PDA

View Full Version : Λάστιχα για Vstrom

Σελίδες : 1 2 3 [4] 5 6

nikos1709
21/06/2008, 13:34
οσο λεσ ειναι το σωστο συμφωνα με την εταιρια απλα επειδη μενω αθηνα και δεν εχουμε τουσ καλυτερουσ δρομουσ ριχνω λιγη πιεση για να ζεστενονται αμεσωσ

low__rider
05/08/2008, 13:44
Παιδιά έκατσα και διάβασα σχεδόν ολο το ποστ... και δεν θα ΄θέλα να ρωτησω και γω με την σειρα μου τι λαστιχα να βαλω?

...Απλα δεν εχω καταληξει!!!:confused:

Οι πιο πολοι βαζουν λαστιχα για να πατανε γερα στον δρομο να βουτανε στις στροφες κτλ ...

Εγω που το σκιζω στον δρομο ,στα στροφιλικια κτλ

αλλα και το καλοκαιρι στο νησι το ξεσκιζω στους χωματοδρομους βατους και μη κανοντας τουλαχιστον 600χλμ στο χαλαρο

Τι θα μπορουσε να καλυψει τις αναγκες μου???:confused:

μιας και τα μαμα trailwing που εχω εδω κ εναμισι χρονο εχουν φτασει τα 29000 χλμ και το πισω στα πλαινα εχει ακομα κατι ψηλα αλλα στην μεση ειναι πλεον σλικ και το μπροστα εχει ριτιδιασει:rolleyes:

LiakosVstrom
05/08/2008, 15:08
Εγώ έχω βάλει τα metzeler tourance exp και είμαι πολύ ευχαριστημένος. πολύ καλά κρατήματα στις στροφές και επίσης δεν φοβάμαι μην κόψω κάνα λάστιχο σε κατσικόδρομους.
Ένας φίλος πρόσφατα μου είπε και για κάτι άλλα λάστιχα με διπλή γόμωση αλλά δεν θυμάμαι μάρκα. Pirelli νομίζω.

grdaemon
05/08/2008, 16:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από low__rider
Παιδιά έκατσα και διάβασα σχεδόν ολο το ποστ... και δεν θα ΄θέλα να ρωτησω και γω με την σειρα μου τι λαστιχα να βαλω?

...Απλα δεν εχω καταληξει!!!:confused:

Οι πιο πολοι βαζουν λαστιχα για να πατανε γερα στον δρομο να βουτανε στις στροφες κτλ ...

Εγω που το σκιζω στον δρομο ,στα στροφιλικια κτλ

αλλα και το καλοκαιρι στο νησι το ξεσκιζω στους χωματοδρομους βατους και μη κανοντας τουλαχιστον 600χλμ στο χαλαρο

Τι θα μπορουσε να καλυψει τις αναγκες μου???:confused:

μιας και τα μαμα trailwing που εχω εδω κ εναμισι χρονο εχουν φτασει τα 29000 χλμ και το πισω στα πλαινα εχει ακομα κατι ψηλα αλλα στην μεση ειναι πλεον σλικ και το μπροστα εχει ριτιδιασει:rolleyes:
..βάλε τα ίδια φιλαράκι.. Tα Exp πάντως εγώ δεν τα ξαναβάζω.

kakofonixx
26/09/2008, 17:38
Λοιπον....
ημουν ετοιμος να παω να βαλω τα bw (μολις ειχα τραβηξει λεφτα απο την τραπεζα για να παω να τα περασω)
φευγοντας απο το ατμ στα 50μ βλεπω ενα μαγαζι με ελαστικα μοτο.
μπαινω, ρωταω.....
το παλικαρι πολυ φιλικο και εξυπηρετικο μου λεει οτι δεν εχει bridgestone, αλλα μονο pirelli και dunlop
Τα dunlop μαλιστα (εχω ακουσει καλα λογια) τα ειχε και ετοιμοπαραδοτα....
το εκπληκτικο ομως ηταν η τιμη τους...
?225 κομπλε με τα περαστικα! :look:
οταν λοιπον η καλυτερη τιμη που πηρα για τα bw ηταν ?280, αξιζει να βαλω τα dunlop ή οχι???
Να πω οτι το dunlop το ειδα, ηταν καινουριο και φρεσκο
η καλη τιμη οφειλεται σε παραεισαγωγη ;)
Η χρηση που κανω στη μηχανη ειναι 80/20 πολη/ταξιδια
Ευχαριστω :wave2:

grdaemon
26/09/2008, 22:40
Για τα Dunlop έχω ακούσει πολλά ..(Πολλές χώρες κατασκευής ..με διαφορετικά standards εκσου και οι τεράστιες διαφορές στις τιμές) Είμαι βέβαιος ότι με λίγο ψάξιμο θα βρεις καλύτερη τιμή στα BW.Όσο για την πίεση ελαστικών ακολουθώντας το service manual καθώς και ένα καλό site αμερικάνικο έχω 36 -41 και τα προηγούμενα που άλαξα είχαν πολύ ομοιόμορφη φθορά. Βέβαια κινούμε αρκετά δικάβαλος..

DPF
29/09/2008, 17:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από kakofonixx
Λοιπον....
ημουν ετοιμος να παω να βαλω τα bw (μολις ειχα τραβηξει λεφτα απο την τραπεζα για να παω να τα περασω)
μπαινω, ρωταω.....
το παλικαρι πολυ φιλικο και εξυπηρετικο μου λεει οτι δεν εχει bridgestone, αλλα μονο pirelli και dunlop
οταν λοιπον η καλυτερη τιμη που πηρα για τα bw ηταν ?280, αξιζει να βαλω τα dunlop ή οχι???

ΒΑΛΕ BW ΠΟΛΥ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ 3Η ΑΛΛΑΓΗ ΜΕ BW THE BEST. ΣΚΛΗΡΗ ΓΟΜΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΛΑΚΗ ΣΤΙΣ ΑΚΡΕΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΣΤΙΣ ΣΤΡΟΦΕΣ Κ.Α ΠΟΛΛΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

http://www.battlax.co.uk/battlewing-bw-501-502

:beer:

DPF
29/09/2008, 17:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos1709
οσα εχουν ζαντεσ με ακτινεσ εχουν σαμπρελα βλεπε lc8 ktm
το στρομα δεν εχει σαμπρελα δεν εχει ζαντεσ με ακτινεσ
και πολλα sm η μετατροπεσ σε sm εχουν φορανε σαμπρελα (sm=supermoto)

οσα εχουν ζαντεσ με ακτινεσ εχουν σαμπρελα

ΝΟΜΙΖΕΙΣ!!!!! ΒΛΕΠΕ BMW ,APRILIA ΕΧΟΥΝ ΑΚΤΙΝΕΣ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΛΑΣΤΙΧΑ ΧΩΡΙΣ ΣΑΜΠΡΕΛΑ.

low__rider
01/10/2008, 09:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από kakofonixx
Λοιπον....
μπαινω, ρωταω.....

Φιλε kakofonixx

Επειδη και σε μένα δεν μ'αρεσει να πληρωνω κερατιατικα το ψαξα λιγο το πραγμα.

Εχοντας φτασει τα 31,000 χιλιομετρα με τα μαμα trailwing δεν με επερνε αλλο και επρεπε να πανε για αλλαγη.

Κατ εμε τελικα τα καλυτερα ειναι τα tourance αλλα τα εβρησκα μονο με δεικτη v οπου θεωρω οτι δεν κανουν για το δικο μας μηχανακι

...ετσι εβαλα τα BW και ειμαι αρκετα ευχαριστημενος τωρα 2 μερες.

Ουτε το τιμονι τρεμει οταν το αφηνω ουτε η μηχανη κουναει στα πολλα (ακομα και με την μπαγκαζιερα) ουτε τιποτα! Τα λαστιχακια δουλευουν μια χαρα και η διαφορα με τα μαμα ειναι κατι παραπανω απο εμφανεστατη!!

Στο προκειμενο τωρα 240 ευρω με τα περαστικα, ζυγοσταθμιση κλπ. και φρεσκοτατα!

...βεβαια ειπα οτι ειμαι απο το v-strom club (δεν ειμαι) ειδα την προσφορα στο internet και αλλα τετοια...

Ο κυρ Ματθαιος μια χαρα μαστορας.

Δεν θελω να κανω διαφημιση αλλα νομιζω πρεπει να το λεμε οταν καποιος ειναι σωστος και οικονομικοτερος απο ολους τους αλλους .

Τα BW τα εβρισκα απο 280 μεχρι 330:eyepop:

Το καταστημα ειναι λ. Αλεξανδρας 23 ...μοτοχωρος

kakofonixx
01/10/2008, 23:26
Φιλε kakofonixx

Εχοντας φτασει τα 31,000 χιλιομετρα με τα μαμα trailwing δεν με επερνε αλλο και επρεπε να πανε για αλλαγη.

Κατ εμε τελικα τα καλυτερα ειναι τα tourance αλλα τα εβρησκα μονο με δεικτη v οπου θεωρω οτι δεν κανουν για το δικο μας μηχανακι

Ουτε το τιμονι τρεμει οταν το αφηνω ουτε η μηχανη κουναει στα πολλα (ακομα και με την μπαγκαζιερα) ουτε τιποτα! Τα λαστιχακια δουλευουν μια χαρα και η διαφορα με τα μαμα ειναι κατι παραπανω απο εμφανεστατη!!

...βεβαια ειπα οτι ειμαι απο το v-strom club (δεν ειμαι) ειδα την προσφορα στο internet και αλλα τετοια...

Δεν θελω να κανω διαφημιση αλλα νομιζω πρεπει να το λεμε οταν καποιος ειναι σωστος και οικονομικοτερος απο ολους τους αλλους .

ευχαριστω φιλε low__rider :beer:
καλα κανεις και λες σε ποιο μαγαζι τα εβαλες
και φυσικα δε θεωρω οτι ειναι διαφημιση να λες καλα λογια για εναν ανθρωπο που κανει σωστα τη δουλεια του χωρις να αισχροκερδει :)
Το μονο κακο σε ολα αυτα ειναι οτι μενω Θεσσαλονικη...
και δυστυχως εχοντας διαβασει για τιμες ~240 ευρω για τα συγκεκριμενα λαστιχα στην Αθηνα, καταλαβαινεις πως νιωθω οταν η καλυτερη τιμη που εχω βρει εδω ειναι 280 :rolleyes:
Τελος παντων μαλλον θα παω να τα βαλω να τελειωνω, μιας και ο καιρος χαλαει και τιθεται φυσικα και το θεμα της ατομικης ακαιραιοτητας που αξιζει πολυ παραπανω απο τη διαφορα των 40 ευρω :winka:

low__rider
03/10/2008, 12:26
Ακριβως φιλε μου για 40 ευρω αξιζει να βαλεις κατι καλο!

Εμενα 2η μερα και την εκαναν μια την δουλεια τους ...λιγο ελειψε να στουκαρω

...λιγο αφηρημενος εγω πεταγετε ενα σκυλι σε μπροστινο αυτοκινητο , ο οδηγος το κοκαλωνει

και γω το βλεπω ξαφνικα στα 2 μετρα ... και πλακωνομαι στα φρενα!

δεν πηγαινα με πολλα γυρω στα 30 με 40 αλλα λεω παει θα του την κατσω στον προφυλακτηρα δεν παιζει!

αλλα τιποτα η μηχανη σταματησε με την μια!

με τα προηγουμενα λαστιχα τιποτα ...απλα θα ειχε πιασει το abs και γω ακομα θα πηγαινα...

επισης να πω οτι το abs στο πισω τροχο πλεον δεν πιανει τοσο ευκολα μιας και το λαστιχο εχει σαφως καλυτερη προσφυση και σου δινει καλυτερη αισθηση.

MARKOS-V
03/10/2008, 16:29
επισης να πω οτι το abs στο πισω τροχο πλεον δεν πιανει τοσο ευκολα μιας και το λαστιχο εχει σαφως καλυτερη προσφυση και σου δινει καλυτερη αισθηση. [/B][/QUOTE]

ΑΥΤΟ ακουγεται καλο για την ασφαλεια μας.

geomanous
05/10/2008, 07:51
επισης να πω οτι το abs στο πισω τροχο πλεον δεν πιανει τοσο ευκολα μιας και το λαστιχο εχει σαφως καλυτερη προσφυση και σου δινει καλυτερη αισθηση.

Αυτο ειναι πολυ σοβαρο πλεονεκτημα. Αλλα εγω πραγματικα απορω με τη συχνοτητα αλλαγης των ελαστικων. Περαν της φθορας που αν παρατηρηθει πρεπει κανεις να κανεις αμεσα την αντικατασταση ποτε πρεπει να αλλαζει κανεις λαστιχα?

Βλεπω πολυ κοσμο στο thread αυτο να μαζευει 30000 km με τα μαμισια για να παει να τα αλλαξει. Εγω εχω τη μηχανη ενα χρονο, εχω κανει καπου 18000 και αισθανομαι οτι στον πισω τροχο ενεργοποιειται συνεχως το abs. Θα πει κανεις να χαμηλωσω την πιεση του αερα, αλλα δεν ξερω αν ειναι αυτη λυση για να διορθωσεις το προβλημα της προσφυσης. Μαλλον εναλλακτικη εκτακτη λυση μου φαινεται αυτο...

Καποτε ενας λαστιχας μου ειπε ετησια αλλαγη: "Εισαι πανω σε δυο ροδες φιλε. Καλυτερα νωριτερα και να εχεις το κεφαλι σου ησυχο, παρα...."

TRECK
21/10/2008, 13:08
:beer: χαιρετώ όλα τα παιδιά με το vstrom και τούς λοιπούς ακόμα ..!!!

Έχω βέβαια καιρό να γράψω θάθελα όμως την γνώμη σας όσον αφορά το λάστιχα της avon (azaro,distanzia ,storm)
Ενα φιλαράκι τα φόραγε και πολυ τα έκανε κέφι σε σχέση με τα METZELER που έβαλε τώρα και τοχει μετανιώσει ....

Γνωρίζει κανα παλικάρι τίποτις !! Έχω 15000χλμ και ετοιμάζομαι να αλλάξω τα μαμήσια διότι την θέλω τη ζωούλα μου !!

Ελπίζω να μην εχει λήξει το φόρουμ και κάποιος να απαντήσει!!!!:wave2:

TRECK
21/10/2008, 13:14
http://www.avon-tyres.co.uk/motorcycle/?page=tyres&method=listtyres&cat=6

Α ναι σας στέλνω και το site για μια γεύση !!! διαλέξτε fitment guide και βάλτε το μοντέλο να δείτε τι προτείνει ....

harlek
26/10/2008, 22:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από DPF
BW THE BEST. ΣΚΛΗΡΗ ΓΟΜΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΛΑΚΗ ΣΤΙΣ ΑΚΡΕΣ...

Αυτό δε νομίζω ότι ισχύει, τα Battlewing είναι μονής γόμας...

MARKOS-V
27/10/2008, 15:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από harlek
Αυτό δε νομίζω ότι ισχύει, τα Battlewing είναι μονής γόμας...

Παντως ολοι υποστηριζουν οτι ειναι σκληρο στη μεση και μαλακο στις ακρες.Τελικα τι ισχυει ρε παιδια;ποιος εχει δικιο;

vestromas
27/10/2008, 15:26
Δικιο εχει αυτος που βαζει τα bw και καταλαβαινει τι λαστιχαρες ειναι και το πως ταιριαζουν στο vstrom, σε σημειο να μην την ξαναψαχνει αλλο για λαστιχα.
Τα αλλα ειναι θεωριες και ιστοριες για αγριους.
Οποιος τα εχει βαλει εχει παθει πλακα με την συμπεριφορα της μηχανης.
Εγω δεν προκειτε να κοιταξω για αλλο λαστιχο, οπως και πολλοι απ οτι βλεπω εδω μεσα που ταξιδευουν και φορτωνουν πολυ τις μηχανες τους.:beer: :wave2:

MARKOS-V
27/10/2008, 15:34
και εγω εκει εχω καταλειξει.πρωτη φορα θα τα βαλω.με τοσα καλα λογια που εχω ακουσει για αυτα, με βλεπω να ξυνω μασπιεδες μολις τα ...στρωσω.θα δειξει.καπου στα 240 ευρω και τα δυο νομιζω οτι πανε.διορθωστε με αν κανω λαθος

vestromas
27/10/2008, 15:43
Η τιμη παιζει αναλογα με το μαγαζι και την συνενοηση.
Νομιζω ξεκιναη εκει που λες και φτανει καπου στα 270.
Δεν θυμαμαι ποσο μου πηγανε. Νομιζω περυσι τετοια εποχη τα ειχα βαλει καπου στην Καισαριανη και ακομα ειναι σαν καινουρια και εχω κανει πανω απο 15000χλμ σε διαφορους δρομους και χωμα καθως και πολυ φορτωμα ταξιδι και λιοπυρι το καλοκαιρι οταν δεν εβρισκα σκιες. Υπηρχαν μερες που ψηνοντουσαν μεσημερια ολοκληρα χωρις ιχνος σκιας και το θερμομετρο να 50αριζει.:beer: :wave2:

Elle
27/10/2008, 16:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από vestromas
Η τιμη παιζει αναλογα με το μαγαζι και την συνενοηση.
Νομιζω ξεκιναη εκει που λες και φτανει καπου στα 270.
Δεν θυμαμαι ποσο μου πηγανε. Νομιζω περυσι τετοια εποχη τα ειχα βαλει καπου στην Καισαριανη και ακομα ειναι σαν καινουρια και εχω κανει πανω απο 15000χλμ σε διαφορους δρομους και χωμα καθως και πολυ φορτωμα ταξιδι και λιοπυρι το καλοκαιρι οταν δεν εβρισκα σκιες. Υπηρχαν μερες που ψηνοντουσαν μεσημερια ολοκληρα χωρις ιχνος σκιας και το θερμομετρο να 50αριζει.:beer: :wave2:

Κι εγώ είμαι για λάστιχα σε κανένα με δύο μήνες maximun
Χρήση για δρόμο, εθνική καθώς και πολύ επαρχιακό δίκτυο, ακούω συμβουλές!
:beer: :beer: :beer: :wave2:

vestromas
27/10/2008, 16:20
Θεωρητικα, αυτα που προτινω, τα bw δηλαδη, ειναι για ταξιδι φορτωμα και 90 τα 100 ασφαλτο.
Σε σχεση με τα μαμισια ομως που θεωρητικα ειναι πιο χωματινα, εγω ειδα με τα bw, πιο καλη συμπεριφαρα στο χωμα απο τα μαμισια tw.:beer: :wave2:

Respect
27/10/2008, 16:46
Δικιο εχει αυτος που βαζει τα bw και καταλαβαινει τι λαστιχαρες ειναι και το πως ταιριαζουν στο vstrom, σε σημειο να μην την ξαναψαχνει αλλο για λαστιχα.
Τα αλλα ειναι θεωριες και ιστοριες για αγριους.
Οποιος τα εχει βαλει εχει παθει πλακα με την συμπεριφορα της μηχανης.
Εγω δεν προκειτε να κοιταξω για αλλο λαστιχο, οπως και πολλοι απ οτι βλεπω εδω μεσα που ταξιδευουν και φορτωνουν πολυ τις μηχανες τους.:beer: :wave2: +1000

harlek
27/10/2008, 17:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από MARKOS-V
Παντως ολοι υποστηριζουν οτι ειναι σκληρο στη μεση και μαλακο στις ακρες.Τελικα τι ισχυει ρε παιδια;ποιος εχει δικιο;

Η bridgestone πουθενά δεν αναφέρει κάτι για διπλή γόμα για το BW, μπορείς να το ψάξεις και μόνος σου. Επίσης, προσωπικά δεν έχω διαπιστώσει ούτε δια της...αφής πιο μαλακή γόμα προς τις άκρες.
Καλό το BW, αλλά λίγο υπερεκτιμημένο, καθώς οι περισσότεροι το βάζουν μετά το μαμά Trailwing που είναι φρικιαστικό. Αν δείτε κριτικές από άτομα που είχαν πριν π.χ. Tourance, θα δείτε ότι οι γνώμες είναι μοιρασμένες.
Ένα πολύ ενδιαφέρον λάστιχο που δεν πολυφοριέται όμως εδώ είναι το Continental TrailAttack. Αν το χει βάλει κανείς, αν μας πει μια άποψη...

easy
27/10/2008, 18:22
Η bridgestone πουθενά δεν αναφέρει κάτι για διπλή γόμα για το BW, μπορείς να το ψάξεις και μόνος σου. Επίσης, προσωπικά δεν έχω διαπιστώσει ούτε δια της...αφής πιο μαλακή γόμα προς τις άκρες.
Καλό το BW, αλλά λίγο υπερεκτιμημένο, καθώς οι περισσότεροι το βάζουν μετά το μαμά Trailwing που είναι φρικιαστικό. Αν δείτε κριτικές από άτομα που είχαν πριν π.χ. Tourance, θα δείτε ότι οι γνώμες είναι μοιρασμένες.
Ένα πολύ ενδιαφέρον λάστιχο που δεν πολυφοριέται όμως εδώ είναι το Continental TrailAttack. Αν το χει βάλει κανείς, αν μας πει μια άποψη...

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=24178&perpage=15&pagenumber=17

harlek
27/10/2008, 19:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από easy
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=24178&perpage=15&pagenumber=17

Απ' ό,τι κατάλαβα από τις φωτό το παιδί φόρεσε τα Road Attack, που είναι καθαρά στριτάδικο. Υπάρχει και το TrailAttack (σ' αυτά αναφέρεται το λινκ στα γερμανικά), το οποίο είναι και... 5% χωμάτινο...

easy
27/10/2008, 19:59
σωστος φιλε μου εγω δεν το πιασα απο την αρχη...παντως καλο λαστιχακι φαινετε.

grasshopper
29/10/2008, 11:17
Φόρεσα τα trailattack μετά τα post του Νίκου (φοβήθηκα να βάλω τα road attack λόγω χώματος) σε καινουργιο strom (το τρίτο μου στρωμα σε 5 χρόνια) αρχές Αυγούστου (αλλαξα τα deathwings μετά απο 800χλμ).

Από τότε έχω κάνει ~2000χλμ

Είναι πολύ καλά λάστιχα με ασύγκριτη πρόσφυση (ακόμα δεν έχω καταφέρει να δώ το ABS όσο σκληρά και αν φρενάρω ενώ με τα μαμά έμπαινε με το παραμικρό-ειδικότερα το πίσω). Επίσης σε ευθεία εθνικής έχω δεί "σαλονάτα" 190+χαω χωρίς κουνήματα (βέβαια και τα μαμά στις ευθείες καλά ήτανε).

Σε σφιχτό στροφιλίκι δεν έχω πάει ακόμα αν και φαίνονται ήδη πατημένα σχεδόν απο άκρη σε άκρη (κάτι που θεωρούταν αστείο για τα μαμά).

Επίσης δεν τα έχω δεί σε βροχή (σε κάτι μικρομπόρες μόνο, μου έχουν δείξει στοιχεία εμπιστοσύνης).

Το μόνο κακό είναι ότι το μπροστινό κουνάει μεταξύ 70-80 χαω. Πιό πάνω και πιο κάτω εξαφανίζεται τό κούνημα. Ο μάστορας που το πηγα δις για ζυγοστάθμιση μίλησε για ελλατωματικό λάστιχο και είπε να κάνουμε γράμμα στη μοτοδυναμική αλλά μέχρι να ξεμπλέξουμε θα έρθει η ώρα της αλλαγής οπότε μάλλον το αφήνω μιας και το θεωρώ τυχαίο γεγονός αλλά και ακίνδυνο. Εκτιμώ λόγω μαλακής γόμας ότι η αλλάγή τους θα είναι μεταξύ 17,000-19,000.

Τέλος βγήκαν πρώτα (στο στεγνό) σε πρόσφατο test (σε πίστα) του motoradd φορεμένα σε RG1200

paranoid
30/10/2008, 14:39
Φιλε kakofonixx

Πήγα και εγώ σήμερα στον εν λόγω μάστορα και έβαλα τα Battlewing me 250€ full κομπλέ...Τα έβρισκα απο 280-330€...
Έχει τσιμπήσει λίγο το $ από τότε που έβαλε ο Low_rider...:p :D
Πάντως αυτό που θέλω ναπώ είναι ότι ήταν ευγενέστατος και εξυπηρετικότατος...
Για τα υπόλοιπα, (service κλπ) έχει πάει κανένας να μας πεί την άποψη του.??

miketzif
30/10/2008, 18:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από grasshopper
Φόρεσα τα trailattack μετά τα post του Νίκου (φοβήθηκα να βάλω τα road attack λόγω χώματος) σε καινουργιο strom (το τρίτο μου στρωμα σε 5 χρόνια) αρχές Αυγούστου (αλλαξα τα deathwings μετά απο 800χλμ).

Από τότε έχω κάνει ~2000χλμ

Είναι πολύ καλά λάστιχα με ασύγκριτη πρόσφυση (ακόμα δεν έχω καταφέρει να δώ το ABS όσο σκληρά και αν φρενάρω ενώ με τα μαμά έμπαινε με το παραμικρό-ειδικότερα το πίσω). Επίσης σε ευθεία εθνικής έχω δεί "σαλονάτα" 190+χαω χωρίς κουνήματα (βέβαια και τα μαμά στις ευθείες καλά ήτανε).

Σε σφιχτό στροφιλίκι δεν έχω πάει ακόμα αν και φαίνονται ήδη πατημένα σχεδόν απο άκρη σε άκρη (κάτι που θεωρούταν αστείο για τα μαμά).

Επίσης δεν τα έχω δεί σε βροχή (σε κάτι μικρομπόρες μόνο, μου έχουν δείξει στοιχεία εμπιστοσύνης).

Το μόνο κακό είναι ότι το μπροστινό κουνάει μεταξύ 70-80 χαω. Πιό πάνω και πιο κάτω εξαφανίζεται τό κούνημα. Ο μάστορας που το πηγα δις για ζυγοστάθμιση μίλησε για ελλατωματικό λάστιχο και είπε να κάνουμε γράμμα στη μοτοδυναμική αλλά μέχρι να ξεμπλέξουμε θα έρθει η ώρα της αλλαγής οπότε μάλλον το αφήνω μιας και το θεωρώ τυχαίο γεγονός αλλά και ακίνδυνο. Εκτιμώ λόγω μαλακής γόμας ότι η αλλάγή τους θα είναι μεταξύ 17,000-19,000.

Τέλος βγήκαν πρώτα (στο στεγνό) σε πρόσφατο test (σε πίστα) του motoradd φορεμένα σε RG1200

Εχω και γώ τα ίδια λάστιχα και έχω περίπου 3000 χλμ σε κ8

Αρχικά καμία σχέση με τα μαμίσια που στην βροχή όπου από καινούργια ειναι απλά άθλια

Σε βροχή τα βρήκα πολύ καλά δεν μου γλυστρισαν πουθενα

σε σφικτό στριφτερό δρόμο πλαγιαζουν πιο εύκολα από τα μαμα και αυτό το το δοκιμάσαμε με φίλο που έχει επίσης στρόμα με μαμα λάστιχα αλλάζοντας μηχανές, λόπγο κορωνας (έχει 0 μοίρες)

Με το φρενο έχεις απόλυτο δίκιο δεν πιάνει εύκολα το abs

με το κούνημα όμως θα σε στεναχωρίσω δίότι το έκανε και σε μένα ακριβώς όπως το περιγράφεις και ακριβώς το ίδιο μου είπε και ο λαστιχάς μου. Σήμερα λοιπόν μου έφερε άλλο λάστιχο και δυστυχώς κάνει τα ίδια πράγμα που με κάνει να πιστέυω ότι στον τομέα αυτο δεν "συνεργαζεται" το λάστιχο με την μοτο.

και είναι ένας από τους λόγους που εν ξέρω αν θα τα ξανά βάλω.

Αν μπορέι ο Νίκος1709 και ο www που έχουν τα road attack να μας πουν αν έχουν το ίδιο κούνημα

nikos1709
30/10/2008, 20:51
κανενα κουνημα ουτε στα 70 ουτε στα 170 στα δικα μου road attack

nikos1709
30/10/2008, 20:54
πλεον εχω 9000χλμ μετα road attack και ακομα κρατανε εκπληκτικα

miketzif
30/10/2008, 21:17
ρε συ Νίκο να σε ρωτήσω ένιωσες όταν τα έβαλες να γίνεται λίγο πιο ελαφρύ το μπροστινό μέρος της μηχανής? Με το που ατα έβαλα ένιωσα να ελαφρένει το μηχνάκι και να βουτάει το μπροστινό μέρος πιο πολύ στις στροφες. Και δίχνει ότι έχει πιο πολλά περιθώρια κλίσης.

Αν και φυσικά δεν είναι τα ίδια ελαστικά έχουν όμως από όσο ξέρω την ίδια κορώνα (0 μοίρες) και η ουσιώδη διαφορα τους είναι στην χάραξη με ελαφρώς περισσότερα κοψίματα το trial attack.

Respect
30/10/2008, 21:17
Ρε παιδιά τι να πω..
Διαβάζω συνέχεια ότι κουνάει & κουνάει..

Εμένα με BW + μπαγκαζιέρα & δε κουνάει ούτε για αστείο!-

miketzif
30/10/2008, 21:23
Εγώ αδελφέ άλλαξα τα λάστιχα τα μαμα ενώ ήταν καινούργια επειδή δεν μου άρεσαν. Μέχρι εκείνο το σημέιο δεν κουναγε τίποτα με το conti trail attack αρχίσανε τα κουνήματα και όπως είπα παραπάνω ενώ είναι παρα πολύ καλό λάστιχο μόνο και μόνο από το κουνημα μάλλον δεν θα τα ξανα βαλω

nikos1709
31/10/2008, 02:51
ενιωσα οτι το μηχανακι πλεον εγινε πολυ ευκινητο οχι οτι ελαφρωσει αλλα οτι στριβει με την με το που το σκεφτω και με μεγαλη εμπιστισυνη ...............εχετε σφιξει κα8ολου την πισω αναρτηση?την εχετε αφησει τελειωσ μαμα? εγω την εσφιξα αρκετα

nikos1709
31/10/2008, 02:56
εγω τα μαμα τα αλλαξα στα 12000χλμ περιπου
ακομα και με τα μαμα εξυνα( ατην αττικη οδο) εχω βιντεο στο youtube πλεον με τα conti road attack στριβω τερμα (για τα δεδομενα μου παντα αλλοι μπορει να στριβουν 10 φορεσ καλυτερα απο εμενα)
δε παταω χωμα σχεδον ποτε ...........τα ξαναεβαζα χωρισ δευτερη σκεψη

grasshopper
31/10/2008, 10:58
Φίλε miketzif,

ευτυχώς που δεν κίνησα διαδικασίες.

Πάντως έκανα και γω τα γιατροσόφια μου (περπάτημα μηχανής με τα χέρια με πιέσεις 10-12 psi) αλλά δεν άλλαξε τίποτις.

Χωρίς να λέω ότι έιναι κακό λάστιχο (trail attack), συμφωνώ σε όλες τις παρατηρήσεις του miketzif.

Από τη άλλη μπορεί να να έκανα λάθος εγώ που δεν έβαλα τα road attack όπως ο Νίκος.

Συνολικά όμως το λάστιχο έχει κορυφαία πρόσφυση και αυτό μετράει για μένα, άρα γενικά είμαι ευχαριστημένος (1. ακόμα να δώ ABS, 2. στα φανάρια πρώτος).

Παρότι είναι πολύ νωρίς ακόμα και αν το road attack δεν έχει αυτό το ενοχλητικό κούνημα θα το σκεφτόμουνα για επόμενο.

miketzif
31/10/2008, 23:24
Aν το κούνημα το έκανε σε πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες δεν θα υπήρχε πρόβλημα στα 60-70 που το κάνει είναι και οι ταχύτητες που κατα κόρον θα κινηθείς και κύρως σε σφικτό στριφτερό δρόμο όποτε είναι αρκετά ενοχλητικό, Τι να το κάνω που είναι καλό λάστιχο όταν δεν μπορώ να το χαρώ και μου σπάει τα νέυρα όταν οδηγώ.

grasshopper
03/11/2008, 15:26
καλα τα λές αλλά δεν το θεωρώ επικίνδυνο στα 60-70, μόνο εκενευριστικό. Αντιθέτως στα πολλά θα ήταν επικίνδυνο (απωλεια ελέγχου κτλ.)

και τώρα τι θα κάνεις? θα περιμένεις να τα αλλάξεις? στα πόσα?

miketzif
03/11/2008, 22:14
ανέφερα τα πολλά γιατί δεν πάω με πολλά δεν ξεπερνάω εύκολά τα 140. Σκέφτομαι μήπως τα πουλήσω και δοκιμάσω τα road attack. Αλλα και αυτά δεν θα τα βάλω αν δε τα οδηγήσω πρώτα σε κάποιο αλλο μηχανάκι. Αν δε καταφέρω να τα πουλήσω με βλέπω να βγάζω χειμώνα και από Άνοιξη καινούργια. Εξάλλου, κάνω χλμ με την μηχανή μου φαντάσου σήμερα έχω 10200 χλμ και την αγόρασα 3-6-2008

Respect
03/11/2008, 23:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από miketzif
ανέφερα τα πολλά γιατί δεν πάω με πολλά δεν ξεπερνάω εύκολά τα 140. Σκέφτομαι μήπως τα πουλήσω και δοκιμάσω τα road attack. Αλλα και αυτά δεν θα τα βάλω αν δε τα οδηγήσω πρώτα σε κάποιο αλλο μηχανάκι. Αν δε καταφέρω να τα πουλήσω με βλέπω να βγάζω χειμώνα και από Άνοιξη καινούργια. Εξάλλου, κάνω χλμ με την μηχανή μου φαντάσου σήμερα έχω 10200 χλμ και την αγόρασα 3-6-2008 Από το κακό στο χειρότερο.. (που λέει ο λόγος)

Όλοι λέμε για το τι γαμώ τα λάστιχα που είναι τα BW εσύ επιμένεις να κάνεις πειράματα.

vestromas
03/11/2008, 23:28
Ναι ρε Respect, πεστα!!! Εχουν ματωσει τα δαχτυλα μας να τα γραφουμε.

Ουτε μετοχες στην μπριτζεστον να χαμε.:lol::beer: :beer: :beer: :wave2:

ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΛΑΣΤΙΧΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒW ΓΙΑ ΤΟ VSTROM!!!!!!!!!

Παρτε το χαμπαρι, για τοσο μ@λ@κες μας εχετε τοσοι που πινουμε νερο στ ονομα τους; Μιλαμε για φοβερη συμπεριφορα το μηχανακι, κατω απ ολες της συνθηκες.

miketzif
03/11/2008, 23:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από Respect
Από το κακό στο χειρότερο.. (που λέει ο λόγος)

Όλοι λέμε για το τι γαμώ τα λάστιχα που είναι τα BW εσύ επιμένεις να κάνεις πειράματα.

Δεν αμφιβάλλω για bw ότι είναι καλά λάστιχα όπως επίσης ότι και τα conti που φοράω τώρα δεν είναι εξίσου καλά ή καλύτερα ακόμα σε συμπεριφορά. Το θέμα έιναι το κούνημα που κάνει και μόνο.
και έχω αρχίσει να πιστεύω οτί οφείλεται στην μηχανή και όχι στα λάστιχα γιατί σήμερα που οδήγησα ένος φίλου το στρόμα ποου το έχουμε αγορασει με μέρες δοαφόρά και φοράει ακόμα τα μαμά λάστιχα διαπίστωσα ότι το κάνει και αυτό.

Τώρα με τα conti road attack που σκεφτομαι να βάλω δεν έιναι πείραμα αλλά προσωπική αναγκη για ένα καθάρα ασφάλτινο λάστιχο γατί η χρήση της μηχανής μου είναι κατά 90-95 % στο δρομο (ασφαλτο) και δή σε σφικές στριφτερές διαδρομές επαρχιακό δύκτιο. Και η continental είναι η μόνη εταιρεία που το βγάζει σε διαστάσεις που δορά το στρόμα

Και κατί τελευταίο δεν υπάρχουν μόνο τα bw σαν λάστιχα αλλά και πολλά άλλα και δεν νομίζω ότι μετά από αυτά υπάρχει το χαός και αν αποφάσιζα να βάλω "ον-οφ" λάστιχο θα έβαζα τα metzeler exp, για το ποία στο θρέντ δεν αναφέρονται πολλά πράγματα ένω είναι εξαιρετικά λάστιχα.

ΥΓ:καμιά φόρά με τα πειράματα πάντως μπορείς να πετύχεις εξαιρετικά αποτελέσμετα και εκέι που δεν το περιμένεις:wave2: :wave2: :beer:

miketzif
04/11/2008, 00:17
Ναι ρε Respect, πεστα!!! Εχουν ματωσει τα δαχτυλα μας να τα γραφουμε.

Ουτε μετοχες στην μπριτζεστον να χαμε.:lol::beer: :beer: :beer: :wave2:

ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΛΑΣΤΙΧΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒW ΓΙΑ ΤΟ VSTROM!!!!!!!!!

Παρτε το χαμπαρι, για τοσο μ@λ@κες μας εχετε τοσοι που πινουμε νερο στ ονομα τους; Μιλαμε για φοβερη συμπεριφορα το μηχανακι, κατω απ ολες της συνθηκες.

φίλτατε και συμπαθέστατε vestroma εγώ προσωπικά δεν θεωρω κανέναν μαλάκα σου μιλώ με ειλικρίνεια ο καθένας κάνει τις επιλογές του και μέχρι εκέι, οι οποίες για μένα μπορεί να μην είναι κατανοητές αλλά αν μη τι άλλο είναι σεβαστες.

Τώρα επι του πρακτέου εγώ έχω την συνήθεια σε όλα τα οχηματά μου να αλλάζ ω τα λάστιχα ακόμα και από καινούργια αν δεν μου αρεσουν στην οδική συμπεριφορά τους ή δεν ταιριάζουν στο στύλ που οδηγώ εγω. επίσης τα αλλάζω πολύ πιο συχνά απο τον μέσο χρήστη πολές φορες και νωρίτερα από τον χρονο γιατί γραφω πολλά χλμ.

Ετσι έχω την πολυτέλεια να άλλαζω πολλά σετ ελλαστικων στην ζωή της μοτο μου και να μπορώ να δοκιμάζω διαφορα ελαστικά.

Και κατί ακόμα το οποίο θα το πώ και δεν θελω να ακουστεί ασχημα γιατί δεν το λέω με καθόλου έπαρση ή εγωισμό, δεν κάνω τις αγορές μου ή εν γένει τις επιλογές μου ακολουθώντας πιστά τις γνώμες των άλλων γιατί σ' αυτες υπάρχει η υποκειμενικότητα και πολές φορες η τάση να υπερασπίσπτει καποιος την επιλογή του ακόμα κι ας μην πρέπει να το κάνει.

και φέρνω ενα απλό παράδειγμα : Αγοράζει ο χ κάτι το οποίο είναι μουφα και για να μην νιώσει μαλάκας που το έκανε δεν βγένει δημόσια να το πεί (σε ένα φόρουμ) ή στις παρεές του τι μαλακία έκανε αλλά ακριβως το αντίθετο του στύλ φίλε αυτό είναι το κλαύτερο χωρις δεύτερη κουβέντα κ.ο.κ

και αυτό δεν είναι μομφή για κανέναν προς αποφυγή παρεξηγήσεων, απλά δικαιολογέι τον τρόπο σκέψης μου:wave2: :beer:

vestromas
04/11/2008, 00:24
Eγω δεν ειμαι τετοιος τυπος και αν μου βγαιναν μουφα τα λαστιχα θα ξεφωνιζα αγρια.
Ειδα πολλους που τα προτιμησαν και επειδη δεν ειμαι ξερολας, πηγα και τα εβαλα και επαθα πλακα.
Αλωστε πιος ο λογος που μπαινουμε και ρωταμε εδω μεσα; Για να μας πουνε και να τους θεωρησουμε κοροιδα και να παμε να κανουμε πειραμα;:lol:
Δεν μας τα λες καλα:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :beer: :beer: :beer: :wave2:

miketzif
04/11/2008, 08:05
και άλλο που δεν είπα να μην παρεξηγηθώ. rotflmao:

και βέβαια έχεις δίκιο ότι κανέις δεν πρέπει να είναι ξερόλας και βέβαια αφού είμαστε σε ένα φόρουμ πρέπει να ρωτάμε γι' αυτό εξαλλου είμαστε μέσα σ'αυτό. Και ξανα λέω αυτά που είπα δεν είναι μομφή για κανέναν και πολύ περισσότερο για σένα και για τον respect kai τα υπόλοιπα παιδιά που μιλάμε.

Απλά αυτό προσπαθώ να σου πώ ότι δεν τα πέρνω όλα της μετρητης γιατί -και πιστεύω θα συμφωνήσεις- σε ένα φόρουμ με χιλιάδες μέλη θα υπάρχουν και απόψεις που δεν θα πρέπει κάποιος να τις λάβει υπόψην του.

και επιπλέον εγω προσωπικά έχω την ατυχία να μην γνωρίζω προσωπικά άτομα από το φόρουμ και πολλές φορες δεν μπορείς να καταλάβεις αμέσως απο τα γραφόμενα του άλλου για το ποιος έιναι πραγματικά και κατά πόσο πρέπει ι να ασπάζεσαι αβίαστα την απόψη του άλλου.
Απλά κρατάς πισινές.

Και φυσικά για να είμαι ακριβοδίκαιος δεν εξαιρώ και τον εαυτό μου από τα παράπάνω γιατί -όσο και να μη μου αρέσει- μπορεί να είμαι έγω ο μαλάκας της υπόθεσης.:wave2: :wave2: :beer: :beer: :

vstrider
04/11/2008, 08:14
μετά από τα λάστιχα μαμα έβαλα pirelli scorpio. Εκπληκτικό λάστιχο... καλύτερο -κατά την 'αποψή μου από τα bw- αλλά κρατάνε για πολύ λίγο (4000-5000 χλμ). Μετά πάλι bw. Eχουν και διάρκεια και καλό πάτημα.

tazakos
04/11/2008, 08:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από vstrider
μετά από τα λάστιχα μαμα έβαλα pirelli scorpio. Εκπληκτικό λάστιχο... καλύτερο -κατά την 'αποψή μου από τα bw- αλλά κρατάνε για πολύ λίγο (4000-5000 χλμ). Μετά πάλι bw. Eχουν και διάρκεια και καλό πάτημα.

νομίζω ότι 4000-5000 είναι ελάχιστα για ένα λάστιχο ον-οφφ να το συζητάμε, εμένα στο προηγούμενο μηχανάκι μου (freewind650) που είχα τα scorpio s/t ήταν ότι χειρότερο φόρεσα.σκληρά σαν ξύλα και έστριβα και έτρεμα, νομίζω τα βλέπω εφιάλτες ότι πάω να μπω σε στροφή με πολλά και τελευταία στιγμή θυμάμαι ότι φοράω pirelli scorpion s/t! :cry:

harlek
05/11/2008, 21:33
Όλα τα θρεντ για τα λάστιχα κρύβουν πολλές παγίδες!!

α) Άγνοια και ανακρίβειες. Ένας λέει ότι έβαλε π.χ. τα Pirelli Scorpion (όπως π.χ. ο φίλος παραπάνω), αλλά έχει βάλει τα Scorpion Sync, που είναι άλλο λάστιχο! Βγάλε μετά άκρη.

β) Γενικεύσεις. Ένας έβαλε ένα λάστιχο που τον ικανοποίησε στη δική του μηχανή, και γενικεύει ότι είναι καλό για ΟΛΕΣ!

γ) Κλίμα "όχλου". Βάζει ένας ένα λάστιχο που του φαίνεται καλό, είτε επειδή ταίριαξε στη μηχανή του, είτε επειδή ταίριαξε στα γούστα του, είτε επειδή τα προηγούμενά του ήταν μάπες και τα επόμενα του φάνηκαν πολύ καλύτερα. Τα προτείνει , το βάζουν άλλοι 2-3 και, όντας προκατειλημμένοι ότι έβαλαν το καλύτερο, ποστάρουν και ευπαυξάνουν. Ξαφνικά, το λάστιχο "αποθεώνεται", μέχρι να βρεθεί κάποιος που δεν του άρεσε, να βρει το κουράγιο να διαφωνήσει με όλους, οπότε ίσως μετά να γίνει και το αντίθετο, δηλαδή "θάψιμο" του ίδιου λάστιχου εν μία νυκτί!

δ) Έλλειψη εμπειριών. Ξεκινάει κάποιος με V-Strom και τα (κατά γενική ομολογία) άθλια Trail-Wings. Βάζει ύστερα π.χ. τα BattleWings. Του αρέσουν πολύ, τα ορίζει ως κορυφαία και διαδίδει. Πολλοί ακολουθούν, διαπιστώνουν την ίδια διαφορά μεταξύ TrailWing και BattleWing και να σου το κορυφαίο λάστιχο όλων των εποχών κατά "γενική ομολογία"! (δε λέω κακό το BattleWing, παράδειγμα έφερα)

Έτσι, φτάνουμε να γράφουμε σελίδες επί σελίδων και τελικά να μη βγαίνει καμία άκρη. Για την ιστορία, εγώ προσωπικά, μια φορά εμπιστεύτηκα τις γνώμες από φόρουμ και έκανα τη χειρότερη αγορά της ζωής μου (Anakee - ξέρω, ξέρω, πολλοί ορκίζονται στ' όνομά τους!). Έκτοτε δίνω βάση αποκλειστικά και μόνο σε post ανθρώπων που έχουν δοκιμάσει πάνω από 3 τύπους ελαστικών σε συγκεκριμένη μηχανή και περιγράφουν με ακρίβεια (και όχι απλά "τα τάδε ....γ@μούν!!!") τη συμπεριφορά τους.

;)

vestromas
05/11/2008, 22:34
Ποτε εκαναν σουξε τα anakee εδω μεσα κα δεν το πηρα πρεφα;
Α τωρα το προσεξα οτι την πατησες απο αλλο φορουμ.
Ειδες τι παθαινεις; Ακους τις π@παριες απο τα αλλα φορουμ και μετα γινεσε επιφυλακτικος με το καλυτερο φορουμ του πλανητη, που εχει και τους καλυτερους και πιο καταρτισμενους μοτοσυκλετιστες του συμπαντος.:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :beer: :wave2:

Respect
05/11/2008, 22:53
:bigcry: :bigcry: :bigcry:

BW και ξερό ψωμί... :a08:

vstrider
06/11/2008, 08:39
Όλα τα θρεντ για τα λάστιχα κρύβουν πολλές παγίδες!!

α) Άγνοια και ανακρίβειες. Ένας λέει ότι έβαλε π.χ. τα Pirelli Scorpion (όπως π.χ. ο φίλος παραπάνω), αλλά έχει βάλει τα Scorpion Sync, που είναι άλλο λάστιχο! Βγάλε μετά άκρη.

β) Γενικεύσεις. Ένας έβαλε ένα λάστιχο που τον ικανοποίησε στη δική του μηχανή, και γενικεύει ότι είναι καλό για ΟΛΕΣ!

γ) Κλίμα "όχλου". Βάζει ένας ένα λάστιχο που του φαίνεται καλό, είτε επειδή ταίριαξε στη μηχανή του, είτε επειδή ταίριαξε στα γούστα του, είτε επειδή τα προηγούμενά του ήταν μάπες και τα επόμενα του φάνηκαν πολύ καλύτερα. Τα προτείνει , το βάζουν άλλοι 2-3 και, όντας προκατειλημμένοι ότι έβαλαν το καλύτερο, ποστάρουν και ευπαυξάνουν. Ξαφνικά, το λάστιχο "αποθεώνεται", μέχρι να βρεθεί κάποιος που δεν του άρεσε, να βρει το κουράγιο να διαφωνήσει με όλους, οπότε ίσως μετά να γίνει και το αντίθετο, δηλαδή "θάψιμο" του ίδιου λάστιχου εν μία νυκτί!

δ) Έλλειψη εμπειριών. Ξεκινάει κάποιος με V-Strom και τα (κατά γενική ομολογία) άθλια Trail-Wings. Βάζει ύστερα π.χ. τα BattleWings. Του αρέσουν πολύ, τα ορίζει ως κορυφαία και διαδίδει. Πολλοί ακολουθούν, διαπιστώνουν την ίδια διαφορά μεταξύ TrailWing και BattleWing και να σου το κορυφαίο λάστιχο όλων των εποχών κατά "γενική ομολογία"! (δε λέω κακό το BattleWing, παράδειγμα έφερα)

Έτσι, φτάνουμε να γράφουμε σελίδες επί σελίδων και τελικά να μη βγαίνει καμία άκρη. Για την ιστορία, εγώ προσωπικά, μια φορά εμπιστεύτηκα τις γνώμες από φόρουμ και έκανα τη χειρότερη αγορά της ζωής μου (Anakee - ξέρω, ξέρω, πολλοί ορκίζονται στ' όνομά τους!). Έκτοτε δίνω βάση αποκλειστικά και μόνο σε post ανθρώπων που έχουν δοκιμάσει πάνω από 3 τύπους ελαστικών σε συγκεκριμένη μηχανή και περιγράφουν με ακρίβεια (και όχι απλά "τα τάδε ....γ@μούν!!!") τη συμπεριφορά τους.

;)

Ευστοχα τα λεγόμενά σου. Εσύ τι έχεις βάλει στο μηχανάκι σου?

tazakos
06/11/2008, 09:45
για αυτό έγραψα scorpio s/t επειδή ξέρω ότι υπάρχουν και άλλοι τύποι.Ο καθένας πρέπει να είναι συγκεκριμένος και σαφής και ο κάθε ενδιαφερόμενος να έχει την ικανότητα να διακρίνει πιανός αξιόπιστες πληροφορίες από τα πολλά λεγόμενα..

Εγώ λοιπόν έβαλα ολοκαίνουργια στο FREEWIND τα PIRELLI SCORPIO S/T γλυστρούσαν πάντα και παντού και την μία και μοναδική φορά που ζεστάθηκαν και μπορεσα και "έστριψα" το μηχανάκι, πάθαν παρακάτω φούιτ! Μετά έβαλα τα Battlewing και έστριβα από το πρώτο χιλιόμετρο που ήταν κρύα και ένοιωθα πρωτόγνωρη ασφάλεια μαζί τους.
Τα περπάτησα λοιπόν και τα δύο από καινούργια στην ιδια μοτοσυκλέτα και δηλώνω προσωπική εμπειρία ότι τα pirelli scorpio s/t γλυστράν και σε μισό χρόνο ξεραίνονται και είναι σαν κούτσουρα.

Πρώτη αλλαγή στο στρόμα θα είμαι μεταξύ BW και ROADATTACK.

geomanous
17/11/2008, 19:34
Εβαλα και εγω τα bw, αν και τα εβλεπα διπλα διπλα στα tourance exp και δεν μπορουσα να αποφασισω.

Μου εκανε εντυπωση η εντονη προσπαθεια του μαγαζατορα να αγορασω pirelli (δε θυμαμαι ποιο μοντελο :( ).

Anyway, ειχα αποφασισει τα BW και εβαλα αυτα...

Αληθεια, ολοι αυτοι που εκθιαζουν τα BW, με τι τα συγκρινουν? Με τα μαμισια ή με αλλα λαστιχα παρομοιας κατηγοριας και τεχνολογιας?

Γιατι μπροστα στα μαμισια φαινεται εντελως προφανης η ανωτεροτητα του BW.

p.s.: BW: μοτοχωρος 250E

pepes1gr
17/11/2008, 20:26
Μετά από 10.000χιλ με τα tourance exp έχω να πω ότι λάστιχο αρχίζει να δείχνει σημάδια φθοράς αλλά κρατάει μιά χαρά.Μόνο που θέλει λίγο ζέσταμα.

grdaemon
18/11/2008, 10:02
Τι δείκτη ταχύτητας έχετε ρε παιδιά? Πασχίζουμε να βγάλουμε συμπέρασμα για τη τόσο χάλια συμπεριφορά των EXP τρία άτομα που τα βάλαμε σχεδόν την ίδια περίοδο..Βασικά είναι τόσο χάλια που αν μπορούσαμε θα το προχωρούσαμε με διαμαρτυρία το θέμα αλλά σε ποιόν και τίνος το αυτί θα ιδρώσει.....Ελλαδάρααααα .........

LiakosVstrom
18/11/2008, 12:16
παίδες εγώ το μηχανάκι το πήρα με 11.000χλμ μοντέλο του 04 πριν από ένα χρόνο περίπου. φόραγε ακόμα τα μαμίσια (TW) δυστηχώς.... :eyepop: τα λάστιχα ήταν μεν πολυκαιρισμένα αλλά κράταγαν ακόμα... μετά από 3 χρόνια και 11.000 χλμ. όσο μπορούσαν.

τα άλλαξα μετά από 2 μήνες φυσικά (και πολύ άργησα) με τα tourance exp. είμαι ευχαριστημένος σε νορμάλ πλαίσια. σε ελιγμούς με αρκετή ταχύτητα στην πόλη το μηχανάκι κάνει ότι ακριβώς θέλεις και στις στροφές μπαίνει πολύ καλά χωρίς να φοβάσαι. και το χώμα του το πάει...και το τιμόνι δεν τρέμει αν το αφήσεις ακόμα και με 70-80.

VALAS V-STROM
18/11/2008, 12:23
Μου αρέσουν και τα dunlop αλλά φθείρονται γρήγορα.Εσείς τι έχετε να πείτε???

nikos1709
18/11/2008, 13:26
ROAD ATTACK αν δε πατε σε χωμα ειναι μονοδρομοσ

18/11/2008, 14:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos1709
ROAD ATTACK αν δε πατε σε χωμα ειναι μονοδρομοσ

Μετά από 3.000 Km με τα Road Attack, συμφωνώ απόλυτα

tazakos
19/11/2008, 10:37
Θοδωρή τα εν λόγω ελαστικά, έχουν δείκτη ταχύτητας W????πες μου ότι βγαίνουν και σε χαμηλότερο! Πως τα ζεσταίνετε αν είναι w?

edit: τώρα τα βρήκα και σε V εντάξει...και εγώ λέω W θα είναι μια ζωή κρύα!

20/11/2008, 17:20
Φίλε υπάρχουν σε V. Είναι πολύ μαλακά και ζεσταίνονται εύκολα.

Sorry για την καθυστέρηση. Τώρα είδα το Post.

Τα έβαλες ? Σε τι τιμούλα ?

Elle
20/11/2008, 17:30
Tα conti για άσφαλτο έχουν αντοχή ή μετά από 7.000χλμ με normal χρήση θα θέλουν πέταμα;
Συγκριτικά με τα Michelin pilot road 1 που μου προτίνει ο λαστιχάς μου τι θα λέγατε;

nikos1709
20/11/2008, 20:39
εχω πανω απο 9000χλμ με τα conti ακομα κρατανε και δεν ειμαι και πιο ηρεμοσ οδηγοσ

21/11/2008, 07:21
Τα Pilot Road 1 είναι πάρα πολύ καλά λάστιχα. Απλά κορυφή.

Δεν τα επέλεξα όμως επειδή έχουν αργή κορώνα, κάτι που δεν ισχύει με τα Conti.

Αν έβγαινε για το μηχανάκι μας τα Pilot Road 2, τότε σίγουρα θα έβαζα αυτά για δοκιμή. Προς το παρόν, για καθαρόαιμο ασφαλτο - λάστιχο, πιστεύω πως τα Conti, είναι μια πάρα πολύ καλή επιλογή.

Για αντοχές δεν ξέρω γιατί έχω ακόμα λίγα χιλιόμετρα. Δεν με ενδιαφέρει όμως μια και δίδω έμφαση κυρίως στην ασφάλεια. Αν χρειαστεί αλλαγή μπορεί (απ' όσα έχω ακούσει) να αλλάξω το πίσω κοντά στα 10 - 12.000 Km (με άγρια χρήση).

nikos1709
21/11/2008, 13:08
οπωσ τα λεσ με αγρια χρηση αλλαζεισ ενα πισω στα 10-12000χλμ

Elle
21/11/2008, 15:47
Όσο και να το ψάχνω, δε βρίσκω τίποτα αρνητικό
στα conti που ίσως να έχετε δίκιο. Μπορεί και να είναι
το BEST OF ασφάλτου για το Suzuki V-Strom

22/11/2008, 20:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από Elle
Όσο και να το ψάχνω, δε βρίσκω τίποτα αρνητικό
στα conti που ίσως να έχετε δίκιο. Μπορεί και να είναι
το BEST OF ασφάλτου για το Suzuki V-Strom

Δεν θα ήταν το Best Off, αν είχαν βγει τα Pilot Road 2 για το Strom. Προς το παρόν, είναι ένα πάρα πολύ καλό λάστιχο, που ζεσταίνει γρήγορα και προσφέρει πολύ καλό κράτημα.

http://www.forum-auto.com/uploads/200406/rueda_1086774966_attackhalf.jpg

http://www.canyonchasers.net/blog/uploads/roadattack_uvpropertyoriginal.jpg

Innersense
29/12/2008, 15:13
Γεια χαρά

Φέτος τις γιορτές περίμενε ένα Δωράκι την καλή μου κάτω από το δέντρο, το κλασικό ζευγαράκι BattleWing.

Έχουμε και λέμε λοιπόν: Αλλαγή των μαμήσιων DeathWing στα 29800, έβγαζαν και άλλα αφού είναι εντελώς αναίσθητα αλλά είπα να μην το ξεφτιλίσω το θέμα αφενός γιατί ήταν πολυκαιρισμένα, αφετέρου γιατί κουβαλάω και μια κοπέλα που την αγαπάω πάνω.

Αγορά Combo:
BattleWing BW 501 110/80 R19 M/C 59H
BattleWing BW 502 150/70 R17 M/C 69H
Με τοποθέτηση και ζυγοστάθμιση 260? (πάνω κάτω η μεσαία τιμή της αγοράς).

Ο Λαστιχάς πρότεινε Anakee μιας και του είπα ότι δεν πάω χώμα παρα μόνο αν χρειαστεί. Μου έκανε εντύπωση πάντως το πόσο πιο μαλακιά είναι η γόμα των Anakee μιας και τα έπιασα και τα σύγκρινα.

Η πρώτη βόλτα από μαγαζί στο σπίτι και κάποιες δουλειές, δίνει απευθείας την εντύπωση του λάστιχου με σκληρό σώμα, πράγμα το οποίο μου φάνηκε περίεργο μιας και τα πολυκαιρισμένα DeathWing λογικά πρέπει να ήταν κούτσουρα.

Τα υπόλοιπα εν καιρώ

Χρόνια πολλά σε όλους, πάντα καλοτάξιδοι, πάντα όρθιοι!

costas81
05/01/2009, 16:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από Innersense
Γεια χαρά

Φέτος τις γιορτές περίμενε ένα Δωράκι την καλή μου κάτω από το δέντρο, το κλασικό ζευγαράκι BattleWing.

Έχουμε και λέμε λοιπόν: Αλλαγή των μαμήσιων DeathWing στα 29800, έβγαζαν και άλλα αφού είναι εντελώς αναίσθητα αλλά είπα να μην το ξεφτιλίσω το θέμα αφενός γιατί ήταν πολυκαιρισμένα, αφετέρου γιατί κουβαλάω και μια κοπέλα που την αγαπάω πάνω.

Αγορά Combo:

Ο Λαστιχάς πρότεινε Anakee μιας και του είπα ότι δεν πάω χώμα παρα μόνο αν χρειαστεί. Μου έκανε εντύπωση πάντως το πόσο πιο μαλακιά είναι η γόμα των Anakee μιας και τα έπιασα και τα σύγκρινα.

Η πρώτη βόλτα από μαγαζί στο σπίτι και κάποιες δουλειές, δίνει απευθείας την εντύπωση του λάστιχου με σκληρό σώμα, πράγμα το οποίο μου φάνηκε περίεργο μιας και τα πολυκαιρισμένα DeathWing λογικά πρέπει να ήταν κούτσουρα.

Τα υπόλοιπα εν καιρώ

Που σαι ρε Βασιλακη;;
Καλοριζικα τα λαστιχακια σου!!

geomanous
05/01/2009, 17:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από Innersense
Γεια χαρά

Αγορά Combo:

Τα υπόλοιπα εν καιρώ

Μπορεις να το εξηγησεις λιγο αυτο το "σκληρο σωμα"??? Τα εχω κανα/δυο μηνες πανω και πολλες φορες, ειδικα σε δρομο με ανωμαλιες (παντου δηλαδη), νιωθω σα να οδηγαω ποδηλατο σε πλακωστρωτο. Σα να μου φευγει δηλαδη απο μονο του...

Αυτο με τα μαμα δεν το ειχα!

Βεβαια σε φρεναρισματα σπανια δουλευει πλεον το abs...ενω με τα μαμα......

p.s. πανω απο ολα κουβαλας την παρτη σου πανω στη μηχανη...

Βασίλειος
12/03/2009, 09:36
Παιδιά συμφωνώ με προηγούμενες σελίδες του ποστ για τα μαμά. Ήθελαν ώρες να ζεσταθούν.
Αφήστε που κοσκίνιζε το τιμόνι στα 70-90χλμ.
Άλλαξα και έβαλα pirreli. Τέρμα το κοσκίνισμα. Απίστευτο ελαστικό. Μαλακό, τρομερή πρόσφυση. Ζεσταίνεται γρήγορα. Στη βροχή το κάτι άλλο. Μείον, η γρήγορη φθορά.
Τώρα παρήγγειλα τα continental. Θα σας πω από εβδομάδα. Πάντως οι λίγοι που τα φοράνε είναι ικανοποιημένοι και με το παραπάνω. Ίδωμεν.

longjohn
12/03/2009, 16:16
Αρχικά δημιουργήθηκε από Βασίλειος
Παιδιά συμφωνώ με προηγούμενες σελίδες του ποστ για τα μαμά. Ήθελαν ώρες να ζεσταθούν.
Αφήστε που κοσκίνιζε το τιμόνι στα 70-90χλμ.
Άλλαξα και έβαλα pirreli. Τέρμα το κοσκίνισμα. Απίστευτο ελαστικό. Μαλακό, τρομερή πρόσφυση. Ζεσταίνεται γρήγορα. Στη βροχή το κάτι άλλο. Μείον, η γρήγορη φθορά.
Τώρα παρήγγειλα τα continental. Θα σας πω από εβδομάδα. Πάντως οι λίγοι που τα φοράνε είναι ικανοποιημένοι και με το παραπάνω. Ίδωμεν.

Όταν λες ότι έβαλες τα pirreli παλιά ποια έβαλες εννοείς pirreli sync scorpio ?
Kαι τώρα ποια έβαλες to trail attack

Στο συνεργείο που ήμουν πρόσφατα κάποιος με vstrom έβαλε το pirreli sync trail και γιατί είχα την ευκαιρία δοκίμασα το πέλμα και μου φάνηκε αρκετό μαλακό και η χαραξη του ήταν τρελή και εντυπωσιακή.
Αλήθεια ξέρει κανείς για αυτό το λάστιχο

LongJohn

al_tzamp
12/03/2009, 19:17
hello!
mipws exei dokimasei kaneis ta turance EXP gia na pei tis entypwseis tou?
:)

nikolas1709
12/03/2009, 21:13
αν δε πατατε χωμα τα conti road attack ειναι μονοδρομοσ βαλτε και θα δειτε αλλο μηχανακι δεν συγκρινονται .

Βασίλειος
13/03/2009, 04:36
Ξέρει κανείς πια είναι η διαφορά continental trail attack από road attack?

grdaemon
13/03/2009, 04:43
Mακρυά από τα EXP. Το έχω ξαναπει και το επαναλαμβάνω γι ααυτούς που δεν το κατάλαβαν.

ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΑ EXP._

Βασίλειος
13/03/2009, 04:52
Τι είναι τα EXP μπορείς να βοηθήσεις?

grdaemon
13/03/2009, 07:54
Τι είναι τα EXP μπορείς να βοηθήσεις?

Tα νέα ελάστικά της Metzeler που αντικατέστησαν τα πολύ πετυχημένα στο παρελθόν Τourance λέγονται Tourance EXP. Θεωρώ ότι στα 38 μου και με περισσότερα από 300000Κm σε δίκυκλο πρώτη φορά μπορώ να είμαι βέβαιος για κάτι. Τα λάστιχα αυτά είναι ΧΑΛΙΑ._

Βασίλειος
13/03/2009, 08:14
Οσον αφορά τα continental trail attack και road attack. Προς όλους εσας που τα φοράτε, γνωρίζετε ότι τα road έιναι στριταδικά? Θεωρώ ότι προσπαθούμε να κάνουμε το στρομ μας όσο πιο στριταδικο γίνεται και δεν καταλαβαινω το λόγο τη στιγμή που αγοράζουμε on-off. Η ερώτηση μου είναι γιατί road attack και όχι trail attack που είναι για το δικό μας μηχανάκι? Φίλοι μου μηχανικοί και παιδιά που ασχολούνται πιο επαγγελματικά με τον χώρο επιμένουν ότι το κάθε μηχανάκι στην κατηγορία του. Γιαυτό και ξεχωρίζουν τα ελαστικά σε κατηγορίες. Το λέω γιατί είμαι μεταξύ των δύο παραπάνω τύπων ελαστικού και σχεδον με έχετε πείσει για τα road attack.

13/03/2009, 08:23
Οσον αφορά τα continental trail attack και road attack. Προς όλους εσας που τα φοράτε, γνωρίζετε ότι τα road έιναι στριταδικά? Θεωρώ ότι προσπαθούμε να κάνουμε το στρομ μας όσο πιο στριταδικο γίνεται και δεν καταλαβαινω το λόγο τη στιγμή που αγοράζουμε on-off. Η ερώτηση μου είναι γιατί road attack και όχι trail attack που είναι για το δικό μας μηχανάκι? Φίλοι μου μηχανικοί και παιδιά που ασχολούνται πιο επαγγελματικά με τον χώρο επιμένουν ότι το κάθε μηχανάκι στην κατηγορία του. Γιαυτό και ξεχωρίζουν τα ελαστικά σε κατηγορίες. Το λέω γιατί είμαι μεταξύ των δύο παραπάνω τύπων ελαστικού και σχεδον με έχετε πείσει για τα road attack.

Σωστή προσέγγιση έχεις, όμως τα Continental Road Attack, δίδονται επίσημα από την Conti για το Vstrom και γενικότερα για τα μεγάλα On-Off. Επομένως επισήμως είναι συμβατά με τη μοτοσυκλέτα.

Τώρα αν θέλει κάποιος να μην πατάει καθόλου χώμα και στις στροφές να ξύνει τα πατητήρια (http://www.youtube.com/watch?gl=NL&hl=nl&v=gy7UnJX6xsY) με την άνεσή του, είναι άλλο πράγμα.

Όμως, ακόμα και αν ίσχυε αυτό που περιγράφεις, δηλαδή ήθελε κάποιος να βάλει πχ κάποια ασύμβατα λάστιχα, όπως Τραχτεράδικα στο Strom, αυτό που μετράει είναι ο χαρακτήρας του αναβάτη και τι του αρέσει να κάνει. Πολύ λιγότερο ο χαρακτήρας του οχήματος που έχει.

Άλλωστε, αν δοκιμάσεις τα Road Attack, πιστεύω πως η αίσθηση εμπιστοσύνης που δίνουν στην άσφαλτο, ακόμα και με πολύ φορτωμένο μηχανάκι, είναι φανταστική και θα σου αρέσουν κι εσένα

nikolas1709
13/03/2009, 15:01
εγω ειμαι που ξυνω:) :) :) :) :) το οτι πηρα on-off δεν σημαινει οτι πρεπει να παω στο χωμα το πηρα γιατι ειναι ανετο φορτωνετε και μπορεισ να πασ και ταξιδι οποτε επελεξα ενα λαστιχο που ειναι οτι καλυτερο στο δρομο (φρεναρισμα εμπιστοσυνη στισ στροφεσ)

hgsal
26/03/2009, 09:41
Παίδες τα Continental road attack που τα βρίσκει κάνεις ?
Έχω ρωτήσει αρκετά μαγαζιά Suzuki στον Πειραιά- Κορυδαλλό και δεν τα έχει κάνεις, όλοι μου πρότειναν Pirelli (MT90 kai Scorpion X ). Ποια είναι η γνώμη σας για αυτά τα Pirelli ?

Βασίλειος
26/03/2009, 09:58
τα pirelli πάρα πολύ καλά. πόλυ καλή πρόσφυση ειδικά στο βρεγμένο.Πολύ μαλακό ελαστικό.
Τα είχα και λέω τα καλύτερα. Τωρα για το conti εκτός από λαστιχάδικα που τα φέρνουν (δες ιντερνετ), τα εισάγει η yamaha οπότε το ψάχνεισ και έτσι. Εγώ μόλις έβαλα τα trail attack. Εντυπώσεις μόλις κάνω κάνα ταξιδάκι από σκ και μετά.

tazakos
26/03/2009, 18:51
φίλε μην βάλεις pirelli και ειδικά scorpio, εγώ έχω πολύ κακές εντυπώσεις από το συγκεκριμένο ελαστικό στο προηγούμενο 650 μου, δεν ζεστένεται, σπινιάρει συνέχεια, σκληραίνει γίνεται κούτσουρο κάποια στιγμη! τα είχα αλλάξει με battlewing και δεν πίστευα ότι οδηγώ την ίδια μηχανή...εγώ στην επόμενη αλλαγή θα βάλω τα road attack, είναι πολύ ασφάλτινο λάστιχο και εφόσων δεν πατάω χώμα ούτε καλοκαίρι νομίζω το κατάλληλο για μένα...πάντως ένα -650 για τα scorpio.

27/03/2009, 17:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από tazakos
φίλε μην βάλεις pirelli και ειδικά scorpio, εγώ έχω πολύ κακές εντυπώσεις από το συγκεκριμένο ελαστικό στο προηγούμενο 650 μου, δεν ζεστένεται, σπινιάρει συνέχεια, σκληραίνει γίνεται κούτσουρο κάποια στιγμη! τα είχα αλλάξει με battlewing και δεν πίστευα ότι οδηγώ την ίδια μηχανή...εγώ στην επόμενη αλλαγή θα βάλω τα road attack, είναι πολύ ασφάλτινο λάστιχο και εφόσων δεν πατάω χώμα ούτε καλοκαίρι νομίζω το κατάλληλο για μένα...πάντως ένα -650 για τα scorpio.

Φίλε Tazakos αν δεν πας χώμα τότε ... πιστεύω πως είσαι στον σωστό δρόμο ...

ΜΟΡΦΕΑΣ
27/03/2009, 17:49
Μιλάμε για τα Pirelli Scorpion Trail τα καινούργια που έβγαλε τώρα; Νομίζω ότι είναι πιο μαλακά από τα προηγούμενα καιζεσταίνωνται γρήγορα. Τα σκέφτομαι για το XTR :look:

tazakos
28/03/2009, 12:51
όχι μιλάω για τα S/T όχι για trail δεν τα ξέρω καν σόρυ...
Θοδωρή ευχαριστώ, είμαι αποφασισμένος για road attack, χώμα πάω μόνο αν έχει πέσει από κάνα φορτηγό στην άσφαλτο καμιά φτιαριά!
:rotflmao:

28/03/2009, 13:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από tazakos
, χώμα πάω μόνο αν έχει πέσει από κάνα φορτηγό στην άσφαλτο καμιά φτιαριά!
:rotflmao:

:rotflmao: :lol:

Κι εγώ το ίδιο. Και αν πάω βρίζω κιόλας την ώρα και στη στιγμή. Άσε που το εργαλείο δεν είναι για τέτοια (ζάντες - αναρτήσεις) κλπ κλπ

nikolas1709
28/03/2009, 14:48
ποσο καιρο το φωναζω αν δε πατε χωμα ROAD ATTACK ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ
τα ειχα φορεσει απο τουσ πρωτουσ αν οχι ο πρωτοσ στην πολυ καλη τιμη των 240 ευρο
δε ξερω ποσο εχουν τωρα γιατι παει κανενασ χρονοσ

cyclist777
30/03/2009, 10:35
Αν και δεν είναι η ώρα μου να αλλάξω λάστιχα (μόλις 6500 km) είμαι στο ψάξιμο γιατί τα εργοστασιακά δεν τα εμπιστεύομαι καθόλου με τους δρόμους που έχουμε στο Ηράκλειο, λίγο τσιμπώ το φρένο και ενεργοποιείται το abs. Τώρα τελευταία 2 φορές έφτασα(αργά-αργά μεν, αλλά ……….) σε απόσταση αναπνοής από τον προφυλακτήρα του μπροστινού μου!!! ένας ακόμα λόγος είναι ότι όταν ανοίξω το γκάζι λίγο απότομα αμέσως διπλώνει η μηχανή-όχι ότι την πάω σαν τον άνθρωπο -αλλά όχι και με το παραμικρό να αρχίζει τις μπαντες!!
Διαβάζοντας αυτή τη συζήτηση τείνω και εγώ προς τα ROAD ATTACK μιας και δεν την βάζω καθόλου στο χώμα .
Αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι αν υπάρχουν soft-medium-hard και αν ναι τι προτείνεται!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Αταίριαστος
30/03/2009, 13:56
Γειά σας παιδιά,
αν και παρακολουθώ το σάιτ για περισσότερα από 5 χρόνια, δεν έτυχε ποτέ να αποφασίσω να γράψω μέχρι σήμερα.
Έχω ένα v-strom 650 χωρίς abs από το καλοκαίρι του '06 και μέχρι σήμερα έχω κάνει 28.000 χλμ.
Από τα λάστιχα πρώτης τοποθέτησης (BRIDGESTONE TRAIL-WING) είχα μείνει σε γενικές γραμμές ευχαριστημένος, όμως μία πρόκα που πάτησα με το πίσω λάστιχο στα 12.000 χλμ. και η πιθανότητα πρόκλησης ζημιάς στα λινά του, με οδήγησε σε ευσπευσμένη αλλαγή.
Έτσι, τοποθέτησα ένα ζευγάρι BATTLE-WING, κατόπιν πρότασης του λαστιχά μου, τα οποία χρησιμοποιώ μέχρι και σήμερα.
Σε γενικές γραμμές ήταν πιο σκληρά από τα προηγούμενα, με πιο γρήγορη κορώνα και πιο "στριφτερά".
Σε στεγνό δρόμο δεν έχω κανένα πρόβλημα είτε στο κέντρο της Αθήνας, είτε στην Αττική Οδό με τελική.
Όμως τον Ιούνιο του '07 με στρωμμένα τα λάστιχα, είχα μια πτώση από χαισάιντινγκ στη Βασ. Σοφίας, κατά την επιτάχυνση με δευτέρα, όταν πάτησα κάτι γλιστερό που όταν πήγαν οι Τροχαίοι (εγώ ήμουν ήδη στο νοσοκομείο) προφανώς είχε εξατμιστεί.
Κατά τα άλλα, ουδέν πρόβλημα...
Τώρα που τα λαστιχα έχουν 16.000 χλμ. και το πίσω έχει λιώσει πρέπει να τα αλλάξω.
Βρίσκομαι λοιπόν σε ένα "τρίλημμα".
1. Ο λαστιχάς μου προτείνει να ξαναβάλω τα ίδια (Battlewing).
2. Όταν του ζήτησα κάτι πιο ον-οφ που να κρατάει καλά στο βρεγμένο μου πρότεινε τα michelin anakee.
3. Kάποιοι φίλοι μου με Tiger 955i που έχουν φορέσει και τα 2 παραπάνω, μου προτείνουν να βάλω τα Metzeler tourance EXP, τα οποία επίσης μου προτείνει και ένας άλλος φίλος, εκδότης περιοδικού μοτ/τας, ως πολύ καλά για βρεγμένο οδόστρωμα, διέλευση χωματόδρομων κτλ.
Υπ' όψιν ότι το καθημερινό μου δρομολόγιο σπίτι-δουλειά-σπίτι περιλαμβάνει πάντα Αττική Οδό με τελική (βλέπω συχνά στο κοντέρ τα 215 στις 9.800 σ.α.λ.) αλλά και σβέλτη-αγχωμένη οδήγηση στο κέντρο.

Γι' αυτό παρακαλώ για τα "φώτα" σας...
Ευχαριστώ εκ των προτέρων :a54:

nikolas1709
30/03/2009, 14:21
τα road attack δε εχουν επιλογη γομασ οπωσ και κανενα αλλο σε αυτη την κατηγορια
για το δικο μου τροπο οδηγησησ τα μαμα λαστιχα ειναι απαραδεκτα εωσ και αθλια
αν και ειχα ξυσει και με αυτα μια φορα στην αττικη τα ειχα κρατησει μεχρι τα 12000χλμ και μετα τα conti αλλα 12000 μετα πουλησα το στρωμα για τα ματια μιασ αυστριακησ

Αταίριαστος
06/04/2009, 18:21
Τελικά μάγκες αποφάσισα να ξαναβάλω τα Brdgestone Battlewing, καθώς τα έχω ξαναφορέσει, μου τα προτείνουν ο μηχανικός μου αλλά και ο λαστιχάς μου.
Πάντως περίμενα να μου γράφατε κάποιο σχόλιο, ιδιαίτερα για τα Metzeler που χρειαζόμουν επιπλέον γνώμες, αλλά δεν πειράζει...
Και πάλι σας ευχαριστώ :beer:

grdaemon
06/04/2009, 21:07
Αρχικά δημιουργήθηκε από Αταίριαστος
Τελικά μάγκες αποφάσισα να ξαναβάλω τα Brdgestone Battlewing, καθώς τα έχω ξαναφορέσει, μου τα προτείνουν ο μηχανικός μου αλλά και ο λαστιχάς μου.
Πάντως περίμενα να μου γράφατε κάποιο σχόλιο, ιδιαίτερα για τα Metzeler που χρειαζόμουν επιπλέον γνώμες, αλλά δεν πειράζει...
Και πάλι σας ευχαριστώ :beer:
Έχουν γραφτεί άπειρα για τα EXP κάνε ένα κόπο να διαβάσεις πιο πίσω στο thread. Προσωπική άποψη μου και άλλων δύο φίλων που τα βάλαμε όλοι μαζί είναι ότι είναι από τα χειρότερα λάστιχα που υπάρχουν, οπότε η επιλογή σου είναι μάλλον η πιο πετυχημένη από πλευράς ψήφων εδώ μέσα.:beer:

LiakosVstrom
07/04/2009, 10:17
ρε παίδες να κάνω μια χαζή ερώτηση...
διαβάζω που όλοι λένε για τα λάστιχά τους πως έχουν καλή πρόσφυση σε βρεγμένο.
επειδή εγώ όταν βρέχει πάω σα παρθενοπιπίτσα (βλέπε ελληνικοί δρόμοι & έλληνες οδηγοί).... :bigcry: :bigcry: :ZZZ: :ZZZ: θα ήθελα να ξέρω πως μπορώ να δοκιμάσω αν το ελαστικό μου έχει καλή πρόσφυση ή όχι (σε βρεγμένο)....

πάντως τα Metzeler Tourance EXP ,που φοράω, σε κανονικές συνθήκες δεν με έχουν απογοητεύσει...

Βασίλειος
14/04/2009, 13:32
Τελικά συμφωνώ με προηγούμενα παιδιά για τα conti trailattack. Eχω 1000χλμ. και ενώ σαν πρόσφυση είναι καταπληκτικά και στις στροφές πάνε μαρσπιέ απο την αλλή δυστυχώς σαν τα μαμά brigestone, κοσκινιζει το τιμόνι μεταξύ 60-80χλμ. Τώρα αν έτυχε το ελαστικό δεν ξέρω.

longjohn
15/04/2009, 07:30
Τελικά συμφωνώ με προηγούμενα παιδιά για τα conti trailattack. Eχω 1000χλμ. και ενώ σαν πρόσφυση είναι καταπληκτικά και στις στροφές πάνε μαρσπιέ απο την αλλή δυστυχώς σαν τα μαμά brigestone, κοσκινιζει το τιμόνι μεταξύ 60-80χλμ. Τώρα αν έτυχε το ελαστικό δεν ξέρω.

Περιμένουμε να μας πεις περισσότερες πληροφορίες όπως στα πολλά χλμ τη σταθερότητα έχει αν έχει άνεση όπως λένε.
Στις στροφές τα πολύ μαλακά λάστιχα δίνουν μια αίσθηση ότι λυγίζει το ελαστικό και δεν προδιαθέτουν για στροφές με πολλά χλμ . Οχι ότι δεν κρατάνε αλλά σου δίνουν μια λαθεμένη πληροφορία. Αν τα εμπιστευτείς και ξεπεράσεις αυτό το συναίσθημα τότε όλα καλά.

Συνεπώς περιμένουμε νέα σου εν αγωνίως....

LongJohn

Βασίλειος
15/04/2009, 11:13
Στα πρώτα 1000χλμ και με 2 κοντινες εξορμήσεις(νωρίς για συμπεράσματα αλλά...) εχουμε και λέμε.
Ζεσταίνονται αρκετά γρήγορα. Το ελαστικό από την πρώτη μέρα σου δίνει την εντυπωση ότι θέλει να ξαπλωσει μονο του(πάντα συγκριτικά με τα μαμά και μετά με τα scorpion που είχα στο στρομ).
Στο στεγνό πολύ καλά, στο βρεγμένο το ίδιο. Μου αρέσει στις στροφές το πόσο ευκολα και άφοβα ξαπλώνει.
Πάντα με το τρέμουλο στα 60-80. Στα 120 ακλόνητο. Στα 180 νομίζω το καλυτερο από τα προηγουμενα μου ελαστικά.
Τονίζω ότι είναι προσωπικές εντυπώσεις και ότι έχω μόνο 1000χλμ πάνω.
Νεότερα μετά τα 5000χλμ.

Προσθέτω προς τον LongJohn
Θέλω να τα ζορίσω σε μεγαλη βόλτα για να μπορέσω να σου απαντησω ωσ προς σταθεροτητα σε πολλά χλμ και σε στροφές οπότε νεότερα μετά το Πάσχα.