View Full Version : action camera
Σελίδες :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
[
10]
11
12
Billymuse
23/05/2017, 14:08
Πρώτη προσπάθεια με GoPro: https://youtu.be/v31JivG2I_E
Δεν ασχολήθηκα όσο θα έπρεπε, αλλά το υλικό δεν έχει κάτι τρομερά σπουδαίο έτσι κι αλλιώς. Ήταν περισσότερο ένα πείραμα για να μάθω να δουλεύω το editing software. Θα επανέλθω με κάτι πιο προσεγμένο, όταν μαζέψω αρκετό υλικό.
Kαι η καγκουρό-τέκνο να βαράει :look:
Θα'θελαν πολύ οι καγκουροτεκνάδες να βγάζουν τέτοια κομμάτια. Έψαχνα κάτι πιο ambient-οειδές, για να είμαι ειλικρινής, αλλά βρήκα αυτό μπροστά μου και δε μπόρεσα να αντισταθώ.
ratamahatta
30/05/2017, 22:17
Μιας και η go pro hero session έχει πέσει στα 170ε, σκέφτομαι σοβαρά την αγορά της.Ξερουμε μιας κ δεν έχει stabilizer κατά πόσο είναι ευαίσθητη στο κούνημα κλπ;
Εθνικη οδο που ειναι σχετικα στρωτά ο δρομος θα παλεύεται...επαρχιακό με τις λακουβες αστο απλα αστο...ζαλαδα και πονοκεφαλος..γενικα οτι δεν εχει stabilizer δεν ειναι για μηχανες με την καμια..:rolleyes:
Αν διέθετα μόνο 170€, μάλλον θα έπαιρνα μία από τις καλές κινέζικες.
Σε άλλα νέα, η κάθε μπαταρία μου αντέχει γύρω στα 105-110 λεπτά συνεχούς εγγραφής, 1080p/60fps/superview με gps, stab ενεργοποιημένα. Πολύ καλά, θα έλεγα. Σπάνια χρειάζεται να βάλω 2η.
Προχτές έφτιαξα αυτό (https://www.youtube.com/watch?v=3HnQMtjUqNQ), πειραματιζόμενος με τα templates του GoPro studio. Θα επανέλθω μόλις γίνω καλύτερος. :p
Σε άλλα νέα, η κάθε μπαταρία μου αντέχει γύρω στα 105-110 λεπτά συνεχούς εγγραφής, 1080p/60fps/superview με gps, stab ενεργοποιημένα. Πολύ καλά, θα έλεγα. Σπάνια χρειάζεται να βάλω 2η.
Προχτές έφτιαξα αυτό (https://www.youtube.com/watch?v=3HnQMtjUqNQ), πειραματιζόμενος με τα templates του GoPro studio. Θα επανέλθω μόλις γίνω καλύτερος. :p
2,2g το Κλιάκι; πςςςςςς
H.A.Balafoutre
31/05/2017, 13:53
Οι ιδιότητες σε 2 διαφορετικές action cameras. Rollei500 & Xiaomi yi και οι 2 σε 1080p@30fps.
ratamahatta
31/05/2017, 16:56
:hmm::hmm: τότε git2up pro και να μου μείνουν λεφτά για την κάρτα.
Αυτη εχω και εγω.Κανένα πρόβλημα εως τωρα.Εχει και stabilize το οποιο κάνει δουλειά.
Live2ride
03/06/2017, 01:49
Επειδή και εγώ γλυκοκοιτάζω την gopro session στα 169€, ποιες είναι οι εναλλακτικές καλές κινέζικες με παρόμοια ποιότητα?
1) Το κάθε βίντεο διακόπτεται όταν φτάσει στα 4 GB χώρου. Αυτό αποτελεί αδυναμία του FAT32. Είτε συμβιβάζεσαι, είτε δοκιμάζεις αν η κάμερά σου μπορεί να δουλέψει με κάποιο άλλο filesystem, πχ exFAT.
2) Το πώς δουλεύει κάτι με το πώς θέλουμε να δουλεύει συχνά απέχουν. :p
Ειχα προβληματιστει με το 1 με μια Drift ghost που είχα πάρει.Βασικά είναι τραγικο γιατι αν τραβας μια διαδρομη και διαρκει 32 λεπτα στο εχει διαχωρισει και πρεπει να το ενωνεις μετα.Ολες οι συγχρονες δεν το κανουν?Πως δοκιμάζεις αλλο filesystem?
Έτσι κι αλλιώς βιντεάκι 32 λεπτών δεν πρόκειται κανείς να το δει ποτέ, ούτε καν εσύ ο ίδιος. Αν θες ενδιαφέροντα βιντεάκια, πρέπει να είναι το πολύ 5λεπτα.
Format την κάρτα στον υπολογιστή και επιλέγεις άλλο filesystem.
Επειδή και εγώ γλυκοκοιτάζω την gopro session στα 169€, ποιες είναι οι εναλλακτικές καλές κινέζικες με παρόμοια ποιότητα?
H session δεν έχει καν αφαιρούμενη μπαταρία, αν θυμάμαι καλά. Δεν ξέρω αν έχει βγει κάτι καλύτερο τελευταία, αλλά οι πιο ακριβές της SJ ήταν πολύ καλές για την τιμή τους, όταν κοίταζα κινέζικες.
Live2ride
04/06/2017, 13:48
Κάθησα εχθές τρείς ώρες και διάβασα όλο το περιεχόμενο!
Άκρη δεν έβγαλα!:cry:
Είδα ότι μερικά άτομα που είχαν πάρει στην αρχή κινέζικες το γύρισαν σε gopro.
Το stabilizer σε μηχανή που κινείται μόνο άσφαλτο έχει νόημα?
Γιατί απο video που είδα(Xiaomi yi) δεν είχε κούνημα.
Η go pro session στα 169€ είναι η παλιά hero 4?
Άρα δοκιμασμένες και καλές είναι
η SJcam5000x
η Gitup git2 pro
η Xiaomi yi
και η gopro session
με όποια πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα έχει η κάθε μια.
Πχ η gopro δεν έχει stabilizer αποσπώμενη μπαταρία και περιέχει μόνο μια θήκη και 2 βάσεις, +60 με 70€ παραπάνω.
Η xiaomi δεν εχει stabilizer και έρχεται χωρίς κανένα παρελκόμενο.
Οι άλλες 2 τα έχουν όλα και stabilizer και όλα τα παρελκόμενα.
Επειδή θα με απασχολήσει μονο η ανάλυση 1080p στα 60fps ποιά απο αυτές τις 4 τραβάει πραγματικά καρέ σε αυτήν την ανάλυση?
Και απο την rollei είδα καλά video που ανεβάσατε.
Πολύ σπαζοκεφαλιά η αγορά action camera.:cry:
harris_x
05/06/2017, 11:06
Κάθησα εχθές τρείς ώρες και διάβασα όλο το περιεχόμενο!
Άκρη δεν έβγαλα!:cry:
Είδα ότι μερικά άτομα που είχαν πάρει στην αρχή κινέζικες το γύρισαν σε gopro.
1. Το stabilizer σε μηχανή που κινείται μόνο άσφαλτο έχει νόημα?
Γιατί απο video που είδα(Xiaomi yi) δεν είχε κούνημα.
2. Η go pro session στα 169€ είναι η παλιά hero 4?
Άρα δοκιμασμένες και καλές είναι
η SJcam5000x
η Gitup git2 pro
η Xiaomi yi
και η gopro session
με όποια πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα έχει η κάθε μια.
Πχ η gopro δεν έχει stabilizer αποσπώμενη μπαταρία και περιέχει μόνο μια θήκη και 2 βάσεις, +60 με 70€ παραπάνω.
Η xiaomi δεν εχει stabilizer και έρχεται χωρίς κανένα παρελκόμενο.
Οι άλλες 2 τα έχουν όλα και stabilizer και όλα τα παρελκόμενα.
Επειδή θα με απασχολήσει μονο η ανάλυση 1080p στα 60fps ποιά απο αυτές τις 4 τραβάει πραγματικά καρέ σε αυτήν την ανάλυση?
Και απο την rollei είδα καλά video που ανεβάσατε.
Πολύ σπαζοκεφαλιά η αγορά action camera.:cry:
θα σου πω για τα 1 & 2
1. έχει γιατί υπάρχουν κραδασμοί και ανωμαλίες του δρόμου
2. όχι, η παλιά hero 4 session είχε
power hornet
05/06/2017, 13:01
εγω εχω την sjcam 5000 elite πολυ καλη καθολου κουνηματα αλλα εχει ενα μεγάλο κακό που αμα το ηξερα θα επερνα αλλο μοντέλο της, η μπαταρία δεν κρατάει μα καθολου λέμε σε 720p 60 fps πως το λενε και με. βιντεακια ανα 3 λεπτα κραταει το πολυ μιση ωρα νομίζω πολυ χαλια δεν εχει καθόλου αυτονομία
Το stabilizer σε μηχανή που κινείται μόνο άσφαλτο έχει νόημα?
To stab χρειάζεται και κάνει δουλειά ακόμα κι όταν βιντεοσκοπείς πεζός. Αν δεις βίντεο με ΚΑΛΟ stabiliser και χωρίς, θα καταλάβεις.
@power hornet: 60 fps με κινέζικη κάμερα είναι κάπως οριακό. :p Δοκίμασε με 30 fps και θα σου κρατάει 1,5 ώρα.
Live2ride
05/06/2017, 15:16
Τελικά κατάλαβα ότι όσο περισσότερο το ψάχνεις τόσο χειρότερα είναι.
Πελαγωσα κυριολεκτικά.
Στην αρχή κοιτούσα για cube σχήμα χωρίς οθόνη μιας και μου αρέσουν περισσότερο, αλλά ψάχνοντας είδα οτι η gopro session δεν τραβάει καθαρό 2κ 2560χ1440p, αλλά 1980χ1440p! 4:3 δηλαδη. Μαζι με την μη αποσπομενη μπαταρία και stabilizer απλα ξενέρωμα.:cry:
Κοίταξα και την rollei 500 sunrise που είναι στα ίδια με την session αλλά ο φακός δεν είναι 170 αλλά 130.
Απογοήτευση.
To stab χρειάζεται και κάνει δουλειά ακόμα κι όταν βιντεοσκοπείς πεζός. Αν δεις βίντεο με ΚΑΛΟ stabiliser και χωρίς, θα καταλάβεις.
Μάλλον κάπου στην Ελλάδα έχουν άσφαλτο χωρίς λακούβες-σαμαράκια. Πιθανόν να έχει και καλό κράτημα :lol:
Όσες έχουν τέτοιο σύστημα μέσω software έχουν το μειονέκτημα είναι ότι μειώνουν την οπτική γωνία του φακού. Στην sony
πέφτει από τις 170 μοίρες στις 130 (ουσιαστικά πετάνε άχρηστα pixels από την άκρη του φακού για να γίνει ομαλή η μετακίνηση ανάμεσα στα καρέ) οπότε χάνεις αρκετά από το εύρος της εικόνας .
Επίσης άμα βάλεις την κάμερα πάνω στον κινητήρα που έχει συνεχόμενους κραδασμούς δεν κάνει απολύτως τίποτα (βάση δειγματοληψίας λειτουργεί το software).
Εδώ και λίγους μήνες έχει βγρει η Sony X3000 η οποία μετακινεί τον φακό οπότε δεν μειώνει και την οπτική γωνία του.
Θεωρείται ότι καλύτερο υπάρχει αυτή την στιγμή σε image stabilize , για όποιον έχει να πληρώσει 600 € περίπου
power hornet
06/06/2017, 09:00
@power hornet: 60 fps με κινέζικη κάμερα είναι κάπως οριακό. :p Δοκίμασε με 30 fps και θα σου κρατάει 1,5 ώρα.
σκεψου με την νεα αναβάθμιση το εχει παει μεχρι και για 4κ ποιότητα και 720p με 120 fps οπως και 1080p 120fps εκει ουτε 5 λεπτα θα διαρκεί η μπαταρία
RaGe_Raptor
06/06/2017, 09:07
Το stab είναι υπερεκτιμημένο όσο και το αστραπιαίο turn-in(άσχετο αλλά σαν μονάδα σύγκρισης το έβαλα :p )
Tελικά ρε παιδιά μήπως θα ήταν εύκολο να γίνει μία λίστα με τις προτεινόμενες κάμερες; Το λέω αυτό γιατί διαβάζοντας όλο το Θρέντ έμπλεξα τα μπούτια μου...
Live2ride
06/06/2017, 13:51
Μια από τα ίδια!
Έχω τώρα καμιά 10 μέρες από 5 ώρες την ημέρα και διαβάζω reviews! :cry:
Εγώ Apache κλείνω περισσότερο σε μία από τις παρακάτω.
1.SJCAM sj5000x elite edition (μόνο για τον ήχo δεν ακούω καλά σχόλια)
2.SJCAM sj6 Legend
3.SJCAM M20
Απο που είναι καλύτερα να πάρω? επειδή δεν έχω αγοράσει ξανά από έξω.
Gearbest, banggood ή κάποιο άλλο?
Ο ήχος είναι παντελώς αδιάφορος, όταν μιλάμε για βίντεο πάνω σε μοτοσικλέτα. Το "φσσσσσ" ακούγεται εξίσου καλά με οποιοδήποτε μικρόφωνο.
Το stab δεν είναι απαραίτητο, προφανώς, αλλά κάνει διαφορά όταν το έχεις.
Δεν υπάρχει προτεινόμενη λίστα, γιατί ο καθένας έχει διαφορετικές ανάγκες. Άλλος θέλει οθόνη, άλλος θέλει να αλλάζει μπαταρίες, άλλος θέλει μια μπαταρία που να κρατάει 4 ώρες, άλλος θέλει πολλά αξεσουάρ, άλλος θέλει την απόλυτη ποιότητα.
RaGe_Raptor
06/06/2017, 14:57
Ο ήχος είναι παντελώς αδιάφορος, όταν μιλάμε για βίντεο πάνω σε μοτοσικλέτα. Το "φσσσσσ" ακούγεται εξίσου καλά με οποιοδήποτε μικρόφωνο.
nope
Δεν υπάρχει προτεινόμενη λίστα, γιατί ο καθένας έχει διαφορετικές ανάγκες. Άλλος θέλει οθόνη, άλλος θέλει να αλλάζει μπαταρίες, άλλος θέλει μια μπαταρία που να κρατάει 4 ώρες, άλλος θέλει πολλά αξεσουάρ, άλλος θέλει την απόλυτη ποιότητα.
όπως στα τηλέφωνα Blitzer,αν δεν τα σκάσεις δουλίτσα δεν κάνεις :D:lol:
Ναι, αλλά επειδή το έχεις αναφέρει και στο παρελθόν, η GoPro ΕΙΝΑΙ αδιαμφισβήτητα η καλύτερη κάμερα της αγοράς και ναι, είναι overpriced. Αν το βάλουμε σε perspective και υποθέσουμε ότι 100 είναι το μέγιστο, πληρώνεις 130 και παίρνεις 100.
Η γνωστή μάρκα κινητών είναι overpriced χωρίς να είναι ούτε καν κοντά στην κορυφή. Πληρώνεις 200 και παίρνεις 50.
RaGe_Raptor
06/06/2017, 15:15
Ναι, αλλά επειδή το έχεις αναφέρει και στο παρελθόν, η GoPro ΕΙΝΑΙ αδιαμφισβήτητα η καλύτερη κάμερα της αγοράς και ναι, είναι overpriced. Αν το βάλουμε σε perspective και υποθέσουμε ότι 100 είναι το μέγιστο, πληρώνεις 130 και παίρνεις 100.
Η γνωστή μάρκα κινητών είναι overpriced χωρίς να είναι ούτε καν κοντά στην κορυφή. Πληρώνεις 200 και παίρνεις 50.
Έλα ρε,δεν αναφερόμουν σε συγκεκριμένη μάρκα. Αν θες "καλό" , θα το πληρώσεις. S8 πχ :p
Ο ήχος είναι από τα μεγαλύτερα προβλήματα που έχεις να αντιμετωπίσεις.
Άλλο να ακούς τον ήχο της μηχανής και άλλο αυτό το φύσημα. (και η λύση είναι μόνο εξωτερικό μικρόφωνο)
Η επένδυση με μουσικούλα δεν μου αρέσει
amyroukai
06/06/2017, 15:19
S8 πχ :p
δηλαδή παίρνεις S7 με τα μισά λεφτά και έχεις το 95% της κάμερας και δεν καταλαβαίνεις διαφορά σε τίποτα άλλο, εννοείς μάλλον.
RaGe_Raptor
06/06/2017, 15:23
δηλαδή παίρνεις S7 με τα μισά λεφτά και έχεις το 95% της κάμερας και δεν καταλαβαίνεις διαφορά σε τίποτα άλλο, εννοείς μάλλον.
απλά δεν υπάρχει στην αγορά των action cam αυτό που γίνεται στα κινητά:βγαίνει το επόμενο μοντέλο και καταργείται το προηγούμενο αντί να συνεχίσει να πωλείται κατά πολύ φθηνότερο,όπως το s7 πχ.
Έλα ρε,δεν αναφερόμουν σε συγκεκριμένη μάρκα. Αν θες "καλό" , θα το πληρώσεις. S8 πχ :p
Κι εγώ γενικά μιλούσα, δεν είχα κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου! :p Ισχύει ότι η κορυφή και το όνομα πληρώνονται κατιτίς παραπάνω απ'ό,τι πραγματικά αξίζουν. Το θέμα προκύπτει όταν πληρώνεις μόνο το όνομα και όχι την κορυφή. Αλλά πάμε παρακάτω...
Ούτε εμένα μου αρέσει σκέτη μουσική, αλλά και ο ήχος του μοτέρ καταντάει κουραστικός, ακόμα κι αν εξαλείψεις το φύσημα. Νομίζω βρήκα σωστή ισορροπία τελευταία, βάζοντας μουσική, με το μοτέρ στο background.
Live2ride
06/06/2017, 15:39
Ο ήχος είναι από τα μεγαλύτερα προβλήματα που έχεις να αντιμετωπίσεις.
Άλλο να ακούς τον ήχο της μηχανής και άλλο αυτό το φύσημα. (και η λύση είναι μόνο εξωτερικό μικρόφωνο)
Η επένδυση με μουσικούλα δεν μου αρέσει
Η sj5000x elite δεν παίρνει εξωτερικό μικρόφωνο! OXI ρε γμτ πάνω που είχα καταλήξει και ήμουν έτοιμος να την πάρω. :cry:
Live2ride
06/06/2017, 22:40
Τεσπ, τελικά την έκανα την παραγγελία, SJCAM SJ5000x elite απο εδώ
http://www.gearbest.com/action-cameras/pp_243426.html?wid=3
την έχει προσφορά 89€, το πρωί που κοιτούσα είχε 30 κομμάτια διαθέσιμα απο EU αποθήκη, τώρα έχει 15.
Ευχαριστώ για την βοήθεια. :beer:
Πόσο;! Όταν την είχα αγοράσει εγώ, είχε 150-160€... Εξαιρετική τιμή γι'αυτό που παίρνεις.
Live2ride
06/06/2017, 22:48
E! αυτό σκέφτηκα και εγώ, οτι είναι super προσφορά και το μόνο μείον που με χαλούσε ήταν ότι δεν παίρνει εξωτερικό μικρόφωνο, κάτι που μπορώ να ζήσω με αυτό λογικά.
Πείτε καμιά καλή SD card 64gb. :D
Εγώ δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με τον ήχο, δε με νοιάζει.
Αγόρασα πρόσφατα μια SanDisk Extreme microSDXC για την GoPro. Κανένα παράπονο.
E! αυτό σκέφτηκα και εγώ, οτι είναι super προσφορά και το μόνο μείον που με χαλούσε ήταν ότι δεν παίρνει εξωτερικό μικρόφωνο, κάτι που μπορώ να ζήσω με αυτό λογικά.
Πείτε καμιά καλή SD card 64gb. :D
Έβαλα και εγώ μια παραγγελία. Δεν είχα πολύ χρόνο να την ψάξω αλλά αφου την προτείνετε είπα να σας εμπιστευτώ :p
Live2ride
07/06/2017, 01:31
Να ρωτήσω λίγο, για 1080p 60fps αρκεί αυτή η sd?
http://www.e-shop.gr/sandisk-sdsqunb-064g-gn3mn-ultra-micro-sdxc-64gb-uhs-i-class-10-p-PER.576972
ή θα έχω κολλήματα?
Live2ride
07/06/2017, 08:35
Την φοβήθηκα να σου πω την αλήθεια μιας και ειδα κάτι μετρήσεις και έπιανε read 40mb/s και write 20mb/s, πήρα την xtreme στα ίδια λεφτά αλλά 32gb που έχει 90mb/s read και 60mb/s write.
http://www.e-shop.gr/sandisk-sdsqxaf-032g-gn6ma-extreme-a1-v30-32gb-micro-sdhc-uhs-i-u3-with-adapter-p-PER.577055
Χμ έχεις δίκιο, ταχύτητα ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ 48 MB/s. Νόμιζα εγγραφής. Ναι, ίσως έχεις θεματάκι, αλλά δεν είναι σίγουρο.
Η δική μου έχει 90 MB/s ανάγνωσης, 40 MB/s εγγραφής, όχι 60. Λάθος θα έχουν κάνει στο e-shop.
Μανολης67
07/06/2017, 16:46
Ο Γιος μου πηρε εδω και καιρό δωρο μαζι με ενα Video game και αυτήν την axion Cam
383313
Δεν είχα ασχοληθεί ποτέ γενικά με αυτό το αντικείμενο και σήμερα για πλάκα την δοκίμασα σε δρομολόγιο στην Μυτιλήνη και η εικόνα της μου φάνηκε πολύ καλή!! (1080p 30 frame)
Ο ήχος φυσικά είναι απαίσιος αλλά το κυριότερο πρόβλημα οι κραδασμοί, την εχω στο τιμόνι του XT και οι κραδασμοί μολις ξεκινήσει η μοτοσυκλέτα τα χαλάνε όλα...
εχει κανείς να προτείνη κανείς καμιά καλή και φθηνή λύση? !!!
amyroukai
07/06/2017, 16:49
ταινία διπλής όψης και στο κράνος.
Η gitup παίρνει μικρόφωνο. Υπάρχουν θήκες με αφρολέξ όπου μειώνουν το φύσημα του αέρα.
Μανολης67
08/06/2017, 13:11
Η gitup παίρνει μικρόφωνο. Υπάρχουν θήκες με αφρολέξ όπου μειώνουν το φύσημα του αέρα.
Αν αναφερεσαι για μενα δεν ξερω τι cam ειναι!ηταν δωρο μαζί με παιχνίδι! η πλάκα είναι ότι εμένα τουλάχιστον μου φαίνεται πολύ καλή στην απόδοσή! (oxi στον ηχο, στην εικόνα)
Ευχαριστω παντως, θα το δοκιμάσω,
Nα την πάρω (http://www.tech-step.gr/el/4ksports-action-cam-4k-ultra-hd-dv,-wi-fi,-16mp-detail);
Nα την πάρω (http://www.tech-step.gr/el/4ksports-action-cam-4k-ultra-hd-dv,-wi-fi,-16mp-detail);
Άμα την έχεις εκθέσει.. :D
Άμα την έχεις εκθέσει.. :D
:moutza: Axαχαχαχχαχαχαααα!!! :tooth::tooth:
Πάντως δε βλέπω να λέει για stabilize πουθενά οπότε θα έλεγα μη τη πάρεις.
Live2ride
09/06/2017, 10:19
Από το gearbest υπάρχει περίπτωση να πληρώσεις τελωνείο? έκανα μια παραγγελία με accessories για την κάμερα που ήταν διαθέσιμα σε κινέζικες αποθήκες και αποστολή με dhl 15€.
Σήμερα μου στείλανε ότι υπάρχει περίπτωση να πληρώσω τελωνείο υψηλό κόστος και μου ειχαν σαν 2η επιλογή την απλή αποστολή που κάνει 25-30 μέρες.
Τι παίζει?
Από το gearbest υπάρχει περίπτωση να πληρώσεις τελωνείο? έκανα μια παραγγελία με accessories για την κάμερα που ήταν διαθέσιμα σε κινέζικες αποθήκες και αποστολή με dhl 15€.
Σήμερα μου στείλανε ότι υπάρχει περίπτωση να πληρώσω τελωνείο υψηλό κόστος και μου ειχαν σαν 2η επιλογή την απλή αποστολή που κάνει 25-30 μέρες.
Τι παίζει?
Νομίζω ότι έχουν δίκιο!
Σε κάτι (αξίας 200€ περίπου εάν θυμάμαι καλά) που είχα παραγγείλει για λογαριασμό φίλου και ήρθε με DHL η εταιρία ζήτησε τελωνείο 100€ περίπου.
Από γενικότερες συζητήσεις έχω ακούσει ότι καλύτερο θα ήταν να την αποφεύγεις γενικότερα την DHL.
Λογικά εάν ψάξεις λίγο στο google θα βρεις περισσότερες πληροφορίες για το τελωνείο
Live2ride
09/06/2017, 10:42
Τους ζήτησα να το στείλουν με απλό μιας και απ ότι διαβάζω ότι έρχεται με express περνάει τελωνείο.
Τώρα άλλοι λένε αν παραγγέλνεις μέχρι 150€ και απλή αποστολή μπορεί να γλυτώσεις τελωνείο και άλλοι ότι απο Κινα πάνω από 22€ παίζει να περάσει και να πληρώσεις το φπα 24%, εμένα κάνουμε 32€ αυτά που παρήγγειλα, άντε να δούμε αν θα την φάω σαν πρωτάρης
Το καλό είναι ότι δεν προχώρησαν την παραγγελία και με ρώτησαν.
Πάντως δε βλέπω να λέει για stabilize πουθενά οπότε θα έλεγα μη τη πάρεις.
ναι γιατι εγω την πάτησα και ας ελεγε για stabilize η δικια μου και δεν μου έκανε και full refund ο Κινέζος μονο το 65%
Τι παίζει?
Απορία τι accessories πήρες? Εγώ περιμένω να μου έρθει πρώτα και μετά να τα ψάξω, είμαι ανάποδος. Εν το μεταξύ θα πρεπε να έχει φτάσει ήδη νομίζω... ελπίζω να μην χάθηκε (πάλι) στα ΕΛΤΑ.
Live2ride
16/06/2017, 23:10
Απορία τι accessories πήρες? Εγώ περιμένω να μου έρθει πρώτα και μετά να τα ψάξω, είμαι ανάποδος. Εν το μεταξύ θα πρεπε να έχει φτάσει ήδη νομίζω... ελπίζω να μην χάθηκε (πάλι) στα ΕΛΤΑ.
Βαλιτσάκι, σελφι στικ, τρίποδα, φορτιστή μπαταριας+2η μπαταρία.
Κοίτα αν είναι διαθέσιμα σε UK,EU store, να αποκλείσεις τελωνεία και να έρθουν πιο γρήγορα λογικά, αλλά είναι λίγο ακριβότερα.
07-06 κάναμε την παραγγελία, έπρεπε να έχει έρθει? εμένα από το tracking την δείχνει ακόμα Αγγλία, εσένα?
Βαλιτσάκι, σελφι στικ, τρίποδα, φορτιστή μπαταριας+2η μπαταρία.
Κοίτα αν είναι διαθέσιμα σε UK,EU store, να αποκλείσεις τελωνεία και να έρθουν πιο γρήγορα λογικά, αλλά είναι λίγο ακριβότερα.
07-06 κάναμε την παραγγελία, έπρεπε να έχει έρθει? εμένα από το tracking την δείχνει ακόμα Αγγλία, εσένα?
Cool, μπαταρία θα χρειαστώ σίγουρα, θα ψάξω και θα παραγγείλω μέσα στο Σ/Κ. Εμένα έρχεται απο Ουγγαρία, και μου δείχνει ότι έχει φτάσει εδώ και 2 μέρες Ελλάδα. Τα ΕΛΤΑ γράφουν ότι είναι ακόμα Ουγγαρία. Η εμπειρία μου μου λέει ότι τα ΕΛΤΑ μας δουλεύουν όπως πάντα.
Πιο πολύ αγχώνομαι για το αν έχει κάτι για να κολλήσω την βάση στο κράνος ή αν θα πρέπει να πάρω έξτρα.
Live2ride
17/06/2017, 00:18
Ουγγαρία έρχεται και μένα αλλά ααπο τις 10-06 που το δείχνει Αγγλία δεν έχει άλλη ενημέρωση το tracking.
Πάλι καλά έβαλα ασφάλεια δέματος. :cry:
Παραλάβαμε σημερααα..383827..και αφού φόρτισε και την άνοιξα κατάλαβα ότι ότι πληρώσεις παίρνεις...θα μπορούσε σαν τιμή να ναι 100ευρα πιο κάτω ίσως..διάφορες από τις άλλες δύο που έχω.....πολύ μεγάλες και ακόμα δε τη δουλεψα απλά τη σκαλίσα...έχει ένα σωρό ρυθμίσεις θέλω να τα πειράξω και να τα δοκιμάσω όλα....είδομεν...:p
LogOutGoRide
17/06/2017, 17:51
Ωπ! Με γεια
φίλος θέλει να πάρει action camera με κύριο σκοπό τις υποβρύχιες λήψεις.
ταβάνι τα 250 ευρώ.
του πρότεινα την gopro session στα 170. εσείς τι λέτε;
(κινέζικες αποκλείονται)
ταβάνι τα 250 ευρώ.
(κινέζικες αποκλείονται)
Ας ρίξει μια ματιά και στην olympus tg-tracker
ταβάνι τα 250 ευρώ
olympus tg-tracker
αυτή κάνει 300 ευρώ
θα του προτείνω και αυτή (http://www.digitalpassion.gr/product/sony-hdr-as50b-action-cam-%CF%86%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CF%82-zeiss-tessar-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-steadyshot/)
απ'ότι βλέπω στη τιμή συμπεριλαμβάνεται και θήκη για scuba diving
ταβάνι τα 250 ευρώ.
(κινέζικες αποκλείονται)
πολυ καλές υποβρυχιες λήψεις εχω δει απο την Sony HDR,τσεκαρε την στο youtube.Tωρα παιζει στο 170αρι και αυτη.
harris_x
19/06/2017, 10:13
ταβάνι τα 250 ευρώ.
(κινέζικες αποκλείονται)
καλά έκανες, η κάμερα γαμάει.
πολυ καλές υποβρυχιες λήψεις εχω δει απο την Sony HDR,τσεκαρε την στο youtube.Tωρα παιζει στο 170αρι και αυτη.
Βασίλη HDR λέγεται μια ολόκληρη γκάμα action camera της sony. Γίνε πιο συγκεκριμένος.
Εχεις δικιο φιλε συγνωμη δε θυμoμουν ακριβώς το μοντέλο αν και μονο ενα παίζει σε αυτην την τιμη,μόλις το ξαναειδα και ειναι το as50
Ουγγαρία έρχεται και μένα αλλά ααπο τις 10-06 που το δείχνει Αγγλία δεν έχει άλλη ενημέρωση το tracking.
Πάλι καλά έβαλα ασφάλεια δέματος. :cry:
By the way μου έχει έρθει απο χτες. Δεν έχω προλάβει ακόμα να την δω, τώρα την φορτίζω, και ελπίζω να την δοκιμάσω μέσα στο Σ/Κ πάνω στο κράνος! Η ποιότητα της κάμερας και των εξαρτημάτων πάντως φαίνεται πολύ καλή και αν μου έλεγε κάποιος ότι πλήρωσε 90 ευρώ για όλα αυτά δεν θα τον πίστευα...
Live2ride
23/06/2017, 15:29
Ήρθε και σε έμενα την Τρίτη, ούτε και εγώ έχω προλάβει να την δω καλά.
Έκανα format την κάρτα μέσα απο windows σε ntfs αλλά μετά δεν την αναγνώριζε, άρα να υποθέσω μόνο fat32 βλέπει, κρίμα γιατί θα σπάει τα αρχεία.
Το stabilizer πάντως κάνει τρελή διαφορά, ο ήχος τελικά δεν έχει κανένα πρόβλημα, γιατί απ' οτι διάβασα στο ιντερνέτ οι πρώτες εκδόσεις είχαν μεγάλο πρόβλημα με το ηχείο.
Ελπίζω και εγώ μέσα στο Σαββατοκύριακο να την δοκιμάσω πάνω στην μηχανή η έστω στο τηλεκατευθυνόμενο.
Κουτί και παρελκόμενα αρκετά ποιοτικά για τα χρήματα σίγουρα, τα κλικ των κουμπιών της μηχανής δεν μου πολύ φαίνονται ποιητικά, θα δείξει στην πορεία.
Έκανα format την κάρτα μέσα απο windows σε ntfs αλλά μετά δεν την αναγνώριζε, άρα να υποθέσω μόνο fat32 βλέπει, κρίμα γιατί θα σπάει τα αρχεία.
Νομίζω δεν ισχύει αυτό απαραίτητα. Για τι κάρτα μιλάμε? Στο site τους γράφει (http://sjcamhd.com/forums/topic/sjcam-microsd-card-compatibility-list/) ότι υποστηρίζει exfat, αλλά για το firmware upgrade χρειάζεται fat32. To exfat δεν σπάει τα αρχεία.
Live2ride
24/06/2017, 15:17
Νομίζω δεν ισχύει αυτό απαραίτητα. Για τι κάρτα μιλάμε? Στο site τους γράφει (http://sjcamhd.com/forums/topic/sjcam-microsd-card-compatibility-list/) ότι υποστηρίζει exfat, αλλά για το firmware upgrade χρειάζεται fat32. To exfat δεν σπάει τα αρχεία.
Δοκιμάζω exfat με cluster 32 η 64, δεν δουλεύει.
Η κάρτα είναι αυτή (http://www.e-shop.gr/sandisk-sdsqxaf-032g-gn6ma-extreme-a1-v30-32gb-micro-sdhc-uhs-i-u3-with-adapter-p-PER.577055).
Δοκιμάζω exfat με cluster 32 η 64, δεν δουλεύει.
Η κάρτα είναι αυτή (http://www.e-shop.gr/sandisk-sdsqxaf-032g-gn6ma-extreme-a1-v30-32gb-micro-sdhc-uhs-i-u3-with-adapter-p-PER.577055).
Ναι και εγώ που δοκίμασα δεν παίζει.. θα το ψάξω λίγο ακόμα αλλά μάλλον δεν βλέπω φως.
Ναι και εγώ που δοκίμασα δεν παίζει.. θα το ψάξω λίγο ακόμα αλλά μάλλον δεν βλέπω φως.
Λογικά η καμερά σας έχει κάποια οθόνη ή κάποια εφαρμογή από το κινητό.
Κάντε format από την δική της εφαρμογή.
Live2ride
24/06/2017, 17:27
οκ μικρό το κακό, έβαλα το 1.5.1 firmware, η κάμερα ήρθε με το 1.4.5.
Πολύ ωραίο το menu όπως το αλλάξανε αλλά τελικά έβαλα το 1.4.6 που φαίνεται να είναι το καλύτερο απο ποιότητα είκόνας και χρωμάτων.
https://www.youtube.com/watch?v=eAZKAzoGRgI
Λογικά η καμερά σας έχει κάποια οθόνη ή κάποια εφαρμογή από το κινητό.
Κάντε format από την δική της εφαρμογή.
μέσα απο το menu της κάμερας φορμάρει την sd σε fat32.
μέσα απο το menu της κάμερας φορμάρει την sd σε fat32.
Μάλλον κοίταγα παλιό forum. Εδώ (http://sjcamhd.com/recommended-memory-cards-for-sjcam/) γράφει:
Some users have reported that taking your card and formatting it on your computer to exFAT will work around this limitation. It did, and has worked for some time, on a few SJCAM models. Until the newer, more feature-rich firmware were rolled out. For now, it is strongly advised to stick with FAT32.
Δεν πειράζει, θα ζήσουμε :p Εγώ πάντως έβαλα μια 64αρα πάνω σχετικά αργή, με νοιάζει μόνο το Full HD. Ελπίζω να γράφει καλά.
Σκέφτομαι να την βάλω προσωρινά στο πλάι, και να παραγγείλω Sugru για να το κάνω chin mount. Φοβάμαι μην χαλάσω και τα γραφικά του κράνους με τις κόλλες. Το Sugru είναι λίγο ακριβό, μήπως ενδιαφέρεται και κανεις άλλος για να μοιράσουμε τα έξοδα?
Φοβάμαι μην χαλάσω και τα γραφικά του κράνους με τις κόλλες.
Κάποια στιγμή είχα δανειστεί μια gopro ενος φίλου για να δω αν με βολεύει και είχα βάλει μια βάση πάνω στο xr1100, μετά απο κανα 2 χρόνια αφαίρεσηα την βάση και δεν άφησε κανένα απολύτως σημάδι, απλά μαλάκωσα λίγο την κόλα με ενα σεσουάρ και βγήκε αρκετά ευκολα.
Σκέφτομαι να την βάλω προσωρινά στο πλάι, και να παραγγείλω Sugru για να το κάνω chin mount. Φοβάμαι μην χαλάσω και τα γραφικά του κράνους με τις κόλλες. Το Sugru είναι λίγο ακριβό, μήπως ενδιαφέρεται και κανεις άλλος για να μοιράσουμε τα έξοδα?
Δες εδώ https://youtu.be/7hHeo7aCvII πώς έβαλα την δική μου στο GT Air που είναι αρκετά δύσκολο με τις βάσεις.
Μέχρι 28 Ιουνίου, έχει -25% με το κουπόνι SUMMERSALE στην σελίδα της sugru για την συσκευασία με τα 8 τεμάχια.
Μόνο εγώ νιώθω ανασφάλεια με το να εξέχει ένας όγκος από το κράνος μου;
Δες εδώ https://youtu.be/7hHeo7aCvII πώς έβαλα την δική μου στο GT Air που είναι αρκετά δύσκολο με τις βάσεις.
Μέχρι 28 Ιουνίου, έχει -25% με το κουπόνι SUMMERSALE στην σελίδα της sugru για την συσκευασία με τα 8 τεμάχια.
Το είχα δεί απο χτες το βιντεάκι, πολύ καλό ! χμμμ θα δοκιμάσω με το κουπόνι, χωρίς αυτό βγαίνει 15 ευρώ με μεταφορικά που το κοίταξα το πρωί.
edit: άκυρο, το βάζει αυτόματα το κουπόνι οπότε 15 βγαίνει έτσι και αλλιώς :p
Μόνο εγώ νιώθω ανασφάλεια με το να εξέχει ένας όγκος από το κράνος μου;
Σίγουρα δν είναι και ότι καλύτερο.... αλλά πως αλλιώς μπορεί να γίνει? Πάνω στην μηχανή?
ναι?
Δεν έχω γράψει ποτέ βιντεάκι απο μηχανή ακόμα αλλά κάτι μου λέει ότι δεν θα αξίζει λόγω κραδασμών και περίεργου FOV. Αλλά δεν ξέρω, ας πει κάποιος πιο έμπειρος την γνώμη του.
Λήψη από κράνος μπροστά............by far ότι καλύτερο...Harris και hayate απόλυτο δίκιο...:beer:
Gopro τελικά και ξερό ψωμί....έριξα μια πρόχειρη ματιά στα βίντεο που τράβηξα σήμερα με 1080p-60f......πολύ καλύτερα όλα..:D
Suguru τελικά...μεγααληηη πατεντα..:p
stamatisx
26/06/2017, 07:01
Μιας και στα τελευταία δυο track days που έχω μπεί, ένα στις Σέρρες και ένα στα Μέγαρα, χρησιμοποιώ μια Garmin Virb Ultra 30 και μια GoPro Hero 4 Black, μπορώ να πω ότι action κάμερα πλέον χωρίς image stabilization δεν ξαναπέρνω... Πολύ μεγάλη διαφορά στην εικόνα (τουλάχιστον στα 1080 60 που παίζω εγώ) ιδίως όταν το μηχανάκι έχει τόσους κραδασμούς όσο το δικό μου...
Live2ride
26/06/2017, 10:54
Δεν έχω γράψει ποτέ βιντεάκι απο μηχανή ακόμα αλλά κάτι μου λέει ότι δεν θα αξίζει λόγω κραδασμών και περίεργου FOV. Αλλά δεν ξέρω, ας πει κάποιος πιο έμπειρος την γνώμη του.
Κοίτα ένα παράδειγμα τι δουλειά κάνει το stabilizer στην κάμερα μας.
https://www.youtube.com/watch?v=DuRCT8WmFvY&t=190s
Μιας και στα τελευταία δυο track days που έχω μπεί, ένα στις Σέρρες και ένα στα Μέγαρα, χρησιμοποιώ μια Garmin Virb Ultra 30 και μια GoPro Hero 4 Black, μπορώ να πω ότι action κάμερα πλέον χωρίς image stabilization δεν ξαναπέρνω... Πολύ μεγάλη διαφορά στην εικόνα (τουλάχιστον στα 1080 60 που παίζω εγώ) ιδίως όταν το μηχανάκι έχει τόσους κραδασμούς όσο το δικό μου...
Αυτός ήταν ο κυριότερος λόγος να μην πάω στην Go pro session, o σταθεροποιητής εικόνας, επιπλέον είδα μερικά video στο youtube από SS μηχανές μέσα σε πίστα και το κούνημα ήταν εμφανές.
Σε αυτή την κλίμακα χρημάτων δεν μπορείς να τα έχεις όλα, κάπου χάνεις κάπου κερδίζεις, διαλέγεις τι σε βολεύει περισσότερο και απλά συμβιβάζεσαι.
Κοίτα ένα παράδειγμα τι δουλειά κάνει το stabilizer στην κάμερα μας.
https://www.youtube.com/watch?v=DuRCT8WmFvY&t=190s
Sorry αλλά εγώ δεν βλέπω ιδιαίτερη διαφορά. Και στα δύο είναι πολύ κουνημένη, ενώ η λήψη απο το κράνος είναι πολύ πιο σταθερή.
Το Sugru που παρείγγειλα ταξιδεύει, λογικά θα χαλάσω πολύ λίγο (2-3 πακετάκια), οπότε αν θέλει κανεις να μοιράσουμε τα έξοδα και να μην μπλέκει με αποστολές απο εξωτερικό κτλπ ας μου πει
Sorry αλλά εγώ δεν βλέπω ιδιαίτερη διαφορά. Και στα δύο είναι πολύ κουνημένη, ενώ η λήψη απο το κράνος είναι πολύ πιο σταθερή.
Το Sugru που παρείγγειλα ταξιδεύει, λογικά θα χαλάσω πολύ λίγο (2-3 πακετάκια), οπότε αν θέλει κανεις να μοιράσουμε τα έξοδα και να μην μπλέκει με αποστολές απο εξωτερικό κτλπ ας μου πει
Αυτο θα έγραφα και εγω,μικρη διαφορά, και στην ουρά που την έχει βάλει είναι λάθος θέση ουτως ή άλλως (για τετοιο χωματοδρομο) οπότε δε σώνεται το βίντεο.
RaGe_Raptor
28/06/2017, 16:35
μια χαρά είναι η λήψη πάνω απ'το μηχανάκι (https://youtu.be/9BiJdaeEjBA) και χωρίς stabilizer. τουλάχιστον στο δικό μου. :D
μια χαρά είναι η λήψη πάνω απ'το μηχανάκι (https://youtu.be/9BiJdaeEjBA) και χωρίς stabilizer. τουλάχιστον στο δικό μου. :D
Δεν έχει λακκούβες στην πίστα φιλτατε....από επαρχιακο με λακκούβα εχουτε κάτι σε μη φραπέ μορφή χωρίς stab.?:p
RaGe_Raptor
28/06/2017, 17:02
Δεν έχει λακκούβες στην πίστα φιλτατε....από επαρχιακο με λακκούβα εχουτε κάτι σε μη φραπέ μορφή χωρίς stab.?:p
βεβαίως! (https://youtu.be/Iujdzg76NEU) ίδιο set-up
amyroukai
05/07/2017, 09:50
Ξέρω (είναι προφανές) ότι η θεωρητική ταχύτητα εγγραφής όσο μεγαλύτερη τόσο καλύτερα. Στα 1080/60 ας πούμε, τα θεωρητικά 60ΜΒ/sec με τα θεωρητικά 80ΜΒ/sec εγγραφής θα κάνουν διαφορά; Αξίζει το έξτρα δεκάρικο (περίπου 30-περίπου 40) για την πιο γρήγορη ή σε αυτήν την ανάλυση δεν έχει νόημα; Samsung EVO plus η "φτηνή" και Kingston η "ακριβή".
Για 1080p/60, οτιδήποτε από 30 MBps και πάνω είναι αρκετό. Επειδή έχεις πιο γρήγορη κάρτα, δε σημαίνει ότι θα γράφει πιο γρήγορα. :p
Σου είχα υποσχεθεί μια κάρτα ε; Απλά σκεφτόμουν μήπως την κρατήσω για backup, αλλά αν τη θες ακόμα, δική σου.
amyroukai
05/07/2017, 10:14
Το αστείο εν προκειμένω με τις κάρτες είναι πως τα 45ΜΒ/ς και τα 80ΜΒ/ς έχουν ίδια τιμή. Άρα γιατί να μην πάρεις την πιο σβέλτη;
Να την πάρεις, φυσικά. Αλλά θα την αξιοποιήσεις μόνο όταν η συσκευή χρειαστεί την υψηλότερη ταχύτητα.
Επίσης έχε στο νου σου ότι οι ονομαστικές ταχύτητες από τις πραγματικές συχνά διαφέρουν.
Το αστείο εν προκειμένω με τις κάρτες είναι πως τα 45ΜΒ/ς και τα 80ΜΒ/ς έχουν ίδια τιμή. Άρα γιατί να μην πάρεις την πιο σβέλτη;
Οι 64αρες "αργές" είναι κάτω απο τα 30 ευρώ πάντως. Νομίζω οτι μετά είναι θέμα αν προτιμάς πιο μεγάλη η πιο γρήγορη
amyroukai
05/07/2017, 22:12
ναι οι UHS1 είναι κάτω από 30 "κατόπιν παραγγελίας" και ετοιμοπαράδοτες πρακτικά όσο είναι και οι UHS3. Οπότε δεν τίθεται ζήτημα.
Επανέρχομαι στο θέμα, αν και λίγο νωρίς γιατί ακόμα περιμένω να "δέσει" το Sugru. Έτσι μερικά σχόλια για την διαδικασία, απο κάποιον που το δοκίμασε πρώτη φορά.
Πρώτον, είναι πολύ πιο εύκολο απο ότι το κάνουν τα βίντεο να φαίνεται, χωρίς να υποτιμώ την προσπάθεια κανενός - ειδικά το βιντεάκι παραπάνω είναι πολύ αναλυτικό.
Με λίγα λόγια πλένεις τα χέρια σου και καθαρίζεις το σημείο στο κράνος που θα μπεί η βάση, ανοίγεις τα φακελάκια και το πλάθεις όπως είναι η πλαστελίνη, χωρίς ιδιαίτερη προσοχή, αν ξέρεις τι κάνεις σε 5-10 λεπτά είναι έτοιμο.
Δεύτερον, επειδή το Shoei NXR έχει μεγάλη καμπύλη στο μπροστινό μέρος, σχεδόν το 80% του υλικού το έβαλα στην μεγάλη καμπύλη, το υπόλοιπο 20% στο πάνω μέρος και μετά το πίεσα. Επίσης, αν και τα περισσότερα βιντεάκια δείχνουν 2 φακελάκια, εγώ χρειάστηκα 3 για την κυρτή βάση της SJ5000x - ίσως και σε συνδιασμό με την καμπύλη του κράνους. Δυστυχώς το κατάλαβα αφού είχα ήδη κουμπώσει την βάση, οπότε δεν την αφαίρεσα αλλά το 3ο το έβαλα απο το πλάι και το πίεσα πάνω στο υπάρχον. Με ένα μικρό κατσαβιδάκι "κόβεις" τα σημεία που εξέχουν και πιέζεις ώστε να γίνει ομοιόμορφο.
Τέλος, παίζει ρόλο το περιβάλλον. Ελπίζω να κάνω λάθος αλλά νομίζω είναι η χειρότερη εποχή για να βάλεις το Sugru στο κράνος, καθώς θέλει θερμοκρασία δωματίου γενικότερα. Εδώ έχει αρκετές τεχνικές (https://sugru.com/pdfs/tds.pdf) πληροφορίες που δεν αναφέρονται στα βιντεάκια συνήθως. Για παράδειγμα, το πόσες ώρες πρέπει να μείνει μέχρι να δέσει εξαρτάται απο το πάχος αλλά και απο την θερμοκρασία του περιβάλλοντος (24 έως 72 ώρες). Και απο ότι γράφει όσο πιο ζέστη έχει τόσο χειρότερα κολλάει. Αύριο που θα αφαιρέσω την μονωτική ταινία που το "σφίγγει" και θα βάλω την κάμερα πάνω θα γράψω νεότερα.. Έχω ακόμα την απορία αν δένει καλά με το υλικό του Shoei ή αν θα πέσει σαν post it :p
p.s Η κάμερα είναι όλα τα λεφτά, γράφει άψογα, ειδικά μέσα στο νερό, το application σε Android χειρίζεται την κάμερα απο απόσταση, κατεβάζει βίντεο και φωτογραφίες εύκολα, στο PC επίσης δουλεύει απροβλημάτιστα, τον ήχο ακόμα δεν τον έχω ψάξει κάτι στο οποίο μάλλον υστερεί, αλλά μπορεί να κάνω το mic mod. Για 90 ευρώ και να μου φύγει μαζί με το Sugru δεν θα κλάψω κιόλας :p
Έβαλα μόνο ένα φακελάκι έδεσε σε 24 ώρες και δοκιμάστηκε κανονικά σε ολοήμερη χωρίς να κάνει κιχ ακόμα και σε μεγάλες ταχύτητες ...μια χαρά θα ναι αν το έκανες όπως είπες μη μασάς...;)
Έβαλα μόνο ένα φακελάκι έδεσε σε 24 ώρες και δοκιμάστηκε κανονικά σε ολοήμερη χωρίς να κάνει κιχ ακόμα και σε μεγάλες ταχύτητες ...μια χαρά θα ναι αν το έκανες όπως είπες μη μασάς...;)
Ναι μια χαρά φαίνεται να είναι, την έβαλα πάνω και έκανα μερικες δοκιμές σε περπάτημα. Το αρνητικό είναι ότι μόλις κατάλαβα ότι το mount της SJ5000x δίνει πολύ λίγες επιλογές στην θέση της κάμερας... το γωνιακό που έχει στο βιντεάκι ο Γιάννης κάνει θάυματα, αλλά δεν το έχω, μάλλον θα πρέπει να παραγγείλω επιπλέον κομμάτια :(
amyroukai
12/07/2017, 16:28
βάση για το πλάι του κράνους υπάρχει; ξέρω βλακεία ερώτηση αλλά...
η θέση "επάνω κέντρο" θυμάμαι από τον ραντανπλαν ότι δεν τον βόλευε, ο αέρας τραβούσε το κράνος πίσω.
βάση για το πλάι του κράνους υπάρχει; ξέρω βλακεία ερώτηση αλλά...
η θέση "επάνω κέντρο" θυμάμαι από τον ραντανπλαν ότι δεν τον βόλευε, ο αέρας τραβούσε το κράνος πίσω.
Υπάρχει σίγουρα, όπως το κάνει ο RJ για παράδειγμα (https://www.youtube.com/watch?v=rNvkWdzXmDE). Πάντως σήμερα που την δοκίμασα πρώτη φορά στο chin mount, δεν ένιωθα το παραμικρό ακόμα και σε 120+ km/h, ούτε σε κινήσεις του κράνους αριστερά δεξιά. Μπορεί να παίζει ρόλο και η καλή αεροδυναμική του SHOEI NXR.
edit: εκτός και αν το ποστ σου αναφερόταν σε μένα, το πρόβλημα μου είναι ότι όπως την έχω τώρα βλέπω 1 εκατοστό απο την κάμερα συνέχεια μπροστά μου, αλλά δεν είναι και τόσο ενοχλητικό.