View Full Version : 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Σελίδες :
1
2
3
4
5
[
6]
7
8
doctor x
09/12/2009, 11:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
προφανώς αφού ήταν με αναστολή. Θυμάμαι το 1,5-2 χρόνια και ότι εργάστηκε εκ των υστέρων ως μάγειρας στην ΕΛΑΣ.
η δικαιοσυνη κρινει αναλογα με τους νομους που υπαρχουν.ο Μελιστας κριθηκε με νομους που υπηρχαν απο το...45 !!!!!το νομικο πλαισιο της κρισης αστυνομικου {ειδικα της χρησης του οπλου]αλλαξε το 2004 για να εναρμονιστει με την Ευρωπη{εμεις ειμαστε ανικανοι μονοι μας ]οποτε δεν ειναι ιδια τα πραγματα....
κανεις που ξερει τι προβλεπεται?
Αρχικά δημιουργήθηκε από VANDA
Επιβεβαιωμένο από προσωπική εμπειρία. Το 1998 κάναν πολύ καλή δουλειά, όταν μας έδωσαν (μετά το ξύλο) για δεύτερο γύρο και μάζεμα στα ΜΑΤ.
Είμαι μεγάλο μπάχαλο, να με προσέχετε... Σταδιου στο glou.... 17 νοεμβρη ε?
Akatanomastos
09/12/2009, 12:36
παντως η κασταστολη και η αστυνομευση εχει αυξηθει παντου..
ριχτε μια ματια ποσοι mod ειναι συνδεδεμενοι:D
ουτε να κλασουμε δεν μπορουμε:rolleyes:
Gandalf dr685sm
09/12/2009, 12:42
όταν λέμε οτι γίνονται χειρότερα...
Άσυλο ουσιαστικά τέλος... δείτε το παρακάτω.. εντοπίστε το σημείο που λέει για χώρους που τελείται διδασκαλία και σχέση με άσυλο.
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=85501&cid=4
και προχωρώ στο παρακάτω που είναι μάλλον καλό.. να δούμε και πως θα καταλήξει..
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=85601&cid=4
Liakaros... ¨οπως είπα .. είναι ανεπίτρεπτο αυτό που είδαμε στο video... να δούμε τι θα γίνει τώρα.
Gandalf
doctor x
09/12/2009, 12:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από Akatanomastos
παντως η κασταστολη και η αστυνομευση εχει αυξηθει παντου..
ριχτε μια ματια ποσοι mod ειναι συνδεδεμενοι:D
ουτε να κλασουμε δεν μπορουμε:rolleyes:
αντε να φας φασολια μετα....[περιμενω θεωρια συνωμοσιας τωρα..]:bigcry:
Akatanomastos
09/12/2009, 12:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Άσυλο ουσιαστικά τέλος... δείτε το παρακάτω.. εντοπίστε το σημείο που λέει για χώρους που τελείται διδασκαλία και σχέση με άσυλο.
καιρος ητανε..
Cpt. Haddock
09/12/2009, 13:08
Μιαπουταναφέραμε το άσυλο, ερώτηση:
Απο το 1974 που έπεσε η χούντα, ως το 1983 που θεσπιστηκε το άσυλο με το νομο-πλαίσιο του νεοεκλεγέντος πασοκ, σχεδόν 9 χρονια δηλαδή, κινδύνευσαν τα πανεπιστήμια και η ελευθερη διακίνηση ιδεών;
:wacko:
Ρωτήστε πάντως κανεναν παλαιότερο για το πως αντέδρασε η ελληνική αριστερά σε εκείνο το νομο-πλαίσιο (που θεσπισε το άσυλο και το αυτοκδιοικητο μεταξύ άλλων) :wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από sergiosm
Άλλο δύσκολο, άλλο αδύνατο.
Τα πάντα είναι θέμα θέλησης.
Αν μη τι άλλο θα ξέρουν και όσοι θέλουν να τα σπάσουν ότι δεν θα είναι ευπρόσδεκτοι στα συγκεκριμένα "μπλοκ"
Κοίτα...δεν είναι πάντα θέλησης. Περιφρούρηση και αλυσίδες δεν κάνουν μόνο οι οικοδόμοι του ΠΑΜΕ.Σχηματίζουν και οι πιτσιρικάδες των μαθητικών μπλοκ του τάδε σχολείου, ή το ΚΚΕ μλ/ΕΚΚΕ/τρία πουλάκια που είναι 15 άτομα και συμμετέχουν και γυναίκες.
Τι θα πεις στο κοριτσάκι που το βάζει στα πόδια και σπάει την αλυσίδα μπροστά στον χαμό? Βάστααα μην μπουν οι εγκάθετοι?
Εξάλλου αυτοί που τα σπάνε δεν κινούνται μέσα στα μπλοκ. Κινούνται γύρω απ΄τα μπλοκ και μόλις ζορίσει το πράγμα....όποιος προλάβει τον Κύριο είδε. Παράδειγμα στην περυσινή μεγάλη διαδήλωση, οι μπάχαλοι που έσπαγαν τα μαγαζιά της Πανεπιστημίου κλέβοντας κινητά και γυαλιά ηλίου, στο πεζοδρόμιο περπάταγαν. Καμμία σχέση με τα μπλοκ του κόσμου που τους έκραζαν για την ξεφτίλα.
liakaros
09/12/2009, 13:12
και προχωρώ στο παρακάτω που είναι μάλλον καλό.. να δούμε και πως θα καταλήξει..
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=85601&cid=4
Liakaros... ¨οπως είπα .. είναι ανεπίτρεπτο αυτό που είδαμε στο video... να δούμε τι θα γίνει τώρα.
Gandalf
Να πω την αληθεια μαγε δεν το περιμενα οτι θα παρει καποια διασταση το ολο θεμα...αν και την βλεπω την υποθεση να μενει σε κανενα συρταρι...τεσπα θα δειξει...οτι γινει το μονο σιγουρο ειναι οτι θα το μαθω παντως...
Gandalf dr685sm
09/12/2009, 15:11
liakaros... ακόμα και αν δεν γίνει τίποτα (που το βλέπω πολύ δύσκολο με την φόρα - που καλώς έχει - ο Χρυσοχοϊδης) η ΕΔΕ μένει στον φάκελο για κάθε τμήμα και αστυνομικό που αναφέρεται.
Όταν λοιπόν αυτό γίνει πάνω απο 2 φορές, τότε αρχίζει και σχηματίζεται αρνητικό προηγούμενο και τους ακολουθεί παντού. Και όσο και αν φαίνεται μηδαμινό σε αυτό που πραγματικά μπορεί να γίνει σαν τιμωρία διοικητική αρχικά και μετά ίσως ποινική...
Στους αναφερόμενους αποτελεί εμπόδιο για μετάθεση, προαγωγή, αύξηση μισθού κοκ..
Τέλος πάντων... ας μην προτρέχουμε.. ας δούμε τι θα γίνει.
Καλώς επιληφθήκαν πάντως του θέματος , γιατί όντως είναι ανεπίτρεπτο αυτό που έγινε.. δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Η εικόνα έμοιαζε με σύνολο μπράβων και οχι με ΕΛ.ΑΣ και για αυτό ξεκίνησε άμεσα ΕΔΕ.
Gandalf
LsKostas
09/12/2009, 15:20
Gandalf για να μην νομιζεις οτι τζουβαλιαζω ξερω οτι πολλοι αστυνομικοι δεν τα θελουν αυτα τα φαινομενα,και οτι κατι τετοιοι τυποι περιθωριοποιουν την αστυνομια.
μπραβο που το λες δημοσια,εδω και αρκετα post απ οτι βλεπω.
Οσο για τον Χρυσοχοιδη , θα κατεβασει τον αμανε γρηγορα ,διοτι δεν εχει να κανει με
εγκληματιες αλλα με αγανακτισμενο κοσμο.Εκτος αν θελει να τον συγκρινει ο κοσμος με τον
χουντικο προκατοχο του...ή τον Στρατηγο ανεμο
sergiosm
09/12/2009, 15:24
Όπως δηλαδή συμβαίνει σε όλον τον πολιτισμένο κόσμο.
Εξάλλου, το Άσυλο προστατεύει ΜΟΝΟ τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, δηλαδή τους διδάσκοντες και του φοιτητές.
ΔΕΝ προστατεύει τον κάθε ένα που μπουκάρει σε ένα πανεπιστήμιο.
Καιρός ήταν να μπουν μερικά πράγματα στη θέση τους.
Gandalf dr685sm
09/12/2009, 15:27
LsKostas... δυστυχώς μέσα σε αυτούς που κάνουν άσχημη την εικόνα.. οι περισσότεροι είναι αξιωματικοί προσκολημένοι σε "παλαίες εποχές" .. και για αυτό γίνεται οτι γίνεται.
Είναι μεγάλη συζήτηση που δεν έχει χώρο στο moto.gr ... καθώς αφορά την ΕΛ.ΑΣ και τους αστυνομικούς της (οχι παιδιά... εγώ δεν είμαι..με ασφάλεια ψηφιακής πληροφορίας ασχολούμαι και με θέματα σχετικά με αντι-τρομοκρατία σε ψηφιακό και οχι μόνο επίπεδο) καθώς μόνο αυτοί ξέρουν τι γίνεται πραγματικά εκεί μέσα.
Όσον αφορά τον Χρυσοχοϊδη, μπορώ να πω οτι έχει καλή σκέψη και θέληση.. αλλά δεν είναι εύκολο να την εφαρμόσει στα Ελληνικά δεδομένα (Υπηρεσία ΄καταγγελιών, πρόσληψη μεταναστών για να βοηθήσουν στο έργο της ΕΛ.ΑΣ, πρόσληψη πολιτικού προσωπικού, αλλαγή σε συντόμευση/συνοπτικές διαδικασίες των ΕΔΕ κοκ )...
Θα δούμε πάντως.. μην λέω μεγάλες κουβέντες. Οι πράξεις και τα αποτελέσματα μετράνε.
Gandalf
Gandalf dr685sm
09/12/2009, 15:30
sergiosm... θέλει πολύ δουλειά στα "ψιλά γράμματα" αδερφέ...
Διότι ακόμα και στους διαδρόμους των ιδρυμάτων ακούγονται εξτρεμιστικές ιδέες... που όμως έχουν δικαίωμα να ακουστούν και να εκφραστούν καθότι είναι Συνταγματικά κατοχυρωμένο.
Μην βρούν πάτημα μερικοί "επιτήδιοι" και αρχίσουν άλλα ύστερα , πατώντας πάνω σε αυτό. Καταλαβαίνεις τι εννοώ.
Gandalf
liakaros... ακόμα και αν δεν γίνει τίποτα (που το βλέπω πολύ δύσκολο με την φόρα - που καλώς έχει - ο Χρυσοχοϊδης) η ΕΔΕ μένει στον φάκελο για κάθε τμήμα και αστυνομικό που αναφέρεται.
Όταν λοιπόν αυτό γίνει πάνω απο 2 φορές, τότε αρχίζει και σχηματίζεται αρνητικό προηγούμενο και τους ακολουθεί παντού. Και όσο και αν φαίνεται μηδαμινό σε αυτό που πραγματικά μπορεί να γίνει σαν τιμωρία διοικητική αρχικά και μετά ίσως ποινική...
Στους αναφερόμενους αποτελεί εμπόδιο για μετάθεση, προαγωγή, αύξηση μισθού κοκ..
Τέλος πάντων... ας μην προτρέχουμε.. ας δούμε τι θα γίνει.
Καλώς επιληφθήκαν πάντως του θέματος , γιατί όντως είναι ανεπίτρεπτο αυτό που έγινε.. δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Η εικόνα έμοιαζε με σύνολο μπράβων και οχι με ΕΛ.ΑΣ και για αυτό ξεκίνησε άμεσα ΕΔΕ.
Gandalf
Είναι δυνατόν να τα πιστεύεις αυτά που λες? :confused:
Ας μην ψάξουμε που και σε τι καταλήγουν οι διάφορες ΕΔΕ, ας πάρουμε μια κραυγαλέα περίπτωση ΕΔΕ (υπόθεση ζαρντινιέρας) που οι ποινές που επέβαλε το 1οβάθμιο Πειθαρχικό είχαν καταγγελθεί απ΄τον ίδιο τον αρχηγό της ΕΛΑΣ Δημοσχάκη (!!) ως απαράδεκτες.
Το 2οβάθμιο Πειθαρχικό μείωσε ακόμα περισσότερο τις αρχικά γελοίες ποινές, ενώ ο επικεφαλής των αστυνομικών που σάπισαν στο ξύλο τον φοιτητή, προήχθη σε αστυνομικό διευθυντή Κιλκίς. :dizzy:
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=1404677
Ας μου εξηγήσει κάποιος πως γίνεται οι αστυνομικοί μπράβοι που γάμησαν στο ξύλο τον φοιτητή (και πάλι καλά που υπήρχε κάμερα), έπεσαν στα μαλακά και στο Ποινικό Δικαστήριο, ενώ οι 2 σαλταρισμένοι αναρχικοί που πλάκωσαν τον Πολυζωγόπουλο κατηγορήθηκαν για απόπειρα ανθρωποκτονίας (κακούργημα) και εμειναν φυλακή 1,5 χρόνο πριν αποφυλακιστούν με περιοριστικούς όρους. Ισονομία? :confused:
http://archive.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=16.01.2008,id=301744
ΥΓ. Το τηλεφώνημα στο γραφείο του αρχηγού της ΕΛΑΣ αμέσως μετά το ξύλο που έριξαν στον Πολυζωγόπουλο το αφήνω ασχολίαστο....
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=172457&ct=75&dt=09/04/2006
blackrose
09/12/2009, 17:17
σχολιο απο:
http://www.tvxs.gr/v27855
Ο γνωστος σε ολους μας Σταυρος Καρεφυλλακης....
από αυτοπτης μαρτυρας 1:05μμ, Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009
(Τροποποιήθηκε 2:41μμ, Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009)
αντι-χανια
....χανιωτης φασιστας, υποψηφιος στις δυο τελευταιες εκλογες με την Χρυση Αυγη, στην πορεια στις 7/12 στα Χανια για τον Αλεξανδρο Γρηγοροπουλο ηταν ενας απο το τσουρμο ασφαλιτων + παρακρατικων, με κουκουλες ή χωρις, που ακολουθουσαν και προκαλουσαν την πορεια διπλα απο τα ΜΑΤ. Μαλιστα κρατουσε ανοιχτο πτυσσομενο γκλοπ, ξερετε, απο αυτα που ειναι "παρανομο" να κατεχει πολιτης και επιτρεπεται μονο η αστυνομια να φερει. Τα συμπερασματα δικα σας...
απ το indymedia
οσο για της ΕΔΕ που κανουνε για τα συγκεκριμενα μπλεξιματα διοικητων,ματατζιδων,ασφαλιτων,χρυσαυγων.
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=9625&from=search
blackrose
09/12/2009, 17:25
και ενα καινουργιο βιντεακι με εκτιμηση στον κυριο χρυσοχοιδη εκμερους του διοικητη των ματ.
http://www.youtube.com/watch?v=8ineP9pyXug&feature=player_embed
Κίττας: «Μην προδώσετε τη νεολαία»
Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρήστος Κίττας που τραυματίστηκε στα πρόσφατα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, δήλωσε «από τη στιγμή που 18 ή και 20 χρονών παιδιά, βιαιοπραγούν, εγώ έχω πεθάνει ψυχικά».
Βγήκε από το νοσοκομείο ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρήστος Κίττας και σε γραπτή δήλωσή του αναφέρεται στα τελευταία γεγονότα τονίζοντας: «Θα ήθελα, ιδιαιτέρως, να παρακαλέσω τους αρχηγούς των κομμάτων, τους λειτουργούς των ΜΜΕ, την ακαδημαϊκή και γενικά την εκπαιδευτική κοινότητα, να μην ασχοληθείτε για μια ακόμα φορά με το δένδρο και χάσετε το δάσος».
Ο πρύτανης τονίζει επίσης, τα εξής: «Ελάχιστη ή και καμία, σημασία έχει το τι συνέβη σε μένα προσωπικά. Έτσι κι αλλιώς εγώ έκανα τις επιλογές μου, σωστές ή λάθος, και πληρώνω γι΄ αυτές. Από τη στιγμή που 18 ή και 20 χρονών παιδιά, τα οποία θα μπορούσαν να είναι μαθητές μου ή εγγόνια μου, βιαιοπραγούν και καταστρέφουν το ναό της ελεύθερης σκέψης, το ναό της Παιδείας, εγώ έχω στερέψει, έχω πεθάνει ψυχικά. Δεν έχει σημασία ο όποιος σωματικός μου τραυματισμός. Μαζεύω λοιπόν, ότι απέμεινε μέσα μου, αντλώντας δύναμη από την αγάπη μου και μόνο για τη νεολαία μας, έστω κι αν κομμάτι της με πρόδωσε, και απευθύνω έκκληση να μην αναλωθείτε και πάλι σε ατέρμονες συζητήσεις, σε αδικαιολόγητες κομματικές αντεγκλήσεις και περίπλοκες αναλύσεις, χωρίς καμία ουσιαστική πρόταση. Η μοναδική ελπίδα της χώρας μας, τα νιάτα μας, περιμένουν άλλα από όλους εσάς. Μην τους προδώσετε. Εγώ δεν μπορώ πια να προσφέρω τίποτα παραπάνω. Ευτυχώς όταν είχα ακόμα δυνάμεις στις 3 Νοεμβρίου 2009 απέστειλα στον πρωθυπουργό και στους αρχηγούς των κομμάτων αναλυτική, ίσως και προφητική, επιστολή για τις θέσεις μου για όλα αυτά που μας πληγώνουν τόσο πολύ. Αν κάποιος από τους αρχηγούς θέλει να την δημοσιοποιήσει μπορεί να το κάνει. Ίσως οι σκέψεις μου εκείνες να φανούν χρήσιμες».
Και ο πρύτανης τελειώνει με μια ευχή: «Να μην πάψετε να ασχολείστε με τα προβλήματα της παιδείας και της νεολαίας μόλις χαμηλώσουν τα φώτα της επικαιρότητας. Δεν θα υπάρξουν πολλές άλλες ευκαιρίες».
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ
blackrose
09/12/2009, 17:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Μιαπουταναφέραμε το άσυλο, ερώτηση:
Απο το 1974 που έπεσε η χούντα, ως το 1983 που θεσπιστηκε το άσυλο με το νομο-πλαίσιο του νεοεκλεγέντος πασοκ, σχεδόν 9 χρονια δηλαδή, κινδύνευσαν τα πανεπιστήμια και η ελευθερη διακίνηση ιδεών;
:wacko:
Ρωτήστε πάντως κανεναν παλαιότερο για το πως αντέδρασε η ελληνική αριστερά σε εκείνο το νομο-πλαίσιο (που θεσπισε το άσυλο και το αυτοκδιοικητο μεταξύ άλλων) :wave2:
http://www.iospress.gr/ios1991/ios19911117.htm
:beer:
Gandalf dr685sm
09/12/2009, 17:57
byr0n...μου λες τι γινόταν παλιά.. σου λέω άσε να δούμε τι θα γίνει τώρα. Για την ιστορία πάντως οι δύο Ε.Φ. που έκαναν κατάχρηση εξουσίας στην Κυψέλη αποτάχθηκαν απο όσο ξέρω.
Άσε να δούμε και μην προτρέχεις. Τι μανία είναι αυτή;
Gandalf
blackrose
09/12/2009, 17:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από ermiss
Κίττας: «Μην προδώσετε τη νεολαία»
Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρήστος Κίττας που τραυματίστηκε στα πρόσφατα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, δήλωσε «από τη στιγμή που 18 ή και 20 χρονών παιδιά, βιαιοπραγούν, εγώ έχω πεθάνει ψυχικά».
Βγήκε από το νοσοκομείο ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρήστος Κίττας και σε γραπτή δήλωσή του αναφέρεται στα τελευταία γεγονότα τονίζοντας: «Θα ήθελα, ιδιαιτέρως, να παρακαλέσω τους αρχηγούς των κομμάτων, τους λειτουργούς των ΜΜΕ, την ακαδημαϊκή και γενικά την εκπαιδευτική κοινότητα, να μην ασχοληθείτε για μια ακόμα φορά με το δένδρο και χάσετε το δάσος».
Ο πρύτανης τονίζει επίσης, τα εξής: «Ελάχιστη ή και καμία, σημασία έχει το τι συνέβη σε μένα προσωπικά. Έτσι κι αλλιώς εγώ έκανα τις επιλογές μου, σωστές ή λάθος, και πληρώνω γι΄ αυτές. Από τη στιγμή που 18 ή και 20 χρονών παιδιά, τα οποία θα μπορούσαν να είναι μαθητές μου ή εγγόνια μου, βιαιοπραγούν και καταστρέφουν το ναό της ελεύθερης σκέψης, το ναό της Παιδείας, εγώ έχω στερέψει, έχω πεθάνει ψυχικά. Δεν έχει σημασία ο όποιος σωματικός μου τραυματισμός. Μαζεύω λοιπόν, ότι απέμεινε μέσα μου, αντλώντας δύναμη από την αγάπη μου και μόνο για τη νεολαία μας, έστω κι αν κομμάτι της με πρόδωσε, και απευθύνω έκκληση να μην αναλωθείτε και πάλι σε ατέρμονες συζητήσεις, σε αδικαιολόγητες κομματικές αντεγκλήσεις και περίπλοκες αναλύσεις, χωρίς καμία ουσιαστική πρόταση. Η μοναδική ελπίδα της χώρας μας, τα νιάτα μας, περιμένουν άλλα από όλους εσάς. Μην τους προδώσετε. Εγώ δεν μπορώ πια να προσφέρω τίποτα παραπάνω. Ευτυχώς όταν είχα ακόμα δυνάμεις στις 3 Νοεμβρίου 2009 απέστειλα στον πρωθυπουργό και στους αρχηγούς των κομμάτων αναλυτική, ίσως και προφητική, επιστολή για τις θέσεις μου για όλα αυτά που μας πληγώνουν τόσο πολύ. Αν κάποιος από τους αρχηγούς θέλει να την δημοσιοποιήσει μπορεί να το κάνει. Ίσως οι σκέψεις μου εκείνες να φανούν χρήσιμες».
Και ο πρύτανης τελειώνει με μια ευχή: «Να μην πάψετε να ασχολείστε με τα προβλήματα της παιδείας και της νεολαίας μόλις χαμηλώσουν τα φώτα της επικαιρότητας. Δεν θα υπάρξουν πολλές άλλες ευκαιρίες».
Μπραβο στον κυριο κιττα, μακαρι να ανεβασει ο ιδιος την επιστολη του αυτη!
Gandalf dr685sm
09/12/2009, 17:58
Κίττας: «Μην προδώσετε τη νεολαία» Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρήστος Κίττας που τραυματίστηκε στα πρόσφατα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, δήλωσε «από τη στιγμή που 18 ή και 20 χρονών παιδιά, βιαιοπραγούν, εγώ έχω πεθάνει ψυχικά». Βγήκε από το νοσοκομείο ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρήστος Κίττας και σε γραπτή δήλωσή του αναφέρεται στα τελευταία γεγονότα τονίζοντας: «Θα ήθελα, ιδιαιτέρως, να παρακαλέσω τους αρχηγούς των κομμάτων, τους λειτουργούς των ΜΜΕ, την ακαδημαϊκή και γενικά την εκπαιδευτική κοινότητα, να μην ασχοληθείτε για μια ακόμα φορά με το δένδρο και χάσετε το δάσος».
Ο πρύτανης τονίζει επίσης, τα εξής: «Ελάχιστη ή και καμία, σημασία έχει το τι συνέβη σε μένα προσωπικά. Έτσι κι αλλιώς εγώ έκανα τις επιλογές μου, σωστές ή λάθος, και πληρώνω γι΄ αυτές. Από τη στιγμή που 18 ή και 20 χρονών παιδιά, τα οποία θα μπορούσαν να είναι μαθητές μου ή εγγόνια μου, βιαιοπραγούν και καταστρέφουν το ναό της ελεύθερης σκέψης, το ναό της Παιδείας, εγώ έχω στερέψει, έχω πεθάνει ψυχικά. Δεν έχει σημασία ο όποιος σωματικός μου τραυματισμός.
Μαζεύω λοιπόν, ότι απέμεινε μέσα μου, αντλώντας δύναμη από την αγάπη μου και μόνο για τη νεολαία μας, έστω κι αν κομμάτι της με πρόδωσε, και απευθύνω έκκληση να μην αναλωθείτε και πάλι σε ατέρμονες συζητήσεις, σε αδικαιολόγητες κομματικές αντεγκλήσεις και περίπλοκες αναλύσεις, χωρίς καμία ουσιαστική πρόταση. Η μοναδική ελπίδα της χώρας μας, τα νιάτα μας, περιμένουν άλλα από όλους εσάς. Μην τους προδώσετε. Εγώ δεν μπορώ πια να προσφέρω τίποτα παραπάνω. Ευτυχώς όταν είχα ακόμα δυνάμεις στις 3 Νοεμβρίου 2009 απέστειλα στον πρωθυπουργό και στους αρχηγούς των κομμάτων αναλυτική, ίσως και προφητική, επιστολή για τις θέσεις μου για όλα αυτά που μας πληγώνουν τόσο πολύ. Αν κάποιος από τους αρχηγούς θέλει να την δημοσιοποιήσει μπορεί να το κάνει. Ίσως οι σκέψεις μου εκείνες να φανούν χρήσιμες». Και ο πρύτανης τελειώνει με μια ευχή: «Να μην πάψετε να ασχολείστε με τα προβλήματα της παιδείας και της νεολαίας μόλις χαμηλώσουν τα φώτα της επικαιρότητας. Δεν θα υπάρξουν πολλές άλλες ευκαιρίες».
Τι να σχολιάσω μετά απο αυτό;... μπράβο του μόνο... αυτό και τίποτα άλλο.
Gandalf
Για τα μπλοκ του ΚΚΕ, μια πολύ όμορφη εικόνα που θυμάμαι.
Γένοβα 2001.
300.000 άτομα από ΟΛΗ την Ευρώπη διαδηλώνουν, ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΑΡΤΙ.
Πολύχρωμος κόσμος, μπλοκ μαθητών, ομάδων, μουσικά με 50+ άτομα, street theater μέσα στην πορεία.
Χαμόγελα, τραγούδια, φωνές, συνθήματα. Παγκοσμιοποιημένη διαδήλωση.
Κόβαμε βόλτες επι ώρες και χαζεύαμε τον κόσμο, πάνω κάτω επι ώρες.
Κάπου στο βάθος συνθήματα αταίριαστα με τα τραγουδιστά των υπολοίπων. Ανατριχιαστικά γνώριμα...
ΚΚΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ ΛΑΕ!!!!!
το μπλοκ του ΚΚΕ, περιφρούρηση με κοντάρια ανάμεσα σε εκατοντάδες άλλους τετραγωνισμένο πλήρως...
Παράταξη στρατιωτική.... Αγρίεψα, ρε στην Ιταλία είσαι, ανάμεσα σε εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές, ανακατεμένους που τραγουδούσαμε σε Ιταλικά,Ισπανικά, Αγγλικά συνθήματα και τραγούδια... ΑΛΛΑ ΟΧΙ.. ΚΚΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ ΛΑΕ ΛΕΜΕΕΕΕΕΕ
Γνωστή φάτσα ανάμεσα, μια πιτσιρίκα απο το σχολείο, χαμογελάω και πλησιάζω να χαιρετίσω, μια γνωστή μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, ανάμεσα σε εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου. Οι τύποι με τα οριζόντια στειλιάρια-σημαίες, ενωμένες με τις γροθιές τους, κρατάνε τις γραμμές και το παραλληλόγραμμο αδιάσπαστο. Μόλις με βλέπουν να πλησιάζω γυρνά και αγριοκοιτά. Το τσοπανόσκυλο προστατεύει το κοπάδι, να μην μπει κανείς μέσα απο το πολύχρωμο πλήθος και μολύνει το λαό του!!!! Χαλάρωσε του λέω, να χαιρετίσω θέλω. Σαν απάντηση κλείνει το κενό ανάμεσα στα δυο κορμιά των Κνιτών σαν πόρτα δίφυλλη. Ντράπηκα που μιλάμε την ίδια γλώσσα.... Άφησα την μικρούλα στο γυάλινο κλουβί της και συνεχίσαμε να τραγουδάμε με τους υπόλοιπους, αφήνοντας τους "δικούς" μας να βαυκαλίζονται επευφημώντας το κόμμα του λαού, ανάμεσα σε ένα πολύγλωσσο πλήθος... Οι άνθρωποι ήταν 20 χρόνια πίσω ΤΟΤΕ και τώρα είναι στα 30 πίσω απο την πραγματικότητα...
Gandalf dr685sm
09/12/2009, 18:18
ε τώρα είσαι "εγκάθετος"...:D :evil:
Υπόψη πως στην Γένοβα, οι περισσότεροι συλληφθέντες ήταν Ιταλοί (εντάξει.. φυσικό) και οι Έλληνες ώς δεύτεροι... τα στοιχεία είναι απο Europol και όποιος θέλει του τα δίνω. Δεν τα λέω αέρα πατέρα.
Πέρα απο αυτό όμως θα παραμείνω στην δήλωση του Πρύττανη που δείχνει πως ανθρώπους να δώσουν παιδεία έχουμε (και χαίρομαι τρομερά για αυτό)... τι στο καλό είναι εκείνο που δεν έχουμε τελικά και δεν αναπτύσεται η παιδεία;
Και μη μιλήσει κανείς για κονδύλια.. διότι αν μη τι άλλο , η παιδεία δίνεται απο ανθρώπους και βιβλία.. οχι απο υποδομές και υπηρεσίες (που είναι απλά βοηθήματα).. ΤΙ ΑΡΑΓΕ;
Αίντε μπας και ξεφύγουμε απο την στείρα αντιπαράθεση του ποιός είναι τι...
Αίντε ρε παιδιά.. τόσοι φοιτητές εδώ.. διαφωτίστε και εμάς τα γερόντια.. Προσωπικά δεν έχω φύγει ακόμα απο θρανία λόγω επαγγέλματος, αλλά οχι βέβαια σε ΤΕΙ και ΑΕΙ... δώστε μας τα φώτα σας.. τι είναι αυτό που ενοχλεί;
Gandalf
Ελπίζω ο Αλέξης να βγάλει την επιστολή του Κίττα σύντομα
Καλύτερα σε νέο θέμα η παιδεία...
Κρίμα να τγο μπαχαλέψουμε με ΚΚΕ και Α/Α και μπάτσους κλπ
Akatanomastos
09/12/2009, 18:35
δώστε μας τα φώτα σας.. τι είναι αυτό που ενοχλεί;
Gandalf
πρεπει πρωτα απο ολα να αναδιορθωθει το συστημα ριζικα
1) ωστε στο γυμνασιο/λυκειο μην μαθαινεις στειρα πραγματα, αλλα να βοηθησει ωστε να ανακλυπτεις μεσω ποικιλιας αντικειμενων τι ειναι αυτο που σε ελκει και σου αρεσει
2) επειτα, αφου εχεις παρει μια μυρωδια, να εχεις την επιλογη να δωσεις εξετασεις κατευθειαν στην σχολη που σε ενδιαφερει και αν επιτυχεις να εισαχθεις
με τα παραπανω αποφευγουμε:
α) την παντελη ελλειψη γνωσης για το τι θελουμε να κανουμε στο μελλον, με αποτελεσμα στις σχολες να βρισκοντε ατομα που δεν τους ενδιαφερει το αντικειμενο σπουδων τους, και ως συνεπεια να "σερνοντε" οσων αφορα τις επιδοσεις τους
β) δεν εισαγομαστε με τροπο κατα μεγαλο ποσοστο τυχαιο, βρισκομενοι σε σχολες που απλα ειχαμε γραψει στο μηχανογραφικο για να μην "μεινουμε στον αερα" αν δεν μπουμε εκει που θελουμε..
τελος, πρεπει να αναπτυχθουν και αλλοι κλαδοι απασχολησης, ωστε να μπορεις αξιοπρεπως να ζησεις και να κανεις καριερα σε κλαδους περα των τετριμενων οπως γιατροι δικηγοροι μηχανολογοι..
ΔΕΝ γινετε τοσος κοσμος να θελει να κανει αυτα τα πραγματα, με καρμπον γεννιομαστε οι γιατροι στην ελλαδα?
Απλα απο μικρους μας πιπιλιζουν το κεφαλι οτι μονο εκει κανεις λεφτα και εχεις κυρος αξιοπρεπεια, με αποτελεσμα να χουμε τοσους ανεργους στους κλαδους αυτους..
SpeakeasyBlues
09/12/2009, 19:04
πρεπει πρωτα απο ολα να αναδιορθωθει το συστημα ριζικα
1) ωστε στο γυμνασιο/λυκειο μην μαθαινεις στειρα πραγματα, αλλα να βοηθησει ωστε να ανακλυπτεις μεσω ποικιλιας αντικειμενων τι ειναι αυτο που σε ελκει και σου αρεσει
2) επειτα, αφου εχεις παρει μια μυρωδια, να εχεις την επιλογη να δωσεις εξετασεις κατευθειαν στην σχολη που σε ενδιαφερει και αν επιτυχεις να εισαχθεις
με τα παραπανω αποφευγουμε:
α) την παντελη ελλειψη γνωσης για το τι θελουμε να κανουμε στο μελλον, με αποτελεσμα στις σχολες να βρισκοντε ατομα που δεν τους ενδιαφερει το αντικειμενο σπουδων τους, και ως συνεπεια να "σερνοντε" οσων αφορα τις επιδοσεις τους
β) δεν εισαγομαστε με τροπο κατα μεγαλο ποσοστο τυχαιο, βρισκομενοι σε σχολες που απλα ειχαμε γραψει στο μηχανογραφικο για να μην "μεινουμε στον αερα" αν δεν μπουμε εκει που θελουμε..
τελος, πρεπει να αναπτυχθουν και αλλοι κλαδοι απασχολησης, ωστε να μπορεις αξιοπρεπως να ζησεις και να κανεις καριερα σε κλαδους περα των τετριμενων οπως γιατροι δικηγοροι μηχανολογοι..
ΔΕΝ γινετε τοσος κοσμος να θελει να κανει αυτα τα πραγματα, με καρμπον γεννιομαστε οι γιατροι στην ελλαδα?
Απλα απο μικρους μας πιπιλιζουν το κεφαλι οτι μονο εκει κανεις λεφτα και εχεις κυρος αξιοπρεπεια, με αποτελεσμα να χουμε τοσους ανεργους στους κλαδους αυτους..
Αυτα που τους γραφεις ειναι Κινεζικα, για να το "πιασουν" ρωτα τους τι θα κανουν αμα ειναι ειναι ηλικιας 40+ και τους στειλουν στον ΟΑΕΔ, να δουν τι πιανουν τα οποια πτυχια τους αλλα ας οψονται τα κομματα που προστατευουν τα κλειστα επαγγελματα (οπως ρουφιανους).
menelaos46
09/12/2009, 19:43
Ενεργοι πολιτες να δουμε ποτε θα γινουμε
byr0n...μου λες τι γινόταν παλιά.. σου λέω άσε να δούμε τι θα γίνει τώρα. Για την ιστορία πάντως οι δύο Ε.Φ. που έκαναν κατάχρηση εξουσίας στην Κυψέλη αποτάχθηκαν απο όσο ξέρω.
Άσε να δούμε και μην προτρέχεις. Τι μανία είναι αυτή;
Gandalf
Προτρέχω? μανία?? :nono:
Οι κανονισμοί και οι αυστηρές συνέπειες των ΕΔΕ που έγραψες ήταν σε ισχύ όταν έβγαλαν αυτές τις αποφάσεις.
Μακάρι να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο μάγε, γιατί όσο μας εκνευρίζουν οι μαλάκες αντιεξουσιαστές, δύο φορές περισσότερο μας εκνευρίζουν οι μαλάκες εξουσιαστές. Αν μη τι άλλο είναι πολύ πιο επικίνδυνοι.
menelaos46
09/12/2009, 19:53
Μακάρι να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο μάγε, γιατί όσο μας εκνευρίζουν οι μαλάκες αντιεξουσιαστές, δύο φορές περισσότερο μας εκνευρίζουν οι μαλάκες εξουσιαστές. Αν μη τι άλλο είναι πολύ πιο επικίνδυνοι. __________________
Ορθο και λογικο αυτο που λες.
Μια παρενθεση, γνωριζει καποιος αν η φωτογραφια της πρωτης σελιδας ειναι προιον μονταζ???
Γιατι ακουω διαφορα η ειναι γνωστο ποιος την εβγαλε, εννοω εφημεριδα, φωτοργαφος.
Akatanomastos
09/12/2009, 19:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από menelaos46
Ενεργοι πολιτες να δουμε ποτε θα γινουμε
ενεργοι ειναι οι μαθητες/φοιτητες που διαμαρτυροντε
αλλα εσενα δεν σου αρεσει..
για ρωτα καλυτερα τον εαυτο σου εσυ ποτε θα γινεις ενεργος..
SpeakeasyBlues
09/12/2009, 19:59
ενεργοι ειναι οι μαθητες/φοιτητες που διαμαρτυροντε
αλλα εσενα δεν σου αρεσει..
για ρωτα καλυτερα τον εαυτο σου εσυ ποτε θα γινεις ενεργος..
η απαντηση σου Απλη, Τιμια, Τελεια.
εννοει να στελνεις κανα email διαμαρτυριας σε "ανεξαρτητες" μη "κυβερνητικες" οργανωσεις
SpeakeasyBlues
09/12/2009, 20:01
γιατι οταν βγαινεις στον δρομο και διαμαρτυρεσε δεν ειναι ενεργος πολιτης?
το email ειναι ποιο ενεργο?:lol:
ειναι πολιτισμος!:a12:
Gandalf dr685sm
09/12/2009, 20:09
Δηλαδή να καταργηθούν οι Πανελλήνιες και να γίνονται απευθείας εξετάσεις στις σχολές σωστά;
Κάτι σαν το Αμερικάνικο πρότυπο με το SAT να δίνει μια βασική βαθμολογία που απλά παίζει ρόλο όταν δίνεις εξετάσεις για κολέγια .. σωστά;
Αυτό (δεν ξέρω αν είμαι σωστός) σε κάποιο παραπλήσιο βαθμό δεν προέβλεπε το σχέδιο της παιδείας που ακυρώθηκε απο την αντιπολίτευση το 1998 αλλά και απο το σύνολο των εκπαιδευτικών;
Δεν είναι μομφή... απλά οπως το θυμάμαι κάτι παραπλήσιο είχε.
Όσον αφορά την μέση εκπαίδευση, απο όσο θυμάμαι πάντα το σύστημα είναι έτσι προσαρμοσμένο για να ανταπεξέρθει στο τέλος , στο ρόλο των Πανελληνίων. Αν το δεύτερο αφαιρεθεί ίσως να λυθεί και αυτό που αναφέρουμε όσον αφορά την γνώση.
Αν μου επιτρέπετε πάντως... εκείνο που διακρίνω σαν παντελή έλλειψη δεν είναι η γνώση.. είναι ο επαγγελματικός προσανατολισμός στο σχολείο όπως σωστά αναφέρθηκε.
Και για να το πάω 10 βήματα πιο πέρα, το 80% των διαμαρτυρόμενων στους δρόμους , είναι εκείνοι που δεν βρίσκουν δουλειά στον τομέα τους και απαιτούν να δημιουργηθούν θέσεις σε αυτό το κομμάτι για να απορροφηθούν και να έχουν καλύτερο μέλλον ,..., σωστά;
Έλα όμως που όπως είπαμε.. ούτε 100.000 Γιατρούς και δικηγόρους μπορούμε να έχουμε , ούτε φυσικά δουλειά θα έχουν και εκείνοι αν όντως έβγαιναν στο επάγγελμα. Οπότε;...
Επίσης έχουμε την αιώνια διεκδίκηση όλων να μπουν στο Δημόσιο και να βολευτούν.(ναι.. ακόμα και υποψήφιων σε αστυνομικές σχολές.. αλλά και ανθρώπους σε ΑΕΙ που πετάνε την σκούφια τους για κάτι τέτοιο)... Δεν είναι τυχαίο άλλωστε οτι κάποιοι ήταν στο stage για 5 έτη με 400 ευρώ...και μην μου πείτε οτι δεν έβρισκαν κάτι άλλο γιατί θα γελάσω δυνατά.
Απλά περίμεναν την "αυτόματη πρόσληψη" ή την πίσω πόρτα... να βολευτούν στο Δημόσιο του 1000000 υπαλλήλων στα 5.500.000 εργαζόμενους σύνολο!!!
Που θέλω να καταλήξω;
Οτι τόσο η παιδεία , όσο και η οικονομία ενός κράτους έχει ώς κύριο διαχειριστή το ίδιο το κράτος και την εξουσία... που πολλές φορές βάζει το χέρι στο βάζο με το μέλι και θέλει κόψιμο απο την ρίζα αυτό... αλλά και οι υπόλοιποι τι κάνουμε ακριβώς;... ή αν θέλετε που αποβλέπουν τα όποια αιτήματα και διαμαρτυρίες; Στο μεγαλύτερο ποσοστό τους;
Μήπως να απολαύσουν λίγο απο το μέλι που κλέβουν και οι μεγάλοι;... αναρρωτιέμαι!
Έχω τύχει (δυστυχώς) σε ομιλία φοιτητών σε αμφιθέατρο και εκείνοι που μου έκανε (αλγεινή) εντύπωση ήταν δύο πράγματα.
1. Το οτι όποια/όποιος διαφωνούσε , πέρναγε απο ψυχολογικό και λεκτική πίεση/βιασμό. Και φιμωνόταν με συνοπτικές κουβέντες!!! Δεν ακουγόταν καν. Με "φασιστική συμπεριφορά" θα έλεγα, ιδιαίτερα απο κομματικές νεολαίες.
2. Οτι όσοι έμπαιναν και καλά σε ομάδες, κόμματα να διαμαρτυρηθούν , είχαν στο μυαλό τους , μελλοντικό βόλεμα σε γραφείο πολιτικού προσώπου ή στον δημόσιο τομέα..
Όταν λοιπόν υπάρχει αυτό απο πολύ νωρίς.. μήπως μιλάμε για φαύλο κύκλο;
Και έρχομαι στην Αστυνομία..
Έχεις πιτσιρικάδες που στα 17 τους, φυσικά δεν σκέπτονται και τόσο πολύ και μαζί με την αναζήτηση για επάγγελμα... σκέφτονται οτι σε ενα σώμα σαν την ΕΛ.ΑΣ θα έχουν και "μούρη" και θα είναι "εξουσία". Κακά τα ψέματα οι περισσότεροι έφηβοι αυτό σκέπτονται.
Στις Πανελλήνιες περνάνε στην σχολή και μετά απο κάτι αστεία ψυχομετρικά και αθλητικές δοκιμασίες , είναι δόκιμοι.
Σε εκπαίδευση που κάνουν, οι μισοί είναι "παραλία" και οι άλλοι μισοί είναι "καβλωμένοι". Και οι δύο πλευρές , είναι καμμένοι απο χέρι. Διότι δεν κοιτάνε την όποια ΜΕΤΡΙΑ εκπαίδευση, αλλά το πως θα πάρουν τηλέφωνο την γκόμενα ή το πως θα δείξουν οτι είναι "υλικό καλό". Υπερβολή και στις δύο μεριές.
Βγαίνουν στον δρόμο και μόλις εκεί καταλαβαίνουν τι τους περιμένει. Στο τμήμα δέχονται πιέσεις απο ανώτερους και δεν έχουν και διέξοδο. Όμως ήδη είναι στα 22-23 τους και το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι αυτό... τι κάνουν λοιπόν;.. ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ! Γίνονται Δημόσιο υπάλληλοι με την κακή έννοια και οχι αστυνομικοί.
Στην συνέχεια έρχονται αντιμέτωποι με τους πραγματικούς κακούς της κοινωνίας.. οπλισμένοι με ΑΚ47 και πολύ χρήμα, δεν νοιάζονται για την μούρη των αστυνομικών που πουλάνε καθώς η μόνη απάντηση τους είναι σφαίρες με διατρητικές κεφαλές.
Ο πιτσιρικάς χέζεται επάνω του.. δεν τον έχουν προετοιμάσει για κάτι τέτοιο. Θέλει να ξεσπάσει αλλά δεν μπορεί.. ούτε να παραιτηθεί μπορεί βέβαια γιατί τι θα κάνει μετά;
Και ξεσπάει με την λιγοστή και μέτρια εκπαίδευση σε αυτό που τον οδηγούν να κάνει με έμμεσες διαταγές.. να χτυπήσει άλλους και να καταχραστεί την όποια δύναμη έχει για να τηρεί τον νόμο. Να το παίξει εξουσία. Να βολευτεί εν ολίγοις όπως κάθε δημόσιος υπάλληλος που θα δούμε στην εφορία, στο ΙΚΑ κτλ.. μόνο που θα έχει και πιστόλι.
Η απάντηση σε αυτό;... να μπαίνουν στην σχολή μόνο συνειδητοποιημένοι ... λεκτικό πολλών αστυνομικών σχετικά με το θέμα. Να υπάρχει καλύτερο φιλτράρισμα στην είσοδο για να ξέρουν όλοι γιατί μπαίνουν και τι τους περιμένει. Ακόμα πιο σκληρό φιλτράρισμα στο ποιός θα μπορεί να μπεί αναλόγως ιστορικού (Φασιστόμουτρα εκτός).
Δύσκολα πράγματα αναφέρω έτσι;... σε άλλη χώρα ίσως. Αυτά που αναφέρω όμως εδώ είναι γνώμη πολλών αξιωματικών (χαμηλά στην κλίμακα ιεραρχίας) στην ΕΛ.ΑΣ και πολλών αστυνομικών νεαρών σε ηλικία.
Βλέπει μήπως κάποιος κάποια ίσως ομοιότητα;.. στην αρχή της πορείας και των δύο πλευρών; .. στην επιλογή βιοπορισμού;
Δύσκολο να χωνευτεί έτσι; .. το ξέρω γιατί είχα την ίδια γνώμη για τους αστυνομικούς (μπάτσους τότε)στο σύνολο τους. Μέχρι που είδα και κάποια άλλα πράγματα... και με έκανε να δώ και κάτι άλλο... οτι μέσα στους όσους βλαχό-μπατσους υπάρχουν.. υπάρχουν και μερικοί άσχετοι που το κάνουν μόνο για βόλεμα.. άλλοι που το κάνουν για να κοπανάνε κόσμο (αυτοί θέλουν πολλές κλωτσές)... άλλοι που το κάνουν λόγω διαταγών και επειδή δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς.. και λίγοι η αλήθεια που μπήκαν στην αστυνομία για να βοηθήσουν κόσμο.
Όλα..... για μένα τουλάχιστον έτσι;.. όλα ξεκινάνε απο αυτό που είπε ο Akatanomastos.. ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ και οχι απλά να βολευτείς. Μπορεί να γίνει;
Gandalf
menelaos46
09/12/2009, 20:19
ενεργοι ειναι οι μαθητες/φοιτητες που διαμαρτυροντε αλλα εσενα δεν σου αρεσει.. για ρωτα καλυτερα τον εαυτο σου εσυ ποτε θα γινεις ενεργος..
Προσωπικα δε γνωριζομαστε αρχικα οποτε δε μπορεις να ξερεις κατα ποσο ειμαι η οχι και καμια προθεση δεν εχω να στο αποδειξω γιατι δεν εχει και ουσια.
Οντως ειναι ενεργοι οι φοιτητες και οι μαθητες και μου αρεσει αυτο και δεν το κριβω.
Αυτο που δε μου αρεσει ειναι οτι με βαση αυτους τους ενεργους πολιτες και πισω απο αυτους( χωρις αυτοι να μπορουν να το φανταστουν καν) παιζονται τα μεγαλυτερα συμφεροντα.
Απο κει και περα αυτος δεν ειναι ο μονος τροπος. Με τους βανδαίσμους δε συμφωνω και δε μου αρεσουν.
Το ποιο σημαντικο ειναι πως οι ανθρωποι που εχουν βολευτοι δεν ειναι ενεργοι πολιτες. Οι σαρανταριδες, οι πενηνταριδες και οι περισσοτεροι τριανταριδες.
Επανασταση δεν ειναι οι βανδαλισμοι φιλος ουτε η αλλαγη εξουσιας.
Akatanomastos
09/12/2009, 20:24
Αυτό (δεν ξέρω αν είμαι σωστός) σε κάποιο παραπλήσιο βαθμό δεν προέβλεπε το σχέδιο της παιδείας που ακυρώθηκε απο την αντιπολίτευση το 1998 αλλά και απο το σύνολο των εκπαιδευτικών;
Δεν είναι μομφή... απλά οπως το θυμάμαι κάτι παραπλήσιο είχε.
Gandalf
γενικως συμφωνουμε σε αυτο το κειμενο σου..
οσον αφορα την παραθεση που εκανα,
εγω δεν συμφωνω με ολα οσα ζητανε κυριως οι αριστερες νεολαιες που ειναι στους δρομους.
αποδειξη οτι ζηταω ΑΝΟΙΧΤΑ καταργηση του ασυλου, κατι που αν το πω σε διαδηλωτες στην πορεια το λιγοτερο θα με δειρουν.
Το ζηταω ομως γιατι
1) ουτε ποτε ημουνα οργανωμενος σε παραταξη, που σωστα ανεφερες οτι στις παραταξεις, οποιασδηποτε μεριας, ΔΕΝ ΕΧΕΙς προσωπικη γνωμη, απλα γραμμη κομματος
2) εχω ζησει αρκετα χρονια σε ελληνικο πανεπιστημιο για να καταλαβω και το ασυλο τι ζημια εκανε στο πανεπιστημιο μου, και φανταζομαι και στα υπολοιπα της ελλαδας και
3) να δω και τα αποτελεσματα του συστηματος εισαγωγης αλλα και μη συνηδειτης επιλογης απο την πλειοψηφια των εισακτεων..
Καποιο αλλο πολυ σοβαρο θεμα ειναι αυτο που προκυπτει τα τελευταια χρονια, με ΕΠΙΒΟΛΗ αυξησης εισακτεων στα πανεπιστημια ανα την ελλαδα, απο το Υπουργειο, χωρις ομως αντιστοιχη αυξηση κονδυλιων, προσωπικου, υποδομων..
menelaos διαβασε αγορι μου το ποστ, γιατι με ειχες ρωτησει πριν 6-7 σελιδες ποιος θελει τα πανεπιστημια χαλια, και δεν δινει λεφτα..
Akatanomastos
09/12/2009, 20:29
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ που το ξεχασα..
Να ξηλωθουν ΟΛΕς οι παραταξεις μεσα απο τα πανεπιστημια
δεν εχουν ΚΑΜΙΑ δουλεια εκει μεσα..
ειναι νομιζω οτι χειροτερο για τα πανεπιστημια, τα πηγαινει πισω χρονια..
Περα απο ολα τα αλλα, αρκει να αναφερω τις συντεχνιακες και οικογενειακες σχεσεις μεταξυ καθηγητων εκπροσωπων φοιτητων, γιατι οι φοιτητες(τα τσιρακια τις Ν.Δ. ΠΑΣΟΚ. ΚΚΕ δλδ) εχουν λογο σε ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ!!!
ετσι δεν παει πουθενα ενα πανεπιστημιο..
οταν πχ επεμβαινουν οι φοιτητες που δεν εχουν καμια εμπειρια απο διδασκαλια και δεν αφηνουν τους καθηγητες να κανουν αλλαγη προγραμματος σπουδων
:yuck:
αμα θελουν οι φοιτητες να ανταλασσουν αποψεις και αλλα ωραια, ας κανουν ενα καρο συλογους για διαφορα ενδιαφεροντα υπο την αιγιδα του πανεπιστιμιου οπως γινετε σε ολο το κοσμο, αυτο το βρισκω λογικο:wave2:
Gandalf dr685sm
09/12/2009, 20:37
Akatanomastos....
αδερφέ... ΣΕ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;;;
Να σου πω οτι τα ίδια συντεχνιακά μαστίζουν και όλες τις δημόσιες υπηρεσίες... όλες τις Αρχές.. ακόμα και μέσα στο δικαστικό σώμα;
Να ποιά είναι τα προβλήματα... αίντε να βρούμε λύση για αυτά.
Gandalf
Akatanomastos
09/12/2009, 20:45
Akatanomastos....
αδερφέ... ΣΕ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;;;
Να σου πω οτι τα ίδια συντεχνιακά μαστίζουν και όλες τις δημόσιες υπηρεσίες... όλες τις Αρχές.. ακόμα και μέσα στο δικαστικό σώμα;
Να ποιά είναι τα προβλήματα... αίντε να βρούμε λύση για αυτά.
Gandalf
i know..
αυτα που εχω γραψει δεν λυνοντε ουτε σε 500 χρονια..
απλα ρωτησες τι πρεπει να γινει, και θεωρω αυτα απο τα ποιο βασικα..
το εξωφρενιστηκο ειναι οτι υπαρχουν καποιοι ικανοι και ορεξατοι ανθρωποι εκει μεσα, που ΔΕΝ τους αφηνουν περα απο το εκπαιδευτικο τους εργο να κανουν κατι για το πανεπιστημιο για να μην χαλασουν την πιατσα..
το να φτιαξει το ελλ. πανεπιστημιο
ειναι σαν να λεμε οτι θα σταματησει ο κοσμος να ψηφιζει αυτους που τον πηδανε τοσα χρονια..
πότε?
ποτέ..
Μια παρενθεση, γνωριζει καποιος αν η φωτογραφια της πρωτης σελιδας ειναι προιον μονταζ???
Γιατι ακουω διαφορα η ειναι γνωστο ποιος την εβγαλε, εννοω εφημεριδα, φωτοργαφος.
Η φωτογραφία είναι απ΄το Associated Press, και δεν είναι μοντάζ.
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=1990802
Καλησπέρα σε όλα τα μέλη.
Καλώ όλους να προβληματιστείτε με αυτό:
http://www.opengov.gr/yptp/
και αυτό:
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=85717&cid=4
Είναι ξεκάθαρος ο τρόπος με τον οποίο οι μπάτσοι μπορούν να σε ενοχοποιήσουν και απλά έρχεται το ΜΠΑΤΣΟΚ με το παραπάνω νομοσχέδιο να μας αποδείξει τι??? Μας φάγανε οι δημόσιες διαβουλεύσεις.. τσουτσούνες μπλε λέω εγώ..
Το περιστατικό με τον "φοιτητή με τις πυτζάμες" συνέβη την Κυριακή το μεσημέρι 06/12/2009 στην πλατεία Αριστοτέλους κατά τη διάρκεια πορείας στη μνήμη του Αλέξη. Τελικά αφέθη ελεύθερος και απάλλαχθηκε των κατηγοριών μετά από αλλαγή στην αρχική κατάθεση των μπάτσων λόγω της ύπαρξης του video...
Σε απλά λόγια αν δεν υπήρχε το video, ο "ο φοιτητής με τις πυτζάμες" στον οποίο είχαν φορτώσει 2 κακουργήματα θα είχε προφυλακιστεί και θα πήγαινε να δικαστεί για να φάει min 10 χρόνια.. (10 χρόνια πήγαινε το κάθε κακούργημα οπότε με συμψηφισμό την είχε σίγουρη τη 10ετια).
Άσχετο αλλά σχετικό σχετικά με το FORUM μας.. όπως και αρκετούς στην πορεία της Αθήνας, το παλικάρι το "κατέβασε" ζητάς.. ωραίο όπλο βρήκαν να χρησιμοποιήσουν οι μπάτσοι.. παίρνω την μηχανή μου και όποιον πάρει ο χάρος..δε μπορώ να πω.. πρωτότυπα μέτρα καταστολής!!
Τα συμπεράσματα δικά σας..
Πάντως , «θαυμάζω» την υπομονή σου βρε Gandalf (και αλλων) να περιμένεις ΠΟΤΕ η αστυνομία (αντε ,όχι όλοι …. )Τα ΜΑΤ , οι ασφαλίτες ,οι Δέλτα κ.λ.π … θα εξανθρωπιστούν…
Και μου αρέσει που λες «θα αλλάξουν τα πράγματα….»
Έτσι έλεγαν και το 75 και το 81 και το 93 και το 96 και το 2004 ….
Σε αυτά τα «σώματα» ΔΕΝ θα αλλάξουν ΠΟΤΕ τα πράγματα γιατί πολύ απλά ο λόγος που υπάρχουν είναι να έρχονται αντιμέτωποι με τον λαό…
Όσοι έρχονται αντιμέτωποι με τον λαό είναι απλά ΕΧΘΡΟΙ του και ως τέτοιοι θα αντιμετωπίζονται….
Τα δακρύβρεχτα περί «λαϊκών χαμηλόμισθων παιδιών» που «η ανάγκη τους έσπρωξε να γίνουν μπάτσοι» , μου θυμίζει την βιογραφία της γραμματέας του Χίτλερ , κας Γιουνκε….
Αφού ειχε τελειώσει ο πολεμος και συνειδητοποίησε τις φρικαλεότητες των ναζι , χρησιμοποίησε ως αλλοθι και δικαιολογία στον εαυτο της ότι ήταν μικρή σε ηλικια , δεν μπορούσε να καταλάβει τι εστί ναζισμός ,ειχε ανάγκη την δουλειά, δεν μπορούσε να ξερει κλπ….
Ώσπου μια μερα μετα από πολλα χρονια, το 1965,ειδε μια μαρμάρινη πλάκα σε ένα δρόμο που εγραφε «εδώ εκτελέστηκε η ΤΑΔΕ το 1942 σε ηλικία 17 χρονών γιατι αντιστάθηκε στους ναζι …»
Η ΤΑΔΕ ήταν συμμαθήτρια της Γιουνκε….
Και τότε κατάλαβε ότι θα ΕΠΡΕΠΕ να ξέρει…
Και τοτε καταλαβε ότι ηταν απλως άλλη μια συνεργάτης των ΝΑΖΙ..
Μεχρι τον θανατο της , η ΤΑΔΕ ήταν η ερινύα της και η στοιχειωμένη συνείδηση της …
Γι αυτό Gandalf , καμια ΕΔΕ δεν μπορει να μεταμορφωσει τα ζωα σε ανθρωπους …μονο οι ιδιοι μπορουν ..
menelaos46
10/12/2009, 03:19
αποδειξη οτι ζηταω ΑΝΟΙΧΤΑ καταργηση του ασυλου, κατι που αν το πω σε διαδηλωτες στην πορεια το λιγοτερο θα με δειρουν. Το ζηταω ομως γιατι 1) ουτε ποτε ημουνα οργανωμενος σε παραταξη, που σωστα ανεφερες οτι στις παραταξεις, οποιασδηποτε μεριας, ΔΕΝ ΕΧΕΙς προσωπικη γνωμη, απλα γραμμη κομματος 2) εχω ζησει αρκετα χρονια σε ελληνικο πανεπιστημιο για να καταλαβω και το ασυλο τι ζημια εκανε στο πανεπιστημιο μου, και φανταζομαι και στα υπολοιπα της ελλαδας και 3) να δω και τα αποτελεσματα του συστηματος εισαγωγης αλλα και μη συνηδειτης επιλογης απο την πλειοψηφια των εισακτεων.. Καποιο αλλο πολυ σοβαρο θεμα ειναι αυτο που προκυπτει τα τελευταια χρονια, με ΕΠΙΒΟΛΗ αυξησης εισακτεων στα πανεπιστημια ανα την ελλαδα, απο το Υπουργειο, χωρις ομως αντιστοιχη αυξηση κονδυλιων, προσωπικου, υποδομων.. menelaos διαβασε αγορι μου το ποστ, γιατι με ειχες ρωτησει πριν 6-7 σελιδες ποιος θελει τα πανεπιστημια χαλια, και δεν δινει λεφτα..
Δε θυμαμαι να σε ειχα ρωτησει κατι για τα πανεπιστημια και πραγματικα δε μπορεσα να το βρω...
menelaos46
10/12/2009, 03:37
το εχω (νομιζω) ξεκαθαρισει οτι δεν μιλω για το συνολο. παρ'ολα τ'αυτα υπαρχει ενα μεγαλο ποσοστο. και το γεγονος οτι εσεις οι ιδιοι οι μπατσοι τους ξερετε ποιοι ειναι και δεν κανετε τιποτα γι'αυτο σας κατατασει σχεδον στο ιδιο τσουβαλι. αν θελετε σαν "αστυνομια" να αποκατασταθει η φημη σας θα επρεπε να "δινετε" εσει οι ιδιοι τους συναδελφους σας μπας και καθαρισει το Σωμα. τοτε πρωτος εγω θα πω μπαρβο, να εισαι σιγουρος. για το 18+19 χρονων θα σου απαντησω στο τελος...
Βεβαιως και οι γιατροι ενος νοσοκομειου γνωριζουν ποιοι χρηματιζονται αλλα δεν κανουν κατι
Οπως και οι δικαστικοι
Και πολλοι αλλοι
Γιατι ομως νομιζεις οτι δε κανουν ουτε κι αυτοι κατι???
οι ζηταδες τουλαχιστον καταλαβαινουν τους μοτοσυκλετιστες. αληθεια ξερεις πως και απο ποιους συγκροτηθηκε το σωμα της ομοδας Ζ?
Η αληθεια ειναι οτι σας καταλαβαινουμε, για πες μου απο ποιους εσυ που ξερεις???
τωρα λοιπον θα σου απαντησω (μια που θιχτηκες) γι'αυτο που ειπα γιατι ειναι και πρωϊ και σκεφτομαι οτι λιγα εγραψα χθες βραδυ. οχι μονο ειναι κ@ργιολα. ειναι ανευθυνη κ@ργιολα. και θα δεχτω οτι ενα παιδι 18 και 19 χρονων δεν εχει την απαιτουμενη φαια ουσια στο κεφαλακι του για να σκεφτει ΤΙ ειναι εκει που παει και ΓΙΑΤΙ παει. εδω ερχεται η μανα ή και ο πατερας αν θελεις (αδιαφορο το φυλο) και τριβελιζει τα αυτια του παιδιου του για το δημοσιο, την ανεργια, την σιγουρη δουλεια και το γεγονος οτι θα μπορει απο πολυ μικρη ηλικια να ανοιξει ενα σπιτικο χωρις να τον νοιαζει αν θα παει καλα η δουλεια του ή αν θα τον απολυσει ο εργοδοτης την επομενη μερα. Οταν λοιπον τον πειθει και παει εκει και μετα απο 5-10-20 χρονια γινετε η στραβη, κλαιει και μοιρολογαει για το καμαρι του. Αν αυτος ο γονεας δεν ειναι ανευθυνος και ηλιθιος για το ιδιο του το παιδι τοτε ποιος ειναι?? Εχεις την εντυπωση οτι η μανα της πιτσιρικας που χτυπηθηκε πριν κανα μηνα θα θελει η κορη της να ξαναπαει στην ενεργο δραση. "Μισωσει και εχει ποτε της σταθερη δουλεια γι'αυτο που επαθε" θα λεει. αλλα μετα βλεπεις ειναι αργα...
Και το πρωι συνεχιζει να ειναι μαλακια ξανασκεψου το...
Εγω αυτο που θελω να πω ειναι να μη τα βαζουμε ολα σε ενα σακουλι και να διαχωριζουμε τον αξιο ανθρωπο απο το μαλακα.
Αν πετας πετρες σε οποιον φοραει στολη δημιουργεις μαλακες μπατσους και αυριο θα τους βρεις μπροστα σου.
Akatanomastos
10/12/2009, 03:44
Δε θυμαμαι να σε ειχα ρωτησει κατι για τα πανεπιστημια και πραγματικα δε μπορεσα να το βρω...
συγνωμη φιλε, απλα επειδη με σενα ειχα ανοιξει ενα "μετωπο" ανταλαγης αποψεων μπερδεψα τα ονοματα..
μπαρδον, αυτο θυμομουνα..
Αρχικά δημιουργήθηκε από mparmpanik
οταν λες "αμα θελαν θα χανε κανει και σοβαρα πανεπιστημια" σε ποιους ακριβως αναφερεσαι?
ποιοι ειναι αυτοι που "αμα θελαν" αλλα δεν θελουν?
menelaos46
10/12/2009, 04:10
ok το οτι ξενιχταμε και ασχολουμαστε με το moto.gr και το θεμα αυτο σημαινει οτι η ΕΛΠΙΔΑ τουλαχιστον δεν εχει πεθανει κι ας ειμαστε θεωρητικα απο αντιθετες οχθες.
Να ξερεις οτι γενικοτερα απο το γραφομενα σου σημφωνουμε σε πολλους τομεις
Ισως τελικα αλλαξει κατι....
Εγω αυτο που θελω να πω ειναι να μη τα βαζουμε ολα σε ενα σακουλι και να διαχωριζουμε τον αξιο ανθρωπο απο το μαλακα.
Αν πετας πετρες σε οποιον φοραει στολη δημιουργεις μαλακες μπατσους και αυριο θα τους βρεις μπροστα σου.
Ναι εκει ηταν το πρόβλημα... οτι τους πετάνε πέτρες.. αλλιως θα ηταν ολοι παιδιά του κατηχητικου..:smokin:
Αρχικά δημιουργήθηκε από nidi06
Καλησπέρα σε όλα τα μέλη.
Καλώ όλους να προβληματιστείτε με αυτό:
http://www.opengov.gr/yptp/
και αυτό:
Είναι ξεκάθαρος ο τρόπος με τον οποίο οι μπάτσοι μπορούν να σε ενοχοποιήσουν και απλά έρχεται το ΜΠΑΤΣΟΚ με το παραπάνω νομοσχέδιο να μας αποδείξει τι??? Μας φάγανε οι δημόσιες διαβουλεύσεις.. τσουτσούνες μπλε λέω εγώ..
Το περιστατικό με τον "φοιτητή με τις πυτζάμες" συνέβη την Κυριακή το μεσημέρι 06/12/2009 στην πλατεία Αριστοτέλους κατά τη διάρκεια πορείας στη μνήμη του Αλέξη. Τελικά αφέθη ελεύθερος και απάλλαχθηκε των κατηγοριών μετά από αλλαγή στην αρχική κατάθεση των μπάτσων λόγω της ύπαρξης του video...
Σε απλά λόγια αν δεν υπήρχε το video, ο "ο φοιτητής με τις πυτζάμες" στον οποίο είχαν φορτώσει 2 κακουργήματα θα είχε προφυλακιστεί και θα πήγαινε να δικαστεί για να φάει min 10 χρόνια.. (10 χρόνια πήγαινε το κάθε κακούργημα οπότε με συμψηφισμό την είχε σίγουρη τη 10ετια).
Άσχετο αλλά σχετικό σχετικά με το FORUM μας.. όπως και αρκετούς στην πορεία της Αθήνας, το παλικάρι το "κατέβασε" ζητάς.. ωραίο όπλο βρήκαν να χρησιμοποιήσουν οι μπάτσοι.. παίρνω την μηχανή μου και όποιον πάρει ο χάρος..δε μπορώ να πω.. πρωτότυπα μέτρα καταστολής!!
Τα συμπεράσματα δικά σας.. Εδω βαράγαν τον άλλο που έτρεχε να πιάσει το σκύλο του.....:bigcry:
Βεβαιως και οι γιατροι ενος νοσοκομειου γνωριζουν ποιοι χρηματιζονται αλλα δεν κανουν κατι
Οπως και οι δικαστικοι
Και πολλοι αλλοι
Γιατι ομως νομιζεις οτι δε κανουν ουτε κι αυτοι κατι???
Διότι η δουλειά του γιατρού δεν είναι να κανει το ντετεκτιβ στους συναδερφους του.
Απεναντιας του μπατσου "υποτιθεται" πως ειναι να μας προστατευει απο τους παρανομουντες, ειτε ειναι μπατσοι είτε γιατροι ειτε δικηγοροι ειτε οτιδηποτε.
Επρεπε να το ξερεις καλύτερα απο μενα με τη δουλεια που κανεις.
Αρχικά δημιουργήθηκε από Zid
ορθόν ρε ΄σεις....αλλά ο άλλος βγήκε βόλτα με το τσαντάκι του εν μέσω διαδήλωσης φορώντας πιτζάμες?? :look: :look:
ορθόν ρε ΄σεις....αλλά ο άλλος βγήκε βόλτα με το τσαντάκι του εν μέσω διαδήλωσης φορώντας πιτζάμες?? :look: :look: Θες να σου πω για φίλο μου που κατοικεί στα εξάρχεια... οπου βγήκε να πάει στο περίπτερο για τσιγάρα ... και τον μαζέψαν? :winka:
Εμ.. δεν σκέφτηκε να πάρει ταυτότητα για να πάει... μεχρι το περίπτερο ....:rolleyes:
Και ενα video για προβληματισμό... περι άρσης του Ασύλου
http://www.youtube.com/watch?v=etv8YEqaWgA&feature=player_embedded
Θες να σου πω για φίλο μου που κατοικεί στα εξάρχεια... οπου βγήκε να πάει στο περίπτερο για τσιγάρα ... και τον μαζέψαν? :winka:
Εμ.. δεν σκέφτηκε να πάρει ταυτότητα για να πάει... μεχρι το περίπτερο ....:rolleyes:
Με τις πυτζάμες κατέβηκε και αυτός? :look: :look:
Με τις πυτζάμες κατέβηκε και αυτός? :look: :look: Με το string!!!:lol:
:p
Gandalf dr685sm
10/12/2009, 07:50
ggs...
Μου αρέσει ο αντίλογος-διάλογος μαζί σου και φαντάζομαι το γνωρίζεις.. γουστάρω την "φιλονικία" μας διότι έχεις επιχειρήματα και έχουν και βάση.
Εκείνο λοιπόν που θα σε ρωτήσω αδερφέ είναι οτι αίντε λοιπόν και έχεις 100% δίκιο (όπως και αρκετοί) και όντως η ΕΛ.ΑΣ ώς σώμα Αρχής παύει να υφίσταται καθώς είναι "ανίατη-αδιόρθωτη"... Μετά ΤΙ;;;;;
Και μη μου αναφέρεις τα περί ουτοπικά οτι ο καθένας μπορεί να ορίσει-περιορίσει τον εαυτό του καθώς εδώ ακόμα και με την αστυνομία αρκετοί κοιτάνε να με/σε δαγκώσουν στο σβέρκο.
Αυτός είναι ο λόγος που ασχολούμαι και μάλιστα ΕΝΕΡΓΑ σε καθημερινή βάση έστω και απο μικρό βήμα (ηλεκτρονικό χώρο) μπας και βρεθεί ενα κοινό σημείο επαφής με 10 άτομα στην ΕΛ.ΑΣ και άλλα τόσα στους πολίτες.. αυτοί οι 10 ευελπιστώ οτι θα το πούνε σε άλλους 10 κοκ.. απο κάθε πλευρά. Είναι αυτό που μπορώ να κάνω ώς μονάδα και ώς πολίτης για κάτι καλύτερο.
Ξέρεις και ξέρω οτι η απόρριψη συλλήβδην κάποιων ανθρώπων μόνο και μόνο επειδή φοράνε στολή , δεν θα καταφέρει τίποτα.. έρχεται στο νόημα του menelaos46 (αδερφέ δεν ήξερα οτι ήσουν Ζ..έτσι κατάλαβα απο πιο πάνω απο την απάντηση σου. ) που αν είναι όντως αστυνομικός , δείχνει οτι υπάρχουν και άνθρωποι που είναι πολύ πιο ήπιων τόνων και πολύ πιο συνενοήσιμοι απο όσο πιστεύουν αρκετοί απο εδώ.
Οπότε για να σου απαντήσω... ναι.. δεν κουράζομαι να ασχολούμαι γιατί θέλω να ελπίζω σε κάτι καλύτερο με όποια συμμετοχή μπορώ να έχω.
Και εφόσον κάποιους σε ψηλά πόστα εξουσίας , ο Αλέξανδρος δεν τους αγγίζει απο κάποια forum... ας με ακούσουν αν θέλουν τουλάχιστον αυτοί που είναι δίπλα μου καθημερινά με στολή ή χωρίς στολή. Να με ακούσουν θέλω έτσι;... οχι ντε και καλά να συμφωνήσουν.
Αυτό το νόημα έχει και η πίστη μου στο σύστημα (που αρκετές φορές αν οχι τις περισσότερες είναι εκνευριστική... το αναγνωρίζω αυτό) όπου περιμένω κάποια στιγμή να δικαιώσει τις ελπίδες αυτές. Και δεν κάθομαι φυσικά περιμένοντας , όπως είπα.. κάνω οτι μπορώ ώς μονάδα και ώς άτομο.
Το να απελπιστώ και να πω.. αυτοί είναι και πρέπει να καούν-χαθούν.. τι καλό μπορεί να αποφέρει;
Gandalf
Gandalf dr685sm
10/12/2009, 08:50
μόλις είδα το νέο με τον φοιτητή και το πλασάρισμα της τσάντα... (για την ιστορία για πυτζάμες δεν μου κάνουν.. σαν παντελόνι παραλλαγής άσπρο-μαύρο-γκρί μοιάζει)... ΝΤΡΟΠΗ ΡΕ..
Συγνώμη αλλά αν ισχύει αυτό το πράγμα.. οι υπεύθυνοι πρέπει να λογοδοτήσουν και να αποταχθούν... τι πράγματα είναι αυτά;
ΝΤΡΟΠΗ... ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΥΠΑΡΚΤΑ.
Το video δείχνει κανονικά το "πλασσάρισμα" .. και τα αντίγραφα καταθέσεων στο κείμενο είναι αποδεικτικά στοιχεία οτι κάποιοι θεωρούν οτι είναι και εγώ δεν ξέρω τι ...
Και μετά αναρρωτιόμαστε γιατί ο κόσμος τα έχει με την αστυνομία.
Με συνοπτικές διαδικασίες (νόμιμες όμως) ΑΜΕΣΑ ΕΚΤΟΣ ΣΩΜΑΤΟΣ!!!!
Gandalf
ggs...
Μου αρέσει ο αντίλογος
Gandalf
Gandalf ,
Στην ερώτηση σου «μετά ,ΤΙ»
Θα σου απαντήσω …
Μετά , ίσως υπάρξει ένα σώμα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ που θα προσάγει σιδηροδέσμιους πολιτικούς , ηγούμενους , μεγαλοεργολάβους και μεγαλοεπιχειρηματίες και λοιπούς ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ …
Θα προσάγει μέλη φασιστικών οργανώσεων που κάνουν δολοφονικές επιθέσεις….
Θα κατηγορεί ανθρώπους με ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ στοιχεία , ΧΩΡΙΣ να τα κατασκευάζει …
Θα δείχνει τον ΙΔΙΟ σεβασμό στον πιτσιρικά με το παπί και στον Βουλευτή… (η αλήθεια είναι ότι ο πιτσιρικάς με το παπι αξιζει ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ σεβασμο από έναν βουλευτη)
Θα κατεβαίνει ΜΑΖΙ με τον υπόλοιπο κόσμο να διαμαρτυρηθεί ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ για το δίκιο του λαού.
Θα ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ παραβατικες συμπεριφορές συναδέλφων του και προϊστάμενων του..
Κ.Λ.Π. Κ.Λ.Π .
ΟΤΑΝ η αστυνομία γίνει εστί , πίστεψε με , μέχρι και οικονομική ενίσχυση στο σωματείο τους θα δώσω …
ΔΕΝ θα γίνει ΠΟΤΕ έτσι …. Όχι γιατί φταίνε (μόνο) οι αστυνομικοί ..την μεγάλη ευθύνη την έχουν τα «αφεντικά» τους που τους χρησιμοποιούν σαν ο τσομπάνης τον σκύλο…
Ειλικρινά , σου εύχομαι να πηγαίνουν καλά οι δουλείες σου , για να ζεις την οικογένεια σου με αξιοπρέπεια ….
Όσο ουτοπικά φαίνονται τα παραπάνω , άλλο τόσο ουτοπική είναι και η προσπάθεια σου να «εκπολιτίσεις» την ΕΛ.ΑΣ.
το ρεζουμέ απ το περιστατικό με τις πυτζάμες
είναι η π0ύστικη "εναπόθεση" της τσάντας απ τον μπατσούλη(τον πληρώνω να με προστατεύει)
που αυτόματα σου εξασφαλίζει 10 απροβλημάτιστα χρόνια στην Φυλακή.
Είτε πυτζάμες απ το λιντλ ή την σκελέα ή το κουστούμι του βασιλιά καρνάβαλου,σου φορτώνουν 10 χρόνια για πλάκα. :a021: ;)
sergiosm
10/12/2009, 09:25
Και ενα video για προβληματισμό... περι άρσης του Ασύλου
http://www.youtube.com/watch?v=etv8YEqaWgA&feature=player_embedded
Δηλαδή ή καταστέλουμε τα πάντα ;;
ή
Αφήνουμε τα πάντα ελεύθερα;;
Δηλαδή μέση οδός δεν υπάρχει;;
Γιατί απλά και ωραία να μην υπάρχει η παραπάνω αντιμετώπιση στη βία (δηλαδή μόνο σε αυτούς που σπάνε και καίνε) και
ΚΑΜΙΑ απολύτως αντίδραση σε κάθε ειρηνική διαδήλωση;;;
Και πέρα από αυτά: Η ομοιότητα με τα επεισόδια την αθήνα που ακριβώς είναι;;;
sergiosm
10/12/2009, 09:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από golis
είναι η π0ύστικη "εναπόθεση" της τσάντας απ τον μπατσούλη(τον πληρώνω να με προστατεύει)
Είτε πυτζάμες απ το λιντλ ή την σκελέα ή το κουστούμι του βασιλιά καρνάβαλου,σου φορτώνουν 10 χρόνια για πλάκα. :a021: ;)
Το περιστατικό με τις πυτζάμες αποδεικνύει πολλά για ορισμένα άτομα μέσα στην αστυνομία.
και είναι επιεικώς ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ
Και δυστυχώς ρίχνει λάδι στη φωτιά και προκαλεί.
Οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί δεν πρέπει απλώς να φύγουν από το σώμα, πρέπει να πάνε και φυλακή.
Όμως, δεν είναι δυνατό να αποτελεί το ΑΛΛΟΘΙ όλων όσων θέλουν να βλέπουν την κάθε πόλη να καίγεται.
:wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από golis
Το ρεζουμέ φίλε golis δεν είναι μόνο αυτό ….
Το ρεζουμέ είναι ότι καταγγελίες για στημένες κατηγορίες υπάρχουν εδώ και χρόνια για εκατοντάδες τέτοιες περιπτώσεις , αλλά χρειάστηκε ένα ερασιτεχνικό βίντεο για να τους αναγκάσει να το παραδεχτούν … υπήρχαν - υπάρχουν πολλοί μέσα σε κελί με τέτοιες στημένες κατηγορίες …
Το ρεζουμέ είναι ότι στο «στήσιμο» συμμετείχαν καμία εικοσάρια αστυνομικοί και ΚΑΝΕΙΣ δεν το κατήγγειλε ή δεν το εμπόδισε…
Και σε ρωταω ρε Γανδαλφ ….ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΗΛΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ και να περασουν από ΔΙΚΗ ή ΟΧΙ?
Gandalf dr685sm
10/12/2009, 09:39
ggs.. .οχι να εκπολιτίσω φίλε...
να προσπαθήσω όσο μπορώ να βάλω σε σκέψεις θέλω. Όπως είπα και πριν... το δύσκολο είναι να ακούσει ο ένας τον άλλον. Οχι στο αν θα συμφωνήσουν ή θα διαφωνήσουν.
Σε κάθε διάλογο-αντίλογο ακούγονται διάφορα.. πάρε παράδειγμα εμάς τους δύο.
Είμαστε εκ διαμέτρους αντίθετοι σε σκέψη και ιδέες. Παρόλα αυτά , ξέρουμε τι είναι ο ένας και τι ο άλλος. Ξέρουμε πως να συμπεριφερθούμε χωρίς να πατήσουμε ο ένας τον κάλο του άλλου.
Σκέψου λοιπόν (κάτι που δεν είναι ουτοπικό και θα σου ΄φέρω και παράδειγμα κειμένου απο το παρελθόν... ΑΛΗΘΙΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ)... Σκέψου λοιπόν διαδήλωση πολύ έντονη.. μα πολύ έντονη αλλά χωρίς βία ούτε απο την μία ούτε απο την άλλη πλευρά.
Ωραία εικόνα έτσι;...
Διάβασε το παρακάτω .. και δες το με μια γενική ματιά. Αφαιρώντας τις παραμέτρους των εποχών που υπήρχαν τότε και εκείνες που υπάρχουν τώρα.
Από το τελευταίο βιβλίο του Ηλία Ψυχογιού,
"Ενα απόγευμα του θέρους 1977, ομάς οπαδών ενός πολιτικού κόμματος, κατόπιν μυστικής ατομικής ειδοποιήσεως, συνεκρότησαν αιφνιδίως συγκέντρωσιν, αποτελουμένην από 700 περίπου άτομα, έξω από την Αργεντινήν Πρεσβείαν, εις οδόν Βασ. Σοφίας.
Μόλις συνεκεντρώθησαν, άνοιξαν τα πλακάτ με τα συνθήματά των και εφώναζαν τα ίδια συνθήματα δια να τα ακούσουν μάλλον οι περαστικοί και όχι ο Πρέσβης, διότι, λόγω της ώρας, η Πρεσβεία ήτο κλειστή.
Το περιστατικόν ανεφέρθη αμέσως εις την Αστυνομικήν Διεύθυνσιν υπό της Φρουράς της Πρεσβείας και διετάχθη η κινητοποίησις των Αστυνομικών Μονάδων επιφυλακής (ΜΑΤ και άλλων).
Ο καταφθάσας επικεφαλής Αστυνόμος, εκάλεσε τους συγκεντρωθέντας να διαλυθούν και απομακρυνθούν από εκεί.
Η απάντησις εκ μέρους του Αρχηγού της ομάδος ήτο η εξής: 'Σύμφωνα με το Σύνταγμα, έχουμε το δικαίωμα να συγκεντρωνόμαστε ησύχως και αόπλως. Εφ' όσον λοιπόν είμαστε ήσυχοι και άοπλοι, δεν έχετε δικαίωμα να μας διαλύσετε'.
Ο Αστυνόμος μετά την δήλωσιν αυτή του Αρχηγού της ομάδος, ευρέθη εις αμηχανίαν και εζήτησεν οδηγίας από την Αστυν. Διεύθυνσιν. Του εδόθησαν οδηγίαι και εκάλεσε τους συγκεντρωμένους να απομακρυνθούν, διότι διετάρρασσαν την μεσημβρινήν ησυχίαν.
Επ' αυτού έλαβεν, από τον Αρχηγόν, την εξής απάντησιν: 'Εντάξει, κύριε Αστυνόμε, αφού αυτός είναι ο λόγος που μας προσκαλείτε να φύγωμε, θα παύσωμε να φωνάζωμε', και έδωσε αμέσως εντολήν εις τους συγκεντρωμένους να μη φωνάζουν και διαταράσσουν την μεσημβρινήν ησυχίαν. Αυτοί υπήκουσαν. Ανοιξαν τα πλακάτ με τα συνθήματά των και παρέμειναν ακίνητοι και αμίλητοι έξω από το κτίριον της Πρεσβείας.
Κατόπιν της στάσεως αυτής των συγκεντρωθέντων, ο Αστυνόμος ευρέθη και πάλιν εις δύσκολον θέσιν. Εζήτησεν και έλαβε νέας οδηγίας, από την Αστυνομικήν Διεύθυνσιν. Τους συνέστησε να φύγουν, διότι εμπόδιζαν την κυκλοφορίαν των πεζών.
Και νέα έκπληξις επερίμενε τον Αστυνόμον.
Οι συγκεντρωμένοι επήγαν και εστάθηκαν πλησίον της οικοδομικής γραμμής, ώστε να μην εμποδίζουν την κίνησιν των πεζών.
Κατόπιν και αυτής της συμπεριφοράς του πλήθους, άλλη δικαιολογία επεμβάσεως της Αστυνομίας δεν υπήρχεν, ειμή μόνον η τήρησις της διαδικασίας διαλύσεως την οποίαν προβλέπουν οι νόμοι.
Αμέσως μετέβη εις τον τόπον ο εκπρόσωπος του Αστυν. Δ/ντού, κομίζων και την απαγορευτικήν απόφασιν της συγκεντρώσεως, ο Εισαγγελεύς και ο Υπάλληλος της Νομαρχίας. Μόλις το πλήθος εκλήθη άπαξ προς διάλυσιν, συνεμορφώθη αμέσως και διελύθη εντός ολίγων δευτερολέπτων. Δεν ανέμενεν δευτέραν πρόσκλησιν προς διάλυσιν, φοβούμενον προφανώς την διενέργειαν συλλήψεων πριν κληθεί δια τρίτην φοράν.
Ετσι η ομάς αυτή έκαμε την δημοσίαν εμφάνισίν της, εδημιούργησεν τας εντυπώσεις της και όταν αντελήφθη ότι ο κίνδυνος ευρίσκεται 'επί θύραις', διελύθη αμέσως, ώστε να μην δώσει την ευκαιρίαν εις την Αστυνομίαν να τους συλλάβει δια παράβασιν του άρθρου 171 του Ποιν. Κώδικος" ("Δημόσιαι συναθροίσεις", Αθήναι 1979, σ.114-6).
Μπορεί να φαίνεται αστείο όταν το διαβάζεις, αλλά κατανοείς φαντάζομαι οτι και μήνυμα πέρασαν και οι αστυνομικοί δεν άνοιξαν ούτε μύτη.. πόσο μάλλον σε μια εποχή πολύ δύσκολη , αφού η χούντα ήταν πολύ κοντά σαν νοοτροπία.
Και σε ρωταω ρε Γανδαλφ ….ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΗΛΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ και να περασουν από ΔΙΚΗ ή ΟΧΙ?
Το είπα και πιο πάνω... .και οχι μόνο αυτοί, αλλά και ο υπεύθυνος αξιωματικός ομάδας που έχει την ευθύνη επιχειρήσεων και ο απο πάνω του σε διαθεσιμότητα γιατί δεν ξέρει τι κοθώνια έχει απο κάτω... πρόσθετα όμως θα πώ αυτό που είπε και ο sergiosm... δεν είναι άλλοθι.
Gandalf
Δηλαδή ή καταστέλουμε τα πάντα ;;
ή
Αφήνουμε τα πάντα ελεύθερα;;
Δηλαδή μέση οδός δεν υπάρχει;;
Γιατί απλά και ωραία να μην υπάρχει η παραπάνω αντιμετώπιση στη βία (δηλαδή μόνο σε αυτούς που σπάνε και καίνε) και
ΚΑΜΙΑ απολύτως αντίδραση σε κάθε ειρηνική διαδήλωση;;;
Και πέρα από αυτά: Η ομοιότητα με τα επεισόδια την αθήνα που ακριβώς είναι;;; Ειλικρινά.. δε ξέρω αν παίζει μέση οδός.... πάντως και η άρση δεν ειναι λύση
Όμως, δεν είναι δυνατό να αποτελεί το ΑΛΛΟΘΙ όλων όσων θέλουν να βλέπουν την κάθε πόλη να καίγεται.
Όπα βρε sergios..... Ποιός υποστηρίζει κάτι τέτοιο?
Είναι ΤΡΑΓΙΚΟ όμως για κάθε ευνομούμενη κοινωνία να κινδυνεύει ένας αθώος να περάσει τη ζωή του στη φυλακή, και να στηρίζει τις ελπίδες του όχι στην αστυνομία ή στην δικαιοσύνη αλλά στην τύχη του να τραβήξει κάποιος βίντεο :sick:
Απορία μου προκαλεί πάντως ότι στο υπόμνημα που κατέθεσαν για το "λάθος" στον ανακριτή δεν υπήρξε συνέχεια απ΄αυτόν. Δλδ δεν του έκανε καμμία εντύπωση??:confused: :confused:
Gandalf dr685sm
10/12/2009, 09:47
byr0n.. με δεδομένο οτι χθες το απόγευμα βγήκε η σχετική απόφαση αθώωσης , δώσε λίγο χρόνο να δούμε τι θα γίνει σήμερα....
Gandalf
Cpt. Haddock
10/12/2009, 09:51
Ειλικρινά.. δε ξέρω αν παίζει μέση οδός.... πάντως και η άρση δεν ειναι λύση
Γιατί;
Ξαναρωτάω. 9 χρόνια (1974-1983) που δεν υπήρχε άσυλο, πως κινδύνευσε το πανεπιστήμιο;
Στις υπόλοιπες χώρες που δεν υπάρχει, δεν διακινούνται ελεύθερα οι ιδέες;
Τέλος, εν έτει 2009, με διαδίκτυο, φόρα, ιστολόγια κλπ, οι μόνοι που θεωρουν τα πανεπιστήμια χώρους διακινησης ιδεών ειναι τα γερόντια που έζησαν το Μαη του 68 και τα γεμάτα αμφιθέατρα.
Πριν ο Κον-Μπετίτ γίνει ευρωβουλευτής :rolleyes:
ggs.. .
Gandalf
Καλα , γκανταλφ οσο αφορά το κείμενο προφανώς κάνεις πλάκα ….
Εκτός και αν εννοείς απόλυτη διαμαρτυρία το κόκκινο περιβραχιόνιο που φοραν οι Γιαπωνέζοι όταν δουλεύουν για να δείξουν ότι απεργούν ….
Το περιστατικο με τις πυτζαμες , δυστυχως ΔΕΝ αφορα μονο τους παρευρισκόμενους αστυνομικους ….
Είναι μερος ενός σχεδιου και μιας σκηνοθεσιας που την εφαρμόζουν καιρο τωρα … και οι σκηνοθέτες δεν είναι οι απλοι μπατσουληδες αλλα οι πολύ πιο πανω τους …
Το θεμα δεν είναι αν συμφωνουμε εμεις …
Το θεμα είναι ότι σε μια 35χρονη "δημοκρατια" , το ΚΡΑΤΟΣ καταδικάζει ΠΟΛΙΤΕΣ με κατασκευασμένα ενοχοποιητικά στοιχεία…. Και δεν είναι «μεμονωμένο» περιστατικό…
Το μόνο «καλό» απ αυτό , είναι ότι αφυπνίζει ολο και περισσότερους ανθρώπους….
Εύχομαι να μην χρειαστεί να «αφυπνιστείτε» ποτέ…
Gandalf dr685sm
10/12/2009, 10:04
Καλα , γκανταλφ οσο αφορά το κείμενο προφανώς κάνεις πλάκα ….
Κάνω;;;;
Σκέψου το στην σημερινή εποχή... έχεις μια ομάδα ανθρώπων που διαμαρτύρεται και δεν προκαλεί.. δεν σπάει.. δεν ρημάζει. τι να σου φέρω για παράδειγμα;
Μια καθιστική , σιωπηλή διαμαρτυρία. Κάτι σαν εκείνο που έγινε για τα δάση ας πούμε... Δεν πέρασε μήνυμα.. δεν ήταν ηχηρό;... πειράχτηκε κανείς ή η περιουσία του; Δεν αφορούσε πρόβλημα Πανελλήνιο για όλους ανεξαρτήτως τάξης;.. δεν ήταν θέμα ζωής;
Τι λες;
Gandalf
Εχετλαίος
10/12/2009, 10:07
Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs
"δημοκρατια"
Δημοκρατία κατ' επίφαση και μόνο. Ορθή η χρήση των ομοιοματικών!
(τι θα γίνει ρε κοπέλα μου με εκείνο το κWλοεισητήριο για Tuvalu; Δεν αντέχω άλλο εδώ!)
Gandalf dr685sm
10/12/2009, 10:10
(τι θα γίνει ρε κοπέλα μου με εκείνο το κWλοεισητήριο για Tuvalu; Δεν αντέχω άλλο εδώ!)
ντεν έκει.. sold out... την γκάνουν πολοί προς ντα εκεί...:D :D
Gandalf
mats8282
10/12/2009, 10:14
ΝΤΡΟΠΗ... ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΥΠΑΡΚΤΑ.
Το video δείχνει κανονικά το "πλασσάρισμα" .. και τα αντίγραφα καταθέσεων στο κείμενο είναι αποδεικτικά στοιχεία οτι κάποιοι θεωρούν οτι είναι και εγώ δεν ξέρω τι ...
Και μετά αναρρωτιόμαστε γιατί ο κόσμος τα έχει με την αστυνομία.
Gandalf
Να ηταν και η μοναδικη περιπτωση να ελεγες παει στο διαολο και ενταξει εγινε μια φορα..Αν δεν υπηρχαν μαρτυρες και ο αλλος με την καμερα ο νεαρος θα πηγαινε στο διακστηριο με 2 κακουργηματα στα καλα καθουμενα..
Ας σκεφτουμε ομως και το αλλο,απο τις 900 τοσες προσαγωγες και κυριως τις 150 συλληψεις ποσες αραγε να ηταν παρομοιες και τι συμπεριφορα ειχαν οι αστυνομικοι προς τους πολιτες..Ποσοι πανε για κακουργηματα με καρμπον καταθεσεις ΜΑΤατζηδων κλπ..Ποσοι χρυσαυγιτες σαν αυτον στα Χανια,που ουτε αυτον θα τον ξεραμε αν δεν υπηρχε η τεχνολογια,ηταν σε διατεταγμενη υπηρεσια διπλα σε ΜΑΤατζηδες ή γυρω απο πορειες παρεα με τους αλλους αστυνομικους που ειναι σε ειδικη αποστολη....Ποσο επιβαρυντικος για αθωους πολιτες ειναι ο κουκουλονομος και ο αντιτρομοκρατικος την στιγμη που ειναι δεδομενες τετοιες συμπεριφορες στην αστυνομια και τι κανει το κρατος για να προβλεψει και να τιμωρησει τετοιες συμπεριφορες περα απο το να προσθετει κακουργηματικο χαρακτηρα σε τυχον παραβατικες συμπεριφορες με γελοιες κατηγοριες...Κατα τα αλλα ολα τα κανουμε καλα σαν κρατος και φταινε οι ψειρες που αντιμιλανε,οπως το indymedia που το εχουν παρουσιασει τα ΜΜΕ και οι αρχοντες σαν αντρο τρομοκρατικης οργανωσης....
Οσο για την παραλλαγη :D
για την ιστορία για πυτζάμες δεν μου κάνουν.. σαν παντελόνι παραλλαγής άσπρο-μαύρο-γκρί μοιάζει
ΥΓ Στον στρατο εμενα μου εδωσαν απο τις αλλες :mad:
182848
Σκέψου το στην σημερινή εποχή... έχεις μια ομάδα ανθρώπων που διαμαρτύρεται και δεν προκαλεί.. δεν σπάει.. δεν ρημάζει. τι να σου φέρω για παράδειγμα;
Τους μπράβους στα Χανιά ? :rotflmao: :lol: :rotflmao:
Γιατί;
Ξαναρωτάω. 9 χρόνια (1974-1983) που δεν υπήρχε άσυλο, πως κινδύνευσε το πανεπιστήμιο;
Στις υπόλοιπες χώρες που δεν υπάρχει, δεν διακινούνται ελεύθερα οι ιδέες;
Τέλος, εν έτει 2009, με διαδίκτυο, φόρα, ιστολόγια κλπ, οι μόνοι που θεωρουν τα πανεπιστήμια χώρους διακινησης ιδεών ειναι τα γερόντια που έζησαν το Μαη του 68 και τα γεμάτα αμφιθέατρα.
Πριν ο Κον-Μπετίτ γίνει ευρωβουλευτής :rolleyes: το video που έβαλα το ειδες?:wave2:
Cpt. Haddock
10/12/2009, 10:18
το video που έβαλα το ειδες?:wave2:
Δε μπαινω youtube απ' τη δουλεια :sick:
1 καταρχην το αυλο ποτε δεν καταργηθηκε ουτε επι χουντας
2 το μονο που εχει καταργηθει ειναι το οχταωρο (αλλα ποφανως μας απασχολει λιγοτερο απο το ασυλο)
3 εχουμε κοινοβουλευτικη προεδρευομενη δημοκρατια οχι δημοκρατια που ειναι μονο η αμεση (αυτο για οσους επικαλουνται τους αρχαιους ημων προγονους)
4 οι ειρηνικες διαμαρτυριες ποτε μα ποτε δεν εφεραν αποτελεσμα. και οποτε ξεκινησαν ετσι (λουθερ κινγκ, γκαντι) κατεληξαν σε αιματοχησιες
5 παντα μια μειοψηφια κινουσε την ιστορια. νομιζετε οτι με τον γκαντι πχ ασχολιοταν η πλειοψηφια των ινδων? απλα δημιουργειται μια "κρισιμη μαζα" η οποια ποσοτικα διαφερει αναλογα τις συνθηκες. μηπως στη χουντα οι φιλησυχοι πολιτες επι 7 χρονια δεν ελεγαν "εχω οικογενεια?"
6 σε κανενας σωφρωνα δεν αρεσει η βια. αλλα εκει καταληγεις παντα διοτι οταν επερχονται αλλαγες το στατους κβο αναγκαστηκα υπερασπιζεται τον εαυτο του με την βια και εισαι υποχρεωμενος να την χρησιμοποιησεις και συ.
7 και κανενας δεν βλεπει οτι την σπιθα στη φωτια το σ-κ-δ την εριξε η αναιτεια, παρανομη και εξωφρενικη εισβολη στο ρεσαλτο , η συλληψη 60+ατομων και η προσπαθεια να τους κανουν γιαφκα και τρομοκρατες το σαββατο?ηδη οι 22 ειναι εξω σχεδον ολοι οι της καταληψης ενω οι κατηγοριες πεφτουν ολες!
ακομα και η κροτου-λαμψης που βρεθηκε (αλλα δεν περιγραφηκε στην εκθεση ευρηματων) ηταν σκασμενη
οτι ο χρυσοχοιδης θελει ντε και καλα να τα παιξει ραμπο ?
οτι εδω και ενα μηνα στοχοποιει εναν ολοκληρο πολιτικο χωροι αφου δεν μιλα για "κουκουλοφορους" αλλα ευθεως για α/α που προκαλουν επειδοδεια?
δεν ειδατε οτι στην πορεια της 17ν το μπλοκ των α/α ηταν 7-8- χιλιαδες ατομα? νομιζετε οτι εαν ηθελαν τοσοι ανθρωποι να προκαλεσουν επισοδεια δεν θα το εκαναν?
το μονο που μενει ειναι να σκεφτουμε ποσοι και ποσοι δεν βρισκονται αναιτια μεσα επειδη δεν καταγραφηκε το γεγονος απο καποια καμερα διαδηλωτη
και που παλιοτερα που δεν υπηρχαν κινητα κλπ.......οσο υπαρχει αδικια δεν θα υπαρχει ειρηνη. και η αδικια ειναι δομικο συστατικο του καπιταλισμου (κρατικου ή ελευθερου)
"η μεγαλυτερη επαναστατικη πραξη σε καιρους συνολικης διαστρεβλωσης της πραγματικοτητας ειναι απλα να λες την αληθεια"
ορσον ουελς
sapila racing
10/12/2009, 10:21
Δεν μου κάνει εντύπωση το περιστατικό, είναι συνήθης τακτική να φορτώνουν οι ίδιοι τα 'αποδεικτικά στοιχεία'.
Απλά έκατσε και τους κατέγραψαν αυτη τη φορά, τυχερός ηταν ο άνθρωπος, άλλοι όμως δεν ήταν.....
Σίγουρα θα γίνει ΕΔΕ... :lol:
Cpt. Haddock
10/12/2009, 10:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από iosif
1 καταρχην το αυλο ποτε δεν καταργηθηκε ουτε επι χουντας
[...]
Πως να καταργηθεί, αφού δεν υπήρχε; :confused:
Δε μπαινω youtube απ' τη δουλεια :sick: αα οΚ!!:beer:
Πως να καταργηθεί, αφού δεν υπήρχε; :confused:
επισημως δεν καταργηθηκε ποτε
α επισης τα βιντεο βρεθηκαν μεσω ιντυμεντια
ναι αυτου που θελουν να κλεισουν..
Gandalf dr685sm
10/12/2009, 10:26
Οσο για την παραλλαγη
Χαχαχαχαχαχαχαχα.......:bigcry: :bigcry: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Sorry... λάθος μου, αλλά δεν είδα δεί φωτό .. μόνο το video και δεν φαινόταν καθαρά. Όντως πυτζάμα ... μα τι στο καλό.. στον δρόμο με πυτζάμα;
Gandalf
Πως να καταργηθεί, αφού δεν υπήρχε; :confused: :lol: Οντως :)
Gandalf dr685sm
10/12/2009, 10:27
δεν βρέθηκαν απο indymedia... στο youtube είναι ανεβασμένο και έχει περάσει σε πολλά ειδησεογραφικά portals. Το indymedia απλά το είδε "πρώτο".
Gandalf
το ουτοπικο δεν ειναι μια δικαιη ελευθερη αυτοδιαχειριζομενη κοινωνια
αυτες υπηρξαν, και θα υπαρξουν
(μια μελετη στα βιβλια του εθνολογου προσφατως αποοθενοντα κλοντ λεβι στρος αλλα και τα εκατονταδες αυτοδιαχειριζομενα εργοστασια αγροκτηματα κλπ.το αποδεικνυουν)
ουτοπια ειναι ο δικαιος και ελευθερος καπιταλισμος (κρατικος ή ιδιωτικος)
Cpt. Haddock
10/12/2009, 10:27
επισημως δεν καταργηθηκε ποτε
Σίγουρα μιλάμε για το ίδιο πράγμα;
Εγώ μιλάω για το καθεστώς* ασύλου που θεσμοθέτησε ο μακαρίτης ο ΑΓΠ το 1982 με το νομο-πλαίσιο των ΑΕΙ και που το έβαλε σα διάταξη για να μειώσει τις φωνές των αριστερών που διαφωνούσαν με το νομο και των καθηγητών που είχαν ξεσηκωθεί.
Είχε μια φοβερή γελοιογραφία ο Ιωάννου στον "Τριτο δρόμο" στο "Ποντίκι" για το θέμα τότε...
*λένε οτι ο ΑΓΠ καθιέρωσε και τη λέξη "καθεστως" :wacko:
δεν βρέθηκαν απο indymedia... στο youtube είναι ανεβασμένο και έχει περάσει σε πολλά ειδησεογραφικά portals. Το indymedia απλά το είδε "πρώτο".
Gandalf
εννοω οτι απο κει υπηρξε συντονισμος για ανευρεση των βιντεο!οποως και με τα "πρασινα σταρακια"
Κάνω;;;;
Μια καθιστική , σιωπηλή διαμαρτυρία. Κάτι σαν εκείνο που έγινε για τα δάση ας πούμε... Δεν πέρασε μήνυμα.. δεν ήταν ηχηρό;... πειράχτηκε κανείς ή η περιουσία του; Δεν αφορούσε πρόβλημα Πανελλήνιο για όλους ανεξαρτήτως τάξης;.. δεν ήταν θέμα ζωής;
Τι λες;
Gandalf
Ναι …ηχηρό χαστούκι για το κράτος …από την επόμενη μέρα άλλαξαν όλα στην πολίτικη προστασίας των δασών…
Όμως , πάλι το πηγαίνεις στα σπασίματα … όπως και όλα τα δελτία των οκτώ…
Φυσικά , κανείς δεν αναφέρθηκε σε μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ πορεία ….
Και εγώ σου λέω ότι τα σπάνε οι αστυνομικοί… γιατί όχι ? δεν είναι «ικανοί» ? έχουν «ηθική»? εδώ μπορούν να κατασκευάσουν κατηγορητήριο για να χώσουν κάποιον αθώο 10 χρόνια μέσα…
Επίσης , όταν αναφερόμαστε στα σπασίματα , χρησιμοποιούμε τον φτωχό μικρομαγαζοταρα που κερδίζει αμέσως την συμπάθια μας …
Για τις τράπεζες μοκο… ίσως , γιατί δεν στεναχωρήθηκε κανείς …
Όπως και να εχει , προσπαθούν να κρατήσουν την σύγκρουση σε επίπεδο πιτσιρικάδων-μπατσων «πασπαλισμενο»με επισοδεια , χωρίς κανενα ουσιαστικό αίτημα…
Ο Μ.Ο. ηλικίας διαμαρτυρόμενων μεγαλωνει …. Όπως επισης και οι «ζημιές» που θα προκαλέσουν …
Ας συνεχίσουμε ετσι λοιπόν … «σοσιαλιστικά» και «αντιεξουσιαστικα»
Gandalf dr685sm
10/12/2009, 10:29
το ουτοπικο δεν ειναι μια δικαιη ελευθερη αυτοδιαχειριζομενη κοινωνια
αυτες υπηρξαν, και θα υπαρξουν
πες μια χώρα ...;;;;
Οχι κοινότητα.. οχι να είμαστε 10 άτομα και να ξέρουμε ο ένας τον άλλον... μια χώρα με εκατομμύρια κατοίκους και τα δικά τους θέλω και επιθυμίες.
Gandalf
ασυλο υπαρχει απο καταβολης πανεπιστημιου απλα δεν ηταν νομοθετημενο
εδω καπου στα 1896 οι ενοπλοι φοιτητες ταμπουρωθηκαν στα προπυλαια και μεσα στρο πανεπιστημιο και η αστυνομια ΔΕΝ ΕΜΠΑΙΝΕ
ΤΩρα αμα σου πω οτι η κριστιανια στην κοπεγχαδη αριθμουσε μια εποχη 200.000 κοσμο?
ΤΩρα αμα σου πω οτι η κριστιανια στην κοπεγχαδη αριθμουσε μια εποχη 200.000 κοσμο? Ναι αλλα που έφτασε..... τελικά... όλα εχουν τελικά την παρακμή τους...
Cpt. Haddock
10/12/2009, 10:32
ασυλο υπαρχει απο καταβολης πανεπιστημιου απλα δεν ηταν νομοθετημενο
εδω καπου στα 1896 οι ενοπλοι φοιτητες ταμπουρωθηκαν στα προπυλαια και μεσα στρο πανεπιστημιο και η αστυνομια ΔΕΝ ΕΜΠΑΙΝΕ
Καλά και η βεντέτα υπάρχει απο καταβολής κόσμου αλλα επισης δε νομοθετήθηκε... :wave2:
Άσχετο: Ο Ποινικός Κώδικας έχει ακόμα διάταξη περι μονομαχίας και των ποινων αυτής :lol:
και ερωτω
ποσοι και ποσοι εαν ηταν σιγουροι οτι δεν θα τους επιανε σιγουρα κανενας δεν θα εριχναν με ευχαριστηση ενα τουβλο σε μια τραβεζα?
ποσοι δεν θα ηθελαν να αρπαξουν το ταμειο θεωρωντας το δικαιο?
mats8282
10/12/2009, 10:32
Αληθεια η φραση που εκτοξευσε ο Χρυσοχοιδης δεν εκανε εντυπωση σε κανεναν;
<<Κάνοντας τον απολογισμό των ενεργειών της ΕΛ.ΑΣ στις τελευταίες κινητοποιήσεις, ο κ. Χρυσοχοϊδης υπεραμύνθηκε της προληπτικής δράσης, που, όπως είπε, ματαίωσε τα σχέδια όσων ήθελαν να δημιουργήσουν στην Αθήνα «μία νέα Νύχτα των Κρυστάλλων».>>
:eyepop: :eyepop: :eyepop: :hypnotize :hypnotize :uplate: :uplate: :yuck:
Gandalf dr685sm
10/12/2009, 10:33
ggs... δεν έχω τίποτα με πορείες και διαμαρτυρίες, ... εμένα μπορεί να μην με καλύπτουν αλλά σίγουρα είναι ενα πολύ δυνατό χαρτί. Με την βία όμως έχω .. .και απο τις δύο πλευρές και το έχω δηλώσει πολλές φορές οτι το καταδικάζω προσωπικά. Μην το επαναλαμβάνω συνέχεια.. ξέρεις τις θέσεις μου επ αυτού.
Όσον αφορά τα δάση και τις αντιδράσεις... και όμως αποτέλεσμα έφεραν.. αυτό είναι κάτι που το ξέρω απο μέσα αλλά και πρόσφατα φάνηκε με τις κινήσεις προς τους συμβασιούχους πυροσβέστες.. αν το έχεις διαβάσει.
Δεν λέω οτι όλα μπορούν να λυθούν έτσι... αλλά δεν παύει να είναι μια απόδειξη οτι μπορεί και να δουλέψουν με τέτοιο τρόπο.
Gandalf
Gandalf dr685sm
10/12/2009, 10:34
Ναι αλλα που έφτασε..... τελικά... όλα εχουν τελικά την παρακμή τους...
με πρόλαβε ο Zid...
Mats..και τι να πεί ρε αδερφέ;.. τι περιμένες να πεί;.. οτι αποτύχαμε; Εδώ δεν τον είπαν το 2008 οι προηγούμενοι.. θα το έλεγε τώρα;
Gandalf
ΤΩρα αμα σου πω οτι η κριστιανια στην κοπεγχαδη αριθμουσε μια εποχη 200.000 κοσμο?
Τι να σου πω ρε Ιωσήφ.....ντάλε κουάλε με τους Δανούς είμαστε. Σε τι ακριβώς μπορούμε αν συγκριθούμε με τους Δανούς ως κοινωνία? :confused:
super_toto
10/12/2009, 10:37
Τι να σου πω ρε Ιωσήφ.....ντάλε κουάλε με τους Δανούς είμαστε. Σε τι ακριβώς μπορούμε αν συγκριθούμε με τους Δανούς ως κοινωνία? :confused:
Θα γίνουμε η Δανία του Νότου, το είπε ο ΓΑΠ.
Gandalf dr685sm
10/12/2009, 10:38
Θα γίνουμε η Δανία του Νότου, το είπε ο ΓΑΠ.
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: ...οντως... και με πρώτο βήμα να έχουμε καλύτερη μπύρα και φέτα.
Gandalf