View Full Version : Yamaha XTZ-700 Ténéré
Σελίδες :
1
2
3
4
5
[
6]
7
8
Σουηδία που την παρακολουθώ από κοντά το 700 έχει 114900 κορώνες (11000€) και το 790S 126900 κορώνες (12100€),και με 25% ΦΠΑ εκεί.
Δεκτόν ρε φίλε, αλλά η εξαίρεση δε μπορεί να αποτελεί σύγκριση.
Σε όλη την Ευρώπη έχει τουλάχιστον 3 χιλιάρικα διαφορά (με το απλό), επομένως δε μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι "κοντά" τιμολογιακά...
Όπως φαίνεται από τις πωλήσεις παγκοσμίως η KTM το παιχνίδι με το 790 το έχασε από τα αποδυτήρια. Δεν λέω ότι δεν είναι καλή μηχανή, όμως έκανε αρκετά φάλτσα η εταιρεία με κορυφαίο αυτό της αδυναμίας διάθεσης επαρκών ποσοτήτων στην αγορά και σε πολλές περιπτώσεις της "έκλεψε" πωλήσεις η Yamaha με το Tenere 700 και τη χαμηλή τιμή. Και ίσως δε θα βρούμε άλλο παράδειγμα στο παρελθόν όπου κοινό μετακινείται από την KTM σε Ιαπωνικής καταγωγής εταιρεία.
Αν με ρωτήσεις προσωπικά, έχω λόγους να πιστεύω πως ήταν λάθος η πολιτική της Yamaha να βάλει απέναντι της σαν ανταγωνιστή το 790, μπορεί να έκλεψε κάποιες πωλήσεις από το ειδικό κοινό, έχασε πολλές περισσότερες από το παραδοσιακά δικό της που θα έπαιρναν ένα Οn/Οff για να πηγαίνουν και να έρχονται στη δουλειά τους και διακοπές στην Στερέα Ελλάδα και τα νησιά της (μιλώντας σε τοπικό επίπεδο). Περίπου έτσι είναι και για τους θιασώτες του εξωτερικού.
Από την άλλη... είμαστε τυχεροί που το τόλμησε. Τέτοιες μοτοσυκλέτες από όπου και να προέρχονται μόνο ώθηση για παραγωγή καλών μοτοσυκλετών δίνουν στο σύνολο της αγοράς. Honda, Triumph, BMW, SUZUKI, Yamaha, ΚΤΜ και άλλες ακόμη και φθηνότερες εταιρείες... η κατηγορία ζωντάνεψε πάλι για τα καλά και έχουμε επιλογές για κάθε γούστο και για κάθε βαλάντιο.
Vstrommer71
01/07/2020, 08:46
Δεκτόν ρε φίλε, αλλά η εξαίρεση δε μπορεί να αποτελεί σύγκριση.
Σε όλη την Ευρώπη έχει τουλάχιστον 3 χιλιάρικα διαφορά (με το απλό), επομένως δε μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι "κοντά" τιμολογιακά...
Όπως φαίνεται από τις πωλήσεις παγκοσμίως η KTM το παιχνίδι με το 790 το έχασε από τα αποδυτήρια. Δεν λέω ότι δεν είναι καλή μηχανή, όμως έκανε αρκετά φάλτσα η εταιρεία με κορυφαίο αυτό της αδυναμίας διάθεσης επαρκών ποσοτήτων στην αγορά και σε πολλές περιπτώσεις της "έκλεψε" πωλήσεις η Yamaha με το Tenere 700 και τη χαμηλή τιμή. Και ίσως δε θα βρούμε άλλο παράδειγμα στο παρελθόν όπου κοινό μετακινείται από την KTM σε Ιαπωνικής καταγωγής εταιρεία.
Αν με ρωτήσεις προσωπικά, έχω λόγους να πιστεύω πως ήταν λάθος η πολιτική της Yamaha να βάλει απέναντι της σαν ανταγωνιστή το 790, μπορεί να έκλεψε κάποιες πωλήσεις από το ειδικό κοινό, έχασε πολλές περισσότερες από το παραδοσιακά δικό της που θα έπαιρναν ένα Οn/Οff για να πηγαίνουν και να έρχονται στη δουλειά τους και διακοπές στην Στερέα Ελλάδα και τα νησιά της (μιλώντας σε τοπικό επίπεδο). Περίπου έτσι είναι και για τους θιασώτες του εξωτερικού.
Από την άλλη... είμαστε τυχεροί που το τόλμησε. Τέτοιες μοτοσυκλέτες από όπου και να προέρχονται μόνο ώθηση για παραγωγή καλών μοτοσυκλετών δίνουν στο σύνολο της αγοράς. Honda, Triumph, BMW, SUZUKI, Yamaha, ΚΤΜ και άλλες ακόμη και φθηνότερες εταιρείες... η κατηγορία ζωντάνεψε πάλι για τα καλά και έχουμε επιλογές για κάθε γούστο και για κάθε βαλάντιο.
Το 700 είναι καλό μηχανάκι,χωρίς αντίρρηση.Αλλά θα έλεγα όχι άμεσα ανταγωνιστικό με το 790 το απλό,μάλλον το R.Αυτό είναι βέβαια μακριά συζήτηση,κι όχι για τώρα.
Εγώ εξακολουθώ να περιμένω τις εταιρίες να βγάλουν σοβαρά+ελαφριά ταξιδιωτικά χωμάτινα μηχανάκια με τα πολύ ωραία μοτέρ που όλες έχουν έτοιμα στα 400-450 κυβικά.
Και η Honda,και η Yamaha και η ΚΤΜ έχουν έτοιμη την βάση και περιμένουν να υπάρξει κάποια έντονη καταναλωτική ζήτηση για να φτιάξουν κάτι.
Η ΚΤΜ το είχε ξεκινήσει όμορφα το πρότζεκτ στα πρώτα 390 προπαραγωγής(χωμάτινος προσανατολισμός κυρίως) αλλά στην πορεία το 390 το έβγαλε υπερβολικά ασφάλτινο.
Οι "σκληροπυρηνικοί" ας πούμε αναμένουμε ένα μηχανάκι σε στυλ 690 με τον 450 κινητήρα σε χωμάτινο ταξιδιωτικό πακέτο(λίγο χαμηλότερο από τα 450,μεγαλύτερα διαστήματα service,ψεκαστό,μεγάλο ρεζερβουάρ και ηλεκτρικά ικανά να σηκώσουν δυνατά φώτα,GPS κλπ)
Θεωρώ ότι η πορτοκαλί εταιρία θα το βγάλει κάποια στιγμή αλλά άγνωστο πότε.
zannisvel
01/07/2020, 10:04
Εγώ ευελπιστώ τώρα με την έλευση του Tenere 700 να αρχίσουν να βγαίνουν στην αγορά τα XT660Z σε πιο λογικές τιμές.
Πολύ μου αρέσει αυτό το μηχανάκι.
Εγώ ευελπιστώ τώρα με την έλευση του Tenere 700 να αρχίσουν να βγαίνουν στην αγορά τα XT660Z σε πιο λογικές τιμές.
Πολύ μου αρέσει αυτό το μηχανάκι.
Φοβάμαι πως το αντίθετο θα συμβεί. Έχει για εντελώς διαφορετικούς λόγους ζήτηση το 660.
Το 700 είναι καλό μηχανάκι,χωρίς αντίρρηση.Αλλά θα έλεγα όχι άμεσα ανταγωνιστικό με το 790 το απλό,μάλλον το R.Αυτό είναι βέβαια μακριά συζήτηση,κι όχι για τώρα.
Εγώ εξακολουθώ να περιμένω τις εταιρίες να βγάλουν σοβαρά+ελαφριά ταξιδιωτικά χωμάτινα μηχανάκια με τα πολύ ωραία μοτέρ που όλες έχουν έτοιμα στα 400-450 κυβικά.
Και η Honda,και η Yamaha και η ΚΤΜ έχουν έτοιμη την βάση και περιμένουν να υπάρξει κάποια έντονη καταναλωτική ζήτηση για να φτιάξουν κάτι.
Η ΚΤΜ το είχε ξεκινήσει όμορφα το πρότζεκτ στα πρώτα 390 προπαραγωγής(χωμάτινος προσανατολισμός κυρίως) αλλά στην πορεία το 390 το έβγαλε υπερβολικά ασφάλτινο.
Οι "σκληροπυρηνικοί" ας πούμε αναμένουμε ένα μηχανάκι σε στυλ 690 με τον 450 κινητήρα σε χωμάτινο ταξιδιωτικό πακέτο(λίγο χαμηλότερο από τα 450,μεγαλύτερα διαστήματα service,ψεκαστό,μεγάλο ρεζερβουάρ και ηλεκτρικά ικανά να σηκώσουν δυνατά φώτα,GPS κλπ)
Θεωρώ ότι η πορτοκαλί εταιρία θα το βγάλει κάποια στιγμή αλλά άγνωστο πότε.
Ούτε εγώ θεωρώ πως το απλό 790 είναι το άμεσο ανταγωνιστικό. Για τη διαφορά στη τιμή αναφερόμουν.
Κι εγώ είμαι θιασώτης των μικρών κινητήρων. Μακάρι να δούμε περισσότερα.
Vstrommer71
03/07/2020, 09:44
Έρχονται τα 490 σε λίγο.
Δικύλινδρο θα βγεί,ελάχιστα πιο ελαφρύ από το 790.
Ότι και να κάνουν,άλλο πράγμα τα 180 κιλά του δικύλινδρου σε σχέση με τα 140 του μονοκύλινδρου όταν χρειάζεται να σηκώσεις το μηχανάκι τριάντα φορές από κάτω.
Θα μαλλιάσει η γλώσσα μου να λέω ότι το ιδανικό μηχανάκι τουρισμού με πολύ χώμα είναι κάποιο 450 με 40-50 άλογα,ελαφρύ και μονταρισμένο με ότι απαιτείται για ταξιδιωτική χρήση.
Τα μεγάλα είναι διασκεδαστικά για ταξίδι στην άσφαλτο με λίγο περιστασιακό χώμα,για πιο σοβαρά πράγματα θέλουμε πιο ελαφριά μηχανάκια.Απλά τα πράγματα.
KotsosDR
03/07/2020, 10:04
Δικύλινδρο θα βγεί,ελάχιστα πιο ελαφρύ από το 790.
Ότι και να κάνουν,άλλο πράγμα τα 180 κιλά του δικύλινδρου σε σχέση με τα 140 του μονοκύλινδρου όταν χρειάζεται να σηκώσεις το μηχανάκι τριάντα φορές από κάτω.
Θα μαλλιάσει η γλώσσα μου να λέω ότι το ιδανικό μηχανάκι τουρισμού με πολύ χώμα είναι κάποιο 450 με 40-50 άλογα,ελαφρύ και μονταρισμένο με ότι απαιτείται για ταξιδιωτική χρήση.
Τα μεγάλα είναι διασκεδαστικά για ταξίδι στην άσφαλτο με λίγο περιστασιακό χώμα,για πιο σοβαρά πράγματα θέλουμε πιο ελαφριά μηχανάκια.Απλά τα πράγματα.
Αν μιλάμε για χωράφια , και στέπες - μονοπάτια , ναι εχεις δίκιο , αν μιλάμε όμως για χωματόδρομους αποκλειστικά (χωρίς να περιλαμβάνει το ταξίδι άσφαλτο) και κανα 2 δυσκολίες μια χαρα θα τα καφέρει το tenere και μάλλον πιό άνετα απο ενα 450 enduroειδές
Vstrommer71
03/07/2020, 11:29
Αν μιλάμε για χωράφια , και στέπες - μονοπάτια , ναι εχεις δίκιο , αν μιλάμε όμως για χωματόδρομους αποκλειστικά (χωρίς να περιλαμβάνει το ταξίδι άσφαλτο) και κανα 2 δυσκολίες μια χαρα θα τα καφέρει το tenere και μάλλον πιό άνετα απο ενα 450 enduroειδές
Είναι το κλασσικό δίλημμα.Έχω π.χ ένα ταξίδι 150 χλμ άσφαλτο και 35 χλμ ζόρικο χώμα.
Τι προτιμώ?
1) Μηχανάκι το οποίο θα με πάει άνετα στην άσφαλτο και θα ζοριστεί πολύ στο χώμα?
Ή
2) Μηχανάκι το οποίο θα χρειαστεί να κάνω συμβιβασμούς στην άσφαλτο(ταχύτητες έως 130 χλμ με χωμάτινα,λιγότερες ανέσεις στην άσφαλτο) και στο χώμα θα το υπερευχαριστηθώ ειδικά άμα μπλέξω με συνήθεις χωμάτινες καταστάσεις:Λούκια,λάσπη,ποταμάκια?
Ο περισσότερος κόσμος που φοβάται να μπλέξει με τους πιο δύσβατους χωματόδρομους(και χάνει βέβαια ένα σωρό απίστευτης ομορφιάς μέρη) διαλέγει το πρώτο.
Μερικοί πάμε στην δεύτερη επιλογή,η οποία έχοντας περάσει από τα χέρια μου ένα DRZ κι ένα 690,δεν με απογοήτευσε καθόλου.
Για μένα λοιπόν ένα 450 στο πακέτο του 690 θα ήταν το πλέον ιδανικό μηχανάκι,απλά και καθαρά.
Είναι λοιπόν προσωπική επιλογή τί ταιριάζει περισσότερο στον καθένα.
KotsosDR
03/07/2020, 12:05
Είναι το κλασσικό δίλημμα.Έχω π.χ ένα ταξίδι 150 χλμ άσφαλτο και 35 χλμ ζόρικο χώμα.
Τι προτιμώ?
1) Μηχανάκι το οποίο θα με πάει άνετα στην άσφαλτο και θα ζοριστεί πολύ στο χώμα?
Ή
2) Μηχανάκι το οποίο θα χρειαστεί να κάνω συμβιβασμούς στην άσφαλτο(ταχύτητες έως 130 χλμ με χωμάτινα,λιγότερες ανέσεις στην άσφαλτο) και στο χώμα θα το υπερευχαριστηθώ ειδικά άμα μπλέξω με συνήθεις χωμάτινες καταστάσεις:Λούκια,λάσπη,ποταμάκια?
Ο περισσότερος κόσμος που φοβάται να μπλέξει με τους πιο δύσβατους χωματόδρομους(και χάνει βέβαια ένα σωρό απίστευτης ομορφιάς μέρη) διαλέγει το πρώτο.
Μερικοί πάμε στην δεύτερη επιλογή,η οποία έχοντας περάσει από τα χέρια μου ένα DRZ κι ένα 690,δεν με απογοήτευσε καθόλου.
Για μένα λοιπόν ένα 450 στο πακέτο του 690 θα ήταν το πλέον ιδανικό μηχανάκι,απλά και καθαρά.
Είναι λοιπόν προσωπική επιλογή τί ταιριάζει περισσότερο στον καθένα.
Να ξανά εξηγήσω , αν μιλάμε για δασικό οδικό δίκτυο Ελλάδας με μερικά μέρη του να είναι σε άσχημη κατάσταση μια χαρά θα τα καταφέρει το TENERE , πολύ πιο σημαντική για εμένα είναι η οδηγική εμπειρία στο συγκεκριμένο τομέα . Μια μοτοσυκλέτα 200 κιλών σαν το TENERE - 790 στα κατάλληλα χέρια μπορεί να κάνει θάυματα , και αντίστοιχα ένα FE450 να μή μπορεί να ανεβεί μια σχετικά εύκολη αντιπυρική (true story) .
Σίγουρα τα 450 -650 -690 είναι καλύτερα για πιο σκληρές καταστάσεις αλλά έχουν περιορισμούς όσο αφορά το "τουριστικό" κομμάτι (ειδικά 450 - 50hp ...μου ακούγεται σαν να πάνε η αξιοπιστία και η ροπή στις χαμηλές περίπατο), μή παρεξηγηθούμε , προσωπικά δηλώνω λάτρης των μεγάλων thumber , αλλά ελά που δεν βγάζει η suzuki καινούριο DR 650 προδιαγραφών euroδεξερωγωτιαλλο :lol:
Vstrommer71
03/07/2020, 12:22
Να ξανά εξηγήσω , αν μιλάμε για δασικό οδικό δίκτυο Ελλάδας με μερικά μέρη του να είναι σε άσχημη κατάσταση μια χαρά θα τα καταφέρει το TENERE , πολύ πιο σημαντική για εμένα είναι η οδηγική εμπειρία στο συγκεκριμένο τομέα . Μια μοτοσυκλέτα 200 κιλών σαν το TENERE - 790 στα κατάλληλα χέρια μπορεί να κάνει θάυματα , και αντίστοιχα ένα FE450 να μή μπορεί να ανεβεί μια σχετικά εύκολη αντιπυρική (true story) .
Σίγουρα τα 450 -650 -690 είναι καλύτερα για πιο σκληρές καταστάσεις αλλά έχουν περιορισμούς όσο αφορά το "τουριστικό" κομμάτι (ειδικά 450 - 50hp ...μου ακούγεται σαν να πάνε η αξιοπιστία και η ροπή στις χαμηλές περίπατο), μή παρεξηγηθούμε , προσωπικά δηλώνω λάτρης των μεγάλων thumber , αλλά ελά που δεν βγάζει η suzuki καινούριο DR 650 προδιαγραφών euroδεξερωγωτιαλλο :lol:
Μια οποιαδήποτε μεγάλη και βαριά μοτοσυκλέτα μπορεί να κάνει θαύματα σε ικανά χέρια,καμμιά αντίρρηση.Μόνο που και τα ικανά χέρια θα κουραστούνε πολύ κάποια στιγμή να κουμαντάρουν τα μεγάλα καράβια στα λασπολούκια.
Εγώ λοιπόν προτιμώ ένα ελαφρύ μηχανάκι με χωμάτινες δυνατότητες πολύ παραπάνω από τις δικές μου.Θα με περιορίσει στην άσφαλτο,αλλά στο χώμα θα με πηγαίνει σχεδόν μόνο του χωρίς να χρειάζεται να το κυνηγάω.Αυτό μου γλυτώνει πολλή σωματική και πνευματική κούραση(και μας επιτρέπει βέβαια να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας στην ταβέρνα,μιας και εκεί καταλήγει το βράδυ κάθε σοβαρή χωμάτινη διαδρομή :lol: )
Στην άσφαλτο 50 αλογάκια μου είναι υπεραρκετά για τα 120-130 που πηγαίνω σταθερά.Και με τέτοιους ρυθμούς δεν χρειάζονται ούτε πολλές στάσεις για βενζίνες και ξεκούραση.Και βγαίνουν άνετα μεγάλες διαδρομές.
Επαναλαμβάνω ότι όλα είναι προσωπική επιλογή.
Juohmaru!
03/07/2020, 17:33
Το μηχανάκι για το οποίο συζητάτε υπάρχει... είναι ακριβό και "φιμωμένο" στην Ευρώπη αλλά υπάρχει...
Honda CRF450L
Κατά τη γνώμη μου, (η βάση για) το ιδανικό travel enduro!!!
stefanos
03/07/2020, 22:57
Το μηχανάκι για το οποίο συζητάτε υπάρχει... είναι ακριβό και "φιμωμένο" στην Ευρώπη αλλά υπάρχει...
Honda CRF450L
Το άλλη ecu και εισαγωγή δεν το λες και "φιμωμένο"
Honda CRF450L
Με αλλαγή λαδιών κάθε 1000 χιλιόμετρα και αντίστοιχη συντήρηση γενικά; Ευχαριστώ δε θα πάρω, μια χαρά είμαι με το WR250R, με τις ίδιες ταχύτητες ταξιδεύω στην άσφαλτο. Χάνω λίγο σε παιχνίδι στα γκάζια (θεωρώ ότι όποιος πάρει το CRF450L θα κάνει τα απαραίτητα να ζωντανέψει, απ' όσο διαβάζω γίνεται εύκολα), οκ μπορώ να ζήσω με αυτό.
Όταν λες υπάρχει... από όσο γνωρίζω δεν έρχεται Ελλάδα (για Ευρώπη δε ξέρω καθόλου).
stefanos
03/07/2020, 23:25
Με αλλαγή λαδιών κάθε 1000 χιλιόμετρα και αντίστοιχη συντήρηση γενικά; .
Μόνο λάδια ανά 1000 χωρίς την υπόλοιπη συντήρηση, αλλά δεν παύει να είναι πανάκριβο να θέλει σοβαρό κατσαβίδιασμα για να βγάλει τα άλογα και με βάση τα καθαρά που είναι γενικά άβολα για αποστάσεις.
Μόνο λάδια ανά 1000 χωρίς την υπόλοιπη συντήρηση, αλλά δεν παύει να είναι πανάκριβο να θέλει σοβαρό κατσαβίδιασμα για να βγάλει τα άλογα και με βάση τα καθαρά που είναι γενικά άβολα για αποστάσεις.
Αν δεν είναι απαιτητικό π.χ. στη ρύθμιση βαλβίδων είναι ΟΚ! Η αλλαγή λαδιών από μόνη της υποφέρεται.
Αν όμως όντως θέλεις σοβαρό κατσαβίδιασμα είναι ανασταλτικό. Ήλπιζα με εξατμίσεις και φίλτρο αέρα ότι θα έπαιρνε σοβαρή ανάσα, μου κέντρισες το ενδιαφέρον όμως και είδα πως θέλει παρεμβάσεις και στην ECU του... οπότε ναι, θέλει σοβαρό κατσαβίδιασμα! Κρίμα, πολύ περιμένουν κάτι τέτοιο στα 40-50 άλογα έστω και στο στρόφαλο.
KotsosDR
04/07/2020, 00:32
Το CCM GP 450 Adventure πληρούσε τις προδιαγραφές που θέλετε αλλά η κουβέντα είναι για άλλο νήμα .
Το CCM GP 450 Adventure πληρούσε τις προδιαγραφές που θέλετε αλλά η κουβέντα είναι για άλλο νήμα .
Σωστός!
Πάντως και από τις συζητήσεις πυο γίνονται σε διάφορα forum φαίνεται πως στη κατηγορία υπάρχει χώρος. Να δούμε ποιοι θα καταφέρουν να το εκμεταλλευτούν.
Σωστός!
Πάντως και από τις συζητήσεις πυο γίνονται σε διάφορα forum φαίνεται πως στη κατηγορία υπάρχει χώρος. Να δούμε ποιοι θα καταφέρουν να το εκμεταλλευτούν.
Κατι " ακουγεται" πως τα 250ρια 1κ του παροντος θα μεγαλωσουν και θα γινουν 300ρια λογω euro5. Η kawasaki εκανε ηδη την αρχη εχοντας φτιαξει το εντελως καινουργιο klx230 για μικρο και το klx300r, οπερ μεθερμηνευομενον πως το klx250 παπαλα. Οποτε πιστευω θα δουμε συντομα ενα klx300 euro5 και επισης crf300l + rally. Επισης μαλλον ετοιμαζεται και versys 400.
Στις 7 του τρεχοντος μηνα η καβα θα ανακοινωσει νεα μοντελα για το 21.
Κατι " ακουγεται" πως τα 250ρια 1κ του παροντος θα μεγαλωσουν και θα γινουν 300ρια λογω euro5. Η kawasaki εκανε ηδη την αρχη εχοντας φτιαξει το εντελως καινουργιο klx230 για μικρο και το klx300r, οπερ μεθερμηνευομενον πως το klx250 παπαλα. Οποτε πιστευω θα δουμε συντομα ενα klx300 euro5 και επισης crf300l + rally. Επισης μαλλον ετοιμαζεται και versys 400.
Στις 7 του τρεχοντος μηνα η καβα θα ανακοινωσει νεα μοντελα για το 21.
Μακάρι έχω να πω εγώ.
Γεμίσαμε σκούτερ και παπιά ενώ τα μικρά μοτοσυκλετάκια είναι σχεδόν το ίδιο οικονομικά, πιο ασφαλή και μπορείς να ξεσκάσεις αξιοπρεπώς σε μικρές χωμάτινες αποδράσεις. Βέβαια από τον υπερκυβισμό θα ωφεληθούν οι ασφαλιστικές και θα τσιμπήσουν λίγο τα τέλη αφού πάνω από τα 250cc αλλάζουν κατηγορία τα κόστη.
Sebastian1980
04/07/2020, 20:24
Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί ενώ η KTM έχει τον κινητήρα 390 από Duke και adventure γιατί δεν κατασκευάζει κάτι σαν το ΚΤΜ 690 Enduro στα 390 κυβικά. Και οικονομικό και για το βουνό ότι πρεπει. Γιατί αν δεν θέλεις να παρεις δίχρονο τα 11.000+€ του ΚΤΜ 690 Enduro είναι πολλά.( Υπάρχει και το Honda 250L αλλά με 23 άλογα μόνο και το Kawasaki 230 με 19 άλογα... λίγα) Επίσης κακά τα ψέματα το 390 adventure δεν νομίζω να τα καταφέρνει σε δυσκολες καταστάσεις στο βουνό.
Και το tennere 700,καλό, χρυσό αλλά τα 200+ κιλά σε λάσπες δεν είναι ότι καλύτερο.
Συγνώμη για την αλλαγή θέματος.
Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί ενώ η KTM έχει τον κινητήρα 390 από Duke και adventure γιατί δεν κατασκευάζει κάτι σαν το ΚΤΜ 690 Enduro στα 390 κυβικά. Και οικονομικό και για το βουνό ότι πρεπει. Γιατί αν δεν θέλεις να παρεις δίχρονο τα 11.000+€ του ΚΤΜ 690 Enduro είναι πολλά.( Υπάρχει και το Honda 250L αλλά με 23 άλογα μόνο και το Kawasaki 230 με 19 άλογα... λίγα)
1. Δεν το κανει γιατι αν το κανει θα σταματησει να πουλαει 690.
2. Για το βουνο τα 250 κεκ και 20 αλογα ειναι αρκετα για πολυ κοσμο. Ειδικα αν συνοδευονται απο μηχανολογικη απλοτητα και χαμηλα εξοδα. Και μαλιστα μιας και ανεφερες το 230, νομιζω ειναι επαναστατικο στην απλοτητα του και οπως διαβαζω απο σχολια αλλων και πολυ διασκεδαστικο.
Δυστυχώς όμως δεν κοστίζει σαν να είναι απλό .Το 230 εννοώ το KLX
doctoras
05/07/2020, 00:27
Δυστυχώς όμως δεν κοστίζει σαν να είναι απλό .Το 230 εννοώ το KLX
Εχεις δικιο σε αυτο
Με περισσότερη ανάλυση: το klx250 το 08 πωλούνταν 4600 dohc,4v, liquid, usd, digital display το '14 εφτασε μεχρι 5300.
Το klx230 πωλειται 4600 sohc, 2v, aero, telescopic, οταν τα Z250SL & ninja 250sl με το "ανοιγμένο" μοτερ του klx250 κοστολογουταν μεχρι περσι 3800&3900 αντίστοιχα.
Το πιθανότερο πληρώνεις εξτρα επιβάρυνση το δημοφιλές είδος των κατηγοριών
Πάντως αναμφιβολα και εναντι του ανταγωνισμού του το μεγαλυτερο αβανταζ του 230 ειναι τα 135 γεμάτα κιλα του.
https://youtu.be/5WJvQqeQpe8
stefanos
05/07/2020, 10:44
Τα όρια στη χρήση την βάζουνε τα λάστιχα και όχι τόσο το μηχανάκι.
Και τα λάστιχα δουλεύουν ή στο χώμα ή στην άσφαλτο.
Ένα 250 με κατάλληλα λάστιχα πηγαίνει θαυμάσια ξεκούραστα μεγάλες διαδρομές σε οποιοδήποτε χώμα, από φλαταδούρα
ώς μονοπάτι.
Από την άλλη στην άσφαλτο το χωμάτινο λάστιχο δεν πάει παραπάνω από ότι πάει ένα 250.
Συνήθως φόραγα michelin t63 στο xr που είναι πολύ καλός συμβιβασμός άσφαλτο χώμα για το συγκεκριμένο μηχανάκι.
Στο χώμα όμως η διαφορά του από ένα mx ήταν τεράστια, και στην άσφαλτο βέβαια απλά δεν ήταν επικίνδυνο μέχρι τα 120-130.
Ουσιαστικά με αυτά τα λάστιχα το 600 και το 250 ταξιδεύουν παρόμοια και στο χώμα και στην άσφαλτο, με μόνο πλεονέκτημα του 600 το παιχνίδι στο χώμα
που έρχεται όμως με δώρο το επιπλέον βάρος, κατανάλωση, δυσκολία στα στενά.
Πολύ ωραία τα φτιαγμένα TA με τα 45άρια μπροστινά που περνάνε κοίτες ποταμών με 200 αλλά πρέπει να τα πηγαίνεις εκεί με τρέιλερ γιατί τα λάστιχα που κάνουν τέτοιες διαβάσεις στο χώμα
στην άσφαλτο σπινάρουν την τρίτη στα 120 σου φεύγουν τα σφραγίσματα και στα 300 χιλιόμετρα θέλουν πέταμα.
Τα όρια στη χρήση την βάζουνε τα λάστιχα και όχι τόσο το μηχανάκι.
Και τα λάστιχα δουλεύουν ή στο χώμα ή στην άσφαλτο.
Ένα 250 με κατάλληλα λάστιχα πηγαίνει θαυμάσια ξεκούραστα μεγάλες διαδρομές σε οποιοδήποτε χώμα, από φλαταδούρα
ώς μονοπάτι.
Από την άλλη στην άσφαλτο το χωμάτινο λάστιχο δεν πάει παραπάνω από ότι πάει ένα 250.
Συνήθως φόραγα michelin t63 στο xr που είναι πολύ καλός συμβιβασμός άσφαλτο χώμα για το συγκεκριμένο μηχανάκι.
Στο χώμα όμως η διαφορά του από ένα mx ήταν τεράστια, και στην άσφαλτο βέβαια απλά δεν ήταν επικίνδυνο μέχρι τα 120-130.
Ουσιαστικά με αυτά τα λάστιχα το 600 και το 250 ταξιδεύουν παρόμοια και στο χώμα και στην άσφαλτο, με μόνο πλεονέκτημα του 600 το παιχνίδι στο χώμα
που έρχεται όμως με δώρο το επιπλέον βάρος, κατανάλωση, δυσκολία στα στενά.
Πολύ ωραία τα φτιαγμένα TA με τα 45άρια μπροστινά που περνάνε κοίτες ποταμών με 200 αλλά πρέπει να τα πηγαίνεις εκεί με τρέιλερ γιατί τα λάστιχα που κάνουν τέτοιες διαβάσεις στο χώμα
στην άσφαλτο σπινάρουν την τρίτη στα 120 σου φεύγουν τα σφραγίσματα και στα 300 χιλιόμετρα θέλουν πέταμα.
Δυστυχώς τα T63 δεν υπάρχουν πια. Εγώ έχω βρει έναν χρυσό συνδυασμό με τα D952 εμπρός (που είναι πιο κοντά στο MX-άδικο) και το D606 πίσω (που είναι 50/50) και ως γνωστόν ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις. Να συμπληρώσω σε όλα αυτά που πολύ ωραία έγραψες πως ο εκ των πραγμάτων smooth χαρακτήρας των 250cc βοηθάει και στη διάρκεια ζωής του ελαστικού στην άσφαλτο και στο χώμα ανεξαρτήτως ταχύτητας.
Έχω οδηγήσει το Tenere 700. Παρά το γεγονός ότι πραγματικά μου αρέσει πολύ και θεωρώ τεράστιο πλεονέκτημα τη τιμή του, την απλότητα στα ηλεκτρονικά του καθώς και τον εστιασμένο χαρακτήρα του για πραγματικά Dual Sport χρήση... δεν επιστρέφω σε αυτή τη κατηγορία. Η εμπειρία μου με το 250cc με δίδαξε πολλά. Φυσικά υπάρχουν συμβιβασμοί αλλά αν το χώμα είναι ο κύριος προσανατολισμός, ανεξαρτήτως αποστάσεων... έχω πλέον καταλήξει ότι έχω το ιδανικό. Γενικά αυτού του είδους η χρήση φέρνει φθορές και κάποιες φορές περισσότερο απαιτητική συντήρηση και μικροεπισκευές και με τα 250cc όλα είναι πιο φθηνά, από αλλαγές λαδιών, μέχρι φρένα, μέχρι διάρκεια ελαστικών... τα πάντα.
Δεν είναι λίγες οι φορές που έχω γράψει ημερήσιες με 300, 400 ακόμη και 600 χλμ. Όπως έχω κάνει και διήμερα ή τριήμερα με 1000 και 1200 χλμ στα οποία το μόνο πρόβλημα μου είναι η σέλα για την οποία στο μέλλον έχω σκοπό να αγοράσω μια δεύτερη και να την τροποποιήσω για αυτού του είδους τα ταξίδια. Η μέση ταχύτητα που κινούμαι με αυτά τα ελαστικά είναι τα 110 πραγματικά χιλιόμετρα (ένδειξη κοντέρ 122 χλμ) και η δυνατότητα του μοτέρ με ευνοϊκές συνθήκες αγγίζει τα 136 πραγματικά χιλιόμετρα (ένδειξη κοντέρ 149 χλμ) οπότε έχω και ένα μικρό περιθώριο για προσπεράσματα ανεξαρτήτως συνθηκών.
Για να φύγω λίγο από τα μικρά... Θεωρώ πως η χώρα μας γεωγραφικά για τέτοιου είδους χρήση ευνοεί την ύπαρξη των μονοκύλιδρων μοτέρ γενικά ειδικά αν η χρήση είναι μονοκάβαλη. Η διασκέδαση είναι σαφώς μεγαλύτερη και τα περάσματα στο χώμα πιο εύκολα ανεξαρτήτως τερέν.
Προσοχή, δεν λέω ότι δε μπορείς να κάνεις πράγματα με τα δικύλινδρα αλλά πρέπει να ξέρεις πολύ καλά τι θέλεις και σε ποια ποσότητα θέλεις να κάνεις τι και που. Με άλλα λόγια, είναι θέμα προσωπικών προτεραιοτήτων.
Vstrommer71
05/07/2020, 13:55
Εγώ που είμαι-και πιό μπόλικος σε κορμάρα-χρειάζομαι κάτι παραπάνω από ένα 250.
Γι αυτό λέω ότι ένα συγχρονο ελαφρύ 400άρι είναι το ιδανικό.Πιο δυνατό από τα 250 και στα ίδια σχεδόν κιλά.
Το DRZ400 ήταν σε καλό δρόμο,αλλά αρκετά βαρύ και με το σπαστικό 5άρι σαζμάν.
Το 690 από την άλλη άκρως απολαυστικό,στα ίδια κιλά ήταν σαν DRZ που έπεσε στην μαρμίτα με το μαγικό φίλτρο όταν ήταν μικρό:lol:
Για μένα το μοτέρ το 390 θα ήταν ιδανικό σε χωμάτινο πακέτο.
Ως προς τα λάστιχα στο DRZ μου δούλευαν πολύ καλά τα Michelin Desert,ακριβά μέν,αλλά παραδόξως αξιοπρεπέστατα και στην άσφαλτο.
Το 690 αδιαφορούσε γενικά για το τί λάστιχο φόραγε,και για μια χρήση με διαδρομές χωρίς την τρελλή λάσπη,τα Sahara που φόραγε σαν πρώτη τοποθέτηση ήταν ιδανικά.
Εχετε ξεφυγει μαγκες... Το να μιλατε για μονοκυλινδρα 250-400 κυβικα στο thread του Τ7 ειναι αστοχο. Ειχα το DRZ400SMT στα νιατα μου και το μονο που μπορω να πω ειναι οτι για μεγαλυτερες εκδρομες με αρκετη ασφαλτο επρεπε να κανονισω και ραντεβου με οδοντιατρο για σφραγισματα στην επιστροφη. Οδηγαω ακομα το DRZ400E σε βουνα και λεει, αλλα για μακρυνα αστο... Για γενικη χρηση το Τ7 ειναι σαφως πιο βολικο αφου σου δινει περισσοτερες επιλογες και ας ειναι πιο βαρυ για χωμα. Τελειο δεν ειναι αλλα μη μπλεκουμε κατηγοριες και λεμε οτι να ναι..
Φιλικα
Εχετε ξεφυγει μαγκες... Το να μιλατε για μονοκυλινδρα 250-400 κυβικα στο thread του Τ7 ειναι αστοχο. Ειχα το DRZ400SMT στα νιατα μου και το μονο που μπορω να πω ειναι οτι για μεγαλυτερες εκδρομες με αρκετη ασφαλτο επρεπε να κανονισω και ραντεβου με οδοντιατρο για σφραγισματα στην επιστροφη. Οδηγαω ακομα το DRZ400E σε βουνα και λεει, αλλα για μακρυνα αστο... Για γενικη χρηση το Τ7 ειναι σαφως πιο βολικο αφου σου δινει περισσοτερες επιλογες και ας ειναι πιο βαρυ για χωμα. Τελειο δεν ειναι αλλα μη μπλεκουμε κατηγοριες και λεμε οτι να ναι..
Φιλικα
Αγαπητέ... καλοδεχούμενη η παρέμβαση. Όντως μπορεί να χαλάμε ένα θέμα που αφορά το Tenere 700, όντως μπορεί να μπλέκουμε κατηγορίες.
Κατά τα λοιπά όμως... δεν λέμε ότι να 'ναι, λέμε αυτό που είναι σωστό για ΕΜΑΣ, για τον καθένα από ΕΜΑΣ. Εσύ κάνε τα δικά ΣΟΥ γούστα με μαστόδοντο και κανένας δε θα σου πει ότι λες ότι να 'ναι. Απλά άλλο εσύ άλλο εγώ άλλο ο τρίτος.
Επίσης, φιλικά.
Vstrommer71
05/07/2020, 15:28
Στα λοιπά πάντως για να το ξαναπούμε,το 700 είναι μια χαρά μηχανάκι.Το παράδοξο είναι ότι τέτοιο μηχανάκι το έβγαλε η Yamaha:lol:
(Και πρός τιμήν τους ακούσανε τους χωμάτινους που φωνάζανε γιατί τόσα χρόνια μόνο κάτι Tracer και δίτροχες μπανιέρες σαν το Χmax έβγαζε η τρία διαπασών)
Αγαπητέ... καλοδεχούμενη η παρέμβαση. Όντως μπορεί να χαλάμε ένα θέμα που αφορά το Tenere 700, όντως μπορεί να μπλέκουμε κατηγορίες.
Κατά τα λοιπά όμως... δεν λέμε ότι να 'ναι, λέμε αυτό που είναι σωστό για ΕΜΑΣ, για τον καθένα από ΕΜΑΣ. Εσύ κάνε τα δικά ΣΟΥ γούστα με μαστόδοντο και κανένας δε θα σου πει ότι λες ότι να 'ναι. Απλά άλλο εσύ άλλο εγώ άλλο ο τρίτος.
Επίσης, φιλικά.
Ενταξει, ανοιξε λοιπον ενα σχετικο thread και γραφε! Τι δεν καταλαβες? Γι'αυτο ειναι οι τιτλοι.
Και παλι φιλικα
Ενταξει, ανοιξε λοιπον ενα σχετικο thread και γραφε! Τι δεν καταλαβες? Γι'αυτο ειναι οι τιτλοι.
Και παλι φιλικα
Έγινες και μοντεράτορας τώρα...
Κοίτα, σε ένα θέμα που αγγίζει έναν "x" αριθμό σελίδων είναι λογικό όταν εξαντληθούν οι βασικές πληροφορίες το θέμα να ξεφεύγει. Στη πραγματικότητα διαβάζοντας ξανά αυτό που κριτικάρεις θα δεις πως η συζήτηση ήρθε προς τα μικρά και τα μονοκύλινδρα συζητώντας τη χρήση που μπορείς να κάνεις με το Tenere 700. Δεν είναι πάντα κακό αυτό διότι μιλώντας για χωμάτινη χρήση, για εκδρομική χρήση ακόμη και για ασφάλτινη χρήση ο καθένας μας κάτι καινούριο έχει να μάθει σε σχέση με αυτά που σκεφτόταν για τη "συγκεκριμένη" μηχανή. Τι ειπώθηκε εν ολίγοις; Ότι χρήση σαν αυτή του Tenere μπορείς να κάνεις και με μικρότερα. Απλά σε αυτή τη περίπτωση ο συμβιβασμός είναι στην άσφαλτο. Ανάποδα ισχύει για το Tenere και για όλα τα μεγάλα. Δεν είναι κακές πληροφορίες να υπάρχουν στο πίσω μέρος του κεφαλιού.
Και για να ξέρεις δε με πειράζει η επισήμανση ότι το θέμα πάει να ξεφύγει, αντιθέτως το θεωρώ σωστό. Όμως σημασία έχει ο τρόπος που το κάνει κάποιος... και εκεί έχεις κάνει κάποια φάουλ.
Maradi μη κάνεις mini modding, είναι άσχημο. Το θρεντ κινείται στα όρια μεν, αλλά δεν έχει ξεφύγει. Εξ' άλλου είμαστε στην 36 σελίδα και η συζήτηση περιφέρεται γύρω απ' το τενερέ.
Αν κάτι δε σ' αρέσει κάνε αναφορά με το ανάλογο σχόλιο και αν χρειαστεί θα επέμβουμε εμείς.
:beer:
Έχω την εντύπωση ότι παρεξηγήθηκε το ‘ ξεφυγατε’ στο σχόλιο μου. Αν μη τι άλλο αναφέρθηκα και ο ίδιος στην εμπειρία μου με 400αρια. Τώρα αν θεωρείς ότι και μετά την απάντηση μου στο στόλισμα ΕΜΑΣ, ΕΜΑΣ, ΣΟΥ, μαστόδοντο, κάνω mini modding πάω πάσο.. Ούτε κάνω ούτε θελω να κάνω το ‘μοντερατορα’. Ουσιαστικά άλλος το κάνει..
Έχω την εντύπωση ότι παρεξηγήθηκε το ‘ ξεφυγατε’ στο σχόλιο μου. Αν μη τι άλλο αναφέρθηκα και ο ίδιος στην εμπειρία μου με 400αρια. Τώρα αν θεωρείς ότι και μετά την απάντηση μου στο στόλισμα ΕΜΑΣ, ΕΜΑΣ, ΣΟΥ, μαστόδοντο, κάνω mini modding πάω πάσο.. Ούτε κάνω ούτε θελω να κάνω το ‘μοντερατορα’. Ουσιαστικά άλλος το κάνει..
δεν έχεις άδικο σε ολα αύτα που λες αλλά εν τέλει ολη αυτή η συσσώρευση χρηστών στο thread αυτό οι οποίοι συζητάνε για ελαφριά φτηνά και αξιόπιστα off-road μοτοσακά, μόνο καλό κάνει στο ΧΤΖ-700. ούτε στα τρελά της όνειρα της yamaha. αν πάς στο section της ΚΤΜ ολο για street naked πόλης απο την Ινδία μιλάνε οπότε ...
:cool:
Στα λοιπά πάντως για να το ξαναπούμε,το 700 είναι μια χαρά μηχανάκι.Το παράδοξο είναι ότι τέτοιο μηχανάκι το έβγαλε η Yamaha:lol:
(Και πρός τιμήν τους ακούσανε τους χωμάτινους που φωνάζανε γιατί τόσα χρόνια μόνο κάτι Tracer και δίτροχες μπανιέρες σαν το Χmax έβγαζε η τρία διαπασών)
Αυτό δεν καταλάβατε όλοι είναι ότι το 700 μπήκε στη θέση του 660
που λόγω νομοθεσίας δεν μπορεί να βγεί πια.
Η Γιαμάχα πάντα είχε ον οφ μηχανάκια στη γκάμα της
Ψευτοεντούρο που τα λέτε εσείς οι αρχαίοι :D
KotsosDR
06/07/2020, 11:21
Αυτό δεν καταλάβατε όλοι είναι ότι το 700 μπήκε στη θέση του 660
που λόγω νομοθεσίας δεν μπορεί να βγεί πια.
Η Γιαμάχα πάντα είχε ον οφ μηχανάκια στη γκάμα της
Ψευτοεντούρο που τα λέτε εσείς οι αρχαίοι :D
Άλλη κατηγορία τα "ψευτοεντούρο" , τέτοιο ήταν το XT 600 . Άποψή μου πάντα :lol:
Άλλη κατηγορία τα "ψευτοεντούρο" , τέτοιο ήταν το XT 600 . Άποψή μου πάντα :lol:
Γιατί το 700 είναι... "καθαρόαιμο"?
:lol:
KotsosDR
06/07/2020, 11:34
Γιατί το 700 είναι... "καθαρόαιμο"?
Όχι , το αντίθετο , δεν πρέπει να υπάρχει πουθενά η λέξη enduro , μιας που ούτε σε εμφάνιση θυμίζει κάτι τέτοιο , on- off είναι
Η Yamaha βαφτιζοντας το '83 το XT600Z Tenere δημιουργησε ενα θρυλο που ταιζει εδω και σχεδον 40 χρονια. Βαλε το μοτερ CP2, για το οποιο κανεις δεν εχει να πει ενα κακο λογο (οικονομικο, ροπατο, αξιοπιστο), 2 χρονια περιμενε ερευνας, και καλα, με σταγονα σταγονα εξυπνο PR, καθυστερηση στην Αμερικη, ετσι για να ψηθουνε και να δημιουργηθει μια τεραστια λιστα αναμονης, και ριξε στην αγορα ενα εμφανησιακο, ψιλο-φτηνο, καλουτσικο on-off, που πουλαει τη γυμνια και απλοτητα απο μπλιμπλικια ως ατου. Νομιζω οτι καθε αλλο παρα ονειρο ειναι. Προσεγμενες κινησεις που μαλλον θα εχουν το αποτελεσμα πωλησεων με τη σεσουλα για 7-8 χρονια και ασε τους αλλους να παλεβουν με το ονομα Tenere, κι ας βγαζουν καλυτερα μηχανακια στην κατηγορια (βλεπε ΚΤΜ).
KotsosDR
06/07/2020, 12:01
Η Yamaha βαφτιζοντας το '83 το XT600Z Tenere δημιουργησε ενα θρυλο που ταιζει εδω και σχεδον 40 χρονια. Βαλε το μοτερ CP2, για το οποιο κανεις δεν εχει να πει ενα κακο λογο (οικονομικο, ροπατο, αξιοπιστο), 2 χρονια περιμενε ερευνας, και καλα, με σταγονα σταγονα εξυπνο PR, καθυστερηση στην Αμερικη, ετσι για να ψηθουνε και να δημιουργηθει μια τεραστια λιστα αναμονης, και ριξε στην αγορα ενα εμφανησιακο, ψιλο-φτηνο, καλουτσικο on-off, που πουλαει τη γυμνια και απλοτητα απο μπλιμπλικια ως ατου. Νομιζω οτι καθε αλλο παρα ονειρο ειναι. Προσεγμενες κινησεις που μαλλον θα εχουν το αποτελεσμα πωλησεων με τη σεσουλα για 7-8 χρονια και ασε τους αλλους να παλεβουν με το ονομα Tenere, κι ας βγαζουν καλυτερα μηχανακια στην κατηγορια (βλεπε ΚΤΜ).
Δεν μας κάνεις και μία συγκριση με το F800 αφου εχεις εμπειρία ?:)
Vstrommer71
06/07/2020, 12:34
Δεν μας κάνεις και μία συγκριση με το F800 αφου εχεις εμπειρία ?:)
Mπροστά στο 800άρι(edit:το καινούργιο που έχει φουσκώσει) που είναι σαν γαλέρα,μια χαρά είναι το 700.Το λές και minimal:lol:
Kickstart
06/07/2020, 12:39
Το τ7 έχει πολλές δυνατότητες στο χώμα και σε έμπειρα χερια πάει παντου... Είχα την ευκαιρία να το διαπιστώσω πριν κάνα μήνα μιας και ήρθε φίλος παρέα σε μίνι εντουραδα.. Μέχρι και μονοπάτι μπήκε..
Νταξ δεν ειναι καθαρό.. Αλλά δεν είναι και μαστόδοντο..
Θα το λεγα... Μαστοδοντακι με κρυφές αρετες
Το 800 που είχα για έξι χρονάκια μια χαρά τραβελ εντουρο έκανε επίσης..
Το F800 το ειχα στην πρωτη του εκδοση το 2008 και ειχα κανει 30-35 χιλ χλμ με ταξιδια απο Σκωτια για Ισπανια και νοτιο Μαροκο και επισης Σκωτια - Ελλαδα απο βορεια Ευρωπη (Ουγγαρια, Ρουμανια Βουλγαρια). Θυμαμαι μια επιστροφη Ανκονα-Harlem στο Αμστερνταμ 1550χλμ σε 16 ωρες σερι μεσα στη βροχη για να προλαβουμε το πλοιο για Σκωτια. Οι αναμνησεις μου λοιπον ειναι πολυ ρομαντικες για το συγκεκριμενο. Το μονο προβλημα που ειχα ηταν λαδια απο πανω φλατζα (διορθωθηκε με την εγγυηση). Το τελευταιο μοντελο το ειχα για δυο μερες το Μαρτιο οταν ηλθα Ελλαδα και το νοικιασα απο Αθηνα για βολτα μεχρι Ιτεα. Σαφως καλυτερο απο το Yamaha. Πιο μηχανη, πιο ποιτικο, πιο δυνατο και με πολυ καλυτερη χαρτογραφηση μοτερ , και με, εμφανεστατα, καλυτερες αναρτησεις. Το τελευταιο εχει τεραστια σημασια για ταξιδια. Για μενα πιο αρτιο ον-οφ με μεγαλυτερη ταση στο ον. Για δικαβαλο ειναι μερα με νυχτα. Κατι ενοχλητικο που παρατηρησα και στο παλιο και στο καινουργιο BMW, ειναι η ζεστη απο τον δεξιο κυλινδρο που μου εψησε το μπουτι.
Το Yamaha ειναι, παντα κατα τη γνωμη μου, ενα πιο ευχρηστο και προχειρο μηχανακι για παιχνιδι, αλλα λιγοτερο ικανο για μακρινα ταξιδια. Απο την αλλη το μικρο GS ειναι πολυ πιο μηχανη αναλογικα και με τα λεφτα που δινεις.
Αν καποιος μου ζηταγε να τα καταταξω, θα το εκανα (Humor) σε κατηγοριες ηλικιας αναβατη :)
Yamaha 20-30
F800, 30-40 και απο εκει και πανω
1250 GS
η S1000XR αν, παραλογα, αρνεισαι πεισματικα οτι γερασες πια......419473419474
Vstrommer71
07/07/2020, 11:56
Αν καποιος μου ζηταγε να τα καταταξω, θα το εκανα (Humor) σε κατηγοριες ηλικιας αναβατη :)
Yamaha 20-30
F800, 30-40 και απο εκει και πανω
1250 GS
η S1000XR αν, παραλογα, αρνεισαι πεισματικα οτι γερασες πια......419473419474
Υπάρχει και η κατηγορία τζόβενων κοντά στα 50.
Δώστε μου ένα 690 με τα 75 άλογα να γυρίσουμε όλα τα βουνά και τους λόγγους:lol:
Και στα 65 που θα έχουμε λεφτά ,γιατί θα έρθει η ανάπτυξη, ένα μεταχειρισμένο 450 Rally Factory!
Από πλευράς μου θεωρώ την ανατιπαράθεση ληγμένη. Μόνο καλή πρόθεση έχω. Όπως είπα όλοι έχουμε να μάθουμε ο ένας από τον άλλο. Φίλε σόρυ αν παρεξήγησα και "πιάστηκα" παραπάνω από όσο έπρεπε.
Vstrommer71
08/07/2020, 17:06
Από πλευράς μου θεωρώ την ανατιπαράθεση ληγμένη. Μόνο καλή πρόθεση έχω. Όπως είπα όλοι έχουμε να μάθουμε ο ένας από τον άλλο. Φίλε σόρυ αν παρεξήγησα και "πιάστηκα" παραπάνω από όσο έπρεπε.
Τέτοιου είδους διαφορές λύνονται πάντα με μια συνάντηση σε κάποια ταβέρνα για ανταλλαγή απόψεων.
Εκεί σας έχω γατάκια κανονικά:lol:
Και εγω το ιδιο φιλε. Δεν υπηρχε καμια κακη διαθεση και συγνωμη αν ετσι φανηκε :beer:
Τέτοιου είδους διαφορές λύνονται πάντα με μια συνάντηση σε κάποια ταβέρνα για ανταλλαγή απόψεων.
Εκεί σας έχω γατάκια κανονικά:lol:
Αυτο λιγο δυσκολο μια και ειμαι στην αλλη ακρη της Ευρωπης. Με την πρωτη ευκαιρια ομως οταν κατεβω Αθηνα...βολτα και μεζε..
KotsosDR
08/07/2020, 19:49
Είστε ωραίοι ! Αυτές απο εμένα :lol:
419545
Και ετσι σπας ενα Τ7 απο την πρωτη κιολας μερα. Αμα πιανουν τα χερια σου, ολα κανουν
https://www.youtube.com/watch?v=B0WNmF0hak0
δε ξέρω αν έχεις παίξει σε αυτό το thread (σόρι αν ναι) αλλά το βρήκα πολυ καλό ώστε να ρισκάρω :)
https://www.youtube.com/watch?v=5WJvQqeQpe8
KotsosDR
13/07/2020, 13:09
δε ξέρω αν έχεις παίξει σε αυτό το thread (σόρι αν ναι) αλλά το βρήκα πολυ καλό ώστε να ρισκάρω :)
https://www.youtube.com/watch?v=5WJvQqeQpe8
Και ένα review απο το γνωστό τυπάκι : https://www.youtube.com/watch?v=5WJvQqeQpe8
https://youtu.be/5WJvQqeQpe8
:facepalm:
Η επαναληψη ειναι μητερα της μαθησης!
GogosLux
14/07/2020, 13:35
To μονο σιγουρο ειναι οτι η YaΜΑΠΑ εχει καλο marketing και μας εχει ζαλίσει τα ουμπαλα με την φθηνοκατασκευή της που ολοι το παιρνουν και αρχιζουν το αλλαξε αυτο, τρεμει εκεινο, εσπασε το αλλο κλπ :lol:
Ενω στα ιδια λεφτα, αν υπολογισεις και το Rally Pack :lol: περνεις εργαλειο :D και εχει και βαλιτσες που μπορεις να βαλεις αν θες ;)
Τιμες ευρωπης οποτε δεν υπαρχει θεμα μηλα με πορτοκάλια :
419617
419618
419619
KotsosDR
14/07/2020, 14:06
To μονο σιγουρο ειναι οτι η YaΜΑΠΑ εχει καλο marketing και μας εχει ζαλίσει τα ουμπαλα με την φθηνοκατασκευή της που ολοι το παιρνουν και αρχιζουν το αλλαξε αυτο, τρεμει εκεινο, εσπασε το αλλο κλπ :lol:
Ενω στα ιδια λεφτα, αν υπολογισεις και το Rally Pack :lol: περνεις εργαλειο :D και εχει και βαλιτσες που μπορεις να βαλεις αν θες ;)
Τιμες ευρωπης οποτε δεν υπαρχει θεμα μηλα με πορτοκάλια :
419617
419618
419619
Ναι ok , και στα 7000 βρίσκεις αυτό : https://www.car.gr/24435971-swm-superdual-600-x-abs
Τί σχέση όμως έχουν μεταξύ τους; Τί συγκρίνουμε ακριβώς;
GogosLux
14/07/2020, 14:41
Ναι ok , και στα 7000 βρίσκεις αυτό : https://www.car.gr/24435971-swm-superdual-600-x-abs
Τί σχέση όμως έχουν μεταξύ τους; Τί συγκρίνουμε ακριβώς;
Μα δεν το εβαλα ως φθηνότερο για να με πηγαίνεις στους κινέζους ;)
Θεωρω οτι το 701 θα κανει οτι και το Τ700 και καλυτερα, δηλ το Travel Enduro, ΤΕΤ, Trail ride, κλπ δινωντας την επιλογή και για πιο off καταστάσεις.
Ειναι στα ιδια λεφτα και ποιοτικά ΑΠΛΑ ΔΕΝ υπάρχει σύγκριση.
Μοναδικές ενστάσεις που μπορω να σκεφτω αλλα με ευκολες λύσεις ειναι :
- καλυψη απο αερα
- ψηλο φτερο, αν και στην εθνικη με 120-130 δεν θα εχει θεμα πιστευω
- μονοκύλινδρος αντι για δικύλινδρο αλλα και παλι δεν το βλεπω ως μειον
KotsosDR
14/07/2020, 14:50
Θεωρω οτι το 701 θα κανει οτι και το Τ700 και καλυτερα, δηλ το Travel Enduro, ΤΕΤ, Trail ride, κλπ δινωντας την επιλογή και για πιο off καταστάσεις.
Μοναδικές ενστάσεις που μπορω να σκεφτω αλλα με ευκολες λύσεις ειναι :
- καλυψη απο αερα
- ψηλο φτερο, αν και στην εθνικη με 120-130 δεν θα εχει θεμα πιστευω
- μονοκύλινδρος αντι για δικύλινδρο αλλα και παλι δεν το βλεπω ως μειον
Δεν είναι ίδια κατηγορία , και η ίδια η husqvarna δεν το υπολογίζει στην ίδια κατηγορία.
Αν το έκανε δεν θα κοιτούσε να βγάλει αυτό (:pink:) :
419620
Το ίδιο ισχύει και με την ΚΤΜ
GogosLux
14/07/2020, 15:02
Δεν είναι ίδια κατηγορία , και η ίδια η husqvarna δεν το υπολογίζει στην ίδια κατηγορία.
Αν το έκανε δεν θα κοιτούσε να βγάλει αυτό (:pink:) :
Το ίδιο ισχύει και με την ΚΤΜ
Αρχικα συμφωνουμε στον έρωτα :winka:
Επισης, συμφωνω οτι "τυπικα" ειναι αλλη κατηγορία αλλα πιστευω οτι οι κατηγορίες ειναι καπως σχετικές και εως στερεοτυπικές .
Ο αλλος παιρνει το 250 Honda CRF και παει απο Αγγλια οδικώς Μαρόκο και γυρνάει πίσω, αλλος κανει το 525 adventure bike με ενα μεγαλυτερο ντεπόζιτο, κλπ κλπ οποτε ................
Το point μου ειναι οτι το Τ700 ειναι πολυ μαρκετινγ και ουσια λίγη, ή οπως λεει καποιος σε ενα βιντεο μας πουλάνε ακριβα την επιλογή για μηδεν τεχνολογία :lol:
Ιδιως αν βαλεις το Ελληνικο τεραιν που δεν ειναι ολο φλατ οπως στο εξωτερικο, πιστευω οτι το 701 βολεψει περισσότερο - ασε που ειναι ελαφτύτερο και δυνατότερο ;)
KotsosDR
14/07/2020, 15:19
Αρχικα συμφωνουμε στον έρωτα :winka:
Επισης, συμφωνω οτι "τυπικα" ειναι αλλη κατηγορία αλλα πιστευω οτι οι κατηγορίες ειναι καπως σχετικές και εως στερεοτυπικές .
Ο αλλος παιρνει το 250 Honda CRF και παει απο Αγγλια οδικώς Μαρόκο και γυρνάει πίσω, αλλος κανει το 525 adventure bike με ενα μεγαλυτερο ντεπόζιτο, κλπ κλπ οποτε ................
Το point μου ειναι οτι το Τ700 ειναι πολυ μαρκετινγ και ουσια λίγη, ή οπως λεει καποιος σε ενα βιντεο μας πουλάνε ακριβα την επιλογή για μηδεν τεχνολογία :lol:
Ιδιως αν βαλεις το Ελληνικο τεραιν που δεν ειναι ολο φλατ οπως στο εξωτερικο, πιστευω οτι το 701 βολεψει περισσότερο - ασε που ειναι ελαφτύτερο και δυνατότερο ;)
Για αυτό λέω δεν είναι ίδια κατηγορία , έχουν και τον παράγοντα άσφαλτο μέσα , το ίδιο θα κάνεις Αθήνα - Ορεστιάδα με το tenere ή το 790 , το ίδιo με το 690 ή το 701;
Για εμένα το tenere είναι ή χρυσή τομή για άσφαλτο - χώμα και δεν συνίσταται για travel enduro , απόψεις που έχω ξανά εκφράσει
Όχι , το αντίθετο , δεν πρέπει να υπάρχει πουθενά η λέξη enduro , μιας που ούτε σε εμφάνιση θυμίζει κάτι τέτοιο , on- off είναι
Μέχρι τώρα βλέπω ένα κανονικό on - off μεσαίας κατηγορίας , με ένα καλό μοτέρ , αξιόπιστο και ελπίζω σε μία λογική τιμή , Αν ρωτάτε τη άποψη μου για το οικονομικό ... 8.500 - 9000 θα ήταν μια καλή τιμή .
Κανένας δεν πήρε μεγάλο σουσκβάρνα γιατί βολεύει.
Όλοι αρκουδόγκαζο ήθελαν
Άρα τι συζητάμε?
Το γιαμάχα μπορεί να σε πάει και στη δουλειά κάθε μέρα
να πας βολτούλα κλπ κλπ
Το άλλο αλλάζεις πουκάμισο γιατί σου είναι κοντά τα μανίκια :D
ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ
Κανε μια προσπαθεια να δεις σε στατιστικες αξιοπιστιας ποια θεση κατεχει η γιαμαχα και ποια η κτμ.
(Hint: Το quality control κοστιζει)
...
419620
...
τι μουνάρ@ είναι αυτή ρε φιλε;
:eek:
εδιτ: και που είναι το δικό της το thread; :D
KotsosDR
14/07/2020, 15:42
τι μουνάρ@ είναι αυτή ρε φιλε;
:eek:
:a013:Αν και το φανάρι μπροστά δεν μου πολυκάθεται καλά , είναι όπως το περιέγραψες και απο οτι ακούγεται ετοιμάζεται για παραγωγή χωρίς πολλές διαφορές
https://www.youtube.com/watch?v=FPOQOOvbiso
KotsosDR
14/07/2020, 15:52
blah blah blah blah blah blah Βέβαια DR650 δεν είναι κανένα από τα 2 :pink:
https://www.youtube.com/watch?v=kC1CJpY4kms
https://www.youtube.com/watch?v=VJMYMC4jxKM
:a013:Αν και το φανάρι μπροστά δεν μου πολυκάθεται καλά , είναι όπως το περιέγραψες και απο οτι ακούγεται ετοιμάζεται για παραγωγή χωρίς πολλές διαφορές
https://www.youtube.com/watch?v=FPOQOOvbiso
shut up and take my money
Το υποπλαίσιο είναι κατασκευασμένο από πολυαμίδιο, ένα είδος θερμοπλαστικού λέει στο 701. Τι φόρτωμα να το κάνεις.
Εντάξει φορτωμένο ''ηλεκτρονικά'' , cosmopolitan φάση.
GogosLux
14/07/2020, 16:16
Κανε μια προσπαθεια να δεις σε στατιστικες αξιοπιστιας ποια θεση κατεχει η γιαμαχα και ποια η κτμ.
(Hint: Το quality control κοστιζει)
Η αξιοπιστια οντως κοστιζει αλλα εχει νοημα αν συνδιάζεται και με καινοτομία/τεχνολογία.
Σιγουρα ενα παπι ειναι πολυ αξιοπιστο αλλα δεν σημαίνει οτι πρεπει να κοστιζει ενα σκασμο λεφτα :D
Για να μην παρεξηγούμε, συμφωνω οτι το Τ700 κανει και την καθημερινη χρήση, κανει και την πλακα, ειναι και μουρη στην καφετερια :) και θα το κοιτούσα και εγω.
Αυτο που λεω ειναι οτι ειναι +20% πιο ακριβο απο οτι διακαιολογεί η τεχνολογια και η ποιότητα που εχει μονο και μονο λογο marketing.
Το main argument που λενε και στο χωριο μου ειναι η σχεση τιμης / αποδοσης στο συγκεκριμενο και οχι αν ειναι ενα μηχανακι να βολεψει πολλες καταστασεις και αναβατες.
...
Αυτο που λεω ειναι οτι ειναι +20% πιο ακριβο απο οτι διακαιολογεί η τεχνολογια και η ποιότητα που εχει μονο και μονο λογο marketing.
...
Αν αναλογιστεί/συγκρίνει τη τιμή του Τ700 με το αντίστοιχο Tracer, η διαφορά μάλλον δεν δικαιολογείται.
Από την άλλη όμως, το Τ700 "παίζει μόνο του",
άρα η Γιαμάχα μπορεί να ορίζει τη τιμή του μέχρι εκείνο το ύψος ,
που ο υποψήφιος αγοραστής δεν θα σκεφτεί να στραφεί σε άλλο προϊόν.
// Β
KotsosDR
14/07/2020, 20:26
shut up and take my money
Εντωμεταξύ δεν μπορώ να εξηγήσω ακόμη πως είναι δυνατό , σε κουτί και μοτό , αυτά που μου κάνουν κλίκ , να είναι όχι μόνο concept αλλά να έχουν και το ίδιο χρώμα ? :lol:
https://www.youtube.com/watch?v=_e2wHRQDsxU
Η αξιοπιστια οντως κοστιζει αλλα εχει νοημα αν συνδιάζεται και με καινοτομία/τεχνολογία.
Σιγουρα ενα παπι ειναι πολυ αξιοπιστο αλλα δεν σημαίνει οτι πρεπει να κοστιζει ενα σκασμο λεφτα :D
Για να μην παρεξηγούμε, συμφωνω οτι το Τ700 κανει και την καθημερινη χρήση, κανει και την πλακα, ειναι και μουρη στην καφετερια :) και θα το κοιτούσα και εγω.
Το main argument που λενε και στο χωριο μου ειναι η σχεση τιμης / αποδοσης στο συγκεκριμενο και οχι αν ειναι ενα μηχανακι να βολεψει πολλες καταστασεις και αναβατες.
Το ποιο ειναι το πραγματικο κοστος μιας μοτοσυκλετας, αυτοκινητου κλπ το βλεπεις αφου εχει γραψει καμια κατοσταρα χιλιαδες χιλιομετρα. Αυτο που αγορασες 13 και χαιρεσαι γιατι εχει μαματη τεχνολογια μπορει τελικα να μην ειναι 13 αλλα αρκετα παραπανω. Οποτε κρατα μικρο καλαθι στο τι αξιζει και ποσο.
Εντωμεταξύ δεν μπορώ να εξηγήσω ακόμη πως είναι δυνατό , σε κουτί και μοτό , αυτά που μου κάνουν κλίκ , να είναι όχι μόνο concept αλλά να έχουν και το ίδιο χρώμα ? :lol:
https://www.youtube.com/watch?v=_e2wHRQDsxU
ντάξει δε μπορούμε να συμφωνήσουμε σε όλα. :D Η peugeot στα αυτοκίνητα παραγωγής δεν έχει να επιδείξει κάτι αξιόλογο σε 4Χ4. Τώρα τα έχω μια σκηνή που κουβαλάω στο καπό μονο χαμόγελο και φιλικό ταπ ταπ στη πλάτη μου προξενεί.
KotsosDR
15/07/2020, 10:41
ντάξει δε μπορούμε να συμφωνήσουμε σε όλα. :D Η peugeot στα αυτοκίνητα παραγωγής δεν έχει να επιδείξει κάτι αξιόλογο σε 4Χ4. Τώρα τα έχω μια σκηνή που κουβαλάω στο καπό μονο χαμόγελο και φιλικό ταπ ταπ στη πλάτη μου προξενεί.
1.5 diesel 4x4 , MINI VAN είναι αυτό που με ενδιαφέρει , η σκηνή μου είναι αδιάφορη και υπάρχουν καλύτερες (iKamper Skycamp) , η τετρακίνηση δεν είναι peugeot αλλά Dangel .
Σε αυτά τα κυβικά κάτι αντίστοιχο δεν υπάρχει δυστυχώς ... Αν δεν υπήρχε θέμα με τα κυβικά , ξέρω πολύ καλά τι θα κοιτούσα https://www.youtube.com/watch?v=V9jZBMPpAl8 :lol:
Τέλος πάντων , μη λερώνουμε το νήμα άλλο με κουτιά
Kas_Tracer
17/07/2020, 00:00
Αφού καταλήξαμε στο ότι το Tenere δεν κάνει για τίποτα
(δεν κάνει διπλό backflip πχ ή δεν έχει τον όγκο και την αίγλη ενός GS-Adventure στο 1/3 της τιμής )
ας δούμε ένα ακόμα βίντεο ενός κουλού :lol: https://www.facebook.com/anass.benjdya/videos/10223348993776408/
Έχει αρχίσει πάντως και πουλάει καλα παρα τα 10+ χιλιάρικα που κοστίζει.
Στο χώμα ταξιδεύει πολύ ωραία πάντως,απ' ότι είδα live σε ένα πρόσφατο χωμάτινο 3ημερο, τάπα τα πήγαιναν οι οδηγοί τους.
T700 με υποπλαισιο που δεν ειναι βιδωτο αλλα ενα με το πλαισιο ειναι συνταγη ακριβης ζημιας αν το παρεις για χωμα.
Αν πας ποτέ σου στο βουνό και πετάξεις το tenere 700 από πλαγιά, το τιμόνι μπορεί να στραβώσει, το πίσω φτερό και η βάση πινακίδας μπορεί να σπάσουν,
πλαίσιο/υποπλαίσιο όμως δεν θα πάθουν τίποτα.
Υποπλαισιο στραβωνουν ολα τα μηχανακια και μαλιστα πολυ ευκολα ....
Πως ..??
Με τους δυο τροπους που θα φαει το υποπλαισιο το πρωτο μπαμ της τουμπας..
1) Καπακι απο σουζα...
2) Κωλοτουμπα σε κατηφορα - ανηφορα....
Τωρα κατα τα αλλα πως το τενερε σας εχει βγει τοσο καθαροαιμο και περιγραφετε τοσο ακραιες καταστασεις....???:lol:
Κατα τα αλλα .... Ειναι το ποιο καλο μηχανακι που εβγαλε η yamaha...!!
Πραγματικα για ολες τις δουλειες ( πολη - βολτα στο χωμα - ταξιδι - ανεση )με κινητηρα που θα σε καλυψει παντου....!!
Πραγματικα πιστευω οτι αξιζει τα λεφτα του σε αντιθεση με το 660 Ζ ( οπου ειμαι κατοχος... )
Το ειχα το 700 για μια ολοκληρη μερα γραφοντας καμμια 80 κμ ....
Με μονη ενσταση τη χαμηλη εξατμιση...
Μου αρεσε πολυ...!!
Υποπλαισιο στραβωνουν ολα τα μηχανακια και μαλιστα πολυ ευκολα ....
Πως ..??
Με τους δυο τροπους που θα φαει το υποπλαισιο το πρωτο μπαμ της τουμπας..
1) Καπακι απο σουζα...
2) Κωλοτουμπα σε κατηφορα - ανηφορα....
Τωρα κατα τα αλλα πως το τενερε σας εχει βγει τοσο καθαροαιμο και περιγραφετε τοσο ακραιες καταστασεις....???:lol:
2-3 κακοποιημένα δημοσιογραφικά tenere 700 που έχω δει το aftermath, και το 1 ναι είχε πέσει σε πλαγιά δεν έπαθε τίποτα το υποπλαίσιό του.
GogosLux
18/07/2020, 11:46
Το Τ700 ακολουθει την πορεία του Tracer, τσάμπα πετανε οι αλλοι τα λεφτα τους σε αλλα εργαλεία :bawl:
Σοβαρα τωρα, ενα ωραιο all around μεκανακι ειναι σε στυλ τα κανω ολα και πουλάω και μούρη οτι ειμαι Adv rider σε ποιοτητα YaΜΑΠΑ σε τιμη στα ορια του μου τον πιάνουν :p
Φυσικα και εγω θα το κοιτούσα, αν το εβρισκα μεταχειρω σε καλή τιμή :smokin:
Ουτε λογος για καινουργιο δεν πιστευω οτι αξίζει τα λεφτα του.
Kas_Tracer
18/07/2020, 13:00
Η τιμή είναι ένα θέμα .
Αλλά δεν πουλάει μούρη. Πουλάει ακριβώς το αντίθετο (απλότητα)
Δεν έχει tcs-tdc-abd-shifterblipper-display tablet-ridebywire-καιτηςπαναγιαςταματια
Δεν έχει 180 πλήρως εκμεταλλεύσημα άλογα για τις ελληνικές κροκάλες.
Δεν έχει ηλεκτρονικές ρυθμζόμενες αναρτήσεις (που να γράφουν και την σωστή μάρκα φυσικά, όχι ότι κι'ότι)
Οι κριτικές και τα reviews από τους κατόχους (που τελικά εκεί πάντα θα βρεις την αλήθεια) είναι κατα 99% θετικές.
Δεν κουνιέται περίεργα και η αξιοπιστία του μοτερ είναι δεδομένη βάση του ιστορικού του τόσα χρόνια .
Πιθανόν να είναι ακριβό ,μπορεί να μην κάνει σε κάποιον που θέλει κάτι διαφορετικό σε χαρακτηριστικά , αλλά πουλμουρ δεν το λες.
Ε ναι βρε Gogo,πουλάει μούρη το τ700 δηλαδή και όχι το Husq 701 που έβαλες με τα ....cornerning abs και quickshifter σε enduro μηχανή;
Vstrommer71
18/07/2020, 14:36
Ε ναι βρε Gogo,πουλάει μούρη το τ700 δηλαδή και όχι το Husq 701 που έβαλες με τα ....cornerning abs και quickshifter σε enduro μηχανή;
Τα οποία δουλεύουν κιόλας,γιατί 75 αλόγατα σε μονοκύλινδρο δεν τα λές και εύκολα.
Εγώ πάλι πιστεύω πως η τιμή του Tenere 700 είναι εξαιρετική, ειδικά συγκρίνοντας με το τι υπάρχει στη κατηγορία. Η "επίθεση" που δέχεται από τους πορτοκαλί είναι επίσης καλό σημάδι. Με λίγα λόγια... well done YAMAHA!
Και το βασικότερο στοιχείο -όταν μιλάμε για χωμάτινη χρήση- παραμένει ο οδηγός, να μη το ξεχνάτε αυτό. Με άλλα λόγια τα 15 χιλιάρικα του 790R δε σε κάνουν μάγκα παρά μόνο στη καφετέρια. Στο "επίμαχο" τερέν και στα κατάλληλα χέρια και τα δυο μια χαρά τα πάνε. Για το Yamaha θες 5 χιλιάρικα λιγότερα και χωρίς τις σκοτούρες (λέγε με "χαρακτήρα") του πορτοκαλί κόσμου.
Εγώ πάλι πιστεύω πως η τιμή του Tenere 700 είναι εξαιρετική, ειδικά συγκρίνοντας με το τι υπάρχει στη κατηγορία. Η "επίθεση" που δέχεται από τους πορτοκαλί είναι επίσης καλό σημάδι. Με λίγα λόγια... well done YAMAHA!
Και το βασικότερο στοιχείο -όταν μιλάμε για χωμάτινη χρήση- παραμένει ο οδηγός, να μη το ξεχνάτε αυτό. Με άλλα λόγια τα 15 χιλιάρικα του 790R δε σε κάνουν μάγκα παρά μόνο στη καφετέρια. Στο "επίμαχο" τερέν και στα κατάλληλα χέρια και τα δυο μια χαρά τα πάνε. Για το Yamaha θες 5 χιλιάρικα λιγότερα και χωρίς τις σκοτούρες (λέγε με "χαρακτήρα") του πορτοκαλί κόσμου.
η τιμη του ειναι πραγματικα κακη, και το μηχανακι ειναι τρομερα υπερτιμημενο --στο θεμα κοστολογησης--
το ιδιο μηχανακι στην στριτ εκδοση του κανει 7 χιλιαρικα, πως ειναι δυνατον το τ7 να εχει καλη τιμη οταν ειναι 3.5κ πανω? :uplate:
η δε ποιοτητα κατασκευης του ειναι τραγικη και απο κοντα τα πλαστικα του μοιαζουν με αυτα των κινεζικων νεροπιστολων, και ειμαι σιγουρος πως το μηχανακι στη δεκαετια θα αρχισει να σκορπαει, οπως κανουν ηδη τα ΧΤ660
και επισης, πλασαρει την απλοτητα και την ελλειψη τεχνολογιας σαν ατου :uplate: μαντεψε ποια εταιρεια απο την αλλη πλευρα του ατλαντικου κανει αυτο ακριβως το πραγμα τα τελευταια 50 χρονια, και τωρα τελευταια, δε τα παει και πολυ καλα...
οσο για το 790, επισης ειναι εξαιρετικα υπερτιμημενο αλλα ταυτοχρονα και κλασεις ανωτερο απο το τ7 σε καθε επιπεδο....οι καφετεριες απο την αλλη εχουν πεθανει εδω και χρονια και οσοι (ακομα) αγοραζουν μηχανακια, το κανουν περισσοτερο για την οδηγικη απολαυση καθε ειδους παρα για να πανε να τα παρκαρουν εξω απο ενα καφε...οποτε και στο θεμα της απολαυσης, καθε βολτα θα ειναι πιο ευχαριστη με ενα 790 (που και στην τελικη αναλυση αυτο ειναι το ζητουμενο) απ οτι με ενα τ7 στα περισσοτερα τερεν που θα περασουν αυτα τα δυο μηχανακια...χωρις να λεω οτι φυσικα αξιζει το 790 τα 15 που κανει τωρα, αλλα οσο υπερτιμημενο ειναι αυτο, αλλο τοσο ειναι και το τ7
Παρα κάποια κριτική που έχω κάνει στο μηχανάκι, να λέμε και κάποιες αλήθειες. 110 χιλιόμετρα σήμερα σε βουνά τα πήγε μια χαρά και ευχάριστα. Το βάρος του πάντως φάνηκε...
419767419768
Sebastian1980
19/07/2020, 07:56
Ελπίζω το 2021 η Yamaha να παρει επιτέλους την μεγάλη απόφαση.
Να φτιάξει το tracer 300 και το tenere 300.
Τον κινητήρα τον έχει έτοιμο από το MT-03 2020.
Πιστεύω ότι θα είναι κίνηση ματ για τον ανταγωνισμό των εταιρειών.
Ποιός δεν θα ήθελε ένα tenere με 42 άλογα και βάρος 150-160 κιλά;.
Τώρα, παίζει ρόλο και σε ποια τιμή θα τα βγάλει.
Επίσης το tenere 250 πωλείται εδώ και χρόνια στην Αμέρικα.
Φτιάξτο με προδιαγραφές Euro 5 και κινητήρα 300cc και ελα να το πουλήσεις στην Ευρώπη ρε Yamaha.
Κάπου υπάρχει ένας λάθος τρόπος σκέψης σε σχέση με το Tracer (το διαβάζω συχνά από αρκετούς). Τι σχέση έχει το Tracer 700 με το Tenere 700 εκτός από κινητήρα; Πέρα από αυτό δεν υπάρχει τίποτα άλλο συγκρίσιμο, "the end". Με αυτή τη λογική θα μπορούσα να απαντήσω κι εγώ ότι ο Δούκας 790 κοστίζει 10.900 τα οποία σε σχέση με τα 14.950 του 790R μας κάνουν μια διαφορά χμ... 4.050 ευρώ!!! Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα και δεν συμφωνώ με αυτή τη λογική ισοπέδωσης των πάντων. Πολλές φορές μου δίνεται η εντύπωση ότι πολλοί αναπαράγουν κριτικές όχι από προσωπική άποψη αλλά από αυτά που έχουν διαβάσει εδώ κι εκεί. Επειδή απαντώ με βάση το σχόλιο σου φίλε p@nos, αν κάνω λάθος σου ζητώ επί προσωπικού συγνώμη, θα ήθελα να ξέρω όμως αν έχεις πραγματικά προσωπική άποψη.
Πάμε τώρα να αναλύσουμε μερικά πράγματα αλλά πριν από αυτό να πω πως δεν είμαι κάτοχος γιατί δεν θέλω -πλέον- καμία μοτοσυκλέτα της κατηγορίας των 200 κιλών και επειδή πηγαίνω σε σχετικά δύσβατες περιοχές επιθυμώ να διασκεδάζω και να περνάω καλά όχι να παλεύω (μπήκαμε και στα 50 πια).
Τη μηχανή την έχω οδηγήσει και την έχω οδηγήσει και στο χώμα και στην άσφαλτο. Παράλληλα την έχω "επεξεργαστεί" από κοντά πολλές-πολλές φορές.
Είναι μια πάρα πολύ καλή μοτοσυκλέτα στα κιλά της και ο κινητήρας της είναι ζωηρότατος παρά τα 70 άλογα. Επειδή είχα το XT660Z το Tenere 700 είναι η μέρα με τη νύχτα (παντού) σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο.
Σχετικά με τη ποιότητα κατασκευής των πλαστικών... οφείλουν να είναι μαλακά -όπως είναι- ώστε να μην σπάνε στη πρώτη τούμπα, φοράει τα ίδια πλαστικά που φορούν τα καθαρόαιμα της εταιρείας και με χαρά μου διαπίστωσα πως το ίδιο ισχύει και στα πλαστικά καπάκια που καλύπτουν τα ψυγεία. Έχει λανσαριστεί ως αυθεντικό Off/On, καραμέλες τέλος. Αν η Yamaha ακολουθήσει την οικονομική πολιτική που είχε και στο ΧΤ660Ζ, όπου τα πλαστικά ήταν πάμφθηνα (ειδικά αυτά που είχαν ρόλο ως προστασίες) θα είναι εξαιρετική πολιτική από πλευράς της εταιρείας. Δε γνωρίζω κάτι επ' αυτού ακόμη, οπότε το αφήνω ανοιχτό μέχρι να επαληθευτεί.
Το πλαίσιο του είναι ΠΛΑΙΣΙΑΡΑ που δεν καταλαβαίνει τίποτα όσο και όπου και να το πιέσεις. Σε αυτό το τομέα έχει γίνει πραγματικά εξαιρετική δουλειά. Δε γράφω περισσότερα, όσοι μπορούν να το χουφτώσουν καλά ξέρουν ήδη. Είναι ελαφρώς υψηλόβαρο αλλά όχι ανυπόφορα, κατά τη γνώμη μου αιτία είναι ο μακρύς σε ύψος κινητήρας οπότε το ντεπόζιτο βολεύτηκε με το καλύτερο δυνατό τρόπο με τις όποιες επιπτώσεις.
Οι αναρτήσεις του είναι μια χαρά για αναβάτες μέχρι 80 κιλά, και δουλεύουν! Αν κάποιος έχει περισσότερα κιλά εκ των πραγμάτων θα χρειαστεί μεγαλύτερο ελατήριο αλλά τίποτα περισσότερο. Δε θέλω να μπω στη διαδικασία να αναλύσω τα περί αναρτήσεων ειδικά για τη κατηγορία On/Off, κυκλοφορεί μπόλικη μαρκετινίστικη θεματολογία που δεν είναι του παρόντος.
Διακόπτες-μέταλλα και λοιπά... μπορεί να μην είναι στη κορυφή της κατηγορίας αλλά σίγουρα είναι στο μέσο όρο και πάνω και ακόμη πιο σίγουρα είναι σαφώς ανώτερο από το Tracer 700 της προηγούμενης γενιάς (δεν έχω ασχοληθεί ακόμη με το νέο). Θα έλεγα ότι είναι αρκετά κοντά στη ποιότητα κατασκευής του Tracer 900 (υστερεί σε επιμέρους σημεία). Αυτή είναι η αλήθεια αρέσει δεν αρέσει, όπως έγραψα τα υπόλοιπα είναι επαναλαμβανόμενες αναπαραγωγές χωρίς πραγματικό αντίκρυσμα.
Πάμε τώρα στο θέμα τιμή. ΔΕΝ ΥΠΟΤΙΜΩ την αξία των 10.500 ευρώ που είναι η επίσημη ανακοινώσιμη τιμή του. Ιδιαίτερα για τη χώρα μας. Θέλω να θυμίσω μόνο πως αν ανατρέξουμε σε διάφορα fora της Ελλάδας και του εξωτερικού το όριο των 10.000 ευρώ σε συνδυασμό με ρυθμιζόμενες αναρτήσεις ήταν το ζητούμενο πριν παραδοθεί στην αγορά. Όπως και το βάρος στα 200 κιλά γεμάτο (ήρθε στα 205). Πολλοί πίστευαν ότι η τιμή θα είναι στη ζώνη των 12.000 και τα κιλά θα είναι περισσότερα από 200 στεγνή...
Εννοείται πως και εγώ θα ήθελα να είναι φθηνότερη αλλά δε μπορώ να κλείσω τα μάτια σχετικά με το ποια είναι η πραγματικότητα της αγοράς (δεν υπάρχει εταιρεία που δε θα το εκμεταλλευόταν αυτό αν μπορούσε). Στοιχίζει 10.500 (10.000 βασικά) και κατασκευάζεται στην Ευρώπη. Το "Κινέζικο" 790R με την εξαιρετική κατά τα άλλα ποιότητα κατασκευής στοιχίζει 15.000 ευρώ. Το "Κινέζικο" F850GS με την εξαιρετική κατά τα άλλα ποιότητα κατασκευής στοιχίζει 16.000 ευρώ. To Βρετανικό Tiger 900 Rally Pro στοιχίζει 16.000. Αυτές είναι οι τιμές στη κατηγορία κάτω των 1000cc. H εξαιρετική ποιότητα κατασκευής μας στοιχίζει 50-60% περισσότερο. Μένοντας στο πιο κοντινό του "αντίπαλο" (το 790R) θα πω πως ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ πως συνολικά είναι καλύτερη μηχανή αλλά... επίσης είμαι σίγουρος πως ΔΕΝ είναι κατά 50% καλύτερη ώστε να έδινα αυτά τα χρήματα. Αυτό από ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ επιλογή, αφορά εμένα και δεν έχω την απαίτηση το ίδιο να ισχύει για όλους και φυσικά δεν το κατακρίνω.
Δε θέλω να σταθώ στα διάφορα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί στις πρώτες παρτίδες των BMW και KTM γιατί θεωρώ πως κάθε εταιρεία έχει το κοινό της και γνωρίζει τι αγοράζει. Το ίδιο ισχύει και για το κοινό της Yamaha.
Με φιλικούς χαιρετισμούς
419769
Vstrommer71
19/07/2020, 12:27
Πάμε τώρα να αναλύσουμε μερικά πράγματα αλλά πριν από αυτό να πω πως δεν είμαι κάτοχος γιατί δεν θέλω -πλέον- καμία μοτοσυκλέτα της κατηγορίας των 200 κιλών και επειδή πηγαίνω σε σχετικά δύσβατες περιοχές επιθυμώ να διασκεδάζω και να περνάω καλά όχι να παλεύω (μπήκαμε και στα 50 πια).
419769
Και που να δείς την πλάκα με το να μαζεύονται σε καμμιά χωμάτινη διασταύρωση καμπόσοι σούπερ-ντούπερ-adventure σε παρεάκι και να σκάει μύτη το βοσκόπουλο της πλαγιάς με το παπί και τις γαλότσες και να μην έχουμε πού να κρυφτούμε χαχαχαχα:lol:
Ελπίζω το 2021 η Yamaha να παρει επιτέλους την μεγάλη απόφαση.
Να φτιάξει το tracer 300 και το tenere 300.
Τον κινητήρα τον έχει έτοιμο από το MT-03 2020.
Πιστεύω ότι θα είναι κίνηση ματ για τον ανταγωνισμό των εταιρειών.
Ποιός δεν θα ήθελε ένα tenere με 42 άλογα και βάρος 150-160 κιλά;.
Τώρα, παίζει ρόλο και σε ποια τιμή θα τα βγάλει.
Επίσης το tenere 250 πωλείται εδώ και χρόνια στην Αμέρικα.
Φτιάξτο με προδιαγραφές Euro 5 και κινητήρα 300cc και ελα να το πουλήσεις στην Ευρώπη ρε Yamaha.
Για το tracer μπορει και να συμφωνησω. Αλλα για tenere δε νομιζω πως ειναι καταλληλο το μοτερ. Σε τοσο λιγα κυβικα θελει μονοκυλινδρο για off road χρηση. Δεν εχει μονο σημασια το 42, αλλα πού και πώς βγαινουν αυτα. Το μοτερακι της Yamaha ειναι φτιαγμενο για να δουλευει ψηλα (βλ R3).
Το 250 που αναφερεις απο την αλλη βασιζεται σε παλιο μοτερ που πολυ δυσκολα να γινει συμβατο με euro5. Γενικα με βαση τη γραμμη μοτερ που εχει η Yamaha στη διαθεση της δε βλεπω καποια επιλογη για την κατηγορια. Και σιγουρα οι μικρες πωλησεις που θα ερχοντουσαν δεν δικαιολογουν σχεδιασμο μοτερ απο το 0.
...
η συγκριση με το tracer και το mt07 στο θεμα κοστους γινεται διοτι η διαδικασια παραγωγης, ποιοτικος ελεγχος, υλικα αλλα και πολυπλοκοτητα της παραγωγης ειναι ιδια, συνεπως και το κοστος παραγωγης ειναι το ιδιο...οποιος γνωριζει βασικα πραγματα πανω στον σχεδιασμο και στις διαδικασιες παραγωγης αυτο το πραγμα μπορει να το αντιληφθει...αλλα παρ ολα αυτα η γιαμαχα αποφασισε να το κοστολογισει 3.5 χιλιαρικα πανω, ενω το ανα μοναδα κοστος ειναι ακριβως το ιδιο, εξου και το κραξιμο που εχει λαβει κατα καιρους...κανεις δεν ειπε οτι τα αλλα δεν ειναι υπερτιμημενα, γι αυτο τρωει και το ιδιο κραξιμο με τα υπολοιπα....το ειμαι υπερτιμημενος αλλα οχι τοσο οσο οι υπολοιποι δεν ειναι ποτε καλο επιχειρημα...
τωρα στα του πλαισιου, δεν εχει νοημα συζητησης, μοτοσυκλετα με προβληματικο πλαισιο σε θεματα ακαμψιας παιζει να μην εχει βγει τα τελευταια 20 χρονια, οποτε το οτι απλα δε τα σκατωσε σε κατι που οφειλε να μη τα σκατωσει δε λεει και πολλα...για την ακριβεια λιγοι αναβατες θα καταφερουν να ''τερματισουν'' το πλαισιο ενος ταπεινου dr650 η ενος ντομι, που ειναι πλεον μοτοσυκλετες 30 χρονων...
οσο για τα πλαστικα, δεν ειπα πουθενα οτι ειναι μαλακα, ειπα οτι ειναι κακης ποιοτητας...οποιος εχει δει πλαστικα εντουρο και διακοπτες, επισης μπορει να καταλαβει για τι μιλαμε
οταν ομως πρεπει να πληρωσεις 11κ για να παρεις φτηνιαρικα πλαστικα, μαλακες αναρτησεις μπρος πισω (και μιλαμε για onoff μηχανακι, που καλως η καπως πρεπει καπως να τα κανει ολα), διπιστονα φρενα, και ιχνος βοηθηματων ασφαλειας οπως cornering abs, τοτε ναι, εν ετει 2020 εισαι πολυ υπερκοστολογιμενος...μιλαμε για κουτα μηχανακι και οχι για κατι που απλα πρεπει να κανεις τη δουλεια σου, οποιος θελει να κανει τη δουλεια του μπορει να κανει ακριβως τα ιδια με ενα αεροψυκτο μονοκυλιδρο απο το 90, η ενα vstrom με τα μισα λεφτα...
Kas_Tracer
19/07/2020, 20:54
https://www.dailymotion.com/video/x7v3c75
Κονσερβα
Tenere και στα motogp. Μετά σου λένε δεν έχει; αναρτήσεις και ποιότητα :cry:
Και που να δείς την πλάκα με το να μαζεύονται σε καμμιά χωμάτινη διασταύρωση καμπόσοι σούπερ-ντούπερ-adventure σε παρεάκι και να σκάει μύτη το βοσκόπουλο της πλαγιάς με το παπί και τις γαλότσες και να μην έχουμε πού να κρυφτούμε χαχαχαχα:lol:
Μου έχει συμβεί τουλάχιστον 3 φορές. Την τελευταία στην Ευρυτανία το βοσκόπουλο με το παπί ήταν 70+
Χα χα χα! :beer:
2-3 κακοποιημένα δημοσιογραφικά tenere 700 που έχω δει το aftermath, και το 1 ναι είχε πέσει σε πλαγιά δεν έπαθε τίποτα το υποπλαίσιό του.
Εαν βρεθεις σε καμμια παρεα με καθαρα εντουρο ....
Που ετοιμαζονται για βολτα ....
Ρωτα ποιοι δεν εχουν τσακισει υποπλαισια...
Και παρατησρησε τα μηχανακια απο πισω εαν δεις κανα ισιο...
Και συγνωμη ...Τι σοι δημοσιογραφοι ειναι αυτοι που πετανε ον οφφ μηχανακια πανω απο το ρεμα για να δουν ποσο αντεχουν...:lol:
Και εαν το κανουν το υποπλαισιο τους πειραξε ...??
Τα διαφορα περιφερειακα ( και ασε αυτα..)
Το πολυοργανο μονο που ειναι φουλ εκτεθιμενο και θα εχει ισια με κανα 1000ρικο ( και λιγα λεω δεν τους πειραξε..??:lol::lol:
Εαν βρεθεις σε καμμια παρεα με καθαρα εντουρο ....
έχεις εμπειρία μόνο από πανάλαφρα καθαρά, εγώ έχω εμπειρία από τενερέ700 :p
Και συγνωμη ...Τι σοι δημοσιογραφοι ειναι αυτοι που πετανε ον οφφ μηχανακια πανω απο το ρεμα για να δουν ποσο αντεχουν...:lol:
πετάχτηκε αγροτικό κάπου στην ιπποκράτειο πολιτεία και για να αποφευχτεί η στούκα έφυγε το τενερέ στη πλαγιά
έχεις εμπειρία μόνο από πανάλαφρα καθαρά, εγώ έχω εμπειρία από τενερέ700 :p
πετάχτηκε αγροτικό κάπου στην ιπποκράτειο πολιτεία και για να αποφευχτεί η στούκα έφυγε το τενερέ στη πλαγιά
:lol::lol::lol: Πουλαω το προσωπικο μου Ζ660 08μοντ αγορασμενο το 10.....
Εαν ενδιαφερεσε.....:lol:
Ασε με τι εχω εμπειρια .....Δεν μπορεις να ξερεις εσυ για εμενα και εγω για εσενα...!!
@ Και αυτος τι περιμενε δηλαδη α ΜΗΝ παθει το τενερε....:lol:
Το υποπλαισιο ηταν μονο η κα ιλα του..??