View Full Version : Μέγαρα και το χάλι τους.
Σελίδες :
1
2
3
4
5
6
7
[
8]
MG-KTiNoS
12/06/2025, 13:28
Όχι, δεν θα μπορούσε.
Επειδή η διπλωματική μου εργασία ήταν αποκατάσταση ενός ΧΥΤΑ (που διαφέρει από την έννοια της χωματερής, αλλά ας μην επεκταθούμε) σου απαντάω πως αυτό είναι αδύνατο.
Το "έδαφος" (ταμπάνι) είναι ασταθές και υπόκειται σε μικροκαθιζήσεις για πολλά χρόνια μετά το κλείσιμο του ΧΥΤΑ (3 δεκαετίες κατ' ελάχιστον)
Οι καθιζήσεις αυτές ελέγχονται τακτικά και σχολαστικά για να αποφευχθούν κίνδυνοι μαζικής καθίζησης, ή/και κατολίσθησης ανάλογα με την μορφολογία του εδάφους και τον τρόπο αποκατάστασης που χρησιμοποιήθηκε για την αποκατάσταση του ΧΥΤΑ.
Μετά τα πρώτα 10 χρόνια της αποκατάστασης, γίνεται να κατασκευαστούν ελαφριές κατασκευές (π.χ. Κιόσκια) Απαγορεύεται όμως η κατασκευή οποιασδήποτε κατασκευής απαιτεί πάνω από 2 μέτρα σκάψιμο στο έδαφος. Μπορεί το χώμα να είναι πακτωμένο και συμπυκνωμένο, αλλά το γεγονός παραμένει οτι 5 μέτρα κάτω από τα πόδια σου υπάρχουν σκουπίδια που συνεχίζουν να λιώνουν και να αποσυντίθενται..
Τέλος, κατά την διαδικασία αποσύνθεσης, βγαίνει συνεχώς μεθάνιο. Γι αυτό το λόγο υπάρχει ένα ολόκληρο δίκτυο από ειδικά διαμορφωμένες κατασκευές και σωλήνες που τοποθετούνται κάτω από το ορατό έδαφος για να κάνουν συλλογή, και δεν πρέπει να "καταστραφούν"
Δεν μπορώ να φανταστώ πως σε ένα τέτοιο ασταθές περιβάλλον θα μπορούσε να κατασκευαστεί μια "πίστα" όπου οι ρωγμές στην άσφαλτο της θα ήταν όχι απλά "καθημερινό" φαινόμενο, αλλά κάτι που θα μπορούσε να συμβεί ανάμεσα σε 2 γύρους σε δύο ή και περισσότερα σημεία. Κάθε 3 και λίγο!
Δεν μπορώ επίσης να φανταστώ πως θα κατασκευάζονταν οι υπόλοιπες απαραίτητες εγκαταστάσεις χωρίς αφενός να γίνει θεμελίωση των κατασκευών και αφετέρου να μην δημιουργηθεί παραπάνω πίεση στο έδαφος ώστε να μην αρχίσουν να βυθίζονται σαν τον πύργο της Πίζας :P
Οπότε, όχι δεν θα μπορούσε να γίνει. Τουλάχιστον άμεσα. Σε 30 με 40 χρόνια μετά την αποκατάσταση.. ΙΣΩΣ.
Σ ευχαριστώ για τις πληροφορίες πραγματικά δεν ήξερα ότι είναι έτσι
Η ιδέα της πίστας εκεί δεν είναι φυσικά δική μου
Είχα δει ένα πρότζεκτ που μάλιστα είχε κάτι σα μικρές καμινάδες για το μεθάνιο (όπως είπες)
δεν θυμάμαι όμως ποιος το είχε κάνει
Δεν είναι ο τομέας μου όμως όποτε μένω σ ότι έγραψες
motojojo
12/06/2025, 13:41
Θυμάμαι στο δρόμο που ενώνει το Βόλο με την εθνική (2 λωριδες ανα κατευθυνση με νησίδα) το κομμάτι μπροστά στη χαλυβουργική λίγο πριν το Βελεστίνο είχε επιχωματωθει με χωματα από τη χαλυβουργική, με αποτέλεσμα να εμφανιστούν μεγάλες καθιζήσεις. Λόγω του ότι προερχόταν από την επεξεργασία χάλυβα (δεν ξερω τι διαδικασία) το χωμα αυτό δεν ηταν σταθερο και λειτουργουσε σαν πλαστελίνη. Ηταν τόσο μεγάλες οι καθιζήσεις που με 90-100 άνετα τερματιζαν οι αναρτήσεις και χοροπηδουσε σε επικίνδυνο βαθμό το αυτοκίνητο.
Πόσο μάλλον με σκουπίδια από κάτω, τέτοιο έδαφος μονο σταθερό δεν θα ειναι.
CorpseAlive
12/06/2025, 13:46
Διαβάζοντας το Π.Δ. 14/2007 διαπιστώνεις οτι.. είναι απλά κακογραμμένο.
Γενικά το διάταγμα αναφέρεται σε "αυτοκινητοδρόμιο" και "διεξαγωγή αγώνων αυτοκινήτου" πράγμα που κανονικά αποκλείει τις μοτοσικλέτες.
Όμως παρακάτω, στο άρθρο 4 που αφορά τις προδιαγραφές των εγκαταστάσεων (τα τεχνικά χαρακτηριστικά της πίστας), τότε αναφέρει οτι πρέπει να ακολουθούν τους κανόνες της FIA και της FIM. Και μάλιστα κάνει την ίδια αναφορά (FIA και FIM) πολλαπλές φορές.
Πράγμα που σημαίνει οτι ο νομοθέτης είχε στο μυαλό του ΚΑΙ τις μοτοσικλέτες, αλλά ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν τις έγραψε ρητά στο άρθρο 1 που δίνει και τον ορισμό, ούτε χρησιμοποίησε κάποιο πιο δόκιμο όρο αντί της έκφρασης "αγώνων αυτοκινήτου"
Θα μπορούσε να γράψει "αγώνων αυτοκινήτου και μοτοσικλετών" ή "αγώνων μηχανοκίνητων οχημάτων"
Τέλος στο άρθρο 8, παράγραφος 5 αναφέρει:
Επίσης στο ίδιο άρθρο, στην παράγραφο 2 αναφέρει:
Το άρθρο 4 είναι οι προδιαγραφές της πίστας που πρέπει να συμβαδίζουν με τους κανόνες της FIA και της FIM.
Προσωπικά, χωρίς να είμαι δικηγόρος δεν βλέπω τρελά "κενά" στο πλαίσιο λειτουργίας. Κακογραμμένες εκφράσεις βλέπω, που ΔΥΣΤΥΧΩΣ δίνουν πάτημα για διαφορετικές ΝΟΜΙΚΕΣ ερμηνείες, με αποτέλεσμα τις δικαστικές διαμάχες.
Γιατί είναι άλλο το τι ήθελε να πει ο νομοθέτης (και ανοιχτό σε ερμηνείες) και άλλο το τι έγραψε στο χαρτί..
Όλοι οι νόμοι είναι ζωντανοί οργανισμοί. Για αυτό και τροποποιούνται ή καταργούνται εν καιρώ.
Προφανώς υπάρχει κενό νόμου.
Προφανώς δεν είναι απλό όσο το ότι δεν είχε άδεια για μηχανές.
Προφανώς πρέπει να υπάρξει ρύθμιση στο κομμάτι αυτό .
Προφανώς όπως τα περισσότερα πράγματα σε αυτή την χώρα είτε υπολειτουργούν είτε λειτουργούν όπως να ναι.
Το πρόβλημα μου προσωπικά είναι η αφορμή για όλο αυτό παρά το γεγονός ότι λειτουργεί μία πίστα στην ζούλα του νόμου γιατί προσωπικά σταθμίζω το ρίσκο της οδήγησης εκτός πίστας εκθετικά μεγαλύτερο από την οδήγηση σε μία πίστα όπως και να ναι (σε λογικά πλαίσια φυσικά)
Π.χ. η ομοσπονδία αντί να κάνει την κατασκήνωση του Λάζλο κάθε καλοκαίρι ας εισηγηθεί ένα σχέδιο νόμου ή ας προτείνει τρόπους να γίνει λειτουργική η πίστα ή να απαιτήσει έναν χώρο για τέτοια χρήση. Από το να κάνουμε πορείες για τις διηθήσεις προσωπικά το κρίνω πιο επικερδές να βγουν όσοι ψάχνονται , από τον δρόμο στην πίστα.
Αλλά τι λέω?
Καλησπέρα στην παρέα , σήμερα θα πάμε μία βόλτα με την ρούζα στην Αττική οδό για να πιάσουμε 300 χλμ στην ευθεία. Χαχα χαχ χα ακραίο μηχανάκι, πάρτε το κράνος μου όμως αλήτες γιατί σώζει ζωές. :bawl:
Σ ευχαριστώ για τις πληροφορίες πραγματικά δεν ήξερα ότι είναι έτσι
Η ιδέα της πίστας εκεί δεν είναι φυσικά δική μου
Είχα δει ένα πρότζεκτ που μάλιστα είχε κάτι σα μικρές καμινάδες για το μεθάνιο (όπως είπες)
δεν θυμάμαι όμως ποιος το είχε κάνει
Δεν είναι ο τομέας μου όμως όποτε μένω σ ότι έγραψες
Ναι, οι "καμινάδες" είναι οι συλλέκτες. Και το μεθάνιο που συλλέγεται "καίγεται" και παράγει ηλεκτρική ενέργεια.
Στα της πίστας όμως:
Τεχνικά, θα μπορούσε (μετά την δεκαετία) να γίνει πίστα μότο κρος / dirt bikes. Ειδικά αν οι αρκετά λιγότερες εγκαταστάσεις που απαιτούνται "τραβηχτούν" στην άκρη, έξω από την περιοχή που είναι το "ταμπάνι" (το κυρίως μέρος εναπόθεσης των απορριμμάτων)
Οπότε η ιδέα στέκει, αλλά όχι για πίστα σαν αυτή των Μεγάρων ή των Σερρών ή κάτι παρόμοιο! :)
Όλη η Ελλάδα σε ενα Video.
Δεν ξέρω που είναι το βαρέλι, και που είναι ο πάτος...
Όλη η Ελλάδα σε ενα Video.
Δεν ξέρω που είναι το βαρέλι, και που είναι ο πάτος...
εκει που λεμε οτι πιασαμε πατο μΗτσεμ, ανακαλυπτουμε 400 μετρα πατου ακομα :(
(για τους ΜΗ γνωριζοντες, ο VFR ειναι ακριβως το ΑΝΤΙΘΕΤΟ απο οτι ειναι ο σανοπουλος και το χαος του)
εκει που λεμε οτι πιασαμε πατο μΗτσεμ, ανακαλυπτουμε 400 μετρα πατου ακομα :(
(για τους ΜΗ γνωριζοντες, ο VFR ειναι ακριβως το ΑΝΤΙΘΕΤΟ απο οτι ειναι ο σανοπουλος και το χαος του)
Είμαστε για γέλια Δημήτρη...
https://www.youtube.com/watch?v=HzQ5JeXUNNg
Και δυστυχώς, όταν δει και κάποιος τα σχόλια θα καταλάβει που βαδίζουμε (κύριοι).
Κάποιοι νομίζουν ότι αν μπουν πίστα, δεν θα πέσουν ούτε μόνοι τους, ούτε εξ' αιτίας άλλων. Και όταν πέσουν, τότε, αφού έγιναν θύματα της στατιστικής, προσπαθούν να βγάλουν άκρη. Θυμάμαι, η πρώτη, και μοναδική φορά που έπεσα στις Σέρρες στα 10 χρόνια που πήγαινα, ήταν όταν ενα παλικάρι με Tuono έφυγε μπροστά μου στην κ15 και για να μην τον πατήσω πήγα στην αμμοπαγίδα και εκεί μετά απο λίγο είχε και ενα σκαλοπάτι απο μπετό, εκλεισα και το γκάζι και έφυγα. Το μηχανάκι λίγες ζημιές, το παλικάρι με το τουόνο ολική καταστροφή και διάσειση. Έχουν πέσει μπροστά μου, δεκάδες άνθρωποι απο δικό τους λάθος όμως. Μια φορά που μου έριξε την μοτοσυκλέτα στα Pits φίλος του dimdoc τότε, τον τρέλανα στα τηλέφωνα και τελικά μου πλήρωσε το βάψιμο του F4iS που είχα εκείνο τον καιρό.
Προχθές στο HellasRally, δυο SSV τράκαραν. Το ένα εφταιγε, ήταν και μεσα σε χωριό το ατύχημα. Ζημιά κάνα 15άρι χιλιάρικα. Καλός ο οδηγός είπε ότι θα πληρώσει. Όταν πήγε να πληρώσει, του είπε ο άλλος ''Ε, αφού είσαι τέτοιος, και ήρθες να πληρώσεις, τότε δώσε μου τα μισά. Αγώνες είναι...''. Εδώ, το πιθανότερο είναι να πηγαίναμε και πλαστά τιμολόγια για να βγει κάνα ταληράκι επιπλέον.
Να ζήσουμε να μας χαιρόμαστε Μήτσο.
-ο0-
Και δυστυχώς, όταν δει και κάποιος τα σχόλια θα καταλάβει που βαδίζουμε (κύριοι).
Κάποιοι νομίζουν ότι αν μπουν πίστα, δεν θα πέσουν ούτε μόνοι τους, ούτε εξ' αιτίας άλλων. Και όταν πέσουν, τότε, αφού έγιναν θύματα της στατιστικής, προσπαθούν να βγάλουν άκρη. Θυμάμαι, η πρώτη, και μοναδική φορά που έπεσα στις Σέρρες στα 10 χρόνια που πήγαινα, ήταν όταν ενα παλικάρι με Tuono έφυγε μπροστά μου στην κ15 και για να μην τον πατήσω πήγα στην αμμοπαγίδα και εκεί μετά απο λίγο είχε και ενα σκαλοπάτι απο μπετό, εκλεισα και το γκάζι και έφυγα. Το μηχανάκι λίγες ζημιές, το παλικάρι με το τουόνο ολική καταστροφή και διάσειση. Έχουν πέσει μπροστά μου, δεκάδες άνθρωποι απο δικό τους λάθος όμως. Μια φορά που μου έριξε την μοτοσυκλέτα στα Pits φίλος του dimdoc τότε, τον τρέλανα στα τηλέφωνα και τελικά μου πλήρωσε το βάψιμο του F4iS που είχα εκείνο τον καιρό.
Προχθές στο HellasRally, δυο SSV τράκαραν. Το ένα εφταιγε, ήταν και μεσα σε χωριό το ατύχημα. Ζημιά κάνα 15άρι χιλιάρικα. Καλός ο οδηγός είπε ότι θα πληρώσει. Όταν πήγε να πληρώσει, του είπε ο άλλος ''Ε, αφού είσαι τέτοιος, και ήρθες να πληρώσεις, τότε δώσε μου τα μισά. Αγώνες είναι...''. Εδώ, το πιθανότερο είναι να πηγαίναμε και πλαστά τιμολόγια για να βγει κάνα ταληράκι επιπλέον.
-ο0-
Όπως έγραψα σε ανάλογη συγκυρία πριν κάποια χρόνια, συνολικά σαν χώρα είμαστε ακόμα σε επίπεδο Τζεβελέκου - Ο παραγιός μου ο ραλίστας σε ό,τι έχει να κάνει με οδηγική παιδεία και μότορσπορτ γενικότερα και τελικά δεν μας αξίζει να έχουμε πίστα κορυφαίου επιπέδου (και αυτή που έχουμε πολύ μας είναι).
Δυστυχώς η παιδεία και κατ' επέκταση η ασφάλεια η δική μας και των γύρω μας άπτεται ακόμη αποκλειστικά στο κληρονομικό χάρισμα και στο απευθείας κατέβασμα ικανοτήτων και γνώσεων στον εγκέφαλο αλά Νίο στο Μάτριξ φυσικά χωρίς πρακτική εξάσκηση και εφαρμογή γιατί είναι και επικίνδυνη και μας ξεβολεύει κιόλας.
Και έρχεται και η ανεπάρκεια του νομικού πλαισίου σε συνδυασμό με την ασχετοσύνη / αδιαφορία των θεσμικών φορέων και ολοκληρώνουν το πακέτο...
grinderx
16/06/2025, 12:15
Μα προφανώς ότι γίνεται είναι για το κέρδος. Δε μας λέει κάτι καινούργιο ο σύντροχος. Από την άλλη δε μπορεί να περιμένεις να κάνεις κάτι χωρίς κάποιο (σεβαστό) κόστος. Με την ίδια λογική μην πάμε σε κάποιο riding school, ας μας τα μάθει κάποιος φίλος μας.
Τέλος το να πέσεις μέσα στην πίστα (είτε μόνος σου, είτε επειδή κάποιος σε χτύπησε), δε μπορεί να συγκρίνεται το ίδιο με το να πέσεις στο δημόσιο δρόμο όταν από απέναντι μπορεί να έρχεται από αυτοκίνητο μέχρι νταλίκα ή να καρφωθείς σε μπαριέρα ή σε καμιά κοτρόνα. Αλλά τώρα θα βάλουμε την κουβέντα πάλι στον ίδιο φαύλο κύκλο.
Σαφώς και υπάρχουν θέματα που πρέπει να λυθούν, όπως και μπόλικη υποκρισία, αλλά θεωρώ πως είναι βίντεο απλώς για χάρη του βίντεο.
peterTHErider
16/06/2025, 14:50
-ο0-
Ο άνθρωπος στο βίντεο είναι απλά χαζός.
Δεν μπήκα καν στην διαδικασία να σχολιάσω το βίντεο γιατί έχω ένα όριο στην πόση παπαρολογια αντέχω και με αυτόν τερμάτισε.
Ότι να ναι.
Τέλος,
Δεν θα αργήσει να ξανά ανοίξει για μοτοσυκλέτες η πίστα των Μεγάρων.
Ti είναι αυτός;
Δεν θα αργήσει να ξανά ανοίξει για μοτοσυκλέτες η πίστα των Μεγάρων.
Πηγή? :hmm:
Πηγή: ελληνικό κράτος. Εκεί όπου κανείς δε νοιάζεται για νόμους, πρότυπα ασφαλείας, ανθρώπινες ζωές και λοιπές ανουσιότητες.
CorpseAlive
16/06/2025, 19:54
463067
463072
-ο0-
Την "απογειωση" του γκοργκοτζολα, ολοι τη θυμομαστε, το οτι ησουν απο πισω κ βγηκες εξω, αυτο δε το ηξερα
Τωρα για τον τυπο στο βιντεο...
+
Ο άνθρωπος στο βίντεο είναι απλά χαζός.
Δεν μπήκα καν στην διαδικασία να σχολιάσω το βίντεο γιατί έχω ένα όριο στην πόση παπαρολογια αντέχω και με αυτόν τερμάτισε.
+
Ti είναι αυτός;
=
Μπιστευω οτι αυτες τις μλκες τις λεει για τα κλικς και για τον αλγοριθμο του γιουτουμπη
Τέλος το να πέσεις μέσα στην πίστα (είτε μόνος σου, είτε επειδή κάποιος σε χτύπησε), δε μπορεί να συγκρίνεται το ίδιο με το να πέσεις στο δημόσιο δρόμο όταν από απέναντι μπορεί να έρχεται από αυτοκίνητο
Ο μλκς στο βιντεο αυτο ιπποστηριζει, δε ξερω αν τα πιστευει, αλλα πολλοι στα σχολια συμφωνουν με τον επιστημονα του πληκτρολογιου.
Θα'θελα να ανεβασω το βιντεο απο το ατυχημα που αναφερα πιο πριν στην απαντηση της Μαιρας, να το δει ο γκιοζης μπας και ξυπνησει (χλωμο) αλλα επειδη θα χρησιμοποιηθει στο δικαστηριο (οταν γινει) μου εχει ζητηθει να μη διαρευσει (ας μας πει και ο Ματλοκ του φορουμ αν ισχυει αυτο)
CorpseAlive
16/06/2025, 21:36
Την "απογειωση" του γκοργκοτζολα, ολοι τη θυμομαστε, το οτι ησουν απο πισω κ βγηκες εξω, αυτο δε το ηξερα
Τωρα για τον τυπο στο βιντεο...
+
+
=
Μπιστευω οτι αυτες τις μλκες τις λεει για τα κλικς και για τον αλγοριθμο του γιουτουμπη
Ο μλκς στο βιντεο αυτο ιπποστηριζει, δε ξερω αν τα πιστευει, αλλα πολλοι στα σχολια συμφωνουν με τον επιστημονα του πληκτρολογιου.
Θα'θελα να ανεβασω το βιντεο απο το ατυχημα που αναφερα πιο πριν στην απαντηση της Μαιρας, να το δει ο γκιοζης μπας και ξυπνησει (χλωμο) αλλα επειδη θα χρησιμοποιηθει στο δικαστηριο (οταν γινει) μου εχει ζητηθει να μη διαρευσει (ας μας πει και ο Ματλοκ του φορουμ αν ισχυει αυτο)
Δεν ανεβάζουμε ποτέ κάτι που αφορά ενεργή δικογραφία .
Οταν με το καλό τελειώσει , εδώ θα είμαστε να το συζητήσουμε .
grinderx
16/06/2025, 21:41
Αυτό. Λέμε και στο τέλος μερικά δακρύβρεχτα για το τι σήμαινε παλιά η μοτοσυκλέτα ως φθηνό μέσο μετακίνησης και πως τώρα έχει μπει ο κάθε νεοπλουτίδης που θέλει να δειχτεί, χώνουμε και κάτι τύπους που μαζεύτηκαν εκεί στο Γαλάτσι να ρίχνουν ξερόγκαζα με κάτι Busa και Πεμφέ του κιλού (γιατί είπαμε τα μηχανάκια είναι για εμάς τα λαϊκά παιδιά), μουσική επένδυση Metallica και να το βίντεο με όλους τους επαναστάτες του youtube από κάτω να χειροκροτούν.
peterTHErider
16/06/2025, 21:47
Δεν ανεβάζουμε ποτέ κάτι που αφορά ενεργή δικογραφία .
Οταν με το καλό τελειώσει , εδώ θα είμαστε να το συζητήσουμε .
Γιατί τι θα συμβεί?
Ακυρώνεται ως στοιχείο?ή απλά δεν πρέπει να ξέρει η αντίθετη πλευρά τι έχεις στο μανίκι?
CorpseAlive
16/06/2025, 22:03
Γιατί τι θα συμβεί?
Ακυρώνεται ως στοιχείο?ή απλά δεν πρέπει να ξέρει η αντίθετη πλευρά τι έχεις στο μανίκι?
Αρχικά , δεν το επιτρέπουμε εμείς .
Σε περίπτωση ποινικής δικογραφίας , απαγορεύεται αν βρίσκεται η υπόθεση στην προανάκριση με ζητήματα ακυρότητας της προδικασίας .
Σε περίπτωση αστικού, επιβαρύνεται κάποια πλευρά χάνοντας το στοιχείο του αιφνιδιασμού .
στο παρελθόν που δεν υπήρχαν σόσιαλ όλα αυτά λυνόντουσαν με τη σιωπή. και ποιος θα ασχοληθεί μαζί σου? ηταν θέμα χρόνου να γίνει μια μανούρα που θα ανεβεί σε views στον δημόσιο διάλογο όταν κάνεις track day και λες σε κάποιον άσχετο "φίλε πήγαινε στους πιο γρήγορους γιατι έχουμε πολύ κόσμο και πρέπει να απλώσουν τα γκρουπ".
TheRegulator
19/06/2025, 14:35
-ο0-
Τι παλικάρι απ τα λίγα είναι αυτός στο βιντεο?!
Τι Bobogaucho de merde ….. άρχισε και τα ταξικά και το ψόφησε… θεματοφύλακας της κουλτούρας… ΞΕΡΝΑΩ.
Το πρόβλημα με τον τύπο στο βίντεο -όχι και παλικάρι- είναι πως οι απαντήσεις που δίνει -στα σχόλια που του κάνουν από κάτω- δείχνουν και περί τίνος πρόκειται. Μπουμπούκι.
Ο ίδιος προσδιορίζει τον εαυτό του ως "ψαχαγωγία"... Τουλάχιστον έχει το γνώθι σεαυτόν αλλά... θα έπρεπε να αυτοπροσδιορίζεται στο πρόλογο κάθε βίντεο του.