δουλευεις αποφασιστικα.
Χωμα δεν δοκιμασα καθοτι δεν με ενδιαφερει καθολου
Στενο και μικροκαμωμενο μηχανακι,σελα μικρη και ψιλοσκληρη και το βαρος του ειναι ελαχιστο .
Ενα περιπου τρανσαλποειδες ,προορισμενο για ταξι(δι).Καυλες θα βγαλει ειτε σε εκεινους που πρωτου το καβαλησουν, θελουν να καυλωσουν με αυτο το μηχανακι ,ειτε σε αυτους που ξεκαβαλανε μετα απο 6-7 συνεχομενα χρονια απο κανα στρωμα .Σε αυτους που εχουν οδηγησει ποιο '' ζωντανα μηχανακια'' μπορει να ξυνισει.
Τα 16 k του dct δεν σε απασχολουν απο την στιγμη που ανεβαινεις για τον χαβαλε του τεστ ντραιβ στο μηχανακι Θα φανουν ομως πολλα αν τα μετρησεις στο ταμειο με το -rady to race - ΚΤΜ 1190advR να κοστιζει τα ιδια.Τωρα κατι περι ''πχοιοτητες'' κατασκευης ,κτλ, ok καλο θα ειναι, τι διαολο !!
πυξιδας990
19/02/2016, 15:15
παντως να ξερετε στο <οδοιπορικο 1821> που οργανωνουμε καθε χρονο θα το εχουμε για test drive απο την προηγουμενη μερα....
https://www.youtube.com/watch?v=TzA1xQTsHKg
basilis_k6
19/02/2016, 20:39
ομορφη παντως. απλη και ομορφη. αποτι διαβαζω ειναι της σχολης honda. παει παντου και ευκολα χωρις να σε κανει να ασχολεισαι μαζι της. ειναι καιρος να βγει και μια μικρη αφρικα η ενα σωστο τρανσαλπ.
GiorgosLa
19/02/2016, 21:01
Το έκανα κι εγώ μια βόλτα σήμερα. Δυστυχώς δεν έχω εμπειρία από μεγάλα ον οφ για να το συγκρίνω. Σε γενικές γραμμές μου άρεσε. Αυτά που μ έκαναν μεγαλύτερη εντύπωση, ήταν η πολύ καλή ανεμοκάλυψη, η αίσθηση του πανάλαφρου, και ο τρόπος που περνά (σε σχέση με το δικό μου) από λακκούβες, υπονόμους κλπ τερτίπια της πόλης και του επαρχιακού δικτύου. Έκανα περίπου 30 χιλ πήγαινε - έλα. Πολύ καλή ροπή, αλλά στα 140 - 150 με έκτη, αν θες να φύγεις γρήγορα, (μια δύσκολη προσπέραση πχ.) πρέπει να κατεβάσεις τουλάχιστον μια ταχύτητα. Επίσης με ενόχλησαν λίγο, όλα αυτά τα ηλεκτρονικά μπιμπλίκια, που μέχρι να τα βρω πως απενεργοποιούνται έχασα την μισή βόλτα. Στους γλιστερούς δρόμους της πόλης, είναι σαν κάποιος να σου κλείνει τον διακόπτη κάθε που ξεκινάς. Φαντάζομαι πως αν τα συνηθίσεις όμως, δεν θα μπορείς χωρίς αυτά.
Αυτά χοντρικά. Τα είπαν και οι προηγούμενοι.
352555
ομορφη παντως. απλη και ομορφη. αποτι διαβαζω ειναι της σχολης honda. παει παντου και ευκολα χωρις να σε κανει να ασχολεισαι μαζι της. ειναι καιρος να βγει και μια μικρη αφρικα η ενα σωστο τρανσαλπ.
Υπάρχουν φήμες για ΑΤ 250 που θα βασιστεί στο CRF250L. :)
spyrakos35
22/02/2016, 09:57
Υπάρχουν φήμες για ΑΤ 250 που θα βασιστεί στο CRF250L. :)
Οχι ρπστμ.......
Γιατί ρέει;
Εμένα μΕ κάνει
Αν το έβγαζαν κανα τάλιρο θα το τσίμπαγα (σαν μτχ :lol:)
info (http://www.mototriti.gr/data/news/preview_news/Fhmes-gia-mikro-Africa_108011.asp?pageprint=true)
spyrakos35
22/02/2016, 12:29
Γιατί ρέει;
Εμένα μΕ κάνει
Αν το έβγαζαν κανα τάλιρο θα το τσίμπαγα (σαν μτχ :lol:)
info (http://www.mototriti.gr/data/news/preview_news/Fhmes-gia-mikro-Africa_108011.asp?pageprint=true)
Γιατι τωρα θα πρεπει να παρω και τα δυο..
Το μπλουζάκι δώρο από εμάς 352806
spyrakos35
22/02/2016, 12:33
Το μπλουζάκι δώρο από εμάς 352806
Specialized
23/02/2016, 19:59
To είδα σήμερα στο Σαρακάκη και ανέβηκα στατικά. Οι εντυπώσεις που μου άφησε:
- Πολύ καλή ποιότητα κατασκευής
- Μαζεμένη στο μάτι αλλά όταν την καβαλάς έχει μπροστά ευρύχωρο τιμονι-όργανα
- Ανάλαφρη αίσθηση στατικά
Έχουν μόνιμα 4 μοτοσυκλέτες σε ισάριθμους αντιπρόσωπους για δοκιμή.
amyroukai
24/02/2016, 08:37
Και μιά σύγκρουση γιγάντων που δεν τα γράφει όλα ρόδινα για τον νεοφερμένο.
http://africatwin1000.blogspot.gr/2016/02/bike-comparaison-avec-la-gs.html
Στις φωτογραφίες η γωνία στα γόνατα δεν δείχνει και πολύ μεγάλη (κακό αυτό) και ο αναβάτης αν είναι ο αρθρογράφος δεν είναι πρώτο μπόι κατά τα γραφόμενα.
spyrakos35
24/02/2016, 08:47
Και μιά σύγκρουση γιγάντων που δεν τα γράφει όλα ρόδινα για τον νεοφερμένο.
http://africatwin1000.blogspot.gr/2016/02/bike-comparaison-avec-la-gs.html
Στις φωτογραφίες η γωνία στα γόνατα δεν δείχνει και πολύ μεγάλη (κακό αυτό) και ο αναβάτης αν είναι ο αρθρογράφος δεν είναι πρώτο μπόι κατά τα γραφόμενα.
Εγω θα το ξαναπω....
Δεν μπορει να συγκριθει με τα λοιπα μεγαλα ον οφφ της αγορας.....
Με τα 800αρια ισως....
Αντε και με το βεστρομ 1000 λογω κοντινων απολυτων αριθμων....
Specialized
24/02/2016, 09:16
Εγω θα το ξαναπω....
Δεν μπορει να συγκριθει με τα λοιπα μεγαλα ον οφφ της αγορας.....
Με τα 800αρια ισως....
Αντε και με το βεστρομ 1000 λογω κοντινων απολυτων αριθμων....
Κι εγώ αυτό νομίζω. Αλλά η σύγκριση του Άφρικα (και των 800ριων) με τα 1200ρια έχει πιο πολλά θετικά. Πιστεύω ότι στην Ελλάδα τα 1200 κυβικά είναι άχρηστα και δύσχρηστα. Επίσης, η υστέρηση των μαστόδοντων σε διαδρομές εκτός ασφάλτου είναι πάλι ένα μεγάλο μειονέκτημα για τις εδώ πανέμορφες διαδρομές. Να προσθέσουμε τέλος τα εξής χαρακτηριστικά των μεγάλων στα οποία το Άφρικα (και τα 800ρια) ρίχνει αρκετά: βάρος, κατανάλωση, καθημερινή χρήση, κόστος.
Φυσικά με ένα 1200ρι έχεις άλλα πλεονεκτήματα και δυνατότητες: μεγαλύτερη άνεση σε υψηλές ταχύτητες, για κάποιους που έχουν μπόι και κιλά χρειάζονται και τον ανάλογο όγκο μηχανής. Στα μάτια μου, 1200ρι θα πάρει κάποιος για να χωράει (αν είναι ψηλός κι ευτραφής) και για να έχει ένα ασφάλτινο μηχανάκι με όρθια θέση οδήγησης. Άντε και για να "φαίνεται"! Κατά τ άλλα, όταν φτάσεις στον προορισμό, μια πιο εύχρηστη μηχανή θα σε ευχαριστήσει περισσότερο.
amyroukai
24/02/2016, 09:21
Κι εγώ αυτό νομίζω. Αλλά η σύγκριση του Άφρικα (και των 800ριων) με τα 1200ρια έχει πιο πολλά θετικά. Πιστεύω ότι στην Ελλάδα τα 1200 κυβικά είναι άχρηστα και δύσχρηστα. Επίσης, η υστέρηση των μαστόδοντων σε διαδρομές εκτός ασφάλτου είναι πάλι ένα μεγάλο μειονέκτημα για τις εδώ πανέμορφες διαδρομές. Να προσθέσουμε τέλος τα εξής χαρακτηριστικά των μεγάλων στα οποία το Άφρικα (και τα 800ρια) ρίχνει αρκετά: βάρος, κατανάλωση, καθημερινή χρήση, κόστος.
Φυσικά με ένα 1200ρι έχεις άλλα πλεονεκτήματα και δυνατότητες: μεγαλύτερη άνεση σε υψηλές ταχύτητες, για κάποιους που έχουν μπόι και κιλά χρειάζονται και τον ανάλογο όγκο μηχανής. Στα μάτια μου, 1200ρι θα πάρει κάποιος για να χωράει (αν είναι ψηλός κι ευτραφής) και για να έχει ένα ασφάλτινο μηχανάκι με όρθια θέση οδήγησης. Άντε και για να "φαίνεται"! Κατά τ άλλα, όταν φτάσεις στον προορισμό, μια πιο εύχρηστη μηχανή θα σε ευχαριστήσει περισσότερο.
Να υποθέσω ότι δεν έχεις μηχανή "μεγάλου κυβισμού".
Δεν ισχύουν τα μισά από όσα λες, μόνο το βάρος στα επιτόπια/σπρωξίματα/χώμα έχει όντως διαφορά. Που για το GS δεν έχω διαβάσει κανέναν να το πολυγκρινιάζει στο χώμα, όλοι οδοστρωτήρα το λένε. Όχι σε φάση μονοπάτι για μονοκύλινδρα, να εξηγούμαι.
Πρακτικά, η οποιαδήποτε μετακίνηση με το μεγάλο έχει άλλη χάρη, με πιθανή εξαίρεση το στρίμωγμα στο κέντρο. Πιθανή λέω γιατί είναι τόσες λίγες οι φορές που με κούρασε το 1000άρι στην κίνηση που το θεωρώ μη υπαρκτό θέμα σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα που γίνονται απείρως πιο ξεκούραστα.
Το ΑΤ βουλωνει την τρύπα που άφησε το 990 φευγοντας και σαν τέτοιο όπως φαίνεται είναι εξαιρετικό. Οι συγκρίσεις με οτιδήποτε άλλο είναι ακυρες.
Specialized
24/02/2016, 12:07
Να υποθέσω ότι δεν έχεις μηχανή "μεγάλου κυβισμού".
Δεν ισχύουν τα μισά από όσα λες, μόνο το βάρος στα επιτόπια/σπρωξίματα/χώμα έχει όντως διαφορά. Που για το GS δεν έχω διαβάσει κανέναν να το πολυγκρινιάζει στο χώμα, όλοι οδοστρωτήρα το λένε. Όχι σε φάση μονοπάτι για μονοκύλινδρα, να εξηγούμαι.
Πρακτικά, η οποιαδήποτε μετακίνηση με το μεγάλο έχει άλλη χάρη, με πιθανή εξαίρεση το στρίμωγμα στο κέντρο. Πιθανή λέω γιατί είναι τόσες λίγες οι φορές που με κούρασε το 1000άρι στην κίνηση που το θεωρώ μη υπαρκτό θέμα σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα που γίνονται απείρως πιο ξεκούραστα.
Λάθος υποθέτεις. Και λάθος τα υπολογίζεις.
Οι περισσότεροι (για να μην πω όλοι) αγοράζουν 1200 κυβικά για: 1) την άσφαλτο, 2) την όρθια θέση οδήγησης, 3) την δυνατότητα φόρτωσης και 4) τη μόδα του on-off (που off δεν θα δουν ποτέ γι αυτό και βάζουν ότι πιο ασφάλτινο λάστιχο μπορούν). Το οδικό δίκτυο της Ελλάδας ευνοεί τις μικρότερες (από 1200 κυβικά και 250 κιλά) και πιο ευέλικτες μηχανές. Τώρα αν θέλει κάποιος κάτι πολύ, με γεια του! Δεν θα μπούμε δα και στο πορτοφόλι του.
Πάντως αυτά που βλέπω και αυτά που διαβάζω για το Άφρικα με πείθουν ότι θα είναι μια πολύ καλή μηχανή για τα Ελληνικά δεδομένα. Μακάρι να βγάλουν και μικρότερο.
amyroukai
24/02/2016, 12:22
Λάθος υποθέτεις. Και λάθος τα υπολογίζεις.
.
Λάθη είμαστε, ανθρώπους κάμουμε κλπ :lol:
nikos_abel
24/02/2016, 13:14
Μόλις έλαβα ένα τηλεφώνημα ότι το νέο άφρικα θα βρίσκεται στη γειτονιά μου για τεστ ντράιβ.
Τον ευχαρίστησα και του είπα ότι θα φροντίσω να βρεθώ όσο πιο μακρυά γίνεται, για να
μην κινδυνέψω να το καβαλήσω και πω σε μπελάδες :lol:
peterTHErider
25/02/2016, 11:12
Το ΑΤ βουλωνει την τρύπα που άφησε το 990 φευγοντας και σαν τέτοιο όπως φαίνεται είναι εξαιρετικό. Οι συγκρίσεις με οτιδήποτε άλλο είναι ακυρες.
με μια μικρη αλλα σημαντικη διαφορα...οταν βγηκε το 950/990 επαιζε στην κορυφη της κατηγοριας.δηλαδη με varadero-gs-caponord-multistrada.αν καποιος ηθελε να αγορασει ενα μεγαλο ον-οφ εξεταζε ολα αυτα και μαζι το 990.η κατηγορια εξελιχθηκε και μαζι το 990 που εγινε 1190 και αργοτερα 1290.
αν το εβγαζε το ατ πριν 10-12 χρονια αντι για το ανανεωμενο βαραντερο ναι θα εκανε παταγο.στο δικο μου μυαλο λοιπον δεν υπαρχει η τρυπα του 990 γιατι την εκλεισε η αγορα μονη της και σου δινει μικροτερες και σωστοτερες για την χρηση αυτη μοτοσυκλετες(gs 800-tiger 800).αν πουλησει θα ειναι μονο για το βαρυ ονομα που κουβαλει καθως κανεις(μενει να αποδειχθει)δεν θα την παρει για να κανει εστω ελαφρυ εντουρο.
amyroukai
25/02/2016, 11:38
Το ερώτημα (το οποίο ελπίζω να απαντήσει κάποιος που το αγόρασε) είναι στο πως ταξιδεύει δικάβαλο και με φόρτωμα. Δεν εννοώ αν βαράει 200άρες, είναι εντελώς ανούσιο αυτό σε ταξίδι. Αλλά το αν κουνάει όπως τα αποπάνω αναφερόμενα (που το επιβεβαίωσε κάτοχος), το πόσο άνετες είναι οι σέλες (γιατί ο αθρογράφος στο τεστ που έβαλα δεν τα είπε πολύ ρόδινα), πραγματικές καταναλώσεις, θόρυβος/τύρβες από τον αέρα κλπ που είναι αλλιώς στο ημίωρο τεστ και αλλιώς σε μερικές ώρες στην σέλα ή μερικές μέρες στην σέλα.
Και θεωρώ την σύγκριση με όλα τα ον-οφ "fair game", δεν μπορεί να λέμε ότι δεν συγκρίνεται με τίποτα γιατί είναι... "ειδικού σκοπού".
με μια μικρη αλλα σημαντικη διαφορα...οταν βγηκε το 950/990 επαιζε στην κορυφη της κατηγοριας.δηλαδη με varadero-gs-caponord-multistrada.αν καποιος ηθελε να αγορασει ενα μεγαλο ον-οφ εξεταζε ολα αυτα και μαζι το 990.η κατηγορια εξελιχθηκε και μαζι το 990 που εγινε 1190 και αργοτερα 1290.
αν το εβγαζε το ατ πριν 10-12 χρονια αντι για το ανανεωμενο βαραντερο ναι θα εκανε παταγο.στο δικο μου μυαλο λοιπον δεν υπαρχει η τρυπα του 990 γιατι την εκλεισε η αγορα μονη της και σου δινει μικροτερες και σωστοτερες για την χρηση αυτη μοτοσυκλετες(gs 800-tiger 800).αν πουλησει θα ειναι μονο για το βαρυ ονομα που κουβαλει καθως κανεις(μενει να αποδειχθει)δεν θα την παρει για να κανει εστω ελαφρυ εντουρο.
δεν επαιζε σε καμια κορυφη καμμιας κατηγοριας...ηταν μια κατηγορια μονο του...ενας ανθρωπος που τοτε ηθελε 1150, βαραντερο, τδμ, καπο, δε κοιταγε 950...και ομοιως, οποιος ηθελε 950, δε κοιταγε τα υπολοιπα...
παντως πραγματικα, το μηχανακι παιζει ηδη να κοβει τρελο χρημα στη χοντα, εχει κεντρισει το ενδιαφερον των περισσοτερων αναβατων παγκοσμιως και εμεις ασχολουμαστε γιατι δεν ειναι 1200 και δεν εχει μεγεθος λεωφοριου...
επιτελους καποιος επρεπε να βαλει φρενο στον παραλογισμο και να κανει την αρχη...και εκατσε τελικα και την εκανε η χοντα...μακαρι να ξαναδουμε 990, αλλα και αντιστοιχα μηχανακια απο τον ανταγωνισμο...ισως κανα φ900-1000gs με σοβαρες αναρτησεις και φρενα, και γενικα ανταγωνιστες...
stefanos
25/02/2016, 11:52
Μα εκτός από τα κυβικά δεν βλέπω το AT να είναι "μεγαλύτερο" από τα 800αρια.
Υπάρχει και η διαφορά τιμής βέβαια...
Το μικροτερο και σωστοτερο 800ρι που προκύπτει; Το μεν αγγλικο εχει γεωμετρία άλλα αντί άλλων για ονοφ (βλέπε καστερ) και στρηταδικο μοτερ (χωρίς ροπή) το δε bmw κοστίζει χαλαρά 2-3 χιλιάρικα περισσότερο απ ότι αξίζει, από άνεση μηδεν κι απο μοτέρ λίγα πράγματα για το βαρος του. Αμφοτερα δε, καιτι ελαφρυτερα στα νούμερα από το αφρικα, όπως φαίνεται κάνουν τα πράγματα κατά τι δυσκολοτερα στο χώμα.
amyroukai
25/02/2016, 12:02
Μα εκτός από τα κυβικά δεν βλέπω το AT να είναι "μεγαλύτερο" από τα 800αρια.
Υπάρχει και η διαφορά τιμής βέβαια...
Δεν έχει διαφορά, το F800 έρχεται μόνο φουλ έξτρα και φτάνει κάπου εκεί κοντά στο άφρικα, μην κοιτάς τις βασικές του καταλόγου. Αν το θέλεις όπως το γράφει ο κατάλογος "Φτηνό" θα το περιμένεις κανένα 6μηνο.
Η ακριβή έκδοση του τίγρη επίσης φτάνει πολύ κοντά στο άφρικα σε τιμή αλλά έχει ότι εξοπλισμό έχουν όλα τα 1200άρια φουλ έξτρα.
Το ερώτημα (το οποίο ελπίζω να απαντήσει κάποιος που το αγόρασε) είναι στο πως ταξιδεύει δικάβαλο και με φόρτωμα. Δεν εννοώ αν βαράει 200άρες, είναι εντελώς ανούσιο αυτό σε ταξίδι. Αλλά το αν κουνάει όπως τα αποπάνω αναφερόμενα (που το επιβεβαίωσε κάτοχος), το πόσο άνετες είναι οι σέλες (γιατί ο αθρογράφος στο τεστ που έβαλα δεν τα είπε πολύ ρόδινα), πραγματικές καταναλώσεις, θόρυβος/τύρβες από τον αέρα κλπ που είναι αλλιώς στο ημίωρο τεστ και αλλιώς σε μερικές ώρες στην σέλα ή μερικές μέρες στην σέλα.
Και θεωρώ την σύγκριση με όλα τα ον-οφ "fair game", δεν μπορεί να λέμε ότι δεν συγκρίνεται με τίποτα γιατί είναι... "ειδικού σκοπού".
Τα μόνα με 21/18 τροχούς είναι τα 2 800ρια, το αφρικα και το 1190.
Μεταξύ των 4, σοβαρά ον οφ είναι το ΑΤ και το 1190.
Μεταξυ των δυο, στον κύκλο ζωής της μηχανής, το ένα θα σου στοιχησει τα μισα λεφτά από το άλλο, και θα είναι (τον κόβω) πιο ολοκληρωμένο μηχανακι για τον Τζο Αβερατζ που δεν θέλει να πηγαίνει παντού και πάντα τάπα η να ασχολείται με τις ιδιοσυγκρασιες του 'καθαροαιμου'.
amyroukai
25/02/2016, 12:25
Τα μόνα με 21/18 τροχούς είναι τα 2 800ρια
Τα 800άρια είναι 21/17 αμφότερα, εκτός αν λένε ψέμματα οι σελίδες των εταιριών :)
Για τα λοιπά συμφωνώ.
Τα 800άρια είναι 21/17 αμφότερα, εκτός αν λένε ψέμματα οι σελίδες των εταιριών :)
Για τα λοιπά συμφωνώ.
Εκ παραδρομης....
Δεν έχει διαφορά, το F800 έρχεται μόνο φουλ έξτρα και φτάνει κάπου εκεί κοντά στο άφρικα, μην κοιτάς τις βασικές του καταλόγου. Αν το θέλεις όπως το γράφει ο κατάλογος "Φτηνό" θα το περιμένεις κανένα 6μηνο.
Η ακριβή έκδοση του τίγρη επίσης φτάνει πολύ κοντά στο άφρικα σε τιμή αλλά έχει ότι εξοπλισμό έχουν όλα τα 1200άρια φουλ έξτρα.
to full extra f800 περιλαμβανει πουλμουρτζιδικα πραγματα οπως θερμαινομενα γκριπ, θερμενομενες σελες, cruise control, αντε και υπολογιστη ταξιδιου που σττο αφρικα ομως ειναι στανταρ...
το μπεμβε δε περιλαμβανει ομως, αναρτησεις γιατι αυτες που εχει ειναι απο σουπερμαρκετ, δεν περιλαμβανει φρενα, τα οποια τα εχουν παρει απο τη δεκαετια του '90, και γενικα εχει μια ποιοτητα κατασκευης, που στην καλυτερη περιπτωση την χαρακτηριζεις ''οχι καλη''...
και η τιμη του μαλλον ξεπερναει του αφρικα...ο μονος λογος να προτιμησεις το gs ειναι το χρηματοδοτικο....
el-Gatto
25/02/2016, 18:04
....αν πουλησει θα ειναι μονο για το βαρυ ονομα που κουβαλει καθως κανεις(μενει να αποδειχθει)δεν θα την παρει για να κανει εστω ελαφρυ εντουρο.
Κατ'αρχήν enduro με τετοια μηχανάκια ΔΕΝ γίνεται.
Χωμάτινες διασχίσεις γίνονται ,οι οποίες μπορεί να είναι απο ευκολες ,έως και απελπιστικά δύσκολες και επικίνδυνες ,γιατί τα κιλά απογειώνουν τον βαθμό δυσκολίας στο χώμα.
Αλλα΄...
Δεν καταλαβαίνω σύντροχε ,που στηρίζεις την σιγουριά σου ,περί του απόλυτου "κανείς" που αναφέρεις ???
Σαφώς κ το λογότυπο της Χόνδα διανθισμένο με τον κωδ. Αφρικα ,θα αποτελέσουν λόγο πώλησης.
Αλλά ,αυτοί που θα το πάρουν συνειδητά ,επειδή ξέρουν δηλ τι παίρνουν ,κι όχι επειδή είναι Χόνδα ,ε...
ΑΥΤΟΙ ,θα το πάρουν ΚΥΡΙΩΣ για τις εκτός δρόμου δυνατότητές του ,οι οποίες τους ενδιαφέρουν ,και ΕΚΕΙ θα το χαρούν.
Να θυμήσω οτι η Χόνδα ,στήριξε όλη της την διαφημιστική καμπάνια ,στα εκτός δρόμου videos!!!
Tυχαίο...? ;)
Σε όλα τα τεστ ,και απο επαγγελματίες αλλά κ απο ιδιώτες ,κανείς δεν έγραψε-είπε ,οτι το μηχανάκι εξιτάρει στην άσφαλτο.
Ολοι όμως είπαν οτι έχει ελαφριά αίσθηση ,είναι ευκίνητο ,ροπάτο ,στριφτερό ,εχει αρκούντως ικανοποιητικό στήσιμο στα 170-180 σε ΕΟ ,έχει καλά φρένα ,κ το trip comp δείχνει χαμηλή κατανάλωση.
Αρκετοί λόγοι για να το πάρει κάποιος που ανήκει στο συντριπτικό ποσοστό του μέσου όρου αναβατών.
Αυτοί που το οδήγησαν όμως στο χώμα ,και που ξέρουν τι εννοούν λέγοντας ΧΩΜΑ ,ενθουσιάστηκαν.
Και έχοντας σε ένα πακέτο κ την απο πάνω εξηγηθείσα ασφάλτινη συνταγή ,το πακέτο αποδυκνείεται αρκούντως ελκυστικό.
Δηλαδη γιατι να το προτιμησει καποιος απο το ΚΤΜ1190; και στο χωμα και στην ασφαλτο η αυστριακια υπερεχει κατα κρατος και η διαφορα στην αγορα δεν ειναι απαγορευτικη..
theofilos888
25/02/2016, 18:58
Δηλαδη γιατι να το προτιμησει καποιος απο το ΚΤΜ1190; και στο χωμα και στην ασφαλτο η αυστριακια υπερεχει κατα κρατος και η διαφορα στην αγορα δεν ειναι απαγορευτικη..
Γιατι δε θα χωσεις λεφτα για συμπλεκτες και αλλες χαζες βλαβες. Γιατι η γκαζιερα του ΑΤ ειναι ανθρωπινη ενω του 1190 για αγωνα μονο. Γιατι η σελα του 1190 δεν κανει για να κατσεις 20 λεπτα πανω της. Γιατι το 1190 εχει τοσο γκαζι, που ειναι αχρηστο. Γιατι το ΑΤ βγαινει και αυτοματο. :D
Μπορεί να το προτιμήσει κάποιος ο οποίος αξιολογεί συνολικά τα δεδομένα και όχι μόνο τα νούμερα και τις επιδόσεις..
Μπορεί να το προτιμήσει γιατί θα είναι το μοναδικό του μηχανάκι και θα κάνει με αυτό τα πάντα.. από αγγαρείες και σούπερ μάρκετ μέχρι 3ήμερα-4ήμερα χωμάτινα ταξίδια στα βουνά..
Μπορεί να το προτιμήσει γιατί θέλει μηχανάκι και όχι μαμούθ..
Μπορεί να το προτιμήσει γιατί δεν θέλει να συγκαίγονται τα @@ του στους 40 C..
Και διάφορα άλλα..
spyrakos35
25/02/2016, 19:24
Γιατι δε θα χωσεις λεφτα για συμπλεκτες και αλλες χαζες βλαβες. Γιατι η γκαζιερα του ΑΤ ειναι ανθρωπινη ενω του 1190 για αγωνα μονο. Γιατι η σελα του 1190 δεν κανει για να κατσεις 20 λεπτα πανω της. Γιατι το 1190 εχει τοσο γκαζι, που ειναι αχρηστο. Γιατι το ΑΤ βγαινει και αυτοματο. :D
Εκτος του οτι εγω δε βολευτηκα στη σελα του ΑΤ, λιγο ακομη γκαζι δε θα με χαλαγε.....
Οχι οτι του λειπει ντε και καλα απλα ανεβαζει τοσο γλυκα και γρηγορα που στεναχωριεσαι που τελειωνει
pipe_smoker
25/02/2016, 19:43
Κι έχεις απόλυτο δίκιο.
Αλλά από την άλλη, το σύστημα αντιβρόντου που έχει το 1190, είναι τρελό αβαντάζ για αυτούς που κινούνται πολύ και στην πόλη με την άσφαλτο που είναι γυαλί.
Και για τους προσεκτικούς/φοβιτσιάρηδες/κουλούς/που έχουν καεί στο χυλό και φυσάνε το γιαούρτι.
(Ελπίζω να μη λέω μλκίες.... Το έχει και το 1190 το αντιπεφτικό, έτσι δεν είναι?)
theofilos888
25/02/2016, 19:45
Κι έχεις απόλυτο δίκιο.
Αλλά από την άλλη, το σύστημα αντιβρόντου που έχει το 1190, είναι τρελό αβαντάζ για αυτούς που κινούνται πολύ και στην πόλη με την άσφαλτο που είναι γυαλί.
Και για τους προσεκτικούς/φοβιτσιάρηδες/κουλούς/που έχουν καεί στο χυλό και φυσάνε το γιαούρτι.
(Ελπίζω να μη λέω μλκίες.... Το έχει και το 1190 το αντιπεφτικό, έτσι δεν είναι?)
Δε θυμαμαι να εχει τραξιον. Μονο κορνερινγκ αβς.
Το 1190Adv που είχα οδηγήσει, είχε τράξιο.
amyroukai
25/02/2016, 19:48
Το 1190/1290 έχουν τράξιον κοντρόλ που έχει και η άφρικα, έχουν ένα έξτρα μπόνους εξελιγμένο abs ή έτσι μαρκετάρεται, το οποίο θεωρητικά κάνει πιο δύσκολο ακόμα το χάσιμο του μπροστινού από φρένα, αν φοράς μόνο τα πιστοποιημένα για την μοτοσικλέτα ελαστικά. Το πόσο σημαντικό είν' τούτο...
pipe_smoker
25/02/2016, 19:56
Το 1190/1290 έχουν τράξιον κοντρόλ που έχει και η άφρικα, έχουν ένα έξτρα μπόνους εξελιγμένο abs ή έτσι μαρκετάρεται, το οποίο θεωρητικά κάνει πιο δύσκολο ακόμα το χάσιμο του μπροστινού από φρένα, αν φοράς μόνο τα πιστοποιημένα για την μοτοσικλέτα ελαστικά. Το πόσο σημαντικό είν' τούτο...
Εκείνο το σύστημα της bosch λέω.
Δεν μπορεί να μη το θυμάσαι. Είχε γίνει ντόρος τρελός.
Μπορεί να είναι αυτό το έξτρα σούπερ ντούπερ κόρνερινγκ abs.
Πάντως για το κατά πόσο κάνει δουλειά, μας το έχει διαβεβαιώσει κοινός μας φίλος που το είχε βολτάρει.
Φημίζεται για την τρέλα που τον δέρνει (και που αν δεν το δοκίμαζε επίτηδες, με ρίσκο να βρεθεί σε κανά χωράφι, θα έσκαγε:lol:) και για την τάση που έχει να αλλάζει μηχανάκια με την ίδια συχνότητα που οι υπόλοιποι αλλάζουμε σώβρακα:lol:
Δεν υπαρχει σελλα τελεια, εκτος ισως στα υπερμαστοδοντα, οι περισσοτεροι τα εχουμε σκασει σε διαμορφωσεις και τζελ σε μαστορες..οποτε ο παραγοντας ανεση φτιαχνεται..
στο χωμα-που προσωπικα δεν με ενδιαφερει-το ΚΤΜ μαλλον φαινεται καλυτερο και οποιος εχει αντιθετη αποψη τα βιντεακια στα δαση που κυκλοφορει ο πρωταθλητης τους μαλλον δικαιωνει τους αυστριακους..
στην εθνικη τωρα..το ενα εχει την γλυκεια μελωδια της χοντα αλλα κοφτη στα 200 το αλλο ξεσαλωνει, μαλλον πρεπει να τα οδηγησω καποια στιγμη γιατι κακα τα ψεμματα υπαρχουν στιγμες που θελεις να πεταξεις και οχι να οδηγησεις( παντα με ασφαλεια βεβαια..)
στην πολη -που με ενδιαφερει- τα ΚΤΜ που το εχω δει να κυκλοφορει, δεν ειδα νευρικο γκαζι, ισα ισα εχω την εντυπωση οτι χωλαινει λιγο στις χαμηλες ενω ο ογκος του για μενα δεν ειναι απαγορευτικος για καθημερινες μετακινησεις, τουλαχιστον εγω τον εχω συνηθισει στην αθηνα με το δικο μου μαστοδοντο...
φρενα και ασφαλεια εχουν και τα δυο και μενει η αξιοπιστια που στην χοντα ειναι δεδομενη για το ΚΤΜ ας γραψουν αυτοι που το συντηρουν...
amyroukai
25/02/2016, 19:59
Εκείνο το σύστημα της bosch λέω.
Δεν μπορεί να μη το θυμάσαι. Είχε γίνει ντόρος τρελός.
Μπορεί να είναι αυτό το έξτρα σούπερ ντούπερ κόρνερινγκ abs.
Πάντως για το κατά πόσο κάνει δουλειά, μας το έχει διαβεβαιώσει κοινός μας φίλος που το είχε βολτάρει.
Φημίζεται για την τρέλα που τον δέρνει (και που αν δεν το δοκίμαζε επίτηδες, με ρίσκο να βρεθεί σε κανά χωράφι, θα έσκαγε:lol:) και για την τάση που έχει να αλλάζει μηχανάκια με την ίδια συχνότητα που οι υπόλοιποι αλλάζουμε σώβρακα:lol:
Το ίδιο λέμε, αυτό που τσαρουχώνεις μέσα στην στροφή και (θεωρητικά πάντα) δεν νιώθει. Cornering abs κατά ΚΤΜ, abs pro κατά BMW
Φυσικά αυτό γίνεται και με το "απλό" abs, το άλλο υποτίθεται ότι επιπροσθέτως της γνωστής λειτουργίας δεν διώχνει καν το μπροστινό "έξω" και δεν σηκώνει την μοτοσικλέτα φρενάροντας. Ο γνωστός τα ίδια οριακά φρεναρίσματα κάνει και χωρίς abs, οπότε μπορείς σαφέστατα να αγνοήσεις όποια του παρατήρηση :bawl:
Δεν υπαρχει σελλα τελεια, εκτος ισως στα υπερμαστοδοντα, οι περισσοτεροι τα εχουμε σκασει σε διαμορφωσεις και τζελ σε μαστορες..οποτε ο παραγοντας ανεση φτιαχνεται.....
Δεν μιλάω για άνεση σέλας αλλά για φλαμπέ @@ από τη ζέστα που βγάνει το κτήνος (όχι ο MG).
Κατά τα άλλα, κολοκυθόπιτα. Ρωτάς για ποιο λόγο ΚΑΠΟΙΟΣ να προτιμήσει το Άφρικα, σου βάζουμε 10 και μας λες για ποιο λόγο ΕΣΥ προτιμάς το άλλο.
peterTHErider
25/02/2016, 20:42
Κατ'αρχήν enduro με τετοια μηχανάκια ΔΕΝ γίνεται.
Χωμάτινες διασχίσεις γίνονται ,οι οποίες μπορεί να είναι απο ευκολες ,έως και απελπιστικά δύσκολες και επικίνδυνες ,γιατί τα κιλά απογειώνουν τον βαθμό δυσκολίας στο χώμα.
Αλλα΄...
Δεν καταλαβαίνω σύντροχε ,που στηρίζεις την σιγουριά σου ,περί του απόλυτου "κανείς" που αναφέρεις ???
Σαφώς κ το λογότυπο της Χόνδα διανθισμένο με τον κωδ. Αφρικα ,θα αποτελέσουν λόγο πώλησης.
Αλλά ,αυτοί που θα το πάρουν συνειδητά ,επειδή ξέρουν δηλ τι παίρνουν ,κι όχι επειδή είναι Χόνδα ,ε...
ΑΥΤΟΙ ,θα το πάρουν ΚΥΡΙΩΣ για τις εκτός δρόμου δυνατότητές του ,οι οποίες τους ενδιαφέρουν ,και ΕΚΕΙ θα το χαρούν.
Να θυμήσω οτι η Χόνδα ,στήριξε όλη της την διαφημιστική καμπάνια ,στα εκτός δρόμου videos!!!
Tυχαίο...? ;)
Σε όλα τα τεστ ,και απο επαγγελματίες αλλά κ απο ιδιώτες ,κανείς δεν έγραψε-είπε ,οτι το μηχανάκι εξιτάρει στην άσφαλτο.
Ολοι όμως είπαν οτι έχει ελαφριά αίσθηση ,είναι ευκίνητο ,ροπάτο ,στριφτερό ,εχει αρκούντως ικανοποιητικό στήσιμο στα 170-180 σε ΕΟ ,έχει καλά φρένα ,κ το trip comp δείχνει χαμηλή κατανάλωση.
Αρκετοί λόγοι για να το πάρει κάποιος που ανήκει στο συντριπτικό ποσοστό του μέσου όρου αναβατών.
Αυτοί που το οδήγησαν όμως στο χώμα ,και που ξέρουν τι εννοούν λέγοντας ΧΩΜΑ ,ενθουσιάστηκαν.
Και έχοντας σε ένα πακέτο κ την απο πάνω εξηγηθείσα ασφάλτινη συνταγή ,το πακέτο αποδυκνείεται αρκούντως ελκυστικό.
αδερφε οταν λεω κανεις ισως υπερβαλλω λιγο αλλα αυτοι οι λιγοι που θα το παρουν για χωμα πιστευεις ποσοστιαια ειναι πανω απο 5%?
δεν διαφωνω πως ειναι πολυ καλο το ατ στο χωμα αλλωστε οπως λες και ολα τα προμο μονο χωμα δειχνανε.σιγουρα οποιος το παρει συνειδητα για χωματινες εξορμησεις θα το καταευχαριστηθει.
σιγουρα η χωρα μας δεν ειναι χαρακτηριστικο δειγμα αλλα ποσοι που πανε στο ταμειο για οφ μηχανακι ειναι διατεθειμενοι να δωσουν 15000 για να κουτρουβαλανε στις πλαγιες?τα περισσοτερα θα αγοραστουν με πολυ ζορι(λογο γενικων δυσκολιων)και θα γυαλιζονται και θα κερωνονται για βολτες και ταξιδακια...στην ασφαλτο παντα...
el-Gatto
25/02/2016, 21:39
αδερφε οταν λεω κανεις ισως υπερβαλλω λιγο αλλα αυτοι οι λιγοι που θα το παρουν για χωμα πιστευεις ποσοστιαια ειναι πανω απο 5%?
δεν διαφωνω πως ειναι πολυ καλο το ατ στο χωμα αλλωστε οπως λες και ολα τα προμο μονο χωμα δειχνανε.σιγουρα οποιος το παρει συνειδητα για χωματινες εξορμησεις θα το καταευχαριστηθει.
Α-γειά σου. :beer:
Τώρα ,για το ποσοστό δεν μπορώ να το προσδιορίσω ,απλά επισημαίνω οτι ,η "ανάγκη" των MEGA OnOff ,προκύπτει απο την ικανότητα που πρέπει να έχει μιά μοτό ,ωστε να ταξιδέψει 300-500 χλμ απο άσφαλτο ,για να φτάσει εκεί που θέλει ο αναβάτης της να μπεί στο χώμα κ να κάνει άλλα τόσα χωμάτινα ,κ μετά να γυρίσει πίσω απο άσφαλτο.
Οπότε ,μια μοτοσυκλέτα ,η οποία μπορεί να τα κάνει κ τα δυό εξίσου καλά (πχ βλ.ΚΤΜ950/990ADV) ,αποτελεί κ την επιτομή της κατηγορίας.
Απ'ότι φαίνεται ,υπο αυτό το φιλοσοφικό πρίσμα εξελίχθηκε απο την Χόνδα η CRF1000.
Αν είναι τόσο καλή όσο δείχνει υπο όλες αυτές τις συνθήκες ,και ταυτόχρονα έχει χαμηλή κατανάλωση ,χαλαρές ανάγκες συντήρησης ,και γιαπανέζικη αξιοπιστία ,τότε ,
God Save The Queen !!!
σιγουρα η χωρα μας δεν ειναι χαρακτηριστικο δειγμα αλλα ποσοι που πανε στο ταμειο για οφ μηχανακι ειναι διατεθειμενοι να δωσουν 15000 για να κουτρουβαλανε στις πλαγιες?τα περισσοτερα θα αγοραστουν με πολυ ζορι(λογο γενικων δυσκολιων)και θα γυαλιζονται και θα κερωνονται για βολτες και ταξιδακια...στην ασφαλτο παντα...
Θα υπάρξουν κ τέτοιοι...πολλοί...όπως πάντα ,αλλά αμα το γουστάρουν (για όποιον λόγο) καλά θα κάνουν κ θα το πάρουν.
Πάντως ,επειδή γουστάρω εκδρομικό χωμα ,κ κάνω πολύ περισσότερα χωμάτινα παρά ασφάλτινα χλμ τα τελευταία χρόνια ,να ξέρεις οτι έχω κουτρουβαλήσει πολλές πλαγιές παρέα με μηχανάκια 15 κ 20 χιλιάδων . ;)
Ωραία τα λέτε για το ταξίδι με 160 αλλά οι χωματινοι γνωρίζουμε ότι είναι μύθος λόγω ελαστικών. Με τακουνατο σαν το tkc 80 δεν πας πάνω απο 130 γιατί το πίσω θα λιώσει σε 3 μεγάλες βόλτες.
Και χωρίς τακουνατο τον χειμώνα ΔΕΝ μπαίνεις χώμα.
Και για αυτό το λογο άλλαξα κατηγορία στο τραβελ εντουρο απο 2κ 750 σε 1κ 400.
el-Gatto
26/02/2016, 09:52
Ωραία τα λέτε για το ταξίδι με 160 αλλά οι χωματινοι γνωρίζουμε ότι είναι μύθος λόγω ελαστικών. Με τακουνατο σαν το tkc 80 δεν πας πάνω απο 130 γιατί το πίσω θα λιώσει σε 3 μεγάλες βόλτες.
Και για αυτό το λογο άλλαξα κατηγορία στο τραβελ εντουρο απο 2κ 750 σε 1κ 400.
Κωστή ,η ταξιδιωτική δυνατότητα των 160 (κοντερίσια 170-175) αναφέρθηκε απο εμένα σαν θετικό στοιχείο της συγκεκριμένης μοτό ,για εκείνους που δεν ενδιαφέρονται για το χώμα κ τα χωμάτινα ελαστικά.
Απο την άλλη ,η άνεση με την οποία θα φτάσει κάποιος ασφάλτινα στο Περτούλι ,ταξιδεύοντας με 130 (140-145 κοντερίσια) ,για να γυρνοβολάει χωμάτινα 2 μέρες την Πίνδο ,κ να γυρίσει κ πάλι ασφάλτινα πίσω το βράδυ της τελευταίας μέρας ,γνωρίζουμε κι εγώ κι εσύ ,οτι δεν έχει σύγκριση με την "άνεση" που θα προσφέρει ενα 400/1Κ (το οποίο βέβαια θα σε ανταμοίψει με την χωμάτινη ευχαρίστηση)
Αυτοί οι συμβιβασμοί ,είναι οι λόγοι ύπαρξης κ εξέλιξης των MEGA OnOff. :)
Τώρα ,για το ποσοστό δεν μπορώ να το προσδιορίσω ,απλά επισημαίνω οτι ,η "ανάγκη" των MEGA OnOff ,προκύπτει απο την ικανότητα που πρέπει να έχει μιά μοτό ,ωστε να ταξιδέψει 300-500 χλμ απο άσφαλτο ,για να φτάσει εκεί που θέλει ο αναβάτης της να μπεί στο χώμα κ να κάνει άλλα τόσα χωμάτινα ,κ μετά να γυρίσει πίσω απο άσφαλτο.
Οπότε ,μια μοτοσυκλέτα ,η οποία μπορεί να τα κάνει κ τα δυό εξίσου καλά (πχ βλ.ΚΤΜ950/990ADV) ,αποτελεί κ την επιτομή της κατηγορίας.
Απ'ότι φαίνεται ,υπο αυτό το φιλοσοφικό πρίσμα εξελίχθηκε απο την Χόνδα η CRF1000.
Αν είναι τόσο καλή όσο δείχνει υπο όλες αυτές τις συνθήκες ,και ταυτόχρονα έχει χαμηλή κατανάλωση ,χαλαρές ανάγκες συντήρησης ,και γιαπανέζικη αξιοπιστία ,τότε ,
God Save The Queen !!!
Ακριβως . βέβαια , η «γιαπωνέζικη αξιοπιστία» θέλει λίγο χρόνο για να αποδειχθεί .
Το καλό είναι ότι έχουν πουληθεί πολλά, οπότε θα βγάλουν γρήγορα τις όποιες ασθένειες .
Επίσης, για να είμαστε και δίκαιοι, ούτε το 1190 εχει βγάλει κάτι σοβαρό και είναι και κάποια χρόνια στην αγορά ,όπως επισης το super tenere.
Βάζω αυτές τις δυο μηχανές γιατι θεωρώ ότι είναι άμεσα ανταγωνιστικές με το αφρικα σε χρήματα καθώς και το καθένα υπερτερεί του αφρικα σε κάποια σημεία.
Σιγουρα το αφρικα δεν παιζει μπαλα μονο του … εχει ανταγωνισμο ,και ,στις τιμες και τα επιτοκια που εχει ο Σαρακακ, ισχυρο.
Η μεγάλη του διαφορά σε σχέση με τα άλλα θα είναι το DCT . ένα πολύ νέο συστημα που είναι και ριζικη αλλαγη ειδικα φορεμενο σε ένα ονοφφ..
montechristo
26/02/2016, 22:10
Σημερα την ειδα σε μαυρο ματ (απεφυγα να οδηγησω για ευνοητους λογους, no money - no honey...). Μου φανηκε σαν ενα πιο πρησμενο Tenere 660, με οτι καλο ή κακο μπορει αυτο να σημαινει.
Ωραιο, αλλά με 14κ (σκετη), 15κ (ΑΒS) & 16κ (ΑΒS-DCT) δυσκολα θα προχωρησει.
ΥΓ Μεχρι και αυριο, oποιος ενδιαφερεται για test drive, η μαυρουλα θα ειναι στον Μπαξεβανη.
XLGeorge
27/02/2016, 13:07
Κωστα, εννοειται οτι τα ταξιδια με 160+χμω θα γινονται με ντεμι-προς-ασφαλτινα λαστιχα. Οσο για χωμα, εγω δε θαβαζα μηχανακι 230+ κιλων χωρις τακουνατα ουτε το καλοκαιρι, ειδικα να ειναι να παμε σβελτα με τη γνωστη παλιο-παρεα ;) Μονος με τη γυναικα και περιηγητικο ρυθμο ισως.
Το καλο με τα δικυλινδρα on-off 650-1000κ.εκ. ειναι οτι και με χωματινα λαστιχα θα ταξιδεψουν πολυ ανετα μεχρι τα Βαρδουσια, τα Αγραφα κλπ οπως ειπε κι'ο Γατος. Βεβαια απο την αλλη, το μονοκυλιδρο 400αρι (XR, CCM, DRZ κλπ) θα το ευχαριστηθει αλλιως ο αναβατης του στο χωμα. BTW, φιλος εχει 1150GS και XR400 για χρηση ακριβως οπως η τωρινη δικη σου και ειναι επισης υπερμαχος του "καλυτερα χωμα με 400αρι εντουρο μηχανακι και τις σχετικες θυσιες στην ασφαλτο" :)