Σύνδεση

View Full Version : AFRICA!

Σελίδες : 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21

amyroukai
14/05/2015, 23:19
Όλα ίδια και στην καλύτερη περίπτωση αδιάφορα.

Ή να αλλάξεις συνταγή σε ότι παίρνεις ή να βρεις γκόμενα ρε φίλε γιατί έχεις γίνει γκρινιάρα αγάμητη πεθερά.
Πάμε στην έκθεση με τα σκούτερ. Το πρώτο που μου κάνει μπαμ ήταν το μαυροκόκκινο gladius το οποίο είχα οδηγήσει παλιότερα και είναι ταμάμ (τα αναπαλαιωμένα/βιασμένα χρέπια ούτε που τα είδα σχεδόν-ποιός βέβηλος έβαλε κοστούμι CBR σε 6κύλινδρο κλασσικό... ΕΛΕΟΣ). Προσπερνάω το ασχημόπαπο (που ευχαρίστως θα οδηγούσα όμως) μεγάλο Strom, το μάτι πέφτει στα R1. Tracer, MT07, S10, ακόμα και το fjr μου άρεσε. Δίπλα ήταν το πολύ ωραίο (άσχετα με το αν θα το αγόραζα ή όχι) Tiger 1200XC, το 800ΧRX/XCX, το Crossrunner το νέο που είναι μναρα, το CBF1000F, το MSX, μετά S1000XR, R12000RS, F800GS & GSA, το R9T, Duc Scrambler έρωτας με την πρώτη ματιά (άσχετα με το αν η τιμή είναι λίγο αστεία-ακριβή), νέα Multi, το Capo, το V7, η βέσπα GTS και η άλλη η περίεργη/φουτουριστική με την κωμική τιμή, ήθελα να φύγω με τη μισή έκθεση. Δεν λέω ότι μου άρεσαν και πολλά σκούτερ... Α μου ξέφυγε. Να το κοιτάξεις αυτό το "όλα αδιάφορα" φιλαράκι, άσχημα γεράματα, πολύ άσχημα.

daz
15/05/2015, 00:42
Ή να αλλάξεις συνταγή σε ότι παίρνεις ή να βρεις γκόμενα ρε φίλε γιατί έχεις γίνει γκρινιάρα αγάμητη πεθερά.
Πάμε στην έκθεση με τα σκούτερ. Το πρώτο που μου κάνει μπαμ ήταν το μαυροκόκκινο gladius το οποίο είχα οδηγήσει παλιότερα και είναι ταμάμ (τα αναπαλαιωμένα/βιασμένα χρέπια ούτε που τα είδα σχεδόν-ποιός βέβηλος έβαλε κοστούμι CBR σε 6κύλινδρο κλασσικό... ΕΛΕΟΣ). Προσπερνάω το ασχημόπαπο (που ευχαρίστως θα οδηγούσα όμως) μεγάλο Strom, το μάτι πέφτει στα R1. Tracer, MT07, S10, ακόμα και το fjr μου άρεσε. Δίπλα ήταν το πολύ ωραίο (άσχετα με το αν θα το αγόραζα ή όχι) Tiger 1200XC, το 800ΧRX/XCX, το Crossrunner το νέο που είναι μναρα, το CBF1000F, το MSX, μετά S1000XR, R12000RS, F800GS & GSA, το R9T, Duc Scrambler έρωτας με την πρώτη ματιά (άσχετα με το αν η τιμή είναι λίγο αστεία-ακριβή), νέα Multi, το Capo, το V7, η βέσπα GTS και η άλλη η περίεργη/φουτουριστική με την κωμική τιμή, ήθελα να φύγω με τη μισή έκθεση. Δεν λέω ότι μου άρεσαν και πολλά σκούτερ... Α μου ξέφυγε. Να το κοιτάξεις αυτό το "όλα αδιάφορα" φιλαράκι, άσχημα γεράματα, πολύ άσχημα.

Άσε μας ρε αμυρουκάι. Βρες τις διαφορές στην σχεδίαση απ' το καινούριο άφρικα αν μπορείς.

335697

Πιθανότατα το μηχανάκι να είναι γαμάτο και με κινητήρα που αν τον οδηγήσω να μη μπορέσω να ξεκολλήσω. Αν μπορούσα να έχω ότι ήθελα, δύσκολα θα έλειπε κάτι απ' το γκαράζ μου. Άλλο το ένα και άλλο το άλλο όμως.
Τι να λέμε? Θέλεις να επιλέγω μοντέλα απ' τη λίστα σου και να τα βάζω το ένα δίπλα στο άλλο?

Ρε συ όλα καλά είναι. Δεν μου αρέσει ο τρόπος με τον οποίο σχεδιάζεται η πλειοψηφία των μοτοσυκλετών σήμερα. Παλιότερα ότι υπήρχε επάνω σε ένα μηχανάκι ήταν μέρος της σχεδίασης αλλά εξυπηρετούσε και ένα σκοπό. Σήμερα εκτός του ότι όλα έχουν την ίδια σχεδιαστική γραμμή, έχουν και ένα κάρο παπάτζες μόνο για τη μόστρα. Άλλες φορές αντί να τοποθετήσουν κάτι στο σωστό σημείο και στο σωστό μέγεθος, μπαίνει όπου τους βολεύει το λουκ που θέλουνε να δώσουνε.

Παλιότερα έβλεπες μια φιγούρα στο σκοτάδι και μπορούσες να πεις ποιας χρονολογίας μοντέλο είναι. Σήμερα μπερδεύεις ένα Ιαπωνικό, ένα Αγγλικό και ένα Γερμανικό υπό το φως του ήλιου και σε κοντινή απόσταση.
Ούτε τα bmw με το ρύγχος δεν ξεχωρίζουν πια.

Πόσο διαφορετικά ήταν μεταξύ τους τα tiger900, 990, varadero και Gs.

A λένε θα βγάλουμε ένα Ζ1000 τούμπανο. Και τι σημαίνει το τουμπανο σήμερα? Space! Λες και βγήκε από φθηνή ταινία επιστημονικής φαντασίας του 80.
Όταν στρώσουν τον κώλο τους στα σχεδιαστήρια και θυμηθούν τι προσπαθούν να φτιάξουν τα ξαναλέμε.

Edit. Γκόμενα έχω αλλά πιθανότατα να πρέπει να την αλλάξω. :lol:

amyroukai
15/05/2015, 01:01
To tiger900 και η ΑΤ ποσο διαφορετικά ηταν από μπροστά; Η τα οπισθια της με του KLE ας πούμε... :)

Δεκτά τα όσα για το σταϊλινγκ, μερικώς (εγώ τα ξεχωρίζω άνετα τα gs ας πούμε, καβαλησα και το 1200adv και πολύ με αρεΖε επίσης και έμοιαζε και στενό κιόλας). Δεν μοιάζει με tracer το Μούτρο, όχι. Ούτε το πλαϊνό

Η ουρά του νέου Άφρικα και οι σελες μου φερνει σε multi 1200. Η 1190. Και πόσο δεν με νοιάζει... :)

Αν form follows function και το επιθυμητό function είναι το ίδιο, γιατί εκπλησσεσαι και γιατί θα πρέπει να εφεύρουν μια πρωτότυπη λύση αμφίβολης αισθητικής για να γουσταρεις; Η παλιά Άφρικα είχε άθλια σέλα, αυτό διαβαζω. Ούτε τότε ξεχώριζε όμως... Το μεγάλο Τενερέ, το κατζιβα, το τιγκερ που είπα ήδη... Ε, μικρή σουπιτσα;

foogr01
15/05/2015, 01:07
Ακόμα με αυτό ασχολούμαστε ;;;

:evil::a13::a15:

taisteal
15/05/2015, 01:10
Αποστολ' ο αμυρου τα λεει σωστα..
Υπερβαλλεις ολιγον τι

daz
15/05/2015, 02:25
Διάολε με διαολίζεις και θα περάσω τον cap10 στο post counting μόνο από τούτο το θρεντ.

Και εγώ τα ξεχωρίζω τα gs, τρόπος του λέγειν ήταν. Τα gs έχουν λίγο πιο μακρύ ρύγχος απ' τα υπόλοιπα. :lol:

Αν αρχίσουμε να βρίσκουμε ομοιότητες...

Ή μάλλον, αν αρχίσουμε να ψάχνουμε διαφορές και στο μούτρο, καλύτερα να κολλήσουμε αυτοκόλλητα στη ζελατίνα που να λένε bmw - ktm -yahaha κτλ για να μη ξεχνάμε τη αγοράσαμε! :lol:

Απάντησες μόνος σου σε αυτό που με ρωτάς ενώ λίγο πολυ λέμε και οι δύο το ίδιο. Ψάχνουμε σχεδιαστικές διαφορές σε επιμέρους τμήματα και όχι στην γενικότερη σχεδιαστική γραμμή της μηχανής. Αντιγραφές και παρόμοια αισθητική υπήρχαν πάντα (elefand - tenere 750) aλλά εκτός του ότι έβγαινε και κανένας bigoulas, οι ομοιότητες περιορίζονταν ανάμεσα σε κάποια κορυφαία μοντέλα της ίδιας κατηγορίας.
Εδώ έχουμε καινουρια μοντέλα σε διαφορετικές κατηγορίες που εκτός του ότι έχουν περισσότερες ομοιότητες από διαφορές, οι διαφορές περιορίζονται σε λεπτομέριες. Και πολλά απ' αυτά αν τα δεις σαν μαύρη σκιά σε λευκό πανί θα μοιάζουν όλα ίδια.

Τέλος πάντων θα μπορούσα να γράψω πολλά αλλά είμαστε εκτός. Νομίζω ότι κάπου έχω ξαναγραψει κάτι παρόμοια. Μπορεί σε κανένα παλιότερο θρεντάκι για κάποιο χοντα. :lol:

daz
15/05/2015, 02:48
Αποστολ' ο αμυρου τα λεει σωστα..
Υπερβαλλεις ολιγον τι

Tai δεν μίλησα μόνο για τις ομοιότητες και τις αντιγραφές. Σημερα κάνουμε τα απλά δύσκολα μόνο και μόνο για να φαίνονται όλα λίγο πιο εντυπωσιακά.

Η ομορφιά της μηχανής είναι στην απλότητα και στον λιτό σχεδιασμό. Δίτροχο είναι το γμν. Τις φτιάχνουν όλες με τον ίδιο τρόπο που φτιάχνουν και τα σκούτερ.

Σε πολλές βιδώνουν μέχρι και λωρίδες πλαστικού για να μη φαίνεται το πλαίσιο. Είναι ντροπή να δείχνεις το πλαίσιό σου δημόσια.

Άλλες πάλι φορές παίζεις παζλ με μερικά πλαστικά κομματάκια και μια τσέπη βίδες για να λύσεις και να δέσεις ένα κάτι.

Σε άλλες εκθέτουν κομμάτια σχεδιάζοντάς έτσι ώστε να δείχνουν μεγαλύτερα, τα τοποθετούν σε ένα μέρος όπου θα χρειάζονται ένα προστατευτικό καπάκι, το οποίο μπορεί να έχει τέτοιο σχήμα ώστε να δείχνει η μηχανή τούμπανο.

Έτσι φτιάχνονται τα τούμπανα?

Έτσι φτιάχνονται τα τούμπανα:

335701

Εδώ δες κατάσταση:

335702

daz
15/05/2015, 03:08
δεν θελουν ενα αρχιδογκριλ ρε απουστολ σαν μερικατμ αλλα μεκανακια. να φευγει η ζεστΑ, να αναπνεει το μοτερ. και αν πεσει να μην χτυπησει αυτο που δεν υπαρχει στο πλαϊ. απλο...

Αποκλείεται να είναι τόσο απλό. Θα το είχα καταλάβει μέχρι και εγώ! :evil:

DrBig
15/05/2015, 05:57
Μλκ Αποστολη,

Ετσι και σε δω να κωλοτουμπιαζεις, σε πηδησα :lol:

Γιατί τώρα είναι αργά!?

:hug:

AristidisZ
15/05/2015, 07:42
Θα είναι άραγες Γιάπωνας ή θα είναι Honda Italia, Honda Μalaysia και δε συμαζεύται ;;;

spyrakos35
15/05/2015, 08:03
Θα είναι άραγες Γιάπωνας ή θα είναι Honda Italia, Honda Μalaysia και δε συμαζεύται ;;;

μη ρίχνεις αλλο λάδι στη φωτιά ρε συ :lol:

AristidisZ
15/05/2015, 08:06
μη ρίχνεις αλλο λάδι στη φωτιά ρε συ :lol:

Καθόλου λάδι, είναι από τα μηχανάκια (και για να μη νομίζεις ότι συνεχίζω, και εγώ όλα μηχανάκια τα λέω - ανεξαρτήτως κυβικών, όγκου κτλ) που με ενδιαφέρουν αρκετά.

Και επειδή και εγώ είμαι θύμα μάρκετινγκ όπως πολύ σωστά εχει αναλυθεί παραπάνω, θεωρώ την προέλευση αρκετά σημαντικό παράγοντα

spyrakos35
15/05/2015, 08:10
Καθόλου λάδι, είναι από τα μηχανάκια (και για να μη νομίζεις ότι συνεχίζω, και εγώ όλα μηχανάκια τα λέω - ανεξαρτήτως κυβικών, όγκου κτλ) που με ενδιαφέρουν αρκετά.

Και επειδή και εγώ είμαι θύμα μάρκετινγκ όπως πολύ σωστά εχει αναλυθεί παραπάνω, θεωρώ την προέλευση αρκετά σημαντικό παράγοντα

ok
έχε κατα νου όμως οτι η προέλευση δε "λεει" πάντα την αλήθεια.....

AristidisZ
15/05/2015, 08:12
ok
έχε κατα νου όμως οτι η προέλευση δε "λεει" πάντα την αλήθεια.....

Δεκτόν, πάντως μεταξύ δύο όμοιων μηχανών, νομίζω το 99,9% θα προτιμούσε την κατασκευασμένη στην Ιαπωνία σε σχέση π.χ. με την κατασκευασμένη στην Κίνα...

spyrakos35
15/05/2015, 08:14
Δεκτόν, πάντως μεταξύ δύο όμοιων μηχανών, νομίζω το 99,9% θα προτιμούσε την κατασκευασμένη στην Ιαπωνία σε σχέση π.χ. με την κατασκευασμένη στην Κίνα...

ναι αλλά με γιαπωνέζικο "φαμπρικ ο τζαπόν" την πάτησα (βεστρομ 1000) εγω

amyroukai
15/05/2015, 08:18

και αντί να καταλάβεις ότι δεν σε πάνε τα μεγάλα μηχανάκια, πήγες και πήρες ακόμα μεγαλύτερο, τι να πω, άβυσσος....

spyrakos35
15/05/2015, 08:19
και αντί να καταλάβεις ότι δεν σε πάνε τα μεγάλα μηχανάκια, πήγες και πήρες ακόμα μεγαλύτερο, τι να πω, άβυσσος....

κατάλαβα οτι το 1000 ήταν μικρό τελικά :p

amyroukai
15/05/2015, 08:31
Έτσι φτιάχνονται τα τούμπανα?

Έτσι φτιάχνονται τα τούμπανα:

Ρε Απουστόλ έχεις αρχίσει να γίνεσαι σαν τα ταλιμπανάκια κάθε είδους, ότιμαλακίαναναι αρκεί να βγεις δήθεν σωστός.
Το ένα είναι μαζικής παραγωγής σχετικά αποτυχημένο εμπορικά μοντέλο - σχεδιαστικό πείραμα (απορώ πως δεν έβαλες το Vultus στο παράδειγμά σου) το οποίο όμως έδωσε νέα ταυτότητα στα "ψηλά δρόμου" της Χόντα, το άλλο είναι ένα μόνο για αγώνες πρωτότυπο. Το ένα το καβαλάς και είσαι χλιδή και άνεση και πόλη και επαρχιακό και όπου θέλεις, το άλλο αν δεν είσαι τζόκεϊ 155 ύψος και 45 κιλά υποφέρεις οπουδήποτε εκτός από την πίστα. Ναι είναι πιο όμορφο. Καμία σχέση όμως.
ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ ΡΕ ΠΑΠΑΡΑ ΤΟ ΑΦΡΙΚΑ. Το δικό μου σε κοκκινάκι λες ή κανένα HRC χρωματάκι αν βγάλουν;

ggs
15/05/2015, 09:07
Αποστολη, εσύ ψάχνεις άλλα πράγματα στα μηχανάκια τα οποία χάθηκαν εκεί κάπου στις αρχές του 2000…;)
Μην προσπαθείς να κρίνεις σύγχρονες μοτοσυκλέτες με αυτά τα μυαλά….:lol:

AUFGEBRACHT
15/05/2015, 09:13

Φαμπρικέ ο ζαπόν μεσουιέ...

AUFGEBRACHT
15/05/2015, 09:16

Το 0,01% είναι ο Στρατούλης του ΣΥΡΙΖΑ...

spyro
15/05/2015, 10:47
Αποστόλη συμφωνώ μαζί σου αλλά απεναντίας με εσένα δε θέλω να γίνω γεροντοπαράξενος που βρίσκει «λογική» και «ομορφιά» μόνο στα παλιά αντικείμενα. πρόσεξε το αυτό δεν έχει να κάνει με τις μοτοσυκλέτες.

το πιο μεγαλοπρεπές παράδειγμα της άνω ασθένειας, γεροντοπαραξενίασης / γκρίνιας / αρνητισμού με τα μεγαλύτερα και αθεράπευτα πλέον χαρακτηριστικά (έχει περάσει στην αντίπερα όχθη) είναι ο Terens

πρόσεξε σου λέω

:D

sapila racing
15/05/2015, 10:49
κατάλαβα οτι το 1000 ήταν μικρό τελικά :p

Επρεπε να παρεις το 650 που ως γνωστόν πιανει warp9. :D

Παντως σοβαρά τωρα ρε φίλε. Τι συγκρίνεις τωρα, Suzuki με Honda?
με HONDA???

spyrakos35
15/05/2015, 10:50
Φαμπρικέ ο ζαπόν μεσουιέ...

βρε δε μπα ναναι και ζαμπόν και καπνιστή γαλοπούλα :lol:

εγώ μια φορά τον ήπια

:(

spyrakos35
15/05/2015, 10:54
Επρεπε να παρεις το 650 που ως γνωστόν πιανει warp9. :D

Παντως σοβαρά τωρα ρε φίλε. Τι συγκρίνεις τωρα, Suzuki με Honda?
με HONDA???

ο φίλος σου ο μπίνης με εψησε τότε να πάρω το 1000 αμα θες να ξέρεις......

είναι και που είχα διαβάσει και το τεστ του μοτό και το πίστεψα..... :cry:

έκτοτε, :ninja:

AUFGEBRACHT
15/05/2015, 11:02
είναι και που είχα διαβάσει και το τεστ του μοτό και το πίστεψα..... :cry:

Δεν υπάρχουν ελαφρυντικά όπως έχεις καταλάβει μετά από αυτή την ομολογία... Το ΜΟΤΟ; ΠΙΣΤΕΨΕΣ ΤΟ ΜΟΤΟ; ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΣ ΤΟ ΜΟΤΟ;

Stergios69
15/05/2015, 12:50
ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ ΡΕ ΠΑΠΑΡΑ ΤΟ ΑΦΡΙΚΑ. Το δικό μου σε κοκκινάκι λες ή κανένα HRC χρωματάκι αν βγάλουν;
Να μην το πάρετε, να φτάσει για όλους...
Εγω θα το πάρω σε κόκκινο...

Bob_o_mastoras
15/05/2015, 13:10
Eνταξει, ασχετα με το Αφρικα, ενα δικιο το εχει ο Daz οσο αφορα τη σχεδιαση και το τι νορμες, μη χρηστικες, ακολουθει.
Ουτε εμενα με ψηνει το νεο ντιζαϊν στις μοτο (και στα αμαξια) και πιστευω πολλους ακομα.
Οπως λεγαν και οι αρχαιοι ημων προγονοι: ουκ εν τω πολλω το ευ. ;)
Καπου χαθηκε η απλοτητα και η λειτουργικοτητα προς χαρην.. τινος αραγε;; :confused:

road spirit
15/05/2015, 13:15
πόσο θα το ήθελα σε 450 κυβικά και 150 κιλά μαξ ...

μη το πάρετε ρε το 1000, μια μπακατέλα και μισή θα ειναι

amyroukai
15/05/2015, 13:17
Δεν υπάρχουν ελαφρυντικά όπως έχεις καταλάβει μετά από αυτή την ομολογία... Το ΜΟΤΟ; ΠΙΣΤΕΨΕΣ ΤΟ ΜΟΤΟ; ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΣ ΤΟ ΜΟΤΟ;

Ο Καραχάλιος πάντως στο τεστ του νέου βεστρόμ επανέλαβε ότι το παλιό ήταν από τα καλύτερα του είδους. Να μην τον πιστέπσουμε λες εσύ;

road spirit
15/05/2015, 13:19
Ο Καραχάλιος πάντως στο τεστ του νέου βεστρόμ επανέλαβε ότι το παλιό ήταν από τα καλύτερα του είδους. Να μην τον πιστέπσουμε λες εσύ;
πρέπει να ήταν απο εκείνους που ξεκινησαν τη συνομωσία "βεστρόμ 300 χαω τελική"

amyroukai
15/05/2015, 13:36
Καπου χαθηκε η απλοτητα και η λειτουργικοτητα προς χαρην.. τινος αραγε;; :confused:
Δεν είναι επαρκώς λιτό αυτό που βλέπς;

Για τα λοιπά, προς τέρψιν ημών χάθηκε η απλότητα, η λειτουργικότητα δεν χάθηκε. Τι θέλετε για να ψωνίσετε το επόμενο μονδέλο; Καλύτερα φώτα, μάλιστα. Τέρμα το μονό στρογγυλό/τετράγωνο φανάρι, πάρτε πολυεδρικά διπλά λεντ κατευθυνόμενα αυτορυθμιζόμενα κλπ. Τι άλλο θέλετε; Καλύτερη ανεμοκάλυψη, πάρτε πλαστικά και ζελατίνες. Θέλετε άνεση, μάλιστα σέλες ρυθμιζόμενες πολυεπίπεδες θερμαινόμενες. Θέλετε έξτρα ρεύμα για προβολάκια, τζιπιές, ρούχα ηλεκτρικά, θερμαινόμενα γκριπς κλπ, να βάλουμε μεγάλες γεννήτριες και μπαταρίες. Θέλετε ασφάλεια πάρτε ABS, MSC, antiσούζα/μπαντα ρόδα τσάντα και κοπάνα μαραφέτι. Θέλετε πουλ μουρ και κύρος; Πάρτε και ένα εξτραβαγκάν στάιλινγκ. Δεν σας νοιάζει πιά να πάτε χώμα γιατί δεν προλαβαίνετε με φαμίλια και δουλειά αλλά θέλετε να μοιάζει να μπορεί να γυρίσει τον πλανήτη; Έγινεεεεεεε. Και πουλάνε σαν τρελοί, η BMW δεύτερη χρονιά με ρεκόρ πωλήσεων στο πρώτο φετινό τρίμηνο και οι άλλοι τρέχουν να φάνε από την ίδια πίτα. Μη ρωτάς, αφού ξέρεις. Καμμία εταιρία δεν θα φτιάξει μηχανάκι για 10 ρομαντικούς μπατιραίους. Θα φτιάξουν για να πουλήσει. Και πουλάει.

Γιάννο αυτό που θέλεις (περίπου) το βγάζει μιά γαλλική (mash???) με μοτέρ XR400 μιζάτο. 150 κιλά δεν είναι, λίγο παραπάνω.

spyrakos35
15/05/2015, 13:42

Ηταν και ενας αλλος που το ειχε.....

Σημερα γραφει και αθτος τεστ......:lol:

Bob_o_mastoras
15/05/2015, 13:47
Το Honda ειναι αρκετα απλο, γι'αυτο ξεκινησα λεγωντας "ασχετα με το συγκεκριμενο".
Δεν εχεις αδικο σε αυτο που λες, την αγορα ακολουθουν οι εταιριες προσπαθωντας να πουλησουν. Λογικοτατο. Και συν τοις αλλοις σου βγαζουν και κανα ρετρο η απλο μηχανακι να μην γκρινιαζεις αλα cb1300, cb1100 κλπ κλπ..

υ.γ. Περιεργως το design της BMW μου αρεσει πολυ στα GS. :lipssealed::look:
Δεν ειναι δα και τοσο εξτρακαβατζ, εξτραβατζαν, εξτρακαζαν.. αυτο τελως παντων! :D

7Tolis
15/05/2015, 13:58
Βρε παιδιά αμα σας αρέσουν τόσο πολύ τα παλιά, γιατί δεν πάτε σε μια κοινότητα Άμις να γουστάρετε;Ο κόσμος εξελίσσεται,η τεχνολογία,η μεταλλουργία κτλ.Είναι λογικό τα θέλω να αλλάζουν και οι απαιτήσεις.Θυμίζετε κάτι παππουδες του στυλ 'Παλιά φτιάχναν αμάξια με λαμαρίνα ΝΑ!' Επίσης υπάρχει και η δυνατότητα να το πάρετε οπως είναι και να το ελαφρώσετε όπως νομίζετε.Αν τώρα εγω είμαι θύμα μάρκετινγκ κτλ;Ναι είμαι και χέστηκα κιόλας.Δεν έχω κάτι καλύτερο να κάνω εξάλλου σε αυτή τη σκατοζωή που ζουμε για να δουλευουμε και το αντίστροφο.

Κανα RGVΓ θα βγεί λέτε;

road spirit
15/05/2015, 13:59
Γιάννο αυτό που θέλεις (περίπου) το βγάζει μιά γαλλική (mash???) με μοτέρ XR400 μιζάτο. 150 κιλά δεν είναι, λίγο παραπάνω.

θέλω υδρόψυξη και ψεκασμό και ιδανικά θα ήθελα να είναι τζαπάν μπίλτ κουάλιτι, όπως παλιά (μη γελάτε ρε, σταδιάλα...)

τα mash είναι κινέζικα που φτιάχνονται φασόν για την γαλλική εταιρεία. όΠΩς τα ζονγκ-σεν που πουλάνε ως μινσκ και ως csc στην αμερική ... ίδια φάση...

τεσπα, οφφ τόπικ είμαι... σόρρυ

Bob_o_mastoras
15/05/2015, 14:06
Βρε παιδιά αμα σας αρέσουν τόσο πολύ τα παλιά, γιατί δεν πάτε σε μια κοινότητα Άμις να γουστάρετε;Ο κόσμος εξελίσσεται,η τεχνολογία,η μεταλλουργία κτλ.Είναι λογικό τα θέλω να αλλάζουν και οι απαιτήσεις.Θυμίζετε κάτι παππουδες του στυλ 'Παλιά φτιάχναν αμάξια με λαμαρίνα ΝΑ!' Επίσης υπάρχει και η δυνατότητα να το πάρετε οπως είναι και να το ελαφρώσετε όπως νομίζετε.Αν τώρα εγω είμαι θύμα μάρκετινγκ κτλ;Ναι είμαι και χέστηκα κιόλας.Δεν έχω κάτι καλύτερο να κάνω εξάλλου σε αυτή τη σκατοζωή που ζουμε για να δουλευουμε και το αντίστροφο.

Κανα RGVΓ θα βγεί λέτε;

Ναι, αλλα παροτι δεν με πηραν και τα χρονια, δεν εχω προλαβει να αφομοιωσω αυτες τις τοσο γρηγορες αλλαγες στο design και την τεχνολογια οποτε λογικο να μου ξυνιζουν μιας και τα προτυπα μου ηταν αλλα και τα παντα αλλαζουν αρδην με ταχυτατους ρυθμους.
Ακομα και το design του 2000+ θεωρειται παρωχυμενο πλεον..

amyroukai
15/05/2015, 14:09
Ναι, αλλα παροτι δεν με πηραν και τα χρονια, δεν εχω προλαβει να αφομοιωσω αυτες τις τοσο γρηγορες αλλαγες στο design και την τεχνολογια οποτε λογικο να μου ξυνιζουν μιας και τα προτυπα μου ηταν αλλα και τα παντα αλλαζουν αρδην με ταχυτατους ρυθμους.

θα σε ξεχωρίζουμε από το παντελόνι καμπανα και το πουκάμισο με τους μεγάλους γιακάδες γιατί τα κωλόπαιδα οι μόδιστροι άλλαξαν τα ρούχα από τα αγαπημένα σου 80ς και δεν προλαβαίνεις να ψωνίσεις; ΤΟΝΙ ΣΦΗΝΟ ΕΣΥ;;;;

7Tolis
15/05/2015, 14:09
Mαζί σου σε αυτό.Κάποτε έβλεπα το tdr και ελεγα πωωωωωωω dream bike.Τωρα,α τράβα ρε.Ναι και του 2000 εχει ξεπεραστεί ο σχεδιασμος.Τώρα παίζει πολύ low poly σχεδιασμός και ναι,είναι ωραίος.Μην ξεχνάμε πως πιο μικροι τα πράγματα μας φαινόντουσαν και κάπως 'μαγικά'.

Pan (dvs)
15/05/2015, 14:12

Μωρε εγω τα αφομειωσα ολα πολυ καλα και γρηγορα.Η τσεπη μου ειναι τρυπια και κανω οτι δεν μου αρεσουνε .......

7Tolis
15/05/2015, 14:14
Μωρε εγω τα αφομειωσα ολα πολυ καλα και γρηγορα.Η τσεπη μου ειναι τρυπια και κανω οτι δεν μου αρεσουνε .......

Αυτό.Έτσι.Αν υπήρχαν τα φράγκα δεν θα αγόραζε κάποιος το παπαγάλε ή τον κουασιμόδο ή το μουλτιμιξερ ή το F4; Ολα ευρωπαικά έτσι;

Pan (dvs)
15/05/2015, 14:16
Αυτό.Έτσι.Αν υπήρχαν τα φράγκα δεν θα αγόραζε κάποιος το παπαγάλε ή τον κουασιμόδο ή το μουλτιμιξερ ή το F4; Ολα ευρωπαικά έτσι;

Μωρε τρια τρια θα τ αγοραζα.Μεχρι και tuono θα επαιρνα,να καθομαι να το βλεπω.:D

Bob_o_mastoras
15/05/2015, 14:16
θα σε ξεχωρίζουμε από το παντελόνι καμπανα και το πουκάμισο με τους μεγάλους γιακάδες γιατί τα κωλόπαιδα οι μόδιστροι άλλαξαν τα ρούχα από τα αγαπημένα σου 80ς και δεν προλαβαίνεις να ψωνίσεις; ΤΟΝΙ ΣΦΗΝΟ ΕΣΥ;;;;

Μπα, κυριως φορμες φοραω και κανα τζιν για γαμπριατικο.. :lol: Μες τη μοδα ειμαι ρεϊ!!! :smokin:

Δεν ειμαι τοσο ρετρολαγνος, ουτε καν. Μου αρεσουν πολλα καινουργια design σε μοτο αλλα και πολλα οχι και κυριως οχι τα πολυ φουτουριστικα.

amyroukai
15/05/2015, 14:22
Η τσεπη μου ειναι τρυπια και κανω οτι δεν μου αρεσουνε .......
Αυτό λες να το ονομάσουμε κάπως; Δεν ξέρω λέω τώρα στην τύχη, Dazισμό να το πούμε; Dazίαση; Dazίτιδα; Λες να είναι βακτήριο, Dazomoteus tripiotsepus h8erus; Η οξεία μορφή εκδηλώνεται με σεντονοειδή έκφραση της δυσαρέσκειας και παιδαριώδεις δικαιολογίες περί της αντιρρήσεως στην ύπαρξη της μοτοσικλέτας (ευτυχώς από το πλΕκτρολόγιο δεν φαίνονται τα διαρρηγμένα ιμάτια - ή όπως γράφεται δαύτο το αρχαίο).

AUFGEBRACHT
15/05/2015, 14:29

At your own risk...

kordix
15/05/2015, 14:37
Γιατί τώρα είναι αργά!?

Πες ότι βγάζει η ΚΤΜ το 690 με φαίρινγκ, πόσο θα το έχει; τουλάχιστον 10.000 Ε.

Αν το αφρικα εχει γύρω στα 12000 θα το αγοράσει το 90% και το ΚΤΜ με το ζόρι ενα 10% γιατί ο κόσμος θέλει πουλ μουρ περιπέτεια και ανέσεις και όχι πραγματικές δυνατότητες off αλλά και περιορισμένη άνεση, βλέπε σέλα, αναρτήσεις. Το κοινό που θέλει ενα πραγματικό μαχιμο ον/ΟΦ μονοκύλινδρο είναι μικρό και οι φανατικοί το εχουν πάρει ήδη και το εχουν μετατρέψει.

Αν δεν είχε παρουσιαστεί το νεο άφρικα και εβγαζε η ΚΤΜ το 690 adv θα πούλαγε σα τρελό απλά γιατί δεν θα υπήρχε κάτι αλλο φρέσκο πουλ μουρ αντβέτσουρ να αγοράσει ο εχων τα φράγκα νεανίας.

Ομως τώρα το άφρικα θα πουλήσει σα τρελό γιατί εχει ΚΑΙ ονομα. Μπορεί όντως να ναι καλό μηχανάκι αλλά πολλοί θα το πάρουν χωρίς να ξέρουν το γιατί, απλά και μόνο επειδή είναι άφρικα, όπως με το 750 δηλαδή. Πως πέρνουν οι πιο πολλοί GS λόγω μάρκετινγκ, εεε το ίδιο θα γίνει και με το άφρικα. Φαντάσου να βγει και καλό τι εχει να γίνει...

Μόνο αν το πουλάνε πολύ ακριβά δεν θα πάει καλά εμπορικά.

AUFGEBRACHT
15/05/2015, 15:08

Αν το αφρικα εχει γύρω στα 12000 θα το αγοράσει το 90% και το ΚΤΜ με το ζόρι ενα 10% γιατί ο κόσμος θέλει πουλ μουρ περιπέτεια και ανέσεις και όχι πραγματικές δυνατότητες off αλλά και περιορισμένη άνεση, βλέπε σέλα, αναρτήσεις. Το κοινό που θέλει ενα πραγματικό μαχιμο ον/ΟΦ μονοκύλινδρο είναι μικρό και οι φανατικοί το εχουν πάρει ήδη και το εχουν μετατρέψει.

Αν δεν είχε παρουσιαστεί το νεο άφρικα και εβγαζε η ΚΤΜ το 690 adv θα πούλαγε σα τρελό απλά γιατί δεν θα υπήρχε κάτι αλλο φρέσκο πουλ μουρ αντβέτσουρ να αγοράσει ο εχων τα φράγκα νεανίας.

Ομως τώρα το άφρικα θα πουλήσει σα τρελό γιατί εχει ΚΑΙ ονομα. Μπορεί όντως να ναι καλό μηχανάκι αλλά πολλοί θα το πάρουν χωρίς να ξέρουν το γιατί, απλά και μόνο επειδή είναι άφρικα, όπως με το 750 δηλαδή. Πως πέρνουν οι πιο πολλοί GS λόγω μάρκετινγκ, εεε το ίδιο θα γίνει και με το άφρικα. Φαντάσου να βγει και καλό τι εχει να γίνει...

Θα συμφωνήσω σε όλα εκτός του ότι το GS πουλάει (πλέον) λόγω marketing... παλιά καραμέλα και κλισέ φράση που δεν αποτυπώνει την πραγματικότητα.

daz
15/05/2015, 16:16
Ρε Απουστόλ έχεις αρχίσει να γίνεσαι σαν τα ταλιμπανάκια κάθε είδους, ότιμαλακίαναναι αρκεί να βγεις δήθεν σωστός.
Το ένα είναι μαζικής παραγωγής σχετικά αποτυχημένο εμπορικά μοντέλο - σχεδιαστικό πείραμα (απορώ πως δεν έβαλες το Vultus στο παράδειγμά σου) το οποίο όμως έδωσε νέα ταυτότητα στα "ψηλά δρόμου" της Χόντα, το άλλο είναι ένα μόνο για αγώνες πρωτότυπο. Το ένα το καβαλάς και είσαι χλιδή και άνεση και πόλη και επαρχιακό και όπου θέλεις, το άλλο αν δεν είσαι τζόκεϊ 155 ύψος και 45 κιλά υποφέρεις οπουδήποτε εκτός από την πίστα. Ναι είναι πιο όμορφο. Καμία σχέση όμως.

Ρε χαμένε πως γίνεται σε ένα θέμα που αφορά την αισθητική να υπάρχει σωστό και λάθος?
Εγώ βάζω κάτι που δεν έχει τίποτε εξεζητημένο και μπορεί να θεωρηθεί όμορφο και εσύ συγκρίνεις τα τεχνικά χαρακτηριστικά. :lol:
Εγώ μιλάω για δυο διαφορετικές σχεδιαστικές φιλοσοφίες επάνω σε δύο εκ διαμέτρου αντίθετες μηχανές και εσύ μου λες τι μπορεί να κάνει η μία και τι η άλλη.
Δεν τα έβαλα για να κρίνουμε πιο μηχανάκι είναι καλύτερο και που ρε αμυρου.
Αν μετά από 2 σεντόνια δεν κατάλαβες ούτε αυτό, τι άλλο μπορώ να κάνω?

Αρχαιολάγνος δεν είμαι, τα κλασικά μου αρέσουν όσο αρέσουν στους περισσότερους νομιζω.

Όπως ανέφερες και εσύ, οι απαιτήσεις αυξάνονται, αλλάζουν και επιβάλουν διαφορετική σχεδίαση. Η διαφορετικότητα αυτή δεν είναι απαραίτητο κακό για μένα. Μ' αρέσει το νέο και το πρωτοπόρο (για σχεδίαση μιλάω ακόμα) ίσως και το υπερβολικό μερικές φορές.
Δε μ' αρέσει το δήθεν. Δε μου αρέσουν τα σχεδιαστικά τρικ και τα φθηνά κόλπα στην σχεδίαση που μερικές φορές παρασέρνουν και την λειτουργικότητα. Δε μ' αρέσει που οι μηχανές σήμερα έχουν χάσει τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά τους.

Όλα όσα θέλω, δεν απαιτούν ούτε καν συντηρητική σχεδίαση. Και αν βάζεις στο μυαλό σου ότι θέλω να παντρέψω το κλασικό με το σύγχρονο πάλι λάθος κάνεις. Στα παλιοτερα αναφέρθηκα μόνο και μόνο επειδή τότε η σχεδίαση προσπαθούσε να λύσει πραγματικές ανάγκες και να βελτιώσει όσο μπορούσε την κάθε μηχανή σε διάφορους τομείς. Σήμερα οι μηχανές σχεδιάζονται σαν να πρόκειται να κατασκευάσουν ένα βάζο και μετά ρωτάνε τους μηχανικούς αν μπορεί να τους βγει το σχέδιο σε ον-οφφ.

Θέλω σύγχρονη σχεδίαση που να πηγάζει απ' τις ανάγκες, τις πραγματικές ανάγκες. Θέλω όταν βλέπω ένα μηχανάκι να μου λέει τι είναι και τι μπορεί να κάνει.

Ας πάρουμε μια κατηγορία που είναι απαλλαγμένη απ' το μάρκετιν, τα ραλυ πχ που είναι μηχανάκια τα οποία σχεδιάστηκαν με βάση τις ανάγκες ενός αγωνιζόμενου. Δεν έχουν επάνω τους τίποτα περιττό ή περίτεχνα σχεδιασμένο χάριν εντυπωσιασμού. Η ιδιαίτερη αισθητική τους με τα μεγάλα τεπόζιτα και τις ψηλές ζελατίνες θεωρήθηκε όμορφη. Τα καινούρια είναι ακόμα πιο όμορφα απ' τα παλιά. Εξελίχθηκαν σε όλους τους τομείς ενώ η άψογη αισθητική τους πηγάζει από πραγματικές ανάγκες.

Την ίδια πορεία θα μπορούσαν να ακολουθήσουν και οι μηχανές πολιτικής χρήσης. Μα λίγο αυτές, λίγο εμείς χάσαμε τον προσανατολισμό μας και δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε σε κάτι που ίσως έπρεπε να θεωρείται αυτονόητο. :beer:

υγ. Τώρα κατάλαβες ότι και το vultus να έβαζα σε συζήτηση περι αισθητικής και σχεδίασης δεν θα ήταν καθόλου άκυρο? :lol:

Αποστόλη συμφωνώ μαζί σου αλλά απεναντίας με εσένα δε θέλω να γίνω γεροντοπαράξενος που βρίσκει «λογική» και «ομορφιά» μόνο στα παλιά αντικείμενα. πρόσεξε το αυτό δεν έχει να κάνει με τις μοτοσυκλέτες.

το πιο μεγαλοπρεπές παράδειγμα της άνω ασθένειας, γεροντοπαραξενίασης / γκρίνιας / αρνητισμού με τα μεγαλύτερα και αθεράπευτα πλέον χαρακτηριστικά (έχει περάσει στην αντίπερα όχθη) είναι ο Terens

πρόσεξε σου λέω

:D

Σπύρο σ' αρέσει το 690 ο μυρμυγκοφάγος? Εμένα μ' αρέσει!
To xt που πολλοί το βρίσκουν όμορφο σ' αρέσει? Εμένα καθόλου!

Καταλαβαίνεις ότι στο χτ δε με χαλάει το γεγονός ότι δεν μοιάζει στον προκάτοχό του και επιζητώ το νέο και το καινοτόμο, πολύ περισσότερο από πολλούς. Και αυτό που με χαλάει είναι ότι δεν το βλέπω όσο συχνά θα ήθελα.
Γι' αυτό τώρα υπάρχει κάποιο χάπι ή να κάνω χαρακίρι? :lol:
Αλλά για να φτιάξεις κάτι καινοτόμο ή εμπνευσμένο ή και τα δύο, δεν πρέπει να το θέλεις μόνο εσύ, πρέπει να το θέλει και ο κόσμος. Και απ' ότι βλέπω ο κόσμος έχει βολευτεί μια χαρά με την μετριότητα. Έχει δίκιο ο ggs. Που πάω με τέτοια μυαλά?

Αυτό λες να το ονομάσουμε κάπως; Δεν ξέρω λέω τώρα στην τύχη, Dazισμό να το πούμε; Dazίαση; Dazίτιδα; Λες να είναι βακτήριο, Dazomoteus tripiotsepus h8erus; Η οξεία μορφή εκδηλώνεται με σεντονοειδή έκφραση της δυσαρέσκειας και παιδαριώδεις δικαιολογίες περί της αντιρρήσεως στην ύπαρξη της μοτοσικλέτας (ευτυχώς από το πλΕκτρολόγιο δεν φαίνονται τα διαρρηγμένα ιμάτια - ή όπως γράφεται δαύτο το αρχαίο).

To νου σου μλκ όταν βρεθούμε γιατί είναι κολλητικό στο λέω! :D

(η πολλαπλή παράθεση θεωρείται σεντόνι?):cry:

daz
15/05/2015, 16:17

Ίσως να είναι ακριβώς έτσι όπως τα λες. Μα θέλω να πιστεύω πως ο κόσμος που θέλει πραγματικές δυνατότητες ον και οφφ δεν είναι τόσο λίγος όσο φανταζόμαστε. :beer:

theofilos888
15/05/2015, 16:36
Ίσως να είναι ακριβώς έτσι όπως τα λες. Μα θέλω να πιστεύω πως ο κόσμος που θέλει πραγματικές δυνατότητες ον και οφφ δεν είναι τόσο λίγος όσο φανταζόμαστε. :beer:

Νομιζω φανταζεσαι. Γιατι ο κοσμος θελει να ΝΟΜΙΖΕΙ πως θα εχει αντβεντσουρ μηχανακι για να βρει καμια γκομενα. Ποσοι εχουν πατησει χωμα; 1% και πολυ λεω....

daz
15/05/2015, 16:42
Νομιζω φανταζεσαι. Γιατι ο κοσμος θελει να ΝΟΜΙΖΕΙ πως θα εχει αντβεντσουρ μηχανακι για να βρει καμια γκομενα. Ποσοι εχουν πατησει χωμα; 1% και πολυ λεω....

Το ποσοστό στο οποίο αναφέρεσαι είναι σίγουρα μεγάλο.

Μα το ποσοστό που θέλει πραγματικό on-off είναι όντως τόσο μικρό όσο νομίζουμε?

Το adv rider με κάνει να πιστεύω ότι ίσως υπάρχουν αρκετοί με πραγματικές και όχι βεβιασμένες ή εικονικές ανάγκες.

taisteal
15/05/2015, 16:53

Κακως πιστευεις κατι τετοιο.

Ποιο adv rider εννοεις;;το ελληνικο;;

bulmont
15/05/2015, 16:59

Γιατί, γκόμενα πιστεύεις πως βρίσκουν περισσότεροι;;;;;;;;;;;;;

spyro
15/05/2015, 17:00
......
Σπύρο σ' αρέσει το 690 ο μυρμυγκοφάγος? Εμένα μ' αρέσει!
....:

δες προ 4ετίας πόστ μου

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=44270&page=2

αυτό που δε καταλαβαίνεις είναι η παγίδα που έχεις πέσει (και πέφτω και εγώ συχνά) είναι οτι για παράδειγμα το 2006 υπήρχαν παλιοι "γνώστες" που έβριζαν τη ΚΤΜ για το 690 SM και αναπολούσαν για τη παλιά "καλή εποχή" που η ΚΤΜ έβγαζε το 625 SM .

πρόσεξε σου λέωωωωωω

:cool:

theofilos888
15/05/2015, 17:04
Γιατί, γκόμενα πιστεύεις πως βρίσκουν περισσότεροι;;;;;;;;;;;;;

Γκομενα;;;;;;; χαχαχαχαχαχαχαχ

AristidisZ
15/05/2015, 17:05
νομίζω πάντως ότι με την καραμέλα περί χώματος πολλοί εξ υμών αδικείτε / αγνοείτε μια μερίδα κοινού (συμπεριλαμβανομένου και εμού) που απλά θέλει ένα μεγάλο μηχανάκι με όρθια θέση οδήγησης...

taisteal
15/05/2015, 17:08
νομίζω πάντως ότι με την καραμέλα περί χώματος πολλοί εξ υμών αδικείτε / αγνοείτε μια μερίδα κοινού (συμπεριλαμβανομένου και εμού) που απλά θέλει ένα μεγάλο μηχανάκι με όρθια θέση οδήγησης...

Σε αυτη ακριβως τη μεριδα κοινου στοχευουν οι πωλητες των ον οφ.
Που οφ δεν θα δουν ποτε γιατι δεν χρειαζεται η δεν τους αρεσει.
Λεγε με στρομ π.χ

amyroukai
15/05/2015, 17:11

Πες τα.
Και να μην σπάει ή να μην χαλάει τίποτα επάνω του. Ούτε τρόμπες, ούτε αντλίες, ούτε λάδια να τρέχουν, ούτε ψυκτικά, ούτε βενζίνες. Να μην θέλει τον απόλυτο μάγο γιατρό της φυλής, να μην πρέπει να ξέρεις απ'έξω το σέρβις και το παρτς μάνιουαλ, να μην χάνει βίδες σε κάθε βόλτα, να μην βιοδιασπάται στις 100,000 χλμ. Να δουλεύει και να σου κάνει τα κέφια, απλά.
Και τώρα θα βγει ο μπψηλός με τον τενεκέ να πει για ταξί πάλι, κάτσε να δεις.

@Γιώργη το "μπορεί αλλά δεν θέλω" με το "θέλω δεν θέλω δεν μπορεί" είναι άλλο.

antsoar
15/05/2015, 17:11
Μωρε τρια τρια θα τ αγοραζα.Μεχρι και tuono θα επαιρνα,να καθομαι να το βλεπω.:D

Έτσι, και εγώ! :D

AristidisZ
15/05/2015, 17:17
Πες τα.
Και να μην σπάει ή να μην χαλάει τίποτα επάνω του. Ούτε τρόμπες, ούτε αντλίες, ούτε λάδια να τρέχουν, ούτε ψυκτικά, ούτε βενζίνες. Να μην θέλει τον απόλυτο μάγο γιατρό της φυλής, να μην πρέπει να ξέρεις απ'έξω το σέρβις και το παρτς μάνιουαλ, να μην χάνει βίδες σε κάθε βόλτα, να μην βιοδιασπάται στις 100,000 χλμ. Να δουλεύει και να σου κάνει τα κέφια, απλά.

Εγώ σου βγάζω τον παράγοντα αξιοπιστία έξω Γιάννη και αφήνω μόνο το θέμα χρήσης και τύπου μηχανής
Είναι κουραστικό πλέον να δαιμονοποιείται η επιθυμία κατοχής μιας μηχανής στην οποία αν δεν θες να ξαπλώνεις πρέπει να πας στο Ντακάρ

Μηχανάκια για χώμα υπάρχουν, λέγονται XR, YZ κλπ κλπ κλπ

Τώρα γιατί ντε και καλά να πρέπει να έχω μηχανάκι 1000+ κυβικών για να πάω βόλτα στη παραλία του Σίμου στην Ελαφόνησο, ποτέ μου δε το κατάλαβα...

Εντάξει, αν μια μηχανή των 1200 cc μπορεί και να πατήσει λίγο (ή και περισσότερο) χώμα και να πάει αξιοπρεπώς και με ασφάλεια καλώς, δεν αποτελεί όμως κριτήριο για πολύ κόσμο αυτό, και καλό θα είναι να το καταλάβουν μερικοί και να σταματήσουν να λένε για τα GS...

taisteal
15/05/2015, 17:22
Τα gs τα κραζουμε γιατι χαλανε,και εχουν και ενα σκασμο λεφτα.
Και γιατι οι περισσοτεροι αναβατες τους σου μιλανε και νομιζεις οτι γυρισαν απο την Ατακαμα.
Και γιατι μας στραβωνουν με τα 4 προβολακια μερα μεσημερι..
Και και και....

Οχι γιατι δεν τα πανε χωμα

devil's animal
15/05/2015, 17:35
τα'χετε μπλεξει, για ακομη μια φορα, τα πραγματα...

κατ'αρχην ΜΗΝ συγκρινετε πωλησεις στην Ελλαδα με τις παγκοσμιες πωλησεις μιας μηχανης...
αλλιως επιλεγει ο ελληνας μηχανακι, αλλιως ο γαλλος, αλλιως ο αμερικανος, κ.ο.κ...

συνηθως λοιπον ο ελληνας επιλεγει ενα μηχανακι που να ΜΠΟΡΕΙ να τα κανει ολα (ανεξαρτητα αν αυτος μπορει να τα κανει, σαν ανθρωπος)...
και φυσικα επιλεγει την μετριοτητα, βλ. v-strom γιατι απλουστατα ΠΟΤΕ δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα...

οποτε ενα μηχανακι που να μπορει να κυκλοφορει πολη με (σχετικη) ευκολια, να ταξιδευει καλα, να διακοσαριζει, να παταει ισα ισα λιγο χωμα μεχρι να φτασεις παραλια στο νησι, να ειναι αξιοπιστο, να ειναι λιγο μπουγιοζικο και να φαινεται μεγαλο, πουλαει τρελα σε μια μεγαλη μεριδα ελληνων αναβατων...

τιποτα φυσικα απ'ολα αυτα δεν το κανει τελεια...ουτε στην πολη το λες μπαλαρινα, ουτε στο ταξιδι με μπαγκαζια και 2ο ατομο ειναι το απολυτο εργαλειο, ουτε φυσικα χωμα, ουτε γκαζια για τελικιασματα εχει..κλπ...

πηγαινοντας λοιπον στο africa που πολλοι κραζετε, αλλοι θαυμαζετε, και αλλοι δεν εχετε αποφασισει ακομη ισχυουν τα εξης....

βαρυ ονομα, λογω της συμμετοχης του dakar λογω επιδοσεων (τοτε)..
βαρυ ονομα, λογω της honda οσον αφορα την αξιοπιστια...
ηταν ο προπομπος του v-strom με οτι αυτο συνεπαγεται...
εχει αποδειξει ολα τα παραπανω στο περασμα του χρονου εξ ου και πολλοι το εχουν σαν σημειο αναφορας ακομη και σημερα...

απ'οτι φαινεται αυτο που θα βγει, εχει αυτο που θελει ο μεσος ΕΛΛΗΝΑΣ αναβατης...(βλ. παραπανω)...

μπορει να μην ειναι γ@ματο στο χωμα, αλλα :a12:...
μπορει να μην ειναι τοσο ελαφρυ οσο καποιο αντιστοιχο χιλιαρι ευρωπαϊκο αλλα :a12:...
μπορει να μην ταξιδευει τοσο καλα οσο καποιο αλλο on off αλλα...τα γνωστα...

το θεμα τωρα της εμφανισης ειναι εντελως υποκειμενικο...ο Αποστολης ειναι της minimal σχολης, αλλους δεν τους πειραζει το "φρου φρου και το αρωμα"...

:a15:

ggs
15/05/2015, 19:45
Μηχανάκι πραγματικό ον οφ 50-50 και τα κουκούτσια μοιρασμένα που σπέρνει τρομοκρατία στα κατάλληλα χέρια σε χώμα και άσφαλτο υπάρχει εδώ και μια δεκαετία...ΚΤΜ 950-990 και δεν μιλάω καν για το R.
Δεν έχει γεμίσει ο τόπος...

Με το 1190 ακόμα και η ΚΤΜ έριξε νερό στο κρασί της και έδωσε περισσότερη έμφαση στην άσφαλτο.
Αυτό θέλει ο περισσότερος κοσμος.
Οι γιαπωνέζοι εδώ και σχεδόν 20 χρόνια παράτησαν τα μεγα ον οφ.

Η Χόντα νομιζω οτι κάνει ένα καλό βήμα.
Θα δείξει ο χρόνος και η αποδοχή από τον κόσμο.
Ας περιμένουμε..

daz
16/05/2015, 00:08
Κακως πιστευεις κατι τετοιο.

Ποιο adv rider εννοεις;;το ελληνικο;;

Δεν μιλάω για Ελλάδα!

Πες τα.

Αυτό που περιγράφεις πρέπει να το προσφέρουν όλοι οι κατασκευαστές σε συσκευασία μηχανής.
Όταν το προσφέρουν σε συσκευασία ταξί, εγώ θα είμαι εδώ να το αναφέρω.

daz
16/05/2015, 00:13

Και είστε οι περισσότεροι. Είστε η κατηγορία στην οποία απευθύνονται, ή πρέπει να απευθύνονται τα περισσότερα 1000αρια ον-οφφ.
Δεν σας αδικούμε καθόλου ίσα ίσα, σαν σκεφτόμαστε KAI εσάς! :D
Που πρέπει να ανεχτείτε είτε ακτίνες με ότι αυτό συνεπάγεται για ένα μηχανάκι που δεν θα πατήσει ποτέ του χώμα, είτε να είναι μισό τόνο με ένα κάρο ηλεκτρονικά βοηθήματα για να σηκώνεται μόνο του όταν πέσει.
Το είπα στην αρχή! "Εγώ βλέπω άλλο ένα 1000αρι με ακτίνες", αλλά μόνο ο drbig μου απάντησε. To κοινό που θα αξιοποιήσει ένα ελαφρύ 1000αρι με πολλές χωμάτινες δυνατότητες είναι το κοινό που αγόρασε το 950 enduro Δλδ μετρημένο στα δάχτυλα.

Το κοινό για ελαφριά 1000αρια που να ταξιδεύουν γοργά και να περνάνε από παντού είναι τεράστιο. Μόνο που δεν έχει την ανάγκη της σαμπρέλας ούτε θα ψαρώσει από το real adv σε μηχανάκια που φλερτάρουν τα 1000cc.
Όταν φωνάζω γιατί τα βγάζουν σαν βαρίδια μου λέτε, έλα μωρέ μλκ λες και θα πάνε χώμα! Ε και? Αν δεν πάνε χώμα δλδ πρέπει να αποκτήσουν όπισθεν? Τώρα μας λένε ότι κάνανε στροφή προς το real adv και το βγάλανε στα 1000. Ας είναι ελαφρύ, και μια χαρά θα το βολευτείτε μόνο που μερικοί θα ανεχτείτε και την οδική σε περίπτωση που σας σπάσει το λάστιχο ή θα κουβαλάτε σαμπρέλες και λεβιέδες όπως οι εντουράδες.

Νομιζω η μερίδα που θα αξιοποιήσει τα οφέλη της 18αρας με την σαμπρέλα σε ένα 1000αρι είναι πολύ μικρότερο ακόμα και από αυτήν που που θέλει (ή χρειάζεται καλύτερα) on-off κατσίκια.

Πως αισθάνεστε που βγαίνει μια μηχανή απευθυνόμενη σε εσάς και σχεδιασμένη είτε για τον 1/1000, είτε για τους δήθεν που με βάσανα όσα και τα cc του θα το ρίξουν στην άμμο και τη λάσπη, για μια φωτογραφία στο fb με τον τίτλο pure fan?

Coyote.V
16/05/2015, 00:18
Σε αυτη ακριβως τη μεριδα κοινου στοχευουν οι πωλητες των ον οφ.
Που οφ δεν θα δουν ποτε γιατι δεν χρειαζεται η δεν τους αρεσει.
Λεγε με στρομ π.χ

Δεν νομίζω, όταν παίρνεις μια μεγάλη ον οφφ την παίρνεις για να την φορτώσεις να έχεις ξεκούραστη θέση και να περπατήσεις λίγο χωματόδρομο... σε λογικά πλαίσια.

Αυτό είναι καθαρόαιμο χιλιάρι και επειδή έχει φώτα είναι στην κατηγορία εντούρο και όχι ον οφφ.

daz
16/05/2015, 01:05
δες προ 4ετίας πόστ μου

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=44270&page=2

αυτό που δε καταλαβαίνεις είναι η παγίδα που έχεις πέσει (και πέφτω και εγώ συχνά) είναι οτι για παράδειγμα το 2006 υπήρχαν παλιοι "γνώστες" που έβριζαν τη ΚΤΜ για το 690 SM και αναπολούσαν για τη παλιά "καλή εποχή" που η ΚΤΜ έβγαζε το 625 SM .

πρόσεξε σου λέωωωωωω

:cool:

Ναι! Ναι ρε! Και εγώ αυτό ακριβώς είπα όταν το κοιτούσα και άκουγα τα σχόλια των διπλανών μου.

Με βάση τις μηχανές που έχουν παρουσιαστεί τα τελευταία χρόνια (για σχεδιασμο και οχι για επιδόσεις ή άλλο) θεωρείς ότι έχω πέσει σε αυτή την παγίδα?

Μα δεν βλέπω κάτι διαφορετικό, κάτι πρωτοποριακό και το χειρότερο είναι ότι δεν βλέπω κάτι αληθινό! Είναι είτε σχεδιασμένα για να μοιάζουν σαν κάτι που δεν είναι, είτε υιοθετούν μια κοινή γραμμή.

Ακόμα και αυτό το crosskati που πόσταρα προηγουμένως με την μειώδη εμφάνιση μασίστα θα μπορούσα να το αποδεχτώ αν ήταν αυτό που θέλει να δείχνει.
Μα τώρα μου θυμίζει τα 50αρια σκούτερ που είναι σχεδιασμένα λες και βγήκαν από αγώνα motogp χαραμίζοντας άνεση, χώρους κτλ για να τρέχουν τα σάλια στους πιτσιρικάδες που θέλουν να έχουν κάτι το οποίο μοιάζει με κάτι άλλο.
Πολλοί μπορεί να εκτιμήσουν αυτό που πραγματικά είναι και να το υπερευχαριστηθούν όμως άλλο το ένα και άλλο το άλλο. (για το crosskati)

Μα εγώ ήμουν αυτός που παρεξηγήθηκα απ' τον αμύρου ότι δεν τα φτάνω και τα έχω κάνει κρεμαστάρια? Και ας ανέφερα ότι αν μπορούσα να έχω ότι θέλω δύσκολα θα έλειπε κάποιο!

Παρόλα αυτά εγώ πάλι ήμουν εκείνος που προβληματίστηκε και ρώταγε τον bigoula ποσο μπελαλίδικα είναι τα πραπρά σας με τα δυο ρεζερβουάρ γιατί δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αυτή η σχεδίαση δεν υιοθετείται σαν πιο αποδοτική στα ψηλά μηχανάκια με απαιτήσεις για αυτονομία. (χωρίς απαραίτητα να κάνεις το μηχανάκι να μοιάζει σαν να βγήκε από αγώνα dakar).
Πόσες φορές έχω εκθειάσει το ρεζερβουάρ του φ800 που είναι πιο πρακτικό ακομα και από του 690 (γιατί αυτό σχεδιάστηκε για το baja). Και το πίσω μέρος του φ800, σχεδιαστικά προέκυψε από την τοποθέτηση του ρεζερβουάρ. Και το ρεζερβουάρ τοποθετήθηκε εκεί για να καλύψει τις ανάγκες μεγάλης αυτονομίας και να λύσει το πρόβλημα της υψηλόβαρης αίσθησης των πολλών λίτρων.

Δεν αναπολώ καμία παλιά εποχή. Εκεί αναφέρθηκα γιατί τότε οι σχεδιαστές σχεδίαζαν έχοντας στο μυαλό τους πολλά πράγματα (το μάρκετιν ένα απ' αυτά). Τώρα οι σχεδιαστές έχουν στο μυαλό τους αυτό που τους έβαλε εκεί το μάρκετιν (και μόνο).

daz
16/05/2015, 01:16
Εγώ σου βγάζω τον παράγοντα αξιοπιστία έξω Γιάννη και αφήνω μόνο το θέμα χρήσης και τύπου μηχανής
Είναι κουραστικό πλέον να δαιμονοποιείται η επιθυμία κατοχής μιας μηχανής στην οποία αν δεν θες να ξαπλώνεις πρέπει να πας στο Ντακάρ

Μηχανάκια για χώμα υπάρχουν, λέγονται XR, YZ κλπ κλπ κλπ

Τώρα γιατί ντε και καλά να πρέπει να έχω μηχανάκι 1000+ κυβικών για να πάω βόλτα στη παραλία του Σίμου στην Ελαφόνησο, ποτέ μου δε το κατάλαβα...

Εντάξει, αν μια μηχανή των 1200 cc μπορεί και να πατήσει λίγο (ή και περισσότερο) χώμα και να πάει αξιοπρεπώς και με ασφάλεια καλώς, δεν αποτελεί όμως κριτήριο για πολύ κόσμο αυτό, και καλό θα είναι να το καταλάβουν μερικοί και να σταματήσουν να λένε για τα GS...

Βράαααβο. Αυτό λέω και εγώ.

Ας βγάλουν λοιπόν κανένα μηχανάκι που να είναι ελαφρύ και να κάνει αυτά που λες και ας αφήσουν τα real adv ή να τα βγάλουν τα με τα χαρακτηριστικά που τους πρέπει.
Ή ας τα βγάλουν όπως θέλουν ρε παιδί μου, αυτοί που είναι να βολευτούν θα βολευτούν όπως το έκαναν και με το 990 που δεν πάτησαν ποτέ χώμα και το πήραν για όλα τα υπόλοιπα.

Ανεξάρτητα από την καμπάνια της bmw που εκτόξευσε τις πωλήσεις, αυτό το μηχανάκι είναι γι' αυτό ακριβώς που λες. Είναι σαν κάτι ανάμεσα στο 990 και το varadero.
Πολλοί είναι αυτοί που το αγόρασαν γι' αυτόν ακριβώς το λόγο και ας τους παίρνει η μπάλα μαζί με τους υπολοίπους.

Όταν κάνουμε πλάκα και ξεχειλώνουμε καταστάσεις, δεν σημαίνει ότι δεν αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα.

AristidisZ
16/05/2015, 08:26
Βράαααβο. Αυτό λέω και εγώ.

Ας βγάλουν λοιπόν κανένα μηχανάκι που να είναι ελαφρύ και να κάνει αυτά που λες και ας αφήσουν τα real adv ή να τα βγάλουν τα με τα χαρακτηριστικά που τους πρέπει.
Ή ας τα βγάλουν όπως θέλουν ρε παιδί μου, αυτοί που είναι να βολευτούν θα βολευτούν όπως το έκαναν και με το 990 που δεν πάτησαν ποτέ χώμα και το πήραν για όλα τα υπόλοιπα.

Ανεξάρτητα από την καμπάνια της bmw που εκτόξευσε τις πωλήσεις, αυτό το μηχανάκι είναι γι' αυτό ακριβώς που λες. Είναι σαν κάτι ανάμεσα στο 990 και το varadero.
Πολλοί είναι αυτοί που το αγόρασαν γι' αυτόν ακριβώς το λόγο και ας τους παίρνει η μπάλα μαζί με τους υπολοίπους.

Όταν κάνουμε πλάκα και ξεχειλώνουμε καταστάσεις, δεν σημαίνει ότι δεν αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα.

Πάντως όσο σε διαβάζω με μπερδεύεις ακόμα περισσότερο...
Δηλαδή εν προκειμένω κράζουμε την Χόντα επειδή προσέδωσε στο μηχανάκι κάποια χωμάτινα χαρακτηριστικά τα οποία όμως επί του πρακτέου θα είναι άχρηστα στους περισσότερους ιδιοκτήτες τους ;
So what, που λένε και στο χωριό μου

amyroukai
16/05/2015, 09:20
γαμω το κροουμ και το μομπαιλ βερσιον.

λεπον...
απο το σαιτ της κτμ.

Wire-spoked wheels for tubeless tyres featuring airtight rim beds patented by KTM - appropriately for the offroad aspirations of the Adventure R in 21" and 18" diameters. The rims on the 1190 Adventure R combine all the benefits of a tubeless tyre (easy fitting and dynamic advantages due to no inner tube) with the stability and robustness of a wire-spoked wheel. This set-up makes the Adventure R's rims substantially more resilient than all the competition's cast and spoked wheels – an added bonus, especially in hard offroad riding.

αρα μια χαρα tubeless 18αρη θα βαλει και η χοντα αν θελει. προμπλεμ σολβντ που λενε και στην τανζανια.

απορια: το 1190R ειναι ιδια ακριβως κιλα, ιδιες αναρτησεις, πολυ περισσοτερα αλογα απο το 990. ναι εχει ηλιθιο φιλτροκουτι αλλα και το 990 δεν ειχε το καλυτερο... οποτε γιατι ειναι σοφτ, ασφαλτινο κλπ ποτε δεν το καταλαβα. ισως γιατι οι κατοχοι 990 κατι επρεπε να εφευρουν να πουν καλο για το δικο τους; εχουν το μονο true austrian adventure?

σουπια φιλτατε. ποσοι ανθρωποι θελουν και μπορουν να αγορασουν αυτο που ζητησε ο γιαννης πριν; 100; 200; 300 παγκοσμιως; δεν βγαζεις γραμμη παραγωγης, ετσι απλα. ουτε η Ρεντη του ρεϊς το εκανε γιατι δεν εβγαινε κερδος.

ελαφρυ, εστω κιλα 990 σου λεω που ειναι ηδη απιθανα πολλα για χωμα τα 235 γεματα, δεν χαλαει τιποτα, ταξιδευει πιο ανετα... αυτο πουλαει. και ειναι σουπερ τελειο μια χαρα για το 99% εξ ημων. κατι τετοιο δειχνει οτι θα βγει. χωνεψε το οτι αυτο που θες η θα το φτιαξεις εσυ τροποποιωντας την βαση που σου ταιριαζει η μια ζωη θα κανεις τον αντιρρησια. πλακα εχει δεν λεω.

παω να πιω καφε. φιλουθκια και καλημερες.

spyrakos35
16/05/2015, 11:36
Πες τα.

Με τις ντιζες εχουν ενα θεματακι αλλα οκ, το ξεπερναμε

Ε αριστο;

Υγ.... Οποτε μου εχει κοπει ντιζα, σε χονΔα ηταν

ggs
16/05/2015, 11:43
Υπομονή... Περιμένουμε λέμε το τσουνάμι απο την ανατολή... :lol:

335741

AUFGEBRACHT
16/05/2015, 12:19

Μπορεί να φανούν χρήσιμα...

335742

ggs
16/05/2015, 13:19
Μπορεί να φανούν χρήσιμα...

335742

Αυτό περιμένω...να ρθει το Αργαλειό, να το πετάξω στην θάλασσα... Τα μπρατσακια θα χρειαστούν για να κολυμπήσει κανείς στα 14 χιλιάρικα καί στο 10% επιτόκιο τηςΧονταρας...

AUFGEBRACHT
16/05/2015, 14:42
Αυτό περιμένω...να ρθει το Αργαλειό, να το πετάξω στην θάλασσα... Τα μπρατσακια θα χρειαστούν για να κολυμπήσει κανείς στα 14 χιλιάρικα καί στο 10% επιτόκιο τηςΧονταρας...

Αν πάντως αργότερα πέσει η τιμή για να αρθεί η αδικία για όσους θα το έχουν ήδη πληρώσει θα τρέξει προωθητική ενέργεια άρσης αδικίας, όχι βέβαια χρονογράφος αλλά Transalp 700 αλλά συλλεκτικό ρολόι κούκος (αφού θα έχει στοιχίσει ο κούκος αηδόνι)...

Το ελληνικό κοινό πάντως χρήζει ιδιαίτερης επιστημονικής έρευνας, με βαλτωμένη οικονομία θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως και εάν θα τσουλήσει αλλά μας έχω ικανούς για όλα. Πάντως εγώ που τα ιαπωνικά δεν τα έχω σε εκτίμηση ως προσωπική επιλογή για Χ,Ψ λόγους που δεν έχουν σημασία, ομολογώ πως εντυπωσιάστηκα από το Τracer, η μοναδική μοτοσυκλέτα ιαπωνικής προέλευσης που μ΄έκανε να επιθυμήσω να ανέβω πάνω να την δω. Αν δεν κάνω λάθος δίνεται σε μια σχετικά καλή τιμή, το παιδί που έχει την αντιπροσωπεία επειδή το ξέρω προσωπικά μου έλεγε ότι σταματάνε και μπαίνουν μέσα να τη δουν και να την καβαλήσουν (και το διαπίστωσα κι εγώ όσο ήμουν εκεί) και ότι μέσα σε μια βδομάδα είχε χάσει 6 πελάτες οι οποίοι είχαν πάει στην τράπεζα για δάνεια για να την αγοράσουν κι είχαν φάει πόρτα. Αυτό πόσο θα επηρεάσει το νέο Africa και εάν να δούμε...

foogr01
16/05/2015, 14:58
Συγνώμη που παρεμβαίνω, αλλά άμα η οικονομία ήταν βελτιωμένη όλοι 1200GS και τα όμοια της κατηγορίας θα αγόραζαν.
Λίγοι είναι αυτοί που ξέρουν τι θέλουν και γιατί. Στην προ κρίση εποχή τα 1200άρια που κυκλοφορούσανε, κάποιες μέρες ήταν περισσότερα από τα παπιά.

MiltiadisK.D
16/05/2015, 15:54
Μηχανάκι πραγματικό ον οφ 50-50 και τα κουκούτσια μοιρασμένα που σπέρνει τρομοκρατία στα κατάλληλα χέρια σε χώμα και άσφαλτο υπάρχει εδώ και μια δεκαετία...ΚΤΜ 950-990 και δεν μιλάω καν για το R.
Δεν έχει γεμίσει ο τόπος...

Με το 1190 ακόμα και η ΚΤΜ έριξε νερό στο κρασί της και έδωσε περισσότερη έμφαση στην άσφαλτο.
Αυτό θέλει ο περισσότερος κοσμος.
Οι γιαπωνέζοι εδώ και σχεδόν 20 χρόνια παράτησαν τα μεγα ον οφ.

Η Χόντα νομιζω οτι κάνει ένα καλό βήμα.
Θα δείξει ο χρόνος και η αποδοχή από τον κόσμο.
Ας περιμένουμε..

:winka::a10::a013:

daz
16/05/2015, 16:32
Πάντως όσο σε διαβάζω με μπερδεύεις ακόμα περισσότερο...
Δηλαδή εν προκειμένω κράζουμε την Χόντα επειδή προσέδωσε στο μηχανάκι κάποια χωμάτινα χαρακτηριστικά τα οποία όμως επί του πρακτέου θα είναι άχρηστα στους περισσότερους ιδιοκτήτες τους ;
So what, που λένε και στο χωριό μου

Αρίστο 18-21 με σαμπρέλα (αν είναι έτσι) δεν θα είναι απλά άχρηστα, μα θα αποτελούν πρόβλημα ή έστω συμβιβασμό για τους περισσότερους ιδιοκτήτες τους για πολλούς λόγους. Λόγο της πληροφόρησης που θα προσφέρει ο εμπρός στην άσφαλτο, λόγο επιλογής ελαστικών και για τους δύο, λόγο σαμπρέλας (αν έχει σαμπρέλα), λόγο της γεωμετρίας με ότι αυτό αφορά τις στροφές και δεν ξέρω τι άλλο.
Μα είπα. Δε γμτ! Αν είναι καλό στα υπόλοιπα μια χαρά θα το βολευτείτε κι έτσι.
Χώμα και άσφαλτος είναι δυο καταστάσεις που απαιτούν εκ' διαμέτρου αντίθετα πράγματα. Από τα φρένα και τις αναρτήσεις μέχρι... Όσο πιο πολύ προσπαθείς να τα παντρέψεις, σε τόσο περισσότερους τομείς θα χρειαστεί να συμβιβαστείς και στις δύο καταστάσεις. Και όταν το κοινό απ' τη μια πλευρά είναι μικρότερο και απ' την παρέα του Γιάννη ή δεν το κάνεις ή λες θα το κάνεις και δεν το κάνεις.

Μα μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε ως τώρα. Γι' αυτό και εγώ δεν απάντησα στον drbig, γιατί είναι θέμα που χωρίς δεδομένα μόνο φιλοσοφικές συζητήσεις μπορούμε να κάνουμε.

daz
16/05/2015, 17:48
σουπια φιλτατε. ποσοι ανθρωποι θελουν και μπορουν να αγορασουν αυτο που ζητησε ο γιαννης πριν; 100; 200; 300 παγκοσμιως; δεν βγαζεις γραμμη παραγωγης, ετσι απλα. ουτε η Ρεντη του ρεϊς το εκανε γιατι δεν εβγαινε κερδος.

ελαφρυ, εστω κιλα 990 σου λεω που ειναι ηδη απιθανα πολλα για χωμα τα 235 γεματα, δεν χαλαει τιποτα, ταξιδευει πιο ανετα... αυτο πουλαει. και ειναι σουπερ τελειο μια χαρα για το 99% εξ ημων. κατι τετοιο δειχνει οτι θα βγει. χωνεψε το οτι αυτο που θες η θα το φτιαξεις εσυ τροποποιωντας την βαση που σου ταιριαζει η μια ζωη θα κανεις τον αντιρρησια. πλακα εχει δεν λεω.

παω να πιω καφε. φιλουθκια και καλημερες.

Το θέμα δεν είναι πόσοι το θέλουν ή μπορούν. Το θέμα είναι πόσοι το χρειάζονται. Μα και οι δυο μαζί δεν φαίνονται πολλοί, ή στην καλύτερη περίπτωση αρκετοί για μια έχτρα γραμμή παραγωγής.
Βέβαια αυτοί που χρειάζονται πολλές χωμάτινες δυνατότητες από 1000cc είναι ακόμα λιγότεροι! Αντιθέτως αυτοί που τις θέλουν είναι όσοι φοράνε μπουφάν το χειμώνα.

Αυτό που λες είναι το ιδανικό για σας, με λίγο λιγότερα κιλά ίσως. Δεν δείχνει ακριβώς αυτό μα almost there. Σίγουρα δεν λέει αυτό, μα ποιός στ' αλήθεια την πιστεύει? Όπως φαίνεται λίγοι έχουν πιστέψει ότι θα χρειαστεί να κάνουν πολλούς συμβιβασμούς στην άσφαλτο και ελπίζω να έχουν δίκιο. Σε αντίθετη περίπτωση πάλι θα πουλήσει αλλά θα είναι λίγο μαλακία για εσάς που ξέρετε τι ακριβώς χρειάζεστε.
Μα όλα αυτά είναι λεπτομέρειες αν το μηχανάκι είναι καλό στο σύνολό του και κακώς τα συζητάμε από τώρα. (Το είπα 3 φορές, δεν απάντησα στην ερώτηση του drbig για να μην φτάσουμε εδώ).
Το κατά πόσο καλό θα είναι θα εξαρτηθεί από το τι θα ανακοινώσει η honda όταν έρθει η ώρα.

Μα σοβαρά τώρα πιστεύεις ότι περίμενα να βγει αυτό που θέλω στα 1000cc μωρέ αμύρου? Ή έστω στα 800? Εδώ έχω γράψει ότι οι ον δυνατότητες του χτζ μου είναι υπεραρκετές και θα μπορούσα να συμβιβαστώ με ακόμα λιγότερες! Είναι η δευτερη φορά που αναφέρεις να μην το πάρω κτλ. Νομιζω σε αυτή την κατηγορία το μηχανάκι μου θα ήταν το τραισερ.

Τον αντιρρησία θα τον έκανα αν έλεγα τι μαλακία είναι αυτή. Εγώ απλά περιμένω κρατώντας μικρό καλάθι. Εσείς μπορείτε να ενθουσιάζεστε όσο θέλετε με αυτό που βλέπετε. Εμένα ούτε με ενθουσιάζει η εμφάνιση αλλά ούτε με κάνει να θέλω να βάλω τα γέλια με το ζόρι όπως με τα προηγούμενα. (ξαναγυρίσαμε στην αρχή).

spyrakos35
16/05/2015, 18:31

Πανε στον Ομιλο :lol:

zopas
17/05/2015, 11:07
Συγνώμη που παρεμβαίνω, αλλά άμα η οικονομία ήταν βελτιωμένη όλοι 1200GS και τα όμοια της κατηγορίας θα αγόραζαν.
Λίγοι είναι αυτοί που ξέρουν τι θέλουν και γιατί. Στην προ κρίση εποχή τα 1200άρια που κυκλοφορούσανε, κάποιες μέρες ήταν περισσότερα από τα παπιά.

Οχι δεν θα επαιρναν ολοι γερμανικες παπαριες φιλε μου...για τους περισσοτερους αναβατες κυριαρχο σημειο στην αγορα μιας μηχανης ειναι η α ξιοπιστια και αυτο δεν ειναι το δυνατο σημειο των γερμανιδων ποσο μαλλον που κοστιζουν και για αγορα οσο και ενα καλο αμαξι...

Τα χοντα αν εκτισαν ονομα οφειλεται κυριως στην απαραμιλλη αξιοπιστια τους και για αυτο η νεα αφρικανα θα κανει αισθηση κυριως για το λογο που οι γιαπωνεζοι δεν εκαναν τα ιδια λαθη στο μαρκετινγκ οπως με προηγουμενες μηχανες τους..

foogr01
17/05/2015, 13:22
Οχι δεν θα επαιρναν ολοι γερμανικες παπαριες φιλε μου...για τους περισσοτερους αναβατες κυριαρχο σημειο στην αγορα μιας μηχανης ειναι η α ξιοπιστια και αυτο δεν ειναι το δυνατο σημειο των γερμανιδων ποσο μαλλον που κοστιζουν και για αγορα οσο και ενα καλο αμαξι...

Τα χοντα αν εκτισαν ονομα οφειλεται κυριως στην απαραμιλλη αξιοπιστια τους και για αυτο η νεα αφρικανα θα κανει αισθηση κυριως για το λογο που οι γιαπωνεζοι δεν εκαναν τα ιδια λαθη στο μαρκετινγκ οπως με προηγουμενες μηχανες τους..

Αν μιλάμε για αναβάτες, αναβάτες που συνειδητά επιλέγουν τη μηχανή, τότε ο καθένας έχει τα δικά του κριτήρια, τα δικά του γούστα και τις δικές του προσδοκίες από τη μηχανή που αγοράζει. Και οι περισσότεροι από αυτούς θα πάρουν μία μοτό ξέροντας γιατί επέλεξαν τη συγκεκριμένη. Παρόλα αυτά θεωρώ την κατηγορία αυτή μειοψηφία σε σχέση με όσους έχουν μηχανές-παπιά-σκούτερ που κυκλοφορούνε. Δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητός αλλά η φιλοσοφία "οδηγώ μηχανή γιατί μ' αρέσει και το θέλω" διαφέρει -για μένα- από τη φιλοσοφία "οδηγώ μηχανή γιατί με βολεύει" ή "οδηγώ μηχανή γιατί με δείχνει ωραίο/επικίνδυνο/σέξυ κλπ.".

Η ουσία είναι ότι καλώς υπάρχουν διαφορετικές μοτό για να επιλέξει το κοινό. Αν ήταν αλλιώς θα υπήρχε μία μηχανή και τέλος. Δεν μπορούμε να λέμε όλα τα άλλα (ή κάτι συγκεκριμένο) παπαριές και μόνο Honda και τέλος, αλλά ούτε μπορούμε να λέμε κάτω η Honda και ζήτω οτιδήποτε άλλο. Κι εγώ το κάνω αυτό (το 2ο :lol:) κάποιες φορές αλλά στα πλαίσια της πλάκας και του χαβαλέ. Πάντως εγώ προσωπικά δεν μπορώ να δεχτώ το δόγμα ότι μόνο Honda = αξιοπιστία.

Τέλος πάντων, για να μη ξεφεύγουμε του θέματος, δεν πιστεύω να υπάρχει κανένας εδώ μέσα που να μην εύχεται το μηχανάκι αυτό να βγει καλό. Μόνο καλό θα κάνει και στο αγοραστικό κοινό αλλά και στον ανταγωνισμό. Ας βγει και ας το κρίνουμε μετά. Τώρα εικασίες κάνουμε και χαβαλέ, γνώμες λέμε και προσδοκίες εκφράζουμε.

Να' μαστε καλά να το προλάβουμε και να το καβαλήσουμε κιόλας.
:wave2:

MikeG
17/05/2015, 17:47

:rotflmao::rotflmao:

335775

daz
17/05/2015, 18:04
:lol:

Edit. Δε μπορώ να κρατηθώ τελικά.

Zopa λάθος στο μάρκετιν δεν έκαναν.

Και τα μηχανάκια είναι μια χαρά για το κοινό στο οποίο απευθύνονται.

Αναζήτησε αλλού το λάθος φίλε.

Eversman
17/05/2015, 18:19

335741

Καλά χιλιόμετρα συν-Αφρικανε :beer:

zopas
17/05/2015, 20:35
:lol:

Edit. Δε μπορώ να κρατηθώ τελικά.

Zopa λάθος στο μάρκετιν δεν έκαναν.

Και τα μηχανάκια είναι μια χαρά για το κοινό στο οποίο απευθύνονται.

Αναζήτησε αλλού το λάθος φίλε.

Φυσικα και εκαναν λαθος, ολη η κοινοτητα της Χοντα στην Ελλαδα τους κραζει, βλεπε cross tourer για αντικαταστατη του βαραντερο και μερικες φουτουριστικες σχεδιασεις που προκαλουν γελιο..Ζητημα αν εχουν πουληθει καμια δεκαρια τουρερ στην Αθηνα και απο αυτα 4 τα εχει σπρωξει ο μηχναικος μου...Ποιος αντικατστατης του βαραντερο;; κοινως στα π@παρια τους..

Με το Αφρικα ομως εγιναν πιο εξυπνοι η πηραν το μαθημα τους..κρατησαν το σχεδιαστικο, διαχρονικο του καλουπι και προσθεσαν εξελιγμενο κινητηρα στα 1000 κυβ, βαση Ντακαρ, με dct...πολυ καλη κινηση, αυτο μαλιστα..Επιτελους τα ΚΤΜ εχουν ενα δυνατο αντιπαλο και αυτο θα τ α βοηθησει και τ αιδια να γινουν καλυτερα, δηλ. προς οφελος μας...

Οσο για τα αλλα μερικοι μπορουν να γελανε οσο θελουν...Εγω απαντησα στο παλικαρι για τις gs, να μου την χαριζανε καινουργια δεν την επαιρνα...μοτορια που ενεργοποιουν με το ετσι θελω το ΑΒΣ και προκαλουν πτωσεις να μου λειπουν...Σε αξιοπιστια χοντα και παλι χοντα...εχουμε ξεχασει συνεργεια και αυτη ειναι μια αληθεια που μπορει να γελαει ο καθενας οσο θελει και να πιπιλαει και γλιφιτζουρια, οχι μονο καραμελες..και κοσμος το επικροτει χρονια τωρα με το να εχει την Χοντα πρωτη σε πωλησεις στην Ελλαδα αν εξαιρεσεις κατι sym που βγαινουν καλπικα πρωτα με παπιοηδη σκουτερ..

Και φυσικα φιλε Νταζ η επιλογη μιας μοτο ειναι υποκειμενικο θεμα και ο καθενας βαζει τα δικα του κριτηρια...Αν με διαβαζες πιο σωστα θα εβλεπες οτι λεω τη γνωμη μου οτι η αξιοπιστια στους πιο πολλους αναβατες( κυριως απο 30 ετων και πανω που εχουν και τα φραγκα να αγοραζουν) ειναι η πιο σημαινουσα παραμετρος στην επιλογη τους απο εκει και περα ο καθενας πραττει κατα το δοκουν αρκει να ξερει τι θελει...

ggs
17/05/2015, 20:54
Φυσικα και εκαναν λαθος, ολη η κοινοτητα της Χοντα στην Ελλαδα τους κραζει, βλεπε cross tourer για αντικαταστατη του βαραντερο και μερικες φουτουριστικες σχεδιασεις που προκαλουν γελιο..Ζητημα αν εχουν πουληθει καμια δεκαρια τουρερ στην Αθηνα και απο αυτα 4 τα εχει σπρωξει ο μηχναικος μου...Ποιος αντικατστατης του βαραντερο;; κοινως στα π@παρια τους..

Με το Αφρικα ομως εγιναν πιο εξυπνοι η πηραν το μαθημα τους..κρατησαν το σχεδιαστικο, διαχρονικο του καλουπι και προσθεσαν εξελιγμενο κινητηρα στα 1000 κυβ, βαση Ντακαρ, με dct...πολυ καλη κινηση, αυτο μαλιστα..Επιτελους τα ΚΤΜ εχουν ενα δυνατο αντιπαλο και αυτο θα τ α βοηθησει και τ αιδια να γινουν καλυτερα, δηλ. προς οφελος μας...

Οσο για τα αλλα μερικοι μπορουν να γελανε οσο θελουν...Εγω απαντησα στο παλικαρι για τις gs, να μου την χαριζανε καινουργια δεν την επαιρνα...μοτορια που ενεργοποιουν με το ετσι θελω το ΑΒΣ και προκαλουν πτωσεις να μου λειπουν...Σε αξιοπιστια χοντα και παλι χοντα...εχουμε ξεχασει συνεργεια και αυτη ειναι μια αληθεια που μπορει να γελαει ο καθενας οσο θελει και να πιπιλαει και γλιφιτζουρια, οχι μονο καραμελες..και κοσμος το επικροτει χρονια τωρα με το να εχει την Χοντα πρωτη σε πωλησεις στην Ελλαδα αν εξαιρεσεις κατι sym που βγαινουν καλπικα πρωτα με παπιοηδη σκουτερ..

Και φυσικα φιλε Νταζ η επιλογη μιας μοτο ειναι υποκειμενικο θεμα και ο καθενας βαζει τα δικα του κριτηρια...Αν με διαβαζες πιο σωστα θα εβλεπες οτι λεω τη γνωμη μου οτι η αξιοπιστια στους πιο πολλους αναβατες( κυριως απο 30 ετων και πανω που εχουν και τα φραγκα να αγοραζουν) ειναι η πιο σημαινουσα παραμετρος στην επιλογη τους απο εκει και περα ο καθενας πραττει κατα το δοκουν αρκει να ξερει τι θελει...

φιλε zopas , αν η "κοινότητα" της χοντα στην ελλαδα κραζει το κροστουρερ , τοτε ειναι για γτπκ η "κοινοτητα"..
το κροστουρερ ειναι ενα θαυμασιο τουριστικο μηχανημα που το τιμουν δεοντως εκτος ελλαδος .. επισης , δεν το παρουσιασε με τουρμπανια,αμμολουφους και λασπες .... ανετος τουρισμος...
το προβλημα του κροστουρερ ειναι η τιμη του , το ανυπαρκτο χρηματοδοτικο του και οτι δεν το παρουσιασαν με λασπες , τουρμπανια κλπ

με την νεα αφρικα δεν ξερουμε ακομη αν πηραν το μαθημα τους , παντως 1000 κυβικα, dct και..βαση ντακαρ δεν συνδυάζονται ευκολα... οσο για το αν θα ειιναι αντιπαλος των ΚΤΜ... μπορει να ειναι αμα δεν θελει +2000 χιλ για αναρτησεις , PC κλπ...

η κουβεντα αξιοπιστιας σηκωνει πολλες σελιδες ... υπαρχουν μπεεμβε που γυρνανε τον κοσμο αλλαζοντας μονο λαδι και "γιαπωνεζικκα" που παθαίνουν διαφορα κοκομπλοκα... δεν ειναι τα πραγματα οπως το 1980...

nickald
17/05/2015, 20:56
Πρωτη σε πωλησεις με το ινοβα ηταν τοσα χρονια..... γιατι κατα τα αλλα αστα να πανε......

daz
17/05/2015, 21:13
Μια χαρά καλύτερο είναι το crossturer απ' το varadero.

zopas
17/05/2015, 21:53
Δεν ξερω μαλλον ξεφευγουμε απο το θεμα αλλα το "μια χαρα το τουρερ" συζητατο με χοντακηδες και θα καταλαβεις...Με dct, 285 κιλα,χωρις προστασια απο αερα(ποδια-κεφαλι) στα 18 χιλαιρικα περιπου και να θελει και εξτρα( π.χ μεγλυτερη ζελατινα) μηπως και προστατευσει λιγο τον αναβατη, συγγνωμη αλλα στην Ελλαδα εχει παρει τα αντε μη πω σε πωλησεις..

Δεν φθανει μονο το μηχανικο μερος να ειναι τελειο...Συγγνωμη αλλα πολυ καλυτερο αντικαταστατη του βαραντερο ( τροπος του λεγειν) τουλαχιστον σε εμφανιση ειναι το νεο ΚΤΜ1290, πραγματικα ετσι θα επρεπε να το σκεφτονταν η χοντα και οχι να παρουσιασει ενα απροσωπο μοτορι, που θυμιζει παπακι ...ποσο μαλλον οταν το νεο ΚΤΜ και το dct tourer εχουν σχεδον την ιδια τιμη..

Αν ψαξεις στο youtube φυσικα υπαρχουν και βιντεακια με το τουρερ σε off road καταστασεις και μαλιστα γινεται συγκριση με τον 1200σαρη τιγρη...Στο βιντεο ειναι εμφανες οτι το τουρερ δεν μπορει να κρυψει τα κιλα του, 285 κιλα σε κακοτραχαλους δρομους ΔΕΝ πανε και ας εχεις ακτινωτες ροδες..

Και επειδη ισως σε ενδιαφερει, οσοι βαμμενοι χοντακηδες και δη βαραντερο αναβατες εχουν κανει πραγματικη συγκριση μεταξυ του 1200σαρη τιγρη και τουρερ ολοι ψηφισαν δαγκωτο τιγρη..που ειναι και φθηνοτερος..

Οποτε μετα απο τις μηχανες θρυλους της χοντα της δεκαετιας του 90, οπως τρασνλαπ, αφρικα και βαραντερο, η νεα 100αρα αφρικα φρονω οτι θα παιξει μονη της ...

εε..το ιδιο λαθος μαλλον δεν το κανει η χοντα με το νεο αφρικα και μπραβο τους..

ggs
17/05/2015, 22:07
Δεν ξερω μαλλον ξεφευγουμε απο το θεμα αλλα το "μια χαρα το τουρερ" συζητατο με χοντακηδες και θα καταλαβεις...Με dct, 285 κιλα,χωρις προστασια απο αερα(ποδια-κεφαλι) στα 18 χιλαιρικα περιπου και να θελει και εξτρα( π.χ μεγλυτερη ζελατινα) μηπως και προστατευσει λιγο τον αναβατη, συγγνωμη αλλα στην Ελλαδα εχει παρει τα αντε μη πω σε πωλησεις..

Δεν φθανει μονο το μηχανικο μερος να ειναι τελειο...Συγγνωμη αλλα πολυ καλυτερο αντικαταστατη του βαραντερο ( τροπος του λεγειν) τουλαχιστον σε εμφανιση ειναι το νεο ΚΤΜ1290, πραγματικα ετσι θα επρεπε να το σκεφτονταν η χοντα και οχι να παρουσιασει ενα απροσωπο μοτορι, που θυμιζει παπακι ...ποσο μαλλον οταν το νεο ΚΤΜ και το dct tourer εχουν σχεδον την ιδια τιμη..

Αν ψαξεις στο youtube φυσικα υπαρχουν και βιντεακια με το τουρερ σε off road καταστασεις και μαλιστα γινεται συγκριση με τον 1200σαρη τιγρη...Στο βιντεο ειναι εμφανες οτι το τουρερ δεν μπορει να κρυψει τα κιλα του, 285 κιλα σε κακοτραχαλους δρομους ΔΕΝ πανε και ας εχεις ακτινωτες ροδες..

Και επειδη ισως σε ενδιαφερει, οσοι βαμμενοι χοντακηδες και δη βαραντερο αναβατες εχουν κανει πραγματικη συγκριση μεταξυ του 1200σαρη τιγρη και τουρερ ολοι ψηφισαν δαγκωτο τιγρη..που ειναι και φθηνοτερος..

Οποτε μετα απο τις μηχανες θρυλους της χοντα της δεκαετιας του 90, οπως τρασνλαπ, αφρικα και βαραντερο, η νεα 100αρα αφρικα φρονω οτι θα παιξει μονη της ...

εε..το ιδιο λαθος μαλλον δεν το κανει η χοντα με το νεο αφρικα και μπραβο τους..
Δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις.
Το dct το χρεωνεις ως αρνητικό;
Κάλυψη από αέρα; ποιο έχει κάλυψη απί αέρα μαμά; όλα την έχουν αξεσουρ

Πήρε τα @@ του το κροστουρερ σε πωλήσεις;
Πήρε ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ @@ που πήρε η Γιαμάχα, η Καβασάκι,η τραιουμφ,η Σουζούκι,η Απρίλια,η Ντουκάτι κλπ

Η μόνη που δεν έχει πάρει τα @@ της είναι η BMW.
Γιατί ,αφού έχει τόσο ρημαδια μηχανάκια;
Εχεις αναρωτηθεί;

daz
17/05/2015, 22:53
Το tourer είναι τόσο βαρύ λόγω dct. Αλλά και έτσι, έχει σχεδόν τα ίδια κιλά με το varadero ενώ τα κρύβει πολύ καλύτερα (φαντάζομαι).
Το dct όμως μη το περνάμε στο ντούκου! Πιθανότατα γ@μαει σε μηχανάκι αυτής της χρήσης.
dct χωρίς να το πληρώσεις δε γίνεται και το να κρίνεις τα μηχανάκια αυτά απ' τις επιδόσεις τους στο χώμα είναι λάθος.
Τις πωλήσεις τις κρίνεις από Ελλάδα? Ναι εμάς είχαν στο μυαλό τους, πως να ευχαριστήσουν τους Έλληνες για την προσφορά τους στον πολιτισμό!
Πόσο διαφορετικό νομίζεις ότι είναι το crossturer απ' τις μηχανές θρύλους της honda αναφορικά με την εποχή τους?

Απ' αυτό που έγραψες για το ktm 1290 φαίνεται ότι αν το ίδιο μηχανάκι είχε άλλη εμφάνιση πιθανότατα θα ήταν και γαμώ τα εργαλεία!
Το ktm και το dct tourer έχουν ελαφρώς διαφορετικό κοινό και προσφέρουν διαφορετικά πράγματα τα οποία κοστίζουν το ίδιο ακριβά. Τώρα το κατάλαβες σε τι κοινό απευθύνεται η πλειοψηφία των honda?

Το ότι σεβάστηκε τη νοημοσύνη σου και δε στο πάσαρε με τουρμπάνια το θεώρησες λάθος.
Αν κουβάλαγε και αυτή άμμο απ' την αφρική για την παρουσίαση και είχε λίγο μεγαλύτερες ρόδες να κοντράρει τον τίγρη και πιο κτμ εμφάνιση, θα ήταν γαμώ τα εργαλεία όπως ήταν και το βαραντέρο στην εποχή του. Yeah right!

amyroukai
18/05/2015, 07:33
σε κιλα και ροδες το dct και η τιγκερ1200 ταυτιζονται. το χειροκινητο/ποδοκινητο crosstourer ειναι καπου 15 κιλα κατω.
σε επιδοσεις, το χοντα πολυ μπροστα.

spyrakos35
18/05/2015, 07:59
σε κιλα και ροδες το dct και η τιγκερ1200 ταυτιζονται. το χειροκινητο/ποδοκινητο crosstourer ειναι καπου 15 κιλα κατω.
σε επιδοσεις, το χοντα πολυ μπροστα.

στα τεστ όξω έχω την εντύπωση οτι το ταιγκερ το κατάπινε το χονΔα....

νομίζω δλδ....

DrBig
18/05/2015, 08:17
To tiger εχει καμια δεκαρια γαιδουρια πανω, αλλο το χονδα ειναι πιο ευστροφο, πιο εκρηκτικο και γενικα δινει καλλιτερη εντυπωση.

spyrakos35
18/05/2015, 10:10
To tiger εχει καμια δεκαρια γαιδουρια πανω, αλλο το χονδα ειναι πιο ευστροφο, πιο εκρηκτικο και γενικα δινει καλλιτερη εντυπωση.

Πινει και καναδυο ποτηρακια παραπανω γιατι ειναι και μερακλιδικο.....

MiltiadisK.D
18/05/2015, 13:49
Πινει και καναδυο ποτηρακια παραπανω γιατι ειναι και μερακλιδικο.....

:lol::cry::bawl:

telegonos
18/05/2015, 17:14
Μια χαρά καλύτερο είναι το crossturer απ' το varadero.

Άσε και που ποτέ, μα ποτέ, δεν το ανέφερε η Honda σαν συνεχιστή, αντικαστάτη ή όποια άλλη συσχέτιση με το Varadero.

;)

zopas
18/05/2015, 21:52
To tourer οντος εχει καταπληκτικη μηχανη, η δευτερη ταχυτητα σπαει στο κοντερ στα 155 χλμ, τελικη 229 χλμ, δηλαδη ηρακλειες δυναμεις στις μεσαιες με μια τριτη κανεις τα παντα χωρις να αναβοκατεβαζεις ταχυτητες, γραμμικη θηριωδης δυναμη, φρενα τα καλυτερα της κατηγοριας, dct που την κανει αλλη μηχανη αλλα μεχρι εκει...

Ειναι εκτεθειμενη στον αερα, φιλαρακια που εχουν κανει τεστ ραιντ μου ειπαν οτι ο αερας ανοιγε τα ποδια τους σε μεγαλες ταχυτητες , εκεινοι αγωνιζοντουσαν να τα κλεινουνε και κατανοητο οτι μια τετοια μηχανη, παρόλο την δυναμη και την αξιοπιστια της, δεν μπορει να ανταπεξελθει στην ηρεμια και την ξεκουραση που θελει ο αναβατης σε ταξιδι αν συνεχεια εχει στο νου του να αγωνιζεται να μεινει πανω της...Επισης οπως αναφερα ειναι για πολλους βαρια αν και με καταπληκικο κεντρο βαρους, η καταναλωση της ειναι μεγαλουτσικη και φυσικα αν θελεις τεχνολογια dct ειναι και ακριβη επιλογη....

και ναι, ειναι η συνεχεια δυστυχως του βαραντερο ισως οχι για την χοντα αλλα για μας, μια νεας σχεδιασης τουριστικη μηχανη επιτελους μετα απο χρονια, ολοι μας στα Βαραντερο κλαμπ περιμεναμε πως και πως το επομενο χιλιοδιακοσαρι της Χοντα και δυστυχως ο κινητηρας καλος αλλα οχι η σχεδιαση..

Και φυσικα οταν μιλαμε για μηχανες αναφερομαστε στο τι κανουν στην Ελλαδα και οχι στην Ολλανδια, γιατι εδω κινουμαστε...εμενα προσωπικα το τουρερ δεν με χαλαει τοσο σαν μηχανη αλλα με τα χρηματα που ζηταει η Χοντα εχω νομιζω ποιο συμφερουσες επιλογες στην κατηγορια του τουρερ και α υτο το λεει ενας χοντακιας...

Για να πουμε ομως και του σ τραβου το δικιο, στο τουρερ δεν τα καταφερε αλλα στα 500-750 cc με τα νεα ncx, cbf, scooter με dct και με πολυ καλη τιμολογιακη πολιτικη η Χοντα τ α πηγε μια χαρα και επεται το Αφρικα...

Bob_o_mastoras
19/05/2015, 02:10
Nαι, στα μεσαια (500-750) βλεπω πολλα να κυκλοφορουν πλεον.
Πολυ politicaly correct μηχανακια ομως..