PDA

View Full Version : Δευτερόλεπτο.. Λεπτό.. Ώρα.. Αντρικό Ρολόϊ!!!!

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10

kostas_1100gs
21/08/2017, 13:43
το ειδα, το ερωτευτικα, τα υπολοιπα ειναι ιστορια :D

387693

Πολύ καλό.

7gibernau
21/08/2017, 14:02
Απο την προηγούμενη σελίδα,το ενα απο τα τρία και να μου το χάριζαν δεν το φοραγα!

SHOOTER045
21/08/2017, 14:04
Απο την προηγούμενη σελίδα,το ενα απο τα τρία και να μου το χάριζαν δεν το φοραγα!

Του vale ε?
Τώρα θα βγάλει και.ο sete ενα τσαλακωμενο στα αριστερά σαν τον ώμο τού :D

7gibernau
21/08/2017, 14:09
Του vale ε?
Τώρα θα βγάλει και.ο sete ενα τσαλακωμενο στα αριστερά σαν τον ώμο τού :D
Απ όσο εχω ψάξει δεν εχει αλλα δε φοραω και ρολόι!!

Grafton 505
03/09/2017, 17:48
Ανδρικό δεν είναι αλλά είναι λίγο παλιό και λίγο μικρό....

388072

388073

AristidisZ
10/12/2017, 12:49
Το χεράκι μου...

391255

(Δυστυχώς, δεν είναι το ρολογάκι μου :cry: )

skylaros
10/12/2017, 13:58
Εγώ τα ρολόγια δε τα πάω από δώρα έχω καμιά 10αριά υποθέτω (μούφες) το πιο ακριβό στο 200άρι-300άρι, δε μου αρέσουν όμως και να μου άρεσαν δε τα μπορώ πάνω μου, όπως όλα τα αξεσουάρ. Όμως αν κάποιος μου χάριζε αυτό, θα το έβαζα σε μια ξεχωριστή γωνιά να το βλέπω, σαν έργο τέχνης... (που είναι) κάτω από έναν τεράστιο μεγεθυντικό φακό ... van cleef & Arpels astronomical watch ---> https://www.youtube.com/watch?v=sw5S2-T-Ogk Κατά τα άλλα συνεχίζω να τα απαξιώνω αυτά τα εκνευριστικά πραγματάκια που ακούγονται στην ησυχία, που σε σφίγγουν και που σου υπενθυμίζουν τον ανθρώπινο χρόνο.

Lioulios
10/12/2017, 16:44
391257

391258

p@nos
30/12/2017, 11:58
γνωριζει κανεις καποιον ωρολογοποιο/τεχνιτη που να κανει μετατροπες και μεταποιησεις σε κασες;
θελω να κανω μια μετατροπη σε μια κασα και χρειαζεται δουλεια μηχανουργικη

Apache
30/12/2017, 13:47
Ta Beijin τα ρολόγια τα ξέρετε;

AUFGEBRACHT
30/12/2017, 14:14
Ta Beijin τα ρολόγια τα ξέρετε;

Beijin ή Beijing; Μάλλον σου ξέφυγε ένα g... Τα έχω ακούσει, προσωπική πείρα δεν έχω, προφανέστατα πρόκειται για κινέζικη μάρκα, από τα λίγα που έχω διαβάσει σχετικά αξιόπιστος μηχανισμός, όμορφος σχεδιασμός -μερικά casioφέρνουν εμφανισιακά. Στα μπρασελέ πρέπει να χωλαίνουν λίγο ποιοτικά, ιδιαίτερα τα πιο entry level μοντέλα της εταιρείας, αν δεν κάνω λάθος μόνο μέσω internet πρέπει να κυκλοφορούν. Προσωπικά τα βρίσκω αδιάφορα σαν ρολόγια...

KotsosDR
11/01/2018, 11:51
Ταπεινό σε σχέση με τα περισσότερα εδω μέσα αλλα είναι το δικό μου και μου αρέσει :)

392092

Live2ride
11/01/2018, 18:50
Καθημερινός σύμμαχος.
Γενικά είναι stealth, μαύρη μαυρίλα πλάκωσε.
392112

Το μπλε φαίνεται μόνο υπό γωνία και πως θα πέσει το φως πάνω του.
392110

Το είδα το :pink: και τα σχετικά.

FotisFz1
24/05/2018, 09:35
Πηρα δυο λουρακια NATO για το ταπεινο μου
citizen καθως ειναι πιο ανετα για καθημερινη χρηση απο
το δερματινο που ειχε

395866

ποπαϋ
24/05/2018, 10:33
ρε παιδιά, απο που θα αγοράσω γνήσιο g-shock (μαγαζί Ελλάδα ή ακόμα και site εξωτερικού);;; με εγγυηση, χαρτιά κλπ;
κυκλοφορεί πολύ μαϊμού εξω και είμαι επιφυλακτικός στην αγορά του συγκεκριμένου ρολογιού

KotsosDR
24/05/2018, 10:39
ρε παιδιά, απο που θα αγοράσω γνήσιο g-shock (μαγαζί Ελλάδα ή ακόμα και site εξωτερικού);;; με εγγυηση, χαρτιά κλπ;
κυκλοφορεί πολύ μαϊμού εξω και είμαι επιφυλακτικός στην αγορά του συγκεκριμένου ρολογιού

https://elmisystems.gr/katanalotika-proionta/rologia-casio

Διεύθυνση: Λεωφ. Αθηνών 165, Χαϊδάρι 124 61

ποπαϋ
24/05/2018, 16:23
https://elmisystems.gr/katanalotika-proionta/rologia-casio

Διεύθυνση: Λεωφ. Αθηνών 165, Χαϊδάρι 124 61

Ευχαριστώ πολύ!

FotisFz1
14/06/2018, 19:40
Θελω να παρω ενα ψιλοdress ρολοι
Ενταξει δεν προκειται να βαλω ποτε φρακο
οποτε δεν χρειαζεται να ειναι ο ορισμος του ντρες
και ειμαι αναμεσα σε αυτα τα δυο

Τι λετε;
396458
396459

Nostradamus
14/06/2018, 19:46
Και οι δύο εταιρείες είναι ποιοτικοτατες..
Και τα δύο είναι όμορφα. Η orient έχει και το Bambino που είναι κλασσικό dress αλλά είπες ότι δες θες να πας εκεί.
Οποτε δες και την σειρά SARB της Seiko.

FotisFz1
14/06/2018, 21:33
Και οι δύο εταιρείες είναι ποιοτικοτατες..
Και τα δύο είναι όμορφα. Η orient έχει και το Bambino που είναι κλασσικό dress αλλά είπες ότι δες θες να πας εκεί.
Οποτε δες και την σειρά SARB της Seiko.

το bambino δεν μ αρεσει για τον ιδιο λογο που αρεσει σε ολους:p το domed γυαλι
Μ αρεσει πολυ το SARB065 αλλα ξεφευγει σε τιμη για το πορτοφολι μου

Nostradamus
14/06/2018, 22:12
Που είναι το ταβάνι σου οικονομικά αν επιτρέπεται.

FotisFz1
14/06/2018, 22:23
Αυτα τα 2 τα βρισκω απο σαιτ εξω
110 το σιτιζεν
130 το οριεντ
Δεν θα ηθελα να δωσω πανω απο 200

devil's animal
15/06/2018, 06:56

αν το site ειναι Αμερικη, θα πληρωσεις δασμους να ξερεις...
το citizen να παρεις...οι λατινικοι αριθμοι ειναι classy...

Panos76
15/06/2018, 07:52
110 το σιτιζεν
130 το οριεντ
Δεν θα ηθελα να δωσω πανω απο 200

Πέρνα και από εδώ (https://www.swatch.com/el_gr/watches/?timeperiod=1983%3B2018&productline=S3) μια βόλτα

Nostradamus
15/06/2018, 08:27
https://www.orientuhren.de

https://orientuhrshop.de

Έχω αγοράσει από τα παραπάνω, στα 200 έχει πολλές επιλογές.

Επισης Creationwatches (κάποιες φορές ρίσκο αυτό για τελωνείο, έχω πάρει δύο φορέςρες από εκεί χωρίς θέμα πάντως)

Απ έξω έχεις αρκετές επιλογές γενικά.

Εγώ θα κοιτούσα και για roamer (Saturn I & II). Είναι λίγο πάνω από το μπάτζετ σου αλλά είναι εξαιρετικά σε αυτό το εύρος τιμων και θα το καταλάβεις μόλις βάλεις ένα στο χέρι σου.

Τέλος μην φοβηθεις να δεις για μεταχειρισμένα. Πωλούνται σε καλές τιμές και πολλά από ανθρώπους που ασχολούνται, σε κατάσταση βιτρίνας.

FotisFz1
28/06/2018, 08:56
Τελικα απο το 2 που ειχα ρωτησει παραπανω επελεξα το orient και τελικα το αγχος που ειχα μεχρι να ερθει μου εφυγε..Απο κοντα ειναι ακομα πιο ομορφο και δειχνει σαν ρολοι που κοστιζει αρκετα παραπανω απο οσα πληρωσα
397034

Θεωρω οτι ειναι πια αξιοπρεπης προσθηκη στην μικρη μου συλλογη
397035

MikeG
22/01/2019, 17:45
Μπαταρία για G Shock CR2025 3V, ποια προτείνετε ως καλύτερη;

TsoliasGR
23/01/2019, 00:53
:pink:
https://www.citizenwatch.com/us/en/mens-promaster-tsuno-chronograph-racer/AV0071-03A.html#start=1

daz
25/01/2019, 14:48
Μπαταρία για G Shock CR2025 3V, ποια προτείνετε ως καλύτερη;

Αυτή που γράφει made in japan.

H durasell είναι μια απ' αυτές. Αν βρεις και καμιά sanyo - panasonic (που να γραφει made in japan και όχι china ή indonesia) ακόμα καλύτερα.

MikeG
25/01/2019, 19:39
Αυτή που γράφει made in japan.

H durasell είναι μια απ' αυτές. Αν βρεις και καμιά sanyo - panasonic (που να γραφει made in japan και όχι china ή indonesia) ακόμα καλύτερα.

Τελικά πήρα μια Sony. Θα φανεί το πόσο θα αντέξει.
Ευχαριστώ Αποστόλη για τη πρόταση.

STF
25/01/2019, 19:48
403278

403279

403280

FotisFz1
26/01/2019, 14:46
Τελικα απο το 2 που ειχα ρωτησει παραπανω επελεξα το orient και τελικα το αγχος που ειχα μεχρι να ερθει μου εφυγε..Απο κοντα ειναι ακομα πιο ομορφο και δειχνει σαν ρολοι που κοστιζει αρκετα παραπανω απο οσα πληρωσα
397034

Θεωρω οτι ειναι πια αξιοπρεπης προσθηκη στην μικρη μου συλλογη
397035

αναβαθμιστηκαμε με την προσθηκη και ενος κλασσικου diver
403285

Nostradamus
26/01/2019, 18:41
Πολύ ωραίο !!

paraligo
06/03/2019, 08:30
Καλήμερα σε όλους, ξέρουμε που μπορώ να αλλάξω κρύσταλλο στο συγκεκριμένο ρολόι?

Panos76
06/03/2019, 09:34
Είναι παλιό μοντέλο αλλα΄πιστεύω θα σε βολέψουν http://www.elomtis.gr/el/servicegr.html

paraligo
06/03/2019, 10:19
Ευχαριστώ!
έστειλα e-mail.

SONone
10/07/2019, 08:22
έπεσε στα χέρια μου απο εναν συγγενή ενα festina valjoux 7750 αριθμημένο 460/500 ισως και επίχρυσο. δεν ενδιαφέρομαι να το κρατήσω, γνωρίζετε κανέναν που να μπορεί να κοστολογήσει ή και να αγοράζει ρολόγια? δεν εννοω αγορά χρυσού και τέτοια. εξειδικευμενο μαγαζί ή και ιδιώτη? στο ίντερνετ μόνο δημοπρασίες μπόρεσα να βρω από 400€ έως 1500€ βέβαια αυτό δεν σημαίνει τίποτα.

408124
408125

p@nos
10/07/2019, 08:26
αυτο που λες ειναι τρομερα γενικο γιατι εξαρταται απο το αν το ψαχνει καποιος, την κατασταση φυσικα εσωτερικα και εξωτερικα, αν ηταν καποια ειδικη εκδοση και διαφορα αλλα

αμα θες τυχη με την πωληση καλυτερα να μπεις στα ελληνικα φορα ρολογιων, η και του εξωτερικου....επισης δοκιμασε αγγελιες insomnia

SONone
10/07/2019, 08:51
αυτο που λες ειναι τρομερα γενικο γιατι εξαρταται απο το αν το ψαχνει καποιος, την κατασταση φυσικα εσωτερικα και εξωτερικα, αν ηταν καποια ειδικη εκδοση και διαφορα αλλα

αμα θες τυχη με την πωληση καλυτερα να μπεις στα ελληνικα φορα ρολογιων, η και του εξωτερικου....επισης δοκιμασε αγγελιες insomnia

δεν ζητησα κατι γενικο.
" γνωρίζετε κανέναν που να μπορεί να κοστολογήσει ή και να αγοράζει ρολόγια? δεν εννοω αγορά χρυσού και τέτοια. εξειδικευμενο μαγαζί ή και ιδιώτη?"

Panos76
10/07/2019, 09:36
Για δοκίμασε εδώ για valuation https://www.chrono24.com.gr/info/valuation.htm#gref

και περιηγήσου στο υπόλοιπο site για πώληση, κλπ:

https://www.chrono24.com.gr/offer/index.htm (δες και τα FAQ)

Nostradamus
10/07/2019, 10:59
H μηχανη που φοραει ειναι παρα πολυ αξιοπιστος χρονογραφος.

Δεν ξερω ποιος θα μπορουσε να το κοστολογησει και γενικα η αγορα ρολογιων στην Ελλαδα δεν ειναι στα καλυτερα της. δοκιμασε και στο watchuseek.

p@nos
10/07/2019, 11:14
δεν ζητησα κατι γενικο.
" γνωρίζετε κανέναν που να μπορεί να κοστολογήσει ή και να αγοράζει ρολόγια? δεν εννοω αγορά χρυσού και τέτοια. εξειδικευμενο μαγαζί ή και ιδιώτη?"

η απαντηση ηταν ξεκαθαρη στο γιατι ειναι γενικη η ερωτηση σου...

ουσιαστικη αξιολογιση/εκτιμηση τιμης για τετοια πραγματα δεν υπαρχει...

sniper
10/07/2019, 11:36
δεν ζητησα κατι γενικο.

Ψάξου λίγο για το συγκεκριμένο σε διάφορα φορα κλπ για τιμές (υποθέτουμε ότι δουλεύει κανονικά το ρολόι) και βάλτο σε δημοπρασία σε κανένα ebay, με ελάχιστη τιμή.

SONone
13/07/2019, 16:45
thanks!

Lioulios
28/07/2019, 18:51
Γνωριζει καποιος να μου πει που μπορω να βρω λουρακι καφε η μαυρο δερμα για το seiko kinetic ???

husky21
28/07/2019, 19:03
Γνωριζει καποιος να μου πει που μπορω να βρω λουρακι καφε η μαυρο δερμα για το seiko kinetic ???

Μπορεις να πας σε οποιοδηποτε καταστημα με ρολογια-κοσμηματα
Θα βρεις σιγουρα

Lioulios
30/07/2019, 08:11
Οκ . Αλλα λεω για το δικο του αν υπαρχει .
Να ειναι της εταιριας και για το συγκεκρημενο ρολόι.

MG-KTiNoS
30/07/2019, 10:22
Οκ . Αλλα λεω για το δικο του αν υπαρχει .
Να ειναι της εταιριας και για το συγκεκρημενο ρολόι.

Η σέικο είναι κάτι σαν το Σακαράκη των ρολογιών
:cool:

BLiTzER
31/05/2021, 22:45
Για πείτε, κορίτσια. Δε βλέπω κίνηση!

Λοιπόν, θέλω κάτι καλό, αυτόματο, ημι-επίσημο (να μπορεί να φορεθεί και σχετικά casually, οκ, όχι για βερμούδα και παντόφλα), να μην είναι παραφορτωμένο, μάλλον στα 40mm, γύρω στα 400€. Ανεβαίνω κι άλλο για κάτι εξαιρετικό, αλλά γενικά ψάχνω κάτι που να είναι κορυφαίο στα λεφτά του. Αν βρίσκεται και σε προσφορά σε αυτά τα λεφτά, ακόμα καλύτερα.

Ενδεικτικά, τελευταία κοίταζα κάποια Roamer και Bulova. Γνωμούλες;

Και από πού; Ψάχνω κυρίως amazon.de (το .uk πάει, μας το έφαγαν), αλλά δέχομαι προτάσεις. Εννοείται και ελληνικά καταστήματα, αν υπάρχουν αξιοπρεπή με παρόμοιες τιμές, ιδανικά προς κέντρο (Αθήνας).

ΟΚΤΑΝΙΟ
31/05/2021, 23:35
Είμαι παλιομοδιτης? :lol:

428499

panavour
31/05/2021, 23:37

Λοιπόν, θέλω κάτι καλό, αυτόματο, ημι-επίσημο (να μπορεί να φορεθεί και σχετικά casually, οκ, όχι για βερμούδα και παντόφλα), να μην είναι παραφορτωμένο, μάλλον στα 40mm, γύρω στα 400€. Ανεβαίνω κι άλλο για κάτι εξαιρετικό, αλλά γενικά ψάχνω κάτι που να είναι κορυφαίο στα λεφτά του. Αν βρίσκεται και σε προσφορά σε αυτά τα λεφτά, ακόμα καλύτερα.

Και από πού; Ψάχνω κυρίως amazon.de (το .uk πάει, μας το έφαγαν), αλλά δέχομαι προτάσεις. Εννοείται και ελληνικά καταστήματα, αν υπάρχουν αξιοπρεπή με παρόμοιες τιμές, ιδανικά προς κέντρο (Αθήνας).

https://www.watchshop.com/watches/mens.plp?priceFrom=200.00&priceTo=500.00

STF
31/05/2021, 23:46

Διάλεξε μια χελώνα Seiko, είναι κλασική επιλογή, είναι καταδυτικό και μπορεί να φορεθεί ημι-επίσημα όπως τα περισσότερα καταδυτικά πλέον. Στον Ιγγλέση στη Σταδίου θα βρεις καλές τιμές που θα γίνουν ακόμη καλύτερες με μετρητά. Χρώματα πολλά και διάφορα. Είναι στη περιοχή χρημάτων που ψάχνεις, γύρω στα 380€ θα σου βγει στη πράξη.

Είναι 45άρι αλλά είναι χελώνα και η κάσα αγκαλιάζει το καρπό. Είχε φίλος μου με 16άρι καρπό και στεκόταν μια χαρά το ρολόι. Υπάρχουν βέβαια και άλλα χρώματα, το παρακάτω είναι από τη σειρά PADI που έχει βγάλει.

https://www.inglessis.gr/seiko-prospex-padi-automatic-mens-watch-45mm-blue-dial/p/2973/80,1,36,40/

BLiTzER
31/05/2021, 23:58
Μμ ναι, δε μου αρέσουν τα μεταλλικά. Ψάχνω κάτι πιο dress-y. Αλλά, γενικά, είμαι casual τύπος, οπότε δε θέλω κάτι σούπερ επίσημο.

doctor_john
01/06/2021, 00:05
Κοίταξε, πόσο βιάζεσαι είναι ένα θέμα, πόσα γνωρίζεις για τα μηχανικά ρολόγια είναι ένα άλλο θέμα που σχεδόν ορίζει
το τι μπορείς να δεχθείς.

Για να ζητάς 40mm δεν είσαι ξένος, είναι το πλέον σικ - αποδεκτό μέγεθος και δεν βλέπω να αλλάζει εύκολα.
Τα Roamer ήταν και είναι ξανά μια προσεγμένη εταιρία που βγάζει καλής ποιότητας popular κομμάτια,
απο όσο ξέρω σήμερα, δεν έχει ουτε ένα δικό της κάσωμα.
Δεν είμαι επικριτικός, λεπτολόγος θα μπορούσα.

Η Bulova είναι πολύ πιο αυτόνομη και δημιουργική εταιρεία. Πολύ πληρέστερα κομμάτια με χαρακτήρα.
Εφεύραν τον quartz μηχανισμό, εξακολουθούν να έχουν τον κορυφαίο quartz παραγωγής, δυστυχώς αγοράστηκε απο την citizen
πριν 2 χρόνια οπότε αναμένουμε λίγο πιο κιτς επιλογές και την απώλεια του διαπασών στο σήμα όπως συμφωνήθηκε..
Αν έχεις κάποιο υπόψιν, να το μελετήσω λίγο και να σου πω μια γνώμη.
Να σου προτείνω κάποιο φρέσκο μου είναι δύσκολο, πρωτίστως γιατί τα περισσότερα των προδιαγραφών σου είναι μεγαλύτερα
από 40mm (μετράνε περίεργα, το 43mm τους είναι 45mm) αλλά και γιατί υπάρχουν το lunar pilot (Αpollo 15, '71 σπορ-επιχειρησιακό, σχεδόν 45mm
αλλά δείχνει καλά σε καρπό κοντά στις 6"-6.5"). Όπως και το space view απο το '60 μέχρι σήμερα, που τινάζει εγκεφάλους στον αέρα (casual, 43mm του '20
νομίζω τα παλαιότερα λίγο μικρότερα).

Πάνω στο πολύ ευρύ πεδίο προδιαγραφών που περιγράφεις, σου προτείνω να δεις τα Redentore της Meccaniche Veneziane.
Πλήρες, άρτιο.

Θα έλεγα να δεις και τα field της Hamilton μήπως σου αρέσει κάποιο γιατί αξίζουν τον κόπο αλλά στο λέω περισσότερο για
να έχω ένα σημείο αναφοράς σε επόμενη κουβέντα αν για κάποιο λόγο δεν σε καλύπτουν τα Redentore.
Κλασικ, σπορ, άρτιο.

Φαντάζομαι γνωρίζεις τα έξοδα συντήρησης των μηχανικών αυτόματων όπως και την προσοχή στις κινήσεις όταν τα φοράς.
Αν είσαι συχνά κοντά σε μαγνητικά πεδία και επιλέξεις κάποιο μηχανικό που δεν είναι ασφαλισμένο με κάποια τεχνική, θα χρειαστώ
λίγο χρόνο για να σου πω αν ασφαλίζεται και με ποιο τρόπο - κόστος.

υγ: μην δίνεις σημασία στα λουράκια των εταιρειών όταν διαλέγεις. Σε αυτό το επίπεδο συνήθως έχεις 3-4 στην γκαρνταρόμπα του που αν είσαι λίγο περίεργος
μπορεί και να ξεπερνούν την αξία του ρολογιού.

BLiTzER
01/06/2021, 00:39
Βιάζομαι κάπως, δηλαδή θα το ήθελα μέσα στον μήνα. Δεν έχω την παραμικρή ιδέα από ρολόγια. Τελευταία φορά φορούσα ένα ψηφιακό Casio όταν ήμουν 11 ετών. :lol: Ναι, αυτό που είχαμε όλοι κάποτε. Γενικά, τα θεωρώ λίγο πιο χρήσιμα από άιφον, δηλαδή λίγο πιο πάνω από τον απόλυτο πάτο, αλλά η περίσταση απαιτεί ένα, και σκέφτηκα να τους δώσω μια ευκαιρία, να αγοράσω κάτι καλό που θα μπορώ - και θα θέλω - να φοράω πιο συχνά από μια φορά στα 30 χρόνια. Απλά είμαι λίγο βλαμμένος με τέτοια πράγματα και ρίχνω μελέτη όταν θέλω κάτι, οπότε μάζεψα κάποιες πληροφορίες τις τελευταίες 2-3 μέρες.

Κάποια που μου άρεσαν: Bulova 96A217, 96A234, Roamer R-Matic II. ΔΕΝ έχω δοκιμάσει κανένα ρολόι, ΔΕΝ ξέρω σίγουρα ότι είμαι για 40mm case, όλα τα παραπάνω αποτελούν θεωρίες μετά τη "μελέτη" μου. Ο καρπός μου είναι περίπου 6.9''.

Οπτικά φαίνονται ενδιαφέροντα αυτά τα Redentore. Hamilton Khaki Field έχω τσεκάρει (σε φωτογραφίες πάντα) και, αν και θα ήθελα ένα Swiss made ρολόι, δε με συγκινούν αισθητικά όσο τα παραπάνω Bulova (ή το Roamer).

Όχι, δεν έχω ιδέα από συντήρηση, ξέρω απλά ότι θέλουν κάποια. Για να είμαι ειλικρινής, δεν καίγομαι να πάρω αυτόματο, απλά είδα ότι είναι "μόνο για γνώστες" και είπα ΓΙΟΛΟ. :lol: Όχι, σοβαρά, δε με νοιάζει να ξοδέψω μια περιουσία, δεν έχω κανένα φετίχ με ρολόγια (προς το παρόν τουλάχιστον), θέλω απλά κάτι όμορφο και καλό, που να δείχνει όμορφο και καλό, σε αυτό το εύρος τιμών.

Τι μαγνητικά πεδία; Developer είμαι. Το κινητό μετράει; :lol:

doctor_john
01/06/2021, 01:23
Ωπ, μπεϊμπ, παντρεύεσαι; Να ζήσετε!

Κοίταξε, οι λατινικοί χαρακτήρες είναι λίγο επίσημοι όσον αφορά την αίσθηση που δημιουργούν
και ζητάνε αντίστοιχο περιβάλλον. θα φορεθούν και με βερμούδα αλλά καταλαβαίνεις ότι δεν θα ειναι cargo..

Κάθε στοιχείο ενός ρολογιού είναι μια δήλωση, δεν θα σε μουρλάνω. Δείχνω πολύτιμα μέταλλα, πάει περισσότερο σε dress - βραδινό.
Μου αρέσει κάποιο πολύτιμο μέταλλο, καλύτερα να είναι όλη η εμφάνιση του απο αυτό για να αναιρέσω τον βραδινό χαρακτήρα
και να διευρύνω τον dress.

Αντίστοιχα οι σχεδιαστικές καταβολές τους. Τα τρία που σου αρέσουν για παράδειγμα, έχω την εντύπωση ότι σχεδιάστηκαν
αρκετά πριν τα '50ς. Ε δεν τα φοράς με μοντέρνα κοστούμια πχ Kenzo ή με γυαλιστερά υφάσματα (τα οποία φοριόνται μόνο
μαύρη νύχτα με προοπτική για σάλα..)

Παράθυρα στο μπαλανς καταλαβαίνεις πως είναι μια dress δήλωση.

Δες και τα Jazzmaster της Hamilton αλλά και τα coctail αν δεν έχεις αναιρέσει την Seiko, πολύ καλοβαλμένα μου κάνει εντύπωση
που τα βρίσκεις τόσο χαμηλά σε τιμή.

Επειδή αναφέρθηκα: μη νομίζει κανείς ότι υπάρχουν πχ χρυσά ρολόγια, κράματα είναι με ανοξείδωτο (δεν είναι οικονομικά).
Τα επιχρυσωμένα αργά ή όχι θα παρουσιάσουν διάβρωση. Διορθώνεται αλλά δεν αποφεύγεται.

turogalos
01/06/2021, 03:18
Η Seiko έχει τα πολύ όμορφα cocktail ρολόγια αν θες για κάτι κομψό. Τα Orient Bambino είναι παρόμοια σε πιο οικονομική τιμή. Μπορείς να δεις και από Γερμανία τα πανέμορφα Junghans με το κλασσικό Bauhaus ρολόι Max Bill, αν και η Junkers κάνει παρόμοια σε καλύτερη τιμή (έχω το Junkers Bauhaus σε quartz για κάθε μέρα στην δουλειά μιας και το μηχανικό Max Bill κόστιζε 700€ πριν 4 χρόνια που κοίταζα).
Υπάρχουν και πολύ όμορφες microbrands όπως η Straton που όλο λέω να αγοράσω ένα Speciale......

Ρίξε και μια ματιά στο άλι εξπρές για τα Pagani Design, έχω το Pagani Design PD-2770 σε πράσινο με μαύρο λουράκι και είναι αρκετά εντυπωσιακό για την τιμή του με Seiko NH35 μηχανισμό. Για δεύτερο είναι ότι πρέπει.

afasias
01/06/2021, 07:49
Παρε iwatch να μετράει και τους παλμούς σου :lol::lol:

Ωραία, πάντως, είναι τα casio edifice.

tzimidis
01/06/2021, 08:02
https://www.oroloi.gr/el-gr/product/2649372/HAMILTON-Jazzmaster-Chronograph-Black-Leather-Strap/

AristidisZ
01/06/2021, 08:15
https://www.skroutz.gr/s/4716193/Tissot-T065-430-16-031-00.html

panavour
01/06/2021, 08:42
Κροκοδειλακια προσεχε μην σε τυλιξουν μ ενα φθηνο ρολοι ΜΟΝΟ.
Διαπραγματευσου σκληρα με τουλαχιστον ενα ΚΑΛΟ μηχανακι για αρχη
Μην κανεις πισω. ΒΑΣΤΑ ΡΟΜΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΛ.:cry::cry:

teogtp
01/06/2021, 08:54
Το ζουμί είναι αλλού.
Τι το θέλει ο χορχοδειλος κιουριλε ρολόι;
:D

BLiTzER
01/06/2021, 08:58
Σας ευχαριστώ όλους, παίδες. Κοιτάζω και παίρνω ιδέες.

@doctor_john: Όταν έγραψα ότι είμαι casual τύπος, το εννοούσα. Το μότο μου στη ζωή είναι "success means never having to wear a suit". :p Γυαλιστερά και κένζο και σάλες δεν παίζουν. Το πιο επίσημο που θα κάνω ποτέ είναι το ημι-επίσημο, όπως ανέφερα ήδη. Για τι κόστη συντήρησης μιλάμε όμως στα αυτόματα; Δε μου είπες ποτέ και είμαι περίεργος.

Nitse3
01/06/2021, 09:22
Kαι η Tissot έχει στο μπάτζετ σου νομίζω.

Γάμος δύσκολα, μάλλον για κουμπαριά το βλέπω:D

leftos
01/06/2021, 09:27
Aφου αναβιώθηκε το θέμα να ρωτήσω κάτι και εγώ!
Τα ρολόγια μου έχουν όλα λουράκι, Δεν μου αρέσει ο μπρασελές και μου αρέσει και το σχέδιο στο λουράκι.
Το θέμα είναι οτι χαλάνε... Πού μπορεί να έχει ποικιλία να δώ απο κοντά;
Αλλίως ιντερνετ που δεν το προτιμώ.

BLiTzER
01/06/2021, 09:37
Γάμος δύσκολα, μάλλον για κουμπαριά το βλέπω:D

Μπα, δεν κατάλαβα. Δεν είμαι marriage material;;;!

:lol: :lol: :lol: :lol:

Panos76
01/06/2021, 10:10
Μην πετάξεις χρήμα για ρολόι (ακόμα και αν είναι να σου το κάνουν δώρο για ενθύμιο).

Δανείσου καλύτερα ένα και καν'τα ταξίδι ή κάτι άλλο.

AristidisZ
01/06/2021, 10:12
Μην πετάξεις χρήμα για ρολόι (ακόμα και αν είναι να σου το κάνουν δώρο για ενθύμιο).

E εντάξει ρε συ και τι θα πει, παιδιά μη μου πάρετε ρολόι, βάλτε μου καλύτερα ένα φακελάκι στην τσέπη ; :P

Panos76
01/06/2021, 10:16
E εντάξει ρε συ και τι θα πει, παιδιά μη μου πάρετε ρολόι, βάλτε μου καλύτερα ένα φακελάκι στην τσέπη ; :P

Θα μείνει για πάντα σε ένα συρτάρι και είναι κρίμα.

teogtp
01/06/2021, 10:16

Εγώ πάω στοίχημα ότι έχει έτοιμη την αγγελία πώλησης και απλά περιμένει να του δώσουμε το μοντέλο για να την συμπληρώσει.
:lol:

Manalishi
01/06/2021, 10:17
Ingersoll

https://www.skroutz.gr/c/334/andrika-rologia/m/1881/Ingersoll.html

εγώ έχω αυτό και είμαι ικανοποιημένος, όμορφο, στιβαρό, εμφανίσημο, τόσο όσο διακριτικό.

https://www.skroutz.gr/s/9937896/Ingersoll-Regent-Automatic-I00301.html

AristidisZ
01/06/2021, 10:19

Συνήθεια είναι, και εγώ μέχρι προ 5 ετών είχα να βάλω ρολόι από μαθητής, και τώρα δε βγαίνω από το σπίτι αν δε φοράω

Nitse3
01/06/2021, 10:21
Μπα, δεν κατάλαβα. Δεν είμαι marriage material;;;!

:lol: :lol: :lol: :lol:

Όχι ρε νόμιζα ήσουν "αρνητής" συνειδητοποιημένα, όχι γάμος, όχι παιδιά κτλ

BLiTzER
01/06/2021, 10:22

Με 400€ το πολύ να κάνω ταξίδι στη Σαλαμίνα. :lol:

Όχι ρε νόμιζα ήσουν "αρνητής" συνειδητοποιημένα, όχι γάμος, όχι παιδιά κτλ

Είμαι αυθόρμητος άνθρωπος εγώ, όπως ξυπνήσω. :D

FotisFz1
01/06/2021, 10:35
Ενα Seiko Presage θα προτεινα εγω
βγαινει κ σε αλλα χρωματα dial
428503

Dr.Monty
01/06/2021, 10:51
Ένα ρολόι ειναι παντα όμορφο αξεσουαρ. Εγω δεν βγαινω απο το σπίτι ποτε χωρις ρολοι.

Το θεμα ειναι οτι με τα ρολόγια δεν υπαρχει ταβάνι και πρεπει να ορίσεις ενα σημειο που δεν θα ξεπεράσεις.

Με 200-400 βρίσκεις πολυ ωραια και αξιόπιστα ρολόγια. Τα χρήματα που θα δώσεις δεν ειναι ευθεως αναλογα της ομορφιας. Ισως ειναι της αξιοπιστίας (αν δεν πας σε μάρκες τυπου p.x. Dolce cabana που απλα πουλανε ονομα)

Βρες μάρκα που κανει ρολόγια. Μετα βρες ενα που θα σου αρεσει παρα πολυ και παρτο.

Το δικο μου αγαπημένο ρολόι ειναι ενα αυτοματο (χωρις μπαταρία) που το ειχα παρει 350 πριν 15 χρόνια. Μια φορα μονο χρειαστηκε σερβις. Και φυσικά εχω αλλάξει 2-3 λουράκια.

Περιπου αυτο με πολυ μικρότερο παράθυρο για τους μηχανισμους. Απο την κατω πλευρα βλέπεις ολο το μηχανισμο. Πολλές φορες κάθομαι και το χαζευω

https://www.skroutz.gr/s/28481184/Jacques-Lemans-%CE%A1%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B9-Derby-%CE%91%CF%85%CF%84%CF%8C%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%B5-%CE%94%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%AC%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%BF-%CE%9B%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%B9-%CF%83%CE%B5-%CE%93%CE%BA%CF%81%CE%B9-%CF%87%CF%81%CF%8E%CE%BC%CE%B1-1-2087A.html

zannisvel
01/06/2021, 10:52
Σε αυτά τα χρήματα θα σου πρότεινα και εγώ Tissot
Η αλλιώς πaς σε Seiko 5 Automatic με ένα Nato strap για πιο casual.
Όπως επίσης θα μπορούσες να κοιτάξεις και ένα Citizen eco drive.

Το ρολόι είναι πολύ προσωπικό αξεσουάρ οπότε πρέπει να σου κάνει κλικ.

PS: Πάρε apple watch

atom_smasher
01/06/2021, 11:08
Βλέπω μηχανικό ζητάς. Καλά κάνεις γιατί για το Longines μου ζητάνε 80 ευρώ για μπαταρία κάθε 2 χρόνια.

mike_4
01/06/2021, 11:52
Καποιο seiko pressage θα κοιταζα εγω ή αυτο:

https://millenarywatches.com/seiko-kinetic-srn071p1-review-complete/

https://www.skroutz.gr/s/8021412/Seiko-Kinetic-SRN071P1.html

Στο σκρουτζ φαινεται χαλια, προσωπικα απο κοντα το βλεπω κουκλι.

OldMan
01/06/2021, 13:01
Το μότο μου στη ζωή είναι "success means never having to wear a suit". :p

Το δικο μου παλι ειναι "success means never having to look at the time". :p

Bowleno
01/06/2021, 13:06
Βλέπω μηχανικό ζητάς. Καλά κάνεις γιατί για το Longines μου ζητάνε 80 ευρώ για μπαταρία κάθε 2 χρόνια.

Τι είδους μπαταρία είναι και κοστίζει τόσο;:eek:
Στο Tissot μου 4 ευρώ και κρατάει 3 χρόνια....

BLiTzER
01/06/2021, 13:11
Σας ευχαριστώ όλους για τις υπερπολύτιμες πληροφορίες. Πήγα σε ένα καλό κατάστημα, δοκίμασα αρκετά ρολόγια και κατέληξα σε αυτό:

428505

Ελπίζω να έκανα καλά. Εξ αρχής κάτι μου έκανε η μάρκα/όνομα (περισσότερο από την Tissot, η οποία επίσης έχει πολύ όμορφα και στο στιλ μου ρολόγια), αλλά δεν τα είχα δει πάνω μου και διατηρούσα τις επιφυλάξεις μου. Οι διαφορές όσων είδα ήταν ελάχιστες, όλα μου άρεσαν, αλλά αυτό μου φάνηκε κάπως πιο ιδιαίτερο.

AristidisZ
01/06/2021, 13:16
Σας ευχαριστώ όλους για τις υπερπολύτιμες πληροφορίες. Πήγα σε ένα καλό κατάστημα, δοκίμασα αρκετά ρολόγια και κατέληξα σε αυτό:

428505

Ελπίζω να έκανα καλά. Εξ αρχής κάτι μου έκανε η μάρκα/όνομα (περισσότερο από την Tissot, η οποία επίσης έχει πολύ όμορφα και στο στιλ μου ρολόγια), αλλά δεν τα είχα δει πάνω μου και διατηρούσα τις επιφυλάξεις μου. Οι διαφορές όσων είδα ήταν ελάχιστες, όλα μου άρεσαν, αλλά αυτό μου φάνηκε κάπως πιο ιδιαίτερο.

Μεγειές !

Hamilton + αυτόματο, μέχρι 400€ λίγο απίθανο, για αυτό είδες ότι πολλοί σου είπαμε για Tissot

sniper
01/06/2021, 13:25

428505

Μεγειές. Ελπίζω να σου πάει καλύτερα απ' ότι το δικό μου hamilton Κhaki Xwind. 2 φορές μου ξεκόλησαν οι δείκτες και μία φορά έκοψε κορώνα. Το φορούσα πάνω στη μηχανή βέβαια, αλλά και πάλι...

250€+ τη φορά η επισκευή.

Edit έβαλα όλα τα αυτόματα στην άκρη προς το παρόν και με το T-Rex είμαι χάππυ.

Nostradamus
01/06/2021, 13:33
Αργα το ειδα το θεματακι. :)

Σουπερ επιλογη το Hamilton. Μια χαρα καλοφορετο να ειναι. Αλλιως Seiko presage θα ελεγα και εγω μαζι με tissot που σε αυτο το ευρος τιμης ειναι τοπ επιλογες.

Εχω και Roamer αναμεσα σε αλλα, ειναι αξιοπρεπεστατα (για future reference που λενε και στο χωριο μου).

Για τον φιλο που ρωτησε για λουρακια, cheapestnatostraps ειναι μια καλη επιλογη για παντως ειδους λουρια οπως και το watch-band-center.

Panos76
01/06/2021, 13:58
Ωραίο site αυτό για τα λουράκια αλλά πως βρίσκεις αυτό που θέλεις; Δεν μπορείς να βάλεις το μοντέλο του ρολογιού για να βρεις αυτό που θέλεις.

zannisvel
01/06/2021, 13:59
Πολύ ωραίο το Hamilton!!!
Μοιάζει πολύ με το Gent της Jazzmaster και πρέπει να είναι 40αρι.
Το κοιτούσα και εγώ αλλά τελικά πήγα αλλού.
Να το χαίρεσαι!!!

harris_x
01/06/2021, 15:31

@doctor_john: Όταν έγραψα ότι είμαι casual τύπος, το εννοούσα. Το μότο μου στη ζωή είναι "success means never having to wear a suit". :p Γυαλιστερά και κένζο και σάλες δεν παίζουν. Το πιο επίσημο που θα κάνω ποτέ είναι το ημι-επίσημο, όπως ανέφερα ήδη. Για τι κόστη συντήρησης μιλάμε όμως στα αυτόματα; Δε μου είπες ποτέ και είμαι περίεργος.
To αυτόματο που έχω είναι SEIKO.
To έχω περίπου 20 χρόνια.
Η συντήρησή του ως ώρας είναι ένας πυκνωτής που αλλάχθηκε πριν μερικούς μήνες και κόστισε 70€.

428507

bulmont
01/06/2021, 15:41

428505

Το πουλάς;;;;;;;;;;;;;;;;

Acacius
01/06/2021, 16:28

Μεγάλη αλήθεια, ειδικά για casual ενδεδυμένα άτομα. Έχω ένα "καλό" που μου έκαναν δώρο και είναι μόνιμα ακούρδιστο στο συρτάρι, ενά εγώ φοράω ένα G-Shock (επίσης δώρο :D).

Από την άλλη, αν ουσιαστικά σου το χαρίζουν, δεν είναι κακό να έχεις ένα καλό ρολόι για τις δύο φορές το χρόνο που θα χρειαστεί να φορέσεις κάτι λιγότερο χύμα.

[Edit1]

Makita λιθίου 18βολτη παίρνει; ( άκου 80€ :cry: )

[Edit2]
Μεγειά το Hamilton

AristidisZ
01/06/2021, 16:35
Το πουλάς;;;;;;;;;;;;;;;;

Ε, κάτσε να το βάλει 2 φορές και μετά :p

tzimidis
01/06/2021, 16:39
Τελικά το ρολόι είναι βίτσιο.
Ειναι να μην ξεκινήσεις.
Κι εγώ είχα να φορέσω ρολόι πάνω από 20 χρόνια,
και από πέρυσι έτσι στο πουθενά, έβγαλα 3-4 ρολόγια που είχα να τους αλλάξω μπαταρίες κλπ,
και κατέληξα έκτοτε να έχω αγοράσει ακόμα 3.
Ενα festina, ένα Hamilton Jazzmaster, κι αυτό εδώ είναι το τελευταίο μου απόκτημα.

428508

Ήδη έχω σταμπάρει το επόμενο.
Βήμα βήμα ανεβαίνουμε κατηγορία.

atom_smasher
01/06/2021, 17:07
Μεγάλη αλήθεια, ειδικά για casual ενδεδυμένα άτομα. Έχω ένα "καλό" που μου έκαναν δώρο και είναι μόνιμα ακούρδιστο στο συρτάρι, ενά εγώ φοράω ένα G-Shock (επίσης δώρο :D).

Από την άλλη, αν ουσιαστικά σου το χαρίζουν, δεν είναι κακό να έχεις ένα καλό ρολόι για τις δύο φορές το χρόνο που θα χρειαστεί να φορέσεις κάτι λιγότερο χύμα.

[Edit1]

Makita λιθίου 18βολτη παίρνει; ( άκου 80€ :cry: )

[Edit2]
Μεγειά το Hamilton

Επειδή εχει αδιαβροχοποίηση στην Καλλιθέα στην αντιπροσωπεία των Ελβετικών μαντζαγριωτακη νομίζω. Κάθε φορά κάπου τόσο μου πάει. 800 έκανε καινούριο και σε καμιά 20αρια χρόνια θα χει κοστίσει άλλο ένα σε μπαταρίες. Εχω και ένα τισοΤ πιο κάζουαλ, όντως φθηνε; οι μπαταριες του αλλά ένα μηχανικό θα το ήθελα.

Bowleno
01/06/2021, 17:11
Edit έβαλα όλα τα αυτόματα στην άκρη προς το παρόν και με το T-Rex είμαι χάππυ.

Μαζί σου.... Το Seiko premier μου πάθαινε κοκομπλόκο πάνω στο μηχανάκι και τώρα έχει παροπλιστεί μέσα στο κουτί του και φοριέται μόνο σε περιστάσεις (ποτέ δηλαδή :lol:) και κυκλοφορώ με το ταπεινό quartz Tissot...
Είμαι από αυτούς που θέλουν ακρίβεια στην ώρα, το ρολόι μόνο διακοσμητικό δεν είναι πάνω στον καρπό μου.
Και όχι, ΔΕΝ γουστάρω να κοιτάω το κινητό να δω την ώρα....

STF
01/06/2021, 22:46

428505

Καλορίζικο το Jazzmaster, ωραία επιλογή το καφέ καντράν αν και λίγο δυσκολοφόρετο. Καλά έκανες και πήρες quartz. Βρε 'συ... αυτό όμως είναι πιο επίσημο από τις χελώνες που σου πρότεινα οι οποίες υπάρχουν και με σιλικονάτο λουρί. Σε κάθε περίπτωση έκανες καλή επιλογή.

Δε γράφω άλλα γιατί το θέμα θα πιάσει εύκολα 100 σελίδες....

STF
01/06/2021, 22:47
Μαζί σου.... Το Seiko premier μου πάθαινε κοκομπλόκο πάνω στο μηχανάκι και τώρα έχει παροπλιστεί μέσα στο κουτί του και φοριέται μόνο σε περιστάσεις (ποτέ δηλαδή :lol:) και κυκλοφορώ με το ταπεινό quartz Tissot...
Είμαι από αυτούς που θέλουν ακρίβεια στην ώρα, το ρολόι μόνο διακοσμητικό δεν είναι πάνω στον καρπό μου.
Και όχι, ΔΕΝ γουστάρω να κοιτάω το κινητό να δω την ώρα....

Το Premier σου πιθανά να είναι Kinetic και το κοκομπλόκο μάλλον οφείλεται στο ότι αργοπεθαίνει ο πυκνωτής σου. Δε φταίει το μηχανάκι.

Μ' αρέσει που είπα δε γράφω άλλα... :lol:

doctor_john
01/06/2021, 23:17

Κάθε τρόπος έχει στάδια εφαρμογής, το να πάω στο γραφείο λες και σχόλασε το σκυλάδικο είναι το ίδιο αστείο να βρω την παρέα μου
ντυμένος σαν έφηβος σε συναυλία.
Το θέμα είναι πως εφόσον παραμένουμε μέλη της υπάρχουσας κοινωνίας, όλα τα ερεθίσματα μεταφράζονται σε δηλώσεις.
Αν δεν έχουμε γεννηθεί να μας ανοίγουν πόρτες, πρέπει να τις ανοίγουμε οι ίδιοι.

Η μεταπολεμική προπαγάνδα των λίγων, πχ τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία κ.λπ. και η εξέλιξη της αποδόμησης του κατεστημένου στα 80ς
δημιούργησαν πολλά σφάλματα αξιών για τους πολλούς. Ποιος κερδίζει απο αυτά; οι λίγοι..

Στο θέμα μας: με 'γειές, ωραίο κομμάτι! Aν βρεις λουράκι με χρώμα ώριμης μπανάνας γίνεται πρωϊνό, λίγο πιο σπορ κ.λπ.
Αν δεν κάνω λάθος, η Hamilton ανήκει στο gruppo Breitling, όπως η Heuer, η Zodiac κ.α.
Είναι ο τρόπος των hi end να αγγίζουν το ευρύτερο κοινό και να καλύπτουν το κοινό των hi end σε φάσεις που δεν θα μπορούσαν
τα hi end, χωρίς να αλλοιώνουν το image των μεγάλων.

Δεν αναφέρουν λεπτομέρειες στις προδιαγραφές και δεν έχω κάποιο κοντά, αν δεις ότι δεν διαιρεί τα δευτερόλεπτα και τα δείχνει ολόκληρα
τότε λειτουργεί στο 1Hz (σε αντιστοιχία με τα μηχανικά, μπορεί να μην λειτουργεί στο 1hz και να είναι απλά γραναζωμένο) πιθανά της Selita ή
ακόμα καλύτερα της Miyota.
Στοίχημα ένα λουράκι ότι οι θέσεις των δεικτών και του date είναι συμβατές με πληθώρα μηχανών που σου επιτρέπει να εγκαταστήσεις ότι θέλεις.
Bulova quartz να διαιρεί την ώρα 7-8 περισσότερο από μηχανικά 15000ε; Μηχανικά σε όλες σχεδόν τις διαιρέσεις; με ροτορα για αυτόματο κούρδισμα; όλα.

Λένε ότι φορά ζαφείρι, μη σε πιάσει να δεις αν χαράζεται, κάποια στιγμή χαράζεται και αυτό. (50ε-350ε ανάλογα τα γούστα)
Αν δεις ότι έχει επίστρωση anti glare και δεν αντανακλά πολύ το φώς, κοίταξε μήπως την έχει εξωτερικά (μπλεδίζει) γιατί αυτή χαράζεται εύκολα.

Ένα ρολόι δεν πλένεται, δεν απολυμένεται που είναι της μόδας, δεν λειτουργούμε τα χειριστήρια φορεμένο.
Τα ρολόγια χειρός δένονται πάνω απο το κόκαλο των καρπών. Προφανώς για να προστατέψουμε τα ευαίσθητα χειριστήρια αν πέσουμε
αλλά μην κοροϊδευόμαστε, δεν θέλουμε να καρφωθεί στο χέρι.
Πλέον συνηθίζεται να είναι πολύ αναγνωρίσιμο και διακρίνει τους κουτουρού απο αυτούς που ξέρουν τι κάνουν.

Το ατσάλι γδέρνεται, θολώνει κ.λ.π. μη δίνεις σημασία, αν δεν σου αρέσει πήγαινε το για στίλβωμα.

α, το service στα μηχανικά σημαίνει καθολικό λύσιμο της μηχανής, πλύσιμο σε υψίσυχνο μπάνιο, μοντάρισμα με 3 διαφορετικά λάδια
και χρονισμός του μπαλάνς. Από 40ε έως πολλά ευρώ ανάλογα το κατάστημα, συνήθως 180ε.
Ανταλλακτικά είναι συν, στεγανοποίηση πέρα του πλυσίματος χεριών επίσης (~40ε εως όσο).
Κάθε εργασία αναφέρεται σχολαστικά στην απόδειξη που έχει ημερομηνία, κόστος, στοιχεία μηχανικού.

Bowleno
02/06/2021, 08:09
Το Premier σου πιθανά να είναι Kinetic και το κοκομπλόκο μάλλον οφείλεται στο ότι αργοπεθαίνει ο πυκνωτής σου. Δε φταίει το μηχανάκι.

Μ' αρέσει που είπα δε γράφω άλλα... :lol:

Όχι καθαρόαιμο αυτόματο είναι...

Bowleno
02/06/2021, 08:22
Κάθε τρόπος έχει στάδια εφαρμογής, το να πάω στο γραφείο λες και σχόλασε το σκυλάδικο είναι το ίδιο αστείο να βρω την παρέα μου
ντυμένος σαν έφηβος σε συναυλία.
Το θέμα είναι πως εφόσον παραμένουμε μέλη της υπάρχουσας κοινωνίας, όλα τα ερεθίσματα μεταφράζονται σε δηλώσεις.
Αν δεν έχουμε γεννηθεί να μας ανοίγουν πόρτες, πρέπει να τις ανοίγουμε οι ίδιοι.

Η μεταπολεμική προπαγάνδα των λίγων, πχ τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία κ.λπ. και η εξέλιξη της αποδόμησης του κατεστημένου στα 80ς
δημιούργησαν πολλά σφάλματα αξιών για τους πολλούς. Ποιος κερδίζει απο αυτά; οι λίγοι..

Στο θέμα μας: με 'γειές, ωραίο κομμάτι! Aν βρεις λουράκι με χρώμα ώριμης μπανάνας γίνεται πρωϊνό, λίγο πιο σπορ κ.λπ.
Αν δεν κάνω λάθος, η Hamilton ανήκει στο gruppo Breitling, όπως η Heuer, η Zodiac κ.α.
Είναι ο τρόπος των hi end να αγγίζουν το ευρύτερο κοινό και να καλύπτουν το κοινό των hi end σε φάσεις που δεν θα μπορούσαν
τα hi end, χωρίς να αλλοιώνουν το image των μεγάλων.

Δεν αναφέρουν λεπτομέρειες στις προδιαγραφές και δεν έχω κάποιο κοντά, αν δεις ότι δεν διαιρεί τα δευτερόλεπτα και τα δείχνει ολόκληρα
τότε λειτουργεί στο 1Hz (σε αντιστοιχία με τα μηχανικά, μπορεί να μην λειτουργεί στο 1hz και να είναι απλά γραναζωμένο) πιθανά της Selita ή
ακόμα καλύτερα της Miyota.
Στοίχημα ένα λουράκι ότι οι θέσεις των δεικτών και του date είναι συμβατές με πληθώρα μηχανών που σου επιτρέπει να εγκαταστήσεις ότι θέλεις.
Bulova quartz να διαιρεί την ώρα 7-8 περισσότερο από μηχανικά 15000ε; Μηχανικά σε όλες σχεδόν τις διαιρέσεις; με ροτορα για αυτόματο κούρδισμα; όλα.

Λένε ότι φορά ζαφείρι, μη σε πιάσει να δεις αν χαράζεται, κάποια στιγμή χαράζεται και αυτό. (50ε-350ε ανάλογα τα γούστα)
Αν δεις ότι έχει επίστρωση anti glare και δεν αντανακλά πολύ το φώς, κοίταξε μήπως την έχει εξωτερικά (μπλεδίζει) γιατί αυτή χαράζεται εύκολα.

Ένα ρολόι δεν πλένεται, δεν απολυμένεται που είναι της μόδας, δεν λειτουργούμε τα χειριστήρια φορεμένο.
Τα ρολόγια χειρός δένονται πάνω απο το κόκαλο των καρπών. Προφανώς για να προστατέψουμε τα ευαίσθητα χειριστήρια αν πέσουμε
αλλά μην κοροϊδευόμαστε, δεν θέλουμε να καρφωθεί στο χέρι.
Πλέον συνηθίζεται να είναι πολύ αναγνωρίσιμο και διακρίνει τους κουτουρού απο αυτούς που ξέρουν τι κάνουν.

Το ατσάλι γδέρνεται, θολώνει κ.λ.π. μη δίνεις σημασία, αν δεν σου αρέσει πήγαινε το για στίλβωμα.

α, το service στα μηχανικά σημαίνει καθολικό λύσιμο της μηχανής, πλύσιμο σε υψίσυχνο μπάνιο, μοντάρισμα με 3 διαφορετικά λάδια
και χρονισμός του μπαλάνς. Από 40ε έως πολλά ευρώ ανάλογα το κατάστημα, συνήθως 180ε.
Ανταλλακτικά είναι συν, στεγανοποίηση πέρα του πλυσίματος χεριών επίσης (~40ε εως όσο).
Κάθε εργασία αναφέρεται σχολαστικά στην απόδειξη που έχει ημερομηνία, κόστος, στοιχεία μηχανικού.

Ρε συ.... Σίγουρα δεν είσαι πωλητής ρολογιών;:confused:

:p

Αυτό με την συντήρηση μου το είπαν όταν πήρα το premier, κάπου 150 ανά 5ετια περίπου....:moutza:
Όταν το κληρονομήσει ο γιος μου ας το πάει εκείνος για συντήρηση....:cry::lol:

doctor_john
02/06/2021, 09:17
Οχι ρε συ, μου αρέσουν και μελετάω χρόνια.