PDA

View Full Version : NAKED για 1.91 ύψος

Σελίδες : 1 [2] 3 4 5 6 7

zoslen
14/10/2018, 13:52
CBR 1000 vs 125cc SCOOTER ! Racing on a track (https://www.youtube.com/watch?v=EFjakgypqSs)

:p

Γαργαρα το έκαναν οι γληγοροι του φόρουμ!

Ποιος χρειάζεται περισσότερα κυβικά;!

BLiTzER
14/10/2018, 14:31
Μιλήσαμε ως προς μια γενικότερη άποψη για την κάθε μάρκα. Συμφώνησα με τον Blitzer, αλλα μην βλεπουμε μόνο τα αρνητικά όπως η υψηλή τιμή και οι χαμηλές επιδόσεις, υπάρχουν κι αλλα πράγματα που ολοκληρώνουν ενα μηχανάκι και μια μάρκα. Στο σύνολο αυτο η χοντα εχει καταφέρει να βρίσκεται στην κορυφή διεθνώς και δεν μπορούμε να το παραβλέψουμε

Δεν ξέρω κατά πόσο είναι τόσο ψηλά ποιοτικά ΠΛΕΟΝ η Honda. Θεωρώ ότι οι τιμές της, στην Ελλάδα τουλάχιστον, είναι αδικαιολόγητες και πληρώνεις απλά το όνομα. Αλλά, φυσικά, είναι θέμα ανθρώπου και προτεραιοτήτων. Εγώ προτιμώ ένα καλό, δυνατό μοτέρ. Άλλος προτιμάει καλό φινίρισμα και ποιότητα πλαστικών. Άλλος θέλει απλά να δείχνει όμορφο. Ο καθένας όπως τη βρίσκει.

Κι αν τρέχαμε γύρω από ένα δέντρο, θα ήμουν πιο γρήγορος πεζός από μια Aventador, άρα είμαι πιο γρήγορος, μμ;

Αν και, γενικότερα, συμφωνώ ότι πρέπει το μηχανάκι σου να το πηγαίνεις, όχι να σε πηγαίνει.

karateo
14/10/2018, 14:43
Μιλήσαμε ως προς μια γενικότερη άποψη για την κάθε μάρκα. Συμφώνησα με τον Blitzer, αλλα μην βλεπουμε μόνο τα αρνητικά όπως η υψηλή τιμή και οι χαμηλές επιδόσεις, υπάρχουν κι αλλα πράγματα που ολοκληρώνουν ενα μηχανάκι και μια μάρκα. Στο σύνολο αυτο η χοντα εχει καταφέρει να βρίσκεται στην κορυφή διεθνώς και δεν μπορούμε να το παραβλέψουμε

Να σου πώ την αλήθεια, ψάχνω πώς δικαιολογούνται τα -€150 του CB500F σε σύγκριση με το MT-07 ή τα +€1500 του CB650F με το MT-07 πάλι.
Φρένα? Σασί? Αμορτισέρ? Κινητήρας? Αξιοπιστία? Όνομα?

Δεν ξέρω κατά πόσο είναι τόσο ψηλά ποιοτικά ΠΛΕΟΝ η Honda. Θεωρώ ότι οι τιμές της, στην Ελλάδα τουλάχιστον, είναι αδικαιολόγητες και πληρώνεις απλά το όνομα. Αλλά, φυσικά, είναι θέμα ανθρώπου και προτεραιοτήτων. Εγώ προτιμώ ένα καλό, δυνατό μοτέρ. Άλλος προτιμάει καλό φινίρισμα και ποιότητα πλαστικών. Άλλος θέλει απλά να δείχνει όμορφο. Ο καθένας όπως τη βρίσκει.

Στο SH με το καλημέρα έτριζε το κοντέρ και του έβαλα σιλικόνη σε 2-3 ενώσεις όπως και τα πίσω αμορτισέρ τρίζουν και έβαλα σαμπρέλα ανάμεσα στα ελατήρια και σε κάτι πλαστικούς αποστάτες που έχει.

Το κοντέρ έχει ξεβάψει, οι διακόπτες το ίδιο (και ξεφλουδίσει ελάχιστα) οπότε το Honda του 2011 δεν το λές και αστέρι.
Να μή μιλήσω για τα μοντέλα του 2009 που έσβηναν στο φανάρι μόνα τους!

Αυτό που θέλω να πώ είναι ότι δε ξαναπληρώνω το HONDA μήπως και μου βγεί αστέρι.
Καλύτερα με +€1000 στη τσέπη και ότι βγεί.
Και δε μιλάμε για Dayang (όνομα και πράγμα!) αλλά για yamaha

devil's animal
14/10/2018, 16:18

εχει συζητηθει παλιοτερα απλα ειστε πολυ νεοι για να το εχετε δει...και να ξερετε γενικως...

Apache
14/10/2018, 17:27
Αμάξι πάρε.

:tooth::tooth::tooth::tooth::tooth::tooth:

Alexinhogr
14/10/2018, 18:13
Τζάμπα το κουράζετε το θέμα, είπαμε tmax τατουάζ σορτσάκι, τιραντα, σαγιονάρα κ ακραποβιτς αχαχαχα

karateo
14/10/2018, 20:51
Τζάμπα το κουράζετε το θέμα, είπαμε tmax τατουάζ σορτσάκι, τιραντα, σαγιονάρα κ ακραποβιτς αχαχαχα

tmax δε μου αρέσει
τιράντες δε φοράω
τατουάζ επίσης δεν έχω
και τέλος ακραποβιτς με τίποτα γιατί δεν είμαι κάγκουρας και δεν έχω ανάγκη να ανεβάζω το εγώ μου :cool:

ΤάκηςΜπ
14/10/2018, 21:59
ακραποβιτς με τίποτα γιατί δεν είμαι κάγκουρας και δεν έχω ανάγκη να ανεβάζω το εγώ μου :cool:

αουτς

karateo
14/10/2018, 22:50
δεν μπήκα εγώ στα τόπικ άλλων να προκαλέσω :p

καλοπροαίρετα έτσι?
είπαμε γούστα είναι αυτά και δεν κατακρίνω τους άλλους ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΟΧΛΟΥΝ

ΥΓ. είμαι σε αναμονή για τηλέφωνο απο τη yamaha μόλις φέρουν mt-07 να τη δώ
και μάλλον αύριο θα περάσω απο kawasaki για versys

KotsosDR
14/10/2018, 22:51
και τέλος ακραποβιτς με τίποτα γιατί δεν είμαι κάγκουρας και δεν έχω ανάγκη να ανεβάζω το εγώ μου :cool:

https://youtu.be/u5wO_-TSC9c

karateo
15/10/2018, 15:16
Είπαμε γούστα είναι αυτά όσο δεν ενοχλούν τους άλλους.
Δε νομίζω κανείς ενήλικας να διαφωνεί με αυτό ;)

Στο θέμα μας,

Ανέβηκα στη/o :
(ότι βρήκα)

1) Suzuki SV650
απο ποιότητα μου φάνηκε αρκετά κάτω απο honda
αν εξαιρέσω το κάθισμα που ήταν πολύ σκληρό κάθισα καλά και δεν ένιωσα ότι ζορίζομαι
και όπως το περίμενα το φανάρι δε μου άρεσε καθόλου
ειδικά το ψυγείο που εξέχει δεξιά και αριστερά λόγω μάλλον V κινητήρα
βρήκα και το συμπλέκτη ΠΟΛΥ βαρύ

2) Kawasaki Z900 (δεν είχε τη Ζ650)
έσκυψα λίγο παραπάνω απο ότι θα ήθελα (στη Ζ650 μάλλον θα είμαι πιο όρθιος)
Ποιότητα μια χαρά
όμορφη παρόλο που ήταν πιο φουσκωμένη απο ότι τη θέλω
Θα φέρει μέσα στο μήνα Z650 και θα ξαναπάω γιατί αν το κάθισμα/μαρσπιε είναι παρόμοια με το τιμόνι πιο κοντά θα είναι πολύ καλή επιλογή.

3) Versys-X 300
Πολύ παιχνιδάκι απο βάρος
ποιότητα ΟΚ
θέσης οδήγησης άνετη
αλλά μένω στο ότι δε μου αρέσει

Περιμένω να έρθει η MT-07 να κάτσω.

Για να καταλάβετε προτιμώ μία naked με κουβά απο μία adventure/sport touring!
Στη πρώτη βγάζω τον κουβά και την απολαμβάνω ενώ στην άλλη είμαι "καταδικασμένος"

SONone
15/10/2018, 15:41
ωραια καταλαβαίνω οτι ζοριζεσαι που σε παίρνουμε στην πλάκα μιας και για εσενα ειναι σοβαρό το θεμα. και εχεις δικιο και εγω εδω σταματάω να σου κανω πλάκα και θα σου απαντάω σοβαρά.

ομως παραθέτεις και λες πράγματα που δείχνουν οτι δεν εχεις εμπειρία και ουτε παρατηρητικότητα. θα τα ξεπεράσουμε ομως και αυτα με την κουβέντα.

οταν λες κουβα!! ειναι το top case? η βαλίτσα δλδ?

αν ναι να ξερεις οτι στα naked δεν υπαρχει πρόβλεψη για σωστη τοποθέτηση μιας και δεν ειναι φτιαγμένα για να κουβαλάς πράγματα. ενδεικτικα σου λεω πως για να μπει βαλιτσα στο MT-07 πρεπει να κοψεις το πισω πλαστικό για να μπουν τα κάγκελα και ολο το σύστημα εξέχει πολυ ασχημα απο την μοτο.

σε προηγούμενα ποστ σου μίλησες για φρενα. μην το ξανα κουβεντιασεις ακουγετε χαζο να μιλάμε για φρενα σε καινουργια μηχανάκια και ιδικα οταν απο μονος σου ειπες οτι δεν εισαι ο ροσι να τα πιέζεις. το καθε μοτο εχει οτι πρεπει για ειναι σωστο για την χρήση που προορίζετε.

εισαι ψηλός. και αυτο ειναι ενα θεμα σε οποια κατηγορία κιαν κοιτας εκτος απο τα μεγαλα ον οφφ. Ναι ενα naked ειναι ποιο σωστό απο ενα με φαιρινγκ γιατι θα τρως ποιο ομοιόμορφα τον αερα και οχι επειτα απο στροβιλισμους απο τα πλαστικά.

η ποιότητα κατασκευής ειναι επισεις κατι που δεν μπορεις να το ξερεις σε ενα καινουργιο μοτο. ο χρονος θα δειξει, μονο το φινίρισμα των μερων μπορεις να κρίνεις μια εξωτερική ματια.

ξανα γυρνώντας στην θεση οδήγησης και τις αποστάσεις δυστυχώς δεν εχει φτιαχτει κανενα μοτο για τον καθενα μας ξεχωριστά. ορισμένοι ειναι τυχεροι και αυτο που τους αρεσε τους εκατσε και γαντι. εσυ δεν ειναι απο αυτους, δεν εισαι ο μεσος σωματοτυπος και σίγουρα δεν υπάρχει το τέλειο.
οπου κατσεις καποιον συμβιβασμό θα κάνεις και ισως καποια αλαγη για να το φερεις ακριβώς στα μετρα σου..

telegonos
15/10/2018, 16:06
Σε τι ακριβώς είσαι ''καταδικασμένος'' με μια sport touring μοτοσυκλέτα; Σίγουρα ξέρεις για τι πράγμα μιλάς; Υποψιάζομαι έχεις μπλέξει λίγο τους όρους, και άλλο γράφεις άλλο εννοείς.

karateo
15/10/2018, 17:11
Σε τι ακριβώς είσαι ''καταδικασμένος'' με μια sport touring μοτοσυκλέτα; Σίγουρα ξέρεις για τι πράγμα μιλάς; Υποψιάζομαι έχεις μπλέξει λίγο τους όρους, και άλλο γράφεις άλλο εννοείς.

ότι δε μου αρέσει καθόλου και με τίποτα δε γίνεται ένα naked
στο naked αν θέλω χώρο βάζω μία βαλίτσα πίσω και κάνω τη δουλειά μου για λίγο

(έρχεται απάντηση και στον SONone!)

απο πού προκύπτει ότι έχω μπλέξει τους όρους (εκτός του κουβά-βαλίτσα)
μπαίνω στα site των κατασκευαστών και βλέπω τις κατηγορίες

το tracer είναι πολύ κοντά στο versys έτσι δεν είναι?

GogosLux
15/10/2018, 17:21
:a014:

karateo
15/10/2018, 18:16
ωραια καταλαβαίνω οτι ζοριζεσαι που σε παίρνουμε στην πλάκα μιας και για εσενα ειναι σοβαρό το θεμα. και εχεις δικιο και εγω εδω σταματάω να σου κανω πλάκα και θα σου απαντάω σοβαρά.

ομως παραθέτεις και λες πράγματα που δείχνουν οτι δεν εχεις εμπειρία και ουτε παρατηρητικότητα. θα τα ξεπεράσουμε ομως και αυτα με την κουβέντα.

οταν λες κουβα!! ειναι το top case? η βαλίτσα δλδ?

αν ναι να ξερεις οτι στα naked δεν υπαρχει πρόβλεψη για σωστη τοποθέτηση μιας και δεν ειναι φτιαγμένα για να κουβαλάς πράγματα. ενδεικτικα σου λεω πως για να μπει βαλιτσα στο MT-07 πρεπει να κοψεις το πισω πλαστικό για να μπουν τα κάγκελα και ολο το σύστημα εξέχει πολυ ασχημα απο την μοτο.

σε προηγούμενα ποστ σου μίλησες για φρενα. μην το ξανα κουβεντιασεις ακουγετε χαζο να μιλάμε για φρενα σε καινουργια μηχανάκια και ιδικα οταν απο μονος σου ειπες οτι δεν εισαι ο ροσι να τα πιέζεις. το καθε μοτο εχει οτι πρεπει για ειναι σωστο για την χρήση που προορίζετε.

εισαι ψηλός. και αυτο ειναι ενα θεμα σε οποια κατηγορία κιαν κοιτας εκτος απο τα μεγαλα ον οφφ. Ναι ενα naked ειναι ποιο σωστό απο ενα με φαιρινγκ γιατι θα τρως ποιο ομοιόμορφα τον αερα και οχι επειτα απο στροβιλισμους απο τα πλαστικά.

η ποιότητα κατασκευής ειναι επισεις κατι που δεν μπορεις να το ξερεις σε ενα καινουργιο μοτο. ο χρονος θα δειξει, μονο το φινίρισμα των μερων μπορεις να κρίνεις μια εξωτερική ματια.

ξανα γυρνώντας στην θεση οδήγησης και τις αποστάσεις δυστυχώς δεν εχει φτιαχτει κανενα μοτο για τον καθενα μας ξεχωριστά. ορισμένοι ειναι τυχεροι και αυτο που τους αρεσε τους εκατσε και γαντι. εσυ δεν ειναι απο αυτους, δεν εισαι ο μεσος σωματοτυπος και σίγουρα δεν υπάρχει το τέλειο.
οπου κατσεις καποιον συμβιβασμό θα κάνεις και ισως καποια αλαγη για να το φερεις ακριβώς στα μετρα σου..

το πρόβλημα είναι ότι δεν σας γνωρίζω οπότε δε ξέρω πότε κάποιος μιλάει απο κακία και ποιός κάνει πλάκα καλοπροαίρετα
προσπαθώ να απαντάω ευγενικά πάντως :)

ναι όταν λέω κουβά εννοώ τον κουβά πίσω στη σχάρα! δηλαδή top case σωστά
Και ναί έχεις δίκιο ότι θέλει τρύπημα/κόψιμο ακόμα και η εργοστασιακή σχάρα. Δε το ήξερα

στα πολύ γρήγορα βρήκα αυτή τη λύση που μου φαίνεται πολύ βολική
https://www.youtube.com/watch?v=BKGGmjvlCgI
Είμαι πρόθυμος να κάνω κάποιους συμβιβασμούς εννοείται.

Για τα φρένα. Ναί έχεις δίκιο οι διαφορές είναι μικρές. Δεν έχω απορρίψει πάντως μηχανάκι για τα φρένα του μέχρι τώρα!

για την ποιότητα μιλάω πχ για τους πλαστικούς καθρέπτες του SV650
Για φινίρισμα μιλάω πχ. για τα χειριστήρια του που είναι σαν του honda civic του 1995

για αυτό κάθομαι σε όλα για να δώ σε ποιό νιώθω πιο άνετα κάθισμα-πόδια-χέρια-κορμός

πάντως διαβάζοντας και ακούγοντας νιώθω ότι για πολλούς τα naked είναι ο κρυφός πόθος τους αλλά η λογική λέει on-off

στην τελική θα μπορούσα να κρατήσω και το SH και το καινούργιο και μετά απο 2-3 μηνες να αποφασίσω ποιό να δώσω κρίνοντας πολύ πιο ώριμα

karateo
15/10/2018, 18:21
Έξτρα ερώτηση!

Η αντιπροσωπεία μου είπε €6900 τελική μετρητοίς.
πχ. στα γρήγορα βρίσκω απο το car.gr €6600
https://www.car.gr/16483572-yamaha-mt-07-700

Υπάρχει κάποιος οδηγός αγοράς?

:a014:

Αν πώ ότι βοήθησες πολύ θα παρεξηγηθείς? :)

telegonos
15/10/2018, 18:53
ότι δε μου αρέσει καθόλου

Αυτό σωστό, μεγειά σου, με χαρά σου.

με τίποτα δε γίνεται ένα naked

Τι εννοείς; Μιλάς για το αν γίνεται μετατροπή; Γιατί να κάνεις κάτι τέτοιο; Πάρε κατευθείαν αυτό που σε ενδιαφέρει. Γενικά αυτό που γράφεις μετά το ''και'' δεν βγάζει νόημα.

Αν εννοείς, το sport touring δεν κάνει την χρήση του naked, πιο πολύ το μυαλό σου το ορίζει αυτό, όχι η μηχανή. Παράδειγμα προσωπικό: Η καθημερινή μου μηχανή είναι VFR750F του 1996, ο ορισμός του sport touring. Είχα για 3 χρόνια και Street Triple 675F (o ορισμός του naked) το οποίο το λάτρεψα, δεν έχω κακό να πω για αυτό. Το VFR όμως , είναι πολύ πιο χρήσιμη και χρηστική μοτοσυκλέτα από το 675. Αεροδυναμική, προστασία του σώματος, ταχύτητα ταξιδιού στον ανοικτό δρόμο, δεύτερο άτομο, ικανότητα φορτώματος, με αντάλλαγμα 25 κιλά παραπάνω βάρος και λίγο χειρότερο σαν σπορ αίσθηση. Αν έπρεπε να επιλέξω μόνο μία σχολή, θα προτιμούσα το 750 στο 90% των περιπτώσεων. ΚΑΙ στην πόλη. Το 10% που θα προτιμούσα το 675, είναι η καυλάντα του πιο νέου και καινούριου πράγματος (και η εικόνα αυτού σε άλλα άτομα) και το πιο σπορ στα κλειστά στροφιλίκια.

Δλδ το γούστο που επιλέγεις εσύ ως κυρίαρχο κριτήριο, για εμένα θα ήταν το 10% μόνο. Δεν στο λέω με λογική ''οτι κάνω εγώ είναι σωστό, ότι κάνεις εσύ είναι λάθος'', απλά για να προβληματιστείς, μην τυχόν και δεν έχεις τα απόλυτα σωστά κριτήρια, και αν έχεις τα σωστά για εσένα, να τα επιβεβαιώσεις.

buckley
15/10/2018, 19:04
Αυτό σωστό, μεγειά σου, με χαρά σου.

Τι εννοείς; Μιλάς για το αν γίνεται μετατροπή; Γιατί να κάνεις κάτι τέτοιο; Πάρε κατευθείαν αυτό που σε ενδιαφέρει. Γενικά αυτό που γράφεις μετά το ''και'' δεν βγάζει νόημα.

Αν εννοείς, το sport touring δεν κάνει την χρήση του naked, πιο πολύ το μυαλό σου το ορίζει αυτό, όχι η μηχανή. Παράδειγμα προσωπικό: Η καθημερινή μου μηχανή είναι VFR750F του 1996, ο ορισμός του sport touring. Είχα για 3 χρόνια και Street Triple 675F (o ορισμός του naked) το οποίο το λάτρεψα, δεν έχω κακό να πω για αυτό. Το VFR όμως , είναι πολύ πιο χρήσιμη και χρηστική μοτοσυκλέτα από το 675. Αεροδυναμική, προστασία του σώματος, ταχύτητα ταξιδιού στον ανοικτό δρόμο, δεύτερο άτομο, ικανότητα φορτώματος, με αντάλλαγμα 25 κιλά παραπάνω βάρος και λίγο χειρότερο σαν σπορ αίσθηση. Αν έπρεπε να επιλέξω μόνο μία σχολή, θα προτιμούσα το 750 στο 90% των περιπτώσεων. ΚΑΙ στην πόλη. Το 10% που θα προτιμούσα το 675, είναι η καυλάντα του πιο νέου και καινούριου πράγματος (και η εικόνα αυτού σε άλλα άτομα) και το πιο σπορ στα κλειστά στροφιλίκια.

Δλδ το γούστο που επιλέγεις εσύ ως κυρίαρχο κριτήριο, για εμένα θα ήταν το 10% μόνο. Δεν στο λέω με λογική ''οτι κάνω εγώ είναι σωστό, ότι κάνεις εσύ είναι λάθος'', απλά για να προβληματιστείς, μην τυχόν και δεν έχεις τα απόλυτα σωστά κριτήρια, και αν έχεις τα σωστά για εσένα, να τα επιβεβαιώσεις.

ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ρε

karateo
15/10/2018, 19:32

Συμφωνούμε 100% και τα γνωρίζω όσα μου λές.
Βάση χρηστικότητας τα on/off είναι σωστότερη επιλογή ή να το πάω παραπέρα....ένα SH300!!!
Αλλά λέω να κάνω μία αλλαγή να ευχαριστιέμαι και την οδήγηση περισσότερο.

Αυτό που είπα πριν είναι ότι το naked (μου αρέσει) μπορεί να κουβαλήσει πράγματα.
Το on/off (που κουβαλάει πράγματα - εκτός των άλλων) δε μπορεί να γίνει naked (που μου αρέσει)!

telegonos
15/10/2018, 19:40
Ντάξει άλλο το on/off (προσωπικά δεν θέλω ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΩ), εγώ σου συγκρίνω με  sport touring, εκεί ίσως μπερδεύεις λίγο τις κατηγορίες.

Από την απάντηση όμως καταλαβαίνω ότι ξέρεις τι κάνεις, οπότε καλή αγορά και καλά χιλιόμετρα.

νεοσσός
15/10/2018, 19:43
Τα λογικά απωθημένα καλό είναι να εκπληρώνονται. Καλή αγορά κι από εμένα!

SONone
15/10/2018, 20:06
τα σαμάρια ειναι μια πολυ καλη λυση αλλα οχι για τα καθημερινά ψωνια πχ. ειναι μονο για ρουχα το ιδιο και οι τσαντες που μπαινουν στην θεση του συνοδηγού. , οτιδήποτε με περίεργο βάρος όγκο και γωνίες μπορει να στα σκισει εκει θες βαλίτσα πλαστική. και εμενα με καυλώνει το μηχανακι που εχω ενα sportouring αλλα οταν ηθελα να κανω ταξιδι με την γυναίκα συμβιβαστικαμε αρκετα, και οταν θελω να παω να παρω 1 γαλα και 1 απορρυπαντικο προτιμώ να παω με τα ποδια γιατι πολυ απλα στα clip on δεν κουβαλιούνται.

για την ευκολια μου στα καθημερινά και στα ταξιδια με την γυναίκα θελω ενα V-Strom με 52 λιτρα topcase και 2 βαλιτσες στο πλαι και εχεις σχεδον αυτοκίνητο.

γιαυτο σου ξανα λεω παρε αυτο που γουστάρεις περισσότερο γιατι 100% δεν θα σου κανει κανενα. τουλάχιστον να κανεις σκόντο στην χρηση και να λες αα δεν μπορω να παρω τα ψωνια του μαρκετ παρα να βγαίνεις να το κοιτας και να λες τι μαλακια αγόρασα πως ειναι ετσι δεν μου αρεσει.

karateo
15/10/2018, 20:18
Ντάξει άλλο το on/off (προσωπικά δεν θέλω ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΩ), εγώ σου συγκρίνω με  sport touring, εκεί ίσως μπερδεύεις λίγο τις κατηγορίες.

Από την απάντηση όμως καταλαβαίνω ότι ξέρεις τι κάνεις, οπότε καλή αγορά και καλά χιλιόμετρα.

sport touring = mt-07 tracer
σωστά?

ευχαριστώ!
με έχετε βοηθήσει ήδη πολύ :)

Τα λογικά απωθημένα καλό είναι να εκπληρώνονται. Καλή αγορά κι από εμένα!

και στα 32-33 χρόνια έτσι?
σκέψου να ήμουν 50 χρονών (μπορεί και παππούς) και να κυκλοφορώ με naked :lol:
(χωρίς παρεξήγηση για όσους το κάνουν - μαγκιά τους!)

Μία απάντηση όποιος μπορεί για τη διαφορά τιμής τοπικού αντιπροσώπου - car.gr
και γενικά για €300 αξίζει να μπώ στη διαδικασία απομακρυσμένης αγοράς?

karateo
15/10/2018, 20:31
τα σαμάρια ειναι μια πολυ καλη λυση αλλα οχι για τα καθημερινά ψωνια πχ. ειναι μονο για ρουχα το ιδιο και οι τσαντες που μπαινουν στην θεση του συνοδηγού. , οτιδήποτε με περίεργο βάρος όγκο και γωνίες μπορει να στα σκισει εκει θες βαλίτσα πλαστική. και εμενα με καυλώνει το μηχανακι που εχω ενα sportouring αλλα οταν ηθελα να κανω ταξιδι με την γυναίκα συμβιβαστικαμε αρκετα, και οταν θελω να παω να παρω 1 γαλα και 1 απορρυπαντικο προτιμώ να παω με τα ποδια γιατι πολυ απλα στα clip on δεν κουβαλιούνται.

για την ευκολια μου στα καθημερινά και στα ταξιδια με την γυναίκα θελω ενα V-Strom με 52 λιτρα topcase και 2 βαλιτσες στο πλαι και εχεις σχεδον αυτοκίνητο.

γιαυτο σου ξανα λεω παρε αυτο που γουστάρεις περισσότερο γιατι 100% δεν θα σου κανει κανενα. τουλάχιστον να κανεις σκόντο στην χρηση και να λες αα δεν μπορω να παρω τα ψωνια του μαρκετ παρα να βγαίνεις να το κοιτας και να λες τι μαλακια αγόρασα πως ειναι ετσι δεν μου αρεσει.

τα ταξίδια με τη γυναίκα τα έχω ξεχάσει γιατί 1) δε της αρέσουν οι μηχανές 2) έχουμε δύο αντράκια που δεν έχουμε και πού να τα παρκάρουμε!
ο μόνος λόγος για μεταφορά αντικειμένων είναι κανένα supermarket για λίγα πράγματα

τώρα έχω τα 35L του top case
συν 1-2 σακούλες στα πόδια
συν τσάντα πλάτης

Με δύο σαμάρια των 16 λίτρων και μία tail bag των 36 λίτρων έχω περισσότερους χώρους
με χάλια οδηγική συμπεριφορά βέβαια* αλλά τη δουλειά μου θα την κάνω

*Τώρα που το ξανασκέφτομαι είναι καλύτερα απο το να έχω δεύτερο άτομο. Και 50 κιλά να φορτώσω (λέμε τώρα) θα είναι πολύ χαμηλότερα απο το αν είχα δεύτερο άτομο.

lleonidas
15/10/2018, 23:28
Να τα χαίρεστε τα παλικαράκια σας!

Έξτρα ερώτηση!

Η αντιπροσωπεία μου είπε €6900 τελική μετρητοίς.
πχ. στα γρήγορα βρίσκω απο το car.gr €6600
https://www.car.gr/16483572-yamaha-mt-07-700

Υπάρχει κάποιος οδηγός αγοράς?

Το ΜΤ-07 είναι από τις καλύτερες επιλογές στα χρήματα αυτά, κατά την άποψή μου.Και αν σου αρέσει το Tracer 700 (https://www.car.gr/4813526-yamaha-mt-07-racer-n-e-a-t-i-m-h) , θα χρειαστείς 1000€ παραπάνω.Όσον αφορά την τιμή, θα πας στο Μωραΐτη(ή σε όποιον άλλο θέλεις εντός του νησιού) και θα του ζητήσεις να ισοφαρίσει την προσφορά που βρήκες από Αθήνα επειδή θέλεις να αγοράσεις από αυτόν...είναι πιθανό να μπορέσει να στο κάνει.
Ωστόσο υπάρχουν και αρκετά ελαφρώς μεταχειρισμένα ΜΤ κοντά στα 5 χιλιάρικα και με προικούλα όπως αυτό (https://www.car.gr/14787522-yamaha-mt-07) με τον ''κουβά'' που θέλεις να βάλεις :)
Και ένα σχόλιο για τα μοντέλα που καβάλησες σήμερα: το sv είναι υποψήφιο, οκ.Το z900 είναι γυμνό αλλά μισή κατηγορία πάνω, μεγαλύτερο και ακριβότερο!Το 300άρι versys δεν έχεις λόγο να το κοιτάζεις!Το Versys 650 (https://www.car.gr/14787181-kawasaki-versys-650-versys-650-abs) να ψάξεις, αυτό είναι ιδανικό ως προς τη θέση οδήγησης για το ύψος μας αλλά και για τη χρήση που θα κάνεις!

telegonos
16/10/2018, 00:21
sport touring = mt-07 tracer
σωστά?

Όχι, το tracer 700 δεν είναι sport touring. Είναι ένα On-Off με 90% έμφαση στο ΟΝ. Ένα ''ψηλο street'' που λέω εγώ.

Να σου δώσω μερικά παραδείγματα sport touring; Honda VFR750F, VFR800F, VFR1200F, CBR1000F, CBR1100XX , Kawasaki ZZR1100-1200-1400, Ducati ST2 - ST3 -ST4 , Aprilia Futura 1000, Suzuki Hayabusa, Triumph Sprint 1050. Street και μόνο street μοτοσυκλέτες, πλήρως αεροδυναμικές, που προσπαθουν να συνδυάσουν δόση άνεσης από τα καθαρά touring, με sport αναλογία από τα Supersport, ικανά να ταξιδέψουν γρήγορα όταν χρειαστεί στον ανοικτό δρόμο, αλλά και σχετικά σβέλτα στα πιο κλειστά τμήματα, και να παίρνουν δεύτερο άτομο κάπως πιο άνετα, και να παίρνουν καμιά βαλίτσα άμα χρειαστεί.

Τα τελευταία χρόνια, με την εισβολή-μόδα των On-Off στην αγορά, τα sport touring περνάνε περίοδο πολύ μικρής ζήτησης. Λόγω ημιμάθειας, αλλά και εξέλιξης των όρων ίσως, ο όρος sport touring αποδίδεται πια στις μέρες μας και σε μοτοσυκλέτες τύπου μεγάλα On-Off, ενώ κανονικά αυτά ΔΕΝ ανήκουν στην κατηγορία.

RAMMSTEIN
16/10/2018, 01:49
χαχαχαχα ρε πατε καλα?
ο ανθρωπος θελει naked για να του βαλει καμια 500αρια λιτρα βαλιτσες να πηγαινει σουπερ μαρκετ, θα τρελαθουμε τελειως?
και αντι να του πειτε κατι του λετε να παρει hayabusa η zzr 1100?
στην κρητη μενει(αν καταλαβα καλα) πηγαινε με το αμαξι ρε man super market οταν θες νακανεις τα ψωνια του μηνα

εχει τα πιο λαθος κριτηρια για επιλογη μοτο που εχω ακουσει εδω και πολυ καιρο
δεν του φτανουν τα φρενα ενω εχει οδηγησει μεχρι sh
εχει κανει 170000 χιλιομετρα με 150 κυβικα και νομιζει οτι ειναι εμπειρος
θεωρει οτι αν βαλει 50 κιλα ψωνια θαναι καλυτερα απο το να εχει δευτερο ατομο επειδη θαναι πιο χαμηλα το κεντρο βαρους (λιωνωωωω χαχαχα)
συγκρινει την ποιοτητα των πλαστικων με τους λεβιεδες του civic
και αφου εχει κανει ενα φορουμ πουτανα ανω κατω αναρωτιεται μηπως παει σε sh 300 xaxaxa
θεοοοος μονο

και μας την λεει και για τις acrapovic οτι την εχουμε μικρη και καγκουριαζουμε χαχαχαχα εεεεεεεεεεεε οχι (δεν εχω akrapovic για να ξερουμε τι λεμε :bawl:αλλα συμπασχω τους acrapovitsakides)

ελα πες , τρολ ειναι το νημα δεν παιζει, πες πες

και να δειτε που θα με πει και επιθετικο απο πανω

RAMMSTEIN
16/10/2018, 01:54
400225

τσεκαρε και αυτο παντως , ποτε δεν ξερεις

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
16/10/2018, 06:19
Οταν ξεκινησε το νημα διαβασα λιγο και μετα το αφησα μιας και μιλαει για καινουρια μοτορια και δε θα ειχα να προσφερω κατι στη κουβεντα.
Σημερα που ειδα οτι εχει φτασει τοσες σελιδες ειπα να δω τι γινετε.Το διαβασα ολο.Γιαυτο σουλεω καλοσορισες εστω και καθηστερημενα.

Στη χερσονησο στο κεντρικο δρομο δεξια πριν βγουμε στην εθνικη για μαλια ειναι ο γιωργος.Ενοικιαζομενα μηχανακια μεγαλου κιβησμου.Εχει καμια 50αρια μεσα.Σιγουρα τον εχεις δει.Δε νομιζω οτι θα ειχε προβλημα να του λεγες να κατσεις σε πεντεξι να δεις θεση οδηγησης.Νομιζω νοικιαζεις και το χειμωνα αν θες.

Αυτα απο μενα:wave2:

ΤάκηςΜπ
16/10/2018, 06:42
εχει κανει ενα φορουμ πουτανα ανω κατω

αυτός το έχει κάνει

karateo
16/10/2018, 08:59
Να τα χαίρεστε τα παλικαράκια σας!

Το ΜΤ-07 είναι από τις καλύτερες επιλογές στα χρήματα αυτά, κατά την άποψή μου.Και αν σου αρέσει το Tracer 700 (https://www.car.gr/4813526-yamaha-mt-07-racer-n-e-a-t-i-m-h) , θα χρειαστείς 1000€ παραπάνω.Όσον αφορά την τιμή, θα πας στο Μωραΐτη(ή σε όποιον άλλο θέλεις εντός του νησιού) και θα του ζητήσεις να ισοφαρίσει την προσφορά που βρήκες από Αθήνα επειδή θέλεις να αγοράσεις από αυτόν...είναι πιθανό να μπορέσει να στο κάνει.
Ωστόσο υπάρχουν και αρκετά ελαφρώς μεταχειρισμένα ΜΤ κοντά στα 5 χιλιάρικα και με προικούλα όπως αυτό (https://www.car.gr/14787522-yamaha-mt-07) με τον ''κουβά'' που θέλεις να βάλεις :)
Και ένα σχόλιο για τα μοντέλα που καβάλησες σήμερα: το sv είναι υποψήφιο, οκ.Το z900 είναι γυμνό αλλά μισή κατηγορία πάνω, μεγαλύτερο και ακριβότερο!Το 300άρι versys δεν έχεις λόγο να το κοιτάζεις!Το Versys 650 (https://www.car.gr/14787181-kawasaki-versys-650-versys-650-abs) να ψάξεις, αυτό είναι ιδανικό ως προς τη θέση οδήγησης για το ύψος μας αλλά και για τη χρήση που θα κάνεις!

Ευχαριστώ!
Μεταχειρισμένο θα ήθελα να το αποφύγω αφού οικονομικά μπορώ να πάω σε καινούργιο. Όσο έλεγχο και να κάνεις είναι και πάλι λαχείο. (Σε γνωστό είχαν βάλει πολλές φορές νερό με άλατα στο ψυγείο του αυτοκινήτου και τα πήρε όλα ο διάολος. Πού να το δεί αυτό στον έλεγχο o μηχανικός.
Και επίσης κάνω αρκετά χιλιόμετρα οπότε καλύτερα να ξεκινάω απο το μηδέν.
Αν πάρω τώρα ένα με 30.000 σε 7μιση χρόνια θα έχω φτάσει τα 100.000 με το ρυθμό που τα κάνω (~9.300/έτος)

Επίσης το μεταχειρισμένο απο τον άγνωστο θα θέλει 99% αλλαγή σε όλα τα υγρά + ότι άλλο ανταλλακτικό χρειάζεται + μπορεί λάστιχα.
Βάλε ότι δε θα έχω τις νέες αναρτήσεις και όταν θα το πουλάω θα έχει +3-4 χρόνια και θα είναι δεύτερο χέρι.
Για €2000 δε ξέρω αν αξίζει.

Το tracer θα το κοιτάξω απο κοντά αν και είναι στην κατηγορία που δε μου αρέσει.
Αυτό με την ισοφάριση της τιμής θα κάνω και όσο το ρίξουν. Άντε να απλωθώ και στους 3 κοντινότερους νομούς.

Τα ξέρω αυτά που είδα απο κοντά. Δυστυχώς αυτά είχαν μόνο. Μέσα στο μήνα θα φέρουν Z650, CB500F (αν και είναι πολύ χλωμό λόγω κόστους), MT-07

Όχι, το tracer 700 δεν είναι sport touring. Είναι ένα On-Off με 90% έμφαση στο ΟΝ. Ένα ''ψηλο street'' που λέω εγώ.

Να σου δώσω μερικά παραδείγματα sport touring; Honda VFR750F, VFR800F, VFR1200F, CBR1000F, CBR1100XX , Kawasaki ZZR1100-1200-1400, Ducati ST2 - ST3 -ST4 , Aprilia Futura 1000, Suzuki Hayabusa, Triumph Sprint 1050. Street και μόνο street μοτοσυκλέτες, πλήρως αεροδυναμικές, που προσπαθουν να συνδυάσουν δόση άνεσης από τα καθαρά touring, με sport αναλογία από τα Supersport, ικανά να ταξιδέψουν γρήγορα όταν χρειαστεί στον ανοικτό δρόμο, αλλά και σχετικά σβέλτα στα πιο κλειστά τμήματα, και να παίρνουν δεύτερο άτομο κάπως πιο άνετα, και να παίρνουν καμιά βαλίτσα άμα χρειαστεί.

Τα τελευταία χρόνια, με την εισβολή-μόδα των On-Off στην αγορά, τα sport touring περνάνε περίοδο πολύ μικρής ζήτησης. Λόγω ημιμάθειας, αλλά και εξέλιξης των όρων ίσως, ο όρος sport touring αποδίδεται πια στις μέρες μας και σε μοτοσυκλέτες τύπου μεγάλα On-Off, ενώ κανονικά αυτά ΔΕΝ ανήκουν στην κατηγορία.

Έτσι γίνεται το μπέρδεμα!
Μπαίνω στη yamaha, πατάω sport touring και μου πετάει τα tracer.
Ευχαριστώ για το μάθημα ιστορίας!
Τα έχω αποκλείσει όλα αυτά γιατί δε μου αρέσει ο μεγάλος όγκος.

Για αυτό και κοιτάω μόνο μικρά naked.

Οταν ξεκινησε το νημα διαβασα λιγο και μετα το αφησα μιας και μιλαει για καινουρια μοτορια και δε θα ειχα να προσφερω κατι στη κουβεντα.
Σημερα που ειδα οτι εχει φτασει τοσες σελιδες ειπα να δω τι γινετε.Το διαβασα ολο.Γιαυτο σουλεω καλοσορισες εστω και καθηστερημενα.

Στη χερσονησο στο κεντρικο δρομο δεξια πριν βγουμε στην εθνικη για μαλια ειναι ο γιωργος.Ενοικιαζομενα μηχανακια μεγαλου κιβησμου.Εχει καμια 50αρια μεσα.Σιγουρα τον εχεις δει.Δε νομιζω οτι θα ειχε προβλημα να του λεγες να κατσεις σε πεντεξι να δεις θεση οδηγησης.Νομιζω νοικιαζεις και το χειμωνα αν θες.

Αυτα απο μενα:wave2:

Τον βρήκα στο google maps (https://www.google.com/maps/@35.3116454,25.3982745,3a,65.3y,232.05h,87.58t/data=!3m6!1e1!3m4!1sGrm0q9fftbiY350U51UdRA!2e0!7i13312!8i6656)
Σε ευχαριστώ! :)

ΥΓ. Για τους τρολιάρηδες. Οδηγώ ΤΩΡΑ SH300 που είναι 300κυβικά και ταξιδεύω μέχρι και με 140χλμ/ώρα βάση gps αλλά πίνει και λαδάκι σε αυτές τις ταχύτητες.

karateo
16/10/2018, 09:16
Για τα φρένα (που δεν έχω μιλήσει άσχημα για καμία μηχανή αλλά έτσι για την πλάκα μου)

Φρένα SH300
E: Δίσκος 256mm δαγκάνα με τρία έμβολα, συνδυασμένα (ABS)
Π: Δίσκος 256mm δαγκάνα με ένα έμβολο, συνδυασμένα (ABS)

Ελαστικά
Ε: 110/70-16 (52S)
Π: 130/70R-16 (61S)
Βάρος 170(με ABS)

Φρένα CB500F
E: Δίσκος wave 320 χιλ. δαγκάνα δύο εμβόλων (ABS)
Π: Δίσκος wave 240 χιλ. δαγκάνα ενός εμβόλου (ABS)

Ελαστικά
E: 120/70 - ZR17M/C
Π: 160/60 - ZR17M/C
Βάρος 191 κιλά

Πόσο πιο χάλια είναι του SH?

PaNick67
16/10/2018, 09:18
τα ταξίδια με τη γυναίκα τα έχω ξεχάσει γιατί 1) δε της αρέσουν οι μηχανές 2) έχουμε δύο αντράκια που δεν έχουμε και πού να τα παρκάρουμε!
ο μόνος λόγος για μεταφορά αντικειμένων είναι κανένα supermarket για λίγα πράγματα

τώρα έχω τα 35L του top case
συν 1-2 σακούλες στα πόδια
συν τσάντα πλάτης

Με δύο σαμάρια των 16 λίτρων και μία tail bag των 36 λίτρων έχω περισσότερους χώρους
με χάλια οδηγική συμπεριφορά βέβαια* αλλά τη δουλειά μου θα την κάνω

*Τώρα που το ξανασκέφτομαι είναι καλύτερα απο το να έχω δεύτερο άτομο. Και 50 κιλά να φορτώσω (λέμε τώρα) θα είναι πολύ χαμηλότερα απο το αν είχα δεύτερο άτομο.

Sorry που θα στο χαλασω, αλλα αν αυτη ειναι η χρηση που θα κανεις στην μηχανη καλυτερα μεινε με το σκουτερ η κοιταξε το καινουριο Forza 300 που θα ερθει μεχρι το τελος του χρονου. Ιδιο μοτερ, καλυτερη καλυψη αερα, περισσοτεροι χωροι κατω απο την σελα. Του βαζεις και μια μπαγκαζιερα πισω και διπλασιαζεις τον χωρο που εχεις τωρα για πραγματα.
Αλλιως θα ταλαιπωρηθεις. Τα σαμαρια πρεπει να βγαινουν και να φορτωνονται και μαλιστα συμμετρικα. Αλλιως θες βασεις που να δενουν. Αλλα πρεπει να τα βγαζεις καθε φορα γιατι κλεβονται ευκολα. Οπως και το tail bag.

νεοσσός
16/10/2018, 09:34
Το παλικάρι ήταν ξεκάθαρο. Επιθυμεί πρωτίστως μία γυμνή μοτοσυκλέτα που να του αρέσει πολύ, η οποία όμως, με κάποιους συμβιβασμούς, θα του επιτρέψει να κάνει αυτά που έκανε με το scooter.

Τον καταλαβαίνω απόλυτα, διότι τα δικά μου κριτήρια ήταν παρόμοια όταν αγόρασα τη δική μου. Ένα SH 300 θα ήταν ορθολογιστικά καλύτερο για τις μετακινήσεις που κάνω, αλλά δεν έχω μετανιώσει επ' ουδενί για την επιλογή μου. Αργότερα, μπορεί να αλλάξω προτεραιότητες, όπως μου συνέβη με τα αυτοκίνητα.

karateo
16/10/2018, 09:34
Sorry που θα στο χαλασω, αλλα αν αυτη ειναι η χρηση που θα κανεις στην μηχανη καλυτερα μεινε με το σκουτερ η κοιταξε το καινουριο Forza 300 που θα ερθει μεχρι το τελος του χρονου. Ιδιο μοτερ, καλυτερη καλυψη αερα, περισσοτεροι χωροι κατω απο την σελα. Του βαζεις και μια μπαγκαζιερα πισω και διπλασιαζεις τον χωρο που εχεις τωρα για πραγματα.
Αλλιως θα ταλαιπωρηθεις. Τα σαμαρια πρεπει να βγαινουν και να φορτωνονται και μαλιστα συμμετρικα. Αλλιως θες βασεις που να δενουν. Αλλα πρεπει να τα βγαζεις καθε φορα γιατι κλεβονται ευκολα. Οπως και το tail bag.

Και τώρα το top case το έχω σπίτι.
1-2 φορές το μήνα πηγαίνω Ηράκλειο για ψώνια και το κουμπώνω.
Και πάλι τότε το μηχανάκι δε μένει κάπου μακριά μου παρκαρισμένο για να μή μπορώ να αφήσω τα σαμάρια για 10 λεπτά.
Νομίζω στις κλοπές είμαστε εδώ στην Κρήτη λίγο καλύτερα.

Οι μεταφορές δηλαδή γίνονται άντε 3 φορές το μήνα.
Και στην τελική αν μου τη βαρέσει παίρνω το τέρας!
https://sw-motech.com/en/bike/YAMAHA/MT07/2018/ALL/products/luggage/tail+bags/4052572042564.htm

Όσο για το forza...αφού λέω δε θέλω όγκο! Άσε που πιστεύω ότι οδηγικά θα είναι πολύ κατώτερο του SH.

karateo
16/10/2018, 09:37
Το παλικάρι ήταν ξεκάθαρο. Επιθυμεί πρωτίστως μία γυμνή μοτοσυκλέτα που να του αρέσει πολύ, η οποία όμως, με κάποιους συμβιβασμούς, θα του επιτρέψει να κάνει αυτά που έκανε με το scooter.

Τον καταλαβαίνω απόλυτα, διότι τα δικά μου κριτήρια ήταν παρόμοια όταν αγόρασα τη δική μου. Ένα SH 300 θα ήταν ορθολογιστικά καλύτερο για τις μετακινήσεις που κάνω, αλλά δεν έχω μετανιώσει επ' ουδενί για την επιλογή μου. Αργότερα, μπορεί να αλλάξω προτεραιότητες, όπως μου συνέβη με τα αυτοκίνητα.

Περιγράφεις ακριβώς την κατάσταση μου!
Τί είχες και τί πήρες?

Το μόνο αρνητικό στο SH είναι ότι κοπανάει η πίσω ανάρτηση ότι και να κάνεις.
Αν δεν το έχεις οδηγήσει μήν το κάνεις γιατί θα μπερδευτείς πολύ :p

GogosLux
16/10/2018, 09:40
Αν πώ ότι βοήθησες πολύ θα παρεξηγηθείς? :)

Σύντεκνε δεν νομίζω ότι η περίπτωση σου παίρνει βοήθεια.

Αλλωστε δεν νομίζω οτι ζητας βοήθεια, απλά προσπαθείς να επιβεβαιώσεις τον εαυτό σου σε αυτό που πιστεύεις.

ΠΧ λές οτι θες naked την στιγμή που όλοι ξέρουν οτι το naked είναι μηχανάκι απλα για διασκέδαση με μηδενική πρακτικότητα παρόμοια με το Super Sport (ελπίζω να μην σε έκανα να ντραπείς με την αναφορά :p)

Επίσης, δεν υπάρχει περιπτωση ανθρωπος πάνω απο το 1,80 να μην φαίνεται τεράστιος επανω σε naked, εχω naked - ειχα naked οπως και άλλα και οντας 1,90 μονο σε on-off δεν θα φαίνεσαι τεράστιος ;)

Οποτε για την χρήση που θες, θα πάς στις παρακάτω επιλογές:

1) αμαξι - οπως σου είπαν με το καλημέρα
2) σκούτερ ή μέγκα σκουτερ (θα έγραφα ξανα αμάξι αλλα ειπα να μην το συνεχίσω)
3) (βαρειά) On-Off μιας και δεχεται ανετα top case (άκου κουβά :roflmao::roflmao:) + μιας και είσαι Κρήτη θα πας και σε μια παραλία που ειναι προσβάσιμη απο χώμα μονο

τελος, δεν πάμε super market με μοτο, πολύ φασαρία - πηγαινε με το αμαξι όπως όλοι :D

χαχαχαχα ρε πατε καλα?
ο ανθρωπος θελει naked για να του βαλει καμια 500αρια λιτρα βαλιτσες να πηγαινει σουπερ μαρκετ, θα τρελαθουμε τελειως?
και αντι να του πειτε κατι του λετε να παρει hayabusa η zzr 1100?
στην κρητη μενει(αν καταλαβα καλα) πηγαινε με το αμαξι ρε man super market οταν θες νακανεις τα ψωνια του μηνα

εχει τα πιο λαθος κριτηρια για επιλογη μοτο που εχω ακουσει εδω και πολυ καιρο
δεν του φτανουν τα φρενα ενω εχει οδηγησει μεχρι sh
εχει κανει 170000 χιλιομετρα με 150 κυβικα και νομιζει οτι ειναι εμπειρος
θεωρει οτι αν βαλει 50 κιλα ψωνια θαναι καλυτερα απο το να εχει δευτερο ατομο επειδη θαναι πιο χαμηλα το κεντρο βαρους (λιωνωωωω χαχαχα)
συγκρινει την ποιοτητα των πλαστικων με τους λεβιεδες του civic
και αφου εχει κανει ενα φορουμ πουτανα ανω κατω αναρωτιεται μηπως παει σε sh 300 xaxaxa
θεοοοος μονο

και μας την λεει και για τις acrapovic οτι την εχουμε μικρη και καγκουριαζουμε χαχαχαχα εεεεεεεεεεεε οχι (δεν εχω akrapovic για να ξερουμε τι λεμε :bawl:αλλα συμπασχω τους acrapovitsakides)

ελα πες , τρολ ειναι το νημα δεν παιζει, πες πες

και να δειτε που θα με πει και επιθετικο απο πανω

+100000 :smokin:

ΥΓ είσαι λίγο επιθετικούλης ε? :D:lol::lol::roflmao::roflmao::roflmao:

Sorry που θα στο χαλασω, αλλα αν αυτη ειναι η χρηση που θα κανεις στην μηχανη καλυτερα μεινε με το σκουτερ η κοιταξε το καινουριο Forza 300 που θα ερθει μεχρι το τελος του χρονου.

ολοι στο λένε :winka:

νεοσσός
16/10/2018, 10:05
Περιγράφεις ακριβώς την κατάσταση μου!
Τί είχες και τί πήρες?
Δεν είχα πριν. Πήρα μετά από πολλή σκέψη και ψάξιμο ένα MT-07. Ήθελα να αγοράσω κάτι που να μου αρέσει πολύ κι ας μην είναι το ιδανικό για τη χρήση που του κάνω. Μου φτιάχνει τη διάθεση ακόμα και όταν δεν το οδηγώ.

Αυτό που με πειράζει πολύ είναι ότι δεν μπορώ να το αφήσω όπου να 'ναι και να είμαι ήσυχος. Εύκολα θα το άλλαζα για το εξής ουτοπικό: Αξιόπιστη μοτοσυκλέτα με ABS, τουλάχιστον 300 cc, ευέλικτη μέσα στην πόλη, που να μη θέλει κανένας να την κλέψει. Δε νομίζω ότι υπάρχει όμως.

karateo
16/10/2018, 10:11
Σύντεκνε δεν νομίζω ότι η περίπτωση σου παίρνει βοήθεια.

Αλλωστε δεν νομίζω οτι ζητας βοήθεια, απλά προσπαθείς να επιβεβαιώσεις τον εαυτό σου σε αυτό που πιστεύεις.

ΠΧ λές οτι θες naked την στιγμή που όλοι ξέρουν οτι το naked είναι μηχανάκι απλα για διασκέδαση με μηδενική πρακτικότητα παρόμοια με το Super Sport (ελπίζω να μην σε έκανα να ντραπείς με την αναφορά :p)

Επίσης, δεν υπάρχει περιπτωση ανθρωπος πάνω απο το 1,80 να μην φαίνεται τεράστιος επανω σε naked, εχω naked - ειχα naked οπως και άλλα και οντας 1,90 μονο σε on-off δεν θα φαίνεσαι τεράστιος ;)

Εδώ οδηγούσα το παπάκι 8-9 χρόνια και μετά πήγα σε SH.
Φαίνεται να με ενοχλεί πώς δείχνω?
Αν εγώ νιώθω άνετος και δε ζορίζομαι όταν κάθομαι είμαι χαρούμενος.

Βοήθεια ζήτησα στο αν ένας ψηλός μπορεί να κάτσει και να οδηγήσει naked.
Βλέπω πως γίνεται.
Έπειτα πήγαμε στο αν ένα naked μπορεί να μεταφέρει 3-4 σακούλες supermarket.
Βλέπω πως γίνεται.

Με έχετε βοηθήσει και έμαθα αρκετά πράγματα :)
Δεν ντρέπομαι ούτε για τον κουβά που τον λέω εγώ ούτε για τα super sport.
Γενικά δε παρεξηγούμαι εύκολα ειδικά μέσα απο ένα φόρουμ που γράφει ο οποιοσδήποτε!

Θα μπορούσα να είμαι ο Τσίπρας ή ένας μετανάστης ;)

karateo
16/10/2018, 10:20
Δεν είχα πριν. Πήρα μετά από πολλή σκέψη και ψάξιμο ένα MT-07. Ήθελα να αγοράσω κάτι που να μου αρέσει πολύ κι ας μην είναι το ιδανικό για τη χρήση που του κάνω. Μου φτιάχνει τη διάθεση ακόμα και όταν δεν το οδηγώ.

Αυτό που με πειράζει πολύ είναι ότι δεν μπορώ να το αφήσω όπου να 'ναι και να είμαι ήσυχος. Εύκολα θα το άλλαζα για το εξής ουτοπικό: Αξιόπιστη μοτοσυκλέτα με ABS, τουλάχιστον 300 cc, ευέλικτη μέσα στην πόλη, που να μη θέλει κανένας να την κλέψει. Δε νομίζω ότι υπάρχει όμως.

Και πήγες για πρώτη μηχανή στα 70+ άλογα ρε θηρίο?
Πάντα όρθιος.
Αν δεν το έχεις διαβάσει, κάνε το άμεσα!
https://ufile.io/jatzh

GogosLux
16/10/2018, 10:26
Βοήθεια ζήτησα στο αν ένας ψηλός μπορεί να κάτσει και να οδηγήσει naked.
Βλέπω πως γίνεται.

Συμφωνώ

Έπειτα πήγαμε στο αν ένα naked μπορεί να μεταφέρει 3-4 σακούλες supermarket.
Βλέπω πως γίνεται.

:eyepop: :facepalm: Δεν γίνεται οσο και να θες, τουάχιστον όχι για περισσότερο απο 2-3 οικοδομικά τετράγωνα :D

Θα μπορούσα να είμαι ο Τσίπρας :)

Απο όλους αυτός σου ήρθε να πεις :a26::a26::a26::a26::a26:

νεοσσός
16/10/2018, 10:35
Και πήγες για πρώτη μηχανή στα 70+ άλογα ρε θηρίο?
Πάντα όρθιος.
Αν δεν το έχεις διαβάσει, κάνε το άμεσα!
https://ufile.io/jatzh
Το έχω διαβάσει ήδη. Όπως επίσης και το αναλυτικό βιβλίο του υπουργείου. Όλα αυτά όμως θέλουν εξάσκηση και εμπειρία για να εφαρμοστούν.

Πρακτικά πήρα τη μεγαλύτερη μοτοσυκλέτα, με την οποία δε θα κινδύνευα πολύ από την απειρία μου. Με δεδομένο ότι είμαι εγκρατής, αποδείχθηκε πολύ καλή επιλογή.

karateo
16/10/2018, 10:40
:eyepop: :facepalm: Δεν γίνεται οσο και να θες, τουάχιστον όχι για περισσότερο απο 2-3 οικοδομικά τετράγωνα :D

Σε πιστεύω :a22:
https://www.youtube.com/results?search_query=mt-07+bags

karateo
16/10/2018, 10:43
Το έχω διαβάσει ήδη. Όπως επίσης και το αναλυτικό βιβλίο του υπουργείου. Όλα αυτά όμως θέλουν εξάσκηση και εμπειρία για να εφαρμοστούν.

Πρακτικά πήρα τη μεγαλύτερη μοτοσυκλέτα, με την οποία δε θα κινδύνευα πολύ από την απειρία μου. Με δεδομένο ότι είμαι εγκρατής, αποδείχθηκε πολύ καλή επιλογή.

Αυτό είναι το Νο1.
Μετά έρχεται η εμπειρία που υπάρχουν και οι σχολές για πιο γρήγορο αποτέλεσμα.

Σκέψου το βιβλίο το είδα πρώτη φορά όταν είχα το SH300 και μόλις διάβασα το παρακάτω κατάλαβα γιατί έπεσα με το παπάκι

Τα δισκόφρενα βρέχονται και στιγμιαία δεν πιάνουν.
"Σκουπίζονται" μετά το πρώτο πάτημα και την πρώτη
περιστροφή και αμέσως ανακτούν την απόδοσή τους,
περισσότερο όμως απ' όσο περιμένουμε.

Τα δάχτυλα αγγίζουν κάθε τόσο τη μανέτα του φρένου, ώστε
να "σκουπίζουν" τις δισκόπλακες από το φιλμ νερού που
δημιουργείται.

ptc
16/10/2018, 10:51
Αυτό που κάποιοι εδώ μέσα το έχετε κάνει χόμπι να κάθεστε να ψειρίζετε τα λεγόμενα του καθενός για να πείτε καμία (αποτυχημένη) εξυπνάδα δεν το καταλαβαίνω ειλικρινά. Τόσο άδεια ζωή δηλαδή, δεν έχετε κάτι καλύτερο να κάνετε;

GogosLux
16/10/2018, 10:55
Αυτό που κάποιοι εδώ μέσα το έχετε κάνει χόμπι να κάθεστε να ψειρίζετε τα λεγόμενα του καθενός για να πείτε καμία (αποτυχημένη) εξυπνάδα δεν το καταλαβαίνω ειλικρινά. Τόσο άδεια ζωή δηλαδή, δεν έχετε κάτι καλύτερο να κάνετε;

+10000

zizou
16/10/2018, 13:16
Μην το κάνετε κομμωτήριο.Δόθηκαν απαντήσεις που καλύπτουν το φίλο για το θέμα του.
Προφανώς είναι άπειρος,θέλει να κάνει άλμα,μεγάλο κ ψηλό παιδί είναι,θα δει στη πράξη τι,πως κ γιατί.
Ειρωνείες,κοσμητικά επίθετα κ διαλέξεις δεν νομίζω ότι βοηθάνε :wave2:

karateo
17/10/2018, 13:48
Περιμένοντας το ΜΤ-07 να βρεθεί κοντά μου να κάτσω, παίρνω προσφορές και απογοητεύτηκα λίγο γιατί το χρώμα της φωτογραφίας θα έρθει το 2019!
Και είναι για μένα το ομορφότερο και απο του 2018.

400279

Για το Night fluo μου έδωσαν τιμή €6570 (με τα τέλη ταξινόμησης) επειδή υπάρχει κάποια προσφορά τώρα για ξεστοκάρισμα μάλλον.
Τη τιμή τη θεωρώ ΠΟΛΥ καλή αλλά έλα που μου αρέσει περισσότερο το καινούργιο!

(όλα αυτά αν κάτσω και βολεύομαι!)

lleonidas
17/10/2018, 14:16
Περιμένοντας το ΜΤ-07 να βρεθεί κοντά μου να κάτσω, παίρνω προσφορές και απογοητεύτηκα λίγο γιατί το χρώμα της φωτογραφίας θα έρθει το 2019!

400279

Για το Night fluo μου έδωσαν τιμή €6570 (με τα τέλη ταξινόμησης) επειδή υπάρχει κάποια προσφορά τώρα για ξεστοκάρισμα μάλλον.

Αν δε βιάζεσαι πολύ και δεν έχεις πρόβλημα να περιμένεις να έρθει στις εκθέσεις και αν σου αρέσει τόσο το καινούριο που δεν έχεις πρόβλημα να το πληρώσεις περίπου μισό χιλιάρικο παραπάνω, τότε να κινηθείς για το μοντέλο του 2019.Αξίζει τον κόπο όταν αγοράζεις καινούριο μηχάνημα να είναι ακριβώς αυτό που θέλεις να βλέπεις και να καβαλάς.
Τα 6500€ πάντως είναι ελκυστικό τίμημα για τη συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα!

karateo
17/10/2018, 14:29
Αν δε βιάζεσαι πολύ και δεν έχεις πρόβλημα να περιμένεις να έρθει στις εκθέσεις και αν σου αρέσει τόσο το καινούριο που δεν έχεις πρόβλημα να το πληρώσεις περίπου μισό χιλιάρικο παραπάνω, τότε να κινηθείς για το μοντέλο του 2019.Αξίζει τον κόπο όταν αγοράζεις καινούριο μηχάνημα να είναι ακριβώς αυτό που θέλεις να βλέπεις και να καβαλάς.
Τα 6500€ πάντως είναι ελκυστικό τίμημα για τη συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα!

Ανάγκη άμεση δε το έχω.
Τα €500 τα έχω
Βασικό κριτήριο είναι να μου αρέσει (το είπαμε πολλές φορές!)
Οπότε εκτός και αν δώ το λαχανί απο κοντά και μου αρέσει πολύ θα περιμένω (με την προϋπόθεση ότι βολεύομαι πάλι!)
Είναι και η Z650 που θα έρθει μέσα στο μήνα.

lleonidas
17/10/2018, 14:45
Αφού δε βιάζεσαι, έχεις όλη την άνεση να το ψάξεις με την ησυχία σου και να αλλάξεις αρκετές γνώμες μέχρι τότε...αυτό που λέμε ''ευχάριστος πονοκέφαλος'' πριν από κάθε τέτοια αγορά!
Όταν δεις από κοντά και καβαλήσεις τα υποψήφια μοντέλα, θα έχεις καλύτερη εικόνα αλλά σίγουρα δε θα είναι ολοκληρωμένη,αν δεν τα οδηγήσεις.
Το versys 650 το έχεις αποκλείσει;

karateo
17/10/2018, 15:16
Αφού δε βιάζεσαι, έχεις όλη την άνεση να το ψάξεις με την ησυχία σου και να αλλάξεις αρκετές γνώμες μέχρι τότε...αυτό που λέμε ''ευχάριστος πονοκέφαλος'' πριν από κάθε τέτοια αγορά!
Όταν δεις από κοντά και καβαλήσεις τα υποψήφια μοντέλα, θα έχεις καλύτερη εικόνα αλλά σίγουρα δε θα είναι ολοκληρωμένη,αν δεν τα οδηγήσεις.
Το versys 650 το έχεις αποκλείσει;

Το versys....
Αν αποκλείσω το MT-07 και το Z650
θα φτάσω στο versys.

Πολύ χλωμό όμως. Ο μικρός όγκος μου αρέσει. Πχ. η Z900 που έκατσα ήταν πολύ φουσκωμένη για τα γούστα μου.

Όσο σκέφτομαι ότι κυκλοφορούσα με το παπάκι και έκανα αποστάσεις τρελαίνομαι που κολλάω σε αυτές τις μεγαλύτερες!

https://i.ytimg.com/vi/x8_5oN-wvEE/maxresdefault.jpg

karateo
18/10/2018, 09:42
Βρήκα άλλον ένα ψηλό και διαλέγει mt-07 σε σύγκριση με άλλες κατηγορίες!
https://www.youtube.com/watch?v=ZdtyGo59yLE

Για το θέμα της ταξινόμησης, όλοι λένε κόστος 120 ευρώ αλλά ψάχνοντας στο μηχανολογικό δε βρήκα κάτι για παράβολο ή σε άλλο λινκ απο την περιφέρεια Αττικής έλεγε για €9.
http://gdme.crete.gov.gr/services/adeies-kykloforias/ekdosi-adeias-kikloforias-neou-epivatigou/

Επίσης αν το αγοράσω απο πχ. τα Χανιά θα έχω Χανιώτικες πινακίδες? (Στην Κρήτη αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα εφόσον κινούμαι στο Ηράκλειο!!!!!!!!!)
Για αυτό σκέφτομαι ότι θα πρέπει να κάνω την ταξινόμηση εγώ.

GogosLux
18/10/2018, 09:53
Επίσης αν το αγοράσω απο πχ. τα Χανιά θα έχω Χανιώτικες πινακίδες? (Στην Κρήτη αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα εφόσον κινούμαι στο Ηράκλειο!!!!!!!!!)
Για αυτό σκέφτομαι ότι θα πρέπει να κάνω την ταξινόμηση εγώ.

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Τι χωρίζει τα Χανιά απο τα @&#$#@$@ ?
Το Ρέθυμνο :D

Αθάνατη Ελληνική αγάπη, μια σταλιά τόπος και πάντα χώρια :rolleyes:

karateo
18/10/2018, 10:00
:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Τι χωρίζει τα Χανιά απο τα @&#$#@$@ ?
Το Ρέθυμνο :D

Αθάνατη Ελληνική αγάπη, μια σταλιά τόπος και πάντα χώρια :rolleyes:

εν το μεταξύ ποτέ δεν ασχολήθηκα στο γιατί υπάρχει αυτή η κόντρα
και δε ξέρω πόσοι είναι οι κολλημένοι ακόμα

//Τσακαλώτος mode on
Υποθέτω ότι λιγοστεύουν λόγω θανάτου!
//Τσακαλώτος mode off

Κάτι που έχω δεί πρόσφατα είναι οι κλήσεις για παρκαρίσματα να πηγαίνουν πολλές φορές μόνο στις Χανιώτικες πινακίδες!!

GogosLux
18/10/2018, 10:24
εν το μεταξύ ποτέ δεν ασχολήθηκα στο γιατί υπάρχει αυτή η κόντρα

Η εκδοχή που έχω ακούσει είναι οτι οι Χανιώτες ηταν οι μορφωμένοι και ειχαν το πανω χέρι στα παλια τα χρόνια ενω οι Ηρακλειώτες απέκτησαν το χρήμα και πήραν την εκδίκηση τους προς τους μορφωμένους.......

Ορκο δεν παίρνω για την εγγυρότητα του συγκεκριμένου :look:

Βεβαια νομίζω οτι σε όλη την Ελλαδα βρίσκουμε παρόμοια φαινόμενα απέραντης αγάπης προς τον γείτονα :D

Ισως στο μέλλον μειωθεί, άλλωστε τα πολλά τελευταία χρόνια δεν έχετε να χωρίσετε κάτι αφου τα έχετε ήδη χωρίσει :blush:

Αλλος τον τζόγο / αλλος τα ναρκωτικά / αλλος τα οπλα - μην μπλέκεται ο ενας νομός στα ποδια του αλλου :smokin:
Εκαστος νομος στο είδος του :lol: :lol::lol::lol::lol:

karateo
18/10/2018, 10:29
https://www.cretalive.gr/history/hrakleio-chania-yphrkse-pragmatika-kontra-ton-dyo-poleon
Βρήκα μία εξήγηση

sniper
18/10/2018, 10:39
Καλά, λύστε πρώτα τα θέματα που έχετε με τους δρόμους σας και τους οδηγούς σας και μετά όλα τα υπόλοιπα.

RaGe_Raptor
18/10/2018, 10:56
Καλά, λύστε πρώτα τα θέματα που έχετε με τους δρόμους σας και τους οδηγούς σας και μετά όλα τα υπόλοιπα.

Προς Λασίθι που κινήθηκα τελευταίως πάντως, μια χαρά όλα :)

sniper
18/10/2018, 11:00
Προς Λασίθι που κινήθηκα τελευταίως πάντως, μια χαρά όλα :)

Μιλάμε για Κρήτη, μην μπερδεύεσαι.

Ο ΒΟΑΚ είναι ΓΤΠΚ, (πέρνα νύχτα από το Φόδελε κι έλα να μου πεις), οι ιθαγενείς πάνε χωρίς αύριο, πίνουν (σαν να μην υπάρχει αύριο) και οδηγούν, οι παλιότερες "εθνικές" είναι λες και ζεις στο 1960, και κάνε καμία μ@λακία και τράβα σε κανένα ορεινό χωριό στους 3 νομούς της Κρήτης και κόρναρε αν σε εμποδίζει κάποιος.

Έλα μετά να μας πεις για το Live your myth in Crete.

(Τα παραλιακά εκτρώματα δεν έχουν καμία σχέση με την Κρήτη, απλά τυχαίνει και είναι πάνω στο νησί)

RaGe_Raptor
18/10/2018, 11:06
Μιλάμε για Κρήτη, μην μπερδεύεσαι.

Ο ΒΟΑΚ είναι ΓΤΠΚ, (πέρνα νύχτα από το Φόδελε κι έλα να μου πεις), οι ιθαγενείς πάνε χωρίς αύριο, πίνουν (σαν να μην υπάρχει αύριο) και οδηγούν, οι παλιότερες "εθνικές" είναι λες και ζεις στο 1960, και κάνε καμία μ@λακία και τράβα σε κανένα ορεινό χωριό στους 3 νομούς της Κρήτης και κόρναρε αν σε εμποδίζει κάποιος.

Έλα μετά να μας πεις για το Live your myth in Crete.

(Τα παραλιακά εκτρώματα δεν έχουν καμία σχέση με την Κρήτη, απλά τυχαίνει και είναι πάνω στο νησί)

Να τους το πεις να το ξέρουν, τουλάχιστον :lol:

sniper
18/10/2018, 11:09
Να τους το πεις να το ξέρουν, τουλάχιστον :lol:

Κάναμε hijack το θρεντ αλλά οκ... Εγώ να τους το πω; Το ξέρουν. Αλλά το χρήμα είναι παντού το ίδιο...

karateo
18/10/2018, 11:13
Έχετε δίκιο για την οδήγηση στην Κρήτη.

Αυτός που φταίει πρώτα απο όλα είναι η αστυνόμευση.

πχ. Στο νομό Λασιθίου οι περισσότεροι οδηγούν σαν κύριοι γιατί εκεί κυκλοφορεί η τροχαία και γράφει συνέχεια.
Εδώ και πολλά χρόνια.

Μπαίνεις νομό Ηρακλείου και πέρα και τρέχεις όσο θές.
Πιο πιθανό είναι να πιάσεις το τζόκερ απο το να σε σταματήσει η αστυνομία.

Ο ΒΟΑΚ οκ έχει θέματα αλλά αυτό είναι ευθύνη του οδηγού να προσαρμόζεται και να οδηγεί σωστά.

Η πλάκα είναι ότι χτές είχα συζήτηση με έναν Άγγλο που μένει σχεδόν μόνιμα πλέον Ελλάδα και προτιμάει την Ελλάδα!
Τον έπιασε κάμερα στην Αγγλία με 34μίλια/ώρα με όριο 30 +-10%= 33

Ο δικαστής δεν άκουγε τίποτα και του φωνάζανε που έτρεχε!

sniper
18/10/2018, 11:18
Έχετε δίκιο για την οδήγηση στην Κρήτη.

Αυτός που φταίει πρώτα απο όλα είναι η αστυνόμευση.

πχ. Στο νομό Λασιθίου οι περισσότεροι οδηγούν σαν κύριοι γιατί εκεί κυκλοφορεί η τροχαία και γράφει συνέχεια.
Εδώ και πολλά χρόνια.

Μπαίνεις νομό Ηρακλείου και πέρα και τρέχεις όσο θές.
Πιο πιθανό είναι να πιάσεις το τζόκερ απο το να σε σταματήσει η αστυνομία.

Ο ΒΟΑΚ οκ έχει θέματα αλλά αυτό είναι ευθύνη του οδηγού να προσαρμόζεται και να οδηγεί σωστά.

Η πλάκα είναι ότι χτές είχα συζήτηση με έναν Άγγλο που μένει σχεδόν μόνιμα πλέον Ελλάδα και προτιμάει την Ελλάδα!
Τον έπιασε κάμερα στην Αγγλία με 34μίλια/ώρα με όριο 30 +-10%= 33

Ο δικαστής δεν άκουγε τίποτα και του φωνάζανε που έτρεχε!

Σε σύντεκνο προχθες του πήραν το δίπλωμα για προσπέραση σε 2πλη διαχωριστική απο Ρεθ-Χανιά. Γράφουν.
Τα υπόλοιπα δεν βλέπω να σχολιάζεις όμως. Κάθε φορά που κατεβαίνω, είναι το μοναδικό σημείο στην επικράτεια που οδηγώ σύμφωνα με τον ΚΟΚ, και πάλι δεν είναι εύκολο.

Τεσπά, μεγάλη κουβέντα.

karateo
18/10/2018, 11:29
Σε σύντεκνο προχθες του πήραν το δίπλωμα για προσπέραση σε 2πλη διαχωριστική απο Ρεθ-Χανιά. Γράφουν.
Τα υπόλοιπα δεν βλέπω να σχολιάζεις όμως. Κάθε φορά που κατεβαίνω, είναι το μοναδικό σημείο στην επικράτεια που οδηγώ σύμφωνα με τον ΚΟΚ, και πάλι δεν είναι εύκολο.

Τεσπά, μεγάλη κουβέντα.

Στο Λασίθι θα τον είχαν γράψει περισσότερες φορές.
Ρώτα όποιον Κρητικό οδηγεί και στο νομό Λασιθίου και θα σου πεί.

Ποιά υπόλοιπα?
Όταν λέω ότι έχετε δίκιο για την οδήγηση στην Κρήτη τί κατάλαβες?

sniper
18/10/2018, 11:31
Στο Λασίθι θα τον είχαν γράψει περισσότερες φορές.
Ρώτα όποιον Κρητικό οδηγεί και στο νομό Λασιθίου και θα σου πεί.

Ποιά υπόλοιπα?
Όταν λέω ότι έχετε δίκιο για την οδήγηση στην Κρήτη τί κατάλαβες?

Δεν ήσουν ξεκάθαρος :tooth:

RaGe_Raptor
18/10/2018, 11:39
Στα ραντάρ, πάντως, όλοι ήταν κότες (υποθέτω λειτουργούν), εν αντιθέσει με Ξάνθη

karateo
18/10/2018, 11:40
Δεν ήσουν ξεκάθαρος :tooth:

Χάλι μαύρο!
Και πού να πάς προς Μοίρες!
Θές ειδικό δίπλωμα οδήγησης για να ζήσεις.

Σκέψου επίσης τους Κρητικούς μαζί με μεθυσμένους 16χρονους με γουρούνες στον ΒΟΑΚ για να καταλάβεις πού έχω όλα αυτά τα χιλιόμετρα!

νεοσσός
18/10/2018, 11:41

400279

Γενικά δε μου άρεσαν τα έντονα χρώματα του 2015, 2016, 2017, 2018. Προτιμούσα το λευκό και το μαύρο. Ειδικά το night fluo, ήταν από τα τελευταία στις προτιμήσεις μου. Όμως το χρώμα του 2019 στα MT-O7 και MT-10 πάει πάρα πολύ.

karateo
18/10/2018, 11:43
Στα ραντάρ, πάντως, όλοι ήταν κότες (υποθέτω λειτουργούν), εν αντιθέσει με Ξάνθη

ελάχιστα λειτουργούν

άλλα είναι καμμένα,
άλλα τρακαρισμένα,
άλλα βαμμένα

εκεί νομό Ρεθύμνου, Χανίων δε ξέρω τί παίζει οπότε και εγώ έτσι αντιδρώ :)

Στο νομό Ηρακλείου που τα ξέρω απλά πηγαίνω νορμάλ με ένα +10-20 απο τα αρχαία όρια.

Όταν πρωτοδούλευαν είχα φάει φλας με το αμάξι που το είχα cruise control 80χλμ/ώρα με όριο 80 χωρίς κατηφόρα.
Κλήση δεν ήρθε πάντως.

karateo
18/10/2018, 11:45
Γενικά δε μου άρεσαν τα έντονα χρώματα του 2015, 2016, 2017, 2018. Προτιμούσα το λευκό και το μαύρο. Ειδικά το night fluo, ήταν από τα τελευταία στις προτιμήσεις μου. Όμως το χρώμα του 2019 στα MT-O7 και MT-10 πάει πάρα πολύ.

Κοιτάω πολλές φορές το night fluo μήπως και με πείσω να μήν περιμένω τόσους μήνες! :p

sniper
18/10/2018, 11:45
Χάλι μαύρο!
Και πού να πάς προς Μοίρες!
Θές ειδικό δίπλωμα οδήγησης για να ζήσεις.

Σκέψου επίσης τους Κρητικούς μαζί με μεθυσμένους 16χρονους με γουρούνες στον ΒΟΑΚ για να καταλάβεις πού έχω όλα αυτά τα χιλιόμετρα!

Δεν έχω καμία δουλειά να πάω Μοίρες. Οι δικές μου δουλειές είναι στο ορεινό Ρέθυμνο.

ptc
18/10/2018, 11:52
Κοιτάω πολλές φορές το night fluo μήπως και με πείσω να μήν περιμένω τόσους μήνες! :p

Παντως βλεπω πως ενω και οι δυο ιδιοκτητες του συγκεκριμενου (εγω κι ο Blitzer) σου ειπαμε το ιδιο πραγμα (οτι δλδ δεν κανει για μεγαλοσωμους) εσυ εχεις αποφασισει να μας αγνοησεις.
Αυτο εμενα μου δειχνει οτι σιγουρα το Yamaha σου εχει κανει σοβαρο κλικ, οποτε ασ'τα ολα τ'αλλα και βουρ στον πατσα.

Επισης μου λεει πως πιθανοτατα τζαμπα γραφουμε ολοι εδω μεσα αφου δεν πολυακους, αλλα αυτο ειναι μια αλλη ιστορια. :D

Με το καλο το ΜΤακι λοιπον! :beer:

zizou
18/10/2018, 12:01
Και μετά από τις χρήσιμες κ <<τρομακτικές>> πληροφοριές για την λεβεντογέννα Κρήτη ας επαναφέρουμε το
τέντωμα στο τίτλο.:)

karateo
18/10/2018, 13:58
Παντως βλεπω πως ενω και οι δυο ιδιοκτητες του συγκεκριμενου (εγω κι ο Blitzer) σου ειπαμε το ιδιο πραγμα (οτι δλδ δεν κανει για μεγαλοσωμους) εσυ εχεις αποφασισει να μας αγνοησεις.
Αυτο εμενα μου δειχνει οτι σιγουρα το Yamaha σου εχει κανει σοβαρο κλικ, οποτε ασ'τα ολα τ'αλλα και βουρ στον πατσα.

Επισης μου λεει πως πιθανοτατα τζαμπα γραφουμε ολοι εδω μεσα αφου δεν πολυακους, αλλα αυτο ειναι μια αλλη ιστορια. :D

Με το καλο το ΜΤακι λοιπον! :beer:

Εμφανισιακά μου κάνει κλικ εννοείται :)
Περιμένω να το φέρουν να δώ πώς θα είμαι επάνω του.
Τσάμπα δε γράφετε φυσικά αλλά αν είναι να πάρω ένα και να μή μου αρέσει μένω με το SH!

η σειρά έχει
MT-07, Ζ650, Versys 650 (δε μου αρέσει απο τις φωτογραφίες), MT-09 (υπερβολή για τις ανάγκες μου)
Και αν το τραβήξω απο τα μαλλιά duke 690 αλλά houliganίζει πολύ περισσότερο και απο το MT-07

ΥΓ. Είδα στο δρόμο μία Hypermotard 939 στο άσπρο και ήταν κούκλα :p
Αλλά όχι για τα γούστα μου!

sniper
18/10/2018, 14:08
...

Tα αισθητικά ή τα λειτουργικά; Γιατι είναι καρακουκλάρα και τούμπανο!

karateo
18/10/2018, 14:17
Tα αισθητικά ή τα λειτουργικά; Γιατι είναι καρακουκλάρα και τούμπανο!

Έτσι που την είδα στο δρόμο ήταν όμορφη.
Και λειτουργικά βγαίνω πολύ εκτός απο αυτό που ζητάω (σβελτάδα ενός παπιού).

Αυτό που κατάλαβα ότι με ενοχλεί εμφανισιακά σε όλες πλην τις naked είναι ότι ο οδηγός έχει μπροστά του μία εικόνα σαν ενός σκούτερ.
https://youtu.be/u_ltO5ozBbQ?t=21

buckley
18/10/2018, 14:23
Εμφανισιακά μου κάνει κλικ εννοείται :)
Περιμένω να το φέρουν να δώ πώς θα είμαι επάνω του.
Τσάμπα δε γράφετε φυσικά αλλά αν είναι να πάρω ένα και να μή μου αρέσει μένω με το SH!

η σειρά έχει
MT-07, Ζ650, Versys 650 (δε μου αρέσει απο τις φωτογραφίες), MT-09 (υπερβολή για τις ανάγκες μου)
Και αν το τραβήξω απο τα μαλλιά duke 690 αλλά houliganίζει πολύ περισσότερο και απο το MT-07

Εσύ βλέπεις μακριά τελικά :tooth:

KotsosDR
18/10/2018, 14:25
Έτσι που την είδα στο δρόμο ήταν όμορφη.
Και λειτουργικά βγαίνω πολύ εκτός απο αυτό που ζητάω (σβελτάδα ενός παπιού).

Αυτό που κατάλαβα ότι με ενοχλεί εμφανισιακά σε όλες πλην τις naked είναι ότι ο οδηγός έχει μπροστά του μία εικόνα σαν ενός σκούτερ.
https://youtu.be/u_ltO5ozBbQ?t=21

Το ducati monster 797 το έχεις υπ' οψην σου ;

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
18/10/2018, 14:29
Δε θα πω τιποτα παραπανω(μιας και διαφωνω σχεδον με ολους για το θεμα κρητη που σηζητηθηκε)αφου επεσε προειδοποιηση για ξεχειλωμα του νηματος.Θα πω μονο οτι αφορα τον καρατεο.
Εχω κοντα 4 χρονια το φριγουιντ με χανιωτικες πινακιδες.Δεν αντιμετωπισα ποτε και πουθενα προβλημα.Μενω ηρακλειο.Πηγα διακοπες χανια.Ειδα το μηχανακι με πολητηριο το ερωτευτικα και το πειρα.Ολλα τα υπολοιπα ειναι ιστοριες για αγριους.

νεοσσός
18/10/2018, 14:34
Ειδικά σε λευκό με κόκκινο πλαίσιο, είναι όνειρο. Βλέπω δύο τέτοια κάθε μέρα σχεδόν.

KotsosDR
18/10/2018, 14:35
Ειδικά σε λευκό με κόκκινο πλαίσιο, είναι όνειρο. Βλέπω δύο τέτοια κάθε μέρα σχεδόν.

Θα του πάει και η σχάρα με το top case :lol:

karateo
18/10/2018, 14:37
Εσύ βλέπεις μακριά τελικά :tooth:

Έλα ξαναδιάβασε μία φορά να το καταλάβεις :tooth:

Το έχω δεί αλλά ανεβαίνει πολύ το κόστος.

Alexinhogr
18/10/2018, 22:31
Αυτο με τα φωτογραφικά ειναι αντισυνταγματικα, δεν μπορει ενα μηχάνημα να σε ελέγξει πρεπει να υπαρχει άνθρωπος. Απλα πράγματα

sapila racing
19/10/2018, 14:41
Αυτο με τα φωτογραφικά ειναι αντισυνταγματικα, δεν μπορει ενα μηχάνημα να σε ελέγξει πρεπει να υπαρχει άνθρωπος. Απλα πράγματα

Μπορεί και παραμπορεί απ όσο ξέρουμε τα τελευταία χρόνια, αλλά να τους το πείς αν σου έρθει τέτοια κλήση και καλή τύχη.

ΤάκηςΜπ
19/10/2018, 18:54

Δηλαδή τι; Αν σε βγάλει φωτογραφία ένα ρανταρ μπορεί να παραποιηθει κάπως; θα κάνει photoshop το κράτος για να σε φεσωσει 150 ευρώ; ο άνθρωπος δηλαδή δεν θα σε ελέγξει με το πιστόλι ταχύτητας; θα κόψει με το μάτι με πόσα πηγαίνεις;

karateo
20/10/2018, 13:38
Λοιπόν! Περιμένοντας να έρθει τo MT-07 ανέβηκα σε ένα κόκκινο CB500F που έφεραν, το οποίο πωλήθηκε το ίδιο απόγευμα!

Η θέση οδήγησης μου φάνηκε μια χαρά.
Τα γόνατα δεν εξείχαν πολύ (το 1/3 φαινόταν) απο τους αεραγωγούς και δεν έβγαιναν έξω απο την εσοχή του ντεπόζιτου.

Η γωνία του ποδιού στο ελάχιστο που έκατσα δεν ήταν ενοχλητική αλλά είχε ως αποτέλεσμα να μή μπορώ να πατήσω εύκολα τις ταχύτητες και το πίσω φρένο τα οποία όμως ρυθμίζουν.

Το κάθισμα ήταν άνετο ("κούμπωσα" τέρμα πίσω).
Απο φωτογραφία που με είδα, νομίζω φαίνομαι όπως και στο SH οπότε όλα καλά.

Οπότε μάλλον μένει να αποφασίσω το χρώμα στο ΜΤ :p

Για το CB500F πάντως μου είπαν πως αν δεν υπάρχει άλλο στοκ στην Αθήνα, με παραγγελία θα έρθει του χρόνου!

lleonidas
20/10/2018, 13:57
Λοιπόν! Περιμένοντας να έρθει τo MT-07 ανέβηκα σε ένα κόκκινο CB500F που έφεραν, το οποίο πωλήθηκε το ίδιο απόγευμα!

Η θέση οδήγησης μου φάνηκε μια χαρά.
Τα γόνατα δεν εξείχαν πολύ (το 1/3 φαινόταν) απο τους αεραγωγούς και δεν έβγαιναν έξω απο την εσοχή του ντεπόζιτου.

Η γωνία του ποδιού στο ελάχιστο που έκατσα δεν ήταν ενοχλητική αλλά είχε ως αποτέλεσμα να μή μπορώ να πατήσω εύκολα τις ταχύτητες και το πίσω φρένο τα οποία όμως ρυθμίζουν.

Το κάθισμα ήταν άνετο ("κούμπωσα" τέρμα πίσω).
Απο φωτογραφία που με είδα, νομίζω φαίνομαι όπως και στο SH οπότε όλα καλά.

Οπότε μάλλον μένει να αποφασίσω το χρώμα στο ΜΤ :p

Για το CB500F πάντως μου είπαν πως αν δεν υπάρχει άλλο στοκ στην Αθήνα, με παραγγελία θα έρθει του χρόνου!

Κανόνισε τώρα που θα ανέβεις στο ΜΤ να πεις ότι δε σου αρέσει και ότι θα περιμένεις από Γενάρη-Φλεβάρη τη νέα παρτίδα cb500f :p
Όλα καλά, πας καρφωτός για ΜΤ!Προσωπικά,εκτός από τα καθιερωμένα night fluo και μαύρο μπλε, μου αρέσει και το λευκό (https://www.car.gr/classifieds/bikes/photos/14764634/#null) το οποίο του ταιριάζει και δεν είναι πολυφορεμένο.

karateo
20/10/2018, 14:48
Πολύ χλωμό να δώσω τα ίδια λεφτά (ή και περισσότερα!!!) για να πάρω το CB500F.

Το μόνο πρόβλημα είναι να αποφασίσω το χρώμα.
Το μαύρο-κόκκινο πάντα μου άρεσε.
Στο παπάκι είχα βάψει κόκκινες (σκούρο όμως) τις βάσεις για τα πίσω μαρσπιέ όταν έβγαλαν λίγο σκουριά.

Απο την άλλη πράσινο-λαχανί δεν είχα ποτέ μου και κοστίζει και ~400 λιγότερα αν ο τιμοκατάλογος μείνει ο ίδιος.
Συν ότι το έχω σε 5 εργάσιμες.

karateo
20/10/2018, 15:10
Το λευκό που λές νομίζω δεν είναι το 2018 (φοράει τη παλιά σέλα το λινκ σου)
Αυτό πρέπει να είναι που δε μου πολυ-αρέσει

https://2yrh403fk8vd1hz9ro2n46dd-wpengine.netdna-ssl.com/wp-content/uploads/2017/11/2018-Yamaha-MT-07-First-Look-naked-sport-motorcycle-14.jpg

RAMMSTEIN
20/10/2018, 15:10
Στο παπάκι είχα βάψει κόκκινες (σκούρο όμως) τις βάσεις για τα πίσω μαρσπιέ όταν έβγαλαν λίγο σκουριά.

Αρρώστια (https://www.youtube.com/watch?v=YZmhOeqdqIs)

Alexinhogr
20/10/2018, 15:18
Αδερφε δεν ειναι φυσικο πρόσωπο το μηχάνημα, δεν εχει δικαιώματα σε ανθρωπο, το λεει το σύνταγμα. Πρεπει να υπαρχει χειριστής

karateo
20/10/2018, 15:23
Αρρώστια (https://www.youtube.com/watch?v=YZmhOeqdqIs)

10-20 ευρώ τα σπρέι και άντε 20' λεπτά δουλειά (χωρίς το χρόνο να στεγνώσουν οι στρώσεις/αστάρι)
για να καλύψω σκουριές!

δε ξέρω με τί ύφος το λές αλλά αρρώστια πάντως δε το λές!

Αρρώστια είναι να δώσω €1000 για να κάνω φασαρία και να κερδίσω <2% ιπποδύναμη :D

karateo
20/10/2018, 15:24
Αδερφε δεν ειναι φυσικο πρόσωπο το μηχάνημα, δεν εχει δικαιώματα σε ανθρωπο, το λεει το σύνταγμα. Πρεπει να υπαρχει χειριστής

Μα την κλήση δε τη στέλνει η κάμερα. Η φωτογραφία ΠΙΣΤΟΠΟΙΕΙ την παράβαση και ο κάποιος που τις βλέπει κόβει την κλήση και τη στέλνει.
Υποθέτω!

Με τη λογική σου και το αλκοτέστ είναι αντισυνταγματικό ;)

νεοσσός
20/10/2018, 15:47
Το λευκό που λές νομίζω δεν είναι το 2018 (φοράει τη παλιά σέλα το λινκ σου)
Αυτό πρέπει να είναι που δε μου πολυ-αρέσει

https://2yrh403fk8vd1hz9ro2n46dd-wpengine.netdna-ssl.com/wp-content/uploads/2017/11/2018-Yamaha-MT-07-First-Look-naked-sport-motorcycle-14.jpg
Πολύ όμορφα τα φετινά χρώματα. Γενικά δεν είμαι των έντονων αποχρώσεων και των αντιθέσεων, αλλά φέτος οφείλω να ομολογήσω ότι τα κατάφεραν πολύ καλά. Δεν ξέρεις όμως, ίσως και το μάτι μου άρχισε να τα συνηθίζει. Νομίζω ότι το συνδυασμό λευκού-κόκκινου, άρχισα να τον καλοβλέπω από τη Ducati Monster 797 (http://seacoastsport.com/wp-content/uploads/2018/02/Monster-797-Plus-My18-White-29-Slider-Gallery-1920x1080.jpg.jpg), η οποία σε εμφάνιση υπερέχει. Αυτό που έδειξες είναι πιο ωραίο από την υλοποίηση με τις κόκκινες ζάντες (https://cdn2.yamaha-motor.eu/prod/product-assets/2019/MT07/2019-Yamaha-MT07-EU-Ice_Fluo-Studio-001-03-1_Mobile.jpg).

Εκείνο που ακόμα δεν έχω συνηθίσει και δεν ξέρω πότε θα το συνηθίσω είναι το γκρι του MT-10, που μετά μπήκε και σε άλλα Yamaha, μέχρι και στα scooter. Νομίζεις ότι έχουν περάσει ένα αστάρι τις επιφάνειες, για να μπει το χρώμα μετά. Το αφήνω εδώ να μείνει γραμμένο, για να δω τι θα λέω μετά από μερικά χρόνια, αν το έχω συνηθίσει.

Επίσης δε μου αρέσει το γυαλιστερό μαύρο (https://i.pinimg.com/474x/7b/33/e7/7b33e78979443c49831b2bc32966a54b--moto-yamaha-yamaha-mt-.jpg), ενώ το μαύρο/γκρι ματ θεωρώ ότι είναι το καλύτερο χρώμα (https://motoreds.files.wordpress.com/2013/12/2014-yamaha-mt-07-eu-matt-grey-studio-007.jpg). Όλα μαύρα, ούτε καν εκείνο με τις μωβ ζάντες (https://isontheroad.files.wordpress.com/2014/08/2014-05-31-16-04-011.jpg).

Τα χρώματα που δεν του ταιριάζουν, κατά τη δική μου αισθητική πάντα, είναι το κόκκινο (http://cdn.shopify.com/s/files/1/2615/1910/products/341c91f696aefffe1ec337ec437816bb_1200x1200.jpg?v=1515629176) και κυρίως το κίτρινο (http://www.mcnews.com.au/wp-content/uploads/2015/06/2015-Yamaha-MT-07LA.jpg). Δεν εννοώ το fluo (https://cdn2.yamaha-motor.eu/prod/product-assets/2018/MT07/2018-Yamaha-MT07-EU-Night_Fluo-Studio-001-03.jpg). Το fluo στην αρχή μου φαινόταν πολύ φανταχτερό, που συνήθως προτιμούν άτομα 20 ετών, αλλά πλέον μου φαίνεται καλούτσικο. Τα όχι κολακευτικά κόκκινο και κίτρινο, είχαν βγει το 2014, μαζί με απλό λευκό, το οποίο του πήγαινε πολύ και βέβαια με το γκρι/μαύρο ματ, που όπως είπα είναι ό,τι καλύτερο στα δικά μου μάτια. To moto cage (https://www.visordown.com/sites/default/files/field/image/71477.jpg), αν και έχει ωραία χρώματα, θεωρώ ότι χαλάει τις γραμμές του MT-07.

kouk
20/10/2018, 19:11
Πολύ όμορφα τα φετινά χρώματα. Γενικά δεν είμαι των έντονων αποχρώσεων και των αντιθέσεων, αλλά φέτος οφείλω να ομολογήσω ότι τα κατάφεραν πολύ καλά. Δεν ξέρεις όμως, ίσως και το μάτι μου άρχισε να τα συνηθίζει. Νομίζω ότι το συνδυασμό λευκού-κόκκινου, άρχισα να τον καλοβλέπω από τη Ducati Monster 797 (http://seacoastsport.com/wp-content/uploads/2018/02/Monster-797-Plus-My18-White-29-Slider-Gallery-1920x1080.jpg.jpg), η οποία σε εμφάνιση υπερέχει. Αυτό που έδειξες είναι πιο ωραίο από την υλοποίηση με τις κόκκινες ζάντες (https://cdn2.yamaha-motor.eu/prod/product-assets/2019/MT07/2019-Yamaha-MT07-EU-Ice_Fluo-Studio-001-03-1_Mobile.jpg).

Εκείνο που ακόμα δεν έχω συνηθίσει και δεν ξέρω πότε θα το συνηθίσω είναι το γκρι του MT-10, που μετά μπήκε και σε άλλα Yamaha, μέχρι και στα scooter. Νομίζεις ότι έχουν περάσει ένα αστάρι τις επιφάνειες, για να μπει το χρώμα μετά. Το αφήνω εδώ να μείνει γραμμένο, για να δω τι θα λέω μετά από μερικά χρόνια, αν το έχω συνηθίσει.

Επίσης δε μου αρέσει το γυαλιστερό μαύρο (https://i.pinimg.com/474x/7b/33/e7/7b33e78979443c49831b2bc32966a54b--moto-yamaha-yamaha-mt-.jpg), ενώ το μαύρο/γκρι ματ θεωρώ ότι είναι το καλύτερο χρώμα (https://motoreds.files.wordpress.com/2013/12/2014-yamaha-mt-07-eu-matt-grey-studio-007.jpg). Όλα μαύρα, ούτε καν εκείνο με τις μωβ ζάντες (https://isontheroad.files.wordpress.com/2014/08/2014-05-31-16-04-011.jpg).

Τα χρώματα που δεν του ταιριάζουν, κατά τη δική μου αισθητική πάντα, είναι το κόκκινο (http://cdn.shopify.com/s/files/1/2615/1910/products/341c91f696aefffe1ec337ec437816bb_1200x1200.jpg?v=1515629176) και κυρίως το κίτρινο (http://www.mcnews.com.au/wp-content/uploads/2015/06/2015-Yamaha-MT-07LA.jpg). Δεν εννοώ το fluo (https://cdn2.yamaha-motor.eu/prod/product-assets/2018/MT07/2018-Yamaha-MT07-EU-Night_Fluo-Studio-001-03.jpg). Το fluo στην αρχή μου φαινόταν πολύ φανταχτερό, που συνήθως προτιμούν άτομα 20 ετών, αλλά πλέον μου φαίνεται καλούτσικο. Τα όχι κολακευτικά κόκκινο και κίτρινο, είχαν βγει το 2014, μαζί με απλό λευκό, το οποίο του πήγαινε πολύ και βέβαια με το γκρι/μαύρο ματ, που όπως είπα είναι ό,τι καλύτερο στα δικά μου μάτια. To moto cage (https://www.visordown.com/sites/default/files/field/image/71477.jpg), αν και έχει ωραία χρώματα, θεωρώ ότι χαλάει τις γραμμές του MT-07.
Ζαλίστηκα
:p

νεοσσός
20/10/2018, 19:20
Μου αρέσει πολύ το MT-07, οπότε έχω εντρυφήσει στα διαθέσιμα χρώματα, τα 4 χρόνια που κυκλοφορεί. :)

Και πού να αρχίσω να λέω για το MT-09...

karateo
28/10/2018, 20:14
Καλησπέρα και Χρόνια πολλά!

Δεν υποχρεώνω κανέναν να με διαβάσει οπότε παρακαλώ γλυτώστε λίγο χρόνο απο τη ζωή σας αν δεν έχετε όρεξη να συμπεριφερθείτε ώριμα!

Νοίκιασα χτες ένα mt-07 tracer με 3700χλμ στο κοντέρ για να κάνω τη δοκιμή στην κατηγορία που μου προτείνατε και να δώ και τον κινητήρα του mt-07.
Μαζί με φίλο κάναμε περίπου 300χλμ απο τα οποία οδηγούσα εγώ στα 200χλμ. Ηράκλειο - Ρέθυμνο και έξτρα βόλτες.

Εντυπώσεις:

1) ΠΟΝΟΣ στον κ0λ0!!!!!!! Απίστευτο πιάσιμο που ελπίζω να οφείλεται στο ότι δεν έχω συνηθίσει την πίεση στα συγκεκριμένα σημεία. Αν και κάνω και ποδήλατο με κλασσική καλή σέλα με σχεδόν μηδενικό αφρώδες υλικό δεν περίμενα τέτοιο πιάσιμο για μηχανή που προορίζεται για άνετα χιλιόμετρα.
Έκατσα μπροστά ακουμπώντας στο τανκ, έκατσα πιο πίσω και έκατσα και στη θέση του συνοδηγού.

Στο παπάκι ποτέ δεν είχα νιώσει έτσι! Δε μιλάω για το σκούτερ!

2) Τα πόδια ήταν άνετα όπως είναι λογικό. Θα ήθελα το τιμόνι λίγο πιο μπροστά γιατί ένιωσα να πιάνομαι και στον ώμο και στη πλάτη. Δεν έσκυβα σχεδόν καθόλου. Στο σκούτερ σκύβω περισσότερο!

3) Επιδόσεις υπερ-αρκετές και επικίνδυνο είναι μόνο στη 1η, 2α που αν το ανοίξεις απότομα είτε θα ψάχνεις την πίσω ρόδα είτε θα σηκωθεί απο μπροστά. Πέταξα λίγο κ0λ0 για δοκιμή πάντως :p και μονός και διπλός χωρίς τίποτα ακραίο.

4) Στο δρόμο είναι βράχος και με δεύτερο άτομο και κάνεις ταξίδι με 100-120 χωρίς να σε ζαλίζει ο αέρας φορώντας βέβαια τη "τζαμαρία" της yamaha ρυθμισμένη τέρμα ψηλά.

Σε σύγκριση με το σκούτερ τώρα!
(Εξαιρώ τη σέλα που μπορεί να θέλει κ0λ0-εκπαίδευση).
Μέσα στη πόλη είναι μαρτύριο (δε δυσκολεύτηκα πολύ αλλά συγκρίνω με το αυτόματο). Μέχρι τα 100 οι διαφορές στις επιδόσεις είναι μεν μεγάλες αλλά όχι ότι τα 27 άλογα του σκούτερ δε φτάνουν για μία ασφαλή προσπέραση. Πόσο μάλλον αν οδηγείς κανονικά (3000-4000 στροφές) και δεν κατεβάσεις που οι διαφορές γίνονται ακόμα μικρότερες.

Στην Εθνική η κατανάλωση με τα χίλια ζόρια διπλό ήταν 4.3-4.7 το οποίο αν οδηγείς νορμαλ ανεβαίνει πανεύκολα στα 5.0-5.4 που το είδα.
Απορώ πώς βγαίνουν αυτά τα νούμερα!
http://www.fuelly.com/motorcycle/yamaha/tracer_700/2017

(Ρώτησα και το στρώσιμο το έκαναν τουρίστες οπότε ελπίζω να φταίει αυτό)

Που αν το δει ένας άνθρωπος λογικά, σε σύγκριση με το 10ετίας golf vi με compressor & turbo των 160 αλόγων που βγάζει στην Εθνική 5.5-5.8 με κανονική οδήγηση δεν υπάρχει κανένας λόγος να προτιμήσει κάποιος τη μηχανή σε σύγκριση με το αμάξι! Το ήξερα βέβαια αυτό αλλά άλλο στα χαρτιά και άλλο να το ζείς!

Οπότε αφού ακύρωσα ΓΙΑ ΜΕΝΑ ολόκληρη την κατηγορία touring :p πάμε στο ζουμί!

Η λογική δείχνει να μείνω με το scooter φυσικά. Στα χιλιόμετρα που κάνω τα κάνει όλα πολύ καλύτερα.
Θα περιμένω να βρεθεί ένα mt-07 να ανέβω και όλα θα παιχτούν στο πώς θα νιώσω εκείνη τη στιγμή.

Ή να παζαρέψω λίγο αυτό
https://www.car.gr/10829946-yamaha-mt-07-abs
και να χάσω τις νέες αναρτήσεις και τη νέα σέλα και τις όποιες άλλες μικρο-βελτιώσεις. Θα μπορούσα να κρατήσω και το scooter. (και να συντηρώ δύο "μεταχειρισμένα" μηχανάκια!)
Δυστυχώς δεν είναι το καλύτερο μου χρώμα αλλά η ζωή είναι μικρή :)

Πιστεύω ότι φταίει το SH που δεν ένιωσα τρομερές διαφορές γιατί δεν είναι καναπεδο-σκούτερ όπου οδηγικά είναι σε πάρα πολύ καλό επίπεδο.

Θα ξαναδιαβάσω και το θέμα απο την αρχή με τη νέα εμπειρία :)
(Το περιμένω το flame/troll αλλά δε με αγγίζει τίποτα οπότε λυπηθείτε το χρόνο σας!)

ΥΓ. ξανασκέφτηκα και το cb500F που θα σώσει λίγο την κατανάλωση!

SONone
28/10/2018, 20:20
αφου τα θελει ο απαυτος σου.

ακου με 4500 περνεις αμαξαρα!!! :D