PDA

View Full Version : Λάστιχα για Vstrom

Σελίδες : [1] 2 3 4 5 6

Grammarios
10/06/2006, 23:34
Έχει δοκιμασεi κανεις τα νέα λάστιχα της Bridgestone?

http://11109.rapidforum.com/topic=104175271889

Vstrommer71
11/06/2006, 00:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από Grammarios

Υπαρχει καμμια διαθεση για πειραματα?Αν θες λαστιχο καθαρα δρομου βαζεις δρομου,κι αν θες να περνας αραια και που απο κανεναν(πολυ βατο)χωματοδρομο βαζεις Anakee ή Tourance.Αν το αγαπας το χωματακι βαζεις Karoo ή TKC 80 και ξενοιαζεις.ΜΗΝ μπερδευεσαι με τις κριτικες των ξενων γιατι σε καλη ευρωπαικη ασφαλτο οτι λαστιχο και να βαλεις ειναι πολυ καλο,καμμια σχεση με τα ελληνικα...παγοδρομια!Εγω οπως ισως ξερεις εχω τα χωματινα μονιμα επανω(ασε που κρατανε τρομερα στην περιφημη ασφαλτο της πολης)!:beer:

athandim
11/06/2006, 11:59
Μου φαίνεται ότι τα φόρεσε τελικά ο zeli στο Caponord, αλλά δεν μπορώ να το βρω...γμτ...

Grammarios
11/06/2006, 13:27
Απλα μετα απο ενα σετ μαμίσια και ένα σετ Anakee ειπα να τα δοκιμασω γιατι λενε οτι ειναι πολυ καλυτερα απο τα μαμισια και οτι ταιριαζουν πολυ στο Vstrom. Μια αποψη για το πως δουλευουν στους ελληνικους καρόδρομους-καθρέφτες δε θα ηταν ασχημη.(Γιατι οχι και σε συγκριση με αλλά λαστιχα). Παντως για θα δουλεψουν 95% ασφαλτο και 5% χωμα.

Bil
12/06/2006, 16:49
Η αλήθεια είναι οτι και εγώ τα βλέπω με ... γλυκειά τσέπη τα battlewing ! Περιμένω όμως λίγο ακόμα για να διαβάσω κριτικές από την χρήση τους.
Παρεπιμπτόντως δεν μπορώ να τα βρώ σε κανένα από τα γνωστά on-line καταστήματα για να δώ τιμή τους ...:confused:

Γνωρίζει κανείς τιμή ;

costas81
12/06/2006, 17:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από Grammarios

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=24107&perpage=15&pagenumber=2

το προηγουμενο ποστ απο το δικο σου εχει το ιδιο θεμα!

:rolleyes: :rolleyes:

Grammarios
13/06/2006, 00:12
Τα εχω βρει 240, 250 και 270 ευρω σε διαφορετικα "λαστιχαδικα"

Grammarios
13/06/2006, 00:16
Το προηγουμενο ποστ ρωταει ποτε αλλαζουμε λαστιχα αν δεν κανω λαθος και οχι γνωμες για τα Battlewings

costas81
13/06/2006, 08:49
ειπα οτι εχει το ιδιο θεμα δηλαδη τα ελαστικα!!!
και ειδη καπιοι παραθετουν τις γνωμες τους για τα bridg!
Tην ερωτηση σου θα μπορουσες να την κανεις εκει απο το να ανοιξεις καινουργιο ποστ!
Αυτο για να μην γεμιζουμε μια σελιδα με 15 ποστ που ολα μιλανε για ελαστικα, κραανοι,αμορτισερ!!

zeli
13/06/2006, 09:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από athandim
Μου φαίνεται ότι τα φόρεσε τελικά ο zeli ...

Μακάρι αλλα που:( :(

Τα έψαχνα απο το σεπτέμβρη αλλά δεν ήταν διαθέσιμα ούτε στην Γερμανία.Οι πληροφορίες που έχω (όπως και οι περισότεροι πλέον) είναι οτι έχουν 3mm μεγαλύτερο βάθος αυλακώσεων (9 από 6 που έχουν τα TW) και χρησιμοποιούν την τεχνολογία των SS (διπλή γόμα ,σκληρή στην μέση μαλακή στα άκρα).

Πιστευω ότι είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί για on-off.

(ζητήστε τα όμως έντονα στα λαστιχάδικα γιατι πιθανών να θέλουν να ξεστοκάρουν τα TW)

Grammarios
13/06/2006, 13:45
ΟΚ, δεν ηξερα οτι γενικα σε ποστ ελαστικων πχ βαζουμε ολες τις σχετικες ερωτησεις κοκ. Παντως κυκλοφορουν κι εδω κανονικα, οταν τα αλλαξω θα σας πω εντυπωσεις.

Vezouvios
23/06/2006, 10:03
loipon me peisate...istera apo 32.000xlm allaksa ta mama kai evala epiteloys ta dunlop d607....Otan ftaso kana 1500xlm tha sas po empeiries,,,,pantos simera sta 40xlm poy ekana,den mporo na ekfero gnomi,,
Pantos re paidia ayti i aisthisi poy exeis otan vazeis kainoyrgio patoymeno einai apisteyti,,,+allaksa kai piso takakia ferodo

opote exoyme kai leme...
275 ta lastixa
25 ta takakia
10 sprai alisidas ELF
Gia simera eimaste komple,,,mas ksilosan tin tsepi
:rotflmao: :bigcry:

billpos
03/07/2006, 15:55
Χαιρετώ το post (πρώτη φορά γράφω, αν και έχω παρακολουθήσει όλα τα posts που αφορούν το v-strom), και μπαίνω στο ψητό :
Φίλος λαστιχάς (και πολυυυύ γνωστό μαγαζί), μου είπε ότι το Anakee παρόλο που είναι πολύ καλό λάστιχο, δεν ταιριάζει στο strom, με αποτέλεσμα να κουνάει το μηχανάκι...

Μου πρότεινε τα BattleWings για να μην έχω προβλήματα.
Είναι αλήθεια ;
Δεν τραβάω ζόρι με τα Anakee, απλώς θέλω ένα λάστιχο για 99% άσφαλτο και με καλό κράτημα. Έχει κανείς δοκιμάσει τα Battlewings να μας πεί τις εντυπώσεις του? Ζεσταίνονται γρήγορα;
(Σημειωταίον ότι τα μαμίσια Trailwings για να ζεσταθούν θέλουν καμινέτο)

Επίσης άλλη μία απορία: μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει λάστιχο 100% δρόμου (sport-touring) όπως το ΒΤ020 ( H bridgeston το δίνει στον κατάλογο για το V-strom)...?

Grammarios
03/07/2006, 23:52
Καλως ηρθες! Εγω τα δοκιμασα σε ενα γνωστο και πρεπει να πω οτι ζεσταινονται πολυ γρηγοροτερα απο τα μαμισια επειδη η Brigdgestone εβαλε πυριτιο οπως εκανε η Michelin στα Anakee. Προς το τελος του μηνα θα τα βαλω κι εγω.Υποθετικα ναι μπορεις αν υπαρχουν διαστασεις + κατηγορια ταχυτητας να βαλεις και καθαρα ασφαλτινα.

Vezouvios
05/07/2006, 07:27
Λοιπον,,,υστερα απο χιλια διακοσια χλμ που εκανα με τα dunlop διαπιστωσα τα εξεις...

1)Το λαστιχο ζεσταινετε σχετικα γρηγορα,Αλλα οταν ζεσταθει δεν πιανετε..ασε που στο φρεναριζμα νιωθω οτι θα κανω EDO...

2)Στην στροφη ειναι απιστευτη η προσφυση που εχεις,,εγω πρωτη φορα αρχισα να πλαγιαζω περισσοτερο απο οτι παλιοτερα με τα brige ,,τα dulnop σου δινουν πιο πολυ σιγουρια.

3)δεν κανουν για χωματινες διαδρομες!!
αυτο δεν σημαινει οτι δεν παει,,,αργα και σταθερα.παει παντου.

Αν ξαναβαλω εγω brigestone να μου καει το μηχανακι και η τηλεωραση και το home cinema και να με εγκαταλειψει η γυναικα μου......!!!!!!Αν ειναι για το LAST ΘΑ ΤΑ ΒΑΛΩ ΣΗΜΕΡΑ ΚΙΟΛΑς ΤΑ BRIGE,,,

:rotflmao:

zoudis
10/07/2006, 09:01
Αν ξαναβαλω εγω brigestone να μου καει το μηχανακι και η τηλεωραση και το home cinema και να με εγκαταλειψει η γυναικα μου

Αδερφε Βεζούβιε μην τα μελετας αυτά γιατι ετσι ΓΚΑΝΤΕΜΗΣ που εισαι-ως γνωστόν-θα σου συμβούν !!! :lol: :rotflmao: :rotflmao:

το τελευταιο βέβαια δεν θα σε χαλούσε και πολύ φαντάζομαι....με τέτοια "εισαγωγή" διμετρων ξανθιών ανατολικού-μπλοκ που εχετε εκει πάνω.... :winka:

Πολυ καλα λόγια ακουω για τα Μπατλγουινκς. ΑΝ κρατάνε τοσο όσο τα Τραιαλ, τοτε η bridgestone εκανε τρομερη δουλεια και τους έφαγε τους Γάλλους (Michellin) γιατι τα Anakee πολυ καλα μεν, δεν κρατάνε δε....Εγω εχω κάνει 8.000 με Αnakee, ειμαι ικανοποιημένος στο μεγιστο, αλλα δεν το βλεπω να με βγάζουν 15.000χλμ....

:wave2: :wave2: :wave2:

Καλες βόλτες αδελφια!!!

Θα σας δω στις Κυκλάδες ! :wave2:

Και να ανεβω Θεσ/νικη, βουρ για μπυρες με Βεζούβιο :beer: :beer:

Vezouvios
10/07/2006, 09:12
Και να ανεβω Θεσ/νικη, βουρ για μπυρες με Βεζούβιο

Οπως και δηποτε...................

Bil
27/07/2006, 14:46
Πρό δύο ημερών, λόγω "ατυχίας" του μπροστινού που σκίστηκε στο πλάι, άλλαξα ελαστικά και έβαλα τα Bridgestone BW 501/ 502, τα γνωστά Battlewing.
Λάστιχο σαφώς πιο "όμορφο"....:D
Λάστιχο σαφέστατα ακόμα πιο ασφάλτινο...;)
Από επιδόσεις και συμπεριφορά, αν και είναι ακόμα νωρίς γιατί θέλουν το στρώσιμό τους..., βγαίνουν αβίαστα δύο συμπεράσματα.

Α) Εχει καταπληκτική αίσθηση στην άσφαλτο και εμπνέει πολύ σιγουριά και "μανιτζεβελιά"...:D

Β) Εχει πολύ καλύτερη ποιότητα κύλισης σε σχέση πάντα με τα Trailwing που είχα πρίν...

Με το πέρασμα του καιρού θα έχω και περισσότερα νέα...

Κόστος 250 Ευρώ.

57207

Bil
27/07/2006, 14:47
Και πίσω...

57208

advblack
27/07/2006, 14:55
....Pirelli Scorpion Sync. Αψογα, φοβερο κρατημα στη ασφαλτο. Μονο βροχη δεν εχω πετυχει ακομα για να σας πω για συμπεριφορα στο βρεγμενο.

michalispap
31/07/2006, 15:15
εγώ φοράω μαμά Ανακέε σε ένα Tiger '05.
Εχουν κάνει 18000 χλμ και κρατάνε ακόμα. Στο κέντρο φαγώθηκαν αρκετά.
πίσω έχω 2 χιλιοστά στο κέντρο, μπροστά είναι καλύτερα.

Δεν έχω κάνει χώμα κι έχω βγάλει ένα CSS με αυτά στα 15.000χλμ και δεν είχα κανένα πρόβλημα. Μετά το CSS και μέχρι τώρα που αυξήθηκαν οι κλίσεις δεν έχω προβλημα ούτε από το μπροστά.

Με ενοχλεί λίγο το ότι από τα 12000 ισιώνει το πέλμα τους και το μηχανάκι "παίζει" λίγο σε άγρια άσφαλτο.

Σκέφτομαι να βάλω ή τα Battlewing ή ξανά τα Anakee.

Θα δείξει.

Harrys
31/08/2006, 13:37
Έβαλα τα bridgestone bw501/502 και σίγουρα σε αίσθηση είναι ανώτερα από τα μαμα.Στρίβει πολύ καλύτερα και νομίσεις ότι κολλάει κάτω.Επίσης φρενάρει πολύ καλύτερα από πριν...Αν και δεν έχω δοκιμάσει αλλα από αυτά όποιος τα προτιμήσει σίγουρα δεν θα προβληματιστεί. 250 με τοποθέτηση

Random
01/09/2006, 21:56
ΠΑΙΔΙΑ ΕΒΑΛΑ ΤΑ ΜΠΑΤΛ ΓΟΥΙΝΓΚ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΨΟΓΑ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΜΑΜΙΣΙΑ...:cry:
ΤΑ ΣΥΝΙΣΤΩ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ..ΠΛΑΓΙΑΖΩ ΜΕ 150+ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ..:beer:

Η ΔΕ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΥΛΙΣΗΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΠΟΤΕ...:D

Respect
02/09/2006, 08:07
Χθες ρώτησα ένα γνωστό λαστιχάδικο στη Πάτρα και μου είπε πως εκτός από τα anakee στην ίδια διάσταση υπάρχει και το the road καθαρά λάστιχο δρόμου και όχι χώματος. Τι γίνεται σε αυτή τη περίπτωση; Ξέρει κανείς πως συμπεριφέρεται το μηχανάκι με τέτοια ελαστικά; :confused:

Vezouvios
02/09/2006, 11:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από Random
ΠΑΙΔΙΑ ΕΒΑΛΑ ΤΑ ΜΠΑΤΛ ΓΟΥΙΝΓΚ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΨΟΓΑ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΜΑΜΙΣΙΑ...:cry:
ΤΑ ΣΥΝΙΣΤΩ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ..ΠΛΑΓΙΑΖΩ ΜΕ 150+ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ..:beer:

Η ΔΕ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΥΛΙΣΗΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΠΟΤΕ...:D

για πιστα με το μοτοgp σε κοβω!!!!
Αντε παρε του τα βρακια του rossi!!!!
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :beer:

Grammarios
07/09/2006, 21:37
Τελικά έβαλα τα Battlewings και μπορώ να πω ότι σε σχέση με τα μαμίσια είναι ΠΟΛΥ καλύτερα.Μου "θύμησαν" πολύ τα Anakee.Μόλις μαζέψω μερικά χιλιόμετρα θα ενημερώσω για λεπτομέριες.

Respect
07/09/2006, 22:51
Άντε για πες εντυπώσεις γιατί κάθε μέρα που ξυπνώ σκέφτομαι.. anakee χμ.. όχι bw..χμ..όχι anakee..χμ.. :(

Grammarios
09/09/2006, 23:50
Δείτε κι αυτό

Grammarios
22/09/2006, 15:53
Λοιπόν, έβαλα τελικα τα Bridgestone Battlewings. Η συμπεριφορά της μηχανής άλλαξε άμεσα προς το καλύτερο. Τώρα την εμπιστεύομαι πάρα πολύ περισσότερο σε σχέση με όταν είχε τα μαμίσια.Νιώθω ότι διαβάζει πολύ καλύτερα το δρόμο και ακολουθεί άμεσα τις κινήσεις μου . Επίσης ...ζεσταίνονται!, κάτι που τα Trailwings χρειάζονταν ηλεκτρικές κουβέρτες για να κάνουν!Μόλις βάλω κι άλλα χιλιόμετρα θα ενημερώσω μια επιπλέον λεπτομέριες.Α, και κάτι ακόμα.Στα Trailwings αν εφτυνες μπροστά και το πάταγες θα γλύσταγες, αυτά, αν και τα δοκίμασα μόνο σε νωπό προς βρεγμένο δρόμο η διαφορά ήταν τρομακτική!(προς το καλυτερο)

michalispap
22/09/2006, 16:04
Γνώμη λαστιχάδων: (για Tiger)

Μοτορόδας:
Μεγάλε βάλε Battle wing με κλειστά μάτια. Μαλακό πέλμα, πιο σκληρός σκελετός = σταθερότερο σε φορτώματα και υψηλές ταχύτητες. Αλλη αίσθηση, το μηχανάκι θα πατάει κάτω και θα κρατάει πορεία.
Το Ανακέε είναι πολύ καλό, ζεσταίνεται γρηγορότερα αλλά είναι μαλακό (ον/οφφ καταβολές) και πλέει.

Μοτοτροχός:
Καλό είναι το battlewing αλλά το ανακεε είναι καλύτερο στην πόλη. Πιο μαλακό πιο άνετο, ζεσταίνεται γρηγορότερα. Βάλε ανακεε.

Θα βάλω Battle Wing, να δω τι θα συμβεί στα γρήγορα ταξίδια, έχω μία επιφύλαξη όμως για την πόλη και την άνεση. Ειδομεν...

billpos
22/09/2006, 19:45
Έπειτα απο περίπου 3000 χλμ με τα Dunlop, και αφού τα λάστιχα πάτησαν καλά, έγινε 2η ζυγοστάθμιση κλπ, έχω να πώ τα εξης σε σύγκριση με τα μαμίσια TrailWing:

+ Πολύ καλύτερη πρόσφυση , χωρίς ακόμη σημάδια κόπωσης.
+ Πολύ πιό εύκολο στρίψιμο. Λόγω πιο μαλακού σκελετού, η μηχανή πέφτει χωρίς προσπάθεια (στην κυριολεξία μόνη της), αλλά αρνείται να σηκωθεί..( θέλει πίεση για να σταματήσει να στρίβει- αυτό σε κάποιους αρέσει και σε κάποιους όχι)
+ ΦΟΒΕΡΟ (δεν κάνω πλάκα) μπροστινό φρένο. Ακόμη και σε πολύ γλιστερή άσφαλτο κουνιέται το μυαλό σου από τη επιβράδυνση.
+ Ζεσταίνονται σε χρόνο dt

- Η μηχανή κουνάει. Κουνάει πολύ... Χωρίς βαλίτσα πίσω δεν ενοχλεί μέχρι τα 160. Με βαλίτσα δεν μπορείς να πάς πάνω από 140

Αν θα τα ξανάβαζα ..... χμ....μάλον όχι καθώς κάνω πολύ μεγάλες διαδρομές Εθνική Οδό και Αττική με πάνω από 140. Άν όμως έμενα και δούλευα Αθήνα δεν θα το συζητούσα.

Grammarios
22/09/2006, 21:05
Μηπως δε σου εχουν καλη ζυγοσταθμιση; Εγω πηγα με αυτα μεχρι 200+ κοντερισια και δεν κουναγε καθόλου.

billpos
23/09/2006, 06:41
Ηταν το πρώτο που σκέφτηκα. Πήγα στον Ψυχογιό και αφού μου τα ψαλε (ποιός σου έβαλε αυτά τα λάστιχα που κουνάει το μηχανάκι κλπ), έλεγξε το ζύγισμα 2η φορά και ήταν ΟΚ.

Επίσης, σε μία κρίση ξεψειρίσματος, έλυσα όλο το μπροστινό και ρύθμισα ξανά το ρουλεμάν τιμονιού (ήθελε άλλαγμα αφού είχε κάνει μικρές πατουρίτσες εκεί που πάταγαν οι μπίλιες αλλά η κατάσταση σώθηκε 'προσωρινά' με ελαφρύ γύρισμα του ποτηριού). Η επόμενη κίνηση είναι αλλαγή υγρών στα καλάμια αφού έτσι κι αλλοιώς είναι κούτσουρο μπροστά και βλέπουμε...

Τώρα που μου λές ότι δεν έχεις πρόβλημα, να με ζώσουμε τα φίδια ;

Τί πιέσεις δουλεύεις; Ποιό μοντέλο έχεις και με πόσα χλμ ;

Grammarios
23/09/2006, 15:26
ΕΧΩ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ Κ5 ΜΕ 23000ΚΜ.ΣΤΟ ΜΟΝΟΚΑΒΑΛΟ ΔΟΥΛΕΥΩ (ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΚΡΥΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ) 33PSI ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ 36PSI ΠΙΣΩ ENΩ ΣTO ΔΥΚΑΒΑΛΟ 33PSI ΚΑΙ 41PSI ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ.O ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΑΡΑ ΑΦΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗ ΖΥΓΟΣΤΑΘΜΙΣΗ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΥΤΟΣ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΕΠΕΙΔΗ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΤΟΥΣ ΤAIΡΙΑΖΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΟ VSTROM.ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΟΥΣ ΚΡΑΔΑΣΜΟΥΣ; ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΜΟΝΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΒΑΡΑ; ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΚΡΑΔΑΣΜΟΥΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΟΥΔΙΑΣΜΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ.

billpos
23/09/2006, 17:37
Δυστυχώς δεν είναι κραδασμός (τρέμουλο σε μεγάλη συχνότητα), αλλά 'κούνημα' δηλαδή πήγαινε έλα του τιμονιού 2 με 3 φορές το δευτερόλεπτο.
Γίνεται πιό έντονο όταν έχω την πίσω κεντρική βαλίτσα.
Επίσης γίνεται πιό έντονο όταν επιταχύνω δηλ. όταν ελαφραίνει ο μπροστινός τροχός.
Γενικά έχω την εντύπωση ότι είναι πιό ευαίσθητο στους ανέμους...

Αυριο : Λύσιμο μπροστινού (εντελώς), Αλλαγή λαδιών στις μπουκάλες με 5W, ρύθμιση ρουλεμάν τιμονιού, ευθυγράμιση καλαμιών

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες

demolition_man
25/09/2006, 13:03
Λοιπόν το ιδιο πρόβλημα παρουσιάζεται κ σε μένα.
24000 χλμ. Pirelli Scorpio Sync τύπος ειδικά για Vstrom Varadero.
Πιέσεις 34 μπροστά 36 πίσω.
Τα λάστιχα ζεστένονται γρήγορα και έχουν πολύ καλή πρόσφηση.
Το πρόβλημα είναι στο τιμόνι από τα 40χλμ που αρχίζει τα κουνια μπέλα τα οποία μειώνονται σε υψηλότερες ταχύτητες αισθητά .
Ζυγοστάθμιση οκ.
Σήμερα θα πάω για να τσεκάρουμε τις αναρτήσεις.
Χωρίς την βαλίτσα διορθώνει λίγο το φαινόμενο. Απορία όμως παραμένει το γιατί το κάνει, γραφει πουθενά το εχγειρίδιο "μην βάζεται πίσω Βαλίτσα" !!!!!;
Ελπίζω να βρούμε μια άκρη σήμερα.

demolition_man
26/09/2006, 13:01
Δυστυχώς μικρή βελτίωση με σφίξιμο της πίσω ανάρτησης.

:confused:

εσύ Billpos κανά νέο ;

billpos
26/09/2006, 14:29
Την Κυριακή άλλαξα λάδια στα καλάμια γιατί βαρέθηκα το 'κούτσουρο feel', με sae 5W.

Εκός από την μεταμόρφωση του μπροστινού πρός το καλύτερο, εξαφανίστηκε και το ενοχλητικό χαρακτηριστικό γκάπ από τις δισκόπλακες (δείτε στο σχετικό post)

Σε μία μεγάλη βόλτα που έκανα εχθές, δεν κούναγε όπως πρώτα (χμ.....), αν και το τράβηξα μέχρι τα 160 και με βαλίτσα πίσω.

Ίσως επιβεβαιώνεται η θεωρία ότι το πολύ σφιχτό μπροστινό δημιουργεί ταλαντώσεις, λόγω του ότι όλες οι ανωμαλίες περνάνε αφιλτράριστες από το λαιμό και φτάνουν στον πίσω άξονα (άτιμο αλουμινένιο πλαίσιο....).

Πάντως συνηστώ ανεπιφύλακτα αλλαγή λαδιού με λεπτότερο sae5w (δεν έχω δοκιμάσει με 2,5 οπότε επιφυλλάσομαι). Είναι εύκολη (χαλαρά 1 ώρα, άν έχεις όλα τα εργαλεία και ξέρεις τι να κάνεις) και δεν θα το μετανοιώσετε: η μηχανή δεν τρομάζει πλέον σε ανοιχτές καμπές και μέσα στην πόλη είναι πιό πολιτισμένη. Α και όπως είπα το γκάπ τέλος.

Θα κάνω κι άλλες δοκιμές και θα σας πώ για τα Dunlop.

Vezouvios
27/09/2006, 07:34
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από billpos
[B]Έπειτα απο περίπου 3000 χλμ με τα Dunlop, και αφού τα λάστιχα πάτησαν καλά, έγινε 2η ζυγοστάθμιση κλπ, έχω να πώ τα εξης σε σύγκριση με τα μαμίσια TrailWing:

+ Πολύ καλύτερη πρόσφυση , χωρίς ακόμη σημάδια κόπωσης.
+ Πολύ πιό εύκολο στρίψιμο. Λόγω πιο μαλακού σκελετού, η μηχανή πέφτει χωρίς προσπάθεια (στην κυριολεξία μόνη της), αλλά αρνείται να σηκωθεί..( θέλει πίεση για να σταματήσει να στρίβει- αυτό σε κάποιους αρέσει και σε κάποιους όχι)
+ ΦΟΒΕΡΟ (δεν κάνω πλάκα) μπροστινό φρένο. Ακόμη και σε πολύ γλιστερή άσφαλτο κουνιέται το μυαλό σου από τη επιβράδυνση.
+ Ζεσταίνονται σε χρόνο dt

- Η μηχανή κουνάει. Κουνάει πολύ... Χωρίς βαλίτσα πίσω δεν ενοχλεί μέχρι τα 160. Με βαλίτσα δεν μπορείς να πάς πάνω από 140

Συμφωνω απολυτως μαζι σου!!!!
Με τα συγκεκριμενα λαστιχα το φαινομενο με το κουνημα ακριβως μολις περασεις τα 160 και με βαλιτσα,το εχω και εγω!
αν βγαλεις βαλιτσα ,η βαλεις και 2 ατομο πανω εξαφανιζετε!
Δεν μπορω να το καταλαβω ομως!!
Γιατι στο transalp του φιλου μου δεν του παρουσιαζετε αυτο,αλλα τωρα που το σκεφτομαι,,πως να του τυχει,αφου το τρανσαλπ τα +160 τα βλεπει με το κυαλι!:rotflmao:

billpos
27/09/2006, 10:14
Είσαι πολύ κακός.......

Anyway, εγώ έχω παρατηρήσει και το άλλό τρελό : το κούνημα ελατώνεται πολύ όταν φοράω το μεγάλο τζάκετ (που κόβει πολύ αέρα και δεν φτάνει στην βαλίτσα πίσω) και επιδεινώνεται με το γιλέκο...

ήμαρτον !!

Respect
27/09/2006, 21:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από billpos
Είσαι πολύ κακός.......

Anyway, εγώ έχω παρατηρήσει και το άλλό τρελό : το κούνημα ελατώνεται πολύ όταν φοράω το μεγάλο τζάκετ (που κόβει πολύ αέρα και δεν φτάνει στην βαλίτσα πίσω) και επιδεινώνεται με το γιλέκο...

ήμαρτον !! Δοκίμασε με ανοιχτή τη ζελατίνα στο κράνος!! :lol: :lol: :bigcry: :rotflmao:

Vezouvios
28/09/2006, 07:05
Είσαι πολύ κακός.......

ήμαρτον !!

τι ειπες τωρα??:eyepop: :eyepop: :eyepop:
ρε σι εχω κλασει στο γελιο λεμε!!!!:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Να σου πω το αλλο κουφο τωρα,,εαν εχει σκοτωθει κανα ζιζανιο μονο στο δεξι η στο αριστερο φλασακι μπροστα ,η μηχανη εμφανιζει τασεις πλαγιασματος προς την φορα που εχει σκοτωθει το ζιζανιο,δηλαδη εαν ειναι σκοτωμενο στο δεξι φλας γ μηχανη γερνει προς τα δεξια,και το αντιθετο!!:rotflmao: :rotflmao:

billpos
28/09/2006, 18:51
OK, OK, το βαμήσαμε στο τέλος τέλος....

Εντάξει, εγώ γράφω ότι μου συμβαίνει, ίσως να είναι και ιδέα μου τελικά...

Επειδή το post είναι για λάστιχα, το συμπέρασμά μου από τα Dunlop είναι ότι αν βρώ τις ρυθμίσεις και δεν κουνάει στα πολλά, δεν το αλλάζω, είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Περιμένω άλλους να γράψουν τις εμπειρίες τους από άλλες μάρκες.

Respect
28/09/2006, 22:34
Έλα,έλα.. ήταν αστείο αυτό που έγραψες.. :lol: :lol: :lol: :bigcry: :lol: :lol: :bigcry: :bigcry: :a4: :lol: :lol: Εγώ πάντως όλα τα χρόνια σε όλα τα οχηματά μου βάζω mishelen αλλά αυτή τη φορά θα τα αλάξω με τα bw. :alien:

Vezouvios
29/09/2006, 12:39
OK, OK, το βαμήσαμε στο τέλος τέλος....

Εντάξει, εγώ γράφω ότι μου συμβαίνει, ίσως να είναι και ιδέα μου τελικά...

Επειδή το post είναι για λάστιχα, το συμπέρασμά μου από τα Dunlop είναι ότι αν βρώ τις ρυθμίσεις και δεν κουνάει στα πολλά, δεν το αλλάζω, είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Περιμένω άλλους να γράψουν τις εμπειρίες τους από άλλες μάρκες.

ελα μην στεναχωριεσε τωρα,,μια πλακα κανουμε!!!!:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :beer:

billpos
01/10/2006, 08:58
Δεν έχω πρόβλημα ΟΚ, άργησα να απαντήσω γιατί ανέβηκα Θεσσαλονίκη εχθές.

Θα κοιτάξω και τα σφιξίματα στο ψαλίδι και τα λέμε.

billpos
02/10/2006, 10:13
ΤΕΛΙΚΑ Ο ΕΝΟΧΟΣ ΒΡΕΘΗΚΕ !!

ΤΖΟΓΟΣ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΨΑΛΙΔΙΟΥ

ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΣΦΙΞΙΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΜΕ ...

costas81
02/10/2006, 15:54
φιλαρακια εγω εχω μοντελο 06 μαβρο ματ!
απο τα πρωτα που ειχαν ερθει!
αγορα 12 Ιαν 06!

εχω 16,000 και ακομα τα μαμα τα λαστιχα τα οποια κι ολας τα εχω ταλαιπωρισει απιστευτα με παιχνιδια και γλυστρηματα!

καθε μερα κανω 22+22 χιλιομετρα αττικη οδο με ταχυτητες παντα 180+ ως και 210 και πάντα βαλίτσα (δεν την βγαζω ποτε)

Κουνημα στο μηχανακι δεν ειδα ποτε!Ουτε λιγο ουτε πολυ ουτε ταλαντωμα τιποτα!

Μια φορα μονο εθνική οδο πηγαινωντας προς ευοια σε ανοιχτη αριστερη με πολυ εντονο πλαγιο αερα κ την βαλιτσα πισω φορτωμενη τιγκα (πρεπει να ειχε καμια 10ρια κιλα σιγουρα μεσα) ενιωσα το μηχανακι να ταλαντευει για κανα 2 δευτερολεπτα και μετα ισιοσε παλι απλα κρατωντας λιγο πιο χαλαρα το τιμονι!

Πριν με τα μαμα τα λαστιχα ειχατε τετοια προβληματα η τωρα εμφανιστηκαν με την αλλαγη των καινουργιων??

billpos
02/10/2006, 16:34
Λογικό ακούγεται να μη σου κουνάει, κατ' αρχήν γιατί τα Bridgestone είναι σκληρά λάστιχα, και κατα δευερον το ψαλίδι σου δεν έχει ακόμα πάρει τζόγους.

taksidiotis25
03/10/2006, 03:07
εγω πηγα σημερα κι εβαλα τα Metzeler Tourance μου τα προτειναν για πολυ καλα,εσεις τι λετε?

athandim
03/10/2006, 07:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από taksidiotis25
εγω πηγα σημερα κι εβαλα τα Metzeler Tourance μου τα προτειναν για πολυ καλα,εσεις τι λετε?
Από ό,τι θυμάμαι αυτά είναι πιο χωμάτινα από τα brigestone που φοράει....Αν πατάς χώμα... οκ

Περίμενε καλύτερα όμως γνώμες από τυχόν κατόχους...

Respect
03/10/2006, 07:52
Ούτε εμένα κουνάει ρε παιδιά.Το έχω πάει μέχρι 225 + βαλίτσα και ειναι κ4.. :alien:

Vasilis_Strom
03/10/2006, 11:19

Με αυτά αντικατέστησα τα μαμά trailwing, μπορώ να πω ότι σε σχέση με τα μαμά είναι απλά απίστευτα και έχεις φοβερή αίσθηση του δρόμου.
Τώρα βέβαια με 12000 χλμ έχουν αρχίσει και γλιστράνε (όχι τίποτα το τρελό) αλλά έτσι και αλλιώς είναι η ώρα τους για αλλαγή. Με λίγα λόγια από τις πολύ καλές επιλογές.

Όταν τα αλλάξω θα βάλω τα anakee έτσι για να έχω άποψη :winka:

taksidiotis25
03/10/2006, 15:10
περιπου στα ποσα χλμ θα θελουν αλλαγμα παιδια?

miraze
03/10/2006, 19:24
περιπου στα ποσα χλμ θα θελουν αλλαγμα παιδια?

Δεν υπάρχουν κανόνες για το πότε τα αλλάζει, κάποιοι το κάνουν στα 10.000 και κάποιοι στα 20.000

Γενικά από τα 10.000 χλμ έως τα 15.000 είναι ένας μέσος όρος αν θέλεις να έχεις το 100% του ελαστικού.
Την προηγούμενη εβδομάδα τα αλλάξα και εγω με 14.000.

Στην πράξη το καταλαβαίνεις πότε χρειάζεσε αλλαγή από την συμπεριφορά της μηχανής, ελπίζω να μην το καταλάβεις λίγο αργά όπως εγώ στα νιάτα μου...

:wave2: :wave2: :wave2:

michalispap
16/11/2006, 09:39
Γεια σας...

Εχω ένα Tiger.
Φόραγε τα Anakee.
Τα άλλαξα σε Battlewing.

Με τα Anakee δεν είχα ποτέ μου πρόβλημα, εκτός από ένα παίξιμο (ταλάντωση) της μηχανής στα 180+ ή με φορτίο από τα 160+...

Δεν γλύστραγαν πουθενά, έκανα τρακντέις χωρίς πρόβλημα, τελειώνοντας ακόμα και μπροστινό.

Σε βροχή καταρρακτώδη και καλή άσφαλτο, τα 160 δεν ενέπνεαν κανένα πρόβλημα.

Πολύ καλά. Μου έβγαλαν 20.000 χλμ.

Τα Battlewing τα φοράω εδώ και 4.000 χλμ περίπου. Ισως λίγο λιγότερο.
Εχουν διαφορετική κορώνα και δεν τελειώνουν το ίδιο έυκολα, καθώς έχουν μεγαλύτερα περιθώρια κλίσης.

Αυτό με το πυρίτιο που τα ζεσταίνει πιο έυκολα το ακούω βερεσέ, καθώς μέσα στην πόλη αργούν να ζεσταθούν συγκριτικά με τα Anakee και γλυστράω αρκετά.

Στα ταξίδι είναι ακλόνητα - πολύ καλύτερα από τα Anakee.

Στην πίστα, τελειώνουν κι αυτά χωρίς προβλήματα έχοντας κράτημα μέχρι τέλους.
Σε νερά δεν τα δοκίμασα, ούτε σε κάνα σοβαρό χώμα.

δεν είναι άσχημα - το αντίθετο.

Απλά αργούν να ζεσταθούν στην πόλη και τα έχω στο νου μου.

Αυτά..... :wave2:

Respect
16/11/2006, 20:56
Battlewing θα βάλω, τέλος!.-
:wave2:

harlek
17/11/2006, 00:53
Έχει δοκιμάσει κανείς τα Pirelli Scorpion Sync? (προσοχή, όχι τα Scorpion S/T).
Φαίνονται καλή λύση για το V-Strom...

demolition_man
17/11/2006, 09:26
Τα Pirelli scorpion sync τα εβαλα πριν 1 1/2 μήνα και είμαι πολύ ευχαριστημένος.
Βεβαια είναι μαλακό λάστιχο.
Με τις βροχές που είχαμε ηταν super.
Το σίγουρο είναι ομως οτι ποτέ δεν θα βρείς λάστιχο ιδανικό για τους τέλειους :yuck: ελληνικούς δρόμους.
Αν είσαι απο τους χρήστες καθαρά ασφάλτου είναι οκ για τα sync.

LIBYKOS
17/11/2006, 10:50
Εγω μόλις χθες έβαλα τα Anakee
Από την άλλη βδομάδα θα μπορέσω να σας μεταφέρω εντυπώσεις

ekpaglos
17/11/2006, 14:31
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από harlek
[B]Έχει δοκιμάσει κανείς τα Pirelli Scorpion Sync? (προσοχή, όχι τα Scorpion S/T).

Τα έβαλα πρόσφατα (έχω κάνει περίπου 300 χλμ.).
Ήθελα ελαστικά για αμιγώς ασφάλτινη χρήση, διότι ουδέποτε επρόκειτο να πηγαίνω στα χώματα με το Στρώμα (προσοχή, όχι απλώς να περνάω χωματόδρομο) και γενικώς δεν έχω φάει το παραμύθι της on/off χρήσης με μηχανή 235 + κιλών...

Αν και δεν έχω ολοκληρωμένη εικόνα, οι πρώτες εντυπώσεις: (και σε σχέση με τα METZELER TOURANCE)

Αισθητά βελτιωμένη η ποιότητα κύλισης
Μεγαλύτερη σταθερότητα και αίσθηση ασφάλειας σε ταχύτητες άνω των 190 km/h
Κρατήματα άψογα, ακόμα και σε μέτρια άσφαλτο... το Στρώμα στρίβει ακόμα πιο εύκολα

Όλη η δουλειά είναι μέχρι να ζεσταθούν, γιατί μετά... απόλαυση!

Respect
17/11/2006, 18:11
Ρε παιδιά, το on-off moto μας, δουλεύει 100% στους ωραιότατους ελληνικούς δρόμους. Γιατί είναι παραμύθι; Τι να τα κάνουμε τα βουνά και τα χώματα όταν μες τις εθνικές οδούς υπάρχουν ΟΛΑ. Τμήματα που η άσφαλτος που έριξαν πριν 30 χρόνια έχει εξαφανιστεί, λακούβες, τούμπια, χαλίκια, κουράδες από πρόβατα κλπ. :a024:

painterakis
19/11/2006, 02:47
ηρθε το πληρωμα του χρονου (24000 χιλ) και θα αλλαξω λαστιχα.
κατα 79% κινουμαι εθνικη, 20% στη πολη και 1% χωματοδρομο (ισα-ισα να φτασω παραλια,το καλοκαιρι) και εχω βαλει σε σειρα τα λαστιχα:
1. Michellin Pilot Road
2. Pirelli Scorpion Sync
3. Battlewing
4. Anakee
θα ηθελα μεχρι τεταρτη αν γινεται να μου γραψετε τη σειρα με την οποια νομιζετε οτι θα ηταν καλυτερο για την χρηση που γραφω παραπανω.

υ.γ.1 ειναι η πρωτη μεγαλη μηχανη που περνω και δε γνωριζω πολλα με τι παιζει με τα λαστιχα
υ.γ.2 εχω ενα dl650
υ.γ.3 εχω διαβασει ολα τα τοπικ στο δικο μας φορουμ αλλα και ξενα φορουμ απλα θελω μια τελευταια γνωμη

karamoto
20/11/2006, 14:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από painterakis
ηρθε το πληρωμα του χρονου (24000 χιλ) και θα αλλαξω λαστιχα.
κατα 79% κινουμαι εθνικη, 20% στη πολη και 1% χωματοδρομο (ισα-ισα να φτασω παραλια,το καλοκαιρι) και εχω βαλει σε σειρα τα λαστιχα:
1. Michellin Pilot Road
2. Pirelli Scorpion Sync
3. Battlewing
4. Anakee
θα ηθελα μεχρι τεταρτη αν γινεται να μου γραψετε τη σειρα με την οποια νομιζετε οτι θα ηταν καλυτερο για την χρηση που γραφω παραπανω.

υ.γ.1 ειναι η πρωτη μεγαλη μηχανη που περνω και δε γνωριζω πολλα με τι παιζει με τα λαστιχα
υ.γ.2 εχω ενα dl650
υ.γ.3 εχω διαβασει ολα τα τοπικ στο δικο μας φορουμ αλλα και ξενα φορουμ απλα θελω μια τελευταια γνωμη

Επειδή και εγώ είμαι σε φάση αναζήτησης ελαστικών ψάχνοντας βρήκα στο δύκτιο (κάποιοι στην Αμέρικα το μετέφρασαν κιόλας) αποτελέσματα από τεστ του Γερμανικού motorrad αλλά δυστυχώς σε Varadero και όχι σε DL. Η έκπηξη για μένα ήταν το Dunlop που παίζει και σε καλλές τιμές. Το Battlewing όμως δεν είχε βγεί τότε και επειδή στην Αμερική δεν κυκλοφορεί ακόμα δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες. Όσοι το δοκίμασαν στην Ελλάδα τους άρεσε πολύ (από ότι διαβάζω εδώ αλλά και από απόψεις λαστιχάδων μηχανικών κτλ)

Προσωπικά τείνω στα Battlewing γιατί που και που πατάω χώμα και αν και δεν πιστεύω ότι θα έχουν περισσότερη πρόσφυση στο χώμα από τα Pilot Road ίσως να είναι λίγο πιό ανθεκτικά εκτός δρόμου. Αν δεν έπαιζε το χώμα θα πήγαινα μάλλον για το Pilot (κάθε μισή ώρα αλλάζω γνώμη) αν και λίγο πιό ακριβό.

Ιδού τα αποτελέσματα του τεστ:

70058

karamoto
20/11/2006, 15:04
Είναι και αυτή η απίστευτη υπεροχή των Μichelin στο βρεγμένο που με κολάζει ενώ το Trailwing π.χ. είναι τραγικό.
Και αυτό το ΣΒ πήγε να με φάει γιατί οι στροφές στην σκιά ήταν νοτισμένες. Ελπίζω πως το Battlewing θα είναι βελτιωμένο στο βρεγμένο και να ζεσταίνεται πιό γρήγορα (και το Trailwing με 40' στους 180C μιά χαρά κρατάνε).

Innersense
20/11/2006, 15:31
πολύ ωραίο το συγκριτικό karamoto, μας έφτιαξες.

για πείτε ρε παιδιά και καμιά τιμή όμως για τα μοντέλα, γιατί με ένα γρήγορο search απο ότι κατάλαβα τα Michelin Pilot Road έχουν πάνω απο 300 εβρόπουλα.

και εγώ στην κατηγορία 95% άσφαλτος ανήκω, μα απασχολεί όμως το θέμα να σκάσω τρελά λεφτά για πολύ μαλακή γόμα και φθαρθούνε στα 2/3 του χρόνου που φθάρθηκαν της μάνας του...

πρέπει να βρούμε δηλαδή κατηγορίες:

TOP ΑΣΦΑΛΤΙΝΟ
VALUE FOR MONEY ΑΣΦΑΛΤΙΝΟ

TOP ΑΣΦΑΛΤΟΣ + ΧΩΜΑ
VALUE FOR MONEY ΑΣΦΑΛΤΟΣ + ΧΩΜΑ

Καλά για τα εντελώς χωμάτινα ίσως να μην ενδιαφέρει το ευρύ κοινό μιας και είναι λίγο πιο εξειδικευμένη αγορά και όσοι ενδιαφέρονται θα το έχουν ψάξει καλά το θέμα...

karamoto
20/11/2006, 15:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από Innersense

για πείτε ρε παιδιά και καμιά τιμή όμως για τα μοντέλα, γιατί με ένα γρήγορο search απο ότι κατάλαβα τα Michelin Pilot Road έχουν πάνω απο 300 εβρόπουλα.

Στην Αθήνα?????????!!!!!!!! 300Ε???????

Εγώ τα έχω βρεί 270 στο Ηράκλειο χωρίς πολύ ψάξιμο. (Και πίστεψε με στο Ηράκλειο είναι ακριβά. Φίλος πήρε μέσω δυκτίου από μαγαζί στην Καβάλα τα BT012 70 ή 80Ε φθηνότερα από το φθηνότερο που βρήκε εδώ.)

Αθήνα πιστεύω ότι θα τα βρείς και κάτω από 260.

Τα Battlewing παίζουν ~240-250 τα Anakee 240 τα Dunlop ίσως και λίγο φθηνότερα. (πέρασε λίγος καιρός και τα ξέχασα κιόλας. Λέτε να βάλω τα Dulop?

Respect
20/11/2006, 17:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από karamoto
Στην Αθήνα?????????!!!!!!!! 300Ε???????

Εγώ τα έχω βρεί 270 στο Ηράκλειο χωρίς πολύ ψάξιμο. (Και πίστεψε με στο Ηράκλειο είναι ακριβά. Φίλος πήρε μέσω δυκτίου από μαγαζί στην Καβάλα τα BT012 70 ή 80Ε φθηνότερα από το φθηνότερο που βρήκε εδώ.)

Αθήνα πιστεύω ότι θα τα βρείς και κάτω από 260.

Τα Battlewing παίζουν ~240-250 τα Anakee 240 τα Dunlop ίσως και λίγο φθηνότερα. (πέρασε λίγος καιρός και τα ξέχασα κιόλας. Λέτε να βάλω τα Dulop? Αυτές οι τιμές παίζουν και εδώ στο Patrasso. :a55:

painterakis
20/11/2006, 19:27
στον αγιο νικολαο κρητης
Battlewing/Anakee 278 ευρω
Michellin Pilot Road 308 ευρω
στις τιμες ειναι και το αζωτο μεσα.
επειδη την εχω γλυτωσει αρκετες φορες αυτο το μηνα, σημερα παραγγειλα τα Battlewing και ελπιζω οτι μεσα σε 2 μερες (τοσο κανουν να ερθουν) δε θα μου συμβει τιποτα.

karamoto
21/11/2006, 09:56
Φίλος πήρε μέσω δυκτίου από μαγαζί στην Καβάλα τα BT012 70 ή 80Ε φθηνότερα από το φθηνότερο που βρήκε εδώ.)

Διορθώση. Το λάστιχο ήταν το BT 002 ST και τα πήρε 285Ε αντι για τα 370Ε του πιο φθηνού στο Ηράκλειο. Σταλθηκαν με κούριερ με τα έξοδα μεταφοράς πληρωμένα από τον έμπορο. Πλήρωσε και 20Ε τοποθέτηση και έβαλε στην τσέπη 65Ε.
Δεν είναι άσχημα. Κυρίως για ακριβά λάστιχα συμφέρει μέσω δυκτίου. Για το DL πάλι τα Αnakee αν δεν κάνω λάθος τα έδινε 200 και 20 περάστικά 220 οπότε δεν συμφέρει πολύ σε σχέση νε τα 240 που τα βρίσκεις αλλού.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν αισθάνομαι μαλάκας όταν πληρώνω γαμισιάτικα.

painterakis
25/11/2006, 17:30
s.o.s.
σε συζυτηση που ειχα σημερα με το λαστιχά μου, μου ειπε οτι τα νεα Battlewing 501/502 απο την Bridgestone Ελλαδος θα ερθουν το ιανουαριο και αν (ετσι του ειπαν) ενω αυτος θα μου τα φερει απο καποιον που κανει παραεισαγωγη.
ΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ να προσεξω;
τα εχει βαλει κανεις;η χωρα παραγωγης πια ειναι;
πειτε μου γιατι με λαστιχα δε πρεπει να παιζει κανεις.
ευχαριστω

karamoto
28/11/2006, 07:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από painterakis
s.o.s.
σε συζυτηση που ειχα σημερα με το λαστιχά μου, μου ειπε οτι τα νεα Battlewing 501/502 απο την Bridgestone Ελλαδος θα ερθουν το ιανουαριο και αν (ετσι του ειπαν) ενω αυτος θα μου τα φερει απο καποιον που κανει παραεισαγωγη.
ΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ να προσεξω;
τα εχει βαλει κανεις;η χωρα παραγωγης πια ειναι;
πειτε μου γιατι με λαστιχα δε πρεπει να παιζει κανεις.
ευχαριστω

Βασικά δεν νομίζω ότι έχεις να φοβάσαι τίποτα στο παραεισαγωγή. Δεν νομίζω ότι στην Γερμανία π.χ. πουλάνε χειρότερα λάστιχα.

Αλλά μία που είναι παραεισαγωγή και σε καθυστερεί προσπάθησε να παζαρέψεις καλή τιμή.

Εγώ τα έβαλα την Πέμπτη 250Ε στο Ηράκλειο. Πολλά πολλά δεν έχω να πω ακόμα αφού λόγω δουλειάς έκανα ελάχιστα χιλιόμετρα. Βελτίωση σίγουρα υπάρχει αλλά τα παλιά ήταν σε τέτοι άθλιο χάλι που αλίμονο αν δεν υπήρχε. Σίγουρα έχουν πιο σκληρό σκελετό πάντως.

Respect
28/11/2006, 21:39
Σίγουρα έχουν πιο σκληρό σκελετό πάντως. Αυτό κατά συνέπεια σημαίνει ότι έχει καλύτερο στύσιμο άρα και καλύτερο πάτημα ή απλά έχουν καλύτερες αντοχές σε φθορές; (σκισίματα κλπ)

billpos
29/11/2006, 07:35
Μάλλον ότι δεν παραμορφώνονται εύκολα , με αποτέλεσμα να μην κουνάει το μηχανάκι σε ταχύτητες πάνω από τα 140

costas81
29/11/2006, 14:33
εγω εφτασα 20,000 με τα μαμα και ακομα δεν εχω κανενα παραπονο απο τα λαστιχα.
Οταν ηθελα να μπουνε μπαινανε και οταν ηθελα παιχνιδια τα κανανε!
Παλι τα ιδια θα βαλω αλλα οχι ακομα!Ακομα κρατανε!

Respect
05/12/2006, 19:22
Ναι..ναι ..ναιιιιι ...
Επιτέλους το πήρα απόφαση και άλαξα λάστιχα!!! :lol:

250€ με τοποθέτηση.

71255

Respect
05/12/2006, 19:24
22.250 km

71256

necromayhem
06/12/2006, 10:23
Εγω χθες μετα απο 16.500 χλμ με τα μαμα λαστιχα εβαλα τα Battlewing. Φαινεται πολυ καλο λαστιχο. Μολις κανω καποια χιλιομετρα θα γραψω τις εντυπωσεις μου. 240 ευρω μου πηγε η αλλαγη

costas81
06/12/2006, 12:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από necromayhem
Εγω χθες μετα απο 16.500 χλμ με τα μαμα λαστιχα εβαλα τα Battlewing. Φαινεται πολυ καλο λαστιχο. Μολις κανω καποια χιλιομετρα θα γραψω τις εντυπωσεις μου. 240 ευρω μου πηγε η αλλαγη

Αρχικά δημιουργήθηκε από Respect
Ναι..ναι ..ναιιιιι ...
Επιτέλους το πήρα απόφαση και άλαξα λάστιχα!!! :lol:

250€ με τοποθέτηση.

καλοριζικα και καλοφαγωτα!!!

Respect
06/12/2006, 18:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από costas81
καλοριζικα και καλοφαγωτα!!! Ευχαριστώ!! :beer:
Σήμερα τα περπάτησα περίπου 100km και οι εντυπώσεις που αποκόμισα ήταν πάρα πολύ καλές!! :a013: Από τότε που αγόρασα το motori ποτέ μα ποτέ δεν είχα μπει έτσι όπως μπήκα σήμερα σε κλειστές στροφές.
Έκανα και ένα πείραμα στη περιμετρική των Πατρών προκειμένου να δω τι γίνεται με ταχύτητες άνω των 210-220km. (χωρίς μπακαζιέρα και με ελαφρύ αεράκι) Το αποτέλεσμα ήταν άψογο έως εντυπωσιακό!!! :wacko:
Σε πρώτη φάση λοιπόν νομίζω πως είναι αρκετά καλή επιλογή. :)

costas81
07/12/2006, 12:23
Ευχαριστώ!! :beer:
Σήμερα τα περπάτησα περίπου 100km και οι εντυπώσεις που αποκόμισα ήταν πάρα πολύ καλές!! :a013: Από τότε που αγόρασα το motori ποτέ μα ποτέ δεν είχα μπει έτσι όπως μπήκα σήμερα σε κλειστές στροφές.
Έκανα και ένα πείραμα στη περιμετρική των Πατρών προκειμένου να δω τι γίνεται με ταχύτητες άνω των 210-220km. (χωρίς μπακαζιέρα και με ελαφρύ αεράκι) Το αποτέλεσμα ήταν άψογο έως εντυπωσιακό!!! :wacko:
Σε πρώτη φάση λοιπόν νομίζω πως είναι αρκετά καλή επιλογή. :)

και ακομα ειναι απατητα φαντασου!

pastri
21/12/2006, 19:56
Και επαναφέρω το θέμα...
Όλα ωραία με τα Battlewing, τα έβαλε και ο κολλητός μου στο BMW (GS 1100) και είναι πολύ ικανοποιημένος. Προς τα εκεί προσανατολίζομαι και εγώ.
Όμως... ξέρει κανείς αν βγαίνουν και με δείκτη ταχύτητας V; Τα Anakee που έχω τώρα τα βρήκα με αυτόν το δείκτη ταχύτητας.
Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα τα πάρω γι' αυτόν το λόγο, απλώς δεν μπορώ να βρώ την πληροφορία ούτε στο site της Bridgestone. Δεν έχω ρωτήσει ακόμα σε λαστιχάδες. Και μη με ρωτήσετε τι τον θέλω το μεγαλύτερο δείκτη ταχύτητας... δεν τον θέλω κάτι συγκεκριμένο, πρόκειται μόνο και μόνο για βίτσιο ;)

DPF
24/12/2006, 23:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από pastri
Και επαναφέρω το θέμα...
Όλα ωραία με τα Battlewing, τα έβαλε και ο κολλητός μου στο BMW (GS 1100) και είναι πολύ ικανοποιημένος. Προς τα εκεί προσανατολίζομαι και εγώ.
Όμως... ξέρει κανείς αν βγαίνουν και με δείκτη ταχύτητας V; Τα Anakee που έχω τώρα τα βρήκα με αυτόν το δείκτη ταχύτητας.
Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα τα πάρω γι' αυτόν το λόγο, απλώς δεν μπορώ να βρώ την πληροφορία ούτε στο site της Bridgestone. Δεν έχω ρωτήσει ακόμα σε λαστιχάδες. Και μη με ρωτήσετε τι τον θέλω το μεγαλύτερο δείκτη ταχύτητας... δεν τον θέλω κάτι συγκεκριμένο, πρόκειται μόνο και μόνο για βίτσιο ;)

Με δείκτη ταχύτητας V ΤΑ ΛΑΣΤΙΧΑ ΑΡΓΟΥΝ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΟΥΝ .ΟΤΙ ΛΕΕΙ Η ΜΑΜΑ ΔΕΙΚΤΗ [Η] .

:beer:

Respect
24/12/2006, 23:18
Αρχικά δημιουργήθηκε από DPF
Με δείκτη ταχύτητας V ΤΑ ΛΑΣΤΙΧΑ ΑΡΓΟΥΝ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΟΥΝ .ΟΤΙ ΛΕΕΙ Η ΜΑΜΑ ΔΕΙΚΤΗ [Η] .

:beer: [Η]=; :confused:

DPF
24/12/2006, 23:25
[Η]=; :confused:

TO V EINAI GIA ΥΨΗΛΕΣ ΤΑΧΗΤΗΤΕΣ 200+ ΓΙ'ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ΘΕΡΜΕΝΟΝΤΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ. ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΧΑΝΗ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΕΛΙΚΗ 200 ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΜΕ 120-150 ΤΙ ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ ΤΟ DEIKTH V ?
:nono: :beer:

Respect
24/12/2006, 23:36
TO V EINAI GIA ΥΨΗΛΕΣ ΤΑΧΗΤΗΤΕΣ 200+ ΓΙ'ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ΘΕΡΜΕΝΟΝΤΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ. ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΧΑΝΗ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΕΛΙΚΗ 200 ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΜΕ 120-150 ΤΙ ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ ΤΟ DEIKTH V ?
:nono: :beer: Αυτό δε το γνώριζα. Μάλιστα είχα τελείως λανθασμένη γνώμη. Τα BW άραγε τι να είναι; [Η] ή [v];

DPF
24/12/2006, 23:39
[ Τα BW άραγε τι να είναι; [Η] ή [v]; [/B]

ΕΙΝΑΙ Η .:beer: :wave2:

Respect
24/12/2006, 23:40
ΕΙΝΑΙ Η .:beer: :wave2: :a013: :a10: :a2:

DPF
24/12/2006, 23:43
:a013: :a10: :a2:

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΟΡΘΟΙΟΙ.

:wave2:

pastri
25/12/2006, 18:40
:nono: :beer:

Δεν διαφωνώ, αλλά αν έχεις το 1000, στο οποίο έχεις απενεργοποιήσει τον κόφτη, δηλ. έχεις τελική 240, και πηγαίνεις καθημερινά με 180-220 δεν είναι λογικό να αναρωτιέσαι αν χρειάζεσαι το δείκτη V?

Χρόνια πολλά σε όλους :beer:

Respect
03/01/2007, 03:11
Πηγαίνοντας αυτή εδώ (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=33272/) την εκδρομούλα,σε μία κλειστή αριστερή στροφή μεταξύ Κυπαρισίας-Καλαμάτας, το παπούτσι βρήκε στην άσφαλτο :a08:

Τα συμπεράσματα δικά σας όσον αφορά τα BW... :beer:

costas81
03/01/2007, 09:49
Πηγαίνοντας αυτή εδώ (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=33272/) την εκδρομούλα,σε μία κλειστή αριστερή στροφή μεταξύ Κυπαρισίας-Καλαμάτας, το παπούτσι βρήκε στην άσφαλτο :a08:

Τα συμπεράσματα δικά σας όσον αφορά τα BW... :beer:

Μαλλον φορας πολυ μεγαλο παπουτσι!

costas81
03/01/2007, 09:59
Το δυσκολο και απιστευτο ειναι οτι εχω 22,000 και ακομα τα μαμα!Απο τις 15,000 και μετα τα λαστιχα νιωθω οτι κρατανε πολυ καλυτερα απ οτι πριν (μιλαω σε στεωνο γιατι σε βρεγμενο αστα να πανε).Ειδικα τωρα στις 22,000 νιωθω οτι ειναι στο καλυτερο σημειο τους! Το λαστιχο ξεκολαει πολυ δυσκολα και στο φρενο ακομα και στο πιο λιωμα δρομο ουρλιαζει! Φταιει που εχουν ξεκινησει τα γινονται σλικ?Τι να πω δεν ξερω!

Φιλε respect πως τα ενιωθες εσι τα ελαστικα προς το τελος?Ειδα στις 22,500 τα αλλαξες!

Respect
03/01/2007, 10:02
Μαλλον φορας πολυ μεγαλο παπουτσι!

:beer: :lol: :lol: Πάντως "χέστηκα" στιγμιαία όταν ένοιωσα το παπούτσι να πιάνει άσφαλτο.. :look:

Υ.Γ. Αυτό πήγα να σου γράψω αλλά με πρόλαβες.. 22500.

Κοίτα, στα πλαινά υπήρχε ακόμα κάτι οπότε (λάθος βέβαια) στις στροφές δε τα πολυφοβόμουν, στις ευθείες έγραφα για πλάκα παντού και σε βρεγμένο όπως είπες και εσύ..άστα :eek:
Το πήρα απόφαση και τα άλλαξα όταν μια ημέρα με ήλιο σε ένα φανάρι δικάβαλος και με την άσφαλτο να είναι γυαλί απλά δε ξεκίναγα..
Αν βάλεις πάντως BW μετά τη κατάσταση που βρίσκονται τώρα τα λαστιχά σου, πιστεψέ με θα πάθεις sock!!!

costas81
03/01/2007, 10:32
:lol: :lol: Πάντως "χέστηκα" στιγμιαία όταν ένοιωσα το παπούτσι να πιάνει άσφαλτο.. :look:

Υ.Γ. Αυτό πήγα να σου γράψω αλλά με πρόλαβες.. 22500.

Κοίτα, στα πλαινά υπήρχε ακόμα κάτι οπότε (λάθος βέβαια) στις στροφές δε τα πολυφοβόμουν, στις ευθείες έγραφα για πλάκα παντού και σε βρεγμένο όπως είπες και εσύ..άστα :eek:
Το πήρα απόφαση και τα άλλαξα όταν μια ημέρα με ήλιο σε ένα φανάρι δικάβαλος και με την άσφαλτο να είναι γυαλί απλά δε ξεκίναγα..
Αν βάλεις πάντως BW μετά τη κατάσταση που βρίσκονται τώρα τα λαστιχά σου, πιστεψέ με θα πάθεις sock!!!

Στην θηβων πχ εγραφε και η τριτη!και τωρα ξεκιναω με πρωτη στο φαναρι και αρχιζει να ουρλιαζει και να πιανει!Σε ξεκινημα σε λιωμα ουρλιαξε επιασε και σηκωσε μπροστινο τροχο αντι να κανει τα απιστευτα γλυστριματα που με ειχε μαθει τοσο καιρο!Δεν ξερω τι να πω!Λες και εχει ερθει στην καλυτερη κατασταση που θα μπορουσε!

Στην βροχη ομως καμια σχεση!Με τεταρτη και μονο γκαζι με το που περναγε τις 4,000 rpm το λαστιχο εχανε την μπαλα!Με πεμπτη δεν δοκιμασα μιας και ειναι πολλα τα χιλιομετρα!Εδω με τριτη τεταρτη και ψιλοχεστηκα κανα δυο φορες!

Ομως σου λεω στο στεγνο δεν παιζετε!

Respect
03/01/2007, 20:01
Στην θηβων πχ εγραφε και η τριτη!και τωρα ξεκιναω με πρωτη στο φαναρι και αρχιζει να ουρλιαζει και να πιανει!Σε ξεκινημα σε λιωμα ουρλιαξε επιασε και σηκωσε μπροστινο τροχο αντι να κανει τα απιστευτα γλυστριματα που με ειχε μαθει τοσο καιρο!Δεν ξερω τι να πω!Λες και εχει ερθει στην καλυτερη κατασταση που θα μπορουσε!

Στην βροχη ομως καμια σχεση!Με τεταρτη και μονο γκαζι με το που περναγε τις 4,000 rpm το λαστιχο εχανε την μπαλα!Με πεμπτη δεν δοκιμασα μιας και ειναι πολλα τα χιλιομετρα!Εδω με τριτη τεταρτη και ψιλοχεστηκα κανα δυο φορες!

Ομως σου λεω στο στεγνο δεν παιζετε! Ρε βάλε bw που σου λέω... και άσε τα πειράματα :lol: Πιστεύω πως αν το κάνεις θα βγάλεις τρελά γούστα!! Δε θα θες τόσο παντιλίκια, όσο στροφιλίκια και άλλα τέτοια... :a09: :a013: (τρελό το θέμα με τα στροφιλίκια :smokin: )

Tsakalaki
03/01/2007, 21:16
Τη Παρασκευή θα βάλω λάστιχα

είμαι μεγάλος (το αφήνω στη κρίση σας) γιατί έχω κάνει 28400 χλμ με τα μαμήσια τα οποία έχουν γίνει σλικ... και επειδή ποτέ δεν είναι αργά να διορθώσω αυτό που έχω κάνει, το κάνω μεθαύριο. ούτε ξέρω τι θα βάλω, θα δω...

Respect
05/01/2007, 15:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από Tsakalaki
Τη Παρασκευή θα βάλω λάστιχα

(το αφήνω στη κρίση σας) γιατί έχω κάνει 28400 χλμ

:beer: :eyepop: :eyepop: :eyepop: :look:

Tsakalaki
08/01/2007, 11:20
λοιπόν....

επιτέλους, άλλαξα λάστιχα.....Παρασκευή απόγευμα, πρόλαβα τη τελευταία στιγμή το μαγαζί ανοικτό (το παλικάρι ήθελε να τη κοπανήσει για διημερο λόγω αργίας το σάββατο) και του φορεσα μρπιτζεστοουν μπατλγουινκς. Μέχρι στιγμής όλα είναι σούπερ. άλλη αίσθηση, και στο κάτω - κάτω, κάτι που πολλές φορές μετράει, άλλη ψυχολογία...δεν έχω κάνει ακόμα πολλά χλμ και για να σας πω περισσότερα θα πρέπει να το ταξιδέψω...σύντομα βέβαια.

Respect
08/01/2007, 11:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από Tsakalaki
λοιπόν....

επιτέλους, άλλαξα λάστιχα.....Παρασκευή απόγευμα, πρόλαβα τη τελευταία στιγμή το μαγαζί ανοικτό (το παλικάρι ήθελε να τη κοπανήσει για διημερο λόγω αργίας το σάββατο) και του φορεσα μρπιτζεστοουν μπατλγουινκς. Μέχρι στιγμής όλα είναι σούπερ. άλλη αίσθηση, και στο κάτω - κάτω, κάτι που πολλές φορές μετράει, άλλη ψυχολογία...δεν έχω κάνει ακόμα πολλά χλμ και για να σας πω περισσότερα θα πρέπει να το ταξιδέψω...σύντομα βέβαια. Σωστός!!! :a18:
Καλουρίζικα κι καλουφάγουτα!!! :beer:
Πόσα πλήρωσες;