View Full Version : Φακοί φωτισμού - φωτιστικά εργασιας
Σελίδες :
1
[
2]
3
4
5
6
7
8
Oι facom και ο Bahco τελικά που έβαλα για τη δουλειά είναι και spot τελικά ? Τo σποτ με ενδιαφέρει γιατί μπορεί να χρειαστώ κάτι που δεν είναι κοντά.
?
Ναί και οι δύο έχουν και spot στο κάτω μέρος. Με τον διακόπτη καθορίζεις ποιό θα δουλεύει.
macdeath_s
30/01/2017, 14:48
Δηλαδή; Δεν ξέρω πως να το περιγράψω, αν θέλει ο macdeath μπορώ να ανεβάσω μια φωτογραφία σε νυχτερινές συνθήκες στο γκαράζ πχ.
Θα σε vroomαρα σίγουρα αν το έκανες...
Ο φάκομ δεν έχει μπροστά ή πίσω καθρέφτη με μονό λεντ ώστε να έχει δέσμη.
mac σύμφωνα με τις απαιτήσεις που περιγράφεις για την δουλειά σου, ο facom δε νομιζω να σε καλύψει. Δεν έχει καθόλου δέσμη ενώ με τα 36lm προορίζεται πιο πολύ για χρήση σε μικρές αποστάσεις (δεν είναι όμως καθόλου ενεργοβόρος). Αν θέλεις ικανοποιητικό φωτισμό σε ένα σχετικά μεγάλο χώρο θα χρειαστείς τουλάχιστον τα 45lm του bahco (τουλάχιστον). Σου προσφέρει και δέσμη στο εμπρός ή πίσω μέρος για φωτισμό ενός σημειου ή σε μεγαλύτερες αποστάσεις!
Μην πάρεις πιο δυνατό απ' αυτό που σου χρειάζεται γιατί τους φακούς που χρησιμοποιούμε για δουλειά δεν μπορούμε να τους έχουμε συνέχεια με ένα καλώδιο για φόρτιση ή να αλλάζουμε κάθε τρεις και λίγο μπαταρίες.
lykourgi
30/01/2017, 17:57
Καλωδιώσεις. Κυρίως σε rack, πάνω σε ψευδοροφές, σκέψου ηλεκτρολόγου πάνω κάτω...
Φακός κεφαλής δεν σε εξυπηρετεί;
Για τη δουλειά που περιγράφεις (και για πολλές άλλες), νομίζω ότι είναι προτιμότερος.
Υπάρχουν και κάποιοι χειρός, οι οποίοι έχουν ιμάντα με υποδοχή για να γίνονται κεφαλής. Πχ Zebralight, αλλά ίσως να υπάρχουν και φθηνότεροι.
macdeath_s
30/01/2017, 19:35
Φακός κεφαλής δεν σε εξυπηρετεί;
Για τη δουλειά που περιγράφεις (και για πολλές άλλες), νομίζω ότι είναι προτιμότερος.
Υπάρχουν και κάποιοι χειρός, οι οποίοι έχουν ιμάντα με υποδοχή για να γίνονται κεφαλής. Πχ Zebralight, αλλά ίσως να υπάρχουν και φθηνότεροι.
To χω δοκιμάσει και δεν βολεύει.
Spot από απόσταση 1m
378117
Side leds από την ίδια απόσταση
378118
'Οπως θα έβλεπες με τον μαγνήτη στο πλαίσιο πχ
378119
Και μια πιο μακρινή, από την είσοδο (2 μετρα περιπου). Συνθηκες σε απόλυτο σκοταδι.
378120
macdeath_s
31/01/2017, 00:16
Κάτι που δεν ανέφερα αλλά παίζει σημαντικό ρόλο είναι το μέγεθος. Παρότι κλείνω προς Bahco νομίζω έχει μέγεθος κανονικού μεγάλου φακού σε αντίθεση με το Facom που είναι σε μέγεθος στυλό.
Δε θυμάμαι το μέγεθος του bahco αλλά ο φακόμ δεν είναι μεγέθους στυλό.
Προδιαγραφής
31/01/2017, 01:41
O facom ειναι 16 εκ μηκος,16 χιλ παχοςκαι στα παχυτερα σημεια(κλιπ στυλο)30 χιλιοστα,ολα κατα προσεγγιση...για τον bahco ο Βυρων ας μας πει
17 cm μήκος, 2cm πλάτος.
378134
macdeath_s
01/02/2017, 01:55
17 cm μήκος, 2cm πλάτος.
378134
Σε ευχαριστώ πολύ :beer:
macdeath_s
01/02/2017, 16:57
O facom ειναι 16 εκ μηκος,16 χιλ παχοςκαι στα παχυτερα σημεια(κλιπ στυλο)30 χιλιοστα,ολα κατα προσεγγιση...για τον bahco ο Βυρων ας μας πει
Στο Facom γιατί υπάρχουν πολλοί κωδικοί για το ίδιο μοντέλο ? πχ 779.PENPB και 779.PENPG όπου το G είναι πιο ακριβό, τουλάχιστον στο amazon.
Στο Facom γιατί υπάρχουν πολλοί κωδικοί για το ίδιο μοντέλο ? πχ 779.PENPB και 779.PENPG όπου το G είναι πιο ακριβό, τουλάχιστον στο amazon.
Πιθανότατα έχει να κάνει με την συσκευασία και τα περιεχόμενα. Πχ αν περιέχονται μπαταρίες ή όχι.
Edit. Μην κάνεις σύγκριση τιμών στο αμαζον, υπάρχουν μεγάλες διαφορές για το ίδιο προιόν.
macdeath_s
07/02/2017, 14:21
Παρελήφθη σήμερα και γαμεί. Η αλήθεια είναι ότι χρειάζεται η δύναμη του για τις δουλειές που το θέλω. Μεγάλο ατού ότι ήρθε με δύο πριζάκια usb και φυσικά ότι φορτίζει με USB. Αναμένεται και ο Facom τώρα.
378421
378422
macdeath_s
13/02/2017, 16:11
Λοιπόν μιας και πλέον κατέφθασαν και τα δύο μπορούμε να κάνουμε και ένα μικρό συγκριτικό.
Αρχικά σε specs και δυνατότητες είναι δύσκολη η σύγκριση αλλά ίσως να κερδίζει το Bahco. Το μεν Bahco λοιπόν έχει παραπάνω φωτεινότητα (45 lumens αντί για 36 του Facom) αλλά και μεγαλύτερο εύρος της δέσμης (αυτό αν δεν κάνω λάθος είναι το Lux όπου το Bahco έχει 50 παραπάνω από το Facom το οποίο είναι στα 100). Από την άλλη, το Facom έχει μεγαλύτερη διάρκεια στις μπαταρίες αλλά επίσης και διπλάσια αντοχή σε νερό/υγρά. Τώρα συν τοις άλλοις θεωρώ ότι κερδίζει το Bahco διότι έχει επαναφορτιζόμενες με USB και spot light επίσης. Μεγάλο ατού όμως του φακομ είναι το velcro μαγνητάκι που σου δίνει τη δυνατότητα να παίξεις περισσότερο με τη γωνία φωτισμού σύν ότι έχει μαγνητάκι και σε σημείο που δεν έχει το bahco (2 μαγνήτες συνολικά). Τώρα αυτά πάνω κάτω τα είχαν πει και οι προηγούμενοι οπότε θα βάλω και μερικές φωτό όπου προσπάθησα να τα συγκρίνω βάζοντας τα στο ίδιο σημείο και τραβώντας φωτό όσο πιο όμοιες γίνεται. Παρότι λοιπόν το Bahco έχει σαφώς μεγαλύτερο εύρος στη δέσμη του, το φως του Facom μου φαίνεται πιο καθαρό και πιο δυνατό επίσης στο κέντρο. Δεν ξέρω αν φαίνεται στις φωτό αυτό που λέω.
378665
378666Bahco
378667Facom
macdeath_s
13/02/2017, 16:12
378670bahco
378669facom
Εκτός και αν με ξεγελάνε οι φωτό, οι διαφορές που βλέπω στην απόδοση δεν δικαιολογούν τόσο μεγάλη διαφορά στα specs.
Μάλλον η bahco υπερβάλει λίγο.
Ίσως όμως να κάνω και λάθος κρίνοντας μόνο απ' την φωτό!
macdeath_s
13/02/2017, 17:31
Εκτός και αν με ξεγελάνε οι φωτό, οι διαφορές που βλέπω στην απόδοση δεν δικαιολογούν τόσο μεγάλη διαφορά στα specs.
Και εγώ αυτό πιστεύω γιατί και με το μάτι ο Facom μου φαίνεται να έχει πιο έντονο φως. Στις φωτό προσπάθησα να κάνω το κινητό να τραβήξει ίδιες αλλά αλλάζει την ευαισθησία στο φως καμιά φορά το iPhone.
macdeath_s
14/02/2017, 03:05
Έκανα edit και το 1ο ποστ με τις φωτό γιατί νομίζω ότι τα specs που ήταν μες στο κουτί του Bahco (σε χαρτί με σφραγίδα και χαρτί παρακαλώ) είναι άλλα από αυτά που βρήκα εδώ (http://www.bahco.com/en/p/pocket-lamp/5c-40-67-57-02-42-1b-2b-49-ff-44-98-a1-08-8d-8e/) Tα specs του site είναι πιο ρεαλιστικά σε αυτό που βλέπω όταν τα συγκρίνω.
Και κάτι τελευταίο που παρατήρησα είναι ότι το φως του Facom παρότι μου φαίνεται πιο καθαρό με κούρασε περισσότερο όταν το χρησιμοποιήσα για αρκετή ώρα.
Και λίγες φωτό ακόμη
378685 Bahco
378686 Facom
macdeath_s
14/02/2017, 03:08
Bahco
378687
Facom
378688
Ο Bahco μoιάζει με Scangrip. 32 ευρώ ο Bahco όπως είδα παραπάνω περίπου 36 ο Scangrip: http://www.georgakopoulosg.gr/index.php?route=product/product&product_id=546&search=Scangrip
7,50 ευρώ αυτός: 378993
Συγκριτικό με facom σύντομα.
macdeath_s
22/02/2017, 21:47
Ton Bahco νομίζω τον φέρνει ο Βράττης πιο φτηνά αλλά λόγω τιμολογίων έπρεπε να τον πάρω από Ισπανία. Ο κίτρινος που πόσταρες μοιάζει σε λουκ με τον Facom.
Ναι μοιαζει αλλά ο μαγνήτης του είναι αδύναμος σε σχέση με τον Facom. Από φωτισμό στον πρώτο καφέ με τον MISKIN θα κάνουμε συγκριτικό.
Προσωπικά χρησιμοποιω σε διαφορες δραστηριοτητες φακούς κεφαλής ή χεριού με επαναφορτιζομενες μπαταρίες NiMh και Lion.Τον συγκεκριμένο φορτιστή έχω αγοράσει εδώ και ένα χρόνο και αξίζει τα λεφτά του με το παραπάνω,ειδικά σε αυτή την τιμή(23 ευρώ).Εδω πουλιοταν 40 έως 50 ευρώ συν τα έξοδα αποστολής. Είναι από τους λίγους με τέσσερα ανεξάρτητα κανάλια φόρτισης, τέσσερις αισθητήρες θερμοκρασίας και ανεμιστηρακι.
https://www.gearbest.com/chargers/pp_174044.html
Στη δουλειά έχουμε τους Sas αλλά δεν με έχουν ενθουσιάσει.Εχουν θέματα αλλά κυρίως δεν είναι πολλοί δυνατοί.
Έχεις κανείς άλλος γνώμη...
anavatis19
12/11/2017, 01:14
Ο δικος μου. Τον πηρα προπερσυ σε black friday του εξωτερικου..ειχε 80 ευρω περιπου και τον πηρα 20..ο φορτιστης και οι μπαταριες πηγαν πεταμα μετα απο καιρο..πηρα πριν λιγες μερες αυτες τις panasonic και αυτον τον φορτιστη της nitecore που θεωρειται κορυφη στο ειδος. Παρολο που ειναι κινεζια ας πουμε ο φακος η δεσμη του ειναι δυνατη στα 450 μετρα και φτανει περιπου στα 600 και εκει αρχιζει και πεφτει η φωτεινοτητα του..παταει κατω πολλους φακους πολυ ακριβοτερους. 3800 lumens
390236
390237
Για κάποιον που θέλει ένα απλό φτηνό φορτιστή δύο ανεξάρτητων θέσεων. https://www.gearbest.com/chargers/pp_424662.html.
Τον παράγγειλα, όταν το δοκιμάσω θα γράψω εντυπώσεις.
Ο δικος μου. Τον πηρα προπερσυ σε black friday του εξωτερικου..ειχε 80 ευρω περιπου και τον πηρα 20..ο φορτιστης και οι μπαταριες πηγαν πεταμα μετα απο καιρο..πηρα πριν λιγες μερες αυτες τις panasonic και αυτον τον φορτιστη της nitecore που θεωρειται κορυφη στο ειδος. Παρολο που ειναι κινεζια ας πουμε ο φακος η δεσμη του ειναι δυνατη στα 450 μετρα και φτανει περιπου στα 600 και εκει αρχιζει και πεφτει η φωτεινοτητα του..παταει κατω πολλους φακους πολυ ακριβοτερους. 3800 lumens
390236
390237
Ωραίος ο φακός αλλά λίγο μεγάλος για EDC. Φορτιστής και μπαταρίες μια χαρά.
Ήθελα για backup ένα μικρό φακό ΑΑ που να παίρνει και την καινούργια μπαταρία λιθιου 14500.Ψαχνοντας βρήκα σε προσφορά
https://everydaycarry.com/products/60617/sofirn-sf14-led-mini-flashlight-keychain-light-super-bright-600-lumens-small-cree-xp-g2-led-3-modes-ipx8-waterproof-lamp-power-by-aa-batterybattery-excluded#
https://www.aliexpress.com/item/Sofirn-New-SP14-Mini-Portable-LED-Flashlight-AA-Cree-XP-G2-EDC-Pocket-Light-Torch-Portable/32829677829.html?spm=2114.10010108.1000013.39.ebe8385kdpzE3&traffic_analysisId=recommend_2088_21_90158_iswistore&scm=1007.13339.90158.0&pvid=bca8f3f3-3b28-46fe-8370-725f1e89e064&tpp=1
και
https://www.aliexpress.com/store/product/Sofirn-SF-32-Portable-LED-Flashlight-18650-EDC-Pocket-light-Cree-XML-T6-Tactical-Flashlight-Waterproof/2933049_32809637272.html
Και τα δύο μαζί 11 ευρώ.!!!Ουσιαστικά χαρίζει τον δεύτερο ο οποίος είναι αξιοπρεπεστατος και πριν ένα χρόνο είχε την τιμή του.
anavatis19
12/11/2017, 10:13
Ωραίος ο φακός αλλά λίγο μεγάλος για EDC. Φορτιστής και μπαταρίες μια χαρά.
οταν λες EDC? δεν τα ξερω καθολου αυτα
Every Day Carry.
Αυτός που πήρες δεν τον βάζεις στην τσέπη και έφυγες..... το θέλει το τρεηλερ του.....:p
Ήθελα για backup ένα μικρό φακό ΑΑ που να παίρνει και την καινούργια μπαταρία λιθιου 14500.
Και εγώ ήθελα έναν που να παίρνει ΑΑ και 14500 αλλά όλοι όσοι κοίταξα είχαν κάτι που δε μου άρεσε. Επειδή στο 90% των περιπτώσεων τα 80lm μου είναι αρκετά, ενώ όταν δε φτάνουν τα 130 κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους, τελικά πήρα τον πολύ μικρό Ε12 με δυο επαναφροτιζόμενες ΑΑ. Και τα 130 δεν είναι σε turbo mod αλλά μπορεί να τα δίνει συνεχόμενα για 1 ώρα χωρίς να ζεσταίνεται. Από κει και πάνω η λύση είναι 18650 με απόδοση κοντά στα 1000lm ώστε να δουλεύει στα 300 και στα 600 χωρίς να καταλαβαίνει τίποτα.
390248
Ο μαγνητικός φορτιστής της olight κάνει για όλες τις μπαταρίες από 3Α μέχρι 18650 (και τις μεγαλύτερες 20κάτι), μαζί με όλες τις ενδιάμεσες. Με ένα powerbank και δυο μπαταρίες...
390250
Προσωπική παρατήρηση, συνήθως χρειαζόμαστε πολύ λιγότερα από ότι νομίζουμε σε lumens, όπως επίσης και σε throw (flood είναι πιο χρήσιμο στις περισσότερες των περιπτώσεων), για αυτό καλό είναι να κοιτάμε και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της υποψήφιας αγοράς μας, πχ, CRI, φορητότητα, ποιότητα φωτεινής δέσμης, είδος μπαταρίας, τύπος led (που έχει άμεση σχέση με CRI, output, throw/flood, runtime, κα), κα.
Προσωπική παρατήρηση, συνήθως χρειαζόμαστε πολύ λιγότερα από ότι νομίζουμε σε lumens, όπως επίσης και σε throw (flood είναι πιο χρήσιμο στις περισσότερες των περιπτώσεων), για αυτό καλό είναι να κοιτάμε και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της υποψήφιας αγοράς μας, πχ, CRI, φορητότητα, ποιότητα φωτεινής δέσμης, είδος μπαταρίας, τύπος led (που έχει άμεση σχέση με CRI, output, throw/flood, runtime, κα), κα.
Όπως επίσης και την πρόσβαση στις επιλογές φωτεινότητας που μας δίνει. Όπως πχ αν έχει μνήμη ώστε καθε φορά που τον ανάβουμε να ανάβει στην τελευταία επιλογή, πόσο εύκολα αλλάζουν οι επιλογές και πόσο γρήγορα θα έχουμε πρόσβαση σε αυτή που χρησιμοποιούμε πιο συχνά κ.α.
Για όλα όσα είπες, έγραψα ότι δε μου έκανε κανένας απ' όσους κοίταξα με 14500.
Θα συμφωνήσω στο θέμα της μνήμης αλλά δύσκολα τη βρίσκουμε σε φτηνό ή έστω σε λογικής τιμής ΑΑ. Αντίθετα σε φακό με μπαταρία 18650 είναι συχνό φαινόμενο και πολύ χρήσιμο. Επίσης για εμένα μετράει πολύ η ποιότητα του φωτός και προτιμώ τα 5000-5500Κ(natural).
οταν λες EDC? δεν τα ξερω καθολου αυτα
EDC λέμε ότι αντικείμενο είναι εύκολο να κουβαλαμε επανω μας σε καθημερινή βάση.Δηλ.σουγιαδακια, φακούς, πολυεργαλεια,αναπτηρες, ρολόγια, σημειωματαρια ή έξυπνα κινητά κλπ.Προφανως πρέπει να είναι ελαφριά και μικρά. 390258
Θα συμφωνήσω στο θέμα της μνήμης αλλά δύσκολα τη βρίσκουμε σε φτηνό ή έστω σε λογικής τιμής ΑΑ.
Ίσως επειδή σε τέτοιου είδους φακό δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία. Άλλο τι θέλουμε και άλλο τι μας χρειάζεται και επειδή δεν θέλουν όλοι τα ίδια, οι εταιρίες συνήθως κάνουν αυτό που είναι πιο λογικό. Ο Ε12 πχ δεν έχει μνήμη και δε με ενοχλεί καθόλου αυτό. Δε θα ήθελα να ρίξω 130lm μέσα σε μικρό χώρο επειδή εκεί τον έσβησα την προηγούμενη φορά ούτε μπορώ να θυμάμαι που τον άφησα. Instant on όμως καλό θα ήταν να έχουν όλοι αλλά μάλλον είναι πιο ακριβό το σύστημα.
EDC λέμε ότι αντικείμενο είναι εύκολο να κουβαλαμε επανω μας σε καθημερινή βάση.Δηλ.σουγιαδακια, φακούς, πολυεργαλεια,αναπτηρες, ρολόγια, σημειωματαρια ή έξυπνα κινητά κλπ.Προφανως πρέπει να είναι ελαφριά και μικρά. 390258
Οι αραχνούλες δικές σου?
Ο ld09 ήταν ο σοβαρότερος υποψήφιος όταν έψαχνα για μικρό ΑΑ αλλά έχει το πιο ηλίθιο σύστημα εναλλαγής μοντ, εβερ! Και δεν μπορώ να καταλάβω και γιατί δεν τον έκαναν να στέκεται όρθιος.
Οι αραχνούλες δικές σου?
Ο ld09 ήταν ο σοβαρότερος υποψήφιος όταν έψαχνα για μικρό ΑΑ αλλά έχει το πιο ηλίθιο σύστημα εναλλαγής μοντ, εβερ! Και δεν μπορώ να καταλάβω και γιατί δεν τον έκαναν να στέκεται όρθιος.
Η φωτο ειναι δανεικη από το διαδίκτυο.
Εγώ έχω δύο αραχνουλες την μικρή delica 4 και την μεγάλη endura 4 σε καφεμπεζ χρώμα. Η λάμα(made in Japan, Seki city) είναι από VG10 που ξυριζει. Η delica 4 έχει εξαιρετική εργονομια και είναι για EDC άψογη,η μεγάλη ταιριάζει σε outdoor δραστηριότητες.
Από αξιολογους μικρούς φακούς έχω δύο Fenix, παλιότερα μοντέλα, τον LD10 με 130 LM(AA) και τον TK15 με 400 LM(18650 και μνημη).Λειτουργούν άψογα. Επειδή όμως σε υπαιθριες δραστηριότητες έχουμε απώλειες αποφασισα και παράγγειλα δύο δευτεροκλασατους Sofirn :
τον SP31
https://www.aliexpress.com/item/Sofirn-SP31-Mini-Led-flashlight-18650-torch-light-CREE-XPL2-LED-Mini-Handy-Keychain-flashlight-5modes/32828445814.html?spm=2114.search0104.8.21.ZohI9q
και τον SF14
https://www.aliexpress.com/item/Sofirn-New-SP14-Mini-Portable-LED-Flashlight-AA-Cree-XP-G2-EDC-Pocket-Light-Torch-Portable/32829677829.html?spm=2114.10010108.1000013.39.ebe8385kdpzE3&traffic_analysisId=recommend_2088_21_90158_iswistore&scm=1007.13339.90158.0&pvid=bca8f3f3-3b28-46fe-8370-725f1e89e064&tpp=1
που όμως τελικά τον βρήκα σε προσφορά μαζί με τον SF32
https://www.aliexpress.com/store/product/Sofirn-SF-32-Portable-LED-Flashlight-18650-EDC-Pocket-light-Cree-XML-T6-Tactical-Flashlight-Waterproof/2933049_32809637272.html.
Κοστολογιο 16,5 ο πρώτος και άλλα 11 ευρώ οι δύο τελευταίοι.
Όταν τους παραλάβω θα γράψω σχετικά με την ποιοτητα και τη λειτουργία τους.
Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι χρειαζόταν να μου πεις για τα spyder? ;)
Ο δευτεροκλασάτος μου κατέληξε κάπου πεταμένος στο αμάξι γιατί όταν περπατούσα έκανε κόλπα.
Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι χρειαζόταν να μου πεις για τα spyder? ;)
Ο δευτεροκλασάτος μου κατέληξε κάπου πεταμένος στο αμάξι γιατί όταν περπατούσα έκανε κόλπα.
Αγαπάς τις αραχνουλες ?:beer:
Τελικά ότι πληρώνεις παίρνεις!
Πάντως και οι φτηνοι μου έχουν δουλέψει αλλά χωρίς πολλές απαιτήσεις σε απόδοση.
390291
Μόλις το είδα, για όποιον ενδιαφέρετε, σαν τον δικό μου. Κωδικός BETA20 κατά το checkout για 20% έκπτωση.
PS. Ο άλλος που εχει, ο Alpha είναι φωτιά αλλά είναι ακριβός. :cry:
Έκπτωση σε τί;
390293
Άσε δεν θα πάρω......
:p
μαχαιρια delica ο ενας φακουδακια alpha ο αλλος παει στην ψαθα.... θα μεινουμε :lol:
Διαβάζω σε άλλα φόρουμ ότι και τα πιο μικρά πακέτα από την Κίνα περνάνε πλέον τελωνείο και ανοιγονται, με αποτέλεσμα 1-1,5 μήνα παραπάνω καθυστέρηση. Έχει λέει φρακάρει το αεροδρόμιο και γίνονται και ζημιές. Βλέπω να μου έρχονται οι φακοί μετά τα Χριστούγεννα.:cry:
Διαβάζω σε άλλα φόρουμ ότι και τα πιο μικρά πακέτα από την Κίνα περνάνε πλέον τελωνείο και ανοιγονται, με αποτέλεσμα 1-1,5 μήνα παραπάνω καθυστέρηση. Έχει λέει φρακάρει το αεροδρόμιο και γίνονται και ζημιές. Βλέπω να μου έρχονται οι φακοί μετά τα Χριστούγεννα.:cry:
Ήδη μετράω 50 μέρες......
Tycho Moon
18/11/2017, 12:39
Και εγώ περιμένω πάνω από μήνα!!!
Σοβιέτ... :moutza:
Επιτέλους παρέλαβα σήμερα.Οι συσκευασίες των φακών δεν είχαν ανοιχτεί. Ίσως τα περνάνε από ακτίνες. Από πρώτη ματιά καλές κατασκευές και οι τρεις φακοί, vfm. 16 ευρώ αυτός στη μέση με το πλαινο κουμπί και 11 ευρώ οι δύο άλλοι μαζί. Εντυπώσεις μετά τη χρήση. Το ωραίο είναι ότι μόλις γύρισα από το ταχυδρομείο είχα μήνυμα από aliexpress αν είμαι ευχαριστημένος από τα προϊόντα για να πληρώσουν το μαγαζί που μου τα έστειλε!!! Πως να μην πάνε μπροστά οι κινεζοι...390781
390782
390783
Πάνω πάνω είναι ο Fenix tk 15, σε άλλη κατηγορία ποιότητας αλλά και τιμής.
Επιτέλους παρέλαβα σήμερα.Οι συσκευασίες των φακών δεν είχαν ανοιχτεί. Ίσως τα περνάνε από ακτίνες. Από πρώτη ματιά καλές κατασκευές και οι τρεις φακοί, vfm. 16 ευρώ αυτός με το πλαινο κουμπί και 11 ευρώ οι δύο άλλοι μαζί. Εντυπώσεις μετά τη χρήση. Το ωραίο είναι ότι μόλις γύρισα από το ταχυδρομείο είχα μήνυμα από aliexpress αν είμαι ευχαριστημένος από τα προϊόντα για να πληρώσουν το μαγαζί που μου τα έστειλε!!! Πως να μην πάνε μπροστά οι κινεζοι...390781
390782
390783
Πάνω πάνω είναι ο Fenix tk 15, σε άλλη κατηγορία ποιότητας αλλά και τιμής.
Το μικρούλη SF14 τον έχω παραγγείλει και γω (για έναν συνάδελφο) και τον περιμένω. Σήμερα παρέλαβα τον Lumintop Nichia, (https://www.gearbest.com/led-flashlights/pp_637197.html) για προσωπική χρήση, γιατί η ένταση του Nitecore Tube (https://www.gearbest.com/led-flashlights/pp_109949.html) δεν αρκεί. Περιμένω και τον Ζanflare F3 (https://www.gearbest.com/led-flashlights/pp_858018.html) και θα δουλέψω έναν από τους δυο.
Τι γνώμη έχεις για αυτούς;
Το μικρούλη SF14 τον έχω παραγγείλει και γω (για έναν συνάδελφο) και τον περιμένω. Σήμερα παρέλαβα τον Lumintop Nichia, (https://www.gearbest.com/led-flashlights/pp_637197.html) για προσωπική χρήση, γιατί η ένταση του Nitecore Tube (https://www.gearbest.com/led-flashlights/pp_109949.html) δεν αρκεί. Περιμένω και τον Ζanflare F3 (https://www.gearbest.com/led-flashlights/pp_858018.html) και θα δουλέψω έναν από τους δυο.
Τι γνώμη έχεις για αυτούς;
Ο SF14 έχει τρεις σκάλες εντασης.Με μπαταρία ΑΑ NiMh 1,2 V όπως τον είδα πριν λίγο δίνει ζεστό φως. Πάντα ξεκινάει από τη μικρή σκάλα για οικονομία. Στην μικρή σκάλα είναι καλός για διαβασμα χάρτη χωρίς να σου επηρεάζει τη νυχτερινή όραση η για βραδυνο φως δωματίου. Η μεσαία σκάλα καλή για περπατημα σε ομαλο δρόμο ή μικροεπισκευες. Η μεγάλη είναι εντυπωσιακά φωτεινή αλλά τρώει ρεύμα. Με αλκαλικη μπαταρία πρέπει να είναι λίγο καλύτερος λόγω 1,5V και με μπαταρία 14500 λιθιου 3,7V είναι τοπ με τριπλασια ένταση φωτισμού.Όταν προμηθευτώ μπαταρία 14500 θα σας πω. Είναι ουσιαστικά φτιαγμένος για τέτοια μπαταρία.
Οι δύο άλλοι φακοί που έγραψες είναι λίγο μικροτεροι σε μέγεθος και δεν μπορούν να φθάσουν την αποδοση μιας μπαταρίας λιθιου. Για τη δουλειά σου όμως πιστεύω είναι ΟΚ. Προσωπικα δεν εχω εμπειρια από φακό ΑΑΑ.
390789
Όσον αφορά τους δύο μεσαιους: τον Sofirn SP31 με το κουμπί επιλογής μπροστά, on/of πίσω και με μνημη, έχει τέσσερις σκάλες από την ελάχιστη μέχρι την εντυπωσιακά ισχυρή (λένε 1000+ LM) που είναι ανοιχτή και όμοιομορφη, με ζεστή φυσική απόδοση χρωμάτων. Όμως σε 3 λεπτά αυτόματα γυρνάει στην αμέσως μικρότερη και σε μισή ώρα στην αμέσως παρακάτω,που είναι αρκετή για φυσιολογική χρήση.Αυτα για οικονομια και αποφυγή υπερθέρμανσης. Υπάρχουν και επιλογές flash /strobe.
Όλοι οι τελευταίοι φακοί με μπαταρία 18600 λιθιου πετυχαινουν αυτές τις ισχυρές δέσμες αλλά για ορισμενη ώρα.
Ο φτηνοτερος SF32 έχει μόνο κουμπί πίσω με τρεις σκάλες + flash/strobe. Ανάβει ξεκινώντας από τη μεγάλη σκάλα (500LM) και πάει στις χαμηλότερες. Δεν έχει μνήμη. Η δεσμη του ειναι στενωτερη με ψυχρό φωτισμό. Ακόμα και η μικρότερη (100 LM) από τις τρεις σκάλες είναι αρκετή για οποιαδήποτε φυσιολογική χρήση αλλά όχι για πολύ κοντά(μικροεπισκευες) . Θαλεγα ότι είναι καλός βοηθητικος φακός εξωτερικού χώρου για αυτοκίνητο ή μηχανή, κυνήγι ή ψάρεμα. Κυρίως γιατί είναι πολύ φθηνος και ισχυρός.
Nektarios2016
28/11/2017, 11:59
390789
Όσον αφορά τους δύο μεσαιους: τον Sofirn SP31 με το κουμπί επιλογής μπροστά, on/of πίσω και με μνημη, έχει τέσσερις σκάλες από την ελάχιστη μέχρι την εντυπωσιακά ισχυρή (λένε 1000+ LM) που είναι ανοιχτή και όμοιομορφη, με ζεστή φυσική απόδοση χρωμάτων. Όμως σε 3 λεπτά αυτόματα γυρνάει στην αμέσως μικρότερη και σε μισή ώρα στην αμέσως παρακάτω.Αυτα για οικονομια και αποφυγή υπερθέρμανσης. Υπάρχουν και επιλογές flash /strobe. Όλοι οι φακοί με μπαταρία 18600 λιθιου πετυχαινουν αυτές τις ισχυρές δέσμες αλλά για ορισμενη ώρα.
Ο φτηνοτερος SF32 έχει μόνο κουμπί πίσω με τρεις σκάλες, flash, strobe. Ανάβει ξεκινώντας από τη μεγάλη σκάλα (600LM) και πάει στις χαμηλότερες. Δεν έχει μνήμη. Η δεσμη του ειναι στενωτερη με ψυχρό φωτισμό. Ακόμα και η μικρότερη από τις τρεις σκάλες είναι αρκετή για οποιαδήποτε φυσιολογική χρήση αλλά όχι για πολύ κοντά(μικροεπισκευες) . Θαλεγα ότι είναι βοηθητικος φακός εξωτερικού χώρου για αυτοκίνητο ή μηχανή, κυνήγι ή ψάρεμα. Κυρίως γιατί είναι πολύ φθηνος και ισχυρός.
Για τον ακριανο αριστερα δεν μας ειπες ομως....
Για τον ακριανο αριστερα δεν μας ειπες ομως....
Ο Fenix TK 15 (όπως και ο LD10 με ΑΑ) είναι εργαλείο που εμπιστεύεσαι και σε δύσκολες καταστάσεις. Πολύ γεροφτιαγμενο και καλοφτιαγμενο. Όποιος ακουμπήσει τα 70-80 ευρώ που κοστιζει δεν θα μετανιώσει. Προσωπικα μετά από τρία χρόνια χρήσης δεν του βρήκα κανένα κουσουρι και τον συνιστώ ανεπιφύλακτα. Το τελευταίο μοντέλο UE έχει ακόμα μεγαλύτερη ένταση φωτισμού από τα προηγούμενα μοντέλα.
Τα Sofirn που πήρα τα θεωρώ αναλώσιμα η για να βγάζω υποχρεώσεις από φίλους που δεν έχουν πολλές απαιτήσεις.Τον SP 31 πάντως δεν τον δίνω, μου άρεσε.Και ένα χρήσιμο review :http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?434232-REVIEW-Sofirn-SP31-(XP-L2-V6-3D-1x18650)-(Pictures-Beamshots-etc-).
AUFGEBRACHT
01/12/2017, 21:25
Έχετε άποψη για τους παρακάτω;
http://www.e-shop.gr/konig-kntorch-z003-led-torch-premium-3w-150lm-p-PER.752492
http://www.e-shop.gr/fakos-stanley-fatmax-aloyminioy-40-lumens-2xaa-95-151-p-PER.560780
Οι φακοι οι οποιοι σου δινουν τη δυνατοτητα και για flood και για throw (φαρδια δεσμη για φωτισμο μεγαλης περιοχης και στενη αλλα εντονη δεσμη για φωτισμο μικρης περιοχης απο αποσταση)
συνηθως δεν κανουν καλα τιποτα απο τα δυο. Ο στανλει απο την αλλη για 2ΑΑ δινει πολυ λιγα lumens. Ακομα και μια ΑΑΑ δινει περισσοτερα απο τα 40. Παντα κατ' εμε.
Έχετε άποψη για τους παρακάτω;
http://www.e-shop.gr/konig-kntorch-z003-led-torch-premium-3w-150lm-p-PER.752492
http://www.e-shop.gr/fakos-stanley-fatmax-aloyminioy-40-lumens-2xaa-95-151-p-PER.560780
Σε αυτό το μέγεθος έχω δύο maglite led 2xAA. Ακόμα και αυτοί είναι παλαιολιθικοι μπροστά στα καινούργια μοντελακια με μπαταρία 18650.Σε αυτά τα λεφτά αγοράζεις τον Convoy S8 ή τον Sofirn SP31 που έβαλα παραπάνω. Με ακόμα 10 ευρώ παίρνεις μια μπαταρία και ένα μικρό φορτιστή. Είναι η μέρα με τη νύχτα.
Οι φακοι οι οποιοι σου δινουν τη δυνατοτητα και για flood και για throw (φαρδια δεσμη για φωτισμο μεγαλης περιοχης και στενη αλλα εντονη δεσμη για φωτισμο μικρης περιοχης απο αποσταση)
συνηθως δεν κανουν καλα τιποτα απο τα δυο.
Εξαίρεση αποτελεί ο Led Lenser P7 4xAAA με τελείως όμοιομορφη ανοιχτή δεσμη και ισχυρό προβολέα. Τον έχω ευχαριστηθει πολύ. Μειονέκτημα ο κάπως μεγαλύτερος όγκος και η τιμή.
Γενικά oi Led Lenser δεν χαίρουν αποδοχής. Με τα χρήματα που ζητάνε παίρνεις σχεδόν πάντα καλύτερο προϊόν.
Και προς θεού, να μην πέσει κανεις θυμα του tactical ή καλύτερα tacticool αλλά ούτε και των πολλών lumen!
Επιλέγουμε συνετά και πάντα με βάση την χρήση που θα έχει στα χέρια μας ο φακός.
Το μικρούλη SF14 τον έχω παραγγείλει και γω (για έναν συνάδελφο) και τον περιμένω.
Μέχρι σήμερα είχα στον SF14 μπαταρία NiMh eneloop η οποία θεωρείται κορυφαία:
https://www.batteries.gr/gr/epanafortizomeni-mpataria/marka/eneloop/eneloop-pro-aa-profortismeni-2500mah.html
Με αυτή έχει καλή διάρκεια, ζεστη απόχρωση φωτισμού αλλά η μπαταρία αποφορτιζεται σχετικά γρήγορα όταν δεν χρησιμοποιείται.
Ετσι σήμερα αγόρασα δύο κομμάτια λιθιου της Fenix με αντιεκρηκτικη προστασία
https://www.batteries.gr/gr/epanafortizomeni-mpataria/marka/fenix/fenix-arb-l14-800-14500-800mah.html
Αμέσως βελτιώθηκε η απόχρωση φωτισμού και η ένταση τουλάχιστον διπλασιαστηκε μην πω και παραπάνω. Η χωρητικότητα είναι μικρότερη αλλά τώρα τον δουλεύω μια κλίμακα πιο κάτω. Συνολικό πακέτο στα 20 εευρώ(φακός +2 μπαταρίες), αλλά τέτοια ένταση φωτισμού σε τόσο μικρό εργαλείο τα αξίζει.
Με αυτή έχει ... ζεστη απόχρωση φωτισμού...
...
Αμέσως βελτιώθηκε η απόχρωση φωτισμού
Δε νομίζω ότι συσχετίζεται η θερμοκρασία χρώματος με τον τύπο της μπαταρίας που χρησιμοποιείται.
Πρέπει να ελέγξεις ότι ο εν λόγω φακός υποστηρίζει τα 3,6v που δίνουν οι λιθίου γιατι οι ΑΑ (απλές/επαναφορτιζόμενες nimh) δίνουν 1,5v.
Επίσης πρέπει να ελέγξεις ότι φορτίζεις σωστά ολές τις μπαταρίες (nimh και λιθίου) για να αποκλείσεις ότι οφείλεται εκεί η γρήγορη αποφόρτηση όταν η μπαταρία δε χρησιμοποιείται.
Γενικά oi Led Lenser δεν χαίρουν αποδοχής. Με τα χρήματα που ζητάνε παίρνεις σχεδόν πάντα καλύτερο προϊόν.
Και προς θεού, να μην πέσει κανεις θυμα του tactical ή καλύτερα tacticool αλλά ούτε και των πολλών lumen!
Επιλέγουμε συνετά και πάντα με βάση την χρήση που θα έχει στα χέρια μας ο φακός.
Θα συμφωνήσω ότι οι Led Lenser έχουν ξεπεραστεί πια. Αλλά όταν τον πηρα ήταν πρωτοποριακός στον τομέα του.
Δε νομίζω ότι συσχετίζεται η θερμοκρασία χρώματος με τον τύπο της μπαταρίας που χρησιμοποιείται.
Πρέπει να ελέγξεις ότι ο εν λόγω φακός υποστηρίζει τα 3,6v που δίνουν οι λιθίου γιατι οι ΑΑ (απλές/επαναφορτιζόμενες nimh) δίνουν 1,5v.
Επίσης πρέπει να ελέγξεις ότι φορτίζεις σωστά ολές τις μπαταρίες (nimh και λιθίου) για να αποκλείσεις ότι οφείλεται εκεί η γρήγορη αποφόρτηση όταν η μπαταρία δε χρησιμοποιείται.
Ο συγκεκριμένος φακός είναι φτιαγμένος για μπαταρίες 1.2,1.5 και 3.6 βόλτ.Στα χαμηλά βόλτ έχει άλλη θερμοκρασία φωτισμού από ότι στα 3.6V τα οποία σωστά συνιστά η εταιρεία.
Όσον αφορά τη διάρκεια αποθήκευσης είναι παγκόσμια αποδεκτό ότι οι μπαταρίες λιθιου υπερτερουν όπως επίσης στις χαμηλές θερμοκρασίες κάτω του μηδενος και αυτό δεν έχει να κάνει με τη πλήρη φόρτιση.
Δεν επιμένω αλλά μου ακούγεται παλαβό! :p
Φίλε SciTeF αν δεν βαριέσαι άνοιξε αυτό το pdf αρχείο :
https://www.google.gr/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.ee.teihal.gr/labs/electronics/web/downloads/theory/04_zener.pdf&ved=0ahUKEwjfq5C54fPXAhWMcRQKHd0qAzsQFgg_MAQ&usg=AOvVaw0ofhei28xAgESf9MSBcz7l
Στη διαφάνεια 18 λοιπόν θα δεις ότι λέει :
Τάση στα άκρα της LED κατά τη λειτουργία της
σταθερή=1, 5 V-2,5 V (εξαρτάται από το χρώµα
που εκπέµπει).
Ανάλογα λοιπόν με την τάση που εφαρμόζουμε στο ίδιο led παίρνουμε διαφορετικά μήκη κύματος φωτός,διαφορετικά χρώματα δηλαδή.
Γατάκια.....
7 ευρουλάκια από το lidl, μανιβελάτο, δεν ανησυχείς ποτέ ότι θα σε αφήσει από μπαταρία την κρίσιμη στιγμή!
Με έχει σώσει σε αρκετές διακοπές ρεύματος, εργασίες και πολλά άλλα:
391124
Φίλε SciTeF αν δεν βαριέσαι άνοιξε αυτό το pdf αρχείο :
https://www.google.gr/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.ee.teihal.gr/labs/electronics/web/downloads/theory/04_zener.pdf&ved=0ahUKEwjfq5C54fPXAhWMcRQKHd0qAzsQFgg_MAQ&usg=AOvVaw0ofhei28xAgESf9MSBcz7l
Στη διαφάνεια 18 λοιπόν θα δεις ότι λέει :
Τάση στα άκρα της LED κατά τη λειτουργία της
σταθερή=1, 5 V-2,5 V (εξαρτάται από το χρώµα
που εκπέµπει).
Ανάλογα λοιπόν με την τάση που εφαρμόζουμε στο ίδιο led παίρνουμε διαφορετικά μήκη κύματος φωτός,διαφορετικά χρώματα δηλαδή.
Δεν ισχύει σε όλα τα led αυτό, πρέπει να είναι το led από κατασκευής τέτοιο για να ισχύει. Αν σε κοινό λεντάκι εφαρμόσεις σταδιακά όλο και μεγαλύτερη τάση θα εκπέμπει το ίδιο χρώμα φωτός μέχρι που θα καεί. Εξαρτάται λοιπόν απ´ο τον τύπο του λεντ που έχει ο φακός.
Α να γεια σου. Αυτό ήξερα κι εγώ τουλάχιστον για τα led που χρησιμοποιούνται στη φακοποιία (τι είπα πάλι).
Τα led στους φακούς, από όσο ξέρω δηλαδή, τα δουλεύουν σε σταθερή τάση και η ένταση της δέσμης τους
εξαρτάται απο το ρεύμα ορθής φοράς. Είναι current driven δηλαδή. Μου ακούγεται λοιπόν παλαβό, γιατί
φαντάζομαι πως ο κατασκευαστής θα έχει καποιον τρόπο ανεξαρτήτως της μπαταρίας και των βολτ που
αυτή δίνει, να δίνει σταθερή τάση στο led. Το χέρι στη φωτιά πάντως δεν το βάζω για κανέναν λόγο!
Καλημέρα!
Δεν ισχύει σε όλα τα led αυτό, πρέπει να είναι το led από κατασκευής τέτοιο για να ισχύει. Αν σε κοινό λεντάκι εφαρμόσεις σταδιακά όλο και μεγαλύτερη τάση θα εκπέμπει το ίδιο χρώμα φωτός μέχρι που θα καεί. Εξαρτάται λοιπόν απ´ο τον τύπο του λεντ που έχει ο φακός.
Οταν λέω ότι αλλάζει χρώμα δεν εννοώ ότι από πράσινο γίνεται κόκκινο ή μωβ. Απλά στη χαμηλή σκάλα οι περισσότεροι φακοί led έχουν μια απόχρωση ανοιχτό πράσινο ή ανοιχτό μπεζ (ζεστό) ή ανοιχτό γαλάζιο (κρύο)ανάλογα με το μήκος κύματος που εκ κατασκευής εκπέμπουν,συνήθως από 3000 έως 7000 Ανγκστρεμ . Αυτήν την απόχρωση την έχουν κυρίως στην περίμετρο της δέσμης. Ανεβάζοντας την ένταση της δέσμης αυτό διορθωνεται.
Το να μην εμφανίζει ένας φακός led τέτοιο φαινόμενο είναι ένα άριστο χαρακτηριστικό που το πληρώνεις αρκετά και το έχουν κυρίως αυτοί που εκπέμπουν στα 5000Α περίπου.
Αυτά εκ πείρας από καμμια δεκαπενταρια τέτοιους φακούς που έχουν περάσει από τα χέρια μου. Επίσης αναφέρονται από άτομα που κάνουν review σε τέτοια εργαλεια.
Όλες οι μπαταρίες αποφορτιζονται όταν βρίσκονται σε αποθήκευση. Οι αλκαλικες και οι NiMh πολύ πιο γρήγορα από τις λιθιου.
Όσον αφορά την πλήρη φόρτιση εγώ χρησιμοποιω τον Opus BT - C3100 V2.2 που και άσχετος να είσαι φορτίζει τέλεια.
https://www.gearbest.com/chargers/pp_173012.html?vip=3488960&gclid=CjwKCAiApJnRBRBlEiwAPTgmxGlXvzOXVrfu3-g9rg6TAnH09GLATFuEcznZ6CVnfm8dKv5dh5ckVxoCpTMQAvD_BwE
Προφανώς θα εννοείς μερικά nm μήκους κύμματος.
Αν θέλεις να μην αποφορτίζονται σε αποθήκευση πρέπει να πας σε λιθίου μη επαναφορτιζόμενες.
Όταν λέω σωστά, δεν εννοώ ποιον φορτιστή χρησιμοποιείς, αλλά κυριώς ΠΟΤΕ φορτίζεις τις μπαταρίες σου.
Και οι nimh για παράδειγμα δεν πρέπει να αποφορτίζονται τελείως όπως κάναμε παλιά με τα κινητά που τα αφήναμε να σβήσουν.
Όσο για φορτιστή, εγώ προτιμώ αυτόν (https://www.atmorama.gr/index.php?route=product/product&product_id=695), ο οποίος δυστυχώς είναι πανάκριβος, αλλά σε σωστή (πολλές φορές χαμηλότερη) τιμή με βάση τις τιμές που βλέπω στο εξωτερικό. Είναι και analyzer.
Αν θέλεις να μην αποφορτίζονται σε αποθήκευση πρέπει να πας σε λιθίου μη επαναφορτιζόμενες.
Όταν λέω σωστά, δεν εννοώ ποιον φορτιστή χρησιμοποιείς, αλλά κυριώς ΠΟΤΕ φορτίζεις τις μπαταρίες σου.
Και οι nimh για παράδειγμα δεν πρέπει να αποφορτίζονται τελείως όπως κάναμε παλιά με τα κινητά που τα αφήναμε να σβήσουν.
Όσο για φορτιστή, εγώ προτιμώ αυτόν (https://www.atmorama.gr/index.php?route=product/product&product_id=695), ο οποίος δυστυχώς είναι πανάκριβος, αλλά σε σωστή (πολλές φορές χαμηλότερη) τιμή με βάση τις τιμές που βλέπω στο εξωτερικό. Είναι και analyzer.
Δεν είναι απλά μερικά nm,προφανώς δεν το έχεις δει.
Οι λιθίου μη επαναφορτιζόμενες πράγματι είναι πρώτες, με τις επαναφορτιζομενες αμέσως μετά.
Οι επαναφορτιζομενες γενικά δεν πρέπει να πεφτουν κάτω από το 30%, γιαυτό οι καλοί φακοί σταματούν σαυτο περίπου το επίπεδο τη λειτουργία τους.
Ο φορτιστης που παρεθεσες εκτός από τη σύνδεση με pc και κινητό δεν έχει ουσιαστικά τίποτα παραπάνω από τον δικό μου, ο οποίος διαθέτει και ανεμιστηρακι που ειδικά το καλοκαίρι είναι απαραίτητο για να μην διακόπτεται η λειτουργία λόγω υπερθέρμανσης.
Τον γνωρίζω και τον δικό σου φορτιστή. Μάλιστα νομίζω βγάλαν και καινούριο firmware τώρα τελευταία.
Εγώ δεν τον έχω αγοράσει αυτόν που είπα. Κάθε φορά λυπάμε τα φράγκα και τελικά τα... πίνω μπύρες :beer:
Τέλος, ένα σάιτ για reviews μπαταριών και φορτιστών που διαβάζω είναι αυτό (http://lygte-info.dk/) και μάλιστα ο τύπος που το τρέχει απαντάει και σε email άμεσα.
Τον γνωρίζω και τον δικό σου φορτιστή. Μάλιστα νομίζω βγάλαν και καινούριο firmware τώρα τελευταία.
Εγώ δεν τον έχω αγοράσει αυτόν που είπα. Κάθε φορά λυπάμε τα φράγκα και τελικά τα... πίνω μπύρες :beer:
Τέλος, ένα σάιτ για reviews μπαταριών και φορτιστών που διαβάζω είναι αυτό (http://lygte-info.dk/) και μάλιστα ο τύπος που το τρέχει απαντάει και σε email άμεσα.
Ο δικος μου είναι νομίζω ο πιο αναβαθμισμενος. Πριν λιγο καιρο ήταν σε προσφορά κάτω από 30 ευρώ με δωρεάν έξοδα αποστολής. Best Vfm!
Όλες οι μπαταρίες αποφορτιζονται όταν βρίσκονται σε αποθήκευση. Οι αλκαλικες και οι NiMh πολύ πιο γρήγορα από τις λιθιου.
Όσον αφορά την πλήρη φόρτιση εγώ χρησιμοποιω τον Opus BT - C3100 V2.2 που και άσχετος να είσαι φορτίζει τέλεια.
https://www.gearbest.com/chargers/pp_173012.html?vip=3488960&gclid=CjwKCAiApJnRBRBlEiwAPTgmxGlXvzOXVrfu3-g9rg6TAnH09GLATFuEcznZ6CVnfm8dKv5dh5ckVxoCpTMQAvD_BwE
Δεν είναι απλά μερικά nm,προφανώς δεν το έχεις δει.
Οι λιθίου μη επαναφορτιζόμενες πράγματι είναι πρώτες, με τις επαναφορτιζομενες αμέσως μετά.
Οι επαναφορτιζομενες γενικά δεν πρέπει να πεφτουν κάτω από το 30%, γιαυτό οι καλοί φακοί σταματούν σαυτο περίπου το επίπεδο τη λειτουργία τους.
Ο φορτιστης που παρεθεσες εκτός από τη σύνδεση με pc και κινητό δεν έχει ουσιαστικά τίποτα παραπάνω από τον δικό μου, ο οποίος διαθέτει και ανεμιστηρακι που ειδικά το καλοκαίρι είναι απαραίτητο για να μην διακόπτεται η λειτουργία λόγω υπερθέρμανσης.
Ο δικος μου είναι νομίζω ο πιο αναβαθμισμενος. Πριν λιγο καιρο ήταν σε προσφορά κάτω από 30 ευρώ με δωρεάν έξοδα αποστολής. Best Vfm!
Βρείτε δικό σας δωμάτιο :tooth:
lykourgi
06/12/2017, 18:10
Βρείτε δικό σας δωμάτιο :tooth:
Μόνο να είναι σκοτεινό .................................................................................................... ............................................. για να δοκιμάσουν τους φακούς. :lol:
Μόνο να είναι σκοτεινό .................................................................................................... ............................................. για να δοκιμάσουν τους φακούς. :lol:
Θα πάει ο bowleno να τους γυρίσει την μανιβέλα.....
:p
Σκάστε ρε ρεμάλια να μαθαίνουμε και τίποτα!
Bowleno εσένα με τη μανιβέλα δε σε αφορούν αυτά! :lol:
Αλήτες, μηχανόβιοι ρε πστ μου! :p
Υγ. Τεο μλκ έλιωσα! :lol:
Όσοι δουλεύουν μανιβελα να ετοιμάζονται για έκτακτη εισφορά στη ΔΕΗ. :uplate:
Όσοι δουλεύουν μανιβελα να ετοιμάζονται για έκτακτη εισφορά στη ΔΕΗ. :uplate:
Λες να τους πουλάω το παραπάνω ρεύμα που.... "παράγω"; :D
Και τώρα σαν καλά παιδιά που είστε και μας φωτίσατε με τα φώτα σας και μας κάνατε και σοφότερους πάνω στην λεντοφακοποιία δεν μας λέτε και τι προτείνετε κλιμακούμενα από το φτηνότερο στο ακριβότερο??
Έτσι αφού γίναμε σοφότεροι να γίνουμε και φτωχότεροι. Το έχετε ψάξει μπόλικο απ' όσο καταλαβαίνουμε, είναι κρίμα λοιπόν να δαπανάμε ώρες από την ζωή μας για να ψάχνουμε τα ήδη ψαγμένα και τελικά να κάνουμε λάθος αγορά. Εννοώ έναν μπούσουλα πχ με 30€ παίρνεις αυτόν που κάνει αυτό και αυτό με 50 κλπ κλπ κλπ. Βάλτε μέσα και την παράμετρο δυνατότητα χρήσης με επαναφορτιζόμενη μπαταρία, κόστος αυτής και κατάλληλος φορτιστής. Έτσι θα έχουμε καλύτερη εικόνα εμείς οι έντρι λέβελ, οι άλλοι που θέλουν κάτι που δίνει μεγαλύτερες συγκινήσεις ας ψάξουν μόνοι τους.
ps
Μήτσο έχω μεγαλύτερη μανιβέλα ρε να σου δώσω, αν την προσαρμόσεις πάνω στο φακουδάκι προβολέας θα γίνει, να την στείλω??
ps
Μήτσο έχω μεγαλύτερη μανιβέλα ρε να σου δώσω, αν την προσαρμόσεις πάνω στο φακουδάκι προβολέας θα γίνει, να την στείλω??
Έχω ρε Βασίλη, ζυγισμένη κιόλας, με μια δυνατή περιστροφή, γυρνάει μόνη άλλες 10 (είμαστε και σε μια κάποια ηλικία που το πολύ "χειροποίητο" κάνει ζημιά :D )
391159
Και τώρα σαν καλά παιδιά που είστε και μας φωτίσατε με τα φώτα σας και μας κάνατε και σοφότερους πάνω στην λεντοφακοποιία δεν μας λέτε και τι προτείνετε κλιμακούμενα από το φτηνότερο στο ακριβότερο??
Έτσι αφού γίναμε σοφότεροι να γίνουμε και φτωχότεροι. Το έχετε ψάξει μπόλικο απ' όσο καταλαβαίνουμε, είναι κρίμα λοιπόν να δαπανάμε ώρες από την ζωή μας για να ψάχνουμε τα ήδη ψαγμένα και τελικά να κάνουμε λάθος αγορά. Εννοώ έναν μπούσουλα πχ με 30€ παίρνεις αυτόν που κάνει αυτό και αυτό με 50 κλπ κλπ κλπ. Βάλτε μέσα και την παράμετρο δυνατότητα χρήσης με επαναφορτιζόμενη μπαταρία, κόστος αυτής και κατάλληλος φορτιστής. Έτσι θα έχουμε καλύτερη εικόνα εμείς οι έντρι λέβελ, οι άλλοι που θέλουν κάτι που δίνει μεγαλύτερες συγκινήσεις ας ψάξουν μόνοι τους.
ps
Βασίλη δε γίνονται αυτά τα πράγματα. Με 30 ευρώ έχεις πολλές επιλογές που δεν είναι όλες για όλους. Άλλα χρειάζομαι εγώ και άλλα εσύ!
Και όσο ανεβαίνουμε σε λεφτά οι επιλογές μεγαλώνουν ακόμα και απ' τον ίδιο κατασκευαστή. Πόσο μάλλον και από άλλους!
Βασίλη δε γίνονται αυτά τα πράγματα. Με 30 ευρώ έχεις πολλές επιλογές που δεν είναι όλες για όλους. Άλλα χρειάζομαι εγώ και άλλα εσύ!
Και όσο ανεβαίνουμε σε λεφτά οι επιλογές μεγαλώνουν ακόμα και απ' τον ίδιο κατασκευαστή. Πόσο μάλλον και από άλλους!
Αποστολε με προλαβες, πολύ σωστά τα λες.
Βασίλη πρέπει να προσδιορισεις για πια δουλειά τον θέλεις, που θα καθορίσει το μέγεθος και το είδος μπαταρίας. Επίσης πόσο συχνά θα χρησιμοποιείται και πως θα τον κουβαλάς, στην τσέπη ή στην μηχανή ή στην εργαλειοθηκη της δουλειάς ή θα μένει στο σπίτι...
391160
Για εμένα αυτά είναι τα πιο χρήσιμα μεγέθη, ο μικρός είναι περίπου 10 εκ και οι μεγαλύτεροι μέχρι 15 εκ και έχουν διπλάσιο τουλάχιστον φως σε σχέση με τον μικρό.
Ο μικρός παίρνει τρία είδη μπαταρίας, ΑΑ αλκαλικη ή NiMh επαναφορτιζομενη ή λιθιου 14500 επαναφορτιζομενη.Για νορμάλ χρήση οι αλκαλικες έχουν πλέον φθηνηνει και δεν μπλεκεις με φορτιστές κλπ.Αν όμως είσαι αστυνομικός ή σεκιουριτας ή έχεις χόμπι της εξοχης και τον χρησιμοποιείς συχνά και πολύ, συμφέρει να πας σε λιθίου επαναφορτιζομενες ή σε πολύ καλές NiMh.
Οι άλλοι δύο μεγαλύτεροι φακοί παίρνουν ή δύο μικρές λιθιου μιας χρήσης που είναι ακριβές ή πας σε μια λιθίου 18650 επαναφορτιζομενη.
Γενικά αν πας σε επαναφορτιζόμενες θες 2 κομμάτια, μια στο φακό και μια spare. Ο φορτιστης είναι ίδιος και για τα δυο μεγέθη φακών και καλό είναι να μπορεί να φορτίζει δύο μπαταρίες με ανεξάρτητα κυκλώματα φόρτισης.
Πρώτα λοιπόν διαλέγεις είδος φακου, μετά την μπαταρία και τον φορτιστή.
Εννοώ έναν μπούσουλα πχ με 30€ παίρνεις αυτόν που κάνει αυτό και αυτό με 50 κλπ κλπ κλπ. Βάλτε μέσα και την παράμετρο δυνατότητα χρήσης με επαναφορτιζόμενη μπαταρία, κόστος αυτής και κατάλληλος φορτιστής. Έτσι θα έχουμε καλύτερη εικόνα εμείς οι έντρι λέβελ, οι άλλοι που θέλουν κάτι που δίνει μεγαλύτερες συγκινήσεις ας ψάξουν μόνοι τους.
Βασίλη οι συνδυασμοί είναι πολλοί αλλά θα σου παραθέσω τρεις επιλογές δικές μου που δεν με απογοητευσαν.
Φακός Sofirn SP31,17-20 ευρώ :
http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?434232-REVIEW-Sofirn-SP31-(XP-L2-V6-3D-1x18650)-(Pictures-Beamshots-etc-)
391161
Φορτιστης δύο θέσεων 6 ευρώ:
https://www.gearbest.com/chargers/pp_424665.html
Μπαταρία 2 τεμ + μεταφορικά :16 ευρώ
https://eu.nkon.nl/rechargeable/18650-size/sanyo-18650ga-button-top.html
Σύνολο περίπου 40 ευρώ για κάτι πολύ καλό. Αν δεν βιάζεσαι και περιμένεις λίγο θα τα βρεις και φθηνότερα.
Αν τώρα πάμε στον μικρό Sofirn SF14 που τον βρισκεις στα 10 ευρώ (εγώ τον πηρα 6 ευρώ) συν μερικές μπαταρίες αλκαλικες ΑΑ και καθάρισες φτηνά.
391162
https://www.aliexpress.com/store/product/Sofirn-New-SP14-Mini-Portable-LED-Flashlight-AA-Cree-XP-G2-EDC-Pocket-Light-Torch-Portable/2933049_32829677829.html?spm=2114.12010611.0.0.649f3bbbHhS1XD
Jnp ο sofirn είναι ένας φθηνός σαν πολλούς άλλους που δεν αποτελεί και τόσο αξιόλογη επιλογή απλά είναι προτιμότερος απ αυτους τους Stanley και λοιπές μάρκες που απλά είναι άχρηστοι.
Εμένα τέτοιοι φακοί (αυτής της κατηγορίας τιμής) με έχουν απογοητεύσει αρκετές φορές παρόλο που διάβαζα διθυράμβους από πολλούς.
Είτε για στο σπίτι, είτε στο αμάξι, είτε στο καμπινγκ, είτε στην εξοχή με τη μηχανη, τα καντήλια που θα πέσουν αν δεν ανάβει ή αν σβήνει όποτε θέλει και τον κπανας κάθε λίγο στην παλάμη σου, θα είναι τα ίδια.
Σε σχέση πάντως με τη μανιβελα του bowleno ο μικρος είναι προτιμότερος (και φυσικά απείρως καλύτερος).
Απόλυτα κατανοητό αυτό που λέτε Αποστόλη και Γιάννη, αλλά το ζητούμενο είναι να μην μπλέξει κάποιος αρχάριος με τεχν χαρακτ που ενδεχομένως δεν χρειάζεται. Entry level είπαμε. Στην τελική να υπάρξει ένας μπούσουλας που να μην χρειάζεται ο αρχάριος να γίνει ειδικός στους φακούς. Νομίζω είναι κατανοητό αυτό. Πας να αγοράσεις μοτο, πρέπει να είσαι μηχανικος, αναρτησάς, ηλεκτρολόγος και βεβαίως χεράς για να πάρεις ένα μοντέλο της προκοπής?? Όχι βέβαια, λες περίπου σε 3-4 γνώστες τι θες να κάνεις με το μηχανάκι που θες να πάρεις και σε κατευθύνουν στοχευμένα σε 5-6 μοντέλα. Το ίδιο και όταν θες pc ή Ν/Β. Να μη χρειάζεται βρε αδερφέ να μάθεις περισσότερα από τον κατασκευαστή για να πάρεις έναν καλό γαμωφακό.
Αυτά που ήδη έγραψε ο Γιάννης είναι αρκετά, αν εμπλουτιστούν με 1-2 μοντέλα λίγο καλύτερα ή λίγο φτηνότερα νομίζω είμαστε ΟΚ. Ο εξιδικευμένος χρήστης δεν θα λάβει υπ' όψιν του καθόλου αυτόν τον μπούσουλα αλλά θα ψαχτεί μόνος του κατανοώντας καλύτερα τα χαρακτηριστικά των φακών και κρίνοντας βάσει αναγκών του.
Φαντάζομαι όλοι οι αρχάριοι θέλουν κάτι μικρό καλής κατασκευής, με ικανοποιητική δέσμη, κάμποση διάρκεια, οικονομικό και ανθεκτικό στο νερό (όχι απαραίτητα αδιάβροχο) Αν μάλιστα μπορεί να δουλέψει και με αλκαλικές και με επαναφορτιζόμενες ακόμα καλύτερα.
Αυτά τα ολίγα, ευχαριστώ που ασχολήθηκες Γιάννη.
Πες μας τώρα και για τον SP32 :D
Λοιπόν, έχουμε και λέμε.
Θα ξεκινήσω λέγοντας ότι δυνατότητες strobe, sos, strike bezel και άλλες παρόμοιες tacticool με αφήνουν αδιάφορο και δεν τις προτίνω.
Αυτό που προτίνω σε όλους όμως, είναι ένα led high cri (color rendering index) με όσο γίνεται ουδέτερο φως (4000-5000 Κ). Το ουδέτερο
φως έχει το μειονέκτημα ότι χάνει σε ένταση σε σχέση με το ίδιο led αλλά με ψυχρότερο φως. Αλλά την ένταση δεν την χρειαζόμαστε
όσο νομίζουμε. Στις περισσότερες των περιπτώσεων 100(+/- 20 lumens) είναι υπέρ αρκετά. Από ένα σημείο και πάνω δε, είναι μικρή η
διαφορά στην παρατηρούμενη ένταση σε σχέση με τη διαφορά της έντασης στα χαρτιά. Το κυριότερο όμως είναι ότι αναπαράγει τα χρώματα
πολύ πιστά, και αυξάνει την αντίθεση μεταξύ των αντικειμένων που θέλουμε να φωτίσουμε και κατ' επέκταση μας διευκολύνει στο να τα ξεχωρίζουμε.
Επίσης προτίνω φακούς τύπου flood, με ευρεία δέσμη φωτός δηλαδή, καθώς στις περισσότερες των περιπτώσεων αυτό που θέλουμε να
φωτίσουμε είναι μόλις λίγα μέτρα μακριά οπότε όσο πιο στενή η δέσμη και όσο πιο μικρή η απόσταση τόσο μικρότερο μέρος απο το
αντικείμενο που θέλουμε να φωτίσουμε, θα φωτιστεί. Στενή δέσμη χρειάζεται σε περιπτώσεις search & rescue.
Επίσης σημαντικό για πολλούς αλλά και για μένα είναι η δέσμη να "ανοίγει" ομαλά από το hot spot και προς τα έξω χωρίς ευδιάκριτα δαχτυλίδια
σκιάς ή φωτός. Συνήθως αυξάνει το κόστος.
Σε μνήμη δε θα αναφερθώ, καθώς όποιος χρειάζεται μνήμη δε θα χρειαστεί πολύ βοήθεια στο να αποφασίσει.
Πάμε στις "σκάλες" έντασης που έχει ένας φακός. Τρεις θεωρώ πως είναι αρκετές. Χαμηλή ένταση, μεσαία ένταση, υψηλή (μπορεί και μέγιστη)
ένταση. Στις περισσότερες των περιπτώσεων η χαμηλή και η μεσαία είναι αρκετές. Τώρα προτίμηση δικιά μου είναι η χαμηλή να έιναι πολύ χαμηλή
(η λεγόμενη moonlight). Έχει άπειρες εφαρμογές σε εσωτερικούς αλλά και σε εξωτερικούς χώρους.
Δυνατότητα προγραμματισμού. Ειδική κατηγορία και αυτή που δε θα απασχολήσει τον αρχάριο (αν στέκει ο όρος) χρήστη. Δίνει τη δυνατότητα
προγραμματισμού της έντασης του φωτός, αύξησης ή μείωσης του αριθμού των διαθέσιμων "σκαλών", σε πολλές περιπτώσεις τροποποίηση του
τρόπου λειτουργίας της μνήμης, εισαγωγής και κυριότερα αφαίρεσης δυνατότητας strobe, sos. Δυστυχώς αυξάνει το κόστος. Κι αν υπάρχει
η δυνατότητα σε φτηνό φακό, συνήθως κάποιο άλλο μέρος του φακού είναι χαμηλών προδιαγραφών ώστε να καλυφθεί το κόστος έτσι.
Πάμε τώρα στην μπαταρία. Θα ξεκινήσω λέγοντας οτι δεν προτίνω πλέον μη επαναφορτιζόμενες (nimh και λιθίου), ειδικά αν χρησιμοποιείται
πολλές μπαταρίες τον χρόνο (όχι μόνο στους φακούς σας). Θα έχετε και οικονομικό όφελος. Αν μιλάμε για φακό τύπου edc τότε η μπαταρία του
θα είναι τύπου ΑΑΑ ή ΑΑ. Οι eneloop οι απλές κι όχι οι pro είναι υπέρ αρκετές καθώς έχουν μεγαλύτερη διάρκεια στο χρόνο απλά θέλουν λίγο πιο
συχνά φόρτισμα (σε σχέση με τις pro). Για μένα αν θέλουμε να πάμε σε λύση λιθίου δεν αξίζει να πάμε σε μπαταρία μικρότερη του τύπου 18650.
Σε αυτές τις μπαταρίες πρέπει να προτιμήσουμε μπαταρίες με πυρήνα panasonic, lg, samsung ώστε να αξίζουν τα λεφτά τους. Αυξάνει το κόστος
λόγω φορτιστή/μπαταριών αλλά και λόγω του φακού που συνήθως αυτής της κατηγορίας έχουν αυξημένες δυνατότητες έντασης φωτός.
Να σημειώσω ότι οι μπαταρίες λιθίου είναι επικίνδυνες και θέλουν προσοχή τόσο στην αποφόρτηση όσο και στη φόρτιση τους. Καλή περίπτωση
είναι και οι φακοί με 16340 ή RCR123a (17340) μπαταρίες, αλλά θα προτιμούσα 18650 αν πήγαινα σε λίθίου. Δεν έχω ούτε φακό, ούτε φορτιστή,
ούτε μπαταρίες λιθίου των κατηγοριών αυτών, οπότε δεν θα προτίνω κάποιον φορτιστή, πράγμα που δεν θα αλλάξει νωρίτερα απο το πρώτο μου
ταξίδι στην Αμερική (λόγω φακού). Για φορτιστή nimh, ο panasonic smart & quick BQ-CC16 είναι υπεραρκετός και προσιτός οικονομικά για
προχωρημένους και αρχάριους χρήστες. Αυτόν έχω.
Υπάρχουν πολλές δυνατότητες ενεργοποίησης. Στρήψιμο κεφαλής, κουμπί στον κώλο, μουμπί στο πλάι και συνδιασμοί των παραπάνω. Ειδική αναφορά
θα κάνω στην περίπτωση κουμπιού και στρηψίματος της κεφαλής σε μοντέλα με δυνατότα προοδευτικής αύξησης της φωτεινότητας. Καλό είναι
να μην αναβοσβήνει ο φακός όταν είναι σε λειτουργία αλλά και να ανάβει χωρίς προβλήματα.
Επίσης, χρήσιμη δυνατότητα σε ορισμένους είναι ο φακός να μπορεί να σταθεί στον κώλο του ή να έχει φορεμένο μαγνήτη στο ίδιο σημείο.
Έχω την εντύπωση πως σώμα φακού απο ανοδιωμένο αλλουμίνιο υστερεί έναντι του επινικελωμένου ως προς την ηλεκτρική αγωγιμότητα και την
αντοχή στη χρήση, αλλά αυξάνει το κόστος. Σώμα από τιτάνιο δεν προτίνω καθώς το τιτάνιο θέλει τακτική λίπανση στις βόλτες ώστε να γυρνάει ομαλά.
Αν θέλετε τιτάνιο όπως και να έχει, τότε προτιμήστε CP2 (grade 2) αντί του 6Al/4V (Grade 5) τιτανίου. Το δεύτερο έχει μεγαλύτερες αντοχές απο το
πρώτο αλλά το πρώτο υπερέχει σε θερμική αγωγιμότητα γεγονός που είναι σημαντικό στους φακούς ειδικά αν τον δουλεύεται στο max συνέχεια.
Υπάρχει ορολογία για υλικά όπως το τιτάνιο και το ανοιξείδωτο ατσάλι που δεν βιδώνου και ξεβιδώνουν ομαλά αλλά δεν την ξέρω στα ελληνικά.
Βασίλη μπορείς να μου πεις μερικά καλά μοντέλα μηχανών οικονομικα, λίγο καλύτερα και μερικά αρκετά καλά και να τα βάλεις σε μια σειρά;
Το ίδιο πράγμα ρωτάς!
Τι θα μου πεις στη παραπάνω ερώτηση; Και το KTM 300 καλό είναι και το vstrom 650 μια χαρά είναι και το αφρικα 750 θα την κανει τη δουλειά του,και αν θέλεις καλύτερο περίμενε τα καινούρια 800αρια αλλά μπορείς να πάρεις και gs 1150 που τα σπάει.
Όταν ρωτάει κάποιος τι μηχανή να πάρει τι είναι αυτό που τον ρωτάμε για να του δώσουμε μερικές επιλογές; "Τι Θελεις να κάνεις, πόσα μπορείς να διαθέσεις".
Δε χρειάζεται να γίνει κάποιος γκουρού. Ούτε εγώ είμαι, ούτε θα γίνω. Και δυο βασικά ποραπανω που ίσως ξέρω τα έμαθα για να καλύψω τις ανάγκες μου ή προέκυψαν από αυτές. Αυτός που θέλει να βλέπει που πατάει λες να τον ενδιαφέρει αν το τάδε λεντ έχει καλύτερη απόδοση χρωμάτων σε πίνακα ζωγραφικής; Οπότε γιατί να γίνει γκουρού;
Τι θέλεις φίλε μου; Ένα φακό να υπάρχει για το σπίτι που θα τον πάρεις και σε ένα κάμπινγκ για να στήσεις τη σκηνή σου; Πολύ ωραία. Επέλεξε λοιπόν κάποιον μεχρι 130 lm με μπαταρία ΑΑ που βρίσκεις παντου σε ότι κατηγορία τιμης, μεγέθους και χαρακτηριστικών θέλεις.
Θέλεις μικρό και καλό; Πάρε έναν μέχρι 30 Ευρω. Θέλεις τον φθηνότερο; Πάρε ένα από Κίνα μέχρι 10.
Το να πάρω φακό με 20 Ευρω που βγάζει 1000 κεριά για τον οποίο χρειάζομαι μπαταριες και φορτιστή στα ίδια λεφτά είναι ψιλό άτοπο. Αυτός που έχει την ανάγκη για 1000 κεριά, έχει την ανάγκη για καλό φακό. Οπότε επιλέγει 3 καλές μάρκες και τον πληρώνει. Αν χρειάζεται πληροφορίες θα ρωτήσει σύμφωνα με τις ανάγκες του. Μαγκες χρειάζομαι φακό έρευνας και διάσωσης χωρίς strob με sos και τις επιλογές φωτεινότητας στο πλάι. Μάγκες χρειάζομαι μέχρι 500 κεριά που να μου δίνει τις επιλογές από κουμπί στο πίσω μέρος γιατί με γάντια δε το βρίσκω το γμν κουμπί στο πλάι.
Μάγκες είμαι μπάτσος και θέλω πρώτη επιλογή το strob.
Ο fenix ld09 είναι ένας καταπληκτικός φακός με πολλές επιλογές μπαταρίας (όλες τιςΑΑ μέχρι 14500) με το πιο ηλίθιο σύστημα πρόσβασης στις επιλογές φωτεινότητας. Κάποιους μπορεί να τους βολεύει και να τον αγαπησουν, αν όμως τον πάρει ο bowleno θα γυρίσει στη μανιβέλα και θα με πει και μλκ!
Βασίλη μπορείς να μου πεις μερικά καλά μοντέλα μηχανών οικονομικα, λίγο καλύτερα και μερικά αρκετά καλά;
Το ίδιο πράγμα ρωτάς!
Τι θα μου πεις στη παραπάνω ερώτηση; Και το KTM 300 καλό είναι και το vstrom 650 μια χαρά είναι και το αφρικα 750 θα την κανει τη δουλειά του,και αν θέλεις καλύτερο περίμενε τα καινούρια 800αρια αλλά μπορείς να πάρεις και gs 1150 που τα σπάει.
Όταν ρωτάει κάποιος τη μηχανή να πάρει τι είναι αυτό που τον ρωτάμε για να του δώσουμε μερικές επιλογές; "Τι Θελεις να κάνεις, πόσα μπορείς να διαθέσεις".
Δε χρειάζεται να γίνει κάποιος γκουρού. Ούτε εγώ είμαι, ούτε θα γίνω. Και δυο βασικά ποραπανω που ίσως ξέρω τα έμαθα για να καλύψω τις ανάγκες μου ή προέκυψαν από αυτές.
Τι θέλεις φίλε μου; Ένα φακό να υπάρχει για το σπίτι που θα τον πάρεις και σε ένα κάμπινγκ για να στήσεις τη σκηνή σου; Πολύ ωραία. Επέλεξε λοιπόν κάποιον μεχρι 130 lm με μπαταρία ΑΑ που βρίσκεις παντου σε ότι κατηγορία τιμης, μεγέθους και χαρακτηριστικών θέλεις.
Θέλεις μικρό και καλό; Πάρε έναν μέχρι 30 Ευρω. Θέλεις τον φθηνότερο; Πάρε ένα από Κίνα μέχρι 10.
Το να πάρω φακό με 20 Ευρω που βγάζει 1000 κεριά για τον οποίο χρειάζομαι μπαταριες και φορτιστή στα ίδια λεφτά είναι ψιλό άτοπο. Αυτός που έχει την ανάγκη για 1000 κεριά, έχει την ανάγκη για καλό φακό. Οπότε επιλέγει 3 καλές μάρκες και τον πληρώνει. Αν χρειάζεται πληροφορίες θα ρωτήσει σύμφωνα με τις ανάγκες του. Μαγκες χρειάζομαι φακό έρευνας και διάσωσης χωρίς strob με sos και τις επιλογές φωτεινότητας στο πλάι. Μάγκες χρειάζομαι μέχρι 500 κεριά που να μου δίνει τις επιλογές από κουμπί στο πίσω μέρος γιατί με γάντια δε το βρίσκω το γμν κουμπί στο πλάι.
Μάγκες είμαι μπάτσος και θέλω πρώτη επιλογή το strob.
Ο fenix ld09 είναι ένας καταπληκτικός φακός με πολλές επιλογές μπαταρίας (όλες τιςΑΑ μέχρι 14500) με το πιο ηλίθιο σύστημα πρόσβασης στις επιλογές φωτεινότητας. Κάποιους μπορεί να τους βολεύει και να τον αγαπησουν, αν όμως τον πάρει ο bowleno θα γυρίσει στη μανιβέλα.
Μα με ένανμπούστη που έχουμε μπλέξει ρε "φίλαι". Ρε δεν θέμε λεπτομερή ανάλυση όπως κάνεις εσύ με τα εργαλεία που ξέρεις και ποιος εργάτης ήταν στην πρέσα την ώρα που φτιάχνονταν η τάδε πένσα και το δείνα κατσαβίδι. Με ποιο απλά λόγια και σαφώς αρκετούς συμβιβασμούς.
Ρε τι αρρώστια είναι αυτή που μας έχεις κολλήσει αδερφάκι μου, πρόκα πάμε να πάρουμε για να κρεμάσουμε ένα κάδρο και κοιτάμε το ISO του κατασκευαστή
:lol:
Μα την αλήθεια ρε θα πάω να πάρω 2 από τα Λιντλ με μανιβέλα και θα κάνω κόντρες με τον bowleno
Σε σχέση πάντως με τη μανιβελα του bowleno ο μικρος είναι προτιμότερος (και φυσικά απείρως καλύτερος).
Μην είσαι τόσο σίγουρος, δες πρώτα το φως που βγάζει :D εγώ έμεινα μλκς όταν το είδα, δεν περίμενα τέτοια απόδοση σε αυτήν την κατηγορία τιμής :uplate:
Ο fenix ld09 είναι ένας καταπληκτικός φακός με πολλές επιλογές μπαταρίας (όλες τιςΑΑ μέχρι 14500) με το πιο ηλίθιο σύστημα πρόσβασης στις επιλογές φωτεινότητας. Κάποιους μπορεί να τους βολεύει και να τον αγαπησουν, αν όμως τον πάρει ο bowleno θα γυρίσει στη μανιβέλα και θα μένει και μλκ!
Ακριβώς αυτό...οι ανάγκες του καθενός είναι που μετράνε, οι δικές μου είναι ολιγαρκείς, τον έχω σπίτι για καμιά διακοπή ρεύματος, τον παίρνω μαζί όταν πηγαίνω Λευκάδα διακοπές με έχει καλύψει με το παραπάνω στα 5 και κάτι χρόνια που τον έχω, δεν μπλέκω με μπαταρίες, φορτιστές (αν και έχω μπόλικα λόγω Η.Τ.) οπότε.....
:lol:
Μα την αλήθεια ρε θα πάω να πάρω 2 από τα Λιντλ με μανιβέλα και θα κάνω κόντρες με τον bowleno
ΑΝ βρεις, ήθελα να πάρω ακόμα 2 τεμάχια να τα έχω μόνιμα έναν στην Λευκάδα και έναν στο αμάξι αλλά δεν έχουν ξαναφέρει από τότε :(
Θα σε νικήσω λόγω εμπειρίας στο "χειροποίητο" :D
Ωραίος ο Αποστολης αλλά κατανοητος και ο Βασίλης και ο Βο.Ο καθένας με τις ανάγκες του και τις απαιτήσεις του.
Βασίλη αν πρόκειται να πάρεις ένα μόνο φακό για όλες τις δουλειές αλλά χωρίς μεγάλες απαιτήσεις πάρε τον SF14.Με τρεις σκάλες φωτισμού,πολύ απλός, δεν έχει κάτι να χαλάσει εύκολα. Με led τελευταίας τεχνολογίας.Ανάλογα την μπαταρία θα σου δώσει πολλές επιλογές. Είπαμε: αλκαλικη ΑΑ, παίρνεις ένα πακετάκι των 4αρων και ησυχαζεις. Ή επαναφορτιζομενες NiMh Eneloop Pro οι καλύτερες με τη μεγαλύτερη διάρκεια φωτισμού. Ή επαναφορτιζομενες λιθιου 14500 3,6V για υπερδιπλασια ένταση φωτισμού αλλά τη μισή διάρκεια σε σχέση με τις NiMh.
Αν πας στη μεγαλύτερη κατηγορία SP31, SP32 υποχρεωτικά μπαίνεις στο λουκι των επαναφορτιζομενων μπαταριών και του φορτιστή. Οπότε θέλει σκέψη.
Οι φακοί που έτυχε να αναφερω είναι τυχαιοι μετά από λίγο ψάξιμο. Αν μπεις στη διαδικασία του ψαξιματος έχει πλάκα. Θα διαβάζεις καμμια εβδομάδα και δύσκολα θα βγάλεις άκρη.
Υπάρχει και η κατηγορία των φακών κεφαλής που δεν συζητήσαμε. Εξυπηρετούν όταν κουβαλάς πράγματα η οδηγας ή επισκευαζεις, όταν δηλαδή τα χερια σου είναι απασχολημενα αλλού.
Βασικός κανόνας είναι επίσης ότι σε καταστάσεις ανάγκης ή επαγγελματικες δεν επαφιεσαι σε ένα εργαλείο μόνο. Όλα χαλάνε όταν δεν πρέπει.
Ρε Βασίλη τι θέλεις να κάνει ο φακός; Να τον πατάς και να αναβει; Αυτό το κάνουν όλοι οι καλοί. Όποιος θέλει μόνο αυτό επιλέγει μια καλή μάρκα και παίρνει τον φθηνότερο της. Όποιος δεν ενδιαφέρεται ακόμα και για αυτό παίρνει τον φθηνότερο γενικά. Από κει και πέρα υπάρχουν ανάγκες.
Ωραία. Fenix l12 είναι καλός με 30 Ευρω. Ο αντίστοιχος της nitcore είναι εξίσου καλος αλλά εντελώς διαφορετικός. Ποιον θα πάρεις; Και τους δύο τους πατάς και ανάβουν αλλά ο ένας έχει καμία 10 προγράμματα και ο άλλος 3. Οπότε θα αρχίσουμε να συγκρίνουμε τον έναν με τον άλλο για να δούμε τι βολεύει τον καθένα. Ξέρεις τώρα ποσες διαφορετικές επιλογές υπάρχουν στην ίδια κατηγορία; Θα δώσεις 30 Ευρω, γιατί να μη πάρεις αυτό που θέλεις; Γιατί να μην πάρεις αυτόν που τον πατάς κα ανάβει κατευθείαν στη μεγάλη σκάλα και να πάρεις αυτόν που πρέπει να αλλάξεις 4 σκάλες για να φτάσεις εκεί που θέλεις; Γιατί να πάρεις αυτόν που δεν μπορεί να σταθεί όρθιος επάνω στο τραπέζι για να σου φωτίζει τον χώρο σαν κερί όταν κοπεί το ρεύμα και να πάρεις έναν που σπάει τα @@ με το strob κάθε φορά που θέλεις να βρεις κάτι στο πατάρι; Γιατί να πάρεις κάποιον που δεν έχει πολύ μικρή σκάλα ώστε να μη γυαλίζει ο χάρτης; Τι την χρειάζεσαι την δέσμη λέιζερ όταν θέλεις να στήσεις μια σκηνή ή να εργαστείς με ανοιχτό καπό; Να σου πω μια καλή επιλογή με μπαταρία που δε βρίσκεις πουθενά; Τα σπάει όμως! Μικρός δυνατός κτλ.
Οπότε η κατηγοριοποίηση είναι για κατηγορία τιμής/ ποιότητας, επιλογών, μπαταρίας, απόδοσης, χαρακτηριστικών, δέσμης, μεγέθους κ.α.
Τι θέλεις να κάνεις με το φακό, πόσα θέλεις να δώσεις; Από κει και μετά ξεκινάει η συζήτηση για να φτιάξεις τη δική σου λίστα και να επιλέξεις.
Βασίλη, πάρε τον imalent BX80 και θα αποκτήσεις το νέο δικό σου νήμα...."Κάτι πρέπει να γίνει με τον μπινε με τον φακό....."
Βασίλη, πάρε τον imalent BX80 και θα αποκτήσεις το νέο δικό σου νήμα...."Κάτι πρέπει να γίνει με τον μπινε με τον φακό....."
Σε έχει παιδέψει, ε; :tooth:
Ωραίος ο Αποστολης αλλά κατανοητος και ο Βασίλης και ο Βο.Ο καθένας με τις ανάγκες του και τις απαιτήσεις του.
Βασίλη αν πρόκειται να πάρεις ένα μόνο φακό για όλες τις δουλειές αλλά χωρίς μεγάλες απαιτήσεις πάρε τον SF14.Με τρεις σκάλες φωτισμού,πολύ απλός, δεν έχει κάτι να χαλάσει εύκολα. Με led τελευταίας τεχνολογίας.Ανάλογα την μπαταρία θα σου δώσει πολλές επιλογές. Είπαμε: αλκαλικη ΑΑ, παίρνεις ένα πακετάκι των 4αρων και ησυχαζεις. Ή επαναφορτιζομενες NiMh Eneloop Pro οι καλύτερες με τη μεγαλύτερη διάρκεια φωτισμού. Ή επαναφορτιζομενες λιθιου 14500 3,6V για υπερδιπλασια ένταση φωτισμού αλλά τη μισή διάρκεια σε σχέση με τις NiMh.
Αν πας στη μεγαλύτερη κατηγορία SP31, SP32 υποχρεωτικά μπαίνεις στο λουκι των επαναφορτιζομενων μπαταριών και του φορτιστή. Οπότε θέλει σκέψη.
Οι φακοί που έτυχε να αναφερω είναι τυχαιοι μετά από λίγο ψάξιμο. Αν μπεις στη διαδικασία του ψαξιματος έχει πλάκα. Θα διαβάζεις καμμια εβδομάδα και δύσκολα θα βγάλεις άκρη.
Υπάρχει και η κατηγορία των φακών κεφαλής που δεν συζητήσαμε. Εξυπηρετούν όταν κουβαλάς πράγματα η οδηγας ή επισκευαζεις, όταν δηλαδή τα χερια σου είναι απασχολημενα αλλού.
Βασικός κανόνας είναι επίσης ότι σε καταστάσεις ανάγκης ή επαγγελματικες δεν επαφιεσαι σε ένα εργαλείο μόνο. Όλα χαλάνε όταν δεν πρέπει.
Γιατί να μην πάρει τον Fenix E12? 130 lm είναι αρκετά για γενική χρήση, οπότε ούτε 14500 μπαταρία χρειάζεται ούτε το μεγαλύτερο μέγεθος. Είναι και πιο ποιοτικός!
Α περίμενε! Είναι πιο ακριβός ο E 12.
Οπότε; Τι ψάχνουμε; Βελόνα στα άχυρα!
Και αν του γυαλισε το γεγονός ότι παίρνει 2 μπαταρίες αλλά θέλει καλύτερη ποιότητα; Δε του κάνει Ε 12 γιατί παίρνει μόνο ΑΑ οπότε θα βάλουμε και τον ld09 στη λίστα που έχει σχεδόν το μέγεθος του ε12 με εχτρα χαρακτηριστικά και 2 ειδών μπαταρίες. Α περιμενε. Είναι αυτός με το χάλια χειρισμό που πατάς κάνα τριάρι φορές μισή απόσταση το κουμπί και μετά το πιέζεις τέρμα και μετά γυρίζεις την κεφαλή και χεσρηκαμε κι η βάρκα γέρνει; που ούτε σούζα κάθεται στο τραπέζι έχει και το srob να μου σπάει τα ππρια!
Και όμως εσύ είσαι σούπερ ευχαριστημενος με τον sf14 και εμένα με καλύπτει πλήρως ο ε12 και κάπου κάποιος χρησιμοποιεί ld12 και δεν τον αλλάζει με τίποτα.
Ένας τυπικός χρήστης σαν εμένα που δεν κάνει ιδιότροπα σπορ που απαιτούν ιδιαίτερους φακούς θέλει τα αυτονόητα. Να έχει έναν φακό που όποτε τον χρειαστεί θα ανάψει και να κάνει 5-6 πράγματα με αυτόν. Για την ιστορία να πω ότι έχω έναν στο μαγαζί κι έναν στο σπίτι δωράκι από την wurth, επίσης έναν μικρό λίγο μεγαλύτερο από μία μπαταρία ΑΑ στο τσαντάκι μου που τον κουβαλάω πάντα μαζί μου. Θα ήθελα λοιπόν έναν φακό να παίρνω μαζί μου στη μηχανή αλλά δεν θέλω να ασχολούμαι μαζί του οπότε καταλαβαίνω ότι πάω καθαρά σε αυτούς που δουλεύουν με αλκαλικές μπαταρίες γιατί οι άλλοι την θέλουν την περιοδική συντήρησή τους ενώ εγώ έχω σκοπό να τον πετάξω στο τσαντάκι της χοντρής και να τον ξεχάσω εκεί. Να είναι σχετικά ανθεκτικός στα νερά και την υγρασία, να είναι καλής κατασκευής να μην γίνεται σαράβαλο ας πούμε ο διακόπτης μετά από 10-20 ανάματα και να έχει έναν αξιοπρεπή φωτισμό. Επίσης να μην χαλάσω μια περιουσία για να τον αποκτήσω και να μην χρειαστεί να διαβάσω 1267 σελίδες στο διαδίκτυο για να μάθω.
Κοινή λογική όπως λέω, όχι σκουπίδι από τα βάθη της Ανατολής που το πλασάρουν για το απόλυτο όπλο, σχετικά οικονομικό που θα έχει και μια χρηστικότητα και μια διάρκεια.
Α και έναν κεφαλής θέλω αλλά τρομάζω να ρωτήσω ποιόν, μην αρχίσουμε πάλι τις αναλύσεις και τελματώσουμε σε αέναες συζητήσεις.
Αυτά.
Σκοπός της ερώτησης είναι (όπως και σε κάθε νήμα τέτοιου τύπου) να υπάρξουν συμβουλές από άλλους πιο έμπειρους για να μην πληρώσει ο αδαής μέσος χρήστης έναν σκασμό λεφτά για να αγοράσει χαρακτηριστικά που τις περισσότερες φορές του είναι απλά άχρηστα ή στην καλύτερη δεν θα τα δει ποτέ να δουλεύουν. Μου θυμίζω μια κυριούλα 65+, πελάτισσά μου, που έχει παράδες και θέλει να στήσει ι7 παιχνιδομηχάνημα για να παίζει πασιέντζα και κάντι κρας. Ρώτησε τον εγγονό της που ξέρει.
Ελπίζω να έγινα κατανοητός.
.
Σκοπός της ερώτησης είναι (όπως και σε κάθε νήμα τέτοιου τύπου) να υπάρξουν συμβουλές από άλλους πιο έμπειρους για να μην πληρώσει ο αδαής μέσος χρήστης έναν σκασμό λεφτά για να αγοράσει ..
Συμβουλές και κατευθύνσεις μπορούν να δοθούν. Λίστες χωρίς δεδομένα χρήσης και τιμής δεν μπορούν να γίνουν.
Και όχι μόνο δε μπορούν αλλά θα αποπροσανατολίσουν και θα μπερδέψουν τους περισσότερους και θα οδηγήσουν σε λάθος επιλογές.