View Full Version : Μέγαρα και το χάλι τους.
Σελίδες :
1
2
3
4
5
[
6]
7
8
peterTHErider
08/06/2025, 00:01
Οχι ο αγώνας.
Αυτο που λέει ειναι οτι η χρονομετρηση μετρούσε σε όποιο γκρούπ και να έμπαινε.
Αυτο ειναι λάθος.
Αν θελεις να χρονομετρησεις για την κατάταξη του "αγωνα" το κάνεις μόνο στο γρήγορο γκρούπ.
Όχι χάρη,
Όλοι φοραμε σενσορες σε όλα τα γκρουπ για να βλέπουμε τι κάνουμε.
Την Κυριακή,και όχι το Σάββατο,το μεσημέρι διεξάγονται οι αγώνες rolling race.οι οποίοι είναι ξεχωριστοί για κάθε γκρουπ.αρχαριοι-ενδιαμεσοι-γρηγοροι εκτός από τους εξπερτ.
Με βάση λοιπόν τους χρόνους μέχρι το μεσημέρι όλοι μπαίνουν οι αναβάτες σε σειρά και κάνουν 2-3 γύρους με τον πλοηγό μπροστά.μετα αυτός φεύγει στα πιτς και ξεκινάει ο αγώνας τον 5 γύρων.και γιατί 5 γύρων? γιατί και 10-15 δευτερόλεπτα διαφορά να έχει ο πρώτος από τον τελευταίο να μην συναντηθούν πότε και να κάνουν όλοι ήρεμα και αυτό το σεσσιον.
Είναι ένα event που αν θες παίρνεις μέρος και ουσιαστικά είναι ένα σεσσιον που μπορείς να κάνεις στην άκρη να σε περάσουν όλοι και να κάνεις κανονικά τη βόλτα σου.
Το Σάββατο δεν έχει καμία σχέση με αυτό το θέμα.
Δεν γίνεται κάποιος άτυπος αγώνας από αγωνιζόμενους που για κάποιον άγνωστο λόγο μπαίνουν σε γκρουπ πιο αργών.
Που αν μπεις σε γκρουπ πιο αργών δεν μπορείς να κάνεις χρόνο γιατί σε κόβουν συνεχώς.
Όλοι λαμβάνουν μέρος αν το επιθυμούν στον αγώνα στο γκρουπ που ήταν.
harris_x
08/06/2025, 08:22
Όχι χάρη,
Όλοι φοραμε σενσορες σε όλα τα γκρουπ για να βλέπουμε τι κάνουμε.
Την Κυριακή,και όχι το Σάββατο,το μεσημέρι διεξάγονται οι αγώνες rolling race.οι οποίοι είναι ξεχωριστοί για κάθε γκρουπ.αρχαριοι-ενδιαμεσοι-γρηγοροι εκτός από τους εξπερτ.
Με βάση λοιπόν τους χρόνους μέχρι το μεσημέρι όλοι μπαίνουν οι αναβάτες σε σειρά και κάνουν 2-3 γύρους με τον πλοηγό μπροστά.μετα αυτός φεύγει στα πιτς και ξεκινάει ο αγώνας τον 5 γύρων.και γιατί 5 γύρων? γιατί και 10-15 δευτερόλεπτα διαφορά να έχει ο πρώτος από τον τελευταίο να μην συναντηθούν πότε και να κάνουν όλοι ήρεμα και αυτό το σεσσιον.
Είναι ένα event που αν θες παίρνεις μέρος και ουσιαστικά είναι ένα σεσσιον που μπορείς να κάνεις στην άκρη να σε περάσουν όλοι και να κάνεις κανονικά τη βόλτα σου.
Το Σάββατο δεν έχει καμία σχέση με αυτό το θέμα.
Δεν γίνεται κάποιος άτυπος αγώνας από αγωνιζόμενους που για κάποιον άγνωστο λόγο μπαίνουν σε γκρουπ πιο αργών.
Που αν μπεις σε γκρουπ πιο αργών δεν μπορείς να κάνεις χρόνο γιατί σε κόβουν συνεχώς.
Όλοι λαμβάνουν μέρος αν το επιθυμούν στον αγώνα στο γκρουπ που ήταν.
Δεν κατάλαβες τι γράφω.
Διάβασε ξανα και δες και το προηγούμενο.
peterTHErider
08/06/2025, 08:43
Δεν κατάλαβες τι γράφω.
Διάβασε ξανα και δες και το προηγούμενο.
Ίσως,
Αλλά όταν γραφεις "Αν θελεις να χρονομετρησεις για την κατάταξη του "αγωνα" το κάνεις μόνο στο γρήγορο γκρούπ" τι εννοείς?
Η χρονομέτρηση λειτουργούσε σε όποιο γκρουπ και αν έμπαινες και αφορούσε κάθε γκρουπ ξεχωριστά.
harris_x
08/06/2025, 08:56
Ίσως,
Αλλά όταν γραφεις "Αν θελεις να χρονομετρησεις για την κατάταξη του "αγωνα" το κάνεις μόνο στο γρήγορο γκρούπ" τι εννοείς?
Η χρονομέτρηση λειτουργούσε σε όποιο γκρουπ και αν έμπαινες.
Οτι για αυτούς που θα μπουν στον "αγώνα", να μετρούν οι χρονομετρησεις τους από το γρήγορο γκρούπ μόνο.
Έτσι δε θα μπαίνουν σε όποιο γκρούπ τους κ@υλωσει.
harris_x
08/06/2025, 09:06
Τέλος πάντων, η ευθύνη του Ζαφηροπουλου κατα τη γνώμη μου τελειώνει στο οτι στους ενδιάμεσους μπήκε γρήγορος.
Τα γκρούπ πρέπει να έχουν ομοιόμορφη δυναμική για να μη γίνονται τέτοια "αγωνιστικά" συμβάντα.
Ο κος. Ντιενέης ας κυνηγήσει τον Σέρβο γιατί προφανώς αυτος και μόνο εχει την ευθύνη.
peterTHErider
08/06/2025, 09:13
Τέλος πάντων, η ευθύνη του Ζαφηροπουλου κατα τη γνώμη μου τελειώνει στο οτι στους ενδιάμεσους μπήκε γρήγορος.
Τα γκρούπ πρέπει να έχουν ομοιόμορφη δυναμική για να μη γίνονται τέτοια "αγωνιστικά" συμβάντα.
Ο κος. Ντιενέης ας κυνηγήσει τον Σέρβο γιατί προφανώς αυτος και μόνο εχει την ευθύνη.
Ναι ρε συ αλλά 8-10 δευτερόλεπτα διαφορά απο τον καλύτερο με τον χειρότερο ενός γκρουπ είναι φυσιολογική για τους ενδιάμεσους.και αν σε μια στροφή πάει και άσχημα ο αργός με κακή έξοδο όλα μπορούν να συμβούν.
Έχεις χρόνους από 1.18-2.10!να χωρίσεις ένα λεπτό σε 4 γκρουπ.δες τι διαφορές θα έχεις.
Και όπως το είδα στην ευθεία ούτε καν άνοιξε το γκάζι ο dna!
Πάντως με προσωπική εμπειρία πιο πιθανό είναι να συμβεί κατι όταν έχεις έναν μπροστά σου κάποιον μόνο 2-3 δευτερόλεπτα πιο αργό.διοτι στην ευθεία έχει το γκάζι και δεν τον περνάς και στα φρένα σου κόβει την φορά τόσο όσο και είναι επικίνδυνο να του χωθεις.οταν είναι πολύ πιο αργός τον περνάς αέρα όπου θες.ασχετα αν έκανε μαλακια ο Σκοπιανος.
Τόσα χρόνια πάντως έστω και όχι σε τακτά χρονικά διαστήματα,έχω δει πολλά μηχανάκια να γίνονται παγκάκια,από απλούς αναβάτες έως βασιλοπούλα,ποτέ δεν πήρε τέτοια έκταση το θέμα,επειδή είναι πιστά πάντα βρίσκεται μια μέση λύση ανάλογα το συμβάν,αλλά τέτοιο πράγμα που έκανε το πριγκιπόπουλο δεν έχει ξαναγίνει.
Πάντως γενικά η ιστορία δείχνει ότι όσο πιο πολλά έχεις τόσο πιο πολλά θέλεις,δεν λειτουργεί ανάποδα
harris_x
08/06/2025, 09:36
Ναι ρε συ αλλά 8-10 δευτερόλεπτα διαφορά απο τον καλύτερο με τον χειρότερο ενός γκρουπ είναι φυσιολογική Αυτό συζητείται, δεν είναι πάντα το ίδιο και δεν θα έπρεπε να είναι.
Ως γενικός κανόνας ίσως, αλλα δεν είναι και απόλυτο.
Η κουβεντα θα τελειωνε στο ο ντιενεις πήγε βρήκε τον σερβο η οτι ηταν ο τύπος τέλος πάντων του ζήτησε λεφτα για τη μαλάκια που εκανε ο άλλος δε του τα έδωσε και πάνε στα δικαστήρια...η μόνη μαλάκια ειναι κατιβπου συμβαίνει χρόνια με το ρυθμό στα γκρουπ και τους αναβάτες σε αυτο...πέρα απ αυτο τα υπόλοιπα ειναι κομπλεξισμοι και να χαμε να λέγαμε που επηρεάζουν όλη την υπόλοιπη κοινότητα....ουδέποτε δε φταίει ο διοργανωτής αν ο άλλος την ειδε ροσσι ξαφνικά...που ξέρουμε οτι ο τύπος ηταν ενδιάμεσος η αρχαριος και είπε ξαφνικά θα κανω το γύρο της ζωής μου...συνήθως ένας πραγματικα γρήγορος θα σε περάσει χωρίς κανα να κινδυνεύεις λογο εμπειρίας κλπ είσαι μια σημαδούρα για αυτον... απλά έχουμε και εμείς όρεξη να το κανουμε διαγαλαξιακό θεμα...οι μισοί έχουμε γίνει αγωνοδικες και οι άλλοι μισοί δικηγόροι... έλα πάμε παρακάτω...:wave2:
peterTHErider
08/06/2025, 09:57
Αυτό συζητείται, δεν είναι πάντα το ίδιο και δεν θα έπρεπε να είναι.
Ως γενικός κανόνας ίσως, αλλα δεν είναι και απόλυτο.
Σαφώς, εξαρτάται από τον αριθμό των συμμετεχόντων και τους χρόνους τους.
Σε εκείνο το τρακντει είχε πολύ κόσμο με μεγάλο εύρος διαφορών.
Αυτό όμως ξεκαθαρίζει μετά από 2 σεσσιον όπου βλέπουν τους χρόνους όλων.το πρωί ο καθένας δηλώνει ότι θέλει χωρίς να έχει εικόνα πως θα πάνε τα γκρουπ και οι χρόνοι.
Και εγώ όταν έχω καιρό να πάω μπορεί να μπω 1-2 σεσσιον ενδιάμεσους,1-2 γρήγορους και μετά να πάω στους εξπερτ.ωστε να πάρω Ρυθμό και να θυμηθώ την πίστα χωρίς να ενοχλώ τους πιο γρήγορους.
basilis_k6
08/06/2025, 10:13
απλά έχουμε και εμείς όρεξη να το κανουμε διαγαλαξιακό θεμα...οι μισοί έχουμε γίνει αγωνοδικες και οι άλλοι μισοί δικηγόροι... έλα πάμε παρακάτω...:wave2:
ειναι διαγαλαξιακο θεμα οτι μπορει να κλεισει η μοναδικη πιστα της αθηνας και οτι μπορει καποιος να σκοτωθει επειδη επανειλλημένα γινονται εκπτωσεις στην ασφαλεια αναβατων που πληρωσαν για οργανωμενο -και καλα- td. στο δικαστηριο τι να πει και πως να βρει το δικιο του? αν δεν ειχε καμερα προφανως ουτε καν θα συζητουσαμε για δικαστηριο.
προσωπικη κοντρα δυο ατομων ψιλοχοντρογαμησαν 100+ ατομα που πηγαν να κανουν αυτο που γουσταρουν
και οι δυο ηξεραν τι θα παθετε
ο φιλτρας πουαγαπαει τον μοτοσυκλετισμο και πηγε να το κανει με ασφαλεια μπλα μπλα μπλα ποσο υποκρητικο..(δλδ τους κινδυνους των τρακ ντει πρωτη φορα τους ειδε,φερτε μου ενα συννεφο να πεσω)
και ο αλλος σας τραβηξε μεχρι τα μεγαρα ξεροντας οτι παιζει ερωτηση -καταγγελια...
υγ1 ο φιλτρας εχει καλο δικηγορο
υγ2 αυτο που ειπε οτι ιδιωτικη ασφαλεια μεσα στην πιστα δεν σε καλυπτει εχει δικιο.μιλαω για την περιθαλψη υγειας
υγ3 οτι σχεση εχω απο πιστα ειναι απο καρτ,ειναι προπονηση με αγωνιστικο καρτ .σου τα κανουν ''λιανα'' πριν μπεις μεσα και στην πρωτη μλκια σε εχουν πεταξει εξω ομορφα και ωραια..
ψιλομπερδευτηκα με τα τελευταια ποστ...
τελικα ηταν Σερβος ή Σκοπιανος ο φιλος?:bawl:
harris_x
08/06/2025, 10:48
Ούγγρος ήταν νομίζω :tooth:
Η Σερβία είναι χώρα, τα Σκόπια είναι πόλη.
peterTHErider
08/06/2025, 10:52
προσωπικη κοντρα δυο ατομων ψιλοχοντρογαμησαν 100+ ατομα που πηγαν να κανουν αυτο που γουσταρουν
και οι δυο ηξεραν τι θα παθετε
ο φιλτρας πουαγαπαει τον μοτοσυκλετισμο και πηγε να το κανει με ασφαλεια μπλα μπλα μπλα ποσο υποκρητικο..(δλδ τους κινδυνους των τρακ ντει πρωτη φορα τους ειδε,φερτε μου ενα συννεφο να πεσω)
και ο αλλος σας τραβηξε μεχρι τα μεγαρα ξεροντας οτι παιζει ερωτηση -καταγγελια...
υγ1 ο φιλτρας εχει καλο δικηγορο
υγ2 αυτο που ειπε οτι ιδιωτικη ασφαλεια μεσα στην πιστα δεν σε καλυπτει εχει δικιο.μιλαω για την περιθαλψη υγειας
υγ3 οτι σχεση εχω απο πιστα ειναι απο καρτ,ειναι προπονηση με αγωνιστικο καρτ .σου τα κανουν ''λιανα'' πριν μπεις μεσα και στην πρωτη μλκια σε εχουν πεταξει εξω ομορφα και ωραια..
Απλά λες ότι έπεσες από τη σκάλα.
Ο λόγος που το είπε, σχετίζεται για να (απο)δείξει και καλά την επικινδυνοτητα. Οι ασφαλιστικές δεν καλύπτουν τίποτα πέρα των συνηθισμενων δραστηριοτήτων. Αν θέλω να πάω σε αγώνα ψαροντουφεκου, κάνω ελεύθερη πτώση, μπαντζι, κλπ κλπ είναι γνωστό πως δεν σε καλύπτουν για προφανής λόγους.
Απλά πέταξε την παπατζα της συνέντευξης, λέγοντας πως στον δρόμο όμως σε καλύπτει (!).
Και 10' πριν έλεγε πως έχει λάβει μέρος σε πολλά TD.
Τραγελαφος.
Η Σερβία είναι χώρα, τα Σκόπια είναι πόλη.
οκ ρε telegonos...Ηταν Σερβος ή Βορειομακεδονας;
καλυτερα τωρα?
ο λογος που ειπε οτι ειπε ειναι ηλιθιος
ας ειχε τα @ρχιδι@ να ελεγε κανω μηνυση για να μου πληρωσουν την μοτοσυκλετα
και καλο θα ηταν να ξερουμε τι συμβαινει σε τετοιες φασεις
ερχομαι και σε παιρνω αμπαριζα ,σε πληρωνω η ο καθενας τα δικα του?
RaGe_Raptor
08/06/2025, 11:20
ο λογος που ειπε οτι ειπε ειναι ηλιθιος
ας ειχε τα @ρχιδι@ να ελεγε κανω μηνυση για να μου πληρωσουν την μοτοσυκλετα
και καλο θα ηταν να ξερουμε τι συμβαινει σε τετοιες φασεις
ερχομαι και σε παιρνω αμπαριζα ,σε πληρωνω η ο καθενας τα δικα του?
παραλίγο να επικαλεστεί και παγκόσμια ειρήνη :bawl:
να έπιανε τον βαλκάνιο και να του έκανε ξήγα. αυτός ο κονιόρδος όμως, ήθελε να καθαρίσουν οι άλλοι για πάρτη του.
δεν λέω πως θα ήμουν ζεν αν ήμουν στην θέση του, σίγουρα θα προσπαθούσα να βρω το δίκιο μου . αλλά αυτός πήγε την παπάντζα σε άλλο επίπεδο.
Antonisss
08/06/2025, 11:47
Καλημέρα και από μένα (7 χρόνια μετά το τελευταίο ποστ), χαιρετίσματα σε παλιούς γνωστούς (ΟΚΤΑΝΙΟ, R1-nas :wave2::wave2: )
Απίστευτο πως από μία μ@λακία ενός ξέμπαρκου (αλήθεια ρε Ζαφ, τόσο δύσκολο είναι να κάνεις ένα τρακντέι μόνο με Έλληνες, πρέπει ντε και καλά να το ανοίξεις σε κάθε καρυδιάς καρύδι?) φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Κατά 99%, αν δεν είχε γίνει αυτό το συμβάν, δεν θα είχε ακολουθήσει τίποτα από όλα όσα εκτυλίχθηκαν με μηνύσεις, ακυρώσεις τρακντέι κτλ. Αλλά δεν προκαλεί καμία έκπληξη εδώ που τα λέμε
Ακόμα όμως και ο Ζαφ να έλεγε στον Νικολαϊδη ότι θα κάνει ότι μπορεί για να αποζημιωθεί, νομίζω ότι ο θύτης δεν είναι υποχρεωμένος να σου πληρώσει το οτιδήποτε. Shit happens, η πραγματικότητα είναι αυτή, στην πίστα δεν υπάρχει ΚΟΚ, αν κάποιος σε εμβολίσει, τον ήπιες. Το αν θα παίξεις κλωτσομπουνίδια μετά είναι προσωπικό, αλλά με λοιπούς Βαλκάνιους είναι να μην μπλέξεις διότι δεν ξέρεις τι κουβαλάνε
Το ελάχιστο που μπορεί να κάνει ο Ζαφ εάν γνωρίζει ποιος είναι είναι να τον μπανάρει από μελλοντικά τρακντέι (και να δώσει και το όνομα του στον Χάλαρη να το κάνει και εκείνος )
οκ ρε telegonos...Ηταν Σερβος ή Βορειομακεδονας;
καλυτερα τωρα?
Κάνε λίγη υπομονή να δούμε. :D
grinderx
08/06/2025, 11:59
Απίστευτο πως από μία μ@λακία ενός ξέμπαρκου (αλήθεια ρε Ζαφ, τόσο δύσκολο είναι να κάνεις ένα τρακντέι μόνο με Έλληνες, πρέπει ντε και καλά να το ανοίξεις σε κάθε καρυδιάς καρύδι?) φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.
Γιατί ως γνωστόν ελληναρες κάφρους δεν έχει :rolleyes:
....
Ελα ρε τρελλοκομειοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο
Πανω σε αυτο, αληθεια, ποσες συμμετοχες ειχε εκεινο το event? Ξερει κανεις? (Το '22 ειχα δει ατομο να κανει εγγραφη πανω στη γραμματεια, κ ειχε νουμερο πανω απο 140)
Ασε τους μπαγκοσμιους εξω. Στα 3 γκρουπ συμετοχων, ποσοι ηταν συνολικα?
ΠιΕς, μη χανεσαι ρεΗ :beer:
telegonos
08/06/2025, 13:17
οκ ρε telegonos...
Ορίστε;;;;;;
Κάτι έχεις μπερδέψει μάλλον
Ορίστε;;;;;;
Κάτι έχεις μπερδέψει μάλλον
Ειρωνικό ηταν:lol:
telegonos
09/06/2025, 11:34
Καλημέρα και από μένα (7 χρόνια μετά το τελευταίο ποστ), χαιρετίσματα σε παλιούς γνωστούς (ΟΚΤΑΝΙΟ, R1-nas :wave2::wave2: )
Με το R6; Που πήγαινες πάνω κάτω το Yring; Χεχεχε
Καλωστον
telegonos
09/06/2025, 11:34
Ειρωνικό ηταν:lol:
Ναι, εκπλήσομαι, για παιδιά Δημοτικού, πολύ προχωρημένο
Όλοι έχετε δίκιο. Όμως, κατά τη γνώμη μου, η ρίζα του προβλήματος είναι πάντα το ίδιο πράγμα: τα λεφτά.
Όταν προσπαθείς να χωρέσεις όσο περισσότερους γίνεται σε κάθε session, για να βγάλεις όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα, αντί να δουλεύεις με μικρότερα και πιο ελεγχόμενα γκρουπ, το ρίσκο ανεβαίνει. Κάτι μου λέει ότι αν είχαμε λιγότερα άτομα ανά γκρουπ, στατιστικά θα είχαμε λιγότερα συμβάντα, λιγότερη γκρίνια, λιγότερη φθορά και, τελικά, μια πιο ασφαλή εμπειρία ακόμα και σε πίστες όπως τα Μέγαρα, που ναι έχουν θέματα με τις αδειοδοτήσεις αλλα σιγουρα ειναι καλύτερα απο τους δρόμους
macdeath_s
09/06/2025, 12:56
Να χώσω και γω την αποψάρα μου μετά το VAR του ομώνυμου περιοδικού ? (μάλλον όχι αλλά καιρό έχω να γράψω κανα σεντόνι :p )
Αφού έχω δει όλο το βίντεο έμεινα με την εντύπωση ότι ο δημοσιογράφος ήταν περισσότερο επικριτικός ως προς τον καταγγέλλων παρά ως προς τους άλλους δύο. Δεν θέλω να πω ποιός έχει δίκιο και ποιός άδικο μιας και η αποψάρα μου είναι ότι η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Και οι δύο πλευρές είναι πολλές δεκαετίες στον χώρο και ειδικά ο καταγγέλλων παγκοσμίως ανγνωρισμένος, οπότε πέραν από τα στραβά τους σίγουρα κάτι καλό θα κάνουν. Το ίδιο ισχύει και για τον διοργανωτή μιας και για να κλείνεις επί σειρά ετών το Mugello αλλά και το Jerez τελευταία πρέπει να πληρείς κάποια κριτήρια και προδιαγραφές.
Πέραν από την αποψάρα μου ήθελα να παραθέσω και κάποια γεγονότα για να αποσαφηνιστεί τι συμβαίνει στο εξωτερικό και να απομυθοποιεί λίγο ο "παράδεισος" του έξω. Από κουβέντες με άλλους αναβάτες τα παρακάτω γνωρίζω ότι είναι ακόμη χειρότερα σε Ιταλία και τελευταία σε Πορτογαλλία από ότι εδώ (Ισπανία).
- Στην αρχή ο καταγγέλλων αναφέρει ότι ήταν λάθος της διοργάνωσης που είχε πολύ γρήγορους αναβάτες μέσα στα γκρουπ και ο δημοσιογράφος αναφέρει ότι 10" δεν είναι πολλά. Είναι πάρα πολλά σαν διαφορά αν δεις την ταχύτητα και την απόσταση που θα έχουν δύο οδηγοί μεταξύ τους. Παρόλα αυτά δεν συντελεί "επικίνδυνη" διαφορά και σε όσα γκρουπ έχω μπει πάντα υπάρχει αυτή η διαφορά. Ακόμη και στους γρήγορους όταν μας επισκέπτονται ο Marquez ή o Viñales (και άλλοι που δν έχω δει εχώ) λογικό είναι να υπάρξει και μεγαλύτερη διαφορά. Παρόλα αυτά ο αγωνιζόμενος με το άσπρο που το εμβολίζει είναι τεράστιος μ@#$!ς πόσο μάλλον εφόσον είναι "αγωνιζόμενος". η ευθύνη στις προσπεράσεις είναι πάντα του από πίσω και αν δεν κάνω λάθος θα έπρεπε να προσπαθήσει από την αντίθετη πλευρά (νομίζω ακολουθεί αριστερή στροφή).
- Εδώ έχω δει πολλάκις αντίστοιχα σκηνικά, αλλά και ακόμη χειρότερα, με πολύ πιο ακριβές μηχανές κατεστραμμένες. Στην καλύτερη περίπτωση (και η αλήθεια είναι στην πληθώρα των περιπτώσεων) θα λάβεις ένα συγνώμη ειλικρινές αλλά πολύ σπάνιο να υπάρξει συνεννόηση για αποζημίωση. Στα χαρτιά που υπογράφουμε είτε σε πίστες GP/FIM είτε σε άλλες είναι ότι αναγνωρίζουμε πως συμμετέχουμε σε ένα σπορ ρίσκου/εξτρίμ και απαλλάσουμε από πάσα ευθύνη την πίστα ή τον διοργανωτή για όποιο ατύχημα. Δεν υπάρχει κάποια δικλείδα που λέει για προσπεράσεις φρεναρίσματα κλπα. Αυτά αναφέρονται προφορικά από τους διοργανωτές και οι περισσότεροι είναι εξαιρετικά αυστηροί σχετικά με μλκσμενες συμπεριφορές, σούζες κλπ. Τώρα το θέμα είναι αν θα δούνε την ανάρμοστη συμπεριφορά/οδήγηση ή αν τους την καταγγείλεις φυσικά και παίζει ρόλο ο/η υπαίτιος/α. Αν δλδ είναι γνωστός/γνωστού influencer κτλ πιθανόν να μείνει στην επίπληξη. Σε μια πτώση πάντως οποιού και αν είναι η υπαιτιότητα δεν υπάρχει μαμου. Είσαι σε ένα sport de riesgo/extreme-sport και υπάρχει λόγος που λέγεται έτσι και για αυτό υπογράφεις αναγνωρίζοντας το. Φυσικά σε έναν ιδανικό κόσμο αν έχεις βίντεο θα έπρεπε να τιμορούνταν ο υπαίτιος και αντίστοιχα να πλήρωνε και τη νύφη αλλά... Η αλήθεια είναι πάντως ότι τα περισσότερα ατυχήματα γίνονται στους ενδιάμεσους και συνήθως εκεί είναι και οι περισσότεροι κάγκαροι. Τα γρήγορα γκρουπ είναι και τα πιο safe.
- Τεχνικός έλεγχος δεν έχω δει να γίνεται ΠΟΤΕ εδώ και 8 χρόνια σε κανέναν μηχανάκι. Έχω δει δυστυχώς, νομίζω 3 φορές, κόσμο να έρχεται να τον παίρνει ελικόπτερο. Ποτέ μα ποτέ όμως δεν αμφισβητήθηκε η λειτουργία της πίστας. Αυτό συμβαίνει και γιατί οι νόμοι είναι πολύ συγκεκριμμένοι (λογικό λόγω F1, SBK και MotoGP) αλλά και οι πίστες είναι 200% by the book. Δεν νοείται έξοδος χωρίς αρκετά μέτρα άμμου/βότσαλου και λάστιχα προστατευτικά για το τελείωμα. Σίδερα και τοίχους δεν έχω δει πουθενά. Οι προδιαγραφές εδώ για αμάξια και μοτο είναι διαφορετικές αλλά δεν μου έρχεται κάποια πίστα που να έχει μόνο το ένα (τουλάχιστον από τις πολύ γνωστές).
Συνέχεια παρακάτω.
macdeath_s
09/06/2025, 12:59
- Αυτό που λέει ο διοργανωτής για τους αγώνες χρονομέτρησης μέσα στο trackday ότι γίνονται στο εξωτερικό είναι εντελώς άκυρο. Ελάχιστοι διοργανωτές κάνουν το παρακάτω όπου εκεί υπάρχουν ακόμη πιο αυστηροί κανονισμοί για προσπεράσεις και συμπεριφορά. Ένα session μες στη μέρα (κάοπυ στη μέση) βαφτίζεται ως "κατατακτήριο" όπου οι χρόνοι που κάνεις εκεί θα σε βάλουν σε μία συγκεκριμμένη θέση εκίνησης στο επόμενο σέσιον που ονομάζεται rodada comparativa (συγκριτικό σέσιον). Οι διοργανωτές τονίζουν πολύ αυστηρά ότι δεν πρόκειται για αγώνα αλλά για μια δοκιμη΄και εμπειρία να μάθεις από κάποιον/κάποια πιο γρήγορο/η. Εξού και ξεκινάει με flying lap όπου ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ οι προσπεράσεις μέχρι να ολοκληρωθεί ένας γύρος, όπου έτσι κι αλλιώς μιας και ξεκινάς πίσω από τον μπροστινό με μια καθυστέρηση δεν είναι εφικτή η προσπέραση. Σε αυτά τα sessions ΔΕΝ συμμετέχουν αγωνιζόμενοι και αν κατεβάσεις το χρόνο σου κάτω από 3" παίρνεις ποινή 30 (τον λοπού με λίγα λόγια).
Εν κατακλείδη (συγνώμη για το σεντόνι) δεν είναι πανάκεια το εξωτερικό και υπάρχουν ομοιότητες ακόμη και στα κακώς κείμενα.
Αυτό που συνέβη νομίζω είναι κόντρα μεταξύ εγωισμού καταγγέλλων και διοργανωτή λόγω ενός φελλού που όντως θα έπρεπε να αποβληθεί δια παντώς ($$$€€€). Ο κόσμος που έφαγε την ταλαιπωρία στα Μέγαρα δεν φταίει σε καμία περίπτωση. Επίσης όσο ακατάλληλα, επικίνδυνα, χωράφι και να είναι τα μέγαρα θα μένουν πάντα πιο ασφαλή από τον οποιοδήποτε δρόμο. Έχει πεθάνει κόσμος όμως οπότε το να ανέβει και λίγο η ασφάλεια κακό δεν κάνει.
Antonisss
09/06/2025, 13:13
Με το R6; Που πήγαινες πάνω κάτω το Yring; Χεχεχε
Καλωστον
Αυτός ο αλήτης (πρώην) μηχανόβιος, ναι!
peterTHErider
09/06/2025, 13:39
macdeath_s
2 πράγματα,
Πρώτον,εκεί που έγινε το ατύχημα μετά ακολουθεί δεξιά στροφή οπότε σωστά τον πέρασε και ποιος είπε ότι αυτός που προκαλεσε το ατύχημα είναι αγωνιζόμενος?
Αυτη είναι υπόθεση του καταγγελοντα για να ενισχύσει την θέση του.απλα ήταν ένα μηχανάκι με πολυεστερικά όπως πάρα πολλά.
Δεύτερον αυτό που περιγράφεις σαν αγώνα ή όχι αγώνα στο εξωτερικό κάπως έτσι γίνεται και εδώ.
macdeath_s
09/06/2025, 14:35
macdeath_s
2 πράγματα,
Πρώτον,εκεί που έγινε το ατύχημα μετά ακολουθεί δεξιά στροφή οπότε σωστά τον πέρασε και ποιος είπε ότι αυτός που προκαλεσε το ατύχημα είναι αγωνιζόμενος?
Αυτη είναι υπόθεση του καταγγελοντα για να ενισχύσει την θέση του.απλα ήταν ένα μηχανάκι με πολυεστερικά όπως πάρα πολλά.
Δεύτερον αυτό που περιγράφεις σαν αγώνα ή όχι αγώνα στο εξωτερικό κάπως έτσι γίνεται και εδώ.
Για την προσπέραση, εφόσον είσαι αρκετά/πολύ πιο γρήγορος από τον προπορεύομενο δεν είναι πιο ασφαλές να τον περάσεις από την αντίθετη κατεύθυνση από την οποία κλίνει αυτός ? Με την λογική ότι μειώνεις τις πιθανότητες να έρθετε κοντά και θα είσαι στο σημείο φρεναρίσματος πολύ πιο νωρίς από τον (πλέον) πίσω οπότε δεν θα τον αναγκάσεις να πλακωθεί στα φρένα. Μπορεί να λέω βλακείες οκ. Προσωπικά προτιμώς να χάσω 1-2 δεύτερα και να περάσω στην ευθεία ή αν δεν μπορώ να αφήσω τον προπορευόμενο να φύγει.
Νομίζω λέει σε ένα σημείο ότι ήταν αγωνιζόμενος διότι είχε αυτοκόλλητα με χορηγούς. Που οκ κι αυτό δεν αποτελεί παράδειγμα. Αγωνιζόμενος ή μη μάλλον ήταν σε τέτοιους χρόνους.
Νομίζω η διαφορά με αυτό που περιγράφω είναι το πώς οργανώνεται και το πόσο αυστηρό είναι (ότι δεν θα κατβάσεις παραπάνω από 3" και απαγορεύονται οι προχωρημένοι/αγωνιζόμενοι).
peterTHErider
09/06/2025, 15:30
Για την προσπέραση, εφόσον είσαι αρκετά/πολύ πιο γρήγορος από τον προπορεύομενο δεν είναι πιο ασφαλές να τον περάσεις από την αντίθετη κατεύθυνση από την οποία κλίνει αυτός ? Με την λογική ότι μειώνεις τις πιθανότητες να έρθετε κοντά και θα είσαι στο σημείο φρεναρίσματος πολύ πιο νωρίς από τον (πλέον) πίσω οπότε δεν θα τον αναγκάσεις να πλακωθεί στα φρένα. Μπορεί να λέω βλακείες οκ. Προσωπικά προτιμώς να χάσω 1-2 δεύτερα και να περάσω στην ευθεία ή αν δεν μπορώ να αφήσω τον προπορευόμενο να φύγει.
Νομίζω λέει σε ένα σημείο ότι ήταν αγωνιζόμενος διότι είχε αυτοκόλλητα με χορηγούς. Που οκ κι αυτό δεν αποτελεί παράδειγμα. Αγωνιζόμενος ή μη μάλλον ήταν σε τέτοιους χρόνους.
Νομίζω η διαφορά με αυτό που περιγράφω είναι το πώς οργανώνεται και το πόσο αυστηρό είναι (ότι δεν θα κατβάσεις παραπάνω από 3" και απαγορεύονται οι προχωρημένοι/αγωνιζόμενοι).
Μα στην ευθεία τον περνάει!η στροφή είναι αρκετά πιο κάτω.απλα ο αργός πήγαινε αρκετα αργά στην έξοδο,άνοιξε ελάχιστα το γκάζι στην ευθεία.ηταν εκτός γραμμής εντελώς και πήγαινε σιγά σιγά προς τη σωστή γραμμή δηλαδή προς τα αριστερά για να στρίψει στην 13 δεξιά.ο γρήγορος ήταν με πολύ φόρα πίστεψε ότι ο μπροστά θα συνεχίσει ευθεία και δεν θα κόψει προς τα αριστερά και έγινε ότι έγινε.
Σίγουρα ο πιο γρήγορος που ερχόταν έπρεπε να προσέξει περισσότερο.
Στην Ελλάδα δεν έχουν αυτό με τα 3 δευτερόλεπτα αλλά είναι ανά κατηγορία δυναμικότητας και οι εξπερτ-αγωνιζομενοι δεν το κάνουν καθόλου.
basilis_k6
09/06/2025, 16:03
Να χώσω και γω την αποψάρα μου μετά το VAR του ομώνυμου περιοδικού ? (μάλλον όχι αλλά καιρό έχω να γράψω κανα σεντόνι :p )
Αφού έχω δει όλο το βίντεο έμεινα με την εντύπωση ότι ο δημοσιογράφος ήταν περισσότερο επικριτικός ως προς τον καταγγέλλων παρά ως προς τους άλλους δύο. Δεν θέλω να πω ποιός έχει δίκιο και ποιός άδικο μιας και η αποψάρα μου είναι ότι η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Και οι δύο πλευρές είναι πολλές δεκαετίες στον χώρο και ειδικά ο καταγγέλλων παγκοσμίως ανγνωρισμένος, οπότε πέραν από τα στραβά τους σίγουρα κάτι καλό θα κάνουν. Το ίδιο ισχύει και για τον διοργανωτή μιας και για να κλείνεις επί σειρά ετών το Mugello αλλά και το Jerez τελευταία πρέπει να πληρείς κάποια κριτήρια και προδιαγραφές.
Πέραν από την αποψάρα μου ήθελα να παραθέσω και κάποια γεγονότα για να αποσαφηνιστεί τι συμβαίνει στο εξωτερικό και να απομυθοποιεί λίγο ο "παράδεισος" του έξω. Από κουβέντες με άλλους αναβάτες τα παρακάτω γνωρίζω ότι είναι ακόμη χειρότερα σε Ιταλία και τελευταία σε Πορτογαλλία από ότι εδώ (Ισπανία).
- Στην αρχή ο καταγγέλλων αναφέρει ότι ήταν λάθος της διοργάνωσης που είχε πολύ γρήγορους αναβάτες μέσα στα γκρουπ και ο δημοσιογράφος αναφέρει ότι 10" δεν είναι πολλά. Είναι πάρα πολλά σαν διαφορά αν δεις την ταχύτητα και την απόσταση που θα έχουν δύο οδηγοί μεταξύ τους. Παρόλα αυτά δεν συντελεί "επικίνδυνη" διαφορά και σε όσα γκρουπ έχω μπει πάντα υπάρχει αυτή η διαφορά. Ακόμη και στους γρήγορους όταν μας επισκέπτονται ο Marquez ή o Viñales (και άλλοι που δν έχω δει εχώ) λογικό είναι να υπάρξει και μεγαλύτερη διαφορά. Παρόλα αυτά ο αγωνιζόμενος με το άσπρο που το εμβολίζει είναι τεράστιος μ@#$!ς πόσο μάλλον εφόσον είναι "αγωνιζόμενος". η ευθύνη στις προσπεράσεις είναι πάντα του από πίσω και αν δεν κάνω λάθος θα έπρεπε να προσπαθήσει από την αντίθετη πλευρά (νομίζω ακολουθεί αριστερή στροφή).
- Εδώ έχω δει πολλάκις αντίστοιχα σκηνικά, αλλά και ακόμη χειρότερα, με πολύ πιο ακριβές μηχανές κατεστραμμένες. Στην καλύτερη περίπτωση (και η αλήθεια είναι στην πληθώρα των περιπτώσεων) θα λάβεις ένα συγνώμη ειλικρινές αλλά πολύ σπάνιο να υπάρξει συνεννόηση για αποζημίωση. Στα χαρτιά που υπογράφουμε είτε σε πίστες GP/FIM είτε σε άλλες είναι ότι αναγνωρίζουμε πως συμμετέχουμε σε ένα σπορ ρίσκου/εξτρίμ και απαλλάσουμε από πάσα ευθύνη την πίστα ή τον διοργανωτή για όποιο ατύχημα. Δεν υπάρχει κάποια δικλείδα που λέει για προσπεράσεις φρεναρίσματα κλπα. Αυτά αναφέρονται προφορικά από τους διοργανωτές και οι περισσότεροι είναι εξαιρετικά αυστηροί σχετικά με μλκσμενες συμπεριφορές, σούζες κλπ. Τώρα το θέμα είναι αν θα δούνε την ανάρμοστη συμπεριφορά/οδήγηση ή αν τους την καταγγείλεις φυσικά και παίζει ρόλο ο/η υπαίτιος/α. Αν δλδ είναι γνωστός/γνωστού influencer κτλ πιθανόν να μείνει στην επίπληξη. Σε μια πτώση πάντως οποιού και αν είναι η υπαιτιότητα δεν υπάρχει μαμου. Είσαι σε ένα sport de riesgo/extreme-sport και υπάρχει λόγος που λέγεται έτσι και για αυτό υπογράφεις αναγνωρίζοντας το. Φυσικά σε έναν ιδανικό κόσμο αν έχεις βίντεο θα έπρεπε να τιμορούνταν ο υπαίτιος και αντίστοιχα να πλήρωνε και τη νύφη αλλά... Η αλήθεια είναι πάντως ότι τα περισσότερα ατυχήματα γίνονται στους ενδιάμεσους και συνήθως εκεί είναι και οι περισσότεροι κάγκαροι. Τα γρήγορα γκρουπ είναι και τα πιο safe.
- Τεχνικός έλεγχος δεν έχω δει να γίνεται ΠΟΤΕ εδώ και 8 χρόνια σε κανέναν μηχανάκι. Έχω δει δυστυχώς, νομίζω 3 φορές, κόσμο να έρχεται να τον παίρνει ελικόπτερο. Ποτέ μα ποτέ όμως δεν αμφισβητήθηκε η λειτουργία της πίστας. Αυτό συμβαίνει και γιατί οι νόμοι είναι πολύ συγκεκριμμένοι (λογικό λόγω F1, SBK και MotoGP) αλλά και οι πίστες είναι 200% by the book. Δεν νοείται έξοδος χωρίς αρκετά μέτρα άμμου/βότσαλου και λάστιχα προστατευτικά για το τελείωμα. Σίδερα και τοίχους δεν έχω δει πουθενά. Οι προδιαγραφές εδώ για αμάξια και μοτο είναι διαφορετικές αλλά δεν μου έρχεται κάποια πίστα που να έχει μόνο το ένα (τουλάχιστον από τις πολύ γνωστές).
Συνέχεια παρακάτω.
στους γρηγορους ειναι σχεδον ασφαλες και αναμενομενο να εχει αγωνιζομενους (δηλαδη ακομα πιο γρηγορους). αυτος μπηκε στους αρχαριους. κατεληξε στους ενδιαμεσους. και στις δυο περιπτωσεις δεν επιτρεπεται (στα σοβαρα td) να μπει καποιος που γυρναει σε ρυθμους πολυ κοντα στο αγωνιστικο επιπεδο. ειναι λαθος της διοργανωσης, δεν χωραει συζητηση.
η επαφη ειναι λαθος του πισω σχεδον παντα. εδω ειναι ξεκαθαρο κιολας, το βλεπουμε.
τεχνικο ελεγχο εχω περασει αρκετες φορες. μαλιστα εχω δει και μηχανακια να μην τους επιτρεπουν να μπουν καν και να κανουν φασαρια, συνηθως για λαστιχα και κρεμασμενες αλυσιδες.
macdeath_s
2 πράγματα,
Ελατε ρε παιδια αγωνιζομενος και κουραφεξαλα.... Ειχε λεει αυτοκολητα με χορηγους..... Ενα κουστουμι απο το ebay φοραγε στα χρωματα της petronas.
https://www.ebay.com/itm/326171272230?fits=Make%3AYamaha&_skw=yamaha+r1+petronas&itmmeta=01JXAJK3MDHG90FKCM2XHWZA02&hash=item4bf152a426:g:c1MAAOSw-aNmdUMF&itmprp=enc%3AAQAKAAAA8FkggFvd1GGDu0w3yXCmi1eMLnV%2Bmiz%2BLCO8McIm83vMt6jpFv%2B7UxnyhjRvPckjjCdyN0h97 %2BWf9z2WV6WnearvAjZ9uEilz8iPWNm%2BVINBTak2G8MJhUXthJUmTuUavD32uMpKGXxj32eerxOVuD9L3vCwYXIfKITHVm2Zm WPdSX%2FbFgv81KB5ddFMnyamym%2BXfdFh%2FiDLpBpjmNVMU6U5VWJP%2F076ZgVU8bw8zwBlSZQ4pGYBbGMdTu6j0wVne%2FI trWnh8NushEcrYjPXc2zH12GWVtmQzhtM3OOxsJkh3w4MGVqIV6iha%2FCNUjAijw%3D%3D%7Ctkp%3ABFBMtrrM0upl
https://www.ebay.com/itm/326171272230?fits=Make%3AYamaha&_skw=yamaha+r1+petronas&itmmeta=01JXAJK3MDHG90FKCM2XHWZA02&hash=item4bf152a426:g:c1MAAOSw-aNmdUMF&itmprp=enc%3AAQAKAAAA8FkggFvd1GGDu0w3yXCmi1eMLnV%2Bmiz%2BLCO8McIm83vMt6jpFv%2B7UxnyhjRvPckjjCdyN0h97 %2BWf9z2WV6WnearvAjZ9uEilz8iPWNm%2BVINBTak2G8MJhUXthJUmTuUavD32uMpKGXxj32eerxOVuD9L3vCwYXIfKITHVm2Zm WPdSX%2FbFgv81KB5ddFMnyamym%2BXfdFh%2FiDLpBpjmNVMU6U5VWJP%2F076ZgVU8bw8zwBlSZQ4pGYBbGMdTu6j0wVne%2FI trWnh8NushEcrYjPXc2zH12GWVtmQzhtM3OOxsJkh3w4MGVqIV6iha%2FCNUjAijw%3D%3D%7Ctkp%3ABFBMtrrM0upl
Λεει πολλες ανακριβειες σε σημειο λεει ψεματα με δολο για να ενισχυση την θεση του στο αφηγημα... κλαιν
Αυτός ο αλήτης (πρώην) μηχανόβιος, ναι!
....και ομορφαντρας ! Ολα τα καλα μαζι :P
RaGe_Raptor
09/06/2025, 17:42
Ελατε ρε παιδια αγωνιζομενος και κουραφεξαλα.... Ειχε λεει αυτοκολητα με χορηγους..... Ενα κουστουμι απο το ebay φοραγε στα χρωματα της petronas.
Λεει πολλες ανακριβειες σε σημειο λεει ψεματα με δολο για να ενισχυση την θεση του στο αφηγημα... κλαιν
Εν τω μεταξύ στο fb :eek:
462955
Ω να σου δηλαδη ειμαι αγωνιζόμενος και διεθνής κιολας??φακ... κοιτα τι μαθαίνει κανείς κάθε μέρα:a25::vroum:
CorpseAlive
09/06/2025, 18:04
462955
Ποιος το ανέβασε αυτό?
Επίσης παίρνω κάποιο μετάλλιο που ήμουν το πετσέτα μπόυ σε διεθνή αγώνα στα μέγαρα στο 1ο τρακ ντει μας?
Ποιος το ανέβασε αυτό?
Επίσης παίρνω κάποιο μετάλλιο που ήμουν το πετσέτα μπόυ σε διεθνή αγώνα στα μέγαρα στο 1ο τρακ ντει μας?
Απ οτι φαίνεται είσαι έτοιμος για umbrella girl του 93 στα GP...αφου μιλάμε για διεθνές φαση στα Μέγαρα
peterTHErider
09/06/2025, 18:22
Α για αυτό με ζαλίζει στα τηλέφωνα to hrc κάθε βδομάδα και έλεγα τι να είναι αυτά τα νούμερα από Ιαπωνία...
Και εγώ ο χαζός φοβόμουν καμία τηλεφωνική απάτη...να τώρα,δεν τους απάντησα και τώρα θα πάρουν τον Μάρτιν...
RaGe_Raptor
09/06/2025, 18:29
Είναι κάποιος σουπερμοτοτζάνκης στο φμπ. Εχει πάει τη μλκια σε άλλο επίπεδο! Με Στοιχεία, λέει :bawl:
Α για αυτό με ζαλίζει στα τηλέφωνα to hrc κάθε βδομάδα και έλεγα τι να είναι αυτά τα νούμερα από Ιαπωνία...
Και εγώ ο χαζός φοβόμουν καμία τηλεφωνική απάτη...να τώρα,δεν τους απάντησα και τώρα θα πάρουν τον Μάρτιν...
:lol::lol:
basilis_k6
09/06/2025, 18:49
δεν ξερω τη νομοθεσια αλλα κατι μου λεει οτι το αστειο με τους αγωνες δεν ειναι και τοσο αστειο. οι αγωνες λογικα θελουν συγκεκριμενη αδεια και γιαυτο μασκαρονται σαν rolling start events. δεν νομιζω οτι θα τελειωσει πολυ αναιμακτα η δικαστικη διαμαχη για τον ζαφ. παιδικοι αγωνες ειναι αλλα το δικαστηριο μαλλον δεν θα εχει την ιδια αποψη.
peterTHErider
09/06/2025, 19:01
δεν ξερω τη νομοθεσια αλλα κατι μου λεει οτι το αστειο με τους αγωνες δεν ειναι και τοσο αστειο. οι αγωνες λογικα θελουν συγκεκριμενη αδεια και γιαυτο μασκαρονται σαν rolling start events. δεν νομιζω οτι θα τελειωσει πολυ αναιμακτα η δικαστικη διαμαχη για τον ζαφ. παιδικοι αγωνες ειναι αλλα το δικαστηριο μαλλον δεν θα εχει την ιδια αποψη.
Πιθανόν.
Αλλά χωρίς κανονική εκκίνηση νομίζω δεν θεωρείται αγώνας.
basilis_k6
09/06/2025, 19:04
Πιθανόν.
Αλλά χωρίς κανονική εκκίνηση νομίζω δεν θεωρείται αγώνας.
ενδιαφερον...
παντως υπαρχουν επισημοι αγωνες που γινονται με rolling starts πχ τα gt3
grinderx
09/06/2025, 19:39
Καλά το τί υπερβολές έχουν γραφτεί στα σχόλια του βίντεο του motomag δε λέγεται! Άντε να τελειώνουμε με αυτό το πανηγύρι, γιατί δεν είναι εφικτό στον καθένα να τραβιέται στις Σέρρες και στις Ιταλίες.
Κάπου στην 35 σελίδα σταμάτησα να διαβάζω.....
Κι αυτό γιατί έχουμε πιάσει και διυλίζουμε το κουνούπι....
Γιατί ο ντιενει έκανε ότι έκανε, ποιος είναι καραγκιόζης, ποιος είναι κάγκουρας, ποιος είναι γρήγορος, ποιος είναι ελέφαντας....
Δεν έχω μπει πίστα ποτέ, κυρίως για δύο λόγους. Πρώτα δεν είχα χρήματα για στολή και δεύτερον γιατί αν γινόταν οτιδήποτε στην πίστα δε θα υπήρχαν τα χρήματα για επισκευή της μηχανής.
Οδηγώ μηχανή τα τελευταία 25 χρόνια. Δε με νοιάζει ποιος έχει λεφτά για δικηγόρους, ποιος το κάνει για την πάρτη του, για να έχει ακόλουθους, για να βρει το δίκιο του ή γιατί απλά του πήραν το παιχνίδι από τα χέρια.
Το μόνο που με νοιάζει είναι αν κάποια μέρα θα αποφασίσω να μπω στην πίστα, το οποίο συνεπάγεται μια καλή αγορά εξοπλισμού και λεφτά στην άκρη για την στραβή.
Και πείτε μου όσοι έχετε μπει στην πίστα των Μεγάρων (όχι Σέρρες δε θα ανέβω γιατί αν γίνει κάτι θα μείνω επάνω), θεωρείτε ότι αυτή η πίστα πληροί τους κανόνες ασφαλείας; Έχει τα προβλεπόμενα σε περίπτωση πτώσης μηχανής σε οιοδήποτε σημείο ή θα βρεθώ αγκαλιά με καμιά φυστικιά;
Και σε ό,τι αφορά τα TD, εγώ που θα μπω για πρώτη φορά, πόσο θα κινδυνέψω από άλλους αναβάτες; Θα είναι μπατε σκύλοι αλέστε; Θα πρέπει να οργανωθώ μόνο μέσω του φόρουμ, γιατί αλλιώς παίζω τη ζωή μου κορώνα γράμματα;
Ερωτήσεις ενός απλού οδηγού μηχανής που σκέφτεται να το δοκιμάσει......
Το όλο συμβάν έβγαλε στην επιφάνεια διάφορα προβλήματα αναφορικά με την πίστα των Μεγάρων και τις διοργανώσεις TD.
Γιατί δεν μένουμε σε αυτό και καθόμαστε και ασχολούμαστε με το γιατί ο DNA έκανε ότι έκανε (μπορεί και το κάνει), γιατί ο Ζαφ. διοργάνωσε ένα TD και το έφτασε μέχρι την Κυριακή το πρωί (με τεράστια ταλαιπωρία για ορισμένους).......
Ο άλλος έσπασε το μηχανάκι, κόντεψε να σκοτωθεί και κάνει ό,τι κάνει. Ακύρωσαν ένα τρακ ντάι (όποιος κι αν το έκανε) και έχετε πέσει να τον φάτε (που στην τελική είστε όρθιοι και με τα μηχανάκια σας)
Η πίστα είναι ασφαλής?
Η διοργάνωση των TD είναι αυτή που πρέπει να είναι??
Πόσο παίζω τη ζωή μου και την αρτιμέλεια της μηχανής μου από τους υπόλοιπος που είναι στην πίστα???
Αλλά κοιτάμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος!!!!!
moto_Princess
10/06/2025, 08:30
Γιατί ο ντιενει έκανε ότι έκανε, ποιος είναι καραγκιόζης, ποιος είναι κάγκουρας, ποιος είναι γρήγορος, ποιος είναι ελέφαντας....
Δεν έχω μπει πίστα ποτέ, κυρίως για δύο λόγους. Πρώτα δεν είχα χρήματα για στολή και δεύτερον γιατί αν γινόταν οτιδήποτε στην πίστα δε θα υπήρχαν τα χρήματα για επισκευή της μηχανής.
Οδηγώ μηχανή τα τελευταία 25 χρόνια. Δε με νοιάζει ποιος έχει λεφτά για δικηγόρους, ποιος το κάνει για την πάρτη του, για να έχει ακόλουθους, για να βρει το δίκιο του ή γιατί απλά του πήραν το παιχνίδι από τα χέρια.
Το μόνο που με νοιάζει είναι αν κάποια μέρα θα αποφασίσω να μπω στην πίστα, το οποίο συνεπάγεται μια καλή αγορά εξοπλισμού και λεφτά στην άκρη για την στραβή.
Και πείτε μου όσοι έχετε μπει στην πίστα των Μεγάρων (όχι Σέρρες δε θα ανέβω γιατί αν γίνει κάτι θα μείνω επάνω), θεωρείτε ότι αυτή η πίστα πληροί τους κανόνες ασφαλείας; Έχει τα προβλεπόμενα σε περίπτωση πτώσης μηχανής σε οιοδήποτε σημείο ή θα βρεθώ αγκαλιά με καμιά φυστικιά;
Και σε ό,τι αφορά τα TD, εγώ που θα μπω για πρώτη φορά, πόσο θα κινδυνέψω από άλλους αναβάτες; Θα είναι μπατε σκύλοι αλέστε; Θα πρέπει να οργανωθώ μόνο μέσω του φόρουμ, γιατί αλλιώς παίζω τη ζωή μου κορώνα γράμματα;
Το όλο συμβάν έβγαλε στην επιφάνεια διάφορα προβλήματα αναφορικά με την πίστα των Μεγάρων και τις διοργανώσεις TD.
Γιατί δεν μένουμε σε αυτό και καθόμαστε και ασχολούμαστε με το γιατί ο DNA έκανε ότι έκανε (μπορεί και το κάνει), γιατί ο Ζαφ. διοργάνωσε ένα TD και το έφτασε μέχρι την Κυριακή το πρωί (με τεράστια ταλαιπωρία για ορισμένους).......
Ο άλλος έσπασε το μηχανάκι, κόντεψε να σκοτωθεί και κάνει ό,τι κάνει. Ακύρωσαν ένα τρακ ντάι (όποιος κι αν το έκανε) και έχετε πέσει να τον φάτε (που στην τελική είστε όρθιοι και με τα μηχανάκια σας)
Η πίστα είναι ασφαλής?
Πόσο παίζω τη ζωή μου και την αρτιμέλεια της μηχανής μου από τους υπόλοιπος που είναι στην πίστα???
Έχω φάει τις τούμπες μου, αλλά δεν χτύπησα μόνο η μηχανή, από δικά μου λάθη.
Δεν μου άρεσε στου Ζαφειροπούλου η διαδικασία και οργάνωση.
Nostradamus
10/06/2025, 08:40
Έχω φάει τις τούμπες μου, αλλά δεν χτύπησα μόνο η μηχανή, από δικά μου λάθη.
Δεν μου άρεσε στου Ζαφειροπούλου η διαδικασία και οργάνωση.
Θυμισέ μου.. Νομιζω εχεις γραψει οτι δεν εχεις μπει ποτε σωστα? Οποτε αυτο που δεν σου 'αρεσει' ειναι σαν παρατηρητής..
moto_Princess
10/06/2025, 08:46
Θυμισέ μου.. Νομιζω εχεις γραψει οτι δεν εχεις μπει ποτε σωστα? Οποτε αυτο που δεν σου 'αρεσει' ειναι σαν παρατηρητής..
Έχω μπει.
peterTHErider
10/06/2025, 08:51
Η πίστα είναι ασφαλής?
Ρωτάς πολλά και αυτά μπορούν να απαντηθούν από τα παιδιά του φόρουμ στις συναντήσεις σας.
Εγώ ένα θα πω,Και στο γκρουπ του moto.gr μπορεί να γίνει η πατάτα και να σε ρίξει κάποιος από λάθος.καθως και σε αυτό υπάρχουν μεγάλες διαφορές επιπέδου.
Τι θέλω να πω με αυτό,στην πίστα μπαίνεις με γνώση ότι κινδυνεύεις πάντα,αλλά και στο πίσω μέρος του μυαλου σου πως το μηχανάκι μπορεί να το πετάξεις.
Είναι κάπως όπως όταν πας στο καζίνο, παίρνεις μαζί σου όσα λεφτά δεν θα σε πειράξει να χάσεις.τα έχεις στο μυαλό σου χαμένα και περίσσια.
Έτσι είναι και το μηχανάκι+εξοπλισμός όταν πας στην πίστα.
Φυσικά δεν πας για να χάσεις τίποτα αλλά και αυτό είναι στις πιθανότητες.
peterTHErider
10/06/2025, 08:52
Έχω μπει.
Και έχεις και πολλές τούμπες?
Έτρεχες-εις αγώνες?
Εγω θα πω ενα...κράζω την πίστα των Μεγάρων απ οταν μπήκα πρώτη φορά ειναι ενα χωραφοπιστο.....ΑΛΛΑ...δεν παύει να ειναι πιο ασφαλής απ οποιονδήποτε δρομο εκει εξω..έπεσε συμφορουμιτης πρόσφατα απο δικο του θεμα...αν δεν ηταν στην πίστα ίσως να μην ζούσε πια και κάπου εκει αποδεικνύεται τι διαφορά εχει η πίστα με το δρομο....ακόμα και τα Μέγαρα.. :wave2:
Ρωτάς πολλά και αυτά μπορούν να απαντηθούν από τα παιδιά του φόρουμ στις συναντήσεις σας.
Εγώ ένα θα πω,Και στο γκρουπ του moto.gr μπορεί να γίνει η πατάτα και να σε ρίξει κάποιος από λάθος.καθως και σε αυτό υπάρχουν μεγάλες διαφορές επιπέδου.
Τι θέλω να πω με αυτό,στην πίστα μπαίνεις με γνώση ότι κινδυνεύεις πάντα,αλλά και στο πίσω μέρος του μυαλου σου πως το μηχανάκι μπορεί να το πετάξεις.
Είναι κάπως όπως όταν πας στο καζίνο, παίρνεις μαζί σου όσα λεφτά δεν θα σε πειράξει να χάσεις.τα έχεις στο μυαλό σου χαμένα και περίσσια.
Έτσι είναι και το μηχανάκι+εξοπλισμός όταν πας στην πίστα.
Φυσικά δεν πας για να χάσεις τίποτα αλλά και αυτό είναι στις πιθανότητες.
Να στο θέση διαφορετικά λοιπόν........
Πηγαίνοντας στην πίστα των Μεγάρων και γνωρίζοντας τις κινδύνους που έχει η οδήγηση μια μηχανής (έξω και μέσα στην πίστα) πόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να συμβεί η στραβή λόγω κακής κατάστασης της πίστας, ελλείψεων ασφαλείας και ωχαδερφισμου των διοργανωτών;;;; Βλέπεις, στο δρόμο τα ποσοστά τα ξέρω. Αλλά πηγαίνοντας στην πίστα θα ήθελα να ξέρω τι πιθανότητες έχω αν τηρούνται οι κανόνες (πίστας διοργάνωσης, ασφαλείας) και τι πιθανότητες αν είναι όλα ό,τι να ναι! Γιατί....... Να πληρώσω για να έχω τις ίδιες πιθανότητες με τον δρόμο δεν το κάνω.
TheRegulator
10/06/2025, 11:15
462955
ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΑΛΥΜΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ.. Δεν ήξερα ότι διοργανώνουν το underground WSBK στα Σέρρας..
Μου θυμίζει μια γαλλική ταινία, για έναν τύπο έκανε ΜMA και είχε ένα ατύχημα και μετά πάθαινε κρίση πανικού στο ρινγκ και ο προπονητής του τον πήγε Σουηδία για να παίξει σε ένα underground ring και τελικά σκότωσε έναν και μετά σκότωσαν τον προπονητή του γιατί ένας άλλος που τον είχε κερδίσει σαν ερασιτέχνης ήθελε να τον πλήξει…
TheRegulator
10/06/2025, 11:17
Πηγαίνοντας στην πίστα των Μεγάρων και γνωρίζοντας τις κινδύνους που έχει η οδήγηση μια μηχανής (έξω και μέσα στην πίστα) πόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να συμβεί η στραβή λόγω κακής κατάστασης της πίστας, ελλείψεων ασφαλείας και ωχαδερφισμου των διοργανωτών;;;; Βλέπεις, στο δρόμο τα ποσοστά τα ξέρω. Αλλά πηγαίνοντας στην πίστα θα ήθελα να ξέρω τι πιθανότητες έχω αν τηρούνται οι κανόνες (πίστας διοργάνωσης, ασφαλείας) και τι πιθανότητες αν είναι όλα ό,τι να ναι! Γιατί....... Να πληρώσω για να έχω τις ίδιες πιθανότητες με τον δρόμο δεν το κάνω.
No offence αλλά δεν υπάρχει τέλεια διοργάνωση…
Σας το ειπε και ο μακντεθ παραπάνω.
Όχι δεν αυξάνει τις πιθανότητες ατυχήματος μια κακή διοργάνωση αλλά η βλακεία που δέρνει ορισμένους.
CorpseAlive
10/06/2025, 11:22
Η πίστα είναι ασφαλής?
Ιωάννα, κάθε πράγμα έχει ένα ρίσκο, από το να πας για καφέ έως το να μπεις πίστα.
Το πως ζυγίζει ο καθένας μας το ρίσκο είναι εντελώς υποκειμενικό.
Αντίστοιχα υποκειμενική είναι και η ασφάλεια σε ότι αφορά οδηγική συμπεριφορά εντός πίστας. (όχι στις προδιαγραφές που είναι μετρήσιμο αλλά ξαναλέω στους κοινωνούς της πίστας ήτοι τους οδηγούς)
ΚΑΝΕΝΑΣ διοργανωτής δεν μπορεί να ξέρει τι έχει ο οποιοσδήποτε στο κεφάλι του. Είναι αδύνατο. π.χ. εσύ μπαίνεις και για τον χ-ψ λόγο θες να ξεσπάσεις τα νεύρα σου ή είσαι αυτοκτονική ή ξεχάστηκες ή μπήκε μέλισσα στο κράνος σου ή οτιδήποτε και πέφτεις πάνω σε κάποιον. Ο διοργανωτής γιατί να φταίει?
Το μόνο που μπορεί να γίνει από μεριάς πίστας/διοργανωτή , είναι σε ακραίες περιπτώσεις και κατ' επανάληψη να φάει BAN ο προβληματικός οδηγός
Επίσης σε ότι αφορά ρυθμό, αν π.χ. εγώ έχω ταλέντο και είμαι πολύ σβέλτος αλλά δεν έχω ξαναπάει πίστα , θα πρέπει βάσει πρωτοκόλλου να μπω σε αρχάριο γκρουπ που και πάλι είναι κάτι που δεν μπορεί να ξέρει κανείς από πριν .
Αυτά όλα που λέω βέβαια είναι δική μου σκοπιά. π.χ. εγώ αν έμπαινα πίστα είχα ήδη σκεφτεί ότι αν γίνει μλκ θα τα πληρώσω τσέπη. είτε φταίω είτε όχι . Ένα ρίσκο που αναγνωρίζω και αποδέχομαι για να απολαύσω κάτι πιο ειδικό και θεσπέσιαλ από την οδηγήση στον δρόμο .
Ερώτηση κρίσεως:
Πάω π.χ. στον Χούντρα/Κούτρα για σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης και ένας έτερος οδηγός κάνει λάθος και πέφτει πάνω μου.
Με πληρώνει κάποιος?|
harris_x
10/06/2025, 11:27
Ερώτηση κρίσεως:
Πάω π.χ. στον Χούντρα/Κούτρα για σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης και ένας έτερος οδηγός κάνει λάθος και πέφτει πάνω μου.
Με πληρώνει κάποιος?|
:bawl:
Και μόνο που λες οτι εχεις τις ίδιες πιθανότητες με το δρομο φαινεται πόσο δεν ξερεις τι σημαίνει πίστα και δεν εχεις επαφή με το άθλημα οποτε οποιαδήποτε περαιτέρω συζήτηση απλά δεν εχει νοημα..:wave2:
Στο λεει ένας ηλιθιος που εχει κανει και το δρομο πίστα κάποτε και εχει πέσει και στα δύο με πολύ διαφορετικά αποτέλεσματα:beer:
basilis_k6
10/06/2025, 11:38
Οχι, ειναι 50 φορες πιο ασφαλης ακομα και με κακη οργανωση. Μην ξεχνάς οτι οι μισοι εκει μεσα πιεζουν στο οριο.
Κ
Ακριβώς το αντίθετο. Επειδή χάνετε το δάσος εξαιτίας ενός δέντρου γίνεται η κουβέντα.
Τα ερωτήματα σου, δεν μπορούν να απαντηθούν αν δεν έχεις σκοπό να δοκιμάσεις κάτι. Σαν να λέμε πως θέλω να αρχίσω να χαζεύω τον βυθό, αλλά τι θα συμβεί αν έρθει κατά πάνω μου σκάφος, λευκός καρχαρίας, καρέτα καρέτα και πάνε τσάμπα τα λεφτά για τη λεία στολή και τα carbon πέδιλα. Ε, δεν πηγαίνεις γιατί μάλλον δεν είναι ψηλά στις προτεραιότητες σου.
Ενοικίαση εξοπλισμού γίνεται, την έκαναν πολλά παιδιά. Κάθε πίστα ή "πίστα" είναι ασφαλέστερη από τον δρόμο.-
Αν πας, έχοντας στο μυαλό σου πως πηγαίνεις για την εμπειρία και οδηγήσεις σύμφωνα με το πόσο άνετα νιώθεις, θα περάσεις μια χαρά. Τα group των αρχάριων, είναι μια χαρά για να μπει ο οποιοσδήποτε χωρίς να κινδυνέψει. Όπως αντίστοιχα και το group του moto που τουλάχιστον εγώ, δεν είδα και δεν νομίζω να έγινε καμία καφρίλα. Επομένως, αν θεωρείς πως η εμπειρία οδήγησης σε μια πίστα, έχει κάτι να σου προσφέρει, πήγαινε. Αλλιώς είναι χαμένος χρόνος.
Ακριβώς το αντίθετο. Επειδή χάνετε το δάσος εξαιτίας ενός δέντρου γίνεται η κουβέντα.
Τα ερωτήματα σου, δεν μπορούν να απαντηθούν αν δεν έχεις σκοπό να δοκιμάσεις κάτι. Σαν να λέμε πως θέλω να αρχίσω να χαζεύω τον βυθό, αλλά τι θα συμβεί αν έρθει κατά πάνω μου σκάφος, λευκός καρχαρίας, καρέτα καρέτα και πάνε τσάμπα τα λεφτά για τη λεία στολή και τα carbon πέδιλα. Ε, δεν πηγαίνεις γιατί μάλλον δεν είναι ψηλά στις προτεραιότητες σου.
Ενοικίαση εξοπλισμού γίνεται, την έκαναν πολλά παιδιά. Κάθε πίστα ή "πίστα" είναι ασφαλέστερη από τον δρόμο.-
Αν πας, έχοντας στο μυαλό σου πως πηγαίνεις για την εμπειρία και οδηγήσεις σύμφωνα με το πόσο άνετα νιώθεις, θα περάσεις μια χαρά. Τα group των αρχάριων, είναι μια χαρά για να μπει ο οποιοσδήποτε χωρίς να κινδυνέψει. Όπως αντίστοιχα και το group του moto που τουλάχιστον εγώ, δεν είδα και δεν νομίζω να έγινε καμία καφρίλα. Επομένως, αν θεωρείς πως η εμπειρία οδήγησης σε μια πίστα, έχει κάτι να σου προσφέρει, πήγαινε. Αλλιώς είναι χαμένος χρόνος.
Η μόνη καφρίλα στου μοτο αν μπορεις να την πεις ετσι ηταν απο σβελτους που όμως κοιταγαν και πρόσεχαν όλους τους αναβάτες.. 1-2 που ήταν πολυ γρήγοροι πήγαν μόνοι τους σε αλλα γκρουπ κατά τη διάρκεια της μέρας για να περάσουμε όλοι όμορφα......δεν ακούστηκε ουτε μισο παραπάνο εκτος απ οτι χάσαμε το πρώτο σεσσιον λογο αργοπορίας κλπ....ίσα ίσα το feedback ηταν άριστο ακομα και απ τον άνθρωπο που έπεσε στο τέλος της ημέρας και αντί να κάνει φασαρίες κλπ είπε και πάλι καλα που ήμουν στη πίστα για αυτο και προσπαθήσαμε να φτιάξουμε κι αλλο τρακντει για όσους θέλανε επανάληψη της φάσης γιατί η δεύτερη φορα ειναι πιο ωραια και για όσους δεν μπόρεσαν την πρώτη..δυστυχώς με τα κούνηματα του Mrντιενει δεν έγινε ποτέ και το κάναμε στην Επίδαυρο....οχι όλοι αλλα πολλοί....αυτο ειναι η Ελλάδα μας και οι κάτοικοι της κατ επέκταση :wave2:
grinderx
10/06/2025, 11:56
Ιωάννα, κάθε πράγμα έχει ένα ρίσκο, από το να πας για καφέ έως το να μπεις πίστα.
Το πως ζυγίζει ο καθένας μας το ρίσκο είναι εντελώς υποκειμενικό.
Αντίστοιχα υποκειμενική είναι και η ασφάλεια σε ότι αφορά οδηγική συμπεριφορά εντός πίστας. (όχι στις προδιαγραφές που είναι μετρήσιμο αλλά ξαναλέω στους κοινωνούς της πίστας ήτοι τους οδηγούς)
ΚΑΝΕΝΑΣ διοργανωτής δεν μπορεί να ξέρει τι έχει ο οποιοσδήποτε στο κεφάλι του. Είναι αδύνατο. π.χ. εσύ μπαίνεις και για τον χ-ψ λόγο θες να ξεσπάσεις τα νεύρα σου ή είσαι αυτοκτονική ή ξεχάστηκες ή μπήκε μέλισσα στο κράνος σου ή οτιδήποτε και πέφτεις πάνω σε κάποιον. Ο διοργανωτής γιατί να φταίει?
Το μόνο που μπορεί να γίνει από μεριάς πίστας/διοργανωτή , είναι σε ακραίες περιπτώσεις και κατ' επανάληψη να φάει BAN ο προβληματικός οδηγός
Επίσης σε ότι αφορά ρυθμό, αν π.χ. εγώ έχω ταλέντο και είμαι πολύ σβέλτος αλλά δεν έχω ξαναπάει πίστα , θα πρέπει βάσει πρωτοκόλλου να μπω σε αρχάριο γκρουπ που και πάλι είναι κάτι που δεν μπορεί να ξέρει κανείς από πριν .
Αυτά όλα που λέω βέβαια είναι δική μου σκοπιά. π.χ. εγώ αν έμπαινα πίστα είχα ήδη σκεφτεί ότι αν γίνει μλκ θα τα πληρώσω τσέπη. είτε φταίω είτε όχι . Ένα ρίσκο που αναγνωρίζω και αποδέχομαι για να απολαύσω κάτι πιο ειδικό και θεσπέσιαλ από την οδηγήση στον δρόμο .
Ερώτηση κρίσεως:
Με πληρώνει κάποιος?|
Ότι είπαν. Αν θες να δοκιμάσεις ζυγίζεις τα ρίσκα και αποφασίζεις να έρθεις ή όχι. Και εννοείται πως οποιαδήποτε πίστα είναι πολύ ασφαλέστερη του δημόσιου δρόμου, ενώ και με την κατάλληλη καθοδήγηση (εφ' όσον υπάρχει από το διοργανωτή) μπορείς και να βελτιωθείς ως οδηγός. Προσωπικά μόνο καλό μου έκαναν τα δύο track days που συμμετείχα με τη βοήθεια του moto.gr. Τις προάλλες πήγα μια γρήγορη βόλτα μέχρι Βίλια και η διαφορά στην οδήγησή μου ήταν τεράστια σε σχέση με 1,5 μήνα πριν και τη συμμετοχή μου στα track days.
Για μένα Ιωάννα δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. Στραβές μπορεί να γίνουν παντού, ακόμα κι όταν περπατάς να πέσεις κάτω πχ (πέρσι ο οπτικός μου έπαθε ρήξη χιαστού ή κάτι τέτοιο προσπαθώντας να βάλει την παντόφλα του στην παραλία :plaf:). Μακάρι να ξανανοίξουν τα Μέγαρα για τους δύο τροχούς να ξαναπάμε να γουστάρουμε την παρέα και τη βόλτα μέσα στην πίστα :)
harris_x
10/06/2025, 12:00
Η μόνη καφρίλα στου μοτο αν μπορεις να την πεις ετσι ηταν απο σβελτους που όμως κοιταγαν και πρόσεχαν όλους τους αναβάτες.. 1-2 που ήταν πολυ γρήγοροι πήγαν μόνοι τους σε αλλα γκρουπ κατά τη διάρκεια της μέρας για να περάσουμε όλοι όμορφα......δεν ακούστηκε ουτε μισο παραπάνο εκτος απ οτι χάσαμε το πρώτο σεσσιον λογο αργοπορίας κλπ....ίσα ίσα το feedback ηταν άριστο ακομα και απ τον άνθρωπο που έπεσε στο τέλος της ημέρας και αντί να κάνει φασαρίες κλπ είπε και πάλι καλα που ήμουν στη πίστα για αυτο και προσπαθήσαμε να φτιάξουμε κι αλλο τρακντει για όσους θέλανε επανάληψη της φάσης γιατί η δεύτερη φορα ειναι πιο ωραια και για όσους δεν μπόρεσαν την πρώτη..δυστυχώς με τα κούνηματα του Mrντιενει δεν έγινε ποτέ και το κάναμε στην Επίδαυρο....οχι όλοι αλλα πολλοί....αυτο ειναι η Ελλάδα μας και οι κάτοικοι της κατ επέκταση :wave2:
Όχι αγαπητέ, δεν υπήρξε ΚΑΜΙΑ ΚΑΦΡΙΛΑ γιατι ακόμα και αυτοί που πήγαιναν πιο γρήγορα, πρόσεχαν τους υπόλοιπους και δεν περνούσαν φίλερ ή στην είσοδο.
Nostradamus
10/06/2025, 12:02
Οτι ειπε ο Θοδωρης τουλαχιστον 5 φορες σε αυτο το θεμα...
Δυακολευομαι πραγματικα να καταλαβω τους τοσους "προβληματισμους" και το γραμμα του νομου σε χωρα/κοινωνια/καθημερινοτητα που ολα ειναι στο περιπου και ειμαστε ολοι ΟΚ με αυτο οπου και οπως μας βολευει..
Για μενα τα πραγματα ειναι ειναι απλα:
1. Το χωραφι εκλεισε γιατι ο συγκεκριμενος κυριος επαθε ζημια (1000 χιλιομετρα μακρυα αλλα δεν γ@μεις) και εχει τον χρονο/χρημα/μεσα να πιεσει προς καθε κατευθυνση για να πληρωθει για την ζημια του.
2. Το χωραφι ειναι με διαφορα οτι πιο ασφαλες απο οποιονδηποτε δημοσιο δρομο. Οποιος δεν το καταλαβαινει αυτο τοτε υπαρχει σοβαρο θεμα αντιληψης.. Μας πειραζουν οι εν δυναμει 1-2 Ροσσιδες σε κλειστο κυκλο, απο το kinder εκπληξη δημοσιο οδικο δικτυο και τους χρηστες του.
3. Δεν με ενοχλει η Κυριακη που εχασα. Με ενοχλει που ο συγκεκριμενος κυριος δεν ηταν ουτε πρωταρης, ουτε χθεσινος, εχει μπει πολλες φορες και τωρα που εκατσε η στραβη (που απευχομαι σε ολους φυσικα) εχει βαλει θεους και δαιμονες να συνεχισει την κοντρα του με τον διοργανωτη και παιρνει η μπαλα ολο τον κοσμο που επελεγε με αυτον τον τροπο να μην ειναι καφρος στους δρομους.
Ολα τα υπολοιπα ειναι να χαμε να λεγαμε.. και ψαχνουμε συννεφα να πεσουμε..
Σε μια χωρα και μια καθημερινοτητα που ολοι κανουμε οτι μας βολεψει (αλλος πολυ και αλλος λιγο για τους ευθικτους) πιασαμε να αναλυσουμε τις αδειες και τα της νομοθεσιας.. Απολυτα υποκριτικο. Ειδικα απο ανθρωπους που δεν μπαινουν, εμπαιναν, η σκοπευουν να μπουν.. Αλλα απο πιτα που δεν τρως τι σε νοιαζει και αν καει που λεει και ο λαος...
p.s. Δεν ειμαι απο τον κοσμο που μπαινει/εμπαινε πιστα.. Ωστοσο το βρηκα καλη ευκαιρια για οσο και οταν ειναι διαθεσιμη..
Όχι αγαπητέ, δεν υπήρξε ΚΑΜΙΑ ΚΑΦΡΙΛΑ γιατι ακόμα και αυτοί που πήγαιναν πιο γρήγορα, πρόσεχαν τους υπόλοιπους και δεν περνούσαν φίλερ ή στην είσοδο.
Ειπα ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΙΣ ΕΤΣΙ.....αμέσως εσυ σε θιξαμε....Λουκρητία..:moutza:
grinderx
10/06/2025, 12:12
:lol: :lol:
harris_x
10/06/2025, 12:22
Ειπα ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΙΣ ΕΤΣΙ.....αμέσως εσυ σε θιξαμε....Λουκρητία..:moutza:
:moutza:
sapila racing
10/06/2025, 12:27
No offence αλλά δεν υπάρχει τέλεια διοργάνωση…
Σας το ειπε και ο μακντεθ παραπάνω.
Όχι δεν αυξάνει τις πιθανότητες ατυχήματος μια κακή διοργάνωση αλλά η βλακεία που δέρνει ορισμένους.
Σε αυτο διαφωνω ριζικά.
Μια κακη διοργάνωση αυξάνει ραγδαία τις πιθανότητες ατυχήματος και εχει αποδειχτεί αρκετές φορες αυτο και μαλιστα και σε TD Ζαφειρόπουλου.
Οταν βάζεις μαζί στην πίστα τελείως ανομοιομορφους αναβατες απο πλευράς επιπέδου και μαλιστα βάζεις και περισσότερους απ όσους 'σηκώνει' η εκάστοτε πίστα φυσικό ειναι να αυξάνονται οι πιθανότητες ατυχήματος.
Αν μαλιστα βάλεις μαζι κι ενα σχολείο οδήγησης που πανε οπως ναναι, ακομα περισσότερο.
Αν το πας ακομα πιο πέρα και σε session μόνο για κλασσικές μοτοσυκλέτες βαλεις και σύγχρονες, ε τοτε οπως καταλαβαίνεις ειναι ετοιμη η συνταγη αφου οι διαφορές σε φρένα κλπ είναι τεραστιες,
Τέλεια διοργάνωση δεν υπάρχει αλλα υπάρχει καλή μετρια και κακή.
PaNick67
10/06/2025, 12:33
Εκατσα και ειδα το βιντεο και τελικα τα Μεγαρα εχουν αδεια για μοτοσυκλετες;
Το χαρτι που εδειξε ο ντιενεις λεει οχι, ολοι οι αλλοι που μιλησαν λενε ναι!
τοτε με ποια βαση η αστυνομια διεκοψε την εκδηλωση;
Στο τελος ο διαχειριστης της πιστας λεει οτι κι ο αγωνας που ειχε ακυρωθει το 21-22 λογω ελειψης αδειας, κατα λαθος ειχε ακυρωθει! Αδεια εν ισχυ υπηρχε και με αυτην αυτος λειτουργησε την πιστα για δυο χρονια!
Ελλαδαρα ρε, κατα λαθος ζουμε και υπαρχουμε! :lol:
Το ότι η οποιαδήποτε πίστα είναι ασφαλέστερη από τον δρόμο δε δίνει σε κανέναν το δικαίωμα να τα κονομάει στην πλάτη μας, με την ελπίδα ότι δε θα γίνει η στραβή (κι αν γίνει, στα @@ τους, έχεις υπογράψει). Η διοργάνωση πρέπει να είναι σωστή, με όλα τα προβλεπόμενα για την ασφάλεια όλων, και το ίδιο πρέπει να είναι και η πίστα, εγκαταστάσεις κτλ.
Και μόνο που λες οτι εχεις τις ίδιες πιθανότητες με το δρομο φαινεται πόσο δεν ξερεις τι σημαίνει πίστα και δεν εχεις επαφή με το άθλημα οποτε οποιαδήποτε περαιτέρω συζήτηση απλά δεν εχει νοημα..:wave2:
Στο λεει ένας ηλιθιος που εχει κανει και το δρομο πίστα κάποτε και εχει πέσει και στα δύο με πολύ διαφορετικά αποτέλεσματα:beer:
Προφανώς δεν αντιλαμβάνεσαι το σκεπτικό μου. Μια πίστα που πληροί προϋποθέσεις ασφαλείας κλπ κλπ κλπ σίγουρα είναι καλύτερη από το δρόμο.....
Μια πίστα με μπαλώματα, χωρίς αμμοπαγίδες και με δέντρα δεξιά κι αριστερά, το μόνο που έχει καλύτερο είναι τους ηλίθιους που πάνε όπως να ναι!
Αν στην εξίσωση αυτή βάλεις και αυτούς που πάνε όπως νάναι, χωρίς να τηρούν τους κανόνες του td (γιατί φαντάζομαι υπάρχουν κανόνες) και δεν υπάρχει κανένας να τους βγάλει έξω.........
Ποια η διαφορά ακριβώς με τον δρόμο; Ίσα ίσα στο δρόμο ξέρω ότι έχω 99% πιθανότητες να φάω τα μούτρα μου και είμαι 1000 φορές πιο προσεχτική και με αμυντική συμπεριφορά!
Στο λέει κάποιος που έχει φάει πολλές φορές τα μούτρα του έξω και με αυτά που βλέπει και διαβάζει τρέμει να μπει πίστα! :beer:
moto_Princess
10/06/2025, 12:55
Προφανώς δεν αντιλαμβάνεσαι το σκεπτικό μου. Μια πίστα που πληροί προϋποθέσεις ασφαλείας κλπ κλπ κλπ σίγουρα είναι καλύτερη από το δρόμο.....
Μια πίστα με μπαλώματα, χωρίς αμμοπαγίδες και με δέντρα δεξιά κι αριστερά, το μόνο που έχει καλύτερο είναι τους ηλίθιους που πάνε όπως να ναι!
Αν στην εξίσωση αυτή βάλεις και αυτούς που πάνε όπως νάναι, χωρίς να τηρούν τους κανόνες του td (γιατί φαντάζομαι υπάρχουν κανόνες) και δεν υπάρχει κανένας να τους βγάλει έξω.........
Ποια η διαφορά ακριβώς με τον δρόμο; Ίσα ίσα στο δρόμο ξέρω ότι έχω 99% πιθανότητες να φάω τα μούτρα μου και είμαι 1000 φορές πιο προσεχτική και με αμυντική συμπεριφορά!
Στο λέει κάποιος που έχει φάει πολλές φορές τα μούτρα του έξω και με αυτά που βλέπει και διαβάζει τρέμει να μπει πίστα! :beer:
Ε καλά δεν είναι έτσι όπως τα σκέφτεσαι, όλοι πάνω σου θα πέσουν ?
Έχω πέσει αρκετές φορές, και αυτά από δικό μου λάθος στην πίστα.
Αν πας κάποια στιγμή, μπες σε ένα group αρχαρίων και γυρνά όπως γυρνάνε και αυτοί
Και το τελευταίο.....
Γιατί κολλάτε όλοι στη διοργάνωση????
Η πίστα σαν πίστα πληροί τις προϋποθέσεις; Γιατί ανακαλέστηκε η άδειά της?
Τι έχει γίνει από τότε?
Κι αν όλα μέχρι σήμερα γίνονται στη ζούλα, με μια άδεια που είναι στο περίπου....
Εμάς που θα επιλέξουμε να πάμε ή όσοι πηγαίνουν, να μην μας νοιάζει η ασφάλειά μας γιατί ο δρόμος είναι πιο επικίνδυνος????
Υ.Γ. Στο δρόμο δε πάω για να κάνω χρόνους και να φτάσω στα όριά μου, βόλτα πάω!!! :beer::beer:
peterTHErider
10/06/2025, 13:01
Όπως είπε και ο φελουκας,2 μέρες μετά το ακυρωμενο τρακ Ντέι πήγαν οι Δίας και κάνανε εκπαίδευση με τις ΜΗΧΑΝΈΣ τους!!!
Γιατί δεν πήγε ο κύριος dna που κοπτεται για τις άδειες και την ασφάλεια να την ακυρώσει και να κάνει καταγγελία???οεο???
Όπως είπε και ο φελουκας,2 μέρες μετά το ακυρωμενο τρακ Ντέι πήγαν οι Δίας και κάνανε εκπαίδευση με τις ΜΗΧΑΝΈΣ τους!!!
Γιατί δεν πήγε ο κύριος dna που κοπτεται για τις άδειες και την ασφάλεια να την ακυρώσει και να κάνει καταγγελία???οεο???
Πήγε. Για την καταγγελία πήγαν εκεί οι ΔΙΑΣ και μετά σκέφτηκαν "oh well" και έκαναν μερικές γύρες.
basilis_k6
10/06/2025, 13:09
Προφανώς δεν αντιλαμβάνεσαι το σκεπτικό μου.
κανενας
εχεις λαθος δεδομενα και καταληγεις σε λαθος συμπερασματα.
CorpseAlive
10/06/2025, 13:11
Και το τελευταίο.....
Γιατί κολλάτε όλοι στη διοργάνωση????
Η πίστα σαν πίστα πληροί τις προϋποθέσεις; Γιατί ανακαλέστηκε η άδειά της?
Τι έχει γίνει από τότε?
Κι αν όλα μέχρι σήμερα γίνονται στη ζούλα, με μια άδεια που είναι στο περίπου....
Εμάς που θα επιλέξουμε να πάμε ή όσοι πηγαίνουν, να μην μας νοιάζει η ασφάλειά μας γιατί ο δρόμος είναι πιο επικίνδυνος????
Υ.Γ. Στο δρόμο δε πάω για να κάνω χρόνους και να φτάσω στα όριά μου, βόλτα πάω!!! :beer::beer:
Δεν ανακλήθηκε η άδεια της. Ελέγχεται η άδεια της. Το δεν αναφέρει κάτι ρητώς στην άδεια, δεν συνεπάγεται η απαγόρευση του, εκτός αν κάνει μνεία σε άλλες διατάξεις/εγκυκλίους και κατ'ερμηνεία των διατάξεων αυτών απαιτείται ξεχωριστή άδεια.
Πιθανολογώ πάντως πως έχει άδεια η πίστα , ίσως όχι για αγώνες (με την έννοια των επίσημων διοργανώσεων) αλλά για προπόνηση .
Για να ανακληθεί θα έπρεπε να εκδοθεί διοικητική πράξη .
Η πράξη της εισαγγελέως , δεν αφορά την ανάκληση άδειας , ούτε είναι ΑΡΜΟΔΙΑ αρχή για να μπορέσει να ανακαλέσει. Διέταξε περιοριστικό μέτρο για την αποφυγή περαιτέρω ζημίας του δημοσίου συμφέροντος ή την διατήρηση της δημόσιας τάξης μέχρι την περάτωση της προκατακτικής.
Υ.γ. Ζαφ , αν με διαβάζεις στείλε μου να σου στείλω IBAN .... δουλεύω για σένα...
Παίδες το θέμα της άδειας της πίστας είναι κάπως θολό...
Η άδεια δεν αναγράφει μοτοσυκλέτες, αλλα έχω την εντύπωση οτι δεν χρειάζεται κιόλας...
Edit... με πρόλαβε ο απο πάνω, πιο εμπεριστατωμένα...
CorpseAlive
10/06/2025, 13:20
Η άδεια δεν αναγράφει μοτοσυκλέτες, αλλα έχω την εντύπωση οτι δεν χρειάζεται κιόλας...
Σαν τις φωτογραφίες του Γαύρου ή σαν το Pinlock σου μετά από 6 μήνες?
Ελλαδαρα ρε, κατα λαθος ζουμε και υπαρχουμε! :lol:
Ετσι ακριβως.
Σ αυτο το μπουρδελο οτιδηπωτε λειτουργει και δεν συμβαινει κατι ειναι μια χαρα νομιμο,μολις συμβει εκει ειναι το προβλημα και σαν γνησιοι Ελληναραιοι στη στραβη θα παρουμε τα προτυπα και τους νομους της πιο αυστηρης χωρας θεσμου για να τα ελέγξουμε,μπορει να υπαρχουν δεκαδες φορεις ,ανθρωποι και ειδικοι που πριν συμβει κατι θα κρούουν τον κωδωνα του κινδυνου αλλα τιποτα,μολις συμβει η στραβη θα τα διορθωσουμε φτιαξουμε ,νεα εποχη κτλ.και αντε ξανα μανα.
Αηδια εχει καταντησει η φαση σ'ολα.
Δεν ανακλήθηκε η άδεια της. Ελέγχεται η άδεια της. Το δεν αναφέρει κάτι ρητώς στην άδεια, δεν συνεπάγεται η απαγόρευση του, εκτός αν κάνει μνεία σε άλλες διατάξεις/εγκυκλίους και κατ'ερμηνεία των διατάξεων αυτών απαιτείται ξεχωριστή άδεια.
Πιθανολογώ πάντως πως έχει άδεια η πίστα , ίσως όχι για αγώνες (με την έννοια των επίσημων διοργανώσεων) αλλά για προπόνηση .
Για να ανακληθεί θα έπρεπε να εκδοθεί διοικητική πράξη .
Η πράξη της εισαγγελέως , δεν αφορά την ανάκληση άδειας , ούτε είναι ΑΡΜΟΔΙΑ αρχή για να μπορέσει να ανακαλέσει. Διέταξε περιοριστικό μέτρο για την αποφυγή περαιτέρω ζημίας του δημοσίου συμφέροντος ή την διατήρηση της δημόσιας τάξης μέχρι την περάτωση της προκατακτικής.
Υ.γ. Ζαφ , αν με διαβάζεις στείλε μου να σου στείλω IBAN .... δουλεύω για σένα...
Ανακλήθηκε το 2013 μετά το θανατηφόρο που έγινε.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση αναφέρει ποιοι μπορούν να κάνουν χρήση.
Άρα όλοι οι άλλοι απαγορεύονται.
Είναι σα να σου πω ότι στην παιδική χαρά επιτρέπονται παιδιά έως 14 χρονών και να μου πεις, "Αφού δεν απαγορεύει τα μεγαλύτερα δεν υπάρχει θέμα, μπορούν να μπουν"
Δεν είναι ακριβώς έτσι. Όταν περιγράφεται από ποιους μπορεί να γίνει χρήση, είναι αυτοί. Δεν έχει κάτι άλλο.
:beer:
κανενας
εχεις λαθος δεδομενα και καταληγεις σε λαθος συμπερασματα.
Απόλυτος!
Και....... ποια συμπεράσματα ακριβώς?????
Απορίες και ανησυχίες εκφράζω! :beer:
harris_x
10/06/2025, 13:53
[...]Κάποια έχει ρεπό;;;
:tooth::tooth::tooth:
peterTHErider
10/06/2025, 14:00
Στη συγκεκριμένη περίπτωση αναφέρει ποιοι μπορούν να κάνουν χρήση.
Είναι σα να σου πω ότι στην παιδική χαρά επιτρέπονται παιδιά έως 14 χρονών και να μου πεις, "Αφού δεν απαγορεύει τα μεγαλύτερα δεν υπάρχει θέμα, μπορούν να μπουν"
Δεν είναι ακριβώς έτσι. Όταν περιγράφεται από ποιους μπορεί να γίνει χρήση, είναι αυτοί. Δεν έχει κάτι άλλο.
Όχι, είναι σαν να λέει επιτρέπονται παιδιά.τελεία.
Αυτό απαγορεύει τους μεσήλικες? προφανώς και όχι.
Άλλο να λέει επιτρέπονται ΜΟΝΟ παιδιά.
Όπως ξαναειπωθηκε οι άδειες έχουν να κάνουν μόνο για τους αγώνες.το πρόβλημα Μάιρα μου είναι πως στην Ελλάδα δεν υπάρχει σαφές νομοθετικό πλαίσιο για τον όρο trackday και ο καθένας το ορίζει όπως θέλει.
Για αυτό και οι Δίας πήγαν κανονικά,διότι κάνανε εκπαίδευση και μάθημα.δεν χρειάζεται ειδική άδεια να γίνει κάτι τέτοιο σε μια πίστα.
Για αυτό θα συνεχιστούν στην πίστα των Μεγάρων και άλλα σχολεία.
CorpseAlive
10/06/2025, 14:14
Ανακλήθηκε το 2013 μετά το θανατηφόρο που έγινε.
Αν είχε ανακληθεί, ποια άδεια βγάζει φειβ βολάν ο Ντιεναις που το χρησιμοποιεί και ως επιχείρημα για το παράνομο της λειτουργίας της?
Επίσης αυτό :
τη συγκεκριμένη περίπτωση αναφέρει ποιοι μπορούν να κάνουν χρήση.
Είναι εντελώς λάθος .
Θα ίσχυε αν έθετε περιοριστικό όρο.
TheRegulator
10/06/2025, 14:26
Σε αυτο διαφωνω ριζικά.
Μια κακη διοργάνωση αυξάνει ραγδαία τις πιθανότητες ατυχήματος και εχει αποδειχτεί αρκετές φορες αυτο και μαλιστα και σε TD Ζαφειρόπουλου.
Οταν βάζεις μαζί στην πίστα τελείως ανομοιομορφους αναβατες απο πλευράς επιπέδου και μαλιστα βάζεις και περισσότερους απ όσους 'σηκώνει' η εκάστοτε πίστα φυσικό ειναι να αυξάνονται οι πιθανότητες ατυχήματος.
Αν μαλιστα βάλεις μαζι κι ενα σχολείο οδήγησης που πανε οπως ναναι, ακομα περισσότερο.
Αν το πας ακομα πιο πέρα και σε session μόνο για κλασσικές μοτοσυκλέτες βαλεις και σύγχρονες, ε τοτε οπως καταλαβαίνεις ειναι ετοιμη η συνταγη αφου οι διαφορές σε φρένα κλπ είναι τεραστιες,
Τέλεια διοργάνωση δεν υπάρχει αλλα υπάρχει καλή μετρια και κακή.
Χαίρομαι που διαφωνείς, σε έναν ιδεατό κόσμο θα είχες δίκιο, αλλά τον επικινδυνο όσο καλή διοργάνωση και να εισαι δεν μπορείς να τον αποφύγεις.
Δεν διαφωνώ για τον αριθμό και την ανομοιομορφία αλλά δεν πιστεύω στιγμή τον καταγγέλλων που καίγεται και ντεμεκ για το καλό του αθλήματος.
Και εξηγώ, μπήκε ο κύριος αυτός στους inters βάση χρόνων, δεν ξέρουμε αν ο άλλος αναβάτης "με το αγωνιστικό" ήταν εκεί που έπρεπε ή όχι. Το ότι έτρεξε σε έναν αγώνα χωρίς να μας αναφέρει ο καταγγέλλων σε ποια κατηγορία ήταν και βγήκε 4ος…
Δεν γνωρίζω ούτε τον έναν ούτε τον άλλον αλλα λόγο της συμπεριφοράς του κυριου που έκανε καταγγελια θα ψάχνω να βρω δικαιολογίες μέχρι να παγώσει η κόλαση!
Αυτή είναι η απόφαση σφράγισης της πίστας το 2013.....
Το 2022 είχαν γίνει πάλι τα ίδια! Είχε κλείσει πάλι η πίστα γιατί η εταιρεία που διαχειριζόταν την πίστα δεν έχει βγάλει άδεια, παρά μόνο για καρτ. Και έτσι δεν έγιναν οι αγώνες εκεί τοο 2022.
Προσπαθούμε να αποδείξουμε ότι όλα είναι θολά, όταν όλα φωνάζουν ένα πράγμα! Η πίστα δεν έχει άδεια.
Το γιατί δεν έχει άδεια αυτό το ξέρουν μόνο οι εμπλεκόμενοι!
Barbapyl
10/06/2025, 15:05
Καλησπέρα σε όλους,
Πότε πιθανολογούμε να βγει μια απόφαση για το αν θα επιτραπούν τα track days ξανά?
Έτρεξα να αγοράσω supersport και δερμάτινα,πριν δυό μήνες μπας και κάνω κανα track day...και από τότε την έχει βγάλει στο συνεργείο η μηχανή.
Πάνω που είμαι στα τελείωματα με τα συνεργεία, βλέπω αυτό το χάος που δημιουργήθηκε...
Όσο για το θέμα καταγγελίας, βλέπω έναν διοργανωτή που ενδιαφέται μόνο για το κέρδος και δεν "περιποιήτε" την διοργάνωση και τους συμμετέχοντες όσο θα έπρεπε.
Και από την άλλη ένα εκατομμυριούχο ο οποίος επειδή πολλά χρόνια τώρα έχει τα πάντα στην ζωή του, και η διοργάνωση αδιαφόρησε και τον απαξίωσε, όταν όλοι ισως τον γλύφουν για μια χορηγία, είπε "τώρα θα δείς πιο κάνει κουμάντο".
Όχι, είναι σαν να λέει επιτρέπονται παιδιά.τελεία.
Αυτό απαγορεύει τους μεσήλικες? προφανώς και όχι.
Άλλο να λέει επιτρέπονται ΜΟΝΟ παιδιά.
Όπως ξαναειπωθηκε οι άδειες έχουν να κάνουν μόνο για τους αγώνες.το πρόβλημα Μάιρα μου είναι πως στην Ελλάδα δεν υπάρχει σαφές νομοθετικό πλαίσιο για τον όρο trackday και ο καθένας το ορίζει όπως θέλει.
Για αυτό και οι Δίας πήγαν κανονικά,διότι κάνανε εκπαίδευση και μάθημα.δεν χρειάζεται ειδική άδεια να γίνει κάτι τέτοιο σε μια πίστα.
Για αυτό θα συνεχιστούν στην πίστα των Μεγάρων και άλλα σχολεία.
Όχι δεν είναι! Λέει ξεκάθαρα "Επιτρέπονται παιδιά έως 14 χρονών και ενήλικες που συνοδεύουν αυτά" Όχι δεν επιτρέπονται όλα τα παιδιά. κι αυτό γιατί οι προδιαγραφές του χώρου δεν είναι για χρήση από μεγαλύτερες ηλικίες. Μην λέμε ότι θέλουμε. Διαφορετικά το σηματάκι στις γυναικείες τουαλέτες που σημαίνει "μόνο γυναίκες" θα σημαινε...... ε εντάξει όποιος θέλει μπαίνει..... Και πολλά άλλα τέτοια παραδείγματα!
Το TD θεωρείται προπόνηση. Η εκπαίδευση είναι άλλο, ο αγώνας είναι άλλο και η προπόνηση είναι άλλο. Κάθε ένα από αυτά έχει και τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να γίνει!
Και όοοοοοοολα αυτά, οι διοργανωτές τα ξέρουν πολύ καλύτερα από εμάς! :beer:
peterTHErider
10/06/2025, 15:07
Την διάβασες την απόφαση?
Μιλάει για μηχανοκίνητο αθλητισμό γενικά(δηλαδή και μοτοσυκλέτες)
Και σφραγίστηκε για χρήση αγωνιστικών μοτοσυκλετών.
Αν είχε ανακληθεί, ποια άδεια βγάζει φειβ βολάν ο Ντιεναις που το χρησιμοποιεί και ως επιχείρημα για το παράνομο της λειτουργίας της?
Επίσης αυτό :
τη συγκεκριμένη περίπτωση αναφέρει ποιοι μπορούν να κάνουν χρήση.
Είναι εντελώς λάθος .
Θα ίσχυε αν έθετε περιοριστικό όρο.
Θέτει. Παιδιά έως 14 χρονών......
Ανακλήθηκε η άδεια, ξαναβγήκε και αν το ψάξεις, θα δεις ότι κάποια στιγμή δεν ανανεώθηκε ξανά για μηχανές. Η άδεια είναι συγκεκριμένη. Άρα δεν είναι γενική..... Άρα απαγορεύεται ό,τι δεν αναφέρει.
Την διάβασες την απόφαση?
Μιλάει για μηχανοκίνητο αθλητισμό γενικά(δηλαδή και μοτοσυκλέτες)
Και σφραγίστηκε για χρήση αγωνιστικών μοτοσυκλετών.
Καλό είναι να διαβάζεις όλα όσα γράφω και όχι μόνο τα μισά. Το 2022 έβγαλε άδεια μόνο για καρτ!
peterTHErider
10/06/2025, 15:10
Όχι δεν είναι! Λέει ξεκάθαρα "Επιτρέπονται παιδιά έως 14 χρονών και ενήλικες που συνοδεύουν αυτά" Όχι δεν επιτρέπονται όλα τα παιδιά. κι αυτό γιατί οι προδιαγραφές του χώρου δεν είναι για χρήση από μεγαλύτερες ηλικίες. Μην λέμε ότι θέλουμε. Διαφορετικά το σηματάκι στις γυναικείες τουαλέτες που σημαίνει "μόνο γυναίκες" θα σημαινε...... ε εντάξει όποιος θέλει μπαίνει..... Και πολλά άλλα τέτοια παραδείγματα!
Το TD θεωρείται προπόνηση. Η εκπαίδευση είναι άλλο, ο αγώνας είναι άλλο και η προπόνηση είναι άλλο. Κάθε ένα από αυτά έχει και τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να γίνει!
Και όοοοοοοολα αυτά, οι διοργανωτές τα ξέρουν πολύ καλύτερα από εμάς! :beer:
Ποιος δίνει έγκριση για πίστα ξέρεις?τι άδεια έχει η διεθνής πίστα των Σερρών ξέρεις?
Όλες οι πίστες καρτ που μπαίνουν μοτοσυκλέτες ξέρεις τι άδεια έχουν?
Ξεκαθάρισε αυτά που γράφω και μετά πες μου και για τα μέγαρα.
Κάποια έχει ρεπό;;;
:tooth::tooth::tooth:
Δε δουλεύω....
Δεν έχω τα μικρά.....
Βόλτα δεν έχετε κανονίσει....
Θα με φάτε στη μάπα! :bawl::bawl:
harris_x
10/06/2025, 15:12
Δε δουλεύω....
Δεν έχω τα μικρά.....
Βόλτα δεν έχετε κανονίσει....