View Full Version : Εσπρέσο και συμπάθεια...
Σελίδες :
1
2
3
4
5
6
[
7]
Dallmayr Prodomo λοιπόν, με το ωραίο του tiger striping:
459811
Απολαυστικά γεμάτο και σοκολατένιο φλυτζάνι με μια ιδέα απαλή οξύτητα λεμονόχορτου στο βάθος :)
Οι ημι-εμπορικοί καφέδες είναι συνήθως καρβουνιασμένοι στο ψήσιμο και τα πολύπλοκα χαρμάνια φλύαρα αλλά αυτός βγήκε σωστός στα 17.5γρ και τα επιμέρους χαρακτηριστικά του σχηματίζουν ένα απολύτως ισορροπημένο προφίλ χωρίς εξάρσεις και μπαλώματα.
Βγάζει άψογη, μεταξένια κρέμα οπότε η εναλλακτική του Prodomo Crema, στον οποίο έχουν απλώς προσθέσει robusta, απορρίπτεται πανηγυρικά :lol:
Το βασικό βέβαια είναι να τον βρείτε φρεσκοψημένο, ο δικός μου ήρθε κατευθείαν από την πηγή, αλλά πιστεύω ότι θα τον εκτιμήσουν και όσοι είναι συνηθισμένοι σε εμπορικούς, συσκευασμένους καφέδες :a013:
Ωραίος για ακόμα μια φορά :beer:
Αλλα αυτό ούτε μια τζούρα τσιγάρο δεν "βγάζει" ρε συ... κι εγώ θέλω καφέ να κρατάει 2 τσιγαρα στριφτά :cry:
Αλλα αυτό ούτε μια τζούρα τσιγάρο δεν "βγάζει" ρε συ... κι εγώ θέλω καφέ να κρατάει 2 τσιγαρα στριφτά :cry:
Αυτό έχει απαντηθεί από την πρώτη σελίδα αγαπητέ, με αυτό τον καφέ...
459813
...φτιάχνεις εύκολα έναν διπλό καπουτσίνο...
459814
...και το τρενάρεις όσο αγαπάς :D
harris_x
31/01/2025, 11:56
φτιάξε φραπε
Δημήτρη γιατί δεν δοκιμάζεις και φίλτρου;
Drip ή french press ή φυσικά κλασική καφετιέρα, πιστεύω ότι θα σου αρέσει η υφή και η πυκνότητα για την ποσότητα που προτιμάς!
Δημήτρη γιατί δεν δοκιμάζεις και φίλτρου;
Drip ή french press ή φυσικά κλασική καφετιέρα, πιστεύω ότι θα σου αρέσει η υφή και η πυκνότητα για την ποσότητα που προτιμάς!
Λες να μην το έχω κάνει; :yuck: :yuck: και με όλους τους τρόπους, κανένας δεν λειτούργησε.
Espesso lungo μέχρι να σβήσει ό ήλιος λέμε!
φτιάξε φραπε
Τον έχω σιχαθεί πλέον....
Λες να μην το έχω κάνει; :yuck: :yuck: και με όλους τους τρόπους, κανένας δεν λειτούργησε.
Espesso lungo μέχρι να σβήσει ό ήλιος λέμε!
Ε, εντάξει τότε - γούστα είναι αυτά :beer:
Δοκιμή του master blend των Coffee Rawsters :)
459960
Φρεσκοψημένο χαρμάνι 100% Arabica από Βραζιλία και Κολομβία...
459961
...medium roast με κλασικό artisan ματ αποτέλεσμα:
459962
Στα 8 ευρώ η τιμή - εντυπώσεις σύντομα :wave2:
ΥΓ: Δοκίμασα τον Dallmayr Prodomo φιλτραριστό και ήταν απίθανος, αν είστε του χαρτιού δοκιμάστε τον!
Λοιπόν, ο παραπάνω καφεδάκος είναι σε γενικές γραμμές καλός, καλό σώμα, βουτυρένιος και μεταξένιος και δουλεύει άψογα σε παράγωγα ροφήματα με γάλα - αναμενόμενο καθώς είναι το βασικό - εμπορικό χαρμάνι arabica που αλέθουν στη λιανική:
460309
Για τον ίδιο λόγο είναι μετρημένος να δουλεύει με μικρή ποσότητα, πρώτη φορά είδα καφέ να μου "μπουκώνει" την καφετιέρα στα 16γρ :eek:
Τελικά βγήκε στα 15 αλλά πιστεύω με τα επαγγελματικά θηρία της καφετέριας θα βγαίνει άνετα στα 14, στην κλασική ιταλική αναλογία.
Επίσης αποδείχθηκε αρκετά ιδιότροπος, ίσως επειδή το καλαθάκι με 15γρ είναι πάρα πολύ ρηχό, και ήθελε preinfusion για να ρέει καθαρά από την αρχή.
Προσωπικά θα προτιμούσα να είχα το ίδιο αποτέλεσμα με περισσότερη ποσότητα για μεγαλύτερη ένταση γενικά, αλλά είναι ιδανικός για όποιον δεν θέλει να ξοδεύει πολύ καφέ ανά εκχύλιση και θέλει ένα ισορροπημένο αποτέλεσμα που λειτουργεί πολύ καλά και με γάλα :)
Μόνο πριν τον αλέσετε γυρίστε την κοπή δυο - τρεις γύρες προς τη χοντρή άλεση και πάρτε το από 'κει!
doctor_john
25/02/2025, 20:05
Εννοείς να κοπεί σε δύο στάδια ή απλά να κοπεί λίγο μεγαλύτερος;
Μιας που είσαι μακριά και γλιτώνω τις ψηλές, πειράζει που μπερδεύω την ίδια ποικιλία ντεκαφ με τον νορμάλ; :D
Εννοείς να κοπεί σε δύο στάδια ή απλά να κοπεί λίγο μεγαλύτερος;
Μιας που είσαι μακριά και γλιτώνω τις ψηλές, πειράζει που μπερδεύω την ίδια ποικιλία ντεκαφ με τον νορμάλ; :D
Αυτό που εννοώ είναι ότι αν άλεθες μέχρι τώρα 17 - 19γρ στο καλαθάκι και δοκιμάσεις τον άνωθεν καφέ, άλεσε κατευθείαν 15γρ για αρχή και ρύθμισε την άλεση στο πολύ χοντρότερο, οι μύλοι και οι ρυθμίσεις τους διαφέρουν, για να γλιτώσεις μπουκώματα και πεταμένο καφέ.
Αν η μηχανή δεν την παλεύει κόψε ακόμα πιο χοντρά ή πήγαινε στα 14γρ.
Όπως έγραψα η δική μου Gaggia αν και γριά τον καταφέρνει στα 15γρ :beer:
Στα χαρμάνια δεν υπάρχουν κανόνες :D αν και προσωπικά θα απέφευγα διαφορετικές επεξεργασίες (καλή ώρα) και επίπεδα φρεσκότητας.
Όταν σπάνια ανακατεύω είναι για να ρυθμίσω την εκχύλιση πιο πολύ, όταν δε βγαίνει με τίποτα ο καφές μέσα στα επιθυμητά όρια.
Καλημέρα σε όλους με νέο καφεδάκο :)
Μετά από καιρό είπα να επιστρέψω στους αφρικάνικους καφέδες αλλά αυστηρά από Κένυα καθώς ό,τι άλλο έχω δοκιμάσει από τη μαύρη ήπειρο θυμίζει περισσότερο φρουτοχυμό παρά καφέ:
460443
Medium roast με τη φρουτώδη οξύτητα παρούσα μεν, αλλά σε ένα φλυτζάνι με καλό σώμα και υψηλή γλυκύτητα σύμφωνα με το προφίλ...
460444
Δυστυχώς δίχως ημερομηνία ψησίματος και ο Θεός βοηθός ως συνήθως από το Coffee Island αλλά μέχρι στιγμής δεν έχω απογοητευθεί από τους specialty του συγκεκριμένου καταστήματος και ευελπιστώ :priest:
Ωραίος καφές αλλά σχετικά ιδιότροπος τελικά στα 18,2γρ με καλό σώμα και κρέμα :)
Θέλει γύρω στα 28sec και 36γρ στο φλυτζάνι για να αποδώσει τα μέγιστα :
460574
Τα φρούτα και η γλυκύτητα είναι εκεί αρκεί να μην ξεφύγει η εκχύλιση σε ταχύτητα ροής, η δυσκολία του είναι ότι αρχίζει να τρέχει αργά στην αρχή και προς το τέλος μπορεί ξεφύγει οπότε προσοχή σε αυτό!
karellen
18/03/2025, 17:17
Ημέρα συντηρήσεως και για την καφετιέρα,η καθιερωμένη εξάμηνη αφαλάτωση.
Η Gaggia συνιστά ένα δικό της υγρό αλλά εγώ χρησιμοποιώ τρυγικό οξύ,εξίσου καλό και όχι τόσο βάρβαρο σαν το ξίδι.Εναλλακτικά υπάρχει βεβαίως και το κιτρικό οξύ,αμφότερα τα έχω μπόλικα λόγω των κρασιών.
460816
Ένα γερό πέρασμα και 4 ξεβγάλματα με καθαρό νερό και έτοιμο το εργαλείο.
460817
Ημέρα συντηρήσεως και για την καφετιέρα,η καθιερωμένη εξάμηνη αφαλάτωση.
Η Gaggia συνιστά ένα δικό της υγρό αλλά εγώ χρησιμοποιώ τρυγικό οξύ,εξίσου καλό και όχι τόσο βάρβαρο σαν το ξίδι.Εναλλακτικά υπάρχει βεβαίως και το κιτρικό οξύ,αμφότερα τα έχω μπόλικα λόγω των κρασιών.
460816
Ένα γερό πέρασμα και 4 ξεβγάλματα με καθαρό νερό και έτοιμο το εργαλείο.
460817
Ρε Νικόλα....
Έτσι ξερά; πόση ποσότητα τρυγικού οξέος, σε πόσο νερό; ζεστό νερό για να διαλυθεί καλά η σκόνη η δεν χρειάζεται;
Δώσε ινφος :p
karellen
19/03/2025, 12:46
Ρε Νικόλα....
Έτσι ξερά; πόση ποσότητα τρυγικού οξέος, σε πόσο νερό; ζεστό νερό για να διαλυθεί καλά η σκόνη η δεν χρειάζεται;
Δώσε ινφος :p
Μήτσε 2 κουτάλια της σούπας σε ποσότητα νερού όσο χωράει το δοχείο της καφετιέρας σου,συνήθως ~1 κιλό.Δεν χρειάζεται ζέσταμα διαλύεται αμέσως σε τόση ποσότητα.
Μπορείς εναλλακτικά να αγοράσεις και κιτρικό οξύ,είναι φτηνότερο και κάνει την ίδια δουλειά.
Αν δε βρεις πες μου να σου στείλω.
Μήτσε 2 κουτάλια της σούπας σε ποσότητα νερού όσο χωράει το δοχείο της καφετιέρας σου,συνήθως ~1 κιλό.Δεν χρειάζεται ζέσταμα διαλύεται αμέσως σε τόση ποσότητα.
Μπορείς εναλλακτικά να αγοράσεις και κιτρικό οξύ,είναι φτηνότερο και κάνει την ίδια δουλειά.
Ή αλλιώς στα σουπερ μάρκετ εκεί που βρίσκονται τα μπαχαρικά το συναντάμε ως «ξινό»
karellen
19/03/2025, 14:40
Α μπράβο.
Ή αλλιώς στα σουπερ μάρκετ εκεί που βρίσκονται τα μπαχαρικά το συναντάμε ως «ξινό»
Σας ευχαριστώ αμφότερους :beer:
Κι εγώ έβλεπα "Ξινό" στο ράφι, το έδειχνα στην γυναίκα και της έλεγα...."σαν τα μούτρα σου είναι αυτό." :cry::lol:
grinderx
19/03/2025, 19:53
Σας ευχαριστώ αμφότερους :beer:
Κι εγώ έβλεπα "Ξινό" στο ράφι, το έδειχνα στην γυναίκα και της έλεγα...."σαν τα μούτρα σου είναι αυτό." :cry::lol:
Και δεν άρπαξες καμία;;; :p
Και δεν άρπαξες καμία;;; :p
Όχι, είμαι πιο γρήγορος από αυτήν :smokin:
:lol:
grinderx
19/03/2025, 23:31
Ποιο γρήγορος κι από τη σκιά του! :lol:
460839
Επόμενα δύο καφεδάκια από τη Varesina, πρώτα ο Soul τον οποίο δοκίμασα in situ και ήταν πραγματικά απίθανος όπως αλέστηκε τέλεια και βγήκε με ζηλευτή ροή από τα επαγγελματικά μηχανήματα :heartpound:
Υπέροχα σοκολατένιος και ισορροπημένος και με απαλή οξύτητα και νότες ξηρών καρπών με κέρδισε αμέσως και ας έχει και ελάχιστη ρομπούστα το χαρμάνι, και ας είναι προγραμματισμένος να αποδίδει στα 14γρ:
https://varesinacaffe.it/en/prodotto/soul/
Έχει το σωστό ιταλικό medium - dark ψήσιμο και η τιμή είναι στα 8 ευρώ τα 250γρ.
Με τον δικό μου εξοπλισμό βέβαια τα πράγματα ήταν διαφορετικά, προσπάθησα αρχικά στα 15γρ και τέρμα ψιλή ρύθμιση στον μύλο αλλά τελικά χρειάστηκε να ανέβω στα 17 με ανάλογες διαφοροποιήσεις για να προσεγγίσω αυτό που γεύτηκα στο μαγαζί!
Είναι ίσως ο πιο εύκολος καφές που έχω δοκιμάσει και συγχωρεί σχεδόν τα πάντα, το δε καϊμάκι - κρέμα του είναι σταθερά καταπληκτικό με απίστευτο tiger striping και γεμάτη, βουτυρένια αίσθηση στα παράγωγα ροφήματα:
461051
Το οπτικό του αποτέλεσμα είναι πάντα άψογο και είναι ιδανικός για εξάσκηση latte art ή αν προτιμάτε πολύ γλυκά παράγωγα ροφήματα καθώς η μισητή astrigency, αυτός ο άθλιος συνδυασμός στυφού, ξινού και πικρού δεν απαντάται σχεδόν ποτέ όπως φαίνεται και από το διάγραμμα στο link :)
karellen
28/03/2025, 10:38
Επόμενα δύο καφεδάκια από τη Varesina, πρώτα ο Soul τον οποίο δοκίμασα in situ και ήταν πραγματικά απίθανος όπως αλέστηκε τέλεια και βγήκε με ζηλευτή ροή από τα επαγγελματικά μηχανήματα :heartpound:
Ωραία παρουσίαση Παντελή. :beer:
Το 'tiger stripping' με πέθανε!
Ωραία παρουσίαση Παντελή. :beer:
Το 'tiger stripping' με πέθανε!
Να είσαι καλά Νίκο :beer:
Πολύ καλή ποιότητα σε όλους τους τομείς η Varesina και με διάφορες επιλογές σε κατοστάρηδες και μη καφέδες - η δε κρέμα που βγάζει αυτός πραγματικά επική!
461052
Να προσθέσω ότι στη δοκιμή με τα επαγγελματικά μηχανήματα έβγαλε στο τέλος και αυτό το πικάντικο που γράφει στην περιγραφή.
Αν είχα καφετέρια θα έκοβα μόνο αυτό τον καφέ και ας είναι πιο ακριβός από άλλες επιλογές πάντως!
Θα ήθελα πολύ να ακούσω εντυπώσεις αν κάποιος τον δοκιμάσει στα 14γρ με καλό σπιτικό εξοπλισμό :)
Πάμε για δοκιμή του δεύτερου καφέ από τη Varesina, το επετειακό κατοστάρι χαρμάνι Meden με το γνωστό medium ψήσιμο και νότες εσπεριδοειδών και ξηρών καρπών:
https://www.house-of-coffee.de/en-eu/products/varesina-caffe-meden-espresso-kaffee
461189
Για να δούμε :)
Για πείτε κανέναν μύλο αξιόπιστο ΜΟΝΟ για εσπρέσο κοπές και να μην μου χαιδέψει πολύ το ποπουδάκι μου.....
Mazzer mini. (https://www.dimellocoffee.com/dimello-shop/machines/espresso-beans/mulos-mazzer-mini-electronic-a-silver.html)
Δεν στο χαιδεύει... Άλλο πράμα του κάνει...
Mazzer mini. (https://www.dimellocoffee.com/dimello-shop/machines/espresso-beans/mulos-mazzer-mini-electronic-a-silver.html)
Δεν στο χαιδεύει... Άλλο πράμα του κάνει...
:moutza::moutza:
Δίκιο έχεις δεν τον χαιδεύει :moutza::moutza:
Μόνο τον :a021::a021::a021::a021:
Πάμε για δοκιμή του δεύτερου καφέ από τη Varesina, το επετειακό κατοστάρι χαρμάνι Meden με το γνωστό medium ψήσιμο και νότες εσπεριδοειδών και ξηρών καρπών:
https://www.house-of-coffee.de/en-eu/products/varesina-caffe-meden-espresso-kaffee
461189
Για να δούμε :)
Ωραίος και ο Meden λοιπόν, φανερά ψαγμένος και πολύπλοκος και λίγο πιο "εύκολος" για τον εξοπλισμό μου σε σχέση με τον Soul :)
461585
Προηγουμένως είχα γράψει ότι αρχίζω τη χρονομέτρηση όταν έχω συνεχή ροή και αυτό όντως θα συνεχίσω να κάνω με single estate και ελαφρά ψημένους καφέδες, παρόλα αυτά με τους πιο εμπορικούς κατέληξα στο να αρχίζει η χρονομέτρηση με το πάτημα του κουμπιού καθώς μετά από πειραματισμό κατέληξα ότι τα νούμερα βγαίνουν πιο εύκολα χωρίς υπερβολές και με 28 - 32gr στο φλυτζάνι - εσείς βέβαια πειραματιστείτε ελεύθερα αναλόγως εξοπλισμού :beer:
Για πείτε κανέναν μύλο αξιόπιστο ΜΟΝΟ για εσπρέσο κοπές και να μην μου χαιδέψει πολύ το ποπουδάκι μου.....
Δημήτρη δεν σου πρότεινα κάτι γιατί ρεαλιστικά είμαι εκτός αγοράς εδώ και καιρό αλλά αν είχα το σεβαστό ποσό που απαιτείται θα έπαιρνα αυτόν...
https://www.youtube.com/watch?v=VQofiOJiEHM&ab_channel=LukeMakesCoffee
Ωραίος και ο Meden λοιπόν, φανερά ψαγμένος και πολύπλοκος και λίγο πιο "εύκολος" για τον εξοπλισμό μου σε σχέση με τον Soul :)
461585
Προηγουμένως είχα γράψει ότι αρχίζω τη χρονομέτρηση όταν έχω συνεχή ροή και αυτό όντως θα συνεχίσω να κάνω με single estate και ελαφρά ψημένους καφέδες, παρόλα αυτά με τους πιο εμπορικούς κατέληξα στο να αρχίζει η χρονομέτρηση με το πάτημα του κουμπιού καθώς μετά από πειραματισμό κατέληξα ότι τα νούμερα βγαίνουν πιο εύκολα χωρίς υπερβολές και με 28 - 32gr στο φλυτζάνι - εσείς βέβαια πειραματιστείτε ελεύθερα αναλόγως εξοπλισμού :beer:
Δημήτρη δεν σου πρότεινα κάτι γιατί ρεαλιστικά είμαι εκτός αγοράς εδώ και καιρό αλλά αν είχα το σεβαστό ποσό που απαιτείται θα έπαιρνα αυτόν...
https://www.youtube.com/watch?v=VQofiOJiEHM&ab_channel=LukeMakesCoffee
400+ ευρώ.... Βαλτοί είστε εσύ και ο Αντρέας;:cry:
Όταν λέω να μην μου χαϊδεψουν το ποπούδακι, δεν εννοώ να το :a021::a021:
Καταπληκτικός, δεν λέω, αλλά....
Ας βάλουμε και έναν κρύο έτσι για το καλό :D
462900
Με Silk river, το δεύτερο χαρμάνι αράμπικα του Coffee Island.
Θέλει την κλασική δόση διπλού αναλόγως εξοπλισμού, σε εμένα 14,5γρ, και βγάζει κάτι από καλοψημένο φουντούκι με μία ελαφριά οξύτητα εσπεριδοειδούς.
Αρκετά δύσκολος στην τελική του μικρορύθμιση αλλά σταθερός από εκεί και πέρα.
Καλός και σε παράγωγα ροφήματα αλλά και παγωμένος με ελάχιστο εβαπορέ όπως στη φωτό.
Η φρεσκότητα είναι ένα ζήτημα βέβαια και βασικά τον πήρα γιατί ήταν σε προσφορά 6 ευρώ για 250γρ - νομίζω ότι είναι καιρός το Coffee Island να βάλει ημερομηνίες ψησίματος στις συσκευασίες αφού ούτως ή άλλως είναι δημοφιλής αλυσίδα και διακινεί μεγάλες ποσότητες καφέ!
RaGe_Raptor
05/06/2025, 10:27
ιερόσυλο,αλλά...
καμια πρόταση για κάψουλα έχουμε?:D
karellen
05/06/2025, 10:54
https://www.plaisio.gr/i-kouzina-mou/proino-kafes/nespresso/krups-kafetiera-espresso-me-kapsoula-xn1005v-nespresso-inissia_3079066?fbclid=IwY2xjawKuOftleHRuA2FlbQIxMQBicmlkETBJMGxhTHJsSmc3RGdGMldBAR5Eb_g9OPs_Gj-7oI2B2MaUM1bS3SDmCp6FWt-TA8jkKKRh9scLNAQas0batg_aem_7QDKplKTxKikNlip4Jn_ew
462901
Την έχω πάρει για τη γυναίκα μου,σε συνδυασμό με κάψουλες L'Or ή Starbucks φτιάχνει καταπληκτικό καφέ.
Συμπληρώνεις,αν θέλεις,το σετ με μια αφρογαλιέρα.
RaGe_Raptor
05/06/2025, 10:59
https://www.plaisio.gr/i-kouzina-mou/proino-kafes/nespresso/krups-kafetiera-espresso-me-kapsoula-xn1005v-nespresso-inissia_3079066?fbclid=IwY2xjawKuOftleHRuA2FlbQIxMQBicmlkETBJMGxhTHJsSmc3RGdGMldBAR5Eb_g9OPs_Gj-7oI2B2MaUM1bS3SDmCp6FWt-TA8jkKKRh9scLNAQas0batg_aem_7QDKplKTxKikNlip4Jn_ew
462901
Την έχω πάρει για τη γυναίκα μου,σε συνδυασμό με κάψουλες L'Or ή Starbucks φτιάχνει καταπληκτικό καφέ.
Συμπληρώνεις,αν θέλεις,το σετ με μια αφρογαλιέρα.
Σορρυ δεν εξήγησα, πήρα κι εγώ για τη γυναίκα (+την αφρογαλιέρα.)
Υπάρχει κάποιος προτεινόμενος καφές σε κάψουλες?
ιερόσυλο,αλλά...
Μόνο ιεροσυλία; Λόγος για ban είναι....:D
Μία απορία κι από εμένα.
Εγώ που θέλω, και χρησιμοποιώ,
διπλή δόση καφέ, σε μηχανή που
δέχεται κάψουλες
μία κάψουλα με καλύπτει;
ιερόσυλο,αλλά...
Τα έχουμε ξαναπεί, και η κάψουλα είναι μία μορφή εσπρέσο, έστω και τυποποιημένη, οπότε καλά κάνεις και ρωτάς :beer:
Εγώ έχω πλήρη μεσάνυχτα από κάψουλες πάντως, οπότε δεν μπορώ να βοηθήσω!
Μία απορία κι από εμένα.
δέχεται κάψουλες
μία κάψουλα με καλύπτει;
Προφανώς, όχι.....και είναι και η αναλογία κόστους προς απόδοση που τις καθιστά εντελώς ασύμφορες.
Είναι καλές για κανένα γραφείο να κάνουν στα γρήγορα έναν καφέ στον πελάτη/επισκέπτη.
Προφανώς, όχι.....και είναι και η αναλογία κόστους προς απόδοση που τις καθιστά εντελώς ασύμφορες.
Είναι καλές για κανένα γραφείο να κάνουν στα γρήγορα έναν καφέ στον πελάτη/επισκέπτη.
Thanks
Μία απορία κι από εμένα.
δέχεται κάψουλες
μία κάψουλα με καλύπτει;
Καλησπέρα, εγώ σε παρόμοια μηχανή που δουλεύει μόνο με κάψουλες πάντα το πατάω και δεύτερη φορά με την ίδια* ,με μία μόνο απόσταξη μου φαίνεται πολύ
βαρύ το άρωμα και η γεύση παρόλο που διαλέγω τα απαλά ''χαρμάνια''.
Σαν αποτέλεσμα με καλύπτει, έχω πιει πολύ χειρότερους εσπρέσο στα διάφορα καταστήματα εκεί έξω.
Άσχετο, εκεί που αγοράζω τις κάψουλες ας πούμε official νεσπρ@@@$σο point,κερνάνε και καφέδες στον κόσμο ,ίσως να μπορούσες να δοκιμάσεις εκεί
αν δεν βρεις σε κάποιον φίλο/γνωστό.
*εννοώ στο ίδιο φλυτζάνι,όχι την επόμενη μέρα :wave2:
Σορρυ δεν εξήγησα, πήρα κι εγώ για τη γυναίκα (+την αφρογαλιέρα.)
Υπάρχει κάποιος προτεινόμενος καφές σε κάψουλες?
με τους starbucks και εγώ είμαι καλά ! το creamy vanilla κυρίως , σε μηχανή Krups Pixie.
edit satofrapedenexei :beer:
edit satofrapedenexei....
Ετσι !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Δοκίμασα Ουζούνογλου arabica espresso blend :)
463203
Καλός για φρέντο με σοκολάτα και ξηρούς καρπούς στο προφίλ και καλό σώμα.
Τον αγόρασα γιατί μόλις είχε ανοίξει το πακέτο για να τον βάλει σε ένα πελώριο γυάλινο βάζο.
Φτηνό δεν τον λες, οπότε προσέξτε την φρεσκότητα!
karellen
18/07/2025, 08:52
Σήμερα δοκίμασα να 'πειράξω' λίγο το μύλο γιατί έβγαζε χοντρό καφέ αν και στη μικρότερη ρύθμιση,δεν μου βγαίναν τα νούμερα γέμιζε το φλιτζάνι σε λιγότερο χρόνο.
Είχα διαβάσει για ένα δαχτυλίδι που παρεμβάλλεις ώστε να έρθουν πιο κοντά οι σιαγώνες οπότε η εγχείριση ήταν μονόδρομος (και πανεύκολη τελικά).
Βγάλσιμο τον κωνικό μύλο και καθάρισμα με πινέλο.
463760
Λύνουμε τις δύο βίδες για να απελευθερώσουμε το στέλεχος.
463761
463762
Σημάδεμα με μολύβι και κατασκευή φλάτζας,προτίμησα να κόψω ένα κομμάτι λεπτό πλαστικό.
463763
Τοποθέτησα τη φλατζούλα μεταξύ μύλου και στελέχους ώστε να λειτουργήσει σαν αποστάτης και έσφιξα πάλι τις βίδες,έτοιμο το εργαλείο κάπου μεταξύ 8/10 και 1 χιλιοστό πάχος.
Δοκίμασα το νεο-κομμένο καφέ στη μηχανή και όντως είδα μεγάλη διαφορά,ακόμα και στο mouse tail.Ίσως να το παράκανα με το πάχος της φλάτζας αλλά δεν πειράζει μπορώ κατόπιν να παίξω με τις ρυθμίσεις κάλλιστα.
Ilias_83
18/07/2025, 09:02
Αυτή η μανία που έχει η Gaggia να κόβει χοντρά με ξεπερνάει.
Έχω μια Gaggia Anima Prestige και την άνοιξα από την πρώτη εβδομάδα για να πλησιάσω τα μαχαίρια όσο πιο κοντά γίνεται.
Ωραίος Νίκο, δεν ήξερα ότι υπάρχει τέτοια πατέντα!
Μάλλον γιατί με τον Ascaso τόσα χρόνια δεν είχα παρόμοιο θέμα.
Πάντως εγώ λόγω ζέστης και πήγαινε - έλα στη Χαλκιδική είμαι σε mode φραπέ αυτή την εποχή :look:
Ξέρω, ξέρω - φραπέ;
Φραπεεεεεεε;
ΦΡΑΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ;;;;;!!!!!!!!!!!! :lol:
463768
karellen
18/07/2025, 10:27
Ωραίος Νίκο, δεν ήξερα ότι υπάρχει τέτοια πατέντα!
ΦΡΑΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ;;;;;!!!!!!!!!!!! :lol:
463768
:bawl:
https://www.youtube.com/watch?v=MBteDZgiUTA&ab_channel=arxeiotv
Ρε Παντελή δεν μπόρεσα να βρω ένα άλλο που έλεγε πίσω "Ένωση Φραπέδων" :lol:
motojojo
18/07/2025, 10:30
Σεβασμός στο φραπε!