Σύνδεση

View Full Version : πόσο αδιάβροχο τελικά πρέπει να είναι ένα dainese

Σελίδες : 1 2 [3] 4 5

McTalas
01/11/2009, 13:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από tman
φάε και λίγη βροχή μέχρι να μάθεις να ντύνεσαι σωστά;) . Κανείς δεν έλιωσε ποτέ από τη βροχή:p
:a013:

rizlaaa
01/11/2009, 13:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από rizlaaa
Ο.κ φίλε Cpt. Haddock. Θά ακούσω την συμβουλή σου και θα πάρω τής πόλης.
Πάντως πληροφοριακά αν σε βοηθάει, η μάρκα ήταν κάτι που άρχιζε απο S...

Φίλε Cpt. Haddock, να σου πώ κάτι, αλλά μήν βάλεις τις φωνές....:p Mάλλον τα είδα ανάποδα...:D
Τά γάντια δεν αρχίζουν απο S, αλλά τελειώνουν σε S.... Ειναι μάρκα IXS.

rizlaaa
01/11/2009, 14:06
φάε και λίγη βροχή μέχρι να μάθεις να ντύνεσαι σωστά;) . Κανείς δεν έλιωσε ποτέ από τη βροχή:p

Τήν Τρίτη, το meteo δίνει καταιγίδες.... Θα είμαι έτοιμος.:beer:

Ζεύκας
01/11/2009, 15:16
Τήν Τρίτη, το meteo δίνει καταιγίδες.... Θα είμαι έτοιμος.:beer:

λοιπόν φιλαράκι κοίτα τι θα κάνεις.

Πήγαινε βγάλε μια πλαστή ταυτότητα/πάσο ενός περιοδικού μοτοσυκλέτας.
Πάρε σβάρνα τα μοτομαγαζιά της Μιχαλακοπούλου κ Καλλιρόης (μη ξαναπάς σ'αυτά που έχεις πάει,σε έχουν πάρει χαμπάρι)
Φόρτωσε στον πάπιο μπουφανάκια και γάντια αδιάβροχα και περίμενε τη Τρίτη!

Τη Τρίτη να έχεις φουλάρει το παπί βενζίνα,να έχεις τσεκάρει πιέσεις στα λάστιχα κτλ και να είσαι σε ετοιμότητα.
Με το που αρχίσει να ρίχνει καρέκλες ξαμολύσου στους δρόμους και ανα 20λέπτο άλλαζε τον εξοπλισμό.
Τον κάθε εξοπλισμό που θα αλλάζεις να τον βάζεις σε ξεχωριστή πλαστική σακούλα να μη τα μπερδεύεις,έτσι?
Μετά καρφί στο σπίτι σου,και πάρε τόσες λεκανες όσες και οι πλαστικές σακούλες χρησημοποίησες.

Tip:Καλό θα ήταν οι λεκάνες να έχουν ενσωματωμένο μετρητή στάθμης.;)

Μετά ξεκίνα να στύβεις μπουφάν,γάντια και σακούλες στις αντίστοιχες λεκάνες και μέτρα τη στάθμη του νερού.

Tip2:Αν δεν βρείς λεκάνες με αναγραφόμενη στάθμη μη σκας,μπορείς να χρησημοποιήσεις βαθύμετρο.;)

Πόσταρε εδώ τις εντυπώσεις σου και ρώτα ότι απορία σου προκλήθηκε από το τεστ!

Αν παρόλα αυτά (και μετά από 32 σελίδες) δεν καταφέρεις να βγάλεις συμπέρασμα μη χαλιέσαι!

Περίμενε πότε το meteo θα ανακοινώσει νέες καταιγίδες για την Αθήνα και επανέλαβε το τέστ με άλλους συνδιασμούς.
Πρόσεξε όμως!Να έχεις φροντίσει να στεγνώσεις καλά όλο τον εξοπλισμό για να βγούν ακριβείς μετρήσεις
και στο δεύτερο τεστ.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Υ.Γ.Μη κάνεις καμιά μαλακία και γυρίσεις τον εξοπλισμό στα μαγαζιά...Πλαστό πάσο έβγαλες.Κανείς δε θα σε βρεί.

TOLISTOLAROS
01/11/2009, 15:20
Άλειψε τα ρούχα με λίπος φάλαινας και είσαι ΟΚ

rizlaaa
01/11/2009, 15:42
Μετά μου λέτε, γιατί έχει πιάσει 13 σελίδες η ενότητα.....:lol: :lol: :lol:

Φίλε Ζεύκας...........άψογος.:beer:

ermiss
01/11/2009, 16:08
Γιατί εγώ βλέπω μόνο 6 σελίδες?

Μούσκεψαν οι άλλες???

MAG/FMX
01/11/2009, 18:00
Σορυ που σπαμαρω σε αυτο το σοβαρο θεμα, αυτο με την τριτη κ τις καταιγιδες ειναι σιγουρο??

rizlaaa
01/11/2009, 18:16
Αρχικά δημιουργήθηκε από MAG/FMX
Σορυ που σπαμαρω σε αυτο το σοβαρο θεμα, αυτο με την τριτη κ τις καταιγιδες ειναι σιγουρο??

Μέ το meteo....... μέ τίποτα. Αυτό δεν ξέρει πώς θα είναι ο καιρός μετά απο μιά ώρα...:rotflmao:
Αλλά το άκουσα και στην tv. Σέ αναμονή.:winka:

MAG/FMX
01/11/2009, 18:21
Παντως για ρωτα για το σπρευ αδιαβροχοποιησης για cordura , που ετσι κ αλλιως πρεπει να ριχνεις στο μπουφαν απλα εσυ ριξε πολυ στο μανικι........

Λεωνίδας
01/11/2009, 18:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από ermiss
Γιατί εγώ βλέπω μόνο 6 σελίδες?

Μούσκεψαν οι άλλες??? γιατί έχεις βάλει άλλο αριθμό μηνυμάτων ανά σελίδα :wave2:

jpag
01/11/2009, 19:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ζεύκας

Υ.Γ.Μη κάνεις καμιά μαλακία και γυρίσεις τον εξοπλισμό στα μαγαζιά...Πλαστό πάσο έβγαλες.Κανείς δε θα σε βρεί.

ολα τα Λ7 :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

tman
01/11/2009, 19:37
Όχι βερνίκι και λίπος φάλαινας στο μπουφάν. Πέρασέ το ένα χεράκι με υφαλόχρωμα από τον Τρέζο. Μετά, μπορεί να χρειαστείς νηολόγιο και να δήλώνεις απόπλου όταν ξεκινάς το πρωι αλλά και πάλι, τουλάχιστον δεν θα βρέχεσαι. Αν κάνει το τεστ με τους κουβάδες, κοίτα για βυθόμετρο στην Garmin για να είσαι σίγουρος

MAG/FMX
01/11/2009, 20:03
Ρε δε λετε που το παληκαρι σας ενημερωσε κ δε τοκανε μουγκα κμετα να λεει πουλαω μπουφαν αδιαβροχο λογο λαθος νουμερο.
+100 γι αυτο το παληκαρι του μεροκαματου.
Φιλε εσυ κ το φμχ εχετε αδικηθει.:beer:

rizlaaa
01/11/2009, 20:26
Ολα τα σχόλια είναι καλοπροαίρετα...:beer:

schumifer
01/11/2009, 23:20
Ακολουθεί καλοπροαίρετο σχόλιο.
Πρωτοαγόρασα πέρυσι cordura από μοναστηράκι (το μαγαζί που έχει και στην Καλλιθέα) Bering, 3/4 (βασική μου προύπόθεση)
Το μπουφάν λειτουργεί όπως το περίμενα. Ούτε σταγόνα από εκεί που δεν θα το περίμενα.
Λόγω φθηνογαντιών, το τελείωμα των μανικιών, και όταν ξέχασα μια φορά το λαιμό χαλαρό, μπήκε και λίγη βρόχα εκεί από το κράνος.
Κατά τα άλλα, αν τα αδιάβροχα κορντούρα έμπαζαν τόσο όσο διάβασα σε κάποια πόστ, θα προτιμούσα να βάλω προστατευτικά σε 1-2 δικά μου μπουφάν και να πηγαίνω έτσι...
Αλλά γάντια τελείως αδιάβροχα (μετά από 45-60 λεπτά τρελής βροχής) δεν έχω φορέσει ακόμη (σακούλα ftw)

Cpt. Haddock
03/11/2009, 12:38
Σήμερα έβρεξε λίγο....

Τι λέτε να έγινε; :blush:

chico82
03/11/2009, 12:54
rizlaaa σήμερα είναι η μέρα σου!

DIM.K30
03/11/2009, 16:04
Ρε μη το τσιγκλατε το παιδι:nono: :lol:

rizlaaa
03/11/2009, 16:07
Φτιάξτε μια φραπεδιά, και τα λέμε σε λίγο......:winka:

Cpt. Haddock
03/11/2009, 16:08
ωχ...

:a014:

chico82
03/11/2009, 16:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από DIM.K30
Ρε μη το τσιγκλατε το παιδι:nono: :lol:

Δεν τον τσιγκλαμε!!
Ο ιδιος εγραψε οτι περιμενει τις βροχες.
Αλλωστε τα ιδια μουσκεματα επαθα και εγω πριν λιγο καιρο

rizlaaa
03/11/2009, 17:13
Λοιπόν παιδιά, ελπίζω να φτιάξατε καφέ, γιατί έχω να πώ μερικά πραγματάκια...

Οπως πολύ σωστά το είπατε, σήμερα ήταν η μέρα μου...:beer: Αυτή την βροχή την περίμενα μέρες.
Οχι τόσο την πρωινή που έριξε γύρω στίς εντεκάμισυ..... Αυτή την έχω για πρωινό...:lol:

Αλλωστε δεν ήταν η βροχή με βάση τα δικά μου standar, ώστε να κάνω την δοκιμή μου.
Μιλάω για την βρόχα που ξεκίνησε γύρω στις τέσσερις παρά...
Αυτή μάλιστα.........είναι βροχή.:winka: Οσοι βρεθήκατε στον δρόμο, καταλάβατε.

Και ξεκινάω την ιστορία......
Μόλις σχόλασα απο την εταιρεία στίς 16:00, βγαίνοντας έξω.....είδα την βρόχα και γυάλισε το μάτι μου. Α........ρε λέω εδώ είμαστε....

Οπότε αντί να φύγω με προορισμό το σπίτι, έφυγα με προορισμό την Βουλιαγμένη στο ρεύμα για Γλυφάδα... και τούδωσα. Και έλεγα....μην κόψεις τώρα να βρέχεις, γιατί θα γίνουμε απο δυο χωριά.

Πράγματι εισακούστηκα.:beer: Εκανα λοιπόν μια διαδρομή απο Αλίμου μέχρι κάτω στον Μαρινόπουλο το σούπερ μάρκετ, και αναστροφή μέχρι την Πλατεία Καλογήρων.

Γύρω στα 30 λεπτά (με το ρολόι της μηχανής) μου βγήκε το πήγαινε - έλα. Οπου μπορούσα άνοιγα και αναλόγως πήγαινα νορμάλ....

Σημειωτέον ότι έφυγα παντελώς στεγνός απο την εταιρεία, μιάς και οι διαδρομές σήμερα ήταν χαλαρές...

Επίσης όπως σας είχα πεί, και για να είμαι απόλυτα αντικειμενικός, εχθές βρέθηκα στο κατάστημα του Κυρίου Σαββίδη στην Δοϊράνης, όπου και πήγα συστημένος απο φίλο και πήρα γάντια.

Του εξηγώ τον λόγο που τα θέλω και γιατί για ποιά δουλειά τα θέλω, και μου είπε θα πάρει αυτά..
Πράγματι τα γάντια τα πήρα, τα φόρεσα άμεσα, και η εφαρμογή θα έλεγα για τίς δύο μέρες τώρα που τα δουλεύω, είναι άψογη. Μακριά - μαλακά - ζεστά - και κυρίως αλεξίσφαιρα...

Πέρασαν επιτυχώς το χθεσινό "niptira test", όχι μόνο στην μία ώρα που είχα τα "παπανικολής"
αλλά στην μιάμιση ώρα..... Σήμερα δέ, ανταποκρίθηκαν απίστευτα...

Θεωρώ ότι με συγκεκριμένο, έκλεισα το κεφάλαιο αναζήτηση γαντιού.:winka:

179283

ermiss
03/11/2009, 17:19
vII

Το μπουφάν?

Μούσκεψε?

chico82
03/11/2009, 17:30
για πες μας τιμούλα για τα γαντάκια.
Κρατάνε τα χέρια ζεστά?

ΑΑΑΑΑ, τελικά είχα δίκιο που έγραψα ότι είναι μέρα σου!!!

rizlaaa
03/11/2009, 17:32
Σήμερα λοιπόν ξεκινώντας το μακρύ ταξίδι, και για να είμαι πάλι αντικειμενικός, φόρεσα το αριστερό γάντι μέσα από το μανίκι, και το δεξιό γάντι έξω από το μανίκι.

Αφού έκανα την διαδρομή που σας περιέγραψα, γύρισα σπίτι, έβγαλα το μπουφάν, τό άφησα σε μιά καρέκλα να στραγγίξει, και πήγα για μάσα.
Γυρνώντας λοιπόν απο την μάσα, και ξέροντας ήδη ότι το μπουφανάκι έχει μπάσει νερό, έβαλα ένα πουκάμισο άλλο, ώστε να μπορέσουν να ξεχωρίσουν τα ποτισμένα σημεία με το νερό για να τα φωτογραφίσω.

Φόρεσα λοιπόν το καινούργιο πουκάμισο, και απο πάνω το μπουφανάκι για περίπου 10 λεπτά.
Εκανα όσο λιγότερες κινήσεις μπορούσα (έχει σημασία αυτό), και κατόπιν το έβγαλα.
Οι παρακάτω φωτό είναι αυθεντικές..... σας το λέω για να μήν αρχίσετε...:rotflmao:

Τελείωμα πουκαμίσου...

179290

rizlaaa
03/11/2009, 17:32
..

179294

Cpt. Haddock
03/11/2009, 17:33
Αυτά ακριβώς τα γάντια είχα πάρει πριν χρόνια. Μια χαρά μου έκατσαν μέχρι που ψιλοδιαλυθηκαν λόγω χρήσης (αν και σχετικά γρήγορα)

Το niptira test ήταν μετα συγχωρήσεως, μια κλαπαρια κ μισή. Δλδ εάν έβαζαν νερό μετά θα πήγαινες στο Σαββίδη και θα του το έλεγες; :rolleyes:

rizlaaa
03/11/2009, 17:34
Δεξί μανίκι...

179292

rizlaaa
03/11/2009, 17:38
..

179298

rizlaaa
03/11/2009, 17:38
Αριστερό μανίκι...

179296

rizlaaa
03/11/2009, 17:44
..

179299

Cpt. Haddock
03/11/2009, 17:49
Φτάνουν οι φωτό...

Κανενα συμπέρασμα έβγαλες ή να σου πούμε εμείς;

rizlaaa
03/11/2009, 17:49
Γιά όλα τα παραπάνω, ήταν αρκετά 30 λεπτά βροχή.

Παρατηρήστε ότι το αριστερό μανίκι, όπου φόραγα το γάντι απο μέσα, άρα πότισε περισσότερο, έβρεξε το μανίκι του πουκαμίσου περισσότερο.

Στο δεξί που φόραγα το γάντι απο έξω, πότισε λιγότερο.... όμως πάλι πότισε..

Επίσης μπροστά, πάλι πότισε, παρόλο που είχα φορέσει έτσι το μπουφάν, ώστε να μήν γυρίζει στο τελείωμα...

Δέν έχω κάτι άλλο να πώ παιδιά. Αν θέλετε παραθέστε....
Το βρίσκετε λογικό η όχι. Μήπως πάλι, κάτι δεν έκανα καλά....

Αυριο θα το πάω πίσω στο κατάστημα, και βλέπουμε.

rizlaaa
03/11/2009, 17:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Φτάνουν οι φωτό...

Κανενα συμπέρασμα έβγαλες ή να σου πούμε εμείς;

Ε νοείτε...:winka: είμαι όλος αυτιά.

Cpt. Haddock
03/11/2009, 17:54
Ε νοείτε...:winka: είμαι όλος αυτιά.

Εγώ δεν έχω να πω κατι... Πήγαινε στο κατάστημα (μαζί με τις φωτό εννοείται) να τους το τρίψεις στη μουρη

Και μετά πες μας τι σου είπαν

:wave2:

rizlaaa
03/11/2009, 17:54
Αυτά ακριβώς τα γάντια είχα πάρει πριν χρόνια. Μια χαρά μου έκατσαν μέχρι που ψιλοδιαλυθηκαν λόγω χρήσης (αν και σχετικά γρήγορα)

Το niptira test ήταν μετα συγχωρήσεως, μια κλαπαρια κ μισή. Δλδ εάν έβαζαν νερό μετά θα πήγαινες στο Σαββίδη και θα του το έλεγες; :rolleyes:

Δέν λέω.........κάποια στιγμή θα φθαρούν. Λογικό.
Αλλωστε δεν βρέχει και κάθε μέρα. Αν μου βγάλουν δύο καλούς χειμώνες, θα είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.:winka:

Tpap
03/11/2009, 17:55
..Το βρίσκετε λογικό η όχι...

Αναλόγως του νερού κ του χρόνου, απολύτως λογικό.

Υπάρχει λύση πάντως. Αλλά δεν την θές. :wave2:

ermiss
03/11/2009, 17:56
Εγώ δεν έχω να πω κατι... Πήγαινε στο κατάστημα (μαζί με τις φωτό εννοείται) να τους το τρίψεις στη μουρη

Και μετά πες μας τι σου είπαν

:wave2: :a014:

rizlaaa
03/11/2009, 18:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
Αναλόγως του νερού κ του χρόνου, απολύτως λογικό.

Υπάρχει λύση πάντως. Αλλά δεν την θές. :wave2:

Αφού το βρίσκεις λογικό.... για πές και μια λογική λύση..;)

ermiss
03/11/2009, 18:06
Αφού το βρίσκεις λογικό.... για πές και μια λογική λύση..;)

ΑΔΙΑΒΡΟΧΟ ffs

rizlaaa
03/11/2009, 18:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από chico82
για πες μας τιμούλα για τα γαντάκια.
Κρατάνε τα χέρια ζεστά?

ΑΑΑΑΑ, τελικά είχα δίκιο που έγραψα ότι είναι μέρα σου!!!

Κοίτα........αν με γνώμονα ότι η καλή μέρα απο το πρωί φαίνεται, νομίζω ότι είναι καλή αγορά σε λογική τιμή, γύρω στα 70 ευρώ, άν θυμάμαι. (προσωπική άποψη σε σύγκριση με αυτά που είχα).

Ακόμα οι θερμοκρασίες δεν είναι τέτοιες ώστε να σου πώ κάτι σίγουρο... Αλλά εχθές που ο καιρός "τσιμπούσε" λίγο το πρωί, δεν κατάλαβα τίποτις..

chico82
03/11/2009, 18:13
http://www.xikis.gr/html/details.aspx?pagenum=1&categoryID=4&CategoryName=&subcategoryID=401&SubCategoryName=&ManufactureID=&ManufactureName=&description=&productCode=ACF050&content=0&specialID=

rizlaaa
03/11/2009, 18:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από ermiss
ΑΔΙΑΒΡΟΧΟ ffs

Αν και δεν έχει απαντήσει ακόμα ο φίλος Tpap, αλλά το έχω ξαναπεί. Αδιάβροχο τέλος......
Μόνο το παντελόνι φοράω προσωρινά, μέχρι να έρθει αυτό που περιμένω.

chico82
03/11/2009, 18:15
Κοίτα........αν με γνώμονα ότι η καλή μέρα απο το πρωί φαίνεται, νομίζω ότι είναι καλή αγορά σε λογική τιμή, γύρω στα 70 ευρώ, άν θυμάμαι. (προσωπική άποψη σε σύγκριση με αυτά που είχα).

Ακόμα οι θερμοκρασίες δεν είναι τέτοιες ώστε να σου πώ κάτι σίγουρο... Αλλά εχθές που ο καιρός "τσιμπούσε" λίγο το πρωί, δεν κατάλαβα τίποτις..

Για δες την σελίδα που σου έστειλα
Μπορεί και να φανεί χρήσιμη

rizlaaa
03/11/2009, 18:16
http://www.xikis.gr/html/details.aspx?pagenum=1&categoryID=4&CategoryName=&subcategoryID=401&SubCategoryName=&ManufactureID=&ManufactureName=&description=&productCode=ACF050&content=0&specialID=

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: πλάκα κάνεις...... που θα φορέσω εγώ αυτό το "πράγμα".:hypnotize

chico82
03/11/2009, 18:29
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: πλάκα κάνεις...... που θα φορέσω εγώ αυτό το "πράγμα".:hypnotize

Πάντως αν δεν βρείς λύση, σίγουρα εκεί θα καταλήξεις.
Δες το και αλλιώς ,θα μοιάζεις και στον Rocky Balboa!

MAG/FMX
03/11/2009, 18:34
Αφου σου πα υπαρχει κ εσωτερικο αδιαβροχο, ωραιο , διαπνεον..... σα επενδυση κ χωραει σε δυο πακετα τσιγαρα.....

TOLISTOLAROS
03/11/2009, 18:38
Φίλε αν θες 100% αδιαβροχοποίηση τότε πρέπει να καλύπτεσαι με υλικά πλαστικά...Τράβα σε κατάστημα με είδη ιστιοπλοΐας και χτύπα μια νιτσεράδα musto να γουστάρεις κιόλας.

rizlaaa
03/11/2009, 18:47
Πάντως αν δεν βρείς λύση, σίγουρα εκεί θα καταλήξεις.
Δες το και αλλιώς ,θα μοιάζεις και στον Rocky Balboa!

To να μοιάζω με τον rocky, ίσως είναι το λιγότερο.....

Μάλλον με αυτή την "λύση" το πιο σίγουρο είναι ότι κάποια στιγμή, θα οριζοντιωθώ με την άσφαλτο, λογω εσφαλμένης και απότομης κατανομής πίεσης, στην μανέτα του μπροστινού φρένου.... Μάλλον για κανένα παπάκι είναι καλά, ή για να πάς για ski.

Οπως είπα και πιο πάνω, τα γαντάκια δείχνουν μια χαρά. Δέν χρειάζονται ούτε τίποτα έξω ούτε μέσα.

Tpap
03/11/2009, 19:13
Αδιάβροχο τέλος.....

Κι όμως αυτή είναι Η ΛΥΣΗ.

Ταξιδιώτες ανα την υφήλιο, ΧΡΟΝΙΑ τώρα, με δερμάτινα ή συνθετικά, με φόρμες ή όχι, με τις πρώτες ψιχάλες δεξιά και αδιάβροχο.

ΤΕΛΟΣ.

Σημ1:
Αν εσένα ΔΕΝ σου αρέσει, αυτό είναι άλλο θέμα. Και δεν ξέρω κατά πόσον έχει νόημα όλο αυτό το αέναο κυνήγι, για σένα.
Γιατί, εγώ προσωπικά, μαθαίνω από τους άλλους.
Καλή συνέχεια. Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρχει.:wave2:

Σημ2:
17 σελ για το προφανές. :lol:

road spirit
03/11/2009, 19:35
Σημ2:
17 σελ για το προφανές. :lol: :a35:

Tpap
03/11/2009, 19:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
:a35:

Τι ρε..?

road spirit
03/11/2009, 19:39
Τι ρε..? εεεε 17 σελίδες, αγανάκτησα! :lol:

και θα τραβήξει και άλλο, εκεί είναι η πλάκα

Cpt. Haddock
03/11/2009, 19:41

Μέχρι να μπει η άνοιξη και να σταματήσει να βρέχει :bigcry:

Akatanomastos
03/11/2009, 20:16
εχω τα γαντια παπανικολης που λες, τα dainese

αν θυμαμαι καλα τα χα παρει γυρω στα 25-30 ευρω απο νετ

για τα λεφτα αυτα δεν περιμενα κατι τρελο, και οντως δεν ηταν..

σε βροχη πανω απο 15 λεπτα ειχαν πλημμυρισει απο μεσα..

κατω απο τα 15 λεπτα ηταν οκ, και ζεστα

rizlaaa
03/11/2009, 20:37
Εντάξει παιδιά.....σταματάω εδώ....
Τήν επόμενη φορά που θα ποστάρω στο παρών θέμα, θα είναι άπαντα ξεκαθαρισμένα.

Και πάλι σας ευχαριστώ για την μέχρι τώρα κατανόηση. :beer:

Φίλε Akatanomastos, ευχαριστώ για την επιβεβαίωση.:winka:

Akatanomastos
03/11/2009, 20:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από camen

Οταν βρεχει κ αναγκαστικα πρεπει να παραγγγειλω παντα σας σκεφτομαι...:winka:

:bigcry: :bawl: :bigcry:

tman
03/11/2009, 21:22
τι άλλα? έμαθα πως θα βρέξει τις επόμενες μέρες. Θα βγεις να τα δοκιμάσεις ξανά? πιστεύω πως πρέπει να φορέσεις ανάποδα το μπουφάν με το φερμουάρ πίσω για να σταματήσει να μπάζει έστω και αυτή την υγρασία. Μήπως να πάρεις έναν αφυγραντήρα από το praktiker? βάλε κιμωλία στις τσέπες, τραβάει και αυτή τη υγρασία. Περιμένουμε νέο report! ενδιαφέρον θα είναι και το report μετά την επίσκεψη στο κατάστημα που ψώνισες πάντως:)

mreth
04/11/2009, 08:28
Και έλεγα....μην κόψεις τώρα να βρέχεις, γιατί θα γίνουμε απο δυο χωριά.

Πράγματι εισακούστηκα.:beer:

Please, άλλη φορά τα παρακάλια σου μετά τις 4, να'χω φτάσει σπίτι τουλάχιστον... Χθες με το τζην βράχηκε και το βρακί μου μιλάμε (αλλά το dainese d-dry δεν έμπασε πουθενά, ούτε τα γαντάκια BLH).

Cpt. Haddock
04/11/2009, 08:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από mreth
(αλλά το dainese d-dry δεν έμπασε πουθενά, ούτε τα γαντάκια BLH).

Το dainese σου εσένα, λεει made in china? :D

Zpower
04/11/2009, 11:29
μια και εχω λιγο χρονο διαθεσιμο ..να βοηθησω απο δικη μου πλευρα .και ας παρουμε τα πραγματα απο την αρχη .(ισως να εχει αναφερθει ηδη πριν ,δεν μπορω να διαβασω ολες τις απαντησεις σας )....ξεκιναμε με ρουχα σε τελειως εξτρεμ συνθηκες .και αναφερομαι σε ορειβατικο εξοπλισμο τον οποιο χρησιμοποιω τα τελευταια 20 χρονια ....εχω δικιμασει ολες σχεδον τις μεμβρανες και κλπ τεχνολογιες .οι οποιες ηταν πανακριβες και απλησιαστες για τον απλο κοσμο ..στο χωρο της μοτο η μεμβρανη GORETEX ειναι ισως η μονη λυση (σχετικα φθηνη )και αξιοπιστη ,,,εαν ειναι πραγματι γκορετεξ και οχι ταμπελακι ,παπαδες να ριχνει θα πρεπει να εισαι στεγνος ,ανεξαρτητα απο τον κατασκευαστη του ρουχου .ΕΑΝ νταινεζε γκορετεξ εβαλε νερα δεν ηταν νταινεζε η δεν ηταν γκορετεξ η οφειλει να αντικατασταθει παραυτα ..τα απλα ναυλον η τα αδιαβροχα αυτο που προκαλουν ειναι να μην αφηνουν τους υδρατμους να φευγουν στη ατμοσφαιρα απο το μπουφαν με αποτελεσμα να μην δουλευει το ρουχο, ουτε η μεμβρανη ..εαν χρησιμοποιειτε αδιαβροχα αφηστε καποια ανοιγματα για να φευγει ο ιδρωτας σας ......τελος ενα ισοθερμικο φανελακι τυπου πολαρτεκ κατω απο το μπουφαν κανει την περισοτερη δουλεια .και να περασει υγρασια η νερο εσυ θα μεινεις στεγνος ..τελικα οταν αγορασετε οποιοδηποτε μπουφαν προσεξτε να εχει την μεμβρανη GORETEX ,καντε και ενα πειραμα σπιτι σας φορεστε το και ριξτε νερο εαν περασει , κατι συμβαινει, αμεσως επιστροφη στον προμηθευτη προς αντικατασταση ,τελος ολες αυτες οι μεμβρανες εχουν ενα χρονικο οριο ζωης ,και οχι πλυντηρια ,καθαριστηρια ,χημικα ,σακιδια (στους ωμους ) .κλπ χρειαζεται ειδικος καθαρισμος .ελπιζω να βοηθησα

harisvfr
04/11/2009, 12:41
εεεε 17 σελίδες, αγανάκτησα! :lol:

Γίνανε 18 ζωή να' χουν

:D

tman
04/11/2009, 12:52
Εγώ πάντως βλέπω σύννεφα ανατολικά. Ξέρει κανείς που κινείται ο Rizlaa σήμερα?

Cpt. Haddock
04/11/2009, 13:01
Εγώ πάντως βλέπω σύννεφα ανατολικά. Ξέρει κανείς που κινείται ο Rizlaa σήμερα?

Πέφτει απ' τα σύννεφα :bigcry:

McGyver
04/11/2009, 13:11
Πέφτει απ' τα σύννεφα :bigcry:

Εσύ να προσέχεις, σε βλέπω να χάνεις τα σκήπτρα της βροχοποιίας...

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Μακάρι δηλαδή, μπας και κάνουμε καμιά βόλτα παρέα...

:beer:

MAG/FMX
04/11/2009, 22:02
Παντως του ριζζλα το μπουφαν δεν ειναι gortex , einai d-dry, τα οποια πιστευα οτι ειναι πιο ζεστα κ αδιαβροχα απτα gortex , αλλα λιγοτερο διαπνεον.
Αυτα τα εσωρουχα τα πολαρτεκ, τι ειναι κ που ακριβως μπορω να το βρω?

rizlaaa
04/11/2009, 22:17
Μέ τρώνε τα δάχτυλά μου να γράψω, αλλά όχι........ Αφού δεν θέλετε...

Ομως να πώ κάτι.........μικρό. :winka:

@ Φίλε Zpower, με κάλυψες πλήρως και εσύ. Είμαι σίγουρος ότι κάτι συμβαίνει.
"στο χωρο της μοτο η μεμβρανη GORETEX ειναι ισως η μονη λυση (σχετικα φθηνη )και αξιοπιστη ,,,εαν ειναι πραγματι γκορετεξ και οχι ταμπελακι ,παπαδες να ριχνει θα πρεπει να εισαι στεγνος ,ανεξαρτητα απο τον κατασκευαστη του ρουχου .ΕΑΝ νταινεζε γκορετεξ εβαλε νερα δεν ηταν νταινεζε η δεν ηταν γκορετεξ η οφειλει να αντικατασταθει παραυτα .."

@ Φίλε mreth, αυτό που είπες.........με σκότωσε....
"αλλά το dainese d-dry δεν έμπασε πουθενά"

Αυτά....:wave2:

thoukis
04/11/2009, 22:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από MAG/FMX
.
Αυτα τα εσωρουχα τα πολαρτεκ, τι ειναι κ που ακριβως μπορω να το βρω?

:confused: :confused: :confused:
anyone????

ermiss
05/11/2009, 00:11
http://www.alfa-omega.gr/article.asp?AID=2334

Cpt. Haddock
05/11/2009, 05:30

"στο χωρο της μοτο η μεμβρανη GORETEX ειναι ισως η μονη λυση (σχετικα φθηνη )και αξιοπιστη ,,,εαν ειναι πραγματι γκορετεξ και οχι ταμπελακι ,παπαδες να ριχνει θα πρεπει να εισαι στεγνος ,ανεξαρτητα απο τον κατασκευαστη του ρουχου .ΕΑΝ νταινεζε γκορετεξ εβαλε νερα δεν ηταν νταινεζε η δεν ηταν γκορετεξ η οφειλει να αντικατασταθει παραυτα .."

Εξακολουθείς να μην καταλαβαίνεις οτι, με βάση και τις φωτό που ποστάρισες, το μπουφάν δεν έβαλε νερά...

Τεσπα, κάνε ότι νομίζεις :wave2:

mreth
05/11/2009, 08:07
Το δικό μου dainese λέει made in Romania πάντως.

McGyver
05/11/2009, 08:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από mreth
Το δικό μου dainese λέει made in Romania πάντως.

+680

stefanos
05/11/2009, 11:24
Μέ τρώνε τα δάχτυλά μου να γράψω, αλλά όχι........ Αφού δεν θέλετε...

Ομως να πώ κάτι.........μικρό. :winka:

@ Φίλε mreth, αυτό που είπες.........με σκότωσε....
"αλλά το dainese d-dry δεν έμπασε πουθενά"

Ο φίλος zpower καλά τα λέει αλλά ξεχνάει οτι το αδιάβροχο ύφασμα δεν εξασφαλίζει οτι και το ρούχο θα είναι αδιάβροχο.Τα ρούχα έχουν φερμουάρ ραφές γιακάδες μανίκια...

power hornet
05/11/2009, 12:53
ας απαντησω και εγω.
εχω ενα dainese το dy-dry μοντελο ακριβως δεν θυμαμε αλα ειναι πολυ γνωστο και πλεον παλιο.περυσι που ειχα παει με τον alx84 τετραημερο βορεια ελλαδα φαγαμε τρελη βροχη δεν εμπασε απο πουθενα βροχη στο μπουφαν και μιλαμε και δυνατη βροχη και πολλες ωρες 5 ωρες.

MAG/FMX
05/11/2009, 13:42
Ανταλακτε μπουφαν με το rizzla........ mono etsi θα λειθει ο γριφος του βρεγμενου dainese.... Να τελειωνουμε να συνεχισουμε επιτελους την ζωη μας.:a2:

Λεωνίδας
05/11/2009, 14:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από McGyver
Μακάρι δηλαδή, μπας και κάνουμε καμιά βόλτα παρέα...

:beer: σώθηκες...
εδώ φοβήθηκε να τον πάρει ο Uriah Heep σ' εκείνο το φοβερό ταξίδι στη Σαχάρα

rizlaaa
05/11/2009, 16:22
Εξακολουθείς να μην καταλαβαίνεις οτι, με βάση και τις φωτό που ποστάρισες, το μπουφάν δεν έβαλε νερά...

Τεσπα, κάνε ότι νομίζεις :wave2:

Για να καταλάβω..... σε ποιό post μιλάς σοβαρά...
Στο παρών ή σε αυτό που είπες να πάω να του τρίψω στα μούτρα;

Cpt. Haddock
05/11/2009, 16:28
Για να καταλάβω..... σε ποιό post μιλάς σοβαρά...
Στο παρών ή σε αυτό που είπες να πάω να του τρίψω στα μούτρα;

Προφανώς σε αυτό ρε συ...

Κοιτα, μια και τα γραπτά αστεία απ' οτι φαίνεται δημιουργούν λάθος εντυπώσεις.

Η γνώμη μου είναι οτι εαν πας στο μαγαζί και πεις "φοραγα το μπουφαν για 30 λεπτά όταν έριχνε όση βροχή ρίχνει σε ένα μήνα στο παρκο του Σερεγκέτι και μετά πήγα σπίτι, φορεσα ένα ανοικτόχρωμο πουκάμισο και είδα να μουσκέυει στην άκρη κάτω και στην άκρη των μανικιών, άρα το μπουφάν δεν είναι καλό..." δε νομίζω να βρεις το δίκιο σου για να το πω ευγενικά.

Ακόμα κι αν δείξεις τις φωτό.

Επειδή δε θυμάμαι εάν το έχεις αναφέρει: Απο ποιο μαγαζί ΄το αγόρασες;

rizlaaa
05/11/2009, 16:58
Α....... ο.κ φίλε Cpt. Haddock :beer: Μπήκα στο νόημα.
Ναί έχεις δίκιο για τον γραπτό λόγο. Δέν εκφράζει πάντα το ζητούμενο...:winka:

Λοιπόν κοίτα. Βεβαίως δεν μπορώ να ξέρω (ακόμα) τί θα γίνει με το θέμα, αλλά με μεγάλη μου χαρά βλέπω ότι οι περισότεροι δεν έχουν παρόμοιο έως και καθόλου πρόβλημα με τα μπουφανάκια τους. Τώρα βέβαια δεν ξέρω γιατί "αυτό" δεν σου λέει τίποτα...:(

Προσπαθώ να είμαι προσεκτικός σε ότι γράφω. Για ευνόητους λόγους, δεν θέλω να πώ το όνομα του καταστήματος. Αν δεν είμαι και σίγουρος για κάτι, δεν θέλω να χαλάσω τις ισορροπίες.

Cpt. Haddock
05/11/2009, 17:08
Προσπαθώ να είμαι προσεκτικός σε ότι γράφω. Για ευνόητους λόγους, δεν θέλω να πώ το όνομα του καταστήματος. Αν δεν είμαι και σίγουρος για κάτι, δεν θέλω να χαλάσω τις ισορροπίες.

Δε χαλάς καμία ισορροπία, πες μας απο που το πήρες.

Λοιπόν κοίτα. Βεβαίως δεν μπορώ να ξέρω (ακόμα) τί θα γίνει με το θέμα, αλλά με μεγάλη μου χαρά βλέπω ότι οι περισότεροι δεν έχουν παρόμοιο έως και καθόλου πρόβλημα με τα μπουφανάκια τους. Τώρα βέβαια δεν ξέρω γιατί "αυτό" δεν σου λέει τίποτα...:(

Μου λέει οτι μάλλον ψάχνεσαι χωρίς λόγο. :wave2:

rizlaaa
05/11/2009, 17:15
Έχε υπομονή...:winka:
Εγώ πάντως θα συνεχίσω να "ψάχνω" αθόρυβα, χωρίς να σας ενοχλώ...;) ;)

Cpt. Haddock
05/11/2009, 17:17
Έχε υπομονή...:winka:
Εγώ πάντως θα συνεχίσω να "ψάχνω" αθόρυβα, χωρίς να σας ενοχλώ...;) ;)

Δεν είναι θέμα αν μας ενοχλείς. Απλά φοβάμαι οτι ματαιοπονείς, κυρίως γιατί δεν μας ακους.

rizlaaa
05/11/2009, 17:44
Δεν είναι θέμα αν μας ενοχλείς. Απλά φοβάμαι οτι ματαιοπονείς, κυρίως γιατί δεν μας ακους.

Εντάξει εντάξει..... Βρίσκω απόλυτα λογικό αυτό που λές.. Ομως πές μου.... Ποιόν να ακούσω;

Αυτόν που λέει ότι δεν υπάρχουν αδιάβροχα μπουφάν, ή αυτόν που λέει ότι έφαγε 5 ώρες βροχή και δεν έμπασε νερό.... (τυχαίο παράδειγμα μια και είναι το πιό πρόσφατο).

Εγώ πάντως βλέπω ότι η ζυγαριά έχει μπατάρει στο "αδιάβροχο"... το υποστηρίζουν οι περισσότεροι.

Επίσης, επειδή σχεδόν έχω διαβάσει όλες τις ενότητες που αφορούν εξοπλισμό αναβάτη, έχω δεί και αλλού να υποστηρίζουν ότι αυτού του τύπου τα μπουφάν, είναι αδιάβροχα...

Και να πώ ρε γαμώτι ότι ζητάω κανένα μπουφάν να κάνω υπερατλαντικά ταξίδια στην βροχή, εντάξει θα είμαι υπερβολικός...

Ενα μπουφανάκι ζήτησα να κάνω την δουλειά μου μέσα στην Αθήνα ή λίγο πιο έξω, και να είμαι στεγνός... Βαρέθηκα τόσα χρόνια να ψάχνω υπόστεγα - δένδρα - και στάσεις λεωφορείων να χωθώ απο κάτω, για να μπορέσω να βάλω το αδιάβροχο...

Zpower
05/11/2009, 18:03
χρωστω απαντησεις οπως .....................................................................................MAG/FMX έγραψε στις 04-11-2009 22:58 :
Καλαησπερα.Αυτο το εσωρουχο τυπου πολαρτεκ , τι μαρκα ειναι κ που μπορω να το βρω?
Εγω το exteodo belea exω βαλει στο ματι.Εχεις κατι καλητερο να προτεινεις για κοντομανικο κ μακρυμανικο?
[/quote] to polartec ειναι τυπος υφασματος φλις , που χρησιμοποιουν διαφορες εταιρειες εχει την ικανοτητα να βγαζει τον ιδρωτα απο την εξωτερικη πλευρα και να μην διαπερνα το νερο μεσα απο αυτο .ειναι απιστευτα ζεστο και στεγνο ρουχο .θα πρεπει να υπαρχει στη ετικετα του κατασκευαστη οτι ειναι δλδ αυτο το συγκεκριμενο υφασμα (κατασκευαζεται μονο απο μια εταιρεια στην αμερικη την Malden Mills ) ολα τα υπολοιπα φλισακια απλα ειναι πολυεστερ .αξιζει τα χρηματα του εως το τελευταιο σεντσι .υπαρχει σε διαφορα μεγεθη απλο θερμοεσωρουχο ΠΟΥ ΜΑς ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΤΟ εως βαρεου τυπου για καταστασεις υψηλου βουνου .......... στην φωτο εχω ποσταρει ενα σειρας 2000 αυτο ειναι ενα κλασικο φλις που το χρησιμοποιω κατω απο μπουφαν ..η σειρα 100 μας ενδιαφερει ως λεπτοτερο ρουχο αντι φανελας βαμβακερης .το βαμβακι ειναι οτι χειροτερο μπορουμε να φορεσουμε ,ειδικα σε ταξιδι . οσο για την επισημανση του ΣΤΕΦΑΝΟΥ συμφωνω αλλα καθε σοβαρη εταιρεια εχει φροντισει το ρουχο της ,να εχει αδιαβροχοποιηση στα σημεια εφαρμογης .

179511

Zpower
05/11/2009, 18:11
ριζζλα ......το αδιαβροχο ειναι για τις γιαγιαδες που πανε στην λαικη .εαν το μπουφαν σου ειναι γνησιο και εχει μεμβρανη γκορετεξ η οτι δηποτε αλλο στο ξαναλεω .εαν ξερεις να το χρησιμοποιησεις παπαδες και καρεκλοποδαρα να ριχνει θα εισαι στεγνος ..εαν οχι τοτε κατι συμβαινει ... τι φοραγες απο μεσα ? μηπως το νερο ανεβηκε απο το παντελονι σου στην εσωτερικη φανελλα κλπ ??

MAG/FMX
05/11/2009, 18:25
Mia κ βλεπω πολλους εμπειρους μαζεμενους, ειναι κανεις ευχαριστημενος απτο παντελονι της dainese to new galvestone??? {εξaiρειται ο rizzla}

Zpower
05/11/2009, 19:02
αλλες 20 σελιδες για το παντελονι τωρα..

rizlaaa
05/11/2009, 19:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από Zpower
ριζζλα ......το αδιαβροχο ειναι για τις γιαγιαδες που πανε στην λαικη .εαν το μπουφαν σου ειναι γνησιο και εχει μεμβρανη γκορετεξ η οτι δηποτε αλλο στο ξαναλεω .εαν ξερεις να το χρησιμοποιησεις παπαδες και καρεκλοποδαρα να ριχνει θα εισαι στεγνος ..εαν οχι τοτε κατι συμβαινει ... τι φοραγες απο μεσα ? μηπως το νερο ανεβηκε απο το παντελονι σου στην εσωτερικη φανελλα κλπ ??

Καλησπέρα φίλε Zpower. Σέ καμία περίπτωση δεν τίθεται θέμα να έχει ποτίσει το παντελόνι και να "τράβηξε" νερό το φανελάκι και εν' συνεχεία το πουκάμισο.

Μέχρι να μου έρθει το παντελόνι (αδιάβροχο ελπίζω)...:lol: , φοράω το κλασικό αδιάβροχο παντελονάκι μου, το οποίο εκτός απο το ότι είναι μπόλικο (φτάνει σχεδόν στον αφαλό), τα έχω όλα μέσα σε αυτό.... Και απο πάνω πέφτει το μπουφάν. Οπότε είμαι ο.κ....

tman
15/11/2009, 00:54
με λύπη μου διαπιστώνω ότι δεν βρέχει...

chico82
15/11/2009, 11:14
Φιλε rizlaaa καλημερα

Εκανα χτες μια βολτα για αδιαβροχο (πανω μερος) και βρηκα αυτο
http://www.motoexpert.gr/product_info.php?products_id=1778

Το φορεσα και ειναι φοβερο.
Ειναι σε στενη γραμμη, πολυ λεπτο ''υφασμα'' και πολυ καλη εφαρμογη.
Ο πωλητης μου ειπε κατι για νανοτεχνολογια :confused: :confused: :confused:
Ειναι λιγο ακριβο για την δικη μου τσεπη, αλλιως θα το ειχα αγορασει.
Στο προτεινω μηπως και σε ενδιαφερει.

rizlaaa
16/11/2009, 07:54
Καλημέρα....:wave2:
Σέ ευχαριστώ για την πρόταση φίλε chico82. Θά έλεγα ότι είναι αρκετά ενδιαφέρουσα....

Ομως αν δεν ξεκαθαρίσει το θέμα με το μπουφάν μου, δεν κάνω άλλη αγορά. Το έχω επιστρέψει ήδη στο κατάστημα, όπου μου είπαν ότι θα το στείλουν στην εγγύηση για έλεγχο.

Που θα το στείλουν, άν θα το στείλουν κ.λ.π, δεν ξέρω.... Οταν θα βγεί το "πόρισμα" βλέπουμε.

AUFGEBRACHT
16/11/2009, 08:05
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από rizlaaa
[B]Καλημέρα....:wave2:
Σέ ευχαριστώ για την πρόταση φίλε chico82. Θά έλεγα ότι είναι αρκετά ενδιαφέρουσα....

Ομως αν δεν ξεκαθαρίσει το θέμα με το μπουφάν μου, δεν κάνω άλλη αγορά. Το έχω επιστρέψει ήδη στο κατάστημα, όπου μου είπαν ότι θα το στείλουν στην εγγύηση για έλεγχο.

Που θα το στείλουν, άν θα το στείλουν κ.λ.π, δεν ξέρω.... Οταν θα βγεί το "πόρισμα" βλέπουμε.

Πόρισμα;; Καλά,έχουμε φτάσει αισίως τις 20 σελίδες και δεν έχει διαταχθεί ακόμα αυταπαγγέλτως από τον εισαγγελέα μια ΕΔΕ;;; Σε λίγο το παρόν thread θα ξεπεράσει σε μακροβιότητα την τόλμη και γοητεία και τη λάμψη του Φώσκολου...

Ζεύκας
16/11/2009, 17:24
:cry:

McTalas
19/11/2009, 14:12
ειχα να μπω κανα μηνα και ακομα ασχολειστε...
μπραβο υπομονη!!!

Tpap
19/11/2009, 14:17
ΟΧΙ ΑΛΛΟ...!

:bawl: :bawl:

VANDA
19/11/2009, 14:19
ΟΧΙ ΑΛΛΟ...!

:bawl: :bawl:

Μην κλαις, θα μπάσει κι απ τον λαιμό.. :uplate:

tman
19/11/2009, 16:03
από τρίτη βροχές...

harisvfr
19/11/2009, 21:31
από τρίτη βροχές...

Ωχ... :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

MAG/FMX
19/11/2009, 22:51
από τρίτη βροχές...
Σιγουρα την τριτη βροχες, που βλεπετε τον καιρο?;)