PDA

View Full Version : Δευτερόλεπτο.. Λεπτό.. Ώρα.. Αντρικό Ρολόϊ!!!!

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10

costas_versys
28/01/2024, 21:51
Να βάλω και εγω ένα γονικό ρολόι DOXA του 1957 που λειτουργεί άψογα μέχρι και σήμερα.

PortisHead
31/01/2024, 12:48
Να ρωτησω και γω κατι κουλό?
Σε ενα απλό Casio (quartz) των 100 (παρά) ευρώ,
με καινουργια μπαταρια (αρα δεν τιθεται θεμα απο κει)
μες το 3μηνο....θα σταματησει να λειτουργει για καποιες ωρες, και θα επανελθει μετα απο μονο του,
αφηνοντας σε πισω π.χ. 3-4 ωρες.
Τι μπορει να φταιει ?

Bowleno
31/01/2024, 14:45
Να ρωτησω και γω κατι κουλό?
Σε ενα απλό Casio (quartz) των 100 (παρά) ευρώ,
με καινουργια μπαταρια (αρα δεν τιθεται θεμα απο κει)
μες το 3μηνο....θα σταματησει να λειτουργει για καποιες ωρες, και θα επανελθει μετα απο μονο του,
αφηνοντας σε πισω π.χ. 3-4 ωρες.
Τι μπορει να φταιει ?

Σίγουρα γράφει Casio; Μην γράφει τίποτα παρεμφερές; Π.χ. Cesio, Cysio....:p

Μάλλον για χαλαζία που δεν κάνει καλή επαφή μου κάνει εμένα....

doctor_john
31/01/2024, 18:20
Προσοχή ειδικά στα casio, κάποιες εταιρείες μπαταριών διαφοροποιούν τους κωδικούς με ένα γράμμα στο τέλος.
Αυτό πρακτικά σημαίνει 0.2mm πιο ψηλή μπαταρία.

Μόνο την εταιρεία μπαταριών που λέει η casio.
Οι "τεχνικοί" πολλές φορές νομίζουν ότι θα στραβωσουν.το έλασμα
και όλα καλά. Δεν συμβαίνει αυτό ή θα σπάσει ή θα επανέλθει.

Υπάρχει και άλλη παγίδα, να προσπαθήσουν να αντικαταστήσουν
τον κωδικό με άλλης εταιρείας.
Οι αντικαταστάτες όμως είναι ελάχιστα μεγαλύτεροι
με αποτέλεσμα να ραγίζει η led οθόνη όπου υπάρχει, να πρεσσάρεται ο άξονας κίνησης και να καθυστερεί μέχρι να καταστραφεί το γρανάζι κίνησής του στα αναλογικά quartz.

MG
31/01/2024, 20:36
Εχω μια ωραια ιστορια να σας πω,

Το καλοκαιρι του μακρινου 1986, εγω 7 ετων τοτε, σε διακοπες να παιζω στην παραλια. Οι δικοι μου καπου παραπανω επιναν ενα απογευματινο καφε.

Οπως πεταγα πετρες στη θαλασσα κι εψαχνα για κοχυλια, κατι μου γυαλισε στο ματι. Παω πιο κοντα και βρισκω ενα ρολοι. Το μαζεψα στην τσεπη και συναχισα το παιχνιδι. Οταν μαζευτηκα το εδειξα στους δικους μου τι βρηκα. Ηταν ενα απλο ρολόι οπτικα. Οταν επιστρεψαμε στην Αθηνα, πηρε η μανα μου το ρολοι και το πηγε μαζι με ενα αλλο που ηθελε να αλλαξει μπαταρια στο χρυσοχοο της γειτονιας. Οταν γυρισε ειχε ενα τεραστιο χαμογελο.... Το ρολοι ηταν Rolex , date just, απο τα πρωτα και με βαση το σειριακο του αριθμο, κατασκευης 1967. Το bracelet του jubilee του 1972.

το ρολοι απο τοτε φυλαχτηκε στο σπιτι, δε φορεθηκε ποτε. Εγω το πηρα οταν πλεον εκλεισα τα 30 και το πηγα στη Rolex οπου πληρωσα ενα σερβις 600 ευρω αλλα μου εδωσαν μαζι κι ολα τα πιστοποιητικα του. Απο τοτε και μετα καθε 5 χρονια το παω για τη συντηρηση του και το φοραω στις "καλές περιστασεις" .

Το ρολογακι αυτο, ασχετως του τι ειναι, οταν το φοραω παντα θυμαμαι να παιζω ανεμελα στην παραλια κι εχω ενα χαμογελο.

husky21
31/01/2024, 21:01
Ωραια ιστορια
μακαρι και μεις τωρα στα γεραματα
να βρισκαμε ενα "pelagos" ή ενα "seamaster":p

vstrider
05/02/2024, 06:43
Τα ρολόγια με τα οποία έχω απομείνει.
Το παλιότερο προσωπικό μου ρολόι, κάπως ταλαιπωρημένο με hairlines αλλά το έχω φορέσει περισσότερο από κάθε άλλο. Ένα SEIKO Kinetic Perpetual που απέκτησα το 2006 και φοράει ακόμη την ίδια πυκνωτική μπαταρία. Έχει τη δυνατότητα να διορθώνει την ημερομηνία υπολογίζοντας και τα δίσεκτα έτη. Πρέπει όμως πλέον να αλλαχθεί καθώς δε λειτουργεί το sleep mode. Τσιγκουνεύομαι τα 100€ που θα στοιχίσει μαζί με το σέρβις.

Καλημέρα, έχω ακριβώς το ίδιο παρομοίως από το 2006, το οποίο είναι τα τελευταία 2 χρόνια στο συρτάρι.
Επειδή δεν έχω αλλάξει την μπαταρία, γνωρίζεις εσύ (ή κάποιος άλλος από εδώ) να μου συστήσεις κάποιον που γνωρίζει από seiko?

MISKIN
13/02/2024, 07:04
Έχω ένα Garmin Forerunner 935 εδώ και 5 χρόνια το οποίο χάλασε (δε δουλεύει το υψόμετρο, λόγω των δραστηριοτήτων που κάνω το χρειάζομαι) και συνειδητοποίησα ότι αυτά τα smartwatch είναι σα τα smartphone. Δλδ 4-5 χρόνια και μετά θες καινούργιο. Για αυτό λέω να πάρω ένα g-shock, που πάντα μου άρεσαν. Κοιτάω τα solar και με τριπλό αισθητήρα. Διάβασα όμως ότι ο αισθητήρας υψομέτρου είναι στην ουσία βαρομετρικός και θέλει συχνά καλυμπράρισμα, σε σημείο που δεν είναι αξιόπιστο. Ισχύει; έχετε να προτείνετε κάποιο μοντέλο;

STF
18/02/2024, 20:48
Καλημέρα, έχω ακριβώς το ίδιο παρομοίως από το 2006, το οποίο είναι τα τελευταία 2 χρόνια στο συρτάρι.
Επειδή δεν έχω αλλάξει την μπαταρία, γνωρίζεις εσύ (ή κάποιος άλλος από εδώ) να μου συστήσεις κάποιον που γνωρίζει από seiko?

Γνωρίζω. Έχε υπόψη πως η αλλαγή μπαταρίας σε αυτά τα ρολόγια συνοδεύεται με σέρβις και στοιχίζει συνολικά γύρω στα 100 ευρώ. Φαίνεται σχετικά εύκολη διαδικασία αλλά δεν είναι. Αυτός είναι ο λόγος που το παρατείνω και εγώ. Αν σε ενδιαφέρει όμως στείλε μου pm να σου δώσω τηλέφωνο.

MG
19/02/2024, 10:42
Έχω ένα Garmin Forerunner 935 εδώ και 5 χρόνια το οποίο χάλασε (δε δουλεύει το υψόμετρο, λόγω των δραστηριοτήτων που κάνω το χρειάζομαι) και συνειδητοποίησα ότι αυτά τα smartwatch είναι σα τα smartphone. Δλδ 4-5 χρόνια και μετά θες καινούργιο. Για αυτό λέω να πάρω ένα g-shock, που πάντα μου άρεσαν. Κοιτάω τα solar και με τριπλό αισθητήρα. Διάβασα όμως ότι ο αισθητήρας υψομέτρου είναι στην ουσία βαρομετρικός και θέλει συχνά καλυμπράρισμα, σε σημείο που δεν είναι αξιόπιστο. Ισχύει; έχετε να προτείνετε κάποιο μοντέλο;

Ειχα ενα Suunto το οποιο επιανε με GPS ολα τα στοιχεια Ταχυτητα, αποσταση και το υψομετρο
Ομως οπως ειπες κι εσυ μετα απο 7 χρονια ηρθε η ωρα του για αλλαγη.

Σκεπτομενος τι θελω και τι κανει, πηγα στην apple. πηρα το ULTRA 2 το οποιο ειναι ενα πολυ σοβαρο εργαλειο και μακραν καλυτερο απ'ο,τι κυκλοφορει. ειδικα στα θεματα ασφαλειας ειναι κορυφη.
Ακομη κι αν ειμαι στο βουνο κι εχω ατυχημα στη μεση του πουθενα, στελνει μηνυμα βοηθειας με συντεταγμενες κλπ σε επαφες αναγκης και στο 112. Αν δεν εχει δικτυο κινητης εκει, στελνει ενα σημα δορυφορικα σε συνεργασια με το κινητο (iphone).

Κανει κι αλλα πολλα, και το ultra ειναι κ πιο ομορφο με το τιτανιο, κι αρκετα ανθεκτικο.

Nostradamus
19/02/2024, 10:46
Ειχα ενα Suunto το οποιο επιανε με GPS ολα τα στοιχεια Ταχυτητα, αποσταση και το υψομετρο
Ομως οπως ειπες κι εσυ μετα απο 7 χρονια ηρθε η ωρα του για αλλαγη.

Σκεπτομενος τι θελω και τι κανει, πηγα στην apple. πηρα το ULTRA 2 το οποιο ειναι ενα πολυ σοβαρο εργαλειο και μακραν καλυτερο απ'ο,τι κυκλοφορει. ειδικα στα θεματα ασφαλειας ειναι κορυφη.
Ακομη κι αν ειμαι στο βουνο κι εχω ατυχημα στη μεση του πουθενα, στελνει μηνυμα βοηθειας με συντεταγμενες κλπ σε επαφες αναγκης και στο 112. Αν δεν εχει δικτυο κινητης εκει, στελνει ενα σημα δορυφορικα σε συνεργασια με το κινητο (iphone).

Κανει κι αλλα πολλα, και το ultra ειναι κ πιο ομορφο με το τιτανιο, κι αρκετα ανθεκτικο.

και πανακριβο.. αλλα ναι για την ωρα ειναι πραγματικα πολυ καλο γι αυτα που κανει.. Αν και ρολοι δεν το λες... Απο μπαταρια πως παει ?

MG
19/02/2024, 13:15
και πανακριβο.. αλλα ναι για την ωρα ειναι πραγματικα πολυ καλο γι αυτα που κανει.. Αν και ρολοι δεν το λες... Απο μπαταρια πως παει ?

Μου κραταει 2.5 με 3 μερες max.
Φορτιζει παρα πολυ γρηγορα. μεσα με 1 ωρα το πολυ

MISKIN
19/02/2024, 13:20
Δε θέλω να μπλέξω πάλι με smartwatch, όσο καλά και να μετρούν. Το μόνο που θα έπαιρνα από Garmin είναι το inreach.
Τεσπα εγώ για ρολόγια ρωτάω. Ψάχνοντας να μάθω κάτι παραπάνω από τα λίγα που ξέρω, έπαθα κάτι με τα g-shock, νομίζω ότι θέλω να τα αγοράσω όλα! Ασχέτως αν έχουν αισθητήρες ή όχι.... :lol:

doctor_john
19/02/2024, 16:15
Αν σου αρέσουν τα αναλογικά τους ρίξε μια ματιά στο 2100 ή casioak.

MISKIN
19/02/2024, 19:51
Αν σου αρέσουν τα αναλογικά τους ρίξε μια ματιά στο 2100 ή casioak.

Το κοιτούσα το 2100, το μαύρο, αλλά δεν είναι tough solar, οπότε πήγα σε ένα άλλο.... square! Μόλις παραλάβω θα μπει φώτο...

doctor_john
19/02/2024, 20:42
Πως είναι δυνατόν, έχει μια χαρά:
https://watchoutlet.gr/product/casio-g-shock-smartwatch-tough-solar-black-rubber-strap-ga-b2100-1a1er/?skr_prm=WyJjNjM5YTA1Yi1kODM1LTQ5N2MtYTkwOC1jNjkxZmFiYjQyNzUiLDE3MDgzNzE2MzYzNTMseyJhcHBfdHlwZSI6Ind lYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0

υγ: για την περιγραφή το έβαλα και τις φωτό, μη δινεις σημασία στην τιμή..

MISKIN
19/02/2024, 20:46
Πως είναι δυνατόν, έχει μια χαρά:
https://watchoutlet.gr/product/casio-g-shock-smartwatch-tough-solar-black-rubber-strap-ga-b2100-1a1er/?skr_prm=WyJjNjM5YTA1Yi1kODM1LTQ5N2MtYTkwOC1jNjkxZmFiYjQyNzUiLDE3MDgzNzE2MzYzNTMseyJhcHBfdHlwZSI6Ind lYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0

υγ: για την περιγραφή το έβαλα και τις φωτό, μη δινεις σημασία στην τιμή..

Λάθος μου, κοιτούσα άλλο μοντέλο (GA-2100-1A1ER) φθηνότερο που δεν έχει. Χάνεις το μπούσουλα με το πόσα μοντέλα έχει.

doctor_john
19/02/2024, 21:33
Όλα είναι κόλλημα, φαντάσου έχω ένα mudman που δεν φοράω ποτέ.
Είναι εκεί όμως σε περίπτωση που χρειαστώ κάτι άσπαστο, πραγματικά αδιάβροχο και ακριβές :D

To 2100 είναι ένας τρόπος να χρησιμοποιείς το σχέδιο των AP royal oak χωρίς την μανούρα της μάρκας.
Ήταν αναμενόμενο να γίνει της μουρλής αλλά αυτό που έγινε εμένα τουλάχιστον με άφησε πολύ πίσω.
Δεν φανταζόμουν ούτε τα μισά.

τυπικό παράδειγμα η συλλογή των χιλιάδων εκδόσεων που ανακάλυψα πριν 10'..
https://casioak-studio.com/collections/all

MISKIN
20/02/2024, 06:18
Το Mudman είναι solar? Τι παθαίνει ένα solar, αν το αφήσεις σε σκοτεινό σημείο, πχ συρτάρι;

Αυτά τα casioak, δε τα γνώριζα. Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι υπάρχει τέτοια ποικιλία.
Τέτοιου είδους αντιγραφή είναι νόμιμη;

doctor_john
20/02/2024, 08:10
Νομίζω υπάρχουν solar και μη.
Ανάλογα πόσο νέα είναι η μπαταρία, θα λειτουργεί κάνα χρόνο και θα σταματήσει μάλλον.

Είναι νόμιμα γιατί οποιαδήποτε δημιουργία περνά στο κοινό μετά από 50 χρόνια
αλλά μη νομίζεις ότι σε δίκη τα συγκεκριμένα στοιχεία θα μπορούσαν να το υποστηρίξουν.
Το σχέδιο δεν είναι αρκετό, το oak ανήκει σε όλους εξαρχής κ.λπ.

Πέρα από αυτά έχουν γίνει συνεργασίες στο παρελθόν μεταξύ τους, όπως γίνεται και με την swatch
όπως η seiko έχει σχεδόν όλα τα κασσώματα της rolex κ.λπ.

Μια συμφωνία μπορεί να είναι πολυεπίπεδη και με το κοινό της AP είναι λίγο δύσκολο να τους νοιάζει
οτιδήποτε δεν παράγει συχνότητα και δεν έχει το όνομα τους.

Απο την άλλη, το ότι κυκλοφόρησε επίσημα στο 95% το σχέδιο τους σε εκατομμύρια που "δεν είχαν νόμιμη πρόσβαση
μόνο καλό είναι γι'αυτούς. Το ευρύ κοινό συνηθίζει την αίσθηση και την δένει με τις εμπειρίες του.

Θα έπρεπε να δημιουργήσουν την ίδια παραγωγή και διάθεση μόνοι τους, χωρίς το ευρύ κοινό να εμπιστεύεται όσο την casio κ.λπ.
Θα κόστιζε πολλά και δεν θα ήταν το ίδιο. Τώρα περνάνε στο κοινό σχέδιο που είναι πιο δύσκολο στην κατανόηση από τα rolex ενώ
είναι αντίστοιχα απολαυστικό.

MISKIN
20/02/2024, 08:57
Δλδ το έχεις ξεφορτιστο το ρολόι; δεν επηρεάζει την ζωή της μπαταρίας αυτό;

Ρωτάω γιατί σκοπεύω να πάρω δύο και το ένα θα είναι στο συρτάρι.

Bowleno
20/02/2024, 09:07
Δλδ το έχεις ξεφορτιστο το ρολόι; δεν επηρεάζει την ζωή της μπαταρίας αυτό;

Ρωτάω γιατί σκοπεύω να πάρω δύο και το ένα θα είναι στο συρτάρι.

Δεν είναι μπαταρία αυτό που έχουν τα solar, πυκνωτής είναι. Τουλάχιστον το Citizen Eco Drive μου πυκνωτή έχει.
Με 10 λεπτά στον ήλιο αντέχει να λειτουργεί στο σκοτάδι 6 μήνες. Αρκεί να το βγάλεις στον ήλιο για 5 λεπτά και θα λειτουργεί όπως πρώτα.
Η εταιρία δίνει το ελάχιστο, 10 χρόνια απρόσκοπτης λειτουργίας χωρίς την ανάγκη να ανοιχθεί.

husky21
20/02/2024, 09:37
Εγω ολα τα eco drive που εχω τα εχω συνεχως σε φωτεινο
σημειο να μην μεινουν απο μπαταρια
Εδω μια φωτο απο το αγαπημενο μου που δεν το φοραω ομως πολυ συχνα

451039

daz
20/02/2024, 10:30
Το Mudman είναι solar? Τι παθαίνει ένα solar, αν το αφήσεις σε σκοτεινό σημείο, πχ συρτάρι;

Θα μπει σε κατάσταση αναμονής. Η οθόνη θα σβήσει εντελώς και το ρολόι θα είναι σε λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας. Δε θυμάμαι πόσος είναι ο χρόνος που μπορεί να αντέξει σε αυτή την κατάσταση, πρέπει να δω το εγχειρίδιο, αλλά είναι πολύς. Σίγουρα θα το χρησιμοποιήσεις πριν αδειάσει.

Το ίδιο συμβαίνει κάθε φορά που βρίσκεται ακίνητο σε σκοτεινό σημείο για κάποια ώρα. Πχ το ρολόι είναι σκεπασμένο με το μανίκι σου ενώ σε πήρε ο ύπνος στον καναπέ.

Η επαναφορά είναι άμεση. Όταν δει λίγο φως ή κουνηθεί επανέρχεται άμεσα.

daz
20/02/2024, 10:38
Δεν είναι μπαταρία αυτό που έχουν τα solar, πυκνωτής είναι. Τουλάχιστον το Citizen Eco Drive μου πυκνωτή έχει.
Με 10 λεπτά στον ήλιο αντέχει να λειτουργεί στο σκοτάδι 6 μήνες. Αρκεί να το βγάλεις στον ήλιο για 5 λεπτά και θα λειτουργεί όπως πρώτα.
Η εταιρία δίνει το ελάχιστο, 10 χρόνια απρόσκοπτης λειτουργίας χωρίς την ανάγκη να ανοιχθεί.

Τα casio έχουν μπαταρία. Οι χρόνοι φόρτισης ανάλογα με τον φωτισμό και την πηγή, αναφέρονται αναλυτικότητα στο εγχειρίδιο.

Bowleno
20/02/2024, 13:18
Τα casio έχουν μπαταρία. Οι χρόνοι φόρτισης ανάλογα με τον φωτισμό και την πηγή, αναφέρονται αναλυτικότητα στο εγχειρίδιο.

Κακό δικό τους :D

:p

daz
20/02/2024, 14:45
Κακό δικό τους :D

:p

Δε ξέρω αν όντως είναι χειρότερο.

Bowleno
20/02/2024, 16:53
Δε ξέρω αν όντως είναι χειρότερο.

Για μένα ναι, κάθε 2 άντε 3 χρόνια άνοιγμα για αντικατάσταση της, δεν είναι και ότι πιο βολικό...
Άσε που πολλοί που δεν γνωρίζουν, τα πάνε για μπαταρία σε...."Γερμανούς" με ολέθρια συνήθως, αποτελέσματα:cry:

MISKIN
20/02/2024, 17:41
Σε solar της g-shock, αλλαγή κάθε 3 χρόνια; μήπως είσαι εξαιρετικά υπερβολικός;

Bowleno
20/02/2024, 17:58
Σε solar της g-shock, αλλαγή κάθε 3 χρόνια; μήπως είσαι εξαιρετικά υπερβολικός;

Για μπαταρία; δεν νομίζω....

MISKIN
20/02/2024, 18:04
Αυτό ούτε στα πιο σάπια garmin δεν γίνεται. Όπου έχω διαβάσει, μιλάνε για 10 και 15 χρόνια απροβλημάτιστα.

Bowleno
20/02/2024, 18:18
Αυτό ούτε στα πιο σάπια garmin δεν γίνεται. Όπου έχω διαβάσει, μιλάνε για 10 και 15 χρόνια απροβλημάτιστα.

Μιλάμε για επαναφορτιζόμενη τύπου 2032 ("κουμπί") η κάτι άλλο;
Ειλικρινά ελπίζω να κάνω λάθος αλλά δεν έχω συναντήσει μπαταρία να αντέχει συνεχείς φορτίσεις-εκφορτίσεις πάνω από 3 έτη

MISKIN
20/02/2024, 18:39
Το έψαξα λίγο και η "μπαταρία" είναι πυκνωτής, ctl1616.

daz
20/02/2024, 19:20
Μιλάμε για επαναφορτιζόμενη τύπου 2032 ("κουμπί") η κάτι άλλο;
Ειλικρινά ελπίζω να κάνω λάθος αλλά δεν έχω συναντήσει μπαταρία να αντέχει συνεχείς φορτίσεις-εκφορτίσεις πάνω από 3 έτη

2032 δε νομιζω. Είναι και μεγάλη και δεν είναι επαναφορτιζόμενη. Με μια γρήγορη ματιά στο google μάλλον 1616 παίρνουν.
Το έχω απ' το 17 και ακόμα δεν έχει χρειαστεί τίποτα πέρα από λίγο χτύπημα ακόμα. Μόνο αυτό ζητάει! :p
Δε βάζω φωτό εδώ μέσα γιατί θα κλάψουν μανούλες.

daz
20/02/2024, 19:23
Το έψαξα λίγο και η "μπαταρία" είναι πυκνωτής, ctl1616.

Μαζί γράφαμε.
Πυκνωτής είναι αυτός?

https://www.watchbattery.co.uk/shop/products/BB-CTL1616.shtml

lithium coin cell battery λέει. Δεν έχω δει πυκνωτή να μοιάζει έτσι. Ας πει κάποιος που γνωρίζει περισσότερα.

MISKIN
20/02/2024, 19:32
Δε ξέρω τι είναι. Αυτό που ξέρω είναι ότι δεν έχει κανένα απολύτως νόημα για ένα ρολόι να είναι solar, αν αλλάζεις την μπαταρία του κάθε 3 χρόνια. Αλλιώς θα βάζαμε αυτή που έχει το ταπεινό μου G-2900 που κρατάει 10 χρόνια....

doctor_john
20/02/2024, 19:37
Aυτό που δείχνεις είναι μπαταρία.

Το απλό 2100 φοράει δύο μπαταρίες κοντά στα 6mm και το solar μία, την CR1025 lithium 3V.

O τρόπος αλλαγής της, κάνεις reset πριν την αφαιρέσεις με τσιμπιδάκι μόνο, δείχνει μεγάλο χρόνο αντικατάστασης.
Είδα όμως ότι ο ίδιος τύπος 10mm διάμετρος με 2,5mm ύψος βγαίνει και από την energizer (οεμ panasonic) σε πενταπλάσια τιμή 1.20ε vs 5ε..

Προσοχή γιατί είμαστε στην ελλάδα και οι τιμές παρεξηγούνται. Δεν είναι απαραίτητα καλύτερη!
Μπορεί να έχει καλύτερο peak και μικρότερη διάρκεια.
Χρειάζεται έλεγχος που ξεκινά από το μέγεθός της και πόσο κοντά είναι στην panasonic.

daz
20/02/2024, 20:10
Δε ξέρω τι είναι. Αυτό που ξέρω είναι ότι δεν έχει κανένα απολύτως νόημα για ένα ρολόι να είναι solar, αν αλλάζεις την μπαταρία του κάθε 3 χρόνια. Αλλιώς θα βάζαμε αυτή που έχει το ταπεινό μου G-2900 που κρατάει 10 χρόνια....

H casio λέει οτι η μπαταρία και οι κυψέλες αντέχουν όσο και το ρολόι. Τώρα δε ξέρω τι ακριβώς σημαίνει αυτό αλλά αν χρειαστεί να αλλάξω μπαταρία στα 10 χρόνια δε με νοιάζει. Το δικό μου έχει ήδη 6 χρόνια. Το citizen ήθελε κάθε δυο χρόνια και επειδή το χρησιμοποιούσα σε καταδύσεις το πήγαινα σε εξουσιοδοτημένο και πλήρωνα και έλεγχο στεγανότητας.
Πάντως και της γυναίκας μου το casio έχει 6 χρόνια με την ίδια μπαταρία. Δε ξέρω αν και αυτό έχει δυο ή μια μεγάλη, πράγμα που δε μπορεί να γίνει σε όλα τα ρολόγια λόγο χωροταξίας, αλλά έτσι κι αλλιώς ήθελα να δοκιμάσω την ηλιακή φόρτιση.

daz
20/02/2024, 20:12
Αχιλλέα περίμενε 4 χρονάκια ακόμα ρε συ! Αν δε διαλύσω το ρολόι, θα σου πω αν η μπαταρία αντέχει πάνω από 10 χρόνια.

MISKIN
20/02/2024, 20:33
Αχιλλέα περίμενε 4 χρονάκια ακόμα ρε συ! Αν δε διαλύσω το ρολόι, θα σου πω αν η μπαταρία αντέχει πάνω από 10 χρόνια.

:lol:

Το δικό μου το έχω από το 2016, 8 χρόνια δλδ, τι να μας πεις εσύ σε 4 χρόνια.... Θα σου πω εγώ σε δύο ρε!

MISKIN
21/02/2024, 15:19
Μόλις παρέλαβα! Πανέμορφο. Μόνο αρνητικό ότι χωρίς γυαλιά πρεσβυωπίας, οριακά ξεχωρίζω την ημερομηνία. Αν ανάψω το λαμπάκι, κάτι βλέπω....:lol:

Casio G-Shock GW-5000u-1ER

451052

451053

451054

daz
21/02/2024, 17:06
Μόλις παρέλαβα! Πανέμορφο. Μόνο αρνητικό ότι χωρίς γυαλιά πρεσβυωπίας, οριακά ξεχωρίζω την ημερομηνία. Αν ανάψω το λαμπάκι, κάτι βλέπω....:lol:

Casio G-Shock GW-5000u-1ER

451052

451053

451054

Ουυυ τι πήρε! Σα να ξεπετάχτηκε απ' το 80 είναι!

:smokin:

:D

Ωραίος ρε! Μπράβο, καλή επιλογή!
Χωρίς γυαλιά δε θα το δει πιστεύω! ^^^^

doctor_john
21/02/2024, 17:14
Γυρίζεις μια μεμβράνη που έχει και αντιστρέφονται τα χρώματα ;)

MISKIN
21/02/2024, 17:21

Εννοείς γίνεται negative; τότε είναι που δε θα βλέπω τίποτα :lol:

motojojo
21/02/2024, 17:40
Ωραιο ρολόι, φέρνει νοσταλγία...
Έχω πάρει το αντίστοιχο στην απλή έκδοση (W800 αν είδα καλά) για το βιντατζ της υπόθεσης και κατέληξα να το φοράω σχεδόν καθημερινά.

harris_x
21/02/2024, 17:48

σε όλα τα lcd νομίζω

Το έκανα και σε κομπιουτεράκια :)

MISKIN
24/02/2024, 19:24
Ωραιο ρολόι, φέρνει νοσταλγία...
Έχω πάρει το αντίστοιχο στην απλή έκδοση (W800 αν είδα καλά) για το βιντατζ της υπόθεσης και κατέληξα να το φοράω σχεδόν καθημερινά.

Το W800 είναι τελείως διαφορετικό μοντέλο. Αυτό που πήρα είναι το GW-5000U-1ER.
Το φθηνό είναι το GW-M5610U-1ER, οι διαφορές είναι ότι η κάσα είναι πλαστική στο φθηνότερο (άρα ελαφρύτερο με τα καλά του και τα κακά του), η πλάτη είναι τελείως διαφορετική με στήριξη με 4 βίδες, άλλη ποιότητα λουράκι και είναι made in Thailand.
Πέρα από αυτά όμως είναι εξίσου άφθαρτο και ίσως πιο όμορφο για κάποιους λόγω της κόκκινης τσαχπινιάς στην οθόνη.

P. S. Επειδή κάποιος ρώτησε, το πήρα από Ελλάδα, το έχουν αρκετοί πωλητές και δεν το βρήκα φθηνότερο έξω.

MISKIN
25/03/2024, 10:36
Το δεύτερο G-shock απόκτημα, GWG-1000-1A3!
Είναι πανέμορφο, η ακρίβεια των αισθητήρων είναι μια ευχάριστη έκπληξη (δε την περίμενα) και νομίζω ότι δε φαίνεται άσχημο στον 18,5 cm καρπό μου.
Στα αρνητικά η οθόνη, που φαίνεται καθαρά μόνο στο φως της ημέρας και το μεταλλικό band keeper που αφήνει σημάδι και ξεριζώνει τις τρίχες του χεριού μου. Μάλλον θα αλλαχτεί με το πλαστικό του νέου μοντέλου.
451809

451810

451813

MISKIN
18/06/2024, 12:33
Τελικά το παραπάνω ρολόι (Mudmaster), πουλήθηκε (δεν έβλεπα με τίποτα την lcd negative οθονίτσα του) και στη θέση του αγοράστηκε ένα Casio Protrek PRW-35-1A. Ευανάγνωστο και με όλα τα καλούδια-αισθητήρες που χρειάζομαι.

453917

453918

karellen
18/06/2024, 12:44
Μεγειές!

Bowleno
18/06/2024, 18:02
Τελικά το παραπάνω ρολόι (Mudmaster), πουλήθηκε (δεν έβλεπα με τίποτα την lcd negative οθονίτσα του) και στη θέση του αγοράστηκε ένα Casio Protrek PRW-35-1A. Ευανάγνωστο και με όλα τα καλούδια-αισθητήρες που χρειάζομαι.

453917

453918

Νομίζω εδώ μιλάμε για ρολόγια και όχι για ηλεκτρονικά μπλιμπλίκια :D

Μεγειές, καλοφόρετο! :beer:

motojojo
05/07/2024, 09:07
Συνάντηση κορυφής:

454210

Motojojo vs νεοσσος.
Είμαστε μεσα στο ίδιο λεπτό, με το νεοσσο να μου ριχνει 17-18 δευτερολεπτα!

PortisHead
05/07/2024, 09:33
Για τα Invicta τι γνωμη εχετε ?
Απο εμπειρια εννοω.
Μηχανισμοι Seiko λεει.
Καποτε Ελβετικα, 2 φορες φαλίρησε και τωρα νεα διευθυνση απο Florida μερια.

Bowleno
05/07/2024, 10:04
Απο εμπειρια εννοω.
Μηχανισμοι Seiko λεει.

Και γιατί να μην πάρεις ένα Seiko κατευθείαν; :D

husky21
05/07/2024, 10:25
Απο εμπειρια εννοω.
Μηχανισμοι Seiko λεει.

μακρυααααααααα

doctor_john
05/07/2024, 11:51
Φασον μάρκα με δανεικά κασωματα και ιδιαίτερο μπρίο στην διακόσμηση.

Bowleno
05/07/2024, 12:24
Φασον μάρκα με δανεικά κασωματα και ιδιαίτερο μπρίο στην διακόσμηση.

Μετάφραση: "απέξω εμφάνιση και από μέσα εξαφάνιση"

Δεν βλέπω, πραγματικά τον λόγο να τα προτιμήσει κάποιος έναντι των παραδοσιακών δυνάμεων του χώρου....

MISKIN
05/07/2024, 13:45
Το Invicta pro diver αν το βρεις κάτω από 100€, αξίζει.

PortisHead
05/07/2024, 13:51
Και γιατί να μην πάρεις ένα Seiko κατευθείαν; :D

2 με 3 κατοστάρικα διαφορα, απο τα entry level Seiko.

Μηπως βγαζει η Voge και η CF κανα ρολοϊ ? :P

husky21
05/07/2024, 14:09
Τι ειδους ρολοι ψαχνεις για να σε βοηθησουμε;
Π.χ. αυτοματο,μπαταριας,καταδυτικο;
Ποιο invicta σου εχει γυαλισει ας πουμε
για να σου προτεινουμε κατι αντιστοιχο

MISKIN
05/07/2024, 14:33
Μετάφραση: "απέξω εμφάνιση και από μέσα εξαφάνιση"

Δεν βλέπω, πραγματικά τον λόγο να τα προτιμήσει κάποιος έναντι των παραδοσιακών δυνάμεων του χώρου....

Ισχύει και για ....τα μηχανάκια αυτό; :smokin:

doctor_john
05/07/2024, 14:38
Υπάρχουν και πολύ καλοβαλμενα orient και citizen, πρώτα όμως η αναφορά που λέει ο husky.

Bowleno
05/07/2024, 17:11
2 με 3 κατοστάρικα διαφορα, απο τα entry level Seiko.

Μηπως βγαζει η Voge και η CF κανα ρολοϊ ? :P

Η voge δεν βγάζει ρολόγια αλλά seiko υπάρχουν και με 150-250 ευρώ, αυτόματα. Άρα η διαφορά είναι αρκετά κάτω από 100 ευρώ από τα invicta οπότε δεν αξίζει να πας εκεί.
Εκτός και αν ψάχνεις ξέρω γω κανένα καταδυτικό ρολόι.
Ακόμα και εκεί, όμως, εγώ έχω ένα citizen promaster solar diver το οποίο κοστίζει 280 ευρώ. Πάλι δεν αξίζει την διαφορά η invicta...

MISKIN
05/07/2024, 17:25
Θα πρέπει ο φίλος να γίνει πιο συγκεκριμένος στο τι ρολόι θέλει, μηχανικό, quartz, κλπ για να μην συγκρίνουμε και μεις πατάτες με μήλα.
Αν θέλει μηχανικό καταδυτικό, το μοντέλο που πρότεινα πιο πάνω δεν υπάρχει αντίστοιχο seiko με κάτω από 100€ το 2024. Θα πρέπει να κοιτάξει aliexpress και εκεί πάλι δύσκολα θα βρει κάτω από 100€. Το μόνο αξιόλογο καταδυτικό με 100€ που μου έρχεται στο μυαλό είναι το Vostok amphibia.

Bowleno
05/07/2024, 17:34
Θα πρέπει ο φίλος να γίνει πιο συγκεκριμένος στο τι ρολόι θέλει, μηχανικό, quartz, κλπ για να μην συγκρίνουμε και μεις πατάτες με μήλα.
Αν θέλει μηχανικό καταδυτικό, το μοντέλο που πρότεινα πιο πάνω δεν υπάρχει αντίστοιχο seiko με κάτω από 100€ το 2024. Θα πρέπει να κοιτάξει aliexpress και εκεί πάλι δύσκολα θα βρει κάτω από 100€. Το μόνο αξιόλογο καταδυτικό με 100€ που μου έρχεται στο μυαλό είναι το Vostok amphibia.

Δεν είπα κάτω από 100 ευρώ κόστος, είπα κάτω από 100 ευρώ διαφορά... Έχει διαφορά :lol:

MISKIN
05/07/2024, 17:36
Καταδυτικό αυτόματο seiko με 200€; ποιο είναι;

Bowleno
05/07/2024, 18:21
Καταδυτικό αυτόματο seiko με 200€; ποιο είναι;

Σκέτο αυτόματο... Καταδυτικό πάμε εντελώς αλλού.
Ο φίλος δεν μας είπε ακόμα τι ζητά...

MISKIN
05/07/2024, 18:28
Ε, αυτό δεν έγραψα και γω πιο πάνω; να γίνει πιο συγκεκριμένος.

Τα invicta γενικώς είναι μέτρια προς χάλια, αλλά το pro diver αξίζει αν το βρεις στα 80€.

atom_smasher
07/07/2024, 21:54
γνωμούλα για tag heuer connected; ψαχνω να πουλήσω το μηχανάκι για να πάρω ένα ρολοι εως 2κ. θα ήθελα κάποιο ελβετικό, ηλιακό, σκελετό/να φαίνεται λιγο μεσα ο μηχανισμός. Αν γινόταν να είναι και λίγο σμαρτ και λίγο ιδιαίτερο/αντισυμβατικό...

PortisHead
08/07/2024, 08:07
Δεν ψαχνω κατι συγκεκριμενο, απλα ειδα τα Invicta με πολυ ωραιο design και οτι εχουν μηχανισμο SEIKO, ειπα να ρωτησω αν ξερεις καποιος κατι παραπανω.
Πιο οικονομικό και αξιοπιστο καταδυτικο απο αυτό, δεν πρέπει να υπάρχει (+- 80 euro)

454290
454289

MISKIN
08/07/2024, 08:08
To Casio Duro είναι quartz.

doctor_john
08/07/2024, 08:19
Μην ξεχνάμε τις ανάγκες των μηχανικών:
α) Όσο οικονομικό και να είναι, ένας μηχανισμός με 100 κομμάτια που χρειάζεται service από την πρώτη μέρα
έχει ένα κόστος κοντά στα 120ε.
Οπωσδήποτε ανάλογα το επίπεδο και την φύλαξη μέχρι να πωληθεί μπορεί να μην είναι απαραίτητο εξαρχής.

β) Κτυπήματα, πεσίματα, κ.λπ. μπορούν να προκαλέσουν μικρές ζημιές στους άξονες, στο ελατήριο κ.λπ.

γ) Μαγνητικά πεδία μπορούν να μαγνητίσουν το ελατήριο και να θέλει απομαγνητισμό.

δ) Κανένα καταδυτικό μηχανικό ρολόϊ δεν έχει προετοιμαστεί να δεθεί πάνω από στολή και να ακολουθήσει
τα όργια που έχουμε κατα νου. Είτε Hublot 1000m είτε Seiko 200m χρειάζονται στεγανοποίηση, ~40-80ε ανάλογα το κατάστημα.

Περιέγραψε την χρήση όσο καλύτερα μπορείς. Άλλο ένα ρολόϊ σπαστήρι για κάθε μέρα στην θάλασσα και άλλο ένα "καταδυτικό"
για καθημερινή χρήση που βουτά 10 φορές το χρόνο.

PortisHead
08/07/2024, 08:44
α) Όσο οικονομικό και να είναι, ένας μηχανισμός με 100 κομμάτια που χρειάζεται service από την πρώτη μέρα
Οπωσδήποτε ανάλογα το επίπεδο και την φύλαξη μέχρι να πωληθεί μπορεί να μην είναι απαραίτητο εξαρχής.

β) Κτυπήματα, πεσίματα, κ.λπ. μπορούν να προκαλέσουν μικρές ζημιές στους άξονες, στο ελατήριο κ.λπ.

γ) Μαγνητικά πεδία μπορούν να μαγνητίσουν το ελατήριο και να θέλει απομαγνητισμό.

δ) Κανένα καταδυτικό μηχανικό ρολόϊ δεν έχει προετοιμαστεί να δεθεί πάνω από στολή και να ακολουθήσει
τα όργια που έχουμε κατα νου. Είτε Hublot 1000m είτε Seiko 200m χρειάζονται στεγανοποίηση, ~40-80ε ανάλογα το κατάστημα.

Περιέγραψε την χρήση όσο καλύτερα μπορείς. Άλλο ένα ρολόϊ σπαστήρι για κάθε μέρα στην θάλασσα και άλλο ένα "καταδυτικό"

Εχεις δικιο ως προς τη διευκρίνηση .
Εγω οταν λεω καταδυτικο εννοω μπανιο στη θάλασσα και βουτια, το πολυ στα 2.5 μετρα για να πιασω τη μασκα των παιδιων που επεσε.

Επίσης μια ερωτηση.
Ειχα παει ενα Casio που εχω (αδιαβροχο στις 10ATM) για αλλαγη μπαταριας και ζητηση να γινει και στεγανοποιηση με αποσυμπιεση (αν το λεω σωστα)
Εγινε, μου παραδοθηκε και με σχετικο χαρτι που εγραφε ομως οτι ειναι στις 7.5 ATM στεγανοποιημενο.
ΟΚ.
Κανα χρονο μετα αρχισε να κανει κατι δυσλειτουργιες και το πηγα σε αποκλειστικό ωρολογοποιο (δλδ. δεν κανει πωλησεις αλλα μονο επισκευαζει)
με πολυ καλο ονομα και κριτηκες, το ανοιξε, εσφιξε μια βιδουλα, το εκλεισε απλά και το προβλημα διορθωθηκε.
Το θεμα ειναι, τον ρωτησα, τωρα που ανοιχτηκε δεν θελει παλι στεγανοποιηση ?
Οχι μου λεει.
Οντως ? Οντως.
Βουταω κανονικα, κανω μπανια και δεν εχει καν ιδρωσει.
Τι διαολο πληρωνα στην "στεγανοποιηση" ???

harris_x
08/07/2024, 08:46
γνωμούλα για tag heuer connected; ψαχνω να πουλήσω το μηχανάκι για να πάρω ένα ρολοι εως 2κ. θα ήθελα κάποιο ελβετικό, ηλιακό, σκελετό/να φαίνεται λιγο μεσα ο μηχανισμός. Αν γινόταν να είναι και λίγο σμαρτ και λίγο ιδιαίτερο/αντισυμβατικό...
σε αυτά τα χρήματα θα προτιμούσα κάτι άλλο, πχ το hydroconquest της Longines (https://christosimanoglou.gr/product/hydroconquest-13/?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjw-ai0BhDPARIsAB6hmP4EwwVpM5if5zcyNzrhWVoJmdNSHKijKqqo9dMRN-t4vRvRMd65sykaAvxwEALw_wcB)

454291

ποπαϋ
08/07/2024, 09:27
ερωτησούλα γρήγορη (για να μην σας χαλάω και το νήμα)

επισκευή/ σέρβις για tissot που πάω;;
κατά προτίμηση Θεσσαλία ή Θεσσαλονίκη
ευχαριστώ

daz
08/07/2024, 11:11
σε αυτά τα χρήματα θα προτιμούσα κάτι άλλο, πχ το hydroconquest της Longines (https://christosimanoglou.gr/product/hydroconquest-13/?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjw-ai0BhDPARIsAB6hmP4EwwVpM5if5zcyNzrhWVoJmdNSHKijKqqo9dMRN-t4vRvRMd65sykaAvxwEALw_wcB)

454291

Στο σωστό χρώμα.

https://www.longines.com/gr/p/watch-hydroconquest-l3-782-4-96-6

panavour
08/07/2024, 11:23
ποτε δεν καταλαβα γιατι τα καταδυτικα ρολογια γραφουν απο 100 μετρα και πανω ,ενω οι αυτονομες ή υπολοιπες καταδυσεις αντε να πανε μεχρι 50-60 μετρα,στο 99,9% των περιπτωσεων.ΕΙΝΑΙ γι αυτους που θα βγουν απ το υποβρυχιο,η το βαθυσκαφος και φοβουνται μην τους χαλασει????:bawl:

daz
08/07/2024, 11:38
Εχεις δικιο ως προς τη διευκρίνηση .
Εγω οταν λεω καταδυτικο εννοω μπανιο στη θάλασσα και βουτια, το πολυ στα 2.5 μετρα για να πιασω τη μασκα των παιδιων που επεσε.

Επίσης μια ερωτηση.
Ειχα παει ενα Casio που εχω (αδιαβροχο στις 10ATM) για αλλαγη μπαταριας και ζητηση να γινει και στεγανοποιηση με αποσυμπιεση (αν το λεω σωστα)
Εγινε, μου παραδοθηκε και με σχετικο χαρτι που εγραφε ομως οτι ειναι στις 7.5 ATM στεγανοποιημενο.
ΟΚ.
Κανα χρονο μετα αρχισε να κανει κατι δυσλειτουργιες και το πηγα σε αποκλειστικό ωρολογοποιο (δλδ. δεν κανει πωλησεις αλλα μονο επισκευαζει)
με πολυ καλο ονομα και κριτηκες, το ανοιξε, εσφιξε μια βιδουλα, το εκλεισε απλά και το προβλημα διορθωθηκε.
Το θεμα ειναι, τον ρωτησα, τωρα που ανοιχτηκε δεν θελει παλι στεγανοποιηση ?
Οχι μου λεει.
Οντως ? Οντως.
Βουταω κανονικα, κανω μπανια και δεν εχει καν ιδρωσει.
Τι διαολο πληρωνα στην "στεγανοποιηση" ???

Κατ' αρχάς να ξεκαθαρίσουμε τι σημαίνουν αυτά που γράφουν επάνω.

Αδιάβροχο στα 30 μέτρα είναι για να πλένεις τα χέρια σου και αυτό με προσοχή μετά από ένα χρόνο.
Αδιάβροχο στα 50 μέτρα μπορείς να κάνεις και ντουζ στο σπίτι σου.
Στα 100 μέτρα είναι για μπάνιο στην επιφάνεια της θάλασσας.
Στα 200 μέτρα είναι βουτιές μικρού βάθους.
Τα μόνα που είναι φτιαγμένα να αντέχουν σε καταδύσεις είναι αυτά που γράφουν divers. Ενα ρολόι που γράφει divers 200μ με ένα άλλο που γράφει watter resistant 200m έχουν τεράστιες διαφορές.

Η στεγανοποίηση γίνεται από τσιμουχάκια στα σημεία που μπορεί να βάλει νερό. Το πιο συνηθισμένο σημείο είναι η κορώνα. Ειδικά αν δεν είναι βιδωτή.
Ο έλεγχος γίνεται με ένα μηχάνημα που λειτουργεί με πίεση και ελέγχει τη στεγανοποίηση του ρολογιού. Αν τα τσιμουχάκια είναι καλά, δεν είναι απαραίτητο οτι ρολόι να χάσει τη στεγανότητά του επειδή ανοίχτηκε.
Ένα αδιάβροχο ρολόι στις 10ατμ μπορεί να βάλει νερό σε μια βουτιά στα 4 μέτρα μετά από 1 χρόνο χωρίς να ανοιχτεί. (Μπορεί και όχι). Ή να βάλει νερό αν κάνεις θαλάσσια σπορ. Σε γενικές γραμμές θα αντέξουν και στις δυο καταστάσεις όσο τα τσιμουχάκια είναι καλά και στεγανοποιούν σωστά και ειδικά αν η κορώνα είναι βιδωτή.

Μάλλον αυτό που πλήρωσες δεν είναι στεγανοποίηση ή αλλαγή στα τσιμουχάκια αλλά τον έλεγχο. Πιθανότατα τα τσιμουχάκια είναι αυτά που είχε απ' όταν το πήρες. Αν η κορώνα είναι βιδωτή και/ή αν κάνεις απλά το μπάνιο σου σαν άνθρωπος, δε θα έχεις πρόβλημα. Αν κάνεις σέρφ, βουτάς από βράχους κτλ, μη το εμπιστεύεσαι και πολύ.

MISKIN
08/07/2024, 11:47
454300

daz
08/07/2024, 11:55
ποτε δεν καταλαβα γιατι τα καταδυτικα ρολογια γραφουν απο 100 μετρα και πανω ,ενω οι αυτονομες ή υπολοιπες καταδυσεις αντε να πανε μεχρι 50-60 μετρα,στο 99,9% των περιπτωσεων.ΕΙΝΑΙ γι αυτους που θα βγουν απ το υποβρυχιο,η το βαθυσκαφοε και φοβουνται μην τους χαλασει????:bawl:

Συνήθως δε γράφουν 100 μέτρα αλλά 10atm. Το ρολόι δεν δέχεται την ίδια πίεση όταν βυθίζεται σταδιακά μέχρι τα 20 μέτρα με την περίπτωση που είσαι σε σανίδα ενώ σε τραβάει ένα σκάφος με 10 κόμβους και εσύ χάνεις τον έλεγχο ή όταν βουτάς από βράχο μερικών μέτρων. Η πίεση δεν έρχεται μόνο με το βάθος.

Πέρα απ' αυτό, υπάρχουν επαγγέλματα στα οποία δουλεύεις σε εξαιρετικά μεγάλα βάθη. Μένεις σε ειδικές κατασκευές με ήλιο για μερικές μέρες ή για ώρες και βγαίνεις έξω σε εξαιρετικά μεγάλες πιέσεις για διάφορες εργασίες. Φυσικά αυτοί δε στηρίζονται σε απλά ρολογάκια αλλά έχουν ολόκληρους υπολογιστές χειρός (και όχι μόνο). Υπάρχουν όμως και καταδυτικά ρολόγια με βαλβίδες διαφυγής για να αποφεύγεται η αποκόλληση του ζαφειριού κατά την αποσυμπίεση του ρολογιού σε ανάλογες περιστάσεις.

daz
08/07/2024, 11:57
454300

:beer:

doctor_john
08/07/2024, 11:58
Περιγράφουν την πίεση που μπορούν να αντέξουν σαν κατασκευή.
Το βάθος χρησιμοποιείται για την δική μας αντίληψη - εντυπωσιασμό.

Η πίεση του νερού σε μια βουτιά, σε ένα ταξίδι με ταχύπλοο ή και στο μπάνιο μπορεί να ξεπεράσει την στεγανοποίηση.

Άλλο λοιπόν η αντοχή της κατασκευής και άλλο πόση από αυτή έχουμε εκμεταλλευθεί στην στεγανοποίηση.

daz
08/07/2024, 12:08

Δε χρειάζεται σερβις απ' την πρώτη μέρα εκτος και αν είναι στο ράφι 10 χρόνια.
Το κόστος του σέρβις δεν είναι απαραίτητο να ξεκινάει απ' τα 120.

Σωστά αλλά δεν είναι τόσο ευαίσθητα όσο νομίζουν οι περισσότεροι. Πιο πολύ υποφέρουν απ' την άγνοια του χειριστή. Πχ πολλοί κουρδίζουν το ρολόι χωρίς να το βγάλουν απ' χέρι ή ρυθμίζουν την ημερομηνία ενώ ο μικρός δείκτης δεν είναι ανάμεσα στις ώρες 4 - 8.

Σωστά και όντως είναι πολύ ευαίσθητα σε μαγνητικά πεδία. Θα το πρόσεχα ακόμα και αν έχουν ειδικά υλικά που δεν επηρεάζονται και τόσο απ' τα μαγνητικά πεδία.

Διαφωνώ.

MISKIN
08/07/2024, 12:39
Τα ρολόγια με Helium escape valve, χρησιμεύουν Σε μια περίπτωση και μόνο. Δουλεύοντας σε μεγάλα βάθη, δε γίνεται να ανεβαίνεις στην επιφάνεια για ξεκούραση, διαλείμματα, κλπ. Υπάρχουν ειδικοί θάλαμοι που έχουν το ίδιο μείγμα με τις μπουκάλες. Λόγω του ότι τα μόρια του ηλίου που βρίσκονται σε πίεση, μπορούν και εισχωρούν μέσα το ρολόι, κατά τη διάρκεια που ο δύτης βρίσκεται μέσα στο θάλαμο,όταν πια ανέβει στην επιφάνεια και τα μόρια του ηλίου διογκωθούν μέσα στο ρολόι, τη πληρώνει το τζαμάκι του ρολογιού. Η βαλβίδα υπάρχει σαν διέξοδος διαφυγής αυτών των μορίων ήλιου.

PaNick67
08/07/2024, 12:51
Σωστά αλλά δεν είναι τόσο ευαίσθητα όσο νομίζουν οι περισσότεροι. Πιο πολύ υποφέρουν απ' την άγνοια του χειριστή. Πχ πολλοί κουρδίζουν το ρολόι χωρίς να το βγάλουν απ' χέρι ή ρυθμίζουν την ημερομηνία ενώ ο μικρός δείκτης δεν είναι ανάμεσα στις ώρες 4 - 8.

θα ηθελες να πεις γιατι; Πρωτη φορα το ακουω αν και δεν ειχα ποτε αυτοματο αλλα καλο θα ειναι να γνωριζω

daz
08/07/2024, 13:17
θα ηθελες να πεις γιατι; Πρωτη φορα το ακουω αν και δεν ειχα ποτε αυτοματο αλλα καλο θα ειναι να γνωριζω

Όταν το κουρδίζεις ενώ το φοράς πιέζεις την κορώνα πλάγια. Not good.
Το ίδιο ισχύει και αν έχεις μπαταρίας και ρυθμίζεις την ώρα ενώ το φοράς. Ανέφερα το κούρδισμα σε ένα μηχανικό γιατί αυτό γίνεται σε τακτική βάση και είναι πολύ πιθανότερο με την επανάληψη να προκληθεί φθορά ακόμα και με μικρή πίεση.

Όταν ο ωροδείκτης περάσει την ώρα 9 και σε μερικά ρολόγια μέχρι να φτάσει και την ώρα 3 (ανάλογα το ρολόι), εμπλέκει τον μηχανισμό αλλαγής ημερομηνίας στην κίνησή του. Δεν είναι καλό στη θέση αυτή εσύ να πας να του αλλάξεις την ημερομηνία χωρίς να γυρίζει ο ωροδείκτης.
Σε κάποια ρολόγια αυτό γίνεται 5 λεπτά πριν την ώρα 12. Στις 12 ακριβώς η ημερομηνία αλλάζει άμεσα και τέλος. Σε αυτά δε ξέρω αν χρειάζεται να βάζεις τον ωροδείκτη "μακριά" απ' την ώρα 12 πριν διορθώσεις την ημερομηνία.
Επίσης δε ξέρω αν κάποια ρολόγια έχουν κάποιο μηχανισμό καστάνιας για τέτοιες περιπτώσεις ώστε να μη προκαλείτε φθορά. Κάποιοι κατασκευαστές δίνουν οδηγίες για την αλλαγή ημερομηνίας και άλλοι όχι.
Το σίγουρο είναι πως αν ο ωροδείκτης είναι μετά τις 3 και πριν τις 9, δε θα έχει πρόβλημα.

Bowleno
08/07/2024, 13:45
Κατ' αρχάς να ξεκαθαρίσουμε τι σημαίνουν αυτά που γράφουν επάνω.

Αδιάβροχο στα 30 μέτρα είναι για να πλένεις τα χέρια σου και αυτό με προσοχή μετά από ένα χρόνο.
Αδιάβροχο στα 50 μέτρα μπορείς να κάνεις και ντουζ στο σπίτι σου.
Στα 100 μέτρα είναι για μπάνιο στην επιφάνεια της θάλασσας.
Στα 200 μέτρα είναι βουτιές μικρού βάθους.
Τα μόνα που είναι φτιαγμένα να αντέχουν σε καταδύσεις είναι αυτά που γράφουν divers. Ενα ρολόι που γράφει divers 200μ με ένα άλλο που γράφει watter resistant 200m έχουν τεράστιες διαφορές.

Η στεγανοποίηση γίνεται από τσιμουχάκια στα σημεία που μπορεί να βάλει νερό. Το πιο συνηθισμένο σημείο είναι η κορώνα. Ειδικά αν δεν είναι βιδωτή.
Ο έλεγχος γίνεται με ένα μηχάνημα που λειτουργεί με πίεση και ελέγχει τη στεγανοποίηση του ρολογιού. Αν τα τσιμουχάκια είναι καλά, δεν είναι απαραίτητο οτι ρολόι να χάσει τη στεγανότητά του επειδή ανοίχτηκε.
Ένα αδιάβροχο ρολόι στις 10ατμ μπορεί να βάλει νερό σε μια βουτιά στα 4 μέτρα μετά από 1 χρόνο χωρίς να ανοιχτεί. (Μπορεί και όχι). Ή να βάλει νερό αν κάνεις θαλάσσια σπορ. Σε γενικές γραμμές θα αντέξουν και στις δυο καταστάσεις όσο τα τσιμουχάκια είναι καλά και στεγανοποιούν σωστά και ειδικά αν η κορώνα είναι βιδωτή.

Μάλλον αυτό που πλήρωσες δεν είναι στεγανοποίηση ή αλλαγή στα τσιμουχάκια αλλά τον έλεγχο. Πιθανότατα τα τσιμουχάκια είναι αυτά που είχε απ' όταν το πήρες. Αν η κορώνα είναι βιδωτή και/ή αν κάνεις απλά το μπάνιο σου σαν άνθρωπος, δε θα έχεις πρόβλημα. Αν κάνεις σέρφ, βουτάς από βράχους κτλ, μη το εμπιστεύεσαι και πολύ.

Σημείωση:

ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ ντους με το ρολόι στο χέρι!
Το καλύτερο καταδυτικό να έχεις, σε 2-3 ντους (ζεστού νερού) η στεγανότητα έχει χαιρετήσει....

karellen
08/07/2024, 14:04
Όταν το κουρδίζεις ενώ το φοράς πιέζεις την κορώνα πλάγια. Not good.
.....

Αποστόλη ρισπεκτ.

husky21
08/07/2024, 14:15
Στο σωστό χρώμα.

https://www.longines.com/gr/p/watch-hydroconquest-l3-782-4-96-6

πανεμορφο...αλλα δυστυχως δεν "φτανω" αυτην την κατηγορια τιμων

panavour
08/07/2024, 14:16
Σημείωση:

Το καλύτερο καταδυτικό να έχεις, σε 2-3 ντους (ζεστού νερού) η στεγανότητα έχει χαιρετήσει....
To εχω απο το 2016, αγορασμενο 9 ευρω με τα ταχυδρομικα απο κινα.Με μονο μια αλλαγη μπαταριας,που την αλλαξα μονος μου.Εκατονταδες βουτιες απο τοτε (απλο κολυμπι,αντε και καμμιά βουτια στα 2,μετρα).Ακομα δουλευει. Και με το πιο φωτισμενο καντραν ever.χρησιμευει και σαν φακος.:lol::lol::lol:
https://www.skroutz.gr/s/10056249/Skmei-PSifiako-Roloi-Mpatarias-me-Kaoutsouk-Louraki-Black-Red-1068.html

harris_x
08/07/2024, 14:39
Τα περι καταδύσεων εδώ... (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=163767)

Bowleno
08/07/2024, 15:48
To εχω απο το 2016, αγορασμενο 9 ευρω με τα ταχυδρομικα απο κινα.Με μονο μια αλλαγη μπαταριας,που την αλλαξα μονος μου.Εκατονταδες βουτιες απο τοτε (απλο κολυμπι,αντε και καμμιά βουτια στα 2,μετρα).Ακομα δουλευει. Και με το πιο φωτισμενο καντραν ever.χρησιμευει και σαν φακος.:lol::lol::lol:
https://www.skroutz.gr/s/10056249/Skmei-PSifiako-Roloi-Mpatarias-me-Kaoutsouk-Louraki-Black-Red-1068.html

Άντε πάλι....διαβάζεις τι γράφω η μπα; για ΝΤΟΥΣ γράφω, για ΝΤΟΥΣ! Το ζεστό νερό είναι ότι χειρότερο για τα ρολόγια και ΟΛΟΙ οι σοβαροί κατασκευαστές το αναφέρουν.

panavour
08/07/2024, 21:25
Άντε πάλι....διαβάζεις τι γράφω η μπα; για ΝΤΟΥΣ γράφω, για ΝΤΟΥΣ! Το ζεστό νερό είναι ότι χειρότερο για τα ρολόγια και ΟΛΟΙ οι σοβαροί κατασκευαστές το αναφέρουν.

Εγω κανω ντους με κρυο.Εμενα παντως αν και σοβαρος κατασκευαστης ΔΕΝ το αναφερει.:bawl:

daz
08/07/2024, 23:38
Σημείωση:

Ναι καλά! :lol: Άργησες 20 χρόνια να μου το πεις. :lol:

Να ποστάρω ένδειξη βάθους στην επόμενη σοβαρή κατάδυση? Πριν κανα δυο μήνες το έστειλα για έλεγχο και πέρασε. Δε θυμάμαι αν και πότε άλλαξα τσιμουχάκια. Αν αρχίσω πάλι να βουτάω θα του τα αλλάξω όμως.

Φυσικά και κάνω ντουζ με ζεστό νερό! Δεν είμαι σκληρός καργιόλης εγώ! :p

doctor_john
08/07/2024, 23:48
πανεμορφο...αλλα δυστυχως δεν "φτανω" αυτην την κατηγορια τιμων

Aν σου αρέσει για εσένα (θέλω να πω δεν είναι για δώρο), στο chrono24 το βρίσκεις εύκολα ελαφρά μεταχειρισμένο
στην μισή τιμή.
Κάτι πολύ λογικό στην κατηγορία που το τοποθετούν τα κομμάτια που εκδίδεται.
Με λίγα λόγια το βρίσκεις στην τιμή που διατηρείται γι αυτό το μοντέλο.

κουτι, πιστοποιητικά δεδομένα, δεν συζητώ κάτι άλλο.

motojojo
09/07/2024, 08:06
Τι το θελετε το ρολοι στο ντους;

MISKIN
09/07/2024, 08:13
Εγώ είχα ένα Garmin Forerunner 935 για 6 χρόνια και δε το έβγαζα ποτέ από το χέρι μου, είτε στη θάλασσα εις στη δουλειά (μηχανουργείο), είτε στο ντους. Τελικά δεν άντεξε (ήταν μόνο 10atm), μάλλον πήρε νερό ή από χτύπημα, βγήκε off.
Τώρα για καθημερινό πήρα ένα g-shock. Πάλι δε το βγάζω στο ντους, γιατί το ξεχνάω και να πω την αλήθεια δε με ενδιαφέρει. Αν χαλάσει θα πάρω άλλο.

Panos76
09/07/2024, 09:58

Για να χαλάσει από τους υδρατμούς και το σαπούνι και να πάρουν άλλο. :D

Dimmanoukas
09/07/2024, 11:43

Για να χρονομετρούμε με πόση ώρα θα δράσει η μαλακτική στην πλούσια κόμη μας. Ξέρεις πόσο σημαντικό είναι αυτό?

Μην σου πω πόσο θα δράσει το χρωμοσαμπουαν για εμάς τους βαψομαλλιαδες και από κομοδινί το χρώμα βγει χρυσομπαμπουρί.

Θέλεις και άλλους λόγους?

motojojo
09/07/2024, 11:47
Για να χρονομετρούμε με πόση ώρα θα δράσει η μαλακτική στην πλούσια κόμη μας. Ξέρεις πόσο σημαντικό είναι αυτό?

Μην σου πω πόσο θα δράσει το χρωμοσαμπουαν για εμάς τους βαψομαλλιαδες και από κομοδινί το χρώμα βγει χρυσομπαμπουρί.

Θέλεις και άλλους λόγους?

Μμμμ γι'αυτό δεν πετυχαίνω ποτέ τον τόνο που θέλω....

Με κάλυψες πλήρως.