PDA

View Full Version : Λάστιχα για Vstrom

Σελίδες : 1 [2] 3 4 5 6

Tsakalaki
08/01/2007, 12:48
260* Ευρώ για τα δυο λάστιχα

*ειδική τιμή λόγω γνωριμιών. Η κανονική τους είναι 280. Η τιμή μου φάνηκε λογική χωρίς να έχω γνώση της αγοράς και των τιμών τρυγύρω.

costas81
10/01/2007, 16:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από Respect
Ρε βάλε bw που σου λέω... και άσε τα πειράματα :lol: Πιστεύω πως αν το κάνεις θα βγάλεις τρελά γούστα!! Δε θα θες τόσο παντιλίκια, όσο στροφιλίκια και άλλα τέτοια... :a09: :a013: (τρελό το θέμα με τα στροφιλίκια :smokin: )

καλα ειναι τα φτροφιλικια και γουσταρω αλλα και τα παιχνιδακια εχουν την χαρη τους!εγω τα βλεπω να αντεχουν ακομα!παντως με το που θα ξεκινησουν οι βροχες θα το σκεφτω πιο σοβαρα!

Random
18/01/2007, 13:13
Παιδια προτεινετε κανενα καλο μαγαζι για λαστιχακια για το βεστρομακι ενος φιλου μου..Χωρις αμφισβητηση θα βαλει τα battlewing V αλλα ψαχνουμε για την καλυτερη τιμη..Νομιζω παιζουν απο 230 εως 280 Ε...Ευχαριστω....

Grammarios
18/01/2007, 17:22
Καλές τιμές έχουν, από αυτούς που έψαξα, ο Ψυχογιός στη Λένορμαν και ο Παξινός στην Καλλιρόης.

costas81
18/01/2007, 17:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από Grammarios
Καλές τιμές έχουν, από αυτούς που έψαξα, ο Ψυχογιός στη Λένορμαν και ο Παξινός στην Καλλιρόης.

εκτος απο την τιμη μηπως πρεπει να συζηταμε και τι δουλεια κανουν?Επισης να κοιταμε και ημερομηνιες κατασκευης ελαστικου!

Grammarios
18/01/2007, 19:27
Συμφωνώ. Η ημερομηνία κατασκευής και η σωστη εργασία είναι πιο βασικά από την τιμή.

athandim
18/01/2007, 20:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από Grammarios
Συμφωνώ. Η ημερομηνία κατασκευής και η σωστη εργασία είναι πιο βασικά από την τιμή.

+1

Παραθέτω ένα πολύ καλό post με θετικά σχόλια για κάποιους επαγγελματίες λαστιχάδες (δυσκολεύτηκα λίγο να το βρω, γιατί ήταν στις γενικές)...

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?threadid=13033&highlight=%EB%2A%F3%F4%E9%F7%2A%F2

:wave2:

costas81
19/01/2007, 10:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από athandim
+1

Παραθέτω ένα πολύ καλό post με θετικά σχόλια για κάποιους επαγγελματίες λαστιχάδες (δυσκολεύτηκα λίγο να το βρω, γιατί ήταν στις γενικές)...

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?threadid=13033&highlight=%EB%2A%F3%F4%E9%F7%2A%F2

το ειχα ψαξει και εγω αυτες τις μερες μιας και βλεπω τα καλα μου λαστιχακια να φτανουν προς το τελος τους!

thanks για το ποστ!

WebArts
26/01/2007, 09:00
Είμαι έτοιμος να αγοράσω τα Pirelli Scorpion Sync
Τα έχει δοκιμάσει κανείς ?
:confused: :confused:

Random
26/01/2007, 12:03
Πηγα στο μοτο ρεισερ στην Αγ. Γλυκεριας στο Γαλατσι...ο τυπος απατεωνας κανονικος...

1. Τον ρωτησα για τα bridgestone battlewing V για το 650αρι μου αλλα επεμενε οτι δεν κανουν και με το ζορι ηθελε να βαλω τα Η..Μετα απο μερικα λεπτα και ενω επεμενα μου αφησε τα V σε τιμη 280Ε ενω τα Η σε τιμη 270Ε

2. Σε οποιοδηποτε βουλκανιζατερ της Θηβων τα βρισκεις σε τιμες 230 και 240Ε αντιστοιχα..Αρα μιλαμε για πολυ ακριβες τιμες..

3. Δε λεω καλο μαγαζι το μοτο ρεισερ αλλα πολυ ακριβος ο τυπος...:nono:

Nostra
26/01/2007, 12:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από Random
Πηγα στο μοτο ρεισερ στην Αγ. Γλυκεριας στο Γαλατσι...ο τυπος απατεωνας κανονικος...

1. Τον ρωτησα για τα bridgestone battlewing V για το 650αρι μου αλλα επεμενε οτι δεν κανουν και με το ζορι ηθελε να βαλω τα Η..Μετα απο μερικα λεπτα και ενω επεμενα μου αφησε τα V σε τιμη 280Ε ενω τα Η σε τιμη 270Ε

2. Σε οποιοδηποτε βουλκανιζατερ της Θηβων τα βρισκεις σε τιμες 230 και 240Ε αντιστοιχα..Αρα μιλαμε για πολυ ακριβες τιμες..

άλλο το απατεώνας και άλλο το ακριβός...

προσοχή στους χαρακτηρισμούς....

πρόσφατα εγώ τον βρήκα αρκετά φθηνότερο από αλλού...

Nostra
26/01/2007, 12:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από DPF
TO V EINAI GIA ΥΨΗΛΕΣ ΤΑΧΗΤΗΤΕΣ 200+ ΓΙ'ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ΘΕΡΜΕΝΟΝΤΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ. ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΧΑΝΗ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΕΛΙΚΗ 200 ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΜΕ 120-150 ΤΙ ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ ΤΟ DEIKTH V ?
:nono: :beer:

:wave2: :wave2:

DPF
26/01/2007, 12:38

ΑΥΤΟΣ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΕΛΕΓΕ ΓΙΑ ΤΟ (Η) ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΧΡΙ 210ΚΜ ΕΣΥ ΕΒΑΛΕΣ ΤΟ (V) ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 210+ ΚΜ
ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟ (V) ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΙΟ ΑΡΓΑ ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΟΟΡΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΥΨΗΛΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ. ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΜΟΝΙΜΑ ΜΕ 190-200 ΚΜ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ (Η) ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΘΕΛΕΙ ΠΑΝΤΑ ΨΑΞΙΜΟ.!!!!!

:beer: :wave2:

costas81
29/01/2007, 13:44

1. Τον ρωτησα για τα bridgestone battlewing V για το 650αρι μου αλλα επεμενε οτι δεν κανουν και με το ζορι ηθελε να βαλω τα Η

Γιατι επέμενες να βάλεις τα V για παράδειγμα μπορείς να μας εξηγήσεις?

Είναι τυχαίο νομίζεις ότι η μηχανή σου φοράει από μαμα Η?

:confused: :confused: :confused: :confused: :confused:

Και τον χαρακτηρίζεις και απατεώνα από την στιγμή που ο άνθρωπος επέμενε για κάτι σωστο??

Random
29/01/2007, 16:52
Φιλικα παντα,

Ακομα και ο ιδιοκτητης του 1000αριου θα πηγαινει συνεχεια 200+ για να εχει λαστιχο V? Kαι αυτος στην ιδια ταχτυτητα με εμενα θα πηγαινει περιπου..δεν συζηταω βεβαια για μετακινησεις εντος πολης οπου το 650αρι ειναι πιο ευελικτο και αρκετα πιο γρηγορο στις επιταχυνσεις απο σταση απο το 1000αρι ειδικα στα 0-100κμ

Λιγο δυνατος ο ισχυρισμος απατεωνας οκ, αλλα εχω μαθει να αγοραζω αυτο που θελω εγω και οχι ο εκαστοτε χ λαστιχας που πολλες φορες αγνοει οτιδηποτε προκειμενου να πουλησει οτι εμπορευεται.

Σε μοτοσυκλετες στις οποιες τα λαστιχα φθειρονται πιο γρηγορα απο τα αμαξια ειναι καλυτερο το λαστιχο μεγαλυτερου δεικτη ταχυτητας για τους εξης λογους..

1. αποφευγεις την υπερθερμανση με αποτελεσμα μεγαλυτερη διαρκεια ζωης ελαστικου

2. ανθεκτικοτερος σκελετος λινων και πελματος...πολλοι βεστρομαδες 650αριων κανουν μεγαλα ταξιδια με τρεις βαλιτσες και συνεπιβατη οποτε ο δεικτης καθετης φορτισης ελαστικου μεγαλωνει δραματικα..εδω ενα λαστιχο v συμπεριφερεται και αντιδρα καλυτερα

3. θεωρω οτι οι διαφορες σε απολυτο βαθμο ειναι μικρες μεταξυ των δυο ελαστικων αλλα σημαντικες πραγμα που δικαιολογει και το πιο αυξημενο κοστος των ελαστικων V σε σχεση με τα Η.

Διαλεξτε και παρτε..εγω προσωπικα V φοραω και θα συνεχισω να τα φοραω..

Ο κατασκευαστης προτεινει H για το 650αρι αλλα πουθενα δεν αποκλειει να φορεσεις V στο 650αρι..

Φιλικα

Random

YΓ. μια διαφορα της ταξης των 40-50Ε σε σχεση με αλλα μαγαζια ναι θεωρω οτι ειναι αισχροκερδια απο το οποιοδηποτε μαγαζι οποιο και αν ειναι αυτο..
:)

unzip
29/01/2007, 19:28
Μία ερώτηση μήπως έχει κάποιος άποψη για τα metzeler tourance? κάνουν για μας:smilea:

Random
29/01/2007, 20:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από unzip
Μία ερώτηση μήπως έχει κάποιος άποψη για τα metzeler tourance? κάνουν για μας:smilea:

ειναι καλο λαστιχακι αλλα φθειρεται γρηγοροτερα απο το bridgestone...αν δεν θελεις τετραγωνο τακουνι για να βγαινεις και ΛΙΓΟ εκτος δρομου τοτε το bridgestone battlewing ειναι το καλυτερο λαστιχο για τη σουζουκι μας..

Επισης συνιστω εντελως φιλικα να μην βαζετε λαστιχα με τετραγωνισμενο τακουνι οπως πχ το michelin anakee για λογους καλυτερης ευσταθειας στις υψηλες ταχυτητες που πιανει ακομα και το 650αρι στρομακι..

Πιστευω οτι το στρογγυλο στρηταδικο τακουνι ταιριαζει γαντι στο βε στρομακι μας το οποιο κατα 80% ειναι περισσοτερο στρητ παρα ον-οφφ;)

costas81
30/01/2007, 13:15

1. αποφευγεις την υπερθερμανση με αποτελεσμα μεγαλυτερη διαρκεια ζωης ελαστικου

:)

Αυτό που είναι δηλαδή σημαντικότερο για σένα είναι το κατά πόσο γρήγορα φθείρετε ένα ελαστικό???????

Λες ότι ένα ελαστικό με δέικτη V ειναι ασφαλέστερο σε μεγάλες ταχύτητες και ειδικά όταν είναι φορτωμένο! Είχες εσύ πρόβλημα ή κανένας άλλος με το δείκτη Η σε φόρτωμα και με μεγάλες ταχύτητες ή πάλι σε απασχολεί το ότι φθείρετε γρήγορα?????

Εδώ τα μαμά με το δείκτη Η και δεν ζεστένονταν με τίποτα μες την πόλη και συ λες για V? Και η ασφάλεια και το καλό φρενάρισμα στα λίγα ψιλιόμετρα δεν σε ενδοιαφέρουν ειδικά όταν είναι κρύος ο καιρός ή πάλι το μόνο που σε απασχολεί ειναι το κατά πόσο φθείρονται τα ελαστικά?

Καλά κάνεις και βάζεις τα ελαστικά που εσύ θεωρείς σωστότερα και που είναι και πιο κοντά στις ανάγκες σου (όπως εσύ θεωρείς) αλλά μήπως να ξανασκεφτόσουνα καλύτερα τα επιχοιρήματα που έχεις παραθέσει? Μήπως να θεωρήσεις το ίδιο σημαντικό ένα δυνατό φρενάρισμα μέσα στην πόλη που είναι και πιο συχνό φαινόμενο με ένα φρενάρισμα στην εθνική?

Grammarios
30/01/2007, 13:23
Όταν ο κατασκευαστής προτείνει Η κατί ξέρει και πρέπει να τον ακολουθούμε (κατα τη γνώμη μου). Αν νομίζει κάποιος ότι η μειωμένη φθορά είναι πιο σημαντική από την ασφάλεια τη δική του και των γύρω του ας κρίνει και ας πράξει ανάλογα αλλά να μην χαρακτηρίζει περίεργα αυτούς που επιμένουν για το σωστό (κατα τον κατασκευαστή και τη γενική άποψη σωστό).

Random
30/01/2007, 14:16
εχω παραθεσει ολα τα επιχειρηματα μου κοστασ81 και γραμαριος σχετικα με τη χρηση ελαστικων V..

Kαι δεν σταθηκα μονο στην αυξημενη διαρκεια ζωης του ελαστικου...

και κατι αλλο...νομιζω οτι εχοντας κανει μονο 5-10χλμ εντος πολης οτι και λαστιχο να φορας η θερμοκρασια του θα ειναι πολυ πολυ χαμηλη. Το επιχειρημα οτι φοραω Η και ζεσταινεται πιο γρηγορα αρα ειμα πιο ασφαλης δεν ευσταθει..

Αμα ηταν ετσι τοτε αμαξια με τερατωδεις κινητηρες πχ porsche 911 turbo που φορα ελαστικα με δεικτη Ζ, θα επρεπε να κανουν πατιναζ στους αστικους δρομους οπου δεν θα ειχαν προλαβει να ζεσταθουν τα ελαστικα τους.

Τελος εγω σας εξηγησα τους λογους και τους ισχυρισμους μου.Εσεις κανετε οτι νομιζετε..Ορισμενα πραγματα που γνωριζω καλα τα αναφερω ενω αλλα οχι..

Απο μηχανες δεν ξερω πολλα αλλα εχω πολυ καλες μηχνολογικες γνωσεις και εχω γραψει παρα πολλες ωρες σε πιστες στα μεγαρα και στις σερρες και εχω μεγαλη εμπειρια και απο ελαστικα..

φιλικα

ραντομ

costas81
30/01/2007, 15:02
εχω παραθεσει ολα τα επιχειρηματα μου κοστασ81 και γραμαριος σχετικα με τη χρηση ελαστικων V..

Kαι δεν σταθηκα μονο στην αυξημενη διαρκεια ζωης του ελαστικου...

εγώ κατά βάση αυτό κατάλαβα!

και κατι αλλο...νομιζω οτι εχοντας κανει μονο 5-10χλμ εντος πολης οτι και λαστιχο να φορας η θερμοκρασια του θα ειναι πολυ πολυ χαμηλη. Το επιχειρημα οτι φοραω Η και ζεσταινεται πιο γρηγορα αρα ειμα πιο ασφαλης δεν ευσταθει..

Όταν καταβάση οι πιο πολλές μετακινήσεις είναι μέσα σε πόλη καθώς και το μεγαλύτερο ποσοστό ατυχημάτων, και ο κατασκευαστής προτείνει δείκτη ελαστικού Η ναι νιώθω μεγαλύτερη ασφάλεια!

Αμα ηταν ετσι τοτε αμαξια με τερατωδεις κινητηρες πχ porsche 911 turbo που φορα ελαστικα με δεικτη Ζ, θα επρεπε να κανουν πατιναζ στους αστικους δρομους οπου δεν θα ειχαν προλαβει να ζεσταθουν τα ελαστικα τους.

Γιατι εσύ τώρα πιστεύεις ότι δεν κάνουν???
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Έλα να φρενάρουμε στην θηβών με το δικό μου που φοράει W με κρύα ελαστικά να βάλεις τα γέλια!

Τελος εγω σας εξηγησα τους λογους και τους ισχυρισμους μου.Εσεις κανετε οτι νομιζετε..Ορισμενα πραγματα που γνωριζω καλα τα αναφερω ενω αλλα οχι..

Απο μηχανες δεν ξερω πολλα αλλα εχω πολυ καλες μηχνολογικες γνωσεις και εχω γραψει παρα πολλες ωρες σε πιστες στα μεγαρα και στις σερρες και εχω μεγαλη εμπειρια και απο ελαστικα..

φιλικα

ραντομ

και θεωρείς ότι η εμπειρία σου είναι μεγαλύτερη από τους μηχανικούς της suzuki που κατασκεύασαν την μηχανή και από τις εταιρίες ελαστικών που προτείνουν τα ελαστικά με δείκτη Η για τις επιδόσεις της συγκεκριμένης μηχανής?

Φιλικά πάντα!

Random
30/01/2007, 16:53
FILE COSTAS81

η διασταση αποψεων μας δυστυχως η ευτυχως δεν εχει τελος...Ναι δεν ξερω παραπανω απο τους μηχανικους της σουζουκι αλλα ξερω απο την εμπειρια μου να χρησιμοποιω καλυτερα και πιο ακριβα αφτερμαρκετ προιοντα...

Στηριζομενος στη λογικη σου, δεν πρεπει να αλλαξω ζελατινα στη μηχανη μου γιατι οι μηχανικοι της σουζουκι σχεδιασαν την καλυτερη για το βεστρομ, δεν πρεπει να βαλω εξατμιση η φιλτρο καλυτερο απο το χαρτινο εργοστασιακο γιατι οι μηχανικοι της σουζουκι ξερουν κ.ο.κ

Επισης δεν μπορω να δεχθω την κλεψια που επιβαλλει η αντιπροσωπεια σουζουκι στη χωρα μας την οποια τυφλα ακολουθουμε οι περισσοτεροι απο εμας,,,

Για παραδειγμα φιλτρο bmc με yoshi εξατμιση...Ξερεις οτι τα φιλτρα ΚΝ ειναι πολυ καλυτερα απο τα bmc και κατα δευτερο λογο παρα πολλοι βαζουν custom yoshimura την οποια δεν κατασκευαζει για βεστρομ η ομωνυμη εταιρεια?

Στα αφτερμαρκετ και αναλωσιμα προιοντα βαζετε αυτα που εσεις θελετε και οχι αυτα που ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ ΣΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ Ο ΚΑΘΕ ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΞΕΡΕΙ...

ΑΝ ΕΣΕΝΑ ΣΕ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ Η ΦΟΡΕΣΕ ΤΑ...δεν μπορεις να αρνηθεις ομως οτι τα V ειναι ακριβοτερα λαστιχα, πιο ανθεκτικα και αποδιδουν καλυτερα σε ολες τις συνθηκες.. :D

Respect
30/01/2007, 18:54
Προχθές πάντως, ενώ επέστρεφα από βόλτα 80 km περίπου και δικάβαλος σε ένα δρόμο σα τη Θηβών ασφαλτικά, "έχωσα" γκαζιά στη ροπή τη δευτέρας και άρχισε να γράφει κανονικότατα!!!
Εδώ τώρα τι φταίει; Η Ακρωτηρίου;.. τα bw;.. το "Η";.. ή το τρελόγκαζο*** το vstrom;

costas81
31/01/2007, 12:39

ΑΝ ΕΣΕΝΑ ΣΕ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ Η ΦΟΡΕΣΕ ΤΑ...δεν μπορεις να αρνηθεις ομως οτι τα V ειναι ακριβοτερα λαστιχα, πιο ανθεκτικα και αποδιδουν καλυτερα σε ολες τις συνθηκες.. :D

Δεν μπορώ να καταλάβω τί σχέση έχει τώρα έχει η ζελατίνα με τα ελαστικά!Η ζελατίνα προσπαθεί να καλύψει ικανοποιητικά την άνεση του μέσου αναβάτη όχι την ασφαλειά του!

Όπως επίσης η εξάτμιση και τα φίλτρα!Η κάθε ετιαρία πρέπει να είναι μέσα σε κάποια επίπ0εδα θορύβου και κατανάλωσης!

Και όμως φίλε μου τα ελαστικά με μεγάλο δείκτη δεν αποδίσουν καλύτερα σε όλες τις συνθήκες!

Αν είναι έτσι γιατί δεν βάζεις δείκτη W να έχεις ακόμα καλύτερες αποδόσεις?

Επείδή δεν τελειώνει η κουβέντα τα συζητάμε εκτενέστερα σε καμιά συνάντιση!

unzip
31/01/2007, 15:07
παιδια για χαρα καλα τα bw kai ta anakee υπαρχει καμια προταση - εμπειρια απο metzeler:cool:

Random
31/01/2007, 18:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από costas81
Δεν μπορώ να καταλάβω τί σχέση έχει τώρα έχει η ζελατίνα με τα ελαστικά!Η ζελατίνα προσπαθεί να καλύψει ικανοποιητικά την άνεση του μέσου αναβάτη όχι την ασφαλειά του!

Όπως επίσης η εξάτμιση και τα φίλτρα!Η κάθε ετιαρία πρέπει να είναι μέσα σε κάποια επίπ0εδα θορύβου και κατανάλωσης!

Και όμως φίλε μου τα ελαστικά με μεγάλο δείκτη δεν αποδίσουν καλύτερα σε όλες τις συνθήκες!

Αν είναι έτσι γιατί δεν βάζεις δείκτη W να έχεις ακόμα καλύτερες αποδόσεις?

Επείδή δεν τελειώνει η κουβέντα τα συζητάμε εκτενέστερα σε καμιά συνάντιση!

Ναι ελπιζω να μη με κακκοχαρακτηρισες επειδη φορεσα λαστιχακι V...:D :D Tελοςπαντων ο καθενας εχει τις αποψεις του..σκοπος ειναι να βρουμε οτι καλυτερο για τα μασινια μας και να ανταλασσουμε αποψεις και εμπειριες για να μην σκορπαμε τα πολυτιμα ευρουδακια μας εδω κ εκει και πληρωνουμε πολλες φορες μεχρι να βρουμε κατι που μας ταιριαζει και ειναι και το σωστο...;)
Ειμαι μεσα σε συναντηση...:beer:

Zzz750
22/03/2007, 13:37
Καλησπερα σε ολους τους V-Storm-αδες.
Ενας πολυ καλος μου φιλος και συναθλητης μηχανοβιος εχει ενα DL650 (05') και ηρθε η ωρα να αλλαξει τα εργοστασιακα λαστιχα.
Θελει να βαλει τα Metzeler Tourance. Τα φοραει κανενας για να μου πει γνωμη.
Οποις μπορει ας βοηθησει!:sun:
Ευχαριστωωωω!
:beer:

Random
22/03/2007, 20:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από Zzz750
Καλησπερα σε ολους τους V-Storm-αδες.
Ενας πολυ καλος μου φιλος και συναθλητης μηχανοβιος εχει ενα DL650 (05') και ηρθε η ωρα να αλλαξει τα εργοστασιακα λαστιχα.
Θελει να βαλει τα Metzeler Tourance. Τα φοραει κανενας για να μου πει γνωμη.
Οποις μπορει ας βοηθησει!:sun:
Ευχαριστωωωω!
:beer:

kalo malako lastixaki alla ftheiretai poly grigora...pio kala na balei ta bridgestone battlewing se H i V deikti taxytitas

kat eme to V synistatai gia to masini mas dl650:beer:

harlek
22/03/2007, 22:34
kalo malako lastixaki alla ftheiretai poly grigora...

Ε όχι και φθείρεται γρήγορα το tourance ρε παιδιά! Αν για κάτι δεν το έχει κατηγορήσει κανείς ποτέ είναι για γρήγορη φθορά. Η αντοχή στη φθορά είναι κάτι μετρήσιμο και αρκεί να δείτε σε ξένα φόρουμ για V-Strom τα χιλιόμετρα που βγάζει, εκεί που η άσφαλτος κρατάει πραγματικά και τρώει τα λάστιχα γρήγορα. Δεν ξέρω την αντοχή του Bridgestone, μπορεί να είναι ακόμα καλύτερη, αλλά το Tourance σε καμιά περίπτωση δεν είναι λάστιχο που τρώγεται γρήγορα.Το αντίθετο. Επίσης, δεν είναι ιδιαίτερα μαλακό, είναι μάλλον μέσης σκληρότητας.

Respect
23/03/2007, 06:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από harlek
Ε όχι και φθείρεται γρήγορα το tourance ρε παιδιά! Αν για κάτι δεν το έχει κατηγορήσει κανείς ποτέ είναι για γρήγορη φθορά. Η αντοχή στη φθορά είναι κάτι μετρήσιμο και αρκεί να δείτε σε ξένα φόρουμ για V-Strom τα χιλιόμετρα που βγάζει, εκεί που η άσφαλτος κρατάει πραγματικά και τρώει τα λάστιχα γρήγορα. Δεν ξέρω την αντοχή του Bridgestone, μπορεί να είναι ακόμα καλύτερη, αλλά το Tourance σε καμιά περίπτωση δεν είναι λάστιχο που τρώγεται γρήγορα.Το αντίθετο. Επίσης, δεν είναι ιδιαίτερα μαλακό, είναι μάλλον μέσης σκληρότητας. Και τα bw την ίδια εικόνα μου έχουν δώσει.

costas81
23/03/2007, 08:57
Και τα bw την ίδια εικόνα μου έχουν δώσει.

εγω πάντος με τα μαμα έχω 26,000 και ακόμα πάνε!

karamoto
18/04/2007, 17:25
Λοιπόν ας κάνω και εγώ μία καθυστερημένη αναφορά για τα Battlewing.

Πριν από αυτά είχα τα Trailwing (2 ζευγάρια). Η άποψη μου φυσικά είναι εξαιρετικά υποκειμενική αφού πάντα όταν αλλάζεις ένα παλιό λάστιχο με ένα καινούργιο το καινούργιο σου φαίνεται εντυπωσιακά καλύτερο (πιο φρέσκια γόμα => καλύτερη πρόσφυση, και ίσως ακόμα πιο σημαντικό η κορώνα δεν έχει αλλοίωθεί από την φθορά => το λάστιχο μπαίνει στην στροφή πολύ πιο γρήγορα. Χαρακτηριστικά όταν είχα αλλάξει ταTrailwing για Trailwing και πάλι είχα δει τεράστια διαφορά.) Παρεπιπτόντως το Trailwing μου άρεσε πολύ ζεστό αλλά για να ζεσταθεί άστο.

Το Battlewing λοιπόν πράγματι φαίνεται να έχει αισθητά καλύτερη πρόσφυση από το Trailwing που έφυγε γύρω στα 23000. (Το πρώτο 28000 αλλά έφυγε τελείως φαλακρό)

Η άλλη διαφορά που ανακαλύπτεις είναι ότι ο σκελετός είναι πολύ πιο σκληρός με αποτέλεσμα να αισθάνεσαι τις ανωμαλίες περισσότερο και οι αναρτήσεις να δουλεύουν υπερωρίες. Αυτό περνώντας πάνω από ανωμαλίες πλαγιασμένος είναι κακό αλλά είναι πλεονέκτημα σε παρατεταμένες με καλή άσφαλτο που αισθάνεσαι πολύ μεγαλύτερη σταθερότητα (πιθανότατα και επειδή αυτό δεν έχει τακούνια στην άκρη) όπως και καλύτερη αίσθηση στο φρενάρισμα σε καλή άσφαλτο.

Από προοδευτικότητα μοιάζει περίπου αντίστοιχο με το προηγούμενο (ζεστά και τα δύο) αλλά αυτό ζεσταίνεται πιο γρήγορα και πιάνει καλύτερα κρύο. (Το παλιό για να ζεσταθεί χρειαζόταν φούρνο μικροκυμάτων.)

Από περιθώρια κλίσης τώρα αυτό έχει με διαφορά μεγαλύτερα. Το παλίο άνετα το πατούσες το πίσω ολόκληρο και το μπροστά 2-3 χιλιοστά από την άκρη. Το καινούργιο στην ίδια διαδρομή με το ζόρι μαυρίζει από άκρη σε άκρη (ελάχιστα μπιμπίκια έχουν φύγει ένω το άλλο είχε κάνει ριζική αποτρίχωση) ενώ το μπροστά έχει μισό εκατοστό περίπου ακόμα περιθώριο. Ίσως ακόμα δεν το έχω ζορίσει όσο τα παλιά αλλά η διαφορά είναι καθαρή. Στις 12 Μαίου μπαίνω Μέγαρα για τα μαθήματα του 0-300 και χαίρομαι πολύ που θα φοράω αυτά τα λάστιχα.

Η κορώνα είναι πιο γρήγορη και στο έμπα αλλά η μεγαλύτερη διαφορά είναι ότι το λάστιχο σε κρατάει πλαγιασμένο και πρέπει εσύ να την σηκώσεις στην έξοδο. (και πάλι όμως η σύγκριση με το παλιό είναι δύσκολη αφού είχε αρκετή φθορά και είχε παραμορφωθεί η κορώνα). Το παλιό στα τελειωματά του ήθελε να το κρατάς στην στροφή με το ζόρι.

Από βρεγμένο και χώμα έχω πολύ μικρή εμπειρία με το καινούργιο. Στην βροχή φαίνεται καλύτερο αλλά το προηγούμενο ήταν τόσο κακό στην βροχή που δεν λέει και πολλά.

Σαν συμπέρασμα είναι καλό λάστιχο με λίγο διαφορετικό προσανατολισμό από το Trailwing και μάλλον καλύτερο αφού είναι βελτιωμένο στα τραγικά του τελευταίου (ζέσταμα, βροχή) και με πιό ασφάλτινα χαρακτηριστικά (για όσους το προτιμούν)

Τιμή 250Ε στο Ηράκλειο.

karamoto
18/04/2007, 17:29
Ααα να συμπληρώσω ότι είναι πολύ καλύτερο δικάβαλο (μεγάλη διαφορά λόγω πιο σκληρού σκελετού μάλλον) και ότι μπορεί να μην μπορώ ακόμα να μιλήσω για χιλιομετρική απόδωση αλλά έχει πολύ βαθιά αυλάκια και μάλλον δεν θα είναι κακό.

Αυτά. Αν θυμηθώ τίποτα άλλο θα επανέλθω.

Random
23/04/2007, 21:14
karamoto thank youuuuuuuuuuu

Poly katatopistiki i apantisi sou ...sumfono apolyta me osa les..to bw einai makran to kalytero elastiko gia to vstrom kai sto bregmeno apeiros kalytero apo to trailwing:D

pepes2gr
25/04/2007, 19:25
Αν και νέος στο forum αλλά και με vstrom έχω να πω το σημερινό μου λαχτάρισμα.
Εχω το Κ7 650 καινούργιο (15 ημερών), με 2.400χιλ και με λάστιχα της μαμάς.Σήμερα το μεσημέρι κάνω μία πορεία γύρω στα 50 χιλ (αρτα-γιάννενα) με ταχύτητες κοντά στα 140.Δρόμος στεγνός.
Σε κάποια στιγμή αρχίζει να ψιχαλίζει.
Κόβω ταχύτητα και συνεχίζω κανονικά.
Μετά από 2 λεπτά αρχίζει να βρέχει κανονικά και ανεβαίνω ανηφόρα (περιοχή "κανέτα" για του τοπικούς) με 70χιλ. και σταθερό γκάζι όπου χωρίς άλλο λόγω αρχίζει και γλιστράει το πίσω λάστιχο λες και είχα ανοίξει το γκάζι τέρμα.Πήγαινα με το πλάι.Φυσικά απότομα και χωρίς καμία προειδοποίηση όλα αυτά.
Συνεχίζει τα μπαντιλίκια και σταματάω να δω γιατί νόμιζα ότι μπορεί να έπαθα και "λάστιχο".Ολα καλά και συνεχίζω.Το γλίστρημα παραμένει για 2 χιλ. ακόμη.
Αφού δεν έπεσα ......Τα χρειάστηκα .Να αναφέρω ότι έχω πολλά χιλιόμετρα στο ενεργητικό μου με προηγούμενες μηχανές.
Κάνω στάση-δουλειά για 2 ώρες περίπου και γυρίζω πάλι πίσω τον ίδιο δρόμο και πάλι με βροχή.Στο γύρισμα όλα καλά.Κανένα κούνημα και πήγαινα κοντά στα 120 αλλά με προσοχή.
Δεν κατάλαβα τι φταίει αλλά ΛΕΩ μήπως επειδή ήταν ζεστά τα bringeston και κρύωσαν απότομα τα "έπαιξαν"???
Ποιά η γνώμη σας?
Ευχαριστώ.

alex-vstrom
25/04/2007, 20:05
SKEPSOY OTI KAI TO ODOSTROMA MPOREI NA HTAN XALIA SKONES LADIA PETRELEA K.T.L

DPF
26/04/2007, 22:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από pepes2gr
Αν και νέος στο forum αλλά και με vstrom έχω να πω το σημερινό μου λαχτάρισμα.
Εχω το Κ7 650 καινούργιο (15 ημερών), με 2.400χιλ και με λάστιχα της μαμάς.Σήμερα το μεσημέρι κάνω μία πορεία γύρω στα 50 χιλ (αρτα-γιάννενα) με ταχύτητες κοντά στα 140.Δρόμος στεγνός.
Σε κάποια στιγμή αρχίζει να ψιχαλίζει.
Κόβω ταχύτητα και συνεχίζω κανονικά.
Μετά από 2 λεπτά αρχίζει να βρέχει κανονικά και ανεβαίνω ανηφόρα (περιοχή "κανέτα" για του τοπικούς) με 70χιλ. και σταθερό γκάζι όπου χωρίς άλλο λόγω αρχίζει και γλιστράει το πίσω λάστιχο λες και είχα ανοίξει το γκάζι τέρμα.Πήγαινα με το πλάι.Φυσικά απότομα και χωρίς καμία προειδοποίηση όλα αυτά.
Συνεχίζει τα μπαντιλίκια και σταματάω να δω γιατί νόμιζα ότι μπορεί να έπαθα και "λάστιχο".Ολα καλά και συνεχίζω.Το γλίστρημα παραμένει για 2 χιλ. ακόμη.
Αφού δεν έπεσα ......Τα χρειάστηκα .Να αναφέρω ότι έχω πολλά χιλιόμετρα στο ενεργητικό μου με προηγούμενες μηχανές.
Κάνω στάση-δουλειά για 2 ώρες περίπου και γυρίζω πάλι πίσω τον ίδιο δρόμο και πάλι με βροχή.Στο γύρισμα όλα καλά.Κανένα κούνημα και πήγαινα κοντά στα 120 αλλά με προσοχή.
Δεν κατάλαβα τι φταίει αλλά ΛΕΩ μήπως επειδή ήταν ζεστά τα bringeston και κρύωσαν απότομα τα "έπαιξαν"???
Ποιά η γνώμη σας?
Ευχαριστώ.

ΑΠΛΑ ΒΓΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΗ ΒΡΟΧΗ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΔΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΠΟΥ ΑΦΗΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΗΦΟΡΑ . ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΒΡΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΕΠΙ ΚΙΝΔΥΝΟ ΑΜΑ ΠΕΡΑΣΗ ΩΡΑ ΞΕΠΛΕΝΕΤΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΑΛΛΑ ΘΕΛΕΙ ΔΥΝΑΤΗ ΒΡΟΧΗ.

:wave2: :beer:

vstrom_angel
27/04/2007, 08:49
Paidia, exei balei kanenas pio street lastixo apo
to mama? Giati an den exei kaneis skopo na mpei
se xwma (para mono an anagkaste gia ligo wspou na
ftasei p.x. se mia paralia) den 3erw giati prepei na
balei lastixo on-off kai na mhn paei se kati ligo pio street.
H Pirelli bgazei to SYNC, to opoio exei to idio sxedio me
to on-ff lastixo ths (de 8ymamai pws to lene) alla me pio
stena aulakia kai allh goma. Akriboutsiko men (sto
Hrakleio Krhths mou eipan 310, enw ta BW exoun 250),
alla o typos (pou einai kai poly mastoras) mou eipe oti
einai koryfaio kai 8a krathsei perissotero, alla oikonomika
de xaneis, enw tautoxrona zestainetai grhgora kai ola ta
sxetika. Any opinions ?

Thanks guys...

ekpaglos
27/04/2007, 14:05
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από vstrom_angel
[B]Paidia, exei balei kanenas pio street lastixo apo
to mama......
H Pirelli bgazei to SYNC,.....
o typos (pou einai kai poly mastoras) mou eipe oti
einai koryfaio kai 8a krathsei perissotero, alla oikonomika
de xaneis, enw tautoxrona zestainetai grhgora kai ola ta
sxetika.

Εδώ και περίπου 4.000 χλμ. έχω τα PIRELLI SCORPIO SYNC II (αν το αποδίδω σωστά) που μου το πρότειναν ως καταλληλότερο για τη χρήση που κάνω στο μηχανάκι.

Είμαι εξαιρετικά ευχαριστημένος από τα κρατήματα, την ποιότητα κύλισης και την ευστάθεια σε υψηλές ταχύτητες.
ΔΕΝ ζεσταίνεται γρήγορα (σε σχέση με άλλες επιλογές που παίζουν για τα stromατα). Για τη διάρκεια "ζωής" δεν έχω άποψη.
Για οποιον δεν έχει αυταπάτες για τις off-road δυνατότητες του V-strom (βλ. διάσχιση) ή/και δε "συχνάζει" σε χωμάτινες διαδρομές, φαίνεται μια πολύ καλή επιλογή...

vstrom_angel
27/04/2007, 15:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από vstrom_angel

Εδώ και περίπου 4.000 χλμ. έχω τα PIRELLI SCORPIO SYNC II (αν το αποδίδω σωστά) που μου το πρότειναν ως καταλληλότερο για τη χρήση που κάνω στο μηχανάκι.

Είμαι εξαιρετικά ευχαριστημένος από τα κρατήματα, την ποιότητα κύλισης και την ευστάθεια σε υψηλές ταχύτητες.
ΔΕΝ ζεσταίνεται γρήγορα (σε σχέση με άλλες επιλογές που παίζουν για τα stromατα). Για τη διάρκεια "ζωής" δεν έχω άποψη.
Για οποιον δεν έχει αυταπάτες για τις off-road δυνατότητες του V-strom (βλ. διάσχιση) ή/και δε "συχνάζει" σε χωμάτινες διαδρομές, φαίνεται μια πολύ καλή επιλογή...

Poso ta phres kai apo pou? Eixes balei kai alla meta ta mama? Twra poso kalytera ta briskeis
apo ta mama? An 8eleis sxoliase kai ligo parapanw to oti de zestainetai grhgora, giati einai
ena shmantiko 8ema syzhthshs se auto to thread (mias kai ypoti8etai oti ta anakee kai ta
BW sestainontai arkountws grhgora). Fantazomai otan milas gia kalo krathma, ennoeis afou
zesta8oun....

Na pw telos pws sto bibliaraki tis pirelli leei gia ta sync oti einai gia vstrom, varadero, etc.....
Den einai gia street mhxanakia, kati alloste pou fainetai kai apo tis diastaseis...

Stelnw optika to scorpion sync (to pio street) kai to scorpion MT (to pio on-off).
Exoun idio sxedio, alla allo paxos sta aulakia kai allh goma. Kai to MT opws eipa kai
prin einai arketa ews poly pio f8hno...

86141

vstrom_angel
27/04/2007, 15:14
kai to scorpion MT :

86142

ekpaglos
27/04/2007, 15:50
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από vstrom_angel
[B][B]

Poso ta phres kai apo pou?

ΜΟΤΟ GP, Βριλησσού στο Πολύγωνο (Τουρκοβούνια), νομίζω περί τα 280 ευρώπουλα

Eixes balei kai alla meta ta mama?

Όχι είναι τα πρώτα μετά τα μαμίσια.

Twra poso kalytera ta briskeis
apo ta mama?

Πολύ καλύτερα κρατήματα σε σχέση με τα μαμίσια. Κατά τα άλλα, είναι μικρό το διάστημα χρήσης και δεν μπορώ να έχω ολοκληρωμένη άποψη.... (π.χ. αντοχή, συμπεριφορά σε βρεγμένο...)

An 8eleis sxoliase kai ligo parapanw to oti de zestainetai grhgora....

Για παράδειγμα, φεύγοντας από το παλίο μου σπίτι στο Μετς μέχρι τους Αμπελόκηπους που είναι η εργασία μου, τα Pirelli δεν είχαν αρχίσει να "δουλεύουν".... Ηθελε προσοχή...

Σε εξορμήσεις εκτός Αττικής, αρκεί ένα 10λεπτο Στην Αττική Οδό και 4-5 χαλαρές στροφές για να "πάρουν μπρος"...

Τα ΜΤ 80 δεν τα ξέρω, ούτε έχω ακούσει σχετικά. Έχει γραφτεί κάτι στο ίδιο topic...

vstrom_angel
27/04/2007, 15:56
Τα ΜΤ 80 δεν τα ξέρω, ούτε έχω ακούσει σχετικά. Έχει γραφτεί κάτι στο ίδιο topic...

De nomizw oti a3izoune (apo liga pou 3erw), apla ta anaferw (kai bazw th photo) gia na
di3w oti h idia etaireia bgazei kai on-off lastixo gia to vstrom, alla kai pio stritadiko.
Kai epishs gia na fanei h optikh diafora 'h/kai omoiothta sto sxedio.

Autos pou sou proteine ta sync, ti sou eipe san 8etiko? Giati emena mou eipe
meta3y allwn oti zestainontai kai grhgora!...

DPF
27/04/2007, 19:24
De nomizw oti a3izoune (apo liga pou 3erw), apla ta anaferw (kai bazw th photo) gia na
di3w oti h idia etaireia bgazei kai on-off lastixo gia to vstrom, alla kai pio stritadiko.
Kai epishs gia na fanei h optikh diafora 'h/kai omoiothta sto sxedio.

Autos pou sou proteine ta sync, ti sou eipe san 8etiko? Giati emena mou eipe
meta3y allwn oti zestainontai kai grhgora!...

ΠΑΙΔΕΣ ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΑΣ ΣΤΡΑΒΩΣΑΤΕ ΜΕ ΤΑ ΒΛΑΧΟΦΡΑΓΚΙΚΑ !!!!!!

:beer: :beer:

Respect
27/04/2007, 20:34
ΠΑΙΔΕΣ ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΑΣ ΣΤΡΑΒΩΣΑΤΕ ΜΕ ΤΑ ΒΛΑΧΟΦΡΑΓΚΙΚΑ !!!!!!

:beer: :beer: :a10: :beer:

harlek
27/04/2007, 21:39
Paidia, exei balei kanenas pio street lastixo apo
to mama?

Εκτός του Pirelli Sync, υπάρχουν σε καθαρά street τα Michelin Pilot Road, Metzeler Roadtec Z6, Bridgestone BT-20, Continental Road Attack.

Mimas
04/05/2007, 09:05
Παιδιά μπορεί κάποιος να μου πεί την γνώμη του για τα Metzeler Tourance γιατί μου είπαν απο κεί που πήρα την μηχανή μου μεταχειρισμένη ότι ο προηγούμενος άλλαξε λάστιχα και έβαλε αυτά.
Ποιά είναι τα μαμίσια που είχε ή μήπως είναι αυτά και με δούλεψε ότι και καλά αλλάχτηκαν λάστιχα? Άφήστε που τα Metzeler Tourance είναι 0305 που σημαίνει ότι σύντομα θέλουν αλλαγή, σωστά?

Thanks
Mimas

costas81
04/05/2007, 14:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από Mimas
Παιδιά μπορεί κάποιος να μου πεί την γνώμη του για τα Metzeler Tourance γιατί μου είπαν απο κεί που πήρα την μηχανή μου μεταχειρισμένη ότι ο προηγούμενος άλλαξε λάστιχα και έβαλε αυτά.
Ποιά είναι τα μαμίσια που είχε ή μήπως είναι αυτά και με δούλεψε ότι και καλά αλλάχτηκαν λάστιχα? Άφήστε που τα Metzeler Tourance είναι 0305 που σημαίνει ότι σύντομα θέλουν αλλαγή, σωστά?

Thanks
Mimas

τα μαμα ειναι bridestone!

διαβασε το ποστ απο την αρχη να μην τα ξαναλεμε και θα λυθουν οι αποριες σου!

tseleron
07/05/2007, 22:22
ki ego exo trailwing ke leo na pao se battlewing tora toylaxiston poy eine arxi poy moy kobei ke apo timi!eyxaristo

tseleron
13/05/2007, 11:12
ta ebala telika extes 260 eyro ston agio nikolao kritis....ontos eimai pano se allo mixanaki poli pio malako.....poli oraio patima exei {BRIDGESTONE BATTLEWING}

Harry_V
14/05/2007, 12:22
Έβαλα κι εγώ τα Pirelli Sync sta 11,5 χιλ. χλμ καθώς ήθελα το 100% του ελαστικού και τα μαμά με τρόμαζαν στα πολλά στις στροφές.

Πρώτες εντυπώσεις καλές (σχετικά με τα μαμά γρήγορο ζέσταμα, καλό φρενάρισμα, και κυρίως ασφαλές στρίψιμο/πλάγιασμα) αλλά όταν βγήκα εχθές Αττική Οδό από τα 180 και πάνω η μηχανή έκανε έντονα κούνια μπέλλα δεξιά αριστερά, κάτι που δεν μου είχε ξανασυμβεί με τα μαμά.

Υποπτεύομαι πάντως ότι φταίει το γεγονός ότι είχα φορτώσει πολύ - κακώς - το top case, δεδομένου ότι κανείς δεν έχει παραπονεθεί απο ότι είδα για κάτι τέτοιο στα συγκεκριμένα λάστιχα.

Θα δοκιμάσω ξανά εντός της εβδομάδας και θα σας πω.

DPF
14/05/2007, 22:18
ΕΓΩ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΩ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΑ 20000 ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΚΜ ΚΑΙ ΘΑ ΒΑΛΩ ΤΑ BRIDGESTONE BATTLEWING 501-502 .

karamoto
15/05/2007, 14:06
ΕΓΩ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΩ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΑ 20000 ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΚΜ ΚΑΙ ΘΑ ΒΑΛΩ ΤΑ BRIDGESTONE BATTLEWING 501-502 .

Το Σάββατο ήμουνα στα μαθήματα του 0-300 στα Μέγαρα. Είχα πάνω τα Battlewing και ήταν πολύ καλά. Γρήγορη είσοδο σταθερότητα και όλα τα καλά του κόσμου. Τόσο το μπροστινό όσο και το πίσω έκαναν αρκετό μακαρονάκι και λίγα γρομπαλάκια στο πίσω μόνο. Το μπροστά είχε ακόμα μισό εκατοστό που δεν είχε πατήσει. Όλα αυτά με πιέσεις 31-30psi και αυτό είναι το ενδιαφέρον.

Το λάστιχο καθώς έχει σκληρό σκελετό δουλεύει άψογα ακόμα και με αυτές τις πιέσεις. Στο DL650 τουλάχιστον (που ανήκει στα ελαφριά από τα πολύ βαριά μηχανάκια) δεν κάνει ούτε ελαστικότητες ούτε τίποτα ακόμα και με τόσο χαμηλή πίεση ενώ κερδίζεις πολύ σε γρήγορο ζέσταμα.

Αυτό συμφωνεί και με δοκιμές στον δρόμο με 31-33 όπου το λάστιχο και χτυπάει λιγότερο και γενικά βρίσκω μόνο πλεονεκτήματα.

Προτείνω λοιπόν σε όποιον θέλει να πειραματιστεί να το γυρίσει σε 31-33, 31-32 για μονοκάβαλο σε καθημερινές συνθήκες και μικρές αποστάσεις και μόνο σε μεγάλα ταξίδια και φορτωμένος να βάζει παραπάνω.

Στο μάθημα του 0-300 μας πρότειναν σαν γενικό κανόνα στην Ελλάδα να κατεβάσουμε 2 psi σε σχέση με το προτεινόμενο γιατί αλλιώς με τόσο χάλια πρόσφυση στου Ελληνικούς δρόμους το λάστιχο δεν θα ζεσταθεί ποτέ σε μικρές κυρίως διαδρομές. Για το BW501-502 και το DL650 νομίζω ότι αυτό απαιτείται αφού είναι σχεδιασμένο για ακόμα βαρύτερα μηχανάκια. (ίσως αυτοί που έχουν anakee και βαριές μηχανές να πρέπει να κάνουν λίγο κράτη με την χαμηλή πίεση γιατί εκείνο έχει πολύ μαλακό σκελετό και τον θέλει τον αέρα του)

Respect
15/05/2007, 17:16
Εκεί που έβαλα τα BW (αρκετά γνωστό μαγαζί ) μου μίλησε για 33 μπροστά και 38 πίσω. Δεν είδα κάτι άσχημο στη συμπεριφορά του ελαστικού έως τώρα.

Harry_V αυτό που έπαθες στα πολλά, το είχα διαπιστώσει και εγώ στα πρώτα 2000km με τα BW και ψαχνόμουν αλλά μετά χάθηκε και έκτοτε no problem..

Δε ξέρω τι να υποθέσω, ίσως να ήθελαν πάτημα μέχρι να έρθουν στα ίσια τους... ποιος ξέρει..

Harry_V
16/05/2007, 09:15
Respect εύχομαι να έχεις δίκιο. Εχθές βγήκα ξανά Εθνική με ελαφρύτερο top case και η μηχανή συνέχιζε να πηγαίνει δεξιά-αριστερά από τα 180 και πάνω αν και σε μικρότερο βαθμό (κάτι που δεν είχε γίνει ποτέ με τα μαμά, ακόμη και με αέρα).

Παρότι με καθυσήχασες κάπως , μίλησα και με το λαστιχά μου (Μπούκης) και δεν του φαίνεται λογικό (θα του φαινόταν μου είπε αν το κούνημα ήταν στα 60-70 χλμ).

Πλησιάζει και το μεγάλο service οπότε θα ζητήσω να το κοιτάξουν και ίσως να σκληρύνω ένα κλικ την ανάρτηση πίσω.

I ll let you know.:wave2:

Respect
16/05/2007, 18:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από Harry_V
Respect εύχομαι να έχεις δίκιο. Εχθές βγήκα ξανά Εθνική με ελαφρύτερο top case και η μηχανή συνέχιζε να πηγαίνει δεξιά-αριστερά από τα 180 και πάνω αν και σε μικρότερο βαθμό (κάτι που δεν είχε γίνει ποτέ με τα μαμά, ακόμη και με αέρα).

Παρότι με καθυσήχασες κάπως , μίλησα και με το λαστιχά μου (Μπούκης) και δεν του φαίνεται λογικό (θα του φαινόταν μου είπε αν το κούνημα ήταν στα 60-70 χλμ).

Πλησιάζει και το μεγάλο service οπότε θα ζητήσω να το κοιτάξουν και ίσως να σκληρύνω ένα κλικ την ανάρτηση πίσω.

I ll let you know.:wave2: Mπα.. μην ανησυχείς. Θα δεις ό,τι θα στρώσει σε Κανά 2 χιλ.χλμ. Εμένα στην αρχή με το που έπιανα 170 άρχιζαν οι τραμπάλες και είχα μουρλαθεί..

Μετά τα 2-2.500km τέλος.-

Αυτό όμως για εμένα ήταν και η αφορμή να σκεφτώ αν πρέπει την επόμενη φορά που θα αλλάξω ελαστικά να βάλω streetάδικα η να παραμείνω σε λάστιχα όπως τα μαμά.. (on-off)

Mάλλον το 2ο θα συμβεί..

Bil
16/05/2007, 18:29
Στο 36ωρο τα Battlewing χαρηκαν πάρα πολύ (βοήθαγε και ο δρόμος βέβαια...)
Εντυπώσεις άψογες...
και από κράτημα .....:D :eyepop:
Για του λόγου το αληθές....

Και δεν είμαι και κανας χεράς, πόσο μάλλον το V-Strom ss....

88855

Bil
16/05/2007, 18:30
Ancora una altra foto.....:D

88856

Respect
16/05/2007, 18:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από Bil
Στο 36ωρο τα Battlewing χαρηκαν πάρα πολύ (βοήθαγε και ο δρόμος βέβαια...)
Εντυπώσεις άψογες...
και από κράτημα .....:D :eyepop:
Για του λόγου το αληθές....

Και δεν είμαι και κανας χεράς, πόσο μάλλον το V-Strom ss.... Η αλήθεια να λέγεται.. τρελό κράτημα τα BW. :a013:

Harry_V
25/05/2007, 08:10
Mπα.. μην ανησυχείς. Θα δεις ό,τι θα στρώσει σε Κανά 2 χιλ.χλμ. Εμένα στην αρχή με το που έπιανα 170 άρχιζαν οι τραμπάλες και είχα μουρλαθεί..

Μετά τα 2-2.500km τέλος.-

Αυτό όμως για εμένα ήταν και η αφορμή να σκεφτώ αν πρέπει την επόμενη φορά που θα αλλάξω ελαστικά να βάλω streetάδικα η να παραμείνω σε λάστιχα όπως τα μαμά.. (on-off)

Mάλλον το 2ο θα συμβεί..

+1000 respect:a23:

Σε λιγότερο από 1.500 στην Εθνική η αίσθηση έχει αλλάξει εντελώς και σταμάτησε το ενοχλητικό κούνημα πάνω από τα 180.

Εχθές και σήμερα δοκίμασα τα pirelli για πρώτη φορά με βροχή, σε κάποια σημεία έντονη, και τόσο το πάτημα όσο και το φρενάρισμά τους ήταν άψογο. Τόσο άψογο που αναρωτιόμουν αν βρέχει...

Παιδιά δεν ξέρω αν τα Anakee είναι όντως τόσο καλά όσο έχω διαβάσει στο Forum στο βρεγμένο, αλλά τα Sync είναι όντως κλάσεις ανώτερα από τα μαμά στον τομέα αυτό.

Όσον αφορά το στεγνό, και εκεί η μηχανή γέρνει πιο εύκολα, χωρίς να παρατηρήσω τη δυσκολία στην επαναφορά που είχα διαβάσει κατά καιρούς. Το δε κράτημα στις στροφές απλά...δε συγκρίνεται (ειδικά στην έξοδο με γκάζι).

Κρατάω ακόμη μια επιφύλαξη/φοβία για τα εκτός δρόμου (ήπιους χωματόδρομους) δεδομένου ότι τον Ιούλιο θα πάρουμε στα νησιά την καλή μου με το έτερον ήμισυ. Ελπίζω ότι με αργούς ρυθμούς τα λάστιχα δεν θα με προδώσουν.

I 'll keep you posted.

double_p
05/06/2007, 11:10
Καλημερα κι απο μενα...
Μια που εφτασε ο καιρος να αλλαξω κι εγω λαστιχα, και αφου ΔΕΝ θελω bridgestone ( ετσι, γι αλλαγή!!) και αφου θέλω ψιλοασφάλτινο λαστιχο, τι προτεινετε μεταξυ των:

1. Pirelli Sync
2. Michelin Pilot Road

(αντε παλι να γραφουμε τα ιδια!!):confused:

double_p
05/06/2007, 14:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από double_p
Καλημερα κι απο μενα...
Μια που εφτασε ο καιρος να αλλαξω κι εγω λαστιχα, και αφου ΔΕΝ θελω bridgestone ( ετσι, γι αλλαγή!!) και αφου θέλω ψιλοασφάλτινο λαστιχο, τι προτεινετε μεταξυ των:

1. Pirelli Sync
2. Michelin Pilot Road

αντε, δωστε κανενα μυαλο βρε παιδια να παω να παραγγειλω κανενα λαστιχο το απογευμα!!

Harry_V
05/06/2007, 15:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από double_p
Καλημερα κι απο μενα...

1. Pirelli Sync
2. Michelin Pilot Road

Για τα Pirelli έχω γράψει. Για τα Michelin έχω άποψη από μηχανή φίλου μου και έχω διαβάσει πολύ καλά σχόλια. Νομίζω γενικά ότι είναι παρόμοια και καλά λάστιχα και όποιο και να πάρεις θα μείνεις ικανοποιημένος για ασφάλτινη χρήση.

costaeu4
21/06/2007, 09:57
Έχω 13500 χλμ στο DL650abs μου.

Φοράω ακόμη τα trailwing (τα μαμίσια σηλαδή).

Το αρχικό βάθος των αυλακώσεων ήταν (διορθώστε με αν κάνω λάθος) 5 mm. Επί του παρόντος τα αυλακια έχουν βάθος 3mm και εμπρός και πίσω. Υπολογίζω ότι περίπου στα 20000 χλμ θα φθάσουν το όριο φθοράς τους δηλαδή 1,6mm το μπροστά ή 2mm το πίσω). Ίσως και λίγο νωρίτερα επειδή διανύουμε καλοκαίρι.

Καλά είναι τα trailwing αλλά το πίσω ελαστικό έχει χάσει λίγο την καμπυλότητά του με τα γνωστά αποτελέσματα στις στροφές ιδίως με βροχη που γλιστράει σε πολύ βρεγμένο οδόστρωμα στις στροφές.

Σκέφτομαι τα επόμενα που θα βάλω να είναι τα battlewing 501-502 τύπος Η.

Έχουν βαθειές αυλακώσεις και ακούω τα καλύτερα στη συμπεριφορά τους στην άσφαλτο.

Διανύω 2700 χλμ / μήνα καθόλη τη διάρκεια του χρόνου οπότε με απασχολεί

1-το κράτημά τους σε βροχή καθώς επίσης
2-η αντοχή τους σε φθορά. Έχω δει σε αυτό το site γρήγορη φθορά σε track μετά από μόνο 20 λεπτά. Άρα απορώ, το καλοκαίρι με υψηλές θερμοκρασίες?

Ερωτώ λοιπόν παίδες: Τα έχετε κινήσει σε καταιγίδα ή έστω σε δυνατή βροχή? Πως συμπεριφέρθηκαν ?

Ερωτώ επίσης: Τα έχετε φθάσει στα 20000χλμ ? Εάν ΝΑΙ, τι βάθος έχουν τα αυλάκια δεδομένου ότι το αρχικό τους βάθος είναι 9mm ? Έχει παραμορφωθεί καθόλου το πέλμα ? Σημαντικό είναι επίσης να με ενημερώσετε πως οδηγείτε (υψηλές ταχύτητες, burnout κτλ.)

Προσοχή μιλώ για τα battlewing 501-502 τύπος Η. Ευπρόσδεκτες και οι απαντήσεις για τύπο V.:wave2:

Προκαταβολικά Ευγνώμων:beer:

DPF
22/06/2007, 14:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από costaeu4
Έχω 13500 χλμ στο DL650abs μου.

Σκέφτομαι τα επόμενα που θα βάλω να είναι τα battlewing 501-502 τύπος Η.

Προσοχή μιλώ για τα battlewing 501-502 τύπος Η. Ευπρόσδεκτες και οι απαντήσεις για τύπο V.:wave2:

Προκαταβολικά Ευγνώμων:beer:

ΣΤΑ 20000 ΚΜ ΕΒΑΛΑ ΤΑ battlewing 501-502 .ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΚΡΑΤΗΜΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΟ ΖΕΣΤΑΜΑ . ΣΤΗ ΒΡΟΧΗ ΔΕΝ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΑΠ΄ΟΤΙ ΛΕΝΕ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΛΑΣΤΙΚΟ ΝΑ ΦΟΡΑΣ ΣΤΗ ΒΡΟΧΗ Γ@ΣΕτ@ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ.

:beer: :wave2:

Respect
22/06/2007, 17:38
Και στη βροχή τα πάει το ίδιο καλά!
Έχω κάνει 9500km περίπου και το πίσω έχει κατέβει στο μισό. Το μπροστά δείχνει να βαστάει πολύ καλά ως ώρας. Υψηλές ταχύτητες και τριψήφια νούμερα στη βροχή θεωρήστε τα δεδομένα..

Με λίγα λόγια τα 501-502 μια χαρά τα βγάζουν πέρα με το 1000άρι!

costaeu4
22/06/2007, 19:06
Respect να υποθέσω ότι μιλάς για τον τύπο H και όχι για τον V ?

Εάν ναι τότε έχω ήδη κάνει την επιλογή μου...

Respect
22/06/2007, 22:33
Respect να υποθέσω ότι μιλάς για τον τύπο H και όχι για τον V ?

Εάν ναι τότε έχω ήδη κάνει την επιλογή μου... Nαι για Η λέω.
Είναι καλά βάλτα, θα σου αρέσουν. :winka:

costas81
25/06/2007, 15:15
Άλλαξα και γω πριν λίγο καιρό τα μαμά λάστιχα στα 32,000!
Έβαλα τα ίδια μιας και ένας φίλος με μόλις 3,000 χιλιόμετρα ήθελε να δοκιμάσει κάτι άλλο και παίξανε τσάμπα. Αλλά άσχετο από αυτό πάλι τα ίδια θα επέλεγα. Μέσα σε ένα χρόνο 32,000 δεν ξέρω πόσα λάστιχα θα τα άντεχαν και ειδικά με την οδήγηση που τους έκανα! Πάντως μέχρι το τέλος ουρλιάζανε!

Θα πάιξει και φώτο να δείτε πως το έβγαλα το λάστιχο και ειδικά στο πλάι.

Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι ενώ φόρεσα το 'ιδιο λάστιχο η διαφορά στην αίσθηση είναι τεράστια και ειδικά στις στροφές.

Το ότι η κορώνα ειναι καινούργια και όχι τετράγωνη όπως σε αυτά που έβγαλα, σε ρίχνει πιο γρήγορα στην στροφή και σε σηκώνει πάλι μόνη της σχεδόν!

Αριστερά το πίσω μμου λάστιχο και δεξιά από κάτω το μπροστά!
Πάνω δεξιά ένα μεταχειρισμένο με 3,000 χιλιόμετρα.

94367

Respect
25/06/2007, 18:53
Άλλαξα και γω πριν λίγο καιρό τα μαμά λάστιχα στα 32,000!
Έβαλα τα ίδια μιας και ένας φίλος με μόλις 3,000 χιλιόμετρα ήθελε να δοκιμάσει κάτι άλλο και παίξανε τσάμπα. Αλλά άσχετο από αυτό πάλι τα ίδια θα επέλεγα. Μέσα σε ένα χρόνο 32,000 δεν ξέρω πόσα λάστιχα θα τα άντεχαν και ειδικά με την οδήγηση που τους έκανα! Πάντως μέχρι το τέλος ουρλιάζανε!

Θα πάιξει και φώτο να δείτε πως το έβγαλα το λάστιχο και ειδικά στο πλάι.

Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι ενώ φόρεσα το 'ιδιο λάστιχο η διαφορά στην αίσθηση είναι τεράστια και ειδικά στις στροφές.

Το ότι η κορώνα ειναι καινούργια και όχι τετράγωνη όπως σε αυτά που έβγαλα, σε ρίχνει πιο γρήγορα στην στροφή και σε σηκώνει πάλι μόνη της σχεδόν!

Αριστερά το πίσω μμου λάστιχο και δεξιά από κάτω το μπροστά!
Πάνω δεξιά ένα μεταχειρισμένο με 3,000 χιλιόμετρα. Μαλακία έκανες!
Σε έβγαζαν κανά τετράμηνο ακόμα! (40000) :)

DPF
26/06/2007, 07:45
ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΤΑΚΟΥΝΙ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ 1,6 ΜΜ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΠΕΤΑΓΜΑ ΤΟ ΛΑΣΤΙΧΟ .
ΕΓΩ ΣΤΑ 20000 ΚΜ ΤΑ ΑΛΛΑΞΑ ΜΕ 1,5ΜΜ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΣΕ ΤΑΞΙΔΙΑ ΔΙΚΑΒΑΛΟΣ ΚΑΙ ΜΠΑΚΑΖΙΑ.

:beer: :beer: :sun: :wave2:

costas81
26/06/2007, 10:40
Μαλακία έκανες!
Σε έβγαζαν κανά τετράμηνο ακόμα! (40000) :)

θα τα αφηνα λιγο ακομα μιας και για παιχνιδια ηταν μανουλα......

:wacko: :wacko: :wacko:

costas81
26/06/2007, 10:41
ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΤΑΚΟΥΝΙ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ 1,6 ΜΜ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΠΕΤΑΓΜΑ ΤΟ ΛΑΣΤΙΧΟ .
ΕΓΩ ΣΤΑ 20000 ΚΜ ΤΑ ΑΛΛΑΞΑ ΜΕ 1,5ΜΜ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΣΕ ΤΑΞΙΔΙΑ ΔΙΚΑΒΑΛΟΣ ΚΑΙ ΜΠΑΚΑΖΙΑ.

:beer: :beer: :sun: :wave2:

ρε καινουργιο το πέταξες το λάστιχο....

:lol: :lol: :lol: :lol:

costaeu4
26/06/2007, 17:10
Ωρέ costas 81 !

Πας καλά ρε ζουρλέ ?

Τα trailwing αλλάζουν στα 2mm το πίσω και στα 1,6mm το μπροστά. Ειδάλλως ρισκάρεις ή αν δεν ρισκάρεις, δεν ευχαριστιέσαι την οδήγηση όπως με τα καινούρια.

Μην κάνεις τέτοιου είδους οικονομίες...

Αλήθεια ξέρει κανείς στα πόσα αλλάζουν τα battlewing σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή και όχι του λαστιχά ?

Respect
26/06/2007, 17:15
θα τα αφηνα λιγο ακομα μιας και για παιχνιδια ηταν μανουλα......

:wacko: :wacko: :wacko: :confused: :look:

:a018: :a018: :a018:

alex-vstrom
26/06/2007, 17:48
ΕΜΕΝΑ ΠΑΝΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΖΕΣΤΗ ΣΤΑ 13000 Κ ΚΑΤΙ Η ΜΗΧΑΝΗ ΕΚΑΝΕ ΖΕΜΠΕΚΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ. ΤΩΡΑ ΤΗ ΝΑ ΠΩ ΠΟΣΟ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΡΑΓΕ

costas81
27/06/2007, 11:02
Ωρέ costas 81 !

Πας καλά ρε ζουρλέ ?
Μην κάνεις τέτοιου είδους οικονομίες...

Δεν το έκανα για θέμα οικονομίας!Απλά όπως έχω γράψει και πιο πίσω το λάστιχο ένιωθα ότι μου ταίριαζε γάντι! Ποτέ δεν παραπονέθηκα για το ελαστικό. Όποτε ήθελα να μπει έμπαινε όταν ήθελα να παίξω γλίστραγε! Τι χώματα πάτησε τι κοτρώνες τα πάντα!

Το λάστιχο μέχρι τέλους ούρλιαζε!

Αλλά και γω του έκανε κάθε μέρα σχεδόν 100 χιλιόμετρα! Δεν το άφησα μέρα να κάτσει οπότε η γόμα δεν είχε ξεραθεί καθόλου. Βάλε 32,000 σε ένα χρόνο.

Πάντως και σε αυτή την κατάσταση ήταν αξιοπρεπέσταση η συμπεριφορά του. Πιστέυω ότι είναι λαστιχάρες!

troulis
30/06/2007, 01:51
Δεν το έκανα για θέμα οικονομίας!Απλά όπως έχω γράψει και πιο πίσω το λάστιχο ένιωθα ότι μου ταίριαζε γάντι! Ποτέ δεν παραπονέθηκα για το ελαστικό. Όποτε ήθελα να μπει έμπαινε όταν ήθελα να παίξω γλίστραγε! Τι χώματα πάτησε τι κοτρώνες τα πάντα!

Το λάστιχο μέχρι τέλους ούρλιαζε!

Αλλά και γω του έκανε κάθε μέρα σχεδόν 100 χιλιόμετρα! Δεν το άφησα μέρα να κάτσει οπότε η γόμα δεν είχε ξεραθεί καθόλου. Βάλε 32,000 σε ένα χρόνο.

Πάντως και σε αυτή την κατάσταση ήταν αξιοπρεπέσταση η συμπεριφορά του. Πιστέυω ότι είναι λαστιχάρες!

Ένας χρόνος νομίζω δέν είναι πολύς για να σου ζητήσει το λάστιχο αλλαγή και με καθημερινή
χρήση όπως λές.

Εγώ έχω τα μαμα δύο χρόνια και μετά το καλοκαιρινό μου ταξίδι θα τα αλλάξω (24.000 χλμ) γιατί δέν πάει άλλο το μηχανάκι κουνάει.. δέν μπαίνω με αυτοπεποίθηση στης στροφές.Και αυτά που λέγανε τα παιδιά για ξύσιμο στο παπούτσι το κάνεις έυκολα και με τα μαμίσια.

Πάντως΄μάλλον θα πάω σε Bridgestone BW

troulis
30/06/2007, 01:55
Να προσθέσω οτι όντως στις ανοικτές παρατεταμένες τα μαμήσια είχαν ασάφεια απο την αρχή.
Μου είχε κάνει εντύπωση....

costas81
04/07/2007, 09:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από troulis
Να προσθέσω οτι όντως στις ανοικτές παρατεταμένες τα μαμήσια είχαν ασάφεια απο την αρχή.
Μου είχε κάνει εντύπωση....

:confused:

εμένα πάλι όχι...

alex-vstrom
31/07/2007, 17:05
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΠΟΣΟΣ ΚΑΙΡΟ ΚΡΑΤΗΣΑΤΕ ΤΑ ΛΑΣΤΙΧΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΜΑ Η ΣΤΑ ΠΟΣΑ ΧΙΛ. ΚΑΝΑΤΕ ΑΛΛΑΓΗ:o

Respect
31/07/2007, 18:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από alex-vstrom
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΠΟΣΟΣ ΚΑΙΡΟ ΚΡΑΤΗΣΑΤΕ ΤΑ ΛΑΣΤΙΧΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΜΑ Η ΣΤΑ ΠΟΣΑ ΧΙΛ. ΚΑΝΑΤΕ ΑΛΛΑΓΗ:o Αν θυμάμαι καλά κάπου 22500km. Το γράφω πιο πίσω κάπου.
Το πίσω τώρα (BW) έχει περίπου 10500km και απ'ό,τι βλέπω τέλος καλοκαιριού πάει για φούντο.

costas81
01/08/2007, 11:51
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΠΟΣΟΣ ΚΑΙΡΟ ΚΡΑΤΗΣΑΤΕ ΤΑ ΛΑΣΤΙΧΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΜΑ Η ΣΤΑ ΠΟΣΑ ΧΙΛ. ΚΑΝΑΤΕ ΑΛΛΑΓΗ:o

14 μηνες και 32,000!

:blush:

spypetros
16/08/2007, 17:28
Έχω διαβάσει όλη τη συζήτηση και κατάλαβα ότι μάλλον λείπει η άποψη από κάποιον που έχει εμπειρία σε 1000αρι και με λάστιχα anakee.
Το μηχανάκι μου είναι το TRIUMPH TIGER 955i μοντ 2005.
Έχει ως τώρα 21.000 και τα μανίσια τα λάστιχα.
Τα anakee ούτε κουνάνε, ούτε γλιστράνε.
Στα νερά λίγο τα παίξανε γιατί έχουν ξεραθεί.
Πριν μια βδομάδα δε, στον μπράλο, το πέλμα των ελαστικών βρήκε άκρη (τερμάτισαν και ξύθηκε ο μαρσπιές).
Με τα ίδια λάστιχα πήγα πίστα (Σέρρες), πήγα χώμα, πήγα ταξίδια.
Είναι μαλακά.
Αυτό είναι το πλεονέκτημά τους.
Τα μαλακότερα.
Άρα τα καλύτερα.
Δεν κουνάνε καθόλου πάνω στις στροφές με χιλιόμετρα, παρόλο που το TIGER είναι βαρύτερο από το V-STROM 650.
Ίσα, ίσα είναι σταθερότατα παρά το ότι ξεράθηκαν.

Θα πάρω τώρα τα brigestone bw 501, 502 γιατί πιστεύω ότι είναι αντιγραφή των anakee, αλλά πιο εξελιγμένα.
Όσο για το πάχος, μη περιμένετε να φθαρούν τα λάστιχα στην Ελληνική άσφαλτο.
Είναι χρήσιμο για καρφιά ίσως για λίγο χωματάκι.
Το πυρίτιο του bw 501, 502 το χρησιμοποίησε πρώτα η michelin στα anakee.
Τα ζεσταίνει γρήγορα.
Αλλά το καλό των bw 501, 502 είναι διπλή γόμωση, σκληρό στη μέση, μαλακό στις άκρες.
Όπως και να το κάνουμε είναι εξέλιξη.
Θα τα πάρω.

DPF
16/08/2007, 22:43

20,000ΚΜ ΚΑΙ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΠΕΛΜΑ 1,5ΧΙΛ ΟΠΟΤΕ ΤΑ ΛΛΑΖΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΡΑΦΛΙΑΣΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ΜΕ ΚΥΝΔΙΝΟ ΤΗΣ ΖΩΗ ΣΟΥ ΤΑ ΑΦΗΝΕΙΣ .

ΥΓ 20000ΚΜ ΜΕ ΝΟΡΜΑΛ ΟΔΗΓΗΣΗ .:nono: ΟΧΙ ΚΩΛΙΕΣ ΟΧΙ ΣΟΥΖΕΣ ΟΧΙ ΣΠΙΝ .

:beer: :beer: :wave2:

costas81
20/08/2007, 11:53
20,000ΚΜ ΚΑΙ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΠΕΛΜΑ 1,5ΧΙΛ ΟΠΟΤΕ ΤΑ ΛΛΑΖΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΡΑΦΛΙΑΣΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ΜΕ ΚΥΝΔΙΝΟ ΤΗΣ ΖΩΗ ΣΟΥ ΤΑ ΑΦΗΝΕΙΣ .

ΥΓ 20000ΚΜ ΜΕ ΝΟΡΜΑΛ ΟΔΗΓΗΣΗ .:nono: ΟΧΙ ΚΩΛΙΕΣ ΟΧΙ ΣΟΥΖΕΣ ΟΧΙ ΣΠΙΝ .

:beer: :beer: :wave2:

το λάστιχο πιστεύω το αλλάζεις όταν αρχίζει και σου γλιστράει και συμπεριφέρεται άτσαλα!

αυτό μπορέι να γίνει και στα 10,000!

κάθε άνθρωπος το νιώθει διαφορετικά το ελαστικό του άλλος λοιπόν τα αλλάζει τα λάστιχα στις 5,000 άλλος στις 10000 και άλλος τα πάει και 30,000!

kapelas
09/11/2007, 20:31
Καλησπέρα παίδες!!!

Έχω το V-Strom 650 Κ4 εδώ 8 μήνες (μεταχειρισμένο). Είμαι στο παρά 5 για αλλάγή ελαστικών και δεν μπορώ να αποφασίσω τι να βάλω. Είμαι μεταξύ ΑΝΑΚΕΕ και BattleWing. Όμως και τα Trailwing (της μαμά του) δεν είναι άσχημα. Δε με νοιάζει η τιμή. Θα δουλεύει με βροχή. Τι προτείνεται?

Ξέρει κανείς τι ακριβώς σημαίνουν τα 59Η, 69Η κτλ που διαβάζω στο τέλος των κωδικών των ελαστικών?

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

apav
09/11/2007, 21:25
Καλώς ήρθες! :beer:

Αρχικά δημιουργήθηκε από kapelas
Ξέρει κανείς τι ακριβώς σημαίνουν τα 59Η, 69Η κτλ που διαβάζω στο τέλος των κωδικών των ελαστικών?
Είναι η αντιστοιχία κιλών και ταχύτητας που καλύπτει το ελαστικό. ΕΔΩ (http://en.wikipedia.org/wiki/Tire_code) θα βρεις τον αναλυτικό πίνακα. :wave2:

kapelas
12/11/2007, 08:10
Ευχαριστώ apav για το link.

mannet80
12/11/2007, 12:28
ο φιλος σου εχει πολυ δικιο μακρια απο τα Anakee!!!

giorgosxristou
11/12/2007, 15:02
Την καλησπέρα μου πέδες,
Σήμερα τυχαία είδα και έχει σχιστεί το λάστιχο μου μέχρι τα lina και έχει μείνει πάνω η φλούδα, μάλλον από γυαλί μου είπε ο "λαστιχας", επειδή θα πάω αύριο να τα αλλάξω είμαι ανάμεσα στο michelin το pilot road και το anakee (που φοράω τώρα), είδα το σχετικό πινακάκι και το pilot το παρουσιάζει πολύ καλο. http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=24178&perpage=15&pagenumber=5
,έχω μπερδευτεί κάπως με όλα αυτά μέσα,καμια ιδέα η προτίμηση ανάμεσα σε αυτά τα δυο?εγώ κλείνω προς το pilot πάντως ,το ζευγάρι μου το δίνει 250 euro τοποθετημένα έτοιμα.
Αυτά ,ευχαριστώ πολύ.
Και μερικές φωτό από το ξεσκισμένο μου λάστιχο.

http://i138.photobucket.com/albums/q246/giorgosxristou/2.jpg
http://i138.photobucket.com/albums/q246/giorgosxristou/1.jpg

Respect
11/12/2007, 18:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από giorgosxristou
Την καλησπέρα μου πέδες,
Σήμερα τυχαία είδα και έχει σχιστεί το λάστιχο μου μέχρι τα lina και έχει μείνει πάνω η φλούδα, μάλλον από γυαλί μου είπε ο "λαστιχας", επειδή θα πάω αύριο να τα αλλάξω είμαι ανάμεσα στο michelin το pilot road και το anakee (που φοράω τώρα), είδα το σχετικό πινακάκι και το pilot το παρουσιάζει πολύ καλο. http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=24178&perpage=15&pagenumber=5
,έχω μπερδευτεί κάπως με όλα αυτά μέσα,καμια ιδέα η προτίμηση ανάμεσα σε αυτά τα δυο?εγώ κλείνω προς το pilot πάντως ,το ζευγάρι μου το δίνει 250 euro τοποθετημένα έτοιμα.
Αυτά ,ευχαριστώ πολύ.
Και μερικές φωτό από το ξεσκισμένο μου λάστιχο.

http://i138.photobucket.com/albums/q246/giorgosxristou/2.jpg
http://i138.photobucket.com/albums/q246/giorgosxristou/1.jpg Πάει το λάστιχο..

Αν δε το πηγαίνεις σε τίποτα κατσάβραχα γιατί δε δοκιμάζεις τα pilot road; Αν και απ'ότι βλέπω το λάστιχο δεν είναι πολύ φαγωμένο που σημαίνει πως αν βάλεις anakee πας για αλλαγή μόνο στο πίσω.
(πιο οικονομική λύση)

giorgosxristou
11/12/2007, 19:19
καλησπέρα Respect,
προς το παρόν δεν πάω σε κατσάβραχα και θα προτιμούσα το pilot ,από την άλλη όπως λες αν αλλάξω μόνο το πίσω μου βγαίνει ποιο οικονομικό,αλλα και από θέμα ασφαλειας το καλύτερο είναι να βάλω δυο καινούρια,τελοσπάντων ,κάπως μπερδεμένος ακόμα αλλα μάλλον για pilot πάει η δουλειά,θα σας πω αύριο τι έκανα και εντυπώσεις, η "λαλακια" είναι πως τα λάστιχα έχουν ακόμα ζωή αλλα έκατσε η στραβή τελοσπάντων,
thanks!!!

karamoto
12/12/2007, 09:51
Αν θυμάμαι καλά για τα pilot πρέπει να υπολογίζεις σε κανένα 50αρι ευρώ παραπάνω. Είναι μάλλον τα πιο ακριβά που παίρνει το strom.

giorgosxristou
12/12/2007, 10:46
"καραμοτο" επειδή είναι γνωστός μου μου είπε τελική τιμή με τοποθέτηση 250 euro,καλά δεν είναι?"οντομεταξι" πήγα να τα αλλάξω πριν από λίγο και apergrei ο τύπος....κρίμα την χαρά που έκανα.

karamoto
12/12/2007, 10:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από giorgosxristou
"καραμοτο" επειδή είναι γνωστός μου μου είπε τελική τιμή με τοποθέτηση 250 euro,καλά δεν είναι?"οντομεταξι" πήγα να τα αλλάξω πριν από λίγο και apergrei ο τύπος....κρίμα την χαρά που έκανα.

Πολύ καλά είναι.

Γράψε εντυπώσεις όταν τα βάλεις.

giorgosxristou
12/12/2007, 10:56
ok ,κανένα πρόβλημα,από αύριο αν θα έχετε νέα μου!ρε τον λάστιχα πως μα την έκανε!

p.s
ελπίζω να μην βρέχει....

vestromas
12/12/2007, 13:39
Εχω το 650 και εβαλα τα bw. Παιδια τα λαστιχα δεν παιζονται! Ειναι σαν να εχω αλλαξει και αναρτησεις. Νοιωθω τρομερη ασφαλεια και καλυτερη πληροφορηση στο τιμονη. Ζεστενοντε αστραπιαια και μπαινω στις στροφες χωρις καρδιοχτυπι για οσους καταλαβαινουν. Τα προτεινο ανεπιφυλακτα ανεξαρτητος τιμης.

giorgosxristou
14/12/2007, 10:20
καλημέρα σε όλους,
τελικά εχθές έβαλα το pilot,δεν θα σας πω και πολλά γιατί άρχισα να βρέχει μετά από 15 όπου είπα να την βολτάρω και δεν μπόρεσα να πάω μια σωστή βόλτα,αλλα σε γενικές γραμμές εθνική όπου βγήκα η μηχανή είχε μια πολύ ποιο ωραία αίσθηση και γενικά ρόλαρε πολύ ποιο καλά,το καλο που είδα σε μικρή ταχύτητα όπου έστριβα το τιμόνι είναι τόσο μαλακό το λάστιχο όπου καταλαβαίνεις ότι κολλάει στον δρόμο,
αυτά τα λίγα
πολύ καλημέρα σας!

114306

costas81
14/12/2007, 10:54
καλορίζικα και καλοφάγωτα!!