View Full Version : Μέγαρα και το χάλι τους.
Σελίδες :
1
2
3
[
4]
5
6
7
8
Σας έσωσε τη ζωή την τελευταία στιγμή... :tooth:
Πραγματικά. Καλά που έγινε και καταλήξαμε στο πιστάκι Epidayros GTP.
basilis_k6
04/06/2025, 13:19
κατι προσωπικό υπαρχει εδω...
DoctoR_k6
04/06/2025, 13:31
Πραγματικά. Καλά που έγινε και καταλήξαμε στο πιστάκι Epidayros GTP.
Αναστεναξε η χλωριδα και η πανιδα της Επιδαυρου μετα το λουκετο στα Μεγαρα...
Οπως εγραψε ενας...το trackday τελικα εγινε αλλα απο Λουτρα μεχρι Στορκ... :bawl:
grinderx
04/06/2025, 13:46
Ξεφτιλίκια πράγματα. Μα σοβαρά τώρα; :mad:
(και δεν αναφέρομαι στο Επίδαυρος trackday)
RaGe_Raptor
04/06/2025, 14:27
"Όταν η ρουφιανιά είναι στο DNA σου " το έγραψε κανείς ή πρόλαβα?
asxetost
04/06/2025, 14:27
Κ&Ν μόνο!
"Όταν η ρουφιανιά είναι στο DNA σου " το έγραψε κανείς ή πρόλαβα?
Ο πλίτσερ λίγο πιό πάνω............
peterTHErider
04/06/2025, 22:28
Εγώ θα πω κάτι που έχω στο μυαλό μου,
Ναι πιθανόν η πίστα των Μεγάρων να μην έχει τις κατάλληλες άδειες για χρήση μοτο,που αρχικά όμως ειχε,ΟΜΩΣ σε ένα τρακντει,με τη παρουσία πλοηγών και ασθενοφόρων,με την υποχρεωτική χρήση πλήρους εξοπλισμού ασφαλείας και την γενικότερη ασφάλεια που σου παρέχει ένα κλειστό περιβάλλον είναι ΑΠΕΊΡΩΣ ασφαλέστερη από οποιοδήποτε δρόμο!
Σε αυτό συμφωνούμε όλοι! Και με την αυξημένη συχνότητα τρακντει τον τελευταίο χρόνο έδινε τη δυνατότητα σε πολλούς να πάνε εκεί να βγάλουν την ανάγκη τους για γκάζια!
Ότι καλύτερο δηλαδή!
Θα ξαναπώ, έστω και χωρίς τις κατάλληλες πιστοποιήσεις που όλοι ξέρουμε πως η ελληνική γραφειοκρατία δυσκολεύει και το πιο απλό!
Και έρχεσαι λοιπόν εσύ κύριε της μοτοσυκλέτας,που ζεις από αυτή και πας συνεχώς σε τρακντει και άρα γνωρίζεις την ανάγκη του κόσμου για αυτό το αντικείμενο να κλείσεις την μοναδική διέξοδο όλων αυτών δίπλα από την Αττική??
Για να τους ξαναβγάλεις σε Βίλια, Επίδαυρο και Μπράλο???
Θα πω βαριά κουβέντα αλλά ,μακάρι να μην συμβεί τίποτα ποτέ,αν ξανάγίνουν ατυχήματα σε αυτά τα σημεία όλη την ευθύνη την έχει ο συγκεκριμένος άνθρωπος!
Είναι ο ηθικός αυτουργός και να το φέρει βαρέως στη συνείδηση του!
Όλοι καταλαβαίνουμε πως ο συγκεκριμένος έχει προσωπική κόντρα με τον κύριο Ζαφειρόπουλο,αλλά βρε μπαγλαμά έτσι κάνεις κακό σε όλο τον μοτοσυκλετισμο της Αττικής και όχι μόνο!
Ήδη ανακοίνωσε και ο Χάλαρης την ακύρωση του τρακντει του!
Αν ήθελες να του κάνεις κακό ας έστελνες την εφορία που λέει ο λόγος! έκανες κάτι που θα επηρεάσει τόσους άλλους!τόσο μυαλό θέλει να το καταλάβεις?
Με την καταγγελία που έκανε καταδίκασε την πίστα σε κλείσιμο!
Μην έχεις ψευδαισθησεις. Άτομα που προσπαθούν να μεγιστοποιησουν τις συνεπειες των πράξεων τους, δεν φέρουν τίποτα βαρέως γιατι είναι ασυνείδητοι.
Το ότι το έκανε Κυριακή πρωί, δείχνει πως στόχος του δεν ήταν μόνο η ακύρωση του Track Day, αλλά η στοχευμενη ταλαιπωρία 200-300 ανθρώπων που σηκώθηκαν να πάνε εκεί.
Αυτό που μάλλον δεν έχει καταλάβει (ακόμα) ο καταγγέλλων, είναι ότι σύντομα θα βάλει ταφόπλακα στην εταιρία του....
Lioulios
05/06/2025, 01:07
Χωρις να ξερω προσωπα και πραγματα , η λογικη λεει πως οταν κανεις κατι τετοιο (παιρνω ολα τα δεδομενα πογ αναφερθηκαν υπ οψην)...
Κατι ετοιμαζεις .
Αλλιως εισαι τελειως ηλιθιος .
Αυτό που μάλλον δεν έχει καταλάβει (ακόμα) ο καταγγέλλων, είναι ότι σύντομα θα βάλει ταφόπλακα στην εταιρία του....
Δυσκολο..Στο εξωτερικο ειναι πολυ ψηλα
harris_x
05/06/2025, 07:32
Ούτε καν...
Στην σελίδα του στο FB, o Σ.Ζαφειρόπουλος ανακοίνωσε το όνομα του ατόμου που έκανε την καταγγελία. Το θλιβερό είναι πως δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον χώρο της μοτοσυκλέτας...
https://www.facebook.com/share/p/15eEawBeT3/
Το κακό είναι οτι δημοσιοποίησε το όνομα, κάτι που απαγορεύεται!
Και επειδή τα νέα κυκλοφορούν πολύ γρήγορα.....
Για να καλύψει το γεγονός ότι οργάνωσε τρακ ντέι χωρίς να έχει άδεια η πίστα....
Επειδή ταλαιπωρήθηκε κόσμος εξαιτίας αυτού......
Και επειδή όλο αυτό γίνεται για να φύγει η ευθύνη από πάνω του.....
Αν το πάρει χαμπάρι ο καταγγέλλον, θα έχει μεγάλα τρεξίματα!!!!
Εγώ θα πω κάτι που έχω στο μυαλό μου,
Ναι πιθανόν η πίστα των Μεγάρων να μην έχει τις κατάλληλες άδειες για χρήση μοτο,που αρχικά όμως ειχε,ΟΜΩΣ σε ένα τρακντει,με τη παρουσία πλοηγών και ασθενοφόρων,με την υποχρεωτική χρήση πλήρους εξοπλισμού ασφαλείας και την γενικότερη ασφάλεια που σου παρέχει ένα κλειστό περιβάλλον είναι ΑΠΕΊΡΩΣ ασφαλέστερη από οποιοδήποτε δρόμο!
Σε αυτό συμφωνούμε όλοι! Και με την αυξημένη συχνότητα τρακντει τον τελευταίο χρόνο έδινε τη δυνατότητα σε πολλούς να πάνε εκεί να βγάλουν την ανάγκη τους για γκάζια!
Ότι καλύτερο δηλαδή!
Θα ξαναπώ, έστω και χωρίς τις κατάλληλες πιστοποιήσεις που όλοι ξέρουμε πως η ελληνική γραφειοκρατία δυσκολεύει και το πιο απλό!
Και έρχεσαι λοιπόν εσύ κύριε της μοτοσυκλέτας,που ζεις από αυτή και πας συνεχώς σε τρακντει και άρα γνωρίζεις την ανάγκη του κόσμου για αυτό το αντικείμενο να κλείσεις την μοναδική διέξοδο όλων αυτών δίπλα από την Αττική??
Για να τους ξαναβγάλεις σε Βίλια, Επίδαυρο και Μπράλο???
Θα πω βαριά κουβέντα αλλά ,μακάρι να μην συμβεί τίποτα ποτέ,αν ξανάγίνουν ατυχήματα σε αυτά τα σημεία όλη την ευθύνη την έχει ο συγκεκριμένος άνθρωπος!
Είναι ο ηθικός αυτουργός και να το φέρει βαρέως στη συνείδηση του!
Όλοι καταλαβαίνουμε πως ο συγκεκριμένος έχει προσωπική κόντρα με τον κύριο Ζαφειρόπουλο,αλλά βρε μπαγλαμά έτσι κάνεις κακό σε όλο τον μοτοσυκλετισμο της Αττικής και όχι μόνο!
Ήδη ανακοίνωσε και ο Χάλαρης την ακύρωση του τρακντει του!
Αν ήθελες να του κάνεις κακό ας έστελνες την εφορία που λέει ο λόγος! έκανες κάτι που θα επηρεάσει τόσους άλλους!τόσο μυαλό θέλει να το καταλάβεις?
Με την καταγγελία που έκανε καταδίκασε την πίστα σε κλείσιμο!
Καλά τα λες αλλά.....
Γιατί όλοι αυτοί που οργανώνουν και εκμεταλλεύονται την πίστα τόοοοοοοοοσα χρόνια δεν μαζεύονται για να γίνουν όλα νόμιμα και να μην μπορεί να τους κουνήσει κανείς?
Ποιον συμφέρει να τρώγονται? Γιατί όλα γίνονται για το χρήμα! Κι αν χρειάζεται να πέσει χρήμα για να πάρει άδεια η πίστα....
Σιγά μη σκεφτούν όλοι αυτοί πως, όσο μένει σε αχρησία η πίστα, σκοτώνεται κόσμος στο δρόμο!
motojojo
05/06/2025, 08:05
Απ'ότι κατάλαβα, το τρακντευ διακοπηκε μέχρι να ξεκαθαρίσει το θεμα. Όχι επειδή η πίστα ήταν ακατάλληλη. Ως τώρα δεν εχει προκύψει κάτι τέτοιο.
Για να βγαζει ο Ζαφειρόπουλος το όνομα στη φόρα, υποθέτω δικαιώθηκε οπότε δεν τιθεται θέμα ακταλληλότητας.
Από την άλλη για να ακυρώνει και ο Χάλαρης το δικό του μάλλον κάπου υπάρχει μια λεπτομέρεια μικρής σημασίας μεν, αλλά που μπορει να οδηγησει σε "κλεισιμο" ή εστω προσωρινή διακοπή.
Η ουσία είναι ότι (και) στις πλάτες των αναβατων κάποιος έπαιξε το παιχνίδι του σε βάρος καποιου που ηθελε να βλάψει. Φαντάζομαι σύντομα θα μάθουμε και τους λόγους. Συμπτωματικά όταν όλοι οι αγωνιζόμενοι που συνηθως έρχονται για προπόνηση έλειπαν στις Σερρες.
Μπορουσε να το καταγγειλει νωρίτερα, να κάνει την ίδια ζημιά χωρις να ταλαιπωρησει τον κόσμο, αλλα όχι, προτίμησε να το κανει κυριακη πρωι.
PaNick67
05/06/2025, 08:09
Η πιστα δεν εχει αδεια για δραστηριοτητες μοτοσυκλετων. Μεχρι να αποκτησει δεν μπορει να γινει τιποτα με μοτοσυκλετες εκει. Αφου εχει ομως αδεια για αγωνες αυτοκινητων, φορμουλα κλπ τι παραπανω χρειαζεται για να αποκτησει αδεια και για μοτοσυκλετες;
Γιατι δεν τα κανουν να την παρουν; Ποσο διαφορετικες προδιαγραφες εχουν οι αγωνες αυτοκινητου - μοτο;
Για να μην το έχουν κάνει, προφανώς δε γίνεται. Ή δε γίνεται χωρίς να τα σκάσεις. Και αν μπορούν να παίρνουν χωρίς να δίνουν, γιατί να μπουν στον κόπο;
peterTHErider
05/06/2025, 09:02
Καλά τα λες αλλά.....
Γιατί όλοι αυτοί που οργανώνουν και εκμεταλλεύονται την πίστα τόοοοοοοοοσα χρόνια δεν μαζεύονται για να γίνουν όλα νόμιμα και να μην μπορεί να τους κουνήσει κανείς?
Ποιον συμφέρει να τρώγονται? Γιατί όλα γίνονται για το χρήμα! Κι αν χρειάζεται να πέσει χρήμα για να πάρει άδεια η πίστα....
Σιγά μη σκεφτούν όλοι αυτοί πως, όσο μένει σε αχρησία η πίστα, σκοτώνεται κόσμος στο δρόμο!
Δεν είναι δουλειά των διοργανωτών τρακντει να κάνουν κάτι για τη νομιμοποίηση της πίστας.
Αυτή είναι δουλειά του ιδιοκτήτη.ο οποίος είναι γενικά αδιάφορος και ΑΦΑΝΤΟΣ!
Ακόμα αυτο συζητάτε??:lol:
Πάντως το θεμα με τα μεγαρα ειναι σαν τα θέματα με τα λάδια...διαχρονικό δε χάνει ποτέ την αξία του και πάντα θα συζητιέται ανά τα χρόνια..:a49:
basilis_k6
05/06/2025, 10:06
Για να μην το έχουν κάνει, προφανώς δε γίνεται. Ή δε γίνεται χωρίς να τα σκάσεις. Και αν μπορούν να παίρνουν χωρίς να δίνουν, γιατί να μπουν στον κόπο;
Αναρωτιέμαι στο μπουρδελο μας ποιος δινει την άδεια. Που σχεδον σε ολα τα επισημα εγγραφα του κρατους για χρονια δεν υπηρχε καν η λεξη μοτοσυκλετα και επρεπε να μαντευεις αν τα φεκ που λεγανε οχηματα ιδιωτικης χρήσης εννοούσαν και τα δικυκλα. Πολυ θα ηθελα να δω ποιος και πως κανει ελεγχο για αυτη την αδεια, σιγουρα θα εχει πολυ πλακα.
panavour
05/06/2025, 10:15
Στα μπουρδέλα συνήθως την άδεια την δίνει το τμήμα ηθών της αστυνομίας.Μαλλον εκεί πρέπει να απευθυνθούν για οριστικοποίηση της άδειας.
CorpseAlive
05/06/2025, 11:32
:a014:
Στα μπουρδέλα συνήθως την άδεια την δίνει το τμήμα ηθών της αστυνομίας.Μαλλον εκεί πρέπει να απευθυνθούν για οριστικοποίηση της άδειας.
Σε βρίσκω άριστα ενημερωμένο περί της λειτουργίας των μπουρδέλων......
Δεν είναι δουλειά των διοργανωτών τρακντει να κάνουν κάτι για τη νομιμοποίηση της πίστας.
Αυτή είναι δουλειά του ιδιοκτήτη.ο οποίος είναι γενικά αδιάφορος και ΑΦΑΝΤΟΣ!
Αυτό.
Οι διοργανωτές απλώς νοικιάζουν την πίστα με ένα ποσό Α και μαζεύουν ένα ποσό Β από τις συμμετοχές, αφαιρώντας το Α από το Β είναι το κέρδος τους.
Αυτό που θα μπορούσε (λέμε τώρα....) να γίνει, να πιέσουν ΟΛΟΙ οι διοργανωτές τον ιδιοκτήτη (αν τον βρουν) να προχωρήσει τα δέοντα....
Αυτό που έχω καταλάβει με όσα έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια, ο ιδιοκτήτης (αλήθεια, ποιος είναι; ) είναι "ότι φάμε, ότι πιούμε και όσα αρπάξει ο κ..... μας"
Έχει βολευτεί έτσι, γιατί να τρέχει;
Πάμε λοιπόν να πώ και εγώ την αποψάρα μου, μίας και όλοι εδω μέσα έχουν πεί τη δικιά τους...
Δεν γνωρίζω ποιό είναι το νομικό πλαίσιο το οποίο καλύπτει την περίπτωση της χρήσης μίας πίστας απο μοτοσυκλέτες.
Βλέπω παραπάνω, κάποιος πόσταρε μία εικόνα με την υποτιθέμενη άδεια της πίστας των μεγάρων, η οποία αναφέρεται μόνο σε αυτοκίνητα και "φόρμουλες" και καθόλου σε μοτοσυκλέτα.
Αναρωτιέμαι όμως. Όλα αυτά τα πιστάκια κάρτ που έχουμε στην Ελλάδα, στα οποία μπαίνουν και μοτοσυκλέτες, έχουν κάποια διαφορετική άδεια απο αυτή των Μεγάρων?
Δεν γνωρίζω αν υπάρχουν κάποια "στάνταρ" για τη χρήση μίας πίστας απο μοτοσυκλέτες και δεν είμαι ικανός να κρίνω αν αυτή των Μεγάρων είναι ικανή ή όχι.
Προσωπικά, μία χαρά μου φάνηκε...
Πάμε τώρα στο τι έγινε.
Έκανε κάποιος μία καταγγελία (προς το παρόν δεν με απασχολεί το ποιός), οτι η πίστα δεν έχει την απαραίτητη άδεια.
Δεδομένου λοιπόν, οτι ο εισαγγελέας, όταν είδε την υπάρχουσα άδεια, δέν απέρριψε την καταγγελία, αλλα την προχώρησε, είναι φυσικό επακόλουθο να πρέπει να κλείσει η πίστα μέχρι να λυθεί το μυστήριο.
Αμα λοιπόν ο νόμος λέει οτι για να μπορούν να μπούν μοτοσυκλέτες σε μία πίστα, η άδεια της πρέπει να το γράφει ξεκάθαρα, τότε για ποιό λόγο η άδεια της πίστας δεν το αναγράφει?
Αν δεν χρειάζεται, και απλά καλύπτεται απο το "αυτοκίνητα" τοτε το θέμα είναι διαδικαστικό και θα λυθεί γρήγορα.
Αν χρειάζεται όμως, τί αλλαγές πρέπει να γίνουν για να εκδοθεί η αντίστοιχη άδεια? Τι έχουν έξτρα όλα αυτά τα καρτοπιστάκια που δεν έχουν τα Μέγαρα?
Τώρα όσον αφορά την καταγγελία και τον καταγγέλοντα.
Δεν βιάζομαι να κρίνω έτσι απλά...
Αν βγούν μετά απο ένα διάστημα Χ και πούν πχ οτι ξέρετε κάτι? Η πίστα των Μεγάρων δεν έχει άδεια για μοτοσυκλέτες. γιατι στην Κ5, δεν έχει επαρκή χώρο εξόδου και το τέλος της πίστας είναι πολύ κοντά στα κάγκελα και οι προδιαγραφές λένε οτι πρέπει να έχει 5 μέτρα κενό, τότε είναι μαλάκας αυτός που έκανε τη καταγγελία?
Τώρα άμα δώσουν την άδεια ή ενημερώσουν οτι η χρήση μοτοσυκλετών καλύπτεται απο τη τρέχουσα άδεια, ή ενημερώσουν οτι για να καλύψει τις μοτοσυκλέτες η άδεια, χρειάζεται το κυλικείο να είναι 2τμ μεγαλύτερο, ε τότε ναι, είναι μαλάκας.
Αλλα πώς κρίνουμε τον καταγγέλλοντα, χωρίς να ξέρουμε το πόρισμα?
Θεωρούμε νόρμα το οτι μέχρι τώρα όλα τα track day ήταν σε παράνομη πίστα και θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι?
Θέλουμε να συνεχίσουμε να μπαίνουμε σε μία πίστα χωρίς άδεια, γιατι τα δικά μας πιστεύω είναι οτι είναι επαρκής?
Αν ισχύουν αυτά, είναι σοβαρό να βγαίνουμε σε ένα δημόσιο χώρο και να το λέμε?
Σε αυτό το θέμα, έχει αναφερθεί 100 φορές, πόσο μπουρδέλο είμαστε σα κράτος... Γιατι? γιατι καθυστερεί η διαδικασία ελέγχου και έκδοσης άδειας για μία πίστα? Έπρεπε να είμαστε έτοιμοι να διαχειριστούμε τις 1,5 πίστες που έχουμε στην Ελλάδα γρηγορότερα? :lol:
Εγώ περισσότερο βλέπω οτι εμείς οι ίδιοι είμαστε το πρόβλημα, που βγαίνουμε δημόσια και "κράζουμε" κάποιον που έκανε μία πιθανόν βάσιμη καταγγελία (ανεξάρτητα των προσωπικών λόγων για τους οποίους μπορεί να την έκανε).
Να περιμένουμε πρώτα την τελική απόφαση?
Άν όντως ενημερωθούμε οτι η πίστα δεν έχει άδεια λόγω κάποιου σοβαρού κωλύματος, θα γυρίσει αυτό το "κράξιμο" απο τον καταγγέλλοντα στους διοργανωτές, οι οποίοι εν γνώσει τους διοργάνωναν track days μοτοσυκλετών, όταν η πίστα ήταν ακατάλληλη?
Ρητορικές ερωτήσεις βέβαια... Ξέρω τι θα γίνει...
Bladerunner
05/06/2025, 13:12
ο ιδιοκτήτης (αλήθεια, ποιος είναι; )
Η Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων (https://publicity.businessportal.gr/company/2949001000) με πλειοψηφικό μέτοχο (σύμφωνα με τα δημόσια δεδομένα του Γενικού Εμπορικού Μητρώου) τον Χρήστο Αναστασιάδη
https://youtu.be/7NOlL4Inh3M?feature=shared
CorpseAlive
05/06/2025, 13:12
Πάμε λοιπόν να πώ και εγώ την αποψάρα μου, μίας και όλοι εδω μέσα έχουν πεί τη δικιά τους...
Δεν γνωρίζω ποιό είναι το νομικό πλαίσιο το οποίο καλύπτει την περίπτωση της χρήσης μίας πίστας απο μοτοσυκλέτες.
Βλέπω παραπάνω, κάποιος πόσταρε μία εικόνα με την υποτιθέμενη άδεια της πίστας των μεγάρων, η οποία αναφέρεται μόνο σε αυτοκίνητα και "φόρμουλες" και καθόλου σε μοτοσυκλέτα.
Αναρωτιέμαι όμως. Όλα αυτά τα πιστάκια κάρτ που έχουμε στην Ελλάδα, στα οποία μπαίνουν και μοτοσυκλέτες, έχουν κάποια διαφορετική άδεια απο αυτή των Μεγάρων?
Δεν γνωρίζω αν υπάρχουν κάποια "στάνταρ" για τη χρήση μίας πίστας απο μοτοσυκλέτες και δεν είμαι ικανός να κρίνω αν αυτή των Μεγάρων είναι ικανή ή όχι.
Προσωπικά, μία χαρά μου φάνηκε...
Πάμε τώρα στο τι έγινε.
Έκανε κάποιος μία καταγγελία (προς το παρόν δεν με απασχολεί το ποιός), οτι η πίστα δεν έχει την απαραίτητη άδεια.
Δεδομένου λοιπόν, οτι ο εισαγγελέας, όταν είδε την υπάρχουσα άδεια, δέν απέρριψε την καταγγελία, αλλα την προχώρησε, είναι φυσικό επακόλουθο να πρέπει να κλείσει η πίστα μέχρι να λυθεί το μυστήριο.
Αμα λοιπόν ο νόμος λέει οτι για να μπορούν να μπούν μοτοσυκλέτες σε μία πίστα, η άδεια της πρέπει να το γράφει ξεκάθαρα, τότε για ποιό λόγο η άδεια της πίστας δεν το αναγράφει?
Αν δεν χρειάζεται, και απλά καλύπτεται απο το "αυτοκίνητα" τοτε το θέμα είναι διαδικαστικό και θα λυθεί γρήγορα.
Αν χρειάζεται όμως, τί αλλαγές πρέπει να γίνουν για να εκδοθεί η αντίστοιχη άδεια? Τι έχουν έξτρα όλα αυτά τα καρτοπιστάκια που δεν έχουν τα Μέγαρα?
Αν βγούν μετά απο ένα διάστημα Χ και πούν πχ οτι ξέρετε κάτι? Η πίστα των Μεγάρων δεν έχει άδεια για μοτοσυκλέτες. γιατι στην Κ5, δεν έχει επαρκή χώρο εξόδου και το τέλος της πίστας είναι πολύ κοντά στα κάγκελα και οι προδιαγραφές λένε οτι πρέπει να έχει 5 μέτρα κενό, τότε είναι μαλάκας αυτός που έκανε τη καταγγελία?
Τώρα άμα δώσουν την άδεια ή ενημερώσουν οτι η χρήση μοτοσυκλετών καλύπτεται απο τη τρέχουσα άδεια, ή ενημερώσουν οτι για να καλύψει τις μοτοσυκλέτες η άδεια, χρειάζεται το κυλικείο να είναι 2τμ μεγαλύτερο, ε τότε ναι, είναι μαλάκας.
Αλλα πώς κρίνουμε τον καταγγέλλοντα, χωρίς να ξέρουμε το πόρισμα?
Θεωρούμε νόρμα το οτι μέχρι τώρα όλα τα track day ήταν σε παράνομη πίστα και θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι?
Θέλουμε να συνεχίσουμε να μπαίνουμε σε μία πίστα χωρίς άδεια, γιατι τα δικά μας πιστεύω είναι οτι είναι επαρκής?
Αν ισχύουν αυτά, είναι σοβαρό να βγαίνουμε σε ένα δημόσιο χώρο και να το λέμε?
Σε αυτό το θέμα, έχει αναφερθεί 100 φορές, πόσο μπουρδέλο είμαστε σα κράτος... Γιατι? γιατι καθυστερεί η διαδικασία ελέγχου και έκδοσης άδειας για μία πίστα? Έπρεπε να είμαστε έτοιμοι να διαχειριστούμε τις 1,5 πίστες που έχουμε στην Ελλάδα γρηγορότερα? :lol:
Εγώ περισσότερο βλέπω οτι εμείς οι ίδιοι είμαστε το πρόβλημα, που βγαίνουμε δημόσια και "κράζουμε" κάποιον που έκανε μία πιθανόν βάσιμη καταγγελία (ανεξάρτητα των προσωπικών λόγων για τους οποίους μπορεί να την έκανε).
Άν όντως ενημερωθούμε οτι η πίστα δεν έχει άδεια λόγω κάποιου σοβαρού κωλύματος, θα γυρίσει αυτό το "κράξιμο" απο τον καταγγέλλοντα στους διοργανωτές, οι οποίοι εν γνώσει τους διοργάνωναν track days μοτοσυκλετών, όταν η πίστα ήταν ακατάλληλη?
Ρητορικές ερωτήσεις βέβαια... Ξέρω τι θα γίνει...
Μπλα μπλα μπλα.
Οδηγούν τον κόσμο στον δρόμο να σκοτώνεται και αυτός θα φταίει αν πεθάνει κάποιος στην επίδαυρο από εδώ και πέρα
(Αληθινό σχόλιο στο ποστ του Extreme Days)
Δεν ξέρω τι γίνεται στα Μέγαρα και τι κανόνες ισχύουν ή δεν ισχύουν.
Ξέρω όμως από την ενασχόληση μου με τη νύχτα οτι ποτέ τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο φαίνονται.
Με άλλους κανόνες λειτουργίας και άλλες άδειες λειτουργεί το "αναψυκτήριο" με άλλες η "καφετέρια" με άλλες το "καφέ ζαχαροπλαστείο" με άλλες το "καφέ μπαρ" και άλλες το "κέντρο διασκέδασης"
Τουλάχιστον στα χαρτιά.. Στην πράξη ο καθένας βγάζει οτι άδεια τον βολεύει, και μετά δουλεύει όπως θέλει.
Έτσι έχεις μεγάλα club να δουλεύουν με άδεια "καφέ μπαρ" και μπαράκια να δουλεύουν με άδεια "αναψυκτηρίου"
Το θέμα είναι οτι ακόμα και την "μεγάλη" και πιο δύσκολη και ακριβή άδεια να βγάλεις (κέντρου διασκέδασης), δεν μπορείς να κάνεις τα πάντα. Δεν μπορείς π.χ. να έχεις παρασκευαστήριο και να πουλάς παράλληλα τοστ ή να σερβίρεις πάστες.. :P
Για να μπορείς να το κάνεις αυτό, κανονικά χρειάζεσαι έξτρα άδειες, που κάποιες φορές οι προδιαγραφές τους μπορεί να συγκρούονται με τις προδιαγραφές του "κέντρου διασκέδασης".
Υποθέτω οτι κάπως έτσι θα είναι και οι νόμοι που διέπουν τις "πίστες"
Θα απαιτούν συγκεκριμένες προδιαγραφές, για κάθε τμήμα της άδειας/λειτουργίας. Και αν για κάποια δεν πληρούνται τα κριτήρια (όποια κι αν είναι αυτά) τότε δεν βγαίνει άδεια για αυτή την δραστηριότητα, ακόμα κι αν φαντάζει "μικρότερη"/"απλούστερη" από άλλη δραστηριότητα για την οποία ο χώρος έχει άδεια κανονικά.
Δεν θα μπω στα της καταγγελίας.
Δεν έχει νόημα καθώς είμαι άσχετος από τον χώρο και δεν γνωρίζω πράγματα και καταστάσεις.
Αυτό που καταλαβαίνω πάντως, είναι οτι κάποιος λόγος υπάρχει που πρακτικά καθιστά "δύσκολο έως αδύνατο" η πίστα να μην μπορεί να πάρει άδεια για αγώνες μοτοσυκλέτας τόσα χρόνια..
CorpseAlive
05/06/2025, 13:31
Μπορεί απλά να φταίει η γκαντεμιά του moto.gr .
Με το που διοργανώσαμε 2 trackday μέσω του forum , έκλεισε η πίστα.
O Admin πήρε 2ο ΚΤΜ και πάει να κλείσει η εταιρεία..
RaGe_Raptor
05/06/2025, 13:39
Μπορεί απλά να φταίει η γκαντεμιά του moto.gr .
Με το που διοργανώσαμε 2 trackday μέσω του forum , έκλεισε η πίστα.
O Admin πήρε 2ο ΚΤΜ και πάει να κλείσει η εταιρεία..
Δεν ειστε οι διοργανωτές, νόμιζα... :p
CorpseAlive
05/06/2025, 13:42
Δεν ειστε οι διοργανωτές, νόμιζα... :p
Έχεις δίκιο δεν πληρωθήκαμε.
Αναδιατυπώνω
ΤΟ ΧΑΜΑΛΙΚΙ ΠΟΥ ΦΑΓΑΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ για να βοηθήσουν την οργάνωση γκρουπ μέσω του φόρουμ.
Υ.γ. εγώ προσωπικά βλέποντας το βλέμμα του Χάρη νούμερο κάτι , μετά το τρίτο Session πληρώθηκα.
RaGe_Raptor
05/06/2025, 13:43
Έχεις δίκιο δεν πληρωθήκαμε.
Αναδιατυπώνω
ΤΟ ΧΑΜΑΛΙΚΙ ΠΟΥ ΦΑΓΑΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ για να βοηθήσουν την οργάνωση γκρουπ μέσω του φόρουμ.
Εγώ να πάρω τη ρετσινιά του γκαντέμη απο πανω σας ήθελα :bawl:
CorpseAlive
05/06/2025, 13:43
Εγώ να πάρω τη ρετσινιά του γκαντέμη απο πανω σας ήθελα :bawl:
Όχι εμείς φταίμε ,ξεκάθαρα, ανδρικά και προπαντών ΑΦΙΛΤΡΑ
Tallyban
05/06/2025, 13:45
Πάντως η περιοχή εκεί θα μπει στο σχέδιο κάποια στιγμή.
Παραθαλάσσια είναι,κοντά στην Αθήνα,με αυτοκινητόδρομο και τραίνο,είναι μεγάλα τα συμφέροντα.
Οποτε πίστα παπαλα.
motojojo
05/06/2025, 13:48
Πάντως η περιοχή εκεί θα μπει στο σχέδιο κάποια στιγμή.
Παραθαλάσσια είναι,κοντά στην Αθήνα,με αυτοκινητόδρομο και τραίνο,είναι μεγάλα τα συμφέροντα.
Οποτε πίστα παπαλα.
Και το αεροδρομιο διπλα καζίνο
Το ιδιοκτησιακό καθεστώς της εταιρείας το ανέφερε ο Δημήτρης.
Το ιδιοκτησιακό καθεστώς του εδάφους, μάλλον πρέπει να κουραστείς πολύ για να το βρεις!!!!
Οι "αρχαίοι" εδω μέσα, θα θυμούνται τις ιστορίες περί εκκλησίας, Π.Α., αγροτών, δήμου κτλ
462913
asxetost
05/06/2025, 15:02
Μπλα μπλα μπλα.
Οδηγούν τον κόσμο στον δρόμο να σκοτώνεται και αυτός θα φταίει αν πεθάνει κάποιος στην επίδαυρο από εδώ και πέρα
(Αληθινό σχόλιο στο ποστ του Extreme Days)
Εντάξει, τα διάβασα και εγώ αυτά και βγήκαν πάνω από 1 βίντεο στο σωλήνα ανάλογου περιεχομένου.
Δικαιολογείται ξαφνικά να βγούμε έξω με την ταυτότητα στο στόμα επειδή έκλεισε η πίστα.
Προσωπικά το κράξιμο σε εκείνον που έκανε την καταγγελία είναι επειδή αποφάσισε να το κάνει εν ώρα διεξαγωγής και ταλαιπώρησε τόσο κόσμο.. Τεσπα, θα μάθουμε...
Την τελική απόφαση ας την περιμένουμε. Όποια και αν είναι (ψυχανεμίζομαι πως δεν θα είναι καλή), δεν μπορούμε να μην κρίνουμε την χρονική στιγμή της καταγγελίας. Όποιος έχει ως κίνητρο την ασφάλεια των συμμετεχόντων και όχι τις προσωπικές διαφορές, κάνει την καταγγελία από την στιγμή που βλέπει πως κινδυνεύει κόσμος με την χορήγηση της πίστας. Λειτουργεί προληπτικά και όχι τιμωρητικά.
Επομένως, ασχέτως απόφασης πιστεύω πως ο καταγγέλων χέστηκε για την ασφάλεια των συμμετεχόντων και απλά ήθελε να κάνει ζημιά στον Ζαφειρόπουλο.
Μην ψάχνουμε αγαθά κίνητρα σε καφρίλες...ας πήγαινε την Παρασκευή, το Σάββατο, την προηγούμενη εβδομάδα που είχε TD του Χάλαρη, τον προηγούμενο μήνα που είχε πάλι TD o Ζαφειρόπουλος.
Κυριάκη πρωί αγανάκτησε και τον άφησε ξάγρυπνο ο αλτρουισμός του σχετικά με την ασφάλεια της πίστας;
Την τελική απόφαση ας την περιμένουμε. Όποια και αν είναι (ψυχανεμίζομαι πως δεν θα είναι καλή), δεν μπορούμε να μην κρίνουμε την χρονική στιγμή της καταγγελίας. Όποιος έχει ως κίνητρο την ασφάλεια των συμμετεχόντων και όχι τις προσωπικές διαφορές, κάνει την καταγγελία από την στιγμή που βλέπει πως κινδυνεύει κόσμος με την χορήγηση της πίστας. Λειτουργεί προληπτικά και όχι τιμωρητικά.
Επομένως, ασχέτως απόφασης πιστεύω πως ο καταγγέλων χέστηκε για την ασφάλεια των συμμετεχόντων και απλά ήθελε να κάνει ζημιά στον Ζαφειρόπουλο.
Μην ψάχνουμε αγαθά κίνητρα σε καφρίλες...ας πήγαινε την Παρασκευή, το Σάββατο, την προηγούμενη εβδομάδα που είχε TD του Χάλαρη, τον προηγούμενο μήνα που είχε πάλι TD o Ζαφειρόπουλος.
Κυριάκη πρωί αγανάκτησε και τον άφησε ξάγρυπνο ο αλτρουισμός του σχετικά με την ασφάλεια της πίστας;
Καταλαβαίνω το σκεπτικό σου και όπως πιθανόν να ξέρεις, συμφωνώ. Προφανώς και το έκανε "τιμωρητικά" λόγω προσωπικής διαφοράς με τον Ζαφειρόπουλο...
Αυτό όμως ρε συ, με απασχολεί το λιγότερο...
Προφανώς είναι μαλάκας που το έκανε τελευταία στιγμή, προφανώς είναι μαλάκας που το έκανε για να βλάψει τον άλλον και όχι για να είμαστε εμείς ασφαλέστεροι, αλλα ρε φίλε απο αυτή την ιστορία, εμείς παίζει και να βγούμε κερδισμένοι...
Ξέρεις καλά οτι το 90% των καταγγελιών, με αυτό το τρόπο γίνονται... Κάποιος μαλάκας, που έχει ένα μπίφ... Το θέμα όμως, είναι οτι στη τελική, ο καταναλωτής βγαίνει κερδισμένος...
Το οτι δεν έχουμε άλλη πίστα στην Αττική, δεν είναι επιχείρημα για να μην κλείσει μία ακατάλληλη πίστα μέχρι να διορθωθεί... Έτσι δεν είναι?
Έτσι είναι αυτοί οι αλτρουιστες τους χτυπάει σε άκυρες στιγμές και κάνουν τις πράξεις που κάνουν.
Χωρίς να είμαι ειδικός (το επαναλαμβάνω) που ξέρουμε οτι δεν είχε γίνει ξανά "καταγγελία" και εφόσον όταν έγινε δεν υπήρχαν αγώνες μοτοσικλέτας η διαδικασία δεν προχώρησε;
Θέλω να πω, δεν μπορείς να καταγγείλεις την καφετέρια απέναντι για ηχορύπανση αν την ώρα που θα έρθει η αστυνομία για τον έλεγχο είναι κλειστή ή δεν παίζει μουσική.
Σαν άτομο που είμαι εντελώς απ' έξω, η καταγγελία έχει νόημα να γίνει ΜΟΝΟ την στιγμή που υπάρχει "παράνομη" εκδήλωση και επομένως μπορεί να βεβαιωθεί η κατάσταση/παράβαση από το/τα όργανο/α της τάξης/εισαγγελέα..
peterTHErider
05/06/2025, 15:40
Σωστά.
Και να πώ και κάτι ακόμα ρε φίλε???
Ξέρουμε τι σκατά μπίφ έχει ο λεγάμενος με τον Ζαφειρόπουλο?
Ξέρεις τι μου τη δίνει? Οτι βγήκε ο Ζαφ, ο οποίος έπαθε τη μεγαλύτερη ζημιά και είπε "Κοιτάχτε τι σας έκανε ο μαλάκας, σας έκλεισε τη πίστα" και έχει γεμίσει όλο το internet με ανθρώπους που τον κράζουν... :bawl:
Που εντωμεταξύ, μπορεί ξέρω γώ, η πίστα να είναι όντως σοβαρά ακατάλληλη και ο Ζαφ να το ήξερε...
Και να σου πώ το άλλο.
Άν ο Ζαφειρόπουλος είχε παίξει χοντρή μαλακία στον λεγάμενο και εσύ το ήξερες, θα αντιδρούσες το ίδιο?
Θέλω να πώ, γιατι πρέπει να πάρουμε θέση στο προσωπικό μπίφ που έχουν αυτοί μεταξύ τους?
Ο ένας του έκλεισε τη πίστα απο την οποία είχε μερικώς το εισόδημά του και ο άλλος προσπαθεί να στρέψει τον κόσμο εναντίων του και να του κάνει ζημιά στην επιχείρησή του....
Και όλο το internet τώρα, έχει πάρει θέση στην προσωπική βεντέτα τους... :bawl:
Αντί να βγαίνει ο κόσμος και να φωνάζει οτι θέλουμε μία ασφαλή πίστα με άδεια, κάθεται και ασχολείται με τα προσωπικά θέματα 2 τύπων, που είχαν σαν αποτέλεσμα το (προσωρινό ελπίζω) κλείσιμο μίας πιθανόν ακατάλληλης πίστας... λολ...
Ρε σεις, τι διαολο είναι το μπιφ που λέτε και ξαναλέτε; Not enough data.
Τσαμπουκάς και ταβερνόξυλο φάση;
Όσο για την περίπτωση του αγανακτισμενου κόσμου που με τις διαμαρτυρίες θα προκαλέσει ζυμώσεις στον χώρο, που με την σειρά τους θα προκαλέσουν έντονο προβληματισμό λόγω της αδυναμίας των παραγόντων του χώρου της μοτοσυκλέτας στην εξεύρεση λύσης για την δημιουργία νέας ασφαλούς πίστας πλησίον της Αθήνας, δεν μπορώ να πάρω θέση.
Θεωρώ πως συντομότερα θα πάρει πρωτάθλημα MotoGP o Somkiat Chantra πάρα θα δούμε πίστα πάντως.
sapila racing
05/06/2025, 16:06
Εγω δεν θα ασχοληθώ καθολου με την καταγγελια κλπ σχόλια.
Θα πω μονο αυτό.
Ολοι οσοι πηγαίναμε Μεγαρα πιο παλια θυμόμαστε το δυστύχημα που έγινε το 2013 και σκοτώθηκε το παιδί επειδή εφυγε με high με περίεργη τροχιά κι έπεσε τελικά με το κράνος πανω σε τοίχο.
Τότε είχε μπει στην μεση εισαγγελεας κλπ κι έκλεισε για καιρό η 'πίστα' και καλα έκανε.
Τότε ακούγονταν διαφορα, ακόμα και περι τοποθέτησης air fence στα επικίνδυνα σημεία ακούσαμε, αλλα δεν είδαμε ποτέ κατι τέτοιο. Παρ' ολα αυτα η 'πίστα' ξανανοιξε μετα απο ένα διάστημα.
Αγώνες δεν γίνονται, track days ομως ξεκίνησαν να γίνονται.
Αρχικά στην ζούλα μεσω FB χωρις να δημοσιεύεται επίσημα πουθενα αλλα στην συνέχεια με trackdays των 2 διοργανωτων που ασχολούνται με το θεμα στην Ελλάδα.
Ποια ειναι η λογική εδω? Οτι στους αγωνες πανε πιο γρήγορα και αρα ειναι πιο πιθανόν να σκοτωθούν?
Οσο για το αν θα μπορέσει να πάρει κανονική άδεια ξανα δεν το ξέρω. Παντως αν δεν αποκτησει χώρους διαφυγης κανονικη πιστα δεν γίνεται, και απ οτι φαινεται ο χωρος δεν υπαρχει για να γινει αυτό και δεν έγινε ποτέ απ οσο ξέρω τόσα χρόνια καμμία εργασία προς αυτη την κατεύθυνση.
Ο καθενας λοιπόν βγαζει τα συμπερασματά του και πράττει αναλόγως.
panavour
05/06/2025, 16:06
Σε βρίσκω άριστα ενημερωμένο περί της λειτουργίας των μπουρδέλων......
Παλαιόθεν.
sapila racing
05/06/2025, 16:08
Ρωτα τον γυιο σου, boomer. :lol:
DoctoR_k6
05/06/2025, 16:08
Σιγουρα οχι το μοσχαρι... :lol:
Διαφωνια, κοντρα, μανουρα κλπ κλπ.
Ειχε και σειρα το νετφλιξ παλαιοτερα με ονομασια beef. :D
Όσο για την περίπτωση του αγανακτισμενου κόσμου που με τις διαμαρτυρίες θα προκαλέσει ζυμώσεις στον χώρο, που με την σειρά τους θα προκαλέσουν έντονο προβληματισμό λόγω της αδυναμίας των παραγόντων του χώρου της μοτοσυκλέτας στην εξεύρεση λύσης για την δημιουργία νέας ασφαλούς πίστας πλησίον της Αθήνας, δεν μπορώ να πάρω θέση.
Θεωρώ πως συντομότερα θα πάρει πρωτάθλημα MotoGP o Somkiat Chantra πάρα θα δούμε πίστα πάντως.
https://www.imdb.com/title/tt14403178/
Ρε συ Βύρωνα, δεν ισχυρίζομαι οτι λόγω της διαμαρτυρίας του αγανακτισμένου κόσμου θα λυθούν όλα τα προβλήματά μας... εδώ δεν γίνεται τίποτα για πολύ σοβαρότερα θέματα...
Αυτό που λέω είναι οτι οι περισσότεροι, πάνε και παίρνουν θέση στην προσωπική βεντέτα 2 ατόμων, αντί να κοιτάξουν το καλό για αυτούς...
Δεν καταλαβαίνω με ποιά κριτήρια παίρνουν θέση υπέρ του ενός και εναντίων του άλλου, όταν δεν ξέρει κανένας τί σκατά έχει συμβεί μεταξύ τους...
Και στη τελική γιατι πρέπει να μας νοιάζει?
Και λέω. Εναντιωνόμαστε στον έναν, γιατι έκανε καταγγελία σε μία πίστα που δεν έχει άδεια?
Και υποστηρίζουμε τον άλλον που διοργάνωνε TD σε πίστα χωρίς άδεια?
Καταλαβαίνεις τον παραλογισμό?
Πώς μπορούμε ρε συ να πάρουμε θέση όταν δεν ξέρουμε το πόρισμα? Γιατι ο ένας είναι καλύτερος απο τον άλλον και πρέπει να συμβάλουμε στην οικονομική ζημιά της επιχείρησής του?
peterTHErider
05/06/2025, 16:18
Θα πω μονο αυτό.
Ολοι οσοι πηγαίναμε Μεγαρα πιο παλια θυμόμαστε το δυστύχημα που έγινε το 2013 και σκοτώθηκε το παιδί επειδή εφυγε με high με περίεργη τροχιά κι έπεσε τελικά με το κράνος πανω σε τοίχο.
Τότε είχε μπει στην μεση εισαγγελεας κλπ κι έκλεισε για καιρό η 'πίστα' και καλα έκανε.
Τότε ακούγονταν διαφορα, ακόμα και περι τοποθέτησης air fence στα επικίνδυνα σημεία ακούσαμε, αλλα δεν είδαμε ποτέ κατι τέτοιο. Παρ' ολα αυτα η 'πίστα' ξανανοιξε μετα απο ένα διάστημα.
Αρχικά στην ζούλα μεσω FB χωρις να δημοσιεύεται επίσημα πουθενα αλλα στην συνέχεια με trackdays των 2 διοργανωτων που ασχολούνται με το θεμα στην Ελλάδα.
Ποια ειναι η λογική εδω? Οτι στους αγωνες πανε πιο γρήγορα και αρα ειναι πιο πιθανόν να σκοτωθούν?
Οσο για το αν θα μπορέσει να πάρει κανονική άδεια ξανα δεν το ξέρω. Παντως αν δεν αποκτησει χώρους διαφυγης κανονικη πιστα δεν γίνεται, και απ οτι φαινεται ο χωρος δεν υπαρχει για να γινει αυτό και δεν έγινε ποτέ απ οσο ξέρω τόσα χρόνια καμμία εργασία προς αυτη την κατεύθυνση.
Δηλαδή όλες οι άλλες πίστες της Ελλάδος όπου μπαίνουν με μεγάλες μηχανές αλλά και με pitbikes έχουν χώρους διαφυγής κλπ?
Είμαι σίγουρος ότι καμία άδεια πουθενά δεν αναφέρει για χρήση μοτοσυκλετών απλά ακόμη δεν έκανε κανείς καταγγελία...
Και θεωρώ πως δεν υπάρχουν καν ειδικές προδιαγραφές για χρήση μοτοσυκλετών.
Οι Σέρρες δηλαδή που έχουν έγκριση formula 3 έχουν ειδική άδεια για μοτοσυκλέτες?
basilis_k6
05/06/2025, 16:24
Θα πω μονο αυτό.
εγω θυμαμαι οτι μετα την ανακληση της αδειας που σταματησαν αγωνες κτλ εγινε πιστα για ελευθερη προπονηση με 70/μερα. δεν ηταν δυνατη πλεον η χρηση για event τυπου td.
edit
λαθος θυμαμαι τελικα. δεν ειχαν απαγορευτει τα event, αυτο εγινε πολυ αργοτερα. https://www.mototriti.gr/data/news/preview_news/Anoigei-h-prosbash-ths-pistas-sto-koino-aytokinhtodromio-megara_109616.asp
harris_x
05/06/2025, 16:29
H κόντρα στη γλώσσα των millennials :tooth:
peterTHErider
05/06/2025, 16:31
Ας το ονομάσουν σχολείο που τα κάνουν και σε αλάνες με κώνους...
sapila racing
05/06/2025, 16:43
Δηλαδή όλες οι άλλες πίστες της Ελλάδος όπου μπαίνουν με μεγάλες μηχανές αλλά και με pitbikes έχουν χώρους διαφυγής κλπ?
Είμαι σίγουρος ότι καμία άδεια πουθενά δεν αναφέρει για χρήση μοτοσυκλετών απλά ακόμη δεν έκανε κανείς καταγγελία...
Οι Σέρρες δηλαδή που έχουν έγκριση formula 3 έχουν ειδική άδεια για μοτοσυκλέτες?
https://www.racingcircuits.info/europe/greece/serres.html
Αναφέρει πως η πιστα Σερρων εχει πιστοποίηση FIM.
Και πιστευω πως ειναι σωστό αυτό. Εξ αλλου γινονται και διεθνείς αγώνες (Βαλκανικό πρωταθλημα, Ρουμανικο, Βουλγαρικο κλπ) που ειναι υπο την FIM.
Μία ευχάριστη ατμόσφαιρα είμαστε πάντως :lol:
Ένας μεγάλος γύρος αντιπαράθεσης με λεκτικές αντεγκλήσεις, αντιπαραθέσεις και «αποκαλύψεις» έλαβε χώρα κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών το βράδυ της Τετάρτης 28 Μαΐου 2025, όταν κατά τη συζήτηση του 3ου θέματος της ημερήσιας διάταξης τέθηκε το θέμα της αδειοδότησης, που φέρει το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών και παράλληλα ζητήθηκε μέσω σχετικού ερωτήματος, που κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, Μιχάλης Βαφειάδης ενημέρωση αναφορικά με το πρόσφατο δυστύχημα, που σημειώθηκε στην πίστα του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών με θύμα 39χρονο Βούλγαρο αναβάτη μοτοσυκλέτας.
Αρχικά, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Αλέξανδρος Χρυσάφης, αφού έκανε γενικές παρατηρήσεις για τη νομοθεσία, που διέπει το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών και έκανε αναφορά στο άρθρο 14 του νόμου 5025 του 2023 περί «αθλητικών συναντήσεων» ζήτησε να πληροφορηθεί, εάν στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών υπάρχει η παρουσία γιατρού, πιστοποιημένων κριτών/διατητών και εάν διαθέτουν όσοι κάνουν χρήση της πίστας «κάρτα αθλητή». «Γνώμονάς μας πέραν της ανάπτυξης του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών είναι η ασφάλεια, εξού και τα τρία ερωτήματα που τώρα καταθέτω», είπε ο κ.Χρυσάφης.
Πιο πριν ο κ. Χρυσάφης έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα
Αν υπάρχουν άδειες για το αυτοκινητοδρόμιο από την ΠΚΜ και από τις δύο ομοσπονδίες αυτοκινήτου και μοτοσυκλέτας
Αν είναι υποχρεωτική η παρουσία γιατρού σε κάθε αθλητικό γεγονός που διοργανώνεται
Αν υπάρχει παρουσία πιστοποιημένων κριτών-διαιτητών
Και αν οι αθλούμενοι έχουν κάρτα υγείας.
Απάντηση στον κ.Χρυσάφη έδωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών, Βασίλης Κοτέογλου, ο οποίος παρέστη στην εν λόγω συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών και υποστήριξε ότι «στην ουσία το Αυτοκινητοδρόμιο λειτουργεί ως μία τουριστική εγκατάσταση, ως ένα μεγάλο ξενοδοχείο για όλη την πόλη των Σερρών, διαθέτει τη σχετική άδεια από τον ΕΟΤ, η οποία δίνεται εφάπαξ και έχει ισχύ μέχρι αυτή να ανακληθεί και διευκρίνισε ότι μόνο στην περίπτωση διεξαγωγής επίσημων αγώνων απαιτούνται άδειες από τις δύο συναφείς Ομοσπονδίες (σσ ΑΜΟΤΟΕ και ΟΜΑΕ) και τότε πράγματι πρέπει να παρίστανται γιατρός και πιστοποιιημένοι κριτές.
«Ως Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών είμαστε απολύτως καλυμμένοι και έχουμε την άδεια του ΕΟΤ, οπότε δεν τίθεται κανένα θέμα με την αδειοδότησή μας. Ωστόσο, πρέπει δημοσίως να πω στο Σώμα ότι δυστυχώς γίνονται προσπάθειες από κάποιους κακόβουλους Σερραίους, οι οποίοι προσπαθούν να βάζουν πρσκόμματα στις αδειοδοτήσεις, που λαμβάνουμε. Με την Ομοσπονδία της Μοτοσυκλέτας, την ΑΜΟΤΟΕ δηλαδή, δεν υφίσταται κανένα πρόβλημα ενώ με την αντίστοιχη Ομοσπονδία του Αυτοκινήτου, την ΟΜΑΕ δηλαδή, είμαστε καθόλα εντάξει στους αγώνες Dragster και πάντως σύντομα αναμένουμε την επίσκεψη της Προέδρου στις Σέρρες για να μας δώσει και τις αδειοδοτήσεις και για τυχόν άλλους αγώνες αυτοκινήτων αλλά και για την πίστα καρτ», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Κοτέογλου.
https://lionnews.gr/ds-serron-i-adeiodotisi-tou-aftokinitodromiou-oi-apantiseis-misologa-oi-echthroi-tis-polis-kai-ta-kakovoula-atoma-vid/
Αυτό που κρατάω, ειναι πως την άδεια την δίνει ο ΕΟΤ (!), ως τουριστική επιχείρηση. Υποθετω πως πρέπει να έχει και ταμπελακι στην είσοδο, αλλά και reviews απο το trip advisor.
sapila racing
05/06/2025, 17:08
Αυτό που κρατάω, ειναι πως την άδεια την δίνει ο ΕΟΤ (!), ως τουριστική επιχείρηση. Υποθετω πως πρέπει να έχει και ταμπελακι στην είσοδο, αλλά και reviews απο το trip advisor.
αλλο και τουτο παλι....
Παντως ειναι γνωστό πως στις Σερρες υπαρχει γιατρός και ασθενοφόρο μόνο σε οργανωμενα Trackdays απο καποιον εξωτρικό διοργανωτη η οταν έχει επίσημο αγώνα
Στις ημερες που το ημερολογιο του site αναφέρει 'Open Trackday ελευθερη προπονηση' πάπαλα.
RaGe_Raptor
05/06/2025, 17:15
αλλο και τουτο παλι....
Παντως ειναι γνωστό πως στις Σερρες υπαρχει γιατρός και ασθενοφόρο μόνο σε οργανωμενα Trackdays απο καποιον εξωτρικό διοργανωτη η οταν έχει επίσημο αγώνα
Στις ημερες που το ημερολογιο του site αναφέρει 'Open Trackday ελευθερη προπονηση' πάπαλα.
επιβεβαιώνω. ακόμα και τώρα που έχει περίπου διπλασιαστεί η τιμή.
peterTHErider
05/06/2025, 17:18
Αυτό εννοώ ότι από θέμα αδειοδότησης ούτε η περιφέρεια ξέρει τι θέλει...
Μήπως όλοι αυτοί που θα δώσουν την όποια άδεια ξέρουν τι απαιτήσεις έχει μια πίστα ή τι είναι μια πίστα???
Μήπως έχουν δει ποτέ από κοντά εκτός από φωτογραφίες??
basilis_k6
05/06/2025, 17:21
Χαχαχα
Εγραφα 2 σελιδες πισω οτι αναρωτιέμαι ποιος δινει αδεια. https://law.mintour.gov.gr/resources/55eae95b7316251f7975baa3709dbfd46211d4e1
moto_Princess
05/06/2025, 17:24
Εγώ συμφωνώ με τον Volpad σε αυτό που έγραψε για τον εισαγγελέα.
Ότι έδωσε εντολή λόγο καταστατικού, και για να έγινε πάει να πει ότι έχει βάση, τώρα αν είναι μικρή λεπτομέρεια ή σοβαρή λεπτομέρεια δεν το ξέρω, πάντως αγώνες δεν γίνονται.
Δεν συμφωνώ με δηλώσεις, μας ώθησαν σε αυτοσχέδια πίστα (λόγο χάραξης του δρόμου) Βίλια Αττικής και Επίδαυρο.
Μετα απο 20 χρονια που παω Σερρες καταλαβα τι ειναι αυτο το ταμπελακι ΕΟΤ που οντως εχουν στην εισοδο για την γραματεια...... τι να πω.....
Την καλησπερα μου σε ολους μετα απο χρονια αλλα με πολλους τα λεμε που κ που σε καμια πιστα, η σε καμια κηδεια....
Το beef ξεκινησε στο track day στης Σερρες που ο παππους μαζι με την μανταμ του μας επριξαν τα @@ μπροστα μας με τις φωνες τους κ απειλες προς τον Ζαφειροπουλο.
Τωρα που το σκεφτομαι η μανταμ να ξερετε φταιει για ολα.... Το ειπε θα δειτε τι θα παθετε.... Απο την αλλη να ο ορισμος του βλακα μεσα στην πιστα ηταν λογικο να πεσει και να φερει κωλοτουμπες
με το χρεπι του, σκορπισε απο την 12 μεχρι την 13. Μπηκε σε λαθος γκρουπ, πηγαινε και οπως πηγαινε ζηταγε και τα ρεστα που τσουγκρισε με αλλη μηχανη κ επεσε..... τεσπα
Τι περιμενατε απο ανθρωπο που ακουει τεκνο πανω σε μοτο και εχει την ρουφιανια στο dna του....
Κριμα πολυ κριμα γιατι ο γιος τους που τον εχω γνωρισει ειναι πολυ αξιολογος χαρακτηρας .
Αυτα και μεταξυ μας θεωρω οτι θα εχουμε κ εξελιξεις και στην πιστα στης Σερρες οσο αφορα την ελευθερη προπονηση.
Μάλιστα...ωραια επειδη ενας ειναι άσχετος και κουλαδι δε θα κάνουμε και προπόνηση στις Σέρρες οπως παει...γεια σου ρε Ελλάδα με τα ωραία σου..μονο για ποδόσφαιρο και πασατεμπο είσαι..
ratamahatta
05/06/2025, 19:42
Υποθετικά το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο που να ορίζει ρητά της προϋποθέσεις λειτουργίας αυτοκινητοδρομιου στην χώρα μας
Εκεί πάνε με παραθυράκια τύπου ΕΟΤκλπ όπως γράφτηκε να καλύπτουν.
Υπάρχει συνέχεια. Από το περιοδικό Moto
"Έρχεται αύριο! Για πρώτη φορά σε ένα VIDEO όλη η ιστορία ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΛΕΥΡΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ! Πώς φτάσαμε να εμποδίσει η αστυνομία την είσοδο των μοτοσυκλετών στην πίστα την Κυριακή 1/6/2024! - Έχει άδεια η πίστα; - Έγινε καταγγελία; Ποιος την έκανε, τι έχει να πει για αυτό και ποια είναι η απάντηση κάθε πλευράς.
Ξεκάθαρα και συγκεντρωμένα, όλες οι απόψεις, σε Ένα VIDEO!
Έρχεται: Παρασκευή 6/6/2024 στις 20:00 στο:
https://www.youtube.com/@MOTOMAGGR"
"Έρχεται αύριο! Για πρώτη φορά σε ένα VIDEO όλη η ιστορία ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΛΕΥΡΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ! Πώς φτάσαμε να εμποδίσει η αστυνομία την είσοδο των μοτοσυκλετών στην πίστα την Κυριακή 1/6/2024! - Έχει άδεια η πίστα; - Έγινε καταγγελία; Ποιος την έκανε, τι έχει να πει για αυτό και ποια είναι η απάντηση κάθε πλευράς.
:lol::bawl::a014:
grinderx
05/06/2025, 20:52
Χωρίς να είμαι ειδικός (το επαναλαμβάνω) που ξέρουμε οτι δεν είχε γίνει ξανά "καταγγελία" και εφόσον όταν έγινε δεν υπήρχαν αγώνες μοτοσικλέτας η διαδικασία δεν προχώρησε;
Θέλω να πω, δεν μπορείς να καταγγείλεις την καφετέρια απέναντι για ηχορύπανση αν την ώρα που θα έρθει η αστυνομία για τον έλεγχο είναι κλειστή ή δεν παίζει μουσική.
Σαν άτομο που είμαι εντελώς απ' έξω, η καταγγελία έχει νόημα να γίνει ΜΟΝΟ την στιγμή που υπάρχει "παράνομη" εκδήλωση και επομένως μπορεί να βεβαιωθεί η κατάσταση/παράβαση από το/τα όργανο/α της τάξης/εισαγγελέα..
Σκεφτόμουν να το γράψω ή όχι. Ας το γράφω λοιπόν: Αυτό που λες είναι το λογικό. Ένα πουλάκι όμως μου είπε πως η καταγγελία είχε γίνει 3-4 μέρες νωρίτερα. Τώρα πόσο ισχύει δε γνωρίζω, γιατί ο καθένας θέλει να το παίξει ο καλός της υπόθεσης, οπότε λέει τη δική του εκδοχή της ιστορίας. Με άλλα λόγια πιάσε το αυγό και κούρεψέ το.
Το πρόβλημα είναι πως για ακόμη μία φορά αντί να λειτουργήσουμε για το συλλογικό συμφέρον, έτσι ώστε όλοι να βγουν κερδισμένοι από κάθε σκοπιά (εμπορικά, οδηγικά, κτλ), υπάρχει φαγωμάρα. Να και ο άλλος για να δείξει ότι κάνει αντιπολίτευση στο Δήμο Σερρών με αφορμή το δυστύχημα στις Σέρρες βγήκε και είπε τα δικά του (λες και είναι απίθανο σε μια πίστα, που τα οχήματα πάνε τον κώλο τους, να υπάρξει μια απολύτως δυσάρεστη στιγμή).
RaGe_Raptor
05/06/2025, 20:54
Κανονικό παρατράγουδο...:bawl:
Δε μαμιεται..Απο δω και περα μονο Misano και Mugello :bawl:
Τι σου κάνει εντύπωση...Ελλάδα = το παρατράγουδο της Ευρώπης
Καλα το σοου πανω στης Σερρες ειναι αλλη ιστορια.... Η πλακα ειναι οτι η αντιπολιτευση ειναι ο πρωην δημαρχος που τα λεει αυτα και στο μονο που συμφωνω ειναι οτι καθημερινες αν πας να κανεις μηχανακι και παθεις κατι
παιρνουν τηλεφωνο το 166 και ερχεται και σε μαζευει δεν υπαρχει επανδρωμενο ιατρειο στην πιστα (αλλα οταν του τα λεγαμε για χρονια εκανε την παπια). Και μεχρι να ερθει δεν σε ακουμπαει κανεις για να μην βρει τον μπελα του. Για την ιστορια ο νομος Σερρων εχει μονο 3 ασθενοφορα.
Και πολλα αλλα οπως σε μια νυχτα κατεβηκε ο τιμοκαταλογος (ακομα κ σημερα δεν υπαρχει στο σιτε) απο 50 ευρω τα μηχανακια πηγε 100, εαν θες την πιστα για εβεντ τρακνται κλπ πηγε double dot .
Το τραγικο που σκεφτομαι ? σε γνωστο κεντρικο ξενοδοχειο εχουμε παει σε συνελευση του ΣΟΑΜ πριν χρονια, προεδρος ο Τζορτζο προφανος εχει τρελαθει με ολα αυτα τα κουλα με τα προβληματα στα μεγαρα με το καθε οδηγο να λεει το μακρι
κ το κοντο του και να δρα αυτονομα χωρις συνεννόηση και λεει το θεικο παμε να συνεχησουμε Ιταλια οπου θελουμε , ουτε να παρακαλαμε κανεναν ουτε τιποτα. Και οτι εαν γινει οργανομενα πραγματικα τα λεφτα δεν εχουν τρελη διαφορα ουτε πολλα
παραπανω.... Ποσο μπροστα τελικα ηταν με αυτα που ελεγε σκεφτομενος τωρα.... Βεβαια τοτε μονο καρεκλες δεν του πεταξαν.
ολοι το θυμομαστε Αρη μου, και εγω προσωπικα ειπα "καιρος ηταν"
Μια φορα ειχα μπει στο 'χωραφι' (το οποιο οντως ειναι καλυτερο απο οποιοδηποτε δρομο) το 2005, κ απο τοτε ειπα ποτΕς ξανα. Οσο κ αν μπζοφαω για πιστα, Μεγαρα δε ξαναμπαινω.
Και να σας πω και κατι? Προτιμω να διαβαζω να κλαιγεστε* οτι δε μπηκατε, ταλαιπωρηθηκατε κτλ κτλ, παρα να διαβασω οτι τη Κυριακη θα θαψουμε τον ταδε, γιατι εγινε μια στραβη στη πιστα, δεν ειχε διαφυγη και καρφωθηκε στις φυστικιες ξερω γω
(*το κλαιγεστε δεν ειναι ειρωνικο, καλοπροεραιτο ειναι)
καθημερινες αν πας να κανεις μηχανακι και παθεις κατι
παιρνουν τηλεφωνο το 166 και ερχεται και σε μαζευει
Καλο ειναι αυτο ρε συ Μιχαλη, εγω θυμαμαι σε πτωση να μπαινει ο Ολυμπιος με ενα κοκκινο αγροτικο να μαζεψει μηχανακι, αναβατη, συντριμια :lol:
Η πλακα ειναι οτι η αντιπολιτευση ειναι ο πρωην δημαρχος που τα λεει αυτα
Ρε Μιχάλη, γελάνε και τα pixel του κινητού...
Αυτος ο Χρυσαφης που τα λέει, ήταν ο πρώην Δήμαρχος, μέχρι το 22; αλλά εκτός από δήμαρχος, ήταν και ο πρόεδρος ΔΣ της πίστας των Σερρων.
Και βγαίνει και ρωτάει αν έχουν άδεια και αν έχουν δελτίο αθλητή και αν υπάρχει γιατρός.
Ο οτινανισμος στα καλύτερα του.
grinderx
05/06/2025, 22:03
:plaf: :plaf: :plaf:
Εν τω μεταξύ το υπουργείο τουρισμού με ποια λογική εμπλέκεται με άδειες σε πίστες;; Μαλάκα ότι να 'ναι!
Για :roflmao: και για :bigcry:
ολοι το θυμομαστε Αρη μου, και εγω προσωπικα ειπα "καιρος ηταν"
Μια φορα ειχα μπει στο 'χωραφι' (το οποιο οντως ειναι καλυτερο απο οποιοδηποτε δρομο) το 2005, κ απο τοτε ειπα ποτΕς ξανα. Οσο κ αν μπζοφαω για πιστα, Μεγαρα δε ξαναμπαινω.
Και να σας πω και κατι? Προτιμω να διαβαζω να κλαιγεστε* οτι δε μπηκατε, ταλαιπωρηθηκατε κτλ κτλ, παρα να διαβασω οτι τη Κυριακη θα θαψουμε τον ταδε, γιατι εγινε μια στραβη στη πιστα, δεν ειχε διαφυγη και καρφωθηκε στις φυστικιες ξερω γω
(*το κλαιγεστε δεν ειναι ειρωνικο, καλοπροεραιτο ειναι)
Να πω την αλήθεια, δεν κατάλαβα την ουσία του ποστ σου. Υπάρχει μια τεράστια αντίφαση σε όσα γράφεις. Δεν μπορεί να λες "καιρός ήταν να κλείσει" και ταυτόχρονα να θεωρείς πως είναι καλύτερο από τον οποιοδήποτε δρόμο.
Για να κάνεις μέχρι και την σοβαρή κ@βλα σου, ειναι μια χαρά το πιστάκι. Και η πραγματικότητα είναι πως δεν θάβουν και από έναν σε κάθε TD επειδή έγινε ακόμα μια στραβή.
Οι Σέρρες έχουν ακόμα χειρότερο death track record. Αν δεν κάνω λάθος, έχουν σκοτωθεί μαζί με τον Βούλγαρο 3.
Να κλείσουν και οι Σέρρες επειδή μπορεί να γίνει μια στραβή;
Να κλείσουν και οι Σέρρες επειδή μπορεί να γίνει μια στραβή;
(καταρχην, παρε :beer: :D )
Αμα ειναι ετσι βρε συ Βυρωνα, τοτε να κλεισουν οοοοολοι οι δρομοι στο ελλαντα, μιας και καθημερινα γινονται στραβες :lol:
Στις Σερρες, Βουλγαρος σκορπισε στην ενα, και οι αλλοι επιστημονες φιλοι του, κατεβηκαν να δουν τι επαθε.... στην ενα..... ΣΤΗΝ ΕΝΑ :bawl:
Και ακομα μια απωλεια, ενα παληκαρι που επαθε ανακοπη κ επεσε εξαιτιας αυτου και οχι της πιστας.
Η ουσια του ποστ μιας κ δε την καταλαβες, ειναι οτι, παρολο που ειναι παρανομη για δικυκλα, παρολο που δε πληρει τις απαραιτητες προυποθεσεις ασφαλειας, παρολο που παρολαυτα ειναι καλυτερη απο τους δρομους, αν εγω, εσυ, ο ενας, ο αλλος, ο παραλλος τους ριχναμε ακυρο και ταυτοχρονα πιεζαμε μεσω λεσχων, συλλογων, της παναγιας της παρατεταμενης της ιδιας, και δε ξερω και γω ποιου αλλου, ισως καταφερναμε να πιεσουμε καταστασεις ωστε να αλλαξει η κατασταση προς οφελος μας, και λεγοντας οφελος, εννοω ασφαλειας.
Τι να πω, ισως ειμαι ιππερβολικα ονειροπολος, ισως ζω στο κοσμο μου, ισως ελπιζω πολλα.
Ισως βλεποντας απο την αρχη αυτο το ποστ 15 χρονια τωρα, θα ηταν καλυτερα να αναρωτηθω, γιατι μιλαω? Θα ακουσει κανεις? Οχι. Ε, οποιος θελει ας μπει. Μεγαλα παιδια ειμαστε, κ αν οταν γινει η στραβη, να το ριξουμε ολοι στη κακια στιγμη
462927
Immitos Ring ,εχει ασθενοφόρα ,κάμερες ,καλή άσφαλτο, οικονομικά ,ανοιχτά ολες της ωρες , αδεια ,οδική βοήθεια.
Μια χαρα ειμαστε.:beer:
motojojo
06/06/2025, 16:17
Για να αλλάξει η κατάσταση το μονο που χρειάζεται ειναι να ανοιξει μια καινουργια πίστα διπλα, παραδιπλα ή λιγο παραπέρα με προδιαγραφες Σερρων (ή έστω λίγο χειρότερες) και να μην ξαναπατήσει κανεις στα Μεγαρα. Τότε και μονο τότε είτε θα ασχοληθεί να φτιάξει κάτι της προκοπής ή θα την αφήσει να χορταριάσει (και ενδεχομένως να την πουλήσει σαν οικοπεδο μολις μπει στο σχεδιο πολης) :lol:
Υπάρχει βέβαια το ρίσκο να αρχίσουν οι πιστάρχες τις καρφωτες μεταξυ τους.
Μέχρι όμως να βρεθουν (και να αγοραστουν) τα 200+ στρεμματα (χωρια τις μπουλντόζες) και να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός προς όφελος του καταναλωτή, έχουμε κάμποσο δρομο.
Αλήθεια, μια τέτοια επένδυση μετράει για golden visa; Μας πηραν που μας πηραν οι ξενοι τα μισα ακινητα της αττικης, ας ψωνισουν και κανα χωραφι να μας κανουν τη χάρη....
peterTHErider
06/06/2025, 17:48
Έχω μια απορία...
Η πίστα καρτ των Μεγάρων θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά και να δέχεται pitbikes??
moto_Princess
06/06/2025, 18:42
Έχω μια απορία...
Η πίστα καρτ των Μεγάρων θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά και να δέχεται pitbikes??
Αυτό το κομμάτι της λειτουργεί ελεύθερα ή σε event μόνο ?
ή τελως πάντων πως λειτουργουσε μέχρι τώρα
grinderx
06/06/2025, 19:21
Ως συνήθως: Από τύχη!
peterTHErider
06/06/2025, 21:17
https://youtu.be/bfKoXzWkVO8?si=E56UDt2diD0xg5mj
Ότι πιο πλήρες υπάρχει.
CorpseAlive
06/06/2025, 21:26
https://youtu.be/bfKoXzWkVO8?si=E56UDt2diD0xg5mj
Ότι πιο πλήρες υπάρχει.
Πότε πρόλαβες να το δεις ρε Πέτρο?
Nostradamus
06/06/2025, 21:54
Στα πρώτα 30 λεπτά ο άνθρωπος είναι κομπλεξικός και αστείος.. κρίμα πραγματικά.. χαιρομαι που δεν χτυπησε, λυπαμαι που ειναι τοσο κομπλεξικος... έχει δίκιο ο r1 ένας.. με επιφύλαξη μήπως στην συνέχεια αλλάξω γνώμη..
CorpseAlive
06/06/2025, 21:58
Βάζω αυτό εδώ σε πρώτη φάση.
https://www.e-nomothesia.gr/kat-athlitismos/pd-14-2007.html
Τώρα που θα είναι ξεκάθαρο τι και πως ας γράψω εν συνεχεία και εγώ την αποψάρα μου (με μερικές νομικές πινελιές) .
Βάζω αυτό εδώ σε πρώτη φάση....
Διαβασα μονο τις πρωτες σειρες και θυμηθηκα ενα αρθρο γνωστου μοτοπεριοδικου που εξηγουσε οτι σε ολοκληρο το ελλαντα δεν ιππαρχει πουθενα μερος/περιοχη που να καλυπτει οοοοολες τις προυποθεσεις για δημιουργια μπιστας :lol:
Έχει και ο Νικολαΐδης τα δίκια του,όσον αφορά το συμβάν στις Σέρρες.Ναι,είναι υπερβολικός σε κάποια πράγματα που λέει.Αλλα έβαλα τον εαυτό μου στην θέση του,που δεν είμαι ο Νικολαΐδης ο DNA με άκρες και γνωριμίες στον χώρο της μοτοσυκλέτας,ούτε έχω τα λεφτά του.Σκεφτηκα πως θα ένιωθα εγώ,αν σε ένα τρακντει ένας ηλίθιος ερχόταν και έπεφτε πάνω μου και μου διέλυε το μηχανάκι, εφόσον εγώ ευτυχώς θα ήμουν όρθιος στα πόδια μου.Πως θα έβγαζα άκρη και πως θα έβρισκα το δίκιο μου?Έχω κάνει μόνο ένα διήμερο τρακντει στις Σέρρες,το Σάββατο ήταν κομπλέ.Την Κυριακή όμως είχε αρκετό κόσμο και φυσικά ηλίθιους.Με το που τελείωσε το πρώτο κίτρινο γκρουπ των αρχαρίων όπου συμμετείχα,μας φώναξαν από τα μεγάφωνα να μαζευτούμε όλοι και έπεσε τρελό κράξιμο,κατά λέξη μας είπαν,ότι βλέπουμε πολύ επικίνδυνα πράγματα και ότι θα γίνουμε σμπαραλια.Υπηρξε σκηνικό, όπου συμμετέχων πέρασε στην τελευταία αριστερή στο εσάκι τον πλοηγό πάνω από το κέρμπ.Ο πλοηγός καλά που είχε στρίψει το κεφάλι του αριστερά και τον είδε και δεν έστριψε,θα γινόντουσαν κώλος
Πραγματικα δεν ξερω ποιος απ ολους που
εμφανιστηκαν στο βιντεο ειναι πιο
γραφικη φιγουρα(μαζι και ο "δημοσιογραφος")
1 ωρα βιντεο για να μην μας που απολυτως τπτ
CorpseAlive
06/06/2025, 22:51
Πραγματικα δεν ξερω ποιος απ ολους που
εμφανιστηκαν στο βιντεο ειναι πιο
γραφικη φιγουρα(μαζι και ο "δημοσιογραφος")
1 ωρα βιντεο για να μην μας που απολυτως τπτ
Τι άλλο έπρεπε να ειπωθεί δηλαδή κατά την γνώμη σου?
peterTHErider
06/06/2025, 22:55
Ότι μετά από 2 μέρες μπήκαν και κάνανε προπόνηση με μοτοσυκλέτες οι αστυνομικοί είναι πάντως εντυπωσιακό.
peterTHErider
06/06/2025, 23:00
Το διαταυτα είναι πως αν αποζημιωνοταν ο κύριος Νικολαιδης για ότι έγινε στις Σέρρες θα έκανε γάργαρα μετά και όλα καλά.
Όπως και αν δεν είχε τρακντει ο Ζαφειρόπουλος αμέσως μετά δεν θα ασχολούνταν καθόλου με την πίστα των Μεγάρων.απλα ήθελε να κυνηγήσει τον Σωτήρη.
Και πριν μπεις στην πίστα κύριε υπογράφεις ένα χαρτάκι για τις ευθύνες μέσα στην πίστα.
Αν κάτι δεν σου αρέσει ή το βρίσκεις επικίνδυνο μην υπογράψεις και μην μπεις.απλο.
CorpseAlive
06/06/2025, 23:10
Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς από όλο αυτό που περιγράφει το βίντεο?
Ας τα πιάσουμε ένα ένα.
Ο mr.Dna επιγραμματικά λέει τα εξής :
A) μπήκα πίστα για ασφάλεια και ένας τρελός έπεσε πάνω μου.
Β) Για το παραπάνω φταίει η πίστα/διοργανωτής κλπ
Γ) Ένεκα του παραπάνω και επειδή δεν με έχει αποζημιώσει ο Ζαφ. θα τους τρέξω και θα τους βαρέσω εκεί που πονάνε , ήτοι no pista no honey.
Δ) Αυτό θα το κάνω βέβαια σε άσχετη πίστα με το ανωτέρω συμβάν και συγκεκριμένα στην πίστα Μεγάρων που υπολείπεται σε ποιότητα.
Ε) Δεν έκανα μήνυση αλλά ερώτηση
ΣΤ) Η πίστα δεν έχει άδεια για μηχανές και για αυτό την κλείσανε.
Ζ) Ο δρόμος είναι καλύτερος γιατι αν πέσεις αποζημιώνεσαι (?)
Το συμβάν στις Σέρρες τι σχέση έχει με τις πιστοποιήσεις ασφαλείας (που αν δεν υπήρχαν ο mr.DNA θα είχε καρφωθεί σε κανέναν τοίχο ) κανείς δεν ξέρει. Είτε γίνονταν στις Σέρρες είτε στο Muggelo αν ένας έτερος αναβάτης οδηγεί σαν κάγκουρας , ευθύνεται ο ίδιος εκτός αν το κάνει κατ' επανάληψη και αποδεδειγμένα και δεν τον αποβάλει ο διοργανωτής/ διαιτητής / πίστάρχης κλπ
Ο δόλος που αναφέρεται σε πολλά σημεία είναι ανέκδοτο , η αμέλεια δε έγκειται στο τι θα μπορούσε να κάνει κάποιος για να αποφύγει το ζημιογόνο γεγονός.
Δεν μπορώ να βρω που είναι φάουλ ο Ζαφ. και το λέω χωρίς να έχω κάποιο bias στην υπόθεση.
Το γιατί η πίστα έκλεισε είναι σχετικά απλό, κανείς δεν είχε όρεξη να το ψάξει κυριακάτικα και κανείς δεν ήθελε να πάρει την ευθύνη. Πιστευτό και κατά την εμπειρία μου άπειρα συχνό.
Το δεν έκανα μήνυση αλλά ερώτηση είναι σαν λέω , δεν κάρφωσα τον γιωργάκη για αντιγραφή αλλά ρώτησα την δασκάλα αν επιτρέπεται να αντιγράφει ο γιωργάκης.
Θα έγραφα περισσότερα, αλλά αν ο mr. DNA ερχόνταν στο γραφείο μου θα τον έδιωχνα λόγω του ότι η όλη υπόθεση βασίζεται στο αιώνιο ερώτημα του μέσου Έλληνα. |
ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΡΕ?
basilis_k6
06/06/2025, 23:17
ο φελουκας γιατι κανει πως δεν ξερει τι γινετε στα td του ζαφ? δεν εχει παει ποτε?
μια φορα μπηκα σε δικο του td κυριακη στα μεγαρα και εφυγα 2 ωρες πριν. ορκιστικα να μην ξαναπαω και το τηρησα. απο οτι ακουω ειναι ακομα ετσι, οι "φιλοι" και οι αγωνιζομενοι κανουν οτι γουσταρουν, οποτε γουστσρουν.
CorpseAlive
06/06/2025, 23:18
Υ.γ. στο Αθλητικό δίκαιο ο καθηγητής με έμφαση μας έλεγε το εξής :
Τα αθλήματα είναι κυρίως έκνομες συμπεριφορές που αν τις συναντούμε στην κοινωνία , τις απορρίπτουμε αλλά αν τις θέσουμε σε περιβάλλον αρένας τις χειροκροτούμε.
π.χ. το MotoGP είναι παραβίαση όλου του ΚΟΚ , το box είναι παραβίαση διατάξεων Ποινικού (επικίνδυνη σωματική βλάβη , συμπλοκή, μονομαχία κλπ κλπ) και πάει λέγοντας.
Ο Mr. DNA δεν κατάλαβε ποτέ ότι στην πίστα δεν μπαίνουμε για βόλτα , μπαίνουμε για άθληση
Εγώ που δεν έχω παρευρεθεί ποτέ σε περιβάλλον πίστας σαν συμμετέχων εχω μια απορία, γιατι δεν στραφηκε εναντίον του ατόμου που προκάλεσε το ατύχημα του ώστε να διεκδικήσει από εκείνον την οπια υλική η ηθική αποζημειωση
Υγ παντως στεναχωρηθηκα για το XSR gp που διαλύθηκε, εχουμε και σχεδόν το ίδιο μηχανάκι
peterTHErider
06/06/2025, 23:40
Υ.γ. στο Αθλητικό δίκαιο ο καθηγητής με έμφαση μας έλεγε το εξής :
Τα αθλήματα είναι κυρίως έκνομες συμπεριφορές που αν τις συναντούμε στην κοινωνία , τις απορρίπτουμε αλλά αν τις θέσουμε σε περιβάλλον αρένας τις χειροκροτούμε.
π.χ. το MotoGP είναι παραβίαση όλου του ΚΟΚ , το box είναι παραβίαση διατάξεων Ποινικού (επικίνδυνη σωματική βλάβη , συμπλοκή, μονομαχία κλπ κλπ) και πάει λέγοντας.
Ο Mr. DNA δεν κατάλαβε ποτέ ότι στην πίστα δεν μπαίνουμε για βόλτα , μπαίνουμε για άθληση
Είναι σαν να πας για 5χ5 και επειδή πάνω στη φάση έφαγες μια κλωτσιά και τραυματίστηκες να κάνεις μήνυση στον αντίπαλο αλλά και στον ιδιοκτήτη του γηπέδου!
peterTHErider
06/06/2025, 23:43
Εγώ που δεν έχω παρευρεθεί ποτέ σε περιβάλλον πίστας σαν συμμετέχων εχω μια απορία, γιατι δεν στραφηκε εναντίον του ατόμου που προκάλεσε το ατύχημα του ώστε να διεκδικήσει από εκείνον την οπια υλική η ηθική αποζημειωση
Υγ παντως στεναχωρηθηκα για το XSR gp που διαλύθηκε, εχουμε και σχεδόν το ίδιο μηχανάκι
Αυτό θα μπορούσε να το κάνει.στο ίδιο τρακντει φίλος είχε πτώση και πήγε στο νοσοκομείο.
Ήρθε λοιπόν η αστυνομία οσο ειμασταν εκεί για να καταγράψει το γεγονός και αν θέλει ο φίλος να κάνει μήνυση αν υπήρχε εμπλοκή με άλλη μοτοσυκλέτα.
Το αν θα δικαιωθεί είναι άλλη ιστορία με τα χαρτιά που υπέγραψε πριν αλλά την κίνηση μπορούσε να την κάνει.