View Full Version : as mas sillavoun olous
Σελίδες :
1
2
[
3]
4
5
6
7
8
Αρχικά δημιουργήθηκε από cityfly
να σου πω
το πιθανότερο είναι ότι πρόκειται για αποτέλεσμα ολιγόωρης αναζήτησης στο νετ
Α οκ....
Τότε όμως...
Η Ελλάδα είναι γεμάτη από καλλιτέχνες!
Ζήτω το νετ! :D
Αρχικά δημιουργήθηκε από dez
Ρε συ Gandalf, ΕΛΕΟΣ! Η μιση επειχηρηματολογια σου βασιζεται σ ενα αρθρο του συνταγματος το οποιο για να ισχυει, πρεπει να ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΝΤΑΙ τα οποια εθνικα συμβολα! Ποιος θα κρινει αν το συγκεκριμενο video προσβαλλει τον εθνικο υμνο? Ο δημιουργος του? Εσυ? Εγω? Ο Τραγκας? Ποιος?
EΓΩ
o_gavros
05/06/2007, 13:37
IDI@
φίλε βλέπεις ότι κάποιοι προσπαθούμε να κάνουμε έναν υποτυπώδες διάλογο.
γιατί πρέπει κάθε φορά να ισοπεδώνεις την συζήτηση απαντώντας με αυτό το ύφος?
Εσένα ποιος σε όρισε σερίφη ρε φιλε?
και στην τελική κατάλαβες εσύ,ποιος ο λόγος της αντίδρασης?
Εγώ συμφώνησα με την άποψη του προηγούμενου ποστ σου "ΟΧΙ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΣΤΗ ΜΑΛΑΚΙΑ!".
κι ας έρχεται απο διαφορετική βάση,το αποτέλεσμα της σκέψης μας είναι το ίδιο.
εσύ σαν (δεν ξέρω το όνομα σου) IDI έχεις κάτι ουσιαστικό να προσθέσεις?αφορισμούς,κατηγοριοποίηση και λοιπά όμορφα είναι πολύ εύκολο να μπουν (και ακόμα πιο εύκολα σε φόρουμ),το ξέρεις αυτό.
Ναι δε λέω,ίσως είναι μάταιο να γίνονται τέτοιες συζητήσεις σε φόρουμ,γιατί μπλέκονται πολλά μπούτια και καταλήγουμε να λέμε ας οργανωθούμε λίγο γιατί έχω φάει 4 και δεν έχω ρίξει κανέναν.
Αλλά μιας και ετέθει τέτοιο θέμα,ποιος ο λόγος να είμαστε συνέχεια εριστικοί?
:wave2:
Gandalf dr685sm
05/06/2007, 13:39
dez... σου απάντησε έμμεσα ο 620...
αυτός, εγώ , ο άλλος, εκείνος που αντιδρά... εκείνος που έκανε μύνηση... η ίδια η εκθέτρια που έθεσε τον εθνικό ύμνο εκεί ώς τι ακριβώς αλήθεια;... ποιό 'ηταν το σκεπτικό της;.
Εξυμνήστε την Ελλάδα μέσω ενός αιδοίου που χαιδολογιέται ή η Ελλάδα είναι μουνί-καπέλο (sorry αλλά έτσι είναι η φράση)...;;;
Για πες;
Οι νόμοι πάντα έχουν μια λογική ... μπορεί λανθασμένη κάποτε, αλλά έχουν.
Για τα υπόλοιπα τα είπα και πριν.
o_gayros...
να εκφραστείς φίλε μου... οχι μια αλλά 1000+2 και θα είμαι εκεί μαζί σου όποιος το αμφισβητήσει. Αλλά να εκφράσεις κάτι που θα ωφελήσει, που θα προβληματίσει, που δεν θα προσβάλει τον δίπλα. Το συγκεκριμένο αλλά και άλλα στο παρελθόν έχουν προσβάλει κόσμο που προσωπικά δεν θα τον χαρακτήριζα ΕΛΛΗΝΑΡΑ , όπως θέλω τουλάχιστον να μην λέω για τον εαυτό μου.
Εκεί ενίσταμαι και φυσικά κάνω χρήση του δικαιώματος προστασία της δικής μου προσωπικότητας όπως τον οριοθετεί η κοινωνία και η νομοθεσία μας.
Gandalf
φιλε μου εγω δεν εχω χρονο για χασιμο οπως εσυ! σιγα μη κανω μεγα θεμα την λογοκρισια σε ενα μουνι συνοδεια του εθνικου μας υμνου! αυτα ειναι για αργοσχολους σαν εσενα και κολλημενους
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
εχετε πλακα ομως και αυτο ειναι το ωραιο :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
dirtbird
05/06/2007, 13:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από EVI
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :beer:
Αντί να γελάς και να μπεκρουλιάζεις, μήπως θα μπορούσες να μας διαφωτίσεις (σε περίπτωση που γνωρίζεις)?:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
no answer, no beer :bigcry: :rotflmao:
Εδω ο κοσμος χάνεται και το μουνί ...τρίβεται να ‘ουμ!
o_gavros
05/06/2007, 13:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από idi
φιλε μου εγω δεν εχω χρονο για χασιμο οπως εσυ! σιγα μη κανω μεγα θεμα την λογοκρισια σε ενα μουνι συνοδεια του εθνικου μας υμνου! αυτα ειναι για αργοσχολους σαν εσενα και κολλημενους
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
εχετε πλακα ομως και αυτο ειναι το ωραιο :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Ανίκητος!!!
τελικά έχουν δίκιο όσοι λένε ότι η ανθρώπινη μαλακία δεν έχει αντίπαλο.
Εσύ έβγαλες αμέσως τα συμπεράσματα σου για μένα και τους υπολοίπους που γράφουμε εδώ έτσι?
ότι είμαστε αργόσχολοι.μάλιστα.
Δεν αξίζει μάλλον να συνεχίζουμε την κουβέντα.
ελπίζω να κατάλαβες ότι το παραπάνω ποστ σου,δεν αφορά μόνο εμένα,αλλά θίγει όλους τους συνομιλητές μας εδώ.
Ίσως κάποιος να έπρεπε να σου μάθει και τον σεβασμό.
τέσπα,καλή καρδιά.
κι εσύ πλάκα έχεις.άλλη μια γραφική φιγούρα του νετ.όλα χρειάζονται.
Καλή σου μέρα.:wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
Αντί να γελάς και να μπεκρουλιάζεις, μήπως θα μπορούσες να μας διαφωτίσεις (σε περίπτωση που γνωρίζεις)?:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
no answer, no beer :bigcry: :rotflmao:
:look:
δεν εχει μπυρα??????????
γαμωτ γαμωτ................δε ξερω :sad:
:rotflmao: :rotflmao:
Oraia blepw arxise to spam.
Exw akousei pantos oti kati dianooumenes san ayth pou ksekinise to post (enow tetoiou stil) oti kanoun ekfilo krebati kserei kaneis an isxyei ??
Rwtaw giati olo me kati ksekolakia paw.
PortisHead
05/06/2007, 13:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από 620
Oraia blepw arxise to spam.
Exw akousei pantos oti kati dianooumenes san ayth pou ksekinise to post (enow tetoiou stil) oti kanoun ekfilo krebati kserei kaneis an isxyei ??
Rwtaw giati olo me kati ksekolakia paw.
Ναι ρε φίλε αλλα ξεχνας την αξύριστη γαμπα και μασχάλη ???
Πάντως για το εκφυλο κρεβάτι ισχύει
:lol: :lol: :lol: :lol:
Kserw kserw kapou edw einai pou eksafanizetai to post kai trww ban ta gnwsta pleon :lol:
Αρχικά δημιουργήθηκε από o_gayros
Ανίκητος!!!
τελικά έχουν δίκιο όσοι λένε ότι η ανθρώπινη μαλακία δεν έχει αντίπαλο.
Εσύ έβγαλες αμέσως τα συμπεράσματα σου για μένα και τους υπολοίπους που γράφουμε εδώ έτσι?
ότι είμαστε αργόσχολοι.μάλιστα.
Δεν αξίζει μάλλον να συνεχίζουμε την κουβέντα.
ελπίζω να κατάλαβες ότι το παραπάνω ποστ σου,δεν αφορά μόνο εμένα,αλλά θίγει όλους τους συνομιλητές μας εδώ.
Ίσως κάποιος να έπρεπε να σου μάθει και τον σεβασμό.
τέσπα,καλή καρδιά.
κι εσύ πλάκα έχεις.άλλη μια γραφική φιγούρα του νετ.όλα χρειάζονται.
Καλή σου μέρα.:wave2:
FILE MOU TI KATHESE KAI ASXOLHSE .....
H MONH POU EXEI MIA KAPOIA APOPSH KAI AKSIZEI NA ANTIPARATETHEIS EINAI H EVI ....
OI ALLOI TO G@MHS@N (620,IDIO K.L.P.)...
Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs
FILE MOU TI KATHESE KAI ASXOLHSE .....
H MONH POU EXEI MIA KAPOIA APOPSH KAI AKSIZEI NA ANTIPARATETHEIS EINAI H EVI ....
OI ALLOI TO G@MHS@N (620,IDIO K.L.P.)...
1000 συγνώμη φίλε μου....
1i protasi:
to m@@n@@ tis manas mou (apo emena pros emena).
Prosvallei emena. Kai mono emena. Eite to xrisimopoiiso monos mou, eite se parea, kaneis den prosvaletai. Afora tin prosopiki mou simeiologia. Mporo na to leo opos thelo kai opou thelo.
2i protasi:
To m@@n@@ tis manas sou.
Prosvallei to sinomiliti mou i esto auton ston opoio apeuthinomai.
Theorima:
I eleutheria mou teleionei ekei pou arxizei i diki sou.
Os ek toutou, exo oli tin eleutheria mou na leo oti thelo, ARKEI na min se prosvallo.
Tora...simaies, imnoi kai loipa den ta katalavaino. An gia emena iparxei i ieri agelada kai den troo ageladino kreas, oi sindaitimones mou gia na me sevastoun den tha fane ageladino kreas oute tha mou to serviroun. An gia enan ellina i simaia kai o imnos tou einai kati iero, den tha eprepe kapoios na ta prosvallei.
Auta oso afora tin ithiki tis en logo "kallitexnidas".
Oso afora tin logokrisia.....Afou xreiazontai nomoi gia na katalavei kapoios pos einai stoixeiodes na sevesai tous sinanthropous sou opou kai an vriskontai....pes to logokrisia i opos allios thes
LsKostas
05/06/2007, 14:06
οι μεγαλύτεροι ΠΡΟΔΟΤΕΣ του έθνους ήταν άνθρωποι που υπερμαχονταν των ΕΘΝΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ και ΙΔΑΝΙΚΩΝ…
Αν το διορθωνε λιγο ο φιλος παραπανω και ξεχωριζε αυτους που
επιασαν οπλο για την "ελευθερια της Ελλαδας",ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ δηλαδη,
και οχι τους
Δεξιους,Ταγματασφαλητες,"συνοριοφυλακες",που τολμησαν καποτε
να σηκωσουν το κουλο τους εναντια σε φοιτητες...
Απ τα γραφομενα του ομως τους δευτερους θα εννοει...:a18:
Διαβαστε ΚΑΙ λιγο ιστορια...το φελεκι μου μεσα...με το που παρεδωσαν οι
Αριστεροι τα οπλα που τα χρησιμοποιησαν ΕΝΑΝΤΙΑ στους Ιταλους...
Τους κυνηγουσαν οι Χουντο-Δεξιοι προγονοι της απριλιανης επαναστασης...:yuck:
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ...ΜΕΤΑΞΑ:rotflmao: :lol: :lol:
ΥΓ...ε...οχι δεν ειναι τεχνη...
blackbusa
05/06/2007, 14:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
Mλκα σου βρήκα ιδέα !
Ζωγράφισε το λιλί ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ του καλλιτέχνη κι από ΠΑΝΩ βάλε ένα Fazer !
Κι άμα σε ρωτήσουνε τον τίτλο πες τους
"ΓΙΑ ΤΟΝ Π@ΥΤΣΟ ΚΑΒΑΛΑ"
:rotflmao: :bawl: :bawl: :rotflmao:
:bawl: :bawl: :bawl: :bawl: :bawl:
Τι μλκ....:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Το καλυτερο ποστ....:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Ταξιδευτής
05/06/2007, 14:08
Αρχικά δημιουργήθηκε από o_gayros
συγνώμη αλλά δεν είδα πουθενά και ποτέ ΚΑΝΕΝΑ εισαγγελέα/μπάτσο/πολιτικό/και-πάσης-φύσεως-κρατούντα-εξουσία να βγει και να δηλώσει την απέχθεια του με ανάλογο ύφος ευθιξίας ως προς τα ήθη,τις παραδόσεις και τα "σύμβολα" αυτής της χώρας όσον αναφορά στον κάθε τύπο Τατιάνας,κουτσομπολιου,μαϊντανού,ξέκωλου,ειδήσεις του κώλου και προώθηση του κάθε τραγουδιάρη που βγήκε απο το τάδε ριάλιτυ να μας τραγουδήσει "στην υγειά της αχάριστης"...
Η υποκρισία στο μεγαλείο της!!!
Αυτα τα καθημερινά δηλαδή δεν προσβάλουν την έννοια της χώρας και τα σύμβολα αυτής???
τα σύμβολα που βλέπουμε καθημερινά να καταρίπτονται απο την φαιδρότητα του Ελληνικού "πολιτισμού" της γιουροβύζιον και του yassoy maria,γιατί δεν μας ενοχλούν???
Όλοι εσείς οι υπέρμαχοι των παλαιών αγωνιστών που με τη ζωή τους μας χάρισαν την ελευθερία (κανείς δεν το αρνείται ή το παραμερίζει),νιώθετε υπερήφανοι για το γεγονός ότι τον τόπο που κάποιοι μας κληροδότησαν με το αίμα τους,εμείς τον μετατρέψαμε σε ένα ασύδοτο μπουρδέλο που κανένα μέτρο δεν μπαίνει?
Συμφωνώ με την άποψη του φίλου που είπε ότι αν αγνοούσαμε τη μαλακία που έβγαλε η "ψαγμένη" καλλιτέχνης το αποτέλεσμα θα ήταν σαφώς ουσιαστικότερο.
Όχι όμως,έπρεπε για άλλη μια φορά να δείξουμε ότι εδώ στα Βαλκάνια οι τύποι είναι που έχουν σημασία κι όχι η ουσία.
Υ.Γ.: Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τα λαϊκά τραγούδια!τουναντίον,σκυλάδικο δώμου και την ψυχή μου πάρε.Έχω όμως πρόβλημα με όλες αυτές τις ψευτοστάρλετ (θυληκές & αρσενικές),τις κουτσομπόλες,τους μαϊντανούς που μου μοστράρουν τα μούτρα τους παντού προσπαθώντας να με πείσουν ότι αυτή είναι η Ελλάδα.
Αρχικά δημιουργήθηκε από zubitos
+1000000000000000000
πέστα ρε αρχηγέ :a18:
έχουμε γίνει η χώρα του βας βας ο Παρασκευάς και της Λαμπίρη και κάποιοι ενοχλήθηκαν για μια μαλάκω που έβγαλε ένα video με το μ--νι και τον εθνικό ύμνο.
+Απειρο.
Με ενοχλει να θεωρειτε τεχνη οποιαδηποτε ανοησια ερθει στην κουτρα του καθενος, αλλα ο κοσμος οπου το "εργο" εκτιθεται θα ΚΡΙΝΕΙ και θα αποφασισει!
Αυτο που θεωρω ΑΣΥΓΧΩΡΗΤΟ ειναι η υποκρισια! Τα ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ της Πανιας, του τηλεβοθρου και της μουσικης αηδιας που μας περιβαλλει ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ;;
Δεν εχω να πω τιποτα αλλο, και απλα χαιρομαι γιατι βλεπω οτι εχω συνομιλητες και συνοδοιπορους σκεπτομενα ατομα και οχι προβατα παντως ειδους... :wave2:
Ρε παιδια, και εγω θεωρω ΑΚΡΩΣ κακογουστο το εν λογω ..."εργο τεχνης", αλλα δεν βλεπετε το αυτονοητο;;;
Οποιος εχει λιγο μυαλο καταλαβαινει οτι ο καλλιτεχνης το εκανε ΕΠΙ ΤΟΥΤΟΥ για να προβοκαρει! ΟΛΟΙ οι πατριωτες (και δεν το εννοω υποτιμητικα) απλα παιξαν το παιχνιδακι που ηθελε η εν λογω κυρια... :rolleyes:
Gandalf dr685sm
05/06/2007, 14:19
Αυτο που θεωρω ΑΣΥΓΧΩΡΗΤΟ ειναι η υποκρισια! Τα ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ της Πανιας, του τηλεβοθρου και της μουσικης αηδιας που μας περιβαλλει ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ;;
Σαφώς.. για αυτό και μετά απο λίγο τσεκάρισμα είδα οτι το ΕΣΡ , σε αυτό το ALTER έχει επιβάλει πρόστιμο μεταξύ άλλων και για την εκπομπή που είχε αυτόν τον καμένο με το βας-βας.
Επίσης υπάρχει πάντα αντίδραση για κάποια πράγματα που ενοχλούν ,όπως π.χ. τα βιβλία της ιστορίας ή το κάψιμο της σημαίας απο μερικά ρεμάλια που παρασιτούν!!. Αλλά κάθε φορά έχεις του δήθεν προοδευτικούς ισοπεδωτές που θεωρούν τις αντιδράσεις υπερβολικές και οτι πρέπει να κοιτάμε κάτι άλλο..πιο σοβαρό.
ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ ΚΟΘΩΝΙΑ;... που μια δεκαετία πίσω έτσι και τα κάνατε αυτά θα σας κρεμάγαν κουδούνες στο σύνταγμα για να πετάμε ντομάτες.
Μήπως κάποιοι απο εσάς που υπηρέτησαν τους έβαζαν τσουκνίδα απο πίσω , γιατί κουνούσατε την αχλαδιά και ακόμα τρέχετε;
Δεν σας αρέσει η Ελλάδα και οι νόμοι της; Αλλάξτε τους ρε αν μπορείτε. Μειοψηφία είσαστε και μειοψηφία θα παραμείνετε.
Διάβασα κάπου οτι θα τρέξουν να κρυφτούν οι Ελληναράδες που διαμαρτύρονται κτλ... εγώ ΑΛΛΙΩΣ ΤΑ ΞΕΡΩ... οι λογοτέχνες και οι τάχα μου δήθεν κρύβονται σε υπόγεια και τρέχουν στο εξωτερικό , για να το παίξουν "υπεράνω πολέμου" μιας και δεν τους καλύπτουν τα εδαφικά σύνορα όπως είναι.
Παλιότερα τέτοιους τους είχαν για κλωτσιές οι παππούδες μας και τους φώναζαν προδότες. Τους πέταγαν γκαζοντενεκέδες στις πλατείες και αυτοί έτρεχαν ...
Για ανεβείτε μια στην επαρχία ρε φλώρια , δήθεν διαννούμενοι, να δείτε τι θα πεί ο μπαρμπά-θύμιος αν του κάψετε μια σημαία μπροστά του ή του πείτε οτι η Ελλάδα τον εθνικό της ύμνο είναι καλύτερα να το δίνουμε σε τσόντες, στο όνομα της "τέχνης".
Αν δεν πάτε σε κανά μποστάνι να φωνάζει ΙΧΑΑΑΑ ο τσομπάνης και να σας πηδάει ο τράγος πρώτα και μετά ο τσομπάνος , να μην με λένε Αλέξανδρο.
Πηγαίντε ρε , στην Ευρώπη που τόσο εκτιμούμε, βγείτε στην oxford str και φωνάξτε οτι γαμιέται η Βασίλισσα και τραγουδήστε ενα αγγλικό fuck the queen μπροστά στο Μπάκινγχαμ, να δείτε πόσα μέτρα πιάνουν τα μπουντρούμια τους.
Η στην Ουάσινγκτον μπροστά απο τον Λ.Οίκο , κάψτε μια σημαία των ΗΠΑ... με φόντο ενα πέος... να δείτε το Γκουαντάναμο και να πάτε φοντάν στα παληκάρια του Λάντεν..
Ε ΡΕ Κάστρο που θέλετε.
Gandalf
Αρχικά δημιουργήθηκε από sonic22
..beauty is in the eyes of the beholder...
Είχα ένα μπλουζάκι στο Γυμνάσιο (6τάξιο, 'νταξ' ??) με δυο γλυκούλια ερωτευμένα δεινοσαυράκια που είχαν τυλίξει τους λαιμούς τους και κοιταζόντουσαν με περισσή αγάπη και από κάτω αυτό το Logo !! :blush:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Σαφώς.. για αυτό και μετά απο λίγο τσεκάρισμα είδα οτι το ΕΣΡ , σε αυτό το ALTER έχει επιβάλει πρόστιμο μεταξύ άλλων και για την εκπομπή που είχε αυτόν τον καμένο με το βας-βας.
Επίσης υπάρχει πάντα αντίδραση για κάποια πράγματα που ενοχλούν ,όπως π.χ. τα βιβλία της ιστορίας ή το κάψιμο της σημαίας απο μερικά ρεμάλια που παρασιτούν!!. Αλλά κάθε φορά έχεις του δήθεν προοδευτικούς ισοπεδωτές που θεωρούν τις αντιδράσεις υπερβολικές και οτι πρέπει να κοιτάμε κάτι άλλο..πιο σοβαρό.
ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ ΚΟΘΩΝΙΑ;... που μια δεκαετία πίσω έτσι και τα κάνατε αυτά θα σας κρεμάγαν κουδούνες στο σύνταγμα για να πετάμε ντομάτες.
Μήπως κάποιοι απο εσάς που υπηρέτησαν τους έβαζαν τσουκνίδα απο πίσω , γιατί κουνούσατε την αχλαδιά και ακόμα τρέχετε;
Δεν σας αρέσει η Ελλάδα και οι νόμοι της; Αλλάξτε τους ρε αν μπορείτε. Μειοψηφία είσαστε και μειοψηφία θα παραμείνετε.
Διάβασα κάπου οτι θα τρέξουν να κρυφτούν οι Ελληναράδες που διαμαρτύρονται κτλ... εγώ ΑΛΛΙΩΣ ΤΑ ΞΕΡΩ... οι λογοτέχνες και οι τάχα μου δήθεν κρύβονται σε υπόγεια και τρέχουν στο εξωτερικό , για να το παίξουν "υπεράνω πολέμου" μιας και δεν τους καλύπτουν τα εδαφικά σύνορα όπως είναι.
Παλιότερα τέτοιους τους είχαν για κλωτσιές οι παππούδες μας και τους φώναζαν προδότες. Τους πέταγαν γκαζοντενεκέδες στις πλατείες και αυτοί έτρεχαν ...
Για ανεβείτε μια στην επαρχία ρε φλώρια , δήθεν διαννούμενοι, να δείτε τι θα πεί ο μπαρμπά-θύμιος αν του κάψετε μια σημαία μπροστά του ή του πείτε οτι η Ελλάδα τον εθνικό της ύμνο είναι καλύτερα να το δίνουμε σε τσόντες, στο όνομα της "τέχνης".
Αν δεν πάτε σε κανά μποστάνι να φωνάζει ΙΧΑΑΑΑ ο τσομπάνης και να σας πηδάει ο τράγος πρώτα και μετά ο τσομπάνος , να μην με λένε Αλέξανδρο.
Πηγαίντε ρε , στην Ευρώπη που τόσο εκτιμούμε, βγείτε στην oxford str και φωνάξτε οτι γαμιέται η Βασίλισσα και τραγουδήστε ενα αγγλικό fuck the queen μπροστά στο Μπάκινγχαμ, να δείτε πόσα μέτρα πιάνουν τα μπουντρούμια τους.
Η στην Ουάσινγκτον μπροστά απο τον Λ.Οίκο , κάψτε μια σημαία των ΗΠΑ... με φόντο ενα πέος... να δείτε το Γκουαντάναμο και να πάτε φοντάν στα παληκάρια του Λάντεν..
Ε ΡΕ Κάστρο που θέλετε.
Gandalf
Meta apo ola ayta telos den ksanapostaro sto sygkekrimeno topic Gadalf + apeiro file gia thn party sou kai ayta pou egrapse telos ta eipes ola.
Cpt. Haddock
05/06/2007, 14:25
....Gandalf
Μάγε...
Πολύ μισαλλόδοξο το ποστ σου
Δε μας έχεις συνηθίσει σε τετοια και με απογοήτευσες
:sad:
dirtbird
05/06/2007, 14:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Είχα ένα μπλουζάκι στο Γυμνάσιο (6τάξιο, 'νταξ' ??) με δυο γλυκούλια ερωτευμένα δεινοσαυράκια που είχαν τυλίξει τους λαιμούς τους και κοιταζόντουσαν με περισσή αγάπη και από κάτω αυτό το Logo !! :blush:
Υπήρχαν t-shirt με στάμπες τότε? :confused: :confused:
Αρχικά δημιουργήθηκε από 620
Meta apo ola ayta telos den ksanapostaro sto sygkekrimeno topic Gadalf + apeiro file gia thn party sou kai ayta pou egrapse telos ta eipes ola.
+750 στον μαγο
δεν απογοητευομαστε οταν καποιος εχει τα @@ να πει την αληθεια οπως ειναι και οχι οπως θα θελαμε να ειναι
Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
Υπήρχαν t-shirt με στάμπες τότε? :confused: :confused:
Εισαγωγή από την Γηραιά Αλβιώνα ...:winka:
Gandalf dr685sm
05/06/2007, 14:35
Cpt, αδιαφορώ...
σε θέματα αξιών και συμβόλων δεν κάνω ούτε διπλωματία , ούτε συμβιβασμούς.
Είναι κάτι που χαρακτηρίζει εμένα... το ποιός είμαι και το τι κάνω... αν θες ... αυτό που είναι μέρος μου.
Εδώ και ώρα μιλάμε για εθνικά ΄συμβολα και τέχνη... έχω τους δήθεν να υποστηρίζουν ενα μουνί αλλά μέχρι στιγμής ενα thread για τον Mουστάκα που υπήρξε μέγας εκφραστής τέχνης... ούτε ενα γειά σου.
Μιλάμε για υποκρισία; ακόμα;
Αυτοί είναι οι υποστηρικτές της τέχνης; ή μήπως ενδόμυχα αντιδρούν για άλλους λόγους;
To τονίζω λοιπόν ξανά.... δεν κάνω διπλωματία με σύμβολα και αξίες που πολλοί έχυσαν το αίμα τους για να τα έχω και να τα κοιτώ υπερήφανα. Ούτε αφήνω κανέναν να τα προσβάλει , καλυπτόμενος απο δήθεν δικαιολογίες.
Το έχω πεί και παλαιότερα. Τα σύμβολα δεν έχουν σχέση με το κράτος αλλά με το έθνος. Με το κράτος και τα στραβά του , τα έχουμε όλοι μας. Με τους εκφραστές του, με τους ιθύνοντες του...
Οχι με το έθνος και αυτό που αντιπροσωπεύει... ούτε τα σύμβολα του.
Αν είναι και είμαστε αδιάφοροι για τα σύμβολα, να δώσουμε τον ήλιο της Βεργίνας στα Σκόπια για δικό τους, να δώσουμε τον Παρθενώνα για να στήσουν καντίνες με βρώμικό, να δώσουμε την Βουλή για μπουρδέλο (ουπς... αυτό είναι ... sorry).
Αδιαφορώ για το αν έβαλε αιδοίο, στήθος, πισινό ή δεν ξέρω τι άλλο. Ας βάλει και την ίδια να κάνει πεο-ρούφηγμα. Αρκεί να μην προσβάλει δικές μου αξίες και αισθητική.
Τελεία απο μένα.
Gandalf
Αρχικά δημιουργήθηκε από noble
Καθε μερα μας σκοτωνουν λιγο λιγο και δεν σηκωνεστε απο το καναπε σας,προβατα.
Δεν το ξέραμε μαντάμ που θα τρέχουμε εμείς για πάρτη σας ...:D
o_gavros
05/06/2007, 14:38
.....
Gandalf
συγνώμη ρε Μαγε αλλά κάπου ξέφυγες.
Δηλαδή όσοι δεν (δια)δηλώνουμε το υφηλό εθνικό φρόνημα,είμαστε αδερφές,φλώροι,λακέδες,άβγαλτοι,ζούμε-στη-φούσκα-μας,κότες ετοιμοι για πούλο,και τα τοιαύτα κοσμητικά?
και γιατί σώνει και ντε,πρέπει πάντα να βάζουμε τους "αλλους" Ευρωπαίους στον τρόπο αντιμετώπισης μας?
γιατί κάθε φορά που κάποιος εκφράζει την αντίθεση του (όσο έντονη κι αν είναι αυτή),πρέπει κάποιοι να τον προτρέψουν να πάρει το κουβαδάκι του και να πάει σε άλλη παραλία???
Το ενδεχόμενο να μείνουμε και να καθαρίσουμε την "δικιά μας παραλία",γιατί αυτόματα μπαίνει στο περιθώριο απο απόψεις ανάλογες με αυτή του τελευταίου σου ποστ?
είναι κακό να ζητάω/με την βελτίωση των εδώ συνθηκών δηλαδή?
Εγω προσωπικά απ'όλα αυτά που (ίσως εσκεμμένα) μόλις ανέφερες έχω προσωπική γνώμη.
και στο χωράφι έχω μπει,και στην οικοδομή έχω πάει,και με τον "μπαρμπα-Θύμιο" έχω συναστραφεί και έχω βγάλει και άκρη μάλιστα.
αυτό τι σημαίνει?"εγώ" είμαι δηλαδή απο την "καλή" την κάστα και όσοι δεν,απο την "κακή"?
γιατί πρέπει να δίνουμε την εικόνα του άξεστου μπαρμπα-Θύμιου?για να τονίσουμε τι ακριβώς?
τα λέω αυτά χωρίς να θεωρώ τον εαυτό μου ούτε κουλτουριάρη,ούτε (κατά διάνοια)διανοούμενο,ούτε οτιδήποτε απο όλα αυτά τα επίθετα που έγραψες.
Ένας φτωχός (κυριολεκτικά) φοιτητής είμαι που παλεύω να μην πνιγώ στα σκατά.
Επίσης (αν και με ενοχλεί απίστευτα αυτό το ψευτοδίλλημα) αν ποτέ παρουσιαστεί η ανάγκη να πιάσω πυροβόλο και να υπερσπιστώ το σπίτι μου και το σπίτι σου,θα το κάνω να είσαι σίγουρος.
Ως τότε όμως προτιμώ να μην αναλώνομαι σε πολεμικά σενάρια μίσους και συνομωσίας.
Γιατί αυτή η τάση κάποιοι να φανούν πιο "εθνικά ήρωες" απο άλλους?
τελικά πολλά είναι αυτά που δεν καταλαβαίνω ρε πούστη μου...
σκεφτήκατε ποτέ πόσο δεκτικοί είστε στην άποψη του "απέναντι"?
dirtbird
05/06/2007, 14:38
Εισαγωγή από την Γηραιά Αλβιώνα ...:winka:
Φαντάζομαι θα το είχε σχεδιάσει κάποιος ιθαγενής καλλιτέχνης. :lol: :lol:
τα δεινοσαυράκια ήταν αρσενικό-θηλυκό? (πρέπει να τα ρωτάμε αυτά τα πράγματα)... :confused:
PortisHead
05/06/2007, 14:41
gandalf......γαμώτο.....
Δε μου βγαζει και το emoticon του προσκυνήματος !
Αρχηγός λέμε.Ετασι ακριβώς !!!!!!!!!
:a20: :a20: :a20: :a23: :a23: :a23: (το βρήκα τελικά)
Δεν το ξέραμε μαντάμ που θα τρέχουμε εμείς για πάρτη σας ...:D
:rotflmao: :rotflmao:
gentlemen σου λεει μετα :sad:
με τετοια μπλουζακια βεβαια τι περιμενεις? :lol:
Αρχικά δημιουργήθηκε από lampros_fazer
Όχι δεν κάνω πλάκα..:D:D
Αν δεν χαχανίζω δλδ και είμαι σοβαρός,ξύνω που και που το κεφάλι μου και χαιδευω τα γένια μου (και καμιά φορά τα @@ μου :lol: γιατί πλέον αν δεν εμπλεκεται με κάποιο τρόπο γεννητικό όργανο δεν είναι τέχνη..) την ώρα που 'δημιουργώ' είναι τέχνη ε..;
Οχι δεν εννοω αυτο...εννοω οτι αν κανεις κατι αβιαστα κι επιφανειακα και για το 8εα8ηναι αποκλειεται να ειναι Τεχνη ...τωρα αμα 8ες να βαλεις και τα @@ σου σ'αυτο δικο σου 8εμα δε με απασχολει...
Gandalf dr685sm
05/06/2007, 14:50
o_gayros...
Μια ερώτηση... θεωρείς οτι ανήκεις σε αυτούς που δεν θα έκαναν τίποτα αν έκαιγαν μπροστά του την Ελληνική σημαία ή αν με μια βαριά κατεδάφιζαν κολώνα στην ακρόπολη;
Αν ναι.... τότε δεν έχει συνέχεια ο διάλογος μας...
αν οχι... τότε σκέψου οτι ο μπαρμπα-θύμιος δεν αναφέρεται ως ο "άξεστος" , αλλά ώς εκείνος που δεν έχει μπερδευτεί απο δήθεν μηνύματα ομαδοποίησης και διατηρεί στο ακέραιο ένα σύστημα αξιών.
Επειδή τώρα κάποιοι θα σπεύσουν να πουν οτι μπορεί να πηδάει προβατίνες ή το παιδί του, θα πω , πως αυτά είναι εξαιρέσεις... αλλιώς όλοι μας , αντί για φωνή θα κάναμε ΜΠΕ και αντί για πισινό-τρυπα θα είχαμε γκρόβεροταπα.
Οι περισσότεροι που αντιδρούν σωστά κάνουν κάτι για να αλλάξει... όπως είπα και πριν... οι νόμοι είναι εδώ... ας βγάλουν κόμμα και ας τους αλλάξουν... μπορούν; Μήπως επειδή είναι μειοψηφία και με τις κραυγές τους θέλουν να μας κάνουν οτι το ποντίκι στο λιοντάρι;
Δικαιώμα σου να διαφωνείς με αυτά που λέω και σέβομαι την γνώμη σου όπως την θέτεις. Δεν την ασπάζομαι αλλά την δέχομαι. Παρόλα αυτά είναι κάτι που πραγματικά δεν ασπάζεται πολύς κόσμος.
Πες μου ειλικρινά, μιας και δεν γνωρίζω την ηλικία σου... θυμάσαι καθόλου την δεκαετία του 80; Μήπως τι αντιδράσεις υπήρχαν για κάθε τι που προσπαθούσαν να περάσουν και εμπεριείχε προσβολή κατά συμβόλων και έθνους;
Δηλαδή εκείνοι είχαν φασιστική συνείδηση περί έθνους;... Και εμείς είμαστε εκείνοι που πρέπει να αλλάξουν τα πάντα ,έχοντας μια άποψη του οτι τίποτα δεν αξίζει για να ξεσηκωνόμαστε;
Gandalf
Αν και δεν συμφωνω με το συγκεκριμενο "εργο τεχνης" :lol:
ποιος καθοριζει στην τελικη τι ειναι τεχνη και τι δεν ειναι?
και επιτελους μονο οταν προκειται να κραξουμε κατι προκλητικο θυμομαστε την πατριδα ενω σε ολες τις αλλες περιπτωσεις στα @@ μας?
Τα πράγματα είναι πολύ απλά, την συγκεκριμένη "καλιτέχνιδα" και κάθε τέτοιου είδους καλιτέχνες πρέπει να τους αφήνουμε να κάνουν αυτό που θεωρούν τέχνη.Αυτό σημαίνει ελευθερία.Απλά εάν αυτό που κάνουν με προσβάλει τους κάνω μία μύνηση, αγωγή δεν ξέρω ποιος είναι ο σωστός όρος και ζητάω την φυλάκιση του διότι μου προσεβαλε τον ύμνο ή οτιδήποτε άλλο. Και αποφασίζει ο δικαστής. Και έαν δεν με συμφέρει η απόφαση μαζεύω και άλλους και πετάμε γιαούρτια που κάνουν καλό στην επιδερμίδα.Είναι δικαίωμα μου να πετάξω γιαούρτι.Και θα μου κάνει και αυτή μια απο τα ίδια και θα με καταδικάσει το δικαστήριο και θα πληρώσω την ποινή...... πολλά "και" έβαλα....... και θα πάω με ντομάτες την επόμενη γιατι ο μπαμπας μου δεν μου έδωσε καλή αγωγη και έχω ψυχολογικά προβλήματα και αυτα..........
Φιλικά Νίκος
@Gandalf:
To na min aspazetai kapoios tin simeiologia sou (simaia, kratos klp) einai anafereto dikaioma tou. To na min tin sevetai einai emfaneis elleipsi autosevasmou prota kai sevasmou pros esena stin sinexeia.
Den exei simasia an milas gia kammenes simaies, gkremismenous parthenones i otidipote. Ara den nomizo pos to na min aspazetai kapoios tin simeiologia sou aparaititos tou afairei to dikaioma tou dialogou.
Epimeno na pistevo pos anti na milame gia sevasmo kai paidia, milame gia simvola kai eikones.
Gandalf dr685sm
05/06/2007, 15:00
Νίκο ... αυτό ακριβώς έγινε... κάποιος επισκέπτης έκανε μύνηση και ήρθε η ΕΛΑΣ και το κατέβασε βάσει νόμου.
Μόνο που τότε η έκφραση του δικού του δικαιώματος και κατά επέκταση και υπολοίπων που δεν ήταν εκεί, θεωρήθηκε "λογοκρισία"!!!!!:eek:
Για το αν μας ενοχλούν άλλα... ναι ρε παιδιά το είπαμε... και τα Σκόπια, και τα Ίμια και το παληκάρι που σκοτώθηκε με το σκάφος απο λάθος ελιγμούς προς όφελος κάποιων στρατηγών και πολιτικών κτλ...
Μόνο που για κάθε πράγμα υπάρχει συγκεκριμένος χώρος και χρόνος να εκδηλώσουμε τις αντιδράσεις μας.
Υ.Γ. γμτ... ακόμα αυτό το ευχαριστούμε τις ΗΠΑ για την υποστολή της σημαίας μας ... εδώ μου κάθεται.. χειρότερα ακόμα γιατί 5 άτομα εκεί συν 1 αργότερα σκοτώθηκαν επειδή πίστευαν αυτά που πιστεύω εγώ αλλά κανείς απο τους απο πάνω δεν πίστευε το ίδιο.
Gandalf
Gandalf dr685sm
05/06/2007, 15:03
packo
To na min aspazetai kapoios tin simeiologia sou (simaia, kratos klp) einai anafereto dikaioma tou. To na min tin sevetai einai emfaneis elleipsi autosevasmou prota kai sevasmou pros esena stin sinexeia.
μαζί σου 120%....
Απο εκεί και πέρα το θέμα του σεβασμού είναι πάντα αμφίδρομο όπως είπες. Για να τηρηθεί θέλει πάντα ίσες αποστάσεις και τιμές... σε όποια περίπτωση και οχι μόνο αυτήν.
Gandalf
@Gandalf: simfono pos einai amfidromo. Fisika kai einai.
Tora, sxetika me prodotes pou efigan apo tin xora tous klp klp den einai to meros na sizitisoume.
Edo milame gia themata sevasmou kai paidias...Afiste autous pou efigan kai to pos efigan kai to giati stin isixia tous.
I, anoikste ena thread pou na legete "Prodotes ksenitemenoi".....kai tha ta poume ekei
o_gavros
05/06/2007, 15:13
o_gayros...
.....
Gandalf
Το θέτεις υπερβολικά πολύ σε "ή ασπρο ή μαύρο" το ερώτημα σου....
ή μαζί μας ή εναντίον μας?για μένα αυτό δεν είναι τρόπος.ειδάλλως να μπούμε στην αρένα με την εξάρτυση μας και όποιος κουμαντάρει καλύτερα το σπαθί,να μείνει στο τέλος όρθιος.
Εγώ μπαίνω στον κόπο να γράψω γιατί πιστεύω στην ανταλαγή απόψεων με ενδιαφέροντα άτομα,ακόμα και αν είναι διαφορετικής άποψης απο τη δική μου.
Ας παίξω λοιπόν αυτό το "παιχνίδι" απατώντας ότι στη θέα μιας καιγόμενης σημαίας δεν ξέρω τι θα έκανα.σίγουρα δεν θα πετροβολούσα τον "εμπρηστή".
για την καταστροφή της κολόνας του Παρθενώνα όμως θα ήμουν πρόθυμος να ασκήσω βία.
έστω τώρα ότι εκλαμβάνουμε έτσι όπως λες τον μπαρμπα Θύμιο.
έχω προσωπικές παραστάσεις απο "μπάρμπα Θύμιους" της επαρχίας,ανθρώπους του χωραφιού και της όπως αναφέρεις διατηρημένης άποψης περί αξιών,οι οποίοι αν και στα χαρτιά είναι "μπλε" σε πληροφορώ ότι άνετα πέρναγαν για "κόκκινοι" στην πόλη.
Διαφωνώ σε όσα λες περί πνεύματος ομαδοποίησης.Δεν λέω ότι δεν συμβαίνει,λέω ότι δεν τους έχει πάρει όλους η μπάλα.
θέλω να πιστεύω ότι υπάρχουν γύρω μας άνθρωποι (προοδευτικοί ή μη,λίγο με νοιάζει) που προβάλουν την διαφορετικότητα και την γοητεία αυτής.
Αυτό που αναφέρεις για τις μειοψηφίες,είναι ένα ακόμα μέγα λάθος για μένα.
Εσύ δηλαδή στην μέχρι τώρα διαδρομή σου,δεν είδες κάτι στραβό?δεν το βροντοφώναξες?(όχι απαραίτητα διαδηλώνοντας).
έσπευσες δηλαδή αμέσως να συγκροτήσεις κόμμα για να ανατρέψεις την ισχύουσα κατάσταση?
δεν νομίζω...
Δεν θυμάμαι την δεκαετία οτυ 80,καθώς όπως θα δεις και στο προφίλ,εγώ ξετσούμισα ένα ένδοξο πρωινό Σαββάτου ανήμερα μεγάλης εθνικής εορτής το Μάρτη του '82.οι γονείς μου μάλιστα μου είπανε ότι έκτοτε κάνουν και παρέλαση για πάρτη μου την μέρα των γενεθλείων μου.
Παρόλα αυτά οι καιροί που ζούμε,απέχουν πολύ απο τις συνθήκες που επικρατούσαν προ εικοσαετίας.νομίζω?
Δεν είναι θέμα του να αλλάξουμε τα πάντα.όπως βλέπεις απέφυγα να χρησιμοποιήσω έννοιες όπως φασισμός,αριστερά,δεξιά,διαγώνια μιας και αυτές οι ίδιες πλέον έχουν χάσει πολύ απο το χρώμα τους.
Οι συμπεριφορές είναι που με χαλανε.όπως νομίζω και κάθε νοήμων άνθρωπο με κάποιες κοινωνικές ανυσηχίες.γιατί αλλιώς ήξερα κι εγώ να τα γράψω όλα στο γκιώνη μου (που λέν' και στο χωριό) και να κοιτάω την πάρτη μου,βαυκαλιζομενος με τα περασμένα μεγαλεία της Ελλάδος.
Οι γνώμες "μας" δεν απέχουν τόσο πολύ όσο δείχνουν και για αυτό συνεχίζω να πιστεύω ότι αξίζει ακόμα να ανταλλάσσονται.αρκεί να λείπουν οι εξάρσεις "ηρωισμού" ένθεν κι ένθεν.
Αρχικά δημιουργήθηκε από packo
@Gandalf:
Den exei simasia an milas gia kammenes simaies, gkremismenous parthenones i otidipote. Ara den nomizo pos to na min aspazetai kapoios tin simeiologia sou aparaititos tou afairei to dikaioma tou dialogou.
Epimeno na pistevo pos anti na milame gia sevasmo kai paidia, milame gia simvola kai eikones.
Συμφωνω αααααπολυτα....
:beer:
@o_gavros: Sto thema edo, pisteveis pos i en logo kallitexnida prosevalle me vanauso kata autous tropo mia megali merida anthropon?
An nai, pisteveis pos kakos koinithikan me vasi to thesmothetimeno plaisio sto opoio zoun prokeimenou na antidrasoun?
An nai, me pio tropo tha eprepe na antidrasoun?
Εδω και κάποια χρόνια οι έννοιες δεξιός, αριστερός, κεντρώος, φασίστας, αναρχικός κλπ κλπ έχουν μόνο γραφική και συναισθηματική (για κάποιους) αξία.....
Όταν το καταλάβουμε αυτό θα αρχίσουμε να μιλάμε σαν άνθρωποι κι όχι σαν τα γελάδια και τα γίδια της δεξιάς, αριστερής, κεντρώας κλπ μάντρας.....
Μέχρι τότε..... Δεξιοί, αριστεροί, κεντρώοι, αναρχικοί, χρυσαυγίτες, γαυροι, βαζελοι κλπ
Μη μας τ' @@ τάρατε... Κατά παράφραση του Αρχιμήδη.... :D
Gandalf dr685sm
05/06/2007, 15:20
Παρόλα αυτά οι καιροί που ζούμε,απέχουν πολύ απο τις συνθήκες που επικρατούσαν προ εικοσαετίας.νομίζω?
όντως φίλε μου τώρα είναι χειρότερα....
έχουν αλλάξει προς το χειρότερο μιας και δεν έχουμε πλήρη στην εικόνα μας τι είναι αξίες και τι εστί ηθική.. και όσο πάει θα γίνεται χειρότερο...
Επειδή όμως έχω φύγει πλέον απο την διάθεση της αντιπαράθεσης σε προτρέπω να δείς το video για να γελάσεις μαζί μου και να δούν και όσοι θέλουν τον "χαμένο" πλέον Μουστάκα να δίνει δείγμα γραφής τι εστί ακριβώς τέχνη...
http://www.youtube.com/watch?v=TZtnthNUc-Y
Σε αυτόν φίλε υποκλίνομαι με όλη την υπόσταση μου... αυτό πραγματικά είναι τέχνη...
γελάστε με την ψυχή σας παιδιά.
Gandalf
Rezeguet
05/06/2007, 15:25
klasika symfwnw me th noble kai to sonic22 ap'osa post diavasa, mias kai eimai gw kritikh psyxh.
Egw 8a tonisw mono merika pragmata pou yposthrizete OTAN sas paei.
Paradeigmata:
1)O gandalf yposthri3e peri shmaias oti den einai to kratos p symvolizei mia shmaia alla to e8nos. Kapoioi alloi eipane oti einai symvolo eley8erias klp.
Egw omws otan eixa prwtoegraftei eixa th shmaia ths amerikhs gia avatar kai egine xamos edwpera gti oloi htane fanatikoi anti-Bush. Tote thn eixa valei gia ayta pou antiproswpeve otan dhmiourgh8hke h shmaia .
Twra omws to gyrizete oloi 3afnika pou sas volevei.
2) Tote me to skandalo peri skitswn tou allax, oloi to geloiopoiousate k vrizate tous mousoulmanous, tous legate prwtogonous kai varvarous. Twra 3afnika p 8ixthke to diko sas symvolo antidrate akrivws opws kai aytoi.
3) Lete pws h tourkia den einai eyrwph kai eiste perhfanoi pou einai h ellada. Kai 3afnika lete oti eimaste toso diaforetikoi kai den xwrame sthn eyrwph. o,ti nanai dhladh.
8a mporousa na anaferw kai polla alla, alla de 8a to kanw.
8a anaferw apla oti ama ftasoume sto shmeio h astynomia na mporei na krinei ti einai prosvolh e8nous kai o laos na antidra *8etika*, tote plhsiazoume epikyndina se fasismo. Dhladh se ligo 8a mporei o ka8e a3iwmatouxos na krinei o,ti 8elei, na to katasxei kai na mynhei opoion 8elei epeidh 8ewrhse kati prosvlhtiko.
Kai epeidh merikoi anafereste stous papoudes sas, 3erete oti oi papoudes sas 8ewrousan foustani mexri to gonato prosvolh aidous. Ama kykloforouse koritsi me mini na thn li8ovolousane.
den mporoume na eimaste toso opis8odromikoi pia. Kales oi h8ikes a3ies kai ta loipa, alla oxi na gyrname pisw sto mesaiwna. Se ligo 8a kynhgame magisses kai 8a kathgoroume giatrous epeidh skotwnoun tis psyxes mas sthn nekropsia.
Kai kati pou 3exasate oloi pisteyw:
Oswn afora to sevasmo pou anaferate, sigoura yparxei sevasmos se ayto pou symvolizei GIA SAS h shmaia (eley8eria, ellada san e8nos), alla pou 3erete ti symvolizei gia ton kallitexnh h shmaia sto plano?
o_gavros
05/06/2007, 15:30
Αρχικά δημιουργήθηκε από packo
@o_gavros: Sto thema edo, pisteveis pos i en logo kallitexnida prosevalle me vanauso kata autous tropo mia megali merida anthropon?
An nai, pisteveis pos kakos koinithikan me vasi to thesmothetimeno plaisio sto opoio zoun prokeimenou na antidrasoun?
An nai, me pio tropo tha eprepe na antidrasoun?
μμμ...αναγνωρίζω ότι ένα κομμάτι του πλυθησμού προσβλήθηκε.
και έτσι όπως το θέτεις,όχι δεν κινήθηκαν κακώς.
Η διαφωνία μου έγκειται στο γιατί αρχικά προσβλήθηκαν.
Θεωρώ πως αν δεν είχαν βγει τόσες "κορώνες" για το φρόνημα που προσεβλήθη,θα την είχε φάει το σκότος και η μαρμάγκα την εν λόγω και θα είχε την καταλληλότερη και πιο αρμόζουσα τύχη που της αναλογεί (και σε παρελθόντα χρόνο αν προτιμάς).
κοινώς η αδιαφορία που θα προκαλούσε το "έργο" της,θα ήταν και η δικαιότερη έκβαση.
Gandalf@
:beer:
Gandalf dr685sm
05/06/2007, 15:33
ρε φίλε Rezeguet , τα θες και τα λες ή σου φεύγουν;
εσύ τι λες να συμβόλιζε ο εθνικός ύμνος με ενα αιδοίο να χαριεντίζεται σαν εικόνα;
Μήπως είναι τίποτα τιμητικό και δεν το γνωρίζαμε;
Για το θέμα αξιών... ναι αλλάζουν αλλά δεν ισοπεδώνονται.. έχει διαφορά.
όσο για το ποιός κρίνει τι.... υπήρξαν πολλά άρθρα του συντάγματος που είτε αποσύρθηκαν είτε απλά αναθεωρήθηκαν. Είναι τυχαίο , ρωτώ και πάλι , οτι το συγκεκριμένο περί συμβόλων κτλ δεν θίχτηκε ποτέ...;;;
Επιπροσθέτως σας προτρέπω να διαβάσετε και την συνθήκη του Σέγκεν , που αναφέρει περί προσβλητικών ενεργειών προς σύμβολα κρατών και πρόσωπα-θέσεις.
Δεν μπαίνω άλλο σε κλίμα αντιλόγου... κουράστηκα... οτι είχα να πω το είπα και άδειασα... μπορείτε να συνεχίσετε μόνοι σας τώρα...
Υ.Γ. ενα τελευταίο... είπα και πριν... τόσος λόγος για ενα μουνί ώς έργο τέχνης και ελάχιστος φόρος τιμής σε άλλο thread που αποδίδεται για τον Μουστάκα αλλού...που αν μη τι άλλο , έδωσε πολλά στην τέχνη.
Gandalf
vangelis 64
05/06/2007, 15:33
Για το αν μας ενοχλούν άλλα... ναι ρε παιδιά το είπαμε... και τα Σκόπια, και τα Ίμια και το παληκάρι που σκοτώθηκε με το σκάφος απο λάθος ελιγμούς προς όφελος κάποιων στρατηγών και πολιτικών κτλ...
Μόνο που για κάθε πράγμα υπάρχει συγκεκριμένος χώρος και χρόνος να εκδηλώσουμε τις αντιδράσεις μας.
Υ.Γ. γμτ... ακόμα αυτό το ευχαριστούμε τις ΗΠΑ για την υποστολή της σημαίας μας ... εδώ μου κάθεται.. χειρότερα ακόμα γιατί 5 άτομα εκεί συν 1 αργότερα σκοτώθηκαν επειδή πίστευαν αυτά που πιστεύω εγώ αλλά κανείς απο τους απο πάνω δεν πίστευε το ίδιο.
Gandalf
Διάβασα καμμιά 60αριά περίπου μηνύματα και,για να πω την αλήθεια,δεν ήθελα να γράψω.
Αυτό το post όμως μού την έδωσε!
Και μού την έδωσε γιατί με τον Τάκη(το παληκάρι που σκοτώθηκε στα Ίμια)ήμασταν φίλοι από παιδιά.
Μάγκες,δικαίωμά σας να θεωρείτε τέχνη το μουνί,λογοκρισία την παύση τού μουνιού....
Δικαίωμά σας να αποκαλείτε εθνικιστές εμάς,που τα σύμβολα μάς λένε κάτι.....
Εμάς που κλαίγαμε από οργή στο θέαμα τής καύσης τής Ελληνικής σημαίας ΜΕΣΑ στο Σπύρος Λούης από τούς κωλοαλβανούς.....
Δεν έχετε όμως δικαίωμα να προσβάλλετε όσους έδωσαν την ίδια τους τη ζωή για να χαβαλεδιάζουμε σήμερα εμείς στο internet.
Gandalf......
:a23: :a23:
@o_gavros: simfono mazi sou se ola. Oso gia tin "thermoaimi" antidrasi, se sxesi me tin adiaforia....Kapoioi pistevoun pos to na adiaforeis gia kati pou theoreis pos apla den se aggizei einai adinamia, gia auto ton logo theoroun kalo na apantoun otan tous prokaloun...
Paradeigmata iparxoun apeira giro sou opou kai na koitakseis.
Kai gia na min pareksigoumaste, oute tous nomous goustaro, oute ta kratoi, oute ta sinora...Alla autos einai o kosmos ston opoio zo
hidefnick
05/06/2007, 15:43
Επειδή πραγματικά έχω κουφαθεί με τις διάφορες "καλλιτεχνικές" παπαρολογίες το μόνο που έχω να πώ είναι:
άντε βρε, και το χρόνου τίποτα παιδεραστικές τσόντες στο όνομα της τέχνης. Η μήπως (ελπίζω τουλάχιστον να το πιστεύουμε όλοι) εκεί ΠΡΕΠΕΙ να υπάρχουν όρια στην έκφραση του κάθε γκιόζη?
Και ξεκολλάτε. Μιλάμε τόσα post ούτε κανένα σοβαρό θέμα να ήταν.
vangelis 64
05/06/2007, 15:44
Ένα σχόλιο τού AFTER,αφιερωμένο στον μεγάλο Σωτήρη Μουστάκα....
"Ανθρωποι που ειχαν αφιερωσει την ζωη τους, σε αυτο που πιστευανε, σε αυτο που αγαπαγαν
Ποσοι απο εμας εχουμε την δυνατοτητα να το κανουμε αυτο?
Ή μήπως..."μάθε μια τέχνη κι άστηνε";
Μη χέσω σήμερα...... :sad: :sad:
CPANTELO
05/06/2007, 15:49
Το θεωρώ απαράδεκτο κάτι μ@λ@κες τύπου Καρατζαφέρη και Σια να εκφράζουν άποψη για οποιαδήποτε μορφή τέχνης!!! Είναι αδιανόητο το έτος 2007 που ζούμε να βάζουμε την τέχνη σε καλούπια!!! Οποιανού δεν του αρέσει να κοιτάξει από την άλλη!! Πόσο μάλλον με τη συγκεκριμένη περίπτωση όπου το έκθεμα ήταν καλυμένο γύρω γύρω και σε ενημερώνανε για το τι θα δεις. Το χειρότερο όλων είναι όμως το γ@μοκρ@τος να τιμωρεί τη δημιουργό αντί να επιδοτεί το δημόσιο λυντσάρισμα όλων των φασιστών τύπου Καρατζαφέρη!!! ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΕΛΕΟΣ!!!!
el_hymador
05/06/2007, 15:55
Eγω επιμενω πως απο ολη την ιστορια αυτο που με εχει τσαντισει περισσοτερο ειναι που καθομαστε και ασχολουμαστε με τα καπριτσια των βιαστων της τεχνης.
Ο καθε αταλαντος και προβληματικος παρουσιαζει οτι μ@λ@κι@ του ρθει στο μυαλο.
Φυσικα και υπαρχει υποκειμενικοτητα στην τεχνη αλλα μεχρι καποιο ορια...
Ο χορος εξελιχθηκε, δεν εμεινε στο κλασσικο μπαλετο και υπαρχουν πολλα δειγματα μοντερνου πρωτοποριακου χορου που ειναι αρτια αισθητικα ....ενας χορευτης που χοροπηδαει ατσαλα και αγαρμπα παυει να ειναι χορευτης....δικαιωμα του να το κανει, αλλα τεχνη δεν παραγει.
Η μουσικη τα ιδια ...τζαζ, δωδεκαφθογγισμος ....δυσκολα ακουσματα τα οποια απλως σε μερικους δεν αρεσουν , αλλα δεν παυουν να ειναι μουσικη...δηλάδη τεχνη....αν βαραω κατσαρολια και γκαριζω δεν ειμαι μουσικος
Τα εικαστικα (κακως ονομαζονται ετσι αυτες οι ανοητες επιδειξεις βλακειας και ελειψης ταλεντου) εχουν ξεφυγει προ πολλου......δεν εμπεριεχουν πλεον καμια τεχνοτροπια.... αλλος κρεμασε μια χεστρα σε ενα τοιχο και το οναμασε εργο τεχνης(εχει γινει οντως!!) αλλος πασαλειβοταν με περιττωματα (και αυτο επισης εχει γινει) και το φιλοτεχνο(;) κοινο παρακολουθουσε εκστασιασμενο τους μαιτρ να δημιουργουν......δικαιωμα τους δεν λεω, αλλα μην οικιοποιουνται τον τιτλο του καλλιτεχνη...
Υποτιθεται οτι μεσα απο τα εργα μοντερνας τεχνης παρουσιαζονται βαθυστοχαστα μηνυματα , οι συγχρονες αγωνιες του ανθρωπου κτλ-κτλ....
Το ερωτημα που προκυπτει ειναι οτι ο καθενας μπορει να κρεμασει μια χεστρα στον τοιχο, αλλα η απαντηση ειναι οτι αυτος το σκεφτηκε πρωτος και οτι ολη η τεχνη βρισκεται στην μετουσιωση ενος απλου αντικειμενου σε κατι το οποιο σε βαζει στην διαδικασια να σκεφτεις...
αυτη την απαντηση ελαβα τουλαχιστον οταν ρωτησα εναν γκαλεριστα που ετυχε να γνωρισω σε καποια φαση...
εγω προτινω να γραψουν κανα βιβλιο με τις σκεψεις τους....και πιο αντιληπτοι θα γινουν και θα διατυπωσουν με σαφηνεια αυτο που θελουν να πουν.
hidefnick
05/06/2007, 15:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από CPANTELO
Το θεωρώ απαράδεκτο κάτι μ@λ@κες τύπου Καρατζαφέρη και Σια να εκφράζουν άποψη για οποιαδήποτε μορφή τέχνης!!! Είναι αδιανόητο το έτος 2007 που ζούμε να βάζουμε την τέχνη σε καλούπια!!! Οποιανού δεν του αρέσει να κοιτάξει από την άλλη!! Πόσο μάλλον με τη συγκεκριμένη περίπτωση όπου το έκθεμα ήταν καλυμένο γύρω γύρω και σε ενημερώνανε για το τι θα δεις. Το χειρότερο όλων είναι όμως το γ@μοκρ@τος να τιμωρεί τη δημιουργό αντί να επιδοτεί το δημόσιο λυντσάρισμα όλων των φασιστών τύπου Καρατζαφέρη!!! ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΕΛΕΟΣ!!!!
Ρε μεγάλε, αν σε ενημέρωναν δηλαδή ότι θα δεις να ξεκοιλιάζουν ανθρώπους ζωντανά, θα είχαν καλύψει την παρανομία τους? Γιατί, όπως προειπώθηκε, είναι παράβαση νόμων αυτού του κράτους που λέγεται Ελλάδα, η προσβολή των συμβόλων.
Νόμων που δεν είδα κανένα κόμμα να ζητά την κατάργησή τους, γιατί μετά θα έχανε και το θεωρητικό 2-3% που του έχει απομείνει.
Γιατί και ο Αρης, είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι, είχε σταυρό περασμένο στον λαιμό του.
PS Δεν πιστεύω σε κανένα θεό.
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
εγω προτινω να γραψουν κανα βιβλιο με τις σκεψεις τους....και πιο αντιληπτοι θα γινουν και θα διατυπωσουν με σαφηνεια αυτο που θελουν να πουν.
To οποίο είναι - μην ντρέπεστε - "που είναι τα φράγκα ΟΕΟ"
Gandalf dr685sm
05/06/2007, 15:59
Οποιανού δεν του αρέσει να κοιτάξει από την άλλη!! Πόσο μάλλον με τη συγκεκριμένη περίπτωση όπου το έκθεμα ήταν καλυμένο γύρω γύρω και σε ενημερώνανε για το τι θα δεις.
όντως... το τι θα ακούσεις όμως;
Και αν θεωρείς αυτό το έκτρωμα τέχνη... ε τι να πω.. αφήνω τα σχόλια σε άλλους.
Για το ποιός θα εκφέρει γνώμη... πέφτεις στην ίδια παγίδα που πας να στήσεις για άλλους και που προσπαθείς να τους κολλήσεις. Δηλαδή επειδή διαφωνούν και θίγονται, απλά κάνουν τον κοκοβιό;
Εκείνοι λοιπόν έκαναν το αντίθετο... έπραξαν τα δέοντα, κινήθηκαν μέσα απο θεσμοθέτημενο πλαίσιο και το κατέβασαν...
Και επειδή βαριέμαι να λέω τα ίδια... κάνε τον κόπο να διαβάσεις τι έχουμε πει πρίν , ... έτσι δεν θα βρεθείς ακάλυπτος την επόμενη φορά με τα γραφόμενα σου.
El_hymador...+1000
Gandalf
@CPANTELO kai loipous:
O skopos tou na gkremiseis to iparxon katestimeno iparxei mono gia na to antikatastiseis me kati kalitero...mexri na ginei kai auto katestimeno kai na ksanaginei o kiklos...
O skopos tou ekastote siniditopoiimenou "oneiropolou" (valte edo anarxikos i oti protimate) einai akrivos autos...Oxi na katastrefei kati me mono skopo tin pliri isopedosi...Oxi na ekmidenisei me mono skopo to apolito 0....Kai to leo auto giati polloi (anarxikoi kai mi) sinifainoun tin ennoia "anarxismos" me tin ennoia "midenismos"...kati to opoio den isxiei
@CPANTELO mono:
Logiki tou tipou "koita allou" otan milas gia themata pou kapoioi theoroun pos einai "iera", "osia" i telos panton aksia sevasmou dem xoraei...Giati an einai etsi kai esi na koitas allou otan oi mpatsoi dernoun foitites, otan to kratos se klevei mera me tin mera apo kathe ennoia anthropias exeis, otan pefteis se lakouves kai tsakizesai me to mixanaki sou
ας καταλάβουμε κατ αρχήν ότι άλλο "λαός " άλλο "έθνος" άλλο "κράτος"
ας ξεχωρίσουμε ποια σύμβολα είναι 'κρατικά" και ποια "εθνικά"
και τέλος ας αντιληφθούμε ότι ελευθερία (και λόγου) με περικοπές δεν υφίσταται σαν ελευθερία
η ελευθερία είναι απόλυτο μέγεθος
και όπως έλεγε ο βελεστινλής που αρέσει και στους εθνικιστές
"από τη στιγμή που υπάρχει ένας σκλάβος, είμαστε όλοι σκλαβωμένοι"
Αρχικά δημιουργήθηκε από iosif
.....
η ελευθερία είναι απόλυτο μέγεθος
....
Μπα; για πες....
δηλαδή θέλεις να σου εξηγήσω το αυτονόητο?
ή είσαι ελέυθερος ή δεν είσαι
και μην αρχίσεις μαλακίες του τύπου "είσαι ελεύθερος να μου κάψεις το σπίτι?" διότι κάθε τι έχει ένα περιβάλλον και κάποιες συνθήκες που υπάρχει
αλλά από τη στιγμή που κάποιος δεν μπορεί να κάψει μία σημαία ακόμα και αυτή που ΕΓΩ σέβομαι ε δεν ίναι ελύθερος και κατόπιν σε παραπέμπω στην ρήση ρήγα β.
α κάποτε τα ποήματα του μιχάλη κατσαρού ήταν καταδικαστέα διότι προσέβαλαν τα σύμβολα
και του καβάφη διότι υμνούσαν την ομοφυλοφιλία
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
Eγω επιμενω πως απο ολη την ιστορια αυτο που με εχει τσαντισει περισσοτερο ειναι που καθομαστε και ασχολουμαστε με τα καπριτσια των βιαστων της τεχνης.
Ο καθε αταλαντος και προβληματικος παρουσιαζει οτι μ@λ@κι@ του ρθει στο μυαλο.
Φυσικα και υπαρχει υποκειμενικοτητα στην τεχνη αλλα μεχρι καποιο ορια...
Ο χορος εξελιχθηκε, δεν εμεινε στο κλασσικο μπαλετο και υπαρχουν πολλα δειγματα μοντερνου πρωτοποριακου χορου που ειναι αρτια αισθητικα ....ενας χορευτης που χοροπηδαει ατσαλα και αγαρμπα παυει να ειναι χορευτης....δικαιωμα του να το κανει, αλλα τεχνη δεν παραγει.
Η μουσικη τα ιδια ...τζαζ, δωδεκαφθογγισμος ....δυσκολα ακουσματα τα οποια απλως σε μερικους δεν αρεσουν , αλλα δεν παυουν να ειναι μουσικη...δηλάδη τεχνη....αν βαραω κατσαρολια και γκαριζω δεν ειμαι μουσικος
Τα εικαστικα (κακως ονομαζονται ετσι αυτες οι ανοητες επιδειξεις βλακειας και ελειψης ταλεντου) εχουν ξεφυγει προ πολλου......δεν εμπεριεχουν πλεον καμια τεχνοτροπια.... αλλος κρεμασε μια χεστρα σε ενα τοιχο και το οναμασε εργο τεχνης(εχει γινει οντως!!) αλλος πασαλειβοταν με περιττωματα (και αυτο επισης εχει γινει) και το φιλοτεχνο(;) κοινο παρακολουθουσε εκστασιασμενο τους μαιτρ να δημιουργουν......δικαιωμα τους δεν λεω, αλλα μην οικιοποιουνται τον τιτλο του καλλιτεχνη...
Υποτιθεται οτι μεσα απο τα εργα μοντερνας τεχνης παρουσιαζονται βαθυστοχαστα μηνυματα , οι συγχρονες αγωνιες του ανθρωπου κτλ-κτλ....
Το ερωτημα που προκυπτει ειναι οτι ο καθενας μπορει να κρεμασει μια χεστρα στον τοιχο, αλλα η απαντηση ειναι οτι αυτος το σκεφτηκε πρωτος και οτι ολη η τεχνη βρισκεται στην μετουσιωση ενος απλου αντικειμενου σε κατι το οποιο σε βαζει στην διαδικασια να σκεφτεις...
αυτη την απαντηση ελαβα τουλαχιστον οταν ρωτησα εναν γκαλεριστα που ετυχε να γνωρισω σε καποια φαση...
Εχεις δικιο οτι πολλες φορες βλεπουμε εκτρωματα και αλλες ''κα8οδηγουμαστε'' οσον αφορα στο τι 8εωρειται τεχνη και τι οχι και παλι 8α τονισω οτι ο κα8ενας εχει ματια και κρινει κατα πως νομιζει...
Οι εικαστικοι ειναι οι γλυπτες οι χαρακτες και οι ζωγραφοι / εικαστικος δηλ.απεικονιστικος δηλ. αυτος που απεικονιζει η που αναφερεται στην εικονα... και αυτο δεν εμπεριεχει απαραιτητα την υπαρξη ''τεχνοτροπιας'' με την εννοια που το λες εσυ....
Αν αναφερεαι στον Ντυσαμ σε πληροφορω οτι αρχικα το εργο του ειχε απορριφ8ει δια ροπαλου ..επειτα ομως συμφωνησαν ολοι με το γκαλεριστα...και δε 8α διαφωνησω κα8ολου...γιατι ο Ντυσαμ ηταν ενας απο τους μεγαλυτερους αντιπροσωπους της λεγομενης εννοιλογικης τεχνης....(κοινως ασχολεισαι με εννοιες και φρασεις και δημιουργεις η παρεμβαινεις με βαση αυτες..)
Αυτο που με εκνευριζει ειναι οτι αρκετοι εδω μεσα 8εωρουν οτι ειναι ευκολο να κανεις μοντερνα τεχνη ...οτι απλα 8α ''παιξεις'' με καποια αντικειμενα ....ε...8α τραβηξεις 2 πινελιες και...οκ μωρε....καναμε Τεχνη...
Σε αυτους λοιπον εχω να πω πως καλα 8α κανουν να μη βιαζστουν να βρισουν μοντερνα εργα γιατι ΟΛΟΙ οι μοντερνοι καλλιτεχνες ειχαν μελετησει πααααααρα πολυυ τους κλασσικους και οτι συνεχισαν με τη μοντερνα τεχνη δε σημαινει οτι απερριψαν την κλασσικη απλα βασει αυτης εξελιχ8ηκαν διαφορετικα και παρουσιασαν κατι αλλο...
Τωρα για το συγκεκριμενο εργο δεν μπορω να εχω μια ξεκα8αρη αποψη αν δεν το δω εγω η ιδια ... αλλα προσωπικα δε καιγομαι και ιδιαιτερα να τρεξω να το δω....
να δίνει δείγμα γραφής τι εστί ακριβώς τέχνη...
http://www.youtube.com/watch?v=TZtnthNUc-Y
Σε αυτόν φίλε υποκλίνομαι με όλη την υπόσταση μου... αυτό πραγματικά είναι τέχνη...
(χωρίς να έχω τίποτε με τον Μουστάκα...)
"Περίεργη" άποψη έχεις για την τέχνη ...:look:
...
και μην αρχίσεις μαλακίες......
Ήμασταν μαζί φαντάροι ή πιναμε τίποτα τσίπουρα χθες το βράδυ μαζί; Γιατί πολύ ελεύθερα μου μιλάς :nono:
......
αλλά από τη στιγμή που κάποιος δεν μπορεί να κάψει μία σημαία ακόμα και αυτή που ΕΓΩ σέβομαι ε δεν ίναι ελύθερος και κατόπιν σε παραπέμπω στην ρήση ρήγα β.
.......
Δλδ η σημαία και ο εθνικός ύμνος μιας χώρας δεν έχει περιβάλλον και συνθήκες για να υπάρχει;
δηλαδή θέλεις να σου εξηγήσω το αυτονόητο?
ή είσαι ελέυθερος ή δεν είσαι
Simfono
..."είσαι ελεύθερος να μου κάψεις το σπίτι?" διότι κάθε τι έχει ένα περιβάλλον και κάποιες συνθήκες που υπάρχει
ta dio parapano stin ousia anairoun to ena to allo...apo tin mia milas gia sinthikes (i kanones)....apo tin alli tous katalieis
α κάποτε τα ποήματα του μιχάλη κατσαρού ήταν καταδικαστέα διότι προσέβαλαν τα σύμβολα
και του καβάφη διότι υμνούσαν την ομοφυλοφιλία
auto simainei pos oi kairoi allaksan, oi anthropoi allaksan, oi sinthikes allaksan merika pragmata eginan apodekta..kapoia mera mporei oi sinthikes na allaksoun to idio kai oi anthropoi...kai tote na min xreiazotai simvola opos simaies kai imnous
vangelis 64
05/06/2007, 16:49
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Ήμασταν μαζί φαντάροι ή πιναμε τίποτα τσίπουρα χθες το βράδυ μαζί; Γιατί πολύ ελεύθερα μου μιλάς :nono: :lol: :lol: :lol: :lol:
"Διαφωνώ με όσα λες αλλά θα υπερασπίσω με την ζωή μου το δικαίωμά σου να τα λες και με την ζωή σου το δικαίωμα μου να μην σε ακούω"
alximistis
05/06/2007, 16:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από Daemon
"Διαφωνώ με όσα λες αλλά θα υπερασπίσω με την ζωή μου το δικαίωμά σου να τα λες και με την ζωή σου το δικαίωμα μου να μην σε ακούω"
XAXAXAXAXAXAXAXA... :D
τσογλάνι...
Einai ena ergo pou antiparavalei tis aisthiseis kai tin somatikotita me ton akampto thesmiko logo paragontas mia idieteri aisthantikotita. Einai ena ergo pou sinexizei tin logiki tis proigoumenis doulias tis Evas. Έλα δεν το πιστεύω!!!!Τα κάνει όλα αυτά το έργο ρε παιδί μου...μπράβο μπράβο:cry:
κοίτα είμαι πολύ μικρός για να δείξω δρόμους και βαριέμαι και να γράφω
προφανώς δεν έχω το τελέντο να γίνομαι κατανοητός
αυτοί τα έγραψαν καλύτερα
ζαν ζακ ρουσώ, προχώρα σε κανά βολταίρο πιάασε ακόμα και τα απομνημονέυνματα του καραμανλή του πρεσβύτερου (διαθέσιμα στο ίδρυμά του ) και θα καταλάβεις τι εστί α μπορεί κάποιος να κάψει μια σημαία ελεύθερα
όσον αφορά το παράδειγμα με το "κάψιμο σπιτιού" εννοώ ότι κάθε πράξη έχει γίνει από άνθρωπο που έχει διαμορφωθεί με κάποιες συνθήκες κοινωνικές/ ιστορικές με κάποια συγκεκριμένη παιδεία, κοινώς από ένα κοινωνικό ον και σε αυτό το βαθμό η ατομική ευθύνη είναι άμεσα συνηφασμένη με την ευθύνη της κοινωνίας για τον άνθρωπο που δημιούργησε
δεν εννο'ω ότι δεν είσαι ελύθερος να μου κάψεις το σπίτι εννοώ ότι είναι μία ενέργεια ποπυ ακυρώνει κατ αρχήν την ελευθερία του εμπρηστή
η ελευθερία όμως η ισότητα η αλληλεγγύη είναι έννοιες που οφείλουν να βιώνονται ανεξαρτήτως συνθηκών
(ουφ ήδη κουράστηκα):ZZZ:
alximistis
05/06/2007, 17:00
Αν και δεν έχω παρακολουθήσει την κουβέντα από την αρχή κι ευτυχώς δηλαδή δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω πως φτάσατε από το έργο και αυτό που έγινε στην έκθεση στο κάψιμο σπιτιών και στους εμπρησμούς. Πως δηλαδή έγινε ο συσχετισμός. Το αφήνω ασχολίαστο...
.........
ευθύνη είναι άμεσα συνηφασμένη με την ευθύνη της κοινωνίας για τον άνθρωπο που δημιούργησε
δεν εννο'ω ότι δεν είσαι ελύθερος να μου κάψεις το σπίτι εννοώ ότι είναι μία ενέργεια ποπυ ακυρώνει κατ αρχήν την ελευθερία του εμπρηστή
η ελευθερία όμως η ισότητα η αλληλεγγύη είναι έννοιες που οφείλουν να βιώνονται ανεξαρτήτως συνθηκών
(ουφ ήδη κουράστηκα):ZZZ:
Τα έχεις λίγο μπερδεμένα..... το να διαβάζουμε φιλοσοφία (θεωρία) δεν σημαίνει ότι αυτή εφασρμόζεται στην καθημερινή μας ζωή.
Παράδειγμα: Σε αφήνω ελεύθερο να μου κάψεις το σπίτι, για να μην σου ακυρώσω την ελευθερία σου. Θα με αφήσεις ελεύθερο να να σου κάνω σεξ μέχρι να ματώσω, για να μην ακυρώσεις κι εσυ την δική μου ελευθερία;
What say you?
ήταν δικό μου σίγουρα ατυχές και υπερβολικό παράδειγμα .
vangelis 64
05/06/2007, 17:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από alximistis
Αν και δεν έχω παρακολουθήσει την κουβέντα από την αρχή κι ευτυχώς δηλαδή δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω πως φτάσατε από το έργο και αυτό που έγινε στην έκθεση στο κάψιμο σπιτιών και στους εμπρησμούς. Πως δηλαδή έγινε ο συσχετισμός. Το αφήνω ασχολίαστο...
Ε να...ήρθε η κουβέντα στα περί ελευθερίας και ....βράσ'τα!:look: :(
alximistis
05/06/2007, 17:06
Τα έχεις λίγο μπερδεμένα..... το να διαβάζουμε φιλοσοφία (θεωρία) δεν σημαίνει ότι αυτή εφασρμόζεται στην καθημερινή μας ζωή.
Παράδειγμα: Σε αφήνω ελεύθερο να μου κάψεις το σπίτι, για να μην σου ακυρώσω την ελευθερία σου. Θα με αφήσεις ελεύθερο να να σου κάνω σεξ μέχρι να ματώσω, για να μην ακυρώσεις κι εσυ την δική μου ελευθερία;
What say you?
Μπορώ να χρησιμοποιήσω την ελευθερία της όρασης και... να βλέπω;;;
Δεν έχω ξαναδεί ποτέ "σαλίγκαρο" να ματώνει... :D :D
Θα με αφήσεις ελεύθερο να να σου κάνω σεξ μέχρι να ματώσω?
όπως λεμε... δε γ@μείς που δε γ@μείς, δε γ@μιέσαι, να γ@μήσουμε?
:confused: :confused: :confused:
σνιπερ,
προφανώς δεν κατάλαβες γρι από ότι έγραψα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχω εγώ δίκιο.
λυπάμαι δεν μπορώ να βοηθήσω παραπάνω στο να γίνω κατανοητός, δέξου το σαν αδυναμία ή/και βαρεμάρα μου
πληροφοριακά στο χώρο μου με "κατηγορούν" σαν υπερβολικά της δράσης. αλλά χωρίς θεωρητικό υπόβαθρο όλα καταρρέουν σύντομα
alximistis
05/06/2007, 17:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από Nostra
όπως λεμε... δε γ@μείς που δε γ@μείς, δε γ@μιέσαι, να γ@μήσουμε?
:confused: :confused: :confused:
gami;esai gami;esai... σίγουρο αυτό. :)
ε εντάξει
το θέμα
γαμήθηκε
http://athens.indymedia.org/local/webcast/uploads/metafiles/greek_flag.jpg
AYTO EINAI TEXNH ?????????
alximistis
05/06/2007, 17:13
http://athens.indymedia.org/local/webcast/uploads/metafiles/greek_flag.jpg
AYTO EINAI TEXNH ?????????
δεν αντιλαμβάνομαι προσωπικά την ερώτηση. Τι εννοείς;
ΑΝ είναι μορφή τέχνης ή αν πρέπει να μας αρέσει;
σνιπερ,
προφανώς δεν κατάλαβες γρι από ότι έγραψα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχω εγώ δίκιο.
λυπάμαι δεν μπορώ να βοηθήσω παραπάνω στο να γίνω κατανοητός, δέξου το σαν αδυναμία ή/και βαρεμάρα μου
πληροφοριακά στο χώρο μου με "κατηγορούν" σαν υπερβολικά της δράσης. αλλά χωρίς θεωρητικό υπόβαθρο όλα καταρρέουν σύντομα
Εσύ δεν εχεις καταλάβει ότι η ελευθερία σου σταματάει εκεί που ξεκινάει η δική μου. Αλυσίδα είναι αυτά τα πράγματα.
Το ίδιο ισχύει και για τις τέχνες και τα γράμματα.... Το αιδίον της εν λόγω κυρίας διόλου με απασχολεί αφού δεν ήρθε σπιτι μου να μου το δείξει. Τον Εθνικό Ύμνο τον ακούμε στην Τιβί όταν παίρνουμε μετάλλια, άσχετα αν ο αθλητής δεν ξέρει να μιλάει Ελληνικά αλλά και πάλι δεν με πειράζει αφού αν νοιώθει Έλληνας και αγωνίζεται με τα χρώματα αυτής της χώρας, καλά κάνει κι ακουγεται.
Όλα τα υπόλοιπα είναι υπερβολές (πχ το κάψιμο της σημαίας) που οδηγούν σε υπερβολές (πολύ ξύλο στο κ@λόπαιδο που καίει την σημαία)
Ελπίζω να έγινα κι εγώ κατανοητός γιατί κι εγώ βαριέμαι να γράφω.
doctor x
05/06/2007, 17:15
ολοι πηραν τα 15 λεπτα δημοσιοτητας που επεδιωξαν!!!τα ορια μεταξυ ελευθεριας κ νομων/κανονων μιας δημοκρατιας ειναι παντα λεπτα.κι οποιος ειναι διατεθημενος να τα υπερβει πρεπει να ειναι ετοιμος να δεχτει κ τις συνεπειες.αλλιως ειναι(ως συνηθως στη χωρα μας)τσαμπα μαγκας!
δεν εχω δει το "εργο"κ δεν μ ενδιαφερει.αλλα τα συμβολα εχουν αξια θελουμε δε θελουμε γιατι παρα την "βρωμια"της ιστοριας περιβαλλονται απο ανθρωπινο πονο κ αιμα κ ενας ελαχιστος σεβασμος τους αξιζει.
στο κατω κατω ειναι κομματι μιας ιστοριας που μας επιτρεπει να κανουμε αυτη τη συζητηση κ να ειμαστε αντιδραστικοι,ελευθεροι κ οτι αλλο θελουμε αυτη τη στιγμη .
σαν πολυ δεν ασχοληθηκαμε νομιζετε?
αρκετη δημοσιοτητα δωσαμε στους κυριους εκατερωθεν.
καλως η κακως παιζουμε το παιχνιδι τους ενω πραγματα οπως ενας εθνικος υμνος η μια σημαια ειναι τουλαχιστον υπερανω των δελτιων ειδησεων του σταρ!!!!
ΣΕΒΑΣΜΟΣ!!!!
ας τα χρησιμοποιησει καθε καλλιτεχνης οπως θελει νομοι υπαρχουν δεν θα τον λυντσαρουμε οπως καπου αλλου ...εξαλλου με την καθημερινη συμπεριφορα μας τα προσβαλλουμε πολλες φορες περισσοτερο...ΔΥΣΤΥΧΩΣ κ για μας κ για αυτους που θυσιαστηκαν γι αυτα Κ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΤΩΡΑ ΓΙ ΑΥΤΑ ΕΣΤΩ Μ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ
ΟΥΦ!!!!!
δεν αντιλαμβάνομαι προσωπικά την ερώτηση. Τι εννοείς;
ΑΝ είναι μορφή τέχνης ή αν πρέπει να μας αρέσει;
AN είναι μορφή τέχνης...το αν σου - μου αρέσει ειναι άσχετο με την τεχνη...
Κατσε να μπω και εγω για να μην θεωρηθω μη-κουλτουριαρης.:a55:
ναι για κάποιους μπορεί
για κάποιος άλλους όχι
ακόμα και ο τρόπος που βάζει λουκουμάδες ο κτιστάκης στην ομόνοια μπορεί να αγγίζει τα όρια της τέχνης
η τέχνη δεν είναι υποχρεωτικά αρεστή σε όλους το ίδιο
ας πούμε οι πίνακες του πόλοκ μάλλον στο 95 % του κόσμου δεν αρέσουν διότι καταρχήν δεν είναι κατανοητοί
εδώ η επιστήμη είναι ακατανόητη από τους πολλούς
αλλά και τα ανώτερα μαθηματικά εγώ δεν μπορώ να τα κατανοήσω αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι επιστήμη
(τι έπαθα σήμερα πιάστηκε το χέρι μου)
:bigcry:
ε εντάξει
το θέμα
γαμήθηκε
αφού δε συνεννοήστε ρε συ iosif με τον ρε συ sniper....
άλλα λέει ο ένας, άλλα καταλαβαίνει ο άλλος ...
εγώ επειδή δεν έχω τηλεόραση στο σπίτι, δεν έχω πάρει πρέφα τί έχει παιχτεί τελικά...
κι έχω μερικές απορίες ...
- το μ'νί ήταν ξυρισμένο ?
- το χέρι που το πλησίαζε ήταν αντρικό ή γυναικείο? (ανθρώπινο πάντως, έτσι? )
- το χέρι ακουμπάει το μ'νί?
- εκεί που κολλάει ο στίχος "απ' τα κόκκαλα βγαλμένη..." το χέρι βρισκεται εντός, εκτός ή επι τα αυτά του μ'νίου?
- ο εθνικός ύμνος από πόσα τετράστιχα αποτελείται? ποιος τον έγραψε? ποιος μελοποίησε τους στίχους? αν κάνουμε ένα κρυφό galope με απενεργοποιημένο το google θα έχουμε ή όχι τουλάχιστον 10% λάθος απαντήσεις?
- από όλους όσοι έγραψαν σε αυτό το Thread πόσοι ασχολούνται με τον διπλανό τους? (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=40807)
:wave2: :wave2: :wave2:
alximistis
05/06/2007, 17:21
AN είναι μορφή τέχνης...το αν σου - μου αρέσει ειναι άσχετο με την τεχνη...
ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ και είναι μορφή τέχνης!!!!!!!!! Δεν μπαίνει συζήτηση γι αυτό είτε την κάνουμε είτε όχι. Από την στιγμή που η σάτιρα είναι τέχνη δεν τίθεται ερώτημα γι αυτό.
Είναι είδος σάτιρας επομένως είναι μορφή τέχνης και τελείωσε.
Τώρα το αρεστός είναι άλλο θέμα.
Το μουν' δεν ειναι αρνι ,αυτο ειναι το μονο σιγουρο.:lol:
Συγνωμη παιδια.
Ρε μου φαινεται οτι γραφοντε καινουργια μελη για να μπουνε σ'αυτο το θρεντ.:confused:
alximistis
05/06/2007, 17:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
Το μουν' δεν ειναι αρνι ,αυτο ειναι το μονο σιγουρο.:lol:
Συγνωμη παιδια.
Ρε μου φαινεται οτι γραφοντε καινουργια μελη για να μπουνε σ'αυτο το θρεντ.:confused:
ΑΝ γίνεται φιλαράκι αυτό έχει πολύ-πολύ ενδιαφέρον. Και πλάκα...:)
και όμως όύτε εγώ έχω δει το έργο και δεν με απασχολεί. η ελευθερία του εκφράζεστε δεν έχει να κάνει με το τι θα πεις
πριν κάτι χρόνια όμως ένας γνωστός (ο εκδότης του οξύ) θέλησε να εκδόσει την ζωή του χριστού σε κόμικ (πειραγμένη) ενός δανού κομικίστα. με ρώτησε του είπα θα σε κλείσουν μέσα γέλαγε, το έκδοσε , έκανε μύνηση η εκκλησία τον πήγαν μέσα και απεσύρθη το βιβλίο
η πλάκα είναι ότι το κόμικ 'όντως είχε γέλιο . μέχρι και σε φίλο θρησκυόμενο το έδωσα και είχε λυθεί στα γέλια.
εγώ επειδή δεν έχω τηλεόραση στο σπίτι, δεν έχω πάρει πρέφα τί έχει παιχτεί τελικά...
κι έχω μερικές απορίες ...
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :bigcry: :bigcry: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ και είναι μορφή τέχνης!!!!!!!!! Δεν μπαίνει συζήτηση γι αυτό είτε την κάνουμε είτε όχι. Από την στιγμή που η σάτιρα είναι τέχνη δεν τίθεται ερώτημα γι αυτό.
Είναι είδος σάτιρας επομένως είναι μορφή τέχνης και τελείωσε.
Τώρα το αρεστός είναι άλλο θέμα.
συμφωνώ απόλυτα...
ΟΜΩΣ ο Τζιμάκος έτρεχε στα δικαστήρια απο κατι "Ελληναράδες" ....
Ειναι η ιδια περίπτωση με το video που μιλάμε (μην σου πώ χειρότερη γιατί οι αφισες αυτές ήταν σε δημόσιους χώρους...)
Η τέχνη πρέπει να είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ.Καθε καλλιτέχνης (με ή χωρις εισαγωγικά) θα κριθεί απο τον κόσμο...Αλλωστε υπαρχουν πολλά παραδείγματα καλλιτεχνών που αναγνωρίστηκαν παγκόσμια πολλές δεκαετίες μετά τον θανατό τους.
Μπορεί να μην μας αρέσουν κάποια πράγματα ....αλλά το να τα καταδιώκουμε θυμιζουν την "νύχτα των κρυστάλλων" στην Γερμανια των Ναζί...
Λεωνίδας
05/06/2007, 17:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από sober
εγώ επειδή δεν έχω τηλεόραση στο σπίτι ΓΚΟΥΧ ΓΚΟΥΧ ΓΚΟΥΧ :rolleyes:
alximistis
05/06/2007, 17:52
συμφωνώ απόλυτα...
Ειναι η ιδια περίπτωση με το video που μιλάμε (μην σου πώ χειρότερη γιατί οι αφισες αυτές ήταν σε δημόσιους χώρους...)
Η τέχνη πρέπει να είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ.Καθε καλλιτέχνης (με ή χωρις εισαγωγικά) θα κριθεί απο τον κόσμο...Αλλωστε υπαρχουν πολλά παραδείγματα καλλιτεχνών που αναγνωρίστηκαν παγκόσμια πολλές δεκαετίες μετά τον θανατό τους.
Μπορεί να μην μας αρέσουν κάποια πράγματα ....αλλά το να τα καταδιώκουμε θυμιζουν την "νύχτα των κρυστάλλων" στην Γερμανια των Ναζί...
Δεν διαφωνώ καθόλου! Μα καθόλου! Το αντίθετο μάλιστα. Αλλά σε μία εποχή όπου όλα έχουν γίνει αχταρμάς... τι περιμένεις;;;
vangelis 64
05/06/2007, 17:56
συμφωνώ απόλυτα...
Τον Πανούση τον σέβομαι σαν καλλιτέχνη.Δεν βρίσκεις όμως ότι αφίσσες σαν κι αυτή είναι ένας πολύ άμεσος και αποτελεσματικός τρόπος να είναι στο προσκήνιο;
Γιατί...καλή η επανάσταση και η αντίσταση στο κατεστημένο,αλλά καλή και η βίλλα στην Εκάλη.
"Η τέχνη πρέπει να είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ.Καθε καλλιτέχνης (με ή χωρις εισαγωγικά) θα κριθεί απο τον κόσμο",είπες.
Βάσει αυτού,οι Πλούταρχοσφακιανάκηδες,οι Σαμπρινοβανδήδες οι Φοιβοκαρβέληδες κλπ,είναι εξαίρετοι καλλιτέχνες.
Έστω και για λιγότερο χρονικό διάστημα σε σχέση με τον Μπαχ ή τον Σκαλκώτα και τον Χατζιδάκι ,ας πούμε.(Αν και αυτό παίζεται! )
Απ' όσο πάντως μπορώ να θυμηθώ,κανένας σοβαρός και σοφός καλλιτέχνης δεν άναψε βεγγαλικά προκειμένου να τραβήξει την προσοχή.Και δεν μιλάω μόνο για τη μουσική.
Αυτοί που μάς έδωσαν τα φώτα τους,το κάναν από αγάπη και μεράκι προς την τέχνη τους.Μάτωσαν,πόνεσαν αλλά δεν την πούλησαν ποτέ!
el_hymador
05/06/2007, 17:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από sober
Εχεις δικιο οτι πολλες φορες βλεπουμε εκτρωματα και αλλες ''κα8οδηγουμαστε'' οσον αφορα στο τι 8εωρειται τεχνη και τι οχι και παλι 8α τονισω οτι ο κα8ενας εχει ματια και κρινει κατα πως νομιζει...
Οι εικαστικοι ειναι οι γλυπτες οι χαρακτες και οι ζωγραφοι / εικαστικος δηλ.απεικονιστικος δηλ. αυτος που απεικονιζει η που αναφερεται στην εικονα... και αυτο δεν εμπεριεχει απαραιτητα την υπαρξη ''τεχνοτροπιας'' με την εννοια που το λες εσυ....
Αν αναφερεαι στον Ντυσαμ σε πληροφορω οτι αρχικα το εργο του ειχε απορριφ8ει δια ροπαλου ..επειτα ομως συμφωνησαν ολοι με το γκαλεριστα...και δε 8α διαφωνησω κα8ολου...γιατι ο Ντυσαμ ηταν ενας απο τους μεγαλυτερους αντιπροσωπους της λεγομενης εννοιλογικης τεχνης....(κοινως ασχολεισαι με εννοιες και φρασεις και δημιουργεις η παρεμβαινεις με βαση αυτες..)
Αυτο που με εκνευριζει ειναι οτι αρκετοι εδω μεσα 8εωρουν οτι ειναι ευκολο να κανεις μοντερνα τεχνη ...οτι απλα 8α ''παιξεις'' με καποια αντικειμενα ....ε...8α τραβηξεις 2 πινελιες και...οκ μωρε....καναμε Τεχνη...
Σε αυτους λοιπον εχω να πω πως καλα 8α κανουν να μη βιαζστουν να βρισουν μοντερνα εργα γιατι ΟΛΟΙ οι μοντερνοι καλλιτεχνες ειχαν μελετησει πααααααρα πολυυ τους κλασσικους και οτι συνεχισαν με τη μοντερνα τεχνη δε σημαινει οτι απερριψαν την κλασσικη απλα βασει αυτης εξελιχ8ηκαν διαφορετικα και παρουσιασαν κατι αλλο...
Τωρα για το συγκεκριμενο εργο δεν μπορω να εχω μια ξεκα8αρη αποψη αν δεν το δω εγω η ιδια ... αλλα προσωπικα δε καιγομαι και ιδιαιτερα να τρεξω να το δω....
Διαφωνω.
Η μοντερνα τεχνη μου κανει λιγο σε φιδι που τρωει την ουρα του. Απομονωθηκε λογω της κακως ενοουμενη ελιτιστικης διανοησης που την περιβαλλει.
Στον παρατηρητη δεν εχει σημασια αν ο ταδε ''καλλιτεχνης'' μετα απο χρονια σπουδης πανω στην κλασσικη ζωγραφικη αποφασισε να κρεμασει μια χεστρα σε εναν τοιχο...αυτο που εισπρατει ειναι η εικονα μιας χεστρας κρεμασμενης σε ενα τοιχο.......απλως να συμπληρωσω οτι αυτου του ειδους η τεχνη ( ; ), προηλθε κυριως απο Αμερικανους εικαστικους....απο μια χωρα δηλάδη που πασχιζε να βρει μια αισθητικη ταυτοτητα , να αφησει και αυτη το στιγμα της στην ιστορια των τεχνων....ελειψη ταλεντου αλλα λογια να αγαπιομαστε λεω εγω....
Ο κινηματογραφος, το θεατρο και τα εικαστικα ειναι οι πιο ευληπτες μορφες τεχνης...οπου υπαρχει εικονα υπαρχει δυναμη επικοινωνιας. Μπορει να παιζεις πιανο για την παρτη σου, μορει να χορευεις για την παρτη σου αλλα τους πινακες , τις ταινιες και τα θεατρικα εργα τα μοιραζεσαι με αλλους...αλλωστε η αναγκη να τα μοιραστεις ειναι η γεννεσιουργος αιτια τους.
Και αφου λοιπον η αναγκη ειναι να επικοινωνησεις αυτο που αισθανεσαι σε οσο το δυνατον περισσοτερο κοσμο, γιατι η συγχρονη τεχνη λειτουργει με αυτιστικο τροπο;
Απευθεινεται σε ποιους; σε αυτους που εχουν βγαλει μια καλων τεχνων; σε ιδιαιτερους ανθρωπους οι οποιοι μπορουν να συλλαβουν τα ανωτερα νοηματα και τις κρυφες εννοιολογικες πτυχες που κρυβονται πισω απο μια κρεμασμενη χεστρα; εγω δεν ειμαι τετοιος ανθρωπος.....ευτυχως....δηλωνω αδαης και βλακας και ζητω συγνωμη απο τον δημιουργο που δεν μπορεσα να αντιληφθω κατι παραπανω απο το αστειο της υποθεσης...
Τελικα ποιους αφορουν ολα αυτα;
Πραγματικος καλλιτεχνης ειναι αυτος που περνα τα μηνυματα του -οσο δυσνοητα και πολυπλοκα και αν ειναι- στον πλεον αδαη...οχι αυτος που τον απομονωνει και μοιραζεται με την ''καστα των ειμαι αλλου'' ομοιδεατων του τους προβληματισμους του...
Παραδειγμα
Ο Θεωδορακης εκανε ολους τους Ελληνες να τραγουδουν Ελυτη και Ριτσο, σε εποχες που το μονο που γνωριζαν απο ποιηση στην Ελλαδα ηταν το ''φεγγαρακι μου λαμπρο''
...τωρα ποσοι απο αυτους μπηκαν στον κοπο να σκεφτουν το περιεχομενο των στιχων ειναι αλλο θεμα...σημασια εχει οτι εβαλε την ποιηση σε καθε Ελληνικο σπιτι...αυτος ηταν πραγματικος καλλιτεχνης (ασχετως με το τι εκανε μετα και ποια η σταση του...)
pelargos1
05/06/2007, 18:06
Πιατο συγχρονο ελληνικό γιγνεσθαι
Παίρνουμε μια μεριδα λογοκρισια ,250 γραμμαρια υποκρισια ,εναν καλλιτεχνη ,πεντε καναλια
εξι αστυφυλακες και λιγο μαιντανο.
Ψιλοκοβουμε τον καλλιτεχνη και τον χτυπαμε στο μπλεντερ.Ανακατεβουμε τα καναλια μαζι με τα μαιντανα
Ανακατεβουμε τους αστυνομους και τους επικαλυπτουμε με ολη τη λογοκρισια οπως στο τιραμισου.
Ετσι εχουμε ετοιμη τη βαση της υποκρισιας οποτε μπορουμε να απλωσουμε απο πανω το κυριως υλικο και να το ζερβιρουμε ζεστο.
Αυτο μας μας πειραζει τους ελληναρες ειναι να μη μας θιξει κανενας καλλιτεχνης τα συμβολα.
Οτι μας θιγει καθε μερα ο ιδιος μας ο εαυτος και οι συμπατριωτες μας με τις αποφασεις ,τι συμπεριφορα και τη βλακεια μας
δεν ειναι σοβαρο.
Τα συμβολα μας εφαγαν.Αυτα που συμβολιζουν ενα ξεπεσμενο κρατος και ενα αποπροσανατολισμενο κατευθυνομενο εθνος.
Αλλα ετσι ειναι.Η αυθεντεια του παρελθοντος μας ειναι σημαντικοτερη απο την καθημερινοτητα μας.
Ας φαμε λοιπον ολοι το φαι μας να ναρκωθουμε απο τη μασα και να σκεπαστουμε με μια σημαιουλα να παρουμε τον υπνακο μας.
Αιντε και ονειρα γλυκα ορε πατριωτες...
dirtbird
05/06/2007, 18:07
Αρχικά δημιουργήθηκε από Nostra
:wave2: :wave2: :wave2:
ΟΧΙ λέμεεεε :smokin:
- από όλους όσοι έγραψαν σε αυτό το Thread πόσοι ασχολούνται με τον διπλανό τους? (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=40807) Το είδαμε ρε μάστορα, αδυνατούμε λόγω παραμονής εις άλλη χώρα της Ε.Ε. εν καιρώ τρελλών αγελάδων...
και τώρα είμαστε εδώ εν καιρώ ισχνών.... :smokin: :smokin:
alximistis
05/06/2007, 18:08
Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
Τον Πανούση τον σέβομαι σαν καλλιτέχνη.Δεν βρίσκεις όμως ότι αφίσσες σαν κι αυτή είναι ένας πολύ άμεσος και αποτελεσματικός τρόπος να είναι στο προσκήνιο;
Γιατί...καλή η επανάσταση και η αντίσταση στο κατεστημένο,αλλά καλή και η βίλλα στην Εκάλη.
"Η τέχνη πρέπει να είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ.Καθε καλλιτέχνης (με ή χωρις εισαγωγικά) θα κριθεί απο τον κόσμο",είπες.
Βάσει αυτού,οι Πλούταρχοσφακιανάκηδες,οι Σαμπρινοβανδήδες οι Φοιβοκαρβέληδες κλπ,είναι εξαίρετοι καλλιτέχνες.
Έστω και για λιγότερο χρονικό διάστημα σε σχέση με τον Μπαχ ή τον Σκαλκώτα και τον Χατζιδάκι ,ας πούμε.(Αν και αυτό παίζεται! )
Απ' όσο πάντως μπορώ να θυμηθώ,κανένας σοβαρός και σοφός καλλιτέχνης δεν άναψε βεγγαλικά προκειμένου να τραβήξει την προσοχή.Και δεν μιλάω μόνο για τη μουσική.
Αυτοί που μάς έδωσαν τα φώτα τους,το κάναν από αγάπη και μεράκι προς την τέχνη τους.Μάτωσαν,πόνεσαν αλλά δεν την πούλησαν ποτέ!
Βαγγελάρα μου διαφωνώ.
Η τέχνη και ΠΡΕΠΕΙ και ΕΙΝΑΙ ελεύθερη. Πράγματι ο κάθε καλλιτέχνης με ή χωρίς εισαγωγικά κρίνεται και από τον κόσμο. αλλά και από κάτι ακόμα πολύ βασικό. Το χρόνο. Την κρισάρα του χρόνου. Θα δούμε σε μερικά χρόνια τι θα έχει μείνει από τους σημερινούς λαμπρούς μας αστέρες. Θα δούμε τι θα θυμάται ο κόσμος από την τέχνη όλων αυτών.
Όσο για το αν πούλησαν κάποιοι την τέχνη τους δυστυχώς Βαγγέλη μου το έκαναν κάποιοι. Δεν θέλω να μπω τώρα σε ονοματολογία αλλά κάποιοι ναι το έπραξαν.
Η ιστορία θα δείξει...