View Full Version : NAKED για 1.91 ύψος
Σελίδες :
1
2
3
[
4]
5
6
7
GogosLux
15/11/2018, 18:22
Μανιτάρια στον κινητήρα δηλαδή? Στις ρόδες που βλέπω κάνουν κάτι?
Μπουφάν έχω. Γάντια έχω. Κράνος θα πάρω καινούργιο γιατί είναι παλιό πλέον.
Σχάρα-κουβά (:P) δε βάζω.
Θα τη βγάλω με ένα tail bag (ούτε καν tank bag) και μπορεί βαλίτσες αν ζοριστώ.
Ε ενα μανιτάρι βαλε (τραβιέται με τους χοχλυούς :lol::lol:).
ΚΟυβά μονο για σφουγκάρισμα :D
Η γνωμη μου ειναι οτι το tank bag ειναι πιο πρακτικό απο το tail και γιατι θα σου αφησει την θεση 100% για συνεπιβάτη και για το κεντρο βαρους (ισως να χωράει λιγότερα).
Δες τα tank bag που πιανουν με ειδική ροδέλα στην ταπα της βενζίνης.
Τελος, αν για κρανος είσαι στα 300€+/- πες μου να σου πω που να αγοράσεις Arai - εφοσον σου ταιριάζει στο κεφάλι.
Εχει και AGV & Schuberth αλλα αυτα δεν τα εχω τσεκάρει σε τιμες μιας και δεν με ενδιαφέρουν.
Για την ιστορία, απο εκει πηρα πριν 1 χρονο εκείνο με το οποιο στούκαρα και απο εκει θα παρω το επομενο μιας και οι τιμες ειναι οι χαμηλότερες της Ευρωπης ( δεν εχω οφελως για να μην παρεξηγηθώ / απλα το εχω ψάξει πολυ).
Καλες αγορες !
Καρατέκα πήρες μοτόρι καμάρι ,θαύμα θαύμα :)
Άντε καλή αρχή ...:smokin:
Και που σαι, αυτά που ήξερες μέχρι εδώ να τα ξεχάσεις τώρα με την πρώτη σου μοτοσυκλέτα !
Όχι πως το'χω ψάξει :lol: αλλά:
-κωλοφάναρο φιμέ με ενσωματωμένα φλας
-tail tidy
-μικρός ανεμοθώρακας για μπροστά γιατί είναι ψιλοαηδία αυτό το μαύρο πλαστικό πάνω απ'το φανάρι(εμένα μ'αρέσει της dpm,αλλά η τιμή είναι αστεία,οπότε πάρε τον φθηνό απ'το ebay)
-μανιτάρια
-tank grips για τα πόδια
Για το πρώτο μου θύμισες που είχα κόψει το μαμά κωλοφάναρο και είχα βάλει μέσα τα φλασάκια στο crypton! Και είχα γράψει και κείμενο!
-tail tidy ωραίο και μάλλον θα μπεί
-ανεμοθόρακα πιστεύω ότι δε είναι μόνο για ομορφιά και μάλλον δε θα βάλω γιατί δε με χαλάει η μούρη
-μανιτάρια σίγουρα
-tank grips θα δώ γιατί νομίζω έχει απο τη μάνα του ένα πλαστικό που κολάει
καλοριζικο και καλοταξιδο και απο μενα και παντα ορθιος
θα το ομολογησω δεν τοχα πιστεψει οτι τελικα θα αγοραζες κατι , νομιζα οτι απλα γουσταρεις το μπλα μπλα χαχαχα
εχασα
καλα χιλιομετρα
Σε ευχαριστώ!
Κοίταξε με βάση τη λογική δεν έκανα σωστή κίνηση. Αλλά αντέχω οικονομικά να κάνω και μία μή λογική αγορά οπότε ας πάει στο διάολο.
Ας μου φύγει η "τρέλα" για το πιο όμορφο στα μάτια μου (γενικά σαν κατηγορία naked) και μετά που θα με ζορίσει γυρίζω σε ένα CB500X, Tracer κλπ.
Ή και στο επόμενο SH!!!!
Να μείνω μόνο με αμάξι αποκλείεται πάντως. :p
Καλοριζικο και απεφτο να ειναι!
Να ανεβεις Αθηνα για να κανεις το Riding school του Χουντρα.
Ευχαριστώ!
Δύσκολο πάντως το μάθημα στην Αθήνα.
Μόνο αν το συνδυάσω με την οικογένεια για διακοπές και αφιερώσω 1-2 μέρες για ότι προλάβω.
Είπες άπεφτο και σκέφτηκα ότι έχω να πέσω >70.000χλμ και πάνω απο 10 χρόνια! Φτού μου!
Ε ενα μανιτάρι βαλε (τραβιέται με τους χοχλυούς :lol::lol:).
ΚΟυβά μονο για σφουγκάρισμα :D
Η γνωμη μου ειναι οτι το tank bag ειναι πιο πρακτικό απο το tail και γιατι θα σου αφησει την θεση 100% για συνεπιβάτη και για το κεντρο βαρους (ισως να χωράει λιγότερα).
Δες τα tank bag που πιανουν με ειδική ροδέλα στην ταπα της βενζίνης.
Τελος, αν για κρανος είσαι στα 300€+/- πες μου να σου πω που να αγοράσεις Arai - εφοσον σου ταιριάζει στο κεφάλι.
Εχει και AGV & Schuberth αλλα αυτα δεν τα εχω τσεκάρει σε τιμες μιας και δεν με ενδιαφέρουν.
Για την ιστορία, απο εκει πηρα πριν 1 χρονο εκείνο με το οποιο στούκαρα και απο εκει θα παρω το επομενο μιας και οι τιμες ειναι οι χαμηλότερες της Ευρωπης ( δεν εχω οφελως για να μην παρεξηγηθώ / απλα το εχω ψάξει πολυ).
Καλες αγορες !
Είδα αυτή
https://www.webbikeworld.com/ogio-tail-bag-review/
https://www.google.gr/search?q=mt-07+ogio+tail&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=2ahUKEwjX_9SZgdfeAhXlAMAKHUyZAvAQsAR6BAgBEAE&biw=1280&bih=882
και μου άρεσε που όταν θές τη βγάζεις και οι ιμάντες κρύβονται κάτω απο το κάθισμα
και απο 21L ξεδιπλώνει στα 30L
Δε το έχω ψάξει πολύ και δε θα βιαστώ.
Το ιδανικό θα ήταν ένα backpack να γίνεται tank/tail bag. Να έχω μία τσάντα και όταν οδηγώ να μήν είναι στην πλάτη.
Για τα πολλά φοράω βαλίτσες.
Για κράνος είχα ένα caberg ego πολύ ευχαριστημένος των €180 και είδα φέτος αυτό
https://fonien.gr/%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%AD%CF%83%CF%89%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CF%81%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B1-%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B1/
Άντε να ανέβω στα €250 όταν βλέπω ότι και φθηνότερα είναι αξιόπιστα (στο ατύχημα).
Στείλε ένα ΠΜ με το μαγαζί γιατί κανονικά ήδη θα έπρεπε να έχω αγοράσει!
Καρατέκα πήρες μοτόρι καμάρι ,θαύμα θαύμα :)
Άντε καλή αρχή ...:smokin:
Και που σαι, αυτά που ήξερες μέχρι εδώ να τα ξεχάσεις τώρα με την πρώτη σου μοτοσυκλέτα !
Σε ευχαριστώ!
Άντε όταν έρθω Αθήνα θα σας μάθω αυτά που ξέρω :p
Πάντως μία ξενέρα την έχω για το abs του ΜΤ γιατί διαβάζω ότι είναι υπερ-ευαίσθητο στο πίσω φρένο. Μετά το στρώσιμο θα κάνω τις δοκιμές μου και θα σας ενημερώσω :)
Η αγορά είπαμε είναι όχι βάση λογικής!
lleonidas
15/11/2018, 21:28
Κοίταξε με βάση τη λογική δεν έκανα σωστή κίνηση. Αλλά αντέχω οικονομικά να κάνω και μία μή λογική αγορά οπότε ας πάει στο διάολο.
Ας μου φύγει η "τρέλα" για το πιο όμορφο στα μάτια μου (γενικά σαν κατηγορία naked) και μετά που θα με ζορίσει γυρίζω σε ένα CB500X, Tracer κλπ.
Ή και στο επόμενο SH!!!!
Να μείνω μόνο με αμάξι αποκλείεται πάντως!
Με το καλό να παραλάβεις και να ξεκινήσεις χριστουγεννιάτικες βόλτες!
Έκανες την καλύτερη επιλογή...το πιο όμορφο-επιθυμητό και αυτό που συμβαδίζει με την τρέλα και όχι με τη λογική, συνήθως είναι η πιο πετυχημένη συνταγή για αγορά μοτοσυκλέτας!
Christos ktm R
15/11/2018, 22:11
Καλοριζικο κ καλοταξιδο!Περιμενουμε φωτο.
taisteal
15/11/2018, 22:13
Καλοτάξιδο!!
:beer::beer:
(χαζεύοντας για τσάντες)
Βλέπω δεν είμαι ο μόνος που πάει σούπερμαρκετ με naked :p
https://fz07.org/thread/6132/fit-bag/?tab=comments#comment-95202
Ευχαριστώ για τις ευχές!
sapila racing
16/11/2018, 10:01
Έκλεισα σήμερα το MT-07 χωρίς να κάτσω τελικά στα 6400 ταξινομημένο.
Ζήτησα να βγάλουν το ABS, να βάλουν ακραπα με αναπρογραμματισμό και την πινακίδα στο χέρι :evil:
Καλά χιλιόμετρα με το MT.
Συμφωνώ με τις προτάσεις για twist of the wrist ή Sport Riding techniques, σίγουρα θα σε βοηθήσουν περισσότερο απ ότι ίσως νομίζεις. ;)
αν και αξίζει ολόκληρο δικό του θρεντ ,imo
https://www.amazon.co.uk/Sport-Riding-Techniques-Develop-Confidence/dp/1893618072
401269
Ναι, δεν βλέπω να ακούει όμως. Εκεί, μανιτάρια και μαλακίες οταν θα πέσει να έχει λιγότερη ζημιά... Δεν υπάρχει σωτηρία λέμε.
Ναι, δεν βλέπω να ακούει όμως. Εκεί, μανιτάρια και μαλακίες οταν θα πέσει να έχει λιγότερη ζημιά... Δεν υπάρχει σωτηρία λέμε.
Τα μανιτάρια είναι μόνο για τη μηχανή?
Τα πόδια (αν δε προλάβεις να φύγεις) δε τα προστατεύουν? (Μιλάω για άσφαλτο μόνο)
Αν είναι για τη μηχανή δε τα βάζω καν.
Τώρα για το βιβλίο.
Έχω διαβάσει το "Οδηγήστε έξυπνα και με ασφάλεια" του Χούντρα και με ελάχιστες εξαιρέσεις (γλίτσα στις δισκόπλακες με βροχή) τα υπόλοιπα τα εφαρμόζω εδώ και χρόνια λόγο αντίληψης και εμπειρίας.
Δεν οδηγώ στο όριο και σχεδόν πάντα τελειώνω με το φρενάρισμα ΠΡΙΝ μπώ στη στροφή. Το λέω με αφορμή το εξώφυλλο που δείχνει το amazon.
Δεν είμαι νέος οδηγός. Οδηγώ σχεδόν 18 χρόνια με μία σοβαρή πτώση (γλίτσα στις δισκόπλακες που είπαμε και δεν είχα ABS).
Παρόλα αυτά, επειδή δεν είμαι ξεροκέφαλος :rolleyes: θα το ψάξω online και αν βρώ κεφάλαια που με αφορούν (όχι σπορ!) θα το αγοράσω.
ΥΓ. Βασικά δε φρενάρω πριν τη στροφή! Έχω αφήσει το γκάζι τη στιγμή που πρέπει!
Είπαμε, στο SH άλλαξα μπροστινά τακάκια ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στα 35.000χλμ και τα πίσω στα 45-50.000χλμ.
Οδηγώ με τον κανόνα ότι όταν πατάς φρένο κάτι δεν έχεις κάνει σωστά :D
(Για τους δικούς μου δρόμους - επαρχία - εθνική)
Στο VW Golf έχω 85.000 και δεν έχω αλλάξει τακάκια ακόμα :p
EDIT2:
Το βρήκα
[REQ] Sport Riding Techniques: How To Develop Real World Skills for Speed, Safety, and Confidence on the Street and Track (PDF) by Nick Ienats
Τα πόδια (αν δε προλάβεις να φύγεις) δε τα προστατεύουν? (Μιλάω για άσφαλτο μόνο)
Α, δεν έχεις καμία σχέση ε;
Αν είναι για τη μηχανή δε τα βάζω καν.
Ναι, είναι για τη μηχανή. Κάποιες φορές κάνουν και μεγαλύτερη ζημιά σε μηχανές με πλαίσιο.
Τώρα για το βιβλίο.
Έχω διαβάσει το "Οδηγήστε έξυπνα και με ασφάλεια" του Χούντρα και με ελάχιστες εξαιρέσεις (γλίτσα στις δισκόπλακες με βροχή) τα υπόλοιπα τα εφαρμόζω εδώ και χρόνια λόγο αντίληψης και εμπειρίας.
Έτσι νομίζαμε όλοι. Ειδικά αυτοί που οδηγούσαν 20+ χρόνια και έκαναν το πρώτο τους μάθημα (με τον Χούντρα, ή άλλους) και μετά έλεγαν ότι 20+ χρόνια δεν ήξεραν να οδηγούν.
Δεν οδηγώ στο όριο και σχεδόν πάντα τελειώνω με το φρενάρισμα ΠΡΙΝ μπώ στη στροφή. Το λέω με αφορμή το εξώφυλλο που δείχνει το amazon.
Δεν είμαι νέος οδηγός. Οδηγώ σχεδόν 18 χρόνια με μία σοβαρή πτώση (γλίτσα στις δισκόπλακες που είπαμε και δεν είχα ABS).
Παρόλα αυτά, επειδή δεν είμαι ξεροκέφαλος :rolleyes: θα το ψάξω online και αν βρώ κεφάλαια που με αφορούν (όχι σπορ!) θα το αγοράσω.
Είναι μια καλή αρχή.
Είπαμε, στο SH άλλαξα μπροστινά τακάκια ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στα 35.000χλμ και τα πίσω στα 45-50.000χλμ.
Αν πηγαίνεις τουριστικά, αυτό είναι το ιδανικό.
EDIT2:
Το βρήκα
[REQ] Sport Riding Techniques: How To Develop Real World Skills for Speed, Safety, and Confidence on the Street and Track (PDF) by Nick Ienats
Πάρτο, και διάβασέ το, αλλά πρόσεξε τι και πως θα απορροφήσεις. Το καλυτερο δώρο που μπορείς να κάνεις για τον εαυτό σου και πραγματικά αν δεν θες να πιστέψεις εμένα, ρώτα τους υπόλοιπους που το έχουν κάνει, κλείσε ένα μάθημα είτε με τον Χούντρα είστε στο CSS.
GogosLux
16/11/2018, 10:56
MONO, σώζουν στις επιτόπιες πτώσεις και με τα λίγα.
Μπορουν να κανουν τεράστια ζημιά σε πτώση με πολλά, ΜΗΝ ανυσηχείς, δεν εχεις φόβο εσύ :D
:zzz::zzz::zzz: Το γκάζι το ανοίγεις ??
:eyepop::eyepop: εγω παντως στο Passat του 2016 στα 95000 αλλαξα και δισκοπλακες μιας και ειχαν γίνει κώλος - μα τελείως όμως με πολλαπλές αποκολλήσεις της επιφάνειας στους πίσω :lol::lol::lol:
Αντε καλα ανοίγματα
ΥΓ Αν το πουλήσεις καποια στιγμή ίσως να είναι το μονο μηχανάκι που να του αξίζει ο χαρακτηρισμός αβάδιστο / αβίαστο :lol:
Α, δεν έχεις καμία σχέση ε;
Ναι, είναι για τη μηχανή. Κάποιες φορές κάνουν και μεγαλύτερη ζημιά σε μηχανές με πλαίσιο.
Δεν έχω σχέση ούτε με πτώσεις :p
Απλά σκεφτόμουν ότι επειδή αυξάνουν το κενό σώζουν και το πόδι.
Έτσι νομίζαμε όλοι. Ειδικά αυτοί που οδηγούσαν 20+ χρόνια και έκαναν το πρώτο τους μάθημα (με τον Χούντρα, ή άλλους) και μετά έλεγαν ότι 20+ χρόνια δεν ήξεραν να οδηγούν.
Ξαναλέω ότι απο το παραπάνω βιβλίο του Χούντα τα εφαρμόζω σχεδόν όλα απο μόνος μου.
Τα βιβλία τα έχω και τα δύο στην κατοχή μου και το απόγευμα θα ξεκινήσω το ξεφύλλισμα.
Αν πηγαίνεις τουριστικά, αυτό είναι το ιδανικό.
Μα επειδή δε μου αρέσει να παίρνω ρίσκα (ποιος μου λέει ότι δεν κάνει προσπέραση ένας μαλακάς επάνω στην στροφή απο το αντίθετο ρεύμα) κοιτάω να έχω πολύ απόθεμα ταχύτητας για ελιγμούς.
Πάρτο, και διάβασέ το, αλλά πρόσεξε τι και πως θα απορροφήσεις. Το καλυτερο δώρο που μπορείς να κάνεις για τον εαυτό σου και πραγματικά αν δεν θες να πιστέψεις εμένα, ρώτα τους υπόλοιπους που το έχουν κάνει, κλείσε ένα μάθημα είτε με τον Χούντρα είστε στο CSS.
Δύσκολο να κάνω κάτι στην Αθήνα. Έχω ακούσει για μαθήματα στην Κρήτη.
Αλλά είδα ένα παιδί να μπαίνει σε στροφή με σχεδόν όρθια τη μηχανή αλλά το πάνω σώμα να είναι τελείως εκτός και τρόμαξα! Και δεν είχε καν τα δάχτυλα στο μπροστινό φρένο.
Ήταν λέει Level 1/4 αλλά ούτε με 20χλμ/ώρα δεν οδηγάω έτσι.
MONO, σώζουν στις επιτόπιες πτώσεις και με τα λίγα.
Μπορουν να κανουν τεράστια ζημιά σε πτώση με πολλά, ΜΗΝ ανυσηχείς, δεν εχεις φόβο εσύ :D
Το διάβασα αυτό.
Αφού δε προσφέρουν καμία προστασία στα πόδια δε βάζω τίποτα!
:zzz::zzz::zzz: Το γκάζι το ανοίγεις ??
Άλλο το άνοιγμα του γκαζιού και άλλο το να το αφήνεις στη σωστή στιγμή :p
:eyepop::eyepop: εγω παντως στο Passat του 2016 στα 95000 αλλαξα και δισκοπλακες μιας και ειχαν γίνει κώλος - μα τελείως όμως με πολλαπλές αποκολλήσεις της επιφάνειας στους πίσω :lol::lol::lol:
Δές πώς το βλέπω εγώ.
Επειδή οδηγώ μόνο σε δημόσιους δρόμους και ειδικά στην Κρήτη, δε μπορώ να διανοηθώ να τρέχω τόσο ώστε να πρέπει να πατήσω στο όριο το φρένο μόνο και μόνο για να μπώ σε στροφή. Αν ο κάθε μαλάκας κάνει τη μαλακία του δεν θα έχω απόθεμα για αντίδραση.
Έχω διαβάσει μέχρι το κεφάλαιο 3 και πραγματικά είναι όλα μέχρι στιγμής γνώριμα.
Ειδικά εκεί που λέει για τα μάτια, πάντα το έχω στο νού μου όταν πχ βλέπω ένα παιδάκι με μπάλα στην άκρη, να μήν κλειδώσω εκεί και να συνεχίσω το ψάξιμο για άλλους "στόχους".
Και όταν οι "στόχοι" αυξάνονται, αυξάνεται και ο "θόρυβος" στο μυαλό οπότε κόβω ταχύτητα γιατί δε προλαβαίνω να τα αναλύσω όλα.
Όταν προσπερνάω λεωφορείο σε στάση κόβω πάρα πολύ και κοιτάω κάτω απο το λεωφορείο για πόδια.
Επειδή είχα παπάκι και σκούτερ δε σημαίνει ότι απλά ανοίγω το γκάζι και μετά πατάω τέρμα να πιάσει το ABS.
Συνεχίζω το διάβασμα :)
RaGe_Raptor
16/11/2018, 17:24
Έχω διαβάσει μέχρι το κεφάλαιο 3 και πραγματικά είναι όλα μέχρι στιγμής γνώριμα.
...
Συνεχίζω το διάβασμα :)
δύσκολο,αν κρίνω απ'τα γραφόμενά σου στο φόρουμ. πρέπει να είσαι δεκτικός στο ότι ίσως μέχρι τώρα έκανες λάθος σε κάτι για να μπορέσεις να το αλλάξεις. με λίγα λόγια,ο τρελός δεν αντιλαμβάνεται/παραδέχεται ότι είναι τρελός :lol: μην είσαι "τρελός" :p
δύσκολο,αν κρίνω απ'τα γραφόμενά σου στο φόρουμ. πρέπει να είσαι δεκτικός στο ότι ίσως μέχρι τώρα έκανες λάθος σε κάτι για να μπορέσεις να το αλλάξεις. με λίγα λόγια,ο τρελός δεν αντιλαμβάνεται/παραδέχεται ότι είναι τρελός :lol: μην είσαι "τρελός" :p
Έλα ρε μήν είσαι κακός! Έφτασα στο ανάποδο στρίψιμο!
Πάντα όταν οδηγώ με ένα χερί με πονάει γιατί είτε τραβάω είτε σπρώχνω.
Υπάρχει οδηγός που απλά γέρνει?
Edit:
Θυμήθηκα με το παπάκι παρέα με άλλον ένα που κατεβήκαμε την παρακάτω διαδρομή χωρίς χέρια μόνο με το πίσω φρένο και στρίψιμο με σώμα/πόδια.
https://www.google.com/maps/dir/35.2748696,25.4292745/35.2826843,25.4288464/@35.280724,25.4095249,3436m/data=!3m2!1e3!4b1!4m2!4m1!3e0
RaGe_Raptor
16/11/2018, 18:00
Έλα ρε μήν είσαι κακός! Έφτασα στο ανάποδο στρίψιμο!
Πάντα όταν οδηγώ με ένα χερί με πονάει γιατί είτε τραβάω είτε σπρώχνω.
Υπάρχει οδηγός που απλά γέρνει?
Edit:
Θυμήθηκα με το παπάκι παρέα με άλλον ένα που κατεβήκαμε την παρακάτω διαδρομή χωρίς χέρια μόνο με το πίσω φρένο και στρίψιμο με σώμα/πόδια.
https://www.google.com/maps/dir/35.2748696,25.4292745/35.2826843,25.4288464/@35.280724,25.4095249,3436m/data=!3m2!1e3!4b1!4m2!4m1!3e0
κακός? όχι δα... απλά επισημαίνω :)
τώρα θα ανέβεις εργαλείο με κάποια άλογα,όσο καλύτερα προετοιμασμένος,τόσο πιο πολύ θα το χαρείς
Υπερ των μανιταριών σε low (https://www.youtube.com/watch?v=gBm3_b9B1QE)
Υπερ των μανιταριών σε low (https://www.youtube.com/watch?v=gBm3_b9B1QE)
Να φύγω σε ευθεία μόνος δύσκολο (θα έχω και abs :D )
Οπότε αν φύγω θα είναι σε στροφή και η μηχανή θα βγεί εκτός δρόμου.
Αφού δε προστατεύουν καθόλου σώμα δε τα βάζω.
Άντε να έβαζα τα προστατευτικά στα καπάκια του κινητήρα χαμηλά ώστε να βρούν αυτά και μετά τα αντίβαρα του τιμονιού?
Δε ξέρω, θα πρέπει να δώ το ΜΤ απο κοντά.
Με γεια το μοτοσακό! Καλοτάξιδο να είναι και να το ευχαριστηθείς χρόνια!
Μα επειδή δε μου αρέσει να παίρνω ρίσκα (ποιος μου λέει ότι δεν κάνει προσπέραση ένας μαλακάς επάνω στην στροφή απο το αντίθετο ρεύμα) κοιτάω να έχω πολύ απόθεμα ταχύτητας για ελιγμούς.
Σωστά, σε δημόσιο δρόμο πρέπει να οδηγούμε πολύ κάτω από τα δικά μας όρια και σίγουρα από εκείνα της μοτοσυκλέτας. Πρέπει να υπάρχει περιθώριο ελιγμού και μικρού φρεναρίσματος, ακόμα και μέσα στη στροφή. Δεν οδηγούμε ευελπιστώντας ότι μετά τη στροφή θα είναι όλα τέλεια.
...
Μία από τα ίδια κι εγώ, με εξαίρεση τις κατηφόρες. Εκεί δε θέλω να έχω μικρή σχέση στο κιβώτιο και να ανοίγω γκάζι για να αντισταθμίσω το φρενάρισμα του κινητήρα, ούτε να κατεβάζω πολλές ταχύτητες πριν τη στροφή, οπότε φρενάρω απαλά.
Με την οδήγηση που περιγράφεις σε επαρχιακό δρόμο, μετά το στρώσιμο των 1.600 χιλιομέτρων, θα είσαι κοντά στα 3,5 L/100 km μονοκάβαλος.
Άντε να έβαζα τα προστατευτικά στα καπάκια του κινητήρα χαμηλά ώστε να βρούν αυτά και μετά τα αντίβαρα του τιμονιού?
Δε ξέρω, θα πρέπει να δώ το ΜΤ απο κοντά.
Έχω βάλει τα προστατευτικά κινητήρα που δίνει η Yamaha. Αυτά δεν έχουν το πρόβλημα που μπορεί να δημιουργήσουν τα μανιτάρια πλαισίου. Δείχνουν και πολύ όμορφα. Αν πέσεις κάτω, σπάνε αυτά και προστατεύουν κάπως τη μοτοσυκλέτα. Έχω βάλει μανιτάρια και στους άξονες των τροχών. Τα πίσω δείχνουν ωραία, τα μπροστινά όχι τόσο.
Μία από τα ίδια κι εγώ, με εξαίρεση τις κατηφόρες. Εκεί δε θέλω να έχω μικρή σχέση στο κιβώτιο και να ανοίγω γκάζι για να αντισταθμίσω το φρενάρισμα του κινητήρα, ούτε να κατεβάζω πολλές ταχύτητες πριν τη στροφή, οπότε φρενάρω απαλά.
Με την οδήγηση που περιγράφεις σε επαρχιακό δρόμο, μετά το στρώσιμο των 1.600 χιλιομέτρων, θα είσαι κοντά στα 3,5 L/100 km μονοκάβαλος.
Τα ίδια έκανα στο παπάκι στα κατεβάσματα (τη γκαζιά με το συμπλέκτη να φέρω σωστά τις στροφές) και στα αμάξια που είναι πλέον με ηλεκτρόγκαζο το σταμάτησα γιατί έχουν μεγάλη καθυστέρηση. Μόνο σε ακραία κατεβάσματα.
Έχω βάλει τα προστατευτικά κινητήρα που δίνει η Yamaha. Αυτά δεν έχουν το πρόβλημα που μπορεί να δημιουργήσουν τα μανιτάρια πλαισίου. Δείχνουν και πολύ όμορφα. Αν πέσεις κάτω, σπάνε αυτά και προστατεύουν κάπως τη μοτοσυκλέτα. Έχω βάλει μανιτάρια και στους άξονες των τροχών. Τα πίσω δείχνουν ωραία, τα μπροστινά όχι τόσο.
Τα ίδια θα κάνω και εγώ λοιπόν! Σε ευχαριστώ και για τις ευχές :)
Τα ίδια έκανα στο παπάκι στα κατεβάσματα (τη γκαζιά με το συμπλέκτη να φέρω σωστά τις στροφές) και στα αμάξια που είναι πλέον με ηλεκτρόγκαζο το σταμάτησα γιατί έχουν μεγάλη καθυστέρηση. Μόνο σε ακραία κατεβάσματα.
Δεν εννοώ αντιστάθμισμα στροφών του κινητήρα με άνοιγμα στο γκάζι κατά το κατέβασμα σχέσης. Εννοώ ότι αποφεύγω να κατεβάζω συνέχεια ταχύτητες για να φρενάρω, διότι μετά έχεις φθορές στο συμπλέκτη και στο σύστημα μετάδοσης, μεγαλύτερες από εκείνες που θα είχες στα σύστημα πέδησης.
Για παράδειγμα, αν κατεβαίνω μία κατηφόρα μικρής κλίσης και είμαι π.χ. με 6η και 70 km/h, θα κατεβάσω μία, άντε το πολύ δύο ταχύτητες πριν τη στροφή κι αυτές όταν έχουν πέσει οι στροφές κάτω από 2.500, ενώ το υπόλοιπο φρενάρισμα θα γίνει με το σύστημα πέδησης. Άλλος θα μπορούσε να φρενάρει π.χ. αν ήταν εξαρχής με γκάζι και τετάρτη και απλά το έκλεινε, άλλος μόνο με φρένα και άλλος, κατεβάζοντας μέχρι και τρίτη, ώστε να μην πατήσει καθόλου φρένο. Προτιμάω μία μέση λύση που να συνδυάζει τα φρένα με την "πέδηση" του κινητήρα.
Γενικά θα δεις ότι με τη μοτοσυκλέτα έχεις πολλές δυνατότητες στη ρύθμιση διαχείρισης ισχύος, είτε για την επιτάχυνση, είτε για την επιβράδυνση. Καμία σχέση με το scooter. Αν ξέρεις τι κάνεις, μπορείς να επεκτείνεις κατά πολύ το χρόνο ζωής του κινητήρα, της μετάδοσης, των φρένων, να ελέγξεις καλύτερα την κατανάλωση. Άλλος φυσικά τα γράφει όλα στα παλιά του υποδήματα και ευχαριστιέται να σκίζει το μοτοσακό του, κάτι το οποίο ποτέ δε μου άρεσε να κάνω σε αμάξι ή μοτοσυκλέτα. Καθένας με τις επιλογές του. :)
[Στην ποδηλασία μπορείς να ρυθμίσεις την ταχύτητα στις κατηφόρες ακόμα και με τη θέση του σώματός σου. Π.χ. σε μεγάλες κλίσεις, πας ακόμα και με 65 km/h ώρα αν σκύψεις, ενώ αν σηκώσεις το σώμα σου, αυτομάτως πέφτεις κάτω από τα 50 km/h.]
Εγώ προτιμώ μόνο μηχανοφρενο είμαι η αληθεια αλλά όχι με τρελές στροφες. Λίγο πιο επιθετικός από εσένα μάλλον. Φθορά έχεις μόνο στη μετάδοση κατά την αποσυμπλεξη. Τα υπόλοιπα δε νομίζω να παθαίνουν τίποτα
Εγώ προτιμώ μόνο μηχανοφρενο είμαι η αληθεια αλλά όχι με τρελές στροφες. Λίγο πιο επιθετικός από εσένα μάλλον. Φθορά έχεις μόνο στη μετάδοση κατά την αποσυμπλεξη. Τα υπόλοιπα δε νομίζω να παθαίνουν τίποτα
Έχω έναν γνωστό που το κάνει αυτό συστηματικά σε αμάξια. Έχει διαλύσει τα συγχρονιζέ σε 5η και 2α, σε κάμποσα οχήματα. Νομίζει ότι κάνει οικονομία στα τακάκια ή στη βενζίνη και έχει καταστρέψει κιβώτια ταχυτήτων... Κατά τη γνώμη μου θέλει μέτρο η χρήση της πέδησης του κινητήρα με κατεβάσματα.
telegonos
17/11/2018, 01:10
Σωστά, στην εποχή των τετραπίστονων σε δίσκους 300 και βάλε χιλιοστών ακόμα και στις μικρές μηχανές πόλης, μπορείς να βασίζεσαι στα φρένα; Κατέβασμαααααα, όπως έκανε ο παπούς με το ascona το '64
Βρε, σοβαρολογείτε τώρα; Πείτε μου ότι τρολάρετε, σαν τους άλλους που αμφισβητούν το ABS.
Σωστά, στην εποχή των τετραπίστονων σε δίσκους 300 και βάλε χιλιοστών ακόμα και στις μικρές μηχανές πόλης, μπορείς να βασίζεσαι στα φρένα; Κατέβασμαααααα, όπως έκανε ο παπούς με το ascona το '64
Βρε, σοβαρολογείτε τώρα; Πείτε μου ότι τρολάρετε, σαν τους άλλους που αμφισβητούν το ABS.
Ποιητική αδεία οκ...
RaGe_Raptor
17/11/2018, 08:46
φανατικοί υποστηρικτές του "αβς σώζει" ,φοβούνται να αγγιξουν το φρένο.καταλάβαμε... :bawl:
Πάλι νομίζω πήγαμε στο άλλο άκρο.
Στο αμάξι κατεβαίνετε ελαφρά κατηφόρα που θέλετε να σταματήσετε στο τέλος, βάζετε νεκρά ή κρατάτε <2.000 στροφές?
Ένα κατέβασμα στις 3.000 στροφές το πολύ δε θα το κάνετε?
Αντίστοιχα και στη μηχανή απλά δε μπορώ να μιλήσω ακόμα με στροφές.
https://motorcycletraining.com/team-arizona-riding-tip-engine-braking-pros-and-cons/
Δε καταλαβαίνω γιατί ξεφύγαμε πάλι!
Κάποιοι έχουμε και 320 φίλος.
...
Αντίστοιχα και στη μηχανή απλά δε μπορώ να μιλήσω ακόμα με στροφές.
https://motorcycletraining.com/team-arizona-riding-tip-engine-braking-pros-and-cons/
Δε καταλαβαίνω γιατί ξεφύγαμε πάλι!
Γιατί έχεις μόνο θεωρητικές γνώσεις και καμία ιδέα της πραγματικότητας.
Αν ανέβαινες σε 2Τ (καλά μην φανταστείς, για 100-200μ, μετά θα το αφήσεις στην ησυχία του) με τι θα φρέναρες; Με τα πόδια;
telegonos
19/11/2018, 11:02
Κάποιοι έχουμε και 320 φίλος.
Και 330 μερικοί-μερικοί
το ότι ακυρώνουμε και το engine break σιγά σιγά πολύ το γουστάρω
το ότι ακυρώνουμε και το engine break σιγά σιγά πολύ το γουστάρω
Αυτούς τους αφορισμούς πολύ τους γουστάρω. Δεν λέμε ότι αν πηγαίνεις χαλαρά και βαριέσαι να φρενάρεις δεν μπορείς να κατεβάσεις και να κόψεις.
Από μηχανή σε μηχανή διαφέρει, και από ταχύτητα σε ταχύτητα διαφέρει. Δεν θα φρενάρεις με κατέβασμα πχ τη δική μου μηχανή από 150 και 3η στα 50 κατεβάζοντας σε 1η. Αν δεν θες να κάνεις τον superman.
Αυτούς τους αφορισμούς πολύ τους γουστάρω. Δεν λέμε ότι αν πηγαίνεις χαλαρά και βαριέσαι να φρενάρεις δεν μπορείς να κατεβάσεις και να κόψεις.
Από μηχανή σε μηχανή διαφέρει, και από ταχύτητα σε ταχύτητα διαφέρει. Δεν θα φρενάρεις με κατέβασμα πχ τη δική μου μηχανή από 150 και 3η στα 50 κατεβάζοντας σε 1η. Αν δεν θες να κάνεις τον superman.
Έγινε αναφορά από τον "Γιατί έχεις μόνο θεωρητικές γνώσεις και καμία ιδέα της πραγματικότητας" karateo για engine breaking αρχικά με νορμάλ στροφές και στην συνέχεια σε κατηφόρα πάλι με νορμάλ στροφές και εσύ άρχισες να λες για 2t.Εσύ το ξεκίνησες λοιπόν.
Έγινε αναφορά από τον "Γιατί έχεις μόνο θεωρητικές γνώσεις και καμία ιδέα της πραγματικότητας" karateo για engine breaking αρχικά με νορμάλ στροφές και στην συνέχεια σε κατηφόρα πάλι με νορμάλ στροφές και εσύ άρχισες να λες για 2t.Εσύ το ξεκίνησες λοιπόν.
Κοίτα να δεις τώρα... στις κατηφόρες αν δεν έχεις ABS καλό είναι να μην πας γιατί μπορεί να σου σβήσει ο κινητήρας και έχουμε πρόβλημα μετά. Δεν απάντησα στον karateo, σε σένα απάντησα.
telegonos
19/11/2018, 11:35
Ναι ειδικά το engine braking σε σβαρνόκωλο=μπροστοκίνητο, και αμα τύχει και κανάς δρόμος περίεργος με καμιά κλίση, είναι πολύ θεωρητικά σωστό, τι να λέμε.
Ναι ειδικά το engine breaking σε σβαρνόκωλο=μπροστοκίνητο, και αμα τύχει και κανάς δρόμος περίεργος με καμιά κλίση, είναι πολύ θεωρητικά σωστό, τι να λέμε.
Αν πηγαίνεις με τα όρια του ΚΟΚ είσαι ΟΚ.
rainmike
19/11/2018, 11:36
Για 86 κιλά τι μηχανάκι ενδεικνυται για να δώ αν έχω κάνει σωστές επιλογές
Κοίτα να δεις τώρα... στις κατηφόρες αν δεν έχεις ABS καλό είναι να μην πας γιατί μπορεί να σου σβήσει ο κινητήρας και έχουμε πρόβλημα μετά. Δεν απάντησα στον karateo, σε σένα απάντησα.
Σε πρώτη φάση στον karateo απάντησες με το τρανταχτό επιχείρημα ότι εφόσον τα 2t δεν έχουν engine break να δω πως θα φρενάρεις,ενώ μιλάμε ξεκάθαρα για 4t εδώ και 23 σελίδες,που και engine break έχουν και δουλεύει και άψογα σε όλες τις συνθήκες 99.9% των φορών.Πες μου ένα αντεπιχείρημα στο engine break ακόμα κι όταν πιέζεις.Και δεν λέω από δευτέρα σε πρώτη,λέω από όλες τις άλλες ταχύτητες,εκτός αν είσαι τόσο εκτός πραγμάτων και πρέπει να αναλύουμε και τα προφανή.
Γιατί έχεις μόνο θεωρητικές γνώσεις και καμία ιδέα της πραγματικότητας.
Αν ανέβαινες σε 2Τ (καλά μην φανταστείς, για 100-200μ, μετά θα το αφήσεις στην ησυχία του) με τι θα φρέναρες; Με τα πόδια;
Το παπάκι δεν είχε ταχύτητες?
Τα ~300.000 χιλιόμετρα που έχω κάνει με οχήματα με ταχύτητες και μια χαρά χρησιμοποιώ το engine brake και στα χιόνια και στις λάσπες που το 50-50 4χ4 πήγαινε πλάγια αντί μπροστά-πίσω.
Αν έχεις σωστή αντίληψη του οχήματος που οδηγείς είναι απολύτως ασφαλές και κρατάς και ετοιμοπόλεμο τον κινητήρα.
Για να πετάξω και εγώ μία αντίστοιχη μλκία, στις στροφές στο όριο μπαίνετε με νεκρά?
Για τα 2Τ που λές, πήρα το τράσερ και στο πρώτο χιλιόμετρο πετούσα τον κώλο και σήκωσα και τη μούρη για να δώ πώς συμπεριφέρεται.
Όχι ακραία πράγματα αλλά για να δώ πρόσφυση-δύναμη-βάρος.
Έλα μείωσε με πάλι περιμένω! :p
ΥΓ. Καλά το 2Τ είναι για δίχρονα? Ποιός οδηγεί 2χρονο του 2018!!!!!
Για σκαφτικό και χλοοκοπτικό καλά είναι :evil:
Σε πρώτη φάση στον karateo απάντησες με το τρανταχτό επιχείρημα ότι εφόσον τα 2t δεν έχουν engine break να δω πως θα φρενάρεις,ενώ μιλάμε ξεκάθαρα για 4t εδώ και 23 σελίδες,που και engine break έχουν και δουλεύει και άψογα σε όλες τις συνθήκες 99.9% των φορών.Πες μου ένα αντεπιχείρημα στο engine break ακόμα κι όταν πιέζεις.Και δεν λέω από δευτέρα σε πρώτη,λέω από όλες τις άλλες ταχύτητες,εκτός αν είσαι τόσο εκτός πραγμάτων και πρέπει να αναλύουμε και τα προφανή.
Το είπα πιο πάνω, πας από 150-160 και ξαφνικά πρέπει να φρενάρεις. Κατεβάζεις σε 2α ή πιάνεις φρένα;
Μιλάμε για μηχανές, όχι το αμάξι της Miss Daisy. Ναι;
Το είπα πιο πάνω, πας από 150-160 και ξαφνικά πρέπει να φρενάρεις. Κατεβάζεις σε 2α ή πιάνεις φρένα;
ΚΑΝΕΙΣ. ΚΑΙ. ΤΑ. ΔΥΟ.
Δεν έφερε κανείς αντίρρηση σε αυτό.Τι υπέθεσες ότι εννοούμε; Ότι χρησιμοποιούμε engine break μέχρι 100 μέτρα πριν από κάθε στροφή και το αφήνουμε να ρολάρει μέχρι να σταματήσει; έλεος...
edit:το λέω engine break τόση ώρα το φελέκι μου...brake προφανώς,brake...
μπροστινό με blip-κατεβάσματα
Μήπως να ξεκινήσουμε με τα βασικά?
...
Έλα μείωσε με πάλι περιμένω! :p
Aυτό να το κοιτάξεις λίγο. Δεν ζω για να μειώνω κανένα, έχω πιάσει μαι ηλικία που είμαι καλά με τον εαυτό μου και τους γύρω μου. Σου λέμε (όχι μόνο εγώ) το προφανές κι αρνείσαι να το κατλάβεις επειδή τα ξέρεις όλα.
Το παπάκι έχει ταχύτητες ναι, και τι; Αν έχεις κάνει 300.000 δεν μου λέει κάτι, και οι ταρίφες έαχουν κάνει εκατομμύρια χλμ, τους κάνει καλούς οδηγούς; :tooth:
Εσύ δλδ τώρα πας σε μηχανή από παπιά και σκούτερ και τρακτέρ κι έχεις αντίληψη; Αν ήμουν στην θέση σου θα άκουγα πολύ προσεχτικά τι μου λένεεδώ μέσα. Άσε εμένα, εγώ έχω σταυροφορία να σε μειώνω, άκου τους υπόλοιπους. (τιπ : Όποιος γράφει σε ένα φόρουμ δεν είναι και κατ' επέκταση γκουρού - ισχύει και για εμένα αυτό. Άκου, διαβαζε και προπαντώς μάθε. Θα καβαλήσεις σύντομα κάτι που δεν το έχεις συνηθίσει).
ΥΓ. Καλά το 2Τ είναι για δίχρονα? Ποιός οδηγεί 2χρονο του 2018!!!!!
Για σκαφτικό και χλοοκοπτικό καλά είναι :evil:
Μου τα χαλάς λίγο εδώ
KTM 250 XC-W TPI
(https://www.youtube.com/watch?v=F02h3MWSM30)
Ναι ειδικά το engine breaking σε σβαρνόκωλο=μπροστοκίνητο, και αμα τύχει και κανάς δρόμος περίεργος με καμιά κλίση, είναι πολύ θεωρητικά σωστό, τι να λέμε.
Για megola λίγο δύσκολο, οπότε για κανά τέτοιο θα μιλάτε μάλλον :wave2:
401357
RaGe_Raptor
19/11/2018, 12:29
Καλο,χρυσό το engine braking,σε ρόλο επικουρικό .με τα φρένα σταματάμε,μειώνουμε ταχύτητα ,κάνουμε είσοδο στη στροφή (και πριν τη στροφή,μην θεωρηθεί οτι μιλάω μόνο για trail braking).
telegonos
19/11/2018, 13:50
ΚΑΝΕΙΣ. ΚΑΙ. ΤΑ. ΔΥΟ.
Δεν έφερε κανείς αντίρρηση σε αυτό.
''αμα χρησιμοποιείς τα φρένα, κάτι κάνεις λάθος'' είναι μια ρήση που πήρε το μάτι μου, καναδυο σελίδες πιο πριν.
''αμα χρησιμοποιείς τα φρένα, κάτι κάνεις λάθος'' είναι μια ρήση που πήρε το μάτι μου, καναδυο σελίδες πιο πριν.
Αυτό αφορούσε ότι αφήνουμε το γκάζι εγκαίρως. Σαλάτα τα έχετε κάνει είτε εσκεμμένα είτε όχι. Και οι δύο περιπτώσεις είναι πολύ στεναχωρες
Ότι εσύ το πήρες τοις μετρητοίς αυτό και κατάλαβες ότι ο karateo οδηγεί χωρίς φρένα και τα χρησιμοποιεί μόνο αν κάνει λάθος εκτίμηση της στροφής, ενώ μιλάει για abs και φρένα γενικότερα εδώ και τόσες μέρες... Οκ, ακούστηκες, πάμε στον επόμενο φίλο...
RaGe_Raptor
19/11/2018, 14:22
έχω κάνει πολύ σωστή επιλογή "συνοδοιπόρων" στις μοτοβόλτες μου. όσο περνάνε τα χρόνια και βλέπω/διαβάζω διάφορα αισθάνομαι όλο και πιο τυχερός. :p
επίσης,καλά κάνω και προτιμώ τους έρημους,ορεινούς,φιδίσιους δρόμους. εκεί χρειάζεσαι οπωσδήποτε φρένα και οι πιθανότητες να συναντήσεις καναν "περίεργο" μειώνονται δραματικά:lol:
RaGe_Raptor
19/11/2018, 14:24
είτε είσαι στα φρένα,είτε στο γκάζι ή εκτός ελέγχου. coasting=out of control
Aυτό να το κοιτάξεις λίγο.
Το να βάζετε λόγια ή να τραβάτε στα άκρα κάτι και ταυτόχρονα να θεωρείτε ότι ο άλλος δε γνωρίζει για να του την πείτε...
Και εγώ να το κοιτάξω?
:lol:
Για πές εσύ πώς σταματάς με μηχανή απο τα 100χλμ ΧΑΛΑΡΑ στο φανάρι που βλέπεις να έρχεται στα 200μετρα?
Στο sport riding techniques είμαι στο 7/10 chapter και δεν έχω διαβάσει κάτι καινούργιο εκτός απο το trail braking που δε με αφορά κιόλας.
Όλα τα εφαρμόζω χρόνια τώρα.
basilis_k6
19/11/2018, 14:27
Μου τα χαλάς λίγο εδώ
KTM 250 XC-W TPI
(https://www.youtube.com/watch?v=F02h3MWSM30)
άσχετο αλλα ο φ9 ειναι το καλύτερο καναλι μοτο αυτη τη στιγμη.
Αν δεν φουσκώσουν λίγο κάτι ή αν δεν απαντήσουν επιλεκτικά πως θα βγουν από πάνω ρε συ;
Για πές εσύ πώς σταματάς με μηχανή απο τα 100χλμ ΧΑΛΑΡΑ στο φανάρι που βλέπεις να έρχεται στα 200μετρα?
Πατάνε τέρμα συμπλέκτη και φρενάρουν προοδευτικά. Engine brake 666 απεταξαμην!!!1!!1!ενα11
Καλο,χρυσό το engine braking,σε ρόλο επικουρικό .με τα φρένα σταματάμε,μειώνουμε ταχύτητα ,κάνουμε είσοδο στη στροφή (και πριν τη στροφή,μην θεωρηθεί οτι μιλάω μόνο για trail braking).
Δεν είπε κανείς το αντίθετο.
Το επικουρικό προφανώς και δεν είναι στις 1500-2000 στροφές για το mt-07 tracer που οδήγησα ;)
Το να βάζετε λόγια ή να τραβάτε στα άκρα κάτι και ταυτόχρονα να θεωρείτε ότι ο άλλος δε γνωρίζει για να του την πείτε...
Και εγώ να το κοιτάξω?
:lol:
Στο sport riding techniques είμαι στο 7/10 chapter και δεν έχω διαβάσει κάτι καινούργιο εκτός απο το trail braking που δε με αφορά κιόλας.
Όλα τα εφαρμόζω χρόνια τώρα.
Δεν ξέρω τι μηχανάκια έχεις καβαλήσει.
Από τα 100 στα 0, σε 200μ; Με ένα δάχτυλο, δεν πατάω καν το πίσω, συνήθως δε αν το παρακάνω δίνω και γκάζι για να φτάσω στο φανάρι.
Από τα 250 στα 90-100 σε 100μ; Με τρόπο, αλλά δεν σε αφορά το θέμα. (Το ΜΤ δεν πιάνει τα 250).
άσχετο αλλα ο φ9 ειναι το καλύτερο καναλι μοτο αυτη τη στιγμη.
Προσωπικά λατρεύω ari henning και zack courts, οπότε το αγαπημένο μου μοτοσυκλετιστικο κανάλι ήταν το motorcyclist magazine. Τώρα που πήγαν στο motor trend πιστεύω θα συνεχίσουν την πολύ καλή δουλειά. Close second το fortnine, κάποια βίντεο είναι απίστευτα και ακόμα και όταν χάνεται λίγο το μήνυμα μέσα στην σινεματικη φανφάρα καταλαβαίνεις ότι έχει πέσει πολύ δουλειά και υπάρχει πολλή αγάπη για τον μοτοσυκλετισμο.
Από τα 100 στα 0, σε 200μ; Με ένα δάχτυλο, δεν πατάω καν το πίσω, συνήθως δε αν το απρακάνω δίνω και γκάζι για να φτάσω στο φανάρι.
Πρόσεξε θα σου σβήσει :lol:
Πρόσεξε θα σου σβήσει :lol:
Το καταλαβαίνεις ότι 16 χρόνια εδώ μέσα έχουμε δει πολλούς ίδιους με σένα ε; Εξυπνάκηδες μέχρι να καταλάβουν τι κάνουν λάθος.
Το καταλαβαίνεις ότι 16 χρόνια εδώ μέσα έχουμε δει πολλούς ίδιους με σένα ε; Εξυπνάκηδες μέχρι να καταλάβουν τι κάνουν λάθος.
Πές του Blitzer (αν οδηγάει αυτός) πώς να πατάει φρένο γιατί δε το έχει
https://youtu.be/jfHQe4vV714?t=94
Πολλά κατεβάσματα βλέπω με πολλές στροφές και μάλλον δεν έχει ABS και φοβάται το φρένο :p
Εγώ να δείς πόσους σαν και εσάς βλέπω καθημερινά ;)
ΥΓ. Προφανώς και δεν κατάλαβες ότι μιλάμε για τον κινητήρα στο φρενάρισμα.
Ή κατάλαβες αλλά αντί να συμφωνήσουμε και πάθεις κάτι το έριξες ΠΑΛΙ αλλού (που και εκεί κάνεις λάθος)!!!!
Ώρες ώρες απορώ με τη επιμονή σου ...:smokin:
Θέλει πολύ σθένος αυτό μετά από τόσα χρόνια :wave2:
rainmike
19/11/2018, 14:51
Ρε καρατέο αγορίνα συγχαρητήρια για το μοτόρι,μην τρελαίνεσαι είσαι καλός στην θεωρία αλλά όλα αυτά που
λες δεν ξες κατά πόσο είναι εφαρμόσιμα στην καθημερινή ζωή.Και μην ξεχνάς ότι μηχανάκι απο μηχανάκι διαφέρει.
Θυμάμαι όταν προωτοβόλταρα το 675 είχα διαβάσει ένα σκασμό πράγματα ,τη στιγμή που το καβάλησα έκανα τα κακάκια μου
απο τη διαφορά στα γκάζια απο τη δύναμη των φρένων και απο τις επιταχύνσεις και μιλαμε για ένα ταπεινο 600 αρι.
Οταν σου λένε κάποια πράγματα άνθρωποι που καβαλάνε χρόνια δε στο λένε για να στο παίξουν έξυπνοι αλλά για να
σε βοηθήσουν. Οταν βάλεις τον εγωισμό σου στην άκρη τότε θα αρχίζεις να απολαμβάνεις.Πάντα όρθιος:beer:
Ενώ εσείς λίγοι και καλοί. Αναντικαταστατοι.
Ώρες ώρες απορώ με τη επιμονή σου ...:smokin:
Θέλει πολύ σθένος αυτό μετά από τόσα χρόνια :wave2:
Βοηθάει να μην έχεις ζωή.
Πές του Blitzer (αν οδηγάει αυτός) πώς να πατάει φρένο γιατί δε το έχει
https://youtu.be/jfHQe4vV714?t=94
Πολλά κατεβάσματα βλέπω με πολλές στροφές και μάλλον δεν έχει ABS και φοβάται το φρένο :p
Εγώ να δείς πόσους σαν και εσάς βλέπω καθημερινά ;)
Wat?!
Κουλάρισε αρχηγέ ,δεν χρειάζεται να έχετε την τελευταία λέξη πάντα.
Αυτά κανονικά τα αποβάλλεις κάπου εκεί στο γυμνάσιο ...:wave2:
ΥΓ. Προφανώς και δεν κατάλαβες ότι μιλάμε για τον κινητήρα στο φρενάρισμα.
Ή κατάλαβες αλλά αντί να συμφωνήσουμε και πάθεις κάτι το έριξες ΠΑΛΙ αλλού (που και εκεί κάνεις λάθος)!!!!
Όταν φρενάρω στο τέλος της ευθείας 6η και κόφτες, φρενάρω μόνο με το φρένο, δεν πειράζω τίποτα άλλο και προφανώς και μπαίνει το μηχανόφρενο αλλά αυτό είανι το τελευταίο που σταματάει το μηχανάκι, αν μπορείς να το καταλάβεις αυτό οκ.
Αν εσύ μιλας μόνο για χαλαρές βόλτες που δεν περνάς τις 4-5Κ στροφές και απλά δεν φρενάρεις αλλά κατεβάζεις για να μην φθείρεις τα τακάκια (ή δεν ξέρω για ποιο άλλο λογο το κάνεις) τότε με το ΜΤ07 πρόσεχε μην δεις τον κώλο του να κάνει ότι αυτό γουστάρει κάποια στιγμή.
Έχεις ανεπτυγμένο αίσθημα του χιούμορ.
Wat?!
ρίστε τι κάνεις με τα βίδεα, νομίζουν οι άλλοι που δεν ξέρουν ότι έτσι οδηγούνται τα μοτοσακά.
Πες τους ότι έχεις Fiesta. :tooth:
telegonos
19/11/2018, 15:04
Αυτό αφορούσε ότι αφήνουμε το γκάζι εγκαίρως. Σαλάτα τα έχετε κάνει είτε εσκεμμένα είτε όχι. Και οι δύο περιπτώσεις είναι πολύ στεναχωρες
Ότι εσύ το πήρες τοις μετρητοίς αυτό και κατάλαβες ότι ο karateo οδηγεί χωρίς φρένα και τα χρησιμοποιεί μόνο αν κάνει λάθος εκτίμηση της στροφής, ενώ μιλάει για abs και φρένα γενικότερα εδώ και τόσες μέρες... Οκ, ακούστηκες, πάμε στον επόμενο φίλο...
Καλά ντάξει, άμα δεν αναλαμβάνουμε ούτε την ευθύνη της σάχλας που γράψαμε, ή τρολ ή απλά κακός-χαζός άνθρωπος. Σε κάθε περίπτωση μάντεψε ποιός δεν ωφελείται.
Που σημαίνει για εμένα, ένα πράγμα: ''Kαλά περνάμε αλλά εγώ φεύγω'' (patrick swayze, point break)
:wave2:
Όταν φρενάρω στο τέλος της ευθείας 6η και κόφτες, φρενάρω μόνο με το φρένο, δεν πειράζω τίποτα άλλο και προφανώς και μπαίνει το μηχανόφρενο
Και μετά πλαγιαζεις και στην έξοδο της στροφής πατάς συμπλέκτη και κατεβάζεις 4 ταχύτητες ε;
ρίστε τι κάνεις με τα βίδεα, νομίζουν οι άλλοι που δεν ξέρουν ότι έτσι οδηγούνται τα μοτοσακά.
Πες τους ότι έχεις Fiesta. :tooth:
Επειδή τώρα είδα τι λέτε, πάνω κάτω...
@karateo: Γενικά έχεις ένα στιλάκι "εγώ ξέρω, σκάστε όλοι" και συνήθως δεν ξέρεις. Όχι μόνο σε αυτό το θέμα, γενικότερα σε όσα έχω δει. Απλά δέξου το, δεν είναι κακό. Κανείς δεν ήξερε πριν καβαλήσει. ΝΟΜΙΖΑΜΕ ότι ξέρουμε.
Εκτός από μένα. Εγώ ήξερα. :D
ΑΝ κατάλαβα καλά τι λέτε, το βιντεάκι που παρέθεσες περιέχει χαλαρή οδήγηση δρόμου σε γκρουπ, με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Αλλιώς οδηγείς σε μια βόλτα στον δρόμο, πιο ομαλά, χωρίς απότομες αντιδράσεις, με ροή (εντάξει δεν το κάνουν όλοι, αλλά εμένα έτσι μου αρέσει), και αλλιώς στην πίστα (ή και στον δρόμο, αν την έχεις δει αγωνιάρης), με πιο απόλυτα φρεναρίσματα, σημεία, γραμμές. Δεν υπάρχει σύγκριση. Οπότε ναι, σε βόλτα, θα πατήσω όσο το δυνατό λιγότερα φρένα. Και έτσι κι αλλιώς εγώ πάντα χρησιμοποιώ φρένο μηχανής (ΜΑΖΙ με τα φρένα μου), γιατί μου αρέσει και το θεωρώ σωστό σε κάθε περίσταση και όχημα. Ίσως να μην το κάνω μόνο σε εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις που πρέπει να φρενάρω τρομακτικά άμεσα, και πάλι επιφυλάσσομαι. Δε θα πω σε κανέναν ότι αυτό είναι το σωστό και ότι έτσι ΠΡΕΠΕΙ να το κάνει, απλά έτσι φρενάρω ΕΓΩ.
Το συγκεκριμένο μηχανάκι δεν έχει ABS (δανεικό, πρώτη φορά το καβαλούσα), αλλά δεν κάνει καμία διαφορά, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο φρενάρω στον δρόμο, είτε με abs, είτε χωρίς. Εξάλλου μόνο ένα μηχανάκι είχα ποτέ με abs.
Bladerunner
19/11/2018, 15:16
To μηχανάκι μου από τα 100km/h ακινητοποιείται σε 40m περίπου. Χαλαρά και τελείως αβίαστα να πούμε 50; 55; Να το πάμε +50%; Στα 60μ δηλαδή;
Γιατί να αρχίσω να κόβω -κλείνοντας το γκάζι- από τα 200;
Και μετά πλαγιαζεις και στην έξοδο της στροφής πατάς συμπλέκτη και κατεβάζεις 4 ταχύτητες ε;
Όχι, τα κάνω στο trailbrake αυτά. Όποια άλλη απορία έχεις ρωτάς (σοβαρολογώ).
Όχι, τα κάνω στο trailbrake αυτά. Όποια άλλη απορία έχεις ρωτάς (σοβαρολογώ).
Δηλαδή μπαίνεις στην στροφή με 6η;
Καλά ντάξει, άμα δεν αναλαμβάνουμε ούτε την ευθύνη της σάχλας που γράψαμε, ή τρολ ή απλά κακός-χαζός άνθρωπος. Σε κάθε περίπτωση μάντεψε ποιός δεν ωφελείται.
Που σημαίνει για εμένα, ένα πράγμα: ''Kαλά περνάμε αλλά εγώ φεύγω'' (patrick swayze, point break)
:wave2:
Δηλαδή βλέπεις τη στροφή και δεν αφήνεις γκάζι αλλά το κρατάς ώστε να χρειαστεί να πατήσεις φρένο!
Δε μιλάμε να τρέχεις για κάπου αλλά στη βόλτα!
Εσύ κατάλαβες ότι αν πεταχτεί κάποιος και χρειαστεί να φρενάρω το κάνω μόνο με τον κινητήρα?
Και φταίω εγώ?
Στο καλό :)
@Blitzer ο sniper γράφει ότι φρενάρεις λάθος :p
Άκου εκεί κατέβασμα πριν τη στροφή στις πόσες και δε βλέπω καλά?
>6.000 στροφές!!!!!!
To μηχανάκι μου από τα 100km/h ακινητοποιείται σε 40m περίπου. Χαλαρά και τελείως αβίαστα να πούμε 50; 55; Να το πάμε +50%; Στα 60μ δηλαδή;
Χρωστάς μισή κουπα καφέ και μια οθόνη.
Και μέχρι την ακινητοποίηση δεν κατεβάζεις?
Ή κατεβάζεις και κρατάς <2000 στροφές?
Δηλαδή μπαίνεις στην στροφή με 6η;
Εγώ φρενάρω μέχρι το apex (ανάλογα και τη στροφή βέβαια) οπότε με το πο υθα αφήσω τα πολλά φρένα κάνω ότι άλλες κινήσεις θέλω. Μέχιρι τότε ελπίζω ότι δεν θα ξεκολήσουν τα γόνατα από το ντεπόζιτο.
Δεν ξέρω τι καβαλάς, δεν ξέρω τι ξέρεις (καταλαβαίνω ότι ξέρεις μάλλον τα βασικά) αλλά τα παραπάνω δεν τα συνιστώ σε κάποιον που δεν εχει φάει χλμ σε ασφαλή περιβάλλοντα.
@Blitzer ο sniper γράφει ότι φρενάρεις λάθος :p
Άκου εκεί κατέβασμα πριν τη στροφή στις πόσες και δε βλέπω καλά?
>6.000 στροφές!!!!!!
Μα δε "φρενάρω" σε αυτό που βλέπεις. Κατεβάζω σχέση, ίσως με πολύ χαλαρά φρένα, για να πέσει λίγο η ταχύτητά μου και να έρθουν οι στροφές του κινητήρα εκεί που τις θέλω για την επικείμενη στροφή. Δεν είναι ακριβώς φρενάρισμα, όπως το εννοείς (όπως γίνεται στην πίστα ή στη γρήγορη οδήγηση). Αυτό σου εξηγώ. Μάλλον ο sniper αναφέρεται σε πιο αγωνιστική οδήγηση, όπου προφανώς υπάρχει άλλη προσέγγιση (η οποία δε σε ενδιαφέρει προς το παρόν).
Επειδή τώρα είδα τι λέτε, πάνω κάτω...
@karateo: Γενικά έχεις ένα στιλάκι "εγώ ξέρω, σκάστε όλοι" και συνήθως δεν ξέρεις. Όχι μόνο σε αυτό το θέμα, γενικότερα σε όσα έχω δει. Απλά δέξου το, δεν είναι κακό. Κανείς δεν ήξερε πριν καβαλήσει. ΝΟΜΙΖΑΜΕ ότι ξέρουμε.
Εκτός από μένα. Εγώ ήξερα. :D
ΑΝ κατάλαβα καλά τι λέτε, το βιντεάκι που παρέθεσες περιέχει χαλαρή οδήγηση δρόμου σε γκρουπ, με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Αλλιώς οδηγείς σε μια βόλτα στον δρόμο, πιο ομαλά, χωρίς απότομες αντιδράσεις, με ροή (εντάξει δεν το κάνουν όλοι, αλλά εμένα έτσι μου αρέσει), και αλλιώς στην πίστα (ή και στον δρόμο, αν την έχεις δει αγωνιάρης), με πιο απόλυτα φρεναρίσματα, σημεία, γραμμές. Δεν υπάρχει σύγκριση. Οπότε ναι, σε βόλτα, θα πατήσω όσο το δυνατό λιγότερα φρένα. Και έτσι κι αλλιώς εγώ πάντα χρησιμοποιώ φρένο μηχανής (ΜΑΖΙ με τα φρένα μου), γιατί μου αρέσει και το θεωρώ σωστό σε κάθε περίσταση και όχημα. Ίσως να μην το κάνω μόνο σε εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις που πρέπει να φρενάρω τρομακτικά άμεσα, και πάλι επιφυλάσσομαι. Δε θα πω σε κανέναν ότι αυτό είναι το σωστό και ότι έτσι ΠΡΕΠΕΙ να το κάνει, απλά έτσι φρενάρω ΕΓΩ.
Το συγκεκριμένο μηχανάκι δεν έχει ABS (δανεικό, πρώτη φορά το καβαλούσα), αλλά δεν κάνει καμία διαφορά, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο φρενάρω στον δρόμο, είτε με abs, είτε χωρίς. Εξάλλου μόνο ένα μηχανάκι είχα ποτέ με abs.
Το στυλάκι είναι άμυνας για τις μπούρδες που διαβάζω και τις προσβολές που πετάνε κάποιοι.
Έτσι οδήγησα το tracer όπως και εσύ.
Όμως δε το λές χαλαρή βόλτα όταν ανοίγεις τέρμα το γκάζι και δουλεύεις κοντά στον κόφτη αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
Με παρόμοιο τρόπο δουλεύω τον κινητήρα στα φρεναρίσματα. Λίγο λιγότερο επιθετικά βέβαια στο χαλαρό μου και παρόμοια στο γρήγορο μου.
rainmike
19/11/2018, 15:28
Μα δε "φρενάρω" σε αυτό που βλέπεις. Κατεβάζω σχέση για να πέσει λίγο η ταχύτητά μου και να έρθουν οι στροφές του κινητήρα εκεί που τις θέλω για την επικείμενη στροφή. Δεν είναι ακριβώς φρενάρισμα, όπως το εννοείς (όπως γίνεται στην πίστα ή στη γρήγορη οδήγηση). Αυτό σου εξηγώ. Μάλλον ο sniper αναφέρεται σε πιο αγωνιστική οδήγηση, όπου προφανώς υπάρχει άλλη προσέγγιση (η οποία δε σε ενδιαφέρει προς το παρόν).
Ρε θα πάρεις τελικά Ντουκάτι?
Μα δε "φρενάρω" σε αυτό που βλέπεις. Κατεβάζω σχέση, ίσως με πολύ χαλαρά φρένα, για να πέσει λίγο η ταχύτητά μου και να έρθουν οι στροφές του κινητήρα εκεί που τις θέλω για την επικείμενη στροφή. Δεν είναι ακριβώς φρενάρισμα, όπως το εννοείς (όπως γίνεται στην πίστα ή στη γρήγορη οδήγηση). Αυτό σου εξηγώ. Μάλλον ο sniper αναφέρεται σε πιο αγωνιστική οδήγηση, όπου προφανώς υπάρχει άλλη προσέγγιση (η οποία δε σε ενδιαφέρει προς το παρόν).
Αυτό είναι το μηχανόφρενο και για αυτό μιλάμε.
Εμείς συμφωνούμε. Βρείτε τα με τον sniper :p
(Βέβαια το γυρίζει σε σπορ οδήγηση τώρα για να τη σκαπουλάρει αλλά δεν...)
Bladerunner
19/11/2018, 15:29
Και μέχρι την ακινητοποίηση δεν κατεβάζεις?
Ή κατεβάζεις και κρατάς <2000 στροφές?
Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω το νόημα της όλης συζήτησης. Όσο μειώνονται τα χιλιόμετρα -επειδή φρενάρω- κατεβάζω ανάλογα ταχύτητα, έτσι ώστε να βάλω νεκρά όταν σταματήσω τελείως.
Ούτε συμπλέκτη και κιβώτιο ζορίζω ούτε τακάκια καταναλώνω. Πίσω δεν έχω αλλάξει ποτέ. Μπροστά, για χρήση δρόμου, μία φορά νομίζω.
Μα δε "φρενάρω" σε αυτό που βλέπεις. Κατεβάζω σχέση για να πέσει λίγο η ταχύτητά μου και να έρθουν οι στροφές του κινητήρα εκεί που τις θέλω για την επικείμενη στροφή. Δεν είναι ακριβώς φρενάρισμα, όπως το εννοείς (όπως γίνεται στην πίστα ή στη γρήγορη οδήγηση). Αυτό σου εξηγώ. Μάλλον ο sniper αναφέρεται σε πιο αγωνιστική οδήγηση, όπου προφανώς υπάρχει άλλη προσέγγιση (η οποία δε σε ενδιαφέρει προς το παρόν).
Όταν είμαι στην Κηφισίας, που δεν είναι πίστα, και ειμαι με 80χαω (δεν επιτρέπει ο ΚΟΚ παραπάνω) και δω φανάρι στα 100μ, απλα αφήνω το γκάζι και φρενάρω όταν πρέπει. Αν με πιασει το φανάρι, τοτε κατεβάζω από ότι σχέση είχα σε νεκρά όταν σταματήσω.
Σιγά μην κατεβάζω ταχύτητες και χαλάω τους δίσκους.
Εγώ φρενάρω μέχρι το apex (ανάλογα και τη στροφή βέβαια) οπότε με το πο υθα αφήσω τα πολλά φρένα κάνω ότι άλλες κινήσεις θέλω. Μέχιρι τότε ελπίζω ότι δεν θα ξεκολήσουν τα γόνατα από το ντεπόζιτο.
Δεν ξέρω τι καβαλάς, δεν ξέρω τι ξέρεις (καταλαβαίνω ότι ξέρεις μάλλον τα βασικά) αλλά τα παραπάνω δεν τα συνιστώ σε κάποιον που δεν εχει φάει χλμ σε ασφαλή περιβάλλοντα.
Έτσι φρενάρεις χαλαρά που σε ρώτησα πριν έτσι?
Να το κοιτάξεις :lol:
Αυτό είναι το μηχανόφρενο και για αυτό μιλάμε.
Εμείς συμφωνούμε. Βρείτε τα με τον sniper :p
(Βέβαια το γυρίζει σε σπορ οδήγηση τώρα για να τη σκαπουλάρει αλλά δεν...)
Υπερβάλλω για να γίνει πιο κατανοητό το θέμα.
Ας μην παίζουμε την κολοκύθια, μην πιάνεστε από τα χ νούμερα. Δεν έχουμε όλοι τα ίδια μηχανάκια, δεν ακινητοποιουνται όλα στην ίδια απόσταση. Την λογική κρατήστε. Βλέπεις φανάρι στα 200 μέτρα, θα αφήσεις γκάζι και στις 3κ στροφές ανά ταχύτητα θα αρχίσεις τα κατεβάσματα ή θα περιμένεις μέχρι τα 55μ για να φρενάρεις χωρίς engine brake; το 2ο το θεωρώ ανούσιο προσωπικά και η όλη κουβέντα για μένα ξεκίνησε με τα σχόλια "τετραπιστονες δαγκάνες αου αου" "φοβούνται να πατήσουν φρένο"... Εγώ προσωπικά, επαναλαμβάνω, γιατί πολύ μίλησα εκ μέρους του karateo, μεγάλο παιδί είναι, χρησιμοποιώ πολύ φρένο κινητήρα γιατί το θεωρώ πολύ ομαλό και μου δημιουργεί μια αίσθηση ασφαλείας, αυτό δεν πάει να πει ότι δεν φρενάρω αρκετά και πριν τις στροφές και μέσα στις στροφές όποτε χρειάζεται... Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί εξισωθηκε το engine brake με παλαιωμένη τακτική που έκαναν οι παππούδες μας στα ascona...
Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω το νόημα της όλης συζήτησης. Όσο μειώνονται τα χιλιόμετρα -επειδή φρενάρω- κατεβάζω ανάλογα ταχύτητα, έτσι ώστε να βάλω νεκρά όταν σταματήσω τελείως.
Ούτε συμπλέκτη και κιβώτιο ζορίζω ούτε τακάκια καταναλώνω. Πίσω δεν έχω αλλάξει ποτέ. Μπροστά, για χρήση δρόμου, μία φορά νομίζω.
Δεν απάντησες.
Στις πόσες στροφές ανεβάζεις στα κατεβάσματα?
Έτσι φρενάρεις χαλαρά που σε ρώτησα πριν έτσι?
Να το κοιτάξεις :lol:
Μπορείς να κρατήσεις μια λογική ροή; Σου απάντησα τι κάνω όταν φτάνω σε στροφή με 6η. Δεν μου το επιτρέπουν οι δρόμοι και η μηχανη μου αυτό συνέχεια.
Ας μην παίζουμε την κολοκύθια, μην πιάνεστε από τα χ νούμερα. Δεν έχουμε όλοι τα ίδια μηχανάκια, δεν ακινητοποιουνται όλα στην ίδια απόσταση. Την λογική κρατήστε. Βλέπεις φανάρι στα 200 μέτρα, θα αφήσεις γκάζι και στις 3κ στροφές ανά ταχύτητα θα αρχίσεις τα κατεβάσματα ή θα περιμένεις μέχρι τα 55μ για να φρενάρεις χωρίς engine brake; το 2ο το θεωρώ ανούσιο προσωπικά και η όλη κουβέντα για μένα ξεκίνησε με τα σχόλια "τετραπιστονες δαγκάνες αου αου" "φοβούνται να πατήσουν φρένο"... Εγώ προσωπικά, επαναλαμβάνω, γιατί πολύ μίλησα εκ μέρους του karateo, μεγάλο παιδί χρησιμοποιώ πολύ φρένο κινητήρα γιατί το θεωρώ πολύ ομαλό και μου δημιουργεί μια αίσθηση ασφαλείας, αυτό δεν πάει να πει ότι δεν φρενάρω αρκετά και πριν τις στροφές και μέσα στις στροφές όποτε χρειάζεται... Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί εξισωθηκε το engine brake με παλαιωμένη τακτική που έκαναν οι παππούδες μας στα ascona...
Eχεις BMW;
Bladerunner
19/11/2018, 15:34
Δεν απάντησες.
Στις πόσες στροφές ανεβάζεις στα κατεβάσματα?
Δεν καταλαβαίνω.
Ας μην παίζουμε την κολοκύθια, μην πιάνεστε από τα χ νούμερα. Δεν έχουμε όλοι τα ίδια μηχανάκια, δεν ακινητοποιουνται όλα στην ίδια απόσταση. Την λογική κρατήστε. Βλέπεις φανάρι στα 200 μέτρα, θα αφήσεις γκάζι και στις 3κ στροφές ανά ταχύτητα θα αρχίσεις τα κατεβάσματα ή θα περιμένεις μέχρι τα 55μ για να φρενάρεις χωρίς engine brake; το 2ο το θεωρώ ανούσιο προσωπικά και η όλη κουβέντα για μένα ξεκίνησε με τα σχόλια "τετραπιστονες δαγκάνες αου αου" "φοβούνται να πατήσουν φρένο"... Εγώ προσωπικά, επαναλαμβάνω, γιατί πολύ μίλησα εκ μέρους του karateo, μεγάλο παιδί χρησιμοποιώ πολύ φρένο κινητήρα γιατί το θεωρώ πολύ ομαλό και μου δημιουργεί μια αίσθηση ασφαλείας, αυτό δεν πάει να πει ότι δεν φρενάρω αρκετά και πριν τις στροφές και μέσα στις στροφές όποτε χρειάζεται... Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί εξισωθηκε το engine brake με παλαιωμένη τακτική που έκαναν οι παππούδες μας στα ascona...
Τώρα φτάνω και εγώ στα όρια μου!
Φτάνει η πλάκα και για σήμερα!
Νομίζω αξίζει να αναλύσουμε αύριο αν το κλειδί το βάζουμε κάθετα ή με κλίση :D
Δεν καταλαβαίνω.
Δεν πειράζει πάμε παρακάτω.
basilis_k6
19/11/2018, 15:39
είδες η κριση? απο τις κοντρες για γκάζια πήγαμε στις κοντρες για φρένα. Θα κανονιστει ραντεβου για 100-0 σε λίγο στη "βουτα".
rainmike
19/11/2018, 15:41
είδες η κριση? απο τις κοντρες για γκάζια πήγαμε στις κοντρες για φρένα. Θα κανονιστει ραντεβου για 100-0 σε λίγο στη "βουτα".
Mε abs η χωρίς?
Bladerunner
19/11/2018, 15:42
Δεν πειράζει πάμε παρακάτω.
Δεν σε δουλεύω. Όντως δεν κατάλαβα την ερώτηση: "Στις πόσες στροφές ανεβάζεις στα κατεβάσματα"
Αν εννοείς στις πόσες στροφές κατεβάζω θα σου απαντήσω ...δεν ξέρω! Δεν κοιτάω στροφόμετρο, δεν είμαι της θεωρίας για τη θεωρία!
Εμπειρικά, σε τόσες στροφές ώστε να μην αυξηθούν με το κατέβασμα.