View Full Version : Φακοί φωτισμού - φωτιστικά εργασιας
Σελίδες :
1
2
3
4
[
5]
6
7
8
Γενικά στην Ελλάδα είναι δύσκολο να βρεις μπαταρίες λιθίου από αξιόπιστους κατασκευαστές.
Μην περιορίζεσαι μόνο σε πυρήνα sanyo. Μπορείς να δεις και πηρύνες LG, Samsung και αν θυμάμαι καλά και Panasonic.
Ίσως αυτό σου δώσει κι άλλες εναλλακτικές από Ελλάδα μεριά.
Ωραίος ο φακός, Olight άλλωστε. Μεγειά!
PS. Προσοχή στην αποφόρτιση! Μην αφήνεις να σβήνει ο φακός και μετά να φορτίζεις!
macdeath_s
28/04/2018, 16:16
Ποια η άποψη σας για το συγκεκριμένο deal ? https://www.amazon.de/Taschenlampe-einstellbarem-Einstellbar-Taschenlampen-Sports%EF%BC%8DSchwarz/dp/B01MF8BLJA/ref=gbph_img_s-3_afe8_ac66effb?smid=A2TXG8BH5TKTLX&pf_rd_p=8cc5fdc8-041f-45b4-93be-4a7b94f2afe8&pf_rd_s=slot-3&pf_rd_t=701&pf_rd_i=gb_main&pf_rd_m=A3JWKAKR8XB7XF&pf_rd_r=XXM5F144JWZ4XWEN5PWE
Είναι value for money?
είσαι γερμανία ? αν όχι δες amazon.es ή amazon.it
Κρίμα για τον παλιό φακό σου. Μεγεια ο καινούργιος.
Η Olight είναι πολύ καλή εταιρεια και σαν την Fenix λίγο τσιμπημενη.
Όσον αφορά το μαγαζί NKON είναι νομίζω Ολλανδία, μια φορά περισυ παρήγγειλα και ήταν συνεπεις. Πήρα δύο τέτοιες μπαταρίες και φαίνονται καλές, δεν τις έχω όμως πολυδουλεψει.
Δοκιμασμένη είναι και αυτή, έχω τρεις ή τεσσερις σε λειτουργία καθημερινά :
http://www.teomav.gr/2016/12/panasonic-3400mah-37v-ncr18650b-top.html#.WuR-BR-_y9c
395190
Στο τελευταίο σαιτ που παραθεσες η μπαταρία δεν είναι σταμπαρισμενη (μαϊμού).
Για αυτό ρωτάω και γω, μου φάνηκε λίγο μαϊμού.
Nkon.
Συνεπεστατοι.
Όντως, έχω ψωνίσει αρκετές φορές, αλλά λόγω ότι τη βιάζομαι, είπα να τη πάρω από δω.
Γενικά στην Ελλάδα είναι δύσκολο να βρεις μπαταρίες λιθίου από αξιόπιστους κατασκευαστές.
Μην περιορίζεσαι μόνο σε πυρήνα sanyo. Μπορείς να δεις και πηρύνες LG, Samsung και αν θυμάμαι καλά και Panasonic.
Ίσως αυτό σου δώσει κι άλλες εναλλακτικές από Ελλάδα μεριά.
Ωραίος ο φακός, Olight άλλωστε. Μεγειά!
PS. Προσοχή στην αποφόρτιση! Μην αφήνεις να σβήνει ο φακός και μετά να φορτίζεις!
Περιορίζομαι στη Sanyo γιατί έχει καλές κριτικές για το συγκεκριμένο φακό.
Ο φακός έχει κύκλωμα ασφαλείας και σβήνει όταν πέσει η τάση.
Ότι κάνει η Sanyo το κάνουν και οι άλλες μπαταρίες από καλές εταιρίες. Και 3000mAh να πάρεις δεν θα δεις σοβαρή διαφορά από τα 3400 που συνήθως είναι 3200 πραγματικά.
Τώρα είδα ότι και οι δικές μου Sanyo από NKON έχουν ένα ψευτοσηματακι που δεν καλοφαινεται. Ίσως είναι καλύτερα να πας στις Panasonic που σου παρέθεσα στα 3400 mAh και φαίνονται παρακάτω :
395193
Διαφορά δε θα καταλάβω μιας και είμαι άσχετος με το αντικείμενο, αλλά η τιμή της είναι χώμα και αξίζει μια δοκιμή. Τις Panasonic τις έχω και γω, αλλά είναι flat top και δεν κάνουν για τον Olight.
Διαφορά δε θα καταλάβω μιας και είμαι άσχετος με το αντικείμενο, αλλά η τιμή της είναι χώμα και αξίζει μια δοκιμή. Τις Panasonic τις έχω και γω, αλλά είναι flat top και δεν κάνουν για τον Olight.
Σίγουρα μια δοκιμή αξίζει τον κόπο, οι δικές μου Sanyo πάντως καλά πάνε.Υπολογισε βέβαια εκτός από το χώμα :uplate: και μεταφορικά.
Οι Panasonic που έβαλα έχουν top button .
Miskin και στο gearbest οι Sanyo είναι ίδιες με αυτές τις NKON, οπότε μάλλον δεν υπάρχει πρόβλημα.
https://www.gearbest.com/batteries/pp_194382.html?vip=4438495&gclid=CjwKCAjwt5DXBRAtEiwAa3vyEtQV6FD2vQJqvccCG_Pz8y5K2to_xlPwFA6JzAgUdkiEGTl65UVSxhoCBf8QAvD_BwE
Ναι τις έχω δει αλλά δεν στέλνει πια.
Εξάλλου έχουν φύγει ήδη από Ολλανδία και έρχονται:D
Μόλις τον παρέλαβα από το ταχυδρομείο. Μου έκανε κάτι κόλπα στην αρχή, δεν άναβε. Μάλλον ήταν ελαφρώς ξεβιδωμένο το κομμάτι που είναι το λεντ. Το έσφιξα και δουλεύει. Είναι όντως αρκετά δυνατός, αλλά περισσότερα εν καιρώ.
Μετά από 5 μήνες ο φακός αποφάσισε να σταματήσει να φωτίζει. Χωρίς να πέσει κάτω, χωρίς να κακοποιηθεί. Απλώς δούλευε επαγγελματικά, όχι μια δύο φορές το μήνα, αλλά κάθε μέρα. Νομίζω ότι όλοι αυτοί οι φακοί από τα κινέζικα μαγαζιά που έχουν ξεφυτρώσει τώρα τελευταία δεν είναι για πολλά πολλά.
Ορίστε και μια φώτο ενός φακού που δουλεύει (δούλευε) κάθε μέρα
Sofirn SF14
395341
doctoras
04/05/2018, 08:35
Καλα το κύκλωμα του φακου δεν ειναι επιστήμη δες που "κολλησε" και επισκευασε το. Ενδεχομένως λογο παρατεταμένης χρήσης να σε άφησε το led (εχουν ανταλλακτικά οι κινέζοι).
Καλα το κύκλωμα του φακου δεν ειναι επιστήμη δες που "κολλησε" και επισκευασε το. Ενδεχομένως λογο παρατεταμένης χρήσης να σε άφησε το led (εχουν ανταλλακτικά οι κινέζοι).
Φίλε αλλού είναι η ουσία. Στο ότι άφησε τον συνάδελφο μου χωρίς φως πάνω στην δουλειά. Ο οποίος δε ξέρει καν τι είναι το λεντ και το κύκλωμά του. Σιγά μη κάτσει να φτιάξει το φακό των 10€.
Για αυτό τον άφησε κιόλας, γιατί κοστίζει 10€.
Βασικά πιστεύω οτι όλοι οι φακοί μπορεί να σε "προδώσουν".
Φυσικά όσο ακριβότερος τόσο λιγότερες οι πιθανότητες αλλά και πάλι μπορεί.
Σε πολύ βαριά χρήση όλοι μπορεί να βγάλουν πρόβλημα αλλά στους ακριβούς φακούς αυτό δε συμβαίνει τόσο συχνά.
Η κορυφαία εταιρία αυτή τη στιγμή είναι η surefire αλλά για να τους αγοράσεις το πορτοφόλι σου δεν πρέπει να έχει πάτο. Ο καθένας κοστίζει όσοι 2-3 olite / fenix / you name it, αλλά δε θα σε προδώσει ποτέ. Για φακούς που μπαίνουν σε όπλα, δεν έχει αντίπαλο.
Επόμενη στη σειρά είναι η streamlight με άκρως επαγγελματικούς φακούς αλλά λίγο καλύτερη τιμή και χαρακτηριστικά. Έχουν παρατηρηθεί κάποιες σπάνιες περιπτώσεις μικροπροβλημάτων που διορθώθηκαν εντός εγγύησης αλλά δεν είναι αυτό το θέμα, το θέμα είναι να μην φοβάσαι οτι θα σε αφήσουν με το κουμπί στο χέρι. Σε γενικές γραμμές είναι πάρα πολύ αξιόπιστοι σε βαριά χρήση και τους προτιμούν στρατιωτικοί και σώματα ασφαλείας. Υπάρχει debate δίχως πάτο για το ποιοί είναι οι καλύτεροι σε σχέση με τους απο πάνω.
Μετά έρχονται όλοι οι υπόλοιποι (fenix / olight / thrunight / nitecore κτλ) με αξιόλογες προτάσεις για κοινούς θνητούς, πλούσια χαρακτηριστικά και ποιότητα που καλύπτει τον απαιτητικό χρήστη. Κάποιες σειρές / μοντέλα είναι πράγματι πολύ καλά.
Οι ακόμα πιο φθηνοί (sofirn κ.α) είναι αξιολογες επιλογές για όσους δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις και δεν θέλουν να δώσουν τα διπλάσια / τριπλάσια, για τους απο πάνω. Για το μέσο χρήστη δεν είναι άσχημοι αλλά δεν είναι και κάτι το ιδιαίτερο.
Και μετά έχουμε όλους αυτούς του κινέζικους - επικίνδυνους που δεν ξέρεις αν θα σταματήσουν να δουλεύουν ή θα σου ανατιναχτούν στα χέρια.
Υγ. Μαζί με τους δύο πρώτους νομίζω είναι και οι elzetta.
Τα λεντ αντέχουν για 50.000 ώρες. Πιθανότατα να την έχουν ακούσει τα κυκλώματα λόγο θερμοκρασίας. Οι περισσότεροι φακοί στην μεγάλη σκάλα (ή στην turbo) βγάζουν πολλά βατ και ζεσταίνονται. Κάποιοι έχουν το λεγόμενο step down, δλδ κατεβάζουν μόνοι τους μια σκάλα μετά από 5 λεπτά στο turbo ή μετά από από 30 λεπτά στο high, για να προστατευθούν απ' τη θερμοκρασία. Αν επιμείνουμε και με το που κατεβάσει σκάλα εμείς την ξανα ανάψουμε, οδηγούμε αργά (ή γρήγορα) αλλά σταθερά, το φακό στο θάνατο.
Οι πτώσεις με το φακό ζεστό επίσης σκοτώνουν τα κυκλώματα. Μπορεί να πέσει 10 φορές και να μη πάθει τίποτα και να σταματήσει να δουλεύει μετά από μερικούς μήνες έτσι ξαφνικά (και η αιτία να ήταν οι προηγούμενες πτώσεις). Παίζει τεράστιο ρόλο ο κατασκευαστής και τα χαρακτηριστικά / επιδόσεις που δίνει στο φακό.
Σήμερα όλοι έχουν μπει στο τριπάκι των 1000 λιουμενς σε μέγεθος παλάμης. Ελάχιστοι δεν έχουν τέτοιες επιλογές στους καταλόγους τους. Φυσικά κάποιοι απ' αυτούς δίνουν 750 λιούμενς που είναι πραγματικά και άλλοι 1000 λιούμενς, που στην πραγματικότητα είναι λιγότερα από 700.
Νομίζω οτι από 500 μέχρι 1000 η διαφορά δεν είναι τόσο έντονη. Σίγουρα από 700,750 μέχρι 1000 δύσκολα γίνεται αντιληπτή. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν κοιτάνε να βελτιώσουν τους χρόνους αντοχής της μπαταρίας σε αυτά τα 700 λιούμενς και κάθονται και μετράνε ποιος την έχει μεγαλύτερη! Ή μάλλον ξέρω! Είναι θέμα μάρκετιν γιατί όλοι μας έχουμε την ανάγκη των 1000 λιούμενς σε μέγεθος τσέπης!
Φυσικά όλο αυτό οδηγεί τους περισσότερους κατασκευαστές να πουσάρουν τα κυκλώματα στα όρια και κάποια στιγμή να σε προδίδουν.
Μεγάλη αλήθεια αυτό με τα άπειρα λούμεν! Υπάρχουν ένα σωρό τομείς που μπορούν να βελτιώσουν (συμπεριλαμβανομένης της μπαταρίας όπως είπε κι ο daz) αλλά αυτοί (ή μήπως εμείς, ως καταναλωτές;) το βιολί τους.
Σωστές οι προτάσεις όσον αφορά τη μάρκα. Αν ήταν όμως να δώσω τα λεφτά που ζητάν οι surefire, τα έδινα και έπερνα φακό από custom κατασκευαστή.
Για τους πολύ απαιτητικούς υπάρχουν και φακοί κεφαλής για όσους δουλεύουν στα μεταλλεία. Αλλά είναι ακριβότεροι κι από custom λύση.
Αλλά οι αντοχές σε πτώση και η αδιαβροχοποίηση είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα. Απαιτούν επίσης κράνος με ειδική υποδοχή (νομίζω).
Μετά από 5 μήνες ο φακός αποφάσισε να σταματήσει να φωτίζει. Χωρίς να πέσει κάτω, χωρίς να κακοποιηθεί. Απλώς δούλευε επαγγελματικά, όχι μια δύο φορές το μήνα, αλλά κάθε μέρα. Νομίζω ότι όλοι αυτοί οι φακοί από τα κινέζικα μαγαζιά που έχουν ξεφυτρώσει τώρα τελευταία δεν είναι για πολλά πολλά.
Ορίστε και μια φώτο ενός φακού που δουλεύει (δούλευε) κάθε μέρα
Sofirn SF14
395341
Αφού δούλεψε επαγγελματικά [φαίνεται αυτό ] ταβγαλε τα 10 ευρώ.
Χωρίς να πέσει κάτω, χωρίς να κακοποιηθεί. :lol:Αλλα δείχνει η φώτο.
Τώρα που το ξανασκεφτομαι μήπως όσοι χρησιμοποιούν συχνά και επαγγελματικά ένα φακό είναι σωστοτερο να προτιμάτε έναν φακό κεφαλιού; Σου αφήνει και τα δύο χερια ελευθερα για δουλειά.
Τώρα που το ξανασκεφτομαι μήπως όσοι χρησιμοποιούν συχνά και επαγγελματικά ένα φακό είναι σωστοτερο να προτιμάτε έναν φακό κεφαλιού; Σου αφήνει και τα δύο χερια ελευθερα για δουλειά.
+1000
Δεν ξέρω πολλά από φακούς , αν και χρησιμοποιώ πολυ συχνά, αλλά από τότε που πήρα τον πρώτο φακό κεφάλης (πριν 15-20 χρόνια) δεν έχω χρησιμοποιήσει άλλο τύπο φακού για τίποτα .
Εχω παντα ένα μαζι μου .
Εχει βοηθήσει στα πάντα .
Μεχρι και χρέη φαναριού σε μοτο με καμένη λάμπα.
Εξαρτάται τη δουλειά. Εγώ φακό κεφαλής έχω, αλλά ποτέ δε το βάζω στο headband. Ο Sofirn δούλευε σαν ένας απλός φακός, δε χρειαζόταν να τον έχεις στο κεφάλι λες και είσαι σπηλαιολόγος.
Αφού δούλεψε επαγγελματικά [φαίνεται αυτό ] ταβγαλε τα 10 ευρώ.
Δεν έχεις άδικο σε αυτό, αλλά αν σε αφήσει στη μέση μιας δουλειάς μπορεί στην ουσία να σου κοστίσει πολύ παραπάνω από τα 10.
Δεν έχεις άδικο σε αυτό, αλλά αν σε αφήσει στη μέση μιας δουλειάς μπορεί στην ουσία να σου κοστίσει πολύ παραπάνω από τα 10.
Σιγουριά 100% δεν υπάρχει και στους ακριβότερες φακούς . Εγώ στο αμαξι όταν είμαι για κυνήγι έχω τρεις φακούς διαφόρων μεγεθών , το ίδιο και στο βραδυνο ψάρεμα.
Σιγουριά 100% δεν υπάρχει και στους ακριβότερες φακούς . Εγώ στο αμαξι όταν είμαι για κυνήγι έχω τρεις φακούς διαφόρων μεγεθών , το ίδιο και στο βραδυνο ψάρεμα.
Σε έναν άλλο συνάδελφο που κάνει τη ίδια δουλειά με αυτόν που είχε τον Sofirn, του πήρα ένα Nitecore την ίδια περίπου περίοδο που πήρα και τον Sofirn. Δουλεύει απροβλημάτιστα. Και αν είναι όπως τα λες τότε υποθέτω ότι κουβαλάς δύο τρεις καραμπίνες σε περίπτωση που σου μπλοκάρει κάποια, δύο τρία καλάμια κλπ κλπ. Εγώ από τη άλλη θα πρέπει να έχω 3 σετ άλλεν μαζί μου; Έχω ένα και καλό.
Εγώ καλάμια κουβαλάω πάντως, πάντα διαφορετικά αλλά όλα για spinning :p
Εγώ καλάμια κουβαλάω πάντως, πάντα διαφορετικά αλλά όλα για spinning :P
Άλλο στο χόμπυ μας και άλλο στη δουλειά. Δε μπορώ να έχω στην εργαλειοθήκη μου όλα τα εργαλεία ανά 3. Ένα μέτρο, ένα φακό, ένα ηλεκτρονικό παχύμετρο, κλπ.
Να πάω να πάρω 2-3 κινέζικα παχύμετρα να τα κουβαλάω μαζί μου (είμαι και με μοτό ο καψερός); Προτιμώ ένα και καλό.
Σε έναν άλλο συνάδελφο που κάνει τη ίδια δουλειά με αυτόν που είχε τον Sofirn, του πήρα ένα Nitecore την ίδια περίπου περίοδο που πήρα και τον Sofirn. Δουλεύει απροβλημάτιστα. Και αν είναι όπως τα λες τότε υποθέτω ότι κουβαλάς δύο τρεις καραμπίνες σε περίπτωση που σου μπλοκάρει κάποια, δύο τρία καλάμια κλπ κλπ. Εγώ από τη άλλη θα πρέπει να έχω 3 σετ άλλεν μαζί μου; Έχω ένα και καλό.
Οταν ταξιδεψεις 500 έως 900 χιλ για διήμερο κυνήγι, ναι χρειάζεσαι τουλάχιστον δύο εργαλεια μαζί. Για ψάρεμα δεν το συζητάω τουλάχιστον τρία για ψάρεμα απέξω και στη βαρκα δύο ανάλογα το ψάρεμα.
Άλλο στο χόμπυ μας και άλλο στη δουλειά. Δε μπορώ να έχω στην εργαλειοθήκη μου όλα τα εργαλεία ανά 3. Ένα μέτρο, ένα φακό, ένα ηλεκτρονικό παχύμετρο, κλπ.
Να πάω να πάρω 2-3 κινέζικα παχύμετρα να τα κουβαλάω μαζί μου (είμαι και με μοτό ο καψερός); Προτιμώ ένα και καλό.
Ότι έχει κυκλώματα είναι ευπαθες. Παχύμετρο για μαζί εξω προτιμώ μηχανικό, στο σπίτι έχω και ηλεκτρονικό.
Κατσαβιδομυτες δεν θα έχεις και δεύτερες μαζί;
Όχι όμως δεύτερη πενσα ή σφυρακι, αυτά χάνονται δεν χαλάνε.
Ότι έχει κυκλώματα είναι ευπαθες. Παχύμετρο για μαζί εξω προτιμώ μηχανικό, στο σπίτι έχω και ηλεκτρονικό.
Κατσαβιδομυτες δεν θα έχεις και δεύτερες μαζί;
Όχι όμως δεύτερη πενσα ή σφυρακι, αυτά χάνονται δεν χαλάνε.
Νομίζω ότι δε βλέπεις το προφανές.
Οι κατσαβιδόμυτες είναι αναλώσιμα, όπως ας πούμε ένα δισκάκι τροχού.
Ο φακός δεν είναι. Έτσι το βλέπω εγώ.
Αυτό που είπες για το παχύμετρο είναι όλη η ουσία. Εσύ κάνεις τη δουλειά σου με ένα συμβατικό, εγώ δε γίνεται. Πρέπει να έχω ηλεκτρονικό τοπ. Mitutoyo, Sylvac, κάτι τέτοιο.
Έχουμε διαφορετικές ανάγκες όλοι μας. Το ίδιο ισχύει με τους φακούς. Εσύ βολεύεσαι με 2-3 φακούς, άλλος δεν έχει αυτή τη πολυτέλεια.
Έχεις δίκιο, ο καθένας έχει άλλες ανάγκες και διαφορετική δυνατότητα κουβαληματος.
Πάντως φακοί ικανοποιητικης απόδοσης στα 10 ευρώ δεν θεωρούνται πολυτέλεια, πάρε δύο να έχεις.
Οι δικοί μου Sofirn με καθημερινή χρήση αλλά όχι <<επαγγελματική >> ακόμα δουλεύουν άψογα.
macdeath_s
07/05/2018, 22:41
Σήμερα έσκασε αυτό στη δουλειά... Στα χαρτιά ρίχνει και στο Facom και στο Bahco που χω ποστάρει πιο πάνω. Πλέον θεωρώ ότι το Bahco ξεκάθαρα έχει πιο δυνατό και πιο ευρύ φωτισμό από το Facom (δεν είναι τρελή η διαφορά αλλά εμφανής). Το Würth τώρα υποτίθεται στα χαρτιά ρίχνει άγρια και στα δύο αλλά δν το κτλβα
395475
395476
395477
Τελευταία ξαναθυμηθηκα και δούλευα τον Fenix LD10 με μια ΑΑ.Του είχα βάλει και λίγο γρασσο σιλικονουχο στις βολτες μπρος πίσω για προστασία. Μετά κανένα μήνα καθημερινής χρήσης άρχισε να μην δουλεύει καλά στη μεγάλη σκάλα. Γενικά είναι φακός ελάχιστα δουλεμενος και κυρίως δεύτερος για ασφάλεια οπότε μου έκανε εντύπωση το γεγονός.
Με τα πολλά κατάλαβα ότι έφταιγε το γρασσο που είχε προχωρήσει μπροστά στις ηλεκτρικές επαφές. Είχα κάνει μερικά τεστ σε διάφορες μπαταρίες και δούλεψαν οι βολτες αρκετές φορές.Τωρα με τη ζέστη μαλακωσε και το γρασσο.
Καθαρισμα οι βολτες και οι επαφές με μπατονετες και ισοπροπυλικη αλκοολη και δουλεύει πάλι σωστά.
Εγώ καθαρίζω με το ίδιο τρόπο που είπες αλλά βάζω ακριβώς δυο σταγόνες λάδι με μια κάτι σαν βελόνα που έχει το κουτί που το περιέχει.
Μιας και το ανέφερες επειδή συχνά χρειάζομαι μικρές σταγονες λαδιού έχω καταφυγει στα παρακάτω :
396402
Μικρά λαδωτηρια φερμενα από Αμερική. Αριστερά λαδι για μηχανάκια ψαρεματος, στη μέση για όπλα και δεξιά γεν. χρήσης.
396403
Αριστερά από υγρο για πιπες ηλεκτρονικές, δεξιά ιδιοκατασκευη από μπουκαλάκι φαρμακου με προσαρμοσμενη βελονα για πολύ μικρές σταγονες σε στενά σημεία σουγιαδων.Αυτα περιέχουν λαδι τριπλης δρασης.
Από κάτω αμερικανικο λεπτορευστο γρασσο super lube σε μορφή στυλό.
Ένα άρθρο (https://batterybro.com/blogs/18650-wholesale-battery-reviews/18880255-battery-chemistry-finally-explained) που περιγράφει επιτυχώς και επιγραμματικά, αλλά επαρκώς για τον μέσο χρήστη,
τις "χημείες" των μπαταριών λιθίου και τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα που αυτές έχουν.
Δυστυχώς είναι γραμμένο στην αγγλική. Αν υπάρχει ενδιαφέρον μπορώ να το μεταφράσω.
nassosxlvbros
15/06/2018, 15:03
Ένα άρθρο (https://batterybro.com/blogs/18650-wholesale-battery-reviews/18880255-battery-chemistry-finally-explained) που περιγράφει επιτυχώς και επιγραμματικά, αλλά επαρκώς για τον μέσο χρήστη,
τις "χημείες" των μπαταριών λιθίου και τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα που αυτές έχουν.
Δυστυχώς είναι γραμμένο στην αγγλική. Αν υπάρχει ενδιαφέρον μπορώ να το μεταφράσω.
Ασχολούμαι χρόνια -μη πω και ζαμάνια- με το θέμα επαναφορτιζόμενη μπαταρία.Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου ή ιόντων πολυμερούς έχουν τρομερή ενεργειακή πυκνότητα για το βάρος τους αλλά χρειάζονται πρώτον φορτιστή/κύκλωμα φόρτισης ειδκά σχεδιασμένο για αυτές,και φυσικά τον ανάλογο χειρισμό και σεβασμό στη χρήση.Απροσεξίες δεν σηκώνουν γιατί το παραμικρό βραχυκύκλωμα είναι καταστροφικό.Δεν είναι καθόλου δύσκολο με μια απροσεξία ή λάθος φόρτιση να πάρει ένας χώρος φωτιά για πλάκα....
Αν μπορείς κάνε έναν κόπο και μετέφρασέ το γιατί βλέπω αρκετούς να ενδιαφέρονται αλλά αγνοούν τον κίνδυνο.
Από τον παρακάτω πίνακα βλέπετε τις πιο κοινές μπαταρίες ιόντων λιθίου που υπάρχουν:
396492
Κάθε μια έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.
Κάθε μπαταρία ιόντων λιθίου αποτελείται από τα εξής μέρη: Την άνοδο, την κάθοδο και τον ηλεκτρολύτη.
396495
Σε όλες η άνοδος είναι συνήθως κοινή: Άνθρακας, πυρίτιο και γραφίτης.
Η κάθοδος είναι αυτή που κάνει τους διάφορους τύπους μπαταρίας λιθίου να διαφέρουν και που προσδίδει
σε αυτές τις ιδιότητες που έχουν. Υπάρχουν διάφορα αντισταθμίσματα μεταξύ των διαφόρων τύπων καθό-
δου, ένα από τα οποία αφορά στις εξής ιδιότητες: ενέργεια, χωρητικότητα, κύκλος ζωής και ασφάλεια. Για
παράδειγμα οι ICR μπαταρίες εμφανίζουν υψηλή ενέργεια και χωρητικότητα αλλά δεν είναι πολύ ασφαλείς.
Οι IMR είναι πιο ασφαλείς αλλά έχουν μικρότερη χωρητικότητα από τις ICR. Η προσθήκη νικελίου αυξάνει
την ειδική ενέργεια (ενέργεια ανά μονάδα μάζας).
IMR:
Πολλές από τις μπαταρίες λιθίου με μεγάλο ρυθμό εκφόρτισης που χρησιμοποιούνται στα ηλεκτρονικά τσι-
γάρα και στους φακούς είναι τύπου IMR. Ο λόγος είναι ότι το μαγγάνιο επιτρέπει την εκφόρτιση σε υψηλές
εντάσεις ρεύματος χωρίς να παρατηρούνται υψηλές θερμοκρασίες. Αυτό σημαίνει ότι είναι ασφαλέστερες
από τις προγενέστερες ICR και συνήθως δεν απαιτείται η ενσωμάτωση ειδικών κυκλωμάτων προστασίας.
Όμως, στις πιο σύγχρονες μπαταρίες ιόντων λιθίου προστίθεται και νικέλιο.
INR:
Ο "πρωταθλητής" των μπαταριών όσων αφορά το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Η χημεία τους απαιτεί την προσθή-
κη νικελίου στο "μείγμα" των IMR, γεγονός που τις κάνει "υβρίδια". Συνδυάζει την ασφάλεια και την χαμη-
λή αντίσταση του μαγγανίου με την υψηλή ενέργεια του νικελίου. Η χημεία της μπαταρίας που προκύπτει,
προσφέρει σχετικά υψηλή χωρητικότητα και εκφόρτιση υπό υψηλές εντάσεις ρεύματος. Είναι επίσης πολύ
σταθερή και κατ' επέκταση δεν απαιτεί την ενσωμάτωση ειδικών κυκλωμάτων προστασίας.
NCA:
Έχουν παρόμοια χημεία με τις INR χωρίς όμως τα πλεονεκτήματα που προσφέρει το μαγγάνιο. Προσφέρουν
εκφόρτιση υπό χαμηλότερες τάσεις ρεύματος αλλά πλεονεκτούν στην χωρητικότητα και στον κύκλο ζωής.
Εμφανίζουν υψηλότερες αντοχές σε χτυπήματα γεγονός που τις καθιστά ιδανικές για τη χρήση σε ηλεκτρικά
ποδήλατα. Η Tesla τις χρησιμοποιεί στα οχήματά της.
NCO:
Σπάνια χημεία καθόδου. Το μοναδικό μοντέλο που ο γράφων το πρωτότυπο μπόρεσε να βρει (Samsung 29E)
προσφέρει 2900 mAh και συνεχόμενη ένταση εκφόρτισης 8,2A.
ICR:
Αυτή η χημεία προσφέρει την μεγαλύτερη ειδική ενέργεια από οποιαδήποτε άλλη μπαταρία ιόντων λιθίου με
κόστος στην ασφάλεια αυτών καθώς είναι οι πιο επικίνδυνες. Αυτό έχει επίπτωση και στην ένταση εκφόρτισης
που αυτές μπορούν να υποστηρίξουν, καθώς είναι επικίνδυνη η εκφόρτισή τους υπό εντάσεις υψηλότερες από
αυτές που προτείνει ο κατασκευαστής. Αν χρησιμοποιούνται σε ηλεκτρονικά τσιγάρα ή φακούς τότε απαιτείται
η ενσωμάτωση ειδικών κυκλωμάτων προστασίας που συνήθως γίνεται από τρίτες εταιρίες. Δεν προτείνεται λοι-
πόν η χρήση τους σε τέτοιες συσκευές, αλλά είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιούνται σε λαπτοπ.
IFR:
Είναι καλές μπαταρίες υπό πολλές απόψεις αλλά έχουν χαμηλή (3,2V) τάση.Εμφανίζουν υψηλό ρυθμό αποφόρ-
τισης σε σχέση με τις προηγούμενες μπαταρίες. Μπορούν να υποστηρίζουν υψηλούς ρυθμούς εκφόρτισης (έως
30C) διατηρώντας παράλληλα σχετικά υψηλή χωρητικότητα.
https://youtu.be/DcXpsSCO9J4
Σειρά με τρία βιντεακια της Fenix για θεραπεία των φακών της (και άλλων εταιρειών).
Περιλαμβάνει : αναβοσβησιμο λόγω κακών επαφών, αλλαγή διακόπτη on/off και διαρροή των υγρών της μπαταρίας.
Αναγκαία εργαλεία : ασφαλειοτσιμπιδο μικρό, λαβίδα μικρή, μπατονετες καθαρισμού, απλή ή ισοπροπυλικη αλκοόλη, γρασσο σιλικονούχο για o-rings, ανταλλακτικα αν χρειάζονται (συνήθως διακόπτης και λαστιχενιο κάλυμμα του διακόπτη).
Επειδή τελευταία ένας μικρός Fenix LD10 /1xΑΑ άρχισε να κάνει νερά στη μεγάλη σκάλα φωτισμού,αφού είδα τα βιντεακια τον άνοιξα και βρήκα στο πίσω μέρος, πάνω από το διακόπτη on/off ένα δακτυλίδι λασκαρισμενο. Μάλιστα έχει ανάποδες βόλτες για να μην λασκάρει και ουσιαστικά συγκρατεί τον πισω διακοπτη. Ε, μετά 8 σχεδόν χρόνια χρήσης κατάφερε να λασκάρει. Γενικό καθάρισμα, μοντάρισμα και δουλεύει σαν καινούργιος.
http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?444430-Review-Skilhunt-H03-RC
398700
Εδώ το πολύ καλό candlepower.forum έχει κάνει review στον Skilhunt H03 RC. Καινούργιο μοντέλο με εξωτερική φόρτιση με μαγνήτη. Κατά τα άλλα ίδιο με το προηγούμενο μοντέλο. Το Review το παράγγειλε η ίδια η εταιρεία και στην παρατήρηση ότι ο μαγνήτης φόρτισης δεν είναι αρκετά ισχυρός , αμέσως τον άλλαξε με ισχυρότερο. Το άλλο σοβαρότερο που πρότεινε το forum είναι να αλλαχθεί το υπάρχον κιτρινωπο LED με το ιαπωνικό Nichia που έχει καλύτερη χρωματική απόδοση (CRI) . Τότε πιστεύω θα τον πάρω γιατί έχει φαρδιά ομοιόμορφη δέσμη για μεσαίες αποστάσεις.
macdeath_s
20/08/2018, 23:14
Λοιπόν μιας και πλέον κατέφθασαν και τα δύο μπορούμε να κάνουμε και ένα μικρό συγκριτικό.
Αρχικά σε specs και δυνατότητες είναι δύσκολη η σύγκριση αλλά ίσως να κερδίζει το Bahco. Το μεν Bahco λοιπόν έχει παραπάνω φωτεινότητα (45 lumens αντί για 36 του Facom) αλλά και μεγαλύτερο εύρος της δέσμης (αυτό αν δεν κάνω λάθος είναι το Lux όπου το Bahco έχει 50 παραπάνω από το Facom το οποίο είναι στα 100). Από την άλλη, το Facom έχει μεγαλύτερη διάρκεια στις μπαταρίες αλλά επίσης και διπλάσια αντοχή σε νερό/υγρά. Τώρα συν τοις άλλοις θεωρώ ότι κερδίζει το Bahco διότι έχει επαναφορτιζόμενες με USB και spot light επίσης. Μεγάλο ατού όμως του φακομ είναι το velcro μαγνητάκι που σου δίνει τη δυνατότητα να παίξεις περισσότερο με τη γωνία φωτισμού σύν ότι έχει μαγνητάκι και σε σημείο που δεν έχει το bahco (2 μαγνήτες συνολικά). Τώρα αυτά πάνω κάτω τα είχαν πει και οι προηγούμενοι οπότε θα βάλω και μερικές φωτό όπου προσπάθησα να τα συγκρίνω βάζοντας τα στο ίδιο σημείο και τραβώντας φωτό όσο πιο όμοιες γίνεται. Παρότι λοιπόν το Bahco έχει σαφώς μεγαλύτερο εύρος στη δέσμη του, το φως του Facom μου φαίνεται πιο καθαρό και πιο δυνατό επίσης στο κέντρο. Δεν ξέρω αν φαίνεται στις φωτό αυτό που λέω.
378665
378666Bahco
378667Facom
Με συνέπεια στα reviews δυστυχώς έχω να δώκω ένα μείον στον Facom σε σχέση με κάτι που αρχικά νόμιζα ότι υπερείχε. Κατασκευή/αντοχή... Έσπασε, ή μάλλον καλύτερα ράγισε το καπάκι-μαγνήτης που χει πίσω, οπότε πλέον δεν ανάβει αν δεν κρατάς το καπάκι. Δεν είχε φάει πολύ ξύλο και άντε να χει πέσει δυο φορές. Στη φάση που το παθε πάντως δεν είχε πέσει κάτω. Δεν έχω δοκιμάσει ακόμα αν περνάει εγγύηση αλλά όπως και να χει δυστυχώς με άφησε πάνω σε δουλειά.
Με συνέπεια στα reviews δυστυχώς έχω να δώκω ένα μείον στον Facom σε σχέση με κάτι που αρχικά νόμιζα ότι υπερείχε. Κατασκευή/αντοχή... Έσπασε, ή μάλλον καλύτερα ράγισε το καπάκι-μαγνήτης που χει πίσω, οπότε πλέον δεν ανάβει αν δεν κρατάς το καπάκι. Δεν είχε φάει πολύ ξύλο και άντε να χει πέσει δυο φορές. Στη φάση που το παθε πάντως δεν είχε πέσει κάτω. Δεν έχω δοκιμάσει ακόμα αν περνάει εγγύηση αλλά όπως και να χει δυστυχώς με άφησε πάνω σε δουλειά.
Κρίμα για την ζημιά. Φαίνεται λοιπόν ότι δεν κάνει καλη επαφή το καπάκι με το υπόλοιπο σώμα του φακού. Για κοίτα τα επισκευαστικα video της Fenix που έβαλα παραπάνω μήπως σε βοηθήσουν να τον ανοίξεις και να τον επισκευάσεις. Εμενα η επισκευή έγινε εύκολα. Το ράγισμα μπορεί ίσως να επισκευσθει με μια σταγόνα κόλλα στιγμής και μετά να δεις αν έχει λασκάρει κάτι.
Πάντως αν έχεις δεύτερο να δουλέψεις, προτίμησε πριν βάλεις χέρι να δεις την εγγύηση.
Κρίμα για την ζημιά. Φαίνεται λοιπόν ότι δεν κάνει καλη επαφή το καπάκι με το υπόλοιπο σώμα του φακού. Για κοίτα τα επισκευαστικα video της Fenix που έβαλα παραπάνω μήπως σε βοηθήσουν να τον ανοίξεις και να τον επισκευάσεις. Εμενα η επισκευή έγινε εύκολα. Το ράγισμα μπορεί ίσως να επισκευσθει με μια σταγόνα κόλλα στιγμής και μετά να δεις αν έχει λασκάρει κάτι.
Πάντως αν έχεις δεύτερο να δουλέψεις, προτίμησε πριν βάλεις χέρι να δεις την εγγύηση.
Πήρα το παρακάτω να δοκιμάσω πως είναι γενικά ο φακός στο κεφάλι και αν αποδειχτεί ότι αξίζει να επενδύσω σε καλύτερη ποιότητα.
Σαν πρώτη εντύπωση φαίνεται οκ. Από ποιότητα κατασκευής θα δείξει εν καιρό αλλά έχει 3 σκάλες και μπορείς να το δουλέψεις για επισκευές αλλά και ποδηλασία.
Όπως κάποιος θα αντιληφθεί αμέσως δεν υπάρχει περίπτωση να σου δείχνει το δρόμο στα 80μ όπως λένε αλλά μέχρι και 30+ νομίζω ότι τα καταφέρνει καλά και νομίζω είναι αρκετά για ποδήλατο.
Το κόστος ήταν κάτω από 10Ε, Κινεζια, οπότε ειδομεν.
398924
Έχω έναν φακό energizer και παρότι δουλεύει ακόμα (10+ χρόνια) είναι δύσχρηστος γιατί η δέσμη του είναι πολύ στενή.
Ο συγκεκριμένος έχει τρία led οπότε φαντάζομαι ότι θα έχει πιο ευρεία δέσμη. Πες μας εντυπώσεις μετά από κάποια χρήση!
Έχω δύο energizer από τους πρώτους με ένα λευκό και ένα κόκκινο LED με στενή δέσμη. Είναι χαμηλής ισχύος και δυσχρηστοι. Τους διατηρώ μόνο για spear
Προχθές με τους κεραυνούς και τη διακοπή στη Παλλήνη, παλεύαμε με ένα συνάδελφο στα σκοτάδια με κάτι σωληνώσεις ατμού. Ανεβασμένος σε σκάλα μου πέφτει ο Olight από τα 3-3.5 μέτρα ύψος.... Λέω από μέσα μου, πάει, εδώ θα μείνουμε, θα μας βρούνε το πρωί σα τις μαϊμούδες πάνω στα δέντρα. Ο φακός όμως με διαψεύδει. Ούτε που την άκουσε. Ούτε καν σημάδι άξιο αναφοράς. Μετά από 10' ενώ δουλεύουμε, πάω να πιάσω το φακό που ήταν με το μαγνήτη πάνω σε μια σωλήνα και ζεματίστηκα! Λέω πάει χάλασε από τη βουτιά. Όμως ο καημένος ο φακός δούλευε κανονικά ακόμα και πάνω στη σωλήνα του ατμού που τον είχα βάλει πάνω στη βιασύνη μου. Μιλάμε δεν τον κρατούσες στο χέρι. Έγκαυμα για πλάκα.
Να μη τα πολυλογώ, μ' έβγαλε ασπροπρόσωπο. Για αυτό τον πλήρωσα 3 φορές τα λεφτά του κινέζου που είχα πριν. :beer:
Λοιπόν , διάβασα αρκετά σε αυτό το θρεντ αλλά έχω μια απορία.
Γιατί oi surefire έχουν τόσα λεφτά αλλά τόσο λίγο χρόνο λειτουργίας, ι.ε. 1-2ωρες μάχη εκτός και αν βάλεις τα 10λουμεν οπότε πάλι σκοτάδι θα είναι :D
Προχθές με τους κεραυνούς και τη διακοπή στη Παλλήνη, παλεύαμε με ένα συνάδελφο στα σκοτάδια με κάτι σωληνώσεις ατμού. Ανεβασμένος σε σκάλα μου πέφτει ο Olight από τα 3-3.5 μέτρα ύψος.... Λέω από μέσα μου, πάει, εδώ θα μείνουμε, θα μας βρούνε το πρωί σα τις μαϊμούδες πάνω στα δέντρα. Ο φακός όμως με διαψεύδει. Ούτε που την άκουσε. Ούτε καν σημάδι άξιο αναφοράς. Μετά από 10' ενώ δουλεύουμε, πάω να πιάσω το φακό που ήταν με το μαγνήτη πάνω σε μια σωλήνα και ζεματίστηκα! Λέω πάει χάλασε από τη βουτιά. Όμως ο καημένος ο φακός δούλευε κανονικά ακόμα και πάνω στη σωλήνα του ατμού που τον είχα βάλει πάνω στη βιασύνη μου. Μιλάμε δεν τον κρατούσες στο χέρι. Έγκαυμα για πλάκα.
Να μη τα πολυλογώ, μ' έβγαλε ασπροπρόσωπο. Για αυτό τον πλήρωσα 3 φορές τα λεφτά του κινέζου που είχα πριν. :beer:
Κιαυτος Κινέζος είναι, αλλά στη ζωή και στην Κίνα ο,τι πληρώνεις παίρνεις.
Τώρα στις διακοπές βρήκα ευκαιρία να δουλέψω αρκετά τον μικρό Sofirn SF14 με 1xAA 14500 Fenix 800mAh 3,6V.
Στη μικρή σκάλα κινεισε άνετα σε κλειστούς χώρους για ψιλοδουλειες, στη μεσαία σε χωράφια διέκρινα καφέ σκύλο στα 30-40 μέτρα, ενώ στη μεγάλη τύφλα να έχουν οι μεγαλύτερου μεγέθους με 18650, αλλά για ένα λεπτό μετά πέφτει στη μεσαία σκάλα.
Δεν ανέβηκα σε κανένα δένδρο να μου πέσει, ούτε άναψα τζάκι μπας και τον ψήσω αλλά κατά τα άλλα δουλεύει άψογα, ειδιαιτερα το κουμπάκι on-off.
@jnp νόμιζα ότι καταλαβαινόμαστε εδώ μέσα όταν λέμε Κινέζο μια εταιρεία.
Το θέμα μας είναι ότι δεν το έψησε κανείς τον κινεζούλη. Στη τσέπη του ανθρώπου ήταν και χάλασε. Ο skillhunt έπεσε από μέτρο και δε δούλεψε ξανά.
Στις δοκιμές, στα review και στους weekend warriors δύσκολα θα βγάλει πρόβληματα ένας φακός. Όταν όμως το δουλεύεις κάθε μέρα τότε θα δεις διαφορά.
Όσον αφορά τους surefire για εμένα και την χρήση μου δεν τα αξίζουν όσα ζητάνε. Μην παρεξηγηθώ είναι ποιοτικοί αλλά ζητάνε πολλά και
χωρίς να το έχω ψάξει ιδιαίτερα φαντάζομαι ότι στηρίζονται στο όνομά τους στα weaponlights σε μεγάλο βαθμό για την τιμολόγηση των προϊόντων.
Είναι προσατονολισμένοι σε law enforcement καταστάσεις, για αυτό και τα λίγα output modes, στα περισσότερα από τα προϊόντα της.
Πάντως τα 10 lumen είναι αρκετά για πολλές καταστάσεις.
Εντίτ: Made in USA, R & D, πολύ σπάνια ένα προϊόν είναι εκτός των προδιαγραφών σε lumen, εγγύηση lifetime,
με δωρεαν ανταλλακτικά lifetime, πολλά patented designs και φαντάζομαι και άλλα είναι αυτά που αυξάνουν το κόστος.
Είναι φτιαγμένοι γενικά να δουλεύουν σε καταστάσεις που η ζωή του χρήστη κρίνεται από την απροβλημάτιστη λειτουργία του φακό του.
Για τους surefire ειναι όπως τα λέει ο scitef. Είναι άκρως επαγγελματικοί φακοι φτιαγμένοι για ακραίες καταστασεις. Το φτωχό τους UI έχει ξεκάθαρο προσανατολισμό και είναι ρυθμισμένο με τέτοιο τρόπο ώστε ο χρήστης να το δουλεύει σε καταστάσεις υψηλού στρες. Οι streamlight είναι αντίστοιχης ποιότητας λίγο φθηνότεροι και με περισσότερες επιλογές.
Edit.
Δεν ξέρω τι χειρότερο υπάρχει για ένα φακο, απ τους κραδασμούς ενός οπλου, όσο αυτός είναι αναμενος.
H θερμοκρασία και οι κραδασμοί σκοτώνουν τους φακούς. Σε εντατική χρήση θα σου τύχουν και τα δύο. Ειδικά οι κραδασμοί και τα χτυπήματα είναι στην ημερήσια διάταξη. Έχω ξεχάσει φακό, κρεμασμένο σε τζιπακι για 15 χλμ σε βουνό. Κάποιος που κάνει ορειβασία ή αναρρίχηση δεν χρειάζεται να ανέβει σε δέντρο για να ρίξει το φακό του από μεγαλύτερο ύψος του ενός μέτρου. Ο πυροσβέστης που θα μπει μέσα σε κτήριο, το ίδιο. Δεν είναι όλοι οι φακοί, για όλους. Κάποιοι είναι πολύ ακριβοί για κάποιους και άλλοι οφείλουν να είναι τόσο ακριβοί, όσο απαιτητικές είναι και οι καταστάσεις στις οποίες θα κληθούν να λειτουργήσουν.
1η φωτό από Energiser 315 λούμεν
398995
2η από Hazet 1979 top 150 λούμεν
398996
3η από Hazet full 270 λούμεν
398997
Νομίζω ότι ο Ηαζετ υπερτερεί μόνο στο φουλ λόγω ότι διαχυει το φως σε ευρύ φάσμα.
Πάντως ο Energiser είναι πολύ καλός και στο δρόμο φωτίζει πολύ καλά και ίσως πάνω από 30-40 Μέτρα.
Θα πάρω και φωτό στο δρόμο και βλέπουμε.
Θα μου επιτρέψεις μια συμβουλή.
Για να συγκρίνεις τις φωτεινότητες δύο φακών πρέπει η μηχανή σου να ρυθμιστεί στο Manual τρόπο σε συγκεκριμένη ταχύτητα, διάφραγμα και ευαισθησία που δεν θα τα αλλαζεις. Έτσι θα φανούν σωστότερα οι διαφορές τους. Αν αφήσεις την μηχανή στο αυτόματο, τότε μόνη της θα ρυθμίζει κάθε φορά διαφορετικό συνδυασμό ταχύτητας και διαφραγματος, ώστε να παίρνουμε μια φυσιολογική για το λογισμικό της φωτογραφία.
Αν δεις τις δύο πρώτες σου φώτο παρόλο που η πρώτη έχει διπλάσιο φωτισμό από τη δεύτερη(300 έναντι 150 LM) , η φωτογραφική μηχανή τις απέδωσε σχεδόν ίδιες.
Θα μου επιτρέψεις μια συμβουλή.
Για να συγκρίνεις τις φωτεινότητες δύο φακών πρέπει η μηχανή σου να ρυθμιστεί στο Manual τρόπο σε συγκεκριμένη ταχύτητα, διάφραγμα και ευαισθησία που δεν θα τα αλλαζεις. Έτσι θα φανούν σωστότερα οι διαφορές τους. Αν αφήσεις την μηχανή στο αυτόματο, τότε μόνη της θα ρυθμίζει κάθε φορά διαφορετικό συνδυασμό ταχύτητας και διαφραγματος, ώστε να παίρνουμε μια φυσιολογική για το λογισμικό της φωτογραφία.
Αν δεις τις δύο πρώτες σου φώτο παρόλο που η πρώτη έχει διπλάσιο φωτισμό από τη δεύτερη(300 έναντι 150 LM) , η φωτογραφική μηχανή τις απέδωσε σχεδόν ίδιες.
Σωστός, με το κινητό πήρα τι φωτό και έχεις δίκιο.
Πάντως και με το μάτι φαίνεται τα 300 λμ είναι πιο φωτεινά και είναι πιο άσπρο χρώμα από τον Ηαζετ με 150 που δείχνει λίγο κιτρινακι.
Θα φτιάξω τις ρυθμίσεις, αν τα καταφέρω, και θα προσπαθήσω ξανα
Ανεξαρτήτως ρυθμίσεων, που όπως είπε ο JNP πρέπει να γίνονται, έχω την εντύπωση πως συγκρίνοντας τη χαμηλή σκάλα
του hazet με αυτήν του energizer ο πρώτος δίνει πιο ευρεία δέσμη που είναι πιο χρήσιμη για μικρές αποστάσεις.
Επιπλέον των ρυθμίσεων καλό είναι να αναφέρεις και την απόσταση του φακό με τον τοίχο και της φωτογ. μηχανής με τον τοίχο.
Σωστός, με το κινητό πήρα τι φωτό και έχεις δίκιο.
Πάντως και με το μάτι φαίνεται τα 300 λμ είναι πιο φωτεινά και είναι πιο άσπρο χρώμα από τον Ηαζετ με 150 που δείχνει λίγο κιτρινακι.
Θα φτιάξω τις ρυθμίσεις, αν τα καταφέρω, και θα προσπαθήσω ξανα
Το κιτρινακι μπορεί να οφείλεται στην ένταση αλλά και στη χρωματική απόδοση του led (μήκος κύματος).
20 μέτρα απόσταση περίπου από το φακό στο τοίχο κρατώντας το φακό στο 1.40 μ ύψος από το εδαφος
Φωτο απο κινητό με μανουαλ ρυθμίσεις για βράδυ.
Πιστεύω για 10 ευρώ ο Ενερτζισερ είναι καλός. Θα πάω και καμία βόλτα με το ποδήλατο και ειδωμεν
Ενερτζισερ
399143
Ηαζετ τοπ
399144
Ηαζετ φουλ
399145
Γυρίστε το κινητό/ οθόνη 90 μοίρες δεξιά γιατί οι φωτό περιστραφηκαν κατα το ανέβασμα:beer:
Μετά το τελευταίο ψάρεμα (τάισα και τα ψάρια αλλά και τα κουνούπια :() ζαχαρώνω πολύ το εξής (https://flashlight.nitecore.com/product/nu20cri) headlamp.
Αλλά Ελλάδα δεν τον βρίσκω. Καμιά ιδέα; Μιλάω για το high cri version. Το απλό που έχει και μεγαλύτερο output το βρίσκω εύκολα.
Μετά το τελευταίο ψάρεμα (τάισα και τα ψάρια αλλά και τα κουνούπια :() ζαχαρώνω πολύ το εξής (https://flashlight.nitecore.com/product/nu20cri) headlamp.
Αλλά Ελλάδα δεν τον βρίσκω. Καμιά ιδέα; Μιλάω για το high cri version. Το απλό που έχει και μεγαλύτερο output το βρίσκω εύκολα.
Ελαφρύ εργαλείο σύμφωνοι, αλλά προσωπικά θα επαιρνα κάποιο μοντέλο με συμβατικές μπαταρίες είτε ΑΑ είτε 18650.
Όσον αφορά το τάισμα είναι σίγουρο ότι κατά βάθος είμαστε οικολόγοι.
Ελαφρύ εργαλείο σύμφωνοι, αλλά προσωπικά θα επαιρνα κάποιο μοντέλο με συμβατικές μπαταρίες είτε ΑΑ είτε 18650.
Σωστή η παρατήρηση. Πολλά τα "άχρηστα" lumen για την περίπτωση 18650. Τώρα για ΑΑ πρέπει να το ψάξω να δω αν υπάρχει headlamp με nichia led.
Για τον losvre που ρώτησε για τους surefire αλλά και για τους υπόλοιπους φυσικά, υπάρχει μια ακόμη αντίστοιχη μάρκα, η elzetta,
την οποία την θυμήθηκα αφού μου έβγαλε ένα video στα recommended στο YouTube.
Μερικές εκδόσεις (βασικά είναι modular) είναι ακόμα πιο απλές και από τους surefire με μόνο on/off.
Ποιοτικά προϊόντα, USA made, που δεν τα βρίσκεις Ελλάδα.
Το κύριο πλεονέκτημα για μένα είναι η δυνατότητα αλλαγής του κατόπτρου, ώστε η δέσμη να γίνει πιο ευρεία ή πιο στενή.
Edit: Ξέχασα να πω πως είναι ακριβοί, το φτηνότερο μοντέλο έχει από 130 έως 150 δολλάρια, αν θυμάμαι καλά.
Επειδή εδώ η γνώση είναι μαζεμένη κι επειδή αν διαβάσω τις 31 σελίδες ξανά το σίγουρο είναι ότι θα είμαι περισσότερο μπερδεμένος απ ότι είμαι τώρα, λέω τι θέλω και ακούω προτάσεις. Λοιπόν θέλω φακό κεφαλής ευρείας δέσμης, το μήκος της δέσμης δεν με νοιάζει (να καλύπτει όσο φτάνουν τα χέρια μας αντε και 20 πόντους παραπάνω) με δυνατότητα ρύθμισης της φωτεινότητας, με ενσωματωμένη μπαταρία λιθιου που να φορτίζει και από USB υπολογιστή, να έχει μερικές ώρες αυτονομία, να μην κοστίζει μια περιουσία (τις οποίες περιουσίες τις πήρε ο Αλέξης), να είναι οικονομικός και να μην χαλάσει την 2η εβδομάδα χρήσης και να μην κινδυνεύει να σκάσει στην κεφάλα μου.
Για να σας δω τι μάγκες είστε!
Για κοίτα αυτόν : https://www.smart-tech.gr/led-lenser-mh6
Για κοίτα αυτόν : https://www.smart-tech.gr/led-lenser-mh6
Είναι πολύ ακριβός ρε συ, είπαμε να μην δώσουμε έναν σκασμό λεφτά, επίσης είπα ότι αυτό που χρειάζομαι είναι να έχει φαρδιά δέσμη σε μικρή απόσταση, αυτός βαράει 120m, μάλλον δεν κάνει για την χρήση που θέλω εγώ
Έχει και χαμηλή σκάλα...
Δεν όρισες χρηματική κατηγορία! Επειδή καταλαβαίνω ότι είναι για επαγγ. δουλειά τον πρότεινα αυτόν.
Εγω έχω με ρυθμιζόμενη ένταση και εύρος δέσμης αλλά παίρνει 3ΧΑΑΑ όχι όμως φόρτιση με USB.
https://www.skroutz.gr/s/10521177/NiteCore-NU10.html
Νομίζω ότι δε θα χρειαστείς κάτι παραπάνω από αυτόν τον Nitecore.
+1 στον nitecore ή και στο αμέσως επόμενο μοντέλο τον nu20. Ο δεύτερος στα 35 ευρώ.
Όπως ήδη είπαμε όμως, όταν χαλάσει η μπαταρία τους αλλάζεις φακό όχι μπαταρία.
Ο nu10 έχει πιο ευρεία δέσμη, 170 μοίρες έναντι 100 του nu20.
Ο nu10 φαίνεται ιδανικός!
Οπότε NU10, καταλήξαμε. Πριν αλλάξουμε γνώμη αύριο, τον βάζω παραγγελία.
Θενκς για το άμεσο και τον χρόνο σας.
Τη τρέμεις τη σουπιά Βασίλη ε;
Μη ποστάρει δέκα διαφορετικούς φακούς, γράψει και 4 σεντόνια και χάσεις το μπούσουλα...
Τη τρέμεις τη σουπιά Βασίλη ε;
Μη ποστάρει δέκα διαφορετικούς φακούς, γράψει και 4 σεντόνια και χάσεις το μπούσουλα...
εεε μα ναι. Και όχι τπτ άλλο αλλά θα με πείσει ότι χρειάζομαι κάτι που κάνει 1267€ ενώ εγώ αρχικά σκεφτόμουν για κάτι με 5-6 € :D
Και το ζήτημα είναι ότι θα τον χρησιμοποιώ μια στο τόσο σε κάτι κωλο-υπόγεια που έχουν 3 πελάτες μου τα δικτυακά τους και το φως είναι λυχνοφάναρο
εεε μα ναι. Και όχι τπτ άλλο αλλά θα με πείσει ότι χρειάζομαι κάτι που κάνει 1267€ ενώ εγώ αρχικά σκεφτόμουν για κάτι με 5-6 € :D
Και το ζήτημα είναι ότι θα τον χρησιμοποιώ μια στο τόσο σε κάτι κωλο-υπόγεια που έχουν 3 πελάτες μου τα δικτυακά τους και το φως είναι φυχνοφάναρο
Mmmm αν τον θες για τα υπόγεια, προτίμησε αυτόν που σου είπε ο @shiTef, είναι πιο δυνατός
https://www.banggood.com/Nitecore-NU20-XP-G2-S3-360LM-USB-Rechargeable-Lightweight-LED-Headlamp-p-1114655.html?utm_source=google&utm_medium=cpc_ods&utm_content=ysq&utm_campaign=ds-flt-feed&gclid=CjwKCAjw0JfdBRACEiwAiDTALg8hX0dr1W9Yds26ggFNQgfb2WRXbb32Hkhv_Le_ZDSYJtjkTjqCSBoC2tsQAvD_BwE&cur_warehouse=CN
anavatis19
22/09/2018, 12:49
εντελως τυχαια ψαχνω και εγω φακο κεφαλης αυτες τις μερες και εχω μπλεξει. εκει που λεω να δωσω κανα 10ευρω να κανω τη δουλεια μου επεσα αλλη μια φορα θυμα μαρκετινγκ και εφτασα να βλεπω τους απιστευτους Nitecore. ειμαι αναμεσα σε μερικους. βασικη προυποθεση να εχει και κοκκινο φως σε περιπτωση που τυχει να ειμαι σε καμια εξοχη η το θελω για καμια επικινδυνη αποστολη.
https://www.skroutz.gr/s/10521177/NiteCore-NU10.html?from=catspan&keyphrase=nitecore+nu10
https://www.skroutz.gr/s/10504699/NiteCore-NU20.html
https://www.skroutz.gr/s/9885182/Black-Diamond-Cosmo-Headlamp-2017.html
https://www.skroutz.gr/s/12936491/Black-Diamond-Spot-Headlamp-2017.html
https://www.skroutz.gr/s/11046888/NiteCore-NU30.html
ακουω αποψεις απο τους πιο εμπειρους. ολοι εχουν συνηθως και φωτεινοτητα 1 lumen για δουλειες σε κοντινη αποσταση. το οτι καποιοι βγαζουν 300-400 lumen δεν εχει καμια σχεση απλα ειναι το μαξ αποδοσης τους με πολυ περιορισμενη αυτονομια βεβαια..επισης τελευταιο, αξιζει να ειναι ενσωματωμενη η μπαταρια και να φορτιζει με USB η να τις αλλαζω-φορτιζω μεμονομενα?
Για γενική χρήση NU20.
Σε καλύπτει σχεδόν παντού.
Αν δεν έχεις πολλούς με επαναφορτιζομενες μπαταρίες προτίμησε τη απευθείας φόρτιση με USB ή micro.
Mmmm αν τον θες για τα υπόγεια, προτίμησε αυτόν που σου είπε ο @shiTef, είναι πιο δυνατός
https://www.banggood.com/Nitecore-NU20-XP-G2-S3-360LM-USB-Rechargeable-Lightweight-LED-Headlamp-p-1114655.html?utm_source=google&utm_medium=cpc_ods&utm_content=ysq&utm_campaign=ds-flt-feed&gclid=CjwKCAjw0JfdBRACEiwAiDTALg8hX0dr1W9Yds26ggFNQgfb2WRXbb32Hkhv_Le_ZDSYJtjkTjqCSBoC2tsQAvD_BwE&cur_warehouse=CN
Μια χαρά είναι ο NU10, δεν θα πάω να κυνηγήσω αρουραίους στα υπόγεια. Κανένα καλώδιο θα πατσάρω και θα αλλάξω, οπότε καλύπτομαι με ακτίνα μικρής έντασης αλλά μεγάλου εύρους.
Alea jacta est
Ο nu10 έχει κόκκινο φως! Ο nu20 οχι!
anavatis19
04/10/2018, 16:47
Τελικα κατεληξα στον NU30. Απλα κορυφη και βεβαια ποιοτητα Nitecore. παρα πολλες λειτουργιες πανω που δεν εχει νοημα να αναλυσω. Οποιος θελει τα βρισκει. Η διαφορα ειναι χαοδης σε σχεση με τον NU25. Πρωτα πρωτα η μπαταρια του 30 που ειναι 1800mAh ενω του 25 μολις 610mAh!! Επισης μεγαλες διαφορες στην αποσταση φωτισμου και το intensity του φωτος. Οι ωρες λειτουργιας επισης μεταξυ τους....ΧΑΟΣ..
και η διαφορα τιμολογιακα μεταξυ τους.......3 ευρω! με κλειστα ματια πας στον 30αρη!
399760
399761
399762
Εχθές πήγα στην έκθεση NATEX στο Φάληρο. Πρώτο σχεδόν περίπτερο ένα με φακούς CAT.
Ξεχώρισα και πήρα ένα πλακέ φακό γιατι :
Είναι ελαφρύς με 3 x ΑΑ μπαταρίες.
Αρκετά στιβαρό πλαστικό με περίβλημα λάστιχου για τα πεσίματα.
Φαρδιά τσιμπίδα στερεώματος στο πίσω μέρος.
Φυσικά led με δύο σκάλες φωτεινότητας 220 και 110 LM.
Πολύ ευρυγωνιος με απόλυτα ομοιόμορφη δέσμη. Σε ένα μέτρο απόσταση έχει άνοιγμα ένα μέτρο!
Ιδανικός για επαγγελματίες που δουλεύουν σε πίνακες ή τοίχους μπροστά τους η για μικρούς εσωτερικούς χώρους.
Περίπου 18 ευρώ με τις μπαταρίες.
403759
403760
403761
403762
Ένα βίντεο με 5 καλούς tactical φακούς, οι δύο τελευταίοι κορυφαίοι.
https://youtu.be/Bzolz_ORaGM
Πράγματι είναι πολύ καλοί αλλά κατά τη γνώμη μου όχι για όλους. Ή μάλλον, όχι για όλες τις δουλειές, ανάγκες, χρήσεις.. όπως θέλετε πάρτε το!
Ενας τάκτικαλ φακός δεν είναι καλός παντού. Ή μάλλον δεν είναι παντού ο καλύτερος. Και αφού θα δώσουμε ένα σκασμό λεφτά γιατί να μην πάρουμε τον καλύτερο γι' αυτό που θέλουμε?
Κάποια χαρακτηριστικά σημεία μπορεί να είναι..
Δέσμη τύπου λέιζερ που είναι εντελώς ακατάλληλη για γενική χρήση!
Σώμα διπλού τοιχώματος που αυξάνει αδικαιολόγητα για πολιτική χρήση το βάρος και τον όγκο του φακού.
Κουμπί ον/οφφ.. Ναι τα σπάει για να μη πω γμει αλλά.. Χρειάζεται σε κανέναν να ανάψει το φακό του σε καταστάσεις υπερβολικού στρες? Αν όχι τότε και τα νορμαλ κουμπιά που επιτρέπουν στο φακό να σταθεί ανάποδα και να κάνει τη λειτουργία κεριού είναι παραπάνω από μια χαρά. Γιατί να στερηθεί κάποιος μια τόσο βασική λειτουργία για κάτι που δε θα χρειαστεί ποτέ?
UI.. Οκ, εμένα δε με χαλάει το σπαρτιάτικο αλλά εδώ μιλάμε για άλλη φάση. Θέλει κανείς κάθε φορά που θα ανάβει το φακό του αυτός να ανάβει στα 1000lm? Και η δευτερη επιλογή να είναι το strobe? Μερικοί είναι αρκετά παραμετροποιήσιμοι αλλά δε πλησιάζουν τα "πολιτικά" μοντέλα.
Πάντως δεν είναι όλοι οι από πάνω τακτικαλ. Ο TK20 είναι και το δείχνει. Και επειδή είναι πολύ καλός τακτικαλ είναι αρκετά κακός για γενική χρήση. Κάποιοι ίσως να είναι αρκετά καλοί για γενική χρήση αλλά οπωσδήποτε πρέπει καποιος να τσεκάρει τα σημεία που τον ενδιαφέρουν.
406028
Θα συμφωνήσω γενικα με τον Αποστόλη.
Ένα tactical έχω, τον Fenix TK15, πολύ απλούστερο από τον TK20 και παραπάνω από αρκετός για εμένα.
Να μην ξεχάσω και τους παμφηνους Sofirn που είχα παραθέσει παλιότερα που ζουν και βασιλεύουν, ο ένας με καθημερινή χρήση.
Ανάλογα με την τρελλα που κουβαλάμε αλλά και τις ανάγκες μας πορευόμαστε.
Στις περισσότερες των περιπτώσεων, κι όχι μόνο στους φακούς, τα προϊόντα tactical θα έπρεπε μάλλον να ονομάζονται tacticool!
Καθένας με τις ανάγκες του βέβαια.
Edit: Αλλά για να πούμε και του στραβού το δίκαιο, πολλές φορές κι οι "πολιτικές" εκδόσεις το παρακάνουν με τις διάφορες βαθμίδες εντάσεως, κλπ άλλα μπλιμπλίκια.
Edit: Αλλά για να πούμε και του στραβού το δίκαιο, πολλές φορές κι οι "πολιτικές" εκδόσεις το παρακάνω με τις διάφορες βαθμίδες εντάσεως, κλπ άλλα μπλιμπλίκια.
Ναι ρε τι κακό είναι αυτό? 50 διαφορετικές επιλογές και άλλοι τόσοι συνδυασμοί! Ποιός τα θυμάται όλα αυτά? Ευτυχώς υπάρχουν και κάποιοι κατασκευαστές που αποφεύγουν τις υπερβολές και ας χαρακτηρίζονται σαν συντηρητικοί στις κοινότητες των flasholic.
Άντε οι βαθμίδες! Βαριά βαριά, άντε και τα SOS! Tα strobe;
telegonos
15/04/2019, 08:57
Ε μπορεί να βγεις με καμιά κόρη raver. Να μην έχεις κάτι να κάνεις ατμόσφαιρα σπίτι;
To stobe έχει θέση μόνο σε φακούς αστυνομίας, στρατού και πρέπει να είναι άμεσα προσβάσιμο. Χρησιμοποιείται από σώματα ασφαλείας για να αιφνιδιάσει, να σαστίσει, να στρεσάρει, ακόμα και να προκαλέσει στιγμιαία τύφλωση.
Σε κάθε άλλη περίπτωση είναι παντελώς άχρηστο έως επικίνδυνο. Δεν έχει καμία θέση μεσα στο βρόγχο λειτουργίας ενός πολιτικού φακού και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ούτε σε παιχνίδια airfsoft από 18ριδες που η μόνη εκκαθάριση δωματίου είναι αυτή για την οποία φωνάζει κάθε μέρα η μάνα τους.
Ε μπορεί να βγεις με καμιά κόρη raver. Να μην έχεις κάτι να κάνεις ατμόσφαιρα σπίτι;
Μη βάζεις ιδέες λέω εγώ, γιατί τους βλέπω τους κατασκευαστές με κάθε φακό να δίνουν δώρο discoμπάλα! :p
Ναι ρε τι κακό είναι αυτό? 50 διαφορετικές επιλογές και άλλοι τόσοι συνδυασμοί! Ποιός τα θυμάται όλα αυτά? Ευτυχώς υπάρχουν και κάποιοι κατασκευαστές που αποφεύγουν τις υπερβολές και ας χαρακτηρίζονται σαν συντηρητικοί στις κοινότητες των flasholic.
406117
Skilhunt H03 LED Headlamp.
Από τα πλέον περίπλοκα προγράμματα. Αντε τώρα να βιάζεσαι!
Σε προσφορά επαναφορτιζομενος φακός κεφαλής Nitecore HC65 Portable 1000lm LED Headlamp with 18650 Battery - Black :
https://www.gearbest.com/led-flashlights/pp_009813936941.html?1&utm_source=mail_api&utm_medium=mail&utm_campaign=GB_home_appliance_led_ai_190406_1554549492
Και review:
http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?444010-REVIEW-Nitecore-HC65-Headlamp-(XM-L2-HCRI-and-Red-emitters)
Αν ήδη έχεις μπαταρία 18650 και φορτιστή :
https://www.gearbest.com/headlights/pp_009649105441.html?wid=1433363#goodsDetail
Στα 24 ευρώ.
χμμ..
Κατά τη γνώμη μου πρέπει να αποφεύγονται οι φθηνοί φακοί με πολλά lm.
Ετσι κι αλλιώς η καλύτερη αυτονομία είναι προτιμότερη απ' τα πολλά lm. :)
edit. Γιάννη δεν το είπα απαραίτητα γι' αυτόν που έβαλες παραπάνω. Ετσι κι αλλιώς δεν τον ξέρω καθόλου. Το είπα γιατί γενικά βλέπω οτι πολλοί κυνηγούν τα lm.
χμμ..
Κατά τη γνώμη μου πρέπει να αποφεύγονται οι φθηνοί φακοί με πολλά lm.
Ετσι κι αλλιώς η καλύτερη αυτονομία είναι προτιμότερη απ' τα πολλά lm. :)
edit. Γιάννη δεν το είπα απαραίτητα γι' αυτόν που έβαλες παραπάνω. Ετσι κι αλλιώς δεν τον ξέρω καθόλου. Το είπα γιατί γενικά βλέπω οτι πολλοί κυνηγούν τα lm.
Ακόμα και ο πανάκριβος Fenix TK15 που αναφέρθηκε πιο πάνω φθάνει τους 60 °C (!!)στα 1000 lm.Πιστέυετε ότι θα αντέξει 45 λεπτά ανοiχτός στα 1000 lm που δίνει? Εκτός κι αν είναι υρδρόψυκτος!:lol: Δεν νομίζω πως έχει να κάνει τόσο με την τιμή
Ο Fenix λογικά θα έχει step down. Δε το ξέρω, το υποθέτω.
Ακόμα και ο πανάκριβος Fenix TK15 που αναφέρθηκε πιο πάνω φθάνει τους 60 °C (!!)στα 1000 lm.Πιστέυετε ότι θα αντέξει 45 λεπτά ανοiχτός στα 1000 lm που δίνει? Εκτός κι αν είναι υρδρόψυκτος!:lol:
Νομίζω έχει step down μετά από μερικά λεπτά, στα 400lm.
Edit. Επίσης ρυθμίζει τη φωτεινότητά του ανάλογα με τη θερμοκρασία του.
Δεν νομίζω πως έχει να κάνει τόσο με την τιμή
Και η τιμή με τι έχει να κάνει?
Νομίζω έχει step down μετά από μερικά λεπτά, στα 400lm.
Edit. Επίσης ρυθμίζει τη φωτεινότητά του ανάλογα με τη θερμοκρασία του.
Και η τιμή με τι έχει να κάνει?
Αρα τα 1000 lm είναι αχρείαστα αν θες αυτονομία είτε ο φακός είναι φθηνός είτε ακριβός. Εκεί ήθελα να καταλήξω . 4 λεπτάκια είναι αρκετά να φθάσει στους 50 βαθμούς ο οποιοσδήποτε φακός. Προφανώς και πληρώνεις την ασφάλεια σε έναν ακριβό φακό και δεν κινδυνέυεις να αρπαξεις φωτιά αν τον ξεχάσεις ανοιχτό !
Αρα τα 1000 lm είναι αχρείαστα αν θες αυτονομία είτε ο φακός είναι φθηνός είτε ακριβός. Εκεί ήθελα να καταλήξω . 4 λεπτάκια είναι αρκετά να φθάσει στους 50 βαθμούς ο οποιοσδήποτε φακός. Προφανώς και πληρώνεις την ασφάλεια σε έναν ακριβό φακό και δεν κινδυνέυεις να αρπαξεις φωτιά αν τον ξεχάσεις ανοιχτό !
Χμμ... Δε σε καταλαβαίνω.
Τα 1000lm μπορεί να είναι αχρείαστα ή και όχι. Σε κάποιους όχι και τόσο (οπότε καλύτερα να πάρουν ένα φακό με λιγότερα lm και καλύτερη αυτονομία*), σε άλλους ναι, οπότε καλύτερα να πάρουν ένα ακριβότερο φακό.
*Ο φακός με λιγότερα lm έχει λεντάκι που θα κάνει καλύτερη διαχείρηση ενέργειας σε χαμηλότερη φωτεινότητα. Δλδ στα 200 λμ o πιο "αδύναμος" θα αντέξει περισσότερη ώρα.
Συμφωνώ οτι τα 1000 είναι αχρείαστα στους περισσότερους, το είπα και παραπάνω. Όχι όμως σε όλους! Το ότι τα βγάζει σε turbo mode (δλδ για μερικά λεπτά και μετά πέφτει) δε σημαίνει οτι είναι άχρηστος σε αυτή τη φωτεινότητα! Βασικά αυτός που θέλει να δουλεύει με 1000 λμ θα πάρει φακό που βγάζει 2600. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που τα 1000 θα τα χρειαστείς για μερικά δευτερόλεπτα ή το πολύ 1 με 2 λεπτά. Πχ σε περιπτώσεις διάσωσης που θέλεις ένα φωτεινό φακό, αλλά που και που θέλεις να ριχνεις και μια "βολή" λίγο πιο μακριά. Ή όταν θέλεις να δεις όσο πιο μακριά γίνεται για να δεις πως είναι το "πεδίο" που θα κινηθείς και έπειτα να κατεβάσεις πάλι στα 110 λμ και να συνεχίσεις το δρόμο σου.
Οι ενστάσεις μου για φθηνούς φακούς με πολύ υψηλές επιδόσεις έχουν να κάνουν στα εξής.
1ον. Αν δε σου χρειάζονται τα 1000lm μη πάρεις κάποιον φθηνό που μπορεί να φτάσει εκεί πάνω. Δώσε τα ιδια για κάποιον με χαμηλότερες επιδόσεις. Αυτός που φτάνει στα 600 ή στα 500 θα κάνει καλύτερη διαχείριση ενέργειας στα lm που θα χρησιμοποιείς το φακό σου στο 90% των περιπτώσεων. Αν δώσεις λιγότερα για υποδεέστερα χαρακτηριστικά θα πάρεις ίδια ποιότητα με παλιότερο λεντ.
2ον. Ο φθηνός φακός που ζεσταίνεται, κρυώνει, ζεσταίνεται κρυώνει, θα τα τα παίξει μια ώρα πιο γρήγορα. Στο τέλος, όπως γίνεται πάντα θα μείνεις χωρίς φακό εκεί που σου χρειάζεται περισσότερο.
3ον. Φυσικά και θα ζεσταθούν περισσότερο και πιο γρήγορα και δε θα διαχειριστούν σωστά αυτή τη θερμότητα. Πχ ρύθμιση φωτεινότητας ανάλογα. Η μεγαλύτερη θερμοκρασία θα επιταχύνει τη διαδικασία στο 2.
4ον. Φυσικά και γίνονται πιο επικίνδυνοι με μια μπαταρία 18650 μέσα. Και σουπερ επικίνδυνοι με τις φθηνές μπαταρίες με τις οποίες έρχονται, οι οποίες πρέπει να πηγαίνουν άμεσα στην ανακύκλωση!
5ον. Το πουσάρισμα κάνει το led να χάνει μέρος απ' την απόδοσή του πολύ πιο γρήγορα. Βλέπουμε επάνω στις ετικέτες πχ 10.000 ώρες για το λεντ. Αυτό που δεν βλέπουμε είναι οτι στις 10.000 ώρες δε θα φωτίζει ούτε ούτε 1/2 της αρχικής του φωτεινότητας (αλλά θα ανάβει). Φυσικά αυτό μπορεί να συμβεί και στους ακριβούς ενώ στην περίπτωση που το led είναι απ' τον ίδιο κατασκευαστή δεν υπάρχει διαφορά.
Τούτα λέγοντας ο δικος μου έχει step down στα 3 λεπτά, απ' τα 900lm στα 400. Σε αυτά τα 3 λεπτά ζεσταίνεται ελάχιστα. Μια ζεστή νύχτα με 20 βαθμούς ίσα που καταλαβαίνεις τη θερμότητα στην κεφαλή και ελάχιστα στο σώμα. Η δε μπαταρία είναι εντελώς κρύα.
btw έχω τον pd32 της fenix. Τον είχα πάρει σχετικά φθηνά από Ελλάδα, τώρα δεν τον βρίσκω. Είναι η δευτερη version και μοιάζει πολύ στον pd35 αλλά είναι μικρότερος και με μικρότερη μέγιστη απόδοση. Το κουμπί δεν προεξέχει στο πίσω μέρος όπως όπως στο μεγάλο αδελφάκι και έχει 4 βασικές επιλογές φωτεινότητας + το turbo με 2 σπεσιαλ κριμένες πίσω από παρατεταμένο πάτημα. 5 - 50 - 150 - 400 - 900 (turbo) + stobe - sos. Όλες με μνήμη τελευταίας επιλογής, εκτός απ' τις δυο έξτρα. Επίσης έχει instant on (ανάβει με μισό πάτημα) κάτι που δεν μπορεί να συμβεί κατα λάθος μέσα σε τσέπη ή σε τσάντα λόγο της πίεσης που χρειάζεται το κουμπί αλλά έχει και επιπλέον προστασία με ξεβίδωμα 1/4 της στροφής.
Το δευτερο κουμπί στην κεφαλή εμένα δε με βοηθάει και πολύ και θα προτιμούσα να έχει 4 βασικές επιλογές μονο απ' τον πίσω διακόπτη. Παρ' όλα αυτά η μνήμη σώζει την κατάσταση, όπως και η σωστή θέση του εμπρός κουμπιού το οποίο πολλές φορές μπορείς να το πατήσεις χωρίς να αλλάξεις κράτημα στο φακό. Σίγουρα κάποιον άλλον θα τον βολεύει περισσότερο το δευτερο κουμπί στην κεφαλή.
Η κύρια ανάγκη μου είναι για 120 με 150lm όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται και 300 με 400. (όχι στιγμιαία).
Ο δευτερος φακός που έχω είναι με ΑΑ και όσο το δυνατόν μικρότερος και απλούστερος. Τον έχω συνήθως σε βάση κεφαλής και μπορεί να φτάσει 130λμ (χωρίς τουμπο και μλκ). Οι επιλογές είναι 8 - 50 - 130 αν θυμάμαι καλά. Είναι ένας fenix e12. Και οι δύο φακοί μαζί με μπαταρίες, φορτιστή, βάση κεφαλής, μου έχουν φτάσει κάπου στα 100 ευρώ. (όλα μαζί).
Και οι δύο μπορούν να σταθούν ανάποδα και με ένα diffuser να λειτουργήσουν σαν λάμπες.
406143
406144
Ξέχασα να πω κάτι που διαπίστωσα μετά την αγορά του και γενικά είναι μια πληροφορία που δεν την συναντάς έυκολα ούτε σε reviews ούτε σε βιντεάκια, ούτε απ' τον κατασκευαστή.
O pd32 θα πάρει ότι μπαταρία και να του βάλεις. Με κουμπί (βυζί), χωρίς κουμπί, με προστασία ή χωρίς (έχουν διαφορετικό μήκος αυτές οι δυο).
Οι περισσότεροι με 18650 έχουν κάποιες ιδιαιτερότητες στο είδος της μπαταρίας που δέχονται. Κάποιοι θέλουν μόνο μπαταρία με βυζί, αλλά και πάλι, κάποιες που έχουν βυζί δε θα κάνουν. Άλλοι παίρνουν με προστασία και όταν βάλεις χωρίς προστασία, δεν είναι τόσο σταθερή μέσα.
Με τον pd35 διαφέρουν και σε αυτό το σημείο.
Όλοι οι φακοί που ξέρω και που φθάνουν 1000+ lumen έχουν step-down σε 20-200sec.
Ιδιαιτερα οι φακοί που είναι στενοί μπροστά δεν μπορούν να διαχειριστουν την αύξηση της θερμοκρασίας όπως οι tactical που είναι φαρδυτεροι μπροστά.
Μην τα βάζουμε όλα τα πράγματα στο ίδιο σακί λοιπόν.
Θα συμφωνήσω με τον daz στο ότι το turbo δεν είναι για χόρταση αλλά για ειδικές ανάγκες και για λίγο.
Επίσης ότι οι φακοί που είναι συμβατοί με τις πιο πολλές μπαταρίες 18650 είναι αυτοί που έχουν ελατήρια στις δύο άκρες της.
Γιάννη δεν ξέρω τι σχέση έχει το step down και πως κόλλησε σε αυτό που είπα εγώ αλλά τέλος πάντων. Εγώ πάντως δεν αναφέρθηκα καθόλου σε αυτό για να υποστηρίξω την άποψή μου και ανέφερα τουλάχιστον οτι είναι άσχετο με με αυτό που είπα.
Σωστός για τα δύο ελατήρια.