View Full Version : Δευτερόλεπτο.. Λεπτό.. Ώρα.. Αντρικό Ρολόϊ!!!!
Σελίδες :
1
2
[
3]
4
5
6
7
8
9
10
Αρκετά με τα σπάμ. Άλλος με κανένα ρολογάκι;
:uplate: 362489
exv φτιαξει ενα τετοιο, μπορει να μπει στο θρεντ με τα μηχανικα ρολογια? :smokin:
362490
φοτο το απογευμα οποιος θελει
Γιατί τετοιο bezel ? θυμίζει omega PO :smokin:
Αυτά τα αλλάζεις και μόνος σου, λογικά αναφέρεσαι στο κλασσικό με τον δύτη σε μπλε ή μαύρο.
Κάποια στιγμή (σε αυτό το θρεντ) θα γράψω δυο λόγια για αυτή την εταιρία.
Αυτά τα αλλάζεις και μόνος σου, λογικά αναφέρεσαι στο κλασσικό με τον δύτη σε μπλε ή μαύρο.
Κάποια στιγμή (σε αυτό το θρεντ) θα γράψω δυο λόγια για αυτή την εταιρία.
Ναι ρε συ το ξερω οτι τα αλλάζεις μονος σου, αν κ μπορει να την ακούσει το σύρματενιο έλασμα απο μεσα, αλλα υπάρχει λύση κ για αυτο ...
exv φτιαξει ενα τετοιο, μπορει να μπει στο θρεντ με τα μηχανικα ρολογια? :smokin:
362490
φοτο το απογευμα οποιος θελει
Σοβαρα τωρα ......εσυ το εχεις κατασκευασει;
to συγκεκριμενο οχι αλλα ενα ιδιο σχεδον τωρα ειμαι δουλεια και δεν εχω φοτο...δεν ειναι πολυ δυσκολο, googlare nixie clock
skylaros
13/07/2016, 11:09
Μηχανόβιοι ε, αραχτοί φάση, ταξιδιάρες ψυχές, ανέμελοι άνθρωποι ΚΑΙ ΡΟΛΟΓΙΑ! ΜΑ ΡΟΛΟΓΙΑ ΡΕ? :D
Μηχανόβιοι ε, αραχτοί φάση, ταξιδιάρες ψυχές, ανέμελοι άνθρωποι ΚΑΙ ΡΟΛΟΓΙΑ! ΜΑ ΡΟΛΟΓΙΑ ΡΕ? :D
Εδώ μερικών μερικών κάνει πιο πολλά το ρολόι από το μηχανάκι λέμε...
ΥΓ Εδώ είναι που βάζετε ρολόγια ή αντρικά κοσμήματα ρε ???
Ετσι ειναι οι πρωθυπουργοι...........
:D
AristidisZ
13/07/2016, 11:30
Aπο την άλλη βέβαια, αν το σκεφτείς, μπορείς να κάνεις και την ίδια σύγκριση με τα ρούχα που φοράς πάνω στο μηχανάκι
Πόσων άραγε από εδώ κράνη / γάντια / μπουφάν / παντελόνια / μπότες δεν στοιχίζουν σαν σύνολο παραπάνω από το μηχανάκι που καβαλάνε ;;;
Aπο την άλλη βέβαια, αν το σκεφτείς, μπορείς να κάνεις και την ίδια σύγκριση με τα ρούχα που φοράς πάνω στο μηχανάκι
Πόσων άραγε από εδώ κράνη / γάντια / μπουφάν / παντελόνια / μπότες δεν στοιχίζουν σαν σύνολο παραπάνω από το μηχανάκι που καβαλάνε ;;;
Γύρω στο 1% .
Please μη το ξεχυλωσουμε με τετοια πραγματα, ας μείνουμε στο ρολόι , ειναι ενδιαφέρον θεματάκι ...
Για όποιον εχει διάθεση για κάτι πέρα απο κάθε φαντασία.
Το πιο πολύπλοκο ρολόι χειρός..
Patek Philippe
The Grandmaster Chime
https://m.youtube.com/watch?v=I1L15xehfEA
Το πλέον πολύπλοκο ρολόι που κατασκευάστηκε ποτέ,τσέπης.
Vacheron Constantin
The Reference 57260
https://m.youtube.com/watch?v=_sJSFcBXnvI
Το ποιος πρέπει να είσαι η το ποιος θα πρέπει να σε βαφτίσει για να στα πάρει είναι άλλο θέμα..
Κάποιο πουλάκι μου είπε ότι είσαστε όλοι πάνω απο το τηλέφωνο και κανονίζεται μαζική παραγγελία για να μας έρθουν πιο φτηνά.
Υπολογίστε κι εμένα μέσα.Τα 1000σεγγονα μας θα μπορούν πιστεύω να πληρώνουν δόσεις... :rotflmao:
notakos600
13/07/2016, 12:15
Κάποιο πουλάκι μου είπε ότι είσαστε όλοι πάνω απο το τηλέφωνο και κανονίζεται μαζική παραγγελία για να μας έρθουν πιο φτηνά.
Υπολογίστε κι εμένα μέσα.Τα 1000σεγγονα μας θα μπορούν πιστεύω να πληρώνουν δόσεις... :rotflmao:
Always cash darling....:beer:
Always cash darling....:beer:Ο βήχας,ο έρωτας κι ο παράς δεν κρύβονται.. :D
notakos600
13/07/2016, 12:23
Ο βήχας,ο έρωτας κι ο παράς δεν κρύβονται.. :D
Είχα μεγάλο κουμπαρά όταν ήμουν μικρός και απλά δεν βιάστηκα να τον σπάσω....:lol:
Please μη το ξεχυλωσουμε με τετοια πραγματα, ας μείνουμε στο ρολόι , ειναι ενδιαφέρον θεματάκι ...
Το αυτό και είπαμε, βάζουμε αυτά που έχουμε, όχι τι κυκλοφορεί στην αγορά σε εξωφρενικές τιμές....
yannis24
13/07/2016, 12:49
και οι δυο φωτο που σας υποσχεθηκα εχθες :
Tag Heuer F1, Ayrton Senna, Special Edition
362496
και το επομενο ειναι αυτο που μου αφησε ο παππους μου ... συναισθηματικη αξια εχει μεγαλη....πραγματικη αξια δεν γνωριζω..........ειναι παντως απο τα πρωτα αυτοματα που ειχαν κυκλοφορησει απο την SEIKO... το σιγουρο ειναι οτι θελει ενα καλο καθαρισμα και service.....
362497
Το να παρουσιαστεί σε κάποια ποστ ενα ρολόι η κάποια ρολόγια(αντρικά) πέραν των χρημάτων που διαθέτουμε εμείς δεν νομίζω ότι είναι εκτός θέματος.Ισα ίσα που εμπλουτίζει το θέμα και τις γνώσης μας.
Κάποιος φίλος μπορεί να θέλει να μιλήσει για εμπειρία που είχε απο γνωστό του κάτοχο αντικειμένου υψηλής ορολογόποιιας
Να μην το κάνει;
Να μην μας παραθέσει άλλος ενα κομμάτι που επαθε όταν το είδε κι εχει πχ 5000ευρω+
ΕΕ κοντά είναι και τα εκατομμύρια που τιμονται κάποια αλλα.. :D
Το ότι δεν μπορώ να πάρω την αγωνιστική μοτοσυκλέτα του Χ οδηγού δεν σημαίνει ότι δεν θα μιλήσω γι'αυτο η δεν θα εκθείασω την τεχνολογια της..
Η πρώτη μου επαφή με ρολόι τσέπης ήταν στην ηλικία των 5.Ειχε πολύ καλός οικογενειακός φίλος και ήταν των Τουρκικών Σιδηροδρόμων.
Τι ήταν τα ρολόγια σιδηροδρόμων; https://sites.google.com/site/syllektikarologia/arthra-schetika-me-ta-rologia/ta-siderodromika-rologia-ti-einai-kai-poso-axizoun
Απο τότε τα αγάπησα.
Δεν κατάφερα να αποκτήσω δικό μου,έκανα ομως δώρο σε αδερφό μου μηχανικό με καπάκι που το αξιζε 100%.
Αν κάποια στιγμή μου δοθεί η δυνατότητα θα ήθελα ενα παλιό σε καλή κατάσταση η ενα καινούργιο μηχανικό,πιθανότατα της Tissot μιας και τα κοίταγα..
Σαν αυτο με λατινικα η όχι νούμερα.
362503
Bostok amphibia όπως υποσχέθηκα...
thunder ace
13/07/2016, 15:01
Για όποιον εχει διάθεση για κάτι πέρα απο κάθε φαντασία.
Το πιο πολύπλοκο ρολόι χειρός..
Patek Philippe
The Grandmaster Chime
https://m.youtube.com/watch?v=I1L15xehfEA
Το πλέον πολύπλοκο ρολόι που κατασκευάστηκε ποτέ,τσέπης.
Vacheron Constantin
The Reference 57260
https://m.youtube.com/watch?v=_sJSFcBXnvI
Το ποιος πρέπει να είσαι η το ποιος θα πρέπει να σε βαφτίσει για να στα πάρει είναι άλλο θέμα..
απλα επαθα την πλακα μου!!!!!!!!απιστευτο!!!!!!!!!
απλα επαθα την πλακα μου!!!!!!!!απιστευτο!!!!!!!!!
Δεν είπαμε, εσένα δεν σε παίζουμε; :p
FotisFz1
13/07/2016, 15:14
εγω δεν μπορω να λυσω ουτε 32 αρα βιδα και ο αλλος πιανει κατι γραναζια που ουτε τα βλεπεις
Καλλιτεχνες μπραβο τους
Κάσα τιτανίου, λουράκι από ανθρακόνημα. Ready to race :cool:
362511
εγω δεν μπορω να λυσω ουτε 32 αρα βιδα και ο αλλος πιανει κατι γραναζια που ουτε τα βλεπεις
Καλλιτεχνες μπραβο τους
Καλλιτέχνες, ναι, αλλά η απείρως μεγαλύτερη δυσκολία σε αυτά είναι η κατασκευή των μερών που απαρτίζουν αυτά τα ρολόγια..... άντε να μετρήσεις τα γρανάζια αν έχουν βγει σωστά, αν έχουν κάποια δόντια λίιιιγο πιο στραβά, αν έχουν λίιιιγο περισσότερο πάχος κ.λ.π.... χωρίς να αναφέρω το φινίρισμα τους που πραγματικά με αφήνει Προκόπη..... :uplate:
thunder ace
13/07/2016, 15:35
Δεν είπαμε, εσένα δεν σε παίζουμε; :p
γαμωτω........................
362515
nassosxlvbros
13/07/2016, 15:37
Τρία έχω όλα κι όλα....Seiko 5 "TV" που το έλεγαν....το πρώτο μου ρολόι 5η Δημοτικού....(1977) Δώρο του πατέρα μου όταν πρωτοέπιασα συνομιλία με κάτι Αμερικανάκια....
362510
Συνέχεια στο χέρι μου από το Δημοτικό έως το 1995 που το παρόπλισα.Άπειρες γρατζουνιές και πτώσεις,δεκάδες φορές στο μάστορα,αλλά πάντα ζωντάνευε.Εδώ στην μπλε έκδοσή του (από λευκό).Το πλαστικό του τζαμάκι ήταν και η αχίλλειος πτέρνα του που αν δε γρατζουνιόταν απλά έσπαγε και τα ρήμαζε όλα...
Τissot T362/462 Σουβενίρ από Ελβετία....κάποτε που η δουλειά μας έστελνε και λίγο παραέξω....Ποιοτικό ρολόι που το ένιωθες στο χέρι,ακριβέστατο χωρίς να κοστίζει μια περιουσία.
362508
Casio PRT41...και ένα ψηφιακό -με τα πάντα όλα πάνω- τότε που πέρναμαν τα βουνά.....
362509
Τissot T362/462 Σουβενίρ από Ελβετία....κάποτε που η δουλειά μας έστελνε και λίγο παραέξω....Ποιοτικό ρολόι που το ένιωθες στο χέρι,ακριβέστατο χωρίς να κοστίζει μια περιουσία.
362508
Το ίδιο μοντέλο έχουμε....εγώ με λευκό καντράν (δες 1η σελίδα του παροντος θρεντ) όντως πολύ ποιοτικό, δεν χάνει, δεν κόστισε μια περιουσία (450 ευρώ το 2004 αν θυμάμαι καλά, δώρο ήταν, άλλωστε) φτηνές οι μπαταρίες του, τι άλλο να ζητήσεις για καθημερινή χρήση;
Για βόλτες και φιγούρα έχουμε άλλο :D
νταξ ειδα τα βιδεο του omega κι επαθα πλακα. ΟΛΗ η μηχανολογια-μηχανικη-χαρακτικη-χημεια-διαστασιολογια-3D-μεταλουργια-υαλουργια μαζεμενη σε μερικα τετραγωνικα εκατοστα.
απιστευτη δουλεια και θαθελα πολυ να δουλευα εκει. σαν δουλεια μου θυμισε ενα περασμα που ειχα κανει απο την χρυσοχοια. βεβαια ουτε στο 1% δεν την φτανει απο τεχνικης αποψης.
απιστευτη δουλεια!!!!!
amyroukai
13/07/2016, 16:05
Ο ίδιος ο ομέγκα τελικά έβαλε το ρολόι του ή απλά κάνει shopping list τα δικά σας; :bawl:
Ο ίδιος ο ομέγκα τελικά έβαλε το ρολόι του ή απλά κάνει shopping list τα δικά σας; :bawl:
Ερωτήθην εξ ημών, και το αρνήθηκε.
Εβαλε δε ένα Venus... Περίμανε κάτι διαφορετικό από 12θεο, αλλά δεν βαριέσαι...
Ωμεγα.....
Φωτογραφια το σπιτι μου δεν το βαζω .....να ξερεις......
AUFGEBRACHT
13/07/2016, 18:41
Βλέπω με χαρά ότι η σκέψη μου υλοποιήθηκε δια χειρός Omega (εκ των γνωστών ωρολογίων άραγε;)
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=145095&page=76&p=2762231&viewfull=1#post2762231
AUFGEBRACHT
13/07/2016, 18:42
Το καθημερινό - πρόσφατο απόκτημα, δεν έχει κλείσει μήνα: Swiss Military Hanowa Flagship
362520
AUFGEBRACHT
13/07/2016, 18:54
Zodiac Dragon Wing, ευτυχής κάτοχος εδώ και 6+ χρόνια, βαρύ ρολόι κυριολεκτικά, 46mm διάμετρο -που στο μικρό μου χέρι δείχνει τέρας και ίσως όχι τόσο όμορφο. Aviation look, δείκτες και χρονογράφος που παραπέμπουν σε αισθητική οργάνων αεροσκάφους και η σιλουέτα ενός F-16 στο κάτω μέρος.
362522
AUFGEBRACHT
13/07/2016, 18:56
Άλλη μια άποψη του καντράν υπό άλλη γωνία, όπου φαίνεται το μπλε χρώμα (στην προηγούμενη φωτό μοιάζει μαύρο).
362524
AUFGEBRACHT
13/07/2016, 18:57
Το πίσω μέρος του Zodiac. Κομψοτέχνημα και "αίσθηση" ακριβότερου ρολογιού.
362525
AUFGEBRACHT
13/07/2016, 19:02
Επίλογος, το (πανάκριβο) ρολόι που θα ήθελα να έχω στην κατοχή μου: Breitling...
362526
amyroukai
13/07/2016, 19:04
στο πίσω μέρος του Zodiac είναι ο Vic η "μασκώτ" των megadeth?
Nostradamus
13/07/2016, 19:33
Κανένας με Vostok ρε σύντροφοι; :lol:
Έχω δύο σύντροφε :)
Τρία έχω όλα κι όλα....Seiko 5 "TV" που το έλεγαν....το πρώτο μου ρολόι 5η Δημοτικού....(1977) Δώρο του πατέρα μου όταν πρωτοέπιασα συνομιλία με κάτι Αμερικανάκια....
362510
Συνέχεια στο χέρι μου από το Δημοτικό έως το 1995 που το παρόπλισα.Άπειρες γρατζουνιές και πτώσεις,δεκάδες φορές στο μάστορα,αλλά πάντα ζωντάνευε.Εδώ στην μπλε έκδοσή του (από λευκό).Το πλαστικό του τζαμάκι ήταν και η αχίλλειος πτέρνα του που αν δε γρατζουνιόταν απλά έσπαγε και τα ρήμαζε όλα...
ένα από τα ρολόγια Μπεστ σέλερ της SEICO, μάλιστα τότε σε αυτό το μοντέλο που είχε κάμποσα είδα και την πρώτη μαϊμού στην ζωή μου, με όνομα SFICO και τιμή κάτω του 1/20. Εμφανισιακά ολόιδιο και το F αντί του Ε έπρεπε να το παρατηρήσεις υπό γωνία για να το καταλάβεις. Νομίζω κυκλοφόρησε πριν το 90.
Μετά ήρθαν τα Abidas και τα Abibas στην ζωή μας χαχαχα
Αυτά τα ολίγα απ' εδώ. Σε λίγες μέρες τα λοιπά από Ελλάδα...........
362528
SHOOTER045
13/07/2016, 22:12
362528
Εγώ περιμενα να έχεις κανένα τέτοιο
362536
362528
Κοιτάξτε ρε με τι ρίχνει τα μιλφακια , αν ειναι δυνατόν :cry:
Κοιτάξτε ρε με τι ρίχνει τα μιλφακια , αν ειναι δυνατόν :cry:
Με τετοια κομματια,δεν πρεπει να εχει αφησει γρια απηδιτη......
Προς Υπουργείο Οικονομικών
Τμήμα Εισφορών
Κρυφή Λίστα Avan Garde moto.gr
Πλην thunderace(φουκαράς,δεν τον παίζουν οι άλλοι)
Οι λοιποί ΟΛΟΙ μέσα..
Αγαπουλαααα.. Την κουκουλαααα...:a13:
:ninja:
aktaioros
14/07/2016, 00:45
362537
Citizen κλασσικά και ένα
362538
Strumanski
spyrakos35
14/07/2016, 05:51
Strumanski
από κάτω τι γράφει, στιρέλα?
Με τετοια κομματια,δεν πρεπει να εχει αφησει γρια απηδιτη......
Γριά νέα ο Βαγγέλης δεν κάνει διακρίσεις, τις ξετρυπάει όλες. Δεν έχει φούτσα ο άνθρωπος, "πνευματικό πιστολέτο" έχει (που θα έλεγε και ο Daz ο master των εργαλείων) και πάνω απ' όλα δεν χρειάζεται ρολόγια. Αρκεί η μπανιέρα.
Γριά νέα ο Βαγγέλης δεν κάνει διακρίσεις, τις ξετρυπάει όλες. Δεν έχει φούτσα ο άνθρωπος, "πνευματικό πιστολέτο" έχει (που θα έλεγε και ο Daz ο master των εργαλείων) και πάνω απ' όλα δεν χρειάζεται ρολόγια. Αρκεί η μπανιέρα.
:bawl::bawl::bawl: :beer:
εξω εξηγηθηκα απο την αρχη οτι ειμαι εκτος θεματος κι εχω βολευτει με ενα casio των 25 ευρω.........
εσεις που βαζετε φωτο ομως μπορειτε να μου εξηγησετε πως στο καλο εχετε τα τζαμακια αγρατζουνιστα;
γιατι εγω οτι εχω φορεσει το εχω ρημαξει την πρωτη βδομαδα:cry:
εξω εξηγηθηκα απο την αρχη οτι ειμαι εκτος θεματος κι εχω βολευτει με ενα casio των 25 ευρω.........
εσεις που βαζετε φωτο ομως μπορειτε να μου εξηγησετε πως στο καλο εχετε τα τζαμακια αγρατζουνιστα;
Είναι κι αυτό μια ικανότητα που δεν την έχουν όλοι και δεν κάνω πλάκα. Όλα μου τα ρολόγια τα φοράω κανονικά αλλά τα προσέχω. Ο αδερφός μου ότι φόρεσε, σε 10 μέρες δεν έβλεπες πίσω από το τζάμι.
SHOOTER045
14/07/2016, 07:09
Βαζουμε<,λάστιχα>,απο τις εξαρτήσεις που ειχαμε στον στρατό
Το είπες μόνος σου.... τα φτηνά έχουν τζαμάκι της πλάκας
Τα καλά (άνω των 130-150 ευρώ) έχουν συνήθως ορυκτό ζαφείρι που δεν χαράζεται εύκολα.
Εγώ τουλάχιστον δεν έχω καταφέρει ακόμα να χαράξω κάποιο ρολόι μου (πλην του πρώτου φτηνιάρικου που μου έκαναν δώρο στα 7 μου χρόνια)
δουλειά, (ακόμα και την εποχή που έριχνα βερνίκια και βουτούσα τα χέρια μου σε ασετόν) ψάρεμα, ψαροντούφεκο, δεν έχουν καταλάβει τίποτα....
Αυτή είναι η διαφορά του φτηνού με ενός καλού ρολογιού :)
notakos600
14/07/2016, 07:40
Τα καλά (άνω των 130-150 ευρώ) έχουν συνήθως ορυκτό ζαφείρι που δεν χαράζεται εύκολα.
Εγώ τουλάχιστον δεν έχω καταφέρει ακόμα να χαράξω κάποιο ρολόι μου (πλην του πρώτου φτηνιάρικου που μου έκαναν δώρο στα 7 μου χρόνια)
δουλειά, (ακόμα και την εποχή που έριχνα βερνίκια και βουτούσα τα χέρια μου σε ασετόν) ψάρεμα, ψαροντούφεκο, δεν έχουν καταλάβει τίποτα....
:beer:
Μητς......
Η κυρα τα νυχια της, τα ξεβαφει με λιγο ασετον σε μπαμπακι.
Δεν τα βουταει ολοκληρα.....
Τζαστ σεηνγκ......
:tooth:
Μητς......
Τζαστ σεηνγκ......
Στα διάλα πρωί πρωί, ευτυχώς δεν έχω έτοιμο τον καφέ ακόμα :moutza::moutza::bawl::bawl:
spyrakos35
14/07/2016, 08:11
Μητς......
Τζαστ σεηνγκ......
Σιγουρα για την κυρα μιλας;
karellen
14/07/2016, 08:30
362528
362546
362547
εχω χαραξει και ρολοι των 250
μιλαμε να περπαταω μεσα στο σπιτι και να βρισκει το χερι μου στην κασα της πορτας:lol:
προχθες αλλαζα λαδια και περασε λαδι στον καρπο και ελουσε το καπακι του casio απο κατω
καποτε εβαφα με ενα Q&Q και ειχε πανω 3 χερια ασταρι-χρωμα
πριν το πεταξω το βουτηξα σε ενα ποτηρι διαλυτικο........ καθαρισε και δουλεψε
μιλαμε να περπαταω μεσα στο σπιτι και να βρισκει το χερι μου στην κασα της πορτας:lol:
προχθες αλλαζα λαδια και περασε λαδι στον καρπο και ελουσε το καπακι του casio απο κατω
Δεν σε θέλουν ρε φίλε και στο λένε με τον τρόπο τους :D
Σιγουρα για την κυρα μιλας;
Εχε χαρη που ειμαι εγκρατης.
Αλλιως θα σου εφερνα την γοβα στο κεφαλι.....
Να υποθεσω οτι εισαι αστεγος μετα απο τοσες ζημιες στο σπιτι;
Πληροφοριακά τα αρχικά της πολύ προσιτής Q&Q
σημαίνουν Quality(high quality ones) & Quantity(to more people)
Επαληθευμένα από την στατιστική επιστήμη όλα τα ρολόγια θα χαραχτούν την 1η εβδομάδα που θα το φορέσεις και το βάθος της χαρακιάς είναι ανάλογο της αξίας τους.
Δικό μου (που είμαι πολύ προσεκτικός) για κάποιον ανεξήγητο λόγο αυτομόλησε από το χέρι μου σε κανονισμένη βουτιά με φίλους σε ύφαλο. Δεν είχε κλείσει ακόμα εβδομάδα στην κατοχή μου. Το έβλεπα να κατεβαίνει και αποφάσισα να το ακολουθήσω να το μαζέψω. Το ήθελε όμως και μία σμέρνα μόνιμος κάτοικος του υφάλου η οποία το δάγκωσε και χάραξε το κρύσταλλο και σχεδόν έκοψε το λουρί. Έσκασα μέχρι να καταφέρω να το πάρω και κατανάλωσα όλον τον αέρα της μπουκάλας στον τσακωμό μου με το βρομόψαρο. Και το ρολόι γ@μήθηκε και η βουτιά χάλασε. Δεν πήρα ούτε μία φωτό.
362546
362547
Νομίζω το ίδιο έχουμε το είχαν δώσει στον παππού μου που ήταν σταθμάρχης στον πρώιμο ΟΣΕ. ΘΑ το βρω να το φωτογραφίσω και θα το βάλω.
Πληροφοριακά τα αρχικά της πολύ προσιτής Q&Q
σημαίνουν Quality(high quality ones) & Quantity(to more people)
Θυμαμαι οταν ειμουν μικρος τα Q&Q τα πουλαγανε στο Λιμανι του Πειραια σε κατι μικρομαγαζα για πενταροδεκαρες.... εκει τα ειχα πρωτοδει
spyrakos35
14/07/2016, 09:40
Θυμαμαι οταν ειμουν μικρος τα Q&Q τα πουλαγανε στο Λιμανι του Πειραια σε κατι μικρομαγαζα για πενταροδεκαρες.... εκει τα ειχα πρωτοδει
Τσαμπα τα δινανε λεμε.....
Σε παγκους στα μικρομαγαζα της Ομονοιας....
Μιλαω για πανω απο 20 χρονια πισω
Αν το τζαμάκι ειναι ζελατίνη, με μια αλοιφή polywatch και ενα πανάκι μπορεις να αφαιρέσεις hairlines.
Αν η γρατζουνιά ειναι πιο βαθιά πρεπει το τζαμάκι να παει σε ωρολογοποιο και να γυαλιστει εκ νέου στο δίσκο με διαμανταλοιφη. Τα ζαφείρια δεν χαράσσονται , οχι εύκολα τουλάχιστον !
Νομίζω το ίδιο έχουμε το είχαν δώσει στον παππού μου που ήταν σταθμάρχης στον πρώιμο ΟΣΕ.....
ΣΠΑΠ...............
karellen
14/07/2016, 09:46
ΣΕΚ.
Η αξιοπιστία της Q&Q εχει να κάνει με τους μηχανισμούς της miyota(by Citizen) made in Japan.
Η αξιοπιστία της Q&Q εχει να κάνει με τους μηχανισμούς της miyota(by Citizen) made in Japan.
Μπορει να εχει γινει τοσο φοβερη που να αξιζει και ναι καπου ειχα δει οτι εχει εξελιχθει αλλα δε θα την αγοραζα ποτε....
Ελα citizen-ακια vaska :confused:
Το κακο με αυτά τα ρολόγια ειναι οτι θα έχουμε λιώσει στο χώμα και αυτά ακομη θα γυρνάνε και θα γυρνάνε και θα γυρνανεεεεεεεεεεεε....
Το κακο με αυτά τα ρολόγια ειναι οτι θα έχουμε λιώσει στο χώμα ....
Σιγά ρε εντουράδες του γλυκού νερού μην σκίσετε καμμιά κυλότα............:bawl:
Σιγά ρε εντουράδες του γλυκού νερού μην σκίσετε καμμιά κυλότα............:bawl:
Θα χουμε αποδημήσει εις κύριον εννοω ρε :smokin:
Όλοι καταλάβαμε εκτός από αυτόν ρε Θωμά αλλά τι να περιμένεις από άντρα που έχει να δει γυναικείο αστράγαλο πάνω από χρόνο??
Όλοι καταλάβαμε εκτός από αυτόν ρε Θωμά αλλά τι να περιμένεις από άντρα που έχει να δει γυναικείο αστράγαλο πάνω από χρόνο??
Τον εχουν χαζέψει τα πετροδολάρια :smokin:
Black Mamba
14/07/2016, 11:02
:wave2:362552
Ένα είναι το ακριβότερο ρολόι στο κόσμο και μάλιστα Ελληνικής κατασκευής, που θα συνεχίσει να γυρίζει μέχρι να λιώσουν οι πάγοι.
362553
Υπάρχει και άλλο ένα που το πληρώσαμε πολύ ακριβά, το ρολόι του Ανδρέα.
Όταν ρώτησε τον Άκη, τι ώρα είναι και του απάντησε ότι ώρα πεις εσύ πρόεδρε :D
Ελα citizen-ακια vaska :confused:
Το κακο με αυτά τα ρολόγια ειναι οτι θα έχουμε λιώσει στο χώμα και αυτά ακομη θα γυρνάνε και θα γυρνάνε και θα γυρνανεεεεεεεεεεεε....
Μόνο αν πνιγούν χαλάνε. Το 1ο μου καταδυτικό ήταν ένα υπέροχο Citizen JP2000 που μέχρι κάποια στιγμή, το πίσω καπάκι έσφιγγε με 6 βιδάκια που είχαν την κακή συνήθεια να χάνονται (και η Citizen τα πούλαγε χρυσάφι). Παρόλο που το κοίταγα πάντα πριν βουτήξω, σε κάποια βαθιά βουτιά προφανώς έφυγε κάποιο βιδάκι και το ρολόι έσκασε!
Κυριολεκτικά εννοώ, έφυγε όλο το τζάμι και διαλύθηκε.
Το άλλαξε κάποια στιγμή, και πλέον το καπάκι είναι βιδωτό. Ωραίο ρολόι, ιδίως για ελέυθερη κατάδυση ήταν εξαιρετικό.
Μόνο αν πνιγούν χαλάνε. Το 1ο μου καταδυτικό ήταν ένα υπέροχο Citizen JP2000 που μέχρι κάποια στιγμή, το πίσω καπάκι έσφιγγε με 6 βιδάκια που είχαν την κακή συνήθεια να χάνονται (και η Citizen τα πούλαγε χρυσάφι). Παρόλο που το κοίταγα πάντα πριν βουτήξω, σε κάποια βαθιά βουτιά προφανώς έφυγε κάποιο βιδάκι και το ρολόι έσκασε!
Κυριολεκτικά εννοώ, έφυγε όλο το τζάμι και διαλύθηκε.
Το άλλαξε κάποια στιγμή, και πλέον το καπάκι είναι βιδωτό. Ωραίο ρολόι, ιδίως για ελέυθερη κατάδυση ήταν εξαιρετικό.
Καλά βαλτός είσαι κι εσύ?? Θα σε ακούσει ο πιστολέρο και θα στην ανάψει. Άκου υπέροχο citizen, αυτά δεν είναι ρολόγια, είναι πολυμηχανήματα (fax δεν έχουν ακόμα αλλά η μαμά εταιρία το σκέφτεται σοβαρά).
Η αλήθεια είναι πως ένας quartz μηχανισμός ποτέ δεν θα γίνει δεκτός στη μέκκα της ωρολογοποιίας. 362556
Καλά βαλτός είσαι κι εσύ?? Θα σε ακούσει ο πιστολέρο και θα στην ανάψει. Άκου υπέροχο citizen, αυτά δεν είναι ρολόγια, είναι πολυμηχανήματα (fax δεν έχουν ακόμα αλλά η μαμά εταιρία το σκέφτεται σοβαρά).
Ανόητε μινάρα...
Το έχω αμελήσει να τα βγάλω φωτό γιατί είχα δουλειες αλλά έχω:
2-3 swatch
Camel trophy Greenbelt RB
Buller Bâle 94 Presse
Casio Protrek PRG-40
Citizen Promaster scuba JP1010-00W
Hamilton X-Wind
Hublot Big Bang
Έχω ένα θεματάκι (και) με τα ρολόγια, υποθέτω.
Δεν βάζω στη λίστα αυτά που είχα και διαλύθηκαν, εσπασαν μόνα τους, έχασα (όπως το πρώτο μου 5ρι Auto Seiko :( )
Ανόητε μινάρα...
2-3 swatch
Buller Bâle 94 Presse
Casio Protrek PRG-40
Hamilton X-Wind
Hublot Big Bang
:eek: Θες να κάνουμε σχέση???
:eek: Θες να κάνουμε σχέση???
Όχι.
Τσαμπα τα δινανε λεμε.....
Σε παγκους στα μικρομαγαζα της Ομονοιας....
Μιλαω για πανω απο 20 χρονια πισω
Σωστός...είχα πάρει πεντεξι τέτοια και τα φορούσα όταν έριχνα πολυεστέρα σε έπιπλα΄(δεν λέω βερνίκια μην με περιλάβει πάλι ο κατάπτυστος καφετζής μας :lol: ) γιατι πολυεστέρας σε ρολόι, ΠΟΛΥ κακός συνδυασμός....
Λυπόμουν το ORIENT που φορούσα εκείνη την εποχή (και το οποίο έχω ακόμα και δουλεύει αν και παροπλισμένο για χάρη του TISSOT)
ΟΛΑ καταστράφηκαν με το πρώτο μπλούμ στο ασετόν (theo, μην πεις κουβέντα για πανάκια κ.λ.π. :D )
2-3 swatch
Buller Bâle 94 Presse
Casio Protrek PRG-40
Hamilton X-Wind
Hublot Big Bang
Σύμφωνο συμβίωσης, ίσως; :D
Θεματάκι με τα ρολόγια έχω κι εγώ, φράγκα να πάρω αυτά που θέλω δεν έχω :cry:
Και να πεις ότι είναι ακριβά; 2-3 χιλιάρικα έκαστο, περίπου :(
Σύμφωνο συμβίωσης, ίσως; :D
Θεματάκι με τα ρολόγια έχω κι εγώ, φράγκα να πάρω αυτά που θέλω δεν έχω :cry:
Και να πεις ότι είναι ακριβά; 2-3 χιλιάρικα έκαστο, περίπου :(
Ε καλά, αν εξαιρέσεις το δώρο και το hamilton, τα υπόλοιπα είναι παμφθηνα.. σιγά
Seiko rules:smokin:
Εσύ το νου σου στο αριστερό, αν βλέπω καλά, ο πείρος του μπρασελέ ετοιμάζεται να αποδημήσει.....
Εσύ το νου σου στο αριστερό, αν βλέπω καλά, ο πείρος του μπρασελέ ετοιμάζεται να αποδημήσει.....
Τσου, αν κ το 5αρι δεν ανήκει πλέον στη συλλογή μου, εχει παραχωρηθεί με σύμβαση αορίστου χρόνου σε αγαπημένο συγγενικό πρόσωπο !
Όχι.
εσύ χάνεις................:bawl::bawl:
nassosxlvbros
14/07/2016, 12:19
Σε κάποιο συρτάρι πέτυχα ξεχασμένο και το ρολόι της μακαρίτισσας της μάνας μου.Ένα Cortebert αγνώστων λοιπών στοιχείων,και μια μάλλον άγνωστη (Ελβετική) μάρκα,αλλά το άτιμο λειτουργεί κανονικά εδώ και 40κάτι χρόνια.Είναι και αυτόματο και κουρδιστό,και δεν έχει πάει ποτέ του για σέρβις από το 1976.....Είχε πει χαρακτηριστικά ο ρολογάς στον πατέρα μου "Αν θες καλό ρολόι,μη κοιτάς τα ακριβά και τις μάρκες,αυτό πάρε να με θυμάσαι"...
362559362560
Σε κάποιο συρτάρι πέτυχα ξεχασμένο και το ρολόι της μακαρίτισσας της μάνας μου.Ένα Cortebert αγνώστων λοιπών στοιχείων,και μια μάλλον άγνωστη (Ελβετική) μάρκα,αλλά το άτιμο λειτουργεί κανονικά εδώ και 40κάτι χρόνια.Είναι και αυτόματο και κουρδιστό,και δεν έχει πάει ποτέ του για σέρβις από το 1976.....Είχε πει χαρακτηριστικά ο ρολογάς στον πατέρα μου "Αν θες καλό ρολόι,μη κοιτάς τα ακριβά και τις μάρκες,αυτό πάρε να με θυμάσαι"...
362559362560
Μου κάνει εντύπωση ότι ρολόι του '76 και έχει τις ημέρες στα Ελληνικά.
H cortebert ηταν ιταλική, σταμάτησε την παραγωγή καπου τα τέλη 70 και αν θυμάμαι προμήθευε κ μηχανές τη Rolex και Panerai.
Καλό είναι να μη δουλευτεί το ρολόι πριν γίνει ένα σέρβις. Το γεγονός ότι δουλεύει, σημαίνει πως με μία απλή λίπανση και ρύθμιση θα είναι σούπερ.
Αυτή η εταιρία είναι Ελβετική του 1700φεύγα και μόνο της πλάκας δεν είναι. Εισαγωγές γινόντουσαν στην Ελλάδα από τα 40ς ίσως και παλαιότερα.
Στη wiki λέει αρκετά https://en.wikipedia.org/wiki/Cort%C3%A9bert_(watch_manufacturer)
nassosxlvbros
14/07/2016, 12:38
Μου κάνει εντύπωση ότι ρολόι του '76 και έχει τις ημέρες στα Ελληνικά.
Και μένα.Ο ρολογάς-ήταν φίλος του πατέρα μου-και δεν ξέρω καν αν ζει,να μου πει την ιστορία του.Πιθανόν να ήταν καμιά ειδική παραγγελία που έγινε,δεν παραδόθηκε για χ.ψ λόγους και έμεινε στο ράφι.Από κει βρέθηκε στα χέρια του πατέρα μου δώρο στη μαμά για τη 10χρονη τότε επέτειό τους (1965-1975)
Γκουγκλάροντας διάβασα για τη μάρκα και ήταν κάποτες περιζήτητη,αλλά την έφαγαν τα Quartz...
Aραιά και που το κουρδίζω,δεν έχει μείνει 40 χρόνια στάσιμο.Προτιμώ όμως να το έχω έστω χαλασμένο,παρά να πάει σε ρολογά που δεν ξέρω τι θα του κάνει και τι θα του βγάλει...Πάντως πρόχειρα μετρημένο πριν από κάνα 6μήνο, "χάνει" 12 δευτ στη βδομάδα...not bad.