Σύνδεση

View Full Version : Δευτερόλεπτο.. Λεπτό.. Ώρα.. Αντρικό Ρολόϊ!!!!

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10

Lioulios
03/06/2021, 08:54
Μιας και υπαρχει εδω κοσμος που ασχολειται και ξερει ,θα ηθελα να ρωτησω .

Το συγγεκρημενο ,σε αυτην την κατασταση (γρατζουνια στο κουμπωμα κατω),ποσο μπορει να κοστισει .
Αν δοθει δηλ, ποια θα ηταν μια τιμη που να ειναι οκ και για τον αγοραστη και για τον πωλητη;

Δουλευει αψογα και δεν εχει καποιο θεμα

428524
428525
428526

Nostradamus
03/06/2021, 09:11
Δύσκολα θα πουληθεί. Και στην τιμή που θα έφευγε, αν έφευγε, δεν αξίζει να το δώσεις. Θα έπρεπε να είναι "αψεγάδιαστο" με κουτιά χαρτιά, που λένε στο χωριό μου, και πάλι θα σε δυσαρεστουσε το πιθανό πόσο που θα έδινε κάποιος.

Είναι αξιόλογο ρολόι φυσικά. Η premier είναι "ακριβούτσικη" σειρά της seiko, στην Ελλάδα είναι σύνηθες "γαμορολογο" :lol: η αρραβώνα, αλλά στον κόσμο των ρολογοφιλων στα ποσά αυτά που κοστίζει, οι περισσότεροι θα πάνε σε άλλες επιλογές.

Δεν είμαι ειδικός, προσωπική άποψη είναι, από την όποια ενασχόληση μου με τον "χώρο".

doctor_john
03/06/2021, 09:27
Δίνουν 280ε-330ε αλλά μη το δένεις, η ζήτηση στο κοινό που απευθύνεσαι είναι που διαμορφώνει την τιμή.
Υποθέτουν άριστη κατάσταση και απόδειξη service αν έχει περάσει δυο - τρια χρόνια στην κατοχή σου.

το κτυπηματάκι στην άκρη της γρατζουνιάς θα μείνει, οι υπόλοιπες γρατζουνιές δείχνουν να φεύγουν με στίλβωμα.

Lioulios
03/06/2021, 09:37
Οκ. σας ευχαριστω .Αν ειναι ετσι, θα το κρατησω .
Απλα εχω και ενα nautica το οποιο ειναι σχεδον ιδιο (μεταλλικο δηλ) και δεν μου κανει αισθηση.
Σκεφτωμουν να του βαλω καφε ή μαυρο δερματινο λουρι , αλλα δεν βρισκω κατι καλο.
Αν παω σε ρολογαδικο ,θα μου βρουν λετε καποιο universal αλλα καλο που να κανει ή θα ειναι καπως ;

doctor_john
03/06/2021, 09:46
Θα βρείς σίγουρα, έχε όμως υπόψιν ότι τα δερμάτινα παραγωγής συχνά κοστίζουν πάνω από 50-60ε.
Τα συνθετικά, που συχνά δείχνουν πολύ ωραία, θα τα βρεις από 15ε -35ε.

Ο σχεδιασμός του ταιριάζει με γυαλιστερά, επίσημα, σκούρα, με σχέδιο κροκό, σαύρες, διακοσμητικά γαζιά.
Ματ, σπορ, νατο, ανοικτόχρωμα και σχέδιο με ασσυμετρίες όπως των βατράχων και των στρουθοκάμηλών είναι
λιγότερο ταιριαστά έως πολύ δύσκολο να το αναδείξουν.

panavour
03/06/2021, 10:15
καποτε ο ξαδερφος μου γκρινιαξε γιατι το λουρακι το μεταλλικο του ωμεγα που φοραγε εκανε σαν ανταλλακτικο 300 ευρω :lol::bawl:
τα μεταξωτα βρακια θελουν και επιδεξιους κ................. του ειπα.

Ειναι σαν να γκρινιαζεις αμα σου στραβωσει η ζαντα στη φερραρι και για να την αλλαξεις θελεις 2500 ευρω.

STF
03/06/2021, 10:19
Οκ. σας ευχαριστω .Αν ειναι ετσι, θα το κρατησω .
Απλα εχω και ενα nautica το οποιο ειναι σχεδον ιδιο (μεταλλικο δηλ) και δεν μου κανει αισθηση.
Σκεφτωμουν να του βαλω καφε ή μαυρο δερματινο λουρι , αλλα δεν βρισκω κατι καλο.
Αν παω σε ρολογαδικο ,θα μου βρουν λετε καποιο universal αλλα καλο που να κανει ή θα ειναι καπως ;

Αν είναι να δώσεις κάποιο εννοείτε πως θα δώσεις το Nautica που είναι fasion watch.
Το Premier που έχεις θέλει δουλειά για να πουληθεί. Στα δικά σου μάτια βλέπεις μια γρατζουνιά στο κούμπωμα του μπρασελέ. Στα μάτια των ρολογόφιλων απλά δε πουλιέται σε αυτή τη κατάσταση. Είναι γεμάτο από έντονα hairlines σε στεφάνι, καπάκι και κατά μήκος στο μπρασελέ. Φυσικά οι φωτό μεγεθύνουν τα θέματα αυτά αλλά όσοι ενδαφέρονται για ρολόγια ξέρουν να αξιολογήσουν σε μεγάλο βαθμό και από τις φωτό, ξέρουν τι περιμένουν να δουν από κοντά.
Πρέπει να ασχοληθείς με ειδικές κρέμες και πανάκια για το συνεφέρεις και επειδή είναι ατσάλινο... χμ δεν είμαι και πολύ σίγουρος.

Όπως έγραψε και ο Nostradamus και το δικό μου Premier Kinetic είναι δώρο αρραβώνα. Είναι από τα ρολόγια που έχω φορέσει πολύ και έχει μαζέψει και αυτό αρκετά hairlines στη στεφάνι (το έχω με δερμάτινο λουράκι).

Γνώμη μου το κρατάς. Είναι καλά ρολόγια και καλύτερα να σου μείνει αυτό παρά το fasion.

Panos76
03/06/2021, 10:33
καποτε ο ξαδερφος μου γκρινιαξε γιατι το λουρακι το μεταλλικο του ωμεγα που φοραγε εκανε σαν ανταλλακτικο 300 ευρω :lol::bawl:

To έχω φάει και εγώ το πακέτο, 400 είχα πληρώσει για αλλαγή πριν χρόνια, τώρα δεν το φοράω καν.

Πρέπει να ασχοληθείς με ειδικές κρέμες και πανάκια για το συνεφέρεις και επειδή είναι ατσάλινο... χμ δεν είμαι και πολύ σίγουρος.

Όταν το είχα πάει στον Βήχο (από που το πήρα) μου είπαν πως δεν γίνεται τίποτα σε ό,τι αφορά στις γρατζουνιές :(

doctor_john
03/06/2021, 11:28
Σοβαρά σου είπαν τέτοιο πράγμα; :lol:

Κοίταξε, μια επιχείρηση σαν αυτή εστιάζει στο κέρδος της πώλησης και στις καλές τιμές σε σχέση με τις ρεαλιστικά προσβάσιμες της ευρώπης.
Είναι δύσκολο να έχουν ανθρώπους που μπορούν να σου πουν πως και γιατί δημιουργήθηκε ένα ρολόϊ και η στιλιστική συμβουλή τους
σταματά στην πρώτη αναφορά για να μην χάσουν την πώληση άρα και τον ρυθμό κερδών που έχουν υπολογίσει για τα έξοδα που έχουν αναπτύξει.

Πολύ σημαντικός παράγοντας είναι η παιδεία του κοινού που εξυπηρετούν. Αν υπολογίσεις πόσο μεγάλοι είναι και πόσους χιλιάδες έχουν εξυπηρετήσει
μέχρι σήμερα θα καταλάβεις ότι έχουν αντιμετωπίσει τρομακτικό αριθμό απαίδευτων, εγωιστών, μεγαλομανών κ.λπ.
Εγώ θεωρώ θαύμα ότι έχουν πόρτα και υπαλλήλους ακόμα, αυτόματους πωλητές θα είχα βάλει.

Για να αναλάβουν μια τέτοια εργασία πρέπει να υπάρχει διάθεση απο μέρους τους και εμπιστοσύνη απο μέρους του πελάτη.
Θα λυθεί το ρολόϊ, θα γίνει ότι καλύτερο γίνεται μηχανουργικά αλλά με το ρίσκο και το όριο του μηχανουργού.

Είναι αναλογικές εργασίες, δεν γράφουμε κώδικα έχοντας την απαίτηση να λειτουργήσει με τον ίδιο τρόπο.

Φαντάσου να έχουν χρεωθεί μια εργασία 350ε και να αφαιρεθεί το 95% της φθοράς που έχει ο κ. Τάκης που θεωρεί πολύ λογικό να φορά το bell&ross στην οικοδομή
γιατί έχει πάρει ένα καλό ρολόι... και αν ανοίγοντας το δουν μια μηχανή με ζημιές; πως θα αποδείξουν ότι υπήρχε ενώ το ρολόι λειτουργούσε και ο κ. Τάκης
υπολόγιζε πόσο χρόνο έχει μη του σφίξουν τα μπετά;

Έχω δύο εταιρειών που έχω εισάγει πρίν τα μάθουν οι ίδιοι, αν δεις πως με αντιμετωπίζουν τα πρώτα λεπτά μέχρι να τους χαλαρώσω
και τους δώσω να καταλάβουν το επίπεδο μου, θα νομίζεις ότι έχουν κάτι μαζί μου.
Έχω εργαστεί για αυτούς επιμελούμενος χαράξεις σε καλά ρολόγια.
Για κάθε επιλογή μου σαν αρμόδιος, επαγγελματίας σχεδιαστής έγραφα σε ένα χαρτί 500 λέξεις όσον αφορά το είδος, το ύφος, την ιστορία τέχνης
τους κανόνες τυπογραφίας, γραμματογραφίας, αναγνωσιμότητας, αισθητικής αργυροχρυσοχοϊας κ.λπ. έτσι ώστε να είμαι έτοιμος σε περίπτωση
που οι ίδιοι είναι λίγοι ή ο πελάτης τους δημιουργεί προβλήματα.

Είναι δύσκολος κλάδος, πρέπει να έχεις γνώσεις και ανοχές που δεν συναντάς συχνά.

Lioulios
03/06/2021, 14:14
Σας ευχαριστω για τις απαντησεις.
Θα τα κρατησω και τα δυο.
Μου αρεσει παρα πολυ το nautica και δεν το δινω . Ρολόι των 200-250 ευρω τοτε , αλλα το εχω για καθημερηνο .
Το κινετικ μου το πασαρε ο bro μου ,μιας και ηταν απο χαλασμενο γαμο και δεν ηθελε ουτε να το βλεπει.
Τα παρασημα και τις γτατζουνιες πανω ,αυτος τα εχει κανει ,απλα ειναι παρομοια και ηθελα να δω για λουρακι. Θα το κοιταξω σε καποιο ρολογαδικο.

428528

sam4g
03/06/2021, 16:15
Ας ποστάρω κι εγώ μια φωτό απ το ταπεινό Christopher Ward μου. Μια όχι και τόσο γνωστή εταιρία, που τα τελευταία χρόνια κάνει μια πολύ αξιόλογη προσπάθεια στο χώρο του αυτόματου ρολογιού.

428532

motojojo
01/07/2021, 19:28
Θα γράψω εδω ένα θεματάκι που έχω με το smartwatch μου.

Προχτες λόγω ζεστης ίδρωσαν υπερβολικά τα χέρια (όλο το πουκάμισο έγινε μουσκεμα αλλα τεσπα) και παρατήρησα μετά ότι το περιστροφικό κουμπί δεν έχει πλέον την ίδια αίσθηση. Ούτε κατά την περιστροφή ούτε κατά το πάτημα. Φαίνεται σα να κολάει. Πρώτη φορά έτυχε να το φοράω και να εχω ιδρώσει τόσο.

Το έβαλα για λίγο στο νερό, έπαιξα με το κουμπί αλλά τίποτα. Σκέφτηκα να το βάλω σε νερο με απορυπαντικό ή σαπουνι μηπως φύγει η ιδρωτίλα αλλά φοβάμαι μην επηρεάσει την στεγανότητα του ρολογιού.

Υπάρχει τρόπος να καθαρίσει το κουμπί εσωτερικα?

STF
01/07/2021, 23:38
Θα γράψω εδω ένα θεματάκι που έχω με το smartwatch μου.

Προχτες λόγω ζεστης ίδρωσαν υπερβολικά τα χέρια (όλο το πουκάμισο έγινε μουσκεμα αλλα τεσπα) και παρατήρησα μετά ότι το περιστροφικό κουμπί δεν έχει πλέον την ίδια αίσθηση. Ούτε κατά την περιστροφή ούτε κατά το πάτημα. Φαίνεται σα να κολάει. Πρώτη φορά έτυχε να το φοράω και να εχω ιδρώσει τόσο.

Το έβαλα για λίγο στο νερό, έπαιξα με το κουμπί αλλά τίποτα. Σκέφτηκα να το βάλω σε νερο με απορυπαντικό ή σαπουνι μηπως φύγει η ιδρωτίλα αλλά φοβάμαι μην επηρεάσει την στεγανότητα του ρολογιού.

Υπάρχει τρόπος να καθαρίσει το κουμπί εσωτερικα?

Πιο πολύ μου κάνει ότι έχει κλάσει η τσιμούχα που έχει εσωτερικά το μπέζελ από τη πολύ ζέστη.
Αν έχεις μια σχετική εμπειρία ή πιάνει το χέρι σου γενικώς, δεν είναι δύσκολο να αφαιρέσεις το μπέζελ για να δεις τι συμβαίνει και με την ευκαιρία να καθαρίσεις. Θέλει μόνο προσοχή να μη χάσεις κάποιο από τα πολύ μικρά ελατηριάκια που υπάρχει από κάτω.
Το ξεκουμπώνεις με μια σκληρή πένα κιθάρας η με ένα μαχαιράκι βουτύρου (δεν το συστήνω γιατί μπορεί να το σημαδέψεις). Εγώ έχω ειδικό σουγιά για αυτήν την εργασία.

lospsi
04/07/2021, 06:26
Κατά περιόδους, έρχομαι στο θέμα και χαζεύω! Μου αρέσουν τα ρολόγια αλλά δυστυχώς δεν αντέχω να τα φοράω...

Μάλιστα, πήρα πριν 2-3 χρόνια ένα Festina το οποίο και τελικά έχω φορέσει 5-6 φορές.
Επίσης, έχω από κουμπαριά 20ετίας ένα VOGUE που δεν μου αρέσει ενώ είχα ψωνίσει από Ντουμπάι (στον μήνα του μέλιτος μου) ένα ωραίο Timex (στο οποίο, αν και ελάχιστα φορεμένο, χάλασε το δερμάτινο λουρί και έβαλα ένα ότι να'ναι...)

AristidisZ
03/01/2023, 19:59
440431

Bowleno
03/01/2023, 20:08
440431

Ξέρω ότι το πήρες μεταχείρω.... τιμή; Καλοφόρετο!:beer:

AristidisZ
03/01/2023, 20:20
Ξέρω ότι το πήρες μεταχείρω.... τιμή; Καλοφόρετο!:beer:

2300 Δημήτρη, με υπόλοιπο εγγύησης 2 1/2 χρόνια

husky21
03/01/2023, 21:42
πανεμορφο το Ω
καλοφορετο
εγω προσθεσα αυτο το ταπεινο οριεντ στη συλλογη μου

440433

KotsosDR
05/01/2023, 12:54
440463
440464

Δεν βγάζει μάτια αλλα μου αρέσει έτσι .:rolleyes:

panavour
05/01/2023, 14:41
πανεμορφο το Ω
καλοφορετο
εγω προσθεσα αυτο το ταπεινο οριεντ στη συλλογη μου

440433

Αυτός ο φωτισμός είναι τεχνητός λόγω κάποιας μπαταρίας η είναι φωσφοριζων;

Bowleno
05/01/2023, 15:29

Φωσφοριζέ είναι, έχω κι εγώ ένα orient που το αγόρασα το μακρινό....1984 με τον πρώτο μισθό που πήρα! Και φωσφόριζε έτσι.

doctor_john
05/01/2023, 15:42
Είναι καλής ποιότητας lume. Σκόνη οξείδωσης ορυκτού αλουμινίου που "καθρεπτίζει" προς τα μέσα, αν καταφέρνω να σου περάσω την λειτουργία.
Υπάρχουν διάφορες ποιότητες, η Orient χρησιμοποιεί καλή ποιότητα και ο husky21 το φωτογράφισε όπως πρέπει για ένα field. :D

Φαίνεται και στου kotsos στην δεύτερη αν το προσέξεις.
Κυκλοφορεί σε συσκευασίες 10-20 γραμμαρίων και παρέχεται σαν υπηρεσία service (το re lume).

husky21
05/01/2023, 18:10

Οχι ειναι το lume του ρολογιου ετσι

panavour
05/01/2023, 18:16
Οχι ειναι το lume του ρολογιου ετσι

Που αν κατάλαβα σωστά φωτίζει, όταν πέσει ενεργό φώς επάνω του,και όχι όταν σβήσει το φως.

STF
05/01/2023, 18:23
Που αν κατάλαβα σωστά φωτίζει, όταν πέσει ενεργό φώς επάνω του,και όχι όταν σβήσει το φως.

Γενικά ο φωτισμός (φυσικός ή τεχνητός) ενεργοποιεί το φώσφωρο και στο σκοτάδι βλέπεις την ώρα. Υπάρχουν διάφορες ποιότητες στη luma, κάποια έχουν πολύ μικρή διάρκεια όπως π.χ. στα Casio.
Η Citizen, η SEIKO, η ΟRIENT χρησιμοποιούν πολύ καλύ ποιότητα και μπορούν να φωσφορίζουν ώρες. Αυτονόητο ότι καλές ποιότητες έχουν και οι premium μάρκες όπως η Omega.

doctor_john
05/01/2023, 19:50
O φώσφορος είναι χημικό στοιχείο με σύμβολο το P. To αργιλικό στρόντιο που είναι το επικρατέστερο lume, είναι ένωση SrAl2O4.

Όταν ενεργοποιείται με κατάλληλο προσμίκτη, δρα ως φωτοφωταύγεια φωσφόρος με μεγάλη διάρκεια φωσφορισμού.

Χρησιμοποιείται σαν επίθετο δεν είναι μέρος του υλικού που χρησιμοποιείται. ;)

AristidisZ
05/01/2023, 20:42

Καλά βρε σύ πρώτη φορά βλέπεις ρολόι να φωσφορίζει στο σκοτάδι ;
Είναι πολύ συνηθισμένο

husky21
05/01/2023, 21:20
και ο husky21 το φωτογράφισε όπως πρέπει για ένα field. :D

.

Flieger οχι field:p

doctor_john
05/01/2023, 22:13
Αν πατάς στο έδαφος όλα field είναι :lol:
Δες το Seiko 5 Flieger SRPH33K1 το είδα ψάχνοντας για "επιχειρησιακό" :D

panavour
06/01/2023, 09:41
Καλά βρε σύ πρώτη φορά βλέπεις ρολόι να φωσφορίζει στο σκοτάδι ;
Είναι πολύ συνηθισμένο
Όχι βέβαια,άλλα είχα μείνει στα της δεκαετίας 60 και 70,μετά ήρθαν τα ηλεκτρονικά με τους διάφορους εσωτερικούς φωτισμούς,και έμαθα ότι είχε καταργηθεί ο φώσφορος σαν επιβλαβής.Γι αυτό ρώτησα.Παντως το Οrient που είδα στην φωτό με τα αναλογικά, φωσφοριζε νούμερα είναι πανέμορφο.Αν μάθουμε και αν κυκλοφορεί και πόσο έχει καινούργιο, μπορούμε να ονειρευτούμε λίγο.

AristidisZ
06/01/2023, 11:03
Όχι βέβαια,άλλα είχα μείνει στα της δεκαετίας 60 και 70,μετά ήρθαν τα ηλεκτρονικά με τους διάφορους εσωτερικούς φωτισμούς,και έμαθα ότι είχε καταργηθεί ο φώσφορος σαν επιβλαβής.Γι αυτό ρώτησα.Παντως το Οrient που είδα στην φωτό με τα αναλογικά, φωσφοριζε νούμερα είναι πανέμορφο.Αν μάθουμε και αν κυκλοφορεί και πόσο έχει καινούργιο, μπορούμε να ονειρευτούμε λίγο.

Λογικά αυτό εδώ (https://www.skroutz.gr/s/21108450/Orient-Sports-RA-AC0H03B10B.html) είναι

Η τιμή του νομίζω αρκετά τίμια...

Tsber
06/01/2023, 11:18
"Επικίνδυνο" θέμα :lol:

Η διαχρονική μου καψούρα :cry:

https://www.tagheuer.com/gr/en/timepieces/collections/tag-heuer-monaco/39-mm-calibre-heuer-02-automatic/CBL2113.FC6177.html

440474

Ιδανικά με καφέ λουράκι και κρεμ καντράν...

AristidisZ
06/01/2023, 11:22
"Επικίνδυνο" θέμα :lol:

Η διαχρονική μου καψούρα :cry:

https://www.tagheuer.com/gr/en/timepieces/collections/tag-heuer-monaco/39-mm-calibre-heuer-02-automatic/CBL2113.FC6177.html

440474

Ιδανικά με καφέ λουράκι και κρεμ καντράν...
Το είδα προχθές από κοντά, είναι πιο όμορφο από ότι φαίνεται στη φωτογραφία

Βέβαια (προσωπικά μιλώντας πάντα) δύσκολα θα φόραγα τετράγωνο ρολόι...

doctor_john
06/01/2023, 11:43
Μπορει να κανω λαθος αλλα δεν γνωριζω χρηση φωσφορου σε ρολοι απο το 1900 -. Στην αρχη χρησιμοποιουσαν ραδιο με σκονη μεταλλων για να προκαλειται
μονιμη αντιδραση περιπου για δυο χρονια και μετα να σβηνει. Ηταν η εποχη που το ραδιο χρησιμοποιουνταν πολυ σε ζωνες μεσης, σε τσαι για το ουρικο οξυ κ.λπ.
Δυστυχως ηταν αρκετα επικινδυνο και η ιστορια των radium girls, των εργαζομενων στην ορολογοποιια που εβαφαν με λεπτα πινελα τα dial προκαλεσε την αναγκη να
αντικατασταθει στα ρολογια. Η αναπτυξη φαρμακων απο το πετρελαιο τα 30ς το αποτελειωσε.
Μετα χρησιμοποιηθηκε το τριτιο που δεν εχει τοση επικινδυνοτητα αλλά δεν παυει να ειναι ραδιενεργο. Πολλοι εχουν προβλημα ακομα και σημερα μπαινοντας στις ηπα
λογο του οτι ανιχνευεται και πρεπει να το εξετασουν κ.λπ.

το αργιλικο στροντιο στα 70ς εφερε ασφαλεια και πολυ μεγαλα διαστηματα service, χρωμματισμους κ.λπ. πλεον ο διαχωρισμος τους ειναι σε απλο
που βρισκεις σε διαφορα μεγεθη κοκκωσης στα βιβλιοπωλεια, αυτο που λεμε lume που κρατα το φως 1-3 ωρες και η superluminova που χρησιμοποιείται
απο τους κατασκευαστες που θελουν το καλυτερο και αναλογα την εφαρμογη αγγιζει τις 8 ωρες..

υπαρχουν 10δες εταιρειες που προσφερουν καλη ποιοτητα πλεον σε πολυ καλες τιμες λογο μεγαλης παραγωγης.
μου αρεσει η κατηγορια field - flieger γιατι ειναι εργαλειο-ρολοι και βγαινουν σε μεγεθος που μπορουν να χρησιμοποιηθουν σε μοτο
χωρις να γινονται βραχνας με το τζακετ η να αυξανεται η επικινδυνοτητα να χτυπησουν το πανω μερος της παλαμης σε πεσιμο.
επισης ειναι πολυ ευκολο αν ερωτευτεις καποιο να το φτασεις σε πολυ υψηλο επιπεδο με μικρο κοστος για αυτο που θα καρπωνεσαι.

τα service τους ειναι οικονομικα, πολλες φορες αξιζει να το κανεις μαζι με την αγορα γιατι οσο προσεγμενα και να ειναι οταν λυθει τελειως η μηχανη
πλυθει και μονταριστει ξανα το δουλεμα τους ειναι υπεροχο, ευκολα γινονται antimagnetic αν κινεισαι σε πεδια, ζαφυρι με anti reflective βρισκεις
σε καλη ποιοτητα απο 80ε κ.λπ.

το ιδιο λεω για εμενα αλλα οταν εζησα το συγκεκριμενο σε συναδελφο μου αλλαξε πολυ η αισθηση που ειχα.
παλι δεν θα το επελεγα ευκολα αλλα δειχνει παρα πολυ καλα απο κοντα και ειμαι σιγουρος οτι το gruppo breitling - heuer - zodiac - hamilton κ.λπ.
θα εχει καποιο σαν αυτο σε οικονομικοτερη εκδοση.

το πρωτο el primero (https://oracleoftime.com/the-zenith-of-movement-the-history-of-the-el-primero/) της zenith δειχνει πιο ευκολο να αρεσει
και με τις προσφατες επανεκδοσεις να το τιμουν ειναι πολυ κοντα αλλα σιγουρα με τον πιο λεπτομερη μηχανισμο στην ιστορια η χρηση του
θα πρεπει να γινεται πολυ πιο προσεκτικα αν το θες για καθημερινο.

peterTHErider
06/01/2023, 14:00
Τα zenith είναι και πολύ όμορφα και με ένα πολύ βαρύ όνομα από πίσω.αλλά γενικά έχουν θεματάκια αξιοπιστίας και σίγουρα δεν είναι για δυνατή χρήση.
Και επανερχόμαστε σε προηγούμενη αντιπαράθεση...το submariner είναι σκυλί και ίσως ένα από τα πιό ανθεκτικά αυτόματα luxury watches αλλά είναι ρολεξ και είναι μόνο για επίδειξη...έχω πολύ καλό φίλο που το ΔΕΝ το έχει βγάλει από το χέρι του 30 χρόνια...μόνο μια φορά για σέρβις!κυνήγια-καταδύσεις-μηχανές-exreme sports και το ρολόι είναι πιπίνι!
Αλλά είπαμε...

Bowleno
06/01/2023, 14:13
Εγώ, πάλι, ανακάλυψα ότι το seiko premier που μου κάνανε δώρο στον.... Αρραβώνα, απεχθάνεται τους κραδασμούς της μοτό:cry:
Πήρα λοιπόν πέρσι ένα citizen promaster και βρήκα την υγεία μου...:D
Φοράω ρολόι από την ηλικία των 7 ετών και δεν μπορώ χωρίς...

husky21
06/01/2023, 14:59
Λογικά αυτό εδώ (https://www.skroutz.gr/s/21108450/Orient-Sports-RA-AC0H03B10B.html) είναι

Η τιμή του νομίζω αρκετά τίμια...

αυτο ειναι ναι
βεβαια εγω εγω το πηρα σε ακομα πιο τιμια τιμη
153 ευρακια

Tsber
06/01/2023, 15:05

Με τα λιγότερο αντιθετικά χρώματα που ανέφερα πιο πάνω και τις ακμές να σβήνουν στις καμπύλες είναι πολύ κομψό χωρίς να "φωνάζει".

Από τις περισσότερες γωνίες, και ειδικά όταν κοιτάει κανείς την ώρα, η φόρμα του χεριού είναι περισσότερο "τετραγωνισμένη" παρά καμπύλη και για μένα ισορροπεί και δένει υπέροχα οπτικά.

το ιδιο λεω για εμενα αλλα οταν εζησα το συγκεκριμενο σε συναδελφο μου αλλαξε πολυ η αισθηση που ειχα.
παλι δεν θα το επελεγα ευκολα αλλα δειχνει παρα πολυ καλα απο κοντα και ειμαι σιγουρος οτι το gruppo breitling - heuer - zodiac - hamilton κ.λπ.
θα εχει καποιο σαν αυτο σε οικονομικοτερη εκδοση.

το πρωτο el primero (https://oracleoftime.com/the-zenith-of-movement-the-history-of-the-el-primero/) της zenith δειχνει πιο ευκολο να αρεσει
και με τις προσφατες επανεκδοσεις να το τιμουν ειναι πολυ κοντα αλλα σιγουρα με τον πιο λεπτομερη μηχανισμο στην ιστορια η χρηση του
θα πρεπει να γινεται πολυ πιο προσεκτικα αν το θες για καθημερινο.

Ειδικά αν δεις το ρολόι αυτό φορεμένο, πιστεύω είναι άμεσα ερωτεύσιμο...

STF
06/01/2023, 15:20
Είμαι ρολογόφιλος αν και το χέρι μου δεν έφτανε ποτέ τις premium εταιρείες. Ασχολούμενος κυρίως με Seiko-Citizen-Laco και κάποιες microbrand, κάποια στιγμή κατάλαβα πως η ιστορία με τα ρολόγια είναι βαρέλι δίχως πάτο (από τα πιο πολυδάπανα χόμπι με τα οποία μπορεί κάποιος να ασχοληθεί). Και μπορούν να σε "αρρωστήσουν" σε ακραίο βαθμό μαζί με όλα τα αξεσουάρ γύρω από αυτά.
Πλέον έχω κρατήσει κάποια ελάχιστα ρολόγια που είτε μου αρέσουν πάρα πολύ ή υπάρχει μια συναισθηματική αξία πίσω από αυτά και στη πράαξη κυκλοφορώ μόνο με δυο Casio Duro, ένα Pepsi για το καλοκαίρι και ένα μαύρο για τον χειμώνα. Χάλια η luma τους αλλά είναι σκυλιά και κυρίως δεν με αγχώνουν με ότι μπορεί να σε αγχώνει ένα καλό ρολόι στο χέρι.

kostas_1100gs
06/01/2023, 18:26
440463
440464

Δεν βγάζει μάτια αλλα μου αρέσει έτσι .:rolleyes:

Καινούργια σειρά auto. Πως και δεν πήρες με χρώμα?

costas_versys
06/01/2023, 18:54
Το πρώτο μου ρολόι που αγόρασα με δικά μου χρήματα (σε δρχ) πριν πολλά πολλά χρόνια (το φορώ ακόμα)

KotsosDR
06/01/2023, 21:06
Καινούργια σειρά auto. Πως και δεν πήρες με χρώμα?

Μου αρέσουν τα σκούρα

Panos76
09/01/2023, 10:51

Ού ρε!

Αυτό έχω και εγώ σε μπλε. Πριν χρόνια μου χάλασε το κροκό λουράκι και μου έφυγε το κλαπέτο. 400€ πήγε η αλλαγή.

Κάποια στιγμή αποφάσισα ότι δεν θέλω επάνω μου τίποτα, όλα με έπνιγαν και έβγαλα σταυρούς, ρολόγια και όλα κάθονται πεταμένα εδώ και χρόνια σε ένα συρτάρι.

Πάντως ανέκαθεν ήμουν φαν της swatch. Αν ήταν να ψωνίσω μόνο swatch θα ήταν και μάλιστα τα απλά-παραδοσιακά.

panavour
09/01/2023, 14:33
Το πρώτο μου ρολόι που αγόρασα με δικά μου χρήματα (σε δρχ) πριν πολλά πολλά χρόνια (το φορώ ακόμα)

αλλη ποιοτης,δεν βγαινουν πια τετοια.

Tsber
09/01/2023, 16:12
Κάποια στιγμή αποφάσισα ότι δεν θέλω επάνω μου τίποτα, όλα με έπνιγαν και έβγαλα σταυρούς, ρολόγια και όλα κάθονται πεταμένα εδώ και χρόνια σε ένα συρτάρι.

Σε νιώθει :lol:

440553

Leon67
12/01/2023, 21:22
Ενώ μου αρεσουν τα dress watches με τα περισότερα σε λογικά χρηματα εχω θεμα με το οτι ειναι απλά αδιαβροχα για πλύσιμο χεριών ή μαλλον δεν ειναι ουσιαστικά. Από 100m-10atm και πάνω οι οικονομικές επιλογες ειναι πολύ λίγες.

STF
12/01/2023, 21:39
Ενώ μου αρεσουν τα dress watches με τα περισότερα σε λογικά χρηματα εχω θεμα με το οτι ειναι απλά αδιαβροχα για πλύσιμο χεριών ή μαλλον δεν ειναι ουσιαστικά. Από 100m-10atm και πάνω οι οικονομικές επιλογες ειναι πολύ λίγες.

Dress... και μόνο η ερμηνεία του τύπου μαρτυρά πολλά. Αλλά... τι εννοείς "σε λογικά χρήματα";

doctor_john
12/01/2023, 22:27
Τα περισσότερα προσεγμένα ρολόγια, μπορούν να κλείσουν σωστά και να επαληθευτεί η αντίσταση τους στο νερό.
Σχεδόν κανένα δεν είναι αδιάβροχο καινούριο εκτός και αν συνοδεύεται από πιστοποιητικό αδιαβροχοποίησης.

Μια αντίσταση για να εξυπηρετηθείς καθημερινά πετυχαίνεις εύκολα. Νούμερα πάνω από 60m και 5atm δεν τα καταλαβαίνω.
Μου αρέσουν και τα σέβομαι όταν τα βλέπω σε λειτουργία αλλά τι νόημα έχουν εφόσον εμείς, εννοώντας τους αθλητές που
κάνουν σπορ και τους επαγγελματίες, δεν αντέχουμε περισσότερα μέτρα;

Δεν ξέρω, προσωπικά θα πρέπει να με πετάξουν στο νερό για να φοράω μηχανικό ρολόϊ, αυτό δεν σημαίνει ότι πολλοί φίλοι
δεν βουτάνε με αυτά. Πόσο βαθιά πάνε όμως..

Bowleno
12/01/2023, 22:48
Τα περισσότερα προσεγμένα ρολόγια, μπορούν να κλείσουν σωστά και να επαληθευτεί η αντίσταση τους στο νερό.
Σχεδόν κανένα δεν είναι αδιάβροχο καινούριο εκτός και αν συνοδεύεται από πιστοποιητικό αδιαβροχοποίησης.

Μια αντίσταση για να εξυπηρετηθείς καθημερινά πετυχαίνεις εύκολα. Νούμερα πάνω από 60m και 5atm δεν τα καταλαβαίνω.
Μου αρέσουν και τα σέβομαι όταν τα βλέπω σε λειτουργία αλλά τι νόημα έχουν εφόσον εμείς, εννοώντας τους αθλητές που
κάνουν σπορ και τους επαγγελματίες, δεν αντέχουμε περισσότερα μέτρα;

Δεν ξέρω, προσωπικά θα πρέπει να με πετάξουν στο νερό για να φοράω μηχανικό ρολόϊ, αυτό δεν σημαίνει ότι πολλοί φίλοι
δεν βουτάνε με αυτά. Πόσο βαθιά πάνε όμως..

Το citizen promaster μου γράφει 200m divers.
Δεν σημαίνει όμως ότι το βουτάς στα 200 μέτρα βάθος.
Σημαίνει ότι άνετα κολυμπάς και κάνεις καμιά βουτιά στα 2 μέτρα, δεν έχεις να φοβάσαι το νερό, Γενικά. Το λέει η ίδια η citizen.
Τα πραγματικά αμιγώς καταδυτικά ρολόγια εκτός από πανάκριβα είναι και τεράστιες γκουμούτσες για να τα φοράς καθημερινά....

Leon67
13/01/2023, 02:08
Dress... και μόνο η ερμηνεία του τύπου μαρτυρά πολλά. Αλλά... τι εννοείς "σε λογικά χρήματα";

Λογικά= κάτω από 2000 ή καπου εκει....οσο ενα παπί Sym:lol: πανω κατω

vstrider
13/01/2023, 08:11
Εγώ, πάλι, ανακάλυψα ότι το seiko premier που μου κάνανε δώρο

ποιο μοντέλο?
έχω και εγώ ένα από αντίστοιχο event το οποίο κρατάει καλή χρονομετρία, αν και δεν το φοράω στη μηχανή.
Μόνο αν το φοράω όλη μέρα, αρχίζει και χάνει δευτερόλεπτα

KotsosDR
13/01/2023, 08:42

εγω θα έλεγα οτι υπάρχουν παρα πολλες επιλογες και κατω απο 1000 στα 10 bar

husky21
13/01/2023, 08:57
Σε τι ειδους event θα παει κανεις αραγε οπου
χρειαζεται ντρες γουοτς το οποιο να ειναι
αδιαβροχο στα 100+ μετρα
ή αδιαβροχο γενικοτερα:confused:

Bowleno
13/01/2023, 09:00
ποιο μοντέλο?
έχω και εγώ ένα από αντίστοιχο event το οποίο κρατάει καλή χρονομετρία, αν και δεν το φοράω στη μηχανή.
Μόνο αν το φοράω όλη μέρα, αρχίζει και χάνει δευτερόλεπτα

Αυτό εδώ:
440603 Αλλά φαντάζομαι, το ίδιο θέμα (με κραδασμούς μοτό) θα έχουν και τα υπόλοιπα της σειράς.
Το φοράω μόνο σε κυριλέ περιπτώσεις, πλέον.
Προτιμώ για καθημερινό το citizen που αναφέρω πιο πάνω....

Leon67
13/01/2023, 09:15
Σε τι ειδους event θα παει κανεις αραγε οπου
χρειαζεται ντρες γουοτς το οποιο να ειναι
αδιαβροχο στα 100+ μετρα
ή αδιαβροχο γενικοτερα:confused:

Δεν ειναι ετσι....Με αυτα που ειναι 30 ή 50 μέτρα φοβασαι να πλύνεις τα χερια σου.

Leon67
13/01/2023, 09:31
Τελος παντων μια και τωρα ανακάλυψα αυτήν την ενότητα στο φορουμ-μετα από 8 χρονια να και το μοναδικό "καλό"=αυτόματο που εχω και το φοραω παντού. Αγορασμένο πριν από 15 χρόνια.

440604

Longines Hydroconquest Chronograph.

Δεν είμαι της αποψης οτι σε αυτην την κατηγορία τιμης πρεπει να τα φυλάμε στο συρτάρι αλλα πρεπει -οπως φαινεται- να τα χαιρόμαστε! Μια χαρα δουλεύει ακόμα με ενα σερβις στα 7-8 χρόνια.

doctor_john
13/01/2023, 17:48
Συμφωνώ, ωραία μηχανή έχει το θηρίο σου.
Σε πολλά αργυροχρυσοχοΐα θα σου φρεσκάρουν την επιφάνεια με τις υφές που θέλεις αρκετά οικονομικά.
Είναι από τα χρηστικά στοιχεία των ατσάλινων... :)

STF
13/01/2023, 18:49

OK...

Tο παρακάτω αυτόματο θα το βρεις περίπου 20% από την αναγραφόμενη τιμή αν το ψάξεις. 10atm.

https://www.inglessis.gr/longines-spirit-automatic-42mm-mple-kantran-andriko-roloi/p/2831/80,1,36,40/

H φθηνότερη παραλλαγη με quartz μηχανισμό έχει το εντυπωσιακό βάθος των 30atm (το οποίο ζαχαρώνω εδώ και πάρα πολύ καιρό).

https://www.inglessis.gr/longines-conquest-quartz-41mm-mple-kantran-andriko-roloi/p/473/80,1,36,40/

Και τα δυο μπορείς να τα βρεις και με μαύρο καντράν.

AristidisZ
13/01/2023, 20:51
Το Tissot PR100 automatic που έχω είναι 10 atm, και το είχα πάρει 300€
Το αντίστοιχο μοντέλο τώρα είναι κοντά στα 500, δε ξέρω τι παπί παίρνεις με αυτά τα λεφτά

STF
13/01/2023, 22:37
Το Tissot PR100 automatic που έχω είναι 10 atm, και το είχα πάρει 300€
Το αντίστοιχο μοντέλο τώρα είναι κοντά στα 500, δε ξέρω τι παπί παίρνεις με αυτά τα λεφτά

Δε νομίζω automatic (powermatic) να είχε ποτέ 300€. Μπας και εννοείς quartz; Εκτός αν το πήρες από grey market του εξωτερικού οπότε εκεί παίζει να έχει συμβεί.

AristidisZ
13/01/2023, 22:50
Δε νομίζω automatic (powermatic) να είχε ποτέ 300€. Μπας και εννοείς quartz; Εκτός αν το πήρες από grey market του εξωτερικού οπότε εκεί παίζει να έχει συμβεί.

Από Ελλάδα σε κοσμηματοπωλείο, 330€ για να είμαι ακριβής, τέλη του 15
440675

STF
13/01/2023, 22:54
Από Ελλάδα σε κοσμηματοπωλείο, 330€ για να είμαι ακριβής, τέλη του 15
440675

Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως είναι εντυπωσιακό. 300-350 ευρώ πουλάνε τα quartz (της σειράς αυτής) τα τελευταία 3-4 χρόνια... Δεν είναι από τα ρολόγια που παρακολουθούσα στενά οπότε δίκιο θα έχεις.

AristidisZ
13/01/2023, 22:57
Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως είναι εντυπωσιακό. 300-350 ευρώ πουλάνε τα quartz (της σειράς αυτής) τα τελευταία 3-4 χρόνια... Δεν είναι από τα ρολόγια που παρακολουθούσα στενά οπότε δίκιο θα έχεις.

Σκυλί μαύρο, το έχω φορέσει άπειρες ώρες και δεν το έχω πάει για σέρβις ποτε
Απλά κάποια στιγμή του έβαλα το μαμά μπρασελέ, γιατί είχα απηυδήσει με την φθορά στα λουράκια

STF
13/01/2023, 22:58
Σκυλί μαύρο, το έχω φορέσει άπειρες ώρες και δεν το έχω πάει για σέρβις ποτε
Απλά κάποια στιγμή του έβαλα το μαμά μπρασελέ, γιατί είχα απηυδήσει με την φθορά στα λουράκια

Μια χαρά ρολόγια είναι!

AristidisZ
13/01/2023, 23:21
Μια χαρά ρολόγια είναι!

Συμφωνώ απόλυτα
Δεδομένου δε ότι φοράνε ίδιους μηχανισμούς με σαφώς ακριβότερα brands θα έλεγα ότι έχουν αρκετά καλό vfm

Leon67
14/01/2023, 08:01
OK...

Tο παρακάτω αυτόματο θα το βρεις περίπου 20% από την αναγραφόμενη τιμή αν το ψάξεις. 10atm.

https://www.inglessis.gr/longines-spirit-automatic-42mm-mple-kantran-andriko-roloi/p/2831/80,1,36,40/

H φθηνότερη παραλλαγη με quartz μηχανισμό έχει το εντυπωσιακό βάθος των 30atm (το οποίο ζαχαρώνω εδώ και πάρα πολύ καιρό).

https://www.inglessis.gr/longines-conquest-quartz-41mm-mple-kantran-andriko-roloi/p/473/80,1,36,40/

Και τα δυο μπορείς να τα βρεις και με μαύρο καντράν.

Ευχαριστω. Quartz σχετικά λεπτό -που να μπαίνει κατω από μανσετα πουκάμισου εχω το παρακατω από τελος 80's. 2η φωτό μαζι με Longines που παρεθεσα παραπάνω.
440676
440677

Και τα δύο ειναι 1-2 mm μικρότερα από οτι θα ήθελα για 19,5cm - 7, 3/4 inch καρπό που εχω. Πάλι Longines δεν θα ήθελα εκτος και αν εβγαζε το καινούργιο zulu time με μικρορύθμιση rachet σε μπρασελέ.

Στα 43+ mm διαμετρο μου αρεσουν κατι σαν αυτα:

https://www.omegawatches.com/watch-omega-seamaster-aqua-terra-150m-master-co-axial-chronometer-gmt-43-mm-23190432204001

https://www.omegawatches.com/watch-omega-seamaster-aqua-terra-150m-co-axial-master-chronometer-gmt-worldtimer-43-mm-22010432203001

ΑΛΛΑ παίρνω αλλο ενα μηχανάκι ή αυτοκίνητο που δεν εχω σε αυτα τα χρηματα. Οπόταν καλά ειμαι με τα 3-4 ρολογάκια μου 1 αυτόματο 2 quartz και ενα φτηνό κουρδιστό κειμήλιο του παππού μου....Ασε που δεν θα φορούσα κατι τοσο ακριβό, στο συρτάρι θα την εβγαζε

Leon67
14/01/2023, 08:21
Tα αλλα δύο Midas του παππού και Seiko Velatura Titanium

440678

KotsosDR
14/01/2023, 12:19
Ευχαριστω. Quartz σχετικά λεπτό -που να μπαίνει κατω από μανσετα πουκάμισου εχω το παρακατω από τελος 80's. 2η φωτό μαζι με Longines που παρεθεσα παραπάνω.
440676
440677

Και τα δύο ειναι 1-2 mm μικρότερα από οτι θα ήθελα για 19,5cm - 7, 3/4 inch καρπό που εχω. Πάλι Longines δεν θα ήθελα εκτος και αν εβγαζε το καινούργιο zulu time με μικρορύθμιση rachet σε μπρασελέ.

Στα 43+ mm διαμετρο μου αρεσουν κατι σαν αυτα:

https://www.omegawatches.com/watch-omega-seamaster-aqua-terra-150m-master-co-axial-chronometer-gmt-43-mm-23190432204001

https://www.omegawatches.com/watch-omega-seamaster-aqua-terra-150m-co-axial-master-chronometer-gmt-worldtimer-43-mm-22010432203001

ΑΛΛΑ παίρνω αλλο ενα μηχανάκι ή αυτοκίνητο που δεν εχω σε αυτα τα χρηματα. Οπόταν καλά ειμαι με τα 3-4 ρολογάκια μου 1 αυτόματο 2 quartz και ενα φτηνό κουρδιστό κειμήλιο του παππού μου....Ασε που δεν θα φορούσα κατι τοσο ακριβό, στο συρτάρι θα την εβγαζε
Εγώ κοίταζα πέρυσι αυτά τα 2 για budget καθημερινό
https://youtu.be/YE2hQF0mHNM https://youtu.be/aqpCWXJI6T8

Εσύ βέβαια μπορείς να δεις και αυτό : https://youtu.be/Oc5TmLcm2ng

Υ.γ. Το πρώτο ΟMEGA πανέμορφο .

husky21
16/01/2023, 10:03
Αν θελετε μπορειτε εδω να βαλουμε τις συλλογες μας
να τις μετσησουμε να δουμε ποιος την εχει πιο μεγαλη
μαι πιο ποιοτικη:p

Ξεκινω εγω με τα δικα μου που φυσικα ειναι
ολα σε μικρο budget

440704

teogtp
16/01/2023, 12:20
Έχεις κάτι σε citizen;
:lol:

zannisvel
16/01/2023, 12:29
Έχεις κάτι σε citizen;
:lol:

ή σε Orient?

Πάντως είναι όλα πολύ ωραία!! :beer:

Panos76
16/01/2023, 12:41
Είχα τέλη 90ς ένα Chronogrph WR 100 αλλά χάθηκε για πάντα στο έρεβος της καλτέρας του αγαπημένου μου νησιού.

Το είχα πάρει από Αγγλία και όσες φορές και αν έψαξα στο internet δεν βρήκα ποτέ το ίδιο :confused:

Tsber
16/01/2023, 12:48
Είχα τέλη 90ς ένα Chronogrph WR 100 αλλά χάθηκε για πάντα στο έρεβος της καλτέρας του αγαπημένου μου νησιού.

Πάλι καλά που δεν έπεσες κι εσύ μαζί με το precious στην καλντέρα σαν το γκόλουμ :a22:

Panos76
16/01/2023, 12:50
Πάλι καλά που δεν έπεσες κι εσύ μαζί με το precious στην καλντέρα σαν το γκόλουμ :a22:

Εγώ κολυμπούσα εκεί και έφαγα μια κλωτσιά στο χέρι και αυτό ξεκούμπωσε!

Tsber
16/01/2023, 13:00
Εγώ κολυμπούσα εκεί και έφαγα μια κλωτσιά στο χέρι και αυτό ξεκούμπωσε!

440707

interceptor
17/02/2023, 08:55
καλημέρα παιδια να ποστάρω και τη δικιά μου συλλογή441448

doctor_john
09/05/2023, 18:58
Ρε παιδιά υπάρχει κάποιος τεχνικός ανάμεσά μας;
Δεν αντέχω άλλο, 6 μήνες, 5 καταστήματα, 150ε και ακόμα δεν έχω αλλάξει ένα κρύσταλλο στο ρολόι μου...

Δεν ξέρω τι να κάνω, έχω φρικάρει τελείως. Μια πρέσα χρειάζομαι, τίποτα άλλο στην κυριολεξία. 1.5' - 2' αν μιλάμε για μοτό ταυτόχρονα..

Bowleno
09/05/2023, 22:08
Δεν αντέχω άλλο, 6 μήνες, 5 καταστήματα, 150ε και ακόμα δεν έχω αλλάξει ένα κρύσταλλο στο ρολόι μου...

Δεν ξέρω τι να κάνω, έχω φρικάρει τελείως. Μια πρέσα χρειάζομαι, τίποτα άλλο στην κυριολεξία. 1.5' - 2' αν μιλάμε για μοτό ταυτόχρονα..

Πες και για ποιο ρολόι μιλάς ρε συ....

doctor_john
10/05/2023, 00:18
Σόρυ ρε συ, είναι απο αυτά που δεν συζηταω εδώ. Η τεχνολογία του είναι από το 1890 - σήμερα, είναι τόσο απλό όσο να απαριθμείς
τα κομμάτια του και όμως δεν βρίσκω τεχνικό που να του εξηγώ το αυτονόητο, το δεδομένο για εκατομμύρια ανθρώπους μέχρι σήμερα
και να κάνει αυτό που του λέω..
Μου παίρνει λιγότερο από 10" να εξηγήσω τι χρειάζομαι, είναι απόλυτα κατανοητό και εφαρμόσιμο, το έχω κάνει πράξη τουλάχιστον τρείς
φορές χωρίς να έχω προσπαθήσει παραπάνω.
Κάποιοι με ακούν και μου επιστρέφουν το ρολόϊ με άγνωστες, παράτυπες κ.λπ. επιλογές, κάποιοι με ακούν και μου λένε
κοιτώντας με στα μάτια: "καταλαβαίνω τι μου λες, δεν το δέχομαι, δεν το κάνω".

Για να μην σε αφήσω με απορία, ζητώ να πρεσάρουν στο κάσωμα την στεφάνη με το κρύσταλλο φορεμένο χωρίς τίποτα άλλο
και όχι το κρύσταλλο στην στεφάνη μιας που όταν είναι εγκατεστημένη στο κάσωμα σφίγγει μισό δέκατο (δηλαδή ένα δέκατο στην διάμετρο)
ασφαλίζοντας το κρύσταλλο που φέρει.

Πάντα κάνω ξεκάθαρο ότι οποιοδήποτε αποτέλεσμα συμβεί παίρνω την ευθύνη και δεν ρωτάω, δεν απασχολώ, δεν ενοχλώ, εξοφλώ κ.λπ.

Ειλικρινά σου μιλάω, αν η γνώση του 1+1=2 και η θέληση να κάνεις την δουλειά σου, ήταν προδιαγραφή για να έχεις κατάστημα,
αύρια το πρωϊ κλείνω τα περισσότερα καταστήματα επισκευής ρολογιών στην αθήνα και προλαβαίνω να είμαι στην ώρα μου στην δική μου εργασία.

Στο χρόνο που έκανα να σου γράψω το μήνυμα, θα μπορούσα να έχω κάνει τουλάχιστον 10 φορές την "εργασία" που ζητάω.

Δεν ξέρω τι να κάνω, σκέφτηκα να πάω ιταλία για 2-3 'ωρες απο την απόγνωση!
Δεν πρόκειται γιατί η ακριβότερη πρέσα που υπάρχει στον πλανήτη κοστίζει λιγότερα από 150ε αλλά σε μια χώρα
σαν εμάς να πρέπει να αγοράσω πρέσα το 2023 για να βάλω κρύσταλλο στο ρολόϊ μου;!

husky21
10/05/2023, 00:26
Πες και για ποιο ρολόι μιλάς ρε συ....

Που να εκανες καμια πιο συνθετη ερωτηση
2 τομους θα εγραφε για απαντηση...

Bowleno
10/05/2023, 06:37
Σόρυ ρε συ, είναι απο αυτά που δεν συζηταω εδώ. Η τεχνολογία του είναι από το 1890 - σήμερα, είναι τόσο απλό όσο να απαριθμείς
τα κομμάτια του και όμως δεν βρίσκω τεχνικό που να του εξηγώ το αυτονόητο, το δεδομένο για εκατομμύρια ανθρώπους μέχρι σήμερα
και να κάνει αυτό που του λέω..
Μου παίρνει λιγότερο από 10" να εξηγήσω τι χρειάζομαι, είναι απόλυτα κατανοητό και εφαρμόσιμο, το έχω κάνει πράξη τουλάχιστον τρείς
φορές χωρίς να έχω προσπαθήσει παραπάνω.
Κάποιοι με ακούν και μου επιστρέφουν το ρολόϊ με άγνωστες, παράτυπες κ.λπ. επιλογές, κάποιοι με ακούν και μου λένε
κοιτώντας με στα μάτια: "καταλαβαίνω τι μου λες, δεν το δέχομαι, δεν το κάνω".

Για να μην σε αφήσω με απορία, ζητώ να πρεσάρουν στο κάσωμα την στεφάνη με το κρύσταλλο φορεμένο χωρίς τίποτα άλλο
και όχι το κρύσταλλο στην στεφάνη μιας που όταν είναι εγκατεστημένη στο κάσωμα σφίγγει μισό δέκατο (δηλαδή ένα δέκατο στην διάμετρο)
ασφαλίζοντας το κρύσταλλο που φέρει.

Πάντα κάνω ξεκάθαρο ότι οποιοδήποτε αποτέλεσμα συμβεί παίρνω την ευθύνη και δεν ρωτάω, δεν απασχολώ, δεν ενοχλώ, εξοφλώ κ.λπ.

Ειλικρινά σου μιλάω, αν η γνώση του 1+1=2 και η θέληση να κάνεις την δουλειά σου, ήταν προδιαγραφή για να έχεις κατάστημα,
αύρια το πρωϊ κλείνω τα περισσότερα καταστήματα επισκευής ρολογιών στην αθήνα και προλαβαίνω να είμαι στην ώρα μου στην δική μου εργασία.

Στο χρόνο που έκανα να σου γράψω το μήνυμα, θα μπορούσα να έχω κάνει τουλάχιστον 10 φορές την "εργασία" που ζητάω.

Δεν ξέρω τι να κάνω, σκέφτηκα να πάω ιταλία για 2-3 'ωρες απο την απόγνωση!
Δεν πρόκειται γιατί η ακριβότερη πρέσα που υπάρχει στον πλανήτη κοστίζει λιγότερα από 150ε αλλά σε μια χώρα
σαν εμάς να πρέπει να αγοράσω πρέσα το 2023 για να βάλω κρύσταλλο στο ρολόϊ μου;!

Πήγες πέριξ της Καραγεώργη Σερβίας και δεν βρήκες έστω έναν να το κάνει; :confused:
Για να μην δέχονται να το κάνουν αυτό εγνωσμένοι ρολογάδες (και έχει πολλούς η περιοχή) κάτι παίζει με δαύτο.....σόρρυ κιόλας

ioannispar
10/05/2023, 07:31

Κανε μια ερωτηση στον ΚΟΝΤΟ στον Κορυδαλλο. Παιζει και να βρεις την λυση που ψαχνεις :wave2:

doctor_john
10/05/2023, 08:23
Ευχαριστώ παιδιά. Μου είναι δύσκολο να πάω βόλτα στα καταστήματα λόγο ωραρίου και δεν μπορώ
να το στείλω με κούριερ.

Δεν παίζει τίποτα το περίεργο ή δύσκολο Bowleno, είναι τόσο απλό όσο στο περιέγραψα.
Ένα κρύσταλο που κάθεται σε μια στεφάνη που κουμπώνει με λιγότερα από 10kg πίεση σε μια τρύπα.
Σου λέω το έχω κάνει τρεις φορές χωρίς εκπαίδευση, απλά παρατηρώντας το πως είναι.

Είναι αστείο, απλά είναι το καθημερινό μου και σπάω το τζαμακι μια φορά το χρόνο περίπου.

Bowleno
10/05/2023, 09:14
Είναι αστείο, απλά είναι το καθημερινό μου και σπάω το τζαμακι μια φορά το χρόνο περίπου.

:uplate: πως το καταφέρνεις αυτό;;
Αν γίνεται λόγω δουλειάς, δεν το λυπάσαι; Έχω 4 σχετικά καλά ρολόγια, έχω κάνει βάρβαρες δουλειές, οικοδομή, λούστρα επίπλων, χαμαλοδουλειές, ποτέ δεν κατάφερα να σπάσω η να χαλάσω κανένα....

viper1
10/05/2023, 09:20
Να πάρετε Casio G-shock. Τα υπόλοιπα ρολόγια τα βγάζουμε όταν κάνουμε εργασία η οποία βάζει σε κίνδυνο το ρολόι

PaNick67
10/05/2023, 09:28
Ευχαριστώ παιδιά. Μου είναι δύσκολο να πάω βόλτα στα καταστήματα λόγο ωραρίου και δεν μπορώ
να το στείλω με κούριερ.

Δεν παίζει τίποτα το περίεργο ή δύσκολο Bowleno, είναι τόσο απλό όσο στο περιέγραψα.
Ένα κρύσταλο που κάθεται σε μια στεφάνη που κουμπώνει με λιγότερα από 10kg πίεση σε μια τρύπα.
Σου λέω το έχω κάνει τρεις φορές χωρίς εκπαίδευση, απλά παρατηρώντας το πως είναι.

Κοιτα, αν ηταν οσο αστεια ευκολο οπως λες θα ειχες βρει καποιον να το κανει, δεν νομιζεις; Δεν γινεται να ειναι ολοι ασχετοι.

Αν ο αλλος εχει πρεσα και δεν το αναλαμβανει καποια δυσκολια θα παιζει. ΟΚ, μπορει να πας σε 1-2 μαγαζια που να μην ξερουν την δουλεια, ή αλλοι που βαριουνται την διαδικασια για να παρουν ψιχουλα αν και ο σωστος επαγγελματιας δεν θα το κανει.

Πιο πανω εγραψες για λεφτα που πληρωσες

Τα 5 καταστηματα που πηγες αν δεν το εκαναν δεν σε εστειλαν καπου να να ξερουν / μπορουν;

Τελικα μηπως πρεπει να χασεις καποιες ωρες και να πας σε σωστο σερβις να κανεις την δουλεια σου; Γιατι τα 150€ για μια πρεσσα ειναι μαλλον πολλα. Απο την αλλη αν πρεπει να το κανεις καθε χρονο......

doctor_john
10/05/2023, 23:04
Tι να λυπηθώ; εργαλείο είναι στο χέρι μου. όσο λυπάμαι εμένα λυπάμαι και αυτό.
Tool watch είναι ατσάλινο 45mm, αρχικά σχεδιάστηκε για να φοριέται και πάνω από τζάκετ κ.λπ.

Στην δουλειά περνάω 10-12 ώρες την ημέρα. Ένα κρύσταλλο το χρόνο είναι λογικό έξοδο.

Φίλε Νίκο αυτό περιγράφω στο quote που κάνεις, ότι δε νομίζω..
Επίσης είμαι ξεκάθαρος στον βαθμό δυσκολίας, οποιοσδήποτε ενήλικος κατεβάζει μια χειρολαβή χωρίς την δυνατότητα να χαλάσει τίποτα.
Δεν είπα ότι δεν το αναλαμβάνουν, το αναλαμβάνουν, αγνοούν ότι πρέπει να ξεκουμπώσεις την στεφάνη και πρεσάρουν 37.4 σε 37.5 ανελαστικά..
Καμία τύχη, σπάνε τα κρύσταλλα που εισάγω, γιατί στην ελλάδα κόβουμε κοίλα μόνο μεγέθη που έχουν εισαχθεί :a21:
και εγκαθιστούν σε κλειστή στεφάνη 36.5 κρύσταλλο με φλάΝτΖα!!
Το πληρώνω και φεύγω με χαμόγελο για τον επόμενο.

Τα κρύσταλλα έχουν ~80, τα παίρνω από τον αρη κοντά στα 25.
Ο προτελευταίος έκανε το μπαλάνς κοτσίδια και άρπαξα ένα 45ε για νέο και ρύθμιση. Μου παρέδωσε δηλαδή, με λυμένες τις βίδες στήριξης της μηχανής
και κατεστραμμένο το καρέ του άξονα της κορώνας..
Εγώ με το χαμόγελο να εξοφλώ τα πειράματα που κάνουν. Νο πρόμπλεμ.
Κατανοώ ότι έχω χάσει το δικαίωμα μου να διαμαρτυρηθώ λόγο της πολύ χαμηλής ποιότητας πελατών που έχουν σταυρώσει τους τεχνικούς της χώρας πολλά χρόνια τώρα.

Εστιάζω στο στόχο μου, να αλλάξω το κρύσταλλο να πα να φορεθεί..

Ο πιο πρόσφατος νομίζω ξεπέρασε κατά πολύ τους άλλους, ενώ κατάλαβε εξαρχής το αυτονόητο της λειτουργίας, αφαίρεσε το (3ο) φλατ 36.5 με κλειστή τη στεφάνη
κράτησε την φλάΝτζα στα σκαλοπατάκι που κανονικά κάθεται αβίαστα το κρύσταλλο και με μια γερή στρώση κόλλας στερέωσε το κρύσταλλο σχεδόν εκτός της στεφάνης.

13ε, μπορεί να μην το παραδέχομαι ακόμα αλλά είναι τόσο αστείο που μάλλον τα αξίζει.

Να με συστήσουν σε άλλους; δεν μπορώ να φανταστώ πως θα το ρωτήσω όταν εκείνοι πιστεύουν ότι έφεραν σε πέρας την δύσκολη αποστολή και έγώ έχω κάθε λόγο να είμαι πελάτης τους.

PaNick67
11/05/2023, 08:11
Φίλε Νίκο αυτό περιγράφω στο quote που κάνεις, ότι δε νομίζω..
Επίσης είμαι ξεκάθαρος στον βαθμό δυσκολίας, οποιοσδήποτε ενήλικος κατεβάζει μια χειρολαβή χωρίς την δυνατότητα να χαλάσει τίποτα.
Δεν είπα ότι δεν το αναλαμβάνουν, το αναλαμβάνουν, αγνοούν ότι πρέπει να ξεκουμπώσεις την στεφάνη και πρεσάρουν 37.4 σε 37.5 ανελαστικά..
Καμία τύχη, σπάνε τα κρύσταλλα που εισάγω, γιατί στην ελλάδα κόβουμε κοίλα μόνο μεγέθη που έχουν εισαχθεί :a21:
και εγκαθιστούν σε κλειστή στεφάνη 36.5 κρύσταλλο με φλάΝτΖα!!
Το πληρώνω και φεύγω με χαμόγελο για τον επόμενο.

Τα κρύσταλλα έχουν ~80, τα παίρνω από τον αρη κοντά στα 25.
Ο προτελευταίος έκανε το μπαλάνς κοτσίδια και άρπαξα ένα 45ε για νέο και ρύθμιση. Μου παρέδωσε δηλαδή, με λυμένες τις βίδες στήριξης της μηχανής
και κατεστραμμένο το καρέ του άξονα της κορώνας..
Εγώ με το χαμόγελο να εξοφλώ τα πειράματα που κάνουν. Νο πρόμπλεμ.
Κατανοώ ότι έχω χάσει το δικαίωμα μου να διαμαρτυρηθώ λόγο της πολύ χαμηλής ποιότητας πελατών που έχουν σταυρώσει τους τεχνικούς της χώρας πολλά χρόνια τώρα.

Εστιάζω στο στόχο μου, να αλλάξω το κρύσταλλο να πα να φορεθεί..

Ο πιο πρόσφατος νομίζω ξεπέρασε κατά πολύ τους άλλους, ενώ κατάλαβε εξαρχής το αυτονόητο της λειτουργίας, αφαίρεσε το (3ο) φλατ 36.5 με κλειστή τη στεφάνη
κράτησε την φλάΝτζα στα σκαλοπατάκι που κανονικά κάθεται αβίαστα το κρύσταλλο και με μια γερή στρώση κόλλας στερέωσε το κρύσταλλο σχεδόν εκτός της στεφάνης.

13ε, μπορεί να μην το παραδέχομαι ακόμα αλλά είναι τόσο αστείο που μάλλον τα αξίζει.

Να με συστήσουν σε άλλους; δεν μπορώ να φανταστώ πως θα το ρωτήσω όταν εκείνοι πιστεύουν ότι έφεραν σε πέρας την δύσκολη αποστολή και έγώ έχω κάθε λόγο να είμαι πελάτης τους.

Τωρα που καταλαβα τι πρεπει να γινει για να μπει σωστα, σε καταλαβαινω

Ειναι τραγικο να βαζουν κολλες και φλαντζες εκει που δεν προβλεπεται!

Δεν μπορω να σε βοηθησω δυστυχως, ενω μου αρεσουν πολυ τα ρολογια την εβγαζα μεχριο τωρα με φτηνα quartz και τωρα εχω smartwatch που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΟΛΟΙ αλλα με βολευει πολυμστο αμαξι οταν οδηγω που μπορω να απανταω σε κλησεις.

Στην θεση σου θα τηλεφωνουσα και θα ρωτουσα αν μπορουν αν κανουν αυτο το συγκεκριμενο που πρεπει να γινει στο δικο σου σε σοβαρα μαγαζια σερβις

husky21
10/01/2024, 15:17
Σημερα ηρθε στην κατοχη μου ενα homage
του ιστορικου 1975 "tuna" της Σεικο
απο την SteelDive
αυτοματο με NH35

449698
449699
449701

doctor_john
10/01/2024, 22:05
Mεγειές! είναι απίστευτο αυτό το κάσωμα! πρωτότυπο, λειτουργικό, πλούσιο.. θα μπορούσε να σχεδιαστεί το 1920 και το 2020.
449708

husky21
10/01/2024, 23:06
περιμενω να μου ερθει και ενα open caseback να φαινεται ο μηχανισμος και θα ειναι κομπλε

doctor_john
12/01/2024, 20:06
Το καλοκαίρι μου ζήτησαν μια custom σειρά για εταιρικό δώρο και έκανα ένα και για εμένα
που ήθελα ένα ασπρόμαυρο να θυμίζει σκίτσο.
Η αναγνωσιμότητα πάει περίπατο σε δύσκολες συνθήκες και μου λείπει η οικειότητα μερικών αριθμών στο dial.
Με φτιάχνει όμως η εμφάνιση του. Κάποια στιγμή θα ξετσιγκουνευτώ και θα πάρω μια λευκή εσωτερική στεφάνη.
samurai homage NH35

449786

husky21
12/01/2024, 22:15
Παρα πολυ ομορφο
μπραβο σου εκανες αψογη δουλεια
σκεφτομαι πολυ σοβαρα να βαλω ενα τετοιο dial
στον "τονο"

449791

doctor_john
12/01/2024, 23:56
Aυτά είναι προσωπικά θέματα και αλλάζουν με την διάθεση :lol:
Εβαλα το παραπάνω για να δω αν αξίζει το κόστος ενος λευκού και αυτό έχει τόση ποιότητα
που δεν σκεφτομαι να το αλλάξω.

lazkal
13/01/2024, 11:15
Πολύ ωραίο το Samurai ...
Το δικό μου είναι παλιό μοντέλο ...

husky21
24/01/2024, 16:38
περιμενω να μου ερθει και ενα open caseback να φαινεται ο μηχανισμος και θα ειναι κομπλε

ηρθε και εκατσε κουτι:D

450078

@doctor_john σ ευχαριστω πολυ για την προταση στο vroom
θα το εχω υποψιν

STF
28/01/2024, 16:43
Τα ρολόγια με τα οποία έχω απομείνει.
Πρώτο από όλα το ρολόι του πατέρα μου που είναι του 1969 και που του είχα κάνει ένα μεγάλο σέρβις κάπου εκεί στο 2003. Είναι ένα κουρδιστό Omega Seamaster no date. Όταν γεννήθηκε ο γιος μου το 2016 χάραξα τη πλάτη του με την ημερομηνία γεννήσεως του.

450208

Αγαπημένο το Citizen αυτό το οποίο όταν ήρθε στα χέρια μου το ερωτεύτηκα ακόμη περισσότερο. Εξαιρετικές χρονομετρίες.

450209

450210

Το παλιότερο προσωπικό μου ρολόι, κάπως ταλαιπωρημένο με hairlines αλλά το έχω φορέσει περισσότερο από κάθε άλλο. Ένα SEIKO Kinetic Perpetual που απέκτησα το 2006 και φοράει ακόμη την ίδια πυκνωτική μπαταρία. Έχει τη δυνατότητα να διορθώνει την ημερομηνία υπολογίζοντας και τα δίσεκτα έτη. Πρέπει όμως πλέον να αλλαχθεί καθώς δε λειτουργεί το sleep mode. Τσιγκουνεύομαι τα 100€ που θα στοιχίσει μαζί με το σέρβις.

450211

Και το τελευταίο μου απόκτημα αφού ανέβαλα την αγορά του και το κυνήγι της ανεύρεσης του. Πρόκειται για ένα STEINHART Ocean 39 Vintage GMT το οποίο παραπέμπει απευθείας στο Rolex Explorer II του 1971 (1ης γενιάς) με ref.1655. Το καταθέτω πριν προλάβει να το κάνει κάποιος άλλος. Πολλές συζητήσεις γίνονται για τα homage αντίγραφα στον κόσμο των ρολογόφιλων, τις οποίες έχω ξεπεράσει και απλά αγοράζω με μοναδικό γνώμονα.... να μου αρέσει το ρολόι που φοράω, άλλωστε τη συγκεκριμένη vintage εκδοχή πολλοί λίγοι θα την αναγνωρίσουν.

450212

450213

husky21
28/01/2024, 18:32
ειναι πολυ ομορφα ολα
ειδικα το Ω
απλο,λιτο απεριττο

Bowleno
28/01/2024, 18:34
ειναι πολυ ομορφα ολα
ειδικα το Ω
απλο,λιτο απεριττο

Και το ακριβότερο όλων.....

doctor_john
28/01/2024, 19:37
Ωραία συλλογή!
Όσον αφορά το steinhart δεν τίθεται θέμα, όλα τα groupo έχουν δεύτερες εταιρείες έτσι ώστε να κάνουν προσβάσιμα
στο κοινό επιτυχημένα μοντέλα που αξίζουν και που φυσικά θα τους αποδώσουν κέρδη χωρίς να στερούν την υστεροφημία των "μεγάλων".
Και η Tudor αρχικά για την αγορά της Αυστραλίας ξεκίνησε, λόγο υπερβολικών δασμών στα rolex εισαγωγής.
Τα περισσότερα σχέδια κασσωμάτων είναι πλέον χωρίς πατέντα κάτι πολύ φυσικό μετά από 50 χρόνια.

το φαινόμενο rolex και ο αντίκτυπος που έχει σε εκατομμύρια ανθρώπους που φοράνε γνήσια, με άλλο όνομα ή ρεπλικες
είναι εκτός κάθε συναγωνισμού. Προσωπικά δεν μπορώ να τα δω όπως τα άλλα ρολόγια πλέον.
Θεωρώ δικαίωμα όλων να μπορούν να χαίρονται αυτά τα σχέδια.

Το citizen κλέβει καρδιές.