Σύνδεση

View Full Version : ΧΤ 660 Ζ Part II

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10

skolix
22/09/2014, 20:28
Καλησπερα σε ολους. Νεος κάτοχος τενερε (μόλις 50χλμ...) . Ελπίζω οτι ρωτάω στην σωστη κατηγορία. Ειμαι στην αναζήτηση αγοράς αλουμινένιων βαλιτσών για το μηχανάκι. Αυτο που με προβληματίζει είναι μήπως το αλουμινένιο τριβάλιτσο ( + τα πράγματα ,+ δικάβαλο ) είναι υπερβολικό βάρος για το μηχανακι και ισως την σταθερότητα του σε ταξιδι στην ασφαλτο. Σκεφτόμουν μήπως το topcase και το βαρος του ειναι υπερβολη και ενα λουκάνικο 40 λίτρων να ειναι απλά μια πιο απλή και σοφή λύση. Ισως είμαι υπερβολικός αλλα δεδομένου οτι ψαχνωντας στο δυκτιο δεν βρήκα αναφορες και έχοντας κακή εμπειρία με το DR ειμαι σε σκέψεις. Εχει κανείς αντίστοιχη εμπειρία?

Αμφίσημος
22/09/2014, 21:35
Καλησπερα σε ολους. Νεος κάτοχος τενερε (μόλις 50χλμ...) . Ελπίζω οτι ρωτάω στην σωστη κατηγορία. Ειμαι στην αναζήτηση αγοράς αλουμινένιων βαλιτσών για το μηχανάκι. Αυτο που με προβληματίζει είναι μήπως το αλουμινένιο τριβάλιτσο ( + τα πράγματα ,+ δικάβαλο ) είναι υπερβολικό βάρος για το μηχανακι και ισως την σταθερότητα του σε ταξιδι στην ασφαλτο. Σκεφτόμουν μήπως το topcase και το βαρος του ειναι υπερβολη και ενα λουκάνικο 40 λίτρων να ειναι απλά μια πιο απλή και σοφή λύση. Ισως είμαι υπερβολικός αλλα δεδομένου οτι ψαχνωντας στο δυκτιο δεν βρήκα αναφορες και έχοντας κακή εμπειρία με το DR ειμαι σε σκέψεις. Εχει κανείς αντίστοιχη εμπειρία?

Καλοτάξιδος! Τριβάλιτσο δεν θα έβαζα μιας και η Γιαμάχα δεν επιτρέπει - αλλά πολύ το δουλεύουν έτσι.
Προσωπικά απέφυγα τις μεταλλικές λόγω κόστους περισσότερο μιας και είχα στοκ κάποιες μαλακές που κάτσανε κούπα πάνω στα σίδερα της SW-Motech.
Συνήθως ταξιδεύω με ισομοιρασμένες τις πλαϊνές αφήνοντας τον χώρο της σχάρας (μεγάλη Touratech) κενό όπου στηρίζω το ελαφρύτερο σακίδιο πλάτης μου με χταπόδια. Προσπαθώ έτσι να κρατήσω το κέντρο βάρους χαμηλά στο ήδη ψηλό μηχανάκι. Εχω ταξιδέψει και 3βάλιτσος αλλά με τόσο βάρος η απαιτήσεις μου προσαρμόστηκαν αναλόγως. Ροπή υπάρχει πάντως για τα μέτρα του. 130-150 (κοντέρ) θα τα έχεις.
Στο ταξίδι τώρα με μέταλλα δεν νομίζω να προβληματιστείς - πλην του κόστους, μα καλύτερα να μιλήσει και κανένας άλλος σχετικότερος.

daz
24/09/2014, 00:33
Πλάκα κάνεις!

ΤΖαΜΠα κουβαλάμε τόσο ατσάλι? Το πλαίσιο απλά μη το φοβάσαι. Να το ταλαιπωρήσεις με το τριβάλιτσο? Είναι σχεδιασμένο να αντέχει περισσότερο βάρος απ' όσο μπορείς να του βάλεις και μάλιστα σε κακοτράχαλο δρόμο. Και με αυτή την ανάρτηση? Ναι καλά! Πρώτα θα βγάλει πόδια και θα περπατήσει το αμορτισέρ και μετά θα ασχοληθείς με το πλαίσιο. Αν δεν έχεις σκοπό να ανοίξεις θρεντάκι με τίτλο 2up στη Ρωσικη στέπα μην ασχοληθείς άλλο.

Πολλές εταιρίες λένε όχι τριβάλιτσο όπως επίσης όχι πάνω από 120 με βαλίτσα και κάτι άλλα ωραία όπως όχι παραπάνω από 10 κιλά συνολικά η κάθε βαλίτσα κτλ. :lol:

Μέχρι και βαρίδια για ψαροντούφεκο έχω βάλει και μετά τις γέμισα κανονικά.

Το τοπ δεν το έχω γιατί δε μΕ αρέσει, ούτε με βολεύει, ούτε χωράει πολλά. Συνήθως βάζω τις 2 πλαινές μόνο, όταν χρειάζομαι επιπλέον χώρο βάζω ρολ μπαγκ 20 ή 40 λίτρων ή και τα δύο αναλόγως τις ανάγκες. Το τοπ μόνο στην πόλη βολεύει αλλά και εκεί προτιμώ tank bag γιατί μπορώ να το παίρνω μαζί μου ή τσάντα πλάτης. Τα τοπ τα ανοίγουν για πλάκα και μετά και τα πράγματά σου θα ψάχνεις και το τοπ θα πλΕρώνεις.

Με τις 2 πλαινές και με ρολ πίσω δεν έχω κανένα θέμα με την ταχύτητα (μέχρι την τελική της δεν κουνάει). Πιάνουν πολύ κοντά στη μηχανή και δεν προεξέχουν καθόλου, στο δρόμο ούτε που τις καταλαβαίνω.

Η αντοχή τους είναι εξαιρετική και στο βάρος και στις πτώσεις. Είναι απολύτως αδιάβροχες και πάρα πολύ ελαφριές. Ζυγίζουν όσο ένα ζευγάρι ΚΑΛΑ σαμάρια μαζί με τις βάσεις τους.
ΔΕΝ είναι αλουμινίου. Οι αλουμινίου της αγοράς είναι πιο βαριές, μετά από μερικές πτώσεις δεν είναι αδιάβροχες, έχουν πιο βαριές και πιο μεγάλες βάσεις, προεξέχουν πολύ περισσότερο.
Έχουν φύλλα αλουμινίου αλλά ουσιαστικά είναι κατασκευασμένες από ποιοτικό πλαστικό με νευρώσεις.
Αρνητικό? Πολύπλοκος μηχανισμός για να τις βάζεις και να τις βγάζεις (πολλά κινούμενα μέρη). Δεν έχουν πάθει τίποτε, τις έχω απ' το 08, αλλά μπορούσαν να πιάνουν με πιο απλό και στιβαρό τρόπο επάνω. Ανταλακτικό υπάρχει μόνο για τον μηχανισμό της κλειδαριάς. Οι βαλίτσες λύνονται με βίδες και γίνονται κομμάτια αλλά η γιαμάπα δεν έχει κωδικούς για δαυτα. (ούτε η εταιρία που τις κατασκευάζει φυσικά). Να σπάσει το πλαστικό αποκλείεται, πρέπει να κάνεις πρώση από γκρεμίδι. Αν σέρνεσαι συχνά όμως φθείροντε. (Αλουνίνιο ιδιοκατασκευή στην γωνία πριν αρχίσουν να μετράνε την άσφαλτο για να γλιτώσεις γρατζουνιές και φθορές)

Σε σχέση με ένα ζευγάρι ποιοτικά σαμάρια υπερτερούν μόνο στο ότι δεν χρειάζεται να τις αφαιρείς και να τις μεταφέρεις λερωμένες στο σπίτι ή στο δωμάτιο ξενοδοχείου ή οπουδήποτε. Βγάζεις το inner bag (εσωτερική βαλίτσα) και το μεταφέρεις στο δωμάτιο ενώ οι βαλίτσες είναι βρομερές βρομερές επάνω στη μηχανή. Επίσης μπορείς να αφήσεις την μηχανή για λίγη ώρα χωρίς να φοβάσαι μήπως κάνουν φτερά (όπως τα σαμάρια ή το ρολ μπαγκ αν έχεις)

Σε οτιδήποτε άλλο τα σαμάρια υπερτερούν. Τα καλά σαμάρια, αυτά που είναι αδιάβροχα, δεν σκίζονται με μια πτώση (ακόμα και επάνω σε πέτρες), πιάνουν σωστά επάνω στη μηχανή, έχουν αντοχή στο χρόνο και στη σκληρή χρήση δεν κοστίζουν 80 ευρώ το ζευγάρι. Παίρνεις κάτι που πλησιάζει την τιμή που έχουν οι βαλίτσες (και σχεδόν το ίδιο βάρος) και τα έχεις μια ζωή.

Πλεονεκτήματα ότι μπορείς να επιλέξεις μεγαλύτερο μέγεθος, δεν σπάνε πόδια αν πέσετε παρέα είναι φθηνότερα, αν δεν είναι γεμάτα μπορείς να τα μαζεύεις για να μην προεξέχουν, μπορεί να είναι ελαφρύτερα ακόμα και απ' τις πλαστικές ενώ είναι κατά πολύ ελαφρύτερα των αλουμινένιων της αγοράς και μπορείς να τα προσαρμόσεις ακόμα πιο κοντά στο κέντρο βάρος της μηχανής αν δεν έχεις συνεπιβάτη. Το ίδιο και το ρολ μπαγ σε σχέση με την βαλίτσα πίσω και ψηλά. Δεν παύουν να είναι αδιάβροχα αν δεν σκιστούν και αν τα σκίσεις υπάρχουν αδιάβροχα καλύμματα. Επίσης μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις και στο επόμενο μηχανάκι σου.

daz
24/09/2014, 00:48
Νομίζω πως δεν απάντησα στην ερώτησή σου ε? :lol:

Και ούτε πρόκειται. :lol:

Δεν ξέρω αν θα κουνάει με το τριβάλιτσο αλλά νομίζω ότι είναι και αυτό μια μικρή υπερβολή της γιαμάπα όπως τα 120 ή 130 χλμ αν έχεις βαλίτσες.

kill
25/09/2014, 12:57
αν ενδιαφερεσαι...

http://www.car.gr/parts/view/5164338/

skolix
27/09/2014, 11:15
Ευχαριστω για τις απαντήσεις. Ισως δεν εξηγησα ακριβως τις σκεψεις μου.
Εχω εμπειρια απο φορτωματα σαμαρια ρολ μπαγκς λασπες πτωσεις κλπ. Αυτη τη φορα ομως εψαχνα τροπο να φορτωσω το μηχανακι για να καλύψω 1600 χλμ ασφαλτινης διαδρομής δικάβαλος με πραγματα, και να βγάλω μεσα στο χειμώνα μερικες εκδρομες δικαβαλος με λιγοτερο φορτωμα.
Η αποφαση για της αλουμινενιες ηρθε για μερικους συγκεκριμενους λογους : αδιαβροχες, ασφαλεια στα αστικα κεντρα, ανοιγμα απο πάνω, επιπεδη επιφανεια για επιπλέον φορτωμα. Οσον αφορα το top case εναντι λουκανικου , η σκεψη ηταν περισσοτερο για την ανεση του συνοδηγού και για ευκολία μεταφορας αντικειμένων στις αστικες μετακινήσεις.
Δεδομένου ομως οτι το μηχανακι δεν το γνωριζω καλά ηθελα να δω την δικια σας εμπειρια στο θεμα.

daz
27/09/2014, 12:33
Με 2 πλαινές και ρολ μπαγκ είχα πάει Ιταλία δικάβαλος για καμιά 10αριά μέρες. Θεωρώ ότι το μόνο παραπάνω που μου προσφέρουν οι αλουμινίου, είναι το γεγονός ότι μπορείς να αφήσεις τη μηχανή για λίγο να πας να δεις κάτι, να πας τουαλέτα κτλ χωρίς να φοβάσαι μη κάνουν φτερά τα πράγματα. Και αυτό είναι το μοναδικό βασικό τους πλεονέκτημα.
Στο ρολ μπαγ έβαζα αυτό το μεταλικό "δίχτυ" που κλειδώνει. Χρόνος παραβίασης όσος χρειάζεται και για τις βαλίτσες. Ότι δεν θέλεις να χάσεις για κανένα λόγο σε τανκ μπακ που μπαινει και βγαίνει ευκολα και μαζί σου.
Πολύ βολικό ήταν επίσης ότι κάθε βράδυ δεν χρειαζόταν να αφαιρώ σαμάρια παρά μόνο το ιννερ μπαγκ. (εσωτερικοί σάκοι)

Το τοπ είναι αλήθεια ότι βολευει στις αστικές μετακινήσεις αλλά μόνο για μικροπράγματα δίχως ιδιαίτερη αξία. Δλδ εγώ δε θα έβαζα το κράνος μου εκεί μέσα για να πάω να πιω καφέ χωρίς να την βλέπω.

Τα καλά σαμάρια είναι και αδιάβροχα ενώ υπάρχουν και μοντέλα που ανοίγουν από πάνω. Επίσης μπορείς άνετα να δέσεις από πάνω κι' άλλα πράγματα όπως σκηνές, υπνόσακους ή επιπλέον μικρά ρολ μπαγκ.

daz
27/09/2014, 12:46
Για το πλαίσιο πάντως μη το σκέφτεσαι καθόλου.

Εδώ το τουμπανάκι μέλους μας.

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=75739&page=6&p=1518134&viewfull=1#post1518134

Και κάπως έτσι γυρνούσε ένα ζευγάρι την Αφρική για κανα χρόνο ή παραπάνω.

323577

edit. Να το διαβάσεις είναι ωραίο ταξιδιωτικό.

http://intotheworld.eu/blog/morocco/IMG_1066.jpg

edit. To μεταλικό δίχτυ για το ρολ.

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=75739&page=9&p=1538703&viewfull=1#post1538703

el-Gatto
28/09/2014, 10:07
Οσον αφορά το σκελετό ,μην το σκέφτεσαι καθόλου ,αντέχει.
Οσον αφορά το υποπλαίσιο ,επίσης. Εχει σχεδόν το ίδιο πάχος σωλήνων με το πλαίσιο + ενισχύσεις ,όπου χρειάζεται.
Αλλωστε ,το σχετικά υψηλό βάρος του Τενερέ ,οφείλεται εν'μέρει κ στον αρχικό σχεδιασμό του πλαισίου ,ώστε να μπορεί να φορτωθεί ανηλεώς κ να ταξιδέψει ολούθε.

Εκείνο που θα πρέπει να σε προβληματίσει σε συνθήκες ταξιδιωτικής υπερφόρτωσης ,είναι η πίσω ανάρτηση.
Το αμορτισέρ είναι έτσι κι αλλιώς "λίγο" από μαμά ,και το ελατήριο υπερβολικά μαλακό.
Αν το μηχανάκι σου είναι καινούργιο ,πιθανότατα θα τα καταφέρει να σε ταξιδέψει αξιοπρεπώς ,με την προ-φόρτιση πίσω τέρμα σφιγμένη.
Αν έχει κάνει πάνω από 25,000Κ ,τότε θα έχεις τουλάχιστον αίσθηση βάρκας σε φουρτούνα ,και όλους τους επερχόμενους κινδύνους σαν πιθανότητα.

Καλούς δρόμους να'χεις. :beer:

ggs
03/10/2014, 10:51
Πριν καμια 15ρια μερες , από το φαναρι του τενερε ακουγοταν ένα σαν τριξιμο.
Δεν εδωσα σημασια ….
Μετα από καποιες μερες όμως ,η δέσμη των φώτων είχε γίνει στρομπολαιτ και διαπίστωσα ότι ο καθρέφτης τους φαναριού έπαιζε τρέλα μεσα στο καβουκι…
Εξωτερικά , δεν φαινόταν κάτι σπασμένο…
Επρεπε να εγχειρήσουμε το φαναρι..

Στο κουτουκι του Θεοφιλου και με την πολύτιμη βοήθεια του:beer::beer: , έγινε η εγχείρηση.
1.το φαναρι βγαινει σχετικά εύκολα.
2. τα καβουκι για να ανοίξει θελει υπομονή στο άνοιγμα μιας και περιμετρικά είναι σφραγισμένο με σιλικόνη.

Αφου το ανοιξαμε , ειδαμε ότι πισω από τον καθρεφτη υπαρχει μια βαση που απανω της βιδωνουν οι 2 βιδες που συγκρατουν τον καθρεφτη πανω στο σωμα και η βιδα ρύθμισης δέσμης..

324080

η βαση ..

324081

Οι πλαστικές φωλιες που βιδώνουν οι βίδες είχαν διαλυθεί …

324082

Το μονο που διαθέταμε εκείνη την στίγμη μπας και καταφέρναμε κάπως να το κολλήσουμε ηταν φλατζοκολλα … δεν εκανε δουλεια..

Λυσεις
1. Η Yamaha δίνει ΟΛΟ το φαναρι (και όχι μονο την βαση του καθρεφτη)προς 160 ευρα…
2. Μεταχειρισμένο φαναρι (σήμερα στο car δεν βρήκα κατι)
3. Άνοιγμα ξανα και πατέντα (κολλα δυο συστατικών «νάρθηκα» γύρω από τις φωλιες που βιδωνουν οι βιδες, άλλο..)

Για πεστε κι εσεις καμια ιδεα και αν υπαρχει και κανενα μτχ φανάρι , π.μ.

ΥΓ η "ποιοτητα" των υλικων του φαναριου ειναι λιγο χειροτερη απο κινεζικα πανυγιργιοτικα παιχνιδια...:rolleyes:

lykourgi
03/10/2014, 11:08
Χωρίς να έχω σαφή εικόνα για το πως πιάνουν οι βίδες, μήπως μπορείτε να ξετρυπήσετε τις καταστραμμένες φωλιές και να βάλετε περαστές βίδες με ανάλογους αποστάτες;

el-Gatto
03/10/2014, 17:08
Α ,ωραία...Και το δικό μου τρίζει εδώ κ καιρό.
Στρόμπο δεν έχει γίνει ακόμα ,αλλά σε μια ψαχτική δοκιμή που έκανα ,βγάζοντας την λάμπα ,είδα ότι μπορούσα να κουνήσω τον καθρέπτη ,ο οποιος έπαιζε μέσα στο φανάρι.
Προφανώς στο δικό μου δεν έχουν σπάσει ακόμα όλες οι φωλιές.
Κάποια στιγμή πρέπει να το ανοίξω κι εγω.
Ισως το κάνω αφού πρώτα προμηθευτώ προτζέκτορες ,ώστε να τους κουμπώσω επάνω του κατά το άνοιγμα.

Αλήθεια ...πόσες βιδες-φωλιές συγκράτησης υπάρχουν;
3 ή 4;
Δεν πολυβγάζω άκρη από τη φωτό.

Στο κάρ υπάρχει φανάρι http://www.car.gr/parts/view/2029396/
,αλλά ο τύπος το δίνει 130€ κ δεν πέφτει σεντς ,κ το φανάρι είναι μεταχ/νο από τρακαρισμένο κ είναι άγνωστη η εσωτερική του αρτιότητα.
Οπότε δεν αξίζει το ρίσκο ,γιατι μπορεί να είναι καταπονημένες οι φωλιές του κ να σπάσουν κι αυτές σύντομα.

Για πατέντα το βλέπω το θέμα.

Χωρίς να το έχω στα χέρια μου ανοιχτό είναι δύσκολο ,αλλά ,εκ της φωτογραφίας πιθανολογώ ότι με άνοιγμα τρύπας στη θέση της κατεστραμμένης φωλιάς ,θα μπορεί να εφαρμοστεί λαστιχένια εκτονούμενη φωλιά κ να σφίξει με βίδα από την άλλη πλευρά.
Μιλάω για σετ βιδας/λαστ.φωλιάς ανάλογο με αυτά που δένουν τη ζελατίνα στο μούτρο.

Διαφορετικά όπως τα'πες ,εποξική κόλλα.

Ενημέρωσε εδώ αν βρείς λύση γιατι είμαστε κι άλλοι στην ουρά. :wave2:

daz
03/10/2014, 20:21
George ψάξε για φανάρι και με τον κωδικό του. Σου έστειλα και το part.

Στο χτ660.com βρήκα μόνο αυτό

http://www.xt660.com/showthread.php?t=21895

προφανώς είστε μόνο εσύ και αυτός.

Γάτε σε όλα έτσι είναι δεν έχω διαβάσει κάπου για μαζικά προβλήματα σε αυτό το σημείο. Κουνιέται για να έχει αντοχή στους κραδασμούς και να μην χαλάει.

To φανάρι δεν είναι τόσο φθηνιάρικο όσο δείχνει. Το γεγονός ότι είναι πανάλαφρο δεν το κάνει φθηνό αλλά το αντίθετο.

Απ' τις φωτό δεν καταλαβαίνω και πολλά. Αυριο θα κατεβάσω το δικό μου για να βάλω δυο ροδέλες στα λαστιχάκια του κοντέρ, θα ρίξω μια ματιά να δω τι παιζει και τι μπορεί να γίνει κάτι. Αν καταφέρω να δω τι ακριβώς χάλασε χωρίς να το ανοίξω θα σου πω.

Έκανα search στον googlh με keywords "broken tenere 660 headlight" κτλ. αλλά δεν βρήκα κάτι. Ρίξε και εσύ μια ματιά με διάφορα keyword όπως problem κτλ και γύρνα το στις φωτό μήπως βρεις κάτι.

Αν μπορείς ανέβασε και καμιά καλύτερη φωτό.

Αν το πρόβλημα είναι οι πλαστικές φωλιές για τις βίδες αποκλείεται να μην μπορουμε να κάνουμε κάτι.

daz
04/10/2014, 23:52
Σήμερα έβγαλα το φανάρι για να βάλω δυο ροδέλες στο κοντέρ. Έβγαλα τις λάμπες και έριξα μια ματιά μέσα. Οι δύο βάσεις ήταν εντάξει, είχαν ένα πολύ μικρό τζόγο όπως έπρεπε, η τρίτη κουνιόταν περισσότερο. Έβγαλα τα μεταλλικά ελάσματα για να αφαιρέσω τον καθρέπτη και είδα ότι είχε ραγίσει το αυτάκι από άλλη μια πλαστική βάση. Στη βάση που είχε το πρόβλημα έλειπε μόνο ένα πλαστικό αυτάκι το οποίο το βρήκα μέσα στο φανάρι αλλά τα υπόλοιπα ήταν εντάξει. Τα κόλλησα και τα δύο με κόλα 2 συστατικών. Αύριο θα βάλω τα ελάσματα και θα το κουμπώσω επάνω στη βάση του. Νομίζω ότι στο τσακ το πρόλαβα πριν καταστρέψει τη φωλιά.

Αρχικά υπέθεσα ότι φταίει το ρυθμιστικό διότι είχαν σπάσει μόνο τα από πάνω.

Αλλά μάλλον δεν φταίει αυτό.

Το πρόβλημα μάλλον το δημιουργούμε εμείς βάζοντας την κάτω λάμπα (μεγάλη σκάλα). Η επάνω έχει το έλασμα για να ασφαλίζει ενώ η κάτω πρέπει να πιεστεί και να στρίψει. Μάλλον εκει την ακούνε οι βάσεις του καθρέπτη. Κάντε έναν έλεγχο και λίγο προσοχή όταν βάζετε τις λάμπες.

Αν οι βάσεις διαλυθούν τελείως δεν μπορούν να γίνουν και πολλά.

Γιώργο στην τελευταία φωτό βλέπω ότι και σε εσένα έχει σπάσει το επάνω μέρος και μετά η βίδα έφαγε όλη την πλαστικής φωλιά, εγώ το πρόλαβα. Οι άλλες τρεις είναι στην ίδια κατάσταση με αυτή που βλέπω στην τελευταία φωτό?

nihristo
05/10/2014, 03:07
Σήμερα έβγαλα το φανάρι για να βάλω δυο ροδέλες στο κοντέρ. Έβγαλα τις λάμπες και έριξα μια ματιά μέσα. Οι δύο βάσεις ήταν εντάξει, είχαν ένα πολύ μικρό τζόγο όπως έπρεπε, η τρίτη κουνιόταν περισσότερο. Έβγαλα τα μεταλλικά ελάσματα για να αφαιρέσω τον καθρέπτη και είδα ότι είχε ραγίσει το αυτάκι από άλλη μια πλαστική βάση. Στη βάση που είχε το πρόβλημα έλειπε μόνο ένα πλαστικό αυτάκι το οποίο το βρήκα μέσα στο φανάρι αλλά τα υπόλοιπα ήταν εντάξει. Τα κόλλησα και τα δύο με κόλα 2 συστατικών. Αύριο θα βάλω τα ελάσματα και θα το κουμπώσω επάνω στη βάση του. Νομίζω ότι στο τσακ το πρόλαβα πριν καταστρέψει τη φωλιά.

Αρχικά υπέθεσα ότι φταίει το ρυθμιστικό διότι είχαν σπάσει μόνο τα από πάνω.

Αλλά μάλλον δεν φταίει αυτό.

Το πρόβλημα μάλλον το δημιουργούμε εμείς βάζοντας την κάτω λάμπα (μεγάλη σκάλα). Η επάνω έχει το έλασμα για να ασφαλίζει ενώ η κάτω πρέπει να πιεστεί και να στρίψει. Μάλλον εκει την ακούνε οι βάσεις του καθρέπτη. Κάντε έναν έλεγχο και λίγο προσοχή όταν βάζετε τις λάμπες.

Αν οι βάσεις διαλυθούν τελείως δεν μπορούν να γίνουν και πολλά.

Γιώργο στην τελευταία φωτό βλέπω ότι και σε εσένα έχει σπάσει το επάνω μέρος και μετά η βίδα έφαγε όλη την πλαστικής φωλιά, εγώ το πρόλαβα. Οι άλλες τρεις είναι στην ίδια κατάσταση με αυτή που βλέπω στην τελευταία φωτό?

To πήρα μεταχειρισμένο με 50K το μοτέρακι, γενικά ευχαριστημένος αλλά πολύ τρίξιμο!

Και νόμιζα είμαι ο μόνος με σπασμένες βάσεις του μπροστινού φωτός. Έτριζε αρκετά και το έλυσα, διαπιστώνοντας ότι το ένα αυτάκι που κρατάει το φανάρι έχει σπάσει. Το κόλλησα με απλή κόλλα στιγμής και το ξαναέδεσα. Τέλος τα τριξίματα (είμαι ψείρας σε αυτό) και μετά από 2 βδομάδες ξανά τρίξιμο. Λέω η κόλλα στιγμής δεν θα άντεξε. ΑΛΛΑ τελικά, έσπασε το άλλο αυτάκι κ όχι αυτό της κόλλας στιγμής...Δεν ξέρω τι να πω.

Αμφίσημος
08/11/2014, 08:23
Παίδες εγώ διαπίστωσα θόρυβο συντονισμού καθ'οδόν απο πίσω. Έψαξα-Έψαξα και βρήκα λασκαρισμένο το πίσω φως.
Σκύβω να το βιδώσω πριν σκορπίσει αλλά που; Εκεί δεν πάει χέρι - μήτε κατσαβίδι. Πρέπει λύσω ουρά να τρελλαθώ;

STF
08/11/2014, 11:41
Παίδες εγώ διαπίστωσα θόρυβο συντονισμού καθ'οδόν απο πίσω. Έψαξα-Έψαξα και βρήκα λασκαρισμένο το πίσω φως.
Σκύβω να το βιδώσω πριν σκορπίσει αλλά που; Εκεί δεν πάει χέρι - μήτε κατσαβίδι. Πρέπει λύσω ουρά να τρελλαθώ;

Φαίνεται μπελάς αλλά είναι εύκολο. Αφαιρείς τις 4 βίδες που κρατάνε το εξωτερικό καπάκι στην ουρά (οι 2 είναι στις χειρολαβές, οι άλλες 2 στο τελείωμα της ουράς, προσοχή αυτές οι τελευταίες 2 θέλουν ελάχιστο σφίξιμο στην επανασυναρμολόγηση, κλωτσάνε πολύ εύκολα) και αμέσως από κάτω αποκαλύπτονται οι επόμενες 4 βίδες που συγκρατούν την ουρά με το φανάρι.

Δες εδώ:

http://i375.photobucket.com/albums/oo191/stfmich/Diafora/2014-06-25-23-22-54_zpsirrtkqsi.png

Αμφίσημος
09/11/2014, 11:49
Σε ευχαριστώ μα αντί για λύσεις μόνο προβλήματα ανοίγω. Θυμίζω πως το πρόβλημα μου είναι το 'παίξιμο' του πίσω φωτός. Έπρεπρε να σφίξω 2-4 βίδες που το συγκρατούν αλλά δεν φθάνει εργαλείο εκεί απο κάτω. Δείτε εδώ: 326644
Προχώρησα προσεχτικά στην αφαίρεση της σχάρας και βγάζοντας συνέχεια βίδες και βίδες (φοράω και κάγκελα)φθάνω εδώ: 326645 αλλά ακόμα δεν είχα πρόσβαση. Δυστυχώς (με τις μικρές μου γνώσεις / ικανότητες) καταλήγω σε αδιέξοδο μιας βλέπω πως δεν αφαιρείτε κάτι επιπλέον μιας και το σίδερο είναι κολλημένο στο υποπλαίσιο και απο κάτω του είναι ενα σκληρό πλαστικό που μέσα του είναι οι βίδες που θέλω. Τρέλλα ε; Άντε λέω να ξαναμοντάρω, θα προμηθευτώ γωνιακό κατσαβίδι και θα το παλέψω.
Έτσι μου έρχεται να το κόψω όλο με το πριόνι πίσω. Γόρδιος δεσμός!

daz
09/11/2014, 17:00
χαχα.. ρε τρελέ ευκολο είναι. το πλαστικό βγαίνει μαζί με την σιδερένια πλάκα η οποία βρίσκεται βιδωμένη επάνω σε αυτό το κολλημένο σίδερο που λες.
Για να βγει πρέπει να αποσυνδέσεις και τη φύσα των καλωδίων της ουράς.
Αν ξεβίδωνες τις δυο βιδες που συγκρατούν το πλαστικό στο σημείο που σε ενοχλεί και το ανασήκωνες ελαφρά θα χωρούσε ένα γωνιακό κατσαβίδι για να κάνεις δουλειά αντί να μπεις σε όλη αυτή τη διαδικασία.

daz
09/11/2014, 17:09
Εδώ..

http://www.xt660.com/showpost.php?p=132277&postcount=3

Αμφίσημος
09/11/2014, 17:14
Δεν το έχω με την απο-συναρμολόγηση - κατάφερα και το μόνταρα πάλι ευτυχώς αν και έφαγα τα χέρια μου πάλι.
Το ζήτημα δεν είναι να βιδώσω το μαύρο πλαστικό πίσω στην ουρά αλλά το κόκκινο στέλεχος που τρεμοπαίζει εντος του.
326715

daz
09/11/2014, 17:17
Για να γίνει αυτό πρέπει να αφαιρεθεί όλο το πλαστικό μαζί με τη βάση που βιδώνει στο υποπλαίσιο και να αφαιρεθεί αυτή η βάση.

Αμφίσημος
09/11/2014, 17:22
Για να γίνει αυτό πρέπει να αφαιρεθεί όλο το πλαστικό μαζί με τη βάση που βιδώνει στο υποπλαίσιο και να αφαιρεθεί αυτή η βάση.

Δηλαδή 1-2 ώρες δουλειά πάλι για μια μ@λ@κί@; Γωνιακό κατσαβιδάκι - ειδάλλως πριόνι.

daz
09/11/2014, 17:42
Or this little buddy. :D

326718

326719

STF
09/11/2014, 19:26
Δηλαδή 1-2 ώρες δουλειά πάλι για μια μ@λ@κί@; Γωνιακό κατσαβιδάκι - ειδάλλως πριόνι.

Αν πάρεις την ουρά στο χέρια -σε λιγότερο από 5 λεπτά- η πρόσβαση θα είναι αστεία. Σου έστειλα π.μ. με σχετικά βήματα από άλλο forum.

daz
09/11/2014, 19:30
Αν πάρεις την ουρά στο χέρια -σε λιγότερο από 5 λεπτά- η πρόσβαση θα είναι αστεία. Σου έστειλα π.μ. με σχετικά βήματα από άλλο forum.

To πρόβλημά του είναι να πάρει την ουρά στα χέρια, αν και αυτό απλό είναι.

Αμφίσιμε αν έχεις τη δυνατότητα ρίξε ένα ζύγισμα ρε συ στην στο πλαστικό της ουράς μαζί με μεταλλική βάση. Έτσι από περιέργεια.

STF
09/11/2014, 19:32
Το ξέρω daz, του έστειλα πμ που φαίνεται βήμα-βήμα με φωτό η διαδικασία. Είναι από τεχνική παρουσίαση για την αντικατάσταση ανάρτησης στο Tenere.

Edit: τώρα είδα πως του έστειλες κι εσύ σχετικό λινκ, πως δε το πρόσεξα νωρίτερα... ωραίο και σαφές!

gliout
05/12/2014, 14:17
Παιδιά χαιρετώ και εγώ μετά απο καιρό...
45.000χιλ χωρίς πρόβλημα.......

Ολα καλά!!!!!

Αμφίσημος
06/02/2015, 09:16
Kαλημέρες παιδιά! Αν και τα έχουμε πει μιας και κοντεύω 50.000χλμ απροβλημάτιστα φυσικά, ήρθε η ώρα να αλλάξω γραναζοαλύσιδα για 2η φορά.
Το πρώτο μαμίσιο σετ το άλλαξα στις 20.000χλμ λίγο πριν σκορπίσει αντικαθιστώντας το με σετάκι της DID (χρυσό) και παρόλο που δεν πολυπροσέχω την αλυσίδα έβγαλε ήδη 28.000χλμ. στο όριο να διαλυθεί φοβάμαι επίσης.
Τώρα πια μετρώντας και το μισό € προσανατολίζομαι σε φθηνότερη λύση μια Regina Z-ring στα 80€ περίπου ή κλασσικά σε DID απλή στα 110€.
Φοράει κανείς Regina εδώ μέσα; Αν ναι ποιες οι εντυπώσεις; Τα 30€ διαφορά έχουν κάποιο νόημα ή θα την πάρω στα χέρια (σε σχέση με την DID) και θα σιχτιρίζω την τσιγγουνιά μου;

YΓ. Η χρήση του moto είναι σε πεδία υπεραστικά / ταξιδιωτικά.

daz
06/02/2015, 14:40
Kαλημέρες παιδιά! Αν και τα έχουμε πει μιας και κοντεύω 50.000χλμ απροβλημάτιστα φυσικά, ήρθε η ώρα να αλλάξω γραναζοαλύσιδα για 2η φορά.
Το πρώτο μαμίσιο σετ το άλλαξα στις 20.000χλμ λίγο πριν σκορπίσει αντικαθιστώντας το με σετάκι της DID (χρυσό) και παρόλο που δεν πολυπροσέχω την αλυσίδα έβγαλε ήδη 28.000χλμ. στο όριο να διαλυθεί φοβάμαι επίσης.
Τώρα πια μετρώντας και το μισό € προσανατολίζομαι σε φθηνότερη λύση μια Regina Z-ring στα 80€ περίπου ή κλασσικά σε DID απλή στα 110€.
Φοράει κανείς Regina εδώ μέσα; Αν ναι ποιες οι εντυπώσεις; Τα 30€ διαφορά έχουν κάποιο νόημα ή θα την πάρω στα χέρια (σε σχέση με την DID) και θα σιχτιρίζω την τσιγγουνιά μου;

YΓ. Η χρήση του moto είναι σε πεδία υπεραστικά / ταξιδιωτικά.

H regina θα σε βγάλει όσο και η μαμά, αφου η μαμά είναι regina. :lol:

Αυτή να βάλεις πακέτο με τα γρανάζια.

http://www.makinaparts.com/lang-en/yamaha/1534-didxt660z-yamaha-xt-660z-drive-chain-set-did-en.html

taisteal
06/02/2015, 20:57
Να ρωτησω κατι τωρα εγω;;
Το μηχανακι κανει ενα εντονο τριξιμο οταν το καβαλας,και ευθυνεται το ψαλιδι γι'αυτο,το βρηκα μετα απο ψαξιμο.
Το περιεργο ειναι οτι οταν ξεσφιγγεις την βιδα που κρατα τον αξονα ψαλιδιου,σταματα.
Οταν την σφιγγεις κανει παλι θορυβο,και εντονο.
Να την αφησω χαλαρη την βιδα να μην τριζει;;:eek:

Για ριχτε καμμια συμβουλη οι τενερεδες

el-Gatto
06/02/2015, 21:09
O θόρυβος αυτός προέρχεται απο τα βελονοειδή ρουλμάν του ψαλιδιού.
Προφανώς ,έχουν ξεραθεί εδώ κ καιρό απο γράσσο ,κι έχουν οξειδωθεί απο νερά που έχουν μπεί μέσα ,με αποτέλεσμα κάποια να κολλάνε στην θήκη κ να τσιρίζουν κατα την περιστροφή του άξονα πάνω τους.
Το ξεμοντάρεις(το ψαλίδι) ,τα καθαρίζεις ενδελεχώς(τα κυλινδράκια κ τις φωλιές των ρουλμάν) ,ελέγχεις αν έχουν κολλήσει/παραμορφωθεί ,κι αν όχι ,τα γρασσάρεις καλά κ ξαναμοντάρεις τα πάντα όλα με τις σωστές ροπές.

taisteal
06/02/2015, 21:38
Με βλεπω για ρουλεμαν ψαλιδιου λοιπον,μιας και το εχω ξαναδει το εργο.
Μου φαινεται χλωμο να θελει μονο καθαρισμα και γρασαρισμα.
Ευχαριστω γατε

:beer::beer:

el-Gatto
06/02/2015, 21:50
Επειδή είχα το ίδιο θέμα ,κι εγώ πίστευα οτι δεν θα τη γλύτωνα.
Μετά από πολύ καλό καθάρισμα μπίχλας κ σκουριάς ,δεν φάνηκε τελικά κάτι τραγικό ,κ με μπόλικο φρέσκο γράσσο ,είναι όλα ΟΚ εδώ κ 10.000 κμ. ;)

daz
07/02/2015, 01:20
Εμένα δεν έτριζε αλλά τα καθάρισα έτσι κι αλλιώς. Το ίδιο και τα ρουλεμάν του μοχλικού.

daz
07/02/2015, 01:28
Για όποιον δεν το έχει ξανακάνει ένας καλός οδηγός με φωτό είναι εδώ.

http://www.xt660.com/showthread.php?t=20738

Παρόλα αυτά νομίζω ότι είναι πολύ εύκολο για τον καθένα και απλά θέλει χρόνο, όχι για το λύσε - δέσε αλλά στο καθάρισμα.

Προσοχή μη χαθεί καμία βελόνα απ' τα ρουλεμάν.

vaska
07/02/2015, 07:09
Για όποιον δεν το έχει ξανακάνει ένας καλός οδηγός με φωτό είναι εδώ.

http://www.xt660.com/showthread.php?t=20738

Παρόλα αυτά νομίζω ότι είναι πολύ εύκολο για τον καθένα και απλά θέλει χρόνο, όχι για το λύσε - δέσε αλλά στο καθάρισμα.

Προσοχή μη χαθεί καμία βελόνα απ' τα ρουλεμάν.

Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω την χρησιμότητα του γράσου χαλκού που χρησιμοποιεί στο τέλος. Ο εχθρός της λίπανσης γενικότερα αλλά και ιδιαιτέρως σε αυτά τα σημεία που είναι δυσπρόσιτα και θέλουν μανούρα για να λιπάνεις, που σημαίνει δεν είναι δουλειά που κάνεις σε μηνιαία βάση, είναι η υγρασία.
Η καλύτερη λύση για μένα είναι το αδιάβροχο γράσο τύπου marine (χρησιμοποιούσα και χρησιμοποιώ το λευκό της molykote).
Όταν είχα το DT και τα βουνά και οι λάσπες ήταν καθημερινότητα γρασάριζα και την άρθρωση στην πίσω ανάρτηση (μοχλικό) αλλά και μία φορά στο τόσο το ψαλίδι με τύπου marine και ποτέ δεν άκουσα τρίξιμο.

el-Gatto
07/02/2015, 10:24
Εμένα δεν έτριζε αλλά τα καθάρισα έτσι κι αλλιώς. Το ίδιο και τα ρουλεμάν του μοχλικού.
Σωστή η επισήμανση.
Απο τη στιγμή που θα λυθεί το όλο σύστημα ,ενοείται οτι είναι σοφό να λύσουμε ακόμα δυο βίδες μόνο κ να καθαρίσουμε-γρασσάρουμε πλήρως κ το μοχλικό.

Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω την χρησιμότητα του γράσου χαλκού που χρησιμοποιεί στο τέλος. Ο εχθρός της λίπανσης γενικότερα αλλά και ιδιαιτέρως σε αυτά τα σημεία που είναι δυσπρόσιτα και θέλουν μανούρα για να λιπάνεις, που σημαίνει δεν είναι δουλειά που κάνεις σε μηνιαία βάση, είναι η υγρασία.
Η καλύτερη λύση για μένα είναι το αδιάβροχο γράσο τύπου marine (χρησιμοποιούσα και χρησιμοποιώ το λευκό της molykote).
Όταν είχα το DT και τα βουνά και οι λάσπες ήταν καθημερινότητα γρασάριζα και την άρθρωση στην πίσω ανάρτηση (μοχλικό) αλλά και μία φορά στο τόσο το ψαλίδι με τύπου marine και ποτέ δεν άκουσα τρίξιμο.
Είμαι της ίδιας άποψης.
Γράσσο τύπου marine χρησιμοποίησα για ψαλίδι-μοχλικό ,καθώς κ για τα ρουλμάν λαιμού ,καθώς επίσης το ίδιο γράσσο βάζω στις φωλιές των τροχών πάνω απο τα ρουλμάν τους κ πρίν κουμπώσω τους αποστάτες(δακτυλιδια) κάθε φορά που βγάζω-βάζω τροχό.
Επειδή έχω δουλέψει το μηχανάκι αρκετά σε χώμα-λάσπη-διασχίσεις ποταμακίων-κλπ ,η διαπίστωση της αντοχής του συγκεκριμένου γρασσου στην υγρασία ,αλλά κ η χωρίς υγρασία κ σκουριές κατάσταση σε ότι έχει χρειαστεί να ξαναλύσω ,μ'έχει κάνει να πιστεύω οτι είναι το μακράν το καταλληλότερο για όλα αυτά τα σημεία των μοτό μας.

daz
07/02/2015, 12:32
Ούτε εγώ μπορώ να καταλάβω γιατί έβαλε γράσο χαλκού. Το manual λέει τι γράσο πρέπει να χρησιμοποιήσουμε, αν εμείς βάλουμε κάτι διαφορετικό επειδή το έκανε ή μας το είπε ένας άλλος είναι δική μας υπόθεση.
Το σίγουρο είναι ότι you can't go wrong αν κάνεις ότι προτείνει ο κατασκευαστής. Μερικές φορές σίγουρα υπάρχουν και καλύτερα προιόντα από αυτά που γράφει το μανουαλ όπως πχ το hhs2000 αντί για γράσο λιθίου σε pivot μαρσπιέδες λεβιέδες κτλ. αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αν βάλεις αυτό που λέει το μανουαλ θα έχεις πρόβλημα.

Γράσο για ναυτική χρήση έχω βάλει μια ή δυο φορές στο ρουλεμάν του λαιμού και δεν έμεινα ευχαριστημένος παρόλο που το καλοπλήρωσα. Ο τύπος στο μαγαζί απ' όπου το πήρα επειδή ήταν επαγγελματίας και κατάλαβε ότι εγώ δεν είμαι, με ρώτησε τι το θέλω. Όταν του εξήγησα μου είπε ότι ένα καλό απλό γράσο είναι καλύτερο απ' το γράσο θαλάσσης γι' αυτή τη δουλειά. Εγώ φυσικά δεν τον άκουσα και έκανα του κεφαλιού μου για να διαπιστώσω αργότερα ότι είχε δίκιο.

Λύνοντας την βίδα του λαιμού και κατεβάζοντας τη μάνα 2 εκατοστά βλέπεις σε τι κατάσταση είναι τα ρουλεμάν και αν αξίζει να λύσεις για να γρασάρεις. Ελέγχω συνήθως όταν τσεκάρω βαλβίδες επειδή βγαίνει το ρεζερβουαρ και όλη η διαδικασία γίνεται πιο εύκολα, ενώ αν δεν κάνω πολλά χλμ το έχω στην άκρη του μυαλού μου όταν βγαίνει ο χειμώνας. Το γράσο θαλάσσης ήταν πάντα σε χειρότερη κατάσταση απ' το απλό που χρησιμοποιώ τώρα. Φαινόταν να απορροφά την υγρασία ενώ με αυτό που χρησιμοποιώ τώρα την τελευταία φορά που έλεγξα τα ξαναέκλεισα χωρίς να το αλλάξω.

Νομιζω πως κάθε γράσο είναι καλύτερο από ένα άλλο όταν το χρησιμοποιούμε για την δουλειά που φτιάχτηκε. Το γράσσο θαλλάσης φτιάχτηκε για να χρησιμοποιείται σε σημεία που είναι μέσα στο νερό.

Στα 4 χρόνια που έλυσα ψαλίδι και μοχλικό ήταν και τα δύο σε πολύ καλή κατάσταση. Την περισσότερη συντήρηση την ήθελε ο άξονας του ψαλιδιου με το πλαίσιο ενώ το σύστημα έδρασης του ψαλιδιού είναι ότι καλύτερο έχω δει. Έβαλα το γράσο που λέει ο κατασκευαστής και όλες οι βίδες σφίχτηκαν με δυναμόκλειδο.

vaska
07/02/2015, 22:06
Ούτε εγώ μπορώ να καταλάβω γιατί έβαλε γράσο χαλκού. Το manual λέει τι γράσο πρέπει να χρησιμοποιήσουμε, αν εμείς βάλουμε κάτι διαφορετικό επειδή το έκανε ή μας το είπε ένας άλλος είναι δική μας υπόθεση.
Το σίγουρο είναι ότι you can't go wrong αν κάνεις ότι προτείνει ο κατασκευαστής. Μερικές φορές σίγουρα υπάρχουν και καλύτερα προιόντα από αυτά που γράφει το μανουαλ όπως πχ το hhs5000 αντί για γράσο λιθίου σε pivot μαρσπιέδες λεβιέδες κτλ. αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αν βάλεις αυτό που λέει το μανουαλ θα έχεις πρόβλημα.

Γράσο για ναυτική χρήση έχω βάλει μια ή δυο φορές στο ρουλεμάν του λαιμού και δεν έμεινα ευχαριστημένος παρόλο που το καλοπλήρωσα. Ο τύπος στο μαγαζί απ' όπου το πήρα επειδή ήταν επαγγελματίας και κατάλαβε ότι εγώ δεν είμαι, με ρώτησε τι το θέλω. Όταν του εξήγησα μου είπε ότι ένα καλό απλό γράσο είναι καλύτερο απ' το γράσο θαλάσσης γι' αυτή τη δουλειά. Εγώ φυσικά δεν τον άκουσα και έκανα του κεφαλιού μου για να διαπιστώσω αργότερα ότι είχε δίκιο.

Λύνοντας την βίδα του λαιμού και κατεβάζοντας τη μάνα 2 εκατοστά βλέπεις σε τι κατάσταση είναι τα ρουλεμάν και αν αξίζει να λύσεις για να γρασάρεις. Ελέγχω συνήθως όταν τσεκάρω βαλβίδες επειδή βγαίνει το ρεζερβουαρ και όλη η διαδικασία γίνεται πιο εύκολα, ενώ αν δεν κάνω πολλά χλμ το έχω στην άκρη του μυαλού μου όταν βγαίνει ο χειμώνας. Το γράσο θαλάσσης ήταν πάντα σε χειρότερη κατάσταση απ' το απλό που χρησιμοποιώ τώρα. Φαινόταν να απορροφά την υγρασία ενώ με αυτό που χρησιμοποιώ τώρα την τελευταία φορά που έλεγξα τα ξαναέκλεισα χωρίς να το αλλάξω.

Νομιζω πως κάθε γράσο είναι καλύτερο από ένα άλλο όταν το χρησιμοποιούμε για την δουλειά που φτιάχτηκε. Το γράσσο θαλλάσης φτιάχτηκε για να χρησιμοποιείται σε σημεία που είναι μέσα στο νερό.

Στα 4 χρόνια που έλυσα ψαλίδι και μοχλικό ήταν και τα δύο σε πολύ καλή κατάσταση. Την περισσότερη συντήρηση την ήθελε ο άξονας του ψαλιδιου με το πλαίσιο ενώ το σύστημα έδρασης του ψαλιδιού είναι ότι καλύτερο έχω δει. Έβαλα το γράσο που λέει ο κατασκευαστής και όλες οι βίδες σφίχτηκαν με δυναμόκλειδο.

Στόλη μου βασικά δεν διαφωνώ πουθενά σε αυτά που λες, απλά εξέφρασα μια απορία που μου δημιουργήθηκε βλέποντας τις φωτό. Όταν είχα το DT ήμουν 22 χρονών που σημαίνει 25 χρόνια πίσω :a024:. Τα μάνιουαλ (σερβις και ριπέαρ) τα είχαν μόνο τα εξουσιοδοτημένα και τα κρατούσαν ως επτασφράγιστο μυστικό. Έπρεπε να είχες κολλητό στην αντιπροσωπεία για να τσιμπήσεις κάποιο και να βγάλεις μερικές φωτοτυπίες, το ίντερνετ ούτε σαν ιδέα δεν υπήρχε. Άσε σου λέω πίκρα σκέτη, σκοταδιστικές εποχές :lol:.
Το ότι εγώ έβαλα και συνέχισα να βάζω γράσο μαρίν ήρθε σαν ιδέα στο κεφάλι μου λόγω της ενασχόλησής μου με RC ναυτομοντελισμό κι εκεί το χρησιμοποιούσαμε κατά κόρον. Να σου πω αν είναι καλύτερο ή χειρότερο από το κοινό δεν ξέρω αλλά κλίνω προς το καλύτερο. Το γράσο χαλκού έχει άλλη χρήση και άλλες εφαρμογές. Πάντως ρουλμαν ψαλιδιού στην κατάσταση που έχουν αυτά του φίλου στην 5η φωτό του θρεντ που παρέθεσες, με το γράσο να βγαίνει σε κομμάτια, ποτέ δεν είχα. Και το τρίξιμο στο μοχλικό σταμάτησε άμεσα μετά το γρασάρισμα που έκανα. Στις αρχές το πήγαινα συνεργείο και μου το γρασάρανε και το μηχανάκι το ζητούσε 1 ή 2 φορές τη σεζόν. Από τότε που αποφάσισα να το κάνω μόνος μου, πήρα γρασαδοράκι κι έβαλα μέσα marine, νομίζω μόνο μία φορά το γρασάρισα. Και ξαναλέω τότε το βουνό και οι "ποταμίσιες" βόλτες ήταν καθημερινότητα.
Μην πάρω όμως κανέναν στον λαιμό μου, το σωστό είναι ότι λέει ο κατασκευαστής.

daz
07/02/2015, 23:11
Στόλη μου βασικά δεν διαφωνώ πουθενά σε αυτά που λες, απλά εξέφρασα μια απορία που μου δημιουργήθηκε βλέποντας τις φωτό. Όταν είχα το DT ήμουν 22 χρονών που σημαίνει 25 χρόνια πίσω :a024:. Τα μάνιουαλ (σερβις και ριπέαρ) τα είχαν μόνο τα εξουσιοδοτημένα και τα κρατούσαν ως επτασφράγιστο μυστικό. Έπρεπε να είχες κολλητό στην αντιπροσωπεία για να τσιμπήσεις κάποιο και να βγάλεις μερικές φωτοτυπίες, το ίντερνετ ούτε σαν ιδέα δεν υπήρχε. Άσε σου λέω πίκρα σκέτη, σκοταδιστικές εποχές :lol:.
Το ότι εγώ έβαλα και συνέχισα να βάζω γράσο μαρίν ήρθε σαν ιδέα στο κεφάλι μου λόγω της ενασχόλησής μου με RC ναυτομοντελισμό κι εκεί το χρησιμοποιούσαμε κατά κόρον. Να σου πω αν είναι καλύτερο ή χειρότερο από το κοινό δεν ξέρω αλλά κλίνω προς το καλύτερο. Το γράσο χαλκού έχει άλλη χρήση και άλλες εφαρμογές. Πάντως ρουλμαν ψαλιδιού στην κατάσταση που έχουν αυτά του φίλου στην 5η φωτό του θρεντ που παρέθεσες, με το γράσο να βγαίνει σε κομμάτια, ποτέ δεν είχα. Και το τρίξιμο στο μοχλικό σταμάτησε άμεσα μετά το γρασάρισμα που έκανα. Στις αρχές το πήγαινα συνεργείο και μου το γρασάρανε και το μηχανάκι το ζητούσε 1 ή 2 φορές τη σεζόν. Από τότε που αποφάσισα να το κάνω μόνος μου, πήρα γρασαδοράκι κι έβαλα μέσα marine, νομίζω μόνο μία φορά το γρασάρισα. Και ξαναλέω τότε το βουνό και οι "ποταμίσιες" βόλτες ήταν καθημερινότητα.
Μην πάρω όμως κανέναν στον λαιμό μου, το σωστό είναι ότι λέει ο κατασκευαστής.

Πας καλά μωρέ? Μα δε σας την είπα επειδή βάζετε γράσο θαλάσσης! Δικαιολογήθηκα επειδή έβαλα λινκ στο οποίο κάποιος κάνει κάτι διαφορετικό και ήθελα να πω ότι ανεξάρτητα από το τι βάζει και τι λέει ο καθένας (εμου συμπεριλαμβανομένου) είναι στην κρίση τη δική μας αν θα το ακολουθήσουμε ή θα κάνουμε αυτό που λέει το μαγικό βιβλιαράκι. Εξ' άλλου το είπα στην αρχή ότι αυτό που λέει το μανουαλ, χωρις να είναι λάθος, δεν είναι απαραίτητα πάντα το καλύτερο. Το ότι δεν συμφωνώ με το γράσο θαλάσσης έχει να κάνει με το πως ερμήνευσα εγώ τα συμπεράσματα απ' αυτό που είδα.

Αυτό που βγάζει απ' τα ρουλεμάν δεν είναι γράσο. Στο εργοστάσιο όταν τα συναρμολογούν, για να μη βάζουν γράσο και μετά κολλάνε ένα έναν έναν τους κυλίνδρους, τα έχουν έτοιμα σε καλούπι από στερεοποιημένο λιπαντικό (σιλικόνη?) ή κάτι τέτοιο και τα κοτσάρουν μέσα όλα μαζί. Φαντάσου δλδ ένα κωνικό ρουλεμάν που το μόνο μεταλλικό μέρος να οι κύλινδροι και όλο το υπόλοιπο σιλικόνη. Φυσικά αυτό το πετάς την πρώτη φορά που θα χρειαστεί αλλαγή (αλίμονο όμως αν πετάγαμε και τα ρουλεμάν μαζί). Δεν ξέρω αν είναι καλύτερο ή χειρότερο έχω την εντύπωση ότι πιο πολύ χρησιμοποιείται για να μειωθεί ο χρόνος συναρμολόγησης παρά επειδή είναι καλύτερο απ το γράσο.

Την πρώτη φορά που αλλάχθηκαν τα ρουλεμάν λαιμού στο δικό μου έγινε από μάστορα γιατί ήταν μέσα στην εγγύηση (20Κ χλμ) και μου έβαλε γράσο θαλάσσης. Μετά από λίγο καιρό ήθελαν πάλι αλλαγή και η δικαιολογία ήταν ότι αυτά τα μηχανάκια έχουν πρόβλημα στο λαιμό γιατί το λάδι που έχουν στον σκελετό ζεσταίνει το γράσο κτλ κτλ οπότε μου τα ξανα άλλαξε. Τα καινούρια ρουλεμάν τα άνοιξα μόνος μου μετά από 10.000χλμ για να δω σε τι κατάσταση είναι και τα βρήκα να κολυμπάνε σε μια υγρή πάστα στο χρώμα της σκουριάς με την τσιμούχα στεγανοποίησης τσακισμένη κατά το κλείσιμο. Αγόρασα γράσο θαλάσσης και τα καθάρισα μόνος μου. Από τότε και για πάνω από 45.000χλμ έχω τα ίδια ρουλεμάν. Γράσο θαλάσσης δεν ξανα έβαλα γιατί δε μου άρεσε το χρώμα του όταν το άλλαζα.

Μ' αρέσει που διαβάζεις το section των xt. :D

:beer:

vaska
07/02/2015, 23:46
Διαβάζω τα πάντα ρε! Δεν είπα ότι μας την λες αγάπη μου απλά είπα τι έκανα εγώ στους χαλεπους καιρούς προ ίντερνετ και άμεσης πληροφόρησης. Μακάρι τότε να ξέραμε αυτά που ξέρουμε σήμερα και να ανηκαμε στην παγκόσμια παρέα των μοταιων που ανηκουμε σήμερα με την βοήθεια του ίντερνετ. Πολλές μαλακιες κάναμε μέχρι να πετύχουμε το σωστό! Πειραματισμοι με οτι βάζει ο νους σου μέχρι να καταλήξουμε στα εξωτικά λιπαντικα

daz
08/02/2015, 00:06
Διαβάζω τα πάντα ρε! Δεν είπα ότι μας την λες αγάπη μου απλά είπα τι έκανα εγώ στους χαλεπους καιρούς προ ίντερνετ και άμεσης πληροφόρησης. Μακάρι τότε να ξέραμε αυτά που ξέρουμε σήμερα και να ανηκαμε στην παγκόσμια παρέα των μοταιων που ανηκουμε σήμερα με την βοήθεια του ίντερνετ. Πολλές μαλακιες κάναμε μέχρι να πετύχουμε το σωστό! Πειραματισμοι με οτι βάζει ο νους σου μέχρι να καταλήξουμε στα εξωτικά λιπαντικα

Αν σου πω εγώ τι είχα κάνει σε εκείνο το cagiva δε θα υπάρχει Ιταλός που δε θα με κυνηγάει. :lol:

camen
08/02/2015, 16:51
Αν σου πω εγώ τι είχα κάνει σε εκείνο το cagiva δε θα υπάρχει Ιταλός που δε θα με κυνηγάει. :lol:

Ειμαι οοοολος αυτια:evil:

daz
08/02/2015, 20:18
Ειμαι οοοολος αυτια:evil:

Είπε ο άνθρωπος με τα δυο Ιταλικά παρτάλια πριν ξαναβουτήξει τα χέρια του στα λάδια. :lol:

dimitris_a
15/02/2015, 22:42
Με βλεπω για ρουλεμαν ψαλιδιου λοιπον,μιας και το εχω ξαναδει το εργο.
Μου φαινεται χλωμο να θελει μονο καθαρισμα και γρασαρισμα.
Ευχαριστω γατε

Μη σου φαίνεται καθόλου χλωμό. Και το δικό μου έτριζε και μετά από καλό καθάρισμα και γρασάρισμα δεν έχω ακούσει τίποτα εδώ και σχεδόν 1,5 χρόνο

Αμφίσημος
21/02/2015, 15:16
Kαλησπέρα στην παρέα και πάλι. Είμαι στα 28.000χλμ με την Χρυσή DID και η ώρα της αλλαγής ήρθε όχι μόνο επειδή άρχισε τα κομπιάσματα και τις σκουριές αλλά ο θόρυβος της (τεντωμένη έτσι; ) εδώ και καμια βδομάδα ειδικά - είναι εκνευριστικός.
Εκεί που κατεβαίνω το μεσημέρι να πάρω κανα ξύλο απ΄το γκαράζ σκύβω (δίπλα η μηχανή) και τι να δω;
331623
Το προστατευτικό καπάκι του μπροστινού γραναζιού ξεβίδωτο στον αέρα - το συγκρατούσε μόνο το καλώδιο του σταντ που κρατούσε απο μέσα του. Μα τον Δία, λέω. Πως;
Εμ πως;Θυμήθηκα! Όταν πριν 2-3 μήνες το αφαίρεσα μαζί με ενα εσωτερικό λαμάκι του για να καθαρίσω κτλ δεν το βίδωσα / τοποθέτησα και τόσο καλά φαίνεται!
Κι ο θόρυβος; Αφαιρώ το καπάκι που λέτε και βλέπω το μεταλλικό λαμάκι να είναι ακομπησμένο μεταξύ λεβιέ και αλυσίδας και να αιωρείται στην ουσία. Αυτό ήταν που τριβόταν με την αλυσίδα και έκανε το θόρυβο! Δείτε κατάσταση!
331624
Πως δεν το μάζεψε μέσα να γίνω κουβάρια στο δρόμο; Ε ρε και πήγαινα με κάτι 160άρες+ τελευταία στην Α.Ο!!! Πόσο μαλ@κας είμαι; Φοβάμαι να το ξαναβάλω - άσε που δεν έχω τις βίδες! Θα κολλήσω το καλώδιο να μην κρέμεται κι ας ελπίσω στο συνεργείο που θα αλλάξω γραναζοαλύσιδα να το μοντάρουν εκεί σωστά. Κάντε κι ενα check κι εσείς ρε παιδιά, ποτέ δεν ξέρεις!

lykourgi
21/02/2015, 16:27
Τυχερός είσαι. Καθάρισε καλά την περιοχή (παραφινέλαιο), δες για χτυπήματα και σημάδια και εφόσον είναι όλα εντάξει πάρε νέες βίδες και μοντάρισέ τα.

Αυτό όμως που διακρίνω και μου φαίνεται περίεργο, είναι η ασφάλεια του παξιμαδιού στο γρανάζι. Δεν είναι τσακισμένη (άρα δεν ασφαλίζει) ή δεν βλέπω καλά;

el-Gatto
22/02/2015, 09:02
...
Αυτό όμως που διακρίνω και μου φαίνεται περίεργο, είναι η ασφάλεια του παξιμαδιού στο γρανάζι. Δεν είναι τσακισμένη (άρα δεν ασφαλίζει) ή δεν βλέπω καλά;
Εχει 2 αυτάκια ,για να χρησιμοποιηθεί (τουλάχιστον) 2 φορές.
Το 1 είναι ήδη τσακισμένο κ ασφαλίζει το γρανάζι.

331638

Αμφίσημος
22/02/2015, 09:19
Εχει 2 αυτάκια ,για να χρησιμοποιηθεί (τουλάχιστον) 2 φορές.
Το 1 είναι ήδη τσακισμένο κ ασφαλίζει το γρανάζι.

331638

Bingo! Καλά σε λένε Γάτο...

Τώρα παιδιά το έχω χύμα ελεύθερο. Δεν έχω βίδες...Όλα στο συνεργείο σε καμιά 10ριά μέρες...

lykourgi
22/02/2015, 09:19
Σωστός. :a013:

Δεν το διέκρινα και απόρησα.

daz
22/02/2015, 13:36
Αυτό το εσωτερικο λαμάκι μπαίνει ακριβώς στο κέντρο της αλυσίδας και αρκετά κοντά στου κυλίνδρους, έτσι ώστε σε περίπτωση που γίνει στραβή να οδηγήσει την αλυσίδα προς τα κάτω αντί να την μαζέψει στα κάρτερ.

Δεν νομίζω πως για δύο βίδες αξίζει να κυκλοφορείς με παλιά αλυσίδα χωρίς αυτό το λαμάκι.

Οι βίδες αυτές θέλουν λοκταιτ.

Το μέγεθος και το μήκος απ' τις βίδες μπορείς να το δεις απ' το part manual (εύκολο να το βρεις και να το κατεβάσεις) απ' τα τελευταία ψηφία του κωδικού τους.

Πχ..

331643
1inch=25mm δλδ M6x20mm σπείρωμα.

*Αυτός είναι ένας καλός τρόπος για να ξέρουμε πάνε ίδιες βίδες διαφορετικού μεγέθους όταν λύνουμε διάφορα κομμάτια της μηχανής.

Αυτές που θέλεις εσύ είναι 06χ45 socket head cap screws.

Η yamaha της δίνει σε σακουλάκι με αυτοκόλλητο κτλ. κανα 3άρι ευρώ
To συνοικιακό μαγαζάκι 10 λεπτά τη μία.

Αμφίσημος
22/02/2015, 15:36
*Αυτός είναι ένας καλός τρόπος για να ξέρουμε πάνε ίδιες βίδες διαφορετικού μεγέθους όταν λύνουμε διάφορα κομμάτια της μηχανής.

Αυτές που θέλεις εσύ είναι 06χ45 socket head cap screws.

Η yamaha της δίνει σε σακουλάκι με αυτοκόλλητο κτλ. κανα 3άρι ευρώ
To συνοικιακό μαγαζάκι 10 λεπτά τη μία.

Υποκλίνομαι, αυτό μου γλιτώνει ίσα με 30' χρόνο. Ευχαριστώ!

daz
30/04/2015, 00:25
Ποστάρω δυο φωτό για φίλο που ήθελε να δει πως έχω πιάσει την πινακίδα μου για να μη σπάει απ' τους κραδασμούς.

Και για όποιον άλλο έχει το ίδιο θέμα.

Οι μικρές βίδες στις γωνίες συγκρατούν την πινακίδα επάνω στο πλαστικό (δεν είναι πλαστικό, δεν θυμαμαι τι σκατά είχα βάλει, είναι πιο σκληρό και ελαφρύ). Χωρίς αυτές συνεχίζει να έχει κραδασμούς και να σπάει σιγά σιγά στις γωνίες.
Οι τρεις μεγάλες βίδες είναι ..
334773

αυτές που συκρατούν την πινακίδα με την βάση της επάνω στο πλαστικό της ουράς στις δύο θέσεις που είχε γι' αυτό το λόγο συν μία ακόμα που άνοιξα στο κάτω μέρος. Οι μεγάλες ροδέλες χρησιμοποιήθηκαν επειδή η δική μου είχε σπάσει, όπως βλέπετε, όταν αποφάσισα να ασχοληθώ. Αν η πινακίδα σας δεν έχει σπάσει βίδες με πλατύ κεφάλι, όπως αυτή που έχω βάλει στο κάτω μέρος ή με μικρή ροδέλα, είναι υπερ αρκετές.

334772

Δεν ξέρω γιατί μου την γύρισε αυτή. Το κάνει τώρα τελευταία.
Οι μικρές βίδες μπορεί να είναι είτε νοβοπανόβιδες είτε κανονικές λεπτές βίδες με παξιμάδι από πίσω. Χοντρόπασες νοβοπανόβιδες με λίγο καλύτερη δουλειά στο κόψιμο από πίσω είναι πιο ωραίο οπτικά.

334774

Ήθελα να βρω μάυρο να βάλω, είναι πιο ωραίο και δεν φαίνονται και οι βρωμιές απ' την ρόδα και την αλυσίδα. Δεν μπορώ να θυμηθώ πως λέγεται. Είναι σχετικά άκαμπτο σαν υλικό.

daz
30/04/2015, 00:41
Αν βάλετε οτιδήποτε πιο βαρύ θα σπάει το πλαστικό της ουράς ανάμεσα στα φλασάκια. Μη βάλετε πιο χοντρή πλάκα, δεν χρειάζεται.

camen
30/04/2015, 10:19
Plexiglass???

zannisvel
30/04/2015, 10:31
Μου επεσε και μενα η πινακιδα απο το ΧΤ. Εκοψα ενα κομματι αλουμινιου και με πριτσινια το ενωσα με τη πινακιδα. Ειναι πολυ ελαφρυ και δεν καταλαβαινει τιποτα τωρα. Θα βαλω photos το απογευματακι.
Τον πειρτσιναδορο τον πηρα απο το λιροι Μερλιν 4€ και το αλουμινιο το βρηκα πεταμενο. Παντως και το πλαστικο ειναι πολυ καλη ιδεα.

daz
30/04/2015, 15:10
Τεφλόν είναι (γμ το μυαλό μου!). Έχει πολύ καλές μηχανικές ιδιότητες ειδικά σε περιπτώσεις που υπάρχουν κάμψεις ή δονήσεις.

Φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και οτιδήποτε άλλο, αλλά ένα φύλλο πλαστικό στο ίδιο πάχος δεν θα κάνει την ίδια δουλειά. (ανάλογα το πλαστικό πάλι, κτλ κτλ).

Το πιάσατε το νόημα..

zannisvel
30/04/2015, 15:11
Τεφλόν είναι. Έχει πολύ καλές μηχανικές ιδιότητες ειδικά σε περιπτώσεις που υπάρχουν κάμψεις ή δονήσεις.

Φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και οτιδήποτε άλλο, αλλά ένα φύλλο πλαστικό στο ίδιο πάχος δεν θα κάνει την ίδια δουλειά. (ανάλογα το πλαστικό πάλι, κτλ κτλ).

Το πιάσατε το νόημα..

Εχω μαυρο τεφλον, αν θελεις ενα κομματι για τη πινακιδα.

daz
30/04/2015, 15:21
Το πάχος του είναι περίπου 2mm. Μη βάλετε πάνω από 3mm

daz
30/04/2015, 15:21
Εχω μαυρο τεφλον, αν θελεις ενα κομματι για τη πινακιδα.

Σ' ευχαριστώ πολύ.

Αξίζει μωρέ να μπεις στην διαδικασία να μου το στείλεις? Είναι δύσκολο να βρω?

zannisvel
30/04/2015, 15:23
Δε νομιζω οτι ειναι δυσκολο να βρεις.
Παντως αν χρειαστεις μου λες.

daz
30/04/2015, 15:23
Μου επεσε και μενα η πινακιδα απο το ΧΤ. Εκοψα ενα κομματι αλουμινιου και με πριτσινια το ενωσα με τη πινακιδα. Ειναι πολυ ελαφρυ και δεν καταλαβαινει τιποτα τωρα. Θα βαλω photos το απογευματακι.
Τον πειρτσιναδορο τον πηρα απο το λιροι Μερλιν 4€ και το αλουμινιο το βρηκα πεταμενο. Παντως και το πλαστικο ειναι πολυ καλη ιδεα.

To θέμα είναι να γίνεται δουλειά. :beer:

daz
30/04/2015, 15:24
Δε νομιζω οτι ειναι δυσκολο να βρεις.
Παντως αν χρειαστεις μου λες.

Ok. Thanks.

zannisvel
30/04/2015, 15:28
Η αληθεια ειναι οτι το τεφλον δεν το σκεφτηκα καν. Μου ειχε δωσει ενα κομματι ενας φιλος που δουλευε σε μηχανουργειο μηπως εφτιαχνα γλίστρα για την αλυσιδα. Αλλα τελικα δε χρειαστηκε και μου εχει μεινει ενα φυλλο σχεδον 1τμ. Παντως δεν ειναι ευκολο υλικο για να το δουλεψεις. 1 δισκο dremel μου ειχε χαλασει για να κοψω μια λωριδα.

taisteal
30/04/2015, 18:56
Αν βάλετε οτιδήποτε πιο βαρύ θα σπάει το πλαστικό της ουράς ανάμεσα στα φλασάκια. Μη βάλετε πιο χοντρή πλάκα, δεν χρειάζεται.

Done.
Thank you Daz

Μανολης67
30/04/2015, 21:43
Εγω έβαλα σαμπρέλα ποδηλάτου, που την έκοψα ροδέλα. έχει 1 χρόνο τώρα, οι κραδασμοί στην πινακίδα μειώθηκαν αρκετά, στο ρελαντί έχει πολύ λίγους ακόμη,

dimitris_a
08/05/2015, 11:59

Το ίδιο έκανα κι εγώ.
Εδώ και τρία χρόνια δεν έχει πάθει τίποτα.

Αμφίσημος
08/05/2015, 12:18
Χθες κατά την μεταφορά κούτας στην πίσω σχάρα μου λύνεται / χαλαρώνει ο ιμάντας και μπερδεύεται ανάμεσα σε πίσω τροχό και παίρνει σβάρνα το πίσω πλαστικό ξεριζώνοντας τα φλασάκια και δυστυχώς έσπασε το ενα (δεν βγήκε όπως το άλλο) με αποτέλεσμα να είμαι με μονωτική για να μην σκορπίσει όλο. Το πίσω πλαστικό / βάση φαντάζομαι πως δεν είναι ακριβό για αντικατάσταση αλλά ο χρόνος και το σπασοπούτσι να το μοντάρω δεν παλεύεται. Θα μετακινηθώ σε λύση κόλλας αλλά το φοβάμαι. Καμιά ιδέα;
335239

ΥΓ. Ο ιμάντας κόπηκε και το κατάλαβα με ενα δυνατό ΜΠΑΜ! - Ευτυχώς δεν τσακίστηκα και έστριβα στις στροφές τις Βραυρώνας σφυρίζοντας αδιάφορα... Προσοχή στα δεσίματα παιδιά!

Αμφίσημος
08/05/2015, 13:46
Έβαλα κόλλα στιγμής. Εντυπωσιακό σε ακινησία. Με το που έβαλα μπροστά ξεριζώθηκε απο τους κραδασμούς του ρελαντί.
Τελικά έκανα μαιμοδουλειά με τρυπανάκι και δεματικά...πόσο να αντέξει άραγε;
335246

taisteal
08/05/2015, 13:48
Νομιζω οτι θα το ψαχνεις..
Ποσο εχει καινουργιο;;

lykourgi
08/05/2015, 15:12
Αν φτιάξεις μεταλλικό λαμάκι που θα βιδωθεί στο γερό πλαστικό, δεν γίνεται δουλειά;

(Αν έχω καταλάβει σωστά από τις φωτογραφίες).

Αμφίσημος
08/05/2015, 15:26
Καινούριο θα έχει 30-50€ και βάλε σίγουρα. Η φασαρία του μπες-βγες με πανικοβάλλει.
Θα μείνουν τα δεματικά και βλέπουμε (κλασσικά μέχρι να κοπεί).

daz
08/05/2015, 15:32
Με κόλλα δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει δουλειά. Με καμία κόλλα, μη σου πούνε παρε αυτή κάνει θαύματα. Θαύματα μπορεί να κάνει αλλά το φλασάκι δεν θα το συγκρατήσει. Άστο έτσι με τα δεματικά ή βάλε λαμάκι όπως είπε ο λυκουργί, με 4 βιδούλες m4 στις οποίες θα βάλεις και λίγο λοκτιτε.

Και όσο αντέξει!

Το φλασάκι δε θα το χάσεις γιατί και να σπάσει θα το συγκρατήσει το καλώδιο.

Το πλαστικό καινούριο έχει κοντά στο 30αρι και είναι λίγο μανούρα να το βάλεις.

Αμφίσημος
08/05/2015, 15:36
Με κόλλα δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει δουλειά. Με καμία κόλλα, μη σου πούνε παρε αυτή κάνει θαύματα. Θαύματα μπορεί να κάνει αλλά το φλασάκι δεν θα το συγκρατήσει. Άστο έτσι με τα δεματικά ή βάλε λαμάκι όπως είπε ο λυκουργί, με 4 βιδούλες m4 στις οποίες θα βάλεις και λίγο λοκτιτε.

Και όσο αντέξει!

Το φλασάκι δε θα το χάσεις γιατί και να σπάσει θα το συγκρατήσει το καλώδιο.

Το πλαστικό καινούριο έχει κοντά στο 30αρι και είναι λίγο μανούρα να το βάλεις.

Καλά το βλέπω σε λίγο καιρό θα είναι γεμάτο δεματικά το Tenere.
Μετράω εως τώρα: Αντίβαρο (έφυγε, αντικαταστάθηκε απο Daz), πλαστικό bumber διπλού σταντ (το έπιασα και αυτό με δεματικό), βίδα αλουμινένιας ποδιάς, πλαστικό εμπρός γραναζιού, βίδες πινακίδας και ποιος ξέρει τι άλλο θα λείπει...

daz
08/05/2015, 15:41
Καινούριο θα έχει 30-50€ και βάλε σίγουρα. Η φασαρία του μπες-βγες με πανικοβάλλει.
Θα μείνουν τα δεματικά και βλέπουμε (κλασσικά μέχρι να κοπεί).

Όχι 50, είναι πολλά. Κοντά στο 30αρι έχει.

Ναι είναι μανούρα και σε ξεγελά γιατί βγαίνει μαζί με μια μεταλλική πλάκα ενώ αρχικά σε κάνει να νομίζεις ότι πρέπει να το ξεβιδώσεις απ' αυτή όσο είναι επάνω στη μηχανή.

Αφαιρείς σέλα, αφαιρείς προστατευτικές ταπες στα χερούλια και τα χερούλια, αφαιρείς πλαστικό σχάρας.
Κόβεις τα δεματικά των καλωδίων και ξεκουμπώνεις τις φίσες τους, ξεβιδώνεις από κάτω την μεταλλική βάση (βίδες από πάνω) και την αφαιρείς μαζί με το πλαστικό της ουράς.

Το παίρνεις όλο στο χέρι μαζί με μισό μέτρο καλώδια να κρέμονται.

Ξεβιδώνεις ότι έχει το παλιό και το βάζεις στο καινούριο αφού πρώτα ζυγίσεις και φωτογραφίσεις την μεταλλική βάση και ποστάρεις εδώ.

Για το ανακλαστικό θα χρειαστείς καρυδάκι 7mm 1/4 με προέκταση ή σωληνωτό.

daz
08/05/2015, 15:48
Καλά το βλέπω σε λίγο καιρό θα είναι γεμάτο δεματικά το Tenere.
Μετράω εως τώρα: Αντίβαρο (έφυγε, αντικαταστάθηκε απο Daz), πλαστικό bumber διπλού σταντ (το έπιασα και αυτό με δεματικό), βίδα αλουμινένιας ποδιάς, πλαστικό εμπρός γραναζιού, βίδες πινακίδας και ποιος ξέρει τι άλλο θα λείπει...

Γιατί δεν τους βάζεις βίδες ρε συ? Οι βίδες τους πλαστικού εμπρός γραναζιού συγκρατούν και το μεταλλικό έλασμα από μέσα το οποίο θα οδηγήει μια κομμένη αλυσίδα στον δρόμο. Με δεματικό ίσως το γρανάζι την μαζέψει και σου σπάσει τα κάρτερ. (μακριά από μας)

Αν βάζεις λίγο λοκτιτε που προορίζεται για βίδες έως Μ5-6 δεν θα ξαναχάσεις βίδα.

Το bumber είναι αυτό το ελαστικό τακούνι που σταματάει το διπλό σταντ όταν το κλείνεις? Αυτό δεν έχει βίδα! Τι σκατά σου έφυγε απ' το σταντ?

Αν εξαιρέσουμε μια βίδα που έχω χάσει απ' το πλαστικό του δοχείου υπερχείλισης δεν μου έχει φύγει τίποτε άλλο. Και αυτή μάλλον από δικό μου λάθος θα την έχασα γιατί αρχικά τις σφίγγω μέχρι να ακουμπίσουν και μετά ρυθμίζω το χέρι μου στην κατάλληλη ροπή :lol: και τις περνάω πάλι όλες.

Αμφίσημος
08/05/2015, 20:01
Ότι έφυγε απο το μηχανάκι εννοείται πως αντικαταστάθηκε (απο βίδα) το πλαστικό τακούνι κόπηκε / σάπισε σχεδόν και το είδα στο πλύσιμο, δεν παίρνει βίδα, δεματικό και τέλος. Τώρα μόνο διαβάζοντας τι πρέπει να γίνει για να αντικαταστήσω την ουρά μου κοπήκανε τα πόδια. Εδώ κουράστηκα να το διαβάζω. Θα παίξει αλυσοπρίονο με πινακίδα στην ουρά, το βλέπω...

ΥΓ. Ότι γίνει θα φωτογραφηθεί - promise

taisteal
08/05/2015, 20:06
Εγω τσεκαροντας ολες τις βιδες μετα απο 11.000 χλμ,μονο αυτη του διπλου σταντ ηταν λυμενη.
Μπηκε ασφαλειας και τελος.
Γενικα ολες ηταν σφιγμενες,και κανενα προβλημα.
Μην κοψεις την ουρα,κριμα ειναι..
Αντικατεστησε την

Αμφίσημος
08/05/2015, 20:43
Μην κοψεις την ουρα,κριμα ειναι..Αντικατεστησε την

Ο χρόνος και πιο πολύ η διάθεση δεν υπάρχει για αντικατάσταση, μήτε αλυσοπρίονο έχω. :)
Σκέφτομαι να τρυπήσω πιο πάνω και να βάλω τα φλας σε άλλη θέση. Δεν βολεύουν οι κλίσεις αλλά κάτι θα γίνει.
Σήμερα μετά απο 120χλμ και αρκετή λακούβα τα δεματικά δείχνουν να αντέχουν...

el-Gatto
09/05/2015, 00:01
Το Τενερέ πάσχει σε αυτό το θέμα απο σχεδιασμού του.
Δεν υπάρχει μια βαση πινακίδας που να μην έχει σπάσει κάποια στιγμή.
Ειδικά αν πηγαίνεις χώμα.

Το δικό μου ουραίο αποδήμησε εις Κύριον εδώ κ χρόνια μαζί με την πινακίδα.
Αμφότερα δεν ανεβρέθησαν ποτέ ...όχι απο εμένα τουλάχιστον.
Δηλώθηκε απώλεια πινακίδας κι εκδόθηκε νέα.

Ουτε για μια στιγμή δεν μου πέρασε απο το μυαλό να ξανα-αγοράσω αυτό το προβληματικό κ ακαλαίσθητο πλαστικό κομάτι ,που υποτίθεται οτι βρίσκεται εκεί για να στηρίζει την πινακίδα.
Για ποιόν λόγο άλλωστε ,αφού ,εκτός απο το οτι την τοποθετεί σε άχαρο (για την σιλουέτα της μηχανής) σημείο ,δεν καταφέρνει κ να την στηρίξει τελικά ,αφού σπάει κ χάνεται.

Κόπηκε φύλο αλουμινίου στις διαστάσεις της νεάς πινακίδας κ σμιλεύτηκε στις γωνίες του για να ταιράξουν απόλυτα στο σχήμα.
Εγιναν 2 σε 1 με πριτσίνια.
Και το ισχυρό πλέον σάντουιτς βιδώθηκε στο επάνω μερος του πλαστικού της ουράς ,το οποίο είναι σαφώς πολύ στιβαρό.
Ακριβώς κάτω απο το στόπ.

335412

335413

335414

Στο σημείο που μπήκε μου αρέσει πολύ καλύτερα εμφανισιακά.
Τοποθετεί την πινακίδα ψηλότερα κ σε πιό ταιριαχτή γωνία ,για μοτοσυκλέτα ΟνΟφφ.
Κρατάει μια χαρά τα νερά κ τις λάσπες που πετάει ο τροχός.
Και μετά απο 25Κ km ,πολλά απο αυτά χωμα ,το σύνολο συνεχίζει να είναι στοιβαρό κ στη θέση του χωρίς υποψία προβλήματος.

Ακύρωσα βέβαια με αυτό τον τρόπο το φως πινακίδας.
Θα μπορούσα να βάλω ενα universal ,αλλά δεν ασχολήθηκα.
Ακυρώνεται κ το ανακλαστικό ,αφού πλέον βρίσκεται κάτω απο την πινακίδα.

Τα φλάς τα "κούμπωσα" στα κάγκελα ,γιατι είναι πιό εμφανή εκεί.
Θα μπορούσα να πάρω δυο universal με μακρύτερο "λαιμό" κ να τα κουμπώσω στη θέση τους ,αλλά δεν βρήκα τον λόγο μέχρι τα μαμά να χαλάσουν.

Αμφίσημος
09/05/2015, 08:32
Γάτος στη Yamaha το έστειλες; :)

Όμορφες δουλειές, καθαρές και περιποιημένες. Τα δικά μου κάγκελα (SW) δεν διαθέτουν ίσιο σίδερο πίσω (αλλά με ελαφριά κούρμπα) αλλά κάπως θα γίνει...

Αμφίσημος
09/05/2015, 14:11
Koμπλέ με πριόνι, νέες τρύπες με κόντρα παξιμάδι με ροδέλλα μπρος πίσω...335449
Τα φλας δεν βλέπω να μπαίνουν...
335450

el-Gatto
09/05/2015, 21:50
Κυριλέ ΛΥΣΗ: Παίρνεις δυο universal με μακρύτερο "λαιμό" ,τρυπάς το πλαι του πλαστικού που βίδωσες την πινακίδα ,κ τα κουμπώνεις εκεί.

335463

Ινδιάνικη ΛΥΣΗ: Κάνεις 2 τρύπες μ'ενα 3αράκι- τρυπανάκι σε κάθε άνω άκρο της πινακίδας σου ,υπολογίζοντας ,η απόσταξη μεταξύ τους να χωράει τον λαιμό του φλάς..
Περνάς μέσα κ απο τις 2 ένα tie-wrap
Βάζεις τον ελαστικό λαιμό του φλας κάτω απο την πινακίδα ,ανάμεσα στις δυο ακρες του tie-wrap κ το σφίγγεις.

Αν θέλεις περισσότερη σιγουριά ,τρύπα με 4αράκι τρυπάνι κ βάλε απο 2 δεματικά στην κάθε τρύπα ,σφίγγοντας πρώτα το ένα και ασφαλίζοντάς το με το δεύτερο.

Το αποτέλεσμα θα είναι κάπως έτσι.

335459

Παραλλαγή Ινδιάνικης μεθόδου: Βιδώνεις στο πίσω μέρος της πινακίδας ,στα ίδια σημεία με το παραπάνω παράδειγμα ,2 απλές γωνιές 3Χ3 cm των 90 μοιρών ,κ στο ελεύθερο άκρο τους βιδώνεις τα φλάς.

taisteal
10/05/2015, 12:38
Αυριο εχει χειρουργειο...
Το ειχα σκεφτει να τη βαλω ετσι την πινακιδα,αλλα δεν το ειχα δει πουθενα
Γατε :beer:

daz
10/05/2015, 15:36
Σε όσους έσπασε, έσπασε.

Οι υπόλοιποι βάλτε τα στο car για κανένα χριστιανό που ψάχνει και κάντε καμιά σοβαρή δουλειά με το πίσω μέρος.

Αν το λύσετε θα καταλάβετε τι άχρηστο βάρος κουβαλάει.

335494

335495

335496

daz
10/05/2015, 15:37
335497

335498

335499

daz
10/05/2015, 15:39
Μόνο μη σας δω με κανένα τέτοιο. :lol:

335500

daz
10/05/2015, 15:43
Σκύψτε από κάτω και ρίξτε μια ματιά σε κείνο το μεταλλικό κατασκεύασμα που συγκρατεί την πλαστική βάση και πείτε μου πόσο το ζυγίζετε με το μάτι.

Αμφίσημος
14/05/2015, 11:42
Σκύψτε από κάτω και ρίξτε μια ματιά σε κείνο το μεταλλικό κατασκεύασμα που συγκρατεί την πλαστική βάση και πείτε μου όσο το ζυγίζεται με το μάτι.

Προσωπική μου εκτίμηση - με μεγάλα περιθώρια σφάλματος, είναι πως όλο το πακέτο πίσω της ουράς πρέπει να ξεπερνάει το 1.5kg.

Ακολουθώντας την "El Gatto" προσέγγιση νομίζω πως το μηχανάκι έγινε καλύτερο εμφανισιακά και η πινακίδα δείχνει ατάραχη.
Με δυο λαμάκια Γ μάλιστα προσάρμοσα όμορφα και τα φλας στις 2 πίσω βίδες που συγκρατούν το μέταλλο με το πλαστικό (συνεπικουρούμενο με δυο κρυφά δεματικά για ασφάλεια σε απώλεια βίδας)
και πιστεύω πως δεν θα ασχοληθώ σύντομα.
335649

el-Gatto
18/05/2015, 22:43
Πρόσφατα βρήκα γρανάζια για το δικό μου που έχουν μέχρι και αυτά τα ελαστικά δαχτυλίδια που είχαν τα πρώτης τοποθέτησης ώστε να μην κάνει φασαρία κατά την κύλιση (λες και το ακούω).

Σε πολλά απ' αυτά τα ανταλλακτικά ο κατασκευαστής αναφέρεται στο σερβις μανουαλ.

Για πές...ποιά...πόσο...απο που...

Προσοχή στο πόσο σφίγγετε την αλυσίδα σας δε θα έχετε κανένα πρόβλημα.
Όταν την αφήσω όσο χαλαρή θα ήθελα ,μια κ πηγαίνω κ χώμα ,τότε την ακούω να κοπανάει ελαφρά σε κάποιο μέταλο (μάλλον στο κεντρικό στάντ) ,οπότε την σφίγγω λίγο παραπάνω.
Εχετε αντιμετωπίσει παρόμοιο θέμα;

daz
18/05/2015, 23:33
Αυτή εδώ πήρα. Did x-ring όχι την χρυσή, την απλή.

http://makinaparts.com/lang-en/yamaha/1534-didxt660z-yamaha-xt-660z-drive-chain-set-did-en.html

Αυτή είχα βάλει και την προηγούμενη φορά. Με έβγαλε λίγο λιγότερο από 40.000 χλμ με ελλιπέστατη και εντελώς επιπόλαιη συντήρηση.
Τα γρανάζια όλες ήταν σε πάρα πολυ κατάσταση.

Την προηγούμενη φορά αυτό το σετ, απ' το ίδιο μαγαζί, ήρθε με άλλα γρανάζια. Τουλάχιστον το εμπρός ήταν διαφορετικό.
Σε αυτή που μου έστειλε τώρα το εμπρός γρανάζι έχει και από μέσα και απ' έξω αυτό το ελαστικό επάνω στο οποίο ακουμπάει η αλυσίδα κατά την κίνησή της.

Έχω αλλάξει αλυσίδα άλλες δύο φορές και αυτή είναι η τρίτη. Επιτέλους αξιώθηκα και πήρα το εργαλείο για το κόψιμο το πρεσάρισμα και το πριτσίνωμα και το έκανα μόνος μου αυτή τη φορά.

Την τελευταία φορά θυμάμαι που δεν μπορούσε να λύσει το παξιμάδι με τίποτα, με το αερόκλειδο που είχε.
Εγώ κότσαρα ένα 32άρι καρυδάκι σε μια καστάνια μισού μέτρου 3/4ων της ίτσας, ανέβηκα επάνω πατώντας το φρένο, έσκυψα στο πλάι για να κρατάω την κεφαλή της καστάνιας έτοιμος να δώσω και...
@ σφίξιμο είχε το παξιμάδι, η ασφάλεια το κρατούσε. Τυχερός ήμουν!
Άλλαξα και την ασφάλεια γιατί τουλάχιστον την προηγούμενη φορά δεν την είχε αλλάξει.

Έσφιξα κανονικά με δυναμόκλειδο στα 120.

Και εμένα χτυπάει στο χώμα.

harris_x
23/05/2015, 16:10
για τα περι πίσω ανάρτησης του taisteal εδω: http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=145357

:wave2:

harris_x
27/05/2015, 08:36
για το παρακάτω:

Καλημέρα. Ειμαι σε σκεψη για αγορα μεταχειρισμενης tenere XT660z και θελω την γνωμη των κατοχων. Προερχομαι απο το BMW f650gs μοντελο του 2001 το οποιο το πουλησα γιατι με κουρασε ο κραδασμος του. Εμφανησιακα στα ματια μου το τενερε ειναι ομορφοτερο ομως το μεγαλο του ''αλλα'' ειναι ο κραδασμος του ενος κυλινδρου. Υπαρχει καποια βελτιωση στον τομεα αυτο οντας και μοντελο 7 χρονια πιο νεο?? Ειναι το μοναδικο σκαλωμα που έχω μιας και η μηχανη ειναι αυτο ακριβως που ψαχνω(σωστά κυβικά, on off χαρακτηρα, ψηλη για να εφαρμοζει καλυτερα στα 192 εκατοστα μου ετσι ωστε να πραγματοποιω κοντινα ταξιδακια, μπανακια το καλοκαιρι και που και που περπατημα σε κανα χωματοδρομο). Θα ηθελα λοιπον να διαβασω και τις αποψεις σας!

εδω... (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=145406)

spiridaus
23/10/2015, 10:48
Καλημέρα ! Έχει αλλάξει κανείς ανορθωτή;

taisteal
23/10/2015, 14:17
Απ'οσο γνωριζω υπηρχε ενα θεμα με την φισα ανορθωτη που δεν κουμπωνε καλα και εκανε νουμερα.
Ο Αποστολης θα γνωριζει καλυτερα

ggs
23/10/2015, 14:36
Καλημέρα ! Έχει αλλάξει κανείς ανορθωτή;

γιατι να αλλαξεις ανορθωτη? εχει χαλασει?

τα τενερε δεν βγαζουν προβληματα στον ανορθωτη . καποια πρωτα μοντελα που δεν ειχαν σφιχτει καλα οι ακροδεκτες στην φισα θελαν ξανα σφυξιμο.

δες παρακατω την αναλυτικη περιγραφη του προεδρΑ απο το ποστ 1041 και μετα

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=57909&page=70

:wave2:

spiridaus
23/10/2015, 17:23
ναι , τα είδα και αυτά..έχει χαλάσει και μου λέει η yamaha ότι βρίσκει μόνο με 180 ευρω !

taisteal
23/10/2015, 17:31
ναι , τα είδα και αυτά..έχει χαλάσει και μου λέει η yamaha ότι βρίσκει μόνο με 180 ευρω !

Ποσα χλμ εχει το μηχανακι;

spiridaus
23/10/2015, 17:40
32000