PDA

View Full Version : Φακοί φωτισμού - φωτιστικά εργασιας

Σελίδες : 1 2 3 4 5 [6] 7 8

SciTeF
20/04/2019, 08:59
To κύκλωμα regulation και η ευρεία δέσμη θεωρώ πως είναι καλύτερα χαρακτηριστικά - και άρα προτιμητέα - παρά τα 1000lm για το 99% των χρηστών.

Στο 3ον παραπάνω να προσθέσω ότι τόσο το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένο το σώμα του φακού όσο και το σχήμα, νεύρα, κλπ. αυτού, παίζουν ρόλο για την διαχείριση της θερμότητας.
Το 5ον δυστυχώς το αγνοεί το 99,999999% των χρηστών!

Τέλος, θεωρώ ότι 1000lm σε φακό κεφαλής είναι παντελώς άχρηστα, καθώς οι περισσότεροι χρήστες χρησιμοποιούν φακό κεφαλής για να φωτίσουν κάποιο αντικείμενο σε απόσταση το πολύ διπλάσια - τριπλάσια από το μήκος των χεριών τους. Σε αυτή την απόσταση τα πάντα θα "καούν" σε αυτή την ένταση.

MAIK72
20/04/2019, 17:04
Δεν έχω και πολλά να πω μέτα από μία τέτοια ανάλυση και παραδείγματα ! Ευχαριστώ :beer::beer:

SciTeF
24/05/2019, 09:39
https://www.youtube.com/watch?v=E0Y2GKsOG5E

Ένα ενδιαφέρον βίντεο από τον Jayson Hui, κατασκευαστή των Prometheus Lights και ιδιοκτήτη πλέον της FourSevens. Δυστυχώς για τους ομιλούντες (ή έστω κατανοούντες) την αγγλική μονο.

vaska
10/07/2019, 12:32
Γεια σας ρε καλόπαιδα. Κατόπιν προτροπής κάποιων ειδικών εδώ αγόρασα πριν μερικούς μήνες έναν Nitecore NU10. Είναι μια χαρά φακός, πολύ τον έχω βολευτεί και δεν έχει πει όχι σε ότι κλήθηκε να αντιμετωπίσει. Σκέφτομαι λοιπόν μιας και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από το εργαλείο να πάρω ακόμα έναν τον NU32 που είναι λίγο μεγαλύτερος σε απόδοση αλλά αυτό που βασικά με ενδιαφέρει είναι να έχει σε μέτριο φωτισμό μεγαλύτερη αυτονομία από αυτόν που ήδη έχω. Οι αποστάσεις που χρειάζομαι να φωτίσω είναι λίγο μεγαλύτερες από το μήκος τρων χεριών αλλά να έχει την δυνατότητα να πάει και λίγο μακρύτερα. Τονίζω χρειάζομαι μέτριο προς καλό φωτισμό και μεγάλη διάρκεια. Είδα στον πίνακα που δίνει ο κατασκευαστής στην μεσαία "σκάλα" 33 lum 50 h.
Έχετε κάτι άλλο στο μυαλό σας καλύτερο στα ίδια λεφτά?

JNP
10/07/2019, 12:54
NU32: αν δεν σε ενοχλούν τα 45 ευρώ θα υπερκαλυψει τις απαιτήσεις σου!

vaska
10/07/2019, 13:10
NU32: αν δεν σε ενοχλούν τα 45 ευρώ θα υπερκαλυψει τις απαιτήσεις σου!

34 ευρωπαϊκά στην πόρτα μου τον βρίσκω. Κι εγώ αυτής της άποψης είμαι ότι θα είναι ταμαμ όπως και το μικρό του αδερφάκι.

SciTeF
10/07/2019, 15:00
Μια χαρά είναι! Για στείλε λινκ να δω τι άλλο έχει ;)

vaska
10/07/2019, 15:15
Μια χαρά είναι! Για στείλε λινκ να δω τι άλλο έχει ;)

από τον Τούρκο μωρέ τον ebay το είδα

JNP
19/07/2019, 13:42
Rewiew: http://budgetlightforum.com/node/57800
408377
Μικρού σχετικά μεγέθους, θελει μπαταρία 18650 με τουλάχιστον 3000mAh χωρίς προστασία, έχει 1300 lm μετρημένα, δέσμη που φτάνει στα 500m+, διαθέτει πολλά προγράμματα με καλή κλιμάκωση για επιλογή.
Έχει και κάτι σπάνιο : μπορείς να προχωράς την κλίμακα που έχεις διαλέξει μπρος ή πίσω.
Λογική τιμή : 20+ ευρώ. Συμφέρει σε κάποιον που ήδη έχει μπαταρίες και φορτιστή.

daz
19/07/2019, 14:45
Rewiew: http://budgetlightforum.com/node/57800
408377
Μικρού σχετικά μεγέθους, θελει μπαταρία 18650 με τουλάχιστον 3000mAh χωρίς προστασία, έχει 1300 lm μετρημένα, δέσμη που φτάνει στα 500m+, διαθέτει πολλά προγράμματα με καλή κλιμάκωση για επιλογή.
Έχει και κάτι σπάνιο : μπορείς να προχωράς την κλίμακα που έχεις διαλέξει μπρος ή πίσω.
Λογική τιμή : 20+ ευρώ. Συμφέρει σε κάποιον που ήδη έχει μπαταρίες και φορτιστή.

Γιάννη τα 3000mAh είναι η χωρητικότητα της μπαταρίας. Τι εννοείς θέλει μπαταρία με 3000mAh? Δε νομίζω οτι είναι σωστό αυτό. Δλδ με μπαταρία 2600mah δε θα δουλέψει? Τον περιορισμό τον θέτουν τα Αμπερ αποφόρτισης. Η 30Q που έχει ο τύπος για τη δοκιμή είναι 3000mAh και μπορεί να δώσει max 15Α. Μια μπαταρία 2600 μπορεί να δώσει από 20 μέχρι και 30Α (τα οποία φυσικά είναι υπερβολικά για φακό), δε νομίζω οτι θα έχει πρόβλημα!
Μια μπαταρία με μεγαλύτερη χωρητικότητα πχ 3400 - 3500mAh έχει μικρότερο ρυθμό αποφόρτισης (4 έως 8Α) τα οποία ανάλογα με τις ανάγκες του φακού σε ενέργεια μπορεί να είναι λίγα! Ή οριακά αρκετά, για να αποδώσει ο φακός τα 1300l (με φρέσκια μπαταρία), ενώ είναι πολύ πιθανό να την ζεσταίνει αρκετά γιατί θα τη δουλεύει κοντά στο μέγιστο ρυθμό αποφόρτισής της, πράγμα που είναι επικίνδυνο από τη στιγμή που δεν έχει μπαταρίες με προστασία (ειδικά σε συνδιασμό με τη θερμότητα που αναπτύσσει ο φακός).

Μπαταρίες με μεγαλύτερη χωρητικότητα από 3500mAh δεν υπάρχουν, ανεξάρτητα από τι λένε τα αυτοκόλλητα επάνω. Απλά δεν υπάρχουν και δεν μπορούν να υπάρξουν σε μέγεθος 18650 με την τεχονολογία που έχουμε διαθέσιμη σήμερα απ' τις μεγαλύτερες εταιρίες κατασκευής (panasonic, sanyo, sony, lg, samsung)! Ούτε 3800 ούτε 4000 ούτε 4500mAh υπάρχουν και αν υπήρχαν θα είχαν τόσο χαμηλό ρυθμό αποφόρτισης που θα ήταν άχρηστες! Εδώ ακομα και οι 3500 με ρυθμό αποφόρτισης τα 4 και 5Α κάνουν μόνο για power bank!

daz
19/07/2019, 15:26
Όσο αφορά το φακο, εγώ βλέπω ένα φακό ρυθμισμένο να λειτουργεί πέρα απ' τις δυνατότητές του και το όριο της τιμής του. 45 δευτερόλεπτα step down και τόσο μεγάλη αύξηση της θερμότητας σε τόσο λίγο χρόνο? Μάλλον πρόκειται για ένα φθηνό φακό που θα έπρεπε να λειτουργεί κλασικά, με max 1000lm σε turbo mode αλλά μια μικρή εταιρία τον πούσαρε στα 1300 για να τα χρησιμοποιήσει σαν selling point!

Τα 1300lm έχουν πολύ μεγάλη χρησιμότητα σε μια αρκετά μικρή μερίδα κόσμου! Πέρα απ' αυτούς που βγαίνουν στο μπακόνι τους και μετράνε πόσο μακριά φτάνει η δέσμη τους, οι φακοί μακράς ρίψης χρησιμοποιούνται από ομάδες έρευνας και διάσωσης, από στρατιωτικούς, αστυνομικούς κτλ. Τι ακριβώς χρησιμότητα θα ειχε στα χέρια τέτοιων ομάδων ένας τέτοιος φακός? Η θερμότητα που βγάζει στα 1300 είναι μάλλον πολύ απ' ότι διάβασα ενώ σίγουρα δε θα είναι λιγότερη αν τον έχεις στα 800 για λίγη ώρα! Πέρα απ' αυτό 1300lm για 45" και μετά dim down στα 800l? Οπότε μιλάμε για 800lm φακό που μπορεί να δώσει στιγμιαία 1300.
Αλλά...
Ούτε ακριβώς έτσι είναι! Γιατί δεν έχει σταθερό ρυθμό απόδοσης και ο ρυθμός του εξαρτάται από το πόσο μπαταρία έχει απομείνει! Τα 1300 τα δίνει όσο η μπαταρία είναι φρέσκια. Καθώς αδειάζει η απόδοσή του πέφτει γιατί δεν έχει σταθερή απόδοση φωτεινότητας ανεξάρτητα απ' τη χωρητικότητα της μπαταρίας! Οπότε μετά από λίγο στο turbo θα δίνει μαχ 800lm πχ για 45".
Αυτό το όριο με μια μπαταρία 2600mah θα έρθει πολύ πιο γρήγορα ενώ με μια μπαταρία 3500mah είναι πιθανό να μη δώσει τα 1300 ή αν τα δώσει να τη ζεστάνει τόσο που να είναι επικίνδυνο γι' αυτόν που τον κρατάει!
Τι αξία έχει ένας τέτοιος φακος στα χέρια αυτών που χρειάζονται πραγματικά τα 1300lumens και τα 500 μέτρα ακτίνα ρίψης? Οι οποίοι φυσικά πέρα απ' όλα αυτά χρειάζονται και αξιοπιστία και δε θα κρατούσαν ένα φακό με 20 ευρώ στα χέρια τους.
Αν αφήσουμε τους επαγγελματίες στην άκρη.
Ενας φακός μακράς ρίψης για να φτάνει τόσο μακριά έχει πολύ στενή δέσμη. Δέσμη λέιζερ την χαρακτηρίζουν και φαίνεται και στις φωτογραφίες! Ενας φακός με τέτοιου είδους δέσμη είναι κατά πολύ χειρότερος (για να μην πω οτι είναι σχεδόν άχρηστος) σε όλες τις άλλες περιπτώσεις. Δλδ στις περιπτώσεις που δεν χρειάζεται να φωτίσεις ένα σημείο στα 200 -300 και 500 μέτρα! Τι ακριβώς χρειάζεται σε έναν μη επαγγελματία ένας thrower που είναι καλός μόνο στο να φωτίζει μακριά?
Χμμμ.. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι δραστηριότητα τύπου airsoft! Εντοπίζεις εχθρική δραστηριότητα σε μεγαλύτερη απόσταση απ' αυτή που μπορούν να φτάσουν τα όπλα τους και είσαι απόλυτα ασφαλής κρατώντας αναμένο φακό το βράδυ! Όχι πως αυτό δε θα το έκανες και με έναν οποιοδήποτε άλλο thrower με λιγότερα lm αλλά γούστο έχει, το καταλαβαίνω!

Εγώ βλέπω ένα φακό μόνο για περιπτώσεις "γούστο έχει" και "κοίτα τι κάνει ο φακός μου" και τίποτα περισσότερο. Κάνω κάπου λάθος?

JNP
19/07/2019, 15:58
150 lm μέσα στο σπίτι και 400 lm για κανονικές δραστηριότητες στην ύπαιθρο φτάνουν και περισσεύουν.Τα 800 και πάνω είναι για να μετρήσουμε να δούμε ποιος την έχει μακρύτερη, την μανελα εννοώ φυσικά.
Αφού σε αυτήν την τιμή όμως σου προσφέρει από 1 lm μέχρι 1300 lm γιατί όχι;
Σάμπως εγώ ό,τι αμάξι είχα το πάτησα ποτέ πάνω από 150; 120 - 140 το πάω οικονομικά στην εθνική και θέλω το λίγο παραπάνω για μια στιγμιαία προσπέραση.
Η ουσία είναι ότι μέχρι πριν 5 χρόνια φακός με τέτοια μπαταρία ήταν αδιανόητο σε τέτοιο επίπεδο τιμής να περνάει τα 400 lm. Οι απαιτήσεις των βαρεμενων με τους φακούς όμως βελτίωσαν τα κυκλώματα και τα ledακια και έφθασαν εδώ. Κακό δεν είναι. Επειδή δηλαδή κάποιος την έχει μακρύτερη από σένα ή εμένα (τη δέσμη) θα στεναχωρείς που έδωσες(α) τα τριπλά λεφτά για Fenix των 600 lm;
Σημ. Αντε να γελάσουμε και λίγο γιατί εδώ στην Αθήνα κουνιομαστε περίεργα. Πάνω που είπαμε ότι τέρμα οι φωτιές και οι πλημμυρες (Αλέξης), πέσαμε στους σεισμούς λόγω κληρονομικης γκαντεμιάς (Κουλης).

daz
20/07/2019, 01:04
Μη ξεχνάς ότι αυτοί που την έχουν μακρύτερη την έχουν λεπτότερη. :p Επίσης τα ακριβά εργαλεία δεν παρουσιάζουν δυσλειτουργίες τόσο συχνά! :lol:

Μας εκδικείται ο θεός γι' αυτούς που ψηφίζουμε μάλλον! :cry:

:beer:

Υγ. Φαντάσου το αμάξι σου να μην είχε τις ίδιες επιδόσεις, καθώς μειώνεται η βενζίνη στο ρεζερβουάρ!
Ή να πρέπει να πηγαίνεις καθημερινά στη δουλειά με ένα αμάξι dragster!

JNP
20/07/2019, 08:24
Μη ξεχνάς ότι αυτοί που την έχουν μακρύτερη την έχουν λεπτότερη
Πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις, γιαυτό έχω και δύο χοντρους Mag-Lite!

Επίσης τα ακριβά εργαλεία δεν παρουσιάζουν δυσλειτουργίες τόσο συχνά!
Εγώ δεν εμπιστεύομαι ούτε τους ακριβούς, πάντα μαζί υπάρχει και δεύτερος μικρός.

Φαντάσου το αμάξι σου να μην είχε τις ίδιες επιδόσεις, καθώς μειώνεται η βενζίνη στο ρεζερβουάρ!
Όλοι οι φακοί όταν δουλεύεις τις μεγάλες σκάλες έχουν σταδιακή μείωση της απόδοσης καθώς πέφτουν τα volt.Γιαυτό είναι απαραίτητες spare μπαταρίες.
Δυστυχώς όταν δουλεύεις στα όρια υπάρχουν επιπτώσεις.
:beer:

Σημ. Ο εφιάλτης του κέντρου της Αθήνας μέχρι πριν 10 χρόνια ήταν η πετρελαιοκινηση. Τώρα τα καινουργια πετρελαιοκινητα αυτοκίνητα με το πρόσθετο AdBlue κυκλοφορούν ελεύθερα κάθε μέρα μέσα στον δακτύλιο. Το κόστος του πρόσθετου είναι μηδαμινό αλλά παρατηρώ στο αμάξι μου ότι μαζεύει πολύ νερό στην εξατμηση. Το βλέπω όταν ανεβαίνω την ράμπα του γκαράζ. Είμαι περίεργος πόσο συχνά θα χρειάζεται αλλαγή το καζανάκι της εξάτμισης!
Καλές λοιπόν οι καινούργιες τεχνολογίες αλλά όλα πληρώνονται με κάποιο τρόπο. :cry:

SciTeF
20/07/2019, 14:04
Με έχασες στα 500+ μέτρα δέσμη καθώς προσωπικά μου είναι άχρηστη. Αναφέρεις επίσης ότι δίνει και 1 και 150 lumen. Μην ξεχνάς όμως ότι και αυτά τα lumen τα δίνει με την ίδια δέσμη λέιζερ.

Τι ακριβώς χρειάζεται σε έναν μη επαγγελματία ένας thrower που είναι καλός μόνο στο να φωτίζει μακριά?
Χμμμ.. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι δραστηριότητα τύπου airsoft!...

Μία ακόμα χρήση για τέτοια δέσμη αφορά στους αστροφωτογράφους, που φωτογραφίζουν τον γαλαξία μαζί με κάποιον άνθρωπο (συνήθως τον εαυτό τους), να κρατάει έναν φακό με τη δέσμη του στραμμένη προς τα αστέρια. Αλλά πόσοι είναι οι αστροφωτογράφοι όμως;

daz
20/07/2019, 14:40
-Εξαιρέσεις υπάρχουν αλλά κοστίζουν συνήθως. Αλλά πέρα απ' το κόστος ο συγκεκριμένος δεν είναι εξαίρεση. Εχει δέσμη λέιζερ! Τι να κάνουμε τώρα?
-Τα πάντα είναι θέμα πιθανοτήτων. Ποιος έχει τις περισσότερες πιθανότητες να χαλάσει? Παρόλα αυτά εγώ δεν είπα κάτι για κόστος του όσο για τα χαρακτηριστικά του! Υπάρχουν κι άλλοι φθηνοί με χαρακτηριστικά που δεν απευθύνονται σε επαγγελματίες και είναι πιο κοντά στις ανάγκες των απλών χρηστών.
-Η πτώση στην απόδοση που έχουν οι φακοί που είναι regulated φαίνεται μόνο σε εργαστηριακές μετρήσεις.
Εγώ τις μπαταρίες τις αλλάζω όταν αδειάσουν και η μόνη ένδειξη που έχω γι' αυτό είναι η ένδειξη μπαταρίας και όχι η απόδοση του φακού.

Γιάννη όποιος τον χρειάζεται και του αρέσει θα τον πάρει. Εγώ απλά δε μπορώ να καταλάβω τη λογική πίσω από τέτοιες κατασκευές όταν οι πραγματικές ανάγκες από ένα φθηνό φακό είναι κατά πολύ μικρότερες, ενώ τα χαρακτηριστικά των overclocked, φθηνών και ακριβών, είναι μειονεκτήματα σε καθημερινή χρήση.

1000lm είναι ήδη υπερ αρκετά, τα 1300 σε φακό 20 δολάρια είναι απλά εντυπωσιασμός. Εσύ λες αφού μου τα δίνει χωρίς να τα πληρώσω γιατί να μη τα πάρω και ας μη τα χρησιμοποιήσω ποτέ? Εγώ σου λέω οτι τα πληρώνεις! Τα πληρώνεις σε runtime στα χαμηλότερα outputs ενώ η δέσμη λέιζερ δεν είναι χρηστική πέρα από ειδικές περιπτώσεις στις οποίες δε χωράει ένας φακος των 20 ευρώ. High drain φακός χωρίς ή με άθλιο requlation? 45" dim down όταν σοβαρές κατασκευές έχουν 5':15"? Υπερβολική θερμότητα σε αυτά τα 45"?

ok. it's fine by me! :beer:

daz
20/07/2019, 14:44
Μία ακόμα χρήση για τέτοια δέσμη αφορά στους αστροφωτογράφους, που φωτογραφίζουν τον γαλαξία μαζί με κάποιον άνθρωπο (συνήθως τον εαυτό τους), να κρατάει έναν φακό με τη δέσμη του στραμμένη προς τα αστέρια. Αλλά πόσοι είναι οι αστροφωτογράφοι όμως;

Nice one! Δε το είχα σκεφτεί! :)

JNP
20/07/2019, 18:12
Τι εννοείται λέγοντας ότι έχει δέσμη λέιζερ;

daz
21/07/2019, 13:28
Πολύ λεπτή και συγκεντρωμένη δέσμη που εστιάζει σε ένα μόνο σημείο. Σε κοντινές αποστάσεις έχει εντονο hotspot με μικρή κορόνα και ανύπακτο spill. Είναι καλή για να φωτίζει κάτι παααρα πολύ μακριά αλλά είναι άθλια σε καθημερινή χρήση.

JNP
21/07/2019, 13:36
Άρα μιλάμε για στενή δεσμη και όχι δέσμη λέιζερ. Τσάμπα τρόμαξα!

SciTeF
21/07/2019, 21:39
Που λέει ο λόγος βρε! :p :beer:

JNP
22/07/2019, 18:48
408519

https://www.fenix-store.com/fenix-tk15-ultimate-edt-led-flashlight/
Οποιος έχει θείο στο USA τσιμπάει με λιγότερα από 65 ευρώ τον FENIX TK15 UE.
Με πραγματικά 1000lm φθάνει τα 300m.Στη θέση turbo παραμένει επί περίπου 1,5 ώρα χάνοντας φυσικά 100lm ανά 10 min. Μετά δουλεύει στην μικρότερη σκάλα των 350lm (200m) για άλλη μισή ώρα. Εξαιρετική κατασκευή για επαγγελματίες.
Εχει ίδιους φωτισμούς με τον πρώτο TK15 (max 400lm) που έχω και επί πλέον τον turbo.
Έχει πολύ καλά review:
https://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?427690-Light-Review-Fenix-TK15UE-%28Ultimate-Edition%29

JNP
25/07/2019, 14:16
https://www.gearbest.com/headlights/pp_009223107103.html?%3F&lkid=13980454
Review:http://budgetlightforum.com/node/66057
408558
Οτι καλύτερο έχει παρουσιάσει η Nitecore σε φακό κεφαλής μέχρι τώρα.
Ρίξτε μια ματιά στην αναλυτική παρουσίαση έστω για ενημερωση.
Προσέξτε ιδιαίτερα τον κοντινό φωτισμό με LED υψηλής ποιότητας ( high CRI LED) για διάβασμα, πίνακα ηλεκτρολογικο η πλακέτες κλπ.

vaska
25/07/2019, 19:41
έχω το μικρό του αδερφάκι και περιμένω αυτό εντός των ημερών. Αν είναι όπως ο μικρός θα είμαι πολύ χαρούμενος. Ο μικρός με βόλεψε αφάνταστα σε όποια δουλειά τον χρησιμοποίησα.

JNP
25/07/2019, 20:47
έχω το μικρό του αδερφάκι και περιμένω αυτό εντός των ημερών. Αν είναι όπως ο μικρός θα είμαι πολύ χαρούμενος. Ο μικρός με βόλεψε αφάνταστα σε όποια δουλειά τον χρησιμοποίησα.

Πιστεύω θα είναι καλύτερος. :beer:
Γράψε μας εντυπώσεις, με ενδιαφέρει κι εμένα.
Τούρμπο μην ανάψεις απαγορεύεται! :eek:

daz
25/07/2019, 23:13
408519

https://www.fenix-store.com/fenix-tk15-ultimate-edt-led-flashlight/
Οποιος έχει θείο στο USA τσιμπάει με λιγότερα από 65 ευρώ τον FENIX TK15 UE.
Με πραγματικά 1000lm φθάνει τα 300m.Στη θέση turbo παραμένει επί περίπου 1,5 ώρα χάνοντας φυσικά 100lm ανά 10 min. Μετά δουλεύει στην μικρότερη σκάλα των 350lm (200m) για άλλη μισή ώρα. Εξαιρετική κατασκευή για επαγγελματίες.
Εχει ίδιους φωτισμούς με τον πρώτο TK15 (max 400lm) που έχω και επί πλέον τον turbo.
Έχει πολύ καλά review:
https://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?427690-Light-Review-Fenix-TK15UE-%28Ultimate-Edition%29

Θα αντιπαραθέσω την σειρά pd έναντι της tk. Οι tk είναι tactical διπλού τοιχώματος που σημαίνει έχτρα βάρος και όγκο. Αν δε μπει σε όπλο δεν υπάρχει λόγος. Ο pd 35 είναι πιο μικρός και ελαφρύς ενώ έχει και αυτός 1000λμ.
O pd32 με τα 900lm έχει και κουμπί που δεν προεξέχει, ώστε να μπορεί να στέκεται και όρθιος.

Η δέσμη του tk15 φτάνει τα 300 μέτρα του pd35 τα 250 με τα ιδια lm και του pd32 κάπου στα 200 νομίζω, από 900lm. Το πόσο μεγάλη διασπορά έχει ο καθένας εξαρτάται και απ' το μέγεθος της κεφαλής βέβαια, αλλά νομίζω ο tk έχει την πιο στενή δέσμη.
Τον pd 32 τον θεωρώ τον πιο all around και απ' τους 3. Μικρότερος, ελαφρύτερος, φθηνότερος, εξίσου φωτεινός, regulated, με κουμπί που δεν προεξέχει και δέσμη που είναι καλή και για μακριά και για γενική χρήση. Παράλληλα δεν υστερεί σε διαχείριση ενέργειας ενώ μπορεί να δεχθεί όλες τις μπαταρίες 18650. Με ή χωρίς προστασία, με η χωρίς κουμπί.

Αυτή τη στιγμή ο pd35 έχει λιγότερα από 60 ευρώ στην Ελλάδα, ενώ κάπου εκεί και ίσως φθηνότερα υπήρχε και ο 32 (τώρα δεν τον βρίσκω Ελλαδα).

Πάντως και το τκ 15 είναι πολύ καλός απ' ότι είδα στο λινκ που έβαλες. Εχω χρησιμοποιήσει τον τκ20 που είναι άλλου είδους μουλάρι (tacticool) και τον βρίσκω ακατάλληλο για κοινούς θνητούς αλλά καταπληκτικό για ειδικές αποστολές.

Υγ. O pd32 δεν φτάνει και τα 1000lm για να μπαίνεις στο μάτι όσων θέλουν στρογγυλοποιημένες επιδόσεις! ;):p

JNP
26/07/2019, 00:33
Για τον TK15 το ξεκαθάρισα :Εξαιρετική κατασκευή για επαγγελματίες.
Θα προσθέσω τους απαιτητικούς κυνηγούς και τους ψαράδες λόγω πιθανών πτωσεων και γενικά κακομεταχειρησης.
Δεν είναι για τους ερασιτέχνες του κάμπινγκ και για καμμια μικροεπισκευη σε ταξίδι.

vaska
29/07/2019, 19:50
408696

408697

Ήρθε το Σάββατο και την Κυριακή μπήκε ήδη σε δουλειά. Πρώτες εντυπώσεις (δεν έχω χρόνο για εκτενή ανάλυση) απλά γ@μεί.

agamoi-thytai
29/07/2019, 22:02
Από που ;

vaska
30/07/2019, 01:58
Από τον Τούρκο τον ebay. Το μαγαζί ήταν στα βάθη της Ανατολής. Ο ίδιος έχει και κάτι κουτιά για εργαλεία που με ενδιαφέρουν αλλά 15 μέρες τώρα δεν έχουμε καταφέρει να συνεννοηθούμε. Γράφει τις 2 από τις 3 διαστάσεις, του ζητάω την 3η και αυτός μου κάνει κοπι πειστ τα χαρακτηριστικά από την σελίδα πώλησης από τα οποία λείπει η 3η διάσταση. 15 μέρες τώρα άκρη δεν έχουμε βγάλει. Τον φακουδακο όμως τον έστειλε άμεσα.

kosni
31/07/2019, 10:41
Καλημερα παιδες. το λοιπον εχω τον tusa tul-310 ο οποιος παιρνει 2 μπαταριες cr123a(3volt). Θελω να παρω επαναφορτιζομενες και υπαρχουν οι 16340(rcr123a) 3.7volt 650mah η 700mah. Μου ειπαν σε ενα καταστημα με μπαταριες οτι αν βαλω τις 16340 μπορει να καψω το led λογω υψηλοτερων volt, και μου προτεινε καποιες επαναφορτιζομενες cr123a 3volt 500mah οι οποιες μου ειπε οτι θα εχουν το 1/3 της αποδοσης (σε χρονο λειτουργιας) των μη επαναφορτιζομενων cr123a. Επειδη δεν με βολευει τοσο μεγαλη μειωση της αποδοσης. Λεω μηπως ξερει κανεις στα σιγουρα οτι αν βαλω τις 16340 θα ειναι οκ ο φακος και δεν θα τον καψω.

JNP
31/07/2019, 12:47
2Χ3V=6V τόση ταση δίνουν οι δύο cr123 σε σειρά.
2x3,7=7,4V τόση δίνουν οι δύο 16340.Αρα υπάρχει πρόβλημα.
Δυστυχώς ο συγκεκριμενος φακός είναι παληας τεχνολογίας και δεν προβλέπει την χρήση επαναφορτιζομενων 18650 3,7 V που έχουν ίδιο μήκος με δύο cr123.
Επειδη είναι φακός καταδύσεων, εξου και ο μαγνητικός διακόπτης, θα έλεγα να μην το ρισκάρεις με δοκιμές.

kosni
31/07/2019, 13:26
απο οτι διαβαζω γενικα στο νετ, νομιζω οτι θα δουλευε η 18650, απλα λογω χαμηλωτερης τασης (3,7volt) θα επαιζε σε χαμηλοτερη ενταση το led. το θεμα ειναι οτι η 18650(3.7volt, ~3400mah) δεν χωραει να μπει λογω μεγαλητερης διαμετρου, μια αλλη επιλογη ειναι η 16650 (3,7 volt, ~2500mah), η οποια λογικα χωραει, αλλα στην πραξη δε ξερω τι αποτελεσμα θα εχω απο διαρκεια και ενταση...
Και επειδη ειναι ενος φιλου ψαροντουφεκα ο φακος και ηθελα να του κανω δωρο τις επαναφορτιζομενες-φορτιστες, μαλλον δεν αξιζει η αποπειρα..
Το θεμα ηταν να γλυτωσει το κοστος των μπαταριων, γιατι σε καθε βουτια θελει και αλλες μπαταριες αυτος.
Οποτε μαλλον θελει καινουριο φακο, και επειδη ηταν φουλ ικανοποιημενος με αυτον,
http://ifishing.gr/?product=%CF%86%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%B4%CF%85%CF%83%CE%B7%CF%82-ifl-660r
εχω βρει αυτον που ειναι σχεδον ιδιος, περισσοτερα lumens, ιδια σχεδον αυτονομια, και ιδια σχεδον δεσμη και επαναφορτιζομενος βεβαια.
Αν υπαρχει κανεις που να ασχολειται και μπορει να προτεινει κατι, θα με βοηθουσε πολυ γιατι δεν εχω επαφη με το αντικειμενο..

daz
31/07/2019, 13:35
Καταρχάς να πούμε οτι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ επαναφορτιζόμενη cr123. Δεν υπάρχει επαναφορτιζόμενη μπαταρία σε αυτό το μέγεθος που η χημική της σύσταση να δίνει τα volt που δίνει η cr123.

Όπως είπε και ο Γιάννης oi 16340 θα δώσουν περισσότερα Volt που με τη σειρά τους θα δώσουν μεγαλύτερη φωτεινότητα αλλά θα υπερφορτώσουν το κύκλωμα με κίνδυνο να καεί είτε άμεσα είτε με το χρόνο.
Υπάρχουν κι άλλες σε αυτό το μέγεθος και όλες έχουν διάφορα θέματα σαν αντικαταστάτες της cr123. H πιο κοντινή και πιθανότατα αυτή που σου προτείνει σαν επαναφροτιζόμενη cr123 θα είναι η LiCoO2 ή αλλιώς RCR123. Αυτή θα δώσει τα σωστά V αλλά
με λιγότερη απ' τη μισή διάρκεια αλλά
χωρίς το δικό της φορτιστή δε θα αποκτήσει ποτέ τη μέγιστη χωρητικότητά της και τα σωστά V
θα υπάρχει πρόβλημα αν αποφορτιστεί τελείως.

Πάντως είναι ότι πιο κοντινό στις cr123 και μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς φόβο για το φακό.

Η άλλη λύση είναι η χρήση μιας 18650 στη θέση των δυο cr123. Δεν είναι απαραίτητο οτι θα λειτουργήσει καθότι έχει 4,2V αντί για 6V που έχουν οι δυο cr123 σε σειρά, αλλά λόγο χαμηλότερων V μπορεί να δοκιμαστεί χωρίς κίνδυνο για το φακό. Κάποιοι φακοί μπορεί να λειτουργήσουν με μία 18650.
Το πρόβλημα εδώ είναι οτι λόγο των χαμηλότερων V θα έχει μικρότερη απόδοση αλλά για πολύ περισσότερη ώρα. Θα σου δώσει σχεδόν τα μισά λιούμενς για τη διπλάσια ώρα. (αν μπορεί o φακός σου να λειτουργήσει με λιγότερα V)

kosni
31/07/2019, 13:41
https://tovatec.com/products/ifl660-r
LIGHT SPECS
Light Output : 430 lumen

Beam Angle : Narrow 7°

Multi-function : NO... 100% Full Power ONLY

PHYSICS
Weight : 7.09 oz. (without battery)

Size : 6.26” length x 1.54” diameter

Switch : Magnetic slide switch

Depth Rating : 328ft / 100m

POWER
Rechargeable Battery : 18650 Li-ion

Burn Time : 3 hours

Optional Battery : 2x CR123 alkaline Non-rechargeable (not included)

Burn Time : 2 hours 30 minutes
----------------------------------------------------------------------------------------------

Kαι στα specs αυτου του φακου δινει επιλογες μπαταριων την 18650 ή 2x CR123, δλδ 3.7volt ή 6 volt....αντε βγαλε ακρη

daz
31/07/2019, 13:47
https://tovatec.com/products/ifl660-r

Kαι στα specs αυτου του φακου δινει επιλογες μπαταριων την 18650 ή 2x CR123, δλδ 3.7volt ή 6 volt....αντε βγαλε ακρη

Μια χαρά τα δίνει και σωστά τα λέει. Λειτουργεί και με τις δυο! Και ο δικος μου το ίδιο κάνει όπως και πάρα πολοί απ' τους καινούριους φακούς που παίρνουν 18650.

kosni
31/07/2019, 14:22
Tι λες , να παρω αυτον τον τελευταιο (tovatec) να ξεμπερδευω?

SciTeF
31/07/2019, 14:42
Γενικά με τις επαναφορτιζόμενες μπαταρίες λιθίου δεν παίζουμε. Ειδικότερα σε ειδικές καταστάσεις που μπορεί να εξελιχθούν και σε καταστάσεις ζωής ή θανάτου.
Εγώ θα του έκανα δώρο καινούριο φακό με τις επαναφορτιζόμενες μπαταρίες που ορίζει ο κατασκευαστής (που πρέπει να είναι αξιόπιστος!) παρά μπαταρίες για τον φακό που περιγράφεις.

kosni
31/07/2019, 14:46
Μια χαρά τα δίνει και σωστά τα λέει. Λειτουργεί και με τις δυο! Και ο δικος μου το ίδιο κάνει όπως και πάρα πολοί απ' τους καινούριους φακούς που παίρνουν 18650.

Εχει ιδια αυτονομια και αποδοση και με τις δυο επιλογες που σου προτεινει?

daz
31/07/2019, 14:50
Δε ξέρω ούτε την μάρκα ούτε τι λέει ο φακός.

Αν την ξέρεις εσύ ή ξέρεις οτι στην πιάτσα ψιθυρίζεται πως είναι καλός, προχώρα.

Αλλιώς 4 είναι οι επιλογές.
α. Περιμένεις μήπως ξέρει καποιος από εδώ μέσα να σου προτείνει κάτι.
β.Στρώνεσαι στο διάβασμα και στο ψάξιμο.
γ.Επιλέγεις κάτι απ' τους γνωστούς κατασκευαστές (fenix - nitecore k.a) ή αξιόπιστες μάρκες (x-star)
δ.Επιλέγεις έναν που φέρει τη μάρκα εταιριών που εξειδικευονται στην κατάδυση. apnea, cresi, omer, seac κ.α

πχ

https://www.outdooraction.gr/epanafortizomenos-fakos-katadisis-seac-sub-r3-fx-led-0500023020000.html

https://www.extremepro.gr/camping-main/camping-equipment/chair-karekles-camping/details/14862/3362/omer-%CE%A6%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%AF-%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%B4%CF%85%CF%83%CE%B7%CF%82-led/omer-accessories/omer-%CE%A6%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%AF-%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%B4%CF%85%CF%83%CE%B7%CF%82-led-rechargeable/omer-shiny-r-22000-lux-rechargable?vmcchk=1

daz
31/07/2019, 15:12
Εχει ιδια αυτονομια και αποδοση και με τις δυο επιλογες που σου προτεινει?

Δε λέει!

Ο φακός ήρθε με δυο cr123 αλλά αν θυμάμαι καλά η προτεινόμενη ήταν η 18650. Τις cr123 τις αναφέρει σαν usable.
Οι 16340 ήταν επικίνδυνες και οι rcr banned.

Με λίγα λόγια χρησιμοποιείς 18650 ενώ έχεις τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις και cr123.

Αν θέλεις αν δεις επιδόσεις με διαφορετικές μπαταρίες ψάξε σε κανένα forum με flashoholic. Ανεξέρτητα τι λέω και εγώ και τι λέει ο κατασκευαστής του δικου μου φακού, εσύ θα κοιτάξεις τι λέει αυτός που θέλεις να πάρεις. Αυτός που έβαλες μπορεί να λειτουργήσει και με τις δύο.

kosni
31/07/2019, 15:13
Να στρωθω στο διαβασμα ηθελα να αποφυγω γιατι απ το πρωι αυτο ψαχνω και ακρη δε βγαζω,
Ευχαριστω παιδια, τουλαχιστον κατεληξα στο οτι θα παρω καινουριο φακο.

kosni
31/07/2019, 15:17
Ενταξει εχεις δικιο, για τον δικο σου ηθελα να ρωτησω αν εχει την ιδια αποδοση και με τις δυο επιλογες μπαταριων, με το σκεπτικο οτι θα ισχυει το ιδιο και για αυτον που ποσταρα, γραψε λαθος!

JNP
31/07/2019, 16:01
Να στρωθω στο διαβασμα ηθελα να αποφυγω γιατι απ το πρωι αυτο ψαχνω και ακρη δε βγαζω,
Ευχαριστω παιδια, τουλαχιστον κατεληξα στο οτι θα παρω καινουριο φακο.

Και οι δύο υποβρυχιοι φακοί που αναφέρθηκαν είναι παρόμοιοι και επαναφορτιζομενοι με μπαταρία 18650 (οικονομία), παίρνουν και αλκαλικές που αντέχουν καλύτερα στο πολύ κρύο.
Να προτιμήσεις χρώμα που να μην γυαλίζει λόγω ψαροκυνηγιου.
Να βάζει στις βόλτες με τα o rings γρασσο σιλικόνης.
Να πάρεις 2 μπαταριες 18650, 1 στο φακό και μια spear, και ένα φορτιστή σε λογική τιμή.
Αν ψαρεύει συχνά είναι καλή επένδυση με γρήγορη απόσβεση.

daz
02/08/2019, 15:36
Για μπαταρίες φακών, ηλεκτρικών εργαλείων κτλ. πάμε εδω..

https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=157234

JNP
13/08/2019, 16:28
Σήμερα παρέλαβα από Κίνα μέσω Σουηδίας! το καινούργιο μου εργαλειακι : Lumintop Tool AA2.0.
409154
Όπως λέει το όνομα είναι φακουδακι δεύτερης γενιάς μιας μπαταρία ΑΑ της Lumintop, έχει καλές κριτικές και εγγύηση 5 χρόνια.
409155
409156
Κόστισε 18 ευρώ σε προσφορά και όπως βλέπετε δινει επιπλεον : μπαταρία 14500 750 mAh, δεύτερο καπάκι πιο κοντό με ισχυρό μαγνητη(σε αυτή την περίπτωση το ρόλο του διακόπτη παίζει το μπροστινό καπάκι που περιστρεφεται), διαχυτη του φωτός, λουράκι καρπού και δύο λαστιχάκια. Τιμή πολύ λογική για όλα αυτά.
Είναι ο τρίτος ΑΑ κατά σειρά που παίρνω.
Ο πρώτος ήταν ο Fenix LD10 που έπαιρνε μόνο ΑΑ αλκαλικές και NiMh, τρεις σκάλες με max 105 lm και Τούρμπο στα 132 lm! Δεν κυκλοφορεί πλέον, την εποχή του ήταν εξαιρετικός.
Ο δεύτερος Sofirn SF14 παίρνει επί πλέον την 14500 3,7V έχει τρεις σκάλες και max 550lm.Ακομα πουλιέται στο Amazon στα 16 ευρώ+εξοδα αποστολής.
409158
Το μήκος όσο πάει μικραίνει και το βάρος ελαφραινει.
409159
Το ίδιο και η διάμετρος.
409160
409161
Αν λοιπόν βάλουμε και το μαγνητικό καπάκι ειναι μια σταλιά πράμα!
Να γιατί λοιπόν τον συνιστώ : μικρός, ελαφρύς, με δύο διακόπτες μπρος πίσω, ο πίσω διακόπτης μηχανικός με μνήμη , έχει και diffuser που φωσφοριζει, με μαγνητικό πίσω καπάκι όταν το θέλουμε, παίρνει κάθε μπαταρία τύπου ΑΑ, led στα 6500Κ ακόμα πιο φωτεινό με καλή κλιμακωση σε lm, + οποτε θες να κάνεις πλάκα ρίχνεις και μια δέσμη Τούρμπο 650 lm για να σε ζηλεύουν! .
Οι μπαταρίες που χρησιμοποιώ είναι οι εξής :
409162
Η πρώτη είναι Panasonic eneloop pro NiMh 2500 mAh που έχω στον Fenix LD10.

MikeG
13/08/2019, 19:45
Σήμερα παρέλαβα από Κίνα μέσω Σουηδίας! το καινούργιο μου εργαλειακι : Lumintop Tool AA2.0.

Αν έχεις ένα link, δώσε το στο λαό :D

Με γειες!

JNP
13/08/2019, 21:02
Αν έχεις ένα link, δώσε το στο λαό :D

Με γειες!

Προσπαθησα να βρω το λινκ αλλά δεν.
Είναι απλό μπες στο AliExpress και βάλε στην αναζήτηση Lumintop Tool AA 2.0 θα σου βγάλει διαφορα μαγαζιά με τιμές. Διάλεξε αυτό που δείχνει το φακό, την μπαταρία και το πίσω μαγνητικό καπάκι. Αυτή τη στιγμή το βλέπω στα 21 ευρώ, ίσως αργότερα ξαναπέσει κι άλλο. Ελπίζω να βοήθησα.
Το ΑliExpress και το Bangood δεν σου δίνουν λινκ για αντιγραφή,δεν ξέρω γιατί.

MikeG
13/08/2019, 21:14
Προσπαθησα να βρω το λινκ αλλά δεν.
Είναι απλό μπες στο AliExpress και βάλε στην αναζήτηση Lumintop Tool AA 2.0 θα σου βγάλει διαφορα μαγαζιά με τιμές. Διάλεξε αυτό που δείχνει το φακό, την μπαταρία και το πίσω μαγνητικό καπάκι. Αυτή τη στιγμή το βλέπω στα 21 ευρώ, ίσως αργότερα ξαναπέσει κι άλλο. Ελπίζω να βοήθησα.
Το ΑliExpress και το Bangood δεν σου δίνουν λινκ για αντιγραφή,δεν ξέρω γιατί.

https://www.banggood.com/LUMINTOP-Tool-AA-XP-L-HD-550LM-3Modes-Portable-Magnet-Mini-LED-Flashlight-AA14500-p-1195234.html?rmmds=search&cur_warehouse=CN

Σωστά;

JNP
13/08/2019, 22:03
https://www.banggood.com/LUMINTOP-Tool-AA-XP-L-HD-550LM-3Modes-Portable-Magnet-Mini-LED-Flashlight-AA14500-p-1195234.html?rmmds=search&cur_warehouse=CN

Σωστά;

Όχι αυτό είναι της πρώτης γενιάς. Το δικό μου γράφει ΑΑ 2.0.Δευτερης γενιάς και φθάνει τα 650 lm και όχι 550 όπως αυτό που έβαλες.

MikeG
13/08/2019, 22:33
Μόλις παραγγέλθηκε από εδώ :

https://www.banggood.com/Lumintop-Tool-AA-2_0-USB-Charging-EDC-14500-Flashlight-Torch-Camping-Tent-Light-Reading-Lamp-p-1340672.html?cur_warehouse=CN

Αν κάποιος ενδιαφέρετε ας βάλει το κουπόνι : affbg10 για μια εκπτωσούλα.

Ευχαριστώ Γιάννη.

JNP
14/08/2019, 00:45
Μόλις παραγγέλθηκε από εδώ :

https://www.banggood.com/Lumintop-Tool-AA-2_0-USB-Charging-EDC-14500-Flashlight-Torch-Camping-Tent-Light-Reading-Lamp-p-1340672.html?cur_warehouse=CN

Αν κάποιος ενδιαφέρετε ας βάλει το κουπόνι : affbg10 για μια εκπτωσούλα.

Ευχαριστώ Γιάννη.

Παρακαλώ. Αυτό που παράγγειλες περιλαμβάνει την μπαταρία και το πίσω μαγνητικό καπάκι;

MikeG
14/08/2019, 17:34
Παρακαλώ. Αυτό που παράγγειλες περιλαμβάνει την μπαταρία και το πίσω μαγνητικό καπάκι;

Από όσο καταλαβαίνω δε περιλαμβάνει τη μπαταρία.

JNP
14/08/2019, 20:44
Βιάστηκες λιγάκι, δες τι σου είχα γράψει παραπάνω στο # 548.

lazarefa
21/08/2019, 08:27
Καλημέρα. JNP βρήκα για το φακό που ανέφερες αυτό το link από aliexpress
https://www.aliexpress.com/item/32837030961.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.67582707WAVveF&algo_pvid=431944ee-edf9-4450-a076-d2bdaa77ba9e&algo_expid=431944ee-edf9-4450-a076-d2bdaa77ba9e-37&btsid=f5b77d5b-fde7-460e-8358-5d1253cccaa9&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_9,searchweb201603_53

Ωστόσο ο συγκεκριμένος πωλητής φαίνεται να στέλνει από Κίνα, και παρότι θεωρητικά η αξία του προϊόντος είναι κάτω από το όριο για να περάσει τελωνείο, λόγω και του μεγέθους του πακέτου ποτέ δεν ξέρεις.
Εσύ παρήγγειλες όντως από τον συγκεκριμένο και ενώ στη σελίδα γράφει από Κίνα σου ήρθε το πακέτο από Σουηδία;

JNP
21/08/2019, 12:55
Καλημέρα. JNP βρήκα για το φακό που ανέφερες αυτό το link από aliexpress
https://www.aliexpress.com/item/32837030961.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.67582707WAVveF&algo_pvid=431944ee-edf9-4450-a076-d2bdaa77ba9e&algo_expid=431944ee-edf9-4450-a076-d2bdaa77ba9e-37&btsid=f5b77d5b-fde7-460e-8358-5d1253cccaa9&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_9,searchweb201603_53

Ωστόσο ο συγκεκριμένος πωλητής φαίνεται να στέλνει από Κίνα, και παρότι θεωρητικά η αξία του προϊόντος είναι κάτω από το όριο για να περάσει τελωνείο, λόγω και του μεγέθους του πακέτου ποτέ δεν ξέρεις.
Εσύ παρήγγειλες όντως από τον συγκεκριμένο και ενώ στη σελίδα γράφει από Κίνα σου ήρθε το πακέτο από Σουηδία;

Όπως τα γράφεις έγιναν. Και ο δικός μου από Κίνα ξεκίνησε, πήγε Σουηδία και μετά εδώ.
Παρτον στα 17 ευρώ είναι σωστή τιμή!

MAIK72
21/08/2019, 13:25
'Εχω να πω τα καλύτερα για την δεύτερη γενιά των Nitecore Tube με τα έντονα χρώματα. Περτεκαλί ,κίτρινο ,κόκκινο ,πράσινο και μπλου. Φαίνεται ότι λύθηκαν τα προβλήματα με το καλώδιο της μπαταρίας που καιγόταν ή κοβόταν από μόνο του μετά από γερή χρήση στην πρώτη γενιά , τους διαφανείς . Αν μπορείτε αποφύγετέ τους!
'Εχω στην κατοχή μου τον πορτοκαλί σχεδόν έναν χρόνο και δουλεύει καθημερινώς και απροβλημάτιστα με πάνω από 40 50 διπλά κλικ (μέγιστη ένταση) καθημερινώς! Την πρώτη γενιά είχα γυρίσει πίσω πάνω από 5 6 φακούς μέσα στην διετή εγγύηση που δίνει η εταιρεία ,γιατί μετά από μερικούς μήνες της ίδιας σκληρής χρήσης το κόκκινο καλώδιο της μπαταρίας κοβόταν από μόνο του.
Είχα επισκευάσει επιτυχώς και φίλου ,με ελάχιστη χρήση ενός χρόνου περίπου ,αλλά χάθηκε η εγγύηση γιατί βάλαμε χέρι.
Πλέον δεν ανησυχώ άμα μείνει ανοιχτός στην τσέπη μου κάτι που γίνεται καθημερινώς ,ακόμα και στην μεγάλη σκάλα χωρίς να πάθει τίποτα. Με βολεύει παρά πολύ το μέγεθός του και ότι είναι πανάλαφρος απαραίτητα στοιχεία για συνεχή χρήση στην δουλειά μου.
Ωραίο διάχυτο καθαρό φως των 45 λούμεν που βάζει πολλούς μικρούς φακούς της ίδιας κατηγορίας κάτω. Με πολύ καλή αδιαβροχοποίηση που δεν καταλαβαίνει από νερά και βροχή :)

409281

JNP
21/08/2019, 16:55
Από όσο καταλαβαίνω δε περιλαμβάνει τη μπαταρία.

https://www.batteries.gr/gr/epanafortizomeni-mpataria/megethos-mpatarias/10440-14430-14500-14650.html?capacity_mah=2202_1512
Στα 5,5 ευρώ, πολύ καλή.

lazarefa
25/08/2019, 10:29
Τι λέτε για αυτό το φακό; Αξίζει για τα λεφτά του;
https://www.e-shop.gr/hama-136671-professional-2-led-torch-200-lumens-p-PER.757563

JNP
25/08/2019, 18:06
Τι λέτε για αυτό το φακό; Αξίζει για τα λεφτά του;
https://www.e-shop.gr/hama-136671-professional-2-led-torch-200-lumens-p-PER.757563

Αν οι απαιτήσεις σου είναι νορμάλ, είναι οκ.
ΑΑ μπαταρίες βρίσκεις παντού.
Κοίτα μήπως βρεις κανένα rewiew.

lazarefa
25/08/2019, 19:09
Δυστυχώς δεν κατάφερα να βρω κάποιο review για τον συγκεκριμένο. Από πλευράς φωτεινότητας, τα 200lm είναι ΟΚ για τυπική ερασιτεχνική χρήση; Ο δικός σου πχ που παρέθεσες πρόσφατα αν θυμάμαι δίνει γύρω στα 600lm. Επίσης, αν φυσικά γνωρίζεις, μπορώ στη θέση των απλών μπαταριών να βάλω επαναφορτιζόμενες;

lazarefa
26/08/2019, 19:35
Αν οι απαιτήσεις σου είναι νορμάλ, είναι οκ.
ΑΑ μπαταρίες βρίσκεις παντού.
Κοίτα μήπως βρεις κανένα rewiew.

Τελικά παρήγγειλα σήμερα το φακό σου από aliexpress στα 18.99 USD.Ελπίζω μόνο να μη γίνει καμιά στραβή και τον τσιμπήσουν τελωνείο, παρότι βάσει αξίας δεν θα πρέπει...

JNP
28/08/2019, 19:50
Τελικά παρήγγειλα σήμερα το φακό σου από aliexpress στα 18.99 USD.Ελπίζω μόνο να μη γίνει καμιά στραβή και τον τσιμπήσουν τελωνείο, παρότι βάσει αξίας δεν θα πρέπει...

Δεν νομίζω να έχει πρόβλημα. Μεγεια.
Παίρνει και 14500 και ΑΑ.

MikeG
30/08/2019, 16:51
Έτοιμος! Ευχαριστώ τον JNP. Ένας καλό φορτιστής μπαταριών μας λείπει.

409469

JNP
30/08/2019, 18:00
Έτοιμος! Ευχαριστώ τον JNP. Ένας καλό φορτιστής μπαταριών μας λείπει.

409469

Επειδη ίσως αγοράσεις και δεύτερη μπαταρία σου συνιστώ αυτόν που έχω για ταξίδια και κάνει για πολλούς τύπους μπαταριων:
http://www.teomav.gr/2017/04/liitokala-lii-202.html#.XWlHh2i_ypc
Μπορείς να τον ψάξεις και στο διαδίκτυο για σχεδόν την μισή τιμή.

MikeG
30/08/2019, 18:05
Επειδη ίσως αγοράσεις και δεύτερη μπαταρία σου συνιστώ αυτόν που έχω για ταξίδια και κάνει για πολλούς τύπους μπαταριων:
http://www.teomav.gr/2017/04/liitokala-lii-202.html#.XWlHh2i_ypc
Μπορείς να τον ψάξεις και στο διαδίκτυο για σχεδόν την μισή τιμή.

Χρειάζεται και καλώδιο από όσο βλέπω για σύνδεση σε 220V ή μήπως μπορείς να χρησιμοποιήσεις φορτιστή κινητού;

JNP
31/08/2019, 08:30
Χρειάζεται και καλώδιο από όσο βλέπω για σύνδεση σε 220V ή μήπως μπορείς να χρησιμοποιήσεις φορτιστή κινητού;

Φορτιστής κινητού 220V που να δίνει 5V και 1,5-2Α είναι οκ.
Δεν θυμάμαι αν τον δίνει μαζί.Το καλώδιο μάλλον.
Αν τον πάρεις, για την μπαταρία αυτή, να προτιμάς φόρτιση στα 0,5Α.
Σημ. https://www.gearbest.com/chargers/pp_009339922726.html?wid=1433363
Αποτι βλέπω ίδια τιμή 12 ευρώ και απέξω.

MikeG
31/08/2019, 14:55

Χαλάω ένα κλικ το thread, αλλά η μπαταρία με το κλασικό φορτιστή του Lidl ( Tronic (https://www.youtube.com/watch?v=g33tkMZ0g98) ) , δεν.. Ο φορτιστής ούτε καν την αναγνωρίζει νομίζω.

katsar
31/08/2019, 15:31
[QUOTE=MikeG;3007373]Έτοιμος! Ευχαριστώ τον JNP. Ένας καλό φορτιστής μπαταριών μας λείπει.

/QUOTE]

XTAR VC4. και ο 2 θέσεων Χtar VC2 plus καλός.

JNP
31/08/2019, 18:12
[QUOTE=MikeG;3007373]Έτοιμος! Ευχαριστώ τον JNP. Ένας καλό φορτιστής μπαταριών μας λείπει.

/QUOTE]

XTAR VC4. και ο 2 θέσεων Χtar VC2 plus καλός.

Καλός φαίνεται κι αυτός.

JNP
31/08/2019, 18:14
Χαλάω ένα κλικ το thread, αλλά η μπαταρία με το κλασικό φορτιστή του Lidl ( Tronic (https://www.youtube.com/watch?v=g33tkMZ0g98) ) , δεν.. Ο φορτιστής ούτε καν την αναγνωρίζει νομίζω.

Ακριβώς έτσι, μην κάνεις τέτοιες δοκιμές και πάθει ζημιά η μπαταρία.
Του lidl φορτίζει στα 1,2V και όχι στα 3,6.

katsar
31/08/2019, 19:22
τον VC2 plus τον έχω σκίσει τα τελευταία 2 περίπου χρόνια λόγο ηλεκτρονικού τσιγάρου,φορτίζει κυριολεκτικά κάθε μέρα 2 μπαταρίες,δεν εννοώ φυσικά ότι είναι καλύτερος από άλλες επιλογές απλά τον έχω δοκιμάσει .

MikeG
31/08/2019, 19:25

Παραγγέλθηκε από Bangood στα 7,65€.
Ευχαριστώ Γιάννη και πάλι!

:beer: :beer:

JNP
01/09/2019, 08:57
τον VC2 plus τον έχω σκίσει τα τελευταία 2 περίπου χρόνια λόγο ηλεκτρονικού τσιγάρου,φορτίζει κυριολεκτικά κάθε μέρα 2 μπαταρίες,δεν εννοώ φυσικά ότι είναι καλύτερος από άλλες επιλογές απλά τον έχω δοκιμάσει .

Μία χαρά είναι. Ίδια κατηγορία με αυτόν που πρότεινα.

JNP
01/09/2019, 08:59
Παραγγέλθηκε από Bangood στα 7,65€.
Ευχαριστώ Γιάννη και πάλι!

:beer: :beer:

Ωραίος, μεγεια σου. Θα σε καλύψει και για άλλες πολλές μπαταρίες.
Τόσο τον είχα πάρει περισυ, 7 ευρώ, δεν θυμάμαι από που.

JNP
18/09/2019, 09:19
'Εχω να πω τα καλύτερα για την δεύτερη γενιά των Nitecore Tube με τα έντονα χρώματα. Περτεκαλί ,κίτρινο ,κόκκινο ,πράσινο και μπλου. Φαίνεται ότι λύθηκαν τα προβλήματα με το καλώδιο της μπαταρίας που καιγόταν ή κοβόταν από μόνο του μετά από γερή χρήση στην πρώτη γενιά , τους διαφανείς . Αν μπορείτε αποφύγετέ τους!
'Εχω στην κατοχή μου τον πορτοκαλί σχεδόν έναν χρόνο και δουλεύει καθημερινώς και απροβλημάτιστα με πάνω από 40 50 διπλά κλικ (μέγιστη ένταση) καθημερινώς! Την πρώτη γενιά είχα γυρίσει πίσω πάνω από 5 6 φακούς μέσα στην διετή εγγύηση που δίνει η εταιρεία ,γιατί μετά από μερικούς μήνες της ίδιας σκληρής χρήσης το κόκκινο καλώδιο της μπαταρίας κοβόταν από μόνο του.
Είχα επισκευάσει επιτυχώς και φίλου ,με ελάχιστη χρήση ενός χρόνου περίπου ,αλλά χάθηκε η εγγύηση γιατί βάλαμε χέρι.
Πλέον δεν ανησυχώ άμα μείνει ανοιχτός στην τσέπη μου κάτι που γίνεται καθημερινώς ,ακόμα και στην μεγάλη σκάλα χωρίς να πάθει τίποτα. Με βολεύει παρά πολύ το μέγεθός του και ότι είναι πανάλαφρος απαραίτητα στοιχεία για συνεχή χρήση στην δουλειά μου.
Ωραίο διάχυτο καθαρό φως των 45 λούμεν που βάζει πολλούς μικρούς φακούς της ίδιας κατηγορίας κάτω. Με πολύ καλή αδιαβροχοποίηση που δεν καταλαβαίνει από νερά και βροχή :)

409281

Δεν άντεξα, τον πήρα για τα κλειδιά του αυτοκινήτου.
+: μικρός και παναλαφρος, επαναφορτιζομενος, τρία επίπεδα φωτισμού και έντονο πορτοκαλί χρώμα αν σου πέσει τη μέρα να φαίνεται. Το 1 lumen αρκετό για βραδυνο φως δωματίου ή σκηνής, τα 45 lumen αρκετά για περπάτημα σε εύκολο τόπο. Περίπου 8 ευρώ σύνολο από Κίνα.
- : λίγο κουραστικό το φως του (μπλεδιζει), αλλά για στιγμιαία χρήση είναι οκ.
Γενικά πολύ καλός για τη δουλειά που τον θέλω.Αν σε σκοτάδι αφήσεις τα κλειδιά κάπου ή αν φοβάσαι μην σου πέσουν, τότε ανάβεις την πρώτη σκάλα 1 lumen που δεν καίει σχεδόν τίποτα και τα βλέπεις από μακρυά. Την έχω πατήσει σε χόρτα στην εξοχή και το έμαθα το μάθημα μου.
409939

Και μια παρουσίαση :
https://youtu.be/M-ZKRxxg_3o

JNP
26/10/2019, 13:49
Το Nitecore Tube αφού δουλεύτηκε 40 μέρες σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους πέρασε με επιτυχία το τεστ.
Γιαυτό εχθές παρήγγειλα και δεύτερο πάλι πορτοκαλί σε προσφορά στα 6,44 ευρώ για δώρο.

JNP
04/12/2019, 20:00
Αν κάποιος ενδιαφέρεται για έναν EDC με μπαταρία 18650 στο μικρότερο δυνατό μέγεθος ας δει αυτόν :
https://youtu.be/9_Vq1JcHxcU
[45,52€]LUMINTOP EDC18 3x XPL HI 2800LM ANDÚRIL UI Compact EDC Flashlight Flashlight from Lights & Lighting on banggood.com
https://banggood.app.link/7Ll9upts91
Η Lumintop με το πράσινο κουνέλι της έφτιαξε κάτι αξιόλογο!

fasarias
01/01/2020, 12:42
Παιδες αξιζει τιποτα αυτος?

https://www.e-shop.gr/esperanza-eot005-orion-led-t6-headlamp-p-PER.580462

JNP
01/01/2020, 17:40
Παιδες αξιζει τιποτα αυτος?

https://www.e-shop.gr/esperanza-eot005-orion-led-t6-headlamp-p-PER.580462

Έχω έναν παρόμοιο 3 χρόνια. Όπου τον χρειάστηκα δούλεψε.
Προσοχή στο πέσιμο, εκεί πάσχει.
Για καθαρά ερασιτεχνική χρήση είναι οκ.
Δεν βλέπω τιμή και δεν είναι ετοιμοπαραδοτος.
Ο δικός μου είναι σαν αυτόν :
[9,03€ 21% OFF]XANES® 568D 650LM T6 LED HeadLamp Waterproof 3 Modes Telescopic Zoom Rechargeable Running Camping Cycling Light Bike & Bicycle from Sports & Outdoor on banggood.com
https://banggood.app.link/e5ZybMWLT2
στα 10 ευρώ χωρίς τις 2Χ18650 μπαταρίες. Έχει φορτιστή.

fasarias
01/01/2020, 20:21
Δεν βλέπεις τιμή γιατί εξαντλήθηκε, οπότε άστο πάει το χάσαμε.
6.90 το είχε βάλει.

JNP
02/01/2020, 14:59
Δεν βλέπεις τιμή γιατί εξαντλήθηκε, οπότε άστο πάει το χάσαμε.
6.90 το είχε βάλει.

Επειδη βλέπω ψάχνεις κάτι φτηνό, δες κιαυτο : κάτω από 8 ευρώ με 1 μπαταρία 18650.
Portable Mini flashlight lantern Q5 COB led Headlamp 1 * Built-in 18650 Battery Outdoor camping headlight
https://s.click.aliexpress.com/e/tmOJ28Yu

MISKIN
07/01/2020, 06:53
Ένα φακουδάκι που μπορεί να αρέσει σε κάποιους, που ψάχνουν επαναφορτιζόμενο.

https://m.banggood.com/IMALENT-LD10-XPL-HI-5Modes-1200Lumens-OLED-Display-Magnetical-Tail-Thumb-sized-Keychain-Flashlight-Flashlight-Led-Flashlight-18350-Flashlight-Torch-p-1589991.html?p=HB09148456175201701W&custlinkid=751024

Έχει και κουπόνι, δε ξέρω αν δουλεύει. BGLD10

JNP
04/03/2020, 09:06
http://www.learningaboutelectronics.com/Articles/Battery-internal-resistance
Χρήσιμα στοιχεία για μπαταρίες και την φόρτιση τους.

Βικιπαίδεια:
Εμπέδηση ( impedance) είναι ένα μέγεθος του ηλεκτρισμού που αναφέρεται σε κυκλώματα εναλλασσομένου ρεύματος. Η εμπέδηση επεκτείνει την έννοια της αντίστασης και σε κυκλώματα εναλλασσομένου ρεύματος όπου η τάση και η ένταση δεν είναι συμφασικά. Σε κυκλώματα συνεχούς ρεύματος ταυτίζεται με την αντίσταση.

OldMan
04/03/2020, 14:45
http://www.learningaboutelectronics.com/Articles/Battery-internal-resistance
Χρήσιμα στοιχεία για μπαταρίες και την φόρτιση τους.

Πες στον κοσμο ομως, οπου βλέπει "impedance" να βαζει "resistance" για να μην αρχίσουμε τους μετασχηματισμούς Laplace, ουτε τα ισοδύναμα Thevenin για να αναψουμε μια κωλολάμπα..;)

Υ.Γ.
Η εσωτερική αντίσταση μια πηγης ειναι πολυ πιο μπερδεμενο πραγμα, αλλα στο επίπεδο της παραπανω προσεγγισης (του διαιρετη τασης ) ειναι επαρκής για να καταλαβουμε γιατι δεν πρεπει να ζηταμε πολυ μεγαλο φορτίο (μικρη εξωτερικη αντισταση) απο τις μπαταριες μας..

JNP
04/03/2020, 21:55
Βικιπαίδεια:
Εμπέδηση ( impedance) είναι ένα μέγεθος του ηλεκτρισμού που αναφέρεται σε κυκλώματα εναλλασσομένου ρεύματος. Η εμπέδηση επεκτείνει την έννοια της αντίστασης και σε κυκλώματα εναλλασσομένου ρεύματος όπου η τάση και η ένταση δεν είναι συμφασικά. Σε κυκλώματα συνεχούς ρεύματος ταυτίζεται με την αντίσταση.

KotsosDR
09/05/2020, 16:11
Ξανανοίγω μετά από καιρό , έχει κανείς εμπειρία με τον καινούριο nitecore P30 ?

JNP
11/05/2020, 07:13
Ξανανοίγω μετά από καιρό , έχει κανείς εμπειρία με τον καινούριο nitecore P30 ?

Προσωπική εμπειρία από τον συγκεκριμένο φακό δεν έχω.
Βλέποντας τον θα έλεγα ότι είναι πραγματικά 1000αρης με καλή δέσμη λόγω μεγάλου κατόπτρου, το led γνωστό και πολυδοκιμασμένο. Παίρνει και κάποια εξαρτήματα tactical.
Αν η μπροστινή διάμετρος που είναι μεγαλύτερη δεν σε ενοχλεί στη μεταφορά ή στην χρήση προχώρα αν και δεν είναι φτηνός.
Στα μείον του ή πολύ στενή δέσμη που δεν βοηθάει σε κοντινές αποστάσεις, το ότι θέλει μπαταρία οπωσδήποτε με top button και ότι δεν έχει μπρος πίσω ελατήρια μπαταρίας για αντοχή στους κραδασμούς πχ από πυροβολισμό σε χρήση tactical. Το πίσω κουμπί εξέχει, πράγμα που είναι και θετικό(άμεση χρήση) και αρνητικό (κατά λάθος άναμμα).
Δες και κανένα rewiew.
https://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?429622-Review-Nitecore-P30-thrower-XP-L-HI-V3-1000-lumens-1x18650-(beam)shots-compare
http://budgetlightforum.com/node/54019
https://youtu.be/pHHDis_g4m8

KotsosDR
11/05/2020, 10:41
Προσωπική εμπειρία από τον συγκεκριμένο φακό δεν έχω.
Βλέποντας τον θα έλεγα ότι είναι πραγματικά 1000αρης με καλή δέσμη λόγω μεγάλου κατόπτρου, το led γνωστό και πολυδοκιμασμένο. Παίρνει και κάποια εξαρτήματα tactical.
Αν η μπροστινή διάμετρος που είναι μεγαλύτερη δεν σε ενοχλεί στη μεταφορά ή στην χρήση προχώρα αν και δεν είναι φτηνός.
Στα μείον του ή πολύ στενή δέσμη που δεν βοηθάει σε κοντινές αποστάσεις, το ότι θέλει μπαταρία οπωσδήποτε με top button και ότι δεν έχει μπρος πίσω ελατήρια μπαταρίας για αντοχή στους κραδασμούς πχ από πυροβολισμό σε χρήση tactical. Το πίσω κουμπί εξέχει, πράγμα που είναι και θετικό(άμεση χρήση) και αρνητικό (κατά λάθος άναμμα).
Δες και κανένα rewiew.
https://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?429622-Review-Nitecore-P30-thrower-XP-L-HI-V3-1000-lumens-1x18650-(beam)shots-compare
http://budgetlightforum.com/node/54019
https://youtu.be/pHHDis_g4m8

Ευχαριστώ , έχω δει αρκετά reviews , το θέμα είναι ότι σπάνια πετυχαίνει κανείς πραγματικό review και όχι "μασκαρισμένο" promotion . Δέσμη χρειάζομαι για μακρινές αποστάσεις , +- 200 m. δεν το χρειάζομαι για κοντά.

Αυτά που παραθέτεις αφορούν το προηγούμενο μοντέλο με μπαταρία 18650 , εμένα με ενδιαφέρει το καινούριο με μπαταρία 21700
https://www.youtube.com/watch?v=UmremHULjy4

JNP
11/05/2020, 11:31
Ευχαριστώ , έχω δει αρκετά reviews , το θέμα είναι ότι σπάνια πετυχαίνει κανείς πραγματικό review και όχι "μασκαρισμένο" promotion . Δέσμη χρειάζομαι για μακρινές αποστάσεις , +- 200 m. δεν το χρειάζομαι για κοντά.

Αυτά που παραθέτεις αφορούν το προηγούμενο μοντέλο με μπαταρία 18650 , εμένα με ενδιαφέρει το καινούριο με μπαταρία 21700
https://www.youtube.com/watch?v=UmremHULjy4

21700 ακόμα καλύτερα για μεγαλύτερη διάρκεια και η δέσμη σε καλύπτει.

Leon67
17/11/2020, 08:22
Ψαχνω για γωνιακό φακό κεφαλής με τα παρακάτω χαρακτηριστικά:
1. warm ή neutral φως ή εστω με κάποιο led που δεν αλλοιώνει πολύ τα χρώματα (Nichia?).
2. Σχετικά καλή δεσμη οχι flood ή οσο λιγότερο γινεται.
3. Με clip ΚΑΙ μαγνήτη.
4. Με δυνατότητα κόκκινου φωτός ή εστω να παίρνει κόκκινο φίλτρο -το οποίο όμως χανεται ευκολα...
5. Φορτιση με USB.

Ιδέες προτάσεις απ'όλους εκτός από τον κ. Σουπιά- τον εχω ήδη εξαντλήσει και μαλλον κουράσει:lol:

MikeG
17/11/2020, 08:34
1. warm ή neutral φως ή εστω με κάποιο led που δεν αλλοιώνει πολύ τα χρώματα (Nichia?).
3. Με clip ΚΑΙ μαγνήτη.
4. Με δυνατότητα κόκκινου φωτός ή εστω να παίρνει κόκκινο φίλτρο -το οποίο όμως χανεται ευκολα...
5. Φορτιση με USB.

Ιδέες προτάσεις απ'όλους εκτός από τον κ. Σουπιά- τον εχω ήδη εξαντλήσει και μαλλον κουράσει:lol:

Ψάχνω και εγώ κεφαλής, με καλή δέσμη κυρίως για μικροεργασίες και άνετη στήριξη (μη σε πιάνει φαγούρα στο λεπτό).

KotsosDR
17/11/2020, 08:43
Δεν ξέρω αν σας βολέψει αλλα έχω τον Nitecore NU32 (για τα ψαρέματα μου) και είμαι φοβερά ικανοποιημένος , γερός , στη μεγάλη σκάλα τα κάνει όλα μέρα , επιλογές για warm φως με 2 επιπλέον led (και κόκκινο) .
Το μόνο κακό είναι οτι σε ολονύχτια χρήση το βάρος μπορεί να γίνει αισθητό . Πραγματικά όμως είναι καλό εργαλείο σε καλή τιμή . Ψάξτε το .

JNP
17/11/2020, 09:09
3. Με clip ΚΑΙ μαγνήτη.
5. Φορτιση με USB.

Με όλα αυτά τα καλούδια δεν έχω δει κανένα!
Ειδικά κόκκινο φως έχουν οι τετραγωνοι της κεφαλής, όχι οι γωνιακοι.

JNP
17/11/2020, 09:14
Ψάχνω και εγώ κεφαλής, με καλή δέσμη κυρίως για μικροεργασίες και άνετη στήριξη (μη σε πιάνει φαγούρα στο λεπτό).

Καλή δέσμη, τι εννοείς; Στενή ή φαρδιά; Τι μπαταρίες να παίρνει;
Αν ψάχνεσαι και δεν έχεις καταλήξει κοίτα τους NITECORE.

giorgosb
17/11/2020, 09:36

Όπως είπε κι ο JNP, κοίτα για NITECORE. Έχω τον NU20 τρία χρόνια, είναι πανάλαφρος (31g) και για την χρήση που περιγράφεις θα είναι οκ.

MikeG
17/11/2020, 09:43
Καλή δέσμη, τι εννοείς; Στενή ή φαρδιά; Τι μπαταρίες να παίρνει;
Αν ψάχνεσαι και δεν έχεις καταλήξει κοίτα τους NITECORE.

Περισσότερο στενή θα έλεγα, για μικροεργασίες. Μπαταρίες δε με πειράζει, αρκεί να μην είναι ιδιαίτερα βαρυς.

JNP
17/11/2020, 09:51
Περισσότερο στενή θα έλεγα, για μικροεργασίες. Μπαταρίες δε με πειράζει, αρκεί να μην είναι ιδιαίτερα βαρυς.

Τότε ο NU20 που πρότεινε ο giorgos παραπάνω είναι ότι πρέπει και κυρίως ελαφρύς και απλός στη χρήση. Τον σκέφτομαι και εγώ.

MikeG
17/11/2020, 10:16
Ευχαριστώ παιδιά. Νομίζω είναι ότι έψαχνα. Παίζει άραγε Κίνα σε καλή τιμή;

Leon67
17/11/2020, 11:12
ο μόνος που εχω βρει ειναι ο Armytek Wizard WR.

Ξερουμε κατι για μαρκα ή/και μοντέλο;