View Full Version : action camera
Σελίδες :
1
2
3
[
4]
5
6
7
8
9
10
11
12
13
Αν είναι θέμα firmware, θα λυθεί. Όπως και να'χει, ακόμα ψάχνομαι.
Χμ έτσι διάβασα κάπου. Δεν το έψαξα παραπάνω. Τώρα που γκούγκλαρα συγκεκριμένα γι'αυτό, γράφει "built-in Gyro Anti-Shake stabilization sensor".
Αν είναι θέμα firmware, θα λυθεί. Όπως και να'χει, ακόμα ψάχνομαι.
Χμ έτσι διάβασα κάπου. Δεν το έψαξα παραπάνω. Τώρα που γκούγκλαρα συγκεκριμένα γι'αυτό, γράφει "built-in Gyro Anti-Shake stabilization sensor".
Για αυτη λετε;
http://www.gearbest.com/action-cameras/pp_148259.html?wid=3
amyroukai
02/12/2015, 21:40
Για αυτη λετε;
http://www.gearbest.com/action-cameras/pp_148259.html?wid=3
Και από κάτω η Yi με το ιδιο chip στα 62 δολλαρια...
Όχι. Καμία σχέση.
Αυτή: http://www.banggood.com/SJcam-SJ5000X-ELITE-SONY-IMX078-GYRO-4K24-2K-2_0-Inch-LCD-Action-Camera-Novatek-with-Accessories-p-1009127.html
amyroukai
02/12/2015, 21:51
Η Elite φοράει το ambarella Α7LS που φοραει η Υι.
A! ok
Tην βρηκα.
http://www.gearbest.com/action-cameras/pp_243426.html
Αν θες εχω κατι κουπονια απο το συγκεκριμενο μαγαζι για 5 ντολαρς εκπτωση.
Η Elite φοράει το ambarella Α7LS που φοραει η Υι.
Όχι. Βλέπεις τις μούφες :p
Novatek 96660 chipset.
Upgraded 12MP Sony IMX078 Sensor
Thanks teo, αλλά δε νομίζω να σωθώ με 4€ :p Ακόμα δεν έχω αποφασίσει. Αλλά φαίνεται πολύ καλή. Βέβαια, κοντεύει 200€...
amyroukai
02/12/2015, 22:08
Τελικά έβλεπα την plus, η elite Είναι όπως το λες.
Επίσης, ψάχνοντας:
"Yes, the Gyro stabilizer sensor is a key selling point for SJ5000x Elite.
The Gyro is built-in hardware and is not the traditional software anti-shake so there is a big difference."
https://dashcamtalk.com/forum/threads/sjcam-sj5000x-elite-sony-imx078-2k-gyro-action-cam-releasing-soon.14274/
spyrakos35
03/12/2015, 09:50
..... Βέβαια, κοντεύει 200€...
το βλέπω να έρχεται.....
με γειές η γκοπρό
:lol:
amyroukai
03/12/2015, 09:58
Στα 200 πας σε sony με gps κλπ κλπ κλπ.
Το θέμα είναι ότι δε θα'θελα να ξεφύγω από GoPro και κλώνους, γιατί έχουν τα ίδια αξεσουάρ/βάσεις, τα οποία βρίσκονται πάμφθηνα πλέον, λόγω κινέζικων. Αν αγοράσεις μια Sony των 200€, θα σου φύγουν άλλα 50€ για αξεσουάρ. Τουλάχιστον. Υποθέτω. Κάνω λάθος;
Ξεκίνησα κοιτάζοντας κάμερες των 50€, απλά για να κάνω τη δουλειά μου κι ενώ έχουν εξαιρετική εικόνα και λοιπά specs, βλέποντας πόσο κουνάνε πάνω σε μοτοσυκλέτα, απογοητεύτηκα και δεν είμαι σίγουρος αν αξίζουν. Γι'αυτό, από χτες, κοιτάζω και πιο ακριβές κάμερες, με ΣΩΣΤΟ stabilisation.
Γενικά, προτείνετε κάτι κοντά στα 150€ (άντε 200€, αν πραγματικά αξίζει). Κοιτάζω μέχρι και μεταχειρισμένες GoPro, αλλά δεν αγοράζω κάμερα που έχει μπει σε νερό.
Το θέμα είναι ότι δε θα'θελα να ξεφύγω από GoPro και κλώνους, γιατί έχουν τα ίδια αξεσουάρ/βάσεις, τα οποία βρίσκονται πάμφθηνα πλέον, λόγω κινέζικων. Αν αγοράσεις μια Sony των 200€, θα σου φύγουν άλλα 50€ για αξεσουάρ. Τουλάχιστον. Υποθέτω. Κάνω λάθος;
Ξεκίνησα κοιτάζοντας κάμερες των 50€, απλά για να κάνω τη δουλειά μου κι ενώ έχουν εξαιρετική εικόνα και λοιπά specs, βλέποντας πόσο κουνάνε πάνω σε μοτοσυκλέτα, απογοητεύτηκα και δεν είμαι σίγουρος αν αξίζουν. Γι'αυτό, από χτες, κοιτάζω και πιο ακριβές κάμερες, με ΣΩΣΤΟ stabilisation.
Γενικά, προτείνετε κάτι κοντά στα 150€ (άντε 200€, αν πραγματικά αξίζει). Κοιτάζω μέχρι και μεταχειρισμένες GoPro, αλλά δεν αγοράζω κάμερα που έχει μπει σε νερό.
Δλδ ρε μαλακα ειλικρινά τώρα;Τι περιμένεις;να πήρε ο άλλος GoPro να την πουλάει και να την έχει χρησιμοποιήσει μόνο για φωτογραφίες στην αυλή του σπιτιού;
Σε μοτοσυκλέτα, αυτοκίνητο, ελεύθερη πτώση, ορειβασία, σκι, snowboard, skateboard, ιππασία... να συνεχίσω; Από καταδύσεις, όχι, ευχαριστώ.
Σε μοτοσυκλέτα, αυτοκίνητο, ελεύθερη πτώση, ορειβασία, σκι, snowboard, skateboard, ιππασία... να συνεχίσω; Από καταδύσεις, όχι, ευχαριστώ.
Δλδ μου λες οτι αν έχει φάει με την προστατευτική θήκη 1 και μονάδική τούμπα σε κατάβαση απο snowboard εσύ θα το καταλάβεις....συγγνώμη αλλα αν έχει φθορά απο κατάδυση πιο εύκολα θα καταλάβεις οτι την άκουσε ο φακός ή καποιο αξεσουάρ εσωτερικά...Οκ παραιτούμαι...
Μπορεί να μην το καταλάβω, αλλά προτιμώ κάμερα που έχει φάει 200 τούμπες, παρά μία που έχει περάσει τη μισή ζωή της κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας :p Προφανώς, αναφέρομαι σε κάμερες, στις οποίες δε φαίνεται κάποια φθορά.
Μπορεί να μην το καταλάβω, αλλά προτιμώ κάμερα που έχει φάει 200 τούμπες, παρά μία που έχει περάσει τη μισή ζωή της κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας :p Προφανώς, αναφέρομαι σε κάμερες, στις οποίες δε φαίνεται κάποια φθορά.
Ακυρος φόβος.
Κάμερα, ρολόι, φωτογραφική μηχανή που έχει μπει στο νερό (θάλασσα) και πέρασε νερό, είναι για πέταμα. Δεν επισκευάζεται, δεν σώζεται. Total loss, και μιλάω εκ πείρας.
Αν δουλεύει η μηχανή, σου είναι αδιάφορο ακόμα και αν την είχε ο Κουστώ.
Δε διαφωνώ. Είναι προσωπικό κόλλημα.
Όπως και να'χει, ΓΙΑ ΠΕΙΤΕ!
Λογικά αυτές οι κάμερες κάνουν και για pov έτσι δεν είναι;
Εννοώ αν πιάνει στο κεφάλι με κάποιον ιμάντα αν κάνει κάποιος πεζοπορία κτλ
Ναι, οι περισσότερες, αν όχι όλες, έχουν και κατάλληλο λουρί (είδες ε; απέφυγα το "strap-on") για κράνος, καπέλο, κεφάλι ή ό,τι άλλο θέλεις.
Για την ακρίβεια, έχουν βγει λουριά/βάσεις για κάθε πιθανό σημείο εφαρμογής σε όχημα ή ανθρώπινο σώμα.
dimmie_72
03/12/2015, 14:35
/prixtis
Παλι για το sjcam.com θα πω.
Επιλεγεις warehouse και ερχεται απο UK.
/prixtis off
το sjcamhd.com τι είναι;
Και τα 2 "official" φαίνονται. Από διαφορετικές εταιρείες.
dimmie_72
03/12/2015, 14:57
τη φθηνότερη που βρίσκω είναι στα € 129,23.
http://www.aliexpress.com/item/New-SJCAM-SJ5000X-Elite-4K-Cam-Original-SJCAM-SJ5000-Series-SJ5000X-SJ5000-Plus-SJ5000-WIFI-30M/32547792572.html?spm=2114.031010208.3.2.VflYcD&ws_ab_test=searchweb201556_1_79_78_77_80,searchweb201644_5,searchweb201560_1
amyroukai
03/12/2015, 15:02
Το hd μάλλον είναι της εταιρίας. Το άλλο είναι απλό μαγαζί.
το sjcamhd.com τι είναι;
Hello SJCamHD.com is the "Sole" official Site for SJCAM Products. All other sites are merely resellers.
While we SJCamHD.com mainly deals with large and medium sized wholesale orders, we also can process retail orders.
You can verify you SJCAM by downloading the mobile Apps on this page: http://www.sjcamhd.com/download/
Stay tuned to our blog as we will have much more info on guides on how to spot counterfeits.
SJCAM.com is the 'official' site for main distributor for SJCAM products.
SJCAMHD.com is the official site for the factory behind the SJCAM products.
Απο εδω (https://dashcamtalk.com/forum/threads/official-sjcam-website-now-with-security-check.8860/#post-173124)
amyroukai
03/12/2015, 18:41
Εν τω μεταξύ το 4Κ της elite είναι upscaled 2K και τα 60fps πάλι "ψεύτικα" με διπλό frame. Ουσιαστικά τον σταθεροποιητή πληρώνεις.
Δεν το ειχα κανει μεχρι τωρα, βαριομουν και δεν ειχε και νοημα, ελεγξα τον QRcode και η καμερουλα που εχω παρει απο το sjcam.com ειναι γνησια.
Απο την αλλη το SJcamHD ειναι το official (μολις προσεξα οτι το αναφερει και η συσκευασια).
Ασχετο, αλλα να βγαλω τον καημο μου....
Εχω την 4000 Wifi και γμτ ατυχια μου και την Μικρομαλακη, εχω Windows Phone kai tablet, οποτε το καλυτερο απο ολα δεν μπορω να το χρησιμοποιησω...
Εν τω μεταξύ το 4Κ της elite είναι upscaled 2K και τα 60fps πάλι "ψεύτικα" με διπλό frame. Ουσιαστικά τον σταθεροποιητή πληρώνεις.
Τι λες, παλιοαρνητικέ;!
Κατ'αρχάς οκ κανείς δεν περίμενε true 4K σε αυτά τα λεφτά. Ούτε το θέλω.
Το 1080P/60 fps είναι πραγματικότατο, αν εννοείς αυτό. Επίσης 720P/120. Επίσης Sony sensor 12 MP (οι άλλες έχουν 4 MP μάρκας ό,τι να'ναι). Επίσης οθόνη 2''. Επίσης επιλογή FOV. Και το Gyro. Νομίζω καλά είναι.
spyrakos35
03/12/2015, 19:47
Τι λες, παλιοαρνητικέ;!
γιάννη μην το παρεξηγείς
είναι μέχρι να πάρει την γκοπρο
η xiaomi παντως ειναι πολυ καλη με εξερεση τον ηχο...περιμενω να τη δοκιμασω με σωστη θηκη να εχω πιο εμπεριστατωμενη αποψη
amyroukai
03/12/2015, 20:06
Τι λες, παλιοαρνητικέ;!
Δες τι γράφει τούτος... Ξέρω και 'γω...
Νομίζω ότι η 4000+ με το δίπιτο γύρο μου κάνει.
http://pevly.com/sjcam-sj5000x-vs-sj-x1000-vs-sj5000x-elite-limited-editions-difference/
Update 11/15/2015
Elite version of SJ5000x has been released. Standard SJ5000x was a limited edition and will not be produced anymore. Even though originally announced as 16 megapixels still image camera, it has only 12 mp. Also it is the first SJCAM camera to have 4K video.
However, manufacturer explained that 4k video is not really a 4K, its just upscaled 2k. Besides Sony Sensor, 4K interpolated video at 24 fps Elite version offers a built in Gyro sensor which stabilizes video much smoother. Additionally there is an option to switch between wide and narrow field of view.
I plan to review SJ5000x Elite in the upcoming weeks, so make sure to check back or bookmark the website for more information on Elite model.
Δε γράφει πουθενά ότι τα 60 fps είναι interpolated.
amyroukai
03/12/2015, 20:44
Κάπου αλλου το είδα, μπορεί λάθος.
Δεν είναι. Έχω διαβάσει 200 διαφορετικές σελίδες. Θα την πάρω. Αν με αφήσουν τα cc...
amyroukai
03/12/2015, 22:25
To Αυτό λέω για την 4000+
dimmie_72
03/12/2015, 22:26
στο bestgear δουλεύει η πληρωμή με visa.
στο bestgear δουλεύει η πληρωμή με visa.
Πριν 2 μέρες, δοκίμασα να αγοράσω την 4000 από gearbest.com (αυτό εννοείς, φαντάζομαι) και δε με άφηνε. Ίσως ήταν γραφτό για να πάρω την καλύτερη ^^
Σήμερα είχα το ίδιο πρόβλημα από ebay. Τελικά έσπασαν τα νεύρα μου, έκανα το "κόλπο", χρεώθηκα 8€ επιπλέον, η παραγγελία έγινε και μπορούν να βάλουν τα cc τους εκεί που ξέρουν.
LogOutGoRide
04/12/2015, 00:21
Δεν το ειχα κανει μεχρι τωρα, βαριομουν και δεν ειχε και νοημα, ελεγξα τον QRcode και η καμερουλα που εχω παρει απο το sjcam.com ειναι γνησια.
Απο την αλλη το SJcamHD ειναι το official (μολις προσεξα οτι το αναφερει και η συσκευασια).
Ασχετο, αλλα να βγαλω τον καημο μου....
Εχω την 4000 Wifi και γμτ ατυχια μου και την Μικρομαλακη, εχω Windows Phone kai tablet, οποτε το καλυτερο απο ολα δεν μπορω να το χρησιμοποιησω...
Τώρα, είτε το πιστεύεις, είτε όχι, ήταν ένας από τους λόγους που τελικά κατέληξα με μια GoPro Hero 4 silver. Έχει εφαρμογή για WP, που δουλεύει καλά. Αν και έχει οθόνη, μια εφαρμογή στο τηλέφωνο νομίζω πως βοηθάει.
Η ευκολία στον χειρισμό της κάμερας κάνει μεγάλη διαφορά.
Πάντως, το δυσκολότερο πρόβλημα που συνάντησα στην πορεία, δεν ήταν τόσο η αγορά της κάμερας, αλλά η στήριξη στην μοτό. Διαφορετικές μηχανές έχουν διαφορετικές ανάγκες και το πλαστικό ντεπόζιτο (ή κάλυμμα) με απουσία ευθείας επιφάνειας, είναι λόγοι που κάνουν δύσκολη την στήριξη.
Τα πλαστικά κινέζικα εξαρτήματα που πωλούνται με το κιλό, δεν είναι προκοπής και είδα τεράστια διάφορα με τα εξαρτήματα της GoPro. Όταν έβαλα και το πλαστικό παπαράκι που λειτουργεί και σαν ασφάλεια, είδα το φως το αληθινό.
Τώρα, είτε το πιστεύεις, είτε όχι, ήταν ένας από τους λόγους που τελικά κατέληξα με μια GoPro Hero 4 silver. Έχει εφαρμογή για WP, που δουλεύει καλά. Αν και έχει οθόνη, μια εφαρμογή στο τηλέφωνο νομίζω πως βοηθάει.
Η ευκολία στον χειρισμό της κάμερας κάνει μεγάλη διαφορά.
Πάντως, το δυσκολότερο πρόβλημα που συνάντησα στην πορεία, δεν ήταν τόσο η αγορά της κάμερας, αλλά η στήριξη στην μοτό. Διαφορετικές μηχανές έχουν διαφορετικές ανάγκες και το πλαστικό ντεπόζιτο (ή κάλυμμα) με απουσία ευθείας επιφάνειας, είναι λόγοι που κάνουν δύσκολη την στήριξη.
Τα πλαστικά κινέζικα εξαρτήματα που πωλούνται με το κιλό, δεν είναι προκοπής και είδα τεράστια διάφορα με τα εξαρτήματα της GoPro. Όταν έβαλα και το πλαστικό παπαράκι που λειτουργεί και σαν ασφάλεια, είδα το φως το αληθινό.
Ασe σου λεω, καημος μεγαλος το απλικεϊσο.
Μεχρι που σκεφτομαι να παρω πισω απο την κορη μου το ταπεινο Galaxy S2 και να της δωσω το Lumia.
Σε οτι αφορα τα mounts, συμφωνω απολυτα!
Ενω της SJ ειναι ανω του μετριου, οταν χρησιμοποιησα αυτα της GoPro ηταν πολυ πιο ευκολο να εχω καθαρα βιντεο.
amyroukai
04/12/2015, 08:41
Δόκτωρ μπορείς πάντα να ψωνίσεις ένα φτηνό android το οποίο να χρησιμοποιείς για remote control. Κάνεις οικονομία και στην μπαταρία της "κανονικής" συσκευής.
RaGe_Raptor
04/12/2015, 08:52
πάντως για track days το θες το gps. η garmin virb elite που χρσιμοποιώ σου βγάζει το layout της πίστας και η χρονομέτρηση με lap counter,last lap time,fastest lap time με ακρίβεια χιλιοστού είναι όλα τα λεφτά.
LogOutGoRide
04/12/2015, 08:53
Πιο πολύ μπελάς είναι. Έχω δύο. Και Android και WP και μάλιστα δεν τα λες "φθηνά" από specs. Nexus 5 και Lumia 930. Δεν μπορώ να φανταστώ πως θα έχω φθηνό Android για να κάνω το οτιδήποτε. Τώρα πως κατέληξα με δύο, είναι άλλη ιστορία.
Μια φορά αγοράζεις κάμερα και θα έπρεπε να είναι καλή. Στα υπέρ της κάμερας που επέλεξα, να προσθέσω και όλη την κοινότητα και την υποστήριξη πίσω από αυτήν.
πάντως για track days το θες το gps. η garmin virb elite που χρσιμοποιώ σου βγάζει το layout της πίστας και η χρονομέτρηση με lap counter,last lap time,fastest lap time με ακρίβεια χιλιοστού είναι όλα τα λεφτά.
Ευκολία, ναι, αλλά αυτό γίνεται και με κινητό.
Εντάξει, δεν υπάρχει σύγκριση καμίας με τις GoPro. Δεν το αμφισβητεί κανείς αυτό. Αλλά η silver 4 έχει 350€+.
LogOutGoRide
04/12/2015, 09:01
Ευκολία, ναι, αλλά αυτό γίνεται και με κινητό.
Εντάξει, δεν υπάρχει σύγκριση καμίας με τις GoPro. Δεν το αμφισβητεί κανείς αυτό. Αλλά η silver 4 έχει 350€.
Έχεις δίκιο, είναι ακριβή. Το καλύτερο θα ήταν να βρεις έναν γνωστό και να την δοκιμάσεις πριν κάνεις οποιαδήποτε αγορά. Ξέρω πως θα το είχες κάνει ήδη αν υπήρχε η δυνατότητα. Όμως, καλύτερα πιο ακριβή, αλλά να μην ψάχνεις μετά τι να την κάνεις και αγγελίες κλπ. Δεν λέω πως μόνο η GoPro υπάρχει, αλλά ποια είναι αυτή που καλύπτει εσένα από όλες τις απόψεις. Ποιότητα εικόνας, ήχο, στήριξη είναι μερικά από αυτά.
τα wp δυστυχώς πάσχουν από εφαρμογές γι'αυτό έδωσα το νόκια κ το γύρισα σε αντροιντ.
LogOutGoRide
04/12/2015, 09:04
τα wp δυστυχώς πάσχουν από εφαρμογές γι'αυτό έδωσα το νόκια κ το γύρισα σε αντροιντ.
Έπρεπε να περιμένεις τα WP 10, αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα. Και εγώ περιμένω το τι θα γίνει τελικά. Πάντως η tp των WP 10 είναι αρκετά υποσχόμενη, όταν την δοκίμασα μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα. Αν η τελική έκδοση δεν είναι αυτή που περιμένω να είναι, τότε δύσκολα για το Lumia.
Έχεις δίκιο, είναι ακριβή. Το καλύτερο θα ήταν να βρεις έναν γνωστό και να την δοκιμάσεις πριν κάνεις οποιαδήποτε αγορά. Ξέρω πως θα το είχες κάνει ήδη αν υπήρχε η δυνατότητα. Όμως, καλύτερα πιο ακριβή, αλλά να μην ψάχνεις μετά τι να την κάνεις και αγγελίες κλπ. Δεν λέω πως μόνο η GoPro υπάρχει, αλλά ποια είναι αυτή που καλύπτει εσένα από όλες τις απόψεις. Ποιότητα εικόνας, ήχο, στήριξη είναι μερικά από αυτά.
Ιδανικά, ναι. Βασίστηκα στο "όνομα" που έχει κάνει η SJCAM τελευταία. Δείχνει μια πολύ καλή, οικονομική εναλλακτική, για όσους δεν έχουν απαιτήσεις επαγγελματία. Εγώ θα χρησιμοποιώ την κάμερα 10 φορές τον χρόνο και αν, δεν αξίζει να δώσω μισό μισθό. Μην ξεχνάμε ότι παρόμοιους ενδοιασμούς είχαμε και για τα κινέζικα κινητά και πλέον κάποια από αυτά θεωρούνται οι καλύτερες επιλογές στην κατηγορία (εγώ δε θα'παιρνα ποτέ κινέζικο κινητό, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα). Οι Κινέζοι μαθαίνουν σιγά-σιγά. Στη χειρότερη θα έχω "πετάξει" 100-150€. Ούτε τα πρώτα θα είναι, ούτε τα τελευταία :p
Είχα και GoPro και κάποια στιγμή την πούλησα, γιατί δε με βόλεψε. Βέβαια, έχουν αλλάξει πολύ οι action cams από τότε. Αλλά οι τιμές τους είναι αλλού και θεωρώ ότι, πλέον, δεν απευθύνονται στον απλό χρήστη, ο οποίος ψάχνει το καλύτερο για τα χρήματά του. Έχουν καταντήσει η Apple των action cams. Εννοείται, βέβαια, ότι αν έβρισκα έστω και silver 3 με φουλ αξεσουάρ στα ~200€, θα την έπαιρνα. Αλλά αν είναι να δώσω 200€ για την κάμερα και άλλα 100€ για τα απολύτως απαραίτητα αξεσουάρ, όχι.
Ενδεικτικά, με λιγότερα από 200€, πήρα κάμερα με εξαιρετικά specs (στην πράξη θα τη δούμε), 2 μπαταρίες, φορτιστή 2 θέσεων, κάρτα μνήμης 32GB class 10, αδιάβροχη θήκη, αυτοκόλλητες βάσεις, βάση με βεντούζα, 2 διαφορετικές βάσεις τιμονιού (για ποδήλατο και μοτοσυκλέτα), καλώδια (usb, hdmi κτλ), strap κεφαλιού, strap στήθους, strap καρπού, selfie stick (ήταν στο πακέτο :p) ΚΑΙ ΑΛΛΑ.
spyrakos35
04/12/2015, 09:27
(στην πράξη θα τη δούμε)
αυτό ;)
οι απαιτήσεις του κινητού ειναι σαφώς πιο χαμηλές από τις απαιτήσεις μιας ακτιον κάμερας.... απόδειξη οτι τα κινέζικα κινητά (τέτοιο έχω), ναι μεν τα κάνουν όλα, αλλά σε ότι αφορά στις φωτό δεν το έχουν και τόσο
LogOutGoRide
04/12/2015, 09:39
Με το καλό τότε και καλές εγγραφές!
Μια πληροφορία για όσους χρησιμοποιούν action κινεζοκαμερες (έχω την sj4000)
στην λειτουργία εγγραφής να έχετε το exposure στο -1 κ σε ηλιόλουστη μέρα στο -2.
Έτσι μειώνεται πολύ η "ξεπλυμένη" εικόνα.
Το fisheye που δημιουργούν αυτές οι κάμερες για να γίνεται όσο το δυνατόν καλύτερο wide angle μας ενοχλεί κυρίως στις φωτογραφίες που έτσι κιαλιος δν τις χρησιμοποιούμε ως φωτογραφική.
DoctoR_k6
04/12/2015, 13:27
Ιδανικά, ναι. Βασίστηκα στο "όνομα" που έχει κάνει η SJCAM τελευταία. Δείχνει μια πολύ καλή, οικονομική εναλλακτική, για όσους δεν έχουν απαιτήσεις επαγγελματία. Εγώ θα χρησιμοποιώ την κάμερα 10 φορές τον χρόνο και αν, δεν αξίζει να δώσω μισό μισθό. Μην ξεχνάμε ότι παρόμοιους ενδοιασμούς είχαμε και για τα κινέζικα κινητά και πλέον κάποια από αυτά θεωρούνται οι καλύτερες επιλογές στην κατηγορία (εγώ δε θα'παιρνα ποτέ κινέζικο κινητό, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα). Οι Κινέζοι μαθαίνουν σιγά-σιγά. Στη χειρότερη θα έχω "πετάξει" 100-150€. Ούτε τα πρώτα θα είναι, ούτε τα τελευταία :p
Είχα και GoPro και κάποια στιγμή την πούλησα, γιατί δε με βόλεψε. Βέβαια, έχουν αλλάξει πολύ οι action cams από τότε. Αλλά οι τιμές τους είναι αλλού και θεωρώ ότι, πλέον, δεν απευθύνονται στον απλό χρήστη, ο οποίος ψάχνει το καλύτερο για τα χρήματά του. Έχουν καταντήσει η Apple των action cams. Εννοείται, βέβαια, ότι αν έβρισκα έστω και silver 3 με φουλ αξεσουάρ στα ~200€, θα την έπαιρνα. Αλλά αν είναι να δώσω 200€ για την κάμερα και άλλα 100€ για τα απολύτως απαραίτητα αξεσουάρ, όχι.
Ενδεικτικά, με λιγότερα από 200€, πήρα κάμερα με εξαιρετικά specs (στην πράξη θα τη δούμε), 2 μπαταρίες, φορτιστή 2 θέσεων, κάρτα μνήμης 32GB class 10, αδιάβροχη θήκη, αυτοκόλλητες βάσεις, βάση με βεντούζα, 2 διαφορετικές βάσεις τιμονιού (για ποδήλατο και μοτοσυκλέτα), καλώδια (usb, hdmi κτλ), strap κεφαλιού, strap στήθους, strap καρπού, selfie stick (ήταν στο πακέτο :p) ΚΑΙ ΑΛΛΑ.
Aπο που εγινε η αγορα ρε Blitzer τελικα??
Μεγειες...κ καλα βιντεα!!
Ebay. Βρήκα ένα πολύ καλό πακέτο, από νέο, Κινέζο πωλητή, αλλά με 100% feedback. Φάνηκε πολύ συνεργάσιμος και με καλά αγγλικά :p Ευχαριστώ. Θα δούμε ^^
Το θέμα είναι για action camera, ξεκολλάτε.
Hell_Rider
05/12/2015, 21:23
παιδες...ξερει κανεις αν μπορεις να αλλαξεις στην drift stealth HD170 το type file ? η μονο σε .mov γραφει ?
Hell_Rider
06/12/2015, 12:36
Δεν πειραζει ! ολα τα λεφτα το cup mount !!! εκανα το τεστ σημερα και ειναι κοριφη !!! :a46::a25:
347623
το suction cup mount ειναι μαμά drift ή αφτερμαρκετ;
Hell_Rider
06/12/2015, 14:36
το suction cup mount ειναι μαμά drift ή αφτερμαρκετ;
afermarket ειναι της drift ειχε εξαντληθει... της Hama ειναι..
Hell_Rider
06/12/2015, 15:32
τιμουλα στα 24,90 €... το μαγαζι θα στο στειλω σε πμ.. μην κανουμε και διαφημιση...
Nostradamus
06/12/2015, 15:50
https://www.youtube.com/watch?v=tc7AZWaHm4o
Hell_Rider
06/12/2015, 16:19
ετοιμο και το video :D
https://www.youtube.com/watch?v=f4g57tNXS14&feature=youtu.be
dimmie_72
06/12/2015, 18:00
εκεί παραδίπλα είναι και το χωριό του GiorgosLa. :D
https://www.youtube.com/watch?v=f4g57tNXS14&feature=youtu.be
μια χαρα... θελει λιγο πιο πανω η βαση ομως για να φενεται καλυτερα ο δρομος. μην την ξεχασεις στις επομενες βολτες (αν εχεις βαση για το κρανος ακομα καλυτερα);)
costas_versys
07/12/2015, 19:43
Ομορφο video εαν και για εμένα είναι αρκετά φοβηστικό στις ψηλές ταχύτητες ..
Να προτείνω μα camera που την παρουσίασε και το dpreview και είναι πραγματικά ετυπωσιακή όχι μόνο στις δυνατότητες αλλά και στην τιμή ... στο ebay διαθέσιμη για < €100
http://www.dpreview.com/articles/6947522445/chinese-maker-xiaomi-challenges-gopro-with-new-yi-action-camera
dimmie_72
07/12/2015, 20:37
στο ebay διαθέσιμη για < €100
χωρίς θήκη, εξαρτήματα στήριξης και οθόνη ;)
Hell_Rider
07/12/2015, 20:54
μια χαρα... θελει λιγο πιο πανω η βαση ομως για να φενεται καλυτερα ο δρομος. μην την ξεχασεις στις επομενες βολτες (αν εχεις βαση για το κρανος ακομα καλυτερα);)
εχω και στο κρανος... :P
costas_versys
07/12/2015, 20:54
χωρίς θήκη, εξαρτήματα στήριξης και οθόνη ;)
Πλάκα κάνεις? Με €113 τα παίρνεις όλα μαζι : camera, αδιάβροχο case, όλα τα mounts ...
347800
Έχουμε ξαναμιλήσει αρκετές φορές για τη Yi. Εξαιρετικά specs για την τιμή της, αλλά δεν έχει οθόνη και stabiliser.
Έχουμε ξαναμιλήσει αρκετές φορές για τη Yi. Εξαιρετικά specs για την τιμή της, αλλά δεν έχει οθόνη και stabiliser.
Και τι εγινε;Σε Tracer θα την βαλεις;
:tooth:
dimmie_72
07/12/2015, 21:18
στο ebay διαθέσιμη για < €100
Πλάκα κάνεις? Με €113 τα παίρνεις όλα μαζι
καμία πλάκα. εδώ παίζει και ο ανταγωνισμός.
- η Xiomi έχει καλύτερο σένσορα
- η SJ έχει Gyro και οθόνη 2''
........................................
κλπ, κλπ χιλιοειπομένα.
Η Xiaomi ΕΙΝΑΙ η Yi :p Οι Gyro εκδόσεις της SJ είναι λίγο πιο ακριβές.
amyroukai
07/12/2015, 21:31
- η SJ έχει Gyro και οθόνη 2''
Όχι όλες, μερικές έχουν 1,5 ίντσα οθόνη και Gyro έχουν μόνο τα + μοντέλα.
dimmie_72
07/12/2015, 21:50
Η Xiaomi ΕΙΝΑΙ η Yi :p Οι Gyro εκδόσεις της SJ είναι λίγο πιο ακριβές.
ποιος είπε το αντίθετο; :p
όταν μιλάμε για τον ανταγωνισμό αναφερόμαστε στο -+1€;
να κανω μια ερωτηση,ψηνω την γυναικα για μια καμερα,να τραβαμε τον πιτσιρικα στους αγωνες κουνγκ φου,καπια action camera θα μας καλυπτε ωστε να κανω κι εγω το κομμματι μου στης εντουραδες μου?
εμενα μου αρεσει αυτη https://www.skroutz.gr/s/3902252/Sony-HDR-AS30V.html
να κανω μια ερωτηση,ψηνω την γυναικα για μια καμερα,να τραβαμε τον πιτσιρικα στους αγωνες κουνγκ φου,καπια action camera θα μας καλυπτε ωστε να κανω κι εγω το κομμματι μου στης εντουραδες μου?
αφού θες sony βάλε 10-13 ευρώ παραπάνω και πάρε την az1.
λιλιπούτεια κάμερα με εξαιρετική εγγραφή που φτάνει τα 50mbps bitrate.
μόνο η gopro hero4 black edition είναι καλύτερη που κοστίζει 400 ευρώ.
αφού θες sony βάλε 10-13 ευρώ παραπάνω και πάρε την az1.
λιλιπούτεια κάμερα με εξαιρετική εγγραφή που φτάνει τα 50mbps bitrate.
μόνο η gopro hero4 black edition είναι καλύτερη που κοστίζει 400 ευρώ.
κανει αυτη για της χρησεις που θελω?
και κατι ακομα,υπαρχει καμια που να εχει και οθονουλα για να βλεπεις τι τραβας εκεινη την στιγμη?
ουουου ναι, αυτή έχει και οπτικο σταθεροποιητή και είναι ταμάμ για τις εντουράδες.
τσέκαρε reviews στο youtube.
οθονούλα που βλέπεις τι τραβάς συνήθως δεν έχουν οι action cameras.
αυτό που έχουν πολλές (όπως οι sony) είναι wifi οπότε συνδέεις ασύρματα το κινητό σου
και βλέπεις live από την οθόνη του τι μαγνητοσκοπείς.
ok,ευχαριστω.
υ.γ. με βλεπω να τρωω παντοφλα σε συνδιασμο με πλαστη στο κεφαλι.
φίλε μου αν πιστεύεις ότι θα ζοριστείς οικονομικά μπορείς να πάρεις μια xiaomi yi.
για τους ερασιτέχνες όπως εγώ κι εσύ είναι μια εξαιρετική επιλογή.
δεν ειναι μονο το οικονομικο,αλλωστε το καλοκαιρακι προς φθινοπωρο λεω να την μαγκωσω,αλλα η γυναικα θα μου πει για τον μικρο την πηρες η για την μοτο χωρις οθονη!!!
αν καταλαβα καλα και οι δυο της βασεις(κρανους)τους της πουλανε σαν εξτρα κιτ?
στις sony παρέχεται μια ίσια βάση με αυτοκόλλητο και μια αντίστοιχη με καμπύλη για τοποθέτηση στο κράνος.
αν και εσύ που είσαι εντουράς θα σε βολέψει μια θήκη που εφαρμοζει στα goggles
εδώ κοίταξες...?
https://www.chinavasion.com/china/wholesale/Digital_Cameras-Camcorders/Sports_Action_Camcorders/1080p-60fps-Action-Camera-With-Remote-Strap/
ή γενικότερα...?
https://www.chinavasion.com/search?q=action+cameras
Ούτε καρφίτσα από εκεί. Αγορασμένο tablet 160€ και σε λιγότερο από 2 χρόνια, μηδέν υποστήριξη και κυρίως 0 ανταλλακτικά για την μάρκα που πουλάνε μόνο αυτοί.
Dear Byron,
Thank you for your email.
I am sorry, your order is already out of warrranty order.
The second thing is that this product is closed by the manufacturer. As you can check the link below, its mentioned on the top of the page in Red color......
I am sorry, we do have any stock or accessory/part available anymore. You can check in your local market.
Thank you for your understanding.
Have a nice day!
Best regards,
Jason
Chinavasion.com Customer Support
για δείτε και αυτό το κόλπο εδώ.
https://shop.soloshot.com/?gclid=CMPbl6vL1MkCFSrpwgodmrsCXw
για δείτε και αυτό το κόλπο εδώ.
https://shop.soloshot.com/?gclid=CMPbl6vL1MkCFSrpwgodmrsCXw
Δεν υπαρχει σωτηρια με εσας εδω μεσα...
spyrakos35
12/12/2015, 08:14
348043
bujinkan
13/12/2015, 11:23
sony hdr as200
κοσστιζει ελαχιστα 10 15 ευρω παραπανω απο την μικρη az1 που σου προτειναν αλλα εχει καλυτερη αυτονομια
Τωρα για οθονη αναγκαστικα μεσα απο το κινητο
Η σονυ εχει βεβαια ενα αξεσουαρ αλλα απο τιμη τσουζει
ΕΙναι το παρακατω που μετατρεπει την σονυ σε handycam αλλα δυστηχως κανει 85 ευρω
348116
Πρόσφατα έπεσα πάνω σε αυτή (http://www.banggood.com/RunCam-2-RunCam2-HD-1080P-120-Degree-Wide-Angle-WiFi-FPV-Camera-p-1017010.html)
348395
spyrakos35
18/12/2015, 12:29
fpv racing
όπερ και σημαίνει
https://www.google.gr/search?q=fpv+racing&hl=el&gbv=2&prmd=ivns&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjE-I2Rp-XJAhVDhhoKHW7EDyUQ_AUIBQ
fpv racing
όπερ και σημαίνει
https://www.google.gr/search?q=fpv+racing&hl=el&gbv=2&prmd=ivns&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjE-I2Rp-XJAhVDhhoKHW7EDyUQ_AUIBQ
Και γιατί δε κάνει να κάτσει πάνω στο μοτοσακο?
spyrakos35
18/12/2015, 12:34
Και γιατί δε κάνει να κάτσει πάνω στο μοτοσακο?
γιατί δεν έχει αντικραδασμικό ίσως.....
γιατί δεν έχει αντικραδασμικό ίσως.....
Δε ξέρω, ρωτάω
Και πώς κάνει για τηλεκατευθυνόμενα, χωρίς αντικραδασμικό??
spyrakos35
18/12/2015, 12:39
Δε ξέρω, ρωτάω
Και πώς κάνει για τηλεκατευθυνόμενα, χωρίς αντικραδασμικό??
που να τον βρουν τον κραδασμό τα πετούμενα???
άσε που η 120 μοιρες γωνία είναι μικρή όταν οι άλλοι παίζουν στις 170 μοιρες
που να τον βρουν τον κραδασμό τα πετούμενα???
άσε που η 120 μοιρες γωνία είναι μικρή όταν οι άλλοι παίζουν στις 170 μοιρες
Αν ειναι μόνο για πετούμενα οκ, γιατι με το RC το μυαλομ, πήγε και στο αυτοκίνητα
Billymuse
20/12/2015, 18:07
Τωρα είναι καυτη περίοδος για αγορά action cameras κάνουν κάποια καλα πακέτα (με βάσεις,θηκες αδιαβροχες..) οπότε έχετε το νου σας οσοι ψάχνετε
και όχι μονο μήπως υπάρξει καμια καλη προσφορά, όποιος δει κάτι να το ποστάρει.
LogOutGoRide
22/12/2015, 08:40
Μου στέλνει συνέχεια η GoPro mail για προσφορές.
spyrakos35
22/12/2015, 09:31
Μου στέλνει συνέχεια η GoPro mail για προσφορές.
Πολυ εχεμυθος εισαι ομως..... :D